#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/08/2009 10:40
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας είναι τα οικόπεδα

 

Οι νέες φωτιές ανέδειξαν την αδυναμία του πολιτικο-διοικητικού συστήματος να διδαχθεί και να προσαρμοστεί. Ο κρατισμός είναι και πάλι η πρώτη πηγή της αστοχίας. Το υπερδιογκωμένο κράτος, καθώς έχει απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, έχει ενσωματώσει και τις αντιθέσεις της. Έχει, δηλαδή, μετατραπεί σε παλαίστρα όπου συγκρούονται αντιτιθέμενα συμφέροντα και αντιλήψεις. Διασπασμένο, κατά συνέπεια, σε φέουδα και υποφέουδα, διατρέχεται από αναπόδραστες αντιφάσεις. Μόλις και μετά βίας διαχειρίζεται –με πολλή σπατάλη και ανικανότητα– τα τρέχοντα θέματα. Στις κρίσεις καταρρέει· η πολιτική ηγεσία υποβαθμίζεται σε παρατηρητή, έως ότου φθάσει επικαλούμενος ο από μηχανής θεός, η έξωθεν βοήθεια: ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση, ρωσικά αεροπλάνα κ.λπ. Ανευθυνοποιημένες, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Κοινωνία των Πολιτών επαφίενται στο κράτος ή και εμποδίζονται να επιτελέσουν το έργο τους.

Εν Δημοκρατία, κατά τεκμήριο, η κατάσταση αυτή έχει την έγκριση του ελληνικού λαού και της πνευματικής ηγεσίας του. Αλλωστε, μετά τις καταστροφές, πολλαπλασιάζονται οι επικλήσεις για περισσότερες απαγορεύσεις, περισσότερους ελέγχους, περισσότερες παρεμβάσεις· δηλαδή για περισσότερο κράτος. Η φαινομενική αυτή σχιζοφρένεια έχει τη λογική της, την οποία όμως καλύπτει μια κυρίαρχη και διάχυτη υποκρισία. Στην Ανατολική Αττική εκφράστηκε πλήρως.

Καθώς έχει καταστεί αντιπαραγωγική, η ελληνική κοινωνία, για να παρατείνει την τεχνητή της ευημερία, επανακαταφεύγει στην αγοραπωλησία γης. Τόσες και τόσες χέρσες εκτάσεις απέφεραν χρυσάφι τις περασμένες δεκαετίες. Γιατί να μη συνεχιστεί αυτό το εμπόριο και στο μέλλον, με πρόσθετους πρόσφατους αγοραστές τους αλλοδαπούς τους οποίους έλκει το ελληνικό καλοκαίρι; Στην κοινή συνείδηση, βαριά βιομηχανία της Ελλάδας δεν είναι ο πολιτισμός, αλλά το οικόπεδο – για το οποίο το δάσος αποτελεί τροχοπέδη.

Η θυσία των δασών προκαλεί εξάλλου ανάμεικτα αισθήματα. Οι βαλκάνιοι πληθυσμοί ήσαν ορεσίβιοι. Η κάθοδος στην πεδιάδα και η αστικοποίηση είναι σχετικά πρόσφατες εξελίξεις. Για την πλειονότητα του ελληνικού πληθυσμού, βουνό και δάσος συνδέονται με ένα παρελθόν φτώχειας, καταπίεσης και υποβάθμισης. Η πόλη, η πρωτεύουσα, συμβολίζει την αποδέσμευση. Μόνο μια εκδυτικισμένη μειονότητα, με καταγωγή από τους λιγοστούς αστούς των Βαλκανίων και της Μικράς Ασίας, θεωρεί το τσιμέντο απαξία. Για τους επήλυδες της αστικοποίησης είναι, αντιθέτως, αφετηρία πλούτου και κοινωνικής ανόδου. Στη θέση του δάσους φύεται γκαζόν.

Τα κροκοδείλια δάκρυα για τα καμένα δάση γρήγορα θα στεγνώσουν, καθώς έχει ανοίξει ο δρόμος για την τεράστια νέα «αξιοποίηση» της Ανατολικής Αττικής. Αεροδρόμιο, ακτές, οικοπεδοποιήσεις: επέρχεται η νέα Αθήνα, τα κυκλοφοριακά, πολεοδομικά και περιβαλλοντικά προβλήματα της οποίας θα αντιμετωπιστούν από κάποια επόμενη γενεά, όπως αντιμετωπίζουμε σήμερα τα προβλήματα από την «αξιοποίηση» της παλαιάς Αθήνας.

