#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/10/2010 10:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Η γαλανόλευκη απόχρωση ενός χάρτη» και η σταδιακή εγκατάλειψη του καναπέ

Τελικά οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου σχεδόν έχουν απολέσει τελείως τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα, όχι μόνο λόγω της ουσίας του διλήματος που μπαίνει στο τραπέζι αλλά και από τον τρόπο που τοποθετούνται τα κόμματα απέναντι στο δίλλημα.

Η συγκεκριμένη διαπίστωση αφορά φυσικά λιγότερο στην εκλογή του εκάστοτε Δημάρχου, κορυφώνεται όμως όσον αφορά στην εκλογή Περιφερειάρχη. Η εκλογή δε Περιφερειάρχη στην οποία τα πολιτικά κριτήρια εκρήγνυνται σε σημαντικότητα είναι η Περιφέρεια Αττικής.

Την Κυριακή των εκλογών ο χάρτης της συγκεκριμένης περιφέρειας με όρους ΜΜΕ φαίνεται ότι θα είναι ή Άσπρος ή Μπλε ή Πράσινος. Συνήθως όλοι ψάχνουν να προβλέψουν το αποτέλεσμα στηριζόμενοι στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις. Ξεχνούν όμως όλοι ότι η πιο ευάλωτη πρόβλεψη αποτελεσμάτων αφορά λιγότερο στις Εθνικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές αλλά πολύ περισσότερο στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Οι εμπειρίες του παρελθόντος το επιβεβαιώνουν με στοιχεία.

Επιπλέον στην παρούσα συγκυρία έχει προστεθεί ένας ακόμα παράγων, ασυνήθιστος για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, που είναι η «τερατώδης» ποσότητα ψηφοφόρων οι οποίοι δεν τοποθετούνται. Με βάση τα αδιευκρίνιστα ποσοστά τυπικά όλα είναι ανοικτά. Με βάση επίσης τις πολύ χαμηλές συσπειρώσεις των υποψηφίων πάνω στα κόμματα που τους υποστηρίζουν τυπικά όλα γίνονται ακόμα πιο ανοικτά.

Στις σοβαρές όμως αναλύσεις με στόχο την πρόβλεψη, κυρίαρχο ρόλο παίζουν όχι μόνο τα ποσοστά σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά κυρίως τα κριτήρια που θα παίξουν ρόλο και πάνω από όλα η φορά εξέλιξής τους.

Ο «βαθμός ενδιαφέροντος» για τις εκλογές, το κριτήριο «πρόσωπο» ή «κόμμα», το κριτήριο «αυτοδιοικητική επιλογή» ή «πολιτική επιλογή» ή «και τα δύο», ο «βαθμός αναγνωρισιμότητας» των υποψηφίων, η «συσπείρωση» των υποψηφίων στα κόμματα υποστήριξης και τελευταίο αλλά ίσως το πιο σημαντικό, η υπόθεση του «μνημονίου και της κρίσης», αποτελούν τα κεντρικά διλλήματα.

Συνολικά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο χάρτης έχει εν δυνάμει «άσπρη» απόχρωση, ενώ τα άλλα δύο χρώματα (Μπλε – Πράσινο) έχουν δημιουργήσει ένα πολύ εκρηκτικό ντέρμπυ με το μπλε να έχει όλες τις υποδομές δυναμικής με το μέρος του, ενώ το πράσινο σοβαρούς κινδύνους απωλειών.

Η εξέλιξη του ντέρμπυ όμως μπορεί να επηρεάσει λίγο ή πολύ την απόχρωση του άσπρου στον πρώτο γύρο.

Όσο οι ψηφοφόροι αποκτούν διάθεση ανασηκώματος από τον καναπέ, ο χάρτης αποκτά χροιές γαλάζιου ενώ η πολιτική ηρεμία πρασινίζει τον χάρτη. Η φορά όμως φαίνεται να είναι η σταδιακή εγκατάλειψη του καναπέ.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη φορά σημαντικότητας της επιλογής λόγω «κόμματος» που συνεχώς ανεβαίνει καθώς όλοι φροντίζουν η εκλογή στην Περιφέρεια Αττικής να πολιτικοποιείται σε καθημερινή βάση όλο και περισσότερο με αντίστοιχη ενίσχυση λόγω αυτού του γεγονότος, στο μπλε χρώμα του χάρτη.

Η συνεχής δε αύξηση της σημαντικότητας του κριτηρίου «αυτοδιοικητική και ταυτόχρονα πολιτική επιλογή» επαναφέρει το γαλάζιο στο προσκήνιο.

Στις δύο εβδομάδες που απομένουν η υπόθεση της «αναγνωρισιμότητας» των υποψηφίων όχι μόνο σε επίπεδο ποσότητας, αλλά και σε επίπεδο ποιότητας προσωπικών χαρακτηριστικών, βιογραφικού και θέσεων, αναδεικνύει τα πολύ μεγάλα αποθέματα του μπλε το οποίο φαίνεται να παίζει σοβαρά στο ντέρμπυ χωρίς μάλιστα να έχει ακόμα πιάσει το ύψος πτήσης των άλλων δύο χρωμάτων σε αυτόν τον τομέα. Συνεπώς η συμβολή του παράγοντα «αναγνωρισιμότητα» στο μπλε του χάρτη «έπεται» δημιουργώντας δυναμική απωλειών στο άσπρο και το πράσινο.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τη κομματική πειθαρχία και συσπείρωση σε σχέση με την αδιευκρίνιστη ψήφο. Φαίνεται μέσα στο καθαρά πολιτικό κλίμα που επικρατεί ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι σημαντικός παράγων που επίσης αναδεικνύει σημαντικά αποθεματικά για το μπλε του χάρτη.

Τέλος το βαρύτερο δίλλημα με τα σημερινά δεδομένα είναι η στάση του εκλογικού σώματος απέναντι στην πιθανή ή μη αντιμνημονιακή ψήφο. Η συγκεκριμένη ψήφος ως είναι αναμενόμενο φέρνει πιο κοντά το μπλε με το άσπρο δημιουργώντας τη γαλανόλευκη απόχρωση του δεύτερου γύρου. Οι εξελίξεις μάλιστα δείχνουν ότι η αντιμνημονιακή ψήφος τείνει να είναι η κρατούσα.

Δημοσκοπικός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. 2505 avatar
  2505 22/10/2010 10:55:00

  Καποιος θα αναγκαστει συντομα να απολογηθει για την επιλογη Κικιλια στην Αττική...Τον τελειωσε σημερα και ο Ελευθερος Τυπος....Να τον καψουμε και αυτον???

  • Wolf avatar
   Wolf @ 2505 22/10/2010 11:24:16

   Εσυ ρε μεγάλε, απ όσα διάβασε -αν μπηκες στον κόπο- προφανώς δεν κατάλαβες τίποτα!!!
   Παρτο πάλι απ την αρχη...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ 2505 22/10/2010 12:51:39

   Α, οι μισθοφόροι του φόρουμ. Στο τέλος του μήνα που θα περάσετε να πληρωθείτε, υποβάλετε σας παρακαλώ πολύ τα σέβη μου στον κ. Ισίδωρο.

 2. Βανζέτι avatar
  Βανζέτι 22/10/2010 11:08:05

  Αν οι Νεοδημοκράτες σηκωθούν από το καναπέ τους..εκεί πους τους έχουν μάθει να κάθονται..τότε ο Κικίλιας μπαίνει χαλαρά στο δεύτερο γύρο..
  Η ιδεολογία όμως του ατομισμού που είναι διαποτισμένοι..επιβάλλει ρουσφετολογικά ανταλλάγματα για να το κάνουν..
  Αν ήταν βουλευτικές εκλογές, ή εάν ο υποψήφιος ήταν κάποιος βουλευτής (που θα τους έταζε καμιά θεσούλα, ήδη θα μοίραζαν φυλλάδια..)
  Αυτή είναι η κοινωνία μας. Αυτός είναι ο λαός μας. Διαπραγματεύσιμοι όλοι.
  Ο Κικίλιας είναι επιλογή υπέρβασης. Η κοινωνία δε θέλει να κάνει υπερβάσεις..
  Εχει μάθει να βολεύεται. Στις μέρες μας όμως το βόλεμα είναι προσβόλεμα...

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ Βανζέτι 22/10/2010 11:17:29

   Είναι αλήθεια ότι η επιλογή Κικίλια χρειάζεται αιτιολόγηση. Αν είναι έτσι σημαντικό όπως αναφέρει η ανάρτηση το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης στην Περιφέρεια Αττικής τότε γιατί η ΝΔ επέλεξε εκεί να κάνει το Πείραμά της. Δηλαδή, να σκεφτόμαστε μήπως ενδεχομένως υπάρχει και δόλος ? Μήπως η φθορά της κατοχικής Διακυβέρνησης πρέπει να είνα συγκρατημένη ώστε η αλλαγή φρουράς να γίνει ON SCHEDULE ?

 3. tsilivithras avatar
  tsilivithras 22/10/2010 11:18:06

  Αυτούς που βλέπουν φάτσες σαν τον Ψωμιάδη τον Γκιουλέκα και τον Κακλαμάνη και ξερνάνε δεν μπορείς να τους πείσεις να ψηφίσουν "αυτοδιοικητικά".

  End of story.

  Το πολιτικό σύστημα έχει αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ!

  Αυτό που ζούμε είναι το κενό ανάμεσα στην κηδεία και τα 40 του μακαρίτη.

  Δεν υπάρχει αυτοδιοικητική εσανς...ένα ξερό και στεγνό ΟΧΙ απέναντι στα διεθνή και εγχώρια λαμόγια υπάρχει μόνο.
  Είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με "προέδρους 15μελους" όταν καίγεται το σπίτι μας;;;

  Άλλος με ψήφο στον Σαμαρά, άλλος με αποχή, άλλος με "τακτική" ανάμεσα στις δυο Κυριακές...ο καθένας έχει χρέος στην συνείδησή του.

  Αυτό που είναι σημαντικό είναι η Π-Λ-Η-Ρ-Ο-Φ-Ο-Ρ-Ι-Α.
  Η διάχυση της πληροφορίας ότι η χώρα μας είναι ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ και διοικείται προς όφελος ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟς ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.

  Προς όφελος τρίτων και όχι των πολιτών της.
  Προς όφελος τρίτων και όχι των πολιτών της.
  Προς όφελος τρίτων...

  Να το πούμε, να το εξηγήσουμε, να το διαδώσουμε, να το μάθει ο κόσμος και από κει και έπειτα ο Θεός και η ψυχή του καθενός.

  Υ.Γ.

  Αν ο Σαμαράς θέλει να πάρει ένα τεράστι κομμάτι "αναποφάσιστων" πρέπει να ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ!!

  Όλα τα άλλα είναι ναχαμε να λέγαμε.

  Από βδομάδα μαθαίνουμε ότι ο ΓΑΠ θα βγει πάλι με τα σαρδάμ του και την δυσλεξία του να μας θολώσει με πασοκισμούς.
  Περιμένω ΑΜΕΣΗ και αποτελεσματική αντίδραση του Σαμαρά.

  Υπάρχει κι ένας συμβολισμός τεράστιος την 28η...και μια παγίδα που ελοχεύει.

  • G.K avatar
   G.K @ tsilivithras 22/10/2010 12:14:23

   Mε αυτούς που υποτίθεται ψηφίζουν αντισυμβατικά τί γίνεται?

   Στον Πειραιά υπάρχουν κάποιοι Νεοδημοκράτες που κατεβαίνουν

   υποψήφιοι με τον Π. Μαντούβαλο, το "γίγαντα" της πολιτικής και

   θεωρούν εαυτούς, ότι κάνουν αντίσταση στην πολιτική παρακμή.

   Παριστάνουν να αγνοούν, ότι ο Εκλεκτός τους,- στις 11 Οκτωβρίου,

   όταν συζητείτο η αίτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για

   αναίρεση της άθωωτικής απόφασης για συμμετοχή του Π.Μαντούβαλου

   στο παραδικαστικό- ζήτησε αναβολή γιατί έδωσε την υπόθεσή του

   σε νέο δικηγόρο και δεν είχε...προλάβει να...ενημερωθεί.

   Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 2 Νοεμβρίου, 5 ημέρες πριν τις

   Εκλογές.

   Να δείς που στις 2 Νοεμβρίου ο δικηγόρος θα μπεί στο νοσοκομείο

   να...χειρουργηθεί.

   • ΦΩΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ avatar
    ΦΩΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ @ G.K 22/10/2010 12:53:17

    ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΑΙΖΕ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ. ΑΝ ΤΩΡΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΕΙ, ΤΙ ΤΟΥ ΛΕΣ;

 4. paskitis avatar
  paskitis 22/10/2010 11:18:15

  ελπιζω ο σγουρος να ερθει τριτος με λιγη βοηθεια απο αριστερα μερια
  κατι ακουω .κατι πηρε το αυτι μου.....
  ωχ ωχ ωχ ωχ

 5. laiki vasi avatar
  laiki vasi 22/10/2010 11:19:02

  H είσοδος του Βασίλη Κικίλια εξαρτάται από το εάν η κομματική βάση της ΝΔ, πάρει την κατάσταση στα χέρια της, ξυπνήσει από τον επικοινωνιακό λήθαργο του μνημονίου και πάει με αποφασιστικότητα στην κάλπη.Σε όλη την Ελλάδα πνέει άνεμος ανατροπής. Είναι η ώρα της υπέρβασης στη μεγαλύτερη περιφέρεια! Το μήνυμα πρέπει να είναι ηχηρό και να ακουστεί ξεκάθαρα από τον Ωρωπό μέχρι τα Κύθηρα.

 6. kprotop avatar
  kprotop 22/10/2010 11:20:06

  @2505:Θα κλαις με μαύρο δάκρυ το βράδυ των εκλογών...

