#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/08/2011 08:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κοινωνική έκρηξη προ των πυλώνΣτο Ισραήλ η μεσαία τάξη ξεσηκώνεται και πραγματοποιεί πρωτόγνωρες διαδηλώσεις ζητώντας κοινωνική δικαιοσύνη. Ζητά καλύτερες συνθήκες ζωής και αναδιανομή του πλούτου που λυμαίνονται οι λίγοι και ισχυροί.

Στο Λονδίνο ζουν τα δικά τους Δεκεμβριανά καθώς η πόλη θυμίζει σε ορισμένες περιοχές πεδίο μάχης έπειτα από τη δολοφονία 29χρονου πατέρα 4 παιδιών και τις υποψίες για ρατσιστική συμπεριφορά της Αστυνομίας.

Στην Ισπανία πέφτει το ξύλο της αρκούδας από επανακάμψαντες Αγανακτισμένους οι οποίοι κατέλαβαν και πάλι κεντρικές πλατείες διαμαρτυρόμενοι για τη φτώχεια και την ανεργία.

Στη Γαλλία είναι έτοιμοι να βγουν στους δρόμους, το ίδιο και στην Πορτογαλία.

Στην Ελλάδα τι γίνεται;

"Όλοι ετοιμάζονται για ...πόλεμο" είναι η απάντηση που αναμένεται να αρχίσει πριν καλά καλά τελειώσουν τα (σύντομα) μπάνια του λαού.

Όταν γράφαμε ότι οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής όχι μόνο δεν θα λύσουν το πρόβλημα αλλά θα το επιτείνουν και ότι κυβέρνηση θα αναγκασθεί σύντομα να απολογηθεί για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς της, ορισμένοι νόμισαν ότι το κάναμε από στείρα αντιπολιτευτική διάθεση. Τώρα όμως ακόμα και οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες γράφουν ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης καταρρέει και ότι οι ελπίδες που καλλιέργησαν ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος αποδεικνύονται φρούδες, με αποτέλεσμα να επανέρχονται τα σενάρια πρόωρων εκλογών επειδή κανείς δεν  πιστεύει πλέον ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι.

Η κλιμάκωση των πιέσεων των αγορών στην Ιταλία και την Ισπανία και η πρόβλεψη ότι το επόμενο θύμα τους θα είναι η Γαλλία, ίσως να θέσουν εν αμφιβόλω τόσο τη συμφωνία στήριξης που εξασφάλισε η χώρα μας από τον προσωρινό μηχανισμό όσο και την έκτη δόση του μνημονίου, αλλά και το  πολυδιαφημισμένο “νέο σχεδίου Μάρσαλ” (μαζί με  την περιζήτητη “Ανάπτυξη”),  αφού κανείς δεν ξέρει  τι νέες αποφάσεις θα αναγκασθεί να πάρει η Ευρώπη. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι και το «πακέτο» της 21ης Ιουλίου θα ισχύσει και η έκτη δόση του μνημονίου θα δοθεί κανονικά με το σκεπτικό ότι «οι εταίροι μας τιμούν την υπογραφή τους». Ωστόσο ουδείς μπορεί να την διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν δυσάρεστες ανατροπές, αν οι εξελίξεις στην Ευρώπη είναι ραγδαίες και αρνητικές.

Έτσι, οι πάντες προετοιμάζονται για έναν πόλεμο μακράς διάρκειας, ο οποίος θα θέσει σε σοβαρή δοκιμασία τη συνοχή της κυβέρνησης. Απέναντί της θα βρεθεί σχεδόν το σύνολο της κοινωνίας: οι ναυτεργάτες έχουν ανακοινώσει ότι μετά τις 20 Αυγούστου θα βγουν στους δρόμους για το ζήτημα του ταμείου τους. Οι ταξιτζήδες, αφού το θέμα τους δεν έχει ρυθμιστεί, θα επιστρέψουν στα χαρακώματα όταν κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου. Και μόνο ένας αθεράπευτα αισιόδοξος θα διακινδύνευε να στοιχηματίσει ότι το Σεπτέμβριο θ’ ανοίξουν τα πανεπιστήμια, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας.

Δεν χρειάζεται άλλωστε να είναι κανείς έμπειρος πολιτικός αναλυτής για να αντιληφθεί τι έχει να γίνει στην Ελλάδα:

Με τις προβλέψεις για τον αριθμό των ανέργων να ξεπερνάει το 1 εκατομμύριο.

Με την εφορία να κάνει πλιάτσικο στα εναπομείναντα εισοδήματα.

Με τις επιχειρήσεις να ετοιμάζονται να κλείσουν κατά χιλιάδες.

