#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/05/2012 19:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επανάσταση του αυτονόητου και η αυτοοργάνωση της βάσης θα φέρει τη νίκη στη ΝΔΤην ικανοποίηση τους εκφράζουν στη Συγγρού για τις δημοσκοπήσεις. Πάλι καλά που δεν ψήνουν αρνιά για τη μεγάλη επιτυχία να δίνουν μάχη πρωτιάς με το κόμμα - αέρας κοπανιστός του αερολόγου Αλέξη στο οποίο συμπαρίσταται πολύπλευρα το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Τον προβληματισμό τους θα έπρεπε να εκφράζουν οι σοβαροί, την αυτοκριτική να κάνουν οι ειλικρινείς, εκτός Συγγρού να τεθούν οι αποτυχημένοι εισηγητές των γραμμών και τακτικών της καταστροφής. Γιατί αν θεωρούν κατόρθωμα ότι έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει στο νήμα η κεντροδεξιά παράταξη, είναι σαν να λένε ότι δεν ήρθε δεύτερη γιατί έτρεχε μόνη της!

Aν συνεχίσουν έτσι στη Συγγρού, είναι ικανοί να το καταφέρουν κι αυτό: Να τερματίσει στις εκλογές δεύτερη η ΝΔ πίσω από την ... ανεβασμένη στα κάγκελα Αριστερά και να δηλώνουν ικανοποιημένοι γιατί έχασαν με διαφορά στήθους! Αυτό το ενδεχόμενο δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ως ατύχημα, αλλά επειδή όπως τα έκαναν τα πράγματα κατέστησαν την Αριστερά ισοδύναμο αντίπαλο, ήλθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ο Σαμαράς μαζί με τους απλούς ψηφοφόρους.

Η «Νέα» Δημοκρατία δεν μπορεί γιατί δεν είναι πλέον νέα... αλλά Γεροντοκόρη Δημοκρατία, έχοντας στη βιτρίνα της εμπόρευμα που δεν πουλάει. Το κόμμα δεν μπορεί, γιατί είναι κουρασμένο και διαποτισμένο με νοοτροπίες περασμένων εποχών. Οι φατρίες νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους και το ψηφοδιωκτικό πολιτικό προσωπικό κυριαρχεί σε τηλεοπτικές παρουσίες, πανεύκολα όμως ηττημένο μόνον και μόνον από την παρουσία του.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Η επανάσταση του αυτονόητου είναι πλέον επιβεβλημένη. Ο Σαμαράς και οι απλοί ψηφοφόροι να αφήσουν πίσω την γεροντοκόρη «Νέα» Δημοκρατία και να κάνουν την υπόθεση νίκης δική τους υπόθεση. Να βγει ο Σαμαράς και να πεί τα πράγματα με το όνομά τους. Και για τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, και για τις ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και για το ρόλο της μεταπολιτευτικής Αριστεράς. Δεν έχει τίποτα να φοβηθεί. Αντιθέτως, λέγοντας τα αυτονόητα για τους υπαίτιους θα απαλλαγεί από τα καταστροφικά βαρίδια του παρελθόντος και οι πολίτες θα του το αναγνωρίσουν. Να είναι βέβαιος ότι τότε θα απελευθερωθούν και οι δυνάμεις της κεντροδεξιάς που σήμερα βρίσκονται στην ομηρία να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Ο λαός γνωρίζει τις καταστροφικές πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ. Είναι έτοιμος να πάρει μέρος στην επανάσταση του αυτονόητου που εκτός από το παρελθόν θα συμπεριλαμβάνει το σήμερα και το αύριο. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν ειπωθούν αλήθειες. Για τα πάντα. Χωρίς δισταγμούς, αναστολές και χαδέματα συντεχνιών μην τυχόν και παρεξηγηθούν συνδικαλιστάδες και επαγγελματικές ομάδες προνομίων.

Θυμίζουμε τα λόγια του Α. Σαμαρά στο 8ο Συνέδριο

Τι σημαίνει «Νέα Μεταπολίτευση»;

Ποιο είναι το καινούργιο που γεννιέται;

Απαντώ: Είναι ένα νέο πολιτικό-κοινωνικό μοντέλο που, επιτέλους, μπορεί να καλύψει τα πιο επικίνδυνα εθνικά μας ελλείμματα:

-Το έλλειμμα Ανταγωνιστικότητας στην Οικονομία.

-Το έλλειμμα Δημοκρατίας στην Πολιτική.

-Το έλλειμμα Ασφάλειας στην Κοινωνία.

-Και το έλλειμμα Παιδείας στην πνευματική ζωή, αλλά και στην καθημερινότητα.

Το καινούργιο, είναι η Νέα Μεταπολίτευση! Είναι μια πρόταση που εμείς διατυπώσαμε.

- Νέα Μεταπολίτευση στην Υγεία σημαίνει, ότι σε κανένα δημόσιο Νοσοκομείο δεν θα κοστίζουν τα υλικά περισσότερο απ’ ότι κοστίζουν σε Νοσοκομεία παντού στον κόσμο.

-Νέα Μεταπολίτευση στην Παιδεία, σημαίνει ότι τα Δημόσια Πανεπιστήμια θα αναδιοργανωθούν από τα θεμέλια.

-Νέα Μεταπολίτευση στην Ασφάλεια, σημαίνει ότι τα δικαιώματα του Πολίτη θα γίνονται σεβαστά, όχι μόνο όταν διαδηλώνει, αλλά κι όταν θέλει να πάει στη δουλειά του, όταν θέλει να λειτουργήσει την επιχείρησή του, όταν θέλει να νιώθει ο ίδιος ασφαλής στο δρόμο, την οικογένειά του ασφαλή στο σπίτι και τα παιδιά του ασφαλή στο σχολείο.

-Νέα Μεταπολίτευση στη  Διοίκηση, σημαίνει ότι ο κάθε πολίτης, όταν θα συναλλάσσεται με το δημόσιο, θα εξυπηρετείται μέσα σε ώρες. Όχι σε εβδομάδες ή μήνες και μετά από ατέλειωτες χαμένες ώρες στις ουρές.

-Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι κάθε δικαστική υπόθεση θα κρίνεται εντός λίγων μηνών και θα τελεσιδικεί το πολύ μέσα σε ένα-ενάμιση χρόνο.

-Νέα Μεταπολίτευση, σημαίνει ότι ο αγρότης θα νιώθει το κράτος δίπλα του εκεί που το χρειάζεται. Για να εξαλείψει το μεσάζοντα και να κλείσει την ψαλίδα της ντροπής: Ανάμεσα στο χωράφι και το ράφι.

-Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι θα δοθεί στο νέο αγρότη η ευκαιρία να γίνει μέτοχος μεγαλύτερων εκμεταλλεύσεων, που αξιοποιούν τις οικονομίες κλίμακος. ‘Ώστε να ανοίξει νέες αγορές. Και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

-Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει ότι σε κάθε μεγάλη απόφαση της Κυβέρνησης την ευθύνη θα έχει ένας μόνον υπουργός. Κι αυτός θα είναι υπόλογος, αν δεν προχωρήσει…

-Νέα Μεταπολίτευση σημαίνει πως ό,τι ισχύει για την παραγραφή αδικημάτων των απλών πολιτών, θα ισχύει και για τα αδικήματα υπουργών.

- Νέα Μεταπολίτευση είναι οι αποκρατικοποιήσεις, το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων, η κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, ο επενδυτικός σχεδιασμός και γενικά όλες οι μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές επιλογές που θα κινήσουν την οικονομία και θα οπλίσουν με υπομονή και ελπίδα την κοινωνία και κυρίως τους νέους ανθρώπους. ντυμένη με την προοδευτικότητα.

Αυτά και πολλά άλλα είναι η Νέα Μεταπολίτευση. Όλα εκείνα που είναι αυτονόητα παντού αλλού. Γι αυτό η Νέα Μεταπολίτευση είναι η Επανάσταση του Αυτονόητου. Το οποίο στην Ελλάδα παραμένει ακόμα αδιανόητο.

 Η επανάσταση του αυτονόητου θα φέρει λοιπόν τη νίκη της ΝΔ και στην πράξη θα καταργήσει το μνημόνιο.

Και επειδή δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την γεροντοκόρη Νέα Δημοκρατία ήλθε η ώρα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους ο Σαμαράς μαζί με τους απλούς ψηφοφόρους. Που πρέπει όπως και το Νοέμβριο του 2009 να αυτο-οργανωθούν. Να κάνουν παντού εκλογικές επιτροπές αγώνα και να αντισταθούν.

