#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/05/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η λύση στα προβλήματα της ΝΔ είναι η ... Ντόρα;Εντυπωσιάστηκα από  την ταχύτητα με την οποία στη ΝΔ ανέλυσαν το εκλογικό αποτέλεσμα και βρήκαν την συνταγή που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα: την επάνοδο  της Ντόρας!

Η ΝΔ μετά από το αρνητικό αποτέλεσμα πρέπει να κάνει  κάποιες κινήσεις. Να δείξει ό,τι κάτι αλλάζει. Να απευθυνθεί με νέο τρόπο  στους ψηφοφόρους. Να αυξήσει  τη συσπείρωσή της. Να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους. Να βελτιώσει την εικόνα της στο εκλογικό σώμα.

Όμως,  τι θα συνεισφέρει η Μπακογιάννη;Το μήνυμα των εκλογών της 6ης Μαΐου ήταν η αποδοκιμασία του μνημονίου.  Και η ΝΔ στο μήνυμα αυτό ...απαντά με την επαναφορά της Μπακογιάννη η οποία ...διαμαρτυρόταν γιατί δεν εφαρμοζόταν το μνημόνιο;

Μήπως, όμως, θα βελτιωθεί η εικόνα της ΝΔ στο εκλογικό σώμα; Έχει δεί κανένας τα ποσοστά δημοφιλίας της Ντόρας;  Άρα ούτε εκεί μπορούμε να ελπίζουμε.

Θα βοηθήσει  μήπως στην προσέγγιση των αναποφάσιστων ή νέων ψηφοφόρων; Η Ντόρα, παρά την προκλητική προβολή που απολάμβανε από τα περισσότερα ΜΜΕ, απέτυχε να εκλεγεί, σε αντίθεση με άλλα νεόκοπα κόμματα. Η αποτυχία της αυτή είναι δηλωτική της επιρροής που ασκεί ο λόγος της στο εκλογικό σώμα. Χώρια που πρέπει να εξηγήσει και εκείνη την προτίμηση του προξενείου της Κομοτηνής.

«Μα αν αθροιστεί το 2.6% που  πήρε στις εκλογές θα βελτιώσει την αφετηρία της ΝΔ και θα δώσει νόημα στο κάλεσμα Σαμαρά για τη μεγάλη κεντροδεξιά», μου έλεγε κάποιος ...οπαδός της.

Οι ψηφοφόροι δεν είναι ...κουκιά για να μεταφέρονται τόσο απλά. Όμως, έχει εκτιμήσει κανένας εκεί στη ΝΔ, πόσοι, από εκείνους μάλιστα που είχαν στηθεί στην ουρά για να ψηφίσουν Σαμαρά στις εσωκομματικές χωρίς να είναι ΝΔ, θα δυσαρεστηθούν από την επάνοδο της Ντόρα και ίσως δεν ξαναψηφίσουν; Έχει υπολογίσει κανένας και αυτήν την πλευρά της εξίσωσης; Μάλλον όχι!

Μερικές ακόμα ....ενοχλητικές επισημάνσεις,

Η επάνοδος της Ντόρας  ουσιαστικά ακυρώνει όλη την προσπάθεια αναδιοργάνωσης  του  Σαμαρά. Για ένα διαφορετικό λόγο. Με άλλες προτεραιότητές. Δηλαδή, αυτή η προσπάθεια, την οποία πίστεψαν και στήριξαν χιλιάδες πολίτες, πάει στράφι; Έμεινε «ένα πουκάμισο αδειανό»;

Μια από τις βασικές αιτίες της κακοδαιμονίας της ΝΔ ήταν  οι προσωπικοί μηχανισμοί που είχε στήσει η Μπακογιάννη. Περίπου ...συνδιοικούσε ως μεγαλομέτοχος, έχοντας εξασφαλίσει ...ποσοστώσεις παντού. Πρότεινε βουλευτές,τοποθετούσε διοικητές και γενικούς γραμματείς κ.λ.π. Η Μπακογιάννη ήταν το φαβορί για την ηγεσία της ΝΔ το 2009 επειδή είχε τον  έλεγχος του  κομματικού  μηχανισμού της ΝΔ. Οι πρακτικές αυτές αποδοκιμάστηκαν το 2009. Θα ...επιβραβευτούν το 2012;

Με την επάνοδο της  δεν αλλοιώνεται μόνο η φυσιογνωμία της ΝΔ, αλλά εξασθενεί και το βασικό της πολιτικό μήνυμα. Η ΝΔ κατάφερε να επανέλθει σύντομα μετά την ξεκάθαρη αντίθεσή της στις πολιτικές του μνημονίου. Αυτή τη θέση σταδιακά άρχισε να την αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός και η ΝΔ αναδεικνυόταν ως μια αξιόπιστη εναλλακτική επιλογή. Η επιλογή αυτή κατέρρευσε με τη συμμετοχή της ΝΔ στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, κάτι που συνετέλεσε στο  ατυχές εκλογικό αποτέλεσμα. Με την Μπακογιάννη στις τάξεις της η ΝΔ , στη συνείδηση του κόσμου, θα είναι ένα μνημονιακό κόμμα.

Τέλος, με την επιστροφή της είναι ζήτημα χρόνου να ανοίξει ένας νέος κύκλος εσωστρέφειας, με την πρώτη δυσκολία. Η Μπακογιάννη δεν επιστρέφει για να ...βοηθήσει, αλλά για να πάρει την εκδίκησή της. Αυτό, ας μη το ξεχάσουν κάποιοι γιατί ήδη το φωνάζουν κάποιοι άλλοι,

Κατανοώ την αγωνία πολλών ψηφοφόρων και φίλων της ΝΔ που πιστεύουν στο εγχείρημα της μεγάλης κεντροδεξιάς και ελπίζουν ότι αν επανέλθουν όλοι οι αρχηγοί και αρχηγίσκοι κάτω από τη σημαία της ΝΔ, θα βελτιωθούν οι προοπτικές της ενόψει εκλογών.

Βέβαια,  όλα αυτά κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Όμως, η «μεγάλη κεντροδεξιά» για να πείσει δεν αρκεί  να εμφανίζεται ως  ένα deal μεταξύ παραγόντων κορυφής, πρέπει να σχηματίσει  ένα λαϊκό ποτάμι στη βάση.

Όσον αφορά στην ....αποτελεσματικότητα αυτών των ...προσκλητηρίων παραμονές εκλογών. Μου είχε πεί, πρίν χρόνια, ένας έμπειρος πολιτικός, που είχε διατελέσει υπουργός στην Κυβέρνηση του Γ. Ράλλη. Ο τότε Πρωθυπουργός επειδή έβλεπε τον Παπανδρέου να καλπάζει επιχείρησε να σηματοδοτήσει με το ψηφοδέλτιο επικρατείας την αμφίπλευρη διεύρυνση του κόμματος. Έτσι, τοποθέτησε στις πρώτες θέσεις τον Σπύρο Θεοτόκη, που ως επικεφαλής της «Εθνικής Παράταξης» στις εκλογές του 1977 είχε αποσπάσει το 7%  και τον εκ της Ενώσεως Κέντρου προερχόμενο Ανδρέα Κοκκέβη. Ούτε ο Θεοτόκης ...έφερε τους ψηφοφόρους του, ούτε ο Κοκκέβης! Το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

Γιατί;  Γιατι  τέτοιες ενέργειες συνήθως γίνονται εν αγνοία της κοινωνίας και πολλοί ψηφοφόροι δεν τις επιδοκιμάζουν. Τουναντίον. Για τον ίδιο λόγο που η Μπακογιάννη απέτυχε να μπεί  στη Βουλή.

Αν, λοιπόν, στη ΝΔ αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κοινωνική δυναμική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τότε μάλλον επέλεξαν  όχι και τον αποτελεσματικότερο τρόπο για να την ανακόψουν. Ο κόσμος δεν συγχωρεί πλέον τέτοιες καιροσκοπικές συμφωνίες με  ιδιοτελή κίνητρα. Ενίοτε τις τιμωρεί κιόλας.

Αδέξιος Δεξιός

ΥΓ. 1. Καθοριστική   για το αποτέλεσμα της 6ης Μαίου ήταν η προφανής αδυναμία ή έλλειψη τόλμης εκ μέρους της ΝΔ να απαντήσει σ’ ένα απλό ερώτημα: τι θα πράξετε, αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεχθούν την αλλαγή των όρων του μνημονίου που θα προτείνετε; Στο ερώτημα αυτό, η ΝΔ απαντούσε «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε», ενώ έπρεπε  να τολμήσει  μια σαφή απάντηση: Αν οι εταίροι δεν αποδεχθούν την τροποποίση των όρων του μνημονίου, τότε η ΝΔ θα αναγκαστεί να προβεί στην καταγγελία του!

ΥΓ.2. Διάβασα ότι υπάρχουν σκέψεις να τοποθετηθεί η Μπακογιάννη  επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ενώ και συνεργάτες της  θα καταλάβουν, επίσης, εκλόγιμες θέσεις. Θεωρώ, ότι τόσο η Ντόρα, όσο και τα στελέχη της, πρέπει να τοποθετηθούν στις εκλογικές περιφέρειες που πολιτεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές και μάλιστα αμέσως μετά τον τελευταίο βουλευτή που εξέλεξε η ΝΔ.  Έτσι θα κινητοποιηθούν οι οπαδοί της για εκλέξουν την ίδια και τους συνεργάτες της!

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Βορειος avatar
  Βορειος 17/05/2012 07:16:12

  Η Ντορα Μητσοτακη θα φερει στη ΝΔ 2,8% και θα κοψει 6%.......

  • Νίκος avatar
   Νίκος @ Βορειος 17/05/2012 09:00:39

   Η ΠΟΛ.ΑΝ τί ποσοστό έφερε στη ΝΔ;

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ Νίκος 17/05/2012 12:53:39

    Πέστα Νίκο. Εδώ οι περισσότεροι νομίζουν ότι υπάρχει ένας αγγελικά πλασμένος κόσμος που έδωσε αέρα στα πανιά του 18%... Τι να πει κανείς...

    • Jim Bim avatar
     Jim Bim @ Κώστας 17/05/2012 15:01:09

     Η ΠΟΛΑΝ έφερε τον Πρόεδρο, ή ΔΥΣΗ την Ντόρα, η ΔΙΑΝΑ τον Λυκουρέτζο και τον Κομμένο, ο Δ Αβραμόπουλος είχε δημιουργήσει κόμμα, το ΛΑΟΣ τον Καρατζαφέρη κλπ ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ - Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ.
     Η απαλλαγή από το μνημόνιο μέσα από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

     Τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να σώσουμε την Ελλάδα, έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας.

     Πρώτος ο Σαμαράς παραμερίζει τα προσωπικά συμφέροντα και τις πικρίες του παρελθόντος και δίνει πιάνει το σφουγγάρι για το γενικό καλό!

     ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

     Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !

     Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και κανένα είναι εκλεγμένος από τον λαό, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ !!!

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Jim Bim 17/05/2012 17:32:10

      ΜΠΡΑΒΟ ΤΖΙΜ . ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΙΝΑΙ
      ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ .

     • madprof avatar
      madprof @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/05/2012 17:57:40

      Το Ιταλικό κρατικό κανάλι RAI24 αναμεταδίδει τώρα ότι το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι διέκοψε τις επαφές του με την Ελλάδα!
      Άρχισαν τα όργανα, Game over!

     • madprof avatar
      madprof @ madprof 17/05/2012 18:02:30

      Θα επικοινωνήσουν μετά τις εκλογές, ανέφερε αόριστα ο υπεύθυνος τύπου του ΔΝΤ!

     • Jim Bim avatar
      Jim Bim @ Jim Bim 17/05/2012 18:58:32

      koolGuy θα εκπλαγείς, ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ !!

      καλό είναι να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ΑΛΛΑ πρέπει να υπάρχει και πειθαρχία!! Την τελική απόφαση την πέρνει ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ...

    • Βασίλης avatar
     Βασίλης @ Κώστας 18/05/2012 13:32:56

     Παιδιά πέστε τα γιατί ακούμε τρελά. Κινδυνεύουμε να γίνουμε Κορέα και άλλοι επιχειρηματολογούν γιατί δεν πρέπει να γυρίσει η Μπακογιάννη στη ΝΔ.

  • αγωνιστης avatar
   αγωνιστης @ Βορειος 17/05/2012 16:40:08

   Αγαπητοι Νεοδημοκρατες , καλησπερα σας .Το προβλημα της ΝΔ δεν ηταν ουτε ειναι η αποχωρηση και τωρα η επανοδος της ΝΤΟΡΑΣ , ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ , ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ κ.λπ κ.λπ .Το προβλημα βρισκεται στην Προσωπικη Ηθικη των Νεοδημοκρατων στο συνολο τους . Εκει πρεπει ν αναζητησουμε την αιτια των ΠΑΘΩΝ της παραταξης .Η ριζα ολων των δεινων ειναι ο εγωισμος και η ελλειψη πνευματος ΜΟΝΑΔΟΣ που λενε στον στρατο !!! Δεν κομιζω γλαυκας εις Αθηνας εαν πω πως ο καθε υποψηφιος εχει το δικο του παραμαγαζο , εχει τα δικα του πειθηνια οργανα ,τα οποια και δημιουργουν ολη αυτη την σιχαμερη εικονα !!! ΚΥΡΙΟΙ δεν λειτουργει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στον τοπο που γενηθηκε !!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!!!!!! Δεν υπαρχει ιδεολογια !!! Λετε παραμυθια στον κοσμο ο οποιος το εχει αντιληφθει και εγκαταλειπει τα μεγαλα κομματα !!! ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!! Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ .ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΑΤΕ ; ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΛΙΓΟΙ ; ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΝΑΝ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ ΛΑΟ ΥΠΟΔΟΥΛΟ ΤΩΝ ΦΙΛΟΔΟΞΙΩΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΗΤΕ ΡΕΥΜΑ ;Κυριε αντωνη Σαμαρα αν θελεις ακουσε με !!! Αν δεν μας πεισεις οτι η υποθεση siemens δεν εκλεισε και οτι θα μαθουμε τα παντα -οτι ολοι οι πολιτικοι και οι πασης φυσεως κολλητοι απο το 1974 και μετα θα ελεγθουν και οτι θα ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ οι παρανομες περιουσιες τους , και οχι μονο οι υπουργοι, οτι θα ελεγθουν ολες οι φορολογικες δηλωσεις των μεγαλων περιουσιων και ειναι ΠΟΛΛΕΣ , και αν δεν υποσχεθεις ΦΥΛΑΚΙΣΗ ολων αυτων που κατεστρεψαν την ΕΛΛΑΔΑ σου το λεω οσο ποιο δυνατα μπορω οτι δεν προκειται να παρεις τον λαο με το μερος σου !!! Τελος σου επισημαινω πως πρεπει να παρεις γυρω σου ανθρωπους ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ , ΚΑΘΑΡΟΥΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ !!! ΟΧΙ BUSINESS !!ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ !!! Δεν γνωριζω ποιος καθιερωσε την εννοια του ΝΕΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ . ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΝ . ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΣ !!!! ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ . ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ .[Τελειωνε με το πουλ -μουρ -πουλαω Νεοελληνικα]ΕΞΗΓΗΣΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΛΕΒΕΙ !!! ΟΠΟΙΟΣ ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΜΙΛΛΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟΥ !!! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΞΙΕΣ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΟΛΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΕΜΙΣΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΝΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ . ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΩΡΑΙΟΙ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΛΕΡΩΘΟΥΝ !!! ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ;

   • A avatar
    A @ αγωνιστης 17/05/2012 17:26:28

    +10000000

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ αγωνιστης 17/05/2012 17:47:52

    RETURN TO SENDER!!!!!!!!

    Τά παράπονα σου στήν Ἱπποκράτους καί Κουμουνδούρου! Ἀὐτοί εὐθύνοντε γιά ὅσα τόσο σωσά περιγράφεις. Ἀναζήτησε λοιπόν ἀλλοῦ τά αἴτια τῆς πασοκοποίησης καί τῆς θολοκουλτουριάρικης ἀριστερωσύνης τοῦ λαοῦ μας!!!

    Ἐνίοτε ὡς καί ἡ ζωή ἐντίμων πολιτικῶν ἀπειλεῖται. .

    • αγωνιστης avatar
     αγωνιστης @ Φωτεινή 05/06/2012 12:51:47

     Μην βιαζεσαι να αθωωσεις η' ν αθωωθεις .!! ΟΠΟΙΟΣ αγαπα την παραταξη πραγματικα , την διορθωνει κυρια Φωτεινη .!!Την αιτια της πασοκοποιησης της παραταξης μας θα την αναζητω παντα εντος της παραταξεως και οχι στην κουμουνδουρου που με στελνεις !!! ΕΝΙΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΤΑΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΩΣ ΑΛΛ ΟΘΙ ΤΗΝ ''ΘΟΛΟΚΟΥΡΤΟΥΡΙΑΡΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΩΣΥΝΗ '' ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!

   • svetlana avatar
    svetlana @ αγωνιστης 17/05/2012 21:15:02

    Γι΄αυτό στις τελευταίες εκλογές ξαναβγήκαν πάλι οι ίδιοι παλαιοκομματικοί? Όλοι φώναζαν για νέα άφθαρτα και έντιμα άτομα και τελικά όλοι ψήφισαν τον Κυριάκο, το Χατζηδάκη κα.
    Άποψή μου, έχουμε πόλεμο!!! Και στον πόλεμο μαζεύεις όλες τις δυνάμεις σου!!! Αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν, τελικά!!!

    • Καραμανλόπαιδο avatar
     Καραμανλόπαιδο @ svetlana 18/05/2012 00:25:46

     Μη ξεχνάμε και τον ανεκδιήγητο, «αυτόφωτο» και «αυτοδημιούργητο» διπλωμάτη (Σώμα στο οποίο ως γνωστόν δεν διορίζεται κανείς με μέσον) τον υιό της διαπλοκής που όποιος είχε την ατυχία να διαβάσει άρθρο του στην εφημερίδα του μπαμπά, θα ξεχνούσε τα ελληνικά του (η πολιτική ίντριγκα για το πουλέν είχε γίνει πολιτική... καντρίλια. Όλε!!!) Αχαχαχα!!!!

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Βορειος 17/05/2012 19:11:31

   Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.
   Υ.Γ. ΦΑΚΤΟΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΓΚΡΙΝΕΙΣ ΜΗΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ.

  • ΝΟΤΙΟΣ avatar
   ΝΟΤΙΟΣ @ Βορειος 17/05/2012 21:43:58

   Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΝΔ....ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΩ ΟΛΟΙ, ΕΝΝΟΩ ΟΛΟΙ!!!ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΒΟΛΕΨΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΤΟΥΣ...

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Βορειος 17/05/2012 23:07:56

   Φαίνεται ότι αυτοί που δεν πήραν χαμπάρι τι έγινε είναι κάτι τύποι σαν τον αρθρογράφο. Το πρόβλημα της Ν.Δ. είναι οι διχαστικοί σαν εσένα.

  • knight rider avatar
   knight rider @ Βορειος 18/05/2012 14:38:00

   Δηλώσεις της Ντορίτας για Σαμαρά και Ν.Δ. προ ολίγων μηνών 09/2011

   http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ttHQGCkuyJk#!

 2. dexios avatar
  dexios 17/05/2012 07:20:52

  Με γεια μας οι καινουριοι βουλευτες, που θα μας βγαλουν απο την κριση που περναει η παραταξη.
  Ο Αντωνης μηπως ειναι ματιασμενος?
  Μας βλεπω να παιρνουμε 14% και να ακολουθουμε το ΠΑΣΟΚ του επερχομενου 8%.

  • ERASMUS avatar
   ERASMUS @ dexios 17/05/2012 14:25:06

   Οταν θα κάνεις την φορολογική σου δήλωση και θα δείς το ποσό που θα πρέπει να πληρώσεις τότε θα καταλάβεις γιατί ο Τσίπρας θα πάει στο 35% και η ΝΔ με το ζόρι το 14%. Για το ΠΑΣΟΚ δεν συζητάμε.Αν πάρει 8% μαλλον θαύμα θα είναι.....................................

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ ERASMUS 17/05/2012 15:04:42

    Ο Τσίπρας θα μας χαρίσει την εφορία;
    Πώς;

    Για δώστε κανένα νούμερο.

    • ERASMUS avatar
     ERASMUS @ victoria (true) 17/05/2012 15:28:53

     Οχι , ο Τσίπρας δεν θα χαρίσει την εφορία , αλλά ΑΥΤΗ η ΦΕΤΙΝΗ εφορία , θα είναι το τελευταίο σπρώξιμο στην πλάτη σε όσους αμφιταλαντεύονται για να ψηφίσουν Τσιπρα ή να ψηφίσουν ή να μην ψήφισουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ. Μην ξεχνάς οτι η κεραμίδα ( διότι για τέτοια προκειται ) θα συνδιαστεί με αυτούς που ψήφισαν τον αντιστοιχο φορολογικό νόμο ( ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ) και θα έρθει σε μια στιγμή που ΟΛΟΙ χρωστάνε η τα φέρνουνε ισα - ισα Θα δείς ότι αυτό ( που είναι θεωρητικά άσχετο με τις εκλογές ) ΜΑΛΛΟΝ θα ειναι ενας από τους βασικότερους ρυθμιστές τους!!!!!!!

     • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
      ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ ERASMUS 17/05/2012 17:08:29

      Δήλωση του Γ.Μηλιού του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα φορολογηθούν ΟΛΕΣ οι ελληνικές επιχειρήσεις με 1%.
      Αυτό θέτε;
      Δήλωση Στρατούλη στον Σκαι. '"Θα διορίσουμε κόσμο π.χ. στα νοσοκομεία..."
      Αυτό θέτε; Αυτή είναι η νέα πολιτική γενιά που δεν μοιάζει με την προηγούμενη των "πολιτικών νταβατζήδων" όπως λες;
      Πάντοτε αγαπητέ, για να γίνεις πολιτικός θα πρέπει και να συμβιβαστείς (μερικώς ή ολικώς) με το κατεστημένο και να μετέλθεις όλων (ή μερικών ) από αυτά που περιγράφεις. Γι΄αυτό δεν ψηφίζουμε αγγέλους αύριο. Ανθρώπους ψηφίζουμε που τουλάχιστον έχουν αποδείξει ότι δεν λειτουργούν ως νταβατζήδες....Τον Σαμαρά εννοώ.

     • Α avatar
      Α @ ERASMUS 17/05/2012 17:33:38

      σας συνιστώ την φορολογική δήλωση να την κάνετε στην εκπνοή της προθεσμίας. Νομίζω στις 15/6/2012.
      Μην τυχόν και σας έρθει το εκκαθαριστικό πριν τις 17/06/2012!
      Δεν ξέρεις τι μπορεί να πάθουμε και τι θα βγάλει η κάλπη , αν τα δούμε νωρίτερα!
      Δεν είναι καλό να ψηφίζεις ... εν βρασμώ ψυχής.
      Είδατε τι πάθαμε στις 06/05/2012;

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ERASMUS 17/05/2012 17:09:50

    ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΕΙ ΕΑΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΟ ΛΟΓ/ΜΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ, ΣΕ ΠΙΟ ΤΡΕΛΛΑΔΙΚΟ ΘΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ?

   • George avatar
    George @ ERASMUS 17/05/2012 17:34:07

    Σωστά. Ο φόρος που θα πληρώσουμε σε λίγους μήνες λόγω μνημονίου θα είναι ένας μισθός ακριβώς.

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ ERASMUS 17/05/2012 18:50:36

    ERASMUS , αυτό που αναφέρεις για τις φορολογικές δηλώσεις είναι το ΠΛΕΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ για το πως θα ψηφίσουν οι Ελληνες στις 17 Ιουνίου.
    Ας μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι ψήφισαν τιμωρώντας και μόνον.
    Αν κάποιοι το καταλάβουν, θα απαιτήσουν παράταση, και πρέπει κατά την γνώμη μου να δωθεί, όχι για να κοροιδέψουν το λαό , αλλά για να του δώσουν την δυνατότητα να σκεφτεί με σύνεση και λογική ποιόν θα ψηφίσει βλέποντας λίγο πιο μακρυά, και όχι επηρεασμένος από την ΚΕΡΑΜΙΔΑ που θα πέσει στο κεφάλι του , αφού η εκκαθάριση γίνεται με την κατάθεση της φορ. δήλωσης.

  • κωστας Α avatar
   κωστας Α @ dexios 17/05/2012 16:51:54

   φιλε δεξιε ,ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ΠΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΑΛΩΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙ ;ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΡΑΓΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΡΕΛΑΘΗΚΕ ΚΙ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ , Η ΒΙΑΣΘΗΚΕ Η ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΙΣΑΝ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΕΙΧΕ ΛΑΒΕΙ ; ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ . Η ΛΙΣΤΑ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ; ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΨΗΦΙΣΑΝ !!! ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΔΡΕ ; ΔΕΝ ΡΩΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΦΑΗΛΟ ; ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ !!!!!!!!!

 3. justice avatar
  justice 17/05/2012 07:27:12

  Η "ένωση" της κεντροδεξιάς γίνεται για να σωθεί η χώρα ή η Ντόρα;

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ justice 17/05/2012 10:50:53

   Τα παιδιά σου.

   • ilektro77 avatar
    ilektro77 @ ilektro77 17/05/2012 11:08:48

    Η μοναδική ορθολογισμένη διαχρονικά πρόταση διακυβέρνησης είναι η Ν.Δ.

    • anonynous avatar
     anonynous @ ilektro77 17/05/2012 11:19:37

     σωστά αλλά χωρις βαριδια...

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ ilektro77 17/05/2012 19:24:19

     Και ο μοναδικός μορφωμένος και λογιστικά καταρτισμένος, είσαι εσύ.
     Κι ας κρατάς τα βιβλία, συνέχεια στα χέρια.

     • dikefalosaitos avatar
      dikefalosaitos @ dikefalosaitos 17/05/2012 19:24:46

      @ilektro

 4. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 17/05/2012 07:33:52

  Βάλε και το γεγονός ότι οι δικοί της θα διεκδικήσουν ξανά τις κομματικές θέσεις που πιθανώς είχανε, οι οποίες τώρα πήγαν σε άλλους (άσε που κάποιοι θα αναγκαστούν να ξεχάσουν εντελώς τα κοστούμια που έραψαν). Εκεί να δούμε μπάχαλο και όρεξη για προεκλογικό αγώνα.

 5. απορών avatar
  απορών 17/05/2012 07:36:19

  O Λαζαριδης θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ? αυτό μας ενδιαφέρει !!

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ απορών 17/05/2012 15:27:13

   Γιατί να μην μείνει; Εκτός από υπουργεία, για εκείνη και τον αδελφό της, εκτός από το δαχτυλίδι της επόμενης μέρας, μήπως ζήτησε εκείνη την κεφαλή του επί πίνακι;;;... ...έτσι δεν έκανε άλλωστε και με τον ΚΚ;;; ...χαμόγελα μπροστά και τους πριόνιζε καρέκλες και φίλους από πίσω!!!

 6. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 07:36:43

  Καλημέρα,τρεῖς διαπιστώσεις κι ἓνα ἐρώτημα:
  1.Στό ΠΑΣΟΚ πού πῆρε 13% στίς τελευταῖες ἐκλογές,ὁ Βενιζέλος ἀντί νά ψάχνει δεξιά κι ἀριστερά γιά νά δεῖ ποιούς θά ἐπαναπατρίσει,ξεκίνησε γενικές ἐκκαθαρίσεις στό κόμμα ἀπό τά βαρίδια πού θεωρεῖ ὃτι ἒφτασαν τό κόμμα ἐκεῖ πού τό ἒφτασαν...Αὐτό δέν μποροῦμε νά τό πάρουμε ὣς παράδειγμα;Ὂχι γιά νά διώξει ὁ Σαμαρᾶς,ἀπλά γιά νά μήν φέρει κάποιους πίσω.
  2.Γιά νά προσπέσει στήν κ.Μπακογιάννη,αὐτό σημαίνει ὃτι δέν ὑπάρχουν ἂλλα ἰκανά στελέχη γιά νά προχωρήσει ἡ παράταξη.Μά,ἡ Ν.Δ.βρίσκεται σέ προεκλογική περίοδο 6 μῆνες τώρα,δέν βρέθηκαν ἀξιόλογα πρόσωπα,πρέπει νά γυρίζουμε στά παλιά;
  3.Καί τό ἐρώτημα: μήπως τελικά ἡ Ν.Δ. εἶναι μνημονιακό κόμμα καί δέν τό 'χαμε πάρει χαμπάρι;

  • George avatar
   George @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 09:31:34

   Είναι σίγουρα μνημονιακό , γιατί αν ήταν κάτι άλλο θα το είχε δηλώσει ευθαρσώς. Ο έρωτας και ο βήχας δεν κρ'υβονται.

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 10:54:06

   1. Ωραίος λόγος για να αφήσεις τον ΣΥΡΙΖΑ και να πας στο ΠΑΣΟΚ.
   2. Η Ν.Δ έχει τα πιο ικανά στελέχη από όλα τα κόμματα.
   3. Μήπως τελικά είσαι αριστερός και δεν το παραδέχεσαι;

   • θρακομακεδονας avatar
    θρακομακεδονας @ ilektro77 17/05/2012 11:36:17

    Καλα φιλε μου δεν παιζεσαι με τιποτα.Μηπως σε βαφτισε το Μητσοτακεικο;

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ilektro77 17/05/2012 11:38:03

    1.Ἒφερα ἓνα παράδειγμα.
    2.Ἀφοῦ ἒχει τά πιό ἰκανά στελέχη,τί τή θέλει τή Ντόρα,γιά τούς ψήφους πού θά φέρει,ἢ γι' αὐτούς πού θά χάσουμε...
    3.Κοίτα λίγο καλύτερα καί πές μου,ἀπό πού εἶδες ὃτι μπορεῖ νά εἶμαι ἀριστερός;!;
    4.Ἐσύ εἶσαι Ντορικός,στερημένος γιά ἐπιστροφή στήν Νέα Δημοκρατία πού ἐμεῖς ΔΕΝ ἀφήσαμε;

    • ilektro77 avatar
     ilektro77 @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 12:28:45

     Δεν είμαι ούτε ντορικός ούτε σαμαρικός είμαι φιλελεύθερος δεξιός που στηρίζει πειθαρχημένα τις επιλογές της ηγεσίας, όποια και αν είναι αυτή. Η πειθαρχία μου εδράζεται σε μια λογική που δεν είναι καταννοητή στο ευρύ και μάλλον οργίλο κοινό.

     • ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. avatar
      ΝΙΚΟΣ ΝΙΚ. @ ilektro77 17/05/2012 13:25:24

      ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ilektro77 17/05/2012 13:44:04

      Στό ὀργίλο κοινό μήπως συμπεριλαμβάνεσαι κι ἐσύ,ἀπό τήν ἀντίθετη πλευρά;

   • ano-kato avatar
    ano-kato @ ilektro77 17/05/2012 12:27:46

    Αυτή η νοοτροπία βλέπω μετά λύπης μου να συνεχίζεται.Και δυστυχώς έχει πολλή μεγάλη ευθύνη για το ποσοστό της 6 Μαΐου.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 16:11:30

   Δεν είναι το θέμα το Μνημόνιο. Είπε σήμερα ο Σαμαράς.

   Μην παίζουμε άλλο το παιχνίδι αυτό.
   Υπάρχει μία χάλια κατάσταση και πάμε να την φτιάξουμε.
   Το θέμα είναι η η Ελλάδα του αύριο. Ποιος θέλει. (Τι θέλει.) Ποιος μπορεί. Ποιος έχει τα εχέγγυα.

   • avanti avatar
    avanti @ victoria (true) 17/05/2012 17:33:22

    Σωστά, γιατί όπως είπε και ο Πάγκαλος το Μνημόνιο είναι ευτυχία.

    • victoria (true) avatar
     victoria (true) @ avanti 17/05/2012 21:54:23

     Το μνημόνιο είναι μια εθνική ήττα.
     Αλλά πως βγαίνεις από αυτό όρθιος είναι το θέμα.
     Και οι δεξιοί υποφέρουν από το μνημόνιο ξέρεις...

 7. C. K. avatar
  C. K. 17/05/2012 07:58:26

  Καλημέρα σας.
  Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Η κίνηση που πρέπει να γίνει είναι το άνοιγμα προς τον κόσμο, εντός και εκτός αστικών περιοχών. Να μιλήσουν για την επόμενη μέρα, για τα εννέα χαράτσια που έρχονται, για την όποια άμεση αλλαγή, έστω και μικρή, στη σκληρή καθημερινότητα των πολιτών, για την αλλαγή του κλίματος στην Ευρώπη και πάνω απ'όλα για την ανεργία. Το πρόγραμμα, όπως αυτό παρουσιάστηκε, είναι πια γνωστό αλλά οι πολίτες ζούν μέρα με τη μέρα και όχι με προοπτική σε βάθος χρόνου. Ήδη υπάρχει κάποια αλλαγή της δυναμικής. Ήδη αρκετός κόσμος έχει τρομάξει με μιά, πιθανή πιά, εκλογική νίκη της αριστεράς. Επαναφέροντας στελέχη, που αφ'ενός έχουν αποδοκιμαστεί από τους ψηφοφόρους και αφ'ετέρου δεν συμβάλλουν μ'ενα σημαντικό εκλογικό αποτέλεσμα, το μόνο που σηματοδοτείται είναι μία εικόνα απελπισίας και πανικού, χωρίς να συνυπολογιστεί η ανασφάλεια που θα πυροδοτηθεί από τις μετέπειτα (πιθανές) εσωκομματικές ζυμώσεις.
  Απαντήσεις συγκεκριμένες χρειάζονται στα προβλήματα που θ'αντιμετωπίσει ο κόσμος τους επόμενους δύο, τέσσερεις, έξι μήνες, διότι είναι πολλοί πια εκείνοι που δεν έχουν ούτε αυτόν τον χρονικό ορίζοντα. Πρέπει να περάσει το μήνυμα της σταθερότητας και της ασφάλειας σε μία Ελλάδα που έχει πιά....λαλήσει!!!

 8. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/05/2012 08:07:40

  Νομίζω ότι βιαζόμαστε. Δεν ξέρουμε τις συζητήσεις που γίνονται. Είναι γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη αντίδραση στην προοπτική επανόδου της Μπακογιάννη που ο Σαμαράς ούτε θα παρακάμψει ούτε δεν θα την μετρήσει. Θα ανοίξει πληγές αν έρθει με τον τρόπο που διαρρέουν διάφοροι.

