#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/09/2012 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Χρυσή Αυγή εξωθεί σε αιματοκύλισμαΗ Χρυσή Αυγή δείχνει να αποζητά τη σύγκρουση. Και την προκαλεί, χρησιμοποιώντας πλέον ακραίους τρόπους και μεθόδους. Πόσο ακόμη θα δείχνει ανοχή απέναντί της η ελληνική κοινωνία, είναι ένα ερώτημα. Εάν δεν παρέμβουν οι ίδιοι οι θεσμικοί μηχανισμοί της Δημοκρατίας, να επιβάλλουν το νόμο, είναι βέβαιον ότι μια αιματηρή σύγκρουση είναι προ των πυλών.

Το “πολιτικό” όνειρο της Χρυσής Αυγής, ως όλα δείχνουν, είναι ένας μίνι εμφύλιος. Ακόμα καλύτερα, ένας γενικευμένος. Οι κινήσεις της, τόσο πρίν τις εκλογές, αλλά ιδιαιτέρως μετά την εμφάνισή της στη Βουλή και στη συνέχεια την ισχυροποίηση, έχουν τάση ποιοτικής κλιμάκωσης. Προφανώς, έχουν καθαρά επικοινωνιακό περίβλημα, με άμεσο στόχο να πληθύνει η εκλογική της πελατεία, και να πυκνώσουν οι τάξεις της με τους διαρκώς εξαθλιούμενους μικρομεσαίους και τους περιθωριοποιούμενους εργαζόμενους  που χάνουν τη δουλειά τους. Ιδεολογικά, δεν αξίζει καν τον κόπο να κουβεντιάζει κανείς για υπόβαθρο αυτού του μορφώματος. Άλλωστε, ουδέποτε η θεωρία και η ιδεολογία ήταν το δυνατό σημείο του φασισμού, ο οποίος προέκρινε ανέκαθεν την ανεπάρκεια της λογικής σε βάρος του ορθολογισμού και την “ανωτερότητα του ενστίκτου” σε βάρος της βούλησης.

Όμως, πολιτικά και προπαγανδιστικά, έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία οι κινήσεις της Χρυσής Αυγής. Κραυγάζουν από μακριά ότι είναι προκλητικές και ότι στόχος τους είναι να δημιουργήσουν αντιπάλους -υπαρκτούς και ανύπαρκτους- με στόχο τη σύγκρουση. Κοντολογίς, για να έχει λόγο ύπαρξης η ΧΑ πρέπει να έχει αντίπαλο. Κι' αν δεν έχει, πρέπει να τον εφεύρει. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό τον αντίπαλο ψάχνει να τον βρει στην Αριστερά. Έλα όμως, που ούτε στην εμφυλιακή περίοδο είμαστε, για να μιλάει κανείς για “κομμουνιστικό κίνδυνο”, ούτε και στο Μεσοπόλεμο, που ο Χίτλερ αντλούσε δυνάμεις από εκείνους τους χώρους που δολοφόνησαν τη Λούξεμπουργκ και τον Λίμπνεχτ.

Μπορεί βέβαια, να φαίνεται ότι έχουν θολούρα στο κρανίο τους, αλλά κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι που δαιμονοποιούν την Αριστερά. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι από τον ευρύτερο χώρο της, θα προέλθουν οι αντιδράσεις. Άλλωστε, μέσα στους κόλπους της ευρύτερης Αριστεράς υπάρχουν ακραία αριστερίστικα, αλλά και αναρχο-αριστερά στοιχεία, τα οποία είναι έτοιμα για σύγκρουση. Και αυτή ακριβώς τη σύγκρουση με αυτά ακριβώς τα στοιχεία, είναι που επιδιώκει η ΧΑ. Μέχρι τώρα αυτοί οι χώροι έχουν επιδείξει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία. Το ίδιο και ο ΣΥΡΙΖΑ, στους κόλπους του οποίου συνυπάρχουν μετριοπαθείς, κομμουνιστογενείς, σοσιαλιστές και αριστεριστές. Και, κατά την άποψή μας, πρέπει να συνεχίζουν να μην πέφτουν στην παγίδα της ΧΑ. Όμως, αυτό το ναζιστικό μόρφωμα κάνει τα πάντα για να προκαλέσει την αντίδραση. Μια ματιά να ρίξει κανείς στο Ιντερνετ, βλέπει ότι τα αποθέματα ψυχραιμίας στενεύουν. Και μην γελιέται κανείς: Είναι έτοιμοι άπαντες για σκληρή αντιπαράθεση.

Μια τέτοια σύγκρουση μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή είτε σε γειτονιές, είτε σε κάποια διαδήλωση. Και τότε τι θα γίνει; Θα κάθονται οι εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος στα μπαλκόνια και θα βλέπουν το αιματοκύλισμα νίβοντας τα χέρια τους; Ας κατανοήσουν, ότι κάτι τέτοιο μόνο προσωρινά θα ωφελήσει το σύστημα, τις ελίτ και κάπως την κυβέρνηση. Αργά ή γρήγορα όμως, θα γίνει μπούμερανγκ για όλους αυτούς, και θα τους απειλήσει. Το μήνυμα που δίνει ο ελληνικός λαός δεν είναι αυτό των “ενστικτωδών αντανακλαστικών” του μίσους και του εμφυλίου σπαραγμού, που δίνει η ΧΑ. Η ισχυροποίηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αλλά και τα σημαντικά ποσοστά των άλλων μικρότερων κομμάτων, δείχνουν ότι ο ελληνικός λαός θέλει να ξεπεράσει την κρίση -όσο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο- σε κλίμα μετριοπάθειας και εθνικής συμφιλίωσης. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξει αυτή την πίεση που δέχεται, και βέβαια, πόσο θα διαρκέσει το βασανιστήριό του στην Προκρούστειο κλίνη.

Η Δεξιά, το Κέντρο, αλλά και οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, ιστορικά πάντα ήταν ορκισμένοι εχθροί του φασισμού. Ακόμα κι αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τις τελευταίες δεκαετίες της ευδαιμονίας απορρόφησαν όλα τα χουντικά στοιχεία στους κόλπους τους, δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκονται στον αντίποδα του φασισμού. Δεν χρειάζεται κανείς να κάνει βαθυστόχαστες αναλύσεις για να γίνει κατανοητό ότι η άνοδος του φασισμού και των ναζί στην Ευρώπη, στο Μεσοπόλεμο, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της καταστροφής οικονομιών, χωρών και νοικοκυριών,  σηματοδοτούσε το θάνατο του φιλελεύθερου οικοδομήματος της τότε Δημοκρατίας. Οικοδόμημα, το οποίο ακριβώς αντιπροσώπευαν οι δυνάμεις της Δεξιάς και των Σοσιαλιστών.

Κατά συνέπεια, εάν η συντεταγμένη Πολιτεία, παρά την κρίση που τη μαστίζει, δεν αντιμετωπίσει ως σοβαρό -πλέον- το φαινόμενο του φασισμού, μια ενδεχόμενη αιματηρή σύγκρουση, θα είναι αναπόφευκτη. Οι “Έλληνες” ναζί, που όμως ανέκαθεν όλα τα φασιστικά κινήματα, στηρίζονται στις εξαθλιούμενες μάζες (μην ξεχνάμε ότι σχεδόν ένας στους είκοσι Έλληνες ψήφισε ΧΑ), δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης από τη στιγμή που χάσουν τα επιχειρήματά τους. Άραγε, τι επιχείρημα θα είχε να προβάλλει η ΧΑ, εάν μια συντονισμένη πολιτική, σε συνδυασμό και με επιχειρήσεις-σκούπα, μείωνε θεαματικά το Μεταναστευτικό πρόβλημα; Ελάχιστα.

Θα τελείωνε εκεί όμως, το πρόβλημα; Προφανώς όχι. Ο “σύμμαχος” του φασισμού είναι η κρίση και η Τρόϊκα που υπονομεύσει το ίδιο το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, και βέβαια οι πελατειακές πολιτικές σημαντικών κύκλων εντός των κομμάτων. Η αντιμετώπιση των ναζί επιβάλλεται να γίνει κυρίως με όρους πολιτικούς και στη βάση της ταχείας επίλυσης ορισμένων από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Η ολιγωρία επίσης, των θεσμικών πυλώνων του κράτους, όπως της Δικαιοσύνης και των μηχανισμών της Τάξης, απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα, το βοήθησε να αναπτυχθεί. Τώρα βέβαια, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ακόμα και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ έχουν κατανοήσει ότι παρα-άφησαν ανεξέλεγκτους τόσα χρόνια τους ναζί. Θα τους “μαζέψουν” λοιπόν, ή πλέον είναι αργά, αφού η ΧΑ έχει καταφέρει να στήσει πυρήνες εντός του κρατικού μηχανισμού;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 13/09/2012 13:20:02

  τωρα ειναι αργα, το φιδι βγηκε απο το αυγο του.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Enzo 13/09/2012 14:17:44

   Καθόλου αργά δεν είναι.

   Το κράτος έχει πολλά μέσα να αποσοβήσει τον κίνδυνο. Ήδη το κάνει. Υπομονή.

   Το κακό για τη Χρυσαυγή είναι αυτό που λέει το άρθρο. Στην εποχή που διανύουμε δεν υπάρχει εμφανής κίνδυνος όπως στον μεσοπόλεμο για να τον δαιμονοποιήσεις και να φαντίσεις τα πλήθη. Στην ελληνική κοινωνία κατά πλειοψηφία έχει εμπεδωθεί σε μεγάλο βαθμό η συνενοχή του λαού στην κακοδιαχείριση των προηγούμενων δεκαετιών της μεταπολίτευσης (ιδίως μετά το 81) οπότε δεν είναι εύκολο να τοποθετήσεις τους κακούς από εδώ και τους καλούς από εκεί.

   Απλά, οι χρυσαυγήτες έχουν τη λογική των χούλιγκανς στο γήπεδο. Σου λέει να κάνουμε "ντού" εναντίον των αντιπάλων οπαδών και θα επικρατήσουμε με γιουρούσι. Αλλά τις μάχες τις κερδίζουν στο τέλος τα στρατηγικά μυαλά όχι τα γιούργια.

   Σχολίασα χθες σε μια άλλη ανάρτηση ότι ο Δένδιας εξελίσσεται σε νέο Μπαϊρακτάρη. Προσωπικά του δίνω συγχαρητήρια και χαίρομαι που ο Σαμαράς τον επέλεξε και τον στηρίζει στα δύσκολα όπως είναι το σπάσιμο των καρκινωμάτων των καταλήψεων κτηρίων που ανήκουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ από αριστεριστές και αναρχικούς.

   • Enzo avatar
    Enzo @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/09/2012 15:32:42

    Ο Δενδιας?
    ρε μπας και ζεις αλλου?
    Στην περιφερεια ειναι ηδη Λαικοι Ηρωες η ΧΑ και αμα κανει και ενα καλο λιφτινγκ το κομμα τους στο μελλον ,χαιρετα μας τον πλατανο τοτε

    • TARAMAS avatar
     TARAMAS @ Enzo 13/09/2012 20:34:01

     Δεν ξέρω για τη δική σας περιφέρεια, στη δική μου όμως δεν είναι. Τουλάχιστον για όσους δεν τους έκαψαν τα εγκεφαλικά κύτταρα τα στεροειδή ή το τσίπουρο...

    • VAGKALF avatar
     VAGKALF @ Enzo 14/09/2012 04:15:42

     εεε...ναι....και τα αμορφωτα-αγαμητα θα τσιμπησουν στο λιφτινγκ...αν ειναι πολλα τοτε αυτοι ειμαστε....δεξου το και ασε την βαθυστοχαστη επικοινωνιακη αναλυση....

   • panagiotou apostolos avatar
    panagiotou apostolos @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 13/09/2012 16:40:41

    Το εχθρό τον έχει ήδη βρει η ΧΑ και είναι υπαρκτός. Είναι η λαθρομετανάστευση - εγκληματικότητα. Αν δεν υπάρξει άμεση λύση (άμεσες επαναπροωθήσεις) τότε όλα θα είναι πανεύκολα για την κυριαρχία της ΧΑ.

    • VAGKALF avatar
     VAGKALF @ panagiotou apostolos 14/09/2012 04:17:55

     φανταροι κανατε στα συνορα??ειδατε την σκυλαδικη ελλαδα???

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 13/09/2012 13:36:22

  Το πρόβλημα δεν είναι η Χ.Α . Το πρόβλημα είναι η βάση που δημιουργεί στο λαό.

  Αν παρασυρθούμε σε μια σύγκρουση με τη Χ.Α , αντι να συγκρουστουμε με τα τα προβλήματα της περιβόητης "καθημερινότητας"που την τροφοδοτούν, απλά πατάμε την μπανανόφλουδα που μας πέταξε ο Μιχαλολιάκος.

  Οταν αντιμετωπισθούν δραστικά αυτά προβλήματα , τέλος η Χ.Α. Ετσι απλά.

