#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/07/2009 21:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αντεπίθεση της παγκοσμιοποίησης


Αυτό που γίνεται τελευταία με τη «γρίπη των χοίρων» δεν αντέχει σε καμία λογική. Καλλιεργείται καθημερινά ένας πανικός παγκόσμιας πανδημίας, λες και πρόκειται για τη επιστροφή της… μαύρης πανούκλας που θα αποδεκατίσει τον πληθυσμό της γης.


Κι όμως, πρόκειται, για μια παραλλαγή της εποχιακής γρίπης. Κι όπως λένε οι ειδικοί, ή νέα γρίπη έχει μικρότερη θνησιμότητα από την συνηθισμένη.


Προς τι, λοιπόν, αυτή η συγχορδία - υπερβολής κινδύνου και καλλιεργούμενου πανικού;


Πρώτον, οι υπερεθνικοί Οργανισμοί προσπαθούν να ανακτήσουν κύρος και επιρροή, υπερβάλλοντας πραγματικούς κινδύνους ή αναδεικνύοντας φανταστικούς «εχθρούς για την ανθρωπότητα», ώστε να τους καταπολεμήσουν.


Τα μεμονωμένα κράτη δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις νέες απειλές, μας λένε. Χρειάζεται διεθνής διακυβέρνηση, πέρα και πάνω από τα εθνικά κράτη, επαναλαμβάνουν με κάθε τρόπο…


Μόνο που η τελευταία οικονομική κρίση απέδειξε πως οι υπερεθνικοί Οργανισμοί δεν ήταν σε θέση να κάνουν τίποτε για την αντιμετώπιση των «νέων προβλημάτων», ενώ σε κάποιο βαθμό ευθύνονται για την εμφάνισή τους.


Κι έτσι σήμερα έχουν ανάγκη να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος εναντίον νέων παγκόσμιων «απειλών» που θα τις «αντιμετωπίσουν» σε υπερεθνική βάση.


Τα προτάγματα της Παγκοσμιοποίησης ηττήθηκαν στο πραγματικό πεδίο και τώρα επανεμφανίζονται στο εικονικό – φαντασιακό πεδίο.


Δεύτερον, μια σειρά από εθνικές κυβερνήσεις, ανίκανες να προσφέρουν άμεση ανακούφιση από τα δεινά της διεθνούς κρίσης, πρωτοστατούν σε μια «μάχη» κατά φανταστικού εχθρού (της νέας γρίπης), την οποία θα «νικήσουν» εύκολα ανορθώνοντας το πληγωμένο κύρος τους.


Τρίτον, τα παραδοσιακά ΜΜΕ, που βλέπουν να χάνουν τη μάχη έναντι του διαδικτύου, καταφεύγουν στην τρομολαγνεία που «πουλάει». Μπορεί το Internet να είναι πια ασυναγώνιστο ως πηγή πληροφόρησης, αλλά τα τηλεοπτικά ΜΜΕ είναι ασυναγώνιστα στη δημιουργία μυσταγωγίας - στην περίπτωση μας, μυσταγωγίας τρόμου και μάλιστα live.


Τέταρτον, υπάρχουν, όντως, και τα συμφέροντα της φαρμακοβιομηχανίας που θα βγάλει άμεσα και κολοσσιαία κέρδη. Βέβαια, καπιταλιστές δεν είναι μόνο οι φαρμακοβιομήχανοι που θα κερδίσουν. Καπιταλιστές είναι και όλοι οι άλλοι που θα χάσουν πολλαπλά από την τρομολαγνεία.


Έτσι, μόνη της η φαρμακοβιομηχανία δεν θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιο διεθνή πανικό Αλλά όλα τα ανωτέρω μαζί μπορούν.


Πέμπτον, όταν πολλά επί μέρους τμήματα της διεθνούς ελίτ ωφελούνται από ένα ψέμα, τότε το ψέμα αυτό τείνουν να το πιστέψουν όλοι…   


Τελικώς, η μόνη πανδημία που πράγματι μας απειλεί είναι η πανδημία του φόβου.


Κι ύστερα θα ξεφουσκώσει κι αυτός ο πανικός και θα σκεφτούν κάτι άλλο: ένα μετεωρίτη που πλησιάζει επικίνδυνα τη γη, ή ένα επικείμενο Κατακλυσμό…


Σε εποχές παγκόσμιας κρίσης οι εξουσίες αποδυναμώνονται, οι «επίδοξοι σωτήρες» πολλαπλασιάζονται, κι όταν πολλοί θέλουν να σε «σώσουν», τότε – ξαφνικά - πολλαπλασιάζονται και οι «απειλές».


