#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/08/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απελευθέρωση των Μεταφορών και η Έκλειψη της Σκέψης στην Πασοκική ΕλλάδαΠιστή στις οδηγίες και τις επιταγές της σημερινής Δύσης, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να συμμορφωθεί με τις εντολές της «Τρόικας» του ΔΝΤ  και της ΕΕ γιά την απελευθέρωση των Μεταφορών σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Αυτό, με δυό λόγια, σημαίνει ότι σε 2-3 χρόνια από σήμερα θα μπορεί ο οποιοσδήποτε Έλληνας ή ξένος (περιλαμβανομένων και των πολυεθνικών μεταφορικών κολοσσών)   να δραστηριοποιείται στον  σχετικό τομέα , χωρίς να απαιτείται η ειδική άδεια , αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που έχουν αποκτήσει οι Έλληνες μεταφορείς και κάποιοι ξένοι που συνεργάζονται μαζί τους , υπό εταιρικές μορφές ΑΕ, ΕΠΕ κλπ.

Ευλόγως λοιπόν διαμαρτύρονται και κατεβαίνουν σε απεργίες και άλλες μορφές κινητοποίησης, οι πληττόμενοι, από την εφαρμογή των μέτρων, Έλληνες πολίτες οι οποίοι βλέπουν ότι οι επενδύσεις τους  σε μεταφορικά μέσα, αποθηκευτικούς χώρους και άλλο εξοπλισμό θα απαξιωθούν  με ταχύ ρυθμό , αφού το Ελληνικό Κράτος αφενός μεν αρνείται να τους επιστρέψει τα χρήματα που αυτοί  έχουν καταβάλλει για την λήψη των αδειοδοτήσεων  (συνολικής αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ) , αφετέρου δε, με εκπλήσσουσα άνεση, ανοίγει την πόρτα στον αθέμιτο ανταγωνισμό των ξένων συμφερόντων , με σκοπό την άλωση ενός ακόμη επιχειρηματικού χώρου που, σε πείσμα της γενικώτερης  αρνητικής συγκυρίας ,εξακολουθεί να αγωνίζεται και να μοχθεί, εισφέροντας θέσεις εργασίας και εισόδημα σε πολλές χιλιάδες συμπολίτες μας.

Τι θα συνέβαινε, δηλαδή, αν η απελευθέρωση της Αγοράς των Μεταφορών, επραγματοποιείτο ομαλά , με ορίζοντα 7-ετίας ή 10-ετίας , παρεχομένης της δυνατότητας απόσβεσης του αρχικού «χαρατσιού» της λήψης της αρχικής Αδείας ;

Στην σημερινή Ελλάδα, όμως, της ιστορικής παρακμής και του παραλυτικού εκσυγχρονισμού, όλα σχεδιάζονται και πραγματοποιούνται χωρίς Σκέψη (και χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, όπως γράφει και ο μεγάλος ποιητής) . Δεν παράγεται Σκέψη στην Ελλάδα. Η Σκέψη είναι είδος σε ανεπάρκεια αλλά η ύπαρξή της αυστηρά  διώκεται, εκεί δε που κατά τύχην γεννηθεί , περιφρονείται και λοιδορείται  !

Δεν μπορούσατε κύριε Πρωθυπουργέ , κύριε Γεώργιε  Παπανδρέου να σκεφθείτε ότι η ανακίνηση τέτοιου θέματος ,τέτοια εποχή, θα πλήξει δραματικά τον Τουρισμό που τόσο πολύ χρειάζεται η Εθνική μας Οικονομία ;  Ακούμε στις ειδήσεις των κρατικών ΜΜΕ, ότι 100.000 ακυρώσεις  κρατήσεων ανά ημέρα (μ.ο.)  καταγράφονται από τους επαγγελματικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο, χιλιάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα αδυνατούν να μετακινηθούν από/προς τα  θέρετρα λόγω έλλειψης καυσίμων, πάνω από 50.000 τόνοι ροδάκινων καταστρέφονται στην Ημαθία διότι δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς των στις κονσερβοποιίες  (από τα δελτία της ΝΕΤ, της 1.8.2010) και πολλά άλλα.  Αν, κύριε Πρωθυπουργέ, περιμένατε μέχρι τον Νοέμβριο για να αναγγείλετε τα «μέτρα» σας , ποιό κακό επρόκειτο να σας συμβεί ; Γιατί  αρνείσθε να σκεφθείτε κύριε Πρωθυπουργέ ;

Και εσείς κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, τι κάνετε ;  Σίγουρα περνάτε καλά στη Μύκονο, στη Σαντορίνη  και αλλού.  Γιατί δεν νοιάζεσθε για αυτόν τον Τόπο , τον Τόπο μας ;    Μήπως τα περιμένετε όλα από τον Αντώνη Σαμαρά ;   Γιατί τον έχετε εγκαταλείψει ;   Αύριο θα ζητάτε  «εξυπηρετήσεις» και συστάσεις από αυτόν και θα επικαλείσθε τους  ανύπαρκτους (ή μη)  κομματικούς τίτλους σας .  Την ονομαστική αξία, όμως, των όποιων τίτλων σας , την έχετε ήδη υπονομεύσει.  Δεν σκεφθήκατε τι συνέβη με τα Ελληνικά  κρατικά  10-ετή ομόλογα ;  Αν δεν  μπορέσατε να σκεφθείτε , ανήκετε σε αυτούς που  δεν θέλουν ή δεν μπορούν να σκεφθούν. Είσασθε  άσκεπτοι  (thoughtless) .  Καλές Διακοπές νά  έχετε !

Μάρκος Πιερίδης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 09:19:11

  Αν και δεν μου αρεσουν οι συνομωσιολογιες..δυο τινα συμβαινουν:
  η δεν τους ενδοιαφερει τιποτα και προχωρουν χωρις κανενα σχεδιο,
  η εχουν σχεδιο να εκμηδενισουν καθε επαγγελματικη ομαδα και καθε αντισταση του ελληνκου λαου, κανοντας τον να δουλευει για ενα πιατο φαγητο και να μην εχει ενα κρυφο ονειρο για κατι καλυτερο, στρεφουν δε τον ενα κλαδο εναντιον του αλλουκαι μετα χυνουν κροκοδειλια δακρυα γαι την αγροτικη παραγωγη,τον τουρισμο και την δημοσια εικονα της χωρας.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 09:23:32

   καλες διακοπες να εχουν, γιατι εχω ενα κακο προαισθημα: ισως καποια στιγμή ο ελληνικος τους στειλει σε διαρκεις διακοπες. Τα καμπανακια ηχουν ας τα ακουσουν

 2. ΑΛΕΞ avatar
  ΑΛΕΞ 03/08/2010 09:25:18

  Μήπως μπορείτε κ. Πιεριδη να μας εξηγείστε από που προέρχονται αυτά τα εκατομμύρια ευρώ που λέτε ότι έχουν επενδύσει οι μεταφορείς, ποιος τα έχει εισπράξει;
  Σαν δεν ντρέπεσαι λίγο που προσπαθείς να μας πείσεις για το δίκιο κάποιων που εκμεταλλεύονται χουντικές άδειες και τζογάρονταν στην μηδαμινή αξία τους τις εκτόξευσαν στα ύψη.
  Φτηνή αντιπολίτευση σε όλους πλην Σαμαρά βεβαίως βεβαίως....

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΑΛΕΞ 03/08/2010 09:29:52

   Τη μεθοδευμένη προσπάθεια του ΓΑΠ να εξοντώσει κάθε μεσαία επαγγελματική τάξη και να τη μεταβάλει σε δουλοπάροικους των ξένων πολυεθνικών, δεν τη βλέπεις;

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 03/08/2010 09:43:56

    Δεν τους ενδιαφέρει καν.
    Αν μεν είναι νεοφιλελεύθεροι είναι γνωστή η έλλειψη κάθε κοινωνικής ευαισθησίας και «δικαιολογημένα» είναι χαρούμενοι με τις κατοχικές πολιτικές των οικονομικών δολοφόνων.

    Αν δε είναι μεταλλαγμενοι πασόκοι, τωρινοί οπαδοί της θατσερική «σοφίας» που εφαρμόζει ο ΓΑΠ , ας δούν τι έλεγε το κόμμα τους προεκλογικά τοσο για το συγκεκριμένο όσο και για όλα τα άλλα φλέγοντα ζητήματα, αποδομώντας σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο τις μετεκλογικές επιλογές του.Αν δεν θυμούνται τι έλεγαν προεκλογικά στα έντυπα και το πρόγραμμα τους, ας ρωτήσουν τον Βασίλη Οικονόμου ή τη Σοφία Σακοράφα να τους πούν.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΑΛΕΞ 03/08/2010 09:40:17

   Ερωτηση κρισεως:
   Το ΙΚΑ και το 8ωρο εγιναν επι Μεταξα..να τα εξαφανισουμε επειδη το καθεστως δεν ηταν κοινοβουλευτικο;
   Επι χουντας εγιναν καποια δημοσια εργα: να τα ανατιναξουμε επειδη τα εκαναν χουντικοι;
   Και κατι τελευταιο: οταν κανεις αλλαγες δεν διαλυεις τον κοινωνικο ιστο.
   Ειναι δε επιεικως απαραδεκτο να κατηγορειται ως χουντικος οποιος εχει αντιθετη αποψη, γιατι σπερνετε τον διχασμο στην κοινωνια; τι σας κανει να θυμηθειτε την χουντα μετα απο 50 χρονια; βλεπετε κατι παρομοιο σημερα;

   • ΑΛΕΞ avatar
    ΑΛΕΞ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 09:46:42

    Η αναφορά στην χούντα σε πείραξε επί της ουσίας όμως ούτε λέξη.....

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 10:01:52

    H καραμελα της χουντας που εμφανιστικε το τελευταιο διαστημα μονο τυχαια δεν ειναι! Πως ειναι δυνατον καναλια εφημεριδες και λοιποι συγγενεις να αναφερονται διαρκως σε εκεινη τη περιοδο κατι υποκρυπτει.
    οσο για ταν ταμπακιερα: αφου δεν το διαβασεσ πιο πανω στο παραθετω παλι: οταν κανεις αλλαγες δεν διαλυεις τον κοινωνικο ιστο.

    Εαν καποιοι εκλεψαν η κλεβουν να γινει ο ελεγχος καινα αποδοθει δικαιοσυνη χωρις προγραφες τυπου ΣΥΛΑ απλα για το θεαθηναι

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ ΑΛΕΞ 03/08/2010 09:50:21

   Οι αρχικές (χουντικές) άδειες ήταν μη μεταβιβάσιμες.
   Μετά οι (δημοκρατικές) άδειες έγιναν μεταβιβάσιμες και άρχισε το πανηγύρι.

  • ΜΠΟΥΓΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ avatar
   ΜΠΟΥΓΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ @ ΑΛΕΞ 03/08/2010 15:42:19

   Αυτή η mega και λανθασμένη επιμονή στις-και καλά- χουντικές άδειες αρχίζει και κουράζει..

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ ΑΛΕΞ 03/08/2010 18:59:22

   Από που προέρχονται κ. Άλεξ; Από δουλειά και δάνεια ή και τα δύο. Ο αφιονισμός με τις "χουντικές άδειες" έχει πιάσει τόπο.

   Δεν εργάζεται κανένας από εκείνους που τις πήραν. Και γιατί δεν τις κατάργησαν αργότερα; Παρεμπιπτόντως γύρω στις 600 άδειες βυτιοφόρων δόθηκαν από το ΠΑΣΟΚ. Τέλος έχει καμία σημασία ποιος πήρε τα χρήματα; Οι προηγούμενοι κάτοχοι αδειών τα πήραν. Πάντως τους τα πλήρωναν επειδή το κράτος κρατούσε συγκεκριμένο τον αριθμό τους. Και τώρα, οι νύν κάτοχοι, χάνουν τα χρήματά τους.

 3. ΑΛΕΞ avatar
  ΑΛΕΞ 03/08/2010 09:42:35

  Αυριανιστής αν κατάλαβες ότι είμαι υποστηρικτής του ΓΑΠ μάλλον λάθος κατάλαβες, οι αθλιότητες της παραπληροφόρησης δεν μου αρέσουν και η φτηνή αντιπολίτευση, διάβασε αυτό: http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1022627

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΑΛΕΞ 03/08/2010 11:31:39

   Αλεξ μια απανατση περι χουντας περιμενω και αλλων τινων που αναφερω πιο πανω. Να καταργηθουν το 8ωρο και το ΙΚΑ επειδη εγιναν επι ανελευθερου πραγματι καθεστωτως; Γι αυτο τα εργασιακα σημερα ειναι στον πατο εν καιρω δημοκρατιας;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΑΛΕΞ 03/08/2010 12:08:46

   Α, ΟΚ, κατάλαβα. Εγώ περίμενα πάντως να μου έδειχνες από κάτι πιο σκληροπυρηνικό, από το e-rooster π.χ.

  • ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ avatar
   ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΟΥΜΑΡΤΖΗΣ @ ΑΛΕΞ 04/08/2010 12:37:19

   Όποιος θα δει το λινκ http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1022627 που αναφέρει ο αγαπητός ΑΛΕΞ θα γελάσει με την καρδιά του. Η σύγκριση που κάνει ο κ. Στούπας (ο αρθρογράφος) μεταξύ του ανοίγαμτος του επαγγέλματος του κουρέα στην Κούβα και του ανοίγματος των ""κλειστών"" επαγγελμάτων στην Ελλάδα προσφέρει άφθονο γέλιο αλλό το κακό είναι οτι ο συντάκτης τα γράφει στα σοβαρά (όλο το υπόλοιπο άρθρο απίστευτες κοινοτιπίες - ΄΄οποιος γνωρίζει την οικονομική δημοσιογραφία (και ειδικά το χρηματιστιριακό ρεπορτάζ!!) μάλλον γνωρίζει και την ποιότητα και τον επαγγελματισμό των δημοσιογράφων - όποιος ενθουσιάζεται μ'αυτές τις αναλύσεις σεβαστή η άποψή του αλλά έχει μάλλον βαθειά άγνοια. Ν' αντιγράψω τον εαυτό μου επαναλαμβάνοντας την άποψη μου επί του θέματος.

   Είναι προφανές ότι ένα σύστημα χορήγησης αδειών που λειτουργεί μ’ ενα εντελως άναρχο, αδιαφανή και παράλογο τρόπο πρέπει ν’αλλάξει. Και εάν υπάρχει τρόπος με τον ελάχιστο βαθμό αδικίας για τους επαγγελματίες και διατήρηση της κοινωνικής γαλήνης. Μερικές σκέψεις που πιστευω να ανταποκρίνονται στους κανόνες της Κοινής Λογικής.
   1) Γνωρίζοντας ότι το κράτος δεν έχει λεφτά να αποζημιώσει κανέναν (και δεν ξέρω πόσο εύκολο και χωρίς ζημία για την οικονομία θα ήταν αυτό γνωρίζοντας τις ελληνικές “μαιμουνιές”)
   το άνοιγμα του επαγγέλματος να γίνει μετά από δέκα χρόνια. Ετσι κάποιος νεος στο επάγγελμα γνωρίζει ότι έχει 10 χρόνια για να μπορέσει να κάνει κάποιον στοιχειώδη προγραμματισμό.
   2) Θα πει κάποιος: “Μα η ανταγωνιστικότητα, η πτώση των τιμώς των καυσίμων λόγο του χαμηλοτερου κομίστρου κλπ”
   Άκουσα σε μία συζήτηση ότι το κοστος μεταφοράς καυσίμου είναι 12 ευρώ ο τόννος (όποιος γνωρίζει ας με διορθώσει παρακαλώ). Ας υποθέσουμε (εκτός πραγματικότητας το ποσοστό) ότι το κερδος είναι 9-10 Ευρω/τον δηλ. 9-10λεπτά/λίτρο. Δεν νομίζω ότι για 9 λεπτά θα καταστραφεί η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. Και εν παση περιπτώσει η τιμή της βενζίνης περιλαμβάνει συνολικους φόρους ανώ τους ΕΝΟΣ (1) ΕΥΡΩ (συπεριλαμβάνεται και ο ΦΠΑ).