Τότε, η επανάσταση του αυτονόητου θα λάβει μορφή κινηματικού χαρακτήρα, αποκαλύπτοντας ότι η Αριστερά είναι εκείνη που θέλει την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, ότι είναι η συντηρητικούρα.

FactorX - Π.Παπακωστόπουλος   

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αιζενχάουερ avatar
  Αιζενχάουερ 28/05/2012 20:09:02

  Εαν έχει το κουράγιο να κάνει την νέα μεταπολίτευση θα ξέρει ότι θα έχει το πολύ 3-4 μήνες.

  Για να τα πετύχει σε 3-4 μήνες όλα αυτά θα πρέπει να δείξει σκληρότητα και στους εσωκομματικούς αμφισβητίες και στο αριστερό παρακράτος που θα βγει από τις 18 δρόμο.

  Εαν δεν δείξει πυγμή και σκληρότητα προς το κατεστημένο και το παρακράτος από την αρχή, οι μέρες του στην εξουσία θα είναι μετρημένες και στο τέλος θα χρεωθεί και όλα τα λάθη της μεταπολίτευσης.

 2. 1kris avatar
  1kris 28/05/2012 20:10:46

  Να γινω αλλη μια φορα ο συνηγορος του διαβολου.Ξεροντας το τι θα επακολουθειση στισ 18 ιουνη στην Ελλαδα ολοι μας το γνωριζουμε πλεον.και οσοι εχουν υποβαλει δηλωσεις το ξερουν καλυτερα λεω λοιπον μπροστα στην κατασροφη, εχουμε σκεφτει οτι ο Σαμαρας μπορει να μην θελει να γινει πρωθυπουργος.Γιατι να πληρωσει αυτος αμαρτιες αλλων.φυσικα και εχει και αυτος ευθυνες οχι ομως προς την οικονομια εχει ευθυνη οταν επρεπε να σημανει συναγερμο και να βρεθουμε δυο εκατομυρια στο συνταγμα κιοτεψε.αυτα

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ 1kris 28/05/2012 20:29:01

   καπου εχεις δικιο. αλλα σ' αυτη περιπτωση ας εχουμε και 2 ροντβάιλερ σε καθε σπιτι... γιατι ο Αλεξης θα φερει δραματα... πολλα δραματα. Τοσα, που οι σχεδον καθημερινες αυτοκτονιες που συμβαινουν τωρα, θα γινουν παρα πολυ πιο ...συχνες.

   • Θ avatar
    Θ @ Μικρασιάτης 29/05/2012 18:49:09

    σε είκοσι χρόνια η "Δύση" θά 'ναι Κινεζική αποικία, αν "χρεοκοπήσει" τώρα, μπορεί να γυρίσει την Κίνα είκοσι χρόνια πίσω. γιατί οι "Αμερικάνοι" να "τιμήσουν" τα χρέη τους προς την Κίνα; και γιατί να χρηματοδοτούν την την κατανάλωση κινεζικού εμπορεύματος, με κινεζικά δάνεια;

  • Αιζενχάουερ avatar
   Αιζενχάουερ @ 1kris 28/05/2012 20:32:18

   Στους επόμενους μήνες ο ελληνικός λαός θα κληθεί να απαντήσει στο αν θέλει να γίνει γερμανικό προτεκτοράτο και να παραμείνει στο ευρώ ή να μείνει ανεξάρτητο κράτος και να γυρίσει στη δραχμή.

   Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές και όποιος ισχυρίζεται αλλιώς λέει παραμύθια.

   • S.P. avatar
    S.P. @ Αιζενχάουερ 28/05/2012 20:40:00

    Ανεξάρτητο κράτος στο έλεος των συντεχνιών και της κομματοκρατίας, στο έλεος των δυνάμεων του σκότους και της οπισθοδρόμησης. Είναι και αυτό μία άποψη.
    Για να μην πολυλογώ θα σου πω το εξής: Το πολιτικό κλεπτοκρατικό και κομματικό σύστημα για πρώτη φορά είναι στριμωγμένο. Μπορεί να γλιστρίσει και να την σκαπουλάρει. Το στρίμωγμα όμως, έγινε χάρη στο ενιαίο νόμισμα. Αν είμασταν στην δραχμή θα γινόταν 10 υποτιμήσεις, το ένα κόμμα θα τα έριχνε στο άλλο και ο λαός θα κατέβαινε στις πλατείες με τα πλαστικά σημαιάκια.

    • Αιζενχάουερ avatar
     Αιζενχάουερ @ S.P. 28/05/2012 21:02:48

     Φίλε μου, δεν έχεις καταλάβει τι έρχεται ή έχεις πολλά, μα πάρα πολλά ευρώ.

     Σε όχι πολλούς μήνες από τώρα το 80% (και βάλε) του πληθυσμού θα επιθυμεί την έξοδο από το ευρώ.

     Εδώ θα'μαστε...

     Υ.Γ.
     Φρέσκο και ενδεικτικό. Δείχνει την σκέψη που επικρατεί σήμερα για την Ελλάδα:

     h--p://blogs.reuters.com/hugo-dixon/2012/05/28/hugo-dixon-greece-needs-to-go-to-the-brink/

     • Σχετικά Ασχετος avatar
      Σχετικά Ασχετος @ Αιζενχάουερ 29/05/2012 11:31:01

      Στρατηγέ μου,μάλλον εσύ έχεις πολλά ευρώ και μάλιστα εκτός Ελλάδος.

     • Αιζενχάουερ avatar
      Αιζενχάουερ @ Σχετικά Ασχετος 29/05/2012 12:13:59

      Αγαπητέ σχετικά άσχετε πουλάς μόνον όταν χρωστάς.

      Δεν πουλάς όταν δεν χρωστάς.

      Εαν δεν χρωστάς εσύ, δεν αναγκάζεσαι να πουλήσεις, οπότε εγώ όσα ευρώ και υποτίθεται να έχω, δεν μπορώ να σου αγοράσω την περιουσία έναντι πινακίου φακής, όπως υποθέτω ότι υποθέτεις.

      Εάν όμως εσύ π.χ. δεν έχεις να πληρώσεις τα δάνειά σου, την εφορία σου, τα χαράτσια σου, τότε μόνον θα έρθω εγώ με τα υποτιθέμενα πολλά ευρώ μου και θα σου πάρω την περιουσία για ένα κομμάτι ψωμί.

      Όπως δηλαδή θα κάνουν από του χρόνου, οι έχοντες και κατέχοντες πολλά ευρώ, αφού το 60% του κόσμου δεν θα έχει δείγμα ευρώ για να αποπληρώσει τα χρέη του.

      Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.
      Σε λίγο βγαίνουν ιδιώτες εισπράκτορες παγανιά στο δρόμο. Όσο δύσκολα θα είναι φέτος για τον μέσο έλληνα να πληρώσει την εφορία του με τα αυξημένα τεκμήρια, τόσο αδύνατο θα είναι του χρόνου να αποπληρώσει τα ίδια, ίσως και αυξημένα τεκμήρια, με τα μειωμένα φετινά έσοδα που θα έχει.

      Αγαπητέ θα μας πάρουν και τα σώβρακα, τα έχουν βάλει στο μάτι. Και δεν θα τα πάρουν λόγω τύπου νομίσματος, θα μας τα πάρουν γιατί θα χρωστάμε...

     • ΠΗΛΕΑΣ avatar
      ΠΗΛΕΑΣ @ Σχετικά Ασχετος 30/05/2012 03:56:22

      Σχετικά Άσχετε (σύ είπας), οφείλεις να καταλάβεις ότι, αυτοί που έχουν βγάλει πολλά λεφτά στο εξωτερικό (χάριν της ελεύθερης διακινήσεως κεφαλαίων, που δεχτήκαμε μπαίνοντας στην ΕΕ) θα κερδίσουν ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ, όταν εσύ θα βρεθείς σε ανάγκη να πουλήσεις (το σπίτι σου, ή τις υπηρεσίες σου -άσχετο). Γιατί αυτή η ανάγκη θα καθορίσει πόση "αγοραστική δύναμη" θα ζητήσεις γι' αυτά: Όσο μεγαλύτερη η ανάγκη, τόσο λιγότερη η απαίτησή σου. (Γιατί, τελικά, ο πλούτος σου είναι η αγοραστική σου δύναμη ΑΣΧΕΤΩΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ).
      Συνεπώς, είτε έχεις τότε μια τσέπη πληθωριστικές δραχμές, είτε πέντε, ισοδύναμης αγοραστικής δύναμης, ευρώ για να περάσεις την εβδομάδα, τα ίδια ευρώ (ή δολλάρια, ή ρούβλια, ή δραχμές) θα ζητήσεις από τον αγοραστή.
      Ουαί, σε όσους ΔΕΝ έχουν κομπόδεμα στην Εσπερία!

