#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/10/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Τουρκία επιτίθεται, αλλά η Ελλάδα καταρρέειH Τουρκία εισβάλλει στη Συρία και παίρνει αποφάσεις για πολεμικές επιχειρήσεις στη γειτονική χώρα όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος έρχεται σύντομα στην Αθήνα, λέει ότι η υπόθεση του Κυπριακού είναι μια «παγωμένη σύγκρουση». Τι σημαίνει αυτό; Ότι οποτεδήποτε μπορεί να «ξεπαγώσει» και να έχουμε μια σύγκρουση της Τουρκίας με την ελληνο-κυπριακή πλευρά. Η Άγκυρα είναι φανερό, το έχει πάντα στα σχέδιά της.

Την ίδια ώρα η τουρκική οικονομία καλπάζει (σύμφωνα με μερικούς πρόκειται για φούσκα) με απίστευτους ρυθμούς ανάπτυξης, πολύ χρήμα, μεγάλες μπίζνες, έργα υποδομής και το κυριότερο. Συνεχείς παραγγελίες για εξοπλιστικά προγράμματα νέας γενιάς.

Κι ενώ δίπλα γίνονται όλα αυτά, η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού σε οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.

Φράγκο δεν υπάρχει, πολιτική σταθερότητα αναζητείται, η κοινωνία είναι στα κάγκελα ενώ η χώρα διασύρεται σε όλο τον πλανήτη από το «πραξικόπημα» στο Πεντάγωνο.

Όσο για εξοπλισμούς; Ούτε λόγος να γίνεται, αντίθετα το αξιόμαχο του στρατού το έχει φάει η κρίση.

Το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμη, είναι μια Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων να κατεβαίνει σε μηχανοκίνητη πορεία με πανώ προς τη Βουλή, με μπροστάρη τον συνταγματάρχη συνδικαλιστή, για διαμαρτυρία, εν όψει των περικοπών στα ειδικά μισθολόγια.

Και τον Δένδια να στέλνει τις υδροφόρες για να τα … καταβρέξουν…

Η ιστορία στη χώρα δεν θα εξελιχθεί ομαλά και οι κυβερνήσεις θα "καταπίνονται” η μία μετά την άλλη, μέχρι να “κάτσει” το εκκρεμές. Η οργή τυφλή, η κοροϊδία απύθμενη, τα επουσιώδη καλύπτουν την ουσία, το σύστημα παραλυτικό, και στη μέση βρίσκεται το μέτρο και η λογική, δυστυχώς πανταχόθεν βαλλόμενα από δικαίους και αδίκους.

Το πολιτικό και οικονομικό σύστημα της τελευταίας 40ετίας καταρρέει.

Η διαδικασία αυτή θα είναι επώδυνη, διαρκείας, με πισώπλατα μαχαιρώματα και ίντριγκα, εφήμερες συμμαχίες και προδοσίες, με σκοπό την ατομική διάσωση.

Ας ελπίσουμε να μην είναι και ματωμένη λόγω εσωτερικής αιμορραγίας ή εξωτερικού ακρωτηριασμού…

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Δρυς avatar
  Δρυς 05/10/2012 07:09:44

  Καταπληκτικό άρθρο, συγχαρητήρια. Αυτή ακριβώς είναι η ιστορική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε.

 2. Nick avatar
  Nick 05/10/2012 07:09:55

  Και η εισβολή αυτή θα είναι το οριστικό τέλος της...

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 05/10/2012 07:30:31

  HΡΩΕΣ ΝΑΙ, ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΧΙ
  Του Υποναυάρχου ε.α. Δημητρίου ΠΑΛΗΑΤΣΟΥ Π.Ν. – Διπλωματικό Περισκόπιο
  Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2012 20:02

  Η χειροτέρευση της οικονομικής και κοινωνικής καθημερινότητας είναι ορατή σε πρόσωπα πολιτών, σε μισθολόγια εταιρειών, σε εισπράξεις επιχειρήσεων, σε επιχειρηματολογία ηγεσιών και ψηφοφόρων. Αυτή η ύφεση οικονομίας και συναισθημάτων αγγίζει τα πάντα γύρω μας και καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό. Μαζί με τις κοινωνικές σχέσεις αγγίζει την παιδεία, την υγεία, την Εξωτερική πολιτική, τον πολιτισμό και την άμυνα, πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το Ελληνικό Έθνος και νιώθει ασφάλεια για το παρόν και το μέλλον του. Η Εθνική άμυνα πάντοτε είναι το πρώτο θύμα, το οποίο πρώτο στερείται κονδυλίων σε κάθε μνημονιακή δόση.

  Η Εθνική άμυνα προσφέρει στην ασφάλεια, αυτό είναι και το μειονέκτημά της. Η ασφάλεια είτε υπάρχει, είτε δεν υπάρχει. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσα επίπεδα ύπαρξης. Αν υπάρχει, επιτρέπει στο κράτος να κτίσει πάνω της την ευημερία του, να έχει αποτρεπτική ισχύ και διαπραγματευτική ικανότητα σε διπλωματικές αρένες, δεν έχει όμως άμεσα και μετρίσιμα καθημερινά αποτελέσματα, δεν είναι εύκολα παρατηρήσιμη η επίδρασή της στην καθημερινότητα του πολίτη. Αυτό την καθιστά ευάλωτη σε μειώσεις κονδυλίων από πολιτικούς , που θέλουν να δείξουν άμεσα αποτελέσματα στους ψηφοφόρους τους.

  Στην σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα οι δαπάνες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε κάθε δόση μνημονίου μειώνονται και οι Επιχειρησιακές δυνατότητες αλλάζουν μειούμενες. Ο Ελληνικός λαός δεν αντιδρά γιατί κανείς δεν του λέει με έμφαση ποιοί είναι οι σύγχρονοι κίνδυνοι που παραμονεύουν γύρω μας. Υπάρχει μία συσκότιση για τους εξοπλισμούς και τις γεωπολιτικές αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας, στις γειτονικές μας χώρες. Η Ελλάδα από ισχυρή αμυντικά χώρα της κεντροανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων μετασχηματίζεται και αδυνατίζει αμυντικά.

  Οι ελλείψεις οικονομικών πόρων για την άμυνα (μισθοί, ανταλλακτικά, καύσιμα, εξοπλισμοί) έχουν άμεσο αντίκτυπο στην μαχητική ικανότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

  Διερωτάται κανείς πώς μία πολιτική ηγεσία που διαθέτει μία Πολεμική Αεροπορία που αξιολογήθηκε πρώτη, ένα Πολεμικό Ναυτικό που αξιολογείται τρίτο και ένα Στρατό Ξηράς που είναι στους 5 πρώτους στο ΝΑΤΟ, αποφασίζει να τα υποβαθμίσει αγνοώντας τους κινδύνους από γείτονες και εσωτερικές μειονότητες;

  Το προσωπικό των Ε.Δ. πάντα ήταν και πάντα θα είναι έτοιμο να προσφέρει μαχόμενο έναντι υπερτέρων εχθρών, παρά τις πικρίες και τα Ελληνικά ελατώματά του. Είναι όμως λογικό, ασφαλές και τίμιο λόγω πολλαπλών ελλείψεων να τους προορίζουμε να γίνουν πρόβατα επί σφαγή; Είναι πατριωτικό να τους στείλουμε σε μάχη με ελλείψεις λόγω οικονομικής κρίσης;

  Όλοι οι στρατιωτικοί αντιλαμβάνονται ότι έχουν σαν εντολέα ένα χρεοκοπημένο κράτος που πρέπει να υποστηριχθεί να επιβιώσει σε στιγμές κρίσεως. Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται είναι πώς το ίδιο χρεοκοπημένο κράτος δίδει απολαβές και αγαθά πολλαπλάσια σε άλλους τομείς, (ΜΚΟ, ΔΕΚΟ, Υπουργείο Οικονομικών, ΕΡΤ, ΟΠΑΠ, ευγενείς Δ.Υ. κλπ).

  Η απουσία εξοπλισμών τα τελευταία δέκα χρόνια δημιουργεί κενό στην άμυνα της χώρας άμεσα και μακροπρόθεσμα. Η αδυναμία αγοράς ανταλλακτικών λόγω παύσεως πληρωμών προς τους κατασκευαστές αχρηστεύει στην ουσία Επιχειρησιακές μονάδες σημαντικές και καθιστά το προσωπικό τους ευάλωτο στον αντίπαλο. Η έλλειψη καυσίμων μειώνει τις ώρες ασκήσεων και λοιπές δραστηριότητες με άμεσο αποτέλεσμα την μείωση της Επιχειρησιακής εκπαίδευσης. Η μείωσεις των μισθών του προσωπικού επηρεάζουν την αφοσίωσή τους στα καθήκοντά τους, διότι σκέπτονται την επιβίωσή αυτών και των οικογενειών τους.

  Πόσο πιο απλά να το φωνάξει κανείς ; Αφήστε τα παιδιά της Ελλάδος να γίνουν Ήρωες, αν χρειαστεί. Κάντε όμως ότι είναι δυνατόν να μην πάνε σαν τα σκυλιά στα αμπέλια επειδή μειώσατε δαπάνες στην Εθνική Άμυνα.

