#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/12/2011 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απομυθοποίηση του Παπαδήμου ενισχύει την αυτοδυναμία της ΝΔ!

 Τελικά ίσως αποδειχθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο που στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου.  Κατάφερε να  απομυθοποιήσει τους «τεχνοκράτες» και τις «κυβερνήσεις συνεργασίας». Να κλείσει και τα στόματα των ...εταίρων που ήθελαν συναινετικά σχήματα.Η δημοσκόπηση της MRB προσγείωσε με ανώμαλο τρόπο όσους προσπάθησαν να .....αγιοποίησουν τον σωτήρα  Παπαδήμο.

Θα θυμάσθε τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα, λίγες μέρες μόνο μετά τον διορισμό του όταν η κοινή γνώμη με ....σταλινικά ποσοστά, στήριζε τον κ. Παπαδήμο και την προοπτική της κυβέρνησής του.

Επιχείρησαν να καλλιεργήσουν ελπίδες που αποδείχθηκαν φρούδες.

Τώρα,  προσπαθούν απεγνωσμένα να μας πείσουν για την ανάγκη παράτασης του βίου της κυβέρνησης. Γιατί δεν φτάνει ο χρόνος, ενώ στην ουσία θέλουν να κερδίσει χρόνο το ΠΑΣΟΚ που καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις.

Η ευφορία κράτησε ένα μήνα. Η οργή και η απογοήτευση επανήλθε. Η δυσπιστία ενισχύθηκε. Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει.

Η χθεσινή επεισοδιακή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προφανώς υπό το βάρος των δημοσκοπικών ευρημάτων, επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά γιατί αυτή η κυβέρνηση  δεν έχει προοπτική.

Η προχθεσινή δήλωση του «εξουθενωμένου» υπουργού Οικονομικών, ότι τα νέα μέτρα πρέπει να τα λάβει κυβέρνηση με νωπή εντολή, έστειλε το μήνυμα ότι η Κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί να σηκώσει πλέον το  βάρος.

H σύγκρουση Βορίδη - Ραγκούση δείχνει ότι δεν μπορούν να μακροημερεύσουν ετερόκλητα σχήματα, χωρίς να έχει προηγηθεί προγραμματική συμφωνία.

Ο εσωκομματικός πόλεμος στο ΠΑΣΟΚ για την επόμενη ημέρα, παραλύει ουσιαστικά την κυβέρνηση  δεδομένου ότι επίλεκτα στελέχη  επιδίδονται σε δελφινομαχίες.

Σ' αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, η ... απειλή του κ. Παπαδήμου μέσω του

κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Καψή ότι θα κάνει ανασχηματισμό, την οποία έσπευσε να υποστηρίξειο "λα(γ)ο" κ. Καρατζαφέρης  μόνο γέλιο προκαλεί επειδή όλοι γνωρίζουν ότι ένας διορισμένος πρωθυπουργός δεν μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις μόνος, ούτε μπορεί να διαταράξει  τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες.

Κατά τα άλλα λυπούμεθα πολύ για τον κ. Παπαδήμο που μόνο τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει σε τι πήγε κι έμπλεξε.  Από που να αρχίσει και που να τελειώσει  με μια κυβέρνηση ο βασικός κορμός της οποίας (ΠΑΣΟΚ)...αλληλοεξοντώνεται.

Τελικά ίσως αποδειχθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε δίκιο που στήριξε την Κυβέρνηση Παπαδήμου.  Κατάφερε να  απομυθοποιήσει τους «τεχνοκράτες» και τις «κυβερνήσεις συνεργασίας». Να κλείσει και τα στόματα των ...εταίρων που ήθελαν συναινετικά σχήματα.

Έτσι καθίσταται ευκολότερος ο στόχος της αυτοδυναμίας...

 Αδέξιος Δεξιός

Υ.Γ. Ο καλύτερος κατά την γνώμη μου δείκτης της πορείας προς την αυτοδυναμία στην οποία μπαίνει πλέον η Νέα Δημοκρατία, είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται των πολιτικών αρχηγών στη δημοτικότητα καταγράφοντας ποσοστό 20,1%- υψηλότερο ακόμη και από του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου  (17,5%).