Οι φαντασιακές απειλές. Γιατί για τις πραγματικές δεν μιλάει κανείς…


Ν.Ζ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 28/07/2009 21:57:59

  Yπάρχει κι ο αντίλογος, πιό πεζός, ίσως. Ας υποθέσουμε ότι υπάρχει μια επιδημία από την οποία έχουν πεθάνει 100 ή 500 άτομα τις τελευταίες χ εβδομάδες. Μπορούμε να μην ασχοληθούμε. Μπορούμε να το αφήσουμε στον Αβραμόπουλο, ξέρει αυτός. Μπορεί να τα συζητήσουμε πολύ. Μπορούμε να κάνουμε αυτό που λενε οι Οργανισμοί Υγείας, που την εποχή μας, με 100άδες αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται κάθε μέρα, χώρια καράβια, τρένα και αυτοκίνητα, συγγνώμη, αλλά είναι ΔΙΕΘΝΕΙΣ. Τι θα κάνεις ΝΖ αν κολλήσει κάποιος δικός σου; Δεν θα φωνάζεις που "δεν λήφθηκαν τα απαράιτητα μέτρα"?

  Εδώ γίνεται τζερτζελές με το CO2, δεν θα γίνει με γρίπη από την οποία πεθαίνει κόσμος σήμερα?

 2. Νἰκος avatar
  Νἰκος 28/07/2009 22:29:25

  Να προσθεσω στις φαντασιακες απειλες και την φοβερη απειλη της αρνησης των (εθνικιστων, μπρρρ) ελληνων που δεν αφηνουν στους λογις γειτονες να "αυτοπροσδιοριστουν" αρνουνται να γινουν οι πολεις τους γειτονιες της Καμπουλ, κλπ, κλπ;

 3. zaza avatar
  zaza 29/07/2009 00:45:51

  Άνοιξε αυτές τις μέρες ενα πολύ αξιόλογο ιστολόγιο όπου χωρίς υπερβολές, τρομολαγνεια αλλά απλά και ψύχραιμα εξηγεί και έχει χρήσιμες πληροφορίες γύρω από την "πανδημία". Διαβάστε το αρχικό/πρωτο του ποστ
  http://pandemicflugr.wordpress.com/2009/07/15/flu_is_flu/

 4. Χι avatar
  Χι 29/07/2009 02:48:39

  Υπάρχει μια πολύ καλή σειρά του ΒΒC από το 2004, σε τρία μέρη, με τίτλο "Τhe Power of Nightmares: The Rise of the Politics of Fear" (περίληψη θέσεων στο http://www.ufppc.org/content/view/3394/).

  Δεν υπάρχει (και δεν πρόκειται να υπάρξει) DVD, για λόγους σχετικούς με πνευματικά δικαιώματα (!). Πρέπει να αμαρτήσετε, αλλά αξίζει τον κόπο.

 5. Ν.Ζ. avatar
  Ν.Ζ. 29/07/2009 05:50:53

  @ Απάντηση στον arcaheopteryx
  Με ρωτάς "τι θα έκανα αν κολλούσε τη νέα γρίπη δικός μου άνθρωπος".

  Η μητέρα μου πριν ενάμιση χρόνω, ετών 85, με καρδιακά προβλήματα, αλλά κατά τα άλλη πολύ καλά, κόλλησε κοινή εποχιακή γρίπη.
  Λόγω της επιβαρυμένης υγείας της, έκανε αναπνευστικά προβλήματα.
  Την πήγαμε στον Ευαγγελισμό, έγινε καλύτερα, βγήκε,αλλά στο μεταξύ έπιασε και ενδονοσομιακή λοίμωξη.
  Χειροτέρεψε, ξαναμπήκε στο νοσοκομείο, αλλά ήταν πολυ βαριά πια,διασωληνώθηκε, αλλά δεν άντεξε. Μας έφυγε...
  Ποιός τη "σκότωσε";
  -- Ο Αβραμόπουλος;
  -- Η "πανδημία" της νέας γρίπης που δεν είχε εμφανιστεί ακόμα;
  -- Ή μήπως η κοινή γρίπη σε συνδυασμό με την επιβαρημένη κατάστασή της;

  Αγαπούσα πολύ τη μητέρα μου. Κι ακόμα αγαπώ τη μνήμη της.
  Αλλά το μυαλό μου δεν τόχασα ακόμα.
  Όύτε κι εκείνη θα ήθελε από το πόνο του χαμού της να αρχίσω να παραλογίζομαι.

