#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2010 16:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ελληνική ιθαγένεια, σκαλοπάτι για την μαζική δημιουργία ευρωπαίων πολιτώνΗ απόκτηση της ευρωπαϊκής ιθαγένειας είναι μια ακόμη συνέπεια – από τις σημαντικότερες - της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της διαμόρφωσης ευρωπαϊκής ταυτότητας. Καθιερώθηκε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, το 1992, διευρύνθηκε το περιεχόμενό της με τη Συνθήκη του Άμστερνταμ και ρυθμίζεται στη Συνθήκη για την Ε.Ε. (άρθρα 17-22).

Η απόκτηση της ευρωπαϊκής ιθαγένειας δεν γίνεται με μια χωριστή διαδικασία, με κάποιον πανηγυρικό τρόπο. Αντίθετα, κάθε άτομο που έχει την ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ε.Ε. διαθέτει αυτόματα και την ευρωπαϊκή ιθαγένεια. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι προϋπόθεση για την απόκτηση της ευρωπαϊκής ιθαγένειας είναι η απόκτηση της ιθαγένειας οποιουδήποτε από τα κράτη-μέλη της, οπότε οι δε δύο αυτές ιθαγένειες συνυπάρχουν, εκτός αν το άτομο αποκτήσει ιθαγένεια τρίτης χώρας.

Η ευρωπαϊκή ιθαγένεια έχει ως πρακτική συνέπεια ότι ο φορέας της απολαμβάνει μια σειρά από δικαιώματα, τα οποία απορρέουν από το γεγονός ότι είναι μέλος του λαού της Ε.Ε. δεν υποκαθιστά δηλαδή π.χ. την ελληνική ιθαγένεια, αλλά τη συμπληρώνει. Τα δικαιώματα αυτά προβλέπονται στη Συνθήκη της ΕΕ και είναι ιδίως:

-           Η ελεύθερη κυκλοφορία και διαμονή στο έδαφος οποιουδήποτε κράτους –μέλους.

-           Το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές εκλογές που διεξάγονται στο κράτος διαμονής.

-           Το δικαίωμα αναφοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

-           Το δικαίωμα διπλωματικής και προξενικής προστασίας.

-           Το δικαίωμα προσφυγής στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή.

-           Η απόκτηση και η απώλεια της ιθαγένειας κάθε κράτους-μέλους συνιστά κυριαρχικό του δικαίωμα και δική του υπόθεση, στην οποία η Ε.Ε. δεν έχει, όπως είναι φυσικό, δικαίωμα παρέμβασης.  

Σύμφωνα, μάλιστα με πάγια νομολογία του ΔΕΚ οι ευρωπαίοι πολίτες έχουν υποχρεωτικά εντός κάθε κράτους μέλους την  ίδια νομική μεταχείριση που ισχύει για τους πολίτες του κράτους μέλους αυτού που τελούν στην ίδια κατάσταση (επιδόματα, απασχόληση κλπ.), ενώ για τα μέλη της οικογένειάς τους και, γενικότερα, για τα πρόσωπα που συνδέονται με αυτούς προβλέπεται ένα ευνοϊκό καθεστώς με σημαντικές παροχές και διευκολύνσεις.

Άρα, η Ε.Ε. δεν μπορεί να μας υπαγορεύσει τους όρους και τις προϋποθέσεις χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας. Το γεγονός όμως ότι ανοίγει ο δρόμος για μαζικές ελληνοποιήσεις με το νέο Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας σημαίνει ότι αυξάνεται αλματωδώς ο αριθμός των ατόμων που απολαμβάνουν τα δικαιώματα του ευρωπαίου πολίτη, που μπορούν μετακινούνται ελεύθερα στο εσωτερικό της, να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές, να αξιώνουν παροχές και δωρεάν υπηρεσίες κλπ. με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην εποχή της οικονομικής κρίσης που διανύουμε. Και σε αυτόν τομέα, τελικά, θα γίνουμε ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρώπης, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνοχή του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 14/01/2010 17:11:14

  Το κουβέντιαζα σήμερα με ένα βορειοευρωπαίο και ξίνιζε τα μούτρα του. του είπα ξεκάθαρα ότι αν τους κάνουν εύκολα Έλληνες θα γεμίσει η Ευρώπη από δαύτους. Ειδικά τα πακιστάνια θα πάνε Αγγλία.

 2. NICK avatar
  NICK 14/01/2010 17:12:39

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
  ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΘΑ ΛΑΚΙΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (NO MONEY NO HONEY).ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΕ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΑΛΛΟΙ.ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΣΚΟΡΠΙΣΟΥΝ.
  ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Ο ΧΟΤΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΚΑΡΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1990.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣΕΒΑΣΤΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΡΟΚΟΨΑΝΕ ΕΔΩ.
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΙ.

  ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΗΓΕ ΚΑΤΑ 90% ΣΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ
  ΜΑΡΟΚΑΝΟΥΣ,ΑΦΓΑΝΟΥΣ,ΙΝΔΟΥΣ,ΑΛΒΑΝΟΥΣ,ΚΛΠ.ΚΛΠ.
  ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΞΕΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΕΩΣ 4.700 ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ.(ΜΕΧΡΙ 6.000)ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.
  ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ 4.000-4.500 ΚΑΝΑΝΕ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΝΟΜΙΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΟΣΟ.
  ΟΠΟΤΕ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΔΙΣ ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΥΝΑΝΙΣΜΟ.
  ΦΙΛΑΚΙΑ

 3. man8os avatar
  man8os 14/01/2010 17:14:15

  Ολοι τονιζουμε τον κινδυνο αυτης της εξελιξης.
  Μηπως διευκολινουμε την Γερμανια να μας πεταξει ετσι εκτος ΕΕ?
  Περα απο την εθνικη καταστροφη της αλλοιωσης του εκλογικου σωματος, μηπως αυτο ο νομοσχεδιο θετει την βαση για την δημιουργια μιας ανυπολογιστης καταστροφης για το εθνος?

 4. Orestios avatar
  Orestios 14/01/2010 17:14:39

  Το GAP μάχεται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Μάχεται για την ευρώπη των λαών. Υπερασπίζεται τους Έλληνες. Θέλι η Ελλάδα να έχει φωνή μέσα στην ευρώπη. Θέλει να είναι οι Έλληνες υπερήφανοι και να έχουν τη θέση που τους αξίζει. Γιατί πάνω από όλα αγαπά την Ελλάδα και αυτό φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού.

  • trellakias avatar
   trellakias @ Orestios 14/01/2010 17:44:10

   Φίλε Ορέστη μάχεται απλά στον δρόμο που άφησε ο πατέρας του ως Δούρειος Ίππος της μητρικής του χώρας στην Ευρώπη, που πάντα ήθελε ως διαλυμένη οι ΗΠΑ. Είναι θέμα χρόνου, όλοι αυτοί οι πακιστανοί, άραβες που ανήκουν σε τρομοκρατικά δίκτυα να αποβιβαστούν στην Ευρώπη και με Ελληνικό Διαβατήριο, Ιθαγένεια, να αλωνίζουν φτιάχνοντας τις καινούργιες ομάδες-πυρήνες ΕΝΤΟΣ ευρωπαικού εδάφους. Άρα πως γίνεται η φωνή των ΗΠΑ στην Ελλάδα να προτείνει τέτοια λύση στο μεταναστευτικό, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση του ΚΚ είχε προωθήσει την ανάπτυξη της Ευρωπαικής δύναμης Frontex στα σύνορα της Ελλάδος ως σύνορα της Ευρώπης?
   Αυτό σημαίνει πως εξ' ανατολών μια δύναμη ευρωπαική ήταν ο θεματοφύλακας της ευρώπης, πράγμα που σημαίνει δυνατή ευρώπη, χωρίς αθρόα είσοδο μεταναστών! Ποιόν άραγε δεν συμφέρει η δυνατή Ευρώπη? PAX-AMERICANA.
   Τώρα για τα υπόλοιπα περί αγάπης και υπεράσπισης της Ελλάδας από τον jefrey τα παίρνω ως κακόγουστο αστείο και γελώ, γιατί αλλιώς τα πράγματα είναι σκούρα. Επίσκεψη στον Σινούρη κάτι μπορεί να κάνει!

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 14/01/2010 17:50:08

   Μα τρελλάκια δεν καταλαβαίνεις την ειρωνεία μου για το GAP? Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος να αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες? Δεν βλέπεις με πόσο μίσος ετοιμάζεται να τους επιτεθεί στο πορτοφόλι αρχικά, δεύτερο να μειώσει το βιωτικό τους επίπεδο και τρίον και σημαντικότερο να αλλοιώσει την δημοκρατική τους έκφραση με την χουντική ρύθμιση περί ιθαγένειας? Το GAP είναι ένας ταλιμπάν που μάχεται ενάντια στην Ελλάδα. Μισεί τους Έλληνες γιατί δεν τους αγαπά πραγματικά.

  • Ratca avatar
   Ratca @ Orestios 14/01/2010 18:07:35

   Κάνεις πλάκα ε;

  • vachus avatar
   vachus @ Orestios 14/01/2010 19:35:12

   Ούτε ο τιραμόλας δεν τα λέει αυτά!!

