#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/08/2010 18:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Η εγχείρηση πέτυχε, ο ασθενής απέθανε»Το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από τη χρεοκοπία, μπήκε σε εφαρμογή με ιδιαίτερο μένος. Και καθώς η κυβέρνηση κόβει τις δαπάνες και ανεβάζει τους φόρους, το έλλειμμα όντως μειώνεται. Όμως οι δουλειές εξαφανίζονται, τα καταστήματα κλείνουν, και στους δρόμους επικρατεί κατάθλιψη, γράφει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, σε αναλυτική ανταπόκρισή του από την Αθήνα και συνεχίζει:

Στην ΕΕ αρέσει αυτή η άμεση δράση για τη μείωση του ελλείμματος. Λίγοι όμως είναι οι Έλληνες που το γιορτάζουν. Οι περισσότεροι προβλέπουν ένα φθινόπωρο γεμάτο απεργίες και διαδηλώσεις, καθώς όσοι μπόρεσαν και πήγαν διακοπές, επιστρέφουν σε μια σκληρή καθημερινότητα.

Στα χαρτιά, το σχέδιο πέτυχε. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε κατά 39.7%, λίγο καλύτερα από τον αρχικό στόχο. Η ΕΕ, που ζήτησε αυστηρές περικοπές ως αντάλλαγμα για τα δάνεια της διάσωσης, γουργουρίζει από ικανοποίηση. Όπως ανακοίνωσε τη Πέμπτη που μας πέρασε, οι προσπάθειες της Ελλάδας είναι πραγματικά «εντυπωσιακές».

Οι μαγαζάτορες όμως δεν είναι καθόλου εντυπωσιασμένοι. Οι καταναλωτές, λένε, έσφιξαν τα ζωνάρια τους και δεν αγοράζουν παρά μόνο τα απαραίτητα. Οι υψηλοί φόροι και οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων έχουν επηρεάσει την οικονομία. «Παλιά έρχονταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και αγόραζαν ένα διπλό εσπρέσσο και κάτι φαγώσιμο. Τώρα περιορίζονται σε ένα μονό εσπρέσσο και σε ένα φθηνό σάντουιτς», λέει ο Κ. Γαρυφάλλου που λειτουργεί ένα καφέ κοντά στη πλατεία Συντάγματος, στη περιοχή όπου εδρεύουν αρκετά υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμη και μικρές αλλαγές στις καταναλωτικές δαπάνες, 50 λεπτά λιγότερα για κάθε πελάτη την ημέρα, μπορεί να μεταφρασθούν σε απώλειες εσόδων έως και 4.000 ευρώ το μήνα για το μαγαζί του. «Κανένας δεν μπορεί να αντέξει μια τέτοια ζημιά…», λέει.Υπό το βάρος ενός τεράστιου χρέους, η Ελλάδα αναγκάστηκε να ζητήσει δανειακή βοήθεια από το ΔΝΤ και τα κράτη της ΕΕ που ανήκουν στην ΟΝΕ, έτσι ώστε να αποφύγει τη παύση πληρωμών.

Ως αντάλλαγμα για τη βοήθεια αυτή, η κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας έβαλε σε εφαρμογή ένα αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας που μειώνει τους μισθούς των 700.000 δημοσίων υπαλλήλων, κόβει τις συντάξεις, ανεβάζει τους φόρους, και αλλάζει τους κανόνες τόσο στο ασφαλιστικό όσο και στα εργασιακά. Ο κύριος στόχος είναι να πέσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού στο 8.1% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του χρόνου. Σήμερα είναι 13.6%, τέσσερις φορές περισσότερο από το όριο για τα κράτη μέλη της ευρωζώνης.

Το πρώτο πακέτο δανείων του τριετούς προγράμματος (αξίας 110 δισ.) έφτασε στην Ελλάδα τον Μάιο, μια μόλις ημέρα πριν η Αθήνα αναγκαστεί να κηρύξει χρεοκοπία λόγω ληξιπρόθεσμων χρεών. Η ΕΕ ενέκρινε ένα δεύτερο πακέτο για τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε όμως, θα έχουν κλείσει και άλλα καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους της ελληνικής πρωτεύουσας. Εκτός από το κλείσιμο των μαγαζιών, οι τράπεζες είναι όλο και πιο διστακτικές στο να χορηγήσουν δάνεια. Για πολλές επιχειρήσεις, αυτό σημαίνει κίνδυνο. Όπως ρωτάει η Γεωργία Μπρεζάτη, ιδιοκτήτρια μπουτίκ στη πολυσύχναστη οδό Ερμού, «Έχετε δει όλα τα `ενοικιάζεται` στο κέντρο;» Σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο, στη οδό Ερμού έχει ήδη  βάλει λουκέτο το 15% των εμπορικών μαγαζιών.Μια πρόσφατη έρευνα του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, αποκάλυψε πως το 86% των 523 επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν, δήλωσαν πως πάσχουν από ρευστότητα, ενώ ένα συντριπτικό 93% υπέστη πτώση τζίρου λόγω της κρίσης. Ο επικεφαλής του Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μίχαλος κατηγορεί τη κυβέρνηση επειδή όπως λέει, εφαρμόζει πολιτικές που περιορίζονται μόνο «…στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών μας, αγνοώντας τα τεράστια προβλήματα στη αγορά και γενικότερα στη κοινωνία». Πολλοί οικονομολόγοι θεωρούν πως η έμφαση που δόθηκε στη λιτότητα μπορεί να είναι λάθος, και πως στο τέλος η αποπληρωμή των δανείων θα είναι ακόμη πιο δύσκολη λόγω της μη ανάπτυξης.

Οι επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας υποφέρουν επίσης από τις συχνές απεργίες, και τις πολλές φορές βίαιες διαδηλώσεις, όπως τη περασμένη άνοιξη, όταν εξαγριωμένοι πολίτες βγήκαν στους δρόμους  για να διαμαρτυρηθούν για τη λιτότητα, κόβοντας τη κυκλοφορία στο κέντρο επί πολλές ώρες. Οι καταστηματάρχες αναγκάζονται πολλές φορές να κλείσουν και να σφραγίσουν τις βιτρίνες τους, προκειμένου να τις προστατέψουν από τις πέτρες και τις μολότοφ που πετούν οι διαδηλωτές, ενώ οι πελάτες αποφεύγουν να πλησιάσουν.

