#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2010 21:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η κατοχή της χώρας ολοκληρώνεται με την κατάληψη των τραπεζώνΔυσκολεύουν τα πράγματα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και για το λόγο αυτό ενεργοποιείται άμεσα η δημιουργία ταμείου έκτακτης ανάγκης το οποίο θα διαθέτει τα 10 από τα 110 δις ευρώ που παίρνει η Ελλάδα από τον μηχανισμό στήριξης. Παρά το γεγονός ότι κάποιοι στην κυβέρνηση αλλά και τραπεζίτες προσπαθούν περάσουν χαλαρά το σχέδιο νόμου για την ίδρυση ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας που κατατέθηκε στη Βουλή, εντούτοις, φαίνεται ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα, κυρίως στις μικρές τράπεζες. Τα χρήματα θα δοθούν σε περίπτωση που κάποιο ή κάποια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν θέμα με τις μαύρες τρύπες τους και τη ρευστότητά τους. Μέσα στο καλοκαίρι κάποιοι δεν αποκλείουν να «σκάσει» κάποια τράπεζα γι’ αυτό και βιάζονται να ιδρύσουν το ταμείο προτού να είναι αργά.

Το σχέδιο διάσωσης όποτε αυτό χρειαστεί θα έχει 7ετή διάρκεια και οι τράπεζες θα εκδίδουν προνομιούχες μετοχές ώστε να παίρνουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται.

Το ζήτημα είναι, ποιος θα βάζει τους όρους και ποιος θα ελέγχει την πορεία των τραπεζών; Όπως όλα δείχνουν το ΔΝΤ με την ΕΕ και την ΕΚΤ, αυτοί που βάζουν τα λεφτά δηλαδή, θα θέτουν και τους κανόνες του παιχνιδιού.

Το Ταμείο, το οποίο θα έχει άνθρωπο της Τρόικας μέσα μαζί με τραπεζικό επίτροπο, θα είναι ουσιαστικά ο κυρίαρχος του σχεδίου. Οι τράπεζες όταν θα πάρουν βοήθεια δε θα μπορούν να δώσουν μέρισμα ενώ οι προνομιούχες μετοχές θα επαναγοραστούν στην ίδια τιμή που τις αγόρασε το ταμείο. Και το βασικότερο είναι πως όποια τράπεζα δεν μπορεί να κάνει αύξηση κεφαλαίου ώστε να λύσει τα προβλήματά της θα μπαίνει στο ταμείο υποχρεωτικά.

Επομένως, η κατοχή της χώρας ολοκληρώνεται με την κατάληψη των τραπεζών. Διότι όποιος ισχυριστεί ότι δεν έχουν πρόβλημα είναι παντελώς άσχετος. Εδώ οι τραπεζίτες κλαίνε τα 18 δις. ευρώ που έχουν φύγει στο εξωτερικό τον τελευταίο καιρό καθώς και τα θαλασσοδάνεια σε ιδιώτες και επιχειρήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αναγνώστρια avatar
  αναγνώστρια 21/06/2010 22:02:49

  η δημιουργία νέου χρήματος από τις τράπεζες είναι πολύ εύκολο. Το μάθαμε πρόσφατα από το video που κυκλοφορούσε. Πως γίνεται 1. οι τράπεζες να δημιουργούν νέο χρήμα από την στιγμή που ζητάει ένας καταναλωτής δάνειο, 2. η Ελλάδα να έχει αυξημένα επιτόκια δανεισμού, σε σύγκριση με χώρες της ΕΕ, 3. Πολύ χαμηλά επιτόκια καταθέσεων 4. πανωτόκια που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες, 5. κάθε χρόνο να παρουσιάζουν κέρδη
  και τελικά να φτιάχνουν και ταμείο στήριξης; Κάποιος υπεύθυνος θα πρέπει να βγει και να εξηγήσει τη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος γιατί από το video που είδαμε φαίνεται ότι το σύστημα βρωμάει........πολύ μάλιστα.

  • Cakos avatar
   Cakos @ αναγνώστρια 22/06/2010 02:32:02

   Καλή μου,
   Είναι αρκετά πολύπλοκη η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Αν δεν σε βοήθησαν τα video που λες, τότε σίγουρα χρειάζεσαι ιδαίτερα μαθήμα. Τα οποία άλλωστε έχουν ήδη αρχίσει σε κάθε σπίτι απο την Τρόϊκα. Θεωρία και εργαστήρια {άνευ σιέλου...}

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αναγνώστρια 22/06/2010 08:18:07

   Πολύ σωστή η αναγνώστρια, ειδικά στο 1. μαζεύονται πέντε απατεώνες, φτιάχνουν μια τράπεζα, δίνουν δάνεια χωρίς αντίστοιχη κεφαλαιακή επάρκεια και αρχίζουν και εισπράττουν τους τόκους του δανείου, δημιουργώντας καινούργιο χρήμα από το μηδέν.

   • nik karas avatar
    nik karas @ αλλενάκι 23/06/2010 12:39:19

    πολυ σωστα! πουλανε αερακαι εισπραττουν χρημα!

   • αναγνώστρια avatar
    αναγνώστρια @ αλλενάκι 23/06/2010 18:22:48

    και ζητάνε το αεράκι που πουλάνε να τους το γυρίζουμε πίσω και με επιτόκια και πανωτόκια και αυτό το αεράκι το αποκαλούν "χρέος" , άρα το "χρέος" είναι απάτη και μας φοβίζουν καθημερινά με το εξωτερικό "χρέος" της Ελλάδας. Εμείς οι γνώστες όταν ακούμε την λέξη "χρέος" καταλαβαίνουμε ότι αντιστοιχεί με την λέξη "αεράκι" ή "απάτη" είναι συνώνυμα.

 2. Orestios avatar
  Orestios 21/06/2010 22:38:06

  43+10=53 δις συνολικά για τις Τράπεζες. Πάμε καλά!

 3. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 22/06/2010 00:33:02

  Η άμυνα της χώρας δεν είναι οι τράπεζές της αλλά η στρατιωτική της ισχύς. Από τα υπόλοιπα οικονομικά το μόνο που έχει σημασία είναι το υπάρχει στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας της Ελλάδας.

  Τα debts, τα spreads, τα GDP και τα ομόλογα είναι στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα μάτσο χαρτούρα ή ένα μάτσο bits στα κυκλωματα κάποιων υπολογιστών. Αυτά δεν μπορουν να σε σκοτώσουν. Το πολύ πολυ να χάσεις για λίγο καιρό τη βόλη σου.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ Αγανάκτηση 22/06/2010 08:35:44

   Sorry που θα στη χαλάσω αλλά θησαυροφυλάκιο στη ΤτΕ δεν υπάρχει.
   Ο αποθεματικός χρυσός όλων το χωρών μελών βρίσκεται στις Βρυξέλες.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ undercover gpr 22/06/2010 09:05:01

    Αν υπάρξει κίνημα αμφισβήτησης του τρόπου λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος παγκοσμίως, κίνημα τέτοιο που να απειλήσει τον σημερινό τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, ο χρυσός μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία χαρτιά των παγκόσμιων τραπεζιτών.

    Η σπάνις βλέπετε του χρυσού, διότι έχουν φροντίσει οι διεθνείς τραπεζίτες να βάλουν τα περισσότερα αποθέματα στο χέρι καθώς και την εξόρυξη, θα γίνει πλεονέκτημά τους. Διότι αν απειληθεί η τωρινή λειτουργία τους θα προσπαθήσουν να ξανασυνδέσουν το χρήμα με τον χρυσό ("χρυσός κανόνας"), που θα ελέγχουν οι ίδιοι φυσικά, ώστε να μην τα χάσουν όλα.

    Θραξ Αναρμόδιος

    ΥΓ. Τι κρίμα που κι ο ελληνικός χρυσός βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Τίνος είναι αλήθεια όλο αυτό το χρυσάφι;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 22/06/2010 09:31:56

    Μπερδεύεις (χωρίς να φταις εσύ βέβαια γιατί τα έχουν μπουρδουκλώσει τόσο πολύ που λογικό είναι) τις ιδιωτικές εμπορικές τράπεζες , τις ιδιωτικές επενδυτικές με τις κεντρικές Τράπεζες (και μη μου πεις ότι η ΕΚΤ είναι ιδιωτική γιατί μπορεί τυπικά να λειτουργεί ως ιδιωτική αλλά οι κεντρικές αποφάσεις αποδείχτηκε ότι λαμβάνονται από την Πολιτική).

    Οι εμπορικές έχουν ένα κάποιο αποθεματικό , οι επενδυτικές έχουν τα τέτοια μου , οι Κεντρικές (δλδ όσον αφορά την Ευρώπη ,εμείς) έχουν τα πολλά .

    Ο πολύς χρυσός (που η αξία του δεν βασίζεται στην σπανιότητα αλλά στην αμετάβλητη μορφή του) βρίσκεται στην κατοχή των κεντρικών τραπεζών , δλδ στους "πολιτικούς αντιπροσώπους μας".

    Εμείς έχουμε τη δύναμη αγαπητέ Θραξ , και την παραχωρούμε στους αντιπροσώπους μας.Στο χέρι μας είναι λοιπόν να επιλέξουμε αυτούς που θα φροντίσουν για μας κι όχι για τους καζινοτραπεζίτες οι οποίοι αυτήν την ιστορική περίοδο εκβιάζουν με το όπλο ότι μπορούν να αποσταθεροποιήσουν το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα (και όντως με το υπάρχον παγκόσμιο πλαίσιο κανόνων μπορούν).

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ undercover gpr 22/06/2010 09:53:33

    @undercover gpr

    Ρώτησα δημοσίως να μάθω, παραδεχόμενος την αγνοιά μου, αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ελλάδος έχουν ιδιώτες μετόχους.

    Στο σημείο που φθάσαμε και στο χάλι μας το πολιτικό το ότι οι "κεντρικές αποφάσεις" λαμβάνονται από την Πολιτική, ακούγεται σαν κακό αστείο.

    Μόλις πριν λίγους μήνες ένα ελληνικό κόμμα υποσχέθηκε λαγούς με πετραχήλια στον ελληνικό λαό, πήρε τις εκλογές με τα ψεύδη αυτά, και τώρα εφαρμόζει την καταστροφή μας. Η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε το ίδιο. Προεκλογικός με "σεμνά και ταπεινά" και επανίδρυση του κράτους και "πόλεμο στην διαφθορά των νταβατζήδων", και μετά... Σε κάθε εκλογή συμβαίνει το ίδιο πράγμα.

    Αρα τι "αποφάσεις που λαμβάνονται από την Πολιτική" και τι "πολιτικούς αντιπροσώπους" να επιλέξουμε; Οτι και να επιλέξουμε χαμένοι είμαστε από χέρι. Και έναν άγιο παππούλη από το άγιο όρος να επιλέξουμε σε πεντ-έξη μήνες θα τον έχουνε κάνει σαν και του λόγου τους. Γίνεται φρεσκολουσμένος να πέσεις στον βόθρο και να μείνεις καθαρός; Δεν γίνεται.

    Το μηχάνημα φταίει, το σύστημα, ο μηχανισμός. Αποκλείει την συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις και δεν δέχεται τον λαϊκό έλεγχο. Και χωρίς κοινωνικό έλεγχο θα μπει και ο άγιος άνθρωπος στον πειρασμό. Στοιχειώδης δημοκρατική αρχή.

    Αρα πρέπει να τα αναμορφώσουμε και τα δύο ταυτόχρονα: Δημοκρατία και νόμισμα

    Θραξ Αναρμόδιος

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 22/06/2010 10:15:33

    Ναι βρε φίλε μου συφμωνώ επί της αρχής όσον αφορά τα Νεοελληνικά μικροπολιτικά , εγώ όμως δεν σου είπα ότι η Ελληνική πραγματικότητα έχει τις υποδομές (ανθρώπινο δυναμικό,νοοτροπία,παιδεία κτλ) για να πάρει αποφάσεις και να τις επιβάλλει παγκοσμίως τις οποίες ακόμα και τα πιο ανεπτυγμένα κράτη ούτε που φαντάζονται ακόμα (αυτή τη στιγμή είμστα στο στάδιο της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και παιδείας παγκοσμίως όσον αφορά επί μέρους οικονομικές μορφές οργάνωσης).

    Ακόμα και το σύστημα οργάνωσης της κοινωνίας (η ιστορία έχει δείξει) ότι εξελίσεται.Στο χέρι μας είναι λοιπόν να το εξελίξουμε προς την σωστή κατεύθυνση αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

    Υ.Γ Η κεντρική απόφαση διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας ελήφθη από την Πολιτική.Οι επι μέρους αποφάσεις του τρόπου αναγκαστικά εντάσσονται στα πλαίσια του σημερινού παγκσόσμιου συστήματος κανόνων (ποτέ δεν είπα ότι είναι δίκαιο,λολ) και βέβαια ελήφθησαν από "χαρτογακάδες".Δεν ξέρω αν μπορούσε , άλλος , να κάνει το επί μέρους.Αμφιβάλλω πάντως στο σημερινό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον.

    Εάν εβλεπες το διάγραμμα πορείας εσόδων του Ελληνικού κράτους θα σου έπεφταν τα μαλλιά.Όντως είχαμε στεγνώσει από έσοδα (το ποιος έφταιξε λίγο με νοιάζει) και θα πτωχεύαμε αργά ή γρήγορα είτε με ΓΑΠ είτε με ΚΚ εάν δεν κάναμε κάτι.

    Ο ΓΑΠ το επιδείνωσε με ηλίθιες κινήσεις (17,5 δις πρόσθετο ετήσιο έλλειμα(?) στις τράπεζες , δηλώσεις κτλ) αλλά το σύστημά μας ήταν στα όριά του κι όποιος δεν το έβλεπε ήταν απλά βολεμένος.

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ undercover gpr 22/06/2010 10:22:55

    Με τον ΟΣΕ μεταφέρθηκε;...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 22/06/2010 10:46:29

    ΛΟΛ , μάλλον προς eurofighter το κόβω :)

   • nik karas avatar
    nik karas @ undercover gpr 23/06/2010 12:40:37

    ειναι αυτος που εβγαλε ο ΣΗΜΙΤΗΣ σε μαι νυχτα;

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Αγανάκτηση 22/06/2010 10:50:06

   Ο χρυσός της Ελλάδας βρίσκεται κατά ένα μέρος στο θησαυροφυλάκιο της Τράπεζας της Ελλάδος, στα υπόγεια του κεντρικού κτιρίου της Πανεπιστημίου, και κατά ένα άλλο στο εξωτερικό. Ενα κομμάτι του ελληνικού χρυσού βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (EKT), την οποία οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες «προίκισαν» με χρυσό και συναλλαγματικά διαθέσιμα. Κάθε τράπεζα συνέβαλε στη δημιουργία των αποθεμάτων χρυσού της EKT ανάλογα με το «ειδικό βάρος» της χώρας της. H ελληνική «συνεισφορά» παραμένει στην κατοχή της Τράπεζας της Ελλάδος και εμφανίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της στον ισολογισμό της. Ελληνικός χρυσός, κατατεθειμένος σε ράβδους διεθνών προδιαγραφών, βρίσκεται στη Fed (την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ) και στην Τράπεζα της Αγγλίας, εκεί όπου υπάρχουν αγορές που πληρώνουν τόκο για καταθέσεις χρυσού.

   Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=153541&dt=31/08/2003#ixzz0rZe7SsC8

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Αγανάκτηση 22/06/2010 11:28:24

    @Αγανάκτηση

    ωχ φωτιά που μας άναψες. Δεν τα ξερα αυτά. Ποιος τα 'ξερε;

    Θενκς για το λινκ.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Αγανάκτηση 22/06/2010 11:39:03

    Διάβασα το άρθρο στο Βήμα. Δηλαδή να περιμένουμε και τρίτη γενιά Μαντζαβίνων στην διοίκηση της ΤτΕ; Κάτι σαν την "κεντρική πολιτική σκηνή";

    Μπα, μίλησε για Ολιγαρχία κανείς;

    Ωστε πουλήσαμε χρυσό, διότι οι παγκόσμιοι τραπεζίτες είχαν κάνει ασύμφορη την κατοχή του (συνέφερε μόνο στους παγκόσμιους τραπεζίτες). Μάλιστα.

    Και τώρα οι παγκόσμιοι τραπεζίτες, έχοντας και όλον τον χρυσό του κόσμου στα χέρια τους, και έχοντας μονοι τους πληθωρήσει τα νομίσματα, αυξάνουν την τιμή του χρυσού.

    Μπα, δεν μου φαίνεται να υπάρχει σχέδιο και προμελέτη. Εσάς;

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ Αγανάκτηση 22/06/2010 11:43:14

    @Θράκα
    Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμην, δεν ξέρω εαν θα με κόψει ο φάκτορας, αλλά μου έρχεται αυθόρμητα ρε παιδί μου:

    Σκατά στα μούτρα του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος.

   • Βασίλης avatar
    Βασίλης @ Αγανάκτηση 22/06/2010 12:14:11

    Ευχαριστώ το διάβασα.
    Διάθεσιμα 127 τόνοι (άν είναι ακόμη έτσι;) - (κάποιοι στο εξωτερικό), σημερινή αξία κάπου 4 δισ ευρώ περίπου...

    Η Πορτογαλία το άλλο γουρουνάκι έχει λέει 600 τόνους!

    Ερώτηση
    Αν δεν μπορέσουμε να επιστρέψουμε τα 110 του μηχανισμού, άρα και όλα τα άλλα και αφού έχουμε παραιτηθεί κάθε ασυλίας που έχουμε σαν κυρίαρχο κράτος (είμαστε πια μπανανία), το χρυσό θα μας το κατασχέσουν;;;

    Και αν μας αφήσουν ταπί από χρυσό και χρειαστεί να εκδόσουμε δραχμές, αυτές θα έχουν κάποια αξία ή δε θα κάνουν ούτε για τo WC;;

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ Αγανάκτηση 22/06/2010 12:31:07

    Η πορτογαλία έχει 382 τόνους.
    Στο site του World Gold Council υπάρχουν πολλά στοιχεία.

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ Αγανάκτηση 22/06/2010 12:38:18

    "Ερώτηση Αν δεν μπορέσουμε να επιστρέψουμε τα 110 του μηχανισμού, άρα και όλα τα άλλα και αφού έχουμε παραιτηθεί κάθε ασυλίας που έχουμε σαν κυρίαρχο κράτος (είμαστε πια μπανανία), το χρυσό θα μας το κατασχέσουν;;;"

    Όχι θα μας κλάσουν συγκεκριμένο μέρος του σώματός μας.
    Ας το συνειδητοποιήσουμε. Tο μόνο που μπορούν να μας πάρουν είναι τις καγιέν όσοι τις έχουν.

    Ή θα μας κάνει απόβαση ο αμερικανικός στόλος; Αν θέλουν ας βάλουν τους τουρκαλάδες να μας κάνουν απόβαση. Να δω τι κλάμα θα ρίχνουν τότε οι τούρκοι στρατηγοί εαν κλαίνε τώρα με τους κούρδους.

    Κανένας δεν πρόκειται να κάνει πόλεμο για το αερο-χρέος μερικών golden boys. Γι'αυτό λέω ότι στο τέλος της ημέρας αυτό που μετράει είναι η στρατωτική ισχύς και το τι έχεις στο θησαυροφυλάκιο σου. Έστω αυτά τα πενιχρά 3.5 δις σε χρυσό...

   • armatistis avatar
    armatistis @ Αγανάκτηση 22/06/2010 15:03:30

    Αγανακτηση

    Για να έχουμε στρατιωτική ισχύ θα πρέπει να είμαστε σοβαρό κράτος και δυστυχώς δεν είμαστε. Είμαστε αυτό που σου έγραψε ο "Βασίλης".. Κράτος μπανανία.

    Όταν πριν χρόνια υπηρετούσα στη Κύπρο τα Ελληνικά F-16 και Α-7 και κάποια πολεμικά μας έπαιρναν μέρος στην άσκηση "ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ". Μετά αυτά να σταματήσουν. Σήμερα οι Τουρκικές φρεγάτες περιπολούν στο Σούνιο και τη Λούτσα παραβιάζοντας και τα χωρικά μας ύδατα και σε λίγες μέρες θα κάνουν άσκηση έξι τουρκικές φρεγάτες και ένα υποβρύχιο δυτικά της Κεφαλλονιάς. Μη αμφιβάλεις ότι θα διαθέτουν και αεροπορική κάλυψη λόγω της δυνατότητας εναέριου ανεφοδιασμού που διαθέτει η Τουρκική αεροπορία....

    Και διηγόντας τα να κλαις!

    Η στρατιωτική ισχύς όμως είναι μία μόνο παράμετρος της συνολικής ισχύος ενός εθνοκράτους όπως λέει ο Νταβούτογλου.

    Τι γράφει λοιπόν ο εν λόγω κύριος που μάλλον εμφορείται από ολοκληρωτικές και επεκτατικές ιδέες με σκοπό την ανασύσταση(;) της Οθωμανικής αυτοκρατορίας όσο αφορά τον έλεγχο και την επιρροή, σχετικά με την εξίσωση της ισχύος;;

    Εξίσωση συνολικής Ισχύος
    Ι= (ΣΔ+ΔΔ)x(ΣΝxΣΣxΠΒ)

    Όπου:
    Ι: Ισχύς του εθνοκράτους
    ΣΔ: Σταθερά Δεδομένα
    ΔΔ: Δυναμικά Δεδομένα
    Πολλαπλασιαστές:
    ΣΝ: Στρατηγική Νοοτροπία
    ΣΣ: Στρατηγικός Σχεδιασμός
    ΠΒ: Πολιτική Βούληση

    Τώρα στα:
    *Σταθερά δεδομένα (ΣΔ) περιλαμβάνονται:
    Ισ: Ιστορία
    Γ : Γεωγραφία
    Πλ: Πληθυσμός
    Πο: Πολιτισμός

    * Δυναμικά Δεδομένα (ΔΔ) περιλαμβάνονται:
    ΟΙ: Οικονομική Ικανότητα
    ΤΙ: Τεχνολογική Ικανότητα
    ΣΙ: Στρατιωτική Ικανότητα

    Όπως βλέπεις η στρατιωτική ιακανότητα είναι μόνο ένας παράγοντας. Και τελικά:

    Ι={Ισ+Γ+Πλ+Πο}x{ΟΙ+ΤΙ+ΣΙ}x{ΣΝxΣΣxΠΒ}

    Μπορείς να βάλεις ότι θέλεις στην εξίσωση. Να είσαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι ικανοποιητικό. Ειδικά εκεί που υστερούμε χαοτικά είναι στους πολλαπλασιαστές και ειδικά στη Πολιτική Βούληση( ΠΒ).
    Τα υπόλοιπα όπου μειονεκτούμε, έχουμε τη δυνατότητα με απλές διορθωτικές κινήσεις να τα φέρουμε στα ίσα.

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ Αγανάκτηση 22/06/2010 16:29:57

    @armatistis
    Εγώ έγραψα για το τι μετράει δηλαδή για το που πρέπει να εστιάσουμε πλεον την πολιτική μας, με τα ταμεία και τους τραπεζίτες ντόπιους και ξένους δεν βγαίνει άκρη.

    Αλλά μην φοβάσαι και με τα τωρινά δεδομένα μπορεί να μην μπορούμε να πάρουμε τη Πόλη αλλά σίγουρα μπορούμε να αμυνθούμε.

 4. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 01:24:57

  Ρώτησα πριν λίγες μέρες αλλά δεν βρέθηκε κανείς να μου δώσει μια απάντηση ικανοποιητική.
  - 1. Υπάρχουν ιδιώτες μέτοχοι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα;
  - 2. Υπάρχουν ιδιώτες μέτοχοι στην Τράπεζα της Ελλάδος;

  Οι δικές μου πληροφορίες λένε για το (2) πως το ελληνικό δημόσιο κατέχει ποσοστό κάτω του 10% στην Τράπεζα της Ελλάδος. Ποιοι κατέχουν το υπόλοιπο; Μέτοχοι. Η ΤτΕ είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Αρα;

  Σχετικά με το (1) τώρα μετέχουν, λέει, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα κράτη μέλη. Πως όμως μετέχουν; Δια των (ιδιωτικών) κεντρικών τους τραπεζών; Σαν την Τράπεζα της Ελλάδος ας πούμε; Η ακόμη χειρότερα σαν την Τράπεζα της Αγγλίας (θεός φυλάξοι);

  Και με δεδομένο ότι όλοι οι κύριοι κεντρικοί τραπεζίτες είναι πολύ της "ανεξαρτησίας", τόσο που ούτε Σουλιώτες να τανε πια, από την κεντρική, όπως την λένε στην γλώσσα τους, κυβέρνηση, δηλαδή το συντεταγμένο κράτος, δηλαδή ανεξάρτητοι από τον κοινωνικό έλεγχο που θα ασκούσε, όσο "ασκούσε" τέλος πάντων, μία εκλεγμένη κυβέρνηση, τι μας μένει;

  Την πατήσαμε συνέλληνες. Χοντρά. Εδώ και χρόνια. Χρόνια πολλά. Και δεν το ξέρουμε κιόλας. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά εμείς που σαν έλληνες κάνουμε και πολύ τον ξύπνιο και πως κανένας δεν μπορεί εμας να μας πιάσει Κώτσο, φαίνεται πως μας έπιασαν κανονικότατα.

  Κι επειδή μέχρι να ζήσουμε σε πραγματική δημοκρατία και σε full reserve banking system κανένα δημόσιο σχολείο, γυμνάσιο ή λύκειο δεν πρόκειται να μας πει, σ' εμάς τους κοινούς θνητούς, το μεγάλο μυστικό, ιδού τα ντοκυμαντέρ (και να με συγχωρείτε που ξαναδίνω το site) για όποιον έχει όρεξη να μάθει.

  h**p://www.freeandreal.org/mmedia/tv/moviecase/

  Δείτε με τη σειρά, τουλάχιστον και οπωσδήποτε
  -Money as Debt [2007] Το Χρήμα ως Χρέος
  -The Money Masters [2008] Οι Άρχοντες του Χρήματος
  -Μemoria de Saqueo [2003] Η Μνήμη της Λεηλασίας (για την έρμη την Αργεντινή)

  Και δείτε και τα λήμματα στην βικιπήντια: Fractional reserve banking αυτό δηλαδή που ισχύει και σε μας και Full reserve banking.

  Κι επειδή κι εγώ όταν ανοίγω "τον στόμα μου" (λολ, πολύ μ' αρέσει αυτό) και πιάνω τους αγγλοσάξωνες συνήθως δεν λέω τις καλύτερες κουβέντες, ιδού μερικοί του νέου κόσμου, που ακόμη δεν παραδόθηκαν στην κυριαρχία των τραπεζών και το παλεύουν μήπως και περάσουν τον νόμο H.R. 1207: Federal Reserve Transparency Act of 2009. Στο site h**p://www.govtrack.us/congress/bill.xpd?bill=h111-1207

  Διότι πια κοντεύουν να μας πάρουν και τα σώβρακα

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 07:27:47

   Τα περί χρεών είναι αέρας κοπανιστός, μηδενικά σε ένα κομμάτι χαρτί. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι λαοί και να μην μασάνε το κουφετάκι της χρεοκοπίας.

   Αυτή τη στιγμή ΟΛΟΣ ο πλανήτης χρωστάει. Που χρωστάει; Σε ένα μάτσο χαρτογιακάδες σε κάποια γραφεία του μανχάταν, του σίτυ, της ζυρίχης και της φραγκφούρτης.

   Ε να πάρουν λοιπόν τα χρεόγραφά τους και να βάλουν κανένα λουκάνικο να φάνε για να μην πω τίποτα άλλο για το που να βάλουν και τα χρεόγραφα και το λουκάνικο...

   Ένα μήνυμα υπάρχει πλέον. Όλοι στο δρόμο σε όλες στις χώρες! Κάτω η οικονομική δικτατορία των brokers και των τραπεζιτών.

 5. shareholder-cs avatar
  shareholder-cs 22/06/2010 02:54:24

  @ αναγνωστρια
  Ο καλύτερος τρόπος να παραπλανήσει κάποιος μερικούς άλλους είναι να αραδιάζει ψέμματα ανάμεσα σε αλήθειες. Ετσι και με το video "money as dept" που υποθέτω σε εντυπωσίασε , οπως και άλλους. Αλήθεια, σκεφτηκες ποιός το παρηγαγε και για ποιό λόγο; Ετσι ρωτάω....

  Οι Ελληνικές τραπεζες εχουν διαθέσει δάνεια που είναι απ λίγο λιγότερο απ τις καταθέσεις τους έως λίγο περισσότερο απ το 100%. Καμμια σχέση με αυτά που λέει το video (με πιθανό σκοπό να οργίσει τον κόσμο κατά των "τοκογλύφων") για δάνεια 10 φορές της καταθέσεις και παραπάνω με μοχλευση . Αν είχαν κάνει τέτοια σήμερα θα είχαν φαληρήσει ολες οι Ελληνικές τραπεζες απο τις επισφάλειες.

