#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/09/2013 05:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ενοχική Δεξιά είναι παρελθόν


Η δεξιά παράταξη κουράστηκε να πληρώνει το «λάθος» που διέπραξε ......κερδίζοντας τον Εμφύλιο. Και επί χρόνια δεν μπορούσε να απελευθερωθεί από τα ενοχικά της σύνδρομα έναντι της Αριστεράς, τα ψίχουλα αναγνώρισης της οποίας χρησιμοποιούσε ως ... παράσημα δημοκρατίας.
Ποιός; Η παράταξη που στον εμφύλιο κράτησε τη χώρα έξω από το ανατολικό συνασπισμό και μετά την πτώση της χούντας, μετά κόπων και βασάνων, απεκατέστησε την ομαλότητα, έλυσε το πολιτειακό που ταλάνιζε τη χώρα επί δεκαετίες, έθεσε τις βάσεις για μια σύγχρονη δημοκρατία και παρέδωσε το 1981 την εξουσία , με υποδειγματικό τρόπο, και με μια οικονομία που θα περάσουν δεκαετίες για να την φτάσουμε ξανά.

Αυτή η παράταξη, λοιπόν, έτρεχε σαν το δαρμένο σκυλί πίσω από την Αριστερά εκλιπαρώντας  ...αναγνώριση.

Και μόλις τη μάλωνε, έβαζε την ουρά στα σκέλια και άρχιζε την αυτοκριτική και τις συγνώμες.

Και για να έρθουμε στο σήμερα:

Πρώτον, η ΧΑ είναι μια εγκληματική οργάνωση (και αναφέρομαι στον μηχανισμό της και όχι στη μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων της) την οποία το πολιτικό μας σύστημα (κάτω από το βάρος της αποτυχίας του) δεν τολμούσε να αντιμετωπίσει. Το ξερίζωμα του καρκινώματος που ακούει στο όνομα της ΧΑ είναι υπόθεση της Δημοκρατίας μας, άρα μας αφορά όλους. Τελεία και παύλα. Και για να σταματήσουμε την ανόητη σπέκουλα κάποιων.....βαρεμένων, ό,τι τάχα μου η ύπαρξη της ΧΑ βολεύει τη ΝΔ: Η ΧΑ βλάπτει η χώρα, εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα εκείνων που επενδύουν στην αποσταθεροποίηση. Επίσης, τελεία και παύλα. Και όποιος θέλει καταλαβαίνει.

Δεύτερον, αυτά που είπε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, τα λέμε όλοι μεταξύ μας. Και συμφωνούμε κιόλας! Τα περί πολιτικού timing είναι μια ανοησία, γιατί τον πολιτικό χρόνο δεν τον περιμένεις, τον φτιάχνεις. Ενόχλησε ο Λαζαρίδης επειδή είπε αλήθειες και οι αλήθειες, όπως είναι γνωστόν, πονάνε.

Γιατί, αμφισβητεί κανείς ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτεί την ένταση; Θέλετε αποδείξεις;

Δεν ήταν η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε ...ημερολόγιο τα θλιβερά επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008; Δεν θυμάμαι να τα καταδίκασε ο Πρόεδρος του. Αυτό τι ήταν; Κάλεσμα στην ....ομαλότητα;

Πόσες φορές ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και άλλες έκνομες ενέργειες; Υπάρχει κάποια που μου διαφεύγει;

Δεν ήταν Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που μας ...συμβούλευε να μαζέψουμε πέτρες και καδρόνια ενόψει Σεπτεμβρίου; Αν θυμάμαι καλά, παραμένει ακόμα Βουλευτής του;

Αποδοκίμασε ποτέ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όλους αυτούς που μιλούσαν για «χούντα Σαμαρά». Κάνει πως δεν θυμάται, αλλά τα βίντεο υπάρχουν!

Αποδοκίμασε ποτέ τις δηλώσεις Παναγούλη;

(διαβάστε περισσότερα εδώ)

Τι είναι όλα αυτά (και λίγα αναφέρω); Ασκήσεις ...μετριοπάθειας;

Προφανώς και δεν κινείται όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στη γραμμή αυτή, αλλά αυτές οι φωνές όχι μόνο δεν περιορίζονται, αλλά πολλαπλασιάζονται. Και δεν αρκεί η δικαιολογία ό,τι αυτοί που τα λένε εκφράζουν προσωπικές απόψεις. Όσο δεν αποδοκιμάζονται από την ηγεσία, δεν είναι προσωπικές απόψεις.

Τρίτον, είπε, λοιπόν, αυτά που είπε ο Λαζαρίδης και έσπευσαν μερικοί της από εδώ πλευράς να δηλώσουν την .....έκπληξή τους!

Ώστε δεν ισχύει η θεωρία των δύο άκρων Ντόρα μου, ε;

Και τον Παύλο Μπακογιάννη ποιος τον δολοφόνησε; Καμιά .....μετριοπαθής οργάνωση;

Έλεος!

Και Πάκη μου, την Αθήνα ποιός την έκαψε το Δεκέμβριο του 2008; Οι.....νοικοκυραίοι;

Και εσύ Βαγγέλη μου (τον Αντώναρο λέω για να μη παρεξηγηθούμε) θυμάσαι τι έλεγες ως κυβερνητικός εκπρόσωπός όταν έκλειναν δρόμους και λιμάνια οι  ....καταστηματάρχες και ...φιλήσυχοι πολίτες;

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από την επιλεκτική μνήμη. Και την πολιτική μικροψυχία και εμπάθεια. Έτερο, ουδέν!

Τέλος, η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται μόνο με νόμους. Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχε παρανομία στις κοινωνίες.

Πρέπει, λοιπόν, πρώτα-πρώτα να σταματήσουμε το ποτάμι που τρέφει τη ΧΑ. Και σ’ αυτό το ποτάμι τρέχουν η φτώχεια, ο θυμός και γενική αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος να πράξει τα αυτονόητα.

Δεύτερον, να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας. Να καταργηθεί αυτό το έκτρωμα που λέγεται ασυλία βουλευτών και υπουργών.

Τρίτον, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, κόμματα και πολιτικοί, οι σοβαροί τουλάχιστον, να πάρουν οριστικό διαζύγιο από το λαϊκισμό και την υποκρισία. Ο λαϊκισμός μας κατάντησε εδώ. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, το ΚΚΕ να κλείνει τις επιχειρήσεις του επειδή δεν ...συμφέρουν οικονομικά και από την άλλη να ναρκοθετεί τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν μπορεί το ίδιο να προβαίνει σε αθρόες απολύσεις υπαλλήλων του και να πολεμάει την ....κινητικότητα στο Δημόσιο! Δεν νομιμοποιείται να ζητάει διαφάνεια και να αρνείται τον έλεγχο των οικονομικών του.

Τέλος, πρέπει, επιτέλους, να βγούμε από το καβούκι μας και να μην ντρεπόμαστε να αρθρώσουμε έναν υγιή πατριωτικό λόγο. Η Ελλάδα δεν είναι παρίας. Ούτε τρύπα στη γεωγραφία.  Και ούτε μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών.

Και όσο το πολιτικό μας σύστημα δεν λέει αλήθειες και δεν κάνει τα αυτονόητα το θηρίο της ΧΑ θα τρέφεται.

Αδέξιος Δεξιός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 21/09/2013 06:15:16

  Παπαρήγα 2008 : "Καλούμε, από αυτή τη θέση, την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων. Δε λέμε ότι ταυτίζεται με αυτούς. Ωστόσο πιστεύουμε ότι τους χαϊδεύει τ' αυτιά, βλέποντας μπροστά του την κάλπη, ψήφους, καρέκλες, μαξιλάρια, δεν ξέρω τι. Να σταματήσει."

  Κόμμα που χαιδεύει τα αυτιά των βανδάλων τραμπούκων(και δεν το λένε μόνο οι της ΝΔ) και καλύπτει πολιτικά τις καταλήψεις τους είναι ακραίο.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ Κώστας ΜΠ 21/09/2013 12:29:29

   Πέστα - γιατι τα ξεχασαν ορισμένοι

   αυτή τη στιγμή το μέτωπο ειναι η χρυση αυγή
   απλά να φυλάνε τα νώτα τους γιατί ειναι ζητημα χρόνου να χτυπησουν οι μπαχαλάκηδες
   και το κρισιμο 'τεστ' ειναι οτι αυτή τη φορά -για αλλαγή- το κρατος θα πρεπει να τους αντιμετωπίσει πραγματικά
   αν αφήσει στο άλλο ακρο να παίξει ρόλο - εχουμε τελειώσει

 2. syriza.nkvd avatar
  syriza.nkvd 21/09/2013 06:19:39

  Δεν νομίζω η ευρύτερη αριστερά να επιτρέψει στην κυβέρνηση να πάρει το πάνω χέρι. Ήδη διανύουμε την τέταρτη μέρα κόκκινης τρομοκρατίας και όλοι μας, στεκόμαστε σούζα στα κόκκινα τάγματα εφόδου. Κρίμα.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ syriza.nkvd 21/09/2013 10:18:07

   Ορθότατη διαπίστωση.

  • Mariana avatar
   Mariana @ syriza.nkvd 21/09/2013 10:39:54

   Δολοφόνησαν έναν αριστερό προχθές. Άρα δεν κάθονται όλοι σούζα μπροστά τους! Υπάρχει έμπρακτη αντίσταση στα κόκκινα τάγματα εφόδου. Βοήθα και σύ ντε... μη τα περιμένεις όλα απ' το κράτος.

   • karasumi avatar
    karasumi @ Mariana 21/09/2013 16:30:50

    Σκότωσε και συν δηλ. ένα αριστερό, μπορείς!... Ξεφυγες κοπέλα μου....

    • Mariana avatar
     Mariana @ karasumi 21/09/2013 17:02:15

     Ε, κοίταξε να δεις, αμα έχεις να αντιμετωπίσεις "αριστερά τάγματα εφόδου", τι να κάνεις??? Το είχε πει και ο επίτιμος - αν δεν απατώμαι- ότι αν χρειαστεί να έχουμε και νεκρούς για να διαφυλάξουμε τη (δεξια) ομαλότητα. Κάτι ξέρει ο επίτιμος, γι' αυτό είναι και "επίτιμος".

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ syriza.nkvd 21/09/2013 15:36:48

   αν η κυβέρνηση και αυτή τη φορά δεν πάρει το πάνω χέρι, τότε θα είναι άξια της μοίρας της...

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ syriza.nkvd 21/09/2013 23:22:33

   Eδω συνεληφθη αστυνομικος επειδη προσπαθησε να σωσει τη ζωη του. Τι να λεμε απο 'κει και περα ...
   Μονο στο Ελλαδισταν συμβαινουν αυτα τα καραγκιοζιλικια !!!

   • ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς avatar
    ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 21/09/2013 23:42:29

    Ανακρίβειες: συνελήφθη ειιδικός φρουρός που χρησιμοποίησε το όπλο του εκτός υπηρεσίας, έχοντας εμπλακεί σε προσωπική (όχι υπηρεσιακή) διένεξη με πιθανόν πολιτικές ρίζες (ακριβείς συνθήκες και αίτια αναζητούνται). Το ίδιο θα συνέβαινε σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί όπλο χωρίς άδεια οπλοφορίας. Πού είναι το περίεργο;

    • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
     ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς 22/09/2013 06:02:56

     Τι προσωπικη διενεξη μπορει να ειχε ενας αστυνομικος με 30 αναρχικους σε διαδηλωση ? Μην τρελαθουμε και τελειως. Ουτε το Indymedia δεν τα γραφει αυτα. Λες και ειναι η πρωτη φορα που τα αναρχοτσογλανια ξυλοκοπουν αστυνομικο !

     Επισης, γραφετε : "Το ίδιο θα συνέβαινε σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί όπλο χωρίς άδεια οπλοφορίας" . Οταν ενας αστυνομικος δηλαδη ειναι εκτος υπηρεσιας δεν εχει αδεια οπλοφοριας ???

 3. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 21/09/2013 06:24:46

  Ἔτσι! Ὅλα ὅσα σκεφτόμαστε ὅλοι μας ὅτι πρέπει νά γίνουν!
  Καί μή ξεχνᾶμε τούς λαθρομετανάστες,τσουβάλιασμα καί 24ωρη φύλαξη.
  Καί μετά δρόμο.Ὅποιου αριστεροῦ τοῦ ξυνίζει,μπαγλάρωμα καί παρέα στή κρουαζιέρα. Ὅπως κι ἡ Χ.Α.,οὔτε κι αὐτοί πρέπει νά ἀντιμετωπίζονται μόνο μέ νόμους..

 4. αργατεία avatar
  αργατεία 21/09/2013 06:31:36

  "Τρίτον, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, κόμματα και πολιτικοί, οι σοβαροί τουλάχιστον, να πάρουν οριστικό διαζύγιο από το λαϊκισμό και την υποκρισία..." πως είναι δυνατόν να είναι κάποιοι πολιτικοί "σοβαροί" ενώ παράλληλα είναι λαϊκιστές και υποκριτές...? μπερδεύτηκα κύριε συντάκτα μου.
  καλημέρα

  • Αδέξιος Δεξιός avatar
   Αδέξιος Δεξιός @ αργατεία 21/09/2013 13:28:28

   γιατί μπερδεύτηκες;
   Δεν έχεις δεί στη ζωή σου σοβαρούς πολιτικούς να υποκύπτουν στο λαϊκισμό;

 5. νικος π. avatar
  νικος π. 21/09/2013 06:35:06

  Μακαρι να γινει παρελθον οχι ομως στα λογια,στη πραξη ,η δεξια μονο εκανε βηματα πισω ή μαλλον αλματα κι αριστερα ποτε ,δινοντας την εντυπωση στον απλο δεξιο ψηφοφορο της παραιτησης οτι ημερες μνημης ειχε η δεξια ηταν τελετες μισους ενω της αριστερας εκδηλωσεις τιμης ,τα λαθη της δεξιας εγκληματα της αριστερας προβοκατορικες και παρακρατικες ενεργειες ,αυτα πλεον εχουν γινει σε μεγαλη μεριδα του απολιτικου νεου κυριως κοσμου συνειδηση και δυσκολα αλλαζει εχει προπαγανδιστει δεκαετιες απο τους"προοδευτικους δημοκρατες" εκπαιδευτικους μονη ελπιδα η επιθετικη σε επιπεδο επικοινωνιας απο την κορυφη προς τα κατω με την ελπιδα οτι σε βαθος λιγων δεκαετιων να ισορροπισει η κατασταση,δεν ειναι καθολου τυχαια η εκκαθαριση σημαντικων εκδοτων και η ουσιαστικη αποκεφαλιση του δεξιου τυπου ,βασικη πηγη ενημερωσης της εποχης (Μομφερατος Αθανασιαδης) και η αλωση εντυπης και ηλεκτρονικης αργοτερα απο συγκεκριμενους εκδοτες.Ακομη η δεξια αυτο το ελλειμα ισχυρης φωνης στα μεσα δεν το εχει καλυψει δημοσιογραφοι η εκδοτες με ισχυρη φωνη δεν υπαρχουν ή μολις αποκτουν μεταπηδουν στη βουλη .Εχει πολυ δρομ ακομη το πραγμα.

  • νικος π. avatar
   νικος π. @ νικος π. 21/09/2013 09:18:12

   επισης το τελος της ενοχικης δεξιας στη πραξη θα λθει με ενεργους δραστηριους δεξιους σε ολους τους χωρους μμε συνδικαλισμο τοπικη αυτοδιοικηση παιδεια ,στο δρομο δεν μπορει να περιμενουμε να μπει καποιος αλλος μπροστα δεν υπαρχει αλλος ,αλλος ειναι ο καθενας απο εμας.

 6. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 21/09/2013 06:41:23

  Aπολυτως συμφωνος.Καμμια υποχωρηση.Και μην φοβειστε κανενα εμφυλιο και καμμια αριστερη απειλη.Ειναι τελειωμενοι σε ολη την Ευρωπη.Δεν υπαρχει κομμουνιστικη χωρα χιλιαδες χιλιομετρα απο την Ελλαδα.Εαν επιχειρησουν κατι θα συντριβουν αρκει η δεξια να κατεβει με τη σημαια της ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ και οχι του εθνικοσοσιαλισμου.Με σημαια εθνικοσοσιαλισμου οι Αμερικανοι και οι Ευρωπαιοι θα προτιμησουν την αριστερα.

  • Mariana avatar
   Mariana @ ψυχραιμια 21/09/2013 13:56:21

   Εϊναι τελειωμένοι σε όλη την Ευρώπη εδώ και καμμιά δεκαετία. Τα θεαματικά αποτελέσματα της δεξιάς κυριαρχίας σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες είναι φανερά σε όλους πλέον σήμερα!

 7. Ραβινος avatar
  Ραβινος 21/09/2013 06:56:01

  Παρ'οτι αδεξιος τα λες παρα πολυ καλα και τεκμηριωμενα παρακαλω .Επι αυτων :
  1}Oι ψηφοφοροι της ΧΑ δεν ειναι τοσο βλακες που να μην ξερουνε που βρισκονται και τι υποστηριζουν οποτε ας μην τους ξεχωριζουμε απο την δομη της ΧΑ.Εχουν τα θελω τους κι αυτοι τα οποια δεν ειναι μονο η φτωχεια και η ανεχεια την οποια βιωνουμε ολοι μας αλλα η ελλειψη πειθαρχιας στα κοινωνικα δρωμενα και η ανοχη στο φαινομενο της εξαρσης των δρασεων της φασιστικης αριστερας και την μη αντιδραση της ενοχικης δεξιας που μεχρι τωρα ανεχοταν προσβλητικες συμπεριφορες & ακραιες επιθεσεις τυπου Διαμαντοπουλου,Κωνσταντοπουλου,Κουρακη,Λαφαζανη,Παναγουλη και αλλων ουκ εστιν αριθμος .
  2}Παντα στην ενοχικη δεξια υπαρχουν κερκοπορτες τυπου Ντορας,Κυριακου,Πακη,Αντωναρου,Αβραμοπουλου γι'αυτο και αγωνιζεται καθε φορα να μαζεψει την βαση της και την συσπειρωση της στο επιπεδο που της πρεπει.Αυτους τους εχουμε γραμμενους και οσονουπω ξεγραμμενους.Θα ξεχωρισει η βρωμη απο το σταρι .
  3}Δεν ειναι τυχαιο που οι συριζαυγητες στοχοποιουν τους κατ εξοχην σταυροφορους της απεμπλοκης της δεξιας απο την στειρα ενοχικοτητα της Βοριδη,Γεωργιαδη,Λαζαριδη,Μουρουτη ,Ντινοπουλο κλπ και ζηταει καθε τρεις και λιγο παραιτησεις δικην δικτατορικου δικαιου στρατονομικης κοπης .Εδω ταιριαζει ενα μεγαλοπρεπεστατο ΟΥΣΤ αριστεροφασιστες.
  4}Η θεωρια των 2 ακρων που δεν ειναι θεωρια αλλα πραγματικοτητα ποναει πολυ της αριστεροφασιστικη νοοτροπια της συριζοπαρεας γι'αυτο και την πολεμαει λυσσαλεα.Πιστευω ακραδαντα σ'αυτην και περιμενω να δειξει εμπρακτα η κουκουλοφορουσα φασιστικη αριστερα την μεταμελεια της για την μεχρι τωρα ακολουθουμενη τακτικη της υιοθετησης ολων των μορφων της απειθειας ,ανταρσιας και κοινοβουλευτικης αθλιοτητας για να γινει δεκτη η ενταξη της στο ''συνταγματικο τοξο'' το οποιο ειναι εφευρεση μιας χρησης και οχι θεσμικος χαρακτηρισμος .
  5}Η ΧΑ δεν πολεμιεται με τον κατατρεγμο των μελων της και το μπαραζ των αρνητικων σχολιων των μιντιομεντορων τυπου Χ''νικολαου , Πρετεντερη,Τσιμα των ΜΜΕ .Αυτοι οταν μιλανε συσπειρωνουν γιατι δενε χουν την εξωθεν καλη μαρτυρια να γινουν τιμητες . Πολυ περισσοτερο απο τον αποκλεισμο ολων των στελεχων της απο τα μιντια οπου οσο περισσοτερο προβαλλονται τοσο περισσοτερο εκτειθενται αρνητικα.
  6}Οσον αφορα την ευαισθησια των Ευρωπαιων στα δρωμενα της ΧΑ καλα θα κανουν να συμβαλλουν στην απεμπλοκη της Ελλαδας απο τον φαυλο κυκλο της λιτοτητας και των συνεχων μετρων και να αφησουν τις προτροπες και παροτρυνσεις εξοβελισμου της ΧΑ απο το πολιτικο στερεωμα με αφορισμους .Να δουν αυριο το αποτελεσμα του ξενοφοβικου αντιευρωπαικου κομματος της Γερμανιας και να κανουν τις αναλογες δηλωσεις εαν τολμουν .
  7}Ο Σαμαρας ειναι η μοναδικη διεξοδος για τα αδιεξοδα της Ελλαδας και καλα θα κανουν οι διαφοροι Πακηδες να τον στηριξουν αποφευγοντας δηλωσεις που βλαπτουν αλλιως θα νοιωσουν πολυ γρηγοροτερα την απαξιωση τους απο ο,τι νομιζουν .