  Νομίζω ότι το καλύτερο για την Ντ. Μπακογιάννη είναι - εφόσον θέλει να βοηθήσει στο να κάνει κυβέρνηση η ΝΔ φρενάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ - να αναστείλει τη λειτουργία της ΔΗΣΥ ή να την κρατήσει αλλά να μην συμμετάσχει στις εκλογές.

  Έτσι δίνει τη μέγιστη βοήθειά της. Αντάλλαγμα ας πάρει μια θέση επιτρόπου στην ΕΕ ένα ευθέτω χρόνο και με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Έτσι περίπου έκανε και ο Σαμαράς όταν ανέστειλε τη λειτουργία της ΠΟΛΑΝ για να βοηθήσει τη ΝΔ.

  Αυτός πιστεύω ο τρόπος είναι που συζητείται αυτή τη στιγμή από όσους έχουν σταθμίσει τα πράγματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πάει να προκαταλάβει την επιλογή πιέζοντας και μιλάει ουσιαστικά για άνευ όρων επιστροφή της αδελφής του αλλά αυτό δεν μπορεί να σταθεί με σοβαρά επιχειρήματα γιατί δεν απαντά στο ερώτημα: αν φέρει κάποιες ψήφους, μήπως θα διώξει περισσότερους;

  Έτσι λοιπόν, με το να μην κατέβει η ΔΗΣΥ στις εκλογές Η Ντ. Μπακογιάννη θα δείξει ότι συντάσσεται στον κοινό αγώνα των κεντροδεξιών δυνάμεων, ότι δεν κοιτάζει μόνο το ατομικό της συμφέρον και ότι πραγματικά την ενδιαφέρει η χώρα.

  Υπάρχει κανείς που διαφωνεί στο σχέδιο αυτό; Αν όχι, να αρχίσουμε να τονίζουμε ότι αυτό θέλουμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να την σπρώχνουμε να διατηρήσει τη ΔΗΣΥ ή να συμπράξει με το Μάνος. Ή να αναβιώνουμε αυτά που λέγαμε όταν έγινε πρόεδρος ο Σαμαράς ή όταν η Μπακογιάννη ψήφιζε το μνημόνιο και έφτιαχνε τη ΔΗΣΥ.

 9. «Ήπειρος, η πατρίδα μας» avatar
  «Ήπειρος, η πατρίδα μας» 17/05/2012 08:14:10

  Ακόμη δεν θέλετε να καταλάβετε εκεί στο ANTINEWS την ζημιά που προκαλείτε στην παράταξη έχοντας σαν κίνητρο προσωπικές σας επιδιώξεις. Σιγά σιγά θα ωριμάσετε... Οδυσσεύς

  • ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
   ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ @ «Ήπειρος, η πατρίδα μας» 17/05/2012 14:05:26

   Να σας απαντήσω εγώ Οδυσσέα; Μεγάλο λόγο μη λέτε, μεγάλη μπουκιά φάτε, που λέμε και στην Ήπειρο... Για ποια κίνητρα μιλάτε; Για ποιες προσωπικές επιδιώξεις; Είστε γεωπόνος και μιλάτε για ωρίμανση; Δε θέλω να πω τίποτα άλλο, κατεβάστε λιγάκι τους τόνους και αφήστε κατά μέρος τους αφορισμούς και τις άδικες εκτιμήσεις...

 10. Πετρος avatar
  Πετρος 17/05/2012 08:15:51

  Θετικη ενεργεια η "επαναπροσληψη" της κ.Θεοδωρας...
  Κουβαλαει κατι ψηφαλακια "δικα της" ,ητοι παντος καιρου..
  Και ειναι .."καμποσα"..
  Λοιπον στην ακρη οι ..ευγενειες και οι τυποι..
  Αυτη ην στιγμη οι ψηφοι κανουν την διαφορα.

 11. android.K. avatar
  android.K. 17/05/2012 08:16:52

  αγαπητε αδεξιε δεξιε,
  αν το βραδυ της 17ης Ιουνιου η ΝΔ, παρά την διευρυνση της με τη συμμετοχη της κας. Μπακογιαννη, αν λεω, ερθει δευτερο κομμα μετα το Συριζα, οι ευθυνες θα ανηκουν μονο στον κο. Σαμαρα η και στην κα Μπακογιαννη;

  • juliet avatar
   juliet @ android.K. 17/05/2012 08:49:58

   android.K.
   μόνο ο κος Σαμαράς !!!!!η κα Μπακογιάννη εκλήθη προς στήριξη διαλυμένου κόμματος !!!!!
   Τώρα η Ν.Δ πήρε υποστηρικτή απολύσεων 200.000 Δ.Υ.
   Μεταφέρει και το νέο σχέδιο που εκπόνησε για την μείωση της ανεργίας.
   Ηδη η πρώτη άνεργος προσελήφθει .....δεν θα απαιτούνται πλέον αλλαγες της πολιτικής ΄για την ανόρθωση της οικονομίας ,είναι εκπονημένες .
   ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και ο κος Σαμαράς καταιδρωμένος;;

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ android.K. 17/05/2012 10:56:55

   Θα ανήκουν στον ελληνικό λαό.

  • GEORGE SPOROS avatar
   GEORGE SPOROS @ android.K. 17/05/2012 21:36:20

   Αν στις 17/06, έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα φταίτε εσείς οι δεξιοί, που τσιμπάτε σε όλα!
   Αν έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ λίγο μας ενδιαφέρει η ΝΔ και τα εσωκομματικά της.
   Εδώ μιλάμε για την διάλυση της Ελλάδας και σεις σκέφτεστε την επόμενη μέρα;
   Δεν έχετε καταλάβει ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ για κανέναν μας;

 12. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 17/05/2012 08:18:21

  Επειδή το όλο θέμα της επιστροφής της Ντόρας στη ΝΔ είναι σύνθετο, και θα κουράσει, σας αναφέρω ένα προσωπικό παράδειγμα, που όποιος θέλει το λαμβάνει υπόψη του, και δεν ξαναμιλάω επ αυτού.
  Στο πρόσφατο ποσοστό 18.5% της ΝΔ συνετέλεσε και η δική μου ψήφος (για πρώτη φορά στη ζωή μου ψήφισα ΝΔ) και αυτή των 80χρονων και βάλε γονιών μου, που προσωπικά έπεισα ότι το κόμμα αυτό δεν έχει καμία σχέση πλέον με αυτό που ήταν, ούτε με το μητσοτακέϊκο που είχε ταλανίσει την χώρα την δεκαετία του`60, και που για τους γονείς μου είναι κόκκινο πανί.
  Τους έπεισα, και τους πήγα να ψηφίσουν ΣΑΜΑΡΑ. Και το έκαναν με μισή καρδιά.
  Οπότε ιδού κάποιες ψήφοι, που με Ντόρα σίγουρα δεν θα ξαναδεί η ΝΔ.
  Αν κάνουμε αναγωγή στα 10 εκατ. Έλληνες, είμαι σίγουρος ότι το ποσοστό που θα διώξει η κυρία είναι σεβαστό.
  Α, ξέχασα … θα φέρει τον Μαρκογιαννάκη πίσω.
  ΥΓ-Αυτή δεν είναι που έκανε επερώτηση στη βουλή εναντίον της διαφήμισης του ΥΠΕΧΩΔΕ στο αντινιούζ, εγκαλώντας την Μπιρμπίλη ότι στηρίζει…. Φάκτορα;

  • spiros avatar
   spiros @ Strange Attractor 17/05/2012 08:21:36

   Αντίθετα με σένα ψήφιζα συνεχώς ΝΔ αλλά τώρα λέω γειά. Πέντε μέλη.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Strange Attractor 17/05/2012 08:21:54

   η Μπακογιάννη θα ζητήσει την κεφαλη του αντινιους επι πινακι!!!
   να το θυμηθητε!
   και ο αρχηγος σας θα την δωσει!!!
   να τον χαιρεστε!!!

   • Factorx avatar
    Factorx @ Κατερινα 17/05/2012 13:53:22

    Κάποιος δίνει κάτι όταν το έχει - σταματήστε ποια την προπαγάνδα των φελών κονδυλοφόρων της διαπλοκής. Το antinews ανήκει μόνο στους αναγνώστες του και θα το δείτε για μια ακόμα φορά

  • juliet avatar
   juliet @ Strange Attractor 17/05/2012 08:34:31

   S.A Να κόψουμε τα πολλά και να περιμένουμε .....με λίγα λόγια να κρατήσουμε πισινή που λέει και ο πάνσοφος λαός μας ...ειλικρινά σου το λέω ΄φιλικά και με όλη την εκτίμηση που σου έχω.Ειναι πράγματα που δεν γράφονται αλλά αυτή η φάρα πουλάει εύκολα..Αστα σκέφτομαι να γυρίσω πίσω ...αλλά τι να κάνω .

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Strange Attractor 17/05/2012 08:44:44

   Strange Attractor,ἒτσι παγωμένοι εἲμαστε ὃλοι.Καί νά σοῦ πῶ κάτι; Ἀναγκαστικά θά ψηφίσω Ν.Δ.τῶρα,ὃσο χολομένος καί τσατισμένος καί νά 'μαι,γιά νά μή βγεῖ ὁ Τσίπρας...

   • dikefalosaitos avatar
    dikefalosaitos @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 16:54:42

    Κυθήριε, έτσι ακριβώς.
    Όμως, μετά τις εκλογές, θα πούμε περισσότερα.
    Προς το παρόν μούγκα.
    (Χατζηχρήστος: ρε γεροξεφτίλα και όταν τα παιδιά στη γειτονιά θα πετάνε ντομάτες, εγώ δεν θα τα διώξω, θα είμαι μαζί τους στο ουυαααααααα)

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ dikefalosaitos 17/05/2012 17:40:59

     Χα χα χα! Ζήκο θά σέ φονεύσω!

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 18:57:18

    Ξαναγυρίζω μαζί σας στο " με μισή καρδιά" .

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φελίζα 17/05/2012 20:28:02

     Ἒστω κι ἒτσι Φελίζα...

  • leleki avatar
   leleki @ Strange Attractor 17/05/2012 09:30:16

   Μία η άλλη θα είναι, ίσως με ελαφρά θετικό ισοζύγιο.
   Θα φέρει ψήφους στην Κρήτη κυρίως, στην Ευρυτανία και στην Θράκη δευτερευόντως.
   Θα οδηγήσει όμως σε περαιτέρω διαρροές στα αστικά κέντρα και σε αντισυσπειρώσεις υπέρ της ΧΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων που κατεβαίνουν με λαϊκοδεξιά ατζέντα.

   • android.K. avatar
    android.K. @ leleki 17/05/2012 09:34:08

    νομίζω οτι και η Χ.Α αλλά και οι Ανεξ. θα χάσουν!
    Αντίθετα αυτοί που θα φυγουν από την ΝΔ θα "αυτομολήσουν" στην αριστερά!
    Η ΝΔ με τη διευρυνση της χάνει την ελάχιστη αξιοπιστία που της είχε απομείνει!!

    • leleki avatar
     leleki @ android.K. 17/05/2012 09:45:00

     Η ΝΔ έχει πρόβλημα αξιοπιστίας από το καλοκαίρι του 2011 όταν ψήφισε το Μεσοπρόθεσμο, πρόβλημα που επιδεινώθηκε δραματικά τον Νοέμβριο του 2011 με την συγκυβέρνηση Παπαδήμου , την υπερψήφιση Μνημονίου 2 και καταλήγει τώρα στη φαρσοκωμωδία της «πανστρατιάς» με Μπουμπούκο , Ντόρα και Μάνο.

     Τα στελέχη της θα είναι πολύ δύσκολο να υπερασπιστούν τις θέσεις Ντόρας-Μάνου για εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, για τα εθνικά θέματα, για τους γάμους ομοφυλοφίλων και μια σειρά άλλων ζητημάτων.

    • ilektro77 avatar
     ilektro77 @ android.K. 17/05/2012 10:58:16

     Κρίνεις εξ ιδίον τα αλλότρια.

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ ilektro77 17/05/2012 11:08:57

      μάθε ορθογραφία καθοδηγητή της νεοφιλελεύθερης δεξιάς!!

     • ilektro77 avatar
      ilektro77 @ Κατερινα 17/05/2012 11:23:10

      Όταν διορθώνεις βλέπω ότι βάζεις και τόνους. Ναι Κατερίνα έχεις δίκιο. Αλλά και εσύ κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια.

   • ΣΤΑΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ avatar
    ΣΤΑΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ @ leleki 17/05/2012 11:55:17

    Τις ψήφους από τη Θράκη ξεχάστε τους. Τα εκεί ενεργούμενα του Τουρκικού προξενείου που ψήφισαν μαζικά ΔΗ.ΣΥ. ( 18%) ΘΑθα πάνε στο ΣΥΡΙΖΑ μονοκούκι.

  • ΠΑΝΟΣ avatar
   ΠΑΝΟΣ @ Strange Attractor 17/05/2012 10:50:26

   +1000%

  • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
   Δ.Φ. (ανιδεος) @ Strange Attractor 17/05/2012 17:14:16

   δεν ειναι καθολου συνθετο το ροβλημα της επαναφορας της Ντορας
   αγαπητε στρε'ι'ντζ.
   Ειναι πολυ απλο την φερνει πισω και φευγουν πολλοι ψηφοι δεν την φερνει και στη χειροτερη παραμενειπρωτος αλλα οχι αυτοδυναμος.
   Εγω τους γονεις μου τους βλεπω οχι και τοσο τακτικα λογο αποστασης.
   Φετος ομως αναγκαστηκα να ερθω πολλες φορες Ελλαδα για ειδικους λογους.

   Και κατι προσωπικο.
   Οι γονεις μου 65+ και 62 δεξιοι ψηφιζουν παντα ΝΔ.
   Ο Πατερας μου με τριπλο μπα'ι' πας στεκοταν πολλες ωρες να ψηφισει Σαμαρα το Νοεμβριο του 2009.
   Πριν λιγες ωρες σε τηλεφωνικη συζητηση που ειχαμε μου ειπε θα το ριξει ΧΑ.
   Εισαι τρελος του ειπα.
   '''Αγορι μου μου λεει δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Ψηφισαμε Σαμαρα και η Ντορα δεν μας σεβαστηκε εχασε την προεδρια και εφυγε απ' το κομμα.

 13. ilektro77 avatar
  ilektro77 17/05/2012 08:32:03

  Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό των ανωτέρω αρθρογράφων. Τί πρόβλημα έχετε με την ενδεχόμενη επανένωση; Γιατί διατηρείτε τη διχόνοια; Όταν δύο αδέρφια με τα όσα είπαν και έκαναν στο παρελθόν αγκαλιάζονται υπάρχουν κάποιοι που ρίχνουν λάδι στη φωτιά; Γιατί; Για να μην χάσετε την πρωτοκαθεδρία όπως έπραξε ο αδελφός στην παραβολή του ασώτου ή γιατί φοβάστε μην κολλήσετε την ασθένεια του φιλελευθερισμού; Αυτό δεν ζητά η Ν.Δ; Δεν θέλει όσο γίνεται περισσότεροι να ενταχθούν στις γραμμές της; Γιατί να μην δεχτούμε την Ντόρα με την οποία μας ενώνουν πάρα πολλά και μας χωρίζουν ελάχιστα; Αφήστε την κακοπροαίρετη κριτική και υπακούστε στη φωνή της ενότητας, της λογικής και του πολιτικού ρεαλισμού.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ ilektro77 17/05/2012 14:51:43

   ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ .
   ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΡΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΑ
   ΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙ-ΣΑΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΠΟΤΕ.
   ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΔΥΜΑΜΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ
   ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.
   ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
   ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/05/2012 16:09:26

    καλά εσύ στήριξες και τον Ψυχάρη προεκλογικά, στη Ντόρα θα κωλώσεις;
    όλο και κάτι σου έχουν τάξει σε περίπτωση νίκης, δεν εξηγείται αλλιώς!
    γιατί αν ανατρέξει κάποιος σε αυτά που έγραφες ενάμιση χρόνο πριν, άστα να πάνε!
    ευτυχώς όμως scripta manent!

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Κατερινα 17/05/2012 19:02:10

     ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
     ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
     ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.
     ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
     ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
     ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ
     ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ
     ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ.
     Υ.Γ.ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΛΟΓΩ ΑΝΟΗΣΙΑΣ ΜΕ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟΝ

  • johnnie avatar
   johnnie @ ilektro77 17/05/2012 15:00:17

   Δεξι εξτρεμ

   Μην περιμένεις απάντηση από κανέναν.
   Επίσης μην περιμένεις πρωτιά λόγω Ντόρας.
   Η απάντηση θα δοθεί στις 17/06 και τότε να δώ,
   τι καινούργιο θα μας λες πάλι.

  • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
   Δ.Φ. (ανιδεος) @ ilektro77 17/05/2012 17:36:27

   Δεν μπορουμε να δεχτουμε τη Ντορα γιατι ειπε μονη της πως αν δεν μπει στη βουλη δεν θα συμετεχει πια στην πολιτικη ζωη της χωρας.
   Ετσι απλα.

  • TIMAIOS avatar
   TIMAIOS @ ilektro77 19/05/2012 00:00:25

   Οπως το σχεδιο Αναν????

 14. kas avatar
  kas 17/05/2012 08:32:23

  Stranger φίλε μου

  ...και εγώ μιά από τα ίδια

  Αλλά...από την άλλη Κούβα και μεγαλύτερη πείνα και δυστυχία.

  Είναι απλό το θέμα
  Ας θέσει ο Σαμαράς μιά ατζέντα όχι 7 αλλά 17 σημείων και ας δεσμευθεί ότι θα τα θέσει σε πανελλήνιο δημοψήφισμα (από οικονομικά και εθνικά μέχρι και εγώ δεν ξέρω τι).

  Είμαι σίγουρος ότι θα περάσουν με αποδοχή πάνω από 70%.
  Ετσι θα κόψει τον αέρα των γκρουεζων εντός κόμματος, όπως και κάθε επίδοξου αρχηγίσκου-λαϊκιστή αντιπάλων κομμάτων

  Δεν είναι καιρός για προσωπικά-εγωισμούς κ.λ.π. Και εγώ ονειρεύομαι μιά πραγματικά δεξιά με άλλο τρόπο που ουδείς αναφέρει...αλλά είμαι μόνος μου

  Τι θα κάνω...δεν θα ψηφίσω για να φέρω τον ολοκληρωτισμό και τον εδαφικό κατακερματισμό της χώρας μου πιό κοντά.

  Ακούγεται τώρα και η άποψη...άστο να πάει το παλιάμπελο, να εκπληρωθεί το παιδικό όνειρο λέει της κυβέρνησης αριστεράς.
  Μπα

  Είναι σαν να σου λέει το παιδί σου πάνω από το Γκράντ Κάνυον "μπαμπά άσε με να πετάξω" και εσύ να του δίδεις σπρωξιά.

  Οχι αγαπητέ...Τα ορκς είναι άντε πόρτας και δεν χωράει τίποτα άλλο παρά συσπείρωση και άμυνα έναντι αυτών.

  Τα υπόλοιπα με δημοψήφισμα έναντι. Αφού κόπτονται όλοι για τον λαό και άμεση δημοκρατία, ας το κάνει έτσι ο Αντώνης.

  Δεν θα κουνηθεί ουδείς μετά.

  π.χ. δεν θα πάρει η ΑΟΖ 85% ?
  δεν θα πάρει το οξω οι λάθρο 85%

  όλη η ατζέντα ΣΑΜΑΡΑ για την οποία και τον στηρίξαμε, θα περάσει με την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και εκεί πρέπει να επιμείνει η νδ προεκλογικά.

  όπως παγιδεύσανε τον Σαμαρά πολλάκις....πρέπει και εκείνος τώρα να αντεπιτεθεί δεσμευόμενος για την πιο πρωτοποριακή κίνηση στα χρονικά...που ουδείς αριστερίωνας δεν θα μπορεί να αρνηθεί

  ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν τζαμπουνάτε κύριοι
  πάρτε την

  Ας το πάρει υπόψιν σοβαρά η Συγγρού, πριν είναι αργά.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ kas 17/05/2012 17:18:22

   kas,

   1000000! ΔΗΜΟΨΙΦΗΣΜΑ λοιπόν, ἄς λαϊκίσωμε καί λίγο.

   Κι ἐγώ ὀνειρεύομαι ΛΑΪΚΗ ΔΕΞΙΑ, ἀλλά τώρα προέχει ἡ Πατρίδα μας.

   • zero avatar
    zero @ Φωτεινή 17/05/2012 19:55:08

    έχουμε μονοτονικό...δεν ξέρω αν το έχεις μάθει

    • dikefalosaitos avatar
     dikefalosaitos @ zero 17/05/2012 20:02:33

     Και επίσης ξεκινάμε με κεφαλαίο και στο τέλος της πρότασής μας βάζουμε τελεία.
     Εντάξει τώρα;

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ zero 17/05/2012 20:15:35

     Ἐἶμαι ντεμοντέ, τῆς παλαιᾶς σχολῆς! Ἀρνοῦμαι νά σκοτώσω τήν γλῶσσα πού μ᾿ ἔμαθαν οἱ καθηγητές μου γιά χατῆρι τῆς ρεπούσης!!!

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φωτεινή 17/05/2012 20:31:01

      Καλησπέρα Φωτεινή,συνπολυτονίστρια!

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 21:48:04

      Καλησπέρα Κυθήριε.

      Τά σέβη μου. Μακάρι νά γίνωμε πολλοί--εἶναι καί αὐτό ἕνας τρόπος ἀντίστασης στήν παγκοσμιοποίηση!

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Φωτεινή 17/05/2012 22:06:48

      Προσυπογράφω!Μακάρι!
      Νά 'σαι καλά.

 15. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 17/05/2012 08:35:42

  Η δήλωση που σπάει κόκκαλα! Απολαύστε τη! "Ο κ. Σαμαράς πέρσι υποσχέθηκε να μηδενίσει το έλλειμμα σε 18 μήνες χωρίς θυσίες. Φέτος μας είπε πως θα το διπλασιάσει σε 18 μέρες μοιράζοντας υποσχέσεις πάνω από 20 δις ευρώ, για αυξήσεις δαπανών και μειώσεις εσόδων. Μίλησε εκτός τόπου και χρόνου, σαν να μην έχει αντιληφθεί σε πια εποχή ζει. Ο ακραίος και αναίσχυντος λαϊκισμός του, συμπληρώνει και πολλαπλασιάζει την απερίγραπτη ανικανότητα της κυβέρνησης, μηδενίζοντας τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και οδηγώντας την Ελλάδα στην καταστροφή". Ποιά άραγε να εκφράστηκε έτσι, τόσο μα τόσο απαξιωτικά, για τον Αντώνη Σαμαρά; Μα ποιά άλλη από τη Ντόρα! Ποιά άλλη θα μπορούσε να χύσει τόσο δηλητήριο; Ποιά άλλη θα είχε το θράσος να χρεώνει σε άλλον την καταστροφή της χώρας, ξεχνώντας πως η ίδια πρόθυμα υπερψήφισε το καταστροφικό μνημόνιο; Τώρα αν πρέπει να επιβραβευτεί, με εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, μάλλον "ή ο γιαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε"!

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Αφροδίτη 17/05/2012 17:35:59

   Ε, ΕΣΕΝΑ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΣΙΠΡΑΣ.

   • Aφροδίτη avatar
    Aφροδίτη @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/05/2012 20:28:21

    Λές; Από πού το συμπεραίνεις αυτό; Εμένα μου χρειάζεται ο Αντώνης Σαμαράς, χωρίς τα πασίγνωστα δεκανίκια, που έχουν διδικτορικά, εμπειρία και ευδόκιμη προϋπηρεσία στην υπονόμευση.

  • Δ.Φ. (ανιδεος) avatar
   Δ.Φ. (ανιδεος) @ Αφροδίτη 17/05/2012 17:46:40

   Αγαπητη Αφροδιτη το ΣΚΑ'Ι' η το ΜΕΓΚΑ καποτε οταν η ΝΔ ειχε καταψηφισει το 1το μνημονιο, επιστρατευσε τον Μητσοτακη ο οποιος δηλωσε πως ο Σαμαρας ειναι ο τελευταιος λα'ι'κιστης πολιτικος στην Ελλαδα.
   Μαλιστα τη δηλωση αυτη την εχουν κανει κι αλλοι.
   Ο Σαμαρας λα'ι'κιστης που το κομμα του αναγγελει απ τις εκλογες του 2009 οτι η Ελλαδα θελει αλλαγη στη διαρθρωση της.
   Τι να πρωτοθυμηθει κανεις.
   Οσοι σημερα θελουν τη Ντορα πισω ξεχνανε οτι μας εκλασε στα δυσκολα οχι σαν κομμα αλλα σαν Ελλαδα.

 16. irida avatar
  irida 17/05/2012 08:37:39

  .....Με την Μπακογιάννη στις τάξεις της η ΝΔ , στη συνείδηση του κόσμου, θα είναι ένα μνημονιακό κόμμα.......
  !!!!!
  Δηλαδή η νδ δεν ψήφισε το μνημόνιο; Δεν ισχυρίζεται πως είναι απαραίτητη η εφαρμογή του;Δεν εργάστηκε για το σχηματισμό κυβέρνησης πάνω σε αυτό το δεδομένο; Τι να πω! Αν επιστρέψει η Ντόρα, προσωπικά το θεωρώ λάθος της, μάλλον ενοχλεί κάποιους πολύ. Η ενόχληση αυτή δε βοηθά να γίνει διακριτή η αλήθεια. Πως η νδ έχει απαξιωθεί, όσο και το πασοκ, κι έχει φθαρεί στη συνείδηση του κόσμου. Εντελώς. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Θέλει γκρέμισμα και στήσιμο από την αρχή.
  Γιατί θεωρώ λάθος την επιστροφή της Ντόρας. Γιατί απλά έκανε όσα η νδ δεν τόλμησε από την αρχή. Είχε ένα λόγο σταθερό υπέρ του μνημονίου,αν είχε και τη δύναμη της νδ την κοινοβουλευτική θα πίεζε περισσότερο για όχι τόσο επαχθή μέτρα, έβαλε πολλά νέα άτομα στο πολιτικό παιχνίδι κάτι που η νδ επιμελώς αρνήθηκε να κάνει. Και για πολλούς άλλους λόγους που δεν έχω όρεξη να παραθέσω.
  Κι αλήθεια, έκανε κανένας τη φορολογική του δήλωση; Εγώ την έκανα και φρίκαρα με αυτά που καλούμε να πληρώσω. Αυτό για πολλούς θα είναι κριτήριο ψήφου. Πιθανόν αρνητικό.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ irida 17/05/2012 16:13:10

   "Είχε ένα λόγο σταθερό ΥΠΕΡ του μνημονίου"

   καλή μου Ιριδα, γι' αυτό ακριβώς δεν τη θέλω (προσωπικα) τη Ντόρα στη ΝΔ! γι΄αυτο που ακριβως γράφεις και ο ελληνικός λαός συλλήβδην καταδίκασε!!

   • irida avatar
    irida @ Κατερινα 17/05/2012 20:17:18

    Η νδ Κατερίνα δε στηρίζει το μνημόνιο; Δεν ψήφισε το β που ταν κι είναι πιο οδυνηρό από το α; Ή κάνω λάθος; Δε νομίζω! Τέλος πάντων! Κυριακή κοντή γιορτή. Θα δείξει που θα πάει το πράγμα. Ο Θεός να φυλάει, όμως, από το τσιπροσυριζαίικο!!

 17. artemis avatar
  artemis 17/05/2012 08:40:07

  "....Όμως, έχει εκτιμήσει κανένας εκεί στη ΝΔ, πόσοι, από εκείνους μάλιστα που είχαν στηθεί στην ουρά για να ψηφίσουν Σαμαρά στις εσωκομματικές χωρίς να είναι ΝΔ, θα δυσαρεστηθούν από την επάνοδο της Ντόρα και ίσως δεν ξαναψηφίσουν;..." οσοι ψηφισαν Ντορα στις εσωκομματικες του 2009 δεν στηθηκαν στην ουρα? ειχαν μεσον και ψηφιζαν αμεσως?
  κανετε λες και εκλέχτηκε ο Σαμαράς με 95% και όχι με 50% και κάτι ψιλά.

 18. Νίκος Παπαδημητρίου avatar
  Νίκος Παπαδημητρίου 17/05/2012 08:40:25

  ασχολήθηκα πρωτη φορά στη ζωή μου με κόμμα, στις εσωκομματικές της ΝΔ. Ηταν καθήκον κάθε Ελληνα να εξοβελιστεί το μητσοτακέϊκο. Έλεγα ακομη και σε αριστερούς πόσο σωστή ηταν η αντιμητσο/αντι-νεοφιλελεύθερη στροφή της ΝΔ με αρχηγό Σαμαρά και συμφωνούσαν. Ο Σαμαράς πήγε να κερδίσει τη σπάνια θέση του ιστορικά επίλεκτου. Όχι μονο δεν τη θέλει, ανταμοίβει επιπλέον τα βαρίδια.

  Η υπομονή που έκανα (και οχι μονο εγω) από τον περασμένο Νοέμβριο τέλος. Ας κάτσει να μετράει τις ψηφους των κολλητών της Ντόρας. Δεν θα ειναι κουραστικό ιδιαίτερα.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Νίκος Παπαδημητρίου 17/05/2012 17:23:27

   ΕΧΩ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΥΠΟΦΕΡΩ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
   ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
   ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΙΑ , ΟΤΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟΔΙΔΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ.
   ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ
   ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΩ
   ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ
   ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ.

   • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
    Ροζα Γλυξμπουργκ @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 23/05/2012 23:49:07

    πειραιωτη το ξαναγραψες-με το ποστ πληρωνεσαι? μπας και λες τα ιδια και στον ηλεκτρικο οταν μπαινεις με τα "στυλο ενα ευρω"?

 19. George avatar
  George 17/05/2012 08:45:21

  Σωστά , οι ψηφοφόροι δεν είναι κουκιά για να προστίθενται έτσι απλά. Ούτε όλοι της Ντόρας θα πάνε στη νέα στέγη ούτε οι παλιοί της ΝΔ θα μείνουν στα ίδια. Με λίγα λόγια η εξίσωση κινδυνεύει να μηδενιστεί. Αν το κόμμα δεν καταδικάσει σθεναρά το μνημόνιο όπως είχα προτείνει σε ένα μεγαλοστέλεχος της Αν. Στερεάς πριν δύο χρόνια δεν υπάρχει ούτε μία ελπίδα ανάκαμψης. Τέλος.

 20. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 17/05/2012 08:48:48

  Μα καλά κανείς δεν καταλαβαίνει το παιχνίδι του Σαμαρά;
  Προσπαθεί να συσπειρώσει τους νεοδημοκράτες.Ψάχνει να βρει μπαμπούλα. Σίγουρα το πρόσωπο της Ντόρας είναι πιο αντιπαθητικό από αυτό του Τσίπρα και παίζει παιχνίδι με αυτήν.
  Σήμερα ή αύριο θα κάνει κάποιες δηλώσεις ότι προσπάθησε για τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη αλλά τελικά δεν ήθελε να έρθει ούτε η Ντόρα ούτε ο ΛΑΟΣ ούτε ο Μάνος.
  Με την κίνηση αυτή πιστεύουν οι παρά τω Προέδρω ότι θα ξαναψηφίσουν οι νεοδημοκράτες τη ΝΔ.
  Γιατί η Ντόρα συμμετέχει; Μα για την επόμενη των εκλογών.

  • Νίκος Παπαδημητρίου avatar
   Νίκος Παπαδημητρίου @ Ioustinianos 19/05/2012 19:44:24

   μακάρι να δικαιωθείς φίλε μου.

 21. zero avatar
  zero 17/05/2012 08:59:19

  στο εμαιλ που σου εστειλα φακτορα...μου απαντησες με το αρθρο...
  ευχαριστω εστω και δια της πλαγιου

 22. ΚατΚατ avatar
  ΚατΚατ 17/05/2012 09:02:14

  Λυπάμαι πολυ και μόνο στη σκέψη της επιστροφής. Και επειδη δε μπορω να ψηφίσω τίποτε άλλο, στις 17 Ιουνίου θα κάτσω σπίτι μου.

 23. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 17/05/2012 09:12:40

  Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.

 24. juliet avatar
  juliet 17/05/2012 09:15:31

  Φάκτορα ,καλημέρα με όλο το σεβασμό που σου έχω
  θα το γράψω και ας μη το βγάλεις.
  Προτείνω να παραδώσει το κόμμα αναίμακτα στους ιδιοκτήτες τους.Εμείς δείξαμε τη προτίμησή μας ,αγωνιστήκαμε έντιμα και με πίστη.Εκείνος δεν μπόρεσε να πιστέψει σε μας .
  Και εμείς θα πράξουμε κατά συνείδηση πλέον .

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ juliet 17/05/2012 15:14:21

   Juliet, Τί έπαθες;;;;; Δεν σε αναγνωρίζω !!!
   Ψυχραιμία καλή μου. Ψυχραιμία !

   • juliet avatar
    juliet @ Παύλος 17/05/2012 15:42:56

    Παύλο ,την αλήθεια λέω .
    Οσο και να πονάει .Ξέρεις καλά ήμουνα από τους πρώτους που αντέδρασα ,δεν το έκανα τυχαία .Μου είπαν κάτι υπονοούμενα και είπα λόγια είναι ....και γι΄αυτό έριξα και ένα υπονοούμενο στο άρθρο του Σαμαρά στο ΑNTINEWS.Και ξέρεις τι είναι να βρείς μπροστά σου τα σκουπίδια που πετάς ,να τα βρείς στη πόρτα σου μέρα καλά ,αλλά νύχτα και βρωμίσεις;
    Είμαι εκτός Ελλάδος ,έρχομαι το Σάββατο.

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ juliet 17/05/2012 17:45:28

     Juliet ἀργεῖς,ἓλα νωρίτερα,γιατί θά γυρίσει κι ὁ Μητσοτάκης πίσω καί τότε θά 'ρθοῦμε ἐμεῖς ἐκεῖ...

    • Διηνεκης avatar
     Διηνεκης @ juliet 17/05/2012 23:38:33

     βρωμοκαιρος στην ελβετια juliet

  • Heaven avatar
   Heaven @ juliet 17/05/2012 16:16:44

   πόσο πολύ σε καταλαβαίνω Ιουλία!!
   θυμάσαι;

   • juliet avatar
    juliet @ Heaven 17/05/2012 23:19:11

    Heaven
    εγώ θυμάμαι ,και ξέρεις ότι και τότε άφησα υπονοούμενα ...τώρα αν η αλήθεια ΄σιγά-σιγά διαμορφώνεται ,το μόνο που μπορώ να σου πω είναι θα δεις .....και θα σιχαθείς.