  Δες για στοιχεία εδω http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_100005_06/02/2009_302293και για το τι συνέβαινε λίγο παλαιότερα τη β παραγραφο εδώ http://www.banksnews.gr/portal/useful/81-grant-thorton--o--q--q---11090
  για να μη σου ψαχνω ανα τραπεζα, απο ισολογισμούς κλπ

  Κάθε χρόνο κάνουν κέρδη οι τραπεζες; Ποιός το είπε;
  http://www.bankingnews.gr/Όλη-η-ενημέρωση/item/3971-υπερδιπλάσιες-ζημίες-αναμένεται-να-δείξουν-στο-β΄-τρίμηνο-οι-τράπεζες-από-ομόλογα

  • αναγνώστρια avatar
   αναγνώστρια @ shareholder-cs 22/06/2010 07:10:56

   τουλάχιστον το video "money as dept" διδάσκεται στο οικονομικό πανεπιστήμιο των ΗΠΑ, στο πρώτο έτος. το 2009 είχαν δημοσιευθεί στις εφημερίδες της Ελλάδας τα δάνεια που είχαν παραχωρηθεί από τις τράπεζες. Μερικές 'εχουν δανείσει το 400 % των καταθέσων, θυμάμαι μόνο η τράπεζα Κύπρου είχε δανείσει το 80% των καταθέσεων. Γνωρίζετε ότι αν πάμε όλοι οι καταθέτες την ίδια μέρα να ζητήσουμε τίς καταθέσεις μας, το τραπεζικό σύστημα θα πάθει "σοκ". Πιστεύω ότι δεν θα καταρεύσει γιατί θα υποστηριχτεί από τις ΚΕΤ.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ shareholder-cs 22/06/2010 07:43:06

   Κύριε shareholder παραλίγο να κλάψω με αυτά που γράφετε για τις καημένες τις τράπεζες.

   Συλλογή πενήντα και βάλε ιστιοπλοϊκών φημολογείται ότι έχει μεγάλος τραπεζίτης στην Ελλάδα. Ρε δεν πάτε να... μας αφήσετε ήσυχους. Δεν σας έχει ανάγκη η χώρα, ούτε το "υγιές" σας τραπεζικό σύστημα.

   Η χώρα χρειάζεται μια, άντε δύο τράπεζες, κρατικά ελεγχόμενες.

   Φτάνει πια. Φεσόνωντας τον κοσμάκι έχουν θησαυρίσει όλα τα λαμόγια στον τραπεζικό τομέα με κρατικές πλάτες.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ shareholder-cs 22/06/2010 08:55:16

   @ shareholder-cs says:
   22/06/2010 at 04:54

   "
   Αλήθεια, σκεφτηκες ποιός το παρηγαγε και για ποιό λόγο; Ετσι ρωτάω….
   "

   Γιατί να μένει κρυφό ένα τέτοιο σημαντικό μυστικό;

   "
   Οι Ελληνικές τραπεζες εχουν διαθέσει δάνεια που είναι απ λίγο λιγότερο απ τις καταθέσεις τους έως λίγο περισσότερο απ το 100%. Καμμια σχέση με αυτά που λέει το video (με πιθανό σκοπό να οργίσει τον κόσμο κατά των “τοκογλύφων”) για δάνεια 10 φορές της καταθέσεις και παραπάνω με μοχλευση .
   "

   Το ξέρουμε ότι ο ιδιωτικός δανεισμός στην χώρα μας είναι μικρός σχετικά. Αρα δεν είναι να απορούμε που οι ελλ. τράπεζες δεν έχουν δανείσει όλες τις καταθέσεις του.

   Δουλεύουν οι ελληνικές τράπεζες με το reserve banking? Δουλεύουν.

   Είναι καλό το reserve banking για την κοινωνία και την οικονομία; Οχι.

   Κι αυτή η "μόχλευση" εδώ μου κάθεται. Αναμοχλεύομαι που την ακούω και μόνο.

   Και μια τελευταία ρητορική ερώτηση: Πόσους υπαλλήλους έχει η τράπεζα που δουλεύεις; Τι συνολική περιουσία έχει; Με τις κατασχέσεις μαζί. Και πόσα δάνεια της χρωστούν συνολικά; Φαντάζομαι το ποσό. Θα είναι μεγάλο. Τι μεγάλο. Τεράστιο θα είναι.

   Ε! αναρωτιέμαι, αφού οι τράπεζες ΔΕΝ παράγουν κάτι, και ούτε απασχολούν τους ελάχιστους αναλογικά υπαλλήλους τους σε κάτι που να έχει σχέση με παραγωγή (δεν χτίζουν τα σπίτια οι ίδιοι), πως είναι δυνατό να τους χρωστάει όλος ο κόσμος τα άντερά του, το κράτος τα μαλλιοκέφαλά του και πάει λέγοντας;

   Θραξ Αναρμόδιος

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 09:23:40

    Θράκα: οι χαρτογιακάδες των τραπεζών ποτέ δεν κατανόησαν ούτε θα κατανοήσουν ποτέ τους πραγματικά παραγωγικά εργαζόμενους, αυτούς που πασχίζουν [από το πάσχω] και φτιάχνουν ένα προιόν από το μηδέν.

    Πρόκειται για δύο διαφορετικούς κόσμους στην κυριολεξία.

    Ταυτόχρονα όμως και δυστυχώς οι χαρτογιακάδες των τραπεζών είναι η συνομοταξία εργαζομένων που υποβαθμίστηκε εργασιακά δραματικά εξ αιτίας της παγκοσμιοποίησης, στην ίδια της την πατρίδα, την Αμερική, όπου ο απλός τραπεζοϋπάλληλος είναι ο πλέον κακοπληρωμένος εργαζόμενος και ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ με το προϊόν της εργασίας του.

    Όλοι εμείς οι άλλοι που εργαζόμαστε παραγωγικά θα μπορούμε τουλάχιστον να λέμε κάποτε και να δείχνουμε: να, ορίστε, αυτό το προϊόν φτιάχναμε, είναι ο δικός μας κόπος.

    Αυτοί όμως το μόνο που έχουν να "καυχηθούν" θα είναι κατασχέσεις, κατασχέσεις, κατασχέσεις...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 09:41:29

    @αλλενάκι

    Ωχ! έχεις δίκιο μάλλον. Ετσι όπως το έγραψα μάλλον ακούγεται μειωτικό για τους υπαλλήλους των τραπεζών. Συγγνώμη, δεν ηθελα ειλικρινά να προσβάλλω κάποιον εργαζόμενο. Πως θα μπορούσα άλλωστε να τολμήσω;

    Θραξ Αναρμόδιος

  • Xa! avatar
   Xa! @ shareholder-cs 22/06/2010 08:58:50

   Δικαιολογείσαι γι αυτά που λές, μόνο αν είσαι τραπεζίτης.
   Εκτός κι αν είσαι απλώς αφελής, ή ακόμα χειρότερο ημιμαθής.
   Τι παραθέτεις εκεί πέρα; Τι ήθελες δλδ να γράφει η "καθημερινή", τα "τραπεζικά νέα" κλπ, κλπ;
   Λες και δεν ξέρουμε ποιά συμφέροντα εκφράζουν...
   Ρε ά πάγαινε απο κεί...

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ shareholder-cs 22/06/2010 10:32:31

   Να μας πεις με τι αποθεματικά ξεκίνησαν οι ιδιωτικές τράπεζες και τι έχουν τώρα σε περιουσιακά στοιχεία, καταθέσεις, επενδύσεις πάσης φύσεως και δάνεια που τους χρωστάει ο κόσμος.

   Αφήστε τις αλχημείες.

 6. neotera avatar
  neotera 22/06/2010 06:17:55

  Επιταχύνεται η κατεδάφιση της Ελλάδας από την παγκοσμιοποιημένη τραπεζική ΑΛΗΤ. Πάμε για νέο χαράτσι προς τις τράπεζες και αναδιάρθρωση χρέους με νέο «Σχέδιο Διάσωσης» όπως τώρα προανναγγέλει ο Αλμούνια. Συγκλονιστική η κατοχική κυβέρνηση των γυφτοπασόκων ΓΑΜΑΠ και ΣΙΑ, δε βγάζει άχνα για τις πραγματικές εξελίξεις μόνο τρομοκρατικό μπαρμπούτσαλο και αυτοϊκανοποίηση… Τα μαθαίνουμε όλα απ’ το εξωτερικό !

  “Είναι πιθανόν ορισμένες τράπεζες της Ισπανίας και της Ελλάδας να ζητήσουν κρατική βοήθεια», δηλώνει ο επίτροπος Ανταγωνισμού της Ε.Ε. Χοακίν Αλμούνια, δημιουργώντας νέες ανησυχίες σχετικά με τη δημοσιονομική κατάσταση των δύο χωρών.
  Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Χ. Αλμούνια αναφέρει ότι το αυξημένο κόστος δανεισμού μεταξύ των τραπεζών θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία σχεδίων διάσωσης από τις κυβερνήσεις για ορισμένες τράπεζες, οι οποίες δεν έχουν μέχρι στιγμής ζητήσει κρατική ενίσχυση.
  Αναφερόμενος στη χώρα μας, ο Αλμούνια εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι πιθανό να παρουσιάσει ένα νέο πακέτο αποταμιεύσεων για τις τράπεζές της, δεδομένου ότι το μνημόνιό της με την ευρωζώνη είχε εν μέρει αυτή την πρόθεση. «Δεν μπορώ να προβλέψω τίποτα. Υποψιάζομαι όμως ότι η Ελλάδα θα συμφωνήσει με τις Βρυξέλλες σε ένα νέο σχέδιο διάσωσης».

 7. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 22/06/2010 07:54:14

  Και κάτι άλλο. Όλοι αυτοί οι μάγκες που υπερασπίζονται τις "καημένες" τις τράπεζες και τους τραπεζίτες να μας πουν για τις κυριότερες μεγάλες και μικρές "ιδιωτικές" ελληνικές τράπεζες με πόσα χρήματα τις ξεκίνησαν και πόσα έχουν τώρα σαν ενεργητικό.

  Με πόσα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ χρήματα όμως όχι του ελληνικού δημοσίου. Έτσι;

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 22/06/2010 08:14:12

  Ποια κατάληψη ποίων τραπεζών;
  Οι τράπεζες που επιχειρούν στην Ελλάδα είναι πολύ καλά προστατευμένες από το σύστημα.
  Οι τράπεζες που επιχειρούν στην Ελλάδα πραγματοποιούν υπερκέρδη μόνο και μόνο από μια σκανδαλώδη και μοναδική στην Ευρώπη διαφορά επιτοκίου χορηγήσεων, πιστωτικών καρτών και δανείων / επιτοκίου καταθέσεων, όλα τα πακέτα διάσωσης, η ίδια η υπαγωγή στο ΔΝΤ έγινε στην ουσία για να μπορέσουν να ξεφορτωθούν με ΤΑΚΤ τα παλιόχαρτα ενός εικονικού χρέους.

  Από την άποψη αυτή ένας άνθρωπος, μια οικογένεια που δεν έχουν δάνεια, που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους, που προσπαθούν να είναι συνεπείς, γιατί χρεώθηκαν και υποδουλώθηκαν μαζί με όλους τους υπόλοιπους δυστυχείς δανειολήπτες τη διάσωση των τραπεζών και την κατάρρευση του ασφαλιστικού και την υπαγωγή στη ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ;

  Στη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκατοίκησης ίσως και ιδιόκτητης δεύτερης κατοικίας σε όλο τον πλανήτη είναι ΑΣΤΕΙΟ να μιλάμε για διακινδύνευση των τραπεζών από θαλασσοδάνεια τραπεζών προς ιδιώτες.
  Όλα τα επαγγελματικά και στεγαστικά στην Έλλάδα είναι ενυπόθηκα επί του ακινήτου που αποτελεί αντικείμενο του δανείου.

  Όλα για τις τράπεζες γίνονται, και στην Αμερική, και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα με τα πακέτα δανεισμού και υποδούλωσης.
  Στην Αμερική και στην Ευρώπη μιλάμε για ωκεανούς χρημάτων που καταλήγουν συνεχώς στον πίθο των Δαναϊδων.
  Στην Αμερική έχουν χάσει το λογαριασμό πόσα τρις έχουν τυπωθεί, 700 δις ήταν το 2008, έκτοτε υπήρξε ακόμα ένα πακέτο 1,5 τρις, και άλλο ένα, ποιος ξέρει τι κόβει ο Μπεν... κανείς δεν τον ελέγχει.

  Εδώ επειδή είμαστε ηλίθιοι ευρωλάτρες δεν έχουμε δικές μας πρέσες και γίναμε ζήτουλες, έστω και για τις τράπεζες.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ αλλενάκι 22/06/2010 08:43:10

   @αλλενάκι says:
   22/06/2010 at 10:14

   Εύγε για το σχόλιο.

   "
   Από την άποψη αυτή ένας άνθρωπος, μια οικογένεια που δεν έχουν δάνεια, που πληρώνουν κανονικά τις εισφορές τους, που προσπαθούν να είναι συνεπείς, γιατί χρεώθηκαν και υποδουλώθηκαν μαζί με όλους τους υπόλοιπους δυστυχείς δανειολήπτες τη διάσωση των τραπεζών και την κατάρρευση του ασφαλιστικού και την υπαγωγή στη ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ;
   "

   Κι αυτό εδώ που λες είναι σαν να μιλάς για την δική μου οικογένεια και πολλές άλλες που ξέρω και τώρα είναι κοντά στην απελπισία.

   Θραξ Αναρμόδιος

 9. GSV avatar
  GSV 22/06/2010 08:55:08

  Σχεδον εχει ολοκληρωθει η κατοχη της χωρας.

  Απομενουν οι εδαφικες παραχωρησεις για να ολοκληρωθει το παζλ. Και να δειτε θα μας πεισουν οτι ειναι για το καλο μας.

 10. undercover gpr avatar
  undercover gpr 22/06/2010 09:19:53

  Κόφτε τους λαικισμούς μωρέ.

  Οι τράπεζες ήταν,είναι και θα είναι απαραίτητο εργαλείο για όλα τα ήδη κοινωνικής οργάνωσης.Το πρόβλημα δεν είναι οι τράπεζες αλλά οι κανόνες στους οποίους υποκεινται και οι οποίοι θεσπίζονται από την Πολιτική. Αυτό το έχουμε ξεχάσει παγκοσμίως (κι όχι μόνο στο χωριό μας) και γι αυτό ζούμε αυτή την "ιστορική" περίοδο τέτοιου είδους κρίση χρεών και αξιών.

  Ακόμα και η μόχλευση σε συγκεκριμένες περιόδους του παρελθόντος ήταν επιβεβλημένη και κοινωνικά επωφελής (πως νομίζετε ότι έγινε η ανοικοδόμηση της Ευρώπης μετά τον Β΄ΠΠ , με φυστίκια?).

  Δεν είναι τα εργαλεία το πρόβλημα ούτε η φύση τους (κρατικά ή ιδιωτικά).Το πρόβλημα είναι οι κανόνες οι οποίοι ΔΕΝ επιβάλονται (ακόμα ένα παγκόσμιο φαινόμενο κι όχι του χωριού μας μόνον).

  Το χωριό μας έχει ένα πρόβλημα όμως που δεν το έχουν τα άλλα χωριά.Όταν το ΣτΕ π.χ επιβάλει κανόνες με νόμους και οι τράπεζες τους γράφουν στα παλιά Tod's τους και δεν παθαίνουν τίποτα και συνεχίζουμε να το δεχόμαστε αμαχητί καλά να πάθουμε.

