#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/01/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η δημοσκοπική δόξα είναι εφήμερη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ekxba avatar
  ekxba 28/01/2013 07:39:50

  Ο Σαμαράς δεν έχει πάρει κάποιο άμεσο μέτρο. Οτι έγινε απο τον Ιούνιο ως τώρα ήταν μέτρα ΓΑΠ και Παπαδήμου. Απο 31 Ιανουαρίου θα διαπιστώσουμε την "αποτελεσματικότητα" του.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 28/01/2013 08:16:22

  Εγώ θα ήμουν αρκετά πιο επιεικής με την κυβέρνηση Σαμαρά, αν και σε όλα όσα λέτε έχετε βέβαια δίκιο. Όμως ας αναλογιστούμε και τα εξής:

  Πρώτον: Ο Σαμαράς αναγκάστηκε να κάνει μείζονες συμβιβασμούς για να έλθει στην εξουσία. Πρώτα-πρώτα την εγκατάλειψη της αντιμνημονιακής του πολιτικής - άρα, την αποδοχή ότι θα λειτουργήσει ως πρωθυπουργός εντός ενός ασφυκτικού πλαισίου. Έπειτα, οι πάσης φύσεως συμβιβασμοί με τους νταβατζήδες της πολιτικής ζωής του τόπου, που κι αυτοί δεν του αφήνουν περιθώρια να λειτουργήσει όπως θα έπρεπε. Τέλος, οι συμβιβασμοί με καταστάσεις όπως η ασυλία του Γ. Παπανδρέου στο ζήτημα της "μίας και μόνης εξεταστικής για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο", που δεν επιβλήθηκαν μόνον από τον Βενιζέλο, αλλά και έξωθεν, όπως μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί.

  Δεύτερον, η ανάληψη της εξουσίας μέσα στο μνημονιακό πλαίσιο τον οδήγησε σε χαμηλά ποσοστά και, αναγκαστικά, σε κοινοβουλευτική ομηρία. Ο Σαμαράς αναγκάζεται να συντηρήσει μεγάλο μέρος του κομματικού μηχανισμού του ΠΑΣΟΚ μέσα στο κράτος με αντάλλαγμα τη δυνατότητά του να λειτουργεί ως "ενιαίος" πρωθυπουργός που δεν θα ζητάει άδεια για το κάθε τι από τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς. Αυτό ήταν κάτι που το διεκδίκησε και το πέτυχε από την πρώτη στιγμή και αποτελεί το κλειδί στην έως σήμερα στοιχειώδη λειτουργικότητα που έχει (και όντως την έχει) η τρικομματική κυβέρνηση. Ξεχνούμε ότι η τρικομματική κυβέρνηση είναι ένα πρωτόγνωρο πείραμα για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα, όχι μόνον τα μεταπολιτευτικά αλλά και γενικότερα. Μόνον στο εμφύλιο είχαμε κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά εκεί υπό διαφορετικές συνθήκες και με άνετη κοινοβουλευτικύ πλειοψηφία του Λαϊκού Κόμματος, που εκχώρησε την πρωθυπουργία στους βενιζελικούς χάριν της ενότητας και των ανταρτών. Το ότι λειτουργεί και παράγει κάποιο έργο οφείλεται στο ότι έγιναν οι σωστοί συμβιβασμοί.

  Τρίτον: Στόχος του Σαμαρά δεν μπορεί να είναι άλλος παρά να κερδίσει χρόνο, μέχρις ότου καταφέρει η Ελλάδα να βγει από τη μέγγενη των Μνημονίων. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό μπορεί να κατορθωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα πολύ μικρότερο από όσο μπορεί να πιστέψει ο καθένας. Κρίσιμα θα είναι τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου του 2013. Αν η κυβέρνηση επιτύχει π.χ. ισοσκελισμό του ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης (δηλαδή: μηδενικό έλλειμμα) μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, αντιλαμβάνεται κανείς τι προοπτικές διανοίγονται για το μέλλον και τι περιθώρια χειρισμών θα έχει αύριο η κυβέρνηση. Ας αφήσουμε την εμπέδωση του αισθήματος οικονομικής σταθερότητας, την επιστροφή καταθέσεων και την εκ νέου δυνατότητα δανειοδοτήσεων που θα έχουν αύριο οι τράπεζες προς τις επιχειρήσεις.