Με τις απολύσεις στο δημόσιο ή στην καλύτερη περίπτωση με δραματικές περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.

Με τους συνταξιούχους να αγωνιούν αν θα έχουν να πληρώσουν τα φάρμακά τους.

Με μια χώρα καταχρεωμένη και έτοιμη να πάρει ένα ακόμη δάνειο.

Με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να υποταχθεί στις διαταγές της τρόικας για ακόμη πιο σκληρά μέτρα ως αντιστάθμισμα της «βοήθειας».

Με μια κυβέρνηση που ετοιμάζεται να βάλει βαθιά το χέρι της στην ακίνητη περιουσία. Όχι αυτών που έχουν ακίνητα εκατομμυρίων, αλλά ακόμη και αυτών που διαθέτουν ένα σπίτι για να στεγάσουν τα όνειρά τους.

Απέναντι σε όλα αυτά τι έχει να αντιτάξει η κυβέρνηση; Κάποιες βοήθειες στους ανέργους, μια πρόβλεψη ότι η χώρα το 2012 θα μπορέσει να βγει στις αγορές και ότι θα παρουσιάσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, τη δέσμευση ότι θα προχωρήσει γρήγορα στις αποκρατικοποιήσεις με την ελπίδα ότι θα δελεαστούν οι επενδυτές, ορισμένες πολιτικές πρωτοβουλίες (φιλελευθεροποίηση στον τομέα των ναρκωτικών, οργάνωση δημοψηφισμάτων) και την πρόθεσή της να σχεδιάσει ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα;  Η ζυγαριά γέρνει οριστικά προς την πλευρά της Αντιπολίτευσης.

Η κοινωνική έκρηξη είναι προς των πυλών και είναι ίσως το μόνο πράγμα που θα μπορούσαν να καταλάβουν οι άβουλοι, ανίκανοι αλλά πάντα επικίνδυνοι Ευρωπαίοι ηγέτες. Και αν υπάρξει και στην Ελλάδα γενικός ξεσηκωμός, αν σε όλη την Ευρώπη ο κόσμος αντισταθεί στην τυραννία των αγορών και των τραπεζιτών, τότε ίσως υπάρχει μέλλον.

Γι’ αυτό οι ξεσηκωμοί που γίνονται κι αυτοί που έρχονται ίσως κρίνουν το μέλλον των επόμενων γενεών.

(Antinews με πληροφορίες από Αυγή, Έθνος και Ελευθεροτυπία)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βαγόνι avatar
  βαγόνι 08/08/2011 08:25:47

  Ο όποιος "ξεσηκωμός",για να είναι αποτελεσματικός, προυποθέτει
  κάποιες στοιχειωδώς επεξεργασμένες αποψεις για την οργάνωση
  του μέλλοντος....διαφορετικά, επιτρέπει στις πιό αντιδραστικές όψεις
  του status quo να επανέρχονται δριμύτερες, σκορπώντας γενική
  απογοήτευση!
  Βλέπετε ευκρινώς τέτοιες προτάσεις, εκτός απο κάποιες τεχνικές
  παραλλαγές του ίδιου μοτίβου;
  'Ηρθε η ώρα να δουλέψουν σοβορά κάποια μυαλά...κοινωνίες χωρίς
  δυναμικές και ανιδιοτελείς ελίτ σβήνουν.

  • anonymous avatar
   anonymous @ βαγόνι 08/08/2011 09:03:59

   +10000

 2. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 08/08/2011 09:04:38

  Καινούργια κοινωνία... χμ !

  Υπάρχει know how, δοκιμασμένο ! Να αγνοείς τις αγορές, να χρηματοδοτείσαι απο τα δεσμευμένα αποθεματικά των Ταμείων, απο κάποιο τρελό που θα αγοράσει τα ομόλογά σου, απο τα αποθεματικά των κρατικοποιημένων τραπεζών... να βάλεις δασμούς, υψηλή φορολογία στο κεφάλαιο - που όμως θα απαγορέψεις να μπορεί να φεύγει αλλά θα πρέπει να επενδύεται με το στανιό εδώ - να χρηματοδοτείς δημόσιες επενδύσεις που θα αναζωπυρώσουν την οικονομία, επιδοτήσεις για συνεταιρισμούς, μεταποίηση, να αυξήσεις συντάξεις και μισθούς ΔΥ γιατί έτσι ενισχύεται η κατανάλωση και το χρήμα "τζιράρει" και όλα αυτά τα "εργαλεία" που ξεχάστηκαν και συκοφαντήθηκαν τόσο άπονα, ενώ μας έκαναν να περνάμε καλά τόσον καιρό.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ τσώφλι πασατέμπου 08/08/2011 14:28:09

   Ενώ με δηλώσεις του στυλ "Η Ελλάδα μπορεί, είμαι ο Βαγγέλης και είμαι καλά" ξορκίζεται το θεριό, ε; Δοκιμάστε και κανένα "ύπαγε οπίσω μου λαϊκιστικέ σατανά" ή κανένα "αποτάσσομαι τον λαϊκισμόν -απεταξάμην", μπορεί να σας βοηθήσουν.