 7. Spm avatar
  Spm 22/10/2010 11:21:31

  Φακτορα, για άλλη μια φιλοξενείς ενα εξαιρετικό άρθρο. Συγχαρητήρια.
  Τώρα απο τη μια έχουμε τη μονη σοβαρη αντιμνημονιακη υποψηφιότητα, αυτη του Κικίλια και απο την άλλη το μνημόνιο και την Τρόϊκα του Σγουρού και τελος τη γιαλαντζι υποψηφιότητα Δημαρά -που παρεπιπτωντος ψηφισε παρων στη Βουλή για το μνημόνιο και αμεσως μετα υπερψηφισε όλα τα νομοσχεδια του μνημονίου, όπως ασφαλιστικό κλπ- που προσπαθει να λειτουργήσει ως άλλοθι του ΠΑΣΟΚ.
  Τα δείγματα είναι σαφή. Η δεξαμένη των αναποφάσιστων προέρχεται σε συντριπτική πλειοψηφία απο τους ΜΠΛΕ και οι ενδείξεις δείχνουν οτι αυτοί που είναι στον καναπέ να σηκώνονται, για το δρόμο προς την κάλπη.
  Ο Κικίλιας πάει δευτερο γύρο, αυτό είναι το νόημα του άρθρου. Τελεία και παύλα.

 8. george avatar
  george 22/10/2010 11:23:09

  Αρχικά ήμουν και εγω ένας απο αυτούς που είχαν εκφράσει την δυσπιστία τους απέναντι στην υποψηφιότητα του Βασίλη Κικίλια. Τώρα δηλώνω οτι θα τον ψηφίσω ανοικτά. Πότε άραγε θα έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σκληρά μέτρα του μνημονίου αν όχι τώρα; Και το κυριότερο γιατί μόνο ο Δημαράς να εκφράζει τη λογική του αντιμνημονίου όταν ο ίδιος είχε ψελίσει ένα θολό "παρών" στην συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφιση του μνημονίου; ξαφνικά όλοι πήραν τη σημαία του αντάρτικου ενάντια στο μνημόνιο όταν είδαν το "τσουνάμι" των αντιδράσεων του κόσμου ήμαρτον...

  • Wolf avatar
   Wolf @ george 22/10/2010 11:43:08

   Και το σημαντικότερο George, οτι ο Δημαράς απο πίσω είναι ένα άδειο πουκάμισο, με μοναδική στήριξη απο τη μειοψηφία Χανίων-Καρπενησίου, ενω ο Κικίλιας είναι η μόνη γνήσια αντημνημονιακη έκφραση και με ενα συντεταγμένο κόμμα από πίσω.

   • mitsosms avatar
    mitsosms @ Wolf 22/10/2010 20:27:02

    Πες σε παρακαλώ, αν εκλεγεί ο Κικίλιας, τι το αντιμνημονιακό θα κάνει;

   • man8os avatar
    man8os @ Wolf 22/10/2010 22:31:36

    Υπαρχει και το ΚΚΕ, αλλα αυτο αρνητε να βαλλει πλατη για να βγουμε απο το μνημονιο...

 9. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 22/10/2010 11:56:14

  Από χθες κυκλοφορεί κάτι άλλο τα ΜΜΕ. Η πραγματική δημοσκόπηση είναι την πρώτη Κυριακή κι όχι τη δεύτερη.

 10. nick avatar
  nick 22/10/2010 11:56:36

  Πολύ καλή η ανάρτηση...
  Ο Σαμαράς δεν είπε τυχαία "θα τρίβετε τα μάτια σας" για τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών.
  Κατ' αρχάς είναι τεράστια επιτυχία του Σαμαρά που έβαλε την ατζέντα των περιφ. εκλογών και τους έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα για το μνημόνιο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το 70% του κόσμου θα ψηφίσει με γνώμονα την αντίθεσή του ή μη με το μνημόνιο.
  Επίσης, δεν είναι τυχαίος ο πανικός που έπεσε στο ΠΑΣΟΚ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι:
  Η ΝΔ παίρνει σίγουρα και με μεγάλη διαφορά Κεντρική & Δυτική Μακεδονία.
  Επίσης, στην Ήπειρο (Καχριμάνης) και στην Θεσσαλία (Αγοραστός) υπερέχουν περίπου 5 μονάδες από τους υποψηφίουες του ΠΑΣΟΚ με τάσεις αύξησης της διαφοράς στο 2ο γύρο.
  Ακόμη, στο 2ο γύρο η ΝΔ κερδίζει στο Β. Αιγαίο και απ' ότι φαίνεται κερδίζει και στη Στερεά Ελλάδα.
  Στην Πελοπόννησο θα γίνει μάχη, αλλά μάλλον θα κερδίσει ο Δράκος και στην Περιφ. Ιονίου είναι πολύ μπροστά στον 1ο γύρο ο υποψήφιος της ΝΔ και στον 2ο θα γίνει μάχη. Δηλαδή είναι απολύτως εφικτός ο στόχος των 7 περιφερειών, ακόμα και των 8.
  Τι μένει στους μνημονιολάτρες? Τα γνωστά: Κρήτη, Δυτ. Ελλάδα, Δωδεκάνησα, Θράκη (λόγω μειονότητας).
  Εάν αυτά επιβεβαιωθούν και στην κάλπη...περιμένουμε άμεσα και βουλευτικές.

 11. bromoskylo avatar
  bromoskylo 22/10/2010 12:12:34

  Aν εκλεγεί έστω και ένας από τους περιφερειάρχες που βρίσκονται εδώ(http://bromoskylo.blogspot.com/2010/10/blog-post_3643.html), τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας

 12. yannidakis avatar
  yannidakis 22/10/2010 12:13:37

  κανεις μια εκλογικη προσεγγιση των αποτελεσματων κι αυτο ειναι επικινδυνο. Εγω για παραδειγμα, διαφωνω πως το μπλε ενισχυεται εναντι του πρασινου. Οι Νεα Δημοκρατια σε ενα μηνα απο τωρα που η κα. Μπακογιαννη θα ανακοινωνει το νεο της κομμα, θα τεινει προς διαλυση.
  Η δε κα. Μπακογιαννη δε θα επιζητα αυτοδιοικητες νικες, αλλα προτασεις συνεργασιας. Τα περιπλοκα χαρακτηριστικα αυτης της καταστασης εντοπιζονται και στις εκλογες ΤΑ οπου για μια ακομη φορα χασαμε το νοημα των εκλογων για τον τοπο μας, για τη γειτονια μας και ασχολουμαστε αποκλειστικα με το χρωμα των υποψηφιων ακριβως οπως αναφερεις κι εσυ.
  Εγω λοιπον την επομενη Κυριακη δε θα ειμαι ουτε πρασινος, ουτε ασπρος, θα ειμαι διαφανος ψηφιζοντας οχι κομματα, αλλα υποφηφιους για την περιοχη μου. Θα σου συστηνα το ιδιο να διαφημιζεις στους αναγνωστες σου :[

  • loretta avatar
   loretta @ yannidakis 22/10/2010 13:15:52

   yannidakis

   λες... Οι Νεα Δημοκρατια σε ενα μηνα απο τωρα που η κα. Μπακογιαννη θα ανακοινωνει το νεο της κομμα, θα τεινει προς διαλυση.


   ισως το καλυτερο ανεκδοτο που εχω ακουσει...!!

   ουτε η μπακογιαννη δεν το πιστευει αυτο....(γιαυτο νασαι σιγουρος)

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ yannidakis 22/10/2010 14:28:17

   Ως άτομα, οι υποψήφιοι της περιοχής σου δεν έχουν χρώμα? Ακόμη και οι δηλωμένα ανεξάρτητοι, από κάποιον κομματικό-ιδεολογικό χώρο προέρχονται. Και είναι αναγκαία (αλλά όχι αρκετή, φυσικά) η γνώση αυτής της προέλευσης, προκειμένου να επιλέξουμε σωστά.

  • danaos avatar
   danaos @ yannidakis 22/10/2010 15:51:02

   Φιλε,εχεις πλακα...Ειδικα οι ελπιδες σου για το κομμα της Ντορας βγαζουν αυθορμητο γελιο....

   • danaos avatar
    danaos @ danaos 22/10/2010 16:01:31

    Φίλε, αν θέλεις άλλαξε το danaos γιατί θα μπερδευτούμε μιας και το έχω εγώ εδώ και αρκετόν καιρό!Κατά τα άλλα συμφωνώ με το σχόλιό σου!

 13. apis22 avatar
  apis22 22/10/2010 12:14:53

  @ nick

  Αδελφέ δεν ξέρω για τις άλλες περιφέρειες αλλά για την Πελοπόννησο γράφεις ότι:
  "Στην Πελοπόννησο θα γίνει μάχη, αλλά μάλλον θα κερδίσει ο Δράκος..."

  Λοιπόν σε πληροφορώ ότι η μάχη έγινε, κέρδισε ο Δράκος και ο Τατούλης έχει πάει στο σπίτι του. Απλά δεν το ξέρει ακόμα...
  Στις 7 Νοεμβρίου θα πάμε όλοι στις κάλπες για να του το πούμε.

  • nick avatar
   nick @ apis22 22/10/2010 12:25:21

   Χαίρομαι που το ακούω. Φροντίστε να το μάθει με τον πιο ηχηρό τρόπο την ημέρα των εκλογών...

 14. Misha avatar
  Misha 22/10/2010 12:21:58

  Aν ο Κικίλιας καταφέρει και περάσει στο Β Γύρο μαζί με το Δημαρά, τότε αυτό σημαίνει μια τεράστια νίκη Σαμαρά, εφόσον θα έχει πετάξει εκτός τον βασιλιά της Αρσης Ντοπών από τον πρώτο γύρο και θα έχει δώσει μια τεράστια δυναμική στην αντιμνημονιακή πολιτική που επέλεξε έχοντας ανατρέψει ταυτόχρονα την εικόνα που έχουν δημιουργήσει τα κατοχικά ΜΜΕ.

 15. ΚΩΣΤΑς Β. avatar
  ΚΩΣΤΑς Β. 22/10/2010 12:36:35

  Την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν την έχει σίγουρη το ΠΑΣΟΚ,γι¨αυτό σπεύδει αύριο στην Αλεξ-πολη ο ΓΑΠ.Φαντάζεστε απο τον Έβρο μέχρι και την Λάρισα ΜΠΛΕ;;;

 16. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 12:42:33

  Ας το ξαναπώ (μήπως κι αρχίσει να το λαμβάνει επιτέλους κανένας υπόψη): Η Ελλάδα ΔΕΝ είναι η ίδια χώρα, όπως ήταν πριν από 8 μήνες. Οι έλληνες ΔΕΝ είναι οι ίδιοι έλληνες, όπως ήταν πριν από 8 μήνες.

  Είναι άλλη Ελλάδα και είναι άλλοι έλληνες.

  Δυστυχώς, αυτό ΔΕΝ φαίνεται να το λαμβάνουν υπόψη, ούτε ο πολιτικός λόγος των κομμάτων, ούτε οι δημοσκοπικές αναλύσεις. Και τελικά οδηγούνται, κόμματα και αναλυτές, να ΜΗΝ λαμβάνουν υπόψη το τι ζητάει και θέλει ένας ολόκληρος λαός.

  Πως φαίνεται αυτό; Από το ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ να πουν για την "τερατώδη" ποσότητα ψηφοφόρων που αρνούνται να τοποθετηθούν. Κανείς τους.

  Κόμματα και ηγεσίες εννοούν ως τοποθέτηση μόνο το να πάρεις είτε το δικό τους μέρος είτε του αντιπάλου κόμματος. Ακου τώρα σοφία πολιτική! Ετσι. Αν δεν πας με το ένα ή με το άλλο κόμμα, σημαίνει για όλους αυτούς ότι ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ. Υπάρχεις ακόμη (ευτυχώς δηλαδή) αλλά είσαι κάτι σαν σκιά. Χωρίς υπόσταση.

  Και προχωρούν και πέρα από αυτό. Εφόσον ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ, αγνοούν από τις περαιτέρω αναλύσεις τους, οτιδήποτε αφορά αυτή την μη-τοποθέτησή σου. Και προβαίνουν μόνο σε επίμονες προτροπές να πας να ψηφίσεις (οτιδήποτε, ακόμη και το "αντίπαλο" κόμμα), ώστε να σου κάνουν την τιμή, να σε συμπεριλαμβάνουν στις αναλύσεις τους.

  Δεν ασχολούνται καν με τους λόγους που δίνουν τέτοια ΥΨΗΛΑ ποσοστά στην "μη-τοποθέτηση", στην αποχή δηλαδή. Ελάχιστη ως καμμία ανάλυση επ' αυτού. Ενώ η "μη-τοποθέτηση" κοντεύει να αγγίξει το 35%. Λες και είναι κάνα αμελητέο ποσοστό δηλαδή. Δεν έχουν να πουν τίποτε. Να δώσουν μια εξήγηση, την εξήγησή τους βρε αδερφέ, γιατί αυτό το φαινόμενο με τόσο υψηλά ποσοστά. Τίποτε. Αυτό κιαν είναι "τερατώδες".

  Εγώ ΞΕΡΩ γιατί το κάνουν: Γιατί το φοβούνται το φαινόμενο αποχή. Γιατί τους είναι άγνωστο το φαινόμενο αποχή. Γιατί δεν μπορούν να το διαχειριστούν το φαινόμενο αποχή. Γιατί δεν τους ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ το φαινόμενο αποχή. Γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να υπάρχει το φαινόμενο αποχή. Γι' αυτό επιμένουν να ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ. Και να μην το αναλύουν.

  ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

  Και νομίζουν ότι κάνουν κακό στην πραγματικότητα. Την πολεμούν. Γιατί αν την δεχτούν, θα φύγει το ΕΔΑΦΟΣ κάτω από τα πόδια τους.

  Και έτσι, πιάνονται από το μόνο πράμα που τους είναι καταληπτό και οικείο: το πολιτικό σύστημα, τις κόντρες του, τις τακτικές του, τα πρόσωπά του, τα μελοδράματά του και τις πριμαντόνες του.

  Ενώ είναι αυτό το ίδιο το πολιτικό σύστημα που μας έφερε την καταστροφή που ζούμε, και φούντωσε τα ποσοστά της "μη-τοποθέτησης" εκεί που τα βλέπετε.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Ελεατισμός: αφού δεν μπορούμε να βρούμε εξήγηση για την αλλαγή και την κίνηση, αρνούμαστε την ύπαρξή της. Καθήστε λοιπόν στη μέση του δρόμου και μην ανησυχείτε: αυτό που έρχεται από απέναντι δεν είναι η άμαξα.

