#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/05/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η αδύνατη συναίνεση
Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελλάδα πλήρωσε ακριβά τους εθνικούς διχασμούς. Και δυστυχώς υπήρξαν πολλοί. Από την άποψη αυτή, ουδείς εχέφρων είναι εναντίον της καλώς εννοούμενης συνένωσης δυνάμεων για την αντιμετώπιση ενός μείζονος εθνικού προβλήματος, όπως είναι η παρούσα οικονομική κρίση.

Η Ελλάδα, όμως, πλήρωσε επίσης ακριβά και περιστασιακές κυβερνητικές συμπράξεις οι οποίες δεν στηρίζονταν σε ένα κοινά αποδεκτό  πλαίσιο αρχών και πολιτικών, αλλά σε μια πρόσκαιρη διαχείριση της εξουσίας.

Θυμόμαστε, για παράδειγμα, το πείραμα της "Οικουμενικής Κυβέρνησης Ζολώτα" που διαδέχθηκε την πτώση του Παπανδρέου Β' κάτω από το βάρος των σκανδάλων της πρώτης διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πλέον ότι μοναδικό αποτέλεσμα εκείνης της "οικουμενικής" ήταν η διακομματική συναίνεση στην άλωση του ΟΤΕ από το δίδυμο Ζήμενς - Ιντρακόμ και η "θεσμοποίηση" της διαπλοκής.

 

Είναι άραγε τυχαίο, ή άσχετο, ότι και σήμερα είναι κυρίως τα διαπλεκόμενα και εκδοτικά συμφέροντα που πιέζουν για πρόωρες εκλογές, ελπίζοντας σε κυβερνήσεις συνεργασίας υπό τον απόλυτο έλεγχό τους;

 

Τις τελευταίες μέρες, με πρωτοβουλία κυρίως της κυβέρνησης και διάφορους τρόπους  διακινούνται σενάρια συναίνεσης των δυο μεγάλων κομμάτων. Είναι όμως εφικτή μια  συνεργασία μεταξύ Παπανδρέου και Σαμαρά; Λυπούμαι που θα το πώ ωμά, αλλά ουδεμία εμπιστοσύνη έχω στα κίνητρα και τις προθέσεις της Κυβέρνησης Παπανδρέου. Εξηγούμαι:Πρώτον, η συναίνεση προϋποθέτει ειλικρίνεια. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τον κ. Παπανδρέου όταν προεκλογικά έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν», ενώ ήξερε ότι δεν υπήρχαν; Όταν  μας οδηγούσε στο ΔΝΤ, ενώ δημοσίως μας διαβεβαίωνε περί του αντιθέτου. Όταν,  με τις αβελτηρίες της κυβέρνησής του άφησε τα πράγματα να επιδεινωθούν επειδή δεν τολμούσε να αποκαλύψει τις προθέσεις του. Όταν ένα χρόνο τώρα ακολουθεί μια καταστροφική πολιτική.Δεύτερον, η συναίνεση προϋποθέτει ένα ελάχιστο πεδίο κοινών αντιλήψεων, τουλάχιστον στα βασικά. Σε ποια θέματα θα μπορούσε να συμφωνήσει ο κ. Σαμαράς με τον κ. Παπανδρέου; Στο ότι «we need a global government and we need it fast»; Στην πολιτική της άγριας λιτότητας; Την ενδοτικότητα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις;

 

Τρίτον, η συναίνεση προϋποθέτει προοπτική. Εδώ στην κυβέρνηση δεν μπορούν να συμφωνήσουν και να συνεννοηθούν μεταξύ τους όσον αφορά στην κατεύθυνση της χώρας, είναι δυνατόν να συνεννοηθούν με μια άλλη παράταξη που έχει ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο και όραμα για τη χώρα;

 

Τέταρτον, η συναίνεση προϋποθέτει μια γενναία αυτοκριτική από την πλευρά της κυβέρνησης για το πώς φτάσαμε εδώ. Για τα εγκληματικά λάθη των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών που οδήγησαν τη χώρα στα πρόθυρα της πτώχευσης. Αντί αυτών ακούμε τον κ. Παπανδρέου να επαναλαμβάνει τις γνωστές κομματικές του κορώνες, που δυναμιτίζουν το κλίμα.Πέμπτον, συναίνεση προϋποθέτει απεγκλωβισμό από την πολιτική του μνημονίου που ακολουθεί ο κ. Παπανδρέου. Διαφορετικά τι λόγους έχει η Ν.Δ. να συμπράξει στα αδιέξοδα;Έκτον, η συναίνεση για να φέρει αποτελέσματα δεν πρέπει να είναι προσχηματική. Ο κ. Παπανδρέου δεν ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την συναίνεση. Καιροσκοπεί! Αν πράγματι ενδιαφερόταν, θα είχε ανταποκριθεί στις επανειλημμένες προτάσεις του κ. Σαμαρά. Ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποιεί τη «συναίνεση» για να διασωθεί πολιτικά.

 

Γιατί συντηρείται η συζήτηση;

 

Στην κυβέρνηση  πιστεύουν ότι η ανακύκλωση αυτής της συζήτησης τους κάνει καλό! Εκτιμούν ότι μιλώντας για συναίνεση  ασκούν πιέσεις στον κ. Σαμαρά. Έτσι επιχειρούν να  τον εμφανίσουν ως αδιάλλακτο και απρόθυμο να συνεργαστεί για τη σωτηρία της χώρας. Στόχος τους είναι  να τον απομονώσουν πολιτικά και κοινωνικά. Και νομίζουν ότι αποκομίζουν μικροκομματικά οφέλη.

 

Πέφτουν έξω:

 

Πρώτον, γιατί όταν μια κυβέρνηση, που δεν έχει κλείσει ούτε δυο χρόνια στη εξουσία, παρακαλάει την αντιπολίτευση  για στήριξη, αποκαλύπτει την αδυναμία και την ανικανότητά της να κυβερνήσει. Ο  κόσμος το αντιλαμβάνεται αυτό και ήδη  την τιμωρεί στις δημοσκοπήσεις. Το πόσο απελπισμένος είναι ο κ. Παπανδρέου επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι έσπευσε να δημοσιοποιήσει το τηλεφώνημα που έκανε στον κ. Σαμαρά, παραμονές Ζαππείου.

 

Δεύτερον, η κυβέρνηση έχει ήδη απωλέσει την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης μια και η πολιτική της απορρίπτεται με συντριπτικά ποσοστά. Είναι δυνατόν να  επιζητεί συναίνεση για τη συνέχιση μιας πολιτικής που βρίσκει αντίθετη την κοινωνία. Και η κοινωνία δεν είναι αντίθετη επειδή η πολιτική είναι δυσάρεστη. Είναι αντίθετη επειδή με την πολιτική αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον!

 

Τρίτον, η στρατηγική Παπανδρέου  θα είχε νόημα, αν ο κ. Σαμαράς,  δεν αντιτίθετο  εξ υπαρχής  στο μνημόνιο  και κυρίως αν δεν ακύρωνε την κυβερνητική σεναριολογία με την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης εναλλακτικής πρότασης. Ο κ. Σαμαράς δικαίως αντιτείνει ότι είναι παράλογο να καλείται να συναινέσει στο αδιέξοδο, όταν έχει καταθέσει τη δική του πρόταση.

 

Τέταρτον, δεδομένου ότι υπέρ της συναίνεσης έχει εκδηλωθεί  η τρόϊκα, στα μάτια της κοινής γνώμη φαίνεται ότι  κυβέρνηση  επιζητεί τη συναίνεση επειδή της το επιβάλλουν οι δανειστές μας! Προφανώς γιατί  δεν την εμπιστεύονται πλέον να διαχειριστεί αποτελεσματικά τα πράγματα!

