#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/10/2010 05:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μεθόδευση της νέας καταστροφικής πράσινης απάτης

«Πατέρα Αναπαύσου Συνεχίζω Ολοκληρωτική Καταστροφή» (ΠΑΣΟΚ)


Tο ύψος των ελλειμμάτων και του χρέους

Ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου, φαίνεται ότι δεν θα ησυχάσει, δεν θα τα έχει βρει πλήρως με τη συνείδησή του, αν δεν καταστρέψει τελείως τη χώρα, ώστε να μπορέσει να απολαύσει την υπεροχή του απέναντι σε αυτόν τον άθλιο λαό και να πει μετά αναπαυμένος στον εαυτό του «σας τα ‘λεγα εγώ»...

Ολοκληρώνοντας έτσι το καταστροφικό έργο που θεμελίωσε ο πατέρας του από το 1981.

Τα χτυπήματα του ΓΑΠ κατά της χώρας ξεκίνησαν, μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση, με τη «αποκάλυψη» των δήθεν «ψευδών στοιχείων» των κυβερνήσεων Καραμανλή. Στην πραγματικότητα βέβαια, αν κάποιος διαστρέβλωσε τα στοιχεία, αυτός ήταν ο ίδιος ο ΓΑΠ. Το πώς ακριβώς έγινε αυτό και γιατί τα φουσκώματα είναι πια υποχρεωμένη να τα λαμβάνει υπόψη και η Eurostat, το εξηγήσαμε αναλυτικά εδώ.

Οι αιτιάσεις της ΝΔ για τα πασοκικά φουσκώματα ποτέ δεν απαντήθηκαν, παρά μόνον με την παραπλανητική (όπως εξηγήσαμε) ατάκα «μα τα στοιχεία μας τα δέχτηκε και η Eurostat».

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, κάνοντας επικοινωνιακή και μόνον διαχείριση της πραγματικότητας, μη φειδόμενη καθόλου της πολιτικής απάτης, συνέχισε να μιλάει για «ψευδή στατιστικά στοιχεία». Μη μπορώντας βέβαια να βρει έστω και ένα ψευδές στατιστικό στοιχείο, ο ΓΑΠ αναμασούσε συνεχώς το ότι στις 2 Οκτωβρίου 2009 ο Γ. Παπαθανασίου, τελευταίος υπουργός Οικονομικών του Καραμανλή, είχε στείλει εκτίμηση ελλείμματος στην Ε.Ε. για το 2009 σε ποσοστό 6%. Ξεχνούσε βέβαια να μας πει ότι αυτό δεν ήταν «στοιχείο» για να είναι ψευδές, αλλά εκτίμηση, που, ως εκτίμηση, μπορεί να πέφτει έξω. Κι αν ακόμη ήταν υπεραισιόδοξη, δικαιολογούνταν στο χρονικό εκείνο σημείο με δεδομένη την ύπαρξη εντεινόμενου δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ώστε να μπορέσει η επόμενη κυβέρνηση (που διαφαινόταν καθαρά ότι θα ήταν κυβέρνηση ΓΑΠ) να έχει ανάσες από τις αγορές και να μην υπάρχει πρόβλημα στο δανεισμό της χώρας με την αλλαγή κυβέρνησης. Δίνοντας δηλαδή μια αισιόδοξη εκτίμηση για το έλλειμμα του 2009, στην πραγματικότητα η κυβέρνηση Καραμανλή βοηθούσε την επόμενη κυβέρνηση.

Με τους Παπανδρέου βέβαια δεν παίζουν και δεν κάνει να τους δίνεις τέτοια δώρα, αλλά τώρα πια είναι αργά για τον Καραμανλή.

Η ουσία είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε να πει κάτι άλλο πιο συγκεκριμένο για τα δήθεν «ψευδή στοιχεία» της διακυβέρνησης Καραμανλή.

Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ εντωμεταξύ, τα «ψευδή στοιχεία» της Ελλάδας παίζουν σε headlines με μοναδική αναφορά «ψευδούς στοιχείου» το γνωστό swap με τη Goldman Sachs του 2001. Δηλαδή, της περιόδου Σημίτη! Όταν δηλαδή η ανθρωπότητα μιλάει με οργή για «ψευδή στοιχεία της Ελλάδας», εννοεί μεθόδευση του Σημίτη, ενώ ο ΓΑΠ μιλάει εδώ, ηδονιζόμενος, για τα Greek Statistics, υπονοώντας ότι αυτά αφορούν τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Όλον αυτόν τον καιρό, φυσικά, κουβέντα δεν αρθρώθηκε για τη συνέντευξη Κοντοπυράκη, στην οποία αποκαλύφθηκε ότι το φούσκωμα του ελληνικού ελλείμματος του 2009 έγινε με πολιτική απόφαση της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Κουβέντα, δυστυχώς, ούτε κι από τη ΝΔ.

Και φθάνουμε στις 2 Σεπτεμβρίου 2010, όταν ο γενικός διευθυντής της Eurostat δίνει συνέντευξη, στην οποία αγανακτισμένος εγκαλεί την Ελλάδα επειδή ακόμη δεν έχει εξηγήσει ποια είναι τα ψευδή στατιστικά στοιχεία, τα οποία υποτίθεται ότι έδινε η Ελλάδα την περίοδο 2004-2009. Βομβάρδισαν δηλαδή την ανθρωπότητα με «ψευδή στοιχεία» της χώρας μας, έκαναν άνω κάτω την Ευρώπη, κινδύνευσε να καταρρεύσει το ενιαίο νόμισμα, και τελικά ήρθαν και τους είπαν «πού είναι ρε τα στοιχεία για τις απάτες σας που εσείς οι ίδιοι μας λέγατε;»!

Πού είναι λοιπόν τα στοιχεία για τα «ψευδή στοιχεία»; Οέο;

Κι εκεί που νομίζαμε, όσοι παρακολουθούμε την κατάσταση, ότι το ΠΑΣΟΚ επιτέλους στριμώχτηκε και δεν έχει να δώσει «στοιχεία για τα ψευδή στοιχεία», να που ο μάγος Παπακωνσταντίνου βγάζει καινούργιο λαγό από το καπέλο του, αποδεικνύοντας ότι το ΠΑΣΟΚ, στην καταστροφή της χώρας για ίδιο πολιτικό όφελος, μπορεί να ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία:

Ο ημερήσιος τύπος αποκαλύπτει σήμερα ότι η Eurostat ετοιμάζεται να αναθεωρήσει τα ελληνικά ελλείμματα και το ελληνικό χρέος της περιόδου 2006-2009 προς τα πάνω. Πιο πολλές λεπτομέρειες δίνει η Καθημερινή, η οποία αναφέρει ότι το έλλειμμα του 2009 πρόκειται να αναθεωρηθεί στο 15,1%, αντί 13,8%, και το χρέος του 2009 στο 127%, αντί για 115,4%.

Η εφημερίδα συνεχίζει: «Η νέα αναθεώρηση, που πλήττει για μία ακόμη φορά την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων, οφείλεται στην ενσωμάτωση ελλειμμάτων και χρεών ζημιογόνων ΔΕΚΟ, καθώς και στην αποκάλυψη πρακτικών απόκρυψης ελλειμμάτων και χρεών μέσω swaps.»

Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Ας ξεκινήσουμε με το δεύτερο, που είναι και πιο απλό: Το ρεπορτάζ πιθανότατα αναφέρεται στο γνωστό swap της Goldman Sachs του 2001. Η συναλλαγή εκείνη είχε γνωστοποιηθεί ήδη από την κυβέρνηση Σημίτη στην Ε.Ε. και έκτοτε η Eurostat ήταν πολύ προσεκτική ώστε να μην επιτρέπει στα κράτη μέλη αντίστοιχες πρακτικές. Το πιθανότερο είναι, συνεπώς, να μην υπάρχει κάποιο άλλο «ύποπτο» swap πέραν εκείνου. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, ας μην φανούμε κακόπιστοι και ας περιμένουμε να δούμε μήπως τυχόν υπάρξει και κάτι καινούργιο.

Η σημαντική είδηση βγαίνει όμως από το πρώτο πεδίο «διεύρυνσης» των ελλειμμάτων: Την «ενσωμάτωση ελλειμμάτων και χρεών ζημιογόνων ΔΕΚΟ».

Η μεθόδευση της νέας καταστροφικής πασοκικής απάτης

Αν αντιλαμβανόμαστε καλά το ρεπορτάζ της Καθημερινής, το ΠΑΣΟΚ θέλει να φορτώσει ελλειμματικές ΔΕΚΟ στη «Γενική Κυβέρνηση».

Εύλογα θα ρωτήσει κανείς: Δεν είναι λογικό να πρέπει να ενσωματωθούν τα ελλείμματα και τα χρέη «ζημιογόνων ΔΕΚΟ»;

Απάντηση: Όχι! Τα ελλείμματα και τα χρέη των ΔΕΚΟ ενσωματώνονται μόνον όταν αυτές κάνουν δουλειά παρόμοια με του κράτους, μόνον δηλαδή αν παρέχουν δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνει αυτό, πρέπει να ανατρέξει κανείς στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εθνικών Λογαριασμών (European System of Accounts, ESA), από το οποίο καθορίζεται το πώς μετριέται το έλλειμμα και το χρέος και με βάση το οποίο καθορίζεται αν είναι σωστά τα στατιστικά στοιχεία που στέλνει η κάθε χώρα.

Σύμφωνα με την παράγραφο 2.68 του ESA, ο Δημόσιος Τομέας – που συχνά ονομάζεται στα ελληνικά ως «Γενική Κυβέρνηση», κατά μετάφραση του αγγλικού General Government – περιλαμβάνει τους εξής φορείς: «όλες τις θεσμικές μονάδες που είναι παραγωγοί λοιπού μη εμπορεύσιμου προϊόντος (βλέπε παράγραφο 3.26), των οποίων η παραγωγή προορίζεται για ατομική και συλλογική κατανάλωση, και χρηματοδοτείται κυρίως από υποχρεωτικές πληρωμές εκ μέρους μονάδων που ανήκουν σε άλλους τομείς, ή/και όλες τις θεσμικές μονάδες που ασχολούνται κυρίως με την αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος και πλούτου.». Στην παράγραφο 3.26 του ESA, το «λοιπό μη εμπορεύσιμο προϊόν», ορίζεται ως παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών που παρέχονται δωρεάν ή σε ασήμαντες οικονομικά τιμές.

Παράδειγμα «μη εμπορεύσιμου προϊόντος»: Αν αποπειραθεί κάποιος να με ληστέψει, φωνάζω την αστυνομία, έρχεται, τον συλλαμβάνει. Πληρώνω κάτι γι’ αυτό; Όχι. Η αστυνομία, το κράτος, μου παρέχει υπηρεσίες ασφαλείας (τις οποίες θα μπορούσε να μου παρέχει επ’ αμοιβή και μια εταιρία σεκιούριτι, για παράδειγμα), χωρίς να πληρώνω γι’ αυτό. Οι υπηρεσίες αυτές, για τις οποίες εγώ δεν πληρώνω, χρηματοδοτούνται από «υποχρεωτικές πληρωμές» άλλων παραγωγικών μονάδες, σε απλά ελληνικά δηλαδή, από τους φόρους μας.

Τέτοιου είδους υπηρεσίες χαρακτηρίζουν το σύνολο της Γενικής Κυβέρνησης. Και έτσι ορίζεται τι μετράει στα ελλείμματα και το χρέος. Καμία σχέση δεν έχει με το αν πρόκειται για ΔΕΚΟ κλπ. Το μόνο που μετράει, είναι το πώς δραστηριοποιείται οικονομικά η κάθε ΔΕΚΟ, το αν δηλαδή παρέχει δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν τις υπηρεσίες της στους πολίτες ή όχι.

Εάν οι ΔΕΚΟ δεν παρέχουν δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν υπηρεσίες, τότε δεν επιτρέπεται να «φορτωθούν» τα ελλείμματά του στο κράτος. Επιτρέπεται μόνον να ληφθεί υπόψη η επιχορήγηση που τυχόν τους δίνει το κράτος, ως καθαρή κρατική δαπάνη.

Με αυτή τη λογική η Κτηματολόγιο Α.Ε. π.χ., πριν αρχίσει να εισπράττει κτηματόσημο, έπρεπε να θεωρηθεί τμήμα της Γενικής Κυβέρνησης, ενώ από τη στιγμή που εισπράττει πια κτηματόσημο και χρηματοδοτείται μόνη της για τις υπηρεσίες της, ίσως θα έπρεπε να σταματήσει να θεωρείται τμήμα της Γενικής Κυβέρνησης (του Δημόσιου Τομέα).

Τα ελλείμματα και το χρέος του εξαιρετικά ζημιογόνου ΟΣΕ δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη αυτούσια για τη μέτρηση του ελληνικού χρέους, διότι ο ΟΣΕ τιμολογεί κανονικά τις υπηρεσίες του στο κοινό, δεν τις παρέχει δωρεάν, όπως τις παρέχει το κράτος. Εάν βέβαια τα αναλάβει το κράτος, τότε μόνον πρέπει να ληφθούν υπόψη για τα ελλείμματα και το χρέος της Γενικής Κυβέρνησης.

Όπως είναι φανερό, από την αρχή που τέθηκαν οι κανόνες του ESA, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις αμφισβητήσεων και διχογνωμιών στην Ευρώπη, σχετικά με το τι ανήκει στη Γενική Κυβέρνηση και τι όχι. Κάποια στιγμή όλα αυτά λύθηκαν με τη συνεργασία Eurostat και κυβερνήσεων.

Τι βλέπουμε τώρα να συμβαίνει εδώ; Το ΠΑΣΟΚ ανοίγει ξανά το μεγάλο ζήτημα, τον ασκό του Αιόλου, σχετικά με το τι ανήκει και τι δεν ανήκει στη «Γενική Κυβέρνηση», στο έλλειμμα δηλαδή που μετράει για την Ε.Ε.

Είναι προφανές ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα επανεξεταστούν πολλές οριακές και αμφισβητήσιμες περιπτώσεις, στις οποίες η Ευρώπη είχε δεχθεί ότι δεν συνυπολογίζονται στο έλλειμμα και το χρέος της ελληνικής «Γενικής Κυβέρνησης».

Με τη διαφορά ότι, τώρα πια, δεν θα έχουμε τη συνήθη συμπεριφορά μιας εθνικής κυβέρνησης που θα νοιάζεται να περιορίσει της πηγές ελλειμμάτων για τη χώρα, αλλά μια ελληνική κυβέρνηση, που, μετά από ένα χρόνο άκαρπης αναζήτησης χωρίς να βρει ούτε ένα «ψευδές στοιχείο» της περιόδου Καραμανλή, ανοίγει τώρα ένα ζήτημα παντελώς άσχετο με «ψευδή στοιχεία», με προφανή σκοπό να φουσκώσει υπερβολικά τα παρελθόντα ελλείμματα!