 3. Krax avatar
  Krax 08/08/2011 09:09:44

  Τι θέλει ο Έλληνας ? Πάρτου την ψυχή, αλλά μην του ζαλίζεις τα μπάνια.
  Από Σεπτέμβρη θα επιστρέψει μαύρος-μαύρος και ανανεωμένος και τότε θα αγανακτήσει, θα εξοργιστεί, θα αγωνιστεί

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/08/2011 09:52:29

  @βαγόνι. "Ανιδιοτελείς ελίτ", είναι όπως λέγαμε παλιά "Αλβανός τουρίστας";

  @Krax
  Κανένας μαυρισμενος και ηλιοκαμένος δεν πρόκειται να ξεσηκωθεί. Τον όποιο ξεσηκωμό να τον περιμένεις από κάτασπρους εξαθλιωμένους.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Αυριανιστής 08/08/2011 14:11:30

   Όμως ο Βλαδίμηρος έλεγε πάντα ότι "η συνείδηση εισάγεται στις μάζες εκ τών έξω". Απο κάποια "ελίτ" δηλαδή (άν και δεν μ' αρέσει ο όρος).
   Αναρωτιέμαι εδώ και δεκαετίες άν είχε δίκιο, και δεν έχω καταλήξει. Είναι προς σκέψη όμως.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 08/08/2011 15:07:34

    Θείο, στην εποχή του καζινοκαπιταλισμού είναι δυνατόν να προσβλέπεις σοβαρά -ή να νομίζεις ότι θα μας πείσεις να προσβλέπουμε σοβαρά- σε κάποια "ανιδιοτελή ελίτ";

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ Αυριανιστής 08/08/2011 20:19:54

   Είναι προφανές ότι με τον όρο "ελίτ" δεν εννοώ golden boys,αυτονόητο!
   Για λόγους ιστορικής αίσθησης θέλω να αποφύγω,πάση θυσία,τον όρο
   καθοδηγητές.
   Απλά, όταν μια κοινωνία δεν έχει ηγετικές προσωπικότητες δεν τραβάει...
   τόσο απλό!

 5. αεροπόρος avatar
  αεροπόρος 08/08/2011 10:35:21

  Άν όλα αυτά είχαν γίνει επί Κ Καραμανλή θα τον είχαν Σουβλήσει.Τώρα όλοι οι τηλεαστέρες έχουν πάει διακοπές κατά τα πρότυπα του ηγέτη τους. Κάπου είδα ένα άρθρο του Χάρρυ Κλύν (Μπράβο μεγάλε) πέστα για το Βεζύρη τους.
  - 300.000 κόσμος στο Ισραήλ και η επόμενη συγκέντωση θα είναι του 1.000.000
  καλά οι Έλληνες τόσο ευχαριστημένοι είναι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ αεροπόρος 08/08/2011 12:06:30

   300.000 κόσμος μες στο κατακαλόκαιρο, και στο Ισραήλ μάλιστα! Εδώ στο Ελλάντα περιμένουμε να χειμωνιάσει πρώτα, και θα βγούμε με καμιά κατσαρόλα και τρέντι μουσικούλα να επαναστατήσουμε.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Γιώργος 08/08/2011 14:29:11

    Κάτσε να τελειώσει το λίπος της καμήλας και τότε να δεις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τελειώνει, το ρημάδι!

    • The Saint avatar
     The Saint @ Αυριανιστής 08/08/2011 15:15:24

     Παλιο-κοινωνικέ αυτοματιστή... :P :D

 6. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 08/08/2011 10:44:10

  Η ζυγαριά όπως γράφετε γέρνει προς την πλευρά της αντιπολίτευσης,η αντιπολίτευση άραγε το ξέρει?Και είναι έτοιμη να αναλάβει το τεράστιο κόστος της διάλυσης της χώρας από το μαγικό δίδυμο ΓΑΠ-ΜΠΕΝΙ?Προσωπικά δεν το βλέπω,όπως δεν το βλέπουν και αρκετοί φίλοι εδώ μέσα που δηλώνουν δεξιοί και δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από το πως αντιπολιτεύεται η ΝΔ.Πάντως μου έκανε εντύπωση η οξύτατη επίθεση της εκδότριας του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ της κας Μάστορα στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας προς το πρόσωπο του κου Σαμαρά που νομίζω ούτε ο πιό ορκισμένος πασόκος δεν θα έκανε.Κάποιος φίλος μιά εξήγηση,είχε δίκιο ή άδικο στα όσα έγραφε?