  Αυτό θα δημιουργήσει έναν ενάρετο κύκλο αύξησης της δημοτικότητας Σαμαρά και κυβέρνησης και αύξησης της εκλογική επιρροής της ΝΔ ή του αυριανού κόμματος Σαμαρά. Όσο θα πετυχαίνει η κυβέρνηση το πρόγραμμα σταθεροποίησης, τόσο θα τονώνεται η οικονομία και θα αρχίσουμε σιγά σιγά να βλέπουμε αντίστροφα φαινόμενα από αυτά που ζούσαμε την περίοδο 2009-2012. Ο Σαμαράς θα ενισχύεται ενδοκυβερνητικά, για τον επιπλέον λόγο ότι θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να προκηρύξει εκλογές και να πάρει αυτοδυναμία.

  Κάποια στιγμή, όσο θα ενισχύεται η κυβέρνηση, θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να πάρει αυτοδυναμία ο Σαμαράς με νέο του (μάλλον) κόμμα, που θα διαδεχθεί τη ΝΔ, αλλά δεν θα κάνει το λάθος να μαζέψει τη σάρα και τη μάρα, πλην αυτών που θα είναι απαραίτητοι για να δείξει ευρύτερη πολυσυλλεκτικότητα και ίσως να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μείνει μόνο του το νέο κόμμα στον αστικό χώρο. ΤΟΤΕ είναι που θα έχουν λυθεί τα χέρια του Σαμαρά και θα μπορεί να πετάξει τους άχρηστους έξω από την κυβέρνησή του.

  Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει να πετύχει το πρόγραμμα σταθερότητας της οικονομίας. Εάν δεν πετύχει, όλα τα άλλα είναι στον βρόντο, η κυβέρνηση θα παραπαίει και τα φαινόμενα παρακμής θα ενισχυθούν. Εάν πετύχει, τότε τα χέρια του Σαμαρά θα λύνονται όλο και περισσότερο για να διώχνει σιγά σιγά του άχρηστους και να φέρνει ανθρώπους που θα κάνουν δουλειά.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Διογένης 28/01/2013 11:22:40

   "Κάποια στιγμή, όσο θα ενισχύεται η κυβέρνηση, θα πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να πάρει αυτοδυναμία ο Σαμαράς με νέο του (μάλλον) κόμμα, που θα διαδεχθεί τη ΝΔ, αλλά δεν θα κάνει το λάθος να μαζέψει τη σάρα και τη μάρα,". Αυτοδυναμία; Ζούμε στην Ελλάδα ή στον κόσμο του Στουρνάρα; Και αν ακόμη έρθει, το 2014, " ανάκαμψη" δεν θα την καταλάβει ο λαός γιατί θα είναι αναιμική και δεν θα κλείνει καμμιά πληγή.Όσο για το νέο κόμμα Σαμαρά, Πολιτική Άνοιξη νούμερο 2,με Λοβέρδο,Χρυσοχοίδη, Διαμαντοπούλου θα θυμίζει ολίγο από Πολιτική Άνοιξη νούμερο 1 που ξεχάσθηκε.Δυστυχώς αν ο λαός δεν δει "φως" και διαψευστούν οι ελάχιστες ελπίδες για αλλαγή τότε θα ξεσπάσει κατά δικαίων(;) και αδίκων. Σήμερα πρέπει επειγόντως να ξαναβρούμε τον Καραμανλή της μεταπολίτευσης τον άνθρωπο που θα εμπνεύσει τους πολίτες και θα υψώσει το ανάστημα του στους εγχώριους και ξένους δυνάστες γιατί η ελλάδα δεν αντέχει επαίνους και "επιτυχίες" μνημονίων του 26-30% ανεργία και των 52 δισ. ληξιπρόθεσμων οφειλών.

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Διογένης 28/01/2013 15:50:50

   Συμφωνώ γενικά μέ τό σχόλιό σου Διογένη.
   Έχω δέ τήν άποψη ότι στόν γενικό σχεδιασμό τών πολιτικών κινήσεων τού Σαμαρά υπάρχουν πολιτικές πού στό μέλλον θά εκπλήξουν ευχάριστα.
   Βασικές πολιτικές κατευθύνσεις από εδώ καί πέρα αποτελούν η ανάκαμψη μέ δημοσιονομική σταθερότητα (έστω διά ροπάλου), η επανίδρυση τής κρατικής αξιοπιστίας καί κρατικής αξιοπρέπειας (μέ συνεχείς μικρές καί μικρομεγάλες συγκρούσεις), η δυναμική επαναφορά θεμάτων εθνικής σρατηγικής (ΑΟΖ, Θράκη, σκοπιανό, νέο στρατηγικό δόγμα αποτροπής), καθώς καί θεαματική αποκατάσταση τού αισθήματος δικαιοσύνης μέ σωρεία συλλήψεων καί ξήλωμα ισχυρών κέντρων εξουσίας τού κατεστημένου. (ένα είδος κινήσεων ξηλώματος α λα Ερντογκάν).

