#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/02/2012 07:33
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η καθεστωτική αριστερά και η ... χαζοχαρούμενη δεξιά τελείωσανΜόνο ως ένοχη εσχάτης προδοσίας μπορεί να χαρακτηρίζεται πλέον η άρχουσα τάξη της Ελλάδας, όλο αυτό το διαπλεκόμενο κρατικοδίαιτο σύστημα που μας κυβερνά τόσα χρόνια. Καθώς και τα κομματόσκυλα που τόσο πρόθυμα εκτελούσαν τις εντολές της. Αφού εξαγόρασαν τα πάντα και αφού φρόντισαν να διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός φροντίζουν πλέον να υποδουλωθεί η Ελλάδα εσαεί στις επιθυμίες τους κι αν δεν συμμορφωθεί να πεταχτεί ως στημένη λεμονόκουπα.

Όμως αυτή η ψωραλέα πλέον «άρχουσα τάξη» παραδίδει τα πέταλα. Αφού απέτυχαν παταγωδώς οι προσπάθειές της να πείσουν τον κόσμο για τον «σωτήρα Παπαδήμο» καταφεύγουν τώρα στα παλιά σχέδιά τους για συγκυβέρνηση των δύο κομμάτων μετά τις εκλογές, προκειμένου να διασφαλίσουν την κυριαρχία τους και να σώσουν τον εκλεκτό τους Βενιζέλο.

Ούτε ξέρουν τι τους έρχεται. Θα αποτύχουν και τα σενάρια αυτά στην λαίλαπα των επερχόμενων εκλογών. Και αξίζει να θυμίσω εδώ όσα γράφαμε τις ημέρες που σχηματιζόταν η κυβέρνηση Παπαδήμου: Το διαπλεκόμενο εκδοτικό κατεστημένο ξέρει να χειρίζεται άριστα τις ίντριγκες κορυφής. Με τον λαό ποτέ δεν τα πήγαινε καλά. Ποτέ δεν τον κατάλαβε.

Η Νέα Μεταπολίτευση έρχεται βίαια, μέσα από την επερχόμενη κατάρρευση όχι μόνον της οικονομίας αλλά και όλου του σαθρού εποικοδομήματος που κτίσθηκε όλα αυτά τα χρόνια από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» με την συνέργεια της καθεστωτικής «ψευδοαριστεράς» και της χαζοχαρούμενης ενοχικής «δεξιάς». Τριάντα χρόνια στρέβλωσης, καπηλείας και πλιάτσικου τελειώνουν με τον ορυμαγδό της πτώσης.

Πριν από δύο χρόνια γράφαμε:

«Αναγκαία προϋπόθεση για τη Νέα Μεταπολίτευση είναι η διατήρηση και ποιοτική αναβάθμιση του κινηματικού χαρακτήρα που έφερε τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της Ν.Δ., συντρίβοντας σόγια , διαπλοκές και διαχρονικές βεβαιότητες....

Η λύση μπορεί να προέλθει αποκλειστικά με μια πατριωτική συσπείρωση, με στόχο την υπεράσπιση του Κοινωνικού Κεκτημένου και των Εθνικών Συμφερόντων σε πρώτη φάση.

Ένα πατριωτικό και κοινωνικό κίνημα της Νέας Μεταπολίτευσης, στο οποίο μπορεί να ηγηθεί ο Αντώνης Σαμαράς αρκεί να κάνει αυτό που υποσχέθηκε και για το οποίο τον στηρίξαμε: Να τα αλλάξει όλα στη ΝΔ και στην θέση τους να κτίσει μια πραγματικά Πατριωτική και Λαϊκή Δεξιά. Ένα κόμμα αρχών που θα μπορεί να εμπνεύσει τα νέα κινήματα που δημιουργούνται και να ηγηθεί αυτών.

Ένα κόμμα που θα σπάσει το απόστημα της  διαπλοκής και θα γίνει πρωτοπορία για την εθνική, κοινωνική και πνευματική αναγέννηση της χώρας και του λαού της.  Που θα ξαναφέρει στην χώρα την αληθινή πολιτική.

Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ίδια άποψη. Μέσα από ένα πρωτοφανές  και βασανιστικό σκηνικό με αιφνιδιασμούς και διλήμματα πρωτόγνωρα θεωρούμε ότι η στρατηγική του Σαμαρά παραμένει στον βασικό λόγο για τον οποίο τον στηρίξαμε στην προεκλογική διαδικασία: Την εγκαθίδρυση της Νέας Μεταπολίτευσης και την υπεράσπιση της Πατρίδας.  Ο δρόμος όμως ποτέ δεν είναι ευθύγραμμος και ποιοι είναι εκείνοι που θα τον κατηγορήσουν επειδή ελίσσεται;

Γράφαμε για παράδειγμα τον Ιανουάριο του 2010: «Είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος να οδηγηθεί η οικονομία μας σε μια τέτοια κατάσταση που ουσιαστικά το πρόγραμμα της Ν.Δ. (Ζάππειο) θα είναι ανεφάρμοστο, γιατί θα έχουν αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα επί των οποίων εκπονήθηκε. Και όχι μόνο. Θα είναι αδύνατη τότε η  εφαρμογή των όποιων σχεδίων ανόρθωσης έχει στα συρτάρια του ο πρόεδρος της ΝΔ. Επειδή θα έχει ολοκληρωθεί τότε η απορρύθμιση της κοινωνίας και θα έχει περιοριστεί η εθνική κυριαρχία....»

Σε αυτό το σημείο δεν φτάσαμε πριν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου με τα δημοψηφίσματα του ΓΑΠ και την καταστροφική διαχείριση της οικονομίας από τον Βενιζέλο; Όσοι λοιπόν θεωρούν ακόμα ότι ο Σαμαράς ... εγκατέλειψε την "αντιμνημονιακή πολιτική" επειδή αναγκάστηκε να ψηφίσει την δανειακή , για να σώσει την  χώρα, να κερδίσει χρόνο και να μην στηθεί στην γωνία ως υπεύθυνος της χρεοκοπίας ας σκεφθούν κι αυτά

- Ο Σαμαράς είπε πριν από δύο χρόνια ότι το μνημόνιο οδηγεί σε αδιέξοδο και επιβεβαιώθηκε

- Είπε ότι θα γίνει ο ρυθμιστής των εξελίξεων και έγινε

- Είπε ότι θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση και την έκανε. Μικρή, αλλά την έκανε.

- Είπε θα φέρει τους εταίρους προ των ευθυνών τους και το έκανε

- Όρισε τον Απρίλιο ως μήνα εκλογών και όλοι το ίδιο λένε τώρα

- Είπε στην Μέρκελ «αν έχω λάθος εγώ  δεν θα γίνει και κάτι, αλλά αν έχει λάθος εσύ τότε εγώ θα είμαι η λύση στου στο αδιέξοδο». Προσέξτε τώρα τι γίνεται στην Ευρώπη σε βάρος της Μέρκελ και φανταστείτε πως θα είναι σε λίγους μήνες στις Συνόδους Κορυφής με τον Σαμαρά στην θέση του Παπαδήμου και του ΓΑΠ.

Δεν είναι υποχρεωμένοι να το πιστέψουν όλοι, αλλά το «έχετε μου εμπιστοσύνη» έχει βάθος, έχει ουσία.

Ο Αντώνης  Σαμαράς πήρε την αρχηγία της ΝΔ από την λαϊκή βάση του κόμματος. Αυτήν ακούει και με αυτήν θα προχωρήσει Το διαπλεκόμενο παλαιοκομματικό κατεστημένο ποτέ δεν τον πήγε και ποτέ δεν θα τον πάει. Θα τον περιμένει πάντα στην γωνία καραδοκώντας το λάθος του.

Στόχος είναι τώρα η ανάδειξη μέσα από τα συντρίμμια της Μεταπολίτευσης του 74 μιας νέας Νέας Δημοκρατίας. Μιάς Νέας Δημοκρατίας βαθειά πατριωτικής και λαϊκής που θα στηρίζεται στον λαό και μόνο στον λαό. Η διεύρυνση προς τον ΛΑΟΣ αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί. Και σύντομα θα ακολουθήσει η διεύρυνση και προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Θα πούμε και κάτι ακόμα. Όλοι εκείνοι που υπονομεύουν καθημερινά την προοπτική Σαμαρά από τα κανάλια τους και τα σπίτια τους στην Εκάλη, δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι έτσι που πάνε σε λίγο ούτε εκατό διμοιρίες ΜΑΤ δεν θα μπορούν να σώσουν τους πολύτιμους εαυτούς τους, μαζί με το ιερατείο της Μεταπολιτεύσεως.

Και ας θυμούνται πάντα αυτό που είπε ο ίδιος ο Σαμαράς, μιλώντας στην Βουλή για τα γεγονότα της 28ης Οκτωβρίου: «Τα γεγονότα αυτά πρέπει να δώσουν σε όλους μας ένα μάθημα. Έχει πια ανατραπεί η παραδοσιακή λογική που θέλει τους πολίτες να αντιδρούν μόνο κάθε τέσσερα χρόνια στην κάλπη των εκλογών. Η τεράστια κοινωνική δυσαρέσκεια από τα μέτρα της κυβέρνησης, η κόπωση του λαού από τη μάταιη αναμονή για να δει κάποια έστω «χαραμάδα» προοπτικής  για καλύτερες μέρες που δεν έρχονται, μας, έχουν οδηγήσει σε μιαν άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία των Ελλήνων, εναντίον ολόκληρου του σημερινού πολιτικού συστήματος”.

Οι περιστάσεις απαιτούν λοιπόν ψυχραιμία και καθαρότητα σκέψης. Πάνω από όλα απαιτούνται όραμα και προοπτικές. Αν δεν τα δώσει αυτά ο Σαμαράς στον λαό, αν ο λαός δεν πιστέψει σε κάτι αυτήν την ώρα, τότε όλα τα σκοτεινά σενάρια εκτροπής θα είναι ανοικτά. Έγινε πάμπολλες φορές αυτό στην ιστορία και κανείς δεν δικαιούται να έχει αυταπάτες ότι δεν θα συμβεί και πάλι.

Η μόνη λύση είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό που θα κατακτήσει μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές και θα επιτρέψει στον Σαμαρά να εφαρμόσει το πρόγραμμα του.

Όλα αυτά προϋποθέτουν όμως ότι οι “κινηματικές διαδικασίες” που επέβαλαν την εκλογή του Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος, πρέπει να επανενεργοποιηθούν. Διαφορετικά η ΝΔ θα ακολουθήσει τα άλλα κόμματα στην καταστροφή και η αγανάκτηση του λαού θα καπελωθεί είτε από ακροαριστερές, είτε από ακροδεξιές μειοψηφίες και θα ανοίξει έτσι ο δρόμος για άλλα πολύ χειρότερα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. makis p avatar
  makis p 19/02/2012 08:47:15

  factorx , Εάν και δεν είμαι από τους φανατικούς υποστηρικτές σου
  σου δίνω συγχαρητήρια και νομίζω ότι αυτό το αρθρο σου είναι το καλύτερο απο όσα εχεις γράψει μέχρι τώρα.
  Συνέχισε έτσι μπορείς.

