#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/10/2012 10:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η επίσκεψη της Μέρκελ και το καθήκον της κυβέρνησηςΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

Έρχεται η Μέρκελ. Και αν ακούσεις την ρητορική ορισμένων, νομίζεις πως έρχεται ο Αδόλφος να επιθεωρήσει το κατεχόμενο Γκάου του Νότου.

Πάω όμως στοίχημα πως την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη, που έρχεται ο θεωρητικός του νεοοθωμανικού ισλαμοφασισμού, ο Νταβούτογλου, ο ΥΠΕΞ της χώρας που κατέχει την μισή Κύπρο, σφαγιάζει τους Κούρδους, βομβαρδίζει την Συρία, απειλεί στο Αιγαίο και υπονομεύει την κυριαρχία μας στην Θράκη, οι «επαναστάτες» θα ρουφήξουν το αυγό τους, μαζί με το φραπόγαλο.

Την Τρίτη θα είναι όλοι στην αρένα. Οι πολλοί και δίκαια θυμωμένοι, οι ανυπόμονοι και οι απελπισμένοι. Και γύρω – γύρω οι κοινωνικοί λύκοι. Η μειοψηφία των μηδενιστών καταστροφέων. Θα επιδιώξουν όπως πάντα να παρεισφρήσουν στο πλήθος των πολιτών και να ζήσουν για λίγο το ιδεοληπτικό όνειρο του κοινωνικού πολέμου, πάνω στην καμπούρα των πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζω να θυμάται που τον οδήγησαν παλαιότερα οι ερωτοτροπίες με βάνδαλους τυχοδιώκτες και τον προθάλαμο της τρομοκρατίας. Θα δώσει κι αυτός εξετάσεις για τον θεσμικό του ρόλο.

Πρώτιστο καθήκον του κράτους η διασφάλιση του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών στο συναθροίζεσθαι.

Θα είναι λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία η Αστυνομία, προστατεύοντας την νόμιμη διαδήλωση, την δημόσια τάξη και το κύρος της χώρας, όχι απλά να κατεβάσει τις κουκούλες αλλά να ξεβρακώσει τους γνωστούς – άγνωστους, να τους μαντρώσει και να τους στείλει για φωτογράφηση και ντουγρού στον Εισαγγελέα.

Η επιτυχία θα είναι το πλήθος να ασκήσει ειρηνικά το δικαίωμα του κι οι τυχοδιώκτες «αγωνιστές» του τάλαρου να αποκοπούν, να συλληφθούν και να πάνε για τσάγαλα στον Κορυδαλλό.

Οι λύκοι της μηδενιστικής ανομίας θα επιδιώξουν να εκπυρσοκροτήσει ένα όπλο, κάποιος να δεχτεί ένα μοιραίο χτύπημα από ρόπαλο. Αυτή τη στιγμή, που η Αστυνομία κάνει τους σχεδιασμούς της, κάποιοι άλλοι καταστρώνουν τα δικά τους επιχειρησιακά σχέδια για διασπορά των χτυπημάτων, εμπρησμούς, πλαγιοκόπηση του ειρηνικού πλήθους. Επιδιώκουν το χάος, παθαίνουν σπασμούς ηδονής στην ιδέα μιας αλυσιδωτής κοινωνικής έκρηξης.

Αυτοί και όσοι τους κλείνουν πολιτικά το μάτι επιθυμούν την Τρίτη η προσοχή του κόσμου να μην είναι στο πολιτικό αποτέλεσμα της επίσκεψης, στην βελτίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων, στην κατανόηση από την γερμανίδα καγκελάριο των ιδιαιτεροτήτων του ελληνικού προβλήματος και στην διαπραγμάτευση, αλλά στις φλόγες μιας "εξέγερσης".

Τα μέτρα, η διαπραγμάτευση, η δόση, ακόμη κι οι ίδιες οι σχέσεις με την οικονομική και πολιτική ατμομηχανή της Ευρώπης, που είναι η Γερμανία, ως η μεγαλύτερη κεφαλαιουχική και βιομηχανική δύναμη στην ήπειρο μας, είναι σε εξέλιξη.

Οι ανόητοι κάνουν απλές εξισώσεις με λάθος ή φαντασιακούς παράγοντες. Απευθύνονται μόνο στο θυμικό του απελπισμένου και θυμωμένου λαού μας.

Έχω καταγράψει τις διαφωνίες μου. Δεν χαρίστηκα κι ούτε πρόκειται, λόγω δήθεν φιλίας ή κομματικής πειθαρχίας. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι ανυπολόγιστο για την Ευρώπη το κόστος μιας ελληνικής χρεοκοπίας κι έχουμε περιθώρια βελτίωσης, αλλαγής του προγράμματος.

Το τελευταίο όμως που χρειαζόμαστε είναι εικόνες χάους.
Κανείς δεν έχει «προσωπικά» μαζί μας, ούτε θέλει από ζήλια να καταστρέψει τον …μνημειώδη νεοελληνικό πολιτισμό, που «θάβει» τον Ρέμο με καλάθια λουλουδιών και πρωτεύει στον αριθμό Καγιέν ανά 100.000 κατοίκους. Την δουλειά τους αυτοί κι εμείς την δικιά μας.

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, υπάρχει αλληλεξάρτηση. Το γερμανικό οικοδόμημα του Ευρώ έχει ανάγκη την μπαταρισμένη δημοκρατία μας. Είμαστε ένα μικρό εξάρτημα που αν αφαιρεθεί, μπορεί να κλατάρει όλη η μηχανή.

Για να κάνουμε όμως εμείς την δουλειά μας ως συντεταγμένη πολιτεία, για την σωτηρία και ευημερία του λαού μας, απέναντι στους γερμανούς ή όποιους άλλους, χρειάζεται να εκπέμπουμε την εικόνα του σοβαρού κράτους. Έτσι κι αλλιώς καλό θα μας κάνει, αφού τα δικά μας μάτια βγάζουμε με τα κάθε είδους μαϊμού «Δεκεμβριανά», τους εμπρησμούς, τις λεηλασίες και την κλωτσοπατινάδα. Η ανομία και η αυθαιρεσία ποτέ δεν ωφέλησε τον τόπο. Η Μέρκελ το πολύ – πολύ να μην ξανάρθει. Εμείς όμως εδώ θα μείνουμε και θα πληρώσουμε τα ερείπια, το αίμα. Δικό μας αίμα, ανθρώπων διπλανών μας.

Ήταν λάθος η συγκυβέρνηση του Νοεμβρίου, ήταν λάθος όσα έγιναν με το μεσοπρόθεσμο κι ορισμένα πρόσωπα είναι να τα κλαίνε οι ρέγγες.

Όμως είμαστε πια εδώ και δεν πιστεύω, πως ο Πρωθυπουργός έχει κάπου κάβα μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια και για την πλάκα του παίζει με την αγωνία μας. Ούτε περιμένει την Μέρκελ σε κάποιο καφενέ των Αμπελοκήπων για να της παραδώσει τα κλειδιά της πόλεως των Αθηνών, όπως ο Καβράκος, ενώ ο Τσίπρας κι ο καπετάν Πάνος πάνε καβάλα στην Ευρυτανία για τον νέο ΕΛΑΣ.

Την Τρίτη λοιπόν, κύριοι, προφυλάξτε τους απλούς ανθρώπους, κάντε τις διακρίσεις ανάμεσα στους οργισμένους απλούς πολίτες και στους τυχοδιώκτες των άκρων. Κι έχοντας κάνει αυτό το συνταγματικό σας καθήκον, κάντε και το επόμενο: διαπραγματευθείτε, διαπραγματευθείτε, διαπραγματευθείτε.

Η κυρία Μέρκελ εκτός που γνωρίζει τις πανευρωπαϊκές συνέπειες μιας ελληνικής Πτώσης, μεγάλωσε στο κάτεργο της Ανατολικής Γερμανίας. Ξέρει από εξαθλίωση και οργή. Θυμίστε της. Κι όσο πιο μέγα το πλήθος στο δρόμο, τόσο πιο μεγάλα τα όπλα σας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Μανος avatar
  Μανος 07/10/2012 11:22:23

  Φαήλο, συμφωνώ τελείως για την τήρηση της τάξης και των γελοίων της "αριστεράς".

  Η πορεία προς την κοινωνική αποσάρθρωση βέβαια και την ανεχεια δεν προκειται να αλλάξει βέβαια γιατί οι πολιτικοί μας κρέμονται απο τα @@
  της Γερμανίας.

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 07/10/2012 11:22:28

  Είμαι κατά των διαδηλώσεων εναντίον της Μέρκελ.

  Δεν φταίει η Μέρκελ που εμείς εκλέγαμε πολιτικούς χαμηλής ηθικής και περιορισμέων ικανοτήτων.

  Δεν φταίει η Μέρκελ που δεν έχουμε ουσιαστικά κράτος.

  Δεν φταίει η Μέρκελ που συναθροιζόμασταν στα πολιτικά γραφεία παρακαλώντας για διορισμούς κάνοντας παράγοντα τον κάθε τενεκέ.

  Δεν φταίει η Μέρκελ που παίρναμε δάνεια για να πάμε στην Μύκονο και την Πράγα.

  Συγγενής μου ξαναεπέστρεψε στην Αυσταραλία.

  Εδώ ο γυιός του στην ηλικία των 18 ετών δεν έκανε τίποτα και σκόρπαγε την ώρα του στην πλατεία Χαλανδρίου πίνοντας καφέ και έχοντας ως όραμα να γίνει πορτιέρης σε μαγαζί.

  Του ήταν αδιανόητο να κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά που απαιτούσε προσπάθεια και κόπο και δεν ήταν λουστράτη.

  Στην Αυστραλία δουλεύει part time σε fast food και σε συνεργείο καθαρισμού.

  Αυτό που ήταν αδιανόητο να κάνει εδώ το κάνει εκεί απλά επειδή εκεί η κοινωνία το επιβάλει και δεν συγχωρεί τους τεμπέληδες και την ελάχιστη προσπάθεια.

  Ο Γιώργος εδώ θα χάνονταν και θα ήταν ένα παιδί που θα ζούσε παρασιτικά σε βάρος της οικογενειάς του εκεί είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος που η κοινωνία του επιβάλει να παλέψει για να ζήσει.

  Δεν φταίει η Μέρκελ για την πτώχευση μας, φταίει η νοοτροπία που αποκτήσαμε με τα χρόνια βλέποντας κάποιοι έξυπνοι δίπλα μας να περνάνε καλά με κομπίνες χωρίς καμιά τιμωρία και η προσπάθεια των υπόλοιπων να τους μιμηθούμε.

  Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την δημιοσυργία μιας μη ανταγωνιστικής οικονομίας και αφασιακής κοινωνίας.

  • Komis Montechristo avatar
   Komis Montechristo @ Aris. A 07/10/2012 11:45:55

   Αγαπητέ Άρη,όσα αναφέρεις είναι ορθά.Όμως,είναι ένα τμήμα της αλήθειας.Υπάρχει και το άλλο μισό.Ποιο είναι αυτό;Δεν γνώριζαν οι ξένοι τις ατελείωτες κομπίνες (όπως σωστά γράφεις) που γίνονταν εδώ;Γιατί μας δάνειζαν ανεξέλεγκτα τόσα έτη;Γιατί από τη πρώτη στιγμή δεν έλεγαν ''μέχρι εδώ'';Γιατί;Μήπως όλα αυτά ήταν τόσο άψογα σχεδιασμένα;Η κοινή λογική με οδηγεί προς αυτή τη κατεύθυνση.
   Φίλε Άρη,η κοινωνία παραδειγματίζεται από τα ''ψηλά'' πατώματα.Όταν οι πάνω έδιναν το χειρότερο παράδειγμα,πως ο πολίτης θα παραδειγματιστεί σωστά;Εάν οι πολιτικοί παράγοντες διοικούσαν χρηστά,τότε να υπήρχε και η απαίτηση από τον πολίτη να ζήσει με το τρόπο που διοικούταν η χώρα.Άλλά πως να συμβεί αυτό,από την ώρα που οι πολιτικοί κατέκλεβαν δημόσιο χρήμα και τη μίζα-λοβιτούρα την είχαν ''θεό'' τους;Στον πολίτη δινόταν το χειρότερο παράδειγμα.
   Εν κατακλείδι:Εάν δεν υπάρξει,συντομότατα,σκληρότατη τιμωρία εκείνων που διασπάθισαν για προσωπικό όφελος δημόσιο χρήμα,μην αναμένουμε και τη δημιουργία προϋποθέσεων γι'αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών.Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ Komis Montechristo 07/10/2012 19:05:32

    Αγαπητέ Komi

    Η Γερμανία στην περίπτωση της Ελλάδας συμπεριφέρθηκε όπως ένας αδίστακτος τοκογλύφος σε έναν άσωτο κληρονόμο ο οποίος έχει ένα πολύ καλό και προνομιακό ακίνητο το οποίο θέλει να φάει ο τοκογλύφος.

    Στην αρχή γνωρίζοντας τα πάθη σου και την ανικανότητα σου σου δανείζει. Κάποια στιγμή όταν σε έχει δέσει και σου έχει δώσει τόσα όσα αυτός πιστεύει ότι πρέπει να σου δώσει σου κόβει την πίστωση και σου βγάζει το ακνίητο στο σφυρί.

    Πράγματι είναι ανήθικο αλλά δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων.

    Θυμάμαι στα παλιά μπακάλικα την πινακίδα που έλεγε μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

    Φαίνονταν το πράγμα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει όπως πηγαίναμε και όμως βγάλαμε τον καθυστερημένο με 45% πιστεύοντας ότι λεφτά υπάρχουν.

    Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι και πάλι την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Aris. A 07/10/2012 11:56:14

   Ακριβώς έτσι είναι!!!
   Ο άχρηστος αναζητεί την πρόφαση και το άλλοθι.
   Βιώνουμε την ιδεολογικοποίηση του εθνικού εγκλήματος που προκάλεσε ο λαϊκισμός του πασοκ και του αρχιαπατεώνα ΑΓΠ.

  • Haresh Clay avatar
   Haresh Clay @ Aris. A 07/10/2012 13:00:23

   Δηλαδή η Γερμανιά δεν επέβαλλε τη δημιουργία μιας "ένωσης" όπου τα ελλείματα του νότου γίνονταν πλεονάσματα του βορρά,συχνά μετερχόμενη πρακτικών τύπου μαφίας μέσω των ελεγχόμενων πολυεθνικών της-βλ Siemens;

   Και για να αποφευχθεί η χρεωκοπία των τραπεζών της δεν επέβαλλε μια τιμωρητική πολιτική λιτότητας που οδήγησε και οδηγεί πολλούς συνανθρώπους μας στην έξαθλίωση;Δεν είναι η πολιτική Μέρκελ που προκρίνει την κινεζοποίηση των συνθηκών εργασίας αλλά Foxconn-και οι "δικοί μας" πρόθυμοι-μέσω των ΕΟΖ;

   Αρκετά με το συνδρομο της Στοκχόλμης έναντι των ευρωπαίων εκβιαστών και το ανορθολογικό αυτομαστίγωμα..Ανεμόμυλους κυνηγάτε ενώ οι κοινωνία δίπλα σας υποφέρει..

  • Taras Boulba avatar
   Taras Boulba @ Aris. A 07/10/2012 13:17:56

   Επίσης:
   Ναι! Δεν φταίει η Μέρκελ που…

   … Έχει τις λίστες Χριστοφοράκου και δεν μας τις δίνει για να τους έχει στο χέρι τους λεβέντες μας
   … Μας πουλάνε στραβά υποβρύχια και άχρηστα όπλα και αεροπλάνα έχοντας εισπράξει προκαταβολικά την αξία τους
   … Δεν μας δίνουν της κατοχικές αποζημιώσεις και κυρίως το δάνειο που μας αρπάξανε
   … Μας χρεώσανε την Ολυμπιάδα Χ 4 οι έντιμες Γερμανικές Εταιρείες, μιζάροντας τους ίδιους λεβέντες
   … Μας δανείζει με τετραπλάσιο επιτόκιο από αυτό που δανείζεται με αποτέλεσμα τεράστια κέρδη
   … Που κάποιοι εδώ μέσα πιστεύουν ότι φταίει ο εξαπατημένος και όχι ο εξαπατών (βασική αρχή του απατεώνα να παρουσιάζει έτσι τα πράγματα)
   Εξάλλου όλα τα λαμόγια που τα πήραν τόσα χρόνια δεν πρέπει να θεωρούνται και ΔΕΝ είναι ΕΛΛΗΝΕΣ!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Aris. A 07/10/2012 14:59:26

   Αγαπητέ Άρη,
   Δεν διαφωνώ με τίποτα απ' όσα λες. Όμως είναι συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών, των σωματείων, των κομμάτων, να διαδηλώσουν ειρηνικά. Δεν μπορούμε να τους το απαγορεύσουμε. Είναι υποχρέωση της πολιτείας η προστασία τους. Έχουν κι οι οργανωτές ευθύνη για την περιφρούρηση αλλά αυτή δεν καταργεί την ευθύνη της πολιτείας.
   Μπορείς να απαγορεύεις πορείες και συγκεντρώσεις σε πολύ συγκεκριμέςνες περιθπτώσεις. Εδώ, θα λειτουργούσε ανάποδα μια απαγόρευση, σαν πυροκροτητής αλλά θα ήταν και παράλογη.

   • Κωνσταντινος avatar
    Κωνσταντινος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2012 18:16:02

    Λεω τωρα.. πως θα σου φαινοταν να καλουσαν τα κομματα τον λαο της Αθηνας να υποδεχθει την Μερκελ οπως υποδεχθηκε τον γερμανικο στρατο την 27 Απριλιου 1941 ;

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Κωνσταντινος 07/10/2012 19:27:13

     Μια χαρά.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Aris. A 07/10/2012 18:58:09

   Ετσι ακριβώς Aris. Και επειδή έχω και εγώ στενούς συγγενείς στην Αυστραλία, ξέρω ότι έτσι είναι τα πράγματα. Ξάδελφός μου εκεί είναι δικηγόρος-ποινικολόγος και έχει κάνει στη ζωή του όλες τις δουλειές του κόσμου και του ποδαριού (στην Αυστραλία, εννοείται).
   Η Μέρκελ δεν φταίει σε τίποτα που έχουμε γίνει ο πλέον μαλθακός λαός της Ευρώπης. Δύο φορές γύρισαν και μου είπαν Πακιστανοί ότι "άμα φύγουμε εμείς, ποιος θα κάνει τις δουλειές εδώ;" και "ο Έλληνας δεν θέλει την οικοδομή".Γϊναμε ο περίγελως του χειρότερου (από κοινωνική-πολιτισμική άποψη εννοώ, διότι όλοι οι άνθρωποι φύσει είναι ίσοι μεταξύ τους και καλοί, αδιακρίτως φυλής) λαού του κόσμου... Ρωτήστε και εργολάβους και μαστόρους Έλληνες να σας πουν για το ποιόν παιδιών που πάνε να δουλέψουν σαν μαθητευόμενοι: Μόνο απαιτήσεις και μόνο δικαιώματα. Ευθύνεται φυσικά και το Κράτος που επέτρεψε την ασυδοσία και τη μαύρη εργασία, αλλά, αν δεν κάνω λάθος, τον τομέα αυτό δεν τον οργανώνει η Μέρκελ.
   Γενικά, θεωρώ τις διαδηλώσεις επί τη ελεύσει της Μέρκελ, άσκοπες και ανόητες. Κοινώς, για χασομέρηδες. Εγώ χασομέρης δεν είμαι, πάντως.

