#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/09/2011 08:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η απειλή εξόδου από το ευρώ, δεν υφίσταται

Τα κόλπα  τελειώνουν , έρχεται η ώρα για το ξήλωμα του παπανδρεϊσμού Κατά την προσφιλή του τακτική, το ΠΑΣΟΚ αμόλησε χθες ένα από τα όψιμα νεοφιλελεύθερα πουλέν του, να απειλήσει για μια φορά ακόμα περί δήθεν εξόδου από το ευρώ.  Όλως τυχαίως, καλλιεργείται από μερίδα του δοσιλογικού τύπου, ότι "ο Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής".

Ας μείνουμε για λίγο ψύχραιμοι:

Τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, οικειοθελώς η μη, θα προκαλούσε ξαφνικό θάνατο στην παγκόσμια οικονομία, όχι τόσο λόγω μεγεθών, όσο λόγω ψυχολογίας σε συνδυασμό με την φρικτή κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Πριν προλάβω να γράψω αυτές τις αράδες, η κ. Μέρκελ προχώρησε σε αυτονόητες καθησυχαστικές δηλώσεις.

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει, δεν είναι ούτε η δήθεν πλήρης απαξίωση της ελληνικής οικονομίας, ή η δυνατότητά της να παράγει, ούτε η δήθεν μη βιωσιμότητα του χρέους (πριν παρεξηγηθώ, διευκρινίζω ότι μπορεί σήμερα το χρέος πράγματι να μην είναι βιώσιμο, με μια αναβαθμισμένη όμως διαπραγμάτευση, θα μπορούσε να γίνει).

Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι η απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης και της φορομπηχτικής της πολιτικής, σε συνδυασμό με την πλήρη ανικανότητα και απροθυμία της να συμμαζέψει τον δημόσιο τομέα, ένα αποκλειστικά δικό της δημιούργημα.

Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, αφού εξάντλησε όλη τη δυναμική της στο να καταστρέψει και την τελευταία επιχείρηση, τον τελευταίο άνθρωπο που παράγει σε αυτή τη χώρα και συντηρεί τον κομματικό στρατό και τους πραιτοριανούς της, προστάτεψε όσο μπορούσε, χάιδεψε και συντήρησε το καταστροφικό παπανδρεϊκό μοντέλο εξουσίας.  Τρία ολόκληρα χρόνια μετά την κρίση, δεν έχει απολυθεί ένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, δεν έχει κλείσει ούτε μία χρεοκοπημένη τράπεζα.  Τα δύο καρκινώματα της χώρας, παραμένουν αθεράπευτα. Καταπίνοντας την υπόλοιπη κοινωνία.

Στην τελευταία της επίσκεψη η Τρόικα απαίτησε τα αυτονόητα για το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση.  Λέγεται ότι τελικώς η κυβέρνηση συμφώνησε απροθύμως να προχωρήσει την εργασιακή εφεδρεία, όταν όμως η κουβέντα έφτασε στους πραιτοριανούς, (εφοριακοί, τελώνες, ΜΑΤ),  επήλθε οριστική ρήξη.  Να βγάλουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια;

Το ίδιο περίπου συνέβη και με την αναδιάρθρωση τους χρέους:  Όλοι πρότειναν ένα ποσοστό άνω του 50%, που θα καθιστούσε βιώσιμο το χρέος, εκτός από την κυβέρνηση που ανησυχούσε για τους κολλητούς της τραπεζίτες.  Τελικώς η συμφωνία της 21ης Ιουλίου με το αποκαρδιωτικό κούρεμα του 20%, απεδείχθη μια όπερα μπούφα και οδήγησε την παγκόσμια οικονομία σε κλυδωνισμούς.

Σαδιστική λεπτομέρεια:  Το deal της χρονιάς με τη συμμετοχή του εμίρη, ουσιαστικά μας τελείωσε χθες, έπειτα από την αποκαρδιωτική συνεδρίαση – κατηφόρα του ΧΑΑ.  Και αυτό γιατί υποτίθεται ότι ο εμίρης θα χρηματοδοτούσε τη σούπερ – τράπεζα και θα μετέτρεπε το δάνειο σε μετοχές στην τιμή – ξεφτίλα του 1,70, προκειμένου να πετύχει μια γερή απόδοση της τάξης του 10%.  Με την τιμή όμως χθες γύρω στο 1,50, έχει ήδη γράψει τρομακτικές ζημιές, χωρίς να γνωρίζει αν η κατάρρευση των τιμών θα έχει και συνέχεια.  Αυτό πρακτικά σημαίνει είτε ότι η συμφωνία έχει ήδη de facto καταρρεύσει, είτε ότι ο εμίρης θα επαναδιαπραγματευθεί νέους όρους.

Τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ τελειώνουν και ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει την μητέρα όλων των μαχών:  Το ξήλωμα του παπανδρεϊσμού από το δημόσιο.

Πατατάκια και μπύρα, παρακαλώ!

Κακοφωνίξ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tem avatar
  Tem 06/09/2011 08:30:27

  Kρατήστε τα πατατάκια και την μπύρα γιατί η παράσταση αναβάλεται. Ο Παπανδρεϊσμός διαθέτει πάντα εφεδρείες.....

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/09/2011 08:45:05

  Για τον Παπανδρεϊσμό, φοβάμαι ότι πρώτα θα πεθάνω (εγώ ή η χώρα μου) και μετά θα ξηλωθεί.

  Για την έξοδο από το ευρώ, αμάν και πότε, όσο κι αν αυτό ακούγεται δυσάρεστο. Ευρώ με Παπανδρεϊσμό και Πασόκ είναι χ.ψ. κι α.

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ archaeopteryx 06/09/2011 09:34:00

   Βρίσκεται μέσα μας κι όχι γύρω μας ο Παπανδρεϊσμός, αρχαίε. Γι αυτό και δέν θα φύγει, παρά μονάχα με βουρδουλιές.

  • anonymous avatar
   anonymous @ archaeopteryx 06/09/2011 14:00:37

   Ο Παπανδρεϊσμός, παλιότερα Βενιζελισμός, είναι κοινωνική τάση και συνίσταται στον έλεγχο του κράτους. Να δουλεύουν τα κορόιδα να πληρώνουν φόρους για να τους ταΐζουν. Δεν πρόκειται να μας φύγει από το σβέρκο. Σου υπενθυμίζω τους εμφύλιους πολέμους, εθνικούς διχασμούς και κινήματα που πάντοτε προκαλούσαν. Μόνο σε μια περίπτωση έκαναν λίγο πίσω, τη δεκαετία του 50 που ήταν διαλυμένοι.