  • factorx avatar
   factorx @ makis p 19/02/2012 14:25:26

   Ευχαριστώ, maki p, αλλά η αλήθεια είναι ότι επαναλαμβάνω όσα έλεγα και παλαιότερα. Και για να ερμηνεύσω τον ...εαυτό μου (κατέβα από το καλάμι κλπ κλπ) προσπαθώ να πω "άσε τα πτώματα να προχωρούν". Πιστεύω ότι και η ανάλυση της πραγματικότητας που κάναμε εξαρχής και η πορεία που ακολουθείται παραμένουν ως είχαν, πέρα απο τακτικούς ελιγμούς, αναπόφευκτα λάθη κλπ κλπ

 2. Γιώργος - Σίσυφος avatar
  Γιώργος - Σίσυφος 19/02/2012 08:50:15

  Τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις δεν σας λένε τίποτα; Και ας αφήσουμε στην άκρη οτι είναι κομμένα και ραμμένα στη διατήρηση της κυβέρνησης Παπαδήμου. Ο λαός αφουγκράζεται και ανταποδίδει και στάσεις και συνέπεια.
  Και δυστυχώς αυτή η συνέπεια από ένα κόμμα που φιλοδοξεί να επιβάλλει ένα νέο ύφος και ήθος διακυβέρνησης έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα τελευταία γεγονότα. Δεν μπορεί να διαγράφονται εκείνοι που έμειναν πιστοί στη διακήρυξη και τα πιστεύω της αρχικής και για μένα σωστής πρώτης θέσης και άποψης για το Μνημόνιο και να επιβραβεύονται εκείνοι που άρχισαν τις υπόγειες και διαδρομές και συζητήσεις με το σύστημα Παπαδήμου και του ηγετικού ΠΑΣΟΚ.

  Δεν μπορεί να υπογράφονται επιστολές υποτέλειας και υπακοής και ταυτόχρονα να σβήνονται στάσεις και πολιτικές που τουλάχιστον πριν 10 μέρες αντιστοιχούσαν στην επιθυμία και λαχτάρα του 32% των Ελλήνων.. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.. Απώλεια εμπιστοσύνης και ταύτιση με το σύστημα.
  Και δεν πέρασε καν μια εβδομάδα από τη δεδηλωμένη υποταγή. Αν ο τελικός στόχος είναι η συγκυβέρνηση με τα υπολείμματα του συστήματος και της διαπλοκής, ας προχωρήσει όπως επιχειρεί να στρώσει, η παράταξη.

  Εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα και να κρίνουμε και να σεβαστούμε τα ύστερα που τιμούν τα πρώτα

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Γιώργος - Σίσυφος 19/02/2012 14:07:20

   Ποιες δημοσκοπήσεις

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ Γιώργος - Σίσυφος 19/02/2012 14:11:21

   Ποιές δημοσκοπησεις; Του Μπόμπολα και των Τραπεζών; Από τις οποίες η μία "η δημοσκόπηση της Alco που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» καταγράφεται για πρώτη φορά, έστω και θεωρητικά, «κόμμα Παπαδήμου» και μάλιστα με ποσοστό 20%!" (το λένε οι ίδιοι ότι είναι ...θεωρητικό το ερώτημα, αλλά οι ξύλινοι τίτλοι βγαίνουν "δεύτερο κόμμα ο Παπαδήμος"). Ενώ εκείνη της MARC στο ΕΘΝΟΣ που θελει τον κ. Κουβέλη βγάζει ότι το 58,4 % λέει οχι σε κόμμα Παπαδήμου, αλλά παρόλα αυτα ο Παπαδημος ειναι καταλληλοτερος του ... Σαμαρά για πρωθυπουργός;

  • Κώστας Θεσσαλονίκη avatar
   Κώστας Θεσσαλονίκη @ Γιώργος - Σίσυφος 19/02/2012 14:16:12

   Άθροισμα προσωπικών φιλοδοξιών και παραπόνων είναι οι 21 και θα το δούμε σύντομα. Εσύ βέβαια μπορείς να πιστεύεις ότι οι τρεις κομμένοι από τα ψηφοδέλτια στις Σέρρες που επιπλέον δεν μιλιούνται με τον Καραμανλή, με την Κουντουρά που δεν θα ξαναβγεί και έχει τεράστια προσωπικά προβλήματα, τον Βλάχι που ήθελε να γίνει γραμματέας στην θέση του Λυκουρέντζου και τον Καμμένο που αν μη τι άλλο κράτησε συνεπή στάση, αποτελούν όλοι μαζί "αντιμνημονιακό μέτωπο" με τον ...Μανώλη. Πήγαν να πιέσουν και δεν περίμεναν να διαγραφούν είναι η αλήθεια

 3. Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος avatar
  Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 19/02/2012 08:51:07

  Ενα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με το λαό. Ναι, αυτό χρειάζεται, ένα Ζάππειο 3, όπως είχα γράψει στο antinews προ καιρού. Ποτέ δεν είναι αργά, κι έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, εννοώ μετά την ψήφιση του μνημονίου 2. Ο κόσμος έχει φτάσει στα όριά του και οι ηγεσίες ας σκεφτούν μια φορά ποιοι άλλοι θα προβάρουν πρώτη μούρη στα μνημόνια εκτός από τους εργαζόμενους και συνταξιούχους. Πότε θα ακούσουμε επιτέλους πως το νέο μνημόνιο ζητάει να κοπούν τα σκανδαλώδη κέρδη των βιομηχάνων και εφοπλιστών κατά 30% ας πούμε; Ή τα έσοδα των υπουργών και βουλευτών κατά 50% ; Πρέπει επιτέλους να δώσουμε προτεραιότητα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, στην ανάπτυξη της χώρας. Όσο θα συρόμαστε πίσω από μνημόνια τίποτε καλό δε θα έρθει καιτο υπογράφω, όπως όλοι.

  • Y. avatar
   Y. @ Κωνσταντινόπουλος Γεώργιος 19/02/2012 23:57:21

   Δεν υπάρχει Ζάππειο 3. Το επόμενο οικονομικό πρόγραμμα, είναι το Μαξίμου 1

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ Y. 20/02/2012 00:04:11

    Ω!

 4. yianna avatar
  yianna 19/02/2012 08:53:15

  Πιστεύω ότι ο ΑΣ κάνει ότι μπορεί στα πλαίσια που του επιτρέπουν οι συνθήκες. Έπρεπε να ψηφίσει ΝΑΙ, δεν γινόταν διαφορετικά η Πτώχευση θα είχε τραγικές συνέπειες για τους Έλληνες.
  Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάλι πτώση. Όλοι είμαστε εξοργισμένοι, πρέπει να σκεφθούμε ώριμα, να μην βλέπουμε το δέντρο αλλά το δάσος. Να πιέσουμε όλοι για ανανέωση του δυναμικού της ΝΔ. Οι βολεμένοι αρκετά έπαιξαν, η Παράταξη χρειάζεται ταγμένους, που δεν θα σκέπτονται τα προσωπικά τους συμφέροντα αλλά το γενικότερο συμφέρον, που θα είναι σοβαροί και δεν θα γυρίζουν στα κανάλια αλλά στις γειτονιές.
  Πρέπει να διώξει τους Γκρούεζες από μέσα, αν θέλει να διαφοροποιηθεί και να γίνει η ΝΔ ένα σύγχρονο κόμμα.

  • S.R. avatar
   S.R. @ yianna 19/02/2012 09:00:22

   Μην μετρας τοσο τις δημοσκοπησεις....Πολλες δεν γινονται για να μετρησουν τις αποψεις της κοινης γνωμης, αλλα για να τις χειραγωγησουν....

  • Rio avatar
   Rio @ yianna 19/02/2012 09:47:12

   Καπως ετσι φανταζομαι θα προσπαθουσαν να δικαιολογησουν και τις καταστροφικες αποφασεις του ΓΑΠ μεχρι πριν απο ενα χρονο: Τακτικες, ελιγμοι, κλπ. Τι παει να πει να μην βλεπουμε το δεντρο αλλα το δασος; Αν ειναι δεντρο η συνεχης συρρικνωση του ΑΕΠ, αν ειναι δεντρο η απιστευτη αυξηση της ανεργιας, η διαλυση των υποδομων, κι αν ειναι δεντρο το οτι κανουν ερανους και συγκεντρωνουν ανθρωπιστικη βοηθεια τωρα πια, αν ειναι δεντρο τα δημοσιευματα στο διεθνη τυπο που απο το καλοκαιρι του '11 συνεχως πυκνωνουν και επιμενουν πως πηγαινουμε ολοταχως στην καταστροφη, ποιο ειναι το δασος; Να μπορουν τα κομματα να συνεχισουν να χρηματοδοτουνται κανονικα απο τις τραπεζες και να βολευτουν στα εδρανα καινουργια οπισθια; Να καταστραφουμε για να αποδειξουμε στη Μερκελ οτι μας θεραπευε με δηλητηριο; ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ;
   Τα χθεσινα νεα της Ισλανδιας που πριν 4 χρονια επελεξε την "καταστροφη" τα ξερετε; Τα ξερετε, αλλα τωρα δεν ειναι ο ΓΑΠ μονος του στην επιλογη του καταστροφικου δρομου για να του τα τριψετε στη μουρη!
   οσο για την ψευδοαριστερα ηταν και ειναι απαραιτητο να υπαρχει μονο και μονο για να νομιζει το ποπολο οτι η βουλη ειναι αντιπροσωπευτικη!
   Αλλοι βολεμενοι κι αυτοι !

 5. S.R. avatar
  S.R. 19/02/2012 08:55:33

  Το βασικοτερο ειναι, να συνελθει η "χαζοχαρουμενη δεξια", να παψει να ειναι ενοχικη, "πρασινογαλαζια", κρατικιστικη, και να ασπασθει ,ευθαρσως ομως, το κοινωνικοοικονομικο συστημα που την κατεστησε παγκοσμιως, ηγετιδα ιδεολογια... Τα ιδεολογικα φοβικα συνδρομα που την κατατρυχουν ακομα, πρεπει να εξαφανιστουν... Τοτε θα λειωσει σαν παγωτο στον ηλιο και η παγκοσμιως αποτυχημενη, αριστερα... Και μονον τοτε... Αλλιως, μια "δεξιοσοσιαλιστικη" θολουρα, θα "ομολογει" το "δικαιο" της αριστερης ιδεας...