 

Άρα, η  συζήτηση είναι αποκαλυπτική του αδιεξόδου ενώπιον του οποίου βρίσκεται ο κ. Παπανδρέου και η συνέχισή της ενισχύει την αβεβαιότητα και παραλύει κάθε κυβερνητική δραστηριότητα. Μια κρίσιμη κατάσταση, εξελίσσεται σε επικίνδυνη.Συμπέρασμα: Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξασφαλίσει μια ευρύτερη στήριξη στο νέο μνημόνιο.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί:

-να μετατρέψει τη δική της αδυναμία και ανικανότητα, σε αδυναμία της χώρας

-να φορτώσει τις ευθύνες της  στα κόμματα και την κοινωνίαΑδέξιος Δεξιός

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 17/05/2011 11:09:33

  Η μόνη συναίνεση που μπορώ να ανεχτώ είναι συναίνεση να βγούμε από το καθεστώς εκβιασμών και ταπείνωσης και ΞΕΝΗΣ αναγκαστικής διαχείρισης που εξυπηρετεί ΜΟΝΟ ξένα συμφέροντα, και που όταν αυτά πάρουν ό,τι είναι να πάρουν, θα μας πετάξουν σαν στυμμένο λεμόνι.

  Συναίνεση για έξοδο από το Μνημόνιο, και για αυτοδιαχείριση. Όλα τα άλλα είναι συναίνεση σε Κατοχή.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 17/05/2011 11:16:04

   +1000000000000000000000000000000000000

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Orestios 17/05/2011 11:18:45

    Θα συμφωνούσα μαζί σου, αρχαίε, αλλά για μια τέτοια συναίνεση απαιτείται να προσχωρήσουν ο ΓΑΠ και η κομπανία του, στις θέσεις Σαμαρά, υιοθετώντας τις απόλυτα.

    Πιστεύεις ότι οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες τους, αλλά και οι σαφείς εντολές που έχουν από τους τροϊκανούς κατακτητές, θα τους επέτρεπαν ποτέ τέτοια προσχώρηση;

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Αυριανιστής 17/05/2011 11:26:31

     Ελπίζω να δουν οι του Πασόκ το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν την χώρα. Ο Κασιμάτης Πασόκος είναι. Οι Πασόκοι Έλληνες είναι. Αυτό που γίνεται κάνει κακό στην Ελλάδα. Οφελεί ΜΟΝΟ τους πιστωτές και τους Ευρωπαίους πολτικούς. Για εμάς δίνει 1-1,5 χρόνο παράταση στο αναπόφευκτο, μόνο που τότε, θα είμαστε σε πολύ χειρότερη μοίρα από τώρα. Απλό.

     • δρόμος avatar
      δρόμος @ archaeopteryx 17/05/2011 17:38:55

      Ήδη οι δυνάμεις της αγοράς έχουν εκφράσει την ικανοποίησή τους από την παρουσίαση των προτάσεων της ΝΔ στο Ζάππειο. Πιστεύετε ότι υπάρχει πασόκος αδιάφορος σ'αυτό το γεγονός? Ασφαλώς και θα προσαρμοσθούνε.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ archaeopteryx 17/05/2011 11:24:26

   Το ενδεχόμενο ψήφισης κάποιων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που αποτελούν και δικές της προτάσεις, φαίνεται πως εξετάζει η ΝΔ.
   h**p://www.inews.gr/1/isos-psifisei-kapoia-metra-tou-mesoprothesmou-programmatos-i-nd.htm

  • Δανάη avatar
   Δανάη @ archaeopteryx 17/05/2011 11:25:42

   Έτσι μπράβο!!!!!!!!!!!!!!! Καμία συναίνεση!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Orestios avatar
  Orestios 17/05/2011 11:19:04

  Η συζήτηση περί συναίνεσης διατηρείται για να μην φαίνεται η αποδιοργάνωση αλλά και η υποχωρητική στάση της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
  Αφού η κυβέρνηση απολαμβάνει την συναίνεση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει λόγος να ζητέιται επιπλέον.
  Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά.
  Έχετε πλειοψηφία στη Βουλή?
  Ψηφίστε ότι σας σερβίρει το GAP και αναλάβετε το πολιτικό κόστος των αποφάσεων σας κύριοι Σοσιαλιστές.

 3. Πητ avatar
  Πητ 17/05/2011 11:19:58

  Δεν διαφωνώ σε κάτι από τα παραπάνω, αναρωτιέμαι όμως τι ελπίδες επιτυχίας έχει το σχέδιο του Σαμαρά αν δεν συνοδευτεί από μία αναδιάρθρωση χρέους. Η μείωση της φορολογίας και των εργοδοτικών εισφορών δεν μπορούν να αποδώσουν άμεσα εκτός κι αν υπάρχει και μια σημαντική μείωση στα τοκοχρεολύσια. Επιπλέον ξέρουμε ότι αν η ΝΔ ήταν κυβέρνηση και έπαιρνε αυτά τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ θα είχε προκαλέσει απεργίες και φασαρίες πρωτοφανείς για τη χώρα. Είναι δηλ. αναγκαίο κακό το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση / συγκυβέρνηση. Δεν υποστηρίζω το μνημόνιο, το οποίο μπορούσαμε να αποφύγουμε, αλλά δεν μπορώ και να αγνοήσω κάποια θετικά στοιχεία που έχει.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Πητ 17/05/2011 12:02:29

   Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι εύκολη, αλλά όχι ανώδυνη, και γενικά αναπόφευκτη -- τώρα με δική μας πρωτοβουλία, ή αργότερα εκτ ων πραγμάτων. Την επιβάλεις λέγοντας: Δεν έχω τώρα, έλα όταν έχω. Και επειδή δεν ΤΟΥΣ συμφέρει, συμφωνούν στην εύρεση συμβιβαστικής λύσης. Κανέναν δεν συμφέρει, αλλά οι ΞΕΝΟΙ (και κάτι δικά μας λιγούρια) βολεύονται με την παράταση, και οι ΞΕΝΟΙ πολιτικοί με "σκληρά μέτρα" για εμάς (πουλάει στους ψηφοφόρους ΤΟΥΣ).

   • Πητ avatar
    Πητ @ archaeopteryx 17/05/2011 14:43:25

    Συμφωνώ με τα όσα λες για την αναδιάρθρωση. Το ερώτημα όμως παραμένει. Μπορεί να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα μια κυβέρνηση ΝΔ χωρίς το ΠΑΣΟΚ που ελέγχει τα συνδικάτα; Μήπως η συγκυβέρνηση είναι η μόνη λύση;

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Πητ 17/05/2011 14:49:39

     Εάν πεις την αλήθεια, και έαν ο κόσμος την ακούσει, ας αποφασίσει ο κόσμος. Ελευθερία με το ζόρι δεν υπάρχει. Όχι, δεν χρειάζεται συγκυβέρνηση. ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και ΛΑΪΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ χρειάζονται.

     • Φακ Κωστας avatar
      Φακ Κωστας @ archaeopteryx 17/05/2011 15:36:11

      Θα ακουστεί μουσουλμανικό, μοιρολατρικό, αλλά μήπως το καλύτερο από όλα θα ήταν να πάθουμε τα χειρότερα?

      Η κυβέρνηση έχει λαϊκή εντολή, οι συνδικαλιστές είναι εκλεγμένοι, άρα υπάρχει θεωρητικώς δημοκρατική νομιμοποίηση..Αν όλοι αυτοί δεν βλέπουν ότι κινούμαστε προς τον βράχο, μήπως καλυτερα να πέσουμε πάνω του? Έτσι θα διαλυθεί σίγουρα και όλο το σύστημα του πασόκ (βέβαια θα διαλυθεί και η χώρα...)