 3. Free Mind avatar
  Free Mind 28/05/2012 20:12:29

  Aγαπητέ κύριε Παπακωστόπουλε,

  Νέα Μεταπολίτευση δεν μπορεί να νοείται η νίκη στις επερχόμενες εκλογές του κόμματος που εναλασσόταν στην εξουσία με τον έτερο πόλο και ευθύνεται λιγότερο ή περισσότερο για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα!!!!

  Θα ήταν τραγελαφικό και γελοίο να ισχυριστεί κανείς το αντίθετο!

  Ούτε μπορεί να εμπνεύσει ένας Αρχηγός ο οποίος έβγαινε στις κάμερες μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο και καθησύχαζε τους Έλληνες πολίτες ότι δεν πρόκειται να περικοπούν μισθοί και συντάξεις και για 325.000.000 ευρώ 'αναγκάστηκε' να συμφωνήσει ακριβώς σε αυτά που επιδίωκε να αποφύγει..!!!!

  Υπάρχει έλλειμα ηγεσίας στη χώρα!!!

  Οι εκλογές στις 17 του Ιούνη θα επισφραγίσουν με πανηγυρικό τρόπο την ετυμηγορία των πολιτών στις 6 του Μάη.

  Η νίκη της Αριστεράς θα είναι καθαρή και θα σημάνει το ουσιαστικό τέλος της Μεταπολίτευσης!!!

  Άλλωστε η επανάσταση του Αυτονόητου που απέτυχε παταγωδώς επί Γ.Α.Π. (γιατί αυτή τη φρασεολογία χρησιμοποιούσε και αυτός...), θα αποτύχει και τώρα γιατί απλά δεν είναι Επανάσταση...

  Αν το 'αυτονόητο' εκπορεύεται ή συμπίπτει από τα συμφέροντα και με τις θέσεις ξένων και εγχώριων Ανθελληνικών κέντρων γίνεται ευκόλως αντιληπτό από τους πολίτες και δεν μπορεί να σταθεί...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Free Mind 28/05/2012 22:07:23

   Η Αριστερά, αυτή ακριβώς που παριστάνει σήμερα την εναλλακτική με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια Αριστερά που στήριξε ιδεολογικά το σάπιο συστημα της μεταπολιτευσης, με αλλες λεοντές (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ) και άλλους ηγετες (Δαμανακη). Αφήστε λοιπόν τα περι ετυμηγορίας και άλλες αλογόμυγες και πεστε μας για το βαθυ ΠΑΣΟΚ που συσπειρώνεται γυρω σας. Τον Ραφτόπουλο πχ και τον Φωγτόπουλο. Η τον Κοντζια, τον ιδεολογικό καθοδηγητή του ΓΑΠ. Οσο για τον όρο επανασταση του αυτονόητου δικό μας είναι και τον χρησιμοποίησε για πρωτη φορά ο Σαμαράς το 2009

   • Κεντροδεξιός ψηφοφόρος avatar
    Κεντροδεξιός ψηφοφόρος @ Factorx 29/05/2012 03:47:25

    Και εμείς Φάκτορα μπροστά στο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσουμε τη Ντορίτα-Siemens-Χριστοφοράκου και τον Ψωμιάδη; Φέξε μου και γλύστρησα δηλαδή..

    • katdelbar avatar
     katdelbar @ Κεντροδεξιός ψηφοφόρος 29/05/2012 05:34:36

     Afto einai akrivws to provlima. Oso kai na yparxoun nees dynameis dystyxws den tis vlepoume para mono edw sto blog ! Enw i ND pernaei klimaktirio!

    • Κωσταντινος Π. avatar
     Κωσταντινος Π. @ Κεντροδεξιός ψηφοφόρος 29/05/2012 07:04:16

     "Οι εκλογές στις 17 του Ιούνη θα επισφραγίσουν με πανηγυρικό τρόπο την ετυμηγορία των πολιτών στις 6 του Μάη."
     "η διαφθορα και η διαπλοκή της μεταπολίτευσης θα ξεπλυθει για πάντα!!!

     ....και όποιος άλλα λέει δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει!!!
     διαβάστε και καμιά ανεξαρτητη δημοδκόπηση, όπως αυτή του οικονομικου παν/μιου Αθηνων να δείτε τι πραγματικά γίνεται στην κοινωνία!! (ήταν από τις μόνες δημοσκοπήσεις που έπεσαν μέσα στις 6/5)

 4. Παρατηρητής + Κυάλια avatar
  Παρατηρητής + Κυάλια 28/05/2012 20:21:33

  Μακάρι όσοι φωνάζαμε όλα αυτά τα χρόνια για την ανικανότητα της ΝΔ , να κάνουμε λάθος .
  Εάν δεν πετύχουν αυτά που έχουν υποσχεθεί , πάμε για φούντο με τον ΣΥΡΙΖΑ στο 50%

 5. kostis avatar
  kostis 28/05/2012 20:33:59

  συγγνωμη βρε παιδια για να καταλαβω και εγω με το φτωχο μου το μυαλο.. Την ωρα της πιο κρισιμης μαχης θα αρχισουμε την ενδοσκοπιση και την αυτοκριτικη? Να πουμε τι δεν εκανε η Ν.Δ. οταν επρεπε η τι εκανε λαθος? Να υποκαταστησουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Καμμενο? Και αν παρουμε 20% μετα απο αυτα να ψαχνουμε καμμια γωνια να χτυπησουμε την κεφαλα μας? Ο κοσμος τωρα θελει ελπιδα και προοπτικη.. Ενα φως.. Τα αλλα θα δουμε ευκαιριας δοθεισης μετα της εκλογες.. Στο συνεδριο ισως.

  • Factorx avatar
   Factorx @ kostis 28/05/2012 22:29:19

   Το άρθρο προσπαθεί να πει πως θα αποφύγουμε ένα νέο 20%

 6. kas avatar
  kas 28/05/2012 20:35:40

  Factorx: Συμφωνώ αλλά μπορείς να τα γραψεις διαφορετικά

 7. Π.Π avatar
  Π.Π 28/05/2012 20:35:54

  Στα αυτονόητα που πρέπει να τονίσει ιδιαίτερα ο Σαμαράς είναι και το συμβολικό μήνυμα σε μια κοινωνία που υποφέρει: Οτι δεν γίνεται να έχουμε
  300 βουλευτές. Οτι πρέπει να μειωθεί κατά 50% η βουλευτική απαζημίωση. Να κοπούν τα προνόμια των τζάμπα τηλεφώνων κ.λ.π. Να μην πληρώνονται για συμμετοχή στις επιτροπές. Να παίρνουν τη σύνταξη του ασφαλιστικού φορέα.
  Επανάσταση του αυτονόητου είναι κι αυτά σε μια περίοδο που ο λαός υποφέρει.

 8. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/05/2012 20:36:10

  Αυτά που λέει το άρθρο τα οποία συνυπογράφω μέχρις κεραίας σημαίνουν κινηματική μορφή αγώνα. Αυτό που ταιριάζει σε μια πραγματικά λαϊκή παράταξη.

  Θα μπορούσε να γίνουν τα παρακάτω και ελπίζω να διαβαστούν από όσους πρέπει για να εισακουστούν:

  1) Το επόμενο διάστημα των 3 εβδομάδων σε κάθε μεγάλο Δήμο της Αττικής και Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Πάτρας, Λάρισας αλλά και αλλού να κληθούν οι απλοί ψηφοφόροι να προσέλθουν την τάδε ημέρα και ώρα σε λαϊκή συνέλευση η οποία σε αντιδιαστολή με την αριστερίστικη ορολογία μπορεί να ονομαστεί ως "λαϊκή σύναξη" ή "λαϊκή συγκέντρωση" .

  2) Η κάθε λαϊκή σύναξη θα γίνεται σε γειτονιές με ομιλητή τον αρχηγό Α. Σαμαρά. Οι συγκεντρώσεις θα είναι αυθόρμητες και μαζικές και κατά προτίμηση σε ανοιχτούς χώρους, πλατείες, προαύλια εκκλησιών, πάρκα και πάντως όχι σε κλειστά αποστειρωμένα δωμάτια ή lobby με στημένο κοινό οννεδιτών με σούπερ ντούπερ σκηνοθεσία με πολλές κάμερες. Αρκεί το τέτ α τετ πολιτών και αρχηγού.

