#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/07/2012 23:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επαναδιαπραγμάτευση μήπως άρχισε;(Ανανεωμένο). "Η επαναδιαπραγμάτευση άρχισε την περασμένη Κυριακή, όταν στις συναντήσεις της με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών η Τρόικα δέχθηκε να μπουν ισοδύναμα στο τραπέζι".

Αυτό έλεγε χθες καλά πληροφορημένη για τις διαπραγματεύσεις πηγή. Και η προσπάθεια που καταβάλλει αυτές τις ώρες η κυβέρνηση  για την εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων, συνολικού ύψους 11,5 δισ. ευρώ, τα οποία θα αποτρέψουν νέες περικοπές σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, την επιβεβαιώνει.

Με τον τρόπο αυτό και χωρίς περιττές τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά επιτυγχάνει, επί της ουσίας να βάλει στο τραπέζι το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης με τους δανειστές της "λάθος συνταγής", που τόσα καταστροφικά αποτελέσματα επέφερε στην οικονομία και στην κοινωνία.

Με μικρές νίκες κερδίζεται ο πόλεμος, λένε όσοι γνωρίζουν στρατηγικές που οδηγούν σε επιθυμητά αποτελέσματα στα πεδία των μαχών.

Κάπως έτσι πορεύεται και η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να πετύχει την αλλαγή των επαχθών όρων του Μνημονίου. Γιατί αν κάποιοι πιστεύουν ότι επαναδιαπραγμάτευση είναι ένα κουμπί που το πατάς και ξαφνικά έρχεται ο παράδεισος στην Ελλάδα, ε, αυτοί είναι εκτός πραγματικότητας.

Αυτό που προσπαθεί να κάνει με αγωνιώδεις προσπάθειες το οικονομικό επιτελείο είναι αλλαγή του προγράμματος μέχρι να αξιωθούν οι δανειστές μας και επιμηκύνουν για δύο ακόμη χρόνια το Μνημόνιο.

Αν για παράδειγμα δεν κοπούν τα ειδικά μισθολόγια και βρεθούν ισοδύναμα μέτρα, αυτό θα είναι μια μικρή νίκη. Ακόμη κι αν χρειαστεί να την πληρώσουν οι παπάδες (η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων συμφωνούν με την πρόταση για τους μισθούς) ή ακόμη κι αν οι αιώνιοι φοιτητές πάψουν να τρέφονται από το κράτος και σταματήσουν να είναι κρατικοδίαιτοι.

Σε επόμενο στάδιο, αν γλιτώσουν από το μαχαίρι οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι θα είναι κι αυτό μια νίκη. Κι αν τα μέτρα 11,6 δις αφορούν κατά κύριο λόγο τα υψηλά εισοδήματα κι όχι τα αιώνια θύματα, τότε θα έχει κερδηθεί αυτή η μάχη.

Βήμα – βήμα με προσεκτικούς σχεδιασμούς γίνεται η επαναδιαπραγμάτευση, ας το καταλάβουν όλοι όσοι έγιναν όψιμοι πατριώτες που θα σώσουν τη χώρα από τους «κακούς» δανειστές.Τα διάφορα υπουργεία καλούνται λοιπόν να περικόψουν δαπάνες ύψους 11,5 δις ευρώ. Στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή της νέας οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, το υπουργείο Οικονομικών βάζει «κόκκινες γραμμές» στις περικοπές για να προστατεύσει χαμηλόμισθους και μικροσυνταξιούχους, αναλαμβάνοντας παράλληλα να κόψει τα περιττά αλλά και τα σκανδαλώδη, καθιστώντας συνυπεύθυνους όλους τους δημόσιους οργανισμούς στην προσπάθεια αυτή.

Αυτό αποτυπώνεται και από την κεντρική οδηγία να κόψουν μόνοι τους οι φορείς τις περιττές δαπάνες ή αυτές που έχουν περιθώρια να κοπούν, και να αφήσουν στο παρελθόν οριζόντιες περικοπές όπως αυτή  του περασμένου Φεβρουαρίου όταν στην αναζήτησή του για 300 εκατομμύρια ευρώ ο τότε υπουργός Οικονομικών έκοψε τις συντάξεις.

Για να επιτευχθεί αυτό, την Παρασκευή το πρωί, σε μια πολύωρη σύσκεψη περίπου 40 οικονομικών διευθυντών από όλα τα υπουργεία και τους φορείς όπου και κοίταξαν κωδικό τον κωδικό το που θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν πόρους. Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι μπορούν να μαζευτούν περί τα 7-8 δις  ευρώ  από την εξοικονόμηση αυτών των δαπανών, ενώ τα υπόλοιπα θα τα βρουν από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

Κύριος στόχος είναι να ξεφύγει η κυβέρνηση από τη συνταγή της φοροεπιδρομής και των οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις που κυριάρχησε μέχρι σήμερα, αναζητώντας σωσίβιο ακόμη και σε προτάσεις εξοικονόμησης δαπανών που αγγίζουν κληρικούς, φοιτητές και φαντάρους.

Πρόκειται για τρεις από τις 100 και πλέον προτάσεις που έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι και προβλέπουν ότι για παράδειγμα οι κληρικοί  θα πληρώνονται τον μισό μισθό τους από το Δημόσιο και τον υπόλοιπο μισό από την ίδια την Εκκλησία ή ότι οι αιώνιοι φοιτητές, αν θέλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, να πληρώνουν δίδακτρα για τα έτη πέραν των κανονικών χρόνων φοίτησης. Επίσης, ότι οι φαντάροι θα υπηρετούν 12 αντί για εννέα μήνες αντικαθιστώντας τους επαγγελματίες οπλίτες που κοστίζουν πανάκριβα.

Οι προτάσεις αυτές είναι ενδεικτικές των δυσκολιών που θα υπάρξουν για την εξεύρεση των μέτρων 11,5 δισ. ευρώ, αν ισχύσουν μέχρι τέλους οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης που συμπυκνώνονται στο τρίπτυχο: όχι σε νέες αυξήσεις φόρων και σε νέες οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Οι τρεις αυτές προτάσεις περιλαμβάνονται στη μελέτη του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), την οποία είχε παραγγείλει η απελθούσα κυβέρνηση προκειμένου να αποτελέσει τον οδικό χάρτη στην προσπάθεια κάλυψης των απαιτήσεων της τρόικας. Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα για τη νέα κυβέρνηση, αλλά θεωρείται δεδομένο, ιδίως υπό το καθεστώς της ασφυκτικής χρονικής πίεσης καθώς τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί τις επόμενες δέκα ημέρες, ότι θα συμβάλει καθοριστικά σε ιδέες και λύσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kitsos avatar
  kitsos 13/07/2012 21:08:29

  Μην κοροιδευομαστε.
  Δεν υπαρχουν ευκολες λυσεις.
  Οριζοντιες περικοπες σε μισθους και συνταξεις και εχει ο Αλλαχ.

  • gio avatar
   gio @ kitsos 14/07/2012 01:11:44

   o Aλλαχ μπορει να εχει.... ο κοσμος οχι

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ gio 14/07/2012 01:24:52

    Ο Αλλάχ λέει να κόψουν τους μισούς μισθούς των ιερέων; Και των ιμάμιδων;

  • Παρατηρητής avatar
   Παρατηρητής @ kitsos 14/07/2012 03:40:59

   Δεν έχουν καμμία διάθεση διαπραγμάτευσης οι γερμανοί.

