#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/11/2010 07:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επιστροφή των ΕλλήνωνΑυτός που πρέπει να ηττηθεί στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν είναι απλά το ΠΑΣΟΚ.

Είναι ολόκληρη η αποδομητική ιδεολογία του έθνους των Ελλήνων, που βρίσκεται πίσω από το ΠΑΣΟΚ και τους σημερινούς συμμάχους του.

Ο στόχος δεν είναι απλά το Μνημόνιο. Το Μνημόνιο δεν ήρθε από μόνο του. Ήρθε μέσα από 180 χρόνια ταπεινώσεων και υποταγής έναντι της «πεφωτισμένης» Δύσης, μέσα από τη διαρκή υπονόμευση της ταυτότητάς μας ως Ελλήνων, μέσα από την ιδεολογική αποδόμηση κάθε στοιχείου που μπορούσε να μας κάνει περήφανους που είμαστε Έλληνες.

Ο Επιτάφιος του Περικλή έμεινε στην ιστορία, ως κείμενο, ακριβώς επειδή περιέγραφε και συμπύκνωνε όλα εκείνα τα στοιχεία που έκανε τους αρχαίους προγόνους περήφανους για τη συλλογική τους ταυτότητα.

Σήμερα, αντιθέτως, όλο αυτό το αχρείο σύστημα που, στις 6 Μαΐου 2010, ανέλαβε και επίσημα τη διακυβέρνηση της χώρας, προσπαθεί να μας κάνει να ντρεπόμαστε γι αυτό που είμαστε

Είναι η Ελλάδα των Μαυροκορδάτων και των Κωλέττηδων. Σήμερα πια, των Γιωργάκηδων, των Πάγκαλων και των Μητσοτάκηδων.

Είναι αυτοί που μας παρέλυσαν στον πόλεμο της Κριμαίας, αυτοί που έφεραν το Διχασμό, αυτοί που μας έβαλαν να κάνουμε τον εμφύλιο, αυτοί που έκαναν την αποστασία και επέβαλαν τη χούντα του 1967, αυτοί που μας εξανάγκασαν να μην πολεμήσουμε στην Κύπρο, αυτοί που θέλουν να ξεπουλήσουμε το όνομα και την ταυτότητα της Μακεδονίας, αυτοί που θέλησαν να επιβάλουν το σχέδιο Ανάν.

Αυτοί οι ίδιοι έφεραν και το Μνημόνιο.

Λογάριασαν όμως χωρίς τα 4.000 χρόνια Ιστορίας που καίνε στα στήθη των Ελλήνων. Αυτής της Ιστορίας που δεν μπόρεσαν να εξαφανίσουν, όσο κι αν προσπάθησαν. Και που, αντιθέτως, εξαφάνισε όσους προσπάθησαν να την εξαφανίσουν. Μαριέττα, Ρεπούση, Δραγώνα... Και έπεται συνέχεια...

Όσοι ακόμη ψάχνονται να βρουν γιατί εξελέγη ο Σαμαράς αρχηγός της ΝΔ, ας μην γελιούνται: Ο Σαμαράς εξελέγη λόγω της στάσης του το 1992-93 για το όνομα των Σκοπίων. Ακριβώς εκείνη η επιλογή του ώθησε το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας να τον επιλέξει ως τον επόμενο πρωθυπουργό – όχι μόνον όσους Νεοδημοκράτες τον ψήφισαν. Όποιον ρωτούσες από άλλους κομματικούς χώρους, εκείνον τον καιρό, «ποιος θέλεις να εκλεγεί αρχηγός της ΝΔ», όλοι σου έλεγαν αδίστακτα «ο Σαμαράς». Γιατί; Ακριβώς επειδή εκείνη η στάση του έδειχνε μια γενναία ανιδιοτέλεια και μια ειλικρινή διάθεση αντίστασης στα αφεντικά της χώρας...

Αυτό που ποτέ δεν έκαναν οι Γιωργάκηδες, οι Μητσοτάκηδες και οι Πάγκαλοι. Που ποτέ δεν θα κάνουν οι Μπουτάρηδες και οι Καμίνηδες.

