#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/06/2010 16:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επόμενη μέρα της Νέας ΔημοκρατίαςΑρχίζει αύριο το πιο ιστορικό μετά το ιδρυτικό, Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Την επομένη του συνεδρίου ο  Αντώνης Σαμαράς,   θα  βρεθεί στο σταυροδρόμι κρίσιμων αποφάσεων. Πολλά θα εξαρτηθούν από το τις επιλογές του. Τι θα αφήσει πίσω και με ποιους θα φύγει μπροστά. Γιατί  σ’  ένα συμφωνούν όλοι: χρειάζεται ένα «άλμα πιο γρήγορο απ’ τη φθορά».  Μια φυγή προς τα εμπρός.

Τα διλήμματα

Ας δούμε κατ’ αρχήν τα θέματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει.

1. Η  ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια  καθιστά επιτακτική την  ανάγκη εναλλακτικής πρότασης  εξόδου  από την κρίση. Η οργή του κόσμου  σε πρώτη φάση εκφράζεται  ως απαρέσκεια προς το πολιτικό σύστημα . Απολύτως  φυσιολογικό.  Ο κ. Παπανδρέου, ήρθε με υποσχέσεις και ελπίδες,  αλλά εννέα  μήνες τώρα, ξηλώνει το κοινωνικό κράτος, μειώνει το βιοτικό επίπεδο και τρομοκρατεί  τον κόσμο. Η Ν.Δ. από την άλλη θέλει χρόνο για να κερδίσει  εκ νέου την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης.  Για να το καταφέρει   πρέπει να καταθέσει  πειστική πρόταση εξουσίας και  να παρουσιάσει νέα ηγετική ομάδα.

2. Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, το ΠΑΣΟΚ, δεν θα παραδώσει εύκολα την εξουσία. Τέτοια δώρα, μόνο η Ν.Δ. προσφέρει απλόχερα.  Η τακτική του «ώριμου φρούτου»  είναι λάθος. Η   Ν.Δ. πρέπει  να ασκήσει δυναμική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση.

3. Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν,  ο  κ. Παπανδρέου θα επενδύει στην πόλωση.  Αυτό σημαίνει Εξεταστικές και  συνεχής απαξίωση του Καραμανλή. Ο σκοπός διττός: Αφ’ ενός κρατούν συσπειρωμένη την εκλογική τους βάση, αφ΄ ετέρου θέτουν διλήμματα στον Σαμαρά  για να  υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό και το έργο του.

4. Η υπεράσπιση του κυβερνητικού παρελθόντος της Ν.Δ.   είναι υποχρέωση του Καραμανλή, ο οποίος , επιτέλους,  πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να υπερασπιστεί  τα πεπραγμένα του. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί  αμίλητος την απαξίωσή του και τον πολιτικό του ευτελισμό.

5. Ο Καρατζαφέρης, θα  συνεχίσει τις ανοίκειες προσωπικές επιθέσει  κατά  του Σαμαρά.   Βέβαια,  με τη μετατροπή του σε κυβερνητικό εξαπτέρυγο, έχει  απωλέσει  τα όποια ίχνη αξιοπιστίας διέθετε. Όμως, η διαφαινόμενη  αποστολή του είναι  να πλήττει   το προφίλ του Σαμαρά.  Και επειδή αφειδώς  του παρέχεται χρόνος από  τα ΜΜΕ,   η συζήτηση θα εκτρέπεται   και θα  έρχονται σε δεύτερη μοίρα οι  πρωτοβουλίες της Ν.Δ.  Η τακτική αυτή πρέπει να αποκαλυφθεί και να μη μείνει αναπάντητη.

6. Η κα.  Μπακογιάννη  θα επιχειρήσει να διεμβολίσει το χώρο μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. προκειμένου να «υποδέχεται» τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους για  να μην μετακινούνται απ’ ευθείας προς τη Ν.Δ.   Δε  είναι όσο εύκολο νόμιζε, αλλά  η Ν.Δ. μετά το συνέδριο πρέπει οργανωμένα να επιχειρήσει ένα άνοιγμα προς αυτό το τμήμα της κοινωνίας και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις υποδοχής του.

7. Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι ένα κρίσιμο τέστ του Σαμαρά. Προηγουμένως, όμως, θα έχει να αντιμετωπίσει τη φθοροποιό διαδικασία επιλογής υποψηφίων, όπου ο κάθε παραγοντίσκος  θα απειλεί και θα εκβιάζει με …προσχώρηση στο ΛΑΟΣ και το κόμμα της Μπακογιάννη, αν δεν του δοθεί το χρίσμα.

Η  επόμενη ημέραΣτα  ζητήματα αυτά,  η  Ν.Δ. πρέπει να απαντήσει με μια ολοκληρωμένη στρατηγική η οποία θα στηρίζεται στους εξής άξονες:

Η ιδεολογία στο προσκήνιο: Το  δημιούργημα του «μεσαίου χώρου» απέβη καταστροφικό για τη Ν.Δ. Η κίνηση του Σαμαρά να επαναφέρει τη ιδεολογία στο προσκήνιο, θα  λειτουργήσει ενωτικά και θα  αποτελέσει τη βάση πάνω στην οποία θα στηριχθεί το πρόγραμμα και η αντιπολιτευτική τακτική του κόμματος. Και η συζήτηση καθίσταται επίκαιρη, μετά την  παταγώδη αποτυχία του νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού του κ. Παπανδρέου.