  3) Ο αρχηγός Α. Σαμαράς στις λαϊκές συνάξεις αυτές αν μιλάει πάνω σε ένα βάθρο αυτό δεν πρέπει να έχει ύψος μεγαλύτερο από 50 εκατοστά. Για να υπάρχει η αίσθηση και ο συμβολισμός ότι βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το λαό. Δεν χρειάζεται γραβάτα στις περισσότερες περιπτώσεις.

  4) Ο τόνος της φωνής του αρχηγού Α. Σαμαρά στην ομιλία του σε κάθε λαϊκή συγκέντρωση δεν πρέπει να έχει τον επιθετικό χαρακτήρα που είχε στις αναποτελεσματικές συγκεντρώσεις σε κλειστά γυμναστήρια που έγιναν προ των εκλογών της 6ης Μαΐου. Αρκεί ο φυσικός τόνος της φωνής του που είναι από μόνος του σοβαρός και φιλικός χωρίς έπαρση. Δεν χρειάζεται φτιασίδωμα όπως αντιθέτως του Τσίπρα που είναι ναρκισσάκι.

  5) Η ομιλία του Α. Σαμαρά σε τέτοιες λαϊκές συνάξεις θα πρέπει απαραιτήτως να είναι από στήθους. Δεν χρειάζεται να διαβάζει σημειώματα. Αν κάνει και κάποιο λάθος συντακτικό δεν χάλασε ο κόσμος. Οι πολίτες θέλουν ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ. Και τούτο όχι για λόγους λαϊκισμού. Αλλά γιατί αυτό σημαίνει αλήθεια. Οι λόγοι από κειμένου σημαίνουν "στήσιμο".

  6) Στις λαϊκές συγκεντρώσεις δεν θα υπάρχουν εκλογικά συνθήματα, δεν θα υπάρχουν ολοφυρμοί από δαπίτες και ονεδίτες που δεν αφήνουν τον αρχηγό να ακουστεί. Οι πολίτες που θα πάνε εκεί, θα πάνε για να ακούσουν σε ανθρώπινες συνθήκες χωρίς στημένη "ατμόσφαιρα". Συνθήματα μπορούν να ακουστούν σε μια δυο κεντρικές συγκεντρώσεις στο Ζάππειο ή αλλού αναλόγως. Στις λαϊκές συγκεντρώσεις στις γειτονιές το θέμα είναι η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ και η ανθρώπινη διάσταση.

  7) Η ένταση των μεγαφώνων στις λαϊκές συνάξεις θα πρέπει να είναι όσο μικρή χρειάζεται. Δεν θα έχουν πανηγυρική διάσταση.

  8) Ο στόχος είναι να έρθουν οι πολίτες ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερη κινητοποίηση της κομματικής οργάνωσης δηλαδή να συγκεντρώνονται κάθε φορά 1000 - 2000 άτομα χωρίς φανατισμό. Για να έχει πραγματικό αποτέλεσμα και να μην γίνει μόνο για τις εντυπώσεις. Κινηματικός χαρακτήρας αυτό σημαίνει.

  Για όσους νιώθουν "ένοχοι" με πρακτικές αριστεράς ας θυμούνται ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για πρακτικές που έχει σφετεριστεί η αριστερά όπως και τα περισσότερα πράγματα στην Ελλάδα με την ιδεολογική τρομοκρατία που ασκεί μέχρι σήμερα. Ας θυμούνται επίσης ότι η Εκκλησία της Ελλάδος έκανε "λαοσυνάξεις" χωρίς να έχει κανένα κόμπλεξ μην την πουν "αριστερή".

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/05/2012 20:37:31

   τα οποία προσυπογράφω

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/05/2012 20:38:13

   Θα μπορούσαν να γίνουν τα παρακάτω και ελπίζω να διαβαστούν από όσους πρέπει για να εισακουστούν:

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/05/2012 21:27:52

   Ωραίος!!!! Ωραία, απλά πράγματα, ενωτικά και απευθύνονται σε κάθε είδους ακροατήριο αν γίνουν σε τέτοιο χαλαρό στιλ και χωρίς τσιτάτα και φωνές. Εντελώς ανθρώπινα. Πόσες πιθανότητες δίνεις όμως να ακουστείς ;

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 28/05/2012 21:59:03

   Δεν χρειάζονται ούτ λαοσυνάξεις ούτε τίποτα. Κι αν χρειάζονται θα το κρίνουν άλλοι. Εμείς τι κάνουμε; Είναι η δικιά μας ζωή, ειναι το μέλλον των δικών μας παιδιών. Είναι το μέλλον του δικού μας τόπου. Οι πολιτικές ηγεσίες έχουν πρόβλημα αξιοπιστίας. Περισσότερο θα ακούσει και θα προβληματισθεί από τη δικιά μας κουβέντα , από τη δικιά μας επισήμανση, από τον δικό μας προβληματισμό ο γνωστός μας, ο φίλος μας που πιθανώς αμφιταλαντεύεται παρά από τον όποιο αρχηγό. Μην αφήνετε "κουβέντα να πέσει κάτω". Παντού ! Στη δουλειά, στην παρέα στα καφενεία, στις παρέες! Είναι οι δικές μας εκλογές !

 9. karenin avatar
  karenin 28/05/2012 20:53:52

  Ακριβώς αυτά που περιράφετε συνιστούν ένα σύχρονο αστικό κράτος που είναι τόσα χρόνια ο καημός και το ζητούμενο. Και ο προεκλογικός αγώνας, σε όλη την ευρώπη γίνεται όπως τον περιγράφει ο Μανώλης.
  Επιτέλους, ας αρχίσουμε να συ μφωνούμε στα αυτονόητα, και πάμε παρακάτω.

 10. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 28/05/2012 21:06:42

  Μπράβο!!!! Πολύ καλό το άρθρο.
  " Η επανάσταση του αυτονόητου θα φέρει λοιπόν τη νίκη της ΝΔ και στην πράξη θα καταργήσει το μνημόνιο."
  " Τότε, η επανάσταση του αυτονόητου θα λάβει μορφή κινηματικού χαρακτήρα, αποκαλύπτοντας ότι η Αριστερά είναι εκείνη που θέλει την στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση, ότι είναι η συντηρητικούρα."

 11. cummulus avatar
  cummulus 28/05/2012 21:09:02

  Λές νά καταργηθεῖ ἡ μονιμότητα στό δημόσιο. Μά, καταργουμένης τῆς θέσης μονιμότητα δέν ὑπάρχει. Ἡ "θέση", νοουμένη ὡς "παροχή ὑπηρεσίας" ἤ ὥς "καθῆκον", ὑφίσταται ὅσο ὑφίσταται ἡ ἀνἀγκη παροχῆς τῆς συγκεκριμένης ὑπηρεσίας πρός τήν κοινωνία. Ἡ "θέση" λοιπόν, δέν ὑπάρχει γιά τόν ὑπάλληλο πού τήν κατέχει, ἀλλά γιά τήν ἐξυπηρέτηση συλλογικῶν-κοινωνικῶν ἀναγκῶν καί μόνον.

 12. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 28/05/2012 21:49:26

  ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΡΩΜΑΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ,ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΜΙΜΗΘΕΙ Η ΝΔ ΚΑΙΡΟΣ Ν΄ΑΠΟΒΛΗΘΕΙ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ.

