#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2010 00:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η καθεστωτική ψευδοαριστερά, ο «Γιώργος ο «Έλληνας» και η Μεντινέ Μεμί

WHAT GOES AROUND COMES AROUND

 

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

 Στα «ΝΕΑ» της 5/2/10 το πρωτοσέλιδο, με τίτλο «Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο τομή. Νόμος διαβατήριο για 500.000 μετανάστες», συνοδευόταν από δυο φωτογραφίες κλειστού και ανοικτού ελληνικού διαβατηρίου  που απεικόνιζε μουσουλμάνο με το φεσάκι του, που τον λέγανε …«Γεώργιο Έλληνα». Όταν ο Χατζηαβάτης έχει κέφια τι σκέφτεται, ε; Σου λέει, άμα δουν το εξώφυλλο τ’ αδέρφια μας απ’ τη Λαχώρη και την Τόρα Μπόρα, μπορεί να πουλήσουμε και κάνα φύλλο παραπάνω σήμερα που δεν είχαμε προσφορές.

Μέσα ενθουσιώδεις συντάκτες της καθεστωτικής «προόδου» επέχαιραν κι ανησυχούσαν μήπως τα ειδικά τεστ ελληνικής γλώσσας γίνουν τροχοπέδη στην ελληνοποίηση του «Γιώργου του «Έλληνα», που τον λένε Αμπντουλχαλήμ και ήρθε με τις Τουρκικές Δουλεμπορικές Ακτοπλοϊκές Γραμμές.

Η είδηση όμως ήταν στη σελίδα 55. Η Μεντινέ Μεμί, 16 χρονών, σαν την μεγάλη κόρη μου, από την επαρχία Ταχτά της Μαλάτιας θάφτηκε ζωντανή από την οικογένεια της μέσα στο κοτέτσι, γιατί ..μιλούσε με άντρες. Ο ιατροδικαστής βρήκε χώμα στους πνεύμονες και στο στομάχι της, αποδείξεις της τρομακτικής αγωνιώδους προσπάθειας που έκανε το δύστυχο κοριτσάκι για να σωθεί. Πριν από λίγο καιρό η Μεντινέ είχε το θάρρος να προσφύγει στην Αστυνομία γιατί η οικογένεια της την κακοποιούσε. Το καθίκι που υποδυόταν τον πατέρα είπε τότε στους αστυνομικούς ότι «έχει φίλους, αυτό μ’ ενοχλεί..». Μάλιστα την είχαν δηλώσει αγνοούμενη από τα τέλη Δεκεμβρίου, υποκρινόμενοι ότι δεν ξέρουν. «Πατέρας», «μάνα», «αδέρφια».

 Μεμονωμένο περιστατικό; Έρευνες λέει δείχνουν ότι 40% των Τούρκων εγκρίνει τέτοια «εγκλήματα τιμής» κι είναι συνήθη και πολλά!

Η απάντηση στο ερώτημα, γιατί; Ισλάμ.Οι μουσουλμάνοι, πολλοί από αυτούς Τούρκοι, όχι μόνον στις χώρες καταγωγής τους αλλά και στην Δυτική Ευρώπη, συχνά σκοτώνουν τις κόρες ή τις αδελφές τους γιατί δημιούργησαν κάποια σχέση ή γιατί τόλμησαν να διαλύσουν τον αρραβώνα τους με τον κωλόγερο ή τον λιγδιάρη εύπορο στον οποίο της «πούλησε» ο πατέρας τους.

Τα τελευταία δε χρόνια είναι μόδα άλλη μέθοδος. Για να μην πηγαίνουν φυλακή οι πατεράδες και τα αδέλφια που συνήθως σφάζουν την «άτιμη», κάνουν κάτι άλλο. Κλείνουν την κοπέλα σ’ ένα δωμάτιο ασκώντας της αφόρητη ψυχολογική ή και σωματική βία και της αφήνουν χάπια, σχοινί ή κανά μαχαίρι, επιβάλλοντας της την αυτοκτονία, για να σωθεί η «οικογενειακή τιμή» και να μην βρεθούν πίσω από τα σίδερα ο πατέρας ή οι αδερφοί.

 Ήδη υπήρξαν στην Ευρώπη οι πρώτες δίκες μουσουλμάνων μεταναστών γι’ αυτή τη νέα απίστευτη μέθοδο φόνου. Στην δε Τουρκία η συνεχής πρόοδος του ισλαμοφασισμού χειροτερεύει το πρόβλημα.

Αυτό το μοντελάκι λοιπόν μας αρέσει; Είναι συμβατό με τον ελληνικό τρόπο; Ήδη στο «Κ» της «Καθημερινής της Κυριακής» που μας πέρασε, ο Νίκος Βαφειάδης έγραψε για τις διαφημίσεις στο Πακιστάν για να κουβαληθούν στην Ελλάδα με 4 με 5000 δολαριάκια κι άλλα αδέρφια μας. Μάθαν ότι πηδιόμαστε…

Το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα, ο αρμόδιος υπουργός του και οι ΜΚΟ γκρίζοι «σύμβουλοι» του, θέλοντας ψηφαλάκια ευγνωμοσύνης - όπως νομίζουν οι δόλιοι – και να υπηρετήσουν ριζοσπαστικά τις «πολιτικά ορθές» τρίχες που πιστεύουν, διεκδικούν στην ελληνική Ιστορία μια θέση που δεν θα ευχόμουν ούτε στον εχθρό μου. Η Αφροδίτη που μας έδειξε τον απαυτό της και μας είπε και την άποψη της, θα ‘ναι χαρούμενη, όταν οι ορδές θα πάρουν το διαβατήριο τους, θα φέρουν κι όλο το σόι και θα απασχολούμε κι εμείς τα διεθνή πρακτορεία με τέτοια «εγκλήματα τιμής», ενώ το μπαϊράμι θα γιορτάζεται με λαμπρότητα στο Σύνταγμα και στον Πύργο το Λευκό.

Δεν είναι μόνο το πρόβλημα ασφάλειας που θα δημιουργήσουμε στην Ευρώπη, αφού όλοι αυτοί με ελληνικό διαβατήριο θα μπορούν πλέον να πάνε οπουδήποτε εντός Σένγκεν και Ε.Ε. Δεν είναι μόνο ότι, θυμηθείτο το, η κατάργηση από τις Η.Π.Α. της βίζας για τους  Έλληνες θα πάει περίπατο, όταν δουν τα κοπάδια των μουσουλμάνων με τα φρέσκα – φρέσκα ελληνικά διαβατήρια να συνωθούνται στην αμερικάνικη Πρεσβεία.

Ο νόμος αυτός, που με τόση κωλοπιλάλα προωθεί σύμπασα η καθεστωτική προοδευτικάντζα είναι ένας δυναμίτης στα θεμέλια της κοινωνίας. Οι εμπνευστές, υποστηρικτές και προωθητές του, ήδη κινούνται ενάντια στο εθνικό και λαϊκό συμφέρον, εκτός των ορίων της συνταγματικής νομιμότητας.

Βασικό δε στοιχείο σε πολλά βήματα της κυβέρνησης είναι η καμαρίλα, μια αδιαφάνεια που «βρωμάει» ότι υπάρχει κρυφή ατζέντα, κρυφοί σκοποί, σαφέστατα ιδεολογικοί. Δεν έχουν φράγκα να επιδοτήσουν άμεσα τους κομματικούς «πελάτες», ούτε να προσλάβουν νέες στρατιές στις ΔΕΚΟ και το φαλιρισμένο Δημόσιο. Θέλουν λοιπόν τις ευγνώμονες ψήφους των ταχείας ελληνοποίησης αλλοδαπών. Αυτή είναι η φανερή ατζέντα, των φανερών, φυσικών αυτουργών του «εγκλήματος». Θα ξυπνήσουν με μια τεράστια ανεξέλεγκτη απ’ αυτούς ισλαμική μειονότητα, που μπορεί να κάνει και δικό της κόμμα, με μια κοινωνική πραγματικότητα που θα μεταφέρει πρωτόγονα ήθη στην καρδιά των πόλεων μας αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα εκεί στα βάθη της Μινεσότα.

Υπάρχει όμως και η κρυφή ατζέντα της ολοκληρωτικής επίθεσης στο μισητό Έθνος, της αποδόμησης όχι μόνον της Παιδείας, της Ιστορίας και της κυρίαρχης Ιδεολογίας αλλά του ίδιου του Έθνους ως φυσικής υπόστασης. Έτσι θα γίνουμε πιο  εύπλαστοι, πιο προσαρμόσιμοι, θα ‘χουμε δίπλα μας, στις γειτονιές μας, άλλα παλούκια. Η προσοχή μας, οι δυνάμεις μας θα είναι διασπασμένες, δεν θα είμαστε πια το μοναδικό μονομπλοκ Έθνος της Ευρώπης, κακό σπυρί στον κώλο της παγκοσμιοποίησης. Θα καταπιούμε έτσι πιο εύκολα και το νέο Σχέδιο Ανάν και την συγκυριαρχία στο Αιγαίο και την σταδιακή κυπροποίηση της Θράκης.

Θα έχουμε, ήδη έχουμε, ένα κράτος νεοταξικό, εχθρό της εθνικής ιδέας, της ελληνικότητας. Η φαιά φάλαγγα της ημιμαθούς ψευδοαριστεράς της γνωστής πλατείας, το αληθινό φασισταριό της χώρας, δίνει τα ρέστα της. Υποστηρίζει με χυδαιότητα, συκοφαντίες, μίσος και ολοκληρωτικό πνεύμα την αποδομητική επέλαση της κυβέρνησης.  Θέλουν όσο πιο πολλά τετελεσμένα σε όλα τα μέτωπα κι όσο πιο γρήγορα.

Εκμεταλλεύονται την οικονομική κρίση και τον φόβο που έσπειραν για να επιβάλλουν τις μειοψηφικές κι ολοκληρωτικές απόψεις τους. Ένας μικρός παρακρατικός στρατός, ΜΚΟ, φασιστοειδείς πανεπιστημιακοί, δημοσιογραφικές πουτάνες και κρατικοδίαιτοι «διανοούμενοι» καραδοκούν σε κάθε γωνία για να μπήξουν στην πλάτη κάθε διαφωνούντα το στιλέτο του «ρατσιστή», του «εθνικιστή» κλπ. Αυτοί, οι αληθινοί φασίστες, σπιλώνουν εργολαβικά όποιον αντιδρά.

Γιατί όμως βιάζονται τόσο; Γιατί ξέρουν πως οι απόψεις τους είναι μειοψηφικές. Γιατί ξέρουν πως η νομιμοποίηση τους στη συνείδηση του Λαού είναι ελάχιστη.

 Αφού λοιπόν ο Λαός δεν τους κάνει, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν το Λαό! Ν’ αλλάξουν την ίδια του την σύνθεση, να αλλοιώσουν όχι απλά το εκλογικό σώμα αλλά να «σκοτώσουν» την εθνική ομοιογένεια, που δεν άφηνε την «πολυπολιτισμικότητα» να ριζώσει και να μας κάνει πειθήνιους και προσαρμόσιμους.

Βιάζονται γιατί ξέρουν πως δεν θα σταθούν για πολύ και όταν έρθει ο Αντώνης πάνω στα ερείπια που θα ‘χουν σωρεύσει, θέλουν να ‘χει να παλέψει με πολλά τετελεσμένα.

Όμως, αδέρφια, έχει ο καιρός γυρίσματα ή όπως θα ‘λεγε και το σόι στη Μινεσότα «what goes around comes around»…

(στην πρώτη φωτογραφία το διαβατήριο του Γιώργου του Έλληνα κατα τα ΝΕΑ, στην δεύτερη ο τάφος της ατυχης Μεντινέ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. hrisos avatar
  hrisos 07/02/2010 01:03:38

  ΤΑ ΕΙΠΕΣ ΟΛΑ ΜΠΡΑΒΟ .ΑΛΉΘΕΙΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΕΜΕΝΑ ΤΟ BLOG ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ .ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΙΚΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΣΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΥΣ .

 2. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 07/02/2010 01:11:10

  Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφετε,ποιές θα είναι οι αντιδράσεις μας;Το πρόβλημα και οι προεκτάσεις του έχουν τεθεί πολλές φορές σε συζητήσεις σε αυτό το blog και όχι μόνο,το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε;Γιατί η ΝΔ δεν σηκώνει τους τόνους;Μπορεί να τεθεί θέμα αντισυνταγματικότητας του νόμου;Άπαξ και ψηφιστεί το τερατούργημα στη βουλή-που θα ψηφιστεί- όλα τελειώνουν.Ψάξτε για άλλο οικόπεδο,αυτό το δίνουμε σε νέους αγοραστές

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ Μαύρος Ιάκωβος 07/02/2010 12:32:49

   Τι καχυποψία είναι αυτή; Δηλαδή όσοι επικρίνουν τη ΝΔ είναι καρατζαφερικοί; Ακόμη κι αν πει κάποιος ότι ο Καρατζαφέρης έχει κάνει εκτός από πατάτες ΚΑΙ κάποιες σωστές κινήσεις, όπως ο θόρυβος που έχει προκαλέσει για το μεταναστευτικό (που εγκυμονεί όμως τον κίνδυνο να κολλήσει η ακροδεξιά ρετσινιά στον υπερκομματικό αγώνα εναντίον του νομοσχεδίου) σημαίνει ότι τον έβαλε ο Καρατζαφύρερ να γράφει σχόλια στο ΑΝΤΙ;

 3. Orestios avatar
  Orestios 07/02/2010 01:26:37

  Γιώργος ο Έλληνας. Τί ειρωνία!

 4. Factorx avatar
  Factorx 07/02/2010 01:50:44

  Να σου δωσω το e-mail της Ρηγίλλης, ή μπορεις να το βρεις μόνος σου; Το ερώτημα ισχύει και για τους άλλους καλοθελητες που ρωτάνε εμάς για το τι κάνει η ΝΔ, άσχετο αν προέρχονται απο το καρατζαφεριστάν ή οχι.

 5. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 07/02/2010 02:49:47

  Ὁ «Γιῶργος ὁ Ἕλληνας»! Μά τὸν Δία, τέτοια ψυχανωμαλία μίσους κατὰ τοῦ ἑαυτοῦ, μόνον οἱ νεοέλληνες «προοδευτικοὶ» ἔχουν, σὲ ὅλον τὸν κόσμο. Τέτοιο σύμπλεγμα μειονεξίας καὶ αὐτοκαταστροφικὴ μανία, δὲν ὑπάρχει ἀλλοῦ.

  Δὲν εἶναι ἰδεολογικὸ τὸ πρᾶγμα, ὅταν φθάνουμε ἐδῶ. Εἶναι καθαρῶς ψυχιατρικό. Μόνον οἱ ἑβραῖοι ἔχουν κάτι ἀντίστοιχο (ἀλλὰ ἐκεῖ εἶναι περιθωριακὴ ψυχασθένεια, ὄχι πολιτικὸ- ἰδεολογικὸ- οἰκονομικὸ κατεστημένο), τὸν «self-hating Jew». Ὁ ἑβραῖος ποὺ λέγει, γιὰ νὰ μὲ μισοῦν καὶ νὰ μὲ βασανίζουν ἔτσι, ἀπὸ τοὺς Ἀσσυρίους καὶ τοὺς Ρωμαίους μέχρι τοὺς ναζί, ἐγὼ φταίω. Δὲν μπορεῖ νὰ σηκώσῃ τὸ βάρος τοῦ μίσους καὶ τῶν προκαταλήψεων καὶ ταυτίζεται μὲ τὴν ἀρνητικὴ εἰκόνα του. Τὸ νὰ εἶσαι ἀνεπαρκής, ἐλαττωματικός, εἶναι εὐκολία· παύεις νὰ ἔχῃς ἀπαιτήσεις ἀπὸ τὸν ἑαυτό σου.

  Τὸ ψυχανώμαλο ἀνθελληνικὸ μίσος τῆς «ἐκσυγχρονιστικῆς» ἀριστερᾶς καὶ τῆς ἐλευθεριακῆς δεξιᾶς, μίσος κατὰ τοῦ ἑαυτοῦ ἐπίσης, ἀπὸ Ἕλληνες τὴν καταγωγὴ ἐν προκειμένῳ, ἔχει ἀντίστοιχα ψυχολογικὰ αἴτια. Τὸ θέμα τὸ ἔχει ἀναπτύξει καὶ ὁ καθηγητὴς Κωνσταντῖνος Ρωμανὸς, στὴν μελέτη του «ὁ ἑλληνικὸς ἀνθελληνισμὸς» καὶ ἀλλοῦ (βλ. τὸ βιβλίον του «Ἐθνοκτονία ἐν ἐξελίξει», ἐκδ. Πελασγός, 2009). Ὁ ἀδύναμος νεοέλληνας ἀδυνατεῖ νὰ σηκώσῃ τὸ βάρος τῆς ἀρχαίας δόξης. Ἀδυνατεῖ νὰ σηκώσῃ τὴν σημασία τῆς ἑλληνικῆς κληρονομιᾶς γιὰ τὴν παγκόσμια Ἱστορία καὶ τὸν σύγχρονο κόσμο. Ἀδυνατεῖ νὰ σηκώσῃ τὶς -ἐν μέρει δίκαιες ἐν μέρει ἄδικες- ἐπικρίσεις τῶν ξένων γιὰ τὸ ὅτι εἶναι ἀνάξιος τῶν προγόνων του καὶ αὐτοῦ ποὺ περιμένουν οἱ ἄνθρωποι ὅλης τῆς οἰκουμένης ἀπὸ τοὺς Ἕλληνες. Καὶ ταυτίζεται μὲ τὴν ἀρνητικὴ εἰκόνα του, μισεῖ δὲ τὴν θετικὴ εἰκόνα του. Μισεῖ τὸν Ἕλληνα, θέλει νὰ ἐκλείψῃ ὡς Ἕλλην, νὰ γίνῃ νεοέλληνας, τσιφτετέλληνας καὶ γυφτέλληνας, πακιστανέλληνας «νέος Ἕλληνας» τοῦ ΠΑΣΟΚ, νὰ χαθῇ ὡς καὶ ἡ ράτσα του, νὰ ἐξαφανισθῇ, γιὰ νὰ μὴν τὸν βλέπουν καὶ τοῦ ζητοῦν εὐθύνες.

  Ὁ ἐθνομηδενισμὸς εἶναι ψυχικὴ ἀνωμαλία.

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 07/02/2010 12:34:24

   Τόσο ο εθνομηδενισμός όσο και η εθνομανία είναι εξίσου επικίνδυνοι. Το σημαντικό είναι να υπάρχει ισορροπία μεταξύ του πατριωτισμού, του ανθρωπισμού και της λογικής.

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 07/02/2010 12:42:49

   "Ὁ «Γιῶργος ὁ Ἕλληνας»! Μά τὸν Δία, τέτοια ψυχανωμαλία μίσους κατὰ τοῦ ἑαυτοῦ, μόνον οἱ νεοέλληνες «προοδευτικοὶ» ἔχουν, σὲ ὅλον τὸν κόσμο. Τέτοιο σύμπλεγμα μειονεξίας καὶ αὐτοκαταστροφικὴ μανία, δὲν ὑπάρχει ἀλλοῦ."

   Συμφωνώ απόλυτα. Αυτός ο κομπλεξισμός και οι ενοχές για την ύπαρξή μας ως εθνός έχει δυστυχώς υιοθετηθεί από την πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου και δυστυχώς πολλών πολιτών. Το έθεσες πάρα πολύ σωστά.

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 07/02/2010 04:30:40

  'Υπάρχει όμως και η κρυφή ατζέντα της ολοκληρωτικής επίθεσης στο μισητό Έθνος, της αποδόμησης όχι μόνον της Παιδείας, της Ιστορίας και της κυρίαρχης Ιδεολογίας αλλά του ίδιου του Έθνους ως φυσικής υπόστασης. Έτσι θα γίνουμε πιο εύπλαστοι, πιο προσαρμόσιμοι, θα ‘χουμε δίπλα μας, στις γειτονιές μας, άλλα παλούκια. Η προσοχή μας, οι δυνάμεις μας θα είναι διασπασμένες, δεν θα είμαστε πια το μοναδικό μονομπλοκ Έθνος της Ευρώπης, κακό σπυρί στον κώλο της παγκοσμιοποίησης. Θα καταπιούμε έτσι πιο εύκολα και το νέο Σχέδιο Ανάν και την συγκυριαρχία στο Αιγαίο και την σταδιακή κυπροποίηση της Θράκης.'

  Δυστυχώς πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει ότι η δύναμη των κρατών είναι και στον πολιτισμό τους. Ακόμη κι η πανίσχυρη Αμερική δεν προωθεί τον πολιτισμό της παντού (και στο εσωτερικό της); Δε στηρίζεται μόνο σε οικονομικά και στρατιωτικά μέσα. Οι πόλεμοι δεν ξεκινούν στο πεδίο της μάχης. Κάθε σύγκρουση δε διαδραματίζεται μόνο σε υλικό επίπεδο αλλά και στο χώρο των ιδεών, των πεποιθήσεων, των αξιών. Εκεί ήταν πάντα η μεγάλη δύναμη των Ελλήνων. Για αυτό προσπαθούν λυσσαλέα να αποδομήσουν όλα τα στοιχεία που συνιστούν την πολιτισμική μας ταυτότητα. Γιατί η εθνική μας ταυτότητα μας κρατούσε όρθιους στα δύσκολα, από την αρχαιότητα μέχρι τον 20ό αιώνα. Και γιατί αυτή η ταυτότητα αντιτίθεται ως προς το περιεχόμενό της στις θεμελιώδεις ιδέες της παγκοσμιοποίησης και στα σχετικά γεωπολιτικά συμφέροντα των ισχυρών του πλανήτη.

 7. xenitemenos21 avatar
  xenitemenos21 07/02/2010 04:51:35

  Εγω επαναφερω το ερωτημα: Πως, με ποιον τροπο το αρθρο αυτο του κυριου Κρανιδιωτη, με αφαιρεση των δυο προτελευταιων παραγραφων, σχετικες αναρτησεις του Αntinews και σχολια αναγνωστων του, η επιστολη του Μικη Θεοδωρακη και αλλα παρομοια συγκροτημενα κειμενα θα μπορεσουν να φτασουν στους πολιτες που δεν εχουν προσβαση στο Ιnternet και "ενημερωνονται" μονον απο το γυαλι της παραπληροφορησης και της συστηματικης διαστρεβλωσης.
  Αυτο ειναι το κυριαρχο θεμα αυτη τη στιγμη, να ενημερωθουν ολοι οι πολιτες πριν ακομη το απαραδεκτο νομοσχεδιο φθασει στη Βουλη. Διοτι ειναι απολυτως βεβαιο οτι περα απο τους "αριστερους" χρυσοκανθαρους οι περισσοτεροι πολιτες που ψηφισαν ΠΑΣΟΚ και τα δυο αποκομματα της εν Ελλαδι "Αριστερας" ειναι πατριωτες και θα αντιταχθουν στο ξεχαρβαλωμα της Ελλαδας που προωθουν ο Γεωργακης και η παρεουλα του. Πρεπει, ομως, να ενημερωθουν για το εγκλημα που προετοιμαζεται και για τα δεινα που θα προκαλεσει σε βαρος ολων μας.