 25. Φρικιό avatar
  Φρικιό 17/05/2012 09:17:09

  Λοιπόν θα ξεκολλήσουμε καμιά φορά αναρωτιέμαι, πρέπει να επανασυνδεθεί η κεντροδεξιά που θέλει την χώρα στην Ευρώπη, όποιος μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση (ακόμα και αν δεν τον συμπαθούμε) για να μην πέσει η χώρα στον μαθητευόμενο μάγο alexis και το νέο πλατσοκ που γεννιέται από τις στάχτες του, καλοδεχούμενος.

  Όποια δεξιά ψήφος δεν πάει στην ΝΔ είναι νερό στον μύλο του τσιπριστάν. Εντάξει έχουμε αντιμνημονιακούς καμένους και οπαδούς του Μιχαλολιάκου που είναι στην κοσμάρα τους, οι υπόλοιποι που νιώθουν τι παίζεται τουλάχιστον ας αναλογιστούν αν η χώρα αντέχει ένα νέο Ανδρέα Παπανδρέου.

 26. giannis avatar
  giannis 17/05/2012 09:26:32

  Δυστυχώς αυτό ήταν αναμενόμενο μετά το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο Σαμαράς βρίσκετε στην γωνιά και συμβιβάζεται έχοντας μια τελευταία ευκαιρία.... Το μεγάλο όμως δίλημμα των εκλογών δεν παύει να είναι: Σαμαράς η Τσίπρας Θα αφήσουμε την Ελλάδα να πέσει στα χέρια της Άκρας αριστεράς;;;;

 27. adidrust avatar
  adidrust 17/05/2012 09:29:30

  αρκετοί βλέπω μπήκατε για πρώτη φορά στο antinews για να σχολιάσετε και να βγάλετε την κάθε πίκρα σας ή να παίξετε άλλα παιχνιδάκια...
  επιμένετε επίσης να βάζετε διάφορα ποσοστά και σκορ (από το παρελθόν-το παρόν-το μέλλον!), ξεχνώντας μάλλον ότι είχαμε εκλογές και τα ποσοστά όλων των κομμάτων αλλάξανε. Ο κόσμος ο ίδιος άλλαξε -μην το ξεχνάτε.

  ότι και να λέτε και όσα παραδείγματα και να δείξετε (τα οποία μπορώ και να σας δείξω και εγώ προς την αντίθετη) το γεγονός είναι ότι πλέον διαμορφώνονται γενικότεροι σχηματισμοί, και σε αυτούς η ΝΔ πρέπει όχι μόνο να απαντήσει, αλλά να πάρει και την πρωτοβουλία.

  Η απάντηση δεν είναι με το να βάλει απλά τον π.χ. Φαήλο (που καλά θα κάνει να τον βάλει) σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο, αλλά να συμπεριλάβει και κάποιον που αντιπροσωπεύει όσους δεν έχουν συμπάθεια στο Φαήλο, αλλά νιώθουν ότι η κεντροδεξιά τους αντιπροσωπεύει (και για διάφορους λόγους, πιστέψτε με υπάρχουν πάρα πολλοί -πέραν του 6-7% που πήρανε τα μικρά κεντροδεξιά κόμματα).
  πετάξτε τα προσωπικά και στενοκομματικά σας βαρίδια.
  Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

 28. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/05/2012 09:29:59

  Αν και θελω να γυρισει η Ντορα παραδεχομαι οτι θα φυγουν πολλοι εαν γυρισει.
  Μοναδικος υπευθυνος ομως γιαυτο ειναι ο ιδιος που εχασε το 25% της ΚΟ και δημιουργησε το κομμα Καμμενου.
  Το κομμα Καμμενου ειναι η τερατικη μετεξελιξη του ακριτου "αντιμνημονιου".
  Τα πραγματα εχουν ως εξης : το μνημονιο μπορουσε να αποφευχθει τους πρωτους μηνες της κυβερνησης Παπανδρεου με τη συνεργασια της ΕΕ.Χειρισμοι υποπτοι του Παπανδρεου μας εφθασαν ως εκει.
  Αλλα ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ δηλαδη απο το 2010 δεν υπηρχε αλλος δρομος - οι γεφυρες επιστροφης ειχαν καει εαν φυσικα θελαμε να μεινουμε στην ευρωζωνη.
  Αυτο μεχρι και ο Τσιπρας τωρα που πλησιαζει στην κυβερνηση αρχιζει να το αναγνωριζει,χθες στην τηλεοραση ειπε οτι ο λαος πρεπει να κανει θυσιες μεχρι να παμε σε πρωτογενες πλεονασμα.Χαιρω πολυ,Παπακωνσταντινου.
  Μα φυσικα αφου οι αγορες εκλεισαν,δικο σου νομισμα δεν κοβεις εξαρτασαι απο αυτους που σου το δινουν για οσο καιρο δεν εχεις πλεονασμα.Ειναι πολυ απλο.
  Καλλιεργηθηκε λοιπον μια αντιμνημονιακη προπαγανδα αδιαφορη για τα αριθμητικα νουμερα η οποια καταπινει οποιον παει να κανει στροφη.
  Πραγματικα πιστευω παρ οτι ψηφισα Ντορα οτι η επιστροφη της τωρα θα διωξει πολλους προς Καμμενο.Δεν φταιει αυτη ομως αλλα η διαδεδομενη προπαγανδα,η ιδια που προωθει τον Τσιπρα και τον Καμμενο και την οποια η ΝΔ πριμοδοτησε μεχρι που στραφηκε εναντιον της.
  Ισως θα ηταν καλυτερα να ενοποιηθει με τον Μανο και να κυνηγησουν ποσοστο πανω απο 3% στις εκλογες.
  Δεν ξερω,δεν μπορω να δωσω γνωμη οταν εχει παραπληροφορηθει ο κοσμος.
  Τι θα πει αντιμνημονιακος κυριοι;
  Θα πει εφ οσον δεν λεει οτι θα φυγει απο το ευρω ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΨΕΥΤΗΣ.
  Ρωταει καποιος επανω οτι η ΝΔ θα πρεπει να διευκρινισει οτι θα καταγγελει το μνημονιο αν οι Ευρωπαιοι δεν δεχθουν αλλαγες.
  Εαν δεν δεχθουν αλλαγες αγαπητε ή το εφαρμοζεις ή βαζεις μπροστα το Χολαργο και κοβεις δραχμες.
  Μα ειναι τοσο δυσκολο να γινει αντιληπτο το απλουστερο των πραγματων;

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ ψυχραιμια 17/05/2012 14:56:27

   σωστός όπως πάντα ψυχραιμια..

  • kas avatar
   kas @ ψυχραιμια 17/05/2012 23:00:46

   Ψυχραιμία....εντελώς άστοχος

   Το ζήτημα είναι Ελλάδα ή Κούβα ?

   Βάζω στην άκρη όλα τα άλλα. Καλώς να έρθει και ο Καρατζαφέρης. Ολα τα υπόλοιπα αδιάφορα.

   Οι άλλοι είναι ενωμένοι με ακόμα χειρότερες διαφορές μεταξύ τους στην προοπτική εξόντωσης της χώρας κα εμείς θα τυρβάζουμε ?

   Μάλλον δεν ξέρεις τι σημαίνει αριστερά.

 29. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 17/05/2012 09:31:41

  Ειλικρινώς προβληματίστηκα για το αν έπρεπε να στείλω αυτό το σχόλιο.
  Όμως η κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης απαιτεί καθαρό λόγο και απολογισμό λαθών από όλους.
  Κάποιοι έβλεπαν την εκλογική θεομηνία να επέρχεται αναπόδραστα και περιθωριοποιήθηκαν σε αυτό εδώ το χώρο.
  Η αγωνία τους θεωρήθηκε πολεμική εναντίον της Ν.Δ και του Α. Σαμαρά.
  Οι επισημάνσεις τους αναθεματίστηκαν και στιγματίστηκαν.
  Η αναγκαιότητα ανανέωσης του Πολιτικού της προσωπικού ανατέθηκε στους ψηφοφόρους και μάλιστα από λίστες μηδενικής επιλογής.
  Σιγά-σιγά η αρχική φλόγα του ενθουσιασμού για την ανασυγκρότηση της Παράταξης υπό την Ηγεσία του Α. Σαμαρά κατασβέστηκε αφού ενισχύσαμε την αναποφασιστικότητά του με λόγους κατευνασμού των αντιδράσεων στην ατολμία του και αντιπαράθεση της νίκης που ερχότανε.
  Σε κάθε αστοχία ή αβελτηρία απαντούσαμε με το: "έχουν γνώση οι φύλακες".
  Όταν ήταν δεδομένη η καταψήφιση του του Β΄ μνημονίου από τους 20 με τον Καμμένο, αντί να γίνουν κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους αντάρτες, επιχειρήθηκε η αντιμετώπισή τους με την πολιτικά ηλίθια και παιδαριώδη σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας.
  Είναι σαν να καλείς τον αρχισυνδικαλιστή, που "έχει φάει τα σίδερα" να κλείσει το εργοστάσιο, να αναθεωρήσει τη θέση του ενώπιον της συνέλευσης του σωματείου του, ύστερα από μια τοποθέτηση του εργοδότη του.
  Και τελικά, όταν η επερχόμενη συντριβή κάθε σχεδιασμού είχε συντελεστεί, εμείς διεκδικούσαμε την αυτοδυναμία, ενισχύοντας την ψήφο διαμαρτυρίας, από τους πολίτες που ήταν βέβαιοι για τη συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ.
  Και τώρα που βάλαμε το δάχτυλο "επί του τύπου των ήλων", χωρίς καμία ανάληψη ευθύνης από κανέναν, χωρίς έστω μία παραίτηση, επιχειρείται η συγκόληση ανόμοιων πολιτικών που παραπέμπει σε αριθμητική τεσσάρων πράξεων, ανιστόρητη και απολίτικη.
  Αντί να καταδικάσουμε την Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τον εκλιπαρούμε να κυβερνήσει με την ανοχή μας, δικαιώνοντας έτσι τις επιδιώξεις του, ελπίζοντας να τον γκρεμίσουμε αργότερα με κάποια τρικλοποδιά.
  Αντί να παιανίσουν οι σάλπιγγες σε πανστρατιά για την επικινδυνότητα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω των θέσεών του στις σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ και τις συμμαχίες μας, λόγω της ιδεοληπτικής του προσήλωσης σε θέματα Δημόσιας Τάξης, Μεταναστών και Γαιοπολιτικής, επιχειρείται η συγκόληση κομματιδίων που θα ακυρώσει κάθε ελπίδα της Ν.Δ για αποκατάσταση της σχέσης της με τους πολίτες, την ώρα που η αντιμνημονιακή στάση Ελλήνων έχει πλέον καταγραφεί και επίσημα.
  Αντί να παρουσιάσουμε τον επερχόμενο κίνδυνο από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, που θα καταναλώσει τις συμμαχίες μας, θα αφοπλίσει την Αστυνομία και θα αναπληρώνει, ότανχρειάζεται, την εκλογική του φθορά με Ελληνοποιήσεις Πακιστανών-αφού βέβαια μοιραία, θα μας έχουν ξωπετάξει από τη Σέγγεν- καταναλώνουμε πολύτιμο εκλογικό χρόνο σε αναζήτηση συμμάχων ή μήπως συνενόχων?

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/05/2012 09:50:29

   Για πολλους νεοδημοκρατες φιλε μου πια το ΝΑΤΟ ειναι κακο.Ειναι οργανο της "νεας ταξης πραγματων" και πρεπει να φυγουμε απο εκει.
   Μηπως το ξεχασες;
   Πως λοιπον να ανησυχησουν για το οτι το προγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβανει την αποχωρηση απο το ΝΑΤΟ;
   Πρωτον το θεωρουν αυτο καλο (!) και δευτερον για τα Δεκεμβριανα 2008 που εκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορουν τους ........Αμερικανους δηλαδη εμμεσα το ΝΑΤΟ (!!!!).
   Οποτε αφου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι "πραγματικα" αντιθετος στο ΝΑΤΟ αλλα οργανο του γιατι να ανησυχουμε;
   Δεν υπαρχει πια ιδεολογια της δεξιας στην Ελλαδα αγαπητε.Αυτοαφοπλισθηκε με τις αντισυμμαχικες και αντιμνημονιακες μπαρουφες.

   • Γιάννης Ν. avatar
    Γιάννης Ν. @ ψυχραιμια 17/05/2012 16:51:57

    Συμφωνώ και επαυξάνω. Όμως, ακόμη υπάρχει καιρός.

  • tokarvouno avatar
   tokarvouno @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/05/2012 10:08:51

   Συμφωνώ απόλυτα, ο Σαμαράς όταν εξελέγη είχε ρεύμα το οποίο όμως φρόντισε (με τις πρώτες κιολας κινήσεις του) μα κατευνάσει. Δεν θέλησε (ή δεν τον άφησαν) να αλλάξει την ΝΔ.

  • blue nile avatar
   blue nile @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/05/2012 10:24:44

   Σον, σε χαιρετίζω...

   • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
    ΣΟΝ ΠΕΝ @ blue nile 17/05/2012 13:31:10

    blye nile

    Αντιχεραιτώ θερμώς.

 30. Οφις Ιοβόλος avatar
  Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 09:34:06

  Καλά δεν έχετε το Θεό σας μερικοί.
  Πήγε ο Πρόεδρος να αποκαταστήσει τη θυγατέρα η οποία
  -πρόσφατα έχασε τη μητέρα της
  -απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής
  -έχει το σύζυγό της σε δικαστικές περιπέτειες

  Και ορμήξατε όλοι να την κατασπαράξετε.
  Σα δε ντρέπεστε, λέω εγώ, παλιο-εγωϊστές που σκέφτεστε μόνο τον εαυτό σας.
  Ντόρα, ρε!
  Για μια Ελλάδα νέα!

  • romeo avatar
   romeo @ Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 09:38:51

   Τσίμπα ρε Οφις Ιοβόλος, τσίμπα!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 09:39:45

   Ἒτσι,πραγματικά,πρέπει κι ἐκείνη νά γυρίσει στήν Παράταξη,στό σπίτι της...,ἀλλά,ἂν δέν γυρίσει,θά πάει σπίτι της;

  • Sardam avatar
   Sardam @ Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 09:42:06

   Ελα ντε Ιοβόλε,αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ! Αίσχος και όνειδος! Άσε που μόνο με το χαμόγελό της οι ψηφοφόροι θα έρθουν όπως οι μέλισσες στο μέλι!!!

   • tak avatar
    tak @ Sardam 17/05/2012 10:54:09

    Ωραία! Ξέρεις ποιος ήταν ο Αχιλλέας Μαδράς;

    • GO avatar
     GO @ tak 17/05/2012 11:24:45

     Ο νονός του Sardam.

 31. αυτόχειρ avatar
  αυτόχειρ 17/05/2012 09:36:01

  Είναι επικίνδυνο γιά την νέα τάξη οι Δεξιοί να έχουν δική τους στέγη.

 32. Αριστερός Πατριώτης avatar
  Αριστερός Πατριώτης 17/05/2012 09:37:15

  Παιδιά ψυχραιμία, είπα και εχτές η μάχη δεν κερδίζεται από μία ομάδα ατάκτων αλλά από ένα συντεταγμένο στρατό.
  Να θέσω ένα ερώτημα σε αυτούς που λένε δεν θα ψηφίσω Ν.Δ. λόγω Ντόρας....
  Αν κινδύνευε η χώρα και δίνατε μια μάχη στα σύνορα με έναν εξωτερικό εχθρό,και είχατε έναν στρατηγό που τον γουστάρατε( για να μιλήσω και απλά) και έναν λοχία άντε ας πούμε και αντιστράτηγο που δεν τον γουστάρατε, θα αυτομολούσατε στον εχθρό;
  Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, αν και προσωπικά πιστεύω ότι όσοι λένε πως δεν θα ξαναψηφίσουνε Ν.Δ. λόγω Ντόρας μάλλον δεν είχανε ψηφίσει ποτέ Ν.Δ. και προβοκάρουν. Τέλως πάντων εγώ τα είπα εχτές τα ξαναλέω και σήμερα, αφήστε την Ντόρα τον Μάνο και το οποιδήποτε στέλεχος σας που δεν χωνεύεται για τον ένα ή άλλο λόγο και ασχοληθείτε με τον εχθρό, ανεβάστε συσπείρωση και κοιτάξτε να κερδίσετε την μάχη γιατί θα φορτωθήτε τον Ανδρέα παάνδρέου τζούνιορ στην πρωθυπουργία και θα χτυπάτε το κεφάλι σας.
  υ.γ. Ελπίζω μεταξύ επιστροφής Ντόρας και Τσίπρα να προτιμάτε Ντόρα.Εκτός πιά και άν έχουμε ξεφύγει τελείως....

  • Αριστερός Πατριώτης avatar
   Αριστερός Πατριώτης @ Αριστερός Πατριώτης 17/05/2012 09:39:34

   Ανδρέα παάνδρέου τζούνιορ=Ανδρέα παπανδρέου τζούνιορ** =Τσίπρα

  • Οφις Ιοβόλος avatar
   Οφις Ιοβόλος @ Αριστερός Πατριώτης 17/05/2012 09:41:10

   τράτζικ..

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 10:41:17

    εγω λοιπόν θαρετα προτιμω Τσιπρα!
    Αγαπητε αριστερε πατριωτη σιγουρα δεν προτιμω Χριστοφοράκο, Ζημενς και λοιπά διεφθαρμένα προιοντα!!!

    • ilektro77 avatar
     ilektro77 @ Κατερινα 17/05/2012 11:04:43

     Εσύ παίζεις το ρόλο του εξτρέμ;

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ ilektro77 17/05/2012 11:10:18

      γιατί εσύ παίζεις το ρόλο του χαφ;

     • leleki avatar
      leleki @ Κατερινα 17/05/2012 11:13:21

      Το ρόλο του υλοτόμου, από το 33,5 στο 18,5%, και τώρα από το 18,5% στο 12% με την ευγενική χορηγία Ξαφά-Μπουτάρη-Κοντογιαννόπουλου.

     • ilektro77 avatar
      ilektro77 @ Κατερινα 17/05/2012 11:16:46

      Οι άλλοι της παρέας σου το παίζουν κρυφοαριστεροί. Εσύ είσαι καθαρή.

    • tak avatar
     tak @ Κατερινα 17/05/2012 11:09:25

     Όχι και έτσι Κατερίνα... Απλά δύο μέτωπα έχουμε. Εσωτερικό και εξωτερικό...

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ tak 17/05/2012 11:15:42

      δεν κατάλαβα τακ;
      ας υποθέσουμε ότι γίνονται εκλογές και βγαίνει πρώτο κόμμα η ΝΔ και κάνει κυβέρνηση και μπαίνει η Ντόρα με τις γνωστές της θέσεις ξανά στο υπουργείο εξωτερικών.
      τι θα μου γράφεις τότε για ένα έργο που το έχουμε ξαναδεί;
      και τι θα μου λες για την κάθαρση και τον έλεγχο του πόθεν έσχες από το 74 και μετά;
      η για ένα βρομισμένο απόκομμα εξουσίας θα αποδεχτώ ότι καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό!!!

     • tak avatar
      tak @ Κατερινα 17/05/2012 18:18:20

      Έχεις δίκιο αλλά θέλω να ελπίζω. Ας πούμε πως βρισκόμαστε προσωρινά σε ανακωχή...

    • Οφις Ιοβόλος avatar
     Οφις Ιοβόλος @ Κατερινα 17/05/2012 11:12:27

     άμα προτιμάς Τσίπρα, το Γλέζο, τον Στρατούλη, τον Μηλιό και τις δραχμούλες σου και ίσα για την Κουμουνδούρου.
     Λεφτά υπάρχουν.
     Υπέρβαλε και αίτηση να προλάβεις τους 100 000 διορισμούς που υπόσχεται ο Αλέξης.
     Κλείσε και για διακοπές γιατί ο από 1η Ιουλίου ο μισθός σου ανεβαίνει στα 1300!

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 11:16:31

      άσε με τουλάχιστον να έχω δικαίωμα στο όνειρο και όχι στον εφιάλτη!!!!

     • ilektro77 avatar
      ilektro77 @ Κατερινα 17/05/2012 11:19:03

      Θα ξυπνήσετε τώρα ή πρέπει να σας ξυπνήσει ο Στρατούλης;

     • Οφις Ιοβόλος avatar
      Οφις Ιοβόλος @ Κατερινα 17/05/2012 11:19:34

      μπορεί να έχεις δικαίωμα και στο ...δούλεμα!
      Κανένας δεν σε κατηγορεί!

     • Οφις Ιοβόλος avatar
      Οφις Ιοβόλος @ Κατερινα 17/05/2012 11:24:56

      Κατερίνα,
      και κάτι ακόμα.
      Επειδή δεν συμπαθούμε τη μητσοτάκαινα, αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραδοθούμε στον λαϊκισμό του μικρού επαναστάτη του γλυκού νερού Αλέξη.
      Γιατί καμιά μέρα θα σου χτυπήσουν την πόρτα και δεν θα είναι ο ...ταχυδρόμος, αλλά συνεργείο του Γλέζου που θα θέλει τα 100 ευρώ για την...πατρίδα.

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 11:29:33

      προτιμώ ειλικρινά να του τα δώσω από το να μου κλεβουν χιλιάδες ευρώ για μίζες της Ζήμενς!!!
      είπες τίποτα;

     • Οφις Ιοβόλος avatar
      Οφις Ιοβόλος @ Κατερινα 17/05/2012 11:37:30

      Αμα σου περισσεύουν, πολύ καλά θα κάνεις!
      Με τις υγείες σας.
      Πάντα έτσι γίνεται:
      από 100 ευρώ αρχίζουν..

     • ilektro77 avatar
      ilektro77 @ Κατερινα 17/05/2012 11:38:12

      ΣΥΡΙΖΑ: Ο επιθανάτιος βρόγχος της αριστεράς. Το Σεπτέμβρη μάνα μου...

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ Κατερινα 17/05/2012 11:40:53

      Κάνε κι ένα καλό! Εκεί στην Κουμουνδούρου τίγκα στους λάθρο είναι. Αν αρνηθείς τα 100 έουρα στο μπάρμπα Γλέζο φρόντισε να τους πεις ότι δεσμεύεσαι να τα πάρεις τυρόπιτες για τους λάθρο. Μπορεί να τους δώσεις ιδέες για κανένα καινούριο φόρο περί "έμπρακτης αγάπης στην πολυ-πολιτισμικότητα"

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Κατερινα 17/05/2012 11:51:34

      Ιοβόλε,
      δεν μου απάντησες για τις μίζες!!!

     • Οφις Ιοβόλος avatar
      Οφις Ιοβόλος @ Κατερινα 17/05/2012 11:57:52

      Για τις μίζες να απαντήσουν αυτοί που τις έλαβαν και οι άλλοι που τους άφησαν ατιμώρητους!

     • juliet avatar
      juliet @ Κατερινα 17/05/2012 15:34:54

      Κα Κατερίνα,
      O Οφις ήλπιζε και ελπίζει να τους δηλητηριάσει ενώ εσύ ελπίζεις να σου δώσουνε κανένα κομματάκι από την λεία ....για τις υπηρεσίες σου
      Οι μάσκες πέσανε ,κάνε κράτει, γιατί οι θερμόαιμοι την πληρώνουν σε αλλαγή πλεύσης .Πριν υποψιαζόμαστε ...τώρα είμαστε σίγουροι ,γιατί δεν μας το έλεγες απ΄αρχής ότι είσαι Συριζέα; άσε εμας να τρωγόμαστε ...τι σε νοιάζει .Για το καλό μας και εσύ.....

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Κατερινα 17/05/2012 18:19:14

      Juliet,

      Ἡ Κατερίνα πουλοῦσε πάντα πνεῦμα, χαρακτηριστικό τῶν "δημοκρατῶν" ἀριστεριστῶν!

      ὙΓ. Ψήφισα Κατερίνα μου στίς 6/5--κάποτε μοῦ ἔγραψες νά σιωπήσω γιατί δέν ψηφίζω.

      ὙΓ1. Ἐπειδή ἀδυναμία σου εἶναι ἡ ὀρθογραφία, διόρθωσε σέ παρακαλῶ τά λάθη μου.

      PS3. How many intruders visit and comment here on the site????

     • tak avatar
      tak @ Κατερινα 17/05/2012 18:21:12

      Δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ η Κατερίνα... Απλά είναι προβληματισμένη -και με το δίκιο της- βαθύτατα...

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Κατερινα 17/05/2012 18:40:46

      αγαπητοί φίλοι, είμαστε πάνω από τρεις Κατερίνες στο σαιτ!
      Μήπως μπερδεύεστε;

     • ΙΑΣΟΝΑΣ avatar
      ΙΑΣΟΝΑΣ @ Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 15:45:21

      XAXAXAXAXAXAXAXAXAAAAAAAAAAAA
      ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ
      ΘΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ
      ΜΙΣΘΟΣ 1300 !!!!!!!!!
      ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΒΑΛΙΤΣΕΣ

    • chris avatar
     chris @ Κατερινα 17/05/2012 16:57:28

     "Τότε, η γυναίκα της οποίας ήταν ο ζωντανός γιος, μίλησε στον βασιλιά (επειδή, σπλαχνίστηκε το γιο της) και είπε: Ω, κύριέ μου! Δώσε το ζωντανό παιδί σ' αυτή, και μη το θανατώσεις με κανέναν τρόπο .

     Η άλλη, όμως, είπε: Ούτε δικό μου ας είναι, ούτε δικό σου· χωρίστε το (3:26). "

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Αριστερός Πατριώτης 17/05/2012 09:47:34

   Ἐγῶ προτιμῶ ἐπιστροφή μόνο Σαμαρᾶ.
   Καί κάτι ἀκόμη,ἀφοῦ κι ἐσεῖς δέν ἐπιθυμεῖτε ἐπιστροφή Τσίπρα,ὃπως λές,γιατί δέν βοηθᾶτε γιά τήν ἐπιστροφή Σαμαρᾶ; Γιά ἐσᾶς τούς ψηφοφόρους μιλάω.Τό εἶπα καί χθές,θά τό πῶ καί σήμερα,στό ΚΚΕ ἐπιτρέπετε τήν ἐπιστροφή μόνο τῶν νεκρῶν-βλέπε Βελουχιώτη,Ζαχαριάδη-τουλάχιστον ἀφῆστε τῶρα νά γυρίσει ἓνας ζωντανός μπάς καί σωθεῖ ἡ χώρα...

   • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
    ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 14:39:46

    Στόν Πατριώτη Ἀριστερό πήγαινε τό σχόλιο,ἀλλά κατέβηκε πολύ...

 33. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 17/05/2012 09:40:23

  Αν η αναλυση του εκλογικου αποτελεσματος οδηγει τη νδ στο συμπερασμα οτι απο το 34% στο 19% ειναι επειδη εφυγε η Ντορα, που στηριξε ευθυς εξαρχης αυτο που καταδικασε ο κοσμος,κι οχι η αδυναμια της νδ να πεισει το κοσμο για τις επιλογες και τις θεσεις της οπως και την αδυναμια της να διαχωριστει στο υποσυνειδητο του ψηφοφορου απο το πασοκ γι'αυτο επεσαν μαζι,δεν υπαρχει καμμια ελπιδα ανακαμψης και θα λουστουμε ολοι και το αριστερο συνοθυλευμα και το νεολαικιστη καμμενο.

 34. ανεργος 59 avatar
  ανεργος 59 17/05/2012 09:40:51

  Ένα πράγμα διαπιστώνω. Συνεχώς γκρινιάζουμε και δίνουμε εντολές στο Σαμαρα. Κόψε εκείνον, βάλε εκείνον, καθαίρεσε τον άλλον. Δεν σε ψηφίζω διότι έκανες εκείνο η δεν έκανες το άλλο. Ας αφήσουμε επιτέλους τον αρχηγό του κόμματος να κάνει ότι αυτός πιστεύει. Οι προσεχείς εκλογές είναι πολύ σημαντικές. Μένουμε η φεύγουμε από την Ευρώπη . Η Ντόρα με την επιρροή που έχει στην Κρήτη μπορεί να προσφέρει ένα 2% στο κόμμα. Ο Βενιζέλος κάνει εκκαθαρίσεις στο κόμμα του γιατί ξέρει ότι δεν έχει προοπτικές να είναι καν δεύτερος οπότε ή13% ή11% δεν έχει μεγάλη σημασία. Για την ΝΔ όμως είναι σημαντικό να είναι το πρώτο κόμμα. Ψήφιζα και ψηφίζω πάντα ΝΔ είτε είχε αρχηγό Μητσοτάκη είτε Καραμανλή είτε Σαμαρά Προφανώς δεν μου άρεσε η πολιτεία της Ντόρας τα δύο τελευταία χρόνια αλλά μπορώ τώρα να πω (αφού κάποτε ψήφισα τον Μητσοτάκη) ότι δεν ψηφίζω τον Σαμαρά επειδή έβαλε την κόρη του στο κόμμα? Βέβαια πιο σημαντικό (από τα διάφορα ανοίγματα δεξιά και αριστερά) πιστεύω είναι να καταστεί σε όλους κατανοητό ότι η ΝΔ δεν είναι μνημονιακό κόμμα έχει προοπτική επανεκκίνησης της οικονομίας και ότι με τις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ (που ευτυχώς τις τελευταίες ημέρες έκανε αρκετές) οδηγούμαστε σε εποχές χειρότερες και από την δεκαετία του ‘50

 35. george avatar
  george 17/05/2012 09:43:35

  Υπάρχει ένα άρθρο του φάκτορα με τίτλο "διαίρει με τα εξαπτέρυγα και βασίλευε με τα τούβλα" σήμερα μπορεί ο φάκτορας να αντιστρέψει τον τίτλο ωστε να γράφει "διαίρει με τα τούβλα και βασίλευε με τα εξαπτέρυγα" .

 36. avanti avatar
  avanti 17/05/2012 09:45:28

  Να έρθει και η Ντόρα να είναι κομπλέ η Μητσοτακέϊκη συνιστώσα, και ο Λαγος Καρατζαφέρης (ο εχθρός του σταλινισμού ντε, σε ποιά δεκαετία έχει μείνει άραγε?), θα έλεγα να έρθει και ο Ανδριανόπουλος (και αυτός δικό μας παιδί ήταν) άνοιγμα και στους καμμένους, μα αυτό πιά δεν είναι κόμμα είναι σούπερ μάρκετ, τι μπες - βγες είναι αυτό, έχουμε τρελλαθεί. Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα και να βγει αυτοδύναμη η ΝΔ αυτή τη φορά για να κυβερνηθεί η χώρα, αλλά δεν είναι πράγματατα αυτά που γίνονται.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ avanti 17/05/2012 14:58:35

   Μια χαρά καιροφυλακτεί ο σταλινισμός, πόσο μάλλον η αριστερά. Άκου τι λέει...

  • kas avatar
   kas @ avanti 17/05/2012 23:02:22

   προφανώς η αριστερά ζει αιώνες πίσω και εκεί θέλει να μας φέρει

   οπότε...άσε τους εξυπνακισμούς καλύτερα, μην κλαις στο Σύνταγμα στην κηδεία του τΣΕ Αλεξις

 37. Άστα Nαπάνε avatar
  Άστα Nαπάνε 17/05/2012 10:00:05

  Η Ντόρα ήρθε πίσω για να πάρει τη ρεβάνς του 2009 !
  Όποιος δεν το βλέπει, βρίσκεται απλώς σε άγονο πανικό.
  Ολική επαναφορά. Σε πρόσωπα και πολιτικές επιλογές.

  Το μνημόνιο 1 τώρα δικαιώνεται! Όσοι υποστήριξαν τις επιλογές του ΓΑΠ δικαιώνονται! Όλοι οι θιασώτες του επί σκηνής και μάλιστα δικαιωμένοι, αφού επανακάμπτουν με τους δικούς τους όρους!

  Αντί να επανερχόμαστε στην πολιτική αμφισβήτησης των μνημονίων, μιλάμε πλέον για την πλήρη και καθολική αποδοχή τους;
  ΑΡΑ, ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΦΟΥΛ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3, ΤΟ ΕΠΑΧΘΕΣΤΕΡΟ ΟΛΩΝ; (με τη Ντόρα ηγέτη...)

  Κάνω λάθος ;

 38. firiki2010 avatar
  firiki2010 17/05/2012 10:06:15

  1 Hμουν και συνεχίζω να είμαι υπέρ μια μεγάλης Κεντροδεξιάς παράταξης. Το βρίσκω γελοίο σήμερα να μοιράζονται δικοί της ψήφοι σε 5-6 κόμματα . 2 Η όποια συνένωση καλό θα ήταν να είχε γίνει όχι υπό την πίεση της ανάγκης αλλά "εν ψυχρώ". Σήμερα υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν λάθη και να αντιμετωπισθεί η όλη προσπάθεια με συγκυριακά κριτήρια και αποκλειστικά εκλογική στόχευση. 3 Σε τέτοιου είδους επανασυγκολλήσεις 1+1 μπορεί να κάνουν 2,5 μπορεί όμως να κάνουν και 1,5. 4 Είμαστε σε κατάσταση ανάγκης ως χώρα.Και η χώρα είναι πάνω από προσωπικές προτιμήσεις. 5 Χωρίς μεγαλωσύνη ψυχής από ΟΛΕΣ τις μεριές δουλειά δεν γίνεται. Αυτό το τελευταίο κάνει τα πράγματα ακόμη πιο ζόρικα.

 39. Mara avatar
  Mara 17/05/2012 10:07:45

  Καλημέρα σε όλους!
  Αγαπητοί μου, θέλετε να πούμε τα πράγματα με το όνομα... τους????
  Έχετε αντιληφθεί ότι άν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάει στην Δημοκρατική Συμμαχία, σε ποιά θέση θα βρισκόταν η Ν.Δ. στην Β! Αθηνών?
  Θέλετε να βλέπουμε τα πράγματα ώς έχουν, με ρεαλισμό και όχι όπως θα θέλαμε να είναι, ή όχι...?
  Μας αρέσει δεν μας αρέσει, το Μητσοτακέϊκο όλα αυτά τα χρόνια έχει φτιάξει οργανωμένο στρατό ψηφοφόρων που είναι μουτζαχεντίν..... (εξ ου και η πρωτιά Κυριάκου)
  Ξαναγράφω.... ότι άν ο Κυριάκος ήταν στο ΔΗΣΥ, το κόμμα αυτό θα είχε μπεί στην βουλή με τα τσαρούχια.... και η Ν.Δ. στην Β! θα είχε πάθει πανωλεθρία.....
  Το βασίλειο του Μητσοτακέϊκου είναι το παρασκήνιο. Σε αυτό είναι πανίσχυροι.
  Στο προσκήνιο έχουν το μεγάλο πρόβλημα...., γιατί δυστυχώς για αυτούς, όχι μόνο δεν είναι λαοφιλείς, αλλά είναι λαομίσητοι.... και έτσι θα παραμείνουν....