 3. parsifal avatar
  parsifal 07/10/2012 11:25:05

  Συνταγές υπάρχουν κ. Φαήλο. Λίγο παλαιότερα, λειτουργούσε συντονιστικό, εβγαιναν ομάδες πληροφοριών, υπήρχε εικόνα (στην κυριολεξία απο τα ελικόπτερα) και απο εκεί και πέρα είναι στην διάκριση των Α40 - Α50 να "πνίξουν" εν τη γενέσει τα οποια επεισόδια και εκτροπές ΠΡΙΝ προκληθεί μείζον θέμα.
  Ας ανασκουμπωθούν λοιπόν εκεί στην ΓΑΔΑ, ας περιορίσουν τις "περιττές ενέργειες" κατά ειρηνικώς διαδηλωνόντων πολιτών και ας επιτελέσουν "χειρουργικό", επιλεκτικό αστυνομικό εργο.
  Η ευκολία των Οθωμανικού τύπου μαζικών "αντιποίνων" και "οριζοντίων" επιχειρήσεων, με τυφλές εφόδους της ΔΕΛΤΑ και αλόγιστη χρήση 514 και ΚΛ απλώς θα δώσει την απευκταία εικόνα για το τι είναι η σημερινή Αθήνα οταν την επισκέπτεται "ανεπιθύμητος" ξένος ηγέτης.
  Ομάδες πληροφοριών, ευφυή χρήση των φραγμών με οχήματα και φράκτες, εγκαιρη επέμβαση (επιτέλους, αρκεί η φιγούρα) του / των Αιάντων, ευέλικτες ομάδες συλλήψεων (κάποτε εβγαινε και η ΕΚΑΜ με πολιτικά για αυτό ακριβώς το εργο) και ολα θα πάνε καλά.
  Συμφωνώ απολύτως για την υποδοχή "φιλίας των λαών" που θα απολαύσει ο κ. Νταβούτογλου... Αυτοί είμεθα...

  • The Third Man avatar
   The Third Man @ parsifal 07/10/2012 15:14:26

   Συμφωνώ Parsifal. Η Αστυνομία μπορεί να απομονώσει τους ταραξίες -κουκουλοφόρους που σπέρνουν το μίσος. Οι ειρηνικοί διαδηλώτες πρέπει να προστατεύονται απο όλους αυτούς που ο αυτοσκοπός τους είναι η ΔΙΑΛΥΣΗ των συγκεντρώσεων. Υπάρχουν τα μέσα απο την ΕΛ.ΑΣ και ομάδες γύρω απο αυτήν να δημιουργήσουν τις προυποθέσεις ΝΑ ΜΗΝ ξεκινήσουν ΚΑΝ επεισόδια!!
   Mπορούν....ΘΕΛΟΥΝ ;;;;;


   Φαήλο, εδώ κτυπάς κέντρο:
   ''Πάω όμως στοίχημα πως την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη, που έρχεται ο θεωρητικός του νεοοθωμανικού ισλαμοφασισμού, ο Νταβούτογλου, ο ΥΠΕΞ της χώρας που κατέχει την μισή Κύπρο, σφαγιάζει τους Κούρδους, βομβαρδίζει την Συρία, απειλεί στο Αιγαίο και υπονομεύει την κυριαρχία μας στην Θράκη, οι «επαναστάτες» θα ρουφήξουν το αυγό τους, μαζί με το φραπόγαλο.''

   Κανένας δεν θα αντισταθεί την Τετάρτη, καμιά ''αριστερή'' και καλά συνιστώσα δεν θα σαλπίσει την ντουντούκα της ενάντια στον ισλαμοφασίστα νεοοθωμανό Νταβούτογλου.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 07/10/2012 12:03:55

  Είναι πολύ λάθος ο χρόνος που έρχετε.
  Για πολούς από μας που οι κοντινοί μας πρόγονοί , παπούδες, πατεράδες βρέθηκαν μπροστά στην κάννη των άθλιων ΝΑΖΙ την βλέπουμε σαν εκπρόσωπο τους.
  Η αχρηστίλα της πολιτικής μας ελλίτ είναι άλλο πράγμα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΠΕΛΙΑΣ 07/10/2012 15:42:29

   Eγω ομως δεν ειδα τοσα χρονια καμμια αντιγερμανικη διαδηλωση.
   Αντιθετα εβλεπα αντιαμερικανικες που ησαν συμμαχοι στον πολεμο.
   Οποιος ξεχναει τον πολεμο για οσο διαστημα παιρνει κοινοτικα κονδυλια και τον θυμαται ξαφνικα οταν κοβονται ειναι και λιγο καραγκιοζης.

 5. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 07/10/2012 12:16:30

  Πριν λίγο καιρό που είχε πάει ο Σαμαράς στην Γερμανία η Μέρκελ τον υποδέχθηκε με τις μέγιστες τιμές που προβλέπει το πρωτόκολλο
  Επιβάλλεται να κανουμε ακριβώς το ίδιο.
  Είμαστε πτωχοί μεν υπερήφανοι δε.

  Οσο για το λαό πρέπει να διαδηλωσει μαζικά με τις Ελληνικές σημαίες στο χέρι και όχι με πέτρες καδρόνια και μολότοφ.
  Πρέπει να ξαναδιδάξουμε πολιτισμό
  όπως κάναμε πάντα σύμφωνα με την ιστορία μας.

  • diman avatar
   diman @ Χμμμμ 07/10/2012 12:25:02

   Άν διαδηλώσουμε με Ελληνικές και Γερμανικές σημαίες το επιτρέπει το πρωτόκολο??

  • SER avatar
   SER @ Χμμμμ 07/10/2012 12:30:03

   τον πολιτισμό τον διδάξαν οι Έλληνες χορτάτοι....ποτέ κανένας πεινασμένος δε δίδαξε πολιτισμό

   • Χμμμμ avatar
    Χμμμμ @ SER 07/10/2012 13:02:58

    Αν εννοείς πεινασμένους τους θαμώνες των Εξαρχείων μάλλον σε άλλου είδους πείνα αναφέρεσαι.
    Αν εννοείς τους πραγματικούς πεινασμένους θα διαπιστώσεις οτι οι πιό πολλοί απ αυτούς δεν πάνε στις διαδηλώσεις γιατί δεν έχουν καν το κουράγιο να περπατήσουν

    • SER avatar
     SER @ Χμμμμ 07/10/2012 13:04:56

     πεινασμένος είναι και αυτός που παίρνει 300 ευρώ δουλέοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ....Όσο κάποιος δε βγάζει τις κουκούλες, όπως υποσχέθηκε, δικαιούμαι να πιστεύω ότι είναι καθαρά αστυνομικοί

  • Michalis avatar
   Michalis @ Χμμμμ 07/10/2012 12:48:46

   γιατί δεν του κάνεις και ένα παστίτσιο να τιμήσετε μαζί τη χριστιανική ευρώπη?

  • ΠΕΛΙΑΣ avatar
   ΠΕΛΙΑΣ @ Χμμμμ 07/10/2012 14:49:53

   Δεν έιμαστε καθόλου πτωχοί.
   Η Ελλάς είναι η καλύτερη ομορφώτερη κοπέλα του κόσμου, όλοι θέλουν να την πηδήξουν αλλά κανένας δεν τολμά να την κάνει πρόταση γάμου.

 6. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 07/10/2012 12:23:29

  ''Ήταν λάθος η συγκυβέρνηση του Νοεμβρίου, ήταν λάθος όσα έγιναν με το μεσοπρόθεσμο ...'' (και συμπληρώνω και το Μνημόνιο ΙΙ και οι διαγραφές και η συμμαχία με τη μικρή εξερευνήτρια)
  Το έχω γράψει μέχρι και δέκα φορές. Στις περισσότερες μπήκε πιπέρι (!!!) .
  Το σημειώνω στα δικά σου λόγια για 11η.
  Τελειώνεις με το εξής΄΄Η κυρία Μέρκελ εκτός που γνωρίζει τις πανευρωπαϊκές συνέπειες μιας ελληνικής Πτώσης, μεγάλωσε στο κάτεργο της Ανατολικής Γερμανίας. Ξέρει από εξαθλίωση και οργή. Θυμίστε της. Κι όσο πιο μέγα το πλήθος στο δρόμο, τόσο πιο μεγάλα τα όπλα σας''
  Ξεχνάς όμως ότι ο Γενίτσαρος (του ακραίου νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού εν προκειμένω) είναι η χειρότερη φάρα ανθρώπου;
  Ξεχνάς επίσης, ότι τον λαό τον φόβισαν και τον άφησαν στην άκρη όλα τα παπαγαλάκια του συστήματος (MEGAλοντερμπεντέρηδες & ΣΙΑ) σε αγαστή συμπαιγνία με τους ψευτοαριστερίστικους αναρχομακάκες, με αποτέλεσμα να περιμένει από τους Χρυσαυγίτες να πάρουν εκδίκηση γι αυτόν;
  Επειδή είμαι σίγουρος ότι δεν ξεχνάς Φαήλο αυτά, γράψε έξω από τα δόντια αυτό που πραγματικά πιστεύεις και μη το περιτυλίγεις με προϋποθέσεις και φιοριτούρες.

  • factorx avatar
   factorx @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 07/10/2012 14:20:24

   Γιατί νομίζεις συνεχώς ότι είσαι ο μόνος που ξέρει τι γίνεται; Διάβασες τον περίφημο Νοέμβρη τι στάση κρατήσαμε εμείς; Σου θυμίζω απλώς την ανοιχτή κριτική στους πρωτεργάτες τις καταστροφικής εκεινης στροφής του Σαμαρά.
   Διάβασε και το προηφτικό: http://www.antinews.gr/2011/11/10/132873/

   • ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
    ΘΟΔΩΡΟΣ Κ @ factorx 07/10/2012 21:25:15

    Φάκτωρ το διάβασα και σημειώνω :
    1)333 σχόλια και ερωταπαντήσεις. Τυχαίο; Μάλλον όχι. Τότε αν και ξαφνιασμένος και ζαλισμένος ο κόσμος ακόμη πίστευε και συμμετείχε. Τώρα;
    2)Τελειώνει με το ΄΄Και είναι αυτονόητο ότι εάν και ο Σαμαράς δεν κάνει αυτά που υπόσχεται, τότε δυστυχώς θα γράψει τις τελευταίες σελίδες της ιστορίας της μεταπολίτευσης ….'' .
    Δυστυχώς αυτό σχεδόν συνέβη. Οι ελπίδες ελάχιστες πια και μακάρι να συμβεί η μεγάλη θετική ανατροπή.
    3) Λυπάμαι αν έχω δώσει την εντύπωση που λες, αλλά είμαι από αυτούς που δεν το παίζω μαϊντανός και ούτε κάθομαι όλη την ώρα στον Η/Υ για να γράφω ματαιόδοξα την όποια άποψή μου. Μάλλον γράφω σχετικά αραιά και σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία (λόγω υποχρεώσεων) .Αν ψάξεις τις αναρτήσεις θα δεις ότι πρωτομπήκα στην παρέα σας ακριβώς το χρονικό σημείο που μπήκε ο Σαμαράς στην κυβέρνηση Παπαδήμου (αν δεν κάνω λάθος λίγες μέρες πριν), παρόλο που σας διάβαζα τουλάχιστον ένα χρόνο πριν. Ο λόγος προφανής. Προσπάθησα και εγώ μέσα από μία ΄΄παρέα΄΄ ομοϊδεατών (κυρίως στα εθνικά και λιγότερο στα διοικητικά /οικονομικά) στην κρίσιμη πολιτική καμπή, να ανταλλάξω απόψεις, να πολεμήσω άρρωστες καταστάσεις ανθρωποφαγίας και κοινωνικού διχασμού και φυσικά να συμβάλλω δημιουργικά στην προσπάθεια ΟΛΩΝ όσων αγαπούν την πατρίδα. Αν αυτό το θεωρείς τόσο λάθος ''never minde ''. Καλή καρδιά.

    • factorx avatar
     factorx @ ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 07/10/2012 21:54:29

     1. Τα σχόλια δεν είναι ο ασφαλής παράγοντας για να κρίνεις ένα κομμάτι: πχ η αναρτηση http://www.antinews.gr/2012/09/18/179992/ έκανε πριν λίγες ημέρες 550 σχόλια

     2. Κατα τα άλλα ακολουθεις κλασική νεοδημοκρατική γραμμή ...πετάς την μπάλλα στην εξέδρα. επειδή ξέρεις πολύ καλά ότι προσπάθησες να υπερασπιστείς το παρελθον της ΝΔ, όπως για την έκεθση της Θεσσαλονίκης - αλλά τέλος πα΄ντων, αυτά δεν εχουν πλέον καμία σημασία πλέον

 7. SER avatar
  SER 07/10/2012 12:28:24

  βρε φαηλο, θυμάμαι τα κατηγορώ σου, έναντι της μερκελ πριν τον περσι΄νό νοέμβρη...θυμάμαι και αυτά που έλεγες για εθνική περηφάνεια και την αντιμνημονιακή σου ρητορεία....τί γίναν όλα αυτά;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ SER 07/10/2012 15:05:25

   Αυτό κατάλαβες; Ούτε λέξη δεν παίρνω πίσω. Όμως άλλο μια εθνική στρατηγική κι άλλο να το διαλύσουμε μόνοι μας το "μαγαζί" και να εμφανίσουμε εικόνα βαλκανικού σαλούν σε καυγά.
   Για φαντάσου 500.000 ειρηνικούς και αποφασισμένους ανθρώπους στο δρόμο κι ο Πρωθυπουργός να μπορεί να πει στην Μέρκελ: "κοιτάξτε. Θέλετε να τους σπρώξουμε στην εξέγερση, στα άκρα; Και νομίζετε πως μετά οι φλόγες θα μείονουν μόνο στα σύνορα της Ελλάδας;" και άλλα πολλά.
   Λέγαμε πως "η διαφορά του Καταδρομέα από τον μ@λ@κ@, είναι πως ο Καταδρομέας ξέρει τι κάνει"...

 8. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 07/10/2012 12:37:13

  Η Ελλάδα χρειάζεται έναν ηγέτη με θάρρος και με υπερηφάνεια (http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2709.aspx). Αυτός θα μπορούσε σίγουρα να ήταν ο Σαμαρας, εάν έπαυε να φοβάται. Όλα τα άλλα είναι περιτά.

 9. NONOS avatar
  NONOS 07/10/2012 12:48:30

  Οποιος νομίζει οτι η Μέρκελ δεν εχει αντιληφθει την κατασταση που βιώνουν οι Ελληνες κατ ελαχιστον αυταπατάται....κατα την ταπεινη μου αποψη λεονταρισμόι του τύπου "ξερεις ποιος ειμαι γω ρε ...αλλα κανω βήματα προς τα πίσω αλα Ζήκο στην ομονυμη ταινία"ουτε καν τις λαμβανει υπόψη αυτός που ειναι ισχυρός και καλώς η κακώς ελεγχει σήμερα ολο το ευρωπαικό γίγνεσθαι...το τι πρέπει να κανει ο Σαμαράς που αθελά του εν μέρει εχει μπει στη διελκυστίδα απ τη μια της εξουσίας και απ την αλλη της κοινωνικης αναταραχής μονον αυτος το ξερει..ας τον φωτησει λοιπόν ο Θεός να κανει το καλύτερο ......

 10. Διογενης avatar
  Διογενης 07/10/2012 12:54:10

  φαηλο, δεν ειπε κανεις για χαος στους δρομους. η μαγκια ειναι να διαδηλωσει το πληθος με πολυ παθος μα καθολου ακροτητες. να στειλει μηνυματα προς ολες τις κατευθυνσεις. αλλωστε ειναι γνωστο πως "το συστημα" δειχνει μια προτιμηση προς τις ακροτητες. ξερει να τις κουμανταρει. με την ηρεμια εχει προβλημα. αλλα να μην ξεχνιομαστε φαηλο. ο αδολφος ερχεται.....
  υγ. χαιρετισματα απ' τον πατερα μου.
  που ειναι φιλος σου

 11. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 07/10/2012 12:55:54

  «Ήταν λάθος η συγκυβέρνηση του Νοεμβρίου, ήταν λάθος όσα έγιναν με το μεσοπρόθεσμο κι ορισμένα πρόσωπα είναι να τα κλαίνε οι ρέγγες.»

  Όσον αφορά ότι ορισμένα πρόσωπα είναι να τα κλαίνε οι ρέγγες τό αφήνω ασχολίαστο γιατί είναι προφανές.