Αξιόπιστο πρόγραμμα εξουσίας: Η χώρα χρειάζεται μια άλλη πρόταση εξουσία για την  έξοδο από την κρίση. Μια τέτοια πρόταση δεν πρέπει κατ’ ανάγκη να χαϊδεύει αυτιά και να υπόσχεται τα πάντα σε όλους , αλλά με συγκεκριμένο τρόπο να περιγράφει  τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.  Ο κόσμος πολύ δύσκολα θα εμπιστευτεί νεφελώδεις διακηρύξεις και δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ηγετική Ομάδα: Ένας από τους βασικούς λόγους που  κατέρρευσε η κυβέρνηση Καραμανλή  ήταν η αποτυχία της ηγετικής του ομάδας.  Το πρωθυπουργικό επιτελείο αδύναμο.  Βασικοί υπουργοί ανεπαρκείς.  Κεντρικός σχεδιασμός  ανύπαρκτος.  Πολλά στελέχη  ακολουθούσαν προσωπικές στρατηγικές και δεν ήταν λίγοι και οι επίορκοι. Ο  Σαμαράς, την επαύριον του συνεδρίου πρέπει να παρουσιάσει μια σφιχτή και άφθαρτη ηγετική ομάδα, που θα έχει αίσθηση αποστολής και θα λειτουργεί για τον κοινό σκοπό.

Ανανέωση της κομματικής επετηρίδας: Η Ν.Δ. επειδή είχε παραμείνει εκτός εξουσίας επί μια δεκαετία, είχε στελεχωθεί  με άτομα χαμηλού επιπέδου.   Η κομματική επετηρίδα  χρήζει ανανέωσης. Να ανοίξουν οι πόρτες και τα παράθυρα της Ρηγίλλης και να μπει νέο αίμα. Υπάρχει η μεγάλη δεξαμενή αυτών που προσήλθαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές.

Αναδιοργάνωση του κόμματος.  Ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ.  χρειάζεται  αναδιοργάνωση εκ βάθρων.  Πρέπει να δομηθεί σε νέες  βάσεις, να στελεχωθεί σε ορισμένες θέσεις με επαγγελματίες, να εκπαιδεύει  στελέχη, να παρακολουθεί τις νέες τάσεις στην κοινωνία, να ζυμώνει  ιδέες  και  να παράγει πολιτική. Τα κόμματα είναι ζωντανοί μηχανισμοί και όχι  προσωπικά φέουδα και μαυσωλεία του παρελθόντος.

Εσωκομματική ενότητα: Στο συνέδριο πρέπει να λήξει και  η εσωστρέφεια των τελευταίων μηνών. Ο  Σαμαράς δεν  έχει τίποτα να φοβηθεί και τίποτα να κρύψει. Το κόμμα πρέπει να τραβήξει μπροστά και να βάλει μια οριστική γραμμή με το χθες. Να ξεκαθαρίσει με ποιους θα προχωρήσει. Και την επομένη να σφυρηλατηθεί η  ενότητα πάνω σε νέες αρχές και αξίες.

Αντιπολιτευτική τακτική: Απέναντι  σ’ ένα αδίστακτο δημαγωγό και  μια κυβέρνηση που έχει κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό, καθημερινά αυτοαναιρείται και παραπαίει,  η Ν.Δ. οφείλει  να  αντιπαρατεθεί με σκληρό, αλλά πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο.  Η βουλή πρέπει να είναι το πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης, παράλληλα με το άνοιγμα στην κοινωνία

Επικοινωνία: Το μοντέλο   και η φιλοσοφία Ρουσόπουλου  ήταν καταστροφικό. Η Ν.Δ. ως κυβέρνηση  προτίμησε τις λυκοφιλίες των νταβατζήδων, αντί να δημιουργήσει φιλικά ΜΜΕ. Η ΝΔ του Σαμαρά δεν έχει να περιμένει πολλά πράγματα από τις εφημερίδες και τα ΜΜΕ που θα την πλησιάσουν ούτως ή άλλως όταν θα ανεβαίνει. Αντιθέτως πρέπει να ρίξει το βάρος της στο Διαδίκτυο, για το οποίο ελάχιστα έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Ο νέος γραμματέας : Κορυφαίο   ζήτημα είναι η επιλογή του νέου  Γραμματέα.  Το πρόσωπο αυτό και ρόλο θα έχει να διαδραματίσει για τους επόμενους μήνες, αλλά και μεγάλο συμβολισμό θα καταδείξει  η επιλογή του. Ο Γραμματέας πρέπει να εκφράζει το σύνολο της παράταξης, να γεφυρώνει χάσματα, να συνθέτει διαφορετικές απόψεις, να ενώνει.  Ως εκ τούτου πρέπει να τον εμπιστεύονται όλοι. Επίσης, πρέπει να είναι σε θέση να ετοιμάσει το κόμμα για τις επερχόμενες  εκλογές  και να έχει την ικανότητα και την εμπειρία να επιλύει  τις εσωκομματικές έριδες που φουντώνουν σε τέτοιες περιόδους.  Τέλος,  να διαθέτει  το απαιτούμενο ειδικό βάρος για να εκπροσωπεί την παράταξη και να μπορεί να σταθεί, χωρίς να αντλεί από το πολιτικό κεφάλαιο  του Προέδρου.