 8. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/09/2013 07:12:19

  Xθες, Αχαρνών και Χέυδεν, ομάδα από ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ μπαχαλάκηδες αφόπλισε και έδειρε αστυνομικούς που είχαν ΣΥΛΛΑΒΕΙ 6 λαθρομετανάστες και οι λαθρομετανάστες "απελευθερώθηκαν". Οι αστυνομικοί δεν χρησιμοποίησαν όπλο, τους έχει απαγορευτεί από την εποχή του Σημίτη ήδη, με Υπουργό Δικαιοσύνης έναν φανατικό πρώην (;) κομμουνιστή δικαστή, τον Κουβελάκη. Το ¨συμβάν¨ δεν ανακοινώθηκε επίσημα, ανακοινώθηκε όμως πανηγυρικά από το Ινδυμήδια.
  Προβλέπω ότι το διάστημα που ακολουθεί
  1. Οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ μπαχαλάκηδες, προσκείμενοι σε Σύριζα και Ανταρσύα κυρίως, θα είναι ξαμολυτοί και θα είναι κράτος εν κράτει...
  2. Οι ΛΑΘΡΟ θα αναθαρρήσουν και κανείς δεν θα μπορεί να τους ελέγξει στον δρόμο αν έχουν εισιτήριο (ποτέ σχεδόν δεν αγοράζουν, κάθε μέρα παίρνω το μετρό στο Αιγάλεω και βλέπω), αν έχουν χαρτιά, αν επιτρέπεται να σέρνουν τα καρότσια τους στους δρόμους της Αθήνας και να αναδεύουν τους κάδους ανακύκλωσης (αυτό έτσι και αλλιώς δεν γίνεται...), αν επιτρέπεται να "καθαρίζουν" με τη βία τα τζάμια στα διερχόμενα αυτοκίνητα (πηγαίνετε Π. Ράλλη και Κηφισού, όχι και τόσο απόμερο σημείο, και θα δείτε...).
  Και μετά λέμε ότι τελείωσε η ενοχική Δεξιά....
  Κύριε Δένδια, να πέσει φως στη δράση της ΧΑ και να στοχοποιηθεί η ΧΑ, σύμφωνοι. Να είστε σίγουρος ότι, μόλις δημοσκοπικά αρχίσει η καθήζηση, ο "χάρτινος πύργος" ΧΑ θα αρχίσει να καταρρέει καθώς είναι χτισμένος με σαθρά υλικά ευκαιρίας και γ΄ διαλογής και με συνδετική ύλη τον μικροαστικό καιροσκοπισμό.
  Αλλά τα μόνιμα προβλήματα για τη δημόσια τάξη παραμένουν:
  ΕΚΝΟΜΗ ΔΡΑΣΗ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΩΝ
  ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
  Αν τα αφήσετε ως έχουν, οι δεξιοί ψηφοφόροι θα σας αφήσουν. Και γνωρίζω ανθρώπους που είναι από τον συντηρητικό χώρο και δεν θέλουν να πάνε καν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
  Και μην πιστεύετε κάποιους περίεργους ροζουλί νεοφίλ που πλάκωσαν ξαφνικά εδώ μέσα (εντός 1-2 ημερών) και φωνάζουν πως το μόνο πρόβλημα είναι η ΧΑ και μόνο η ΧΑ.... Παίζουν ξεδιάντροπα και σκόπιμα το παιχνίδι του Σύριζα και της Ντόρας. Δεν πιστεύω σε θεωρίες συνομωσιολογίας, αλλά μερικά πράγματα είναι φαεινότερα ηλίου....

 9. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 21/09/2013 07:30:55

  Συμφωνώ με το άρθρο αλλά και με την θεωρία των δύο άκρων.
  Τις τελευταίες δεκαετίες το κράτος ανεχόταν τις ακροαριστερές συμμορίες να τρομοκρατούν τον Ελληνικό λαό, να έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια, να προστατεύουν τους σωματέμπορους και ναρκομανείς και να παραβιάζουν κάθε νόμο. Αποτέλεσμα αυτής της διεφθαρμένης ύπουλης τακτικής των πολιτικών ήταν η φυσιολογική αντίδραση μιάς άλλης παραστρατιωτικής οργάνωσης με αντίπαλη ιδεολογία.
  Οι πράξεις βίας (και η υποκίνηση σε βία)και πρέπει να καταδικαστούν και να παταχθούν απο τις κατασταλτικές δυνάμεις της Δημοκρατίας χωρίς δεύτερη σκέψη. Να διαλυθούν άμεσα όσες συμμορίες απειλούν την δημόσια τάξη.
  Όμως η ΝΔ πρέπει να εξετάσει και γιατί πηγαίνουν ψηφοφόροι στην ΧΑ, δεν είναι μόνον η λιτότητα (και οι λαϊκιστικές υποσχέσεις), η εγκληματικότητα, η λαθρομετανάστευση, πρέπει να στηρίξουμε τον Έλληνα να αισθανθεί περήφανος (η ΕΕ παρόλο που πρέπει να είναι η πυξίδα μας ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε τα συμφέροντα του έθνους και τις άλλες παγκόσμιες δυνάμεις).
  Το ινστιτούτο Καραμανλή για να δικαιολογήσει την ύπαρξή του ας κάνει σοβαρές μελέτες και συνέδρια για την θέση της Ελλάδος στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, για την υποστήριξη στους διωκόμενους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής από τους ισλαμοφασίστες, για την προστασία των μειονοτήτων στην Μ. Ασία, για την αιτία ύπαρξης οργανωμένης βίας στην Ελλάδα

 10. panos avatar
  panos 21/09/2013 07:31:00

  Το αρθρο αναφερει ορισμενα αυτονοητα πραγματα..Θελω να σημειωσω επισης και το εξης καταπληκτικο..πριν λιγα χρονια,επι κυβερνησης Καραμανλη του νεωτερου,στην Ε.Ε. συνταχθηκε ψηφισμα καταδικης των εγκληματων του Χιτλερ και του Σταλιν κι ενω ολες οι χωρες το επικυρωσαν,η μοναδικη που οταν ψηφιζοταν απειχε ηταν η Ελλαδα,αφου ο Αβραμοπουλος(αν δεν κανω λαθος)ειχε παρει αναλογες εντολες..Τοτε το ΚΚΕ χαλαγε τον κοσμο για την αντικομμουνιστικη υστερια της Ε.Ε..Τι να πει κανεις για την καταντια μας και την ελλειψη σεβασμου στα εκατομμυρια των θυματων των δυο σφαγεων,αναμεσα στα οποια βρισκονταν χιλιαδες Ελληνες..Η Ν.Δ. εχει τυχη να επιβιωσει μονο αν δωσει ξεκαθαρο στιγμα πως προκειται για κομμα που εκφραζει τις αξιες του δυτικου κοσμου σε ολους τους τομεις και ειδικα στην οικονομια,κανοντας μεταρρυθμισεις κι οχι φορολογωντας ασυστολα τον πληθυσμο λογω ελλειψης σχεδιου απο τους διαφορους κρατικοδιαιτους καθηγητες που ειναι ανικανοι να κουμανταρουν ακομα και ψιλικατζιδικο..

 11. Kimon avatar
  Kimon 21/09/2013 07:40:23

  Πόσοι αριστεροφασίστες συνελήφθησαν μετά το κάψιμο των καταστημάτων που ακολούθησε την δολοφονία του άτυχου νέου; Πόσοι αριστεροφασίστες συνελήφθησαν στην Δάφνη μετά την απόπειρα λυντσαρίσματος του αστυνομικού; Τα ΜΜΕ των υψηλά αμειβόμενων «αριστερών» δημοσιογράφων κατατάσσουν την αριστερή τρομοκρατία στους «κοινωνικούς αγώνες». Δεκάδες οι νεκροί από τις σφαίρες των αριστερών και τις μολότοφ μετά την μεταπολίτευση και εκατοντάδες οι τραυματίες. Εκατοντάδες καταστήματα και αυτοκίνητα καμένα με χιλιάδες οικογένειες στην ανεργία από το κάψιμο της Αθήνας το 2008. Εχτές οι αριστεροφασίστες λυντσάρισαν αστυνομικούς στα Πατήσια, τους έβαλαν χειροπέδες και ελευθέρωσαν έξη λαθρομετανάστες. Πόσοι από αυτούς συνελήφθησαν; Δύσκολα θα πεισθεί η κοινή γνώμη για τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ΧΑ αν δεν ακολουθηθούν από την αποτελεσματική πάταξη της αριστερής τρομοκρατίας.

  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ avatar
   ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ @ Kimon 21/09/2013 23:42:12

   Στα εγκληματα τους να συμπεριλαβετε και αυτα των λαθρο-προστατευομενων τους !

 12. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 21/09/2013 07:42:35

  Χαίρομαι επιτέλους που άνοιξε το θέμα ενοχική Δεξιά,αν κ´ για όσους διαβάζουν καθημερινά Antinews το θέμα έχει ανοίξει εδώ κ´ τρία χρόνια θαλ´εγα,κ´ όσο πιο πολύ χάνουν το κλειρονομικό δικαίωμα στο πρώτο τραπέζι πίστα οι ψευτοαριστεροί τόσο πιο πολύ θα λυσσαζουν

 13. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 21/09/2013 07:45:01

  «Να κινηθεί άμεσα η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος της χώρας. Να καταργηθεί αυτό το έκτρωμα που λέγεται ασυλία βουλευτών και υπουργών.»

  Δεν φτάνει μόνο αυτό. Υπάρχουν οι προτάσεις του Σαμαρά που για αυτό το λόγο τον εκλέξαμε πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό:

  1. Να προχωρήσει η θέσπιση του ασυμβίβαστου του αξιώματος του υπουργού με την ιδιότητα του βουλευτή.
  2. Να αλλάξει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και η ενίσχυση του ρόλου του με καθιέρωση άλλων διατάξεων για τις αρμοδιότητές του.
  3. Να θεσπιστεί χρονικό όριο για τη θητεία που πρέπει να έχει ένας Πρωθυπουργός, αλλά και κάθε εκλεγμένος εκπρόσωπος είτε στα δημόσια αξιώματα είτε ως συνδικαλιστής. Δύο θητείες φτάνουν!
  4. Να επανεξεταστεί ο αριθμός των βουλευτών και των βουλευτών Επικρατείας,
  5. Να ιδρυθούν ιδιωτικά πανεπιστήμια.
  6. Να καταργηθούν τα βουλευτικά προνόμια που δεν έχουν σχέση με τα βουλευτικά καθήκοντα.
  7. Να καταργηθεί δια νόμου η οικογενειοκρατία στην πολιτική και οι οικογένειες τύπου Don Corleone που νέμονται την εξουσία κληρονομικά με την ψήφο (ελέω ρουσφετιών εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και μόνο για το συμφέρον των πολιτικών φαμελιών) του εξαπατημένου και συμφεροντολόγου Ελληνικού λαού.

  Πρόεδρε Σαμαρά σε ψηφίσαμε και σε στηρίζουμε γιατί δεν είσαι μέρος του συστήματος που κατέστρεψε την χώρα για ίδιο συμφέρον. Τώρα είναι η ευκαιρία να προχωρήσεις σε αυτά που υποσχέθηκες, για να στηθεί στη χώρα μας μια ευημερούσα δημοκρατία των πολιτών και όχι της κληρονομικής ολιγαρχίας που έχει καταστρέψει την πατρίδα μας.

  • yianna avatar
   yianna @ Κώστας Σταματάκης 21/09/2013 11:09:30

   Συμφωνώ απολύτως, ειδικότερα με το πρώτο.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ yianna 21/09/2013 13:02:43

    Κι εγώ, ειδικά με το τελευταίο.

   • Mariana avatar
    Mariana @ yianna 21/09/2013 14:00:29

    Όσον αφορά αυτό, ήδη είμαστε σε καλό δρόμο καθώς εφαρμόζεατι με μεγάλη επιτυχία στο πρόσωπο του υπουργού οικονομικών κ.Στουρνάρα.

  • papadopoulos ilias avatar
   papadopoulos ilias @ Κώστας Σταματάκης 21/09/2013 14:04:08

   1. Απαράδεκτο! οι υπουργοί πρέπει να λογοδοτούν για τις πράξεις τους στο εκλογικό σώμα και όχι να διορίζεται ο κάθε τυχοδιώκτης ο οποίος θα προωθεί τα συμφέροντα κάποιων.
   2. προτάσεις?
   3.Απαράδεκτο γιά Δημοκρατία.Ο λαός αποφασίζει πόσο θα κάτσει κάποιος στην πολιτική.
   4. Βεβαίως,πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός των βουλευτών και οι Επικρατίας να είναι σε άλλο κοινό ψηφοδέλτιο και να αποτελούν ξεχωριστό όργανο.
   5 &6 .Ναι.
   7.Πλάκα κάνεις? Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να βρήσκεις κάθε φορά "αφοσιωμένους" και "τίμιους" υπηρέτες?

 14. foros1 avatar
  foros1 21/09/2013 08:04:05

  η απομονωση των δυο ακρων θα πετυχει μονο με παραλληλη μειωση της οικονομικης ανεχειας.
  μονο με μαστιγιο, απλως θα μεταλλασονται.

  • Zame avatar
   Zame @ foros1 21/09/2013 10:51:10

   +++

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ foros1 21/09/2013 11:18:49

   Δεν το δεχομαι αυτο.
   Δηλαδη η ιδεολογια ειναι θεμα οικονομικο;Εχω λεφτα,ειμαι κεντρωος/δεν εχω λεφτα,ειμαι ακραιος.
   Αν ηταν οσοι χρωσταμε να στραφουμε στα ακρα,τωρα θα ημουν ''τοπαρχης'' στην ΧΑ.
   Πιστευεις σε ενα οραμα,μια ιδεολογια,μια πολιτικη ασχετα απο τις δυσκολιες που περναμε ολοι

   • Zame avatar
    Zame @ Μεγαλες στιγμες 21/09/2013 13:36:25

    έχεις δίκαιο σαφώς & δεν είναι μόνον το οικονομικό..
    πού ( ως -αιχμή του δόρατος- & το "μετατρέψανε" σε "βαλβίδα συμπίεσης & αποσυμπίεσης" )

    είναι μία σειρά πραγμάτων..
    πού συμβάλουν σε μία άλλη ποιό λελογισμένη κατεύθυνση συνύπαρξης των ανθρώπων με αμοιβαίο τον σεβασμό των ιδιαιτεροτήτων χωρίς ειναι υποχρέωση αποδοχής & υιοθέτησης των

    Μετά την απογείωση της γνώσης για την χρηματολαγνεία.. δημιουργήθηκε & Υπάρχει σοβαρή ελειψη της γνώσης για την ίδια την γνώση..
    θεωρώ πως η αξιοκρατία & ο έλεγχος της ποιότητας
    (την ποιότητα δεν την νικάει τίποτα)
    μπορούν να αλλάξουν τα πάντα..
    με αξιοπρέπεια, & τιμιότητα.
    & έχουν την ικανότητα συγκολλητικής ουσίας μέσα στην κοινωνία
    Το ψέμα δεν γενναει κοινωνική δυναμική.

 15. Karenin avatar
  Karenin 21/09/2013 08:17:09

  Ετσι είναι αδέξιε, η αριστερά ενίοτε λειτουργει σαν την τέχνη, που για να αρέσει σε αυτη η εκαστοτε εξουσία προσποιείται, η πρασπαθεί αδέξια να φανεί ωραία. Και αυτό μαζί με την αφύπνιση της κοινωνικής συνείδησης είναι κερδος για την κοινωνια.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Karenin 21/09/2013 13:29:48

   Ειδικά στην Ελλάδα, τουλάχιστον ως προς τα εικαστικά, τις τελευταίες δεκαετίες η κύρια σχέση της Αριστεράς με την τέχνη είναι τα αμφιλεγόμενης αισθητικής γκράφιτι από αγράμματα πρεζόνια πάνω σε μνημεία και αγάλματα, ακόμα και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και την Ακαδημία Αθηνών. Στις περιπτώσεις που το Κράτος δεν διαθέτει κάποια από τα λεφτά μας να καθαρίζει τα μνημεία, τα "έργα τέχνης" παραμένουν στη θέση τους για μερικά χρόνια, εμπλουτιζόμενα διαρκώς από νέα, ανάλογης "προοδευτικής" τάσης ¨έργα τέχνης". Στην αντίθετη περίπτωση, καταστρέφονται αλύπητα από τα συνεργεία καθαρισμού, στερώντας τον ιστορικό της τέχνης του μέλλοντος από πολύτιμες μαρτυρίες για τις αισθητικές ροπές και τάσεις της ελληνικής Αριστεράς του τέλους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα....

