#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/10/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η μάχη τα λύνει όλα…
Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Η μάχη τα λύνει όλα. Ξεχωρίζουν οι δυνατοί από τους αδύναμους, οι αποφασισμένοι από τους διστακτικούς. Εκεί, στη φωτιά της σύγκρουσης γεννιούνται οι νικητές και συντρίβονται οι ηττημένοι.

Στην μάχη που έρχεται σε λίγες μέρες ο Γιώργος Παπανδρέου προσέρχεται πεπεισμένος για την ήττα, αδύναμος από την επίγνωση της αποτυχίας του και την αποτύπωση της στις πραγματικές δημοσκοπήσεις και στα φάσκελα που τρώνε τα στελέχη του στις περιφέρειες τους. Έχουν φάει δε τόσο φτύσιμο που δεν θα βασκαθούν μέχρι τρίτης γενεάς.

Ήδη ετοιμάζει το άλλοθι, γιατί ο προχτεσινός διακαναλικός εκβιασμός και ο σημερινός ποταμός ύβρεων, έχουν διπλό στόχο. Αφενός ν’ εκβιαστούν οι ψηφοφόροι, κι αν πιάσει, έπιασε. Αφετέρου, αν δεν πιάσει, έχουν το άλλοθι της «υπονόμευσης» από τις «σκοτεινές δυνάμεις». Εν ολίγοις, αδέρφια, ο Παπανδρέου κι οι θλιβεροί ερασιτέχνες του, όπως ο Υπουργός των Πακιστανών, που υποδύεται και των Εσωτερικών της ΜΚΟ-ΠΑΣΟΚ Ltd, γνωρίζουν ότι έχουν αποτύχει παταγωδώς κι ετοιμάζονται να ξεφορτώσουν.

Όσο πιθανό είναι να γίνω εγώ μέλος του κόμματος της Ντόρας, τόσο πιθανό είναι να μας βγάλουν αυτοί οι σκιντζήδες από το Μνημόνιο. Όταν θα βγουν του σπανού τα γένια, τότε κι ο Παπακωνσταντίνου θα μειώσει το έλλειμμα. Κουβαλάνε νερό με το κόσκινο και το ‘χουν πια καταλάβει.

O Αντώνης Σαμαράς τους έσυρε στο πεδίο της μάχης που ήθελε, σε αυτό που άλλωστε είναι το πραγματικό πολιτικό πεδίο σύγκρουσης: στο Μνημόνιο. Νομίζανε πως το παιχνίδι θα είναι για τον Καλλικράτη και τρία αυγά Τουρκίας, όμως η κατρακύλα της οικονομίας είναι τόσο ραγδαία, το Μνημόνιο 2 δεν κάθεται φρόνιμα στο τσουβάλι, όλο μουγκρίζει και κουνάει την ουρά του, οπότε η πραγματικότητα κι ο Αντώνης τους έσυραν σε αυτό που καίει το Λαό.

Κανείς πια δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια. Ο κάθε Τσίμας μπορεί να κάνει τούμπες, να καταπίνει φωτιές και σπαθιά, να ορκίζεται στην ζωή του κολλητού του, του Μιχάλη του γαλαντόμου, να λέει εξυπνάδες κατά της Ν.Δ., κάνοντας τα ρεπό του Πεταλωτή, αλλά la verdad es la verdad, caballeros, η αλήθεια, είναι η αλήθεια, μάγκες.

Ο συμπαθής κατά τα λοιπά Δημαράς, παίζει καλό μπιλιάρδο, ήταν καλός δημοσιογράφος αλλά είναι τσοπανόσκυλο του ΠΑΣΟΚ. Αποστολή του είναι να μαζέψει τα πρόβατα που θα φύγουν απ’ το κοπάδι και να τα πάει πίσω στο μαντρί.

Ο Γιάννης Δημαράς τι είπε στο Μνημόνιο; «Παρών κι αξούριστος». Τι σημαίνει είμαι παρών; Είμαι εδώ και κάθομαι να σε κοιτάω να κάνεις απερίσπαστος ότι κάνεις. Κι ύστερα, ότι ακολούθησε, τι το ‘κανε; Το ψήφισε με νύχια και με δόντια. Το ΠΑΣΟΚ είναι δω, ένα επίσημο κι ένα μουλωχτό.

Θα δείτε ότι την επομένη των εκλογών, ότι κι αν γίνει, ο ΓΑΠ και οι ρεπατζούδες του Πεταλωτή στα καθεστωτικά ΜΜΕ θα κάνουν περίεργα μαθηματικά, αθροίζοντας Σγουρό και Δημαρά. Και Γιάννη Δημαρά, θέλω να σε ρωτήσω κάτι: τώρα που θα φέρουν και το Μνημόνιο 2, αυτό που προανήγγειλαν οι Ευρωπαίοι, τί θα κάνεις; Θα πεις πάλι παρών ή θα τους κάνεις μούτρα;

Η σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ θέτει και νέα στάνταρ στον ολοκληρωτισμό: όποιος δεν υποστηρίζει την αποτυχημένη πολιτική τους είναι «υπονομευτής» και «τυχοδιώκτης». Προσοχή, παίδες, και κάτσετε φρόνιμα, ο κ. Ραγκούσης απαγορεύει την αντιπολίτευση. Όποιος τολμήσει και διαφωνήσει, όποιος διανοηθεί και καταψηφίσει, θα φάει δέκα με τη βέργα στην παλάμη και θα κάνει στην γωνία τον πελαργό μέχρι το διάλειμμα.

Λοιπόν, αδέρφια, αυτό είναι το σενάριο: καθώς οδεύουν προς την έξοδο απειλούν, μπας και πιάσει κι επειδή δεν θα πιάσει κι επειδή η ανικανότητα, η αβελτηρία, τα πρωτόλεια μαθηματικά τους και οι ολέθριες επιλογές τους έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ και για την δραματική κατάσταση της Πατρίδας θα λένε ότι φταίει η αντιπολίτευση, που δεν τους στήριξε στην προσπάθεια τους να την …σώσουν.

Ο Γιώργος πακετάρει και ταυτόχρονα, για πολλοστή φορά, ψεύδεται. Θα γίνει πρέσβυς καλής θέλησης στη UNICEF κι ο Ραγκούσης θα πουλάει τα ημερολόγια.

Η ραγδαία κατάρρευση της οικονομίας και της κυβέρνησης παρασύρει μαζί της και τους σχεδιασμούς και τις φαντασιώσεις της μαντάμ και του πρόεδρα, ο οποίος έχει φορέσει πράσινο κορμάκι και κάνει πιρουέτες και κωλοτούμπες, ορεγόμενος υπουργεία και συγκυβέρνηση πάνω στα ερείπια. Κρίμα που δεν θα το δούμε ποτέ αυτό το Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θ’ αντήλλασσαν φιλοφρονήσεις ο αρχηγός – «Κομανέτσι» κι η Μπιρμπίλη.

Τον έλεγαν Σαββόπουλο, θυμάμαι. Ήταν γύρω στα 70, συνταξιούχος εφοριακός, θαλερός, ευθυτενής. Μεγαλωμένος κάπου κοντά στην Ομόνοια. Πήγαινε να δει την κόρη του στη Θεσσαλονίκη και συνταξιδεύαμε στο τρένο κάπου το 1985 – 86.

Είχε πολεμήσει το 1940 με το ιππικό. Διμοιρίτης του ένας έφεδρος Ανθυπίλαρχος, ο μακαρίτης ο Γεώργιος Ράλλης. Βρωμόστομος, πασίγνωστο, αλλά και γενναίος, αυτό όχι τόσο γνωστό. Μου τα επιβεβαίωσε ο παλιός στρατιώτης του, που μου εξηγούσε πως πια στην εποχή του πολυβόλου οι ηρωϊκές επελάσεις με καλπασμό και την σπάθη είχαν τελειώσει. Πήγαιναν έφιπποι όσο πιο κοντά μπορούσαν στους Ιταλούς κι ύστερα αφίππευαν και με τα πόδια, ως απλό πεζικό πήγαιναν ως τη γραμμή εφόδου, στα 100-150 μέτρα από τις θέσεις του εχθρού. Κι ύστερα, μου είπε, «σε αυτά τα 100 μέτρα ξεχωρίζανε οι αληθινοί άντρες. Έπρεπε να σηκωθείς από το χαράκωμα ή να βγεις πίσω από το βράχο και να τρέξεις αυτά τα 100 μέτρα στο ανοιχτό πεδίο με εφ’ όπλου λόγχη, να πας ίσα πάνω τους ενώ σου ρίχνανε στο ψαχνό ντουφέκια και πολυβόλα». «Φοβηθήκατε;» τον ρώτησα. «Όποιος το ‘ζησε και σου πει ότι δεν φοβήθηκε, λέει ψέμματα». «Ξέρεις κάτι», μου λέει, «η μάχη όμως τα λύνει όλα. Ξεπεράσαμε το φόβο και νικήσαμε». Φόρος τιμής…

Έ, λοιπόν, η αυγή της μάχης χαράζει. Ο Γιώργος απειλεί ότι θα φύγει, άμα δεν τον ψηφίσουμε. Ε, ας μην του χαλάσουμε το χατήρι…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aggelos avatar
  Aggelos 28/10/2010 09:07:34

  καλα και το 40 πολυβολα δεν ειχανε?

  παντως παντα σωμα με σωμα καταληγει καθε μαχη...

  και τωρα ετσι θα γινει..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Aggelos 29/10/2010 10:21:17

   Είχανε, γι' αυτό μου έλεγε "τέρμα οι επελάσεις".

 2. TopGunZ avatar
  TopGunZ 28/10/2010 09:24:54

  Για το τελευταίο, είναι αυτό που λέμε "απειλή ή υπόσχεση είναι τούτο?".

 3. Κρης avatar
  Κρης 28/10/2010 09:36:47

  Γιατί και πάλι σήμερα, όπως τότε, το διακύβευμα είναι πολύτιμο.

  Είναι η ανεξαρτησία της χώρας μας από δάνειες δυνάμεις και επιτηρητές

  η αξιοπρέπεια των Ελλήνων και των Ελληνίδων, είναι η δυνατότητά μας να ορίζουμε τη μοίρα μας και να δημιουργούμε το μέλλον μας με τις δικές μας δυνάμεις.


  http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=9249857

  απο την ανακοινωση τοτ πρωθυπουργιυ για ητν σημερινη ημερα

  '''είναι να παίρνεις τα βουνά'''

 4. blue nile avatar
  blue nile 28/10/2010 09:40:19

  Πάντως Φαήλο να μου το θυμηθείς αν το ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει μέλλον πρέπει να φύγει γρήγορα από την εξουσία. Ήδη η φουρτούνα είναι μεγάλη αν τελικά δεν μεταβιβάσουν με κάποιο τρόπο την διακυβέρνηση, τα νέα μέτρα που θα αναγκαστούν να πάρουν και τα άλλα που θα έρθουν θα εξαφανίσουν το κόμμα από το πολιτικό χάρτη. Δεν ξέρω πόσο ο ΓΑΠ νοιάζεται για τέτοιο ενδεχόμενο όμως άλλοι δεν μπορούν να το βγάλουν από το μυαλό τους.
  Έχω καρδιακό φίλο που μεγαλώσαμε μαζί αρχιπασόκο.
  Τσιπουράραμε προχθές και μου εκμυστηρεύτηκε ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών εξετάζει αυτός και άλλοι δικού να μην ψηφίσουν το κόμμα τους με γνώμονα τη διάσωση του που πλέον μόνο η αντιπολίτευση το εξασφαλίζει.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ blue nile 28/10/2010 09:50:35

   Πλέον καταλαβαίνεις πόσο άρρωστοι είναι αυτοί οι άνθρωποι.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ αλλενάκι 28/10/2010 16:26:44

    αλλενάκι, οι νεοδημοκράτες απέδειξαν ότι σκέπτονται πιό πολύ τον τόπο και τα πιστεύω τους όταν έρριξαν την κυβέρνηση Καραμανλή, έστω και δια της αποχής τους.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ blue nile 28/10/2010 16:24:36

   μπράβο, έτσι μου λύνεις και την απορία γιατί χθες άλλος πονηρός αρχιπασόκος μας βεβαίωνε ότι σε τούτες τις εκλογές θα ψηφίσει όσο μικρότερο κόμμα γίνεται, λ.χ. κυνηγούς.

 5. Michal V. avatar
  Michal V. 28/10/2010 09:45:32

  Στα τσακίδια και γρήγορα? Αρκετή ζημιά έγινε και δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να είναι επανορθώσιμη.

 6. eleos avatar
  eleos 28/10/2010 09:51:13

  Δυστυχώς οι σοσιαλιστές του 80΄ μεγάλωσαν μια γενιά με νώθα ιδεώδη με κάλπικες αξίες και με θολή γνώση. Κατάφεραν να οδηγήσουν ένα έθνος δυναμικό με κοινωνικά αντανακλαστικά να καθοδηγείται από τα ΜΜΕ, από αυτούς τους άχρηστους επαγγελματίες που επιβιώνουν λυστρικά εις βάρος όλης της κοινωνίας, με μηδενική κρίση ακόμα και των αυτονόητων. Αυτό πληρώνουμε σήμερα και θα το πληρώνουμε για πολύ αν δεν αντιδράσουμε. Και αυτήν η αντίδραση πρέπει να είναι έξω από χρώματα πρέπει να είναι ριζική σε όλους τους τομείς. Χρειάζεται να ζηλέψουμε αυτούς που κατάφεραν να τρέξουν τα 100 μέτρα . Δεν πρέπει να φύγει ο ΓΑΠ , πρέπει να τον διώξουμε με τέτοιο τρόπο που θα γίνει μάθημα για όλους αυτούς που θα μείνουν και να πάρουν το μάθημά τους . Δεν πρέπει να του κουνήσουμε το μαντήλι πρέπει να τον ΔΙΑΟΛΟΣΤΕΊΛΟΥΜΕ.