  Εκεί πρέπει να εστιάσετε κι εσείς Νδημοκρατάρες μου (του κοινωνικού φιλελευθερισμού) κι όχι στις θεωρίες που ούτε καν γνωρίζετε.Θέλετε κρατικές τράπεζες με θαλασσοδάνεια και Μπατατούδηδες?Κακό του κεφαλιού σας και του νευρικού σας συστήματος.Η πλειοψηφία διαφωνεί (και θα διαφωνεί μέχρι να έρθει η Αλέκα με ένα 20-25%).

  Η Πολιτική είναι αυτή που θεσπίζει πλαίσια και επιβάλει κανόνες.
  Αυτό απαιτήστε λοιπόν όπως αυτό απαιτούν στις μέρες μας οι περισσότεροι ανεπτυγμένοι λάοί...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ undercover gpr 22/06/2010 09:25:30

   Εκσυγχρονιστή μου εσύ!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 09:34:54

    Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ..επανάσταση της δραχμής.

    Για μια Ελλάδα νέα ! Για να πάμε όλοι μαζί μπροστά (στο γκρεμό).

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 09:43:08

    Aν δε θα είναι δραχμή αλλά ευρωδραχμή ή ευρώ North για Βόρειους και ευρώ South για Νότιους θα σε πειράξει;

    Δεν εξαρτάται από εμάς, και το ξέρεις καλά, εξαρτάται από τη Γερμανο-Γαλλία.

    Δεν ξέρω αν το διάβασες, ετοιμάζονται πυρετωδώς και δεν το κρύβουν πλέον, οι Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία και μία άλλη σε πρώτη φάση δε τη θυμάμαι τώρα, για ένα σκληρό euroNorth και ένα μαλακό euroSouth για τις λοιπές χρεωμένες του Νότου που δεν μπορούν να ακολουθήσουν.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 09:45:18

    Στο αμερικάνικο site (δεν θυμάμαι το όνομά του) που συχνάζεις το διάβασες αυτό :)?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 09:46:27

    http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/7837874/Germany-and-France-examine-two-tier-euro.html

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 09:47:24

    στον Telegraph, στο ανάρτησα αλλά περιμένει γιατί έχει λινκ

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 09:48:19

    αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί στρουθοκαμηλίζετε

    οι κάρτες είναι όλες στο τραπέζι ανοιχτές πια

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 09:50:25

    Αχ αυτοί οι καζινοΑγγλοσάξωνες...
    Ε , δεν τους έχει μείνει και τίποτα άλλο από το Σίτυ.
    Προσπαθούν κι αυτά τα παιδιά , τι να κάνουν ? Αμαχητί να παραδώσουν το μόνο επικερδές σπορ που τους έμεινε ?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 09:55:45

    Ποιοι καζινοαγγλοσάξωνες;
    Η Γερμανία κάνει παιχνίδι, και αυτό αναλύουν οι αγγλοσάξωνες.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 10:00:16

    Αν θες βρε Αλλενάκι , μου εξηγείς ποιός είναι ο στρουθοκαμηλισμός μου?Πραγματικά δεν σε καταλαβαίνω (και σε παρακολουθώ και ανταλάσσουμε απόψεις πολύ καιρό τώρα).Τελευταία έχεις γίνει πιο αντιδραστική κι από μένα απ'όταν σχολίαζα με το άλλο μου nick :).

    Υ.Γ Η Γερμανία παίζει το Ευρωπαικό της παιχνίδι , ναι μεν με τα συμφέροντά της (όπως όλοι άλλωστε) αλλά Ευ-ρω-παικό!

    Οι ..άλλοι δεν το συμπαθούν το Ευρωπαικό , πως να το κάνουμε τώρα δλδ ? Απκλείεται να μην το βλέπεις εσύ ?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 10:18:57

    Στρουθοκαμηλίζουν όσοι δε βλέπουν ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να ακολουθησει το δικό της ηγεμονικό δρόμο, ότι την ενδιαφέρει η "εσωτερική αγορά των περιοίκων" για τα προϊόντα της που όμως εκβιαστικά και με ΜΙΖΕΣ έχει προωθήσει παντού, αλώνοντας το πολιτικό τοπίο,

    στρουθοκαμηλίζουν όσοι παραβλέπουν σήμερα ότι η Μερκελ το Μάρτιο καθυστέρησε χαρακτηριστικά και σκόπιμα στο να στηρίξει με δηλώσεις πολιτικά την Ελλάδα, τότε που χρειαζόταν για να μην ΑΠΟβαθμιστούν εντελώς τα bonds και η θέση της χώρας και για να μην ανέβουν τα σπρεντ στο ΕΙΚΟΝΙΚΟ αυτό ασανσέρ.

    Μετά έγινε και ένα τηλεφώνημα και "έκλεισε" η υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.
    Τώρα αν τυχαίνει ορισμένες πολύ απλές και βασικές αλήθειες σαν και αυτή να λέγονται από την άλλη πλευρά του ατλαντικού έχει σημασία;

    Στο ξαναλέω, ΔΕΝ εξαρτάται από εμάς ΠΛΕΟΝ αν θα παραμείνουμε στο ευρώ, αυτός είναι ο στρουθοκαμηλισμός.

    Και το ίδιο το ευρώ δεν είναι πανάκεια όπως περίτρανα αποδείχθηκε στο benchmark της κρίσης, ενώ και η εποχή της μη κρίσης αποδείχθηκε η πιο μεγάλη φούσκα μαγειρέματος των greek statistics από την GS του περίφημου Εκσυχρονιστή!

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 10:43:58

    Καταρχάς ποτέ δεν εξαρτιόταν από εμάς η Ε.Ε και η ΟΝΕ.Σε διαβεβαιώ ούτε και τώρα.

    Δεύτερον στρουθοκαμηλισμός είναι να ελπίζεις ότι ένα κράτος και η πολιτική του ηγεσία (είτε είναι μέλος είτε όχι) θα παραμερίσει τα συμφέροντα του "λαού" του για να αυξήσει π.χ την παραγωγή φούρνων του Pitsos και να μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα.

    Τρίτον στρουθοκαμηλισμός είναι επίσης να θεωρείς ότι μετά την ιστορική κρίση του 2008 και την κρατικοποίηση τεράστιων ιδιωτικών ζημιών η ΟΝΕ ή οι ΗΠΑ ήταν προετοιμασμένες για τις συνέπειες.Ή ότι οι αγορές θα ηρεμούσαν με μια απλή δήλωση της Μέρκελ.

    Τέταρτον η επιλογή του ΔΝΤ εγώ πιστεύω πως έγινε όντως μετά από συννενόηση Ομπάμα-ΟΝΕ (κι όχι μόνο Μέρκελ) στα πλαίσια μιας συμφωνίας για κοινές απόψεις όσον αφορά το χαλινάρι στον χρηματοπιστωτικό τομέα (το εάν θα τα καταφέρουν είναι άλλου παπά ευαγγέλιο).Εάν δεις προσεκτικά τις δηλώσεις ΗΠΑ-ΟΝΕ εκεί το πάνε (με επι μέρους βέβαια διαφωνίες) βλ. συζήτηση επιβολής φόρου στο G20 κτλ κτλ.

    Τέλος ξαναλέω , τα μικροπολιτικά του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι επιλογές τους είναι για να παίζετε οι κομματικοί.Κανένας από τους δυο δεν είναι άξιος διαχειριστής.Καλό είναι να ελπίζετε κάπου , εγώ δεν το έχω ανάγκη όμως.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ undercover gpr 22/06/2010 09:36:03

   @undercover gpr

   Δεν είδα κανέναν να υποστηρίζει ότι η πίστωση δεν είναι κοινωνικό αγαθό. Είναι. Και διαφωνώ με όποιον υποστηρίξει το αντίθετο.

   Δεν είναι αυτό το ζήτημα. Το ζήτημα είναι
   -ποιος εκδίδει και ελέγχει το χρήμα και την ποσότητα που κυκλοφορεί
   -ποιος ρυθμίζει την πίστωση, μια που πρόκεται για μεγάλο κοινωνικό αγαθό, (σαν τους δρόμους και το νερό), και με ποιους όρους

   Η ιδιωτική πρωτοβουλία του τραπεζικού τομέα, καθώς και οι "αγορές", μας έφεραν στο χάλι που είμαστε. Μήπως όχι;

   Που τα βρήκαν όλα όσα δάνεισαν στα έθνη που δεν φτάνουν 300 φορές να μαζέψουμε το παγκόσμιο χρήμα και να τους το δώσουμε;

   Το χρήμα και το δάνειο είναι πολύ σοβαρό πράγμα, και ναι έχει και σχέση με την εθνική κυριαρχία, για να το αφήσουμε σε ιδιωτικά χέρια. Και τέτοια χέρια μάλιστα. Και με τέτοιους κανόνες.

   Δύο είναι ή θα έπρεπε να είναι τα ζητηματα στον σημερινό κόσμο: Δημοκρατική μεταρρύθμιση και χρήμα και πίστωση κάτω από αυστηρό κοινωνικό έλεγχο, αν όχι μονοπώλιο.

   Αν κάνουμε μόνο το ένα πάλι χαμένοι είμαστε. Δεν θα ωφελήσει.

   Θραξ Αναρμόδιος

  • GSV avatar
   GSV @ undercover gpr 22/06/2010 09:49:57

   Αγαπητε undercover gpr να θεσπισει η πολιτεια κανονες για το τραπεζικο συστημα.

   Ελα ομως που το τραπεζικο συστημα κυβερναει!!

   Δεν νομιζω να τρεφεις αυταπατες περι αυτου?

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ GSV 22/06/2010 09:53:28

    Καμμία ,

    αλλά φίλε μου μήπως στον υπόλοιπο κόσμο κυβερνάει κάποιος άλλος και μου έχει ξεφύγει?

    Η ιστορική αυτή περίοδος όμως έδειξε ότι απέτυχαν και ότι κοινώς (συμπάθα με) τα σκάτωσαν. Οι επόμενες πολιτικές ηγεσίες που θα αναδειχθούν από τους λαούς θα πρέπει να βγούν με μόνο ένα σύνθημα.

    Επιστροφή της Πολιτικής Ισχύς έναντι της καζινοτραπεζικής.

   • GSV avatar
    GSV @ GSV 22/06/2010 10:06:26

    Πως να γινει αυτο φιλε undercover gpr οταν ολοι οι υποψηφιοι κυβερνητες αυτης της χωρας δωροδοκουνται απο τραπεζες και απο εταιριες προκυμενου να γινουν οι αντιπροσωποι τους και οχι αντιπροσωποι του λαου.

    Και μην ακουσω για αριστερα και τετοιες σαχλαμαρες. Καπου διαβασα οτι το ΚΚΕ ελαβε επι σιοβετικης ενωσης 2,5 δις δολαρια χορηγιες και με τη πτωση του κουμουνισμου οι ρωσοι τα ζητησαν. Αλλα κανεις δεν εμαθε τι εγινε. Ειναι αληθεια δεν ειναι?

    Εαν η μορφη με την οποια κοβεται το χρημα δεν αλλαξει μη περιμενεις τιποτα καλο. Οσο ακολουθειται η τακτικη των χρεωλυσιων μια ζωη θα ζουμε καταχρεωμενοι και υποδουλωμενοι.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ GSV 22/06/2010 10:29:27

    Αγαπητέ GSV ,

    Με τα Ελληνικά μικροπολιτικά έχω πάψει να ασχολούμαι.Δεν υπάρχει καμμία χαραμάδα ελπίδας από το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.Απάντησα στον φίλα Θράκα πιο πάνω για ΓΑΠ-ΚΚ αλλά και η Αριστερά είναι χειρότερη σε επίπεδο ιδεών και πρακτικής εφαρμογής.Παλιότερα στήριζα (με την ψήφο μου) την Αριστερά αλλά μόνο με την λογική του να υπάρχει δυνατή αντιπολιτευτική δύναμη ελέγχου.Πλέον ούτε αυτό δεν επιτρέπω στον εαυτό μου.

   • man8os avatar
    man8os @ GSV 22/06/2010 10:34:26

    Αρα για κυβερνητης χρειαζετε καποιος που να μην υποκυπτει σε συμφεροντα. Να ειναι ηδη πλουσιος!

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ GSV 22/06/2010 17:57:19

    Αλήθεια αρχαίε και αλλενάκι, γνωρίζετε με ποια τιμή βαρελιού πετρελαίου γίνονται οι οικονομικοί υπολογισμοί;
    Γιατί κάτι αρχίζει και κινείται στον Περσικό.Και δεν είναι ακτιβιστές...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ GSV 22/06/2010 21:41:25

    gpr, ελέυθερη αγορά που δεν είναι ελέυθερη, είναι μαϊμού. Μην συθμμετέχεις σε αγορές μαϊμούδες. Αν η αγορά ελληνικών ομολόγων είναι μαϊμού, λογικό είναι το 1000 και το 2000. Μαϊμού γίνεται όταν μιλάς για "κερδοσκόπους", αλλά στην πράξη, το μόνο που γίνεται, ξεφορτώνονται οι Γαλλοι και οι Γερμανοι (ή όπως λένε οι Γάλλοι προς την ΕΚΤ). Οι αγγλοεβραίοι δεν είχαν χαρτιά, και τα των Πορτογάλων τα μάζεψαν για να μην έχουν καμία στραβή.

    Αν πιστεύεις ότι το 1000 είναι ελκυστικό, και θα πέσει στα 800, γιατί δεν αγοράζεις εσύ; Δεν αγοράζεις γιατί φοβάσαι το 1200 και το 1500, και το κούρεμα. Ασε τα σοσιαληστικά θέατρα.

    Η ρύθμιση, έγινε μεταξύ τους, και εσύ και εγώ μείναμε αμανάτι. Εκεί είναι η προδοσία του ταλαιπωρημένου.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ GSV 22/06/2010 21:44:29

    χμμμ... αυτό ήταν για τον παρακάτω διάλογο

    Βράχε, αν γίνει ο,τιδήποτε, δεν θα το δεις να διαφημίζεται στο CNN αυτή την φορά. Μην ξεχνάς ότι βλέπεις αυτά που επιθυμούν να σου δείξουν, και πέραν των λογικών αλληλουχιών, δεν υπάρχει πληροφόρηση.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ GSV 22/06/2010 22:59:14

    Μακάρι να λειτουργούσε η αγορά κρατικών ομολόγων με απλές αγοραπωλησίες τίτλων , που αναλόγως την τιμή αποφασίζεις τι θα κάνεις , αλλά ξέρεις πολύ καλά πως δεν λειτουργεί έτσι.

    Ξέρεις επίσης ότι δεν χρειάζεται καν να είσαι κάτοχος τίτλων για να μπεις ως επενδυτής στη δευτερογενή. Χρονολογικά εμένα δεν μου κολλάει η ερμηνεία σου για τα επιτόκια των ελληνικών.Όταν βρισκόμασταν στα 1000 η αγορά λειτουργούσε βάση futures και naked placements , κι όχι βάση real time πωλήσεις , που τοποθετούσαν ισχυρότατα κεφάλαια κι όχι μόνο αγγλοαμερικανών εννοείται (δεν βλεπω φαντάσματα ακόμα λολ) .Εκεί βρίσκεται ο κύριος όγκος παγκοσμίως όμως .Το ξεφόρτωμα ξεκίνησε πολύ μετά -εκτός ίσως από τους μεγαλογερμανούς οι οποίοι έπαιζαν κι αυτοί μπάλα με τα "μεγάλα παιδιά" από νωρίς αλλά όχι με πωλήσεις τίτλων αλλά με αέρα- κι αφού είχε αλλάξει ουσιαστικά το καταστατικο της ΕΚΤ(εξού και η μετέπειτα γκρίνια προς την απαγόρευση Μέρκελ αφού τους είχαν ξεμείνει).