  • sintonistis avatar
   sintonistis @ xenitemenos21 07/02/2010 09:39:06

   υπαρχει τροπος να ενημερωθουν.. να βγει η Ν.Δ., να ενημερωσει τους πολιτες και να εναντιωθει σε αυτο το σχεδιο νομου. (αν φυσικα, οι τοποθετησεις που διατυπωνονται σε αυτο το blog, αποτελουν και θεσεις του κομματος και του Κου Σαμαρα.....μεχρι στιγμης κατι τετοιο δεν φαινεται να ισχυει. κριμα )

 8. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 07/02/2010 05:19:57

  Δεν υπάρχει δύναμη πλέον στο...σύμπαν που μπορεί να σταματήσει το ποτάμι της οργής όλων μας, διακομματικά από άκρα δεξιά μέχρι την πατριωτική αριστερά, για την προδοσία της πατρίδας μας, την καταλήστευσή της, την σκόπιμη μαζική αλλοίωση του ελληνικού λαού από εκατομμύρια λαθρομετανάστες, και μάλιστα με τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι οι ευλόγως αντιφρονούντες είμαστε όλοι...ναζιστές και ρατσιστές (!), καθώς και την βίαιη ανατροπή του τρόπου ζωής μας. Η εποχή που, σαν καλά παιδάκια του συστήματος τρώγαμε την μία φάπα πίσω από την άλλη και σιωπούσαμε, ανήκει οριστικά στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ. Όποιος θέλει να επιμείνει σε αυτές τις πολιτικές της διαφθοράς, της διαπλοκής, της προδοσίας της χώρας, της αλλοίωσης του λαού μας, της κατατρομοκράτησής του με στίφη εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων, θύματα και οι ίδιοι της παγκόσμιας σαπίλας, θα έχει πλέον να κάνει ΜΕ ΌΛΟΥΣ ΜΑΣ στους δρόμους, τις πλατείες και τους χώρους εργασίας.
  Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι σε όλους τους λαούς της γης! Και δεν υπάρχει καμία σύγκριση μεταξύ της μετανάστευσης των Ελλήνων σε ξένες χώρες τις δεκαετίες του 50 και του 60 και της μαζικής ανεξέλεγκτης εισροής στην Ελλάδα εκατομμυρίων δυστυχισμένων ανθρώπων από τις πιό εξαθλιωμένες χώρες του πλανήτη. Γνωρίζουμε πως μετανάστευσαν οι Έλληνες στο εξωτερικό. Δεν πήγαιναν κατά εκατομμύρια δίκην εισβολέων αλλά κατόπιν προσκλήσεων για εργασία και αυστηρών ελέγχων. Ποιός διεστραμμένος εγκέφαλος λοιπόν βρίσκεται πίσω από αυτές τις πολιτικές εξελίξεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν κοινωνικό χάος, κοινωνικές αναταραχές και (τελικά) μαζικά πογκρόμ κατά των μεταναστών και των Ελλήνων μέσα σε ένα περιβάλλον εκτεταμένου εμφύλιου κοινωνικού πολέμου; ή δεν καταλαβαίνουμε που πάει το πράγμα; ποιοί επιδιώκουν την κοινωνική ανωμαλία και προκαλούν τον ελληνικό λαό τόσο βάναυσα και τον πολώνουν με κατάπτυστα νομοσχέδια, μνημεία ανευθυνότητας και ψηφοθηρίας; Και μάλιστα σε συνθήκες οξύτατων οικονομικών προβλημάτων όπου θα έπρεπε να πρυτανεύσει η ανάγκη για κοινωνική συναίνεση; Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει καμία αόρατη συνωμοσία πίσω απ' όλα αυτά. Αυτό που υπάρχει είναι η αδιανόητη ανευθυνότητα, η αντιδημοκρατική ασέβεια προς τα θέλω της πλειοψηφίας του λαού μας και η στενόμυαλη μικροψηφοθηρική αντίληψη μιάς κάστας φανατικών ενεργούμενων της παγκοσμιοποίησης και των ντόπιων προαγωγών της που, ασυλλόγιστα, ανεύθυνα και ψηφοθηρικά, τσακίζουν την ραχοκοκαλιά του λαού μας και διαρρηγνύουν τον εθνικό κοινωνικό ιστό. Δεν θα τους περάσει όμως.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Γιάννης Χριστόπουλος 07/02/2010 17:48:36

   πού το είδες το ποτάμι θυμού και οργής; που εκβάλλει;
   εδώ μέσα; στο διαδίκτυο; τους πέντε χιλιάδες το πολύ νοματαίους;
   προσωπικά έναν βάλτο βλέπω εκεί έξω που ραντίζεται με παραισθησιογόνα από την τηλεόραση.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 07/02/2010 06:36:54

  To πρόβλημα είναι ακριβώς όπως το περιγράφει ο ΦΜΚ και το ερώτημα «τι κάνουμε εμείς;» ειλικρινές και αωνιώδες.

  Τι κανουμε εμείς;

  Τα «αστικά» κόμματα, (και στο πασόκ που σίγουρα δεν είναι όλοι τόσο ζώα που να συμφωνούν) βλέπουν τον φόβο της οικονομικής κατάρρευσης και φοβούνται να ανεβάσουν τόνους. Οι «αστοί» δεν είναι μαθημένοι να κάνουν πορείες και να «τα σπάνε». Τι κάνουμε;

  1. Ιντερνετική συνεννόηση για παθητική αντίσταση να την καταλάβουν. ΜΙΑ είναι αυτή. Φορολογική απείθεια. Είτε ελιναι ΦΠΑ, είτε είναι η πρώτη δόση στο εκκαθαριστικό. Αν υπάρχει άλλη άποψη από κάποιον γαι εναλλακτική κίνηση ας την πει.

  2. Ιντρενετική συνεννόηση για πορεία στο Σύνταγμα. Όχι αδερφίστικη στο μισό πεζοδρόμιο, ούτε αναρχική με σπασμένες βιτρίνες. Με αυτοκίνητα: Όλοι γύρω γύρω στο Σύνταγμα, να κλέισει μια μέρα. Το κάναμε με μοτοσυκλέτες, γίνεται και με αυτοκίνητα.

  Αν Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη έχεις άλλη πρόταση, είμαι όλος αυτιά.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ archaeopteryx 07/02/2010 17:55:19

   προχθές στα φανάρια Αλεξάνδρας, Κηφισίας, Λεωφ. Αλεξάνδρας είχανε σταματήσει όλα τα ρεύματα από τον τροχονόμο για να περάσει μία κουστωδία λιμουζίνων προερχόμενη από τη Μεσογείων. Πρώτη φορά στη ζωή μου άκουσα τόσα κορναρίσματα, όλοι οι οδηγοί με μανία πατάγαν την κόρνα συνεχώς, είχε ανταριάσει ο τόπος. Αυτό όμως είναι. ναι, υπάρχει θυμός, αλλά μέχρι την κόρνα φθάνει. Κατάφεραν αυτό που θέλαν, έχουμε ηττηθεί ψυχικά. Πού να κοιτάξω γύρω μου να βρω συνοδοιπόρο; όταν ξέρω πως η πλειοψηφία των νεοελλήνων έχει χρησιμοποιήσει τους μετανάστες χωρίς ένσημα για δουλικά; πού να την δω την αρχοντιά των Ελλήνων για να μπορέσω να στηριχθώ και να βγω στους δρόμους; Έχω θυμό, απροσμέτρητο θυμό, όχι με τους πολιτικούς, δεν μου φταίνε σε τίποτα. με τους συμπολίτες μου έχω θυμό, ΕΜΕΙΣ φταίμε για την κατάντια μας. εξολοκλήρου.

 10. karl avatar
  karl 07/02/2010 06:53:56

  ==The town mouse[ασφαλιστές] and the country mouse[συνεταιριστές], όλοι μαζί.
  Το κόλπο της 25ετίας
  -ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΣΤΑ 45, ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ 2010.
  =Θα συνταξιοδοτηθούν προνομιακά[με 25 έτη εργασία και 45 ηλικία], μέχρι 31.12.2010, χιλιάδες πράσινοι και μπλέ αγροτοπατέρες-αγροτοσυνδικαλιστές και πράσινα-μπλέ στελέχη των συνεταιρισμών, της Αγροτικής Ασφαλιστικής, της ΣΕΚΑΠ, κ.λπ.

  =Ο κ ΛΟΒΕΡΔΟΣ>>ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ . -ΓΙΑΤΙ???

  >> ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗ ΔΙΑΤΑΞΗ-ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΝΕΑ ΦΟΥΡΝΙΑ 45ντάρηδων ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ….


  Το κόλπο της 25ετίας-ΤΑΥΣΟ-ΙΚΑ, ισχύει μέχρι 31.12.2010.

 11. kanis avatar
  kanis 07/02/2010 08:27:05

  Χάνεις το δίκιο σου!
  Δεν παραθέτεις, ξορκίζεις!
  Και στο τέλος: θάρθει ο Αντώνης-ενα άλλο college boy-
  να βάλει τα πράγματα στη θέση τους...Δύσκολο!
  Συνεχίζετε-με άλλους όρους-το παιχνίδι εθνικοφρόνων και μή,
  εξηρτημένων και μή, ενώ γνωρίζετε ότι το λεγόμενο'αστικό καθεστώς'
  στην Ελλάδα ήταν μια φούσκα,που σκάει κατα περίπτωση...
  Οκ! ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΝΑ ΞΙΦΟΥΛΚΕΙΣ ΚΑΤΑ ΑΝΕΜΟΜΥΛΩΝ

 12. aris lalidis avatar
  aris lalidis 07/02/2010 08:51:32

  Καλημερα Φαηλο.
  Ολα καλα,αλλα πολυ φοβαμαι οτι οπως ο Κωστας αποδειχτηκε το πιο αποτελεσματικο πλυντηριο των ανομιων του ΘΑΣΟΚ, ετσι και ο Αντωνης ειναι ο τσιλιαδορος σ αυτη την υποθεση κλοπης.
  ΚΛΟΠΗ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΧΩΡΑΣ !
  Μακαρι να κανω λαθος...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ aris lalidis 07/02/2010 10:44:23

   Κάνεις μεγάλο λάθος και αδικείς τον Αντώνη. Η θέση του ήταν η πιο συγκροτημένη και η πίεση του, όπως και εσωκομματικές πασοκικές αντιδράσεις, οδήγησε ήδη σε αλλαγές στο νομοσχέδιο, για όποιον το διάβασε προσεκτικά.
   Θα πω δε, απαντώντας και σε σχόλιο του ΦΕΛΙΧ, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, επίσης δεν συμφωνούν. Είναι όντως μια προσωπική πολιτική του ΓΑΠ και μιας στενής ομάδας από "ιέρειες" της πολιτικής ορθότητας. Το ' χω ξαναγράψει: το επικίνδυνο είναι όπτι ο ΓΑΠ τα ΠΙΣΤΕΥΕΙ αυτά.

  • skeptiki avatar
   skeptiki @ aris lalidis 07/02/2010 11:43:50

   Δεν πίεσε κανείς σοβαρά για να αλλάξει κάτι, λυπάμαι, δεν βρίσκω γιατί να πάρει κανείς υπ΄όψιν του τα λογίδρια στη βουλή αν έχει την πλειοψηφία ... το αρχικό μοντέλο κρατάνε, κάνεις βαριές εξαγγελίες ώστε να έχεις περιθώρια να δείξεις υποχώρηση και καλή διάθεση "συνεννόησης" και να είσαι και εκεί που θες... αλλά όλοι στο παιχνίδι τόσα χρόνια.... κι εμείς σχολιάζουμε το θέατρο... αν δεν θές στα αλήθεια κάτι αντιστέκεσαι, βγάζεις τον κόσμο σου έξω,(καλά λέμε τώρα) δεν λες κάντε το και θα το φτιάξω μετά... :)

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ aris lalidis 07/02/2010 12:38:43

   Ο ΓΑΠ είναι λάτρης των πολυπολισμικών κοινωνιών γιατί έχει ζήσει σε Αμερική και Σουηδία πολλά χρόνια. Επίσης είναι ευαίσθητος άνθρωπος με ενδιαφέροντα, δεν είναι απλώς ένας Μπίστης ή ένας Κουναλάκης που έχει άχτια για την Ελλάδα ιστορικά και κοινωνικά και δεν θα τον χάλαγε αν αυτή εξαφανιζόταν. Απλά μέσα στην αγάπη του για τη διαφορετικότητα δεν καταλαβαίνει ότι με τις κινήσεις του η ελληνικότητα θα καταλήξει μειονότητα στον ίδιο της τον τόπο.

 13. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 07/02/2010 08:59:42

  Αυτονόητο να μισείς την Ελλάδα και την Ελληνικότητα,όταν ποτέ σου δεν κατάφερες να νιώσεις Ελληνας.

 14. mesaios daktylos avatar
  mesaios daktylos 07/02/2010 09:21:49

  Αγαπητέ κ. Κρανιδιώτη,
  Ωραία τα γράφεται και η πλειοψηφία των σχολιαστών συμφωνει μαζί σας. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΟΥΡΓΟ, ΝΑ ΤΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΝΑ ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟΝ κ. ΣΑΜΑΡΑ:::: Για να πάνε χαλάλι οι τρεις (3) ώρες που περίμενα στην ουρά για να τον ψηφίσω. Για να μη νοιώθω για μιά ακόμη φορά αφελής, εξαπατημένος, κορόιδο, ΜΑΚΑΚΑΣ. Για να μην μπορεί κανένας να μου πει, ότι σαν οπαδός κόμματος, έχω τον ηγέτη που μου αξίζει.

  • occultists avatar
   occultists @ mesaios daktylos 07/02/2010 11:38:08

   Με την άδειά σου μεσαίε θα ήθελα να συμπληρώσω τα εξής,
   Κε Κρανιδιώτη, τόσον εσείς όσον και ο κ. Λαζαρίδης έχετε κάνει διάφορες αναρτήσεις στο antinewς απ ΄όπου συμπεραίνεται ότι είσθε στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά. Η μεγάλη μάζα των οπαδών της Ν.Δ που ψήφισαν τον κ. Σαμαρά τον ψήφισα για να κάνει ΑΝΤΙΠΟΛIΤΕΥΣΗ στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο
   για να γίνει αρχηγός κόμματος παίρνοντας ρεβάνς από την γνωστή οικογένεια.
   Τον ψήφισαν γιατί πίστεψαν αυτά που ευαγγελιζόταν για αξιοπρέπεια, ήθος, εντιμότητα, πολιτική εντιμότητα και ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ που θα καταλήξει σε ΣΥΝΕΝΟΧΗ.. Και μη μου απαντήσετε ότι είναι δύσκολοι οι καιροί.
   Πάντοτε για εμάς τους ανώνυμους απλούς ανθρώπους τα τελευταία 35 χρόνια ήταν δύσκολοι καιροί και οι κρατούντες μας ζητούσαν λιτότητα, να σφίξουμε το ζωνάρι, να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από τα δύσκολα, αλλά οι κρατούντες πλούτιζαν.
   Τονίστε στον κ. Σαμαρά ότι ΔΕΝ κέρδισε το Πασόκ τις εκλογές αλλά τις έχασε η Ν.Δ γιατί ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι της, αηδιασμένοι και πικραμένοι από την στάση της και την αδράνειά της, κάθισαν στο σπίτι τους και δεν πήγαν καν να ψηφίσουν.
   Κε Κρανιδιώτη και κ. Λαζαρίδη, όσο υπεύθυνοι ήσαν οι σύμβουλοι του κ. Καραμανλή για την κατάντια της Ν.Δ, τόσο υπεύθυνοι θα είναι και οι πέριξ του κ. Σαμαρά για την πορεία που έχει χαράξει. ΟΧΙ στην συναίνεση .
   Μη μου απαντήσετε ότι θα θεωρηθεί από τον κόσμο ότι κάνει μικροπολιτική γιατί
   ο κ. Σαμαράς συνήψε συμβόλαιο και πήρε ψήφους από τον κόσμο της Ν.Δ που τον
   εμπιστεύτηκαν και σε αυτούς έχει υποχρέωση να τους ακούσει και όχι στον κάθε πασόκο, σύριζαίο κλπ..
   Φροντίστε λοιπόν εγκαίρως γιατί στις επόμενες εκλογές εκτός της διαφοράς των ψήφων των μεταναστών, θα έχετε και έλλειμμα δύο εκατομμυρίων ψήφων Νεοδημοκρατών.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ mesaios daktylos 07/02/2010 17:31:50

   με εξαίρεση την οικονομία, όπου θεωρώ ότι η μέχρι στιγμής συναίνεση ήταν επιβεβλημένη, κατά τα λοιπά συμφωνώ απολύτως με τους προλαλήσαντες - και περιμένω να δω αν, έστω και την τελευταία στιγμή, η ΝΔ θα καλέσει τον κόσμο σε κινητοποίηση για το μεταναστευτικό. Πιστεύω πως για πολλούς αυτό θα είναι κριτήριο.

 15. tony avatar
  tony 07/02/2010 09:30:47

  1. Ιντερνετική συνεννόηση για παθητική αντίσταση να την καταλάβουν. ΜΙΑ είναι αυτή. Φορολογική απείθεια. Είτε ελιναι ΦΠΑ, είτε είναι η πρώτη δόση στο εκκαθαριστικό. Αν υπάρχει άλλη άποψη από κάποιον γαι εναλλακτική κίνηση ας την πει.
  Σίγουρα έχεις δίκιο αγαπητέ αρχαίε.Ήδη από το καλοκαίρι του 2008 το έχω κάνει πράξη στη ζωή μου με οδυνηρά για εμένα αποτελέσματα.Το θέμα είναι πως να οργανωθεί στα αλήθεια κάτι μεγάλο και δυνατό τη στιγμή που το 80% του Ελληνικού λαού είναι παγιδευμένο με την κατοχή ενός ακινήτου.Σε εκβιάζει ότι ώρα θέλει μα το ίδιο σου το σπίτι.
  Αυτός ο τρόπος αντίστασης είναι αποτελεσματικός άλλα φοβερά δύσκολος και επίπονος.
  Αν τα βάλεις μαζί τους θα κυνηγήσουν εσένα τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου.ΕΑΝ είσαι πρόθυμος να πας μέχρι το τέρμα και εγώ μαζί σου.
  ΜΟΝΟ που για το που βρίσκεται το τέρμα έχω μια άσχημη υποψία.

 16. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/02/2010 09:38:43

  Διαφωνω με τον χαρακτηρισμο "ψευδοαριστερα".Προκειται για την κανονικη αριστερα και οχι για καποια ψευτικη.Εν πασει περιπτωσει δεν εχει σημασια.
  Εγω εκεινο που ζητω απο τη ΝΔ ειναι να καταψηφισει το νομοσχεδιο.Μπορει να φαινεται μικρη η απαιτηση μου αλλα εχουμε δει πολυ συναινεση τον τελευταιο καιρο.Εχει σημασια για το μελλον.Η ευθυνη της επανεμφανισης του Ισλαμ στην Ελλαδα πρεπει να χρεωθει αποκλειστικα στο ΠΑΣΟΚ και την αριστερα.

  • man8os avatar
   man8os @ ψυχραιμια 07/02/2010 09:47:35

   Να ακυρωσει το νομοσχεδιο. Οχι να το καταψηφισει.Δεν ειναι αρκετο το να το καταψηφισει. Να καταλαβουν σε αυτη τη χωρα οτι η συνενεση ειναι πρακτικη και εχει αξια. Οταν δεν υπαρχει συνενεση θα υπαρξει αντιδραση. Και αντιδραση ειναι η διαδηλωση, να καταιβει ο κοσμος στους δρομους. Οχι διαδηλωση της ΝΔ για την ΝΔ. Χωρις κομματικες σημαιες, κατα αυτου του επαισχυντου νομοσχεδιου.
   Η απλη καταψηφιση ειναι μια τρυπα στο νερο, βουτυρο στο ψωμι του ΠΑΣΟΚ και αν περασει, ο Αντωνης Σαμαρας δεν θα γινει ΠΟΤΕ προθυπουργος και η ΝΔ ΠΟΤΕ κυβερνηση.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ψυχραιμια 07/02/2010 17:59:59

   Συμφωνώ απολύτως με τον Μάνθο. Να βγει ευθαρσώς και να δηλώσει πως στις επόμενες εκλογές που θα είναι κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία η πρώτη πράξη νομοθετικού περιεχόμενου θα αφορά στην ακύρωση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Στεγνά όπως το έγραψα ακριβώς. Το απαιτώ.

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/02/2010 09:51:21

  Εκτός από το πολύ καλό ρεπορτάζ για το νόμιμο και διαφημιζόμενο ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ μεταξύ Ελλάδας-Μπανγκλαντες-Πακιστάν που διαβάσαμε χθες, η σημερινή Κ της Κ. γράφει:

  ...Στο υπουργείο εσωτερικών συστήθηκε επιτροπή για την αλλαγή του Κώδικα Ιθαγένειας αμέσως μετά από την ψήφιση του λαθρονομοσχεδίου.
  Η Ιθαγένεια θα δίνεται πλέον με βάση το δίκαιο του εδάφους και όχι του αίματος.
  Ακριβώς όπως στο έθνος[?] μεταναστών το οποίο έχει πρότυπο ο σημερινός πρωθυπουργός.

  Η αξιωματική[?] αντιπολίτευση σύρεται από τις εξελίξεις, δεν τις προλαβαίνει πολύ περισσότερο δε δεν τις διαβλέπει ΚΑΝ!
  Διακρίνω μια ΜΟΙΡΑΙΑ υποτονικότητα σε μια κρίσιμη στιγμή για την πορεία της χώρας.
  Τα γιατί είναι πάρα πολλά, όσα και οι πιθανές απαντήσεις.
  Είναι τόσο τραβηχτικό το πρότυπο του αμερικάνικου patchwork στη ΝΔ?
  Ή πρέπει να αλλάξουμε εργασιακό δυναμικό στη χώρα και να προτιμήσουμε κάτι πολύ πιο φθηνό? Για να στηρίξουμε την Ελληνική οικονομία ντε! που γκρεμίστηκε.