  Κάθε χρόνο η κοινή γρίπη σκοτώνει πάνω από 500 άτομα στην Ελλάδα. Πρόκειται κυρίως για άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου,έχουν εύθραυστη υγεία και οι επιπλοκές μιας απλής γρίπης μπορούν να τους στείλουν.
  Όλοι οι ειδικοί - ΟΛΟΙ - βεβαιώνουν ότι η νέα γρίπη είναι ηπιότερο απο την συνηθισμένη.
  Όταν λέμε ότι θα πεθάνουν άνθρωποι απο τη νέα γρίπη εννοούμε τέτοιες περιπτώσεις - κι ίσως σε μικρότερο βαθμό.

  Δεν μπορεί γι' αυτούς που ΘΑ πεθάνουν να πανικοβαλόμαστε προκαταβολικά και για εκείνους τους πολλαπλασίως περισσότερους που πεθαίνουν ήδη (από τροχαία, για παράδειγμα) να μη νιαζόμαστε...
  Κάτι δεν πάει καλά, δεν το βλέπετε;

 6. mareli avatar
  mareli 29/07/2009 06:59:56

  Ξέρετε τι προβλέπω; ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που θα κολλήσει γρίπη θα είναι το GAP!!! Θα το κάνει όπως τότε με τα δακρυγόνα που έκλαιγε μόνο αυτός κι ο Μίχας: Γύρω-γρω Σάββατο και στη μέση Κυριακή!!!
  Γιατί, πώς αλλιώς γίνεται να φορτώσεις στη κυβέρνηση ότι κόλλησε ο δικός σου άνθρωπος...

  • Αλεκος avatar
   Αλεκος @ mareli 29/07/2009 11:15:53

   σταματα επιτελους να ασχολεισε με το ΓΑΠ,για αλλο πραγμα σηζηταμε σε διαβαζω εδω και καιρο και το μονο που κανεις ειναι να κραζεις τον ΓΑΠ,μπες επιτελους σε μια συζητηση με επιχειρηματα,και οχι με εξηπναδες και λογια του αερα,ελεος πια μην κανετε σαν αγραματοι τσομπανιδες.

   • ανώνυμος avatar
    ανώνυμος @ Αλεκος 29/07/2009 12:04:14

    Διατεταγμένη έμμισθη υπηρεσία

 7. ΣΟΒΟΚΑΗΣ avatar
  ΣΟΒΟΚΑΗΣ 29/07/2009 07:16:27

  Εκεί που στηρίζονται είναι οτι ολοι φοβόμαστε μην είμαστε από αυτούς που θα τους συμβεί οχι να κολλήσουμε αλλά να να κινδυνευσει η ζωή των παιδιων μας των δοκων μας του εαυτού μας.. Οποτε ξεφευγει από την γενικότητα και αυτόματα γίνεται προσωπικό και αρχίζεις να πανικοβάλλεσαι να τρέχεις να βρείς εμβόλια ,να κατηγορας από δω και απο κεί. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε. Δεν μπορούμε να πούμε δεν είναι τίποτα είναι παιχνίδια των μεγάλων,είναι μπλόφα... Δυστυχως Υπομονή λοιπόν μην μας σκοτώσει ο πανικός.

 8. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ avatar
  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΒΗΜΑ 29/07/2009 07:45:09

  Τι έγινε στην Αμερική το 1976;

  "Η ομοιότητα είναι οτι όπως και τότε, έτσι και τώρα, η πιθανότητα για μια καταστροφή τύπου 1918 είναι μικρή. Αυτό συνέβαινε τότε γιατί ο ιός δεν είχε ξεφύγει στην κοινότητα. Σήμερα αυτό συμβαίνει γιατί η λοιμογόνος δύναμη του ιού είναι μικρή. Όπως έχω εξηγήσει, ο πλανήτης περίμενε και προετοιμαζόταν για μια πανδημία της -πολύ πιο θανατηφόρας- γρίπης των πτηνών. Αντ’αυτού, προέκυψε μια πανδημία από γρίπη των χοίρων, που είναι πολύ πιο ήπια. Δυστυχώς ακόμη και αυτή η ήπια γρίπη που μας έλαχε, είναι βέβαιο οτι θα μεταφραστεί σε πάρα πολλούς θανάτους και μεγάλη αναστάτωση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής ζωής."

  ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟ

  pandemicflugr.wordpress.com/2009/07/28/1976_swine_flu/

 9. Στέργιος avatar
  Στέργιος 29/07/2009 08:48:49

  Μέσα σε έξι μήνες που υπάρχει η "νέα" γρίπη πέθαναν 600 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μέσα στους επόμενους έξι μήνες, στατιστικά, θα πεθάνουν άλλοι τόσοι. Θέλετε να πούμε 10 φορές άλλοι τόσοι επειδή τώρα η γρίπη χτυπά κυρίως το αραιοκατοικημένο νότιο ημισφαίριο; Να πούμε. 6.000 νεκροί, λοιπόν. Θέλετε να δεκαπλασιάσουμε ακόμη μια φορά το νούμερο αυτό σαν ένα απαισιόδοξο σενάριο; ΟΚ, να το δεκαπλασιάσουμε: 60.000 νεκροί.

  Και τώρα ας συγκρίνουμε αυτόν τον αριθμό με τις 250-500.000 ανθρώπων που πεθαίνουν κάθε χρόνο από τη "νορμάλ" γρίπη!

  Συμπέρασμα; Αν κολλήσω γρίπη φέτος, θα προτιμούσα να κολλήσω τη "νέα" γρίπη, παρά τη "νορμάλ". Είναι σαφώς πιο ήπια.

  Όσο για τον πανικό, νομίζω ότι καλλιεργείται από τη συμπαιγνία μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών-πολιτικών-μιντιοκρατών στην Αμερική, για να αυξήσουν τα έσοδά τους οι φαρμακοβιομηχανίες, με την παρασκευή εμβολίων. Βλέπετε, τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί τα κέρδη τους, επειδή έχουν αναπτυχθεί πολύ οι φαρμακοβιομηχανίες generics/ γενόσημων.

 10. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 29/07/2009 09:42:00

  Εύγε στον Ν.Ζ. για την έξοχη η ανάρτηση. Πράγματι σοφό το συμπέρασμά του: Οι φανταστικές απειλές αποσκοπούν να εκμηδενίσουν την δημιουργική μας ενέργεια. Οι πραγματικές οφείλουν να μας απασχολήσουν με αποφασιστικότητα, σύνεση, αίσθημα ευθύνης και τόλμη. Ο χειρότερος δάσκαλος είναι ο φόβος και το μέλλον ανήκει στους τολμηρούς. Η Ελευθερεία "δει Αρετή και Τόλμη".
  Στήνουν παντού χάρτινα τέρατα για φοβισμένα ανθρωπάρια στο ξέπλυμα του "όμορφου θαυμαστού κόσμου". Όμως κανείς, κανείς δεν μπορεί να μας πάρει αυτό που πραγματικά μας ανήκει, γιατί γουστάρουμε ελεύθερη και πλούσια ζωή.
  Όπως λέει ο Βάρναλης: "Αν είναι ο λάκκος σου βαθύς, χρέος σου να σκάψεις και να βγείς". Δεν λέει να σκαρφαλώσεις προς τα πάνω, λέει να σκάψεις ακόμη πιο βαθιά, από εκεί που σε σπρώχνει ο φόβος και η πίεση από το κατεστημένο.
  Ναι ρε μάγκες θα σκάψουμε. Γιατί η ευτυχία είναι πηγάδι απύθμενο και η δίψα για ζωή δεν μπορεί να βολεύεται με την ονείρωξη που μας υποβάλουν.

 11. ataktos avatar
  ataktos 29/07/2009 09:43:49

  O Philip Gordon δηλώνει ότι η Ρωσία ενδέχεται να είναι μέλος του ΝΑΤΟ …

  • Χι avatar
   Χι @ ataktos 29/07/2009 12:45:29

   Ως Ελλάδα, μας συμφέρει ένα τέτοιο ενδεχόμενο με τα χίλια.