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΗΡΩΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

  • franc avatar
   franc @ η Dimi 05/10/2012 14:18:26

   Πολύ σωστες οι παρατηρήσεις του Υποναυάρχου ε.α.
   Ομως όταν πρέπει να κοπούν τα "μαιμού" επιδόματα και οι "μαιμού" επιδοτήσεις κλπ. θα πρέπει πρωτίστως να κοπούν και οι "μαιμού' στρατιωτικές δαπάνες όπου κυριολεκτικά γίνεται το "έλα να δείς" σε κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος με πρόσχημα την ευαισθησία μας σε θέματα άμυνας. Και εδώ μιλάμε για πολύ πολύ χοντρό χρήμα, για πολλά δις ευρώ το χρόνο και όχι για 500.000-1000000 ευρώ το χρόνο που ήταν τα μαιμού επιδόματα της πρόνοιας.
   Εδώ βουίζει η Ευρώπη για τα 20 δίς που χρέωσε ο Ακης στον Ελληνικό λαό για την παραγγελία 10 υποβρυχίων απ' τα οποία πήραμε 1 και αυτό να γέρνει... Τί πυραύλους Μάτζικ (Λούβαρης) και Τόρ (Ακης κλπ) και τί φρεγάτες και άρματα "μαιμούδες" και τι Μιράζ χωρις οπλισμό και εν γένει το μισό χρέος της χώρας κατα πάσα πιθανότητα κρύβεται πίσω απο "μαιμού" εξοπλισμούς που αν και τους ξέρει η Αγκυρα "δεν σκέφτηκε ποτέ" δήθεν να επωφεληθεί και να μπεί μέσα. Προφανώς γιατί τα ίδια κάνουν και αυτοί και τους ίδιους προμηθευτές έχουμε.
   Ποιός Ελληνας αμφιβάλλει οτι πρέπει να φυλάμε Θερμοπύλες? Οταν όμως έχουμε βάλει σκοπό στις Θερμοπύλες τον Εφιάλτη και δεν κάνουμε τίποτε για να ξεσκεπαστεί η κόπρος του αυγείου που έχει συσσωρευτεί πρωτίστως στους εξοπλισμούς, για ποιά άμυνα μιλάμε κύριε Υποναύρχε ε.α?.
   Θα πρέπει πρώτα να λάμψει απο διαφάνεια ο χώρος των εξοπλισμών και μετά να μιλάμε για καθήκον προς την πατρίδα. Αν δεν γίνει αυτό, πρίν απ' όλα, σημαίνει απλά οτι δεν μας είναι απαραίτητα ακόμα και τα λίγα που έχουμε...Και επι χούντας ακούγαμε παλλά ηρωικά περι της αναγκαιότητας των εξοπλισμών και τελικά όταν έγινε η επιστράτευση τα κιβώτια των πυρομαχικών είχαν πέτρες και πατάτες και τα όπλα που ήχαν υπερτιμολογηθεί πουλήθηκαν στην Αφρική. Οι Τούρκοι το ήξεραν αλλα (Ο καλός απο μηχανής θεός της Ελλάδος?) δεν μπήκαν μέσα παρ' όλο που μπορούσαν να φτάσουν στη Ζάκυνθο χωρις καμμία αντίσταση...
   Αν πρώτα απ' όλα δεν καθαρίσει ο τομέας των εξοπλισμών τώρα πια οι Ελληνες δεν θα έχουμε καμμιά εμπιστοσύνη οτι τα αιτήματα για εξοπλισμούς δεν είναι πλαστά προκειμένου να εισπράττονται παχυλές μίζες που κατατίθενται σε Off Shore εταιρείες...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ franc 05/10/2012 16:46:00

    Franc, ευχαριστώ για το εξαιρετικό σχόλιο. Ως απλή Ελληνίδα πολίτης, το γεγονός ότι είμαι αδαής περί τα στρατιωτικά, δεν ακυρώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη, την υπερηφάνεια, τον σεβασμό που αισθάνομαι για τις Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τις κατά γενική ομολογία των ειδικών, από τις πρώτες του κόσμου. Τις Ψυχωμένες Ένοπλες Δυνάμεις που ξαφνιάζουν, που ξαγρυπνούν, που με χίλιους κινδύνους και δοκιμασίες τον επίδοξο εισβολέα αποτρέπουν, ώστε να μπορούμε όλοι οι υπόλοιποι πολίτες ήσυχα και ελεύθερα να ζούμε. Μπορεί οικονομικά να δοκιμαζόμαστε, όμως, στις Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, στην αναπόσπαστη αυτή Άϋλη Αξία της πατρίδας μας, οι τροϊκανές παρεμβάσεις και εκπτώσεις είναι αδιανόητα προσβλητικές. Ελλάδα δίχως Ένοπλες Δυνάμεις ΔΕΝ λογίζεται. Και το αναμφισβήτητο γεγονός ότι οι «προοδευτικοί», λυσσαλέα πασχίζουν να τις αποδυναμώσουν, ενισχύει ακόμα περισσότερο τη πεποίθησή μου ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, χρειάζεται να έχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΛΑ τα πολεμικά υλικά, όπλα, καύσιμα. Για την υπεράσπιση της Ελλάδας των Ελλήνων, οριστικά απαλλαγμένης (Nemesis !!!) από τις διαπλοκές των νυν και των τυχόν επίδοξων νέων εθνικών ΛΗΣΤΟσυμμοριών..

    Με αφορμή λοιπόν τα χθεσινά αλγεινά γεγονότα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης που έκαναν τον γύρο του κόσμου και προκάλεσαν τη χλεύη των μογγόλων. Την ώρα που ο Έλληνας Πρωθυπουργός έδινε μάχη στο εξωτερικό, για την οικονομική συνέχεια της Ελλάδας. Και, διαβάζοντας το συγκεκριμένο, ειδικής προσοχής άρθρο, σκέφθηκα ότι για τους απλούς πολίτες θα ήταν χρήσιμο αν θα μπορούσε να αναρτηθεί, με την άδεια Antinews.gr το οποίο θερμά ευχαριστώ.

    • aristos avatar
     aristos @ η Dimi 05/10/2012 20:16:33

     "Ως απλή Ελληνίδα πολίτης, το γεγονός ότι είμαι αδαής περί τα στρατιωτικά, δεν ακυρώνει την απέραντη ευγνωμοσύνη, την υπερηφάνεια, τον σεβασμό που αισθάνομαι για τις Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τις κατά γενική ομολογία των ειδικών, από τις πρώτες του κόσμου."
     Σε έχω καταλάβει απόλυτα αγαπητή dimi. Aν (θα) έχεις γιο είμαι σίγουρος πως αν ποτέ ξέσπαγε πόλεμος, σαν τις αρχαίες γιαγιάδες σου απο τη Σπάρτη θα του πείς "΄ Η τάν ή επι τάς".
     Τους μοναδικούς στον κόσμο Ικάρους μας λατρεύω και λάτρευα κι εγώ απο απο παιδί.
     Γι αυτό και θεωρώ διπλή ύβρι όταν διαπιστώνω οτι αυτά τα ιερότερα των συναισθημάτων μας απέναντι στο στρατό και την πατρίδα μας κάποιοι επιτήδειοι που έφτασαν μέχρι την ανώτατη τιμή να είναι Υπουργοί Εθνικής Αμυνας
     τα θεωρούν βλακεία διανοητικά καθυστερημένων
     κολλήγων που δεν έχουν ιδέα απο Four Seasons και St. Georges, άξιων να παραμένουν φτωχοι και περιθωριοποημένοι.
     Δεν αμφισβητώ οτι πρέπει να χρηματοδοτείται κατα προτεραιότητα η άμυνά μας . Ομως για να γίνει αυτό σωστά, θα πρέπει να βρούμε τρόπο να πάρουμε πίσω τα κλεψιμέικα των Ακηδων που έγιναν δήθεν για να χρηματοδοτείται "εν αφθονία" η άμυνά μας. Αν τα βρούμε αυτά που έφαγαν όλοι αυτοί απο την άμυνα τα τελευταία 40 χρόνια, πιστεύω οτι για τα επόμενα 40 χρόνια θα μηδενίσουμε την ετήσια δαπάνη για την αμυνα στον κρατικό προυπολογισμό...
     Αφιερωμένο εξαιρετικά σε σένα:
     http://www.youtube.com/watch?v=cvw0ZBZaFfc&feature=related

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ aristos 05/10/2012 23:09:37

      Αristos, γιά τα ζεστά λόγια και την αφιέρωση, πολύ Eυχαριστώ και ανταποδίδω
      (από το Αρθρο Αntinews.gr "Γράμμα από
      έναν ιπτάμενο της Πολεμικής Αεροπορίας" 29/4/2012)

      Προς Ελληνες πολιτικούς: “Oι βράχοι του Αιγαίου, ο Ουρανός, η Σημαία… Γι αυτά θα πέφταμε!”

      Είσαι το 1, 2, 3, 4…Η σειρήνα ουρλιάζει….

      Σε 2 φωνάζουν… Τρέχεις ασταμάτητα…. Ανεβαίνεις την σκάλα…. Φοράς το κράνος…

      Η καρδιά σου αρχίζει να κτυπάει σαν τρελή… Κλείνεις τον ουρανό… χαϊδεύεις την φωτογραφία που έχεις πάντα μαζί σου….

      Χαμογελάς… φεύγεις…. Νιώθεις την πίεση της ταχύτητας…. Και ξαφνικά είσαι εκεί ψηλά… εσύ και ο ουρανός….