 16. kwstas avatar
  kwstas 21/09/2013 08:19:25

  Όσο η συντεταγμένη (???) πολιτεία δεν τιμωρεί ΑΜΕΣΑ & ΣΚΛΗΡΑ, συμπεριφορές όπως αυτές της Πάτρας χτες δεν υπάρχει απενοχοποίηση της Δεξιάς. Δε μιλώ μόνο για την Αστυνομία αλλά κυρίως για τη "Δικαιοσύνη", λέμε τώρα, και το νομικό πλαίσιο.
  Η κατοχή & χρήση βομβών μολότοφ πως τιμωρείται? Η αδυναμία να δικαστεί κάποιος αποδεδειγμένα επικίνδυνος & κακόβουλος πως περιγράφεται?
  Η καθολική ανοχή και χάιδεμα ηλιθίων κυρίως στα έδρανα του ανακτοβουλείου, εν γνώση μου η λέξη, αλλά και στο χώρο των ΜΜΕ, που μιλούν για στάσεις κι επαναστάσεις δεν είναι σημάδι ενοχικής συμπεριφοράς?

  Όσο αυτά συνεχίζονται...

 17. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 21/09/2013 08:21:55

  Αναγνωριζω αυτο ακριβως αυτο σε αυτην την κυβερνηση,οτι δεν φοβηθηκε,δεν κρυφθηκε,δεν σωπασε ποτε.Η μονη δεξια που το επραξε.
  Και ειναι αρκετος λογος για να ειμαι και εγω μαζι τους
  Συγχαρητηρια να δωσετε στον κυριο Κρανιδιωτη για την χθεσινη εμφανιση στο Σκαι.

 18. HΛΕΚΤΡΑ avatar
  HΛΕΚΤΡΑ 21/09/2013 08:21:59

  ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΔΕΞΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ

 19. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 21/09/2013 08:26:39

  Kάποτε θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν υπάρχει νικητής στον Εμφύλιο πόλεμο παρά μόνο ηττημένοι.Ο Μόνος κερδισμένος ο Ξένος παράγοντας ο οποίος με πολύ μικρό κόστος αποκτά τον έλεγχο μιας ολάκερης ΄χωρας.Άλλωστε ως πρέπει άπαντες γνωρίζουν την αρχή της οικονομίας δυνάμεων.Αυτό ως γενικό συμπέρασμα

  Σε ότι αφορά τον Ελληνικό Εμφύλιο πόλεμο του 1946-1949 διαπιστώνω για μια ακόμη φορά παντελή άγνοια των γεγονότων κάτι που μου προκαλεί αλγεινή εντύπωση.Η Ιστορική μνήμη αποτελεί την πυξίδα για κάθε άνθρωπο, για κάθε Έλληνα Πολίτη και για ολάκερη την Ελληνική Κοινωνία,Αν η πυξίδα αυτή δείχνει κολοβές ενδείξεις τότε και η πορεία θα είναι λανθασμένη.Αν δε η πορεία αποτελέσει σημείο συνάντησης συλλογικών συμπεριφορών τότε στραβός στραβό οδήγαγε και ηύραν και οι δυό στο βράχο.

  Επιγραμματικά επι Γερμανικής Κατοχής ο Ελληνικός πολιτικός αστικός κόσμος προσδέθηκε στο άρμα των Αγγλων κα ιτων Γερμανών καθώς δεν διέθετε ίχνος λαϊκού ερείσματος.Το ΚΚΕ οργάνωσε μέρος της Εθνική Παλλαϊκής Αντίστασης στα μέτρα και στα σταθμά που όρισε η Ρωσική Διπλωματία, αποτέλεσε δε η Ελλάδα βολική δικαιολογία για τα όσα έλαβαν χώρα στην Ανατολική Ευρώπη

  Η Δεξιά κατά συνέπεια σε αγαστή συνεργασία με το δεξιό φασιστικό παρακράτος έπρεπε με την λήξη του πολέμου να εδραιώσει την νίκη της και σε επίπεδο κοινωνίας καθώς δεν διέθετε ίχνος λαϊκού ερείσματος. Στόχος και σκοπός η αλλοίωση της λαϊκής εντολής και χρησιμοποίησε κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσον για το σκοπό αυτό.Τα σχέδια Περικλής, Προμηθέας τα οποία έδωσαν άνετη πλειοψηφία στην ΕΡΕ. και το σχέδιο Ιέραξ το οποίο αποτέλεσε την βάση του Απριλιανού Πραξικοπήματος δεν συντάχθηκαν απο αριστερούς. Ο ΙΔΕΑ ο οποίος και οικοδομήθηκε στο υπο Αγγλική Επιτροπεία Εκστρατευτικό Σώμα της Μέσης Ανατολής , με την συγχώνευση όλων των οργανώσεων που υπηρετήσαν τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής δεν είναι αριστερό Ευφυολόγημα.Η Μετεξέλιξη του ΙΔΕΑ στην ΕΕΝΑ (Εθνική Ένωση Νέων Αξιωματικών) του Χουντάνθρωπου και πράκτορα της CIA Γεωργίου Παπαδόπουλου η οποία έχαιρε και της πολιτικής προστασίας της Δεξιάς δεν είναι αριστερός σχηματισμός. Η Κόκκινη Προβιά δεν αποτελεί αριστερό παρακρατικό μηχανισμό.Η ΚΥΠ και το Παλάτι ως παράγοντες αποσταθεροποίησης του δημοκρατικούς πολιτεύματος δεν ελέγχονταν απο την Αριστερά. Οι αποστάτες του 1965 δεν αναρριχήθηκαν στην Ιεραρχία της Αριστεράς.Οι δυό πολιτικοί νεκροθάφτες του Ελληνισμού της Κύπρου δεν έγιναν Πρόεδροι Αριστερών σχημάτων.Αυτή την παράταξη θεωρεί ο γράφων ότι έσωσε την Ελλάδα;

  Η Αποκατάσταση της Δημοκρατικής Ομαλότητας του 1974 ως ανέκδοτο φαντάζει.Το 37% του Ελληνικού εδάφους υπο Τουρκική κατοχή, το Αιγαίο μετά την αποχώρηση απο το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ υπο τουρκικό έλεγχο,τα ανδρείκελα της Χούντας ατιμώρητα και στελεχώνουν τον κρατικό μηχανισμό, η ασυδοσία του οικονομικού κεφαλαίου που μαζί με εξωθεσμικούς παράγοντες οδήγησε στην απομάκρυνση του Κων/νου Καραμανλή απο την Πρωθυπουργία και την μεταπήδηση του στην Προεδρία, οι βάσεις ενός δημοκρατικού συστήματος που βασίζονταν σε έναν ληστρικό εκλογικό νόμο και φορείς του τα κατάλοιπα του μετεμφυλιακού παρακράτους της Δεξιάς συνέθεσαν αυτό που σείς ονομάζετε ομαλότητα

  Πολλοί πιστεύουν ότι με την πολιτική αποψίλωση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. η Ν.Δ. θα βγεί πολιτικά ενισχυμένη. Φυσικά οι νεόκοποι επικριτές της και μέχρι πριν λίγο οπαδοί της θεωρίας της επίθεσης φιλίας, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η κοινωνική ανισότητα η οποία καταγράφεται απο την Ανεργία, την Υποαπασχόληση,το επίπεδο φτώχειας,την κατάπτωση του κοινωνικού κράτους, απο την θυσία κάθε είδους δημοσίου αγαθού αποτελούν την θρυαλλίδα της Κοινωνικής Έκρηξης. Η Υπόθεση της Χ.Α. ως εξελίσσεται αποτελεί ράπισμα για την κυβέρνηση γιατί θα καταδείξει την απουσία πολιτικής βούλησης και την αντιδημοκρατική λειτουργία θεσμών .Με φοβικά σύνδρομα, με απειλές με ενοχές δεν αποσπάται η κοινωνική συναίνεση .Θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. συστηματικά και μεθοδικά αποδομείται απο την σκληροπυρηνική Δεξιά κα ιουχί Λαική Δεξιά.

  Συμμέτοχοι σε αυτή την Δημοκρατική εκτροπή η ΔΗΜΑΡ η οποία ζητεί αλλαγή Πρωθυπουργού με μη προβλεπόμενες διαδικασίες απο το Σύνταγμα και τους Νόμους , ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ενισχύει πολιτικά την Χ.Α. με στόχο την διάσπαση της Δεξιάς.Συμμέτοχος και συνένοχος σε αυτή την ανατροπή της όποιας δημοκρατικής ομαλότητας σύμπασα η Ελληνική Αριστερά η οποία και καλύπτει πολιτικά την παραστρατιωτική, παρακρατική και ποινικά κολάσιμη σε πολλά επίπεδα δράση της Ακροαριστεράς.

  Η Δημοκρατική Ομαλότητα είναι ταυτισμένη με τον Δημοκρατικό Πατριωτισμό το οποίον σήμερα ελάχιστοι τον υπηρετούν ως στάση ζωής.Κατά συνέπεια δεν αρκεί να αρθρωθεί υγιής λόγος αλλά να αποτελεί πράξη και στάση ζωής.Αυτό προϋποθέτει θάρρος απέναντι στην Αλήθεια και σεβασμό στην Ιστορική μνήμη όσο αυτά δεν υπάρχουν δεν δύναται να υπάρξει και πορεία εξέλιξης με θετικές επιπτώσεις για ολάκερη την κοινωνία

 20. ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 21/09/2013 08:31:52

  Ο φόνος του 34χρόνου και όχι η δολοφονία προς το παρόν, καθότι την τελική ετυμηγορία σε Κράτος Δικαίου δίδει η Δικαιοσύνη, αποκάλυψε: α) το πτώμα της ελληνικής Δημοκατίας, ενδεδυμένο με περισσή υποκρισία, β) την ηλιθιότητα και γελοιότητα των"αριστερών και λοιπών προοδευτικών" , οι οποίοι ανίερα δεν σέβονται έναν νεκρό, επιπλέον δε, παίζουν σε επεισόδια και την κωμικοτραγική παράσταση με τίτλο "ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του", γ) τον διάχυτο αποκρουστικό φασισμό όπως εκφέρεται από την λυσσώδη γκαιμπελικής επιλογής και έκφρασης συμπεριφορά των ΜΜΕ που θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα, δ) τα αληθή βαρίδια της ΝΔ που έσπευσαν να διαχωρίσουν την θέση τους από την μόνη φωνή αληθείας του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, ε) την ανεπάρκεια του Ν. Δένδια, ο οποίος στην σταχυολόγηση των επιχειρημάτων του προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικώς με την ΧΑ διαλαμβάνει γελοία περιστατικά που δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική ακι ακυρώνουν το εγχείρημα, στ΄) την συστημική συμπεριφορά των "αριστερών" κομμάτων που λησμόνησαν μνημόνια και απώλεια εθνικής κυριαρχίας, άλλωστε πάντοτε οτι,δήποτε εθνικόν προκαλούσε αποστροφή,. Εμφύλιος δεν πρόκειται να γίνει όσο και αν τον ονειρεύονται μερικοί στην παράκρουση της ιδεοληψίας τους. Η μόνη λύση είναι η αληθής Δημοκρατία, πλην όμως το Αντί-Συνταγματικό τόξο των προθύμων ουδέποτε την αγάπησε, το χειρότερο δε, απουσιάζουν δημοκράτες πολίτες με συνείδηση του κοινού συμφέροντος της πόλεως. Βόηθα Θεέ...
  Ι.Σ

 21. Η άλλη πλευρά του νομίσματος avatar
  Η άλλη πλευρά του νομίσματος 21/09/2013 08:39:04

  ''Προφανώς και δεν κινείται όλος ο ΣΥΡΙΖΑ στη γραμμή αυτή, αλλά αυτές οι φωνές όχι μόνο δεν περιορίζονται, αλλά πολλαπλασιάζονται. ''
  Είναι προσωπική σας άποψη αυτό. Δεν πολλαπλασιάζονται οι...φωνές. Απλά πλησιάζοντας προς τις κάλπες, όπως γίνεται -δυστυχώς- πάντα στην Ελλάδα οι δύο μονομάχοι, πολώνουν για να ωφεληθούν.
  '' ..αυτά που είπε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, τα λέμε όλοι μεταξύ μας. Και συμφωνούμε κιόλας! ''
  Ευτυχώς δεν τα λέτε όλοι, ούτε και συμφωνείτε όλοι. Στα κόμματα, διατηρεί ο καθένας την προσωπική πολιτική του άποψη στα επί μέρους. Από εδώ και πέρα, τη θεωρία των δύο άκρων, δε θα την ξανααναφέρει ποτέ ο Πρωθυπουργός, γιατί εκείνος -πριν από εσάς-, κατάλαβε τον κίνδυνο που περικλείει η υποστήριξη θεωριών που διχάζουν.
  Γι αυτό, γίνετε λοιπόν ....επιδέξιος δεξιός κι εσείς και προτιμήστε να επικεντρώνεστε σε όσα μας ενώνουν και βοηθούν να προχωρήσουμε μπροστά, σβήνοντας λάθη, εντάσεις και τεχνητούς μικροκομματικούς διαχωρισμούς.

 22. ΝΚ avatar
  ΝΚ 21/09/2013 08:58:17

  Ευσεβείς πόθοι μέχρι στιγμής. Όσο παριστάνουμε ότι 90% των παράνομων είναι νόμιμοι τα πράγματα θα χειροτερεύουν.

  Μιλώντας για δημοκρατία και δικαιώματα, θα περιμένουμε πολύ ακόμα για απαγόρευση της μπούρκας όπως στην Ευρώπη, ή θα γίνουμε επισήμως χαλιφάτο;

 23. Θόδωρος 17.06.2013? avatar
  Θόδωρος 17.06.2013? 21/09/2013 09:04:21

  Προσυπογράφω, Αδέξιε Δεξιέ.

  Εκείνο το ΑΚΡΑΙΟ ΤΜΗΜΑ του Σύριζα που αναφέρεις είναι φανατικό, εξτρεμιστικό, αντιδημοκρατικό, αντικοινωνικό, τυχοδιωκτικό, επικίνδυνο και ΕΚΤΟΣ Συνταγματικού Τόξου. Αν θέλει ο Σύριζα να ανήκει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στην Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας πρέπει να αποκόψει και να διώξει αυτό το τμήμα του.
  Και πάλι θα αντιπαρατεθόμαστε πολιτικά και πάλι θα υπάρχουν οι μεγάλες πολιτικές διαφορές. Αλλά με τον λόγο και την πειθώ, όχι με μαχαίρια και τσεκούρια!

  Η ύπαρξη του φασισμού ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΥ πρέπει να ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΕΙ, χρησιμοποιώντας μια βαριά λέξη! Ή θα πρέπει να υπακούσουν κι αυτοί στις δημοκρατικές επιταγές της κοινωνίας μας -που υπακούουμε όλοι, όσο κι αν διαφωνούμε πολλές φορές- ή θα πρέπει να απομονωθούν ποινικά από την κοινωνία. Δεν μπορούν να επηρεάζουν συνειδήσεις και να στρατολογούν αδύναμους και χτυπημένους από την κρίση συμπολίτες μας.

  Αυτό πρέπει να σταματήσει τώρα, από σήμερα.

  • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
   Θόδωρος 17.06.2014 @ Θόδωρος 17.06.2013? 21/09/2013 14:44:33

   ...να βγάλω και το "?" από το όνομα μου αφού δεν θα'χουμε εκλογές φέτος...

 24. firiki2010 avatar
  firiki2010 21/09/2013 09:17:55

  Κατά τη γνώμη μου η τοποθέτηση από τον κ Λαζαρίδη του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του " συνταγματικού τόξου" ήταν άνευ νοήματος γιατί απλά "συνταγματικό τόξο"... δεν υπάρχει. Το τεντώνει όσο θέλει ο καθένας ανάλογα με το ποιους θέλει να περιλάβει σε αυτό. Κι άντε κι αποφασίασμε ότι ο Α ή ο Β είναι εκτός "τόξου" Μετά;;
  Oσo για την ¨θεωρία των δύο άκρων", αυτή ως "θεωρία την διαχειρίζεται ουσιαστικά η "Αριστερά" και της δίνει το νόημα που την βολεύει για να ξεπλένει τις ανομίες της.
  --------
  "... Μπορούμε να αποφασίσουμε πως είμαστε ενάντια στη βία χωρίς να της βάζουμε διάφορα πρόσημα; Μπορούμε να μην εξαρτούμε τη στάση μας απέναντι στα φαινόμενα βίας ανάλογα με τους θύτες και τα θύματα; Μπορούμε να παραδεχθούμε ότι η βία προέρχεται από διαφορετικές κατευθύνσεις; Μπορούμε να μην παριστάνουμε ότι έχουμε μνήμη χρυσόψαρου; Μπορούμε πάνω σε αυτή τη συμφωνία να βασίσουμε τη στάση μας γι αυτά που έγιναν, γίνονται και πιθανώτατα θα γίνουν;...." Από το σημερινό "Θεωρίες . "τόξα" και άλλες μπούρδες " στο firiki2010

 25. Α avatar
  Α 21/09/2013 09:28:31

  Πολύ μεγάλη χάρη τους κάνουμε να τους ονομάζουμε , έστω άκρα.
  Και οι δύο πλευρές που αποδεδειγμένα ασκούν βία και προβαίνουν σε παράνομες έως εγκληματικές πράξεις, είναι υπόκοσμος.
  Δεν μπορώ να δεχθώ ότι πρόκειται για πολιτικά άκρα. Δεν είναι πολιτικά.
  Είναι πληρωμένα κακοποιά στοιχεία και τίποτα άλλο.
  Εγείρονται και τα ερωτήματα, από που χρηματοδοτούνται; Ποια είναι η εργασία που τους έχει ανατεθεί; Σε τι αποσκοπούν οι χρηματοδότες; Γιατί όπως ξέρουμε , κανείς δεν πετάει τα λεφτά του στον αέρα, τζάμπα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Α 21/09/2013 13:18:20

   Πολύ σωστά.

  • Mariana avatar
   Mariana @ Α 21/09/2013 14:07:42

   Καλή ερώτηση... Ποιοί να έχουν τόσα πολλά λεφτά και συμφέροντα στη χώρα για να χρηματοδοτούν τα πληρωμένα κακοποιά στοιχεία? Και αφού έχουν τόσα λεφτά γιατί δεν γίνονται... "δανειστές"?

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Α 21/09/2013 15:54:32

   Μήπως δέν εἶναι ἐντός τῆς χώρας;

   • Mariana avatar
    Mariana @ Κυθήριος 21/09/2013 17:04:46

    Σίγουρα, διότι οι "κακοί" φεύγουν πάντα εκτός της χώρας κατατροπωμένοι από τους "καλούς" που κρατάν σαν κέρβεροι τα ηνία του κράτους!

    • Α avatar
     Α @ Mariana 21/09/2013 17:48:53

     μπορεί να είναι και εντός και εκτός, ανάλογα αν βρίσκουν χρήσιμο το ... εργαλείο.