  Το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαϊου, δυστυχώς ήταν πολύ άσχημο για όλους μας και ιδιαιτέρως για τον Σαμαρά.
  Το τί έφταιξε το ξέρουμε όλοι. Δεν χρειάζεται να τα λέμε και να τα ξαναλέμε.
  Τώρα ούτε ο χρόνος γυρίζει... πίσω, ούτε χρόνος υπάρχει μέχρι τις 17 Ιουνίου να κάνει όσα δεν έκανε 2,5 χρόνια.
  Τώρα λοιπόν, εδώ που φθάσαμε..., αρχηγός είναι, άς κάνει ότι νομίζει..., ότι μπορεί..., ότι πιστεύει... ότι θα του βγεί..., αρκεί να φέρει πάσει θυσία την ΝΙΚΗ.
  Δεν με ενδιαφέρει τί θα κάνει....
  Να κάνει ΤΑ ΠΑΝΤΑ....
  ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ.... ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ....
  Εμείς στο κάτω-κάτω... δεν χρωστάμε τίποτα να πληρώνουμε, τους ανόητους συμβούλους και τους λανθασμένους χειρισμούς....
  Ούτε βέβαια η πατρίδα να είναι στην κόψη του ξυραφιού, κινδυνεύοντας να καταληφθεί από τους επικίνδυνους άθεους και ανθέλληνες συριζιάρηδες.
  Τα ψέμματα τελειώσανε.... για ΟΛΟΥΣ...
  Άς κανονίσουν την πορεία.... τους.
  Άν τυχόν και γίνει η στραβή... στις 17 Ιουνίου, ΜΑΥΡΟ ΦΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ ΟΛΟΥΣ..... ΕΥΘΥΝΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ....

  • leleki avatar
   leleki @ Mara 17/05/2012 10:23:52

   Όταν ο Σαμαράς πρότεινε στον Κουβέλη να γίνει πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ, μαζί με τον Ψαριανό και τη Ρεπούση, πόση αξία μπορεί να έχουν τα επιχειρήματα τύπου:
   «ψηφίστε Βαλλιανάτο και Ντόρα» για να μην έρθουν οι «άθεοι και ανθέλληνες συριζιάρηδες» ;;;

   • Μara avatar
    Μara @ leleki 17/05/2012 10:34:28

    Το ίδιο είναι η προσπάθεια για δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης, ή κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας με όλα τα κόμματα, με τις κινήσεις που κάνει ένας αρχηγός με στόχο την νίκη στις εκλογές?

    Εσύ για ποιό πράγμα... κόπτεσαι... ακριβώς???

    • leleki avatar
     leleki @ Μara 17/05/2012 10:41:22

     Δεν ήταν πρόταση δημιουργίας οικουμενικής κυβερνήσεως. Προτάθηκε στον Κουβέλη να είναι πρωθυπουργός με στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
     Δηλαδή ο Σαμαράς μαζί με Βενιζέλο , θα στήριζαν κυβέρνηση τών «άθεων και ανθελλήνων »Κουβέλη-Ψαριανού-Ρεπούση.
     Και τώρα παίρνει στο κόμμα Μάνο και Ντόρα, των οποίων οι θέσεις για τα εθνικά θέματα και την Εκκλησία είναι πολύ χειρότερες από του Σύριζα.
     Μετά πώς να καταγγείλεις τον Τσίπρα ;

     • Mara avatar
      Mara @ leleki 17/05/2012 10:53:00

      Δεν μου απάντησες...
      Εσύ τί πρεμούρα έχεις???

     • leleki avatar
      leleki @ Mara 17/05/2012 10:59:17

      Πρεμούρα να πάει στο διάολο , ει δυνατόν, αύριο το πρωί ο Τόμσεν και ο Ράιχενμπαχ.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ leleki 17/05/2012 11:30:25

      Μια παροιμία λέει: "Σιγά το σπουδαίο, στραβώνεις τα χείλη και αυτό είναι να ψέλνεις ( ψάλλεις) "

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ Μara 17/05/2012 10:45:01

     Μαρα,
     να το τελειώνουμε!
     Θα βγουμε δευτερο κόμμα και τότε να δουμε τι θα λέμε παλι!
     ίσως να νεκραναστήσουμε τον Μεγαλο Εθναρχη!
     η γιαγια μου η Αλεκα, αισιως ετων 95, σιγουρα θα τον ψηφίσει!
     τα παιδια μας όμως;
     τι μπορει να προσελκυσει ενα νεο στη ΝΔ της διαφθορας και της ρεμούλας;

     • Κώστας Θ. avatar
      Κώστας Θ. @ Κατερινα 17/05/2012 10:52:07

      "...να νεκραναστήσουμε τον Μεγαλο Εθναρχη"
      Γίνεται;

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Κώστας Θ. 17/05/2012 10:56:08

      παει στο διάολο, εντεκα εκατομύρια είμαστε!
      δεν θα βρεθει ενας εθναρχης να αναστησει το εθνος και να στειλει ολο το σαπιο πολιτικο προσωπικο της δεξιας στον αγυριστο;

      τετοιος περονοσπορος επεσε;

     • Mara avatar
      Mara @ Κατερινα 17/05/2012 10:57:38

      Κατερίνα,

      Ξαναγράφω...., δεν με ενδιαφέρει τί θα κάνουν...
      Άς κάνουν ότι θέλουν και όπως το θέλουν...αρκεί
      να φέρουν την ΝΙΚΗ.
      Αλλιώς... θα τους πάρει ο διάολος....
      ΟΛΟΥΣ... Από τον πρώτο... μέχρι τον τελευταίο...

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Mara 17/05/2012 17:30:08

      ΜΑΡΑ, ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ.
      ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝ
      ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ
      ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ.
      ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ .
      Υ.Γ. ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ
      ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ,
      ΟΤΙ ΧΡΗΜΑΤΙΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΩ.
      ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ.

     • Mara avatar
      Mara @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/05/2012 23:18:35

      Πειραιώτη, τώρα φοράμε όλοι την φανέλλα της Ελλάδας.
      Όποιος αισθάνεται πατριώτης καταλαβαίνει ότι έτσι και αλλιώς μπαίνουμε ή μάλλον μας βάζουνε, σε μιά περίοδο ανωμαλίας....
      Σε τέτοια λοιπόν περίοδο, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι η χώρα θα καταληφθεί από το κόκκινο φασισταριό....
      Όλα τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.
      Τα βρίσκω πολύ μικρά μπροστά τέτοιες ώρες....

     • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
      Ροζα Γλυξμπουργκ @ Mara 23/05/2012 23:58:34

      μαρα νομιζα πως μονο οι πασοκοι εχουν τετοιες εμμονες-ξερεις σφαξε με κομμα μου να αγιασω αλλα εισαι φωτεινος σηματοδοτης και λογου σου. το βασικο παντως ειναι να μην κυβερνησουν οι απλυτοι ανθελληνες. οι πλυμενοι- καλα

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κατερινα 17/05/2012 12:11:12

      Παιδιά,πολλά διαόλια βλέπω μπήκανε ἐδῶ μέσα καί δέν θά πᾶμε καλά...,μᾶς φτάνει ἡ Ντόρα!

   • kas avatar
    kas @ leleki 17/05/2012 23:04:12

    Τεράστια

    Το επιτηδευμένο δηλητηριάκι σου, είναι επιπέδου δημοτικού μυαλοπώλη.

    Το ξύπνα και αλλού γιαχωβεδάκι.

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ Mara 17/05/2012 10:41:38

   Από πρώτο χέρι γνωρίζω ότι ο Κ.Μητσοτάκης, ήδη από το 2009, προσέγγισε με επιτυχία μεγαλοστελέχη της ΔΑΚΕ των καθηγητών. Έξυπνη τακτική, καθώς είμαστε ο πολυπληθέστερος επαγγελματικός κλάδος, με "σύμπνοια" των συνδικαλιστών των 2 πρώην μεγάλων παρατάξεων. Χαρακτηριστικές ατάκες που έχω ακούσει:

   1) 6000 σταυρούς του φέρνω (εννοείται από μικρορουσφετάκια τοποθετήσεων που έκαναν οι γαλάζιοι αιρετοί), θα με στηρίξει ο π........

   2) Τώρα ήρθε η σειρά σου να με βολέψεις και εσύ (γαλάζιος απευθυνόμενος σε πράσινο συνδικαλιστή, κατά τη διαδικασία παραλαβής στο υπουργείο παιδείας.

   Τα συμπεράσματα δικά σας. Εκτός από το σάπιο ΠΑΣΟΚ, κατά δήλωση του αρχηγού του, υπάρχει και η σάπια ΝΔ.

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Mara 17/05/2012 10:47:27

   Mara
   "Το τί έφταιξε το ξέρουμε όλοι. Δεν χρειάζεται να τα λέμε και να τα ξαναλέμε".

   Έφταιξε ότι εκτός από όλα τα άλλα, κάποιοι όπως εσύ υπερθεματίζατε σε ΟΛΑ και όταν λέω ΟΛΑ, εννοώ ΟΛΑ τα λαθη της Ν.Δ, θεωρώντας ότι έτσι υπηρετείτε την παράταξη.

   • leleki avatar
    leleki @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/05/2012 10:57:46

    Δυστυχώς, και τη Ντόρα θα καταπιούν και τον Μάνο και τον Βαλλιανάτο, προκειμένου να μην έλθει ο «Εμβέρ Χότζα-Τσίπρας».
    Όπως δέχτηκαν την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ της καταστροφής και το μνημόνιο της καταστροφής.

   • Mara avatar
    Mara @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/05/2012 11:03:04

    Ποιός υπερθεμάτιζε αγαπητέ μου???
    Πάς καλά...???
    Μάλλον με έχεις μπλέξει με κάποια ή κάποιον άλλον....

    • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
     Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Mara 17/05/2012 12:46:06

     Σε εσένα απευθύνθηκε Μάρα..
     Είσαι κι εσύ κομμάτι της «πλειοψηφίας».
     Για την Πύρρειο νίκη έχεις ακούσει κάτι;
     Είναι κάτι όπως η επιστροφή της Ντόρας..
     Θέλετε να νικήσετε..επιστρέφοντας σε όλα αυτά
     που απεχθάνεστε..
     Ωραία λογική..λαμπρή νίκη !

     • Mara avatar
      Mara @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 17/05/2012 13:09:55

      Σε μένα απευθύνθηκε αγαπητέ, το κατάλαβα....
      Το γιατί δεν κατάλαβα...
      Μήπως ήμουν από τους σχολιαστές που δεν έκαναν αυστηρή κριτική?
      Να ανατρέξετε λοιπόν σε άρθρα και παλαιότερα σχόλια και μετά να έχετε άποψη, για το ποιός επικροτούσε τις διάφορες επιλογές και κινήσεις της ηγεσίας της Ν.Δ.και ποιός όχι....
      Ντουφεκιές όμως... στον αέρα... και όποιον πάρει ο χάρος δεν δέχομαι.

    • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
     ΣΟΝ ΠΕΝ @ Mara 17/05/2012 14:19:00

     mara

     Ίσως ...συγνώμη.

     • Mara avatar
      Mara @ ΣΟΝ ΠΕΝ 17/05/2012 15:09:50

      Σον, δεκτή.

 40. dorieus avatar
  dorieus 17/05/2012 10:14:49

  Ακόμη και κάτι καλό που πήγε να γίνει από την δραματική κατάσταση που περνάμε η κατεδάφιση κάποιων τζακιών πάει στράφι. Εκεί που είπαμε τουλάχιστον παλουκώθηκαν κάποιοι βρικόλακες έρχεται ο εξορκιστής που μας βοήθησε να τον αναστήσει. Έλεος... δεν υπάρχει δικαιολογία. Τι να το κάνω να πάρει η ΝΔ και 2% επάνω, ξαναβάζει στο παιχνίδι ένα ολόκληρο δίκτυο που προκαλεί ανατριχίλα σε οποιονδήποτε σκέφεται να ψηφίσει ενσυνείδητα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ dorieus 17/05/2012 19:43:56

   Το δίκτυο δυστυχώς δεν έφυγε, αυτό είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού στα εκλογικά αποτελέσματα - μικρή σημασία έχει αν θα προστεθεί και ένα ακόμη στέλεχός του, έστω και σημαντικό ...

 41. Νικόλαος Μπεχράκης avatar
  Νικόλαος Μπεχράκης 17/05/2012 10:22:47

  Οποιος συνεχίζει και καλλιεργεί εσωτερικές εντάσεις και πάθη δεν χτυπάει παρα την καρδιά της παράταξης. Προεκλογικά κάθε τέτοια προσπάθεια δίνει τροφή στον αντίπαλο πού πλέον είναι ενα νέο ρεύμα με συνιστώσες.
  Πρώτος στόχος πρέπει να είναι η αποδόμησή του. Επόμενος η δημιουργία δεύτερου πόλου κόντρα στο μόρφωμα των συνιστωσών του 15 ελούς. Τρίτος στόχος η διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης πολιτικής θέσης χειρισμού του μνημονίου.
  Οργανωτικά δε ( πού υπάρχει σκέτο χάος ) ταχύτατα να κληθούν 1.000 άνθρωποι ικανοί να σαρώσουν την Α και Β Αθηνών σε καθημερινή βάση από σήμερα και μέχρι τις εκλογές . Με επιλεγμένα επιχειρήματα σε όλες τίς καφετέριες κάθε απόγευμα ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ .
  Η μάχη θέλει πίστη στην νίκη αλλά και ψυχή πολύ ψυχή ............

  • aris avatar
   aris @ Νικόλαος Μπεχράκης 17/05/2012 14:45:16

   κύριε Μπεχράκη, κάνετε χοντρα λάθη το ένα μετά το άλλο μετά την ήττα. Μοιραία οδηγείτε τη ΝΔ στην αποσύνθεση. Είστε σίγουρος οτι θα βρείτε 1000 και μάλιστα ικανούς να κάνουν αυτό που λέτε?

   • Νικόλαος Μπεχράκης avatar
    Νικόλαος Μπεχράκης @ aris 17/05/2012 15:12:51

    Αγαπητέ μου aris οφείλω να ομολογήσω οτι δεν μετέχω σε κανέναν κομματικό σχεδιασμό διοτι απλά δεν μου ζητήθηκε , συνεπώς δεν συμμετέχω σε αυτό πού εσεις είπατε "αποσύνθεση". Εάν δεν μπορεί η παράταξη να βρεί 1000 ανθρώπους να πολεμήσουν την Α και Β Αθηνών ....τότε ................
    Πάντως σας ευχαριστώ πού σχολιάσατε την παρατήρησή μου.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Νικόλαος Μπεχράκης 17/05/2012 19:49:18

     Κϋριε Μπεχράκη, εδώ μέσα σχολιάζουν σε καθημερινή βάση άγνωστοι (μεταξύ τους και προς τρίτους) άνθρωποι χωρίς κανείς να τους το έχει ζητήσει, ακολουθώντας απλώς τη φωνή της καρδιάς τους και την αγάπη στον τόπο τους.
     Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι η απάντηση "δεν μου ζητήθηκε" ελάχιστα θα θεωρηθεί αποδεκτή.

     • Νικόλαος Μπεχράκης avatar
      Νικόλαος Μπεχράκης @ δρόμος 17/05/2012 21:37:01

      Ευχαριστώ για την παρατηρησή σας. Επιτρέψτε μου όμως να σχολιάσω οτι αποτελούσε απάντηση στο σχόλιο τού ανώνυμου aris "Μοιραία οδηγείτε τη ΝΔ στην αποσύνθεση. " . Προφανώς δεν οδηγώ ...................................................................

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ Νικόλαος Μπεχράκης 17/05/2012 23:51:50

      Οι περισσότεροι σχολιάζουμε ανώνυμα. Αυτό βοηθάει τα μάλα και στο να μην προσωποποιούνται τα σχόλια, όπως μόλις λαθεμένα κάνατε. Δεν μιλούσε για εσάς προσωπικώς ο aris, αλλά για το σύνολο των στελεχών εκείνων που αδρανούν, και που αφήνουν τον αρχηγό να τραβάει μόνος του το κάρο. Έτσι δεν γίνεται δουλειά!

  • Mara avatar
   Mara @ Νικόλαος Μπεχράκης 18/05/2012 00:28:21

   Πολύ καλή ιδέα κ. Μπεχράκη.
   Όσο για το "...Η μάχη θέλει πίστη στην νίκη αλλά και ψυχή πολύ ψυχή …………"
   Τώρα θα την δούμε αυτή την ψυχή.... θέλουν δεν θέλουν...., γιατί στις προηγούμενες εκλογές, δυστυχώς δεν την είδαμε...

 42. θρακομακεδονας avatar
  θρακομακεδονας 17/05/2012 10:26:28

  Βαζω νερο στο κρασι μου, η μια οπτικη.
  Βαζω κρασι στο νερο μου...;;;; Παιδικες αμαρτιες.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.

 43. noldor avatar
  noldor 17/05/2012 10:29:09

  Επειδή σας χαλάνε οι αντεθνικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιες είναι οι θέσεις για τα εθνικά θέματα (π.χ. Σχέδιο Ανάν, Μακεδονικό, Υφαλοκριπήδα των κύριων Μητσοτάκη, Μάνου, Σπηλιοτόπουλου, Χατζηδάκη κ.λ.π.) Ευχαριστώ.

  • αποκατάσταση avatar
   αποκατάσταση @ noldor 17/05/2012 15:02:49

   Το συριζα είναι αυτό που λέμε οι άλλοι ας κάνουν ότι γουστάρουν, δικαίωμά τους.
   Οι άλλοι είναι κάπως πιο συμβιβαστικοί. Σίγουρα πιο ενδοτικοί από τους αρτηριοσκληρωτικούς.

 44. reformfront avatar
  reformfront 17/05/2012 10:34:31

  Είδαμε πού οδήγησε τη ΝΔ η τακτική της πολυδιάσπασης, του λανθασμένου στρατηγικού σχεδιασμού στις εκλογές καθώς και τί πέτυχε το επιτελείο που χάραξε τη στρατηγική αυτή και την επικοινωνιακή πολιτική. Είδαμε πώς αντιμετώπισαν το πρόβλημα της μη ψήφισης του 2ου μνημονίου από ορισμένους βουλευτές και υποτίμησαν την κίνηση Καμμένου όταν φαινόταν οτι θα εκδηλωνόταν. Απέτυχαν και τώρα πρέπει με κάθε μέσο να μαζέψουμε και να ενώσουμε την κεντροδεξιά παράταξη για να προσπαθήσουμε να ανακόψουμε τη δυναμική του Τσίπρα!

 45. SOCRATIS avatar
  SOCRATIS 17/05/2012 10:35:28

  ΠΟΛΥ ΚΛΑΨΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.
  Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ.ΔΗΑΝΑ,ΠΟΛΑΝ,ΚΕΠ,ΛΑΟΣ,ΔΗΣΥ,ΤΑΥΡΟΙ,ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΥΓΑΝ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.
  ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΜΠΑΘΩ ,ΑΝΤΙΠΑΘΩ. ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΡΘΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
  ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΧΥΣΑΝ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΣΙ.ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΕΘΝΑΡΧΗ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ.

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ SOCRATIS 17/05/2012 10:43:59

   Δυστυχώς, το βλέπεις τελείως στραβά.
   Οι εμφυλιοπολεμικές ατάκες δεν πιάνουν στις ηλικίες 50 και κάτω. Για εμάς τους νεότερους το δίλημμα είναι λαμόγια ή μη λαμόγια και όχι δεξιοί και αριστεροί.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ SOCRATIS 17/05/2012 10:46:38

   Με τη Ντόρα και τη Ζημενς;

  • Αντρίκος avatar
   Αντρίκος @ SOCRATIS 17/05/2012 11:13:16

   Από τον Δράκουλα που θα μου ρουφήξει το αίμα καλύτερος ο Τσίπρας. Οι Κύπριοι που βγάλανε Χριστόφια (ΚΚ Κύπρου) πάθανε τίποτα? Οχι! Αντίθετα με την πραγματικά ανεξάρτητη αλλά πολυδιάστατη πολιτική του σε λίγο θα είναι το Κουβέιτ της Μεσογείου. Αμα ψήφιζαν του αγγλοπροσκυνημένους του ΔΗ.ΣΥ δεν θα είχαν ούτε ΑΟΖ ούτε τίποτα καθώς το σχέδιο Ανάν την έδινε στους Αγγλους. Και ο μεγαλύτερος υποστηρικτής αυτού του σχεδίου ήταν ο Δράκουλας και η κόρη του!

  • avanti avatar
   avanti @ SOCRATIS 17/05/2012 11:48:08

   Εκτός από τους κομμουνιστές βλέπω νάρχονται και αριανοί, φυλάξου.
   Που ζείτε μερικοί εδωμέσα δεν καταλαβαίνω. Η εκτός και αν ζείτε σε πραγματικό χρόνο αλλά τελος πάντων είναι τόσα τα οφέλη ...... που βγήκατε στα κάγκελα.
   Ο κόσμος έχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης και άλλοι μιλάνε ακόμη για τον εθνάρχη.....

 46. Tonia G. avatar
  Tonia G. 17/05/2012 10:43:52

  Όμηροι μια ζωή σε αυτή τη χώρα... Οι αριστεροί του λαϊκισμού και οι δεξιοί των τζακιών (Σαμαρο-καραμανλικο-μητσοτακηδων)! Νισάφι πια...
  Άντε να φύγει η γενιά του 1-1-4 και του Πολυτεχνείου μπας και σωθεί ο τόπος από τη σκλαβιά και τη διατήρηση αυτού του αρρωστημένου πολιτικού θιάσου.
  ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΗΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ (ΣΑΜΑΡΑΣ, ΝΤΟΡΑ, ΚΩΣΤΑΚΗΣ) και να παραδώσουν την ηγεσία σε νέους πολιτικούς. Αλλά που ντροπή!

  • καθηγητής avatar
   καθηγητής @ Tonia G. 17/05/2012 10:50:34

   Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
   Θυμίζω στους οπαδούς της ΝΔ ότι οι εκλογικοί τους θρίαμβοι οφείλονταν στην προσέλκυση της κρίσιμης μάζας του 10% των μετριοπαθών ψηφοφόρων με κεντρώα τοποθέτηση. Για να τους προσελκύσεις πλέον, απαιτείται η επιστράτευση νέων, άφθαρτων ανθρώπων που έχουν κολλήσει και μερικά ένσημα στη ζωή τους και όχι μια λυκοσυμμαχία με την ξαναζεσταμένη σούπα του μητσοτακέικου, υπό την απειλή του επελαύνοντος κόκκινου κινδύνου.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Tonia G. 17/05/2012 10:52:18

   Γιατί για να έρθει ο Άκης ;

  • ilektro77 avatar
   ilektro77 @ Tonia G. 17/05/2012 11:13:49

   Τσιπροκατάσκοπος.

   • μαρια avatar
    μαρια @ ilektro77 17/05/2012 15:04:48

    το nick καθηγητής εδώ μέσα σίγουρα είναι παλιότερο από το δικό σου, αν και τα σχόλιά του ήταν πάντα μετρημένα! οπότε μην βιάζεσαι να χαρακτηρίσεις τους άλλους, γιατί κάποια στιγμή και οι άλλοι μπορεί να χαρακτηρίσουν εσένα ilektro77 ή mike, όπως προτιμάς!!

    • android.K. avatar
     android.K. @ μαρια 17/05/2012 17:09:13

     το παλαι ποτε δεξι εξτρεμ είναι!!

  • Οφις Ιοβόλος avatar
   Οφις Ιοβόλος @ Tonia G. 17/05/2012 11:14:53

   σαν τους ΑΝΕΞΕΛ ένα πράγμα..

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 11:26:47

    όσοι δεν βλέπετε τι έρχεται προσφέρετε ιδιοτελείς υπηρεσίες!
    το καλό της Ελλάδας υπαγορεύει τη σύσταση ενός δεξιού πατριωτικού λαϊκού μετώπου με υγιή προσανατολισμό και όχι τον άκρατο λαϊκισμό και την πατριδοκαπηλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων!
    Ούτε και τη στροφή στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό της κας. Ντόρας και του κου. Μάνου!
    Κάτι σαν επιστροφή στην ψυχή της παλιάς ΝΔ!!!
    Δυστυχώς πολλοί απο μας βρεθήκαμε ξαφνικά χωρίς στέγη!
    Η φύση όμως καλύπτει πάντα τα κενά!!

   • Tonia G. avatar
    Tonia G. @ Οφις Ιοβόλος 17/05/2012 11:51:20

    Οι ΑΝΕΞΕΛ κατά τη γνώμη μου ανήκουν στο στρατόπεδο των λαϊκιστών. Μη μπερδεύεστε.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι ΣΑΜΑΡΟ-ΝΤΟΡΕΣ και το συναπάντημα είναι η λύση που ζητά ο πολίτης. Και ειδικά ο πολίτης κάτω των 45 ετών, στον οποίο έχει έρθει ο λογαριασμός της 35 ετίας. Και όσο νεότερος κάποιος τόσο μεγαλύτερη είναι η απέχθεια για το αριστερο-δεξιο κατεστημένο. Επειδή όμως με ενδιαφέρει η Κεντροδεξιά εκεί το πρόβλημα είναι πως παρότι ότι εκεί βρίσκεται η λύση για τη χώρα, ο κόσμος απεχθάνεται να ψηφίσει τα πρόσωπα! Τραγικό... δεν είναι;

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ Tonia G. 17/05/2012 12:06:05

     Μην ανησυχείς Τόνια!
     Η φύση καλύπτει πάντα τα κενά!!
     Το βράδυ της 17ης Ιούνη θα είναι το πλέον καθαρτήριο βράδυ για τη μεγάλη παράταξη της ΝΔ που θα γίνει μεγάλη και πάλι αλλά με νέα άφθαρτα πρόσωπα και νέες ιδέες!!!

     • Tonia G. avatar
      Tonia G. @ Κατερινα 17/05/2012 13:01:40

      Από το στόμα σου... αλλά θα πέσει πολύ μαύρο. Μόλις πριν λίγο διάβαζα ότι ο Ψωμιάδης (ο γνωστός μασκοφόρος) ανέλαβε Μακεδονικάρχης!
      Συνοψίζουμε:
      1. Η Nτόρα αναλαμβάνει Κρήτη + Φιλελεύθερους
      2. Ο Πανίκας Μακεδονία + Λαϊκή (μάλλον αγορά)
      3. Ο Σαμαράς όλα τα άλλα
      Στο επόμενο συνέδριο μην το κάνουνε στο ΣΕΦ, καλύτερα στο πρώτο νεκροταφείο ή σε ΚΑΠΗ γιατί οι σύνεδροι σε ένα απ τα δύο θα είναι!
      Καλά είναι σοβαροί ή μας πάνε με το ζόρι να γίνουμε η Βενεζουέλα της Μεσογείου;

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Tonia G. 17/05/2012 13:20:00

      μην ανησυχείς!!
      μόνο περίμενε το βράδυ της 17ης Ιουνίου!
      η καθολική αναγέννηση της παράταξης δεν είναι μακρυά!!

     • romeo avatar
      romeo @ Κατερινα 19/05/2012 12:07:20

      Εσάς σας νοιάζει περισσότερο το κόμμα από τη χώρα! Τι να πει κανείς...

 47. Kώστας Θ. avatar
  Kώστας Θ. 17/05/2012 10:44:01

  Ευθεία απάντηση από έναν παραδοσιακό νεοδημοκράτη που αντιπαθεί το Μητσοτακέϊκο:
  Όχι, η Ντόρα δεν είναι η λύση. Η συμμαχία όμως με όσο το δυνατόν περισσότερα κεντροδεξιά κόμματα και προσωπικότητες με σκοπό να αποτραπεί η επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ και η έξοδος από το Ευρώ, μπορεί να είναι ΜΕΡΟΣ της λύσης του προβλήματος της χώρας. Όχι της ΝΔ. Και αυτό είναι που προέχει.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ Kώστας Θ. 17/05/2012 11:37:23

   Ολόσωστος!!!!!

  • Γιαννης3 avatar
   Γιαννης3 @ Kώστας Θ. 17/05/2012 12:37:05

   Το θεμα δεν ειναι η εξοδος απο το ευρω αλλα η εξοδος απο την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ......

  • αδεξιος avatar
   αδεξιος @ Kώστας Θ. 17/05/2012 13:47:14

   Δια τον κίνδυνο του κομμουνισμού...
   Δεν πιάνει παλικάρια αυτό το δίλημμα, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Ειδικά όταν από την άλλη μεριά το επιχείρημα δεν είναι να φύγει η δεξιά, αλλά να φύγουν οι κλέφτες.
   Και ο Σαμαράς, προκειμένου να κάτσει στην καρέκλα, επαναπατρίζει ακόμη περισσότερους.
   Άκλαφτος θα πάει...

   • Κώστας Θ. avatar
    Κώστας Θ. @ αδεξιος 17/05/2012 14:08:17

    Όχι διά τον κίνδυνο του κομμουνισμού. Αλλά για να κρατήσουμε τη χώρα στο ευρώ και στην ΕΕ. Σημερινά πράματα.

    • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
     ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Κώστας Θ. 17/05/2012 17:12:54

     Πρωτος ο Καρατζαφερης ειχε μιλησει για αποκομουνιστικοποιηση τωρα

    • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
     ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ Κώστας Θ. 17/05/2012 17:15:53

     Αποκομουνιιστικοποιηση τωρα που ειχε πει πρωτος ο Καρατζαφερης

 48. Χριστόφορος Μίχου avatar
  Χριστόφορος Μίχου 17/05/2012 10:49:34

  Το κόμμα και τα γεγονότα έχουν ζαλίσει τους ψηφοφόρους, οι οποίοι τελευταία κατάλαβαν το βάρος της ψήφου τους κ εύκολα την πραγματεύονται στις διάφορες κομματικές αγορές.
  Με τις διάφορες ήξεις αφήξεις, τον κομματικό μηχανισμό να λύνει και να δένει, φροντίζοντας στέγη και απασχόληση για τύπους που έξω από κόμματα δεν μπορούν να βάλουν ούτε ένα ένσημο, οι ψηφοφόροι νοιώθουν να τους κάνουν ...σαν ο λύκος τα γομάρια (έτσι λεν στο χωριό μου για παρόμοιες αντράλες), αν προσθέσεις και τη λαϊκίζουσα πολιτική των διαφόρων σωτήρων και με δεδομένη τη ευκολία στην πέπση του λαϊκισμού από μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, ο ψηφοφόρος εύκολα σκορπάει...
  Οι κενές μεγαλοστομίες των τηλεοπτικών μαϊντανών (που τους βλέπουμε και βγάζουμε καντήλες), οι οποίοι είναι και αγενέστατοι ενώ βρίσκοντι "μέσα στο σπίτι μας", ακυρώνονται πια με τη μια, διότι σήμερα υπάρχει ένα πολύ ισχυρό μέσω μετάδοσης πληροφοριών , το διαδίκτυο και κάθε αρλούμπα τη διασταυρώνει κανείς αμέσως στο google, και κάτι τελευταίο, ακόμα δε καταλάβαμε ότι οι ψηφοφόροι δεν είναι δεδομένοι και ελάχιστοι πια ψηφίζουν δογματικά?
  Άντε με τις υγείες μας...

 49. TopGunZ avatar
  TopGunZ 17/05/2012 10:49:40

  Δε θα σταθώ στο φιλοσοφικό/ιδεολογικό επίπεδο της συζήτησης. Θα σταθώ στο ότι μιλάμε για ένα εκλογικό σώμα που έβαλε τους φασίστες στη βουλή, ανέδειξε ρυθμιστή των εξελίξεων τον Μπομπ τον Τριγωνοτυροπιτάκι, έδωσε αέρα ηγέτη στον Ελικοπτεράκια και με το ζόρι έδωσε μια πύρρειο πρωτιά στο μοναδικό ρεαλιστή και νηφάλιο πολιτικό των τελευταίων ετών. Μέσα σε αυτό το αλλοπρόσαλλο σκηνικό, εγώ εξακολουθώ να πιστεύω στη δυναμική του Σαμαρά. Αν πιστεύει ότι μπορεί να κουλαντρίσει το μητσοτακέικο μέσα στο κόμμα, αν πιστεύει ότι μπορεί να τους έχει με χαλινάρι και αν, τέλος, πιστεύει ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει τότε απλά συντάσσομαι μαζί του, όσο κι αν με πικρίζει αυτό. Εγώ είπα κάτι πριν τις εκλογές. Απέναντί του, ως κριτής, θα πάω την ημέρα που θα γίνει πρωθυπουργός. Μέχρι τότε είμαι πλάι του απλός στρατιώτης. Δεν είναι δυνατόν να δίνουν οι νοικοκυραίοι χαλαρά την ψήφο τους σε εχθρούς του έθνους, σε παραληρηματικούς ανθέλληνες, σε μπακαλοτεφτεράδες και να κάνουν τους δύσκολους στο Σαμαρά ελέω Ντόρας!

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ TopGunZ 17/05/2012 13:28:07

   Ετσι ακριβως TGZ. Δεν χρειαζεται τωρα διχονοια και επιστροφη στο παρελθον. Η μαχη της 17 Ιουνιου ειναι οριακη για τη πατριδα, ας το θυμομαστε αυτο καλα. Ειμαι σιγουρος οτι ο Προεδρος εχει τη δυναμη και τη γνωση να κρατησει το λαικο και πατριωτικο χαρακτηρα του κομματος. Η νικη στις 17 Ιουνιου ειναι το μονο ζητουμενο αυτη τη στιγμη, γιατι η απειλη για τη Πατριδα μας απ τους εθνο-μηδενιστες του ΣΥΡΙΖΑ ειναι τεραστια.
   (βλεπω οτι ξαφνικα γεμισαμε συριζακια εδω μεσα, καθως και οψιμους Νεο Δημοκρατες που ψηφισαν ...πρωτη φορα ΝΔ την 6 Μαιου. Ρε τι τραβαμε...)

  • aris avatar
   aris @ TopGunZ 17/05/2012 14:38:29

   Πιστεύεις οτι το Μητσοτακέικο θα αφήσει τo Σαμαρά μέσα στο κόμμα στις 18 Ιουνίου αν δεν πάρει τουλάχιστο 32%?

  • φριξος avatar
   φριξος @ TopGunZ 17/05/2012 17:01:07

   Ακόμα εδώ είσαι? Νόμιζα ότι έφυγες?

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ TopGunZ 17/05/2012 17:45:10

   ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΤΟΠ.
   ΤΕΤΟΙΑ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΗ , ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑΩ,
   ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ SAIT ΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΜΑΣΚΟΦΟΡΕΜΕΝΟΥΣ ΔΗΘΕΝ
   ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΜΜΟΝΟΜΑΝΕΙΣ,
   ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΦΕΡΕΙ
   ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ.