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ Φακ Κωστας 17/05/2011 16:01:41

      καταλαβαίνω τι λες, αλλά δεν μπορείς παρά να προσπαθείς να σώσεις ένα καράβι...

 4. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/05/2011 11:29:47

  Ελπίζω να είναι σπέκουλα της μπομπολοφυλλάδας αυτά τα σενάρια, και να διαψευσθούν. Διαφορετικά, ο ΓΑΠ θα πουλήσει επικοινωνιακά ότι "έστω και έτσι, η ΝΔ σύρεται στο μνημόνιο και συναινεί". Και μετά, ας μην απορούμε που σε δεύτερο πολιτικό χρόνο θα μας τον παρουσιάζουν ως απόλυτο κυρίαρχο του πολιτικού σκηνικού...

 5. spiros avatar
  spiros 17/05/2011 11:31:25

  Δεν εξετάζει η ΝΔ τέτοιο ενδεχόμενο. Απλά πιέζουν κάποιους από τους πρόθυμους βουλευτές που δεν φοράνε "παντελόνια" να ψηφίσουν για να περάσει το 180 ώστε να μην προχωρήσουν σε αμφισβήτιση.

 6. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 17/05/2011 11:32:17

  Ποιος τον χ**ει τον (κάθε) Κασιμάτη, όταν έχει μαζευτεί γύρω από τον "κοσμοπολίτη" ΓΑΠ όλη η νεοφιλελεύθερη, νεοταξίτικη και εθνομηδενιστική σφηκοφωλιά...

  Όσο για το "οι πασόκοι, Έλληνες είναι", θα μου επιτρέψεις να κρατάω μικρό καλάθι. Οι πασόκοι, πασόκοι είναι. Homo Pasokus. Sui generis είδος.

 7. spiros avatar
  spiros 17/05/2011 11:34:01

  Στο SKAI ξέθαψαν τον Πεπελάση. Τον θυμάται κανένας; Άλλος ένας πρόθυμος για την συναίνεση μην χάσεις την συνταξούλα του ............
  ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΣΟΓΥΡΙΣΜΑ. ΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ spiros 17/05/2011 12:16:44

   Εδώ ο Μητσοτάκης το '89 είχε ξεθάψει τον Ζολώτα για να τον κάνει πρωθυπουργό στη λεγόμενη "οικουμενική"... στον Πεπελάση θα κολλούσε τώρα το αλαφουζοκάναλο;

   Έχουν πανικοβληθεί οι νεοφιλελεύθερες θεραπαινίδες των ευρωπέων από την πατριωτική στάση του Σαμαρά, και κάνουν τα πάντα. Μέχρι και... νεκρούς ανασταίνουν!

 8. stefanos avatar
  stefanos 17/05/2011 11:35:14

  Συναίνεση στην προδοσία δεν υπάρχει!!! Περιμένουμε ένα βροντερό ΌΧΙ από τον Αντώνη. Καλύτερα φτωχοί και αξιοπρεπείς παρά "πλουσιοι" και ξεπουλημένοι χωρίς εθνική κυριαρχία. Είμαστε ο σπόρος που δεν πεθαίνει!

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/05/2011 11:47:31

  Αρκετα με το κολομπαρεμα... μια ετσι μια γιουβετσι!! στιν εξοδο κοκορετσι...
  Αν οι Τροικανοι ειπαν "ΟΧΙ" στον Αντωνη... τι συζηταμε???

  Στα "οπλα"....

  ΠΠ

  • drider avatar
   drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/05/2011 12:23:50

   Με 120 εκατομύρια χρεός στις τράπεζες το ένα κόμμα και 115 το άλλο, νομίζω ότι τους αξίζει επάξια ο τίτλος του "μπαταχτσή". Πρόταση προς ΝΔ (με τους άλλους δεν ασχολούμαι είναι χαμένοι):

   Ενισχύστε οικονομικά το κόμμα, τώρα! Με κουπούνια, συνδρομές, όποιον τρόπο σας βολεύει.

   Και μετά μπορείται να ονειρεύεστε για όχι στις απαιτήσεις των τραπεζιτών. Όχι στη "συναίνεση". Ο πιο σκληρός δανειστής είναι ο εγχώριος. Θα με θυμηθείτε!

 10. anagnostopoulos panagiotis avatar
  anagnostopoulos panagiotis 17/05/2011 11:51:20

  'Οταν προγραμματίζονται «μαζικές» ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα μας, δυστυχώς με τη συμφωνία της «μείζονος αντιπολίτευσης», πόσο μάλλον χωρίς κάποιο χρονοδιάγραμμα, καθώς επίσης σε συνθήκες παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης και εθνικής υπερχρέωσης, απογοητεύεται κανείς - συμπεραίνοντας ότι μάλλον πρόκειται για μία άνευ προηγουμένου εκποίηση, για μία λεηλασία καλύτερα της δημόσιας περιουσίας.

  Ειδικότερα, όταν σχεδιάζεται η πώληση των στρατηγικών και κοινωφελών επιχειρήσεων της Ελλάδας, τότε όλοι εμείς οι Πολίτες διαπιστώνουμε ότι θα είμαστε ακόμη μία φορά θύματα μίας ακατανόητης ανευθυνότητας απέναντι στο «κοινωνικό σύνολο», η οποία «κατατρέχει» από αρκετά χρόνια τώρα την πατρίδα μας – ενδεχομένως επίσης μίας εγκληματικής ανεπάρκειας της Πολιτικής, η οποία υποτάσσεται πλέον «σύσσωμη» στις εντολές της σκιώδους εξουσίας (πηγή http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2348.aspx ).

 11. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 17/05/2011 11:56:07

  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ
  ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ
  ΝΑ ΕΠΙΛΥΘΕΙ Η ΚΑΤΩΘΙ ΕΞΙΣΩΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ Υ (Βουλευτές ΝΔ που είναι αναγκαίοι):
  (ΠΑΣΟΚ -Χ)+ΛΑΟΣ+ΔΗΣΥ+ Υ=180,
  όπου Χ ο αριθμός των βουλευτών ΠΑΣΟΚ που δεν υπερψηφίζουν
  και Υ ο αριθμός των βουλευτών ΝΔ που υπερψηφίζουν.

  Αν Υ>4 τότε περνάει το Μεσοπρόθεσμο
  Αν Υ<4 τότε έχουμε εκλογές

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/05/2011 12:15:59

   Οι δανειστές μας δεν θα ρισκάρουν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
   Μια ενδεχόμενη ανακοίνωση τους θα παγώσει για καιρό οποιαδήποτε ψήφιση και προώθηση νέων μέτρων και θα αποσταθεροποιήσει την ευρωζώνη.
   Επίσης είναι πολύ αμφίβολο αν ο ελληνικός λαός δώσει την συγκαταθέση του στους εντολοδόχους της τρόικας για να ξανακυβερνήσουν.