 26. Greg avatar
  Greg 21/09/2013 09:42:12

  To πρόβλημα της Χρυσής Αυγής είναι βαθύτερο. Ξεκινά από την αγωνιώδη πολυετή (από την ίδρυσή της) προσπάθεια της Ν.Δ. να εξαφανίσει κάθε πολιτικό φορέα που είχε στόχο να κινηθεί στα δεξιά της. Ενώ ευαγγελιζόταν την ιδεολογία της φιλελεύθερης κεντροδεξιάς, η αγωνία της ήταν πάντοτε ο προσεταιρισμός κάθε δεξιού στοιχείου, προκειμένου να ψαλιδίσει την όποια προσπάθεια δημιουργίας σοβαρού και αξιόπιστου εθνικιστικού δεξιού κόμματος. Μη ξεχνάμε την αγωνία για τη διάλυση της δεξιάς παράταξης Ε.Π. μετά τις εκλογές του 1977. Την ώρα που κάλπαζε το ΠΑΣΟΚ, έτοιμο για ρεσάλτο στην εξουσία, η Ν.Δ. αντί να αντιμετωπίσει την κεντροαριστερή λαίλαπα, προτίμησε τον προσεταιρισμό βουλευτών της Ε.Π. (Παπαευθυμίου, Μπερρτόδουλος κ.α.). Αντίστοιχα στις εκλογές του '81, η Ν.Δ. έκανε ουσιαστικά μονομέτωπο αγώνα προκειμένου να περιορίσει τη δύναμη του κόμματος των Προοδευτικών (Μαρκεζίνης) με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.

  Αντί λοιπόν να αντιδράσει ουδέτερα και απλά ανταγωνιστικά στη δημιουργία συνταγματικού πολιτικού σχηματισμού στα δεξιά, έκανε μονομέτωπο αγώνα. Σήμερα λοιπόν θερίζουμε τις θύελλες που σπείραμε με τη γιγάντωση ενός τερατόμορφου και διεστραμμένου πολιτικού σχηματισμού, με διαπλοκή με τις υπηρεσίες (Ελληνικές και ξένες) και τώρα προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν με "νομοθετικές" πρωτοβουλίες!!!

  Ε, αυτό δεν γίνεται. Είναι αργά πλέον. Κρίμα!

 27. Ελευθεριάδου Βούλα avatar
  Ελευθεριάδου Βούλα 21/09/2013 10:35:14

  η ενοχική δεξιά εκπροσωπήθηκε με πρώτους και καλύτερους τους ίδιους τους βουλευτές μας, που σε πολλές περιπτώσεις με το σύστημα ΠΑΣΟΚ διαιωνίζοντάς το, πολύ σωστά αυτά που γράφεις αδέξιε, αρκεί κάποιοι να
  τα κάνουν
  παρεμπίπτοντος άξια μέλη της κοινωνίας θέλουν να βοηθήσουν το Σαμαρά μέσω του κομματικού μηχανισμού αλλά δυσανασχετούν από το νέο σύστημα που δεσμεύει τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ και τον εξαρτά από τα μέλη, τουλάχιστο από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, αναιρείται η εκλογή του από τη βάση, για ποιό λόγο; δεν είναι και αυτό ένα δείγμα ενοχικότητας; γιατί να αναιρούνται δημοκρατικές διαδικασίες;ποιοί εισηγούνται πως κανείς δεν ενδιαφέρεται και καλύτερα να είναι κλειστές οι διαδικασίες; ελπίζω να κάνω λάθος

 28. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 21/09/2013 10:35:55

  Μπορούμε να παραδεχθούμε ήρεμα κάποια πράγματα;
  Ο Λαζαρίδης με το τάιμινγκ (μην παριστάνουν ορισμένοι οτι ο όρος αυτός είναι ουρανοκατέβατος ή γελοίος, ειδικά όταν μιλάμε για πολιτική) που επέλεξε για να αναφερθεί στις προκλήσεις του σύριζα έδειξε άγχος μη τυχών και καρπωθεί ο σύριζα εκλογικό όφελος από την όλη εξέλιξη. Κι αυτό λίγες ώρες μετά τη δολοφονία από τα χείλη ενός προσώπου που όταν μιλάει όλοι το εκλαμβάνουν οτι μιλάει ως «αντ’ αυτού».
  Στην πράξη η γεύση που έμεινε στον περισσότερο κόσμο είναι οτι η Νέα Δημοκρατία θεώρησε το ζήτημα της χρυσής αυγής ένα προσωπικό της θέμα προς επίλυση, το οποίο ενώ έλεγε πως θέλει να το θέσει φυσικά ενώπιον όλου του πολιτικού κόσμου και καλούσε σε συστράτευση άπαντες, ειδικά στον σύριζα ουσιαστικά έθεσε όρους και προυποθέσεις. Είπε δηλαδή οτι ο σύριζα δεν δικαιούται να λάβει μέρος στον διάλογο ούτε να καταδικάσει ισότιμα μαζί με τους υπόλοιπους την παρουσία της χρυσής αυγής στο πολιτικό σκηνικό αν δεν προβεί και ο ίδιος σε μια σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες, πράξεις και δηλώσεις. Αργότερα επιχειρήθηκε δια του Μάκη Βορίδη να ακολουθηθεί η ίδια τακτική και απέναντι στο ΚΚΕ.
  Όμως στο θέμα της χρυσής αυγής, νομίζω ήταν κοινός τόπος πως δικαίωμα στην καταδίκη και στην συμμετοχή στον διάλογο αντιμετώπισής της είχαν ΟΛΟΙ και, σε πρώτο χρόνο, χωρίς τις προϋποθέσεις που προσπάθησε να επιβάλλει ο Λαζαρίδης. Ξεκίνησε η Ν.Δ. να ανοίγει άκομψα έναν διμέτωπο πόλεμο ο οποίος κατά τη γνώμη μου δεν της βγήκε και ούτε θα της βγει. Η πιο έξυπνη κίνηση θα ήταν να κοπανίσει την χρυσή αυγή μαζί με όλα τα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου ως ένα σώμα, και μετά από μια-δυο εβδομάδες μπορούσε να γυρίσει και να πει στην αριστερά στο ζήτημα των εμπρηστικών της δηλώσεων ή την ανοχή της βίας «και τώρα οι δυο μας». Δεν προτιμήθηκε αυτή η τακτική και νομίζω οτι αυτο δημιούργησε περιττή ένταση χωρίς να προσπορίσει κανένα σπουδαίο όφελος πέρα από συσπείρωση ήδη συσπειρωμένων οπαδών.

  • Γιώργος Καλύτερος avatar
   Γιώργος Καλύτερος @ Γιώργος Καλύτερος 21/09/2013 11:17:06

   Και κάτι τελευταίο που είναι σημαντική παράμετρος: ο κόσμος που υποστήριζε χρυσή αυγή δεν θα αποσυσπειρωθεί επειδή πληροφορήθηκε οτι είναι μέχρι και εν ψυχρό δολοφόνοι. Το ήξερε. Θα αποσυσπειρωθεί μόνο και μόνο επειδή ο τρόπος δράσης μελών και στελεχών τελικά κατέληξαν να φέρουν τον υποστηρικτή της σε αφόρητα δύσκολη θέση έναντι του κοινωνικού του περίγυρου.
   Άνθρωποι λοιπόν που στην παρούσα χρονική συγκυρία εκφράστηκαν από έναν εγκληματικό σχηματισμό όπως η χρυσή αυγή, δεν θα επιστρέψουν έτσι απλά σε πιο νουνεχείς πολιτικές δυνάμεις. Εξακολουθούν να νιώθουν την ανάγκη να εκτονωθούν και να εκδικηθούν ακραία, αρκεί να μη γίνουν και πολύ ρόμπες.
   Κι όταν τους υπενθυμίζεται παντοιοτρόπως από κυβερνητικά χείλη οτι σε αυτή τη μεταβατική γι’ αυτούς περίοδο υπάρχει και έτερο άκρο στην πολιτική σκηνή που κινήται στα όρια της νομιμότητας και του οποίου η παρουσία ενοχλεί σφόδρα την κυβέρνηση, χωρίς πάντως να κινδυνεύει να στιγματιστεί ο υποστηρικτής του στον βαθμό που συνέβη με την χρυσή αυγή, ίσως ο τελευταίος προτιμήσει να μεταφερθεί εκεί για να βγάζει δια της ψήφου του τα σώψυχα και την έντασή του εναντίον κυβερνητικών επιλογών που τον θίγουν.

 29. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 21/09/2013 10:45:36

  Αναφορικά δε με την επιχειρούμενη ταύτιση του «αντισυνταγματικού τόξου» με την αντιμνημονιακή ρητορική, μήπως πρέπει να ξαναδούμε αν είναι προς όφελος ή όχι της χώρας και των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης να υπάρχει αντιπολίτευση (ηθικά αναγνωρισμένη από την κυβέρνηση) στο κοινοβούλιο που θα σηκώνει σκόνη και θα απειλεί θεούς και δαίμονες; Απέναντι στην Τρόικα και όσους αυτή εκπροσωπεί με τον τρόπο μάλιστα που το κάνει, τι είδους αντιπολίτευση έπρεπε να παρουσιάζει η χώρα μας δηλαδή;

 30. nikos avatar
  nikos 21/09/2013 10:57:39

  Η ενοχική Δεξιά είναι παρελθόν.

  Τό βλέπουμε τίς τελευταίες μέρες ...Νά υποθέσω ότι όταν θά γίνετε κυβέρνυση θά σταματήσουν και οι καταστροφές στό κέντρο...

 31. Wolf avatar
  Wolf 21/09/2013 11:08:35

  Αν η Δεξιά θέλει να πάψει να είναι ενοχική, αν θέλει να πάψει να βλέπει σκιές και φαντάσματα σε κάθε της βήμα, πρέπει να ανακτήσει το ζωτικό της χώρο. Ας σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει.
  Να θυμηθεί πια είναι και τι έκανε για την πατρίδα.
  Να σταματήσει να απεμπολεί την ιστορία της, αυτή του τόπου και να την αποδεχθεί.
  Ο Γράμμος και το Βίτσι, ο Μελιγαλάς και άλλα δεν είναι "γιορτές μίσους" και το Πολυτεχνείο γιορτή δημοκρατίας, για να χαϊδέψει τα αριστερά αυτιά. Και κυρίως δεν είναι στη συνείδηση των δεξιών. Τελεία και παύλα.
  Η Χρυσή Αυγή είναι πράγματι μια εγκληματική οργάνωση και μέχρι εκεί. Που βρήκε χώρο όμως, να απλωθεί γιατί όλοι την αντιμετώπιζαν ως κάποιους γραφικούς άνευ σημασίας. Το ίδιο έγινε και στη Γερμανία το '29, όταν η αντίστοιχη ομάδα πήρε στις εκλογές 3%, σε δυο χρόνια 10-12% και λίγο μετά 33%. Τότε όμως ήταν αργά και για την Γερμανία και πολύ περισσότερο για την Ευρώπη και τον κόσμο.
  Αυτή η δεξιά λοιπόν, έχει "εγκληματήσει" στην Ελλάδα, γιατί άφησε την μεταπολεμική περίοδο, τη θολοκουλτουριάρικη αριστερά να "παίξει" μπάλα μόνη της, γράφοντας την "δική της" ιστορία, με το δικό της τρόπο και κατά το δοκούν. Και τώρα καλείται όλη η κοινωνία να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, καλείται να πληρώσει το μάρμαρο με το ποιο ακριβό τίμημα.
  Όσο για τη θεωρία των άκρων, δεν καταλαβαίνω γιατί παραξενεύει κάποιους ή ίσως και ενοχλεί?
  Εδώ που έχουμε φτάσει δε μας παίρνει πια να κρυβόμαστε πίσω απ' το δάχτυλό μας, δεν έχουμε περιθώρια για ασκήσεις.
  Πρέπει να πούμε και να παραδεχθούμε τις μεγάλες αλήθειες και να κοιτάξουμε μπροστά, αν θέλουμε να βγούμε απ τη μιζέρια και τη βαριά σκιά της ύφεσης.
  Ο Λαζαρίδης είπε πολύ μεγάλες αλήθειες που δύσκολα πολιτικός λέει.
  Είπε ότι ακριβώς συζητάμε όλοι στην καθημερινότητά μας.
  Η αλήθεια είναι δύσκολη και πονάει, αλλά πρέπει να ακουστεί. Δεν έχει κανένα νόημα να καθόμαστε πάνω στα αποκαΐδια και να μουρμουράμε.
  Άλλωστε η στάχτη δεν υπήρξε ποτέ υλικό για χτίσιμο.
  Αδέξιε, θα συμφωνήσω σχεδόν σε όλα με το άρθρο και μάλλον θα προσέθετα και ακόμη πολύ περισσότερα. Θέλω μόνο να τονίσω ότι σα λαός για να πάμε μπροστά πρέπει να αποδεχθούμε και να αναγνωρίσουμε την ιστορία μας, την πραγματική και όχι εκείνη που μεταπολεμικά κατασκεύασαν πληρωμένες πένες!!!
  Η Δεξιά πρέπει με παρρησία να αποβάλει τα ενοχικά της σύνδρομα και να τιμήσει την ιστορία της που είναι η ιστορία του τόπου και όχι να κρύβεται.
  Για να πάμε μπροστά πρέπει να έχουμε τη γνώση του παρελθόντος, να το σεβόμαστε και να προχωρήσουμε.
  Με την εικονική πραγματικότητα και τη διαστρέβλωση της αλήθειας της αριστεράς, όπως και με τους φονιάδες της Χρυσής Αυγής, που ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, κάνοντας το παιχνίδι των χρηματοδοτών τους και όσων έχουν επιλέξει το χάος για την Ελλάδα γιατί αυτό τους εξυπηρετεί, δε κάνουμε χαΐρι.
  Τελεία και παύλα.-

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Wolf 21/09/2013 11:20:34

   Πολυ σωστός. Ο Μιχαλολιάκος ήταν σαφέστατα, όχι απλά ακροδεξιός, αλλά εθνικοσοσιαλιστής. Μπήκε μέσα στο δεξιό περιβόλι από τη μάντρα, επειδή οι νοικοκυραίοι του περιβολιού το είχαν αφήσει ακαλλιέργητο. Επιπλέον, απαγόρευαν τη διάθεση φρούτων και λαχανικών, αφήνοντάς τα να σαπίσουν, επειδή οι απέναντι γείτονες τους είχαν πει έτσι να κάνουν, για να πουλάνε αυτοί τα δικά τους προϊόντα. Τώρα που τα μάζεψε τα φρούτα, γερά και σάπια, ο Μιχαλολιάκος, εμφανιζόμενος ως δήθεν ο γνήσιος ιδιοκτήτης και υποσχέθηκε ότι θα νοικοκυρέψει κιόλας και το περιβόλι, ξυπνήσαμε και τρέχουμε στα δικαστήρια να βρούμε το δίκιο μας...

 32. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 21/09/2013 11:09:58

  Η ενοχική Δεξιά ΔΕΝ θα είναι παρελθόν όσο στη ΝΔ συνεχίζεται η ξεπερασμένη από τους καιρούς συγκατοίκηση φιλελεύθερων, που πιο πολλά κοινά έχουν με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔημΑρ (δείτε και τους αντίστοιχους εκπροσώπους τους μεταξύ των σχολιαστών...), και δημοκρατικών συντηρητικών πολιτών, που αυτοχαρακτηρίζονται ως δεξιοί. Μετά τις επόμενες εκλογές θα υπάρχουν, νομίζω, εξελίξεις. Ήταν θετικό το ότι έκανε η Ντόρα κόμμα, το οποίο αποδείχθηκε απόκομμα. Έτσι έδειξε και την πραγματική εμβέλεια του ελευθεριακού-φιλελεύθερου χώρου στο σώμα των μη αριστερών ελλήνων πολιτών. Φυσικά, πολλοί ομοϊδεάτες της (δεν εννοώ τον Αβραμόπουλο, αυτός είναι εντελώς απολιτίκ...), κινούμενοι καιροσκοπικά, παρέμειναν στη ΝΔ, ενώ ελάχιστα κοινά είχαν, ας πούμε, με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον Μάκη Βορίδη, τον παραδοσιακό συντηρητικό έλληνα ψηφοφόρο.
  Όσο η αναγκαστική συνύπαρξη δύο ασύμβατων τάσεων συνεχίζεται μέσα στους κόλπους της ΝΔ ελέω εξουσίας, αυτά τα τραγελαφικά που ζούμε τις τελευταίες μέρες θα συμβαίνουν. Είπε ένα ευφυολόγημα ο μπαρμπα Κουβέλης (ή ο Βενιζέλος, δεν θυμάμαι) για "συνταγματικό τόξο¨ και η σαχλαμαρίτσα έγινε θέσφατο και οιονεί θεσμός, λόγω και αγραμματοσύνης και χαμηλής ποιότητας του ελληνικού πολιτικού και δημοσιογραφικού προσωπικού...Και καθόμαστε και σκοτωνόμαστε για ένα αδειανό πουκάμισο...
  Λοιπόν, ας το πούμε καθαρά: Η φυσιολογική εξέλιξη για τη ΝΔ θα ήταν δύο κόμματα: 1. Ένα μειοψηφικό φιλελεύθερο κόμμα, που θα είναι το συμπλήρωμα του ΠΑΣΟΚ και της ΔημΑρ, με προοπτική συμμαχίας με τον (¨σοβαροποιημένο" από την προπαγάνδα των ΜΜΕ) Σύριζα και 2. ένα πλειοψηφούν (στην εκλογική βάση) συντηρητικό δημοκρατικό και πατριωτικό κόμμα, με σαφείς στοχεύσεις, που θα εξαφάνιζε τον αεροψεκασμένο Καμμένο, θα απορροφούσε τους λογικούς συντηρητικούς πολίτες που πήγαν προσώρας στη ΧΑ (όχι τους μπράβους, φυσικά...) και θα συμμαχούσε στενά με τις μικρές, αλλά ποιοτικές ομάδες της πατριωτικής Αριστεράς (βλ. Άρδην-Ρήξη). Το ότι η βάση της ΝΔ παραμένει συντηρητική και πατριωτική φάνηκε από τις εσωκομματικές εκλογές του 2009.
  Η ταμπέλα "ΝΔ", αν δεν κατατεθεί στο μουσείο, ας πάει όπου θέλει, έτσι και αλλιώς οι νοσταλγοί της βρίσκονται από την ηλικία του Τραγάκη και πάνω...
  Και πρέπει να σας πω ότι γνωρίζω άτομα που έκαναν φανατικά καμπάνια τότε υπέρ της Ντόρας, μέλη της ΝΔ, και μετά από δύο χρόνια φανερά υποστήριξαν τη ΧΑ...Αυτά για όσουν χρεώνουν στους παραδοσιακούς δεξιούς "φιλοχρυσαυγιτισμό", ενώ θα έπρεπε να τους αναγνωριστούν οι αξιοθαύμαστες δημοκρατικές αντιστάσεις που επέδειξαν στις σειρήνες της ΧΑ, όταν μάλιστα αυτή φαινόταν να λαβαίνει το 15% σε τυχόν εκλογές...