 3. tarzan avatar
  tarzan 28/01/2013 09:36:04

  παρά ότι το πρώτο («τα δικά μας παιδία» ? )δεν με βρίσκει σύμφωνο ,τα υπόλοιπα όπως και τα συμπεράσματα είναι ΑΡΙΣΤΑ !!!

 4. Ρηνα avatar
  Ρηνα 28/01/2013 10:06:33

  Θιξατε, αγαπητοι αρθρογραφοι, το μονιμο θεμα που απασχολει τους παροικουντες εδω και πολλα χρονια.Το επικοινωνιακο.Καθε φορα που η ΝΔ κυβερνα στερειται τολμης.Διακατεχεται απο φοβους, θα μου πουνε αυτο.....θα μου κανουν εκεινο....Ισως αυτο οφειλοταν στο οτι οταν το ΠΑΣΟΚ βρισκοταν στην αντιπολιτευση εκανε ο,τι περνουσε απ το χερι του να τη σαμποταρει.Στο κρατικο πεδιο που επικρατουσαν οι πρασινοι εδιδετο εντολη δολιοφθορας.Ακομα και στελεχη σε ανωτατα επιπεδα εφευγαν απο συμβουλια και πηγαιναν στη Χαριλαου Τρικουπη και οταν επανερχοταν το ΠΑΣΟΚ τους εβλεπες Διοικητες και προεδρους.....Αυτα ειναι γνωστα και δεν θελω να τα θυμαμαι.
  Τωρα ομως που η συγκυβερνηση στερει απ αυτους τα γνωστα τους....εργαλεια, ειναι νομιζω ευκαιρια η ΝΔ να προχωρησει με τα στελεχη της που εχουν τολμη να αναλαβουν ευθυνες και ρηξικελευθες αποφασεις. Εκει μπαινει και η ευθυνη του πρωθυπουργου.Να επιλεξει.Οχι με γνωμονα τις ισορροπιες αλλα την αξιοσυνη και την αποφασιστικοτητα γιατι οι καιροι ου μενετοι.Ο κοσμος σιγα σιγα εξαντλειται και ρεπει προς τις .......παραλογες λυσεις.

 5. η Dimi avatar
  η Dimi 28/01/2013 10:30:08

  «Εάν επρόκειτο να χάσω όλα τα υπάρχοντά μου, με μία εξαίρεση, θα επέλεγα να διατηρήσω τη δύναμη της επικοινωνίας, επειδή μέσω αυτής, θα μπορούσα να ανακτήσω όλα τα υπόλοιπα.»

  ~Ντάνιελ Γουέμπστερ (1782 –1852) Γερουσιαστής Μασσαχουσέττης, 14ος και 19ος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Το μέχρι σήμερα ασύγκριτο Λεξικό (1928) και το περίφημο μη-κερδοσκοπικό Κολλέγιο της Πολιτείας Νιου Χαμσάϊρ, για την ανάπτυξη της επικοινωνίας, συνεργασίας και κριτικής σκέψης, φέρουν το όνομά του.