Τον περασμένο Μάιο, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν παγιδεύτηκαν σε μια τράπεζα που πυρπολήθηκε από διαδηλωτές. Η οδός Σταδίου, όπου ήταν η συγκεκριμένη τράπεζα, είναι και η πλέον πληγείσα οδός όσον αφορά σε λουκέτα καταστημάτων. Το 25% από αυτά έχουν κλείσει.

Η Γεωργία Μπρεζάτη, που για πρώτη φορά φέτος δεν μπόρεσε να πάει σε θερινές διακοπές, κράτησε το κατάστημά της ανοιχτό όλο το καλοκαίρι, αλλά σπάνια έβλεπε πάνω από δυο πελάτες την ημέρα. Όπως λέει, η επιχείρηση της μάλλον θα επιβιώσει διότι είναι ιδιοκτήτρια του μαγαζιού, όμως πολλές γειτονικές της επιχειρήσεις που νοικιάζουν τους χώρους τους, είναι έτοιμες να κλείσουν.

Όπως λέει ο Παναγής Καρέλας, επικεφαλής της Ένωσης Εμπόρων της Αθήνας, τα σφραγίσματα θα συνεχισθούν. «Υπάρχει κλίμα ανασφάλειας που επηρεάζει το τζίρο και που σημαίνει πως οι επιχειρηματίες, μικροί και μεγάλοι, δεν τολμούν να επενδύσουν στο μέλλον. Άρα, πιο πολλές επιχειρήσεις κλείνουν και πιο πολλοί υπάλληλοι απολύονται», λέει.

Η ανεργία χτύπησε 12% τον Μάιο, ενώ τον Απρίλιο ήταν 11.9%.  Το φθινόπωρο αναμένεται δύσκολο, με τη κυβέρνηση να προγραμματίζει χαλάρωση των κρατικών ελέγχων στη παραγωγή ενέργειας, ιδιωτικοποίηση των μη κερδοφόρων κρατικών επιχειρήσεων,  και απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων που μειώνουν τη παραγωγικότητα. Τα συνδικάτα από τη πλευρά τους έχουν υποσχεθεί ακόμη περισσότερες απεργιακές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις, που θα αυξήσουν τον πόνο…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. CRAZY DOCTOR avatar
  CRAZY DOCTOR 23/08/2010 19:47:15

  φαντασου να φαμε ολη τη φρικη για κανα -δυο χρονια και μετα να πτωχευσουμε κιολας....

  • Misha avatar
   Misha @ CRAZY DOCTOR 23/08/2010 19:53:01

   Crazy doc

   Πες με το ΄χερι στην καρδιά.Με τα όσα ξέρεις μέχρι τώρα τι ποσοστό δίνεις στην πιθανότητα να επιβιώσουμε χωρίς αναδιάρθρωση χρέους; (θυμίζω 450 δις θα είναι το χρέος στο τέλος της τριετίας)

   • CRAZY DOCTOR avatar
    CRAZY DOCTOR @ Misha 23/08/2010 19:57:26

    ελαχιστη..αλλα η αποφαση για την αναδιαρθρωση δε θα ειναι δικη μας, θα γινει οταν το θελησει η ΕΟΚ

   • CRAZY DOCTOR avatar
    CRAZY DOCTOR @ Misha 23/08/2010 19:57:57

    ...και μετα τρεχα να βρεις νεους δανειστές

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 23/08/2010 20:27:02

    Aπλά πράγματα.Μέσα σε δέκα μέρες, κηρυσσεις στάση πληρωμων στους δανειστές και άρνηση αναγνωρισης χρεους.Επαναφέρεις εθνικό νόμισμα και τσακίζεις στη φορολογία κάθε εισαγόμενο προϊόν, από οπουδήποτε και αν προέρχεται,ωστε να καταστει ασύμφορη η κατανάλωση του.
    Και συντάξεις και μισθοί πληρώνονται και η ντοπια παραγωγή ενισχύεται.
    Αλλά θέλει πολιτική βούληση ανθρώπου που αγαπά την πατρίδα, όχι γερμανόσκυλα σαν τον Μητσοτό και τον Σημίτη ή us puppies σαν την ληστοσυμμορία του ΓΑΠ.

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Misha 23/08/2010 20:45:09

    Την επομενη μερα εκδιωκεσαι απο την ΕΕ και ισως προσαγεσαι στο Ευρωπαικο Δικαστηριο για να επιστρεψεις ολα τα ποσα κοινοτικων ενισχυσεων που εχεις παρει.
    Η δραχμη υποτιμαται κατα 60% και παυουν οι εισαγωγες.Δεν υπαρχουν ουτε καινουργια αυτοκινητα ουτε φαρμακα ουτε σχεδον τιποτα αφου δεν παραγεται τιποτα στην Ελλαδα.
    Σε πολιτικο επιπεδο αναγνωριζεται το τουρκοκυπριακο κρατος και τα Σκοπια με το ονομα Μακεδονια που υποβαλλουν αυτα αιτηση για εισοδο στην ΕΕ.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Misha 23/08/2010 20:53:51

    Ψυχραιμία

    Τρομολαγνείες.Και η Κίνα και η Ρωσία θα παραμείνουν ανοιχτές αγορές τόσο για αγορά αγαθών όσο και για δανεισμό.
    Ποια ΕΕ; Την επόμενη της στάσης πληρωμων ΕΕ δεν θα υπάρχει.Οποτε ουτε και ευρωπαϊκό δικαστήριο.

   • anonymous avatar
    anonymous @ Misha 23/08/2010 21:26:07

    Ψυχραιμία όπως σου είπαν τρομολαγνίες. Χρήματα δε μπορούν να απαιτήσουν διότι τα χρήματα που έχουμε χάσει από δασμούς είναι περισσότερα. Ελπίζω να έχουν κρατήσει τα στοιχεία στην ΤτΕ.
    Τόσο τα Σκόπια όσο και οι Τουρκοκύπριοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

    Πιο έξυπνη κίνηση θα ήταν να αναστείλουμε προσωρινά λόγω ειδικών καταστάσεων κάποιες διατάξεις διατάξεις για ελεύθερη κυκλοφορία αγαθών και υπηρεσιών. Εκεί να δούμε τι θα πουν.