   • φριξος avatar
    φριξος @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 18/05/2012 13:15:11

    Ναι ναι φοιτητή με αμάξι αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ...

 50. blue nile avatar
  blue nile 17/05/2012 10:50:51

  Αδέξιε δεξιέ, τα σέβη μου. Τελικά μου φαίνεται ότι θα ξαναψηφίσω Σαμαρά μόνο και μόνο για να μην έχει πολύ αρνητικό αποτέλεσμα και αμφισβητηθεί από τη θυγατέρα . Πίκρα όμως , πολύ πίκρα. Ένα βήμα μπροστά ... τρία βήματα πίσω. Τι να πεις ... Εκεί που πήγε να δημιουργηθεί μια συλλογική ελπίδα διαψεύδεται επιφέροντας απογοήτευση. Πως να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης; Για πολλούς η ΝΔ του Σαμαρά αποτελούσε το μοναδικό αποκούμπι, τη μόνη παρηγοριά σε ένα πολιτικό σύστημα που με την ανικανότητα του σφράγισε το μεταπολιτευτκό φιάσκο. Πριν λίγους μήνες νεκρανασταίνουμε τον ΓΑΠ με τη συγκυβέρνηση όταν είχε βγει το ίδιο του το κόμμα στα κάγκελα και ζητούσε την κεφαλή του επί πινάκι. Τώρα με την επάνοδο της Ντόρας πρέπει να απολογούμαστε εκ νέου για την φαυλότητα της οικογένειας . Να χρεωνόμαστε το λαομίσητο προφίλ της. Να πολεμάμε τις μύχιες επιθυμίες της. Όταν συνειδητοποιείται ότι ακόμα και αυτοί που είχαν θεωρηθεί ότι συνδυάζουν την ικανότητα τη φιλοπατρία και το όραμα δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις προσδοκίες που κόμιζαν τότε ο απελπισμός είναι ολόκληρος...

  • romeo avatar
   romeo @ blue nile 19/05/2012 12:11:19

   Μεγάλη πληγή! Ας όψονται όσοι τον πήραν στο λαιμό τους! Κι ας ελπίζουμε για τα μη χειρότερα!

 51. android.K. avatar
  android.K. 17/05/2012 10:51:49

  ΦΥΣΙΚΆ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΈΡΕΙ.
  ΑΥΤΉ Η ΝΔ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΕΙΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΎΣΗΣ!

  Θελετε δεν θελετε η ΝΔ θα διαλυθει και τη θεση της θα πάρει ενα ΥΓΙΕΣ δεξιο πατριωτικό κομμα με νεα προσωπα, φρεσκες ιδεες και μακρυα απο οικογενειοκρατιες και βαρωνιες!
  και μακρυα απο το λαικισμο των Ανεξ!!

  ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΔΕΞΙΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!!

  • romeo avatar
   romeo @ android.K. 17/05/2012 10:59:11

   Είσαι εντός εκτός και επί τα αυτά! Χαίρετε ή μάλλον, χαιρέτα μας τον πλάτανο! Νομίζεις πως κομίζεις τη σοφία στο σάιτ; Αν ήταν στο χέρι του καθενός μας, δε θα υπήρχε εδώ και καιρό η ΝΔ. Συνεπώς ... τι παναπεί θέλουμε δε θέλουμε;

 52. Κρίτων Καππαδόκης avatar
  Κρίτων Καππαδόκης 17/05/2012 10:52:17

  Συγκόλληση σηπώμενων αποκομμάτων οδηγεί σε εξάπλωση τής σήψης και σε γενικευμένη αποσύνθεση …
  Ο εχθρός είναι το μνημόνιο .
  Αν ο Τσίπρας είναι εναντίον τού μνημονίου , εννοείται δεν στρέφεσαι κατά τού Τσίπρα λόγω μνημονίου . Και αν διαφωνείς μαζί του για άλλα , ο ΕΧΘΡΟΣ παραμένει το ίδιο μνημόνιο .
  Η Ντόρα υποστηρίζει το μνημόνιο μετά μανίας και έφτασε μέχρι να συστήσει και "κόμμα" (super-lux) στο πείσμα της για την υποστήριξή του .
  Εφ' όσον ο εχθρός ΕΙΝΑΙ το μνημόνιο αποκλείεται να συμπορευτείς με την Ντόρα , όποια πρόφαση και αν προβληθεί , όποια προβιά και αν περιβληθεί ….
  Οι εκλογές θεωρήθηκαν (κατά κοινή ερμηνεία παγκοσμίως , σχεδόν) ως "δημοψήφισμα" με το οποίο οι Έλληνες αποδοκιμάσαμε το επονείδιστο μνημόνιο.
  Έχει γίνει αντιληπτό και από τις κότες ότι αυτό που διόγκωσε την ποσοστική παρουσία του πομφόλυγα μπρυλέ είναι η (έστω με επιφυλάξεις κ.λπ.) σύμπραξη τού Αντ. Σαμ.ς με τις μνημονιακές δυνάμεις στο τέλος τού 2011.
  Όλα φωνάζουν με το πιό έντονο τρόπο ότι ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ αποδοκιμάζουμε ως λαός , ως εκλογικό σώμα το "τροϊκανικό" μνημόνιο .
  Δικαίωμα τής Ν.Δ. και τού Σαμ.ς να συμπορευτούν με την αρχιέρεια τής μνημονιακής εξώνησης και εκλεκτή τού τουρκικού προξενείου Κομοτηνής . Δικαίωμά τους να έχουν ήδη συμφωνήσει να τής παραδώσουν την Ν.Δ. (γνωστοί οι δεσμοί τής φυλής των Μητστάκ. με τούς Μπούς και των τελευταίων με τα πετρέλαια τού Τέξας ....) .
  Ας μην έρχονται όμως κάποιοι "σώφρονες" "ενωτικοί" να μιλάνε για στελέχη και συστράτευση στην "πολεμική" εκλογική αντιπαράθεση . Συστράτευση με συγκόλληση αποτυχημένων σηπώμενων αποκομμάτων οδηγεί σε εξάπλωση τής σήψης και σε γενίκευση τής αποσύνθεσης . Και δυστυχώς εδώ δεν χωράνε θαύματα ομοιοπαθητικής .

  Υ.Γ. Αυτά τα σημειώνω όχι γιατί είμαι τού Α ή τού Β κόμματος , αλλά γιατί πιστεύω ότι στην παρούσα συγκυρία ο τόπος έχει ανάγκη μιαν ισχυρή διαπραγματευτική "αναμορφωτική" Ν.Δ. , όσο (κατά την γνώμη μου) και ενός ισχυρού , μαχητικά αντιμνημονιακού αλλλά και ρεαλιστικού ΣΥΡΙΖΑ .
  Όσο μπορούν να επιτευχθούν αυτά .....
  Φιλικά
  Κρίτων …

 53. καθηγητής avatar
  καθηγητής 17/05/2012 10:54:26

  Άλλο φιλελεύθερος και άλλο λαμόγιο της ζήμενς και εραστής της διαπλοκής αγαπητέ. Αν είναι φιλελεύθεροι οι διαπλεκόμενοι Ντόρα-Μάνος, εγώ είμαι καρδινάλιος.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ καθηγητής 17/05/2012 17:33:43

   ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ? ΣΤΗ ΣΥΡΙΖΟΛΟΓΙΑ ?

 54. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/05/2012 10:55:26

  συμμαχια με σκοπο την επελαση του Συριζα για τη ΝΔ μπορει να ειναι αποτελεσματικη μονο αν συμμετειχε και η Χ.Α. πανω σε μια φορμουλα συνεννοησης

  αυτο θα λειτουργουσε πραγματι ως πολλαπλασιαστης ισχυος

  απο την αποψη αυτη θεωρω μεγα λαθος το προγκηγμα στους ψηφοφορους της Χ.Α. προεκλογικα - τοτε ακομα ισως υπηρχε πεδιο μιας στοιχειωδους συνεννοησης - τωρα αν ημουν στη θεση του Μιχαλολιακου θα χαμογελουσα ειρωνικα βεβαιως βεβαιως...

  οπως ομως ακουω, η ΝΔ το σκεπτεται να επιχειρησει μια ανεπαισθητη αντιμνημονιακη στροφη και ετσι δεν ερχεται σε αντιθεση με τη σαφη αντιμνημονιακη θεση της Χ.Α.

  και στην τελικη ο Βοριδης και ο Μιχαλολιακος στην ιδια εθνικιστικη ενωση δεν ηταν;

  • Kώστας Θ. avatar
   Kώστας Θ. @ αλλενάκι 17/05/2012 12:36:14

   H διαφορά είναι ότι ο Βορίδης τα πέταξε τα τσεκούρια.

  • avanti avatar
   avanti @ αλλενάκι 17/05/2012 12:36:57

   Και με Χρυσή Αυγή το γλυκό θα δέσει.
   Ρόπαλα, τσεκουράκια και άλλα ευεργετικά όλα για την μάχη.
   Και μετά μας χαλάει ο Σύριζα που πετάει πέτρες και αυγά.
   Και ο Σαρκοζύ θα μπορούσε να ζητήσει βοήθεια από την Λεπέν δεν το έπραξε όμως. Υπάρχουν και όρια νομίζω.
   Αλλο κλείνω σε κάποιους το μάτι άλλο τους φέρνω στο κόμμα.
   Εάν γίνουμε ποτέ ευρωπαική χώρα τρυπήστε μου τη μύτη και τα δύο αυτιά.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ avanti 17/05/2012 13:46:43

    H Μαρίν Λεπέν αγαπητή θα είναι η επόμενη πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας.
    O Μερκοζί είναι τελειωμένος και σύντομα θα τελειώσει και ο λαπάς Ολλάντ.

    • aris avatar
     aris @ αλλενάκι 17/05/2012 14:18:25

     Aλλενάκι, τι εκφράσεις είναι αυτές?
     Αλλωστε ο Ολλαντ ποτε δεν τό 'παiξε γαμπρός,
     εχει απόλυτο δίκιο η Avanti.
     Aν η Μαρίν Λεπέν γίνει πρόεδρος της Γαλλίας, ή θα έχει γίνει και αυτή λαπάς, ή η Γαλλία δεν θα είναι πλέον Δημοκρατία και κοντά σ' αυτήν πολλές άλλες χώρες...Η εξουσία πάντα μαλακώνει και τους πιο "σκληρούς" πολιτικούς

    • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
     Ροζα Γλυξμπουργκ @ αλλενάκι 23/05/2012 23:36:04

     κυρια αλλενακι! παρακαλω! και εσεις του "ολαντρεου" τελικως? αν η ΝΔ κατεληξε να εχει δρακουλιαρικα σκυβαλα και θιασωτες του φασισμου μονο για εκφραστες καιρος να μας αδειαζει την γωνια

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 17/05/2012 14:05:38

   Δε γινεται αγαπητη μου.Η ΧΑ ειναι κραγμενη ναζιστικη οργανωση και οχι απλως εθνικιστικη.
   Ο ΛΑΟΣ ηταν τελειως διαφορετικο πραγμα.

   • αποκατάσταση avatar
    αποκατάσταση @ ψυχραιμια 17/05/2012 14:53:43

    Ενδέχεται πάντως να αναθεωρήσει και η Χρυσή Αυγή με τον καιρό. Βλέπε για παράδειγμα με τι θέσεις είχε ξεκινήσει ο Καρατζαφέρης και στο τέλος θα λέγαμε "εξευγενίστηκε". Η ειρωνία είναι ότι και Ανδρουλάκης το είχε παραδεχτεί αυτό. Φαίνεται ήδη μια σχετική διακριτικότητα Μιχαλολιάκου από τα αρχικά ξεσπάσματα χάριν του νέου αντικειμένου.
    Η δημοκρατία, στο τέλος τους κάνει όλους πιο "καλά παιδιά" χάριν πολιτικής ορθότητας. Εδώ ο Τσίπρας στο τέλος να με θυμηθείτε θα τα βρει με τα σώματα ασφαλείας. Αναμένεται να το δούμε βέβαια και στην πράξη.

 55. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 17/05/2012 11:05:56

  Δεν νομίζω κι εγώ πως θα μπορούσε να συνεισφέρει η παρουσία της Ντόρας στην αλλαγή του κλίματος στους ψηφοφόρους,στη βάση του εκλογικού σώματος.Μάλλον προβλήματα θα δημιουργήσει και πρώτα απ' όλα στον Αν.Σαμαρά. Θα σας πώ ένα σενάριο.Υπάρχουν οπαδοί της Ντόρας που μετά την εκλογή του Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ. ανήρτησαν στο Facebook το σύνθημα "Σαμαρά δεν θα γίνεις ποτέ Πρωθυπουργός ".Αυτοί τι γνώμη έχετε, θα πάνε να ψηφίσουν Ν.Δ.;Αφού δούν την δικιά τους σε εκλόγιμη θέση π.χ. στο επικρατείας, θα ψηφίζουν άλλα αντ' άλλων προκειμένου να δημιουργηθεί θέμα αρχηγού την επαύριο των εκλογών. Αν επανέλθει π.χ. ο Μαρκογιαννάκης σε εκλόγιμη θέση στα Χανιά,άσε που έχει εκστομίσει τόσες βρισιές για τον Σαμαρά , θάναι ντροπή να βγεί να προπαγανδίζει τώρα την αναγκαιότητα να ψηφιστεί η Ν.Δ. και ο Αν. Σαμαράς .Αρκετοί που δεν έχουν την ίδια αισθητική περί της πολιτικής με τον κο Μαρκογιαννάκη ,σαν την αφεντιά μου, απλά δεν θα κάνουμε τον ίδιο αγώνα που κάναμε στις εκλογές της 6ης Μαίου,χωρίς μεγάλη επιτυχία ομολογώ. Δύσκολα τα πράγματα.Καλύτερα να αποτανθούμε χωρίς "βαρύγδουπα" επώνυμα και"βαρύγδουπες"επιστροφές στον απλό κόσμο, διευκρινίζοντας το πρόγραμμα μας γραμμή -γραμμή ,απλοποιόντας τις έννοιες,αν και το έκανε ο Σαμαράς με τον καλύτερο τρόπο ,όχι όμως τα υπόλοιπα στελέχη. Ανελέητο σφυροκόπημα των ασαφειών ,των αντικρουόμενων θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα τους βρίσκουν τα στελέχη μας μπροστά τουςΕδώ συνιστώ σε όλους να μελετήσουν και να προτείνουν να διαβάσουν κι άλλοι τι είναι και τι πρεσβεύουν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θα επιμείνω σ'αυτό που είπα ξανά σε ένα σχόλιο μου σε προηγούμενη ανάρτηση.Ο Αν. Σαμαράς πρέπει να στείλει μιά ανοικτή επιστολή στους Ευρωπαίους εταίρους που να επισημαίνει τα ολέθρια σφάλματα στους χειρισμούς τους γύρω από το Ελληνικό πρόβλημα.Να τους πεί ότι έβαλαν το μαχαίρι {παρά τις δικές του θέσεις }βαθειά στην καρδιά ενός περήφανου λαού,με ταπεινωτικές ενέργειες .Τώρα είναι ώρα να τους μιλήσει με σκληρά λόγια,το σηκώνει το κλίμα,να τους επισημάνει πως ,τώρα που φτάσαμε στην τελευταία ώρα ή θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση προς αναπτυξιακή κατεύθυνση,ή θα διακινδυνεύσουμε όλοι μαζύ να πάθουμε τα χειρότερα. Τώρα πρέπει να φανεί αντάξιος απόγονος της Πηνελόπης Δέλτα,για να δείξει σε όλους τι σημαίνει Έλληνας στην ψυχή,απαντώντας σε τύπους μικρόψυχους σαν τον Καμμένο και τον Τέρενς Κουίκ που μόνο με ύβρεις και δεν θα πώ εξυπνακισμούς ,αλλά βλακισμούς,πορεύονται. Αν παρόλα αυτά ο Ελληνικός λαός προτιμήσει τις αλλοπρόσαλες απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ,δεν πειράζει ,ας ζήσουμε μέρες Αλβανίας,τότε που τα έσπασε με την Κίνα κι έμεινε αποκλεισμένη,χωρίς νάχει την παραμικρή δύναμη να αντιδράσει, με αποτέλεσμα οι Αλβανοί να δραπετεύουν στην Ιταλία και την Ελλάδα ,να γίνονται δούλοι ,και στην καλύτερη περίπτωση εργάτες για να επιβιώσουν. Και κάτι ακόμα .Αυτή την φορά ούτε συγκεντρώσεις,ούτε τίποτα.Συνεχής παρουσία σε ντιμπέιτς,σε πάνελς με πολίτες ,του Αν.Σαμαρά . Κουράγιο σε όλους,γιατί τώρα είναι η ώρα!

 56. H pena tis orghs avatar
  H pena tis orghs 17/05/2012 11:08:00

  Τα αστεία τέλειωσαν παιδιά! Ή θα ενωθεί η κεντροδεξιά να γίνει ένα σώμα ή θα αφήσουμε τις τύχες μας και το μέλλον μας σε κάθε αριστερό Τσιπρόπαιδο που νομίζει ότι ξεκίνησε η ανατροπή του Καπιταλισμού. Ούτε εγώ "πάω" την Ντόρα ή τον Καρατσαφέρη αλλά οι στιγμές πλέον δεν έχουν χώρο για συμπάθειες ή εμπάθειες. Αυτή είναι η αλήθεια. Είμαστε στην ώρα μηδέν.

  • leleki avatar
   leleki @ H pena tis orghs 17/05/2012 12:03:15

   Mε «ώρα μηδέν» δέχθηκες Παπαδήμο και συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ, με «ώρα μηδέν» δέχθηκες μνημόνιο 2 και Δανειακή, με «ώρα μηδέν» δέχθηκες μείωση επικουρικών συντάξεων, καταλήστευση ασφαλιστικών ταμείων, νοσοκομείων , ΑΕΙ, με «ώρα μηδέν» δέχεσαι Ξαφά, Ντόρα , Κοντογιαννόπουλο, Μάνο .

   Πόσους αιώνες διαρκεί αλήθεια η «ώρα μηδέν» ;

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ leleki 17/05/2012 15:39:49

    ασε μας ρε leleki-Αλεξη... πηγαινε στο ιντιμιντια. Τι σε νοιαζουν τα εσω-κομματικα μας...??
    Με Ντορα ή χωρις, η ΝΔ με τον Αντωνη Σαμαρα ειναι το μοναδικο αναχωμα στο να μην γινουμε Βορ Κορεα της Νοτιας Ευρωπης.
    Ο Προεδρος της Ν.Δ θα κρινει τι συνεργασιες χρειαζονται. Εχει τη στηριξη ολων μας, ακομα περισσοτερο τωρα που ολοι εχουμε καταλαβει ποσο οριακες ειναι καποιες καταστασεις. Μακαρι να ξανα-ενωθει ολη η κεντρο-δεξια.

    • leleki avatar
     leleki @ Μικρασιάτης 18/05/2012 00:21:37

     Μικρασιάτη

     Η Αϊτή του ΔΝΤ ειναι σε πολυ χειρότερη μοίρα από τη Β.Κορέα και την Κούβα.

    • Ροζα Γλυξμπουργκ avatar
     Ροζα Γλυξμπουργκ @ Μικρασιάτης 23/05/2012 23:39:31

     μκρασιατης-ο τελειος ψηφοφορος. θα κανει παντα οτι πει ο προεδρος. φιλαρακο μου ειπε χτες ο αντωνης οτι επιβαλλεται να φερει την ρεπουση. για το καλο της παραταξης και αυτη. καλο συνωστισμο-θα σαι συνηθισμενος

 57. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 17/05/2012 11:13:41

  Τι να πεί κανείς, τα λόγια είναι φτωχά... Αυτό που με καλύπτει πλήρως, είναι : «Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου». Η έκφραση αυτή προέρχεται από το εδάφιο 3 του 141 Ψαλμού του Δαβίδ. Σε μετάφραση αποδίδεται ως: «Βάλε μου, Κύριε, φρουρά στο στόμα μου φράχτη στη θύρα των χειλιών μου». Αυτή η προτροπή-ευχή λέγεται για να αποφύγει το ίδιο το άτομο να εκστομίσει ό,τι θα ήθελε να πει, δηλαδή συνεκδοχικά ο δικαιολογημένος μεν, αλλά απρεπής του λόγος, να μείνει φυλακισμένος μέσα στο στόμα του. :-))) ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !!!!!!!

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ BLACKQUEEN 17/05/2012 11:57:27

   BLACKQEEN,
   Το σίγουρο είναι ότι συμφωνώ απολύτως μαζί σου και αισθάνομαι ο ψαλμός να με καλύπτει απολύτως!!!!!!!
   Το θέμα είναι προς ποίους θα εξακόντιζες τα βέλη σου , αν έλειπε η ...φυλακή και ..θύρα περιοχής ;;;
   Εγώ πάντως, προς τους δήθεν αμόλυντους, δήθεν άψογους, δήθεν οραματιστές (του καναπέ), δήθεν αγωνιστές ( του διπλού καναπέ), τους ξερόλες, που δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους !!!!!!!!

 58. kostis avatar
  kostis 17/05/2012 11:17:24

  εξακολουθουμε να βλεπουμε τοδεντρο και να χανουμε το δασος.. Σημερα το διλημμα ειναι Ν.Δ η ΣΥΡΙΖΑ.. Οποιος μπορει να συστρατευθει ειναι καλοδεχουμενος αφου οι ψηφοι δεν φθανουν.. Απο εναν ψηφοφορο της Παραταξης σφοδρα αντιμητσοτακικο και αντιντορικο..

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ kostis 17/05/2012 14:19:48

   Πολλοί ...αδέξιοι μαζευτήκαμε εδώ!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Αδέξιος Δεξιός 17/05/2012 22:09:24

    Χρειάζεται συλλογή προσωπικῶν δεδομένων πλέον, γνήσιε Ἀδέξιε, χαχαχα. :D:

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ kostis 17/05/2012 17:51:11

   ΑΔΕΞΙΕ ,Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΗ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

 59. Παύλος avatar
  Παύλος 17/05/2012 11:20:53

  Ψυχραιμία, λεβέντες!
  Οι πλείστοι μιλάτε υπό το κράτος κεκτημένης ταχύτητας, που προσδίδουν τα πάθη, τα εκδικητικά συναισθήματα και ο παρορμητισμός !
  Ας αφήσουμε να έλθουν και δεύτερες σκέψεις και μην σπεύδουμε να δυναμιτίζουμε τις προσπάθειες του Σαμαρά εν τη γενέσει τους !
  Στό κάτω κάτω σκεφθείτε ότι αγγίζει τα όρια της ύβρεως η αλαζονική δοκησισοφία κάποιων δήθεν(;) φίλων του Σαμαρά εδώ μέσα, να θεωρούν εαυτούς σοφότερους, συνετότερους και με οξυδερκέστερο πολιτικό κριτήριο από τον λατρεμένο σας (δήθεν;) αρχηγό !
  Αν Ο Σαμαράς βάζοντας πάνω από όλους και από όλα την διάσωση της Πατρίδας, σκεφθείτε πόσο ..."μικρόψυχες" είναι οι αντιδράσεις σας (για να μην τις χαρακτηρίσω .."μικρές" !!!!!

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Παύλος 17/05/2012 14:13:36

   Παῦλο,σίγουρα ἒχεις δίκιο,ὁ κατευναστικός,μετρημένος καί συμβιβαστικός λόγος σου πάντοτε βοηθᾶ.Ὃμως,ἐπειδή κι ἐγῶ εἶμαι ἓνας ἀπό τούς ἀντίθετους μέ τήν ἐπιστροφή Ντόρας,θέλω νά σοῦ πῶ: ἦταν ἀναγκαία; Νομίζω ἡ σωστή βάση γιά νά συζητᾶμε αὐτό τό θέμα εἶναι,θά φέρει ψήφους,ἢ περισσότερους θά διώξει;Ποιό τό ὂφελος ἀπό τήν ἐπιστροφή της;Ἐγῶ προσωπικά ἀναγνωρίζω τόν ἀγώνα τοῦ Ἀ.Σαμαρᾶ καί,ὃπως ἒχω πεῖ καί πιό πάνω,δέν ἀλλάζω,εἰδικά τῶρα πού διακυβεύονται πολλά,πάλι Ν.Δ. θά ψηφίσω,ἀλλά κάποια σημεία τῶν πολιτικῶν της ἐπιλογῶν καί θέσεών της δέν τά γουστάρω,πῶς νά τό κάνουμε!Γι' αὐτό δέν θά ἢθελα νά γυρίσει πίσω ἡ Ντόρα...Ὃμως,ὃπως πολύ σωστά εἶπες,αὐτός πού εἶναι ἀρμόδιος νά πάρει τήν κάθε ἀπόφαση εἶναι ὁ Ἀ.Σαμαρᾶς!

   • Μara avatar
    Μara @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 15:28:30

    Αγαπητοί μου, Παύλο και Κυθήριε, πολύ σας εκτιμώ, γιατί η ανιδιοτελής αγάπη σας για την πατρίδα μας, διοχετεύται τόσο γαλήνια και ψύχραιμα μέσα από τα σχόλια σας, που αξίζουν συγχαρητήρια.
    Ωστόσο φίλοι μου, το αποτέλεσμα τις 17ης Ιουνίου, θα μας δείξει άν αυτές οι όψιμες κινήσεις του Σαμαρά για πανστρατιά κατά των δυνάμεων του λαϊκισμού-τυχοδιωκτισμού, θα έχουν ως αποτέλεσμα την ΝΙΚΗ.
    (τί να κάνουμε? ο σκοπός αγιάζει τα μέσα...)

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Μara 17/05/2012 15:44:56

     Μάρα εὐχαριστοῦμε πολύ,συμφωνώ μαζί σου. Αὐτή ἡ ἀγάπη πρός τήν Πατρίδα μας,πρέπει νά εἶναι πάνω άπ' ὃλους καί ὃλα.Καί ἀκόμη πιό πάνω,ἡ ἀγάπη πρός τό Χριστό μας καί τή θρησκεία μας...

     • Mara avatar
      Mara @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 16:15:29

      Κυθήριε έτσι ακριβώς!
      Όπως έλεγε και ο ένδοξος πρόγονος μας, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης,
      ".... όταν επιάσαμε τα άρματα, είπαμε πρώτα υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και έπειτα υπέρ ΠΑΤΡΙΔΟΣ...»

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 16:20:50

      Mara κι εγώ σ' ευχαριστώ και ανταποδίδω τους επαινετικούς χαρακτηρισμούς ! ΚΥΘΗΡΙΕ, μιας και αναφέρεσαι στον Χριστό μας - και αυτό είναι μέγιστο για 'μένα, όσο κι' αν είμαστε ανάξιοι του - επίτρεψέ μου να σου πω ( με όλη την συμπάθεια) ότι μου θυμίζεις, εν τινί μέτρω, τον αδελφό του άσωτου υιού !!!!!!!!!

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 15:55:10

    ΚΥΘΗΡΙΕ,
    καταρχήν, ευχαριστώ για την .......κατανόηση.Όμως, αν έχεις την δυνατότητα ,( κάποιοι ξέρουν τον τρόπο , εγώ πάντως όχι), ψάξε να βρεις ποιό είναι το φαρμακερότερο σχόλιο που έχει γραφεί ποτέ στο Antinews κατά της Ντόρας και των Ντορικών, αν δε βρείς κάποιο, που δεν είναι γραμμένο από μένα , να μου το αναφέρεις !
    Αλλά, στην πολιτική, αν δεν διαθέτουμε πολιτικό ένστικτο, ή έστω, ικανότητα πολιτικών διπλωματικών ελιγμών (κρατώντας βέβαια, πάντα ακέραιες τις αρχές μας), καλύτερα να μην επηρεάζουμε κι' άλλους με τον παρορμητισμό μας !!!!

    • Mara avatar
     Mara @ Παύλος 17/05/2012 16:30:08

     Αααα... Παύλο, εδώ τα χαλάμε...
     Χειρότερα σχόλια από τα δικά μου, αποκλείεται να έχεις γράψει...
     Αλλά... τί να κάνουμε?
     "Νυν υπέρ πάντων ο αγών"

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Mara 17/05/2012 17:16:22

      καλή μου Μάρα, δηλαδή “Νυν υπέρ πάντων ο αγών” για να γίνει η Ντόρα υπουργός;
      γιατί συγχέουμε την Ελλαδα με την Ντόρα;
      η μήπως η μακροημέρευση της Πατρίδας μας περνάει μέσα από την επιστροφή της Ντόρας;
      θα τρελαθούμε όλοι εδώ μέσα!!!
      και μην συγχέουμε τα διλήμματα!!!

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Κατερινα 17/05/2012 19:08:55

      Κατερίνα, επειδή η ..."επίθεσή" σου εμμέσως στρέφεται και καθ' εμού , επίτρεψέ μου να απαντήσω αντί της Μάρας .
      Αναφέρεις λοιπόν σε πέντε αράδες δύο φορές την λέξη "συγχέουμε" !
      Πίστεψέ με λοιπόν, ότι κανένα άλλο ρήμα δεν ταιριάζει καλύτερα στα γραφόμενά σου . Και είναι κρίμα να τα συγχέεις τόσο πολύ !
      Ποιος σου είπε ότι με το να κελεύουμε : Αφήστε την γκρίνια για την Ντόρα και κάθε Ντόρα και ασχοληθείτε με τον υπέρ πάντων αγώνα, ισοδυναμεί με το: "για να γίνει η Ντόρα υπουργός;", ή με το : "περνάει μέσα από την επιστροφή της Ντόρας;" ;;;;;;;;;;;;;; Μόνο όταν κάποιος κατέχεται από σύγχυση, μπορεί να το συμπεράνει αυτό αυθαιρέτως !!!!!!!!!!!!!
      Για σκέψου το λίγο !

     • Mara avatar
      Mara @ Κατερινα 17/05/2012 19:32:46

      Κατερίνα,

      η Μπακογιάννη έπαιξε και έχασε.
      Το πάλαι ποτέ δήθεν βαρύ πυροβολικό της Ν.Δ. έκανε κόμμα, που μετράει άν δεν κάνω λάθος περίπου 1,5 χρόνο, κατέβηκε στις εκλογές και πήρε 2,5%, όταν ένας σαν τον Καμμένο με κόμμα 1 μηνός πήρε 11%.
      Μιλάμε για την απόλυτη ξευτίλα...
      Φαντάζεσαι ή φοβάσαι ότι μπορεί πλέον, μετά από τέτοια αποτυχία, να έχει βλέψεις για αρχηγίες....???
      Σε καμμία περίπτωση...
      Ηρέμησε... μην φοβάσαι τίποτα.
      Στόχος μας είναι να μην καβαλήσει το αρχισιωνιστάρι αμερικανάκι, Τσιπράκι.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Mara 17/05/2012 18:27:31

      Μάλλον τα ...φτιάχνουμε, τελικά !

     • Mara avatar
      Mara @ Παύλος 17/05/2012 19:53:28

      Χα χα χα!
      Ε.. ρέ τί της έχουμε ρίξει... εδώ μέσα....

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Mara 17/05/2012 21:12:01

      γιατί μήπως δεν το αξίζει;

     • Mara avatar
      Mara @ Κατερινα 17/05/2012 21:19:43

      Είπε κανείς το αντίθετο?

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Παύλος 17/05/2012 18:00:31

     Παῦλο καλησπέρα,εἰλικρινά διάβασα καί ξαναδιάβασα τά σχόλια καί τό δικό σου στήν ἀρχή καί τήν ἀπάντησή μου σέ σένα καί εἰλικρινά δέν ξέρω πού καί πῶς μπορεῖ νά σέ προσέβαλλα.Ἂν τό ἒκανα ὃμως καί σίγουρα ἂθελά μου,σοῦ ζητῶ συγγνώμη! Μέ στεναχωρεῖς ὃμως πού μέ συγκρίνεις μέ τόν ἀδελφό τοῦ Ἀσώτου υἱοῦ,γιατί αὐτός ἒφυγε μακρυά καί δέν ἂκουσε τόν πατέρα του,ἐγῶ δέν εἶπα ὃτι θά τό κάνω...Ἒπειτα,φοβήθηκες ὃτι ἐγῶ θά ἐπηρεάσω ἂλλους μέ τόν παρορμητισμό μου; Τότε τί θά 'χεις νά πεῖς γιά ἂλλα πολύ πιό αἰχμηρά σχόλια ἐδῶ μέσα; Τέλος πάντων,δέν πειράζει...,καλή καρδιά.......

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 19:27:00

      Αγαπημένε μου ΚΥΘΉΡΙΕ,
      Έλεος !
      ιλάσθητί μοι !!
      Πόσο δυστυχής είμαι που άθελά μου και επειδή με παρερμήνευσες σε στεναχώρησα !
      Μα, αδελφέ μου, το γράφω καθαρά ! Τον αδελφό, αυτόν που ήταν άψογος και γκρίνιαξε προς τον πατέρα του για την "άδικη " μεταχείρισή του προς τον άσωτο αδελφό του , ενώ σε αυτόν που ήταν πάντα τέλειος και πιστός στον πατέρα, δεν έκανε τίποτα να τον ευχαριστήσει !
      Ουέ και αλίμονό μου , να σε χαρακτήριζα άσωτο !!!!!!
      Πώς και δεν το πρόσεξες ;;;;;
      (Δεν θα ησυχάσω , αν δεν που απαντήσεις ότι κατενόησες την παρερμηνεία )

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Παύλος 17/05/2012 20:52:11

      Ἒ,παιδιά,καλησπέρα,βόλτα μέ τά παιδιά μου ἦμουν....!Παῦλο καί Mara,πρός Θεοῦ,δέν τρέχει τίποτα καίἐγῶ εἶχα τήν ἀγωνία. Συνέδεσα τά δυό ἀπαντητικά σου σχόλια πρός ἐμένα Παῦλο,γι' αὐτό παρεξήγησα,θεώρησα ὃτι ἐννοοῦσες ὃτι θά λακίσω ἐγῶ καί προτρέπω κι ἂλλους νά τό κάνουν,ὃπως ὁ ἀδελφός τοῦ ἀσώτου υἱοῦ,πού ἀντί νά χαρεῖ πού γύρισε ὁ χαμένος ἀδελφός του πίσω,ἐκεῖνος λυπῆθηκε κι ἒφυγε...
      Ζητῶ συγνώμη γι' αὐτήν τήν παρερμηνεία μου,καί σᾶς εὐχαριστῶ καί τούς δύο πάρα πολύ,εἰλικρινά χαίρομαι ἰδιαίτερα νά συζητῶ μαζί σας καί νά σᾶς διαβάζω,κερδίζω πολλά ἀπό σᾶς!
      Θανάσης Τ.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 21:24:42

      Ένα μεγάλο ευχαριστώ ΚΥΘΗΡΙΕ.