Έτσι ώστε, να καταφέρει να περάσει το επικοινωνιακό μήνυμα που θέλει από τα Μέσα, αποπροσανατολίζοντας, από τη μια, με τον πολύ θόρυβο τους δύσπιστους, και ταΐζοντας, από την άλλη, με άφθονο πράσινο κουτόχορτο τους συνήθεις καταναλωτές, τους ακόμη τυφλωμένους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ.

Τι πρέπει να κάνει η ΝΔ

Εάν το ζήτημα αφορούσε καθαρά και μόνον τα ελλείμματα της περιόδου Καραμανλή, η ΝΔ θα έμπαινε απλώς ξανά στο σύνηθες δίλημμα του να στηρίξει ή όχι την περίοδο Καραμανλή. Η προσωπική μου γνώμη θα ήταν ότι, ούτως ή άλλως, υφίσταται στοιχειώδης πολιτική συνέχεια της παράταξης και ο Σαμαράς είναι εκ των πραγμάτων υποχρεωμένος να υπερασπιστεί εκείνα τα πεπραγμένα. Πολύ περισσότερο, που έχουμε να κάνουμε κι εδώ, για μια ακόμη φορά, με μία ακόμη πρωτοφανή μεθόδευση πολιτικής απάτης, που δεν επιτρέπεται να «χαριστεί» στο ΠΑΣΟΚ.

Υπάρχει όμως και ένα ακόμη δεδομένο που κάνει την υπεράσπιση των πεπραγμένων Καραμανλή και του ύψους του κρατικού ελλείμματος επιτακτική ανάγκη!

Και το δεδομένο αυτό είναι, ότι η διόγκωση του δημόσιου τομέα (της «γενικής κυβέρνησης», κατά τη συνήθως χρησιμοποιούμενη κακομεταφρασμένη ορολογία) δεν θα επιδράσει μόνον στο παρελθόν, αλλά θα επιδράσει και στο μέλλον!

Θα κάνει δηλαδή πολύ πιο δύσκολη τη μείωση των ελλειμμάτων στο μέλλον, αφού θα περιλαμβάνονται και επιπλέον ζημιογόνες ΔΕΚΟ στη Γενική Κυβέρνηση, που ίσως να μην χρειαζόταν να περιληφθούν. Και που αν περιληφθούν μια φορά, είναι σχεδόν αδύνατον να πείσεις μετά τους Ευρωπαίους να τις ξαναβγάλεις έξω από τον υπολογισμό των ελλειμμάτων!

Μικρή σημασία έχει αν, υπό αυστηρή ερμηνεία των ευρωπαϊκών κανόνων ESA, αυτές οι ΔΕΚΟ θα έπρεπε ίσως να εντάσσονται στα ελλείμματα της «γενικής κυβέρνησης» ή όχι. Ας δεχθούμε χάριν της συζητήσεως, ότι θα έπρεπε κανονικά να εντάσσονται (αν και το θέμα θα έπρεπε να διερευνηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια και σε πολύ βάθος από τη ΝΔ). Η ουσία είναι πάντως ότι, επί τόσα χρόνια, η Ευρώπη εν γνώσει της μας είχε επιτρέψει να τις έχουμε εκτός υπολογισμών.

Το κύριο πρόβλημα αυτής της μεθόδευσης είναι ότι προστίθεται 12% ποσοστό του ΑΕΠ στο ελληνικό χρέος, αλλά και μια νέα πηγή «παραγωγής» ελλειμμάτων. Πώς είναι δυνατόν να αναμένουμε ότι θα μπορέσει ποτέ η Ελλάδα να εξέλθει από το φαύλο κύκλο αύξησης των ελλειμμάτων και των χρεών, στην οποία την έβαλε η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης ελλείμματος από τον κ. Παπανδρέου;

Ας σκεφτούμε μόνον ότι, σήμερα, η δυσπιστία των αγορών προς την Ελλάδα, προέρχεται σε μεγάλο βαθμό από το ότι το χρέος της Ελλάδας προβλέπεται, με βάση το Μνημόνιο, στο 149% του ΑΕΠ για το 2013. Αυτό δημιουργεί αμφιβολίες κατά πόσο θα μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε ένα τέτοιο χρέος. Οι αμφιβολίες αυτές, δημιουργούν έντονες υποψίες, ότι η Ελλάδα πάει για αναδιάρθρωση χρέους, που ενισχύονται κι άλλο από την πρόσληψη, ως συμβούλου του Δημοσίου, της Lazard, ενός οίκου που ειδικεύεται στις αναδιαρθρώσεις χρεών.

Σκεφθείτε τώρα, το ελληνικό χρέος να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 12% του ΑΕΠ ακόμη και μην είναι πια 149% το 2013, αλλά 161%!

Και σκεφθείτε να προστεθούν κι άλλες πηγές νέων ελλειμμάτων στο έλλειμμα της «Γενικής Κυβέρνησης»!

Είναι φανερό ότι το έλλειμμα, με τον τρόπο αυτόν, δεν θα μειωθεί ποτέ!

Και ότι η καταστροφική αναδιάρθρωση χρέους με haircut (δηλαδή, μείωση του κεφαλαίου που θα επιστραφεί στους κατόχους των ελληνικών ομολόγων) θα εμφανιστεί ως δήθεν «σωτήριος» μονόδρομος!

Κι όλα αυτά, μόνο και μόνο για να μπορέσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να διαχειριστεί επικοινωνιακά το αρχικό έγκλημα της συκοφάντησης της χώρας για δήθεν «ψευδή στοιχεία»! Το οποίο επιχειρεί να καλύψει τώρα με ένα νέο, πολύ μεγαλύτερο έγκλημα κατά της χώρας.

Αν υπήρχε δικαιοσύνη, δεν ξέρω σε ποιο δέντρο της Πλατείας Συντάγματος θα έπρεπε να στηθούν οι κρεμάλες για τους αυτουργούς αυτού του εγκλήματος!

Το βέβαιο είναι ότι η ΝΔ είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει πολύ έντονα και πολύ πειστικά στο αποτελείωμα της οικονομικής καταστροφής της χώρας, Μια ακόμη εγκληματική ενέργεια της κυβέρνησης ΓΑΠ κατά της χώρας, που γίνεται μόνο και μόνο την επικοινωνιακή επίρριψη δήθεν «ευθυνών» στις κυβερνήσεις της ΝΔ.

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 07/10/2010 06:05:49

  Γιατι παρακαλω να αναπαυθει ο πατερας και ο παππους του,αυτο το λεμε σε καλους ανθρωπους,αυτη η οικογενεια αποτελουσε και αποτελει την καταρα του τοπου,και ως καταρα πρεπει να την αντιμετωπιζουμε.
  Και επειδη δεν ξορκιζεις την καταρα με αλλες,να ζητησει η ΝΔ εδω και τωρα εκλογες,να απαιτησει απο τον κοσμο της να κατεβει στους δρομους,και να απαγορευσει την εισοδο σαυτον τον απατεωνα μια και ειναι εξω να μπει στην χωρα,και τους αλλους ειδικα δικαστηρια επι εσαχτη προδοσια.Οχι και να τα χαρουνε αυτα που βγαλανε απο την δικη μας δυστυχια .
  Ας καλεσει επι τελους η ΝΔ τον κοσμο στους δρομους ,δεν παει αλλο μαζι τους,και η πολλη ευγενεια δεν αρμοζει στο ταπεραμεντο μας.
  Οταν λεμε ολη η οικογενεια ολη,αδελφια ξαδελφια,αδελφια εσωτ. εξωτερικου,συζυγοι τεως χηρες ολοι.