    Ακόμα πιο έξυπνη κίνηση είναι να αναστείλεις την ισχύ της GATT. Αυτομάτως μπλοκάρεις την Κίνα και ησυχάζεις.

    Αριστερός δεν είμαι αλλά δεν πάει άλλο. Η Ελβετία είναι ιδίου μεγέθους με εμάς με μηδενικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και δεν έχει τα χάλια τα δικά μας.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 24/08/2010 11:50:21

    Όχι. η Ελλάδα δεν είναι η τελευταία χώρα του "υπαρκτού σοσιαλισμού". Είναι η χώρα με τους τελευταίους οπαδούς του Εμβέρ Χότζα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 24/08/2010 11:53:04

    Στείστε και πολυβολεία γύρω γύρφ στα σύνορα. Για μάς που θα φεύγουμε προς την ελεύθερη πιά Αλβανία όταν αυτό το "όραμα" γίνει πραγματικότητα (καλά μη φάτε κι όλας)!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 24/08/2010 11:57:40

    Πιο έξυπνη κίνηση θα ήταν να αναστείλετε τότε (προσωρινά!)την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών. Γιατί αλλοιώς, δεν θα έχετε καθόλου πολίτες.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 24/08/2010 12:35:36

    @Misha

    "Aπλά πράγματα.Μέσα σε δέκα μέρες, κηρυσσεις στάση πληρωμων στους δανειστές και άρνηση αναγνωρισης χρεους.Επαναφέρεις εθνικό νόμισμα και τσακίζεις στη φορολογία κάθε εισαγόμενο προϊόν, από οπουδήποτε και αν προέρχεται,ωστε να καταστει ασύμφορη η κατανάλωση του"

    Ακριβώς.Ίσως να μην χρειαστεί καν να φορολογήσεις επιθετικά τα εισαγόμενα μιας που με την αλλαγή του νομίσματος θα ναι ασύμφορα έτσι κι αλλιώς.
    Διαχωρίζεις παραγωγούς σε εσωτερικούς και εξαγωγείς (όπως στα τουριστικά γραφεία) και επιδοτείς ανάλογα.
    Απαγορεύεις οτιδήποτε μεταλλαγμένο, επιδοτείς έρευνα για κάλλιστη χρήση γαιών ανά γεωγραφικό διαμέρισμα και δίνεις κατευθύνσεις στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης για δημιουργία εμπορικών σημάτων ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ για το σύνολο της παραγωγής σου. Προσπαθείς να κάνεις το "made in greece" πορτοκάλι συνώνυμο του "organic".

    Το ευρώ ήταν μια τεράστια απάτη.
    Δεν είναι δυνατόν να "διορθώσει" προς τα πάνω ο φτωχός περιπτεράς τις εισπράξεις του για να μπορεί να καθήσει στο τραπέζι με τους μεγάλους...ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!!!!!!


    "Αλλά θέλει πολιτική βούληση ανθρώπου που αγαπά την πατρίδα,"

    ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ...ΝΑΙ!!!!!!!!!!

    Το κράτος ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ...πότε θα το καταλάβουμε αυτό;;;;;
    Όσοι δεν είναι εθελόδουλοι και προδότες είναι απλά μικροί και ανίκανοι να διοικούν αυτόν τον τόπο.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 24/08/2010 12:51:31

    Θείο, επειδή με κάθε ευκαιρία "κουνάς το δάχτυλο" ότι θα φύγεις έτσι και φύγουμε από την ευρωζώνη -αλήθεια, όλοι εσείς οι δημοκρατικο"αριστεροί" του Κουβέλη τη βρίσκετε ειλικρινά με το χάλι στο οποίο μάς έριξε το ευρώ;- θα ήθελα να μου πεις το διαφορά θα έχει τότε η Ελλάδα με την (κατά τη γνώμη σου) "ελεύθερη Αλβανία" (!!!) στην οποία ονειρεύεσαι να διαφύγεις. Αμφότερες θα έχουν ασθενικά νομίσματα, αμφότερες δεν θα είναι χώρες της ευρωζώνης, και επιπλέον η Αλβανία έχει υποδομές 100 φορές χειρότερες από τις δικές μας. Αυτόν τον "παράδεισο" θα προτιμήσεις, Θείο;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 24/08/2010 12:55:38

    @ Misha - anonymous - tsilivithras

    Νομίζω ότι δεν είναι εφικτή ούτε η επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά προϊόντα, ούτε βεβαίως η μονομερής αναστολή εφαρμογής άρθρων της GATT, ούτε καλά-καλά η προτιμησιακή επιδότηση της εγχώριας παραγωγής. Άλλωστε, με τι χρήματα θα υπάρξουν τότε επιδοτήσεις;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 24/08/2010 13:09:25

    Φίλε Αυριανιστή, άν είναι να ζήσω σε εντεύθεν του Γράμμου "Αλβανία του Εμβέρ Χότζα", συγγνώμη, αλλά θα προτιμήσω ακόμη και το Πακιστάν. Τουλάχιστον εκεί, άν σκουρήνουν κι άλλο τα πράγματα, μπορείς να το σκάσεις στη διπλανή Ινδία.
    Καλύτερα φτωχός και ελεύθερος, παρά φτωχός (ή ακόμη και πλούσιος!) μέσα στο σύρμα. Έστω και γαλανόλευκα βαμμένο, αγκυλώνει το ίδιο, όπως το κόκκινο, φαιό ή μαύρο.
    Όλα τα απομονωτικά, σκληροπυρηνικά καθεστώτα, ίδια είναι. "Δεξιά", "αριστερά" ή "κεντρώα". Το περιτύλισμα αλλάζει.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 24/08/2010 13:21:27