     • Mara avatar
      Mara @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 21:33:36

      Ούφ... Κυθήριε ησύχασα.
      Όλα μιά χαρά!!!

      Πάντως βρέ παιδιά για να μην σκάνε...,
      και οι φίλοι μας εδώ μέσα, ελάτε να μαζευτούμε να κάνουμε μιά
      απαγωγή... της προκοπής μετά τις
      εκλογές, για να τελειώνουμε.... χα χα!

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Mara 17/05/2012 21:38:35

      ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟ !!!

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Mara 17/05/2012 22:12:02

      ΜΕΣΑΑΑΑ!

     • Mara avatar
      Mara @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 17/05/2012 19:49:43

      Κυθήριε, αν μου επιτρέπεις..., μάλλον κατάλαβες λάθος.
      Ο Παύλος δεν απήυθυνε τις κατηγορίες σε σένα, αλλά σε όσους με τα σχόλια τους προκαλούν ηττοπάθεια και διχόνοια.
      Έτσι τουλάχιστον κατάλαβα εγώ από το σχόλιο του.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Mara 17/05/2012 19:59:55

      Νάσαι καλά, ρε Μάρα !

     • Mara avatar
      Mara @ Παύλος 17/05/2012 20:08:45

      Σιγά μωρέ Παύλο, δεν έκανα και τίποτα.
      Ωστόσο σε ευχαριστώ και για την απάντηση σου στην φίλη Κατερίνα.

      Κυθήριεεεεε....., απάντησε γιατί δεν θα ησυχάσω ούτε και εγώ....

     • tak avatar
      tak @ Παύλος 19/05/2012 12:17:09

      Αγαπητέ Παύλο, "Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε", όμως αυτό δε σημαίνει πως θα πάψουμε να ψάχνουμε... Σε παρακολουθώ πάντα με πολύ ενδιαφέρον.

 60. Θανάσης Κ. avatar
  Θανάσης Κ. 17/05/2012 11:40:23

  Καλώς ή κακώς, τη στιγμή αυτή βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο, από τον οποίο εξαρτάται η παρουσία της χώρας μας στην Ευρώπη. Είτε μας αρέσει είτε όχι, αυτή είναι η αλήθεια. Σε ένα τέτοιο πόλεμο λοιπόν, οφείλεις να συμμαχήσεις με όλους όσους είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν το μείζον (την παρουσία μας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη), έστω και εάν διαφωνήσεις στο ελάσσων (οι συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής).
  Ουσιαστικά διαμορφώνονται 2 μέτωπα: α) της "παλαβής"Αριστεράς, την οποία εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπάρχουν όλοι (αριστεροί και "δεξιοί") οι οποίο θεωρούν ότι θα μείνει η Ελλάδα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, έστω και εάν δεν τηρήσει όσα έχει υποσχεθεί (σε επίπεδο στόχων), για λόγους που μάλλον άπτονται της ψυχιατρικής επιστήμης και του μεταφυσικού, και β) της Ευρωπαϊκής προοπτικής, με μπροστάρη τη ΝΔ, με όλους όσους αντιλαμβάνονται ότι η πορεία της χώρας άλλαξε με την επιλογή του Καραμανλή για την είσοδο στην (τότε) ΕΟΚ, και πρέπει πάση θυσία να παραμείνει μέσα σε αυτό τον πυρήνα των ευρωπαϊκών χωρών.
  Αυτό είναι το δίλημμα, αυτή είναι η επιλογή. Με αυτό θα πρέπει να ασχολούμαστε. Εάν η Ντόρα επιθυμεί να ενταχθεί στο μέτωπο αυτό, καλώς να ορίσει, όπως και όποιος άλλος το επιθυμεί.

 61. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 17/05/2012 11:46:49

  Την ωρα που θα μπει απο την πισω πορτα η κορη του διαβοητου πατρος της μεσα στο κτιριο της ΝΔ , ολοι φευγουμε απο την κυρια εισοδο και ο Αντωνης απο το παραθυρο. Η ανοχη ελαβε τελος, παρτε την ξυνη στο κομμα και χαστε ενα 10 τα εκατο ακομη, και στις 18 Αντωνη δωσε της ακομη και τα κλειδια (του μικρου πλεον κομματος) γιατι εσυ δεν θα μπορεις να σταθεις εκει με τιποτα.... θα γινεις ο 'γιωργακης' της ΝΔ... τουτεστιν εκεινος που θα την διαλυσει εντελως. Ελλειψη δε και του ΛΑ.Ο.Σ απο τις εκλογες βλεπω την Χρυση Αυγη να κτυπα ανετα διψηφιο νουμερο και γαια πυρι μειχθητω.... και αν ανατρεξετε σε οτι εχω γραψει (σε ανυποπτο χρονο.. ) θα δειτε οτι παντα πεφτω μεσα στις προβλεψεις μου (δυστυχως) και αυτο κατι λεει.....

 62. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 17/05/2012 12:05:37

  Για έναν εξωτερικό παρατηρητή, και με δεδομένα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κόμμα αυτό (να μη μιλήσω για τη χώρα), το πρόβλημα αυτό είναι μάλλον μικρή λεπτομέρεια...
  Θα μου πείτε βέβαια, "ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες"...

  • aris avatar
   aris @ Ο Θείος 17/05/2012 18:01:20

   Kαι δεν πρόκειται για έναν απλό διάβολο Θείε, αλλά για τον Αρχιερέα της κολάσεως. Στις 17 Ιουνίου ο Σαμαράς ηττήθηκε κατά κράτος και πέραν πάσης αμφιβολίας. Ξέρετε κάποιον αρχηγό της ΝΔ μέχρι σήμερα που μετά απο τέτοια ήττα να παρέμεινε? Ηταν λοιπόν αυτονόητο οτι έπρεπε να παραιτηθεί και είμαι βέβαιος οτι θα το είχε κάνει άν δεν είχαμε επαναληπτικές εκλογές. Η Ντόρα αν τολμήσει να της αντιμιλήσει εφεξής, θα μπορεί να τον αποστομώνει λέγοντας : "Aν με άφηνες να οδηγήσω εγώ το κόμμα χωρίς "αριστερές συνιστώσες" και ψευτοπαλληκαρίσια ΟΧΙ στους Ευρωπαίους δανειστές μας , ποτέ δε θα φτάναμε σ' αυτό το χάλι."
   Σφαλιάρα αλλα Μαρίκα (θεός σχωρές την) δεν πιστεύω να του ρίξει αλλα η γλώσσα της σίγουρα είναι πιο κοφτερή κι απ' της μάνας της...

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ aris 17/05/2012 22:09:47

    Με συγχωρείς, εγώ πες είμαι πρώτο κόμμα στο 19% και εσύ δεν μπαίνεις καν στη Βουλή, τώρα δα μόλις μετρηθήκαμε, και θα με εκβιάζεις ότι έφερες τα τρελά σου νούμερα;

    Είπαμε κάνουμε υπομονή, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας.

    • aris avatar
     aris @ victoria (true) 18/05/2012 11:49:31

     Aγαπητή victoria,
     Μακάρι η Ντόρα να συναισθανθεί την αποτυχία της και να μην αρχίσει τους εκβιασμούς όπως το εύχεσαι.
     Ομως ακόμα κι αν συγκρατηθεί στην αρχή, θα ζεί με τη μοναδική ελπίδα να μαχαιρώσει το Σαμαρά στην πρώτη στροφή που θα τον βρεί σε αδυναμία.
     Αν ήταν σε θέση να παραδεχτεί την αποτυχία της δεν θα έκανε όλα αυτά που τόσο στοίχισαν στο κόμμα ακόμα και κόντρα στον αδελφό της και έμμεσα στον γιό της...

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ aris 18/05/2012 17:45:51

      Όσο ζούμε ελπίζουμε ari (να συμμαζευτούν κάποιοι και να πάμε μπροστά όχι πίσω)...

 63. partyman avatar
  partyman 17/05/2012 12:06:28

  ακόμα και ψύχραιμα (λέμε τώρα!!!) να πάρει κάποιος/α την είδηση της επιστροφής της κας Ντόρας, θα κάνει τις εξής διαπιστώσεις.. :

  1. ο αποδεκατισμένος κορμός της ΝΔ είναι πλέον ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΣ

  2. γίναμε περίγελος των Καμμενοπαδών και των Τσιπριζαίων

  3. επιστρέφει το μητσοτακεϊκο

  4. παγιώνεται/εδραιώνεται η φιλομνημονιακή πολιτική (ακριβώς το αντιθετο από αυτό που ζήτησε ο λαός με την ψήφο του)

  5. εγκαταλείπουν το πλοίο οι πλέον σοβαρά σκεπτόμενοι και φιλοπάτρες νεοδημοκράτες

  6. εννοείται ότι το πληγωμένο κύρος του Α.Σ. πάει περίπατο (το είχα γράψει και με κοροιδεύατε κάποιοι εδώ, ότι ο Σαμαράς πάει για "κάψιμο" με τέτοιους συμβούλους)

  7. δημιουργείται ιδεολογικό & πολιτικό μπάχαλο στην κεντροδεξιά πτέρυγα (και όχι μόνο).. χα΄νει το παιδί την μάνα και η μάνα το παιδί..

  τίποτα θετικό έχουμε ...

  ΜΑ ΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ.. όοοολλλαααα τα παραπάνω που περιέγραψα, αν τα δείς με μητσοτακέικα γυαλυά & αν επίσης πάσχεις από υπουργοποία, βολεμαψατοποία και βαρωνίαση, θα τα ερμηνέυσεις σαν
  "συσπειρώνεται η κεντροδεξιά παράταξη", .. "πάμε όλοι μαζί για την νίκη", .."όλοι μαζί να αλλάξουμε την πατρίδα", .. "όλοι ενάντια στον σύρριζα, θα τα καταφέρουμε", .."η πατρίδα θα τα καταφέρει".. ΚΛΠ ΚΛΠ

  ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ πολλοί από τους σχολιαστές "πάσχουν" από αυτές τις "ασθένειες"... περαστικά ΜΑΣ, σε εμάς τους υπόλοιπους... γιατί σε εσάς τους "πάσχοντες" νομίζω δεν πιάνει κανένα "χάπι" πλέον...
  ...

  • Κώστας Θ. avatar
   Κώστας Θ. @ partyman 17/05/2012 12:42:10

   Όχι αγαπητέ Partyman, δεν πρόκειται να διχαστούμε για το αν θα γυρίσει η Ντόρα. Έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Την άποψη μας λέμε, από τη πλευρά μου με ψυχραιμία, για την τακτική του κόμματος.

   • partyman avatar
    partyman @ Κώστας Θ. 17/05/2012 14:04:38

    οκέυ, δέχομαι ότι η ψυχραιμία σε τέτοιες ώρες είναι απαραίτητη. Σε θαυμάζω σε αυτό!

    όμως φίλε Κώστα, είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσεις ότι για να μπορέσουμε να ασχοληθούμε με τα πιο σοβαρά πράγματα, είναι αναγκαίο να υπάρχει τουλάχιστον μια ξεκάθαρη ιδεολογική βάση την οποία θα εφαρμόζουν στο ακέραιο άφθαρτοι και αδιάφθοροι πολιτικοί άνδρες & γυναίκες..
    (επιπλέον προσωπικά θα προτιμούσα νέους ανθρώπους)

    προσπάθησε να μπείς στο μυαλό λοιπον ενός ψηφοφόρου και δή νέου ηλικιακά..
    Είναι δυνατόν να αποτελεί για ένα τέτοιο άνθρωπο πόλο έλξης η καΝτόρα?
    και πέρα από αυτό.. τι ιδεολογικό στίγμα του δίνουμε?
    γ ι α τ ί να ψηφίσει πλέον ΝΔ?

    γελάνε και οι πέτρες μαζί μας και εμείς είμαστε κλεισμένοι στον κομματικό μικρόκοσμο μας..

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ partyman 17/05/2012 17:56:04

     ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ.
     ΚΑΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟN ORWELL , ΜΕ ΤΟ ΝΑ
     ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΣΟΥ.

     • partyman avatar
      partyman @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/05/2012 18:28:12

      - τι εννοείς "διαλυτικά"? όταν κάτι είναι ήδη διαλυμένο, πως μπορείς να το διαλύσεις περαιτέρω?

      - και ποιόν απαξίωσα, δεν καταλαβαίνω?
      όταν τόσο καιρό όλοι αυτοί οι συνσχολιαστές μας έγραφαν επιθετικά, στα όρια της βρισιάς και της αλαζονείας, απέναντι σε όποιον τολμούσε να κάνει απλή κριτική (και ολοφάνερα καλοπροαίρετη) σε κάποιες κινήσεις της παράταξης (και του ΑΣ).. όλους αυτούς λοιπόν, πως τους χαραχτηρίζεις? μονόδρομα πάνε οι χαραχτηρισμοί, ότι μας συμφέρει?

     • partyman avatar
      partyman @ ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/05/2012 18:41:54

      και μην ξεχνάς, ο Orwell επαληθεύτηκε...

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ partyman 17/05/2012 22:11:46

      ενταξει αλλα δεν ειναι "ασθενης "
      οποιος δεν συμφωνει απολυτα .....

 64. Μ.Π avatar
  Μ.Π 17/05/2012 12:14:42

  Διαπιστώνω με λύπη οτι ο Αρχηγός μας, τείνει να επιλέξει την εύκολη οδό της πρόσκλησης των "καμμένων προσώπων", αφήνοντας τα δύσκολα στους ψηφοφόρους.
  Μετά την εκλογή του ΑΣ και επί δύο χρόνια, είχε απαγορευθεί κάθε πολιτική συζήτηση στο σπίτι με τον πατέρα μου (Ντορικός εκείνος, Σαμαρική εγώ). Ο μπαμπάς, όπως πολλοί άλλοι, επείσθη τελικά ότι ο ΑΣ είναι "λεβέντης" και τον ψήφισε. Έτσι η Μητσοτάκη έφτασε στο 2.8%. Οι ψηφοφόροι της είναι οι κουμπάροι τους, σκληροί Νεοφιλελεύθεροι και Νοσταλγοί της Σιμητικής Ελλάδας των μεγάλων έργων των Ολυμπιακών, της φούσκας Χρηματιστηρίου κ.α.
  Δυσωδία κύριοι, που αρνούμαι με την ψήφο μου να την "παρφουμάρω" με το άρωμα της έντιμης και αξιοκρατικής Ελλάδας (αυτά ευαγγελίζεται ο αρχηγός μας, σε αυτά συντάσσομαι), που μπορεί να έχει όραμα ανάπτυξης και στέρεο μέλλον.
  Ορκίζομαι οτι θα' ναι η τελευταία φορά, που θα κάνω την ανάγκη φιλότιμο και θα πάω να ψηφίσω ΝΔ. Αν όμως ο ΑΣ συνεχίζει να καίει το ένα μετά το άλλο, όλα τα εχέγγυα που του παρέδωσε ο λαός της ΝΔ, λυπάμαι it's not our fault, but He is to blame.

 65. Κατερινα avatar
  Κατερινα 17/05/2012 12:15:29

  εσύ τους αποδέχεσαι όμως!!!

 66. Joao avatar
  Joao 17/05/2012 12:16:58

  Επαναδιαπραγμάτευση είπατε..; Με διλήμματα και τρομοκρατία θα μας πάνε οι φίλη μας η Ευρωπαίοι μέχρι τέλους.. Μήπως θα βρούνε κάποια αντίσταση ; Μην ανησυχείτε για τα αποτελέσματα των εκλογών κυβέρνηση μνημονική θα γίνει με ΝΔ και ΠΑΣΟκ θα υπάρξει συσπείρωση μέσα από ένα βρώμικο και ελλεινο παιχνίδι τρομοκρατήσεις του πολίτη που από την μια είναι άνεργος και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει να φάει και από την άλλη τον απειλούνε με Χάος.. Σοκ & Δέος
  Το μετά να φοβάστε…. Γιατί αυτά που λέτε πολλοί ότι θα γίνουν άμα βγει Αριστερή κυβέρνηση πολύ φοβάμαι ότι τα ίδια και χειρότερα θα ζήσουμε και με φιλομνημονιακη, φιλοευρωπαικη, οικουμενική βαλτέ ότι θέλετε..

 67. mike avatar
  mike 17/05/2012 12:18:28

  Λοιπον, οσοι δεν θελετε τη Μπακογιαννη ή τον Ψωμιαδη ή τον Καρατζαφερη ή οποιοδηποτε αλλον στη ΝΔ, ξεχνατε μαλλον οτι κ ο Σαμαρας (δεν αναλυω τους λογους, ολοι τους ξερουμε) ειχε φυγει κ ολοι τοτε τον κραζατε κ υπηρχαν κ πολλοι, παρα πολλοι που εκραξαν τον μεγα Καραμανλη που τον ξαναεφερε.
  Δηλαδη οταν ο Καραμανλης επαιρνε με την Ντορα μεσα στο κομμα 45% ηταν καλα?
  Η συγκεκριμενη γυναικα το θελετε ή οχι εχει δικες της δυναμεις που ελεγχει κ ειναι κ μεγαλες....
  Να θυμισω σε καποιους οτι η Ντορα ειχε παρει 40% στις εσωκομματικες κ ο Ψωμιαδης αλλο ενα 10%?
  Εγω ως Καραμανλικος θελω ενωμενη την Δεξια, ωστε να διαλυσουμε κ τον Πανουλη κ το νεο-ΠΑΣΟΚ
  Απο εκει κ περα στοχος μας ειναι ενας κ μοναδικος. Να σταματησουμε τους Αναρχοαριστερους που θελουν εκτος της διαλυσης της οικονομιας κ τη διαλυση του κοινωνικου ιστου μεσω της νομιμοποιησης 2.000.000 λαθρομεταναστων...
  Ενωμνοι ΟΛΟΙ...

 68. avanti avatar
  avanti 17/05/2012 12:27:15

  Δεν ξέρω αν είναι θέμα συμβούλων του Σαμαρά .... πάντως είναι σίγουρα και δικό του, ακόμη και τώρα δεν έχουν πιάσει τον σφυγμό εκεί στην Συγγρού και είναι εκτός θέματος. Κήρυξαν πόλεμο με το ευρώ ή δραχμή και ενώ τώρα πιά ξέρει και ο τελευταίος Ελληνας ότι δεν πιάνει (άλλωστε παίχτηκε επί Γιωργάκη το 2010 στις δημοτικές εκλογές) αφού έχει ακούσει όλους τους Ευρωπαίους να λένε ότι δεν πρόκειται να βγούμε γιατί δεν συμφέρει κανέναν ..... επιμένουν όμως. Δεύτερον εμφανίζεται η ΝΔ συνοδοιπόρος του ΠΑΣΟΚ, περνάνε το μήνυμα της συγκυβέρνησης που όσο να είναι μιά ανατριχίλα σε διαπερνά. Αλήθεια τι περίεργες σκέψεις είναι αυτές, ο κόσμος καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ για τις πολιτικές του και η ΝΔ θέλει σώνει και ντε να το αναστήσει?

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ avanti 17/05/2012 19:17:18

   ". . . αφού έχει ακούσει όλους τους Ευρωπαίους να λένε ότι δεν πρόκειται να βγούμε γιατί δεν συμφέρει κανέναν ….. επιμένουν όμως."
   Πιέζουν ὅμως οἱ ἑταῖροι νά βγοῦμε οἰκιοθελῶς! Καί τότε καλῶς ἦλθε ἡ δραχμοῦλα!!!  

   • partyman avatar
    partyman @ Φωτεινή 17/05/2012 20:48:27

    Φωτεινή, το "οικιοθελώς" και το "πιέζουν" είναι αλληλοαναιρούμενα..

    αλλά ναί, κατάλαβα τι θέλεις να πείς!
    ισχύει όμως, ότι κάποιος σε "πιέζει" όσο θεωρεί ότι μπορεί να υποχωρήσεις..

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ partyman 17/05/2012 22:06:19

     partyman,

     Σαφῶς θά πιεσθῆ ὁ τσίπρας, θά συντριβῆ ἀπό τήν μέρκελ, καί θά μᾶς ὁδηγήση σέ ἄτακτη χρεωκοπία!

 69. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 17/05/2012 12:27:32

  ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

  Αντωνη πριν αυτοκτονησεις κανε ενα τηλεφωνο στην Θρακη μας και ρωτα γιατι οι μουσουλμανοι ψηφισαν ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ την διαβοητη ντορα .... ΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ...

  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΝΤΩΝΗ.

 70. Γιαννης3 avatar
  Γιαννης3 17/05/2012 12:33:31

  πρεπει να σταματησουν τα αρθρα με αυτο το περιεχομενο,γραψτε για τα απιστευτα πραγματα που εχει μεσα το προγραμμα του Συριζα,ανεβαστε επιτελους την ομιλια του Σαμαρα σημερα,τα αρθρα αυτα θυμιζουν την επομενη των εσωκομματικων εκλογων,βαριδια-κιφηνες-τζακια κτλ.Επιπλεον το περιβοητο αρθρο των ΚΙΝΕΖΩΝ του ΣΟΥΝ ΤΣΟΥ ή κατι τετοιο δεν ξεχνουνται,ορισμενοι αρθρογραφοι εδω μεσα νομιζουν οτι εκφραζουν το συνολο των ΝΔημοκρατων ή οτι εχουν το αλαθητο του παπα......μονο η ΠΑΡΑΤΑΞΗ και η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ υπαρχουν και οχι τα προσωπα ξυπνηστε.......

 71. Βαγκούκος avatar
  Βαγκούκος 17/05/2012 12:34:20

  Επειδή δεν είναι η εποχή για μιζέρια και εκκαθάριση παλιών λογαριασμών.
  Πρέπει να κληθούν να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια της ΝΔ όλοι. Όλοι όσοι για προσωπικούς ή ιδεολογικούς λόγους παροπλίστηκαν ή έκαναν δικά τους κόμματα ή εντάχθηκαν σε άλλα. Ντόρα , Μάνος, Ανδριανόπουλος , Καρατζαφέρης , σε όλα τα στελέχη του Καμμένου που προέρχονται από την ΝΔ (όχι τον ίδιο γιατί δεν κάνει) ακόμα και ο Τζήμερος (δύσκολο) και πολλοί ακόμα . Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα , εκτός και αφήσουμε τους θολωμένους (ΣΥΡΙΖΑ) να μας οδηγήσουν στην Δραχμή και την καταστροφή.

  Επίσης το μήνυμα πρέπει να είναι σαφέστατο και όχι τα μπερδεμένα της προηγούμενης εκλογής.

  1. - Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να παραμείνει η χώρα στην ασφάλεια του ευρώ και θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπει το μνημόνιο και δεν θα μπορέσουμε να αλλάξουμε.
  2. - Ναι θα συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ αν απαιτηθεί για την χώρα.

  Τίποτα περισσότερο , τίποτα λιγότερο. Τα άλλα ας τα αφήσουμε στον Τσίπρα και τον Καμμένο , σ' αυτά είναι πιο πειστικοί από εμάς.

 72. Nikitas avatar
  Nikitas 17/05/2012 12:35:55

  Η Ντόρα είναι το μικρότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η ΝΔ πήρε μόλις 11.7% στους ψηφοφόρους ως 50 ετών; Και λιγότερο από 8% στους ψηφοφόρους 18-35 ετών; Εκεί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα κι εκεί ο οφείλει να εστιάσει άμεσα ο Σαμαράς.

  • Tonia G. avatar
   Tonia G. @ Nikitas 17/05/2012 15:16:08

   Νικήτα μπράβο. Το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει. Δυστυχώς πολλοί εδώ μέσα είναι απλά ακόλουθοι και κόλακες και σχόλια όπως το δικό σου δεν μπορούν ούτε να το μυριστούν όχι να το καταλάβουν. Η ουσία λοιπόν είναι ότι η σημερινή ΝΔ σε πολύ λίγο θα εξαφανιστεί διότι τους μόνους που πείθει είναι οι παροπλισμένοι και οι φτιαγμένοι της κοινωνίας. Στις δυναμικές ηλικίες είναι 4-5 κόμμα! Κι αντί η ηγεσία της ν΄ασχοληθεί σε αυτό κοιτάει να μαζέψει τους συνταξιούχους της πολιτικής παρακμής...

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Tonia G. 17/05/2012 17:29:18

    πολιτική πρόταση που δεν καταφέρνει να προσελκύσει νεους είναι καταδικασμένη να πεθάνει!
    γι΄αυτό σου λέω Τονια, η Ιστορία το θέλει να ξαναγεννηθει αυτή η παράταξη το βράδυ της 17 Ιουνίου!

 73. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 17/05/2012 12:36:17

  Aν δεν μας φάει η γκρίνια και δεν απειλούμε ότι θα φύγουμε εμείς που ψηφίσαμε ΝΔ, η συσπείρωση θα είναι μεγαλύτερη και η εκλογική δύναμη της ΝΔ θα διευρυνθεί.
  Επιμένω αν δεν αλλάξουν στάση αυτοί που στηρίζουν τον Σαμαρά, η μόνη περίπτωση είναι , η ΝΔ να βγει ενισχυμένη, από την επάνοδο όλων όσων έφυγαν.
  Προσωπικά δεν συμπαθώ όσους πριονίζουν το κλαδί , αλλά τώρα στα δύσκολα, θα συμμαχήσεις και με τον ¨διάβολο¨ (που λέει ο λόγος), προκειμένου ν΄αποτρέψεις να βγεί πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.
  Αν οι Ντορικοί και μετά την επάνοδο της Ντόρας, υπνομεύσουν εκλογικά τη ΝΔ, αυτό θα φανεί και θ΄αποδοκιμαστεί στη συνέχεια, άρα δεν θα υπάρχουν ερείσματα σε όσους σκοπεύουν με την υπονόμευση να κόψουν την δύναμη του Σαμαρά.
  Το θέμα είναι τι κάνεις τώρα, νομίζω ορθά ο Σαμαράς τους κάλεσε όλους, το θέμα είναι κατ΄αρχήν να κερδηθούν οι εκλογές και μετά τα υπόλοιπα...
  Πρώτα κοιτάς τον ¨εξωτερικό¨κίνδυνο και μετά πως θα λύσεις τυχόν εσωτερικά σου προβλήματα.
  Το μέγα και ολέθριο λάθος όμως είναι ν΄αποσύρουν την στήριξή τους οι φίλοι και οπαδοί του Σαμαρά. Τότε είναι σίγουρο ότι το κόμμα θα πέσει στα χέρια αυτών που δεν θέλουμε.
  Χωρίς φοβικότητες, με ξεκάθαρο στόχο στις εκλογές πρέπει να πορευθεί η ΝΔ, να πάρει ισχυρή εντολή από το εκλογικό σώμα, όχι για το καλό του Σαμαρά , της Ντόρας ή του οποιουδήποτε, αλλά για το καλό της χώρας.
  Όχι εσωστρέφεια τώρα, όχι φόβος, διακυβεύονται όλα τώρα!

 74. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 17/05/2012 12:37:42

  Πιστεύω ότι αυτή είναι μία θετική (αλλά όχι και ικανή από μόνη της) εξέλιξη εν όψει τών επόμενων εκλογών. Θα είναι ολοκληρωμένη και με την επάνοδο Μάνου και Καρατζαφέρη και γιατί όχι και τού Τζήμερου. Γιατί πρέπει επιτέλους να αποσαφηνισθεί το κατακερματισμένο εκλογικό τοπίο. Να ξέρει δηλαδή ο ψηφοφόρος ποιοί είναι οι από 'δώ και ποιοί οι από 'κεί.

 75. Βαγκούκος avatar
  Βαγκούκος 17/05/2012 12:37:55

  Να προσθέσω ένα ακόμα:

  3. Απέλαση όλων των παράνομων λαθρομεταναστών με συνοπτικές διαδικασίες και φύλαξη των συνόρων με ποινές σ' αυτούς που κάνουν ότι φυλάνε τα σύνορα και περνάνε όλοι.

 76. apos avatar
  apos 17/05/2012 12:38:59

  Μεϊμαράκης , Αβραμόπουλος , Σπηλιοτόπουλος , Δήμας , Κυριάκος .........Επιτέλους βγήκαν από την ναφθαλίνη , ανέλαβαν την επιτροπία του Σαμαρά και τον καθοδηγούν στον πάτο τον δυσθεόρατο . ΝΔ ΤΕΛΟΣ απ΄ ότι φαίνεται . ΖΗΤΩ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΑΦΘΑΡΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΝΕΕΣ ΛΑΟΠΡΟΒΛΗΤΕΣ ΙΔΕΕΣ ΑΡΧΗΓΟ (ΝΤΟΡΑ) ΤΟΥ ΑΠΟ........ΚΟΜΜΑΤΟΣ (Αγνώστου ονομασίας)

 77. Μπροστα και Δεξια avatar
  Μπροστα και Δεξια 17/05/2012 12:53:32

  Επειδη βλεπω πολλους να λενε οτι θελουνε μια ενωμενη Δεξια , να σταματησει η επελαση της Αριστερας , να αποτρεψουμε τον κ. Τσιπρα απο την εξουσια κτλ.
  Οσα λεμε τα πιστευουμε ομως ?Στα λογια καλοι ειμαστε , ομως μονο η Αριστερα εχει το θαρρος και το θρασος τοσα χρονια να κραζει ολους τους αλλους και μονο η Αριστερα συνεχιζει και τωρα και λεει ανοιχτα για "κυβερνηση Αριστερας".
  Θα παρουνε επιτελους ειδηση στην Ν.Δ. οτι πρεπει να προταξουνε το ιδεολογικο κομματι επιτελους ?Θα κανει η δεξια το Πατριωτικο της καθηκον , να σταματησει τον καλπασμο και τον κινδυνο της Αριστερας στην χωρα ?
  Εαν λοιπον απο την μια σε αυτην την κατασταση που ειμαστε , υπαρχει το ερωτημα να ειμαι 100% ευχαριστημενος με την Ν.Δ. η να θελω 100% να ΜΗΝ ερθει πρωτος ο ΣΥΡΙΖΑ , επιλεγω το δευτερο.
  Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα δικα μας.Η Ν.Δ. θα πρεπει να καλυψει το κενο το οποιο υπαρχει χρονια τωρα και να αποτελεσει την μεγαλη δεξια πατριωτικη παραταξη.Ο κ. Σαμαρας ξεκινησε ηδη αυτην την διαδικασια και πρεπει να την συνεχισει.Εχασε πολλους ποντους απο την συγκυβερνηση ομως ειχε βαλει πρωτα το πατριωτικο καθηκον και μετα το κομμα και τον εαυτο του , εν αντιθεση με πολλους αλλους.
  Αν θελουμε αυτους που το 2008 λεγανε οσα λεγανε τωρα να ερθουνε στην εξουσια , τοτε πραγματικα , ευθυνη θα εχουμε και εμεις διοτι δεν προσπαθησαμε προς την αλλη κατευθυνση.
  Η Ελλαδα βρισκεται στην κοψη του ξυραφιου , οσο δεν το βλεπουνε αυτο καποιοι , οσοι εκμεταλευονται με φθηνο λαικισμο την κατασταση , και οσοι εντος η εκτος Ν.Δ. εχουνε παλι την εντυπωση οτι θα μπασταρδεψουνε την ιδεολογια της , ας το ΠΑΡΟΥΝΕ ΕΙΔΗΣΗ πριν να ειναι αργα.
  Η Αριστερα παει ξεκαθαρα για μετωπικη επιθεση , και εμεις παλι θα κλειστουμε στο καβουκι μας και θα ξεχασουμε οτι ειμαστε δεξιοι ?Καντε το αυτο , και η ηττα θα ειναι πικρη και 100% σιγουρη.

 78. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 17/05/2012 13:12:10

  Πολλοί τελικά οί νεκροθάφτες τής Δημοκρατίας αλλά παρακαλώ πολύ κάποιος από όλους μας,νά ρίξη καί τήν τελευταία φτυαριά χώμα,στό μνήμα της!!!!!

  Αλληλούια!!!!!!!!!

 79. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 17/05/2012 13:37:32

  Το ξαναγράφω:

  Τώρα χρειάζεται συσπείρωση!

  Η επιστροφή των Ράλλη και Έβερτ είναι αυτή που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στον Τσίπρα.

  Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Χαζούλης 17/05/2012 15:31:32

   Το οτι τα ''Τσιπρακια'' εχουν μπει εδω μεσα και ειρωνευονται ακομα και νεκρους, δειχνει ποσο ''χαζουληδες'' θα ειμαστε ολοι οι Νεο-Δημοκρατες αν αρχισουμε να ασχολουμαστε αποκλειστικα με την ενδεχομενη επιστροφη οποιουδηποτε πρωην στελεχους της ΝΔ, και δεν δουμε τι μας περιμενει ως Ελλαδα αν βγει πρωτο κομμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξυπνατε γιατι.... ''Πισω απο τις λεξεις ερχεται ο ..Αλεξης''

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Μικρασιάτης 17/05/2012 17:30:54

    και πίσω από τη Ντόρα ο Χριστοφοράκος!!!

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Κατερινα 17/05/2012 22:50:25

     ας έλθει λοιπόν κι αυτός, είναι καιρός να απολογηθεί και στη δική μας δικαιοσύνη! εσένα γιατί σε χαλάει τέτοια προοπτική? φοβάσαι κάτι?

 80. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 17/05/2012 13:41:42

  Λένιν.
  (απαντώντας σέ κατηγορίες επικριτών του).

  ## Μάς κατηγορούν ότι τότε τάζαμε λαγούς μέ πετραχείλια καί τώρα δέν τηρούμε τίς υποσχέσεις μας.Αλλά τότε σκοπός μας ήταν ή επανάσταση.Γίνεται επανάσταση χωρίς χωρίς νά δινουμε αφειδώς υποσχέσεις;;;Τώρα είμεθα εξουσία καί τά πράγματα άλλαξαν.
  (.....)
  Οί κομμουνιστές πρέπει νά ξέρουν άν είναι αναγκαίο νά κάνουν κάθε ελιγμό καί κάθε στρατήγημα,σά συγκαλύπτουν τήν αλήθεια,νά χρησιμοποιούν παράνομες μεθόδους.
  (.....)
  ΗΘΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ##.


  Ξυπνήστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεέ!!!!!!!!!!!!!

 81. Λ.Υ. avatar
  Λ.Υ. 17/05/2012 13:44:09

  Εγώ, εδώ και 22 χρόνια λεω και γράφω τη γνώμη μου, οταν μου το επιτρέπουν.
  Διαβαζω - ακούω και των αλλουνών τη γνώμη.

  Διαβάζοντας αυτο εδώ το νήμα, ενα καταλαβα.