  • Enzo avatar
   Enzo @ Dee Jay Stelios 08/08/2011 11:02:04

   ποια ΝΔ?
   εδω στο antinews ηταν και ενα αρθρο προφητικο
   "ο κοσμος φευγει μπροστα.."

  • Kennan avatar
   Kennan @ Dee Jay Stelios 08/08/2011 11:21:21

   Επί προηγούμενων ηγεσιών στη ΝΔ (Μητσοτάκης και κυρίως Έβερτ) ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ήταν πολύ ικανοποιημένος ταμειακά (με αντιλαμβάνεσαι Dee Jay;). Επί Σαμαρά κοπήκαν αυτά. Όπως και σε πολλούς άλλους που βγαίνουν τώρα τάχα στα κάγκελλα

   • Dee Jay Stelios avatar
    Dee Jay Stelios @ Kennan 08/08/2011 19:03:17

    Οπως ο Κουρής με το Πασοκ?

 7. mhtsos karditsa avatar
  mhtsos karditsa 08/08/2011 11:16:59

  ποιοι αγανακτησμενοι και ποιοι μαυρισμενοι και ασπρισμενοι μου λετε.
  αμα φας πλαστικη σφαιρα στα πλευρα ξερεις τι πονο κανει? μια ωρα θα κανεις να συνερθεις. μακαρι να ξαναβγει ο κοσμος στους δρομους αλλα αυτη τη φορα τα πραγματα θα ειναι πολυ δυσκολα. θα πεσει το ξυλο της αρκουδας και οποιος αντεξει.
  τωρα που ερχεται το μεγαλο ξεπουλημα και εγκαθιστανται στην ελλαδα οι μπαστακες οπως ελεγε και ο σκανδαλιδης η κυβερνηση θα κανει τα παντα ετσι ωστε να περασει αυτο το προγραμμα ξεπουληματος γιατι το εχει υποσχεθει στους τοκογλυφους στην συμφωνια που εγινε για το μεσοπροθεσμο.

  • noldor avatar
   noldor @ mhtsos karditsa 08/08/2011 14:50:48

   http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2032621

 8. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 08/08/2011 11:27:04

  Έχω την εντύπωση πως το διάστημα από το φθινόπωρο του παρόντος έτους έως την άνοιξη του 2012 θ'αποδειχθεί καθοριστικό για τη πορεία της πατρίδας μας και θα σημαδέψουν,αποφασιστικά,το πολιτικό και κοινωνικό της γίγνεσθαι.Όσο για τα διεθνή,πέραν των γνωστών γεγονότων που διογκώνουν τη κρίση,τους κλυδωνισμούς και την αστάθεια,το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξουν δυο σημαντικά γεγονότα.Την επόμενο έτος θα διεξαχθούν οι εκλογές σε Γαλλία το Μάιο και ΗΠΑ το Νοέμβριο,που σίγουρα θα επηρεάσουν τις εξελίξεις.Άρα,εισερχόμαστε σ'ένα περιβάλλον,καυτό από συμβάντα,και ιδιαίτερα πολύπλοκο.Τα πάντα είναι ρευστά.

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Komis Montechristo 08/08/2011 11:29:00

   Το (ορθό) επόμενο έτος....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Komis Montechristo 08/08/2011 14:51:56

   Κόμη, τα ίδια ακριβώς λέγαμε και για την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, και όπως βλέπεις οι νεοφιλελεύθεροι ολετήρες συνεχίζουν ακάθεκτοι το "θεάρεστο" έργο της καταστροφής της Ελλάδας χωρίς να ανοίγει μύτη. Θα το ξαναπώ μετά λύπης μου για πολλοστή φορά: αν δεν πραγματωθεί απόλυτα το δόγμα του ΚΚΕ "όσο χειρότερα για το λαό, τόσο καλύτερα για εμάς", δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ Αυριανιστής 08/08/2011 15:08:06

    Αυριανιστή,ζούμε μια,εξαιρετικά,κρίσιμη περίοδο με απρόβλεπτες εξελίξεις.Συμμερίζομαι κι εγώ την αγωνία όλων.Πολύ δύσκολες καταστάσεις είναι προ των πυλών για όλους μας.Τα πάντα είναι στη κόψη του ξυραφιού.Και επαναλαμβάνω ό,τι έγραψα παραπάνω.Το επόμενο εξάμηνο-επτάμηνο θα είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα και θα σημαδέψει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Komis Montechristo 08/08/2011 15:11:32

     Τη σημάδεψε και το προηγούμενο, όχι επτάμηνο, αλλά εικοσάμηνο και βάλε. "So what?", που θα έλεγε και η Panatitis?