  Ρίχνοντας τους Έλληνες στον Καιάδα!

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 07/02/2010 10:15:47

   Μπα ,οχι.Απλως σκεφτονται και αυτοι τη ψηφο των μεταναστων και δε θελουν να εκτεθουν πολυ εναντιον τους ,κακως βεβαια γιατι παντου οι μεταναστες ευλογα ψηφιζουν κεντροαριστερα κομματα "μειωμενου εθνικισμου".
   Η ΝΔ ειναι πολυ πισω στις δημοσκοπησεις,κατηγορουμενη για πολλα,διχασμενη ,χωρις παραδοση πεζοδρομιακης κινητοποιησης ενω απο την αλλη πλευρα υπαρχει στρατος επαγγελματιων αντιρατσιστων.
   Μαλλον παρ οσα λεγονται εχουν αποδεχθει τη μοιρα τους στην αντιπολιτευση.Ας καταψηφισουν τουλαχιστον για να καταγραφει για τις μελλοντικες γενιες.

  • donaE avatar
   donaE @ αλλενάκι 07/02/2010 10:43:37

   Η παγιδα της συναινεσης αλλενακι.Τα ευσημα απο τον κ.Μπαροζο.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ αλλενάκι 07/02/2010 18:05:46

   Ψυχραιμία, εάν καταψηφίσει απλώς, θα μείνει δεκαπέντε χρόνια στην αντιπολίτευση. Μόνον εάν δηλώσει πως θα το ακυρώσει μετά τις επόμενες εκλογές θα έχει να λαμβάνει ένα δέκα% τουλάχιστον του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ που δεν θα το ξαναψηφίσει λόγω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου. Εάν αυτό το δέκα τοις εκατό δεν έχει άλλη επιλογή κόμματος εξουσίας που να το εκφράσει σ΄ αυτό το καίριο θέμα θα ξαναψηφίσει το πασοκ για τους υπόλοιπους λόγους που το ψήφισε και προχθές. Είναι τραγικό λάθος του Σαμαρά σε αυτό το θέμα που δεν εξασφαλίζει παρακαταθήκη για το μέλλον. τραγικό, σχεδόν αυτοχειριαστικό -και όχι μόνον για τη ΝΔ, αλλά για όλους μας.

 18. sintonistis avatar
  sintonistis 07/02/2010 09:55:08

  Η Ν.Δ πρεπει να κανει γνωστο σε ολους τους Ελληνες τους κινδυνους που εγκυμονουν απο αυτο το νομοσχεδιο-εκτρωμα.. να τους στησει στον τοιχο ολους αυτους.
  ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Η Ν.Δ. ΠΡΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΝΑΙ...... ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ! Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ?

 19. sintonistis avatar
  sintonistis 07/02/2010 10:06:24

  μιλατε συνεχεια για το ισλαμ.. τους αλβανους τους ξεχασατε? τους βουλγαρους? (εγιναν πολλοι τωρα τελευταια και αυτοι)

 20. donaE avatar
  donaE 07/02/2010 10:42:31

  Ωραιο τα λεει το κειμενο.Το προβλημα δεν ειναι τοσο με τους μεταναστες γενικως μην μας ξεφευγει αυτο το σημειο.
  Ειναι ειδικα με το Ισλαμ.Ειναι παραλογο να πας στο σπιτι αλλουνου και να θες να κανεις οτι σου αρεσει εσενα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ donaE 07/02/2010 11:00:49

   Nαι αλλα αυτο δε φαινεται τωρα.Πιστευω οτι ηδη δρουν αλλα χρηματοδοτουν αναρχικες ομαδες και αλλους αντιεθνικιστες προς το παρον.
   Οταν θα παρουν την ιθαγενεια και θα ειναι κανονικοι Ελληνες πολιτες θα ζητησουν τα θρησκευτικα δικαιωματα τους και δεν θα μπορει κανεις να τα αρνηθει.Μπορουμε να δουμε τι γινεται σε Αγγλια,Γαλλια και υπολοιπη Ευρωπη για να δουμε το μελλον.Αυτη τη στιγμη ο αρχηγος ενος μεγαλου κομματος της Ολλανδιας δικαζεται απο δικαστηριο γιατι προσεβαλε το ισλαμ.Ολα αυτα ειναι αφανη ακομη στην Ελλαδα αλλα προετομαζονται και θα βγουν στην επιφανεια αφου περασουν οι αλλαγες του ΓΑΠ.Οπως το ΠΑΣΟΚ του ΑΓΠ εγκυμονουσε το σημερινο,ετσι και το σημερινο εγκυμονει το αυριανο φιλοισλαμικο.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ donaE 07/02/2010 11:01:41

   Το πολιτικό εθνικό πρόβλημα που εγώ νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε άμεσα θα προέρχεται από τους 380.000 αλβανούς, οι οποίοι είναι "υπνώττοντες" μουσουλμάνοι, αλλά τα ελατήριά τους είναι ο αλβανικός αλυτρωτισμός και όχι η θρησκεία. Αυτοί θα πάρουν ιθαγένεια ενώ ταυτόχρονα θα διατηρήσουν τη δική τους, θα κάνουν το κόμμα και θα έχουν διεκδικήσεις στη Θύαμι/Θεσπρωτία (τσαμουριά).

 21. Dimi avatar
  Dimi 07/02/2010 10:49:15

  Τι προβλέπει το Ποινικό Δίκαιο για τους Προδότες/Μειοδότεες της Ελλάδας????

 22. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/02/2010 11:03:13

  Αγαπητό ...μεσαίο δάχτυλο, αρχαίε κλπ
  Δεν χρειάζεται να πω τίποτε σε κανέναν. Το αφεντικό του Μούργου ήδη κάνει συγκροτημένα αυτά που κρίνει ως καλύτερα κι έχει πάρε, στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτισμού.
  Θυμίζω ότι η διαφορά μας από το σκυλολόϊ της ψευτοπροοδευτικάντζας είναι ότι εμείς πράγματι ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ στο σύστημα και θέλουμε να γίνει υγιές και καλύτερο και δεν υποκρινόμαστε ότι πιστεύουμε, όπως αυτοί.
  Πήρε σκληρή θέση, σαφή κι αναλυτική, η πίεση του οδήγησε ήδη σε αλλαγές, θα το καταψηφίσει και δεσμεύτηκε ότι θα το καταργήσει. Αυτή είναι η θέση του. Είναι ξεκάθαρη.
  Όχι, δεν κήρυξε ανταρτοπόλεμο, ούτε έκανε πατριωτικές κόντρες με το αφεντικό του "καταδρομέα-βατραχανθρώπου-πιλότου" κλπ Αργαλιώτη.
  Για το δημοψήφισμα έχει την άποψη που έχει κι εμένα ενώ το θυμικό μου λέει ναι, διαβάζοντας το άρθρο 44 η λογική μου λέει ότι δουλευόμαστε μόνοι μας. Τα άλλα, συγκέντρωση, τρόποι αντίδρασης, είναι συζητήσιμα. Συγκέντρωση ; Ναι, αλλά πρέπει να ναι 500.000 - 1000.000. Αν το μέγεθος δεν θα απηχεί την πραγματική αντίδραση της διακομμματικής συντριπτικής πλειοψηφίας του κόσμου, τότε θα γίνει επικοινωνιακό όπλο της αποδομητικής μειοψηφίας.
  Ναι, η ΝΔ θα 'πρεπε να υποστηρίξει μια τέτοια συγκέντρωση.
  Θέλει δε προσοχή, διότι το κηφηναριό θα 'θελε πολύ να μας εμφανίσει ότι είμαστε "εχθροί" φτωχών κι αδύναμων ανθρώπων, να τσουβαλιάσουν τη στάση μας και να την διαστρέψουν, ήδη το κάνουν.
  Ναι, πρέπει να λυθεί το πρόβλημα π.χ. των παιδιών που μεγάλωσαν εδώ και δεν ξέρουν άλλοι πατρίδα και να ελληνοποιηθούν όσοι μπορούν να αφοιμοιωθούν, όσοι είναι συμβατοί με τον ελληνικό τρόπο. Ο Αντώνης είπε και τη λέξη κλειδί: αφομοίωση.
  Ποιός όμως θα την κάνει; η Δραγώνα κι ο ...Λιάκος;
  Για την προτεινόμενη φορολογική απείθεια, θα πω την γνώμη μου: όχι. Η χώρα είναι στα χάλια της και φταίνε όλοι αυτοί οι λεχρίτες που κατάκλεψαν την χώρα 30 χρόνια αλλά ας μην την σπρώξουμε κι εμείς στο γκρεμό.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/02/2010 11:30:15

   "Αϊβαλιώτη", ήθελα να πω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/02/2010 11:38:42

   Αγαπητέ Μάνθο,
   Δεν πιστεύω ότι θα αντέξουν, θα πέσουν γρήγορα, γιατί δυστυχ΄ώς θα αποτύχουν σε πολλά μέτωπα κι οι απώλειες τους σε ψήφους θα είναι τεράστιες, ούτε να 'σαι σίγουρος ότι θα ελέγξουν όλες αυτές τις ψήφους.
   Σημείωσε δε ότι πολλοί από αυτούς την άλλη μέρα, μόλις πάρουν το πολυπόθητο ελληνικό διαβατήριο, θα φύγουν για άλλες βιομηχανικές ευρωπαϊκές χώρες και θα μας βρίζει όλη η Ευρώπη!
   Η αναδρομικότητα είναι όντως εμπόδιο. Απ' ότι θυμάμαι όμως στο νομοσχέδιο προβλέπεται, νομίζω, και μια διετής περίοδος αξιολόγησης, γλώσσα κλπ. Νομίζω ότι σε αυτό που λες πρέπει να εστιάσουμε και να βρούμε λύση για το μετά, ίσως με μια πρόσθετη ρύθμιση. Έχω κάτι υπ ΄'όψιν...

  • man8os avatar
   man8os @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/02/2010 11:46:54

   Μακαρι. Αν ξερεις οντως τον κυριο Σαμαρα, μπορεις να προτεινεις δικλειδες ασφαλειας στο νομοσχεδιο, ωστε να μην γινει βομβα. Η αν ο ΓΑΠ δεν θελησει να δεχτει για δικους του λογους, υπαρχουν δυνατοτητες να φερουμε το θεμα στο ευρωπαικο κοινοβουλιο, σε καποιο δικαστηριο ευρωπαικο η ελληνικο?
   Ο προεδρος της δημοκρατιας μπορει να αρνηθει να το υπογραψει? Και για ενα δημοψηφιασμα πρεπει να εγκριθει απο την βουλη. Υπαρχει αλλος τροπος? Και ειναι σιγουρο οτι ολοι οι βουλευτες του ΠΑΣΟΚ θα ψηφισουν υπερ του νομοσχεδιου?
   Ευχαριστω προκαταβολικα, αν εχετε την καλοσυνη βοηθηστε με να απαντησω σε αυτα τα ερωτηματα(δεν εχω νομικες γνωσεις).

 23. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 07/02/2010 11:04:42

  Caviar gauche,et le petit Georges.

 24. man8os avatar
  man8os 07/02/2010 11:16:19

  Κυριε Κρανιδιωτη,
  Τις ιθαγενειες πως θα τις μαζεψει, οσες θα εχει απλοχερα μοιρασει το ΠΑΣΟΚ? Και αν ειναι περισσοτερες απο εναν κρισιμο αριθμο(τον υπολογιζω στις 400,000) πως πιστευετε οτι θα καταφερει να γινει κυβερνηση σε 4 χρονια για να ακυρωσει τον νομο?

 25. tony avatar
  tony 07/02/2010 11:31:31

  ..Για την προτεινόμενη φορολογική απείθεια, θα πω την γνώμη μου: όχι. Η χώρα είναι στα χάλια της και φταίνε όλοι αυτοί οι λεχρίτες που κατάκλεψαν την χώρα 30 χρόνια αλλά ας μην την σπρώξουμε κι εμείς στο γκρεμό...
  Αγαπητέ κ Κρανιδιώτη αν και γνωρίζεται την εκτίμηση μου στην γνώμη σας εδώ μάλλον θα διαφωνήσω.
  Όλα αυτά τα εγκληματικά που συμβαίνουν στην χώρα μας γίνονται με τα δικά μας χρήματα.ΕΑΝ σταθούμε χλιαρά εναντίων τους προσέχοντας μην σπάσουμε τίποτα θα περάσουν συναντώντας μια χλιαρή αντίσταση.
  Δυστυχώς νομίζω ότι αυτή την πολυτέλεια δεν την έχουμε.
  Προσωπικά ΕΥΧΟΜΑΙ να κάνω λάθος και να έχετε δίκιο,αλλά αυτό βλέπουν τα μάτια μου.
  Εαν το πολίτευμα είναι προδοτικό τότε η μόνη λύση είναι η στάση κατά του
  πολιτεύματος.
  Οδυνηρό σκληρό άλλα τίμιο.Μήπως όλοι οι οπλαρχηγοί των αγώνων δεν το κάνανε?

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tony 07/02/2010 18:09:11

   Δεν είναι το πολίτευμα προδοτικό. Από μόνο του μια χαρά είναι. Απλώς ενίοτε έχουμε να παλέψουμε με διάφορα αληθινά μειοψηφικά φασιστόμουτρα που θέλουν να επιβάλλουν στην Πατρίδα τις ιδεοληψίες τους, διάφορους ηλίθιους ή άσχεους, που νομίζουν ότι συνορεύουμε με το Λουξεμβούργο. Εδώ είναι ο αγώνας, στα ίσια, μέσα από τη νομιμότητα. Θα τρίβανε τα χέρια τους οι καθεστωτικοί δούλοι εάν ξοδεύαμε το ηθικό κεφάλαιο μας και την δύναμη μας σε εκτροπή.
   Αυτοί είναι οι επίορκοι, αυτοί στασίασαν. Όχι εμείς.

 26. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 07/02/2010 11:37:55

  Η ΝΔ είναι παγιδευμένη σε μια τακτική μη ταύτισής της με το ΛΑΟΣ λες και αυτό είναι το πρόβλημα, η αστική αβρότητα και η πολιτική ορθότητα.
  Εδώ οι εξελίξεις ξεπερνούν την ίδια την Ελλάδα, αυτοί έχουν έρθει με πολύ συγκεκριμένη ατζέντα την οποία υλοποιούν κατά γράμμα και χωρίς καμία παρέκκλιση.
  Ο διακηρυγμένος στόχος τους [ανάμεσα σε άλλους] είναι τα ανοιχτά Βαλκάνια.

  Ούτε στα πιο τρελά του όνειρα το ΚΚΕ δεν φανταζόταν ότι το 2010 το ΠΑΣΟΚ θα έκανε πράξη τους σχεδιασμούς του VMRO.

 27. anonymous avatar
  anonymous 07/02/2010 11:42:05

  Διαβάστε την παρακάτω αναδημοσίευση από το Βήμα της Κυριακής. Το 66% των παιδιών των μεταναστών δε συνεχίζει τη φοίτησή του στο λύκειο. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργούμε μια ωρολογιακή βόμβα προλετάριων που θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη όχι μόνο για κοινωνικούς λόγους αλλά και λόγω έλλειψης εθνικής συνοχής.

  [http://fimotro.blogspot.com/2010/02/blog-post_6138.html]

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ anonymous 07/02/2010 18:11:20

   συνεπώς η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση θα πρέπει να θέσει τα όρια στην δωδεκαετή φοίτηση και όσοι δεν την έχουν ή θα χάσουν αυτόματα την ιθαγένεια ή θα εγγραφούν να τελειώσουν το Λύκειο για να την κρατήσουν.

 28. Kώστας avatar
  Kώστας 07/02/2010 11:48:16

  Περί Μινεσότα, ο λόγος...
  Επειδή συχνά-λόγω της μεγάλης άγνοιας που υπάρχει στην Ελλάδα για τα πολιτικοιδεολογικά τεκταινόμενα στις ΗΠΑ- οι ιδέες/προτάσεις ΓΑΠ/μεταλλαγμένων "αριστερών"/νεοφιλελεύθερων φελών αποδίδονται απλοικά και αφοριστικά ως ιδέες "made in USA", ήθελα να πω πως δεν είναι καθόλου έτσι.
  Ο "πολυπολυτισμός" ενώ ήταν κυρίαρχο ιδεολογικό πρόταγμα στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1990, έχει πλέον χροκοπήσει εκεί.Η αυτή χρεοκοπία του πολιπολυτισμικού ιδεώδους παρατηρείται και στη Μ.Βρετανία, αρκετά χρόνια τώρα. Ουδείς επικαλείται εκεί αυτά τα φληναφήματα, ούτε καν ακραίοι libertarians, δίοτι ξεπεράστηκαν ως μια ρηχή ιδεολογική μόδα. Απλά, στην Ελλάδα, ως γνήσιοι επαρχιώτες υιθοθετούμε με διαφορά φάσης αρκετών ετών την ιδεολογική μόδα και όταν αυτή ξεπεραστεί εμείς ως αποκομμένοι από τα πεδία των παγκοσμίων ιδεολογικών ζυμώσεων εμμένουμε στα παλαιά, καμαρώνοντας ως γύφτικά σκεπάρνια πως τάχατες βρισκόμαστε στην ιδεολογική πρωτοπορία.
  Ενδεικτικά προτείνω το βίβλιο "Ποιοί είμαστε, η Αμερικάνικη Ταυτότητα στην Εποχή μας", του καθηγητή του Χάρβαρντ Samuel Huntington, όπου αναλύεται ενδελεχώς η οριστική ήττα του πολυπολιτισμού και το γκρέμισμα της βλακώδους απόψης πως αρκεί η πίστη στο Σύνταγμα για να ενταχθει κανείς στο έθνος.
  Οι ιδεές ΓΑΠ εκτός από ζηλωτικό φανατισμό είναι και βαθύτατα οπισθοδρομικές, αν μιλάμε με όρους διεθνούς ιδεολογικής ζύμωσης. Μυρίζουν τη μούχλα της δεκαετίας του 1990, τότε που ο πολυπολυτισμός ήταν της μοδός. Διεθνώς το ιδεολόγημα έχει καταπέσει. Η παράμετρος αυτή, καλό θα ήταν να αναδειχθεί από τον -πάντα ενήμερο και διαβασμένο-Αντώνη Σαμαρά και να υποδειχθεί η επαρχιώτικη έλλειψη ενημέρωσης της ημεδαπής τάχα "φωταδιστικής" προοδευτουριάς.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Kώστας 07/02/2010 12:09:24

   Το εγραψα και αλλου αυτο.Μετα την 11/9 ο πολυπολιτισμος βαλλεται και εδω ειναι οι ευθυνες της καραμανλικης ΝΔ που δεν εκμεταλλευθηκε το συητηρητικοτερο διεθνες κλιμα για να διαμορφωσει μεταναστευτικη πολιτικη.
   Ομως οι ιδεες ΓΑΠ και ΠΑΣΟΚ δεν ειναι αυτο μονο αλλα κατι βαθυτερο.
   Το ΠΑΣΟΚ αμφισβητησε απο την ιδρυση του τη παραδεδεγμενη ως τοτε αντιληψη της Ελλαδος ως ευρωπαικης χωρας και εψαχνε παντα ομοιοτητες με τους Αραβες.Βεβαια τοτε δεν υπηρχε θεμα μετακινησης πληθυσμων αλλα υπαρχει τωρα.
   Θα πρεπει η ΝΔ να εξετασει αν ειναι δυνατον να προτεινει τη διαφοροποιηση των προυποθεσεων ιθαγενειας ατομων απο ευρωπαικες χωρες σε σχεση με Αφρικη και Ασια και να προτεινει μεγαλυτερο χρονο για τους Αφροασιατες.Δικαιολογιες μπορει να βρεθουν πολλες οπως η συνδεση με την ΕΕ ολων σχεδον των ευρωπαικων χωρων.

  • man8os avatar
   man8os @ Kώστας 07/02/2010 12:26:44

   Δεν χρειαζετε.Για ολους τους πολιτες της Ευρωπαικης ενωσης υπαρχουν ευνοικες ρυθμισεις. Αυτο που χρειαζεται ειναι αυστηρες προυποθεσεις για την ιθαγενεια.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kώστας 07/02/2010 18:10:08

   Τα 'πες όλα. Προσυπογράφω.

 29. ΙΔ avatar
  ΙΔ 07/02/2010 12:01:55

  Δράτωμαι τήs τύχηs πού μιλά ο Κρανιδιώτηs γιά τήν Μινεσότα .Κατά τούs καιρούs εκείνουs είs τήν πόλιν ταύτην εγενήθη νέοs Μεσίαs.Περίχαριs η μαμά Τσαντόφκι ο μπαμπάs Μινείκο. Καί ήλθαν καί ήδαν το μωρό όλοι οι προφήτεs. Καί έφεραν δώρα. Ό Ηλίαs εδώρισε στό παιντί ένα παμπάλαιο ποδήλατο μέ αλυσίδα σκουριασμένη. Ό Ζαχαρίαs τό γνωστό βιβλίο με την γνωστή παράγραφο... Καί εγείρω τά τέκνα σου Σιών επί τών τέκνων τών Ελλήνων κλπ κλπ. Καί μετά 7 ημέρεs έλαβε χώρα σύσκεψη διότι το παιντί ούτε ουρούσε ούτε αποπατούσε.Καί είπαν οί προφήτεs ότι ήταν καλό πού ούτε κατουρούσε ούτε αποπατούσε αλλά τα μάζεβε.Καί κατά τήν σύσκεψη απεφασίσθη όπωs το παιντί Βασιλεύση έιs την χώραν τών Εθνικών τήs πατρίδαs τού Αντιόχου ίνα λάβωσι εκδίκησιν κατά των απογόνων τού Αντιόχου. Και πέρασαν έτη καί εβασίλεψαν είσ τήν χώραν τών Εθνικών ο Βασιλεύs Ανδρέαs Μινέικο καί μετά ο αντιβασιλεύs αρουραίοs Αβρούρι. Καί ήλθε το πλήρωμα τού χρόνου καί ο απουραίοs Αβρούρι ετοποθέησε το κλεμένο δακτυλίδι του Αντιόχου στό δάκτυλο του νέου μεσία Τζέφρυ και ΄καηκε το δάκτυλό του. Καί έβαλε τό στέμμα τού Αντίοχου στό κεφάλιτου . Καί τότε έλαβε χώρα η εκπλήρωση τήs προφητείαs .Επειδή τό Στέμμα ήταν των ΕΛΛΗΝΩΝ και ήταν κλεμένο κατά πωs το συνιθίζει αυτή ηφυλή να κλέβει τα πράγμετα τών άλλων το παιντί το έπιασε τρόμοs και τα κάτουρα και τα αποπατήματα πού τά κράταγε από παιδί τά αμόλησε στήν Ατική πού άκμασε ο Ελληνικόs πολιτισμόs καί εξεπληρώθη η προφητεία και έγινε η Ελλάδα ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΜΠΑΓΛΑΝΤΕΣ.