Το πλεονέκτημα του Σαμαρά

Στην κοινωνία συντελούνται διεργασίες που υπερβαίνουν  τους κομματικούς σχηματισμούς. Η βαθειά οικονομική κρίση φέρνει κοντά άτομα που μέχρι τώρα βρίσκονταν απέναντι  Αυτοί θα διαμορφώσουν το πλειοψηφούν ρεύμα στην κοινωνία.  Το ΠΑΣΟΚ  δε θα μπορέσει να τους εκφράσει γιατί  δημιούργησε την κρίση. Και η παλιά Ν.Δ.  δεν φαντάζει ως πειστική εναλλακτική επιλογή.

Ο  Σαμαράς,  αν και έμπειρος κοινοβουλευτικός, επειδή επί μακρόν ήταν εκτός πολιτικής δεν έχει να απολογείται για το παρελθόν. Επιπλέον διαθέτει τα ηγετικά προσόντα που απαιτούν οι περιστάσεις. Στο επόμενο διάστημα  να βγει στην κοινωνία. Να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον απλό πολίτη, να συζητήσει μαζί  του, να τον καταλάβει και να τον εμπιστευτεί. Όπως ακριβώς έκανε για να εκλεγεί πρόεδρος στη Ν.Δ. Τότε που:

Όλοι τον είχαν ξεγραμμένο.

Ήταν πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Δεν είχε ΜΜΕ να τον στηρίζουν.

Είχε ισχυρή αντίπαλο και ένα ολόκληρο σύστημα απέναντί του.

Και όμως, ανέτρεψε τα προγνωστικά και νίκησε. Με τη δύναμη του λόγου του και την ελπίδα που ενέπνευσε στον κόσμο.

Μπορεί να το ξανακάνει!

Κώστας Ροδινός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 24/06/2010 17:32:08

  Μία μόνο επισήμανση για την ανάρτηση
  Η υπεράσπιση του κυβερνητικού παρελθόντος της ΝΔ δεν μπορεί να είναι δουλειά του Καραμανλή. Τα κόμματα έχουν συνέπεια και συνέχεια. Αν η νέα ηγεσία της ΝΔ θεωρεί ότι πρέπει να υπερασπισθεί το κυβερνητικό έργο ας το κάνει στο βαθμό που θεωρεί σκόπιμο και με τον τρόπο που νομίζει. Αν ανελάμβανε το έργο αυτό ο Καραμανλής θα ήταν σαν να άδειαζε τον Σαμαρά και πιθανώς να δημιουργούσε προβλήματα στην όποια τακτική του τελευταίου.
  Τεράστια σημασία αυτό που αναφέρεις για την ανάγκη να τελειώσουμε με την εσωστρέφεια.Για το θέμα των νέων στελεχών δεν βλέπω τις "δεξαμενές" και τις διαδικασίες
  Ενα σαφώς πιο συντηρητικό, λιγότερο φιλοδοξο και λιγότερο αναλυτικό κείμενο για το Συνέδριο ανέβασα στο http://firiki2010.wordpress.com/

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ firiki2010.wordpress.com 24/06/2010 18:20:25

   Firiki,
   Προφανώς και τα κόμματα έχουν συνέχεια, πρέπει να επιδεικνύουν και συνέπεια.
   Επειδή, όμως, αυτός που βάλλεται (και πολλές φορές η κριτική ξεπερνάει ακόμα και τα όρια της εμπάθειας) είναι ο Καραμανλής, θεωρώ ότι έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί την κυβερνητική του θητεία.

   Και θα βοηθούσε πολύ τον Σαμαρά και τη Ν.Δ. αν το έκανε.

   Ο Σαμαράς πρέπει να ασχοληθεί με το μέλλον.

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ Κώστας Ροδινός 24/06/2010 19:35:30

    Κώστα,
    Ας επιμείνω λίγο. Φαντάζεσαι τι θα γίνει αν βγει ο Καραμανλής να υπερασπισθεί το έργο του. Αμέσως τα ΜΜΕ θα πούνε ότι "δεν άντεξε άλλο να μην τον υπερασπίζεται ο Σαμαράς και αποφάσισε να μιλήσει" Αν μάλιστα - στα πλαίσια της υπεράσπισης- προκύψει και ελάχιστη διαφοροποίηση από τις μέχρι σήμερα θέσεις Σαμαρά καταλαβαίνεις τι θα γίνει.
    Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί την ευθύνη να μην την αναλάβει ο Σαμαράς στον βαθμό που και όπως κρίνει σκόπιμο. Διευκολύνεται από το γεγονός ότι ο Καραμανλής δεν έχει μιλήσει και δεν πρόκειται να το κάνει αν υπάρχει περίπτωση να φέρει σε δύσκολη θέση το κόμμα.

