Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ενηλικιωθεί επιτέλους!
15/02/2014 10:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ελληνική κοινωνία πρέπει να ενηλικιωθεί επιτέλους!

Πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση σύντομα, όπως και το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους και να έχουμε ένα σχέδιο, μια βάση επανεκκίνησης!

Η αδράνεια της κοινωνίας και η ηττοπάθεια σε συνδυασμό με τον φόβο και την αβεβαιότητα οδηγούν σε αυτοκτονικές τάσεις, οι οποίες θα εκφραστούν μέσα από την ψήφο στον Τσίπρα.

Ακούω τραπεζικό υπάλληλο ιδιωτικής τράπεζας να λέει ότι θα ψηφίσει Τσίπρα επειδή βαρέθηκε να πληρώνει φόρους και μειώθηκε το εισόδημα του. Οι δημόσιοι υπάλληλοι τα ίδια διότι μειώθηκε το εισόδημα τους κατά 40%, οι συνταξιούχοι τα ίδια κλπ.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αφανίστηκαν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι όσοι εργάζονται δεν πληρώνονται τακτικά ...

Όλη η κοινωνία έχει ανασφάλεια και επιδεινώνεται η κατάσταση από την έλλειψη ελπίδας και προοπτικής.

Και το ερώτημα είναι τι άλλο έχουμε να χάσουμε εάν εκλεγεί ο Τσίπρας;

Ζητάμε κομματική πειθαρχία από τα στελέχη μας όταν δεν έχουμε καταφέρει να κατανοήσουν ένα λογικό πλάνο που θα εκτόνωνε την κατάσταση που βιώνουμε.

Οι κομματικοί σχηματισμοί καταρρέουν διότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης πλέον. Είχαν σχεδιαστεί σε άλλες εποχές για διαφορετικούς λόγους και σκοπούς, δεν χρειάζονται κομματάρχες πλέον για να φτάσει το μήνυμα στη βάση, ούτε ρουσφέτια γίνονται πλέον και το να στείλεις ένα μήνυμα στον βουλευτή είναι εύκολο με ένα SMS , e-Mail, Facebook κλπ.

Ιδεολογικά έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα, θυμάστε τα μπλε και πράσινα καφενεία ; Ο νέος διαχωρισμός τείνει να γίνει μεταξύ ανέργων και εργαζομένων. Είναι διάχυτη δε, η αντίληψη ότι ο κάθε Έλληνας πολίτης δεν θα ξεμπλέξει ποτέ με τα χρέη του, είτε σε τράπεζες είτε στο δημόσιο.

Η μεγάλη σύγχυση γίνεται όταν συγκρίνουν τον Τσίπρα με τον Ανδρέα, μόνο που το 1981 η Ελλάδα ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΧΡΕΟΣ !

Πιστεύουν όλοι οι παραπάνω ότι θα τους λύσει τα προβλήματα ο Τσίπρας; ΟΧΙ , αλλά πρέπει κάποιον να τιμωρήσουν για τα προβλήματα τους, Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι θα μεγαλώσουν τα προβλήματα....

´Η μήπως ελπίζουν σε κάτι άλλο; Την ολική καταστροφή για παράδειγμα που θα συμπαρασύρει στο ίδιο επίπεδο όλη την κοινωνία, μηδενίζοντας τις οικονομικές διαφορές και την διαγραφή των χρεών τους;

Κάποιοι πιο αριστεροί πιστεύουν ότι ο Αλέξης θα επαναφέρει στο δημόσιο την πρότερη κατάσταση αφού όλα θα είναι κρατικά , άρα θα αποκατασταθούν οι μισθοί!

Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και ότι πρέπει το κράτος (αόριστα) να βρει μια λύση, όπως για παράδειγμα να φέρει εργάτη να εκχιονίσει την είσοδο του σπιτιού μου. ...

Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να καταλογίσει στον εαυτό του το μέρος του προβλήματος που του αναλογεί και ας είναι συνταξιούχος από τα 45 του.