 5. Jasmin avatar
  Jasmin 14/01/2010 17:25:18

  Συνέντευξη του ΓΑΠ πριν από 10 χρόνια
  www.hri.org/MFA/gpap/july99/synklik27799.html

  • Orestios avatar
   Orestios @ Jasmin 14/01/2010 17:33:47

   Πρέπει να το βοηθήσουμε το GAP να πραγματοποιήσει το όνειρό του )να δουλέψει σε γκέτο μαύρων) διώχνοντάς το από την εξουσία. Είναι επικίνδυνο να έχεις για πρωθυπουργό έναν ανίκανο να διοικεί την ελλάδα αλλά πρόθυμο να βοηθήσει τους μαύρους. Μα το ομολογεί και μόνος του.

 6. Γιώργος avatar
  Γιώργος 14/01/2010 17:55:02

  To φαινόμενο αυτό λέγεται διεθνώς "birth tourism", ή "citizenship tourism". Ελληνιστί, τουρισμός γεννήσεων", ή "τουρισμός ιθαγένειας".

  Μπορεί κανείς να βρει χρήσιμες πληροφορίες στο google για τις συνέπειες του "τουρισμού ιθαγένειας" σε διάφορες χώρες.
  Ενδεικτικά,


  http://en.wikipedia.org/wiki/Birth_tourism

  http://www.amren.com/news/news04/04/22/citizenshiptourism.html

  http://news.emigratenz.org/2006/01/01/new-zealand-closes-the-door-on-citizenship-tourism/

  Επίσης, ενδιφέρον έχει το παρακάτω άρθρο, γραμμένο τον Ιούνιο 2009, που αναφέρεται στην ραγδαία αύξηση της μετανάστευσης εγκύων γυναικών από το Πακιστάν προς τις ΗΠΑ, προκειμένου τα παιδιά τους να αποκτήσουν την αμερικανική ιθαγένεια. Παραθέτω ένα απόσπασμα:

  As Pakistan’s military desperately fights Taliban in the north, and the rest of the country suffers through frequent suicide bombings and security threats, those with money have silently begun purchasing residences abroad. Others have started applying for Canadian or U.K. citizenship. And upper- and middle-class Pakistani mothers, desperate to provide their children with exit options, have started indulging in what’s commonly called birth tourism.

  Almost every pregnant Pakistani woman I know is scheduling a trip abroad in her sixth month of pregnancy, so that she can stay and deliver the baby in a country that allows your child to become a citizen if he or she is born there. As of 2009, only a handful of countries permit birth-right citizenship. The most prominent are Canada, Mexico, and the United States.

  http://www.doublex.com/section/kids-parenting/why-i-left-pakistan-give-birth-us

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιώργος 14/01/2010 20:15:19

   Ο Καναδάς δεν επιτρέπει το citizenship tourism διότι πρέπει να μένεις ΝΟΜΙΜΑ εκεί για να πάρει το παιδί σου την ιθαγένεια. Το επέτρεπε αλλά το κατάργησε διότι είχε τα προβλήματα που αναφέρεις στο σχόλιό σου. Άλλες χώρες το επιτρέπουν αλλά σιγά σιγά καταργείται από παντού.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Γιώργος 15/01/2010 00:50:51

   loretta αυτό που γράφεις
   επισης ο καναδας εδω και ενα χρονο εχει κανει το εξης ..δηλωνει οτι αν εχεις γονιο με καναδικη υπηκοοτητα την παιρνεις αυτοματως ομως μονο για μια γενια και εφοσον δεν ζεις στον καναδα τοτε αν κανεις εσυ παιδια δεν μπορεις να την δωσεις στα παιδια σου!!
   είναι όντως έτσι με μια συμπληρωση. Αν γεννηθείς στον Καναδά κανένα πρόβλημα. Είσαι απεριόριστα Καναδός.
   Αν όμως γεννηθείς από Καναδό εκτός Καναδά πρέπει μέχρι τα 28 να καταθέσεις αίτηση ότι θες να μείνεις Καναδός και να πας να μείνεις ένα χρόνο εκεί ενώ έχουν και κάποιες άλλες δευτερεύουσες προϋποθέσεις.

   Το θέμα το έχω ψάξει σε βάθος. Τέτοιο έκτρωμα που πάει να περάσει δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο αν σκεφτείς ότι νομιμοποιήσαμε αβέρτα τους παράνομους.

  • DoomWatcher avatar
   DoomWatcher @ Γιώργος 15/01/2010 08:31:07

   Επειδή τυχαίνει να είμαι παντρεμένος με Μεξικάνα και επειδή έχω συζητήσει αρκέτα μαζί της με το θέμα, σου λέω πως ούτε και το Μεξικό επιτρέπει την αυτόματη ιθαγένεια σε παιδιά ξένων που γενήθηκαν εκεί. Τώρα, αν ο ένας γονέας είναι Μεξικάνος, αυτό είναι άλλη περίπτωση και εκεί το παιδί διαλέγει τί υπηκοότητα θέλει να έχει.

 7. Γιώργος avatar
  Γιώργος 14/01/2010 17:57:14

  φ

 8. τρελλοκαμπέρος avatar
  τρελλοκαμπέρος 14/01/2010 18:08:12

  ά-φ-ωνος?