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Αυριανιστής 08/08/2011 15:11:51

      Panaritis

     • Komis Montechristo avatar
      Komis Montechristo @ Αυριανιστής 08/08/2011 15:20:13

      Δεν έχεις άδικο.Μας έχουν τσακίσει....

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ Komis Montechristo 08/08/2011 15:23:45

      Όλα πάνε ΡΟΛΟΪ, Κόμη, όπως έχει γράψει επανειλημμένα και ο The Saint. Η διάλυση της Ελλάδας συντελείται μεθοδικά κι εμείς πλατσουρίζουμε παρά θιν' αλός...

 9. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2011 11:41:38

  Το κοινωνικό κίνημα των εργαζομένων πρέπει να θέσει και στην Ελλάδα ρεαλιστικά αιτήματα, που αγγίζουν τους πολλούς και τους πραγματικά αδύνατους. ¨Οπως στην Ισπανία, το Ισραήλ κτλ.
  Η υπερπολιτικοποίηση και οι ιδεοληπτικοί φονταμενταλισμοί απομακρύνουν τον κόσμο από τους αγώνες και κινητοποιούν μόνον μια μειοψηφία, που δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς και οικονομικά αδύνατους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 08/08/2011 14:33:51

   Όχι στην "υπερπολιτικοποίηση", Θείο! Στις επόμενες εκλογές, vote for Yvette Jarvis, τη συμπαθητική απολιτίκ διαφημίστρια του μανό "Madison", που οι Αθηναίοι την έβγαλαν και... δημοτική σύμβουλο -και μάλιστα με δύο αντίπαλες παρατάξεις! Opos Ameriki!!!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 08/08/2011 14:52:59

    Στην Αμερική δεν είναι καθόλου απολιτικοί.
    Δεν βλέπεις το Tea Party; Εκεί να δεις ταξικό μίσος!
    Η υπερπολιτικοποίηση εδώ είναι "μοντελάκι" για να κάνουν παρά φύσιν αλλαξοκωκιές ορισμένα κόμματα. Και "επαναστατική γυμναστική' η Αλέκα και ο Αλέξης.
    Όταν δείτε πραγματικούς ταξικούς αγώνες, θα δείτε τον κόσμο "ανάποδα", δηλαδή όρθιο και ξανά στα πόδια του!

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 08/08/2011 15:09:27

     Αυτό το τελευταίο, Θείο, το λες εν είδει, τι; Απειλής; Ή αυτομαστιγώματος; Γιατί εν είδει ευσεβούς πόθου, δεν σε κόβω να το λες.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Αυριανιστής 08/08/2011 16:03:31

      Απειλούν συνήθως όσοι φοβούνται. Αυτομαστιγώνονται όσοι έχουν ενοχές. Ευσεβείς πόθους έχουν οι αιθεροβάμονες.
      Τίποτε από αυτά: Κατανόηση της φύσης των πραγμάτων, έτσι συνεχίζει ο κόσμος το δρόμο του.

 10. ΜΝΗΜΟΝΙΟ avatar
  ΜΝΗΜΟΝΙΟ 08/08/2011 12:00:59

  το πασοκ έχει τον τροπο να ξεπερνα ολες ις δυσκολιες ......
  εδω θα ειμαστε..... μετα απο ενα χρονο κυβερνηση θα ειναι παλι το πασοκ!!!!!
  βαλτε το μυαλο να δουλεψει και θα καταλαβετε.........

 11. Απορία avatar
  Απορία 08/08/2011 12:12:16

  Δεν υπάρχει χρέος. Το χρέος είναι αέρας, νούμερα σε έναν υπολογιστή.
  Με το τέλος του ψυχρού πολέμου οι τραπεζίτες άρχισαν το πάρτυ δημιουργώντας χρήμα αέρα.

  Και φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση όπου όλος ο κόσμος είναι χρεωμένος δέκα φορές πάνω από την πραγματική οικονομία και όπου οι πολιτικοί είναι υπάλληλοι των τραπεζών.

  Αλήθεια πόσο νομίζουν ότι θα κρατήσει αυτό;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Απορία 08/08/2011 14:31:45

   +1000

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2011 14:06:48

  Μεγάλος ήταν ο Lasch. Δεκαετίες μπροστά από τα χρόνια της "χρυσοθηρίας" και των αυταπατών, όταν ζούσε.
  Της απολυτης εκτίμησης μου. Όλα τα βιβλία του είναι must για όσους θέλουν να καταλάβουν που πατά και που πηγαίνει η Αμερική και ο κόσμος.