    Άλλο λοιπόν η μαιμού αγορά κι άλλο η στρεβλωμένη και χειραγωγούμενη.Δεν είναι και πολύ δύσκολο μια αλληλοεξαρτώμενη παγκόσμια αγορά ομολόγων να γίνει ένα μεγάλο Χ.Α ( γιου νοου ουατ αι μιν :) )

    Αλλά είπαμε , τίποτα από αυτά δεν μας έφερε σε αυτήν την θέση .Αυτό ήταν η αφορμή για τη μετέπειτα τσόντα με το ΔΝΤ.

  • BΙΣ avatar
   BΙΣ @ undercover gpr 22/06/2010 09:55:17

   Σε γενικές γραμμές έχει δίκιο ο undercover gpr. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύστημα στην οικονομία, στο σύστημα αυτό πρέπει να μπουν νέοι κανόνες, πιο αυστηροί, για να λειτουργήσει χωρίς τις στρεβλώσεις που είδαμε, μέχρι βέβαια να εμφανιστούν νέες στρεβλώσεις, γιατί έτσι είναι τα πράγματα στη ζωή, από καταβολής κόσμου: ρευστά και σχετικά.
   Στην Ελλάδα ο κρατισμός έχει λειτουργήσει αποτελεσματικά;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ undercover gpr 22/06/2010 11:11:34

   φυσικά και δεν εξαρτιόταν από μας, γιατί ζορίζονται ορισμένοι δεν έχω καταλάβει αφού δεν εξαρτιόταν ούτε εξαρτάται

   και εμένα με ενδιαφέρει να γινομαι συνήγορος της πατρίδας μου όχι του οποιουδήποτε ξένου κράτους και δη ισχυρότερου και δυνάστη, ντυμένου με επίφαση σοσιαλδημοκρατικού διεθνιστικού ιμπεριαλισμού

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 11:42:15

    Οι απόψεις σου πάντως στρέφονται κατά της πατρίδας σου και του λαού της.

    Τους -ισμούς και τις βασιλείες/δυναστείες να τις ψάξεις στο ντόπιο πολιτικό κατεστημένο που τόσο πολύ εμπιστεύεσαι να μας κυβερνήσει "ανεξάρτητοποιημένο" και "ελεύθερο".

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 13:06:05

    Undercover gpr: δεν εμπιστεύομαι ούτε ντόπιο ούτε ξένο κατεστημένο, εσύ προφανώς εμπιστεύεσαι περισσότερο το ξένο κατεστημένο,
    κατά της πατρίδας μου και του λαού μου στρέφονται απόψεις που υποστηρίζουν ότι απλά με συμμόρφωση στους κανόνες θα λυθεί το πρόβλημα, την ίδια τη στιγμή που το ευρω-μοντέλο αποδείχθηκε αδύναμο να προστατεύσει τις χώρες της περιφέρειας.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 14:19:29

    Το ευρωμοντέλο σε έκανε (2 ενικός αοριστίας) μια από τις 15 ισχυρότερες οικονομίες παγκοσμίως και ανέβασε το βιωτικό σου επίπεδο και το προσδόκιμο ζωής του λαού σου μέσα σε μια τριακονταετία στα ίδια μεγέθη με των πιο ανεπτυγμένων κρατών μετά από μια περίοδο που όλα ήταν κατεστραμένα.

    Άσε λοιπόν τις θεωρίες συνομωσίας κι αν και τις γενικότητες και βάλτα κάτω και μέτρα ποιός ήταν αυτός που με τις επιλογές του τα κατέστρεψε όλα αυτά και πόσο καλύτερα θα μπορούσαμε να ήμασταν αν είχαμε λίγο περισσότερη κοινή λογική σ'αυτόν τον ευλογημένο τόπο με τους πιο ηλίθιους κατοίκους.

    Άμα δεν θες να ζεις με κανόνες να πας στον Άρη ή τον Κρόνο να ζήσεις.Η πλειοψηφία θέλει να ζει σε ευνομούμενη κοινωνία με συγκεκριμένους κανόνες και δικαιοσύνη.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 14:57:55

    undercover gpr είσαι υπέρ της υπαγωγής στο ΔΝΤ ή κατά της υπαγωγής στο ΔΝΤ?
    Εγώ έχω δηλώσει ευθαρσώς ότι είμαι κατά της υπαγωγής.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 15:00:10

    ... διότι όλο γύρω γύρω το φέρνεις και το γυροφέρνεις με κατεβατά οικονομικών αναλύσεων για τη χρησιμότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος και άλλα πολλά, αλλά τήν ακριβή και συγκεκριμένη θέση σου για το ΔΝΤ δεν τη γνωρίζω.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 15:04:38

    με δυο λόγια undercover gpr για να στο πω να το καταλάβεις όταν σε διαβάζω αυτές τις μέρες νομίζω ότι έχω να κάνω με τον spokesman της κυβέρνησης και μάλιστα στο ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟ ΤΗΣ !!!

    ΓΚΕ ΓΚΕ ;

   • greekpoliticalreview avatar
    greekpoliticalreview @ αλλενάκι 22/06/2010 15:51:21

    Αν δεν διαβάζεις όλα τα σχόλια δε σου φταίω εγώ , πήγαινε πιο πάνω να δεις τη θέση μου για την απόφαση της ΟΝΕ ως προς την διάσωση της Ελληνικής οικονομίας.

    Εν τάχυ είπα ότι η βασική απόφαση ήταν κεντρική (και συμφωνώ) αλλά οι επί μέρους αποφάσεις για τον τρόπο πάρθηκαν από χαρτογιακάδες (και σε πολλά διαφωνώ).

    Η απόφαση για το ΔΝΤ δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς , ήταν συλλογική των ισχυρών της ΟΝΕ (αφού μπήκε και στο πακέτο των 750) και προσωπικά εάν δεν ήταν υποστηρικτές τόσο νεοφιλελεύθερων μοντέλων θα ήμουν υπέρ.Μάλλον προέκυψε στη πορεία συμφωνία Ε.Ε-ΗΠΑ για τον περιορισμό των καζινοκαπιταλιστών από τους οποίους ενημερώνεσαι...

    Τώρα εσύ τι ρωτάς ακριβώς ?

    Αν είμαι υπέρ της απόφασης της ΟΝΕ για το ΔΝΤ ή αν πέφτω στη προπαγάνδα ότι εμείς αποφασίσαμε να βάλουμε το ΔΝΤ στη χώρα (περασμένα μεγαλεία αν το πιστεύεις αυτό καλή μου)?

    Αν ήμουν στο συμβούλιο της ΟΝΕ που αποφάσιζε θα τους έλεγα επουδενί να μην μπει το ΔΝΤ στους κόλπους της ΟΝΕ αλλά δεν θα με άκουγαν.

    Από κει και ύστερα τους χαρακτηρισμούς απλά στους επιστρέφω αλλά διακρίνω και μια νευρικότητα ? (Η διαφορά του ΓΚΕ ΓΚΕ με το ΓΚΑ ΓΚΑ πάντως δεν είναι μακριά λολ).

    Αnyway Θα είναι μάλλον των ημερών...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 15:54:30

    Φ. , μπέρδεψα τα νικς , αν θες τ'αλλάζεις.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 16:41:26

    Aφού undercover gpr συμφωνείς με το ΔΝΤ και την κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη για το παγκόσμιο οικονομικό μοντέλο δεν έχω να συζητήσω κάτι άλλο μαζί σου.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 16:52:25

    Ούτε να διαβάσεις δεν μπορείς από τα νεύρα σου , μου φαίνεται?

    Η κεντρική πολιτική απόφαση της ΟΝΕ είχε να κάνει με την διάσωση της Ελληνικής Οικονομίας.Διαφωνείς με αυτήν την απόφαση ή τα νταηλίκια σου είναι κλασσικές Νεοελληνικές φανφάρες?

    Οι επί μέρους αποφάσεις αφορούν τον τρόπο όπως λόγου χάρη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πακέτο , νεοφιλελεύθερα μέτρα κτλ κτλ

    Όσο και να προσπαθείς να παρουσιάσεις τα πράγματα όπως εσύ τα φαντάζεσαι scripta manent.

    Άμα βαριέσαι να ξαναδιαβάσεις τα σχόλια και να καταλάβεις τι λεέι ο συνομιλητής σου μη χαρακτηρίζεις αβάσιμα και χαζά.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 17:04:25

    undercover gpr ή greekpolitical review: νταηλίκι εσύ πουλάς στέλνοντας στον Άρη ή στο Κρόνο, αλλά όπως σου είπα δεν έχω να συζητήσω κάτι άλλο μαζί σου.
    Είσαι υπέρ του ΔΝΤ είτε μέσω ΟΝΕ είτε ξεχωριστά, είμαι κατά.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 17:07:10

    Για την απόφαση διάσωσης της Ελληνικής οικονομίας πες μας μην υπεκφεύγεις τώρα που δυσκολεύει το πράγμα

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 17:27:14

    Παρόλο που έχεις γίνει φοβερά κουραστικός, το έχω γράψει πολλές φορές εδώ, οι κινδυνολογίες αλλού, για τους μισθούς και τις συντάξεις που δε θα είχαν δήθεν να πληρώσουν δήθεν, αυτά είναι προπαγάνδα των καναλιών.

    Και πούσαι, για μένα το πράγμα δυσκολεύει μόνο μπροστά στους τάφους των δικών μου, όχι μπροστά σε κάτι σαν και του λόγου σου.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 17:47:05

    Κουραστικός αλλά απαντάς ακάθεκτη λολ.Και μάλιστα απαντάς δίχως ιδέα περί δημοσιονομικών.

    Όταν συνειδητοποιήσεις τι σημαίνει διάγραμμα εσόδων/εξόδων , που βρισκόταν το κράτος τα τελευταία 10 χρόνια και με τι λεφτά ζούσε ο λαός (και ειδικά οι δημόσιοι υπ.) , σε τι επίπεδα βρίσκεται το έλλειμα και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών .Γενικά ότι ζούμε με ρεμούλα και δανεικά επειδή αυτοί που εσύ θες να κυβερνήσουν "ανεξάρτητοι" και "ελεύθεροι" σε δούλευαν τόσα χρόνια , τα ξαναλέμε.

    Μέχρι τότε προσπάθησε να καταλάβεις ότι επειδή οι καζινοκαπιταλιστές τα σκάτωσαν και φόρτωσαν τα εθνικά κράτη/προυπολογισμούς με τεράστιες ιδιωτικές ζημιές τα φθηνά δανεικά για να κάνεις εσύ το μάγκα μας τέλειωσαν.Ότι φάγαμε φάγαμε.

    (επειδή είμαι κι από κλεμμένη σύνδεση λόγω μετακόμισης , σ'αφήνω στα σύννεφά σου.)

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ αλλενάκι 22/06/2010 17:50:27

    συγγνώμη gpr, ποιούς εννοείς καζινοκαπιταλιστές;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 17:52:33

    καλά σου είχε πει ο οικοδεσπότης τελικά, ποτέ δεν κάνει λάθος...
    δε φάγαΜΕ ούτε τα χρωστάΜΕ μαζί, δεν ξέρω εσείς τι κάνατε που
    "είστε μέσα στα δημοσιονομικά"

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 17:54:54

    το παίζει μια στο καρφί και μια στο πέταλο δήθεν οι κακοί καζινοκαπιταλιστές και οι καλοί εδώ εκσυγχρονιστές που τα έβαλαν με τους κερδοσκόπους

    καλά του είχε πει ο Φάκτορ ότι είναι ο εκπρόσωπος του Γαπ εδώ μέσα

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 17:56:31

    εννοώ τα κεφάλαια που επιτίθενται σε εθνικούς θεσμούς , βάση στρεβλωμένων ή επιβεβλημένων από τους ίδιους κανόνων , με μόνο γνώμονα το κέρδος.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ αλλενάκι 22/06/2010 17:59:30

    Διπλό σχόλιο:και παραπάνω:Ερώτηση: Με ποια τιμή βαρελιού πετρελαίου γίνονται οι οικονομικοί υπολογισμοί;
    Γιατί στον Περσικό κάτι κινείται.Και δεν είναι ακτιβιστές...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 18:01:12

    Όσο και να προσπαθείς ρε Αλλενάκι σου ξαναλέω scripta manent.
    Άντε , γιατί έχεις αρχίσει και ξεφεύγεις και χαζοχαρακτηρίζεις χωρίς να υπολογίζεις τίποτα (και η κυκλοθυμία μου δεν αντέχει και πολλά).Σ αφήνω εσένα ,γιατί δεν θα απαντήσω ευγενικά την επόμενη και θα εκτεθώ μόνο και μόνο για την στενοκεφαλιά σου.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 18:03:28

    Έχεις εκτεθεί για άλλα πράγματα, αλλά δεν το έχεις καταλάβει.
    Το έχουν καταλάβει όμως άλλοι.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ αλλενάκι 22/06/2010 18:10:15

    Δεν έχω δεί ποτέ κεφάλαια να επιτίθενται σε θεσμούς. Το μόνο που κάνουν τα κεφάλαια είναι να ψάχνουν για καλύτερες αποδόσεις με μικρότερο ρίσκο. Άλλες σκοπιμότητες είναι σοσιαλιστικές και ευρω-ρωσικές φαντασιώσεις, και υολαρχει και ο Χριστοδουλάκης, πυο ήθελε επενδυτές και όχι κερδοσκόπους και ο Πάγκαλος που ξαφνικά άλλαξε γνώμη και του αρέσει η Κοσκο.

    Οι θεσμοί ξεφτίζουν από μόνοι τους όταν είναι π@π@ρες, ή όταν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύχθηκαν άλλαξαν.

    Κεφάλαιο να κάνει κάτι για ζημιά μόνο στο μυαλό του ΓΑΠ υπάρχει. Εάν εννοείς χρηματοοικονομικές αψιμαχίες μεταξύ Αμερικής και Γερμανίας, το παιχνίδι έχει ξεκινήσει από το 1900.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 18:10:46

    Κάποια στιγμή πάντως θα ήταν ενδιαφέρον να μας πεις πως είναι να ζεις βλέποντας παντού πράκτορες.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ αλλενάκι 22/06/2010 18:18:06

    τι λες; Εσύ βλέπεις μαύρους κερδοσκόπουςε να σε κατατρέχουν. Εγώ βλέπω Σι-5 Γκάλαξυ και αρεροπλανοφόρα και κατα παραγγελία χασισένιους.

