Η αριστερά επιστρέφει στην εποχή του ...Ζαχαριάδη
10/05/2014 12:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αριστερά επιστρέφει στην εποχή του ...Ζαχαριάδη

Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ. Αν επιθυμούν τη σύγκρουση στους δρόμους και τα αμφιθέατρα ας το πουν κανονικά...

Ο Παναγούλης απειλεί με κρεμάλες, λιντσάρισμα ή στην καλύτερη περίπτωση Ειδικά Δικαστήρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί εδώ και μήνες (και ειδικά προεκλογικά)συνθήματα διχαστικά και άκρως επικίνδυνα για τη Δημοκρατία. Ακόμη και το γεγονός ότι αμφισβητεί τον πατριωτισμό όλων όσοι δεν ανήκουν στο κόμμα του και τους αποκαλεί υπηρέτες της Μέρκελ, των συμφερόντων κ.λπ. είναι ενδεικτικό του επιπέδου αντιπαράθεσης που έχει επιλέξει.

Από την άλλη έχουμε το ΚΚΕ το οποίο με τον τρόπο του γυρίζει τη χώρα δεκαετίες πίσω. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι οι νεολαίοι της ΚΝΕ φώναζαν στα αμφιθέατρα κατά τη διάρκεια των φοιτητικών εκλογών: «Ζήτω ο Λένιν, ζήτω ο Στάλιν, ζήτω ο κόκκινος στρατός, ζήτω κι ο Ζαχαριάδης ο μεγάλος αρχηγός».

Μόνο στην Ελλάδα ακούμε τέτοια πράγματα. Ακόμη και στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ τους έχουν χ….ους τους παραπάνω.

Δικαίωμά τους, δε λέμε, ωστόσο, αν συνδυάσεις τα δύο γεγονότα, δηλαδή όλη αυτή την λεκτική εκτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και τα εμφυλιοπολεμικά συνθήματα του ΚΚΕ θα διαπιστώσεις ότι κάτι δεν πάει καλά στην Αριστερά.

Εν έτει 2014 αυτή είναι η Αριστερά του μέλλοντος; Με συνθήματα και απειλές του παρελθόντος; Και ποιος συμφέρει άραγε όλη αυτή η εικόνα που πάνε να καλλιεργήσουν τα δύο κόμματα; Και που δεν είναι καθόλου τυχαία η σύμπλευσή τους στην παρελθοντολογία και την εκτροπή αφού μεγάλο μέρος του ΣΥΡΙΖΑ γαλουχήθηκε με τις… αξίες του Λένιν και του Στάλιν.

Όμως, σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ. Αν επιθυμούν τη σύγκρουσης στους δρόμους και τα αμφιθέατρα ας το πουν κανονικά. Αν επιθυμούν εμφύλιο σπαραγμό και πισωγύρισμα της χώρας ας τολμήσουν να το δηλώσουν. Θα βρουν μπροστά τους όμως και αυτοί έναν μεγάλο εφιάλτη από τον οποίο η Ελλάδα ποτέ δεν βγήκε κερδισμένη. Το εθνικό διχασμό που έφερε μεγάλα δεινά στην πατρίδα.

Δε λέμε ότι είναι λιγότερο ή περισσότερο πατριώτες στο ΚΚΕ ή στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, οφείλουν να είναι προσεκτικοί με πολύ ευαίσθητα θέματα όπως το μειονοτικό ή το «Μακεδονικό» (αλήθεια που χάθηκε αυτή η ψυχή ο Χριστόπουλος;). Ή με τα συνθήματα και τις κατηγορίες που εκτοξεύουν. Εκτός κι αν πράγματι επιθυμούν διακαώς να πάρουμε όλοι τ’ άρματα και τις παλάσκες και να βγούμε στα βουνά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/05/2014 12:48:07

  Eγώ πάλι πιστεύω ότι με τα συνθήματα αυτά περιχαρακώνονται περισσότερο,ιδίως το ΚΚΕ,αφού έτσι δείχνουν καθαρά ότι δεν τους ενδιαφέρει το σήμερα. Σαν να μας λένε,ή ζήστε με τις αναμνήσεις μας,ή φύγετε μπροστά,δε σας ακολουθούμε...

 2. Aris avatar
  Aris 10/05/2014 14:58:44

  Νομίζω οτι οι του ΚΚΕ έχουνβραχεία μνήμη...και δυστυχώς η νεολάια τους βαδίζει πάνω στα ίδια ψέματα. Εκτός εαν ξέχασαν οι ΚΚΕ οτι τον Ζαχαριάδη τον έστειαλν οι ίδιοι εξορία, τον ιστορικό ηγέτη τους τον έφαγες η μάυρη μαρμάγκα στην Ρωσία. Και τον είχαν διαγράψει απο την ιστορία τους εως πρόσφατα, που αυτοί που μελετούν σχημάτισαν άποψη και δεν τους έπαιρνε να μην τον αποκαταστήσουν.

