#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
15/11/2013 06:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μειοψηφία Χανίων-Ευρυτανίας αντεπιτίθεταιΘυμάστε που το 2009 κατά τον εσωκομματικό αγώνα στη ΝΔ γράφαμε για την …μειοψηφία Χανίων – Ευρυτανίας, όπως χαρακτηρίσαμε τότε την Αγία Οικογένεια Μητσοτάκη; Ελπίζαμε ότι απαλλαχτήκαμε από αυτήν αλλά που...Άλλες οι βουλές ορισμένων, να μην λέμε τώρα ονόματα και χαλάμε τις καρδιές μας

Πρώτη λοιπόν στα μαγειρεία από παλιά η μειοψηφία Χανίων-Ευρυτανίας δήλωσε και πάλι παρούσα. Στο προσκήνιο αυτή τη φορά δεν βγήκε ο αρχιερέας της αποστασίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, αλλά η θυγατέρα του, η Ντόρα Μπακογιάννη.

Εντελώς ξαφνικά, χωρίς να υπάρχει λόγος, βγήκε και ζήτησε επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Ηκίνηση έγινε λίγα εικοσιτετράωρα μετά την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη, μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που υπέβαλλε ο ΣΥΡΙΖΑ,

Η κ. Μπακογιάννη κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, την οποία όμως απέρριψε, όπως ήταν αναμενόμενο -τουλάχιστον αυτή την περίοδο και για λόγους τακτικής- ο Φώτης Κουβέλης.

Σε συνάξεις που έχουν γίνει σε διάφορα γραφεία, οικονομικά και πολιτικά, επεξεργάζονται σενάρια για αλλαγή κυβέρνησης με άλλο πρόσωπο στη θέση του Πρωθυπουργού. Σε αυτές συμμετέχει και η Ντόρα που παίζει το ρόλο της τέλεια, αφού η πρότασή της ήρθε σχεδόν ταυτόχρονα με το ρεπορτάζ συστημικής γερμανικής εφημερίδας σχετικά με την ανάγκη να ενισχυθεί η κυβέρνηση υπό τον Αντ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt «με μόλις τέσσερις ψήφους πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και ενδοκυβερνητικές έριδες, οι προοπτικές για την κυβέρνηση δεν είναι ρόδινες» και αναφέρει πως φημολογείται στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα «ότι ίσως επιχειρηθεί προσέγγιση με το κόμμα ”Ανεξάρτητοι Έλληνες” ή η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνασπισμού». Σύμφωνα με την ίδια στην περίπτωση που δεν μπορέσει η κυβέρνηση να συνεργαστεί με την ΔΗΜΑΡ ή τους ΑΝΕΛ, τότε «ίσως αργά ή γρήγορα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές».

Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα είναι εάν οι προθέσεις της Αγία Οικογένειας είναι αγαθές. Με βάσει την ιστορία και τις πραγματικές επιδιώξεις του Μητσοτάκη δεν μπορεί να ισχυρισθεί κανείς κάτι τέτοιο, αφού επιμένει να λέει, όπως γράφεται σε διάφορες εφημερίδες, ότι θα υπάρξει αλλαγή Πρωθυπουργού.

Η Ντόρα βέβαια σπεύδει να το διαψεύσει και να τονίζει ότι η ίδια δεν μιλάει για αντικατάσταση Σαμαρά, αλλά να αναλάβει πρωτοβουλία ο ίδιος για να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση με τον ίδιο Πρωθυπουργό.

Στην πρότασή της έσπευσε να δώσει χείρα βοηθείας, ο Βασίλης Οικονόμου και ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Ειδικά ο Ψαριανός ξέρει κάτι περισσότερο προφανώς, αφού ο ίδιος έχει στενή φιλική σχέση με τον εκπρόσωπο τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλο που διατηρεί δεσμό με την Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη της Ντόρας.

Για όσους δεν ξεχνούν και θυμούνται, μπορεί ο Φ. Κουβέλης να αρνείται τώρα την πρόταση της Ντόρας, αλλά ήταν ο ίδιος που από το περασμένο καλοκαίρι, μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ, έθετε θέμα αλλαγής πρωθυπουργού το φθινόπωρο.

