#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/12/2011 19:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τρόϊκα αναζητεί σωτηρία στις ... προτάσεις ΣαμαράΜε  όλους τους στόχους του Μνημονίου ...εκτός και την ύφεση επιδεινούμενη, οι εμπειρογνώμονες  της Τρόικα, αναζητούν τρόπους να σώσουν τα προσχήματα, το  πρόγραμμα που εκπόνησαν, την προσωπική τους αξιοπρέπεια, αλλά και την αξιοπιστία και το κύρος των Οργανισμών που εκπροσωπούν.

Έτσι, σύμφωνα με επίσημες συζητήσεις, αλλά και ανεπίσημες διαρροές, αρχίζουν να ξανασκέφτονται ιδέες και προτάσεις, που έως πρόσφατα δεν ήθελαν κάν να ακούσουν, τις απέρριπταν συλλήβδην και άνευ συζητήσεως.

Πιο συγκεκριμένα:

1.- Φαίνεται ότι έχουν δώσει το πράσινο φώς στον κ. Βενιζέλο, να υιοθετήσει στο νέο φορολογικό,  το πάγιο αίτημα του Αντώνη Σαμαρά για τη μείωση του ΦΠΑ. Η τελική ρύθμιση δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, αλλά βρίσκεται στο τραπέζι.

2.- Το δεύτερο θέμα που αρχίζει να αποκτά σάρκα και οστά είναι, επίσης η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά, για  μείωση των εργοδοτικών εισφορών ως κίνητρο για την ενίσχυση της απασχόλησης.

3. –Μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις. Η τρόϊκα, έως προσφάτως, ήταν αντίθετη στο μέτρο αυτό, αλλά μετά την κατάρρευση των εσόδων, δείχνει πρόθυμη να ρίξει νερό στο κρασί της.

Μια πρώτη κίνηση, που θα σηματοδοτεί την αλλαγή στη στάση της τρόϊκα, ίσως καταγραφεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφισης εντός Ιανουαρίου.

Παράλληλα, εξετάζονται και άλλες προτάσεις από το «Ζάππειο ΙΙ», οι λεγόμενες «μηδενικού δημοσιονομικού κόστους», προκειμένου να βελτιωθεί το οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ανάσχεσης της ύφεσης.

Κάποιες ενστάσεις φαίνεται να διατυπώνονται από την ΕΕ επειδή δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως ενδεχόμενη χαλάρωση των πιέσεων και της ασφυκτικής λιτότητας, μπορεί να επιδεινώσει τα πράγματα, αντί να τα βελτιώσει.  Το επιχείρημά του βέβαια  το αποκρούει καθημερινά η σκληρή πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας που διαλύεται υπό το βάρος του μνημονίου, γι αυτό και εκτιμάται ότι δεν θα επιμένουν για πολύ καιρό ακόμα στις ανεδαφικές τους  απόψεις.

Προς την κατεύθυνση αυτή αναμένεται να επικεντρώσει τις προσπάθειές του ο κ. Παπαδήμος, ο οποίος δειλά-δειλά αρχίζει να παραδέχεται δημοσίως, ότι  μετά από μια διετή και βάναυση λιτότητα, που παρέτεινε την ύφεση και απορρυθμίζει την κοινωνία, η οικονομική πολιτική πρέπει να επικεντρωθεί προς αναπτυξιακού χαρακτήρα μέτρα. Αυτά, δηλαδή, για τα οποία φωνάζει ο Αντώνης Σαμαράς από το 2010.

Το κλίμα αυτό επιχειρεί να εκμεταλλευτεί ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος φιλοδοξεί να παρουσιάσει ένα φορολογικό νομοσχέδιο κοινής αποδοχής προκειμένου να ενισχύσει τις πιθανότητες του στο εσωτερικό παιχνίδι, που αυτή την ώρα εξελίσσεται στο ΠΑΣΟΚ. Παιχνίδι που προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Αν τελικά καμφθούν οι αντιδράσεις της ΕΕ και υιοθετηθούν οι προτάσεις Σαμαρά, τότε αυτομάτως καταρρέει και ο μύθος ότι τάχα δεν ήταν δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου!