  • VAGKALF avatar
   VAGKALF @ ΣΤΕΛΙΟΣ 14/09/2012 04:19:29

   η βαση στο κεικ αν δεν ειναι ανοξειδωτη...κολλαει...

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ VAGKALF 14/09/2012 10:35:20

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Η Χ.Α. ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ .
    ΑΝ ΠΑΘΩ ΚΑΤΙ ,ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑΓΓΙΣΟΥΝ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ .

 3. Γιώργος avatar
  Γιώργος 13/09/2012 13:54:06

  Εγώ θα ήθελα η Πολιτεία να καταπολεμήσει το έγκλημα. Να απελαθούν όλοι οι παράνομοι μετανάστες, να συλληφθούν οι μεγαλέμποροι ναρκωτικών και όχι μόνο τα πρεζάκια, να βρουν και να συλλάβουν τους δουλέμπορους, να βρουν όλες τις εγκληματικές οργανώσεις με τα καλάζνικοφ... και να είστε σίγουροι ότι όταν γίνουν όλα αυτά και η Ελλάδα καθαρίσει, η Χρυσή Αυγή θα βρεθεί στο περιθώριο και δεν θα της δίνει κανείς σημασία...

 4. ΚΜ avatar
  ΚΜ 13/09/2012 13:54:59

  Εγώ πάλι νομίζω ότι όλα αυτά εντάσσονται σε μια στρατηγική επικράτησης δια της κοινοβουλευτικής οδού! Την απεύχομαι αλλά το άν θα αποτύχουν τελικά ή όχι εξαρτάται από το πόσο η κυβέρνηση θα καταφέρει με δραστικό τρόπο να επιλύσει το λαθρομεταναστευτικό.

 5. cielo avatar
  cielo 13/09/2012 14:05:27

  Το μονο σημειο αυτου του κειμενου που, κατα την γνωμη μου, χρηζει σχολιασμου ειναι η χρηση του ορου "εμφυλιος".
  Διαφωνω με τις δραστηριοτητες της ΧΑ αλλα δεν παρατηρησα να υποκινει Ελληνες εναντιον Ελληνων.
  Επιδιωκει -με τροπο ακομψο, για να το θεσω ηπια- να στρεψει Ελληνες εναντιον λαθρο-εισβολεων.
  Πειτε το οπως θελετε αλλα αυτο σαφως ΔΕΝ ειναι εμφυλιος.

  • alvita avatar
   alvita @ cielo 13/09/2012 15:22:42

   Από όσο βλέπω στο κείμενο, η σύγκρουση που προβλέπει, θα είναι ανάμεσα σε Χαυγήτες και τους αντιπάλους τους. Δηλαδή, ανάμεσα σε Ελληνες. Διχασμός της κοινωνίας, ήδη υπάρχει. Σε επίπεδο ιδεολογικό-πολιτικό. Το θέμα είναι να μη χυθεί και αίμα πάνω σε αυτό.

  • T.V avatar
   T.V @ cielo 14/09/2012 11:18:04

   Σημερα το παιχνιδι ειναι Ελληνες εναντιον λαθρομεταναστων, αυριο ομως ποιος μπορει να μου εγγυηθει οτι δεν θα γυρισουν το παιχνιδι στο Δεξιος-αριστερος;

 6. kotstak avatar
  kotstak 13/09/2012 14:09:06

  Όσο η ΝΔ, δεν πετά από το παράθυρο τους “φλώρους”, τους “φελλούς”, τους συμφεροντολόγους και τους άχρηστους, η ΧΑ θα ανεβαίνει.
  Εάν ο Κεφαλογιάννης κάνει “καθαριότητα”, η ΧΑ δεν θα έχει λόγο ύπαρξης.

  Εάν σε μια χώρα, μια ομάδα πολιτών περιφερόταν στα κανάλια και ισχυριζόταν μετ’ επιτάσεως ότι η γη είναι επίπεδη, επιχειρηματολογούσε και έπειθε, τη γνώμη θα είχατε για τους φυσικούς αυτής της χώρας;
  Αυτή τη γνώμη έχω για τους περισσότερους πολιτικούς της ΝΔ.
  Το να μιλά κάποιος σήμερα για σοσιαλισμό, είναι σα να λέει ότι η γη είναι επίπεδη.
  Είναι σα να λέει ότι τα κοτόπουλα του πτηνοτροφείου, που είναι δεμένα από το πόδι και περνούν όλη τη ζωή τους σε ένα τετραγωνικό μετρό, περνούν καλύτερα από τα ζώα που ζουν ελεύθερα.
  Οι της ΝΔ δεν είναι σε θέση να ξεφτιλίσουν τους αριστερούς, θα λύσουν τα προβλήματα του τόπου;
  Θα μας βγάλουν από την κρίση;

  Για να μην μπορούν να ξεφτιλίσουν τους αριστερούς σημαίνει πως δεν έχουν καταλάβει πως λειτουργεί ο καπιταλισμός.
  Εάν δεν ξέρεις πως λειτουργεί μια μηχανή, εάν δεν ξέρεις πως αποδίδει μια μηχανή, εάν δεν ξέρεις γιατί μια μηχανή είναι καλύτερη από μια άλλη, είναι δυνατόν να κάνεις σωστές μετατροπές στα γρανάζια της μηχανής;
  Είναι δυνατόν να είσαι σε θέση να την επισκευάσεις σωστά;

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 13/09/2012 14:14:29

  Χρειάζεται επανεκτίμηση της κατάστασης απο ΣΟΒΑΡΟΥΣ και όχι απόλυτα κομματικούς ανθρώπους. Η περίπτωση και το φαινόμενο ΧΑ καθώς και η επίλυσή του είναι απλή ,απλώς θέλει ΤΟΛΜΗ και ΒΟΥΛΗΣΗ που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ΝΔ. Το 0,5% από αυτούς είναι ,άν είναι ΝΑΖΙ και βλακείες, το υπόλοιπο είναι αηδιασμένοι από την πολιτική πρακτική της ΝΔ.

 8. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/09/2012 14:23:39

  Πριν από 3-4 μέρες, όπως γράφτηκε σε τοπικές εφημερίδες (και κατόπιν έλαβε ευρεία δημοσιότητα), μέλη της ΧΑ μπούκαραν στο γραφείο μεγαλοχειρουργού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών και τον ξυλοκόπησαν επειδή ζήτησε (και έλαβε) φακελάκι 2.500 ευρώ για να χειρουργήσει ασθενή (ο οποίος τελικά πέθανε).

  Όσο κι αν τέτοιες ενέργειες οδηγούν σε εκφασισμό της κοινωνίας, βγείτε απλά στο δρόμο και κάντε ένα αυτοσχέδιο γκάλοπ στον κόσμο αν επικροτεί ή όχι τη συγκεκριμένη ενέργεια της ΧΑ.

  Ο κόσμος άρχισε να αναζητά απεγνωσμένα κοινωνική δικαιοσύνη σε όποιον (κρίνει ότι) μπορεί να την απονείμει. Όταν αυτό γίνει επαρκώς κατανοητό, τότε θα μπορέσουμε να περάσουμε από τα ξόρκια στις σοβαρές ενέργειες αντιμετώπισης του κοινωνικού εκφασισμού, που δεν είναι άλλες από τη ριζική εξάλειψη των αιτίων του.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Αυριανιστής 13/09/2012 14:27:58

   Αν η Πολιτεία λειτουργούσε σωστά και γρήγορα, όλοι αυτοί οι επίορκοι γιατροί θα συλλαμβάνονταν άμεσα και θα δικάζονταν, θα τους έπαιρναν τις άδειες, θα πλήρωναν πρόστιμα κλπ, οπότε καμία Χρυσή Αυγή δεν θα χρειαζόταν να ασκήσει βία.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Γιώργος 13/09/2012 14:54:44

    Αυτό ακριβώς εννοώ και στην τελευταία πρότασή μου.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Αυριανιστής 14/09/2012 10:31:33

   ΕΙΣΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΣΩ . ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ.

 9. ΧΑΡΗΣ avatar
  ΧΑΡΗΣ 13/09/2012 14:24:00

  Ο στρουθοκαμηλισμός όλων μας απέναντι στη σαπίλα και η νιρβάνα που έχει περιπέσει η κοινωνία μας έθρεψε και θα γιγαντώσει τη ΧΑ.
  Οσο συνεχίζουμε να ζούμε σαν αριστεράντζες στη θέση των αριστεράντζων χωρίς να αλλάζουμε νοοτροπία είναι σίγουρο ότι η ΧΑ θάρθει στην εξουσία και μάλιστα γρήγορα και τότε αλοίμονό μας.....
  Ποιός δεν θέλει να δείρει τον φακελάκια γιατρό.
  Ποιός δεν θέλει να δείρει τον φακελάκια έφορο.
  Ποιός δεν θέλει να δείρει τον φακελάκια πολεοδόμο.
  Ποιός δεν θέλει να δείρει τον σάπιο που είναι δίπλα μας.
  Εμείς είμαστε αυτοί που θέλει να δείρει η ΧΑ αλλά εθελοτυφλούμε.
  Οι δε πολιτικοί ταγοί μας είναι αυτοί που επιτρέπουν και διαιωνίζουν αυτή τη σαπίλα.

  • Darki avatar
   Darki @ ΧΑΡΗΣ 13/09/2012 14:26:36

   Εμενα δε θελει να με δειρει κανεις.Οποτε ,απο το "εμεις ειμαστε" ΕΜΕΝΑ βγαλε με.

   • TARAMAS avatar
    TARAMAS @ Darki 13/09/2012 20:37:01

    Πας στοίχημα;

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ ΧΑΡΗΣ 13/09/2012 14:28:16

   μη κρυβόμαστε ,η πιό καθοριστική στιγμή για τη δυναμική της Χ.Α ήταν τα χαστούκια στη Λιάνα Καννέλη!!! ("ποιός δεν θέλει...")

 10. Louisa avatar
  Louisa 13/09/2012 14:26:32

  Ο ΣΥΡΙΖΑ (και οι πέριξ αυτού) και η ΧΑ δεν έχουν συμφέρον να εξετάζουν σενάρια βίαιης αντιπαράθεσης. Η ΧΑ κερδίζει σε δημοφιλία και πολιτική απήχηση δημιουργώντας εντυπώσεις ότι καλύπτει τα χαώδη κενά στα θέματα ασφάλειας, μετανάστευσης, λαθρεμπορίου, έννομης τάξης κ.τλ. Αν τυχόν επιχειρήσει τσαμπουκάδες με κουκουλοφόρους σε πορείες και διαδηλώσεις (προφανώς σε υπόγεια συνεννόηση με την κυβέρνηση), θα καταρρεύσει επικοινωνιακά, καθώς θα είναι πρόδηλος ο σκοπός της.
  Εχθρός της Κοινής Γνώμης είναι η κυβερνητική πολιτική, δεν είναι ούτε οι αριστεροί, ούτε οι ακροαριστεροί. Άρα, "πολιτικό" όνειρο μάλλον της κυβέρνησης είναι ο εμφύλιος παρά της ΧΑ. Ευτυχώς για εμάς δεν φαίνεται να προκύπτουν δύο επαρκείς αντίπαλοι στρατοί. Αν η κυβέρνηση επιχειρήσει κάτι τέτοιο με μισθοφόρους θα το κάνει, οπότε δυσάρεστη κατάσταση θα είναι, αλλά δεν θα είναι εμφύλιος.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Louisa 13/09/2012 14:44:56

   Υπερβολές

 11. alvita avatar
  alvita 13/09/2012 15:26:07

  Στην πραγματικότητα, ο μόνος που μπορεί να βγάλει το φίδι από την τρύπα και να το πατήσει κάτω είναι η ΝΔ. Δεν ξέρω κατά πόσο θα της το επιτρέψει η κρίση, τα εσωκομματικά της προβλήματα, η διαπλοκή, κοκ. Η πραγματική συγκρουση με τη ΧΑ πρέπει να γίνει με τη ΝΔ εμπροσθοφυλακή, σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Τόσο απλά.

  • Γεώργιος avatar
   Γεώργιος @ alvita 14/09/2012 07:41:15

   Συμφωνώ απόλυτα.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ alvita 14/09/2012 23:06:28

   ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΩΣΤΗ

  • kinezos avatar
   kinezos @ alvita 15/09/2012 07:19:05

   Σιγα μη σκισει το καλσον η ΝΔ. Θα τους λιθοβολησει με λουκουμοσκονη.

   Ρε πατε καλα? Τους βλεπετε ικανους να λυνουν θεματα? Αβολα ανθρωπακια ειναι κι αυτοι. Αποχαυνωμενα.