    Θείο, απορώ πού βλέπεις ως "ανελευθερία" την απαγκίστρωσή μας από τη μνημονιακή κατοχή. Πίστεψέ με, έστω και φτωχότερος, θα αισθάνεσαι πολύ πιο ελεύθερος σε σχέση με τώρα, όπου οι γκαουλάιτερ της τρόικας σού καθορίζουν (κι εσύ δεν το καταλαβαίνεις, ή νομίζεις ότι ο γιατρός έχει πάντα δίκιο) ακόμα και το πότε θα πας για κατούρημα.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 24/08/2010 13:25:16

    @Αυριανιστής

    "Νομίζω ότι δεν είναι εφικτή ούτε η επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά προϊόντα, ούτε βεβαίως η μονομερής αναστολή εφαρμογής άρθρων της GATT, ούτε καλά-καλά η προτιμησιακή επιδότηση της εγχώριας παραγωγής. Άλλωστε, με τι χρήματα θα υπάρξουν τότε επιδοτήσεις;"

    Φίλε με συγχωρείς και δεν τα γνωρίζω όλα τόσο καλά...αλλαά αυτό που είπα είναι μια ιδέα on the top of my head...καλοπροάιρετα όπως όλοι μας.
    Αν πραγματικά καθήσουμε με λεπτομέρεις να συζητήσουμε τι μπορεί και τι επιτρέπεται θα δούμε ότι ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.
    Φυσικά και θα βρούμε λύσεις...εδώ απλά λέει ο καθένας τη γνώμη του σκεπτόμενος το καλό του συνόλου.

    Το σύστημα είναι λάθος ΔΟΜΙΚΑ!!!!
    Είναι απάτη η ενωμένη νομισματικά ευρώπη.
    Και μόνο η μαινόμενη προσπάθεια των ευρωπαίων "φίλων" μας να ΜΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΥΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΕΥΡΩ δείχνει την αγωνία τους μη τυχόν και "πέσει" το νόμισμα.

    Είναι αδιανοήτο να κάτσουν στο τραπέζι και να φάνε ο πλούσιος με τον φτωχό ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ!!!
    Δεν χρειάζεται να χεις μεταπτυχιακό στα οικονομικά για να το καταλάβεις αυτό.

    Φτωχοί κι ελεύθεροι και όχι δούλοι των γερμαναράδων και των αγγλοσαξόνων...
    Τι πουλάμε;;;Πορτοκάλια και τουρισμό;;;
    Ας είναι...

    Ένα όπλο έχει μια μικρή οικονομία σαν τη δική μας κι αυτό είναι το νόμισμα...και αυτό μας το στέρησαν.
    Όχι μόνο εμάς...όλους τους "μικρούς".Για να μας αποικιοποιήσουν ευκολότερα και να μας καταβροχθίσουν με όρους οικονομικούς.

    Αν ξεκινήσεις να ξηλώνεται το πουλόβερ από το νόμισμα θα ακολουθήσουν και αλλα ΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΑ ΤΟΥΣ!!!!
    (βλέπε συνθήκες, υπογραφές κτλ).

    Γνώμη μου...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Misha 24/08/2010 13:29:56

    @ tsilivithras

    Πορτοκάλια και τουρισμό...

    Τουλάχιστον, επί "υπαρχτού" δίναμε πορτοκάλια που ετοιμάζονταν να πάνε στη χωματερή και παίρναμε λεωφορεία Ikarus και "τρόλλεϋ Ούριτσκυ, Πόλης Έγγελς" (sic). Τώρα, τι θα παίρνουμε με τα πορτοκάλια;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Misha 24/08/2010 13:41:47

    Αυριανιστής, 13.21
    το γιατί, το εξηγεί ο tsilivithras στην απάντησή του:
    "Ένα όπλο είχε μια μικρή οικονομία σαν τη δική μας κι αυτό είναι το νόμισμα και αυτό μας το στέρησαν".
    Ναί, όπλο. Με πληθωρισμούς 15% και υποτιμήσεις. Που συνοδευόταν από μεγαλύτερες, αυτόματες ανατιμήσεις των εμπόρων, αλλά και των "ευγενών μισθών" τύπου ΔΕΚΟ.
    Όπλο ήταν, για να μας απομυζά η Ελληνική εμποροκρατία και οι προνομιούχος εργατική αριστοκρατία των κομματόσκυλων και κουμπάρων. Αυτό το ωραίο και επικερδές παρελθόν της κλειστής, "φτωχής" Ελλάδας, με το ευημερούν 1/3, των εμπόρων, εργολάβων και ΔΕΚΟτζήδων, υπερασπίζονται οι αντιευρωπαιστές, "δεξιοί" και "αριστεροί".
    Τώρα που οι μεγαλομεσαίοι ευνοημένοι 60 χρόνων διώχνονται από τον παράδεισό τους, ζητούν τη βοήθεια ημών. Για να ξανακάνουν την Ελληνική Σοβιετία, που τους παρείχε 60 χρόνια στέγη τροφή και προστασία. Όχι, ευχαριστώ.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Misha 24/08/2010 13:51:02

    @Αυριανιστης

    "Τουλάχιστον, επί “υπαρχτού” δίναμε πορτοκάλια που ετοιμάζονταν να πάνε στη χωματερή και παίρναμε λεωφορεία Ikarus και “τρόλλεϋ Ούριτσκυ, Πόλης Έγγελς” (sic). Τώρα, τι θα παίρνουμε με τα πορτοκάλια;"

    Δεν έχω ιδέα.
    Δες το σχηματικά/αλληγορικά αυτό που είπα αν θέλεις.

    Η ουσία είναι να αντιληφθούμε ότι το σύστημα ΔΟΜΙΚΑ είναι εναντίον μας.Αλλοδαπό και εγχώριο.Και τα κόμματα που απαρτίζουν αυτό που λέμε κράτος το υπηρετούν.
    Βάζουν παγίδες εν γνώση τους (όσοι είναι καθάρματα) και εν αγνοία τους (όσοι είναι απλά ηλίθιοι) στον πολίτη/εργαζόμενο/επαγγελματία.

    Όλα μπορούν να αναιρεθούν.
    Όλα μπορούν να αλλάξουν.
    Να ξεκινήσει να ξηλώνεται το πουλόβερ και θα ακολουθήσει πολύ πράγμα μετά.