   Απλά όσοι συμπολίτες μας έχουν πέντε δεκάρες πρέπει να τις βγάλουν έξω, να τις επενδύσουν έξω για να μην τους δίνουν φόρους.
   Άστους μετά να ψοφήσουν.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ anonymous 07/09/2011 08:57:40

    Ο βενιζελισμός έχει ορισμένα, πράγματι, κοινά με τον παπανδρεϊσμό, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή η εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ, σε μεγάλο βαθμό, είναι βενιζελογενείς. Από την άλλη, ο Βενιζέλος ήταν εκσυγχρονιστής πολιτικός, ήθελε να βάλει τα θεμέλια για ένα σύγχρονο κράτος, άλλο που στη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής έπεσε σε σοβαρά σφάλματα και συμμάχησε τυχοδιωκτικά και με ακραία στοιχεία.
    Επιπλέον, ο Βενιζέλος ήταν ρεαλιστής, αλλά πατριώτης ρεαλιστής, όχι άπατρις εθνομηδενιστής όπως οι Πασόκοι. Σε συνομιλία του με τον Ινονού που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στον ελληνικό τύπο και την οποία ο Ινονού αποκάλυψε στα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Βενιζέλος, τη δεκαετία του '30, του εκμυστηρεύθηκε ότι το σχέδιό του για τη Σμύρνη ήταν να εκδιώξει τους Τούρκους και να εγκαταστήσει Έλληνες από το εσωτερικό της Μικράς Ασίας, που έτσι και αλλιώς ήταν καταδικασμένοι να εκδιωχθούν.

 3. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 06/09/2011 08:51:27

  Ο τίτλος πως κολλάει με το άρθρο;

  Αλλά ας παραμείνω στο τίτλο.
  Αν δεν κάνω λάθος, Κακοφωνίξ, είσαι εναντίον του μνημονίου, όπως και η ΝΔ και οι περισσότεροι αρθρογράφοι και σχολιαστές εδώ.

  Χωρίς μνημόνιο όμως, σταματούν και τα δάνεια από το μηχανισμό της τρόικας. Έτσι δεν είναι; Χωρίς όμως τα υπόψη δάνεια, το επόμενο βήμα είναι η στάση πληρωμών, η άτακτη χρεοκοπία κλπ κλπ. Έτσι δεν είναι; (Υπόψη ότι και εγώ είμαι εναντίον του μνημονίου. Απόλυτα.). Τα περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου κλπ, είναι πολύ απλά τρίχες. Η χώρα δεν έχει καμιά δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης. Είναι στο καναβάτσο. Και το κυριότερο, στερείται ισχυρής ηγεσίας.... Θα μου πείτε ότι έρχεται ο Αντώνης κλπ. Αδιάφορο. Οι πολίτες διαθέτουν αίσθηση και οι δημοσκοπήσεις το αποδεικνύουν... Άλλωστε και εδώ έχουν τεθεί πολλά και σοβαρά ερωτήματα....

  Ερωτώ λοιπόν εγώ ο αφελής.
  Αν έχουμε στάση πληρωμών κλπ, είναι δυνατή η παραμονή μας στο ευρώ;
  Όσοι το πιστεύουν να σηκώσουν το δάκτυλο.

  Κατά τη γνώμη μου όμως, το μεγάλο ερώτημα που τίθεται μπροστά σε όλους μας και αποφεύγουμε να απαντήσουμε, είναι αν η Ελλάδα θα παραμείνει κυρίαρχο, ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος, που κάποια στιγμή στο μέλλον θα μπορέσει και πάλι να σηκωθεί, να σταθεί στα πόδια του και να προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης, ή αν θα μεταβληθεί σε ένα θλιβερό και άθλιο προτεκτοράτο. Όλα τα άλλα, αποτελούν παραπλανητικά διλήμματα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Αρματιστής 06/09/2011 09:06:44

   this is Πάρτα. Στάση πληρωμών ΚΑΙ έξοδος από το ευρώ. Και κάθε αλήτης στην τρύπα από όπου ξεφύτρωσε, και θα πάρει και εμένα η μπάλα, και δεν χρωστούσα σε κανένα. Ούτε πήρα ή έφαγα από δανεικά άλλων.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ archaeopteryx 06/09/2011 14:24:23

    Ψήφιζες όμως

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Αρματιστής 06/09/2011 14:43:44

     μην ορκίζεσαι...

  • lotofagos avatar
   lotofagos @ Αρματιστής 06/09/2011 09:09:35

   Μεχρι στιγμης, και για τα τελευταια τουλαχιστον 10+ χρονια με γεωμετρικα αυθανομενο ρυθμο, ολοι εχουν μονο δικαιωματα, καμμια υποχρέωση και κυτανε μονο πως θα βολευτούν. Για να γινει 'κυριαρχη' χωρα αυτη πρεπει πρωτα οι πολιτες της να επωμιστουν τις ευθυνες τους. Αλλα με 2 εκ αυθαιρετα κτισματα, και ποσες χιλιαδες διορισμενους με ρουσφετι τι περιμενεις; Ακομα και τωρα που εφτασε ο κομπος στο χτενι, κανεις δεν θελει να ξεβολευτει, οποτε καλυτερα οι 'γερμανοι' να βαλουν καποια ταξη σ'αυτο το ανευθυνο μπαχαλο. [Αφου εμεις δεν θελουμε] .
   Η δραχμη θα συνεχιζε το μπαχαλο και την κατρακυλα. Μονο τεμπεληδες, αγραμματοι προσφυγες, και ασχετοι θα στελεχωνουν πολυ συντομα την κοινωνια μας.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ lotofagos 06/09/2011 09:19:50