  • bromoskylo avatar
   bromoskylo @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 12:54:48

   30% είναι η αποχή πάνω κάτω σε όλες τις εκλογές. Και οι δημοσκόποι για "δικούς τους λόγους" το ποσοστό αυτό το εμφανίζουν στις τωρινές μετρήσεις.

  • Misha avatar
   Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 13:03:51

   Θράκα , την αποχή θα την φοβούνταν αν ήταν σε μη διαχειρίσιμο ποσοστό και με τους πολίτες στους δρόμους.

   Μια αποχή ακόμη και του ύψους τού 40%, δεν τους απασχολεί, όπως δεν απασχόλησε τον Μπους το γεγονός πως έχασε από τον Γκόρ και όμως πήρε την προεδρία.

   Τα μόνα αποτελέσματα εκλογών που δημιούργησαν πανικό στα κέντρα λήψης αποφάσεων ήταν τα δυο τρία ΟΧΙ στις ευρωσυνθήκες μαζί με την εκλογή Πούτιν στη Ρωσία. Όλα τα άλλα τα διαχειρίζονται κατά το συμφέρον τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.


   Στα καθ΄ημάς μια «ακραία» ψήφος θα μπορούσε, ίσως, να τους πανικοβάλλει.Αν έβλεπαν το ΚΚΕ ή τον Αλαβάνο στο 20% θα πάθαιναν ένα κοκομπλόκο.
   Τα λευκά, αποχές κλπ τα επιθυμούν σφόδρρα , ειδικά οι κυβερνώντες και σε τέτοιο δύσκολο γι αυτούς περιβαλλον.

  • sawas avatar
   sawas @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 21:12:05

   Θρακα

   Η απόχη είναι κάτι που βολεύει και τους 2 και το αναζητούν σφόδρα.

   Θεωρητικά, αν δεν πήγαινε κανένας να ψηφίσει, το μόνο κοινό που θα έπρεπε να κινητοποιήσουν θα ήταν το κομματικό ακροατήριο. Αυτό είναι πιο εύκολο από τα πείσεις τις μάζες για την ορθότητα των επιχειρημάτων σου.

   Οπότε δεν υπάρχει λόγος να ξυπνήσεις το θηρίο. Καλυτέρα να το μπερδέψεις και να το αποκοιμήσεις.

   Από την άλλη η αποχή έχει και αυτή το δικό της μήνυμα. Αλλά ποιος θα πάρει την πρωτοβουλία να κάνει την αυτοκριτική του και κατηγορήσει το «σπίτι» του (ο ΓΑΠ είναι εκτός συναγωνισμού) ώστε να δώσει την διάσταση που του αρμόζει???? Κανείς.!!! Αυτοκριτικές έχουμε (όσο μπορώ να θυμηθώ) μετά από εκλογές …..και τι αυτοκριτικές!!!

   Οπότε το μόνο που μας μένει είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Μια είναι η ψήφος, αυτήν έχεις …………..και αφού αυτοί δεν κάνουν συνετή διαχείριση της τύχης σου, ανέλαβε εσύ την δικιά τους. Άλλαξε τους την σειρά……..την σειρά προτεραιοτήτων εννοώ. Πρώτα εσύ…….και μετά αυτοί.

   Με την αποχή δεν γίνονται όλα αυτά…..

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ sawas 23/10/2010 00:18:24

    Φίλε Σάββα

    Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο οτι η αποχή βολεύει και τους 2.

    Η αποχή βολεύει ΜΟΝΟΝ τον ΓΑΠ και το ΔΝΤ

    Αν εννοείς αυτούς τότε συμφωνούμε.

   • sawas avatar
    sawas @ sawas 23/10/2010 06:55:31

    Σημερα ΓΑΠ, αυριο ΣΑΜ, μεθαυριο ΓΑΠ2 κτλ.

    ειμαστε "στο ιδιο εργο θεατες" εδω και 30 χρονια....η μηπως οχι???

    Αυτο που αναφερεις ειναι μια "παρενεργεια" των εκλογων. Η αποχη βοηθαει περισσοτερο αυτον που ειναι μπροστα στις δημοσκοπησεις και τελικα στο εκλογικο αποτελεσμα.

    Μην περιοριζεσαι (χρονικα) στο σημερα, το "γαρμπιλι"ειναι διαχρονικο και κυριως δικομματικο.

 17. lianos avatar
  lianos 22/10/2010 12:54:02

  @ ΘΡΑΞ
  ομολογώ ότι με μπέρδεψε λίγο η τοποθέτησή σου. Είναι προτιμότερο να απέχεις των εκλογών;;
  έχω την εντύπωση ότι όταν δεν εκφράζει κάποιος την θέση του δια της ψήφου - άσχετα αν συμφωνώ μαζί του - δεν μπορεί να παραπονείται για ότι τον ¨βρίσκει¨...

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ lianos 22/10/2010 13:07:06

   @lianos

   Να προσπαθήσω να σε ξεμπερδέψω τότε πατριώτη.

   Μας κοροϊδεύουν τα κόμματα με υποσχέσεις που δεν κρατούν, ναι ή όχι;

   Ναι, φυσικά.

   Ποιος δείκτης καταγράφει ότι καταλάβαμε την κοροϊδία τους, η συμμετοχή ή η αποχή;

   Η αποχή φυσικά.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα, πάντως την προσπάθεια την έκανα

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 14:34:15

    Θράκα, πότε δοκίμασες τον Σαμαρά, για να διαπιστώσεις ότι σε κοροϊδεύει και δεν κρατά τις υποσχέσεις του?

   • καινός avatar
    καινός @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 17:38:54

    Θράκα, ορμώμενος από το σχόλιο του δρόμου, θέλω και εγώ να σου εξηγήσω γιατί θα πάω να ψηφίσω. Και γιατί θα ψηφίσω το Σαμαρά..

    Διότι φίλε μου, ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ ΜΑΣ. Γιατί βγήκε σε ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ. Χωρίς την υποστήριξη κανενός, μονάχα του ΚΚ που τον είχε πάρει χαμπάρι από την αρχή και για αυτό τον "προώθησε".

    Δεν έχω και πολλές ελπίδες, πιστεύω οτι αν δεν "συμμορφωθεί" από μόνος του θα τον φάνε. Υπάρχει όμως και η περίπτωση αυτός να είναι ο ένας πραγματικός ηγέτης. Πιστεύω οτι έχει μια σπίθα στα μάτια του...

    Βασικά, δεδομένου οτι για μένα τουλάχιστον είναι η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας, δεν μπορώ να καταθέσω τα όπλα αυτή τη στιγμή χωρίς να μου φύγει αυτή η απορία.

    θα τα καταφέρει ο σαμαράς; Και προς αυτή την κατεύθυνση, εγώ, θα βάλω πλάτες.

    Σε περίπτωση αποτυχίας, να είσαι σίγουρος ότι θα είναι η τελευταία φορά που ψηφίζω. Αυτό το έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου.

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ Θραξ Αναρμόδιος 23/10/2010 00:25:06

    Θράκα

    Θα συμφωνήσω με τον liano

    Με την επεξήγησή σου δεν έδωσες απάντηση

    Απλά ενισχύεις το επιχείρημά σου , κοιτάζοντας όμως στον καθρέφτη.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 23/10/2010 09:35:31

    @δρόμος says: "Θράκα, πότε δοκίμασες τον Σαμαρά, για να διαπιστώσεις ότι σε κοροϊδεύει και δεν κρατά τις υποσχέσεις του?"

    lol

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 23/10/2010 09:39:00

    Κύριοι, έχω φέρει ατράνταχτα επιχειρήματα, έχω θέσει απίστευτα ερωτήματα, εδώ και μήνες. Θεωρώ ότι ούτε τα επιχειρήματά μου αποκρούστηκαν επαρκώς ούτε τα ερωτήματά μου απαντήθηκαν στοιχειωδώς. Αναγνωρίζω βέβαια ότι υπάρχουν και δυσκολίες στο να γίνει αυτό. Και κατανοώ.

    Αλλά...

    Ούτε εγώ αλλά ούτε κι εσείς, θα πειστούμε από τα επιχειρήματα ο ένας του άλλου.

    Γι' αυτό...

    Κάντε την δουλειά σας εσείς, θα κάνω κι εγώ την δική μου.

    Η συνείδησή μας θα είναι ο τελικός κριτής.
    Και το μέλλον θα δείξει ποιος είχε δίκιο.

    Θραξ Αναρμόδιος

 18. nina avatar
  nina 22/10/2010 12:56:52

  @θράκα ,

  έγραψες πάλι.!!!!!!!!!!!!!!!

 19. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 22/10/2010 12:58:16

  Πολύ εύστοχες οι παρατηρήσεις της ανάρτησης και συμφωνώ ότι υπάρχει ένα τεράστιο μη κινητοποιημένο νεοδημοκρατικό δυναμικό, που αν κινητοποιηθεί θα αλλάξει τα δεδομένα.

  Το βασικό πρόβλημα που βλέπω εγώ για να γίνει αυτο είναι η λογική του 'όλοι ίδιοι είναι που πάει έντεχνα να περάσει στον κόσμο το σύστημα. Πρόκειται για παγίδα που αποτελεί πολιτικό στοίχημα για το Σαμαρά να την ξεπεράσει και να την αποδόμησει.

 20. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 22/10/2010 13:10:24

  Πάντως τόσο εγώ όσο και αυτοί με τους οποίους συζητώ και κάθε άλλο παρά δεξιοί είναι, θα ψηφίσουν οπωσδήποτε. Όχι αποχή σε αυτή τη φάση. Είναι κάτι σαν δημοψήφισμα. Μέχρι που σκέφτομαι να ψηφίσω και υποψήφιο της ΝΔ (για πρώτη φορά). Δεν πάει άλλο.

 21. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 22/10/2010 13:18:58

  Αποχή σημαίνει ΑΝΟΧΗ προς την Κυβέρνηση.

  • Wolf avatar
   Wolf @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 13:30:13

   Σωστός!!!

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 13:30:32

   @Κώστας Ροδινός

   Συμμετοχή σημαίνει: Συνεχίστε να μου κάνετε ότι μου κάνατε. Δεν έχω πάρει χαμπάρι τίποτε.

   Αποχή σημαίνει: Σας πήρα μυρουδιά κύριοι. Τέρμα οι λευκές επιταγές.

   Θραξ Αναρμόδιος

   ΥΓ. Τα υπόλοιπα είνα άρνηση της πραγματικότητας. Τα είπα και πιο πριν κ. Ροδινέ: h**p://www.antinews.gr/?p=67729&cpage=1#comment-550255

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 13:54:08

    Αναρμόδιε Θράκα, τα περισσότερα από αυτά που γράφεις με βρίσκουν λίγο,πολύ ή και ενίοτε απόλυτα σύμφωνο.
    Ωστόσο στο ζήτημα της αποχής θα διαφωνήσω μαζί σου.
    Δεν πιστεύω ότι με την ψήφο λύνονται αυτομάτως τα προβλήματα, ούτε ότι η ψήφος είναι ο θεμέλιος λίθος της δημοκρατίας.Ομως στην δεδομένη χρονική στιγμή η αποχή,το λευκό ή το άκυρο, μόνο ως αδιαφορία στην λαίλαπα που μαστίζει την χώρα μας μπορεί να εκληφθούν.
    Μπορεί να διαφωνεί καποιος με την ιδεολογική πλατφόρμα ή τις πρακτικές κάποιων κομμάτων, ωστόσο νομίζω ότι έχει σημασία να τονιστεί στην συγκεκριμένη συγκυρία δια της ψήφου, η αντίθεση στην πολιτική της κυβέρνησης.
    Δηλαδή μαύρισμα μέσω της στήριξης σε κόμματα που έχουν ταχθεί ανοιχτά εναντίον της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και των δορυφόρων του,

   • neotera avatar
    neotera @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 15:48:35

    Θράκα, άμα συνεχίσεις έτσι θα γίνουμε φίλοι ! ))

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Θραξ Αναρμόδιος 23/10/2010 09:43:31

    Και μόνο που καθάρισε σαν αυγό τη κυρία με το συρραμένο χαμόγελο, χαλάλι του του Σαμαρά. Αν καθαρίσει και την εσσωκομματική τροχοπέδη των οπαδών του Μπελούσι, τον βλέπω ηγέτη με χάλκινα α....α.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 23/10/2010 09:54:19

    neotera says:

    "Θράκα, άμα συνεχίσεις έτσι θα γίνουμε φίλοι ! ))"

    Εγώ είμαι αυτό που λένε "φιλικός τύπος". (lol)
    Οι καβγάδες δεν μου αρέσουν και σπάνια είμαι αυτός που θα πετάξει την πρώτη πέτρα. Βαριέμαι και τις φωνές...

    Δυστυχώς τα επιχειρήματα που έχω καμμιά φορά στεναχωρούν και φίλους μου. Αλλά μετά τα βρίσκουμε πάλι. Εξάλλου όλοι για το κοινό καλό μοχθούμε.

    Φίλοι από τώρα, λοιπόν.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 13:36:48

   Θράκα,

   Η αποχή υποδηλώνει αδυναμία.
   Δεν μπορεί να βάζουμε στην ίδια μοίρα ένα κόμμα που μας εξαπάτησε προεκλογικά με τα άλλα κόμματα.
   Συμμετοχή σημαίνει ότι αναλαμβάνω και την ευθύνη της επιλογής μου με ότι αυτό συνεπάγεται.

   Υ.Γ. Να μην αρχίσει τώρα ο Strange καμιά διάλεξη για αποχή από το σέξ, αποχή από τα εγκόσμια κ.λ.π. και αναθέσει στον Τσιλιβήθρα, τον Μικρό Οδυσσέα και τον Φαίλτορα τη συγγραφή διατριβής.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 14:00:21

    Με συγχωρείτε αλλά έχω άλλες επείγουσες εργασίες από το να γράφω διατριβές. Έχω ήδη ταξιδέψει μπροστά στο χρόνο. Είμαι ήδη στο 2012 αλλά η συμφωνία ήταν να μη σας αποκαλύψω τίποτε (χε, χε).