Τι ψηφίζουμε, λοιπόν, στο β΄ γύρο;

Ψηφίζουμε τη φαυλοκρατική δεξιά; Ψηφίζουμε το Μνημονιακό ΠΑΣΟΚ; Ή απέχουμε, λέγοντας «όλοι τα ίδια σκ... είναι»;

Φίλοι κι αδέρφια: Η φαυλοκρατική δεξιά τελείωσε το 1981. Πήγε λίγο να σηκώσει κεφάλι με το Μητσοτάκη το 1989-90 και ηττήθηκε ακόμη περισσότερο. Η ενοχική και φοβική διακυβέρνηση Καραμανλή είναι η καλύτερη απόδειξη για την οριστική ήττα της φαυλοκρατικής εκείνης δεξιάς.

Μιας δεξιάς, όμως, που έγινε το φυτόχωμα για να ριζώσει και να ευδοκιμήσει το κατεξοχήν άνθος του κακού: Το ΠΑΣΟΚ! Που οι ρίζες του απλώνονται, ακόμη, πολύ βαθιά μέσα στην ελληνική κοινωνία.

Η αρχή του τέλους του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Πλατιές μάζες της ελληνικής κοινωνίας βλέπουν ήδη καθαρά το μέγεθος του ψέματος που δημιούργησε και σέρβιρε στον ελληνικό λαό ο Ανδρέας.

Όμως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ηττηθεί ακόμη! Η μαζικοποιημένη και «εκδημοκρατισμένη» φαυλοκρατία ζει και καταδυναστεύει τη χώρα!

Αν δεν ηττηθεί οριστικά το ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται ποτέ να έρθει το καινούργιο, που όλοι ζητάμε.

Και η ευκαιρία για το οριστικό τέλος του ΠΑΣΟΚ είναι εδώ. Με ήττα στο β΄ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα γίνει ένα σημαντικότατο βήμα.

Το πιο ορατό αποτέλεσμα θα είναι, ότι ο κοσμάκης θα αποφύγει ένα μέρος του πόνου που του προετοιμάζει η πολιτική πτώχευσης των ΓΑΠ-ΔΝΤ.

Και το πιο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, το οριστικό ξερίζωμα της φαυλοκρατίας, όταν, μετά τη δεξιά, θα έχει ηττηθεί και η αριστερή φαυλοκρατία.

Η δεξιά εκείνη δεν υπάρχει πια... Την αποτελείωσαν οι ίδιοι οι δεξιοί πέρυσι στις 29 Νοεμβρίου, λέγοντας ένα δυνατό «όχι» στους εκπροσώπους της οικογενειοκρατίας και του κοτζαμπασισμού.

Το σίγουρο είναι ότι ο λαός αυτός δεν τρώει πια κουτόχορτο. Και ότι κανένας δεν θα έχει στο μέλλον τη λευκή επιταγή που πήραν όσοι σήμερα καταστρέφουν τη χώρα.

Ο λαός, εμείς, ξέρουμε πολύ καλά πια τι ζητάμε.

Ζητάμε να ξαναπάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας.

Σωστότερα: Να πάρουμε για πρώτη φορά στη νεώτερη ιστορία του Ελληνισμού τη χώρα στα χέρια μας.

Για να ασκήσουμε πολιτικές σύμφωνες με τα συμφέροντα του λαού και του έθνους.

Οι Έλληνες επιστρέφουν. Το αποδεικνύουν κάθε φορά που ρωτούνται.

Το απέδειξαν στις 24 Απριλίου 2004.

Το απέδειξαν στις 29 Νοεμβρίου 2009.

Θα το αποδείξουν και πάλι στις 14 Νοεμβρίου 2010. Ας κάνουμε αυτή την ημερομηνία την απαρχή της οριστικής αποπασοκοποίησής του τόπου μας.

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. diogenis avatar
  diogenis 14/11/2010 08:12:05

  Επωνυμε 1000 στα 1000 και οπωσ λεει και ενα ενα τραγουδι για μας τους παλιους "θαρθει ο καιρος θα ξαναλαμψει τ'αστρο που οδηγει τη γεννια στο λυτρωμό..." και ανοιξτε κανα παραθυρο να φυγει η χολερα...

