Η βάση της ΝΔ δεν πειθαρχεί πλέον στις λογικές του παρελθόντος
09/05/2014 09:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η βάση της ΝΔ δεν πειθαρχεί πλέον στις λογικές του παρελθόντος

Τα στελέχη της Ν.Δ έχουν χάσει πλέον την αξιοπιστία τους. Και την έχουν χάσει ακριβώς για αυτό το λόγο. Γιατί παρά την κρίση δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου.

Στην περίπτωση που στο Μαξίμου και την Συγγρού δεν το έχουν ακόμα αντιληφθεί, τους πληροφορούμε μετά λόγου γνώσεως ότι από την εποχή της εκλογής προέδρου από την βάση και την εσωκομματική και πολιτική ανανέωση και αναζωογόνηση (για να μην πω «επανάσταση») που ψήφισαν τον Σαμαρά, οι νεοδημοκράτες δεν πειθαρχούν στις αυθαίρετες κομματικές πράξεις. Αυτή η πρωτόγνωρη για ένα συστημικό κόμμα κατάσταση αποτελεί συνέχεια της ήττας του 2009. Από τότε και εντεύθεν οι νεοδημοκράτες δεν δέχονται τις απόψεις των κομματικών στελεχών ως θέσφατο. Δεν πειθαρχούν αν δεν πεισθούν. Η κατάσταση επιδεινώθηκε στο χειρότερο σημείο με την κυβέρνηση Παπαδήμου, την δημιουργία των Ψεκασμένων και την ενίσχυση της Χρυσής Αυγής.

Από τις εκλογές του 2009 και εντεύθεν ο κόσμος της Ν.Δ βρίσκεται σε μια διαρκή επαναστατική διάθεση. Η επανάσταση απέναντι στις λογικές της κομματικής ελίτ δεν σταμάτησε με την εκλογή Σαμαρά. Αντιθέτως τότε ξεκίνησε. Και όταν ο κόσμος της ΝΔ βλέπει να αναπαράγονται ακόμα και σήμερα αυτές οι λογικές από στελέχη που υποτίθεται ότι υπηρετούν το όραμα του Σαμαρά, αντιδρά απέχοντας από την πολιτική και κομματική ζωή.

Όλοι έχουμε ζήσει συζητήσεις με ανθρώπους εκτός παράταξης και με απογοητευμένους αυτής της παράταξης. Οι περισσότεροι συμφωνούν με τις θέσεις αλλά δεν πείθονται από τα πρόσωπα.

Τα στελέχη της Ν.Δ έχουν χάσει πλέον την αξιοπιστία τους. Και την έχουν χάσει ακριβώς για αυτό το λόγο. Γιατί παρά την κρίση δεν έχουν αλλάξει σχεδόν καθόλου. Συνεχίζουν να πιστεύουν πως οι Έλληνες σκέφτονται το ίδιο όπως πριν. Και πως θα ξεχάσουν την ανεπάρκεια τους. Η ρημάδα όμως δεν ξεχνιέται έτσι εύκολα. Γιατί πλήγωσε τον νεοδημοκράτη στη βάση της ψυχοσύνθεσής του.

Κι επειδή δεν αλλάζει η βάση, είναι πιο εύκολο να αλλάξουν τα στελέχη.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Naruto avatar
  Naruto 09/05/2014 09:50:24

  Αντε να τά γράφετε και εσείς γιατί εμείς κοντέυουμε να γίνουμε βαρετοί.

 2. Δημήτρης Θήβα avatar
  Δημήτρης Θήβα 10/05/2014 13:34:25

  Ετσι ακριβώς είναι, τέλος τα κοροϊδα που πειθαρχούσαν σε ότι τους έλεγαν. Με τις πρακτικές τους σε λίγο δεν θα υπάρχει βάση στη Ν.Δ. Απέμειναν τα απολιθώματα του παρελθόντος να την στηρίζουν οι νέοι άνθρωποι αλλά και η μεσαίες παραγωγικές ηλικίες έχουν απομακρυνθεί και οι πολλοί δεν ψηφίζουν πλέον Ν.Δ. Θα το καταλάβουν στην πορεία!