   Μάλλον θα πιέσουν για συναίνεση προσπαθώντας να αποσπάσουν τις 180 επιθυμητές ψήφους για να κατοχυρωθεί και συνταγματικά το νέο Μνημόνιο.
   Δεν αποκλείω αποστασίες στο εσωτερικό των κομμάτων και πιθανόν να στηθούν διάφορες προβοκάτσιες αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της χώρας, ώστε να παρουσιαστεί ως υποχρεωτική η συναίνεση για εθνικούς λόγους.
   Εκτός αν καμφθεί η στάση Σαμαρά, το οποίο ήδη επιδιώκουν σφόδρα, οπότε εκει τα πράγματα θα είναι απλούστερα για την τρόικα και για το κυβερνόν κόμμα.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Κάποιος 17/05/2011 12:25:13

    Αν, όπως πιστεύω, ο Σαμ αρνηθεί να συμπράξει, τότε δεν τους μένει παρά η συνεργασία των προθύμων -με το αζημίωτο - που είναι βέβαιο ότι υπάρχουν στη ΝΔ. Δεν ξέρω όμως πόσοι θα χρειαστούν. Αν υπερψηφίσει όλη η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ χρειάζονται τέσσερις. Αλλιώς θέλουν παραπάνω.
    Υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες όμως. Μπορεί ο ΓΑΠ να τα βροντήξει και να φύγει...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/05/2011 12:23:09

   Γιάννη, στην εξίσωση ξέχασες να προσθέσεις τους σαλονάτους ψευτοαριστερούς του Κουβέλη. Ήδη, κάθε τόσο στο ημιεπίσημο μπλογκ τους, ξεπηδούν και άρθρα που λίγο απέχουν από νεοφιλελεύθερους τύπου Μάνου και Ξαφά. Οπότε τα πράγματα γίνονται πιο απλά για τις μνημονιολάγνες δυνάμεις: μπορούν να θεωρούν σίγουρους άλλους 4 στα κουκιά.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Αυριανιστής 17/05/2011 12:28:01

    Ο Κουβέλης λίαν προσφάτως δήλωσε:"Το Μνημόνιο επειδή περιέχει στοιχεία εκχώρησης μέρους της κυριαρχίας μας, θα έπρεπε να έχει ψηφιστεί από τους 180 βουλευτές. Επιπλέον, θεωρώ βαθιά αντιδημοκρατική, με ότι συνεπάγεται αυτό σε σχέση με την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, την εν λευκώ εξουσιοδότηση προς τον Υπουργό Οικονομικών να αναθεωρεί το Μνημόνιο και απλώς να γνωστοποιεί την αναθεώρηση στη Βουλή των Ελλήνων."

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Κάποιος 17/05/2011 12:41:37

     Και αυτό σε κάνει να πιστεύεις ότι, αν ο ΓΑΠ του έλεγε "ή ψηφίζεις το μνημόνιο (και βολεύονται και οι δικοί σου στα ψηφοδέλτιά μας) για να πάμε στους 180 ή πέφτω", εκείνος θα... αντιστεκόταν; Μήπως δυσκολεύτηκε να γίνει υπουργός του Μητσοτάκη σε ανάλογο εκβιασμό;

     • Κάποιος avatar
      Κάποιος @ Αυριανιστής 17/05/2011 13:38:37

      Μπορεί και να μην έλεγε όχι, αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι θα συναινούσε.
      Πάντως το κλειδί για το αν θα ψηφιστεί το νέο μνημόνιο δεν θα είναι Κουβέλης αλλά η στάση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    • Κώστας avatar
     Κώστας @ Κάποιος 17/05/2011 16:47:28

     Kαι ο Τσιριμώκος μίλαγε για "κατεψυγμένους πρωθυπουργούς" στη Θεσσαλονίκη και μετά ορκιζόταν βασιλικός ψευτοπρωθυπουργός. Καμία αξιοπιστία δεν έχουν τα λόγια του Κουβέλη, που αν είχε πολιτική εντιμότητα θα έπρεπε να παραδώσει τις έδρες στο κόμμα υπό το οποίο εξελέγη. Είναι μνημονιακή εφεδρεία και καμία αξιοπιστία δεν έχουν τα λόγια του.
     Από σοβαροφάνεια; Σκίζει.
     Όταν όμως έχει βιάσει τη λακή βούληση με το να εκλέγεται υπό την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και ελάχιστους μήνες μετά να ιδρύει κόμμα ΧΩΡΙΣ να επιστρέφει τις έδρες, είναι εξ ορισμού ύποπτος.
     Εφεδρεία είναι και τίποτα παραπάνω.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Αυριανιστής 17/05/2011 12:28:52

    Σφάλμα μου, σφάλμα μου. Λάθος θέματα! Θα στείλω διευκρινίσεις.
    Πως τους ξέχασα αυτούς!

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/05/2011 13:54:24

     Κύριε εξεταστά βάζετε "ληγμένα" θέματα
     χαχαχα

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 17/05/2011 14:07:49

      Εδὠ οι άλλοι βάλανε θέματα στα μαθηματικά που κυκλοφορούσαν σε φροντιστηριακές σημειώσεις και δεν κουνήθηκε φύλλο...
      Εγώ που ξέχασα τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις θα την πληρώσω?

     • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
      Γιάννης Φαίλτωρ @ Προφήτης 17/05/2011 14:12:02

      Το κουιζ είναι ποιοι θα είναι οι πρόθυμοι...
      Αχ και να ήμουνα κοριός στην γερμανική και στην αμερικανική πρεσβεία...

  • Y. avatar
   Y. @ Γιάννης Φαίλτωρ 17/05/2011 16:20:11

   Αντί για Υ, δε βάζεις κάτι άλλο να μη μπερδευόμαστε?
   (..άκου Υ, ο αριθμός των βουλευτών ΝΔ που υπερψηφίζουν)

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Y. 17/05/2011 21:04:59

    Χαχαχα! Καλά ντε! Θα το κάνω Ζ! Για να μη μπερδευόμαστε!

 12. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 17/05/2011 12:00:49

  Εμένα πάλι, από την κυβέρνηση Ζολώτα μου έχει μείνει η πρόταση του γερο-Ζολώτα να μετεξελιχθεί η κυβέρνησή του σε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, αποκλειστικά με προσωπικότητες και όχι με πολιτικούς, να ξεκαθαρίσει το πεδίο και να βάλει θεμέλια για μια υγιέστερη Ελλάδα.

  Ο Αντρέας είπε "ναι". Ο Μητσοτάκης "οχι".

 13. ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ avatar
  ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ 17/05/2011 12:05:31

  We need a global goverment and we need it fast.ΒΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ, ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!

 14. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 17/05/2011 12:22:43

  Από μια λιγότερο πολιτική και συναισθηματική σκοπιά ιδωμένο, το αίτημα για γραπτή συναίνεση προβληματίζει, καθώς η συναίνεση έχει το νόημα του να αποδεχτεί κανείς κάτι που δεν είχε συμφωνηθεί πριν ή που απαγορεύεται, ώστε με τη συναίνεση να αρεθί ο άδικος χαρακτήρας της πράξης. Ιδιαίτερα η απαίτηση για γραπτή συναίνεση ίσως να σημαίνει ότι κάτι να τρέχει με το Μνημόνιο.

 15. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 17/05/2011 12:43:13

  Όταν τα γράφουν οι δικοί τους άνθρωποι τη χρείαν έχομε άλλων μαρτυριών;

  "ΜΕ ΕΧΕΙ, ας πούµε,εντυπωσιάσει αυτή η επιχείρηση εκβιασµού ή επιβολής µιας συναίνεσης, την οποία υπηρετεί µε ανόητη επιµονή ο Ολι Ρεν. Γιατί ανόητη; Επειδή είναι µια συζήτηση επί της διαδικασίας, όταν η χώρα αντιµετωπίζει προβλήµατα ουσίας.

  ΔΙΟΤΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ το πρόβληµα της χώρας; Οτι ο Σαµαράς δεν χειροκροτεί αρκετά τον Παπανδρέου; Ή ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές έχουν τελµατώσει, ότι τα δηµόσια έσοδα βουλιάζουν από την ύφεση, ότι οι δηµόσιες δαπάνες δεν περιορίζονται, ότι το κράτος δεν αλλάζει κι ότι το καράβι µοιάζει ακυβέρνητο;

  ΑΝ ΑΥΤΑ είναι τα προβλήµατα (και ποιος το αµφισβητεί...), τότε γιατί χρειάζεται συναίνεση για την αντιµετώπισή τους; Αρκεί να προσπαθήσει η κυβέρνηση και αρκεί να δουλέψει η διοίκηση. Πρόβληµα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν υπάρχει και ούτε βλέπω καµία αντιπολίτευση να καταλαµβάνει τις ΔΟΥ για να µη µαζεύουν τους φόρους!