  • Lichnee avatar
   Lichnee @ diogenis 14/11/2010 16:22:35

   +1000

 2. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 14/11/2010 08:51:55

  Ολοι εμείς οι πραγματικοί Ελληνες ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΜΕ και παίρνομε την ΕΛΛΑΔΑ στα ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ από σήμερα !!

 3. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 14/11/2010 09:04:59

  Τόση συγκίνησις ούτε στα έργα του Ξανθόπουλου.

 4. rizospastikos avatar
  rizospastikos 14/11/2010 09:25:13

  Aγαπητε Επωνυμε,
  συνφωνω σε ΟΛΑ εκτος απο το σημειο που γραφεις οτι στις 29/11/2009 ηττηθηκε ο κατζαμπασισμος και οι κοτζαμπασηδες.
  Ενω χτηπησαμε την οικογενειοκρατια, οι κοτζαμπασηδες εμειναν σχεδον ανεγγιχτοι.
  Απο αυριο το μεγαλο στοιχημα του Σαμαρα και της ΝΔ, ειναι , εκτος απο το οτι θα πρεπει να καταρτησουν ενα αξιοπιστο προγραμμα διακυβερνησης το οποιο θα πεισει την καθημαγμενη κοινωνια, να ξεριζωσει το καρκινωμα του κοτζαμπασισμου και να αποβαλλει απαξ δια παντος τους κοτζαμπασηδες.
  Να ξανακανει το κομμα να δουλεψει χωρις τους κομματαρχες.
  Να βαλει τους βουλευτες να ιδρωσουν χωρις τους "σταυροφορους".
  Να κανει ολα αυτα τα οποια υποσχεθηκε ο Καραμανλης αλλα τα "ξεχασε" μετα.
  Αυτη θα ειναι η πραγματικη Νεα Μεταπολιτευση.
  Και γιαυτο θα μεινει στην Ιστορια ο Αντωνης Σαμαρας.

  Τοτε θα ξαναπαρουν οι Ελληνες τις τυχες τους στα χερια τους.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ rizospastikos 14/11/2010 12:45:37

   Αγαπητέ ριζοσπαστικέ, αν προσέξεις καλύτερα, δεν μιλώ για κοτζαμπάσηδες, μιλώ μόνον για κοτζαμπασισμό. Όντως, η ήττα των κοτζαμπάσηδων έχει ακόμη μερικά στάδια να διανύσει.

 5. azxc avatar
  azxc 14/11/2010 10:06:52

  Αγαπητέ Επώνυμε, η ημερομηνία 24.04.2004 που ειπώθηκε το πρώτο ΟΧΙ μετά το '40 και ο Τάσσος παρέδωσε κράτος θα είναι φωτοδότης για τα επερχόμενα. Κριτές μας οι αγέννητοι ..οι νεκροί.
  jkr

 6. Aris. A avatar
  Aris. A 14/11/2010 10:13:46

  Εξαιρετικό γνήσια Ελληνικό και αναγγενητικό άρθρο.

  Η χώρα για να βαδίσει στην ανάκαμψη χρειάζεται ιδεολογικό φάρο σαν το σύνθημα

  οι Ελληνες επιστρέφουν.

 7. blue nile avatar
  blue nile 14/11/2010 10:31:53

  Kαλό βόλι !