      Εσύ και ο Θεός….εσύ και τα χρώματα…Αχ αυτά τα χρώματα!!! Σε συνεπαίρνουν…τα ερωτεύεσαι…. Ψάχνεις τον ορίζοντα…

      Ξαφνικά τον βλέπεις… είναι κοντά σου.. είναι μακριά σου…Μεγάλος…Παράξενος…Δυνατός… Εσύ χαμογελάς απλά… Βοήθα θεέ μου… το χέρι σταθερό… Βοήθα Παναγία μου…Να γυρίσω πίσω… να αγκαλιάσω την γυναίκα μου…. Να φιλήσω το παιδί μου… να δω την Μάνα μου….

      Βοήθα Παναγιά μου να δω αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν αυτή την μίζερη ζωή όμορφη…. Το χέρι σταθερό… το βλέμμα ίσιο… Τα μάτια παντού….Όμορφη θάλασσα κάτω…Πλανεύτρα…. Αν είναι να φύγω ας φύγω όπως εκείνους….Με θάνατο αντρειωμένο… περήφανο….Εσύ χαμογελάς… Δεν σε φοβάμαι Χάρε….

      Το μόνο που θέλω είναι να πάω να συναντήσω εκείνους… τους δικούς μας… τους ήρωες…. Αντρίκια περήφανα…. Έρχεται ο μαύρος…. Είναι μακριά σου… Υπολογίζεις… γυρνάς… δευτερόλεπτα…. σε πήρε στα ψαλίδια…Βοήθα…. Σηκώνεσαι…ψηλά…κατεβαίνεις και ξαφνικά τον έχεις στο LOCK…. Ακούς τον ήχο….είναι ΚILL…τον ειδοποιείς….

      Σε νιώθει κολλημένο πάνω του… φεύγει… εξαφανίζεται στον γλυκό ορίζοντα…. χαλαρώνεις….κοιτάς τριγύρω…. Εσύ και ο ουρανός… ηρεμία…Αχ αυτά τα χρώματα…. Κοιτάς κάτω και βλέπεις τους βράχους…διάσπαρτους στην θάλασσα….με τα χρυσά της τα νερά….χαμογελάς…αν θα μπορούσες θα ούρλιαζες… χαχαχα σου έρχονται στο μυαλό τα τελευταία γεγονότα….

      Μα τόσο μικροί είναι αυτοί εκεί κάτω??….τόσο επικίνδυνοι??….τόσο ανούσιοι ???….τόσο μικρόψυχοι??…χα χα χα μα δεν βλέπετε τριγύρω σας… δεν νιώθετε γιατί θα πέφταμε??… Είναι δυνατόν να μην βλέπετε τους βράχους….????

      Είναι δυνατόν να μην μυρίζεται την θάλασσα??… πελώριοι βράχοι καταμεσής στο πέλαγος… για πια επιδόματα μιλάτε… εγώ μιλάω για αυτά τα διαμάντια διάσπαρτα στο Αιγαίο… και εκείνο το πανί…ναι το πανί… κόβεις το γέλιο… ένα δάκρυ έρχεται στα μάτια…. Το πανί….και μόνο που το σκέφτεσαι μια γλυκιά ανατριχίλα…

      Ναι κύριοι…. οι βράχοι…ο ουρανός…τα χρώματα…το πανί….για αυτά θα πέφταμε…. Για αυτά που ορκιστήκαμε… πόσο δεν φαίνεστε από δω…πόσο λίγοι είστε….

      Σκέφτεσαι…ξάφνου στα δίπλα σου… οι φίλοι σου οι συνάδελφοι σου… οι ήρωες σου… τυλιγμένοι σε σύννεφο… η καθιερωμένη τους επίσκεψη…. σου κουνάνε το χέρι…χαμογελάνε…. Ανταποδίδεις με αγάπη…είσαι χαρούμενος… τους έχεις δίπλα σου….

      Θα ξανάρθω ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ…. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ….ΕΚΤΩΡΑ…ΚΩΣΤΑ….την άλλη φορά ανδρειωμένοι….

      Ήρωες…επιδόματα…. Πολιτικοί….ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ.

      ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ κε ΧΑΡΔΑΒΕΛΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΗΣ* ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ..

      ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΥΦΕΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΑΝ ΠΑΙΔΙΑ 18 ΕΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΙ, ΤΟΥΣ ΒΡΑΧΟΥΣ, ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΥΛΑΤTΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ..

      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
      ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ
      (pyles.tv 5/2010)

      “Το Μνημόνιο ως “επιβεβλημένο” και “αυτονόητο” πρέπει να προηγηθεί του Συντάγματος της χώρας και το δεύτερο πρέπει να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες περιορισμού της Εθνικής Κυριαρχίας.”
      ~Bαγγέλης Βενιζέλος: συνταγματολόγος, γλωσσοπλάστης, υπουργός άμυνας (σκέτο)

 4. αγωστος στρατιωτης avatar
  αγωστος στρατιωτης 05/10/2012 08:16:02

  Επειδη εμεις εχουμε γονατισει δεν σημαινει οτι οι τουρκοι ειναι γιγαντες.Ηφυση του πολεμου ειναι πολυπλοκη .Δεν πρεπει να τα βαζεις με εναν εξαθλιωμενο γιατι το πιθανοτερο ειναι να σε τραβηξει μαζι του στην αβυσσο για τον απλο λογο οτι δεν εχει να χασει τιποτα.

 5. Ραβινος avatar
  Ραβινος 05/10/2012 08:17:32

  Μεχρι τωρα περιμεναν να καθαρισει ο απελευθερωτικος στρατος τρομαρα τους !Μολις ειδαν οτι μετα τις ηττες στο Χαλεπι,Δαμασκο και Αλεπο η πλαστιγγα εγερνε προς τις δυναμεις του Ασσαντ αποφασισαν να παιξουν το χαρτι της αιμοδιψους Τουρκιας !Το θεμα ειναι τωρα τι θα ακνουν Ιραν,Κινα,Ρωσια {τι θελει η αλεπου Πουτιν στην Τουρκια με την επισκεψη του ?}Μετα απο την επικειμενη ηττα {το ευχομαι } της διεθνους τρομιοκρατικης συμπεριφορας της εκπεσουσης αυτοκρατοριας των ΗΠΑ με την εκπροσωπους της Χ. Κλιντον ευχομαι καποιοι να ασχοληθουν με αυτην την πληγη -μαριονετα της Μεσης Ανατολης που λεγεται Καταρ!

 6. franc avatar
  franc 05/10/2012 08:50:00

  Μην ανησυχείτε αδίκως. Τουλάχιστο στην άμυνα δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα απ' τη στιγμή που αυτή βρίσκεται ξεκάθαρα στα χέρια των Αμερικανών. Μην ξεχνάμε οτι η πολυτιμότερη και αποτελεσματικώτερη Αμερικανική βάση στο Δυτικό ημισφαίριο είναι η Βάση της Σούδας συνεπικουρούμενη απο την βάση τών Awacs στο Ακτιο. Οι βάσεις αυτές παίζουν τον καθοριστικώτερο ρόλο στους πολέμους της Μ. Ανατολής , Γιουγκοσλαβίας και Β. Αφρικής.Επίθεση κατά της Ελλάδος απο την Τουρκία θα σήμαινε επίθεση κατά της Αμερικής. Και όπως φάνηκε στα Ιμια, η Αμερική ακόμα κι αν εμείς τα σκ@τώσουμε και κατεβάσουμε το στόλο όπως έκανε ο Αρσένης, θα ακινητοποιήσει αμέσως το πρώτο ελικόπτερο που θα τολμήσει να σηκωθεί και θα το κάνει να πέσει "λόγω ανεξιχνίαστης " βλάβης όπως το βράδυ των Ιμίων, με άδικα θύματα τους τρείς πιλότους μας...Και αμέσως θα συγκληθεί ο ΟΗΕ και θα γίνει υποχρεωτική κατάπαυση του πυρός.
  Αν οι Τούρκοι είχαν αλήθεια σκοπό να μας επιτεθούν και περιμένουν να έρθει ο χειμώνας? μάλλον θα πρέπει να είναι ηλίθιοι που δεν το έχουν κάνει ήδη. Εκτός αν δεν θέλουν να κατηγορηθούν οτι επωφελούνται απο την οικονομική μας καταστροφή και απο ιπποτική διάθεση θα περιμένουν την ανάκαμψη της οικονομίας μας και την επανέναρξη των εηοπλισμών...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ franc 05/10/2012 09:21:42

   Μόνο πού τό ἐλικόπτερο πού ἔπεσε franc,ἦταν δικό μας καί δέν εἴχαμε ἐπιτεθεῖ ἐμεῖς,βρισκόμασταν σέ ἄμυνα.

   • franc avatar
    franc @ Κυθήριος 05/10/2012 17:04:03

    Και την επόμενη φορα που θα απογειώσουμε ελικόπτερο για να αμυνθούμε, πάλι με ανεξιχνίαστη μηχανική βλάβη θα πέση...

    • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
     ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ franc 05/10/2012 21:40:54

     Ἀκριβῶς!

  • cummulus avatar
   cummulus @ franc 05/10/2012 10:15:52

   Σέ εἶπε κανείς ὅτι θά χτυπηθοῦν βάσεις τῶν αμερικανῶν στήν Ελλάδα; Ἄν ἡ τουρκία χτυπήσει στήν Ἕβρο ἤ στήν Χίο, σημαίνει ὅτι χτυπάει τούς Ἀμερικανούς; Ἄν εἶναι ἔτσι, νά δώσουμε καί ἄλλες βάσεις, καί νά καταργήσουμε τελείως τόν Στρατό.....