  ΚΑΛΩΣ Ή ΚΑΚΩΣ, λοιπόν, η κυβέρνηση είναι αντιµέτωπη µε τον εαυτό της. Κι όσο λιγότερο ψάχνει για δικαιολογίες, όσο λιγότερο αναζητεί υπεκφυγές, ελαφρυντικά και προσχήµατα, όσο λιγότερο µεταθέτει αλλού τις ευθύνες τόσο καλύτερα. Για τον εαυτό της. Και κυρίως για τον τόπο."
  Γιάννης Πρετεντέρης στα ΝΕΑ
  http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=136&artID=4631253

 16. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 17/05/2011 12:51:37

  ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΕΙΧΑΝ ΛΕΤΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ ? Η ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΡΘΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ? ΠΟΝΕΣΑΝ ΔΕ ΛΕΩ , ΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΠΑΝΤΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ

 17. el mar avatar
  el mar 17/05/2011 12:53:25

  Κάθε μέρα προσεύχομαι να έχει δύναμη ο Σαμαράς να μπορέσει να διατηρήσει την αντίσταση του .
  Τώρα ξέρουμε πως λειτουργεί η νέα τάξη....
  ΑΥΤΗ την φορά όμως , τα κόλπα και οι "σοκοφρετες τους" δεν θα μας πλανέψουν, ούτε θα μας κάμψουν. Ευχαριστούμε που μας ξυπνήσατε!

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/05/2011 13:17:13

  *Έγκριση για την παροχή χρηματοοικονομικής βοήθειας ύψους 78 δισ. ευρώ στην Πορτογαλία δόθηκε χθες από το Eurogroup. Τα 2/3 του δανείου θα δοθούν από την Ε.Ε. και το υπόλοιπο από το ΔΝΤ. Ο οργανισμός θα δανείζει την Πορτογαλία με επιτόκιο 3,25% ενώ οι χώρες της Ε.Ε. μεταξύ 5,5% και 6%.

  ΠΠ

 19. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ avatar
  ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΣ 17/05/2011 13:33:57

  Τέτοιου είδους συναίνεση τη δίνουν μόνο οι εκάστοτε καμαριέρες στους εκάστοτε Ντομινίκ.

 20. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 17/05/2011 13:38:46

  ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΑΝΤ1 ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ Η ΝΔ ΘΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΣΘΕΣΜΟ ΟΣΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΖΑΠΠΕΙΟΥ 2....

 21. dimos avatar
  dimos 17/05/2011 13:42:01

  Μας τελειώνουν οσονούπω οι συνδικαλιστές , κρατιστές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις οι οποίες ξεζούμισαν την ελλάδα 30 χρόνια τώρα. Ο σαμαράς ήταν ξεκάθαρος . οσο για τη συρρίκνωση του δημοσίου θα γίνει σχετικά εύκολα. Η φούσκα έσκασε και με τη στάση πληρωμών που θα γίνει οι ΔΥ θα μεινουν απλήρωτοι κανά 2-3 μήνες . Για τον ιδιωτικό τομέα αυτό συμβαίνει εδώ και 2 χρόνια. Μετά θα ξανασυζητήσουμε τα φούμαρα περί αυτοδιαχείρισης και λοιπές κουμμουνιστικές ιστορίες...

  • Pikis avatar
   Pikis @ dimos 17/05/2011 13:44:28

   Οι συνδικαλισταράδες είναι πανκομματικοί! Μαζί τα φάγανε αδερφέ! Σιγά μην φοβηθούν τον Σαμαρά οι κοπρίτες. Αυτοί είναι χειρότεροι και από τον Στάλιν.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Pikis 17/05/2011 17:56:14

    "Στην τελευταία απογραφή, που έκανε μάλιστα ο υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, προκύπτει ότι ε΄πί συνόλου 700.000 δημοσίων υπαλλήλων, οι 508.411 διορίστηκαν στο δημόσιο επί ΠΑΣΟΚ. "
    (απόσπασμα από άρθρο του Μ. Κοττάκη στη "δημοκρατία")

 22. dimos avatar
  dimos 17/05/2011 13:43:58

  Μετά θα σκάσει και η νέα δραχμή και θα πέσει πείνα κατοχική. Θα παρακαλάμε τους Ευρωπαιους όχι για δάνεια αλλά για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ dimos 17/05/2011 14:15:10

   Βρε, μπας και είσαι ο Στούπας undercover;

   Στο φινάλε, χίλιες φορές καλύτερα να "πεινάσουμε" παρά να συναινέσουμε σε επίσημη κατοχή από τους ευρωπέους. Πτώχευση τώρα και όλοι στον πάτο, μαζί μας.

 23. Ιντζεσίλογλου Λάζαρος avatar
  Ιντζεσίλογλου Λάζαρος 17/05/2011 13:51:44

  Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατί η υποτιθέμενη πολιτική συναίνεση πρέπει υποχρεωτικά να εκφράζεται με την αποδοχή από την Αξιωματική αντιπολίτευση του πολιτικού-οικονομικού προγράμματος της Κυβέρνησης και όχι το ανάποδο; Βέβαια οι εξ Ευρώπης Συνεταίροι μας προτρέπουν στη συναίνεση των δύο κομμάτων σε οποιαδήποτε βάση αρκεί να αποδεχθούν ότι αυτά που προτείνουν είναι μονόδρομος για την οικονομική σωτηρία της χώρας. Ε λοιπόν Κύριοι ούτε μονόδρομος είναι ούτε οικονομική σωτηρία της χώρας είναι, διότι οδηγούν την χώρα σε ελλείμματα τύπου Ιαπωνίας. Με το πρόγραμμα τους θα χρειαζόμαστε περίπου 25 δις το χρόνο νέα δάνεια μέχρι και το 2015 άρα εκτροχιασμό του Χρέους σε νούμερα άνω των 400δις, σε απόλυτα νούμερα ,διότι το πρόγραμμά τους δεν οδηγεί στην μείωση των ελλειμμάτων αλλά αντιθέτως στην συντήρησή τους.Η μείωση των Ελλειμμάτων αποτελεί την μόνη διέξοδο στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδος.
  Και μάλιστα η μείωση αυτή πρέπει να προέρθει σαν αποτέλεσμα της δραματικής μείωσης των Δημόσιων Δαπανών είτε σαν μισθολογικό κόστος είτε
  στον εξορθολογισμό των αμοιβών των κάθε τύπου επιτροπών και πέρα από τις μισθολογικές αμοιβές. Μπορεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί τέτοια μέτρα που την φέρνουν αντίθετη με το εκλογικό DNA της σαφώς και όχι. Άρα η ζητούμενη συναίνεση είναι φρούδες ελπίδες και η χώρα θα πρέπει να καταφύγει σε Εκλογές, για την ανάδυση εκείνου του κομματικού μηχανισμού που θα μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο της εξόδου της Χώρας από αυτήν την χωρίς προηγούμενο Θεσμική και Οικονομική Κρίση.

 24. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 17/05/2011 14:03:39

  Γιάννη,
  με τους πριν και μετά Χριστόν Προφήτες δεν βρίσκεις άκρη!