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ΒΙΣ 21/09/2013 13:10:07

   Aπό που κι ως που ο συντηρητικός Ελληνας πολίτης δεν είναι φιλελεύθερος; Τι δουλειά έχει ένας φιλελεύθερος με το ΠΑΣΟΚ ή πολύ περισσότερο με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο Σαμαράς δηλαδή δεν είναι φιλελεύθερος; Μην μπερδεύουμε τον "φιλελευθερο" με τον "ελευθεριακό".
   Για την μπούρδα του "συνταγματικού τόξου" έχετε δίκιο . Μια άνευ περιεχομένου νοητική κατασκευή.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ firiki2010 21/09/2013 13:44:06

    Δεν κατάλαβες με ποια έννοια είπα το "φιλελεύθερος" ή μάλλον μπερδεύτηκες από τον λανθασμένο εννοιολογικά όρο "ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός" που είχε λανσάρει εκ του προχείρου ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στο ιδρυτικό συνέδριο της ΝΔ (και επειδή το λάνσαρε εκείνος, ήταν θέσφατο, ενώ απλά ήταν ασυναρτησία...). Εννοώντας "φιλελεύθερο", το είπα με την έννοια που ονομάζονται τα αμιγώς φιλελεύθερα κόμματα στη Δυτική Ευρώπη. Και στη Γαλλία και τη Γερμανία και την Αγγλία, οι φιλελεύθεροι, που σήμερα τείνουν να γίνουν ελευθεριακοί φιλελεύθεροι (γάμοι ομοφυλοφίλων, υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας...), είναι ξεχωριστοί από τους συντηρητικούς. Και όταν χρειάζεται και αν θέλουν, συμπράττουν. Ευκαιριακά πάντοτε. Ο Γκένσερ στη Γερμανία συνέπραττε, αν θυμάσαι, είτε με τους Χριστιανοδημοκράτες, είτε με τους Σοσιαλδημοκράτες. Ο Ντεγκώλ δεν ήταν φιλελεύθερος, ήταν συντηρητικός, αυτό που λέμε δεξιός. Ο Σαμαράς είναι φιλελεύθερος ως προς τα οικονομικά, αλλά υποστηρίζοντας έναν σαφή ρόλο του κράτους, συντηρητικός ως προς τα κοινωνικά, ευρωπαϊστής αλλά πατριώτης ως προς τα εθνικά. Αυτός ο συνδυασμός χαρακτηρίζει έναν σύγχρονο ευρωπαϊκό συντηρητικό πολιτικό, όχι έναν φιλελεύθερο.
    Ακόμα και στην Ευρωβουλή, οι Φιλελεύθεροι δεν είναι μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Συγκροτούν δική τους ομάδα. Σε εμάς γιατί να έχουν προσκολληθεί στο σώμα της συντηρητικής παράταξης και να θέλουν και να το ελέγχουν, ως δήθεν "πεφωτισμένοι"; Ας φτιάξουν δικό τους κόμμα και ας αγωνιστούν για τη διάδοση των απόψεών τους στην ελληνική κοινωνία...

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ ΒΙΣ 21/09/2013 14:01:39

     Συγγνώμη για το lapsus linguae: "σύγχρονο ΕΥΡΩΠΑΙΟ (και όχι "ευρωπαϊκό") πολιτικό¨...

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ ΒΙΣ 21/09/2013 18:49:11

     Εξαιρετικό το συμπληρωματικό σου σχόλιο.

    • Μαύρο γατί avatar
     Μαύρο γατί @ ΒΙΣ 21/09/2013 19:20:40

     Το οτι το 18% μπορεί να γίνει 12% και η κυβερνητική εξουσία όνειρο απατηλό, δεν αρκεί σαν κίνητρο και λόγος;

   • akenaton avatar
    akenaton @ firiki2010 21/09/2013 17:11:48

    Μη σπαταλάτε τον χρόνο σας. Οι κρατιστές στην χώρα μας είναι πλειοψηφία ακόμη και ΜΕΣΑ στην ΝΔ! Και παριστάνουν τους μπερδεμμένους με την έννοια του φιλελευθερισμού. Ρωτήστε τους κάτι πιο απλό: πόσους κρατιστές έχουν ΜΕΣΑ τα δεξιά κόμματα στην Ευρώπη και αλλαχού. Τότε ίσως και να βρείτε κάποια άκρη.

   • ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς avatar
    ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς @ firiki2010 22/09/2013 00:11:51

    Φιλελεύθεροι μόνο στα λόγια: κρατιστές μέχρι το μεδούλι (περισσότεροι φόροι, το κράτος να χώνει τα πόδια του παντού, να βολεύονται οι κόρες μας, οι σύζυγοι και οι φιλενάδες στο δημόσιο ταμείο) είναι στην πράξη. Γιατί δεν το βλέπεις;

 33. Kst avatar
  Kst 21/09/2013 11:54:00

  Συγχαρητήρια! Εξαιρετικό άρθρο!

 34. Φανούριος Αττάρδ avatar
  Φανούριος Αττάρδ 21/09/2013 11:54:32

  Καλό άρθρο !
  Αρκεί τα "αυτονόητα" να μην φέρουν ως αποτέλεσμα περισσότερη φτώχεια και περισσότερο θυμό.....
  Αρκεί τα "αυτονόητα" να είναι Συνταγματικά και νόμιμα....
  Διότι...πολλοί μιλούσαν για "αυτονόητα" προεκλογικά, χωρίς να υπολογίζουν ούτε νόμους , ούτε Σύνταγμα , ούτε τίποτε.....

 35. dem avatar
  dem 21/09/2013 12:14:25

  To διάβασα σε γνωστό σάϊτ και επειδή πιστεύω στην ακεραιότητα των θέσεων σας, παρότι σε πολλά ταυτίζεστε με την κυβερνητική πολιτική, το παραθέτω και περιμένω να το σχολιάσετε. Θα ήθελα κι' εγώ να πιστεψω σε μία πατριωτική δεξιά αλλά οι πράξεις και οι παραλείψεις της μέχρι σήμερα δεν το αποδεικνύουν.
  Η διάταξη πέρασε χθες υπό το φως των γεγονότων της ...Χρυσης Αυγης...τυχαίο;
  """"Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή διάταξη με την οποία απαλλάσσονται οι υπόχρεοι σε δήλωση περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) της υποχρέωσης να δηλώνουν μετοχές ναυτιλιακών εταιρειών.
  Σημειώνεται πως υπόχρεοι για δήλωση «πόθεν έσχες», είναι ο πρωθυπουργός, οι πολιτικοί αρχηγοί, οι βουλευτές, οι υπουργοί, γενικοί γραμματείς υπουργείων, γενικοί διευθυντές και διευθύνοντες σύμβουλοι των ΝΠΙΔ του Δημοσίου, οι δήμαρχοι, οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι μέτοχοι των εταιρειών μέσων ενημέρωσης και οι δημοσιογράφοι."""""

  • jgreek avatar
   jgreek @ dem 22/09/2013 17:20:16

   Τι να σχολιάσει κανείς; Την ομοιότητα με την Κολομβία;

  • Βαβέλ avatar
   Βαβέλ @ dem 22/09/2013 17:45:12

   Μια χαρά καλοπερνάμε!

 36. rally monkey avatar
  rally monkey 21/09/2013 12:24:40

  εθελοτυφλείς
  ..και οι περισσοτεροι να ήταν οπως τα λές πάλι θα υπήρχε προβλημα
  οταν το βιωτικό επίπεδο κατεβεί σε κρισιμα επίπεδα - γινεται πανεύκολο να χρηματοδοτήσουν την ανωμαλία

 37. Αλκιβιαδης avatar
  Αλκιβιαδης 21/09/2013 13:14:23

  Εγω που αυτοπροσδιορίζομαι ως δεξιός συντηρητικός ψηφοφόρος, ναι είμαι νοικοκύρης και ποναω για την πατρίδα μου, κάνω μεγάλες θυσίες εδώ και δυο χρόνια , με πολύ πόνο σε οικονομικό επίπεδο. Υπόμένουμε και περιμένουμε να έρθει μια καλύτερη μέρα, μέσα απο τις πολιτικές του δικού μας χώρου. Μέσα απο μικρές και μεγάλες προσωπικές θυσίες. Αλλά δεν θα επιτρέψω στις εγκληματικές οργανώσεις της ακρας δεξιας κα της άκρας αριστεράς να διαταράσσουν την πορεία της πατρίδας μου. Και επειδή εγω δεν παίρνω τα όπλα να βγω στους δρόμους ζητώ απο την συντεταγμένη πολιτεία να με προστατεύσει απο όλους αυτούς. Το χει χρέος ιερό...

  • Mariana avatar
   Mariana @ Αλκιβιαδης 21/09/2013 14:10:32

   Η προστασία κοστίζει. Θα σου βάλουμε ειδικό έκτακτο φόρο για να ικανοποιήσουμε το αίτημά σου.

 38. Θάνος Τάκης avatar
  Θάνος Τάκης 21/09/2013 13:23:35

  Πόσο ωραίο ακούγεται αυτό που γράψατε και φυσικά, συμφωνώ: "Τρίτον, το πολιτικό προσωπικό της χώρας, κόμματα και πολιτικοί, οι σοβαροί τουλάχιστον, να πάρουν οριστικό διαζύγιο από το λαϊκισμό και την υποκρισία. Ο λαϊκισμός μας κατάντησε εδώ".

  Άραγε να σας διαβάζει ο τότε Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Μιχελάκης, όταν τον Απρίλιου του 2012 μας ενημέρωνε, επισήμως και αρμοδίως, για τις πομπές του κ. Βενιζέλου; Διαβάστε τι έλεγε:

  "ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Βενιζέλος προκαλεί τους πολίτες. Από συνήγορος υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, το 2004, παριστάνει σήμερα τον κατήγορο, κρυπτόμενος πίσω από τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.
  Ο κ. Βενιζέλος, ως μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, που -με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας- διερευνούσε το σκάνδαλο των εξοπλιστικών προγραμμάτων, χαρακτήριζε την υπόθεση ως “προεκλογική σκανδαλολογία” (σελ. 233 του Πορίσματος) και αποφαινόταν: “Δεν προκύπτει κανένα στοιχείο πιθανής τέλεσης ποινικού αδικήματος από τους πρώην υπουργούς Εθνικής Άμυνας κκ Απόστολο – Αθανάσιο Τσοχατζόπουλο και Γιάννο Παπαντωνίου και τα στελέχη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, που επί μήνες προσεβλήθηκαν και διασύρθηκαν αδίκως”. (σελ. 303).
  Τα ίδια πρόσωπα, οι ίδιες εταιρίες και ο ίδιος πρωταγωνιστής. Αυτό είναι …το ΠΑΣΟΚ του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Τσουκάτου, του Μαντέλη και του Παπακωνσταντίνου. Το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, του Παπανδρέου, του Βενιζέλου. Το ΠΑΣΟΚ που δεν αλλάζει».
  http://www.nd.gr/web//guest/press/-/journal_content/56_INSTANCE_c6UH/12001/943694#sthash.I7ldwXm6.dpuf

  • dem avatar
   dem @ Θάνος Τάκης 21/09/2013 15:52:48

   To άρθρο 86 του συντάγματος, που δημιούργησε ο Βενιζέλος και που προσφέρει κοινοβουλευτική ασυλία και προστασία από την ποινική δίωξη στους κλέφτες υπουργούς και βουλευτές του πασοκ που κατονομάζετε (και ενδεχομένως και της ΝΔ) , γιατί ενώ πέρασαν δύο αναθεωρητικές "βουλές" δεν το κατήργησε η Νέα Δημοκρατία; Εκτός από την εύλογη απάντηση (ανωτέρω εντός παρενθέσεως) έχει η ΝΔ να μας πει κάτι άλλο;;

   • ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς avatar
    ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς @ dem 22/09/2013 00:22:31

    Δηλαδή μόνος του το ψήφισε το άρθρο 86 ο Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ; Είχε το κόμμα του πλειοψηφία 2/3; Η ΝΔ (αχ, η άμυαλη και άπειρη κορασίδα) τάχα μου δεν ήθελε και σύρθηκε με το ζόρι κλαίγοντας γοερά στο κρεβάτι της αμαρτίας; Μήπως μας δουλεύουν όταν στο νόμο περί ευθύνης υπουργών προσθέτουν πάντα δίπλα μόνο το όνομα του Βενιζέλου; Αν πραγματικά ήθελαν να το καταργήσουν, το πολύ πολύ να έφτιαχναν μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου, έχουν τόση πείρα πια, μιλάμε για δεκάδες. Το ξέρω ότι δεν αλλάζει άρθρο του συντάγματος με πνπ, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που παίζουνε τις κουμπάρες και γράφουν το σύνταγμα στις σόλες τους...

 39. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 21/09/2013 13:28:15

  Θα ξεκινήσω λίγο ''ανορθόδοξα''.Σαν αύριο,22 Σεπτεμβρίου 1915,ο Ελευθέριος Βενιζέλος είχε υποβάλει,για δεύτερη φορά,τη παραίτησή του στον Κωνσταντίνο.Ήταν η δεύτερη φορά,σε διάστημα επτά μηνών,όπου ο Βενιζέλος αποχωρούσε από το τιμόνι της χώρας,παρ'όλο που είχε κερδίσει με μεγάλη πλειοψηφία τις εκλογές του Μαΐου του 1915 (192 έδρες έναντι 124 των αντιπάλων του).Η πρώτη ήταν 21 Φεβρουαρίου 1915.Πλέον,έμπαιναν,γερά πια,τα θεμέλια του πρώτου εθνικού διχασμού,όπου συσσώρευσε στη χώρα συμφορές.Δεν σκοπεύω να προβώ σ'εξιστόρηση των τότε γεγονότων.Κάποια άλλη φορά.Απλώς,ξεκινώ με μια ιστορική υπενθύμιση.Οι καιροί είναι άλλοι,τα πρόσωπα έχουν αλλάξει,αλλά το σαράκι του εθνικού διχασμού,πάντα,κρύβεται στο σώμα του καταταλαιπωρημένου ελληνικού έθνους.....
  Το 1974,ο Κωννος Καραμανλής,ανάμεσα στα τόσα ακανθώδη πολιτικά κι εθνικά ζητήματα που είχε να επιλύσει,είχε και το ζήτημα της νομιμοποίησης του τότε κομμουνιστικού κόμματος,τ'οποίο βρισκόταν σε καθεστώς παρανομίας από το 1947.Το 1974 είχε έρθει,πια,το πλήρωμα του χρόνου,η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία (δυνατή και ώριμη πια),να υποδεχθεί στους κόλπους της και τη κομμουνιστική (ορθόδοξη-σταλινική και ευρω-) αριστερά,παρ'όλο που το συγκεκριμένο κομμάτι του πολιτικού μας φάσματος είχε τρομακτικό μερίδιο ευθύνης για τη πορεία της χώρας τη δεκαετία του 1940.Δεν ήταν ποτέ δυνατόν η κοινοβουλευτική μας δημοκρατία να κάνει μια νέα αρχή,από το μηδέν,αν δεν εισερχόταν στο πολιτικό παιχνίδι και το κομμουνιστικό κόμμα.
  Θα ισχυριστεί κάποιος:''Η αριστερά ευθύνεται για πολλά.Η στάση της είναι πάντα αρνητική σε οποιαδήποτε πρόοδο της κοινωνίας,κάνει σφάλματα,υποθάλπτει παράνομες ενέργειες κι ένα σωρό άλλα''.Όμως,υπάρχει το ερώτημα:Ποιά πρέπει να είναι η ορθή στάση μιας ΣΥΝΕΤΗΣ δημοκρατικής πολιτείας,ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ;Να δυναμιτίζει το κλίμα και ν'αφήνει υπονούμενα ή να έχει ΕΝΩΤΙΚΟ λόγο,διότι τα προβλήματα της κοινωνίας,τη ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ(και το τονίζω αυτό),είναι ΑΛΛΑ;ΜΗΠΩΣ πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει ΑΜΕΣΑ να κοιτάζει το δέντρο αλλά να εστιάζει το ενδιαφέρον της στο ΔΑΣΟΣ;Και ποιό είναι το δάσος;Το ΠΩΣ θ'απεμπλακεί η πατρίδα από το μνημόνιο,τ'οποίο ΔΙΑΛΥΕΙ το κοινωνικό ιστό της πατρίδας και ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ τους πολίτες της....
  Στο βαθύτατο και σκοτεινό παρασκήνιο,με όλα αυτά που συμβαίνουν,δύο παράγοντες,στη ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ,τρίβουν τα χέρια τους:Ο πρώτος είναι οι ξένοι δανειστές που βλέπουν πως η πολιτική ατζέντα αλλάζει και τους συμφέρει ΑΠΟΛΥΤΑ ο πλήρης και ολοκληρωτικός ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ της ελληνικής κοινής γνώμης.Ο δεύτερος παράγοντας που χαίρεται(σαν το ΛΥΚΟ στην αναμπουμπούλα) είναι ΟΣΟΙ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΩΣ ΕΔΩ(και τους γνωρίζουμε ΚΑΛΑ,παπανδρεϊσμός-πασοκισμός ονομάζονται),παρατηρώντας πως ο κόσμος στρέφει ΑΛΛΟΥ τη προσοχή του και εκείνοι πηγαίνουν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος....
  Και κάτι ακόμη που το θεωρώ εξαιρετικά σοβαρό και έχει γραφεί,από πολλούς,κατά κόρον:ΔΥΣΤΥΧΩΣ,η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας πληρώνει το ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΟ λάθος του Νοεμβρίου του 2011.Η ανεξήγητη στροφή εκείνης της χρονικής περιόδου άφησε ένα μεγάλο τμήμα της παράταξης ακάλυπτο και επέτρεψε άλλους πολιτικούς χώρους να θερίζουν,πετσοκόβοντας,εκλογικά ποσοστά της πάλαι ποτέ μεγάλης καραμανλικής κεντροδεξιάς παράταξης.Άρα,μην απορεί κανείς για εκλογικές ανόδους άλλων πολιτικών χώρων.ΔΥΣΤΥΧΩΣ(και το ξανατονίζω) η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας δεν εξήγησε ΠΟΤΕ και ΕΠΑΡΚΩΣ τους λόγους αυτής της απίστευτης αλλαγής και αναγκάστηκε το τελευταίο 1,5 χρόνο να τονίζει τη θεωρία των δύο άκρων για να καλύψει εκείνη την μεταμόρφωση.Έπρεπε να γνωρίζει η Νέα Δημοκρατία πως αυτές οι απόψεις γιγαντώνουν άλλα εκλογικά ακροατήρια,αποδυναμώνουν ΔΙΚΑ ΤΗΣ εκλογικά ποσοστά,επιταχύνοντας πτώσεις εκλογικών επιδόσεων της (αναπόφευκτο).Η παραπάνω άποψη επιβεβαιώνεται ΦΡΙΚΤΑ από τ'αποτελέσματα των περυσινών βουλευτικών εκλογών:18,9% στις πρώτες και 29,7% στις δεύτερες,μετά από μεγάλη συσπείρωση.
  Η παράταξη οφείλει,τάχιστα,να επανέλθει στο λαϊκό-κοινωνικό-πατριωτικό λόγο,κοιτάζοντας στις ρίζες της.ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ,ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ τέτοιο ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ λόγο,ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ τη πολιτική επιχειρηματολογία των πολιτικών της αντιπάλων,ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ στους κόλπους της μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων και παράλληλα δίνει την εικόνα μιας ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ-ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑΣ,μπροστά στα ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που έχουν συσσωρευτεί πάνω από την ελληνική κοινωνία που ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ.....Κατά τη προσωπική μου γνώμη,η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ εκκίνηση της παράταξης,ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ,κρύβεται στις παραπάνω ρήσεις.Οτιδήποτε άλλο εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.....
  Θα κλείσω στο πνεύμα της εκκίνησης του μακρόσυρτου σχολίου μου:ΤΟ ΜΟΝΟ που δεν χρειάζεται η πατρίδα,ΑΥΤΗ τη στιγμή,είναι ένας ΟΛΕΘΡΙΟΣ διχασμός που θα ρίξει νερό στο μύλο όσων κινούνται στο σκοτεινό παρασκήνιο....Το έγραψα και παραπάνω:ΚΑΠΟΙΟΙ,εντός και εκτός των τειχών,ΤΡΙΒΟΥΝ τα χέρια τους......