Αυτή η κίνησή του μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού ο ίδιος εξακολουθεί να έχει καλό δίαυλο επικοινωνίας με την Ντόρα και γενικά με την οικογένεια Μητσοτάκη, με την οποία το περασμένο καλοκαίρι έφαγε και συζήτησαν πολλά και διάφορα, αν και επισήμως διαψεύστηκε η συγκεκριμένη σύναξη.

Το σίγουρο είναι ότι το θέμα θα συντηρείται με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, καθώς στόχος των υπονομευτών της κυβέρνησης είναι να δημιουργείται η αίσθηση ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι αδύναμος, δεν είναι σταθερός και θέλει οπωσδήποτε ενέσεις και ενίσχυση.

Το ερώτημα είναι ποιοι από τη ΝΔ θα συμπράξουν και ποιοι θα παίξουν, ηθελημένα ή άθελά τους, σε αυτό το παιχνίδι…

Και ως γνωστόν πρόθυμοι υπάρχουν, όπως και…Εφιάλτες!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Panos avatar
  Panos 15/11/2013 07:23:49

  Μήπως να κάνουμε πρωθυπουργό την Κυρία να πάει η ΧΑ στο 40%;;;;
  Για δέσιμο ΟΛΟΙ... Αφού μας εξοντώσανε, τώρα θα αλληλοεξοντωθούν και μεταξύ τους.
  Αλλοίμονο στην πατρίδα μας.
  Σαμαρά.... ή ΤΩΡΑ... ή θα φύγεις νύχτα. Τέρμα τα αστεία.... Τα περιθώρια ΑΝΟΧΗΣ εξαντλήθηκαν.

  • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
   Γιάννης Αυλακιώτης @ Panos 15/11/2013 10:51:44

   Πάνο, με την αντίθετη πορεία που εσύ προκρίνεις είχαμε φτάσει στο 18%. Πιστεύεις σοβαρά ότι ο κόσμος πάει στη χα λόγω ντόρας; ας είμαστε σοβαροί, αν είναι να διώξουμε τα τζάκια από το κόμμα θα γελάς με τα νούμερα που θα έχουν απομείνει. λυπάμαι που διαπιστώνω ότι ο ¨πάγκος¨μας κινείται στα όρια του γκροτέσκου.

   • Panos avatar
    Panos @ Γιάννης Αυλακιώτης 15/11/2013 13:57:25

    Μάλλον με παρεξήγησες. Δεν διακατέχομαι από διασπαστικές διαθέσεις. Το αντίθετο μάλιστα.
    Δεν επικροτώ τις επιθέσεις στους διάφορους -ικούς....
    Αλλά δεν επικροτώ και τις πονηρές και ίσως υστερόβουλες ενέργειες διάφορων -ικών....
    Οι αυτόνομες πρωτοβουλίες με εκνευρίζουνε, από όπου και άν προέρχονται, που μόνο σκορποχώρι δείχνουνε και τίποτα άλλο.
    Είμαστε για τέτοια... τώρα;;;;

   • Orgilos avatar
    Orgilos @ Γιάννης Αυλακιώτης 16/11/2013 23:42:18

    Στο 18% η Ν.Δ. έφθασε επειδή συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Πάρτε το χαμπάρι. Αν δε συμμετείχε στην κυβέρνηση αυτή και ο Σαμαράς συνέχιζε την πολιτική που είχε, θα ήταν πανηγυρικά και αυτοδύναμα κυβέρνηση. Δεν έφερε ψήφους στον Σαμαρά η επάνοδος της Μητσοτάκαινας. Δε θα κάνετε το άσπρο μαύρο εσείς οι μητσοτακικοί.