 9. 13 avatar
  13 14/01/2010 20:31:29

  Ελα... παρτε κι αυτο http://gataros.blogspot.com/2010/01/blog-post_5385.html

 10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 14/01/2010 20:56:07

  Ανασφαλείς ως προς το μέλλον τους σε συντριπτικό ποσοστό 74% δηλώνουν οι πολίτες, σύμφωνα με το μηνιαίο Βαρόμετρο της Pulbic Issue για το ΣΚΑΪ, ενώ το 67% εκτιμά ότι η ανεργία θα χειροτερέψει μέσα στο 2010 (61% το Δεκέμβριο του 2009). 57% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.

  Και σε αυτό το Βαρόμετρο οι πολίτες δεν εμπιστεύονται καμία κυβέρνηση για τη διακυβέρνηση της χώρας, αφού στο ερώτημα "ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας", το 43% απαντά "καμία από τις δύο". Εξάλλου, μόνο το 34% δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και το 19% από την αξιωματική αντιπολίτευση.

  Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, προηγείται με 53% στο ερώτημα του καταλληλότερου πρωθυπουργού και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς με 20% (17% απαντά 'κανένας από τους δύο'), ενώ το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 69 θετικές ψήφους και ακολουθούν η ΝΔ (42), ο ΣΥΡΙΖΑ (36), ο ΛΑΟΣ (32) και το ΚΚΕ (29).

  Τέλος, στην παράσταση νίκης το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 75% έναντι της ΝΔ (7%), ενώ το ποσοστό της εκλογικής επιρροής διαμορφώνεται στις 17,5 ποσοστιαίες μονάδες (48% ΠΑΣΟΚ – 30,5% ΝΔ). Ακολουθούν: ΚΚΕ (7,5%), ΛΑΟΣ (5,5%), ΣΥΡΙΖΑ (5,5%), Οικολόγοι (1,5%).

 11. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 14/01/2010 21:03:35

  κι από μένα αυτό, για την ευρω-ουτοπία:
  http://www.monthlyreview.gr/antilogos/greek/diktuo/arxeio_sxoliwn/fullstory_html?obj_path=docrep/docs/diktuo/20091214_01/gr/html/index
  ποιό ευρωπαϊκό κομμάτι επιχειρούν να αλλοιώσουν δηλαδή, το πιο συμπαγές και αρραγές κάποτε...

 12. loretta avatar
  loretta 14/01/2010 22:49:54

  επισης ο καναδας εδω και ενα χρονο εχει κανει το εξης ..δηλωνει οτι αν εχεις γονιο με καναδικη υπηκοοτητα την παιρνεις αυτοματως ομως μονο για μια γενια και εφοσον δεν ζεις στον καναδα τοτε αν κανεις εσυ παιδια δεν μπορεις να την δωσεις στα παιδια σου!!

  Καταλαβαινετε λοιπον οτι σε ολο το κοσμο οι λαοι πλεον και τα κρατη εχουν αρχισει να αναγνωριζουν τα μεγαλα προβληματα που εχουν δημιουργηθει απο τους μεταναστες.

  Συνεπως κατι φωνες που ακουγονται περι πολυπολιτισμικοτητας απο τον GAP και κατι αλλα ατομα...προφανως αγνοουν τα αποτελεσματα που εχουν φερει σε χωρες αλλες που εδω και χρονια προσπαθουν να τους αφομοιώσουν και δυστηχως δεν αφομοιώνονται και περαν αυτου δεν εχουν χωρο για αλλους. Ειδικα η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ δυο χωρες με απερνατες εκτασεις και καποτε ανθηρή οικονομια.

  Τι θα συμβει λοιπον σε μας????

 13. ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ avatar
  ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 14/01/2010 23:10:15

  Θα δούμε πιθανότατα και το τέλος της συνθήκης Schengen (μόνο για όσους έχουν ελληνικό διαβατήριο).Άλλη μία επιτυχία!

  • Περίεργος avatar
   Περίεργος @ ΚΟΥΡΚΟΥΜΠΙΝΙ 15/01/2010 12:33:49

   Μπορεί να είναι και επιτυχία!!!

   Αν δεν ισχύει η συνθήκη μπορεί οι αλλοδαποί να μην προτιμούν την Ελλάδα!!!!