  Δέν ήταν λάθος η αντιμνημονιακή στάση τού Σαμαρά σέ ένα πρόγραμμα πού δέν έβγαινε. Ήταν οφθαλμοφανές από τήν αρχή καί άν είχαμε κυβέρνηση μέ στοιχειώδη στρατηγική καί στοιχειώδη αξιοπρέπεια στήν αποστολή της μπορεί η πορεία μας νά ήταν διαφορετική. Πρέπει νά θυμόμαστε τήν τότε στάση καί τίς προτάσεις Σαμαρά. Η βασική του θέση (κατ'εμέ σωστή) ήταν ότι δέν θά άφηναν τήν χώρα νά οδηγηθεί στήν πτώχευση καί αυτό λόγω τής μεγάλης έκθεσης τού ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος στό ελληνικό χρέος. Βραχυπρόθεσμα θά προχωρούσαν σέ αναδιάρθρωση όλου τού ελληνικού χρέους από ανάγκη, σέ μνημόνιο θά μπαίναμε έτσι καί αλλιώς (σκληρό, σοκαριστικό), αλλά σήμερα θά είμασταν σέ απείρως καλύτερη θέση. Αυτά όμως τότε. Απρίλιος, Μάϊος, Ιούνιος τού 2010.
  Πιθανώς νά συνέβαινε μέ κυβέρνηση Κ.Καραμανλή, άν ξανακέρδιζε τίς εκλογές. Πολύ πιθανό δέ νά μήν γινότανε γιατί η κυβέρνηση θά έπεφτε στό εικοσιτετράωρο άν σκλήρυνε τήν στάση της καί προχωρούσε σέ αναδιάρθρωση τού χρέους μέ πολιτική λιτότητας. Συνέβηκε στήν Ιρλανδία, Περτογαλία καί έμμεσα σέ Ισπανία καί Ιταλία καί τά αποτελέσματα ήταν τραγικά γιά τά κυβερνώντα κόμματα. Πόσο μάλλον στήν Ελλάδα μέ έναν πληθυσμό πλήρως εθισμένο καί αναγκασμένο στόν υπερδανεισμό γιά τήν όποια ανάπτυξη τών οικονομικών του δεικτών καί ευρύτερα διατήρησης τής καταναλωτικής του ευμάρειας καί όχι μόνον.
  Στίς συγκεκριμένες χρονικές συγκυρίες οι προτάσεις τού Ζάππειου ένα καί δύο δέν ήταν λάθος. Ήταν οι μόνες προτάσεις πολιτικού σχηματισμού πού ακολουθούσαν μιά λογική καί δείχνανε ένα κάποιο δρόμο. Έστω αποσπασματικά. Ο πολιτικός όμως χρόνος είναι δυναμικός καί όχι στατικός. Η πρόταση τού χθές ήταν γιά τό χθές καί η τρέχουσα αναγκαιότητα μεταβάλλονταν ραγδαία. Η επικαιροποίηση μέ τό Ζάππειο δύο προσπαθούσε νά συγλίνει τίς αρχικές προτάσεις μέ τό βάναυσα γρήγορα μεταβαλλόμενο οικονομικοπολιτικό περίγυρο. Καί όλα αυτά μέ ένα πολιτικό καί εξουσιαστικό τοπικό σύστημα καί έναν λαό ανίκανο νά αντιληφθεί τί είναι δέον γενέσθαι καί πιά η πρέπουσα άμυνά του σέ μιά διεθνή οικονομική επίθεση, σέ έναν ομιχλώδη καί σκιώδη οικονομικό πόλεμο, όπου χάνονται οι ορατές γραμμές συμμάχων καί εχθρών.
  Πεποίθησή μου είναι ότι προετοιμάζονταν η έξοδός μας από τήν ευρωζώνη καί ήταν ένα ισχυρό σενάριο μέ πολλούς διεθνείς υποστηρικτές καί πρόθυμους εντόπιους εκτελεστές. Η συμπεριφορά τού δίδυμου Μέρκελ-Σαρκοζύ έναντι τού τότε έλληνα Πρωθυπουργού μέ τήν ιστορία τού δημοψηφίσματος μόνον τυχαία δέν είναι. Η ακολουθία της ήταν μετά τήν απόφαση τών ηγετών τής ευρωζώνης γιά τό PSI. Μιά απόφαση ανάγκης πού δείχνει τόν πανικό πού κυριαρχούσε στήν ευρωζώνη γιά τό ζήτημα, γιά τά μελλούμενα καί γιά τήν δυστοκία τών συντελεστών της νά αντιληφθούν τό όλον εύρος τής επίθεσης καί τής απειλής πού αυτή εγκυμονούσε. Είναι εύκολο εκ τών υστέρων νά βγάζουμε συμπεράσματα. Είναι εύκολη η κριτική γιά στάσεις καί πράξεις πού οδηγησαν κάπου καί αυτό χωρίς νά έχουμε χειροπιαστά τίς συνέπειες μιάς στάσης διαφορετικής. Αυτή μένει ώς πεδίο δόξης λαμπρό γιά σκυλεύοντες στό παρόν καί στό μέλλον.

  Δέν ήταν λάθος η συγκυβέρνηση τού Νοεμβρίου.
  Δέν ήταν λάθος τό PSI. Ήταν η αναγκαιότητα νά συνεχίσουμε νά συνυπάρχουμε στήν ευρωζώνη ώς μέρος τού προβλήματος καί όχι ώς η πλήρως απαξιωμένη απόληξη τής Χερσονήσσου τού Αίμου πού θά απασχολούσε τά διεθνή ειδησιογραφικά πρακτορεία ώς υπόδειγμα τού απόλυτου ξεπεσμού μιάς χώρας τού ανεπτυγμένου δυτικού κόσμου σέ τριτοκοσμικό επίπεδο.

  Δέν ήταν λάθος όσα έγιναν με το μεσοπρόθεσμο.
  Δέν είναι λάθος η πολιτική τών μέτρων πού απορρέει από τήν ψήφιση τού μεσοπρόθεσμου. Είναι αδήριτη αναγκαιότητα. Άν καταρρεύσουμε πρέπει νά είναι τό αποτέλεσμα μιάς υπέρμετρα ισχυρής εχθρικής επίθεσης καί όχι γιατί φοβηθήκαμε τήν μάχη καί οι αιώνια πρόθυμοι δώσανε γή καί ύδωρ. Πού θά είμασταν σήμερα άν κέρδιζε τίς εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι Καμμένοι; Ναί η συγκυρία είναι τρομακτικά δύσκολη. Δέν είμαστε όμως σήμερα μόνοι. Ισπανοί, Πορτογάλλοι, Ιρλανδοί, Ιταλοί, έπονται οι Γάλλοι, Σλοβένοι, τό έτερον ελληνικόν κράτος τής Κύπρου καί τελευταίοι οι Γερμανοί.

  Είναι πανεύκολο συνθηματολογικά νά γίνεσαι πολιτικά αρεστός.
  Είναι πανεύκολο συνθηματολογικά νά προτείνεις ώς λύση τήν πλήρη αλλαγή τού ευρωπαϊκού τραπεζικού κατεστημένου καί ότι αυτό θά τό πετύχεις ο ίδιος μόλις αναλάβεις τήν κυβερνητική εξουσία. Ο Αλέξανδρος πέθανε, αλλά ο Τσίπρας καί λοιποί ζούν καί βασιλεύουν.
  Είναι πανεύκολο νά ρίχνεις στόν Καιάδα τής ανυποληψίας όλους τούς άλλους καί τήν χθεσινή ελπίδα.
  Ναί. Τά στίφη τών Φαρισαίων μέ τά μαχαίρια στά χέρια εκμεταλλευόμενα τήν ένδεια ρωτούν επιμόνως άν είναι κάποιος ακόμα οπαδός του.
  Ο τρόμος καί η αναξιοπρέπεια υποχωρεί μπροστά στόν φανατισμένο όχλο πού διψά γιά σταύρωση.
  Η μόνιμη επωδός από τούς πιό πιστούς του.
  Όχι. Δέν είμαι πιά οπαδός του.
  Άν είναι αυτός πού νομίζαμε, τότε δέν μάς οδήγησε στήν Γή τής Επαγγελίας. Γιατί επιμένει νά διαβούμε τήν έρημο;
  Στηρίζω τούς Γραμματείς καί τούς Φαρισαίους.
  Τόση εμπιστοσύνη πιά στόν έκδηλο φαρισαϊσμό;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Ιαπετός 07/10/2012 15:08:26

   Σέβομαι τις αντιρρήσεις σου. Την θέση μου για τον Νοέμβριο κλπ την έχω γράψει κι άλλες φορές σε άρθρα και σχόλια. Δεν θα ήμασταν εδώ, δεν θα ήμασταν έτσι αν εξακολουθούσε να εισακουγόταν η άλλη αντίληψη.

  • sirios avatar
   sirios @ Ιαπετός 08/10/2012 09:35:10

   Επομένως καταλήγεις αγαπητέ Ιαπετέ,
   οτι το κατάντημά μας ήταν και είναι αναπόφευκτο και Εκείνος μας οδηγεί αναπόφευκτα στη σταύρωση. (Εμάς, όχι τον εαυτό του, διότι όπως ο ίδιος ομολόγησε αυτός και η οικογένειά του δεν κινδυνεύουν).
   Ξεχνάς όμως αγαπητέ Ιαπετέ οτι εμείς δεν είμαστε θεάνθρωποι και μετά την σταύρωση δεν μας περιμένει η Ανάσταση, αλλά η κόλαση...
   Γι αυτό έχει απόλυτο δίκιο ακόμα και ο πιστός μαθητής Φαήλος να αμφισβητεί Εκείνον...

 12. Στέλιος avatar
  Στέλιος 07/10/2012 13:07:40

  Φαήλο πες μας και για το dress code, αλλά και για το τι συνθήματα πρέπει να φωνάζουμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Στέλιος 07/10/2012 15:09:04

   Αυτό κατάλαβες; Κάψτα τότε να χορτάσουμε νίκες.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Στέλιος 07/10/2012 16:44:33

   Nα φωνάζετε για το τοκογλυφικό επιτόκιο του 3% της Δανειακής ΙΙ.
   Είναι τοκογλύφοι και ευρωναζί. Άκου 3%...
   Και άμα είστε μάγκες μην ξαναπάτε σε Lidl, Μedia Markt και και Saturn. Αλλά γεμάτα τα βλέπω. Μόνο για σπασίματα και άναρθρες κραυγές. Α, και το all time classic " η χούντα δεν τελείωσε το 73", μην ξεχάσετε. Αυτό που δικαίωσε και απενοχοποίησε τους Κασιδιάρηδες.
   Aλλά τα καταναλωτικά δάνεια έχουν δημιουργήσει εξαρτημένα αντανακλαστικά βλέπεις...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Kώστας ΜΠ 07/10/2012 17:30:35

    Βλέπεις, το στεγαστικό 4,8 % και το καταναλωτικό 6 % και η κάρτα 19 % είναι "καλά", τα παίρνει το "Ελληνικό" τραπεζικό σύστημα !!!
    Το 3 % του διακρατικού δανεισμού πάει σε "τοκογλύφους" και "ευρωναζί".
    Και καλά οι πολίτες τόσα ξέρουν, τόσα καταλαβαίνουν. Οι (αντιπολιτευόμενοι;) πολιτικοί όμως που το λένε, ξέρουν.
    Κατά τα άλλα, κατηγορούν τον ΓΑΠ που έλεγε ψέμματα "λεφτά υπάρχουν", ενώ οι ίδιοι κάνουν το "ξέπλυμα των Καρτο-γλύφων".

    • Logic Will Prevail avatar
     Logic Will Prevail @ Ο Θείος 07/10/2012 20:58:18

     Να σου θυμίσω ότι την βδομάδα που μπήκαμε στο στο πρώτο μνημόνιο φύγαν μερικές δεκάδες δισεκατομμύρια ...

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Kώστας ΜΠ 07/10/2012 19:25:57

    "το η Χούντα δεν τελείωσε το '73" είναι και δείγμα της αγραμματοσύνης των "επαναστατών". Πάνω στο αίμα της Κύπρου γλύστρησε κι έπεσε η Χούντα (Junta = στρατιωτικό συμβούλιο στα Ισπανικά) στις 24-7-1974.
    Στα καταστήματα που λες δεν πάω. Αγοράω ότι βρω ελληνικό, αρκεί να έχει μια αξιοπρεπή ποιότητα κι υπάρχουν θησαυροί από ελληνικά χέρια.
    Αν το 3% είναι τοκογλυφία, τότε τι είναι τα πολλαπλάσια ποσοστά που σου "χώνουν" ο Σάλλας κι άλλα καλόπαιδα;
    Γι' αυτό είναι ζωτική η ρύθμιση ή/και το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους των νοικοκυριών.

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2012 19:33:58

     Βρε Φαήλο, τι μπερδεύεσαι, στον Στέλιο πήγαινε το σχόλιο που σε καλούσε να τους καθορίσεις και τα συνθήματα.
     Και βέβαια το 3% δεν είναι τοκογλυφικό , αλλά οι επαναστάτες της καραυποτιμημένης δραχμής μιλάνε για τοκογλύφους, τα ίδια λέμε...
     Και ασφαλώς, πάλι τα ίδια λέμε, δεν υπήρξε πιο ανώριμο, πιο άσχετο, πιο αβανταδόρικο για τα άκρα σύνθημα από το " η χούντα δεν τελείωσε το 73".
     Όταν κάποιοι λέγαν(μ)ε πως οι Αγανακτισμένοι είναι το λιγώτερο ανώριμοι με τις μούτζες, τα συνθήματα δημοτικού( "Πάγκαλε πεινάμε κατέβα να σε φάμε") και την ανοργανωσιά, κακοφαινόταν....

 13. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 07/10/2012 13:11:48

  Την Τρίτη έρχεται η Μέρκελ στην Ελλάδα και κομίζει την στήριξη της Γερμανίας στην Ελλάδα, δίνει ένα ισχυρό μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση παραμένει στο ευρώ, άρα δεν μπορούν να κάνουν σπέκουλα στο δήθεν ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας και στην έξοδό της από το ευρώ.
  Αυτό αν δεν μπορούμε να το αξιολογήσουμε και να αναγνωρίσουμε ότι είναι θετικό - θετικότατο για την Ελλάδα, τότε η συζήτηση παύει να έχει νόημα.
  Αν ρωτούσαμε αυτούς που αντιδρούν στην Ελλάδα, ποια στάση θα ήθελαν να κρατήσει η Γερμανία και η Καγκελάριος, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να περιγράψουν άλλη καλύτερη στάση για τα Ελληνικά συμφέροντα.
  Τώρα που η Μέρκελ κατάλαβε ότι το μέλλον της Ευρώπης περνάει από την σταθερότητα στην Ελλάδα και έκανε στροφή 180 μοιρών, τώρα βρήκαμε εμείς την εποχή να διοργανώνουμε διαμαρτυρίες κλπ.
  Όταν κάποιος είναι με το μέρος σου , δεν του λες είσαι ανεπιθύμητος, αυτό είναι καθαρή βλακεία (αν δεν υποκρύπτει σκοπιμότητα).
  Δυστυχώς και πάλι είμαστε εκτός τόπου και χρόνου.

  • Taras Boulba avatar
   Taras Boulba @ Απλή σκέψη 07/10/2012 13:20:15

   Ας εστελνε την πρώτη δόση από τα κατοχικά οφειλόμενα και μετά θα ήταν πολύ καλοδεχούμενη. Με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα (και μάλιστα με το παρελθόν που και ο ίδιος παραδέχεσαι)...

  • βορειος avatar
   βορειος @ Απλή σκέψη 07/10/2012 15:24:57

   Εαν η παραμονη μας στο Ευρω εξαρταται απο την Μερκελ πρεπει να φυγουμε απο αυτο το τερατουργημα τωρα, γιατι? μα απλα γιατι αυτο δεν ειναι η Ε.Ε αλλα το Δ Ραιχ .

 14. GEORGE SPOROS avatar
  GEORGE SPOROS 07/10/2012 13:16:49

  Ο Τσίπρας δήλωσε χθες, ότι η Κγκελάριος της Γερμανίας έρχεται στην Ελλάδα, για να διασώσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα της χώρας.
  Θα ήθελα να μάθω τι γνώμη έχουν τα αριστερά κόμματα της Γερμανίας, γι΄αυτήν την δήλωση του Τσίπρα.

  • sirios avatar
   sirios @ GEORGE SPOROS 08/10/2012 16:21:23

   Αυτοί του το είπαν...

 15. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 07/10/2012 13:28:44

  Εμείς ας πάρουμε πρώτα τα λεφτά από τα αφορολόγητα κεφάλαια των Καλών Ελλήνων που τα βγάλανε έξω προσφάτως όχι πριν 70 χρόνια και μετά θ΄αποκτήσουμε πρόσωπο για τέτοιες διεκδικήσεις.
  Δηλαδή το μείζον σήμερα της Ελληνικής οικονομίας - κοινωνίας είναι οι κατοχικές αποζημιώσεις; Για να ξέρω και γω που βρισκόμαστε.
  Κοίτα αν δεν έχουμε επιχειρήματα, μην αναλωνόμαστε σε λόγια έτσι για να πούμε κάτι.

  • Σκεπτομενος κολλιγος avatar
   Σκεπτομενος κολλιγος @ Απλή σκέψη 07/10/2012 14:07:47

   Αγνοουμε τη συνεχεια των αιτιων ενος αποτελεσματος εχοντας κοντη μνημη σαν λαος.Διαφορετικης ταξεως προβλημα η Ελληνικη λαμογια κι αλλο πραγμα ειναι η διαρκης υπερχρεωση λογω πολιτικων, εσωτερικων και διεθνων απο το 1821 εως σημερα.Κοιταξτε παρακαλω ολα τα συναφθεντα δανεια και βγαλτε συμπερασμα

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Σκεπτομενος κολλιγος 07/10/2012 14:22:59

    Τα δάνεια όταν πιάνουν τόπο, όταν δημιουργούν υποδομές και ανάπτυξη είναι ωφέλιμα, όταν όμως κατασπαταλούνται και μπαίνουν στις τσέπες των επιτηδείων του φαύλου διαπλεκόμενου συστήματος, μόνο υποχρεώσεις και δυσβάχταχτα μέτρα φέρνουν.
    Δυστυχώς αυτό που πληρώνει σήμερα ο Ελληνικός λαός, είναι τα (βάλτε εσείς αριθμό)δις που είναι στους τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού.
    Αυτό είναι το χρέος της Ελλάδας, μόνο που δεν το πληρώνουν αυτοί που άδειασαν τον κρατικό κορβανά, αλλά ο απλός Έλληνας πολίτης, που δεν έχει καταθέσεις, που δεν έχει εργασία, που δεν έχει στον ήλιο μοίρα...
    Γι΄αυτά δεν μας φταίει η Μέρκελ, ο κακός μας εαυτός φταίει, ας ξεκινήσουμε λοιπόν πρώτα να διορθώνουμε τον εαυτό μας, βάζοντας τους επίορκους στη θέση που τους ταιριάζει, μπας και ανακουφιστεί ο ταλαιπωρημένος Ελληνικός λαός και νοιώσει ότι ζει σ΄ένα κράτος δικαίου.