  • nik avatar
   nik @ ΙΔ 07/02/2010 13:26:13

   Μια χαρά είναι η Μινεσότα, το πρόβλημα είναι στις δύο ακτές όπου παράγεται όλη αυτή η πολυπολιτισμική αρλουμπολογία.
   Αν υπάρχουν πλέον ελπίδες για τη Δύση αυτές είναι δύο: η Καθολική εκκλησία με έδρα τη Ρώμη και το american heartland που δεν έχει ακόμα δηλητηριαστεί από τον μεταμοντερνισμό, αυτοί που ο κ.Χουσεΐν Ομπάμα κατηγόρησε ότι είναι "προσκολλημένοι στη θρησκεία και τα όπλα τους".

 30. Νίκος avatar
  Νίκος 07/02/2010 12:04:41

  Αυτη η "ψυχανωμαλία μίσους κατὰ τοῦ ἑαυτοῦ" που λεει φιλος εδω μεσα εχει βαθειες ριζες. Ειναι μικτικο συνδρομο που στηριζει την ξενομανια μας στο ενα ακρο (το ψωνιο μας με καθε τι Αγγλικο αυτη τη φορα, οπως γαλλικο παλια) μεχρι την ιδεοληψια και το ραγιαδισμο των δολοφονων της συνειδησης μας στα σχολεια.
  Το σχεδιο τους ειναι απλο Κε Κρανιδωτη: ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ -ΑΡΔΗΝ ΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ- ΛΑΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΡΑΓΙΑΔΕΣ..

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Νίκος 08/02/2010 10:05:57

   Αγαπητέ Νίκο, συμφωνώ μέχρι κεραίας.

 31. aris lalidis avatar
  aris lalidis 07/02/2010 12:08:55

  @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
  Εννοειται οτι ευχομαι να κανω λαθος.
  Δεν υπαρχει προθεση να αδικηθει ο Αντωνης.Απλως ο ιδιος και τροπος εκλογης του-ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΟΣ-δημιουργησε στον Ελληνικο Λαο την προσδοκια του ΑΙΣΥΜΝΗΤΗ (Αριστοτελης πολιτικα 3,14)που τοσο εχει αναγκη η πατριδα.
  Το πρωτο δειγμα γραφης-παντα κατα την αποψη μου-ειναι απογοητευτικο η μαλλον κινειται στην κατευθυνση της συν-διαχειρησης.
  Θα δουμε.Εχουμε δρομο μπροστα μας..

 32. donaE avatar
  donaE 07/02/2010 12:16:49

  Πολυ δυσκολο να μην συναινει ο Σαμαρας.
  Ποσο δεξια η ποσο αριστερα να παει η ΝΔ;
  Αν ειχε τουλαχιστο απαντησει σε αυτο...

 33. popolaros avatar
  popolaros 07/02/2010 12:28:37

  Αντώνη, τι πιστεύεις ότι θέλει ο λαός που σε ψήφισε?
  Να συνενέσεις ή όχι, με την κυβέρνηση παιδική χαρά?
  Μια κυβέρνηση, που ενώ είμαστε στην Ε.Ε, δεν έχει ορίσει ακόμα Γ.Γ ευρωπαικών υποθέσεων στο ΥπΕξ.

 34. Στέργιος avatar
  Στέργιος 07/02/2010 12:33:05

  Το Ισλάμ από μόνο του δεν είναι υπεύθυνο για τα άγρια εγκλήματα που διαπράττονται στο όνομά του, όπως ο Χριστιανισμός δεν είναι υπεύθυνος για τις Σταυροφορίες, ο Ουμανισμός δεν είναι υπεύθυνος για τη γενοκτονία των Αλγερινών από τους Γάλλους και η Αριστερά δεν είναι υπεύθυνη για τα γκούλαγκ και τον εθνοσοσιαλισμό.

  Οι Τούρκοι ζουν σε μια στρατοκρατούμενη χώρα που τεχνηέντως καλλιεργεί τα βάρβαρα αισθήματα και την αγριάδα. Κερδίζουν την Ελλάδα στο μπάσκετ, και όλα τα κανάλια δείχνουν εικόνες από τη Σμύρνη τού 1922. Και Βουδιστές Ζεν να ήταν οι Τούρκοι, με την προπαγάνδα που υφίστανται, το ίδιο άγριοι θα ήταν.


  Το Πακιστάν είναι μια χώρα με προβλήματα εθνικής ενότητας, στα πρόθυρα διάλυσης, όπου η αμερικανοκίνητη ελίτ καταπιέζει τον λαό, ο οποίος βρίκσει διέξοδο στον ισλαμισμό.

  Έχετε πάει στο Μαρόκο, στην Τυνησία, στη Συρία, στο Ιράν, στο Μάλι, στην Ινδονησία; Μουσουλμάνοι είναι και εκεί. Μουσουλμάνοι που παράγουν πολιτισμό και έχουν έναν τρόπο ζωής με αξίες και αρχές που θα τις ζηλεύαμε στη Δύση.

  Αυτές, αλλά κι άλλες, είναι μουσουλμανικές χώρες με ανθρώπους φιλόξενους και αξιοπρεπείς, που εμπνέονται από ένα Ισλάμ που βρίσκεται εγγύτερα στον νεοπλατωνισμό από ό,τι ο ψυχολογίζων, προτεσταντίζων νεο-χριστιανισμός.

  Ένα Ισλάμ που μιλάει για ειρήνη και αγάπη.

  Δεν είμαι υπέρμαχος της άκριτης ελληνοποίησης των πάντων. Αλλά το πρόβλημα δεν βρίσκεται στο Ισλάμ. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι οι μετανάστες είναι στην ουσία οι ΑΠΟΒΛΗΤΟΙ των χωρών τους, τα χαμηλότερα μορφωτικά και πολιτισμικά στρώματα, που συνηθέστερα δεν εκπροσωπούν καλά τον πολιτισμό τους.

  Όπως όλα τα πράγματα, έτσι κι η μετανάστευση είναι θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ που να δημιουργεί αδιαπέρατα τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους. Ο Χάντινγκτον πέθανε. Ας πεθάνουν και οι ιδέες του μαζί του.

  • nik avatar
   nik @ Στέργιος 07/02/2010 13:54:04

   Δεν είναι έτσι. Και οι ανώτεροι να έρθουν δεν πρόκειται να ενσωματωθούν διατηρώντας τη θρησκεία τους.
   Κάνουμε ένα νοητικό πείραμα με όλες τις προϋποθέσεις θετικές υπέρ της αφομοίωσης:
   Έστω 100 χρόνια μετά, υπάρχει ελληνικό κράτος, ελληνικό σχολείο, και ελληνική παιδεία διδασκόμενη στα ελληνικά. Σε αυτό το σχολείο πηγαίνει το παιδί ενός μουσουλμάνου και μαθαίνει ότι το κράτος όπου ζει δημιουργήθηκε επειδή 300 χρόνια πριν κάποιοι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ επαναστάτησαν εναντίον μιας ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ αυτοκρατορίας, πολεμώντας "για του Χριστού την πίστη την Αγία και της πατρίδος την ελευθερία". Τι πιθανότητες υπάρχουν το παιδί αυτό να αποκτήσει σύνδεση με αυτήν τη χώρα εφόσον στο θρησκευτικό του περιβάλλον θα διδάσκεται τη σοφία του Αλλάχ και των επί γης εκπροσώπων του, των Σουλτάνων; Πολύ μικρές κι έχουμε ήδη δεχτεί όλες τις άλλες παραμέτρους υπέρ της "ελληνοποίησης". Πόσο μάλλον αν πηγαίνει σε μουσουλμανικό σχολείο, μαθαίνει τα ελληνικά παράλληλα με την μητρική του γλώσσα, διδάσκεται την ιστορία της χώρας καταγωγής του κοκ.

   Το θέμα είναι πρωτίστως πολιτισμικό και ο Χάντιγκτον είχε δίκιο, όχι απαραίτητα με την έννοια των συγκρούσεων αλλά με αυτήν των πολιτισμικών διαφορών που επηρεάζουν και τις πολιτικές διαφορές.
   Σε αντίθεση οι πολυ-πολιτισμικές θεωρίες αφενός υποστηρίζουν την "ισότητα" όλων των πολιτισμικών παραδόσεων, θρησκειών κλπ.(π.χ. ίδιο ο χριστιανισμός, ίδιο και η θρησκεία των Ζουλού), αφετέρου επιδιώκουν τη συνύπαρξη αυτών μέσα στην ίδια κοινωνία, ακόμα και χωρίς να υπάρχει βιαστικός λόγος, έτσι, χάριν της "διαφορετικότητας".

  • Kώστας avatar
   Kώστας @ Στέργιος 07/02/2010 14:06:26

   Aν μου επιτρέπεται, να παρατηρήσω τά εξής:
   -ενώ το θέμα της μετανάστευσης είναι όντως ΠΟΛΙΤΙΚΟ, το θέμα της αφομοίωσης και ένταξης των μεταναστών στην κοινωνία όπου επιλέγουν να ζήσουν είναι πρωτίστως ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ.
   -ουδείς εχέφρων αποδίδει στο Ισλάμ, αφ' ευατού αρνητικό πολιτισμικό περιεχόμενο. Αλλά δεν είναι και ορθό να παραλείπονται στην ανάλυση τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που καθιστούν μεγάλο τμήμα μεταναστών που προέρχονται από ισλαμικές χώρες(χωρίς να ξεχνάμε να διαφοροποιούμε:πχ άλλο Πακιστάν, άλλο Συρία)ομάδες ανθρώπων που αρνούνται και απορρίπτουν την ενσωμάτωση.
   -η δυσκολία που παρατηρείται στην ενσωμάτωση συγκεκριμένων ομάδων μεταναστών δεν είναι φαινόμενο που παρατηρείται για πρώτη φορά και δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των μουσουλμάνων. Λ.χ. η μεξικανική κοινότητα στις ΗΠΑ(νότιες πολιτείες)λόγω συγκεκριμένων δεδομένων(αριθμητική κυριρχία,κοινότητα που διαβιεί δίπλα στο κράτος προέλευσης, ιδιαίτερα ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ χαρακτηριστικά εν πολλοίς ασύμβατα με την αμερικανική κοινωνία)δείχνει όχι μόνο αδυναμία, αλλά και απροθυμία ενσωμάτωσης. Με απλά λόγια, δεν μαθαίνουν καν αξιοπρεπή αγγλικά, μια που η μητρική γλώσσα κυριαρχεί σε πολλές εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

   -όσο λάθος είναι να δαιμονοποιείται άκριτα το Ισλάμ, άλλο τόσο λάθος-και χειρότερο, όταν μιλάμε για φλέγοντα θέματα όπως η μετανάστευση και η ενσωμάτωση- είναι να παραγνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες συγκεκριμένων ομάδων μεταναστών που επιδικνύουν έλλειψη ικανότητας ή και θέλησης για ενσωμάτωση. Και το δεύτερο λάθος θα οδηγήσει στη δημιουργία και παγίωση γκέτο όχι μόνο χωροταξικών, αλλά και ψυχικών.Αποφάσεις με βάση τις σχέσεις ελληνικού πνεύματος και Ισλάμ καλό είναι να λαμβάνονται όταν φτιάχνεται το πρόγραμμα ιστορικών ημερίδων/συνεδρίων και όχι όταν αποφασίζονται μέτρα σχετιζόμενα με τις μεταναστευτικές ροές. Γιατί οι δυστυχείς συνάνθρωποί μας που έρχονται από το Πακιστάν λόγω ανέχειας και πολέμων δεν ασχολούνται, ούτε γνωρίζουν τη σχέση Ελλάδος-Ανατολής, την αντιγραφή των έργων της ελληνικής γραμματείας από Αραβες λόγιους κλπ υπαρκτά ιστορικά δεδόμενα, που όμως είναι επικίνδυνα άσχετες με το θέμα ιστορικές αναψηλαφήσεις.

   -καλό θα ήταν αν μειώναμε την συνωμοσιολογικής προέλευσης ψυχολογική απόρριψη δικαιωμένων ακαδημαικών, όπως ο Χάντιγτον, οι οποίοι διακρίθηκαν για την μοναδική τους αναλυτική ικανότητα βασισμένη πανω στην αδήρητη πραγματικότητα, τα επιστημονικά και γεωπολιτικά δεδομένα και να αποδίδαμε μικρότερη σημασία, μια που μιλάμε για ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα σε δεδομένα ιστορικά/φιλολογικά και που όσο ενδιαφέροντα και αν είναι δεν έχουν στο εν λόγω θέμα καμία πρακτικά χρήσιμη οπτική να προσφέρουν(αλλιώς να πούμε και για τις θέσεις του Μανουήλ Παλαιολόγου για το τι εστί Ισλάμ, θα οδηγήσει πουθενά αυτό;), μια που ο κόσμος και οι μετανάστες δεν ζουν και συμπεριφέρονται με βάση αναλύσεις ιστορικοφιλολογικού χαρακτήρα, αλλά με βάση πολύ πιο σύνθετες πραγματικότητες και αναφορές.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 07/02/2010 14:51:33

   @nik
   @Κώστας

   Συμφωνώ σε πολλά μαζί σας.
   Αλλά για μένα το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι πρωτίστως πολιτικό.

   Ποια είναι η πιο φιλική χώρα προς την Ελλάδα; Να πούμε -χάριν συζητήσεως- η Ιταλία; ΟΚ, η Ιταλία.

   Αν ξαφνικά βρεθούμε με 2,5 Ιταλούς μετανάστες στην Ελλάδα θα αποκτήσουμε τρομερά προβλήματα μαζί τους. Κι αυτό γιατί θα μας έρθουν οι φτωχότεροι των φτωχότερων, ανειδίκευτοι και αγράμματοι, δεν θα βρίσκουν δουλειά, θα μας θυμώνουν επειδή θα φωνάζουν και θα μαγειρεύουν μακαρονάδες με σκόρδο, σιγά-σιγά, θα αρχίσουν να περιθωριοπούνται και να αυτοοργανώνονται, προφανώς με παρακμιακούς τρόπους όπως μαφία κλπ.

   Άρα, το θέμα είναι πολιτικό. Δεν μπορείς να δεχτείς στην χώρα σου τον κάθε πονεμένο απανταχού της γης. Πρέπει να ρυθμίσεις καινα ελέγξεις τη μετανάστευση. Ο Παπανδρέου είπε ότι πρέπει να φροντίσουμε την χώρα μας όπως φροντίζουμε την οικογένειά μας. Συμφωνώ! ΄Οπως στο σπίτι μου ελέγχω ποιος μπαίνει, έτσι θέλω και για την χώρα μου.

   Ναι, αυτή η χώρα οικοδομήθηκε πάνω στην του Χριστού την πίστη την αγία. Όλοι οι πολιτισμοί και όλες οι θρησκείες είναι ισότιμοι, αλλά ΟΧΙ στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα, η Ορθοδοξία μας χαρακτηρίζει και πρέπει να παραμείνει πυλώνας της πολιτισμικής μας ταυτότητας. Επίσης, ακόμη κι αν μου αρέσει τρομερά το ινδικό έπος "Μαχαμπχάρατα", στα παιδιά μου θα μάθω πρώτα τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ μυθολογία. Θα τους μάθω και τη γλώσσα μας. Μετά ας κρατήσουν κι ας απορρίψουν ό,τι θέλουν.

   Η πολιτισμική μας ταυτότητα, όμως, δεν είναι σωστό να μας βάλει σε τροχιά σύγκρουσης με τους άλλους λαούς.

   Γιατί μην ξεχνάτε ότι ο ίδιος λαός που έδωσε μάχες για την του Χριστού την πίστη την αγία, είχε δηλώσει σε άλλες ιστορικές συνθήκες πως "καλύτερο το τουρκικό σαρίκι παρά η παπική τιάρα".

   Δεν είναι λόγος αυτός να αρχίσουμε να βρίζουμε τους Καθολικούς σε αυτό το μπλογκ.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Στέργιος 07/02/2010 18:34:27

   Στέργιο,

   Δεν καταλαβαίνω γιατί τόση ευαισθησία για πιθανή "ενοχοποίηση" του Ισλάμ.
   Το Ισλάμ απολογήθηκε όταν ανατίναξε τα αγάλματα του Βούδα;
   Και μιλάω για εκείνα τα αγάλματα-πολιτισμικά μνημεία
   που δεν ανήκαν στους ιμπεριαλιστές της Δύσης που "καταπιέζουν"
   το Ισλάμ. Γιατί ευρηματική η δήθεν "δικαιολογία" ότι το Ισλάμ αντιδρά "αμυνόμενο" στον δυτικό πολιτισμό, αλλά να που αποδεικνύεται μούφα!

   Και με προθυμία να δεχθώ ότι το Ισλάμ είναι η υπέρτατη θρησκεία της ειρήνης και της αγάπης. Μα δε με νοιάζει!!! Σαν ελληνίδα έχω λύσει το πρόβλημά μου με το Ισλάμ από το 1821.
   Οι πρόγονοί μας με τις θυσίες και τους αγώνες τους, μας έδωσαν μια πατρίδα απαλλαγμένη από το Ισλάμ. Γιατί και ποιοί με υποχρεώνουν το 2010 να πρέπει να ξανα-αντιπαρατεθώ ή έστω να συνδιαλλαγώ με αυτό;
   Και αυτό δεν έχει να κάνει ούτε με ιδέες, ούτε με ιδεολογήματα. Μιλάμε για την καθημερινή πραγματικότητα και το μέλλον μας. Διότι ακόμα και εάν εσύ επιλέξεις να αυταπατάσαι ότι δεν υπάρχει θάλασσα,
   όταν πας εκεί, θα βραχείς.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 07/02/2010 22:56:10

   @ Jasmin

   Μη με παρεξηγείς.
   Κι εγώ θέλω να ζήσω σε μια χώρα με ελληνικό και χριστιανικό χαρακτήρα.

   Κι εγώ είμαι αντίθετος στην ανεξέλεγκτη μετανάστευση.

   Αλλά είμαι επίσης αντίθετος στη ρατσιστική δαιμονοποίηση τού Ισλάμ, του Πακιστάν, ή οποιασδήποτε άλλης ανθρώπινης συλλογικότητας.

   Για τα αγάλματα του Βούδα στο Μπαμιάν πρέπει να απολογηθούν οι Ταλιμπάν, και όχι "το Ισλάμ". Όπως για τον βομβαρδισμό τού ιστορικού (από τον 9ο αιώνα) αββασιδικού τζαμιού τής Σαμάρρα στο Ιράκ, πρέπει να απολογηθούν όι ΗΠΑ και όχι ο Χριστιανισμός.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Στέργιος 09/02/2010 02:51:11

   Και για τους Ταλιμπάν, φίλε Στέργιο, ποιοι πρέπει να απολογηθούν; Γιατί δεν υπάρχουν σήμερα Ταλιμπάν; Γιατί ιστορικά οι Σταυροφόροι υπήρξαν μόνον σε μεμονωμένο διάστημα της ιστορίας και από μια διαστρέβλωση του Χριστιανισμού, τον Καθολικισμό, που καμία σχέση δεν έχει με τον πραγματικό Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία;

   Λυπάμαι που θα το πω έτσι, αυτά που γράφεις δείχνουν ότι δεν γνωρίζεις καθόλου το Ισλάμ. Φίλος μου καλός μουσουλμάνος, πολύ μετριοπαθής για τα μουσουλμανικά δεδομένα (μέχρι και την ανύπαντρη αδερφή του μου γνώρισε και βγήκαμε βράδυ έξω!), μου εξηγούσε γιατί ήταν σωστή η δολοφονία του Ανουάρ Σαντάτ και ήταν "υποχρεωμένος" ο κάθε μουσουλμάνος να τον δολοφονήσει!

   Οι αξίες αυτές που θα ζήλευε η Ευρώπη βασίζονται σε μια άκριτη κοινωνική καταπίεση και στην κολακεία των παθών του ανθρώπου. Σου λέει ας πούμε, νηστεία. Δεν σε βάζει να ταλαιπωρηθείς πάρα πολύ, μόνον από την Ανατολή μέχρι τη Δύση του ήλιου και μετά δώστου φαί και ναργιλές μέχρι πρωίας! Απορρίπτει εξώγαμες σχέσεις, αλλά σε αντίβαρο νομιμοποιεί την πολυγαμία. Κηρύττει την ειρήνη, αλλά μόνον μεταξύ των μουσολμάνων! Εναντίον όλων των άλλων μπορούν να βγάλουν όλα τα βίαια ένστικτά τους. Επιτρέπεται αυτό από τη θρησκεία τους, καταλαβαίνες; Επαινείται!

   Το Ισλάμ είναι, συνεπώς, μια θρησκεία γεμάτη αντιφάσεις. Δεν βγάζεις άκρη. Μπορεί να εμφανιστεί σαν πολύ "καλή" θρησκεία, όπως καλή ώρα τώρα σε εσένα, αλλά όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν απάνθρωπη κατά βάθος, παραμένουν πολύ καλά στερωμένα τόσο μέσα στο Κοράνι, όσο και στην ιερή τους παράδοση. Και είναι, ξέρεις, αναλλοίωτα.

   Το μίσος που μπορεί να βγάλει ο Ισλαμιστής εναντίον κάθε μη μουσουλμάνου είναι κάτι που δεν θα το δεις πουθενά αλλού, σε καμιά άλλη θρησκεία. Και δεν είναι αυτό διαστρέβλωση του Ισλάμ, δεν είναι οι Ταλιμπαν που τα πρεσβεύουν αυτά, είναι το "κανονικό" Ισλάμ. Όσοι νομίζετε ότι υπάρχει "καλό" και "κακό" Ισλάμ, "μετριοπαθές" και "ακραίο", θυμηθείτε τα λόγια του Ερντογάν, όταν απέκρουε με οργή αυτό που του είχε πει κάποιος ξένος ότι είναι "μετριοπαθείς Ισλαμιστής": "Δεν υπάρχει μετριοπαθής Ισλαμιστής. Ή είσαι Ισλαμιστής ή δεν είσαι".

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Στέργιος 09/02/2010 19:38:27

   @ Επώνυμος

   Ξέρεις πόσοι είναι οι Μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο;
   Περίπου ένα δισεκατομμύριο.