   Αφου τσαμπουκαλευτηκε ο Δενδιας με το αριστοκρατικο υφακι, γιατι δεν μαντρωνει με συνοπτικες διαδικασιες ΟΛΟΥΣ τους λαθρομεταναστες. Τον επιασε η ευαισθησια για τα δικαιωματα τους? Εδω καιγεται ο κ@λος του. Εχουν παθει ντελιριο με ιδεολογηματα εναντιον του ρατσισμου αντι τα μ@λ@κισμενα να στρωθουν και να λυσουν τα προβληματα που γεννουν αυτες τις αντι-κοινωνικες συμπεριφορες. Αλλα εδω πηγε η αριστερα στην επιτροπη της βουλης και εκοψε λασπη.
   Ξαναλεω, αφου ζοριζεται ο Δενδιας και για να μην παθει τιποτα απο το πολυ ζορι, γιατι δεν τους μαντρωνει ολους. Ειτε εχουν χαρτι 30ημερης παραμονης (γιατι νομιμοποιηση δεν πιστευω να εχουν) ειτε οχι. Και μετα να συνεχισουν σ'αυτους με πρασινη καρτα: μαγκα μου εχεις δουλεια? ναι? μενεις...οχι, φευγεις. Οπως γινεται το γ@@@@@μενο σε ολο τα ευνομουμενα κρατη της δυσης. Γιατι δεν το κανουν αυτο? Και μετα θα σου πω που θα παει η ΧΑ.

   Γιατι ομως???????

   • εξαρχεας avatar
    εξαρχεας @ kinezos 15/09/2012 07:38:02

    μήπως κάποιοι θέλουν αυτή την κλιμάκωση της όξυνσης ?

    • kinezos avatar
     kinezos @ εξαρχεας 15/09/2012 07:47:59

     Ενδεχομενως. Μηπως επισης καποιοι αλλοι θελουν να εχουν ενα στρατο φθηνων εργατων ετοιμο να ριχτει στις ΕΟΖ για 5ευρω την ημερα συν διατροφη???????? Λεω τωρα. Σεναρια.
     Μηπως επισης καποιοι εχουν τσεπωσει (και μοιραστει) "κεφαλιατικα-a la carte" επιδοτησεις μεσω ΜΚΟ??????
     Anyway κανεις παντως δεν ενδιαφερεται για τον κοσμακη. Οποια κι αν ειναι τα κινητρα τους. Εμεις ΟΜΩΣ συνεχιζουμε ακαθεκτοι το γνωστο γραικυλικο τροπαρι του αλληλοσπαραγμου για μ@λ@κιες αντι τους σβερκωσουμε (τους πολιτικους μας εννοω) και να τους αναγκασουμε να εργαστουν προς κοινο οφελος.

 12. τσωφλι πασατεμπου avatar
  τσωφλι πασατεμπου 13/09/2012 15:41:27

  15% σε λιγακι. Ξυπνηστε !

  Κι αν νομιζετε πως ολα αυτα δεν γινονται κατοπιν προσεκτικου σχεδιασμου... ονειρα γλυκα. Σεριφη χρειαζεται η χωρα κι αυτοι οι μαγκες το βλεπουν. Καθηστε εσεις με τον Δενδια και τον Ρουπακιωτη.

  • Scarface avatar
   Scarface @ τσωφλι πασατεμπου 14/09/2012 00:37:11

   Για την επιστροφη του νομου κατα της εχθροπαθειας απο τον κυριο Ρουπακιωτη, δε μιλησε κανεις. Αληθεια, η συστηματικη εξοντωση ελληνων γεροντων που εχουν στοχοποιηθει απο αλλοδαπους κατσαπλιαδες, θα θεωρειται ρατσιστικη επιθεση?

 13. Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) avatar
  Ελλάς το κάτεργο (ex avanti) 13/09/2012 15:42:26

  Οσο η σαπίλα, η μπόχα και η δυσωδία της μεταπολίτευσης θα κρύβεται κάτω από το χαλί, τόσο τα ποσοστά της ΧΑ θα αυξάνονται. Διαλέχτε, ή κάθαρση και αποκάλυψη των πάντων τώρα, ή ΧΑ να φυγουράρει ως δεύτερο πολιτικό κόμμα στις επόμενες εκλογές.

 14. Carl Sagan avatar
  Carl Sagan 13/09/2012 15:56:59

  Το κράτος έχει πάψει από καιρό να επιβάλλει τους νόμους δίκαια σε όλους τους πολίτες και μη-πολίτες που κατοικούν σε αυτή τη χώρα. Τους επιβάλλει επιλεκτικά και άνισα, αγνοώντας την παραβατικότητα των μη-πολιτών που παρανομούν αγρίως, και πετσοκόβοντας τους πολίτες που παρανομούν ηπίως. Η Χρυσή Αυγή με τη δράση της ασκεί ακτιβισμό υπέρ αυτών των κατοίκων της χώρας που θίγονται καίρια από την επιλεκτικότητα του κράτους, δηλαδή των γηγενών Ελλήνων. Ο ακτιβισμός αυτός συνήθως κινείται εντός των ορίων της νομιμότητας, μερικές φορές στα όριά της, και καμιά φορά την υπερβαίνει. Ο καθένας μπορεί να κρίνει αυτήν την υπέρβαση όπως θέλει, συνυπολογίζοντας προθέσεις, επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, δευτερογενείς συνέπειες, πιθανές αντιδράσεις κλπ. Π.χ. ο αρθρογράφος της συγκεκριμένης ανάρτησης την καταδικάζει ως προϊόν πολιτικών προθέσεων αποκλειστικά κακών και ιδιοτελών, με αναμενόμενο αποτέλεσμα οπωσδήποτε αρνητικό και ανεπιθύμητο.

  Όμως πέρα από τις υπερβάσεις, που είναι λίγες, υπάρχουν και οι νόμιμες δράσεις, που είναι πολλές. Π.χ. η Χρυσή Αυγή κατέθεσε χτες μηνυτήρια αναφορά κατά του αρχηγού της αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, για τη παράβαση καθήκοντος που συνιστά η αμέλειά τους να επιβάλλουν τον νόμο, όπως είναι η θεσμική υποχρέωσή τους σύμφωνα με το νόμο. Η νομική θεμελίωση της μηνυτήριας αναφοράς είναι ισχυρότατη, και είναι απορίας άξιο που τόσα χρόνια δε βρέθηκε άλλο κόμμα, δημοκρατικότερο ας το πούμε έτσι, να καταθέσει μια ανάλογη μήνυση για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της ανομίας σε αυτή τη χώρα, και να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι.

  • ΧΑΡΗΣ avatar
   ΧΑΡΗΣ @ Carl Sagan 13/09/2012 16:27:25

   Εγκρίνω κι επαυξάνω τα σχόλια σας αγαπητέ.
   Νομίζουν ότι με την τηλεοπτική δικτατορία που ασκούν θα καθυποτάξουν τη κοινωνία.
   Με το νερό του καματερού.... που εξέθρεψε τα Καψήδια με IQ που θα ζήλευαν και οι κότες έπλασαν μια κοινωνία κατ εικόνα και ομοίωσιν τους. Εσπειραν ανέμους και την ώρα του θερισμού οι θύελες θάναι πταίσμα μπροστάσ΄αυτά που θα επακολουθήσουν.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Carl Sagan 13/09/2012 17:01:17

   Mηνύσεις μπορεί να καταθέτει όσες θέλει-άλλωστε στην Ελλάδα είναι το χόμπι μας- και ο καθένας μπορεί να τις επικροτεί. Η μηνύσεις της ΧΑ θα πάνε άκλαφτες.
   Προς το παρόν έχουμε γεγονότα. Γεγονότα , όχι εικασίες.
   Και το γεγονός είναι πως τα όργανα του Ελληνικού Κράτους ζητάνε την άρση της ασυλίας του Μπαρμπαρούση, η οποία θα γίνει και ο οποίος θα κάτσει στο σκαμνί. Κατηγορούμενος για παρανομίες. Και θα δούμε σε λίγους μήνες πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος του καθενός.

   "Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ζητά από την Βουλή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.
   Το αίτημα, κατέθεσε η εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσολογγίου προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία με τη σειρά της το διαβίβασε στη Βουλή.
   Η δικογραφία αφορά τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και απόπειρα αντιποίησης αρχής."

   • Enzo avatar
    Enzo @ Kώστας ΜΠ 13/09/2012 17:07:09

    σοβαρα αδικηματα, τι λες τωρα?
    και πρωτοετης φοιτητης της Νομικης τα καταρριπτει.
    ακου εκει! απροκλητη φθορα ξενης ιδιοκτησιας!! τσ τσ τι λες ρε παιδι μου? τα λαθραια τωρα τα λεμε φθορα ξενης ιδιοκτησιας! ξυπνηστε λεμε μαγκες, ειστε ολοι σας στον κοσμο σας ακομη. σε ληθαργο βαθυ!

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ Enzo 13/09/2012 17:33:17

     Mπορείς να λες ότι θες.
     Σημασία έχει τι λέει ο Εισαγγελέας του Άρειου Πάγου.
     Να μου επιτρέψεις μεταξύ Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου και ...Enzo να θεωρώ σοβαρά αυτά που λέει ο πρώτος.
     Επαναλαμβάνω: σκαμνί και αν τολμούν ας το ξανακάνουν.

   • Carl Sagan avatar
    Carl Sagan @ Kώστας ΜΠ 13/09/2012 18:51:58

    Κώστα για ποια εικασία μιλάς; Και τα δύο γεγονότα είναι, και η μήνυση της ΧΑ κατά αρχηγού ΕΛΑΣ και Δένδια, και το αίτημα της άρσης ασυλίας Μπαρμπαρούση. Εγώ θεωρώ δίκαιο να καταδικαστεί ο Δένδιας με πρόστιμο και φυλάκιση, και να καταδικαστεί και ο Μπαρμπαρούσης με χρηματικό πρόστιμο μίας μεταλλικής δραχμής. Εσύ τι θεωρείς δίκαιο; Πρόσεξε, δε σε ρωτώ να προβλέψεις το αποτέλεσμα των δύο υποθέσεων, σου ζητώ να το επηρεάσεις. Η δημόσια διατύπωση προσωπικών απόψεων διαμορφώνει κλίμα, το οποίο στη συνέχεια αφουγκράζονται οι δικαστές προτού πάρουν τις αποφάσεις τους.

    • ΒΙΣ avatar
     ΒΙΣ @ Carl Sagan 14/09/2012 15:12:38

     Carl Sagan, και εγώ της ίδιας άποψης είμαι.
     Και για ποια φθορά ξένης ιδιοκτησίας μιλάμε; Ο λαθρο-Πάκι είχε και ιδιοκτησία; Μήπως είναι ιδιοκτησία του οι σανίδες; Ε ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται στο ανθελληνικό και υποκριτικό κράτος μας...

   • Nietzsche avatar
    Nietzsche @ Kώστας ΜΠ 14/09/2012 00:22:49

    @Και το γεγονός είναι πως τα όργανα του Ελληνικού Κράτους ζητάνε την άρση της ασυλίας του Μπαρμπαρούση, η οποία θα γίνει και ο οποίος θα κάτσει στο σκαμνί.

    Και θα έχει 3000 κόσμο στο δικαστήριο...
    Και από καρικατούρα ήρωα του 21, θα γίνει πολιτικός ήρωας του 2012!!!

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ Nietzsche 14/09/2012 00:54:21

     "Και θα έχει 3000 κόσμο στο δικαστήριο"

     Και οι καταδικαζόμενοι αναρχικοί μαζεύουν κόσμο και φωνάζει ¨το πάθος για τη λευτεριά.." και λοιπές σοφίες. Και φοβηθήκαμε.... Και βαυκαλίζονται για λαική συμπαράσταση.
     Το μέλλον κοινό: καταδίκη στους παρανόμους και των δύο άκρων.

 15. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 13/09/2012 16:29:16

  δύο φορές κάηκε η Αθήνα αλλά εξωθήσεις δεν είδατε, τώρα ξαφνικά σα να σάς τσίμπησε σκορπιός κάνετε ...

 16. RED avatar
  RED 13/09/2012 16:36:37

  Τα τερατώδη κοινωνικά προβλήματα δεν εξηγούν τη στροφή του λαού στην ΧΑ, τουλάχιστον όχι από μόνα τους. Πρέπει να προσθέσεις πολλά αμορφωσιάς, και κυρίως μία φολκλόρ αντίληψη για τον κόσμο.

  • TARAMAS avatar
   TARAMAS @ RED 13/09/2012 20:47:11

   Αγαπητέ μου γι αυτό ακριβώς είμαι αισιόδοξος, ότι θα ξεφουσκώσει το φαινόμενο ΧΑ. Όσο αμόρφωτος και να είναι ο ελληνικός λαός, πρέπει να είσαι πολύ ούφο για να πιστεύεις ότι νόμο και τάξη θα βάλουν οι παρανομούντες με την πρώτη ευκαιρία, την εγκληματικότητα θα καταπολεμήσουν οι μαχαιροβγάλτες και οι μπράβοι, τις έξυπνες λύσεις που χρειάζεται η χώρα θα δώσουν οι εγκεφαλικά ημιατροφικοί από τα στεροειδή, με το λαό θα συμπάσχουν οι ανάλγητοι ροπαλοφόροι. Απλά τώρα περνούνε τη γριούλα απέναντι στο δρόμο, για να της δώσουν αργότερα μια καρπαζιά όταν δεν την χρειάζονται πλέον.

