#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2010 22:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Φάρμα των Ελληνόφωνων ΖώωνΚαι ξαφνικά, το κλίμα βάρυνε… δεν εννοώ το “climate” εννοώ το “mood”. Λίγο η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, λίγο οι διάφορες εκδοχές του ΝΑΤΟ, λίγο το κόμμα της Ντόρας, λίγο οι λέξη «εκλογές» , πολύ ηθελημένη αναποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης, και, φυσικά, τα δικά μας πολιτικά, πολιτειακά και οικονομικά αδιέξοδα. Τα κανάλια συνεννοήθηκαν να το φορτώσουν και στους κακούς ξένους. Φταίνε και θα φταίνε ΟΛΟΙ εκτός από την Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση, ωστόσο και η ιδεολογία και μέθοδοι που εκπροσωπεί, φταίνε για πάνω από το 67% του προβλήματος.

Θα φταίει ο Καπιταλισμός, ο Σοσιαλισμός, η Ευρώπη, η Γερμανία, το ΝΑΤΟ, η Αμερική, η Νέα Τάξη… Θα φταίμε ΕΜΕΙΣ! Θα λένε ότι ΕΜΕΙΣ ζήσαμε πέρα από τις παραγωγικές μας δυνατότητες. ΕΜΕΙΣ που διοριστήκαμε ρουσφετολογικά. ΕΜΕΙΣ που εθιστήκαμε στις επιδοτήσεις… ΕΜΕΙΣ. Φταίμε, αλλά λιγότερο από 1/3, ποτέ δεν ελέγχαμε το μαγαζί.

Αυτά που γράφω μου ήρθαν στο κεφάλι αφού διάβασα το κομμάτι του Κόλμερ http://www.istorikathemata.com/2010/11/blog-post_19.htmlκαι το άρθρο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου στην Εστία http://www.andrianopoulos.gr/0010000617/andrian.html

Στο κομμάτι του Κόλμερ απάντησα σε σχόλιο, http://www.istorikathemata.com/2010/11/blog-post_19.html. Η φούσκα του Χρηματιστηρίου και η αφαίμαξη που ακολούθησε δεν θα ήταν εφικτή χωρίς

(1) τους βασικούς μετόχους των εταιριών – χωρίς αυτούς δεν θα υπήρχε φούσκα,

(2) τις 3-4 «Τράπεζες» άντε μην λέμε ονόματα,

(3) τις «ανεξάρτητες» Χρηματιστηριακές εταιρίες,

(4) τους λαδωμένους διαχειριστές ΑΕΔΑΚ του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και

(5) τον επαίσχυντο ρόλο των ΜΜΕ και μεμονωμένων δημοσιογράφων.Αυτοί σας τα έφαγαν τα λεφτά. Ούτε το ευρώ, ούτε οι Γερμανοί, ούτε οι Αμερικάνοι. Το ευρώ βοήθησε, γιατί με την σύγκλιση των επιτοκίων από 20 και 30% σε 3 και 4%, φυσικά, εκτινάχτηκαν οι μετοχές. Αλλά αυτό ήταν το έναυσμα, όχι η αιτία. Αυτά για τον κ. Κόλμερ (που εκτιμώ, πραγματικά)

Και τον Ανδριανόπουλο τον εκτιμώ, ξέρω ότι πολλοί από εσάς δεν συμφωνείτε, αλλά τι να κάνουμε. Γιατί να το κρύψομεν, έχω υποστεί πλύση εγκεφάλου «ελευθερίας». Μια χαρά είναι ο Καπιταλισμός. Και ο Κομμουνισμός είναι μια χαρά. Όλα είναι μια χαρά όταν, όπως στην Φάρμα των Ζώων δεν είναι μερικά γουρούνια πιο ίσα από τους …άλλα ζώα.

Αυτό που δεν ανέφερε ούτε ο Κόλμερ, ούτε ο Ανδιανόπουλος στα άρθρα τους, είναι ότι από την εποχή του αείμνηστου Ανδρέα, θεσμοθετήθηκε το «δωράκι και τα 500 εκατομμύρια». Οι Γερμανοί που μας παρέλαβαν μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου είδαν αυτό που ίσως είχαν ξεχάσει από το 1942:  Λαδωνόμαστε εύκολα. Ξεπουλιόμαστε εύκολα, Προδίδουμε εύκολα.