Επίσης, θα αποδειχθεί περίτρανα ότι η Κυβέρνηση Παπανδρέου, όλο αυτό τον καιρό,  δεν έκανε τίποτα από το να λέει «ναί» σε όλα, χωρίς να τολμάει να αρθρώσει ούτε μια διαφωνία, έστω για την τιμή των όπλων. Πολύ δε περισσότερο να υποβάλλει δικές της προτάσεις.

Τέλος,  θα επιβεβαιωθεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς είχε συλλάβει εξ αρχής τις διαστάσεις του προβλήματος  και είχε προτείνει τις λύσεις που θα μας έβγαζαν μια ώρα αρχύτερα από την κρίση. Λύσεις, που τότε αντιμετωπίστηκαν απαξιωτικά με δηλώσεις τύπου «Χάρυ Πότερ», ενώ σήμερα επιχειρούν να τις οικειοποιηθούν για να διασωθούν.

Όπως άλλωστε έχουμε ξαναγράψει, οι διαπραγματεύσεις της Τρόικα με τον Σαμαρά άρχισαν. Η ματαίωση της νέας περικοπής των συντάξεων την προηγούμενη εβδομάδα ήταν το πρώτο βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εnzo avatar
  Εnzo 27/12/2011 19:14:31

  ειναι αργα τωρα πλεον για δακρυα στελλα.

  • Απορία avatar
   Απορία @ Εnzo 27/12/2011 23:37:28

   Εκτός και εαν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα και ξαφνικά ως δια μαγείας αλλάξει η κατάσταση στις παγκόσμιες αγορες, εμείς είμαστε τελειωμένοι, χρεωκοπημένοι.

   Η πορεία προς τη χρεωκοπία και τη δραχμή είναι μη αναστρέψιμη, το μόνο "πολιτικό" θέμα που τίθεται πλέον είναι σε ποιανού κόμματος χέρια θα πάει πρώτα η "καυτή πατάτα".

   Όσον αφορά τον Σαμαρά, καλά τα έλεγε και πολύ σωστά στα προγράμματά του, το μεγάλο λάθος του όμως ήταν ότι δεν βγήκε μπροστά να γκρεμίσει το ΠΑΣΟΚ όταν έπρεπε και όταν θα είχε το 70% του λαού μαζί του. Αυτή του την αργοπορεία δυστυχώς φαίνεται ότι θα την πληρώσει στο τέλος.

  • madprof avatar
   madprof @ Εnzo 27/12/2011 23:51:44

   Άλλωστε τα 1), 2), 3) της ανάρτησης έπονται των μέτρων λιτότητας και αποπληθωρισμού που ήταν οι στόχοι των μνημονίων Ι-ΙΙ-ΙΙΙ-ΙV που θέλαν και φυσικά τους πέτυχαν πλήρως (Μείωση πραγματικών εισοδημάτων συνταξιούχων, μισθωτών μ.ο. από 30% και πάνω και πλειοψηφία ελεύθερων επαγγελματιών άνεργοι ή στα πρόθυρα λουκέτου) μαζί με την υπαγωγή στο Αγγλικό δίκαιο των νέων δανείων της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ενώ η κάστα των βο(υ)λευομένων και τα γιουσουφάκια της (χαρτογιακάδες, σφουγγοκολάροι, πληρωμένα φερέφωνα) απολαμβάνουν τους "κόπους" και τα κεκτημένα τους και οι Διαπλεκόμενοι μοιράζονται τα "φιλέτα". Άρα λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει, οι βερμπαλιστικές πομφόλυγες δεν αρμόζουν!
   Οι πολίτες βιώνουν κοινωνικό, οικονομικό, οικογενειακό και προσωπικό ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

   • Y. avatar
    Y. @ madprof 28/12/2011 00:22:11

    “Οι Έλληνες ζουν σε συνθήκες παράνοιας και σχιζοφρένειας”
    Ράμφος, στον Αγγελιοφόρο της Κτριακής

   • factorx avatar
    factorx @ madprof 28/12/2011 00:24:40

    madprof, έχεις συναίσθηση του τι γράφεις, ή απλώς γράφεις για να δείξεις την αριστερούλικη καταγωγή σου; Απλά πράγματα: Η τροικα είναι σε αδιέξοδο και διαπραγματεύεται με τον Σαμαρά. Εμεις αυτό θέλαμε από την αρχή. Εσύ τι θέλεις; Εφόδους στα χειμερινά ανάκτορα; Γιατί δεν πας στον Τσίπρα ή το ΚΚΕ; Κάτι συγκεκριμένο έχεις να πεις ή μόνο τσιτάτα και απεραντολογίες;