    Η αποχή είναι τακτικό λάθος. Μόνο αν αποτελεί διαρκή και συνεπή στάση έναντι του πολιτικού συστήματος είναι σεβαστή. Αλλιώς είναι υπεκφυγή.

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 14:12:37

    Mου πρότειναν να αναλάβω...συγκεντρωσιάρχης, αλλά μόλις το έμαθε ο Θράξ άκουσα ένα ατελείωτο εξάψαλμο και ηρνήθην ευγενώς την προσφοράν.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 22:06:49

    Νo chance in hell me writing anything about abstinence...

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Κώστας Ροδινός 23/10/2010 09:26:06

    Σας εκτιμώ, αλλά η συνείδηση του καθενός μας είναι ο τελικός κριτής της κάθε μας απόφασης.

    Εχω εξηγήσει εξαντλητικά το γιατί είμαι υπέρ της αποχής.

    Θραξ Αναρμόδιος

 22. enianos avatar
  enianos 22/10/2010 13:19:18

  Ο δημοσκοπικός είναι μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ?

 23. bromoskylo avatar
  bromoskylo 22/10/2010 13:22:48

  Αποχή σημαίνει ΑΝΟΧΗ προς το ΔΝΤ

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ bromoskylo 22/10/2010 13:27:17

   Το ΔΝΤ δεν ήρθε μόνο του.
   Το έφερε ο κ. Παπανδρέου.
   Στο κάτω-κάτω το ΔΝΤ τη δουλειά του κάνει.
   Προστατεύει τους δανειστές μας.

   • bromoskylo avatar
    bromoskylo @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 13:31:36

    Συμφωνώ. Αλλά και οι δανειστές μας θα πάρουν μήνυμα απ' αυτές τις εκλογές...γιαυτό ακόμη και οι πασόκοι, δεν πρέπει να ψηφίσουν (τουλάχιστον) τους περιφεριάρχες που προτείνει το κόμμα τους

   • Wolf avatar
    Wolf @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 13:34:57

    Του οποιου, κατα δηλωσή του, είναι ψυχή και σωμα, ο κος Δημαράς!!!

   • Κώστας Ροδινός avatar
    Κώστας Ροδινός @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 13:37:44

    Συμφωνώ και με τους δυό σας.

   • bromoskylo avatar
    bromoskylo @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 13:40:09

    ειδικά για το Δημαρά πρέπει να δηλώσω και γω τη συμφωνία μου!

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Κώστας Ροδινός 22/10/2010 14:42:51

    Ειδικά για τον Δημαρά, κι εγώ. Για τον Σγουρό ο κόσμος δείχνει να κατάλαβε, όμως για Δημαρά πρέπει ακόμη να καταδείξουμε ότι αποτελεί πιστό μέλος και οπαδό του ΓΑΠ.

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ bromoskylo 22/10/2010 13:34:20

   @bromoskylo: "Αποχή σημαίνει ΑΝΟΧΗ προς το ΔΝΤ"

   Α, ναι, όποιος απέχει δηλαδή ανεχεται το ΔΝΤ;
   Γι' αυτό η ΝΔ ολημερίς κι οληνυχτίς κατεβάζει καντήλια κατά του ΔΝΤ;

   Είπε ποτέ η ΝΔ ότι θα σουτάρει το ΔΝΤ την επομένη που θα γίνει κυβέρνηση και δεν το άκουσα; Το Μνημόνιο μήπως;

   Συμμετοχή στις εκλογές σημαίνει ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ του Μνημονίου από τον λαό.

   Θραξ Αναρμόδιος

   • bromoskylo avatar
    bromoskylo @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 13:39:05

    Ενώ αν βγεί πάλι πρώτο το ΠΑΣΟΚ δεν νομιμοποιούμε το μνημόνιο;;;;

   • Misha avatar
    Misha @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 13:41:10

    H NΔ δεν το είπε μεν αλλά το είπε το ΚΚΕ, το είπε ο Αλαβάνος για την Αττική, το λέει και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 14:50:16

    με αμέτρητες δηλώσεις βγήκε μπροστά η ΝΔ, πριν και μετά την έλευση του ΔΝΤ, λέγοντας ότι διαφωνεί. Και το μνημόνιο έχει δηλώσει ρητώς ο Σαμαράς ότι θα το ξεφορτωθεί το συντομώτερο.

    Μην παριστάνεις τον χαζό, γιατί δεν είσαι. Κανείς δεν μπορεί να αποποιηθεί δανειακή σύμβαση, μπορεί όμως κάλλιστα να φροντίσει να την αποπληρώσει γρηγορώτερα, και με πιό ευνοϊκούς όρους. Το μνημόνιο που συνωμολόγησε το ΠΑΣΟΚ είναι μια λεόντιος σύμβαση, που χρήζει αναθεώρησης (ως προς τους όρους, όχι τα νούμερα).

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Θραξ Αναρμόδιος 23/10/2010 09:42:11

    Βρίσκεστε σε κάποια έξαρση και ερεθισμό παραταξιακό όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

    Γι' αυτό θα προσπαθήσω να κάνω μόνο τοποθετήσεις και να μην μπαίνω σε συζητήσεις με ερωταπαντήσεις και τα παρόμοια, γιατί δεν βοηθάει τελικά.

    Οτι είχαμε να πούμε νομίζω το είπαμε.

    Καλό βόλι.

    Θραξ Αναρμόδιος

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ bromoskylo 22/10/2010 13:36:41

   ρε παιδια, εχετε διαβασει τη Δανειακη Συμβαση που υπεγραψε ο χαμογελακιας?? ανθημών..!

   Μη φωναζετε χωρις λογο.. Ξερετε κανεναν που πχ υπεγραψε με Τραπζεζα καταχρηστικους ορους απο πλασματικη εστω "αναγκη" και να βγει χαμενη η Τραπεζα?? χαχαχααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαααααααα

   Εδω οι Ταπεζες σου χρωστανε - και δεν ειναι Δημοσιο- και σου την κανουν γυριστη να τους χρωστας κ απο πανω..

   Ας προσγειωθουμε, και ας ψαξουμε τροπο απεμπλοκης απο τη Δανειακη Συμβαση εαν υπαρχει. Κατα τ αλλα... φωνη βοοντος εν τη Δανειακη Ερημω

   ΠΠ

   • Φαινότυπος avatar
    Φαινότυπος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/10/2010 13:44:55

    Ουδείς τρόπος, αλλά ποιος κοτάει να το πει.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/10/2010 13:49:17

    Φαινότυπε,
    να γινει επανασταση των bloggers. ΝΑ βγει στη φορα η Συμβαση - την εχω, οπως και πολλοι αλλοι, και να γινει επανασταση. Οταν μαθει ο λαος τι εχουμε υπογραψει και τι εχουμε παραδωσει.. αμαχητι και δοσυλογικα, θα γινει Επανασταση.

    ΠΠ

   • man8os avatar
    man8os @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/10/2010 22:45:06

    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ,
    Φοβου τους εγγυητες, ειναι μυστικο προτοκολο.

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/10/2010 00:33:30

    @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ

    Φίλε μου δυστυχώς δεν γίναμε ακόμη Ισλανδία
    Και απ΄ οτι φαίνεται θα αργήσουμε πολύ ακόμη....

 24. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 22/10/2010 13:25:21

  Αν ο χαρτης ασπρισει αυτο θα ειναι απο την μ λ κια μας και μονο.

 25. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 13:26:04

  Αυτές οι εκλογές, είναι η πρώτη καλή μας ευκαιρία ως λαός, μετά το Μνημόνιο που μας φόρτωσαν, να δείξουμε στο πολιτικό σύστημα, ότι έχουμε καταλάβει τον ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ρόλο που παίζει. Ολο το πολιτικό σύστημα.

  Να τους δώσουμε να καταλάβουν ΟΛΟΙ, ότι ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξουν:
  -τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα
  -οι κανόνες, οι θεσμοί και το Σύνταγμα
  -τα μέσα ενημέρωσης ηλεκτρονικά και έντυπα
  -την κακή τους συνήθεια να στέλνουν μόνο σε μας το λογαριασμό

  Να βάλουμε εμείς το πολιτικό σύστημα μπροστά σε δίλλημμα.
  Κι όχι εκείνο εμάς.

  Η αλλάζετε ή εξαφανίζεστε.
  Λευκή επιταγή ξανά ΔΕΝ παίρνετε.

  Διότι λευκή επιταγή ζητάνε πάλι.
  Σε τι δεσμεύτηκαν απέναντί μας;
  Πείτε μου!

  -Πως θα βρούν τους κλέφτες; Με τι; Με τις εξεταστικές τους επιτροπές;
  -Πως θα βρουν τα κλεμμένα; Τι βρήκαν μέχρι τώρα;
  -Πως θα σταματήσουν να παίρνουν κρυφά δάνεια; Γιατί δεν μας δίνουν τότε από τώρα μια λίστα από αυτά τα δάνεια που έχουν πάρει;
  -Πως θα καταργήσουν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που ψήφισαν όλοι μαζί (ούτε καν που τους πέρασε από το μυαλό πατριώτες);

  Ψηφίστε τους.
  Αλλά "το γαρμπίλι οδοποιίας" θα χοντρύνει.

  Θραξ Αναρμόδιος

  ΥΓ. Την "πολιτική ευθύνη" την αναλαμβάνω κι εγώ. Δώστε μου κι εμένα όλοι τις περιουσίες σας να τις διαχειρίζομαι για 4 χρόνια, κι αν σας βάλω μέσα με τα τσαρούχια, "αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη".

  Δέσμευση λέμε. Που παίρνει κεφάλια.

  • sawas avatar
   sawas @ Θραξ Αναρμόδιος 22/10/2010 21:17:49

   ...σωστός!!!

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ Θραξ Αναρμόδιος 23/10/2010 00:41:05

   Θράκα

   Πώς πιστεύεις οτι το πολιτικό σύστημα θα πάρει το μύνημα ????Κάνοντας αυτοκριτική?????

   Αυτό είναι πιό σύντομο ανέκδοτο και απο το η Ντόρα θα γινόταν κάποτε Προθυπουργός.

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ ΕΛΛΗΝ 23/10/2010 10:20:42

    @ΕΛΛΗΝ

    Με κατατρόπωσες πατριώτη.
    Δεν θα τολμήσω να ξαναμιλήσω εναντίον του πολιτικού συστήματος.

    Θραξ Αναρμόδιος

 26. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/10/2010 13:39:36

  Δηλαδη τι λεμε ρε συντροφοι??
  ΟΧΙ στο Μνημονιο και ΝΑΙ στη Δανειακη Συμβαση??

  Εαν δεν γινει σημαια το ΟΧΙ στη Δανειακη - Καταχρηστικη και Προδοτικη Συμβαση, δεν εχουμε λογο να φωναζουμε για τπτ και κανεναν. ΕΠΙΜΕΝΩ σε ΑΥΤΟ !!

  Οποιος εχει αλλη γνωμη να την ακουσω.

  ΠΠ

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 22/10/2010 14:58:40

   Καλά θα ήταν να μην είχαμε φθάσει στην ανάγκη να υπογράψουμε τη συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση, που αντικαθιστά τα κρατικά ομόλογα με ενυπόθηκο δανεισμό. Το μνημόνιο όμως, που είναι απλώς οι όροι του δανεισμού, μπορούμε κάλλιστα να το διαπραγματευτούμε, όπως άλλωστε εμφανώς κάνει και ο Παπακ, κάθε που βρίσκει αντιστάσεις. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο πρέπει και οι δανειστές μας να πάρουν το ισχυρό μας μήνυμα ότι δεν συμφωνούμε με τους όρους τους, για να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική ικανότητα της οποιασδήποτε κυβέρνησής μας απέναντί τους.

 27. kprotop avatar
  kprotop 22/10/2010 14:14:38

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231064499
  Μάλλον "ξέχασαν" τον Κικίλλια...Το γνωστό συγκρότημα εν δράσει...

  • bromoskylo avatar
   bromoskylo @ kprotop 22/10/2010 14:48:52

   απίστευτο!!!!

   • bromoskylo avatar
    bromoskylo @ bromoskylo 22/10/2010 15:01:37

    Να ένας γιατί πρέπει κανείς να ψηφίσει Κικίλια δαγκωτό

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ kprotop 22/10/2010 15:03:10

   ας μπούμε όλοι να ψηφίσουμε στο ερώτημά τους, κατά πόσον η ψήφος θα επηρεασθεί από τη στάση των κομμάτων απέναντι στο μνημόνιο! Προς το παρόν η αναλογία των απαντήσεων είναι ΟΧΙ 41%- ΝΑΙ 54%

  • bromoskylo avatar
   bromoskylo @ kprotop 22/10/2010 15:27:42

   Τώρα το διόρθωσαν...όμως πρόλαβα και το "φωτογράφισα": http://bromoskylo.blogspot.com/2010/10/blog-post_4093.html

  • καινός avatar
   καινός @ kprotop 22/10/2010 17:51:50

   τι ακριβώς εννοείς "τον ξέχασαν"?

 28. nick avatar
  nick 22/10/2010 14:22:48

  ΑΠΟΧΗ = ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΔΝΤ = ΕΝΟΧΗ των πολιτών για τα δεινά που μας ετοιμάζουν. Μετά μη διαμαρτυρηθεί κανείς...

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ nick 23/10/2010 09:28:39

   Αντε πάλι με την τρομοκρατία για την αποχή.

   Ανοχή στο ΔΝΤ είναι να κάνεις αντι-Μνημονιακό αγώνα, χωρίς να λες τίποτε για τον συντάκτη του Μνημονίου: Το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ.

   Να χτυπάς το σαμάρι, αντί για τον γάϊδαρο.