 2. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 15/11/2013 07:29:23

  Απαιτείται μια πιο ψύχραιμη ανάλυση των πολιτικών εξελίξεων η όποια να ξεφεύγει απο πρότυπα, στερεότυπα να μην εγκλωβίζεται στο πολιτικό χθές και να αναλύει το σήμερα με σύγχρονους όρους και την κάθε περίπτωση ειδικά. Μιας λοιπόν και γίνεται λόγος για την Γερμανική εφημερίδα Die Welt το ΑΜΠΕ μετέδωσε το παρακάτω απόσπασμα

  " «Η ελληνική αριστερά σε συμμαχία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, σχετικά με την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το πολιτικό σκηνικό στην πραγματικότητα αποδυναμώθηκε, ακόμα και αν ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη.«Ο ΣΥΡΙΖΑ που μονίμως ηθικολογεί συμμάχησε στην ψηφοφορία με τους φασίστες και τους κομμουνιστές. Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα ενιαίο στρατόπεδο με τις ακραίες παρατάξεις της χώρας. Το κατά πόσον αποδέχονται τέτοιους συσχετισμούς οι Έλληνες ψηφοφόροι θα διαπιστωθεί πιθανότατα το 2016, διότι μέχρι τότε δεν προβλέπονται εκλογές» αναφέρει η Die Welt."

  Κατά συνέπεια λοιπόν η πρωτοβουλία της Κας Μπακογιάννη είναι άξια επισήμανσης γιατί το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα αλλάζει δραματικά.Ειδικότερα:
  -Η "συνιστώσα Λυκούδη" μετά το πέρας του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ ( 13 ως τις 15 Δεκεμβρίου) είναι βέβαιο πως θα αποσχιστεί απο τον κορμό της και ως δείχνουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα θα αποτελέσει μαζί με το Βενιζελικό ΠΑΣΟΚ τον νέο πολιτικό χώρο στην Κεντροαριστερά, χώρο συνεργαζόμενο με την Ν.Δ. Το υπόλοιπο τμήμα της ΔΗΜΑΡ θα κατευθυνθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ανάλογες εξελίξεις θα λάβουν χώρα και στους ΑΝΕΛ αλλά και στον χώρο των ανεξάρτητων βουλευτών
  -Ως διαφαίνεται - και ως συνέχεια του ανωτέρω σεναρίου-η Κυβέρνηση Συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. θα βγεί περισσότερο ενισχυμένη απο αυτές τις ανακατατάξεις και ίσως πλησιάσει και τον μαγικό αριθμό των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας το 2015.

  Πολιτική είναι η τέχνη του προβλέπειν.Η προσπάθεια λοιπόν να υπάρξει πρόσβαση στα κέντρα των εξελίξεων και γεφυροποίηση των τυχόν πολιτικών διαφορών αποτελεί ειδική αποστολή και δεν θα μπορούσε να την αναλάβει ο/η οιοσδήποτε.Η Κα Μπακογιάννη διαθέτει και απόλυτη γνώση του πολιτικού παιγνίου αλλά και το ειδικό βάρος για να φέρει είς πέρας την αποστολή αυτή. Φυσικά και εξυπηρετεί τις προσωπικές της φιλοδοξίες , αυτό δεν είναι μεπτό στο βαθμό που το προσωπικό κίνητρο υποτάσσεται με τρόπο εμφατικό στην πολιτική και ιδεολογική αναγκαιότητα του Κόμματος της Ν.Δ. και του τόπου γενικότερα..