 14. ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
  ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ 14/01/2010 23:50:51

  Ἄ μπράβο. Μήπως κάποιος πρέπει νὰ μεταφράσῃ π.χ. τὸ ὑπόμνημα Σαμαρᾶ, νὰ τὸ προωθήσῃ σὲ ὅλα τὰ μέσα τῆς Εὐρώπης καὶ νὰ καταγγείλῃ τὴν Ἑλλάδα στὴν Εὐρώπη, ἀπὸ τὸ Εὐρωκοινοβούλιο μέχρι τὰ φόρουμ τοῦ Διαδικτύου; Τί χρωστοῦν οἱ Εὐρωπαῖοι πολίτες νὰ κινδυνεύουν ἀπὸ τριτοκοσμικοὺς ἰσλαμιστὲς καὶ πιθανοὺς τρομοκράτες, τοὺς ὁποίους ἐφοδιάζει ἡ Ἑλλάδα μὲ εὐρωπαϊκὰ διαβατήρια;

 15. ss_sk avatar
  ss_sk 15/01/2010 02:27:51

  Εγώ το είχα σκεφτεί αλλά δεν ήθελα να το αναφέρω γιατί θα με στήναν κάποιοι στον τοίχο ως 'κουμμούνι'.

  Από το απόσπασμα «...Το ΚΚΕ απαιτεί και αγωνίζεται για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, να δοθεί άσυλο στα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, πλήρη δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους και χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες της επιλογής τους με την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου» το μάτι μου έμεινε στο τέλος.

  Ως γνωστόν το τσούρμο των λαθρομεταναστών που μπήκαν στην Ελλάδα δεν ήρθαν εδώ για τα μούτρα μας...μην έχουμε αυταπάτες! Στην (υπόλοιπη) Ευρώπη θέλαν να πάνε. Μπας λοιπόν εκεί στο ΚΚΕ σκέφτηκαν κάποιο (παράτολμο ομολογουμένως) σχέδιο να καθαρίσει ο τόπος? Νομιμοποιούνται όλοι τους, ενδεχομένως προλαβαίνουν να ψηφίσουν/νοθεύουν τις εκλογές, φεύγουν μαζικά σε άλλη γη σε άλλα μέρη και μετά καταργούμε τη νομιμοποίηση όταν βγει (που θα βγει κάποτε) ο Σαμαράς. Και αυτοί θα μείνουν αμανάτι στο Σαρκοζί και στην κυρά-Άγκελα.

  Γίνεται?

 16. The Predator avatar
  The Predator 15/01/2010 05:20:05

  Πολυ ενδιαφέρον άρθρο του Τάκη Μίχα σχετικά

  http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=28320

 17. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 15/01/2010 10:18:51

  Πολύ θά ήθελα νά εκδικηθώ τούς Βορειοευρωπαίους καί νά στείλω όλο τόν τρίτο κόσμο εκεί,αλλά φοβούμαι,μήπως μετά μάς πούν,ότι κάναμε παρανομία καί δεν δέχονται Ελληνικά διαβατήρια μιάς κάποιας ημερομηνίας καί μετά,καί κυττάνε καί τό χρώμα τού φέροντος τό σχετικό έγγραφο.Οπότε,εκεί τήν κάτσαμε καί θά μάς στείλουν καί τούς δικούς τους.
  Αν δέν γίνη κάτι καί γρήγορα,θά τελειώσουμε σάν τήν Σύβαρι.

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ Kὀριννα 15/01/2010 21:44:22

   Όταν ο προπο έλεγε ότι η Ελλάδα σφραγίζει τα σύνορα, εννούσε για τους εξερχομένους (Πάτρα-ηγουμενίτσα), όχι για τους εισερχομένους.

 18. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 15/01/2010 10:44:56

  Να διαβάσετε το σημερινό άρθρο του Σταύρου Λυγερού στην "Καθημερινή" και καλό ειναι ο Φάκτωρ να το ανεβάσει ως αυτοτελές δημοσίευμα-ανάρτηση.
  Το άρθρο είναι καταπέλτης για τον ιδεοληπτικό GAP.
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_10_15/01/2010_386877

  Αν μας διαβάζει ο Σταύρος Λυγερός, θα ήθελα να του δώσω θερμά συγχαρητήρια για το θάρρος του να πηγαίνει κόντρα στην αριστεροφιλελεύθερη μαφία των ΜΜΕ.

  Ο άνθρωπος αυτός πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. Είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Οι απόψεις του στο μεταναστευτικό ταυτίζονται με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Niko Ago (μορφή!!!), του Βαλλιανάτου και όλης της αριστεροφιλελεύθερης κλίκας ΒΠ και Πλατείας Κολωνακίου.

  Mind the GAP!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Μάρκο Τ 15/01/2010 11:06:28

   Μάρκο_Τ: Το νομοσχέδιο πρέπει να εμποδιστεί να πάει προς ψήφιση, αλλά αυτό προϋποθέτει πειστική κινηματική διεργασία μέσα στην ελληνική κοινωνία. Αν φτάσει στη βουλή είναι και χαίρεται!

   Δεν είναι αυτές απόψεις μόνο μιας αριστεροφιλελεύθερης κλίκας.
   Είναι και της κοσμοπολίτικης δεξιοφιλελεύθερης κλίκας της νδ, της κλίκας των μεγάλων αφεντικών της χώρας.