 8. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 14/11/2010 10:48:55

  Δεν είμαι σύμφωνος με τον επικολυρικό χαρακτήρα του άρθρου, γιατί μιλάμε για πολιτική. Και η πολιτική είναι ζόρικο πράγμα, γιατί έχει να κάνει με ανθρώπους με αντιτιθέμενα συμφέροντα και εντελώς πεζούς αριθμους.
  Δεν είμαι σύνφωνος ούτε με την εξίσωση "δεξιάς" και "αριστερής" φαυλοκρατίας μια και έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και διαφορετική διαδικασία γενέσεως και πολύ αμφιβάλλω αν η φαυλοκρατία δικαιούται καν να έχει πολιτικό προσδιορισμό.
  Θα συμφωνήσω όμως για την ανάγκη ήττας και καταδίκης του ΠΑΣΟΚ. Οχι απλώς σε επίπεδο "βγάζουμε τον τάδε Δήμαρχο και όχι τον δείνα" αλλά σε επίπεδο νοοτροπίας,πολιτικών και πρακτικών. Μια τέτοια ήττα μπορεί να προυποθέτει ως ένα σημείο ενδιάμεσες εκλογικές ήττες του ΠΑΣΟΚ αλλά είναι κάτι πολύ βαθύτερο και πολύ πιο απαραίτητο. Η προσπάθεια ανεξαρτήτως του σημερινού αποτελέσματος πρέπει να συνεχισθεί επίμονα και υπομονετικά (η ήττα για την οποία μιλάω δεν συντελείται σε 2-3 χρόνια ούτε είναι θέμα μόνο εκλογικών ποσοστών) και δεν μπορεί παρά να βασίζεται σε ξεκάθαρες και ρεαλιστικές θεσεις που δεν θα διστάζουν να πάνε κόντρα σε κατεστημένες αντιλήψεις , δεν θα χαιδεύουν αυτιά και θα προσπαθούν να κάνουν τον πολίτη συμμέτοχο και συνυπεύθυνο της προσπάθειας.

 9. fitsulas avatar
  fitsulas 14/11/2010 10:56:00

  Ντοκυμαντέρ του Σκάι: "1821 - η ΓΕΝΝΗΣΗ ενός έθνους."
  Με τίποτα δεν βάζουν μυαλό τα Ρεπουσοειδή.

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/11/2010 11:08:58

  Ο ΓΑΠ δεν γνωριζε την κατασταση, η Τζουλια επισης ανιδεη..

  Ο ΓΑΠ μας ειδε κρεμασμενους στην ΕΕ ενα πρωινο, η Τζουλια ειδε την τσοντα στα περιπτερα

  Στη Τζουλια κανει το ιδιο ειτε γυμνη ειτε ντυμενη, ο δε ΓΑΠ ντυνεται και βγαινει γυμνος

  Τα λεφτα υπαρχουν ελεγε ο ΓΑΠ, τα λεφτα τα εχω φωναζει η Τζουλια.

  Τον ΓΑΠ τον ελεγχουν, τη Τζουλια κανεις..

  Η Τζουλια αγορασε σπιτι στην Εκαλη με τον ιδρωτα της.. ο ΓΑΠ θα πουλησει τη μιση Ελλαδα να ρεφαρει

  Ο ΓΑΠ εχει ποδηλατο, η Τζουλια 4χ4

  Η Τζουλια εχει συμβουλους κ επικινωνιολογους, ο ΓΑΠ εχει τον Πεταλωτη και τον Παγκαλο

  Η Τζουλια εχει χορηγους, Ο ΓΑΠ περισσοτερους!!

  Ο πρωιν της Τζουλιας δαγκωνει αυτια, ο πρωιν του ΓΑΠ δαγκωνει κρουασαν στο Κολωνακι

  Η Τζουλια εχει οικογενεια στην οποια δεν μιλα, στον ΓΑΠ δε μιλαει κανεις οικιοθελως..

  Η Τζουλια εχει "αερα" κ επιχειρηματα. ο ΓΑΠ εχει αερα και δεν χρειαζεται επιχειρηματα..

  Ο ΓΑΠ "πληρωνει" η Τζουλια πληρωνεται και "την πληρωνει"

  Η Τζουλια ει9ναι σε αφησες με σουτιεν παλαμες, ο ΓΑΠ χαμογελα λοξα μονος...

  Η Τζουλια δεν δινει λογαριασμο ΔΕΝ περνει λογαριασμο, ο ΓΑΠ το αντιθετο !

  Η Τζουλια ειναι ξανθια, ο ΓΑΠ επισης

  ΤΕΛΟΣ..
  Ο ΓΑΠ δινει, η Τζουλια περνει.