    • madprof avatar
     madprof @ factorx 28/12/2011 01:17:10

     Οι πολίτες βιώνουν κοινωνικό, οικονομικό, οικογενειακό και προσωπικό ΥΠΑΡΞΙΑΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ!
     Αντελήφθησαν, αυτό προσλαμβάνω καθημερινά, πως ό,τι χρώμα κομματο-κορδέλας και να φέρουν στο λαιμό Τους, εκόντες άκοντες, οδηγούνται στο σφαγείο κοινής διαχείρησης των ΟΜΟ* και μοναδική τους επιλογή είναι πλέον ο εκδορέας να είναι "σύντροφος"!
     * Ομοσπονδία Μαφιόζικων Οργανώσεων

     • factorx avatar
      factorx @ madprof 28/12/2011 01:31:42

      Μεγάλες, αλλά κενές κουβέντες. Μαύρη προπαγάνδα δηλαδή. Προφανώς ο κύκλος σου περιστρέφεται γύρω από τα Εξάρχεια.Γιατί εγώ που φροντίζω να ενημερώνομαι και να εχω προσλαμβάνουσες απο παντού βγαζω άλλο συμπερασμα: ο κόσμος νοιάζεται για το ψωμάκι του μόνο και αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες περισσότερο από κάτι έξυπνους μπλογκερ. Ούτε για εκλογές νοιάζεται ούτε για τίποτα άλλο. Τώρα να νομίζεις εσύ οτι οι λίγοι ΣΥΡΙΖΑΙΟι που γιαουρτώνουν είναι κοινωνικό κίνημα, αδυνατω να απαντήσω. Μπορω μόνο να ανακραξω μόνο "ζητω ο βολοντορισμός" και ο εξυπνακισμός - ΟΚΑ (ομάδα καταπολέμησης ανοησίας)

     • madprof avatar
      madprof @ factorx 28/12/2011 02:10:34

      Φάκτορα, τα ίδια (σημαινόμενα) λέμε με διαφορετικά λόγια (σημαίνοντα). Συμφωνώ απολύτως, μαζί σου, ότι πλέον, το μόνο που ενδιαφέρει την πλειοψηφία των πολιτών, είναι πως θα επιβιώσουν!
      Υ.Γ. Παραφράζοντας τον Μέγιστο Καβάφη: Έτσι που την ζωή μας ρήμαξαν εδώ, στην χώρα τούτη την μικρή, σ' όλην την γη την χάλασαν.
      Όσο για τα Εξάρχεια, επειδή δούλεψα οικοδομή (μπετονιέρα και τενεκέ στον ώμο) πριν πάω για σπουδές μετά την "μεταπολίτευση", κοίταξα να σώσω τον εαυτό μου και γλίτωσα από τους ινστρούκτορες και τις σειρήνες της κομσομόλ (Μ. Ανδρουλάκη, Μ. Δαμανάκη) κ.λπ. ιδεοληψιών.

     • madprof avatar
      madprof @ madprof 28/12/2011 02:18:48

      A propo, έχω ακόμη στην βιβλιοθήκη, τα έντυπα του ΑΝΤΙ!

  • factorx avatar
   factorx @ Εnzo 28/12/2011 00:21:02

   Enzo, ελπίσω να πληρώνεσαι για τον κόπο που κάνεις.

   • blue nile avatar
    blue nile @ factorx 28/12/2011 04:17:33

    Αυτή η καραμέλα πάλι...το ότι δηλαδή θα φύγουμε από το ευρώ και θα ξαναγυρίσουμε στη δραχμή είναι έργο πολύ πιασάρικο τους τελευταίους μήνες. Όχι ότι όντως δεν μπορούμε να γυρίσουμε στη δραχμή. Όμως από ότι δείχνουν οι εξελίξεις στην ευρωζώνη δική μας έξοδος από το ευρώ θα σημάνει και το τέλος της νομισματικής ένωσης. Οπότε ναι μπορεί να πάμε στη δραχμή εμείς αλλά ταυτόχρονα και οι Ιταλοί θα πάνε στη λιρέτα οι Γάλλοι στο φράγκο οι Γερμανοί στο μάρκο κοκ...