   Αυτό που κάνουν πλέον στις χώρες της περιφέρειας είναι προφανές.
   Αναγκαστική μείωση του δημόσιου (κρατικού) τομέα.

   Και εαν δεν καταφέρουν να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των ΔΥ, θα συμπιέσουν τόσο πολύ τους μισθούς τους που θα τους φτάσουν στα επίπεδα ενός απλού επιδόματος ανεργίας.

   Δηλαδή ώθηση στην ανεργία είτε έτσι, είτε αλλιώς.

   Ήδη τώρα, με γραμμική προβολή, η ανεργία στην Ελλάδα στο τέλος του έτους θα φτάσει το 26%, δηλαδή θα έχουμε ξεπεράσει τα επίπεδα ανεργίας της αμερικής στη μεγάλη ύφεση του '30.

   Εν ολίγοις αυτό που κάνει η Γερμανία σήμερα στις χώρες της περιφέρειας δεν είναι μια απλά άτσαλη ή έστω αντικοινωνική επιβολή οικονομικής πολιτικής:

   Είναι μια καθαρά εχθρική, εφάμιλη πολεμικής, ενέργεια.

   Καλά θα κάνουν οι κυβερνήσεις των χωρών της περιφέρειας της ευρώπης να επαναχαράξουν τις πολιτικές των χωρών τους σε σχέση με τον άξονα του ευρώ, προτού εξαφανιστουν αυτές και οι χώρες τους μαζί.

  • ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ avatar
   ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ @ kitsos 14/07/2012 10:01:31

   αυτη ειναι η καλυτερη λυση!

   νομιζω οτι με 400ευρω μισθο ΟΛΟΙ μας θα ζουμε καλυτερα
   αυτο το μισθο να παιρνουν και οι ανεργοι και οι μητερες στο σπιτι

   ετσι θα κανουμε μια κοινωνια σοσιαληστικη.. αλλα τι λεω.. δεξιος μας κυβερναει! δεν προκειται ποτε να γινει το παραπανω, ε;

 2. marios avatar
  marios 13/07/2012 22:26:18

  Μείωση του αριθμού των βουλευτών στους 200
  Μείωση των επιδομάτων παράστασης βουλευτών
  Διάθεση σε αυτούς κανονικών αεροπ. εισιτηρίων και όχι Μπίζνες, που κοστίζουν πολύ περισσότερο.
  Μείωση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα.
  Μείωση στο μισό των εργαζομένων στην ΕΡΤ, και μετάταξη των υπολοίπων.
  Μείωση στην εκτός έδρας αποζημίωση απασχόλησης των Δημ. Υπαλλήλων, και ορισμός μέγιστης διάρκειας απόσπασης τους 2 μήνες.
  Κατάργηση των ΚΑΑΥ των εν. δυνάμεων.
  Κατάργηση των μπόνους και των επιδομάτων των στελεχών των ΔΕΚΟ.
  Κια άλλα παρόμοια, πριν μιλήσουμε για μισθούς και συντάξεις.

 3. christ V avatar
  christ V 13/07/2012 22:38:38

  Πάντα αναρωτιόμουν γιατί δεν πληρώνουν όχι μόνο οι φοιτητές αλλά και οι μαθητές δίδακτρα για την εγγραφή τους. Οι παλιοί θα θυμούνται ότι για την εγγραφή μας στο δημοτικό πληρώναμε κάποια χρήματα. Στο εξωτερικό στο Βέλγιο ας πούμε η εγγραφή για κάθε έτος στο Πανεπιστήμιο είναι περίπου 1000€. - η απώλεια δε έτους εκτός από τον πρώτο χρονο δεν επιτρεπεται λογω του οτι στοιχίζει ακριβά στο κοινωνικό σύνολο. Το ίδιο ισχύει και για αλλά ευρωπαϊκά κράτη ας μην μιλάμε για την Αγγλία που είναι πανάκριβα. Σε μας υπάρχει και η καινοτομία να δίνουν και τα βιβλία -πανάκριβα- δωρεάν που πολύ λίγοι τα διαβάζουν και μερικές φόρες τα μεταπωλούν Και για τις φοιτητικές εστίες τι να πει κανεις και σεις αν θέλετε μπορείτε να φάτε είναι τζάμπα.... Η πρόθεση της κυβέρνησης να πληρώνουν οι αιώνιοι φοιτητές με βρίσκει σύμφωνο

  • livas avatar
   livas @ christ V 14/07/2012 01:38:19

   Τώρα, τι σχέση έχουν οι αιώνιοι φοιτητές με επί πληρωμή εγγραφή στο δημοτικό αδυνατώ να κατανοήσω...

   • EVANGELOS avatar
    EVANGELOS @ livas 14/07/2012 01:43:21

    lol!!! να πληρώνουν τα πιτσιρίκια στο δημοτικό είναι τα ισοδύναμα μέτρα ??? ... να τραβήξουμε κόκκινη γραμμή στα νήπια ή να τους χρεώνουμε τις πλαστελίνες ??? ... υ.γ. να πληρώνουν και για τα βιβλία γραμματικής που λένε στο δημοτικό ότι το "μπ" και το γκ" είναι σύμφωνα ή τα άλλα που λένε ότι ο τρωικός πόλεμος ήταν μυθοπλασία ??? ... μόνο τρελός θα έδινε λεφτά για τέτοια βιβλία

  • Καλά Κρασιά avatar
   Καλά Κρασιά @ christ V 14/07/2012 07:55:04

   Και τόσα χρόνια που αναρωτιόσουν αυτή την κοτσάνα εξακολουθείς και εχεις το δικαίωμα να ψηφίζεις ,μάλιστα !
   Και εγώ αντίστοιχα αναρωτιόμουν λοιπόν μήπως το δικαίωμα ψήφου δεν πρέπει να θεωρείτε αυτοδίκαιο αλλά να το αποκτάς κατόπιν εξετάσεων ;

  • γιωργος avatar
   γιωργος @ christ V 15/07/2012 19:53:19

   Εδω ειναι Ελλαδα δεν ειναι ουτε Βελγιο ουτε Αγγλια.Δηλαδη η εκπαιδευση βασει συνταγματος ειναι δημοσια και δωρεαν..-λεμε τωρα-.Οι ''αιωνιοι φοιτητες'' οπως τους λετε ολοι εσεις δε δικαιουνται φοιτητικο πασο, καρτα σιτισης και δε κοστιζουν οικονομικα στο εκπαιδευτικο ιδρυμα παρα μονο λιγες επιπλεον κολλες αναφορας κατα την εξεταστικη διαδικασια.Εκτος απο τα ατομα που εργαζονται για εναν μαυρο υποτυπωδη μισθο υπαρχει και κοσμος ο οποιος δε καταφερε να ολοκληρωσει τις σπουδες του εξαιτιας αλλων προβληματων οικογενειακα προβλημα, μη επαρκη διδασκαλια του αντικειμενου και κατα συνεπεια μη ανταποκριση στις εξετασεις και τελος λογω ψυχολογικων προβληματων για το αβεβαιο μελλον που μας εξασφαλισατε ολοι εσεις που συμφωνειτε με τα μετρα αυτα .Συνεπως καλο θα ηταν πρωτα να επιτευχθει η οργανωση σ ενα εκπαιδευτικο ιδρυμα οπως αναφερατε πχ Βελγιο και για να μη μιλησουμε για Αγγλια οπου ο παραγοντας τυχη -λαθους δε λαμβανεται καν υποψην και επειτα να απαιτειτε την αδικαιολογητη εισφορα απο τη νεα γενια.Συγχαρητηρια

   ΥΣ οι ''λιμναζοντες φοιτητες ειναι μετρημενοι στα δακτυλα και προσπαθουν να τελειωσουν αλλα καποιοι δε τους αφηνουν .....