 25. Tassos avatar
  Tassos 17/05/2011 14:04:16

  Ρε παιδιά στον Θεό σας: Στο ΣΚΑΪ ξέθαψαν τον Πεπελάση που σκυλόβριζε τον Σαμαρά!!!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Tassos 17/05/2011 14:16:23

   Τέτοιους θα ξεθάψουν. Τι διαφορετικό περίμενες;

 26. ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΙΤΙΟΣ 17/05/2011 14:13:32

  Ίσως να φανώ γραφικός αλλά την απορία μου γιατί ο Σαμαράς δεν κάνει το αυτονόητο θα την θέσω.
  Να ρίξει την μπάλα στον λαό .
  Τι πιο τίμιο και δημοκρατικό τώρα που πάει στον Παπούλια να βγει και να πει : ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ… ας αποφασίσει ο λαός για την τύχη του και το μέλλον του .
  Γιατί δεν το κάνει ;

 27. Greco avatar
  Greco 17/05/2011 14:19:11

  ρε τι συναινεση, θα μας τρελανουν? εδω απτους υπουργους της δεν εχει συναινεση αυτη η κυβερνηση, απτον σαμαρα περιμενει?

  τι πασοκιες ειναι παλι αυτες? τις περναν και στους ευρωπαιους τωρα?
  να τα αφησουν αυτα τα πασοκια και να προχωρησουν σε καμια αποκρατικοποιηση (εδω ουτως ή αλλως συμφωνει η νδ) και να αφησουν τους μισθους και την ελληνικη κοινωνια ησυχη που την εχουν τρελανει απο τοτε που ανελαβαν με τις προπαγανδες τους. Αλλιως να παραδεχθουν οτι ειναι ανικανοι (ανεξαρτητως καλων ή οχι προθεσεων) και να παει η χωρα σε εκλογες

 28. SPYROS T. avatar
  SPYROS T. 17/05/2011 14:29:25

  Θα κανει ντριμπλα το ΠΑΣΟΚ και θα υιοθετησει 3-4 θέσεις απο το Ζαππειο ΙΙ και μετα θα λεει "εσεις τα προτεινετε"...

  • Y. avatar
   Y. @ SPYROS T. 17/05/2011 16:32:45

   Οι προτάσεις είναι σχέδιο, δεν είναι κουρελού

 29. dimos avatar
  dimos 17/05/2011 14:29:27

  Αυριανιστή με εντυπωσιάζεις , διαβάζεις και καπιταλιστικά, νεοφιλελευθερα έντυπα όπου αρθρογραφεί ο φίλτατος. Διάβασε τα γιατί θα καταλάβεις το τι έρχετε στην κεφάλα μας...Οσο για την κατοχή ,ε'ιτε το θέλουμε είτε όχι αυτή είναι αναπόφευκτη- γιατί δυστυχως επτωχεύσαμεν. Εκτός αν οι σύντροφοι σου μας κάνουν Β. Κορέα, εκεί όπου όλοι τρώνε με χρυσά μαρξιστικά κουτάλια.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ dimos 17/05/2011 14:55:31

   Οι επίδοξοι... Αρτέμηδες Μάτσες, ας συνεργαστούν με τους κατοχικούς πειθήνια. Ο υπόλοιπος ελληνικός λαός θα τους σαμποτάρει μέχρι να τους εκδιώξει.

 30. STATHIS avatar
  STATHIS 17/05/2011 14:38:52

  Ποιά Συναίνεση ζητάμε ?? Αυτή που προσπαθούν να επιβάλουν οι ΑΡΜΟΣΤΕΣ ??? Η την του ΠΟΛΙΤΗ ????
  Η ώρα ν'αποφασίσουμε (οι Πολίτες) ΗΛΘΕ !!!! (από χθές ο χρόνος μετρά ανάποδα , κάθε ολιγορεία πλέον ΘΑ ΕΙΝΑΙ μοιραία).

  *ex mea sententia.

 31. Trypokarydos avatar
  Trypokarydos 17/05/2011 14:40:43

  Τι λέτε ρε παιδιά, για διαβάστε τι λέει εδώ ο Νο2 Αβραμόπουλος:
  www.newsbeast.gr/politiki/arthro/170307/d-avramopoulos-kinitheite-prin-pesoume-sto-gremo/
  Ξεκάθαρα μιλάει για συναίνεση ο Αντιπρόεδρος...

  • Δάσκαλος avatar
   Δάσκαλος @ Trypokarydos 17/05/2011 16:13:42

   Σημασία έχει τι θα πει ο Σαμαράς. Ίσως είναι μια ευκαιρία να ξεχωρίσουν οι Έλληνες από τους Εφιάλτες

 32. Tasos avatar
  Tasos 17/05/2011 14:46:04

  Κυριοι

  Ηρθε η ωρα ο κ.Σαμαρας να δειξει αν εχει @@, η ειναι ομοιος του Τζεφρυ....

  Ας προσεξει,και ας κανει το χρεος του απεναντι στη πατριδα και στους Ελληνες....

  Δυστυχως μου πηρε 20 χρονια να καταλαβω οτι ειμαι δεξιος....Καλλιο αργα παρα ποτε....

 33. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 17/05/2011 14:47:23

  Εχω την εξής απορία:
  Με το ζάππειο2 ο Σαμαράς υπερβαίνει τούς στόχους τού μνημονίου.

  Το μνημόνιο υπογράφθηκε και προβλέπει επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, σε κάθε περίπτωση πολύ υποδεέστερους τού ζάππειου2.

  Η διαφορά βρίσκεται στην μνημονιακά υποβληθείσα, ασκούμενη οικονομική πολιτική.

  Αφού οι στόχοι τού ζάππειου2 είναι πολύ πιό προχωρημένοι, γιατί δεν ασκείται πίεση στην κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική τού ζάππειου2;

  Υποθέτω, ότι η αποδοχή απο την Τρόϊκα μιάς άλλης πολιτικής, πού όχι απλώς υπόσχεται επίτευξη αιτουμένων στόχων, αλλά τούς υπερκεράζει και από πάνω, θα ήταν πολύ καλοδεχούμενη.

  Αν δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τότε πιό είναι το πραγματικό ζητούμενο από την Τρόϊκα;
  Υπάρχει και κρυφή ατζέντα;
  Καί ποιός είναι ο πραγματικός στόχος της;

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Ιαπετός 17/05/2011 20:03:25

   Γιατί ρε παιδιά, σας είπε κανείς ότι όλοι στο ΔΝΤ ή στην ΕΚΤ ή στην Ευρώπη είναι τίποτα διάνοιες ή επίδοξοι σωτήρες των αδυνάτων? Αφού κι ο Στρος σοσιαληστής είναι, οι πολιτικοί τους ψήφους των χωρών τους κοιτάνε... Εκτός της δευτερεύουσας ατζέντας, μην ξεχνάμε και την υποβόσκουσα ηλιθιότητα.

 34. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 17/05/2011 14:55:25

  Συναίνεση, ναι:

  Για κλείσιμο των συνόρων και απέλαση των λαθρομεταναστών.

  Μετά, βλέπουμε.

 35. ierofantis avatar
  ierofantis 17/05/2011 15:37:21

  Αδέξιε Δεξιέ, την καλησπέρα μου

  Οι διαπιστώσεις νούμερο 4 και 5, της αρχικής ομάδας διαπιστώσεων του άρθρου σου, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να συμβούν.

  Διότι αν συμβούν, αποτελούν ευθεία και κατηγορηματική παραδοχή ενοχής, στον εκτροχιασμό της χώρας δια της υπαγωγής στους μηχανισμούς και τα κόλπα των Μνημονίων.

  Μετά, ούτε Εξατεστική τους σώζει, ούτε ελικόπτερο...