 2. nbechr avatar
  nbechr 24/06/2010 17:54:57

  Καλό κείμενο με μιά παρατήρηση:

  Η Αριστερή ανάλυση ανήκει στα βιβλία και οχι στην πολιτική.

  Δεν υπάρχει πλέον πίστη σε κόμμα αλλά στον ΑΝΘΡΩΠΟ .

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/06/2010 18:25:56

  Aς πουμε και μια προταση για συνθηματα : Ενα συνθημα που θα επιανε θα ηταν
  ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.Με το συνθημα αυτο ο καθενας μπορει να φαντασθει διαφορα και εχει αμεση αντιθεση με τα ιδεολογηματα του Παπανδρεου.
  Σε περιπτωση που διαφοροι αναρωτηθουν για τη φιλοευρωπαικη παραδοση του κομματος θα μπορουσε να προστεθει και το ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ.
  Αλλο πραγμα η διαδικασια της ευρωπαικης ενοποιησης και αλλο η σοσιαλθολουρα της παγκοσμιας διακυβερνησης που κανεις δεν ξερει το κυβερνητη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 24/06/2010 18:28:42

   Σε πρόλαβε ο Καρατζαφέρης. χο! χο!

  • tiramola avatar
   tiramola @ ψυχραιμια 24/06/2010 18:41:36

   Στα συνθήματα είχατε πάντα μιά δυσκολία.
   :)

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ tiramola 24/06/2010 18:49:42

    ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο
    Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά
    Τσοβόλα δώστα όλα
    Είπαμε ένα δωράκι αλλά όχι και 500 εκατομμύρια
    Αντρέα ζεις εσύ μας οδηγείς
    Λεφτά υπάρχουν
    Πράσινες θέσεις εργασίας
    Τα βρήκαμε τα λεφτά
    Ο δρόμος για την Ιθάκη

    Ομολογώ ότι η ΝΔ δεν έχει τόσο καλά συνθήματα... Το πρόβλημά της είναι ότι οι χαχόλοι είναι σε άλλο κόμμα.

   • Mind the GAP avatar
    Mind the GAP @ tiramola 24/06/2010 23:19:44

    Θυμηθείτε και το αλησμόνητο:

    Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, Δ(υ)Ν(α)Τ(ό).

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 24/06/2010 22:21:44

   Εγώ είμαι δεξιός κι ευρωσκεπτικιστής σαν τους Άγγλους Τόριδες.

   Η κρίση και η στάση της Γερμανίας απέδειξε ότι η ΕΕ θα μας τελειώσει.

   • Orestios avatar
    Orestios @ anonymous 24/06/2010 23:24:04

    Οι Κεϋνσιανιστές-σοσιαλιστές-νομπελίστες συνεργάτες του GAP θα μας τελειώσουν, θέλεις να πείς.

 4. diasapollon avatar
  diasapollon 24/06/2010 19:38:35

  Σαμαράς και τα μυαλά στα κάγκελα

 5. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 24/06/2010 19:54:38

  Καποιες επισημανσεις... που χρηζουν προσοχης ομως..

  Μπακογιαννη
  Ειναι τελειωμενη πολιτικα, ουτε κεντρωσους μπορει να πεισει (κορη του αποστατη του κεντρου - που κανεις δεν ξεχνα στον χωρο εκεινο ) ουτε και απο την Δεξια (οπου θα ελεγα εχει και τους χειροτερους προσωπικους της εχθρους) μονη λυση γιαυτην καποια Νομαρχια, Δημαρχια , ομως η ηλικια της και το φυλλο της δεν της δινουν τον απαραιτητο χρονο...

  Πασοκ
  Οσο και να σας φαινεται περιεργο (θα με θυμηθειτε..) θα πεσει πριν κλεισει τετραετια με παταγο.. αλλα την 'δουλεια' εργολαβια που πηρε ο αρχηγος του γιωργακης ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ εις περας ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ του ΑΝΤΩΝΗ ΤΩΡΑ με αμεσο στοχο την πτωση της κυβερνησης ΤΩΡΑ...
  και εδω ειναι το ΣΤΟΙΧΗΜΑ για την ΝΔ και προσωπικα για τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ. Και το στοιχημα δεν ειναι αν θα γινει πρωθυπουργος (που θα γινει) ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ...

