#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/05/2011 07:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η έξωθεν επιβληθείσα λύση και η έσωθεν εθνική λύση"Να μου έχετε εμπιστοσύνη"

"Ξέρω που πατάω. Ξέρω που πηγαίνω. Ξέρω τι χρειάζεται η χώρα. Δεν με ενδιαφέρει ναμοιράσω ψεύτικες υποσχέσεις.

Δεν υποστηρίζω ότι θα βγούμε από την κρίση χωρίς να βραχούμε. Σας υπόσχομαι, όμωςότι θα βγούμε. …

Να είστε σίγουροι – και να μου έχετε εμπιστοσύνη! Είμαστε Έλληνες! Είμαστε ο σπόροςπου δεν πεθαίνει!"

(Αντώνης Σαμαράς, "Ζάππειο 2")

Σε πολλούς δημιουργείται το εύγλωττο ερώτημα. Τι Παπανδρέου, τί Σαμαράς. Μέτρα, μετά μνημονίου, ο ένας, μέτρα άνευ ( ή με επαναδιαπραγμάτευση) τού μνημονίου ο άλλος. Σε τί διαφέρουν;

Η απάντηση είναι. Στο αποτέλεσμα.

Και γιά να γίνω πιό σαφής. Οι στόχοι τού μνημονίου είναι το ζητούμενο. Είτε υπάρχει μνημόνιο, είτε όχι. Και αυτό είναι κάτι πού επαναλήφθηκε πολλές φορές και επαναλαμβάνεται και από την κυβέρνηση και από την αξιωματική αντιπολίτευση. Άρα γιατί όχι, τότε, και σε μιά συνεναιτική πολιτική, ως ελπίδα να ισορροπήσουμε μιά ώρα αρχύτερα; Το ζητάει, μετά επιτάσεως η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση, συμφωνεί ο Καρατζαφέρης και Ντόρα, το συζητά ο Κουβέλης, τήν αρνείται ο Τσίπρας και το ΚΚΕ, και αυτό, για να μην αυτοκαταργηθούν ως πολιτικοί σχηματισμοί.

Γιατί την αρνείται (την συναίνεση) ο Σαμαράς, παρ’ ότι αρκετά στελέχη της ΝΔ θα την επικροτούσαν; Γιατί είναι λαϊκιστής και υπόσχεται πράγματα πού δεν γίνονται, λένε οι επικριτές του. Και η επωδός; Λεφτά υπάρχουν, υποσχέθηκε ο Παπανδρέου και τηνκατάληξη την είδαμε. Υπάρχει δρόμος εξόδου από την κρίση, επιμένει ο Σαμαράς και δενπείθει. Όποιος καεί στο γάλα, φυσάει και το γιαούρτι.

Είναι έτσι; Ας το δούμε.

Από τούς σχολιαστές, έχω διαβάσει πολλές, πολύ ενδιαφέρουσες, αξιοπρόσεκτες και μή απόψεις. Και μιά σειρά ατάκες, αφορισμούς, πίστη στο μεσσία Σαμαρά, ελπίδα γιά λιγο φώς, κραυγές αγωνίας, απελπισίας, προτροπής σε λυντσάρισμα, σε πράξεις εκδίκησης, σε πιθανές εξωθεσμικές λύσεις και στωϊκής παράδοσης στην κακιά μας μοίρα.

Η δική μου άποψη είναι, ότι και ο Σαμαράς και ο Παπανδρέου, έχουν πρό καιρού κάνει τις επιλογές τους. Και οι δύο συνειδητά και στοχεύουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα.

 

Ο Παπανδρέου αποδέχθηκε και δρομολογεί την έξωθεν επιβληθείσα λύση.
Αυτή προβλέπει:

- Δέσμευση εσωτερικής υποτίμησης με τούς μισθούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, να μειώνονται, τουλάχιστον 30%.

- Αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων, κατά 20% περίπου, με στόχο τήν μείωση της αγοραστικής αξίας του κόσμου κατά το προαναφερθέν ποσό.

- Συρρίκνωση τού δημόσιου τομέα και τών κοινωνικών παρωχών (καί συντάξεις και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όπως και δαπάνες παιδείας) κατά το αντίστοιχο ποσοστό.

- Αποκρατικοποίηση με γνώμονα το πλιάτσικο, γιά τούς εγχώριους (τα ίδια κρατικοδίαιτα συμφέροντα, πού λυμαίνονται μέχρι τώρα τό κράτος, τούς δίνουμε, ελλείψει χρημάτων, τον δημόσιο πλούτο εφ’ άπαξ) και εξωχώριους διεθνείς επενδυτές (κοινώς χρηματιστικούς νταβατζήδες).

Στόχος μέχρι το 2015 να αποσαθρωθούν και οι τελευταίες παραγωγικές βιομηχανίες, ώστε η συντεταγμένη και προγραμματισμένη εξαθλίωση τού μέσου Έλληνα, να καταστεί γεγονός.

Η πτώση τού ΑΕΠ κατά 50% θα είναι το αποτέλεσμα. Tο χρέος θα αντιστοιχεί στο 300% τού ΑΕΠ και τότε θα αποφασίσουν να το κουρέψουν. Mε μιά μόνιμη, πιά επιτήρηση, γιά τα επόμενα δέκα χρόνια.