   Θραξ Αναρμόδιος

 29. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 22/10/2010 14:31:11

  @ Θραξ Αναρμόδιος...σε αρκετά θέμα συμφωνώ μαζί σου, αλλά στο συγκεκριμένο θα μου επιτρέψεις να εκφράσω την διαφωνία μου....την αποχή θα την δικαιολογήσουν τα 2 κόμματα εξουσίας όπως έγινε και στις ευρωεκλογές(π.χ είχε καλό καιρό και δεν πήγε ο κόσμος να ψηφίσει,δεν έχει γίνει πρόσφατη εκκαθάριση στους εκλογικούς καταλόγους, οπότε σε αυτούς περιλαμβάνονται και πολλοί πολίτες που έχουν ήδη πεθάνει κτλ).
  Τα 2 κόμματα εξουσίας ΔΕΝ θα μπορέσουν όμως να δικαιολογήσουν την ύπαρξη 1.000.000-2.000.000 λευκών ή άκυρων επί 7.000.000 ψηφισάντων.
  Η τόσο μεγάλη ύπαρξη λευκών και άκυρων σίγουρα θα ταρακουνήσει τα 2 κόμματα εξουσίας και πιθανότατα θα επιφέρει αλλαγές σε αυτά(εννοώ κυρίως αλλαγές πολιτικών θέσεων,νοοτροπιών,πρακτικών).
  Πλέον δεν θα έχουν δεδομένους τους πολίτες.
  Για αυτό προτείνω σε όποιον είναι δυσαρεστημένος ή απογοητευμένος από τα 2 κόμματα εξουσίας ή τα κόμματα συνολικά,να συμμετάσχει στις επικείμενες εκλογές, και να ψηφίσει άκυρο ή λευκό, αν βέβαια δεν θέλει να ψηφίσει υποψήφιο μικρότερου ή άλλου κόμματος.
  Η απογοήτευση,δυσαρέσκεια,οργή για το πολιτικό σύστημα ας εκφραστεί μέσω της μαζικής συμμετοχής και όχι μέσω της αποχής.
  Μόνο αν προσέλθουν οι πολίτες μαζικά στις κάλπες και ψηφίσουν κάτι διαφορετικό, υπάρχει πιθανότητα τα κόμματα να πάρουν το μήνυμα και να αλλάξουν και να ενδιαφερθούν επιτέλους για τους πολίτες!!!!!!!

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ δαιμονάκι 23/10/2010 09:32:26

   @δαιμονάκι

   Συμμετοχή στις εκλογές σημαίνει ότι αναγνωρίζω ότι δεν χρειάζεται να γίνει καμμία αλλαγή στο πολίτευμα και το σύστημα, ΟΛΑ ΚΑΛΩΣ δηλαδή, εκτός από αλλαγή κομμάτων στην εξουσία.

   Και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΩ με την ψήφο μου το πολιτικό σύστημα ως έχει (χωρίς κάθαρση, χωρίς διαφάνεια στα δάνεια, εξεταστικές βουλευτών, κλπ, κλπ)

   Οποιος το πιστεύει αυτό, πάει και ψηφίζει.
   Αλλά, όπως με λέτε κι εσείς, ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΜΕΤΑ.

   Θραξ Αναρμόδιος

 30. ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 22/10/2010 14:48:39

  Ο Σαμαράς αγωνίζεται (σχεδόν μόνος) να ξυπνήσει τις δυνάμεις της παράταξης που βρίσκονται σε λήθαργο. Να σηκώσει τον κόσμο από τον καναπέ. Είναι υποχρέωσή μας να είμαστε δίπλα του ακόμη κι αν διαφωνούμε με μερικές επιλογές προσώπων. Επιπλέον να παρακινήσουμε και το περιβάλλον μας, τον κύκλο του καθενός μας να συνδράμει στην κοινή προσπάθεια. Η αποχή ενισχύει έμμεσα το ΠΑΣΟΚ και το ΔΝΤ που θέλουν να περάσουν αυτές τις εκλογές στο ντούκου και στα μουλωχτά. Ας μην παίξουμε το παιχνίδι τους. Αν το χαστούκι δεν είναι δυνατό, τα χειρότερα θα έρθουν για το λαό μας..Μην αδιαφορείτε. Ζεματίστε τους στην κάλπη που λέει και ο Αντώνης.

  • Misha avatar
   Misha @ ΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΛΙΜΟΣ 22/10/2010 15:46:52

   ΓΙΑΝΝΗ

   Η Δεξιά στην Ελλάδα έδωσε θετικά δείγματα μόνο όταν παρακινήθηκαν τα πατριωτικά χαρακτηριστικά της.
   Θυμίζω το ΟΧΙ του 1940 , τον αντιαποικιοκρατικό αγώνα της ΕΟΚΑ, τα τεράστια συλλαλλητήρια για το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ στις αρχες της δεκαετίας του 1990 (τότε που οι Μητσοτάκηδες ξεπουλάγανε το σύμπαν).

   Έκτοτε μεσολάβησαν τρεις ευρωσυνθήκες , κάτι Σένγκεν και Δουβλίνα, και η αποπειρα ομοσπονδιοποιησης της Ευρωπης. Οπότε η ελληνική Δεξιά πρέπει να ξαναθυμηθεί πως είχε έναν Αυξεντίου κι έναν Ψαρρό στους κόλπους της, και να πορευτεί στα χνάρια τους αποφεύγοντας τα πολλά παραδείγματα προς αποφυγή που επίσης διαθέτει στο παλμαρέ της.

 31. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 22/10/2010 15:02:03

  Όλη η φασαρία γίνεται για να δικαιολογηθεί η ήττα Κικίλια. Να τα ρίξουμε μετά σ'εκείνους που δέν πήγαν να ψηφίσουν, στην αδράνεια της Δεξιάς κ.λ.π.

  Μή μασάτε, ο καναπές δέν στενοχώρησε ποτέ το πολιτικό κατεστημένο εδωπέρα. Σιγά μήν απολογηθούν και για τις επιλογές τους : Εγώ στον διαλέγω, σου τραβάω και ένα δίλημμα για νά τρομάξεις λίγο κι άν δέν βγεί, εσύ φταίς !

  Δέν θα αισθανθούμε και ένοχοι άν δέν βγεί ο Ψωμιάδης ! Σιγά μή νοιώσω και τύψεις

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ τσώφλι πασατέμπου 23/10/2010 00:47:46

   Αν πιστεύεις οτι ψηφίζεις για τον Ψωμιάδη και τον Κικίλια τότε θα μπορούσα να σου δώσω κάποιο δίκαιο.

   Αλλά μου φαίνεται οτι είσαι πολύ μακριά.

 32. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 22/10/2010 15:18:50

  Τέλος στη διάχυση και στη σύγχυση των νοημάτων και των πλαστών διλημμάτων.
  Ένα ΟΧΙ, σαν της 28ης Οκτωβρίου - μέρες που είναι- αρκεί.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ καθρέφτης 22/10/2010 15:33:43

   γειά σου Καθρέφτη. Πάντα λακωνικός, και καίριος.

 33. 2505 avatar
  2505 22/10/2010 16:03:50

  Πριν από λίγο ολοκληρώθηκαν τα ταλευταία γκάλοπ, που επιτρέπεται να δουν το φως της δημοσιότητας, για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Σύμφωνα με αυτά, οι τάσεις για την Περιφέρεια Αττικής δεν έχουν αλλάξει και το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει. Αντίθετα, ο Γιάννης Δημαράς είναι σταθερά πρώτος με ποσοστό που αγγίζει το 38%. Σε μεγάλη απόσταση δεύτερος ο Γιάννης Σγουρός που ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 15-17% και τρίτος ο Βασίλης Κικίλιας τρίτος με ποσοσό που κινείται γύρω στο 13%.

  • I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
   I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ @ 2505 22/10/2010 16:53:04

   Θυμίζει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις λίγες μέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές, που κάποιες έδιναν τη Ντόρα να προηγείται με 45% έναντι 44% του Σαμαρά. (Και μετά ήρθε η συντριβή...)

  • Wolf avatar
   Wolf @ 2505 22/10/2010 17:25:08

   Μεγάλε το νου σου, μη σκισεις κανα καλσόν!!!

 34. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 22/10/2010 17:39:33

  Φουκαράδες ΝουΔούληδες το ΠΑΣΟΚ θα σαρώσει τα παντα. Ακόμη και την Κεντρική Μακεδονία θα χάσετε. Ο Μπόλαρης έχει πλησιάσει τον Ψωμιάδη σας. Στις 7 Νοέμβρη ο λαός θα δώσει εντολή στον Πρωθυπουργό να οδηγήσει την χώρα στην πρόοδο και την ευημερία. Σας ενημερώνω επίσης ότι ο Τατούληε προηγείται κατά 14 μονάδες.

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 22/10/2010 17:44:07

   Εχτές δε, που προσγειώθηκε ένα απόσπασμα Ελ στην αυλή μου, με ενημέρωσαν ότι ο Γκαπ έχει την πλήρη στήριξη των "Ε", γι'αυτό προχωρά ακάθεκτος, και ότι οι νεφιλίμ σαμποτάρουν τις tv για να δείχνουν ψεύτικες εικόνες πεινασμένων γέρων και να κρύβουν την πραγματικότητα...

   Κλινική περίπτωση.

   • Misha avatar
    Misha @ (A)θανάσης 22/10/2010 17:48:46

    μου είπαν κι εμένα ότι έρχεται ο στρατός των νεκροζώντανων που τον φώναξαν τα ξωτικά του Καστρίου.Συνοδεύονται με τα σοσιασληστικά μαμούθ του Στρος Καν από το Κατάρ....

    επικεφαλής λένε θα είναι ο Νικολάκις με τον Ραγκούση

    τρεχω να κρυφτώ

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ (A)θανάσης 22/10/2010 19:38:01

    (A)θανάσης για κοίτα λίγο αυτό το θέμα με τα Ελ ρε συ...γιατί να πούμε έχουν μπει στην αυλή μου και τρώνε τα μαρούλια να πούμε...

    Για κοίτα το λίγο μην έχουμε ιστορίες.

   • ΕΛΛΗΝ avatar
    ΕΛΛΗΝ @ (A)θανάσης 23/10/2010 00:53:41

    (Α)θανάση

    Εγραψες !!!!!!!!

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 22/10/2010 17:47:05

   Το ΠΑΣΟΚ ήδη έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του, μισθούς,συντάξεις,εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα,θέσεις εργασίας...
   Να περιμένουμε κι άλλα ;

  • Professor Moriarty avatar
   Professor Moriarty @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 22/10/2010 17:50:37

   Εσύ ΦΙΛΟΣΟΦΕ πρέπει να είσαι συνδαιτυμόνας από τον ΣΥΜΠΟΣΙΟ του Πάγκαλου.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ Professor Moriarty 22/10/2010 18:04:58

    Μπααα, γκαρσονάκι είναι ο καψερός.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 22/10/2010 18:01:48

   «Σσσς…… μην τους ενοχλείτε. Είναι πολύ απασχολημένοι. Ετοιμάζουν το επόμενο λάθος τους».


   ...όταν ξυπνήσει η Ιπποκράτους ίσως αντιληφθεί την ...εντολή.
   Αν και εδώ που τα λέμε αμφιβάλλω γιατί όπως πολλάκις έχουν οι ίδιοι πει με το μνημόνιο είναι υπό κηδεμονία και ενήλικες υπό κηδεμονία είναι περιορισμένης αντίληψης....

   ένας διεφθαρμένος συνδαιτυμόνας του ΠΑΓΚΑΛΟΥ

   YG

   ακόμα και το ΜΕΓΚΑΛΟ κανάλι ...κλαίει απόψε....

 35. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 22/10/2010 17:42:43

  @ Γεια χαρά αγαπητέ δρόμε,
  η πολλή πολιτική... παρα-φιλολογία βλάπτει σοβαρά την ευθυκρισία.
  Είμαστε με την Ελλάδα, σταθερά και αμετακίνητα, ψηφίζουμε αντι-Μνημόνιο και, ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω, ως προς τι θα πρέπει ορισμένοι να πειστούν, ή γιατί να προσπαθήσουμε να τους πείσουμε. Αν δεν αντιλαμβάνονται τί έχει συμβεί, και, κυρίως, τί έρχεται, είναι-για εμένα-νοημοσύνης κάτω -όχι του μετρίου αλλά- του ορίου.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ καθρέφτης 22/10/2010 21:05:55

   αχ... το κακό είναι που λουζώμαστε τις συνέπειες της ψήφου τους όλοι οι υπόλοιποι, τόσα χρόνια τώρα ... θέλω πίσω τη ζωή μου!

 36. Misha avatar
  Misha 22/10/2010 17:44:30

  GPO; Θεοδωρικάκος ; Πρώην ΚΚΕ, πρώην ΣΥΝ, πρώην νομαρχιακός με το ΠΑΣΟΚ και στα βήματα Ανδρουλακη -Δαμανάκη;

  Θα γελάμε χοντρά στις 7...μη φάτε, σας έχουμε γλάρο

 37. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 22/10/2010 17:45:52

  Τι έγινε, σχόλασε ο εσπερινός της Ιπποκράτους και ξαμολήθηκαν οι ηλεκτρονικοί αφισσοκολητές?

 38. nick avatar
  nick 22/10/2010 17:56:27

  To MEGA στις 7 (του Νοέμβρη) θα έχει πιο πολλή πλάκα...
  Εκεί να δεις κόλαφο! Σφιγμένες και πονεμένες φάτσες.
  Και μόλις δεις το χάρτη έτσι που ούτε καν φαντάζεσαι, να είσαι έτοιμος. Γιατί τα ελικόπτερα θα ζεσταίνουν τις μηχανές τους...

  • nick avatar
   nick @ nick 22/10/2010 18:02:47

   Μην τα σβήνετε τα σχόλια των αφισοκολλητών της Ιπποκράτους. Αφήστε τα να γελάσουμε λίγο..

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ nick 22/10/2010 21:38:28

   Ούτε με... ετεροφυλενδυσία δεν θα μπορούν να κρυφούν στο Mega στις 7 του μήνα!