   3) Αυτή την στιγμή στην χώρα κυριαρχούν δύο βασικοί παίκτες στο εμποριο καυσίμων (που ταυτοχρόνως είναι και δυιλιστήρια). ΕΛΠΕ – ΛΑΤΣΗΣ (με ΕΚΟ και ΒΡ) – Μοτορ Οιλ (ΑΒΙΝ, Κύκλων και Shell). Όλοι στην χώρα υποτίθεται κάνουν θυσίες. Ας “πιεσθούν” οι εταιρείες ν’αγοράσουν ΤΩΡΑ 100,200,300,500 δεν ξέρω ποσές αδειες και φορτηγα (από τον υπάρχοντα στόλο) έτσι ώστε να καλύπτουν μεγάλο ποσοστό των αναγκών τους με ίδιον στόλο. Και προφανως θα έχουν και κερδος άφου ολοι οι δημοσιογράφοι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πιο προσοδοφόρο επάγγελμα είναι του μεταφορέα καυσίμων.
   4)Υπάρχει το επιχείρημα ότι πληρώνουμε πρόστιμα στην ΕΕ, τα κλειστά επαγγέλματα, ανταγωνιστικότητα της οικονομίας (ξανά) κλπ.Λοιπόν κατ’αρχή ξεκινάς με διαπραγμάτευση. Δηλ, δεν γίνεται σε μία περίοδο ύφεσης, που η κοινωνική συνοχή και αλληλεγύη είναι απαραίτητη εμείς να προσπαθούμε να διαλύσουμε την χωρα επειδή τον θέλουν κάποιοι γραφειοκράτες (για να συνενοούμεθα όταν μιλάμε περί ΕΕ)!!! Ας επικεντρωθούμε σε θέματα που πληρώνουμε πρόστιμο στην ΕΕ και θα έπρεπε να τα έχουμε λυσει όχι γιατί μας το ζητάνε αλλά γιατί θέλουμε να παραδώσουμε εναν τόπο βιώσιμο στις ερχόμενες γενεές αλλα και γιατί εμείς οι ίδιοι πρέπει να ζούμε με αξιοπρέπεια. ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ!!! ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!!! ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ, ΤΑ ΤΑΞΙ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΦΡΑΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΛΠ, “ΕΠΙΛΟΓΗ” ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΕΚΑ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΟΤΑΝ ΠΗΔΑΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΘΑΒΟΥΜΕ, ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ, ΛΑΔΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΒΛΑΣΤΑΤΙ ΜΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑ( ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ), ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ) ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ. ΟΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΥΓΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΟ)ΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ το τελευταιο που μ’απασχολεί είναι εάν θα έχω 500 ΤΑΞΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΠΛΗΡΩΝΩ 5 ΛΕΠΤΑ/ΛΙΤΡΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΗ ΒΕΝΖΙΝΗ. ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΤΑΡΙΦΕΣ, ΝΤΑΛΙΚΕΡΗΔΕΣ, ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΟ … ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ!!! ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ (ΑΣΘΕΝΗΝ ΕΧΩΜΕΝ, ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΤΟΝ ΒΑΛΑΜΕ ΚΛΠ)!!!!!!!! Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν!!!!!! ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ "ΚΛΕΙΣΤΑ" Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΕΙ!!!!
   Και μόλις θα… “ανοιξουν” η καλή πολυεθνική θα μετατρέψει τον χώρο σε εργασιακό Παράδεισο και η κρατική μηχανή θα γίνει όπως Γερμανία!!!! Ή μήπως καλύτερα να δοθούν αυτές οι αρμοδιότητες κρατικού ελέγχου και εποπτείας σε ιδιώτες???? ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ (ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΤΟΙΜΑΣΟΥ)!!!! ΦΟΒΕΡΗ ΙΔΕΑ!!! ΔΙΟΤΙ Ο ΙΔΩΤΗΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΑΔΩΝΕΤΑΙ (ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ)!!! ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ !!! ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ (ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ-ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΑ) ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΑΡΓΑ ή ΓΡΗΓΟΡΑ!! Ουουου βεβαίως…. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο χρηματοικονομικός – τραπεζικοασφαλιστικός κλάδος διεθνώς, οι εταιρείς αξιολόγησης, οι ελεγκτικές – λογιστικές εταιρειες (ο αγαπημένος χώρος ενός εκ των ανθρώπων που ΜΙΛΑΕΙ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ο Ελληνας Πρωθυπουργός, ο Τζώρτζης ο Σόρος ρε παιδιά - δείτε συνεντευξη του στους Φακέλους)!!! Προτυπα διαφάνειας, εντιμότητας, ορθής λειτουργίας με γνώμονα πάντα το συμφερον των πολιτών και των καταναλωτών!!!
   ΞΟΔΕΥΟΥΝΕ (ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ) ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΜΑΣ (ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΗΛΑΔΗ) ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΧΡΟΝΙΑ (το 1992 με την πλήρη οικονομικη ενοποιηση της ΕΟΚ το βαζω ως ετος βασης και με την εισροή τεράστιων κονδυλίων – τα έτη 1974-1992 τα χαρίζω στους κυβερνώντες μας ως χρόνια … παιδικών ασθενειών και εφηβείας, ας το πάρει το ποτάμι) ΜΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ!!! ΟΙ ευθύνες του λαού???? Μεγάλες!! Όταν όμως αργά και μεθοδικά δηλήτιριάζεις κάποιον (και ειδικά μέσω της παιδείας και των ΜΜΕ τα τελευτέαια 18 χρόνια) δεν μπορείς να περιμένεις το ΘΑΥΜΑ!!! ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, με ελαχιστές εξαιρέσεις συγκεκριμένων βουλευτών) ή γραφικές εως σκληροπυρηνικές και σίγουρα χωρίς όραμα και προτάσεις αντιπολίτευση(ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ πλην εξαιρεσεων συγκεκριμένων βουλευτών)!!!!! Και ίσως το πιο σημαντικό πρόβλημα είναι ν’αναγνωρίσεις ποιους πολιτικούς θα μπορούσες να θεωρήσεις ότι είναι με την πλευρά της Πατρίδας, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και διαθέτουν την κοινή λογική – και χωρίς φυσικά να απογοητευτείς απ’αυτούς αργά ή γρήγορα. Το ευχάριστο είναι για τους έχοντες τα μάτια τους ανοιχτά και τον εγκέφαλο σε στοιχειώδη λειτουργία (ακόμα) ότι όλοι αυτοί που είναι απέναντι σ’αυτά που μολις ανέφερα (δημοκρατία, αξιοπρέπεια, πατρίδα, κοινή λογική) ξεχωρίζουν ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ!!!!

 4. koutoxorti avatar
  koutoxorti 03/08/2010 09:49:19

  Αυριανιστή τα πράγματα σ΄έχουν ξεπεράσει. Αυτή η ΚΚΕ φρασεολογία και επιχειρηματολογία έχουν προ πολλού πεθάνει. Πές μας καλλίτερα τι πρεσβεύει η ΝΔ για τις μεταφορές και μην τυφλώνεσαι από το αντι ΓΑΠ, μενος σου.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ koutoxorti 03/08/2010 10:02:39

   Αυτά έπρεπε να τα κάνουμε πριν 20χρόνια μόνοι μας, πριν έρθει η χούντα του ΔΝΤ.
   Ξέρει κανείς τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση γιατί δε μας λέει ότι ο σοσιαλισμός που μας πουλούσαν ήταν κουτόχορτο;

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ koutoxorti 03/08/2010 10:02:53

   Εσάς στο ΠΑΣΟΚ, σας ενδιαφέρει να παραμείνει έστω και ΈΝΑΣ κλάδος σε ελληνικά χέρια (συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορών);

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Γιώργος 03/08/2010 10:08:58

    Μην λες κακες κουβεντες γιατι θα κλαιει ο Λοβερδος.

    θαυμαστε σοσιαλιστικη φρασεολογια!!

    h**p://www.youtube.com/watch?v=L6kqHyfcSCI&feature=related

    Περιμενω τα σχολια σας....συντροφοι!!!!

 5. αλεξανδρος avatar
  αλεξανδρος 03/08/2010 09:56:30

  ΠΑΙΔΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ... ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ Η ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ??? ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?? ΣΟΡΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΧΕΤΟ...

  • αλεξανδρος avatar
   αλεξανδρος @ αλεξανδρος 03/08/2010 09:58:41

   ΤΡΟΚΤΙΚΟ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ

 6. TO ATOMO avatar
  TO ATOMO 03/08/2010 10:18:42

  Καιρό είχα να διαβάσω εδώ μέσα κείμενο που να υπεραμύνεται τόσο σφοδρά ενός ιδιωτικού μονοπωλίου και μιας τόσο προφανούς φοροδιαφυγής, πράξεων εξόχως αντικοινωνικών, τις οποίες να προσπαθεί να τις υπερασπιστεί ως κοινωνική αναγκαιότητα...

  Το επάγγελμα του μεταφορέα (και τα άλλα κλειστά ή περιορισμένα) πρέπει να απελευθερωθούν τελείως, αποτελούν μονοπώλια ή ολιγοπώλια και ως τέτοια μόνο κοινωνική δικαιοσύνη δεν αποδίδουν. Συν τοις άλλοις, οι σημερινοί κάτοχοι αδειών αλλά και οι προηγούμενοι πρέπει να ελεγχθούν εξονυχιστικά από την εφορία για την διακίνηση μαύρου (=αδήλωτου) χρήματος και να φορολογηθούν κανονικά (=μαζί με τα πρόστιμα) για όλα τα ποσά που δεν δήλωσαν αυτοί που πουλούσαν τις άδειες τους στη μαύρη αγορά αλλά και ως συνένοχοι αυτοί που αγόραζαν τις άδειες πληρώνοντας χρήμα που δεν δηλωνόταν.

  Είναι θέμα σεβασμού πρώτα και κύρια του Συντάγματος που μιλάει για ισότητα, για σεβασμό των νόμων, για σεβασμό του ενός από τον άλλο...

  Πάμε τώρα στο επόμενο: αν η απελευθέρωση γινόταν σωστά (και έγκαιρα...!!) από μια φιλελεύθερη κυβέρνηση τότε θα δημιουργούνταν παράλληλα και ευκαιρίες στις οποίες όλοι θα είχαν ίση πρόσβαση, έτσι η απελευθέρωση της αγοράς θα λειτουργούσε υπέρ του κοινωνικού συνόλου...

  Η απελευθέρωση εδώ όμως γίνεται με «σοσιαλιστικό» τρόπο, ήτοι χωρίς προετοιμασία, χωρίς δημιουργία ευκαιριών ανάπτυξης, χωρίς εξασφάλιση της ίσης πρόσβασης των πολιτών στο απελευθερωμένο αγαθό, ευνοώντας έτσι στην πράξη τους ελάχιστους «έχοντες» αρεστούς συνοδοιπόρους («Εθνικούς Πρωταθλητές» τους έλεγε ο Λαλιώτης...) του συστήματος εξουσίας Παπανδρέου, οι οποίοι θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό εκμεταλλευόμενοι την οικονομική ευμάρεια που έχουν αποκτήσει εις βάρος μας τόσα χρόνια...

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ TO ATOMO 03/08/2010 10:46:05

   Συμφωνώ απόλυτα.
   Μήπως όμως κάναμε και κάτι με σχέδιο;
   Πάντως ένα καλό παράδειγμα απελευθέρωσης είναι η κινητή τηλεφωνία.
   Και ένα αντίστοιχο κακό παράδειγμα είναι η σταθερή τηλεφωνία.

   • TO ATOMO avatar
    TO ATOMO @ Γιάννης 03/08/2010 14:40:54

    συμφωνώ...

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ TO ATOMO 03/08/2010 11:41:33

   Οι σημερινοί κυβερνώντες πρέπει να περάσουν από στρατοδικείο, ή λαϊκό δικαστήριο (αδιάφορο) επι εσχάτη προδοσία μαζύ με ορισμένους από τους "σπόνσορές" τους. Μετά θα κουβεντιάσουμε για την οικονομία και τα εργασιακά δικαιώματα. Περιμένοντας οι επαγγελματικές τάξεις των ελλήνων που θίγονται πρέπει να αλληλοϋποστηρίζονται και όσοι έχουν γνώσεις και πένα να ξεσκίσουν τα ανδρείκελα της αγγλοαμερικάνικης κατοχής της χώρας μας.

   • TO ATOMO avatar
    TO ATOMO @ http://neotera.wordpress.com 03/08/2010 14:45:05

    εδώ δεν θίγεται επαγγελματική τάξη, καταργείται ένα μονοπώλιο για να δημιουργηθεί επαγγελματική τάξη... επίσης, σε μια δημοκρατία, πριν τα στρατοδικεία και λαϊκά δικαστήρια υπάρχει ο θεσμός των αστικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων... κατανοώ όμως ότι ίσως ο θεσμός αυτός να μην εξυπηρετεί τα οράματα ορισμένων...

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ TO ATOMO 03/08/2010 13:29:50

   Οι νυν κυβερνώντες καταστρέφουν με σχέδιο και πρόγραμμα εφαρμόζοντας το διαίρει και βασίλευε. Η απελευθέρωση στο συγκεκριμένο τομέα σε μια μικρή οικονομία όπως η ελληνική θα δημιουργήσει συνθήκες καρτέλ (ολιγοπώλια) κάτι που θα εκτινάξει το κόστος στα ύψη. Ή όποιος νομίζει ότι η πώληση της ΔΕΗ θα φέρει φτηνότερο ρεύμα πλανάται πλάνην οικτράν.
   Και να μην μπερδεύουμε τα θέματα, η ενδεχομένη φοροδιαφυγή των μεταφορέων είναι αλλο θέμα και πατάσσεται με άλλον τρόπο. Φοροδιαφεύγεις, άρα απελευθερώνω το επάγγελμά σου, σημαίνει τιμωρώ και αυτούς που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Δεν κολλάει, πώς να το κάνουμε!

   • TO ATOMO avatar
    TO ATOMO @ Ευαγγελία 03/08/2010 14:55:23

    «Η απελευθέρωση στο συγκεκριμένο τομέα σε μια μικρή οικονομία όπως η ελληνική θα δημιουργήσει συνθήκες καρτέλ (ολιγοπώλια) κάτι που θα εκτινάξει το κόστος στα ύψη. Ή όποιος νομίζει ότι η πώληση της ΔΕΗ θα φέρει φτηνότερο ρεύμα πλανάται πλάνην οικτράν»

    συμφωνώ μαζί σου...!! αυτό εννοώ όταν μιλάω περί «σοσιαλιστικής» απελευθέρωσης...!!

    Επίσης, δεν μπερδεύω τα θέματα, το φορολογικό είναι ανεξάρτητο και έπρεπε να γίνεται έλεγχος εδώ και χρόνια, δυστυχώς οι κρατικιστές της κυβέρνησης Σημίτη και των κυβερνήσεων Καραμανλή προτιμούσαν την συνδιαλλαγή από την διαφάνεια...

    Όσο για το «Φοροδιαφεύγεις, άρα απελευθερώνω το επάγγελμά σου, σημαίνει τιμωρώ και αυτούς που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις», να σου θυμίσω μήπως ότι νέες άδειες δεν έχουν δοθεί μετά το 1971 άρα όλοι όσοι απέκτησαν άδεια την απέκτησαν πληρώνοντας μεγάλα ποσά στη μαύρη αγορά. άρα φοροδιαφεύγοντας;;; αυτό μόνο αν πιάσει η εφοράι (ακόμα και τώρα που όλοι ηρέμησαν και προσπαθούν να κάνουν διάλογο) θα είμαι ευχαριστημένος ως πολίτης που με συνέπεια πληρώνει τους φόρους του.

    Σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά εύκολο να τους πιάσει αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση: βρίσκεις τους σημερινούς ιδιοκτήτες και κάνεις αντιπαραβολή των αδειών τους (αύξων αριθμός) με τις παλιές καταστάσεις, κατόπιν ελέγχεις τι δήλωσαν οι αγοραστές στην μεταβίβαση (ψίχουλα...) και πόσο μεταβλήθηκε η πραγματική περιουσιακή κατάσταση των πωλητών (τραπεζικές καταθέσεις, σπίτια, άλλες κινητές ή ακίνητες αξίες κ.λπ.) και τέλος καλείς τους αγοραστές να δηλώσουν το πραγματικό ποσό που πλήρωσαν (αν όχι τότε είναι συνένοχοι σε φοροδιαφυγή...) και τους πωλητές να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά στοιχεία που δεν «κουμπώνουν» (αν όχι είναι φοροδιαφέυγοντες...). Τόσο απλά...

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Ευαγγελία 03/08/2010 15:07:02

    Γιατί το κράτος δεν έδωσε άδειες γιατί έκανε τις άδειες μεταβιβάσιμες;
    Να η ευθύνη του κράτους.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Ευαγγελία 03/08/2010 15:15:09

    Για τη ΔΕΗ πρέπει να γίνει απελευθέρωση παραγωγής ρεύματος.
    Τι πρέπει όμως να απελευθερωθεί και πώς;
    Οχι σίγουρα όπως η σταθερή τηλεφωνία και σίγουρα ναι όπως η κινητή τηλεφωνία.
    Καταρχάς η διανομή θα μείνει στη ΔΕΗ. (Είναι ασύμφωρο και αναποτελεσματικό να δημιουργηθεί εναλλακτικό δίκτυο διανομής).
    Αυτό που πρέπει να απελευθερωθεί είναι η παραγωγή ρεύματος.
    Σίγουρα η τιμή του ρεύματος θα αυξηθεί. Αλλά αυτό θα φέρει επενδύσεις.

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ Ευαγγελία 03/08/2010 15:18:10

    Να γίνουν όλα αυτά που λες, Άτομο. Βέβαια δεν καταλαβαίνω πώς αποκτήθηκαν οι άδειες στη μαύρη και πώς μεταβιβάστηκαν από τον ένα φορτηγατζή στον άλλο χωρίς να μεσολαβήσει το κράτος. Ίσως αυτό είναι ένα ακόμα από τα ελληνικά παράλογα.
    Θα μπορούσε το κράτος να έχει επέμβει από χρόνια, ώστε να μην υπάρχει αυτή η στρέβλωση, για να βγάλει και κανένα φράγκο πουλώντας το ίδιο άδειες (απορώ γιατί δεν δόθηκαν νέες άδειες μετά το 1971) και τσακίζοντας όσους κάνουν παιχνίδια στη μαύρη. Το ότι δεν το έκανε τόσα χρόνια, οπωσδήποτε λέει κάτι.
    Όσον αφορά τη φοροδιαφυγή ή το λαθρεμπόριο, ισχύει ό,τι και για όλους τους άλλους επαγγελματίες, ΕΛΕΓΧΟΣ! Τουλάχιστον από τους φορτηγατζήδες που γνωρίζω εγώ, ζουν μ αυτό αξιοπρεπώς τις οικογένειές τους, οι οποίες βέβαια δεν τους πολυβλέπουν, αλλά πλούσιους δεν τους λες...

   • zackii avatar
    zackii @ Ευαγγελία 03/08/2010 17:36:28

    Άσε Misha μην ασχολείσαι. Εδώ τους έχει βγάλει ο ΓΑΠ οδηγίες τι να λένε όταν τους λέει ο κόσμος γιά τα μούσια που πούλαγε προεκλογικά. Είναι οι ίδιοι κωλοτούμπες, που όταν κυβερνάει η ΝΔ είναι με όποιον κάνει απεργία ανεξαρτήτως αιτημάτων.
    Επί Αντρέα όταν τους λέγαμε ότι με αυτά που κάνει υπονομεύει το μέλλον της χώρας απαντούσαν ότι το πρωτεύον είναι να περνάει καλά ο λαός (με αυτά που μοίραζε). Τώρα το γυρίσανε.
    Πρωτεύον αναγορεύτηκε η χώρα και ο λαός να πάει να....

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Ευαγγελία 04/08/2010 11:05:12

    Μα αυτός ακριβώς είναι ο χαμαιλεοντισμός του ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ: Ολα τα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα είναι μεγάλοι χαμαιλέοντες, το δικό μας ακόμα παραπάνω. Για όποιον πάντως δεν το έχει καταλάβει, η κύρια εμμονή του Γ. Παπανδρέου είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε πολυπολιτισμική χώρα, χωρίς συνεκτικό ιστό. Τα υπόλοιπα είναι απλά γαρνιτούρες. Θα το επιτελέσει το έργο του και θα ξεκουμπιστεί, έχοντας εξασφαλισμένη πρώτη θέση στην πίστα σε μεγάλο διεθνή οργανισμό. Δεν είναι τόσο βλαξ όσο δείχνει εκ πρώτης όψεως...

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Ευαγγελία 04/08/2010 11:07:59

    Η πλάκα της υπόθεσης είναι ότι η ΝΔ - παραδοσιακά κόμμα βλακών - επίχαιρε με την εκλογή του Παπανδρέου στην ηγεσία του "Κινήματος" αντί του Βενιζέλου, γιατί τον θεωρούσε "εύκολο αντίπαλο". Τουλάχιστον, ο Βενιζέλος έχει κάποια στοιχειώδη συντηρητικά αντανακλαστικά, δεν έχει ένα μεταμοντέρνο ασπόνδυλο με εμμονές, όπως ο Παπανδρέου. Αλλά από διορατικότητα η ΝΔ φημίζεται, διαχρονικά...

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Ευαγγελία 04/08/2010 11:08:49

    Lapsus linguae: Δεν είναι ένα μεταμοντέρνο ασπόνδυλο.

  • Ψυλλιασμένος avatar
   Ψυλλιασμένος @ TO ATOMO 04/08/2010 11:00:38

   Μεταξύ των υποστηρικτών των φορτηγατζήδων συγκαταλέγονται σταλινικοί και διάφοροι άλλοι κρυπτο- ή φανερο-κομμουνιστές, σοσιαλίζοντες ή απλά οπαδοί της λαϊκής δεξιάς.
   Η κατάσταση με τα κλειστά επαγγέλματα χρειάζεται μεταρρύθμιση, δεν είναι απάντηση το ότι "με την απελευθέρωση θα τα πάρουν κολοσσοί". Με τις άδειες γίνεται χοντρό αλισβερίσι, ενώ ο τελικός αποδέκτης, ο καταναλωτής, πληρώνει το τίμημα.
   Να δούμε επίσης τι γίνεται με τα συμβολαιογραφικά δικαιώματα, όπου οι συμβολαιογράφοι παίρνουν ουσιαστικά χοντρό ανατολίτικο μπαξίσι επί της αντικειμενικής αξίας του μεταβιβαζόμενου ακινήτου, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αμοίβονται με βάση την εργασία που απαιτεί η σύνταξη ενός συμβολαίου. Άτυπο κλειστό επάγγελμα αποτελούν και οι συντηρητές ανελκυστήρων, όπου είναι πρακτικά αδύνατο για ένα διαχειριστή να διαπραγματευτεί καλύτερη τιμή.
   Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων έπρεπε να είναι δουλειά δεξιάς κυβέρνησης. Τώρα το κάνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που μπορεί να μου είναι απεχθής και ο αρχηγός της ακόμα απεχθέστερος, αλλά στην περίπτωση αυτή κάνει την αναγκαία "βρώμικη" δουλειά. Γι'αυτό και η ΝΔ δεν πολυμιλάει, ή δεν μιλάει καθόλου. Οπωσδήποτε, θα μπορούσε να γίνει η αλλαγή με καλύτερο τρόπο, αλλά δεν είναι και η χειρότερη μεταρρύθμιση που έκανε το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη Παπανδρέου. Το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, που είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας, και το οποίο ήταν προσωπική εμμονή του Παπανδρέου με εκτελεστή τον άχρωμο Ραγκούση, πέρασε χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Δεν θα κάτσω να σκάσω με τους φορτηγατζήδες τώρα.

 7. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 03/08/2010 10:26:50

  Ένα πραγματικό παράδειγμα:
  Οδηγός της ΒΡ παίρνει 1050 € τον μήνα μισθό
  Ο ίδιος Οδηγός σε έναν φορτηγατζή (ναι, αυτόν που βρίζουν όλοι), παίρνει 1700 € τον μήνα.
  Τα συμπεράσματα δικά σας....
  "Μην φοβάσαι Έλληνα γιατί αύριο θα είναι μια χειρότερη μέρα!"

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Ανδρέας 03/08/2010 10:35:41

   Μα, δεν το κατάλαβες; Τα γιαπάκια της τρόικας έδωσαν εντολή να πέσουν πάση θυσία οι μισθοί, για να γίνουμε "ανταγωνιστικοί" (όπως στη Βουλγαρία, Ρουμανία κ.λπ). Αφού λοιπόν υπάρχουν μικροεργοδότες που δίνουν 1700 ευρώ μισθό στους υπαλλήλους τους, ας τους εξαφανίσουμε για να γίνουν κι αυτοί υπάλληλοι σε εταιρείες με 1050!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/08/2010 10:36:55

    (Αλλά όταν αυτά θα τα καταλάβει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ο κόσμος και θα τα νιώσει στο πετσί του, πολλά νεοφιλελεύθερα απολειφάδια θα τρέχουν να κρυφτούν από τα κονσερβοκούτια...)

   • koutoxorti avatar
    koutoxorti @ Αυριανιστής 03/08/2010 11:24:51

    Απίστευτη τύφλα!! Το μοντέλλο δεν δουλευει πιά παιδάκια. Το χρέος έφτασε στον ουρανό. ΞΥΠΝΗΣΤΕ!

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Αυριανιστής 03/08/2010 11:27:19

    Ποιό μοντέλο;

   • koutoxorti avatar
    koutoxorti @ Αυριανιστής 03/08/2010 11:29:25

    Το μοντέλλο "Μιςς Ελλάς" (περιχαρακώνομαι και περνάω καλά)

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/08/2010 11:30:59

    @ koutoxorti

    Τα κονσερβοκούτια όμως, σε διαβεβαιώ ότι μια χαρά θα δουλέψουν όταν ξυπνήσει ο κόσμος.

    Όσο για το "χρέος" που έφτασε "στον ουρανό", θα λάβουν ένα ωραιότατο "κουρεματάκι" οι δανειστές και θα ησυχάσουν. Αφού προηγουμένως έχει εξαποσταλεί η τρόικα και οι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοί της.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Αυριανιστής 03/08/2010 11:32:50

    Τι μοντέλο προτείνεις; (Κοινωνικό-οικονομικό)

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/08/2010 11:34:05

    Προτείνει τη νέα collection "θανατηφόρος νεοφιλελευθερισμός" με ολίγη από "παρτάκια κοινωνικό αυτοματισμό".

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Αυριανιστής 03/08/2010 11:34:34

    @ koutoxorti
    τι δουλεια κανεις,οχι τιποτε αλλο αλλα να ξερουμε πως θα συζηταμε στο εξης απο εξυπναδες εχουμε χορτασει

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 03/08/2010 11:34:37

    Κουτόχορτο

    Τελικά είσαι μέγας βλαξ.
    Πες μας πού αλλου στον κόσμο μειωθηκε το χρεος με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές ΔΝΤ και εν μέσω παγκόσμια ύφεσης.
    Η ίδια η τρόικα προβλέπει πως στο τέλος της τριετίας το χρέος θα έχιε εκτιναχθεί από τα 300 στα 450-470 δις και το έλλειμμα θα έχει σαλτάρει στο 150% του ΑΕΠ από 110 που είναι σημερα.
    Ααυτό που γινεται με τις κατοχικές πολιτικές είναι η ανταλλαγή των junk ελληνικών ομολόγων με επίσημη δέσμευση της περιουσίας ου ελληνικού κρατους ωστε να εξασφαλισθούν οι ευρωπαϊκές τραπεζες που ειχαν πολλα ελληνικά τζάνκια.

    Το αντίτιμο της εξασφάλισης των ευρ.τραπεζών είναι η εξαθλίωση των ελληνων και το ξεπουλημα ελληνικής γής.
    Δεν ξέρω από που κρατάει η σκούφια σου ιδεολογικά, αλλά αν εισαι πασόκος με χαρά θα σε παρέδιδα στους «συντρόφους σου» των ατμοηλεκτρικών σταθμών της Πτολεμαϊδας για να βοηθήσεις στην εξόρυξη λιγνίτη ή ως καύσιμη ύλη κι έτσι να δώσεις το κατιτίς σου σε τουτο τον τόπο.

   • koutoxorti avatar
    koutoxorti @ Αυριανιστής 03/08/2010 12:05:08

    XA, έχουν δίκαιο που λένε οτι η βλακεία είναι ανίκητη. Μισσαρέ το επιβεβαιώνεις απόλυτα.

   • koutoxorti avatar
    koutoxorti @ Αυριανιστής 03/08/2010 12:09:43

    Αυριανιστή, αυτές οι αναφορές στους κουμουνιστοφάγους ηθελημένα σου ξεφεύγουν; (Ξύπνησε ο χίτης μέσα σου;)
    Οσο για το μοντέλλο, κοιτάξτε πλάι σας τις άλλες ερωπαικές χώρες. Ανοιξτε τα φωτερά σας, είναι μονόδρομος. (εκτός και αν παριστάνετε οτι έχετε μυαλά παπαρήγα)

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/08/2010 12:12:43

    @ κουτόχορτο

    Προφανώς εσείς οι σοσιαλνεοφιλελεύθεροι θέλετε να κοιτάξουμε "τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες γύρω μας". Βουλγαρία, Ρουμανία δηλαδή. Σε κάτι τέτοια επίπεδα αμοιβών θέλετε να φέρετε τον ελληνικό λαό. Αλλά θα έχουν προλάβει να σας φέρουν... τέσσερεις.

   • koutoxorti avatar
    koutoxorti @ Αυριανιστής 03/08/2010 12:19:13

    Απειλή είναι αυτό; Αντε χάσου μυρμυγκάκι!

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Αυριανιστής 03/08/2010 12:39:56

    Πιστέυεις ότι δεν έχουν χρεοκωπήσει τα μοντέλα γύρω μας;

   • koutoxorti avatar
    koutoxorti @ Αυριανιστής 03/08/2010 12:58:13

    Γιάννη, πιθανά να έχουν χρεοκοπήσει. Φαίνεται όμως οτι την έννοια της χρεοκοπίας, μόνο εμείς να μπορούμε σαν χώρα πρακτικά να την υλοποιήσουμε. Ετσι και αλλοιώς έχουμε δρόμο μπροστά μας για να φτάσουμε σε ένα σχήμα οπου το κράτος θα λειτουργεί οπως στις άλλες Ευρωπαικές χώρες που προανέφερα. (αυτός είναι ο στόχος, και οι αντιδράσεις των υπολοίπων αναφέρονται γενικά στις απώλειες των κεκτημένων)

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/08/2010 13:03:41

    @ κουτόχορτο

    Γιατί δεν το λέτε ανοιχτά; Ότι θεωρείτε "διατήρηση κεκτημένων" το να μη φτάσουμε σε κατώτατους μισθούς 160 και 200 ευρώ, όπως Βουλγαρία και στη Ρουμανία; Αυτό δεν θέλετε; Γιατί φοβάστε να το πείτε; Μήπως επειδή τότε θα... ξυπνήσουν νωρίτερα τα κονσερβοκούτια;

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Αυριανιστής 03/08/2010 13:04:30

    Συμφωνώ για την οργάνωση του κράτους, πρέπει να φτάσουμε σε ένα Ευρωπαικό επίπεδο οργάνωσης.
    Δεν συμφωνώ με το μοντέλο που εφαρμόζουν. Όλα τα κράτη έχουν χρέη. Όλα τα νοικοκυριά έχουν χρέη.
    Τι μοντέλο είναι αυτό;

   • koutoxorti avatar
    koutoxorti @ Αυριανιστής 03/08/2010 13:14:38

    Εχεις δικαιο, είναι της πλάκας μοντέλο, αλλα είναι το μόνο που έχουμε. Μακάρι τον 21 αιώνα να εμφανιστεί ένα νέο που να δίνει ελπίδα στους ανθρώπους. Οσο για τα υπόλοιπα, σου παραθέτω το άρθρο της σημερινής καθημερινής:
    Αυτό που πληρώνουμε σήμερα όλοι μας είναι η δημοφιλία των πολιτικών, η προσπάθειά τους να είναι αρεστοί σε βάρος του μακροπρόθεσμου οφέλους της Ελλάδας. Η δημοσκόπηση της Public Issue που δημοσίευσε την Κυριακή «Η Καθημερινή» ανέδειξε το αυτονόητο: οι μεταρρυθμίσεις έχουν πολιτικό κόστος. Κυρίως για τους υπουργούς που τις υλοποιούν. Οι αλλαγές πρώτα προκαλούν αντιδράσεις και μετά φέρνουν οικονομικά και κοινωνικά οφέλη, καθώς και την αναγνώριση της προσφοράς εκείνων που έχουν το πολιτικό θάρρος να τις υλοποιήσουν.