   • franc avatar
    franc @ cummulus 05/10/2012 14:45:01

    Αυτή θα ήταν κατα την άποψή μου η καλύτερη λύση, αλλά θα παύαμε να είμαστε πελάτες και θα καταστρέφονταν και οι μεσάζοντες. Δεν μπορεί να είσαι "ολίγον σύμμαχος" με τους Αμερικάνους . Είναι σαν να είσαι "ολίγον έγκυος".
    Η είσαι σύμμαχος έτοιμος ακόμα και να πεθάνης για τον σύμμαχο (όπως πχ. στο Αφγανιστάν) ή άλλα συμφέροντα εξυπηρετείς...Τόσο απλά.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ franc 05/10/2012 13:28:13

   IMIA: Η άλλη πλευρά του νομίσματος
   http://bit.ly/O9Ko9j

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/10/2012 08:59:24

  Eιναι καιρος να παψετε να συγκρινετε την Ελλαδα με την Τουρκια.
  Η Τουρκια ειναι μια περιφερειακη δυναμη μεσαιου μεγεθους με πληθυσμο 80 εκατ. και εκταση οσο η Γαλλια και η Γερμανια μαζι,με βιομηχανικη αναπτυξη και μεγαλες πολεις (η Κων/πολη εχει 15 εκ) και αγορες ενω η Ελλαδα μια βαλκανικη χωρα μεγεθους Βουλγαριας με την οποια πρεπει να γινεται συγκριση.
  Για να φθασουμε εδω χρειαθηκαν πολλα αλλά επειδη καποιοι ξυπνησαν τωρα απο τον υπνο της μεταπολιτευσης δεν σημαινει οτι μπορουν να αναστραφουν τα πραγματα.
  Η χωρα χρεωθηκε,σταματησε να παραγει,σταματησε να γενναει,επικρατησαν "ταξικες" και πολυπολιτισμικες ιδεες και γενικα ρημαξε απο τη μεταπολιτευση.
  Το κυριοτερο,η πλειοψηφια της κοινωνιας (ΠΑΣΟΚ + αριστερα) τις ιδιες ιδεες εχει.
  Τερμα λοιπον οι συγκρισεις με χωρες αλλης ταξεως.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ψυχραιμια 05/10/2012 09:30:26

   Σίγουρα δέν εἶναι συγκρίσιμα τά μεγέθη τῶν δύο χωρῶν,οἰκονομικά,πλυθησμιακά,στρατιωτικά.Δέν θά εἶναι ὅμως συγκρίσιμες καί οἱ ἀπώλειες-συνέπειες,ἀπό κάποια σύρραξη μεταξύ τους...
   Πιστεύω ὅτι αὐτό εἶναι καί τό νόημα τοῦ ἄρθρου.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ψυχραιμια 05/10/2012 11:07:56

   Το κυριοτερο,η πλειοψηφια της κοινωνιας (ΠΑΣΟΚ + αριστερα) τις ιδιες ιδεες εχει.
   Τερμα λοιπον οι συγκρισεις με χωρες αλλης ταξεως.

   Οι εκλογές του Μαΐου ήταν σημαδιακές. Για πρώτη φορά η αριστερά (ΠΑΣΟΚ + αριστερά) έπεσε κάτω από 50%. Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Το πολιτικό σύστημα της μαφίας ξηλώνεται και θα γίνει της παλαβής. Περίμενε.

  • Ορεστης . avatar
   Ορεστης . @ ψυχραιμια 05/10/2012 12:47:02

   Συμφωνα με τα τελευταια διαθεσιμα στοιχεια, η Γαλλια εχει πληθυσμο 65.350.000 ψυχες και η Γερμανια 81.820.000 Συνολο 147.170.000 και οι δυο μαζι.

  • Kλικ avatar
   Kλικ @ ψυχραιμια 05/10/2012 15:11:38

   Δες όμως και το Ισραήλ με 6 εκ πληθυσμό και μέγεθος όσο η Πελοπόννησος απέναντι στο πυρηνικό Ιράν με τα 80 εκ. και μέγεθος όσο η Τουρκία.

   • βορειος avatar
    βορειος @ Kλικ 05/10/2012 23:21:01

    το Ισραηλ εκτος του οτι εχει πυρηνικα εχει τις ΗΠΑ τις οποιες ελεχχει ολοκληρωτικα, αρα το παραδειγμα που αναφερεις ειναι ατυχες και δεν υπαρχει μετρο συγκρισης.

    • Kλικ avatar
     Kλικ @ βορειος 06/10/2012 02:41:51

     Δίκιο έχεις. Το λέω όμως για να αποδείξω ότι το μέγεθος δεν κάνει τη διαφορά. Τουλάχιστον σε αυτην την περίπτωση..

  • Θεόδωρος Α. avatar
   Θεόδωρος Α. @ ψυχραιμια 05/10/2012 20:19:35

   Πάρα πολύ σωστά αυτά που γραφεις!

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/10/2012 09:00:15

  Eιναι καιρος να παψετε να συγκρινετε την Ελλαδα με την Τουρκια.
  Η Τουρκια ειναι μια περιφερειακη δυναμη μεσαιου μεγεθους με πληθυσμο 80 εκατ. και εκταση οσο η Γαλλια και η Γερμανια μαζι,με βιομηχανικη αναπτυξη και μεγαλες πολεις (η Κων/πολη εχει 15 εκ) και αγορες ενω η Ελλαδα μια βαλκανικη χωρα μεγεθους Βουλγαριας με την οποια πρεπει να γινεται συγκριση.
  Για να φθασουμε εδω χρειαθηκαν πολλα αλλά επειδη καποιοι ξυπνησαν τωρα απο τον υπνο της μεταπολιτευσης δεν σημαινει οτι μπορουν να αναστραφουν τα πραγματα.
  Η χωρα χρεωθηκε,σταματησε να παραγει,σταματησε να γενναει,επικρατησαν "ταξικες" και πολυπολιτισμικες ιδεες και γενικα ρημαξε απο τη μεταπολιτευση.
  Το κυριοτερο,η πλειοψηφια της κοινωνιας (ΠΑΣΟΚ + αριστερα) τις ιδιες ιδεες εχει.
  Τερμα λοιπον οι συγκρισεις με χωρες αλλης ταξεως..

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ ψυχραιμια 05/10/2012 11:21:18

   Ή ανήκεις στον ηττοπαθή πυρήνα της ελίτ ή απλά είσαι ηττοπαθής. Σε λίγο θα μας πεις να δώσουμε για φύλαξη το Αιγαίο στην Τουρκία. Κάτι σαν και σένα έχουν καταντήσει την Ελλαδα "μικρή" γιατί αισθάνεσθε οι ίδιοι μικροί. Σιγά το 80 εκ. Τίγρης με χάρτινα πόδια είναι η Τουρκία και την φοβούνται ψυχούλες σνα και την δική σου.

   • Ελευθερία avatar
    Ελευθερία @ Νίκος Αργεάδης 05/10/2012 11:53:50

    Κύριε Αργεάδη, συγγνώμη για το αδιάκριτο της ερώτησης, αλλά τι ηλικία έχετε; Επίσης, είστε στην Ελλάδα ή σε άλλη χώρα;

    Δεν είναι ηττοπάθεια, ρεαλισμός είναι. Λίγο να έχεις δει το βάθος του ελληνικού κράτους, καταλαβαίνεις τον ίλιγγο της διάλυσης. Δεν υπάρχουμε.

   • diman avatar
    diman @ Νίκος Αργεάδης 05/10/2012 14:06:30

    Ο γίγαντας με χάρτινα πόδια παράγει. Παράγει από καρφίτσες μέχρι αεροπλάνα. Ενώ εμείς οι απόγονοι ηρώων (τρομάρα μας) δεν παράγουμε ούτε καλαμάκια του φραπέ.
    Στή χώρα του γίγαντα με τα χάρτινα πόδια η ημισέληνος (πάντα από μεταξωτό πανί παρακαλώ) κυματίζει σε κάθε σπίτι, δημόσιο κτήριο και μνημείο.
    Στη βουλή και στο Θωρηκτό Αβέρωφ τη γαλανόλευκη κάποιοι την κατάντησαν κουρελόπανο

    • Νικήτας avatar
     Νικήτας @ diman 05/10/2012 19:34:16

     Το ότι η Ελλάδα εἰναι σε παρακμή και γνωρίζουμε τους λόγους, δεν σημαίνει πως θα εκθειάζουμε τους ΠΡΟΒΟΚΆΤΟΡΕΣ και γενοκτόνους Τούρκους.

     Βἐβαια, το πιο πιθανόν αυτοί που εκθειάζουν την Τουρκία σε κάθε ευκαιρία, δεν είναι παρά αυτοί που συμμετείχαν στην παρακμή της χὠρας μας!

     Επίσης η λεγόμενη ῾᾽ἁριστερά᾽᾽στην Ελλάδα με τις ανόητες αντιλήψεις της τρέφει συνεχώς τον εθνικισμό των Τουρκαλάδων.

     Κρίμα να έχει γονατίσει την χώρα ο ίδιος ο λαός και η ηγεσία του.. ..κρίμα πολύ κρίμα κάναμε τους γενοκτόνους Τούρκους και καλά κάποιους.

 9. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/10/2012 09:18:57

  Ενας από τους λόγους αστάθειας στην Ελλάδα είναι η παθογένεια του πολιτεύματος, με την κατάργηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας και της μετατροπής του σε μία πρωθυπουργική μοναρχία. Άρα, δεν υπάρχει δικλείδα ασφαλείας. Υπάρχει αδήριτη ανάγκη αλλαγής του συντάγματος προς την κατεύθυνση της Προεδρικής Δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένας διακοσμητικός παππούς-λαμπατέρ (ή γλάστρα, αν προτιμάτε) και από κάτω το χάος....