 13. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 08/08/2011 14:08:53

  Όποιος "πέφτει", πρέπει ν' αντλεί δύναμη και να σηκώνεται.
  Ο αγώνας συνεχίζεται.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ο Θείος 08/08/2011 15:10:12

   Στο "Φίλιον" και στη "Βιβλιοθήκη";

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Αυριανιστής 08/08/2011 15:58:18

    Στη δουλειά μου, πριν απ' όλα.
    Και παντού όπου δεί, χωρίς φόβο προς τους πολλούς. Αλλά και χωρίς μίσος για τους άλλους.

 14. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/08/2011 14:31:27

  Τι "ηθική δήλωση", φίλε του λαού; Ούτε καν τέτοια. Ρώτα κανέναν σαλονάτο ψευτοαριστερό του Κουβέλη, και αν αποφασίσει να είναι ειλικρινής θα ακούσεις τόσο ακραία νεοφιλελεύθερες θέσεις που ούτε οι ταλιμπάν της "Δράσης" δεν ξεστομίζουν.

 15. Σταύρος avatar
  Σταύρος 08/08/2011 14:48:45

  ...Στο Λονδίνο ζουν τα δικά τους Δεκεμβριανάκαιρός τους είναι καθώς η πόλη θυμίζει σε ορισμένες περιοχές πεδίο μάχης έπειτα από τη δολοφονία 29χρονου πατέρα 4 παιδιώνσνιφ, σνιφ και τις υποψίες για ρατσιστική συμπεριφοράτσ, τσ, τσ της Αστυνομίας...

  Από τις 17 Νοεμβρίου 2008 τις περίμενε τις ταραχές το συνεργείο του BBC στην Αθήνα.
  Μέχρι που του "έκατσαν"!
  Καιρός τους δεν είναι, να δοκιμάσουν λίγο από το δικό τους φάρμακο.

  29χρονος πατέρας με 4 παιδιά(!) και ένα πιστόλι 9 χιλιοστών στην τσέπη!
  Οι Εγγλέζοι Αστυνομικοί που δεν έχουν ούτε γκλομπ μαζί τους, βγήκαν οπλισμένοι και "όλως τυχαίως" σταμάτησαν ένα ιδιωτικό ΤΑΞΙ στο οποίο "όλως τυχαίως" επέβαινε ο 29χρονος πατέρας με 4 παιδιά (και έμπορος ναρκωτικών και προαγωγός βεβαίως-βεβαίως) και το ζήτησαν να παραδώσει το όπλο που έφερε επάνω του, όπως κάνει όλως ο κόσμος βέβαια!
  Αυτός υπάκουσε αλλά καθώς το έδινε αυτό το σκασμένο από την κακία του εκπυρσοκρότησε, δύο φορές παρακαλώ, με αποτέλεσμα η μία σφαίρα να καρφωθεί στον υπηρεσιακό ασύρματο ενός Αστυνομικού!
  Τότε, οι ΜΠΑΤΣΟΙ, τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ και οι ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον άτυχο αυτόν πατέρα λέγω, και άφησαν τα 4 τέκνα αυτού ορφανά λέγω κ. Πρόεδρε!
  Έβγαλαν όλο τους το ρατσιστικό μίσος σε έναν μετανάστη με Βρετανικό διαβατήριο και Βρετανική υπηκοότητα, όχι γιατί είχε πιστόλι, όλος ο κόσμος έχει από αυτό για να περνά την ώρα του, αλλά γιατί ήταν Μαύρος!
  Να, αλήθεια σας το λέω!
  Θύμα ήταν το παιδί, σαν τον δικό μας τον Άκη!
  Στημένη υπόθεση για ένα παλιοπίστολο.
  Στημένη υπόθεση για ένα παλιόσπιτο στην Ηρώδου Αττικού!

  Κάτι ανάλογο δεν είχε συμβεί και με τον δικό μας τον αναρχοΣΥΡΙΖΑίο Δημοσθένη Παπαδάτο;
  Και αυτό το καλό πλην αγαθό παιδί, περπατούσε αμέριμνο στην οδό Φορμίωνος στο Παγκράτι όπου, δεν θα το πιστέψετε, μόλις είχε βρεί μια κλεμμένη από το 2004 Αστυνομική Ταυτότητα, και πήγαινε να την παραδώσει.
  Κάτι παλιόπαιδα της Αντιτρομοκρατικής που έκαναν ντου σε μία γιάφκα της περιοχής, σκέφτηκαν να του κάνουν πλάκα κι αφού τον κουκούλωσαν με ένα σεντόνι, τον έπαιζαν...μπιζ!