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ kiki 07/10/2010 06:36:12

   @kiki, "ο άγγελος εξολοθρευτής" των Παπανδρέου και...
   αναδρομικά μάλιστα! Τί λύσσα! Τί οργασμική αναπλήρωση!

  • Misha avatar
   Misha @ kiki 07/10/2010 07:39:30

   Κική

   Ειδικά η τετράς των τέκνων μοιάζει με τη συμμορία Ντάλτον.Στο ρόλο της μαμάς Ντάλτον ταιριάζει γάντι η Μάργκαρετ όπως και ο Γκιοργκάκις στο ρόλο του Άβερελ

 2. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 07/10/2010 06:35:11

  Πάτερα πήρα όλα τα χούγια σου, αρχιψεύταρος, αρχιλαικιστής, αρχιλαοπλάνος, αρχιυποκριτής....

 3. kiki avatar
  kiki 07/10/2010 06:55:42

  @Klausevitz,
  Καμμια φορα η οργασμικη αναπληρωση για ορισμενους ,παροντες και μη ειναι ευχη.
  Εξ ιδιων κρινεις τα αλλοτρια.Σου το ευχομαι τοτε.

  • klausevitz avatar
   klausevitz @ kiki 07/10/2010 07:21:45

   Ποιός μπορεί να αρνηθεί τη χρησιμότητα της βιαίας εκτονώσεως!
   Ανθρώπινο, πολύ ανθρώπινο!
   Το τί πολιτικό βάρος έχουν, άλλο θέμα.Συνεχίστε, κάπου θα σας ΄
   βγάλει!

   • Misha avatar
    Misha @ klausevitz 07/10/2010 07:29:38

    Klausevitz

    H προστυχιά υπό τη μάσκα της ψυχανάλυσης δείχνει βαθιά προβληματική προσωπικότητα.Κάτω τα κουλά λοιπόν από το μανιαούρι, μη γίνουμε από δυο χωριά χωριάτες και θυμηθείς 200 χρόνια τι καναν οι μανιάτισσες στο Διρό.

   • Εnzo avatar
    Εnzo @ klausevitz 07/10/2010 09:07:05

    εγω λεω να κανουμε ενα πειραμα.
    να πατε εξω σε μια κεντρικη πλατεια της αθηνας μαζι με τον tiramola να σταθειτε στο κεντρο και να φωναξετε : TO ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΕΝΩΜΕΝΟ ΔΥΝΑΤΟ!
    και μετα να καθησουμε να μετραμε ποσες φαπες θα τρωτε απο τον κοσμο.
    εισαι?

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ klausevitz 07/10/2010 09:32:24

    Ο ανώτερος άνθρωπος έχει απαιτήσεις από τον εαυτό του.
    Ο κατώτερος άνθρωπος από τους άλλους.~Κομφούκιος

    Misha,Enzo, Kαλή σας ημέρα Φίλοι μου.

 4. metalhead avatar
  metalhead 07/10/2010 07:32:47

  το αντιπαπανδρεϊκό μένος πολυ ντεμοντέ, δε πουλάει. μη κινείστε με όρους δεκαετίας '80. αλλο γεώργιος,αλλο αντρέας,αλλο γιώργος

  • l
   l' ami du peuple @ metalhead 07/10/2010 08:15:49

   μπα, μην εισαι τοσο σιγουρος..

   "παπανδρεου παπατζη" ελεγαν παλαιοθεν οι ανθρωποι του τοπου στο παππου, περιεγραψε η φραση αψογα και τον πατερα, και μη μου πεις οτι δεν παει γαντι στον εγγονο!!

   ακου μενος!! ευγνωμοσυνη βρε οφειλουμε στη δυναστεια!! που θαμασταν χωρις εκεινους!! οι κομμουνισται θα μας τα ειχαν παρει ολα!! ενω χαρη σε αυτους τα σωσαμε, και το 44, και το 74 και τωρα παλι θα τα σωσουμε...
   καλα, οχι ολοι, αλλα οι καλυτεροι οπωσδηποτε..δειχνει το πραγμα κατα που παει.

 5. kiki avatar
  kiki 07/10/2010 07:39:46

  @ Misha,
  Δεν εχουν καταφερει να με ταπωσουν η να μου το κλεισουν αλλοι και αλλοι,μπορει να εκτονωνετε η ναχει προβλημα πρωι πρωι,το εχουν οι μαγκες,μην ανησυχεις απλως σεβομαι τον χωρο και δεν απανταω οπως θα του επρεπε.
  Παρ ολα αυτα η αναφορα σε σεξουαλικα προβληματα ,σαφως ειναι ατομων με προβληματικη κοινωνικη συμπεριφορα,οι οποιοι ειναι και ακρως επικινδυνοι.
  Σκεψου ναχει βαρδια πρωι πρωι στο κλαβιε και να πρεπει να συμμετεχει σε διαλογο γιατι απο αυτο πληρωνεται.Φρικη.Κλασσικη αντιδραση Λουμπεν

  • Misha avatar
   Misha @ kiki 07/10/2010 07:48:21

   Καλημέρα Κική.Ο Κλάσεβιτς είναι κι αυτός της φαιοπράσινης γλίτζας;

   • metalhead avatar
    metalhead @ Misha 07/10/2010 07:50:58

    τα παίρνει και αυτος απο την ιπποκράτους...στο διπλα λαπ-τοπ απο τον τιραμόλα κάθεται

   • ένας Άμλετ avatar
    ένας Άμλετ @ Misha 07/10/2010 10:40:39

    @metalhead

    Από την Ιπποκράτους, ναι ….. μόνο που η Ιπποκράτους τα παίρνει από μένα (και από άλλους, δε λέω….)

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Misha 07/10/2010 15:11:18

    Εκφράζω την συμπαράστασή μου στους συντρόφους metalhead, mitsosms, tiramola, κλπ. Κουράγιο! Ένας μήνας έμεινε! Καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή άλλωστε.
    Άντε ακόμα λίγο και μετά θα κάααααθεστε...

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ kiki 07/10/2010 10:30:00

   Καλημέρα κι από μένα Κική!
   Όταν λέμε ΔΕΝ παίζεσαι, ε, ΔΕΝ πάιζεσαι….

 6. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 07/10/2010 07:42:30

  Καλημέρα Επώνυμε,
  θέτεις σε μία σειρά όλο το ζήτημα δηλ. "οι ΔΕΚΟ θα έπρεπε ίσως να εντάσσονται στα ελλείμματα της «γενικής κυβέρνησης» ή όχι" και "Η ουσία είναι πάντως ότι, επί τόσα χρόνια, η Ευρώπη εν γνώσει της μας είχε επιτρέψει να τις έχουμε εκτός υπολογισμών". Υπήρξε λοιπόν δικαιολογημένη εμπιστοσύνη από πλευράς Κυβέρνησης ΝΔ σε αυτή την πρακτική. Επίσης το Κράτος έχει συνέχεια, αρχή η οποία δεσμέυει ένα Κράτος διεθνώς, δεν μπορεί δηλ. μία Κυβέρνηση να μην εφαρμόσει διεθνείς δεσμεύσεις της προηγούμενης, δεδομένου όπως προκύπτει από το άρθρο σου ότι νόμιμα έγιναν οι εγγραφές στο ισολογισμό του Κράτους. Η ΝΔ πρέπει να επικεντρωθεί στην ουσία του ζητήματος και όχι σε επικοινωνιακούς χειρισμούς. Αυτό σημαίνει συνέντευξη τύπου αλα ΔΕΘ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Bodinus1576 07/10/2010 10:00:33

   Η ουσία είναι ότι κανένα κράτος δεν πάει να κάνει κακό στον εαυτό του από μόνο του. Εδώ αντί να προσπαθήσει να υπερασπιστεί το εθνικό συμφέρον, πάει και μας διαλύει, ως οικονομική εικόνα, με το πρόσχημα της "ειλικρίνειας".