Όπου δε μόνιμη επιτήρηση, σημαίνει, ότι η διαχείρηση θα γίνεται με καθαρά λογιστικά κριτήρια και οι αναπτυξιακές πολιτικές μπορούν να μπούν στο ψυγείο, για τα επόμενα 50 χρόνια.

Ο Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ επιλέχθηκε, γιατί, κατά πρώτον συμφωνεί με αυτή την πολιτική και κατά δεύτερον, γιατί ηγείται ενός κόμματος με φιλολαϊκή ταμπέλα, άρα και με επαυξημένη δυνατότητα ελέγχου μεγάλης μάζας φουκαριάρηδων, ώστε να απορροφηθούν, έν μέρει, οι ενστάνσεις του κόσμου, ώστε να φθάσουν στήν πορεία, στην πολυπόθητη κοινωνική απάθεια. Ο δε εξευμενισμός τών συμφερόντων ποδηγέτησης των μαζών, θα γίνει με την παραχώρηση της περιουσίας των υποζυγίων.

Ο Σαμαράς αποδέχθηκε και δρομολογεί την έσωθεν εθνική λύση.Αυτή προβλέπει:

-Παράταση, με επαναδιαπραγμάτευση τού μνημονίου, της εσωτερικής υποτίμησης κατά δύο με τρία έτη.

-Τροφοδότηση της πραγματικής οικονομίας με ρευστότητα, πού παρακρατήτε αλόγως και πονηρώς από το κράτος, άμεσα.

-Μεταφορά όλων των διαθέσιμων πόρων στό κομμάτι της ιδιωτικής οικονομίας, πού μπορεί γρήγορα να αναπτυχθεί, με απαλλαγή του από κρατικές, εκ τού πονηρού και πρός προάσπιση ιδίων ατομικών οικονομικών πλεονεκτημάτων, παρεμβάσεις.

-Απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και άνοιγμά τους πρός την μάζα των πολιτών, πού μπορούν και θέλουν να ασκήσουν βιοποριστική επαγγελματική δραστηριότητα και όχι, όπως τώρα, άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, μόνο στίς πολυεθνικές (γι’ αυτό και οι προσχηματικές, πλείστες διοικητικές πρόνοιες μεγέθους και διαχείρισης, πού θέτει η κυβέρνηση στήν δική της πρόταση για άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων).

-Άμεσο πάγωμα των κρατικών δαπανών πρός τρίτους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, με παράλληλο πάγωμα και ελεγχόμενη μείωση δημοσίων υπαλλήλων και πάγωμα αλόγιστων κρατικών δαπανών και χορηγήσεων, πού συνήθως, το μόνο πού προσφέρουν, είναι να αυξάνουν τα προσωπικά εισοδήματα κρατικοσυντεχνιακών ομάδων.

-Έκτακτα μέτρα προσπόρισης κεφαλαίων πρός το δημόσιο, με παράλληλη αύξηση υπαρχόντων αξιών για μεγάλο μέρος των πολιτών. Εδώ στοχεύει και η νομιμοποίηση τού 70% των αυθαίρετων κτισμάτων ανά την περιφέρεια. --Ανακουφίζει μεροκαματιάρηδες και μικροαπασχολούμενους και όχι κατόχους μεγάλων περιουσιών, όπως πονηρώς διακινείται από ¨νόμιμα¨ θιγμένους.

-Όλη η ρευστότητα στην οικονομία. Οι γελιότητες ( όχι λόγω απειρίας, αλλά σκοπιμότητας) τού Παπακωνσταντίνου, με τις απειλές για άρση του τραπεζικού απόρρητου και ότι θα πληρώσουν όλοι, στόχο είχε την γενική τρομοκράτηση τού κόσμου, ώστε να πετύχει την μαζική φυγή και απόσυρση των καταθέσεων, ώστε να δημιουργηθεί πιστωτική ασφυξία. Οι κλέφτες τα χρήματά τους, τα είχανε πρό πολλού στούς ελβετικούς καί λοιπούς οφσορτικούς παραδείσους. Η κατάργηση τού πόθεν έσχες γιά κατοικία, γή και επενδύσεις, στοχεύει στο κεφάλαιο, πού διακρίνει την ευκαιρεία της επένδυσης, ώστε να στραφεί πρός την χώρα και όχι πρός άδηλους προορισμούς.

-15% φορολογικό συντελεστή γιά όλες τις επιχειρήσεις. Πού σκοπεύει; Στην επένδυση.
-Αποκρατικοποιήσεις. Πού στοχεύουν; Στην επενδυτική ανάπτυξη και όχι στα τριάντα αργύρια, των ξένων και ελλήνων ληστοσυμμοριών.

Το αποτέλεσμα; Συγκράτηση της εσωτερικής υποτίμησης, με στόχο το τελικό της πάγωμα, πού θα φέρει η επανεκκίνηση της οικονομίας.

Συγκράτηση τού χρέους, ώς ποσοστό τού ΑΕΠ, εν πρώτοις, σε διαχειρίσιμο μέγεθος.

Αποκατάσταση της οικονομικής δυναμικής της χώρας σε δύο με τρία χρόνια.

Αν χρειαστεί, τότε, και κάποιο κούρεμα ή επιμήκυνση, το συζητούμε σαν λαός, πού ξέρει την δυναμική του και υπόσχεται πιά ασφάλεια δανεισμού και ασφάλεια επενδύσεων. Παραγωγικών και υποσχόμενων κερδοφορία επενδύσεων. Και όχι επενδύσεων αρπαχτής.