  • Ανώνυμος Πελλοπονήσιος avatar
   Ανώνυμος Πελλοπονήσιος @ eleos 29/10/2010 17:03:58

   Αφού έχει ήδη αλλη υπηκοότητα πρέπει να του αφαιρεθεί η
   Ελληνική, να κατασχεθεί η περιουσία του στην Ελλάδα και να χρησιμοποιηθεί για την απόσβεση του χρέους. Που ακούστηκε ρε ηλίθιοι και πανηλιθιοι Ελληνες ανθρωπος να κρατά όλα τα κρατικά μυστικά στα χέρια του και να έχει ξένη υπηκοότητα; Αι στο διάολο, πηγαινε πίσω στη Minnesota. Και εσείς μ...ς ελληνες βάλτε μυαλο και διορθώστε το Σύνταγμα, έτσι ώστε κάποιος για να εκλεχθεί βουλευτής η για να κατέχει οποιαδήποτε δημόσια εξουσία πρέπει ΠΡΩΤΑ να αποπομπεύσει την αλλοδαπή υπηκοότητα του.

 7. A,M. avatar
  A,M. 28/10/2010 09:56:46

  Με τι ελικόπτερο θα φύγουν;
  Ξέρει κάποιος να μας ενημερώσει;

  Το ένα που εγώ ξέρω είναι ότι θα φύγουν νύχτα.
  Και το άλλο που ξέρω είναι ότι θα φύγουν σίγουρα.

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 28/10/2010 09:58:15

  Αν τους ενδιαφέρει η διάσωση του ΚΟΜΜΑΤΟΣ τους και όχι η διάσωση της ΕΛΛΑΔΑΣ από τα νύχια του ΔΝΤ που την έμπλεξε το ΚΟΜΜΑ τους και ο πρόεδρός του, τότε ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

  Αντίθετα, στην πλειοψηφία των απλών ΝΔκρατών που στήθηκαν στην ουρά να ψηφίσουν το Σαμαρά δεν διακρίνεται αυτή η τάση.

  Διακρίνεται περισσότερο η τάση να τα γκρεμίσει όλα και να φτιάξει μια Πατριωτική Λαϊκή Δεξιά.

 9. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 28/10/2010 10:41:23

  Η μάχη και η σύγκρουση που γίνεται δεν είναι ανάμεσα σε "μνημονιακές" και "αντι-μνημονιακές" δυνάμεις. Οι οποίες "δυνάμεις", όσο περνάει μάλιστα ο καιρός, λιγοστεύουν σε επιρροή μέσα στον λαό.

  Η σύγκρουση, που ακόμη δεν γίνεται και που περιμένουν πολλοί ότι θα γίνει, είναι ανάμεσα σε αυτούς που υφίστανται ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ και σε αυτούς που με την πολιτική τους από δεκαετίες και αιώνες, παίρνουν δάνεια ΚΡΥΦΑ, "τρώνε τα λεφτά", ΔΕΝ κάνουν ανάπτυξη, ΔΕΝ φορολογούν αυτούς που πρέπει, και στέλνουν πάντα τον ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ στον λαό.

  Ανάμεσα δηλαδή σε αυτούς που εφαρμόζουν πολιτικές που οδηγούν ή δεν αποτρέπουν Μνημόνια και σε αυτούς που ΠΑΝΤΑ πληρώνουν τα σπασμένα.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Θραξ Αναρμόδιος 28/10/2010 16:32:05

   Σ'αυτό θα συμφωνήσω 100% : η απουσία πληροφόρησης για τις αποφάσεις των κυβερνώντων, που όμως είναι καθοριστικές για τη ζωή μας, είναι εγκληματική. Ποιά ΔΙΑΥΓΕΙΑ και πίτσες μπλε. Ωφείλουμε να κάνουμε την πραγματική γνώση καθοριστικό αίτημα των καιρών.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Θραξ Αναρμόδιος 29/10/2010 11:17:28

   Θράκα, ΄΄Ηθελα να στο γράψω χτες και έμπλεξα με άλλα.
   Έχεις δίκιο. Όμως θα παρατηρήσω ότι οι περισσότερες δυνάμεις που ευθύνονται για το Μνημόνιο τάχθηκαν και υπέρ του.
   Πάντα "ξεκοκκαλίζω" τα σχόλια σου. Βλέπω την καθαρότητα και διακρίνω την πνευματική ελευθερία σου.

 10. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 28/10/2010 10:51:02

  Φαήλο, καλημέρα κα χρόνια πολλά.
  Τιμή και δόξα σε αυτούς που στάθηκαν και δεν δείλιασαν.
  Που πήγαν και δεν γύρισαν.
  Που άντεξαν.
  Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι.
  Όταν θα τελειώσουμε με τον ΓΑΠ, ούτε η μαμά του, δεν θα τον παίρνει πίσω, στα χάλια που θα τον αφήσουμε.
  Να είσαι καλά.
  Καλή δύναμη.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΡΑΧΟΣ 28/10/2010 20:27:41

   Χαίρε Βράχε και χρόνια πολλά για την Πατρίδα!

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 28/10/2010 11:06:16

  Φαήλο, να καταψηφιστεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές αυτές, αλλά να μην πάμε σε βουλευτικές εκλογές. Κανέναν δεν συμφέρουν, πίστεψέ με. Συμφέρουν ΜΟΝΟ το "όλον ΠΑΣΟΚ". Αυτό το κόμμα πρέπει να πεθάνει, έκανε πάρα πολύ κακό στον τόπο, εκμαύλισε μία ολόκληρη κοινωνία και μόνο ο δόλιος βλαξ ΓΑΠ θα τους τελειώσει.
  Πρέπει να κάνουμε υπομονή άλλα 2 χρόνια. Τότε θα εχουν γίνει χώμα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 28/10/2010 20:31:01

   Αγαπητέ ΒΙΣ, από τις προηγούμενες εκλογές και την εκλογή του Αντώνη στις 29/11 ως σήμερα ο πολιτικός χρόνος ήταν λίγος, όμως αν ο ΓΑΠ κάνει απονενοημένο διάλειμμα εθνικών εκλογών πρέπει να αγωνιστούμε και να ΝΙΚΗΣΔΟΥΜΕ.
   Από το Σύνταγμα, όταν οπ ΓΑΠ έχει 157 Βουλευτές η προκήρυξη εκλογών ΔΕΝ εξαρτάται από τη ΝΔ. ΔΕν μπορούμε να τις επιβάλλουμε.
   Το ΠΑΣΟΚ όμως μπορεί, οπότε τότε τελειώνουν οι κουβέντες. ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΣ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΧΗ. Μόνο αγωνίζεσαι για τη νίκη.
   Φιλικά

 12. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 28/10/2010 11:15:36

  Ο Γιωργάκης σε 2-3 μήνες μετά από μια-δυο εκλογικές αναμετρήσεις ξεκουμπίζεται, η εξουσία και ο έλεγχος της χρεωκοπίας ουσιαστικά παραδίδεται στον Αντώνη, το ΠΑΣΟΚ αλλάζει αρχηγό, βγάζει κάποιον που να μπορεί να μιλάει και να μη μοιάζει επιοικώς ηλίθιος ή στη χειρότερη λοβοτομημένος, ταυτόχρονα οι πρασινοφρουροί και οι συνοδοιπόροι τους καίνε την Ελλάδα και μετά ξανάρχεται η πράσινη λαίλαψ να μας ξανασώσει. Τι κάνουμε τότε Φαήλο;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Λεωνίδας 28/10/2010 16:40:25

   Σου απάντησε Ο ΒΙΣ πιό πάνω.

 13. ΧΑΟΣ avatar
  ΧΑΟΣ 28/10/2010 11:25:03

  Αρχές του Σεπτέμβρη έτυχε να μιλήσω με Αλβανό γείτονα και να μάθω (ΑΚΟΥΣΤΕ) πως όλοι οι Αλβανοί που έχουν άδεια παραμονής, έχουν όλοι γραφτεί στους εκλογικούς καταλόγους…..!!!!!
  ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ…: Μην αφήσετε Αλβανούς και πακιστανούς να αποφασίσουν για το δικό μας μέλλον και του τόπου μας…
  Το μοναδικό όπλο που προς το παρόν έχουμε εναντίον τους και δεν είναι άλλο από την ψήφο, χρησιμοποιήστε το… Πυροβολήστε τους στο ψαχνό, μαυρίζοντάς τους…!
  Και ΠΡΟΣΟΧΗ η αποχή σημαίνει ΠΡΟΔΟΣΙΑ…

 14. Los Lostrellos avatar
  Los Lostrellos 28/10/2010 11:32:29

  Πω πω, σιγά μη σκίσετε κανένα καλτσόν εκεί στη ΝΔ, πάνω "στη φωτιά της σύγκρουσης"...
  Καλά ρε "αδελφέ", δε ντρέπεσαι λίγο, παρόλο τον προδοτικό ρόλο του Παπανδρέου, μία κουβέντα από αυτά που λέει, είναι ΑΛΗΘΕΙΑ. Ποια;
  Το ΓΙΑΤΙ η ΝΔ δεν έκανε τίποτα από αυτά που επαγγέλεται ο Σαμαρικός Μεσσιανισμός τώρα, τα 5.5 χρόνια που ήταν στην εξουσία;;
  ΓΙΑΤΙ λιποτάκτησε πριν ολοκληρωθούν τα χρόνια διακυβέρνησης της δεύτερης τετραετίας;; Και τολμάς να μας μιλάς για μάχες και 40, εσύ, ένας ακόμη εκπρόσωπος των ΛΙΠΟΤΑΚΤΩΝ;
  Τις επιχειρήσεις και τη χαμηλή φορολογία τους που κυρίως στηρίζει ο Σαμαρικός Μεσσιανισμός, δεν έχουνε μεγάλη σχέση με τον κόσμο που υποφέρει και εξευτελίζεται με το μνημόνιο, "αδελφέ"..
  Και γιατί παρακαλώ να σας κάνουμε "μάγκες" πάλι, στην εξουσία ο άσπιλος "Αντώνης" που τόσο τρυφερά αναφέρεστε σε αυτόν, ΠΟΥ ΗΤΑΝ όταν λιποτακτούσε η ΝΔ, όταν το χρέος διπλασιάστηκε και το κράτος ΔΕΝ ΕΠΑΝΔΡΙΘΗΚΕ; Άσε μεγάλε, ξέρουμε που είσασταν.. στις αλλαξοκωλιές...

  • victoria avatar
   victoria @ Los Lostrellos 28/10/2010 13:08:17

   Θα σου πω κάτι και αν θες το καταλαβαίνεις, τα έχουμε πει πολλές φορές.

   Πρώτον αυτό που λες είναι η πιο τσάμπα κατηγορία που υπάρχει. Λάσπη παντού, όλα είναι χάλια, αυταπόδεικτο. Φτιάξε εσύ έτσι εύκολα την κατάσταση ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ μιας γενιάς.
   Δεύτερο, τη Νέα Δημοκρατία (πέραν του ισχύοντος γνωμικού ότι παντού υπάρχει ένας μ..., ή -το επεκτείνω- ένα λαμόγιο, ένα βλήτο, κλπ, ειδικά σε κόμμα του 40% που αντιπροσωπεύει το επίπεδο του νεοέλληνα, μαζί σου, δεν ασχολούμαι με λαμόγια) ΔΕΝ την άφησαν να κυβερνήσει.

   Αν θες το καταλαβαίνεις. ΜΜΕ από τη μία, Ντόρα από την άλλη, σε διαρκή λευκή απεργία το δημόσιο, δηλ το κράτος, η νοοτροπια του πασοκου νεοελληνα απο ολα τα κομματα (δεν ειναι λαθος, ακριβως αυτο εννοω που λεω) και τα απλα οικονομικα συμφεροντα των απεξω, που φανταζομαι ειδες οτι δεν αστειευονται.

   Αυτα φτανουν αγαπητε συν/σχολιαστη? Και δεν ειναι δικαιολογιες, ειναι εξηγησεις. Εσύ ας πούμε προσπάθησες για επανίδρυση πουθενά? Ποια λιποταξία, εξοδος μετα απο λυσσασμενη καταδιωξη θες να πεις, και τελικη επικρατηση της καραμελας ακομα και στους ΝΔιτες.
   Τη λιποταξία του ΓΑΠ δεν την βλεπεις ε?

   Και εντέλει, έχεις κατι άλλο να προτείνεις, ας το ακούσουμε μια που δεν σου αρέσει ο Σαμαρικός Μεσσιανισμός. Όχι τσάμπα μαγκιές. Είσαι πολίτης, όχι μονάχα τσάμπα κατηγορίες. Κάποιον θα επιλέγεις για το αύριό σου. Πες μας.