    Δεν είναι τα τελευταία 10+ χρόνια. Το ξεχαρβάλωμα του κράτους ξεκίνησε το 1974, άτυπα, και θεσμοθετήθηκε το 1981, με την επιδρομή του πρασινοφρουρισμού. Άρα, μιλάμε για 30 ολόκληρα χρόνια αριστερο-λαϊκίστικης δικτατορίας. Έχω επισημάνει πολλές φορές εδώ, και δυστυχώς άλλοι σχολιαστές που πρόσκεινται και αυτοί στη συντηρητική παράταξη, δεν δείχνουν να το καταλαβαίνουν (δείγμα της διάχυσης της πασοκικής ιδεολογίας και σε μέρος της Δεξιάς) ότι χωρίς θεσμούς σοβαρούς και χωρίς σεβασμό των θεσμών εκ μέρους των πολιτών, η κοινωνία μας βαίνει προς διάλυση. Οι λαθρομετανάστες κάνουν ό,τι γουστάρουν, επειδή ακριβώς μυρίστηκαν το πτώμα, κατάλαβαν ποια είναι η κατάσταση.
    Ο ελληνικός λαός το 1974 αποδείχθηκε ανώριμος να φερθεί όπως ταιριάζει σε ένα πολίτευμα αστικής δημοκρατίας. Γι' αυτό τη μέγιστη ευθύνη τη φέρουν οι αριστεροί, της κάθε απόχρωσης, αλλά το ζήτημα είναι τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε παιδεία και χρειαζόμαστε αναστοχασμό ως κοινωνία. Οχι στείρες φωνασκίες και σενάρια συνομωσιών.
    Οταν ο Έλληνας βιώνει την κατάρρευση των θεσμών και τη διάλυση κάθε έννομης τάξης (περάστε σήμερα απο τα Προπύλαια και την Ακαδημία και θα το διαπιστώσετε), περιμένετε από τον ξένο να μην τα δει και, επιπλέον, να μας σεβαστεί; Οχι φυσικά, δεν είναι ηλίθιος.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ lotofagos 06/09/2011 14:35:06

    Δηλαδή εσύ πιστεύεις, ότι οι "Γερμανοί", οι Ευρωπαίοι για να κυριολεκτούμε, την μόνη πρεμούρα που έχουν, είναι να βάλουν τάξη στην Ελλάδα και να την κάνουν σωστό κράτος.. Πλανάσαι πλάνη μεγάλη. Να αρπάξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ενδιαφέρονται.
    Αλλά ότι οι Γερμανοί θα έφτιαχναν κράτος την Ελλάδα, τα έλεγαν και κάποια καλά παιδιά κατά τη διάρκεια της κατοχής. Βεβαίως οι Γερμανοί διέλυσαν τη χώρα, οδήγησαν στη σφαγή χιλιάδες Ελλήνων, δεκάδες χιλιάδες άλλους, ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες τους οδήγησαν στο θάνατο δια της πείνας και επιπλέον άρπαξαν και τα πάντα μέσω του κατοχικού δανείου.

    Αν θέλουμε να φτιάξουμε κράτος, εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από μας.

    • lampros avatar
     lampros @ Αρματιστής 06/09/2011 14:48:03

     +1000000

  • JOHN avatar
   JOHN @ Αρματιστής 06/09/2011 11:23:22

   Μαλωνουμε σε ξενο αχυρωνα!Το ευρω δεν ειναι Ελληνικο νομισμα,οι ιδιοκτητες του θα μας κρατησουν σε αυτο οσο εξυπηρετουνται τα συμφεροντα τους.Γιατι απο τη κριση το μνημονιο,και ολα τα σχετικα καποιοι βγαζουν χοντρο χρημα,και καποιοι εθεροβαμονες εξαθλιωνονται.Καπακι σ αυτα ερχεται και οτι χειροτερο εχει να παρουσιασει η χωρα σαν κυβερνηση τις τελευταιες 10ετιες,οποτε το δειλημα εαν θα παραμεινουμε η οχι στο ευρω ειναι παραπλανητικο και η αληθεια ειναι,εαν θα συνεχισουμε να υπαρχουμε σαν ανεξαρτητο κρατος η οπως πολυ σωστα ανεφερε και ο Αρματιστης η θα γινουμε ενα αθλιο προτεκτορατο.

   • Αρματιστής avatar
    Αρματιστής @ JOHN 06/09/2011 14:36:17

    Σε ευχαριστώ

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ Αρματιστής 06/09/2011 15:05:49

   Εχεις απολυτο δικηο. Αντι να μιλησουμε για τα πραγματικα εθνικα και κοινωνικα προβληματα και πως θα τα αντιμετωπισουμε απο δω και περα, στα πλαισια μιας αθλιας συμμοριας απο γραβατοφορεμενους τραπεζιτες και "επενδυτες", δηλαδη τζογαδορους και τοκογλυφους, που λιμαινονται την υποτιθεμενη Ευρωπαϊκη "Ενωση", καθομαστε κι' ακουμε διαφορες οικονομικιστικες παπαρολογιες περι "χρεους" και "ελλειματος", κλπ, που επιχειρουν να πεισουν τον πληθυσμο οτι το προβλημα ειναι λογιστικο και οχι καθαρα πολιτικο. Η χωρα μας, καθε χωρα, δεν ειναι εταιρεια που παρουσιαζει ισολογισμους, αλλα το αθροισμα των κατοικων της. Κι' η πρωτη και μοναδικη υποχρεωση οσων την κυβερνουν ειναι η διασφαλιση της ευημεριας και της αξιοπρεπειας τους. Kι' αυτο ακριβως δεν κανουν οι τωρινοι που παριστανουν τους εκπροσωπους της "δημοκρατικα εκλεγμενης (με ψεμματα) κυβερνησης". Οσο για τα περι διαβεβαιωσεων οτι θα παραμεινουμε στο ευρω, τι να πω, ανακουφιστηκε τρομερα ο συνταξιουχος, ο χαμηλοσυνταξιουχος και ο ανεργος, επειδη θα πεινασουνε σε ευρω κι' οχι σε δραχμες ! Εχει ερθει η στιγμη οπου πρεπει να παψουν τα ψευτοθεωρητικα επιχειρηματα και να αρχισουν να πεφτουν και καποιες σφαλιαρες -πολιτικες και οχι μονο.
   Τελος, ο "παπανδρεϊσμος", ο "καραμανλισμος" -και παληα ο "βενιζελισμος", οι "βασιλοφρονες", κλπ- αποτελουν απλως ενδειξεις της αιωνιας αγελης που βολευεται ψυχολογικα με το να σκεφτεται με ποδοσφαιρικους ορους "οπαδων", γιατι η πολιτικη σκεψη απαιτει γνωση και κριση.