  • Τάκης Μπ. avatar
   Τάκης Μπ. @ ΒΙΣ 05/10/2012 17:14:47

   Έχεις απόλυτο δίκιο!

 10. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 05/10/2012 09:24:50

  Η πρώτη προυπόθεση για να αποκτήσουμε ξανά εθνική αυτοπεποίθεση είναι να αποβάλουμε το σύνδρομο του κακομοίρη ραγιά που διατρέχει την "εθνική σπονδυλική στήλη" μας από τους πολίτες ως την κυβερνώσα ελίτ και που αντανακλωνταν στο κακόμοιρο πρόσωπο του Βενιζέλου όταν βρισκόταν με τους εξ' Ευρώπης ομολόγους του σε αντιπαραβαολή με το αλλαζονικό, υπεροπτικό και το πρόσωπο σχιζοφρενούς σε παράκρουση όταν μιλούσε στους ιθαγενείς του Ελλαδιστάν.
  Αυτο όμως προυποθέτει καρύδια ηγετικά που θα κάνουν μερικά στοιχειώδη πράγματα:
  1) Εθνική χρηματοπιστωτική πολιτική
  2) Αναδιοργάνωση του κράτους εκ βαρθρων, ναι, με απολύσεις
  3) ΟΙκονομική αναδιοργάνωση με ενίσχυση της παραγωγής και των εξαγωγών σε τομείς παραδοσιακούς αλλά και υψηλής τεχνολογίας. Και δυναμικό έχουμε και ικανοί είμαστε.
  4) Εθνική πολιτική συνισταμένη με ήττα των ιδεολογιών που μας διχάζουν.
  5) ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
  6)ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ

  • franc avatar
   franc @ Νίκος Αργεάδης 05/10/2012 09:32:31

   Αγαπητέ Νίκο ,
   Τα συνοψίζεις όλα τέλεια σε 6 γραμμές.
   Η αρχή όμως πρέπει να γίνει κατα τη δική μου άποψη με την ΑΠΟΛΥΣΗ όλων των επαγγελματιών της πολιτικής που είναι πάνω απο 50 ετών, την μείωση των βουλευτών στους 100, και την κατάργηση ΟΛΩΝ των φορολογικων και Νομικών ασυλιών που διαθέτουν. Το σύνολο των Υπουργών και υφυπουργών επίσης να μην υπερβαίνει τους 20.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Νίκος Αργεάδης 05/10/2012 09:33:05

   Πολύ σωστά ὅσα λές.Πιό πολύ ὅμως χρειάζεται αὐτό πού λές πρίν τό Νο 1...

  • mx avatar
   mx @ Νίκος Αργεάδης 05/10/2012 12:34:48

   χωρις δικαιοσυνη δημοκρατια δεν υπαρχει
   (γιαυτο τον λογο φτασαμε εδω..)

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ Νίκος Αργεάδης 05/10/2012 19:36:29

   'Ετσι Νίκο. Σωστότατη και καθαρή ματιά!

 11. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 05/10/2012 09:36:03

  «Η οργή τυφλή, η κοροϊδία απύθμενη, τα επουσιώδη καλύπτουν την ουσία, το σύστημα παραλυτικό, και στη μέση βρίσκεται το μέτρο και η λογική, δυστυχώς πανταχόθεν βαλλόμενα από δικαίους και αδίκους.»

  Σε τρείς σειρές η ζοφερή Ελληνική πραγματικότητα.

 12. πολιτης avatar
  πολιτης 05/10/2012 09:47:21

  ας μην ειμαστε αφελεις, το μονο πραγμα που κραταει τους τουρκαλαδες απο την κατα μετωπο επιθεση ειναι κατα πρωτο η αποτρεπτικη δυναμη της χωρας και δευτερευοντως ο αμερικανικος παραγοντας. μπορει πληθυσμιακα και σαν εκταση να ειναι πολυ μεγαλυτερη της ελλαδας αλλα το αξιομαχο και ποιοτικο στοιχειο ειναι υπερ μας. οταν αυτο χαθει και ειναι βεβαιοι οτι "μας εχουν" θα κανουν ντου. θα παρουν τα νησια που θελουν και θα ορισουν τα συνορα εκει που θελουν.
  οσο αυτο δεν το αντιλαμβανονται τα ξεπουληταρια της πολιτικης οδευουμε ολοταχως στην καταστροφη. μπορει να εφαγαν τον αμπακο τα λαμογια με τα εξοπλιστικα προγραμματα αλλα οι ενοπλες δυναμεις μας σε συνδυασμο με το υψηλο επιπεδο και σθενος μας μας καθιστουν δυσκολο και αβεβαιης εκβασης αντιπαλο.
  δεν πρεπει για κανενα λογο να μεινουμε πισω και να πανε χαμενοι οι κοποι και τα κερατιατικα που εχουμε πληρωσει , πληρωνουμε και θα πληρωνουμε για πολλα χρονια ακομη εξαιτιας της τροικας.
  ας θυμηθουμε την κυπρο και τα ιμια. και στα δυο χασαμε οχι γιατι οι τουρκαλαδες νικησαν αλλα εξαιτιας ολιγοιστων και υποτελων πολιτικων.
  η πλαστιγγα γερνει χρονο με το χρονο πολυ υπερ της τουρκιας η οποια ολοενα και εντεινει τις αξιωσεις της.
  μην εχουμε την ψευδαισθηση οτι θα μας σωσουν οι αμερικανοι, οι ευρωπαιοι συμμαχοι μας ή οι ρωσοι και κινεζοι. αυτοι θα κανουν οτι εκαναν τοσα χρονια. θα αφησουν τους τουρκαλαδες να παρουν οτι θελουν και μετα θα το παιξουν σωτηρες σταματωντας τους πριν κανουμε κι εμεις τα αντιποινα απομακρυνοντας τους. οτι εγινε και στην πλουπαθη κυπρο και στα ιμια που δεν εδειξε ο ξεφτιλας σιμιτης ουτε ιχνος σθενους και λεβεντιας, παρα μονο υποτελειας και δειλιας.
  ανα τους αιωνες ειμαστε μονοι μας και μονοι μας θα συνεχισουμε.........

  • Κ. Βέρος avatar
   Κ. Βέρος @ πολιτης 05/10/2012 12:27:25

   > το αξιόμαχο και ποιοτικό στοιχείο είναι υπέρ μας.

   Οπωσδήποτε.

   >οι ενοπλες δυναμεις μας σε συνδυασμο με το υψηλο επιπεδο και σθενος μας μας καθιστουν δυσκολο και αβεβαιης εκβασης αντιπαλο..

   Βέβαια.

   >στην κυπρο και τα ιμια χάσαμε όχι γιατί οι τουρκαλαδες νίκησαν αλλά εξαιτίας ολιγοιστων και υποτελων πολιτικων...

   Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία περί αυτού.

   • franc avatar
    franc @ Κ. Βέρος 05/10/2012 22:46:56

    Ενώ τώρα έχουμε πολλούς μη υποτελείς πολιτικούς...

 13. man8os avatar
  man8os 05/10/2012 09:55:21

  Το ξεκινημα της Τουρκικης εκστρατειας σηματοδοτει την αρχη μιας καινουριας περιοδου για τα Βαλκανια και τη Μεσ Ανατολη. Πλεον η Τουρκια αισθανεται αρκετα ισχυρη για να πραγματωσει τα σχεδια της για κυριαρχια στα Βαλκανια και να βαλει τελος στο δαχτυλιο σχετικα αδυναμων κρατων που την περιτρυγιριζουν. Η Ελλαδα ακομη ειναι ο νουμερο 1 εχθρος της Τουρκιας, ομως οι συσχετισμοι δυναμεως ειναι εναντιον της και θα γινουν ακομη περισσοτερο ανισοι μολις η Τουρκια βαλει στο χερι τη Συρια (και μετα τον Λιβανο).

 14. man8os avatar
  man8os 05/10/2012 09:56:26

  Δεν κανουν ντου οσο ειμαστε στο ευρω, αλλοιως θα ειχαν κανει. Τα σχεδια τα εχουν. Την ευκαιρεια ψαχνουν,, ως τωρα δεν τη βρηκαν.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ man8os 05/10/2012 10:01:12

   Δηλαδή πριν, που ήμασταν στη δραχμή, έκαναν ντου κάθε τόσο; Ας μη λέμε ό,τι θέλουμε.

   • man8os avatar
    man8os @ Αυριανιστής 05/10/2012 10:10:02

    1996

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ man8os 05/10/2012 11:24:07

   Άλλη μια έκφραση του ραγιαδισμού Μάνθο η δική σου. Στα πλαίσια της φιλοσοφίας "αλλοι μας ταϊζουν και άλλοι μας φυλάν τα σύνορα". Για φαντάσου το Ισραήλ να στηριζόταν στο "διεθνές δίκαιο" και στον ΟΗΕ, θα ήταν στη θάλασσα τώρα με τα ψάρια.

   • franc avatar
    franc @ Νίκος Αργεάδης 05/10/2012 17:02:20

    Ναι αλλά φαντάσου το Ισραήλ να μην είχε εναποθέσει την άμυνά του εξ ολοκλήρου στις ΗΠΑ...