   Ποια ειλικρίνεια ωρέ; Σε υπηρεσιακό επίπεδο γινόταν πάντοτε αυτές οι επικοινωνίες. Καθαρά τεχνικό θέμα που έχει τεθεί από το 1992 σε πανευρωπαϊκό, όχι μόνον σε ελληνικό επίπεδο. Ήταν ΤΑ ΠΑΝΤΑ στο μικροσκόπιο της Eurostat. Θυμάστε κάποια στιγμή κατηγόρησε και τον Μπαρόζο ο ΓΑΠ από τη Βουλή επειδή δέχθηκε τα "ψευδή στοιχεία" του Καραμανλή; Ε, απλώς είχε αποκαλυφθεί τότε ότι όλα όσα είχε κάνει η ΝΔ ήταν σε πλήρη συμφωνία με την Ευρώπη, οπότε, δεν μπορούσε φυσικά να φταίει αυτός ο άμωμος που θα στρώσει όλα όσα κάνουν οι άλλοι οι άχρηστοι, αλλά έφταιγε η Ευρώπη που δέχθηκε τα "ψευδή στοιχεία" του Καραμανλή!

   Δεν έχω λινκ αυτή τη στιγμή από εκείνο το "κατηγορώ" κατά Μπαρόζο, αλλά αν βρω θα το βάλω.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 07/10/2010 10:51:35

    Για μαρξιστικα κομματα οπως το ΠΑΣΟΚ δεν υπαρχει εθνικο συμφερον.Υπαρχουν ταξικα συμφεροντα και συμφεροντα διαφορων κοινωνικων ομαδων με τις οποιες πρεπει να συμμαχησουν ή να πεολεμησουν ή να εξαπατησουν για να κυβερνουν.
    Η παραμονη του ΠΑΣΟΚ στην εξουσια εχει προφανως μεγαλυτερη σημασια απο κατι που δεν υπαρχει.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Επώνυμος 07/10/2010 11:02:22

    Ήταν ποτέ μαρξιστικό το πασόκ, το πιστεύεις ψυχραιμία;
    Το "τσοβόλα δοσταόλα" είναι το "εμπρός της γής οι κολασμένοι" σε σύγχρονη μετάφραση;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 07/10/2010 11:03:12

    Δεν πρόκειται καν για μαρξιστικό κόμμα, πρόκειται, όπως είπε και ο Γιανναράς, για τον ύψιστο πολιτικό αμοραλισμό.

    Αν θυμάμαι καλά τη φράση του, "αν όλα τελειώνουν σε δυο μέτρα χώμα, τότε ο πασοκικός αμοραλισμός είναι η ύψιστη πολιτική φιλοσοφία"...

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επώνυμος 07/10/2010 11:14:18

    Eπειδη ακομη υπαρχουν αμφιβολιες για τη φυση του ΠΑΣΟΚ υπενθυμιζω τα οσα ελεγε ο ιδρυτης του : οτι χρησιμοποιουν το μαρξισμο ως μεθοδο αναλυσης.
    Τι σημαινει αυτο : οτι δεν ασχολουνται με το προφητικο κομματι του μαρξισμου -που οπωσδηποτε μπαζει - αλλα μονο με την οικονομικη και κοινωνικη αναλυση του που οπως παραδεχθηκες Θειε ειναι καλο εργαλειο.
    Τι συνεπειες εχει αυτο : οτι σε αντιθεση με τα ΚΚ που ειναι δεσμια και του προγραμματος και αρα πρεπει να ακολουθουν καποιες αρχες για να πετυχουν τους στοχους αυτοι δεν εχουν αρχες.
    Απλως χρησιμοποιουν το μαρξισμο ως εργαλειο δηλαδη ως μεθοδο για να διπιστωσουν τις κοινωνικοοικονομικες συγκρουσεις και να παρουν καταλληλη θεση για να επωφεληθουν απο αυτες.Εκει εγκειται και η επιτυχια τους.
    Φυσικα και ειναι ο αμοραλισμος που περιγραφει ο Γιανναρας.
    Το "Τσοβολα δωστα ολα" ηταν μαρξιστικοτατο συνθημα.Αυτος που το ειπε διεκρινε οτι θα ειχε μαζι του συγκεκριμενα συμφεροντα κοινωνικων ομαδων για να παραμεινει στην εξουσια.Τι αλλο να θελει;
    Οσο για το εθνικο συμφερον τι νοημα εχει αυτο οταν και το εθνος ειναι μεταβλητο;

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Επώνυμος 07/10/2010 23:31:17

    Ξεκολλάτε, το ΠΑΣΟΚ ήταν μια αρμαθιά πεινασμένοι που μοιράζονταν τρεις τρεις ένα πακέτο τσιγάρα και ότι μ@λ@κία ήταν της μόδας τότε το πασάρανε στον μουδιασμένο ιδεολογικά κοσμάκη. Έδεσε και ο μπεζαχτάς από τας Εουρώπας και καθόμαστε εμείς τώρα με το αυγό στον κ*λο να κατανοήσουμε αν είναι μαρξιστικό, σοσιαλιστικό ή ενδοπαλαμιακό κόμμα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Bodinus1576 07/10/2010 11:01:24

   Θαυμάστε πασοκικό και ΔΟΛιο θράσος, όπου το ΠΑΣΟΚ, επειδή φυσικά δεν έχει βρει "ψευδή στοιχεία", κατηγορούσε το Μπαρόζο ότι κάλυπτε τον Καραμανλή. Ημερομηνία δημοσιεύσεεων, 21 και 28 Φεβρουαρίου.

   http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=316299&dt=21/02/2010

   και

   http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=317451&dt=28/02/2010

   Φυσικά, έκτοτε δεν βρέθηκαν "ψευδή στοιχεία". Για να μη μείνει όμως η πασοκική απάτη στον αέρα, αποφάσισαν να νοθεύσουν κι άλλο, προς το χειρότερο, την εικόνα της χώρας, βάζοντας στη Γενική Κυβέρνηση τις μεταφορικές ΔΕΚΟ!

   Μας το ομολόγησε και ο mitsosms, που είχε άμεση επικοινωνία με το blackberry και αν κατάλαβα καλά, το άφησε να εννοηθεί και ο Παπακωνσταντίνου χθες στο Μέγκα.

   Καταστρέφουν την εικόνα της χώρας για να καλύψουν τις απάτες τους.

   Ωιμέ! Κάποιος να τους σταματήσει! Ο Θεός βοηθός, σύντροφοι!

 7. co avatar
  co 07/10/2010 08:20:21

  ασχετο: για αυτα τα δύο ποτε θα ξεσηκωθουμε;;;
  πρεπει το θεμα να ανεβει πολυ ψηλα.
  http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=3959&reftab=37&t=%CE%97-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CF%84%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-%CF%86%CF%81%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5

  http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231061923

  "Να ζητήσει την άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για την άρση του φορολογικού απορρήτου και τη δημοσιοποίηση βασικών στοιχείων της δήλωσης του κάθε φορολογουμένου μέσω του Διαδικτύου προτίθεται ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου όπως προκύπτει από την εγκύκλιο εφαρμογής του νέου φορολογικού νόμου.