  • nikos avatar
   nikos @ S.R. 19/02/2012 21:46:19

   ακριβώς

 6. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 19/02/2012 09:06:00

  ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΨΗΛΟΙ
  Το άρθρο έχει πολλές αλήθειες. Η ανάγκη σήμερα στην ανατροπή και διάλυση του παλιού και φθαρμένου πολιτικού συστήματος να επικρατήσει ένα υπεύθυνο ,δίκαιο, έξυπνο μοντέρνο πολιτικό σύστημα είναι επιτακτική. Γιατί μερικοί σκέφτονται μόνο την διάλυση. Την καταστροφή του συστήματος! και μετά τι; Το χάος! Ωραία λύση. Tην περιμένουν διαχρονικά οι εχθροί μας για να μας τελειώσουν ! Επειδή δεν συζητούμε αλλά περιμένουμε να τελειώσει ο άλλος για να πούμε τα δικά μας, επειδή τα ελαττώματα της φυλής μας που είναι ο άκρατος ατομικισμός μας έχουν διαβρώσει την κοινωνία μας, αδυνατίσαμε παντού. Και υλικά και πνευματικά. Παντού διαπιστώνουμε αδυναμίες .Στην καταθλιπτική αυτή ατμόσφαιρα ο Σαμαράς πρέπει να αντιδράσει .Κατά αρχάς να ξεπεράσει το κατεστημένο του κόμματος και πολλά στελέχη που προσέγγιζαν την πολιτική με κουτσομπολοεπαρχιωτισμό και μικρότητα στηριζόμενα στην αδράνεια και τις αλληλοεξυπηρετήσεις. Να βουτήξει στα βαθιά και να ανακαλύψει και να βρει στελέχη για το μέλλον. Που θα αντέξουν στην νέα πραγματικότητα ,που δεν θα έχει όπως παλιά σημείο αναφοράς κράτος αλλά την κοινωνία σαν σύνολο .Που θα προετοιμάσουν την χώρα να σταθεί απέναντι στην Ευρώπη , η οποία δεν θα μας αφήσει σε ησυχία. Εξάλλου γίναμε διάσημοι !΄Εχουν μάθει τόσες πολλές λεπτομέρειες για όλο το σύστημα! Και κυρίως να ξεκινήσουμε την επίθεση. να προλαβαίνουμε εμείς τα γεγονότα .Η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί του αν δεν τολμήσει. Εμείς χρειάζεται να σταθούμε δίπλα του ,δίπλα σε κάθε ιδέα που δίνει λύση, δίπλα στον καθένα που αυτή την στιγμή αισθάνεται ότι χάνει το τραίνο ,δίπλα στους τολμηρούς και ριψοκίνδυνους που βρίσκουν λύσεις. Επι χρόνια αναδεικνύαμε ανθρώπου κατώτερούς μας για να φαινόμαστε εμείς ψηλοί. Ιδού τα αποτελέσματα .Σήμερα παρατηρώ ότι μερικοί μεταθέτουν το πρόβλημα στον Σαμαρά ενώ αυτοί θέλουν να παραμείνουν ίδιοι Ετσι όμως δεν πάμε πουθενά.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 19/02/2012 16:09:11

   !!!!!!!!!

 7. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 19/02/2012 09:09:50

  Θα μιλήσω για μένα αν και νομίζω υπάρχουν και άλλοι που μπορεί να σκέπτονται κάπως έτσι. Τι ζητάω λοιπόν από έναν άνθρωπο που θέλει να γίνει ο αρχηγός ενός ταλαιπωρημένου έθνους;
  - Σοβαρότητα, που σημαίνει αντιστοιχία λόγου και πράξης.
  - Στιβαρότητα, που σημαίνει ακέραιο χαρακτήρα.
  - Λογική σκέψη, που σημαίνει ψάχνω, βλέπω, μετράω, συγκρίνω, βγάζω συμπέρασμα και τέλος επαληθεύω πρίν πάρω αποφάσεις.
  - Φιλανθρωπία, που σημαίνει μεριμνώ για τον κάθε πολίτη της χώρας αναλόγως (γιατί όπως συχνά- πυκνά γράφεται εδώ), κανείς δεν περισσεύει και προσέξτε. Δεν λέω του τελευταίου πολίτη γιατί αυτό είναι μια ΠΟΛΥ λανθασμένη έκφραση που κακώς χρησιμοποιείται.
  - Τέλος, αν και θα μπορούσαν πολλά να ειπωθούν, Ελληνική λαλλιά, που σημαίνει ντομπροσύνη (όχι μύξες-σάλια που 'λεγε και η Λωξάντρα), δηλαδή σεβασμό σε όσους απευθύνω λόγο.
  Ζητάω πολλά;; Καλή σας μέρα.

 8. Black avatar
  Black 19/02/2012 09:13:06

  Ο κ. Σαμαράς είναι μέρος του παλαιού φθαρμένου και διεφθαρμένου συστήματος και ο λαός πλέον το βλέπει και ψάχνει το καινούργιο.Όσο για τις εκτροπές και τα πραξικοπήματα η εποχή του ή εγώ ή τα τανκς έχει περάσει πια,ο νέος άνθρωπος είναι έτοιμος και δεν έχει να χάσει τίποτα με το να πειραματιστεί με νέες συνταγές και το παρόν σύστημα δεν θα αντέξει στηριζόμενο στην τρομοκράτηση του συνταξιούχου και του ΔΥ ότι δεν θα πληρωθεί την πετσοκομμένη σύνταξη του και μισθό του. Η συναίνεση στη μπακάλικη πολιτική του δεν μου φτάνουν τα λεφτά άρα κόβω μισθούς και συντάξεις ήδη έχει προκαλέσει δημοσκοπηκή πτώση και από αυτά που αντιλαμβάνομαι από την κοινωνία έρχεται μεγάλος άνεμος αλλαγής που θα σαρώσει το παλαιοκομματικό κατεστημένο.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Black 19/02/2012 09:24:21

   Ο μόνος που δεν είναι παλαιοκομματικός είναι ο Σαμαράς. Ο Τσίπρας για παράδειγμα είναι και παραείναι. Παρατήρησε αυτά που λέει και κάνει ο Σαμαράς και σκέψου αντικειμενικά αν μοιάζουν με ρητορίες και πράξεις οποιουδήποτε παλαιοκομματικού ηγέτη.

 9. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 19/02/2012 09:15:46

  '' Όλοι εκείνοι που υπονομεύουν καθημερινά την προοπτική Σαμαρά από τα κανάλια τους και τα σπίτια τους στην Εκάλη, δεν έχουν ακόμα καταλάβει ότι έτσι που πάνε σε λίγο ούτε εκατό διμοιρίες ΜΑΤ δεν θα μπορούν να σώσουν τους πολύτιμους εαυτούς τους, μαζί με το ιερατείο της Μεταπολιτεύσεως.''

  Γιατί θα πρέπει κάποιος αλήθεια να τους ''σώσει'';; Ή οι διμηρίες των Ματ ή ο κ.Σαμαράς;; Δεν είναι καλύτερα να μην διασωθούν και να καταλήξουν στη χωματερή της ελληνικής πραγματικότητας, όπου θα ανακυκλωθούν και θα μεταποιηθούν σε ......διακοσμητικά εκθέματα κάποιας μελλοντικής ΄Εκθεσης -που θα πραγματοποιηθεί μετά την αποκατάσταση της ΖΩΗΣ- και θα παρουσιάζει στις ερχόμενες γενιές, τους άθλιους πρωταίτιους μιάς παρελθούσης καταστροφικής πορείας;;; Εγώ επιλέγω το σενάριο της μη διάσωσής τους. Είναι πιο σουρεαλλιστικό !!!!!

  '' Πάνω από όλα απαιτούνται όραμα και προοπτικές. Αν δεν τα δώσει αυτά ο Σαμαράς στον λαό, αν ο λαός δεν πιστέψει σε κάτι αυτήν την ώρα, τότε όλα τα σκοτεινά σενάρια εκτροπής θα είναι ανοικτά. ''
  Εδώ είναι το ζητούμενο λοιπόν. Δεν μπορεί το ''όραμα'' και η προοπτική του πάμφθηνου εργαζόμενου-δούλου των 400 € (που ζει σε χώρα που το κόστος επιβίωσης είναι 2000 €) να ταυτιστεί με το ''όραμα'' του βολεμένου και λαίμαργου μεγαλοκαρχαρία, του λαμογιού, του οπορτουνιστή, του κατσαπλιά. Δεν μπορεί το όραμα να είναι μια καλοδουλεμένη λάγνα πλάνη που θα παρασύρει το απελπισμένο πλήθος σε μια πρόσκαιρη μέθη και μια ακόμα μάταιη ελπίδα που σύντομα θα θρυμματιστεί από το επερχόμενο νέο κύμα μέτρων της τρόικας και των λοιπών τοκογλύφων.
  Εδώ που έχουμε φτάσει, καθόλου δεν χρειάζεται και σχεδόν σε κανέναν, ένας ισχυρός καταξιωμένος αρχηγός κάποιου ανερχόμενου κόμματος σε κάποιες κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις.
  Η Ελλάδα χρειάζεται σίγουρα ΗΓΕΤΗ και ΟΡΑΜΑ. Όχι ένα όμορφο ψέμα, όχι μεγάλα λόγια, όχι ελπίδες - αντικατοπτρισμούς ονείρου, στην έρημο της άγριας πραγματικότητας. Σαφές σχέδιο άμεσα πραγματοποιήσιμο, όπου ΟΛΟΙ θα πεισθούν να προσφέρουν. Όρθιοι, περήφανοι και αξιοπρεπείς, όχι συμβιβασμένοι, δουλικοί και ικέτες.
  ΗΓΕΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΠΟΤΈ ''ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ'' ΚΑΙ ''ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΕΙΣ'' με το σάπιο, το αισχρό, το ξεπουλημένο κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο και τους παρατρεχάμενούς του.
  Μπορεί; Θέλει; Τολμάει ο κ. Αντώνης Σαμαράς να αναλάβει τον απαιτητικό αυτό ρόλο;
  Εγώ είμαι σίγουρη μονάχα για το οτι ΜΠΟΡΕΙ. Για το αν θέλει και αν θα τολμήσει, έχω πια σοβαρές αμφιβολίες........
  Όσο για την ''εκτροπή'' που αναφέρετε, μπορεί και να είναι μια ειρηνική επίμονη και αποφασιστική ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ, που θα βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση, αν κανένας άλλος δεν τολμήσει να το κάνει........
  Δεν είναι καταστροφικό αυτό το σενάριο...
  Μπορεί να είναι απλά, ΛΥΤΡΩΤΙΚΟ !!!!!

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ BLACKQUEEN 19/02/2012 14:17:37

   Αγαπητέ τα Μνημόνια πέθαναν. Ελιγμούς κάνουν όλοι

 10. ΑΙΟΛΟΣ avatar
  ΑΙΟΛΟΣ 19/02/2012 09:19:48

  Συμβόλαιο με τον Αρούλη και τα άλλα έργατικα παιδιά, για να μπορέσουμε να πάρουμε και άλλα μέτρα τον Ιούνιο. Δυστυχώς αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, το Ζάππειο 1 και Ζάππειο 2 ξεχάστηκαν, η ανάπτυξη μας τελειώσε , οι ξένοι επίτροποι έρχονται και εμεις στρουθοκαμηλίζουμε.Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση, ο λαός άρχισε να μας εγκαταλείπει και είναι μονό η αρχή. Θέλω να δω ποιος, από αυτούς τους ανεπάγγελτους, που έχει κρατήσει δίπλα του ο Σαμαράς,θα βγει και θα ζητήσει ψήφο, από την πληττόμενη από τα νέα μέτρα μεσαία τάξη , από τους αγρότες και από τους κατακρεουργημένος από τα μετρά επαγγελματίες. Και μη ξεχνάτε τα μετρά αυτά τα ψήφισε και η ΝΔ Έκτακτο συνέδριο της Ν.Δ τώρα και καθορισμός της πορείας από την βάση, αν θέλουμε στο επόμενο εξάμηνο να υπάρχει η ΝΔ .

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ ΑΙΟΛΟΣ 19/02/2012 14:18:57

   Βρε κόλημα με τον Αρούλη. θα αρχίσω να σκέφτομαι άλλα.... "Η διαπλοκή πιέζει τον Σαμαρά ενόψει της εκλογικής του νίκης" είναι ο τίτλος των δημοσκοπήσεων.

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ αναγνωστης 20/02/2012 11:27:52

    Τον πιέζει να κάνει τί πλέον??????????????