 39. kiki avatar
  kiki 22/10/2010 18:13:16

  Θυμοσαστε το συνδρομο Γκουτιερεζ,που εκανε το σοσιαλιστικο πορτογαλικο κομμα δημοτικες και νομαρχιακες εκλογες και εχασε,και παρασυρθηκε και η κυβερνηση και επεσε και βγηκε βεβαια ο Μπαροζο.αυτο το συνδρομο Γκουτιερεζ το φοβοταν και ο Σημιτης και την εκανε με μικρα πηδηματακια.
  Τωρα αυτη την εικονα δειχνουν οι εκλογες.

 40. vardarskian avatar
  vardarskian 22/10/2010 20:30:05

  http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=188335&cid=6
  H μεγαλύτερη περιφέρεια θα είναι μπλε
  και θα είναι η αρχή της εποχής του Αντώνη.

  vardarskian 22/10/2010

 41. vardarskian avatar
  vardarskian 22/10/2010 20:33:11

  έλα φάκτορά μου.. moderate it το τιμημένο....

 42. tiramola avatar
  tiramola 22/10/2010 20:51:29

  Είναι πραγματικά τραγικό και συγχρόνως κωμικό να θεωρείται ή ψήφος στον Κικίλια και τον Ψωμιάδη πράξη αντίστασης κατά του μνημονίου.
  Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα καραγκιοζιλίκια στην ιστορία της μεταπολίτευσης.
  Αν θέλουν κάποιοι έναν άλλο κόσμο, μιά άλλη μορφή οικονομικού συστήματος, τότε ναι, μαζί τους.
  Δεν έχουν όμως τέτοια οράματα.
  Ο "αγώνας" γίνεται για να αναλάβει η εταιρεία ΝΔ την διακυβέρνηση εφαρμόζοντας την ίδια ακριβώς πολιτική αλλά χωρίς μνημόνιο και χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση αυτήν την περίοδο για τη χώρα μας.
  Μάλλον πιστεύουν ότι λεφτά υπάρχουν ή θα βρουν από κάπου...

  • loretta avatar
   loretta @ tiramola 22/10/2010 21:03:49

   Δεν μου λες τιραμολα....εχεις υποψη σου τι εργο εχει κανει στο νομο θεσσαλονικης ο ψωμιαδης????(θα λαβεις φυσικα υποψη σου οτι κατα την θητεια του περασε απο κυβερνησεις και πασοκ κα Ν.Δημ.)

   δεν πα να χτυπιουνται ολοι δεν πα να λεμε οτι ειναι γραφικος....δεν πα να κανει το καραγκιοζη....εκεινο που δεν μπορει να του αρνηθει κανενας ειναι οτι οσο χρονια ειναι στην αυτοδιοικηση εχει κανει οντως εργο και αυτος ειναι και ο λογος που το μεγαλυτερο ποσοστο εδω πανω τον ψηφιζει.ολοι ξερουν οτι καλως η κακως αυτος ο τυπος δεν σε πουλαει για ενα διφραγκο....τον βλεπουν σαν τον δικο τους ανθρωπο...

   και εγω εχω αναρωτηθει πολλες φορες μα πως ειναι δυνατον ...και ομως οπου παει σαρωνει τα παντα.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ tiramola 22/10/2010 21:18:46

   πράγματι, τιραμόλα, όταν αναλάβει η ΝΔ θα πρέπει να εφαρμόσει δημοσιονομική εξυγίανση (αυτήν που δεν τολμάει να κάνει το πασοκ, γιατί πώς να εκπαραθυρώσεις αυτούς που προσέλαβες, και που χαϊδεύεις τόσα χρόνια με παροχές και προνόμια?) και να ταρακουνήσει την οικονομία να πάρει εμπρός, παρόλο που το δίκιο θα ήταν να τα βάλετε όλα στη θέση τους εσείς, όπου τα βρήκατε πριν ξεκινήσει το μεγάλο φαγοπότι. Έτσι, προς γνώσιν και συμμόρφωση βρε παιδί μου. Αλλά από ανίκανους πολιτικούς τι περιμένεις...

   Και ΦΥΣΙΚΑ χωρίς μνημόνια που εκχωρούν την ιδιοκτησία μας στους μεγαλοτραπεζίτες του πλανήτη. Αυτά που έκτισαν κάποιοι με αίμα δεν έχουμε δικαίωμα να τα υποθηκεύουμε. Υπονοείς πως δεν θα πληρωθούνε οι δημόσιοι υπάλληλοι? Ε, ας δουλέψουν να δρομολογήσουν την ανάπτυξη. Τότε θα ξεχρεώσουμε ακόμη και τα ανάκτορα των δικών σου.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 22/10/2010 21:21:32

    ΥΓ. στην επόμενη απογραφή σημειώστε δίπλα στο όνομα του καθενός και ημερομηνία πρόσληψης, να ξέρουμε τι λέμε.

   • tiramola avatar
    tiramola @ δρόμος 22/10/2010 21:29:25

    Η ΝΔ θα κάνει δημοσιονομική εξυγίανση που αύξησε κατά εκατό χιλιάδες τους ΔΥ?
    Το...ταρακούνημα της οικονομίας αλήθεια πως γίνεται?
    Έχει πει κάτι ο Σαμαράς, γιατί δεν το έχω πιάσει.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 22/10/2010 21:32:01

    είπαμε, σημειώστε ημερομηνία πρόσληψης, και βλέπουμε.

    Μπορείς ακόμη να προσθέσεις και ποσοστά που παίρνουν, διαχρονικά, οι συνδικαλιστικές παρατάξεις.

   • tiramola avatar
    tiramola @ δρόμος 22/10/2010 21:41:01

    Κατάλαβα δρόμε το σκεπτικό σου...
    Πρέπει να τους διώξουν αυτοί που τους προσέλαβαν.
    Για αυτό επί 6 χρόνια ο ΚΚ δεν έκανε τίποτα, δεν ήταν δική του δουλειά...
    Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία, το έχεις ακούσει το άσμα?

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ δρόμος 22/10/2010 21:45:04

    εξουσία είναι οι δικοί σου, δώσε τα χαιρετίσματά μου, και περιμένω να μου φέρουν τη ζωή μου πίσω, αυτήν που κλέψανε το 1981. Σε όλα τα επίπεδα, και χωρίς πονηριές, γιατί τους έχω καταλάβει, κι εγώ, και όλοι μας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ tiramola 22/10/2010 21:32:28

   Έρχεται το τέλος του ΠΑΣΟΚ τιραμόλα και γι' αυτό κάνεις την εξομοίωση ως ύστατη προσπάθεια επιμερισμού των αποκλειστικών ευθυνών του GAP και του όλου ΠΑΣΟΚ.

   Δυστυχώς για 'σένα και ευτυχώς για τους Έλληνες υπάρχει άλλη λύση σε όλα τα επίπεδα πολύ διαφορετική από αυτή που προτείνει η άθλια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

   Συμβιβάσου με την αποτυχία του πυροτεχνήματος GAP που το μόνο που κατάφερε είναι να εξαθλιώσει τους Έλληνες για να εξανθρωπίσει την Παγκοσμιοποίηση.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Orestios 22/10/2010 21:54:47

    Θεωρείς ότι "εξανθρωπίζεται" η παγκοσμιοποίηση; Όταν βλέπεις στο "γυαλί" τους κύριους ιδεολογικούς εκφραστές της, Μάνο και Ανδιανόπουλο, είσαι σίγουρος για το... ανθρώπινο πρόσωπό της;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 22/10/2010 22:08:48

    Μα πώς να είσαι σίγουρος όταν όλοι οι σοσιαλιστές κρυφοί και φανεροί λατρεύουν το μνημόνιο σαν τις πλάκες του Μωυσή?
    Είσαι βέβαιος πως πρόκειται περί κοινών κλεφτών που μπροστά στην αρπαχτή δεν διστάζουν να εξανδραποδίσουν όλους τους Έλληνες.

    Λες γι' αυτό να βιάζεται το GAP και θέλει την Παγκόσμια Κυβέρνηση γρήγορα? Να μας εξαθλιώσει το ίδιο γρήγορα?
    Τσαρλατάνοι

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ tiramola 22/10/2010 21:33:13

   Αυτό που έχει σημασία είναι να απαλλαγούμε απ'τον καρκίνο-γαπ μια ώρα αρχύτερα. Αν το φάρμακο έχει αηδιαστική γεύση (Ψωμιάδης πχ) τόσο το χειρότερο. Κάθε παραπανίσιο λεπτό κυβέρνησης αυτού του συνονθυλεύματος μας πάει όλο και πιο βαθιά... Ας μην μας φτάνατε σε αυτό το σημείο.

   Τραγικό λοιπόν είναι, ναι. Κωμικό καθόλου.

   Κωμικά είναι τα προεκλογικά μάτρα "ανακούφισης" που ανήγγειλε ο γκαπ.
   Κωμικές είναι οι επενδύσεις της καρπαζιάς που επιχειρεί το πράσινο τσίρκο.
   Κωμικός είναι ο Πάγκαλος να περιφέρει τα τετρακόσια κιλά αηδίας από κανάλι σε κανάλι και να στηρίζει αυτόν που αρκετά πρόσφατα απαξίωνε εντελώς.
   Κωμικοί είναι οι πράσινοι υποψήφιοι που μόλις τους πιάσεις την κουβέντα γίνονται λαγοί και δεν κάθονται να συζητήσουν, ούτε καν προσπαθούν να σε πείσουν για την "αναγκαιότητα του μνημονίου.

   Αυτά και άλλα πολλά, ναι, είναι κωμικά.

   • tiramola avatar
    tiramola @ (A)θανάσης 22/10/2010 21:45:46

    Γράφεις γράφεις και ουσία μηδέν.
    Πέστο στα ίσια, είσαι κομμουνιστής?
    Αν όχι σκάσε και κολύμπα

  • man8os avatar
   man8os @ tiramola 22/10/2010 22:19:29

   Τιραμολα, το μνημονιο δεν ειναι λεφτα αλλα υποθηκευση της εθνικης κυριαρχιας και της εδαφικης μας ακεραιοτητας. Σταματηστε αυτην την μπουρδολογια με τα χρηματα. Δεν πηραμε αναγκαια χρηματα. Δωσαμε.

   • Orestios avatar
    Orestios @ man8os 22/10/2010 22:25:00

    Τί περιμένεις να σου πεί ο τιραμόλας? Σε λίγο θα λέει πως μας τα χαρίσανε ενώ είναι δάνειο με επαχθείς όρους, που θυμίζουν κατοχή, μιας και η επικράτεια της χώρας υποθηκεύτικε λες και η Ελλάδα είναι οικόπεδο και όχι Εθνικά Κυρίαρχη χώρα.
    Τέτοια εντύπωση έχει και το GAP.

 43. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 22/10/2010 21:12:15

  @ loretta....μπορείς να γράψεις δύο λόγια και για το έργο της δημοτικής αρχής τα τελευταία 8 χρόνια?

  Υ.Γ : και αν έχεις χρόνο, δεν γράφεις σε παρακαλώ και κάτι για την υπεξαίρεση των περίπου 33 εκατομμυρίων ευρώ από τον δήμο Θεσσαλονίκης?(που είναι και πραγματικό γεγονός)

  • tiramola avatar
   tiramola @ δαιμονάκι 22/10/2010 21:16:53

   Αυτά είναι λεπτομέριες, ο αντιμνημονιακός αγών είναι τώρα το ζητούμενο...

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tiramola 22/10/2010 21:50:25

    Λέρες είχαμε και θα έχουμε tiramola, και πρασινες και μπλε μπόλικες. Αλλά την δυνατότητα εκλογών στη διάρκεια της κατάπτυστης χούντας του γκαπ θα την έχουμε ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΦΟΡΑ. Οπότε, ναι αυτά είναι λεπτομέρειες. Δυστυχώς η κατάντια που έριξε την Ελλάδα ο γκαπ είναι τόσο μεγάλη.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δαιμονάκι 22/10/2010 21:32:25

   Πρωτοπόρα η αντιπολίτευση του δήμου. Εξήγγειλε ότι θα δώσει την τσόντα στο λαό, μέσω της δημοτικής τηλεόρασης. Σκέφτεται μάλιστα να δώσει σε όσους την ψηφίσουν δώρο και δύο πίτσες πουτανέσκα.

   Και για να μην τη βγάλουν στα στεγνά, θα τους δώσει και δυο μπουκάλες κρασί. Θα τον... μεθύσουμε τον ήλιο, σίγουρα, ναι!

  • loretta avatar
   loretta @ δαιμονάκι 22/10/2010 21:32:42

   πολυ ευχαριστως σε παραπεμπω διοτι δεν θα καθομαι να γραφω κατεβατα οληκληρα...

   http://papageorgopoulos.wordpress.com/2004/10/08/apologismos2003/

   http://papageorgopoulos.wordpress.com/2005/10/08/apologismos2004/

   http://papageorgopoulos.wordpress.com/2006/10/20/apologismos2005/

   http://papageorgopoulos.wordpress.com/2007/11/08/apologismos2006/

   http://papageorgopoulos.wordpress.com/2008/10/08/apologismos2007/

   μεσα σαυτο το μπλογκ θα λαβεις ολες τις απαντησεις που επιθυμεις....και για ....δικαστικες αποφασεις...!!

   καλο διαβασμα....
   οποτε θες το συζηταμε.

   http://papageorgopoulos.wordpress.com/2009/12/08/apologismos2008/

  • loretta avatar
   loretta @ δαιμονάκι 22/10/2010 21:47:24

   η απαντηση μου βρισκετε σε moderation...

   συνεπως θα την διαβασεις σε λιγο...

   ο παπαγεωργοπουλος εκλεγεται απο το 1998....μην υποτιμας λοιπον τοσο πολυ την νοημοσυνη και αισθητικη των θεσσαλονικεων... δεν σε τιμα...μια που εισαι τοσο...δημοκρατικος.

 44. nina avatar
  nina 22/10/2010 22:00:16

  μήπως να σας θυμίσω τον κυρ -Γιάννη που ζήτησε δημόσια συγνώμη απ τον Παπαγεωργόπουλο την ημέρα της εκδίκασης της μήνυσης Παπαγεωργόπουλου-Μπουτάρη γιατί κατηγόρησε το δήμαρχο χωρίς στοιχεία και κινδύνευε να καταδικαστεί ο κυρ-Γιάννης?Σας λέει κάτι αυτό για το ποιόν του Μπουτάρη?
  Να σας θυμίσω το θράσος του που μαζί με τον Τρεμόπουλο θέλανε να ονομάσουν την Αγ.Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ?