  Σύμφωνα με την πρόταση, σε όλους τους φορολογουμένους που θα πιστοποιηθούν στο σύστημα Τaxis θα δοθεί το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία των άλλων φορολογουμένων. "

  • l
   l' ami du peuple @ co 07/10/2010 09:26:48

   και πολυ καλα θα κανει, και bonus για "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" να δωσει.
   δεν μπορει ο αλλος να αλλαζει καθε τρεις αυτοκινητο και να μενει σε μια βιλλαρα και να δηλωνει τρεις κι εξηντα.
   κι αν "δεν θελεις να γινεις χαφιες", πολυ καλα σου κανει και δηλωνει τοσα, σιγα και μη τον πιασει ο λαδωμενος υπαλληλος- ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΑΙΩΣΗ.

   παρτε το χαμπαρι, αυτος που κλεβει το φορο κλεβει το γαλα απ'τους παιδικους σταθμους, τα φαρμακα απ'τα νοσοκομεια και τη θερμανση απ'τα γηροκομεια.σταματηστε να τον χαιδευετε, δεν ειναι κολλητος σας (εκτος παλι και αν...)

   ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΦΥΛΑΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ.

 8. kiki avatar
  kiki 07/10/2010 08:38:52

  @ Misha,
  Επειδη τα παιδια δουλευουν στο συγκροτημα Ρο ,η Κατεχακη, θα ηθελα να σου γραψω με χρονολογιες ,ακριβεις ,το ποτε το ποσα και που η ενδοξη οικογενεια της πατριδας μας ,και ποιες να συμπληρωσω,γυναικες "φιλες" ειχε καθεις εκαστος εξ αυτων,και που τοποθετηθηκαν ως αποζημειωση των υπηρεσιων τους καθως και των ενδοξων κεραταδων.
  Ο Ελληνικος λαος ενοιωθε την ιδια ικανοποιηση με τα μελη της συμπαθους αυτης ομαδας,οταν συνουσιαζοταν δια των αντιπροσωπων του

 9. nick avatar
  nick 07/10/2010 09:03:47

  Αφού στο ΠΑΣΟΚ τους αρέσουν τα βιντεάκια και τώρα λέει θα απαντάνε στα βιντεάκια της ΝΔ, δείτε κι ένα κορυφαίο από τότε που ο ΓΑΠ καλούσε τον κόσμο να βγει στα πεζοδρόμια:

  http://www.youtube.com/watch?v=cCpfuU8GL1c

  Τα συμπεράσματα δικά σας.

  • Dimos avatar
   Dimos @ nick 07/10/2010 13:21:16

   Αναρωτιέμαι τι να λένε τώρα αυτοί που τον χειροκροτούσαν με τόσο πάθος τότε. Θα είχε ενδιαφέρον μια συνέντευξη ένα από τους χειροκροτητές

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ nick 07/10/2010 16:26:16

   Τα έχουμε πει τι άλλο να πούμε για το λαϊκισμό του ξετσριποτερότερου.

 10. mitsosms avatar
  mitsosms 07/10/2010 09:18:21

  Ξεχνάς τα επιδοτούμενα εισιτήρια που φόρτωναν με ελλείμματα τις ΔΕΚΟ. Συνεπώς η παροχή σχεδόν δωρεάν υπηρεσιών υφίσταται. Άρα το κράτος πρέπει να επωμιστεί τα χρέη των ΔΕΚΟ. Πρόκειται για λογιστική απόκρυψη χρεών και στην τρόικα το ξέρουνε πολύ καλά αυτό. Οι υπηρεσίες αυτές είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ mitsosms 07/10/2010 10:03:28

   Όοοοχι, Μήτσομ. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν περιλαμβάνονται οι μεταφορικές ΔΕΚΟ στη Γενική Κυβέρνηση, παρά μόνον οι επιδοτήσεις τους. Τώρα, ειδικά της Ελλάδας, θέλετε να τα εμφανίσετε, λες και είμαστε οι μόνοι που τα επιδοτούμε. Ενώ τα επιδοτούν όλες οι χώρες - πλην ίσως Αγγλίας. Και σε όλες τις χώρες γράφονται μόνον οι επιδοτήσεις - ΔΕΝ εγγράφονται το σύνολο αυτών των μεταφορικών ΔΕΚΟ στη Γενική Κυβέρνηση.

   Επιβεβαιώνεις αυτό που γράφω στην αρχή, με τη διαφορά ότι το επιβεβαιώνεις για όλους τους Πασόκους: Δεν θα ησυχάσετε παρά μόνον όταν καταστρέψετε τελείως τη χώρα.

  • trellokamperos avatar
   trellokamperos @ mitsosms 07/10/2010 10:05:36

   τότε να βαλουμε καιτα Κ.Τ.Ε.Λ και τις άγονες γραμμές

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ mitsosms 07/10/2010 10:15:18

   Επώνυμε, είναι εντολή της τρόικας. Μην κάνεις τον χαζό. Σιγά μην τα έβαζε το ΠΑΣΟΚ από μόνο του. Το ίδιο θα έκανε και η ΝΔ. Όταν σε δανείζουν δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ mitsosms 07/10/2010 14:08:03

    Από πού προκύπτει πράσινε απατεώνα, άξιο τέκνο των Παπανδρέου, ότι είναι εντολή της τρόικας; Υπάρχει στο ρεπορτάζ; Και είναι δυνατόν η Κομισιόν, που είναι η μια εκ των τριών της τρόικας, να επιβάλει ειδικά για την Ελλάδα δυσμενέστερη μεταχείριση από ο,τι για την υπόλοιπη Ευρώπη;

    Πες στην Ιπποκράτους να βελτιώσουν την ποιότητα των μηνυμάτων. Αλλά τι να βελτιώσουν; Αυτο το έγκλημα σας δεν σώζεται με τίποτα.

    Και ντροπή σε εσάς τους απλούς πολίτες που εξακολουθείτε να τους στηρίζετε, στηρίζοντας τους στην καταστροφή της χώρας.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ mitsosms 07/10/2010 15:14:32

    Το είπε ο mitsos. Κάτι θα ξέρει παραπάνω ρε Επώνυμε?

    Αντιμιλάς?

    Θα σε στείλει Long Island που θα πάει καπνός...
    Άντε γιατί το παρακάνατε οι Έλληνες.
    Θα σας βάλει τάξη ο Γιωργάκης. Έστω και δια του mitsos!

 11. armageddon avatar
  armageddon 07/10/2010 10:02:58

  ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ....

  • ένας Άμλετ avatar
   ένας Άμλετ @ armageddon 07/10/2010 10:27:50

   Το είπε το Γκαπ.
   Πρέπει να ψηφίσουμε έχοντας στο νου μας τι θα πουν οι ξένοι…….
   Τι θέλει η Μούντυς να ψηφίσουμε; Ο Άκερμαν; Η Γκόλντμαν Ζακς;
   Γιαβόλ!

 12. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 07/10/2010 10:23:52

  Βλεποντας τη φωτογραφια σκεφτομαι:Ο Γερος μεσα στις τοσες του παλινδρομησεις ειχε τουλαχιστον εκεινη την αξιοπρεπη σταση σχετικα με τη μαραρχια στην Κυπρο.Ο Μεγαλος παροτι ηταν σκυλος που μονο γαβγιζε και δεν δαγκωνε ,δεν εκανε σε εθνικα θεματα τη μεγαλη πατατα.(πλην Νταβος).Τουτος εδω ο τωρινος γιατι θα περασει στην ιστορια;Για το σχεδιο Αναν, για τους νατοικους βομβαρδισμους στη Σερβια ή για το μνημονιο;

  • nick avatar
   nick @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 07/10/2010 11:19:23

   Νομίζω ότι στην ιστορία θα περάσει μόνον ο ελληνικός λαός που άφησε τις τύχες της χώρας του σε έναν άνθρωπο με το πλούσιο νεοταξικό βιογραφικό που ανέφερες...