    Είναι λογική ακολουθία την οποία πρέπει να κατανοήσουμε όλοι και κυρίως τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Οι τελευταίοι έχουν το καθήκον να στηρίξουν τις αναγκαίες και χρήσιμες μεταρρυθμίσεις και τους υπουργούς που τις φέρνουν εις πέρας. Πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες ότι η Ελλάδα έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας γιατί προηγούμενοι υπουργοί δεν τίμησαν τον όρκο τους που είναι η διασφάλιση των συμφερόντων της χώρας. Γι’ αυτό οι υπουργοί που τιμούν τον όρκο τους πρέπει να στηριχτούν. Από όλους...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Αυριανιστής 03/08/2010 13:19:21

    Αχ, βρε Μπάμπη... δεν σε είχαμε καταλάβει τόσον καιρό!

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Αυριανιστής 03/08/2010 13:22:46

    Θα διαφωνήσω με το άρθρο.
    Οι μεταρρυθμίσεις πρέπει πρώτα να εξηγηθούν στο Λαό.
    Μεταρρυθμίσεις χωρίς λαική συμφωνία δεν έχουν όφελος.
    Δεύτερον, κοινωνικά οφέλη δεν υπάρχουν στις άλλες χώρες όπου εφαρμόζεται το σύστημα. Απλά υπάρχει αδιαφορία. Ασχολούνται με το πώς θα σώσουν το πλανήτη που οι ίδιοι καταστρέφουν και πως θα ταίσουν τα παιδάκια στην Αφρική όπου πουλάνε όπλα και εκμεταλλέυονται ορυκτό πλούτο.
    Δεν έχουν βρει καλύτερο σύστημα από εμάς.
    Απλώς δεν είναι μπάχαλο σαν κράτη.

   • Misha avatar
    Misha @ Αυριανιστής 03/08/2010 13:24:19

    Λες να είναι ο Μπάμπης ο μονοπύθμενος;
    Γι αυτό βαλανε αλεξίσφαιρα τζάμια στο Φάληρο;
    Τα όμορφα τζάμια τι όμορφα που καίγονται...ειδικά αν είναι προσόψεις ναζιστικής προπαγανδας :)

   • Ψυλλιασμένος avatar
    Ψυλλιασμένος @ Αυριανιστής 04/08/2010 11:14:13

    Κουτοχόρτι, είσαι κλασικό παράδειγμα αριστερού μεταλλαγμένου σε νεοφιλελεύθερο. Οπως οι διάφοροι λαμπτήρες (συγγνώμη, φωστήρες) που φιλοξενεί η "Καθημερινή" του Αλαφούζου (και ο Παπαχελάς κομμουνιστής δεν ήταν;).
    Και στις δύο περιπτώσεις, από τον ένα δογματισμό πέφτετε στον άλλο εσείς οι μεταλλαγμένοι αριστερο-φιλελεύθεροι. Η ουσία είναι ότι η ανελευθερία αποτελεί το θεμέλιο της σκέψης σας. Είστε και στις δύο περιπτώσεις αποτυχημένοι.

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Ανδρέας 03/08/2010 13:17:47

   @koutoxorti

   προφανώς δεν έχεις βγει απο τα σύνορα της Ελλάδα (μην πω Πολιτείας...).
   επειδή η δουλειά μου είναι ακριβως ο έλεγχος της αγοράς (στην DG Comp) επιτρεψε μου αν και γνωιρίζω κάποια θέματα παραπάνω να μην μπορώ να τα αναλύσω σε όλη την έκταση τους εδω.
   Όσο για το μοντέλο που λες οτι πέθανε, έχεις υπόψιν σου ότι το νεοφιλελευθερο μοντέλο της Αγγλίας (που προφανώς αυτό υποστηρίζεις) είχε γύρω στα 200 χρόνια ζωής (περί τα 1730 γεννήθηκε) αλλά τώρα και αυτό εγκαταλείπεται?
   Αν και μπαίνω στον πειρασμό, δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι δουλεύεις για μια εκ των 4 οικογενειών που κάνουν κουμάντο ή σε κανέναν Υπουργό.
   Ο καθένας έχει την άποψη του και αυτό είνια λογικό και θεμητό, από εκεί και πέρα αν δεν μπορείς / δεν θες να δεις παραπέρα, λυπάμαι αλλά δεν μποροώ να κάνω κάτι παραπάνω. Και σε κάθε περίπτωση η ημι-μάθεια είναι πιο επικίνδυνη απο την αμάθεια...

   • koutoxorti avatar
    koutoxorti @ Ανδρέας 03/08/2010 13:30:50

    Είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να έχω βγεί από τα σύνορα όσο χρειάζεται. Το μοντέλλο που λέω οτι πέθανε είναι το αυτό του πολίτη-πελάτη. Δεν υποστηρίζω (προφανώς) της Αγγλίας αλλα αυτό που λέω οτι στην διεθνιστικό κόσμο που ζούμε "κανένα κράτος δεν είναι νησί". Στον ιδιωτικό τομέα, όχι σε οικογένειες, ούτε σε υπουργούς. Την φιλοσοφία μου δια τη ζωή την αντλώ από τη φύση και τις ενασχολήσεις μου, και όχι απο τη δουλιά μου. Αυτό που λές για την ημιμάθεια, θα το καταλάβεις πλήρως όταν φτάσεις τα 60.

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ Ανδρέας 03/08/2010 13:34:05

   Κουτοχόρτι,

   Όταν όλοι σε φτύνουν, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνεις μια μεγάλη μεταρρύθμιση. Μπορεί απλά να το κάνουν, γιατί κάνεις μια μεγάλη βλακεία. Λίγη διάκριση δεν βλάπτει!

   • koutoxorti avatar
    koutoxorti @ Ευαγγελία 03/08/2010 13:38:00

    Γενικεύεις Ευαγγελία, χωρίς στοιχεία και μακριά από κοινωνιολογικες προσεγγίσεις των γεγονότων. (Ψυχολογία μάζας ;;;)

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ Ευαγγελία 03/08/2010 13:44:33

    Η ψυχολογία μάζας είναι εντελώς άλλο πράγμα. Αυτό που λέω εγώ δεν είναι γενίκευση, η Καθημερινή γενικεύει που αποδίδει την κατακραυγή του κόσμου στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προωθεί και καλά η κυβέρνηση.
    Εγώ απλά καταδεικνύω και την ενδεχόμενη άλλη πλευρά μιας κατάστασης

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Ευαγγελία 03/08/2010 13:47:47

    Πιστεύω ότι όλες αυτές οι έννοιες (σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός, μεταρρυθμίσεις κλπ) παίζουν με τη ψυχολογία της μάζας.Βαρύγδουπες χωρίς κανένα σχεδιασμό.
    Η ουσία είναι τι θέλουμε να γίνουμε όταν μεγαλώσουμε.
    Αυτό απαιτεί συμφωνία με το Λαό, στρατηγική και τακτική, υλοποίηση και επιβεβαίωση.
    ΥΓ δεν είναι άσχημο να γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ευαγγελία 03/08/2010 13:51:54

    @ Γιάννης

    Όταν κάποιοι ορέγονται να γίνουμε "τα γκαρσόνια της Ευρώπης", να είσαι σίγουρος ότι δεν εννοούν να γίνουμε επιχειρηματίες που θα πουλάμε υπηρεσίες στους τουρίστες.

    Ένα ταξίδι στις Μαλδίβες, όπου θα δεις τι θέση έχουν οι ντόπιοι σε όλη αυτή την τουριστική "υπερπαραγωγή", θα σε πείσει για το τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους.

   • Ευαγγελία avatar
    Ευαγγελία @ Ευαγγελία 03/08/2010 13:53:28

    Και φιλοσοφικά να το δεις το πράγμα, ο σοσιαλισμός βασίζεται στην αγέλη, που αποτελείται από μη ολοκληρωμένα άρα χειραγωγούμενα άτομα, ο δε φιλελευθερισμός στο άτομο/νάρκισσο, που δεν ανήκει σε κανένα κοινό και επομένως μπορεί να είναι όσο ανάλγητο θέλει, προκειμένου να νιώθει ισχυρό.
    Αναζητήσατε την χρυσήν τομήν λοιπόν!

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Ευαγγελία 03/08/2010 13:56:46

    Έτσι συμβαίνει όταν εσύ δεν έχεις σχέδιο και έρχονται οι ξένοι και στο επιβάλλουν.
    Να συμφωνήσουμε ως χώρα ότι θα κάνουμε οικονομίες από παντού και θα επενδύσουμε στο Τουρισμό.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Ευαγγελία 03/08/2010 14:01:06

    Να συμπληρώσω ότι αυτό είναι το σχέδιο των Αμερικανών παγκοσμίως. Βρίσκουν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των κρατών καιτα εκμεταλεύονται. Δεν λέω ότι είναι κακό, αλλά πάντως είναι που τους κρατά ακόμα ζωντανούς.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Ευαγγελία 03/08/2010 14:12:13

    @ Αυριανιστής
    Αφού υποτιμηθούν τα πάντα στη χώρα, θα έρθουν οι επενδυτές.
    Θα επενδύσουν σε ξενοδοχεία μαρίνες (παλιά και νέα) καζίνο, γκολφ, παραλιές κλπ. Θα τα εκμεταλευτούν 5-10 χρόνια θα μας τα πουλήσουν και μετά θα φύγουν.
    Στο σχεδιασμό αυτό εμείς θα είμαστε (συμφωνώ μαζί σου σε αυτό) γκαρσόνια. (γιατί πολύ απλά οι πολιτικοί μας δεν είναι ικανοί για να γίνουμε κάτι άλλο).
    Μάντεψε στο τέλος ποιός θα αγοράσει όλα αυτά.

   • Misha avatar
    Misha @ Ευαγγελία 03/08/2010 14:13:45

    Το έκαναν στη Σερβία προσφατα.Πουλησαν εργοστάσια σε ξένους, αυτοί τα ρήμαξαν κι έφυγαν ...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ευαγγελία 03/08/2010 14:18:41

    @ Γιάννης

    Με τις φυσικές ομορφιές της Ελλάδας (παραλίες, νησιά), δε νομίζω ότι θα έχουν κανένα λόγο να εγκαταλείψουν σε 5-10 χρόνια ό,τι θα έχουν αγοράσει κοψοχρονιά τώρα. Θα μείνουν εκεί, μόνιμοι δυνάστες, και τα υποζύγια (οι Έλληνες) θα δουλεύουν 7 μέρες την εβδομάδα για εξευτελιστικούς μισθούς.

    Όπως στις Μαλδίβες, όπου οι ντόπιοι μένουν σε νησιά-γκέτο, σε σπίτια από απομεινάρια κοραλλιών (αντίστοιχα των πλινθόκτιστων), και εργάζονται με συνθήκες γαλέρας στα νησιά-ξενοδοχεία σερί επί ένα μήνα για να πάρουν δύο μέρες άδεια να πάνε να δουν τις οικογένειές τους. Και φτου κι απ' την αρχή...

    Έναν τέτοιο τουριστικό "παράδεισο" θέλουν κάποιοι την Ελλάδα και τους Έλληνες.

  • ΠΗΛΕΑΣ avatar
   ΠΗΛΕΑΣ @ Ανδρέας 03/08/2010 23:50:27

   Μερικές ερωτήσεις, φίλε Ανδρέα, για το παράδειγμά σου:
   1. Γιατί ο φορτηγατζής πληρώνει 65% παραπάνω;:
   α. Για την ψυχή της μάνας του;
   β. Για να δουλεύει 16 ώρες ή μέσα στη νύχτα ο οδηγός, ενώ στην ΒΡ μόνο τις νόμιμες ημερήσιες 7;
   γ. Για να δέχεται ο οδηγός να οδηγήσει την σκουριασμένη καρμανιόλα που του έδωσε;
   δ. Για να συνεργάζεται ο οδηγός στις "μηχανές" που στήνει το αφεντικό σε βάρος των πελατών του;
   ε. Για να μοιράζονται την διαφορά σε βάρος του συνεταίρου-κορόϊδου;
   2. Πόσους οδηγούς των 1050 Ευρώ χρειάζεται η ΒΡ για να καλύψει το έργο που συνολικά κάνει το φορτηγό του φορτηγατζή, με αυτόν και τον οδηγό του;
   3. Θα μας πείραζε αν βάζαμε άλλον ένα φορτηγατζή στη πιάτσα, που θα αγόραζε μόνο ένα μεταχειρισμένο φορτηγό, θα ζούσε την οικογένειά του μ' αυτό και θα κάλυπτε και την "άγονη γραμμή" Άμφισσας-Λαμίας-Βόλου-Λάρισας, που σήμερα δεν γίνεται;
   Και μια ερώτηση σε όλους:
   Ποιά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ενός διεθνούς μεταφορικού κολοσσού αν επιχειρεί σε μια τοπική μεταφορική δραστηριότητα, πχ Λάρισας-Θεσσαλονίκης ή Ιωαννίνων-Αθήνας; Γιατί εγώ αμφιβάλλω αν ποτέ επιχειρήσουν οι "πολυεθνικές" εκτός των TIR. Και το μισθολογικό κόστος είναι βασική αδυναμία τους, όχι πλεονέκτημα, όπως το παρουσιάζουν κάποιοι πολλοί εδώ, που, αντίθετα και δυστυχώς με εμένα, η τελευταία επαφή που είχαν με τις μεταφορές ήταν όταν τους άφησε το σκρίνιο η μακαρίτισσα η θειά τους -Θεός σ'χωρέστην...

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ ΠΗΛΕΑΣ 04/08/2010 21:37:17

    Πηλέα, το ίδιο πράγμα λέμε και έχεις δίκιο. Η πολυεθνική έχει την δυνατότητα να πιέζει για χαμηλότερα μεροκάματα (άντε να πεις την γνώμη σου, και σου λέω για πότε έχεις απολυθεί....).
    Όσο για τον χαρακτήρα των μεταφορών, η μια από τις 3 αιτίες / λόγους που δεν συμπεριλαμβάνονται οι μεταφορές στην οδηγία Bolgestein περι απελευθέρωσης είναι ότι αποτελούν Δημόσιο Αγαθό και ως τέτοιο δεν μπορεί κάποιος να έχει ιδιοκτησία (οι άλλες δύο είναι η ασφάλεια - security - και η διασφάλιση - safety).
    Στην Ελλάδα βέβαια το σύστημα παραπληροφόρησης φρόντισε να το κρύψει αυτό μια και τα μεγάλα κεφάλια επιθυμούσαν διακαώς το άνοιγμα... έχω δει άπειρα κοράκια να το ζητάνε σαν επαίτες...
    Όσο για τις πολυεθνικές, δεν φοβάμαι τους ξένους (η DHL, DEutsche Post, UPS Cargo) απέτυχαν επιχειρηματικά στην Ελλάδα. Φοβάμαι τους δικούς μας ... (όμιλοι καύσιμων, όμιλοι ΜΜΕ, όμιλοι κατασκευαστικών...) οι οποίοι θα αλλώσουν άλλη μια αγορά με το έτσι θέλω. Θυμάστε άραγε τον κ. Ανδριανόπουλο τι έλεγε για την τιμή των καυσίμων το 1989-1990? Που είναι η μείωση που μας υποσχέθηκε???