  Το πολιτικό προσωπικό στην Ελλάδα δεν ανανεώνεται,
  αντλείται από τα πιο υποβαθμισμένα και ανυπόληπτα κοινωνικά στρώματα
  γόνους, επιγόνους , εγγονούς, δημοσυντήρητων επαγγελματιών της πολιτικής,
  η δε ψήφος των πολιτών είναι παγιδευμένη σε επιλογές ντροπής ή απελπισίας.

  Επιστρεφουν στην κεντρικη πολιτικη σκηνή αυτοι...
  που τη προηγούμενη μερα καταδίκασε ο λαός.

  Επιτέλους,
  ποιος αποφασίζει και κανει κουμάντο σ' αυτό το τόπο;

 82. firiki2010 avatar
  firiki2010 17/05/2012 13:45:51

  Τα δημοφιλέστερα άρθρα και με διαφορά όσα ασχολούνται με την Μπακογιάννη. Πολύ στην ομφαλοσκόπηση δεν το ρίξαμε; Ο ουρανός εν τω μεταξύ βρέχει Συριζαίικη ανοησία.

 83. Βαγκούκος avatar
  Βαγκούκος 17/05/2012 13:54:22

  Μήπως ο Κ. Καραμανλής πρέπει να επανέλθει δριμύτερος (όχι αναγκαστικά σαν αρχηγός) και να ανέβει στα μπαλκόνια; Καλές οι δηλώσεις αλλά φάνηκε ότι δεν είναι αρκετές.....

 84. Βασίλης Γκιώνης avatar
  Βασίλης Γκιώνης 17/05/2012 13:56:22

  Η "λύση" στα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας προφανώς δεν είναι η Ντόρα πάντως είναι σαφέστατα μεγαλύτερη βοήθεια από τον Κικίλια και το υπόλοιπο "νέο αίμα" των σαμαρικών υποψηφίων που έφεραν στο κόμμα μόνο τις ψήφους των συγγενών τους πρώτου βαθμού...

 85. NONOS avatar
  NONOS 17/05/2012 13:59:41

  ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΟΙ ΜΙΚΡΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ Η ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΕΝΘΕΝ ΚΑΚΕΙΘΕΝ .ΟΙ ΩΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΜΟΥΡΜΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΜΙΞΟΚΛΑΨΟΥΡΙΣΜΑΤΑ. ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΞΙΟΙ ΕΝΩΘΗΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ-ΒΙΤΣΙ ΟΣΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΙ ΑΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ......ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΦΤΑΝΕΙ Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΙΑ ΜΗ ΤΡΩΓΩΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ...ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ.....

 86. yiannis avatar
  yiannis 17/05/2012 14:05:13

  Λυπάμαι αλλά δεν μάθαμε τίποτα από την ήττα της 6ης Μαίου. Αυτά που διακυβεύονται τον Ιούνιο είναι τόσο σοβαρά που είναι αστείο και ηλίθιο να θέτουμε ως κριτήριο την παρουσία ή όχι της Ντόρας στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο αγώνας να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ της μαζικής νομιμοποίησης μεταναστών, των κουκουλοφόρων, της τάσης να οδηγηθεί και να θυσιαστεί η Ελλάδα αρκεί να χτυπηθεί ο καπιταλισμός και η ευρωζώνη και της γενικότερης αντεθνικής του στάσης είναι ιερός. Και στους αγώνες και τις μάχες κάνεις συμβιβασμούς σε δευτερεύοντα ζητήματα για να νικήσεις στο πρωτεύον. Λυπάμαι τρώμε μόνοι μας τις σάρκες μας.
  Πολύ περισσότερο που οι ψηφοφόροι της ΔΗΣΥ (συναισθηματικοί ψήφοι με τοπικιστικά χαρακτηριστικά) και της ΔΡΑΣΗΣ (καθαρά φιλελεύθεροι ψήφοι) αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη ΝΔ, αθροιζόμενοι υπερβαίνουν το 3% με άνεση μπορεί και το 4% και δεν θα ψηφίσουν ΝΔ χωρίς συμφωνία κορυφής.
  Ας σοβαρευτούμε λοιπόν και ας κοιτάξουμε το δάσος και όχι το δέντρο.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ yiannis 17/05/2012 17:33:16

   αντε και το 18,85% το έκανες 22,85%, αντε 24%, αντε 25%, άντε 26% !!!
   τι να το κάνεις;

 87. Taral21 avatar
  Taral21 17/05/2012 14:09:47

  Ναι ναι, να γυρίσει η Κυρία "βάζω τρικλοποδιές στους από πάνω μπας και γίνω αρχηγός". Δεν μας σώζει τίποτα τελικά, πελαγοδρομούμε επειδή πήρε ο Συριζα 17% κι εμείς 19% και δεν ξέρουμε πως να αντιδράσουμε. Ο κόσμος δεν ψήφισε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να ψηφίσει κάτι άλλο, ψήφισε συριζα, όχι γιατί πίστεψε πως θα μας σώσει, αλλά επειδή ήθελε να τιμωρήσει τα κόμματα εξουσίας. Θες πίσω τους ψήφους σου; πείσε πως όντως θέλεις "να τα αλλάξεις όλα" και δείξε τον δρόμο μπροστά! Το να πάρεις πίσω στο κόμμα πρόσωπα που κι αυτά τιμωρήθηκαν από τον λαό, μόνο κακό θα σου κάνει.

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ Taral21 17/05/2012 14:35:38

   Η Ντόρα πήρε περισσότερους σταυρούς μόνη της από οτι όλοι οι "σαμαρικοί" μαζί στη Β' Αθηνών... Συνεπώς ποιόν τιμώρησε ο κόσμος;;; Οποιοσδήποτε μπορεί να φέρει στο κόμμα έστω και τη δική του ψήφο είναι καλοδεχούμενος!

   • Taral21 avatar
    Taral21 @ Βασίλης Γκιώνης 17/05/2012 14:40:49

    Αυτούς που την ψήφισαν μπορείς να τους μετρήσεις, αυτούς που δεν την θέλουν μπορείς; Καλοδεχούμενη για σένα, να μείνει εκεί που είναι για μένα. Πιστεύω κι εσύ κι εγώ το καλό της ΝΔ θέλουμε, έχουμε άλλες απόψεις όμως και ευτυχώς που υπάρχει χώρος να μπορούμε να τις εκθέτουμε!
    Ευχαριστούμε το antinews γι αυτό!

    • Βασίλης Γκιώνης avatar
     Βασίλης Γκιώνης @ Taral21 17/05/2012 15:07:00

     Taral,

     οπωσδήποτε δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα...
     Γράφεις εάν μπορώ να μετρήσω αυτούς που δεν την θέλουν. Μετρώ λοιπόν να μετρήσω και βλέπω το ντροπιαστικότερο εκλογικό ποσοστό που πήρε ποτέ η Ν.Δ....

 88. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 17/05/2012 14:31:42

  Μήπως, λέω, μήπως πολλοί σαμαρικότεροι του Σαμαρά οφείλουν να πάψουν να συμπεριφέρονται με λογική συριζαίϊκων συνιστωσών;
  Εκτός κι αν επιθυμούν διακαώς να πάρουν τη θέση τους ως μόνιμα βολεμένοι διαμαρτυρόμενοι. Αυτή την εντύπωση δίνετε.
  Μαξιμαλιστικές λύσεις δεν υπάρχουν.
  Πάρτε το χαμπάρι.
  Δεν είμαστε όλοι ντε και καλά κομματάνθρωποι ούτε των εύκολων λύσεων που μεταφέρουν τα βάρη στους άλλους.
  Μέχρι πριν λίγες μέρες φωνάζατε για όσους δίνανε "ψήφο οργής". Πόσο διαφέρει η τωρινή συμπεριφορά σας;
  Έτσι εύκολα λιποψυχείτε;
  Θέλει ΑΡΕΤΗ και ΤΟΛΜΗ η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  και κυρίως ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΑΥΤΩΝ

 89. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΜΟΓΛΟΥ 17/05/2012 14:38:15

  Συμφωνῶ ἀπολύτως μὲ τὸν συγγραφέα.

  Γιὰ μένα ἀρκεῖ νὰ ἐμπιστεύομαι τὸν ἀρχηγό μας καὶ νὰ τὸν ξαναψηφίσω. Θέλουμε ὅμως τέτοιους ψηφοφόρους, δηλαδὴ ψηφοφόρους ποὺ ψηφίζουν θυμικά; Ὁ Ἐλύτης τοῦ Σαμαρά αὐτὸ θέλει; Νὰ ψηφίζουμε χωρίς πολιτικὸ ΛΟΓΟ;

  Ὁ ἀγαπητὸς καὶ συμπαθητικὸς Φαήλος πολλὲς φορὲς προσπερνάει τὰ πολιτικὰ ἐπιχειρήματα καὶ κάνει ἔκκλησιν νὰ ἐμπιστευτοῦμε τὸν ἀρχηγό. Νομίζω ὅτι ὁ στόχος μας δὲν εἶναι ὁ Σαμαράς νὰ γίνῃ πρωθυπουρὸς, ἀλλὰ νὰ κάνῃ αὐτὰ ποὺ ὑποσχέθηκε ὅταν τὸν ἐγκλέγαμε μὲ τὴν καρδία μας γιὰ πρόεδρο.

  Μὲ τὴν πνευματικὴ ὁμάδα τῆς κ. Μπακογιάννης θὰ νὰ τὰ ἐφαρμόσῃ αὐτά;

  Μὲ τὰ βιβλία τῆς πρ. ὑπουργοῦ κ. Μαριέττας ("συνωστισμός") θὰ νὰ τὰ ἐφαρμόσῃ αὐτά;

  Μὲ τὶς θεωρίες τοῦ κ. Σπηλιοτόπουλου θὰ νὰ τὰ ἐφαρμόσῃ αὐτά;

  κ.ἄ.

 90. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 17/05/2012 14:44:47

  Ενόσω κάποιοι ασκούνται στην πρακτική αριθμητική για να δουν αν βγαίνουν τα κουκιά με την αναπαλαίωση που επιχειρείται:

  -Η κοινωνία, και ιδιαίτερα οι νέοι, δηλαδή το πιο δυναμικό της κομμάτι, έχει φύγει 10 χρόνια μπροστά από τους παλαιοκομματικούς μικροϋπολογισμούς.

  -Οι νέοι ψηφοφόροι γελάνε με τις τσιριμόνιες των δεινοσαύρων που επιθυμούν να πουλήσουν το κορμί τους για το καλό της πατρίδας, ενώ κανείς δεν τους το ζήτησε.

  -Το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. έφθασε προχθές (9 ημέρες ΜΕΤΑ τις εκλογές) στις θυρίδες των βουλευτών.

  -Η εποχή της παντοδυναμίας της εικόνας είναι πολύ σκληρή με όσους επιμένουν να μιλάνε και να φέρονται σαν να είμαστε ακόμη στο 1980-1990.

  -Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα αποδεικνύονται κενά περιεχομένου, πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα, χάρις στο διαδίκτυο.

  -Ο τρόμος του πρώτου κόμματος, που, λίγο πριν τον επαναληπτικό, έχει ουσιαστικά αναγνωρίσει τον αντίπαλό του ως τον μελλοντικό νικητή, δίνει σαφή μηνύματα στους αναποφάσιστους.

  -Η τραγική ένδεια αξιόλογων στελεχών (ενώ η Ελλάδα διαθέτει, σύμφωνα με τις γνώμες ελλήνων και ξένων, εντυπωσιακό ανθρώπινο δυναμικό), φανερώνει αδυναμία της ηγεσίας να εμπνεύσει και να ελκύσει νέους συνεργάτες.

  -Η απόγνωση για αυτά που ζει ο κόσμος σήμερα, η αγωνία και ο φόβος του για το αύριο ακυρώνουν τις επικλήσεις για παραταξιακό πατριωτισμό.

  Προφανώς αυτά και άλλα παρόμοια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με την επιχειρούμενη επανασύνδεση των φεουδαρχών της παράταξης ...

  • intruder avatar
   intruder @ Γιάννης Καλαματιανός 17/05/2012 15:58:02

   Ετσι είναι.

 91. Γραικός avatar
  Γραικός 17/05/2012 15:04:09

  Αν συνεχίσετε αυτό το αντιμνημονιακό τροπάρι μόνο ο Σύριζα θα βγει κερδισμένος. Τι νομίζετε ότι μπορείτε να ανταγωνιστείτε το Σύριζα σε αντιμνημονιακότητα;

  Συνεχίστε έτσι να πετάτε λάσπη μεταξύ σας. Βοηθάτε την πατρίδα.

  Όταν βγήκε ο Σαμαράς μετά τις εκλογές και μίλησε για επανασυσπείρωση του κεντροδεξιού μετώπου, γιατί το έκανε αυτό; Δεν καταλαβαίνετε την κρίσιμότητα των στιγμών;

  Επιχειρήματα ότι στην πολιτική 1+1 δεν κάνει 2 είναι σοβαρό, και είναι το μόνο που χρείαζεται σκέψη και μελέτη στην παρούσα φάση.

  Όλα τα άλλα, έχθρες και μίσοι του παρελθόντος δεν βοηθούν, όχι την παράταξη πια, αλλά τη χώρα.

  Το μόνο ερώτημα είναι πως θα καταφέρουν οι:
  ΝΔ, ΔΡΑΣΗ, ΔΥ.ΣΗ και ΛΑΟΣ να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψήφους με τρόπο που να μεταφράζονται σε έδρες.

  • Taral21 avatar
   Taral21 @ Γραικός 17/05/2012 15:16:29

   Αυτή τη στιγμή χαμένος ο συριζα θα βγει που τα στελέχη του έχουν πάρει φόρα και με τον αέρα του ποσοστού τους, λένε ότι τους κατέβει. Άλλοι μιλάνε για καταγγελία, άλλοι για διαπραγμάτευση κι άλλοι για δραχμή. Ο Τσίπρας εχθές δήλωσε πως υπάρχουν πολλές συνιστώσες στο κόμμα του και πως καλό είναι που όλοι έχουν την άποψη τους, σε αυτό πάνω πρέπει να στηριχθεί η πολεμική μας και στο τι γραμμή τελικά θα εφαρμοστεί από τον συριζα σε Εθνικά θέματα, θέματα παιδείας, μεταναστευτικό κλπ.

   Τα δικά μας τα αλάνια το μόνο που κάνουν είναι να απαντούν στις προκλήσεις του συριζα αντί να προκαλούν αυτοί και να επιμένουν σε καθαρές απαντήσεις από εκπροσώπους που ο καθένας έχει και διαφορετική άποψη. Έτσι θα καλλιεργήσουμε τον σπόρο της αμφιβολίας στους ψηφοφόρους για το τι μπορεί να σημάνει μια τυχόν νίκη του συριζα στις επερχόμενες εκλογές. Αλλά είπαμε όποιος έχει χεσ...η την φωλιά του........

 92. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 17/05/2012 15:09:23

  Πρίν απο λίγο ο Μανόταυρος δήλωσε οτι

  Πρέπει ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΔΡΑΣΗ -ΝΤΟΡΑ να γίνουν ένα κόμα με αξιόπιστη????? Ηγεσία........

  Σε διαφορετική περίπτωση θα κερδίσει ο Τσίπρας......................

  Οπότε καταλαβαίνετε τί ετοιμάζουν οι ΝτοροΜάνοι (Μαζί με τα καλόπαιδά τους ......Μιλτο-Αρη-Κυριάκο-Κωστή....) το βράδυ της 17 Ιουνίου στον ΣΑΜ και την ΝΔ.................

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ ΕΛΛΗΝ 17/05/2012 15:45:02

   Αρκετα με τη μελλοντολογια. Αφου τοσοι πολλοι εδω μεσα εχετε τοσο ...μεγαλη αγαπη στη Ν.Δ και στον Αντωνη Σαμαρα, καντε οτι ειναι δυνατον να γινει Πρωθυπουργος στις 17 Ιουνιου, και αστε τις πολλες φιλοσοφικες αναζητησεις γιατι την 18-η Ιουνιου θα ξυπνησετε με Τσιπρα και ΣΥΡΙΖΑ κυβερνηση, και τοτε game over.

 93. Αριστερός Πατριώτης avatar
  Αριστερός Πατριώτης 17/05/2012 15:39:44

  Φόρο 1% επί του τζίρου όλων των επιχειρήσεων θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ...
  αντί να αναδείξετε αυτό το θέμα χτυπιέστε σαν τα χταπόδια μεταξύ σας...
  επιτέλους παιδιά ομοψυχία.
  το λινκ και το βίντεο εδώ
  http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=198047

 94. paulos1951 avatar
  paulos1951 17/05/2012 15:50:12

  Η επάνοδος της Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία δεν μας βρίσκει σύμφωνους
  και για πρώτη φορά θα αναγκαστούμε να μην ψηφήσουμε το κόμμα που αγαπήσαμε και μας αντιπροσωπεύει, τη ΝΔ
  Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτεί ο Πρόεδρος κ. Σαμαράς;

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ paulos1951 17/05/2012 17:59:15

   ΕΣΥ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ.

  • Βασίλης Γκιώνης avatar
   Βασίλης Γκιώνης @ paulos1951 17/05/2012 18:34:08

   Αγαπητέ Παύλο, για σένα το δίλημα είναι:
   θέλεις νικητή το κόμμα που αγάπησες (όπως λες) με το Σαμαρά πρωθυπουργό και τη Ντόρα σε κάποιο υπουργείο ή θέλεις τον Τσίπρα πρωθυπουργό με υπουργούς την Αλ Σαλεχ, τον (στο μεταξύ ελληνοποιημένο) πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας κ.λ.;;;;;;

   • romeo avatar
    romeo @ Βασίλης Γκιώνης 17/05/2012 19:41:40

    Γιατί κάποιο υπουργείο; Και ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, ένα τριαντάφυλλο είχε πάρει... Λοιπόν; Γιατί κάποιο υπουργείο η D;

    • android.K. avatar
     android.K. @ romeo 17/05/2012 19:46:25

     θα την δείτε χαλίφη στη θέση του χαλίφη!
     το λιγότερο υπουργό εξωτερικών!
     αλλά γιατί κάνουμε σενάρια θερινής νυκτός;
     δεύτερο κόμμα θα είναι η ΝΔ της Ντόρας!!!

 95. Dimitris avatar
  Dimitris 17/05/2012 15:51:52

  Μη λειτουργείτε διχαστικά. Ξυπνήστε. Ας κρατήσουμε τα κόμπλεξ και την κακία για τον εαυτό μας και ας δώσουμε στην παράταξη και στην πατρίδα ότι καλύτερο έχουμε. Η Ντόρα θα βοήθησει. Κάτι Στρατούληδες και Λαφαζάνηδες θα τους "χορέψει" καλά στα παράθυρα. Επιτέλους. Όλοι πρέπει να βοήθησουμε.

 96. Κώστας Θ. avatar
  Κώστας Θ. 17/05/2012 16:47:28

  Zω στο εξωτερικό και σε υποτίθεται "φιλικό" περιβάλλον. Αν βλέπατε πως μιλούν για τους Έλληνες, θα καταλαβαίνατε πόσο ασήμαντη και μικρόψυχη είναι η συζήτηση που κάνουμε.

 97. ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
  ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 17/05/2012 16:59:59

  Δεν θέλω ούτε να τη βλέπω. Ομως αυτές τις κρίσιμες ώρες χρειάζεται περίσκεψη και πειθαρχία στις αποφάσεις της παράταξης. Εξάλλου, ο Σαμαράς είναι ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ πρόεδρος της ΝΔ , απευθείας από τη βάση και η Ντόρα αποτυχούσα σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτήν των εσωκομματικών εκλογών και αυτήν των εθνικών εκλογών. Οπερ έδει δείξαι.

 98. dim avatar
  dim 17/05/2012 17:02:27

  Ο Σύριζα είναι σταθερά πρώτος στις δημοσκοπήσεις, και εδω ασχολούμαστε με τα προσωπικά του καθενός. Καταλάβετε το κύριοι. Σε αυτή τη μάχη δε χωράνε προσωπικά αισθήματα, και προσωπικές κόντρες. Αυτά θα τα αφήσουμε για την ώρα στην άκρη γιατί καμία ψήφος πλέον δεν περισσεύει.

  Διαβάζω συνέχεια εδώ ότι με τη Ντόρα πχ θα προστεθεί 2,6% και θα φύγει το 6%.....Ας μου πει κάποιος γιατί ενώ θα προστεθούν 2, θα φύγουν 6? Ποιος άνθρωπος που έχει σώας τα φρένας, και ψήφισε ΝΔ πριν 10 μέρες, δε θα ψηφίσει τώρα? Πάτε καλά? Έχετε καταλάβει τι θα σημάνει να χαθεί η πρώτη θέση έστω και για μια ψήφο? Σοβαρευτείτε όσο είναι καιρός και μην πετάτε πράγματα που δε στέκουν….

  Οι 6 αυτοί δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα, του ιστορικού, και με 14 μονάδες κάτω παρακαλώ, χαμηλού της ΝΔ? Ο Σαμαράς δεν παραμένει αρχηγός της παράταξης αυτής, ή μου διαφεύγει κάτι? Αυτό το 6% δε στήριξε με την επιλογή του το Σαμαρά? Δεν αποδέχθηκε τη προτροπή του ηγέτη του "Εμπιστευτείτε με"?

  Αν λοιπόν ο Σαμαράς κρίνει ότι σε αυτή τη μάχη δε περισσεύει κανένας, γιατί πλέον το διακύβευμα είναι ιστορικό και τεράστιο, ξαφνικά αυτοί οι 6, θα του γυρίσουν την πλάτη? Θα σταματήσουν να τον εμπιστεύονται πια?

  Ο Σαμαράς ξέρει πια ότι η πρωτιά θα παιχθεί κοντά στο 30%. Μόνος του δοκίμασε, έκανε έναν δυνατό προσωποκεντρικό αγώνα, και ενώ όλοι ελπίζαμε για ένα 30% και πάνω, πήρε το απογοητευτικό 18,9%. Τώρα τι πρέπει να κάνει δηλαδή? Να κατέβει πάλι μόνος του? Και αν για ένα 2-3% περάσει η εξουσία στην σκληρότερη μορφή της Αριστεράς που έχει γνωρίσει ο τόπος (άκρατος κρατισμός στα όρια του κομμουνισμού, υπεράσπιση κουκουλοφόρων και λαθρομεταναστών κλπ. κλπ), δε θα χρεωθεί μετά στο Σαμαρά ότι δεν έκανε τιποτα για να το αποτρέψει αυτό? Δε θα χρεωθεί στο Σαμαρά ότι υπο τη δική του ηγεσία «κατάφερε» να ανεβάσει στην εξουσία την άκρα αριστερά? Πείτε μου σας παρακαλω, ποιος σώφρων άνθρωπος που ανήκει στο 18,9%, θα συμβάλλει τώρα με τη αλλαγή της ψήφου του στο να ανέβει στην εξουσία ο Σύριζα??

  Και είναι προφανές ότι το 2,6% της Ντόρας δε φθάνει. Χρειάζεται και το 2,9% του Καρατζαφέρη, και το 2,2% του Τζήμερου, και το 1,8% του Μάνου, για να μην το πάω και πιο πέρα και πω και για ποσοστά που μπορεί να έρθουν και από συμφωνία με το μπλοκ των κεντρώων μεταρρυθμιστών. Χρειάζεται και ο ψηφοφόρος που από αντίδραση ψήφισε ΑΝΕΛ ή ΧΑ, να καταλάβει ότι πλεον τα πράγματα σοβάρεψαν. Δε μπορεί πχ κάποιος που πραγματικά πιστεύει ότι οι λαθρομετανάστες είναι τεράστιο πρόβλημα να ψηφίσει ξανά Χρυσή Αυγή. Γιατί με τη ψήφο του αυτή θα πετύχει ακριβώς το αντίθετο. Θα συμβάλλει στην άνοδο στην εξουσία αυτής της δύναμης που ως κύριο μέλημα της θα είναι η ελληνοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών.

  Το δίλημμα είναι ξεκάθαρο, θα συγκρουστούν πλέον δυο εντελώς διαφορετικές κοινωνικο-πολιτικό-εθνικό-οικονομικές αντιλήψεις, και τα διλήμματα που θα τεθούν θα είναι τα εξής:

  Επανδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου και παραμονή στη ευρώ ή ακύρωση του μνημονίου και επιστροφή στη δραχμή?

  Αποφασιστική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, ή αθρόες ελληνοποιήσεις λαθρομεταναστών από τους υπερασπιστές των κουκουλοφόρων και της Υπατίας?

  Σθεναρή υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων (Σκόπια, Κυπριακό, ΑΟΖ κλπ.) ή παράδοση της χώρας σε αυτούς που πιστεύουν ότι τα Σκόπια είναι Μακεδονία, το αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, και το σχέδιο Ανάν ήταν καλό για τη Κύπρο?

  Προάσπιση θεσμών που είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την ελληνική κοινωνία (οικογένεια, εκκλησία κλπ) ή επιλογή πολιτικών που αποδυναμώνουν τους θεσμούς αυτούς?

  Και σε αυτά τα διλήμματα δε περισσεύει κανένας ψήφος, ούτε των εκπροσώπων της φιλελεύθερης πτέρυγας, ούτε των εκπροσώπων της πατριωτικής δεξιάς.

  Είναι δυνατόν ο φιλελεύθερος να απέχει από τη συστράτευση αυτή? Για να δει μετά να εφαρμόζεται στη χώρα του αυτό που κυρίως απεύχεται? Άκρατος Κρατισμός και διεθνής απομόνωση της χώρας του….

  Και είναι δυνατόν ο ψηφοφόρος της πατριωτικής δεξιάς να απέχει από τη συστράτευση αυτή? Για να δει μετά κι αυτός να εφαρμόζεται στη χώρα του αυτό που κυρίως απεύχεται? Παράδοση άνευ όρων των εθνικών θεμάτων της πατρίδας του, και αλλοίωση της εθνογραφικής και πολιτισμικής σύνθεσης της….

  Για αυτό σας λέω, μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη του λαϊκισμού, που ηχεί πάντα ευχάριστα στα αυτιά ενός ταλαιπωρημένου λαού. Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο αριστερός λαϊκισμός είναι η ενότητα της φιλελεύθερης – πατριωτικής – φιλοευρωπαϊκής κεντροδεξιάς.

  Όλοι μαζί μπορούμε. Ή ενωνόμαστε ή χανόμαστε...Ή αφήνουμε στην άκρη τις προσωπικές μας διαφορές και παλεύουμε για το καλό του έθνους, ή παραδίδουμε τη χώρα στο Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, των κουκουλοφόρων, της Υπατίας, και της εθνικής μειοδοσίας...

 99. rasputin avatar
  rasputin 17/05/2012 17:08:36

  Δηλαδή ρε παιδιά όλα τα άλλα τα έχουμε καταπιεί εδώ και τόσο καιρό και θα κολλήσουμε στην Ντόρα; Δεν έχω αντιρρήσεις σε όσα της καταλογίζετε , ούτε θα την αγιοποιήσω , αλλά είναι τόσο ισχυρός λόγος για να μην ψηφίσει κανείς σε αυτήν την χρονική συγκυρία ;
  Ή νομίζετε ότι θα έχει τόση δύναμη όπως παλιά μέσα στο κόμμα; Με κατεβασμένα αυτιά γυρίζει κι αυτή .
  Όσο για την άποψη ότι η ΝΔ θα θεωρηθεί πλέον μνημονιακό κόμμα , με συγχωρείτε αλλά αυτό έχει συμβεί προ πολλού , γι' αυτό και ήρθε το 18% .

  Όμως , επειδή πολύς κόσμος πλέον έχει καταλάβει (μετά τις τούμπες Τσίπρα , Καμμένου) ότι κανένα κόμμα δεν θα καταγγείλει κανένα μνημόνιο , αλλά στην καλύτερη θα το επαναδιαπραγματευθεί/επανεξετάσει/αναθεωρήσει κλπ. απομένει στον Σαμαρά να αποδείξει ότι αυτός έχει το πιο ρεαλιστικό και προγραμματισμένο τρόπο να το επιτύχει .

  Γενικότερα , το άρθρο του factorx με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο . Ας μου το επιτραπεί όμως να το προεκτείνω λίγο :
  Δεν είναι θέμα προσώπων , είναι θέμα πολιτικής . Εάν η ΝΔ δεν έχει σταθερό και ξεκάθαρο λόγο , όπως συνέβη στην προεκλογική περίοδο της 6/5 (τώρα τα πάει καλύτερα νομίζω) , θα υποστεί ήττα είτε με Ντόρα , είτε χωρίς .
  Εάν αντιθέτως καταφέρει να πείσει ότι προσφέρει παραμονή στο ευρώ , συν ελπίδα ανάπτυξης , συν δικαιότερη εφαρμογή των όποιων μέτρων , αυτή η πολιτική ατζέντα θα υπερκαλύψει την παρουσία της όποιας Ντόρας .

  Τέλος , ως προς την εκλογική επιρροή , υπήρχαν 2 επιλογές :
  - να αφήσουν να εξελιχθεί μία συμμαχία Ντόρας - Μάνου που εκτός απροόπτου θα τους οδηγούσε στην Βουλή με ένα ποσοστό πιθανόν γύρω στο 3,5% , που για τις 17/6 μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά κρίσιμο ποσοστό .
  - να πάρουν το 2,5% μασίφ (ούτε πάνω , ούτε κάτω) της Ντόρας , επιδιώκοντας φυσικά , με δεδομένη την πόλωση , να τραβήξουν και πολλούς από το 1,8 που πήρε ο Μάνος , ο οποίος δεν έχει πιθανότητα εισόδου στην Βουλή μόνος του .

  Η εκτίμησή μου είναι ότι ποτέ δεν ήθελε τον παλαιολιθικό Μάνο ο Σαμαράς . Μόνο την Ντόρα θέλανε, για να σπάσουνε την έτοιμη συμμαχία τους και να κουρσέψουνε και τους ψήφους του Μάνου .
  Για να λέμε την αλήθεια , ο πραγματικά ζημιωμένος είναι αυτός , ο οποίος τρέχει τώρα να παρακαλέσει το ΠΑΣΟΚ (έλεος) . Η Ντόρα τον έκανε σκαλοπάτι για να
  διαπραγματευθεί την επιστροφή της .
  Έτσι είναι η πολιτική . Και ο Τσίπρας συναντήθηκε με τους Οικολόγους μέσα στις διερευνητικές , αλλά τώρα δεν τους προτείνει κοινή εκλογική κάθοδο . Γιατί το έκανε; Απλά για να δημιουργήσει μια θολή εικόνα και να τους πάρει ψήφους...

  • κωλοτουμπες γυριστες avatar
   κωλοτουμπες γυριστες @ rasputin 17/05/2012 19:51:26

   "Εάν αντιθέτως καταφέρει να πείσει ότι προσφέρει παραμονή στο ευρώ , συν ελπίδα ανάπτυξης , συν δικαιότερη εφαρμογή των όποιων μέτρων , αυτή η πολιτική ατζέντα θα υπερκαλύψει την παρουσία της όποιας Ντόρας"

   περισσότερο από ποτέ στοιχειώνει αυτή την ερώτηση με ποιους;
   από όπου και να το πιάσουμε το θέμα των προσώπων περισσότερο από ποτέ όζει!!!!

 100. αυτόχειρ avatar
  αυτόχειρ 17/05/2012 17:09:48

  Δεξιά είναι η παράταξη που αξιοποιώντας τους λίγους γνωστούς ωφελεί τους πολλούς άγνωστους (και όχι το αντίθετο)... μέσα σε μία ασφαλή ΕΛΛΗΝΙΚΗ πατρίδα. Αυτές οι εκλογές δεν πρόκειται να λύσουν τους ορισμούς των παρατάξεων.

 101. Βαγκούκος avatar
  Βαγκούκος 17/05/2012 17:16:39

  Υπάρχει ένα σοβαρό μειονέκτημα για την ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ) και πλεονέκτημα για τους υπόλοιπους που δεν ξεπερνιέται με κανένα τρόπο. Είναι όλοι αυτοί που καταστραφήκανε οικονομικά (άνεργοι , νέοι , χαμηλόμισθοι ιδ. τομέα κλπ) που δεν έχουν να χάσουν τίποτα και θα το ρίξουν στο Σύριζα. Αυτοί δεν πείθονται με τίποτα και είναι πάρα πολλοί....

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Βαγκούκος 17/05/2012 23:18:32

   λάθος, έχουν πάρα πολλά να χάσουν αν κυβερνήσει ο Σύριζα, με τη δηλωμένη και καταφανή προτίμηση στον κρατισμό - εφόσον λεφτά ΔΕΝυπάρχουν για διορισμούς, δεν θα έχουνε καν την ελπίδα να περιμένουν την αναστροφή του οικονομικού κλίματος μέσω ανάπτυξης.

 102. bird avatar
  bird 17/05/2012 17:27:54

  Όσοι δεν πήγαν να ψηφίσουν τη ΝΔ στις 6 Μαιου έφεραν την Ντόρα στο κόμμα. Όσοι δεν παν να ψηφίσουν στις 17 Ιουνίου ΝΔ θα φέρουν στην Κυβέρνηση τον Τσίπρα και στην προεδρία της ΝΔ τη Ντόρα. Και αυτό αποκλείεται να είναι καλύτερο από πρωθυπουργό Σαμαρά, έστω με τη Ντόρα στη ΝΔ.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ bird 17/05/2012 17:42:02

   οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν σοφά πράγματα: ουδέν κακόν αμιγές καλού!
   αν το βράδυ της 17ης Ιουνίου έρθει ο Τσιπρας στην κυβέρνηση, ο Σαμαρας αλλά και η Ντόρα θα είναι πλέον παρελθόν για τη ΝΔ!!!

   • bird avatar
    bird @ Κατερινα 17/05/2012 17:46:24

    Αν κυβερνήσει ο Τσίπρας θα είναι η Ελλάδα παρελθόν.

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ bird 17/05/2012 18:05:49

     δεν είμαι υποστηρικτης του Τσιπρα αλλά μου αρέσει να βλεπω τον αντιπαλο καθαρα και οχι μεσα πο κομματικα γυαλια!
     έτσι θεωρω οτι έχω πιθανότητες να τον κερδίσω!
     ο Τσίπρας λοιπόν θα μεταλλαχθει σε ένα κόμμα τύπου ΑΚΕΛ που θα σαρώσει όλο τον αριστερό χώρο!το Πασοκ θα συμπιεστει μεχρις πληρους αφανισμου καπου στο κέντρο,
     και η Ν.Δ αφου χάσει το βράδυ της 17ης Ιουνίου θα αναγεννηθει σε ενα μεγάλο λαικο πατριωτικο δεξιο κομμα με νεα και αφθαρτα πρόσωπα!

     (να τα ξαναπούμε μετα τις 17/6!!)