  Πα, πα, πα, παλιοκοινωνία σου λέω!!!

 16. deldio avatar
  deldio 08/08/2011 14:58:30

  Πού τα έμαθες όλα αυτά ρε Σταύρο; Τί συνειρμοί και αγιοποίηση της αστυνομίας είναι αυτοί; Μήπως ήσουν παρών και εσύ όπως και ο Καρατζαφέρης στη ληστεία στην Αταλάντη;

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ deldio 08/08/2011 15:16:21

   Τα έμαθα γιατί έχω μάθει να διαβάζω!
   Για την "αγιοποίηση της Αστυνομίας" μπες στο μπλογκ μου και διάβασε!
   Για όλα όσα εσύ έχεις γνώμη, την διατυπώνεις ως αυτόπτης μάρτυς των γεγονότων;!

   Παρ' όλα αυτά, θες να μου πεις που ακριβώς διαφωνείς και ΓΙΑΤΙ;

 17. Μιβήτας avatar
  Μιβήτας 08/08/2011 15:10:49

  Well, my good friends,
  Keep trying . Also on my behalf .
  I shall be staying by the side of Γιωργάκης.
  Η Προθυπουργάρα μας ! ! !
  Τού Αθληταρά μας ! ! !
  Του Μαραθωνοδρόμου μας ! ! ! ( εστω...των 10 χιλιομέτρων)
  Any how . Please do start the revolution with out me.
  Do sommething for heaven sake ! ! !.-

 18. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 08/08/2011 15:37:58

  Αυριανιστή,έχω μια υποψία πως σε λίγο καιρό θα εκραγεί το σύμπαν.Μπορεί να κάνω λάθος,δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο,αλλά αυτό είναι το προαίσθημά μου.

 19. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 08/08/2011 16:13:41

  H Ελλάδα λαγοκοιμάται υπό την επήρεια των "δόσεων"... Μια ολόκληρη χώρα "μαστουρωμένων" ανίκανων βολεμένων. Μόνο αν δεν μας μας δώσουν τη "δόση" μας θα ξυπνήσουμε... Εκ των πραγμάτων.

 20. ΚΩΣΤΑς Β. avatar
  ΚΩΣΤΑς Β. 08/08/2011 16:22:14

  Στην κρίση του συστήματος, στη κρίση του άκρατου υπαρκτού νεοφιλελευθερισμού, συμβατικές λύσεις δεν υπάρχουν.Κάποια στιγμή θα γίνει έκρηξη απο τους φτωχούς λαούς,ή καλύτερα απο τις φτωχές μάζες της ευρωπης.Είναι σίγουρο πλέον,όσο κι άν τα πουλημένα ξένα και ντόπια φιλοσυστημικά ΜΜΕ το αποκρύπτουν ,ότι θα έχουμε επανάληψη γεγονότων του 68.Στην Μαδρίτη θα είναι ,στη Αθήνα,στη Λισσαβώνα ,στο Δουβλίνο,στην Ρώμη,δεν γνωρίζω.Οι κρατοφάγες και εθνοφάγες συνθήκες της Ε.Ε πρέπει να καταργηθούν,και να αλλαχθούν.Τοκογλύφοι και σύγχρονοι μαυραγορίτες δανειστές προπομποί των διαφόρων “οίκων” αν(τ)οχής κρατών,δεν είναι ποτέ δυνατόν να “συνεταιριστούν”με εξαθλιωμένους εντέχνως νότιους .Ο Σαμαράς ,όχι μόνο πράττει καλά,αλλά θα πρέπει να πείσει τους ηγέτες των δανειζόμενων φτωχών κρατών ότι απο κοινού να πολεμήσουν την κουστουμάτη ληστεία ,και θαρώ ότι πρέπει να σκληρύνει την στάση του.Μόνο έτσι θα γράψει ιστορία .Παραμπιπτόντως,αρχικά θα πρέπει να κοσκινίσει τα του ‘οίκου” του ,από τους υποστηρικτές (και είναι αρκετοί) αυτής της πολιτικής της ΜΚΟ “εξαθλιώνουμε τον λαό”.

 21. Enzo avatar
  Enzo 08/08/2011 16:39:44

  μεσα και η κυρια Γιούλια Τιμοσένκο, φυλακη.
  αντε αγορι μου γιωργακη και στα δικα σου.