 6. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 28/01/2013 12:08:21

  Mπράβο σας Factorα X και Σ. Μητραλέξη. Απόλυτο δίκιο και στα 5 σημεία.
  (Στο 1. '' Το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ξήλωσε τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, αλλά, αντιθέτως σε ορισμένες περιπτώσεις τον …στήριξε για το χατίρι του Βενιζέλου'', πιστεύω οτι ιεραρχήθηκαν οι επιλογές και υπήρξαν ...ελιγμοί και ανοχές, προς χάριν παραχώρησης ελευθερίας κινήσεων σε άλλα, εκτιμώμενα ως πιό ουσιώδη.)
  Η γόνιμη καλοπροαίρετη κριτική κι η αφυπνιστική παρέμβαση, είναι πολύτιμες. Η ανεδαφική θριαμβολογία, άχρηστη πάντα κι επικίνδυνη.
  ''Η κυβέρνηση δε θα πρέπει να τρέφει και ψευδαισθήσεις ότι θα… εισπράξει λαϊκή ευγνωμοσύνη...''. Εν τη επικρατούσα απελπισία και τα υπαρκτά αδιέξοδα, ούτε κατά διάνοια!!!
  Οι κατ΄επάγγελμα υστερόβουλοι θυμιατοφόροι παραπλανητές, μπορούν να κολακεύουν αποκοιμίζοντας όποιον προσφέρεται επιπόλαια να καθυσηχαστεί, επικινδύνως απομακρυνόμενος απ΄την πραγματικότητα. Ύποπτος πάντα ο ρόλος των κολάκων....
  Όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά, οι προκλήσεις παρούσες, τα κοινωνικά αιτήματα για απόδοση δικαιοσύνης εκκρεμή, η οικονομική αδυναμία του Ελληνικού λαού κάθε μέρα και πιό καταπιεστική.
  Τίποτε δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά, εκτός από μια υποψία-υπόσχεση που υπάρχει στον ....αέρα, πως ίσως ο κ. Αντώνης Σαμαράς, να τολμήσει !!!
  Η ''θετική'' διάθεση του κόσμου, είναι μιά προσφερόμενη πίστωση χρόνου σ΄εκείνον προσωπικά και όχι μιά λευκή επιταγή χωρίς δέσμευση, στη ....Ν.Δ.
  Ας ευχηθούμε ο ...φύλακας να έχει πλήρη, ανεξάρτητη γνώση και να παραμένει πάντα ...γειωμένος !!

  - Η κολακεία είναι η δύναμη των μικρών και η αδυναμία των μεγάλων.
  - Το πρόβλημα με τους περισσότερους από μας είναι ότι προτιμούμε να καταστραφούμε από την κολακεία, παρά να σωθούμε από την κριτική.
  - Εάν κάποιος γλείφει τα πόδια σου, πάτα τον με το πόδι σου, προτού σε δαγκώνει.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ BLACKQUEEN 28/01/2013 17:42:39

   " - Η κολακεία είναι η δύναμη των μικρών και η αδυναμία των μεγάλων."

   Ξεχάσατε να μας πείτε η πολυλογία τί είναι ;
   Μήπως η δύναμη των εγωπαθών και η αδυναμία των μή δυναμένων ...λακωνίζειν ;;;

   • BLACKQUEEN IN STORM avatar
    BLACKQUEEN IN STORM @ Παύλος 28/01/2013 20:41:28

    @ :-) Παύλος : Ευχαρίστως να σας πω την άποψή μου για οτιδήποτε σας βασανίζει, αν προηγουμένως μας πληροφορήσετε τι είναι αυτό που σας ωθεί να είστε τόσο κουραστικά αγενής και στρίγγλος! :-) Περιμένω. ...

    • Παύλος avatar
     Παύλος @ BLACKQUEEN IN STORM 29/01/2013 00:13:31

     Πρώτον : Το μόνο που με βασανίζει, (δεινώς μάλιστα), είναι η απροσμέτρητη, η ακατανίκητη, η ανεπανάληπτη, η πανθομολογούμενη, η ...σιχαμερή αλαζονεία σας σε όλα - ΜΑ ΣΕ ΌΛΑ -
     τα κείμενά σας !
     Δεύτερον : Αν επρόκειτο να γίνω αγενής ( διότι δεν εγεννήθην αγενής και είναι τιμή μου , να με χαρακτηρίζει έτσι το αγεννέστερο - ίςως- άτομο , που σχολιάζει στο ANTINEWS), θα σας είχα βάλει προ πολλού στη θέση σας !
     Αλά μακροθυμώ !

     Τρίτον : Όσο για το ...."στρίγκλος" ( όχι στρίγγλος), : Μακάρι μια μέρα να με κάνατε .....αρνάκι, αν είναι έτσι ! Θα ήμουν ευτυχής και θα προσκυνούσα το σκήπτρο σας, Βασίλισσά μου !
     Φοβούμαι όμως, ότι δεν έχετε τη δύναμη να αντιληφθείτε, ότι ο ορισμός του στρίγκλου για σας , είναι ......
     αυτός που τολμάει να σας λέει την αλήθεια !!!!!!!!!!!