  • aris. aold avatar
   aris. aold @ Komis Montechristo 21/09/2013 16:39:23

   Komis

   Νερο στο μύλο του τσίπρα ρίχνει η ηγετική ομάδα της νδ με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της χά.

   Η περιχαράκωση που επιχειρείται με την προσπάθεια γελιοποιησης και ενοχοποίησης όσων τέως νεοδημοκρατων ψήφισαν χά έχει καμια φορα αντίθετα αποτελεσματα. Οταν τραβάς αυλάκι κανείς δυσκολότερη την επιστροφή.


   Από την άλλη πλευρα ο τσίπρας ως ο μεγαλύτερος εκφραστής της άλλης πλευρας συσπειρώνει γυρω του τον βασικό κορμό της κεντροαριστεράς μεσα από την πόλωση που δημιουργουν τετοια γεγονότα.


   Το αν είναι σωστη η στρατηγική της υπερβολής που έχει υιοθετήσει η νδ θα το δούμε στις επόμενες σφυγμομετρήσεις.

  • Χ avatar
   Χ @ Komis Montechristo 21/09/2013 16:58:42

   Καλησπέρα σας αγαπητέ μου Κόμη. Η ''παράταξη'' βέβαια καθόλου δεν με απασχολεί :-), αλλά μας ενώνουν όλα τα άλλα που αναφέρετε, που αποτελούν και δικές μου αγωνίες. Ας προσηλωθούμε λοιπόν στους υπαρκτούς κινδύνους που μας απειλούν, ζουμάροντας και στρέφοντας τον προβολέα εκεί, που διαδραματίζονται τα κρίσιμα για την πορεία της πατρίδας και των ζωών μας γεγονότα. Μην επιτρέψουμε να μας χειρίζονται μ' ευχέρεια, αποπροσανατολίζοντάς μας.

 40. μπαμπης avatar
  μπαμπης 21/09/2013 14:09:20

  Οι “Κένταυροι” και οι “Rangers” θυμαστεεε

 41. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 21/09/2013 14:23:37

  Εισοδιστές από το Λ.Α.ΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, εκείνοι δηλαδή που τουλάχιστον είχαν το ένστικτο να μην στρατευτούν με τη Χρυσή Αυγή αλλά παρεισφρύσαν στη Ν.Δ. με όνειρο να την πολιορκήσουν ιδεολογικά και να τις μεταδώσουν νοοτροπίες και οπτικές Λ.Α.ΟΣ, έχουν πιάσει στασίδι εδώ και μήνες στον χώρο σχολιασμού του παρόντος ιστολογίου προσπαθώντας να επιβάλουν στον στενό κύκλο του Σαμαρά την μετατόπιση του κόμματος προς τα ακροδεξιά εφευρίσκοντας στη βάση του κόμματος τον ένα εσωτερικό εχθρό μετά τον άλλο. Κι εμφανίζονται ως δήθεν γνήσιοι εκφραστές της πούρας δεξιάς συντηρητικής παράταξης που ανησυχούν μην επιστρέψουμε σε εποχές Λούληδων.
  Δεν θα τους περάσει και φαίνεται από το άγχος τους, κοντεύουν να φάνε τα πληκτρολόγιά τους. Η Νέα Δημοκρατία υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά έχει αποτινάξει τα ενοχικά σύνδρομα του παρελθόντος καιρό τώρα και μας έκανε να μην ντρεπόμαστε να δηλώνουμε δεξιοί ΣΚΕΤΟ. Όσοι δεν είναι ευχαριστημένοι και προτιμούν μια Νέα Δημοκρατία που, γέρνοντας σαν πύργος της Πίζας θα εφάπτεται με την ακροδεξιά ρισκάροντας ρήγματα και βαθιές πληγές στην παράταξη προκειμένου να ικανοποιηθούν ιδεοληψίες και βαθύτεροι συμπλεγματισμοί τους καλά θα κάνουν να έρθουν στα συγκαλά τους όσο είναι καιρός, μιας και «οι μέρες είναι πονηρές».
  Και αν γίνει η στραβή μετά θα μαζευόμαστε όλοι μαζί για κανένα λαδερό στου κυρ-Βασίλη συνοδεία ρετσίνας ψάχνουμε να βρούμε την άσπρη μύγα και «τι ήταν τούτο το εσωκομματικό που μας βρήκε». Κουνήστε το κεφάλι σας μερικοί να έρθει στα ίσα του επειγόντως.

  • Χ avatar
   Χ @ Γιώργος Καλύτερος 21/09/2013 15:49:06

   Στη Νέα Δημοκρατία εκ των...έξω, διακρίνονται οι εξής τάσεις-ομάδες :
   Οι κλασσικοί Καραμανλικοί (φιλελεύθεροι, ανοικτόμυαλοι, ανεκτικοί, δημοκρατικοί, συζητήσιμοι, πολιτισμένοι-ίσως λίγο αναποτελεσματικοί), οι ....Σαμαρικοί (διαθέτοντες πολλά από τα χαρακτηριστικά των Καραμανλικών συν την ιδιαίτερη αγάπη και πίστη στο πρόσωπο του κ. Αντώνη Σαμαρά-πολλές φορές με κάπως υπερβάλλοντα ζήλο που γίνεται αναίτια επιθετικότητα), οι Νεοφιλελεύθεροι (φανατικοί εκφραστές του αντιλαϊκού λαϊκισμού και της ισοπεδωτικής αντεθνικής τροϊκανομνημονιακής πολιτικής -γόνοι, εισοδηματίες, επαγγελματίες άεργοι, βολεμένοι, ισόβιοι δημόσιοι υπάλληλοι εν κοινοβουλίω, μη παράγοντες όμως κοινωφελές έργο) και τέλος, οι φάλτσοι, οι εντόνως αλληθωρίζοντες προς την ακροδεξιά, αυτοί που ονειρεύονται τη ΝΔ σαν μία μελλούμενη, φρεσκαρισμένη και καλοχτενισμένη Χρυσή Αυγή, απαλλαγμένη όμως από τη φασιστική-εγκληματική πλευρά εκείνης! Ετούτοι οι τελευταίοι, διαθέτουν εμφυλιοπολεμική ρητορεία, ακραίο αντιαριστερό μένος, μηδενική ανοχή στον διαφωνούντα, κανένα σεβασμό στον ιδεολογικά αντίθετο και δε διστάζουν να εκφραστούν επιθετικά οποτεδήποτε κάποιος τους φανεί από τα γραφόμενά του, όχι αρκετά....δεξιός για τα γούστα τους. Επιλέγουν το διχασμό, την αντιπαλότητα, τη ρήξη και τη διαίρεση. Εσείς τους λέτε ''εισοδιστές του ΛΆΟΣ''. Για μένα μοιάζουνε με το σαράκι, που επιχειρεί λίγο λίγο να καταστρέψει το ακριβό έπιπλο. Με τους Καραμανλικούς και τους Σαμαρικούς, μπορεί να έχει κάποιος κάλλιστα πολιτισμένο διάλογο κι εποικοδομητική επικοινωνία, ακόμη και εν πλήρη διαφωνία. Με τους φανατικούς ''εισοδιστές του ΛΆΟΣ'' και τους κενόδοξους Νεοφιλελέ, δεν υπάρχει δυστυχώς, ουδείς κοινός τόπος.......

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γιώργος Καλύτερος 21/09/2013 16:19:51

   Κύριε, κύριε, εγώ είμαι αυτός, ο "εισοδιστής¨! Το ομολογώ, μην με τιμωρήσετε...
   Φυσικά, ποτέ μου δεν ψήφισα ΛΑΟΣ - πάντοτε θεωρούσα τον Καρατζαφέρη γραφικό και λαϊκιστή σε σημείο απάτης -, αλλά εδώ και χρόνια πιστεύω την ανάγκη ο φιλελεύθερος χώρος να σταθεί μόνος του στα πόδια του, να αποκτήσει τον δικό του κομματικό χώρο. Και να κάνει συμμαχίες με όποιους επιθυμεί, αν το επιθυμούν και αυτοί, και να σταματήσει να ζει σαν το τσιμπούρι (ξενιστικά, για να το πω πιο κομψά) πάνω στο σώμα της συντηρητικής δημοκρατικής Δεξιάς. Και για εκείνους και για τη συντηρητική παράταξη θα είναι καλύτερα.
   Άλλωστε, η πρακτική είναι πανευρωπαϊκή και ακολουθείται και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο: Είναι δύο διακριτές ομάδες το Λαϊκό Κόμμα και οι Φιλελεύθεροι.
   Δηλαδή, είναι παράλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Κωστής Χατζηδάκης να εκλέγονται ως βουλευτές, κατά πλειονότητα, από ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται (κατά πλειονότητα, το τονίζω) ¨δεξιοί"και οι ίδιοι να λένε "είμαι φιλελεύθερος, όχι δεξιός". Υπάρχει μία εξαπάτηση του δεξιού ψηφοφόρου στο ζήτημα αυτό...
   Το αυτό ισχύει και για άλλους...

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ΒΙΣ 21/09/2013 18:31:19

    Νομίζω ότι είναι άνευ νοήματος αυτό το παιχνίδι με τις λέξεις. "Συντηρητικός", "φιλελεύθερος", "δεξιός" "κεντροδεξιός"κλπ. Μητσοτάκης και Σαμαράς σύμφωνα με όσα λες δεν χωράνε στο ίδιο κόμμα. Ούτε Βορίδης με τον Χατζηδάκη. Την πας την παράταξη κατ΄ ευθείαν για 15%. Και το κυριότερο άνευ λόγου. Ευτυχώς δεν εξαρτάται από εσένα. (Αλήθεια κι ο Λαζαρίδης συντηρητικός/δεξιός είναι ή πρέπει να φύγει κι αυτός με τους "φιλελεύθερους :)

    • Γιώργος Καλύτερος avatar
     Γιώργος Καλύτερος @ firiki2010 21/09/2013 21:05:49

     Νομίζει μετα βεβαιότητας, όπως και μερικοί άλλοι, οτι αφού η μπακογιάννη πήρε δέκατα στις εκλογές αυτό αποτελεί απόδειξη οτι μια ολική και επίσημη διάσπαση της Ν.Δ. σε “σκληρoτράχηλους νοικοκυραίους” και “διαλλακτικούς φλούφληδες” (γιατί αυτή είναι η ειλικρινέστερη διατύπωση του μανιχαϊστικού τους σκεπτικού, όλα τα άλλα αποτελούν κατάχρηση πολιτικής ορολογίας) θα κάνει καλό στο κόμμα, στη χώρα και φυσικά οι πρώτοι θα κυριαρχήσουν πανταχόθεν του δεξιού φάσματος δια της συντριπτικής τους πολιτικής πυγμής και επιβλητικής τους κοινωνικής παρουσίας.
     Σαν να βάζεις μπόμπιρες να σου γράψουν έκθεση για σειρά κινουμένων σχεδίων.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ firiki2010 22/09/2013 00:30:47

     Η "παράταξη¨όπως την ξέραμε, δεν θα υπάρξει μετά τον Σαμαρά (διακινδυνεύω μία πρόβλεψη, ας μου επιτραπεί αυτό). Τα πράγματα έχουν αλλάξει και η κατάρρευση του πελατειακού συστήματος έφερε και την καθίζηση των κομμάτων. Στέρεψε η πηγή που έβγαζε διορισμούς και ρουσφέτια και οι διψασμένοι λάκκισαν....
     Από εδώ και πέρα η χώρα θα κυβερνάται από συμμαχίες, για κάποιο διάστημα τουλάχιστον. Δεν είναι κακό απαραίτητα. Αυτό που λέω είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκρότησης ενός μεγάλου πατριωτικού δημοκρατικού πόλου, με κύριο κορμό τη συντηρητική παράταξη (που δεν είναι του 15%...) και με μπόλιασμα από το μικρό, αλλά δυναμικό "λήμμα" (με την αρχαιοελληνική έννοια) της πατριωτικής Αριστεράς. Ο Λαζαρίδης εμφανώς και ανήκει στον πατριωτικο χώρο, αυτό δεν θα έπρεπε καν εσύ ειδικά (επειδή είσαι άνθρωπος με γνώση και συγκρότηση) να το ρωτάς. Τώρα, αν το φιλελεύθερο κόμμα που θα δημιουργηθεί συμπράξει με το συντηρητικό ή συμπράξει με τον σοσιαλδημοκρατικό πόλο, αυτό είναι άλλο ζητημα.
     Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί είναι ταμπού στην Ελλάδα η ίδρυση ενός φιλελεύθερου κόμματος μέσω της απαγκίστρωσης των φιλελεύθερων από τη ΝΔ. Στην Ευρωβουλή γιατί είναι χώρια; Γιατί στη Γερμανία, την Αγγλία, σε πολλές άλλες χώρες; Εδώ οι φιλελεύθεροι "ξενίζονται" πάνω στο σώμα της Δεξιάς. Και χωριό δεν γίνεται πραγματικά. Καλύτερα δύο κόμματα που θα αποφασίσουν αν θέλουν ή όχι να συμπράξουν εκλογικά, παρά ένα ψευδεπίγραφο "ενιαίο" "κεντροδεξιό" κόμμα με δύο παρατάξεις που οι διαφορές μεταξύ τους θα είναι όλο και μεγαλύτερες. Διότι τίθενται πλέον ζητήματα κοινωνικής ελευθεριακότητας και πολυπολιτισμικότητας και ξέρουμε ότι εκεί οι φιλελεύθεροι είναι πολύ πιο κοντά στους σοσιαλδημοκράτες από ό,τι στους συντηρητικούς.
     Στο κάτω κάτω, ας αποφασίσει η ΝΔ να γίνει ψηφοφορία μεταξύ των μελών της αν θέλουν τους φιλελεύθερους μέσα στο κόμμα ή χώρια. Και ό,τι αποφασίσουν τα μέλη ας γίνει. Τα πράγματα είναι απλά...

     • GO avatar
      GO @ ΒΙΣ 22/09/2013 05:36:22

      Βρε πού βρεθήκατε, ξαφνικά, όλοι εσείς οι φωστήρες να σώσετε την παράταξη;
      Κάντε καμιά άλλη δουλειά, δεν εύκολη υπόθεση η πολιτική.

 42. Θόδωρος 17.06.2013? avatar
  Θόδωρος 17.06.2013? 21/09/2013 14:42:07

  Πολύ έξυπνο!
  Το σκέφτηκες πολύ για να το πεις?

 43. Mariana avatar
  Mariana 21/09/2013 14:46:31

  όχι βέβαια! Στην Ελλάδα οι "αρμόδιοι" κάνουν αυτές τις σκέψεις αυθόρμητα

  • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
   Θόδωρος 17.06.2014 @ Mariana 21/09/2013 14:50:48

   Ποιοι είναι οι "αρμόδιοι"?
   Και πότε έκαναν τέτοιες σκέψεις "αυθόρμητα"? Παραδείγματα.
   Εγώ ξέρω αυτά που ξέρω. Εσύ πες μου!

   • Mariana avatar
    Mariana @ Θόδωρος 17.06.2014 21/09/2013 14:57:34

    Τις πράξεις επιβολής φόρων και χαρατσιών τις κάνουν αυτομάτως μόλις τους λείψουν λεφτά. Τόσο αυτόματα που είναι σχεδόν αυθόρμητα! Αν δεχτούμε επιπλέον ότι σκέφτονται κιόλας και δε δρουν απλώς αντανακλαστικά με το νοτιαίο μυελό, τότε προφανώς κάνουν τις συγκεκριμένες σκέψεις αυθόρμητα. Εγώ σου είπα, τώρα πες μου εσύ που ξέρεις αυτά που ξέρεις.

    • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
     Θόδωρος 17.06.2014 @ Mariana 21/09/2013 15:46:56

     Σου απάντησα αλλά "κάπου περιμένει" το post.
     Πάντως μιλάς με κάποιον που πληρώνει ακριβά την φορολογία. Για να μην νομίζεις ότι μιλάω εκ του απυρόβλητου.

     • Mariana avatar
      Mariana @ Θόδωρος 17.06.2014 21/09/2013 16:15:48

      Όχι βέβαια. Αντιθέτως! Πιστεύω πως όλοι στο ίδιο καζάνι είμαστε. Φορολογούμενοι δεξιοί και φορολογούμενοι αριστεροί που μας δουλεύουν μια χαρά οι ηγέτες οι "δεξιοί" και οι ηγέτες οι "αριστεροί". Τώρα ανακάλυψαν μεγάλο και κοινό εχθρό! Τη Χρυσή Αυγή.
      Πρόσεξε πώς αντιγράφει ο σήμερα ο Τσίπρας τον Σαμαρά του χθες:

      https://www.youtube.com/watch?v=sab3shGAC28

 44. Δημήτριος ο Α avatar
  Δημήτριος ο Α 21/09/2013 15:08:02

  Ενοχική δεξιά...... !! Βρε παιδιά, ο Ελληνικός λαός, καθόλου δε νοιάζεται. Εσωτερική, κομματική σας υπόθεση. Τα αληθινά μας προβλήματα συνοψίζονται στον κατάλογο των απαιτούμενων των τοκογλύφων. Από αύριο ξεκινά το πανηγύρι. Ας προβληματιστούμε σοβαρά επί αυτών καλύτερα :
  Αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και των άλλων ΔΕΚΟ.
  Αύξηση των εισιτηρίων του ΟΣΕ και των αστικών συγκοινωνιών.
  Διατήρηση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης για τρία ακόμα χρόνια.
  Περικοπές σε μισθούς, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.
  Αύξηση τελών κυκλοφορίας.
  Νέο σύστημα υπολογισμού αντικειμενικών τιμών, που θα φέρει αυξήσεις σε αρκετές περιοχές.
  Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο εμφιαλωμένο νερό.
  Ακόμα μεγαλύτερη περικοπή φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων φόρου, αρχίζοντας από τους χαμηλούς συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και από την κατάργηση της έκπτωσης που προκύπτει από τις ιατρικές δαπάνες.
  Διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Η απαίτηση των δανειστών μεταφράζεται ως προτροπή να φορολογηθούν περιουσιακά στοιχεία που έως τώρα δεν υπολογίζονταν, όπως, για παράδειγμα, αγροτεμάχια εκτός σχεδίου που δεν αποφέρουν κανένα εισόδημα.
  Κατάργηση φόρων και τελών υπέρ τρίτων.
  Νέος φόρος ακινήτων. Η διαφορά του ενός δισεκατομμυρίου που προκύπτει στα βεβαιωμένα έσοδα που ζητεί η τρόικα από αυτά που προτείνει η κυβέρνηση, φέρνει όλο και πιο κοντά τη διατήρηση του χαρατσιού στα ακίνητα.
  Απελευθέρωση των πλειστηριασμών. ΄Εστω και αν ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει τέτοια σκέψη, η τρόικα συνεχίζει να πιέζει για σταδιακή απελευθέρωση.
  Αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών και της ΛΑΡΚΟ.