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Τ avatar
  Κώστας Τ 16/12/2011 07:58:31

  Ποιός Παπαδήμος;Βενιζέλος-Πασοκ-Καρατζαφέρης,ίδια πολιτική,ίδια αναλγησία! Για μια στιγμή κατάφεραν να μπερδέψουν τον κόσμο,αλλά τα θαύματα κρατάνε πλέον μία ώρα!Εκλογές Τώρα!

 2. ΜΑΚΗΣ P avatar
  ΜΑΚΗΣ P 16/12/2011 08:01:41

  Η αυτονομία είναι προ των πυλών. Η Κυβέρνηση ...καρατζαφέρη πρέπει να παραιτηθεί. Οι εκλογές να γίνουν εδώ και τώρα. Το θέμα είναι τις σοβαρές και κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να τις πάρει μια κυβέρνηση εκλεγμένη από τον Λαό.
  Αποφάσεις προς το συμφέρον της πατρίδας και όχι προς το συμφέρον των δανειστών. Διαφορετικά αυτό που θέλουν θα το περάσουν με την ανασχηματισμένη κυβέρνηση ..καρατζαφέρη, και μετά θα κάνουν εκλογές .
  Και τότε η ΝΔ θα διαχειριστεί απλώς τα δύσκολα και το μένος και η οργή του κόσμου θα πέσει πάνω στην Ν.Δ , χωρίς αυτή να φταίει.

 3. Εγώ avatar
  Εγώ 16/12/2011 08:19:15

  Ναι, ζήτω η αυτοδυναμία τής ΝΔ...
  Με τα ίδια στελέχη που είχε και η κυβέρνηση Καραμανλή που έκλεισε τη Βουλή από τον Μάιο και την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια μέσα στη μαύρη νύχτα.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Εγώ 16/12/2011 09:12:44

   Εχεις Σαμαρά, έχεις και μερικούς μουτζαχεντίν που θα σε κάνουν την δουλειά. Αλλη ελπίδα δεν έχεις εκτός αν γίνουμε Σοβιέτ (ΚΚΕ), Αναρχολάνδη (ΣΥΡΙΖΑ) ή Χιλή του Πινοσέτ (Καρατζαφέρης).

 4. SABI avatar
  SABI 16/12/2011 09:09:37

  H αυτοδυναμία είναι EYXH ή KATAΡΑ?
  Μπορεί μέσα στις σημερινές συνθήκες ακόμα και με 40% ο Σαμαράς μόνος του περιστοιχιζόμενος απο τους γνωστούς πλιατσικολόγους της εξουσίας της ΝΔ, τα παιδιά των Βαρώνων τίς κλίκες κλπ, και με το 60% του λαού απέναντι, στην καλύτερη περίπτωση να κρατάει την ψυχραιμίοα του και να του λέει. Εχεις τώρα αυτοδυναμία, ξαναδώσε μας τη ζωή μας πίσω και μη ζητάς ούτε περίοδο χάριτος γιατί ήξερες οτι χρόνος δεν υπάρχει, αλλοιώς κατεβαίνουμε στους δρόμους?
  Μήπως πρέπει πρίν απο την αυτοδυναμία ο Σαμαράς να εξασφαλίσει μια ειλικρινή συμμαχία με την Αριστερά (τύπου Φλωράκη-Μητσοτάκη) για να απαλλαγεί επιτέλους η χώρα απο το καθεστώς ΠΑΣΟΚ, και να υπάρχει και ενα Εθνικό Μέτωπο σε περίπτωσει που δεν γίνουν δεκτές απο Μερκοζί οι κόκκινες γραμμές?
  Μήπως τελικά χωρίς αυτή τη συμμαχία η αυτοδυναμία καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος μέσα σε μερικές εβδομάδες?