   • Γεώργιος avatar
    Γεώργιος @ TARAMAS 14/09/2012 07:43:17

    Πολύ σωστά, την ίδια γνώμη έχω κι εγώ. Οι Έλληνες δεν είναι ναζιστές.

   • Kst avatar
    Kst @ TARAMAS 14/09/2012 10:55:01

    Ο ελληνικός λαός ειναι 40 χρόνια ουφο που ψηφιζει τους ίδιους και τους ιδιους με τον ευσεβή πόθο ότι θα τους κάνουν τα ρουσφέτια και την λαμογιά τους, αγαπητέ. Ασε γιατι από εξυπνακιδες πηξαμε.....

   • roadrunner avatar
    roadrunner @ TARAMAS 16/09/2012 01:36:53

    Μην εφησυχάζει κανείς. Μπορεί η ΧΑ εκλογικά να διατηρήσει περίπου τα ποσοστά της. ΟΜΩΣ ένα φαινόμενο που παρατηρείται τελευταία είναι η επιρροή της, σε ότι αφορά ρατσιστικές απόψεις και συμπεριφορές, που εκδηλώθηκαν σε πολύ-πολύ μικρές ηλικίες (από 12 ετών). Προληπτικά μέτρα με σωστή ενημέρωση και δράσεις από αρμόδια υπουργεία (πχ Παιδείας) πρέπει ωποσδήποτε να ληφθούν.

  • Scarface avatar
   Scarface @ RED 14/09/2012 00:21:01

   Η αληθεια ειναι οτι τερατα μορφωσεως ειναι μονο οσοι ψηφιζουν παππο προς παππο τους βαρωνους της ΝΔ για να τους κανουν τα ρουσφετια η επειδη νομιζουν πως η ΝΔ ειναι δεξιο κομμα κι οχι κακεκτυπο του ΠΑΣΟΚ, καθως και οι πρωην πασοκοι δημοσιοκηφηνολαμογι-υπαλληλοι που την ειδαν ξαφνικα Τσε Γκεβαρα και ψηφιζουν Συριζα γιατι κοπηκε η μασα. Ολοι οι υπολοιποι ειμαστε αμορφωτοι, φασιστες, καθηστερημενοι, ανωριμοι, στερημενοι και καμενοι απο τα αναβολικα.

 17. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/09/2012 16:37:23

  Βραχυπρόθεσμα, θα μας κάνουν ν' ασχολούμαστε και εμείς επισταμένως με το πώς θ' αντιμετωπίζουμε ακροδεξιές βλακείες. ¨Οπως προηγουμένως υποχρεώθηκαν οι Γάλλοι, Αυστριακοί, Ολλανδοί κτλ
  Μακροπρόθεσμα, θα πάρουν ότι πήρε χθές ο Βίλντερς στην Ολλανδία: Τον πούλο.

  • Enzo avatar
   Enzo @ Ο Θείος 13/09/2012 16:39:21

   εκει δεν εχουν τα προβληματα που εχουμε εμεις στην Ελλαδα.
   Ουδεμια σχεση η συγκριση σου.
   Μπαρμπα εισαι και εσυ στον κοσμο σου.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Enzo 13/09/2012 17:06:30

    Έχεις πάει στην Ολλανδία;
    Ποιά κοινά προβλήματα δεν έχουν; Φτώχεια και ανισότητα; Νομίζεις ! Υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που υποφέρει και ελάχιστοι στην χλιδή.
    Εισροή μεταναστών, παράνομη ή νόμιμη; Κυρίως από Ασία και Αφρική; Μα γιατί νομίζεις έφθασε στο παρελθόν ο Βίλντερς στο 15 % (ένα ποσοστό που ποτέ δεν θα πλησιάσει το Ελληνικό αδελφό του κόμμα);
    Το 2005 οι 16 εκατ. κατοικοι σε ποσοστό 80 % ήταν Ολλανδικής καταγωγής .
    Το λοιπό 20 % (οι νόμιμοι μόνον μετανάστες) αντιστοιχεί σε 3,2 εκατ. ανθρώπους. Από αυτούς 2,2 % ήταν Τούρκοι (350 χιλιάδες περίπου), 2,4 % Ινδονήσιοι (400 χιλιάδες), 2 % Μαροκινοί (320 χιλιάδες) κτλ.
    Δεν έχουν σημαντική επίσημη ανεργία (5 %). Αλλά υπάρχει πολλή υποαπασχόληση και ημιαπασχόληση.

    • Γεώργιος avatar
     Γεώργιος @ Ο Θείος 13/09/2012 17:37:11

     Να μην τους δέχονταν, αλλά το λίγο μεροκάματο είναι γλυκό για το ολλανδικό κεφάλαιο. Άρα;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Γεώργιος 13/09/2012 17:44:42

      Όπως ακριβώς είναι γλυκό και για το Ελληνικό "κεφάλαιο" - έστω και μικρομεσαίο...
      Κοινή γαρ η τύχη...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Γεώργιος 13/09/2012 17:45:35

      Άν βάλεις και τους παράνομους, στην Ολλανδία είναι πάνω από 5 εκατ. οι μετανάστες

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Γεώργιος 13/09/2012 17:50:02

      Υπάρχει όντως πρόβλημα στην Ολλανδία, και δεν είναι μόνο οι παράνομοι μετανάστες μέρος του, αλλά και οι νόμιμοι.

      Μέχρι πριν λίγα χρόνια, «ήλπιζα» (τρόπος του λέγειν...) στην «χαλιφατοποίηση» της Ολλανδίας (συγκεκριμένα), ούτως ώστε να λειτουργήσει ως αντιπαράδειγμα και ως έναυσμα για τις κοινωνικές και πολιτικές ζυμώσεις που θα οδηγούσαν στην αποϊσλαμοποίηση της Ευρώπης (και της Ελλάδος, που με κόφτει). Δυστυχώς όμως, ενδιάμεσα προέκυψε Τζέφρυ, οπότε μάλλον άλλη χώρα προορίζεται για αντιπαράδειγμα...

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ΚΜ 13/09/2012 18:14:40

      Ως πρώην αποικιακή χώρα (Ολλανδικές Ινδίες, Ν. Γουινέα, Καραιβική κτλ) η Ολλανδία είναι σε κάποιο βαθμό "εθισμένη" στην επαφή με άλλα θρησκεύματα, πολιτισμούς, χρώματα δέρματος κτλ. Όπως ακριβώς και οι άλλες αποικιακές δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ρωσία (! - к востоку" - η "επέκταση προς ανατολάς", Σιβηρία, Κεντρ. Ασία και Καύκασο, από τους τσάρους Μ. Αικατερίνη έως Αλέξανδρο III, με μεσουράνημα στον Αλέξανδρο ΙΙ, 1855-1881).
      Η σύγκρουση στην Ολλανδία δεν είναι τόσο φυλετική, πολιτισμική ή θρησκευτική, αλλά κυρίως αφορά εργασιακά-οικονομικά θέματα: Οι μετανάστες ρίχνουν τους μισθούς, ιδίως σε εποχές κρίσης.
      Νομίζω, κατά βάθος το ίδιο ισχύει σε αρκετό βαθμό και στην Ελλάδα. Απόδειξη: Στην Ελληνική εποχή "παχειών αγελάδων" (1989 - 2008), οι μετανάστες ήταν για το πλειοψηφικό ρεύμα "ευλογία". Η κρίση τους μετέτρεψε σε κατάρα.
      Ωστόσο, η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ αποικιακή χώρα και συνήθως είχε αρνητική μετανάστευση (έδινε μετανάστες). Μοναδική (αλλά σημαντική) εξαίρεση το Προσφυγικό 1922 και τα παρεπόμενα ("αντιπροσφυγικά" ρεύματα αυτοχθόνων κτλ).

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ Ο Θείος 13/09/2012 20:18:40

      Διαφωνώ, εννοείται, με την ερμηνεία των πάντων, σώνει και καλά, βάσει της κουτάλας. Και ούτε πριν το 2008 υπήρχε πλειοψηφία υπέρ της λαθρομετανάστευσης (λες και υπήρχε και άλλου είδους μετανάστευση). Μάλλον από τον κύκλο σου βγάζεις τέτοια συμπεράσματα. Όπως και να'χει όμως, πριν το 2008 η λαθρομετανάστευση δεν είχε λάβει διαστάσεις μη αναστρέψιμου εποικισμού.

     • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
      ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Γεώργιος 14/09/2012 23:10:15

      ΜΗΝ ΛΕΤΕ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ .ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
      ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ.

    • Enzo avatar
     Enzo @ Ο Θείος 13/09/2012 17:38:03

     Αυτοι γουσταραν και ειχαν και αποικιες ανα τον κοσμο και εχουν τοσους ξενους. μετα τους κουβαληθηκαν εκει μιας και πηραν την υπηκοοτητα και τα πηραν στο κρανιο οι ντοπιοι μετα χρονια γιαυτο και η μιση εθνικη Ολλανδιας ειναι μαυρισμενοι απο τον ηλιο. εμεις παλι καμια σχεση με αυτα.Εμεις ειχαμε το κεφαλι μας ησυχο μεχρι που μας κουβαληθηκε η μιση Ασια εδω.Μετα το κρατος τους δουλευει μια χαρα , εδω ειναι αστα να πανε, κοινος μπ*&^λο!βαρεθηκε ο κοσμος εδω με την ανικανοτητα.
     παλι εκτος εισαι μπαρμπα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Enzo 13/09/2012 18:19:28

      Δίναμε όμως μετανάστες! Όχι μόνον στις ΗΠΑ, Γερμανία, Βέλγιο αλλά και σε Αυστραλία, Νότια Αφρική, Κογκό, Αιθιοπία (είχα συγγενείς) κτλ.
      Ρώτησε ποτέ κανείς τους Μπαντού στη Χώρα του Ακρωτηρίου ή τους Aborigines στην Αυστραλία, πόσο γουστάρανε τους λευκούς μετανάστες (μαζί και τους Έλληνες);

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Enzo 13/09/2012 18:39:22

      Δεν γίνεται να έχεις διπλή γλώσσα. Άλλα να υποστηρίζεις για μέσα και άλλα για έξω.
      Διπλή γλώσσα σημαίνει διπλή ηθική. Μια ηθική για μένα και άλλη για τους άλλους.

     • Carl Sagan avatar
      Carl Sagan @ Enzo 14/09/2012 00:16:49

      Θείε εδώ σφάλεις. Δεν υπάρχει ζήτημα διπλής ηθικής. Δεν κακίζουμε τους λαθραίους γιατί μπήκαν, κακίζουμε τις εκλεγμένες κυβερνήσεις μας γιατί τους επέτρεψαν να μπουν. Οι ιθαγενείς της Αυστραλίας δεν είχαν τη δυνατότητα να αποκρούσουν τα κύματα των Ευρωπαίων εισβολέων. Αν την είχαν θα τους απέκρουαν. Εμείς αυτή τη δυνατότητα της είχαμε και την έχουμε. Γιατί λοιπόν δεν την εκμεταλλευόμαστε;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Carl Sagan 14/09/2012 10:53:38

      Την έχουμε;
      Εδώ δεν την έχουν οι Ολλανδοί. Και δεν εννοώ την "τεχνική" δυνατότητα, αλλά την κοινωνική - πολιτική, που είναι και η καθοριστική.
      Οϋτε εμείς, ούτε οι Ολλανδοί την έχουμε, κυρίως επειδή το κεφάλαιο (και το μικρο-κεφάλαιο, βλέπε π.χ. ξενοδόχοι της Πάρου και της Κρήτης ή αγροτο-εργολάβοι της Θεσσαλίας) χρειάζεται φτηνά χέρια.

     • Carl Sagan avatar
      Carl Sagan @ Carl Sagan 15/09/2012 00:26:03

      Για την τεχνική δυνατότητα μιλάω, που ασφαλώς την έχουμε. Δηλαδή την έχουμε σήμερα, δε θα την έχουμε για πάντα. Όσο για την "κοινωνικο-πολιτική δυνατότητα", αυτός είναι ένας εντυπωσιακός όρος που σκαρφίστηκες αντί να πεις απλά "επιθυμία". Μπορούμε να αποκρούσουμε τους εισβολείς, αλλά δεν θέλουμε. Ή μάλλον δεν θέλαμε παλιά, γιατί τώρα θέλουμε. Γιατί τώρα ξέρουμε τι σημαίνει αλλοδαπός εισβολέας. Γιατί το νιώσαμε στο πετσί μας. Ας τους αποκρούσουμε λοιπόν!