 13. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 28/05/2012 21:55:30

  Συμφωνώ! Αφού ο λόγος του είναι σοβαρός και ο τόνος της φωνής του είναι από μόνος του φιλικός, χωρίς να καταβάλλει καμμία προσπάθεια, γιατί βγαίνει από μέσα του. Αφού είναι άμεσος και γλυκός , γιατί επίσης βγαίνει από μέσα του. Αφού έχει το χάρισμα της επικοινωνίας , γιατί αυτά τα προσόντα που έχει δεν τα χρησιμοποιεί ; Ας κάνει αυτό το διαφορετικό , ο κόσμος το περιμένει και θα το επικροτήσει . Είναι από τους ελάχιστους που έχουν αυτά τα προσόντα , γιατί δέχεται να '' μειώνει το χώρο του'', όταν μπορεί ν'απογειωθεί και να πάρει και τον κόσμο μαζί του;

 14. TopGunZ avatar
  TopGunZ 28/05/2012 22:02:28

  Δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που η κοινή λογική βιάζεται καθημερινά και το αυτονόητο έχει λοβοτομηθεί. Σε καμία περίπτωση δεν προτείνω τον μαξιμαλιστικό λαικισμό του ΣΥΡΙΖΑ ή τις ψευτοπατριωτικές πομφόλυγες των Ανελλήνων, αλλά πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψιν το ότι το αυτονόητο δεν είναι απαραίτητα και κατανοητό στον περισσότερο κόσμο. Αυτό είναι το στοίχημα που παραμελήθηκε την προεκλογική περίοδο πριν τις 6 Μαΐου. Πρέπει ο λόγος του Σαμαρά να κατέβει στο πεζοδρόμιο, χωρίς να γίνει πεζοδρομιακός. Και δεν εννοώ ότι είναι τεχνοκρατικός ή ελιτίστικος. Είναι ρομαντικά ρεαλιστικός ενώ πρέπει να είναι ρεαλιστικά ρομαντικός. Προσπαθεί με τις αλήθειες να χτυπήσει το συναίσθημα, ενώ πρέπει στοχεύοντας στο συναίσθημα να πει τις αλήθειες του. Δεν πρέπει να τάξει λαγούς με πετραχήλια, αλλά δεν μπορεί να περιμένει από τον στραπατσαρισμένο συνταξιούχο και τον σμπαραλιασμένο άνεργο να εκμαιεύσουν από τον ορθό μεν, αλλά έντονα ρεαλιστικό πολιτικά του λόγο τις απλές αλήθειες: θα αποκατασταθεί η σύνταξή σου, θα βρεις δουλειά, θα ταίσεις τα παιδιά σου. Το πως το ξέρουμε. Το έχουμε κάνει σημαία στο πρόγραμμα. Όμως ενώ ήμασταν περήφανοι για το πρόγραμμα, ξεχάσαμε να επιστήσουμε την προσοχή στο αποτέλεσμα. Σαν να μην πιστεύαμε στο πρόγραμμα. Ναι, είναι δύσκολα, αλλά, διάολε, πες του γιατί θα προσπαθήσουμε αυτά τα δύσκολα. Πες του ποιο είναι το αποτέλεσμα που αναμένεις. Γιατί αυτό που βλέπω συχνά από ανθρώπους είναι πως ακόμα κι αν διάκεινται συμπαθητικά προς το Σαμαρά, δεν έχουνε πειστεί πως θα κάνει κάτι παραπάνω από το να προσπαθήσει να διαχειριστεί μια προδιαγεγραμμένη κατάσταση. Το πρόγραμμα μπορεί να πείσει. Όμως πρέπει πρώτα να πείσουμε ότι έχουμε πειστεί οι ίδιοι από το πρόγραμμα. Εμμένοντας πιστοί στην ικανότητα επίτευξης των στόχων του προγράμματος. Επέμενα σε δύο πράγματα, στην εσωκομματική ισορροπία και στον καθαρό τίμιο αγώνα. Στο πρώτο επαληθεύτηκα με τους σταυρούς που μαζέψανε άνθρωποι που πολλοί εδώ μέσα θέλανε να ρίξουν στην πυρά, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό μου άρεσε, τι έβλεπα να έρχεται έλεγα. Όμως στο δεύτερο έκανα λάθος. Όχι ως προς την τιμιότητα φυσικά. Αλλά ως προς το ότι η πολύ "καθαριότητα" είναι αδέρφια με την κακώς εννοούμενη πολιτική ορθότητα. Αυτήν που ο ζαλισμένος από τα απανωτά χτυπήματα κοσμάκης δεν μπορεί να την κάνει κτήμα του.

 15. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 28/05/2012 22:28:17

  Ο Πρόεδρος {να το επαναλαμβάνομε για να το θυμούνται μερικές και
  μερικοί}Αντώνης Σαμαράς πρέπει να βγεί προς τα έξω.Οι προτάσεις της
  Ν.Δ. οι πιό σοβαρές που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή ,πρέπει να γίνουν
  γνωστές σε όλο τον λαό.Ο πρόεδρος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.Πρέπει να
  βγεί από το κλουβί της Συγγρού.Να ξεσκεπάσει τον μύθο που πλασάρει ο
  ΣΥΡΙΖΑ ,ότι Βενιζέλος και Σαμαράς έχουν τις ίδιες ευθύνες για την άθλια
  κατάσταση της χώρας.Αλήθεια προσέξατε ότι το νέο αγαπημένο παιδί της
  Αμερικής ,ο Alexis,έχει ξεχάσει να αναφέρει στις τελευταίες να πούμε 100
  ομιλίες του κάτι,έτσι για τα μάτια του κόσμου, για τις ευθύνες του ΓΑΠ σε βάρος της πατρίδας μας ; Κάποιος πρέπει να του θυμίσει ότι βαδίζει στα
  ίδια χνάρια του Γιωργάκη με βήμα ταχύ.
  Διακαναλική πρέπει να δώσει.Στο Enikos.gr πρέπει να πάει να δώσει τις
  απαντήσεις στον κόσμο όσο σκληρές κι αν είναι οι ερωτήσεις.Πρέπει να
  πεί κάτι για τους αγρότες και δεν είναι απαραίτητα αυτό που θα πεί να
  κοστίζει.Η αναδιοργάνωση της αγροτικής παραγωγής είναι απαραίτητη,
  έτσι κι αλλοιώς.Για τους κτηνοτρόφους το εμπεδώσαμε,παρομοίως για τα
  πολυτεκνικά επιδόματα,όπως και για τους χαμηλοσυνταξιούχους .
  Πρέπει να δώσει ελπίδες στη μεσαία τάξη , στους μισθωτούς που έχουν
  καταρρεύσει καθώς και στους συνταξιούχους που έχουν δεί μετά από τόσα
  χρόνια δουλειάς να σβύνουν οι προσδοκίες τους για μια αξιοπρεπή ζωή.
  Και κάτι ακόμα. Οπωσδήποτε τηλεμαχίες.
  Και κάτι πρακτικό για τα ψηφοδέλτια .Όποιος συνειδητά κι αληθινά θέλει
  να παλέψει για την Ελλάδα ρε γαμώτο ,μπορεί να παλέψει και χωρίς την
  σιγουριά της εκλόγιμης θέσης.Οι πρώτες μη εκλόγιμες θέσεις μπορεί να είναι ένα πεδίο μάχης και δόξης λαμπρό.Αυτοί που έφυγαν και επέστρεψαν πρέπει
  να δείξουν ότι το αξίζουν.Όχι τίποτε άλλο ,γιατί ακούω κάτι κουφά από τους
  Μαρκογιαννάκηδες,εδώ στα Χανιά, που δεν αξίζουμε να τα ζήσουμε όσοι αγωνισθήκαμε στις προηγούμενες εκλογές.Και για να μην παραξηγηθώ ,δεν είμαι με κανένα από τους τρείς που έχουν εκλεγεί.Είμαι με τον Σαμαρά και
  τους ταπεινούς του ψηφοδελτίου.

 16. αφελης ; δεν νομιζω avatar
  αφελης ; δεν νομιζω 28/05/2012 22:29:17

  Ανεξαρτητως των διαφωνιων που εχουν καποιοι για τον ΣΥΡΙΖΑ -αυτο σηκωνει αλλη κουβεντα- πως φανταζεστε οτι μια κεντροδεξηα φθαρμενη παραταξη, αυτη η .... Γεροντοκορη οπως λετε, μπορει να ασκησει "κινηματικη" πολιτικη ; Φανταζεστε ποτε τους "νοικοκυραιους" ή τους γιαπηδες να κανουν τετοια πραγματα ; Και μαλιστα δυο εβδομαδες πριν απο τις εκλογες ; Και δεν ειναι λιγο αστειο να χαρακτηριζετε τον Τσιπρα ως εκπροσωπο μιας "παρακμιακης" πολιτικης και να θεωρειτε οτι ο Σαμαρας που παιζει στο παιγνιδι του δικομματισμου επι δεκαετιες εκφραζει την ... πρωτοπορια ; Και νομιζετε οτι οσοι ακολουθησαν τον Σαμαρα, οταν διακηρυττε -στα λογια- την αντιθεση του στην δανειακη συμβαση και στα μνημονια, και μετα μεταπηδησε το "ναι σε ολα" πειθονται τωρα απο την νεα στρατηγικη του "ολιγον εγγυος" ; Ακομα κι αν ορισμενα φθαρμενοι παλαιοκομματικοι του ΣΥΡΙΖΑ κανουν λαθη -γιατι υπαρχει και ενα πληθος νεων, αξιολογων και μη προβεβλημενων τηλεοπτικα στελεχων που το ξερουν και δεν μπορουν προς το παρον να τους βαλουν στη θεση τους- ειναι σιγουρο πως ο κοσμος δεν μπορει πλεον να πειστει οτι "ο παληος -εστω και με νεο, δανεικο κοστουμι τυπου Ζαπειο 1, 2, 3 ....- ειναι "αλλιως". Το ποταμι δεν γυριζει πισω, οση τρομοκρατια κι' αν επιστρατευουν. Σε καμμια χωρα απ' οπου περασε το ΔΝΤ δεν επιβιωσε το παλαιο πολιτικο προσωπικο. Στην Ελλαδα η μπαλα παιρνει πλεον και την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Αν θελει λοιπον η κεντροδεξηα να παιξει τον απαραιτητο για την δημοκρατια ρολο της αντιπολιτευσης ας αλλαξει τροπαρι κι ας ετοιμαστει να παιξει οποιο ρολο της αναλογει στο μελλον. Τωρα παντως το παιγνιδι για την ΝΔ εχει τελειωσει.