  • Soros avatar
   Soros @ Ανδρέας 04/08/2010 07:34:00

   ' koutoxorti says:
   03/08/2010 at 11:29

   Το μοντέλλο “Μιςς Ελλάς” (περιχαρακώνομαι και περνάω καλά)'

   Ποιός σας τα δίνει αυτά τα συνθηματάκια να του κάνω αύξηση!
   Εύγε άξιος!

 8. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 11:19:25

  Διαβαστε αυτο το αρθρο..για να συζητησουμε πιο σοβαρα...σιγουρα απαιτειται σχεδιο και οχι ντουφεκιες στον αερα και καταρες

  @TO ATOMO: οι ελεγχοι πρεπει να γινονται συνεχως,γιατι οπωσ το διατυπωνεις εκδικητικ μου φαινεται,δηλαδη διαμαρτυρεσαι,απεργεις...παρε ενα προστιμο να ειχεις. Καθε πραγμα στον καιρο του

  h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_105_03/08/2010_410152

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 11:22:43

   δειτε και αυτα τα σκιτσα.. ζωγραφιζουν την ζοφερη πραγματικοτητα
   h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_03/08/2010_410159

   h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_03/08/2010_410158

  • TO ATOMO avatar
   TO ATOMO @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 14:56:48

   καθόλου εκδικητικός λόγος... διάβασε παραπάνω απάντηση μου...

 9. Dimi avatar
  Dimi 03/08/2010 11:23:31

  "New World Order Green Global Governance" eager seeker for Greece - Bilderberg Club active member & messenger - IMF fan & follower - thoughtless - heedless - careless - witless - mindless of any & all of the perils that awaited him - distrustful - disrespectful to the Greek Identity, History & Citizens - senseless - selfcentered - shortsighted - thickheaded – opinionated - loving relationship to money, Lavish Lifestyle & VIP Gulfstream Flying at € 6000/hour, all at the Expense of the suffering Greek Tax Payers – hilarious Narcissus about his physique - irrational - neglectful - discourteous - pompous -provocative - negligent - hasty - impetuous - inconsiderate - irrational - irresponsible – insecure - inattentive - unaware - unseeing - troublous - tumultuous - the epitome of untrue & jive talking - turbulent – “off hand” problem solver – numb - without care or thought for the Greeks: “Let them eat cake” mentality - incapable of the role model powers of leadership & decision making - unthinking into the trap political Bravado..

  And, far too many more "charismas, traits and virtues" to mention, about: "The masked Greek with the American heart", who among other major victorious achievements todate, threatened and mobilised the Greek Army to.. brake the Truck Drivers strike.

  We don't need this inadequate Big Shot/Bicycler/Frequent VIP Flyer/Swimmer/Canoer/Vacationer, and We don't care about his Over Inflated Ego, that demands (in vain) our affirmation 24hrs a day, ALL CHARGED on “The Greek House Expenses”.

  His disastrous time is finally up. And his costly Greek party, is Thankfully coming to an end, very soon.

 10. blue nile avatar
  blue nile 03/08/2010 11:33:55

  koutoxorti

  το θέμα δεν είναι τι πρεσβεύει η στο φινάλε κεντροδεξιά ΝΔ για τις μεταφορές.
  Θα μπορούσε και άλλη κυβέρνηση να τις απελευθερώσει αλλά παίρνοντας υπ'όψιν δίκαια αιτήματα των απεργών.
  Μέτρα μπορούσαν να υπάρχουν πολλά. Π.χ αφού δεν αποζημιώνει το κράτος όσους ακριβοπλήρωσαν τις άδειες ας το κάνουν έστω και μερικώς οι υποψήφιοι νέοι κάτοχοι των αδειών.
  Με το ισχύον καθεστώς για να πάρει κανείς άδεια για νταλίκα πρέπει να διαθέσει 100000-130000.
  Ας έβαζε η κυβέρνηση ένα χαράτσι 30.000 ευρώ και με τα έσοδα αυτά να ικανοποιούσαι κάπως τους όψιμους ιδιοκτήτες αδειών που δεν πρόλαβαν να τις αποσβέσουν ούτε και θα τις αποσβέσουν στα τρία χρόνια προσαρμογής.
  Όμως αυτά μικρή σημασία έχουν.
  Η όποια απελεύθερωση ης αγοράς έχει νόημα όταν έχουν πιστοποιηθεί και παγιωθεί η αποτελεσματικότητα των κρατικών ελέγχων και αντιστάσεων στην δημιουργία των περίφημων καρτέλ.
  Σε περιβάλλον όπως το δικό μας όπου η όποια κυβέρνηση κλείνει διαρκώς τα μάτια της στη δράση ισχυρών επιχειρηματικών ομάδων που προσυνενοούνται τις τιμολογήσεις κάθε προιόντος με σαποτέλεσμα να την πληρώνουμε όλοι μας, ζώντας πλέον σε μια από τις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης, η όποια προσπάθεια αλλαγής του πλαισίου που λειτουργεί τώρα με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε μεγάλες στρεβλώσεις.
  Το έργο είναι γνωστό.
  Με την απελευθέρωση ισχυροί επιχειραματίες θα μπορούν να αγοράσουν πληθώρα οχημάτων και εγκαταστάσεων. Τον πρώτο καιρό θα ρίξουν τις τιμές οδηγώντας σε αδιέξοδο τους υπάρχοντες μεταφορείς και όταν τους βγάλουν από το παιχνίδι και με την βοήθεια θεμιτών ή αθέμιτων μέσων, ύστερα θα διαμορφώσουν τις τιμές κατά το δοκούν.
  Στο φινάλε πάλι εμείς θα την πληρώσουμε

  • koutoxorti avatar
   koutoxorti @ blue nile 03/08/2010 13:01:04

   Και αφου "διαμορφώσουν τις τιμές κατα το δοκουν", τι εμποδίζει τους υπάρχοντες να ξαναμπούν στην αγορά με χαμηλότερες τιμές; Τελικά πιστεύεις στην ελευθερη οικονομία;

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ koutoxorti 03/08/2010 13:20:41

    Υπάρχει άραγε μεταφορικό έργο?
    Ξέρεις πως μετράται ο ανταγωνισμός?
    Και μην πεις πάλι τις γνωστές αερολογίες οτι δεν σε νοιάζουν οι μελέτες γιατι από ότι βλέπω όταν σε βολεύουν τα νούμερα τις επικαλείσαι!

  • Ευαγγελία avatar
   Ευαγγελία @ blue nile 03/08/2010 13:41:32

   Κουτοχόρτι, αυτό το μπες/βγες στην αγορά δεν γίνεται. Αν εγώ έχω μια μικρομεσαία επιχείρηση και φαληρίσω, που σημαίνει ότι θα πληρώνω γι αρκετό καιρό κερατιάτικα λόγω πτώχευσης, πώς θα μπορέσω να ανακάμψω και να ξαναμπώ στον ίδιο τομέα, όπου κολοσσοί δίπλα μου καθορίζουν αυτοί τους κανόνες του παιχνιδιού. Και όπως χτες επέβαλαν κάτι για να με πετάξουν έξω το μικρομεσαίο, έτσι και σήμερα, αν θεωρηθώ επικίνδυνος, πάλι θα με πετάξουν διαμορφώνοντας εκ νέου το πλαίσιο που τους βολεύει. Όπου υπάρχουν καρτέλ, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δύσκολα ορθοποδούν.

 11. Thraphsorchis avatar
  Thraphsorchis 03/08/2010 11:44:44

  Εξαιρετικά κακογραμμένο κείμενο από έναν καινούργιο τιμητή του καναπέ, θεωρώντας προφανώς πως ο ίδιος παράγει τη Σκέψη που λείπει από τους κρατούντες.

  Ο κ. Μάρκος Πιερίδης καίτοι επώνυμος, εμφανίζεται στο google ως συγγραφέας μόνο του παραπάνω πονήματος (στο lavraki, aitolia και 30-45). Είναι το πρωτόλειο μίας κριτικής πορείας στη Πασοκική Ελλάδα; Δεν του φαίνεται.

  Οι αγρότες δεν σκέπτονταν τους μεταφορείς (ούτε κανέναν άλλον) όταν οι ίδιοι έκλειναν τους δρόμους και εμπόδιζαν τα δρομολόγια άρα και τα έσοδα των μεταφορέων. Ειδικά οι αγρότες δε δικαιούνται να διαμαρτύρονται, καθώς έκαναν ακριβώς τα ίδια σε βάρους ολόκληρου του κοινωνικού συνόλου.

  Το κείμενο επίσης μπερδεύει τις βούρτσες με άλλα πράγματα όταν συγκρίνει τις επενδύσεις σε αποθήκες και μεταφορικά μέσα είναι εμπράγματες, με τις "επενδύσεις" σε "άδειες" που είναι άυλες και πρακτικά μαύρη οικονομία.

  How's this for thought?

  • Factorx avatar
   Factorx @ Thraphsorchis 03/08/2010 11:47:54

   Το όνομα είναι ψευδώνυμο - καμια σχεση με αυτα που αναφεριες

   Οσο για το αν ειναι "κακογραμμένο" το κείμενο μάλλον εσυ μπερδευτηκες

   • Thraphsorchis avatar
    Thraphsorchis @ Factorx 03/08/2010 12:51:27

    Α.. ψευδώνυμο. ΟΚ.
    Προς στιγμή πίστεψα πως η εμμονή του Φαύλου για επώνυμα κείμενα και σχόλια σας είχε πείσει.
    Φαντάζομαι πως μόνο εγώ κρύβομαι στο ανώνυμο σκότος και όλοι οι υπόλοιποι είναι ανώνυμοι συναγωνιστές.
    Ως προς το "κακογραμμένο" του κειμένου, μάτια έχουμε και διαβάζουμε: Η δεύτερη παράγραφος 8,5 γραμμών είναι μία μόνο πρόταση. Κατάχρηση των δευτερευουσών. Απανωτές ερωτήσεις εισαγγελίσκου που απευθύνονται στον (wow) Πρωθυπουργό!

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ Thraphsorchis 03/08/2010 11:48:38

   Το πρόβλημα αυτό το δημιούργησε το κράτος, όταν έδωσε δικαίωμα μεταβίβασης των αδειών χωρίς να μεριμνήσει αν αυξήσει το ίδιο τις άδειες.
   Το κράτος πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ Thraphsorchis 03/08/2010 13:25:45

   Ο ΚΒΣ αναφέρεται επαρκώς στην αξιολόγηση και αποτίμηση της Φήμης και Πελατείας αν αυτό εννοείς.
   Όσο για τις άδειες, αυτές ανήκουν στην κατηγορία των Monopoly Rents, τα οποία υφίστανται για ΟΛΑ τα δημόσια αγαθά (και που όλοι οι επαείοντες τείνουν να ξεχνούν) και αποτελούν περιουσία.
   Δυστυχώς αυτά έπρεπε να τα περιμένει ο κ. Πρωθυπουργός ή/και το διευθυντήριο όταν τοποθετούσε έναν Οδοντίατρο, έναν Αρχιτέκτωνα και έναν Θεολόγο να ασχοληθούν με θέματα που είναι άκρως τεχνοκρατικά και απαιτούν σημαντική και εξειδικευμένη ενασχόληση στον χώρο.

   • Thraphsorchis avatar
    Thraphsorchis @ Ανδρέας 03/08/2010 22:37:34

    ΕΙΔΙΚΑ από θεολόγο. Η πλέον πρόσφατη θεολογική ανακάλυψη στην Ελλάδα είναι ο "Διάτανος".

 12. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 11:52:33

  Και επειδη καποιοι δεν σκεπτονται αυτο δινει το δικαιωμα στην καθε κυβερνηση να μην σκεπτεται τι λεει και τι κανει;
  Λεφτα υπαρχουν....!!! πως λεγεται αυτο στην πολιτικη γλωσσα;
  Διαισθανομαι οτι σε λιγο καιρο ολοι στον δρομο θα μονολογουν πως λεφτα υπαρχουν..σαν τους ψυχασθενεις
  Την θυμαστε την σκηνη του ψυχιατρειου στην ταινια Εξπρες του Μεσονυκτιου;
  Ας εφαρμοστει πληρως μεχρι το τελος του ετους το μνημονιο και τα συζηταμε παλι...ζωη να εχουμε

 13. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 03/08/2010 12:54:34

  Πολυ καλό και καλογραμμένο το κείμενο. Γι αυτό ξεσήκωσε τους κουμπάρους των "νταβάδων". Οντως το "τάϊμινγκ" που επέλεξε ο γιωργάκης για τη σύγκρουση ισοδυναμεί με ΔΝΤ χτύπημα στον τουρισμό και ως τέτοιο έγινε αισθητό. Ας λέει ο βαλτός τουριστικός παράγοντας απ' τα κανάλια. Ως επίθεση κατά των επιχειρήσεων του τουρισμού εκλαμβάνεται η "πασοκιά" αυτή. Σωστή, πλην πολύ διακριτική η υπενθύμιση στον Σαμαρά και στη ΝΔ ότι κάτι πρέπει να κάνουν. Το ζητάγαμε κι εγώ και διάφοροι μέσα απ' την κεντροδεξιά παράταξη...

  • Thraphsorchis avatar
   Thraphsorchis @ http://neotera.wordpress.com 03/08/2010 16:46:37

   Αφού σας αρέσει μπορείτε να το μνημονεύσετε στο έγκριτο blog σας όπως έκαναν οι lavraki, aitolia και 30-45.

 14. Ευαγγελία avatar
  Ευαγγελία 03/08/2010 12:57:16

  Και σαν να μη φταναν όλα αυτά που μας βρήκαν, μας δουλεύουν και οι κουτόφραγκοι, που ωφελούνται από τα χάλια μας και τις παλινωδίες του Γιώργακη. Θα τον ευγνωμονούμε μια μέρα τον ΓΑΠ μας λέει η Frankfurter Allgemeine:
  http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1850243
  Εννοείται πως μόνο στην Ελλάδα πρέπει να ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα (όπως αυτό του δικηγόρου!) και να δημιουργηθούν πολυεθνικά καρτέλ, που θα πίνουν το αίμα των ιθαγενών. Στη Γερμανία μπορούν να παραμείνουν κλειστά!
  Ήμαρτον πια

 15. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 03/08/2010 13:34:15

  Είναι ερώτημα, πλέον, η σκοπιμότητα της επαμφοτερίζουσας στάσης της Νέας Δημοκρατίας. Δεν αρκεί πλέον η δικαιολογία της αδράνειας των στελεχών περί την ηγεσία. Στα σημαντικότατα ζητήματα που απασχολούν την χώρα, ο τόνος δίνεται από την ηγεσία. Η αίσθηση είναι, οτι η ηγεσία βολεύεται σε μία αδράνεια πολλαπλώς δικαιολογούμενη: Πότε είναι οι οργανωτικές αλλαγές, πότε το συνέδριο, πότε η ανακοίνωση του προγράμματος, πότε η περίφημη εκλαΐκευση (το πασοκ γιά να "εκλαϊκεύσει" την προπαγάνδα του γιά το μηνμόνιο δεν χρειάστηκε περισσότερο από ένα (!) ηλεκτρονικό κείμενο). Και έτσι διασπείρεται η πεποίθηση, οτι στην ΝΔ βρίσκει εφαρμογή το λαϊκό γνωμικό "όποιος δεν θέλει να ζυμώσει.....".