   • Los Lostrellos avatar
    Los Lostrellos @ victoria 28/10/2010 13:53:48

    Victoria:

    Ωραίο όνομα, είσαι φαν της εγγλέζικης μοναρχίας;

    Λες ότι δεν αφήσανε τον Τυρόπιτα να κυβερνήσει οι δικοί του; Υπάρχει καλύτερη απόδειξη από αυτό που λες για την ανικανότητα του κόμματος αυτού να προσφέρει κάτι στην Ελλάδα; Λοιπόν, για να αφήσουμε τις γενικολογίες, εγώ μιλάω απλά και λογικά. Μόνο για τα ΜΜΕ έχεις δίκιο. Αλλά μιλάμε για θέση πρωθυπουργού. Το ανώτατο αξίωμα. Που είναι το χτύπημα των νταβαντζήδων; Που είναι η κάθαρση και η ΤΙΜΩΡΙΑ για το χρηματιστήριο; Που είναι η αλήθεια για τις υποκλοπές; ΕΓΩ να επανιδρύσω το ΚΡΑΤΟΣ; Πλάκα μου κάνεις;; Εγώ, ένας άνεργος, με ρωτάς τι έκανα, και δεν αναρωτιέσαι γιατί ΠΡΟΔΟΣΕ τόσα εκατομμύρια κόσμου ένας ψευτοπρωθυπουργός; Και αυτές τις φλωριές ότι τον "απειλούσαν" και λοιπά, τις ακούω βερεσέ. Εδώ ο άλλος ο "μάγκας" μιλάει για 40 και συγκρούσεις, όταν είσαι πρωθυπουργός αναλαμβάνεις την ευθύνη για 10 εκατομμύρια ανθρώπους, με ότι συνεπάγεται αυτό. Αν φοβάσαι τον οποιοδήποτε ή το οτιδήποτε κάτσε σπίτι σου να πλάθεις κουλουράκια ή να τρίβεις το πιπέρι...
    Ο ΓΑΠ δεν λιποτάκτησε ποτέ, πιστά υπηρετεί το υπερεθνικό σχέδιο της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του ατλαντισμού.
    Τι επιλέγω εγώ για το αύριό μου; Να σου πω ευχαρίστως, ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ όλων των πολιτικών και όλων των διοικητικών προσώπων του δημοσίου, άμεση δήμευση περιουσιών και φυλάκιση όλων των κλεφτών, γενική κάθαρση του σάπιου πολιτικού συστήματος. Αλλά για αυτά χρειάζεται εθνική και ανεξάρτητη δικαιοσύνη και ανάλογα σώματα ασφαλείας. Και αυτά δεν υφίστανται τη στιγμή αυτή. Μόνο με δραστικές ανακατατάξεις μπορούν να υπάρξουν. Και φυσικά, πιστόλι στους διεθνείς τοκογλύφους και αυστηρότατη εθνική οικονομική πολιτική.. Τα παραλέω έ; Τι να κάνουμε, με ρώτησες τι θα επέλεγα, δεν είμαστε όλοι οπαδοί είτε της Σκύλλας είτε της Χάρυβδης...

    • victoria avatar
     victoria @ Los Lostrellos 29/10/2010 11:10:13

     Αγαπητέ Los Lostrellos (είσαι σίγουρος ότι είσαι σε θέση να κάνεις πνεύμα για ψευδώνυμα? επί τη ευκαιρία hasta la victoria siempre)

     Τι πρόδωσε και τι όχι ο Καραμανλής, ας μην το ξανανοίξουμε, σου είπα μερικά, κ εντέλει η αυτοκριτική έχει γίνει. Τα παραπάνω είναι εμμονή σε προπαγάνδα, γιατί να μου επιτρέψεις, πολύ προδομένο κ αγανακτισμένο σε βρίσκω από τον Καραμανλή αλλά κανέναν άλλο, το έχουμε δει το έργο.

     Αυτά που ζητάς όλοι τα θέλουμε, το θέμα είναι ποιος θα τα φέρει επιτέλους στην Ελλάδα κ κάποιοι εδώ έχουμε μια άποψη επ'αυτού. Την άποψή σου για το ποιος ρωτούσα, με κάθε ειλικρίνεια. Κατά τα λοιπά με κάλυψε ο Φαήλος. Καλή σου μέρα

     • Los Lostrellos avatar
      Los Lostrellos @ victoria 29/10/2010 14:39:26

      Victoriούλα,

      "η αυτοκριτική έχει γίνει. "


      Χαχαχαχα....

      έχετε πλάκα ρε παιδιά...

      Ξέρεις που τη γράφω την "αυτοκριτική" σας που "έχει γίνει";;

      Εγώ θέλω ΤΙΜΩΡΙΑ. Για όλους.

  • A.M. avatar
   A.M. @ Los Lostrellos 28/10/2010 13:19:09

   @Los Lostrellos

   Για έναν και μόνον λόγο λιποτακτησΑΤΕ τον Καραμανλή:
   Επειδή στα Δεκεμβριανόα δεν σας τσάκισε τα κόκκαλα όλων σας των «επαναστατών» του κώλου και σας άφησε να κάψετε την Ελλάδα λές και την είχατε πληρωμένη και σας ανήκε.
   Δυστυχώς εκεί πράγματι έχεις δίκηο ότι ο Καραμανλής λιποτάκτησε και δεν επέβαλε τον νόμο και την τάξη ώς ώφειλε και κατά την επιταγή του Συντάγματος.

   Και αλήθεια σήμερα που σας ξέσκισε ο ΓΑΠ και ξεπούλησε την Ελλάδα που είστε ρε σείς «επαναστάτες» του κώλου για να διαμαρτυρηθείτε;

   Θα μου πείς ότι «εμείς κάναμε την δουλειά μας, ρίξαμε τον Καραμανλή, ανεβάσαμε τον ΓΑΠ, εξευτελίσαμε κάθε έννοια εργατικού κεκτημένου, ξεπουλήσαμε και την Ελλάδα στους τούρκους και αράξαμεεε»

   Και γώ θα συμφωνήσε πως πράγματι αυτή ήταν η δουλειά σας και γι αυτό σας πλήρωσαν οι εργοδότες σας.

   • Los Lostrellos avatar
    Los Lostrellos @ A.M. 28/10/2010 14:03:35

    ΑΜ

    Βιάζεσαι και τα νευράκια σου δεν ωφελούν τη συζήτηση. Καταλαβαίνω την αναστάτωσή σου, αλλά ατύχησες, δεν είμαι υπέρ της αριστεράς την οποία η ψευτοδεξιά σου έγλυφε τόσο τρυφερά επί 5.5 χρόνια..
    Γιατί αλήθεια άφησε ο Καραμανλής και ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ να καεί η Αθήνα; Αυτούς ρώτα, σε μένα τα λες; Θυμάσαι τον Παυλόπουλο στα κανάλια να λέει ότι δεν πρέπει να έχουμε άλλες απώλειες τη στιγμή που καιγόταν η Αθήνα; Μπράβο σας, να τον χαίρεστε τον φασουλή.. ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΝ ξεφτιλισμένοι οπαδοί..

    Τα υπόλοιπα που λες, δεν με αφορούν όπως είπα, αλήθεια όμως γιατί δεν κατευθύνει ΚΑΝΕΝΑ μέλος της ΝΔ τα εύλογα αυτά ερωτήματα σε αυτούς που πρέπει, από τότε που λιποτάκτησε από την ευθύνη της χώρας; Διότι πολύ απλά είναι φιλελεύθεροι αστούληδες που μόνη τους έγνοια είναι η εξουσία και όχι οποιοδήποτε είδος ιδεολογίας, έθνους, ευθύνης , ή έστω στοιχειώδους ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ. Λυπάμαι, αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Πως μπορεί να επιστευτεί ξανά κάποιος αυτό το συρφετό ανάξιων και ανίκανων; Επειδή ένας Σαμαράς εμφανίστηκε σοβαρός και με σοβαρό λόγο σε μερικές συνεντεύξεις ή επειδή ένας Κρανιδιώτης παριστάνει τον ή είναι πράγματι έντιμος πατριώτης; Λυπάμαι, αλλά ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ αυτά για να ξεχαστεί το ΠΑΡΕΛΘΟΝ..

    • loretta avatar
     loretta @ Los Lostrellos 29/10/2010 14:58:38

     μου θυμιζεις τους bloopers..... και στις εκφρασεις και στον παραλογισμο..!!

    • A.M. avatar
     A.M. @ Los Lostrellos 04/11/2010 20:22:29

     Καλά ευτυχώς που τώρα είδα τι γράφεις
     Άργησα λίγο :lol: αλλά δεν νομίζω και να έχασα
     Τα περί διαδικτυακού ΑΝΔΡΙΣΜΟΥ βέβαια .....
     Στο διαδίκτυο και οι τραβεστί «άντρες» το παίζουν.

     Για να συζητάς με κάποιον πρέπει να ξέρει να συζητάει ..τουλάχιστον.
     Και σύ δεν ξέρεις

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Los Lostrellos 28/10/2010 20:24:33

   Προσποιείσαι τον χαζό προφανώς. Το χυδαίο του ύφους σου είναι λίγο επιτηδευμένο, την προσπαθερίς πολύ την δήθεν "μαγκιά" αλλά δεν σου βγαίνει. Τέλος πάντων, δεν είμαι ο φιλόλογος σου για να σου διορθώσω και το γραπτό αλλά επί της ουσίας τα εξής:
   1. Ο "σαμαρικός μεσσιανισμός" δεν κυβέρνησε την χώρα ακόμη κι ούτε ηγείτο της ΝΔ. Ο Αντώνης κέρδισε στα ίσια, κόντρα στο παρακμιακό σκυλολόϊ της διαπλοκής και τα ΜΜΕ τους στις 29/11, ιδεολογικοποιώντας τον αγώνα και στηλιτεύοντας αυτά που οδήγησαν στην παραλυσία και την ήττα. Από τότε και μετά δικαιούται όποιος θέλει να του ζητάει τα ρέστα.
   2. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει την πρωτοβουλία της μάχης. Αυτός και μόνον αυτός έσυρε τον ΓΑΠ στην συνέντευξη - δήλωση ήττας, όπου έκανε συτοφή 180 μοιρών για το διακύβευμα των εκλογών, στην ουσία ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ.
   3. Αφού ψάχνεις για λιποτάκτες περίμενε να δεις τον ΓΑΠ να φεύγει νύχτα, ο οοποίος ειρήσθω εν παρόδω "ζαχαρώνει" να γίνει Γ.Γραμματέας του ΟΗΕ (!!) αλλά μάλλον θα τον φάει ο Λούλα.
   4. Ο λόγος που αρθρώνει ο σημερινός Πρόεδρος της Ν.Δ. είναι εθνικός και κατεξοχήν λαϊκός.
   5. Η υψηλή φορλογία των επιχειρήσεων, ανώνυμε ψευτόμαγκα, ΔΙΩΧΝΕΙ τις επιχειρήσεις. Άμα π.χ. τώρα φύγει η copa cola και τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ και μείνουν στον δρόμο μερικές χιλιάδες και πάνε στην Τουρκία ή την Βουλγαρία, να ρθουν οι εργαζόμενοι να τους μοιράσεις μια μερίδα ψευτοαριστερές μαλακίες να φάνε.

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/10/2010 21:06:25

    "Η υψηλή φορλογία των επιχειρήσεων, ανώνυμε ψευτόμαγκα, ΔΙΩΧΝΕΙ τις επιχειρήσεις. Άμα π.χ. τώρα φύγει η copa cola και τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ και μείνουν στον δρόμο μερικές χιλιάδες και πάνε στην Τουρκία ή την Βουλγαρία, να ρθουν οι εργαζόμενοι να τους μοιράσεις μια μερίδα ψευτοαριστερές μαλακίες να φάνε."

    Αυτήν τη νεοφιλελεύθερη μαλ...ία γιατί επιμένεις να την προπαγανδίζεις; Γιατί δεν έφυγαν οι επιχειρήσεις από το ΗΒ με φόρο κερδών Α.Ε. 28%, τη Γερμανία με 29%, το Βέλγιο με 34%, τη Γαλλία με 34%, την ισπανία με 30% για να μην αναφέρω βέβαια τις σκανδιναβικές χώρες; Η Τουρκία έχει συντελεστή 20% όσο δηλαδή θα έχουμε και εμείς του χρόνου με νόμο του Αλογοσκούφη που βέβαια σέβεται απόλυτα το πασόκ. Μόνο η Βουλγαρία με 10% και η Ρουμανία με 16% έχουν ουσιαστικά μικρότερους φορολογικούς συντελεστές από την Ελλάδα αλλά αυτό είναι το όραμά μας;. Γιατί μετά την "εναρμόνιση¨ των φορολογικών συντελεστών με αυτούς, ακολουθεί και η ¨εναρμόνιση" των μισθών. Η χώρα έχει κρίσιμο πρόβλημα υστέρησης εσόδων(η βασική γενεσιουργός αιτία των ελλειμμάτων και του χρέους) επειδή επιχειρήσεις και πλούσιοι δεν πληρώνουν φόρους και εσείς θέλετε να μειώσετε και άλλο τους φόρους γι αυτές τις κοινωνικές ομάδες;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τηλέμαχος αναγνώστου 28/10/2010 21:14:26

     ΔΕν είναι "νεοφιλεύθερο", μην το λες σε μένα που είμαι υπέρ του ισχυρού κράτους, της δημόσιας υγείας και παιδείας, είναι ασπλώς ΛΟΓΙΚΟ. Δεν έφυγαν Τηλέμαχε από κει που λες γιατί εκτός από τον φορολογικό συντελεστή έχουν: σταθερό φορολογικό σύστημα, σοβαρούς ελεγκτικούς μηχανισμούς και διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας που δεν είναι βόθροι εκβιασμού και διαφθοράς.
     Όταν έχεις σύγχρονο κράτος, ευνομούμενο, τότε ο άλλος και υψηλότερη φορολογία να έχει δεν΄φεύγει από ένα σοβαρό κράτος, ένα υγιές πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
     Από εδώ όμως;

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/10/2010 21:28:29

      Είσαι υπέρ του ισχυρού κράτους όπως ήταν και ο Σαμαράς (επειδή έκανε τις σπουδές του τότε που τις έκανε και εκεί που τις έκανε) πριν να μπλέξει με μηταράκηδες, σταϊκούρες και το χρύσανθο. Αν το πρόβλημα είναι το διεφθαρμένο κράτος όπως λες και μηδέν φορολογία να έχεις το πράγμα δεν σώζεται. Απλώς η ΝΔ είχε ανέκαθεν σημαία της τη διευκόλυνση στο κεφάλαιο και τώρα με την κρίση και τις πιέσεις από σεβ, εβεα και τράπεζες προσπαθεί να τους καλοπιάσει περισσότερο. Ξαναλέω όμως: η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα εσόδων, ελλειμμάτων και χρέους, είναι σχεδόν τελευταία στην Ευρώπη των 15 στο λόγο φόροι επιχειρήσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ και εσείς θέλετε να τους μειώσετε και άλλο τη φορολογία όταν όλος ο κόσμος γύρω μας υποφέρει από τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός του, Είναι λογικό; δίκαιο; φιλολαϊκο; Και εν πάση περιπτώσει αν είναι να κρεμαστούμε από τα ..... των επιχειρήσεων και του κεφαλαίου για να σωθούμε το πασοκ μπορεί να το κάνει καλύτερο γιατί έχει και τους πουλημένους εργατοπατέρες μαζί του.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/10/2010 21:40:05

      Τηλέμαχε, σε λίγο δεν θα έχουμε επιχειρήσεις...
      Ο Αντώνης δεν είπε ποτέ και πουθενά για μηδενικό φόρο στις επιχειρήσεις και λέει και πολλά άλλα στο σχέδιο που παρουσίασε στο Ζάππειο για την έξοδο από την κρίση. Δες τα.
      Φιλικά

     • bfo avatar
      bfo @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 30/10/2010 04:18:49

      Ένα αυτό που είπε ο Φαήλος.