  • Factorx avatar
   Factorx @ αφελης ; δεν νομιζω 28/05/2012 22:50:27

   Μην επαναλαμβάνεις κοινοτυπίες που τις γνωρίζει όλος ο κόσμος. Η Βάση της παράταξης άλλαξε το 2009 μια φορά την τροπή των γεγονότων και μπορεί να κάνει το ίδιο πάλι. Αρκεί να συσπειρωθεί πάλι και ο Σαμαράς μαζί της στις πρωτοποριακές ιδέες με τις οποίες έγινε αρχηγός της ΝΔ. Και να σου πω και κάτι. Εμείς διαφωνούμε με τις τακτικές επιλογές του Σαμαρά και το έχουμε γράψει επανειλημμένως. Εσείς τέτοια κριτική μόνο στον ύπνο σας κάνετε- μεχρι με τους δημοσιογράφους τα βάλατε που σας επιτίθενται. Γνωρίζουμε επίσης ότι το παιχνίδι δεν τέλειωσε και είναι ακόμα στην αρχή. Ο Σαμαράς υπονομεύεται από το ίδιο του το κόμμα και είναι υποχρεωμένος να κάνει τις κινήσεις που κάνει για να μην χάσει τις εκλογές. Αν όμως κερδίσει αυτό θα είναι η αρχή για την πλήρη ανανέωση της κεντροδεξιάς, νομοτελειακό όπως θα λέγατε σε μια ΚΟΒΑ του ΣΥΡΙΖΑ

   • ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ avatar
    ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ @ Factorx 28/05/2012 22:56:07

    !!!!!!!!!!!!!

  • Enas-Petros avatar
   Enas-Petros @ αφελης ; δεν νομιζω 29/05/2012 02:41:25

   Συμφωνώ στις σκέψεις σας αλλά διαφωνώ στον επίλογο.
   Τουλάχιστον για τον Ιούνιο του 2012.
   Προσωπικά δεν πιστεύω πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι 1ος στις εκλογές.
   Γιατί να μην αφήσει ΝΔ+ΠΑΣΟΚ να "τηγανιστούν" εντελώς ?
   Γιατί να χάσει την ευκαιρία να κάνει αυτό που ξέρει καλα ;
   Εννοώ αντιπολίτευση.
   Συμμαζεύοντας παράλληλα τα του οίκου του.
   Πόση φαντασία χρειάζεται να σκεφτούμε το ποιοι θα είναι υπουργοί μετά τις 17/6;
   Και το κυριότερο. Πως θα συμπεριφέρονται!

 17. S.P. avatar
  S.P. 28/05/2012 22:37:34

  Μπορεί να έχεις δίκιο. Λέγονται και γράφονται τόσο πολλά, και μεταξύ τους αντιφατικά και αλληλοσυγκρουόμενα και δεν μπορεί να βγάλει κανείς συμπέρασμα. Ούτε μπορώ να έχω ακριβή εικόνα της ελληνική ς πραγματικότητας.

 18. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 28/05/2012 22:39:12

  Διαβάζοντας ένα σχολιαστή συμπληρώνω,ότι σίγουρα πρέπει να αναπτύξει
  τις θέσεις της Ν.Δ.γύρω από την αλλαγή του Συντάγματος της χώρας που
  αφορά τον αριθμό των βουλευτών ,τα προνόμια τους,τον νόμο περί ευθύνης
  υπουργών,των διορισμό των κολλητών τους στη βουλή , τις αποζημιώσεις τους,
  τις συντάξεις τους κ.λ.π. Τον διαχωρισμό των εξουσιών.Ξεκάθαρα πράγματα.

 19. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 28/05/2012 23:17:05

  Διαβάζοντας τήν τρίτη παράγραφο τοῦ ἂρθρου σας,εἰλικρινά θλίβομαι καί βλέποντας ὃτι δέν ἒχει ἀλλάξει κάτι,δέν βλέπω τόν τρόπο πῶς μποροῦν νά ἐφαρμοσθοῦν ὃλα αὐτά πού περιγράφετε παρακάτω...
  Μέ ἀπλά λόγια,ἑάν θεωρεῖται αὐτονόητο ὂτι ἡ Νέα ''Γεροντοκόρη'' Δημοκρατία,ἒχει στή βιτρίνα της ἐμπόρευμα πού δέν πουλάει,μέ τί ὑλικό θά συντελεσθεῖ ἡ ἐπανάσταση τοῦ αὐτονόητου;;Φτάνει ὁ χρόνος τῶν τριῶν ἐβδομάδων μέχρι τίς ἐκλογές γιά νά ὀργανωθοῦν οἱ ἐκλογικές ἐπιτροπές ἀγῶνα;
  Ἀναφέρω αὐτές τίς σκέψεις μου,ἀπλά,γιατί θεωρῶ ἂλλο δεδομένο τήν νίκη τῆς Νέας Δημοκρατίας στίς ἐκλογές-τό πιό πιθανό-καί ἂλλο τήν κατάργηση τοῦ μνημονίου μέ τήν Νέα Μεταπολίτευση.

 20. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 28/05/2012 23:26:14

  Καλή η νεωτερικότητα απέναντι στο γεροντοκορισμό -καλή η νέα μεταπολίτεση και τα προτάγματα της -καλή η κεντροδεξια και οι ιδέες της - καλό το μέτωπο για τη σωτηρία - καλές οι ιδέες για γνήσια επαφή με το λαό - καλή η κατάδειξη των ευθυνών και η αλήθεια - καλή και η καταγγελία των αριστερών ιδεών και πρακτικών. Καλά αυτά και τα υπόλοιπα που λέχθηκαν... σε καλές εποχές.
  Σήμερα όμως που όλα κρέμονται από μια κλωστή υπάρχει ένα και μόνο ΕΡΩΤΗΜΑ για το μετά τι?
  Πείθει ότι δίνει λύση στο πρόβλημα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ η ΝΔ και ο Σαμαράς?
  Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ ,θα σαρώσει στις εκλογές και τα υπόλοιπα είναι πολυτέλεια

 21. Factorx avatar
  Factorx 29/05/2012 00:29:24

  Δεν νομίζω οτι το άρθρο απευθύνεται σε όσους έχουν κολήσει στον καναπέ. Σε όσους αγωνιούν πραγματικά απευθύνεται

 22. anonymous avatar
  anonymous 29/05/2012 00:34:16

  Δε χρειάζονται περισπούδαστες αναλύσεις "κινηματικές διαδικασίες" πορείες προς το λαό κλπ ωραία.

  Απλές απαντήσεις σε απλές ερωτήσεις είναι η στρατηγική της νίκης, αλλά δυστυχώς η ΝΔ και ο κ.Σαμαράς με την ασκούμενη πολιτική τους δεν έχουν απαντήσεις.
  Π.Χ.
  1.Με ποιούς θα συνεργαστεί η ΝΔ μετεκλογικά;;
  Με το ΠΑΣΟΚ;Το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει ο Ευάγγελος είναι η ατιμωρησία της τραγικής δυάδας
  Με το ΣΥΡΙΖΑ;;Αφού είναι ανεύθυνοι λαϊκιστές, επικίνδυνοι κλπ κλπ
  Με τους ΑΝΕΛ;;Μέχρι χτές ήταν απο ανεύθυνο κόμμα της δραχμής έως καθυστερημένοι πνευματικά.
  Με τη ΔΗΜ.ΑΡ;;Μικρό το δεκανίκι και μάλλον δε φτάνει.
  Με τους ΜανοΤζήμερους;;Σε δύο τρείς μήνες θα έχουμε ελικόπτερα να δουλεύουν υπερωρίες...