Πόσο δύσκολο είναι να κατανοήσουμε ότι το κράτος είναι ένας οικονομικός οργανισμός με έξοδα και έσοδα που θέλει ορθή διαχείριση και αποτελεσματική διοίκηση.

Πόσο δύσκολο είναι να μην θεωρούμε δεδομένο ότι θα πηγαίνουμε σε ένα ΑΤΜ και θα βγάζουμε χρήματα εσαεί;

Γιατί νομίζουμε ότι η Δυτική Ευρώπη την οποία θαυμάζουμε για την οργάνωση της και τον σύγχρονο πολιτισμό της στην οποία όλοι λένε «καλημέρα «, θα μας δίνει πακέτα Ντελόρ και ΚΠΣ για να τα τρώμε με Ρωσίδες πουτάνες και πούρα, στην Αράχοβα και την Μύκονο, σε κότερα και Mercedes, ενώ αυτοί θα δουλεύουν, θα παράγουν και θα μας χρηματοδοτούν;

Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, χαραμοφάηδες και λαμόγια, ποτέ στην ιστορία δεν ήταν. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να μοιάσουμε των πατεράδων και παππούδων μας, οι οποίοι δούλευαν και παρήγαγαν τα πάντα! Οι Ιταλοί είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση!

Η ζωή με δανεικά, εύκολα χρήματα τελείωσε, πρέπει να γίνουμε παραγωγικοί. Το κράτος πρέπει να εισπράττει για να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Μόνο έτσι θα εξορθολογιστεί η οικονομία, θα ελαφρυνθούν οι φορολογικές εισφορές και θα γίνουμε σοβαρή κοινωνία.

Δεν επιτρέπεται το κόστος ενός δρόμου, σχολείου, νοσοκομείου κλπ, να είναι 10 του μέσου ευρωπαϊκού, δεν μπορεί να είμαστε πρώτοι στην διαφθορά. Δεν είναι Ελληνικό αυτό το κράτος !

Οι Έλληνες πάντα ήταν πρωτοπόροι, πάντα αγωνιστές!

Πρέπει η κυβέρνηση να παρουσιάσει το σχέδιο εξόδου από την κρίση σύντομα, όπως και το σχέδιο για την αναδιάρθρωση του χρέους και να έχουμε ένα σχέδιο, μια βάση επανεκκίνησης!

Δεν υπάρχει άλλος πολιτικός εκτός του Α. Σαμάρα να κυβερνήσει αυτή τη στιγμή, όποια άλλη επιλογή θα είναι καταστροφική και θα μας οδηγήσει σε χειρότερες καταστάσεις!

Ελπίζω να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη κράτους πολίτη, η οποία διαταράχθηκε επί Τουρκοκρατίας και δεν επανήλθε ποτέ !

Ελπίζω να λογικευτούμε και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας σαν πολίτες, ψηφοφόροι.

Ελπίζω αυτή η κρίση να μας κάνει σοβαρότερους, αποτελεσματικότερους και ορθολογιστές.

Πρέπει να ενηλικιωθεί η Ελληνική κοινωνία και να γίνει εφάμιλλη των δανειστών μας !

Jim Beam

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Y. avatar
  Y. 15/02/2014 10:40:14

  Η ενηλικίωση είναι σίγουρη. Εδώ κοτζαμ αντινιούς ενηλικιώθηκε με την, ορθά, “νέα εποχή” της δημοσιεύοντας όλα τα σχόλια, η ελληνική κοινωνία δεν θα ενηλικιωθεί?

 2. my way avatar
  my way 15/02/2014 11:19:43

  Η κοινωνία μας ξεπερνά καταφανώς και κατά πολύ τις κοινωνίες των δανειστών μας, από όπου και εάν το πιάσετε το θέμα. Την εργώδη προσπάθειά τους, να μας επιβάλουν κοινωνικό όλεθρο, την αισθανόμαστε για τα καλά αλλά δεν θα τους περάσει. Απορώ για τις απόψεις σας, τόσο για το ότι δήθεν υπολειπόμαστε κοινωνικά, όσο και για το ότι πιθανολογείτε στρατιωτικά πραξικοπήματα (σε σχολιασμό σας).