 45. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 22/10/2010 22:08:36

  @ loretta...δεν υποτίμησα κανέναν.....απλώς εγώ μένω στην Αθήνα, όπου τα τελευταία 20 χρόνια έγιναν πάρα πολλά έργα υποδομής (μετρό,αεροδρόμιο,Κηφισός,Αττικής οδός,τραμ κτλ) και δόθηκαν τεράστια ποσά για αυτά.
  Τι έγινε αντίστοιχα στην Θεσσαλονίκη όλα αυτά τα χρόνια?
  Τι διεκδίκησαν ο δήμος και η νομαρχία και τι πραγματικά έγινε?

  Ασφαλώς και Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, ασφαλώς και κακώς έγιναν κυρίως σοβαρά και μεγάλα έργα υποδομής μόνο στην Αθήνα.
  Αλλά "συν Αθηνά και χείρα κίνει"......τι διεκδίκησαν δηλαδή και τι τελικά κατάφεραν οι αρμόδιοι φορείς της πόλης σου(βουλευτές,δήμος,νομαρχία κτλ) για την πανέμορφη Θεσσαλονίκη μας?

  • loretta avatar
   loretta @ δαιμονάκι 22/10/2010 22:11:36

   γιαυτο σου εστειλα ολα τα λινκς που θα σε ενημερωσουν αναλυτικοτατα!!

   να σου κανω μια ερωτηση? πως θα εβρισκες σαν ιδια η πρωτευουσα της ελλαδος να μεταφεροταν στην θεσσαλονικη?

   • Orestios avatar
    Orestios @ loretta 22/10/2010 22:14:11

    Μα τί λες τώρα loretta? Θα σκυλιάσουν οι "δημοκράτες". Η πρωτεύουσα της Ελλάδας στη Μακεδονία?

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 22/10/2010 22:17:58

    Oρεστιε

    εγω το λεω σοβαρα....νομιζω οτι θα εμπαινε τελεια και παυλα στις προσδοκιες ολων των "δοσιλογων "αυτης της χωρας....και δεν θα κουνιοταν ρουπι στας ευρωπας και τας αμερικας

   • Orestios avatar
    Orestios @ loretta 22/10/2010 22:22:06

    Δεν διαφωνώ loretta.
    Η κίνηση αυτή θα ήταν γροθιά στο στομάχι όλων των κλεφτών της ιστορίας μας.

    Αλλά συμφωνεί η Τρόικα και το ΔΝΤ?

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 22/10/2010 22:24:20

    ....να δωσει ο καλος θεουλης φωτιση σε μερικους μεγαλους πατριωτες αυτης της χωρας και να γινει αυτη η κινηση....ολοι οι ελληνες μονο κερδισμενοι θα βγουμε.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ loretta 22/10/2010 22:29:36

    Αν γινόταν κάτι τέτοιο τότε θα έφευγα την επόμενη μέρα από Θεσνικη.

    Τι relocation και μλκς...την επόμενη μέρα.

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 22/10/2010 22:35:02

    γιατι τσιλιβιθρα.???

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ loretta 22/10/2010 22:57:48

    loretta

    Από που να αρχίσω;;
    Από τους εργολάβους;;Από τις μίζες;Από τα έργα που θα γίνουν βιαστικά και επικίνδυνα;;Από την καταστροφή της πόλης αισθητικά και εργαλειακά;Από τους μετανάστες που θα τρέξουν;Από τα Καγιέν και τα ξέκωλα;Από την πρέζα που θα χτυπήσει κόκκινα;;
    Από τις διαφημηστικές, τα media, τις εταιρίες παραγωγής και όοοολο το συνονθύλευμα τριτογενούς τομέα που θα σακατέψει μια και καλή τον χαρακτήρα μικρο-μεσαίων που έχει η πόλη;;
    Τα υπουργεία και τους παρατρεχάμενους;
    Τις απειλές για βόμβες και τους επίδοξους καμικάζι;;
    Τα τηλερεάλιτυ και τα x-factor έξω από το σπίτι μου;;
    Τα μπάζα που θα ρίξουν στη θάλασσα για να μεγαλώσει το λιμάνι;;Κι αφού τα ριξες που τα ριξες δεν φαρδαίνεις και την Νίκης λίγο να χωράνε κι άλλα τραπεζοκαθίσματα;;

    Μπορώ να σου πω άπειρα τέτοια.
    Μπορώ να σου πω ότι από τα λίγα που ξέρω από επαγγελματική εμπειρία έχω κάθετα αρνητική γνώμη για τους δημοτικούς άρχοντές μας και δεν θα την αλλάξω ποτέ.

    Trick question: ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες ακινήτων στην πόλη;;; (μην απαντήσεις φυσικά...)

    ...και θες να βγάλουν κι άλλα λεφτά;;

    Sorry...δεν ήθελα να τα πω...είναι άλλη συζήτηση, άλλη ώρα.

   • aris. A avatar
    aris. A @ loretta 22/10/2010 22:58:23

    loretta για να μπω στην κουβέντα και να απαντήσω στο διαμονάκι

    Με εντυπωσίασε που η Αρβελέρ στο βιβλίο της για το Βυζάντιο αφιερώνει ένα ολόκληρο κεφάλαιο για τον σπουδαίο ρόλο που έπαιζε η Θεσσαλονική στην βυζαντινή εποχή.

    Αν θυμάμαι καλά τονίζει δύο σημεία την γεωγραφική της θέση και το ανεπτυγμένο εμπόριο που είχε μαζί με την συνύπαρξη διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.

    Και οι Εβραίοι σεφραδίτες νομίζω θεωρούν σημαντικό κομμάτι της ιστορίας τους την μετακίνηση από την Ισπανία στην Θεσσαλονίκη.

    Κάθε φορά που ανεβαίνω στην Θεσσαλονίκη με εντυπωσιάζει το κομμάτι από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το μέγαρο μουσικής.

    Πραγματικά αυτό το κομμάτι με την έκθεση τα πανεπιστήμια το Γ Σώμα Στρατού και τα πάρκα είναι εντυπωσιακό και πρωτοποριακό χωροταξιακά για την εποχή που έγινε.

    Δυστυχώς όπως συνέβηκε και στην υπόλοιπη Ελλάδα η υπόλοιπη πόλη αναπτύχθηκε άναρχα με αποτέλεσμα να καταστραφούν τα δυνατά της σημεία κάστρα Κρήνη κλπ.

    Σημαντικό δυνατό σημείο της πόλης είναι η μίξη όλων των γηγενών και ελληνικών πολιτισμών της διασποράς που μαζεύτηκαν στην πόλη.

    Πόντιοι, Μικρασιάτες έχουν δώσει το δικό τους στίγμα.

    Οσον αφορά τα έργα να τονίσω ότι η Θεσσαλονίκη υστερεί σε σχέση με την Αθήνα από το 80 και μετά.

    Να θυμίσω ότι είχε το μεγαλύτερο κλειστό γήπεδο το Αλεξάνδρειο πολύ πριν από το ΣΕΦ ότι εκεί γεννήθηκε η καρδιοχειρουργική στην Ελλάδα από την ομάδα Σπύρου είχε αεροδρόμιο δίπλα στην πόλη με δυνατότητες ανάπτυξης όταν η Αθήνα έπηζε στο Ελληνικό Σιδηροδρομικό Σταθμό πρότυπο για την εποχή ενώ ήταν από τις λίγες πόλεις που είχε τα πανεπιστήμια μέσα στην πόλη που έδεναν ιδιαίτερα αρμονικά.

    Μετά το 80 η πόλη παραμελήθηκε ίσως γιατί εκπέμπει έναν έντονο πατριωτισμό που δεν ταίριαζε με την Παπανδρεική πολιτική.

    Αν δεν κάνω λάθος μέχρι το 2004 εκτός από τον περιφερειακό δεν έγινε για 24 χρόνια κανένα σοβαρό έργο.

    Από πλευράς οικονομίας ο γέρο Καραμανλής φρόντισε να γίνουν σημαντικές επενδύσεις.
    Διυλιστήρια, Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος Ελβο, Λιπάσματα καθώς και με δική του πρωτοβουλία σχεδιάστηκε η καλύτερη βιομηχανική ζώνη της Ελλάδας στην Σίνδο που όποιος την επισκεφτεί θα δει ότι είναι ένα κόσμημα.

    Δυστυχώς τα κίνητρα που δόθηκαν για επενδύσεις στην Θράκη και στα Βαλκάνια αργότερα χωρίς να προστατευθούν τα εργοστάσια του νομού είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν ή να κλείσουν πολλές μονάδε.

    Πέρα από την ανεργία αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά μορφωμένα και ικανά παιδιά να φύγουν αναζητώντας εργασία σε αθηναικές εταιρίες.

    Ανθρωποι που θα μπορούσαν να στρέψουν την πόλη στο καινούργιο έφυγαν χάνοντας η κοινωνία κύτταρα που θα έπαιζαν σοβαρό ανανεωτικό ρόλο.

    Πράγματι άνθρωποι σαν τον Ψωμιάδη περιχαράκωσαν την πόλη σε μια μίζερη νοοτροπία αντιπαράθεσης με το αθηνοκεντρικό κράτος.

    Για να είμαστε ειλικρινής είναι σωστό ότι υπερβολικοί πόροι κατευθύνονται στην Αθήνα σε σχέση με την Θεσααλονίκη αλλά η επιχειρματολογία Ψωμιάδη ήταν περισσότερο οπαδικής προέλευσης παρά ουσιαστικής.

    Το μεγάλο ατού του Ψωμιάδη είναι ότι είναι πολύ προσβάσιμος μπορεί να τον δει ο οποισδήποτε και να του πει οτιδήποτε.

    Στις εκλογικές επιτυχίες του Ψωμιάδη καθοριστικά συνέβαλε και η πολεμική που του έκανε ιδιαίτερα το ΜΕΓΚΑ τις προηγούμενες φορές.

    Τον ηρωποίησε στα μάτια των βορείων οι οποίοι είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τον τόπο τους για τις παραδόσεις του και τις ιδιαιτερότητες τους.

    Είμαι σίγουρος επειδή ο Σαμαράς έχει άλλη αισθητική ότι αν δεν φοβόταν την υπονόμευση θα επιδίωκε μια άλλη υποψηφιότητα ακόμα και αν κινδύνευε να χάσει μια σίγουρη περιφέρεια.

    Τέλος για την μεταφορά της πρωτεύουσας βόρεια εάν συμφωνήσουμε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σοβαρό ταρακούνημα για να ξεκινήσει μπορεί να αποτελούσε ένα σοβαρό θέμα συζήτησης και προβληματισμού.

    Η εμπειρία άλλων κρατών που το έκαναν θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μελετηθεί.

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 22/10/2010 23:03:18

    φιλε μου τσιλιβιθρα
    εγω το εθεσα πιο...εθνικα το θεμα..!!

    και αν σε αυτα που λες εχεις καποιο δικιο....παραταυτα....σε περιπτωση που γινοταν μια τετοια ιστορικη μεταφορα της πρωτευουσας τοτε θαταν και υποχρεωση ολων μας να θωρακισουμε το συστημα διαφοερετικα να αλλαξουμε αυτου του ειδους τις καθεστωτικες αντιληψεις περι....διαπλοκης...και να γινει μια καινουργια αρχη για ολους απο την ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    Beat that!!

    (ρεβανι ακομα??)

   • loretta avatar
    loretta @ loretta 22/10/2010 23:16:45

    Aris.A

    η βιομηχανικη περιοχη της σινδου αγαπητε....σε λίγο θα ερημωσει ετσι πως πανε τα πραγματα....η κριση την εχει χτυπησει αλυπητα...( αν θυμασαι πριν την βιπε σινδου ολες οι βιομηχανιες ηταν στην παλια εθνικη οδο θεσ/νιης χαλκιδονας..αυτες...τις ρημαξε το πασοκ..η...τις περασε σε πρασινα χερια..ξερεις οργ.ανασυ.επιχ..)

    δεν διαφωνω καθολου μαυτα που λες για τον ψωμιαδη (μα καθολου...παρα ταυτατ ο πανικας εχει κανει δουλεια...σε σχεση με την κακοδαιμονια που επικρατει γυρω απο αυτον...η αληθεια ειναι οτι και εγω θα προτιμουσα αλλον στην θεση του ..ως προς τα ...ποιοτικα χαρακτηριστικα.)

    ο δημαρχος εχει κανει εργα...τα περισσοτερα γινονται αντιληπτα απο την...αισθητικη της πολης....(μερικα με βρισκουν αντιθετη ως προς την αισθητικη τους....και την λογικη τους...πχ το νεο δημαρχειο θα μπρουσε ναναι το πρωτυπο οικολογικο δημαρχειο στην ελλαδα απο ολες τις αποψεις)

    απο την αλλη ....η λιστα ειναι πολυ μεγαλη να στην απαριθμήσω εδω γιαυτο εχω δωσει και τα λινκ αλλα απο οτι βλεπω...το moderation...ειναι διαρκειας...