 Άρθρο του Γιώργου - Στυλιανού Πρεβελάκη καθηγητής Γεωγραφίας στη Sorbonne II, στην «Κ»:  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100067_30/08/2009_327483

ΣΧΟΛΙΑ

 1. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 30/08/2009 11:05:39

  Συγχαρητήρια για το άρθρο και για την αναδημοσίευση. Η χώρα αυτοκτονεί. Ούτε τις αρετές του δάσους είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε αλλά και την έννοια της πόλης και του πολιτισμού έχουμε καταρρακώσει.
  Υπάρχει και μια άλλη μεγάλη απώλεια, η ζωική πανίδα που κάηκε στις πυρκαγιές.
  Λυπάμαι και τα χιλιάδες σκυλιά-φύλακες που θα κλειστουν μέσα σε περιφραγμένους κήπους, νωθρά, φυλακισμένα και τεμπέλικα, να περιμένουν γαυγίζοντας σαν τρελά όλη μέρα να βγουν μια μίζερη και αγχωμένη βόλτα, πάντα αλυσοδεμένα.
  Η περιοχή, γεμίζει μπετά και προκάτ μονοκατοικίες με τρία τέσσερα σκυλιά στους κήπους. Οι ιδιοκτήτες τους ποτέ δεν τα βγάζουν βόλτα στο βουνό να τα τρέξουν ελεύθερα, να ξαναθυμηθεί το ζώο την πραγματική του φύση, την ελεύθερη. Να τα γυμνάσουν με το τρέξιμο. Έχουν και αυτά καρδιά που χρειάζεται γυμναστική. Δεν ξέρουν ούτε πως να τα αναθρέψουν για να μάθουν να υπακούν σωστά και να μην δαγκώνουν.
  Όταν βλέπω τρελό αλυσοδεμένο σκύλο στη βόλτα - που δεν είναι ροτβάιλερ ή πιτμπουλ - ξέρω αυτομάτως ότι ο ιδιοκτήτης του είναι ακόμα πιο τρελός, κακότροπος και παλιάνθρωπος, γι' αυτό έχει βγει έτσι το σκυλι.

  • maquis avatar
   maquis @ αλλενάκι 30/08/2009 11:39:06

   Συμφωνωντας γενικα με οσα λες για τα σπιτι και πως / που χτιζονται, θα διαφωνήσω για την ..... βόλτα του σκύλου. Πρίν λίγα χρόνια μάζεψα ένα ταλαιπωρημένο αδέσποτο και απο τοτε το έχουμε σαν εναν ακομα στην οικογένεια. Φροντισμένο, καλοταϊσμένο, ελεύθερο στον (περιφραγμένο) κήπο. Τον βγάζουμε βόλτα 3 φορές την ημέρα μέχρι την θάλασσα (νότια "προάστεια"). Το έχει σκάσει δύο-τρείς φορές, τη μία μας τον έφερε γείτονας, τις άλλες δύο τον βρήκαμε. Γενικά τονπαιρνουμε μαζί μας σε διακοπές και πολυήμερες απουσίες. Τώρα άν με πετύχεις να τον βολτάρω με το λουρί του θα πεις τρελός, "κακότροπος και παλιάνθρωπος" αλλα εγω δεν αισθάνομαι έτσι

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ maquis 30/08/2009 12:33:30

    @maquis: σου μιλάω για περιοχή τύπου Β.Α. Αττικής όπου ακόμα μπορείς να βγάλεις το σκύλο βόλτα ελεύθερο σε εξοχή. Ασφαλώς χρειάζεται και το λουρί για να μην τον χάσεις στα αυτοκίνητα και στους ανθρώπους. Φαίνεται όμως αν ο σκύλος είναι μεγαλωμένος ήρεμα και με φροντίδα, ή τον "κακο"μεταχειρίζονται και δεν μπορεις να τον κάνεις καλά ούτε όταν είναι δεμένος. "Κακο"μεταχειρίζονται δεν σημαίνει ότι τον χτυπούν, αλλά ότι τον πιέζουν σε πράγματα που δεν θέλει και έτσι τον τρελαίνουν. Που σημαίνει άγνοια και ακαταλληλότητα να έχουν σκύλο. Δεν είμαι ειδήμων σ' αυτά, τα έχω μάθει και δει από άνθρωπο που τα γνωρίζει πολύ καλά και τα αγαπάει χωρίς αντάλλαγμα. Που σημαίνει ότι δεν θα θέλει για φύλακες. Αλλά για αυτό που είναι.