   Αυτή είναι η πραγματική πολιτική και κοινωνική ακροδεξιά στην Ελλάδα. Η ακροδεξιά του πολύ μεγάλου κεφαλαίου και της υποτέλειας, που προωθείται από συγκεκριμένους/ες πολιτικούς.

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Μάρκο Τ 15/01/2010 12:26:17

   Σωστό είναι αυτό που λες, με τη διαφορά ότι οι δεξιοφιλελεύθεροι είναι πολύ λίγοι και δεν κατέχουν προβεβλημένες θέσεις.
   Ηδη έχουν ακουστεί αντίθετες φωνές από αυτήν του Σαμαρά: Χατζηγάκης και Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις τους βλέπουν μάλλον θετικά το νομοσχέδιο και την αυτόματη "ελληνοποίηση" των παιδιών των μεταναστών.
   Μήπως οι ψηφοφόροι τους να τους τραβήξουν λίγο το αυτάκι;

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/01/2010 11:17:59

  Κατά τη γνώμη μου το πρώτο πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να απαιτήσει ο κος Σαμαράς είναι:
  ΑΝΑΣΤΟΛΗ της ψήφισης του νομοσχεδίου αν δεν ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ η άμεση πρόσκληση όλων των μεταναστών-λαθρομεταναστών-προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα προς επίσημη ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ με τη διαδικασία της απογραφής που εφαρμόζεται για τους Έλληνες πολίτες.

  Η πονηρή τρικλοποδιά που βάζει το Πασόκ είναι ακριβώς στο σημείο αυτό για να αποδυναμώσει και να γελοιοποιήσει τα αντίθετα επιχειρήματα, όταν κάνει λόγο για έναν αριθμό 250.000 ατόμων μόνο, προτάσσοντας ότι δεν έχουν πραγματικό αριθμητικό αντίκρυσμα και ότι αποτελούν προϊόν υπερβολής, μυθοπλασίας και εθνοφαντασιακού.

 20. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 15/01/2010 13:24:48

  Ας ευθυμήσουμε και λίγο

  Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ..
  Απολαύστε το VIDEO

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/01/blog-post_5995.html

 21. ΔΡΑΚΟΣ avatar
  ΔΡΑΚΟΣ 15/01/2010 16:31:04

  http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_1042.html

  Όταν η Νέα Δημοκρατία ζητούσε ψήφο στους μετανάστες και το ΠΑΣΟΚ έφευγε από τη Βουλή !

 22. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 15/01/2010 19:42:39

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΜΟΙΡΑ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ,ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ.ΕΝΩ ΤΟ ΟΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ''ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ'' Μ Ο ΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΚΑΛΟ; ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ.ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΓΟΡΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ,Σ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Η'ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ; ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ.ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ.

 23. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 15/01/2010 21:28:22

  "[...και στα υπόγεια, ζάρια τους αιώνες
  παιχίδι παίζουν οι αργυαραμοιβοί...]"

 24. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 15/01/2010 21:28:45

  "[...και στα υπόγεια, ζάρια τους αιώνες
  παιχνίδι παίζουν οι αργυαραμοιβοί...]"

 25. l
  l' ami du peuple 15/01/2010 21:32:02

  Το όνειρο και ο εφιάλτης για δύο αδέλφια πρόσφυγες

  Tης Μαριας Δεληθαναση

  Ο Αζίμ είναι ο μεγαλύτερος και ο Χαφίζ ο μικρότερος. Ο Αζίμ αναγνωρίστηκε πριν από χρόνια ως πρόσφυγας στη Μεγάλη Βρετανία και είναι πλέον Βρετανός πολίτης. Η αίτηση για πολιτικό άσυλο του Χαφίζ στην Ελλάδα απορρίφθηκε σε α΄ βαθμό. Εδώ και τρία περίπου χρόνια που εκκρεμεί η προσφυγή του σε β΄ βαθμό διαβιοί στα όρια της παρανομίας. Και όμως, τα δυο αδέλφια μοιράζονται την ίδια ιστορία.

  Η οικογένεια Κιάμι, Τατζίκοι από τα περίχωρα της Καμπούλ, διαβίωνε ειρηνικά μέχρι το 1992. Λίγο καιρό μετά την πτώση του καθεστώτος Νατζιμπουλάχ, ο πατέρας, ο οποίος ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος, δολοφονήθηκε. Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ το 1991 δεν σήμανε μόνο την πτώση Νατζιμπουλάχ. Σήμανε κυρίως το τέλος μιας κρατικής δομής που ήλκε τις ρίζες της στη βρετανική κυριαρχία έναν αιώνα νωρίτερα. Οι Ταλιμπάν Παστούν ήρθαν να καταλάβουν το κενό εξουσίας, οι δολοφονίες και οι απαγωγές μετατράπηκαν σε καθημερινότητα, η χώρα βυθίσθηκε σε εμφύλιο σπαραγμό.