     • BLACKQUEEN avatar
      BLACKQUEEN @ Παύλος 29/01/2013 10:45:54

      Καλημέρα σας αγαπητέ κ. Παύλο μας.
      1)Σας ευχαριστώ κατ΄αρχάς για τη διόρθωση της λέξης ''Στρίγκλος''. Σίγουρα εσείς εξ΄ιδιότητος γνωρίζετε την ορθή γραφή της λέξης, αλλά για τον ίδιο λόγο, θα έπρεπε να μάθετε να γράφετε σωστά και τη λέξη ''αγεννέστερος'', ώστε να είστε κομπλέ !! :-)
      2) ''Μακάρι μια μέρα να με κάνατε …..αρνάκι'' --- Θα ήμουν ευτυχής και θα προσκυνούσα το σκήπτρο σας, Βασίλισσά μου ! '' Τι κρίμα!!! Δυστυχώς, δεν έχετε καμία τύχη... Αδυνατώ να σας ευχαριστήσω. Δεν ασχολούμαι ποτέ ούτε με Στρίγκλους ούτε με αρνιά, ούτε και με ...προσκυνητές. Μόνο με Πύργους, Αξιωματικούς, Άλογα , Πιόνια και κυρίως, με Βασιλιάδες.
      3) Πάμε τώρα και σ΄αυτό που σας βασανίζει (Σε ότι προφασίζεστε. Όχι σε ότι κρύβετε και όλοι καταλάβαμε).
      '' η απροσμέτρητη, η ακατανίκητη, η ανεπανάληπτη, η πανθομολογούμενη, η …σιχαμερή αλαζονεία σας σε όλα''. Πολύ χαίρομαι που σας συγκλονίζω και καταφέρνω να αφυπνίσω όοοολα αυτά τα έντονα συναισθήματα που οι λέξεις τις οποίες επιλέγετε εκφράζουν. Δεν είχα βέβαια πρόθεση, αλλά αν εσείς καταφέρνετε να αναστατωθείτε τόσο πολύ από τον τρόπο που γράφω τα σχόλιά μου, σας υπόσχομαι να συνεχίσω με τον ίδιο ακριβώς (ίσως και ακόμη πιό έντονο τρόπο), αρκεί να ξέρω πως έστω ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, γίνεται εξ΄αιτίας μου ευτυχισμένος. Δε χρειάζεται να κουραστείτε ξανά γράφοντάς μου κάποιο αγενές σχόλιο ώστε να με ωθήσετε να ξεπεράσω τον εαυτό μου. Θα το κάνω από μόνη μου, χωρίς να χρειαστεί άλλη δική σας παρέμβαση. Μην κουράζεστε άδικα.
      Ευχαριστώ πολύ και πάλι, και μην…. παρεξηγηθείτε αν δεν απαντήσω ποτέ πια σε κανένα ευγενικό σας σχόλιο επί σχολίων μου, να ξέρετε ότι θα το κάνω μόνο από ....σεμνότητα :-) :-). Με απέραντη κατανόηση και συμπάθεια στο …θέμα σας.

 7. NONOS avatar
  NONOS 28/01/2013 12:29:16

  η προφανής πλέον αδυναμία παραγωγής έργου χωρίς την προσωπική παρέμβαση Σαμαρά.
  Το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ξήλωσε τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ,
  Το στοίχημα της ανάπτυξης βουλιάζει.
  Η αποτυχία στις αποκρατικοποιήσεις
  Η αποτυχία στην πάταξη της φοροδιαφυγής.
  Η έλλειψη συντονισμού
  Η καθυστέρηση στην υλοποίηση θεμάτων μείζονος σημασίας.

  Μονον αυτα που παρα πολυ ορθα επισημαίνετε φτανουν για να τους κανουν να τρεχουν με χίλλια...και οποιος δε μπορει Αντωνη να συντονιστει η τον προσπερνας η τον κατεβαζεις απ το τραίνο..ο κοσμακης υποφερει η ψηφος υπομονης καποτε θα εξανληθει και θα γινει ψηφος οργης απο λογια και προθεσεις εχουμε χορτασει απο εργα επ'οφελεια μας δε βλεπουμε τιποτα παρα μονον εναντιον του κοινου καλού και της αδειας πλεον τσεπης μας.....

 8. όλαφ Πάλμε avatar
  όλαφ Πάλμε 28/01/2013 12:37:00

  Με τη συνεχιζόμενη επιοχρήγηση όλων μας στις τοπικές εφημερίδες μέα από διακηρύξεις και προκηρύξεις και δήθεν διαφημίσεις ευρωπαϊκών προγραμμάτων τι θα γίνει; Είναι εκαττομύρια ευρώ κάθε μήνα που όλο μας πληρώνουμε για να ενισχύονται λαμόγια που δεν προσφέρουν τίποτα και νταραβεριτζήδες που πουλάνε εκδούλευση την ώρα που ο κόσμος ψάχνει στα σκουπίδια για τροφή; Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Οποιον δεν χρειάζεται η οικονομία, όποιος δεν πουλάει να κλείσει. Ολες οι διακηρύξεις και ο διαφημίσεις στο ιντερνετ όχι να επιδοούμε εμείς τους διαπλεκόμενους σε τοπικό επίπεδο.