 3. Μάτα Χάρι avatar
  Μάτα Χάρι 15/02/2014 13:04:13

  Mr. Jim Beam, φροντίστε εσείς να μοιάσετε στους...δανειστές. Εμείς θέλουμε να μοιάσουμε στους ΕΛΛΗΝΕΣ και απαιτούμε Δικαιοσύνη, πλήρη γνώση και διαφάνεια στη διαχείριση όλων των κρατικών υποθέσεων καθώς και του κρατικού χρήματος, τιμωρία ΟΛΩΝ των καταχραστών, επιστροφή των κλοπιμαίων, τέλος της κρατικής διαπλοκής κι εξάρτησης από τους ανέντιμους επιχειρηματίες, τέλος στην υποταγή και στην παντοδυναμία των κατακτητών τοκογλύφων. Ας εφαρμοστούν αυστηρά επί τέλους οι νόμοι. Τόσα εκατομμύρια χρεωνόμαστε μηνιαίως για να πληρώνουμε 300 ''ειδικούς'' και πολλές χιλιάδες ''ικανούς'' ,που έχουν εξουσιοδοτηθεί αναλαμβάνοντας θώκους, να διοικήσουν με στόχο το κοινό συμφέρον . Απευθυνθείτε λοιπόν σ΄αυτούς. Όχι σ΄εμάς.

  • JIM BEAM avatar
   JIM BEAM @ Μάτα Χάρι 16/02/2014 17:45:55

   Ειναι αργά, τόσα χρόνια το μόνο που απαιτούσε η κοινωνία ήταν επιδοτήσεις, πρόορες συντάξεις και διορισμούς .... Οι Ελληνες πρόγονοι μας ήταν αυτοί που παρήγαγαν με προσωπική εργασία, μόχθο και σκέψη για να γίνουν ανταγωνιστικοί και να βγάλουν τα προς το ζειν ... Δεν ήταν τζογαδόροι του χρηματιστηρίου και λαμόγια της μίζας

 4. Γιάννης Αυλακιώτης avatar
  Γιάννης Αυλακιώτης 15/02/2014 19:11:39

  διαβάζοντας τα σχόλια από πάνω, αντιλαμβάνομαι ότι τσάμπα τα λες, ορισμένοι συνδέουν την έννοια "Έλληνας" ίσως με την πνευματική καθυστέρηση, σίγουρα με την οπισθοδρόμηση...

  • Μαύρο κουτί avatar
   Μαύρο κουτί @ Γιάννης Αυλακιώτης 15/02/2014 21:23:57

   Και τι σας κόφτει εσάς κ.Αυλακιώτη μου; Είστε ο πλέων αναρμόδιος να κρίνετε. Αφήστε να διαμαρτυρηθούν οι Έλληνες, αν τυχόν θίγονται....

   • Γιάννης Αυλακιώτης avatar
    Γιάννης Αυλακιώτης @ Μαύρο κουτί 15/02/2014 22:55:19

    ευχαριστώ που με επιβεβαιώσατε! ήμουν σίγουρος.

    • Μαύρο κουτί avatar
     Μαύρο κουτί @ Γιάννης Αυλακιώτης 16/02/2014 07:41:02

     Παρακαλώ. Υποχρέωσή μου να σας υπενθυμίζω (καθώς και στους αναγνώστες των ανόητων ανθελληνικών σχολίων σας), οτι ''ανήκετε'' αλλού και όχι εδώ. Για να μην ξεχνιόμαστε.