  • Δημητρης avatar
   Δημητρης @ Δημήτριος ο Α 21/09/2013 16:12:07

   Ψιλα γραμματα αυτα

  • Μικρασιάτης avatar
   Μικρασιάτης @ Δημήτριος ο Α 21/09/2013 17:06:37

   @ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ο Α. >>> Πες τα σε παρακαλω, γιατι εγω εχω βαρεθει να τα λεω 100 φορες, μπας και τα καταλαβει κανεις.

   Πρεπει να μειωθει η Φορολογικη επιβαρυνση του Μεσου Ελληνα σε μισθους, συνταξεις, ακινητα. Δεν επιτρεπεται να πειραχθουν ξανα οι Επικουρικες συνταξεις. Πρεπει να πεσει το κοστος ζωης σε λογαριασμους ΔΕΚΟ, Καυσιμα και βασικα ειδη διατροφης. Πρεπει να ανεβει ελαφρως ο κατωτατος μισθος στον ιδιωτικο τομεα.

   Αλλοιως οτι και να λετε μερικοι στη θεωρια, η πραξη θα δειξει ΣΥΡΙΖΑ πρωτο κομμα, Χρυση Αυγη δευτερο.

  • Νικηφόρος avatar
   Νικηφόρος @ Δημήτριος ο Α 21/09/2013 18:00:48

   Έτσι Δημήτριε. Η δεξιά, ας απενοχοποιηθεί όσο θέλει. Ο νόμος ας κάνει τα δέοντα με τη Χ.Α. Εμείς, την προσοχή μας στα προβλήματα που απειλούν άμεσα την επιβίωσή μας. Δεν αντέχουμε άλλα μνημόνια, μέτρα, περικοπές. Ούτε να το διανοηθούν λοιπόν.

  • ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς avatar
   ο_χρηματιστής_της_γειτονιάς @ Δημήτριος ο Α 22/09/2013 00:33:18

   H κατάργηση φόρων και τελών υπέρ τρίτων μάλλον δεν κολλά με τα υπόλοιπα.

 45. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 21/09/2013 16:03:21

  Οσο το πολιτικο συστημα δεν λεει αληθειες και δεν κανει τα αυτονοητα το θηριο της Χ.Α. θα τρεφεται.......ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ. Το πολιτικο συστημα.....συνεχιζει να προστατευει τους δικους του, τα κεκτημενα του πελατειακου παρασικου κατεστημενου τους επωνυμους και ανωνυμους νταβαντζηδες, χρεωνοντας στον Ελληνικο λαο και τον αερα που αναπνεει.....Τα ΖΑΠΕΙΑ τα ξεχασαμε, την ΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ την ξεχασαμε, τον αρχιφαυλο τον καναμε αντιπροεδρο, βολεψαμε και τους κομμενους να μην μας ενοχλουν.....και μετα μιλαμε για ΕΝΟΧΙΚΗ ΔΕΞΙΑ....Ξεχασα και τις λιστες που θαψαμε....Χασαμε την ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ που να την υπενθυμισω σε καποιους υψηλα ισταμενους ειναι οσο γινετε ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ με τονωση της ιδιωτικης πρωτοβουλιας για βγουμε απο το ΤΕΛΜΑ, και εμεις σαν φιλελευθερη παραταξη δεν ειμαστε αξιοι ουτε την ΝΕΡΙΤ να επαναλειτουργησουμε αρχες σεπτεμβρη που λεγαμε, γιατι τσακωνονται οι ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ......Διωχνουμε οτι επεμεινε στη βαρια μας βιομηχανια για χαρη του δημοσιου παρασιτικου κρατους των βολεμενων ψηφοφορων, καταστρεφουμε τον μικρομεσαιο για χαρη του πελατη........και μετα μιλαμε για ενοχικη δεξια. Τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ειναι λεξη αγνωστη σε αυτη τη χωρα και οποιος τα πραξει....θα μεινει στην ΙΣΤΟΡΙΑ. Οσο για τα φιδακια.....της Χ.Α. και αλλων αριστερων σοβιετικων εξτρεμιστων, ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΔΙ ΤΑ ΕΞΕΘΡΕΨΕ......το ανικανο πολιτικο συστημα που αντι να.....δουλεψει για τη ΧΩΡΑ δουλευε για τους πελατες και τους ψηφοφορους του. Υ.Γ. ΑΔΕΞΙΕ ΔΕΞΙΕ να το δημοσιευσεις γιατι τελευταιως δημοσιευεται οτι σας αρεσει.....

 46. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/09/2013 16:13:48

  Mην ξεχνάτε ότι μ' αυτά που είπε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης διαφωνεί και το απο κομματική άποψη Νο2 της ΝΔ. Αβραμόπουλος.
  Επισης μη ξεχνάτε, ότι χωρίς τον Αβραμόπουλο, ο σημερινος προκαθήμενος της ΝΔ (και πρωθυπουργός της Ελλάδας) θα λεγόταν Ντόρα Μπακογιάννη και όχι Αντωνης Σαμαράς.
  Αυτά που είπε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης τα λέτε κάποιοι της δεξιάς και κεντροδεξιάς μεταξύ σας. Κάποιοι. Άλλοι δικοί σας δεν τα λένε.
  Προσέχετε λοιπόν, και δείτε λίγο πιό μακρυά. Γιατί μπορεί αύριο να βρεθεί ο Λαζαρίδης εκεί που βρίσκεται π.χ. ο Ρουσόπουλος. Sic transit gloria mundi,

  • The Camel avatar
   The Camel @ Uncle Stgm 21/09/2013 23:20:39

   Αν οι φήμες έχουν δικιο ο κ.Χρύσανθος Λαζαρίδης θα είναι ευρωβουλευτής την επόμενη 5ετία.
   Επομενως, θα βολευτεί κι αυτός και δεν θα γίνει Ρουσόπουλος.

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ The Camel 22/09/2013 13:16:07

    Εξορία στις Βρυξέλλες δηλαδή...
    Με ποιόν αντίπαλο θα ασκείται εκεί στο stratego;

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Uncle Stgm 22/09/2013 18:39:30

     Σκέτο δηλητήριο στάζεις, Uncle!!

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ The Camel 23/09/2013 03:34:42

    Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Ποιος είναι αυτός που διασπείρει τέτοιες "φημες"; Εγώ γνωρίζω μόνον εσάς.

    Δεν γνωρίζω τι γίνεται εντός της ΝΔ, αλλά έστω και έτσι, αβίαστα θα απαντούσα: "ευσεβείς πόθοι".

 47. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 21/09/2013 16:33:56

  Διαβλέπω καλές προθέσεις στο άρθρο, αλλά υπάρχει σ’ αυτό και αρκετή δόση ερασιτεχνισμού.
  Την ώρα που το ειδύλλιο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι προχωρεί με προοπτική τον επικείμενο μετεκλογικό γάμο.
  Την ώρα που η πατρίδα μας σαρώνεται από τη μιαν άκρη ως την άλλη από το ροζουλί και τον κατακόκκινο φασισμό, που βλέπουν επιτέλους να τους ανοίγεται στάδιον δόξης λαμπρόν.
  Την ώρα που η συγχορδία των «media» δίνει ένα ρεσιτάλ δημοκρατικής πολυφωνίας, αντικειμενικότητας και δεοντολογίας κατακεραυνώνοντας επί 24ώρου βάσεως και χωρίς αντίλογο τον ένα και μοναδικό εχθρό του ελληνισμού.
  Την ώρα που ύψιστη εθνική προτεραιότητα είναι να ψαλιδιστεί και να λεηλατηθεί εκείνο το 20% της Χ.Α. σύμφωνα με τα μέχρι πρότινος κρυφά δημοσκοπικά ευρήματα.
  Την ώρα που οι Τρόικες ακονίζουν τα δόντια τους, οι λαθρομετανάστες κάνουν πάρτι στην πλάτη του ελληνισμού, οι στρατιές των ανέργων πολλαπλασιάζονται και οι πολιτικάντηδες που κατέκλεψαν τα δημόσια ταμεία και κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της χώρας απολαμβάνουν ανενόχλητοι την ασυλία του ανύπαρκτου ελληνικού κράτους
  Την ώρα που ο κ. Δένδιας μετεξελίσσεται σε ένα κράμα Πάκη και Ευάγγελου Βενιζέλου, ενώ ο πάλαι ποτέ «δεξιός» κ. Σαμαράς κάνει το παν για να φανεί αρεστός σε παλαιάς κοπής κουκουέδες κατατρυχόμενους από εμφιλιοπολεμικά σύνδρομα.
  Την ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, είναι ανεπίτρεπτο, αντιδημοκρατικό και προβοκατόρικο να μιλάμε για «δύο άκρα», δηλαδή για βία, παρανομία, δολοφονίες, εμπρησμούς και χάος αριστερής προέλευσης.
  Η παρανομία δεν είναι κακή καθαυτήν, φίλε Αδέξιε Δεξιέ. Όταν προέρχεται από την αριστερά, είναι κάτι απόλυτα θετικό, αφού υπέρτατος νόμος ήταν και θα παραμείνει το συμφέρον της αριστεράς.
  Η βία δεν είναι κακή καθαυτήν. Όταν ασκείται από την αριστερά, είναι η μαμή που ξεγεννά τις ιστορικές εξελίξεις.
  Οι δολοφονίες δεν είναι κακές καθαυτές. Όταν διαπράττονται από την αριστερά, στρώνουν το δρόμο της προόδου με ροδοπέταλα.
  Οι εμπρησμοί δεν είναι κακοί καθαυτούς. Όταν οργανώνονται από τους αριστερούς, είναι η ατμομηχανή που σέρνει το τρένο της ιστορίας.
  Η συγκυρία δεν επιτρέπει πλέον μίση και αλληλοσπαραγμούς. Το συνταγματικό τόξο πρέπει να παραμείνει αρραγές και ενωμένο σαν μια γροθιά. Κάθε γνήσιος και συνεπής (Νεο)δημοκράτης οφείλει να προωθήσει και να εποπτεύσει την παράδοση της Πολιτείας στους αριστερούς.
  Οι Λούληδες είναι εδώ. Οι Χρύσανθοι και οι Φαήλοι πρέπει να μπούνε για τα καλά στη γωνία! Αυτό προέχει για την ώρα. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε στη συνέχεια – εφόσον υπάρξει…
  Αντίθετα, εσείς γράφετε παράταιρα πράγματα:
  «Αυτή η παράταξη (…) έτρεχε σαν το δαρμένο σκυλί πίσω από την Αριστερά εκλιπαρώντας …αναγνώριση.
  Και μόλις τη μάλωνε, έβαζε την ουρά στα σκέλια και άρχιζε την αυτοκριτική και τις συγνώμες».
  Αυτό. ακριβώς, κάνει και σήμερα η Δεξιούλα, φίλε Αδέξιε Δεξιέ. ΜΗΝ ΤΗΣ ΤΟ ΧΑΛΑΤΕ!
  Υστερόγραφο: Ο ειδικός σύνδεσμος «ότι» είναι κάτι διαφορετικό από την αναφορική αντωνυμία «ό,τι», άρα δε χρειάζεται υποδιαστολή. «Το περίσσιο τρώει το ίσιο», λένε στο χωριό μου»

  • Για άλλο κοινό... avatar
   Για άλλο κοινό... @ Παρατηρητής 21/09/2013 18:35:47

   ''ενώ ο πάλαι ποτέ «δεξιός» κ. Σαμαράς κάνει το παν για να φανεί αρεστός σε παλαιάς κοπής κουκουέδες κατατρυχόμενους από εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα.''
   Παραληρείτε Παρατηρητά. Ο Πρωθυπουργός της χώρας, δεν έχει δικαίωμα να κάνει τα ...χατήρια των ακραίων εμφυλιολάγνων που πάσχουν από εμμονική ακροδεξιίτιδα. Από τη στιγμή που ηγείται ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Ελληνικού λαού, οφείλει να έχει λόγο ενωτικό και οι επιλογές του πρέπει να έχουν ως μόνο τους στόχο την κοινωνική ειρήνη και το συλλογικό καλό. Δε γίνεται να ομοιάσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς με τον κ. Μιχαλολιάκο για να ...ευφρανθείτε εσείς και οι ομοϊδεάτες σας. Πολύ σωστά στέκεται ακριβώς στο μέσον και υπεράνω.

  • Zame avatar
   Zame @ Παρατηρητής 22/09/2013 12:14:09

   :) χαχαχαα..«Το περίσσιο τρώει το ίσιο» καλοοο!

   • Zame avatar
    Zame @ Zame 22/09/2013 12:27:42

    ..και χρήσιμο όταν λειτουργεί- ερευνητικά -αποκλειστικά- ασκήσεις επί χάρτου-..αφού δείχνει & έχει την ικανότητα να περιορίσει το "φάγωμα"

 48. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 21/09/2013 16:35:25

  Εγώ όλα αυτά τα ακούω βερεσέ. Εδώ το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει το Σύνταγμα και διακυρήσει ανοιχτά ότι στοχεύει στην επιβολή δικτατορίας του προλεταριάτου και θεωρούν μερικοί ότι θα τεθεί εκτός συνταγματικού τόξου ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή κάποια στελέχη του μπορεί, ως δικηγόροι, να υπερασπίστηκαν κατηγορούμενους για τρομοκρατία? Που είναι και στο κάτω-κάτω αναφαίρετο δικαίωμά τους? Το κορυφαίο το άκουσα από τον Κουβέλη που κάτι είπε για "δημοκρατικό τόξο" (όπως παλιά θυμάμαι έβλεπες πινακίδες που γράφανε "καλωσήρθατε στο δημοκρατικό Χαϊδάρι" ή άκουγες εκφράσεις του τύπου "προέρχεται από δημοκρατική οικογένεια", "δημοκράτης πολίτης" κ.λπ.). Νομίζω με τον τρόπο αυτό (αντικατάσταση δηλαδή του "συνταγματικού τόξου" από το "δημοκρατικό τόξο") μπορεί να ξεπεραστεί και η "άβολη συζήτηση" που δεν θέλει να ανοίξει ο κ. Βορίδης για το ΚΚΕ.

 49. Tommy avatar
  Tommy 21/09/2013 16:37:30

  Σίγουρα ρε παιδιά τελείωσε η ενοχική - ή αλλιώς ελαφροκεντροδεξιούλα - Δεξιά..? Πείτε το και στον κυρ Σταύρο Καλατζή, στον κυρ Πάκη, στον κυρ Κουμουτσάκο, στην κυρα Ντόρα, τον βασιλοπαίδα της και τον αγαπητικό της κόρης της, τον Παπαδόπυλο της ΡΗΜΑΔ.

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Tommy 21/09/2013 18:41:34

   Θα το πούμε στον Δένδια.
   Ξέρεις αυτόν που έβαλε τα ΜΑΤ στη Χαλυβουργία. Εκεί ντε που ο Κασιδιάρης σας πήγε να συμπαρασταθεί στον Σιφωνιό του ΠΑΜΕ. Το θυμάσαι ή να βάλουμε και το βίντεο;

 50. karasumi avatar
  karasumi 21/09/2013 16:43:02

  Η ηλίθια όμως είναι ακόμα παρούσα δυστυχώς...

 51. christos avatar
  christos 21/09/2013 16:44:58

  Σαμαράς. Ο μόνος σοβαρός!

 52. Γιώργος Καλύτερος avatar
  Γιώργος Καλύτερος 21/09/2013 16:55:49

  Ούτε κι εγώ τάχθηκα ποτέ μου υπέρ γάμου ομοφυλοφίλων ή υιοθεσιών αλλά τις ανοησίες σου περι νεοφιλελεύθερων σχολιαστών που σου χαλάνε τη μόστρα εξακολουθείς να τις εκτοξεύεις για να σου βγει καλύτερα η «εποικοδομητική κριτική» ορμώμενος κυρίως από δικά μου σχόλια. Και σε αντίθεση με εμένα, δεν έχεις την ευθύτητα να το παραδεχθείς αλλά το ρίχνεις στο «δεν έχω διάθεση να μιλήσω μαζί σου, δεν αναφέρθηκα σε εσένα, δεν με ενδιαφέρεις» αλλά όλο στα πόδια μου είσαι.
  Χείρα φιλίας σου έτεινα προ δυο ημερών, την κλότσησες περιφρονητικά.
  Άκου για να τελειώνουμε λοιπόν γιατί δεν θα μας παλαβώσεις όλους: Πριν καιρό στην σύγκρουση στο Πέραμα μεταξύ ΚΚΕ και χρυσαυγιτών δήλωσες προκλητικά «από πίτα που δεν τρώω τι με νοιάζει κι αν καεί» και να κόψουν τον λαιμό τους. Τελικά αποδείχθηκε οτι έπρεπε να σε νοιάζει ακόμα κι αν δεν τρώς, αλλά τουλάχιστον ευτυχώς που το συνειδητοποίησες έστω και αργά.
  Μετά είχαμε δηλώσεις σου του στιλ «η μάνα μου είναι με το ένα πόδι να ψηφίσει χρυσή αυγή» και αφόδευσε η φοράδα στην ύπαιθρο.
  Ύστερα υπάρχει άλλη σου δήλωση όπου ενώ σου εξηγεί ένας άνθρωπος που ούτε τις αηδίες των γκέϊ παρελάσεων επικροτεί, ούτε τους γάμους, ούτε τις υιοθεσίες ομοφυλοφίλων, οτι στην Ρωσία του Πούτιν με πρόσχημα δήθεν τον «πόλεμο κατά της παιδεραστίας» ή της ομοφυλόφιλης προπαγάδας σε ανηλίκους γίνονται αποτρόπαια πράγματα εις βάρος απλών, καθημερινών ομοφυλοφίλων μέρα μεσημέρι αποτυπωμένα σε φωτογραφίες, βίντεο και αναφορές στον τύπο, ούτε αυτό σε άγγιξε. Δήλωσες οτι ως εξέλιξη σε βρίσκει σύμφωνο και εκτός από προκεκαλυμμένο παιδεραστή με έβγαλες και νεοφιλελέρα. Και ζητάς τώρα να κάνουμε στην μπάντα από την Ν.Δ. όσοι δεν σου γεμίζουμε το μάτι γιατί ΕΣΥ εκπροσωπείς τον δεξιό συντηρητικό τον σωστό, τον ίσιο, τον γυαλιστερό, τον ταμ ταμ ταμ.
  Ως προς εμένα, δεν δηλώνω φιλελεύθερος στον κύκλο μου αλλά δεξιός νέτα-σκέτα ΚΑΙ συντηρητικός. Εκτός αν δεν μπορείς να δεχθείς με τίποτα το γεγονός οτι τόλμησα να δηλώσω ανοιχτά προ εβδομάδων το γεγονός οτι είμαι αμφισεξουαλικός πράγμα που ίσως στα δικά σου μυαλά αρκεί ώστε να μη συνάδει με το κόμμα μας, αλλά αν ισχύει πράγματι κάτι τέτοιο και το σκάλωμά σου οφείλεται εκεί, ε τότε λυπάμαι εις τριπλούν και δεν μπαίνω στον κόπο να απολογηθώ από τη στιγμή που ούτε προκαλώ κανέναν ούτε καθόρισα εγώ το πώς θα γεννηθώ και δεν θα με κάνει κανένας κερατάς που δεν του έχω πειράξει αναιδώς την αισθητική, να αισθανθώ άρρωστος, στρεβλός, αφύσικος, υποψήφιος παιδεραστής ή έχον αναπηρία και οτι δεν αξίζω τον τίτλο του δεξιού ψηφοφόρου και συντηρητικού πολίτη. Τον κακό σας το φλάρο όσοι πιστεύετε κάτι τέτοιο. Κι αν μου πεις οτι κάνω λάθος και οτι αυτή η παράμετρος δεν έχει παίξει απολύτως κανένα ρόλο στο στράβωμά σου μαζί μου, τουλάχιστον φρόντισε να είσαι εντελώς ειλικρινής όταν θα το γράψεις.
  Κατά τα λοιπά ότι θέλεις κάνε αλλά αν δε σου αρέσει να ασχολούνται οι άλλοι έμμεσα μαζί σου, κατέβασε ταχύτητα στο ύφος σου, κούλαρε, και όταν έχεις να πεις κάτι σε κάποιον σχολιαστή να του το λες ευθέως.