   Είναι δυνατόν να μου λες ότι ένα δισεκατομμύριο κόσμος είναι μοβόροι δολοφόνοι;

   Έχεις διαβάσει την Πεντάτευχο; Τα πρώτα πέντε βιβλία τής Παλαιάς Διαθήκης, που είναι ιερά και για μας τους Χριστιανούς; Έχεις δει τι βία περιέχουν; Απλώς, εμείς ως Ορθόδοξοι προτιμούμε να μη δίνουμε βάση στην Πεντάτευχο και να εστιάζουμε στην Καινή Διαθήκη με τα αγαπητικά, συγχωρητικά της μηνύματα. Όλες οι θρησκείες εμπεριέχουν αντιφάσεις.

   Έτσι κάνουν και οι περισσότεροι Μουσουλμάνοι.

   Για τους Ταλιμπάν πρέπει να απολογηθούν οι Αμερικάνοι, που πήραν μια περιθωριακή φανατική οργάνωση τού Αφγανιστάν και την όπλισαν ως τα νύχια για να δημιουργήσουν αντάρτικο εναντίον των Σοβιετικών εισβολέων. Η αντιστοιχία θα ήταν να έρχονταν εδώ οι Αμερικάνοι και να όπλιζαν τους χούλιγκαν τού π.χ. ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού.

   Φαντάζεσαι τι θα γινόταν τότε στην Ελλάδα;

   Και φυσικά, δεν μπορείς να κατηγορήσεις το έως τότε συντηρητικό, αλλά ανεκτικό Αφγανιστάν για τους Ταλιμπάν, ούτε τη θρησκεία τους, όπως δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Χριστιανισμό για τη βία των χούλιγκαν.

   Ο φίλος σου μπορεί να συμφωνούσε με τη δολοφονία τού Σαντάτ για εθνικούς/ εθνικιστικούς, και όχι θρησκευτικούς λόγους. Η ιστορία με τον Σαντάτ ανάγεται σε παλιότερες εποχές αραβικού εθνικισμού.

   Και αυτό με φέρνει σε μια πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή τού όλου θέματος. Η Δύση φρόντισε τους λαοπρόβλητους εθνικιστές (με την καλή έννοια) ηγέτες τού μουσουλμανικού κόσμου να τους εξοντώνει με πραξικοπήματα ή δολοφονίες, προκειμένου να εγκαθιστά στη θέση τους ανδρείκελα τύπου Μουμπάρακ, Σάχη, Σαντάμ προ Κουβέιτ, τα οποία δεν θα εναντιώνονταν ποτέ στις επιταγές της και δεν θα έθεταν σε κίνδυνο τα συμφέροντα των δυτικών επιχειρήσεων.

   Μοιραία, ο κόσμος στις μουσουλμανικές χώρες χάνει την εμπιστοσύνη του στην πολιτική και στρέφεται στη Θρησκεία. Γι'αυτό και οι Ιρανοί, οι οποίοι ποτέ δεν ήταν πολύ θρήσκοι, εναπέθεσαν τις ελπίδες τους στον Χομεϊνί. Το ίδιο και οι Παλαιστίνιοι. Πιο αριστερός και αγνωστικιστής αραβικός λαός δεν υπήρχε. Ξεφτίλισαν, όμως, το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ τον Αραφάτ και τη Φατάχ, και νά'σου τώρα οι Παλαιστίνιοι να υποστηρίζουν την Χαμάς και την Χεζμπολά.

   Αλλά από το πολιτικό Ισλάμ, που είναι ένα θέμα, στην ταύτιση Ισλάμ με την τρομοκρατία, υπάρχει τεράστια διαφορά.

   Γι'αυτό φωνάζω ότι το θέμα είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ και όχι πολιτισμικό. Κανένας πόλεμος δεν είναι πολιτισμικός.

 35. popolaros avatar
  popolaros 07/02/2010 12:44:54

  Κατά την ψηφοφορία στις 22/2/2007 για το αν πρέπει ή όχι να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους μετανάστες που εργάζονται νόμιμα στην χώρα μας, τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Αλαβάνος,Κουβέλης και Δραγασάκης, ψήφοσαν 'όχι'.
  Το ΠΑΣΟΚ είχε καταγγείλει το γεγονός και αποχώρησε από την Βουλή.
  Σήμερα όχι μόνο νομοθετεί για εκλογικά δικαιώματα αλλά και για πλήρη ιθαγένεια.
  (Επίκαιρα 4/2)
  http://eglimatikotita.blogspot.com/2010/01/blog-post_5493.html

 36. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 07/02/2010 13:10:53

  Κύριε Κρανιδιώτη,διαβάζω πἀντοτε τά άρθρα σας μέ πολύ ενδιαφέρον,όχι μόνον διότι έχετε καλή πένα,αλλά διότι συμφωνώ σχεδόν πάντα μαζί σας.
  Ομως τώρα θά ήθελα νά απαντήσετε,εί δυνατόν,σέ δύο ερωτήματά μου.
  1ον.Δέν υπάρχει εκαιρία ή τρόπος,τέλοσπάντων, νά έρθη στήν εξουσία ό Αντώνης,πρίν νά γίνη ή χώρα ερείπιο;μολονότι οί χαζοχαρούμενοι ιθαγενείς αυτής τής χώρας,αξίζει νά πληρώσουν τό...ωχ!αδελφέ δέν βαριέσαι.Μπορεί ή ερώτησίς μου νά είναι αφελής,αλλά έχω παιδιά καί αγωνιώ γιά τό μέλλον αυτής τής χώρας.
  2ον.Μέ τόσους μετανάστες πού θά ψηφίσουν τό ΠΑΣΟΚ,πώς,καί πότε θά δή τήν Εξουσία ό Αντώνης;
  Ο Αντώνης έχει καταλάβει πώς τόν περιμένουμε;μέ τί αγωνία;

 37. moriarty avatar
  moriarty 07/02/2010 13:55:22

  Κύριε Φαήλο, σε διαβάζω σε κάθε ευκαιρία και χαίρομαι που τα γράφεις σταράτα και χωρίς περικοκλάδες. Έχω όμως δύο παρατηρήσεις, επί του πρακταίου:

  1) Αλίμονό μας αν το θέμα της ελληνοποίησης των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών τεθεί στη βάση μιας κομματικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ένα τμήμα της ΝΔ και στο ΛΑΟΣ από τη μιά, και στα υπόλοιπα κόμματα (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) από την άλλη. Αυτό θα βόλευε αφάνταστα τη Σορο-πιασμένη αριστερά και τα κέντρα που την χρηματοδοτούν και την κατευθύνουν. Άραγε, ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ και μεγάλο μέρος της συριζοαριστεράς και του ΚΚΕ, συμπορεύονται με τη Δραγώνα και το Λιάκο; Έχουν καταλάβει τι συμβαίνει; Αμφιβάλω..Το ζητούμενο λοιπόν είναι πώς και αν όλος αυτός ο κόσμος θα καταφέρει να ξεφύγει από τον ιδεολογικο-πολιτιστικό ιστό της αράχνης που υφαίνεται καθημερινά από τα εθνομηδενιστικά ενεργούμενα.

  2) Καλό το κήρυγμα στους ψάλτες, χρήσιμες οι μεταξύ μας συζητήσεις και σχόλια. Ενημερωτικές και οι αναλύσεις περί υψηλής στρατηγικής. Όμως, ο εθνομηδενισμός είναι εντός των πυλών, λειτουργεί με σχέδιο, με χρονοδιαγράμματα, έχει πιάσει θέσεις κλειδιά, διαμορφώνει κοινή γνώμη, καθορίζει τις πολιτικές, εξαγοράζει, εξαργυρώνει, ανταμοίβει. Κι εμείς συζητάμε, συζητάμε, συζητάμε τα ίδια και τα ίδια, δεκαετίες τώρα. Μήπως είμαστε άξιοι της μοίρας μας;

  Πολλοί αναγνώστες και αγωνιστές εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Αντώνιο. Κατά τη γνώμη μου είναι πιό αξιόλογος από τον απελθόντα Κωνσταντίνο, το τι συνέβη όμως στον Κωνσταντίνο και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι ενδεικτικό.. Όποιος και να είναι ο καπετάνιος, όταν το πηδάλιο δεν λειτουργεί και όταν το μισό πλήρωμα υπακούει σε καπετάνιους άλλων σκαφών (ή απλά σε όποιον του δώσει καλύτερο μπαξίσι), το σκάφος είναι καταδικασμένο να πέσει σε ύφαλο.

 38. Κωνσταντίνος avatar
  Κωνσταντίνος 07/02/2010 14:25:39

  Κύριε Κρανιδιώτη, υποστηρίζω τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και σας διαβεβαιώνω ότι δεν είμαι καθόλου ρατσιστής. Αυτό που λέει ο Λα.Ο.Σ είναι να μπει μια ποσόστωση ώστε να είναι αφομοιώσιμος ο όγκος των μεταναστών. Γιατί δεν το υποστηρίζει αυτό ο κύριος Σαμαράς; Μήπως γιατί αντιδρούν οι Παυλόπουλοι και οι Ντόρες; Είμαι εθνικιστής και εθνικισμός σύμφωνα με τον Ernest Gellner στο βιβλίο του Nations and Nationalism ορίζεται "ως αξίωμα που θεωρεί ότι η πολιτική και η εθνική ενότητα πρέπει να συμπίπτουν". Επίσης ο Antony Smith(1991 σ.14)κορυφαίος μελετητής του εθνικισμού, ορίζει το έθνος ως "έναν επώνυμο πληθυσμό ανθρώπων που μοιράζονται μια ιστορική περιοχή (επικράτεια), κοινούς μύθους και ιστορικές μνήμες, ένα μαζικό λαϊκό πολιτισμό, μια κοινή οικονομία, κοινά νομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις για όλα τα μέλη". Υπάρχει κάποιος πατριώτης που να διαφωνεί ότι θα ήθελε να ισχύει αυτός ο ορισμός και στην Ελλάδα; Αντί να πέφτουμε λοιπόν στην παγίδα της αριστεράς και να βαφτίζουμε φασίστες τους πατριώτες, ας εργαστούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε μια δυνατή λαϊκή δεξιά με πρόεδρο τον Σαμαρά και αντιπρόεδρο τον Καρατζαφέρη, μήπως και προλάβουμε να σώσουμε την Ελλάδα.

  • Kώστας avatar
   Kώστας @ Κωνσταντίνος 07/02/2010 15:20:08

   @Κωνσταντίνε,
   αυτό που δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεσαι είναι πως ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είναι πριν και πάνω από όλα ένας αμετανόητος καιροσκόπος.
   ΑΠΟΔΕΙΞΗ: αφού υποστηρίζεις το εν λόγω κόμμα, πήγαινε στα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού του κ. Καρατζαφέρη και ζητά τις εκπομπές του την περίοδο του Σεπτεμβρίου 1993. Εκεί θα διαπιστώσεις μετά μεγάλης λύπης,πως ο εν λόγω πολιτικός ταυτιζόταν πλήρως με τη θέση του πολιτικού του μέντορα Κ.Μητσοτάκη, στο θέμα των Σκοπίων και επετίθετο σφοδρότατα σε όσους υποστήριζαν τη γραμμή "όχι το όνομα, όχι τα παράγωγα", για το θέμα των Σκοπίων. Μετά έφτιαξε κόμμα και άρχισε να εμφανίζεται δήθεν ως αδιάλλακτος για ψηφοθηρικούς λόγους.
   Επιπλέον, πέρα από αμετανόητος καιροσκόπος είναι και σε οριστικό διαζύγιο με τη σοβαρότητα. Βλέπε περίπτωση αοιδού Σαρρή, Ψινάκη, Ανατολάκη,εξυπνακίστικο τηλεοπτικό στυλακι κλπ.

   Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να πλήξεις μια ιδέα, από το να υιοθετήσεις την πιο ακραία εκδοχή της. Και αυτή είναι η μεγάλη ζημιά που κάνει ο κ.Καρατζαφέρης εμπορευόμενος τον άδολο πατριωτισμό των οπαδών του, μετατρεπόμενος σε πατριδοκάπηλο/λαικιστή/πολιτικό καιροσκόπο. ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ενώ είναι γνωστή η αποδομητική ιδεολογία της κ. Δραγώνα, ο κ.Καρατζαφέρης της επετέθη με βάση φράσεις που δεν υπάρχουν στα βιβλία της, δίνοντας της ένα υπέροχο άλλοθι πως τάχα είναι θύμα ιδεολογικής δίωξης και δυσκόλεψε έτσι όσους ήθελαν να αποκαλύψουν με στοιχεία την εθνομηδενιστική ιδεολογία της εν λόγω κυρίας, από δισταγμό μήπως ταυτιστούν με τα διαστρεβλωτικά ψεύδη του κ.Καρατζαφέρη, που δε δίστασε να τα πει-διαβάζοντας ένα απίθανο κείμενο που του έδωσαν-και στο Κοινοβούλιο.

   Ο Α.Σαμαράς είναι-ανεξάρτητα από ιδεολογικές/πολιτικές διαφοροποιησεις-σοβαρός πολιτικός και δεν μπορεί να συγχρωτίζεται πολιτικά με τηλεμπόρους βιβλίων, ακραίους συνωμοσιολογούντες πατριδοκάπηλους και λοιπούς απίθανους που στελεχώνουν το κόμμα Καρατζαφέρη. Με τον άδολο πατριωτισμό και τις ανησυχίες των ψηφοφόρων δε χωρίζει τίποτα τον Α. Σαμαρά. Με τους τηλεοπτικούς ελλαδέμπορες πολιτικούς καιροσκόπους-μερικοί είναι και αστράτευτοι- του ΛΑΟΣ τον χωρίζουν τα πάντα.

   Δεν ξέρω τι θα σου απαντήσει ο κ.Κρανιδιώτης, αλλά αυτή είναι η άποψη μου, ενός απλού πολίτη που βαρέθηκε να δυσφημεί τις ιδεές μου ο κ. Καρατζαφέρης εμπορευόμενος για φθηνή ψηφοθηρία τον πατριωτισμό.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κωνσταντίνος 07/02/2010 18:24:24

   Σε βρίσκω πολύ προχωρημένο με την τελευταία πολιτική σου πρόταση.
   Για τον ορισμό του Εθνικισμού μην πας μακριά, διάβασε την μονογραφία του πατέρα της Ελληνικής Δημοκρατίας του Αλέξανδρου Παπαναστασίου για το θέμα. Ξέρεις πως ξεκίναγε το καταστατικό των Σαντινίστας; "SOMOS NATIONALISTAS" (είμαστε εθνικιστές)! Αυτές οι ταμπέλες δεν μ ' ενδιαφέρουν εδώ και ΄πολλά χρόνια. Είμαι Έλληνας, αγαπώ την Πατρίδα μου και δεν απολογούμαι σε κανένα πούστη γι' αυτό.
   Ο πολύς κόσμος του ΛΑΟΣ, όπως και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και ένα μέρος της αριστεράς ΟΜΟΦΡΟΝΟΥΝ απέναντι στο πρόβλημα, δεν είναι ρατσιστές, είναι πατριώτες, διαφωνούν με το νομοσχέδιο, θεωρούν εχθρό τον τουρκικό επεκτατισμό και θέλουν προστασία της εθνικής συνοχής και της κοινωνικής ειρήνης.
   Η ένσταση μου προς το ΛΑΟΣ, όπου έχω πολλούς φίλους (όπως και στο ΠΑΣΟΚ ή στον ΣΥΝ!) είναι ότι συγκεκριμένες επιλογές της ηγεσίας του δείχνουν ότι λειτουργεί ως οπισθοφυλακή του μητσοτακισμού και του συστήματος. Θα γράψω γι αυτό.

 39. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 14:56:20

  Νομίζω ότι πρέπει να διαχωρίσουμε τους μετανάστες ανάλογα με την θρησκεία και την καταγωγή τους και πιο συγκεκριμένα: Δε νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς ότι Βαλκάνιοι και Ανατολικοευρωπαίοι μπορούν εύκολα να αφομοιωθούν στον κοινωνικό ιστό, για λόγους θρησκευτικούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς. Όμως Ασιάτες και Αφρικανοί είναι αδύνατο να αφομοιωθούν γιατί πολύ απλά δεν θέλουν. Ο Αλβανός, ο Ρώσος, ο Ουκρανός κλπ είναι εύκολο να ελληνοποιηθεί αν μείνει χρόνια εδώ και δημιουργήσει οικογένεια και δεσμό με την Ελλάδα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 15:09:29

   Τι σχέση μπορεί να έχουν οι Αλβανοί με τους Ρώσους και τους Ουκρανούς??? Είναι διαφορετικοί σε όλα, αρχής γενομένης από τη θρησκεία τους και συνεχίζοντας στα ήθη και έθιμα των μεν, στην πολιτιστική παράδοση των δε.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:26:13

   Αλλενάκι, έχει χαθεί το παιχνίδι με τους Αλβανούς. προσωπικά μου
   έγινε σαφές από τότε που ο Μάκης έστειλε να σπουδάσει τον Οδυσσέα. Είναι οργανωμένο και πληρωμένο το πράγμα.
   Δεν φταίνε οι Αλβανοί. Βρίσκουν και κάνουν.
   Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί λόγω της Ορθοδοξίας αγαπάν την Ελλάδα. Είναι εμφανές παντού, όπου κι αν δουλεύουν.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:38:46

   Φυσικά βρίσκουν και τα κάνουν. Αν δεν είμαστε πολιτιστικά και ηθικά στον πάτο εδώ και πολλά χρόνια θα μπορούσαμε να βάζουμε τους ορους μας και να τους σέβονται ΟΛΟΙ. Εκεί είναι η ρίζα του προβλήματος και όχι τόσο στην οικονομική μας κατάσταση.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 19:07:56

   πράγματι θα πικραθούμε, βάλαμε μόνοι μας τα χέρια μας και βγάλαμε τα μάτια μας

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 08/02/2010 08:47:36

   Δεν θέλω να κάνω τον απολογητή των Αλβανών εδώ, αλλά επειδή νομίζω ότι τους γνωρίζω αρκετά καλά, θα πω δυο πράγματα:
   1. Υπάρχουν πάρα πολλοί Αλβανοί Ορθόδοξοι στο θρήσκευμα, και δεν εννοώ εδώ τους ομογενείς Βορειοηπειρώτες, ούτε καν τους Βλάχους ή τους Σλαβομακεδόνες της Αλβανίας. Εννοώ τους Αλβανούς. Πόλεις όπως το Φίερι, το Μπεράτι, οι Κορυτσά, η Λούσνια, η Καβάγια, το Πόγραδετς, το Ελμπασάν, αλλά και τα Τίρανα, έχουν σημαντικό ποσοστό ορθόδοξου πληθυσμού. Το 1/3 των κατοίκων του Μπερατίου είναι Ορθόδοξοι. Υπάρχουν αμιγή ορθόδοξα αλβανικά χωριά.
   2. Οι μουσουλμάνοι της Αλβανίας του Νότου είναι ψευδομουσουλμάνοι. Η φράση αυτή ανήκε στον έλληνα λόγιο του 19ου αιώνα Κωνσταντίνο Σάθα, αλλά την έχω ακούσει και από το στόμα ιεράρχη που γνωρίζει άριστα τα της Αλβανίας. Είναι Μπεκτασήδες. Αλλά και οι περισσότεροι Σουνίτες Αλβανοί δεν είναι ουσιαστικά πιστοί μουσουλμάνοι. Αμφότεροι θα αφομοιωθούν σε βάθος χρόνου από την ελληνική κοινωνία, αν αυτή φυσικά εξακολουθήσει και διατηρήσει τη συνοχή της (πράγμα που θέλει να καταστρέψει η αριστεροφιλελεύθερη ιδεοληπτική κλίκα του GAP and Friends). Εννοείται ότι οι Ορθόδοξοι Αλβανοί αφομοιώνονται εξαιρετικά γρήγορα στο ελληνικό περιβάλλον και έχω άμεση αντίληψη του γεγονότος αυτού.
   3. Γιατί τα έθιμά των Αλβανών είναι τόσο διαφορετικά από τα δικά μας; Θα έλεγα ότι σε πολλά πράγματα οι Αλβανοί του Νότου, αλλά και της μέσης Αλβανίας ακόμα, είναι ο εγγύτερα προς εμάς λαός της Βαλκανικής, και ως προς τα έθιμα και τη μουσική. Επιπλέον, δεν ξέρω αν ενοχλεί μερικούς αυτό, είναι ο λαός ο οποίος έχει αναμειχθεί με εμάς, από τον 14ο αιώνα και εξής, σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλο λαό της Βαλκανικής ή της ιταλικής χερσονήσου. Αναφέρομαι φυσικά στους - συχνά περεξηγημένους και συχνά κομπλεξαρισμένους - Έλληνες Αρβανίτες, που είναι μία ζώσα και πολυπληθής μαρτυρία αυτής της ανάμειξης. Προσωπικά, δεν βλέπω τον λόγο γιατί ο Πόντιος να προβάλλει την καταγωγή του περισσότερο από τον Αρβανίτη. Μήπως ο προερχόμενος από την ενδοχώρα της Τραπεζούντας μπορεί να διεκδικήσει πιστοποιητικά καταγωγής από την μακράν ευρισκόμενη ελληνική Μίλητο και Έφεσο του 5ου αι. π.Χ.; Ο Νίκος Ξυδάκης, ένας από τους λίγους αρθρογράφους της "Καθημερινής" που νιώθω ότι τα γραπτά τους με εκφράζουν, έχει γράψει ότι οι Αλβανοί μετανάστες στην Ελλάδα είναι οι αυριανοί Αρβανίτες.
   4. Επιτρέψτε μου να πω ότι γνωρίζω περισσότερο από πολλούς σχολιαστές εδώ πέρα τις διαστάσεις του αλβανικού εθνικισμού. Που δεν είναι καθόλου αμελητέες. Γνώμη μου, ωστόσο, είναι ότι η καλλιέργεια αλβανικού εθνικισμού, με διαστάσεις επικίνδυνες, εντός της Ελλάδας, είναι χαμένη (για τους Αλβανούς εθνικιστές) υπόθεση. Αν μιλήσετε με ομογενείς της Αυστραλίας, ακόμα και δεύτερης γενιάς, θα σούρουν κάμποσα στους WASPS (White Anglosaxon Protestants) της Αυστραλίας. Το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν την Αυστραλία ή ότι δεν νιώθουν και Αυστραλοί παράλληλα με Έλληνες, ειδικά η δεύτερη γενιά. Αν πάμε στην τρίτη γενιά, αυτοί πλέον δεν ξέρω κατά πόσο ξεχωρίζουν ουσιαστικά από τους WASPS, εκτός ίσως από το θρήσκευμα και κάποια δευτερεύοντα πολιτισμικά χαρακτηριστικά.
   Γράφω τα παραπάνω, γιατί εμμένοντας στο πρόβλημα της καλλιέργειας του αλβανικού εθνικισμού εντός της χώρας μας, χάνουμε την ουσία, που είναι η απειλή γκετοποίησης ολόκληρων συνοικιών πόλεών μας. Και η γκετοποίηση είναι αποτέλεσμα της αφροασιατικής μετανάστευσης, όχι των Αλβανών.
   Ειρήσθω εν παρόδω: Στην ακροδεξιά-ρατσιστική επίθεση κατά συριακών μαγαζιών στο Δουργούτι (Νέο Κόσμο), πριν από 1-2 μήνες περίπου, συμμετείχαν και νεαροί αλβανοί μετανάστες ή γόνοι μεταναστών. Το γνωρίζω από εγκυρότατη πηγή.