 36. zame avatar
  zame 17/05/2011 16:13:53

  ..εκτος απο το χρεος & το αλαλούμ ειναι βαθύτερο..
  Οι δανειστές διεκδικούν και ΨΑΧΝΟΥΝ για τα "ΨΩΝΙΑ" τους..
  & εμείς απλα ειμαστε οι δανειζόμενοι με την ΠΛΑΤΗ στον ΤΟΙΧΟ..
  (γιατι ετσι ηθελε ο GAP)..
  & διαθετιμενοι να στησουμε & κολο.. !
  (την σταση θα μας την υποδεικνύει ο Στρος-Καν.)
  ουτε καν το σθενος μιας ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ δεν εχουμε την δυναμη να προταξουμε..
  απεναντι στα ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΡΩΚΤΙΚΑ

  Αλλα οπως ειπε και ο κ.Σ.Μαρκεζινης οταν δεν υπαρχει ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ και κοινη αποδοχη της διαδρομης μας..στα δρωμενα...
  ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΙΑ ΜΑΣ..
  ο καθενας να κοιτα την παρτη του και το εισοδημα του..
  μαλιστα προστατευομενος & απο την ασυλια εναντιον της ΙΔΙΑΣ της ΧΩΡΑΣ του...
  και μετα ζηταμε απο αυτους που μας ΦΕΡΑΝΕ ΩΣ ΕΔΩ..να συλλαβουνε & να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝΕ τους ΕΑΥΤΟΥΣ τους.!

  Μόνον από τα δικαιώματα των παροχών μας στο Παγκόσμιο Πολιτιστικό Γίγνεσθαι..
  έφταναν οχι μονον για ολο το χρέος
  αλλα και για πάντα στο αξιοπρεπες κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών αυτής της χώρας

  Θυμάμαι εκείνο το ΙΣΧΥΡΗ ΕΛΛΑΔΑ & δεν ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ του Σημίτη
  ..(γιασου μεγαλε πολιτικε ανδρα..να μην σε χασουμε)
  & βλεπω σημερα το μεγαλο ΔΙΑΖΥΓΙΟ της ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ που μας εφτασε ..

  ΑΛΗΘΕΙΑ πιο ΧΑΛΙΑ δεν γινεται..η εχει και ποιο κάτω..?

  Οχι κυριε Γερουλανο δεν το ξεραμε οτι πρέπει να γινουν πράγματα που έπρεπε να γίνουν πριν πολλά χρόνια...
  (αληθεια εσεις που το ξερατε τι κανατε?)
  ποιες ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΤΟΠΙΟ" .. ??
  Λοιπον δεν δικαιουσθαι να επικαλειστε το οτι ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ..
  εισθε οι κατε ξοχη ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΑΙ τα οποια "Πραγματα" μπορείτε..& μάλλον δεν ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ουτε αυτο..
  (αραγε γιατι ΕΚΒΙΑΖΑΤΕ & ΠΟΘΟΥΣΑΤΕ την διακυβερνηση της χωρας απο την προηγούμενη κυβέρνηση..χρησιμοποιώντας μάλιστα και τις γνωστες αθλιες μεθοδους.. ?)

  Λοιπον αυτο που κανει το Πασοκ ειναι ΑΚΡΩΣ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ που προσπαθει να "ΠΟΥΛΗΣΗ" μια λυση στο ΜΕΓΑΛΟ προβλημα που το ιδιο δημιουργησε..
  ακολουθοντας την γνωστη τακτικη "δημιουργω ενα προβλημα"
  (& μαλιστα με μεγαλα ψηφοθηρικά κέρδη)..
  για να ερθει να χαζο-πουλησει προκλητικά επιπόλαια την λυση του..η προφανης ανυποληψία που επιδεικνύει στον Κοσμο ειναι ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΑ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ.

  Η ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΑΒΑΝΙ κυριε Ραγκουση..που πριν τις Καλλικρατικες εκλογες τοσο ανευθυνα και προχειρα χειριζόσασταν το μεγαλο προβλημα "ακουμποντας" μια
  (βομβα στα θεμελια της κοινωνιας) Μεταναστευτικό...μαλιστα επανω σε κυριολεκτικα ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ...γιατι ?
  για να συνχωνέψτε πχ.τα σχολεια..(διαλύοντας πάλι τις τοπικες κοινωνιες..που αμαν κανανε να ανασυγκροτηθουν..& να κρατησουνε τον πληθυσμο τους)
  επικαλουμενος ανεπαρκεστατους οικονομικους λογους (οπως αποδειχθηκε )


  είστε (ειδικα το Πασοκ) εξοργιστικά ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ για να μας "πουλησεται" την λύση..στο "πρόβλημα" που δημιουργήσατε
  ...καλύπτοντας την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΖΗΜΙΑ που θα μπορούσε να κανει καποιος στην χώρα...
  που δεν ειναι μονον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ αλλα η ΣΤΡΕΒΛΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ που περασε στον κοσμο.
  ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ επικαλείστε οτι κατι ΚΑΝΕΤΑΙ εκει στο Πασοκ..γιατι το θεμα του Ισχυρου Ανδρα του ΝΔΤ ειτε ειναι στημενο ειτε οχι..δημιουργησε δυο στρατοπεδα..αυτους που λενε καλα εκανε..και αυτους που λενε ητανε στημενο..
  ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ & ΤΙΣ ΒΡΩΜΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ?
  Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΕΕ μας υποδιεκνηει την "στάση" στα γόνατα & στα 4 ?
  μαλιστα υπογεγραμμένη εγγράφως απο ολους μας..!!!

 37. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 17/05/2011 16:52:06

  Μου κάνει εντύπωση ότι, όλοι σχολιάζουν, αλλά κανείς δεν αγγίζει την ταμπακιέρα: Την ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η οποία έρχεται ΜΟΝΟΝ μέσω ανταγωνιστικότητας. Η οποία, με την σειρά της, μπορεί να έρθει, μακροπρόθεσμα, με την βελτίωση (αν και όποτε) επιδόσεων διαφόρων "διαρθρωμένων" τομέων, αλλά βραχυπρόθεσμα, μόνο με χρηματοοικονομικά μέτρα, όπως η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ του νομίσματος, ή με αναγκαστικούς νόμους επιβολής πλαφόν σε μισθούς, προϊόντα, παροχές υπηρεσίας, μισθώματα κλπ. Αλλά, νόμισμα δεν έχουμε δικό μας (ή ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ότι έχουμε) και η ΕΕ απαγορεύει τα γενικευμένα πλαφόν. Άρα, οποιαδήποτε παράταση του Μνημονίου, θα διευρύνει τα χρέη και θα οδηγήσει σε αναγκαστικό "κούρεμα", δηλ. ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

  Αφού, λοιπόν, η πτώχευση καθίσταται μονόδρομος, το "μή χείρον" είναι η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ, η υποτίμησή της, που, όχι μόνον θα σημάνει και κούρεμα χωρίς "κούρεμα", αφού το Εθνικό Χρέος σε (Ελληνικά) Ευρώ θα μετασχηματιστεί σε δραχμές και θα πληρωθεί υποτιμημένο, αλλά και θα μας μείνει μια άμεση και ισχυρή ανταγωνιστικότητα, που θα προσελκύσει και επενδυτές (πόσα χρόνια έχουμε να δούμε επένδυση;;)

  Σε ένα τέτοιο σενάριο, θα ήξερε ο πολίτης γιατί υποφέρει. Σε κάθε άλλο, απλά, θα μεταφέραμε στο εγγύς μέλλον μιά ακόμα βαθύτερη ΠΤΩΧΕΥΣΗ, χωρίς να βλέπαμε προοπτική αναπτύξεως. Δεν θα πρέπει, λοιπόν, να συναινέσει η ΝΔ σ' αυτή την, εκ των προτέρων ατελέσφορη, δοκιμασία.