 9. Θεόδωρος avatar
  Θεόδωρος 28/01/2013 12:47:57

  Συνεχίζω να απορώ με τον Διογένη! Σε ποιό πλανήτη ζει αυτός ο άνθρωπος? Τι είδους υπολογισμοί και διαπιστώσεις επιτρέπουν την εξαγωγή τέτοιων συμπερασμάτων? Πως είναι δυνατόν το 2015 να είναι πιό ευοίωνο από το 2013?Πως θα ανακάμψει η οικονομία με όλους τους δείκτες αρνητικούς κι'ένα πρωτογενές πλεόνασμα που έστειλε το παρδαλό κατσίκι στο νοσοκομείο, σκασμένο απ' τα γέλια? Να μην μιλήσω για τα (τότε) 2.000.000 των ανέργων. Ούτε, βέβαια, για τον Σαμαρά, έναν εντολοδόχο διαχειριστή της κρίσεως ελέω δανειστών με τη γνωστή "σφραγίδα ποιότητος" της μεταπολιτευτικής φαρσοκωμωδίας? Προσγειωθείτε, τελοσπάντων!

 10. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 28/01/2013 13:11:29

  Mπράβο σας Factorα X και Σ. Μητραλέξη. Απόλυτο δίκιο και στα 5 σημεία.
  (Στο 1. '' Το γεγονός ότι όχι μόνο δεν ξήλωσε τον μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, αλλά, αντιθέτως σε ορισμένες περιπτώσεις τον …στήριξε για το χατίρι του Βενιζέλου'', πιστεύω οτι ιεραρχήθηκαν οι επιλογές και υπήρξαν ...ελιγμοί και ανοχές, προς χάριν παραχώρησης ελευθερίας κινήσεων σε άλλα, εκτιμώμενα ως πιό ουσιώδη.)
  Η γόνιμη καλοπροαίρετη κριτική κι η αφυπνιστική παρέμβαση, είναι πολύτιμες. Η ανεδαφική θριαμβολογία, άχρηστη πάντα κι επικίνδυνη.
  ''Η κυβέρνηση δε θα πρέπει να τρέφει και ψευδαισθήσεις ότι θα… εισπράξει λαϊκή ευγνωμοσύνη...''. Εν τη επικρατούσα απελπισία και τα υπαρκτά αδιέξοδα, ούτε κατά διάνοια!!!
  Οι κατ΄επάγγελμα υστερόβουλοι θυμιατοφόροι παραπλανητές, μπορούν να κολακεύουν αποκοιμίζοντας όποιον προσφέρεται επιπόλαια να καθυσηχαστεί, επικινδύνως απομακρυνόμενος απ΄την πραγματικότητα. Ύποπτος πάντα ο ρόλος των κολάκων....
  Όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά, οι προκλήσεις παρούσες, τα κοινωνικά αιτήματα για απόδοση δικαιοσύνης εκκρεμή, η οικονομική αδυναμία του Ελληνικού λαού κάθε μέρα και πιό καταπιεστική.
  Τίποτε δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά, εκτός από μια υποψία-υπόσχεση που υπάρχει στον ....αέρα, πως ίσως ο κ. Αντώνης Σαμαράς, να τολμήσει !!!
  Η ''θετική'' διάθεση του κόσμου, είναι μιά προσφερόμενη πίστωση χρόνου σ΄εκείνον προσωπικά και όχι μιά λευκή επιταγή χωρίς δέσμευση, στη ....Ν.Δ.
  Ας ευχηθούμε ο ...φύλακας να έχει πλήρη ανεξάρτητη γνώση και να παραμένει πάντα ...γειωμένος !!
  - Η κολακεία είναι η δύναμη των μικρών και η αδυναμία των μεγάλων.
  - Το πρόβλημα με τους περισσότερους από μας είναι ότι προτιμούμε να καταστραφούμε από την κολακεία, παρά να σωθούμε από την κριτική.
  - Εάν κάποιος γλείφει τα πόδια σου, πάτα τον με το πόδι σου, προτού σε δαγκώνει.

 11. Kostas G avatar
  Kostas G 28/01/2013 14:25:47

  Επί τέλους αλήθειες και όχι λιβανίσματα.