 3. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 15/11/2013 07:29:59

  ρε αντινιούς μου, με συγχωρείς κιόλας, έχεις άρθρο για την προσπάθεια που κάνουμε να φέρουμε στο κόμμα τον κασαπίδη και τον χαϊκάλη (ναι, αυτόν που έκανε πλάκα στον πρωθυπουργό) και κάθεσαι να γράψεις άρθρο να κατακρίνεις μια λογική πρόταση, απλά και μόνο επειδή την είπε η ντόρα. δεν είμαι ντορικός και ποτέ δεν ήμουν μητσοτακικός, η αλήθεια είναι όμως ότι αν θέλεις να σχηματίσουμε ΚΑΙ ΠΑΛΙ το πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία (ανάλογο της ιστορίας της παράταξης) δεν αρκεί μόνο η φουστανέλα και ο αντιμερκελισμός. στην τελική ας μην ξεχνάμε ότι οι παρακαταθήκες του κόμματος όπως τις άφησε ο Εθνάρχης είναι βαθιά ευρωπαϊκές, ριζοσπαστικά φιλελεύθερες και μιλάνε για κόμμα πολυσυλλεκτικό. Και φίλε μου αντινιούς, Εθνάρχης νο2, δεν θα υπάρξει. Απλά δες που γεννήθηκε σε τι περιβάλλον, πως ανέβηκε στην εξουσία, τι ρήξεις έκανε. Από την Κηφισιά και το Κολωνάκι δεν είναι η ίδια αφετηρία. Συμπέρασμα: άσε τη Ντόρα στην ησυχία της, κοίτα να μαζέψουμε κανένα άλλο και αν θέλεις τη γνώμη μου καλό θα έκανε να τη στείλει Επίτροπο, διεθνείς γνωριμίες δεν της λείπουν. (άμα θέλεις το ανεβάζεις, γιατί άμα σου λέμε την αλήθεια πέφτει μαχαίρι).

  • Const avatar
   Const @ Γιάννης Αυλακιώτης 15/11/2013 13:47:52

   Ο Χαϊκάλης σε πείραξε. Για δες μερικά όχι και παλιά βιντεάκια με τον Άδωνι που σέρνει τα εξ' αμάξης στον Σαμαρά και γελά μαζί του!!!

  • Ραγιάς avatar
   Ραγιάς @ Γιάννης Αυλακιώτης 15/11/2013 20:00:11

   O Αντώνης φεύγει...η Ντόρα έρχεται.
   Πάρτε θέσεις από τώρα.

   • loyal subject avatar
    loyal subject @ Ραγιάς 16/11/2013 02:32:50

    αηδίες στο πάτερο λέμε.. κανείς δε φεύγει και κανείς δεν έρχεται. ο τσίπρας οταν γινουν εκλογές -περαν αυτού ουδείς.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/11/2013 07:33:13

  Αφού τους ανέχονται και τους περιμαζεύουν στη ΝΔ; Τι να πούμε;
  Την αχρηστήλα και την ανικανότητα των γόνων και των τζακιών την έχουν κάνει ΣΧΟΛΗ στην ΝΔ.

 5. Tassos avatar
  Tassos 15/11/2013 07:51:44

  Δεν υπάρχουν ρε παιδιά. Είναι το dead cat bounce (αναπήδηση της ψόφιας γάτας). Ξεπερασμένοι από την πραγματικότητα τους τρίβει την μούρη ακόμα και ο μπαρμπα Φώτης. Πάντως καλό είναι που τα κάνουν αυτά γιατί λειτουργεί ως χαλαρωτικό για μας να τους τα χώνουμε από καιρού εις καιρόν.

 6. Tassos avatar
  Tassos 15/11/2013 08:49:40

  Καλημέρα .Το σίγουρο είναι ότι το θέμα είναι υπαρκτό όσο και να εθελοτυφλούμε και δεν είναι στόχος των υπονομευτών της κυβέρνησης (ξεκίνησε με 170 και έχει 154 ) διάχυτη είναι η αίσθηση ότι ο Αντ. Σαμαράς χάνει την μπάλα κάτω απ τα πόδια του και θέλει οπωσδήποτε ενέσεις και ενίσχυση.Αυτό έκανε και η ΝΤΟΡΑ σε μια στιγμή που χρειάζεται....
  Ταρζανιες δεν μπορείς να κάνεις στο μέσον της προσπάθειας....
  Το ερώτημα είναι ποιοι από τη ΝΔ έχουν την τόλμη να το πούν.
  Τα άλλα περι αντιπάθειας (της οικογένειας και κάθε οικογένειας) μόνο πολιτικό λόγο δεν έχουν και προφανώς έχουν προσωπική χρειά που δεν εφορά την είδηση