Στην Φάρμα των Ελλήνων από το 1989 μέχρι σήμερα, υπάρχει μία τάξη πολιτικών που γράφει Νόμους επ’ αμοιβή, αποφασίζει διαγωνισμούς με ιδιοτέλεια, και με αντάλλαγμα μία εμφάνιση στην τηλεόραση ή μία Υπουργική γραβάτα (ή χορηγία) ξεπουλάει την Πατρίδα της, με επιδοτήσεις που κατέστρεψαν τον παραγωγικό ιστό, με πελατειακές σχέσεις με δανεικά λεφτά, και τέτοια, που τα έχουμε πια εμπεδώσει. Φυσικά και οι πεινασμένοι πήραν το κοκαλάκι που τους πέταξαν τα αφεντικά. Αυτό είναι ο Σοσιαλισμός. Τρώει ο κλειστός κύκλος, αλλά παριστάνει ότι νοιάζεται και μοιράζει τον πλούτο. Τρώει τα τριπλά, και αφήνει και 10% πουρμπουάρ στο τραπέζι.

Η απάτη, δεν είναι το ευρώ. Ούτε το Μάαστριχτ. Ούτε ο καπιταλισμός. Ούτε καν η συμφεροντολογική ή επιδρομική συμπεριφορά των Γερμανών. Ούτε καν η παρέκκλιση από αυστηρά δημοσιονομικά κριτήρια.

Η απάτη είναι ότι λάδωναν οι Ευρωπαίοι τους πολιτικούς μας, για να αγοράζουμε υπηρεσίες και προϊόντα που δεν θα θέλαμε, και σε τιμές που δεν θα πληρώναμε, αν μερικοί μερικοί δεν έπαιρναν συνδρομές και χορηγίες. Αυτή είναι η απάτη και είναι όλη δική ΤΟΥΣ. Αν στις δανειακές συμβάσεις φταίει βασικά ο δανειζόμενος, στην διαφθορά, είναι 50-50. ΔΕΝ τα φάγαμε μαζί, αυτοί έφαγαν και  μας πέταξαν πουρμπουάρ για να μας έχουν συνενόχους.

Ξεχάστε λοιπόν τις ενοχές, και τα παραμύθια και το ΝΑΤΟ και όλο τον αποπροσανατολισμό. Δύο είναι οι ένοχοι: Oι λαδώνοντες και οι λαδωνόμενοι. Όχι ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη… Εδώ στα καραμπινάτα αεροπλανάκια του 1996 δεν κουνήθηκε φύλλο… θα πιάσουν τους ενόχους του 99, ή του 2009; Χα!

Είμαστε με άδεια ταμεία, χρέος που δεν έχει σχέση με την δυνατότητά μας να το ξεπληρώσουμε, αποχαυνωμένοι από τα ΜΜΕ, μάλλον άοπλοι, χωρίς βιομηχανικό ή αγροτικό παραγωγικό ιστό, 30-40% ανεργία (αν βάλεις τους φουκαράδες του Δημοσίου και των ΟΤΑ που δεν έχουν αντικείμενο), 1-2 εκατομμύρια αλλοδαπούς που αρχίζουν να απαιτούν, και δεν έχουμε καν Ελληνικό στράτευμα να κάνει …δικτατορία. Αλλά τι να την κάνουμε; Έχουμε την Τρέμη, τον Χατζηνικολάου και τον Λαζόπουλο.

Όσο για το ΝΑΤΟ, μην άγχεστε. Η γριά αλεπού ο Kissinger, που μου έκανε την χάρη και δημοσίευσε την διατριβή του πάνω στο ίνδαλμά του τον Μέττερνιχ, έχει τον Ομπάμα από κοντά και παίζουν multipolar world. Δεν ασχολείται με εμάς. Με τον Πούτιν, την Μέρκελ και τον Κινέζο ασχολείται. Ίσως και με τον Σαρκοζύ.

Καλό Σ/Κ.

Archaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 19/11/2010 22:28:15

  Εχθες ο κ.Τριανταφυλλοπουλος στη εκπομπη του δηλωσε πως ειναι εξαιρετικα υπερηφανος γιατι η πατριδα του η Θεσσαλονικη απεκτησε ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ!!

  Δηλαδη ο Γκιουλεκας δεν ειναι δημοκρατης?

  Τι θελει να πει ο ποιητης?

  ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΙΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ!

  Στο πανελ καθοτανε ως καλεσμενος ο κ.Σαλαγκουδης που ουτε λεξη δεν αρθρωσε για την καταπτυστη φραση του Τριανταφυλλοπουλου.Σαν να μην συνεβη τιποτα!

  Αλλα μετα οταν ο Μακης του ειπε πως θα ανεβει στην θεσσαλονικη για να πιουν ενα κρασακι και να γιορτασουν την εκλογη της ομορφης κορης του ως δημοτικης συμβουλου εκεινος χαμογελασε μεχρι τα αυτια και καμαρωνε σαν γυφτικο σκεπαρνι.

  Ε βεβαια!Οπως γραφει και το παρακατω αρθρο...

  Ποιος μπορει να αντισταθει στην (πριγκιπισσα) Ανθη??

  http://taxalia.blogspot.com/2010/10/blog-post_5493.html

  Μηπως το κομμα ειναι σε...κωμα??

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Επαγρυπνών 20/11/2010 16:49:57

   Ε όχι και πατρίδα του η Θεσσαλονίκη! Από τη Βέροια είναι ο Τριανταφυλλόπουλος, κι αν ποτέ έζησε στη Θεσσαλονίκη, έχει να πατήσει το πόδι του εδώ από τότε που ήταν 18 χρονών, δηλαδή, εδώ και καμμιά 40ριά χρόνια! Έλεος πια!

   • παγωτατζής avatar
    παγωτατζής @ Στέργιος 20/11/2010 20:54:01

    Βέροια ή μάννα του, Αίγιο ό πατήρ αστυνομικός.
    Και με τό σκεπτικό αυτό όπως όλοι οι γόννοι στρατιωτικών,μπορούν να λένε πόλη τους ,όποια τούς αρέσει,ή όποια τούς εξυπηρετεί κατά περίπτωση....

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ Στέργιος 20/11/2010 20:58:38

    Τον αδικείς. 'Ερχεται συχνά και τιμάει τα σκυλάδικα της πόλης μας, κυρίως κατά δυτικές συνοικίες μεριά. Πρόκειται περί κουλτουριάρη δηλαδή. Δηλώνει και θαυμαστής της Ιωάννας Κουταλίδου! Τόσο καλά!

    • παγωτατζής avatar
     παγωτατζής @ Strange Attractor 20/11/2010 21:39:39

     Ρε τί μαθαίνει κανείς!!
     Και εγώ πού νόμιζα ότι τό Καγιέν πού έβλεπα επι τής Καραολή Δημητρίου στόν Εύοσμο,ανήκε σε Ελληνοποιημένο γηγενή έμπορο..γενικώς!

 2. παγωτατζής avatar
  παγωτατζής 19/11/2010 22:57:55

  "Δύο είναι οι ένοχοι: Oι λαδώνοντες και οι λαδωνόμενοι."
  Καλό δίδυμο....εκζάκτα, δεν λέω Αρχαίε.
  εξίσου καλό ενοχικά με τό : απέχοντες - συμμετέχοντες.
  Αυτό παίξτο γκανιάν.Θά φέρει πολλά λεφτά,να με θυμάσαι....

 3. Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΔΕΗ (ΠΕΠ/ΔΕΗ), avatar
  Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού ΔΕΗ (ΠΕΠ/ΔΕΗ), 20/11/2010 00:21:13

  Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ...