Ο κατάλογος προτεινόμενων, με σαφή αναπτυξιακή κατεύθυνση μέτρων, θα μπορούσε να πιάσει πολλές σελίδες. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να δειχθούν οι δύο διαφορετικές φιλοσοφίες προτάσεων εξόδου από την κρίση και το ποθούμενο αποτέλεσμα.

Η μιά επιζητά την εξαθλίωση τής μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και την υπαγωγή τους στήν απάθεια της μιζέριας, με παράλληλο πλουτισμό, των ήδη κλεπτών τού δημόσιου πλούτου. Εγχώριων και εξωχώριων.

Η άλλη πρόταση, πιάνει τον αποσυντονισμένο ρυθμό της κοινωνίας, προσπαθεί να συγκρατήσει την εναπομείνουσα οικονομική δυναμική και με νέα τροφοδότηση της πραγματικής, και όχι πλασματικής, οικονομίας, να πετύχει την επανεκκίνηση. Δεν είναι συνθηματολογική, ανάλογης τής αλήστου μνήμης «λεφτά υπάρχουν». Δεν υπόσχεται σε καμιά κοινωνική ομάδα κάτι συγκεκριμένο. Υπόσχεται την ελπίδα. Την επανεκκίνηση και την δημιουργία συνθηκών βιοπορισμού μιάς αξιοπρεπούς διαβίωσης. Την επαναφορά τού δικαιώματος στον καθένα μας, να ονειρεύεται το δικό του όνειρο.

Λοιδορείται ο Σαμαράς, γιατί δεν ζητάει εκλογές. Για να αντιστρέψει την ακολουθούμενη πολιτική, χρειάζεται ισχυρή πλειοψηφία και πίστη τού κόσμου, σε αυτό πού προτείνει. Ακούγεται παράξενο, αλλά δεν είναι. Στοχεύει στην πλήρη αλλαγή, τού μέχρι σήμερα, ακολουθούμενου μοντέλου και θα δεχθεί σφοδρή επίθεση από τα κατεστημένα συμφέροντα. Και αυτός είναι ο σοβαρότερος λόγος,, τού προσεκτικού βηματισμού του.
Αν θέλουμε να πετύχει, πρέπει να καταλάβουμε, ότι πρέπει να αποδεχθεί ο κόσμος την εμπιστοσύνη, πού ο Σαμαράς προσφέρει πρός αποδοχή. Γι’ αυτό και η αποστροφή της ομιλίας στο Ζάππειο που παρατίθεται στην αρχή. Έχω (εγώ) πρόγραμμα εξόδου από την κρίση. Αυτό επιζητεί. Την εμπιστοσύνη τού κόσμου στο πρόσωπό του, ώστε να μπορέσει να τα αλλάξει όλα. Και την ΝΔ.

Ιαπετός

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 23/05/2011 07:26:07

  Αυτην την τελευταια φραση ξαναγραψτην, ξαναφωναξε την, στο χωριο μου λενε ανασκολοπισμα θελουν εκει μεσα.

  • juliet avatar
   juliet @ kiki 23/05/2011 08:06:36

   @Κική,
   καλή βδομάδα,ΑΝΤ1 μέχρι 15Ιουλίου χρήμα ,μετά απο την Εκάλη η Μάγκυ θα μοιράζει ομόλογα.

 2. spiros avatar
  spiros 23/05/2011 07:26:45

  Εξαιρετικό.

 3. juliet avatar
  juliet 23/05/2011 08:03:38

  Καλημέρα,
  πες τα,πρέπει να αλλάξει το καταθλιπτικό πολιτικό μας σκηνικό.Στέρεψαν οι σωστές ιδέες,οι ελπίδες ,τα οράματα σε τούτο τον τόπο;
  Ανοίξαν τον δρόμο των πολυεθνικών με τις αλλεπάλληλες φορομπηχτικές επιδρομές και συνεχίζουνε ακάθεκτοι για την ολοκλήρωση του σχεδίου άλωσης της Ελλάδας.
  Που είναι οι σοβαρές επένδύσεις που την ημέρα έρχονται και τη νύχτα πισωδρομίζουν;
  Ο Σαμαράς σωστά περιμένει ,η αλλαγή θα πρέπει να γίνει βίωμα,η κατρακύλα μάθημα ,η επανίδρυση σκοπός ύπαρξης.Η αλλαγή αρχίζει έσωθεν η εικόνα θα προσελκύσει ,και τούτη η αλλαγή είναι δύσκολη.
  Η αλλαγή δε πρέπει να είναι προσωρινή ,η πείρα δίδαξε ότι ''η εν πολλαίς σοσιαλιστικάς αμαρτίας περιπεσούσα ''οικονομία μας ξαποσταίνει με προσωρινή άνοδο στην εξουσία της Ν.Δ για να επανέρθει πιο καταστροφική,πιο αλλαζονική.
  Κατρακυλάμε ,δεν είδα κανέναν να κάνει βήματα ,να παραδέχεται .
  ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ....ΚΑΙ ΤΗΝ Ν.Δ.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/05/2011 09:35:35