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/12/2011 19:32:13

  Ο Σαμαράς τα έλεγε απ την αρχή, το αντινιούζ τα διέδιδε στο διαδίκτυο, αλλά δυστυχώς χάσαμε δυο χρόνια άσκοπα, και πήγαμε 40 χρόνια πίσω σαν κράτος και σαν κοινωνία.
  Μέχρι και ο Χρυσοχοίδης είδε τώρα το φώς. Καθυστερημένα όμως.
  Ο γάτος εκείνος ο Παπακωνσταντίνου που είναι; Τι λέει;
  Βοήθειά μας.

  • GIORGOS TSAVOLAKIS avatar
   GIORGOS TSAVOLAKIS @ Strange Attractor 27/12/2011 19:51:13

   ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΜΕ ΑΒΡΑΜΟ ΔΗΜΑ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΑΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ.ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΔΗΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ

   • Αυτόνομος avatar
    Αυτόνομος @ GIORGOS TSAVOLAKIS 28/12/2011 00:26:37

    Μάθε ελληνικά πρώτα Tsovolakis και ύστερα σχολίαζε. Δεν σου αρέσει ο Σαμαρά; Μην τον ψηφίζεις. Μπορείς να ψηφίσεις Καμμένο, Τσοβόλα, Τσίπρα και όποιον γουστάρεις τέλος παντων. Τις ανοησίες σας βαρεθήκαμε να ακούμε. Έβαλαν τον τρελλό στο πληκτρολόγιο κι αυτός ξεκωλόθηκε

 3. thanasis avatar
  thanasis 27/12/2011 19:57:33

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΑ
  ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΥΡΟΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΣΕ
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ
  ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗ
  ΘΗ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΖΑΠΕΙΟ 2 ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ
  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 4. tak avatar
  tak 27/12/2011 20:00:36

  Μη μασάς... Κανένας δεν τον έχει πείσει για τίποτα... Κάνε υπομονή και θα δεις την πλήρη δικαίωση του Αντώνη Σαμαρά...

 5. Orestios avatar
  Orestios 27/12/2011 20:09:49

  O ..... γατούλης είναι θυμωμένος με όσους δεν τον αγαπάνε.
  Ποιόν έχω βλάψει??????

 6. nikos avatar
  nikos 27/12/2011 20:14:04

  τι'χες Κώστα, τί'χα πάντα

  • αναγνωστης avatar
   αναγνωστης @ nikos 28/12/2011 00:27:25

   Εσύ πάντως έχεις κάλο, ξέρεις που

 7. Y. avatar
  Y. 27/12/2011 22:36:47

  Η φωτό σου, ατυχής. Αν παραλείψεις τις αρχαϊκές κολώνες, με το βίντεο γουόλ σε κόκκινο φόντο, θυμίζει Μπρέζνιεφ σε εποχή σοβιετίας

 8. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 27/12/2011 22:44:35

  Ενας απο τους πολλους

  http://www.youtube.com/watch?v=Pgb71Hxi8hE

  • chrisss avatar
   chrisss @ Nikos Draxma 28/12/2011 01:56:11

   Ένας απ' τους πολλούς καζακοδραχμολάγνους

 9. proedroskp avatar
  proedroskp 27/12/2011 22:52:53

  Aργα τα βηματα.Ο λαος δεν μπορει να σταθει στα ποδια του.

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ proedroskp 28/12/2011 00:27:51

   Να μην ψήφιζε ΠΑΣΟΚ ο λαός

 10. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 27/12/2011 23:09:49

  Οντως....!!!!!

 11. ΙΩΝΑΣ2 avatar
  ΙΩΝΑΣ2 27/12/2011 23:39:05

  Ο χοντροΒενιζελος στην συμαζωξη που ειχαν για να σιχτιρισουν
  τον Παπανδρεου δηλωσε με στομφο και σιγουρια οτι εκλογες θα γινουν μετα το Πασχα στο τελος Απριλιου 2012.
  Απο που αντλει τοση σιγουρια τι ξερει για τις συνομιλιες του τετραγωνου :ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΣΑΜΑΡΑΣ-ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ-ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
  Αν ισχυει αυτο ξεχαστε αυτοδυναμιες ,επαναδιαπραγματευσεις και αλλα ονειρα.
  Προς το παρον απο μεριας Ν.Δ. δεν εχει υπαρξει καποια αντιδραση 'η καποιο σχολιο.
  Ευελπιστουμε οτι θα ακολουθησει καποια δηλωση.