 22. deldio avatar
  deldio 08/08/2011 18:23:01

  Σταύρο, σου υπενθυμίζω το δυστυχή Βραζιλιάνο ηλεκτρολόγο πριν από λίγα χρόνια που "έφαγε" στην ψύχρα η βρεττανική αστυνομία "κατά λάθος" στο ΜΕΤΡΟ του Λονδίνου. Ξέρεις ποιό ήταν το έγκλημά του; 'Οτι έτυχε να είναι παρών σε "τρομοκρατική" ενέργεια που προετοίμαζαν (προβοκατόρικα) οι βρεττανικές μυστικές υπηρεσίες και "έπρεπε" να σωπάσει. Θυμάσαι επίσης πόσες προβοκάτσιες έστηνε η βρεττανική αστυνομία και οδηγούσε στη φυλακή αθώους ιρλανδούς αγωνιστές της ανεξαρτησίας; Πρόλαβες ακόμη μήπως να διαβάσεις ποιός ήταν το συνεταιράκι και ποιός κάλυπτε επί τόσα έτη τις υποκλοπές που αποδεδειγμένα έκανε (τάχα από μόνη της) η εφημερίδα του Μέρντοχ, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα; Γι' αυτό σου λέω άστο δεν ξέρεις, μαθαίνεις μόνο όσα σου λένε.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ deldio 08/08/2011 22:24:22

   Ναι και BBC μιλούσε για όπλα Μαζικής Καταστροφής στο Ιράκ, ναι και οι Αστυνομίες στον κόσμο έχουν σκοτώσει αθώους.
   Στο δια ταύτα και γιατί έγινε το πέσιμο από τον ένοπλο κλάδο των Μπόμπυδων, στον "άτυχο πατέρα 4 τέκνων" με το πιστόλι στην κάλτσα(;) όπως λένε οι τελευταίες πληροφορίες, δεν σε διαβάζω να αναφέρεσαι.
   Δικαίωμά σου!

 23. deldio avatar
  deldio 09/08/2011 02:11:27

  Σύμφωνοι, αλλά δεν μου εξηγείς για ποιό λόγο να πιστέψω την εκδοχή των κατασταλτικών μηχανισμών για το ποιόν του νεκρού όταν το παρελθόν τους είναι μαύρο και αμφιλεγόμενο, και το κυριότερο, δεν υπάρχει αντίλογος αφού ο άλλος είναι νεκρός....

 24. Toledo avatar
  Toledo 09/08/2011 04:54:21

  Ένταξη λοιπόν ας ξεκινήσει η επανάσταση...
  Μετά τι?
  Νομίζω ότι καλό είναι να έχει διαμορφωθεί προγενέστερα ένα σχέδιο
  για το τι είδος "μετά" θέλουμε.
  Πιο πάνω ένας φίλος προσπαθεί να περιγράψει
  την "ελίτ" που θα οδηγήσει και θα διαμορφώσει τα πράγματα.
  Δεν ξέρω αν συμφωνώ, όμως σίγουρα θα διαμορφωθεί από το εξωτερικό μάλλον, μια ιδεολογική πλατφόρμα για την επόμενη μέρα.
  Μια ιδεολογική πλατφόρμα που θα διαμορφωθεί και θα εφαρμοστεί σύμφωνα με τα τοπικά χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας από την "ελίτ" που θα έχει προκύψει μετά από την κοινωνική έκρηξη.
  Μην περιμένετε να δείτε Κολοκοτρώνηδες και Μακρυγιάννηδες της επανάστασης.
  Μάλλον αυτή η "ελίτ" θα προκύψει από εκείνους που θα χαλιναγωγήσουν τις μάζες και την λαϊκή οργή.

  Μακάρι να προκύψει οι αλλαγές που ζητάει ο λαός με άκρος δημοκρατικές διαδικασίες, χωρίς "ελίτ" και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι...

  Αναμένουμε...

 25. ΘΩΜΑΣ avatar
  ΘΩΜΑΣ 09/08/2011 10:21:08

  ο ξεσηκωμος οταν γινετε θελει απο πισω υποβαθρο
  ειδαλως μετα θα ακολουθηση αναρχια
  αλλωστε στο σωστο ξεσηκωμο την πληρωνουν ολοι[και οι 300 τις τις βουλης]
  οποτε μετα τι;;;;;;;;;;;;;;;;

 26. nefeli7 avatar
  nefeli7 15/08/2011 11:23:07

  ο κόσμος δεν είναι έτοιμος ακόμα... Η λέξη αλληλεγγύη, άγνωστη μέχρι τώρα, αρχίζει και κάνει τα πρωτα δειλά βηματάκια με πισωγυρίσματα. Ελπίδα οι νέοι και το απρόβλεπτο του λαού αυτού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.