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ Απλή σκέψη 08/10/2012 00:33:08

     μπινγκο! το πες καλυτερα απο ολους- το χρεος της Ελλαδας ειναι σε λογαριασμους private banking στην Ελβετια..
     προσθεσε και τη διαπιστωση ο'τι το πολιτικο συστημα κωλυσιεργει και συνεζισει να συγκαλυπτει
     και εκει τελειωνει καθε κουβεντα για λυσεις μεσα στα πλαισια κοινωνικης ειρηνης και δημοκρατικης νομιμοτητας ..δυχτυχώς

     • sirios avatar
      sirios @ rally monkey 08/10/2012 09:46:06

      Τα είπες όλα αγαπητέ rally monkey!
      @ Θείο,
      Και βέβαια το 3% που μας παίρνει η Γερμανία (ενώ δίνει τόκο -0,5% στις καταθέσεις-ήτοι 3,5% διαφορά) είναι πιο τοκογλυφικό απο το 6%των ελληνικών στεγαστικών (ενώ δίνουν 4% στις καταθέσεις-ήτοι 2% διαφορά) Οι πιστωτικές κάρτες καλα να πάθουν. Δεν αφορούν τον Ελληνικό λαό και αυτοί που τις έχουν έχουν και τα χτένια αλλοιώς δεν θα πλήρωναν 19% τόκο...

 16. alphami avatar
  alphami 07/10/2012 13:31:23

  Αυτά που περιγράφεις είναι το αποτέλεσμα μιας καλοστημένης παγίδας στην οποία (και) η Μέρκελ σαφώς και συμμετείχε.
  Η κοινωνία πάντοτε χειραγωγούνταν και πάντοτε θα χειραγωγείται. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μπορεί να αλλοιώσει ελαφρώς τις αποφάσεις των ηγετών της αλλά το ότι αποφασίζει ο λαός για το πως θα ζει είναι απλώς μια ψευδαίσθηση της δημοκρατίας. Οι πολιτικοί είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν την κοινωνία όπως οι γονείς διαμορφώνουν τη συμπεριφορά των παιδιών τους. Και βέβαια δεν αντιτάχθηκαν οι πολιτικοί μας ώστε η χώρα μας να μην εκτραπεί προς την κατεύθυνση που περιγράφεις, αντίθετα μας έσπρωξαν προς την συμπεριφορά αυτή.. Κι έτσι σε συνεργασία με την Ε.Ε. μας ώθησαν σ΄αυτην την τεμπελιά τυφλώνοντας μας με μια ψεύτικη παροδική ευημερία που μας έκλεβε τον πλούτο που δημιούργησαν οι παππούδες μας μετά τον πόλεμο και τον τοποθετούσε στους λίγους (ξένους και εγχώριους).
  Σ'αυτό το καλοστημένο παιχνίδι ήρθε η ώρα να ξεπληρωθεί και η Μέρκελ για τη συνεργασία της.
  Και η νοοτροπία του ¨είμαστε τεμπέληδες¨ με τον τρόπο που πλασάρεται είναι συνέχεια του σχεδίου τους. Μας λένε δουλέψτε και τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας (δηλ. μας λένε, δουλέψτε για τα ίδια συμφέροντα που μέχρι τώρα ενσυνείδητα κατέστρεφαν την παραγωγικότητά μας).
  Άρα, σαφώς και πρέπει να αλλάξει δομή η κοινωνία μας, και σαφώς πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο. Αλλά όσο και να δουλέψει ένας λαός, αν δεν έχει ηγέτες με πατριωτισμό -κάτι που ειναι δεδομένο ότι δεν έχουμε τα τελευταία 30 χρόνια με μια μικρή προσωπική επιφύλαξη στο πρόσωπο του Κ.Καραμανλή- δεν γίνεται να ορθοποδήσουμε.
  Αυτό που λείπει από την κοινωνία είναι ο πατριώτης ηγέτης και στη συνέχεια η σκληρή δουλειά. ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψουμε, αλλα πρέπει να δουλέψουμε για τη χώρα μας, για εμάς τους ίδιους και τα παιδιά μας και όχι να ως σύγχρονοι σκλάβοι των ξένων και εγχώριων συμφερόντων που ρημάζουν τους κόπους του λαού. Κι αυτό, μόνο ένας ηγέτης που αγαπά την πατρίδα του μπορεί να το διαμορφώσει

 17. armageddon avatar
  armageddon 07/10/2012 13:41:26

  Όλοι οι άνεργοι να χειροκροτήσουν την FRAU...Όλοι οι συνταξιούχοι που τους πετσοκόβουν την σύνταξη ,για να δίνει η ΚΥΡΙΑ αυξήσεις στους Γερμανούς εργαζομένους θα είναι εκεί για να την ευχαριστήσουν....Μαζί τους θα είναι και οι Ισπανοί ,οι Πορτογάλοι και όλοι οι λαοί του Νότου ,για να δει η απόγονος των waffen ss το πόσο αρεστή είναι

 18. Πάνος avatar
  Πάνος 07/10/2012 13:48:17

  "Φαήλο πες μας και για το dress code, αλλά και για το τι συνθήματα πρέπει να φωνάζουμε."

  Αν ειχαμε πατριωτη κυβερνητη θα την υποδεχοταν οπως υποδεχτηκε ο καραισκακης τον αποσταλμενο τον τουρκων...

  Βεβαια αν ειχαμε πατριωτες στη κυβερνηση θα ειχαμε βγει προ πολλου απο το ευρω και την ευρωχουντα οποτε δεν θα ερχοταν η αδολφα, αλλα λεμε.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Πάνος 07/10/2012 15:10:18

   ...και θα ανάβαμε το τσιγάρο με καλά παλιά πεντοχίλιαρα.

   • Haresh Clay avatar
    Haresh Clay @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2012 15:47:31

    Και μια χαρά θα ήμασταν..τα λούσα της εσπερίας διέφθηραν τον χωριάτη..

    • rally monkey avatar
     rally monkey @ Haresh Clay 08/10/2012 00:40:37

     you cannot wait να τους δεις να στις καλυβες τους μεσα στην λασπη...μον ντιέ

   • T.V avatar
    T.V @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2012 15:50:29

    Η εθνικη ανεξαρτησια προυποθετει και εθνικο νομισμα!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ T.V 07/10/2012 15:59:33

     Το Ευρώ είναι το εθνικό μας νόμισμα.
     Εθνικότατο.
     Δεν βλέπεις που ακόμη και το ίδιο το "Grande Nation", Ευρώ έχει;
     h**p://www.foreignaffairs.com/articles/59627/philip-gordon/french-negotiating-behavior-dealing-with-la-grande-nation

     • Haresh Clay avatar
      Haresh Clay @ Ο Θείος 07/10/2012 16:36:49

      Εθνικότατο,ε;
      Εδω γελάνε..Εθνικό νόμισμα του οποίου την παραγωγή-γιατί περι παραγωγής πρόκειται στο Fiat money system-δεν ελέγχεις..Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε.
      Όοσ για το έθνος του "gloire",αυτό,είναι σε πορειά παρακμής και Grande έπαψε να είναι προ πολλού..

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Haresh Clay 08/10/2012 18:26:33

      Πρόσεχε λίγο τι λές, έχει 800 Μιράζ και κάμποσα πυρηνικά όπλα...

    • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
     Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ T.V 07/10/2012 19:20:35

     T.V. Στην γενική αρχή ως εθνικιστής δεν θα διαφωνούσα. Το ζήτημα αυτό όμως είχε άλλες προϋποθέσεις, τότε που ο Σημιταράς ο Κουρδοφάγος έκανε τα κόλπα του.
     Προϋπέθετε πολυποίκιλη παραγωγική βάση κλπ.
     Τώρα όμως είμαστε στο 2012. Σήμερα λοιπόν έξοδος από το Ευρώ σημαίνει καταστροφή, καλπάζοντα πληθωρισμό, υποτίμηση της περιουσίας των πολιτών και εξαγορά της δημόσιας περιουσίας για ένα κομμάτι ψωμί από τους κερδοσκόπους - νταβαντζήδες, που θα φέρουν απέξω ευρώ και δολλάρια (τα κλεμμένα) για να αγοράσουν τα πάντα. Και φυσικά, ενώ θα έχουμε κουρελόχαρτα για εθνικό νόμισμα, που θα υποτιμώνται κάθε μέρα κι άλλο, θα εξακολουθούμε να χρωστάμε Ευρώ.
     Έτσι θα έχουμε οικονομνική καταστροφή, που θα καταλήξει σε ανθρωπιστική κρίση, διότι βέβαια δεν έχουμε πια 40% αγρότες και κτηνοτρόφους να ταΐσουν τη χώρα. "Εκσυγχρονιστήκαμε", γεμίσαμε τις καφετέριες.

 19. GLAD avatar
  GLAD 07/10/2012 13:50:26

  Η άποψή μου - που ο φιλόξενος τόπος του Antinews μου δίνει την δυνατότητα να εκφράσω - την οποία και επαναδιατυπώνω , είναι ότι για την άθλια κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα και κοινωνία , "φταίνε" τρείς :
  To ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησε σχεδόν τριάντα χρόνια με απόλυτη εναρμόνηση στις ιδεολογικές του βάσεις , η Αριστερά που το "αβαντάρισε" όλα αυτά τα χρόνια με το αζημίωτο (μετρήστε τα ποσοστά της σε όλο τον δημόσιο τομέα για να καταλάβετε) και η Δεξιά (τουλάχιστον ένα τμήμα της) που δεν αντιδρούσε όσο έπρεπε (το υπόλοιπο τμήμα της ήταν και είναι απλά Συντηρητικό).
  Όλα αυτά τα χρόνια , η Ελλάδα (λαός και η εξ αυτού προερχόμενη εξουσία) , "ζούσε" μέσα στα διεθνή πλαίσια , σαν να ήταν μόνο αυτή επί της γης και αγνοώντας τα δραματικά τεκταινόμενα στην παγκόσμια Οικονομία .
  Έδειξε πεισματική άρνηση προσαρμογής , βασισμένη στα "γλυκά" αλλά όπως απεδείχθη λανθασμένα κυρίαρχα ιδεολογικά πρότυπα της ευρύτερης Αριστεράς και έμεινε έξω από τον διεθνή ανταγωνισμό αφού , εν τω μεταξύ και παρότι ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά για την εκπαίδευση των νέων της , έχει τεράστιο έλλειμμα "παραγωγικής γνώσης".
  Και για να μη μπερδευόμαστε , όλα αυτά μαζί με την δημιουργία εκ του μηδενός και ισχυροποίηση "νέων τζακιών" (πέντε - δέκα άνθρωποι δηλαδή), όπως - γιά όσους θυμούνται από την εποχή Κοσκωτά- προέβλεπε το think tank της οικογένειας Παπανδρέου (δηλαδή οι υιοί Παπανδρέου και διάφοροι φίλοι τους κλπ.).
  Όλα αυτά τα χρόνια , στη χώρα δόθηκαν από την Ευρώπη τεράστια ποσά για την βελτίωση των υποδομών της και ταυτόχρονα οι γελοίοι που κυβέρνησαν με συνεχή λαική εξουσιοδότηση δανείστηκαν και διασπάθησαν επίσης τεράστια ποσά "για να περνάει ο κόσμος καλά".
  Πολλές φορές σκέφτομαι ποιές σημαντικές παραγωγικές επενδύσεις έγιναν όλα αυτά τα χρόνια και (μπορεί να κάνω λάθος) δεν θυμάμαι καμία.
  Δεν έχει νόημα να επεκταθεί κανείς σε αυτό.
  Τώρα απλώς ο λαός "κλαίει τον μακαρίτη". Δηλαδή τον εαυτό του.
  Το κακό όμως σε όλη αυτή την ιστορία , είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι , φορείς γνώμης , κόμματα κλπ. πού φέρουν σύμφωνα με την άποψή μου την απόλυτη ευθύνη για τη φρικτή κατάστασή μας , εξακολουθούν και επηρεάζουν και πάλι αρνητικά τον λαό με συνέπεια και πάλι να παίρνει λάθος αποφάσεις.
  Κύριοι για την κατάντια μας δεν φταίνε οι Γερμανοί και άλλοι ξένοι.
  Αυτοί το συμφέρον τους κοιτάνε (όπως πρέπει ) , όπως και εμείς πιθανόν θα κάναμε αν είμαστε στην θέση τους.
  Οι εχθροί είναι και ήταν εντός των τειχών.
  Εναντίον αυτών πρέπει να στραφείτε.

  • sirios avatar
   sirios @ GLAD 08/10/2012 13:44:59

   Bασικά έχεις δίκιο. Το ΠΑΣΟΚ έχει 70% της ευθύνης. Πρέπει να δικαστεί για κακούργημα.
   Η ΝΔ έχει 25% της ευθύνης . Πρέπει να δικαστεί για ποινικό αδίκημα.
   Η Αριστερά έχει κι αυτή 5% της ευθύνης ως αποδέκτης προιόντος εγκλήματος. Πρέπει να δικαστεί για πταίσμα.
   Αν αποκλείσουμε και τους τρείς απο την κυβέρνηση τώρα που τό καράβι τσακίζεται στα βράχια, δεν θα έχουμε καμμία ελπίδα σωτηρίας.
   Εκτός αν σε δυό τρείς μέρες εμφανιστεί ο "Λευκός Ιππότης" που θα μας σώσει...
   Επομένως μας απομένει απο τους τρείς να επιλέξουμε τον λιγώτερο υπεύθυνο για την καταστροφή.
   Συμφωνώ και το έχω ήδη κάνει...

   • GLAD avatar
    GLAD @ sirios 08/10/2012 18:14:14

    Βασικά εγώ έχω δίκαιο , αλλά εσύ πάλι λάθος κάνεις , όπως διαφαίνεται από τα λεγόμενα σου.
    Αν είσαι ήδη συνταξιούχος ή δεν έχεις και παιδιά , δεν "έγινε και τίποτα".
    Σε κάθε άλλη όμως περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.
    Η ίσως όχι πολύ καθαρά διατυπωμένη άποψή μου για τα προβλήματα μας δεν αφορά στο ότι "το μη χείρον βέλτιστον" , έστω και όπως το αντιλαμβάνεσαι εσύ.
    Πιστεύω ότι οι βασικά λάθος επιλογές είναι του λαού , που κινείται διαχρονικά κουτοπόνηρα , μυωπικά και συντηρητικά .
    Παρότι υπάρχουν δυνατότητες να ξεπεράσει το βασικά μας μειονεκτήματα που απορρέουν κυρίως από το μικρό μας μέγεθος και τον τραγικό μας περίγυρο και παρότι αποδεδειγμένα (από "άπειρες" πλέον εκλογές ) έχει δείξει ότι δεν γουστάρει την Αριστερά , δεν χάνει ευκαιρία να παίζει με τα γλυκά παραμύθια της και ότι "του τάζει".
    Οπότε πάντα η τελευταία απάντηση στο ερώτημα για το "τι γίνεται μετά" , είναι "...δεν βαριέσαι έχει ο Θεός..." ή "...μέχρι τότε ποιός ζεί ποιός πεθαίνει..." κλπ.
    Μόνο που ο Θεός όπως φαίνεται βαρέθηκε να ασχολείται με τους Έλληνες γιατί έχει να φροντίσει και άλλους.
    Και έτσι έμειναν οι Έλληνες μόνοι πάλι με το "...βόηθα Παναγιά...".
    Τώρα λοιπόν ήλθε η ώρα για το πολύ κλάμα και δυστυχώς η Αριστερά (οποιασδήποτε απόχρωσης κόκκινου , πράσινου , μαύρου) δεν μπορεί να βοηθήσει κι ας λέει ότι θέλει.
    Ούτε η Συντηρητική στάση (δεν υπάρχει τέτοια ιδεολογία) μπορεί.
    Οι Έλληνες έχουν μόνο μιά δυνατότητα να επιβιώσουν : το να προσπαθήσουν να είναι καλύτεροι παντού.
    Αυτό από μόνο του προσδιορίζει ανταγωνισμό , πράγμα ασυμβίβαστο με την Αριστερά και τον Συντηρητισμό.
    Αν υπάρχουν ακόμη περιθώρια (τονίζω το άν) , την διέξοδο μπορεί να δώσει ίσως μόνο το καλύτερο τμήμα της νεολαίας μας (στο βαθμό που μεγάλο ποσοστό της έχει ήδη "βγεί εκτός παιγνιδιού").
    Για ανθρώπους της γενιάς μας και παλιότερους : "...άντε γειά ...".

 20. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 07/10/2012 14:24:31

  Μιά καλή ἰδέα θά ἦταν,νά ἄλλαζε ἡ Μέρκελ τό πρόγραμμά της αἰφνιδιαστικά καί σκόπιμα καί νά ἐρχόταν τήν Τετάρτη.Ἔτσι καί οἱ διαδηλωτές δέν θά τήν ἐνοχλοῦσαν,ἀλλά καί θά ἔβλεπε σέ ρεαλιστική ἔκδοση,τήν καμμένη γῆ πού δημιούργησε στήν Ἑλλάδα καί συγκεκριμμένα στήν Ἀθήνα...