  Είναι σωστή η σύγκριση των δύο πολιτικών που κάνεις. Λησμόνησες όμως να αναφέρεις τον νόμο περί ιθαγένειας (λαθρονόμο) και την εμμονή του ΓΑΠ στην εμφύτευση εδώ μίας τεράστιας μάζας λούμπεν Αφροασιατών. Αυτό δεν είναι άσχετο με την οικονομική του πολιτική:
  Κρατά χαμηλά μεροκάματα και περιθωριοποιεί ακομα περισσότερο τον ελληνικό πληθυσμό, ουσιαστικά μας πακιστανοποιεί και κοινωνικά και οικονομικά.
  Ο Σαμαράς έχει δεσμευθεί να αλλάξει τον λαθρονόμο και έχει πει ότι η Ελλάδα γίνεται μαγνήτης λαθρομεταναστών.
  Αυτή η διαφορά πρέπει να τονιστεί, ακόμα και επειδή, το επαναλαμβάνω, δεν είναι άσχετη με την οικονομική πολιτική. Στην πραγματικότητα, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι ολιγαρχική, επειδή η εμφύτευση εδώ τέτοιας μάζας, που λειτουργούν όπως περίπου οι δούλοι στην αρχαιότητα ή αργότερα, όπως π.χ. στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ ή όπως οι ακτήμονες μισθωτοί στον Μεσαίωνα, μόνο μία ολιγαρχική κοινωνία εξυπηρετεί. Πέρα φυσικά από την εξυπηρέτηση των θολών πολυπολιτισμικών οραμάτων του ασυνάρτητου "πρωθυπουργού" και διαφόρων ιδιοτελών "περίεργων" στοιχείων (Αλ Σάλεχ κ.λπ. αριστερά λύματα).

  Και μία παρατήρηση επί του ορθογραφικού: Το "πού παρακρατήτε " να διορθωθεί παρακαλώ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΒΙΣ 23/05/2011 11:15:12

   Ακόμα και η αλαφουζοφυλλάδα χθες, αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να αναδείξει το πρόβλημα με τους λάθρο ως κεντρικό θέμα στο ένθετό της. Οι δε αφηγήσεις των "ελευθέρων πολιορκημένων" του κέντρου των Αθηνών είναι παραπάνω από εύγλωττες. Όποιος είδε τη γκρο πλαν ολοσέλοδη φωτογραφία στο εξώφυλλο του ενθέτου, και μόνο αυτό, θα του αρκούσε για να κατανοήσει σε τι κατάσταση κατοχής από τους λάθρο βρίσκεται το κέντρο.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Αυριανιστής 23/05/2011 11:47:27

    H φωτογραφία (ή αυτή του εξωφύλλου ή μέσα), δεν είναι από καμία Μενάνδρου ή Γερανίου. Είναι από την οδό Αχαρνών, κεντρικότατο δρόμο της "αστικής" Αθήνας πάλαι ποτέ.

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ ΒΙΣ 23/05/2011 12:26:07

     Στη φωτογραφία του εξωφύλλου αναφέρομαι, που απεικονίζει έναν μικρότερο και στενότερο (σε σχέση με την Αχαρνών) δρόμο, γεμάτο -γεμάτο όμως- από αφρικανούς.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ ΒΙΣ 23/05/2011 13:21:59

     ". . .της “αστικής” Αθήνας πάλαι ποτέ."

     ". . .τῆς "ἀστικῆς" πάλαι ποτέ Ἀθήνας."

 5. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 23/05/2011 09:39:26

  ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΧΩΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ???? ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΒΕΛΟΥΔΙΝΕΣ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΒΡΕΓΜΕΝΕΣ..) ΑΛΛΑΓΕΣ.

 6. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 23/05/2011 09:48:13

  Ναι μεν αλλά...
  Συμφωνούμε όλοι νομίζω με τις διαπιστώσεις αυτής της ανάρτησης, αλλά...
  Πότε νομίζετε δηλαδή θα αποκτήσει ο Σαμαράς ισχυρή πλειοψηφία ;
  Όταν θα έχουμε ξεπουλήσει τα πάντα και θα έχουν τελειώσει και τα δανεικά του μνημονίου, οπότε θα μας πουν ¨συγγνώμη χρεωκοπήσατε ¨ ;
  Όταν οι λάθροεισβολείς θα έχουν φθάσει τα 4-5.000.000 και θα έχουν δώσει στους μισούς και δικαίωμα ψήφου ;
  Όταν θα έχουμε χάσει τη Θράκη και θα αλωνίζουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο και ο Φον Δρούτσας θα έχει διαλύσει τελείως το διπλωματικό σώμα ;
  Όταν δεν θα υπάρχει αξιόμαχο στράτευμα, πυρομαχικά και στρατηγική άμυνας, παρά ένα στράτευμα που θα νιώθει σαν κομμάτι του δημοσιουπαλληλικού στρατού τον οποίο και θα έχουν εξοντώσει ηθικά και οικονομικά ;
  Όταν θα έχει αποδομηθεί τελείως ο χώρος της παιδείας και της υγείας με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς σε όλη την επικράτεια;
  Αν νομίζετε ότι τότε, όταν δηλαδή θα έχει καταστραφεί η πατρίδα και θα βρίσκεται στο πάτο, θα ξυπνήσουν οι Έλληνες και θα δώσουν πλειοψηφία στο Σαμαρά, κάνετε μεγάλο λάθος. Απλά γιατί θα είναι πια αργά...