 3. "Μανώλης Πετράκης" avatar
  "Μανώλης Πετράκης" 10/05/2014 15:11:05

  Να θυμήσουμε στους νεώτερους ότι το συνθηματάκι του άρθρου είναι παραφθορά του πολύ παλαιότερου στίχου (από την εποχή του Μπερναρόγια) "Ζήτω ο Λένιν, ζήτω ο Τρότσκυ, ζήτω ο Κόκκινος Στρατός, ζήτω το Σφυρί-Δρεπάνι, ζήτω ο Σοσιαλισμός". Ο δε στίχος είναι με την σειρά του μέρος του άσματος που ξεκινά ως εξής: "Τι το θέλουν το 'Αβέρωφ', τι το θέλουν το 'Κιλκίς' να τα κάνουνε τρακτέρια να οργώσουμε τη γης". Αυτά τα ολίγα για να μην ξεχνάμε ποτέ την συνεισφορά του τιμημένου ΚΚΕ στους εθνικούς αγώνες.

  • ΚΠ avatar
   ΚΠ @ "Μανώλης Πετράκης" 11/05/2014 22:01:27

   Να μην ξεχνάμε,συμφωνώ απολύτως.Να μην ξεχνάμε τις θέσεις του ΚΚΕ στο Μακεδονικό,την 5η Ολομέλεια,τις συστηματικές εξοντώσεις από τον ΕΛΑΣ των μη κομμουνιστικών αντιστασιακών οργανώσεων (ΕΔΕΣ,5/42 Συντάγματος Ευζώνων κλπ),τα Σύμφωνα Λειβαδίου και Πετριτσίου περί μη επίθεσης του ΕΛΑΣ στους αποχωρούντες Γερμανούς,την συμπόρευση με τους βουλγαροφασίστες της ΣΝΟΦ των συνεργατών των δυνάμεων κατοχής.Όντως να μην ξεχνάμε....

 4. ricasso avatar
  ricasso 10/05/2014 21:35:06

  Οι μαρξιστές αυτοί ήταν , αυτοί είναι , αυτοί θα είναι . Είναι η φύση τους

 5. δημης avatar
  δημης 11/05/2014 02:05:39

  Ποιά αριστερά του μέλλοντος;;;;;;;;;;; -Αυτή που στο καταστατικό της γράφει ότι είναι επαναστατικό κόμα που πιστεύει στο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό που θέλει υπακοή για τα μέλη τησ και γιατους εργαζομένους της και ανυπακοή και όχι εφαρμογή των Νόμων της Δημοκρατίας;;;; Ή την άλλη σημείο συσώρευσης αποτυχημένων και αναβαπτισμένων πασοκων στην κολυμβήθρα της δημοκρατικότητας και της προοδευτικότητας;;; Είναι οι ίδιοι που ενώ καταδικάζουν τα εμφυλιοπολεμικά και μετεμφυλιοπολεμικά σύνδρομα βάζουν το "κόκκινο Ζ "στα εμλήματά τους για τις περιφεριακές.

 6. Ο Λούμπεν avatar
  Ο Λούμπεν 11/05/2014 03:06:46

  "Εκτός κι αν πράγματι επιθυμούν διακαώς να πάρουμε όλοι τ’ άρματα και τις παλάσκες και να βγούμε στα βουνά." Όταν θα πάρετε την απάντηση φοβούμε ότι θα σας περιμένουν σε καλά οχυρωμένες θέσεις και θα ψάχνετε τον... ξένο παράγοντα για να καθαρίσει!

 7. ΚΠ avatar
  ΚΠ 11/05/2014 21:36:40

  Για το ΚΚΕ τι σας φαίνεται περίεργο;Δεν πιστεύουν στην αστική δημοκρατία αλλά στην δικτατορία του προλεταριάτου.Δεν το βροντοφωνάζουν γιατί δεν τους "παίρνει" με 5 %,ας ανεβούν τα ποσοστά τους και τότε θα δείτε δόντια που θα βγάλουν.Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ ,σταλινο-νοσταλγοί είναι και δαύτοι.Αυτό που θα πρέπει να τους υπενθυμίζεται συχνά και δυνατά είναι πως αν χρειαστεί οι αστικές δυνάμεις θα τους (ξανα) αντιμετωπίσουν.

 8. ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΜΙΧΑΗΛ Ο ΗΛΙΟΥΠΟΛΙΤΗΣ 13/05/2014 18:04:53

  Αφού επιστρέφουν στην εποχή Ζαχαριαδή, ας επιστρέψει και η δεξιά στην εποχή ΕΚΟΦ...να δούμε πως θα τους φανεί...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.