 21. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/10/2012 14:41:23

  Η κυβέρνηση αυτή είναι ούτως ή άλλως πολλαπλών, διαρκών και βαρέων καθηκόντων. Και καλό είναι, τόσο οι υποστηρικτές, όσο και οι αντίπαλοι της (ή όσοι απλώς την ανέχονται ελλείψει καλύτερης λύσης), να το λαμβάνουν υπόψη.
  Τη στιγμή αυτή, με η χωρίς την επίσκεψη της καγκελλαρίου, το Νο 1 και υπερώριμο καθήκον θα ήταν - παράλληλα με τα δυσβάστακτα και επίπονα για το λαό μέτρα - να εξαγγείλει επιτέλους μια Νέα Κοινωνική Συμφωνία. Στις γενικές γραμμές της. Τι χρωστούν στους απλούς πολίτες η πολιτική τάξη αλλά (κυρίως) η άρχουσα κοινωνική τάξη με τους επί δεκετίες επωφεληθέντες "μεγαλομεσαίους συνεταίρους" της; Τι να περιέχει το "new New Deal";
  1. Φορολογική δικαιοσύνη. Να φορολογηθούν επιτέλους τα διαφεύγοντα "ρετιρέ των εισοδημάτων" - και όχι μόνον οι εφοπλιστές όπως προτείνει (σωστά) ο κ. Κύρτσος. Ακόμη και ο δημοσιογράφος του Handelsblatt την έρριξε προχθες την χοντρή μπηχτή στον πρωθυπουργό: "Φόρο πλουσίων πότε θα βάλετε;" Να μην συμπτυχθούν (προς τα πάνω) οι χαμηλοί συντελεστές, αλλά να προστεθεί ένας εύλογος ανώτατος συντελεστής "αλά Γαλλικά", π.χ. για τα άνω των 500.000 ατομικά εισοδήματα (60 - 65 %). Συμβολικός θα είναι σε μεγάλο βαθμό (πόσοι δηλώνουν τόσα;), αλλά τέτοιοι συμβολισμοί έχουν αξία.
  Ούτε σκέψη για flat tax σε "μπλοκάκια", ούτε κάν σε μικρεμπόρους.
  Κατά τα άλλα το νέο φορολογικό συστημα θα πρέπει να στηριχθεί μάλλον αφενός στα αντικειμενικά τεκμήρια τρόπου διαβίωσης (κινητή και ακίνητη περιουσία) και αφετέρου στην αφαίρεση των δαπανών από το φορολογητέο εισόδημα (Αμερικανικό σύστημα φορολογίας φυσικών προσώπων). Η φορολόγηση της μειωμένης τρέχουσας κατανάλωσης στη φάση αυτή είναι αντιπαραγωγική. Αντίθετα, έχει ύψιστο νόημα η αναδρομική φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης.
  2. Λίστες και "εξαχθείσες καταθέσεις". Ένα μεγάλο μέρος δύσκολα θα επιστρέψει, έχει ήδη επενδυθεί σε ακίνητα εξωτερικού. 'Ενα άλλο μέρος θα επιστρέψει μόνον για να αγοράσει ημεδαπές αξίες κοψοχρονιά. Ζημιά θα κάνει μόνον - υποτιμητική κερδοσκοπία. Για τους λίγους επιθυμούντες να "επιστρέψουν" σε εύλογο διάστημα, άς γίνει μια προσφορά - άν υπάρχει φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα άς φορολογηθούν με έναν μεσαίο συντελεστή και έκπτωση. Για τους λοιπούς, άς σκεφθούν οι αρμόδιοι τι εργαλεία φοροείσπραξης διαθέτουμε, πώς λειτουργεί ο δικαστικός μηχανισμός και άς πράξουν τα μέγιστα.
  3. Μισθοί - συντάξεις, συγκεκριμενοποίηση: Καμμία μείωση στους κάτω των 800 Ευρώ, ούτε άλλη περικοπή δώρων. Μεγαλύτερες περικοπές στους άνω των 1500 καθαρά, μικρές στους ενδιάμεσους.
  4. Δομικές μεταρρυθμισεις: Καιρός να πειράξουν το "στοιχειωμένο σπίτι". Με αρχή από την καταπολέμηση (έναρξη με κεραυνοβόλο χτύπημα) των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων.
  5. Πρώτες ιδέες για ένα Εθνικό Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης: Συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, γεωπολιτικά αβαντάζ, νέοι στόχοι για μια οικονομία διατηρήσιμης ανάπτυξης μέσα στο διεθνές, παγκοσμιοποιημένο σύστημα παραγωγικών και εμπορικών δεδομένων. Ενεργειακός αναπροσανατολισμός μακροπρόθεσμης εμβέλειας για αυτάρκεια και εξαγωγή. Γεωργία υψηλής ποιοτικής και εξαγωγικής αξίας. Ανταγωνιστικός δευτερογενής τομέας με "κάθετη" οργάνωση και υψηλή προστιθέμενη αξία (εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, π.χ. αλουμίνιο και νικέλιο, επεξεργασία γεωργικών προιόντων). Τουρισμός ετήσιου κύκλου και ανταγωνιστικής ποιότητας...
  6. Εξαγγελία εκτεταμένης Συνταγματικής Αναθεώρησης ή και Συντακτικής Συνέλευσης. Ριζική μείωση αριθμού βουλευτών, απλή αναλογική με φράγμα 3 ή 5 %, ανεξάρτητη διπλή ψήφος (για κόμμα και απευθείας εκπρόσωπο ευρείας περιφέρειας)....Και πολλά άλλα.
  Να συνεχίσω;
  Κατά τα άλλα, είναι αργά να πουν μέχρι την Τρίτη όλη την αλήθεια, προφυλάγοντας τους πολίτες από την εύκολη δημαγωγική επίρριψη ΟΛΗΣ της ευθυνης στους Γερμανούς ή άλλους "έξω από δώ". Η ζημιά έγινε, και είναι μοιρασμένη - ήταν στραβό το ημεδαπό κλήμα, το στράβωσαν πιό πολύ οι αδέξιοι ή ιδιοτελείς "γάιδαροι", Γερμανοί και άλλοι.
  Άς προσέξουν λοιπόν, αρμόδιοι και πολίτες, μη σπάσουν και άλλες ρίζες του κλήματος. Περιμένοντας να διαπιστώσουν τουλάχιστον, τι σημαίνει η πρόσφατη ρητορική στροφή της κ. Μέρκελ (βλ. και εσωκομματικό λόγο της στο Ρόστοκ). Μόνον ρητορική; Και πιθανή αλλαγή κυβερνητικού εταίρου εν όψει εκλογών; Ή επιστροφή πίσω του πυρήνα του Ευρωπαικού Λαικού Κόμματος, πρός την (2 - 3 χρόνια ξεχασμένη) Ευρωπαική πολιτική;
  Έτσι ή αλλοιώς, το βασικό είναι να κάνει η Ελληνική κυβέρνηση το καθήκον της - όπως είπαμε. Καλύτερα με την σημερινή Γερμανική κυβέρνηση ως αρωγό, αλλά άν χρειάζεται, είναι ανάγκη να προχωρήσει και χωρίς αυτήν.

  • sirios avatar
   sirios @ Ο Θείος 08/10/2012 09:55:32

   Θείε περιγράφεις το οικονομικό κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή κάνω λάθος? Το έδειξα σε φίλο μου Συριζαίο οικονομολόγο και μου είπε επί λέξει: Προφανώς συμφωνούμε σε όλα με αυτόν τον "Θείο"...Ιδιαίτερα με το για τα άνω των 500.000 ατομικά εισοδήματα (60 – 65 %).!!! και με την καταπολέμηση (έναρξη με κεραυνοβόλο χτύπημα) των μονοπωλίων και ολιγοπωλίων.!!!
   Προσωπικά συνυπογράφω χωρίς καμμία επιφύλαξη το κείμενό σου και θα περιμένω σύντομα τις εκλογές για να ψηφίσω αυτόν που θα το εφαρμόσει...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ sirios 08/10/2012 18:45:06

    Χαίρομαι πολύ φυσικά, και γνωρίζω ότι πολλοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν (όχι όλοι - αλλά αυτό είναι μιά άλλη πολύ δύσκολη ιστορία). Όπως και σε άλλα κόμματα. Δύο είναι οι σοβαρότατες ενστάσεις μου:
    1. Δεν είναι αυτή η ρητορική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ όταν απευθύνεται στον "πολύ κόσμο". Σπάνια μιλά για το πόσο αναγκαίες είναι οι δομικές μεταρρυθμίσεις, ποτέ δεν παραδέχεται ότι η Ελλάδα 1980 - 2008 οικοδομήθηκε ως αποτυχημένο κράτος και κατάντησε παρακμιακή κοινωνία. Πότε μίλησε για συγκριτικά πλεονεκτήματα και Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης με χειροπιαστές, ελέγξιμες προτάσεις; Μήπως μου διέφυγε;
    2. Πώς θα γίνουν εφαρμόσιμα αυτά, στην Ελλάδα καισ την Ευρώπη; Με ποιούς πολιτικούς συνασπισμούς και κοινωνικές συνεργασίες, εντός Ελλάδας και εντός ΕΕ; Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει να επιλέξει κατ' εξοχήν αντιπάλους και κοντινούς φίλους. Είναι πολιτική της θολότητας, παίζει με πολιτική ομίχλη. Σ' αυτό θυμίζει δυστυχώς κάπως τον Ανδρέα Παπανδρέου του 1980. Μια ψηφοθηρικά ευνοική στρατηγική, αλλά μακροπρόθεσμα πολιτικά καταστροφική.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει προς όλους τι θέλει μέσα στο Ευρωπαικό πλαίσιο και πώς οραματίζεται την μελλοντική Ελλάδα. Δυστυχώς, οι αντίρροπες δυνάμεις στο εσωτερικό του δεν έχουν συμβατή πολιτική στα θέματα αυτά. Κάποιοι στο εσωτερικό του θέλουν την Ελλάδα σαφώς έξω από την ΕΕ. Ή ακόμη και να κάνουν την Ελλάδα πυροκροτητή για να ανατινάξει την Ευρωζώνη. Αυτά τα πράγματα δεν γίνεται να συνυπάρχουν μέσα σε κόμμα της Ευρωπαικής αριστεράς.

 22. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 07/10/2012 14:46:44

  Να ρωτήσω κάτι τον Τσίπρα, τους συνδικαλιστές και όλους αυτούς που θέλουν να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους.
  Αν αύριο η Μέρκελ πει, ακυρώνω το ταξίδι μου στην Ελλάδα και αποσύρω την στήριξή μου στην Ελλάδα, Μπορεί να μας πει ο ¨ηγέτης¨της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τι κλίμα θα δημιουργηθεί διεθνώς για την Ελλάδα και αν θα είναι σε θέση να το συμμαζέψει ο ¨πολλά βαρύς¨ Τσίπρας;
  Λυπάμαι για το χαμηλό επίπεδο των αξιωματούχων (εν προκειμένω θέλει να λέγεται αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης) της πολιτικής στην Ελλάδα.
  Για να κατέχεις μια θέση θεσμική του πολιτεύματος, πρέπει να την υπηρετείς κι΄όλας κι΄όχι να βάζεις δυναμίτη στην κοινωνική ειρήνη.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Απλή σκέψη 07/10/2012 15:00:56

   Το τραγικό και εξοργιστικό: Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί - όχι μόνον ο κ. Τσίπρας - μιλούν με διπλή γλώσσα.
   Αυτή την λαικίστικη γλώσσα δεν την χρησιμοποιούν έξω από τα Ελληνικά σύνορα (π.χ. ο ίδιος πρόσφατα στο Αμβούργο) - και καλά κάνουν που δεν την χρησιμοποιούν. Την επιφυλάσσουν για μάς, τους ημεδαπούς πολίτες και ψηφοφόρους. Είναι γλώσσα bon pour l' Orient.
   Προφανώς ως πολίτες μας υποτιμούν βαθύτατα. Όλους. Αυτο είναι το χειρότερο.
   Αλλά πάλι, κάποιοι από μας τους έδωσαν αυτό το δικαίωμα. Είτε με την ευπιστία είτε με την "συναλλαγή": Οι πολιτικοί διπλή γλώσσα, αρκετοί συμπολίτες μας διπλή ηθική. "Παροχές" έναντι πολιτικής υποστήριξης.
   Κι έτσι κοντά στο ξερό καίγεται και το χλωρο. Υφιστάμεθα όλοι την διπλή γλώσσα τους.

 23. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/10/2012 14:53:15

  Για τον απόλυτο σεβασμό και προστασία του δικαιώματος της ειρηνικής διαμαρτυρίας, με ταυτόχρονο δείγμα γραφής ότι είμαστε ευνομούμενη δημοκρατική Πολιτεία, σταθερός εταίρος της Ένωσης και αξιόπιστος αντισυμβαλλόμενος - αλλά και σκληρός υπερασπιστής αυτού που θεωρούμε δίκαιο και ορθολογικό στις σχεσεις μεταξύ φίλων και εταίρων, βρίσκω πολύ καλές τις σκέψεις σου, αγαπητέ Φαήλε.

 24. Kωστας Τ avatar
  Kωστας Τ 07/10/2012 14:53:22

  H Μέρκελ αυτή την στιγμή συγκεντρώνει την οργή μας για την πολιτική της!Τρελάθηκε ή θα έλθει με δυνατά χαρτιά στα χέρια,έχω την εντύπωση ότι θα εκπλαγούμε ευχάριστα!!!Ψυχραιμία!!!

 25. punisher avatar
  punisher 07/10/2012 15:04:45

  πολυ φοβαμαι οτι την τριτη κατι δεν θα παει καλα ακουσα για εκαμ για βατραχανθρωπους για ελευθ. σκοπευτες και νομιζω πως η αστυνομια πεφτει στην παγιδα καποιοι θελουν νεκρους δεν το καταλαβαινουν αυτο μονο τυχαιο δεν ειναι το γεγονος στο πενταγωνο καποιοι εκει μεσα ηθελαν νεκρο για να ακολουθησει μετα το απολυτο χαος

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ punisher 07/10/2012 19:13:32

   Νεκρούς μπορεί να θέλει μόνο το τυχοδιωκτιοκό κομμάτι της Αριστεράς.
   Σε καμμία [αγίδα δεν πέφτει η Αστυνομία.
   Σε τέτοιες επισκέψεις πάντα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές κλπ για την περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας. Καμμία σχέση κι επαφή δεν έχουν με το ειρηνικό πλήθος, ούτε καν με τους μπαχαλάκηδες.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2012 19:24:04

    Και αυτό το σκέλος (της αντιτρομοκρατικής εξασφάλισης) χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Είναι πολύ πονηρές μέρες, παίζονται πολλά, σε πολλά ταμπλώ και με πολλαπλούς παίχτες .
    Ακόμη και η εικόνα που βλέπω από τη σύγκρουση στο ενδο-γερμανικό "κομματικό στρατόπεδο", είναι πρωτοφανώς θολή και ρευστή - προφανώς όλοι θα έχουν το νού τους στο μέγιστο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2012 19:29:47

    Θα ήταν πρωτοφανώς ηλίθιο - αλλά κυρίως γελοίο - Έλληνες σούπερ "αριστεροί τυχοδιώκτες" να στήσουν θεατρική παράσταση και support groups για να κάνουν "λεζάντα" σε Γερμανούς πρωταγωνιστές και "στάρ", σκληρούς Ευρωσκεπτικιστές νεοφιλελεύθερους.
    Όμως όταν την έχεις την διαστροφή, δύσκολα κόβεται η έρμη...

   • sirios avatar
    sirios @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/10/2012 13:51:40

    Φαήλο μη γίνεσαι μονόφθαλμος.Νεκρούς μπορεί να θέλει μόνο το τυχοδιωκτιοκό κομμάτι της Δεξιάς.
    Μάλιστα δεν το κρύβει ούτε μέσα στη βουλή, εκτός απο τις τηλεοπτικές αναμετρήσεις με "χτυπήματα θανάτου' σε γυναίκες...

 26. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2012 15:06:27

  Αυτό ακριβώς είπα, μεταξύ άλλων.
  Ανταποδίδω εγκαρδίως.

 27. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 07/10/2012 15:13:50

  "Θύμωσε ο Αγάς κι έκοψε τ' @ρχίδι@ του".

 28. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 07/10/2012 15:17:27

  Κάποτε σε αυτή τη χώρα ευδοκιμούσε ο αντιαμερικανισμός. Τώρα ευδοκιμεί ο αντιγερμανισμός. Πολιτικές καριέρες χτίστηκαν πάνω στον πρώτο, πολιτικές καριέρες χτίζονται στο δεύτερο. Αυτά είναι ωραία και κατανοητά αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς οι διεθνείς σχέσεις δε διέπονται από συναισθηματισμούς ούτε λογαριάζουν διαδηλώσεις και εκδηλώσεις λαϊκής δυσαρέσκειας. Πόσο μάλλον όταν το πρόσφατο παρελθόν έχει αποδείξει ότι δεν έχουν σχεδόν κανένα αποτέλεσμα. Όπως θα θυμάστε, η πλημμυρίδα κόσμου που κατέκλυσε την Αθήνα κατά τη ψήφιση του Μηνμονίου ΙΙ, ουδένα πρακτικό αποτέλεσμα έφερε σε σχέση με τον αντικειμενικό σκοπό της συγκέντρωσης. Και κατά τεκμήριο, οι συγκεντρώσει της ΓΣΕΕ συνήθως καταλήγουν σε πόλεμο χημικών με την Αστυνομία, αλλά δεν έχουν αποτέλεσμα στην αλλαγή της βασική πολιτικής κατεύθυνσης.
  Αυτό δε σημαίνει ότι ο κόσμος πρέπει αν πάψει να διαμαρτύρεται και να φωνάζει, ιδίως όταν η ζωή πολλών συνανθρώπων μας είναι κατεστραμένη. Δεν πρέπει όμως να τρέφουμε αυταπάτες. Δυστυχώς όπου επικρατεί ο πολιτικός Μεσσιανισμός , όπου ο λαός αναμένει, επί ματαίω, την έλευση του πολιτικού Μεσσία για να "σωθεί" είναι απαραίτητη και η παρουσία του πολιτικού Διαβόλου. Ο μόνος πρακτικός λόγος για τον οποίο είναι αναγκαία μια μεγάλη συγκέντρωση την Τρίτη είναι για να χρησιμοποιηθεί ως ένα επιπλέον χαρτί στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των Γερμανών. Αλλά κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει σε κάποιον άλλο οτιδήποτε υπερβαίνει το μέγιστο της διαπραγματευτικής του ισχύος.
  Κατά τα άλλα στις πνευματώδεις ατάκες, ως συνήθως (και βάζω και τον εαυτό μου μέσα), είμαστε άφθαστοι.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Γιάννης Φαίλτωρ 07/10/2012 15:44:23

   Άλλο η διαπραγματευτική χρήση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας (θεμιτό και χρήσιμο) και άλλο η δημιουργία "εξωτερικών εχθρών" δίκην "προβιάς" - για να συνεχίσει να υπάρχει η εσωτερική κοινωνική στρέβλωση (φορολογική, παραγωγική και άλλη), για μην μεταρρυθμισθεί τίποτε, για να διατηρηθεί αλώβητο το αποτυχημένο κράτος 60 χρόνων και η αρρωστημένη κοινωνία του 1/3.
   Άς θυμηθούμε ότι κάτω από την προβιά του "αντιαμερικανισμού" στερεώθηκε και διατηρήθηκε η "αποτυχημένη Πολιτεία 1980 - 2008", που προσφάτως ετελεύτησε.
   Η καινούρια "αντιγερμανική" προβιά, είναι "χρήσιμη" για να διατηρηθεί ως ζόμπι (ή έστω ως μούμια).

 29. Maximus Decimus avatar
  Maximus Decimus 07/10/2012 16:11:38

  Πάντως Φαήλο, να διαβάσεις σήμερα το ΕΘΝΟΣ
  (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63720995) πίσω απο την αποστολή της Μέρκελ κρύβεται, όπως σε όλα τα μεγάλα επιτεύγματα του Σαμαρά, κρύβεται ο φίλος σου ο Χρύσανθος

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Maximus Decimus 07/10/2012 21:35:14

   Αφού είναι ο Μαγκάϊβερ της Κεντροδεξιάς...