  Γιωργακης...
  Ας μετρησουμε τα εργα του μεχρι τωρα, (8 ΜΗΝΕΣ).. ΔΙΕΒΑΛΕ και εξευτελισε ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μας ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , εδωσε την χαριστικη βολη στην οικονομια μας με την απραξια του και τους παιδαριωδεις οικονομικους χειρισμους του, ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΔΝΤ , διαλυει με τα 'επιλεγμενα οικονομικα μετρα' του τον Ελληνικο κοινωνικο ιστο .. ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΕΙ (διδιντας ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ !!!! και οχι καν υπηκοοτητα) ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ πολλοι απο τους οποιους προερχονται απο ΟΜΟΡΕΣ γειτονικες ΧΩΡΕΣ που διατυμπανιζουν οτι εχουν βλεψεις για καταληψη Ελληνικων εδαφων... φτειαχνει ταχυτατα τον 'ΚΑΛΙΚΡΑΤΗ' που ειρησθω εν παροδω ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ....μονο και μονο για να 'δημιουργησει' τις προυποθεσεις εκεινες οπου σε ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΕΘΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ να βγουνε ΝΟΜΑΡΧΕΣ η ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ (και μαλιστα στοχευμενης προελευσεως..) ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ που στεγαζε ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ - ΜΑΚΡΑΝ των ΕΛΛΗΝΩΝ , δηλαδη την ΝΑΥΤΙΛΙΑ... ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ 'ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ΄και 'ΑΙΓΑΙΟΥ΄ παγιο αιτημα σκοπιανων και τουρκων.. ΔΙΕΓΡΑΨΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ την λεξη 'ΕΘΝΙΚΟ' (ΠΧ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ κλπ) ---------- απεσυρε ολα τα κονδυλια που στηριζαν τα Ελληνικα σχολεια απανταχου της Γης - ΕΔΩΣΕ ΚΑΙΡΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΙς παρελασεις μας με την μη παρελαση στρατιωτικων οχηματων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΗΜΑΤΩΝ σε πολλες περιοχες.. εβαλε την DIAMANTOPOYLOY αλλα και την ΔΡΑΓΩΝΑ στο υπουργειο παιδειας ΔΕΔΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΕΙΝΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΤΩΝ... διελυσε τον στρατο με ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ , συνεβαλε ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΑ στην ακυρωση κατασκευης των ΑΚΡΩΣ ΕΘΝΗΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΓΩΓΩΝ ΜΠΟΥΡΗΚΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ... ακυρωσε την ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ (και οικονομικωτατη) ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ 500 ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΕΖΙΚΟΥ απο την ΡΩΣΣΙΑ που τοσο ειχαν αντιταχθει ΤΟΥΡΚΟΙ και ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ... - ανεβαλλε ΕΠ'ΑΟΡΙΣΤΟ την ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΓΟΡΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΚΟΡΒΕΤΩΝ που μας εδινε ΜΕ ΟΛΟΝ ΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ (που λυσσωδως πολεμησε η τουρκια..) η ΓΑΛΛΙΑ του ΣΑΡΚΟΖΥ... εστειλε τον ΦΙΛΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥΤΙΝ και τη ΡΩΣΣΙΑ στην αγκαλια της τουρκιας (απο εκει θα ποερασουν οι αγωγοι - συμφωνησαν σε δημιουργια πυρηνικων σταθμων - σε συμφωνια για πωληση ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΤΑΤΩΝ οπλικων συστηματων τυπου S-300 και S-400 κλπ) ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ - ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 3 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (μην τυχον και δεν μπουν μοσουλμανοι και αλβανοι..) καθωσ και να ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ (οπως δηλωνει) ΜΕ ΑΛΛΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 'ΑΥΝΑΝ' για να τελειωσει παντοτεινα ΚΑΙ την ΚΥΠΡΟ μας...

  Ατελειωτος ΕΛΕΕΙΝΟΣ καταλογος δεν νομιζετε ? και σε 8 μηνες ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΤΟ 90 ΤΟΙς ΕΚΑΤΟ... μολις κανει και αυτα που αναφερω στην τελευτια μου προταση ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ... ΑΥΤΑ ΑΝΤΩΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ... ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΙΑ..

  Καρατζαφερης
  Επιασε ταβανι με το κομμα του ΕΛΛΕΙΨΗ εθνικης πολιτικης ευαισθησιας απο την ΝΔ του καραμανλη... (γιαννακου - τζανεττακοι - ρουσσοπουλοι - κακλαμανηδες κλπ) και ΘΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗ ΕΝ ΡΙΠΗ ΟΦΘΑΛΜΟΥ ολο του το ποσοστο ΑΝ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΕΧΕΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ (που εχει..) ΑΡΑ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΗΤΤΑ η στην επαναφορα του στην ΝΔ.. ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 'ΛΑΟΣ' ειναι μετρημενες , εκτος αν ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΜΗΘΕΙ τον καραμανλη που ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΕΞΙΑ...

  Οι καιροι ειναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ - ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ, ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρεπει να ενωθουμε να σωσουμε (ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ) την ΕΛΛΑΔΑ μας... μετα θα εχουμε ξανα την πολυτελεια της διαφωνιας... ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ και να αναζητει το ΣΠΙΝΘΗΡΟΒΟΛΟ βλεμμα του ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ...

 6. ApoTel avatar
  ApoTel 24/06/2010 19:55:44

  Λυκοφιλίες με τους νταβατζήδες των ΜΜΕ δυστυχώς δοκιμάζει και ο Σαμαράς. Όλο γεύματα με Μπόμπολες, Ψυχαραίους και την υπόλοιπη φάρα διαβάζω

 7. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 24/06/2010 20:43:23

  Tα πολιτικά πράγματα της εποχής μας χαρακτηρίζονται από την εμμονή της κυβέρνησης να προωθήσει πάση θυσία μεταρρυθμίσεις που έχουν τη σφραγίδα του ΔΝΤ και από την άλλη υπάρχουμε όλοι εκείνοι που διαφωνούμε όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Mε λίγες κουβέντες το συμπέρασμα που βγαίνει από τα συμβαίνοντα είναι ότι το πασοκ συνεχίζει την πολιτική της οκταετίας 1996-2004.