  • Κλεόστρατος avatar
   Κλεόστρατος @ SABI 16/12/2011 11:21:37

   Τί σημαίνει "να εξασφαλίσει μια ειλικρινή συμμαχία με την Αριστερά";
   Συμφωνώ ότι θα μπορούσε να γίνει ειλικρινής συμμαχία με συγκεκριμένα πρόσωπα της αριστεράς, έτσι κι αλλιώς οι αριστεροί δύσκολα καταφέρνει να εκπροσωπηθούν από ένα σχήμα ή ένα πρόσωπο.
   Προσωπικά πιστέυω πως ο Σαμαράς πιο εύκολα θα μπορούσε να συννενοηθεί με τον Τσίπρα παρά με τον Καρατζαφέρη, μιλάω βέβαια για κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης. Βέβαια με ανθρώπους σαν τον Ψαριανό ή σαν τον Μπίστη δεν θα μπορούσε ούτε καν να βρεθεί στο ίδιο δωμάτιο.
   Στην περίπτωση που ο Σαμαράς αναγκαστεί να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας (μάλλον έκτακτης ανάγκης) έχω την εντύπωση πως ο Τσίπρας θα είναι ο πλέον συνεννοήσημος.

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ SABI 16/12/2011 13:42:26

   SABI
   σημασία θα έχει η κοινωνική πλειοψηφία που θα στηρίζει την επόμενη κυβέρνηση

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ SABI 16/12/2011 15:14:04

   Τι είδους συμμαχία με την Αριστερά , αφού ο ένας πάι Βορρά και ο άλλος πάει Νότο; Τι είδους συμμαχία χωρίς καμμία απολύτως προγραμματική σύγκλιση; Σε ποιο κρίσιμο οικονομικό ή εθνικό θέμα θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία Σαμαρά -Τσίπρα;
   Η περίπτωση Μητσοτάκη- Φλωράκη ήταν εντελώς διαφορετική περίπτωση. Εκεί σχηματίσθηκε μια κυβέρνηση λίγων εβδομάδων για να μην διαλυθεί η Βουλή και παραγραφούν τα του σκανδάλου Κοσκωτά.

  • φωνη avatar
   φωνη @ SABI 16/12/2011 16:02:25

   Η αριστερά σαν πολιτική δύναμη αν θα την ανάγκαζε κάποιος να προτείνει κάτι δε θα πρότεινε τίποτα διαφορετικό από τον κρατισμό. Οι περισσότεροι απλοί άνθρωποι, που εγώ μιλάω μαζί τους, και ψηφίζουν αριστερά το κάνουν γιατί απλά θεωρούν την ψήφο στην αριστερά ένδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και διαμαρτυρίας στο τωρινό σύστημα (δε λένε αυτό ευθέως αλλά εγώ αυτό καταλαβαίνω).

   Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν τη δική τους υπέρβαση και να προσχωρήσουν αυτοί στις θέσεις του κοινωνικού φιλελευθερισμού. Γιατί ο κοινωνικός φιλελευθερισμός έχει κοινωνική ευαισθησία, στοχεύει στο κοινωνικό αλλά το πετυχαίνει με φιλελεύθερο τρόπο μέσα από την ιδιωτική οικονομία. Και μιας και η ανάγκη διαμαρτυρίας στο σύστημα, πρέπει να συνεπάγεται επιθυμία αλλαγής του συστήματος (η οποία είναι "ανώτερη" από τη διαμαρτυρία) , νομίζω, οτι ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος να αλλάξει το σύστημα είναι να σταματήσει ο κρατισμός και να αναπτύξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία-την αληθινή επιχειρηματικότητα.

   Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός μπορεί να αλλάξει πραγματικά την οικονομία, γιατί δεν είναι ιδεολογία εγκλωβισμένη στον κρατισμό. Και έχει κοινωνική ευαισθησία. Επομένως, κάποιοι στην κοινωνία πρέπει να κάνουν την υπέρβασή τους.

   • ola avatar
    ola @ φωνη 16/12/2011 18:36:53

    O oποίος «κοινωνικός φιλελευθερισμός» εφαρμόζεται πού ακριβώς σήμερα και από ποια κόμματα;
    (χωρίς ισχυρότατο κράτος , όλα τα περί «κοινωνικής ευασθησίας» είναι ίδιας αξίας με το «λεφτά υπάρχουν»)

    • φωνη avatar
     φωνη @ ola 16/12/2011 19:34:13

     Απο τη ΝΔ και τον Αντωνη Σαμαρα οταν του δωσει ο λαος την εντολη.
     http://www.antinews.gr/2009/11/03/21476/

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 16/12/2011 09:10:38

  Aναμενομενα ηταν αυτα.Τα δυσκολα μετα τις εκλογες.