 4. sxolioblog avatar
  sxolioblog 06/09/2011 08:55:50

  Ασχετα απο τον παπανδρεισμο οι διαβεβαιωσεις της Μερκελ δεν αξιζουν φραγκο.
  Αν ο Βενιζελος ειναι απο ερασιτεχνης μεχρι υποπτος αυτο δε σημαινει οτι οι ευρωπαιοι ξερουν που πανε. Δεσμιοι του ιδιου παρανοικου συστηματος ειναι

 5. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 06/09/2011 09:08:57

  Έχω την απορία γιατί ο συντάκτης της ανάρτησης δεν αναφέρει, εκτός από τον υπέρογκο δημόσιο τομέα, την πληγή της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. Πιστεύει κανείς ότι η απόλυση, για παράδειγμα, 2.000 δημοσίων υπαλλήλων που οπωσδήποτε θα στοιχίσει στο κράτος επιδόματα ανεργίας κλπ, πέρα από τις κοινωνικές συνέπειες, 1. θα γίνει με κριτήριο το πώς προσελήφθησαν ή, μήπως, δεν θα απολυθούν ακριβώς όσοι προσελήφθησαν με κομματικά "μπιλλιετάκια" τύπου Καρχιμάκη, ενώ θα απολυθούν άνθρωποι με αξία; 2. θα είναι πιο επωφελής για το κράτος από μία προσπάθεια πάταξης της τεράστιας φοροδιαφυγής συγκεκριμένων κατηγοριών ελεύθερων επαγγελματιών, σε συνεργασία με διεφθαρμένες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα;
  Οταν φίλος μου που βάζει πλακάκια (καλός στη δουλειά του, δεν αντιλέγω) είχε σκάφος και το πούλησε για να αγοράσει μεγαλύτερο και έχει και αυτοκίνητο υπερπολυτελείας, από τα ελάχιστα που κυκλοφορούν (το αγόρασε βέβαια σε προσφορά, ελαφρώς μεταχειρισμένο, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός) και δίνει αποδείξεις σε φίλους και γνωστούς, επειδή εκείνος υπερκαλύπτεται, και εξεπλάγη που δεν ήξερα τις τιμές των σκαφών στην "πιάτσα", μιλάμε για ανόρθωση της οικονομίας; Ας μη μιλήσουμε για την εισφοροδιαφυγή πολλών ελεύθερων επαγγελματιών και για τη μαύρη δουλειά σε λαθρομετανάσες. Ρωτήστε σας παρακαλώ αν στη Σαντορίνη ξέρουν τι σημαίνει "κρίση"; Θα σας απαντήσουν ότι τη γνωρίζουν, την πληροφορήθηκαν από την τηλεόραση...Γνωρίζουμε τα ποσοστά φοροδιαφυγής στη Σαντορίνη; Προφανώς είναι ιλιγγιώδη.
  Όσο για τον δημόσιο τομέα, αυτός χρειάζεται αναδιάρθρωση σε βάθος, όχι να μιλάμε απλοϊκά για απολύσεις. Μπορείς να απολύσεις από μία υπηρεσία 10 άτομα και το αποτέλεσμα να είναι μία εξίσου ή και περισσότερο αναποτελεσματική και δυσλειτουργική υπηρεσία. Αν από 3 μηχανικούς μίας αναποτελεσματικής και διεφθαρμένης πολεοδομίας απολύσεις τον 1 ή τους 2, θα φτιάξει η πολεοδομία; Το ζήτημα είναι η κατάθεση των στοιχείων για την άδεια να γίνεται ηλεκτρονικά και να εξετάζεται ανώνυμα, κάτι παρόμοιο με τις πανελλαδικές, οπότε δεν χρειάζεται καμία προσέλευση σε καμία πολεοδομία και καμία πρόσωπο με πρόσωπο συναλλαγή. Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα.
  Ανέφερε επίσης ο συντάκτης το θέμα των ΜΑΤ. Εθεσε θέμα απολύσεων στα ΜΑΤ η τρόικα; Και είναι μήπως οι ματατζήδες κυρίως ΠΑΣΟΚ; Η ΝΔ δεν θα χρειαστεί τα ΜΑΤ; Αν είναι τόσο σίγουρη, μπορεί να εξαγγείλει τη διάλυσή τους και σίγουρα θα εισπράξει πάμπολλα εύσημα από την ακροΑριστερά (που είναι αντιεξουσιαστική μόνο σε ότι αφορά στα αστικά πολιτεύματα, ενώ όταν πρόκειται για την ίδια είναι οπαδός του πιο στυγνού ολοκληρωτισμού).
  Σε κάθε περίπτωση, η ανάρτηση έχει ορισμένα θετικά σημεία, αλλά εν γένει δεν διακρίνεται για ορθολογική ανάλυση των πραγμάτων.

  • Σταύρος avatar
   Σταύρος @ ΒΙΣ 06/09/2011 09:41:58

   !!!
   60 δις είναι τα διαφυγόντα κέρδη από το παρεμπόριο και την διακίνηση μαϊμούδων προϊόντων από τους ΛΑΘΡΟ.
   Πόσες δεκάδες χιλιάδες ΔΥ θα πρέπει να απολυθούν για να αντισταθμιστεί αυτό και μόνο το ποσό.
   Αρκετά με τον Κοινωνικό αυτοματισμό χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το βάρος της φορολογίας θα πρέπει να παίσει στο μπακαλικάκι της γειτονιάς.
   Η "θάλασσα" έχει διαφυγές φόρων όπως και οι "κατασκευές", τα ΜΜΕ, η "κουλτούρα", το ΠΑΣΟΚιστάν, "πράσινη ανάπτυξη και πάει λέγοντας.
   Δεν φταίει μόνο το νόμισμα.
   Τα θαλασσοδάνεια, για παράδειγμα του '80, σε δραχμές δεν δίνονταν;

   • Σταύρος avatar
    Σταύρος @ Σταύρος 06/09/2011 09:42:54

    ...πέσει...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Σταύρος 06/09/2011 09:51:03

    Πιστεύεις ότι τολμάει κανείς να χτυπήσει το παραεμπόριο των λάθρο, παρά τον πρόσφατο νόμο που δίνει στις Αρχές το δικαίωμα της άμεσης καταστροφής των "μαϊμούδων" που πωλούν;

    Όταν ακόμα και στα δύο αίθρια εκατέρωθεν του Δημαρχείου Αθηναίων (στην Αθηνάς) το παραεμπόριο των λάθρο οργιάζει εδώ και 15 χρόνια, πιστεύει κανείς ότι δεν υπάρχουν "υπόγειες διαδρομές" μεταξύ των λάθρο (και των κυκλωμάτων τους) και των "Αρχών";