  • Aspetos avatar
   Aspetos @ Kostas G 29/01/2013 13:30:17

   Γιατί δεν γράφετε τη δική σας αλήθεια;

 12. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 28/01/2013 14:31:58

  Αγαπητοί FactorX – Σ. Μητραλέξης ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.
  Η δική μου άποψη που εξηγεί αυτά που επισημαίνετε, είναι απλά οτι μέχρις εδώ έφταναν οι δυνάμεις του Σαμαρά. Δεν μπορεί περισσότερο. Διότι απλά αν μπορούσε θα το είχε ήδη κάνει...
  Αλλωστε πλέον τα πράγματα δεν εξαρτώνται απο εμάς. Οι αποφάσεις λαμβάνονται καθ' ολοκληρίαν ερήμην των Ελλήνων και αφορούν ολόκληρη την ΕΕ...

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 28/01/2013 16:23:54

   ...Mα καλέ μου Επίκουρε, από ...Αντώνη Σαμαρά, ακόμη δεν είδαμε τίποτε!!!! Αυτό που ως τώρα παρακολουθούμε, είναι τον --ικανό πλην σε αφάνταστα δύσκολη θέση-- τερματοφύλακα της Εθνικής που μπήκε στο παιχνίδι στο Β΄ημίχρονο κι ενώ χάναμε ήδη 8-0, να προσπαθεί ν΄αποκρούσει τα ομαδόν πυρά. .....Άδοξος ρόλος!!!!
   Ως τώρα, απλά εμπόδισε τον πιθανό διασυρμό μας. Βέβαια αν είχε απαιτήσει να παίξει από το Α΄ημίχρονο, όλα θα ήταν ήδη αλλιώς...
   Αυτή η ευκαιρία όμως πάει, χάθηκε πια.
   Τι; Δεν το βλέπεις οτι πάμε για .....παράταση κι υπάρχει ακόμα χρόνος ν΄ανατρέψουμε το αρνητικό αποτέλεσμα;
   Ο ηττοπαθής, ποτέ δεν κέρδισε απολύτως τίποτε.
   Γι αυτό, ας περιμένουμε καλύτερα να κρίνουμε όταν σφυρίξει ο υπεύθυνος, και το παιχνίδι .....λήξει. :-)

   • EΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
    EΠΙΚΟΥΡΟΣ @ BLACKQUEEN 28/01/2013 22:10:24

    Περιμένουμε . Μήπως μπορούμε να κάνουμε κι αλλοιώς?
    Λες να βάλει 9 γκόλ στην παράταση?

    • BLACKQUEEN IN STORM avatar
     BLACKQUEEN IN STORM @ EΠΙΚΟΥΡΟΣ 28/01/2013 22:50:41

     ΛΕΩ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΙ!! ΘΥΜΑΣΤΕ? :-)

     • EΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
      EΠΙΚΟΥΡΟΣ @ BLACKQUEEN IN STORM 29/01/2013 09:16:27

      Nαι, το είπε και ο Paulo Coelho στον Αλχημιστή. Ας ελπίσουμε λοιπόν στο θαύμα...

  • tak avatar
   tak @ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 29/01/2013 13:29:08

   Έχετε κάνει μεγάλο λάθος στην εκτίμησή σας...
   Από πού αντλείτε τη βεβαιότητά σας και τα επιχειρήματά σας;
   Νομίζετε πως ο Αντώνης Σαμαράς είναι υποχείριο κανενός;
   Έχετε πέσει λοιπόν, αν κάτι τέτοιο υπονοείτε, πολύ έξω!
   Μα πάρα πολύ!

 13. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ avatar
  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 28/01/2013 14:42:05

  Στις εκλογές όποτε κι αν πάμε -με εφαρμογή των μέτρων που έχει ψηφίσει η τρικομματική κυβέρνηση- η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ θα έχουν το ίδιο πρόβλημα: να μπουν στη βουλή. Κι οι "δημοσκοπήσεις" ας λένε ό,τι θέλουν...

  • tak avatar
   tak @ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ 29/01/2013 13:25:04

   Θα χαρείτε γι αυτό; Και μετά;

   • ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ avatar
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΚΩΝ @ tak 29/01/2013 15:52:23

    ...Ρώτησε το Σαμαρά!

 14. Nike avatar
  Nike 28/01/2013 16:16:35

  ----Ο κ. Α. Σαμαράς, διεμήνυσε στους εργαζόμενους και ιδίως στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ότι δεν τίθεται θέμα εξαιρέσεων από την πολιτική που έχει ήδη αποφασιστεί και ψηφιστεί από τη Βουλή.