 6. Ραβινος avatar
  Ραβινος 16/12/2011 09:41:04

  ''... ενώ στην ουσία θέλουν να κερδίσει χρόνο το ΠΑΣΟΚ που καταποντίζεται στις δημοσκοπήσεις'' Eδω βρισκεται το μυστικο γι'αυτο και ο ''λαομισητος''ΓΑΠ συμφωνει με τον ΛΑγΟΣ Καρατζαφυρερ για ανασχηματισμο του τσιρκουλου Μεντρανο!Η ΝΔ ας τους αφησει στον κοσμο της Αλικης των θαυματων και να ριξει το βαρος της στον υπογειο πολεμο που υφισταται απο το αορατο ΠΑΣΟΚ των ΔΕΚΟ ,των Οργανισμων ,του Δημοσιου οπου το ρουσφετι και η λαμογια βρισκονται σε εξαρση .Να ενεργοποιησει τους Τομεις και τις Γραμματειες της οι οποιοι επεσαν σε χειμερια ναρκη με την αναδειξη της νοθας Κυβερνησης Παπαδημου .Ο λαος παρακολουθει με πολυ προσοχη το παρτυ των παρανομων προσληψεων εκτος ΑΣΕΠ των ΠΑΣΟΚανθρωπων ,τις τακτοποιησεις σε ΔΣ πχ της ΔΕΗ των ορφανων του Μαξιμου ,τις αναθεσεις σε εξωτερικους εργολαβους των διοικητικων εργων , την τρομακτικη αυξηση της ανεργιας ,την καταβαραθρωση των αποθεματικων των ασφαλιστικων ταμειων ,την καταληστευση των συνταξεων των συνταξιουχων ,την πολυθεσια της νομεγκλατουρας του ΠΑΣΟΚικου κατεστημενου ,την αυξηση της συμμετοχης στις δαπανες των φαρμακων των ασθενων ,την απαξιωση του ΕΣΥ με τις ατελειωτες ουρες των δημοσιων νοσοκομειων απο τους απελπισμενους ασθενεις ,την αυξηση των ζητιανων και αστεγων στα παρκα και στους δρομους κλπ κλπ .Εαν δεν υψωσει τον καταγγελτικο της λογο η ΝΔ μην περιμενει οτι η αυτοδυναμια θα της δοθει δια της παρατηρουμενης ραστωνης των στελεχων και οργανων της που πληρωνονται αδρα μεσω του προβληαμτικου μισθολογιου της στηριζομενου σε δανεια τραπεζων .Οι καιροι ου μενετοι !!

 7. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 16/12/2011 10:10:04

  Εγώ βλέπω πως καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια και περιμένουμε την αυτοδυναμία να μας έρθει σαν ώριμο φρούτο...

  Ακόμα και αν αυτό συμβεί, με τέτοια...μαχητικότητα και με τέτοια ...δυναμικά στελέχη θα αντιμετώπίσουμε τα προβλήματα της διακυβέρνησης?

  Δυστυχώς , ένας Φαήλος δε φέρνει την άνοιξη...

 8. gio23 avatar
  gio23 16/12/2011 10:54:53

  Eάν δε αναφέρει τις άμεσες κινήσεις του πριν τις εκλογές ο κόσμος δεν θα τον πιστέψει και θα μείνει (αν δε πέσει κιόλας) στα ίδια ποσοστά.

 9. περήφανος δεξιός avatar
  περήφανος δεξιός 16/12/2011 11:22:28

  H αυτοδυναμία για τη ΝΔ βρίσκεται πολύ πιο κοντά από όσο θέλουν να νας πείσουν τα παπαγαλάκια του πασοκ..ΚΑΜΙ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ-ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΡΙΣΜΕΝΗ.

 10. hdgr avatar
  hdgr 16/12/2011 11:54:38

  Υπάρχει και το ανάποδο διάβασμα.

  Η απομυθοποίηση του Παπαδήμου δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια στην αυτοδυναμία της ΝΔ.

  Στην ίδια δημοσκόπηση τα ποσοστά της ΝΔ είναι καθηλωμένα , ενώ του Πασόκ εξανεμίζονται.

  Η αποτυχία της κυβέρνησης Παπαδήμου θα πιστωθεί , από ένα σημαντικό τμήμα του κόσμου , σε όσους την στηρίζουν άρα και στην ΝΔ.

  Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό και κάνουν πολιτική από τα γραφεία , φοβάμαι ότι θα βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

  Επιτέλους ας κατέβουν στις γειτονιές να δουν τι λέει και πως σκέπτεται ο μέσος Έλληνας.

  Ξεφεύγουν σημαντικές "λεπτομέρειες", για παράδειγμα:

  Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι "ειδικού σκοπού".

  Τι σχέση έχει με τον σκοπό αυτό η αύξηση 10-15% των τιμολογίων της ΔΕΗ;

  Ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Η ΝΔ γιατί δεν αντιδρά;

  Δεν καταλαβαίνει ότι από κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες" κινδυνεύει η αυτοδυναμία;

  • ola avatar
   ola @ hdgr 16/12/2011 12:24:22

   Tα ποσοστά του πεφτουν κι αυτοι φανταζονται αυτοδυναμια.
   Ψηφίζουν τα παντα, εφαρμοστικούς, προϋπολογισμούς,μέτρα , χαράτσια μαζί με Παπαδήμο, ΓΑΠ και Λάος και θέλουν αυτοδυναμία!!!
   Εχουν λαλήσει...

 11. hdgr avatar
  hdgr 16/12/2011 12:55:03

  ola

  Μπερδεύεις την κριτική με τον αφορισμό.

  Ο αφορισμός είναι το πιο εύκολο πράγμα , δεν παράγει όμως πολιτικές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

  Αν γνωρίζεις τον τρόπο για την έξοδο από την κρίση και τον πολιτικό φορέα που θα τον υλοποιήσει να μας τον πεις για να τον μάθουμε και εμείς.

  Διαφορετικά ,μάλλον , είσαι fan της ορχήστρας " τρεις λαλούν και δυο χορεύουν" .

  • ola avatar
   ola @ hdgr 16/12/2011 13:16:22

   hdgr

   Η «επιχειρηματολογία» σου είναι σαν τους μεσημεριανους μονολογους Καρατζαφέρη, τύπου «δεν είχαμε εναλλακτικές».

   Εναλλακτικές δεν υπάρχουν μόνο στα μυαλά των προσκυνημένων.

   • hdgr avatar
    hdgr @ ola 16/12/2011 14:19:09

    ola

    φαίνεται ότι παρακολουθείς πολύ Καρατζαφερ και έχεις πάθει σύγχυση.

    Μάθε πρώτα να διαβάζεις.

    1. Δεν επιχειρηματολόγησα για κάτι , δεν χρειάζονται επιχειρήματα απέναντι σε αφορισμούς.

    2. Η ιστορία είναι γεμάτη από " μη προσκυνημένους" που στο τέλος τα πήραν ola και έφυγαν.

    3. Μάλλον θα αισθάνεσαι μοναξιά , όντας ο τελευταίος πατριώτης σε τούτον δω τον τόπο.

    4. Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση;
    Ίσα-ίσα σου ζήτησα να μας την υποδείξεις όπως και τον πολιτικό φορέα που θα την υλοποιήσει.
    Άντε για να ξεκινήσει ...το προσκύνημα.

    Εκτός και αν ...ντρέπεσαι να μας το πεις.

   • ola avatar
    ola @ ola 16/12/2011 14:29:36

    Mπορείς να ξεκινήσεις ρωτώντας τον Archaeopteryx , ο οποίος τα γράφει εδώ και μήνες.
    Και κοίτα προς Ισλανδία μεριά αλλά και προς τον δικό μας Μεταξά του 1938.

    • hdgr avatar
     hdgr @ ola 16/12/2011 15:21:01

     Οι παρεμβάσεις του Archaeopteryx έχουν ενδιαφέρον.
     Επίσης η Ισλανδία δείχνει κάποιους δρόμους.
     Όμως ο πολιτικός φορέας που θα τους αναδείξει και κυρίως θα τους διαβεί ποιος είναι;

    • ola avatar
     ola @ ola 16/12/2011 15:27:15

     Ο Κανένας , όπως έγινε πολλές φορές στο παρελθόν.
     Τα δύο κομματα εξουσίας είναι νεκρά μαζί με τους συνεργατες τους στη χούντα Παπαδήμου.
     Κι αυτό το έχουν καταλάβει οι Έλληνες γι΄αυτό δίνουν και στους 4 μαζί κάτω από 40%