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 29/07/2009 10:07:29

  ο πανικός είναι μια κατάσταση που βγάζει τις ποιότητές μας ή τις ανεπάρκειές μας στην επιφάνεια
  αν συνεχίσουν έτσι θα δούμε να παίζουν μπουνιές έξω από τα φαρμακεία για δυο σταγόνες εμβολίου και δυο μάσκες
  τις ανθυγιεινές μεγάλες πόλεις με τις δημόσιες υπηρεσίες-εστίες της ίωσης των κλιματιστικών εμείς τις χτίσαμε

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 29/07/2009 10:26:09

   στο φαρμακείο της δικιάς μου γειτονιάς επικρατεί ηρεμία. Ξεπουλήθηκαν τα πάντα εδώ και μέρες... Η φαρμακοποιός ψύχραιμη.

 13. qez avatar
  qez 29/07/2009 13:13:33

  Μπράβο ρε ΝΖ να σαι καλά..

 14. Lavazza avatar
  Lavazza 29/07/2009 15:42:43

  Για τα παρακάτω συμπτώματα της συγκεκριμένης "Γρίπης", τί θα κάνουμε;;;

  Μεγαλέμποροι ναρκωτικών έπεσαν χθες το απόγευμα στα δίχτυα των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής.
  Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, έναν Τανζανό και έναν Αιθίοπα, ηλικίας 43 και 34 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι σύμφωνα με τις Αρχές αποκόμιζαν τεράστια κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών.
  Στην κατοχή των αλλοδαπών βρέθηκαν 165.645 ευρώ και 21.250 δολάρια ΗΠΑ (ποσά τα οποία κατασχέθηκαν ως προερχόμενα από πωλήσεις ναρκωτικών), 66 γραμμάρια κοκαΐνης συσκευασμένα σε σακουλάκια έτοιμα προς πώληση, καθώς και μια ζυγαριά ακριβείας.

  ΤΊ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ AYTHN ΤΗΝ "ΓΡΙΠΗ" (ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ), ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΦΟΡΕΙΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ...;;;

  • Βασιλική Σιάπκα avatar
   Βασιλική Σιάπκα @ Lavazza 29/07/2009 16:22:33

   υποστήριξη της οικογένειας. εκ των ενόντων και με αυταπάρνηση.
   τα κράτη είναι ανίκανα να κάνουν κάτι.

 15. Dimos avatar
  Dimos 29/07/2009 17:08:04

  Σε περίπτωση που θα ξεσπάσει πανδημία, στις Ηνωμένες Πολιτείες οι στρατιωτικοί θα βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες ώστε να γίνουν οι εμβολιασμοί.

  Κατευθείαν απο το "έγκυρο" CNN
  http://edition.cnn.com/2009/US/07/28/military.swine.flu/

  Επίσης που ακούστηκε το κράτος των Ηνωμένων πολιτειών να χρηματοδοτεί στρατιωτικές ομάδες οι οποίες θα έρχονται στο σπίτι σου για να δούν αν έχεις εμβολιαστεί εσύ και τα παιδιά σου. Θεωρίες απο συνωμοσιολόγους? Οχι, φυσικά, ο νόμος έχει σχεδόν περάσει.
  Εδώ διαβάστε:
  http://www.cnsnews.com/public/content/article.aspx?RsrcID=51115

  Με λίγα λόγια, όταν θα υπάρξει πανδημία τον Σεπτέμβριο σε συνδυασμό με την κήρυξη πτώχευσης της Αμερικανικής+παγκόσμιας οικονομίας, η Αμερικανική Κυβέρνηση θα εμβολιάσει τους πολίτες της με το όπλο στο κρόταφο με εμβόλια αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας.

  Πρέπει όμως να τους βγάλεις το καπέλο.. Οι ελίτ προωθούν το δικό τους βρώμικο και ο καθένας στην κοσμάρα του.

 16. sakis avatar
  sakis 31/07/2009 22:10:28

  ο τίτλος της ανάρτησης δεν μπορεί να παρά να μην αποσπάσει τα συγχαρτήρια μου. Το περιεχόμενο εξ' ίσου σημαντικό αλλά εν πολλοίς γνωστό. Εγώ συνάδω απόλυτα και παραφράζονατς μια γνωστή διαφίμηση,θυμίζω :
  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ-ΓΡΙΠΗ συνιστούν ΠΑΓΚΟΣΜΟΙΟΠΟΙΗΣΗ.
  ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ!

 17. sakis avatar
  sakis 31/07/2009 22:13:49

  Και για το φίλο Lavazza, μπράβο για την ωραία υπενθύμιση της γρίπης των ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ! Και απλά προσθέτω και τη μάστιγα των τροχαίων....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.