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 07/10/2010 11:36:24

   Ελα τώρα η μεραρχία τοποθετήθηκε σε συμφωνία με την Τουρκία με τις ευλογίες των Αμερικάνων για προσέχουν το Μακάριο που την είχε δει Τσε της ορθοδοξίας.

   "Παρά την αντίθεση της Ελληνικής κυβερνήσεως, πραγματοποιείται στην Κύπρο ενωτικό δημοψήφισμα. Το 95,7% του πληθυσμού μεταξύ των οποίων και ορισμένοι Τούρκοι ζητούν την Ένωση με την μητέρα Ελλάδα. Αντιπροσωπείες από την Κύπρο με τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο χέρι επισκέπτονται και γνωστοποιούν τον πόθο των Ελλήνων της Κύπρου σε πολλά κράτη. Η αντιπροσωπεία που καταφθάνει στην Ελλάδα γίνεται με ενθουσιασμό δεκτή από τον λαό. Όμως η Ελληνική κυβέρνηση αρνείται να τους δεχτεί επίσημα και να παραλάβει το δημοψήφισμα. Η Ελληνοκυπριακή αντιπροσωπεία ζητά από τον πρωθυπουργό της Ελλάδος να αναγνωρίσει το δημοψήφισμα και να ζητήσει από την Αγγλία την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Και σε περίπτωση αρνητικής απαντήσεως να προσφύγει στον Ο.Η.Ε. Η απάντηση του αντιπροέδρου της Ελλάδος Γεώργιου Παπανδρέου προς το αίτημα των Ελλήνων της Κύπρου ήταν χαρακτηριστική: «Η Ελλάς αναπνέει σήμερα με δυο πνεύμονες, έναν αμερικανικό και έναν αγγλικό και δι αυτό δεν ημπορεί, λόγω του Κυπριακού, να διακινδυνεύσει να πάθει ασφυξία»"

  • Σοσιαληστής avatar
   Σοσιαληστής @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 07/10/2010 11:37:37

   Αμερικανοτσολιάδες και λαϊκιστές από κούνια.

 13. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 07/10/2010 10:36:11

  ΤΣΑΜΠΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
  ………..


  Ηξερε ή δεν ήξερε, προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ το μέγεθος του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας;
  Το παραμύθι περί της «άγνοιας» του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, που τάχα «αναγκάστηκαν» να κάνουν ό,τι κάνουν λόγω του ότι «άλλα περίμεναν και άλλα βρήκαν στα ταμεία», έχει παιχθεί ουκ ολίγες φορές μέχρι τώρα.
  Να, όμως, που χτες αποδείχτηκε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι το παραμύθι ούτε δράκο διαθέτει και είναι και τόσο γελοίο που αγγίζει την φτήνια.
  *
  Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ο Πεέρ Στάινμπρουκ, στο βιβλίο που εξέδωσε, περιγράφει τη συνάντησή του, το Γενάρη του 2009, με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου.
  Οπως σημειώνει ο Γερμανός, ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο γνώριζε το δημοσιονομικό εκτροχιασμό (ήδη από το Γενάρη του 2009!) αλλά το γνώριζε και τόσο καλά που, αφ' ενός πήγε μέχρι τη Γερμανία - δέκα μήνες πριν τις εκλογές - για να λάβει «συμβουλές» αντιμετώπισής του, αφ' ετέρου, έφτασε, μπρος στο μέγεθος του προβλήματος, να πει στο συνομιλητή του: «Δεν είμαι πραγματικά βέβαιος αν θέλω στ' αλήθεια να κερδίσω τις εκλογές»!
  *
  Αυτά αποκαλύπτει ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.
  Κι αν τολμούν οι παρατρεχάμενοι του κ. Παπανδρέου, ας τον διαψεύσουν...
  *
  Κατά τα λοιπά, ο κ. Παπανδρέου-- που είχε προαποφασίσει να βουλιάξει την ελληνική κοινωνία στη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, αλλά μετεκλογικά κρύβεται πίσω από το ψέμα πως τάχα «δεν ήξερε» --την περασμένη Κυριακή βραβεύτηκε (από τους Γερμανούς!) με το βραβείο για τη «δύναμη της αλήθειας» που τον διακρίνει...

  (ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ)

 14. petros avatar
  petros 07/10/2010 10:47:37

  Αυτό είναι η θηλιά της Ελλάδας για άλλα 7 χρόνια ΔΝΤ !
  Αυτή είναι η θηλιά για τους γονείς μας και τα παιδιά μας για άλλα 7 χρόνια ΔΝΤ ! ΑΝΑΘΕΜΑ σε όσους μας έφεραν στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ !

  ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ στις ΚΑΛΠΕΣ ! ΑΣ τους στείλουμε στα τάρταρα του περιθωρίου της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Τα "λεφτά υπήρχαν" και τώρα "δεν θα έρθουν νέοι φόροι" ! Ψεύτες,ψεύτες, ψεύτες !

  Στις κάλπες να πάμε με τα παιδιά μας και ρίχνοντας μαύρο στους υποψηφίους του Μνημονίου να πούμε στη νέα γενιά :" ΑΥΤΟΙ ΜΑΣ ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ, ΑΥΤΟΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ, είτε ως εξουσία, είτε ως εργατοπατέρες, είτε ως εξαπτέρυγα... ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΠΟΤΕ..."

 15. Greg avatar
  Greg 07/10/2010 11:21:50

  Άσχετο: Στα εκλογικά τμήματα, πώς θα μπορέσει κάποιος να συγκρατηθεί και να μην πλακώσει τον αντιπρόσωπο με το αυτοκολλητάκι του ΠΑΣΟΚ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Greg 07/10/2010 11:27:46

   Δεν θα υπαρχει σε αυτες τις εκλογες.Υποτιθεται οτι κατεβαινουν καποιες δημοτικες και περιφερειακες παραταξεις με διαφορα ονοματα και οχι κομματα.
   Για τις βουλευτικες εκλογες σε 3 χρονια εχουμε πολυ καιρο.

   • nick avatar
    nick @ ψυχραιμια 07/10/2010 11:45:02

    Κάτσε να δούμε πρώτα τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών. Γιατί πολύ εύκολα τα 3 χρόνια που αναφέρεις, γίνονται και 3 μήνες...

 16. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 07/10/2010 11:34:16

  H οικονομική ανάπτυξη της Ιρλανδίας μετά το 1995 και στις αρχές της δεκαετίας είχε θεωρηθεί υπόδειγμα, οι χαμηλοί συντελεστές φορολόγησης του κεφαλαίου και της ιδιοκτησίας έκαναν πολλές αμερικανικές κυρίως εταιρίες να επενδύσουν στη χώρα, σε βαθμό που η οικονομία της να εξαρτάται αποκλειστικά από τις ξένες επενδύσεις.
  Σήμερα, τα προβλήματα του τραπεζικού τομέα, ως αποτέλεσμα της χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης αλλά και των κοινωνικών προβλημάτων και ανισοτήτων που δημιούργησαν στη χώρα οι ξένες επενδύσεις συρρικνώνουν την ανάπτυξη και δημιουργούν κοινωνικά προβλήματα Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 32% . . Το μεγαλύτερο μέρος του ελλείμματος ρεκόρ οφείλεται στο πακέτο διάσωσης των προβληματικών τραπεζών της χώρας
  Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας δήλωσε ότι είναι "εξαιρετικά σημαντικό" να δείξουμε ότι η χώρα ήταν έτοιμη να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην υπονομεύσουμε την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών. Οι εξελίξεις και οι περικοπές ύψους 3 δις που προτείνονται έβαλαν σε δοκιμασία την κυβέρνηση. Το Ηνωμένο Κόμμα της Ιρλανδίας γνωστό ως Fine Gael προσπαθεί να αναστείλει τη μείωση των υπηρεσιών υγείας πρώτης γραμμής σε ολόκληρη τη χώρα.
  Οι εξελίξεις στην Ιρλανδία δείχνουν ότι, όπως και στη Ελλάδα, η κατανομή των βαρών είναι άνιση.