      Αλλά, δεύτερο, δεν είναι όλη η πραγματικότητα το σχόλιο του φίλου, οι επιχειρήσεις εν πολλοίς ΕΦΥΓΑΝ από ΗΒ, Γερμανία κλπ και την έκαναν για Κίνες και αλλαχού.

      Οι έδρες των επιχειρήσεων είναι μεν στο ΗΒ και την Γερμανία ας πούμε ―εκεί βολεύει για να μένουν τα μεγαλοστέλεχη, εκεί έχουν επαφή με τους καταναλωτές των στη Δύση, εκεί επηρεάζουν καταστάσεις και κλείνουν συμφωνίες, αλλά οι παραγωγικές επενδύσεις γίνονται αλλού.

   • Los Lostrellos a Noche avatar
    Los Lostrellos a Noche @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2010 02:48:48

    Φαήλε, μου κάνει εντύπωση το ότι απαντάς σε κοινούς θνητούς σαν εμένα καθώς δεν το συνηθίζουν τούτοι του συναφιού σου και παρόλο που δεν έγραψες λέξη για αυτά που ανέφερα, δηλαδή ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΕΓΩ ΞΑΝΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, θα σου απαντήσω στα υπόλοιπα:


    "Προσποιείσαι τον χαζό προφανώς."

    Δηλαδή;


    "Το χυδαίο του ύφους σου είναι λίγο επιτηδευμένο, την προσπαθερίς πολύ την δήθεν “μαγκιά” αλλά δεν σου βγαίνει."

    Δεν προσπάθησα τίποτα, απλά έγραψα τη γνώμη μου και νομίζω ότι μου βγήκε και αρκούντως καλά. Έχεις δίκιο μόνο εσύ και το συνάφι σου είστε πράγματι "μάγκες", τουλάχιστον με την νεοελληνική έννοια της λέξης, όποιος φάει πιο πολλά χωρίς να τον βρούνε είναι ο πιο "μάγκας"..

    "Τέλος πάντων, δεν είμαι ο φιλόλογος σου για να σου διορθώσω και το γραπτό"

    Φιλόλογο να προσλάβεις για τα δικά σου κείμενα, σου ξέφυγαν ορθογραφικά λάθη, που προδίδουν την ταραχή σου όταν διάβασες το μήνυμά μου... εγώ ξέρω ελληνικά, δεν είμαι Παπανδρέου... χαχα    "1. Ο “σαμαρικός μεσσιανισμός” δεν κυβέρνησε την χώρα ακόμη κι ούτε ηγείτο της ΝΔ."

    Προτίθεται όμως να το κάνει. Και δεν υπάρχει κάποιος ορατός λόγος γιατί να εμπιστευτεί κάποιος τη ΝΔ ξανά. Διότι αυτήν ξέρουμε αυτήν εμπιστευόμαστε;


    "Ο Αντώνης κέρδισε στα ίσια, κόντρα στο παρακμιακό σκυλολόϊ της διαπλοκής και τα ΜΜΕ τους στις 29/11, ιδεολογικοποιώντας τον αγώνα και στηλιτεύοντας αυτά που οδήγησαν στην παραλυσία και την ήττα. Από τότε και μετά δικαιούται όποιος θέλει να του ζητάει τα ρέστα."

    Δεν αμφιβάλω ότι κέρδισε και δε ενδιαφέρουν οι ενδοκομματικοί δονκιχωτικοί ορίζοντες που δίνεις σε μία ενδοκομματική αναμέτρηση. ΕΓΩ και ο απλός πολίτης τι έχουμε να κερδίσουμε αναρωτιέμαι...    """2. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει την πρωτοβουλία της μάχης. Αυτός και μόνον αυτός έσυρε τον ΓΑΠ στην συνέντευξη – δήλωση ήττας, όπου έκανε συτοφή 180 μοιρών για το διακύβευμα των εκλογών, στην ουσία ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥ."""

    Έξοδο; Ποια έξοδο;;; Αυτοί που πρέπει να πάνε ΦΥΛΑΚΗ δεν τους επιτρέπονται οι "έξοδοι". Εκτός αν πρόκειται μεταξύ ΦΙΛΩΝ, σωστά;;

    """3. Αφού ψάχνεις για λιποτάκτες περίμενε να δεις τον ΓΑΠ να φεύγει νύχτα, ο οοποίος ειρήσθω εν παρόδω “ζαχαρώνει” να γίνει Γ.Γραμματέας του ΟΗΕ (!!) αλλά μάλλον θα τον φάει ο Λούλα."""

    Εγώ δε θέλω να φύγει κανείς. Θέλω να μείνουν εδώ και να πληρώσουν όλοι όσοι φταίνε. Με κατάλαβες;


    "4. Ο λόγος που αρθρώνει ο σημερινός Πρόεδρος της Ν.Δ. είναι εθνικός και κατεξοχήν λαϊκός."

    Έλα, σοβαρά; Σε ποιον λαό αναφέρεται ακριβώς; Ποιας χώρας; Διότι το οικονομικοκοινωνικό δράμα των τελευταίων δεκαετιών της Ελλάδος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ με τους όποιους "υψηλούς φόρους"    """5. Η υψηλή φορλογία των επιχειρήσεων, ανώνυμε ψευτόμαγκα, ΔΙΩΧΝΕΙ τις επιχειρήσεις. Άμα π.χ. τώρα φύγει η copa cola και τα τσιμέντα ΤΙΤΑΝ και μείνουν στον δρόμο μερικές χιλιάδες και πάνε στην Τουρκία ή την Βουλγαρία, να ρθουν οι εργαζόμενοι να τους μοιράσεις μια μερίδα ψευτοαριστερές μαλακίες να φάνε."""

    Χαχα, νευράκια έχουμε ε; Καταρχάς ναι, ανώνυμος είμαι, τι πάει να πει, θα πρέπει να δίνουμε και τα στοιχεία μας επειδή ανήκεις στην πολιτική κάστα; ΕΣΥ είσαι ο επώνυμος που ζητάς την ΨΗΦΟ ΜΟΥ, εγώ είμαι απλά μια σκια μέσα στον ηλεκτρισμό του δυαδικού κώδικα. Και φυσικά ψευτόμαγκας, είπαμε, οι αληθινοί "μάγκες" είστε εσύ και το συνάφι σου των πολιτικάντηδων, εγώ είμαι απλά ένας ορθολογικός πολίτης με το μέσο νου.
    Αλλά όλα κι όλα, είπαμε, μην καρφώνεσαι όμως ΤΟΣΟ αδιάντροπα με τον άκρατο φιλελευθερισμό σου, λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει. Θα κλείσει η κόκα κόλα; Έλα, θα πέσουν τα κέρδη του Δαυίδ; Αυτό είναι για πάρτυ. Μου μιλάς επώνυμε επαγγελματία πολιτικάντη για μερικές χιλιάδες θέσεις εργασίας τη στιγμή που μιλάμε για ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ τη στιγμή αυτή στην Ελλάδα; Για πόσο κρετίνους μας περνάς; Και δε σέβομαι καμία θέση εργασίας στον τομέα της μεταποίησης, του μεσαζοντικού παρασιτικού εμπορίου και γενικότερα του τριτοκοσμικού τύπου "καπιταλισμού". Οι μόνες θέσεις εργασίας που σέβομαι είναι αυτές της οποιουδήποτε είδους ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ και πρέπει να είναι ελληνικών συμφερόντων. Όλα τα υπόλοιπα είναι μέρος του προβλήματος.

    Οπότε, για να έρθω στο θέμα, τι ακριβώς είναι το διαφορετικό που θα κάνει ο Σαμαράς όταν έρθει στην εξουσία; Θα εξαγγέλει τα μέτρα με καλύτερα ελληνικά και θα χαϊδεύει πιο πολύ το κεφάλαιο; Εντάξει και ο ΓΑΠ θα μπορούσε να μάθει τα ελληνικά, μέχρι τα 65... άντε τα 70 το πολύ, θέλω να πιστεύω....

    Όσο για το τι θα μοιράσω, δεν ξέρω τι θα φάνε οι εργαζόμενοι της κόκα κόλας, αλλά θα μοιράσω σίγουρα το "τρίτο το μακρύτερο" στη ΝΔ που ζητάει πάλι την ΨΗΦΟ ΜΟΥ χωρίς να έχει ζητήσει ούτε μια ΣΥΓΝΩΜΗ για τις αθλιότητές της...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Los Lostrellos a Noche 29/10/2010 06:48:09

     Πω πω, σ' έβαλα σε μπελάδες! Είσαι η βραδινή βάρδια του Φόρουμ;

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2010 10:43:39

      Λοιπόν, πάρε λευκές κόλλες και γράφε:
      Μάγκα λέγανε την ενωμοτία ατάκτων πολεμιστών, ήγουν μάγκας είναι ο ζορμπάς, ο ρέμπελος, ο αντάρτης, ο έχων αίσθημα φιλοτιμίας κλπ. Και τότε και τώρα το ίδιο σημαίνει.
      Το άλλο που λες εσύ, είναι το "λαμόγιο", αυτό που το ΠΑΣΟΚ και η ενοχική "δεξιά" έκαναν πρότυπο και ουδεμία σχέση έχει με τους μάγκες.
      Όλο νομίζεις ότι προκαλείς νευράκια στους άλλους. Μεγαλοπιάνεσαι.
      Κι είδα ότι έχεις μανία με τις "αλλαξοκωλιές", το "τρία το μακρύτερο" κλπ. Να το κοιτάξεις αυτό.
      Και επειδή μάλλον προσποιείσαι ότι δεν ξέρεις, άκου μικρό τρολ: δεν είμαι "επαγγελματίας πολιτικάντης". Εσύ, κρυπτόμενος ψευδώνυμος υβριστής μπορεί κάλλιστα να είσαι άλλη μια ρεπατζού του Πεταλωτή ή κάποιος από τα χοντρόκωλα λαμόγια που αναλαμβάνουν την διεκπεραίωση της καθεστωτικής προπαγάνδας.
      Από επιλογή δεν είχα ποτέ και δεν έχω αντιμισθίες, ούτε από το δημόσιο ούτε από ιδιωτική εταιρεία. Νέτη, σκέτη ελεύθερη μαχόμενη δικηγορία. Μισθό μου (περίπου 70.000 δραχμές με τις κρατήσεις) πλήρωσε μόνο ο ένδοξος ελληνικός στρατός στην θητεία μου ως Ανθυπολοχαγός στους Αλεξιπτωτιστές. Έτσι κανέναν τρολ δεν μπορεί να μου πει ότι με "πληρώνανε" ή ότι ότι είμαι αστράτευτη νούλα, σαν αυτές που δημοσιογραφούν ή στοιβάζονται στα κομματικά γραφεία κι ενμίοτε βρίζουν με ψευδώνυμα. Οπότε πάρε φόρα απ' τον Υμηττό κι έλα με την όπισθεν.
      Δεν έχεις ούτε το στοιχειώδες θάρρος να γράψεις την άποψη σου με τ' όνομα σου.
      Είναι σφόδρα πιθανό να είσαι αραχτός στο Φόρουμ ή στην Ιπποκράτους και να παριστάνεις τον "αδέσμευτο" πολίτη - σχολιαστή, όμως τα πονήματα σου όζουν καμαρίλα.
      Δεν σάς αρέσει αυτό που κάνει ο Αντώνης, το ξέρω και σας συμπονώ. Πήρε την Αρχηγία κόντρα στα τζάκια και την ομοθυμαδόν υποστήριξη όλη της μεταπολιτευτικής παράγκας.
      Πέταξε ήδη κλωτσηδόν διάφορα βαρίδια, ξεβράκωσε τον Παπανδρέου και τον έφερε στην θέση που τον έφερε, με την ρετσινιά της αποτυχίας στο κούτελο, έτοιμο για αναχώρηση.
      Γι' αυτό καίγεστε να τον ταυτίσετε με το παρελθόν που δεν τον αφορά. Θέλετε στην χειρότερη να πείτε "έλα μωρές, σαν κι εμάς είναι κι αυτός". Ο Λαός όμως ξέρει ποιος είπε ΟΧΙ στη ζωή του, ποιος είναι ο ΜΟΝΟΣ που ενώ ήταν αδιαφιλονίκητος δελφίνος συγκρούστηκε για εθνικό θέμα και παραιτήθηκε ακόμη κι από Βουλευτή, ενώ η Ιστορία τον δικαίωσε.
      Πιάσε στασίδι, την μέρα που ο Αντώνης θα ορκιστεί Πρωθυπουργός θα σε κεράσουμε τσαπέλες καλαματιανές.
      Φιλιά στο σβέρκο
      Θες δεν θες, σ' αρέσει δεν σ' αρέσει