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 11/05/2014 12:53:28

  και δεν το κατανόησαν και συνεχίζουν τα ίδια στην οικονομία. ο δε στουρνάρας μας ζητά να «εκτιμήσουμε την επιτυχία της κυβέρνησης». δεν είμαστε βλάκες στουρνάρα... ας δούμε την "επιτυχία με αριθμούς: εξοντωτική φορολόγηση με πλασματικές αξίες, φόροι από το πρώτο ευρώ και εξωπραγματικές εισφορές. χρωστάμε 60 και δις, περίπου 1-2 δις/μήνα!!! και μας μιλάν για επιτυχία ; μας δουλεύουν Φάκτορα άλλη μια επιτυχία: η κυβέρνηση συμφώνησε με την τρόικα ότι μετά τις εκλογές τα σπίτια μας θα βγαίνουν στο σφυρί στο ένα τρίτο της αντικειμενικής για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ;. Μεγάλη επιτυχία, για τους τραπεζίτες και τα παράσιτα που κατέστρεψαν τη ελλάδα... επιτυχία. 250 χιλ περισσότεροι άνεργοι και 10 δις φτωχότεροι από το 2012... επιτυχία: μόλις κλείσουν οι κάλπες θα κληθούν να πληρώσουν πολλαπλάσιους φόρους εισοδήματος και περιουσίας με βλακώδεις αποφάσεις, παλινωδίες και ανικαντότητα εκτέλεσαν την μεσαία τάξη. επειδή οι ίδιοι είναι κλέφτες, μας περνούν ΟΛΟΥΣ για κλεφτες. κρίνουν εξ' ιδίων... ευνόησαν την αγορά μεγάλου κυβισμού αυτοκινήτων και μετά έστειλαν χαράτσια... διέλυσαν την υγιή ιδιωτική οικονομία για να περισώσουν το διεφθαρμένο κράτος τους και τα συμπαρομαρτούντα τους... έχουν αφήσει τα ΑΕΙ να γίνουν γιάφκες μικρονοϊκών... τα διέλυσαν και τα βρώμισαν... μπορεί να μην ψηφίζει η μεσαία - όση απέμεινε- τάξη ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ. μην πιστέψετε πως θα ψηφίσει από φόβο... μας έχουν διαλύσει με φόρους ακριβώς για να στηρίξουν το πελατειακό τους κράτος (θα επανέλθω με ριθμούς σε ευκταίο χρόνο για να δείξω πως ΤΙΠΟΤΑ δεν άλλαξαν)... μας εξοντώνουν και θέλουν να τους ψηφίσουμε ;
  αυτά λένε οι πολίτες ανεξαρτήτως κόμματος...

  • Soc avatar
   Soc @ Νίκος Αργεάδης 11/05/2014 13:16:52

   ++++++++100

 4. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 11/05/2014 15:08:13

  Τα πρόσωπα έχουν σημασία στον βαθμό που έχουν εμποτιστεί από νοοτροπίες που θεμελιώνονται σε πρακτικές. Οι πρακτικές πρέπει να αλλάξουν, δηλαδή ο τρόπος οργάνωσης του κόμματος· με κανόνες που θα εφαρμόζονται και θα είναι δεσμευτικοί για όλους. Προς αυτή την κατεύθυνση δεν γίνεται καμία προσπάθεια. Πως θα επιφέρεις τη νομιμότητα στη σύνολη κοινωνία όταν δραστηριοποιείσαι στο πλαίσιο μιας ορδής φατριών; Και να το θέλεις δεν μπορείς να το πράξεις. Πώς θα σπάσει ο φαύλος κύκλος; Πώς θα κατορθώσεις να αποκόψεις την διοίκηση από την πολιτική ηγεσία σε ζητήματα κρίσεων, αποσπάσεων, μετατάξεων ώστε να πάψει να είναι εργαλείο δεσποτισμού -δηλαδή του "ετσιθελισμού" ενός εκάστου πολιτικού; Αυτά είναι ορισμένα ζητήματα για μία νέα Ελλάδα. Εκτιμώ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.