    Όταν σε τσιμπήσει φίδι δεν σε νοιάζει το αίμα που θα χάσεις...βγάζεις το μαχαίρι και κόβεις.
    Μετά ψάχνεις για ταξί να σε πάει στο νοσοκομείο.

  • Paranoia avatar
   Paranoia @ CRAZY DOCTOR 23/08/2010 21:00:17

   Το ερώτημα είναι γιατί δεν έγινε αναδιάρθρωση εξ αρχής αλλά βάλαμε στην πλάτη μας κι άλλο χρέος για να καταλήξουμε στα ίδια.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Paranoia 23/08/2010 21:16:03

    Απλή η απάντηση , συμφωνα με όσα μάθαμε τους τελευταίους μήνες:τα προηγούμενα δάνεια ήταν χωρίς υποθήκες, με το μνημόνιο ανταλλάσσονται τα παλιά με νεώτερα ενυπόθηκα.

    Κι οταν βαρέσει η κανονιά θα μάς ζητάνε νησιά και την Ακρόπολη.
    Γι αυτό το κάθαρμα που υπέγραψε αυτό το αποικιοκρατικό κείμενο χρειάζεται να τελειωσει τη ζωη του στο κελλί του Ιωαννίδη.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Paranoia 23/08/2010 21:29:56

    Τι ακριβώς έχουμε υποθηκεύσει Μίσα?

   • anonymous avatar
    anonymous @ Paranoia 23/08/2010 21:32:35

    O misha σου είπε τον ένα λόγο. Ο άλλος λόγος ήταν για να σωθούν οι τράπεζες. Τα λεφτά από το μνημόνιο τα παίρνουν οι τράπεζες για τα ομόλογα που λήγουν. Το χρέος αντικαθίσταται με χρέος προς τα κράτη. 8 Δις χρέος προς τη Γερμανία δεν είναι μεγάλο για τη Γερμανία αν δεν πληρωθεί. Αντίθετα 30 ή 70 δις που χρωστάμε σε μερικές Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες αν δεν πληρωθούν σημαίνουν χρεοκοπία των τραπεζών αυτών.

    Κοινώς αποσοβείται ο κίνδυνος για τις τράπεζες και μετά βλέπουμε.

    εκείνο που έκανε το κάθαρμα ο Παπανδρέου ήταν να δημιουργήσει παγκόσμιο πρόβλημα όταν είπε ότι χρεοκοπούμε με αποτέλεσμα ένα διαχειρίσιμο χρέος να το κάνει μη διαχειρίσιμο γιατί κανείς δε μας δάνειζε πλέον, αλλά απαιτούσαν πίσω τα δανεικά αμέσως.

    Θα συμφωνήσω σε αυτό για το κελί του Ιωαννίδη.

   • Μisha avatar
    Μisha @ Paranoia 23/08/2010 21:38:55

    Τα πάντα.

   • tiramola avatar
    tiramola @ Paranoia 23/08/2010 21:43:42

    Τα πάντα όλα?

   • azxc avatar
    azxc @ Paranoia 24/08/2010 00:12:44

    Τα πάντα, ο,τι μπορείς να φαντασθείς, δίχως καμία επιφύλαξη δημόσιας τάξης. Θεωρητικά και την Ακρόπολη.
    Διαβάστε το Μνημόνιο.

 2. Polux avatar
  Polux 23/08/2010 20:17:07

  Factofx που την βρήκες την φωτογραφία; με συγκίνησες...
  Αριστερά ήταν το μαγαζί των γονιών μου ( σήμερα ειναι ρολογάδικο)...
  Εκεί ξόδεψαν την ζωή τους μέχρι τελευταίας ρανίδος...

 3. undercover gpr avatar
  undercover gpr 23/08/2010 20:44:06

  Απλά τα πράγματα , όπως τα λέει ο Μίσα.

  Μάλιστα θα συμπλήρωνα για τα εισαγόμενα (80% της κατανάλωσης) πως εάν και εφόσον παρατηρηθεί έλλειψη σε βασικά αγαθά να σκοτώνουμε τους συνταξιούχους οι οποίοι θα γκρινιάζουν πως τους λείπουν (όλο γκρίνια και προτάσεις μηδέν είναι).

  Αμήν.

 4. Alex avatar
  Alex 23/08/2010 20:59:47

  Βαλτε το συγκεκριμενο Βιντεο του 1993 στο σημερα και πειτε μου ποσο απεχουν οι κατηγοριες και οι βρισιες του διαμαρτυρομενου Λεβεντη σε Παπανδρεου και Μητσοτακη..

  h-p://www.youtube.com/watch?v=nFhCRm1bjtY

 5. Θοδωρής Λακεδαίμων avatar
  Θοδωρής Λακεδαίμων 23/08/2010 22:19:21

  Ψυχραιμία,βλέπω οτι το παιζεις καλά το "τόπι"στο κουβέρνο.Εχεις δίκιο,χωρίς εισαγωγές νέων αυτοκινήτων δεν μπορούμε να ζήσουμε !!!!
  "Την επομενη μερα εκδιωκεσαι απο την ΕΕ και ισως προσαγεσαι στο Ευρωπαικο Δικαστηριο για να επιστρεψεις ολα τα ποσα κοινοτικων ενισχυσεων που εχεις παρει"
  Κύριε ....Πεταλωτή γνωρίζετε τι σημαίνει " Επαχθές Χρέος"?
  Ο Μίσα πρέπει να σου παραδώσει εντατικά μαθήματα και για ιδιαίτερα σου προτείνω τον Αναρμόδιο Θράκα

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Θοδωρής Λακεδαίμων 23/08/2010 22:56:24

   Ποιο κουβερνο Θοδωρη;Μπορει να μη με πιστευεις αλλα εχω περασει τα 50 και δεν εχω ψηφισει ποτε ΠΑΣΟΚ.Απλως δεν ειμαι αρκετα κυνικος (το ιδιο ισχυει και για το φιρικι) και καθομαι και συγκρουομαι με αριστερους για ιδεολογικους λογους ενω ισως καλυτερα θα ηταν να τους αφησω να βριζουν το ΠΑΣΟΚ και τη κυβερνηση ελευθερα προτεινοντας ουτοπικες λυσεις γιατι ετσι κι αλλιως τη φθορα του τη θελω και εγω.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ψυχραιμια 24/08/2010 11:51:44