  2 ερωτήσεις- απορίες που προκύπτουν από τα παραπάνω.

  1. Γιατί η αντιπολίτευση στην Ελλάδα δεν καταθέτει έστω μια πρόταση μομφής για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης;

  2.Μήπως πρέπει ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και όλοι μαζί να υποβάλουμε ατομικό αίτημα διάσωσης λογω της κρίσης στη ευρωπαϊκή επιτροπή και στις κυβερνήσεις, οι τραπεζίτες είναι πιο μάγκες;….

 17. zame avatar
  zame 07/10/2010 12:38:15

  ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ την ιδια στιγμη που ο Πρωθυπουργος διαλαλεί την καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων..και τις Διαφανείς και αξιοκρατικές διαδικασίες της Κυβέρνησης του & μπλα-μπλα...την ίδια στιγμή κυκλοφορεί η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την πλήρωση 80 κενών οργανικών θέσεων δοκίμων Ειρηνοδικών.
  εδώ . http://www.ministryofjustice.gr/files/5_10_2010_prokirixi_eirinodikon.pdf
  Στο σημείο 7, - των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό - αναφέρεται, ότι για να πάρει κάποιος μέρος σε αυτόν θα πρέπει να έχει καταθέσει βεβαίωση του γραμματέα του δικαστικού συμβουλίου του οικείου Πρωτοδικείου στο δικαστικό συμβούλιο
  «δύο μήνες πριν από την έναρξη του διαγωνισμού», δηλαδή μέχρι τις 6-10-2010, δηλαδή μέχρι χθες.

  Επί της ουσίας, οι δικηγόροι που ήθελαν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό είχαν μία ημέρα στη διάθεσή τους, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά.
  Αν είναι αβλεψία -που προφανώς δεν είναι- τότε το υπουργείο απαρτίζεται από ανόητους. Αν όμως πρόκειται για σκοπιμότητα -κάτι που είναι προφανές- τότε μόνο οι «μιλημένοι» κατάφεραν να καταθέσουν εγκαίρως τις αιτήσεις τους.

 18. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 07/10/2010 12:44:09

  Eπώνυμε,

  Ολη η φιλολογία για το έλλειμμα, που αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες,έχει δυο στόχους:

  1. Να δικαιολογήσει την αποτυχία της μέχρι σήμερα Μνημονιακής πολιτικής.

  2. Να δικαιολογήσει τα νέα μέτρα που έρχονται μετά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

  ΑΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΕ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΚΕΦΑΛΙ.
  Τέλος.

  Και έχεις απόλυτο δίκιο ότι η Ν.Δ. δεν πρέπει να το αφήσει έτσι.

 19. hope avatar
  hope 07/10/2010 13:15:15

  O Σαμαράς όχι να μην υποστηρίξει τον Καραμανλή σε καμία περίπτωση. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω.
  Άλλωστε ο Καραμανλής πότε του δεν έδειξε πυγμή να χτυπήσει κανένα σκάνδαλο, αλλα αντίθετα συμμάχησε με τους ανθρώπους του Σημίτη.
  Είτε το θέλουμε είτε όχι η μικρή Ελλαδίτσα πτώχευσε. Ο παπανδρέου είναι πρωθυπουργός και μαζί με τον Σαμαρά έχουν την ευθύνη της χώρας. Ο Καραμανλής απλά το έσκασε απο την πραγματικότητα που γνώριζε. Ήταν λίγος και μικρόψυχος για πολιτικός.

  • Enzo avatar
   Enzo @ hope 07/10/2010 13:22:15

   και ο αντωνης εχει πολυ δρομο ακομα για να πεισει και να κερδισει την εμπιστοσυνη του κοσμου. τα δυσκολα ειναι μπροστα.

 20. lornion avatar
  lornion 07/10/2010 13:47:41

  Ειδωλα για τοιχοφράφηση

 21. η Dimi avatar
  η Dimi 07/10/2010 13:59:14

  “Putting pen to paper lights more fire than matches ever will."
  ~Malcolm Forbes

 22. orinos avatar
  orinos 07/10/2010 14:27:40

  τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν στο επίπεδο της σκέψης που τα δημιούργησε [Αϊστάιν].
  τι περιμένουμε;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ orinos 07/10/2010 15:00:10

   Δηλαδή; Δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς.

 23. zame avatar
  zame 07/10/2010 16:57:51

  ..."παρτο αλλιως"...οπως λενε... απο αλλο επιπεδο σκεψης....

 24. dimitris avatar
  dimitris 07/10/2010 19:00:26

  ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΣΓΟΥΡΟΣ-ΔΗΜΑΡΑΣ-ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 25. ιδιώνυμος avatar
  ιδιώνυμος 08/10/2010 11:27:44

  Φιλτατε επώνυμε, εσύ ούτε λίγο-ούτε πολύ διατείνεσαι ότι ο Παπανδρεάκης "δούλεψε" τη Eurostat με τα στατιστικά στοχιεία!
  Κι όλ΄αυτά, για να κάνει "εσωτερικό πολιτικό παιγνίδι" και να προωθήσει το σατανικό του σχέδιο να ξεπουλήσει την Ελλάδα.
  Τα πιστεύεις πραγματικά αυτά που λες;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ιδιώνυμος 14/10/2010 08:27:10

   Αυτό κατάλαβες εσύ; Αυτό που λέω είναι ότι κατεστημένες ερμηνείες πολλών ετών, που είχαν γίνει αποδεκτές για το έλλειμμα των ΔΕΚΟ και το αν εντάσσεται στο έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης, έρχεται τώρα ο ΓΑΠ και τις ανατρέπει μόνο και μόνο για να εμφανίσει τεχνητά υψηλότερο το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης (που κανονικά ΔΕΝ περιλαμβάνει τις ΔΕΚΟ).

   Η Eurostat δεν είναι αρμόδια για να υπερασπίζεται τα συμφέροντα κάθε κράτους μέλους. Αν τυχόν έρθει ένα κράτος και της πει "θέλω να το μετράω πιο αυστηρά από όσο οι υπόλοιποι το έλλειμμά μου και θέλω να βάλω και τις ελλειμματικές ΔΕΚΟ μέσα", γιατί να του πει "όχι"; Αν η ίδια η χώρα δεν θέλει να τηρεί τους ευνοϊκούς για αυτήν κανόνες, ποιος θα θέλει να τους τηρήσει μετά; Κανένας.

   Διαβάστε λοιπόν καλύτερα και αφήστε τον απαξιωτικό λόγο. Διαβάστε και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Δεν είναι και τόσο δύσκολο. Φτάνει πια η ετοιματζήδικη σκέψη των headlines και της ημιμάθειας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.