    • ataktos avatar
     ataktos @ Αυριανιστής 06/09/2011 09:56:11

     10000

    • Σταύρος avatar
     Σταύρος @ Αυριανιστής 06/09/2011 09:59:17

     Σαφώς και δεν το πιστεύω αλλά, δεν σημαίνει ότι το ανέχομαι.
     Αυτό που μπορούσα να κάνω με την ψήφο μου το έκανα και να είσαι σίγουρος ότι ό,τι είναι να κάνω και με άλλο τρόπο, θα το κάνω δοθείσης της ευκαιρίας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 06/09/2011 09:55:40

   Στις 2.000 είσαι ακόμα, ΒΙΣ; Οι τροϊκανοί ζήτησαν τουλάχιστον 50.000 απολύσεις, ο Μάνος, η Ξαφά και οι λοιποί νεοφιλελεύθεροι ζητάνε τουλάχιστον 100.000, και οι κοινωνικοί αυτοματιστές... ε, αυτοί δεν βάζουν καν "οροφή"!

 6. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 06/09/2011 09:35:31

  Μήπως θα έπρεπε να φύγει μόνη της η χώρα από την ευρωζώνη, έστω και τώρα, καταγγέλλοντας μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο και λοιπά, αλλά αλλάζοντας ταυτόχρονα ριζικά κατεύθυνση;
  Μήπως μόνον ο παπανδρεϊσμός είναι υπεύθυνος για την κατάντια της;
  Τί γινόταν τις περιόδους 1974-81, 1981-89, 1990-93, 1993-2004 και 2004-09;
  Εξέλιπαν το καθεστώς πλήρους εξάρτησης, η λεγόμενη διαπλοκή, το πελατειακό καθεστώς, η ιδιοκτησιακή αντίληψη -υπό την έννοια του λαφύρου- του κράτους από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κλπ. κλπ.;
  Την τελευταία 20ετία είδαμε τα καλά του συστήματος, που πέταξε τις προηγούμενες φενάκες, ελλείψει αντιπάλου δέους ...
  Οι όποιες κοινωνικές κατακτήσεις έπρεπε να αναιρεθούν πλήρως και αυτό έγινε και γίνεται από τότε.

 7. skoyras avatar
  skoyras 06/09/2011 10:19:16

  ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΚΟΦΩΝΙΞ ΑΝ ΥΠΟΤΕΘΕΙ ΟΤΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΔΙΟΓΚΩΝΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΝΑΡΚΟΘΕΤΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ; ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ; ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΟΙ; ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΟΧΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ....

  • jkr avatar
   jkr @ skoyras 06/09/2011 10:32:11

   είναι υπάλληλοι

 8. parsifal avatar
  parsifal 06/09/2011 10:23:13

  Η ανάρτηση είναι εμπαθής και απλοποιητική εως και αφελής.
  Δηλαδή συλλήβδην ΜΑΤ, εφοριακοί και Τελώνες (οι ...Φαρισαίοι αραγε ?) είναι "ΠΑΣΟΚοι" ? Εχει υπ'οψιν του ο συντάκτης τα εκλογικά αποτελέσματα στην Καισαριανή που ψηφίζουν με καταστάσεις οι ανδρες της ΥΑΤ ? Γνωρίζει οτι ειδικώς στις υπηρεσίες αυτές υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό ακροδεξιών - χρυσαυγιτών - "ελληνορθόδοξων" μπουρδολόγων ?
  Ο Σαμαράς με ποιούς θα συμμαζέψει τους Φωτόπουλους που θα παραλύσουν τα πάντα, με ...αλλα ΜΑΤ που θα βγάλει απο την τσέπη του μόλις αναλάβει ?
  Σωστά λέγεται οτι δεν εχει θιγεί το Δημόσιο αλλά με τι κριτήρια θα γίνουν απολύσεις ? Ενα βήμα μπροστά κάθε δεύτερος ανδρας ? Τι σχέση θα εχει αυτό με ορθολογική αναδιάταξη των δημοσίων υπηρεσιών και ποιός θα αντικρούσει τις εύλογες κατηγορίες για "πολιτικές διώξεις" ?
  Εδώ διώκεται για ποινικά αδικήματα και απιστία υπάλληλος της ΕΥΠ και...ανέλαβε την υπεράσπιση του βουλευτής της ΝΔ για να κοντράρει την ηγεσία της υπηρεσίας ! (Δεν αναφέρομαι στον υπουργό)
  Τέτοιου είδους αναρτήσεις μάλλον συσκοτίζουν και λοιδωρούν ομάδες πολιτών με λογική καφενείου : Δέρνουν στο Σύνταγμα επι ΠΑΣΟΚ αρα είναι πραιτωριανοί ! Οι συνάδελφοι τους που δολοφόνησαν τον Κουμή και την Κανελλοπούλου τίνος πραιτωριανοί ησαν ? Ο Χριστοφαρέζης πόσο πραιτωριανός του ΠΑΣΟΚ ηταν και πόσο της ΝΔ ?
  Οποιος εφεύρει διακυβέρνηση χωρίς ΜΑΤ και "πραιτωριανούς" σε μια κατακερματισμένη κοινωνία οπως η ελληνική οπου αντί τάξεων υπάρχουν συμμμορίες και ομάδες συμφερόντων κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον !
  Επίσης, η νύν αντιπολίτευση κάνει οτι θα εκανε και το ΠΑΣΟΚ σε αντίστοιχη περίπτωση : Λούφα, μούφα αντιπολίτευση, να τσακίσουν οι "πραιτωριανοί" τις αντιδράσεις, να ελθωμε να αναλάβωμε σε ενα τοπίο κρίσεως μέν αλλά με ισοπεδωμένες τις αντιστάσεις της κοινωνίας και να εφαρμόσωμε το πρόγραμμα μας !
  Και προπαντός ΟΧΙ ΤΩΡΑ, που η κρίση είναι στο ζενίθ και ο κόσμος είναι λίγο πρίν τα οδοφράγματα !
  Ετσι μπορείς να κατηγορείς ανέξοδα και να αποκαλείς ανενδοίαστα "πραιτωριανούς" ανθρώπους που κάνουν αυτό που κάνουν απο καταβολής κράτους οσοι επέλεξαν να υπηρετούν την κρατική βία : Να βαράνε τους πολλούς και να υπερασπίζονται τους "αποπάνω" που τους πληρώνουν, ΟΠΟΙΟΙ και εάν είναι αυτοί !