 11. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 19/02/2012 09:28:36

  Το θέμα είναι ότι μας τελείωσε η κοινωνία........
  Αυτό που έρχεται είναι η ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗ, ηΦΑΒΕΛΟΠΟΙΗΣΗ της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και όλων των πόλεων της Ελλάδας.
  Ποιος αμφιβάλλει ότι σήμερα ένας στους δύο ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ να πληρώνει στοιχειώδη αγαθά, όπως το ρεύμα και το πετρέλαιο...
  Το κράτος λέει πως προστατεύει τους μη έχοντες. Όμως αυτό τελικά έχει βαρύτερες συνέπειες γι αυτούς που έως σήμερα έχουν και μπορούν να πληρώνουν, με αποτέλεσμα να τους τραβάει προς τα κάτω κι αυτούς, η αδυναμία πληρωμών των μη εχόντων, γιατί το κράτος δεν μπορεί να έχει τα προβλεπόμενα έσοδα που βαίνουν όλο και μειούμενα. Τότε αναγκάζεται να αυξήσει τη φορολογία και να επιβάλλει νέα δυσμενέστερα οικονομικά μέτρα για να μπορεί να συντηρεί το κοινωνικό κράτος. Δημιουργούνται όμως νέοι "μη έχοντες" με τον τρόπο αυτό. Νομοτελειακά οδηγούμαστε σε παραγκουπόλεις....
  Αν μπορεί αυτός ο κύκλος της ΒΥΘΙΣΗΣ να σταματήσει, αυτό είναι το θέμα.
  Ας μας πει η ΝΔ πως, αν ξέρει.
  Αλλιώς ας ετοιμαζόμαστε γιατί μας έμεινε ένα εξάμηνο μέχρι τον Οκτώβριο που όλα θα γίνουν πολύ πιο ΑΓΡΙΑ.

  • Geros avatar
   Geros @ Ioustinianos 19/02/2012 12:05:28

   Το θέμα είναι να διατηρούμε την αντικειμενικότητα μας . Από το γεγονός ότι φτωχύναμε και ότι θα φτωχύνουμε και άλλο μέχρι τις παραγκουπόλεις υπάρχει τεράστια απόσταση.
   Η προσαρμογή σε ένα κατώτερο επίπεδο εισοδημάτων είναι επώδυνη , κανείς δεν διαφωνεί , αλλά δεν οδηγεί σε παραγκουπόλεις , πουθενά στην ευρώπη δεν έγινε αυτό και ούτε πρόκειται να γίνει.
   Η μείωση των εισοδημάτων οδηγεί σε μείωση εξόδων και μείωση του κόστους ζωής , το πρόβλημα είναι πως αυτό δεν γίνεται αυτόματα , δημιουργώντας μια περίοδο που τα πράγματα δείχνουν χειρότερα από όσο πραγματικά είναι.
   Σε ένα χρόνο από τώρα θα θερμαίνεσαι με πελέτες , θα καταναλώνεις λιγότερο ρεύμα , θα απαιτήσεις το ενοίκιο σου να μειωθεί αισθητά , θα κυνηγάς τις φτηνές τιμές στα supermarket αναγκάζοντας τα ή να ρίξουν τις τιμές ή να αγοράζουν αυτά φθηνότερα (κατηγορούσαμε τα supermarket για ακρίβεια και εμείς αγοράζαμε χωρίς να κοιτάμε τιμές!) , πολλά από τα έξοδα που θεωρούσες ανελαστικά μέχρι τώρα θα γίνουν ελαστικά , θα μειώσεις τις μετακινήσεις σου λαμβάνοντας υπόψη το κόστος που σου δημιουργούν , θα συνεννοείστε με τον κοινωνικό σου περίγυρο πριν αγοράσεις κάτι ακριβό μήπως έχει κανείς αυτό που θες και δεν το χρησιμοποιεί για να στο δώσει , μια έξοδος που κόστιζε σε ένα ζευγάρι 100 ευρώ θα γίνει επίσκεψη σε φίλους πηγαίνοντας για δώρο ένα μπουκάλι κρασί των 5 ευρώ.
   Αν ο τρόπος ζωής που περιέγραψα εσένα σου μοιάζει κακομοιριά και παραγκούπολη τότε θα αντιμετωπίσεις πραγματικό πρόβλημα γιατί δεν σου περιέγραψα τον τρόπο ζωής στις παραγκουπόλεις αλλα τον τρόπο ζωής μιας μεσοαστικής Γερμανικής οικογενείας.
   Πολλοί νομίζουν ότι αυτό που περιέγραψα θα σώσει μόνο την μεσαία τάξη αλλά μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού χωρίς εισοδήματα για να περικόψει θα είναι σε πραγματική εξαθλίωση. Που είναι οι εξαθλιωμένοι ? Μπορείς να μου τους δείξεις? Πατάτες δωρεάν από την Θήβα χίλια άτομα θα βρίσκονταν να πάρουν και πριν την κρίση , 10 Έλληνες και 990 αλλοδαποί φυσικά. Αν υπάρχουν αυτοί οι εξαθλιωμένοι που όλοι λένε αλλα εγώ δεν τους είδα τότε προτείνω το ακόλουθο :
   Να μαζευτούμε σε κάθε γειτονιά χίλιοι άνθρωποι με κάποια οικονομική επιφάνεια (όχι πλούσιοι απλά εύποροι) και να δώσουμε από 500 ευρώ ο ένας , με αυτά τα λεφτά να δημιουργήσουμε μια ομάδα αποκατάστασης δάσους η κάθε γειτονιά , αποδεδειγμένα άνεργοι θα έχουν 250 ευρώ τον μηνα και θα κάνουν αναδασώσεις τώρα , καθαρισμούς και επιτήρηση το καλοκαίρι . Και αυτοί κάτι πήραν καλύτερο από το τίποτα έχοντας παράλληλα χρόνο να συνεχίσουν να ψάχνουν για δουλειά , και το πράσινο που τόσο μας λείπει στις πόλεις μας θα αποκατασταθεί και η κοινωνική συνοχή θα γίνει μεγαλύτερη.
   Θα έρθουν οι εξαθλιωμένοι ή θα επιβεβαιωθούν αυτοί που λένε πως είμαστε μέσα στην κρίση και υπάρχει μεγάλη λίστα επαγγελμάτων που σχεδόν κανείς Έλληνας δεν καταδέχεται να κάνει?

 12. S.R. avatar
  S.R. 19/02/2012 09:41:39

  Off topic : Σημερα ειδα τον Βοριδη στο Σκαι...Ολιγολεπτη παρουσια γεματη σοβαροτητα...Προσπαθουσα να θυμηθω κατι αναλογο ,απο βουλευτη της Κ.Ο. και δεν μπορουσα... Εξαιρετικη προσχωρηση....

  • juliet avatar
   juliet @ S.R. 19/02/2012 14:50:15

   AΨΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 19/02/2012 10:47:22

  Ολα βαίνουν καλώς. Φάγαμε και την κατσίκα

  (Θανάσης Βέγγος)

  • papasmurf avatar
   papasmurf @ Ανδρέας 19/02/2012 19:14:21

   Και η σχεδία ακόμα δεμένη στόν βράχο.........

 14. egw avatar
  egw 19/02/2012 11:05:04

  Αφήστε τα αυτά.
  19 Φεβρουαρίου σήμερα.
  Την ταυτότητα Μας και τις κόκκινες γραμμές μας και βουρ στα εκλογικά κέντρα.
  Δεν θα μειωθούν κύριες και επικουρικές.
  Όχι νέα μέτρα.
  Όχι νέοι φόροι.
  Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη.

 15. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 19/02/2012 11:12:03

  Δηλαδη δεν θα γινει μετα τις εκλογες κυβερνηση συνασπισμου;
  Φυσικα και θα γινει καθως οποιος νομιζει οτι θα υπαρξει αυτοδυναμια δεν ειναι καλα στα μυαλα του.
  Ειναι κακο πραγμα να πολεμαει κανεις με τα φαντασματα του παρελθοντος και τα απωθημενα του.Βεβαιως τελειωσαν τα χαζοχαρουμενα και τα αριστεροκαθεστωτικα - αλλωστε η Ελευθεροτυπια εκλεισε - αλλα αυτο δε σημαινει οτι δεν θα γινει κυβερνηση συνασπισμου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.Αυτο δυναμια δεν θα υπαρξει.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ψυχραιμια 19/02/2012 14:20:39

   Αδελφέ Ψυχραιμία αν ο Σαμαράς συγκυβερνήσει με τον Βενιζέλο ανοίγεται πεδίον δόξης λαμπρό. Θα τους πεθάνουμε στην αντιπολίτευση

   • occultist avatar
    occultist @ Factorx 19/02/2012 21:47:13

    Φίλτατε Factorx,
    Την δήλωσή σου ""Θα τους πεθάνουμε στην αντιπολίτευση"" την αποθήκευσα. Και θα στην υπενθυμίσω. Οπως υπενθύμισα και την δήλωση του Τιραμόλα ότι πρώτος θα φωνάξει εάν ο Γιωργάκης τα κάνει οπως τα έκανε. Και από τότε εξαφανίσθηκε.

  • Y. avatar
   Y. @ ψυχραιμια 20/02/2012 00:07:02

   Σαμαράς, “....και αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, θα πάμε σε νέες εκλογές..”
   Όλοι μαζύ λοιπόν, να βγάλουμε τη ΝΔ αυτοδύναμη και το Σαμαρά πρωθυπουργό, ώστε να γίνουν όλα αυτά που λεέι το άρθρο, και να μη πάμε σε νέες εκλογές

 16. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 19/02/2012 11:36:56

  Οι χαρακτηρισμοί «καθεστωτική αριστερά» και «χαζοχαρούμενη δεξιά» είναι κυριολεκτικά επιτυχείς. Εκφράζουν πλήρως τις αιτίες του σημερινού κενού πολιτικής ηγεμονίας.
  Οι Πολίτες το βιώνουν καθημερινά. Η κοινωνία είναι σε κατάσταση αιχμαλωσίας από τις αναφερόμενες πολιτικές δυνάμεις και από τα ιδεολογήματα που τις συνοδεύουν.
  Το επόμενο βήμα είναι στο κενό, αν δεν υπάρξει εθνική αφύπνιση.

  Δεν είναι καιρός για βαρύγδουπες αναλύσεις. Ουσιαστικά όλοι τα ίδια λέμε και διαπιστώνουμε.
  Απαιτείται λαϊκή στράτευση. Εθνικό και λαϊκό κίνημα.
  Όμως, όχι κίνημα φαυλοπατριωτικών φράσεων και εξάρσεων. Αυτό θα ήταν απάτη και σχέδιο αποχαύνωσης της κοινωνίας. Ακριβώς,όπως έκανε ο Παπατζής. Ξεφτίλισε και τα δίκαια και ευγενή αιτήματα και συναισθήματα ενός μεγάλου μέρους των πολιτών.

  Επομένως, ο όρος «κοινωνικός συμβόλαιο με λαό» που θυμίζει αποπλάνηση του λαού. Όρος αναμασημένος από τους αεριτζήδες πασόκους. Τα ποιητικά λόγια της απάτης.

  Ηγέτης χωρίς κίνημα είναι άδειο κουστούμι.
  Κίνημα χωρίς στρατηγικούς στόχους είναι φαυλότητα και απάτη σε βάρος του λαού και υπέρ της νομενκλατούρας.
  Η Παράταξη έχει ιστορικό χρέος να τα σπάσει με τον χαζοχαρούμενο και ενοχικό είναι της και να ηγηθεί ενός εθνικού κι όχι παραταξιακού κινήματος στη βάση συγκεκριμένου προγράμματος δράσης άμεσων και στρατηγικών πρωτοβουλιών.