   Ευχαριστω φοιτητης πολυτεχνειου

 4. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 13/07/2012 23:22:03

  Αν πληρώσουν οι αιώνιοι φοιτητές ή αν παραιτηθούν της συνέχισης των σπουδών τους, μιλάμε για τεράστια εξοικονόμηση. Και θα πάψουν τα τριτοβάθμια εκπ/κά ιδρύματα να χρειάζονται πολλά ευρά για επιδοτήσεις κάθε χρόνο...

  • T. avatar
   T. @ Γεώργιος Τ. 14/07/2012 11:25:52

   Να πληρώσουν οι αιώνιοι φοιτητές αλλά αιώνιοι δεν είναι αυτοί που κάνουν 1 ή 2 χρόνια παραπάνω απο τα κανονικά χρόνια φοίτησης.Ας μπει αυτο το πρόστημο σε κάτι Εργατοπατέρες οι οποίοι χρωστούν ένα μάθημα και δεν λένε να τελειώσουν.Γνωρίζουμε οτι το μέτρο είναι εισπρακτικό άρα όσοι περισσότεροι γίνεται να πληρώσουν αλλά για να μιλάμε και κοινωνικά δίκαια θα πρέπει να ορισθεί με βάση τον μέσο όρο φοίτησης.Όχι τα προβλεπόμενα έτη που έχει η σχολή.

   Πάλι το βάρος θα πέσει στις πλάτες της μεσαίας τάξης και δεν ξέρω κατα πόσο όντως θα αποδόσει το μέτρο.Ειδικά με το μπάχαλο που θα δημιουργηθεί με τις καταλήψεις.Να ληφθεί υπόψην ότι και εξεταστικές έχουν χαθεί λόγω καταλήψεων και καθηστερούν εν τέλει την ολοκλήρωση των σπουδών .

   Ας απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος που είναι περιττός.Στα περιττά πρέπει να υπάρξουν περικοπές όχι να μπαίνει πρόστιμο σε κάποιον που θα κάνει ένα έτος παραπάνω.

   Εξάλλου οι υπηρεσίες που προσφέρουν δεν είναι και για να τους πληρώνεις.Ας απολυθούν οι 2 και 3 βοηθοί που έχει ο κάθε καθηγητής μπας και μπουν σε τάξη τα πράγματα.

   Η είσπραξη δεν πιστεύω ότι θα βγεί γιατί δεν θα μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει οπότε το μέτρο δεν θα είναι και τόσο ισοδύναμο.

 5. Δίων Κάσσιος avatar
  Δίων Κάσσιος 13/07/2012 23:24:28

  @τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί τις επόμενες δέκα ημέρες

  Αν γίνει αυτό, η κυβέρνηση θα βγάλει, άνετα, δυο τετραετίες

 6. Ευθυμης avatar
  Ευθυμης 13/07/2012 23:58:09

  Η πληρωμη κληρικων επερεπε να ειναι εδω και καιρο 100% στην εκκλησια.
  Το δικαιωμα στη δωρεαν μορφωση το εχουν ολοι.Υπαρχουν 'αιωνιοι' φοιτητες γιατι δουλεουν για να καταφερουν να τελειωσουν τη σχολη τους και να αναζητησουν με καλυτερες αξιωσεις μια θεση στη διελυμενη αγορα εργασιας.Αν θελουν να μειωσουν τα ηδη λιγα κονδυλια στα πανεπιστημια ας μειωσουν τον αριθμο των εισακτεων αναλογα με αυτους που δηλωνουνν οτι μπορουν να εξυπηρετησει το καθε τμημα (και το υπουργειο τους γραφει στα παλια του τα παπουτσια.π.χ τμημα πολυτεχνικης σχολης ΑΠΘ καθε χρονο δηλωνει οτι μπορει να δεχθει 60-70 πρωτοετεις και το υπουργειο εισαγει 100-120).Σα να μην εφτανε αυτο αυξανουν την θητεια για να εξοντωσουν την αναζητηση εργασιας(???) ενος πτυχιουχου.Θα πρεπει αμεσα να αλλαξει ο νομος και να υπαρχει υποχρεωτικη στρατευση στα 18 και ας ειναι για 14-16 μηνες και μετα συνεχεια για σπουδες.Απλα θα πρεπει για τους τελουντες υπο αναβοληνα μεινει στο 9μηνο(ωστε σε βαθος χρονου να υπαρχει ομαλη μεταβαση και για το στρατο και για τις ζωες το παιδιων που αναζητουν εργασια).
  Αληθεια υπαρχουν ακομα αιωνιοι φοιτητες μετα απο το νομο που θετει ανωτατο χρονικο οριο σπουδων???

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ευθυμης 14/07/2012 21:03:11

   Η πληρωμη κληρικων επερεπε να ειναι εδω και καιρο 100% στην εκκλησια.

   Τι λες ρε εκπρόσωπε της βούτας; Τα 14 δις της εκκλησιαστικής περιουσίας θα τα επιστρέψεις από την τσέπη σου; Το κράτος πληρώνει τους παπάδες διότι τους πήρε την περιουσία από την οποία συντηρούνταν ο ναός και ο παππάς.
   Πέραν τούτου όμως βγήκε εχτές υπουργός και είπε ότι αν το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας το έκανε το κράτος τότε θα χρειαζόταν 150-200 εκ Ευρώ. Όσο δηλ. είναι οι μισθοί των παπάδων οι οποίοι για να συντηρηθούν θα πρέπει να κόψουν το κοινωνικό έργο και να χρηματοδοτούνται με τα λεφτά που δίνουν για τα συσσίτια.

   • Ευθυμης avatar
    Ευθυμης @ anonymous 15/07/2012 01:11:54

    αγαπητε anonymous θα σε παρακαλουσα να λειπουν οι χαρακτηρισμοι κυρως οταν δεν γνωριζεις ενα ατομο εκτος αν εξ ιδιων κρινεις τα αλλοτρια.
    οπως προειπα και λογο πιο κατω δεν θα γλυτωσει τιποτα ιδιαιτερο το δημοσιο απο τους μισθους των κληρικων (απλα ψαχνουν να βρουν θυματα για να κρατησουν ακομα τις δικες επιχορηγησεις και αποζημειωσεις σε υψηλα επιπεδα,οταν το πρωτο πραγμα που θα επρεπε να γινει ειναι περικοπη ολων των κοματικων επιχορηγησεων)Απλα εγω τασομαι υπερ του διαχωρισμου κρατους και εκκλησιας.
    Φιλε TopGunZ τα λεφτα θα πρεπει να γυρισουν πισω σε μια περιπτωση διαχωρισμου αφου πρωτα παρακρατηθουν ολοι οι φοροι πουρ θα επρεπε να πληρωσει η εκκλησια ολα αυτα τα χρονια για την ακινιητη περιουσια της.