  ΠΠ

 11. Μ.ΔΡΑΚΙΣ. avatar
  Μ.ΔΡΑΚΙΣ. 14/11/2010 11:22:21

  Η σαπίλα του ΠΑΣΟΚ έχει διαποτίσει τους Νεοέλληνες μέχρι νοτιαίου μυελού.
  Δεν είμαι αισόδοξος , αν και ψήφισα αντι - ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο, χωρίς να έχω ιδιαίτερη εκτίμηση στον υποψήφιο δήμαρχο που ψήφισα, - υποψήφιος στηριζόμενος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές από τη δεξιά, υπέρμαχος του μνημονίου σήμερα και σε αντιπαράθεση με νυν βουλευτή και πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ - , μόνο και μόνο για να μην συμβάλλω στη προβολή της περιοχής μου με πράσσινο χρώμα από τα βοθροκάναλα σήμερα το βράδυ.
  Αυτός ο λαός , ποτέ δεν βγήκε από το ραγιαδισμό, είναι μαθημένος να σκύβει το κεφάλι ή να δραπετεύει. Πολύ φοβάμαι ότι θα συνεχίσει έτσι την ιστορία του...και κάτω από τη νέα κατοχή.

 12. Manos-UK avatar
  Manos-UK 14/11/2010 11:25:08

  To exw xanapei: "It's not over until the fat lady sings"

  Thelei doulia, pisma, agwna kai propantos min xehname ta "exapteriga". Me provlimatizei pou mono o Proedros trexei. Makari apo apopse na alaksoun ta dedomena! Gera kai kinimatika! Mauriste tous

 13. Ακροβολιστής avatar
  Ακροβολιστής 14/11/2010 12:04:27

  Ντροπή

 14. john avatar
  john 14/11/2010 12:17:19

  ΠΗΔΗΞΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟ ΔΝΤ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΡΙΟ!...

  ΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ...

 15. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/11/2010 13:04:57

  Το ελληνικό εθνικό κράτος δημιουργηθηκε και αναπτύχθηκε μέσα σε μία διαλεκτική σχέση με τη Δύση. Δεν είμαι απορριπτικός της Δύσης συλλήβδην, το ζήτημα είναι να λειτουργούμε εκλεκτικά έναντί της και όχι μαϊμουδίστικα, συμπλεγματικά.
  Η μόδα του εθνομηδενισμού καθιερώθηκε ως η μόδα των "υγιώς σκεπτομένων" επί Σημίτη, όταν τα ηνία κράτους και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης τα κατέλαβε μία κλίκα ή φράξια προσκείμενη στο παλιό ΚΚΕ εσ. ή στο ΕΚΚΕ. Παλιοί "ευρωκομμουνιστές" (=τιτοϊκοί) και μαοϊκοί, αναβαπτισμένοι στην κολυμβήθρα του (νεο)φιλελνευθερισμού, κρατώντας φυσικά τα διεθνιστικά αριστερά σύνδρομα.
  Το νεότερο τοτέμ τους είναι οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, τους οποίους μέσω Καμίνη θα προσπαθήσουν να νομιμοποιήσουν, ώστε να αποτελέσουν μόνιμο συστατικό στοιχείο του πληθυσμού της χώρας (όχι όμως και του Ελληνισμού, εννοείται).
  Οι λάθρο θα χρησιμοποιηθούν όπως οι έποικοι στην κατεχόμενη Κύπρο: θα είναι οι μελλοντικοί μας δυνάστες και τα μαντρόσκυλα ξένων συμφερόντων. Πιστεύω πως η ύπουλη υποψηφιότητα Καμίνη εκεί αποσκοπεί και μόνο: Στην εδραίωση των λάθρο.

  Ωστόσο, απέναντι στη μόδα του multiculti και των λάθρο, υπάρχει μία Ευρώπη που αντιδρά, που ανατρέχει στην ελληνορωμαϊκή και χριστιανική της κληρονομιά, που αντιστέκεται στον εξισλαμισμό που προωθεί η αντιχριστιανική Νέα (ροζ) Αριστερά των bien-pensants, των μεταλλαγμένων επιγόνων του Ροβεσπιέρρου. Ανέφερα σε άλλο σχόλιό μου το βιβλίο του J.-F. Mattei, "Η εσωτερική βαρβαρότητα", εκδ. Αρμός. Υπάρχουν και άλλα καλά τέτοια βιβλία (να δούμε και τον "δικό" μας Θεόδωρο Ζιάκα, αλλά και τον Ζήσιμο Λορεντζάτο).
  Αυτή την "άλλη" Ευρώπη πρέπει να την ανακαλύψουμε και να γίνει ένα δίκτυο επαφής με ανθρώπους και κινήσεις στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, κινήσεις με τις οποίες μοιραζόμαστε κοινά ιδανικά και ανησυχίες.
  Σε αυτή τη δικτύωση θα μπορούσε να παίξει βασικό ρόλο η Εκκλησία, αν δεν είχαμε το δυστύχημα να έχουμε έναν άβουλο αρχιεπίσκοπο επικεφαλής, έναν αρχιεπίσκοπο που προφανώς ο μόνος λόγος για τον οποίο ήθελε να εκλεγεί ήταν η αντιπαλότητά του με τον προκάτοχό του...Και φυσικά, είναι ο "χρήσιμος ηλίθιος" της διεθνιστικής ροζ φράξιας που μας διοικεί.