 15. man8os avatar
  man8os 05/10/2012 09:58:04

  Μια χαρα ειναι η θεση του προθυπουργου, αυτου που χρειαζεται ειναι η μειωση της εξουσιας του ασυδοτου βολευτη δηλαδη καταργηση της δεδηλωμενης και δημιουργια συνταγματικου δικαστηριου για να δικαζει το ιδιο τους πολιτικους που παραβιαζουν τους νομους και το συνταγμα

 16. man8os avatar
  man8os 05/10/2012 09:59:14

  Η Ελλαδα μπορει σε βαθος χρονων να ανακαμψει, ομως δεν μπορει να τα βαλει με την Τουρκια. Για αυτο ειναι αναγκαια η ενταξη των Ελληνοτουρκικων στα Ευρωτουρκικα.

  • franc avatar
   franc @ man8os 05/10/2012 15:15:52

   Αυτή ήταν ολη η συλλογιστική του Εθνάρχη όταν μας έβαλε στην ΕΟΚ ξέροντας οτι οι μισοί σχεδόν θα πνιγούμε (Σας ρίχνω στη θάλασσα κι όποιος μάθει θα επιπλέυσει) αφού δεν πληρούσαμε στοιχειωδώς του όρους ανεπτυγμένου κράτους αλλά ήμασταν ακόμα στη Β' Εθνική της Ευρώπης...

 17. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/10/2012 09:59:27

  Προεδρική Δημοκρατία, πώς; Α λα γαλλικά;

  Το ίδιο πράγμα δεν είναι; Απλώς τότε θα έχουμε μια δυαρχία (που ενίοτε δεν θα είναι διαρχία, γιατί μετά από αλλαγή Προέδρου είθισται να διορίζεται και ο πρωθυπουργός, μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές) την οποία κάποιοι θα ονομάζουν "συγκατοίκηση". Αλλά όμως δεν θα αποκλείει το μπάχαλο. Μπορεί να το επιτείνει κιόλας.

 18. Tonia G. avatar
  Tonia G. 05/10/2012 10:00:02

  Η χώρα μας δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά σοβαρή χώρα, διότι εδώ και χρόνια έχει πάψει να είναι χώρα ανεξάρτητη. Το μέγεθος δεν έχει την πρώτη σημασία, αλλά η σοβαρότητα. Από κει και πέρα μετρά το μέγεθος ως προς τους στόχους που βάζει.
  Με άλλα λόγια σοβαρό κράτος είναι και το Λουξεμβούργο και η Γερμανία, οι στόχοι τους όμως είναι διαφορετικού επιπέδου λόγω δυνατοτήτων μεγέθους.
  Η Ελλάς δεν μπορεί σήμερα να πετύχει απολύτως τίποτα διότι είναι πλήρως μα πλήρως διαλυμένη ΘΕΣΜΙΚΑ.
  Διαβάζω και μέσα δω διάφορες απόψεις που πολλές αγγίζουν τη αμπελοφιλοσοφία!
  Δυστυχώς η αριστερόστροφη εφκεφαλίτιδα της Μεταπολίτευσης έχει εισβάλει και σε κεφάλια ανθρώπων που δεν χαρακτηρίζονται ως αριστερά!
  Δεν υπάρχει σοβαρή χώρα ΟΥΤΕ ΜΙΑ, είτε καπιταλιστική είτε κομμουνιστική που ο ΣΤΡΑΤΟΣ να έχει λιγότερες εξουσίες από την Αστυνομία... Διότι περί αυτού πρόκειται τελικά. Σκεφτείτε απλά: o Στράτός δεν έχει δικαίωμα να φυλάττει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εσωτερικά τα Στρατόπεδα, δεν έχει δικαίωμα να συλλαμβάνει εισβολείς, δεν έχει δικαίωμα να πυροβολεί εισβολείς στρατιωτικών εγκαταστάσεων, στην πράξη επίσης δεν υπάρχει στρατιωτική δικαιωσύνη, και φυσικά ΚΑΙ με ΝΔ Κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να φυλάει τα σύνορα. Πηγαίνετε σε κανένα νησί του Αν. Αιγαίου το Μ. Σάββατο να δείτε τι κροτίδες τρώνε τα αγήματα στο Χριστός Ανέστη από το "Δημοκρατίζον Ποίμνιο"! Από κει ας ξεκινήσουμε όπου 20 φαντάροι και 1 ανθυπολοχαγός στημένοι προσοχή "τρώνε" δυναμιτάκια & κροτίδες. Δίπλα όλοι οι τοπικοί Αρχοντες (Δημαρχαίοι, Αντιδημαρχαίοι & Σύμβουλοι), η θεσμικοί δηλαδή ο Στρατηγός και ο Διοικητής του Τοπικού Τμήματος... Όλοι να χασκογελάνε κάθε χρόνο σαν βλάκες με τα "παλιόπαιδα" που ταλαιπωρούν τα φανταράκια... Ο μόνος που δεν χασκογελάει είναι ο Στρατηγός, αλλά κι αυτός τι να πει αφού θέλει να ζητήσει κι εκείνος από το Δήμαρχο να του στρώσει το δρόμο έξω απο στρατόπεδο και να τον θερμοπαρακαλέσει το καλοκαίρι να του κόβει το νερό μόνο 8 ώρες τη μέρα και όχι 16 όπως συνήθως...
  Όταν λοιπόν ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ μιας οποιασδήποτε χώρας -δημοκρατικής ή μη- εξαρτάται από το Δήμαρχο, μη παριμένεις τίποτε άλλο παρά ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ... μην ασχολείσαι άλλο με την ευθιξία του Υπουργού Αμύνης Παναγιωτόπουλου να παραιτηθεί αφού 150 ΑΟΠΛΟΙ πολίτες κάθονταν μια ώρα στο Κεντρικό Επιτελείο της Εθνικής Άμυνας. Δηλαδή αν έμπαιναν κατάσκοποί ή κομάντος; Μάλλον στην περίπτωση αυτή δεν θα το πέρνανε καν χαμπάρι!!!

 19. Μακεδών avatar
  Μακεδών 05/10/2012 10:16:48

  Η Τουρκια καλυπτει ηδη το 55% των στρατιωτικων της εξοπλισμων απο την δικη της εγχωρια βιομηχανια με αντικειμενικο σκοπο το 80% στο τελος της δεκαετιας.Επισης η Τουρκια δεν αγορασε ποτε οπλικα συστηματα με μοναδικο κριτηριο το μεγεθος της μιζας οπως και δεν αγορασε ποτε προβληματικα και ελλατωματικα οπλικα συστηματα γιατι σεβεται τα χρηματα των φορολογουμενων και τα στελεχη των ενοπλων της δυναμεων.

  Εμεις αντιθετως διαθετουμε:

  -Μαχητικα αεροσκαφη F-16 χωρις συστημα αυτοπροστασιας γιατι αυτο που αγοραστηκε ειναι προβληματικο και δεν καλυπτει τις αναγκες της πολεμικης αεροποριας (ασε που μπαζει...νερα) ενω και οι δυο πλευρες (κατασκευαστρια εταιρια και ΥΠΕΘΑ) το εχουν παραπεμψει στις καλενδες σαν να μην συμβαινει τιποτα.(Αυτο αραγε δεν αποτελει σκανδαλο?)
  -Αρματα χωρις πυρομαχικα και με ραγισμενα ελασματα στην οροφη τα οποια οι Γερμανοι στοκαραν με μια ρητινη για να μην παραπονιουνται οι "ιθαγενεις".
  -Μισοτελειωμενα υποβρυχια που καθονται στα ναυπηγεια και ενας Θεος ξερει το ποτε θα παραδοθουν (εαν παραδοθουν ποτε)
  -Ελικοπτερα NH90 τα οποια για να προσγειωθουν χρειαζονται καθαρο πεδιο χωρις πετρες η αλλα εμποδια ψηλοτερα των 16 εκατοστων γιατι αλλιως "βρισκει" η κοιλια τους (και ενα καρο αλλα προβληματα) τα οποια αγοραστηκαν με το "ετσι θελω" απο τον Σημιτη ενω ο στρατος ηθελε αλλου τυπου ελικοπτερα που φυσικα καλυπταν τις αναγκες του.
  -Καινουργια Ελικοπτερα Apache τα οποια...πεφτουν (ηδη καταστραφηκαν 2) ενω τα προβληματα που ειχαν παρατηρηθει (ήταν εκτός των αρχικών προδιαγραφών αποφανθηκε το ΓΕΣ και γιαυτο δεν παραλαμβανονταν για πολυ καιρο και σαπιζαν στα υποστεγα) ξαφνικα...ξεχαστηκαν ως δια μαγειας.
  -Μεταγωγικα αεροσκαφη Spartan που μπαζουν νερα στο πιλοτηριο οταν βρεχει (προβληματα...στεγανοποιησης τα ονομασαν) και με ρωγμες σε διαφορα σημεια με αποτελεσμα να πεταει μονο 1-2 απο τα 8 (εδω κι αν υπαρχει σκανδαλο)
  Μπροστα στις βιομηχανιες οπλων ομως ολοι στεκονται σουζα!Κιχ δεν ακουγεται.
  Και το σπουδαιοτερο ολων ειναι οτι η Ελλαδα δεν αγοραζει ελευθερα αυτα που πραγματι χρειαζεται για την εθνικη της αμυνα αλλα ΜΟΝΟ αυτα που επιτρεπουν μονο οι "συμμαχοι".
  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απο τους Αμερικανους και το ΝΑΤΟ να αγορασουμε π.χ. ρωσικα πλοια,μαχητικα αεροσκαφη και αρματα μαχης.Τον Καραμανλη που...παρανομησε και παρηγγειλε ρωσικα τεθωρακισμενα τον εφαγε η μαρμαγκα.Η εθνικη μας αμυνα ειναι ντε φακτο περιορισμενη λογω...συμμαχιων.
  Σαν να λεμε "υπαρχει φαρμακο για την δυσκολη ασθενεια σου αλλα το νοσοκομειο σου απαγορευει να το παρεις αφου δεν ειναι δικης του κατασκευης".
  Γιαυτο και οι Τουρκοι αναπτυσσουν ραγδαια την αμυντικη τους βιομηχανια.
  Ως πραγματικα ανεξαρτητο κρατος δεν δεχονται πλεον περιορισμους στην εθνικη αμυνα λογω...συμμαχιων.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Μακεδών 05/10/2012 10:26:42

   H πληγή του εμφυλίου όπου για να κερδίσουν αυτοί που κέρδισαν χρειάστηκαν τηνν τεράστια βοήθεια των αμερικανών ακόμα καθορίζει την ελληνική εξωτερική πολιτική.
   Βλέπεις εμείς μπήκαμε στη δυτική συμμαχία εκλιπαρώντας , ενώ οι Τούρκοι το διαπραγματεύτηκαν πριν μπουν...και αναπόφευκτα κέρδισαν πολύ καλύτερους όρους ένταξης.