   • K. Βέρος avatar
    K. Βέρος @ anonymous 15/07/2012 20:22:53

    To χρήμα πρέπει να κινείται. Συσσίτια , ανεγέρσεις νέων ναών (γέμισε ο τόπος εκκλησίες και συνεχώς κτίζονται νέες) , εκεί να δείτε βούτες από τους παππάδες και τους επιτρόπους. Έλεγχος κανένας , αποδείξεις αθεώρητες , υπερτιμολογήσεις και παραλαβές σε μικρότερες ποσότητες πάνε σύννεφο.

 7. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 14/07/2012 00:15:11

  Αυτό το μίσος και το ρατσισμό ενάντια στο ράσο να το ψάξετε σε ψυχολόγο. Είναι ένδειξη μεγάλου κόμπλεξ. Και αν είστε και σε ηλικία άνω των 35 δε φεύγει εύκολα και χαρακτηρίζει εφ' όρου ζωής ως στενοκέφαλο και εμπαθή όποιον το ενστερνίζεται.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γεώργιος Τ. 14/07/2012 01:25:50

   Συμφωνώ

  • Ευθυμης avatar
   Ευθυμης @ Γεώργιος Τ. 14/07/2012 01:35:48

   Αγαπητε Γιωργο,κανενας ρατσισμος απεναντι στο ρασο.Οπως θα γνωριζεις οι ιερεις ασκουν λειτουργημα (αρα δεν θα επρεπε να αμοιβονται).Σκεπτομενοι ομως λογικα πρεπει να λαμβανουν μισθο.Λαμβανοντας υποψη τις διαφορες "διεκολυνσεις" και απαλλαγες τις εκκλησιας απο υποχρεωσεις προς το ελληνικο δημοσιο τοτε το ελαχοστο που θα επρεπε να κανει ειναι να αμοιβει τους λειτουργους της,βοηθοντας παραλληλα και τους υπολοιπους Ελληνες εμμεσως λογω (εστω και ελαχιστης εως μηδαμινης)μειωσης των δημοσιων δαπανων.

   • XALANDRIOTHS avatar
    XALANDRIOTHS @ Ευθυμης 14/07/2012 13:43:17

    Μα τέλος πάντων, το ράσο είμαστε εμείς οι ίδιοι. Είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Αν δε το βλέπετε έτσι, γιατί εγώ έτσι το βλέπω, τότε πολεμήστε το τσακίστε το. Αλλά φτάνουν οι μπουρδολογίες περι της μισθοδοσίας του κλήρου . Τόχω ξαναγράψει. Πείτε μου τι ελάφρυνση θάχει ο κρατικός κορβανάς από τη κατάργηση της μισθοδοσίας των κληρικών και τι επιβάρυνση (πολλαπλάσια , νάσται σίγουροι) από την ανάληψη της λειτουργίας και συντήρησης των εκατοντάδων ιδρυμάτων της Εκκλησίας μιας και αυτή τά έσοδά της θα τα διαθέσει για τη μισθοδοσία των "παπάδων".

  • Περικλής avatar
   Περικλής @ Γεώργιος Τ. 16/07/2012 13:12:53

   Ποιος ασχολείται με τους παππάδες και ποιος με τους μητροπολιτάδες. Κλοπές και αισχρό βιοπορισμό πάνω στον πόνο των αφελών οι πρώτοι και οικογενειακές πομπές κρύβουν οι δεύτεροι (ο νοών νοείτω). Το φαινόμενο είναι διαχρονικό.
   Ο Μακαριστός έβγαλε φυντάνια μητροπολιτάδες (...πάντα με αυστηρά κριτήρια) για να συνεχιστεί το "τροπάρι" τα επόμενα 200 χρόνια.
   Τα μοναστήρια είναι άλλη ιστορία που ξεφεύγει του παρόντος.

   Βοήθεια μας.....

 8. andreas avatar
  andreas 14/07/2012 00:15:56

  Ρουμάνος πρόεδρος: «Η χώρα μου δεν δέχεται εντολές από το εξωτερικό»
  13-07-2012 20:51:27  Η Ρουμανία και ο αρχηγός του κράτους της «δεν δέχονται εντολές» από το εξωτερικό, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο προσωρινός πρόεδρος της χώρας, Κριν Αντονέσκου, μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε το Βουκουρέστι να σεβαστεί το κράτος δικαίου.

  «Οι ρουμάνικοι νόμοι συντάσσονται στη Ρουμανία και δεν φτιάχνονται, ούτε διαπραγματεύονται αλλού», συνέχισε ο Αντονέσκου.

  «Θα ήθελα για άλλη μια φορά να αποσαφηνίσω τα πράγματα: ο πρόεδρος της Ρουμανίας, ακόμη και ο μεταβατικός, δεν δέχεται εντολές ούτε όρους από κανέναν, εκτός από το κοινοβούλιο και το λαό», πρόσθεσε ο Αντονέσκου, καταγγέλλοντας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο του έστειλε μια "λίστα" με όσα θα πρέπει να κάνει όσο διάστημα ασκεί τα καθήκοντά του.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ andreas 14/07/2012 01:26:52

   Μέχρι να μπουν και αυτοί στο πρόγραμμα. Άστο, ο λαϊκισμός είναι σταθερή "ευρωπαϊκή" αξία

  • anideos avatar
   anideos @ andreas 14/07/2012 01:40:14

   Μεγας μαγκας ο Ρουμανος ξερει πως τον εχει αναγκη Ευρωπη, μιας και η Ρουμανια χρηματοδωτει απαντες στην ΕΕ και τους τα χωνει....
   Εγω μια προταση θα του κανα μονο του Ρουμανου αλλα και του καθε Ρουμανου.
   Ας βγαλει το κωλομπαρο που εχει για κρατος απ την ΕΕ
   και ας ταϊζει απο εδω και μπρως τους απανταχου στην ευρωπη επαιτες υποικοους του με τα δικα του λεφτα.

  • takis avatar
   takis @ andreas 14/07/2012 01:42:29

   File, pes mou pou meneis gia na sou steilw 100 Eura .... toso kanei to eisitirio tis olumpiakis gia Voukouresti.... Pigaine na deis ti glyka...Allo pragma einai ftwxos me diko mou nomisma kai perifanos kai allo pragma eimai ftwxos kai gia na synexisw na eimai se ena club isxyrwn ginomenos ki egw kapoia stigmi isxyros, tha prepei na xasw proswrina gia ligo tin perifaneia kai tin kuriarxia mou Egw proswpika protimw to deutero

 9. Νικήτας avatar
  Νικήτας 14/07/2012 00:28:49

  //Βήμα – βήμα με προσεκτικούς σχεδιασμούς γίνεται η επαναδιαπραγμάτευση, ας το καταλάβουν όλοι όσοι έγιναν όψιμοι πατριώτες που θα σώσουν τη χώρα από τους «κακούς» δανειστές.//


  Ἐτσι μπράβο.

  'Επαγγελματίες γκρινιάρηδες ώρα για σοβαρότητα και υπευθυνότητα!