     • Los Lostrellos avatar
      Los Lostrellos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2010 14:22:54

      Είμαι η βάρδια των αγανακτησμένων Ελλήνων που δεν κοιμάται ποτέ μεγάλε... και δεν ΞΕΧΝΑΕΙ ποτέ... και περιμένει....
      ""Κι είδα ότι έχεις μανία με τις “αλλαξοκωλιές”, το “τρία το μακρύτερο” κλπ. Να το κοιτάξεις αυτό.""
      Ναι, θα το κοιτάξω, αλλά εκεί στη ΝΔ σίγουρα ξέρετε από αυτά, ειδικά στα υψηλότερα κλιμάκια.. αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι τι εννοώ, ε τσάκαλε;
      Επαγγελματία πολιτικάντης είναι ακριβώς αυτό που είσαι παρά τα όσα λες και τα όσα μεγαλεπήβολα γράφεις, ΜΕΧΡΙ αποδείξεως εναντίον. Και χάρη σου κάνω, μιας και είσαι ένας εκπρόσωπος του εγκληματικού πολιτικού συστήματος. Ή μήπως έπεσες και εσύ ξαφνικά από τον ουρανό πάναγνος και αμόλυντος, όπως θέλεις να μας παρουσιάσεις το πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας; Και εκτός αυτών είσαι και δικηγόρος.. ακόμα ένας δικηγόρος στην πολιτική, αυτό είναι κατά δεν είναι στοιχείο υπέρ, κατά την άποψή μου. Το τι είμαι εγώ σου το είπα, ένας ανώνυμος πολίτης και ψηφοφόρος, δε υπάρχει λόγος να ξέρεις κάτι παραπάνω.
      Έχεις πλάκα όμως ρε συ. Ήσουνα έφεδρος στο στρατό; Ε και τι μου το λες, να σε θαυμάσω; Τον Υμηττό που λες τον έχω δει μόνο στην τηλεόραση. Και είναι κάτι ψευτοπρωθυπουργοί αυτοί που φεύγουνε με την όπισθεν, χωρίς να ζητάει κανένας συγνώμη από τα εκατομμύρια που τους ψήφισαν... τα ξέχασες αυτά ε; Καλά το αμνησιακό νερό έχετε πιει βρε ΝΔούληδες;; Λολ
      Είναι τόσο το θράσος σου και η σιγουριά για αυτό που κάνεις, και δεν είσαι ο μόνος βέβαια, που συνεχίζετε να βλέπετε την Ελλάδα σαν το τσιφλίκι του πατέρα σας και αποκλειστικά ως αρρένα για τα δικομματικά σας βρώμικα παιχνίδια και τον φανερό ή κρυφό πόλεμο μεταξύ σας. Αλλά και σε αυτόν τον πόλεμο σας έχει πάει φαλάγγι το Πασόκ, δεν ξέρετε από που να κρυφτείτε..
      Το παρελθόν της ΝΔ σας αφορά όλους. θέλετε δε θέλετε, σας αρέσει δε σας αρέσει. Ο κόσμος έπαθε ξαφνική ανάνηψη από την πολύχρονη αμνησία. Πλέον ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ. Να μου το θυμηθείς αυτό.
      "Πιάσε στασίδι, την μέρα που ο Αντώνης θα ορκιστεί Πρωθυπουργός θα σε κεράσουμε τσαπέλες καλαματιανές."
      Εγώ ζω για την ημέρα που θα πληρώσει ποινικά το πολιτικό σύστημα. Με πιάνεις μεγάλε; ΔΕΝ είμαι ψευτο-αντίπαλός σου στο πρόστυχο δικομματικό παιχνίδι, διεκδικητής της εξουσίας. Είμαι πραγματικός αντίπαλός σου στο πεδίο της απόδοσης δικαιοσύνης, είμαι η πλειοψηφία των Ελλήνων. Μπορείς να το συνειδητοποιήσεις αυτό;
      Και αυτές τις "τσαπέλες" μην τις τσαμπουνάς σε μένα, δεν ξέρω τι σημαίνει, σε ποια γλώσσα είναι; Σαν θεσσαλονικιός και Πόντιος μου είναι άγνωστη λέξη.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 01/11/2010 14:30:43

      Τέσσερις μέρες ήμουν χωρίς ίντερνετ. Μάλλον το σύστημα κόλλησε από τις μαλακίες που γράφεις.
      Σιγά ρε εκπρόσωπε του αγανακτισμένου λαού, μην σκιστεί το πράσινο καλτσόν σου.
      Στο λέω απλά, όταν θα έχεις τον στοιχειώδη ανδρισμό να λες την άποψη σου, έστω και βρίζοντας, με τ' όνομα σου, τότε μιλάμε. Όμως είναι προφανές ότι είσαι άλλη μια έμμισθη πολιτική "κότα" που πουλάει πνεύμα κι αφορισμούς απ' το σκοτάδι.
      Σαλονικιός και Πόντιος; Μπορεί να δηλώσεις και γκέϊ αστροναύτης. Τζάμπα είναι.
      Κοίτα, ότι προλάβεις από μισθό για τις βάρδιες σου. Ο Γιώργος φεύγει, τσάο, αντιέ, σαλούδος ρεβολουσονάριος.
      Καταβάλεις τόση προσπάθεια για την προσποιητή "μαγκιά" σου που πρέπει να σου δώσει επίδομα.
      Φιλιά στο σβέρκο, σύντροφε.
      Υ.Γ. Έλα που δεν ξέρεις τις τσαπέλες. Σύκα είναι μικρό μου τρολ.

     • Los Lostrellos avatar
      Los Lostrellos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 04/11/2010 05:20:56

      Επιμένεις βλέπω ε; Τώρα υποτίθεται ότι είσαι ακόμα "πεπεισμένος" ότι είμαι κάποιος πρασινοφρουρός ή μήπως επαναλαμβάνεις τις ίδιες γελοίες κατηγορίες διότι δεν έχεις κάτι ουσιαστικό να απαντήσεις σε αυτά που λέω; Το όνομά μου δεν πρόκειται να στο πω διότι βλέπω ότι σου σπάω τα νεύρα. Καλά θα ήταν να μου έδινε κάποιος μισθό, αλλά βλέπεις έχω αλλεργία στα κόμματα. Μόνο τον θυμό μου έχω. Λοιπόν δικηγοράκο πολιτικάντη, έχεις μανία με τη λέξη "μάγκας" και τη "μαγκιά". Πόσες φορές πρέπει να σου πω ότι δεν προσποιούμαι κάτι. Γράφω αυτό που σκέφτομαι. Είπαμε, "μάγκας" είσαι μόνον εσύ. Εγώ είμαι ένας απλός πολίτης. Σκέψουν με απλά ως το Εγώ ενός Έλληνα που ΔΕΝ ξεχνάει. Αλλά έχετε πλάκα εκεί στη ΝΔ, δεν ξέρετε από που να φυλαχτείτε από τα πασόκια, ακόμα και τη σκιά σας φοβάστε. Να έρθει η ΝΔ πάλι, γιατί; Επειδή τα γράφεις ωραία και "μαχητικά" και το παίζεις "μάγκας", θα ΞΕΧΑΣΩ ότι για τα θέματα για τα οποία χωρίς ντροπή κατηγορείς άλλους, φταίει τουλάχιστον στο μισό η ΝΔ, όπως η λαθρομετανάστευση και η οικονομία; Που τα πουλάτε αυτά ρε;
      Ένα πράγμα να έχεις υπόψη σου νεοφιλελεύθερε ψευτοπατριώτη Νεοδημοκράτη, η 5η Μαίου ήταν πρόβα. Στην πρεμιέρα, δεν θα έχετε πάλι το ΠΑΜΕ να κάνει κλοίο για να σας προστατέψει, ούτε θα φτάνουν τα ΜΑΤ και τα λοιπά σκυλιά του πολιτικού συστήματος. Και οι βουλευτικές ασυλίες δε θα μετρήσουν. Και μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Σαλονικιός και Πόντιος, είπαμε. Τι δεν κατάλαβες; Όπως λέμε Αθηναίος από την Καλαμάτα και Πρωτευουσιάνος από τη Λάρισα.
      Επιμένεις βλέπω πολύ στην "gay" τύπου προσβολή. Ώστε τσαπέλες είναι τα σύκα ε; Έπρεπε να το καταλάβω, ξέρετε από σύκα εκεί στη ΝΔ, μόνο να ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ να μην τα δίνετε πλέον σε όσους προορίζονται για Πρωθυπουργοί, διότι η χώρα καταλήγει σε τραγικές καταστάσεις.. Καλή τύχη σου εύχομαι στους δικανικούς φαντασιακούς "αγώνες" και τις "μάχες" σας εκεί στη ΝΔ, απλά προσοχή στα κομματικά καλτσόν, για να επανέλθω στην αρχική μου ευχή. Θα είστε πολύ καλά νέα για τις επιχειρήσεις, αλλά όχι για τους νέους και τους ανέργους. Μόνο για φόρους και επιχειρήσεις και την "αγορά" μιλάει ο λατρευτός σου Αντώνης. Για την ανεργία και τον απλό ΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Έλληνα ούτε κουβέντα, γαμώ την "αγορά" σας μέσα. Ο κόσμος έχει πρόβλημα επιβίωσης και εσείς του μιλάτε για "ανταγωνιστικότητα". Άντε γεια λαμόγιο, άντε και βουλευτής.
      Ψηφίστε Νικήτα, όχι Καμίνη. Κάνει καλύτερη διοργάνωση της Athens Pride parade, υπό την αιγίδα της ΝΔ. Φτου σας.

     • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
      Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 06/11/2010 22:41:16

      Και να ΄λεγα ότι δεν έχει δροσίσει.... Κάπου γύριζες στον ήλιο και την άρπαξες.
      Ρε συ, μήπως είσαι ο Αϊβαλιώτης; Πότε γύρισες από το Αφγανιστάν και το Ιράκ ρε θηρίο, σκυλί του πολέμου;

  • ΧΑΟΣ avatar
   ΧΑΟΣ @ Los Lostrellos 06/01/2011 20:37:31

   +1000

  • ΧΑΟΣ avatar
   ΧΑΟΣ @ Los Lostrellos 06/01/2011 20:38:49

   +1000000

 15. Λαρισαίος avatar
  Λαρισαίος 28/10/2010 11:36:32

  Αυτό που σου είπε ο Σαββόπουλος θυμίζει πολύ Ηράκλειτο: "Πόλεμος πάντων πατήρ εστί, πάντων δε βασιλεύς, και τους μεν θεούς έδειξε τους δε ανθρώπους, τους μεν δούλους εποίησε τους δε ελευθέρους". Πολύ φιλοσοφημένος ο κύριος.

 16. Τζώνυ Μπη Γκουντ avatar
  Τζώνυ Μπη Γκουντ 28/10/2010 12:22:24

  Φαήλο, γράφτηκε εχθές σε μπλογκ ότι συνάντησες τον Βορίδη. Δημοσίως δηλαδή, αφού σε είδαν μάτια. Κανένα σχόλιο για το τι ειπώθηκε; τι σκέφτεται;

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ Τζώνυ Μπη Γκουντ 28/10/2010 16:13:17

   Συμφωνώ, χρειάζεται μια διευκρίνιση.
   Αλλό πράγμα το να λέμε πως ο Βορίδης είναι ο μόνος που έχει σοβαρό και δομημένο πολιτικό λόγο μέσα στο πιο αστείο κόμμα της μεταπολίτευσης και άλλο το να έρθει στη ΝΔ.
   Και ερωτώ, χωρίς να καταφύγω στο ακροδεξιό παρελθόν του γιατί μου αρκεί το παρόν του:
   -Είναι η δεν είναι ο κ.Βορίδης ακραία νεοφιλελεύθερος, για όποιον παρακολουθεί με προσοχή τις τοποθετήσεις του;
   -Ψήφισε η όχι συνειδητά το Μνημόνιο; Για όποιον διαβάσει το λόγο του στην επίμαχη συνεδρίαση τις Βουλής συνειδητοποιεί πως ο άνθρωπος πίστευε όσα έλεγε και εκφώνησε μια ομιλία αρκούντως πειστική. Γι αυτό άλλωστε κόντεψε να σπάσει τα χέρια της χειροκροτώντας τον η Φίλη Χριστοφοράκου, εξευτελιζόμενη για πολλοστή φορά στην πολιτική της καριέρα.
   -Είναι η δεν είναι ο κ.Βορίδης ένα από τα πρώτα βιολιά στην πεμπτοφαλαγγίτικη στάση του ΛΑΟΣ που στοχεύει ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά;
   -Τέλος υπάρχει και ένα θέμα αρχής. Ο κ.Βορίδης εξελέγη με τις ψήφους του ΛΑΟΣ. Αν θέλει να αποχωρήσει και να προσχωρήσει αλλού(ελπίζω η ΝΔ να μην κάνει τέτοιο στρατηγικό λάθος) πρέπει να παραιτηθεί από βουλευτής. Συμπεριφορές Κιλτίδη και Μαρκογιαννάκη δεν θέλουμε στη ΝΔ ακόμη και αν μας βολεύουν προσωρινά. Γι'αυτό είμαστε με τον Αντώνη. Γιατί διαφέρει ποιοτικά από τους άλλους. Προσχώρηση χωρίς παραίτηση θα είναι μέγιστο ηθικό ολίσθημα.