    Δεν θα ήταν καθόλου καλή ιδέα το να μην συγκρουόμαστε ιδεολογικά με αριστερούς για ιδεολογικούς λόγους προκειμένου να φθαρεί το ΠΑΣΟΚ! Γιατί έχει τεράστια.. σημασία το ΠΩΣ φθείρεται το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μου άρεσε καθόλου (ούτε και σένα φαντάζομαι)και προφανώς δεν θεωρώ καλό για τον τόπο αν το ΠΑΣΟΚ πήγαινε στο 10% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 40%.
    Στο κάτω-κάτω η ουσία είναι οι ιδέες, οι νοοτροπίες, οι πρακτικές και όχι οι ταμπέλες

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 24/08/2010 13:01:49

    @ φιρίκι

    Οι τελευταίες δύο προτάσεις είναι ο πλέον αψευδής μάρτυς ότι το ΠΑΣΟΚ είναι, πλέον, η χαρά του νεοφιλελεύθερου εν Ελλάδι...

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ψυχραιμια 24/08/2010 15:54:56

    @ αυριανιστης
    1Δεν ξέρω αν το ΠΑΣΟΚ είναι η χαρά των νεοφιλελευθέρων πάντως δεν είναι δικιά μου.
    2 Αν πιστεύεις ότι ο Σαμαράς βρίσκεται ιδεολογικά πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ απ΄ ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι μια ενδιαφέρουσα άποψη (με την οποία ο Σαμαράς δεν θα συμφωνούσε) που αν θέλεις την τεκμηριώνεις.
    3 Για να κερδίσεις εκλογές και στη συνέχεια να κυβερνήσεις αποτελεσματικά πρέπει να "τσακίσεις" τις ιδέες του ¨αντιπάλου" (και των συγγενών του) και να πείσεις για την αποτελεσματικότητα των δικών σου.

 6. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/08/2010 22:21:37

  Προς Μisha και anonymous (και λοιπούς ομοιδεάτες)
  Πολύ εύκολα τα βρίσκετε όλα! Το ότι σε μια αναδιάρθρωση/πτώχευση το βιοτικό επίπεδο θα κατρακυλήσει τόσο που η σημερινή αγανάκτηση και γκρίνια θα μοιάζει με πάρτυ διόλου δεν σας απασχολεί. Φαντάζομαι μάλιστα ότι ο misha και ο anonymous 21.26 ως σωστοί αριστεροί θα το χαρούν ιδιαιτέρως αφου- σε συνθήκες εξαθλίωσης- θα αισθάνονται την "επανάσταση" πιο κοντά. Το αιώνιο πρόβλημα της Αριστεράς (ενός μέρους της τουλάχιστον) που το παίζει και ανεύθυνη για την σημερινή κατάσταση. "Δεν θέλουμε την λύση κανενός προβλήματος γιατί αυτή θα απεδείκνυε ότι το "σύστημα" μπορεί να προσαρμόζεται και να προχωρά".
  Τα πράγματα είναι απλά. Αφού ως χώρα φερθήκαμε ηλίθια (έξω δεν ξέρουν Παπανδρέου,Καραμανλή,Μητσοτάκη κτλ την Ελλάδα ξέρουν με αυτήν συναλλάσσονται) ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΙς ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΊΕς ΤΟΥ 'Λεφτά υπάρχουν"

  • Μisha avatar
   Μisha @ firiki2010 23/08/2010 22:31:30

   Firiki

   Κάνεις λάθος.Η εξαθλίωση έρχεται μέσω του μνημονίου και απλά όσοι έχουν μια δεκάρα στην πάντα αρνούνται να το δουν.
   Δεν είναι ζητούμενο αν εσύ η εγώ τα καταφέρουμε σε αυτές τις συγκυρίες, γιατί ακόμα και επί πρώτης γερμανικής κατοχής υπήρχαν οι μαυραγορίτες οι οποίοι θησαυριζαν όταν οι άλλοι πεινούσαν.
   Συζητάμε τι μπορεί να κάνει τουτο τον τόπο εθνικά αξιοπρεπή και αυτάρκη , ωστε να μπορεί να υπερασπιστεί τον πολιτισμό και τα εδάφη του.
   Τα οποία φαίνεται πως χάνει εξαιτίας του χυδαιου ευρωλιγουρισμού της τελέυταίας εικοσαετίας.
   Ναι, αν θέλεις να ζεις σαν πρωταγωνιστής τους «Τόλμη και γοητεία» ίσως να ζοριστείς με όσα προαναφέρθηκαν.Αν όμως δε θέλεις να αλλαζεις BMW κάθε τρία χρόνια,τηλοψία κάθε χρόνο και κινητό κάθε τρίμηνο θα βρεις, κι εσυ κι εγω και όλοι οι συνέλληνες, τρόπους αξιοπρεπέστατης διαβίωσης και με τη Νέα Δραχμή και εκτός του βρόγχου των μνημονίων.

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ Μisha 23/08/2010 22:45:03

    Κατ΄ αρχήν συγγνώμη για τις χαζομάρες που κάνω και βλέπω ότι έχω στείλει ο αθεόφοβος τρία ημιτελή μηνύματα.Νομίζω πως έστειλα επιτέλους κι ένα ολόκληρο. Αν θέλει ο διαχειριστής ας σβήσει τα ημιτελή
    Επί της ουσίας θα επανέλθω