  • Factorx avatar
   Factorx @ ΙΩΝΑΣ2 28/12/2011 00:29:00

   Διαβάζεις τι γράφουμε αλλού, ή τις δηλώσεις της ΝΔ; Πράταση λίγων εβδομάδων μόνο και όχι πέραν του Πάσχα. Και άσε τον Βενιζέλο να ...τρωει μελομακάρονα

 12. π κ avatar
  π κ 28/12/2011 00:10:41

  Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και της φορολογίας των επιχειρήσεων (ήδη μόνο 20%) συνιστούν ελάφρυνση της λιτότητας? Κατά ποία έννοια? Από τη μία βρίζουμε τους νεοφιλελεύθερους κι από την άλλη θέλουμε περισσότερο νεοφιλελευθερισμό?

  • Y. avatar
   Y. @ π κ 28/12/2011 00:29:45

   Οι εργοδοτικές εισφορές μειώνουν το κόστος της επιχείρησης + κίνητρο προσλήψεων, στη δε φορολογία απολήγει περισσότερο διαθέσιμο εισόδημα, για να πάει στην αγορά

  • Αυτόνομος avatar
   Αυτόνομος @ π κ 28/12/2011 00:29:56

   Αυτό μας έλειπε τώρα. Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις. Τι προτείνεις εσύ για ανάπτυξη;

   • π κ avatar
    π κ @ Αυτόνομος 28/12/2011 01:14:17

    Προτείνω κατάργηση των χαρατσιών και αντικατάσταση τους με φόρο μεγαλης ακίνητης περιουσίας ίσης απόδοσης, μείωση του ΦΠΑ (που πολύ σωστά προτείνεται), φορολόγηση των παρανόμως διαφυγόντων καταθέσεων σε Ελβετία και αλλού στο 25-30% (όπως έκανε η Γερμανία και όχι με 5%!!! όπως σχεδιάζεται εδώ) και ισόποση φορολογική ελάφρυνση των χαμηλόμισθων/χαμηλοσυνταξιούχων ώστε να τονωθεί η κατανάλωση των φτωχών στρωμάτων και όχι των επιχειρηματιών.

 13. Αρτα-Ξερξης avatar
  Αρτα-Ξερξης 28/12/2011 22:11:21

  Κυριε Σαμαρα, να σοβαρευτουμε λιγακι. Κοιτα να καθαρισεις το κομμα απο τα ελεεινα αποβρασματα και τα καθικια του παρελθοντος. Ο κοσμος της ΝΔ εχει φτασει στα ορια του! Φερε νεο αιμα στο κομμα και νεα προσωπα και διωξε ΤΩΡΑ τους Αβραμοπουλους , Δημες , Σπηλιοτοπουλους Χατζηδακηδες κ. σια, διοτι το μελλον ειναι μαλλον σκοτεινο. Η χωρα εχει αναγκη απο νεα προσωπα, αφθαρτα, με ΗΘΟΣ και Οραμα. Δεν ειναι καιρος για παιχνιδια εξουσιας και ιντριγκες . Αρκετα με τα τρωκτικα και τα ερπετα!

 14. Παγιάντζα Θωμαή avatar
  Παγιάντζα Θωμαή 29/12/2011 23:40:00

  ...Η χώρα έχει ανάγκη από Ηγεσία κύριοι...Εχει αναγκη από "αέρα" κ "πνοή"...Οι πολίτες αργοπεθαίνουν!!!!Τα επόμενα 10 χρόνια θα πληγούν οικτρα οι τομείς της Παιδείας κ της Υγείας!!!!!!!Ουδόλως πλέον ενδιαφέρει τους πολίτες τί θα κάνει η Τρόικα αλλά πώς θα εξασφαλίσουν τον επιούσιο!!!!!Είναι τόσο μεγάλο το σοκ της "αφαίμαξης" που δεν μπορούν να αντιδράσουν πλέον!!!!H σημερινή κυβέρνηση απλά διατυπώνει "διαπιστώστεις"!!Για να πάμε μπροστά πρέπει να εστιάσουμε στον ΤΟΥΡΙΣΜΟ κ τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!Ασχολούμαστε με τους ξένους..έχουμε καταντήσει το άντρο των πιστωτών!!!!!Οι εκλογές είναι απαραίτητες!!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.