   ΥΓ:το άρθρο εξαιρετικό.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Τζώνυ Μπη Γκουντ 28/10/2010 20:06:12

   Όντως συναντηθήκαμε με τον Μάκη χθες. Με ψήνει για να πάμε στο κόμμα της Ντόρας. Μου έφερε και προκαταβολή από τα Χανιά στάκα και απάκι. Έχουμε όμως μια σοβαρή διαφωνία. Ο Μάκης θέλει να ενταχθούμε στο κόμμα της μαντάμ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, εγώ όμως θέλω τώρα, ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ αλλά δυστυχώς το μαγαζί δεν έχει ανοίξει ακόμη.
   Τώρα, πέρα από την πλάκα, ο Μάκης είναι φίλος μου σχεδόν 15 χρόνια. Συχνά, όπως και χθες, βρισκόμαστε και συζητάμε περί πολιτικής και όχι μόνο. Θα έλεγα ότι πέραν του Μνημονίου και λεπτομερειών έχουμε πολύ λίγες διαφωνίες.
   Δεν συνηθίζω να αποκαλύπτω τι συζητώ ιδιωτικά με τους φίλους μου κι έχω φίλους από το ΛΑΟΣ μέχρι κομμουνιστές και αντεξουσιαστές. Ενίοτε τους μαζεύω και στο ίδιο τραπέζι και παίρνουν φωτιά τα τόπια.
   Πρέπει πάντως να πω ότι σφάλλει όποιος νομίζει ότι ο Μάκης Βορίδης συμμετέχει σε οποιαδήποτε "πέμπτη φάλαγγα" κατά του Αντώνη. Αυτό που πιστεύει το λέει δημόσια και το θεωρώ αρετή. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος με τον οποίο μπορείς να μιλάς για πολιτική σε υψηλό επίπεδο κι αυτό είναι πάντοτε ωφέλιμο.

   • Tassos avatar
    Tassos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2010 07:10:54

    Ρε αδερφέ Φαήλο (κι ας μην γνωριζόμαστε) να σε ρωτήσω κάτι και δεν
    θέλω να με παρεξηγήσεις. Ολοι μας έχουμε φίλους από άλλες ιδεολογικές
    κατευθύνσεις αλλά να σε πω την αλήθεια επειδή αισθάνομαι πατριώτης
    ποτέ δεν θα μπορούσα να έχω φίλο έναν πρώην? εθνικοσοσιαλιστή. Γιατί σκέφτομαι ότι εσύ, εγώ οι φίλοι εδώ μέσα στην Κατοχή θα είμασταν από την μια μεριά και αυτός θα φορούσε κουκούλα λόγω της ιδεολογίας του.

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Tassos 29/10/2010 10:58:31

     Το τι θα έκανε ο καθένας δεν το ξέρεις κι έχουν περάσει 55 χρόνια από την Κατοχή. Έχω κολλητούς τους δυο διαδοχικούς γραμματείς (μετά το 75) του ΕΚΚΕ στη Γαλλία, τον Γιάννη Βαμβακά και τον Αλέκο Σεργουλόπουλο. Τι σημαίνει αυτό; Μπορώ να τους κάνω παρέα ή πρέπει να σκεφτώ ότι μπορεί τότε να πηγαίνανε στην ΟΠΛΑ. Αδερφέ, σήμερα είναι σήμερα.
     Οι νέοι πολλές φορές έλκονται από τον ολοκληρωτισμό, επιζητούν την απόλυτη καθαρή αλήθεια, γιατί μην νομίζεις κι ο Στάλιν, κι ο Αδόλφος κι ο Πολ Ποτ είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Άλλοι θέλανε αυταρχικό εθνικό κράτος, άλλοι να κυκλώσουν τις πόλεις από την ύπαιθρο, να ντουφεκίσουν παπάδες, αστούς κλπ και να φτιάξουν κυβέρνηση αγροτών - εργατών. Γούστα είναι αυτά.Το 'χω ξαναγράψει: ότι δεν είναι ανθρωποκεντρικό οδηγεί στην βαρβαρότητα, κόκκινη ή μαύρη, πάλι βαρβαρότητα είναι.
     Το θέμα είναι όταν μεγαλώσεις λίγο και δεις την αληθινή ζωή και κυρίως ωριμάσεις κι ενστερνιστείς τον Ελληνικό Τρόπο που είναι ανθρωποκεντρικός, να αντιληφθεί ότι ο Πατριωτισμός είναι αξεχώριστος από την Δημοκρατία, όσα προβλήματα κι αν έχει η Δημοκρατία.
     Εγώ δεν πέρασα ποτέ από την γοητεία του ολοκληρωτισμού οποιασδήποτε απόχρωσης. Τους διάβασα και μελέτηδσα όλους κι από νωρίς είχα εντοπίσει το πρόβλημα της διαδοχής: διότι εάν ο απόλυτος ηγέρης είναι ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Τσε, πάει στα κομμάτια, μετά όμως τι; Μετά μπορεί να σου προκύψει ελέω Θεού, Κόμματος , πατρός κλπ ο κάθε Γιωργάκης, ο Κιμ Ιλ Τάδε με το βαμμένο μαλλί ή ο Πολ Ποτ που σκότωνε τους συμπατριώτες του σαν μπεκάτσες. Τώρα τουλάχιστον μπορείς με τις εκλογές να τους διώξεις κι όχι να περιμένεις να γεράσουν και να ψοφήσουν. Αυτά. Και ξαναλέω: οι φίλοι μου είναι οι φίλοι μου, όποιες διαφορές κι αν έχουμε κι ευτυχώς που έχουμε, γιατί αλλιώς θα σκυλοβαριόμασταν.
     Φιλικά

 17. Hase avatar
  Hase 28/10/2010 12:33:35

  Κατι σχετικο με τον Τσιμα, πηγαινει αραγε σε αγωνες φορμουλα ο τυπος η ειναι πολυ ακριβοι αν τους πληρωνει καποιος απο την τσεπη του;;
  Αλλα αλλο ηθελα να πω. Τον βλεπω να υπομειδια σαρδονια οταν καποιος απο τους επισκεπτες του καναλιου λεει την γνωμη υποβαθμιζοντας τον καλεσμενο του καναλιου.
  Επισης η κοντεσα η Τρεμη οταν η απαντηση του καλεσμενου δεν της αρεσει τον διακοπτει θετοντας αλλη ερωτηση.
  Και κανενας δεν της λεει βουλωστο κυρα μου, ασε με να απαντησω, δεν σε βολευει η απαντηση μου και συνεχως με διακοπτεις;;
  Τι κανουν οι μαλακες της ΝΔ του ΚΚΕ και του Συν;; Δεν μπορουν να τους μιλησουν στα ισια;;. Πρεπει να τους φερονται με το γαντι;; Φοβουνται πω
  ς δεν θα τους ξανακαλεσουν;;
  Πρεπει ενας συνδικαλιστης να βρεθει να πει στον (Μεγα μ....κα) Καψη πως ειναι κυβερνητικος εκπρωσοπος του ΠΑΣΟΚ;. Δεν εχει ταρχ....α κανεις καλεσμενος να τον στειλλει στον διαολο;;
  Και οκ. τα μικρα κομματα δεν ειναι συχνα στο ΜΕΓΑ, η ΝΔ ομως τι κανει;;; ΚΟΙΜΑΤΑΙ::::

  • Αγροφυλακας avatar
   Αγροφυλακας @ Hase 30/10/2010 05:13:23

   Να αγιασει το στομα σου ρε φιλε. Τα ιδια λεω και εγω αλλα μουγκα απο παντου

 18. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 28/10/2010 12:34:27

  ΦΑΗΛΟ πάντα η δεξιά έκανε πρίν τις εκλογές το ίδιο σφάλμα ,δηλαδή το ΠΑΣΟΚ πόλωνε το κλίμα ήτε προβοκάροντας κάποιο τυχαίο γεγονός ,ήτε κατασκέαζε πρός οφελός του εμφυλιοπολεμικό πολιτικό σκηνικό ,αυτό είχε ως δεδομένο την συσπείρωση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ .
  Τώρα με χαρά μου βλέπω ότι η Ν.Δ. κοινώς δεν τσίμπησε στο εκβιαστικό δίλημα ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για εκλογές ,αλλά το βασικότερο δεν χάνει την ψυχραιμία της όταν κατασηκοφαντείται από κορυφαίους υπουργούς για αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης ,αλλά κρατάει μέχρι στιγμής χαμηλούς τόνους προβάλλοντας την αντιμνημονιακή ψήφο ,τα αποτελέσματα σιγά σιγά τα βλέπουμε μέχρι και ο ήρεμος και πράος ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ χθές το βράδυ σε τηλεοπτικό πάνελ έχασε πολλές φορές την ψυχραμία του βλέποντας τον εκπρόσωπο της Ν.Δ. να μην τον ακολουθεί στον κατήφορο που είχε πάρει .

  Κατά την γνώμη μου σωστά χειρίζετε την κρίση η Ν.Δ. και μετά από λίγες μέρες που θα κάτσει ο κουρνιαχτός των άναρθρων κραυγών της κυβέρνησης ,ο κόσμος θα καταλάβει πάρα πολλά και θα δώσει την δέουσα απάντηση στις 7-11-10.

 19. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 13:17:27

  @ ΧΑΟΣ...επειδή τα πραγματικά στοιχεία άλλα λένε.....

  Στις 13.000 περίπου ανέρχεται ο αριθμός των μεταναστών και ομογενών που απέκτησαν δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
  Πρόκειται για 10.097 μετανάστες και 2.665 ομογενείς, οι οποίοι κατέθεσαν εγκαίρως τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=200170

  Το υπουργείο έδωσε ακόμη στη δημοσιότητα αναλυτικά στοιχεία με τις αιτήσεις εγγραφής σε κάθε δήμο. Έτσι, για παράδειγμα, στον Δήμο Αθηναίων θα ψηφίσουν 1.968 (1.574 μετανάστες και 368 ομογενείς), στον κεντρικό Δήμο Θεσσαλονίκης 131, στον δήμο Πειραιά 256 κ.λπ.

  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=564999

  Και αυτός ο αριθμός των 13.000 περίπου ψηφοφόρων είναι αυτονόητο ότι ΔΕΝ μπορεί να επηρεάσει καμιά εκλογική αναμέτρηση........

 20. kiki avatar
  kiki 28/10/2010 13:54:56

  Για σκεφτητε,και κατι αλλο,προσωπικα ειμαι υπερ των εκλογων,να τελειωνουμε μια και εξω μαζι τους, αλλα ο Φαηλος πρεπει να γνωριζει και ο Σαμαρας επισης,οτι το απιδι,μοιαζει ψυχολογικα ψυχιατρικα στον πατερα του.
  Στις εκλογες του 85,εκανε μια μικρη κυβερνηση,και εφυγε για την Ελουντα,και καθησε δυο μηνες.Μετα γυρισε και εκανε μια κανονικη,εννοωντας με αυτο ορισε υπουργους σε ολα τα υπουργεια.Γιατι ολα αυτο,διοτι στις εκλογες εχασε τους τρεις μεγαλους δημους,και μειωθηκαν τα ποσοστα του ΠΑΣΟΚ.
  Στην Ελουντα πηγαινοντας ειχε μαζι του τον Στεφανη,ο οποιος τον ακολουθουσε μετα σε ολα τα ταξιδια.Θεραπεια Λιθιου.
  Τωρα ο ΓΑΠ,διαβαζουμε στις εφημεριδες,οτι,ο Τριτος,και ο Εσχατος,εχει κλειστει στον εαυτο του ,εχει εκρηξεις νευρων,παρα την τοση γυμναστικη,τα βαζει με ολους διοτι τα γκαλοπ δεν του βγαινουν , κατα πως θελει.
  Συμπερασμα ενος πολιτη διαβαζοντας αυτα ποιο ειναι.Οτι το παιντι πασχει απο την ιδια ψυχασθενεια,με τον πατερα του.Δεν ξερω αν θα παρει λιθιο,αλλα οι τριγυρω του για να διασωθουν αυτοι θα τον σπρωχνουν σε πιο επικινδυνες θεσεις ,ακραιες τοποθετησεις,και ριψοκινδυνες αποφασεις.
  Αν λοιπον τα αποτελεσματα το βραδυ των εκλογων δεν ειναι της αρεσκειας του,που δεν θα ειναι,μην εκπλαγουμε αν βγει μονο,ο Λουκουμας να μας το νανκοινωσει.
  Διοτι ΓΑΠ,και ΠΑΠ,μπορει να την εχουν κανει.Ψαχνοντας για Στεφανη,ισως.
  Ας κοιταμε λοιπον τις κινησεις τους ,και να προσεχουμε.
  Επισης μια αλλη εκδοχη ειναι,να μας οδηγησουν στα ακρα. Αυτο ,με αυτους τους φασιστες ειναι πολυ πιθανον.

  • kiki avatar
   kiki @ kiki 28/10/2010 15:20:23

   ακυρωστε το αν ειναι υποπτο για .....

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ kiki 28/10/2010 20:09:48

   Κική,
   αν ξαναδιαβάσεις το σχόλιο σου εν ηρεμία θα διαπιστώσεις ότι αδικείς καταρχήν τοιν εαυτό σου κι ακυρώνεις την άποψη σου.
   Πολύ φιλικά σου λέω ότι την αντίθεση μας και την πολεμική μας δεν πρέπει να την μεταφέρουμε σε τέτοιο επίπεδο.

 21. kiki avatar
  kiki 28/10/2010 13:55:31

  Το παιντι

 22. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 14:06:41

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης....1) ο κύριος Παπανδρέου έθεσε το συγκεκριμένο δίλημμα, θέλοντας να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ενόψει των επικείμενων εκλογών.....

  Ο κύριος Παπανδρέου έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι αν καταποντιστεί το ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει αποτελεσματικά και να προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές-τομές σε βασικούς τομείς της οικονομίας όπου κυριαρχούν και αλωνίζουν συντεχνίες(ΔΕΚΟ,ΟΤΑ κτλ), οι οποίες και θα προβάλλουν ισχυρότατη αντίσταση.