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ Tassos 15/11/2013 10:04:07

   Διπλη προσωπικοτητα η' συνωνυμια με το πανω σχολιο;

 7. Hawk avatar
  Hawk 15/11/2013 08:55:18

  - Εγώ πατέρα πότε θα γίνω πρωθυπουργός, αφού μου το έχεις τάξει από τότε που ήμουνα μικρούλα.....
  - Μη σε νοιάζει κορούλα μου, εγώ για σένα φροντίζω, δεν πρόκειται να κλείσω τα ματάκια μου αν δεν σε δω στην πρωθυπουργική καρέκλα.
  - Αντε πατέρα γιατί βιάζομαι, περνάνε τα χρόνια, δεν ξέρω αν ο Θεός θα μου χαρίσει όσα και σε σένα.

 8. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 15/11/2013 10:08:19

  Δεν αφορα μονο τη ΝΔ η' την Μπακογιαννη.Γενικοτερα υπαρχουν διεργασιες και σκεψεις αφου το πολιτικο πεδιο ειναι πολυ ρευστο και ολοι σκεφτονται την επομενη μερα.Συμμαχιες,μετακινησεις,αλλαγες θα υπαρξουν.Ξεκαθαριζουμε οτι ο Πρωθυπουργος πρεπει να παραμεινει στη θεση του.

 9. Άφωνος... avatar
  Άφωνος... 15/11/2013 10:11:34

  H Πιπιλή, στον "Βήμαfm", δήλωσε υπέρ της πρότασης Μπακογιάννη, ενώ ο Κουβέλης την απέρριψε.

 10. θηραία avatar
  θηραία 15/11/2013 11:55:24

  Εχουν αρχίσει τα μαγειρία για την επόμενη μέρα..
  Η ΝΔ εμπεριέχει επί του παρόντος την μειοψηφία Χανίων Καρπενησίου. Το ως πότε...άγνωστο.
  Στη ΔΗΜΑΡ υπάρχει το "αριστερό" άλοθι της μειοψηφίας...
  Το χιλιοδιασπασμένο ΠΑΣΟΚ εμπεριέχει την Σημιτικής απόχρωσης σύμμαχη παρέα της μειοψηφίας... κι άλλους βέβαια...
  Μην ξεχνάμε και τα εξημερωμένα από την μειοψηφία θηρία της ΧΑ...
  Ε, όλα αυτά τα κομματάκια, μάλλον ετοιμάζονται αύριο να εμφανιστούν
  ως σωτήριος εθνοπατριωτικοευρωπαικοκεντρωοαριστερός σχηματισμός !
  Υπό την ηγεσία της αγίας οικογένειας ....βεβαίως, βεβαίως!
  Καλή η παρέα για ρακές...τον κόσμο όμως τον ρωτήσανε;