  Χώρισαν οι δρόμοι τους

  Η οικογένεια τράπηκε σε φυγή. Ολοι, εκτός από τον Αζίμ, πήγαν στο Πακιστάν. Τα χρήματα για τον δρόμο προς τη Δύση, που περνούσε από το Ουζμπεκιστάν, δόθηκαν στον Αζίμ. Εμεινε στο Ουζμπεκιστάν τρία χρόνια δουλεύοντας για να μαζέψει κι άλλα, μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο δίκτυο μεταφοράς. Το 1996 ξεκίνησε το δεύτερο μέρος του ταξιδιού, που κράτησε τέσσερα χρόνια: Μόσχα, Κίεβο, Σλοβακία, Τσεχία, Γερμανία, Βέλγιο και τέλος Μ. Βρετανία.

  Εκεί ο Αζίμ υπέβαλε αίτηση για πολιτικό άσυλο. Του παρείχαν, όπως ορίζει ο νόμος, κατάλυμα, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νομική συνδρομή και περίπου 50 λίρες εβδομαδιαίως για τροφή και προσωπικά έξοδα. Λίγο καιρό αργότερα άρχισε να δουλεύει ως εθελοντής στον βρετανικό Ερυθρό Σταυρό. Ονειρό του ήταν να γίνει σύμβουλος προσφύγων. Τέσσερα χρόνια μετά την άφιξή του στη χώρα αναγνωρίστηκε ως πρόσφυγας και ξεκίνησε η διαδικασία για την απόκτηση βρετανικής υπηκοότητας. Πέρα από την προσκόμιση μιας σειράς εγγράφων, για ένα χρόνο παρακολουθούσε τα υποχρεωτικά μαθήματα αγγλικής γλώσσας, πολιτισμού και ιστορίας. Πέρασε τις εξετάσεις με επιτυχία, έξι μήνες αργότερα απέκτησε την ιδιότητα του Βρετανού πολίτη και δυο εβδομάδες αργότερα παρέλαβε το βρετανικό διαβατήριο. «Δεν πίστευα ότι το διαβατήριο είναι γνήσιο. Είχα αλλάξει τόσα πλαστά στον δρόμο, που νόμιζα ότι μου είχαν δώσει άλλο ένα πλαστό. Ταξίδεψα στο εξωτερικό και διαπίστωσα ότι είμαι πραγματικά Βρετανός πολίτης»... Δυστυχώς απέτυχε στις εξετάσεις για σύμβουλος προσφύγων και πλέον διατηρεί οικοτεχνία με τη σύζυγό του. Η Ουζμπέκα σύζυγός του, που έφθασε με οικογενειακή συνένωση στη Βρετανία, είναι Βρετανίδα υπήκοος, όπως και η 4χρονη κόρη τους που γεννήθηκε εκεί.

  Επιστροφή στην Καμπούλ

  Ο Χαφίζ είχε πάει με την υπόλοιπη οικογένεια στο Πακιστάν, όπου σπούδασε αγγλικά και γερμανικά. Με την ήττα των Ταλιμπάν το 2002, επέστρεψαν όλοι μαζί στο Αφγανιστάν. Χιλιάδες Αφγανών από το Πακιστάν και το Ιράν επέστρεψαν τότε στη χώρα. Το 2003 ο Χαφίζ άρχισε να εργάζεται ως διερμηνέας στη γερμανική δύναμη της Isaf. «Ο κόσμος ήλπιζε ότι ο εφιάλτης είχε τελειώσει. Τότε οι δυνάμεις της Isaf ήταν καλοδεχούμενες. Στα χωριά μάς προσκαλούσαν στα σπίτια. Στην αρχή όλοι περίμεναν πολλά...». Ομως το όνειρο κράτησε λίγο. Ο διχασμός ξαναφούντωσε, οι Ταλιμπάν άρχισαν να σκοτώνουν -μεταξύ άλλων- και διερμηνείς.

  Ενα απομεσήμερο του Ιουλίου 2006 μια σφαίρα διέσχισε τον αέρα ξυστά από το κεφάλι του Χαφίζ. «Μας είχαν προειδοποιήσει ότι θα μας σκοτώσουν. Κατήγγειλα το γεγονός στην αστυνομία, αλλά στο Αφγανιστάν είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ποιος σκοτώνει». Ξεκίνησε για δεύτερη φορά τον δρόμο της προσφυγιάς: Ιράν, Τουρκία και στις αρχές του 2007 μπήκε στην Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη. Επόμενος σταθμός, η Πάτρα. Δυο εβδομάδες αργότερα βρισκόταν στην Ιταλία. Υπέβαλε αίτηση για πολιτικό άσυλο, αλλά ύστερα από τρεις εβδομάδες τον επέστρεψαν στην Ελλάδα. Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» υπέβαλε αίτημα για πολιτικό άσυλο και τέσσερις ημέρες αργότερα αποχώρησε από το αστυνομικό τμήμα με την περιβόητη κόκκινη κάρτα. Πήγε σε κάποιο από τα «αφγανικά ξενοδοχεία» της πλατείας Αττικής. Για οκτώ μήνες έψαχνε για δουλειά κάθε πρωί στις πιάτσες των εργατών οικοδομής στην Πετρούπολη και την Κηφισιά. Μόλις 26 μεροκάματα κατάφερε να κάνει εκείνο το διάστημα. Αλλοτε για 15 ευρώ και άλλοτε για 25 ή ακόμη και 30 ευρώ το 11ωρο.