 17. stelios69 avatar
  stelios69 19/02/2012 11:47:00

  Οχι αλλα συμβόλαια. Δεν θέλω να με σώσει κανένας

 18. franc avatar
  franc 19/02/2012 12:59:26

  Αγαπητέ factorx, η ουσία τού σχολίου, συνοψίζεται κατ' εμέ στη φράση:
  "Η διεύρυνση προς τον ΛΑΟΣ αυτόν τον στόχο εξυπηρετεί. Και σύντομα θα ακολουθήσει η διεύρυνση και προς την αντίθετη κατεύθυνση."

  Η διεύρυνση προς τον ΛΑΟΣ έγινε και προφανώς είχε προσχεδιασθεί και επίσης προφανώς δεν επαρκεί. Η διεύρυνση προς την αντίθετη κατεύθυνση που είναι και η πιό σημαντική δεν φάνηκε ακόμη. Τουλάχιστον έχει προσχεδιαστεί, δεδομένου οτι οι καιροί ου μενετοί? Εχουμε συνειδητοποιήσει και αφομοιώσει την ιδέα οτι υπάρχουν και Αριστεροί εξ ίσου ή και περισσότερο πατριώτες από εμάς? Και ότι χωρίς αυτούς (μια υπόθεση κάνω) αν τελικά οδηγηθούμε σε πτώχευση, δεν θα μπορούμε ουτε δικαστικά να αμυνθούμε αφου υπογράψαμε (συμφωνώ δεν υπήρχε άλλη λύση) ακόμα και το Αγγλικό δίκαιο? Δεδομένου οτι η Αριστερά είναι (και ευτυχώς αθροιστικά) πλειοψηφούσα σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, που αν αμφιβάλλουμε θα μπορούσαμε να τις μεταβάλλουμε σε επίσημο δημοψήφισμα με ερώτημα αν αποδέχεστε την νομιμότητα του χρέους και το Αγγλικό δίκαιο). Και εν πάσει περιπτώσει όπως ήρθαν τα πράγματα μόνο η Αριστερά μπορεί τώρα να αρνηθεί και μνημόνια και ξένα δίκαια δεδομένου οτι ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΨΗΦΙΣΕ .Ας κάνουμε και μια φανταστική υπόθεση:Πρόεδρος δημοκρατίας: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ . πρόεδρος βουλής: ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ
  Πρωθυπουργός ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ . Αντιπρόεδρος : ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ.
  Τα υπουργεία οικονομίας, ανάπτυξης-ενέργειας,άμυνας και ναυτιλίας στη ΝΔ. Και τα υπουργεία παιδείας ,πολιτισμού , υγείας-πρόνοιας και τουρισμού στην Αριστερά (ΣΥΝ & λοιποί επιθυμούντες, πλήν ΚΚΕ). Αφού οι "εταίροι" ανέλαβαν να πληρώνουν το χρέος και μάλιστα απ' ευθείας σε ειδικό ταμείο, εμείς νοικοκυρεύουμε τα του οίκου μας καταργώντας μνημόνια και χαράτσια και εφαρμόζοντας ενα επιστημονικό τεχνοκρατικό φορολογικό πρόγραμμα που μας εξασφαλίζει μια δίκαια Σκανδιναυικού τύπου αναδιανομή πλούτου με εξισορρόπηση εσόδων-εξόδων του κράτους. Πιστεύω ακράδαντα πως αν σκύψουν απο κοινού τα καλύτερα "κεφάλια της Λαικής Δεξιάς με εκείνα της Πατριωτικής Αριστεράς και ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ από την κοινή πολιτική εξουσία, θα βρούν για την Ελλάδα τη ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ. αυτή που τόσο καλά γνώριζαν οι πρόγονοί μας και είναι η ΜΟΝΗ που μπορεί να μας οδηγήσει ξανα στο ΦΩΤΕΙΝΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ.

 19. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 19/02/2012 13:41:22

  Αιθεροβάμονες! Αντίθετα από όσα λέει (ή εύχεται) το άρθρο, από όσα δημοσιεύονται στα ΜΜΕ συνάγεται ότι, στις εκλογές θα πάει η ΝΔ με τους ίδιους "παλαιοκομματικούς", όπως και πριν (στον τόπο μου, τουλάχιστον, "κλείδωσε" κι αυτό). Και, αφού κατά το άρθρο, ο Σαμαράς έκανε ήδη και "επαναδιαπραγμάτευση, έστω και μικρή" (την έσκισε τη γάτα, έστω και λίγο) και, κατά διπλανό άρθρο, "κλείδωσαν" οι όροι για την νέα δανειακή (άρα τέλος οι διαπραγματεύσεις), τέλειωσαν και οι "υποχρεώσεις" για μετά τις εκλογές.
  Εκείνο το playstation του Κωστάκη, που το βάλαμε;

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΠΗΛΕΑΣ 19/02/2012 14:22:42

   Φίλε Πηλέα, να μην σκεφτόμαστε στατικά παρακαλώ πολύ. Η εξουσία είναι αδιαίρετη και κανένας δεν θέλει να την μοιράζεται. Αν ο Σαμαράς δεν πάρει αυτοδυναμία θα ...βαρεθούμε να ψηφίζουμε. Και κράτα σε παρακαλώ κάτι να το θυμάσαι: Οι εκλογές που θα τα αλλάξουν όλα δεν θα είναι αυτές, θα είναι οι επόμενες

   • Γιώργος Ρ avatar
    Γιώργος Ρ @ Factorx 19/02/2012 14:29:15

    "Αν ο Σαμαράς δεν πάρει αυτοδυναμία θα …βαρεθούμε να ψηφίζουμε."

    Αυτό θα το ... θυμάμαι.

    "Οι εκλογές που θα τα αλλάξουν όλα δεν θα είναι αυτές, θα είναι οι επόμενες"

    Σε αυτό συμφωνώ απολύτως.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ Factorx 20/02/2012 00:12:53

    Αδημονία για πραγματικές εξελίξεις εκφράζω, τίποτα άλλο. Και βάζω και εγώ τις ελπίδες μου στο ανείπωτο μέρος των σχεδίων Σαμαρά.
    Για τις μεθεπόμενες εκλογές το βλέπω κι' εγώ. Οι ενδιάμεσες θα (πρέπει να) αποτελέσουν το Καθαρτήριο.

 20. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 19/02/2012 14:35:57

  Η Αριστερά στην Ελλάδα, πάντα έπαιζε θολό παιχνίδι. Κατά την ίδρυσή της επεδίωξε να επιβάλλει το καθεστώς που ενεπνεύσθη και εφήρμοσε σε διάφορες χώρες το ανατολικό μπλόκ. Όταν όμως μετά τον Β΄ΠΠ , η Ελλάδα ¨αποφασίστηκε¨οτι θα ανήκει στον Δυτικό κόσμο, ξεπούλησε όλα όσα διακύρησσε μέχρι τότε και άδειασε τους απλούς και γνήσιους αγωνιστές που την πίστεψαν.
  Σήμερα, μετά την κατάρρευση του Ανατολικού μπλοκ, ο ρόλος της άλλαξε.
  Είναι πλέον το απορροφητικό στρώμα που καλείται να απορροφά την δυσαρέσκεια των μαζών, αλλά μέχρις ενός σημείου κι΄ενός βαθμού, ώστε να μην κινδυνεύει το ¨εγκατεστημένο σύστημα διαπλοκής¨ που δρά ανενόχλητο όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης.
  Τί θέλω να πώ :
  όταν η ¨αριστερά¨ με τον παραπλανητικό λόγο της αρχίζει ν΄ανεβαίνει δημοσκοπικά, τότε κατακερματίζεται ώστε να μην χαλάσει η ισοροπία του συστήματος.
  Έτσι εμφανίστηκε ο άχρωμος και άοσμος Κουβέλης, που μετά τα διαλυτικά φαινόμενα του Πασοκ, ανέλαβε διπλό ρόλο. Να απορροφήσει τους ψηφοφόρους του Πασόκ, αλλά και να διασπάσει την ¨αριστερά¨που άρχισε να παίρνει κεφάλι.
  Και ναι μεν εμφανίζεται η ΔΗΜΑΡ, ως ¨δημοσκοπικά¨ανερχόμενη, χωρίς όμως να έχει τίποτα σοβαρό να πει στον μαστιζόμενο λαό, μασκαρεμένη πίσω από ένα προσωπείο που δεν είναι τίποτ΄άλλο παρά η ¨αγωνιώδης¨προσπάθεια του εγκατεστημένου διαπλεκόμενου συστήματος , να συντηρήσει τις δυνάμεις του.

  Για την ¨χαζοχαρούμενη δεξιά¨, έχω να πω οτι, παγιδεύτηκε στον δρόμο που χάραξε το πασοκ, όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης.
  Σιγά σιγά διείσδυσαν στο εσωτερικό της άνθρωποι της ίδιας νοοτροπίας , μικρού μεγέθους, που παίζανε το παιχνίδι της συντήρησης του ¨κατεστημένου¨.
  Έπαψε να έχει ιδεολογία, χάθηκε στον τυφώνα της θολούρας , επανδρώθηκε με μικρής αξίας στελεχιακό δυναμικό και έτσι δεν μπόρεσε ν΄αντισταθεί στην κατρακύλα της χώρας που ακολούθησε μετά την εκλογική ήττα του 2009.

  Σήμερα όμως, αναδείχθηκε στην ηγεσία της δεξιάς, ένας ¨παράξενος¨ηγέτης , που χαλάει τις ισορροπίες, που εξελίσσεται σ΄έναν δυναμικό πόλο συσπείρωσης όλων των υγιειών δυνάμεων αυτού του τόπου που αντιστέκεται στη φθορά και την κατρακύλα της χώρας, που βρίσκεται κοντά στον λαό και αγωνίζεται γι΄αυτόν.
  Ο Α. Σαμαράς δεν είναι αρεστός ούτε στο εγχώριο ¨σύστημα¨ ούτε στο ¨σύστημα¨ του εξωτερικού.
  Είναι όμως αρεστός στον λαό, αγωνίζεται ν΄αλλάξει παθογένειες και νοοτροπίες χρόνων , μέσα στο ίδιο του το κόμμα πρώτα , ώστε να καταφέρει ν΄αποδώσει στη κοινωνία το ¨αγαθό¨ που ευαγγελίζεται ο λόγος και η αξιοπρεπής στάση του.
  Και κάτι τελευταίο: Αυτήν τη ώρα, ο Α. Σαμαράς πρέπει να στελεχώσει το κόμμα του με τους καλύτερους, γιατί διαχρονικά αυτό είναι το σωστό και το αναγκαίο σήμερα όσο ποτέ. Μόνος του , χωρίς τους άξιους που αδιαμφισβήτητα υπάρχουν, δεν θα καταφέρει αυτό που θέλουμε όλοι μας.
  Η ΝΔ, αν θέλει να είναι η σοβαρός πολιτικός χώρος που θ΄αλλάξει το σκηνικό στη χώρα, πρέπει ν΄αλλάξει η ίδια όσο είναι καιρός, ν΄αφήσει τον αρχηγό της να διαλέξει τους άξιους ανθρώπους στη πρώτη γραμμή και να χαράξει απερίσπαστος τον δρόμο της ελπίδας και της ανόρθωσης μιας κατεστραμμένης χώρας. Πρέπει να δείξει εμπιστοσύνη στις στρατηγικές του και στις αποφάσεις του, για να μπορέσει να εμπνεύσει κι΄αυτός με τη σειρά του την εμπιστοσύνη στο λαό, που είναι η μόνη και πραγματική του δύναμη.