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Δημήτριος Κοκκαλάκης 03/08/2010 13:44:51

   Δεν μπορει να κανει και πολλα.Η απελευθερωση των κλειστων επαγγελματων ηταν στο προγραμμα της.Το ιδιο και η απελευθερωση ενεργειας.
   Το ΠΑΣΟΚ με τη βοηθεια του μνημονιου εχει υπερφαλαγγισει τη ΝΔ απο τα δεξια.Ηδη κατηγορειται απο επιχειρηματικους κυκλους οτι λαικιζει.
   Η ΝΔ δεν μπορει να γινει αριστερο κομμα και αυτο ειναι καιρος να το καταλαβουν ολοι.Θα κανει κριτικη στις υπερβολες του μνημονιου,θα προτεινει αλλες καλυτερες επι μερους λυσεις αλλα οσοι ονειρευονται επανασταση νεοδημοκρατων (!) ειναι εξωπραγματικοι.

   • anonymous avatar
    anonymous @ ψυχραιμια 03/08/2010 14:09:39

    Το ιδιο και η απελευθερωση ενεργειας.

    Άλλο απελευθέρωση της ενέργειας και άλλο ξεπούλημα της ΔΕΗ δηλ να ρευστοποιηθούν ότι έργα έγιναν το 60.
    Και άντε να τη δώσουμε. Τι θα γίνει με τους εργαζόμενους και τα μεροκάματα; Θα φέρουν πακιστανούς των 700 Ευρώ και θα λένε ότι οι Έλληνες δεν είναι ανταγωνιστικοί; Γιατί αυτός είναι ο στόχος τους.

   • http://neotera.wordpress.com avatar
    http://neotera.wordpress.com @ ψυχραιμια 03/08/2010 16:05:27

    Ετσι όπως το θέτεις θα πρέπει μέσα από τη ΝΔ οι αμερικανόφρονες να σιγόνταραν, κρυφίως βεβαίως το γιωργάκη στην ξέσαλη αντιπολίτευση για την ανατροπή του κωστάκη. Αντιστοίχως όπως διάφοροι πατριωτες εκτός ΝΔ και αριστερόφρονες υποστήριξαν τον κωστάκη μπας και μέσ' το φιλελεύθερο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι μπορέσουμε και αγγίξουμε την ανεξαρτησία μας. Αλλά που... Με αίμα, φωτιά και τσεκούρι γίνονται ελεύθεροι οι δούλοι, όπως το έθεσε ο Κολοκοτρώνης δηλαδή... ))

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 03/08/2010 18:15:57

    Ψυχραιμία

    Όποιος δε μπορεί να λειτουργήσει πατριωτικά να πάει να μπιπ.
    Όταν ο γερμανόφιλος Μεταξάς του οποίου η νεολαια χαιρετούσε φασιστικά, είπε όχι στην «αβλαβή διέλευση» που ζητούσε ο Μουσολίνι, τότε και η ΝΔ μπορει να ξεχάσει τον εγγενή ευρωλιγουρισμό της.Τα άλλα είναι θεωρήματα αυτοκαταστροφής.

 16. Γιάννης avatar
  Γιάννης 03/08/2010 14:34:42

  Ναι μπορεί να το κάνουν σε 20 χρόνια.
  Θα τα πουλήσουν ακριβά γιατί εμείς θα έχουμε τότε πολιτικούς που θα μας λένε να πάρουμε πίσω τη περιουσία του Ελληνικού Λαού, και αφού ξαναχρεοκωπήσουμε θα τα ξαναπουλήσουμε στους ξένους για ένα κομμάτι ψωμί.
  Πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό κάνουνε όλες οι πολιτισμένες χώρες. Απλά βρίσκουνε και τα κάνουνε.
  Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ως χώρα.
  Δεχόμαστε αυτό που θα γίνει όπως λές ή δρούμε από τώρα συντονισμένα και ομόψυχα.
  Να προτείνω κάτι :
  (ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ)
  Πολίτες(κάτοικοι παραθεριστικών περιοχών) μέτοχοι σε ξενοδοχιακές μονάδες και άλλες τουριστικές επενδύσεις.

 17. MΑΡΚΟΣ ΠΙΕΡΙΔΗΣ avatar
  MΑΡΚΟΣ ΠΙΕΡΙΔΗΣ 03/08/2010 18:34:22

  Ευχαριστώ όλους σας που ασχοληθήκατε με την "απελευθέρωση των μεταφορών"
  όπως αυτήν την εννοεί και - δυστυχώς - την υλοποιεί η κυβέρνηση του
  ΠΑΣΟΚ.

  Στην αρχική μου τοποθέτηση απέφυγα να τοποθετηθώ στον ενδεχόμενο ΔΟΛΟ
  του ΓΑΠ και της ηγετικής ομάδος του, που έχουν ομώσει πίστη στα θέσφατα
  της Νέας Τάξεως Πραγμάτων και της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης !

  Μία Ελλάδα , πολιτικά, καθημαγμένη δεν θα μπορέσει ποτέ πιά να ορθοποδήσει.
  Όταν το Έλλειμμα , σαν ποσοστό του Ακαθαρίστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) ,
  μειωθεί στο 3% , όπως απαιτούν τα μεγάλα αφεντικά του ΔΝΤ και της ΕΕ ,
  το Δημόσιο Χρέος της Πατρίδας μας θα έχει πλησιάσει το 200% !

  Είναι απολύτως ΑΔΥΝΑΤΟΝ να μπορέσει ποτέ η Χώρα μας να μειώσει το τεράστιο,
  γιά τα μέτρα της, δημόσιό της χρέος. Θα αναγκασθεί, τότε, να πωλήσει τις
  οποιεσδήποτε κρατικές υποδομές θα τις έχουν απομείνει σε τιμές "όσο-όσο",
  αλλά και πάλι, ο αυξανόμενος δανεισμός γιά την κάλυψη της πληρωμής των
  χρεωλυσίων και των τόκων θα την γονατίζει και , πολύ γρήγορα, θα την
  εξοντώσει όχι μόνον οικονομικά αλλά και βιολογικά .

  Η ανάπτυξη , που μόνον αυτή θα φέρει την απαλλαγή από την "θηλειά" του ΔΝΤ,
  δεν προχωρεί . Είδατε , διαβάσατε κάποιο αναπτυξιακό μέτρο ; Έστω και ένα;
  Δεν υπάρχει τίποτε, απολύτως τίποτε στον ορίζοντα, παρά μόνον λόγια κενά
  περιεχομένου της υπουργού Ανάπτυξης Λούκας Κατσέλη ... Ακόμη και ο πρόεδρος
  του ΔΝΤ , ο Γάλλος Ντομινίκ Στρος-Καν μας...λυπήθηκε και με πολλή παρρησία,
  πριν λίγες ημέρες μας συμβούλευσε : " To πρόβλημα της Ελλάδος " είπε ,
  "δεν είναι στην πραγματικότητα πρόβλημα ελλείμματος ή δημόσιου χρέους .
  Είναι πρόβλημα ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΟΣ της Ελληνικής Οικονομίας. Πρέπει η
  Ελληνική Οικονομία να μειώσει το κόστος παραγωγής ΑΓΑΘΩΝ γιά να μπορέσει να
  ανταγωνισθεί επιτυχώς του εταίρους της εντός της Ευρωζώνης και να διευρύνει
  την εξαγωγική της βάση " !

  Τον άκουσε κανείς ; Όχι ! Αν οι κυβερνώντες δεν είναι επιπόλαιοι και
  άσκεπτοι (thoughtless) , τότε , είμαστε υποχρεωμένοι να πονηρευτούμε και
  να διερευνήσουμε και ενδεχόμενο δόλο !!!

 18. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 18:49:48

  Η Κυβέρνηση χάρη στις εμπνευσμένες κινήσεις του Πρωθυπουργού μας κ. Γιώργου Παπανδρέου ακύρωσε τα σχέδια εκτροπής της δεξιάς. Οι δεξιές συντεχνίες των μεταφορέων σε συνεργασία με το δεξιό παρακράτος προσπάθησαν να εκτρέψουν την πορεία της χώρας. Έχουν γνώση, όμως, οι φύλακες. Ο Πρωθυπουργός δεν το επέτρεψε χάρη στην μεθοδικότητα, αποτελεσματικότητα, στα γρήγορα αντανακλαστικά και την πυγμή του. Τώρα να συντριβεί το δεξιό παρακράτος και τα εξαπτέρυγά του !!!

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 18:53:33

   Μετά έβαλε και όζα στο καλσόν;

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:08:15

   Τα εννοείτε αυτά που γράφετε ή κάνετε πλάκα;

   • Θραξ Αναρμόδιος avatar
    Θραξ Αναρμόδιος @ Λεωνίδας 03/08/2010 19:27:27

    Λεωνίδα αυτό παραμένει προς το παρόν ένα μεγάλο μυστήριο. Δεν ξέρω αν έχει κανείς θετική απάντηση επ'αυτού τελικά.
    -Κάνει πλάκα;
    -Μιλάει σοβαρά;
    -Και τα δύο;
    -ΔΞ/ΔΑ;

    Μυστήριο μέγα.

    Θραξ Αναρμόδιος

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Λεωνίδας 03/08/2010 19:38:13

    Μη το πολυψάχνετε. Πολύ απλά, μάλλον πρόκειται περί ηλιθίου.

  • O Θείος avatar
   O Θείος @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:21:27

   Και τώρα στη σκηνή η πιό αντιδεξιά συνταχνία που είδε ο πλανήτης, η συντεχνία των καυτερών Πιπεριάδων. Είδαμε το μπόξ, σειρά έχει το άθλημα του κάτς.

   • michal avatar
    michal @ O Θείος 03/08/2010 19:28:58

    H Nea Dhmokratia 8a stoixh8ei me tous Piperiades. W kairoi, w h8h.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:25:12

   γι αυτο το καιρο καποιοι κονδυλοφοροι ενθυμηθηκαν την χουντα και τα τρικυκλα...α ρε ατακτε τι σου εγραφα σε αλλη αναρτηση!!!
   και εις ανωτερα κυριοι!!!!!!

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 20:43:36

   Καλό! Πολύ Καλό!
   Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε?? ?

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 22:56:49

   Αντιθέτως εγώ θεωρώ πανέξυπνες τις αναρτήσεις του και αποτελούν ένα είδος comic relief προς απελευθέρωση της έντασης που σε πολιτικό φόρουμ είναι φυσικό να υπάρχει. Εύγε προβοκάτορα φιλόσοφε

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/08/2010 18:51:17

  Καλά αυτός δέν αντέχει στούς 39 βαθμούς...Κάηκε.

 20. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/08/2010 18:59:59

  Μπά..Εφυγε ...Πρέπει νά βάλει τό copy-paste του σέ τόσα μπλόγκια..

  Και γιορτάζουν και αύριο..4η Αυγούστου...

 21. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:07:56

  Έχετε καμιά αμφιβολία για την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών κινήσεων; Έφερε σε αδιέξοδο τις συντεχνίες και κέρδισε, για το καλό του λαού, κατά κράτος τις συντεχνίες. Πρέπει να είμαστε ευτυχείς που έχουμε τέτοια αποφασισμένη και αποτελεσματική κυβέρνηση.

 22. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/08/2010 19:11:44

  Ε γι΄αυτό από σήμερα ολοι άδομεν αγκαλιασμένοι επί τή αυριανή επετείω:'Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά Πατέρα''.

 23. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:15:37

  Τώρα να συντριβούν οι συντεχνίες και η δεξιά με το παρακράτος της. Γιώργο προχώρα για μια Ελλάδα δημοκρατική και σοσιαλιστική !!!

  • ataktos avatar
   ataktos @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:17:03

   Για κάθε άνθρωπο που ασκεί εξουσία 3 πράγματα πρέπει να έχει πάντα στο νου του: ότι εξουσιάζει σε ανθρώπους, ότι δεν θα εξουσιάζει για πάντα και με το νόμο πρέπει να εξουσιάζει

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ataktos 03/08/2010 19:21:15

    αρχαιο ρητο,το οποιο ομως εχει πεσει σε αχρηστια

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:22:39

   Ξέρετε σύμφωνα με έναν ορισμό "φιλόσοφος" λέγεται εκείνος που λέγει δημόσια τα όσα σκέπτεται κατ' ιδίαν. Και τούτο είναι επίτευγμα. Σεις τα έχετε καταφέρει! Είναι απίστευτο το τι μπορεί να βάλει ανθρώπου νους.

 24. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/08/2010 19:17:17

  Στούς 42 βαθμούς δέν υπάρχει επιστροφή.Τά φτύνει οριστικά ο Υποθάλαμος..
  Πάει τό θερμορρυθμιστικό σύστημα..

 25. Λεωνίδας avatar
  Λεωνίδας 03/08/2010 19:18:21

  Επειδή από αυτά που γράφετε τεκμαίρεται το ανόητο της οποιασδήποτε προσπάθειας απαντήσεως...

  ...σχηματικά και συνθηματολογικά: δεν υπάρχει δεξιό κράτος και πολύ περισσότερο παρακράτος. Το ΠΑΣΟΚ κυβερνά σχεδόν αδιάλειπτα τούτο τον πάντερμο τον τόπο από το 1981. Έχει μαζί του και το κράτος και το παρακράτος. Το τελευταίο δεν του χρειάζεται τόσο γιατί και ως κράτος φέρεται σαν παρακράτος. Πάντως το χρησιμοποιεί πού και πού.

  • neotera avatar
   neotera @ Λεωνίδας 03/08/2010 21:56:10

   O διαχωρισμός αναλόγως με το "ότι δηλώσεις" είναι προσχηματικός. Καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Μπορεί κάποιος πολιτικός σχηματισμός να παίζει δεξιό θέατρο όπως και αριστερό. Υπ'αυτη την έννοια υπάρχουν μόνον δεξια πολιτικά κόμματα και πολιτικοί παράγοντες. Γνωρίζει κανείς κάποιον πολιτικό φορέα, ή πολιτικό στέλεχος να ακολουθεί πορεία ως "φίλος του λαού" όπως έλεγαν στη γαλλική επανάσταση τους αριστερούς? Εγώ σήμερα κανέναν. Κατα συνέπεια όλοι δεξιοί είναι με "δεξιότερους", κατά την αριστερή οπτική πάντα τους προδότες του ελληνισμού, όσους πολιτεύονται με τις πλάτες του ξένου παράγοντα. Κοντολογίς ουδείς δεξιότερος και αντιδραστικότερος απ'το γιωργάκη !

  • Λεωνίδας avatar
   Λεωνίδας @ Λεωνίδας 04/08/2010 12:18:28

   Πρός "neotera"

   Νομίζω ότι το σχόλιό σου είναι ενδεικτικό μιας ιδιαίτερα διαδεδομένης στάσης που συνοψίζει, κυρίως, δύο πράγματα: πρώτον την ολοσχερή ήττα της Δεξιάς στην μεταπολίτευση και, δεύτερον, ότι οι πολιτικές διαμάχες διεξάγονται πλέον στο όνομα της Αριστεράς (η Ν.Δ. δεν δηλώνει αριστερή αλλά μέχρι πριν λίγους μήνες δήλωνε "μεσαίος χώρος").

   Ειδικότερα σημειώνεις ότι ο αριστερός είναι ο "φίλος του λαού". Από που συνάγεις κάτι τέτοιο; Ακόμη περισσότερο βοήθησαν ποτέ οι αριστεροί τον λαό; ο τελευταίος ρωτήθηκε ποτέ;

   Ο όρος "Δεξιά" στα καθ' ημάς έχει εγκαταλειφθεί στην δημόσια σφαίρα εδώ και χρόνια. Αποτέλεσμα αυτής της εγκατάλειψης είναι αφ' ενός να έχει επικρατήσει η εικόνα που έχει ο αντίπαλος γι' αυτήν (ΠΑΣΟΚ και Αριστερά) κι αφ' ετέρου να έχει καταδικαστεί ο κόσμος της παράταξης σε φίμωση, αφού δεν βλέπει οι ιδέες του να εκλεπτύνονται και να γίνονται αντικείμενο δημόσιας χρήσης.

   Δεν είναι τυχαίο ότι και σ' αυτήν εδώ την ιστοσελίδα που υπάρχουν πολλοί που συντάσσονται με τη Νέα Δημοκρατία, και ειδικά με τον Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιούν λόγο φορτισμένο συμβολικά από το αμάλγαμα των πασοκοαριστερών ιδεών του 1974-1996.