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ παρατηρητής 23/05/2011 12:42:57

   Τοτε δε θα εχει νοημα ουτε ο Σαμαρας, ουτε το προγραμμα του, ακομα κι αν εχει ...300 της βουλης με το μερος του....Μιας και θα εχει ελθει το χαος....
   ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/05/2011 09:58:59

  Ενα δημοσιο ντιμπειτ θα δωσει απαντησεις και λυσεις στο λαο.
  Οι θεσεις μεσω ΜΜΕ περνανε και δεν ακουμπανε εκει και αυτους που πρεπει.

  Θα επιμεινω ο Αντωνης να στειλει τα μετρα Ζαππειου ΙΙ, στα Κοινοβουλια των Δανειστων και εφοσον παραστει και ο ιδιος σε αυτα, να δωσει απαντησεις στους λαους της Ευρωπης για τις θεσεις του, οι οποιες ειναι και οι μονες που μπορουν να νας βγαλουν απο την κριση. Οι Λαοι της Ευρωπης να δουν απο πρωτο χερι και να πληροφορηθουν την εναλλακτικη προταση.

  Εαν βγει ενας και πει οτι μια τετια κινηση Αντωνη, υποθαλπτει τις προσπαθειες της κυβερνησης για εξοδο και εισπραξη της 5 ης δοσης... κλπ κλπ να τον ενημερωσω οτι η Χωρα δεν εχει περιθωρια πολιτικης αντιπαραθεσης, παρα κινησεων ευθυνης για το μελλον της ! παραλληλα η αμεση ενημερωση των Κοινοβουλιων θα φερει την αληθεια στη βαση της Ευρωπης, αληθεια η οποια αποκρυπτεται τεχνικα απο τις κυβερνησεις τους. Μ ενα σμπαρο ολα τα τρυγωνια.

  Ναι θελει κουραγιο και θεληση! Εδω ειμαστε να στηριξουμε την αληθεια και τη διαφανεια θεσεων και αποψεων. Η τρομοκρατια του ΠΑΣΟΚ και των φιλων τους δε θα περασει.

  Δεν παραδιδουμε τα οπλα, δεν προσημειωνουμε Ελληνικη Γη, δεν νομιμοποιουμε τα Μνημονιο & Δανειακη Ι, δεν υπογραφουμε κανενα νεο Μνημονιο και Δανειακη ΙΙ. Ειδικα χωρις καμια εξασφαλιση εξοδου απο τους δανειστες με συνυπογραφη αναλυτικου προγραμματος και αναληψη ευθυνης και υποχρεωσεων απο τα 2 μερη!.

  ΠΠ

 8. Pikis avatar
  Pikis 23/05/2011 10:24:40

  Είμαι πλέον πεπεισμένος ότι ο ΓΑΠ δεν ξέρει που παν τα τέσσερα. Είναι επικίνδυνος όχι μόνο για το παρών αλλά και για τις επόμενες 4-5 γενιές Ελλήνων. Η ανασφάλεια και η τρομοκρατία που σπέρνει στους πολίτες αυτός και το ρέμπελο ασκέρι του είναι ότι χειρότερο έχουμε ζήσει τα τελευταία 30 χρόνια. Φοβόμαστε μη χάσουμε τις δουλειές μας, αν θα πληρώσουμε το νοίκι, αν θα φάμε αύριο...
  Έχω μια απορία. ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ που τώρα χρωστάμε;
  1. Υποδομές ΔΕΝ έγιναν (δρόμοι κλπ)
  2. Παιδεία ΔΕΝ έγινε
  3. Βιομηχανία ΔΕΝ αναπτύχθηκε
  4. Έρευνα και τεχνολογία ΔΕΝ έγινε

  Γιατί μας ζητάνε να ξεπουλήσουμε; Θέλω να βγει ένας πολιτικός και να μου εξηγήσει τι στο διάολο πληρώνουμε. Ξέρει κανείς;

 9. juliet avatar
  juliet 23/05/2011 10:37:42

  450.000 Ε η αμοιβή του δικηγορικού γραφείου που συνέταξε το Μνημόνιο,το είπε το πρωΐ στον ΑΝΤ1 ο Ν.Κοτζιάς,χαχαχα,πληρώσαμε για να κατοχορώσουμε τους δανειστές μας,''εντιμότατοι'' κύριοι.
  Ατραξιον το μέρος που μένει ο Στρος ,εμείς τι θα κάνουμε ατραξιον ;τους οπαδούς της πράσινης ανάπτυξης;ή τους εμπνευστές;

 10. Γιωργος Ασημένιος avatar
  Γιωργος Ασημένιος 23/05/2011 10:42:49

  Εξω απο το μνημονιο τώρα

 11. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/05/2011 10:50:08

  Το μνημόνιο σαφώς συντάχθηκε με τη μέθοδο του copy paste από έτοιμα παρεμφερή κείμενα. Αν θυμάμαι καλά, ήταν κάπου 1000 σελίδες. Αντικειμενικά, από την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι θα πάμε στο ΔΝΤ (Διάγγελμα Καστελλόριζου, άντε και μερικές μέρες νωρίτερα) μέχρι τη μέρα που παρουσιάστηκε το μνημόνιο, δεν υπήρχε χρόνος για να διαπραγματευθείς, ούτε καν για να προβείς στη σύνταξη κειμένου τέτοιας έκτασης. Το κείμενο ήταν προκάτ, take it or leave it, και δεν ξέρω αν ο Παπακωνσταντίνου καν είχε χρόνο να το διαβάσει έστω επί τροχάδην.