  What about the υπάλληλοι της Βουλής, υπάλληλοι υπουργείου Οικονομικών (εφοριακοί, τελώνες), υπάλληλοι υπ. Ανάπτυξης και Εσωτερικών, σωφρονηστικοί υπάλληλοι, γεωπόνοι και άλλους 40.000 του δημοσίου;

  -----Οι υπάλληλοι της Βουλής με την πλήρη εξομοίωση τους με το μισθολογικό καθεστώς των υπαλλήλων της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών ουσιαστικά εξαιρούνται διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου. Σημειώνεται πως διάταξη που ψηφίσθηκε στα μέσα Οκτωβρίου στη Βουλή και εμπεριέχεται στο κυρωτικό νόμο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (4092/2012) προβλέπει την αναστολή από την 1η Νοεμβρίου 2012 για τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών (και για άλλους υπάλληλους), της εφαρμογής των διατάξεων για την κατανομή της μείωσης των αποδοχών και επιδομάτων των υπαλλήλων βάσει του ενιαίου μισθολογίου.

  [..] Αλλά δεν είναι μόνον οι υπάλληλοι της Βουλής, και του υπουργείου Οικονομικών που διατηρούν τα επιδόματα τους. Σε σύνολο 700.000 περίπου ατόμων που πληρώνονται από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μετά την 1η Νοεμβρίου 2012 περίπου 40.000 υπάλληλοι του Δημοσίου διατήρησαν με την μορφή επιδόματος στο μισθό τους ποσά από 500 έως 1.100 ευρώ. Αυτοί είναι κυρίως εργαζόμενοι του υπουργείου Ανάπτυξης στον τομέα των πετρελαιοειδών, κάποιοι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών, μηχανικοί του υπουργείου Ανάπτυξης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, οι γεωπόνοι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, επιθεωρητές Υγείας, κ.α..

  Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως εξακολουθούν να υπάρχουν στο Δημόσιο υπάλληλοι δύο ταχυτήτων…

 15. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 28/01/2013 16:55:13

  Πότε προέκυψε η "μεταμνημονιακή Ελλάδα";

  • Σωτ Μητραλ avatar
   Σωτ Μητραλ @ ειδωλοκλάστης 28/01/2013 23:06:03

   Ἔχουμε περάσει καὶ τὰ πέντε στάδια τοῦ πένθους καὶ εἴμαστε γιὰ τὰ καλὰ στὸ στάδιο τῆς ἀποδοχῆς...

 16. απο σποντα avatar
  απο σποντα 28/01/2013 19:44:36

  Tην Κυριακή το πρωί με πήραν τηλέφωνο απο μια εταιρία δημοσκοπήσεων. Με ρώτησαν αν υπήρχαν στο σπιτι νέα άτομα. Εχω τρία παιδιά τα οποία κοιμόντουσαν και αναγκαστικά ρώτησαν εμένα. Εγω είμαι αναποφάσιστη, την προηγούμενη φορά ψήφισα ΝΔ. Προφανώς θα με ενέταξαν σε αυτούς που με αναγωγή θα ψηφίσω να ΝΔ. Στο σπίτι μου ομως υπάρχουν τρείς ψηφοφόροι του συριζα , και εγώ κι ο άντρας μου αυτή τη φορά μάλλον θα ακολουθήσουμε τα παιδιά μας
  ΥΓ Δεν υπήρχε περίπτωση να απαντήσουν ούτως ή άλλως. Αυτά τα λαμβάνουν υπόψιν τους οι δημοσκόποι;

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ απο σποντα 28/01/2013 23:38:39

   Να χαίρεσαι τους τρεις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και τον τέταρτο ( τον εαυτό σου) μαζί !
   Να είσαι καλά !
   Έτσι κι' αλλιώς, δεν χρειαζόμαστε ....... τέτοιους !
   (εννοώ από σπόντα ).

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ Παύλος 30/01/2013 12:40:25

    Ρε Παύλε μπράβο έχεις φοβερή αντίληψη. Το ...έπιασες αμέσως το θέμα από τα μαλλιά. ....Τέτοιους, σαν εσένα χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά.

 17. Πάνος avatar
  Πάνος 28/01/2013 23:46:18

  Μία φράση τα λέει όλα "καί αν δεν συμβεί σύντομα κάτι πολύ επαναστατικό καί ρηξικέλευθο , η πορεία είναι απολύτως προδιαγραμμένη"

 18. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 29/01/2013 06:13:46

  Τά συληπητήριά μου, ζωή σέ λόγου σας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.