 9. anonymous avatar
  anonymous 06/09/2011 11:26:41

  Έξοδος από το Ευρώ νομικά δεν είναι δυνατή. Το άρθρο 3 των συνθηκών της ΕΕ λέει ότι η ΕΕ είναι νομισματική ένωση.
  Το άρθρο 50 ή 51 δε θυμάμαι τώρα το νούμερο λέει ότι μια χώρα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει αίτηση εξόδου από την ΕΕ και αυτό σημαίνει κι έξοδο από το Ευρώ.
  Η μόνη δυνατότητα εξόδου μόνο από το Ευρώ είναι να κατατεθεί αίτηση εξόδου από την ΕΕ και ταυτόχρονη αίτηση επανεισόδου στην ΕΕ χωρίς το Ευρώ φυσικά.

  Υπάρχει κι άλλη μια δυνατότητα: Να αποχωρήσουμε με διακρατική συμφωνία, δηλ. συμφωνία που θα κάνουμε με όλα τα μέλη της ΕΕ.

  Παρεμφερής είναι η δυνατότητα της τροποποίησης, πάλι με διακρατική σύμβαση των κρατών μελών, των συνθηκών της ΕΕ και να επιτραπεί η έξοδος από το Ευρώ. Βέβαια κάτι τέτοιο δε θα το επιτρέψουν οι Γερμανοί διότι δε μπορεί ο καθένας να μπαινοβγαίνει όποτε του γουστάρει οπότε πάμε στις δυο προηγούμενες λύσεις, που είναι πιο ελεγχόμενες.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ anonymous 06/09/2011 11:46:48

   H πρώτη "λύση" νομίζω ότι δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Αν βγεις από την ΕΕ, δεν είναι δυνατόν να ξαναμπείς έτσι απλά, με μια "ταυτόχρονη αίτηση επανεισδοχής". Έστω και για κάποια... δευτερόλεπτα θεωρείσαι εκτός της ΕΕ και επομένως απαιτείται η ομοφωνία των υπολοίπων 26 μελών για να σε δεχτούν (θα θεωρείται... νέα διεύρυνση). Πιστεύει κανείς ότι δεν θα βρεθεί ούτε μία χώρα που να προβάλει βέτο στην επανεισδοχή της Ελλάδας; Και, ακόμα κι αν οι κυβερνήσεις συμφωνήσουν έστω και πιεζόμενες, μην ξεχνάμε ότι σε κάποιες χώρες απαιτείται επικύρωση με δημοψήφισμα. Ας μη θεωρούμε βέβαιη τη θετική (για την επανεισδοχή μας) έκβαση όσων τέτοιων δημοψηφισμάτων απαιτηθεί να γίνουν σε άλλες χώρες.

   Η μόνη λύση που δεν θα έχει τρωτά είναι η αναθεώρηση της συνθήκης του ευρώ, ώστε να επιτρέπεται αποχώρηση. Το αν, βέβαια, θα δεχτούν οι Γερμανοί μια τέτοια λύση, είναι ένα άλλο θέμα που εν πολλοίς εξαρτάται από το κρατούν πολιτικό κλίμα στη χώρα τους.

 10. skoyras avatar
  skoyras 06/09/2011 11:36:50

  ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙΝΟΣ; ΠΟΥ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ;Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ....

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/09/2011 11:49:46

  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όταν πρόσφατα ο μεθύστακας, στυλοκλέφτης Κλάους μίλησε για "Έλληνες που πίνουν ούζο και δεν δουλεύουν", είπε και για αποβολή της χώρας μας ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Όχι μόνο από την ευρωζώνη.

 12. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/09/2011 11:51:59

  ΒΙΣ, μήπως είσαι υπερβολικός; Δεν ξέρω αν πρόλαβες, έστω και ως παιδί, να ζήσεις την περίοδο '74-'81, αλλά εγώ που την πρόλαβα δεν θυμάμαι κανένα "ξεχαρβάλωμα του κράτους" εκείνη την περίοδο. Ας μην ταυτίζουμε, ως προς τα αποτελέσματα, την περίοδο του Καραμανλή (του πρεσβύτερου) με την καταστροφική πασοκική λαίλαπα. Και οι συγκρίσεις έχουν τα όριά τους.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Αυριανιστής 06/09/2011 21:14:28

   Την περίοδο 74-81 ο ΚΚ ο Α' έθεσε θα θεμέλια πάνω στα οποία πάτησε ο Ανδρέας. Να σου θυμίσω ότι τότε κρατικοποίησε τα πάντα. Την εμπορική του Ανδρεάδη, την Ολυμπιακή, τις αστικές συγκοινωνίες, τα πάντα.
   Μήπως μπορείς να μου πεις τι σώζεται σήμερα από τον όμιλο Ανδρεάδη, την Ολυμπιακή και τις αστικές συγκοινωνίες;

   Επίσης παρέδωσε τα πανεπιστήμια στην αριστερά. Μετά αφού εδραιώθηκε η αριστερά μπλόκαρε όποιον δεν ήταν δικός της.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Αυριανιστής 07/09/2011 09:03:14

   Δεν υπήρχε το μπάχαλο που ήρθε το 1981 (ακόμα και εγώ, αν και παιδί, την κατάλαβα τη διαφορά), αλλά ήδη ο δρόμος έστρωσε για τον Ανδρέα. Οχι μόνο τα ΑΕΙ, αλλά και τα δεκαπενταμελή στα σχολεία, που έχουν γίνει εστία διαφθοράς (μίζες για σχολικές εκδρομές κλπ), έγιναν επί Ράλλη.
   Εχει δίκιο ο anonymos.
   Η Ελλάδα χρειάζεται βαθιά απο-πασοκοποίηση και βαθιά απο-γιακωβινοποίηση. Για να μην πω ότι χρειαζόμαστε ένα Ναπολέοντα, θα έλεγα σίγουρα ότι χρειαζόμαστε ένα Διευθυντήριο να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Μακάρι ο Σαμαράς να μπορέσει να καθιερώσει τον σεβασμό των θεσμών στην ελληνική κοινωνία, θα είναι κορυφαίο επίτευγμα αυτό. Ας αρχίσουμε από τα σχολεία, επιτέλους, να μαθαίνουν τα παιδά από την Α΄ Δημοτικού να σέβονται τους νόμους και τους θεσμούς.