     • airman avatar
      airman @ Κατερινα 17/05/2012 18:15:29

      ''το βράδυ της 17ης Ιουνίου, μη γελιέστε!
      κανείς δεν θα γελάει!
      τογραψα και παραπάνω!
      αν χάσει ο Σαμαρας χάνει και η Ντόρα!''
      Άλλα παρακάτω, άλλα παραπάνω, άρες μάρες κουκουνάρες!
      Τον πραγματικό κίνδυνο τον βλέπεις κάπου ή ''δεν τρέχει κάστανο'' και μετά την 17/6 (business as usual)!

     • bird avatar
      bird @ Κατερινα 17/05/2012 18:18:31

      Καλά κάτσε να σε κυβερνήσουν οι ανθέλληνες που έχουν στα εθνικά τις ίδιες ακριβώς θέσεις με τα Σκόπια και την Τουρκία. Να γίνει όλη η Ελλάδα Υπατία και ταυτόχρονα να είσαι στο περιθώριο του πλανήτη, οικονομικά σμπαραλιασμένος. Εγώ έτσι τον βλέπω τον αντίπαλο. Η ιστορία απέδειξε ότι όσο χάνει η ΝΔ τόσο κερδίζουν έδαφος τα βαμπίρ. Και αν ξαναχάσει θα έχεις πρόεδρο την Ντόρα...άντε το πολύ πολύ τον Καμμένο και Πρωθυπουργό τον Αλέξη.

     • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
      ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Κατερινα 17/05/2012 21:05:06

      Κατερίνα κι ἐγῶ μαζί σου στό θυμό καί στήν ἀπελπισία,ὃμως,πρέπει νά τό δεῖς κι ἐσύ,ὃπως τό εἶδα καί τό κατάλαβα κι ἐγῶ καί πολλοί ἂλλοι ἐδῶ μέσα: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ νά βγεῖ ὁ Τσίπρας,ἂν ὁ Γ.Παπανδρέου ἦταν μιά φορά ἡ καταστροφή τῆς Ἑλλάδας,ὁ Τσίπρας θά εἶναι δέκα φορές!
      Τό μόνο πού μπορῶ νά πῶ εἶναι: ὀψόμεθα καί,ὁ Θεός βοηθός...

     • romeo avatar
      romeo @ ΚΥΘΗΡΙΟΣ 19/05/2012 12:21:34

      Κατερίνα να κερδίσουμε τη μάχη και μετά θα πούμε τα σύκα - σύκα και τη σκάφη - σκάφη...

 103. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 17/05/2012 17:29:51

  Επειδη με τους πολλους (κι ανησυχους) ΣΥ.ΡΙ.ΖΑιους και φιλους του Αλεξη Τσιπρα που σχολιαζουν εδω μεσα, εχουμε χασει τη μπαλα, ας ρωτησω κι εγω ως ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ της Ν.Δ 3 πραγματακια.

  1) απ τους σχεδον 900.000 φιλους-μελη της Ν.Δ που ψηφισαν στις εσωκομματικες εκλογες του 2009, ενα ποσοστο περιπου 40% ψηφισε τη ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ. Αρα για να καταλαβω, αυτοι δεν ηταν Νεο-Δημοκρατες?? Δεν τους θελουμε στο κομμα, δεν ειναι εντιμοι? Θελουμε μονο το 50% που τοτε ψηφισε τον Αντωνη?? Αμα ειναι ετσι, να διωξουμε και το 10% που ψηφισε Ψωμιαδη.

  2) Αν (υποθετικα μιλαμε προς το παρον) ο ιδιος ο προεδρος της Ν.Δ για το καλο της παραταξης και της πατριδας, αφηνει πλεον στην ακρη τα παλια, και κανει πραξη το ''σφουγγαρι'' οπως ορθα ελεγε τοτε, εμεις γιατι να μην κανουμε το ιδιο?? Δεν καταλαβαινουμε σε ποσο οριακες καταστασεις για το αυριο της Ελλαδας εχουμε φτασει??

  3) Ειναι πραγματικα απιθανο να διαβαζω καθε 3 και λιγο το επιχειρημα ...''εμεις που στηθηκαμε με τις ωρες στις ουρες για να ψηφισουμε στις εσω-κομματικες εκλογες του 2009''...! Λες και αυτο δειχνει καποια τρομερη θυσια, ή καποια μεγαλη προσφορα στη παραταξη.
  Ελεος παιδια, δηλαδη καποιοι αλλοι που (εννοειται χωρις κανενα προσωπικο ωφελος, αλλα με κοστος) εχουμε π.χ γυρισει ενα σωρο ...ορεινες περιοχες για υποστηριξη στους εκει δικους μας, για να προετοιμασουμε συγκεντρωσεις της Ν.Δ, εχουμε κανει απειρα ξενυχτια για περιφρουρησεις, εχουμε δωσει παρον σε κατι απιθανα εκλογικα τμηματα, σε εποχες που το να εχει εκει εκλογικο αντιπροσωπο η Ν.Δ δεν ηταν... ''ευκολη υποθεση'' κτλ κτλ, ολοι λοιπον αυτοι τι πρεπει να λεμε?? Οτι δικαιουμαστε καποιο ''παρασημο'' ?? Προφανως και οχι. Οποτε αφηστε αυτα τα αστεια περι αναμονης στις ουρες, γιατι ειναι αστοχα.

  ΥΓ.. ολοι μαζι ενωμενοι στη πορεια προς τις εκλογες της 17-ης Ιουνιου, γιατι αν το πραγμα στραβωσει και προκυψει Αλεξης Τσιπρ, μετα θα ειναι αργα για δακρυα. Αυτα.

 104. marilena avatar
  marilena 17/05/2012 17:33:39

  ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2 ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΟΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΝΔ ΥΠΟΨΗΦΙΟ.ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΑΘΕΙ Η ΝΔ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΠΟΥ Η ΝΤΟΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΗ Α'ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΣΤΗ Β ΄ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.Ο ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ ΥΠΟΦΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΗΣ ΝΔ.ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΝΕ.

 105. Το κουτί της Παν(Ντόρας) avatar
  Το κουτί της Παν(Ντόρας) 17/05/2012 17:36:56

  Άντε να έρθει και ο Μάνος να γίνει το κόμμα (Σ)αλλατίνη!
  Antinews κράτα γερά, ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!!!

 106. airman avatar
  airman 17/05/2012 17:41:17

  airman είπε 5/5/12-10:22:
  ''Αντώνη τη δύναμη που ζήτησες την αξίζεις.
  Από τη Δευτέρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να μην πάει χαμένη.
  Σε εμπιστευόμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα, έχουμε δρόμο μπροστά.''
  Συνεχίζω να το πιστεύω. Στις 17/6 θα κάνω αυτό που έκανα πάντα μέχρι σήμερα.
  Το βράδυ της 17ης Ιουνίου όμως που θα σφίγγω τα δόντια, κάποιοι άλλοι θα χαμογελάνε.
  Καλή δύναμη Αντώνη και καλή τύχη!

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ airman 17/05/2012 17:44:54

   το βράδυ της 17ης Ιουνίου, μη γελιέστε!
   κανείς δεν θα γελάει!
   τογραψα και παραπάνω!
   αν χάσει ο Σαμαρας χάνει και η Ντόρα!

   • airman avatar
    airman @ Κατερινα 17/05/2012 17:53:18

    Στόχος της Ντόρας - αφού δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο - ήταν να χάσει ο Σαμαράς. Η ίδια δεν έχει να χάσει κάτι άλλο πλέον, οπότε δεν έχει λόγο να μη χαμογελάει.
    Και τι χαμόγελο!

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ airman 17/05/2012 18:27:26

     αν φύγει ο Σαμαρας θα φύγει και η Ντόρα!
     να το θυμάστε!!

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Κατερινα 17/05/2012 22:18:37

      ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΕΣΑΙ ....

 107. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/05/2012 17:44:53

  Επιβεβαιώνεται η πληροφορία οτι το δ.ν.τ. αναστέλλει τις επαφές του με την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 17/05/2012 23:29:21

   ναι, δηλαδή δεν έρχεται ο Τόμσεν μέχρι να υπάρχει κανονική κυβέρνηση για να συνενοηθεί - μην το κάνεις να ακούγεται σαν η συντέλεια του κόσμου ...

 108. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 17/05/2012 18:02:13

  O Α.Σ. προσπαθει να πεισει για αναδιαπραγματευση του μνημονιου και ανοιγει την πορτα στη Ντορα ,βασιλικοτερη του βασιλεως στη μνημονιακη πολιτικη.
  Αλλα ετσι για αλλαγη προσκαλει κ τον Καρατζαφερη που ειπε οχι τελικα στο 2ο μνημονιο!
  Κοινως ΝΔ με συνιστωσες.Κοινως η γραμμη του κομματος συνοψιζεται στην παροιμια "τι κανεις γιαννη?-κουκια σπερνω"
  Ο,τι να ναι!Καλα σχολιασε και καποιος: "Το 18,8% στις 17 Ιουνιου θα φανταζει τεραστιο"...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Κωνσταντινος 17/05/2012 23:31:16

   τη γραμμή του κόμματος εκφράζει ο πρόεδρος και τα αρμόδια όργανα.

 109. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 17/05/2012 18:04:27

  Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ
  ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΣΣΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΠΑΣΟΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ
  ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΤΗΣ.
  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ.
  ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

 110. theo1611 avatar
  theo1611 17/05/2012 18:37:17

  Τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών σε ότι αφορά τη ΝΔ θα είναι δύο:

  1. Θα έχει αυτοδυναμία ή τον πρώτο λόγο στο σχηματισμό κυβέρνησης (που βέβαια τον είχε και τώρα)
  2. Το εκλογικό σώμα θα καθαρίσει τη ΝΔ με βάση τον εκλογικό νόμο (αν βγεί δεύτερη και κάτω) και ο αρχηγός θα μείνει με τις επιλογές του (λίστα).

  Από το αποτέλεσμα θα κριθεί η στρατηγική, όπως κρίθηκε και μέχρι τώρα.

  Οψόμεθα!!!

 111. cobalt avatar
  cobalt 17/05/2012 19:18:42

  Όταν ο Ιμπραϊμ είχε φτάσει στην Πελοπόνησσο, αναγκάστηκε το γκουβέρνο να αποφυλακίσει τον Κολοκοτρώνη για να αντιμετωπίσει την επέλαση των Τούρκων. Ο Στρατηγός αποφυλακίστηκε και μετέβει στο Ναύπλιο.
  Πατώντας το πόδι του στη στεριά είπε: "Στο ταξίδι μου από την Ύδρα έως εδώ πέταξα στην θάλασσα τα παράπονά μου. Κάμετε το ίδιο και σείς και θάψετε μέσα σε κείνο το λάκκο τα μίση σας και τας διαφοράς."
  Μπροστά στον Εθνικό κίνδυνο, τα προσωπικά μίση και αντιπαραθέσεις περιττεύουν.
  Αυτό κάνει ο Σαμαράς και το καταλαβαίνω, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί το κάνει με τον ίδιο τρόπο που έκανε και τ' άλλα: χωρίς ενάργεια, χωρίς να εξηγεί τίποτα σε κανέναν, μόνος του, λές και δεν αφορά τους ψηφοφόρους.
  Η αίσθηση που μου αφήνει η νέα άσκηση πάντως, μου θυμίζει αυτό που είπε ο Ζαν Μπαπτίστ, στην Πτώση του Καμύ, όταν άκουσε τον παφλασμό περνώντας τη γέφυρα και είδε το κορμί στο ποτάμι να παρασύρεται απ'το ρεύμα:
  "Πολύ αργά, πολύ μακριά."

  Βέβαια αν ρωτήσει κάποιος πώς θα σταθεί η νέα μεταπολίτευση με παλιά και σάπια υλικά, δε νομίζω πως υπάρχει απάντηση εκτός απο κάτι φλού πατριωτικά, όπου ναι μεν η πατρίδα κινδυνεύει, αλλά μη ματώσουμε κι όλας.
  Πιο λογικό, αναμενόμενο και δίκαιο θα μου φαινόταν να γινόταν η ΝΔ 10 μικρά κόμματα -οχι απο παπάτζες και καϋμένους- απο κέντρο μέχρι και λαϊκή δεξιά που θα μπορούσαν να συννενοηθούν σε μια συγκυβέρνηση, παρά αυτό που πάει να γίνει με τον άρρωστο χολερικό δεινόσαυρο που προσπαθούν να συντηρήσουν. Το παλιό τελείωσε και όπως έχει γραφτεί Οὐδεὶς δὲ ἐπιβάλλει ἐπίβλημα ῥάκους ἀγνάφου ἐπὶ ἱματίῳ παλαιῷ· αἴρει γὰρ τὸ πλήρωμα αὐτοῦ ἀπὸ τοῦ ἱματίου, καὶ χεῖρον σχίσμα γίνεται. 17 οὐδὲ βάλλουσιν οἶνον νέον εἰς ἀσκοὺς παλαιούς· εἰ δὲ μήγε, ῥήγνυνται οἱ ἀσκοί, καὶ ὁ οἶνος ἐκχεῖται καὶ οἱ ἀσκοὶ ἀπολλοῦνται· ἀλλὰ οἶνον νέον εἰς ἀσκοὺς βάλλουσι καινούς, καὶ ἀμφότεροι συντηροῦνται.
  Μτ. 9-14,17

  Παρ' όλ' αυτά ο αγώνας πλέον είναι αληθινά για την πατρίδα και στο νού μας να το έχουμε αυτό.
  Αν χρειαστεί να ματώσουμε. Εμείς, θα ματώσουμε. Γιατί αν δεν πληγωθούμε εμείς, δεν θα το κάνει κανένας απο αυτούς.
  Οπότε, αν κάποιος θεωρεί πως η λύση στο πρόβλημα είναι στ' αλήθεια η ΝΔ, το να μην την ψηφίσει λόγω Ντόρας, δεν στέκει.

  Οι υπόλοιποι να δώ τι θα κάνουμε στις 17..

 112. καλαμαριωτης avatar
  καλαμαριωτης 17/05/2012 19:19:16

  Αν τη θέλαμε θα την ψηφίζαμε για αρχηγό ή και πρόσφατα για να μπει στη Βουλή. Τραγικό!

 113. xaxanoula29 avatar
  xaxanoula29 17/05/2012 19:29:41

  Δεν ξέρω αν η λύση είναι η Ντόρα όμως ο Πανίκας σίγουρα αποτελεί την ιδανική λύση

 114. Dimitris avatar
  Dimitris 17/05/2012 20:01:25

  Έτσι λέγατε και για τον Κυριάκο και σάρωσε στη Β'Αθήνας όπως και άλλοι εκτός συστήματος Σαμαρά. Όλοι χρειάζονται. Η παράταξη πάνω από όλους.

  • cobalt avatar
   cobalt @ Dimitris 17/05/2012 20:43:34

   Η παράταξη ε;
   Η παράταξη κινδυνεύει; ε;

   • Dimitris avatar
    Dimitris @ cobalt 18/05/2012 13:25:14

    Ναι. Η Κεντροδεξιά παράταξη κινδυνεύει απο τους λαικιστές του ΣΥΡΙΖΑ αφ'ενός και αφ'ετέρου από τη κοντόφθαλμη οπτική ορισμένων...Και αν διαλυθεί η παράταξη αυτή, διαλύεται και η πατρίδα.

 115. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 17/05/2012 20:10:14

  Προεδρε Αντώνη, οι στιγμες ειναι κρισιμες. Εμεις τα απλα μελη σε στηριζουμε, οτι αποφασεις κι αν παρεις. Ενωσε μας ολους, σφουγγαρι στα παλια, κανείς δεν ειναι τελειος, αλλα πολλοι μπορουν να βοηθησουν. Εσυ εισαι ο κυριαρχος στη παραταξη, και καμια συνεργασια με αλλα στελεχη, που τωρα ισως να ειναι εκτος Ν.Δ, δεν μπορει να το ανατρεψει αυτο.

  Τωρα κρινεται το μελλον της Ελλαδας. Παρε αυτη τη κρισιμη νικη, και γλυτωσε την Ελλαδα ΜΑΣ απο τη ''Συριζο-Καμμενο-Καταστροφη''...!!! Κανε και 2 ντιμπεητ με το μαιντανο Τσιπρα να γελασει ο καθε ...Πικραμενος (για να μην πω ο καθε ...Καμμενος).

 116. GGL avatar
  GGL 17/05/2012 20:11:02

  Η συμφωνία δεν προβλέπει επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ αλλά συμπαράταξη δυνάμεων κατά τα πρότυπα του FORZA ITALIA. Δηλαδή η ΔΗΣΥ δεν δυαλύεται η Ντόρα θα παραμείνει πρόεδρός της και έχει εξασφαλίσει σε εκλόγιμες θέσεις 5-6 βουλευτές (Επκρατείας, Α και Β Αθηνών, Χανιά, Ηράκλειο).
  Ας μη προτρέχουμε ας δούμε πρώτα που θα καταλήξει.

 117. maxitis avatar
  maxitis 17/05/2012 21:26:17

  Άντε βρε!!!! καλώς την δεχτήκαμε

 118. Pyrros avatar
  Pyrros 17/05/2012 21:36:43

  Ολοκληρωνει τον κυκλο της πορειας του ο Αντωνης. Αφου κρατησε οτι πιο φθαρμενο, παλαιοκομματικο και νεποτιστικο εχει να παρουσιασει ο τοπος (δες Β Αθηνων πχ), τωρα φερνει πισω και την φυσικη Αρχηγο αυτων που κρατησε. Να τους χαιρεται. Κριμα για τις ελπιδες του 2009
  ΥΓ. Βλεπω οτι μετα το στραπατσο το 2009, το εμαθε το μαθημα των μπλογκ η Ντοριτα και εχει αμολυσει το στρατο της μεχρι και στο Αντινιουζ

 119. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 17/05/2012 22:37:53

  Αν οι ψηφοφόροι της κ. Μητσοτάκη ενδιαφέρονταν πραγματικά να μην βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ (πράγμα για το οποίο πολύ αμφιβάλλω), τότε θα έπρεπε να υποστηρίξουν κατ' ευθείαν Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να περιμένουν καμία ιδιαίτερη πρόσκληση και κανένα "μέτωπο". Απλή λογική.

 120. kas avatar
  kas 17/05/2012 22:56:29

  +++++

 121. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 17/05/2012 23:05:23

  ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.Η μαχη με τον αδιστακτο τσιπρα που χαιδευει τα αυτια καθε απογοητευμενου πολιτη λεγοντας αυτο ακριβως που θα ευχοταν να ακουσει,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ.Ειμαι ομως σιγουρος για τη νικη αν αγωνιστουμε ενωμενοι οπως παλια.ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.Ομονοια,πιστη στην αξια των αρχων της παραταξης ,ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΠΑΤΡΙΔΑ

 122. m avatar
  m 17/05/2012 23:18:33

  Για να γυρίζει η Ντόρα με Σαμαρά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι μεγάλο!
  Αυτό καταλαβαίνει ο καθημερινός άνθρωπος....

 123. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 17/05/2012 23:35:36

  Οπως το βλεπω εγω κερδιζει στις 17 τις εκλογες με καλο ποσοστο ο Σαμαρας γινεται ο πρωτος μαγκας που ενωσε την κεντροδεξια, τις χανει μας περνει το κομμα η ντορα και ο θεος βοηθος γιαυτο λοιπον το βουλωνουμε ολοι μας και παμε να ψηφισουμε για των αντωνη και την ελλαδα

 124. παύλος avatar
  παύλος 18/05/2012 00:06:54

  Λοιπόν, ας τελειώσει κάπου εδώ η διύλιση του κώνωπα και ας κάνουμε κάτι πιο δημιουργικό από αυτή τη μιζέρια.......ώρα που διαλέξατε κάποιοι να διχάσετε την παράταξη. Να υπενθυμίσω ότι υπαρχει ένα εξόχως σημαντικότερο θέμα αυτή τη στιγμή εκπεφρασμένο μέσω ενός τρομακτικού διλήμματος. Κυβέρνηση ΝΔ (με όποιουσδήποτε μέσα) ή Τσιπριστάν. Όποιος , δεξιός ων, δεν αντέχει δήθεν την Ντόρα ή οποιοδήποτε άλλον αλλά αντέχει να δει τον Τσίπρα πρωθυπουργό, τα σύνορα ανοιχτά, κανα δυο εκατομύρια λαθραίους ακόμη με εκλογικά δικαιώματα, τους κουκουλοφόρους να "επιβάλλουν" την τάξη νομίμως και με την ησυχία τους, τα Σκόπια , Μακεδονία με τις ευλογίες της Ελλ. Κυβέρνησης, τον Στρατούλη να παίρνει τις καταθέσεις σας από τις τράπεζες (αυτός το είπε άλλωστε), το γερο-απατεώνα Γλέζο να δημεύει τα εισοδήματα σας καθώς από τα 20.000 ευρώ και πάνω είστε πλουτοκράτες, εχθροί του εργατικού ταξικού κινήματος, τον Μήλιο να φορολογεί επιχειρήσεις με βάση το τζίρο και όχι το κέρδος και να απαιτεί μεγαλύτερη από την ήδη υπάρχουσα φορολογία των επιχειρήσεων (που είναι 45%) , και βέβαια την άτακτη επιστροφή στη δραχμή που θα μας εξαθλιώσει αλλά θα είμαστε "ανεξάρτητοι και περήφανοι" , μάλλον πρέπει να επισκεφθεί ψυχίατρο το συντομότερο δυνατό. Το δίλημμα λοιπόν είναι Ευρώπη ή Αφρική. Τέλος. Τα υπόλοιπα μετά τις εκλογές.

 125. Victor S avatar
  Victor S 18/05/2012 00:10:16

  Βρε παιδιά,με όλο το σεβασμό,χαλαρώστε...
  Δεν κοιτάμε τι μας χωρίζει,αλλά τι μας ενώνει!!!
  Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι που αντιμετωπίζουμε ως λαός..Φυσικά και πρέπει να πορευτεί η Νέα Δημοκρατία,όσο το δυνατόν ενωμένη...!!!
  Μυαλό δεν βάλαμε από το 18%..????

 126. fallen angel avatar
  fallen angel 18/05/2012 00:24:14

  Αν ακούει κάποιος στη Συγγρού ας σταματήσουν αυτόν τον κατήφορο.Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι θα βγάλει η κάλπη.
  υ.σ. Κάποτε είχε γραφτεί εδώ μέσα ότι αν μας προδόσει ο Σαμαράς δεν θα ψάχνουμε για άλλο ηγέτη αλλά για άλλο πολίτευμα...

 127. brandus avatar
  brandus 18/05/2012 03:59:11

  Έχουμε χάσει το μέτρο έχω την αίσθηση. Ο μεγάλος αντίπαλος της ΝΔ δεν είναι η Ντόρα αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία δύσκολη εκλογική μάχη οι 161 χιλιάδες ψήφοι της ΔΗΣΥ και οι 120 000 ψήφοι της ΔΡΑΣΗΣ μπορεί να είναι κρίσιμοι. Αν η ΝΔ είχε τους μισούς ψήφους της ΔΗΣΥ ήδη από την 6η Μαίου σήμερα θα είχαμε κυβέρνηση και ίσως τον Σαμαρά Πρωθυπουργό. Αν η ΔΗΣΥ είχε 30 χιλιάδες ψήφους παραπάνω και είχε μπει στη βουλή με 8 βουλευτές επίσης σήμερα θα είχαμε κυβέρνηση.
  Επειδή διάφοροι γράφουν τα απίστευτα τονίζω:
  Υπερεκτιμάτε τη δύναμη της Ντόρας στη ΝΔ. Καταρχήν πιθανότατα δεν θα επιστρέψει απλώς η ΔΗΣΥ θα συνεργαστεί με τη ΝΔ. Αν το μητσοτακαίικο ήθελε να χτυπήσει τον Σαμαρά μπορούσε και με το Κυριάκο και με άλλους δεν χρειαζόταν τη Ντόρα. Και τέλος αν η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόμμα τον Ιούνιο και ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση τον Σαμαρά δεν θα το φάνε οι Μητσοτακικοί αλλά οι Καραμανλικοί ναστε σίγουροι.

 128. Κατερινα avatar
  Κατερινα 18/05/2012 07:56:02

  εγώ αγαπητέ Πειραιώτη είμαι πρωτίστως ελληνίδα και μετά ΝΔ!
  και επειδή θεωρω οτι η πατρίδα μου χρειάζεται πυλώνες σταθερότητας σε γερές βάσεις όπως η πάλαι ποτέ κραταιά ΝΔ, θα αγωνιστώ με όλες μου τις πενιχρές δυνάμεις για να ξαναστηθεί!
  έστω και αν πρέπει πρώτα να περάσω από κόλαση!!
  την επιστροφή όμως της διαφθοράς και της διαπλοκής δεν θα την αποδεχτώ!
  και αν είναι να φύγουν και ο Σαμαρας, και η Ντορα και ο Κ.Κ., για να ξαναστηθει το κόμμα γερό και κραταιο, με οποιο όνομα, στις υγιεις βασεις της ΝΔ που γνωρίζαμε και αγαπήσαμε, να φυγουν και στο καλό.
  Και να θυμάσαι Πειραιώτη, τον Συριζα δεν τον πολεμας με διχαστικα μηνυματα εμφυλιου '44!
  αυτά τελείωσαν. στο χρονοντουλαπο της Ιστορίας! τον χτυπας με το σήμερα, προβάλλοντας ουσιαστική προταση απεμπλοκης απο το μνημόνιο, στηρίζοντας την αγορά, βροντοφωναζοντας το προγραμμα σου για τους μεταναστες, και βγάζοντας γλωσσα στους ευρωπαιους και ειδικά στη Γερμανία. Με σκυμμενο το κεφαλι, ορους yes man και αθροιση ψηφαλακίων μνημονιακης κατευθυνσης, δεν παιζεται το παιχνιδι. Ισως και να είναι καταδικασμένο από την αρχή!!!

 129. ilektro77 avatar
  ilektro77 18/05/2012 10:14:55

  Στηρίξτε τη Ν.Δ!

 130. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 18/05/2012 12:10:39

  Διαβάζω πολλά σχόλια στο -και εδώ και σε άλλα site- και έχω την εξής απορία:

  Ποιες είναι οι ΤΟΣΟ μεγάλες διαφορές που χωρίζουν την Κεντροδεξιά παράταξη? Τι τόσο διαφορετικό λένε ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΔΡΑΣΗ? Για τον Καμμένο δεν αναφέρω γιατί ,ήδη ονειρεύεται ότι μας οδηγάει καβάλα στ' άλογο!

  Τι πειράζει τους υπόλοιπους δηλαδή, που "'έφυγε" ο Σαμαράς νωρίτερα προς το Κέντρο για να βρει στήριξη και από τον μεσαίο χώρο? Που είναι το κακό? Ή το άλλο που δεν έκανε εκλογές τον περασμένο Δεκέμβρη να βγει με 50% αλλά να βουλιάξει η χώρα?!

  Πείτε μου ΕΝΑ ψέμα που είπε ο Σαμαράς!.. Και στο κείμενο που υπέγραψε αναφέρει για ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ δεν το 'βγαλε τώρα εκλογικά, διαβάστε το.

  Δηλαδή η φιλελεύθερη πολιτική δεν ταιριάζει με -ελάχιστη έστω- κρατική παρεμβατικότητα για να μην αλωνίζουν τα λαμόγια? Την απάντηση την ξέρουμε όλοι. Ο Σαμαράς δεν είπε για έλεγχο ποθεν έσχες από το 1974 και μετά και παραπέρα έλεγχο αν προκύψουν για κάποιον στοιχεία? Ο Άκης έτσι μπήκε μέσα, τι θέλετε άλλο?

  Και να πω και το άλλο? Ας περάσουμε τη μπόρα όλοι μαζί, ας εφαρμόσει ο Σαμαράς αυτά που πιστεύει για -πόσο?- 2 χρόνια, θα φανεί αν αξίζει. Και μετά εδώ είμαστε πάλι...

 131. o deksios avatar
  o deksios 18/05/2012 17:19:06

  καποιοι δεν εχουν καταλαβει οτι αμα δεν ενωθουμε μπορει στις 18 ιουνη να ειναι υπουργος εξωτερικων η αλ-σαλεχ και εσωτερικων ο αμντουλ απ' τα εξαρχεια....

  • cobalt avatar
   cobalt @ o deksios 18/05/2012 18:26:48

   Γιατί όχι;

   κάπου γράφει: "δώσω υμίν άρχοντας κατά τας καρδίας υμών"

   Όταν είχε γίνει βασιλεύς ο Φωκάς ο τύραννος και άρχισε εκείνες τις αιματοχυσίες με τον Βονόσο τον δήμιο, υπήρχε κάποιος μοναχός στην Κωνσταντινούπολη, άγιος άνθρωπος, που έχοντας πολλή παρρησία προς τον Θεό, σαν να δικαζόταν με τον Θεό και έλεγε με απλότητα: «Κύριε, γιατί έκανες τέτοιον βασιλέα;».

   Και τότε, αφού το έλεγε αυτό για αρκετές ημέρες, του ήλθε φωνή εκ Θεού που έλεγε. «Διότι δεν βρήκα άλλον χειρότερο».

   Κάπως πρέπει να συνετιστεί ο λαός. Μια Αλ Σαλέχ θα ήταν ο,τι πρέπει.

 132. Απογοητευμένος Δεξιός avatar
  Απογοητευμένος Δεξιός 18/05/2012 18:46:20

  Αν και μόλις 35 ψήφισα πολλές φορές Ν.Δ. μέχρι που απογοητεύτηκα. Ο Σαμαράς ήταν η ελπίδα για κάτι διαφορετικό. Αλλά κι αυτή τώρα πάει να σβήσει.

  Δεν έχουν καταλάβει τίποτα όλοι αυτοί που προσπαθούν να αναστήσουν πολιτικά ζόμπι. Ο κόσμος δε θέλει να ξαναδεί κανέναν στην εξουσία από αυτούς που ήταν σε κυβερνητικές θέσεις όλα αυτά τα χρόνια. Θέλει νέα άτομα.

  Η Ν.Δ. είναι στάση ζωής, φιλοσοφία και όχι μερικά γερασμένα πρόσωπα. Όταν η ηγεσία δεν είναι σταθερή σε αυτή τη στάση ζωής μόνο να χάσει έχει. Η Ντόρα όχι μόνο δε θα με κάνει να ψηφίσω Ν.Δ. αλλά θα με διώξει, ειδικά όταν σκέφτομαι τα κατορθώματά της στο Υπουργείο Εξωτερικών!!!

  Όπως με διώχνει και η επιλογή βουλευτών στη Θράκη με φυλλάδια που κοσμούνται από την ημισέληνο. Αυτή είναι η επιλογή σας στη Θράκη κ. Σαμαρά; Αν ναι να βγείτε και να το πείτε. Αν όχι πουλιέστε για μερικές ψήφους κι αυτό δεν συμβαδίζει με αυτό που θέλω να πιστεύω οτι θα έπρεπε να εκπροσωπεί μια συντηρητική φιλελεύθερη πατριωτική παράταξη...

  Θέλει τεράστια προσοχή η επιλογή υποψηφίων!!! Κύριοι χρειάζονται νέα πρόσωπα που είναι άφθαρτα και δεν προκαλούν οργή...

 133. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 18/05/2012 19:54:31

  Ολοι εμεις οι απλοι πολιτες, δεν εχουμε αλλη επιλογη... οσες διαφωνιες και πικριες κι αν υπαρχουν πρεπει να στηριξουμε Ν.Δ και Αντωνη Σαμαρα στις εκλογες της 17 Ιουνη. Αλλοιως η δυσκολη σημερινη κατασταση θα μοιαζει με παραδεισο, μ' ολα αυτα που ερχονται αν βγει πρωτο κομμα ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ με αρχηγο τον ανευθυνο και εθνο-μηδενιστη Τσιπρα.

 134. παύλος avatar
  παύλος 18/05/2012 21:05:07

  Λοιπόν ας τελειώνουμε κάπου εδώ....είναι πολύ κουραστικό πια αυτό το πράγμα. Καταλάβετε ότι η διαφορά μπορεί να παιχθεί σε μερικές εκατοντάδες ψήφων. Όλοι μαζί ενωμένοι για τη νίκη. Σαμαράς ή Τσίπρας, Ευρώπη ή Αφρική, Ευρώ ή δραχμή......Άντε και με τη νίκη και μετά να αναλύσουμε ότι γουστάρετε. Ο κύβος ερρίφθη. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για περαιτέρω φλυαρίες αυτή τη στιγμή. Όλοι στον αγώνα να ξεσκεπάσουμε και να πληροφορήσουμε παραπλανημένους συμπολίτες μας τι εστί Σύριζα. Καλόν αγώνα σε όλους.

 135. ΤΙΜΑΙΟS avatar
  ΤΙΜΑΙΟS 19/05/2012 00:14:30

  Θεωρω οτι το μαλλον ο Καμμενος ειναι το προβλημα...δεδομενου του οτι 19 +11 =30% αρα η ορθη στρατηγικη ειναι η κινηση προς τα εκει...αν καποιοι θεωρουν το 2,8% του ΔΗΣΥ που στις επομενες εκλογες θα πεσει μαλλον κατω απο το 2 % σε συναρτηση με τις χαμενες ψηφους λογω επανοδου της Μπακογιαννη δεν προσφερει τιποτα παρα προβληματα...

 136. ΤΙΜΑΙΟS avatar
  ΤΙΜΑΙΟS 19/05/2012 00:26:46

  ...νομιζω εχουν δικαιο

 137. Domos avatar
  Domos 19/05/2012 12:33:56

  Χαίρομαι Νίκο που εσύ τουλάχιστον αντιλαμβάνεσαι τι κινδύνους εγκυμονεί η επάνοδος της Ντόρας στη ΝΔ. Η δική μου εκτίμηση είναι πως θα σημάνει το τέλος του Σαμαρά. Ο λαός δεν μπορεί να ανεχτεί άλλες κωλοτούμπες της ΝΔ με αρχηγό το Σαμαρά. Και θα τιμωρήσει περαιτέρω και αυτόν και τη ΝΔ.
  Τα λέμε ξανά ΜΕΤΑ τις εκλογές.

 138. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 19/05/2012 12:53:26

  Συντομα αναμενονται και αλλα στελεχη της κεντρο-δεξιας, να ανταποκριθουν στο καλεσμα του Α. Σαμαρα για μια Ελληνικη & Πατριωτικη Πανστρατια γιατι οι στιγμες ειναι κρισιμες. Αφηνουμε πισω τα παλια, δεν υπαρχει πολυτελεια για προσωπικες αντιπαραθεσεις και ...''μικρο-τοπικιστικα'' ζητηματα. Προεχει η Ελλαδα μας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.