    Εδώ ξέρεις τι κάνουν; Φεύγουν διακοπές ένα μήνα το καλοκαίρι και τα αφήνουν στους κήπους να γαυγίζουν τρελαμένα από την μοναξιά. Ή τα πετάνε έξω από την πόρτα για να πάνε διακοπές. Τέτοια καφρίλα. Περνάει κάποιος Αλβανός ή Πακιστανός, τους ρίχνει το φαγητό και φεύγει. Μαραζώνει το ζώο. Και το χειμώνα τους περιμένει όλη μέρα να γυρίσουν από το γραφείο και τον πάνε μισή βόλτα το πρωί και μισή το απόγευμα. Ή τον βγάζει βόλτα η γιαγιά ή η γυναίκα που έχουν στο σπίτι. Χάλια. Έχω δει γιαγιά να τη ρίχνει κάτω από το τράβηγμα που της έκανε.

 2. donaE avatar
  donaE 30/08/2009 11:43:30

  Παρα πολυ καλο αρθρο.Αλλωστε δεν προκειται μονο για τα δαση.Η λογικη της αντιπαροχης και του ενοικιου εφτιαξε την Ελλαδα και παρετεινε την τεχνητη ευημερια της.Μια φουσκα που δεν σκαει.

 3. Rea avatar
  Rea 30/08/2009 11:49:51

  Μα φυσικα οι ξενοι επενδυτες θα επιστρεψουν ασμενοντες για την επομενη αγορα γης στην Ελλαδα, αυτη τη φορα ομως πληρως ενημερωμενοι απο την προσφατη συμβουλη του γεωφυσικου ευρωπαικου ινστιτουτου, το οποιο εχει δηλωσει επισημα οτι 3 Ελλαδικα εδαφικα κομματια διανυουν το πρωιμο σταδιο ερημοποιησης ειδικα τωρα μετα την τελευταια φωτια στα ανατολικα της πρωτευουσας σε σημειο η Αθηνα να εξισωνεται σε λιγο με τις βορειοαφρικανικες πρωτευουσες ως αναφορα τις κλιματολογικες συνθηκες.
  Ηδη η θερμοκρασια σε καυσωνα μερες αντι τους ως τωρα 42 θα σκαρφαλωνει πλεον τους 48 βαθμους Κελσιου.
  Κι αυτες οι ζωνες, που θεωρουνται προσβεβλημενες απο τις εγκληματικες επεμβασεις της ανθρωπινης ασυνειδησιας ειναι
  η Θεσσαλικη γη
  μετα την αποστραγγιση της, ο οποια ολοενα σχιζεται και χασκει κατω απο τα καυτα ομματα του ηλιου,
  η Αττικη γη
  και τριτη η ζωνη της Αν. Πελοποννησου. Οι πλημμυρες θα ειναι κυριο χαρακτηριστικο γνωρισμα ολης αυτης της αλλαγης κλιματος με λασπωδεις προσχωσεις σε παραλια διαμερισματα.
  Μιλαμε για κατασταση πολυ κρισιμη, η οποια θα πρεπει να προβληματισει ολους μας μια και εμας αμεσα αφορα και εγγιζει.

  • Ανανεωτικός avatar
   Ανανεωτικός @ Rea 31/08/2009 09:01:42

   Αμάν:
   Ασθμαίνοντες (ασθμαίνω = λαχανιάζω (άσθμα), ασθμαίνων - ασθμαίνοντες, μετοχή ενεστώτος, και.... ασμένως = ευχαρίστως - αλλά άσχετο,
   "ασμένοντες" δεν υπάρχει!)
   Μάθετε γράμματα και μετά γράφετε, ίνα μην ρεζιλεύεστε...

 4. chgian avatar
  chgian 30/08/2009 12:33:27

  Σε μία χώρα που υπάρχουν αυστηροί νόμοι ώστε να φαίνεται η εκάστοτε
  υπουργός ηθικά ακέραιος (χωρίς να είναι), η ανάπτυξη, όποια είναι αυτή,
  γίνεται μέσω της πλαγίας οδού. Έτσι για να υπάρξει οικιστική ανάπτυξη
  πρέπει πρώτα να καούν δέντρα και να καταπατηθούν δημόσιες εκτάσεις.
  Η κυβέρνηση με τους αυστηρούς νόμους δηλώνει αθώα ενώ όλοι επωφελούνται
  από τις αγοραπωλησίες γης και σπιτιών.