  Στήριγμα η Praxis

  Λίγο καιρό αργότερα βρήκε στήριξη από την οργάνωση Praxis. Το 2008 άρχισε να εργάζεται ως διερμηνέας στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες. «Είμαι ευχαριστημένος στο ΕΣΠ γιατί έρχονται καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες από όλη την Ασία. Στη Γερμανία ή στη Βρετανία φθάνουν 30 τον μήνα. Εδώ φθάνουν 70 την ημέρα»... Ο Χαφίζ μιλάει παστούν και ουρντού, οπότε η βοήθεια που προσφέρει είναι πολύτιμη. Ομως, δεν ξέρει εάν αύριο θα είναι νόμιμος ή παράνομος. Η αίτησή του για πολιτικό άσυλο απορρίφθηκε άμεσα σε α΄ βαθμό διότι -κατά το αιτιολογικό της ελληνικής αστυνομίας- «ήρθε στη χώρα για οικονομικούς λόγους» και δεν είναι θύμα δίωξης...

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ l' ami du peuple 15/01/2010 21:56:17

   Για αυτό λέμε οτι η ιθαγένεια δεν είναι το συγχωροχάρτι του κράτους.

   Ιθαγένεια θα έπρεπε να πάρουν πλέον μόνο οι έχοντες πολιτικό άσυλο. Με διαφανείς διαδικασίες που θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.

   Για να σπάσει το υπόλοιπο κύκλωμα του θανάτου στην Ασία, που συντηρείται με ανθρώπινα κορμιά για λάδι στη μηχανή των ναρκεμπόρων, των εμπόρων όπλών, μάυρου χρήματος, και τόσων άλλων.

   Το οτι το κύκλωμα θα μεταφέρει και 1-5/100 άτομα που δικαιούνται άσυλο δεν δικαιώνει τη συνολική δράση του.

   Επέκταση του καθεστώτος ασύλου, χωρίς χορήγηση πλέον πράσινης κάρτας σε κανέναν παρανόμως εισελθόντα χωρίς πρόσκληση της χώρας.

   Το κρίμα στο λαιμό όσων δεν βλέπουν τι φρίκη στο δρόμο θα γεννήσει ο νόμος που προσκαλέι απελπισμένες γυναίκες στην Ελλάδα.

   Στα τέρατα των κυκλωμάτων άλλωστε, θα δωσει χαρά σίγουρα η δική μας επιπολαιότητα.

 26. Καθρέφτης avatar
  Καθρέφτης 15/01/2010 21:34:13

  Σύλλαθο, πάνε οι στίχοι, κατακρεουργήθηκαν, λόγω βιάσης.

 27. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 16/01/2010 23:55:58

  Oi θέσεις των Δημοκρατικών για το σχέδιο νόμου περί μεταναστών
  http://www.dimokratikoi.gr/d4/

 28. Umberto Eco avatar
  Umberto Eco 17/01/2010 19:43:27

  Ας μη μένουμε μεταξύ μας!Ας στρέψουμε τα βέλη μας κατευθείαν στο στόχο:στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!Εγώ εδώ και 20 μέρες τους βομβαρδίζω (κι εγώ και φίλοι μου) κάθε τόσο με διάφορα μηνύματα-επιχειρήματα όπου τους προτρέπουμε να ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ το νομοσχέδιο-ταφόπλακα του Ελληνισμού.Κυρίως τους τσούζει όταν κάποιος που δηλώνει ΠΑΣΟΚ(όπως πολλοί φίλοι μου)τους δηλώνει ότι ΔΕΝ θα τους ξαναψηφίσει εάν ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τους μετανάστες.Οργανώστε λοιπόν τα επιχειρήματά σας και βομβαρδίστε τους!!!Μην το αμελήσετε.Μετράει!Τα e-mails των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα τα βρείτε εδώ:
  http://www.parliament.gr/synthesh/parties.asp?PartyID=5

 29. πατριωτης avatar
  πατριωτης 18/01/2010 13:59:33

  Ο παπανδρεου δεν χρειαζεται τους Ελληνες πλεον..εχει τους αλλοδαπους..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.