  • juliet avatar
   juliet @ ΒΙΣ 23/05/2011 11:37:24

   εφ΄όσον υπήρχε σχεδιασμός και απόφαση ,υπήρχε και σχέδιο.Η σύνταξη όσο πιο πολύπλοκη ,πολυσέλιδη και ανακοινώσιμη την τελευταία στιγμή έδινε όλα τα περιθώρια που αναφέρεις,για παιγνίδια και κέρδος για αυτούς ''που έπρεπε''.

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/05/2011 10:53:29

  Εχει χασει κατι μηδενικα ο Κοτζιας !!...

  ΠΠ

 13. Απορία avatar
  Απορία 23/05/2011 11:07:12

  Σχόλιο αναγνώστη της Ναυτεμπορικής:

  ¨Μήπως ο τοίχος στον Έβρο σχεδιάζεται για να μας κλείσουν όλους "μέσα""!!!

 14. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/05/2011 11:10:35

  Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της έξωθεν επιβαλλόμενης λύσης είναι η υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας. Γι' αυτό και οι ασφυκτικές πιέσεις για "συναίνεση". Γι' αυτό και θα προσπαθήσουν να περάσουν τη νέα δανειακή σύμβαση με 180 ψήφους. Για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα καταγγελίας της σύμβασης.
  Η τρομοκρατία της προπαγάνδας έχει προκαλέσει λοβοτομή στους ανυποψίαστους και μονόπλευρα "ενημερωμένους".
  Εκ των πραγμάτων η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη. Είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Χωρίς ενιαίο εσωτερικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους καμία λύση δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Η μεταπολιτευτική πραγματικότητα η οποία έχει δαιμονοποιήσει τη δεξιά παράταξη στο θυμικό των ψηφοφόρων - ακόμα και των δεξιών!-δεν μπορεί να αλλάξει έτσι απλά. Φαντάζεστε μια κυβέρνηση ΝΔ να προσπαθεί να περάσει το ένα πέμπτο των μέτρων που πέρασε αβρόχοις ποσίν η κυβέρνηση Παπανδρέου? Οι Φωτόπουλοι, οι Παναγόπουλοι και οι Παπασπύροι και όλα τα κρατικοδίαιτα παράσιτα θα είχαν διαλύσει το σύμπαν.
  Αν η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφιστεί με 180 ψήφους τότε η επόμενη κυβέρνηση έχει πολύ λιγότερα περιθώρια ελιγμών. Η χώρα θα μετατραπεί σε επαρχία.
  Αν δε θέλουμε να μπερδεύουμε τις ελπίδες μας με την πραγματικότητα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα περιθώρια έχουν στενέψει αφόρητα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να το βάλουμε κάτω. Ο πόλεμος αυτός θα είναι μακρύς. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από έναν άνθρωπο.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/05/2011 11:22:02

   *Η Standard & Poors προχώρησε σε υποβάθμιση των προοπτικών της Ιταλίας σε "αρνητικές" από "σταθερές".........

   χαχαααα ΔΕ ΘΕΛΩ ΔΟΣΗ.... πως το εχω πει?? " σε σιεστα Ιουνιου " χαλαρα...

   ΠΠ

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/05/2011 11:31:55

   Καλημέρα Γιάννη.

   Όσοι διάβασαν το χθεσινό κύριο άρθρο της αλαφουζοφυλλάδας, κατάλαβαν πολλά. Ο (σγουρομάλλης;) συντάκτης του αναγνώρισε ότι τελευταία φουντώνει και στην Ελλάδα ο ευρωσκεπτικισμός και υπάρχει, πλέον, διογκούμενο ρεύμα υπέρ της εξόδου από το ευρώ, γι' αυτό έδειξε ως "χρέος" των μνημονιολάγνων "να δώσουν πολιτική μάχη". (Και λίγη... εκτροπή, θα προσέθετα εγώ, δεν θα τον χάλαγε φαντάζομαι.)

   Σκέψου ότι οι μάσκες έπεσαν τόσο ολοκληρωτικά πλέον, που ακόμα και ο δήθεν "πατριώτης" (για όσους βαυκαλίζονταν να τον θεωρούν ως τέτοιο) θεολόγος-"φιλόσοφος" έφτασε στο σημείο να αφιερώνει όλη την επιφυλλίδα του για να κάνει "αγιογραφία" στο... Στέφανο Μάνο!

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Αυριανιστής 23/05/2011 11:35:41

    Οταν αγχωνεσαι παιζεις το παιχνιδι τους.... Αυτο θελουν..
    Αγχωμενους Πρωθυπουργους ( δε μιλαω για τον καναναρη μας !! ) και Στρεσαρισμενους Λαους...
    Τρομοκρατια και ψυχολογικος πολεμος!!
    ξαναλεω... χαλαρα και σε σιεστα Ιουνιου.... τι εχουμε να χασουμε με το αγχος και τις 1000 δες αναλυσεις? ΤΙΠΟΤΕ..

    Να δειχνουμε αγχωμενοι ΝΑΙ !!! ετσι για χαβαλε ! να τσιμπανε οι παπαγαλοι και να τους κανουμε χαζι να "φορτωνουν" με επιχειρηματα και αναλυσεις την παπαρολογια τους.