 38. Κώστας avatar
  Κώστας 17/05/2011 17:26:33

  Oργιάζει ο εκβιασμός των αποτυχημένων. Αφού μυαλό δεν έβαλαν από την αποτυχία του Μνημονίου επανέρχονται μα αδίστακτους εκβιασμόυς που ξεκάθαρα κινούνται ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ. Πρωτοστατεί βέβαια Το Βήμα( προπονημένο γαρ στα αντιδημοκρτικά παιγνίδια εκτροπής) που ξεσαλώνει πλέον στην διαδικτυακή του έκδοση γράφοντας:

  "Επίσης αυτό που πρέπει να διασφαλισθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Eurogrup κ. Ζάν Κλώντ Γιούνκερ και του επιτρόπου Ολι Ρέν στις Βρυξέλλες, είναι η συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (της ΝΔ) επί της νέας συμφωνίας.

  Με αυτά τα δεδομένα πλέον αναμένεται η τρόικα ότι θα επιδιώξει νέα συνάντηση με τον αρχηγό της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά και η κυβέρνηση από την πλευρά της να υιοθετήσει ορισμένα σημεία από το πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο (ειδικά σε ότι αφορά στη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων, την κατάργηση οργανισμών και τις αποκρατικοποιήσεις).

  Ωστόσο είναι προφανές ότι στο βαθμό που το "ναί" της αντιπολίτευσης είναι προυπόθεση για την καταβολή της 5ης δόσης του δανείου και τη νέα βοήθεια, ο κ. Σαμαράς κρατά στα χέρια του την τελική απόφαση και έχοντας και την ευθύνη για το αν θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές ή όχι."

  Ο Αρχηγός της Αξιωμαντικής Αντιπολίτευσης έχει την ευθύνη αν θα πάει η χώρα στις εκλογές!!! Τρελλάθηκαν τελείως οι ΔΟΛιοι. Τους βάρεσε η αποτυχία του λατρεμένου τους Μνημονίου στο κεφάλι και δεν διστάζουν να γράψουν και το πλέον εξώφθαλμο παραλογισμό.
  Αλλά ήταν μαθημένοι σε Σημίτηδες και ΓΑΠ και τώρα αδυνατούν να χωνέψουν πως η ΝΔ δεν σκύβει το κεφάλι. Περαστικά τους...

 39. δρόμος avatar
  δρόμος 17/05/2011 17:32:32

  τζάμπα ο κόπος σας όλων, ο Πεταλωτής ωμολόγησε ότι δεν ήταν οι Ευρωπαίοι που πιέζουν για συναίνεση …. ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ !!!! πάρε δέκα νάχεις!

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ δρόμος 17/05/2011 18:51:10

   Για πες...

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ victoria (true) 17/05/2011 19:18:32

    από το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ στις 3.00 - απάντησε σε ερώτημα δημοσιογράφων σε briefing (αν είναι προϋπόθεση η συναίνεση για την εκταμίευση της δόσης) ότι δεν έθεσαν τέτοιον όρο οι Ευρωπαίοι.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ δρόμος 18/05/2011 17:30:17

     "Η απαραίτητη συναίνεση που χρειάζεται η χώρα, είναι δικό μας θέμα και δεν επιβάλλεται από κανέναν τρίτο", τόνισε, εξ άλλου, ο Γ. Πεταλωτής κληθείς να σχολιάσει χθεσινές,σχετικές, δηλώσεις του κοινοτικού επιτρόπου Ολι Ρέν.
     (από τον σημερινό "Ελεύθερο Τύπο")

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ victoria (true) 17/05/2011 19:20:45

    από το ίδιο δελτίο, δηλώσεις κομμάτων για το θέμα: υπέρ της συναίνεσης Ντόρα-Κουβέλης, κατά όλοι οι υπόλοιποι.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ δρόμος 17/05/2011 23:47:37

     Φαίνεται ότι το 2% που έπαιρναν στις δημοσκοπήσεις οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί της Κύρκαινας, τους έπεφτε πολύ και δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν. Προτιμούν μάλλον να φτάσουν στα... δέκατα της ΑΕΚΑ του Μπίστη, ώστε να αφομοιωθούν ευκολότερα από το ΠΑΣΟΚ και να γίνουν γενικοί γραμματείς υπουργείων (βλέπε Δρέττα) και να προαναγγέλλουν κατάργηση των επικουρικών συντάξεων κατ' εντολή των τροϊκανών...

 40. st.takis avatar
  st.takis 17/05/2011 17:45:43

  DRAXMOYLAAAAAAAAAAA???????????/

 41. Κ avatar
  Κ 17/05/2011 18:05:37

  Το μεγαλύτερο λάθος θα ήταν αυτή την στιγμή η συναίνεση. Ο ΓΑΠ τελείωνει με το καλοκαίρι. Τι θα προκύψει από το τέλος του αυτό εξαρτάται καθαρά από τον Αντώνη.
  Κ

 42. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 17/05/2011 18:50:07

  Το ΠΑΣΟΚ και οι ευρωπαίοι χαρτογιακάδες θέλουν να βάλουν την ΝΔ στη λάθος πλευρά της ιστορίας,
  Το ζήτημα εδώ είναι ότι πολλά στελέχη ( της ΝΔ) «τσιμπάνε».

 43. Κάποιος avatar
  Κάποιος 17/05/2011 18:56:25

  Δεν κρατιούνται γράψε καλύτερα!
  Αν στην ηγεσία της ΝΔ ήταν τώρα η Ντόρα με χέρια και με πόδια θα είχαν υπογράψει πολλοί το μνημόνιο.

 44. xbab avatar
  xbab 17/05/2011 19:28:33

  Μήπως(λέω) υπάρχει δάκτυλος ΕΣωτερικού, προς το ΕΞωτερικό για συναίνεση και συνυπευθυνότητα;

 45. zame avatar
  zame 17/05/2011 19:56:15

  ο ΚΚ πριν απο το "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" πως ηλπιζε να διαχειριστει την κατασταση που θα προεκυπτε..αν και φροντισε ο GAP να ειναι αρκετα ποιο επιβαρυμενη τωρα..

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ zame 17/05/2011 20:08:07

   Όπως είχε εξαγγείλει, με σφιχτά αλλά σε καμιά περίπτωση τόσο επώδυνα μέτρα μείωσης δαπανών μαζί με αναπτυξιακού χαρακτήρα μέτρα, εν μέσω απείρως καλύτερης διεθνής εικόνας για τη χώρα (βλέπε spreads).

 46. TopGunZ avatar
  TopGunZ 17/05/2011 19:59:32

  Εσύ είδες τελευταία να είναι σε φόρμα για μπάλα ο λαός? Ούτε τα πόδια του δεν μπορεί να πάρει.

 47. Καλά τώρα... avatar
  Καλά τώρα... 17/05/2011 21:02:47

  Εάν δωθεί η παραμικρή συναίνεση σε αυτό τον εσμό προδοτών και κλεφτών, τότε όποιος τη δώσει δε θα διαφέρει καθόλου από αυτούς προς τους οποίους θα τη δώσει.

  Το μόνο στο οποίο θα επιτρεπόταν να συναινέσει ένα πατριώτης Ηγέτης είναι να μη τους εκτελέσουν αλλά να δημεύσουν τις περιουσίες τους.

  Όλα τα άλλα υπονομεύουν τον αγώνα μας και το "ζαχάρωμα" (για να μη το χαρακτηρίσω αλλιώς) είναι για μικρά παιδιά.

 48. EΛΛΗΝΑΣ avatar
  EΛΛΗΝΑΣ 17/05/2011 22:42:12

  Eάν ο Σαμ αρχίσει τα μεσοβέζικα τύπου "δε συναινούμε αλλά θέλουμε να βοηθήσουμε την κατάσταση" τα επόμενα χρόνια θα πάμε ΠΑΣΟΚ - Μνημόμιο - Εμπλοκή (για να μη το γράψω όπως το λέγαμε στο στρατό αυτό) .....

 49. nikosw avatar
  nikosw 18/05/2011 08:49:27

  ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ! Αλλιώς υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές!
  Θυμηθείτε τον Κοέλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.