 21. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 19/02/2012 14:49:45

  Αυτός είναι ο δύσκολος αγώνας που πρέπει να δώσουμε όλοι. Η νέα μεταπολίτευση. Πιο δύσκολος από την απαλλαγή από τα μνημόνια που μας φόρτωσαν οι άλλοι, οι κακοί. Γιατί αυτός ο αγώνας απαιτεί να αντιμετωπίζουμε και τους εαυτούς μας κάθε φορά. Γιατί ο αντίπαλος δεν είναι μόνο κάποιος ξένος.
  Οι λίγοι ή οι λιγότεροι που έγιναν ισχυροί ή σχυρότεροι στη μεταπολίτευση μπορούν ακόμα να επηρεάζουν τους πολλούς. Προς ποιά κατεύθυνση; Όχι φυσικά προς την κατεύθυνση της ανατροπής, αλλά προς την κατεύθυνση της παράτασής της.
  Αλλά ακόμα η Παπαρήγα ή ο Τσίπρας γιατί να θέλουν για παράδειγμα τη δημιουργία μιας μεσαίας επιχειρηματικής τάξης; Τα συνθήματα, οι κραυγές, τα "φωτιά και τσεκούρι" και το μπάχαλο της αριστεράς δε θα μπορούν πλέον να εκπροσωπούν μια μεσαία τάξη που θα έχει βρει τη φιλελεύθερη ταυτότητά της και την πίστη της στα εθνικά χαρακτηριστικά.
  Παντού θα συναντάμε εμπόδια για τόσο μεγάλες ανατροπές, ακόμα και μέσα μας. Δεν πρέπει, όμως, αυτά να μας αναγκάσουν να εγκαταλείψουμε μια προσπάθεια που έχει νόημα.
  Ο Σαμαράς είπε πρόσφατα "το καλύτερο επιχείρημα δεν είναι ο φόβος, αλλά η σιγουριά για αυτά που μπορούμε". Θέλει πολύ δύναμη αυτό. Δεν είναι επανάσταση να βρεις μια τέτοια δύναμη; Πολύ περισσότερο από το "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους".
  Μπορεί τώρα να είμαστε στα χαμηλά μας, αλλά θα βρούμε τρόπους να ανεβούμε.
  "Θα κριθούμε ως κυβέρνηση για το αν θα βγάλουμε τον τόπο από τη λάσπη", αυτό είπε στη δευτερολογία του στην Κ.Ο. ο Σαμαράς.
  Και ένα τραγουδάκι λέει στον ήλιο γίνεται ο καρπός, στο χώμα η ρίζα.

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 19/02/2012 15:14:49

   Φάκτορα χαιρετώ!
   ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ μαζί σου!www.youtube.com/watch?v=MYHlbFB2sAg

   Αυτού του ματαίου η αράχνη
   που πάει ρε φίλε και μας ψάχνει.
   Να βρει την πιο παλιά γωνία
   μες της ψυχής την αγωνία.

   Να μας τυλίξει να μας πιάσει
   να πει σας έχουνε ξεχάσει
   τα παραμύθια σας και οι ξένοι
   κι εκείνη δως του να επιμένει.

   Να κατεβεί στο πρόσωπό σου
   και στο συνειδητό το υπό σου
   μ' αυτό τ' ανάποδο το δίχτυ
   κάνε ψυχή μου μια και ρίχτη.

   Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά
   γιατί του φόβου τα πλεχτά
   τα δείχνουν όλα στη ζωή και γκρίζα.

   Και τα καλά και τα φριχτά
   στον κόσμο ετούτο είναι μικτά.
   Στον ήλιο γίνεται ο καρπός
   στο χώμα η ρίζα.

   Κι αυτού του μάταιου η αράχνη
   που πάει ρε φίλε και μας ψάχνει
   μ' αυτό τ' ανάποδο το δίχτυ
   κάνε ψυχή μου μια και ρίχτη.

   Πριν κατέβει στο πρόσωπό σου
   και στο συνειδητό το υπό σου
   μ' αυτό τ' ανάποδο το δίχτυ
   κάνε ψυχή μου μια και ρίχτη

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ Δαναός 19/02/2012 15:49:27

    http://www.youtube.com/watch?v=9YsEtuiVwzU

 22. juliet avatar
  juliet 19/02/2012 14:54:38

  Factor
  χαιρετώ,έγραψες......για μια λαΐκη Δεξιά .

 23. Απλά Δεξιός avatar
  Απλά Δεξιός 19/02/2012 15:15:30

  Ωραίο το άρθρο δεν έχω λόγια περί αυτού.

  Αλλά...

  Σήμερα ήρθε η δεύτερη δόση απο το χαράτσι την οποία απλά δεν έχω να πληρώσω γιατί με τον νέο νόμο που ψήφισε η Σοβαρή και όχι "χαζοχαρούμενη" Συγκυβέρνηση ο μισθός μου πλέον είναι λιγότερος απο το χαράτσι.

  Οπότε αυτό σημαίνει χρέη προς το Δημόσιο που με τις προσαυξήσεις αργά η γρήγορα θα μου βγάλουν το σπίτι μαζί με χιλιάδες άλλα στο σφυρί.

  Αυτά είναι ζητήματα αγαπητέ factora που απασχολούν τον κόσμο και η καλή μας ΝΔ αρνείται να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι τα μισόλογα του Μιχελάκα.
  Και ας μου πει κάποιος καλοπροαίρετα. Αν η ΝΔ δεν ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα που για τους καλούς μας Βουλευτές με 10000 το μήνα μπορεί να μην είναι σοβαρά αλλά για εμάς είναι ζητήματα ζωής και θανάτου, εγώ γιατί να ψηφίσω ΝΔ και όχι το κόμμα του Καμμένου αν φτιαχτεί.

  Ελπίζω αυτό το μύνημα να μην το φάει η μαρμάγκα μιας και είναι έξω απο την επίσημη γραμμή.

  Α και κάτι άλλο. Σήμερα τα επίσημα "μέσα" πανυγυρίζουν γιατί,
  "ΑΝΕΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΜΕ 156 ΕΔΡΕΣ... "

  • occultist avatar
   occultist @ Απλά Δεξιός 19/02/2012 22:00:48

   @Απλά Δεξιός
   ΠΟΣΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΧΕΙΣ.

 24. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 19/02/2012 15:37:35

  +10000 Φάκτορα...προσωπικά, θέλω να δω το τέλος του πολιτικού ερμαφροδιτισμού...
  ΥΓ: Καμιά συμβουλή για το πώς να αντιμετωπιστούν οι ''δεξιοί'' που δηλώνουν ότι δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές και δε θα πάνε να ψηφίσουν και σ' αυτές, έχεις να μου δώσεις;

  • juliet avatar
   juliet @ ΕΥΑ 19/02/2012 15:45:00

   ΕΥΑ,
   Λες να τους πούμε ότι αν δεν πάνε θα βγεί η ''δεξιά '';:)

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ juliet 19/02/2012 16:16:08

    Juliet...εγώ είχα υπόψη μου το ξερίζωμα του μαλλιού μαζί με την ανταύγεια! Διότι τέτοιες και τέτοιοι ψηφοφόροι μάς κάθισαν τον Γαπ στο σβέρκο...και θέλουν να τον διατηρήσουν...

    • occoltist avatar
     occoltist @ ΕΥΑ 19/02/2012 22:09:26

     ΕΥΑ είπε:
     ""Διότι τέτοιες και τέτοιοι ψηφοφόροι μάς κάθισαν τον Γαπ στο σβέρκο…και θέλουν να τον διατηρήσουν…""

     ΟΧΙ αγαπητή εύα, το Γαπ μας τον κάθησε στο σβέρκο ο Καραμανλής με την απόδρασή του όταν είδε τα δύσκολα.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ occoltist 20/02/2012 00:42:26

      Προφανώς εννοείται που πήγε σε εκλογές το 09; εγώ μιλάω όμως για όλους αυτούς που απείχαν από τις εκλογές (είναι οι ηθικοί αυτουργοί στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων) αλλά κι όλους αυτούς που πίστεψαν το Πασόκ...ακόμη και οι άσχετοι με την πολιτική δεν μπορεί να είναι άσχετοι στο να έχουν γνώμη για το πόσο ήθος υπάρχει στο ''λεφτά υπάρχουν''..καταλαβαίνω ότι μια μερίδα ψηφοφόρων μπορεί να αισθάνθηκε πληγωμένη, αλλά στις εκλογές πρυτανεύει η λογική κι όχι το θυμικό...

     • GO avatar
      GO @ occoltist 20/02/2012 08:15:35

      Από πότε η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία αποτελεί απόδραση;

     • juliet avatar
      juliet @ GO 20/02/2012 11:19:54

      Aπο την στιγμή που δεν μπορείς να τιθασεύσεις το ''ασκέρι '' παραδίδεις τα όπλα ,και θα κάτσει ότι τύχει.....εδώ έκατσε ''το λεφτά υπάρχουν''.Το πλέον ευφυέστετο όταν έχεις μάθει ένα τσούρμο να του δίνεις και να εκλέγεσαι μόνο και μόνο γι΄αυτό.

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ GO 20/02/2012 16:39:05

      !!!

 25. ΜΠ avatar
  ΜΠ 19/02/2012 15:52:04

  Φάκτορα το άρθρο σου αυτό είναι από τα καλύτερά σου. Συγχαρητήρια. Εύχομαι να συνεχίσεις έτσι διότι τέτοια κείμενα γεμάτα ουσία και μηνύματα τα έχουμε ανάγκη και μας δυναμώνουν ψυχικά και πνευματικά.
  Πραγματικά Υποκλίνομαι.

 26. factorx avatar
  factorx 19/02/2012 15:58:45

  ΜΠ, μην γράφεις τέτοια γιατί θα λένε ότι τα γράφω ...εγώ. Ευχαριστώ πάντως και υπομονή. Μην ανεβαίνεις εύκολα στα κάγκελα γιατί σε βλέπω να ...ανεβοκατεβαίνεις

 27. tzager avatar
  tzager 19/02/2012 16:32:04

  Φίλε Φάκτορα,

  Το τραγικό είναι ότι και χαζοχαρούμενη Δεξιά εξακολουθεί να υπάρχει και καθεστωτική Αριστερά.

  Απόδειξη?? Η ακραία κατάσταση που βιώνει η χώρα και οι εσωκομματικές διεργασίες του υπάρχοντος πολιτικού spectrum.

  (1) Στο Πα.Σο.Κ. ο σκληρός πυρήνας των Παπανδρεικών στελεχών καταψηφίζει το Μνημόνιο 2,ενώ ήταν οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές της πρώτης δανειακής σύμβασης, και διαγράφονται!!!

  (2) Στη Ν.Δ. μεγάλη μερίδα ακραιφνών υποστηρικτών του Προέδρου στην εσωκομματική διαδικασία και μεταγενέστερα σκληροί εκφραστές της επίσημης Αντιμνημονιακής γραμμής και της λαικής Δεξιάς παράδοσης καταψηφίζουν το Μνημόνιο 2 και διαγράφονται!!! Ενώ μερικούς μήνες πριν το κόμμα 'ξεφορτώθηκε' τους φιλομνημονιακούς διαγράφοντας τους, σήμερα το κόμμα ενσωματώνει τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές των μνημονίων- στελέχη του Λα.Ο.Σ. με την επίκληση της ενίσχυσης του πατριωτισμού!!!!