 7. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/08/2010 22:21:37

  Προς Μisha και anonymous (και λοιπούς ομοιδεάτες)
  Πολύ εύκολα τα βρίσκετε όλα! Το ότι σε μια αναδιάρθρωση/πτώχευση το βιοτικό επίπεδο θα κατρακυλήσει τόσο που η σημερινή αγανάκτηση και γκρίνια θα μοιάζει με πάρτυ διόλου δεν σας απασχολεί. Φαντάζομαι μάλιστα ότι ο misha και ο anonymous 21.26 ως σωστοί αριστεροί θα το χαρούν ιδιαιτέρως αφου- σε συνθήκες εξαθλίωσης- θα αισθάνονται την "επανάσταση" πιο κοντά. Το αιώνιο πρόβλημα της Αριστεράς (ενός μέρους της τουλάχιστον) που το παίζει και ανεύθυνη για την σημερινή κατάσταση. "Δεν θέλουμε την λύση κανενός προβλήματος γιατί αυτή θα απεδείκνυε ότι το "σύστημα" μπορεί να προσαρμόζεται και να προχωρά".
  Τα πράγματα είναι απλά. Αφού ως χώρα φερθήκαμε ηλίθια (έξω δεν ξέρουν Παπανδρέου,Καραμανλή,Μητσοτάκη κτλ την Ελλάδα ξέρουν με αυτήν συναλλάσσονται) ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΙς ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΊΕς ΤΟΥ 'Λεφτά υπάρχουν"

 8. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/08/2010 22:21:37

  Προς Μisha και anonymous (και λοιπούς ομοιδεάτες)
  Πολύ εύκολα τα βρίσκετε όλα! Το ότι σε μια αναδιάρθρωση/πτώχευση το βιοτικό επίπεδο θα κατρακυλήσει τόσο που η σημερινή αγανάκτηση και γκρίνια θα μοιάζει με πάρτυ διόλου δεν σας απασχολεί. Φαντάζομαι μάλιστα ότι ο misha και ο anonymous 21.26 ως σωστοί αριστεροί θα το χαρούν ιδιαιτέρως αφου- σε συνθήκες εξαθλίωσης- θα αισθάνονται την "επανάσταση" πιο κοντά. Το αιώνιο πρόβλημα της Αριστεράς (ενός μέρους της τουλάχιστον) που το παίζει και ανεύθυνη για την σημερινή κατάσταση. "Δεν θέλουμε την λύση κανενός προβλήματος γιατί αυτή θα απεδείκνυε ότι το "σύστημα" μπορεί να προσαρμόζεται και να προχωρά".
  Τα πράγματα είναι απλά. Αφού ως χώρα φερθήκαμε ηλίθια (έξω δεν ξέρουν Παπανδρέου,Καραμανλή,Μητσοτάκη κτλ την Ελλάδα ξέρουν με αυτήν συναλλάσσονται) ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΙς ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΊΕς ΤΟΥ 'Λεφτά υπάρχουν"

 9. firiki2010 avatar
  firiki2010 23/08/2010 22:35:06

  Προς Μisha και anonymous (και λοιπούς ομοιδεάτες)
  Πολύ εύκολα τα βρίσκετε όλα! Το ότι σε μια αναδιάρθρωση/πτώχευση το βιοτικό επίπεδο θα κατρακυλήσει τόσο που η σημερινή αγανάκτηση και γκρίνια θα μοιάζει με πάρτυ διόλου δεν σας απασχολεί. Φαντάζομαι μάλιστα ότι ο misha και ο anonymous 21.26 ως σωστοί αριστεροί θα το χαρούν ιδιαιτέρως αφου- σε συνθήκες εξαθλίωσης- θα αισθάνονται την "επανάσταση" πιο κοντά. Το αιώνιο πρόβλημα της Αριστεράς (ενός μέρους της τουλάχιστον) που το παίζει και ανεύθυνη για την σημερινή κατάσταση. "Δεν θέλουμε την λύση κανενός προβλήματος γιατί αυτή θα απεδείκνυε ότι το "σύστημα" μπορεί να προσαρμόζεται και να προχωρά".
  Τα πράγματα είναι απλά. Αφού ως χώρα φερθήκαμε ηλίθια (έξω δεν ξέρουν Παπανδρέου,Καραμανλή,Μητσοτάκη κτλ την Ελλάδα ξέρουν με αυτήν συναλλάσσονται) και με τις μπουρδολογίες του 'Λεφτά υπάρχουν", την μετεκλογική απραξία, τον 'Τιτανικό" και "το πιστόλι πάνω στο τραπέζι" καταλήξαμε να ζητάμε εναγωνίως βοήθεια, μας δόθηκε μια ευκαιρία με τους όρους βέβαια αυτών που μας την έδωσαν. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να την εκμεταλλευθούμε και ίσως (εγώ λέω μάλλον θα) να τα καταφέρουμε. Το πρόβλημα είναι ότι με την παρούσα κυβέρνηση και τις εμμονές της θα το πληρώσουμε κομμάτι ακριβότερα. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΜΕ!

 10. neotera avatar
  neotera 23/08/2010 22:37:55

  Το μεγαλύτερο όφελος από μια αντιστροφή πορείας δεν το αναφέραμε. Είναι η Κάθαρση. Οτι τελειώνουμε με τις προδοτικές φαμίλιες της ΑΛΗΤ μέσα σε μέρες και πάμε με άλλη ποιότητα πολιτικής εκπροσώπησης. Με πατριωτική ηγεσία που νοιάζεται για τον κόσμο και τη χώρα, που οργανώνει, αντί να υπονομεύει, δημιουργεί σταθερούς θεσμούς, προάγει τον ελληνικό πολιτισμό, τη γλώσσα και το ήθος που χτίζουν τα ανεξάντλητα αποθέματα φιλότιμου που λευτερώνει μια τέτοια εξέλιξη. Κι αυτή δεν είναι αριστερή πορεία στην κατάσταση που βρισκόμαστε, αλλά η μόνη εθνική πορεία πριν τον διατυμπανιζόμενο αφανισμό μας απ' τα σκύβαλα της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Επίσης αποτελεί τη μοναδική σόφρωνα επιλογή για την άμυνά μας σε πολεμικές περιόδους. Δεν το χει σε τίποτα ο Χ προδότης ΥΠΕΞ να ρίξει στα βράχια το σκάφος η "Ωραία Ελλάς"...

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ neotera 23/08/2010 23:16:53

   Σόρρυ δε καάλαβα.
   Ποια είπαμε ότι είναι η άλλη ποιότητα πολιτικής εκπροσώπησης?