   Εν κατακλείδι, από που συνάγεις ότι το ΠΑΣΟΚ είναι Δεξιά; Επειδή προσπαθεί να διαλύσει τη μικροαστική τάξη των ελευθέρων επαγγελματιών; Μα αυτό έκανε πάντα, όχι σίγουρα με αυτήν την επίταση. Από τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για το μεταναστευτικό ή τα εθνικά θέματα; Το ότι πέρασε από τον Τσέ Γκεβάρα, στον Μπλαίρ κι από κεί στον Ομπάμα;

   Το παρασιτικό μοντέλο που θέσμισε και ανέδειξε ταιριάζει με τις καταναλωτικές πρακτικές και τα αντίστοιχα ήθη και νοοτροπίες. Το ότι τώρα καταρρέει αυτό το μοντέλο δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει πάψει να είναι αυτό που είναι. Σημαίνει ότι αναπροσαρμόζεται με ισχυρές ρητορικές δόσεις των Αμερικάνων δημοκρατικών. Αυτό δεν είναι Δεξιά.

 26. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:43:35

  Οι δεξιές συντεχνίες των γιατρών, δικηγόρων, συμβολαιογράφων και δημοσίων υπαλλήλων προσπαθούν κύριοι να εκτρέψουν την χώρα. Το έχετε καταλάβει αυτό; Έχετε καταλάβει ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται από κανένα; Έχετε καταλάβει ότι ο Πρωθυπουργός ασκει ρωμαλέα πατριωτική πολιτική; Έχετε καταλάβει ότι ο Σαμαράς έχει γίνει ένα με τις αντιπατριωτικές συντεχνίες και ποντάρει στην αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής; Αλλά είπαμε, ο λαός έχει γνώση και θύμηση και στο τέλος θα ανταμείψει την πατριωτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Και τότε όλα στην χώρα μας θα αλλάξουν. Το λαϊκό κίνημα θα προκόψει και η Ελλάδα θα γίνει η χώρα που θα συντρίψει τα ντόπια και ξένα μονοπώλια.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:51:30

   Που να σφίξουν και οι ζέστες.
   Απ τη Λέρο γράφεις; Μέσα σε έχουν; Χρειάζεσαι τίποτα; Τσιγάρα, πορτοκαλάδα, τα φάρμακά σου;

   • Misha avatar
    Misha @ Strange Attractor 03/08/2010 19:53:37

    Πλακα κανει ο άνθρωπας, βρε Σ.Α.
    Μιλάει στους πασόκους με τη γλώσσα του 1980, αλλά αυτοί έχουνε βάλει τη βελόνα στην «Έρικα» και δε ξεκολλάνε.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Strange Attractor 03/08/2010 19:56:25

    Σιγουρα πλακα ειναι; αφελης πλακα μου φαινεται εως επικινδυνη

  • Κώστας avatar
   Κώστας @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 23:00:40

   "Αλλά είπαμε, ο λαός έχει γνώση και θύμηση και στο τέλος θα ανταμείψει την πατριωτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου. Και τότε όλα στην χώρα μας θα αλλάξουν."....

   H κατάσταση χρήζει άμεσης αντιμετώπισης. Εδω θα βρεις την κατάλληλη βοήθεια από εξειδικευμένο προσωπικό:http://www.psychiatry24x7.gr/

  • petros avatar
   petros @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 23:01:18

   εχεις χασει τη μπαλα!

 27. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/08/2010 19:48:55

  Tό χάσαμε το Κορμί Πατριώτ'

 28. michal avatar
  michal 03/08/2010 19:56:23

  Pou exoun eksafanistei kapoioi kaloi sxoliastes pou eblepan tous forthgatzhdes sthn koinwnikh prwtoporia? Mallon den einai se 8esh na uperaspistoun tous prasinous diakoptakhdes ths GENOP kai ta 23 metra anasa gia thn oikonomia ths Neas Dhmokratias pou milane gia apeleu8erwshs energeias, metaforwn kai epaggelmatwn.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ michal 03/08/2010 19:57:32

   δεν πασ για μπανοι στον Ρηνο!!!! αντε μπραβο ειρωνα πληρωμενε κονδυλοφορε

   • michal avatar
    michal @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 19:59:50

    H ND 8a parei upo thn prostasia ths thn PASKE? Taurhs kai Poluzwgopoulos summaxia!!! O Poupakhs mas phge sthn Eurwvoulh.

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ michal 03/08/2010 20:02:25

   Τελικά οι απόγονοι τών Κατοχικών δωσιλόγων πρέπει νά γράφτηκαν ομαδικά στό PASOK..
   Δέν εξηγείται αλλοιώς.

   • michal avatar
    michal @ Σπύρος 03/08/2010 20:03:35

    Oxi eseis uperaspizeste tous PASOKous ths GENOP.

 29. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:57:24

  Γάτα ο Misha ......................... Λαός ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 19:59:07

   Μήπως είσαι ο Κίμων Κουλούρης και θές να κερδίσεις πόντους με τον ΓΑΠ;

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Strange Attractor 03/08/2010 20:03:44

    Τό μαλλί τού Κίμωνα σέ τί φάση βρίσκεται.
    Καροτί ή βυσσινί απόχρωση έχει τώρα??

 30. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 20:01:01

  Το ΠΑΣΟΚ του λαού και της προόδου θα φέρει τη χώρα πολύ ψηλά.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 20:01:50

   Ε;

  • Misha avatar
   Misha @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 20:02:57

   Τοσο ψηλα που δε θα φαίνεται!

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Misha 03/08/2010 20:07:46

    καθε τετοια ωρα ξυπνας; χιτλερικος εισαι; εχεις δουλεψει ποτε σου;

 31. ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
  ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 20:02:30

  Η ΓΕΝΟΠ ξεπουλήθηκε στη δεξιά και κάνει πόλεμο στην κυβέρνηση. Επιστράτευση χρειάζονται όπως ακριβώς το απαιτεί ο λαός.

  • Γιάννης avatar
   Γιάννης @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 20:04:28

   Επιτέλους μια κυβέρνηση που θα φτιάξει το κράτος.
   Ακτιβώς όπως το 1940-1944 που το κράτος ευημερούσε.
   Τώρα βέβαι κάποιοι αντίθετοι λιμοκτονούσαν αλλά αυτό είναι αποδεκτές απώλειες.

   • ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
    ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ @ Γιάννης 03/08/2010 20:06:24

    Οι Γερμανοτσολιάδες της δεξιάς τότε κατέστρεψαν τη χώρα.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ Γιάννης 03/08/2010 20:08:10

    Ναι αυτοί που καταστρέψανε το οργανωμένο κράτος που είχαμε, πήρανε και συντάξεις.

  • ataktos avatar
   ataktos @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 21:43:48

   "ΦΙΛΟΣΟΦΕ" -από διαγνωστική μαγνητική φωτογραφία που σε πέρασα διέγνωσα … ότι είσαι γεννηθείς μετά … το 1989 ..αλλιώς δεν εξηγούνται τα σοβαρά καλαμπουρνέζικα σου

 32. Σπύρος avatar
  Σπύρος 03/08/2010 20:05:37

  Ρέ αυτοί ξαμόλησαν βλαμένα παπαγαλάκια μέσα στήν ζέστη...
  Θά φορέσουν και τίς στολές τού Μουσσολίνι σέ λίγο ,θά πάρουν τά ρόπαλα και όποιον πάρει ο χάρος..
  Στό όνομα τού ΄'Λαού'' φυσικά...

  • ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ avatar
   ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ @ Σπύρος 03/08/2010 20:09:33

   Αυτά τα κάνει η δεξιά με τις συντεχνίες της και το παρακράτος της. Το λαϊκό κίνημα του ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ακολούθησε τέτοιες πρακτικές. Τις διεκδικήσεις του λαϊκού κινήματος πάντα τις χαρακτήριζε η ευπρέπεια και η ανωτερότητα.

   • michal avatar
    michal @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 20:11:48

    O filosofos einai to alter ego twn prasinwn eisodistwn sthn ND pou uperaspizontai tis prasines suntexnies ths GENOP.

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ 03/08/2010 20:17:56

    @ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ
    Είσαι τεράστιος.
    Να σου πω τι "πίνεις";
    Μήπως καλλιεργείς στο σπίτι τίποτα ;
    ή έπεσες στο ναργιλέ όταν ήσουν μικρός;

 33. O Θείος avatar
  O Θείος 03/08/2010 20:06:17

  Ο Γαβουνές, ο Μαμουνές, ο Παστροκωλαράκης,
  ο λαγναρμένιος Μπιθουλιάν και οι δυό σιαμαίοι Βούζοι,
  ολόκληρα μερόνυχτα συνέχεια θραπακιάζαν:
  μες στο βουρκί του μαγαζιού του Μπιθουλιάν χλιχλίβαν,
  τουμποκορδωμπαχλιάζονταν, λυσσοβουτοπαφτιάζαν,
  τρεμουλοπεφτοθρίαζαν, ιαχογαυλιούσαν,
  εναλλασσοπθακίζονταν κι’ αλληλοσφιχτομπλάφαν,
  κάναν ο ένας τ’ αλλονού λαχτάρ-καπουλοφρίξεις,
  κοιλιοδοντοτσικδισμούς και φτερνοσβερκοτρίγγια.
  Ο Γαβουνές βαυλάκισε τον Παστροκωλαράκη.
  Οι Βούζοι μακλατέψανε του Γαβουνέ τα οπίσθια,
  και ξαναβαυλακίσανε τον Παστροκωλαράκη,
  ο Μπιθουλιάν γλιβδίκωσε τρία αφτιά των Βούζων,
  κι ο Μαμουνές τζιτζίφτισε του Μπιθουλιάν τα ούλα.
  Την πρώτη μέρα πλάνταξε ο Παστροκωλαράκης.
  Κι ό,τι έμενε απ’ τον Μπιθουλιάν τη δεύτερη εβυθίσθη
  και θάσπιφε μεσ’ στο βουρκί, που πηχτογλοιογλούσε
  απ’ τον κρεατοσίελο και την ιδρωμυελόρροια
  των θραπικών. Και το πρωί της τρίτης πιά ημέρας
  οι μεν ήταν του θανατά, κι οι Βούζοι ξεκολλούσαν.

  (Αλέξανδρος Σχινάς, Θράπα)

 34. MARIA avatar
  MARIA 03/08/2010 21:27:28

  @ ΠΑΡΑ-ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ

  Νάσαι καλά που μου έφτιαξες τη διάθεση!! Μετά απο μιά δύσκολη και κουραστική ημέρα καλό είναι να ακούς και κανένα παραμύθι !!

 35. ΜΑΡΚΟΣ ΠΙΕΡΙΔΗΣ avatar
  ΜΑΡΚΟΣ ΠΙΕΡΙΔΗΣ 03/08/2010 21:41:41

  Αγαπητοί Φίλοι,

  Ας κρατήσουμε το επίπεδο της Ιστοσελίδας που μας φιλοξενεί υψηλά !

  Οι καιροί είναι δεινοί γιά την Πατρίδα μας που άγεται κατά κρημνών από
  μία ανίκανη, άπραγη, άσκεπτη και-ίσως-δολίων προθέσεων κυβέρνηση .

  Ο καθένας μας ας εισφέρει στον διάλογο που αναπτύσσεται αβίαστα και
  ελεύθερα εδώ μέσα, ό,τι μπορεί . Περιττεύουν οι προσωπικές αντεγκλήσεις.

  Ας αναδείξουμε τα προβλήματα , ας προτείνουμε λύσεις, ας εντοπίσουμε τα
  αίτια της κρίσης και ας εισηγηθούμε τρόπους διεξόδου από αυτήν.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΜΑΡΚΟΣ ΠΙΕΡΙΔΗΣ 03/08/2010 22:03:36

   Αγαπητε φιλε, προτεινω να αγνοουμε τα "περιρεγα σχολια" που εμφανιζονται τις τελευταιες ημερες, γιατι καποιοι θελουν δυστυχως να δημιουργησουν προβληματα, υποβιβαζοντας το επιπεδο της συζητησης

 36. Σχολιαστής avatar
  Σχολιαστής 03/08/2010 22:06:01

  Με το σκεπτικό των φορτηγατζήδων, αν αύριο η κυβέρνηση νομιμοποιήσει το χασίσι, πρέπει να βγούνε οι έμποροι ναρκωτικών και να απαιτήσουν αποζημίωση από το κράτος, αφού τα αποθέματα που διατηρούν χάνουν αυτόματα το μεγαλύτερο μέρος της αξίας τους!

  • ident avatar
   ident @ Σχολιαστής 03/08/2010 22:14:57

   Θα πρέπει επίσης να αποζημιωθούν όλοι οι μαγαζάτορες τα καταστήματα των οποίων απαξιώθηκαν εξαιτίας της διάνοιξης νέων οδικών αρτηριών. Καλώς φτιάχθηκε η Αττική Οδός, αλλά θα έπρεπε να υπάρξει μια δεκαετία προσαρμογής, να λειτουργεί μόνο κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, ώστε τις υπόλοιπες ημέρες η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από τις παλιές οδικές αρτηρίες μέχρι να ξεχρεώσουν οι καταστηματάρχες της περιοχής τον αέρα που πλήρωσαν.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ident 03/08/2010 22:32:00

    Νομιζω οτι δεν παμε καθολου καλα
    Να χαρω λογικη!!!

 37. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 22:37:03

  ΤΟ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ

  ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ ΕΚΤΟ

  ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ

  Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα
  στις εκκλησίες και την ευλόγησαν. Λείψανα παλιών άστρων και γω-
  νιές αραχνιασμένες τ' ουρανού σαρώνοντας η καταιγίδα που θα γεν-
  νήσει ο νους του ανθρώπου. Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα
  πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρίξει. Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και
  το σανίδωμα θα υποχωρήσει από την πίεση τη μεγάλη του ήλιου.
  Που πρώτα θα κρατήσει τις αχτίδες του, σημάδι ότι καιρός να λάβου-
  νε τα όνειρα εκδίκηση. Και μετά θα μιλήσει, να πει: εξόριστε Ποιη-
  τή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;

  -Βλέπω τα έθνη, άλλοτες αλαζονικά, παραδομένα στη σφήκα και
  στο ξινόχορτο.

  -Βλέπω τα πελέκια στον αέρα σκίζοντας προτομές Αυτοκρατόρων
  και Στρατηγών.

  -Βλέπω τους εμπόρους να εισπράττουν σκύβοντας το κέρδος των
  δικών τους πτωμάτων.
  -Βλέπω την αλληλουχία των κρυφών νοημάτων.  Χρόνους πολλούς μετά την Αμαρτία που την είπανε Αρετή μέσα
  στις εκκλησίες και την ευλόγησαν. Αλλά πριν, ιδού, θα γίνουν οι
  ωραίοι που ναρκισσεύτηκαν στις τριόδους Φίλιπποι και Ροβέρτοι.
  Θα φορέσουν ανάποδα το δαχτυλίδι τους, και με καρφί θα χτενίσουνε
  το μαλλί τους, και με νεκροκεφαλές θα στολίσουνε το στήθος τους,

  για να δελεάσουν τα γύναια. Και τα γύναια θα καταπλαγούν και θα
  στέρξουν. Για να έβγει αληθινός ο λόγος, ότι σιμά η μέρα όπου το
  κάλλος θα παραδοθεί στις μύγες της Αγοράς. Και θα αγαναχτήσει το
  κορμί της πόρνης μην έχοντας άλλο τι να ζηλέψει. Και θα γίνει κα-
  τήγορος η πόρνη σοφών και μεγιστάνων, το σπέρμα που υπηρέτησε
  πιστά, σε μαρτυρία φέρνοντας. Και θα τινάξει πάνουθέ της την κατά-
  ρα, κατά την Ανατολή το χέρι τεντώνοντας και φωνάζοντας: εξόρι-
  στε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;
  -Βλέπω τα χρώματα του Υμηττού στη βάση την ιερή του Νέου Α-
  στικού μας Κώδικα.

