#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2011 10:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για νέες “Νομικές” και “Άγιους Παντελεήμονες”Η κυβέρνηση ακολουθεί στο Μεταναστευτικό τακτική στρουθοκαμήλου. Αποδείχτηκε περίτρανα και πάλι, με την «κατάληψη» της Νομικής από μετανάστες. Άπαντες επικεντρώνουν την προσοχή τους στο ιστορικό κτίριο της Σχολής, αλλά παρακάμπτουν επιμελώς το πώς δημιουργήθηκε το «φαινόμενο Νομική». Βλέπουν το αποτέλεσμα και όχι την αιτία. Βλέπουν το δέντρο και κάνουν πως δεν βλέπουν το δάσος. Αίφνης μάλιστα, ο πρωθυπουργός απεφάνθη ότι η χώρα που κυβερνάει (;) είναι «μπάχαλο».

Πράγματι, την ώρα που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, λαϊκίζει, υψώνοντας επικοινωνιακούς φράχτες στον Έβρο, για να καθησυχάσει τους φόβους της κοινής γνώμης από το μαζικό κύμα μετανάστευσης στην Ελλάδα, «ξεφυτρώνει» κάτω από τη μύτη του, μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας, μια «Νομική». Και επειδή εκεί δεν μπορεί να  χτίσει φράχτη, η «λύση Σαρκοζί» (κατέστειλε με βίαιο τρόπο προ πενταετίας τις διαμαρτυρίες μεταναστών στα προάστια του Παρισιού), δεν θα κακοφαινόταν στην κυβέρνηση.

Η τελευταία, αντί να προβεί σε ουσιαστική αυτοκριτική για την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής, ακολούθησε την εύκολη πεπατημένη του εμφυλίου με τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα για το ποιος προκάλεσε το «φαινόμενο Νομική». Αποφεύγει όμως, εσκεμμένα, να πεί γιατί άνοιξε τα σύνορα στον Έβρο, ώστε μέσα σε ενάμιση χρόνο να κατεβούν στην Αθήνα τουλάχιστον 120.000 μετανάστες. Ότι στο κέντρο αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη, μεγαλώνουν οι ουρές χιλιομέτρων με μετανάστες που ξημεροβραδιάζονται για άδεια παραμονής και άσυλο. Εν τέλει, θα ήταν προτιμότερο να τους χορηγήσει πολιτικό άσυλο (εκκρεμούν 50.000 αιτήσεις), ώστε οι άνθρωποι αυτοί να φύγουν νόμιμα για Δ. Ευρώπη. Ούτως ή άλλως, οι περισσότεροι εκεί θέλουν να πάνε.

Δεν το κάνει όμως, για να μην δυσαρεστήσει τις μεγάλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες που δεν θέλουν πιά ούτε έναν μετανάστη και έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορά τους. Απεμπολώντας όμως, τα εθνικά συμφέροντα, ανοίγει το δρόμο για καινούργιους «Άγιους Παντελεήμονες», μαζικές προσευχές στα Προπύλαια και νέες «Νομικές».

Θανάσης Αργυράκης, Ελεύθερος Τύπος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. giannis avatar
  giannis 28/01/2011 11:00:49

  Άλλο κι αυτό το παραμύθι ότι αν πάρουν πολιτικό άσυλο θα σηκωθούν να φύγουν. Ποιος με διαβεβαιώνει ότι έτσι θα γίνει; Αντίθετα θα κάτσουν εδώ (που τους παίρνει να κάνουν τους μάγκες) εμείς δεν θα μπορούμε να τους διώξουμε και το επόμενο βήμα είναι η πολιτογράφηση τους.
  Η απάντηση δεν είναι να φύγουν από εδώ και να πάνε στη Γερμανία. Η απάντηση είναι να μην έρχονται στην Ευρώπη.

  • zackii avatar
   zackii @ giannis 28/01/2011 11:10:13

   giannis.... έτσι κι αλλιώς δεν θα φύγουν. Το θέμα είναι να μην είχαν μπει. Τώρα είναι αδύνατο να ξεκουμπιστούν. Ακόμα και στη θεωρητική περίπτωση που αποφάσιζες να τους διώξεις με ακραία μέσα πάλι δεν θα γινόταν. Ποιά χώρα θα άνοιγε το αεροδρόμιό, η λιμάνι της σε αεροπλάνο η πλοίο φορτωμένο μετανάστες?
   Ένας μόνο τρόπος υπάρχει αλλά με τη συνεργασία τη δική μας. Από τις κυβερνήσεις μην το περιμένεις. Δηλαδή να μην τους δίνουμε δουλειά - γιά ελεημοσύνη στα φανάρια δεν το συζητάμε. Όταν δεν έχουν να φάνε τελικά θα φύγουν. Στην αρχή βέβαια θα αυξηθεί η εγκληματικότητα, αλλά τελικά εκόντες άκοντες θα φύγουν. Και αυτό ισχύει γιά νόμιμους-παράνομους. Γιατί νόμιμοι ελέω ποίου έγιναν?

 2. enianos avatar
  enianos 28/01/2011 12:17:20

  Είναι παραμύθι ότι δεν μπορούν να φύγουν ! Κάποιοι τους χρειάζονται εδώ και μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια προπαγανδίζοντας ότι είναι αδύνατον ! Ένας απλός τρόπος είναι να κάνεις μια συμφωνία με μια χώρα που βρίσκεται στο πουθενά, τους στέλνεις όλους αυτούς εκεί με καμία δεκαριά καράβια, βεβαία σου κοστίζει κάτι παραπάνω , και τέλος! … Αυτό κάνουν στην Ιταλία.

 3. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ avatar
  ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 28/01/2011 13:16:22

  Σεβομαι πολύ το Θάνο τον οποίον γνώρισα σε δύσκολη αποστολή το 2005 και η κρίση του μόνο του πεταμού δεν είναι. Συμφωνω και επαυξάνω για το θέμα (
  http://androutsou.wordpress.com/2011/01/28/%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%83%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CF%84%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%B6%CF%8C%CF%84%CE%B1/) αλλά θα τολμήσω Θάνο να συμπληρώσω πως , η κυβέρνηση στο συγκεκριμένο θέμα δεν πήρε , όπως φαίνεται, την πρωτοβουλία του "στησίματος", αλλά ανέχθηκε και στήριξε την πρωτοβουλία "του Μετώπου". Και, για να τα λέμε όλα: ΛΥΠΑΜΑΙ που το ΚΚΕ αντέδρασε όπως αντέδρασε, ειλικρινά είχα την αφέλεια και την ελπίδα να πιστεύω πως άλλη σταση θα κρατούσε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αναφορικά με τη νομιμοποίηση των μεταναστών, δεν είναι διασφαλισμένο πως αν οι δυστυχείς έπαιρναν το πολυπόθητο πιστοποιητικό τους,θα πήγαιναν στη δυτική Ευρώπη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.