    Ουάου κορίτσια τρέξτε, έρχονται οι κερδοσκόποι (Μήπως είναι και Αγγλοεβραίοι; Τέτοιους φοβούνται πιό πολύ τα φασιστοσοσιαλόμουτρα.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 18:19:28

    Ναι αλλά το 1900 το οικονομικό σύστημα δεν ήταν τόσο αλληλοεξαρτώμενο.

    Δεν γίνεται , φίλε μου , την εποχή των χρηματιστηριακών εντολών σε νανοδευτερόλεπτα , με μια ευκαιρία που βλέπει ο κάθε επενδυτής , να δυσχεραίνει εις το τετράγωνο την θέση μιας ήδη κατεστραμένης οικονομίας και συνεπαγόμενα και του λαού της.

    Είναι εκτός ηθικού δικαίου και πρέπει να μπει φρένο.

    Εγώ δεν λέω ότι η κατάστασή της χώρας είχε αιτία τους επιθετικούς επενδυτές αλλά η αφορμή της τόσο έντονης πίεσης από πλευράς των ισχυρών κρατών δόθηκε από αυτούς.

    Πρέπει να μπει φρένο , τουλάχιστον , στα μεγέθη

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 18:20:41

    ΒΡΑΧΕ, με συγχωρείς που αργώ να απαντήσω, γιατί τώρα το είδα ότι είχες απευθύνει ερώτηση σε μένα και στον Αρχαιοπτέρυγα. Δεν το έχω κοιτάξει, αλλά νομίζω ότι το πετρέλαιο μέχρι πριν την κρίση της ΒΡ δεν εμφάνιζε κάποια σοβαρή διακύμανση, ούτε καν με την αρχική κρίση στις σχέσεις τουρκίας-ισραηλ.
    Όμως ο Αρχαιοπτέρυγας θα γνωρίζει καλύτερα.
    Η τιμή θα ανέβει εξ αιτίας και της διαρροής 100.000 βαρελιών ημερησίως και όχι 5.000 βαρέλια όπως ψέματα είχε πει η ΒΡ.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 18:22:13

    Για κερδοσκόπους μιλάει ο ΓΑΠ και η παρέα του , εγώ μιλάω για επιθετικούς επενδυτές που ελέγχουν,στρεβλώνουν και καρτελοποιούν ακόμα και τα εθνικά ομόλογα κρατών.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ αλλενάκι 22/06/2010 18:22:59

    Δεν πειράζει που αργείς.
    Απορίες έχω ο αφελής.Πολλές απορίες.Από οικονομικά υψηλού επιπέδου δεν σκαμπάζω πολλά, το παραδέχομαι.Αλλά μερικά πράγματα βγάζουν μάτι...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 18:24:12

    Μη μου πεις ότι θεωρείς το 1000 λογικό spread...ακόμα και για την Ελλάδα.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ αλλενάκι 22/06/2010 18:26:54

    "Ηθικό" "δίκαιο"; Να δύο τυπικά ασύμβατες λέξεις. Υπάρχει το δίκαιο και υπάρχει η ηθική. Αν ελπίζεις να σου νομοθετήσουν την ηθική... Ή να έχεις ηθικούς νομοθέτες...

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 18:29:12

    ΒΡΑΧΕ, αν συσχετίζεις το θέμα της ΒΡ με την έξοδο του στόλου στον Περσικό, υπάρχουν πολλές απορίες... ειναι αλήθεια...

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ αλλενάκι 22/06/2010 18:29:48

    750 είναι, δεν είναι 1000. Έχω ζήσει με επιτόκια 25%, και προεξοφλητικά 60%, και πληθωρισμό 30% και με υποτιμήσεις, και με απαγορευμένο συνάλλαγμα και με ...ψείρες. Κοριούς δεν πρόλαβα.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ αλλενάκι 22/06/2010 18:33:03

    αλλενάκι, κάτι δεν πάει καθόλου καλά.
    Το καλοκαίρι στην Μέση Ανατολή είναι εποχή "ανακατατάξεων"...

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 22/06/2010 18:47:01

    Πήγε και 1000 όμως και αυτό είναι απόδειξη ότι η ελεύθερη αγορά δεν λειτουργεί όπως ,ενδεχομένως , πιστεύεις εσύ ως ο δίκαιος κριτής βάση μόνο των στοιχείων και των αριθμών και των κανόνων.

    Δεν θέλω , ούτε πιστεύω σε ηθικό νομοθέτη , επίσης όμως δεν πιστεύω πως η ελεύθερη αγορά δεν ελέγχεται και τίθεται προς εκμετάλευση για κάθε ισχυρό.

    Και όταν η κουβέντα έρχεται για βιωτικό επίπεδο και προσδόκιμο ζωής (τα δυο στοιχεία που εγώ έχω ως συγκριτικά για την ανθρώπινη ανάπτυξη) λαών έ , δεν μπορώ να συναινεσω στο laisez fair.

 11. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 22/06/2010 09:20:31

  Στα χρόνια της τουρκοκρατίας, όπως διαβάζουμε στα σχολικά εγχειρίδια ο ραγιάς (= υπόδουλος) για να έχει το δικαίωμα να ζει στην επικράτεια του σουλτάνου, έπρεπε να πληρώνει το λεγόμενο κεφαλικό φόρο (χαράτσι) ήτοι το 10% επί του εισοδήματος του. Επιπλέον, οι χριστιανοί έπρεπε να πληρώνουν και το φόρο της γης ,για να μπορούν να καλλιεργούν. Οι φόροι αυτοί πληρώνονταν κάθε χρόνο, χωρίς βέβαια να αποκλείονται έκτακτες φορολογίες, αν και όποτε αυτό κρίνονταν απαραίτητο από τον

  μισητό δυνάστη. Ο βαρύτερος όμως φόρος που πλήρωναν ήταν ο φόρος αίματος, το παιδομάζωμα, με το οποίο στρατολογούνταν ελληνόπουλα και προορίζονταν για τα τάγματα των γενιτσάρων ή τη μουσουλμανική διοίκηση.

  Στα χρόνια της ευρωπαιοκρατίας, όπως το ζούμε καθημερινά, ο ευρωπαιοραγιάς για να έχει το δικαίωμα να ζει στην επικράτεια του ευρώ, πρέπει καθημερινά να πληρώνει το 23% Φ.Π.Α για τα περισσότερα είδη που αγοράζει, να φορολογείται τακτικά μια φορά τον χρόνο για τα εισοδήματα του, να πληρώνει δασμούς, τέλη, έκτακτες εισφορές και ο,τιδήποτε άλλο επινοήσουν οι νοσηροί εγκεφάλου που κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλλες και αποφασίζουν την τύχη μας ερήμην ημών και οι οποίοι-σημειωτέον- πληρώνονται αδρά από εμάς τους ίδιους για να μας σκάβουν το λάκκο βαθύτερο μέρα με τη μέρα. Κι αν, αγαπητέ αναγνώστη, νομίζεις ότι δεν πληρώνεις και φόρο αίματος, κάνεις πολύ μεγάλο λάθος. Γιατί είσαι εσύ (κι εγώ και ο άλλος) που δεν κάναμε ένα ακόμη παιδί, αν και το θέλαμε, γιατί τα λεφτά δεν φτάνουν για ένα ακόμα στόμα, γιατί είσαι συμβασιούχος και δεν ξέρεις αν αύριο θα έχεις μεροκάματο, γιατί σε βάλανε και δανείστηκες, για να ζήσεις το όνειρό σου, γιατί… γιατί… γιατί… .Γιατί είσαι εσύ (κι εγώ κι ο άλλος) που θα στείλουμε τα παιδιά μας να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη μακριά από την πατρίδα τους, αφού εδώ πια δεν έχουν μέλλον, για να γίνουν τελικά ευρωγενίτσαροι, όπως οι περισσότεροι από αυτούς που μας κυβερνούν ή μας κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Μάλλον ξαναέρχεται η ώρα που θα πρέπει εμείς οι απλοί και ανώνυμοι να πάρουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια μας, αφού οι σπουδασμένοι και οι επώνυμοι αποδείχθηκαν τραγίκα ανεπαρκείς. Οι μύθοι έχουν πια απομυθοποιηθεί: η ενωμένη Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, το ενιαίο νόμισμα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και όλα τα συναφή ηχηρά παρόμοια αποδείχθηκαν στην πράξη έπεα πτερόεντα. Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα κατάματα και ας το πάρουμε απόφαση. Έρχονται δύσκολες στιγμές για την πατρίδα. Όσο και να μην το επιδιώκουμε εμείς, το έχουν ωστόσο ήδη δρομολογήσει οι άλλοι για μας. Οι άλλοι, που είναι οι 'εταίροι'μας, οι 'σύμμαχοί' μας, οι 'φίλοι' μας… Κανένας πολιτικός σχεδιασμός για το άμεσο μέλλον δεν μπορεί να λέγεται σοβαρός-άποψη του γράφοντος είναι αυτή- αν δεν έχει λάβει υπ’ όψιν τα δύο αυτά δεδομένα.

  Αιτωλός
  http://www.aitolia.gr/?p=4373

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ Αναστάσιος Καζαντζίδης 22/06/2010 12:46:50

   Ενδιαφέρον.

   Θυμήθηκα τώρα που είπες για φόρο αίματος, ένα βιβλίο που είχα διαβάσει πριν αρκετό καιρό για τα τσιφλίκια της Θεσσαλίας και μίλαγε για το δράμα των κολήγων...

   Έγραφε λοιπόν στο βιβλίο το τρόπο που γινόταν η επιλογή των εργατών που κατέβαιναν από τη Μακεδονία την εποχή της συγκομιδής για να εργαστούν στα τσιφλίκια κάτω από απάνθρωπες συνθήκες για ένα κομάτι ψωμί...

   "Περίμεναν εκείνοι οι εξαθλιωμένοι εργάτες κάτω από το καυτό ήλιο για να τους επιλέξει ο επιστάτης. Αυτός όταν έφθανε εμπρός στο κάθε εργάτη για να τον εξετάσει, ο υποψήφιος εργάτης έσκυβε το κεφάλι και ο επιστάτης με μια φαλτσέτα έκοβε κρέας στη περιοχή του σβέρκου για να τρέξει αίμα και από το χρώμα του αίματος να δει αν ο εργάτης έκανε για τη δουλειά... Βεβαίως ο επιστάτης δεν έβλεπε τίποτε, τον εργάτη τον είχε επιλέξει πολύ πριν φθάσει μπροστά του. Ο σκοπός αυτής της πράξης ήταν ο πλήρης εξευτελισμός και υποταγή του ανθρώπινου υποζύγιου. Εννοείται ότι αυτά τα έκαναν Έλληνες σε Έλληνες".

   Διαβάστε και το παρακάτω:
   Το έγραψα και παραπάνω σε άλλη ανάρτηση και όσοι δεν το είδαν είναι ενδιαφέρον να το διαβάσουν:

   «Δανία του Νότου»...
   Το ρεπορτάζ καταγράφηκε την Κυριακή στην καθημερινή εφημερίδα της Σουηδίας «Ντάγκενς Νιχέτερ» και αφορά στη Δανία:

   *
   Ανεργη μετανάστρια από το Βιετνάμ που ζει στη Δανία προσπαθούσε να βρει δουλειά. Διάβασε μια αγγελία δημοσιευμένη μέσω του ΟΑΕΔ της Δανίας, όπου εταιρεία εμφανιζόταν να ζητά γυναίκα ως υπάλληλο, με αμοιβή γύρω στα 40 ευρώ (300 δανικές κορώνες). Κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΟΑΕΔ, η αίτηση της γυναίκας εγκρίθηκε και στάλθηκε στην εταιρεία για πρακτική 4 βδομάδων.

   Μόνο που όταν η γυναίκα έφτασε στο χώρο της εργασίας, διαπίστωσε ότι η εταιρεία στην οποία είχε σταλεί από τον δανικό ΟΑΕΔ να μαθητεύσει, ήταν ένα πορνείο. Και ότι η ίδια θα έπρεπε να εργαστεί προσφέροντας κάτι περισσότερο από τα χέρια της ή το μυαλό της...

   Στις διαμαρτυρίες της γυναίκας, αλλά και των εργατικών σωματείων, ο ΟΑΕΔ της Δανίας αντέδρασε άμεσα: Η «εταιρεία», δηλαδή το πορνείο - όπως δήλωσε ο ΟΑΕΔ - είναι απολύτως σοβαρή και νόμιμη επιχείρηση, τίποτα το παράνομο δεν υπάρχει όσον αφορά το φορολογικό ή το εργασιακό καθεστώς που διέπει τη λειτουργία του. Από τη στιγμή, δε, που πρόκειται για θέση εργασίας στην οποία την έστειλε ο ΟΑΕΔ, αφ' ης στιγμής η γυναίκα αρνηθεί να δουλέψει στην «εταιρεία», τότε, τότε χάνει το ταμείο ανεργίας...

   *
   Αυτά από τη Δανία. Για να ξέρετε, δηλαδή, σε συνθήκες ΔΝΤ, τι άλλο μπορεί να σημαίνει εκείνο το προεκλογικό του κ.Παπανδρέου, ότι οραματίζεται να κάνει την Ελλάδα την «Δανία του Νότου»...

   Μήπως έχουν σκοπό να μας "εκπορνεύσουν";;;;;;;

 12. Koyrasmenow avatar
  Koyrasmenow 22/06/2010 09:21:51

  Τα αγαθα κοποις κτωνται. Αν θέλει κανεις να μάθει πραγματικά πως δουλεύει το τραπεζικό σύστημα, πως δημιουργείται χρήμα, ποιος ο ρόλος των τραπεζών στην οικονομία, ποιος ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών, η ιστορική τους διαδρομή, το τι είναι και τι κανει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κλπ πρέπει να μελετήσει, να διαβάσει βιβλία, να αφιερώσει χρόνο και μετά να έχει άποψη (Για αρχή ξεκινήστε με τη Νομισματική Θεωρία του Κορλίρα). Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν εμπιστευόμαστε κανέναν και όλοι έχουν άποψη για τα πάντα. Αλήθεια αγαπητή αναγνώστρια που γοητευτικές απο το περιβόητο βίντεο (που έχει ενθουσιάσει μόνο τους αστοιχείωτους με τα οικονομικά), αν δεις και ενα βίντεο για την εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς θα έχεις άποψη μετά? Θα μπορείς να συμβουλεύεις τους ιατρούς? Αν δεις ένα βίντεο για τις αποστολές της ΝΑΣΑ θα είσαι έτοιμη να χτίσεις διαστημόπλοια? Ηρεμία. Για να πάμε μπροστά σαν χώρα και σαν κοινωνία, να προοδεύσουμε, να εκπολιτιστούμε δεν χρειάζονται πολλά πράγματα: αρκεί ο καθένας να κάνει υπεύθυνα την δουλειά του, να είναι καταρτισμένος και να σέβεται αυτό που κάνει και αυτούς με τους οποίους έχει να κάνει. Να προσπαθεί να είναι δημιουργικός σε αυτό που κάνει και να μην χάνει χρόνο προσπαθώντας να έχει άποψη για τα πάντα, να φαντάζεται διάφορα και να ανακαλύπτει συνομωσίες πίσω από κάθε τι που εν πολλοίς δεν μπορεί να καταλάβει ή βαριέται να αφιερώσει χρόνο να μάθει πραγματικά.
  Αν ο γιατρός κάνει δημιουργικά τη δουλειά του αντι να φαντάζεται ότι οι τράπεζες του πίνουν το αίμα, αν ο ταξιτζής είναι σοβαρός και ευγενικός αντι να βρίζει τους αμερικάνους κοκ τότε σιγά σιγά τα πράγματα θα μπουν σε μια σειρά. Αντι λοιπόν να σκεφτόμαστε πως το ΔΝΤ άλωσε τη χώρα δεν σκεφτόμασταν πως ήταν δυνατό τόσα χρόνια να βγαίνουν τόσοι στη σύνταξη στα 45 και στα 50?