  Μετά την είσπραξη του δανείου των 500,000 ευρώ, ο Φωτόπουλος με τη παρέα του και σε συνεννόηση με τη Μπιρμπίλη άδειασαν σακιά με λιγνίτη στην είσοδο του Υπουργείου, για να αναβληθεί η συνάντηση με τη Τρόικα.
  Η ΓΕΝΟΠ έχει συναινέσει στη τριχοτόμιση της ΔΕΗ, η χτεσινή κινητοποίηση ήταν επαναστατική γυμναστική του Φωτόπουλου και της παρέας του – στάκτη στα μάτια του κοσμάκι ότι υπάρχει αντίσταση στη τρόικα…

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_16/11/2010_422557

  Είδες η ΓΕΝΟΠ;
  Ολοι οι βουλευτές έλαβαν χθες μια επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Προσωπικού ΔΕΗ (ΠΕΠ/ΔΕΗ), στην οποία διατυπώνεται η καταγγελία ότι η ΔΕΗ, με την απόφαση 125/6-9-2010, του Συμβουλίου Διεύθυνσης Ανταγωνιστικών και Επιτελικών Δραστηριοτήτων, χορήγησε στη συνδικαλιστική οργάνωση ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ δάνειο ύψους 500.000 ευρώ. «Επειδή η εργατική νομοθεσία», αναφέρεται στην καταγγελία, «απαγορεύει ρητά τη χρηματοδότηση συνδικαλιστικής οργάνωσης από εργοδότη, έχουμε ζητήσει με εξώδικη επιστολή την ακύρωση της ως άνω απόφασης».  ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ

  Στην Αθήνα σήμερα στις ……… του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2010 μεταξύ:

  1) αφενός της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Ανώνυμη Εταιρεία», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Χαλκοκονδύλη αριθ. 30, όπως αυτή εκπροσωπείται σύμφωνα με τον Νόμο και το καταστατικό της, και

  2) αφετέρου της Ένωσης Επαγγελματικών Σωματείων με την επωνυμία «ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΕΝ.Ο.Π./Κ.Η.Ε)», που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Στουρνάρη αριθ. 75-77, και εκπροσωπείται νόμιμα,

  συμφωνήθηκαν και έγιναν αμοιβαίως αποδεκτά τα ακόλουθα:

  Ο δεύτερος των συμβαλλομένων, που θα ονομάζεται εφεξής στο παρόν για συντομία «Οφειλέτης», δήλωσε ότι, προκειμένου να αντιμετωπίσει έκτακτες λειτουργικές δαπάνες, ζήτησε από τον πρώτο συμβαλλόμενο, ο οποίος στην συνέχεια θα καλείται για συντομία «ο Δανειστής», να λάβει το ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000,00) ευρώ. Ο Δανειστής συμφώνησε στην καταβολή του ποσού αυτού προς τον Οφειλέτη, συνομολογουμένης έτσι σύμβασης δανείου με τους παρακάτω όρους και συμφωνίες:

  1. Το παραπάνω ποσό των πεντακοσίων χιλιάδων (500.000,00) ευρώ σε μετρητά θα καταβληθεί ως εξής: ……………………………….

  2. Το δάνειο συνάπτεται για χρονικό διάστημα …………. (…..) ετών που αρχίζει από σήμερα και λήγει στις ……………………

  3. Το δάνειο θα εξοφληθεί πλήρως και ολοσχερώς ως εξής: ……………..

  4. Το παραπάνω δάνειο συνάπτεται έντοκο με ετήσιο επιτόκιο ……%. Σε περίπτωση δε υπερημερίας του Οφειλέτη σχετικά με τον χρόνο επιστροφής του κατά κεφάλαιο και τόκους θα βαρύνεται με το κατά το χρόνο εκείνο επιτόκιο υπερημερίας και μέχρι την ολοσχερή εξόφληση του.

  5. Τον Οφειλέτη επίσης βαρύνουν πέραν των τυχόν τόκων υπερημερίας όλα γενικά τα έξοδα και τέλη του παρόντος συμφωνητικού συμπεριλαμβανομένων των τελών χαρτοσήμου, τα τυχόν πραγματοποιηθησόμενα δικαστικά έξοδα και αυτά της τυχόν εκτελέσεως και κάθε γενικά σχετικό έξοδο, το οποίο δεν μπορεί να προβλεφθεί από τώρα.

  6. Προς εξασφάλιση της επιστροφής του συναπτομένου δανείου ………………….

  5. Οι συμβαλλόμενοι ορίζουν ως αρμόδια Δικαστήρια αυτά της πόλης των Αθηνών.