 53. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 21/09/2013 18:09:49

  Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τα ΚΤΕΛ τα πρόσωπα που καταθέτουν δήλωση «πόθεν έσχες» θα είναι πλέον απαλλαγμένα από την υποχρέωση να δηλώνουν μετοχές σε ναυτιλιακές εταιρείες.
  Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ερωτήθηκαν για τη σκοπιμότητα της διάταξης και ξεκαθάρισαν πως αυτή δεν φέρει την υπογραφή του κ. Στουρνάρα.

  Ούτε γι αυτό δεν έχει κανείς ενοχές;
  Καταλαβαινόμαστε τώρα τι εστί ενοχή;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Uncle Stgm 22/09/2013 00:34:18

   Τέτοιες ενέργειες είναι τελικά που φθείρουν και απαξιώνουν το πολιτικό σύστημα, ώστε να βρουν χώρο τα διάφορα ζιζάνια και σαπρόφυτα να φυτρώσουν...

   • Uncle Stgm avatar
    Uncle Stgm @ ΒΙΣ 22/09/2013 13:18:09

    ++++
    Ειδικά όταν γίνονται τέτοιες στιγμές είναι πράξεις πολιτικά ασυγχώρητες.
    Ποιός είχε την ιδέα;

  • MCA avatar
   MCA @ Uncle Stgm 22/09/2013 07:14:41

   +++

 54. Επιφανιος avatar
  Επιφανιος 21/09/2013 18:29:57

  Θα το θεσω ωμα.
  Οπως τα μεταξωτα βρακια θελουν μεταξωτους κωλους ετσι και τα δεξια κομματα θελουν ισχυρη και μεγαλη μεσσαια ταξη.
  Μην τρεφουμε αυταπατες, στην παρουσα συγκυρια, δεν θα πουλησουν οι δεξιες πολιτικες.
  Βρειτε πρωρα οικονομικο μοντελο βιωσιμο που θα οδηγησει σε μεγαλη μεσσαια ταξη και μετα ξανασυζηταμε.

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ Επιφανιος 21/09/2013 19:14:45

   Δεν υπαρχει κυριε μεσαια ταξη, την εχουν....καταργησει εδω και χρονια. Στη χωρα μας ευδοκιμουν πλεον οι πτωχοι, οι νεοπλουτοι, και οι παμπλουτοι.

 55. Διογένης avatar
  Διογένης 21/09/2013 19:55:26

  Άρα, πρέπει πάντοτε να υιοθετεί η ΝΔ τις απόψεις Αβραμόπουλου; Ενδιαφέρουσα θεωρία.

  Όπως και ο ίδιος ομολογείτε, είναι φανερό ότι δεν γνωρίζετε τους προβληματισμούς εντός της δεξιάς ή κεντροδεξιάς. Άρα, πώς θέλετε να τους κατανοήσετε, αφού δεν τους γνωρίζετε. Άποψη βέβαια, έχετε, όπως περί παντός επιστητού, όπως π.χ. περί του εάν είναι φυσιολογικό να πέφτει σε καιρό ειρήνης 25% του ΑΕΠ μιας χώρας (κάτι που δεν ξαναέγινε ποτέ στην παγκόσμια ιστορία).

  Ο Λαζαρίδης υπήρχε και πριν ασχοληθεί με την πολιτική. Προσωπικά αναζητούσα και διάβαζα την αρθογραφαφία του κάθε εβδομάδα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και θαύμαζα πώς μπορεί ένας άνθρωπος να ξεχωρίζει τόσο πολύ από την μάζα λέγοντας το προφανές που τόσοι πολλοί άλλοι αρνούνται σχεδόν συνειδητά να πουν. Είναι κέρδος για την Ελλάδα και όχι για τον ίδιο να ασχολείται ένας τέτοιος άνθρωπος με την πολιτική. Η εξίσωση με τον Ρουσόπουλο (δηλαδή: έναν απλό υπάλληλο συγκεκριμένου μεγαλοπαράγοντα του δημόσιου βίου) δεν είναι απλώς ατυχής, είναι άτοπη, αν δεν είναι σκόπιμη.

  Ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις απόψεις που εκφράζει δημόσια. Και εσείς χαρακτηρίζεστε από τις δικές σας.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Διογένης 22/09/2013 13:53:08

   Ναι έλεγε το "προφανές"...
   Θυμάμαι ότι κατά την διάρκεια των Γιουγκοσλαβικών εμφυλίων, το 1995, γράφοντας στον "Οικ. Ταχυδρόμο", είχε "ποντάρει" στη νίκη του Μιλόσεβιτς...
   Πίστευε μάλιστα ότι θα τον βοηθούσαν και οι ΗΠΑ, λόγω της καλής σχέσης που διατηρούσε με τον πατέρα Μπούς και της παρουσίας του ΔΝΤ στη Γιουγκοσλαβία όταν ο ίδιος ήταν τραπεζίτης (ο φίλος μας Πάουλ Τόμσεν ήταν εκεί...).
   Μετά ήλθε ο Κλίντον, θύμωσε και ο Σιράκ, και έγιναν τα γνωστά. Πάει, χάθηκε η παρτίδα.
   Δυστυχώς άλλο το stratego και άλλο η πολιτική. Π.χ. στο stratego δεν υπάρει ο παράγων "εκλογές"...

   • Διογένης avatar
    Διογένης @ Uncle Stgm 22/09/2013 15:09:20

    Άλλο να είναι κανείς αλάνθαστος (κανένας δεν είναι, άλλωστε οι ΗΠΑ είχαν δείξει επί μακρόν ευμενή ανοχή στον Μιλόσεβιτς και αποφάσισαν να επέμβουν μόνον τρία χρόνια μετά την έναρξη της σύρραξης), άλλο να τολμά να κάνει διαπιστώσεις που ελάχιστοι τολμούν, ενάντια στην πολιτική ορθότητα.

    Είπαμε εξάλλου, ο καθένας χαρακτηρίζεται από τις απόψεις που εκφράζει δημόσια. Και η απόπειρα ταύτισής του με τον Ρουσόπουλο ενέχει τουλάχιστον εμπάθεια, αν όχι κάτι περισσότερο.

  • Uncle Stgm avatar
   Uncle Stgm @ Διογένης 22/09/2013 14:37:19

   Ο κ. Αβραμόπουλος πάντως, φαίνεται πως άρχισε επιτέλους να ασκεί τα καθήκοντα που είναι συναφή και αναπόσπαστα με την υπουργική του αρμοδιότητα.
   Έστω και καθυστερημένα.
   Κάτι ειναι και αυτό, μέσα σε τέτοιο ζοφερο σκηνικό, πρέπει να τον επαινέσουμε. Άς γίνει ερέθισμα και για άλλους υπουργους.
   h**p://news.in.gr/greece/article/?aid=1231266091

 56. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 21/09/2013 19:57:35

  Όλα καλά κι ωραία που λες.
  Αυτά δίνουν φαϊ στους πεινασμένους ή όχι? Αν αυτούς υπερασπίζεσαι... Αλλιώς τι προσπαθείς να πετύχεις?

 57. WY avatar
  WY 21/09/2013 19:57:58

  Ότι έχει προσβληθή, ## ή μή ενοχική Δεξια ##,από τό σύνδρομο Κερένσκυ-Μενσεβίκων,δέν τό διαπιστώνει άραγε κανείς ;

  υ.γ.

  ## Θά στηρίξουμε τόν Κερένσκυ,όπως τό σχοινί στηρίζει τόν κρεμασμένο! ##
  (Λένιν/1917,όταν ό Κερένσκυ ζητούσε τήν βοήθειαν τών μπολσεβίκων κατά τού Δεξιού στρατηγού Κορνίλωφ.)
  Θυμηθήτε τά περί συνταγματικού τόξου!!!!!

 58. victoria (true) avatar
  victoria (true) 21/09/2013 21:59:15

  Η θεωρία των δύο άκρων ισχύει. Νομίζω τελικά πως η παρέμβαση Λαζαρίδη, που αν και σωστή φάνηκε σε πολλούς λίγο επιθετική για την ημέρα που έγινε, είχε έναν απλό (και σωστό) στόχο: να μην αφήσει περιθώριο να καεί η Αθήνα πάλι αν οι ακραίοι αριστεροί αποφάσιζαν να το πάρουν πάνω τους να 'εκδικηθούν' για τον αδικοχαμένο νεκρό. Και το πέτυχε.
  Το θέμα είναι πώς θα σταματήσει αυτό το βιολί. Και από τα δύο άκρα. Νηφαλιότητα, αποκατάσταση της παιδείας και της απασχόλησης. Δεν βλέπω άλλο δρόμο. Και ειναι δύσκολος, αλλά είναι η μόνη διέξοδος και πρέπει να τη βρούμε γρήγορα. Οι δεξιοί που λέγαμε ότι είμαστε δεξιοί και νωρίτερα χωρίς ενοχές, την ίδια στιγμή μας ενδιαφέρει η πατρίδα μας συνολικά, όχι μόνο το ποιος είχε δίκιο στον εμφύλιο. Να τους τραβήξουμε στη δική μας ατζέντα ανασυγκρότησης της χώρας, όχι να μας τραβήξουν στο διχασμό και την ανέξοδη αντιπολίτευση, που σε αυτά μόνο διαπρέπουν.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ victoria (true) 22/09/2013 00:16:18

   "Οι δεξιοί που λέγαμε ότι είμαστε δεξιοί και νωρίτερα χωρίς ενοχές, την ίδια στιγμή μας ενδιαφέρει η πατρίδα μας συνολικά, όχι μόνο το ποιος είχε δίκιο στον εμφύλιο."

   True, Victoria!

   ῎Οσοι γράφουν γιά ἐνοχική Δεξιά, παρακαλῶ νά ἀπευθύνοντε στούς βουλευτές, γιατί ἡ βάση τῆς ΝΔ δέν πιστεύω νά εἶχε/ἔχει ἐνοχές γιά τήν συντηρητική ἰδεολογία της! Προσωπικά, ποτέ δέν ἔκρυψα ὅτι εἶμαι ΔΕΞΙΑ στό "πράσινο" νησί!! Τό πλήρωσα βέβαια, ἀλλά αὐτό, μιά ἄλλη ἱστορία. . .

  • Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... avatar
   Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... @ victoria (true) 22/09/2013 07:25:22

   ''είχε έναν απλό (και σωστό) στόχο: να μην αφήσει περιθώριο να καεί η Αθήνα πάλι αν οι ακραίοι αριστεροί αποφάσιζαν να το πάρουν πάνω τους να ‘εκδικηθούν’ για τον αδικοχαμένο νεκρό. Και το πέτυχε.''
   Τι λέτε τώρα; Σώθηκε η Αθήνα λόγω της κουραστικής επανάληψης της ανιστόρητης ρητορείας περί των δύο άκρων; Φρέναρε ο κ. Λαζαρίδης την πυρκαγιά, ποτίζοντάς την με .....πετρέλαιο! Οι ακραίες φωνές και τα πλαστά διαχωριστικά παραπετάσματα για να εξασφαλίσουμε τη ...στάνη μας, είναι μικροκομματικές πρακτικές, ατυχείς και αποτυχημένες. Ας μείνουμε όλοι συντονισμένοι απόλυτα στo συνετ;o και ενωτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού. Εκείνος ηγείται. Οι άλλοι ας μάθουνε τις κρίσιμες στιγμές, απλά να σιωπούν.

   • Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... avatar
    Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... @ Το Συνταγματικό τόξο, δεν έχει βέλη... 22/09/2013 07:40:29

    Αγαπητή Φωτεινή, δίκιο έχετε. Οι Δεξιοί (όχι οι ακροδεξιοί που φασιστίζουν κι έχουν κάθε λόγο να ντρέπονται για αυτό), ποτέ δεν έκρυψαν τον ιδεολογικό τους προσανατολισμό, ούτε κι αισθάνονταν ποτέ ''ένοχοι'' για κάτι, απλά γιατί δεν ταυτίστηκαν ποτέ ψυχικά με τις ακρότητες και τη βίαιη συμπεριφορά των ακροδεξιών που ....διέπρεψαν κατά καιρούς με τα ανδραγαθήματά τους στη χώρα. Η ρητορική περί δύο άκρων, περί ρεβάνς της ενοχικής δεξιάς έναντι της αριστεράς που...ηγεμόνευσε ιδεολογικά και καλά, είναι απλοϊκή προπαγάνδα εσωτερικής κατανάλωσης που διχάζει και δημιουργεί τεχνητό χάσμα στην ψυχική ενότητα του Ελληνικού λαού.

 59. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 22/09/2013 09:51:19

  Αδέξιε, συμφωνώ με τις θέσεις σου. Είναι κρυστάλλινες και σαφείς. Οι έντιμοι δεξιοί, συντηρητικοί αν θέλεις, δεν πρέπει να φοβούνται ΤΙΠΟΤΑ ούτε να έχουν ενοχές. Δεν διαφέρουν και πολύ από τους τίμιους αριστερούς αυτούς που τους πρόδωσαν πολλάκις οι ηγεσίες τους για την κουτάλα και την ξένη ευνοιοκρατία. Δεν έιναι, εν τέλει θεμα δεξιών-αριστερών, ή δεξιάς-αριστεράς, αλλά κρίσμιμης μάζας πραγματικών πατριωτών που σκέφτονατι ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες. Απλά, στοιχειώδη πράγματα. Να έισαι καλά.

 60. ΖΟΡΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ avatar
  ΖΟΡΜΠΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ 22/09/2013 10:34:01

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ,ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ,ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΠΡΩΤΟΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΡΑΤΑ ΦΟΝΙΚΟ ΟΠΛΟ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.ΤΡΙΤΟΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ,-ΔΙΚΑΣΘΗΚΑΝ? ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΤΩΝ 800.00 ΕΥΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ,ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΕ 1500.00 ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ .ΠΕΜΠΤΟΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ,ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ ΤΟΥΣ . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ,ΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ ,ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ-ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΙΣΟΒΕΙΑ=20 ΧΡΟΝΙΑ .ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ .-

 61. Mitsos avatar
  Mitsos 24/09/2013 10:49:12

  Ποιον εμφύλιο ρε σεις πού έχετε μείνει? Εχετε καταλάβει κύριοι δεξιοί ότι είμεθα οι τελευταίοι στην Ευρώπη μαζί με τη Βουλγαρία? Δηλαδή αν είχαμε πάει με τις χώρες του ανατολικού μπλοκ στα ίδια σκατά θα είμασταν με σήμερα. Με τη διαφορά ότι δεν θα χάναμε την Κύπρο και δεν θα χρωστούσαμε τόσα δις ίσως. Είναι θέμα χρόνου αν δεν αποκατασταθεί η οικονομία να έχουμε μισθούς μεταξύ Ρουμανίας και Βουλγαρίας. Μήπως νομίζετε ότι μια ζωή θα μας δανείζουνε για να τα ξεκοκκαλίζουν μερικοί και να πληρώνει το κράτος μισθούς δυσανάλογους με τα έσοδα από τις εξαγωγές της χώρας και τον τουρισμό? Ο Τσίπρας είναι η αριστερά? Δεξιότερος των δεξιών είναι και θα αποδειχθεί σύντομα. Σιγά το αντισυστημικό κόμμα. Το μόνο αντισυστημικό κόμμα είναι ο εθνικοσοσιαλιστικός λαικός σύνδεσμος. Για αυτό και τον κυνηγάνε θεοί και δαίμονες. Δεν πρόκειται όμως να δει ποτέ εξουσία γιατί ακριβώς αντιτίθεται σε αυτό που ονομάζεται Νέα Τάξη Πραγμάτων και Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Τα έθνη τελειώνουν και πάμε σε Μεσαιωνικούς αυτοκρατορικούς σχηματισμούς όπου όλη η Ευρώπη θα κυβερνάται από ένα πρόσωπο, το οποίο θα παίρνει εντολές από ξένα κέντρα της Κίνας και της Αμερικής. Αλήθεια πόση δημοκρατία μας απέμεινε σήμερα στη χώρα που γέννησε την εκκλησία του δήμου?
  Ο εθνικοσοσιαλισμός αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί πάλι στην Ευρώπη και είναι η μοναδική ελπίδα να σωθούν οι λαοί αυτής της Ηπείρου και να ενωθούν πραγματικά σε ισότιμη βάση. Αλλιώς μια ζωή τσανάκια των Εβραίων θα είμαστε.

 62. Magganas avatar
  Magganas 01/10/2013 15:31:49

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΙΚΗ ΔΕΞΙΑ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ.
  Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ
  ΚΑΙ
  Η ΔΕΞΙΑ ΚΑΡΕΚΛΟΓΚΟΜΕΝΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ
  ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ..
  ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !
  ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΖΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ!

 63. Η φαιδρά πορτοκαλέα avatar
  Η φαιδρά πορτοκαλέα 02/10/2013 10:18:49

  Η Δεξιά δεν έχει κανένα λόγο να είναι ενοχική για το ότι κέρδισε τον Εμφύλιο. Αν υπάρχουν λόγοι "ενοχικότητας", αυτοί έχουν να κάνουν με το ότι, μετά τον Εμφύλιο, αντί να προχωρήσει στην οικοδόμηση ενός φιλελεύθερου δημοκρατικού πολιτεύματος, προτίμησε να να χρησιμοποιήσει το Κράτος ως πολεμικό λάφυρο, το οποίο κατέλαβε δια δορυκτησίας, δίνοντας παράλληλα συγχωροχάρτι στους συνεργάτες των Γερμανών επί Κατοχής. Σε αυτό έγκειται η "ενοχή" της Δεξιάς -και αυτήν ήρθε να ξεπλύνει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1974. Και είναι προφανές ότι κάποιοι εντός της Δεξιάς δεν του το συγχώρησαν ποτέ...

 64. ntek avatar
  ntek 11/10/2013 20:01:21

  Να ελπίζω και σε παλινόρθωση της δυναστείας ή ειμαι ακρο ?
  Δεν ξερω για σας αλλα εμείς οι μανιάτες ειμεθα απενοχοποιημένοι εξαπανέκαθεν..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.