 11. anarcholiberal avatar
  anarcholiberal 15/11/2013 12:06:19

  Προσέξτε: ανεξαρτήτως των σκοπών που ενδεχομένως έχει η Ντόρα, υπάρχει ένα ζήτημα μεγάλο, ούτως ή άλλως, που ακουει στ όνομα "ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ". Οι συγκεκριμένοι τυποι, από αρχαιοτάτων χρόνων εντελώς αδιάφοροι για την Πατρίδα ει μη μόνον για το στενό τους (πολυ στενό τους) συμφέρον, αντιλαμβάνονται αίφνης ότι το Κόμμα αυτό ετελείωσε!! Πάπαλα, που λέμε και απλώς διατηρείται εν ζωή, με τα σωληνάκια της ΝΔ, διότι εξυπηρετείται η παρούσα συγκυρία. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ο οποιοσδήποτε από δαύτους, μπορεί οποτεδήποτε και αφνιδιαστικά (βλέπε Lui Vuiton Τζακρη) να πηδήξει από το πλοίο, παριστάνοντας κιόλας τον υπερήρωα, μπας και βρει καμμια θεσούλα στο αντίστοιχο ψηφοδέλτιο του Νεου Πασοκ και συνεχίζει να τρωει!
  Επομένως και με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση μετράει 154 βουλευτές, αντιλαμβάνεστε όλοι ελπίζω και περισσότερο εσείς κυριοι του αντινιουζ ότι, μπορεί να λάβει χώρα ένα επεισόδιο κάθε στιγμη καθε λεπτό που θα γκρεμίσει την Κυβερνηση!
  Τι θα μας πειράξει δλδ εάν όντως υπάρξει μια προσπάθεια επανάκαμψης της ΔΗΜΑΡ;; Υποτεθείσθω μάλιστα ότι πράγματι εισέρχεται κι ο ορος αλλαγης Πρωθυπουργού: ε, και;; Για την Πατριδα αγωνιζόμαστε δω μέσα νομίζω όχι για τον Σαμαρά η την Ντορα η δεν ξέρω γω τι... Κι αυτό το λέω εγώ που, στις εσωκομματικές, είχα βγάλει σημαία υπερ του Σαμαρά από το πρώτο λεπτό και όντως σήμερα είμαι πολύ υπερλφανος για την επιλογή μου αυτή!! Η εναλλακτική θα είναι να τα πάρει στο κρανίο ο Αντώνης και να διαλύσει την Βουλη! Το θέλετε;;; Προσωπικώς, εάν με ρωτάτε, το προτιμώ από το να βασίζομαι στο πώς ακριβώς θα ξυπνήσει η κάθε Τζακρη και το κάθε Τζακι! Όμως εάν εσεις δεν το προτιμάτε, ε, τοτε, με δεδομένα όλα τα ανωτερω για τους πασόκους, η προσπάθεια επανάκαμψης της ΔΗΜΑΡ είναι μάλλον μονόδρομος!!
  Ευχαριστω διά την προσοχή

  • Paynek avatar
   Paynek @ anarcholiberal 15/11/2013 15:51:59

   Προσπάθεια επανάκαμψης μπορεί να υπάρξει, αλλά εντός της κυβέρνησης με την ξεχωριστή στάση ευθύνης του καθενός που ταυτόχρονα είναι και συλλογική (δεν περιορίζεται σε ένα κόμμα μόνο ,αλλά αφορά τους πάντες). Εδώ πέρα όμως για ποιά επανάκαμψη της Δημαρ να μιλάμε και που ακριβώς να εντοπιστεί η στάση ευθύνης που φροντίζει να δείξει απ'το καλοκαίρι και έπειτα.. Μόνη της κόντυνε το πολιτικό της εκτόπισμα,δικό της και το πισωγύρισμα και πάλι δεν θέλει να το καταλάβει.
   Επίσης εκλογές έχουν γίνει,δεν είναι ίδια η συνθήκη καθώς καταλαβαίνετε οτι διακυβέρνηση της χώρας ακόμα υπάρχει. Άλλο αν παράλληλα κάποιοι αφήνουν να πλανώνται σενάρια που η αλήθεια είναι οτι θα'θελαν να εκκολαφθούν.Εντέλει και η Ντόρα όταν συστρατεύθηκε τοκανε πριν τις εκλογές,αφού είδε και τα δύσκολα και προέβλεψε και τα ακόμα χειρότερα αν συνέχιζε.
   Δεν έχω καμία διάθεση να ηθικολογήσω,αλλά η ηθική διάσταση του ποιός κάνει τι ,σε ποιά χρονική στιγμή και με ποιούς σκοπούς υπάρχει, είναι κάτι που γίνεται αντιληπτό απ'το εκλογικό σώμα.
   Ιδιαίτερα για ένα κόμμα όπως της δημαρ του Κουβέλη που στηρίζεται τόσο σε αυτήν, θα'χει και το πρόβλημα να δικαιολογήσει επαρκώς την στάση του απο'δω και πέρα.Έως τώρα κάνει τον.. ανήξερο,πράγμα επίσης κοντόφθαλμο αλλά και απαξιωτικό, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για έναν σχηματισμό που θέλει έστω και τώρα να δείξει μια στάση ευθύνης,ενώ προφανώς και διαφάινεται όλο και πιο έντονα το αντίθετο.