  2.Ας πάμε σε πιο "πρακτικά" ζητήματα τώρα:
  Με το χαράτσι της ΔΕΗ τι θα γίνει;;Είναι ακόμα παράνομο αλλά πρέπει να σεβαστούμε το....νόμο και να συνεχίσουμε να το πληρώνουμε;;
  Με το πετρέλαιο θέρμανσης;;
  Με τα φάρμακα;;
  Με τις κακές παροχές υγείας;;
  Με την αφαίμαξη της παραπαιδείας;;
  Με την ασυδοσία της αγοράς;;
  Με τη διαφθορά και την ανομία;;
  Με τους φόρους;;
  Με την αποκατάσταση του παραγωγικού ιστού;;

  Καλό είναι να αναδεικνύουμε από το πρωί ίσαμε το βράδυ τα μειονεκτήματα του αντιπάλου αλλά μέσα-μέσα να αφιερώνουμε και κάνα τεταρτάκι ώστε να κάνουμε γνωστό το δικό μας σαφές πρόγραμμα.
  Εκτός και αν ορίζουμε ως σαφές (και) πρόγραμμα την (έτσι, σκέτα) "ανάπτυξη"

 23. Ζευς avatar
  Ζευς 29/05/2012 01:37:17

  Εδώ στον Ολυμπο έχουμε ένα ρητό "Συν Αθηνά και χείρα κίνει". Τουτέστιν, αν δεν βάλουμε όλοι ένα χεράκι τότε τα χειρότερα έρχονται. Δικαιολογημένη η οργή, η αγανάκτηση... αυτό όμως που χρειάζεται είναι η ελπίδα, η ενότητα, η αλληλεγγύη και η ανιδιοτέλεια. Αν και τα "πνευματικά δικαιώματα" ανήκουν στον Μπρεχτ θα το αναφέρω το ρητό γιατί είναι επίκαιρο: "αλίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες" Τάδε έφη Ζευς (μεταξύ άλλων)

 24. mixalis avatar
  mixalis 29/05/2012 02:57:39

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΙΖΑ

 25. λαλακης avatar
  λαλακης 29/05/2012 03:26:45

  To προβλημα στη χωρα ειναι απλο και συνθετο μαζι. Απο τη μεταπολιτευση και μετα στηθηκε ενας κυκλικος τροπος ζωης ιδιως απο το 81 και μετα. Σχολειο σπουδες δουλειες του ποδαριου μεχρι να διοριστω στο δημοσιο. Μοντελο που ξεπερασε προ πολλου τα ορια του και πλεον σπρωχνει τη χωρα στον ολεθρο. Μακαρι ολοι να μπορουσαμε να γινουμε ΔΥ αλλα αυτο δεν γινεται. Το θεμα ομως δεν ειναι μονον οι ΔΥ. Ειναι και τα κλειστα επαγγελματα , και εδω θελει κοτσια. Για να βρει δουλιτσα ο ανεργος πρεπει η να του δωσεις δουλεια η να ανοιξει δικη του. Ως τωρα το κρατος προσπαθουσε για λογους ψηφοθηριας το πρωτο και φτασαμε ως εδω. Τωρα ηρθε η ωρα για το ποιο δυσκολο : να ανοιξει ο κοσμος δουλειες σπαζοντας τα καρτελ και τα κλειστα επαγγελματα. Πολλοι ελ επαγγελματιες σημαινει ανταγωνισμος , πτωση τιμων και δημιουργια θεσεων εργασιας. Δειτε απλα τι εκαναν οι εσθονοι. Θελει ομως θεσμους και κοτσια

 26. Τηλέμαχος avatar
  Τηλέμαχος 29/05/2012 08:22:37

  Mήπως στις 17 το βράδυ εκδηλωθεί ενέδρα εκεί στη Συγγρού ακόμα καί αν έλθει η ΝΔ πρώτο κόμμα;Πολλούς πρωθυπουργήσιμους βλέπω μαζεμένους.

 27. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 29/05/2012 09:28:49

  Έχω την αίσθηση ότι αυτό που λείπει αυτή τη στιγμή από τους κόλπους των ψηφοφόρων της Ν.Δ είναι η ανωτερώτητα που θα έπρεπε να μας χαρακτηρίζει. Μία ανωτερώτητα που έχει βάση, όχι έπαρση, όχι μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, αλλά ανωτερώτητα η οποία πηγάζει από τον ορθολογισμό, τα επιστημονικά επιχειρήματα, τον συγκροτημένο λόγο, την πειθαρχημένη κομματική συνεννόηση. Η Ν.Δ είναι ο πολιτικός χώρος όπου θα έπρεπε να ηγεμονεύει η λογική του άριστου. Θα επικροτηθεί ο άξιος. Στη Ν.Δ δεν πέρασε ποτέ η λαϊκίστικη λογική " γιατί αυτός και όχι εγώ" που κυριάρχησε την τριακονταετία στο ΠΑΣΟΚ και είδαμε κάτι απίθανους υπουργούς οι οποίοι δεν μπορούν να μοιράσουν μια μπάλλα άχυρο σε δυό γαϊδάρους που λέει και ο σοφός ελληνικός λαός. Θα μου πεί κάποιος "Γιατί μας λείπει αυτή η ανωτερώτητα την οποία επικαλείσαι;" και βέβαια θα του πώ ότι όταν αποφασίσεις ότι πρέπει για το καλό της πατρίδας να παλέψεις με το γουρούνι είναι βέβαιο ότι θα λερώσεις. Ας μην παρασυρθούμε όμως! Λερώσαμε την τελευταία τριακονταετία γιατί υιοθετήσαμε πρακτικές ανακόλουθες με αυτό που πραγματικά είμαστε. Δεν θα σταματήσουμε όμως κάποιοι να φωνάζουμε : ΟΧΙ ΦΙΛΕ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ/ΑΡΙΣΤΕΡΕ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. ΕΜΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟ, ΕΣΥ ΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ!

 28. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 29/05/2012 09:31:21

  Φάκτορα, έχετε αγγίξει τον τύπον των ήλων. Όμως, πρέπει και να βρεθεί τρόπος για να εμποδιστούν οι διάφοροι παλαιοκομματικοί που βγαίνουν στην τηλ. και πισωδρομούν την απήχηση του μυνήματός του. Ο πολύς κόσμος θέλει απλά, κατανοητά μυνήματα που του δείχνουν ότι υπάρχει σύμπνοια και σύμπλευση με αυτός στα προβλήματά του, όπως ακριβώς τα περιγράψατε. Εύγε!

 29. avanti avatar
  avanti 29/05/2012 12:23:48

  Πόσο μπορεί να σώσει την παρτίδα ο Σαμαράς όταν στελέχη όπως ο Χατζηδάκης βγαίνουν στην τηλεόραση μαζί με τον Παπακωνσταντίνου (και έναν συριζαίο - Mega Κυριακή βράδυ..) και ούτε λίγο ούτε πολύ βγάζει λάδι τον καημένο τον Παπακωνσταντίνου και επιρρίπτει ευθύνες μόνο στον ΓΑΠ? Ας σοβαρευτούμε λίγο, δεν είναι πράγματα αυτά που λέγονται, με ποιόν θα την κάνει την επανάσταση η ΝΔ, με την Ντόρα ή μήπως με τον Γιακουμάτο ή μήπως με τον Παπαθανασίου που δεν ήξερε το 2009 πόσο ήταν το πραγματικό έλλειμα? Εγώ δεν βλέπω κανένα πρόθυμο ούτε για αλλαγές ούτε για επαναστάσεις. Βλέπω κουστουμάκια να ράβονται μαζί με τα φιλαράκια του ΠΑΣΟΚ και να μοιράζονται τα υπουργεία. Δεν έχει σημασία βέβαια για πόσο, σημασία έχουν όι υπουργικοί θώκοι και ας πάει και το παλιάμπελο....