 5. πολίτης avatar
  πολίτης 15/02/2014 20:52:17

  Δεν σχολιάζω τη δογματική σας άποψη για ποια κυβέρνηση είναι μονόδρομος, είναι δικαίωμά σας να την εκφράζετε. Ούτε έχει κανείς νομίζω αντίρρηση ότι παθογένειες πρέπει να διορθωθούν και η παραγωγή μας να αυξηθεί. Πιστεύετε ειλικρινά ότι αυτό είναι επιθυμία των δανειστών της Ελλάδας; Το μοντέλο που σχεδιάζεται δεν έχει καμιά σχέση με όσα αναφέρετε. Το αντίθετο. Θα είμαστε μια αποικία χρέους με μηδαμινή παραγωγή, ανύπαρκτη μικρομεσαία επιχείρηση και κακοπληρωμένοι υπάλληλοι πέντε πολυεθνικών και άλλων τόσων μεγάλων αλυσίδων. Όσοι θα έχουμε δουλειά δηλ., αφού στο όνομα του χρέους θα έχουμε ξεπουλήσει και τις παραγωγικές μας δομές. Αν δεν το πιστεύετε, προφανώς η φτώχεια δε σας έχει αγγίξει τόσο πολύ, αν δείτε όμως την ιστορική πορεία των Γερμανών, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο απ' αυτό που έκαναν πάντα. Επεκτείνονται. Είστε ρομαντικός αν πιστεύετε ότι πηγαίνοντας με τα νερά τους έχουμε ελπίδα να ανακάμψουμε με τον τρόπο που εμείς θέλουμε.

 6. Πασούρτης avatar
  Πασούρτης 15/02/2014 21:31:03

  "Πρέπει να ενηλικιωθεί η Ελληνική κοινωνία και να γίνει εφάμιλλη των δανειστών μας !" ????????????????????????

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/02/2014 23:56:21

  Ελπίζω αυτή η κρίση να μας κάνει σοβαρότερους, αποτελεσματικότερους και ορθολογιστές. Ο Ελλην είναι οτι καλύτερο επιτρέπει ο καλός ΘΕΟΣ στην επιφάνεια του πλανήτη.

 8. Naruto avatar
  Naruto 16/02/2014 00:54:10

  Προφανώς δεν είμαστε χειρότεροι απο τούς ευρωπαίους σε κάμποσους τομείς μάλιστα είμαστε καλύτεροι .Ειναι όμως αδιαμφισβήτητο ότι πρέπει να αποβάλουμε το σύνδρομο της καλοπέρασης με δανεικά ,της λούφας στο δημόσιο ,της μη παραγωγικότητας και όλα τα κακά της μεταπολίτευσης .Καμιά ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει αν δεν δουλέψουμε όλοι μαζί χωρίς γκρίνιες μέσα σε ένα πλαίσιο δικαίου και αξιοκρατίας.Λίγα λόγια λοιπόν και πολλή δουλειά .

 9. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 16/02/2014 19:04:17

  Υπερισχύουμε των δυτικών σε κάτι (ανθρωπιά) και χάνουμε σε κάτι άλλο (έλλειψη σεβασμού στους νόμους). Αυτό είχε ως συνέπεια να έρθει η κρίση ευκολότερα λόγω του δεύτερου και να σταθούμε όρθιοι λόγω του πρώτου. Από εδώ και πέρα όμως να πάψει το δεύτερο και να ενισχυθεί με σωστή διαπαιδαγώγηση το πρώτο για να μην έχουμε ποτέ τα ίδια.

  • my way avatar
   my way @ Γεώργιος Τ. 16/02/2014 20:29:26

   Στην ανάρτηση "Scripta manent, κ. Νικ. Κακλαμάνη", μου ζήτησες κάποιες αποδείξεις. Στις έχω παραθέσει και σιώπησες. Να υποθέσω ότι κατάλαβες τα λάθη σου;

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ my way 16/02/2014 21:31:47

    Όχι, απλά δεν πρόλαβα να ξαναδώ την απάντηση. Περίμενε λίγο και θα δούμε αν χρειαστεί να επανέλθω εκεί. Ευχαριστώ για την επισήμανση αν και με τον τρόπο που γράφεις δε θα έπρεπε να ασχολούμαι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.