 10. Ελενη avatar
  Ελενη 14/07/2012 00:35:53

  Με τις δηλωσεις της η κυβερνηση οτι δεν θα γινουν απολυσεις Δ.Υ. με την εξαιρεση απο τις περικοπες στα ειδικα μισθολογια,με τα ημιμετρα στις περικοπες δαπανων των υπουργειων και τον στρουθοκαμηλισμο στις μεταρυθμισεις σιγα σιγα η ελπιδα αντικαθισταται με την απογοητευση οτι παλι τιποτα δεν θα γινει και το μαρμαρο θα το πληρωσουν οσοι ιδιωτικοι υπαλληλοι εχουν ακομα δουλεια που θα απολυθουν σε λιγο.

 11. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 14/07/2012 00:52:46

  Πάρα πολλοί κάνουν ένα τεράστιο λάθος κατά τη γνώμη μου. Τι είναι η επαναδιαπραγμάτευση; Επαναδιαπραγμάτευση πρέπει να γίνει μεταξύ των πολιτών και των όσων διοικούν. Επαναδιαπραγμάτευση πρέπει να γίνει για το πετρέλαιο, τους φόρους αλληλεγγύης, την ανεργία, τα συσσίτια, και την τρομοκρατία του Ε1 των 1,600€ Μ Ορο. Η ελληνική πολιτική ηγεσία τα 300 λεβεντόπαιδα της πλατείας Συντάγματος πρέπει να πουν τι θέλουν από ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες. Τη συμμετοχή τους για την επίτευξη στόχων και την ανταπόκρισή μας ως χώρα στις υποχρεώσεις της Ευρωπαικής Κοινότητας. Γιατί η χώρα να θυμάμαι καλά στην ΕΟΚ μπήκε και το Κ δεν σημαίνει Τράπεζα. Αφού καθορίσει πλαίσιο μέτρων ενεργειών και μεταρυθμίσεων Αφού καθορίσει το χρονικό ορίζοντα Τότε συζητά με τους εταίρους Διαφορετικά δεν είμαστε παρά εταίρες. Αυτό κάνουν οι πολίτες: επιλέγουν κρίνουν ρίχνουν ή στηρίζουν μια Κυβέρνηση. Αυτό κάνουν οι πολιτικοί μιας χώρας την εκπροσωπούν. Η Ιταλία και η Ισπανία ανακοίνωσαν τι θα κάνουν και κάτω από ποιο πλαίσιο με τις θυσίες που οι ίδιες επέλεξαν. Χωρίς διαπραγμάτευση επαναδιαπραγμάτευση ή μνημόνια Γιατί κάποιοι έχουν μπερδέψει κατά την ταπεινή μου γνώμη και εδώ και έξω το ρόλο τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.

  • Android avatar
   Android @ Ο Ιθαγενής 14/07/2012 09:27:31

   Και τι σημασία έχει για τον κόσμο της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας ο τρόπος που έχουν προκύψει τα μέτρα που μπαίνουν για να του πιουν το αίμα; Δεν είδες τι γίνεται στην Ισπανία της τελευταίες μέρες; Ποια διαφορά βλέπεις εσύ με την Ελλάδα πχ; Οι μεν μνημόνιο και οι δε Ραχόι. Πάρτε Ραχόι να έχετε που λέει και ο μπάρμπας.

   Εγώ βλέπω ότι πολλοί κάνετε το λάθος (φυσικά βλέπετε μόνο των άλλων τα λάθη) να συζητάτε επί της βάσης ότι το πρόβλημα είναι τα μνημόνια. Εσείς τώρα ανακαλύψατε το τροχό. Τα μνημόνια ή τα δημοσιονομικά μέτρα είναι η χημειοθεραπεία για τη κρίση που είναι ο καρκίνος. Μας κάνουν να ξερνάμε και να υποφέρουμε. Ανάμεσα στις θεραπείες είμαστε λίγο καλύτερα... αλλά ο καρκίνος δεν γιατρεύεται.

  • Android avatar
   Android @ Ο Ιθαγενής 14/07/2012 09:31:08

   Ααα... και η επαναδιαπραγμάτευση που περιγράφεις αν δεν το έχεις καταλάβει έγινε πριν 15 μέρες.

 12. livas avatar
  livas 14/07/2012 01:41:00

  Α, να μην ξεχάσω να πληρώσω και το χαράτσι της ΔΕΗ, που οσονούπω καταργείται...

 13. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 14/07/2012 01:52:39

  Kατάργηση της κρατικής επιχορήγησης όλων των ΜΚΟ. Μα η τάδε ή δείνα προσφέρουν έργο, θα πούνε. Πρώτα κατάργηση, μετά αξιολόγηση και αν κάποιες κριθούν απαραίτητες να επιχορογηθούν από το 2013 και μετά και εφόσον βρεθεί ισοδύναμο. Η Ελλάδα υπήρξε και πριν τις ΜΚΟ.

  • Νίκος Α avatar
   Νίκος Α @ Κώστας ΜΠ 14/07/2012 08:43:20

   ++++

 14. No Way avatar
  No Way 14/07/2012 01:57:43

  Αρχισαν οι υποχωρησεις , σειρα ισως θα εχουν μετα , τα ειδικα μισθολογια , το αφορολογητο , και οι διευκολυνσεις


  Την αντίδραση της τρόικας φαίνεται ότι συναντά το σχέδιο της κυβέρνησης για αποπληρωμή του τέλους για τα ακίνητα σε πέντε δόσεις και σε ξεχωριστούς λογαριασμούς.


  Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι η ΔΕΗ θα έστελνε για το 2012 στους καταναλωτές ένα ειδικό εκκαθαριστικό με το ποσό που αντιστοιχεί στο φόρο ακινήτων ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό ρεύματος.

  Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα έπαιρναν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό, θα είχαν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία.

  Με αυτόν τον τρόπο θα γινόταν διαχωρισμός του φόρου για τα ακίνητα από τα υπόλοιπα τιμολόγια, που επιβαρύνουν τους καταναλωτές ρεύματος.

  Ωστόσο, αυτή η λύση δύσκολα θα προχωρήσει, λόγω των ενστάσεων της τρόικας.

  Οι αξιωματούχοι διαπίστωσαν ότι 500.000 πολίτες δεν έχουν πληρώσει ακόμα το χαράτσι και σε περίπτωση που προχωρήσει αυτό το σχέδιο, δεν θα το πληρώσουν ακόμα περισσότεροι.

  Λόγω της υστέρησης εσόδων, αποφάσισαν να θέσουν βέτο σε αυτές τις σκέψεις.

  Έτσι, οι καταναλωτές, θα κληθούν όπως και για το 2011 να πληρώσουν το χαράτσι, το οποίο θα εισπραχθεί μαζί με τους λογαριασμούς ρεύματος.