 12. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 15/11/2013 14:53:59

  ---- Ο Α. Σαμαρας ειναι ο μοναδικος που μπορει να κουμανταρει αυτη τη χωρα, στις δυσκολες αυτες στιγμες. Αδιαπραγματευτο!
  Η Ντ Μπακογιαννη πηρε συνολικα 40% στις εσωκομματικες εκλογες της Ν.Δ (με ~ 1.000.000 ψηφισαντες), αρα ειναι υπερβολικο να την αποκαλουμε μειοψηφια Χανιων - Ευρυτανιας. //υπεροχες περιοχες για διακοπες και οι 2, για καλοκαιρι & χειμωνα αντιστοιχα :-)

  ---- Προφανως στις βουλευτικες εκλογες πηρε ~ 2,5% αφου (οπως εχει συμβει και με αλλους που εφυγαν) το δεσιμο που εχουν Εκατομμυρια κοσμος με αυτη τη παραταξη απ το 1974, ειναι πολυ ισχυροτερο απ την όποια προτιμηση τους για τον Αρχηγος του κομματος.

  ---- Παρολα αυτα, η επιστροφη της Ντ Μπακογιαννη στη Ν.Δ ηταν καθοριστικη στις τελευταιες εκλογες, οι οποιες κριθηκαν οριακα. Αφου περαν του ποσοστου της, η επιστροφη της συνδιαστηκε (νομιζω, οχι τυχαια) με ενα κυμα προσχωρησεων κι απο αλλα κομματα στη Ν.Δ. Και γενικα βγηκε προς τα εξω μια αισθηση πανστρατιας για τη σωτηρια της χωρας (ας θυμηθουν μερικοι εκεινες τις μερες, μεταξυ πρωτων και δευτερων εκλογων), απο ανθρωπους που σιγουρα ειχαν τις διαφορες τους. Ολα αυτα (ευτυχως για τη Πατριδα μας) εδωσαν το ~30% στη Ν.Δ και στον Α. Σαμαρα τη δυνατοτητα να κυβερνησει, αντι για τον διεθνιστη της κακιας ωρα Αλ Τσιπρα.

  ---- Τωρα η κυβερνηση με 153-154 δυσκολα θα αντεξει για πολυ. Χρειαζεται ενδυναμωση, οχι μονο κοινοβουλευτικη, αλλα και σε επιπεδο κοινωνιας. Η ΔΗ.ΜΑΡ με ολα τα στραβα της (πχ Ρεπουση και κατι αλλα ...φρουτα) ειναι το μοναδικο κομματι της Αριστερας, απ το οποίο μπορει καποιος να περιμενει μερικες σοβαρες κουβεντες/προτασεις.

  ---- Αρα, με δεδομενο οτι μονοκομματικες Κυβερνησεις δεν προκειται να προκυψουν τουλαχιστον για τις 2 επομενες τετραετιες, η κατασταση ειναι ξεκαθαρη:
  Αν θελει η σημερινη ηγεσια της Ν.Δ, να παραμεινει στο τιμονι της χωρας εχει 2 επιλογες:
  α) συνεργαζεται σε όποιο βαθμο ειναι αυτο εφικτο με: κεντρωες-φιλελευθερες ως προς την οικονομικη θεωρηση, και κεντρο-αριστερες δυναμεις (παντα με τη Ν.Δ του Α. Σαμαρα σε θεση ισχυος). β) ή προσεγγιζει τη Χ.Α (ειναι φανερο οτι δεν θα πεσει κατω απ το 6% ), τους Αν.ΕΛΛ (παραμενουν περιπου στο 5%), το ΛΑ.Ο.Σ, και ενα μικρο κομματι του ΠαΣοΚ που ισως ειναι πιο κοντα στο Κεντρο-Δεξιο χωρο.
  Αλλος δρομος δεν νομιζω οτι υπαρχει, αφου οι αριθμοι ΔΕΝ προκειται να βγουν. Ετσι μου φαινεται πως εχουν τα πραγματα αν τα δει καποιος ρεαλιστικα. Οποτε ειναι πλεον θεμα επιλογης της ηγεσιας της Ν.Δ.