 13. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/09/2011 11:53:22

  Γι' αυτό και είστε υπέρ των SS που μας κατσικώθηκαν (με μορφή οικονομικού ελέγχου) στο σβέρκο;

 14. Δ.Μ. avatar
  Δ.Μ. 06/09/2011 12:04:06

  Δηλαδή, τώρα που η μετοχή πήγε 1,74 η επένδυση είναι επιτυχημένη και κερδοφόρα; Σοβαρότης μηδέν!!!

 15. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 06/09/2011 12:23:51

  "Το ξήλωμα του παπανδρεϊσμού από το δημόσιο"...

  Ας καταφέρει κάποιος να προχωρήσει το project "ξήλωμα" και θα δείτε για πότε θα πάρει μπρος η έρμη η οικονομία.

  ΥΓ: Ξήλωμα σημαίνει ότι το λαμόγιο ο εφοριακός παύει να συναλλάσσεται με το λαμόγιο ιδιώτη και ο τελευταίος πληρώνει κανονικότατα τους φόρους του.

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 06/09/2011 12:42:46

  Albrecht Ritschl, Γερμανός Καθηγητής Ιστορίας της Οικονομίας στη δημοσιογράφο του Spiegel Yasmin El-Sharif στις 21.6.2011 (αποσπάσματα):

  “Αν ξυπνήσουν οι Ελληνες, θα μάς πάρουν τα σώβρακα.”

  Spiegel:
  “Αν υποθέσουμε ότι υπήρχε μία παγκόσμια λίστα γιά βασιλιάδες της χρεοκοπίας, ποιά θα ήταν η θέση της Γερμανίας;”

  Ritschl:
  “Aυτοκρατορική. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της χώρας, η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος αμαρτωλός του 20ου αιώνα και πιθανόν της νεότερης οικονομικής ιστορίας.”

  Spiegel:
  “Oύτε η Ελλάδα δεν μπορεί να μάς ανταγωνιστεί;”

  Ritschl:
  “Οχι, η Ελλάδα παίζει έναν δευτερεύοντα ρόλο. Υπάρχει, βέβαια, το πρόβλημα του κινδύνου της μετάδοσης της κρίσης στις γνωστές ευρωπαϊκές χώρες.”

  Spiegel:
  “Η ομοσπονδιακή δημοκρατία της Γερμανίας θεωρείται ως η ενσάρκωση της σταθερότητας. Πόσες φορές έχει χρεοκοπήσει η Γερμανία;”

  Ritschl:
  Eξαρτάται πως το υπολογίζει κανείς. Τον τελευταίο αιώνα,τουλάχιστον ΤΡΕΙΣ φορές. Μετά την τελευταία στάση πληρωμών στη δεκαετία του ’30, ανακουφίστηκε η Γερμανία από τις ΗΠΑ με μία μείωση χρεών, ή αλλιώς ένα ”haircut”, που ισοδυναμεί με ένα μεγαλόπρεπο afro-look που μετατρέπεται σε φαλάκρα.

  Από τότε κρατάει η χώρα την οικονομική λάμψη της, ενώ οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι δουλεύουν σαν τα σκυλιά γιά να ορθοποδήσουν από τις καταστροφές του πολέμου και τη γερμανική Κατοχή.

  Και ακόμη το 1990, είχαμε επίσης στάση πληρωμών.”

  Spiegel:
  “Πως είπατε:”

  Ritschl:
  “Bεβαίως! Ο τότε καγκελάριος Kohl αρνήθηκε να υλοποιήσει τη Συμφωνία του Λονδίνου, του 1953. Η Συμφωνία έλεγε ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις στην περίπτωση της επανένωσης των Γερμανιών θα πρέπει να τεθούν υπό επαναδιαπραγμάτευση.

  Η Γερμανία όμως, δεν πλήρωσε αποζημιώσεις μετά το 1990 (εκτός πολύ ολίγων) ούτε τα αναγκαστικά δάνεια, ούτε τα έξοδα Κατοχής. Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη που δεν πήραν δεκάρα.”

  Spiegel:
  Η Γερμανία δηλαδή, θα έπρεπε να είναι πιό συγκρατημένη;”

  Ritschl:
  “H Γερμανία στον 20ο αιώνα άρχισε δύο πολέμους, τον δεύτερο δε τον διεξήγαγε ως πόλεμο αφανισμού και εξολόθρευσης και στη συνέχεια οι εχθροί της αποποιήθηκαν το δικαίωμά τους εν μέρει ή και καθολικά γιά αποζημιώσεις.
  Το ότι η Γερμανία πραγματοποίησε το Θαύμα της πάνω στις πλάτες άλλων Ευρωπαίων δεν το έχουν ξεχάσει οι Ελληνες.”

  Spiegel:
  “Tι εννοείτε;”

  Ritschl:
  “Oι Ελληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα και γνώμες από Γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιό επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, “θα μάς πάρουν ακόμη και τα σώβρακα.”

  Θα έπρεπε, αντίθετα, να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίζουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μάς στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς.”

  Spiegel:
  “Τουλάχιστον στο τέλος μερικές ηπιότερες σκέψεις: Aν μπορούσαμε να μάθουμε κάτι από τις εξελίξεις, ποιά λύση θα ήταν η καλύτερη γιά την Ελλάδα και τη Γερμανία;”

  Ritschl:
  “Oι χρεοκοπίες της Γερμανίας τα περασμένα χρόνια το δείχνουν: To λογικότερο είναι τώρα να συμφωνηθεί μία μείωση του χρέους. Οποιος δάνεισε λεφτά στην Ελλάδα, πρέπει να χάσει ένα μεγάλο μέρος τους. Αυτό θα ήταν καταστροφικό γιά τις τράπεζες, γι’αυτό θα ήταν αναγκαίο ένα πρόγραμμα βοήθειας.

  Μπορεί αυτή η λύση να είναι ακριβή γιά τη Γερμανία, αλλά έτσι κι αλλιώς, θα πρέπει να πληρώσουμε. Κι έτσι θα είχε και η Ελλάδα μία ευκαιρία γιά μία νέα αρχή.”

  (Mετάφραση στα Ελληνικά: Εβδομαδιαία εφημερίδα “To ΠAΡΑΣΚΗΝΙΟ” Κυριακή, 04.09.2011| Πολιτική | Σελ. 28-29)

  H απίστευτη σε ειλικρίνεια συνέντευξη στο πασίγνωστο Γερμανικό περιοδικό Spiegel (1 εκατομμύριο τεύχη/εβδομάδα), ΘΑΦΤΗΚΕ ένα μήνα στην Ελλάδα. Την ανακάλυψε και τη δημοσίευσε “To ΠAΡΑΣΚΗΝΙΟ”.