 40. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 07/02/2010 15:08:21

  Φίλε Φαήλο


  Όπως βλέπεις, το ερώτημα θα έρχεται και θα ξανάρχεται και το κυριώτερο : θα απευθύνεται πάντα σε σένα. Δέν είναι αφελής ή απληροφόρητος ο κόσμος που ρωτάει - υπάρχουν υποψίες, ψύθυροι, υπάρχει αγωνία. Λοιπόν, ποιά είναι η γνώμη σου - εσύ που ξέρεις κάτι παραπάνω :

  Υπάρχει κάτι, ή δέν υπάρχει ; Κι άν όχι μιά σιωπηλή συμφωνία, κι άν όχι μια απλή συγκατάβαση, άν όχι μιά ατυπη ουδετερότητα, μήπως υπάρχει - έστω - ένα κλείσιμο ματιού ;

  -Θέλει να τα λύσει τα προβλήματα ο ίδιος, με το δικό του τρόπο, με το σχέδιό του, με τις δυνάμεις του, ή

  -Θέλει προς το παρόν να βοηθήσει την κυβέρνηση όσο μπορεί, γιατί οι στιγμές είναι δύσκολες και η χώρα θά'ναι τραγικό να μπεί σε περιπέτειες κ.λ.π κ.λ.π

  Με λίγα λόγια : Θέλει να κυβερνήσει σύντομα,

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τσώφλι πασατέμπου 07/02/2010 18:30:16

   Δεν υπάρχει κανένα μυστήριο, ούτε κλεισίματα ματιού ή άτυπες συμφωνίες. Που το 'δες;
   Υπάρχει η αυτονόητη στήριξη σε όσα θετικά και λογικά μέτρα για να μην φουντάρει οικονομικά η χώρα και αυτό θέλει ο λαός. ΣΕ όλα τα άλλα διατύπωνεται ξεκάθαρη και σκληρή κριτική και ΘΕΣΕΙΣ, όχι μόνο άρνηση. Διαβάστε τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις του Αντώνη. Είναι όλα τόσο ξεκάθαρα.
   Και ναι, θέλει και θα τα λύσει με τον δικό του τρόπο και θα κυβερνήσει, όσο πιο σύντομα τον εκλέξει ο Λαός.

 41. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 15:16:54

  αλλενάκι, δες το ιστορικά. Οι αλβανοί είναι γείτονες, ήσαν και αυτοί τουρκοκρατούμενοι, μερίδα πολύ σημαντική αυτών είναι κοντά στον ελληνικό πολιτισμό και έχουμε πολλά κοινά. Κοίτα γύρω σου πόσο εύκολα αφομοιώνονται, βαφτίζονται χριστιανοί, ελληνοποιούνται γρήγορα και δεν το παίρνουμε χαμπάρι. Όλοι οι βαλκανικοί λαοί, που ανήκαν στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία (και όχι βυζαντινή βέβαια), είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι έχουμε πολλά κοινά πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 15:32:55

   Να το δω ιστορικά και αποκομμένο από τη σημερινή πραγματικότητα?
   Το παράδειγμα της Σερβίας δε μας δίδαξε τίποτα?
   Το παράδειγμα των Σκοπίων που οδεύουν προς διαμελισμό?
   Το παράδειγμα του Κοσσυφοπεδίου που αποσχίσθηκε?
   Είναι φρόνιμο να αναπτυχθεί με πλήρη πολιτικά δικαιώματα μια εθνότητα όμορης χώρας που εμφορείται από αλυτρωτικές ιδέες?

   Οι Αλβανοί μέσα στην Ελλάδα λειτουργούν σα ΣΕΧΤΑ, δεν απεμπολούν την αλβανική τους ταυτότητα με τίποτα, ψωνίζουν από δικά τους μαγαζιά, ψιθυρίζουν τις δουλειές μόνο σε δικούς τους, διαβάζουν τις δικές τους εφημερίδες, ακουνε δική τους ανατολίτικου ηχοχρώματος μουσική, μεταξύ τους στο σπίτι μιλάνε αλβανικά στα παιδιά, και για να το πω απλά ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ την Ελλάδα και ΑΓΑΠΟΥΝ την Αλβανία.
   Επίσης εμφανίζουν μια εκλεκτική προτίμηση προς κάθε τι τουρκικό.
   Είναι μουσουλμάνοι στο 80% και αν βαπτίζονται αυτό γίνεται για τα χαρτιά.
   Ακριβώς όπως θα κάνουν και όλοι οι άλλοι αλλοδαποί.
   Παπαγαλίζοντας τον Εθνικό Ύμνο.

   Η καρδιά τους όμως αλλού βρίσκεται.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 15:49:40

   Ποια είναι τα κοινά μας πολιτισμικά στοιχεία;

  • ασταναπανε avatar
   ασταναπανε @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:08:10

   όσοι είναι κάτω από τα τίρανα είναι αφομοιώσιμοι. όσοι πάνω από τα τίρανα όχι. σλαβο-βοσνιοφέρνουν, μουσουλμανίζουν.
   ορεσίβιοι. το αρνί το σφάζουν και το γδέρνουν με το σκεπάρνι. με την πλατιά του πλευρά το χτυπάνε στο κεφάλι, με την άλλη πλευρά, την κοφτερή, το ξετομαριάζουν. δες την ταινία του τζον μπούρμα "όταν ξέσπασε η βία" για να καταλάβεις περισσότερα.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:32:33

   Φιλελεύθερε ας επισημάνουμε και το γεγονός πως οι Ελλαδίτες -στα πλαίσια της εθνικής πλέον αφασίας- θεωρούν τους Βορειοηπειρώτες Αλβανούς. Ίσως αυτούς να έχεις υπόψιν σου....

  • mesaios daktylos avatar
   mesaios daktylos @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:37:19

   @ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ,
   Να σου πώ ένα συμβάν τηυς περασμένης εβδομάδος. Κάθομαι στο μπαλκόνι και χαζεύω τον δρόμο. Ενα παλιό Φίατ ανεβαίνει ανάποδα τον μονόδρόμο μπροστά από το σπίτι μου και επιχειρεί να στρίψει δεξιά ανάποδα επείσης σε μονόδρομο όπου ερχόταν κανονικα μια κοπελίτσα με Χιουνται, με αποτέλεσμανα σπάσουν τα μπροστινά φανάρια των αυτοκινήτων. Ο οδηγός του Φίατ - Αλβανός όπως διαπιστώθηκε στην πορεία- έξαλλος κατέβηκε και άρχισε να βρίζει, να κλωτσάει και να κτυπάει το αυτοκίνητο της κοπέλλας που τρομοκρατημένη είχε κλειστεί μέσα. Στις φωνές του μαζεύτηκαν καμμιά εισοσαριά πατριώτες του,Αλβανοί γείτονες μου, που τον υποστήριζαν. Με την φασαρία βγήκαν αρκετοί Ελληνες στα μπαλκόνια τους αλλά παρέμειναν εκεί θεατές. Αναγκάσθηκα να κατέβω για να παρέμβω. Ο τύπος πολύ ΄άγριος΄ αρχικά, όταν είδε ότι δεν τον έπαιρνε και εκτός από τις ζημιές στο αυτοκίνητο θα είχε ζημιές και στο κεφάλι του έδωσε στοιχεία τουν στην κοπέλα και υπέγραψε δήλωση υπαιτιότητος. Γεμάτος ανισχυρη λύσσα μπήκε στο αυτοκίνητό του και πριν ξεκινήσει σπινάροντας έβγαλε το κεφάλι του από το παράθυρο και μου φώναξε ΄΄ Γαμι...νοι κωλοέλληνες, όταν θα πάρουμε βίζα, θα σας γαμ..σουμαι΄΄ Και σε ερωτώ. Εάν τον επιανα και του έσπαγα το κεφάλι εγώ γιατί θα είμουν κατηγορούμενος για απόπειρα ζωοκτονίας ή για κτηνοβασία, γιατί κι΄αυτό θα συνέβαινε.

  • ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
   ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:46:28

   Μην υπερβάλλουμε όλοι εδώ μέσα...Έχετε ακούσει πως μιλάνει τοπικιστές βορειοελλαδίτες για την Αθήνα και τους χαμουτζήδες ή το αντίστροφο; Και δεν εννοώ μόνο τους βορειοηπειρώτες..είναι πολλοί Αλβανοί που δεν είναι σαν αυτούς που λες φίλε μεσαιοδάκτυλε...αντίθετα σέβονται την Ελλάδα. Και σου θυμίζω ότι η σημερινή Αλβανία έπεσε τελευταία στα χέρια των Τούρκων. Όταν ο Γεώργος Καστριώτης ή Σκεντέρμπεης (εθνικός ήρωας των Αλβανών) πολέμησε μέχρις εσχάτων με στρατό αλβανών και ελλήνων αδελφωμένων τα τουρκικά στίδη. Δεν πρέπει να χαρίσουμε τους Αλβανούς στους Τούρκους.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 19:02:47

   Όσο εσύ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕ θα πασχίζεις να μην "χαρίσουμε" τους Αλβανούς στους Τούρκους αυτοί εκδίδουν σύγχρονους χάρτες της Ακαδημίας της Αλβανίας που εμφανίζουν τη μεγάλη Αλβανία να κατέχει Ελληνικά εδάφη.
   Δε θα σε ρωτήσουν που θα χαριστούν αυτοί. Τα περί Σκεντέρμπεη είναι του περασμένου αιώνα. Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει σήμερα, καμία σχέση με τους Αρβανίτες που ξέμειναν εδώ με την επανάσταση και ενσωματώθηκαν.
   Αλλά και πάλι εφόσον σύντομα θα γίνουν μέλος της ΕΕ δεν βλέπω το λόγο για περιττές ιθαγένειες. Αν αποποιηθούν την αλβανική ιθαγένεια, καλώς.

  • ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
   ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 19:13:09

   αλλενάκι, οι αρβανίτες δεν ξέμειναν μετά την επανάσταση. Είναι αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού λαού από τον 15ο αιώνα περίπου. Και πρωτοστάσαν στην ελληνική επανάσταση, δεν ξέμειναν.

  • ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
   ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 19:15:21

   Εννοούσα ότι οι αρβανίτες ΄πρωτοστάτησαν' στην επανάσταση.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 19:28:50

   το ξέρω αυτό που λες, αλλά εκτός από αυτούς τους Έλληνες Αρβανίτες, ξέμειναν ή αφέθηκαν εδώ και Τουρκαλβανοί μετά την Επανάσταση, οι οποίοι αφομοιώθηκαν, γενικά έχει επικρατήσει να ονομάζονται Αρβανίτες πάντως, αλλά δεν ταυτίζονται με τους σημερινούς Αλβανούς

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 19:31:44

   Όποιος δεν έχει μείνει στο εξωτερικό μιλάει στον αέρα. Μένω 16 χρόνια στο εξωτερικό με μια διακοπή 3 ετών για να πάω φαντάρος. Παραμένω Έλληνας παρόλο που έχω ξεκόψει από την Ελληνική παροικία εδώ. Πληρώ δε τις προϋποθέσεις πολιτογράφησης εδώ. Και σκέφτομαι τι θα γίνει αν πολιτογραφηθώ. Θα πάψω μήπως να είμαι Έλληνας;
   Από μελέτες που έχουν γίνει η ενσωμάτωση ξεκινάει από την τρίτη γενιά. Για να αρχίσουν να ενσωματώνονται τα παιδιά σου πρέπει να κάνουν μικτό γάμο.
   Βλέπω και τους Τούρκους. Σπουδάζουν νομικά ιατρική κλπ. τους έχουν παντρέψει από μικρούς και οι γυναίκες τους φοράνε μαντήλα. Γεννημένοι εδώ.
   Χωρίς λοιπόν αφομοίωση που θα κρίνεται κατά περίπτωση πολιτογράφηση δε θα πρέπει να γίνεται. Όλα τα άλλα θα δημιουργήσουν προβλήματα.

 42. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 15:36:47

  αλλενάκι είσαι υπερβολική. Ας μην μιλήσουμε για Τόσκηδες και Γκέγκηδες..για Σκεντέρμπεη κλπ. Εγώ εννοώ ότι αφομοιώνονται πιο εύκολα από τον Αφγανό, τον Πακιστανό, τον Σομαλό κλπ

  • man8os avatar
   man8os @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 16:03:12

   Συμφωνω.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:30:52

   Κι εγώ.

  • ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
   ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:48:12

   Φαήλο χαίρομαι που συμφωνούμε σε αρκετά...Πρέπει να διαβάζουμε όλοι καλύτερα την ιστορία όχι μόνο την δική μας, αλλά και των γειτόνων μας.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 08/02/2010 10:13:27

   Κυρίως Ιστορία διαβάζω. Είναι, για μένα, η βασίλισσα των επιστημών.

  • man8os avatar
   man8os @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 08/02/2010 10:19:26

   Πολυ σωστος.

 43. ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ avatar
  ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 15:39:24

  Και όσον αφορά τα Σκόπια και το Κόσοβο..εκεί υπάρχει συμπαγής αλβανικός πληθυσμός συγκεντρωμένος σε μια περιοχή. Στη Ελλάδα οι Αλβανοί είναι διάσπαρτοι. Αυτά που λες θα ίσχυαν αν ήσαν όλοι συγκεντρωμένοι στην Ήπειρο για παράδειγμα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 15:59:43

   Ωραία, είμαι υπερβολική. Ο Χότζα όμως κατόρθωσε και εμφύσησε στους Αλβανούς εθνική ταυτότητα, τους συγκρότησε σε έθνος. Αν ζεις σε μεγάλη πόλη δεν μπορείς να παρατηρήσεις τη συμπεριφορά τους, γιατί διαχέεται. Έρχονται, δουλεύουν και μετά χάνονται στο πλήθος. Στην περιφέρεια όμως μπορείς να παρατηρήσεις την συγκέντρωσή τους.
   Και τι σημαίνει αφομοιώνονται? Η πατρίδα τους είναι δίπλα, δεν έχουμε καμία ανάγκη να τους αφομοιώσουμε, ούτε και αυτοί άλλωστε. Αν όμως θέλουν Ελληνική ιθαγένεια θα πρέπει να αφήσουν την αλβανική. Είναι πολύ απλό.

   Αν όμως ξεκινήσουμε με διαχωρισμούς δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Διαχωρισμοί και αίτια της μετανάστευσης γίνονται και μεταξύ Αφγανών [άλλη φυλή, άλλα αίτια] Πακιστανοί [εξισλαμισμένοι Ινδοί, άλλα αίτια, διακρατικέ συμφωνίες... κοκ.], Σομαλών, Κενυατών κλπ.

   Επομένως εγώ είμαι αντίθετη συνολικά στο νομοσχέδιο χορήγησης ιθαγένειας γιατί καθιστά την Ελλάδα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΦΥΛΩΝ.
   Δεν είναι κάτι που το έχουμε ανάγκη στην παρούσα φάση.

   Με μια πράσινη κάρτα, με τιμωρία της μαύρης εργασίας, με πλήρη ασφάλιση και όχι μόνο με τριάντα μεροκάματα το χρόνο λυνόταν το πρόβλημα.

  • man8os avatar
   man8os @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 16:12:59

   Και λυνετε. Ισως δε, μπορει να φτιαχτει και καποια ενισχυμενη πρασινη καρτα, με περισσοτερα προνομια. Κατι παραπανω απο μακρα διαμενοντας, κατι παρακατω απο πληρως πολιτογραφημενος.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 16:23:02

   Δεν ξέρω αν λύνεται, η νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα μελετήσει την αλλαγή του νόμου σε δίκαιο του εδάφους είναι έτοιμη.
   Μια χώρα χρεωμένη και κατεξευτελισμένη δεν μπορεί να έχει τη μωρά φιλοδοξία να διαχειριστεί τόσες διαφορετικότητες.
   Αν δεχτώ ότι είναι μωρά φιλοδοξία και δεν είναι κάτι πολύ ευρύτερο που μας ξεπερνά.
   Η Αγγλία έχει έκταση 200.000 τετρ.χλμ. και 60 εκ. και θεωρείται απαράδεκτα πυκνοκατοικημένη.
   Η Ελλάδα έχει έκταση 133.000 τετρ.χλμ. και 10 εκ.

   Πόσα λες χωράμε ακόμα?
   Και έστω ότι τους χωράμε, είμαστε Αγγλία?

  • man8os avatar
   man8os @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 16:58:22

   Ας το δουμε ιστορικα. Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι τοσο πυκνοκατοικιμενη οσο ποτε αλοτε στην ιστορια της. Η οικονομια της Ελλαδας ειναι ικανη να ζησει με αξιοπρεπεια αυτη τη στιγμη γυρω στα 12 εκ. Νομιζω οτι τοσος η λιγο πιο μικρος ειναι ο πλυθησμος της χωρας αυτη τη στιγμη. Αρα το συμπερασμα μου ειναι οτι αν δεν θελουμε να εχουμε μια πτωση του γενικου βιοτικου επιπεδου, μπορουμε να φιλοξενισουμε μεχρι λιγες εκατονταδες χιλιαδες ενταγμενων μεταναστων (αν μου ζητουσες οριο θα σου ελεγα καπου μεταξυ 600,000 και 900,000 μεταναστες και αυτο με τα δεδομενα οτι δεν εχουμε βιομηχανια και πολλες κενες θεσεις εργασιας)(θυμηθηκα τωρα και τον Λοβερδο με το 1 εκ ανεργους που μας ειπε).
   Αν το ποσους αντεχουμε το οριζεις ως, ποσους αντεχουμε χωρις να λιμοκτονισουμε θα σου απαντησω γυρω στα 30 εκ. Αλλα το ποσους αντεχουμε συναρτατε αμεσα με την ποιοτητα ζωης που θελουμε να εχουμε. Εγω προσωπικα θελω μια καλη ποιοτητα ζωης, παροχες απο το κρατος, ανεσεις τεχνολογικες και καλο φαγητο. Αυτα μπορει να τα πετυχει η Ελλαδα των 10 εκ η των 11 αντε μεχρι 12 εκ. Απο κει και περα το κρατος δεν θα εχει να δωσει παροχες, το φαγητο θα ειναι λιγοτερο για ολους, ακομα και ο χωρος, θα ημαστε στριμογμενοι.
   Τα παντα εξαρτωνται απο το πως το βλεπεις. Αν θες να διατηρησεις τα κεκτημενα σου για τα οποια εργαστηκες σκληρα, τοτε εισαι κατα της μαζας των μεταναστων. Αν παλι δεν θες να σε πουν αφιλοξενο, μπορεις να φιλοξενισεις οσους θες,30 εκ τα χωραμε, αλλα ξεχνα το επιπεδο ζωης, και δες κανα ντοκιμαντερ για τις συνθηκες ζωης στην Κενυα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 17:07:20

   Εγώ συμφωνώ μαζί σου, αν θέλεις να διατηρήσεις ένα σχετικά αξιοπρεπές βιωτικό επίπεδο συμπεριλ. και των ήδη εδώ μεταναστών έχουμε ξεπεράσει το ανώτατο κατώφλι υποδοχής. Διαφορετικά ένα, δύο, τρία πολλά Κάϊρα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 17:26:34

   Δεν μπορεις να αντιμετωπισεις τα επιχειρηματα των φιλομεταναστευτικων με αριθμους γιατι η Ελλαδα και αραιοκατοικημενη ειναι και υπογεννητικοτητα εχει.
   Εαν δε μπει και συζητηθει σοβαρα ο πολιτιστικος παραγοντας δε μπορεις να εχεις πολιτικη.Η σωστη πολιτικη ειναι οτι θελουμε μεταναστες αφομοιωσιμους και οι πλεον αφομοιωσιμοι ειναι απο αλλες χριστιανικες χωρες και φυσικα με διατηρηση της ελληνικης παιδειας.
   Αλλα δεν οδηγουμε εμεις την κουρσα.Εκεινοι που την οδηγουν εχουν ηδη αποφασισει ταυτοχρονα την εισαγωγη και αποδοση ιθαγενειας σε μη αφομοιωσιμους μεταναστες και τον αφελληνισμο της παιδειας για να φτιαξουν αλλη κοινωνια και αλλο εθνος πιο οθωμανικο.
   Και τα εκαναν αυτα χωρις αντισταση γιατι δεν υπηρχε ουτε πολιτικη σκεψη απο τους αντιπαλους τους ουτε αντιπροταση και ουτε υπαρχει.
   Η αντιπροταση δεν μπορει να ειναι καθολου μεταναστες γιατι ειναι ανεφικτη αλλα μονον αφομοιωσιμοι μεταναστες και αντιστοιχες πολιτικες.Ο Σαμαρας κατι αρχισε να διατυπωνει αλλα ειμαστε πολυ μακρια ακομη απο ολοκληρωμενη εναλλακτικη λυση.

  • ασταναπανε avatar
   ασταναπανε @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:00:03

   > man8os says:
   07/02/2010 at 17:58Ας το δουμε ιστορικα. Η Ελλαδα αυτη τη στιγμη ειναι τοσο πυκνοκατοικιμενη οσο ποτε αλοτε στην ιστορια της. Η οικονομια της Ελλαδας ειναι ικανη να ζησει με αξιοπρεπεια αυτη τη στιγμη γυρω στα 12 εκ. Νομιζω οτι τοσος η λιγο πιο μικρος ειναι ο πλυθησμος της χωρας αυτη τη στιγμη. Αρα το συμπερασμα μου ειναι οτι αν δεν θελουμε να εχουμε μια πτωση του γενικου βιοτικου επιπεδου, μπορουμε να φιλοξενισουμε μεχρι λιγες εκατονταδες χιλιαδες ενταγμενων μεταναστων (αν μου ζητουσες οριο θα σου ελεγα καπου μεταξυ 600,000 και 900,000 μεταναστες και αυτο με τα δεδομενα οτι δεν εχουμε βιομηχανια και πολλες κενες θεσεις εργασιας)(θυμηθηκα τωρα και τον Λοβερδο με το 1 εκ ανεργους που μας ειπε).