   • apergospastis avatar
    apergospastis @ blue nile 05/10/2012 13:44:01

    Oi Tourkoi den parakalesan tous Amerikanous diladi to 1947; Sinorevan me tin ESSD tou Stalin kai mporousan na diapragmateftoun kiolas; Min leme o,ti theloume.
    H Ellada perissoteri anesi na diapragmateftei tha eihe an to EAM-KKE dehotan ton politiko dromo kai tin simmetohi tou stin exousia. Ant'aftou aimatokylise tin hora kai kapos etsi proekypse i Amerikaniki exartisi.

    PS: Siggnomi gia ta Greeklish:(

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Μακεδών 05/10/2012 11:10:51

   "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να αγορασουμε π.χ. ρωσικα "

   Μα τι λές τώρα! Αμα είναι καλές οι μίζες...

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ Μακεδών 05/10/2012 11:26:18

   Άϊ γειά σου, πές τα Συμμακεδόνα!

 20. Γ.Σ. avatar
  Γ.Σ. 05/10/2012 10:17:48

  Έχω μία απορία.
  Αν στο ΥΕΘΑ δεν είχε πάει δημοσιογράφος, αλλά έμενε -ας πούμε- ο Φραγκούλης, θα συνέβαινε κάτι τέτοιο?
  Δυστυχώς, η πολιτική βλακεία
  στρώνει βούτυρο στο ψωμί του ...Λοχία.
  Και δεν είναι η πρώτη φορά...

 21. Φανη avatar
  Φανη 05/10/2012 10:23:54

  οσο το Πασοκ αναμειγνυεται στη διακυβερνηση της χωρας και θα βγαινουν διαρκως τα μυρια οσα σκανδαλα του, τοσο θα μουτζουρωνει τη ΝΔ μεχρι ο κοσμος να τη ταυτισει πληρως μαζι του προς μεγαλη χαρα της αριστερας που καθεται διπλα σα το σκυλο με τη γλωσσα εξω και περιμενει το χαος αρκει να αναλαβει αυτη τα ηνια.Και δεν ειναι μονο το οικονομικο σκελος που οντως πρωτευει αυτη τη στιγμη και βλεπουμε παντου τις επιπτωσεις του, ειναι πολλα αλλα που θα προωθησει αμεσως μολις παρει το τιμονι.Κατ αρχας θα απομονωθουμε διεθνως, καθε εννοια Ελληνορθοδοξου κρατους θα καταλυθει, αυτοι ακουν Ορθοδοξια και βγαζουν καντηλες. Εικονες, προσευχες, σημαιες τελος.Δηλαδη τη κρισιμοτερη στιγμη στη συγχρονη ιστορια μας να αποποιηθουμε τη βοηθεια ...ανωθεν.Μου θυμιζουν με τα καμωματα τους τις πολιτικες κηδειες που εφευραν.Τοτε που η ψυχη του ανθρωπου εχει τη μεγαλυτερη αναγκη των ευχων συσσωμης της στρατευομενης εκκλησιας, αυτοι τον φυτευουν σα λαχανο.Ακομα και ο Φλωρακης στο τελος ζητησε απο Αγιορειτες, να ταφει χριστιανικα στο προφητη Ηλια της πατριδας του μετα απο συγκλονιστικη εξομολογηση.....Ο Περισσος εγραψε στα παπουτσια του τη τελευταια επιθυμια του.
  Παρασυρθηκα απο τις σκεψεις μου αλλα αυτα θελουμε; ξαναθυμιζω "ουκ επ αρτω ζησεται ανθρωπος" καλη η ευημερια αλλα υπαρχει και ιεραρχηση.
  Και για να γυρισω στη Τουρκια, θα το κανει το λαθος καποια στιγμη.Θ α τη βαλουνε; θα το αποφασισει απο αλαζονεια;θα μας τη κανει τη λαδια.Ειναι αδυνατον τωρα που αισθανεται υπεροχή να μη μπει στο πειρασμο απεναντι σε προαιωνιο εχθρο που δειχνει να καταρρεει.Ομως ολο το στρατευμα γνωριζει πως πολεμαει ενας Τουρκος.... και μαλιστα οταν πας επιθετικα, να κατακτησεις εχεις και αλλου ειδους προβληματα.Αλλωστε τετοιες επιθεσεις ποτε δεν περιοριζονται σε τοπικο επιπεδο,Γενικευονται, οποτε εμεις θα ειμαστε ο τελευταιος τροχος της αμαξης οταν πχ διαπλευσει η Ρωσια το Βοσπορο και η Τουρκια θα εχει αλλες προτεραιοτητες.........
  Ας κοιταξουμε λιγο να στρωσουμε σαν ανθρωποι και τα αλλα θα τα βρουμε.Πνευματικο ειναι το θεμα της Ελλαδας και της Κυπρου και οχι υλικο....

 22. βαγόνι avatar
  βαγόνι 05/10/2012 10:28:48

  Απο τη μάχη του Ματζικέρτ έχει περάσει μιά χιλιετία ...απο την άλωση θα
  κλείσουμε έξι αιώνες...ανατράφηκα σε προσφυγική οικογένεια με άμεσες
  μαρτυρίες,θρήνους,κοπετούς και κατάρες για τους βαρβάρους και τους
  απωλεσθέντες παραδείσους...παρότι είχα αποφασίσει να μήν το μεταδώσω,
  τουλάχιστον μ'αυτή την ένταση,στα παιδιά μου, όχι λίγες φορές το επανέλαβα
  κατα κόρον...αυτός ο ετεροπροσδιορισμός δεν μας κάνει καλό,το αντίθετο
  θά'λεγα...εκ των πραγμάτων, μπορεί να τεθεί το δίλημμα-εφιάλτης εκ νέου: ή γίνεστε απρόσωπη επαρχία της Δύσεως ή σας εγκαταλείπουμε στο έλεος της
  νεο-οθωνικής κυριαρχίας...αυτή τη φορά δεν θα είναι "πρόσφορη" η γνωστή
  απάντηση του Γενάδιου Σχολάριου...οπότε;
  Επειδή για πολύ καιρό τεμπελιάσαμε και πορευόμαστε με διάφορα αβαθή
  στερεότυπα, καλό θά ήταν να προσγειωθούμε,να δουλέψουμε και να
  αποφύγουμε τους βαρείς και δύσκολους συσχετισμούς δια των επινοήσεων,
  αν ακόμη μπορούμε να επινοήσουμε!
  Τα Βαλκάνια είναι το δικό μας live space, το lebensraum με την σωστή και
  όχι την επεκτατική του έννοια...υπάρχουν,τουλάχιστον,τέσσερα
  αποκρυσταλλωμένα έθνη: Σερβία,Βουλγαρία,Ρουμανία και η αφεντιά μας..,
  δεν έχουμε πάθει λίγα στο διάβα των αιώνων...μπορούμε να συνομιλήσουμε,
  ως σύνολο,με τους δυτικούς και να προειδοποιήσουμε την τουρκιά να
  συμμαζευτεί στην περιοχή...μπορούμε,ακόμη,να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον
  για τις τρέχουσες δυσκολίες...ξέρω,δεν είναι εύκολο...οι ντόπιες ολιγαρχίες
  προτιμούν άλλους ρόλους...είναι,όμως,μιά σοβαρή διέξοδος στα αδιέξοδα των
  λαών της περιοχής...θα μπορούσε να γίνει μια έντιμη αρχή...ό,τι χάθηκε,
  χάθηκε...δεν ανακτάται με hot money και δανεικά...ως λαός "ανάδελφος"
  άς ψάξουμε,τουλάχιστον, για ξαδέλφια εξ'αγχιστείας...200 χρόνια πρίν
  το συνέλαβε ο Ρήγας Φερραίος...άς το εξειδικεύσουμε σήμερα!