 30. nik avatar
  nik 07/10/2012 16:12:29

  Εαν είχαν οι Γερμανοί την νοοτροπία των "Ελληναραξάδων" θα έπρεπε να γιουχαϊσουν τον Σαμαρά ως εκπρόσωπο των τεμπέληδων Ελλήνων που τους πληρώνει ο Γερμανός φορολογούμενος ( Έτσι τους λένε τα γερμανικά μμε) και να "κάψουν" μερικά Ελληνικά μαγαζιά, ή και να απολύσουν μερικές χιλιάδες Έλληνες εργαζόμενους...Αλλά ευτυχώς οι "Γερμαναράδες" έχουν την κοινή λογική που λείπει από το τσερβέλο του αναρχοφασίστα μέσου Γραικύλου. Με την επίσκεψη της Μερκελ, εθνικά μου λαμόγια, ούτε θα καταστραφεί αλλά ούτε και θα σωθεί η Πατρίς. Η Μέρκελ δεν ευθύνεται για το ατελείωτο πάρτυ, τις κλεψιές, τις μίζες και τις απατεωνιές των "νεοΕλλήνων" καραγκιόζηδων από τον μεγαλύτερο "εισοδηματία" ή πολιτικό απατεώνα μέχρι τον τελευταίο μαϊμού συνταξιούχο, που έκλεψαν και κλέβουν ακόμη και τώρα που πνέουμε τα λοίσθια...

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ nik 07/10/2012 16:24:14

   +1000
   Οι Γουρουνάδες ή γερμαναράδες, προς τιμήν τους εδώ και 65 χρόνια τρώνε πιά μόνον χοιρινό. Και πίνουν μπύρα.
   Οι “Ελληναραξάδες” δυστυχώς προτιμούν τις σάρκες της χώρας τους.
   Και το αίμα των αδύνατων κοινωνικά και οικονομικά συμπολιτών τους.
   Αυτή είναι η κύρια διαφορά τους.

  • Haresh Clay avatar
   Haresh Clay @ nik 07/10/2012 16:46:12

   Έτσι..Ανορθολογικό τυφλό μίσος και απέχθεια για τους συμπατριώτες μας ακόμα και στην πιο δύσκολη τους ώρα και παράλληλη λατρεία των επιτευγμάτων του κατακτητή..Ύβρις κύριοι..

   • nik avatar
    nik @ Haresh Clay 07/10/2012 22:28:33

    Λατρεία των επιτευγμάτων του κατακτητή; Όχι δα... δεν έχω καν Γερμανικό αυτοκίνητο...το θέμα και η ουσία του προβλήματος δεν βρίσκεται στο ανάθεμα του "ξένου" αλλά στη γνώση της διαφοράς αλλά και στην αυτογνωσία!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Haresh Clay 08/10/2012 10:39:03

    Αυτοί δεν είναι συμπατριώτες μας.
    Μόνον με την τσέπη τους κάνουν κολεγιά - ούτε με την μάνα τους.

 31. blue nile avatar
  blue nile 07/10/2012 16:12:41

  @Aris A.

  Δεν φτάσαμε εδώ πέρα λόγω των αδιαμφισβήτητων κακών μας.
  Φτάσαμε λόγω της Κρίσης του 2008.
  Απλώς εμείς πέσαμε πρώτοι επειδή είχαμε την πιο σαθρή οικονομία στην ευρωζώνη.
  Η Γερμανία σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ΥΠΕΥΘΥΝΗ για την σημερινή εξαθλίωση του ευρωπαικού νότου.
  Δες το παράδειγμα της Ισπανίας όπου η οικονομία της ήταν τουλάχιστον δύο σχέσεις ανώτερη από τη δική μας και όμως λόγω μιας φούσκας ακινήτων τώρα θα περάσει τα ίδια με μας.
  Αυτοκτονίες, εξαθλίωση και βίαιη φτωχοποίηση.

  Κανονικά αν υπήρχε δικαιοσύνη θα έπρεπε σε πολύ λίγο χρόνο να γίνει μια νέα δίκη της Νυρεμβέργης και να βλέπουμε κατηγορούμενους την Μέρκελ τον Σόιμπλε τον Ραίσλερ, τον Άκερμαν τον Βάιντμαν και πολλούς κολλητούς τους.

  Ποια εγκλήματα διέπραξε η Γερμανία μετά το 2008;

  Καταρχήν ας δούμε τι κέρδισε από το 2002 και μετά.

  Με την εισαγωγή του ευρώ αύξησε κατακόρυφα τις εξαγωγές της εντός ευρωζώνης μιας που τα γερμανικά προιόντα φτηνύναν και τα προιόντα των νότιων χωρών αύξησαν τις τιμές τους λόγω εισαγωγής σε σκληρό νόμισμα. Επιπρόσθετα οι λοιπές χώρες χάσανε τη δυνατότητα υποτίμησης των εθνικών νομισμάτων τους που θα τα καθιστούσε πιο ανταγωνιστικά σε σχέση με τα γερμανικά.
  Έτσι φτάσαμε στο σημείο η πρώτη εξαγωγική χώρα της ευρωζώνης σε ζάχαρη να είναι η Γερμανία. Κάτι που δεν θα γινόταν με τίποτα αν υπήρχε δραχμή, πεσέτα ή λιρέτα.
  Το εμπορικό της ισοζύγιο ακολούθησε την αύξηση των πλεονασμάτων της.
  Κανονικά μετά από τέτοια δυναμοποίησης της οικονομίας της που επηρέαζε όλη την ευρωζώνη το ευρώ έπρεπε να ανατιμηθεί. Με συνέπεια να χάσει σε εξαγωγές σε τρίτες χώρες. Όμως το ευρώ που είναι αποτέλεσμα συνομάδωσης πολλών ευρωπαικών νομισμάτων δεν ανατιμήθηκε πολύ. Γιατί τα πλεονάσματα της Γερμανίας ήταν τα ελλείματα των άλλων χωρών της ευρωζώνης.

  Για να δούμε τώρα τα εγκλήματα.

  1) Mε το που ξέσπασε η Κρίση του 2008 όλος ο εκτός Ευρώπης κόσμος άσκησε επεκτατική νομισματική και το κυριότερο δημοσιονομική πολιτική. (http://www.antinews.gr/2012/08/14/174884/)
  Παροχή ρευστότητας , μείωση επιτοκίων, ποσοτική χαλάρωση.
  Μείωση φορολογίας και έναρξη δημόσιων επενδύσεων για να βρουν οι άνεργοι δουλειά και να συνεχίσει να ρολάρει η παγκόσμια οικονομία.
  Ο Ομπάμα το 2009 συναντήθηκε με την Μέρκελ και τον Σαρκοζύ και τους τόνισε την ανάγκη ύπαρξης και στην Ευρώπη επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής. Η Άνγκελα τον γείωσε κανονικά και λειτούργησε όλη την ευρωζώνη με την νοοτροπία του τζαμπατζή. Άσε τους άλλους να βγάλουνε το φίδι από την τρύπα και μετά βλέπουμε.
  Τι έπρεπε να κάνει;
  Έπρεπε κάποια από τα χρήματα που είχε βγάλει η Γερμανία οκτώ χρόνια από την Κρίση αν τα γυρίσει στα ευρωπαικά κράτη με τη μορφή οαραγωγικών επενδύσεων. Πχ η Siemens μπορούσε να φύγει από την Τουρκία για να έρθει εδώ, να τονωθεί η απασχόληση.

  2) Μετά το 2008 οι γερμανικές τράπεζες βρέθηκαν όλες χρεωκοπημένες.
  Στην Αμερική είχαν το ίδιο πρόβλημα μόνο που εκεί αρκετά από τα χρήματα των φορολογούμενων και της FED που χρειάστηκαν να τις επανακεφαλαιοποιήσουν τα πήραν πίσω από τις τράπεζες. Γιατί τις τα δώσανε με αντάλλαγμα απλές μετοχές που επειδή με την Κρίση έπεσαν στο ναδίρ τις πήρε το αμερικάνικο δημόσιο κοψοχρονιά και αφότου τις καθάρισε από ανέφικτα να πληρωθούν δάνεια και τοξικά ομόλογα, τις ξαναπούλησε σε ψηλότερες τιμές βγάζοντας κέρδη. Με αποτέλεσμα πολλοί τραπεζίτες να χάσουν τις τράπεζες που χρεωκόπησαν κάτι που ήταν δίκαιο.
  Η Γερμανία έδωσε δωρεάν χρήμα στους τραπεζίτες της και αυτοί έπρεπε να το γυρίσουν γρήγορα πίσω για να μη βρεθεί κανένας και ζητήσει ανταλλάγματα. Εκεί έγινε το δεύτερο μεγάλο έγκλημα.
  Οι τραπεζίτες για να κερδίσουν πολλά σε λίγο χρόνο έκδοσαν μαζικά CD's. Αγόραζε κάποιος τέτοια για 50 ευρώ και αν χρεωκοπούσε η Ελλάδα τότε έπαιρνε 500 ευρώ. Όσο περισσότερα εξέδιδαν τόσο μεγάλωνε η τιμή τους και λειτουργούσαν ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Οπότε ο υποψήφιος αγοραστής των ελληνικών ομολόγων που είχε κέρδος:
  τελική τιμή είσπραξης -(αρχικής τιμής αγοράς+ πληθωρισμό + CD's)
  επειδή ανέβαινε η τιμή του ασφάλιστρου CD's ζητούσε από την Ελλάδα όλο και μεγαλύτερα επιτόκια για να αγοράσει ελληνικά ομόλογα με αποτέλεσμα να έρθει η ώρα που την άνοιξη του 2010 να δανειζόμαστε με το απαγορευτικό 6% που επέβαλε το μνημόνιο Ι.
  Με τις ευλογίες του Σόιμπλε και των παρατρεχάμενων του...
  3) Όταν έφτασε η αποφράδα άνοιξη του 201ο και το ελληνικό χρέος ήταν πια μη βιώσιμο επειδή η ανάπτυξη ήταν στο 0% και δανειζόμασταν με 6% το πιο φυσιολογικό ήταν να χρεωκοπήσουμε. Εντός ευρώ. Η Μέρκελ δεν ήθελε να ακούσει τίποτα για ελληνική χρεωκοπία γιατί τότε οι ήδη χρεωκοπημένες γερμανικές τράπεζες ήταν ανοιχτές 60 δις σε ελληνικά ομόλογα μοχλευμένα με 1:50 και αν η Ελλάδα έκανε στάση πληρωμών θα έπρεπε να βγει η Γερμανία να βγει πρώτη από το ευρώ.
  Αντί τότε να φροντίσει να πάρει η Ελλάδα ένα άτοκο δάνειο ύψους 60 δις για να μπορέσει να έχει τρόπο να ορθοποδήσει και να κάνει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, έδωσε μεγάλο έντοκο δάνειο επιβάλοντας ένα πρόγραμμα λιτότητας που μείωνε δραματικά το ΑΕΠ μέσα από το οποίο έπρεπε να βγουν τα λεφτά για τις νέες υπερμεγέθεις υποχρεώσεις.
  Εξασφαλισμένο σενάριο αποτυχίας που καθυστερούσε τη χρεωκοπία για να γίνει αυτή αργότερα και πολύ πιο δυσάρεστα.
  Παρεπιπτόντως τα 60 δις ήταν ψίχουλα μπροστά στο ένα τρις που τύπωσε η ΕΚΤ για να χαρίσει στης ευρωπαικές τράπεζες.
  4) Όταν η Κρίση άρχισε να παρασύρει και τις άλλες χώρες ανεβάζοντας τα επιτόκια δανεισμού τους και ουσιαστικά οδηγώντας τις στις αγκάλες του μηχανισμού στήριξης αντί να συναινέσει στην έκδοση μη τοξικού ευρωομολόγου με εγγυητή την ΕΚΤ, κάτι που θα μείωνε το κόστος δανεισμού για όλα τα προβληματικά κράτη, τη πολέμησε.
  Γιατί ήξερε ότι με μια κοινοποίηση του χρέους θα έχανε άπαξ διά παντός το δικαίωμα επιλογής αποχώρησης της από την ευρωζώνη γιατί κανένας δεν θα μπορούσε να υπολογίσει με σιγουριά πόσο χρωστάει ο καθένας. Και για να μη το χάσει επιβάλει μνημόνια και λιτότητες που καταστρέφουν τις νότιες χώρες.
  5) Παρόλο που αρχικά φάνηκε να συμφωνεί κατήργησε ουσιαστικά την συμφωνία της περασμένης άνοιξης για μεταβίβαση των τραπεζικών χρεών από τα κράτη στην ΕΚΤ. Γιατί αυτό προυποθέτει διεξοδικό έλεγχο που θα αποκάλυπτε την χρεωκοπία των γερμανικών τραπεζών και θα οδηγούσε τους ιδιοκτήτες τους να τις χάσουν.

  Από αυτά που πρέπει να γίνουν γαι να σωθεί η ευρωζώνη η Γερμανία δεν είναι διατεθειμένη να κάνει τίποτα. Τη βολεύει να συντηρείται η Κρίση για να κρύβει τον τραπεζικό οχετό της και για να δανείζεται με αρνητικά επιτόκια. Κρατώτας το διαπραγματευτικό ατού της φυγής της από την ευρωζώνη ότι ώρα θέλει κάτι που κολλάει στον τοίχο Γάλλους Ισπανούς και Ιταλούς.

  Με αποτέλεσμα να βαθαίνει η Κρίση και να γίνεται αναπόφευκτο το τέλος του ευρώ.

  Τότε που όλη η Ευρώπη θα βυθιστεί στον ζόφο μιας μεταμοντέρνας δεκαετίας του '30...
  Με την Γερμανία να πηγαίνει σε ένα νέο ευρω-μάρκο που θα ανατιμηθεί υπερβολικά μειώνοντας έτσι τραγικά τις εξαγωγές της και τριπλασιάζοντας την ανεργία της.
  Μην απορήσετε τότε αν δείτε το νέο δικαστήριο της Νυρεμβέργης να στήνεται από αγανακτισμένους Γερμανούς πολίτες για την οικτρή κατάληξη που τους επιφυλάσει η ανοησία της πολιτικής τους ηγεσίας.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ blue nile 07/10/2012 17:06:36

   Μερικά απ' όσα γράφεις είναι σωστά (ιδιαίτερα όσα αφορούν την ανισόρροπη πολιτική εσωτερικών πλεονασμάτων και ελλειμμάτων στην Ευρωζώνη). Αλλά:
   1. Συγκρίνοντας, ξεχνάς ότι από το 2008 στις ΗΠΑ κυβερνούν οι Δημοκρατικοί και ο Ομπάμα, ενώ στην Γερμανία κυβερνούν ακόμη οι (δικοί τους) Ρεπουμπλικάνοι. Και ως γνωστόν, το 1929 δίδαξε ότι τα οικονομικά προβλήματα σε εποχές κρίσης είναι κατ' εξοχήν πολιτικά.
   2. Η κερδοσκοπία με τα CD's, όπως αποδείχτηκε στη φάση του PSI είχε μάλλον ασήμαντη επίδραση, τουλάχιστον στην Ελληνικη περίπτωση. Και εγώ είχα αυτή την εντύπωση στην αρχή, αλλά ήταν λάθος. O πραγματικός κλονισμός της εμπιστοσύνης των αγορών στην Ευρωζωνη ήλθε με το PSI. Ήταν πατάτα, η τραγικά κακή ιδέα στη Ντωβίλ του δεξιού διδύμου Μερκοζύ - και πάλι επιβεβαιώνεται ότι το πρόβλημα ήταν πολιτικής κατεύθυνσης κυρίως.
   3. Οι Γαλλικές τράπεζες είχαν πολύ περισσότερα - διπλάσια - Ελληνικά ομόλογα από τις Γερμανικές. Αλλά ακόμη και 60 δις σε ελληνικά ομόλογα (για τις Γερμανικές τράπεζες) ή 100 (για τις Γαλλικές) ήταν διαχειρίσιμα. Το μη διαχειρίσιμο ήταν το ντόμινο. Τα ισπανικά ομόλογα στις Γερμανικές ήταν και είναι 200, στις Γαλλικές 500. Η χρεωκοπία χώρας εντός Ευρω (ακόμα και της Κύπρου), είναι πυροκροτητής αλυσωτής αντιδρασης. Σημαίνει ότι η Ευρωζώνη δεν έχει τρόπο να προστατεύσει τον "ζωτικό της χώρο" - κανείς επενδυτής δεν θα την εμπιστευόταν.
   4.Το ένα τρις που τύπωσε η ΕΚΤ και δανείστηκαν (σχεδόν άτοκα) οι ευρωπαικές εμπορικές τράπεζες, το χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν ομόλογα της χώρας τους (κυρίως οι ισπανικές και ιταλικές) ή το "ξαναπαρκάρησαν" (σχεδόν άτοκα!) στην ΕΚΤ. Ήταν προσωρινό μέτρο και απέτυχε - βλέπε Ισπανία. Τώρα θα αγοράζει ομόλογα απευθειας η ΕΚΤ.
   5. Στη Γερμανία υπάρχουν προβληματικές τράπεζες, όπως λίγο πολύ σε όλη την Ευρωζώνη. Αλλά το λάθος σου είναι το εξής: Στην πράξη δεν υπάρχουν πλέον Γερμανικές τράπεζες. Ούτε Ελληνικές, Γαλλικές, Κυπριακές ή Ισπανικές. Υπάρχει Ευρωπαικό τραπεζικό σύστημα, περιπλεγμένο σαν μακαρονάδα (βλέπε διατραπεζικό σύστημα target 2).
   Η διαμάχη που γίνεται τώρα είναι πώς ακριβώς θα ελέγχεται και ρυθμίζεται το σύστημα αυτό από την ΕΚΤ.
   6. Η Γερμανία ως εξαγωγική χώρα αλλά χωρίς πολιτική ισχύ και χωρίς πρώτες ύλες - ενέργεια, δεν μπορεί να φύγει απο την Ευρωζώνη και να παραμείνει οικονομικά ισχυρή - εκτός άν συμπράξει με άλλη δύναμη με την οποία θα μοιραστεί τα πλεονεκτήματά τους. Αλλά αυτό είναι και πάλι εξόχως ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση.
   7. Η κρίση της Ευρωζώνης γιγαντώθηκε από πολιτικούς λόγους - πολιτική κυριαρχία της ευρωδεξιάς στα χρόνια μετά το 2008 -και πολιτικά θα λυθεί. Είτε με ανατροπή αυτής της κυριαρχίας (χθές στη Γαλλία, αύριο στην Γερμανία), είτε με συμβιβασμό των δυνάμεων και εξισορρόπηση. Είναι κυρίως Πολιτικό πρόβλημα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ blue nile 07/10/2012 17:19:48