 16. Minnie avatar
  Minnie 14/11/2010 13:31:13

  "Πολεμάς να στυλώσεις, Κυβερνήτη,
  με τα καράβια και με τα φουσάτα
  της πολιτείας το σαλεμένο σπίτι!
  Του κάκου ιδρώνεις, έμπα σ' άλλη στράτα:
  Το νου μας πρώτα στήλωσε και χτίσε,
  και πρώτ' απ' όλα αλφαβητάρι κράτα.
  Δάσκαλος γίνε, αλήθεια αν ήρωας είσαι.
  Σε μια Βαβέλ δεμένους μας κρατάνε
  κακά στοιχειά· το μάγεμα τους λύσε.
  Και στα χείλια οι καρδιές μας πάλι ας πάνε.
  Σύμμετρα υψώσου, πύργε της ζωής.
  Τρανοί κι αν είναι οι τάφοι, τάφοι θάναι.
  Στον ήλιο τόπο θέλουμε κι εμείς. "

  Κωστής Παλαμάς

 17. Δητρίμης Παγανιωτάς avatar
  Δητρίμης Παγανιωτάς 14/11/2010 13:55:12

  Κοιτάξτε εδώ τι γράφει για Κικίλια-Σαμαρά ο Παναγιώτης Δημητράς από το «Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι».

 18. Γιωργίκος avatar
  Γιωργίκος 14/11/2010 15:18:12

  Πάμε ρε Ελλαδάρα, μην σκύβετε το κεφάλι..

 19. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/11/2010 15:59:44

  Συγχαρητήρια Επώνυμε!
  Πάμε για την νίκη! Από Μακεδονία, από
  Θεσσαλονίκη καλή δύνμη σε όλους!
  Εδώ στην Μακεδονία είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.
  5 στους 6 υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στην Κομοτηνή είναι
  τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι(ψηφίστε Τούρκους λένε όχι γκιαούρηδες),
  ο Μπουτάρης θιασώτης του σφαγέα Κεμάλ(είπε και το απίστευτο: 4
  εθνότητες έχουμε Έλληνες,Ποντίους,Σλαβομακεδόνες,Ρομά...)...
  Τι να πρωτοσκεφτώ αλλά και τι να πω για όσους ψηφίζουν ΠΑ-ΣΟΚ,
  βαθιά σήψη...
  Περιμένω με αγωνία έως το βράδυ! Μακάρι να πάμε για 8 περιφέρεις ΝΔ!!!

  • χρηχα avatar
   χρηχα @ Δημήτρης 14/11/2010 16:11:41

   ξέχασες και την "μειονότητα "των Σαρακατσάνων.....

 20. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 14/11/2010 16:03:59

  Στας αθήνας όμως όπως πάντα πρωτοπορείτε...
  Αφγανοί, Πακιστανοί,με φυλλάδια στα Αράβικα...όλοι για Καμίνη!!!
  Και τίποτα να μην έκανε ο Κακλαμάνης...τι έλεγαν οι
  Αρχαίοι : το μη χείρον βέλτιστον.
  Ευτυχώς έτσι φαίνεται σκέφτηκε και η Παπαρήγα...
  Τι να πω ρε παιδιά; Πότε θα επιστρέψουν οι Έλληνες;;;
  Σήμερα;