   ---
   από πού αντλείς τα στοιχεία σου και με ποιες μεθόδους τα επεξεργάζεσαι;

   γενικότερο ερώτημα. μήπως ο υπεύθυνος αυτού εδώ του φόρουμ, πρέπει να φτιάξει online tests γνώσεων και iq - κι όποιος τα περνάει, μετά να μπορεί να γράφει;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:03:04

   πρακτικά ανέφικτο πλέον το αίτημα μόνο για χριστιανικές χώρες, άραγε η πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία μπορεί να έχει καμιά τύχη;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 18:13:52

   @ασταναπανε
   Πέρα από ο,τιδήποτε άλλο -εύλογο και προφανές-
   διακρίνω ένα βαθύ δημοκρατικό έλλειμμα:
   Έχουμε ανεξαρτήτως IQ, δικαίωμα ψήφου ή όχι;
   Και σε ενοχλεί το ότι το antinews έχει την ικανότητα (μαγκιά) να επιτρέπει ελεύθερο σχολιασμό
   και δεν σε ενοχλεί ότι η δήθεν "δημοκρατικιά" κυβερνητική "διαβούλευση" έχει μετριασμό (και κόψιμο) σχολίων;
   Και σε τελική ανάλυση, σε ενοχλεί που όλοι σχολιάζουμε ελεύθερα, όσο "ανόητοι" και αν είμαστε και δε σε ενοχλεί που θα ψηφίζει ο κάθε αφγανο-πακιστανός που δε θα είναι ικανός ούτε να διαβάσει το ψηφοδέλτιο;

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 19:17:54

   Γιασμίνα συμφωνώ με τον άστα να πάνε για τον έλεγχο του iq. όσοι τον περνάμε και ακολούθως γράφουμε τέτοια κουλά θα αποδεικνύουμε πως είμαστε προβοκάτορες. όσοι δεν τον περνάμε, θα γράφουμε ελεύθερα έχοντας το ακαταλόγιστο και κάποιοι καλοί άνθρωποι του Αντινέα, που παραέχει πολλούς και κάποιους τους τσούζει μάλλον, θα μας πάρουν υπό την προστασία τους και θα μας ανοίξουν τα μάτια μας. Αλλά αυτοί οι καλοί άνθρωποι να μην είναι και θύματα, κι από την πολλή τους καλωσύνη επιχειρούν να ανοίγουν τα μάτια και σε ...τα μάλα ειδήμονες εν τέλει.
   Μηχανισμούς ασφαλείας λοιπόν. με τα κόλπα του συστήματος που μας στήσαν για να μας υποδουλώσουν μ΄ αυτά ακριβώς θα σπάσουμε τις αλυσίδες μας.

  • man8os avatar
   man8os @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 20:34:08

   @ αστα να πανε και ΒΚΣ,
   http://en.wikipedia.org/wiki/Classical_demography
   Εαν δεν σας ικανοποιει η Βικιπαιδεια πηγαινετε Ιστορια του Ελληνικου εθνους τομος Κασσικη Ελλαδα 1 στα δημογραφικα να δειτε. Εχει μια εξαιρετικη αναλυση. Οσο για την Βυζαντινη εποχη ο αριθμος ηταν περιπου 1 εκατομυριο στον Ελλαδικο χορο( χωρις Κωνσταντινουπολη και Μικρα Ασια.)
   Αστα να πανε εισαι οτι λεει το nick σου.
   ΒΚΣ δεν λεω πραματα χωρις τσεκαρισμα.Αλλα αποδειξτε μου μια και το θεσατε, οτι υπηρχε περιοδος στην ιστορια που ο Ελληνικος χωρος ηταν πιο πυκνοκατοικιμενος απο οτι ειναι σημερα.Που εχετε τετια στοιχεια? Οσο για το iq μου μαλλον ειναι χαμηλο. Αλλα οχι τοσο ωστε να μην ξερει να διαβαζει και τι λεει.
   Ευχαριστω.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 07/02/2010 22:30:38

   @ man8os
   Δε χρειάζεται να σου αποδείξουμε κάτι. Άλλες οι συνθήκες παραγωγής τροφίμων τότε κι άλλες σήμερα. Σήμερα τα σύγχρονα μέσα επιτρέπουν άφθονη παραγωγή τροφής από την ίδια γη. Παλιότερα δε μπορούσες να έχεις τη σημερινή στρεμματική απόδοση.
   Με δεδομένο ότι η παραγωγή της τροφής έχει αυξηθεί μπορούμε με άνεση να πάμε στα 30.000.000 πληθυσμού χωρίς πρόβλημα. Είναι μόνο θέμα ορθής διαχείρισης των πόρων.
   Η Ελλάδα έχει τη μισή έκταση της Γερμανίας. Στη Γερμανία διαβιώνουν αυτή τη στιγμή 80.000.000 άνθρωποι. Εμείς θα μπορούσαμε να έχουμε τους μισούς. Οι συνθήκες ζωής στη Γερμανία είναι καλύτερες από αυτές της Ελλάδας λόγω καλύτερης διαχείρισης του χώρου και των πόρων.

   Το θέμα δεν είναι αριθμητικό. το θέμα είναι πολιτισμικό και κουλτούρας. Το νομοσχέδιο αυτό οδηγεί στην απώλεια της Ελληνικής κουλτούρας σε βάθος χρόνου.

 44. Αχαιός avatar
  Αχαιός 07/02/2010 16:40:12

  Κύριε Κρανιδιώτη πιστεύτε ότι το θέμα της ιθαγένειας είναι πολιτικό ή συνταγματικό ?
  Η άποψή μου είναι ότι το θέμα είναι συνταγματικό και απαιτείται συλλογή υπογραφών και προσφυγή στον Άρειο Πάγο. Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν μπορεί να συνδεθεί με την παροχή ιθαγένειας. Η δήλωση του κ.Σαμαρά ότι θα καταργήσει το νόμο όταν έρθει στη κυβέρνηση είναι στη πραγματικότητα ανοχή του νέου νόμου και όχι πραγματική πάλη εναντίον του. Και αυτό γιατί αν περάσει ο νόμος μετά από 4 χρόνια ( ή 8)θα είναι αργά.

  Θα ήθελα επίσης την άποψή σας για τα 15 εκ. eur που είχαν υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για τη δημιουργία ισλαμικού τέμενος στην Ελλάδα. Συμφωνείτε με αυτό ? Αν όχι θα το αναδείξετε ?

  ΥΓ Έκανα την ιδια ερώτηση και σε άλλο άρθρο σας πριν διαβάσω το τελευταίο σας.

 45. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 07/02/2010 17:04:56

  Οί Αλβανοί δέν αφομοιώνονται μέ τίποτα.Λίγο καίρο κάντε υπομονή καί θά δικαιωθώ.Τώρα ζούνε σκόρπια στήν Ελλάδα,αλλά μόλις πάρουν τήν υπηκοότητα,θά ανηφορίσουν γιά Ηπειρο όλοι μαζί.
  Αφήστε τά πληκρολόγια νά κάνουμε κάτι,αλλοιώς τήν χάνουμε τήν χώρα!Ετσι απλά!
  Καί δέν καταλαβαίνω γιατί σώνει καί καλά,πρέπει νά πάρουν υπηκοότητα,ή μακρά παραμονή δέν τούς κάνει;(στούς πολιτικούς αναφέρομαι).

 46. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 07/02/2010 17:12:00

  Κατά τήν γνώμη μου τό κόμμα τού ΛΑΟΣ,δημιουργήθηκε γιά νά εγκλωβισθούν σέ αυτό οί Εθνικιστές,μή τυχόν καί φιάξουν κάτι άλλο καί τούς χαλάσει ή σούπα.
  Αλλά δέν θά τό αποφύγουν διότι άν δέν κάνη κάτι ό Σαμαράς,βλέπω νά προκύπτη κανένα πολιτικο σχήμα, πού μπροστά του θά είναι αστεία ή Χρυσή Αυγή.Τό μέλλον παραείναι δυσοίωνο.Ακούει κανείς;Υπάρχουν πολιτικοί μέ διορατικότητα;

 47. στ. τακης avatar
  στ. τακης 07/02/2010 17:20:01

  ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ?

  • ασταναπανε avatar
   ασταναπανε @ στ. τακης 07/02/2010 18:01:19

   όπως ο Δημάρατος

 48. πολίτης avatar
  πολίτης 07/02/2010 17:31:47

  Για την τύχη της μαντάμ Αφορδίτης και λοιπών Αφροδιτών θα γελούσα πολύ, όταν τις αναλάμβαναν οι ελληνοποιημένοι αδερφοί τους, αλλά το κακό είναι ότι θα την πληρώσουν και άλλοι.
  Κύριε Κρανιδιώτη, έχω ξαναρωτήσει, τι γνώμη έχετε για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, που θα βγει σε εκτέλεση του νόμου, για το λόγο ότι στηρίζεται σε αντισυνταγματικό νόμο;Ακόμη και αν οι πιθανότητες είναι λίγες, είναι η μόνη ελπίδα να αρθούν στο μέλλον οι συνέπειες από την εφαρμογή του. Μπορούμε να κάνουμε κάτι;

 49. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 07/02/2010 18:58:00

  Δεν χρησιμοποίησα ποτέ μετανάστρια για να μου καθαρίσει το σπίτι. Όσες φορές ο υπεργολάβος που συνεργάστηκα (μετακομίσεις, βαφή σπιτιού) είχε υπαλλήλους, μετανάστες ή μη, πάντα τους έδινα και φιλοδώρημα και φαγητό, όπως έμαθα από το σπίτι μου. Ανήκω στην ελάχιστη μειοψηφία των νεοελλήνων.
  Έχω εισπράξει την αγένειά τους και την επιθετικότητά τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Στο εργασιακό περιβάλλον τους υπερασπίζομαι -και το πληρώνω, επειδή είναι εργαζόμενοι και έχουν δικαιώματα -ας όψεται το αριστερό μου παρελθόν που δεν μ΄ αφήνει να βλέπω στη δουλειά εθνικότητα, αλλά δούλους κι αφεντικά, όμως μ΄ όλα ταύτα και για να είμαι ακριβοδίκαιη η Ελληνίδα καθαρίστρια καθαρίζει καλύτερα από την Αλβανίδα, η Ελληνίδα βάζει το πανί και στο επάνω ράφι, η Αλβανίδα μέχρι εκεί που βλέπεις.
  Δεν ανήκω στον εσμό των νεοελλήνων που έχουν ανάγκη από δουλικά και δεν κάνουν κιχ με το νομοσχέδιο.
  Όλοι κρινόμαστε από την προσωπική στάση ζωής, από τις αρχές και τις αξίες μας. Και το να βρίσκω πέντε ανθρώπους εδώ μέσα που τιμάν τις ίδιες αρχές με μένα δεν είναι ευτυχία τελικά αλλενάκι. Είναι δυστυχία απέραντη.

 50. ETHEROVAMON avatar
  ETHEROVAMON 07/02/2010 19:24:38

  o Ρώτησα έναν φίλο Αλβανό, από αυτούς που εύκολα θα τον κατέτασσες στους ενταγμένους, στους νοικοκύρηδες,στούς φιλήσυχους και μάλιστα στους φιλέλληνες γιατί σύμφωνα με δήλωσή του :”έχει φάει ψωμί στην Ελλάδα και έχει μεγαλώσει τα παιδιά του τι θα απαντούσε στην ερώτηση με ποίου το μέρος θα πολεμούσε αν Ελλάδα και Αλβανία βρίσκονταν σε πόλεμο και αυτός είχε πάρει ήδη την Ελληνική ιθαγένεια.
  -Δε θα πάψω να είμαι ΑΛΒΑΝΟΣ στην καρδιά επειδή θα πάρω την Ελληνική ιθαγένεια.
  o Απλά θα διευκολύνει τη ζωή μου.
  Και ερωτώ: θα υπάρχει ανάλογη ερώτηση στους υποψηφίους για τη χορήγηση Ελληνικής ιθαγένειας?
  Υπενθυμίζω το Σύνταγμα της Ελλάδας, μέρος δεύτερο, άρθρο 4 ,
  παράγραφος 6: ”Κάθε Έλληνας που μπορεί να φέρει όπλα είναι υποχρεωμένος να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας σύμφωνα με τους ορισμούς των νόμων”.

  Το Δημοψήφισμα είναι «μορφή δημοκρατικής αντίστασης και θεσμικής διαμαρτυρίας» είχε πει ο Πρωθυπουργός Γ.Α.Παπανδρέου. [http://www.athina984.gr/node/2039 ]

 51. Jasmin avatar
  Jasmin 07/02/2010 19:29:43

  Παρατηρώντας τη φωτογραφία από τα Νέα, με το διαβατήριο του "Έλληνα", διαπιστώνω κάτι πολύ ενοχλητικό.
  Καταρχήν, σημειολογικά και μόνο, είναι ή όχι ακατάλληλη αυτή η φωτογραφία; Το φόντο δεν είναι ούτε ομοιόμορφο, ούτε ελαφρού χρώματος. Και έχουν κλίση και το κεφάλι και οι ώμοι.
  Και τώρα στο προκείμενο που αφορά το κάλυμμα κεφαλής για το οποίο ως προϋπόθεση για τη φωτογραφία του διαβατηρίου αναφέρεται:
  "Ολόκληρη η περιοχή του προσώπου θα πρέπει να είναι σαφώς ορατή και χωρίς σκιές. Στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν πέπλα, μαντήλια ή καπέλα, θα πρέπει να αφαιρούνται. Σε περιπτώσεις που αυτά δεν μπορούν να αφαιρεθούν για θρησκευτικούς λόγους, θα πρέπει να εξασφαλισθεί ότι τα καλύμματα δεν κρύβουν οποιαδήποτε χαρακτηριστικά του προσώπου και δεν δημιουργούν κάποια σκιά"
  Και μου γεννάται μια μεγάλη απορία:
  Θα μπορεί ένας μουσουλμάνος/μουσουλμάνα να έχουν στα ελληνικά δελτία ταυτότητάς τους, φωτογραφίες με καπελάκια και μαντίλες;
  Δεν αφαιρέθηκε η αναγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες;
  Αν επιτρέψουμε στους μουσουλμάνους να φοράνε αυτά τα καπελάκια προσευχής ή μαντίλες δεν ακυρώνουμε το ατομικό δεδομένο;
  Η Ελληνική Πολιτεία απέρριψε και την υποχρεωτική αλλά και την προαιρετική αναγραφή του θρησκεύματος. (αντιβαίνουν στο άρθρο 13 του Συντάγματος)
  Επίσης, με την απόφαση/σύστασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε ότι το θρήσκευμα ως ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο δεν επιτρέπεται να τύχει επεξεργασίας σε αρχείο ούτε με τη συναίνεση του προσώπου, διότι δεν αποτελεί δεδομένο αναγκαίο και πρόσφορο σύμφωνα με το σκοπό της επεξεργασίας.
  Πως θα επιτραπούν τώρα τα καπελάκια και μαντίλες στους μουσουλμάνους; Πρακτικά δεν ισοδυναμεί με δήλωση θρησκεύματος;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 07/02/2010 19:42:20

   Και υπάρχει και κάτι άλλο σχιζοφρενικό και αυτο-ακυρωτικό στη φωτογραφία των Νέων:
   Από τη μια τον "βαφτίζουν" ενδεικτικά "Έλληνα"
   από την άλλη σας διαβεβαιώ ότι το καπελάκι προσευχής που φοράνε οι ισλαμιστές είναι ενδεικτικό για την χώρα προέλευσής τους, την ιθαγένειά τους δηλαδή.
   Και σίγουρα αυτή δεν είναι σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Jasmin 07/02/2010 19:56:02

   μάλλον θα είναι πρόχειρο μοντάζ για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, δεν θα είναι κανονική φωτογραφία διαβατηρίου, αλλά κάποια άλλη φωτογραφία από περιοδικό ή τυχαία
   άλλωστε όταν θα γράφει π.χ. Λεϊλά Χαντίντ δεν είναι το ίδιο σαν να κάνει περίπου δήλωση θρησκεύματος? το μαντηλάκι θα μπορεί να το φοράει βάσει της παραγράφου που λέει ότι δεν πρέπει να κρύβει χαρακτηριστικά

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 07/02/2010 20:02:58

   Μπορεί να έχεις δίκιο, αλλενάκι.
   Ή πρόκειται για αφέλεια κινούμενη σε επισφαλή όρια νομιμότητας-παρανομίας
   ή πρόκειται για σατανική γκεμπελική προπαγάνδα για να "κόψουν" αντιδράσεις και να αξιολογήσουν τα αντανακλαστικά μας.
   Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί δεν επέλεξαν μια πιο "νορμάλ" φωτογραφία χωρίς πλήρη μουσουλμανική ενδυμασία -ή μάλλον για να είμαστε ρεαλιστικοί- εξάρτηση.

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Jasmin 07/02/2010 20:06:55

   Αλλενάκι, στις φωτογραφίες ταυτότητες μέχρι στιγμής ισχύει το ασκεπείς. Να δούμε τί θα προκύψει στην πορεία.
   Θέμα ανάλογο είχε προκύψει στη Γαλλία το 2003 με λυσσαλέες αντιδράσεις μουσουλμάνων για το "ασκεπείς".

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Jasmin 07/02/2010 20:18:38

   οκ. Θα υπάρχουν ήδη ελληνοποιημένοι μουσουλμάνοι εδώ για να βρει κάποιος μια κανονική φωτογραφία από ελληνικό διαβατήριο ελληνοποιημένου μουσουλμάνου. Αυτό είναι μία από τις πολλές πτυχές του θέματος, διαδικαστικό βέβαια.

 52. sirmar avatar
  sirmar 07/02/2010 20:00:02

  Το προβλήμα στην Ε.Ε οταν θα πηγενουμαι να περάσουμε τον έλεγχο θα μας περνούν όλους εμάς τούς έλληνες δια αλοδαπούς και αντε να καθαρίσης στην Αγγλια ,γαλλια, γενικα στην εύρωπη
  Κλάψτα χαράλαμπε και το τη γαμοσταυρίδη θα πεφτη δεν σου λέω.
  Αντώνη κανε κάτι. Μπλοκάρεσε το νομοσχέδιο.
  Πήγενε το νομοσχέδιο στο ευρωπαικο δικαστίριο οπως κανα αυτη με το νόμο δια το ποσοστο στο ΜΜΕ και το μπλοκάραν

 53. tony avatar
  tony 07/02/2010 20:24:21

  Και μετά από όλα αυτά που διάβασα δυο συμπεράσματα έβγαλα.Πρώτον τι με νοιάζει εμένα ποιοι είναι καλύτεροι και ποιοι είναι χειρότεροι και με ποιο δικαίωμα και για ποιο λόγο να κρίνω όλες τις φυλές του κόσμου αν μιλώ για μετανάστες.
  Αν μπήκε νόμιμα στη χώρα καλώς μπήκε και δεκτός είναι.ΕΑΝ μπήκε στη χώρα λαθραία τότε δεν είναι μετανάστης.Είναι εισβολέας.
  Με ποια λογική μετά από κάποια χρόνια θα του δώσω ιθαγένεια?
  Όσοι μπήκαν νόμιμα να μείνουν.Όσοι μπήκαν παράνομα να φύγουν.
  Τόσο απλό.Όχι ποιοι είναι και τι πιστεύουν.Δεν είμαι εγώ αυτός που θα τους κρίνει.
  Πως μπήκαν?
  Αυτό είναι το θέμα.Αν είναι όσοι μπαίνουν παράνομα να γίνονται νόμιμοι ας καταργήσουμε τα σύνορα.
  Ας τα αφήσουμε ανοικτά και μπάστε σκύλοι αλέστε.
  Αυτό είναι που με ενδιαφέρει έχουμε η δεν έχουμε σύνορα.Αν είναι να έχουμε σύνορα ζαρτιέρα ας τά ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ και τέρμα.
  Με έναν παρανοϊκό νόμο ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ την παρανομία.Τι νόμος είναι αυτός τρελαθήκαμε?

  • anonymous avatar
   anonymous @ tony 07/02/2010 22:05:09

   Όλοι έχουν μπει παράνομα. Ήρθαν λαθραία και μετά τους δώσαμε χαρτιά τα οποία εν πολλοίς τα πήραν με λάδωμα στα δημαρχεία. Αυτή είναι η αλήθεια.

 54. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 07/02/2010 22:06:39

  Αγαπητε κυριε Κρανιδιωτη

  Εαν ανοιξει η πορτα του ''πολυπολιτισμου'' δεν προκειται να κλεισει ποτε και το ξερουμε ολοι.Ακομα και να ελθει ο Αντωνης Σαμαρας στην εξουσια δεν θα μπορεσει να καταργησει τον νομο διοτι θα εχουν δημιουργηθει ισχυρα κεκτημενα απο τους ελληνοποιηθεντες αλλοδαπους αλλα και απο αυτους που θα βρισκονται προ των πυλων για την χορηγηση ιθαγενειας.

  Οποτε το ποταμι δεν θα μπορει να γυρισει πισω.

  Εκτος αυτου ειναι δεδομενο πως θα δημιουργηθει κομμα Ελληνων μεταναστων ειτε εντελως ανεξαρτητο ειτε ως συνιστωσα του ΣΥΡΙΖΑ ειτε και ως συνιστωσα του ΠΑΣΟΚ.Προσφατως βρισκομουν στην Αλβανια και διαπιστωσα πως περιμενουν με αγωνια την ψηφιση του νομου για να δημιουργησουν το δικο τους κομμα.Αυτο το ενδεχομενο πως το βλεπετε?

  Εαν παραδειγμα το κομμα Ελληνων μεταναστων μετα απο καταργηση του νομου προσφυγει σε διεθνεις οργανισμους και διασυρει την χωρα ενισχυομενη με πακτωλο χρηματων απο τους γνωστους ''χορηγους'' η Ελλας πως θα μπορεσει να τα βγαλει περα?

  Εξαλλου θα ειναι και μια πρωτης ταξεως ευκαιρια για επαναληψη των δεκεμβριανων την ημερα που θα καταργηθει το νομοσχεδιο.Υπολογιστε φυσικα και τις επακολουθεισες τρομοκρατικες ενεργειες ''εναντια στο ρατσιστικο καθεστως του φασιστα Σαμαρα''.

  Θελω επισης να σας θυμησω την εντολη-απειλη του μπιλ κλιντον κατα το ανοιχτο του διαγγελμα προς τον ελληνικο λαο οταν ειχε επισκεφτει την χωρα μας.