  • Αρματιστής avatar
   Αρματιστής @ η Dimi 06/09/2011 14:41:53

   Δυστυχώς όμως, αυτά οι Έλληνες δεν τα γνωρίζουν... Πλην ελαχίστων... Βλέπεις η αμορφωσιά, έχει καταλάβει τους πάντες. Σχεδόν

   • Diamond Angel avatar
    Diamond Angel @ Αρματιστής 06/09/2011 17:50:20

    Αρματιστή, δεν είναι μόνο αμορφωσιά. Κάθε μέρα και ώρα , τα πάντα περιστρέφονται γύρω απο την κρίση στο αυστηρά οικονομικό κομμάτι Ο κόσμος ο οποίος πιέζεται φοβερά, δεν σκέφεται τίποτ' άλλο παρά το πως θα τα βγάλει πέρα. Οι κυβερνώντες ,εσκεμμένα έχουν οδηγήσει τους πολίτες στην αδιαφορία για οτιδήποτε άλλο πολύ σοβαρό συμβαίνει , αφ'ενός για τους υποτάξουν και να σπάσουν κάθε αντίδραση και αφ'ετέρου,για να μπορέσουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία , σε όλους τους τομείς,της χώρας . Εφημερίδες ,ΜΜΕ, παπαγαλάκια ,στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όλα έχουν στρατευθεί για να τους εξυπηρετήσουν στο σκοπό τους.Βλέπεις αυτό που συμβαίνει ,είναι πολύ πιο σοβαρό από το πολύ, ούτως ή άλλως ,σοβαρό οικονομικό κομμάτι. Είναι η παρακμή μιας κοινωνίας που κάθε μέρα βυθίζεται και περισσότερο.

  • Μ.Γ avatar
   Μ.Γ @ η Dimi 06/09/2011 14:48:18

   Εξαιρετικο και απολυτως διαφωτιστικο,για οσους παραμενουν συσκοτισμενοι και αναμασανε απλως την κυριαρχη προπαγανδα του "μαζι τα φαγαμε", "ξοδευαμε πανω απο τις δυναμεις", "φταιει το σπαταλο δημοσιο", κλπ, η οποια -oσο κι' αν περιεχει επιλεκτικα στοιχεια αληθειας, γιατι ετσι κτιζεται παντοτε η προπαγανδα-μεταθετει στο πληθυσμο, σκοπιμως, ενοχικα ψυχολογικα συνδρομα τα οποια ισχυουν προκειμενου για διαπροσωπικες σχεσεις και για το οικογενειακο δικαιο, δεν ισχυουν ομως στον τομεα της πολιτικης αναλυσης και της σχεσης αναμεσα στα κρατη. Εαν η Ελλαδα "ξοδευει πανω απο τις δυναμεις της", τοτε τι κανουν π.χ οι ΗΠΑ που λιμαινονται -και μολυνουν- ολοκληρο τον πλανητη, ακριβως για να ξοδευουν ορισμενοι αμερικανοι παρα πανω απο τις δυναμεις τους ; Απαντηση : Οι ΗΠΑ εχουν στρατιωτικη ισχυ και μπορουν να κανουν οτι γουσταρουν ατιμωρητι. Εκει παιζονται ανεκαθεν οι σχεσεις αναμεσα στα κρατη κι' ολα τα αλλα ειναι ηθικολογικες ανοησιες προς αποβλακωση του ευπιστου πληθυσμου.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ η Dimi 06/09/2011 17:24:06

   Αυτή η συνέντευξη, πρέπει να αναρτηθεί σε κεντρικό σημείο ώστε να τη διαβάσουν όλοι!

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 06/09/2011 19:43:42

   Aγαπητοί Aρματιστή, Diamond Angel γι'αυτό είμαστε εδώ. Γιά να ενημερώνουμε ο καθένας με τις δυνατότητές του, να μεταδίδουμε στοιχειοθετημένη γνώση, να εμψυχώνουμε, ν’αφυπνίζουμε και να προτείνουμε αυτόν εδώ τον ζεστό, φιλόξενο και δίχως συμπλέγματα Ιστότοπο. Καί είναι μεγάλη η χαρά γιά την αύξηση των σχολιαστών, αρθρογράφων και νέων μελών antinews. Καμία διαφήμιση, όσο ποιοτική κι αν είνα,ι όσο υψηλό κόστος και αν έχει, Δεν έχει τόσο θεαματικά αποτελέσματα όσο η δύναμη διάδοσης του λόγου "spreading the word". Μόνον έτσι μεταδίδεται η σπίθα και γίνεται πυρκαγιά. Από την εφημερίδα δακτυλογράφησα τη συνέντευξη, με τον δεξί καρπό στον νάρθηκα χωρίς να αισθανθώ ενόχληση. Επειδή, η προσπάθεια γίνεται γιά πολύ καλό σκοπό. Επειδή, η Ελπίδα και η Αισιοδοξία είναι επιλογές Ζωής.
   Eπειδή, είναι Τεράστια η Δύναμη του Ενός!

 17. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 06/09/2011 12:59:43

  ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΏΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ: Η Dimi πιό πάνω αναδημοσίευσε μέρος από μια συνέντευξη του Γερμανού καθηγητή Ritschl. Ο Γερμανός καθηγητής λέει ότι αν οι Έλληνες ξυπνήσουν τότε θα πάρουν τα σώβρακα των Γερμανών. Ποιός κρατά τους Έλληνες κοιμισμένους; Γιατί δεν τους ξυπνούν οι πατριώτες Γιωργάκης, Σαμαράς και Καρατζαφέρης; Γιατί κανένας από τους τρείς τους δεν θέλει τον λογιστικό έλεγχο τους χρέους μας; Μήπως επειδή για όλα πληρώνει το κορόιδο ο Ελληνικός λαός;

 18. Aris Mathiopoulos avatar
  Aris Mathiopoulos 06/09/2011 15:52:27

  Το επιχείρημα οτι ο Σαμαράς θα είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής από μέρους κύκλων του ΠΑΣΟΚ είναι βλακοδέστατο διότι προυποθέτει και προκαταβάλλει ότι ο Παπανδρέου θα είναι ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.