 21. Misha avatar
  Misha 14/11/2010 16:27:21

  Aυτή την ώρα ο Σκαι αναφερει τις μύχιες σκέψεις τού Σαμαρά , να αλλάξει στάση και να στηρίξει το Μνημόνιο, ίσως και να αλλάξει την ηγετική ομάδα της ΝΔ (μάλλον εννοούν τον Φαήλο και τον Χρύσανθο, ίσως και τον Χαρβαλιά...) ...
  Το γράφει και η Καθημερινή σήμερα ...
  Ξέρουν κάτι; Κάνουν τις επιθυμίες τους ρεπορταζ;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Misha 14/11/2010 16:33:14

   Μάλλον καταγράφουν τις δίκες τους μύχιες σκέψεις...

   • Misha avatar
    Misha @ Επώνυμος 14/11/2010 16:36:43

    To κακό,φίλε Επώνυμε, είναι πως έχουν τα μέσα τη εικονικής πραγματικότητας και το μπαγιόκο για να πιέζουν προς την κατεύθυνση που επιθυμούν.
    Αν δεν βρεθεί ένας να τους κόψει τον πισινό- πραγματικώς ή μεταφορικώς- θα έχουμε μπερλουσκονισμούς οσονούπω.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Επώνυμος 14/11/2010 17:20:58

    Για το κατάντημα της "Καθημερινής" ντρέπομαι. Παλιά "κλασική" συντηρητική εφημερίδα να καταντήσει να έχει μόνιμους ή τακτικούς συνεργάτες τον Παντελή Μπουκάλα, τον Διονύση Γουσέτη, τον Νίκο Αλιβιζάτο, την Ξένια Κουναλάκη, τη Μαρία Κατσουνάκη... Και μέχρι πρότινος τον Τάκη τον Καμπύλη, που μάλλον υπερέβη κατά πολύ τα εσκαμμένα και τον σουτάρανε, για να τον περιμαζέψει ο Συνήγορος του Ταλιμπάν, Γιώργος Καμίνης.

    • Misha avatar
     Misha @ ΒΙΣ 14/11/2010 18:30:49

     H Kαθημερινή έχει παρελθόν δοσιλογισμού από τον καιρό της Κατοχής , όταν πανηγύριζε για τους θριάμβους του Χίτλερ.

     ΕΜΕΤΟΣ!

 22. χρηχα avatar
  χρηχα 14/11/2010 16:34:56

  επώνυμε....

  δεν είναι κάτι που είναι μόνο για σήμερα ούτε μόνο για τις εκλογές και την "αντιμνημονιακή πάλη" που ,παρ' όλα αυτά έχεις δίκιο είναι βασικά κι αυτά για την συγκεκριμένη στιγμή.......

  είναι ο μόνιμος βραχνάς του προτεκτοράτου "Νέα Ελλάς"....

  είναι ο μόνιμος και πανταχού παρών "ιός" που έχει προσβάλει το σώμα του ελληνισμού και το "καίει" στο πυρετό και απειλεί να το διαλύσει και να το καταστρέψει.....

  είναι το "κοτζαμπάσικο " συμφέρον που απ'την απαρχή του 1821 επέλεγε στρατόπεδο αναλόγως την "πρόσοδο" χωρίς να κοιτάει τίποτε παραπέρα....

  είναι όλη αυτή η φαυλότητα που επικρατεί πάντα σε όλες τις αποικίες , με μόνο σκοπό τον πλουτισμό των "ημετέρων" με τον λαό σαν κοπάδι για άρμεγμα...

  είναι η δική μας συμμετοχή σ'όλο αυτό τον συμφερτό για να πάμε με το ρεύμα και να "επωφεληθούμε κι εμείς, γιατί δεν πρόκειται εμείς να σώσουμε τον κόσμο"

  είναι το ότι παρόλο που είμαστε όλοι Έλληνες....δεν σκευτόμαστε τον διπλανό μας σαν δικό μας.....βλέπουμε πάντα τον διπλανό μας σαν τον πιό άμεσο ανταγωνιστή που μπορούμε να τον "πατήσουμε" για να επωφεληθούμε απ'την χασούρα του .....

  είναι το απόλυτο ατομικίστικο εγώ μας....που μας το σπέρνουν και μας το εμπεδώνουν απ'τα πρώτα μας τρυφερά χρόνια στα θρανία.....