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΞΕΝΟ

  Οι ιδιοι οι πασοκοι ελεγαν τοτε οτι οι απελασεις τελειωνουν και θα γινονται μονο καποιες περιορισμενες για του κοσμου τα ματια.Οποτε θελω να σας ρωτησω εαν ο Αντωνης Σαμαρας θα μπορεσει να απελασει 1 εκ. και πλεον λαθρομεταναστες τους οποιους μαλιστα δεν θα τους δεχονται οι ιδιες οι χωρες τους αφου οι περισσοτεροι δεν εχουν χαρτια και ειναι αγνωστου καταγωγης.

  Κυριε Κρανιδιωτη ξερετε πως η Ελλαδα δεν ειναι ανεξαρτητο κρατος και οποιος παει να το παιξει ανεξαρτητος τον τρωει η μαρμαγκα οπως εγινε με τον Κωστα Καραμανλη.

  Επισης γνωριζετε πως η αλλοιωση του ελληνικου πληθυσμου ειναι το καλυτερο εργαλειο για τους αμερικανους ωστε να ''τελειωσουν'' με τα ελληνοτουρκικα με το σκοπιανο και πολλα αλλα εθνικα θεματα.Πιστευετε πως θα αφησουν να σταματησει η οποια ελληνικη κυβερνηση την ροη του σχεδιου τους?Μηπως θα εχουμε διαφορα τραγικα συμβαντα οπως ''δεκεμβριανα'', τρομοκρατια, επαναστασεις ''μειονοτητων'', προβοκατσιες κλπ ??

  Δυστυχως δεν εχουμε τα προσοντα για να ασκησουμε ανεξαρτητη εθνικη πολιτικη και καποια πραγματα δεν γινονται οσο και να τα θελουμε.

 55. Dimi avatar
  Dimi 07/02/2010 22:25:01

  Aνταλλάγματα για τη Χάλκη ζητά η Τσουμπουκτσού http://bit.ly/a2RMUJ

 56. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 08/02/2010 00:09:00

  Μιλούσα χθες σε φιλικό σπίτι με άτομο από τον χώρο της Αριστεράς, μάλλον από τον ΣΥΡΙΖΑ.
  Οι γνώσεις του περί ιστορίας ή θρησκείας, σχεδόν ανύπαρκτες. Εντούτοις, επαναλάμβανε διαρκώς:
  - Οι χριστιανοί έχουν κάνει πολλά εγκλήματα κατά των μουσουλμάνων (συμφωνώ, φυσικά, αλλά αυτό τι σχέση έχει με την σύγχρονη τάση των μουσουλμάνων να γκετοποιούνται;).
  - Και οι χριστιανοί φανατίζονται: Εχουν κάνει πολέμους θρησκευτικούς (δεν ήξερε φυσικά να μου αναφερθεί πιο συγκεκριμένα στον 30ετή Πόλεμο, για παράδειγμα ή σε άλλον, αλλά το αντιπαρέρχομαι), είχαν την Ιερά Εξέταση. Συμφωνώ, αλλά υπάρχει κίνδυνος χριστιανικού φονταμενταλισμού σήμερα στις δυτικές χώρες;
  - Και οι χριστιανοί πιστεύουν στον Παράδεισο (το καλύτερο από όλα: Αυτό το είπε όταν τον ρώτησα αν γνωρίζει περίπτωση χριστιανού που ανατινάσσεται σκοτώνοντας δεκάδες γύρω του, με την πεποίθηση ότι πηγαίνει στον Παράδεισο!).
  - Και πολλοί χριστιανοί κακομεταχειρίζονται τις γυναίκες τους! (άρα, δεν μας ενδιαφέρει το φαινόμενο της μαντήλας ή της κακοποίησης των γυναικών).
  - Θα πρέπει να βρούμε στους ανθρώπους αυτούς δουλειά, δηλαδή στους λαθρομετανάστες (πώς όμως; δεν απάντησε).
  - Και στην Αμερική υπήρχε ρατσισμός κατά των Ελλήνων μεταναστών, άρα και εμείς δεν πρέπει να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος των λαθρομεταναστών (όταν τον ρώτησα αν οι μετανάστες στην Αμερική έφταναν λαθραία με βάρκες, εκεί μάλλον ένιωσε αμήχανα).
  Ήταν ωστόσο ειλικρινής: Τον ρώτησα αν θα έμενε σε πολυκατοικία με Πακιστανούς ενοίκους, είπε όχι.
  Ο συγκεκριμένος αριστερός διαμένει σε καλή, νεόδμητη περιοχή της ανατολικής Αττικής, σε καινούρια πολυκατοικία με θέα και πρασιά. Το πρόβλημά του ήταν ότι πλήρωνε πολλά για το γκαζόν και για τον κηπουρό.

  Σύγκριση: Τον ένοικο της πολυκατοικίας στην πάλαι ποτέ μεσοαστική Βικτώρια θα απασχολεί προφανώς το αν οι αλλοδαποί (και συχνά λαθραίοι) ένοικοι σέβονται την καθαριότητα και πληρώνουν τα κοινόχρηστα. Αν η πολυκατοικία συνορεύει με κτίριο όπου διαμένουν λαθρομετανάστες "με το κεφάλι", τότε φαντάζομαι ότι τα προβλήματα των ενοίκων της θα ήταν πολλαπλάσια...

 57. man8os avatar
  man8os 08/02/2010 00:43:48

  Η Ελληνικη οικονομια δεν ειναι τοσο δυνατη οσο η Γερμανικη. Δεν μπορουμε να υποστηριξουμε τοσο πολυ κοσμο. Περα απο το ζητημα της κουλτουρας, που ειναι το σημαντικοτερο. Δευτερευον μεν, υπαρκτο δε. Το κρατος μας,εχει φασει στα ορια του , χωρις ολους αυτους τους μεταναστες.Σκεφτομαι οταν ολοι αυτοι θα πανε στο ταμειο ανεργιας, τοτε το συστημα θα καταρευσει.
  Αλλα ναι,εχεις δικιο, κολησα σε μια λεπτομερεια. Δεν ειναι ψεμα ομως,οτι δεν ημαστε τοσο πλουσιο κρατος οσο η Γερμανια, αρα αν ειχαμε αναλογο πλυθησμο, θα ειχαμε κατωτερο κατακεφαλην εισοδημα απο οτι εχουμε τωρα.

 58. Αγανάκτηση avatar
  Αγανάκτηση 08/02/2010 01:07:33

  "Βιάζονται γιατί ξέρουν πως δεν θα σταθούν για πολύ και όταν έρθει ο Αντώνης πάνω στα ερείπια που θα ‘χουν σωρεύσει, θέλουν να ‘χει να παλέψει με πολλά τετελεσμένα."

  Φαήλε,
  αν τον ξέρεις βασικά πες του Αντώνη να ξυπνήσει.

  Επίσης, αν τον ξέρεις, να του πεις ότι με ωραία λογίδρια δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να βγει ευθαρσώς, να πάρει τον κόσμο στις πλάτες του και να δώσει με σαφήνεια το μήνυμα στους πασόκους ότι κυττάχτε μάγκες το νομοσχέδιο αυτό ΘΑ το πάρετε πίσω και δεν θα το επαναφέρετε ποτέ αλλιώς το διαλύουμε τώρα το μαγαζί. Απλά πράγματα, εαν δεν το μαζέψτε θα κατέβουμε στους δρόμους.

  Βέβαια από ότι σε θυμάμαι λίγο πρίν πέσει ο Καραμανλής εσύ του έγραφες ότι μπορεί, ότι είναι μεγάλος όπως ο θείος του αλλά απλώς δεν το έχει συνηδητοποίησει ακόμα και κάτι τέτοια. Τώρα σπρώχνεις Σαμαρα, εαν ήταν η Ντόρα θα σπρωχνες Ντόρα, εαν μεθαύριο στην ηγεσία της ΝΔ είναι ο Αχμέτ αλήθεια Αχμετ θα σπρώξεις;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αγανάκτηση 08/02/2010 10:16:14

   Στην αρχή καλά το πήγαινες αλλά στο τέλος πήρες τη στροφή ανοιχτά και ντεραπάρισες. Αν θα "σπρωχνα" Ντόρα και Αχμέτ; Μπααα, ας τα βρουν μεταξύ τους. Γνωρίζονται άλλωστε.

  • Αγανάκτηση avatar
   Αγανάκτηση @ Αγανάκτηση 08/02/2010 10:55:09

   Φαήλε με το να έχει ντελαπάρει (αν έχει ντελαπάρει) ένας ανώνυμος αγανακτησμένος χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι. Αν είναι ντελαπαρισμένη όμως η αξιωματική αντιπολίτευση με μια κυβέρνηση που ήδη πέφτει στον γκρεμό είναι τραγικό.

   Αφού λοιπόν σου άρεσε το πρώτο κράτα αυτό, ΞΥΠΝΑ ΤΟΝ, γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει χώρα για να κυβερνήσει.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Αγανάκτηση 08/02/2010 13:00:30

   Μήπως έχει δίκιο ο Αγανάκτηση; Κάνει παιχνίδι η ακροδεξιά με το λαθρονομοσχέδιο και το ανέχεται αυτό η ΝΔ; Γιατί;

  • Jasmin avatar
   Jasmin @ Αγανάκτηση 08/02/2010 13:16:53

   Γιατί προφανώς, Μάρκο Τ
   θα υπάρχει ένα κάποιου είδους όφελος για κάποιους στη ΝΔ
   που εμείς οι απλοί πολίτες-φίλοι-υπήκοοι
   δεν μπορούμε καν να φανταστούμε.
   Και καλό θα είναι για την ψυχική μας υγεία, να μην επιχειρήσουμε να το φανταστούμε.
   Το μόνο σίγουρο είναι ότι το δέντρο το κρίνεις από τον καρπό.
   Και ο καρπός της συναίνεσης, δεν με παραπέμπει σε καλό δέντρο.
   Μέχρι στιγμής

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Αγανάκτηση 08/02/2010 13:58:27

   Γιατί, Μάρκο Τ, η ΝΔ δεν κάνει "παιχνίδι", κάνει ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Δείτε, όσοι θέλετε Βουλή σήμερα και τις υπόλοιπές μέρες, ακούστε τον Αντώνη και τα λέμε.
   Φίλε "Αγανάκτηση", απλώς δεν έχεις δίκιο. Άκου προσεκτικά τι λέει ο Πρόεδρος. Το καταψηφίζει, δεσμεύεται ότι αν το περάσουν θα το καταργήσει, θέτει την ελληνικότητα στην πρώτη γραμμή, μιλάει για αφομοίωση, Πατρίδα, όποιες αλλαγές έγιναν κι είναι ήδη αρκετές, έγιναν από την πίεση του, και στα σοβαρά λέτε ότι δεν κάνει Αντιπολίτευση κι ότι έχει "ντελαπάρει". Άμα ήταν η μαντάμ που δεν θα ξεχωρίζατε ποιος είναι ο ΓΑΠ και ποιά η Ντόρα, τότε τι θα λέγατε; Τώρα που έχουμε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ σας "βρωμάει", αδέρφια;
   Συναίνεση σε κάποια οικονομικά μέτρα απαιτεί απ' όλους η συντριπτική πλειοψηφία του Λαού, για να μην φαλιρίσει η χώρα. Αυτό δεν σημαίνει συμπαιγνία ή ότι δεν θα τους πολεμήσει σε όλα τα μέτωπα και το δείχνει. Και ξαναλέω, ακούστε τον Αρχηγό αυτές τις μέρες και μετά ξαναμιλάμε.
   Φιλικά, προς άπαντες

 59. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 08/02/2010 03:06:03

  ΩΡΑΙΑ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΕΙΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΑΛΛΑ,αλλα τα ματια του λαγου και αλλα του γερακιου.
  Με ωραια λογια και με πολιτικες του ηξεις αφιξεις δεν δινονται λυσεις,οι ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εχουν γινει κοτες και πλαδαροι,συνεχιζουν την πεπατημενη τησ Υποταγης,ας μην ξεχναμε 7 χρονια στον γυψο και δεν κουνιοταν κανενας.
  Το γνωριζει πολυ καλα αυτο η ηγεσια του ΠΑΣΟΚ και γνωριζει ακομη οτι δεν θα αλλαξει τιποτε και με αλλη κυβερνηση.
  ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΦΕΛΕΙΣ ...ΠΛΑΔΡΟΥΣ.

 60. Ανέστης avatar
  Ανέστης 08/02/2010 05:56:07

  Δεν πρέπει να μας ενοχλεί αυτό. Εσύ στην θέση τους, θα έβγαζες την Ελλάδα απ' την καρδιά σου; Θα άντεχες; Θα πολεμούσες εναντίον της Ελλάδος; Δεν θα σε πονούσε ως μεγάλη αδικία το να κρινόταν η ζωή σου και η παραμονή σου, από μία υποθετική ερώτηση περί ενός ακήρυκτου πολέμου; Δεν θα ήταν άδικο;
  Κι ακόμα πιο πέρα: Εάν απαντούσες ειλικρινά, αναλόγως προς τον γνωστό Αλβανό σου, "είμαι Έλληνας, αδυνατώ να στραφώ κατά της πατρίδας μου", θα μετατρεπόσουν αυτομάτως σε χειροβομβίδα για τον τόπο, που θα σε φιλοξενούσε; Δεν νομίζω. Είτε θ' αποχωρούσες, είτε θα προσχωρούσες σε μια διακριτική ουδετερότητα. Αλλιώς με τη ζωή σου να έχει προχωρήσει (σπίτι, παιδιά, εκπαίδευση, γάμοι, εγγόνια) στον τόπο της εγκατάστασής σου, χάρις στην εργατικότητα, στη δυνατότητα προσαρμογής και στον σεβασμό που έδειξες στον τόπο που σε φιλοξενεί, θα ήταν σαν να στρεφόσουν κατά της ζωής σου. Μα και μερικές εξαιρέσεις να προέκυπταν, δεν θα δημιουργούσαν κανόνα.
  Κι όσο για το να φέρει όπλα κατά το Σύνταγμα και να συντελεί στην άμυνα της πατρίδας, έχουμε τόσα μέτωπα τριγύρω, ώστε τι λες; Δεν θα βρεις πόστο να σου σταθεί με την ψυχή του, όταν ο τόπος σου θα έχει γίνει και τόπος του;
  Κατ΄ εμέ σ΄αυτούς τους ανθρώπους υπάρχουν πολλοί ικανοί και άξιοι να ενταχθούν - από διαφορετικής προέλευσης το ζήτημα αλλάζει.

 61. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/02/2010 02:58:09

  Πάντως είναι φοβερό να βλέπεις ότι τελικά οτιδήποτε αντεθνικό έρχεται στη χώρα, έρχεται με την υποστήριξη και τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΔΟΛιου τύπου. Έχει αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη της Νέας Τάξης. Πρόκειται για το σύγχρονο Δούρειο Ίππο κατά του Ελληνισμού.

 62. Γκ. Π. avatar
  Γκ. Π. 09/02/2010 10:12:38

  Το μεγαλύτερο χαστούκι ήλθε εχθές στην εκπομπή του Ν.Χ. στο ΑΛΤΕΡ. Καλεσμένος ο πρόεδρος των μεταναστών, μαζί με πολιτικούς όλων των κομμάτων (Στυλιανίδης, Sex&TheCity-Τζάκρη κτλ). Όταν λοιπόν ζήτησαν την γνώμη/άποψη του προέδρου ο άνθρωπος έδωσε, προσωπική μου άποψη, το μεγαλύτερο χαστούκι στην κυβέρνηση. Περιληπτικά ανέφερε πως α) δεν συζύτησαν ποτέ μαζί τους, μιας και έχουν πιο καλή εικόνα όσον αφορά την "κοινωνία" των μεταναστών, ούτε ζήτησαν απόψεις τους β) με τον τρόπο αυτό ο κάθε λαθρομετανάστης ο οποίος είναι εγκληματίας ή χειρότερα θα Ελληνοποιηθεί διότι το νσ δυστυχώς δεν καλύπτει όλων των ειδών τις περιπτώσεις όπως επίσης άτομα τα οποία δεν έχουν ενταχθεί στην Ελληνική νοοτροπία με την Ελληνοποίηση τους θα γκετοποιηθούν(λογικό είναι μιας και θα θελήσουν να φτιάξουν την δικιά τους κλειστή κοινωνία (με ότι αυτό συνεπάγεται) και γ) το χειρότερο από όλα οτι ΔΕΝ συμφωνούν με το νσ αυτό διότι ο σκοπός του είναι η προσέλκυση ψηφοφόρων!! Αν είναι δυνατόν! Τα παραπάνω λόγια τα είπε ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ! Μετά από αυτό το ρεζιλίκι τι άλλο?

 63. erotokritos X avatar
  erotokritos X 11/02/2010 09:05:24

  Ελληνας γεννιεσαι δε γινεσαι!
  Ο καρα-ΤΖΑΦΕΡΙ το ξερει πολυ καλα.Κι ο Αριος-Καππαδοκης Βελοπουλος κι ο Καυκασιος Ψωμιαδης φτυστος με αρχαιοελληνικο αγαλμα κι ο Μακεδνος Ανθιμος εξ Ηλειας.Ολοι ελληνες γεννηθηκαμε ασχετα αν πριν απο μερικες δεκαετιες μιλουσε η πλειοψηφια των ελληνων και μια μητρικη γλωσσα που δεν ηταν τα ελληνικα..
  Φοβαστε την "πολυπολιτισμικοτητα" οπως την λετε και ξεχνατε οτι ο Λαος ο δικος μας ειναι πολυπολιτισμικος πριν καν αποκτησουν οι ευρωπαιοι εθνικη ταυτοτητα.Ειμαι καθετος στο να δωθουν ετσι με τη σεσουλα ελληνικα διαβατηρια κυριως για κοινωνικους λογους ομως δε μπορω να θεωρω και καποιον που εχει γεννηθει,μεγαλωσει και σπουδασει στην ΕΛλαδα ξενο,ασχετα απο που ειναι η καταγωγη των γονιων του.

 64. ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ avatar
  ΝΕΟΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ 12/02/2010 23:50:00

  Όλοι ελληνες γεννηθήκαμε άσχετα αν πριν από μερικές δεκαετίες μιλούσε η πλειοψηφια των Ελλήνων και μια μητρική γλώσσα που δεν ήταν τα ελληνικά..

  ΤΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ????ΜΑΣ ΛΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥΠΟΛΥΤΙΣΜΙΚΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ…ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ..ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ(ΑΜΕΡΙΚΗ,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,Ν.ΑΦΡΙΚΗ) ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΜΙΞΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΘΝΩΝ….ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΕΘΝΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 14 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ 3000 ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΗ ΜΥΡΙΝΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 14000 Π.Χ …..ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ..ΚΑΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΣΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΔΙΟΤΙ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΣΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΕΔΩ..ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΤΟ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ ΤΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΛΕΥΡΑ (ΠΑΤΕΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ)ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ…..ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΟΩ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ….ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΥΝ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

 65. erotokritos X avatar
  erotokritos X 13/02/2010 13:48:25

  Το οτι υπαρχουν συνορα και οτι θα πρεπει να γινει κατι ωστε να φυλασονται σωστα οπως και το οτι δε πρεπει να δινονται διαβατηρια στον καθενα ειναι πραγματα αυτονοητα σε ολους μας.
  Εκει που δε μπορει να συμφωνησει κανενας σοβαρος ανθρωπος ειναι στα περι καθαροτητος της Φυλης.Μιλαμε για τον λαο μας καλε μου φιλε κι οχι για τους Ζουλου ή καποια ινδιανικη φυλη.Ο ελληνισμος εχει περασει πολλαπλες παγκοσμιοποιησεις.Οι μινωιτες εφτιαξαν αποικιες σε ολη την αν.μεσογειο,στα κλασσικα χρονια επεκταθηκαμε σε μαυρη θαλασσα και δυτικη μεσογειο,στην αλεξανδρινη και ελληνιστικη περιοδο ο ελληνισμος εφτασε μεχρι Ινδια,στα Βυζαντινα χρονια εξελληνιστηκε μια πανσπερμια λαων και επι τουρκοκρατιας ολοι οι χριστιανοι των βαλκανιων ηταν ελληνορθοδοξοι με ο,τι σημαινει αυτο.
  Θες κι αλλα? Πιασε εναν-εναν τους Βυζαντινους αυτοκρατορες και πες μου φυλετικα τι ηταν,γιατι σιγουρα ελληνες με την εννοια που δινεις εσυ ηταν ελαχιστοι!Η δυναστεια του Μεγα Κωνσταντινου ηταν Ιλλυροι,του Θεοδωσιου Ιβηρες,του Λεοντα Δακοι,του Ιουστινιανου Σλαβοι και Αρμενοι,ενω η μακεδονικη δυναστεια ηταν πραγματικα Αρμενοι (νικηφορος φωκας κτλ)...να συνεχισω ή κουραζω?
  Ο ελληνισμος ιστορικα για παρα πολλους αιωνες ηταν οτι ειναι η Αμερικη σημερα.Πολυφυλετικος και πολυγλωσσικος αλλα ελληνικος ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ..
  Ο ομπαμα ειναι φυλετικα αγγλοσαξωνας?οι κεννεντυ ή ο κλιντον?
  Ειναι ομως αγγλοσαξωνες πολιτισμικα...
  Αν εσυ νομιζεις οτι ο ανθρωπος γεννιεται ελληνας ή ιταλος ή γερμανος τοτε παρε ενα ελληνακι μωρο,παρατατο στο δασος και πηγαινε να το ξαναπαρεις οταν ενηλικιωθει...να δουμε αν η ελληνικοτητα μεταδιδεται με το αιμα!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ erotokritos X 13/02/2010 14:11:45

   Μεταδίδεται βασικά με την ανατροφή και γι' αυτό έχει σημασία η καταγωγή, δεν μιλάμε για το αίμα. Αν υιοθετήσεις εγώ σήμερα ένα νεογέννητο Πακιστανάκι, το βαφτίσεις, το μεγαλώσεις κανονικά σα δικό σου παιδί κλπ., θα γίνει κανονικός Έλληνας, όπως ακριβώς και ο Σχορτσιανίτης. Αν το Πακιστανάκι μεγαλώσει στην Αθήνα με τους φυσικούς του γονείς, τότε όταν μεγαλώσει θα γίνει κι αυτό Πακιστανός.

   Τώρα, για την καταγωγή των Βυζαντινών αυτοκρατόρων κόψε κάτι, έχεις αρκετά λάθη και δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε το θέμα της καταγωγής και της ελληνικότητας με κομπλεξισμό.

 66. erotokritos X avatar
  erotokritos X 23/02/2010 20:32:37

  Eπειδη το θεμα ειναι μεγαλο και πολυπλοκο διαβασε και μια αλλη αποψη που δεν ειναι φασιστικη ουτε ομως και ψευτοκουλτουριαρικη:
  http://erotokritosx.blogspot.com/2010/02/blog-post_23.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.