 30. Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
  Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 29/05/2012 12:32:47

  Νέοι δρόμοι για την παλιά ΝΔ
  Είναι απλό αυτονόητο αλλά δύσκολο να το αποδεχθούν κάποιοι. Η περίοδος όπου κάποιος ανακατευόταν στα κοινά (όπως ο λαός μας συνηθίζει να λέει)μόνο και μόνο για να λύσει το προσωπικό του πρόβλημα τέλειωσε .Από εδώ και στο εξής για να σταθεί κάποιος πρέπει να αποδείξει ότι θα προσφέρει κάτι. Και η προσφορά είναι ,εργασία, κόπος, γνώση, χρόνος, βοήθεια στην επίλυση προβλημάτων ,σχεδιασμός..Να τα αφήσουν οι καρεκλοκένταυροι αυτά που ήξεραν. Τόσο χαμηλά που έπεσε η ΝΔ δεν τους έκανε καμία εντύπωση; Ότι ένα κόμμα με δώδεκα συνιστώσες χωρίς πρόγραμμα (τα ευρωπαϊκά αδελφικά του κόμματα είναι της τάξεως μέχρι 5-6% ) απειλεί να έλθει πρώτο; Επί Καραμανλή το μισό χρόνο τον περνούσαν να κατηγορούν τους αντιπάλους και ένα μεγάλο μέρος του υπολοίπου να προσεταιριστούν τους μελλοντικούς ψηφοφόρους του συνεδρίου! Ότι απέμεινε ήταν για την λειτουργία του κράτους! Είναι κατάσταση αυτή. Εάν ένα λογικό ,τονίζω νέο κόμμα του αυτονόητου όπως πολύ σωστά τονίζεται στο άρθρο σας στηθεί απέναντι απ΄ αυτήν την Νέα Δημοκρατία ποιός θα μείνει σ΄ αυτήν; Και γιατί τόσα πολλά άρθρα δεν αρχίζουν με ονοματεπώνυμο να πιέζουν τους ''πρώτη σειρά με κάθε μέσο χωρίς ουσία και μέλλον '' να μας αδειάσουν την γωνιά; Δεν αισθάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης; Το 2009 οι πασόκοι ετοίμαζαν πάρτι όπως το 1993 να απολαύσουν τα αγαθά της εξουσίας, θέσεις, χρήμα, εξυπηρετήσεις κατά το πώς τους βόλευε και γκρεμοτσακίστηκαν στα Τάρταρα. Δεν έλαβαν υπόψη το διεθνές περιβάλλον τις προειδοποιήσεις των αγορών, γιατί δεν ήθελαν. Ήθελαν να γίνει η πραγματικότητα όπως την είχαν σκεφτεί αυτοί! Άραγε οι νεοδημοκράτες δεν διδάχθηκαν τίποτα από όλα αυτά; Προσωπικά πιστεύω ότι ναι διδάχθηκαν αλλά όχι αρκετά. Γι αυτούς που είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως : Με τέτοια μυαλά δεν θα είμαστε μαζί σας . Προχωρήστε στην κόλαση μόνοι σα!.

  • ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ @ Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά 29/05/2012 19:09:12

   Συμφωνώ απόλυτα κ.Κωνσταντίνου με την άποψη σας.
   Είμαστε στον ευρύτερο χώρο της συντηρητικής-ναι της συντηρητικής..-παράταξης και θέλουμε οι επιλογές της να μας κάνουν να νοιώθουμε υπερήφανοι,απέναντι στην αριστερή μηδενιστική άποψη.
   Θέλουμε να αλλάξτε για να είμαστε μαζί σας,αλλιώς δεν θα σας ξαναακολουθήσουμε στην κόλαση όπως πολύ σωστά είπατε.

   • Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά avatar
    Βασίλης Κωνσταντίνου-Καστοριά @ ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ 30/05/2012 00:28:07

    Δεν μπορώ να εξηγήσω την απάντησή σας! Τι σας πείραξε; Επί της ουσίας που διαφωνείτε;

 31. Σχετικά Ασχετος avatar
  Σχετικά Ασχετος 29/05/2012 14:10:25

  Παρ' ότι βάζεις το μυαλό σου να δουλέψει,περιορίζεσαι στα ακίνητα,άντε και στα χρεώγραφα.Εγώ δεν χρωστάω πουθενά και δεν έχω να πουλήσω.Με δραχμές στην τσέπη μου,δεν θα υστερώ απεναντί σου(που θα φέρεις τα ευρώ)στην αγορά υπηρεσιών,καταναλωτικών αγαθών;;;;

  • Αιζενχάουερ avatar
   Αιζενχάουερ @ Σχετικά Ασχετος 29/05/2012 14:49:40

   Εσύ μου φαίνεται ακόμα ονειρεύεσαι αγορά "προιόντων και υπηρεσιών" και τον γάιδαρο του γείτονα...

   Δεν έχετε καταλάβει τι έρχεται μου φαίνεται.

  • Θύμιος avatar
   Θύμιος @ Σχετικά Ασχετος 29/05/2012 18:54:10

   σε είκοσι χρόνια η "Δύση" θά 'ναι Κινεζική αποικία, αν "χρεοκοπήσει" τώρα, μπορεί να γυρίσει την Κίνα είκοσι χρόνια πίσω. γιατί οι "Αμερικάνοι" να "τιμήσουν" τα χρέη τους προς την Κίνα; και γιατί να χρηματοδοτούν την την κατανάλωση κινεζικού εμπορεύματος, με κινεζικά δάνεια;

 32. Όταν χαράζει avatar
  Όταν χαράζει 29/05/2012 16:26:39

  Επανάσταση θα είναι να πάψουμε να θεωρούμε τις απόψεις μας ως αυτονόητες και τη βάση ως μηχανισμό που κινητοποιείται για να φέρνει τη νίκη στις εκλογές. Αν η νίκη στις εκλογές είναι ο αυτοσκοπός της ύπαρξης της ΝΔ, ωραίο πατριωτισμό πρεσβεύει η ΝΔ. Α, και δεν γίνεται να είναι η βαση πολύτιμη για τη νίκη και άχρηστη μετά από αυτήν. Αν θέλετε βαστάζους για σημαιάκια υπάρχει πλήθος εξαθλιωμένων που με 5 ευρώ μπορεί να κάνει τη δουλειά.
  Σταματήστε τα ψέμματα!

 33. ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ 29/05/2012 18:41:12

  Για πολλά χρόνια-από το 1997-που δραστηριοποιούμαι κομματικά στην περιοχή μου αλλά και σε κεντρικό έπίπεδο συμμετέχοντας σε κομματικά συνέδρια, ισχυριζόμουν ότι έπρεπε η Νέα Δημοκρατία να οργανωθεί με την μορφή την οποία αναλύετε και συμφωνώ απόλυτα. Ομως στην Ν.Δ υπήρχε πάντα σαν κυρίαρχη άποψη να κάνουμε ένα ντου έν όψει εκλογών,και με λογικές βολέματος και ή θα κερδίζαμε τις εκλογές οπότε ο καθένας θα κοίταζε πως θα βολευτεί χωρίς αρχές, ήθος και κανόνες ή θα χανόταν οι εκλογές-αυτό που συνέβαινε τις περισσότερες φορές-και μετά ξανά περιμέναμε το επόμενο ντου στην επόμενη προεκλογική περίοδο. Αυτό όμως δημιουργούσε μή συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους με μόνο σκοπό το προσωπικό βόλεμα χωρίς καμιά εκπαίδευση πολιτικής.Δεν είναι τυχαίο ότι στο Νομό μου-Έβρος-τα τελευταία 3 χρόνια δεν έγινε καμιά κομματική συγκέντρωση,λες και φοβούνται να συναντήσουν τα στελέχη της Ν.Δ τους πολίτες. Συμφωνώ απόλυτα και επικροτώ την ιδέα για αυτοοργάνωση της βάσης άν και όσες φορές το ξεκίνησα στην περιοχή μου κατηγορήθηκα από κομματικά στελέχη ότι υποκαθιστώ τις ανύπαρκτες οργανώσεις.Ξεκινώ και πάλι,μετά το πολύ ωραίο άρθρο σας θα οργανώσουμε συγκέντρωση την Πέμπτη ή την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη.ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ να αντιπαλέψουμε την αριστερή επικυριαρχία των ιδεών.

  • Κωνσταντίνου Βασίλειος-Καστοριά avatar
   Κωνσταντίνου Βασίλειος-Καστοριά @ ΝΙΚΟΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ 30/05/2012 00:36:08

   Διάβασα κατόπιν την παρέμβαση σας με την οποία συμφωνώ.Η κηρυαρχία των αριστερών ιδεών έχει αλλοιώσει την δημοκρατία μα!.Δεν είναι άμοιρη ευθυνών η ΝΔ για την αδυναμία της να εκφέρει γνήσιο πατριωτικό λόγο προσαρμοσμένο στην εποχή της !Με αποτέλεσμα να κρύβεται όπως επισημένεται!

 34. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 30/05/2012 04:00:34

  Πάντως, Επανάσταση, που να ξεκινάει με την επανεισδοχή της Ντόρας, δεν είναι "του αυτονόητου" αλλά "του δυσνόητου"!

  Καληνύχτα Κεμάλ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.