  Σε αυτή την κατεύθυνση, [των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης] μεγάλη πίεση άσκησε η κρίση του χρέους που πίεσε τα ελληνικά ομόλογα με άμεση συνέπεια, την εκτίναξη των επιτοκίων τους και την υπαγωγή της χώρας στο μηχανισμό δανεισμού ΕΕ- ΔΝΤ.
  Παράλληλα, η κρίση του ελληνικού χρέους ώθησε το ευρώ να χάσει μέρος της αξίας του έναντι του δολαρίου και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώνει πακέτο 750 δισ. ευρώ για την Ευρώπη, απόφαση που παρέχει άφθονη ρευστότητα στο σύστημα. Σε αυτή την κατεύθυνση πληροφορίες λένε ότι η ΕΚΤ αγόρασε μέχρι στιγμής ελληνικά ομόλογα, από την αγορά, συνολικής αξίας 35 δις ευρώ, με τους κατόχους να χάνουν το 25% της αξίας τους. Έντονες πιέσεις έχει δεχτεί και το Χ.Α, η μεγάλη πτώση και ο πανικός που δημιουργεί ευνοεί θεσμικούς και μεγάλους παίκτες να επανατοποθετηθούν.
  Μέσα σε αυτό το παζλ γεγονότων και αποφάσεων υπάρχουν και τα προβλήματα που επί μακρόν αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος, προβλήματα τα οποία χρειάζονται άμεσα συγκεκριμένες και αποτελεσματικές προτάσεις. Η πίεση δε που ασκούν, εκ των πραγμάτων, θέτει στρατηγικά διλήμματα όσον αφορά τον τρόπο αντιμετώπισής τους τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Eπιπροσθέτως, στο εσωτερικό της ελληνικής κοινωνίας έχει συντελεσθεί ένα σύνθετο σύνολο αλλαγών που θέτουν ταυτόχρονα εν αμφιβόλω τόσο τον παραδοσιακό τρόπο διακυβέρνησης όσο και τη «μεταμοντέρνα διάστασή της» που εκφράζει η σημερινή κυβέρνηση.
  Επομένως, το ερώτημα που προκύπτει είναι τι μοντέλο άσκησης εξουσίας θέλουμε, δλδη,
  που πάμε;
  πως πάμε,
  γιατί πάμε;
  μπορεί για παράδειγμα η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα να αναζητείται σε βάρος των εργαζόμενων; Μπορούμε να δεχτούμε οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης να είναι το κυρίαρχο μοντέλο απασχόλησης; κ.α.

 8. καπελωμα τζι αρ avatar
  καπελωμα τζι αρ 24/06/2010 21:01:17

  3. Όσο τα πράγματα δυσκολεύουν, ο κ. Παπανδρέου θα επενδύει στην πόλωση. Αυτό σημαίνει Εξεταστικές και συνεχής απαξίωση του Καραμανλή. Ο σκοπός διττός: Αφ’ ενός κρατούν συσπειρωμένη την εκλογική τους βάση, αφ΄ ετέρου θέτουν διλήμματα στον Σαμαρά για να υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό και το έργο του.

  4. Η υπεράσπιση του κυβερνητικού παρελθόντος της Ν.Δ. είναι υποχρέωση του Καραμανλή, ο οποίος , επιτέλους, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του. Δεν είναι δυνατόν να παρακολουθεί αμίλητος την απαξίωσή του και τον πολιτικό του ευτελισμό.

  Αρχίζετε να το παραδέχεστε κι εσείς οτι ο Καραμανλής είναι βαρίδι ή εμπόδιο, με τον τρόπο που συμπεριφέρεται το τελευταίο καιρό! Ειδικά τον τελευταίο καιρό! Που δεν δίνει στίγμα αν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση επιβάλει τη σιωπή του και θα μιλήσει οπωσδήποτε στο μέλλον. Προσωπικά δεν πιστεύω οτι οι Αμερικάνοι, ή οι Τούρκοι θα βομβαρδίσουν το σπίτι του κύριου Καραμανλή αν μιλήσει επιτέλους.
  ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΙΣ?
  Γιατί δεν μιλά ο Καραμανλής?
  Σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα, μπορεί να κρυφτεί πίσω απο τη βόμβα Χρυσοχοίδη και να επικαλεστεί "άλωση" του Κράτους απο τον "εχθρό" και να συνεχίσει να μην μιλά?

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ καπελωμα τζι αρ 24/06/2010 21:24:16

   Αν ρωτάτε εμένα, θα σας απαντήσω:

   Ο Καραμανλής έπρεπε να υπερασπιστεί τη θητεία του και το έργο του. Και έπρεπε να το κάνει από το περασμένο Φθινόπωρο όταν ο Παπανδρέου άρχισε να τον συκοφαντεί.

   Να σας θυμίσω ότι όταν ο Αλογοσκούφης έκανε την απογραφή ο Σημίτης έστειλε επιστολές στους Πρωθυπουργούς της Ε.Ε. για να υπερασπιστεί την πολιτική του. Εγραψε άρθρα στον ξένο τύπο. Δεν παρακολουθούσε αμέτοχος.