  • Kραντωρ avatar
   Kραντωρ @ Ο Θείος 13/09/2012 19:05:20

   Αποχή 52 % . Ολλανδοί και έποικοι δεν τρελένονται να χρησιμοποιήσουν το βασικό «δημοκρατικό τους δικαίωμα».Ο Βίλντερς είναι ένας φανατικός λιμπεραλιστής, που δεν επιθυμεί απλώς άλλους μουσουλμάνους, διότι ἐχουν γίνει ενοχλητικοί σε άλλους μετανάστες, όπως οι Εβραίοι.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Kραντωρ 13/09/2012 19:14:11

    Θέλει πάντως έξοδο της Ολλανδίας από το Ευρω, τι σόι liberal είναι; Ποιό πολύ με Tory μοιάζει σ' αυτό, αλλά μην αδικούμε τους πραγματικούς τόρηδες!

 18. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/09/2012 16:43:32

  Το αδελφό κόμμα του Βίλντερς είχε το 2010 15,5 % (24 έδρες), και παρά την κρίση και την επιθετική εκλογική εκστρατεία χθές πήρε 10,1% (15 έδρες).
  Πϊσω έχει η αχλάδα την ουρά - και για τα Τσίγκινα Δειλινά.

  • noldor avatar
   noldor @ Ο Θείος 13/09/2012 17:02:07

   Μήπως το ακροδεξιό κόμμα στην Ολλανδία μετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό;

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ noldor 13/09/2012 17:13:51

    Συμμετείχε (μαζί με τους πρώτους σε ψήφους Φιλελεύθερους και τους Χριστιανοδημοκράτες του παλιού υπουργού Οικονομικών Jan Kees de Jager με τις γνωστές αντιευρωπαικές δηλώσεις) και αυτό προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές, γιατί διαφωνούσε με την διάσωση κρατών της Ευρωζώνης, με τον Μηχανισμό ESM και ζητούσε επιστροφή στο παλιο Ολλανδικό νόμισμα.
    Από τα πρώην κυβερνητικά κόμματα, οι Φιλελεύθεροι είχαν σημαντική άνοδο. Την φθορά οι πολίτες την φόρτωσαν στους αντιευρωπαιστές Ακροδεξιούς και στους πολύ ευρωσκεπτικιστές Χριστιανοδημοκράτες.
    Αντίθετα ανέβηκε πολύ το φιλοευρωπαικό Εργατικό κόμμα, που θα κάνει μαλλον κυβερνητικό συνασπισμό με τους Φιλελευθερους.

    • Θησειώτης avatar
     Θησειώτης @ Ο Θείος 13/09/2012 19:30:41

     Άρα λοιπόν, μιλάμε για το αδελφό κόμμα του καρατζαφύρερ. Όχι για το αδελφό κόμμα της χα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Θησειώτης 13/09/2012 19:37:20

      Ο Καρατζαφύρερ δεν ήταν υπέρ της εξόδου από το Ευρώ.
      Και μάλλον συμπαθούσε πολύ περισσότερο από τον Βίλντερς τους μουσουλμάνους (σε σύγκριση με τους εβραίους π.χ.).
      Ούτε είχε νεοφιλελεύθερες απόψεις για την οικονομία.
      Μάλλον με τον Φίνι έμοιαζε ο Φύρερ.

 19. Βασίλης avatar
  Βασίλης 13/09/2012 17:05:42

  Επιτρέψτε μου να σημειώσω πολύ σύντομα τα εξής:

  1. Όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει

  2. Όσο δεν αντιμετωπίζεται επαρκώς το μεταναστευτικό ζήτημα

  3. Όσο οι πολιτικές δυνάμεις (και από τις δύο πλευρές) συνεχίζουν να τσαλαβουτάνε στα νερά του κοσμοπολιτισμού και να μην αναγνωρίζουν τη σημασία της εθνικής ταυτότητας δηλαδή της συλλογικής μας διάστασης.

  4. Όσο οι πολιτικές δυνάμεις παραμένουν στην λογική του μεταπρατισμού και δεν επιδιώκουν την ανάπτυξη αυτόνομη παραγωγικής δομής.

  5. Όσο συνεχίζουν τα φαινόμενα διαφθοράς και δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη.

  Τόσο θα ενισχύονται φωνές σαν αυτές της Χ.Α.

  Η λύση λοιπόν είναι προφανής...(τουλάχιστον έτσι νομίζω)...

  • armageddon avatar
   armageddon @ Βασίλης 13/09/2012 19:02:50

   Σωστή ανάλυση

 20. ήγγικεν avatar
  ήγγικεν 13/09/2012 17:20:10

  -Ο Γκλέτσος, ο δήμαρχος Στυλίδας με την στήριξη και του ΚΚΕ, ζητάει εναγώνια δημιουργία ένοπλης πολιτιφυλακής λόγω ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας: dailymotion.com/video/xrrxhc_yy-yyyyyyyy-yyyyyyy-yyyyyy-y-yyyyyy-yyy-yy-yyyyyyy-yyyyyyyyyyyy_news
  -Χθες στην Ανθήλη της Λαμίας λίγο έλειψε να γίνει μακελειό :
  newsnow.gr/photo/209558/1/oi-athigganoi-apeiloun-na-kapsoun-tin-anthili--fovoi-gia-nea-epeisodiavinteofotos.html
  Ε δεν είναι στημένα από την Χ.Α. αυτά. Είναι η απειλή που νοιώθει ο κόσμος και ζητάει προστασία της ζωής του πιά, άστην περιουσία. Βλέπει ότι το κράτος δεν μπορεί να ενεργήσει. Δεν γίνεται αυτό που "φώναξε" προχτές ο Φαήλος Κ. να κάνει η Αστυνομία την δουλειά της.
  Όταν δεν την κάνει, έ δεν θα κάτσουμε να σφαγούμε σαν αρνιά, για να μην κατηγορηθούμε από κάποιους βαρεμένους ότι πήραμε τον νόμο στα χέριά μας.
  Σας γράφω από το Μενίδι όπου κάθε βράδυ "γδύνεται" κι από ένα σχολείο.

 21. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 13/09/2012 17:34:15

  Είναι στο χέρι του κράτους να πιάσει μερικούς μάγκες που δεν ξέρουν τι εστί μεροκάματο και να τους χώσει στην ψιρού. Αλίμονο αν ολόκληρη ελληνική κοινωνία ήταν η αφεθεί να είναι όμηρη μερικών σαλτιμπάγκων, καραγκιόζηδων που φοράνε μαύρες μπλούζες, θρασύδειλα αντράκια του κερατά. Το λαικό κίνημα σε συμμαχία με όλους τους πολίτες και το κράτος -μπράβο στον κ. υπουργό-μπορεί άνετα σε χρόνο ττ να τελειώνει με μερικά αγοράκια που το παίζουν άντρες.

 22. DI.KO avatar
  DI.KO 13/09/2012 17:44:36

  Βλέποντας την φωτογραφία αισθάνομαι ανατριχίλα και οργή. Ελλάδα που καταντήσαμε!
  Ο φασισμός στο αποκορύφωμα. Στην Γερμανία του σήμερα όλοι αυτοί θα είχαν ήδη προφυλακιστεί. Η λύση για τους λαθρομετανάστες χρειάζεται πολιτική βούληση και άμεση εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας. Η αντιμετώπιση της ΧΑ δεν εξαρτάται κατά την γνώμη μου από την πολιτική βούληση. Είναι πολύ περισσότερο θέμα παιδείας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα φασιστοειδή στοιχεία υπήρχαν και υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία σε λανθάνουσα κατάσταση. Με τρόϊκα ή χωρίς αυτήν αυτά τα στοιχεία πάντοτε δυστυχώς θα υπάρχουν. Η κρίση τα έφερε στο προσκήνιο. Μιλάμε για δημοκρατία στη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία και ο καθένας το καταλαβαίνει αυτό όπως του γουστάρει γιατί η παιδεία μας είναι σε πολλά σημεία ελλιπής και βλέπουμε σήμερα τα αποτελέσματα. Δυστυχώς είναι πολύ λίγα τα παραδείγματα μιας σωστής δημοκρατίας στη πατρίδα μας. Καθήκον όλων μας πρέπει να είναι να συμβάλλουμε στην εξυγίανση της Ελλάδας στοχεύοντας στα πραγματικά προβλήματα και όχι σ’ αυτά που διάφοροι μας «προσφέρουν» λαϊκίζοντας. Οι λάθρο σαν πρόβλημα μπορεί να λυθεί. Ο Δένδιας κάνει προσπάθειες συντονισμένες και στη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζεται υποστήριξη. Μεγαλύτερη υποστήριξη χρειάζεται όμως τώρα αλλά και στο μέλλον για την πάταξη των ακραίων στοιχείων απ’ όπου και αν προέρχονται.

 23. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/09/2012 19:26:13

  Κανονικά, έπρεπε να τους αντιμετωπίσουν οι κουφιοκέφαλοι χρήσιμοι ηλίθιοι εξ "αριστερών" που συναγελάζονταν μαζί τους στην Πλατεία και κάνανε διαγωνισμό μούντζας και άσεμνων εκφράσεων: Οι "αντισυστημικοί" της υποτιθέμενης άλλης όχθης, από "Ανταρσύες" και αναρχίζοντες μέχρι ορισμένες δραχμικές "συνιστώσες" της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  Ωστόσο, στην πράξη "κάνουν την πάπια". Ξέρουν ότι τους χρησιμοποίησαν, αλλά η παραδοχή του σφάλματος χρειάζεται γενναιότητα που δεν διαθέτουν.
  Προς τιμήν του, για το θέμα αυτό, το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Ο Θείος 13/09/2012 19:33:18

   Το ίδιο έγινε ακριβώς και στην Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία κτλ, ακόμη και σε εποχές χωρίς κρίση: Η απόλυτη πολιτική ανεπάρκεια της θεσμικής αριστεράς μετά το 1985 - 1989 και ο χωρίς αρχές τυχοδιωκτισμός μερικών ακραίων ρευμάτων της, συνετέλεσε μαζί με πολλά άλλα πράγματα, να ενισχυθούν οι ακροδεξιοί από την αγανάκτηση των φτωχών, ανέργων κτλ, που παλιότερα απορροφούσε η αριστερά.
   Χαρακτηριστικό είναι ότι αντίθετα με την κουφιοκέφαλη ελληνική "αριστερή" καθοδήγηση στην "διαμαρτυρία της πλατείας", το μητρικό "κίνημα των αγανακτισμένων" Ισπανίας - Πορτογαλίας, από την αρχή απέκλεισε το ακροδεξιό ρεύμα από τους κόλπους του. Εκεί δεν αναπτύχθηκε το φαινόμενο της ακροδεξιάς, παρά την κοινή κρίση.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Ο Θείος 13/09/2012 20:26:15

   Ολόσωστος Θείε.
   Αλλά πιο πολύ με το όνομά τους τα πράγματα.
   Όχι απλά "στην Πλατεία".
   Συγκεκριμένα: στους Αγανακτισμένους του Μαίου/Ιουνίου του 2011.
   Με το σύνθημα "η χούντα δεν τελείωσε το 73", όπου λαικίστικα εξισωνόταν μια δυσλειτουργούσα Δημοκρατία με την Δικατορία, με το "να καεί το μπουρδέλο η Βουλή" ΄( όχι να την αλλάξουμε, να την κάψουμε παλιό χρυσαυγίτικο σύνθημα από την εποχή του 0,2%) κλπ.
   Στα μάτια των οργισμένων που πλημμύρισαν την Πλατεία Συντάγματος αποενοχοποίηθηκε η χρυασαυγίτικη αλητεία δια του "όλοι ίδιοι είναι", δια του "όλοι κλέφτες είναι".
   Άλλα να βλέπουμε και τα θετικά:
   προ ολίγου ο ανεκδιήγητος ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε να υπερψηφίσει κείμενο της ΝΔ που καταδίκαζε την παράνομη συμπεριφορά βουλευτών της ΧΑ! Τους αξίζει κατά συνέπεια να τους κατατάσουν στα επικίνδυνα αντιδημοκρατικά άκρα.
   Των οποίων κάθε παραβατική συμπεριφορά( από μολότοφ των μεν , μέχρι τάγματα εφόδου των δε) θα κυνηγά η Ελληνική Δημοκρατία.

 24. alex23 avatar
  alex23 13/09/2012 20:07:39

  η χρυση αυγη επιθυμει να ειναι ομοτιμος συνομιλητης με την κυβερνηση για αυτο και λειτουργει προκαλωντας την

  μια βασικη γραμμη της χα ειναι οτι το κρατος δεν εφαρμοζει τους νομους..νομιζω οτι η κυβερνηση πρεπει να τους διαψευσει και να αρχισει την εφαρμογη πανω σε αυτους, δειχνοντας σε ολους οτι η χα δεν ειναι ουτε ο νομος ουτε υπερανω του νομου..ετσι θα ακυρωθει και η προσπαθεια της χα να αναδειχτει σαν εκτελεστικη εξουσια (οπως την μεταφραζει αναλογα με τη λαικιστικη αποδοση που θα εχουν οι πραξεις της)..