  Το πρόβλημα δεν είναι ότι καταστρέφονται δάση για να γίνουν οικόπεδα,
  το πρόβλημα έγκειται στην προχειρότητα και έλλειψη σχεδιασμού κατά
  την ανοικοδόμηση. Καλώς ή κακώς η Αττική έχει γύρω στα 5 εκ. κατοίκους
  με μεγάλη ανάγκη για επιπλέον χώρο. Αναγκαστικά η οικιστική επέκταση
  θα γίνει εις βάρος των περιαστικών δασών και εκτάσεων. Αντί να
  γίνεται με εμπρησμούς και άναρχη δόμηση ας γίνει σχεδιασμός, ας χαρακτούν
  μεγάλοι δρόμοι, ας αποφασιστεί ποιοι χώροι θα παραμείνουν πράσινοι,
  ποιοι θα στεγάσουν δημόσιες υπηρεσίες και ποιοι θα κτιστούν. Σε πολλές
  πρωτεύουσες υπάρχουν δασικές εκτάσεις (που μάλιστα φιλοξενούν μορφές άγριας ζωής)
  εντός του πολεοδομικού ιστού. Γιατί να μην σχεδιασθεί και η Αττική με αυτόν
  τον τρόπο; Σωστά επισημαίνει ο αρθρογράφος ότι το δάσος θεωρείται εχθρός των
  οικοπέδων. Θα μπορούσε όμως να θεωρείται αναγκαία προϋπόθεση για κάθε
  σύγχρονη κατοικία όταν βρούμε την σωστή φόρμουλα να την συνδυάσουμε με το δάσος.

 5. F avatar
  F 30/08/2009 12:55:05

  Συμβαίνουν καὶ στὴν Ἑσπερία, μὲ τὸ "development" τῆς Καλιφὀρνιας, ἡ ὁποία κατακαίεται ἐπὶ πολλὲς μέρες...

 6. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 30/08/2009 13:39:08

  Η μετάλλαξη των ανθρώπων βρίσκεται σε αμοιβαία επίδραση με την μετάλλαξη του περιβάλλοντος, όπως σωστά διαπιστώνει το άρθρο, μέσα σε ένα τελικά τρομακτικό σενάριο.
  Εφόσον λοιπόν η στρατηγική της υπερεξουσίας συνίσταται κυρίως στην μετάλλαξη εκεί ωφείλουμε να εστιάσουμε την προσοχή μας.
  Όσο αφορά την γενικά την δομή του ψυχισμού θα έκανα τις εξείς δυο βασικές επισημάνσεις:
  1. Η ταχύτητα του επιρρεασμού δεν είναι η ίδια σε όλα τα μέλη μιας κοινωνίας.
  2. Η αλλοίωση, ή αλλοτρίωση στην περίπτωση μετάλλαξης του ψυχισμού (η έννοια ψυχισμός δεν περιορίζεται στην σφαίρα της ψυχής) επέρχεται γρηγόρότερα στην περιφέρεια. Όσο πλησιάζουμε προς το κέντρο, απαιτούνται για την μετάλλαξη μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Σε συνάρτηση προς το βάθος που θίγεται, απαιτούνται δεκαετίες, αιώνες, ή χιλιετίες.
  Ο Κάρλος Καστανιέντα, περιγράφοντας την μετάλλαξη που επήλθε στους Ινδιάνους του Μεξικό, βάζει τον Νέο Μάγο Δον Χουάν να ισχυριστεί, ότι βλέποντας οι παλαιοί μάγοι την εξόντωση των πάντων γύρω τους αναφορικά με τον πολιτισμό τους επιχείρησαν να διασώσουν το πολυτιμότερο στοιχείο που διέθεταν: Το "ναγουάλ", το ψυχικό βάθος.
  Αναμφίβολα οι νέοι μάγοι της Ελλάδας θα έχουμε αρκετή δουλειά στο μέλλον. Η εξέλιξη όμως δεν μας εκπλήσει.
  Θυμάμαι μια συζήτηση με τον Γέροντα Επιφάνειο σε κάποιο μοναστήρι της Πάφου πριν είκοσι περίπου χρόνια:
  - Για να μπούν σε κίνηση αυτά που ισχυρίζεστε αγαπητέ μου, θα πρέπει να χύσουμε πολλά δάκρυα στο κελί μας.
  - Το κελί μου λέγεται Βερολίνο.
  - Το δικό μου κελί λέγεται Κύπρος. Εύχομαι ο Θεός να σας στηρίζει στις επιδιώξεις σας, παρόλο που δεν με πείσατε γι' αυτές.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/08/2009 15:05:33

  καταπληκτική η παατήρηση ότι τα βουνά και η υπάιθρος από όπου ήρθαμε είναι ενθύμιο προπολεμικής φτώχειας και εύκολα τα πετάμε στα σκουπίδια, ή τα κάνουμε σκουπίδια, ή τα χαρίζουμε για επιδοτούμενες απάτες.