  • GSV avatar
   GSV @ Koyrasmenow 22/06/2010 10:09:54

   Δηλαδη αγαπητε Koyrasmenow θεωρεις οτι η κυβερνηση εχει λαβει ολα τα καταλληλα μετρα προκυμενου η χωρα να βγει απο τη κριση με γνωμονα παντα το συμφερον του ελληνικου λαου και κρατος και επομενως εμεις ο απλος λαος πρεπει να παψουμε να ασχολουμαστε με αυτα και να αφοσιωθουμε στους εαυτους μας και στις δουλειες μας?

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Koyrasmenow 22/06/2010 11:01:35

   @Koyrasmenow

   Ωστε για να μου επιτραπεί να έχω άποψη για τα οικονομικά πρέπει να ξέρω ποιος ή τι είναι το Κορλίρα; Μα τι λέτε κύριε; Εσείς είστε μηχανικός και έχετε άποψη για τα αυτοκίνητα; Πληροφορικάριος για τους υπολογιστές; Προπονητής;

   Εδώ επιτρέπουμε ανθρώπους να ψηφίζουν χωρίς να έχουν ιδέα τι είναι δημοκρατία. Μην πω τώρα γι' αυτούς που κυβερνούν. Εχουμε εξετάσει ποτέ τους πολίτες για "δημοκρατική επάρκεια"; Να τους περάσουμε βρε αδερφέ από ένα ECDL. Μήπως να μας το προτείνετε και αυτό; Δεν ακούγεται κι άσχημο. Κι όποιος κοπεί ΚΑΙ δεν θα ψηφίζει ΚΑΙ με τον κηδεμόνα του.

   Θα του πούμε του κομμένου πολίτη: Πως θέλεις κύριέ μου να μετέχεις στα κοινά αφού είσαι άσχετος; Αμα δεν ξέρεις τι θέλεις κι ανακατεύεσαι; Ασε τους ειδικούς. Τον Πλάτωνα κλπ. Που μου θες να συμβουλέψεις και τους "γιατρούς" για το πως θα κάνουν "μια εγχείρηση ανοικτής καρδίας"!

   Η εγχείρηση ανοικτής καρδίας βέβαια είναι τεχνική απόφαση, δεν απαιτεί λήψη πολιτικής απόφασης, και αφορά έναν και την οικογένειά του. Αλλά αυτό, έμεινε εκ παραδρομής απ' έξω.

   Την ξέρω καλά αυτή την ιδεαλιστική ιδεολογική θολούρα. Ερχεται πλήρως και επιστημονικώς επεξεργασμένη από τα καλύτερα μυαλά της ελληνικής αρχαιότητας. Τα πιο αντι-δημοκρατικά και "δημοβόρα". Και προσπαθεί να σαστίσει τον πολίτη με επιχείρημα την κατάρτιση, την γνώση και την εξειδίκευση. Σκοπίμως παραγνωρίζει πως είναι διαφορετικό πράγμα η γνώση, ακόμη και η επιστημονική γνώση ενός θεματος και διαφορετικό πράγμα η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ.

   Αμα ήταν τόσο λογικά και στρωτά τότε κύριέ μου ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ (οι ειδικοί έτσι;) θα είχαν την ίδια γνώμη, ως ειδικοί. Αμ δεν την έχουν.

   Εν ολίγοις και για να απαντήσω ελληνικότατα στην ακραία αυτή αντιδημοκρατική άποψη έχω να πω το εξής: Εχω πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη σε 100 έλληνες που ΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΥΧΑΙΑ (με το ΑΜΚΑ ή τον αριθμό της Αστυνομικής τους ταυτότητας), ότι θα πάρουν τις ΣΩΣΤΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, παρά σε ένα τάγμα από Τρισέδες και Στροςκάνηδες.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 11:04:50

    Η πατέντα της δημοκρατίας λέει τυχαία ΚΛΗΡΩΣΗ, όχι εκλογή. Αλλιώς δεν είναι δημοκρατία. Είναι ΑΠΟΜΙΜΗΣΗ.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • GSV avatar
    GSV @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 11:09:52

    Συμφωνω Θραξ απολυτα μαζι σου, κληρωση. Και να επανελθει ο εξοστρακισμος μηπως γλυτωσουμε απο καποιους.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 11:18:58

    Ασφαλώς κλήρωση μεταξύ των ενεργών επαγγελματικά πολιτών ανδρών - γυναικών με ΑΦΜ, επαγγελματική δραστηριότητα 3 χρόνων και συνεπών στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, άνω των 30 έως 50 ετών το πολύ, με εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις για τους άνδρες.

    Που υστερούν αυτοί έναντι των σημερινών "επαγγελματιών" πολιτικών που εκλέγονται δαπανώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ για την προβολή τους από τα εξωνήμένα ΜΜΕ ;

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 16:02:16

    Άυτό μάλιστα.
    Συμφωνούμε απολύτως.
    Βουλή των Ελλήνων.

 13. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 09:25:31

  Εχουμε και την χθεσινή λεκτική επίθεση του νομπελίστα οικονομολόγου Πωλ Κρούγκμαν κατά του Αξελ Βέμπερ, διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (κρατική θα είναι κι αυτή, είμαι σίγουρος). h**p://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=175774

  Ο Κρούγκμαν λέει λοιπόν πως βλέπει σαν "αναγκαία συνέπεια της κρίσης" περαιτέρω Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, δηλαδή ενιαία ευρωπαϊκή δημοσιονομική πολιτική (φόροι), καθώς και ενιαίο συνταξιοδοτικό και υγειονομικό ενδεχομένως σύστημα. Αναγκαία συνέπεια ε;

  Αυτός είναι ο στόχος. Το έχω ξαναπεί. Υπερυπουργείο οικονομικών. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο αρχικά και τελικά σε παγκόσμιο (παν-δυτικό εστω).

  Και μην ξεχνάτε ότι εκτός από κάτι βουλευτές για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, β' κατηγορίας ενδιαφέροντος οι περισσότεροι, δεν έχει ψηφιστεί κανένας άλλος από αυτούς τους κυρίους. Προέδροι, παραπροέδροι, Τρισέδες κλπ είναι ΟΛΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.

  Και να θυμίσω ότι στον κλασσικό ορισμό του τι είναι κράτος, περιλαμβάνεται ως κορυφαίος όρος η δυνατότητα να βάζει φόρους.

  Σίγουρα απειλείται η εθνική μας κυριαρχία. Μπροστά στα μάτια μας κιόλας. Και αυτή την φορά δεν την απειλούν οι προαιώνιοι εθνικοί μας εχθροί με τανκς, κανόνια και πεζικό.

  Την απειλούν οι προαιώνιοι εχθροί της ανθρωπότητας.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • GSV avatar
   GSV @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 10:01:58

   Συμφωνω Θραξ Αναρμοδιε απολυτα μαζι σου.

   Εχουμε υποθηκευσει ολη την χωρα προκειμενου να εκδοσουμε ομολογα για να δανειστουμε. Με την συμμετοχη μας στο ΔΝΤ και την συνεχη υποβαθμιση της πιστοληπτικης μας ικανοτητας, μειωνεται η ονομαστικη οικονομικη αξια της χωρας σαν συνολο.

   Παραμενοντας σε ενα σκληρο νομισμα οπως το ευρω και εχοντας την αναγκη για εισροη περισσοτερου χρηματος απο οτι η οριζει το οικονομικο επιπεδο της χωρας μας, εχουμε σαν αποτελεσμα την συνεχη αυξηση του πληθωρισμου.

   Με απλα λογια οπως το καταλαβαινω εγω σε λιγο καιρο η Ελλαδα δεν θα αξιζει τιποτα απο αποψη οικονομικης αξιας σε σχεση με τα υπολοιπα ανεπτυγμενα κρατη.

   Και οσο για την εθνικη μας κυριαρχια μελετηστε τις επιπτωσεις της πτωχευσης της ελλαδος το 1898. Οι περισσοτερες απο τις πλουτοπαραγωγικες πηγες της χωρας περασαν στα χερια των δανειστων μας.

   Και αυτο θα γινει και τωρα. Θα ζουμε σαν μεταναστες στην ιδια μας τη χωρα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Θραξ Αναρμόδιος 22/06/2010 12:09:07

   Αυτος ειναι ο στοχος του Κρουγκμαν που συμβουλευει τον Παπανδρεου.
   Στοχος του φυσικα δεν ειναι η ελληνικη ανεξαρτησια που ετσι κι αλλιως δεν υπαρχει αλλα η γερμανικη.
   Η Μερκελ ομως θα απαντησει στο Κρουγκμαν NEIN.

   • Αγανάκτηση avatar
    Αγανάκτηση @ ψυχραιμια 22/06/2010 12:19:03

    Τι NEIN να πει η Βέφα της γερμανίας; Τα'χει κάνει μπάχαλο, πηδήχτηκε ο κόσμος όλος με τα μουλαρώματα και τις παλινωδίες της.

    Αυτή μόνον για καμμιά συνταγή για λουκάνικα στη Μεναγάκη κάνει. Είναι και συνάδελφος της Βέφας άλλωστε και οι δύο έχουν σπουδάσει Χημεία...

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 22/06/2010 12:23:28

    Αγανάκτηση,
    και γαμώ τα γέλια. :)

 14. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 22/06/2010 14:35:37

  Το σχέδιο είναι καλά προμελετημένο.
  Χρέη που δεν μπορούν να αποπληρωθούν από τα κράτη, spreads, ανισομερή κοπή πληθωριστικού χρήματος, νομισματικά παιχνίδια ισοτιμιών

  Αγανάκτηση says:
  22/06/2010 at 09:27
  http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473459
  Τα περί χρεών είναι αέρας κοπανιστός, μηδενικά σε ένα κομμάτι χαρτί. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι λαοί και να μην μασάνε το κουφετάκι της χρεοκοπίας.
  Αυτή τη στιγμή ΟΛΟΣ ο πλανήτης χρωστάει. Που χρωστάει; Σε ένα μάτσο χαρτογιακάδες σε κάποια γραφεία του μανχάταν, του σίτυ, της ζυρίχης και της φραγκφούρτης.
  Ε να πάρουν λοιπόν τα χρεόγραφά τους και να βάλουν κανένα λουκάνικο να φάνε για να μην πω τίποτα άλλο για το που να βάλουν και τα χρεόγραφα και το λουκάνικο…
  Ένα μήνυμα υπάρχει πλέον. Όλοι στο δρόμο σε όλες στις χώρες! Κάτω η οικονομική δικτατορία των brokers και των τραπεζιτών.

  συγκέντρωση του χρυσού σε λίγους τραπεζίτες,

  Θραξ Αναρμόδιος
  http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473491
  Αν υπάρξει κίνημα αμφισβήτησης του τρόπου λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος παγκοσμίως, κίνημα τέτοιο που να απειλήσει τον σημερινό τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, ο χρυσός μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία χαρτιά των παγκόσμιων τραπεζιτών.
  Η σπάνις βλέπετε του χρυσού, διότι έχουν φροντίσει οι διεθνείς τραπεζίτες να βάλουν τα περισσότερα αποθέματα στο χέρι καθώς και την εξόρυξη, θα γίνει πλεονέκτημά τους. Διότι αν απειληθεί η τωρινή λειτουργία τους θα προσπαθήσουν να ξανασυνδέσουν το χρήμα με τον χρυσό (“χρυσός κανόνας”), που θα ελέγχουν οι ίδιοι φυσικά, ώστε να μην τα χάσουν όλα.
  Θραξ Αναρμόδιος
  http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473579
  “Και τώρα οι παγκόσμιοι τραπεζίτες, έχοντας και όλον τον χρυσό του κόσμου στα χέρια τους, και έχοντας μονοι τους πληθωρήσει τα νομίσματα, αυξάνουν την τιμή του χρυσού.
  Μπα, δεν μου φαίνεται να υπάρχει σχέδιο και προμελέτη. Εσάς;”

  που πιέζουν και προωθούν κοινωνικές και ασφαλιστικές ανατροπές εργατικών κατακτήσεων βάζοντας σαν “βιτρίνα” ανθρώπους που είναι ενάντια στην δημοκρατική διακυβέρνηση, με την αμέριστη συμπαράσταση-προπαγάνδα των Μ.Μ.Ε. και της “ψευτοελίτ αριστεροοικονομολόγων του ίντερνετ”.
  Οι προγραμματισμένες μετακίνησεις πληθυσμών για την επέκταση του σοσιαλισμού της φτώχιας και στα ανεπτυγμένα κράτη θα επιταχύνουν τις εξελίξεις (καταλύτης).

  όπως γράφει και ο Θραξ Αναρμόδιος η λύση είναι η συνειδητοποίηση της ουσίας των προβλημάτων και ο συνδιασμός των παρακάτω βασικών συστατικών για την επίτευξη της ουσιαστικής ελευθερίας των πολιτών:

  Το ζήτημα είναι:
  -ποιος εκδίδει και ελέγχει το χρήμα και την ποσότητα που κυκλοφορεί
  -ποιος ρυθμίζει την πίστωση, μια που πρόκεται για μεγάλο κοινωνικό αγαθό, (σαν τους δρόμους και το νερό), και με ποιους όρους
  Η ιδιωτική πρωτοβουλία του τραπεζικού τομέα, καθώς και οι “αγορές”, μας έφεραν στο χάλι που είμαστε. Μήπως όχι;
  Που τα βρήκαν όλα όσα δάνεισαν στα έθνη που δεν φτάνουν 300 φορές να μαζέψουμε το παγκόσμιο χρήμα και να τους το δώσουμε;
  Το χρήμα και το δάνειο είναι πολύ σοβαρό πράγμα, και ναι έχει και σχέση με την εθνική κυριαρχία, για να το αφήσουμε σε ιδιωτικά χέρια. Και τέτοια χέρια μάλιστα. Και με τέτοιους κανόνες.
  Δύο είναι ή θα έπρεπε να είναι τα ζητηματα στον σημερινό κόσμο: Δημοκρατική μεταρρύθμιση και χρήμα και πίστωση κάτω από αυστηρό κοινωνικό έλεγχο, αν όχι μονοπώλιο.
  Αν κάνουμε μόνο το ένα πάλι χαμένοι είμαστε. Δεν θα ωφελήσει.