  • Carl Sagan avatar
   Carl Sagan @ alex23 14/09/2012 00:30:41

   Διώκοντας τους πολίτες που ζητούν την ευνομία, προστατεύεις και ενισχύεις βίαια την παρανομία. Όμως η βίαιη προστασία της παρανομίας είναι αντίθετη στο Σύνταγμα, του οποίου η τήρηση επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων. Που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Άρθρο 120Σ του Ελληνικού Συντάγματος.

   • alex23 avatar
    alex23 @ Carl Sagan 14/09/2012 15:08:09

    συμφωνω για το 'Διώκοντας τους πολίτες που ζητούν την ευνομία, προστατεύεις και ενισχύεις βίαια την παρανομία.'
    αλλα εδω δεν εχουμε κατι τετοιο

    εχουμε αντιποιηση αρχης στην καλυτερη περιπτωση

    αν οι εν λογω 'ανησυχοι πολιτες' ειχαν προβει σε ακινητοποιηση εγκληματια και καλουσαν την αστυνομια για τα περεταιρω, θα ημουν απολυτα μαζι τους και θα τους χειροκροτουσα(κατι σαν το citizen arrest)

    αλλα εδω παρανομα ζηταει καποιος πιστοποιητικα απο τριτο..και οταν δεν τα παιρνει - και καλως δεν τα παιρνει, υπαρχουν δεν υπαρχουν, γιατι δεν εχει δικαιωμα να τα ζητησει εξαρχης - καταφευγει σε βιαιοπραγιες και καταστροφη ξενης περιουσιας

    και σημερα ειναι ο μικροπωλητης (παρανομος ή μη) σε αυτην την θεση
    αυριο μπορει να εισαι εσυ που θα σταματησουν και θα ζητησουν να αποδειξεις του τι εισαι και αν για λογους ανθρωπινης αξιοπρεπειας αντιδρασεις στο παραλογο και παρανομο αιτημα τους, κινδυνευεις και εσυ να γινεις στοχος της βιας τους..

    αυτην την εκτροπη δεν την θελει κανενας λογικος ανθρωπος

   • Carl Sagan avatar
    Carl Sagan @ Carl Sagan 14/09/2012 18:06:33

    Άλεξ ασφαλώς η δίωξη θα γίνει με την κατηγορία της αντιποίησης. Αλλά αν ταυτόχρονα το κράτος δεν πατάξει το παραεμπόριο, ο καθένας θα σκεφτεί ότι η κατηγορία της αντιποίησης ήταν προσχηματική, και πραγματική αιτία της δίωξης ήταν το αίτημα για ευνομία. Θα σκεφτεί δηλαδή ότι το κράτος υποθάλπει την παρανομία. Το κράτος δεν πρέπει να αφήνει περιθώρια για τέτοιες σκέψεις, γιατί μόνο τα κορόιδα και οι δούλοι τηρούν νόμους που δεν τηρεί ο οικοδεσπότης.

    • alex23 avatar
     alex23 @ Carl Sagan 14/09/2012 19:20:16

     το κρατος πρεπει να κανει την δουλεια του, κανεις δεν λεει οχι*

     αλλα οι αυτοκλητοι αστυνομοι δεν ειναι κρατος και δεν υπαρχει και νομικη καλυψη για οσα κανουν και το χειροτερο ειναι οτι το ξερουν και το κανουν για επικοινωνιακους λογους..γιατι το προβλημα τους δεν ειναι ο παρανομος αλλα ο ξενος μιας και δειραν και νομιμους αλλοδαπους μικροπωλητες και στην διαλεκτικη τους, σε τελικη αναλυση, δεν τους διαχωριζουν σε νομιμους ή παρανομους αλλα σε ελληνες και ξενους (ο αντρας που βαρει γυναικες εχει κανει σχετικες δηλωσεις για κομμενα χερια ξενων)

     * πολλες φορες βλεπωντας παλιοτερα τσιγγανους και μετα αλλοδαπους να κανουν στα φαναρια τους μικροπωλητες,τους επαιτες ή τους υαλοκαθαριστες αναρωτηθηκα που ειναι ο νομος..την ιδια στιγμη αναρωτηθηκα ομως και αν ολοι αυτοι δεν ειχαν ενα τροπο να κερδισουν καποια χρηματα, εστω και ετσι, που και με ποιο τροπο θα βρισκανε
     δεν λεω οτι δεν πρεπει να εφαρμοζεται ο νομος ,αλλα οταν δεν εισαι ετοιμος να τον εφαρμοσεις σε μεγαλη κλιμακα(οπως τωρα με τα στρατοπεδα), πρεπει να σκεφτεσαι και τα αποτελεσματα της εφαρμογης τους..

    • Carl Sagan avatar
     Carl Sagan @ Carl Sagan 15/09/2012 01:23:34

     Οι αυτόκλητοι αστυνόμοι ξυπνούν ένα κράτος που έχει πέσει σε λήθαργο. Κάνουν μεγάλο καλό στο κοινωνικό σύνολο, αποδεχόμενοι μεγάλο προσωπικό κίνδυνο. Ρισκάρουν την στοχοποίησή τους από αντικοινωνικά στοιχεία, ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα, ρισκάρουν αντίποινα, ρισκάρουν την ποινική τους δίωξη, και η μόνη ανταμοιβή στην οποία προσβλέπουν είναι ηθική. Ποιος λογικός άνθρωπος (δηλαδή ατομιστής και φιλοτομαριστής) θα αποφάσιζε να κάνει κάτι τέτοιο; Χρειάζεται μεγάλη δόση παλαβομάρας (δηλαδή κοινωνικής συνείδησης) για να θυσιάσει κανείς τον εαυτό του με αυτόν τον τρόπο, για χάρη του συνόλου.

     * Και προς Θεού, σταμάτα να έχεις ενοχές για τους δύσμοιρους σφουγγαράδες των φαναριών. Δεν έχεις την παραμικρή ευθύνη για τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν. Άσε τις ενοχές για τους πάνσοφους γονείς τους, οι οποίοι έφεραν στον κόσμο από εφτά-οχτώ παιδιά ο καθένας χωρίς να προβλέψουν σε ποιον πλανήτη θα χωρέσουν να ζήσουν όλοι αυτοί όταν θα μεγαλώσουν. Το μόνο αποτέλεσμα που έχουν οι ενοχές σου είναι να στέλνονται τα λεφτά σου πίσω στις μανάδες και αδελφές τους, για να παράγουν μερικά εκατομμύρια παρασιτικών σφουγγαράδων ακόμα.

 25. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ avatar
  ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ 13/09/2012 20:41:07

  Αν,λέω άν!
  αποδεχθούν τα Golden Peacocks την πρόταση Τράγκα! μετά τί ?

 26. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 13/09/2012 21:40:22

  'Ετσι που κατάντησαν την Ελλάδα οι πρασινο-κοκκινο-μπλε
  πολιτικάντηδες, που κυβερνούν τα 38 τελευταία χρόνια, μόνο με
  εμφύλιο πόλεμο και με τιμωρία των ενόχων θα επέλθει η κάθαρση.
  Για τον σοσιαλ-κομμουνισμό ισχύουν 2 βασικά αξιώματα:
  1) ο κομμουνισμός θα νικηθεί μόνο με τη βία και όχι με την διπλωματία
  2)κάθε χτύπημα που δεν τον εξοντώνει τον ενδυναμώνει.
  'Οσον αφορά στη λαθρομετανάστευση, ο κυριότερος εχθρός δεν είναι οι λαθρομετανάστες, αλλά αυτοί που μας
  τους κουβάλησαν και έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ανθρώπινο σκουπιδότοπο της Ευρώπης, ενώ δεν έχουν σκοπό να τους ξαποστείλουν στις πατρίδες τους.

  • Scarface avatar
   Scarface @ ΝΙΚΟΣ 14/09/2012 00:25:20

   Η διακινηση λαθρομεταναστων ειναι ακομα πλημελημα οπως εγινε επι GAP? Ακουσα οτι θα καταργηθει κι αυτο μαζι με το νομο για την ιθαγενεια, αμεσως μετα την επαναδιαπραγματευση δηλαδη...

 27. voter avatar
  voter 13/09/2012 22:23:47

  Inside information ., προς αποφυγή ευσεβών πόθων και ελπίδων "η Πολιτεία να λειτουργήσει σωστά και δίκαια ": 'ατυπη στατιστική μεταξύ γιατρών του ΕΣΥ , κατέληξε οτι τελευταία το γνωστό φακελάκι , οχι μόνο δεν περιορίστηκε αλλά έχει υπερβεί κατα πολύ και τα γνωστά προεγχειρητικά η μετεγχειρητικά όρια . Πέρασε πιά και στα προγραμματισμένα ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων που σταδιακά μετατρέπονται σε εντός των νοσοκομείων ιδιωτικά ιατρεία .Απ'οτι δε λένε γιατροί που σπούδασαν το παλαι ποτέ στις πρώην ανατολικές χώρες , στο θέμα φακελάκι , η κατάσταση θυμίζει αυτήν που επικρατούσε εκεί : θεωρητικά όλοι οι πολίτες είχαν δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στα νοσοκομεια αλλά στην πράξη κανείς δεν διεννοείτο να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου χωρίς αξιόλογο κομπόδεμα από λέβα η λέι κλπ στην τσέπη .
  Βεβαια , η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία .

 28. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 13/09/2012 22:34:54

  Tί δεν καταλαβαίνεις ακριβώς;
  Εγώ , εσύ μπορούμε να κάνουμε μήνυση στον καθένα. Κανείς δεν μας εμποδίζει.
  Εικασία και εικοτολογία είναι να κάνουμε κουβέντα για μια μήνυση.
  Εγώ λέω πως είναι μια φαιδρή κίνηση(αλά μήνυση γενναίου Κασιδιάρη που κρύφτηκε σα λαγός στην Κανέλλη), εσύ λες πως κάτι θα βγάλει η μήνυση της ΧΑ , την οποία και υποστηρίζεις. Ό,τι και αν λέμε και εγώ και εσύ-για την έκβαση της μήνυσης- είναι εικασία, εικοτολογία, πρόβλεψη.

  Αντίθετα για τον Μπαρμπαρούση και αύριο μεθαύριο για τον Καιάδα έχουμε γεγονότα. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήταει την άρση της ασυλίας του για να δικαστεί. Για συγκεκριμένα αδικήματα. Εξέτασε την υπόθεση και ζητάει να δικαστεί. Στο σκαμνί ο Μπαρμπαρούσης. Ήδη δε καταδικάστηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια δύο άλλοι για την έφοδο στο Μεσολόγγι.
  Τί δεν καταλαβαίνεις;
  Δεν ενδιαφέρει κανέναν τι θεωρώ δίκαιο εγώ ή εσύ. Ο Εισαγγελέας της Ελληνικής Δημοκρατίας ζητάει την άρση της ασυλίας για να κάτσει ο δικός σου στο σκαμνί. Και θα κάτσει. Αυτό είναι το γεγονός.
  Για να δούμε μετά πόσο Ξηρόμερο rules που έγραψε και ένας άλλος...

 29. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 13/09/2012 22:41:55

  Και για να μην αποφύγω αυτό που με ρωτάς γράφοντας "δε σε ρωτώ να προβλέψεις το αποτέλεσμα των δύο υποθέσεων, σου ζητώ να το επηρεάσεις. Η δημόσια διατύπωση προσωπικών απόψεων διαμορφώνει κλίμα", σου απαντώ:

  στην στενή, στο κελί 33 και εκτός νόμου οι εθνοπροδότες τύπου Μιχαλολιάκου που έγραφαν άρθρα υποστήριξης του Χίτλερ που επιτέθηκε στην Πατρίδα.

 30. Aris. A avatar
  Aris. A 13/09/2012 23:47:07

  Μπροστά σε αυτά που έχει κάνει η άκρα αριστερά με τους αναρχικούς καίγοντας συστηματικά την Αθήνα επί τρεις δεκαετίες αυτά που έχει κάνει η ΧΑ με δύο τουμπαρισμένους πάγκους σε λαικές είναι αστειότητες.

  Το άρθρο συνεχίζει τις υπερβολές ενάντια στην κοινή λογική.

  Αποτελούσε πάντα προνόμιο των καταγόμενων από την αριστερά να πιστεύουν ότι είναι οι μόνιμοι ανησυχούντες και θεματοφύλακες της δημοκρατίας.

  Οταν μπούκαραν τα στελέχη του Συνασπισμού και του Ανταρσύα στα αστυνομικά τμήματα για να απελευθερώσουν τους αναρχικούς που είχαν συλληφθεί που ήταν η ελληνική δικαιοσύνη.