   Δεν προσέξαμε επίσης ότι η (ρητορική;) στροφή της Μέρκελ γίνεται ταυτόχρονα με την ανάδειξη του Πέερ Στάινμπρουκ ως αντίπαλου διεκδικητή στη θέση της καγκελλαρίας για λογαρισμό των Σοσιαλδημοκρατών.
   Ο Στάινμπρουκ υστερεί στις δημοσκοπήσεις αλλά έχει διπλή επιλογή κυβερνητικών συμμαχιών: Ή με τους Πράσινους ή με τους Χριστιανοδημοκράτες ("μεγάλος συνασπισμός").
   Η Μέρκελ δεν μπορεί να στηριχθεί στους τωρινούς εταίρους του FDP. Πιθανώς θα μείνουν εκτός βουλής. Τής μένει η επιλογή του μεγάλου συνασπισμού με SPD ή μια (μάλλον απέλπιδα) προσπάθεια να συγκλίνει με τους Πράσινους.
   Και γαι τις 2 επιλογές, η Μέρκελ χρειάζεται φιλοευρωπαική στροφή με διατήρηση ακέραιας της Ευρωζώνης.
   Και ως γνωστόν η κ. Μέρκελ δεν είναι "πολιτικός του οράματος". Ορίζει τη σταση της κυρίως με βάση ενδογερμανικές κομματικές ισορροπίες.
   Δέχεται και ένα σωρό αμφισβητήσεις από ευρωσκεπτικιστές "αντάρτες" στο κόμμα της, στο FDP και κυρίως στο Βαυαρικό CSU - με κάποιες αποσχιστικές τάσεις.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ blue nile 07/10/2012 18:00:52

   Αντιδράσεις στην Γερμανία για το Ελληνικό ταξίδι της Μέρκελ:
   Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Jürgen Trittin επέκρινε την προηγούμενη πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για την Ελλάδα.
   "Πολιτικοί του συνασπισμού της συμπολίτευσης, με τις συνεχείς εικασίες τους για δήθεν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, έχουν κάνει τη δύσκολη προσπάθεια των Ελλήνων ακόμη πιο δύσκολη.
   Η Angela Merkel πρέπει να ανακαλέσει απερίφραστα στην τάξη τους λαϊκιστές και αντι-Ευρωπαίους που περιλαμβάνει ο συνασπισμός της. Και πρέπει να καταστήσει σαφές στους Έλληνες, ότι στο δύσκολο δρόμο που έχουν μπροστά τους, μπορούν να υπολογίζουν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη», δήλωσε ο Trittin.
   (από την Welt)

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ Ο Θείος 07/10/2012 19:22:41

    blue nile και Θείε

    Ενας ιδιοκτήτης εταρείας που δούλευα παλαιότερα όταν του εμφάνιζαν νέα επενδυτικά σχέδια τα άκουγε σοβαρός και στο τέλος έλεγε την κλασσική του ατάκα.

    Ωραία όσα μου λέτε αλλά δεν μου είπατε το βασικότερο ποιος είναι ο άνθρωπος που θα τρέξει όλα αυτά τα ωραία.

    Πράγματι όπως είναι τα γράφεται.

    Που είναι το πολιτικό σύστημα να σχεδιάσει να οργανώσει να παλέψει να διεκδικήσει.

    Δες τε τι βλέπουν απέξω.

    Ενώ το κράτος βουλιάζει βουλευτές και υπουργοί συνεχίζουν να διορίζουν τα παιδιά τους και οι λίστες φοροφυγάδων κάνουν βόλτες.

    Το πρόβλημα μας είναι ότι ακόμα και αν υπήρχε το τέλειο σχέδιο δεν υπάρχει το κατάλληλο στελεχιακό δυναμικό να το εφαρμόσει.

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Aris. A 07/10/2012 19:53:39

     Μπορώ να πώ ότι έχεις άδικο αγαπητέ Άρη;
     Είπαμε: 'Ολη η κρίση της Ευρωζώνης είναι κυρίως πολιτικό πρόβλημα - και στενότητας ιδεών, και έλλειψης κατάλληλου προσωπικού να εφαρμόσει αυτές τουλάχιστον τις ιδέες που υπάρχουν και αξίζουν.
     Αν αυτό ισχύει για όλη την Ευρώπη, για την Ελλάδα ισχύει δυό και τρείς φορές,

     • blue nile avatar
      blue nile @ Ο Θείος 07/10/2012 22:09:44

      @ Aris A.

      Ότι το ελληνικό δημόσιο είναι ανύπαρκτο έχεις δίκιο.
      Όμως θα μπορούσε να μας εξασφαλιστεί με ένα ευρωομόλογο φτηνός δανεισμός για να μην καταφεύγουμε σε ΔΝΤ και ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης .
      Η Γερμανία είναι ένοχη γιατί αρνείται από τις αδύνατες χώρες της ευρωζώνης όλα αυτά που υποκαθιστούν το εργαλείο της υποτίμησης του εθνικού νομίσματος ώστε να μην εξαθλιώνονται στην πρώτη περίπτωση κρίσης χρέους και υψηλών επιτοκίων.
      Η όποια ανικανότητα του εγχώριου κρατικού μηχανισμού δεν έπρεπε να αποτελέσει φραγή για τις αναγκαίες κεφαλαιακές ροές σε μορφή παραγωγικών επενδύσεων από τις πλεονασματικές προς τις ελλειμματικές χώρες της ένωσης.
      Με τον ίδιο τρόπο που μια ιδιωτική ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύει σε μια αφρικανική χώρα προσπερνώντας το δημόσιο θα μπορούσε και η ΕΚΤ ή η ΕΤΕπενδύσεων να διαλέγουν αυτές ποιες ελληνικές παραγωγικές ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν προοπτικές και να επενδύουν σε αυτές.

      @Ο Θείος

      1) Ποσώς ενδιαφέρει η πολιτική ταυτότητα των κυβερνώντων. Η αντιμετώπιση στην Κρίση είναι μία , πάντα επεκτατική πολιτική.
      2) Μα αν καταφύγαμε σε ΔΝΤ και ευρωπαικό μηχανισμό στήριξης το κάναμε επειδή τα προσφερόμενα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων είχαν σκαρφαλώσει στο απαγορευτικό για κρατικό δανεισμό 6%. Σ'αυτό το 6% με τον τρόπο που ανέλυσα παραπάνω κύριο ρόλο , μετά τις δηλώσεις για Τιτανικό, διαδραμάτισε η άνοδος της τιμής των CD's , που ήταν αποτέλεσμα τραπεζικής κερδοσκοπίας υπό τις ευλογίες της γερμανικής οικονομικής ηγεσίας...
      Γιατί οι τιμές των επιτοκίων ανεβαίνουν αναλογικά παράλληλα με τις τιμές αγοράς των ασφαλίστρων κινδύνου.
      3) Δεν είναι καθόλου διαχειρίσιμη η ζημιά των 60 δις όταν αυτά είναι μοχλευμένα με 1:50. Τι σημαίνει μόχλευση 1:50 ;
      Ότι για κάθε ευρώ καθαρού κεφαλαίου στα ταμεία της τράπεζας διακινούνται παράγωγα πενηντακοπλάσιας αξίας χωρίς αυτά τα χρήματα να είναι διαθέσιμα στα ταμεία της τράπεζας.
      Αν μια τράπεζα έχει 20 ευρώ στο ταμείο, αν τα μοχλεύσει με 1: 50 θα κυκλοφορήσει στην αγορά 1000 ευρώ. Αν όμως σε αυτά τα 1000 ευρώ υποστεί ζημιά πάνω από το 2% (τα 20 πραγματικά στα 1000 πλασματικά) τότε θα πτωχεύσει.
      Οπότε οι ήδη καραχρεωκοπημένες και γεμάτες με τοξικά ομόλογα, αξίας μικρότερης πια από το χαρτί που είχαν τυπωθεί, γερμανικές τράπεζες επιπρόσθετα δέχονταν και ένα τέτοιο χτύπημα ύψους 60 δις όταν δεν είχαν μία στα ταμεία τους, η επισημοποίηση της χρεωκοπίας τους ήταν δεδομένη.
      4) Δεν μας ενδιαφέρει τι έκαναν το ένα τρις οι τράπεζες. Το θέμα είναι ότι η ΕΚΤ με μεγάλη ευκολία τύπωσε ένα τρις για τις ιδιωτικές τράπεζες (και μετά τύπωσε άλλα τέσσερα με τον ίδιο προορισμό) και δεν είχε 60 δις να δώσει άτοκα στην Ελλάδα να ξεπεράσει το σκόπελο. Αντίθετα επέβαλαν το μνημόνιο που διέλυσε τα πάντα.
      5) Οι γερμανικές τράπεζες μια χαρά ελέγχονται από Γερμανούς τραπεζίτες που επουδενί δεν ήθελαν και δεν θέλουν αν χάσουν την κυριότητα των τραπεζών τους που θα επέλθει είτε από έναν εμπεριστατωμένο και υπεύθυνο οικονομικό έλεγχο είτε αν διακοπεί η ανακεφαλαιοποίηση τους από το δικό μας μνημόνιο.
      Οι Γερμανοί φορολογούμενοι δίνουν λεφτά και με το μνημόνιο αυτά τα λεφτά περνούν στις ιδιωτικές γερμανικές τράπεζες ...διά μέσω της Ελλάδας...ακριβώς για να μην καταλάβουν οι Γερμανοί ότι ταΐζουν ιδιωτικές χρεοκοπημένες τράπεζες ρίχνεται με λαϊκιστικά τερτίπια το σφάλμα στους δήθεν τεμπέληδες Έλληνες.
      6) Εδώ αγοράζουν ελληνικό λάδι από μας και το πουλούν σα γερμανικό. Ή πολλές γερμανικές εταιρίες κατασκευάζουν στην Κίνα. Δεν θα απολέσουν ισχύ οι Γερμανοί λόγω απώλειας πρώτων υλών...θα την απολέσουν εκτός ευρώ αν το νέο τους νόμισμα ανατιμηθεί και θα μειωθούν οι εξαγωγές τους.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ blue nile 08/10/2012 10:43:36

      Τώρα, εν τω μέσω της οξείας κρίσης, κανένα ευρωομόλογο δεν θα μας εξασφάλιζε δανεισμό με επιτόκιο 3 % (όπως ο διακρατικός δανεισμός) και χρόνο χάριτος.
      Μήν έχεις αυταπάτες.
      Αλλά ως διαρκής και ολική λύση για όλη την Ευρώπη, φυσικά το ευρωομόλογο είναι αναγκαίο. Με ενιαίο Ευρωπαικό προυπολογισμό και ενιαίο Υπουργείο Οικονομικών στις Βρυξέλλες, φυσικά.

     • sirios avatar
      sirios @ blue nile 08/10/2012 10:44:23

      Aγαπητέ Blue Nile, Tι να σου πώ...Τέτοια ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ απόψεων με κάποιον άγνωστό μου συνέλληνα πρώτη φορά μου συμβαίνει. Θερμά συγχαρητήρια!!!!! Οι απαντήσεις σου στον αγαπητό Θείο που μάταια προσπαθεί να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, είναι καταπέλτης και οι ανταπαντήσεις του "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε ως συνήθως". Τελικά συμφωνει κι αυτός οτι φταίει απόλυτα η Γερμανία, αλλά μόνον επειδή έχει δεξιά κυβέρνηση. Αν αναλάβει η Die Linke και η Ζάχρα Βάγκενκνεχτ που προτείνει κούρεμα όλων των Ευρωπαικών χρεών για το πάνω απο 60% του ΑΕΠ, με άλλα λόγια ο Τσίπρας της Γερμανίας. θα λυθεί η κρίση... Μάλλον σ' αυτό έχει δίκιο.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ sirios 08/10/2012 13:27:04

      Μόνον που ήμουν και είμαι αντίθετος σε κάθε "κούρεμα". Είναι η καταστροφή της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.
      Το Ντωβίλ ήταν η μεγαλύτερη ηλίθια "πατάτα" του καρα-δεξιού Μερκοζύ.
      Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν οι αριστεροί προτηγανισμένες δεξιές πατάτες.
      "Βενιζέλοι" γίνονται έτσι.

     • sirios avatar
      sirios @ Ο Θείος 08/10/2012 14:03:08

      Δηλαδή εσύ πιστεύεις οτι η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη που υλοποιείται απο τους "οίκους" είναι αντικειμενική και δεν μανιπουλάρεται όπως πχ η εμπιστοσύνη στην Leehman Brothers η στην Enron ή στο Awacs Fund της Goldman Sachs που οι "οίκοι" χαρακτήριζαν ως ΑΑΑ μέχρι την παραμονη του σκασίματός τους?
      Και φαντάζεσαι οτι θα νοιάζονται οι "επενδυτές" για το αν η Ευρωζώνη "μάδησε τους Υπερτραπεζίτες, όπως ακριβώς η Ισλανδία? Είδες πως έσπευσε η Fitch και την αναβάθμισε αν και χρεωκοπημένη στην κατηγορία "επενδύστε"?
      Φαντάζεσαι τί επενδυτικός οργασμός θα προκύψει στην Ευρωζώνη αν ενωθεί ομοσπονδιακά και έχει ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΧΡΕΟΥΣ μόλις 60%?
      Και τι μας πειράζει εμάς αν οι αριστεροί μας εξυπηρετήσουν καλύτερα απ' τους Δεξιούς ?

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 08/10/2012 18:51:23

      Το σοβαρό είναι ότι συμφωνεί με τους οίκους συχνά και ο Κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong...
      Και ως γνωστόν, τα πιό πολλά λεφτά τα βάζουν στην Ευρώπη οι Κινέζοι...
      h**p://www.skai.gr/news/finance/article/171314/upovathmise-to-axiohreo-tis-elladas-kinezikos-oikos-axiologisis/

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ blue nile 07/10/2012 19:07:43

   Άλλες ενδογερμανικές αντιδράσεις. Χοντραίνει άγρια το παιχνίδι:
   Ο Βαυαρός ευρωσκεπτικιστής και νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος Hans-Werner Sinn επιτίθεται σήμερα ανοιχτά στην Μerkel από τις στήλες της Welt:
   "H προσπάθεια της Merkel να κρατήσει σχεδόν πάση θυσία την υπερχρεωμένη χώρα στην Ευρωζώνη, θα αποτύχει", είναο η πρόβλεψή του: "Η Ελλάδα θα αποχωρήσει και η Merkel δεν θα δικαιωθεί – πάτε στοίχημα ;"
   "Άν παραμείνει πρέπει να είναι διαρκώς συνδεδεμένη με τον ορρό", είπε. "Αλλά τότε η κυρία Merkel πρέπει να αυξήσει τουλάχιστον τους φόρους, αντί να σχηματιστει δημόσιο χρέος...
   Δεν υποστηρίζω αύξηση φόρων, αλλά στην περίπτωση αυτή είναι πιό συνεπές: Όταν θέλεις να δανείσεις χρήμα που δεν το έχεις, πρέπει να φορολογήσεις περισσοτερο".
   Αντίθετα με άλλους οικονομολόγους και τον ίδιο τον Wolfgang Schäuble, ο Sinn δεν βλέπει καμμιά πρόοδο και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που περνούν κρίση.
   Η σύγκρουση της Μέρκελ με τους ευρωσκεπτικιστές του κυβερνητικού συνασπισμού της, και ιδιαίτερα με τους Βαυαρους, απειλεί να πάρει μορφή κατά μέτωπο.
   Από την απέναντι πολιτική όχθη, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Martin Schulz (SPD) προειδοποιεί την Μέρκελ να μην εμφανισθεί στην Αθήνα με το τουπέ της "πλούσιας θείας".

 32. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/10/2012 16:25:29

  Να καεί το σύμπαν με κατεύθυνση από δεξιά προς αριστερά ή τούμπαλιν;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 07/10/2012 19:10:40

   (...για όσους δεν κατάλαβαν, ήταν αντι-σχολιασμός σε "¨εμπρηστικό" σχολιασμό που σβήστηκε από τον διαχειριστή, μάλλον ευλόγως).

 33. victoria (true) avatar
  victoria (true) 07/10/2012 16:36:23

  Συμφωνία μέχρι κεραίας.

  Την Τρίτη οι επαναστατημένοι κόκκινοι εναντίον Μέρκελ, την Τετάρτη οι τσαμπουκάδες μαύροι για να την πουν στον Νταβούτογλου...

  Τα προβλήματά μας είναι πραγματικά και με τη μεν και τον δε. Αλλά αυτή η κατάσταση είναι η απόλυτη απόδειξη πώς δεν λύνονται έτσι! Με διαδηλώσεις και γιούρια, όπου μπορεί να σπεκουλάρει ο καθένας...
  Λύνονται με σοβαρότητα. Αλλά τη χάσαμε, χρόνια τώρα.

 34. H pena tis logikhs avatar
  H pena tis logikhs 07/10/2012 17:16:57

  Εγώ πάντως έχω την αίσθηση πως ούτε 5.000 κόσμος δεν θα μαζευτεί και οι περισσότεροι θα είναι του ΠΑΜΕ και από Ροζ συνιστώσες , ούτε που θα τους πάρει χαμπάρι η Μέρκελ με τα μέτρα ασφαλείας .
  Ναι μακάρι να βγαίναμε όλοι μας εκείνη την ημέρα μπροστά στον δρόμο του σπιτιού μας με ένα κερί αναμμένο αμίλητοι, ποιο μεγάλο αντίκτυπο θα είχε διεθνώς αλλά σαν νεοέλληνες ωχαδερφιστές θα προτιμήσουμε δυστυχώς να γεμίσουμε τις καφετέριες και να μην χάσουμε τις τούρκικες αγαπημένες μας σειρές ,άντε καληνύχτα μας !
  Το ίδιο βεβαια θα επιθυμουσα ως αντίδραση και για την Τετάρτη .

 35. πασοκος avatar
  πασοκος 07/10/2012 17:25:22

  καλα θα σας το ομολογησω..
  Με τον αντιαμερικανισμο-αντιιμπεριαλισμο του κω.., σας κλεψαμε,
  Με τον αντιγερμανισμο που φαγατε σαν ζωα..θα γλενταμε τα κλεμενα τωρα που μας πηρατε χαμπαρι...χωρις επιπτωσεις σοβαρες, για παντα..εμεις και τα παιδια μας...