  -Βλέπω τη μικρή Μυρτώ, την πόρνη από τη Σίκινο, στημένη πέτρι-
  νο άγαλμα στην πλατεία της Αγοράς με τις Κρήνες και τα ορθά
  Λεοντάρια.

  -Βλέπω τους έφηβους και βλέπω τα κορίτσια στην ετήσια Κλήρω-
  ση των Ζευγαριών.
  -Βλέπω ψηλά, μες στους αιθέρες, το Ερεχθείο των Πουλιών.  Λείψανα παλιών άστρων και γωνιές αραχνιασμένες τ' ουρανού σαρώ-
  νοντας η καταιγίδα που θα γεννήσει ο νους του ανθρώπου. Αλλά πριν,
  ιδού, θα περάσουν γενεές το αλέτρι τους πάνω στη στέρφα γης. Και
  κρυφά θα μετρήσουν την ανθρώπινη πραμάτεια τους οι Κυβερνήτες,
  κηρύσσοντας πολέμους. Όπου θα χορτασθούνε ο Χωροφύλακας και ο
  Στρατοδίκης. Αφήνοντας το χρυσάφι στους αφανείς, να εισπράξουν
  αυτοί τον μιστό της ύβρης και του μαρτυρίου. Και μεγάλα πλοία θ' ανε-
  βάσουν σημαίες, εμβατήρια θα πάρουν τους δρόμους, οι εξώστες να ρά-
  νουν με άνθη τον Νικητή. Που θα ζει στην οσμή των πτωμάτων. Και του
  λάκκου σιμά του το στόμα, το σκοτάδι θ' ανοίγει στα μέτρα του, κρά-
  ζοντας: εξόριστε Ποιητή, στον αιώνα σου, λέγε, τι βλέπεις;
  -Βλέπω τους Στρατοδίκες να καίνε σαν κεριά, στο μεγάλο τραπέζι
  της Αναστάσεως.

  -Βλέπω τους Χωροφυλάκους να προσφέρουν το αίμα τους, θυσία
  στην καθαρότητα των ουρανών.

  -Βλέπω τη διαρκή επανάσταση φυτών και λουλουδιών.
  -Βλέπω τις κανονιοφόρους του Έρωτα

  .

  Και των αρχαίων Κυβερνητών τα έργα πληρώνοντας η Χτίσις, θα φρί-
  ξει. Ταραχή θα πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα θα υποχωρήσει από
  την πίεση τη μεγάλη του ήλιου. Αλλά πριν, ιδού, θα στενάξουν οι
  νέοι, και το αίμα τους αναίτια θα γεράσει. Κουρεμένοι κατάδικοι θα
  χτυπήσουν την καραβάνα τους πάνω στα κάγκελα. Και θα αδειάσουν
  όλα τα εργοστάσια, και μετά πάλι με την επίταξη θα γεμίσουν, για να
  βγάλουνε όνειρα συντηρημένα σε κουτιά μυριάδες, και χιλιάδων λο-
  γιών εμφιαλωμένη φύση. Και θα 'ρθουνε χρόνια χλωμά και αδύναμα
  μέσα στη γάζα. Και θα 'χει καθένας τα λίγα γραμμάρια της ευτυχίας.
  Και θα 'ναι τα πράγματα μέσα του κιόλας ωραία ερείπια. Τότε, μην
  έχοντας άλλη εξορία, που να θρηνήσει ο Ποιητής, την υγεία της κα-
  ταιγίδας από τ' ανοιχτά στήθη του αδειάζοντας, θα γυρίσει για να στα-
  θεί στα ωραία μέσα ερείπια. Και τον πρώτο λόγο του ο στερνός των
  ανθρώπων θα πει, ν' αψηλώσουν τα χόρτα, η γυναίκα στο πλάι του σαν
  αχτίδα του ήλιου να βγει. Και πάλι θα λατρέψει τη γυναίκα και θα την
  πλαγιάσει πάνου στα χόρτα καθώς που ετάχθη. Και θα λάβουνε τα
  όνειρα εκδίκηση, και θα σπείρουνε γενεές στους αιώνες των αιώνων

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 03/08/2010 22:38:10

   Πλεονάκις επολέμησάν με εκ νεότητός μου

   και γαρ ουκ ηδυνήθησάν μοι

   ΨΑΛΜΟΣ ΡΚΗ'

 38. deldio avatar
  deldio 04/08/2010 00:27:32

  Χρόνια πολλά για αύριο στο ΠΑΣΟΚ και στους συνεταίρους τους στο ΛΑΟΣ.

 39. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 04/08/2010 00:49:51

  Η κυβέρνηση βλέπει ότι δύσκολα πλέον θα μπορέσει να ελέγξει την κοινωνία και με τις πρώιμες ανακοινώσεις για γενικό ξεπούλημα ωθεί κατά κάποιο τρόπο δυνάμεις που βρίσκονται στο χώρο του πασοκ και έχουν διαφορετική άποψη να διαφοροποιηθούν και κατά συνέπεια να χρησιμοποιηθούν ως αντίβαρο!
  Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η « υπουργοποιήση» του Τομάζο Πάντοα Σκιόπα, η ανακοίνωση της συμφωνίας και ο τρόπος που παρουσιάστηκε από τα μμε « πουλάει» ελπίδα για γρήγορη έξοδο από το δντ

 40. black sea avatar
  black sea 04/08/2010 00:59:46

  εχω ξαναγραψει για το θεμα των κλειστων επαγγελματων οσο αφορα ΦΔΧ πουλμαν ταχι διαβαζω καποια πραγματα ασχετα οπως πουληθηκαν αδειες στην μαυρη αγορα λες και ηταν ψωμι στην κατοχη, η να ανοιξει το επαγγελμα για να πεσουν οι τιμες λες και οι φορτηγατζηδες ειναι συμβολαιογραφοι και εχουν το ιδιο ποσοστο κερδους η εχουν το ιδιο κεφαλαιο η δουλευουνε ιδιες ωρες την εβδομαδα και με τις ιδιες συνθηκες. βεβαια οισυμβολαιογραφοι σπουδασαν και εφαγαν καποια χρονια στα θρανια μαγκια τους! εγω ξερω οτι το 90% των αδειων ΔΧ σε ολα τα οχηματα αγοραστηκαν απο τους ιδιοκτητες τους επενδυσαν στην αδεια οχι στο σιδερο το καναν για αυτους για τα παιδια τους να τους αφησουν κατι κατι που δεν θα εχανε την αξια του και πολυ πιθανον να ανεβαινε η αξια του. οσον αφορα το κρατος παντα εβγαζε χρηματα απο τις αγοροπωλησιες ΔΧ γιατι μια αδεια μεταβιβαζεται παντα με αυτοκινητο και για μια μεταβιβαση εισπρατε μεχρι 3.000 ευρω υπολογηστε ποσες μεταβιβασεις γινονται καθε χρονο χιλιαδες εγω προσωπικα εχω αγορασει 3 αδειες ΔΧ σημερα οι αδειες εχουν χασει το 40% με 50%απο την αξια τους σε συγκριση του οκτωβριου 2008 απο τοτε που εξαγγειλε ο καραμανλης στην ΔΕΘ το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων, μετα ηρθε η κριση, μετα ηρθε ο ΓΑΠ με αποτελεσμα σημερα οχι να συζηταμε ποσο εχουν οι αδειες αλλα αν θα συνεχισουν να ισχυουν με δευτερο αποτελεσμα ουτε καν να γινονται αγοροπωλησιες. οσο αφορα το κοστος που υποστηριζετε οτι θα κατεβει κανετε ονειρα θερινης νυκτος γιατι μπορει οι Ελληνικες βιοτεχνιες να πηγαν στην βουλγαρια και εκει να πληρωνουν τις εργατριες 5 ευρω την ημερα με την ασφαλεια αλλα το μεταφορικο κοστος το κομιστρο δηλαδη σε φορτηγα και πουλμαν ειναι το ιδιο με την χωρα μας ! καλα διαβασατε ιδιο με την βουλγαρια φανταστειτε την συγκριση με την Γερμανια αυτοι δουλευουν τρεις φορες πιο ακριβα γ`αυτο και εχουν παντα καινουρια αυτοκινητα γ`αυτο και εμεις αγοραζουμε τα μεταχειρισμενα τις ευρωπης, γιατι δεν εχουμε χρηματα να αγορασουμε καινουρια, γιατι δουλευουμε φθηνα, γιατι αγοραζουμε τις αδειες γιατι οσο παραλογο ακουγεται αυτο αναγκαζομαστε να δουλευουμε φθηνα επειδη χρωσταμε και επειδη το εργο ειναι λιγο και τα αυτοκινητα πιο πολλα απο τις δουλειες. ποσο πιο κατω να παει η μεταφορα πιο κατω δεν γινεται εχουμε δυο επιλογες η δουλευουμε φθηνα η απλα καθομαστε, αν ανοιξει το επαγγελμα και μπουνε νεοι στην δουλεια μας πειναμε εμεις τι να γινει? θα πεινασουμε ολοι μαζι πρωτη φορα θα ειναι σαμπως!

 41. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 04/08/2010 03:41:55

  Ο προστατευτισμός είναι εχθρός των νεοταξιτών

  Ο προστατευτισμός είναι εχθρός των νεοταξιτών, γιατί η μετακίνηση ανέστιων ανθρώπων* όπως των οικονομικά εξαθλιωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων, η μετακίνηση αγαθών χωρίς προστατευτικούς τελωνειακούς φόρους, και η μεταφορά χρημάτων διακρατικά χωρίς φορολόγησή, η καταστροφή της μεσαίας τάξης και η εξαθλίωση των μικρομεσαίων αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που έχει εφαρμοστεί και αλλού αλλά έχει σαν πειραματικό πεδίο την Ελλάδα σε μια σειρά από νεοεφαρμοζόμενα σχέδια.


  (*Το άρθρο με τίτλο “Η εστία της αντίστασης” του Παύλου Γ. Βουδούρη που βρίσκεται στο τεύχος Ιουλίου στο περιοδικό “Τρίτο Μάτι και εξηγεί το “δέσιμο” του 'Ελληνα με το σπίτι του”)


  Σημείωση: Περίπου ότι ισχύει για τις κατασχέσεις σπιτιών, τόκοι και κεφάλαιο δανεισμένο από τις τράπεζες ή με το πρόσχημα των πράσινων κυβερνητικών φόρων, των προστιμων για ακάλυπτους, τις αντικειμενικές αξίες κ.α. ίσχύει (σε μικρότερο βαθμό) και για τον μηδενισμό των χρυσοπληρωμένων αδειών των φορτηγών.


  Δύο προσεγγίσεις για τα αίτια της κρίσης


  Πρώτη προσέγγιση για τα αίτια της κρίσης (Δική μου)


  Ο δρόμος προς την σοσιαλπαγκόσμια διακυβέρνηση περνάει μέσα από την τεχνητή οικονομική κρίση που δημιούργησε το παγκόσμιο σοσιαλιστικό σύστημα, με τους εξής δύο τρόπους:

  Πρώτον,
  στην δημιουργία wolf packs μεταξύ των διεθνών διαχειριστών κεφαλαίου, οι οποίοι προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις αποδόσεις τους παίζοντας εκ του ασφαλούς:

  α) σε προσυμφωνημένα χρηματιστηριακά παιχνίδια (με την συνεργασία φυτευτών εξουσιαστικών μηχανισμών σε διάφορα κράτη-θύματα),
  β) σε “τοξικά ομόλογα” που δημιουργούν οι ίδιοι
  γ) και σε ομόλογα κρατών που έχουν υψηλές αποδόσεις,

  και δεύτερον,
  στην αγαστή συνεργασία-συντονισμό μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των διεθνών οργανισμών (ΔΝΤ, Παγκόσμια τράπεζα, BIS, ΟΗΕ, κ.α.)

  Η Αμερική έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση νέων κανόνων παιχνιδιού και ενίσχυει-κόβει δολλάρια στους διεθνείς οργανισμούς.

  Τα κεφάλαια πρέπει να διοχετεύονται στα πρόθυμα εργαλεία-εξουσιαστικούς μηχανισμούς-κυβερνήσεις αριστερών-σοσιαλιστικών-υλιστικών απόψεων περιφερειακών χωρών ώστε οι τεχνητά δημιουργημένες κρίσεις να συναντήσουν τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις στο τελικά μεγαλύτερο “φαγοπότι” των wolf packs.

  Το “σοσιαλιστικό” παρακράτος οργανώνεται έτσι ώστε να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό σενάριο κρίσης από τους διάφορους λαούς προς εξαθλίωση.

  Σκοπός είναι να αποφευχθεί η άνοδος στην εξουσία πολιτικών που θα επαναφέρουν προστατευτικά μέτρα σε μικρότερες χώρες που πλήττονται από τις μεγάλες διακυμάνσεις των αγορών.

  Ο δρόμος για την τυραννική πολιτική, οικονομική και νομική σοσιαλπαγκόσμια χούντα είναι ανοικτός με την κατάφορη παραβίαση των εθνικών Συνταγμάτων και της Δημοκρατίας.

  ολόκληρο το άρθρο στο:
  http://to84nhsi84tou84hliou.blogspot.com/2010/07/blog-post_31.html

 42. ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ avatar
  ΚΥΝΑΙΓΕΙΡΟΣ 04/08/2010 03:45:26

  O συντάκτης του αρχικού σχολίου υπό τον εύληπτο τίτλο της "Εκλειψης της
  Πολιτικής Σκέψεως στην Ελλάδα", δεν είναι τυχαίον άτομον, διό και προε
  κάλεσε πληθώραν σχολίων, των περισσοτέρων θετικά προσκειμένων προς την
  βασική αντίληψη περί την έκπτωση της Ελληνικής Σκέψεως.

  Οι επισημάνσεις του έχουν πλείστα όσα πολιτικά και ιστορικά στηρίγματα
  και φρονώ ότι η παρακμή της Σκέψεως στην Ελλάδα, έχει παλαιότερες ρίζες
  και αιτίες, δεν είναι δηλονότι προϊόν της τρεχούσης πολιτικής συγκυρίας
  και της παρακμής των κυρίαρχων κοινωνικών ιδεών , μετά το τέλος του
  Ψυχρού Πολέμου .

  Η επιχειρηθείσα προβολή των συμπερασμάτων του εκλεκτού (υπό τυχαίον ψευδώ
  νυμον ;) αρθρογράφου πάνω σε υπαρκτές δυσλειτουργίες της εγχώριας κοινωνι
  κής και πολιτικής λειτουργίας ήτο επιτυχής, αφού κατέγραψε πρόσφατα
  γεγονότα αναλύοντας πως αυτά εξελίχθηκαν σε περιβάλλον "άσκεπτον" !

  Η λέξη "άσκεπτος-η" είναι υπαρκτή , προερχομένη από το ρήμα "σκέπτομαι"
  και σημαίνει τον μή σκεπτόμενον ή τον μη δυνάμενον να σκεφθεί.

 43. ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ avatar
  ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ 04/08/2010 04:02:21

  Ο misha έχει απόλυτα δίκιο ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ εκφράζεται σαν τον pasokos2009

  Όποιος κι αν είναι "δεν παίζεται".
  Κλαίω από τα γέλια.

  "Misha says:
  03/08/2010 at 19:53

  Πλακα κανει ο άνθρωπας, βρε Σ.Α.
  Μιλάει στους πασόκους με τη γλώσσα του 1980, αλλά αυτοί έχουνε βάλει τη βελόνα στην «Έρικα» και δε ξεκολλάνε."

  Οι πληρωμένοι ψευτοαριστεροί είναι οι άλλοι και όχι ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ.

  Αυτοί οι "ψευτολογικοί αλεξιπτωτιστές" μιλάνε εναντίον των στοχευμένων από την κυβέρνηση επαγγελματικών ομάδων μεσαίων και χαμηλών τάξεων με απαξία και τους αποκαλούν "μπαταξήδες" από τους οποίους θα πρέπει να απαλλαγούμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.