    ΠΠ

 15. SharK avatar
  SharK 23/05/2011 11:12:43

  Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει πει κουβέντα για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Κουβέντα για δικαστική επιδίωξη καταθέσεων φοροφυγάδων στο εξωτερικό. Και, κυρίως, δεν μας έχει πει το εξής: όταν με το καλό και με βάση το σχέδιό του η κρίση ξεπεραστεί, οι προϋπολογισμοί γίνουν πλεονασματικοί και το χρέος διαχειρίσιμο, από κει και πέρα, στην Ελλάδα που ονειρεύεται, πόσα το μήνα θα βγάζει ο εργάτης και πόσα το αφεντικό του;
  Ξέρω κι εγώ να είμαι Έλληνας κακοποιώντας τον Ελύτη. Ο οποίος Ελύτης τον στήριξε κάποτε ακριβώς γιατί είχε βγεί από το δικομματισμό. Την άποψη του Ελύτη για τη ΝΔ και γενικώς την ελληνική Δεξιά, μας κάνει τη χάρη να μας την αναγνώσει μεγαλοφώνως; στα Ανοιχτά Χαρτιά είναι...

 16. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/05/2011 11:25:51

  ΓΙΑΤΙ #1 ( Προφητη μου...)
  Οι Τραπεζες κρατουν τιος καταθεσεις μας 200Δις και δε δινουν ενα επιτοκιο της προκοπης???
  Ενω χρεωνουν με σπρεντ 7-18% σε οσα τους χρωστας.... !

  ΠΠ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/05/2011 14:31:17

   Ποια 200; Last year.
   Πέφτουν συνεχώς.
   Οι μισοί τα τρώνε οι μισοί τα "φεύγουν".

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 23/05/2011 17:04:16

    1. Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι οι καταθέσεις υποχώρησαν στα 199,2 δισ. ευρώ, από 202,2 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο.
    Σημειώνεται ότι το 2010, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν κατά 12,2% ή κατά 29,1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2009.
    2. Δε δινουν επιτοκια, γιατι ερχονται ελεγχοι.. και πρεπει να δειξουν νουμερα.. αχαχαα δλδ ετσι για λιγο....

    ΠΠ

 17. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 23/05/2011 11:46:42

  Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
  Επιβολή οικονομικής δικτατορίας άνευ αρμάτων μάχης. Τόσο απλά.
  Για το Γιανναρά πραγματαικά λυπάμαι. Το παλαιότερο έργο του είναι σπουδαίο. Αλλά ξεχνάει φαίνεται πως τα στερνά τιμούν τα πρώτα. Μήπως είδες και τη συνέντευξη του Ράμφου στον Πρωτοσάλτε χτες? Κυβέρνηση προσωπικοτήτων κι αυτός. Αλλά για την πνευματική στροφή του Ράμφου και του Γιανναρά έχουμε μιλήσει και παλαιότερα. Ουδεμία έκπληξη.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/05/2011 12:01:28

   Το άρθρο του Γιανναρά ήταν ατυχέστατο. Για τον εξής λόγο: Μπορεί επιμέρους προτάσεις του Στέφανου Μάνου να είναι σωστές (ειδικά σε θέματα αστικού σχεδιασμού), θα έλεγα και σε ορισμένα θέματα οργάνωσης θεσμών και σε θέματα υποδομών. Αλλά, η ίδια η ιδεολογία του Στέφανου Μάνου κηρύσσει την κοινωνική αυτορρύθμιση και τον αυτοματισμό. Είναι υπέρ της απώθησης του χρισιτιανισμού στη σφαίρα του ιδιωτικού, σε ίση μοίρα με το ισλάμ και τη σαϊεντολογία, υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα και ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ακόμα και υπέρ των λαθρομεταναστών (δείτε το χτεσινό άρθρο του Πάσχου, που ανακάλυψε τη νέα πληγή της Ελλάδας, τον ρατσισμό και κρίνει θετικά τον "αντιρατσισμό" της Αριστεράς!).
   Βέβαια, ανάμεσα από τις γραμμές ο Γιανναράς άσκησε κριτική στον Μάνο, είπε ότι οι προτάσεις του πρέπει να τεθούν σε μία περισσότερο κοινωνική προοπτική, αλλά παραμένει το μεγάλο ερωτηματικό. Το κείμενό του είναι ατυχέστατο.
   Προκαλεί επίσης ενδιαφέρον και ερωτήματα το γιατί ο Γιανναράς μέχρι τώρα δεν έχει αφιερώσει σε κείμενά του ούτε μία γραμμή στο θέμα της αθρόας εισβολής αφροασιατών μουσουλμάνων. Τόσο μακριά είναι η Νέα Σμύρνη από την πλατεία Ομονοίας;
   Οσο για τον Ράμφο, μπορώ να σας πω ότι οι παλιοί μαθητές του τον έχουν εγκαταλείψει και αποκηρύξει. Κάποτε έκανε και λειτουργία ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στο εκκλησάκι που έχει στο σπίτι του στην Πεντέλη και συνέρρεε κόσμος. Πλέον δεν ξέρω αν κάνει καν τη λειτουργία, αφού έχει αποκηρύξει τον ορθόδοξο χριστιανισμό και βρήκε ότι αυτός φταίει για τα πάντα στην Ελλάδα. Επέστρεψε στις παλιές αντιχριστιανικές του ιδέες. Ως ο κύων επί τον ίδιον έμετον, για να θυμηθώ τον εκκλησιαστικό λόγο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Γιάννης Φαίλτωρ 23/05/2011 12:33:28

   Εγώ δεν λυπάμαι καθόλου, Γιάννη. Απεναντίας, περίμενα ότι ήταν θέμα χρόνου να πετάξει την προβιά του "πατριώτη" και να εκδηλωθεί.