 36. λαλακης avatar
  λαλακης 07/10/2012 18:07:04

  Δεν προκειται επι της ουσιας να αποκομησει τιποτε η Ελλαδα απο την επισκεψη
  Μερκελ.
  Προκειται περισσοτερο για επικοινωνιακο παιχνιδι του Σαμαρα για εσωτερικη
  καταναλωση.
  Συντομα οι Γερμανοι θα ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ μετρα.
  Εκει θα παιχτει και ολο το παιχνιδι κ μαλλον θα καταρρευσει η κυβερνηση
  με παταγο. Εκτος αν κανει η κυβερνηση τουμπεκι ψιλοκομμενο και αρχισει
  να απολυει μαζικα απο το δημοσιο αλλα και παλι το αποτελεσμα ειναι αμφοβολο πια και οι αντιδρασεις μεγαλες.
  Εν κατακλειδι οι Γερμανοι δεν ειναι μ... ..ες και δε θα χαρισουν ευρω
  στους Ελληνες Ιθαγενεις . Και μαλλον η κυβερνηση καταρρεει σε κανα διμηνο.....

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ λαλακης 07/10/2012 19:34:51

   Λαλάκη, το ότι «δεν θα τα χαρίσουν», όπως λες, δεν συνεπάγεται ότι θα τα εισπράξουν στο ακέραιο. Άν θέλουν να μεγιστοποιήσουν αυτά που θα εισπράξουν, πρέπει να πέσει ενός είδους κούρεμα. Φυσικά, δεν προεξοφλώ ότι θα κινηθούν «ορθολογικά» (τα εισαγωγικά, διότι υπεισέρχονται και άλλες παράμετροι πέραν της καθαρά «εισπρακτικής»).

 37. τσαλες avatar
  τσαλες 07/10/2012 18:22:41

  "Ουδείς Αναμάρτητος", δύο λέξεις όλη η ουσία._

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ τσαλες 07/10/2012 21:34:08

   Εγώ πάω ντουγρού για Κόλαση...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/10/2012 13:28:41

    Καλύτερα ντουγρού γαι Κουβέλη, θα έλεγα αγαπητέ.
    Απ' το ολότελα, καλή και η Παναγιώταινα..

 38. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 07/10/2012 19:03:21

  Φαήλο, γράφεις: "Ο ΣΥΡΙΖΑ ελπίζω να θυμάται που τον οδήγησαν παλαιότερα οι ερωτοτροπίες με βάνδαλους τυχοδιώκτες και τον προθάλαμο της τρομοκρατίας".
  Δεν είναι το θέμα αν θυμάται ή όχι, αλλά αν είναι σύμμαχος με βάνδαλους τυχοδιώκτες, μηδενιστές και τρομοκράτες. Εχει ποτέ κόψει ο Σύριζα τους δεσμούς του με αυτούς τους χώρους;
  Γενικά, είμαι τόσο καχύποπτος με τον Σύριζα που, όπου δω ότι συμμετέχει αυτός, είμαι a priori αρνητικός.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΙΣ 07/10/2012 21:33:22

   Ο Τσίπρας τελευταία, θέλοντας να δώσει καθεστωτικές εξετάσεις, κλείνει το μάτι σε αμερικανούς, στους εφοπλιστές κλπ και προσπαθεί λίγο να μαζέψει τους βαρεμένους που υπάρχουν σε διάφορες "συνιστώσες". Έεις νοιώσει καμμία σκληρή αντιπολίτευση τελευταία; Δεν νομίζω; Λαμπάδα ανάβει να 'χει ο Θεός γερό τον κ. Σαμαρά, που εκλέχτηκε και βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.
   Πιστεύω πως αν χρειαζόταν και μπορούσε να πατήσει ένα κουμπί και να τους ξεφορτωθεί, θα το έκανε αδίστακτα. Όμως από την άλλη προβληματίζεται και τους κρατάει "κάβα", ώστε αν θελήσει να αποπειραθεί να βάλει φωτιά στην κοινωνία, να έχει τους "χρήσιμους ηλίθιους".

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 08/10/2012 01:08:14

    μονο τελευταια..? η ανακουφιση του Τσιπρα το βραδυ των εκλογων μολις ειχε αποκλειστει και το περιθωριο στατιστικου λαθους και κλειδωσε το αποτελεσμα υπερ ΝΔ .. θα μας μεινει αξεχαστη! - ολα σε video -

 39. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 07/10/2012 19:15:16

  Όπως είδατε, στην Μέρκελ έβαλε "μπουρλότο" εντός έδρας και σε χρόνο dt ολόκληρος διάσημος οικονομολόγος Hans-Werner Sinn.
  Εδώ το "μπουρλότο" θα το βάλoυν μεθαύριο ο Λαφαζάνης και ο Χαικάλης;
  Ωχ μανούλα μου, Europa is burning, που έλεγε και ο Νέρωνας...

 40. panos avatar
  panos 07/10/2012 19:31:48

  Αυτη τη μερα θα προτεινα να μη βγει κανεις απο το σπιτι του, ωστε να μας θυμιζει το 41. Οσο για τα κρατικοδιαιτα συντεχνιακα πελατακια του συστηματος που μονιμως ειναι στους δρομους για τα κεκτημενα τους, αυτη τη μερα ας χτυπησουν καρτα στην εργασια τους και μετα να πανε για υπνο.

 41. Απελπισμενος Συνταξιουχος avatar
  Απελπισμενος Συνταξιουχος 07/10/2012 20:08:54

  Την Τριτη, ολοι οι Ελληνες θα επρεπε να βγουμε και να διαδηλωσουμε ΕΙΡΗΝΙΚΑ εναντιον της αντι-ευρωπαικης πολιτικης της κυριας Μερκελ, εναντιων των γερμανογενων σκανδαλων και εναντιον του ρολου που επαιξε η Deutsche Bank στη κερδοσκοπια κατα του ελληνικου χρεους (που εδωσε τη χαριστικη βολη στη καταστροφη της οικονομιας μας). Διαβασα τις μεγαλες σε εκταση αναλυσεις που ακολουθουν το κειμενο του Φαηλου Κρανιδιωτη (με το οποιο συμφωνω σε πολλα σημεια) Βαθυστοχαστες ειναι αυτες οι αναλυσεις, πλην ομως εχουν κοντη μνημη. Ξεχνουν οτι η βομβα στα θεμελια της ευθραστης ελληνικης οικονομιας μπηκε το 2001, με το ολεθριο swap Goldman Sachs - Σημιτη. Ξεχνουν οτι η Goldman Sachs, παρ'ολο που λειτουργουσε ως συμβουλος των ελληνικων κυβερνησεων, δεν σταματησε να κερδοσκοπει, παρανομα, εναντιον του ελληνικου χρεους, με τις ελληνικες κυβερνησεις να κοιμουνται τον υπνο του δικαιου(;). Ξεχνουν οτι τον Δεκεμβριο του 2009, ο Gary Cohn (τοτε νουμερο 2 τhs Goldman Sachs) προσπαθησε, δηθεν, να "πλασαρει" ελληνικα ομολογα 25 δις στους Κινεζους, οι οποιοι αρνηθηκαν. Η διαρροη στα ΜΜΕ της αρνησης αυτης επεφερε την επιταχυνση της κερδοσκοπιας κατα του ελληνικου χρεους και σημανε το hallali εναντιον της Ελλαδας. Οι φιλοι σχολιαστες ξεχνουν επισης οτι στις 8 Φεβρουαριου του 2010, σε ενα εστιατοριο του Μανχαταν, συνεφαγαν οι εκπροσωποι των μεγαλων hedge funds (μεσα στους οποιους ηταν και ο Σορος)για να συντονισουν την επιθεση τους εναντιον του ευρω (Wall Street Journal, 27.2.2010) με οπλα ψευδεις ειδησεις και τα "περιφημα" και ανεξελεγκτα CDS (αρχιζοντας απο εκεινα του ελλνικου χρεους). Οφειλουμε να τονιζουμε την ευθυνη των Ελληνων, που νομισαμε οτι το ευκολο χρημα ειναι τζαμπα. Δεν ειμαστε ομως οι μονοι. Πριν απο μας, τα subprimes της Goldman Sachs κατεστρεψαν εκατομμυρια αμερικανικων νοικοκυριων - εναυσμα της παγκοσμιας οικονομικης κρισης. Για τον ΓΑΠ και τον Παπακωνσταντινου εχουν γραφει τοσα πολλα που περιττευει να προσθεσουμε οτιδηποτε.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Απελπισμενος Συνταξιουχος 08/10/2012 01:36:52

   η ιστορια ξεκινα και σταματαει με τους ΓΑΠ & ΠΑΠΑΚ
   τα υπολοιπα που γραφεις ειναι φολκλορ για να μπερδευεται ο κοσμος

   • Απελπισμενος Συνταξιουχος avatar
    Απελπισμενος Συνταξιουχος @ rally monkey 08/10/2012 10:39:02

    Η ιστορια ξεκιναει με τον Σημιτη και τελειωνει με ΓΑΠ και Παπακωνσταντινου. Τα υπολοιπα που γραφω ειναι απολυτως εξακριβωμενα και θα επρεπε να τα ειχες τσεκαρει πριν τα χαρακτηρισεις φολκλορικα.

 42. ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ avatar
  ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ 07/10/2012 20:48:10

  ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

 43. Πάνος avatar
  Πάνος 07/10/2012 21:13:42

  """Σήμερα λοιπόν έξοδος από το Ευρώ σημαίνει καταστροφή, καλπάζοντα πληθωρισμό, υποτίμηση της περιουσίας των πολιτών και εξαγορά της δημόσιας περιουσίας για ένα κομμάτι ψωμί από τους κερδοσκόπους – νταβαντζήδες, που θα φέρουν απέξω ευρώ και δολλάρια (τα κλεμμένα) για να αγοράσουν τα πάντα. Και φυσικά, ενώ θα έχουμε κουρελόχαρτα για εθνικό νόμισμα, που θα υποτιμώνται κάθε μέρα κι άλλο, θα εξακολουθούμε να χρωστάμε Ευρώ.
  Έτσι θα έχουμε οικονομνική καταστροφή, που θα καταλήξει σε ανθρωπιστική κρίση, διότι βέβαια δεν έχουμε πια 40% αγρότες και κτηνοτρόφους να ταΐσουν τη χώρα. “Εκσυγχρονιστήκαμε”, γεμίσαμε τις καφετέριες."""

  Αγαπητε κυριε Κρανιδιωτη ειστε σιγουρα εξυπνος ανθρωπος αλλα μην παπαγαλιζεται ανακριβιες "Πρετεντερικες"!!

  1ον. Μιλατε για πληθωρισμο, ψαξτε στο διαδυκτιο τι ειναι πληθωρισμος? και πως δημιουργητε? Επισης ειναι καλυτερο να υποτιμηθει (ελαφρως και παροδικα ουσιαστικα, διοτι αυτο που μετραει ειναι η αγοραστικη δυναμη) η ατομικη ιδιοκτησια παρα να μην υπαρχει καθολου... Διοτι με τα χαρατσια και τις φοροεπιδρομες ποιος μπορει να συντηρισει σημερα ατομικη ιδιοκτησια?

  Ακουσατε φανταζομαι και για το καινουργιο φορο 20% στα εισοδηματα απο ενοικια.

  2ον. Αναφερεστε στο ξεπουλημα της χωρας. Φυσικα αν ειναι υπευθυνος ο Χατζηδακης θα πουλησει και το αερα που αναπνεουμε, αλλα μην ξεχνατε οτι μια πατριωτικη κυβερνηση δεν θα πουλαει, αρα πως θα αγορασουν οι νταβατζηδες... Αντιθετα θα κρατικοποιει μετα μανιας και οχι με τους δημοκρατικοτερους τροπους, οπου χρειαζεται. Αυτη η κρατικοποιηση μπορει να αρχισει απο την τραπεζα της ελλαδος (των ροτσιλντ δηλαδη) ελεγχοντας ετσι τις εισροες και εκροες κεφαλαιων στη χωρα, εξασφαλιζοντας ετσι οτι ουτε ενα ευρω/δολαριο απο τα κλεμμενα δεν θα μπει στη χωρα, εκτος βεβαια αν τα κατασχεσουμε προς ωφελος του δημοσιου, αλλο αυτο.

  3ον Σε περιπτωση εξοδου της Ελλαδας απο το ευρω η μονομερης διαγραφη του χρεους ειναι σχεδον αυτονοητη!! Τωρα οσον αφορα την "πεινα" εχουμε διατροφικη επαρκεια 96%... αρα δεν τιθεται θεμα! Απλα τα πρωτα χρονια τουλαχιστον θα στερηθουμε το χαβιαρι, τη γαλλικη σαμπανια, το σκωτσεζικο ουισκι και τα καγιεν... ενταξει θα ζησουμε και χωρις αυτα.

  Γενικα λυσεις υπαρχουν, τπτ δεν συμβαινει στην οικονομια ως φυσικο φαινομενο ή ως μη διαχειρισιμο γεγονος. Πολιτικη βουληση και αγαπη για την πατριδα υπαρχει?

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Πάνος 08/10/2012 01:24:55

   θα προτεινα να ξαναδιαβασεις προσεκτικα την παραγραφο που εβαλες στην αρχη
   η αληθεια ειναι ο'τι περιγραφει τα πραγματα λιγακι αισιοδοξα..στην πραξη θα ειναι απείρως χειροτερα.. ασε που παιζει να μην εχεις και ιντερνετ για να κανεις google τι εστι πληθωρισμος..

 44. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 07/10/2012 22:09:27

  Επί τέλους έρχονται οι φίλοι μας οι Γερμανοί !!! Θα στρώσουμε τα κόκκινα χαλιά, θα παιανίσουμε γιορταστικά εμβατήρια και θα πανηγυρίσουμε για την ανέλπιστη τιμή, ένδειξη ευαρέσκειας και αποδοχής. Πόσο ακριβά να μας κοστίζει αυτή η καθυστερημένη …‘’συμπάθεια’’, αυτή η μετ΄ανταλλαγμάτων ‘’εμπιστοσύνη’’, η αυτόματη λες ‘’αποκατάσταση της αξιοπιστίας μας’’ και η αιφνίδια σπλαχνική ‘’αναγνώριση των θυσιών μας’’ ;;!!! Έρχονται οι φίλοι μας, για να προσφέρουν πολύχρωμες χάντρες και απαστράπτοντα καθρεφτάκια στους εύπιστους ρακένδυτους ιθαγενείς, έρχονται για να ξελογιάσουν μ΄ ανέξοδες εκφράσεις ...συμπόνοιας τους αφελείς, έρχονται να παραπλανήσουν τους αθώους και να χαροποιήσουν τους ανοήτως υπεραισιόδοξους. Δε φταίνε αυτοί που εργάζονται με κυνισμό και σκληρότητα ώστε να εξυπηρετήσουν με απόλυτη συνέπεια τα οικονομικά τους συμφέροντα εις βάρος μας. Δε φταίνε αυτοί που σχεδιάζουν να επιβάλλουν στη χώρα μας την οικονομική τους κατοχή, κι ο ρόλος μας να είναι αυτός του δούλου και του κομπάρσου. Δε φταίνε αυτοί, που επί 40 χρόνια οι ''επίλεκτοί'' μας ήτανε σκουπίδια, ανίκανοι και αδίστακτοι προδότες. Δε φταίνε όσο δε φταίει κι ο λύκος, που βρήκε αφύλακτο το …κοπάδι. Βέβαια, πρέπει οπωσδήποτε υπακούοντας στα προγραμματισμένα κελεύσματα των κρατικοδίαιτων επιχορηγούμενων επαγγελματιών, να ξεχυθούμε στο λιβάδι και να …βελάξουμε απεγνωσμένα, γοερά, σπαραξικάρδια, βρυχώμενοι άγρια παριστάνοντας τα …λιοντάρια. Όχι ότι θα …φοβηθούν οι εχθροί, όχι ότι μπορεί με κάποιον τρόπο να αποτρέψουμε το …μοιραίο, αλλά απλά για να προσυπογράψουμε την υποκριτική και απολύτως ελέγξιμη,….επαναστατικότητά μας. Προσφάτως εξ΄άλλου αποδείξαμε πως είμαστε εντελώς ανίκανοι να επηρεάσουμε το πεπρωμένο μας, αλλά και να τρομάξουμε οποιονδήποτε, απλά, γιατί είμαστε οι ίδιοι αβάσταχτα δειλοί και τρομαγμένοι.
  Όταν μια μέρα αποφασίσουμε ότι ΔΕΝ είμαστε κοπάδι, όταν και αν αποφασίσουμε να φανούμε με πράξεις αντάξιοι των γενιών που περάσανε, αυτών που υπερασπίστηκαν, που θυσιάστηκαν και δε λογάριασαν το ‘’εγώ’’ και τα μικροσυμφέροντά τους αγωνιζόμενοι για την πατρίδα, την τιμή και την αξιοπρέπειά τους, τότε θα ξαναγίνουμε ΕΛΛΗΝΕΣ. Τώρα, απολαμβάνουμε τη μοίρα του ραγιά και του πρόθυμου δούλου. Απλά, δεν απαιτούμε ακόμα κάτι περισσότερο…Ήρθε η ώρα να επαναστατήσουμε κατά του εαυτού μας. Στο νου και στην ψυχή μας κατοικεί η πιο ατιμωτική σκλαβιά. Οι έξωθεν …κατακτητές, είναι όπως οι Κύκλωπες κι οι Λαιστρυγόνες του Καβάφη… Ποτέ δε θα τους βρίσκαμε μπροστά μας, αν δεν τους κουβαλούσαμε εντός μας….

 45. rally monkey avatar
  rally monkey 08/10/2012 00:24:33

  ας σεβαστουν τον ευατο τους και το πρωτοκολλο γ@*ησε το
  διαλεγεις τι θες να δειξεις - ο'τι εισαι πεινασμενος και ανεργος
  ή οτι περα απο τα δεινα παραμενεις περηφανος
  μετα αν αναλογιστεις ολες τις εκδηλωσεις 'διαμαρτυριας(?)' του πληθους απο το τοτε που ξεκινησε αυτο το πραγμα μεχρι σημερα (κατι 'αγανακτισμενους', αποδοκιμασιες στις παρελασεις, ντου στο πενταγωνο κλπ κλπ ) ειναι σε πιανει καταθλιψη ...δεν εχει ελπιδα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.