  Αυτά είναι κυρίαρχα δείγματα κομματικής ανωριμότητας, παιδαριώδους και διπολικής συμπεριφοράς που σίγουρα ταιριάζουν γάντι στο παλαιοκομματικό παρωχημένο πολιτικό σύστημα.

  Τέλος της Μεταπολίτευσης κυριολεκτικά θα συμβεί όταν τα δύο κόμματα που εξέφρασαν ότι πιο ανεπαρκές, πελατειακό και διεφθαρμένο την τελευταία 35ετία θα εξοστρακιστούν από το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας!

  Αυτό μπορεί να μη γίνει στις επερχόμενες εκλογές αλλά σίγουρα είναι δρομολογημένο. Δρομολογημένο όχι από παράκεντρα φυσικά, αλλά από την πηγαία λαική οργή και πόθο για ολοκληρωτική ανατροπή.

  Το σημερινό ψευδεπίγραφο ΔΙΛΗΜΜΑ μεταξύ ενός ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ και ενός ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΤΙΣΜΟΥ πρέπει να αποκρουστεί δυναμικά από τους ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες αυτής της χώρας.

  Υπάρχει σίγουρα και άλλος δρόμος. Ο δρόμος της ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ και ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ. Να διαγράψουμε τα δυσβάσταχτα χρέη και τα πολιτικά βαρίδια του παρελθόντος και να πορευτούμε μέσα στην Ευρώπη με Εθνική αξιοπρέπεια και συνειδητή απόφαση για ριζοσπαστικές αλλαγές παντού!!!

 28. Evro-skeptikos avatar
  Evro-skeptikos 19/02/2012 16:49:39

  Μονη λύση η προγραμματική συμμαχία της πατριωτικής αριστεράς και της πατριωτικής δεξιάς για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με ισονομία, ξερίζωμα της διαφθοράς/διαπλοκής, εθνική ανεξαρτησία με εθνικό νόμισμα, και ισομερή κατανομή των βαρών στη δύσκολη μάχη της ανόρθωσης! Οι καθεστωτικοί πολιτικοί που μάχονται να σώσουν το χρεοκοπημένο σύστημα παίρνουν την άγουσα για το χρονοντούλαπο (στην καλύτερη περίπτωση γι αυτούς...)

 29. Κarenin avatar
  Κarenin 19/02/2012 16:53:51

  Μετά και την ενταξη του ΑΣ στις μνημονιακες δυνάμεις,( βεβαίως για εθνικους λόγους) γιατί στην συνείδηση του κόσμου η ΝΔ πρέπει να έχει διαφορετική αντιμετώπιση απο αυτήν του Πασόκ;

  • factorx avatar
   factorx @ Κarenin 19/02/2012 16:56:03

   Δημαγωγικό ερώτημα, επιπέδου αμφιθεάτρου Νομικής του περασμένου ..αιώνα. Από πότε οι ηγεσίες πρέπει να υποτάσσονται στο αυθόρμητο των μαζών;

   • Evro-skeptikos avatar
    Evro-skeptikos @ factorx 19/02/2012 17:03:58

    Μα που τις είδατε τις ηγεσίες; Τις ηγεσίες του οπορτουνισμού, της κοινωνικής αναλγησία, και της ιδεολογικής ασυναρτησίας; Αν είχε τουλάχιστον ένα Πούτιν η μοιραία χωρα μας θα δεχόμουν την άποψη σας...

    • Δικερως avatar
     Δικερως @ Evro-skeptikos 19/02/2012 23:39:33

     Η Ελλαδα,ευτυχως,ποτε δεν θα φθασει στον ξεπεσμο και την καταστροφη της Σ.Ενωσης.Ο,τι και να γινει,δεν θα περασουμε τετοιον Γολγοθα.
     Και ξερεις,μονον μετα ενα τετοιο συλλογικο μαρτυριο ο Λαος δικαιουται να ζητα Δεσποτες.
     Γιατι ο Πουτιν δεν ειναι τιποτε παραπανω απο εναν επιτυχημενο Δεσποτη.Κατι σαν Ερντογαν στην Ρωσσικη εκδοχη.
     Η Πατριδα μας χρειαζεται εναν Ηγετη βγαλμενο απ'τον Λαο,και ευτυχως,σημερα,τον εχουμε απεναντι μας.

   • Νικολαος avatar
    Νικολαος @ factorx 20/02/2012 09:21:03

    Απο την εποχη που οι η ηγεσιες στηριζεται στο λαο,που οποτε σας συμφερει ειναι μαζα και αλλοτε υπεριφανος.Τωρα πιες εποχες θυμιζει η δημαγωγια οταν πας στο μελλον με βοριδη,μπουμπουκο;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Κarenin 19/02/2012 17:01:51

   Γιατι αλλος κοσμος ψηφιζει ΝΔ και αλλος κοσμος ψηφιζει ΠΑΣΟΚ.

 30. eneral avatar
  eneral 19/02/2012 16:58:22

  Ο κινηματικος χαρακτηρας της εκλογης του Σαμαρα χαθηκε δυστυχως. Ομως τον τελευταιο καιρο κατι κινηται ξανα. Ο δυναμισμος που εδειξε ο Σαμαρας στην ψηφιση του μνημονιου με την διαγραφη των βουλευτων πολλοι εκ των οποιων υπηρξαν στενοι συνεργατες του δειχνει την αποφασιστικοτητα και την προσηλωση του στον στοχο που ειναι η σωτηρια και ανακαμψη της χωρας.
  Επισης η ενταξη στην Ν Δ των Βοριδη και Γεωργιαδη δυο πολιτικων οι οποιοι δηλωνουν Δεξιοι και εχουν αποψη γι'αυτο και βεβαια δεν κρυβονται να το πουν, δειχνει την ισχυρη βουληση του Σαμαρα να δημιουργησει αυτο που ειχε υποσχεθει προεκλογικα ,ενα μοντερνο κεντροδεξιο κομμα που οι ιδεες του θα γινουν ο μαγνητης για ολη την κοινωνια. Ελπιζω οτι θα υπαρξει συνεχεια.

 31. Anatoli avatar
  Anatoli 19/02/2012 17:10:13

  Εγώ κρατώ την αντικειμενικότητα αυτού του ιστολογίου....'Αν ο Σαμαράς συγκυβερνήσει με τον Βενιζέλο θα τους πεθάνουμε στην αντιπολίτευση'. Αυτό τα λέει όλα!!!
  Εύχομαι να μη γίνει. Δεν είναι ουτοπία η αυτοδυναμία, φτάνει να μείνουμε όλοι ενωμένοι. Δεν περισσεύει κανείς!!!
  Με την αγάπη και την καλωσύνη του Προέδρου προς όλους, την αγωνιστικότητα, και την εμπιστοσύνη μας στον Πρόεδρο όλα είναι δυνατά.

 32. S.T avatar
  S.T 19/02/2012 17:11:17

  "Η μόνη λύση είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με τον λαό που θα κατακτήσει μεγάλη πλειοψηφία στις εκλογές και θα επιτρέψει στον Σαμαρά να εφαρμόσει το πρόγραμμα του."
  Το κοινωνικό συμβόλαιο έγινε ήδη με την τρόϊκα και λέγεται PSI+ (μνημόνιο 2).
  "η ψωραλέα πλέον «άρχουσα τάξη»"
  Για τους "ψωραλέους" τραπεζίτες μας, χρεωθήκαμε άλλα 30δις και θα μας δώσουν κοινά "κ*λ*χαρτα" με αναστολή δικαιώματος ψήφου.
  Παιδιά, όσο προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα, τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα.

  • factorx avatar
   factorx @ S.T 19/02/2012 17:13:02

   Για τις τράπεζες να μην καταρρεύσουν έγινε, μην μπερδεύεσαι

   • S.T avatar
    S.T @ factorx 19/02/2012 17:24:19

    Ναι βεβαίως, αφου τις πληρώνουμε όμως, να πάρουμε και τις μετοχές με ψήφο, την ιδιοκτησία δηλαδή. Δεν γίνεται οι τραπεζίτες να έχουν "free lunch" απο τον λαό που πεινάει.
    Άλλωστε, ήξεραν τα ρισκα τους όταν δάνειζαν με καπέλο 3-4%.

 33. factorx avatar
  factorx 19/02/2012 17:35:36

  και συσάχθεια

  • S.T avatar
   S.T @ factorx 19/02/2012 17:40:00

   Σεισάχθεια .
   Μαζί σου. Να χαρισθούν τα χρέη, απ' όσους δεν δύνανται. Ας το βάλει στο πρόγραμμα του ο Σαμαράς, να πάρει τις εκλογές. Αλλά βάζω στοίχημα, ότι θα γίνει πάλι της "ψωραλέας" άρχουσας τάξης.

 34. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 19/02/2012 17:38:58

  '' Ενοχη εσχάτης προδοσίας'' . Οπως ακριβώς την περγράφεις , αυτό είναι η λεγόμενη '' άρχουσα τάξη''. Κατά τη γνώμη μου , το πρώτο και κυριώτερο βήμα που πρέπει να κάνει ο Α.Σ., είναι να τσακίσει τη διαπλοκή. Αλλιώς δεν θα τον αφήσει να κάνει τίποτα. Φυσικά και το γνωρίζει και γι'αυτό τη μεγάλη βοήθεια και στήριξη που χρειάζεται ,θα τη βρει αν πλαισιωθεί αυτός και το κόμμα με ανθρώπους άξιους , με όρεξη για δουλειά , με διάθεση προσφοράς , απαλλαγμένους από τη νοοτροπία του '' γαλάζιου ΠΑΣΟΚ'' , νοοτροπία που ουσιαστικά κάλυπτε την ασημαντότητα και την ανεπάρκεια αυτών που την είχαν. Αυτούς τους ανθρώπους θα τους βρει μέσα στον κόσμο που τον στηρίζει και τον εμπιστεύεται, ενεργοποιώντας και αναβαθμίζοντας τις κινηματικές διαδικασίες της εκλογής του. Μόνος του ελάχιστα θα μπορέσει να κάνει. Το όραμα και η προοπτική που έχει ο ίδιος , με τη βοήθεια αυτών των κατάλληλων συνεργατών ,θα μπορέσει να το περάσει και στον κόσμο που τώρα ,περισσότερο από ποτέ ,το έχει ανάγκη. Γιατί αυτός που έχει αρχές και μπορεί να ελίσσεται χωρίς να τις απεμπολεί , έχει και δύναμη χαρακτήρα .Γι'αυτό το '' εμπιστευθείτε με'' ,αποκτά βάθος και ουσία.

 35. τάσος avatar
  τάσος 19/02/2012 18:36:29

  γκανγκστερευόμενη καραγκιοζοκρατία. τραμπουκισμαλισμός.

 36. Τινα avatar
  Τινα 19/02/2012 18:43:31

  Εχετε δικιο για τη Δεξια αλλα η Αριστερα (δεν συμπεριλαμβανω τη ΔΗΜΑΡ γιατι ειναι τραβεστι ΠΑΣΟΚ) ζωντανευει και μετα τις εκλογες να δειτε που θα φτασει.