  Για αυτούς τους λόγους και κάνει τώρα διάφορες πολιτικές κινήσεις που αποσκοπούν στην όσο δυνατόν μικρότερη ήττα του κόμματός του.
  Την οποία μάλιστα μετά, η κυβέρνηση και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα δικαιολογήσουν ως αναμενόμενη και φυσιολογική φθορά κυβερνητικής παράταξης.

  Ο κύριος Παπανδρέου δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές πριν αρχίσει να βελτιώνεται το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα.
  Προκήρυξη πρόωρων εκλογών τώρα κοντά, θα είναι μεγάλο ρίσκο για αυτόν και το κόμμα του, ακόμα ίσως και να αποδειχθεί "πολιτική αυτοκτονία".
  Εκλογές όμως τώρα στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλει κανείς....ούτε η κυβέρνηση, ούτε η ΝΔ, ούτε η Ε.Ε, ούτε οι πολίτες.

  Μάλλον λοιπόν οι προσδοκίες σας δεν θα επαληθευτούν………..για αυτό μην περιμένετε άδικα πρόωρες εκλογές…........

  2) Μου κάνει εντύπωση που κανένας εδώ μέσα δεν ασχολείται με την σημερινή σύνοδο κορυφής της Ε.Ε που πρόκειται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις,όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για την ολόκληρη την Ε.Ε.

  Γιατί η Γερμανία επιδιώκει :

  α)αλλαγή του ευρωπαικού μηχανισμού στήριξης από το 2013, ο οποίος από την χρονιά εκείνη και μετά θα χρηματοδοτείται από κεφάλαια κυρίως επενδυτών και όχι των κρατών(όπως συμβαίνει σήμερα)

  β)αναθεώρηση της συνθήκης της Λισσαβώνας(έχοντας σύμμαχο σε αυτήν την προσπάθεια την Γαλλία, την στιγμή που η Ε.Ε εμφανίζεται διχασμένη)

  http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=87803

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=363535&dt=28/10/2010

 23. πελ avatar
  πελ 28/10/2010 14:30:10

  εδω δεν μπορουσαν να βρουνε ποσους πληρωνουν, τους εμπιστευεσαι να βρουνε ποσοι μπηκαν στους καταλογους;;;

  το ποντικι κατι αναφερει σημερα, σοβαρα το λεει η μας δουλευει; http://www.topontiki.gr/article/10900

 24. Τιτίκα avatar
  Τιτίκα 28/10/2010 14:41:59

  Απάντηση στον/η Α,Μ
  Συμφωνώ ότι κάποιοι θα φύγουν νύχτα και μεις οι υπόλοιποι θα μείνουμε να
  βλέπουμε μόνο τη νύχτα και το σκοτάδι.

 25. adkan avatar
  adkan 28/10/2010 15:05:12

  Του παππού Ηρακλείτου βεβαίως είναι και το "Εις εμοί τρισμύριοι", (Για μένα) ο Είς ισοδυναμεί με τριάντα χιλιάδες. Παρόμοιοι τύποι αναζητούνται αγωνιωδώς.

  "Πρωθυπουργός πανύβλαξ", κυκλοφορεί σε κοντομάνικα με την γνωστή φιγούρα.

 26. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 15:32:51

  @ πελ......Οι εκλογικοί κατάλογοι ομογενών και υπηκόων τρίτων χωρών ανά περιφέρεια για τις επικείμενες εκλογές,όπως έχουν αναρτηθεί από το υπουργείο εσωτερικών, περιλαμβάνουν ΜΟΝΟ περίπου 12500 άτομα.

  http://www.ypes.gr/el/Elections/ElectionCatalogues/Eklogikoi_Katalog_omytx/Dimotikes_ekloges/

  Και μάλιστα αυτά τα 12500 περίπου άτομα είναι διάσπαρτα σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

  Και η ΝΔ ή οποιαδήποτε άλλο κόμμα έχει το δικαίωμα να λάβει γνώση αυτών των εκλογικών καταλόγων..............

 27. δημητρης avatar
  δημητρης 28/10/2010 15:39:51

  Κε Αντωνη.
  Δεν ειναι σωστο αλλα να λεμε μεσα και αλλα εξω.
  Αυτο δεν μπυ αρασε καθολου και ειμαι υποχρεωμενος να σου θυμισω το τραγουδι του Μανου:"Ο κυρ Αντωνης"(... παει να κοιμηθει).
  Ασε τα μιγματα και τισ συνταγες και παρε ξεκαθαργ θεση: Η με η κατα.
  Ολα τα αλλα ειναι προφασεις εν αμαρτιες!!!

 28. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 18:34:53

  1) το έλλειμμα του πρώτου εννιαμήνου του 2010 είναι ήδη αρκετά μειωμένο σε σχέση με το αντίστοιχο εννιάμηνο του 2009......

  http://www.minfin.gr/portal/el/resource/contentObject/contentTypes/genericContentResourceObject,fileResourceObject,arrayOfFileResourceTypeObject/topicNames/budgetExecutionBulletin/resourceRepresentationTemplate/contentObjectListAlternativeTemplate

  Και έπεται συνέχεια......βέβαια το πιθανότερο να μην πιάσουμε 100% τις προβλέψεις για το έτος 2010,αλλά τουλάχιστον το έλλειμμα στο τέλος του χρόνου θα είναι, σε σχέση με το έλλειμμα του 2009, μειωμένο σημαντικά.

  2) Όταν ο κύριος Σαμαράς δηλώνει ότι ψήφισε το κόμμα του(δηλαδή στήριξε) 30 από τα 60 νομοσχέδια που έφερε τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση στην Βουλή, δεν μπορεί να λένε κάποιοι ότι η κυβέρνηση δεν έχει παράγει σοβαρό έργο(ακόμα και αν τα κάποια συγκεκριμένα νομοσχέδια δεν ήταν αποκλειστικά δική της έμπνευσης.....τουλάχιστον αυτή τα έφερε στην Βουλή για ψήφιση).
  Βέβαια αυτό δείχνει και την επικοιδομητική αντιπολίτευση που ασκεί η ΝΔ, ψηφίζοντας νομοσχέδια που θεωρεί επιβεβλημένα ή σωστά.......

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231065279

  3) Kαι μην ξεχνάμε ότι ο κύριος Σαμαράς είπε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κύριο Μάρτενς, ότι η ΝΔ έχει στηρίξει ορισμένα από τα μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που προώθησε η κυβέρνηση και ότι απλώς διαφωνεί με το «μείγμα» της οικονομικής πολιτικής.......

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=217988

  • o παγωτατζής avatar
   o παγωτατζής @ δαιμονάκι 28/10/2010 20:00:19

   @ δαιμονάκι

   1) Τό 2010 έχεις ύφεση, δεν αγοράζεις, δεν ξοδεύεις, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ (ώς Κράτος ιδίως) κλπ,κλπ αρα δεν έχεις και τόσο επιβεβαρημένο ισοζύγιο πληρωμών ..Γκέγκε??

   2) Ναι έργο σημαντικο και παραγωγικό ήταν όλα.Θέλεις να θυμηθούμε τί ψήφισε και ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ; μην ΚΑΙ σου δίνουν καμμια λίστα από Ιπποκράτους και βγαίνεις και παπαγαλίζεις; Εισαι και συγκαταβατική.Αναγνωρίζεις ότι και ό Σαμαρας(ΝΔ) τά ψήφισε άρα είμαστε οκ!(μήπως και συνένοχοι;).Ποιό άλλο κόμμα΄ΨΗΦΙΣΕ ΤΙ και ΓΙΑΤΙ δεν μας λες.Η ποιό άλλο κόμμα δεν ΨΗΦΙΣΕ και ΓΙΑΤΙ επίσης δεν θέλεις να μας φωτίσεις..

   3) Στήν διπλωματία αυτό λέγεται" βρήκατε έναν μ@@@@καί τόν πη@@@τε, εγώ μ@@@@κας δεν είμαι". You got it honey??????
   Ρε! μπάς και είσαι η Μακρή τού Αλτερ;;

   • o παγωτατζής avatar
    o παγωτατζής @ o παγωτατζής 28/10/2010 20:21:15

    @ δαιμονάκι

    1)Α! Ξέχασα και ΦΟΡΟΥΣ,ΦΟΡΟΥΣ,ΦΟΡΟΥΣ,ΦΟΡΟΥΣ,ΦΟΡΟΥΣ,
    ΦΟΡΟΥΣ,κι ΑΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ,ΦΟΡΟΥΣ,ΦΟΡΟΥΣ
    Φ....τάνει πιά με με τόηλίθιο επιχείρημα τού μειωμένου ελλείματος..

  • victoria avatar
   victoria @ δαιμονάκι 29/10/2010 11:25:38

   To πρώτο πληθυντικό που χρησιμοποιείς για την κυβέρνηση, συν το "κύριος Σαμαράς" σε εκθέτουν, αν τυχόν υποτεθεί ότι στην παρούσα συζήτηση προσποιείσαι τον αντικειμενικό σχολιαστή/στρια.

   Όσο για αυτό που λες (για να σου απαντήσω ώστε να το καταλάβεις)πράγματι ψηφίσαΜΕ κ μερικά νομοσχέδια γιατί ΕΜΕΙΣ τα γράψαμε και ΣΑΣ τα αφήσαΜΕ.

   Τέλος, η διαφωνία για το μίγμα δεν είναι "απλή", ούτε για τις υποθήκες του Μνημονίου. Αν ήταν απλή δεν θα σας έκαιγε τόσο.

 29. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 20:43:29

  @ o παγωτατζής .....ήμουν πολύ συγκεκριμένος......εγώ απλώς έγραψα τι δήλωσε δημόσια ο πρόεδρος της ΝΔ(ότι ψήφισε 30 από τα 60 νομοσχέδια της κυβέρνησης)....αν αισθάνεσαι άσχημα για αυτό, τα παράπονά σου στον κύριο Σαμαρά.
  Και ό,τι και να λες, το έλλειμμα είναι όντως μειωμένο....και χωρίς αύξηση εσόδων ή περικοπή δαπανών ασφαλώς και το έλλειμμα δεν μειώνεται ποτέ........

  @ Φαήλος Κρανιδιώτης....μου κάνει εντύπωση που εγκαλείται κάποιον άλλον σχολιαστή για "χυδαίο ύφος"(έστω και λίγο επιτηδευμένο όπως γράφετε) και για “μαγκιά”.......τι να πει κανείς για εσάς που στο άρθρο σας αναφέρετε αυτολεξεί :

  “ο Παπανδρέου κι οι θλιβεροί ερασιτέχνες του, όπως ο Υπουργός των Πακιστανών, που υποδύεται και των Εσωτερικών της ΜΚΟ-ΠΑΣΟΚ Ltd”

  "Ο κάθε Τσίμας μπορεί να κάνει τούμπες, να καταπίνει φωτιές και σπαθιά, να ορκίζεται στην ζωή του κολλητού του, του Μιχάλη του γαλαντόμου, να λέει εξυπνάδες κατά της Ν.Δ., κάνοντας τα ρεπό του Πεταλωτή, αλλά la verdad es la verdad, caballeros, η αλήθεια, είναι η αλήθεια, μάγκες"

  "Ο συμπαθής κατά τα λοιπά Δημαράς, παίζει καλό μπιλιάρδο, ήταν καλός δημοσιογράφος αλλά είναι τσοπανόσκυλο του ΠΑΣΟΚ"

  "Ο Γιώργος πακετάρει και ταυτόχρονα, για πολλοστή φορά, ψεύδεται. Θα γίνει πρέσβυς καλής θέλησης στη UNICEF κι ο Ραγκούσης θα πουλάει τα ημερολόγια"

  Από έναν άνθρωπο σας εσάς, που διάβασα κάπου (μπορεί και εδώ μέσα) ότι είστε στενός συνεργάτης του κυρίου Σαμαρά περιμένω (αν ΔΕΝ είναι βέβαια απλή συνωνυμία σας με τον συνεργάτη του κυρίου Σαμαρά, οπότε αγνοήστε αυτό το παρακάτω σχόλιό μου):
  - περισσότερη σοβαρότητα και
  - ευγένεια (για τους πολιτικούς του αντιπάλους)
  Άραγε ο κύριος Σαμαράς επικροτεί τέτοιες αναφορές και εκφράσεις συνεργατών του?
  Αυτές οι εκφράσεις σας και οι προσωπικές αναφορές σας απηχούν το νέο ήθος που ευαγγελίζεται ο κύριος Σαμαράς?

  • o παγωτατζής avatar
   o παγωτατζής @ δαιμονάκι 28/10/2010 20:49:42

   Δηλαδή τώρα αυτή είναι ή απάντησή σου; Σοβαρολογείς;
   Και μετά ζητάς από τούς άλλους ειλικρινή αντιπαράθεση και σοβαρές απόψεις!!!!!