  6. Επίσης ρητώς συμφωνείται μεταξύ των συμβαλλομένων ότι το παρόν δάνειο είναι αδιαίρετο οσοιδήποτε και οποιοιδήποτε και αν είναι οι καθολικοί ή ειδικοί διάδοχοι του οφειλέτη.

  8. Το παρόν δάνειο μπορεί να παραταθεί μόνο με έγγραφη συμφωνία των μερών.

  Σε πίστωση και βεβαίωση των ανωτέρω που συνομολόγησαν και συναποδέχθηκαν οι συμβαλλόμενοι συντάχθηκε το παρόν σε τρία (3) αντίγραφα, το οποίο, αφού διαβάσθηκε και βεβαιώθηκε από τους συμβαλλόμενους, υπογράφεται από αυτούς, όπως ακολουθεί.

  ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟMENOI

 4. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/11/2010 00:45:29

  Αρχαίε, Ελευθερία με εικονικούς πνιγμούς;
  Για να σε προβοκάρω λίγο.

  Τι Γκουλάγκ, τι Γκουαντάναμο.
  Από "Γκου" και τα δύο.

 5. sawas avatar
  sawas 20/11/2010 01:21:39

  Στον βαθμό που δεν αντέδρασα αρχαιε ΦΤΑΙΩ και ΕΓΩ…..και ας έφαγαν άλλοι.
  Ο σιωπών δοκεί συναινείν

  Όλα τα άλλα είναι για να αποποιηθώ δίκες μου ευθύνες

 6. ΛίγκαΤουΒορρά avatar
  ΛίγκαΤουΒορρά 20/11/2010 03:51:51

  Πω...Πω! Αδελφε... Με μια πολύ πρόχειρη ματιά λόγω περασμένης ώρα, φαίνεται εκπληκτική η σελίδα "Θέματα Ελληνικής Ιστορίας". Θα ρίξω και μια ματιά τον Ανδριανόπουλο. Ωραίος! Πριν λίγο έβλεπα την εκπομπή στη ΝΕΤ για την πολιτική ιστορία στις αρχές του 20 αιώνα αλλά μ΄εκνεύριζει ο παρουσιαστής γιατί τα βλέπει πολύ «αριστερά» τα πράματα και μόνο αμερόληπτα δε σχολιάζει/παρουσιάζει. Ελπίζω η σελίδα που παρέθεσες να προέρχεται πράγματι από αμερόληπτα άτομα.

  Στο θέμα μας:

  Εγώ θα δεχόμουν κάποιες περικοπές, θα τις κατάπινα ευκολότερα εάν:

  α) δημεύονταν εδώ και τώρα περιουσίες, σπίτια στο Καπανδρίτι και στην Αεροπαγείτου ( ενδεικτικά αναφέρω μόνο λίγα εξ΄αυτών )

  β) κατασκευάζονταν ειδική πτέρυγα στον Κορυδαλλό με την ονομασία «Πτέρυγα ΠΡΩΗΝ Πολιτικών»

  γ) Αν επαναφέρονταν ο όρος «Γουδί» ( με γιώτα και ουχί με ήτα )

  Δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα το ότι «δεν κουνιέται φύλλο». Τίποτα ρε παιδί μου... Καμία τιμωρία, καμία επίπτωση, ΜΗΔΕΝ. Σα να μην συμβαίνει τίποτα! Όλα καλά!

  Τόσο απλά...

 7. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2010 07:12:41

  Αρχαίε, έγραψες πάλι. Μόνον μια παρατήρηση. Ενώ συμφωνώ ότι ο Αμερικανός είναι καλύτερο αφεντικό από το Γερμανό, θα προτιμούσα ΚΑΘΌΛΟΥ αφεντικό και να έχουμε το δικό μας, ελληνικό τρόπο, που υπάρχει ως επιλογή. Θέλει όμως πολλή καλλιέργεια γιατί κάποια πράγματα τα έχουμε ξεχάσει, σε επίπεδο πράξης.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Επώνυμος 20/11/2010 13:58:27

   Aαα επώνυμε... είπα τι είπε ο Αγγελος Βλάχος: Προτιμάς να σε φάνε από το κεφάλι, μια και έξω ή από τα πόδια σιγά (στο "Κύριός μου Αλκιβιάδης".