  Αυτό που τρομάζει είναι επειδή σε αυτή την φάση δεν είναι ελεγχόμενη η ΧΑ μην αρχίσει και βγάζει άπλυτα στην φόρα και χαλάσει την μανέστρα της μεταπολίτευσης που στηρίχθηκε στην σιωπή στην συγκάλυψη και στην ατιμωρησία.

  Οπως λέει και ο λαός από τρελό και από μικρό μαθαίνεις την αλήθεια και αυτό φοβούνται όσοι επιτίθενται λυσαλέα στην ΧΑ.

  Παρακολουθούσα πριν στην τηλεόραση τον Παπαμιμίκο.

  Με τέτοιο στελεχιακό δυναμικό είναι λογικό η ΧΑ που δείχνει δυναμισμό να σαρώνει σε αντίθεση με την ΝΔ που φθίνει.

  Η συνεχής επιθέσεις στην ΧΑ δείχνουν ότι πολιτικά βρίσκει έδαφος στον κόσμο η τακτική της λεηλατώντας το εκλογικό σώμα της ΝΔ.

  Η εικόνα του Παυλόπουλου να χειροκροτείται από τον Σϋριζα που τους ξευτίλισε στα Δεκεμβριανά του 2008 είναι ενδεικτική της ηλιθιότητας που παραμένει στην ΝΔ

  Ο κόσμος βαρέθηκε να περιμένει τους κοιμισμένους να ξυπνήσουν.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Aris. A 14/09/2012 01:51:24

   Πώς το είπες αυτό Άρη; "Αυτό που τρομάζει είναι επειδή σε αυτή την φάση δεν είναι ελεγχόμενη η ΧΑ ".

   Εδώ γελάνε. Ψάξε λίγο τι είχε γίνει με τις βόμβες στον κινηματογράφο Έλλη και Ρεξ και πως ο "μη ελεγχόμενος" κατ' εσέ έδωσε τους "συναγωνιστές" στην Ασφάλεια και με τι ανταλλάγματα δεν δικάστηκε και μετά βλέπουμε ποιός είναι ελεγχόμενος ή μη. Γνωστός και ελεγχόμενος ,αν χρειαστεί, ήδη από το 1978 είναι. Οποιοι περνάνε το Ελληνικό Κράτος για καφενείο κάνουν λάθος. Οι πολιτικοί δεν το αφήνουν και μοιάζει η χώρα ξέφραγο αμπέλι. Τον "μη ελεγχόμενο" τον έχουν για πρωινό, αν χρειστεί.
   Ακόμη τα μπιλετιάκια της μισθοδοσίας από υπηρεσίες σουλατσάρουν...
   Μη ελεγχόμενος ο αδερφός του δικηγόρου του Κοσκωτά...

   Το ο,τι εσύ πλέον βλέπεις θετικά τη ΧΑ( ή κάνω λάθος;) δεν σημαίνει πως "λεηλατεί " τη ΝΔ. Τα ίδια λέγανε και όταν ανέβαινε το ΛΑΟΣ. Η ΧΑ θα χτυπήσει ταβάνι στις ευρωεκλογές του 2014 , θα βαρεθούμε να ακούμε πόσο έρχονται- αν ακόμη είναι νόμιμοι- και μετά θα ξεφουσκώσει. Εδώ θα 'μαστε...

   υγ: αν θέλεις να απαντήσεις, μία παράκληση. Googlαρε το όνομα "Χάρης Κουσουμβρής" , δες τι έχει γράψει στο βιβλίο του και μετά θα καταλάβεις τι θύματα είναι οι χρυσαυγίτες και πόσο τους κρατάνε.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Kώστας ΜΠ 14/09/2012 10:02:27

    "...Η ΧΑ θα χτυπήσει ταβάνι στις ευρωεκλογές του 2014...

    Αποκλείεις το ενδεχόμενο να έχουμε βουλευτικές εκλογές πολύ νωρίτερα από τις ευρωεκλογές του 2014, και -μετά από όσα θα έχουν συμβεί για να έχουμε οδηγηθεί στις εκλογές αυτές- να τρίβουν πολλοί τα μάτια τους τότε;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 14/09/2012 10:59:01

     Στην Ολλανδια το ταβάνι των ομολόγων ήταν προς το παρόν 15 % (το 2010). Τώρα πήγανε πίσω στο 10 %.
     Έχουμε τράτο, τιποτε το ανησυχητικό.
     Εδώ στη Γαλλία και Αυστρία είχαν περάσει το 20 %. ζόρικο σε κάθε περίπτωση και το δικό μας χαμηλοτάβανο. Αλλά το βλέπετε, ουδείς μόνος και υπάρχουν πολύ χειρότερα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 14/09/2012 11:08:09

      Πάντως σε κάθε περίπτωση, καλό είναι αυτούς να τους σταματά κανείς στα πρώτα τους βήματα.
      Ο Σαρκοζύ άς πούμε, δεν τους αντιμετώπισε. Αντίθετα έκανε βλακείες, έπεξαι στο δικό τους γήπεδο και έδωσε αέρα στους Γάλλους "ομόλογους" και το πλήρωσε. Τον ρημάξανε.
      Το ΚΚ Γαλλίας επίσης.
      Είναι κοινή δουλειά και της ΝΔ και της "αριστεράς" να τους κόψουν την φόρα. Αλλοιώς θα την πληρώνουν για χρόνια και οι δύο.

 31. Carl Sagan avatar
  Carl Sagan 14/09/2012 00:01:59

  Κώστα γεγονότα λέγονται αυτά που έχουν γίνει, όχι αυτά που ΘΑ γίνουν. Όταν ο Μπαρμπαρούσης κάτσει στο σκαμνί θα είναι γεγονός, προτού κάτσει είναι εικασία. Εύλογη εικασία, αλλά εικασία.

  Επί του θέματος, πιστεύω ότι ο Δένδιας έχει ευθύνη για το παραεμπόριο, είναι ο καθ' ύλην αρμόδιος να το πατάξει, και αντ' αυτού αμελεί. Η αμέλειά του έχει ως αποτέλεσμα βαριά οικονομική ζημιά τόσο για το κράτος όσο και για τους νόμιμους εμπόρους, που υφίστανται την χειρότερη μορφή αθέμιτου ανταγωνισμού. Γι αυτό και θεωρώ δίκαιο τη παραδειγματική τιμωρία του υπουργού, για να παραδειγματιστεί ο διάδοχός του, και σε σύντομο χρόνο να αποκατασταθεί η ευνομία.

  Για τον Μπαρμπαρούση δεν μπορώ να κρίνω αν η δράση του υπερέβη τη νομιμότητα ή κινήθηκε εντός των ορίων της, μπορώ όμως με βεβαιότητα να πω ότι ήταν μια δράση κοινωνικά ωφέλιμη. Ανάδειξε την αδικία που υφίστανται οι νομοταγείς και ευσυνείδητοι έμποροι από τις συμμορίες των παραεμπόρων. Ανέδειξε επίσης τη ζημιά που υφίσταται το κράτος - δηλαδή όλοι μας - από τη φοροδιαφυγή των λαθροπωλητών. Και ως μπόνους, αν αρθεί η ασυλία του, θα σπάσει επιτέλους το κατεστημένο της μη-άρσης της ασυλίας των βουλευτών. Οι ασυλίες θα αρχίσουν επιτέλους να αίρονται. Αν λοιπόν το κελί 33 γίνει τόπος κατοικίας αυτού του απλού, απλοϊκού σχεδόν, Έλληνα, μια ολόκληρη κοινωνία θα βρεθεί ψυχικά στο πλευρό του.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Carl Sagan 14/09/2012 00:20:59

   Bασικό χαρακτηριστικό της ΧΑ είναι η ασχετίλα.
   Το πρόβλημα με το παρεμπόριο δεν είναι πως ο Δένδιας δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Αν ήταν έτσι θα κάναμε απανωτές αλλαγές υπουργών και κάποιος θα προέκυπτε ικανός. Διάβασε τις αναλύσεις και τις προτάσεις του ΕΒΕΑ για το θέμα και θα καταλάβεις πόσο σε δουλεύει(;) ο υνητής του Ρουντολφ Ες.
   Το πρόβλημα με το παρεμπόριο είναι πως στο πρόβλημα εμπλέκονται πολλά υπουργεία και υπηρεσίες. Παράδειγμα: την επίβλεψη ( για μικροπωλητές κλπ)στα μέρη που έκαναν έφοδο οι Μπαρμπαρούσηδες την έχει-κακώς- η δημοτική αστυνομία και όχι η ΕΛΑΣ. Γι'αυτό και η ΧΑ λέει άσχτα και ανακρίβειες.
   Ο Δένδιας σας πονάει το ξέρουμε, αλλά τι να κάνουμε; Το πρόβλημα δεν λ'ύνεται στα πανηγύρια, αλλά στα τελωνεία και στα λιμάνια. Εκεί που μπαίνει το εμπόρευμα. Και οι διαδικασίες ενίσχυσης των τελωνείων με scanner τελειώνουν και θα παρουσιάσει σημαντική μειώση το παρεμπόριο.
   Το ότι ο Μπαρμπαρούσης θα κάτσει στο σκαμνί είναι σίγουρο. Όταν κάτσει και καταδικαστεί , αν είσαι ακόμη εδώ, θα σε ρωτήσω τότε να πάρεις θέση. Θα είσαι με τα δικαστήρια του Ελληνικού Κράτους ή με τους παρανόμους; Αν με πολιτικό σκεπτικό είσαι με αυτόν που ο Εισαγγελέας ζητάει να κάτσει στο σκαμνί , θα είσαι ίδιος με τους αναρχοαριστερούς που μέχρι και τη 17ν έβγαλαν θύμα πολιτικής δίωξης. Αλλά τι να κάνουμε , τα κόζα άλλαξαν. Η παρανομία ( ακροδεξιά ή ακροαριστερή) θα διώκεται.
   Τώρα για την κοινωνία που θα βρίσκεται στο πλευρό του "απλοικού Έλληνα" τι να πω; Είδαμε τις φάτσες αυτών που τον περιτρυγίριζαν, φάτσες "απλοικών Ελλήνων μαφιόζων". Πάντως να του συσμπαρασταθείτε διότι ως χαζούλης πήγε με κάμερες, επειδή έτσι τον διέταξε ο Αρχηγός, με αποτέλεσμα να είναι η καταδίκη του σίγουρη.
   Όπως και να 'χει θα τα πούμε με την έκδοση της απόφασης...

  • Carl Sagan avatar
   Carl Sagan @ Carl Sagan 14/09/2012 04:47:41

   Αν το πρόβλημα με το παραεμπόριο είναι πως εμπλέκονται πολλά υπουργεία και υπηρεσίες όπως λες, τότε υπεύθυνος του προβλήματος είναι αυτός που δημιούργησε αυτήν την εμπλοκή στο παρελθόν, και αυτός που ενώ μπορεί να την ξεμπλέξει στο παρόν αμελεί να το κάνει. Αν η Χρυσή Αυγή είναι άσχετη και καταθέτει μηνυτήριες αναφορές σε λάθος πρόσωπα, γιατί τα κόμματα που είναι σχετικά δεν καταθέτουν μηνυτήριες αναφορές στα σωστά πρόσωπα; Όλα τα κόμματα δεν ενδιαφέρονται για το συμφέρον του κράτους και των πολιτών; Αυτό δεν επιδιώκουν; Έχουμε εδώ μια καραμπινάτη περίπτωση αθέμιτου ανταγωνισμού και φοροδιαφυγής, τεραστίων διαστάσεων, ορατή από παντού. Δε συμβαίνει σε κανένα μυστικό κρησφύγετο, αλλά φόρα παρτίδα μπροστά στα μάτια όλων. Τι κάνουν τα κόμματα λοιπόν;

   Λες επίσης ότι δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το παραεμπόριο παρά μόνο με τη βοήθεια τη τεχνολογίας (σκάνερς). Τα παλιότερα χρόνια που δεν υπήρχαν σκάνερς αλλά ούτε τα εκατομμύρια των λαθροεισβολέων, πώς αντιμετωπιζόταν το παραεμπόριο τότε; Γιατί οι τότε υπουργοί μπορούσαν και οι σημερινοί δεν μπορούν; Εμένα αυτά μου μοιάζουν με προσχήματα και υπεκφυγές. Βάλε υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον Μιχαλολιάκο, και δες μετά πώς εξαφανίζεται το παραεμπόριο ως δια μαγείας την άλλη μέρα χωρίς ούτε σκάνερς ούτε τίποτα.

   • T.V avatar
    T.V @ Carl Sagan 14/09/2012 11:38:32

    Επειδη ακριβως εχουν μπλεξει τα μπουτια τους με τα υπουργεια και τις αρμοδιοτητες γιαυτο η Χ.Α γιγαντωνεται. Οταν τα ξεμπλεξουν θα ειναι αργα και επιτελους κανεις δεν "μασαει" πλεον με τα γραφειοκρατικα τερτιπια, αν υπαρχει θεληση ολα λυνονται. Οποιος δεν θελει να ζυμωσει δεκα μερες κοσκινιζει....