    • hdgr avatar
     hdgr @ ola 16/12/2011 15:39:46

     Επιτέλους, μίλησες για την ταμπακιέρα.
     Ο Κανένας , ενδιαφέρουσα άποψη.
     Απ' ότι ενθυμούμαι ήταν πολυμήχανος και τύφλωσε κάποιον γίγαντα , Πολύφημο τον έλεγαν;
     Λες να ξαναπαρουσιαστεί στις μέρες μας;

 12. Enzo avatar
  Enzo 16/12/2011 13:27:58

  Κοιταξτε πως ειναι μεσα στην φυλακη η Γιουλα.

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oFTE0Iv8L8Q

  δηλαδη αμα εφαγε αυτη 7 χρονια για τα πορτοκαλια που εκανε οι δικοι μας σοσιαληστρες ποσα πρεπει να φανε?

 13. SABI avatar
  SABI 16/12/2011 13:50:17

  Κλεόστρατος,:
  Aυτό εννοώ και εγώ οταν μιλάω για ειλικρινή συμμαχία με την Αριστερά (Τσίπρας, Θεοδωράκης, Γλέζος, Σακοράφα,Κουρουμπλής κ.ά.)
  Οχι βέβαια Μπίστηδες Δαμανάκηδες ψαριανούς κλπ. σφουγγοκολάριους του ΠΑΣΟΚ

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ SABI 16/12/2011 15:19:28

   ... και Λαφαζάνη και Αλαβάνο ! Ισως και ΑΝΤΑΡΣΥΑ ! ΕΛΕΟΣ!!!!!

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ SABI 16/12/2011 16:14:31

   Για να γίνει συνεργασία απαιτείται να το θέλουν και οι δυό.
   Ειστε βέβαιος οτι η Αριστερά θέλει συνεργασία;
   Εδω δεν μπορούν τα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα συνεργαστούν με τη Ν.Δ;
   Δεύτερον, συνεργασία προϋποθέτει ένα minimum προγραμματικής συναίνεσης.
   Που ακριβώς θα συμφωνούσαν η Ν.Δ. με τα κόμματα της Αριστεράς;

 14. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 16/12/2011 15:11:02

  Ποια ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ;;; Με 20% κανεις κυβερνηση;;;;
  Χαμενο το εχετε ξυπνηστε και κοιταξτε ποτε και πως θα βγειτε απο την κυβερνηση συνεργασιας που βρισκεστε και αφηστε τις δικαιολογιες.!!!!!!

 15. ΑΝΤΩΝΗΣ avatar
  ΑΝΤΩΝΗΣ 16/12/2011 18:07:40

  Για ποια αυτοδυναμία μιλάτε? Το 20% με όσες αναγωγές και να μετρηθεί δεν κάνει αυτοδυναμία. Ακόμα και αυτοδυναμία να προκύψει με την ανόχη 3 στους 10 το πρόβλημα είναι τεράστιο. Η απόχη θα βγάζει μάτια.
  Το δίλλημμα είναι συγκεκριμένο έτσι όπως είναι η οικονομική καταστάση της χώρας.
  1) Πατριωτική κυβέρνηση, πάνω απ' όλα η χώρα κ.λ.π.?
  Δραχμή και ξανά από την αρχή το χτίσιμο.(Με ότι συνεπάγεται αυτό).
  2) Συνταγές Ευρώπης και Δ.Ν.Τ.?
  Ευρώ (που μάλλον όλοι το θέλετε) , εφαρμογή απόφάσεων όπως έρχονται από το εξωτερικό, μείωση της εθνικής κυριαρχίας, επίτροποι στα υπουργεία κ.λ.π.

  Τι ακριβώς θέλετε να κάνει ο Σαμαράς? Τον πατριώτη με ευρώ?
  Αποκλείεται από τους ξένους.
  Τον ευρωπαίο με δραχμές? Γίνεται? (τουλάχιστον για 5 χρόνια δεν γίνεται).

  Η αυτοδυναμία δεν πρόκειται να προκύψει όσο υπάρχουν άνθρωποι που βολεύονται από την τωρινή κατάσταση. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Η εποχή χρειάζεται ήρωες και δεν βλέπω να θέλει κανένας να θυσιαστεί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.