  είναι η νοοτροπία......

  δύσκολη λέξη......

  όχι να την προφέρεις....αλλά να την αλλάξεις.....

  ίσως ο αΓΑΠούλης να έχει δίκιο μόνο σε ένα σημείο.....: ότι ίσως το ζόρισμα και η ανέχεια των Ελλήνων να τους ωθήσει να αλλάξουν αυτήν την διαολεμένη νοοτροπία του τεράστιου εγώ χωρίς όρια.......

  ίσως η φτώχεια στην οποία μας έχει καταδικάσει ηθελημένα ο Γιωργάκης- το καλό παιδί, να μας κάνει να δούμε ότι υπάρχουμε μέσα σε μιά ενιαία κοινωνία και έιμαστε όλοι ίσοι και ίδιοι....Έλληνες σε δυστυχία που κοιμόύνται τον ύπνο του δικαίου που τείνει σιγά σιγά να γίνει ο εφιάλτης του αφελή.......


  ίσως μπορέσει να διακρίνει ο Έλληνας ότι αυτό που του χρειάζεται τελικά δεν είναι χάϊδεμα στην πλάτη ή στα αυτιά ...αλλά τίμιοι άνθρωποι που θα επεξεργάζονται σχέδια και θα οργανώνουν κράτος ...όπως δεν έχει ποτέ οργανωθεί , τελικά , στην νεότερή μας ιστορία......

  ίσως τελικά να μπορέσει να ιδρυθεί μετά τα ιστορικά πιά κόμματα των "Εγγλέζων, των Γάλων , και των Ρώσων , με κυβέρνηση Γερμανών.....ίσως μπορέσει τελικά να γίνει και ένα κόμμα "Ελλήνων" .....που θα εργάζεται για τον Έλληνα......

  δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος......αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.....

 23. Capital avatar
  Capital 14/11/2010 16:49:04

  Πραγματικά εξερετικό άρθρο και εστιασμένο ακριβώς στο κέντρο του προβλήματος. προτείνω και το http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2226.aspx για ανάλυση τηςν πραγματικότητας. Καλή Κυριακή.

 24. JOHN avatar
  JOHN 14/11/2010 18:32:58

  Η ξενομανια στη χωρα μας δεν ειναι κατι καινουριο.Ανδροθηκε επικινδυνα μετα την εισοδο μας στην Ευρωπη.Γι αυτο το"γιναμε ευρωπαιοι η" ετσι γινεται στην Ευρωπη" ειναι πολυ διαδεδομενο στη χωρα μας.Η κουλτουρα μας και ο τροπος ζωης μας εχουν αλοιωθει σε αφανταστο σημειο.Στην ομηλια μας οι ξενοφερτες λεξεις δεινουν και παιρνουν.Η μεσογειακη διατροφη που τοσα πλεονεκτηματα εχει στη υγεια μας χανεται και αντικαθισταται απο το ετοιμο και γρηγορο προκατασκευασμενο γευμα ,και παει λεγοντας.Ο τροπος ζωης μας οι παραδωσεις μας χανονται.Η παγκοσμια διακυβερνηση αυτα επιτασει και δυσκολα θα υπαρξει ηγετης να τ ανατρεψει.

 25. Δαίδων avatar
  Δαίδων 14/11/2010 22:09:15

  Ψήφισαν πασοκ,δεν το πιστεύω,πώς το έκαναν αυτό;Τί συνέβη,δεν μπορεί να είναι αληθινά τα αποτελέσματα,ας μου απαντήσει κάποιος!

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Δαίδων 14/11/2010 22:19:43

   Αληθινά είναι τα αποτελέσματα.
   Μην κοιτάς όμως ποσοστά.
   Δες απόλυτους αριθμούς σε ψήφους και θα καταλάβεις τι παίχτηκε.

 26. Φαινότυπος avatar
  Φαινότυπος 14/11/2010 23:39:48

  Η αποστροφή των Ελλήνων

  Κοκορίκο, κοκορίκο
  είδαν οι Έλληνες ποιος κοκορευόταν
  και απέστρεψαν το βλέμμα τους

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.