   Νομίζω ότι αδικαιολόγητα άφησε να περάσει πολύς χρόνος, να δημιουργηθεί μια κατάσταση που είναι δύσκολο να ανατραπεί.

   Ομως, και η Ν.Δ. απορροφημένη επι δίμηνο στις εσωκομματικές της διαδικασίες άφησε αναπάντητη την κυβερνητική προπαγάνδα και αυτό το χρεώθηκε συνολικά η παράταξη, άρα και ο Σαμαράς.

 9. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 24/06/2010 21:37:48

  @Κώστας Ροδινός,
  θα διαφωνήσω μαζί σου, ότι και να έλεγε ο Καραμανλής ή θα πέρναγε στο "ντουκου" ή θα διαστρεβλωνόταν. τα γεγονότα μιλάνε αντ' αυτού

  Νομίζω ότι η στάση Καραμανλή είναι πολιτικό κεφάλαιο για τη ΝΔ,

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ o βουνίσιος 24/06/2010 21:48:06

   Μέχρι 29 Νοεμβρίου ο Καραμανλής ήταν αρχηγός της Ν.Δ. Ηταν υποχρέωσή του να απαντάει.
   ΄
   Ειδικά για την οικονομική πολιτική, όπου η πασοκική προπαγάνδα διαστρέβλωσε τα πάντα, δεν έπρεπε να τ' αφήσει έτσι.

   Μπορούσε να γράψει μερικά άρθρα.

   Μπορούσε να καταθέσει μια ερώτηση στον Παπανδρέου για την οικονομία.

   Οταν μιλάει ένας πρώην πρωθυπουργός, δεν περνάει στο ντούκου.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Κώστας Ροδινός 24/06/2010 22:14:15

    Η εξηγηση δυστυχως ειναι αλλη : θα περιμενει να περασει ο καιρος,να μεταβληθει η Ελλαδα σε χαοτικη περιπτωση για να ελθει παλι η ωρα του.
    Οσοι θεωρουν αυτο το ενδεχομενο απιθανο ας μη ξεχνουν οτι μονο χειροτερα εχουμε μπροστα μας,ο Σαμαρας δεν πειθει και εναλλακτικη λυση δεν υπαρχει.
    Αφηνοντας να καλλιεργηθει ενα μυστηριο για οσα εκανε και δεν εκανε μακροπροθεσμα αυξανει τις πιθανοτητες του.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 24/06/2010 22:21:37

    Νομίζω ότι κάνεις λάθος και στα δύο!

   • Coldmen avatar
    Coldmen @ Κώστας Ροδινός 24/06/2010 22:28:57

    ψυχραιμία

    τα όνειρα δεν κοστίζουν τίποτα, αλλά η ώρα του Καραμανλή πέρασε. Πρώην Πρωθυπουργός είναι, χώνεψέ το.

 10. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 24/06/2010 22:01:13

  Παράδειγμα:

  o Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, στην παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της Ν.Δ., Κων. Μητσοτάκη, [ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009] αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στα ζητήματα της οικονομίας, είχε πει,
  «ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού, έχουν και εφαρμόζουν ένα σχέδιο που εγγυάται την έξοδο της χώρας από την κρίση».

  τα ίδια δεν θα έλεγαν αν έκανε ερώτηση ο Καραμανλής;

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ o βουνίσιος 24/06/2010 22:18:33

   Ναί, αλλά ο Καραμανλής ήταν πρωθυπουργός.
   Το ερώτημα μου είναι, δεν έπρεπε να υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του;

   • Coldmen avatar
    Coldmen @ Κώστας Ροδινός 24/06/2010 22:21:09

    τα ποιά;;;;;;

 11. anonymous avatar
  anonymous 24/06/2010 22:28:02

  Πολύ αμφιβάλλω αν ο Σαμαράς θα γίνει Πρωθυπουργός. Δεν τον θέλει κανείς από το παγκόσμιο σύστημα. Γερμανία, Αμερική εναντίον του. Δε βλέπετε πως στηρίζουν τη Ντόρα. Παραμονές συνεδρίου 2 υφυπουργούς έστειλαν για να την προβάλουν.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ anonymous 24/06/2010 22:41:25

   Οι ίδιοι υποθέτω ότι στήριζαν την κα. Μπακογιάννη για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. και είδατε τι κατάφεραν!

 12. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 24/06/2010 22:29:27

  Αυτό πρέπει να το κάνουν, κυρίως, τα στελέχη της κυβέρνησης του, αν δεν το κάνουν αυτοαναιρούνται! τη στιγμή μάλιστα που προεκλογικά είχε αποπέμψει στελέχη της κυβέρνησης του με ελεγχόμενη πολιτική συμπεριφορά…

 13. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 25/06/2010 00:09:13

  Παιδιά από την πολλή ανάλυση και την ατελείωτη πολιτική πολυλογία, κοντεύουμε να ξεχάσουμε την πιο απλή πράξη της αριθμητικής : 1+1=2. Ο Σαμαράς πρέπει να εκθειάσει τις σωστές στρατηγικές επιλογές του Καραμανλή (π.χ. αγωγός, βέτο για σκόπια, Κόσκο κ.ά) και να καυτηριάσει τις αστοχίες και τα λάθη σε ζητήματα κυρίως εσωτερικής πολιτικής. Να το πω απλά ; Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