 37. occultist avatar
  occultist 19/02/2012 22:19:14

  Diamond Angel είπε:
  '' Κατά τη γνώμη μου , το πρώτο και κυριώτερο βήμα που πρέπει να κάνει ο Α.Σ., είναι να τσακίσει τη διαπλοκή''

  Με ποιό τρόπο;;;; Διορίζοντας σύμβουλό του τον Υιό Ψυχάρη;;; Της διάδόχου δυναστία της ....αμώμου δυναστείας Λαμπάκη;;; Εχεις ακούσει τι μας σούρνει το πρωί το Βήμα FM;;;;;;;

  • occultist avatar
   occultist @ occultist 19/02/2012 22:21:51

   Διόρθωση
   αμώμου δυναστείας Λαμπράκη

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ occultist 20/02/2012 21:11:39

    Occultist, κατά τη γνώμη μου , αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα . Με εξοργίζει αόρατοι άνθρωποι να κινούν τα νήματα από το παρασκήνιο χωρίς συνέπειες. Για τον υιό Ψυχάρη έχω εκφράσει την αντίθεσή μου, την οποία και συνεχίζω να έχω . Απλά έναν άνθρωπο (Α.Σ.),τον κρίνω από το όλον και όχι από τα επιμέρους . Και το όλον , νομίζω ότι είναι άξιο εμπιστοσύνης.

 38. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 19/02/2012 23:57:53

  Άσχετο, αλλά το άτομο είναι ΜΟΡΦΗ !!!!!! Μεγάλος καραγκιοζοπαίχτης......

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KJ9SXhCruFA#!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ BLACKQUEEN 20/02/2012 00:07:14

   Έχω μείνει άφωνη...

 39. Βασιλειος Περδικιδης avatar
  Βασιλειος Περδικιδης 20/02/2012 01:06:20

  factorx είπε:
  19/02/2012 στις 5:13 pm
  Για τις τράπεζες να μην καταρρεύσουν έγινε, μην μπερδεύεσαι
  Αυτοαναιρείται το άρθρο σας....ύμνο για τον Σαμαρά!
  Είμαι μόνιμος αναγνώστης και θαυμαστής σας....το ΝΑΙ του Σαμαρά θα δείξει στις εκλογές, αν γίνουν, πόσο βαθειά έβαλε το μαχαίρι στην Ν.Δ!

 40. Πασχάλης avatar
  Πασχάλης 20/02/2012 01:10:43

  Η Νέα Μεταπολίτευση έρχεται βίαια, μέσα από την επερχόμενη κατάρρευση όχι μόνον της οικονομίας αλλά και όλου του σαθρού εποικοδομήματος που κτίσθηκε όλα αυτά τα χρόνια από το «σύστημα ΠΑΣΟΚ» με την συνέργεια της καθεστωτικής «ψευδοαριστεράς» και της χαζοχαρούμενης ενοχικής «δεξιάς». Oλα τα λεφτα το κομματι αυτο...

 41. xp avatar
  xp 20/02/2012 01:46:26

  Το δύσκολο στην διοίκηση είναι η επίτευξη του στόχου.Δηλαδή να έχουμε επιτυχία.Εδώ απέτυχε η τρόικα.Δεν με ενδιαφέρει αν είναι σκληροί ή μαλακοί,μόνο το σιτάρι χαρακτηρίζεται έτσι ,αλλά ποιός ο στόχος και ποιά επιτυχία έχουμε επί του στόχου.Οταν έχεις ένα μπάχαλο προσπαθείς να το μορφώσεις εκεί που θέλεις.Οι υφιστάμενοι σου είναι ένα θέμα ευθύνης σου αποκλειστικά,δεν είναι εξωγίηνοι ουτε νεφελίμ, πρέπει έσυ να τους οδηγήσεις εκεί που θέλεις.(Αυτά για την αυτομαστίγωση του λαου μας)Ο Σαμαράς έκανε μια διαπραγμάτευση,οι βουλευτές πιέστηκαν χωρίς να έχουν διαβάσει το μνημόνιο ,προφανώς τον εμπιστεύτηκαν και παρέμειναν στο κόμμα ή δεν τον εμπιστεύτηκαν και εμειναν εκτός.Κανένας από εμάς δεν ήταν στην διαπραγμάτευση ,άρα δεν μπορεί να ξέρει τι διακυδευόταν.Στο παζάρι μπορείς να πείς ψέμματα ,να εξαπατήσεις ή να εξαπατηθείς ,είναι μέσα στους κανόνες του παζαριού.Το άσχημό είναι ότι με ψέμματα -εις γνώση όλων των υπόλοιπων Ευρωπαίων- μπήκαμε ώς ισχυρή οικονομικά Ελλάς στο Ευρώ και προσπαθούμε να τα μαζέψουμε ΤΩΡΑ με τις ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ που διέπραξε η τρόικα.Εδώ θα κριθεί ο Σαμαράς -τον οποίον και ψήφισα-στο γήπεδο ! Αν μπορεί ή οχι να βάλει γκολ.Καληνύχτα!

 42. Νικολαος avatar
  Νικολαος 20/02/2012 09:32:17

  Συμφωνω οτι ενα μερος της αριστερας ειναι καθεστωτικη,ετσι ηταν και το 89 αλλα αυτα εγιναν τον περασμενο αιωνα,η ψηφιση και η εφαρμογη αυτου του μνημονιου δεν ειναι καθεστως και μαλιστα κατοχικο;Απο "εθναρχης" τσολακογλου.

 43. βασιλης avatar
  βασιλης 20/02/2012 11:13:24

  Γιά ποιά επαναδιαπραγμάτευση μιλάμε δεν το καταλαβαίνω εκτός και εάν θέλουμε να κοροιδευόμαστε μεταξύ μας.
  Σήμερα ψηφίζεται η περικοπή κύριων και επικουρικών συντάξεων η μείωση του κατώτερου μισθού ενώ θα υπάρξει και συνέχεια.
  Επίσης όπως αναφέρουν όλες οι ξένες εφημερίδες αρκετές ελληνικές και διάφορα ενημεμερωτικά σαιτ θα μπούν ξένοι επίτροποι σε 9 κύρια υπουργεία. Η χώρα βρίσκεται επίσημα πλέον σε κατοχή και με την υπογραφή του κυρίου Σαμαρα.Από εδώ και πέρα ο καθένας επιλέγει εάν θα συνεργαστεί με τις κατοχικές δυνάμεις η όχι.
  Οσο γιά το επιχείρημα ότι ψηφίζω το μνημόνιο 2 γιά να σωθεί η πατρίδα δεν διαφέρει σε τίποτα από το επιχείρημα που χρησιμοποιούσε και ο ΓΑΠ αφού και αυτός είπε ότι ψήφισε το μνημόνιο 1 γιά να σώσει την πατρίδα.
  Α ρε Ελληνες σκεφτείτε το 1821 η το 1940 ηγέτες του ελληνικού λαού να ήταν ο ΓΑΠ , ο Σαμαράς η ο Βενιζέλος με την Μπακογιάνη ακόμα σκλάβοι θα είμασταν.

 44. ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ 20/02/2012 14:48:13

  ΑΝΤΕ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ..... ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ....
  ΤΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ????????? ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
  ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΧΑΡΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΑΤΕ......
  ΚΡΙΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

 45. Αριστειδης ο δικαιος avatar
  Αριστειδης ο δικαιος 20/02/2012 18:51:53

  Φακτορ συγχαρητηρια για το αρθρο σου.

  Αυτο το χαζοχαρουμενη δεξια τελος πολυ καλο με βρισκει απολυτα συμφωνο.μια δεξια που ποτε πρασινιζε και ποτε κοκκινιζε πνιγμενη μεσα σε ενα ενοχικο συνδρομο που τις επεβαλε η αρρωστη και ηττημενη παγκοσμιως αριστερα.και ειδικα η ελληνικη αριστερα που καταβαθος ειναι φασιστικη και ακρως εμετικη!
  δεν λεω οχι σε μια συγχρονη και δημοκρατικη αριστερα καθαρα ευρωποαικη. αν και δενμ ανηκω σε αυτη την ιστορια με απωθει πληρως.
  Ας σανοιξει ο Σαμαρας το κομμα της ΝΔ στο κοσμο που εχει ονειρα ,στους νεους ,στους ελληνες που αγαπουν ακομα την εννοια πατριδα ,που ειναι υπερ της νομιμοτητας ,που θελουν ενα συγχρονο και σημοκρατικο κρατος ,απηλλαγμενο απο την ψευτοαριστερο προοδευτικη κουλτουρα.
  Η αριστερα κατα βαυος εχειο το μεγαλυτερο μεριδιο ευθυνης αυτου που ζουμε ,και μην το παιζουν αθωωες περιστερες. με την ανυπακοη που διαλλουν τοσα χρονια την αρνηση του δημολτατκου μας συστηματος ,με ολες του τια αδυναμιες ,και τον καιροσκοπικο λαικισμο τους καρκινωσαν την ελληνικη κοινωνια και ολο το πολιτικο συστημα.
  Η αριοστεροφροσυνη εγινε υεσμος σε τουτη την πατριδα,παγκοσμια πατεντα ,κρατικοδιαιτοι αριστεροι επιτιθοντουσαν με λυσσα εναντια στην κρατικη μας υποσταση.
  Και η δεξια φοβουμενη μην κατηγορηθει απο τους ηττημενους ιδεολογικα αριστερους οτι τους διωκει αφησε την ελλαδα μας ξεφραγο αμπελι ,στην λεηλατουσα αριστερα ,μας εκανε να ντρεπομαστε να πουμε οτι ειμαστε δεξιοι ,χριστιανοι ,νομοταγεις και νοικοκυρηδες.
  αντιθετα εμαθαν τον ελληνα με την ενοχικη σιωπη της δεξιας ,να το παιζει ανταρτης της διεθβους σκηνης.
  παντου στνομοτες ,προβονατορες,ρουφιανοι και δοσιλογοι,και οι μονοι καθαροι ,πατριωτεςκαι εντιμοι ,ποιοι αλλοι ,μα οι αριστεροι.
  Και τωρα αντι ο λαος να τους στειλει στο χρονοντουλαπο της μαυρης ιστοριας ετοιμαζεται να τους φερει στην εξουσια στην πιο δυσκολη ωρα της πατριδας μας ,αισχος σε αυτο τον ηλιθιο λαο!
  Δεβ ξερω ποιος και γιατι βγαζει τα αποτελεσματα στις δημοσκοπησεις μα δειχνουν την ταση , κακα τα ψεμματα,ακου σε χωρα της δυσης η κομμουνιστικη αριστερα 40%!!!!!!!!
  αυτος ο λαος θελει μεγαλο κραηιμο ,επιτελους τερμα το χαιδεμα,και αυτο πρεπει να το τολμησει επιτελους η νεα ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αν δεν θελει να ακολουθησει και αυτη το πσαοκ και το σαπιο πολιτικο συστημα στο χρονοντουτλαπο της ιστοριας.

  ΑΒΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ,ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ ΟΤΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗς ΔΕΞΙΑς ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΤΩ ,ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΠΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΝΙΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΣΡΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ .
  ΤΟΛΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΙΝ ΣΕ ΠΡΟΛΣΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ ΠΙΣΩ ,ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝΤΩΝΗ ΟΤΙ ΠΑΙΖΕΙς ΕΣΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΑΓΩΝΑ ,ΠΕΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ,ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΑΜΟΣ,ΠΑΝΙΚΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΝΑ ΠΟΛΙΤΚΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΧΑΔΙ ,ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ,ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΟΡΘΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΒΡΑΘΗΚΑΝ ΗΓΕΤΕς,ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ,ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ,ΤΟΛΜΗΣΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙ Η ΥΓΙΗΣ ΕΛΛΑΔΑ ,ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΦΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΣΕΝΑ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.