 32. Scarface avatar
  Scarface 14/09/2012 00:32:57

  Διαμαρτυρωνται για τη ΧΑ γιατι φοβουνται οτι ο κοσμος θα φυγει απο τα μαντρια τους, οπως ηδη εχουν κανει πολλοι. Κατηγορουν τη ΧΑ για βια, εκεινοι που τσακιζαν περυσι τον κοσμο στο ξυλο και τα χημικα. Κατηγορουν τη ΧΑ για προσβολη της εικονας του βουλευτη εκεινοι που ειχαν υπο τη σκεπη τους Βουλγαρακηδες, Ρουσοπουλους, Μαντεληδες, Ακηδες, Γιωργακηδες, κλπ. Η κυρια Χριστοφιλοπουλου αφησε τα σχολεια περυσι μαζι με την προισταμενο της χωρις βιβλια κι εδιωξε απο τη Θρακη τη Χαρα Νικοπουλου γιατι χαλαγε τα σχεδια του προξενειου, αλλα χτυπιωταν σημερα στη βουλη υπερασπιζομενη τη δημοκρατια μας. Βουλευτες που τα παιδια τους εχουν συλληφθει για ληστειες, με μολοτοφ και ναρκωτικα, κρινουν τη ΧΑ σαν εγκληματικη οργανωση.

 33. Ίωνας avatar
  Ίωνας 14/09/2012 00:35:55

  Την άρση ασυλίας του βουλευτή Μπαρμπαρούση ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επειδή ο βουλευτής αναποδογύρισε δύο πάγκους.Μεγάλη είδηση, φαίνεται ότι υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα .Για να σοβαρευτούμε τώρα γιατί η πραγματική είδηση δεν είναι η Χ.Α. αλλά το πως λειτουργεί η δικαιοσύνη.Από το 1981 πέραν την δίκης του σκανδάλου Κοσκωτά (χωρίς ουσιαστικά να καταδικαστούν οι ένοχοι) η δικαιοσύνη έχει πέσει σε λήθαργο.Κανένας εισαγγελέας δεν άκουσε π.χ. για Χρηματιστήριο, για εξοπλιστικά προγράμματα, για ολυμπιάδα,για δημόσια έργα και για πολλά άλλα.Μόνο από δημοσίευμα θα μπορούσε ένας εισαγγελέας να ερευνήσει κάποια από αυτές τις υποθέσεις.Η διαφήμιση που συνεχίζει να έχει η Χ.Α. όλες αυτές τις μέρες είναι σίγουρο ότι θα ανεβάσει κι άλλο τα ποσοστά της.Γνώμη μου είναι ότι ασχολούνται με την Χ.Α. πολλές φορές για ανούσιους λόγους και πρέπει η προβολή που της γίνεται να σταματήσει.

 34. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 14/09/2012 08:44:27

  Συμφωνώ με πολλούς σχολιαστές.
  Δεν συμφωνώ με το άρθρο.
  Ο τίτλος έπρεπε να είναι: " Το ΔΝΤ εξωθεί σε αιματοκύλισμα".
  Τίποτα από όλα όσα ζούμε δεν θα είχε συμβεί αν ο Παπανδρέου και ο Παπακωνσταντίνου δεν μας εφερναν το ΔΝΤ.
  Και αν βεβαίως αργότερα ο Βενιζέλος ο Κουβέλης και δυστυχώς και ο Σαμαράς δεν το ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ.
  Μην επιτίθεστε άλλο στην ΧΑ.
  Τίποτα δεν είναι ίδιο στην Ελλάδα δύο μόλις χρόνια από την εφαρμογή του προγράμματος "φτωχοποίηση" από το ΔΝΤ και την ΕΕ.
  Πιστεύετε ότι η κατάσταση στη χώρα μας μετά από άλλα δύο χρόνια θα είναι καλύτερη, ή χειρότερη;
  Εγώ επειδή πιστεύω ότι θα είναι χειρότερη, θέλω για προστασία την ΧΑ και όχι το ΚΚΕ. Άλλωστε δεν είμαι διεθνιστής για να είμαι λάτρης του συνθήματος " προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε.." Κι όταν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ (κουμμούνια δλδ) λένε όλοι, εννοούν και τους Σομαλούς και τους Μπαγκλαντεσιανούς "αδελφούς" τους.
  Έτσι και κάνει το θαύμα η ΧΑ και πλακώσει στο ξύλο κανένα Πάγκαλο, ή κανέναν ΓΑΠ, τότε το ποσοστό της θα πάει στο 60%.

 35. Τί να λέμε; avatar
  Τί να λέμε; 14/09/2012 10:38:37

  Η ΧΑ θα καταλήξει μία νομιμοποιημένη οργάνωση μπράβων της νύχτας για ξεκαθαρίσματα περιοχών (και όχι μόνο) π.χ. για μεσιτικά συμφέροντα...αυτό προβλέπω...
  Κατά τα άλλα, αν οι Χρυσαυγίτες ήθελαν να το παίξουν ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ τότε έχω κάποιες ερωτησούλες γι'αυτούς (και κυρίως για τους όψιμα προκύψαντες Χρυσαυγίτες):
  1. Τί ψήφιζαν από το 74 και μετά;
  2. Είχαν ψηφίσει ποτέ τους ΕΠΕΝ ή ΕΝΕΚ; (με τόσους Χρυσαυγίτες η ΕΠΕΝ και η ΕΝΕΚ έπρεπε να είχαν κυβερνήσει εδώ και 30 χρόνια..ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!)
  3. Είχαν τολμήσει ποτέ τους, μεταξύ του 74 και μέχρι το 20010-12 να εκθέσουν τον εαυτό τους σχετικά με τα "ακροδεξιά" τους αισθήματα; ΟΧΙ. Γιατί; Τώρα ξύπνησαν;
  4. Γνωρίζουν που σκατά βρίσκεται ο Γράμμος και πότε είναι οι γιορτές νίκης του Γράμμου; Έχουν πατήσει το ποδαράκι τους εκεί πάνω ποτέ;


  Η ΧΑ δεν είναι αποτελεί παρά τη βίαιη (δεξιά) έκφραση της νοοτροπίας ορισμένων Ελλήνων που είχαν συνηθίσει στο διορισμό...(υπάρχει και η αντίστοιχη βίαιη αριστερή έκφραση αυτών των καλομαθημένων Ελλήνων: ΣΥΡΙΖΑ)...τώρα που ο διορισμός δεν προκύπτει όλοι αυτοί οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟΙ καλομαθημένοι βουτυρόμαγκες άλλαξαν σώβρακο και το παίζουν αντράκια... όπου φυσά ο άνεμος...στη μαμάκα τους γρήγορα...

 36. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 14/09/2012 10:59:54

  Επίθεση γιά ανάκτηση τών Μήζενς παίζει;

 37. εξωκοινοβουλευτική αριστερά avatar
  εξωκοινοβουλευτική αριστερά 14/09/2012 11:30:03

  απευθυνομαι μονο στο factorx και οχι στα φασιστακια που κυκλοφορουν ως πλειονοτητα εδω μεσα.. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για το Δημοκρατικο αρθρο σου .. Ελπιζω , αυτες οι αραδες που εγραψες να κινητοποιησουν αυτους που πρεπει , εστω και το τελευταιο δευτερολεπτο.. ειμαστε στο παραπεντε .. χαιρομαι που παραδεχεσαι την ψυχραιμια της Αριστερας ... ειναι ολοφανερο οτι δε θελει να χρεωθει "το 1ο χτυπημα", ισως και προτιμαει να εχει το 1ο θυμα .. αλλα δεν πρεπει τα "καλοπαιδα" της χ.α. να εκλαβουν την ψυχραιμια ως αδυναμια, τοτε θα πεσουν με κεκτημενη ταχυτητα σε τοιχο.. αλλά , ηδη οι φωνες για αντιποινα γινονται περισσοτερες απο τις ψυχραιμες .. Συνιστω σε ολους , να μαθουν ποσο καταστροφικος για τον τοπο ηταν ο εμφυλιος ... Αν τελικα σκοτωθουμε μεταξυ μας , μονο οι Αγγλοι θα βγουν κερδισμενοι , οπως με το διαμελισμο της Γιουγκοσλαβιας.. Το εχω ξαναγραψει παλαιοτερα, ο στοχος των Αγγλων ειναι ο διαιρεση της Ελλαδας, να γινουμε η Σερβια της νεας χιλιετιας ..
  υ.γ. Και τα εθνικια της σερβιας απο τα χουλιγκανια στρατολογησαν νεους..

  • εξαρχεας avatar
   εξαρχεας @ εξωκοινοβουλευτική αριστερά 15/09/2012 10:41:54

   κυκλοφορούν όμως και κουμουνάκια τζουγκασβίλια .

 38. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 14/09/2012 11:33:44

  Καμμία ψυχραιμία, της υπαρκτής "αριστεράς".
  Οι μεν δεν θέλουν να κάνουν αυτοκριτική για τις κακές παρέες στην "πλατεία" (πάλι πιάστηκαν χρήσιμοι ηλίθιοι), οι δε δεν θέλουν να ψηφίζουν με αστικά κόμματα.
  Μεσοπόλεμος, ανίατα κολλημένοι στο Μεσοπόλεμο.
  Πάντως το ΚΚΕ προς τιμήν του είχε προειδοποιήσει έγκαιρα για τις κακές παρέες των "αντισυστημικών" ανεξαρτήτως χρώματος.

  • Louisa avatar
   Louisa @ Ο Θείος 14/09/2012 14:13:40

   Το είπα και παραπάνω και φάνηκε...υπερβολικό. ΧΑ και...εξωκοινοβουλευτικοί βρίσκονται σε απ'ευθείας σύνδεση με το παρακράτος. Ο "μίνι εμφύλιος" θα είναι το τελευταίο χαρτί της κυβέρνησης για να προβληθεί ως δύναμη σταθερότητας απέναντι στα "άκρα", στριμώχνοντας, παράλληλα, τον ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να "αστικοποιηθεί", αξιωματική αντιπολίτευση γαρ, ο οποίος θα καλείται να καταδικάζει τη βία "απ'όπου κι αν προέρχεται".

 39. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 14/09/2012 15:10:44

  Αν αδειάσει η Ελλάδα από την αφροασιατική ισλαμική χολέρα, θα δείτε που θα πάνε τα ποσοστά της ΧΑ. Στο 0,000...%.
  Ελειψα για κάποιες μέρες στο εξωτερικό (όχι για αναψυχή), τα ίδια που είχα αφήσει συνάντησα σήμερα: Τα καροτσάκια με τους Μπαγκλαντεσιανούς στη θέση τους, οι διάφοροι άπραγοι νεαροί από Αλγερία, Μαρόκο, το ίδιο...

 40. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 14/09/2012 15:13:17

  άγνωστος παραμένει μέχρι στιγμής αυτός που ωθεί τον αρθογράφο στην ανοητολογία.

  • greek doctor avatar
   greek doctor @ εξαρχεας 14/09/2012 21:27:04

   Μπορείτε να υποθέσετε , ποιός είναι αυτός ο λόγος.

 41. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 14/09/2012 15:53:25

  μεγάλη αλήθεια είπατε.

  τα άλλα είναι αναλύσεις περιδιαγραμμάτου για να περνάμε την ώρα μας.

 42. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 15/09/2012 15:00:00

  εγώ θα έδινα τίτλο " ο συριζα εξωθεί σε αιματοκύλισμα".

 43. εξωκοινοβουλευτική αριστερά avatar
  εξωκοινοβουλευτική αριστερά 15/09/2012 21:19:27

  Ξαναλεω οτι δεν αργει η στιγμη που θα πρεπει ολοι να διαλεξουν πλευρα..και αυτο θα χρειαστει να γινει στο δρομο και οχι πισω απο τα πληκτρολογια..ελπιζω μονο σ'ενα πραγμα : να διαλεξουν ολοι την πλευρα της ανρωπιας και της αλληλεγγυης..
  Υ.γ. πραγματικα λυπαμαι γιατι οι περισσοτεροι φαινεται οτι ξεχνανε την ανθρωπια τους..ισως να μην τη γνωρισαν ποτε απο καποιον..

 44. εξαρχεας avatar
  εξαρχεας 15/09/2012 22:19:10

  βλέπω παραμένετε " με το όπλο παρά πόδα" σύμφωνα με τις παρακαταθήκες του αρχηγού σας, .... και περιμένετε ανυπόμονα να βγείτε στούς δρόμους..... , δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να καγχάσει άγρια ή να πέσει σε βαριά δυστυχία...

  αλλά και πώς να ορθοποδήσει μια χώρα όταν όλα τα χρόνια κουβαλάει στο σώμα της ένα καρκίνωμα... τους κόκκινους δολοφόνους που ζουν με το όραμα του νέου εμφυλίου ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.