 13. Διογένης avatar
  Διογένης 16/11/2013 07:52:28

  Ο Σαμαράς πρέπει να απορρίψει κάθε σκέψη επιστροφής του Κουβέλη στην κυβέρνηση, που εξαρχής ήταν Δούρειος Ίππος δυνητικής αποσταθεροποίησης. Από βλακεία δικιά του αυτο-ακυρώθηκε τον Ιούνιο με την ΕΡΤ και χάρισε στην (δικομματική, πια) κυβέρνηση μεγαλύτερη σταθερότητα από όση είχε πριν με Ρουπακιώτη-Μανιτάκη κλπ. Τώρα, αν επανακάμψει, δεν θα σταθεροποιηθεί, αλλά θα αποσταθεροποιηθεί η κυβέρνηση.

  Ο Σαμαράς χρειάζεται να προσεγγίσει την "συνιστώσα Λυκούδη" και να πάρει μαζί του όσους πρόθυμους για απόσχιση από το κόμμα του κυρ-Φώτη, που μετά από μια τέτοια κίνηση θα το φάει το μαύρο σκοτάδι. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εμπιστευτεί τον Κουβέλη. Σήμερα η κυβέρνησή του κινδυνεύει από την παπανδρεϊκή συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, αύριο δεν υπάρχει λόγος να είναι όμηρος κανενός Κουβέλη. Ένας-ένας να τελειώνουν οι υπονομευτές. Ο Κουβέλης τελείωσε τον Ιούνιο, δεν υπάρχει λόγος να τον αναστήσουμε σήμερα.

  Τέλος, μια κίνηση ματ θα ήταν τυχόν συμμετοχή Τσίπρα σε μια κυβέρνηση Σαμαρά (π.χ.: ως αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών), στην περίπτωση που πάμε σε ρήξη με την τρόικα, οπότε ο Τσίπρας θα μπορούσε να επιβάλει στο κόμμα του μια τέτοια συγκυβέρνηση με την λογική της εξόδου από το Μνημόνιο. Τότε θα τελείωνων όλα, ο Σαμαράς θα έκανε με την ησυχία του κάποιες εκκαθαρίσεις στο κόμμα του και θα πήγαινε άνετος στις εκλογές του 2016, έχοντας εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας π.χ. τη Μαρία Φαραντούρη, που ακούστηκε τελευταία, ή οποιαδήποτε άλλη προσωπικότητα της αριστεράς.

 14. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 16/11/2013 23:51:48

  Το θέμα δεν είναι τι κάνουν οι Εφιάλτες που όπως επισημαίνει κι ο
  αρθρογράφος πάντα θα υπάρχουν,αλλά τι κάνει ο Σαμαράς για όλα
  αυτά.
  Όσο θα χορεύει κατά πως θα του χτυπούν οι Γερμαναράδες το ντέφι,
  σωτηρία δεν έχει.Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει τα μάτια του ο
  Μητσοτάκης ,αν δεν δεί την κορούλα του ,τουλάχιστον αρχηγό της
  Ν.Δ.,ή ακόμα καλύτερα πρωθυπουργό νέας κυβέρνησης κοινής απο-
  δοχής.Τον Φώτη τον έχουμε στο τσεπάκι κι αν όχι θα τον "πείσουν"
  οι "συνδετικοί κρίκοι "που αναφέρονται στο άρθρο,ο Βενιζέλος θα πά-
  ρει "οδηγίες¨από τον κουνιάδο Μπακατσέλο{γνωστού δια τις σχέσεις
  του με την οικογένεια Μητσοτάκη},όλα καλά κι όλα ωραία!
  Εδώ θάμαστε και θα το δείτε!
  Για ν'αλλάξει ο ρούς της μελλοντικής αυτής ιστορίας θέλει κότσια.Ο
  Σαμαράς τάχει;

 15. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 17/11/2013 21:37:17

  "Αλεξία πάρε θέση"!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.