   • neotera avatar
    neotera @ undercover gpr 23/08/2010 23:56:43

    Οταν καταχράσαι δημόσιο χρήμα τιμωρείσαι. Οι θεσμοί ενισχύονται και σταθεροποιούνται. Αμα θέλεις να κλέβεις δημόσιους πόρους, υπονομεύεις τους θεσμούς και εν τέλει και οι νόμοι γίνονται κοροϊδία. Εδώ φτάσαμε. Αυτό για να σταματήσει κάποιοι πρέπει να τιμωρηθούν και να μην ξαναπακτήσουν δημόσιο αξίωμα. Αλλιώς δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και μετατρεπόμαστε σε ανδράποδα που πληρώνουν κεφαλικό φόρο, όπως επί τουρκοκρατίας. γκέ γκε ?

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ undercover gpr 24/08/2010 12:53:41

    Αχά! Τώρα κατάλαβα ποια είναι η άλλη ποιότητα πολιτικής εκπροσώπησης!!

    Σ'ευχαριστώ neotera που με έκανες να "γκε γκε".

 11. neos agrotis avatar
  neos agrotis 23/08/2010 23:27:36

  Το συστημα, στην περιπτωση της ελλάδας, προσπαθει να σωσει το ...συστημα. Δεν τους ενδιαφέρουν οι ανθρωποι.
  Δεν βγαινουν τα νούμερα ομως με τιποτα. Και δεν θέλουν να κάνουν και discounts γιατι θα έχουν κακό προηγούμενο.
  Η πτώχευση ειναι δεδομένη και οπως εχω γράψει εδω και καιρό σε λιγο θα παρακαλάμε για επιστροφη σε εθνικό νόμισμα. Και σήμερα προσθέτω οτι ισως μας "διευκολύνουν" οι εταίροι μας σε αυτή την πορεία. Οχι βέβαια για να μας βοηθήσουν αλλά για το καλό του συστήματος.

 12. νέο εξοπλιστικό σκάνδαλο; avatar
  νέο εξοπλιστικό σκάνδαλο; 24/08/2010 00:32:23

  Παρακαλώ οι εναπομείναντες ελεύθεροι δημοσιογράφοι σε αυτή τη χώρα να κάνουν ρεπορτάζ και να μας ενημερώσουν αν αληθεύει αυτό που ακούγεται στους πασοκικούς κύκλους μετά την επίσκεψη Νετανιάχου, ότι ο GAP CLAP CLAP συμφώνησε να αγοράσει με τις συντάξεις μας 12 HERON μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

 13. Ksenitemenos avatar
  Ksenitemenos 24/08/2010 00:33:38

  Δυστυχώς και εγώ σκέφτομαι πως η χρεοκοπία είναι δεδομένη, αλλά δεν θα είναι άτακτη (orderly default) και θα μας επιβληθεί. Έτσι πληρώνονται οι τζογαδόροι που πόνταραν στην χρεοκοπία της χώρας και γίνεται εκποίηση της Ελληνικής περιουσίας που υποθηκεύτηκε στο Μνημόνιο. Ο ΓΑΠ σκόραρε τρίποντο!! Η εξαθλίωση του κόσμου θα συνεχίσει με την εφαρμογή του μνημονίου. Όπως λέει ο Kaiser "Το ότι θα γίνουμε φτωχότεροι είναι δεδομένο. Θέλουμε όμως να είμαστε φτωχοί και ελέυθεροι ή φτωχοί υποδουλωμένοι?"

  ΥΓ. Όταν τα οικονομικά προβλήματα της Ισπανίας θα γίνουν δυσβάσταχτα και αναζητεί έξοδο από το Ευρώ το κοινό νόμισμα θα διαλυθεί. Τότε θα έρθει η σωτηρία μας!!

 14. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 24/08/2010 12:04:40

  Δεν ζωντανεύουν οι νεκροί,
  όσο κι άν κλαίς δεν ωφελεί
  (Στελλάρας)

 15. Μisha avatar
  Μisha 24/08/2010 12:38:29

  «....οι τραπεζίτες της Φραγκφούρτης έχουν μεταφέρει το πρόβλημα της πιο χρεωμένης χώρας της Ευρώπης στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας, που κάποτε φιλοδοξούσε να συνεχίσει την αυστηρή αντιπληθωριστική παράδοση της γερμανικής Bundesbank. Δεν απορεί κανείς λοιπόν, με την εικόνα που παρουσίαζε ο Ζαν Κλωντ Τρισέ, πριν από μερικούς μήνες, εκλιπαρώντας τους ηγέτες της Ευρώπης να στήσουν ένα μηχανισμό διάσωσης της χώρας μας: το ελληνικό κανόνι πρώτα θα ακουγόταν στα υπόγεια του πύργου της Φραγκφούρτης, συντρίβοντας την αξιοπιστία της ΕΚΤ.

  Με αυτό το τραπεζικό «θαύμα», της μετατροπής των «σκουπιδιών» σε ευρώ, είναι φανερό ότι όχι μόνο οι συνταξιούχοι μέτοχοι της ΤτΕ, αλλά όλοι οι κάτοικοι της Ευρωζώνης, θα αισθάνονται μια κάποια ανασφάλεια για την αξία των ευρώ που έχουν στα πορτοφόλια και στους λογαριασμούς τους, τα οποία εν μέρει έχουν αντίκρισμα στην αξία των ελληνικών «σκουπιδιών» (και των ισπανικών, και των ιρλανδικών και των –γιατί όχι- αντίστοιχων γερμανικών). Αν αυτά τα ενέχυρα αποδειχθούν «κουρελόχαρτα» άνευ αξίας, με εξίσου «μαγικό» τρόπο θα κουρελιασθούν και τα ευρώ στις τσέπες των Ευρωπαίων…

  Υ.Γ. Αρκεί να αναλογισθεί κανείς την καταλυτική πολιτική δύναμη μιας δήλωσης της ΕΚΤ, ότι παύει να κάνει δεκτά τα ελληνικά κρατικά ομόλογα για αναχρηματοδότηση, για να αντιληφθεί πόσο ασήμαντος έχει γίνει πλέον ο ρόλος του ελληνικού πολιτικού συστήματος, μπροστά στις επιταγές της Φραγκφούρτης…»

  h**p://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/1003-2010-08-23-22-10-44

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.