  Το αν ο αριθμός όσων δεν πληρώνουν, επειδή δεν μπορούν, θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Η τρόικα πάντως δείχνει ότι σε έναν ακόμα τομέα δεν δείχνει καμία διάθεση... επαναδιαπραγμάτευσης.  Ας θυμισουμε οτι το χαρατσι παραβιαζει εκτος απο 9 αρθρα του Ελληνικου Συνταγματος και την Ευρωπαικη νομοθεσια
  Καθηκον του καθε σκεπτομενου - ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ , ειναι να πληρωσει ΜΟΝΟ το τιμημα του ρευματος και το χαρατσι να το αφησει απληρωτο , ειναι ΘΕΜΑ ΑΡΧΗΣ και κυριως να μην νομιμοποιει την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ των ανωτατων δικαστηριων οπως του ΣτΕ , που δρουν ως οργανα στην υπηρεσια της εκαστοτε κυβερνησης και οχι των πολιτων

 15. VENI VIDI VICI avatar
  VENI VIDI VICI 14/07/2012 08:15:32

  ''......Και ενώ έχει χυθεί απίστευτο μελάνι για το χαράτσι της ΔΕΗ και την ενσωμάτωση του στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, κι ενώ η κατάργηση του συγκεκριμένου τέλους για τα ακίνητα ήταν από τα ισχυρότερα όπλα στην ...
  προεκλογική φαρέτρα του πρωθυπουργού, σήμερα από το μεσημέρι άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση της ενσωμάτωσης του και πάλι στον λογαριασμό της ΔΕΗ, κατ' εντολή της Τρόικας χωρίς δόσεις, χωρίς διευκολύνσεις.''
  Nαι φάκτορα. Η ....αναδια[ραγμάτευση άρχισε. Για εμάς, χωρίς εμάς και εναντίον μας, ανυπερθέτως....Το άσπρο - μαύρο κάνεις φίλε μου.

 16. Γαβριήλ Παναγιωτίδης avatar
  Γαβριήλ Παναγιωτίδης 14/07/2012 08:58:07

  Οι λεγόμενοι αιώνιοι φοιτητές δεν κοστίζουν τίποτα στο κράτος ως προς τα κρατικά κονδύλια και τις δημόσιες δαπάνες.
  Γι'αυτό και δεν ανακοινώνεται πχ κατάργηση των κονδυλίων για τους φοιτητές που έχουν ξεπεράσει τα προβλεπόμενα έτη σπουδών.
  Αντίθετα το κράτος λειτουργεί πάλι με βάση τη φοροεισπρακτική λογική των διδάκτρων.
  Γιατί να πληρώσει ένας αιώνιος φοιτητής δίδακτρα;
  Για τα συγγράμματα που δεν παίρνει ή για τα μαθήματα στα οποία δεν πηγαίνει;
  Οι αιώνιοι φοιτητές πηγαίνουν μόνο στις εξετάσεις 3 φορές το χρόνο και δεν αποκτούν πια φοιτητικό πάσο, ούτε καν δωρεάν πρόσβαση στη φοιτητική λέσχη.
  Δεν παρακολουθούν μαθήματα, αφού τα έχουν ήδη παρακολουθήσει, αλλά ούτε και εργαστήρια.
  Η εξέταση του γραπτού τους από τον διορθωτή-καθηγητή κοστίζει λιγότερο από 2 ευρώ.
  Έπειτα ποιοι είναι οι λεγόμενοι αιώνιοι φοιτητές;
  Αυτοί που απλά ξεπέρασαν τα προβλεπόμενα έτη φοίτησης;
  Πχ στη Σχολή μου, στη Νομική Αθηνών μόνο το 5-8% ολοκληρώνει τις σπουδές του μέσα σε 4 έτη λόγω της δυσκολίας των σπουδών.
  Ας μην ξεχνάμε και τα κοινωνικά κριτήρια.
  Για παράδειγμα εγώ εργάζομαι από το πρώτο έτος φοίτησής μου στη Νομική Αθηνών στο μαγαζί της μητέρας μου για να πληρώνω τα φάρμακά της για τον καρκίνο.
  Είμαστε και πολύτεκνη οικογένεια και τα έξοδα τρέχουν.
  Εν γένει, ένας εργαζόμενος με φουλ ωράριο είναι δύσκολο να ολοκληρώσει τις σπουδές του στον προβλεπόμενο χρόνο.
  Συνήθως οι αιώνιοι φοιτητές προέρχονται από φτωχότερα κοινωνικά στρώματα πολιτών που η οικογένειά τους δεν έχει τη δυνατότητα να τους χαρτζιλικώνει για να σπουδάσουν.
  Έπειτα οι λεγόμενοι αιώνιοι φοιτητές ρίχνουν τεχνητά τα ποσοστά της ανεργίας, αφού δεν προσμετρώνται στους άνεργους συμπολίτες μας.
  Αλλά που να τα εξηγήσεις αυτά στους μέγα οικονομολόγους της κρατικής μηχανής που είναι γνωστοί για τα περίφημα greek statistics.
  Επιπρόσθετα ένα τέτοιο μέτρο θα είναι κοινωνικά ανάλγητο αν ανακοινωθεί από τους αρμόδιους φορείς χωρίς μια περίοδο χάριτος.
  Θα μπορούσαν για παράδειγμα να δώσουν μια εύλογη χρονική περίοδο στους ήδη υπάρχοντες αιώνιους φοιτητές, πχ 2 χρόνια, να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και εν συνεχεία να εφαρμοσθεί ένα τέτοιο μέτρο.
  Κλείνοντας να δηλώσω ότι οι αιώνιοι φοιτητές δεν είναι αποκλειστικά ένα Ελληνικό φαινόμενο όπως πολλοί λανθασμένα νομίζουν.
  Προσωπικά έχω γνώση για αιωνίους φοιτητές και στη Γερμανία και στη Ρωσία.
  Παράλληλα, ως νομικός το βρίσκω και αντισυνταγματικό αφού ουτοτρόπως δημιουργείται για πρώτη φορά ένα κριτήριο για την κατάργηση της δωρεάν παιδείας σε προπτυχιακό επίπεδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  Κι αυτό αγαπητοί μου που θα σταματήσει;
  Πχ μπορεί αύριο-μεθαύριο να ανακοινωθεί στα σχολεία ότι όποιος μαθητής μένει στην ίδια τάξη θα καταβάλλει δίδακτρα για τα μαθήματα που θα επαναλαμβάνει.
  Ομοίως ακόμη και στις στρατιωτικές παραγωγικές Σχολές υπάρχει το δικαίωμα σε κάθε στρατιωτικό σπουδαστή να επαναλάβει δωρεάν για μια ακόμη φορά την ίδια χρονιά αν μείνει σε κάποια μαθήματα.
  Εν ολίγοις ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για τη σταδιακή κατάργηση της δωρεάν παιδείας στην Ελλάδα.
  Θα είναι δύσκολο για μια πολυκομματική συγκυβέρνηση να αντιμετωπίσει μια νέα αναταραχή στα Πανεπιστήμια, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι φοιτητές που είναι επί πτυχίω και έχουν ξεπεράσει τα προβλεπόμενα έτη σπουδών ανέρχονται σε 360.000 πολίτες.

  • abc avatar
   abc @ Γαβριήλ Παναγιωτίδης 15/07/2012 23:27:04

   ΕXEIΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ!!!!!!!!!

 17. νικος avatar
  νικος 14/07/2012 10:13:32

  Το χαράτσι θα είναι στο λογαριασμό της ΔΕΗ και χωρίς δόσεις .
  Θα κάνουν αναδιαπραγμάτευση και επαναδιαπραγμάτευση και επιμήκυνση και τριαλαρι , τριαλαρό , αλλά εντωμεταξύ ούτε το χαράτσι δεν μπορούν να διαχωρίσουν από τον λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί δε τους αφήνει η τρόικα …

 18. Enzo avatar
  Enzo 14/07/2012 10:24:08

  Το βασικότερο που έχει πληγεί απο το μνημόνιο είναι η ΕΘΝΙΚΗ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ μας αξιοπρέπεια .