   Όλα τα συστήματα είναι μια χαρά, αλλά δεδομένης της τάσης των ανθρώπων να έχουν πάντα ανάμεσά τους πονηρά γουρούνια, προτιμώ το σύστημα που έχει ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ εξουσιών. Μέ όλες τις ατέλειές του, ένα είναι σήμερα αυτό το σύστημα. Ξέρω ότι βασίζεται σε έλεγχο ορισμένων πρωτων υλών, αλλά μεταξύ Γκούλαγκ, Νταχάου και Γκουαντάναμο (δεν κατάλαβα γιατί με αφορά το Γκουαντάναμο...), τι να πω... Η ιστορία είναι φρέσκια και είμαστε προκατειλλημμένοι.

   Χριεαζόμαστε επιγόντως 1) επικαιροποίηση της ιδεολογίας μας και 2) εύκοπλες περιλήψεις. Οι Πασόκοι το έχουν λύσει αυτό το θέμα: Newspeak!

 8. Greg avatar
  Greg 20/11/2010 12:56:00

  Ένας γερμανός ταγματάρχης στην Κατοχή, από τους διοικητές των ναζί στη Θεσσαλία, έγραφε σε βιβλίο του για το ξάφνιασμά του από τις μεγάλες ουρές, έξω από το κτίριο της γερμανικής διοίκησης, ελλήνων που ήθελαν να συνεργαστούν με τον κατακτητή!

  • Μisha avatar
   Μisha @ Greg 20/11/2010 12:58:48

   Υπάρχουν φωτογραφίες της εποχής με Θεσσαλονικείς να υποδέχονται και να χαιρετούν την είσοδο των Ναζί.

 9. Greg avatar
  Greg 20/11/2010 13:05:21

  Έχει γερά θεμέλια η ελληνογερμανική φιλία..

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Greg 20/11/2010 14:02:37

   και η ελληνοτουρκική, αλλα τα πιο γερά τα έχει η γερμανοτουρκική!

 10. Προφήτης avatar
  Προφήτης 20/11/2010 15:54:01

  Γκουλάγκς και Γκουαντάναμος προκύπτουν όταν στο σύστημα ελλείπει ο έλεγχος των σκοτεινών πλευρών της ανθρώπινης φύσης.
  Κι αυτό δεν γίνεται χωρίς λελογισμένο περιορισμό της ανθρώπινης ελευθερίας.

  Όλες οι κοσμοαντιλήψεις (φιλοσοφίες, θρησκείες, ιδεολογίες) γύρω από αυτό περιστρέφονται.

  Ευθεία γραμμή συνδέει Colgate και Γκουαντάναμο. Η λυσσαλέα επιδίωξη επέκτασης αγορών βρίσκει αντιστάσεις, οι αντιστάσεις γεννούν αντιστεκόμενους και αυτοί μαντρώνονται από την Αυτοκρατορία.
  Δεν σημαίνει ότι έχεις προσωπική ευθύνη. Απορώ με την παρεξήγηση.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Προφήτης 20/11/2010 16:35:07

   Σύνελθε, δεν έγραψα για το πιο δηλητήριο πρέπει να προτιμάς, έγραψα ότι 1) η Χώρα μας πάει για διάλυση, 2) κατά την άποψή μου φταίει το λάδωμα που έχουν φάει οι δοσίλογοι πολιτικοί μας, και 3) η διάλυση είναι μάλλον τελεσίδικη γιατί οι ίδιοι που λαδώνουν τους δοσίλογους φρόντισαν να έχεις καταστρέψει την αγροτική σου γη, για να κάνουν αποθήκες και δρόμους (με δικά ΣΟΥ δανεικά).

   Αυτό έχει κάποια σχέση με την Αμερική. Μετά το 45, η Αμερική έμεινε στην Ευρώπη, όχι για να σου πουλάει οδοντόπαστα, αλλά γιατί δεν ΤΗΝ συνέφερε να μπουνε οι Ρώσοι εδώ και στην Μ. Ανατολή. Απλοϊκά πράγματα, όπως στις ταινίες. Το 1990, παρέδωσε την Ευρώπη στους ...Ευρωπαίους.