  Η γη και τα χωματουργικά έχουν και ένα άλλο χαρακτηριστικό που έχει πέραση στην Ελλάδα: Ξέπλυμα χρήματος.

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 30/08/2009 15:26:17

  Γειασας απο την Θεσσαλονικη.
  Το θεμελιωδες προβλημα μας ειναι οτι ειμαστε ανειλικρινεις: Με τον εαυτο μας, διοτι ενω μιλαμε για "ανωτερα ιδανικα και καλυτερη κοινωνια" με την πρωτη ευκαιρια καταπαταμε τους νομους γιατι "ετσι κανουν ολοι" και κλεβουμε το κρατος μας. Με τους συνελληνες, το κρατος με τον εαυτο του και τους πολιτες, ολοι με ολους. Ενα αποτελεσμα ειναι η καταστατικη πλεον επιβολη εθνικης αναξιοπρεπειας σε ολα τα πεδια και επιπεδα.

 9. Νίκος avatar
  Νίκος 30/08/2009 15:28:44

  Αν και θα γινω βαρετος, θα το επαναλαβω. Ο ΚΚ ο πρεσβυτερος και οι εργολαβοι κατεστρεψαν την Ελλαδα.

  • donaE avatar
   donaE @ Νίκος 30/08/2009 15:45:37

   Ετσι λεμε συνεχεια.Ομως εκεινη την εποχη,με τις συγκεκριμενες πολιτικες συνθηκες,και την μιση Ελλαδα παρανομη ουσιαστικα,τι μπορουσε να μας βγαλει αμεσα απο το μεταεμφυλιακο χαλι;
   Μετα τι καναμε;

 10. donaE avatar
  donaE 30/08/2009 15:48:24

  Και πολυ καλη η παρατηρηση πως το κρατος εχει ενσωματωσει τις αντιθεσεις της κοινωνιας!
  Πολεμαει ετσι τον εαυτο του!

 11. Orestios avatar
  Orestios 30/08/2009 17:05:33

  Όχι μόνο της Ελλάδας. Παντού το ίδιο γίνεται.

 12. apo-pano avatar
  apo-pano 30/08/2009 17:52:09

  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟ-ΚΑΝΑΛΑ (ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ).
  ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ (30-8-2009, 4 μμ)
  Η πυρκαγιά που ξέσπασε βόρεια του Λος Άντζελες, την Τετάρτη, συνέχιζε να μαίνεται, με τον τελευταίο απολογισμό να κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις τραυματίες ένας εκ των οποίων βρισκόταν σε σοβαρή κατάσταση.
  Οι αρχές διέταξαν την υποχρεωτική, άμεση εκκένωση 3.000 κατοικιών.
  Η πυρκαγιά ήδη κατέκαψε 28.000 εκτάρια και απειλεί σημαντικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές, περιλαμβανομένων αναμεταδοτών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Επεκτάθηκε προς κατοικημένες περιοχές στην Πασαντίνα και προς την Κοιλάδα του Σαν Φερνάντο.
  Σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες Μαρκ Σάβιτζ, έως χθες είχε τεθεί υπό έλεγχο μόλις το 30% των μετώπων.
  Την Παρασκευή ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στις κομητείες του Λος Άντζελες και του Μοντερέι λόγω των πυρκαγιών. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς μετέχουν πάνω από 750 πυροσβέστες, με τη βοήθεια ελικοπτέρων.
  Το 2007 είχαν σημειωθεί οι χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της πολιτείας, όταν είχαν καταστραφεί 2.000 κατοικίες και είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους 640.000 πολίτες.
  Η ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, ΜΕ ΑΕΠ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΝΕΜΩΝ.
  ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΣΒΑΤΖΕΝΕΓΚΕΡ.
  ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
  Αυτή τη σοβαρότητα έχει ο πολιτικός Γιωργάκης, αυτές της ανοησίες μας πουλάνε οι χρηματοδότες του ιδιοκτήτες του Mega, του Αντένα, του Σκάι και του Αλτερ.
  ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΑΚΟΜΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ.
  Μήπως δεν φταίνε αυτοί;

 13. sad, but you
  sad, but you're off your tree 31/08/2009 23:28:07

  Ερημοποίηση.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.