 19. VENI VIDI VICI avatar
  VENI VIDI VICI 14/07/2012 10:35:22

  χα χα χα !!! ναι ξεκίνησε ήδη. Την είδατε μονάχα εσείς και κάποιοι ''μυστήριοι, υπό την βοήθεια πολλών μπάφων.....

 20. Επαναδιαπραγμάτευση avatar
  Επαναδιαπραγμάτευση 14/07/2012 10:48:52

  Έχετε μεγάλη πλάκα εκεί, κάθε φορά που ο υπερεκτιμημένος κάνει κωλοτούμπα, σας παίρνει κανένα εξάμηνο να συνέλεθετε.

  Όταν έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην επιστολή, προσπαθούσατε να μας πείσετε ότι μπλοφάρει, όταν ψήφισε τη σύμβαση μας προκύψατε ξαφνικά νοσταλγοί του Παπακωνσταντίνου με άρθρα και αναλύσεις (για τη σωτηρία της πατρίδος).

  Τώρα που έκανε γαργάρα την επαναδιαπραγμάτευση, ψάχνετε να ανακαλύψετε ανύπαρκτες τακτικές. Μέχρι να καταφθάσουν οι νέες αναλύσεις, οπότε θα προσπαθείτε να μας πείσετε ότι η επαναδιαπραγμάτευση είναι ασύμφορη.

 21. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 14/07/2012 11:23:18

  Ένα από τα ζητήματα της επαναδιαπραγμάτευσης, ήταν και το "χαράτσι" της ΔΕΗ, με σκοπό την κατάργησή του και αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό.
  Τελικά τι θα ισχύσει, διότι ακούγεται ότι θα παραμείνει ως έχει.

 22. ap avatar
  ap 14/07/2012 15:57:41

  Η περιβόητη "λάθος" συνταγή, τι ήταν τελικά;
  Με άλλα λόγια τι ακριβώς ΔΕΝ έκανε σωστά το ΠΑΣΟΚ και ήρθε η ΝΔ να διορθώσει; Να διασφαλίσει και να διαιωνίσει τα ειδικά μισθολόγια; Να περισώσει τους από-το-παράθυρο-εισερχόμενους εργαζόμενους ΔΕΚΟ; Να πετσοκόψει το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων; Να προσλάβει κι άλλο εποχικό προσωπικό; Κι όλα αυτά μόλις δυο βδομάδες μετά τις εκλογές. Το περίφημο "ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη", πού πήγε; Έγινε ειδικό μισθολόγιο;

 23. Πασχάλης avatar
  Πασχάλης 14/07/2012 16:16:18

  Ξεκίνησε ?Γιατι το χαράτσι θα ρθει κανονικα και δεν κοπηκε....οπως ελεγε ο Σαμαρας. Ελπιζω στη συνεχεια να το κανει,για να δουμε

 24. panos avatar
  panos 14/07/2012 18:13:54

  Εαν διαβασουμε το report της ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ θα δειτε πολλες πικρες αληθειες για την επαναδιαπραγματευση. Ο ΓΑΠ στα 2 χρονια διελυσε τα παντα στο περασμα του πετσοκοβωντας δικαιους και αδικως,και δεν θελω να πιστευω οτι τα ιδια θα γινουν και τωρα. Οταν κοβει οριζοντια μισθους και συνταξεις και βαζει τον κολλητο του ΘΕΟ στη ΔΕΗ με 9000 το μηνα και 90000 το χρονο επιδομα και τοσους αλλους δικους του εις γνωση και του Βενιζελου,μαλλον μας δουλευουν ασυστολα. Αληθεια επ αυτων τη λεει η Ν.Δ. οπως επισης και για 70000 προσληψεις τη διετια?Μηπως το προβλημα των δημοσιων δαπανων λυνεται ευκολα αλλα εμπεριεχει ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ? Γιατι το μονο που ακουμε μετα τις εκλογες ειναι οτι δεν θα απολυθει κανενας δημ.υπαλληλος αντι να λεμε για τη περιβοητη αναπτυξη και αναπτυξη δεν γινεται με το τερας του δημοσιου.Ειναι λογικο οταν τα εξοδα ειναι πιο πολλα απο τα εσοδα τοτε πολυ απλα μειωνεις τα εξοδα η το κλεινεις το μαγαζι,και οταν το ισοζυγιο σου γινεται θετικο τοτε κανεις επαναδιαπραγματευση εκ του δυνατου και απαιτεις και κερδιζεις.Δεν θελω να πιστευω οτι ειμαστε συνεχεια της ΛΑΙΛΑΠΑΣ ΠΑΣΟΚ που κατεστρεψε ενα ολοκληρο Εθνος και εξαθλιωσε το λαο του.Το μαγαζι που λεγετε ΚΡΑΤΟΣ ειναι ενα μεγαλο ΜΠΑΧΑΛΟ που πρεπει να φτιαχτει χωρις ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ και πιστευω οτι ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ αυτο το γνωριζει καλα,αλλα φοβαμαι τα αριστεροσυνεταιρακια μας μηπως του σκαβουν το λακο και δεν ενδιαφερονται για την ΕΛΛΑΔΑ αλλα για τα κοματα τους.

 25. Άλεξ avatar
  Άλεξ 14/07/2012 18:36:31

  Και λίγα λες. Τους βλέπω για 15 τετραετίες επάνω.
  Αυτό περιμένει άλλωστε ο κοσμάκης.
  Να ακούσει τα νέα μέτρα 11,5 ΔΙΣ ώστε να βγεί στους δρόμους να ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΕΙ.

 26. TopGunZ avatar
  TopGunZ 14/07/2012 18:59:22

  "Η πληρωμη κληρικων επερεπε να ειναι εδω και καιρο 100% στην εκκλησία."
  Κανένα πρόβλημα. Τα λεφτά που της πήρε το κράτος πριν κάτι δεκαετίες με μόνο αντάλλαγμα τη μισθοδοσία των κληρικών που θα βρούμε να της τα επιστρέψουμε με τους νόμιμους τόκους?

 27. TopGunZ avatar
  TopGunZ 14/07/2012 19:08:25

  Επειδή βλέπω καινούρια φουρνιά τρολλ, για ρίξτε μια ματιά στο λεξικό τι σημαίνει επαναδιαπραγμάτευση. Σίγουρα δεν έχει σχέση με κανένα μαγικό ραβδάκι που ξαφνικά θα μας κάνει Ελβετία. Αλλά τι περιμένεις από ένα εκλογικό σώμα που έβαλε τους Ναζιστές στη βουλή, έκανε αρχηγό κοινοβουλευτικού κόμματος την αεροψεκασμένη εκδοχή του Λιακόπουλου και πίστευε πως θα το σώσει η σύμβουλος του Άκη από την Κουμουνδούρου. Για να το καταλάβετε μια και καλή. Το ότι θα φτύσουμε αίμα είναι προδιαγεγραμμένο από τη μέρα που πιστέψατε τον Χατζηνικολάου ότι ο Γάπακλας είναι πολύ ξεκούραστος και φιτ. Ο Σαμαράς το μόνο που έχει υποσχεθεί είναι ότι θα προσπαθήσουμε να μη ξεράσουμε και τα πνευμόνια μας. Όσοι νομίζετε ότι θα επιστρέψουμε στα χρόνια του μεταπολιτευτικού αρντάν τραβάτε να βγάλετε εισιτήριο.