   Η σύγκρισή σου του Γκουαντάναμο με το Γκούλαγκ (ή το Νταχάου) είναι ατυχής. Μερικά μηδενικά στον αριθμό των πεθαμένων, και κάπως διαφορετική ...μεθοδολογία. Αν οι Γερμανοί έκαναν κουμάντο στα πετρέλαια της Μ.Ανατολής -- δεν έχουν πάψει να προσπαθούν από το 1880--, δεν θα έχαναν τον καιρό τους με τέτοιες ανοησίες.΄

   Θα σου πω κάτι για να το σκεφτείς εσύ. Κανενός ξένου μεγάλου η πρόθεση δεν είναι η "Ελευθερία". Η Ελευθερία ήταν ιδεολογικό όπλο την περίοδο του Ψυχρού πολέμου ενάντια στους Ρούσκις και τους συνοδοιπόρους τους. Αλλά η άτιμη είναι πολύτιμη, και θα μας ζορίζει όσο την χάνουμε. Αλλά αν ψάξω για λιγότερο ανελεύθερα μέρη, αν δηλαδή ψηφίσω με τα ποδαράκια μου, δεν θα πάω ούτε στο Βερολίνο, ούτε στην Μόσχα, ούτε κάν στο Παρίσι ή το Λονδίνο (και οι Σκανδιαναβικές χώρες μου δημιουργούν αλλεργία... πολύ υψηλοί φορολογικοί συντελεστές).

   • Προφήτης avatar
    Προφήτης @ archaeopteryx 20/11/2010 21:24:47

    Ατυχής κατ' εσέ. Τα αίτια πίσω από κάθε, αιματηρό ή αναίμακτο, πολιτικό έγκλημα είναι πάντα τα ίδια. Διεστραμμένη αντίληψη περί Ελευθερίας και εξαχρειωμένη ανθρώπινη φύση.

    Άλλο απλότητα άλλο απλοϊκότητα. Γι' αυτό η πιο αγράμματη αυτοκρατορία θα είναι και η πιο σύντομη.

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Προφήτης 20/11/2010 23:19:52

     Προφήτη, θα σε τσιγκλίσω εγώ τώρα:

     Δες την ανάρτηση h++p://archaeopteryxgr.blogspot.com/2010/06/blog-post_22.html.
     Αναφέρεται στην Αλεξάνδρεια την Εσχάτη κάπου στο Τατζικιστάν. Η "έσχατη" βάση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ήταν λίγες μέρες πορεία από την βάση των Αμερικανών. Δεν το βρίσκεις ...συγκινητικό;

     Δες και τις 1-2 προηγούμενες...

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/11/2010 20:51:50

  Γινεται αυτες τις μερες Εκθεση "Η Γυμνη Αληθεια"...
  Οι εικαστικοι στον κοσμο τους, στα φουλαρια τους και τα καναπεδακια τους.
  Ο επισκεπτης - τι -σκεπτεται περι γυμνης αληθειας? Το ποσο κανει ο πινακας ή το τι σκεπτοταν ο καλλιτεχνης? Σκεπτεται τη Θοδωρα μηπως ??

  Η Γυμνη Αληθεια ειναι οτι μας εκαναν νεου τυπου ανοιχτοερηδες. Αυτους που τα παιρνουν απο τους υπολοιπους που τα δινουν γιατι η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες και τα συνδικατα. Εξελιχθηκαμε σε ανοιχτοχερηδες - ζητουλες ελεω ΓΑΠισκου Δανεικων κ αγυριστων με υποθηκη το χωμα που παταμε.

  Εχουν προκυψει ανοιχτοχερηδες με 6 δαχτυλα που μουτζωνουμε σε 360μοιρες..
  Το 6ο δαχτυλο ειναι αυτο που θα κανει γρηγορα την επεναφορα και τη διαφορα.

  Ο Αρχαιος ειναι νερο* - φρεσκος !

  ΠΠ

 12. anonymos avatar
  anonymos 20/11/2010 21:55:07

  Αμερικανόφωνων ορθότερα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.