 14. Γιάννης Χριστόπουλος avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος 25/06/2010 00:31:09

  Ο Σαμαράς είμαι σίγουρος ότι θα κάνει αυτό που είναι το ορθό τια την παρατάξη και για τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

 15. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 25/06/2010 06:57:03

  Ο Νικηφόρος Φωκάς τα λέει όλα, πιό πάνω. Όλοι μας μς ψυχραιμία πρέπει να πορευτούμε. Μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά στο πηδάλιο. Είναι κρίσιμη η στιγμή για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά περισσότερο για την Ελλάδα μας. Υπονομεύουν τον Σαμαρά όλοι, τον συκοφαντούν αλλοιώνοντας τις θέσεις του, φθαρμένα εξαπτέρυγα τύπου Καρατζαφέρη και κας Μητσοτάκη δίνουν τον υπερ πάντων αγώνα για να δημιουργήσουν προβλήματα στη νέα πορεία της Νέας Δημοκρατίας και του Αρχηγού της, τα διεφθαρμένα ΜΜΕ δεν θεωρούν σκόπιμη την έστω και επιφανειακά --για τους τύπους, για να μη μιλήσομε για δεοντολογία -- προβολή του κόμματος και του εκλεγέντος άξια και ΞΕΚΑΘΑΡΑ Αντώνη Σαμαρα (κα Μητσοτάκη, δεν εξαγοράζεται η αρχηγία. Φαίνεται οτι δεν επιθυμείτε να το αποδεχθείτε και αυτό σας δημιουργεί ψυχικό έλλειμα και τραύμα αξεπέραστο), τέλος δε, η Κυβέρνηση πολεμά αλύπητα κάθε πρόταση του Σαμαρά για βελτίωση της πρωτόγνωρης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα μας. Το Συνέδριο τηξς Νέας Δημοκρατίας που αρχίζει σήμερα σηματοδοτεί μια νέα ημέρα για την Ελλάδα μας. Γιαυτό είναι το πιό κρίσιμο συνέδριο από την ίδρυση του κόμματος μας. Σχεδιάζει το εθνικό πλαίσιο ενεργοποίησης όλων των Ελλήνων. Δημιουργεί την ελπίδα και την προοπτική για τις νέες γενιές. Καθορίζει το mondus operandi της πολιτικής, μακριά από ληστρικά συμφέροντα καιλήσταρχους μεσάζοντες. Φέρνει τη χρυσαφένια μέρα στις ψυχές μας. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, προχώρα μπροστά με τους άξιους και ηθικούς. Είμαστε δίπλα σου να στηρίξομε την τιτάνια προσπάθειά σου.

 16. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 25/06/2010 07:13:02

  Κώστα Ροδινέ,

  διάβασε την "αξιόπιστη" δημοσκόπηση που παρουσιάζει ο γνωστός μεγαλο-δημοσιοκάφρος και σχολίασε:

  http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=32130&catid=9&la=1

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Πλούταρχος Λευκαδίτης 25/06/2010 14:10:13

   Την διάβασα τη δημοσκόπηση.
   Τι να σχολιάσω τώρα;
   Δημοσκόπηση με δυό ...κόμματα που δεν τα ..είδαμε;
   Εχουν ενδιαφέρον και τα συμπεράσματά τους. Ειδικά, εκεί που λένε ότι οι πρόωρες εκλογές θα ήταν ..αυτοκτονία.
   Συμπέρασμα: Μια μέτρηση στην υπηρεσία του συστήματος.

 17. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 25/06/2010 08:00:50

  Φίλε Ψυχραιμία,από πού τεκμαίρεις ότι ο Σαμαράς δεν πείθει? Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια,επειδή εσύ δεν θέλεις να πειστείς,για τους δικούς σου λόγους. Ο καιρός,που τα κανάλια διαμόρφωναν πολιτικό κλίμα,πέρασε ανεπιστρεπτί,όπως έδειξαν οι εκλογές για πρόεδρο της ΝΔ το Νοέμβρη. Εκτός αυτού,ούτε οι εγκάθετοι και οι βαλτοί μπορούν να βλάψουν τον Αντώνη,απλά γιατί δεν έχουν να του προσάψουν τίποτα. Είναι ζήτημα (λίγου) χρόνου να κληθεί ο Σαμαράς από τον Λαό,για να βγάλει το Έθνος από τον βάλτο που το έριξε ο Τσολάκογλου.(ΓΑΠ).

 18. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 25/06/2010 14:00:20

  Ο περισπούδαστος μεγαλοδημοσιογράφος πρέπει να πείσει τους υποψήφιους αρχηγούς των δύο δημιουργηθησομένων νέων κομμάτων, να κάνουν το έγχείρημα για να δούμε όλοι μας πόσα απίδια χωράει ο σάκκος τους. Και θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Νίκος Θ. 25/06/2010 14:04:37

   Λές να είναι μόνο αυτός ο λόγος;
   Τόσο ανιδιοτελής πια;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.