 28. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 14/07/2012 19:31:39

  Δεν θυμάμαι πρροεκλογικά να μίλησε ο Πρωθυπουργός για νέες μειώσεις
  μισθών και συντάξεων.Άς προσέξουν καλά να μην γίνουν οι νέοι ΓΑΠ και
  Παπακωνσταντίνου αυτού του έρμου τόπου.Με ατάκες και ευχολόγια δεν
  θα πάμε ένα βήμα μπροστά . Στο τέλος τέλος της γραφής αν οι Γερμανοί
  έχουν σκοπό να μας πετάξουν από το ΕΥΡΩ ,ας πέσουμε ηρωικά.
  Αν αρχίσουμε κι εμείς τους τραγικούς εκβιασμούς στον λαό,ότι ή έτσι ή στο
  γκρεμό,θα μας εγκαταλείψουν και οι τελευταίοι της μεσαίας τάξης.Ας το
  βάλουν οι κυβερνώντες καλά στον νου τους.Αν μπορούμε να κάνουμε την
  διαφορά για τον λαό έχει καλώς ,αν είμαστε μια από τα ίδια τότε κακά τα
  μαντάτα.
  Και κάτι προσωπικό!Με ενοχλεί αφάνταστα,μια και ήμουν υπάλληλος στη
  ΔΕΗ,κάθε που λέει ή κάνει καμμιά μ!!!!!α ο Φωτόπουλος να μας παίρνει όλους
  η μπάλα.Κε Πρωθυπουργέ και κύριοι Υπουργοί όλοι οι εργαζόμενοι και οι
  συνταξιούχοι της ΔΕΗ δεν είναι όλοι λαμόγια και Φωτόπουλοι.Προσέξτε τις εκφράσεις σας γιατί πολλοί από αυτούς είναι οι σκληρά εργαζόμενοι και υπό
  σκληρές συνθήκες που βοηθησαν στον εξηλεκτρισμό της χώρας μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1980.Μην βλέπετε τους συνδικαλιστάδες και την
  νομενκλατούρα των γραφείων της Αθήνας.Ξεκινήστε από τις μειώσεις των
  Διευθύνοντων συμβούλων στις ΔΕΚΟ,που έτσι κι αλλιώς είναι οι κύριοι
  υπεύθυνοι για το βούλιαγμα τους και βλέπουμε.
  Επειδή ακούσαμε και εκείνο το φοβερό πλαφόν των 2400 Ε σύνταξη{όλα μαζί} που σας συνιστά το ΚΕΠΕ αν δεν κάνω λάθος ,αν το εφαρμόσετε φαντάζομαι να το κάνετε αναλογικά για τα χρόνια που υπηρέτησε ο καθένας και για όλους.Δηλαδή Βουλευτές ,δικαστικούς ,για μας τους κοινούς θνητούς κ.λ.π. Παραδείγματος χάριν Βουλευτής με 4 χρόνια θητεία στην Βουλή θα απολαμβάνει τα 4/35 των 2400 Ε.Όπερ σημαίνει περί τα 274,29Ε μηνιαίως. Αυτό Κύριοι είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ή μάλλον σοβιετικού τύπου"δικαιοσύνη".Γιατί αλλιώς τα άλλα είναι λεηλασία.Να έχεις πληρώσει
  τα κέρατα σου 35 χρόνια και να παίρνεις τα ίδια ή και λιγότερα από αυτόν
  που πλήρωσε λίγα για πολύ λιγότερα χρόνια.
  Για τους παραπάνω λόγους λίγοι ήταν αυτοί που μας εμπιστεύτηκαν στις δυό
  τελευταίες εκλογές.Μην προδόσετε και τους λίγους που μας εμπιστεύτηκαν.
  Όσο για τους αιώνιους φοιτητές,επειδή είμαι παθούσα {από 8 χρόνια ο κάθε
  υιός μου},καλό είναι μετά την 5ετία να πληρώνουν δίδακτρα,όπως γίνεται
  στην Γερμανίαπ.χ.},εκτός κι αν κάποιος αποδεδειγμένα εργάζεται για λόγους
  οικογενειακών υποχρεώσεων κι αναγκών.Αλήθεια κάτι δεν προέβλεπε περί
  αυτού ο νόμος Γιαννάκου;Θα μου πείτε ,εφαρμόστηκε κι αυτός ποτέ;

 29. xp avatar
  xp 14/07/2012 20:04:24

  Panos η κα Μπενάκη στα 78 της θέλει γραφείο με υπαλλήλους στην Βουλή.Ακόμη υπάρχουν διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων με πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.Οι βουλευτές γιατί θέλουν ΚΑΙ δωρεάν αυτοκίνητο,συντάξεις κτλ?Κρίση δεν έχουμε?Πρωην πρωθυπουργοί ,πρώην πρόεδροι βουλής έχουν γραφεία,δεκάδες αστυνομικούς ,υπαλλήλους!Ας αρχίσουμε από εκεί!Από το λίπος!

 30. Εμμ avatar
  Εμμ 14/07/2012 20:20:04

  Λυπάμε πολύ που θέλουν να φτωχοποιήσουν τον λαό και όχι τις τράπεζες! Η διαπραγμάτευση είναι υποδούλωση της κυβέρνησης και του λαού που κυβερνά αυτή ώστε να έρθει η Γερμανοποίηση. Επιτέλους πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι δεν μπορεί ο λαός να πληρώνει τις τράπεζες για να κάνουν την δουλειά τους οι κυβερνώντες την Ευρωπαϊκή τάχα ένωση. Η ζωή της κυβέρνησης είναι έως το τέλος Σεπτεμβρίου εάν συνεχίσει με αυτήν την τακτική μειώσεως των ανθρώπων. Ντροπή τους γιατί δεν σηκώνουν ανάστημα δεν έχουν θάρος, θράσος και δεν αξίζουν να κυβερνάνε τον Ελληνικό λαό.

 31. thanos avatar
  thanos 14/07/2012 22:12:22

  "Ακόμη κι αν χρειαστεί να την πληρώσουν οι παπάδες" γράφει ο συντάξας κ άρχισαν οι αγνοούντες τα δεδομένα να ¨πετσοκόβουν¨ τους μισθούς τους. Μιας κ σου απάντησαν οι ανωτέρω από εμένα ήδη, απλά εκφράζω κ εγώ την αντίθεσή μου με την πρόταση περί πληρωμής των μισθών των κληρικών από την Εκκλησία.

 32. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 14/07/2012 22:38:52

  Array

  • Factorx avatar
   Factorx @ BLACKQUEEN 14/07/2012 22:43:32

   Σταμάτα να μπαίνεις με δύο και τρία ψευδώνυμα και δεν θα υπάρχει κανενα πρόβλημα

 33. papasmurf avatar
  papasmurf 14/07/2012 22:44:29

  "Το κράτος πληρώνει τους παπάδες διότι τους πήρε την περιουσία από την οποία συντηρούνταν ο ναός και ο παππάς.
  Σωστά μόνο που οι παπάδες (όχι η εκκλησία) το ξέχασαν και ζητάνε την περιουσία τους πίσω .

 34. vagmyl avatar
  vagmyl 15/07/2012 00:44:13

  Η επαναδιαπραγμάτευση που άρχισε (!;!;) και τέλειωσε πριν αρχίσει .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.