   Μισθοφόρος κι αυτός, σιτιζόμενος από το φόρο υποτέλειας που πληρώνουμε στους τροϊκανούς κατακτητές.

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 23/05/2011 12:04:10

  Εχουμε και εσωθεν θεματα !!!! ΠΟΛΛΑ !!! ακομη κοιμουνται οι Δικαστες?
  Μετα τον Τσουκρατο.... χτηπησε και η Τσακαλου ( ιδ γραμματευς του Μιζοφορακου )

  Ποιοι είναι ο Λαλάκης,ο Τζορτζ Κλούνεϊ,ο Διαμαντίου,η Δρακουλίνα,ο εργατοπατέρας ονόματι Ράπτης, ο καθηγητής κ. Αθώος κι άλλοι πολλοί ήρωες του μεγαλύτερου σκανδάλου των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα;Ολα όσα αναφέρει στο βιβλίο της η κυρία Τσακάλου τα έχει πει στη Βουλή;
  Αν ναι πως στέκεται ακόμα το κτίριο στη θέση του;

  ΠΠ

 19. anonymos avatar
  anonymos 23/05/2011 13:15:16

  Αντώνη αν θέλεις να σε πιστέψουμε δεν έχεις καμμια δουλειά εκεί. Αλλοιώς είσαι ένας από τα ίδια. Μην πάς, αυτό είναι αντρίκιο.

 20. giatros avatar
  giatros 23/05/2011 13:54:36

  με τον Αντώνη είμαι και εγώ...
  με ποιούς θα τα κάνει ολα αυτά που μας περιγράφεις ?
  με τον Μυταράκη και εκείνον τον Στουραίτη?
  Καήκαμε φίλε.Εαν δεν βάλει και αυτός κανέναν έμπειρο τα ιδια θάχουμε.
  Προσωπικά θα ήθελα τον Δούκα

  • Απολλώνιος avatar
   Απολλώνιος @ giatros 24/05/2011 02:31:57

   Μπα, με τον Αβραμό και τον Αρούλη θα τα κάνει όλα

 21. Προφήτης avatar
  Προφήτης 23/05/2011 14:35:58

  Ιαπετός, εύστοχη η ανάδειξη του πολιτικού διπόλου "φώς-σκότος".
  Πρέπει να ανοίξει ο διάλογος (όχι για το διάλογο) καθαρά για τα πρακτικά προβλήματα της μετα-παπανδρεϊκής εποχής, ποια μέτρα όντως "περπατάνε". Η Οικονομία έχει εντελώς βαλτώσει και ο κρατικός μηχανισμός απλά δεν λειτουργεί.
  Οι δε πολίτες αποχαυνωμένοι τρώνε όσα έτοιμα υπάρχουν ή βυθίζονται σε παθολογική κατατονία.

 22. Geo avatar
  Geo 23/05/2011 19:00:21

  Απλά πρακτικά μέτρα ........ με λίγα λόγια, αρκεί οι λέξεις να έχουν περιεχόμενο
  1. Άμεση κατάργηση του ΚΒΣ
  2. Πρόσληψη 10.000 ειδικών επιστημόνων για την εντός έτους πλήρη μηχανογράφηση του Δημοσίου
  3. Άμεση τοποθέτηση ως διευθυντών και προϊσταμένων στις διάφορες υπηρεσιακές μονάδες του Δημοσίου και του δημοσίου τομέα ατόμων ηλικίας μέχρι 45 ετών
  4. Εφεδρεία ή συνταξιοδότηση όσων υπάλληλων είναι μεγαλύτεροι των 55 ετών και δεν επιθυμούν να παραμείνουν στο δημόσιο
  5. Ενιαίος συντελεστής ΦΠΑ (πχ 15%)
  6. Ενιαίος συντελεστής φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων (πχ 20% - 25%)
  7. Αύξηση παρακράτησης φόρου στους επιτηδευματίες (25%)
  8. Συντελεστής φόρου 5% για τα επανεπενδυόμενα κέρδη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας (πχ νέες τεχνολογίες, εναλλακτικός τουρισμός, βιολογική γεωργία, κλπ)
  9. Άμεση εξόφληση όλων των οφειλών του Δημοσίου προς τις επιχειρήσεις
  10. Ειδικός φόρος επί του κύκλου εργασιών των πολυεθνικών επιχειρήσεων και των ενδοομιλικών συναλλαγών
  11. Άμεση ενίσχυση υποδομών (προαστιακού σιδηροδρομικού δικτύου, κλπ), προκειμένου να καταστεί δυνατή η αποσυμφόρηση των μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) - πρόβλεψη απαλλαγών για την απόκτηση πρώτης κατοικίας σε συγκεκριμένους προορισμούς (πχ Κόρινθος, Χαλκίδα, κλπ).
  12. Συγχώνευση φορέων δημοσίου τομέα, με πρόβλεψη υποχρέωσης κατάρτισης νέων οργανογραμμάτων εντός εξαμήνου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.