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ o παγωτατζής 28/10/2010 21:16:08

    Παγωτατζή, νομίζω πως έχεις δίκιο. Η Κάτια Μακρή είναι.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 28/10/2010 20:59:10

   Ε, τι να κάνουμε ρε δαιμονάκι, μ' έστειλε Αντώνης εσωτερικό σε σχολείο, έκανα 8 χρόνια γαλλικά, πιάνο και μπαλέτο αλλά δεν πιάνει τίποτε πάνω μου, παραμένω κορυδαλλιώτης αλητάμπουρας.
   Και λίγα έχω γράψει ακόμη. Μπα, σε πείραξε το Υπουργός Πακιστανών για τον Ραγκούση; Το κωλονομοσχέδιο τους, το άθλιο έκτρωμα δεν σε πείραξε; Και ναι, ο Δημαράς στην πράξη λειοτουργεί ως τσοπανόσκυλο για να μαζέψει τα πρόβατα ψηφοφόρους και να τους πάει πίσω στο ΠΑΣΟΚ.
   Έχεις δίκιο, αδικώ τον Γιώργο, λένε ότι θέλει να γίνει ...Γ.Γραμματέας του ΟΗΕ ! Θα λιποτακτήσει και θα πάει στο "στοιχείο" του.
   Ναι, έτσι θα είναι το ύφος μας. Θα κουρέψουμε την "πολιτική ορθότητα" με την ψιλή και θα την διαπομπεύουμε τετράκις ημερησίως.
   Άμα θες μπορώ να σου γράψω και κείμενο νεοπασόκ, πχ. "θα εξανθρωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση", "υπουργείο αφασίας, δια βίου μάθησης και παδιόθεν αφελληνισμού" κλπ.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/10/2010 21:14:38

    Φαήλο, επειδή είμαι και εγώ των δυτικών συνοικιών, γέννημα-θρέμμα, μια χαρά τα έγραψες. Αλλά δεν έπρεπε να αποκαλέσεις τον Ραγκούση "Υπουργό Πακιστανών". Τους Σομαλούς και Αφγανούς πρεζέμπορους και το νέο φρούτο, τα κλεφτρόνια από το Μαγκρέμπ, γιατί τα ξέχασες; Νομίζεις αυτούς δεν τους νοιάζεται ο Υπουργός μας, τέως δήμαρχος Παρκιάς, τέως χαμπουργκεροπώλης;

    Τώρα θέλουν και Δήμαρχο Πακιστανο-Σομαλο-Αφγανο-Μαροκινών, τον κύριο Καμίνη, τον διαπρεπή νομικό και ΚΚΕσωτερικάκια. Που τον διόρισε επικεφαλής του Συνήγορου του Πολίτη η λούλειος ΝουΔου. Και που είπε ότι θα τους χτίσει και σπίτια, με τα δικά μας λεφτά, γι α να μας κατσικωθούν και να μην ξεκουμπίζονται με τίποτα...Τζάμπα συσσίτια, τώρα και τζάμπα σπίτια. Περάστε κόσμε...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 28/10/2010 21:17:59

     Έχεις δίκιο. Είναι Υπουργός Μπάτε Σκύλοι Αλέστε κι Αλεστικά Μη Δώστε. Σε κάλυψα;

     • anonimos avatar
      anonimos @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/10/2010 21:34:14

      Αντε βρε Φαήλο, χαλάλι σου προσπαθώντας να σου πω συγχαρητήρια για το κομάτι σου, και μετα καινούρια του Factora έκανα καμια δεκαριά άσχετες επισκέψεις αλλά δεν πειράζει.

 30. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 21:16:17

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης....ασφαλώς και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιο ευγενικό φρασεολόγιο για να αναπτύξετε τα επιχειρήματά σας, ακόμα και για να βάλετε εμένα στην θέση μου.....φαντάζεστε τον κύριο Σαμαρά να χρησιμοποιήσει δημόσια αυτό το λεξιλόγιο, υιοθετώντας την δική σας λογική?
  Θα απομακρύνει κόσμο ΝΑΙ ή ΟΧΙ?

  Και αν μπορείτε σας παρακαλώ απαντήστε μου στα ακόλουθα ερωτήματα :

  Άραγε ο κύριος Σαμαράς επικροτεί τέτοιες αναφορές και εκφράσεις συνεργατών του?
  Αυτές οι εκφράσεις σας και οι προσωπικές αναφορές σας απηχούν το νέο ήθος που ευαγγελίζεται ο κύριος Σαμαράς?

  Διότι αν όντως είστε συνεργάτης του κυρίου Σαμαρά, παρόλο "που παραμένετε κορυδαλλιώτης αλητάμπουρας"(όπως γράφετε παραπάνω), έχετε ευθύνη απέναντι στον κύριο Σαμαρά για την συμπεριφορά σας και το φρασεολόγιο που χρησιμοποιείται.
  Δεν μπορείτε εσείς να τον εκθέτετε έτσι -εκτός αν σας έχει δώσει την συγκατάθεσή του..................που δεν νομίζω...................

 31. loretta avatar
  loretta 28/10/2010 21:27:25

  καλα βρε δαιμονακι...

  δεν βαριεσαι το πολυ comme il faut και το υπερβολικα politically correct???
  ...αυτο μας εχει φαει ολα αυτα τα χρονια...ο τροπος εκφρασης του καθενός ειναι προσωπικος και κανενας δεν απολογείται γιαυτό.!!

  οπως λενε και στην πολη μου ....χαλλλλαρωσε λιγο.!!

 32. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/10/2010 21:28:55

  Κοίτα, αγαπητό Δαιμονάκι,
  Εδώ δεν είναι ολομέλεια της Βουλής, ούτε γράφουμε διαγγέλματα.
  Σε πληροφορώ ότι ο Αντώνης δεν είναι παιδονόμος μου αλλά ως ελεύθερος άνθρωπος και με χιούμορ δεν έχει απολύτως κανένα πρόβλημα με τον σαρκασμό, το επιθετικό ή ειρωνικό ύφος.
  Αν προσέξεις ποτέ δεν αναφέρομαι σε προσωπικά ή οικογενειακά θέματα ή την εμφάνιση. Εξαιρώ μόνο την κοιλάρα του Πάγκαλου, γιατί όταν μας λέει να κάνουμε θυσίες ή ότι μαζί τα φάγαμε, ε, το τραβάει ο οργανισμός του. Άλλωστε αραιά και που και ο ίδιος αυτοσαρκάζεται επί του θέματος.
  Νομίζω, για να στο πω ευθέως ότι η στάση σου είναι μη μου άπτου και λίγο υποκριτική.
  Και για να σου απαντήσω: απέναντι σε αυτούς που ξεσκλιζουν τις σάρκες της χώρας μου λέω αυτά που πιστεύω, με όποιο ύφος θέλω και, όχι, ο Αντώνης δεν έχει κανένα πρόβλημα με αυτό, ούτε με λογοκρίνει, ούτε μου δίνει "παραγγελιές".
  Και τί είναι χειρότερο, να αποκαλείς κάποιον "Υπουργό Πακιστανών" ή αυτός ο κάποιος με θράσσος δέκα πήχες να βγαίνει χθες και στην ουσία να μας "απαγορεύει" την αντιπολίτευση γιατί το να διαφωνούμε με την σκιντζίδικη και καταστροφική πολιτική τους είναι "τυχοδιωκτισμός" και "υπονόμευση";
  Τί είναι χειρότερο, να λέω κάποιον ιδεοληπτικό ανίκανο ή το ότι όντως είναι ιδεοληπτικός ανίκανος;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 28/10/2010 21:33:09

   Λοιπόν δαιμονάκι,
   Σε παρακαλώ πολύ να βρεις και να μου στείλεις το "Σαβουάρ Βιβρ" του Χρήστου Ζαμπούνη. Σου ορκίζομαι στη ζωή του επίτιμου ότι θα το αποστηθίσω και μέχρι τα Χριστούγεννα θα μπορείς να μου βάλεις διαγώνισμα και θα αριστεύσω.
   Πάω τώρα στη κουζίνα ν' αρχίσω προπόνηση τρώγοντας με το αριστερό.

  • Los Lostrellos a Noche avatar
   Los Lostrellos a Noche @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 29/10/2010 03:05:02

   Υπουργός των Πακιστανών ε;

   Υποθέτω ότι αυτή η εθνότητα λαθρομεταναστών έχει κάποιου είδους φυλετική κόντρα με αυτήν των Αφγανών, και γράφεις υπερασπιζόμενος τον δικό σας Υπουργό των Ταλιμπάν, Α.Κ.Α. Πάκης, ο "ευχαριστούμε που προτιμήσατε τη χώρας μας για υπαίθριο-χωρίς χρονικούς περιορισμούς - camping, afodeying κ ouring".

   Όταν ακόμα δεν έχετε κουρέψει με την ψιλή τέτοια βλαστάρια της φιλελεύθερης παράταξης, τότε μήπως ο λαός πρέπει να συνεχίσει να σας κουρεύει πολιτικά "με την ψιλή" κρεμόντας σας και την ταμπέλα του πολιτικού τεντυ-μπόι;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Los Lostrellos a Noche 29/10/2010 06:45:42

    Άμα θα παίζει κι η Λάσκαρη (Νόμος 400 κλπ) στην ταινία (στα νιάτα της) πάμε πάσο.
    Πήγαινε τώρα να δεις τον σερ Καμίνη στο MEGA, γιατί θα σου βάλει διαγώνισμα ο Γιώργος.

 33. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 28/10/2010 23:33:33

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης....1) αν όντως πίστευε η ΝΔ και προσωπικά ο κύριος Σαμαράς ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει συνολικά καταστροφική πολιτική για την χώρα και δεν παράγει καθόλου έργο, όπως προφανώς εσύ, δεν θα ψήφιζε 30 ολόκληρα νομοσχέδιά της σε 1 χρόνο....και μπράβο του, γιατί επιτέλους βρέθηκε μια αξιωματική αντιπολίτευση που ασκεί εποικοδομητικά τα καθήκοντά της και βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό....αλλά και προφανώς αυτά τα νομοσχέδια τα υπερψήφισε η ΝΔ, επειδή τα θεώρησε σωστά ή επιβεβλημένα, άρα (και αυτό το μεγάλο "μπράβο", το λέω εγώ που είμαι ως πολίτης αυστηρός κριτής του).

  2) δεν έχω διαβάσει το “Σαβουάρ Βιβρ” του Χρήστου Ζαμπούνη, ούτε περίμενα να το διαβάσω για να είμαι ευγενικός απέναντι στους άλλους και κυρίως με όσους συνομιλώ ή κάνω διάλογο.

  3) Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι ενδεχομένως με το ύφος ή την φρασεολογία που χρησιμοποιείς, χάνεις το δίκιο σου?

  4)δεν καταλαβαίνω γιατί μου γράφεις "να αρχίσω προπόνηση τρώγοντας με το αριστερό"......αν πάντως με περνάς για αριστερό, κάνεις λάθος!!!!!!
  Αν και στην εποχή μας πρέπει να εκλείψουν κάποια στιγμή και δια παντός αυτοί οι διαχωρισμοί......

  5)χαίρομαι πάντως για την αντιπαράθεση απόψεων.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ δαιμονάκι 29/10/2010 11:13:29

   Το αριστερό πήγαινε στο ότι υποτίθεται αυτό επιβάλλουν οι "καλοί τρόποι".
   Για το ύφος μου δίστανται οι απόψεις, υπάρχουν άλλοι που προτιμούν την αλήθεια χωρίς φιοριτούρες. ΚΙ εγώ την προτιμώ έτσι. Ανέρωτη.

  • Los Lostrellos avatar
   Los Lostrellos @ δαιμονάκι 29/10/2010 14:32:55

   Δαιμονάκι, σόρρυ που παρεμβαίνω, αλλά είσαι στ' αλήθεια η Κάτια Μακρή; Αν ναι, θέλεις να τα φτιάξουμε; Μου έχει κάνει εντύπωση η τυφλή πίστη σου στο κόμμα και η υπεράσπισή του. Το θεωρώ σπάνιο χαρακτηριστικό για γυναίκα και πάντα στη ζωή μου έψαχνα μια τέτοια γυναίκα για να είναι έτσι με εμένα...
   Θέλεις;

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Los Lostrellos 01/11/2010 14:33:11

    Εγώ κουμπάρος.

  • Αγροφυλακας avatar
   Αγροφυλακας @ δαιμονάκι 30/10/2010 05:59:35

   @Δαιμονάκι,

   Μην συγχέεις τον Φαήλο με τον Σαμαρά. Οι ρόλοι τους είναι διακριτοί. Ένα πολιτικό κόμμα χρειάζεται μέλη/εργάτες με όλων των ειδών τις γνώσεις, ικανότητες, δεξιοτεχνίες και χαρίσματα. Χρειάζονται οι θεωρητικοί, χρειάζονται και οι τεχνοκράτες, χρειάζονται και οι ‘ομάδες κρούσεως’. Στην προκειμένη περίπτωση, νομίζω, ο Φαήλος το παίζει σε όλα τα ταμπλώ και ανάλογα με την περίπτωση απαντά στην γλώσσα που του ομιλούν και δεν μπορεί κανένας να τον κατηγορήσει για αυτό. Είναι γνωστό σε όλους μας ότι όταν η συζήτηση γίνεται σε πολιτισμένο επίπεδο και του μιλούν με ευγένεια πάντοτε απαντά και αυτός με ευγένεια. Δυστυχώς στην πολιτική δεν υπάρχει η πολυτέλεια να σε βρίζουν και εσύ να απαντάς με ευγένεια και να δείχνεις ανωτερότητα. Το μάθημα το μάθαμε σκληρά όταν ο George Bush Sr. έριχνε λάσπη στον Δουκάκη και ο δικός μας ‘έδειχνε ανωτερότητα’ και δεν επέστρεφε τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη. Θυμηθείτε και το άλλο που μάθαμε από πολύ μικρή ηλικία: ‘Καλλίτερα η γκόμενα να σε πει αλήτη παρά μαλάκα’. Στην προκειμένη περίπτωση η γκόμενα που όλοι κυνηγάμε, και πρώτος εσύ Δαιμονάκι με αρκετή δόση υποκρισίας, είναι η κοινή γνώμη.

 34. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 29/10/2010 17:51:40

  @FactorX

  Μπορείτε να τσεκάρετε ότι και στο νέο layout λειτουργεί η ειδοποίηση μέσω e-mail στα σχόλια; Εγώ προσωπικά βασίζομαι πολύ σε αυτό.

  Το check box που υπήρχε πριν, δεν υπάρχει πια. Είσαστε σίγουροι ότι λειτουργεί. Διότι σταμάτησα να παίρνω ειδοποιήσεις μέσω e- mail στις αναρτήσεις που έχω σχολιάσει.

  Ευχαριστώ

  Θραξ Αναρμόδιος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.