 46. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 22/10/2010 22:41:29

  Την εικόνα μιας μαζικής μεταστροφής της κοινής γνώμης καταγράφει η Διαδικτυακή Ψηφοφορία από την «zougla.gr» που διεξήχθη κατά την διάρκεια της εβδομάδας που μας πέρασε και που έληξε το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου. Ψήφισαν 8.126 χρήστες του Διαδικτύου. Το 38% εξ αυτών δήλωσαν ότι στις εκλογές του 2009 ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και το 28% Νέα Δημοκρατία, με λίγα λόγια, δηλαδή, το δείγμα της Διαδικτυακής Ψηφοφορίας αντιστοιχεί στην πραγματική εκλογική εικόνα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

  Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού που καταγράφει αυτή η Ψηφοφορία αφορά κυρίως την Περιφέρεια Αττικής που αποτελεί και πρόκριμα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Στον πρώτο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Σγουρός, έρχεται στην τρίτη θέση με ένα 11%, ενώ πρώτος έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας, υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας με 24,3%, και δεύτερος ο Γιάννης Δημαράς, ανεξάρτητος μεν αλλά Πασοκογενής, με 23%. Τέταρτος έρχεται ο Θανάσης Παφίλης υποψήφιος του ΚΚΕ, με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο 10%.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μικρός Οδυσσέας 22/10/2010 22:53:00

   Μακάρι να είναι έτσι το ρεύμα που έχει διαμορφωθεί. Απλώς, ακόμα και έτσι να είναι η κατάταξη στον πρώτο γύρο, νομίζω ότι δεν χρειάζονται μαντικές ικανότητες για να καταλάβουμε τι γραμμή θα έδινε η Ιπποκράτους για το δεύτερο γύρο. Μαζικά Δημαρά βεβαίως, για να μη βγει ο Κικίλιας (εξασφαλίζοντας παράλληλα ότι ο Δημαράς δεν θα τους φέρει προσκόμματα ως περιφερειάρχης, για να πετύχει σε κανα χρόνο τον "επαναπατρισμό" του).

   Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, δεν με ικανοποιεί ιδιαίτερα το αποτέλεσμα του γκάλοπ. Ισχυρό -και με δυναμική- αντιμνημονιακό μέτωπο θα βλέπαμε μόνο με Κικίλια περιφερειάρχη.

 47. Μικρός Οδυσσέας avatar
  Μικρός Οδυσσέας 22/10/2010 22:45:02

  Ζούγκλας συνέχεια:
  Δήμος Πειραιά. Η 2η Ανατροπή
  Οι Πειραιώτες ψηφοφόροι φαίνεται να προκαλούν ισχυρό πονοκέφαλο στο κομματικό επιτελείο του ΠΑΣΟΚ αφού στον Α΄ γύρο ο Γιάννης Μίχας έρχεται τρίτος με 11,5%. Πρώτος και με διαφορά έρχεται ο επίσημος υποψήφιος της Ν.Δ., Βασίλης Μιχαλολιάκος, με 38,1% ενώ ο Πέτρος Μαντούβαλος, ανεξάρτητος της κεντροδεξιάς αλλά με την στήριξη του ΛΑΟΣ, έρχεται δεύτερος με 23,2%.

 48. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 22/10/2010 23:09:17

  1) Στην διαδικτυακή δημοσκόπηση του site zougla.gr το δείγμα είναι πολύ μεγάλο,αλλά δεν μας δίνεται καμιά πληροφορία για το αν το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικό (ανά φύλο,περιοχή διαμονής,ηλικία,επίπεδο μόρφωσης) με το εκλογικό σώμα της Αττικής, ούτε αν τηρήθηκε και από ποια εταιρεία ο σχετικός κώδικας δεοντολογίας για τις δημοσκοπήσεις.
  Οπότε χωρίς τις προαναφερόμενες πληροφορίες (που δεν αναφέρονται),δεν θα είναι συνετό να την εκλάβουμε ως αξιόπιστη δημοσκόπηση.
  Το 38% του δείγματος της δημοσκόπησης που δήλωσε ότι στις εκλογές του 2009 ψήφισε ΠΑΣΟΚ και το 28% του δείγματος που δήλωσε ότι στις εκλογές του 2009 ψήφισε Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι καθαρή σύμπτωση.
  Ας μας κοινοποιηθούν λοιπόν οι σχετικές πληροφορίες και βλέπουμε......

  2) Και άντε βάση της προαναφερόμενης δημοσκόπησης να δεχτώ(με δυσκολία) ότι ο κύριος Σγουρός παίρνει σχεδόν ίδιο ποσοστό με τον κύριο Παφίλη(11% με 10,4%).....το 11% όμως του κυρίου Μίχα στον Πειραιά δεν τρώγεται με τίποτα....όπως βέβαια και οι 15 μονάδες διαφορά του κυρίου Μιχαλολιάκου με τον κύριο Μαντούβαλο!!!!!!!!!
  Παραλίγο να μας πείσουν ότι ο κύριος Μιχαλολιάκος θα βγει από την πρώτη Κυριακή.....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ δαιμονάκι 22/10/2010 23:18:19

   Έτσι δεν τρωγόταν και το 15% της οπορτούνας Δαμανάκη στις δημοσκοπήσεις το '98, μέχρι που ο αχαμνός λογιστάκος την έφαγε τελικά και στην κάλπη τη χλαπάτσα με την υποψήφια που επέλεξε...

 49. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 22/10/2010 23:13:50

  @ loretta....μόλις είδα τα link που μου ανάρτησες...θα τα διαβάσω προσεκτικά και θα σου απαντήσω....πάντως υποθετικά, αν είχαμε βουλευτικές εκλογές σε 16 μέρες και με ρωτούσες ποιο είναι κατά την γνώμη μου το έργο του ΠΑΣΟΚ και σου αναρτούσα αυτούσιο σχετικό φυλλάδιο του ΠΑΣΟΚ, σίγουρα δεν θα με χαρακτήριζες αντικειμενικό....μάλλον θα με αποκαλούσες κυβερνητικό εκπρόσωπο.....

  • loretta avatar
   loretta @ δαιμονάκι 22/10/2010 23:26:15

   δαιμονακι...

   τοσο καιρο που βρισκομαστε το αντινεα....θεμα θαναι να γραψω..10 σειρες αντε 15..εκ φυσεως προτιμω να μιλαω παρα να γραφω....το λεω με απολυτη ειλικρινια...οχι δεν θα ελεγα οτι εισαι κυβερνητικος εκπρωσος διοτι τα φυλλάδια παρουσιασεως εργων και απολογισμου περιγραφουν κατα 90% τα πεπραγμενα και 10% παραμυθια...εσυ αν θες πιστεψε το 50% παλι θα δεις οτι εργο εχει γινει...!!(λαβε υποψιν σου οτι ολα αυτα εχουν δειχθει στο tv 100 με οπτικο υλικο των εργων οποτε ...δεν εινα απλα εντυπα.)

   δεν ειμαι παντα bitchie...!! αυτο στο εγγυώμαι...!!

 50. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 22/10/2010 23:18:00

  @ loretta...προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να μεταφερθεί η πρωτεύουσα στην Θεσσαλονίκη...μάλλον έτσι θα βούλωναν και πολλά στόματα που για τις δικές τους παραλείψεις ή λόγω κόμπλεξ κατηγορούν και ρίχνουν συνέχεια τις ευθύνες στο "αθηνακεντρικό" κράτος.....αλλά μάλλον δεν θα υλοποιηθεί ποτέ η πρότασή σου......

  • loretta avatar
   loretta @ δαιμονάκι 22/10/2010 23:37:03

   @Aris A @ δαιμονακι...

   ποια ειναι η γνωμη σας για την διαδυκτιακη ψηφοφορια της ζουγκλας?? (την θεωρειτε αξιοπιστη? )

 51. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 22/10/2010 23:23:10

  @ aris. A...συμφωνώ ότι η Θεσσαλονίκη είναι πανέμορφη και σίγουρα ομορφότερη από την Αθήνα....όπως συμφωνώ ότι παραμελήθηκε για πάρα πολλά χρόνια....το θέμα παραμέλησης όμως δεν το έθεσα σε κομματικό επίπεδο.....το θέμα είναι τι διεκδίκησαν και τι κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια οι αρμόδιοι φορείς της πόλης,ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.....

 52. tsilivithras avatar
  tsilivithras 22/10/2010 23:35:04

  loretta

  Το θέμα που έθιξες περί πρωτεύουσας στην θεσνικη είναι πάρα πολύ μεγάλο και σοβαρό για να χαθεί σε 3-4 σχόλια σε μια άσχετη ανάρτηση.
  Πλην όμως, επειδή από περιφερειακή πολιτική κάτι θυμάμαι και επίσης επειδή το θέμα είναι τεράστιας στρατηγικής σημασίας και υποδομής επέτρεψέ μου να πω ότι όλα αυτά που ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ για να γίνει η θεσνικη πρωτεύουσα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

  Ούτε μια...το μόνο που θα γινόταν είναι αυτά που σου περιέγραψα πριν και περισσότερες "Ψωμιαδικές" τσακαλιές.

  Η πόλη που δεν μπορεί να συννενοηθεί για 3-4 στρατόπεδα και 1 αεροδρόμιο και μερικές τετραγωνικά χλμ αστικών εκτάσεων εδώ και ΧΡΟΝΙΑ θα γίνει πρωτεύουσα;;;

  Αστεία πράγματα.

  Το πολιτικό σύστημα, αυτό το σίχαμα, με αναγκάζει να ψηφίσω Ψωμιάδη αν θέλω να ρίξω μαύρο στον ΓΑΠ...και το μισώ αυτό το πράγμα αλλά ίσως το καταπιώ το βράδυ πριν τις εκλογές to make a point.
  Όχι και να λοβοτομηθώ όμως.

  Αυτοί θα μας αλλάξουν για να γίνουμε πρωτεύουσα;;;
  Αυτοί αν μπορούσαν να μπουν σπίτι σου και να το δώσουν αντιπαροχή θα το καναν (please make no mistake about that).

  Ούτε νερό στην έρημο δεν τους δίνω αυτούς τους ανθρώπους, όχι να τους εμπιστευτώ κιόλας.

  • loretta avatar
   loretta @ tsilivithras 22/10/2010 23:39:12

   tsilivithra

   μια τετοια κινση θα σημαινε ανατροπη στα παντα....μεσα σαυτο το πλαισιο και το μοντελο διακυβερνησης...και εχεις δικιο δεν μπορει να αναλυθει σε 10 γραμμες...παραταυτα...ειναι ενα θεμα που πιστευω οτι θα πρεπε να τεθει υπο συζητηση.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ loretta 22/10/2010 23:45:53

    Κάποια στιγμή ναι...είναι καλό θέμα και θα μας αναγκάσει να πούμε αλήθειες.

    Ίσως μετά τις εκλογές...αν είμαστε και σε καλύτερη διάθεση.

 53. xristos avatar
  xristos 22/10/2010 23:56:34

  Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΡΑΖΕΙ Η ΝΔ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΤΟ ΙΣΧΝΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΔΗΜΑΡΑ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ Η ΝΔ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΕΛΠΙΖΕΙ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

 54. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 23/10/2010 00:33:03

  @ loretta….σε ευχαριστώ…..είδα προσεκτικά τους απολογισμούς των ετών 2004,2005,2006,2007,2008….δεν μπορώ ούτε να διαφωνήσω, ούτε να αμφισβητήσω τίποτα από τα video, γιατί δεν μένω στην Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω πράγματα και καταστάσεις.
  Πάντως σε θεωρητικό επίπεδο να κάνω μια γενικόλογη παρατήρηση(μην με θεωρήσεις ΠΑΣΟΚ)…..πριν τις βουλευτικές εκλογές να δεις τι ωραίες διαφημίσεις και πόσα φυλλάδια με έργα της τωρινής κυβέρνησης θα υπάρξουν…..τι θέλω να πω?
  Όλοι κάνουν έργο….το θέμα είναι αν αυτά που έκαναν ήταν σχετικά λίγα ή πολλά σε σχέση μάλιστα με αυτά που μπορούσαν να κάνουν και με τις ανάγκες που υπήρχαν.
  Έτσι θα κρίνω και την δημοτική αρχή στην πόλη μου, που και αυτή συμπτωματικά εκλέγεται ανελλιπώς και αυτή από το 1998.
  Τι έκανε ή τι δεν έκανε σε σχέση με αυτά που μπορούσε να κάνει και με τις ανάγκες της πόλης.

  Να είσαι καλά!!!!!!

  Y.Γ 1: Ποτέ δεν είπα, ούτε έκανα καν την σκέψη ότι είσαι "bitchie"...εγώ όμως είμαι πάντα "δαιμονάκι"!!!!!!!!

  Υ.Γ 2 : Την άποψή μου για την δημοσκόπηση του site zougla.gr την έχω αναρτήσει παραπάνω.

  Υ.Γ 3 : Δεν θα χρειαστεί να πάρω ηρεμιστικό το βράδυ των εκλογών....όχι γιατί θα επιβεβαιωθώ(είναι πιθανό να πέσω έξω στις προβλέψεις μου ή στις προσδοκίες μου), αλλά γιατί δεν έχω ευτυχώς ανάγκη τέτοια φάρμακα!!!!!!!!!!!!!!
  Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο.......

 55. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 23/10/2010 00:43:12

  @ xristos.....μακάρι να είμασταν όλοι αισιόδοξοι όπως εσύ!!!!!!

 56. yannidakis avatar
  yannidakis 23/10/2010 08:03:29

  "καταχώρηση τσι μέρας" για την Παρασκευή σύμφωνα με την ομώνυμη ενότητα του yannidakis, η καταχώρηση σου τούτη.
  Καληνωρίσματα :[

 57. wolf avatar
  wolf 24/10/2010 13:56:46

  Αντώνης Σαμαράς, στο Πρώτο Θέμα:
  "Κάνετε λάθος. Ο Βασίλης όχι μόνο κερδίζει έδαφος, αλλά θα διαψεύσει και όσους λένε τα αντίθετα. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται πως πρόκειται για μια επιλογή καθαρή, φρέσκια και άφθαρτη. Αυτό ακριβώς που ζητούσαν όλοι ως τώρα. Η επιλογή Κικίλια στέλνει μήνυμα στους νέους ότι δεν τους θέλουμε μόνο για χειροκροτητές και κομπάρσους. Τους θέλουμε και τους στηρίζουμε για προβεβλημένες θέσεις. Και η εκλογή Κικίλια θα αποδείξει ότι και ο λαός θέλει νέους ανθρώπους, ώστε εκείνοι να προσεγγίσουν ξανά την πολιτική την οποία σήμερα αποστρέφονται. Η επιλογή Κικίλια δίνει πρότυπα στη νεολαία. Πρόκειται για έναν άνθρωπο αυτοδημιούργητο, επιστήμονα, μαχητή. Και η κοινωνία το καταλαβαίνει. Γι’ αυτό μη βιάζεστε… "

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.