  Αλλιώς θα καταντήσουμε “ραγιάδες” στην χώρα μας όπως έγραψαν και ο GSV και ο Αναστάσιος Καζαντζίδης

  GSV
  http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473488
  Σχεδον εχει ολοκληρωθει η κατοχη της χωρας.
  Απομενουν οι εδαφικες παραχωρησεις για να ολοκληρωθει το παζλ. Και να δειτε θα μας πεισουν οτι ειναι για το καλο μας.

  Αναστάσιος Καζαντζίδης
  http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473493
  Στα χρόνια της τουρκοκρατίας, όπως διαβάζουμε στα σχολικά εγχειρίδια ο ραγιάς (= υπόδουλος) για να έχει το δικαίωμα να ζει στην επικράτεια του σουλτάνου, έπρεπε να πληρώνει το λεγόμενο κεφαλικό φόρο (χαράτσι) ήτοι το 10% επί του εισοδήματος του ...............................................

  Η κλήρωση είναι η πραγματική δημοκρατία.

  Η δικτατορία των “ειδικών”, που στοχεύουν στην ανέλιξη στους κομματικούς μηχανισμούς, που “τυχαία επιδοτούνται” είτε προσωπικά είτε μέσω Μ.Κ.Ο. και ιδρυμάτων για την προπαγάνδα που “περνάνε” ή για τις προεκλογικές τους εκστρατείες, που “τυχαία” λαμβάνουν θέσεις εξουσίας στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, που εκφέρουν απόψεις ενάντια στα συμφέροντα του απλού λαού στο διαδίκτυο, στα Μ.Μ.Ε., πρέπει να τελειώσει.

  Πολλοί από τους “επιδοτούμενους” ψευτοαριστερούς γράφουν στο διαδίκτυο με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες, τις Ελληνίδες και την Ελλάδα και όπως σωστά έγραψε και το αλλενάκι:

  http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473497
  οι χαρτογιακάδες των τραπεζών ποτέ δεν κατανόησαν ούτε θα κατανοήσουν ποτέ τους πραγματικά παραγωγικά εργαζόμενους, αυτούς που πασχίζουν (από το πάσχω) και φτιάχνουν ένα προιόν από το μηδέν.
  http://www.antinews.gr/?p=50874&cpage=1#comment-473565
  “εμένα με ενδιαφέρει να γινομαι συνήγορος της πατρίδας μου όχι του οποιουδήποτε ξένου κράτους και δη ισχυρότερου και δυνάστη, ντυμένου με επίφαση σοσιαλδημοκρατικού διεθνιστικού ιμπεριαλισμού”

 15. Κ.Τ. avatar
  Κ.Τ. 22/06/2010 15:12:03

  Με 726 μοναδες το σπρεντ πρεπει να κτυπησε το καμπανακι για τους υπουργους και τον γαπ, ο Ρωσος Υπ.Οικ. προανηγγειλε συσμενεις εξελιξεις,

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Κ.Τ. 22/06/2010 15:17:59

   Αυτός... έλεγε ότι εφόσον έτρεξε στο ΔΝΤ είμαστε έξω από τις αγορές και δεν ενδιαφερουν τα επιτόκια πλέον για όσα χρόνια διαρκέσει ο επαχθής δανεισμός.

   Αυτός... μόλις χθές έλεγε στο Bloomberg ότι η Ελλάδα ανέκτησε την αξιοπιστία της γιατί θα είναι συνεπείς στις αγορές και στους δανειστές της.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 22/06/2010 15:20:21

    Αυτός... είναι αυτός που βάζει την αξιοπιστία της χώρας έναντι των καρχαριών των αγορών πάνω από τους Έλληνες οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν τις μερίδες του φαγητού τους για να ξεχρεώσουν τους παγκόσμιους τοκογλύφους στη δευτέρα παρουσία προφανώς.

   • man8os avatar
    man8os @ αλλενάκι 22/06/2010 15:21:48

    Οταν η υφεση χτυπησει τιλτ τον Σεπτεμβριο τοτε θα εχει σημασια το σπρεντ.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ αλλενάκι 22/06/2010 17:18:59

    πρέπει να του είπαν, ότι "όταν είσαι πολιτικός λές το αντίθετο από αυτό που ενοείς".

    Τα πράγματα είναι απλά:

    1) Από κουτοπονηριά, λαμογιά, δουλοπρέπεια ή ανικανότητα, έχουμε εκχωρήσει τελεσίδικαι την πρωτοβουλία σε κινήσεις ή χειρισμούς.

    2) Το ότι η Ευρώπη μαζεύει τα δημοσιονομικά της, σημαίνει ότι η περιφέρεια της Ευρώπης θα μπει σε δεύτερη μοιρα, ή θα γίνει de facto "triage". Εξ ου και το μαγικό νούμερο έχει περάσει τα 700 και το άλλο "νούμερο" λέει "ολα καλά κι όλα ωραία"

    3) εικάζω, ότι οι Γάλλοι έχουν κάνει τα κουμάντα τους, και ίσως οι Πορτογάλοι, και επομένως κάτι περίεργο για εμάς δεν θα πειράξει πολύ το σύστημα.

    4) Η στενότητα στις ελληνικές τράπεζες αρχίζει να σφίγγει επικίνδυνα, και ΔΕΝ μας βλέπω καλά, και σύντομα, και αναλόγως, άργησε.

    5) Η ΜΟΝΗ μας ελπίδα είναι να φουντάρει όλο μαζί το σύστημα, ή να "βρέξει" και να μας αγνοήσουν, αλλά αυτό είναι όνειρο (ή εφιάλτης) -- μάλλον εμείς θα φουντάρουμε και θα μας αγνοήσουν -- η θεωρία του sunk cost.

 16. Αναστάσιος Καζαντζίδης avatar
  Αναστάσιος Καζαντζίδης 22/06/2010 17:48:29

  Το μόνο σίγουρο είναι, το τρένο της επαναδιαπραγμάτευσης του ΧΡΕΟΥΣ που έρχεται απο απέναντι με φόρα μέσα από το τούνελ.
  Απλά πάμε για ελεγχόμενη σύγκρουση...

  Υ.Γ.
  Το μόνο που με προβληματίζει είναι οτι το πολιτικό προσωπικό του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να μεταφέρει το βαγόνι της πρώτης θέσης στο τέλος...
  Θα τους προλάβει όμως η επανάσταση της μεσαίας τάξης.

 17. Αθανασιος Ι. avatar
  Αθανασιος Ι. 22/06/2010 21:47:04

  ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ

  Ο κύριος Χρήστος Γιανναράς έχει συνταχθεί με την προοπτική ενός πολυεθνικού σχήματος υπό την σκέπη της Νέας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , και δη υπό την κυριαρχία ενός «ηγεμονικού λαού» - αν δεν κάνω λάθος. Και μάλλον φαίνεται ότι δεν κάνω, αν λάβει κανείς υπόψη αυτό που έλεγε στην «Καθημερινή» της 30.8.2009 σε άρθρο του υπό τον τίτλο « Η πρόκληση Νταβούτογλου» : « ...συμφερότερη για την Τουρκία είναι η οθωμανική πολιτική αυτοκρατορίας, όχι η κεμαλική προοπτική του εθνικιστικού κρατισμού. Η αυτοκρατορία σήμαινε πάντοτε «τάξη πραγμάτων»(ordo rerum), το είδος ειρηνικής συνύπαρξης διαφορετικών λαών και εθνοτήτων που εγκαινίασε η Ρώμη ( Pax Romana), με άξονα ενότητας έναν ηγεμονικό λαό....» (δες και ανάρτηση αυτού του μπλογκ, 15.9.2010)

  Μεταγενέστερα, από ό,τι έμαθα από τον δικτυακό τόπο του Ardin, ο ίδιος εκφράσθηκε με τον πλέον θερμό τρόπο υπέρ του γνωστού επιχειρηματία Βγενόπουλου- υποστηρίζοντας την ανάμειξή του τελευταίου στην πολιτική.
  Δικαίωμά του βεβαίως,να υπερασπίζει τον όποιο ισχυρό και μάλιστα αυτόν που διαθέτει το χωροταξικό πλεονέκτημα της εγγύτητας. Αλλά και δικό μας δικαίωμα είναι να νοσταλγούμε κάποιους παλιούς ""διανοούμενους ελευθέρας βοσκής"". Που ήταν ικανοί να τα βάζουν με τους πάντες, που δεν χαρίζονταν σε κανένα και για τίποτε. Θυμάμαι λόγου χάρη τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, που έλεγε σε μια παλιά συνέντευξή του στην «Οικοτοπία», ότι «δεν είναι υποχείριο κανενός». Και ο οποίος στα μέσα της δεκαετίας του 80, σε ένα πολιτικο-κοινωνικο-ποιητικό μανιφέστο, δήλωνε ότι «το μέλλον ανήκει στα σκουπίδια»... Τώρα πλέον, μετά από ένα τέταρτο αιώνα, υποθέτω ότι μάλλον δεν εννοούσε την ανακύκλωση....

 18. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 23/06/2010 10:00:53

  Ιδού τα περί διεθνών τραπεζιτών και από έναν, μάλλον γνώστη, του θέματος. Που ισχυρίζεται ότι οι διεθνείς τραπεζίτες είναι μέτοχοι όχι μόνο της Εθνικής Τράπεζας αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος και ότι μας δανειοδότησαν και μας δανειοδοτούν από το 1821. Μεταξύ άλλων πιο πρόσφατων πληροφοριών.

  h**p://www.antibaro.gr/forum/1635

  Ο συντάκτης του άρθρου διατηρεί, από ότι φαίνεται, και αυτό το site
  h**p://www.sta-gr.com/
  είναι σχετικός με την οικονομική τεχνική ανάλυση.


  Θραξ Αναρμόδιος

  • Anon avatar
   Anon @ Θραξ Αναρμόδιος 24/06/2010 16:01:29

   Η διαφορά του ειδικού από τον μη ειδικό είναι ότι ο δεύτερος εντυπωσιάζεται με την οποιαδήποτε μπαρούφα που θα διαβάσει. Ακόμα περισσότεροι οι ανόητοι δεν αξιολογούν ένα κείμενο βάσει της αξίας του αλλά η αξιολόγηση στηρίζεται στο κατά πόσο το κείμενο συμφωνεί ή όχι στις πεποιθήσεις τους. Οι ιθαγενείς εντυπωσιάζονταν με τα καθρεφτάκια. Βάλε λίγο Ρότσιλντ, λίγο τραπεζιτικό κεφάλαιο, λίγο αμερικάνους και το στορι είναι υπέροχο. Λες και οι διεθνείς τραπεζίτες νυχθημερόν εργάζονται για το πως θα δανείσουν στην Ελλάδα και θα την καθυποτάξουν (το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι το 2% της ευρωζώνης). Έλεος.
   Γράφεις ιδού περι διεθνών και απο έναν, μάλλον γνώστη, του θέματος. Τι θα πει μάλλον γνώστη? Εψαξες καθόλου τι εστί αυτός ο Π. Παναγιώτου? Σίγουρα όχι. Πέντε λεπτά ξόδεξα στο site και διάβασα ένα κάρο μπαρούφες για το πως να κερδίζεις στο χρηματιστήριο σταθερά για να ψαρέψει κανέναν αφελή Γράφει ο ίδιο για τον εαυτό του ότι είναι ο ...Έλληνας που ζει στο Λονδίνο και επηρεάζει καταλυτικά της παγκόσμιες χρηματιστηριακές εξελίξεις?...
   Γράφει στο site του:
   Ο κύριος Παναγιώτου κατοικεί στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι Διευθυντής της Ελληνικής Κοινότητας Τεχνικής Ανάλυσης, του 3FVIP Club, του 3FTrader.com και δημιουργός της θεωρίας πάνω στην οποία στηρίζονται όλες οι εκδόσεις του μηχανικού συστήματος 3F. Είναι διευθυντής τεχνικής ανάλυσης των ηλεκτρονικών εφημερίδων τεχνικής ανάλυσης Analitis.com και XrimaNews.gr και συγγραφέας μίας σειράς βιβλίων τεχνικής ανάλυσης, συμπεριλαμβανομένων των “Στο Μυαλό του Αναλυτή” και “Πόλεμος Παρέμβασης”.

   Πρώην φοιτητές του κατέχουν κορυφαίες θέσεις στο χρηματοοικονομικό τομέα εντός και εκτός Ελλάδας ενώ είναι πάρα πολλοί οι ιδιώτες επενδυτές που έχουν στείλει ευχαριστήρια και συγχαρητήρια μηνύματα για τον κύριο Παναγιώτου στην ΕΚΤΑ και στα ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζεται η Κοινότητα. Εκδότες ΜΜΕ και επαγγελματίες του χρηματιστηριακού τομέα από όλον τον κόσμο έχουν εκφράσει το θαυμασμό και το σεβασμό τους για το έργο του.

   Αν βρείτε κάτι για το μέγα έργο του (εκτός από το site) κερδίζετε βραβείο. Σημειώστε οτι πουλάει διπλώματα τεχνικής ανάλυσης και για να απολαύσετε τις υπηρεσίες του και να κερδίζεται σταθερά στο χρηματιστηριο (αν είναι δυνατών!) πρέπει να κάνετε συνδρομή!

   Υ.Γ. Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα το διεθνές τραπεζιτικό κεφάλαιο, οι μασώνοι και οι εβραίοι να έχουν βαλθεί να εξαφανίσουν το θαυμαστό έργο του Π.Π.
   Υ.Γ. 2 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας, το Μάρτιο του 1841 ιδρύθηκε η Εθνική Τράπεζα με μετοχικό κεφάλαιο διαιρούμενο σε 5.000 μετοχες. Πρώτοι μεγάλοι μέτοχοι της Εθνικής είναι το ελληνικό κράτος με 1.000 μετοχές, ο Νικόλαος Ζωσιμάς με 500 μετοχές, ο Ιωάννης - Γαβριήλ Εϋνάρδος με 300, ο βασιλιάς Λουδοβίκος της Βαυαρίας με 200, ο Κωνσνταντίνος Βράνης με 200, ο Θεόδωρος Ράλλης με 100, οι τραπεζίτες Ρότσιλντ με 100 κ.α.

 19. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 27/06/2010 21:46:27

  Και επειδή οι Τράπεζες έχουν ήδη στο χαρτοφυλάκιό τους σαν υποθήκες την μισή Ελλάδα και ανεβαίνουν, όποιος βάλει χέρι στις τράπεζες, σχεδόν τζάμπα όταν οι μετοχές τους και τα διαθέσιμα σε χέρια Ελλήνων μηδενιστούν -πράγμα που εγγυάται η σχεδιασθείσα επί πέντε χρόνια προθανάτια της Ελληνικής Οικονομίας περίοδος- θα αποκτήσει και την Ελλάδα μαζί, σαν real estate.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.