  • franc avatar
   franc @ βαγόνι 05/10/2012 22:57:56

   Ναι αλλά αυτά τα 4 κράτη που μαζί με την Τουρκία το πολύ σε 10 χρόνια θα ανήκουμε στο ομόσπονδο κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης ήταν κάποτε το ένδοξο Βυζάντιο . Η Ανατολική Αυτοκρατορία της Αγίας Ρώμης.
   Η Τουρκία καλπάζει στην ανάπτυξη. Οι "οίκοι" ειναι φούλ μαζί της, έχει κλείσει τα 38 απ' τα 40 ή κάνω λάθος ? κεφάλαια της ένταξής της στην ΕΕ και σίγουρα θα έχει το Ευρώ πριν απ' την Βουλγαρία...
   Το σενάριο που αναφέρεις προυποθέτει την κατάρρευση της Ευρωζώνης σε περίπτωση που μας πετάξουν έξω...

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ franc 06/10/2012 08:43:51

    Tα 38 απο τα 40 κεφάλαια δεν συνιστούν Ευρωπαική
    χώρα...η Τουρκία είναι ασιατική και μουσουλμανική
    χώρα με ιδιαίτερες φιλοδοξίες ανατολικά και δυτικά...
    Οι 4 χώρες που ανέφερα συνιστούν γεωπολιτική
    και-ώς ένα βαθμό-πολιτισμική ενότητα μακράς
    διαρκείας...ως τέτοια,μπορούν να διαπραγματευτούν
    με την Ευρωπαική 'Ενωση απο πλεονεκτικότερες
    θέσεις...όσο για το ευρώ,μή σε τρομάζει το βάρος
    της τρέχουσας επικαιρότητας...ο χρόνος θα φέρει
    τις αναγκαίες τροποποιήσεις, καθώς και τίς νέες
    "ισοτιμίες"...μιά προυπόθεση: να αποβάλλουμε την
    ηττοπάθεια και την άχρηστη "διαμαρτυρία"...έχουμε
    άμεση ανάγκη δημιουργικών προτάσεων λαικής
    συσπείρωσης!

 23. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 05/10/2012 10:41:09

  Καλημέρα σε όλους.
  Η νεοελληνική ιστορία έχει δείξει πως όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο σοβαρής κι επώδυνης κρίσεως ή ταλανίζεται από έλλειψη ψυχικής ενότητας,τότε ελλοχεύει κίνδυνος μιας μεγάλης καταστροφής.Θα παρουσιάσω,εν τάχει,τρία παραδείγματα που αποδεικνύοντας το αληθές του παραπάνω λόγου:
  1.Ο ατυχής ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897.Είχε μεσολαβήσει η χρεωκοπία της χώρας το 1893 (και ω!! σύμπτωση,με τη σημερινή εποχή,οι Ολυμπιακοί Αγώνες των Αθηνών το 1896) και η πατρίδα εισήλθε παντελώς απροετοίμαστη σε μια σύρραξη με τη Τουρκία,κατά την οποία συνετρίβη στο πολεμικό πεδίο (Οι Τούρκοι του Ετέμ πασά είχαν φτάσει έως τη Λαμία).Πέρασαν δώδεκα ολόκληρα χρόνια για να φτάσουμε στο 1909 (Κίνημα στο Γουδί).
  2.Η μικρασιατική καταστροφή.Ποιος δεν θυμάται το μεγάλο εθνικό διχασμό του 1915-1917,ο οποίος κορυφώθηκε το 1920;Η τεράστια συμφορά του Ελληνισμού δεν έχει τις αιτίες της και στη τρομακτική σύγκρουση Βενιζελικών-Αντιβενιζελικών;Δεν είναι η στιγμή ν'αναλύσω ποιος έφταιγε και γιατί (θα κινδυνεύσω να βγω εκτός θέματος).Ως γνωστόν,οι Τούρκοι του Κεμάλ εκμεταλλεύτηκαν άριστα την εθνική ''αχίλλειο'' αδυναμία μας και σε συνδυασμό με τις συμμαχίες που καλλιέργησαν με τις Μεγάλες Δυνάμεις (αλλά και τον υψηλό βαθμό ενός απίθανου φανατισμού που είχε αναπτύξει ο Κεμάλ στις τουρκικές μάζες) οδήγησαν τον Ελληνισμό σε μια οδυνηρότατη στρατιωτική,πολεμική,εθνική ήττα απεριόριστης εμβέλειας.
  3.Το 1974.Τα γεγονότα είναι γνωστά και δεν θέλω να κουράσω.Οι Τούρκοι,για μια ακόμη φορά,εκμεταλλεύτηκαν άριστα τις αδυναμίες της ελληνικής πλευράς και χάθηκε το 37% του κυπριακού εδάφους.
  Τι αποδεικνύει η μικρή,αυτή,αναδρομή στο παρελθόν;Πως όταν η Ελλάδα διέρχεται περίοδο πολύ μεγάλης κρίσεως,η γειτονική χώρα ''περνά στην επίθεση'' με αποτελέσματα εις βάρος της πατρίδας μας.Δεν είμαι απαισιόδοξος.Απλά ρεαλιστής.Εδώ και πολύ καιρό,αρκετοί σχολιαστές (ανάμεσά τους και η δική μου μικρή φωνή) τονίζουν την ανάγκη για ψυχική ενότητα.Εισερχόμαστε,δυστυχώς,σε σκοτεινές περιόδους με απρόβλεπτες εξελίξεις.Η πατρίδα βυθίζεται,βουλιάζει,καταστρέφεται.Δεν θα επεκταθώ στις εγκληματικές ευθύνες των πολιτικών,τα μνημόνια και τη στήριξή τους σ'αυτά.Αυτά τα έχω αναπτύξει κατά κόρον και είναι γνωστά.Το ζήτημα είναι πως,έστω και τώρα,να κοιτάξουμε λίγο πίσω,να σκεφτούμε ως χώρα τι πάθαμε στο παρελθόν,να διδαχθούμε,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ,από τα λάθη και το κυριότερο να ΜΗΝ επαναληφθούν.
  Κλείνοντας το σχόλιό μου,μπορεί κάποιος να ρωτήσει:''Πως είναι δυνατόν να υπάρχει ψυχική ενότητα και η κοινωνία να είναι σαν γροθιά,από την ώρα που η πολιτική ηγεσία λαμβάνει τόσο εξοντωτικά μέτρα που εξασθενίζουν επικίνδυνα τη κοινωνική συνοχή και διαλύουν το κοινωνικό ιστό της χώρας'';Το ερώτημα,πράγματι,είναι καταλυτικό.Απαντήσεις μπορούν να δοθούν πολλές.Η δική μου είναι η εξής:Η πολιτική ηγεσία της χώρας αλλά κι όλα τα πολιτικά κόμματα οφείλουν ν'αντιληφθούν(σ'αυτή την ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ) πως,σε περιόδους όπου τα σύννεφα πυκνώνουν εσωτερικά και οι διεθνείς εξελίξεις είναι εκρηκτικές,ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΕΝΑ με τη κοινωνία,να κάνουν ΩΜΟΤΑΤΗ αυτοκριτική λόγων-έργων (λαμβάνοντας σκληρότατες απόφάσεις κάθαρσης του πολιτικού-οικονομικού συστήματος που πνέει τα λοίσθια-το τονίζει εύστοχα η κεντρική ανάρτηση) και να δείξουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ εθνική στάση κοιτάζοντας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τη πρόοδο και ευημερία της κοινωνίας (που βάλλεται από παντού).ΜΟΝΟΝ τότε η πατρίδα θα ξαναγίνει μια θερμή αγκαλιά,ζεσταίνοντας τα παιδιά της και θα αναζωογονηθεί η ψυχική ενότητα η οποία,με τις παρούσες συνθήκες,είναι άρρωστη βαριά....

 24. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 05/10/2012 11:04:17

  ηττοπάθεια ,συμβιβασμός σε όλα τα επίπεδα.
  Το πρόβλημα της χώρας είναι το ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό.

 25. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 05/10/2012 11:12:39

  Το ρεζουμέ είναι πως , μπροστά στην κατάσταση που βρισκόμασταν τώρα , η κατάσταση της Ελλάδας όταν έμπλεξε στον πόλεμο του 1897 ήταν ιδανική!

 26. Χμμμμ avatar
  Χμμμμ 05/10/2012 12:08:37

  Θρακη 2012
  Την ώρα που οι χριστιανοί υφίστανται την μια περικοπή μετά την άλλη με τελευταίο κτύπημα την εξαφάνιση της αγροτικής τάξης , οι μουσουλμάνοι λαμβάνουν 500 ευρω επιδότηση για να φοράνε οι γυναίκες τους ή οι κόρες τους μαντήλα και λαμβάνουν όσα και ότι δάνεια θέλουν απο το εκεί υποκατάστημα Τουρκικής τράπεζας.
  Η ισονομία και ισοπολιτεία στην πράξη.
  [Αν δεν κάνω λάθος έχουν απαλλαγή κι απο το χαράτσι της ΔΕΗ ως ειδική πληθυσμιακή ομάδα.(δεν γνωρίζω αν ισχύει ακόμα)]

 27. andreas avatar
  andreas 05/10/2012 13:05:10

  ΓΙΑΤΙ ΣΥΓΧΕΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ , Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ
  ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΟΧΙ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ

 28. panos avatar
  panos 05/10/2012 13:24:58

  Ας προσεχαμε ολα αυτα τα χρονια τι πολιτικα ανδρεικελα ψηφιζαμε. Μετα τον μεγιστο ΚΩΝΣΤ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ολοι οι πολιτικοι ανδρες μας ηταν κατωτεροι των περιστασεων, δημιουργωντας ενα κρατος φαυλο με πελατειακες σχεσεις και με γνωμονα μονο την ΑΡΠΑΧΤΗ. Ο Ερντογαν εχει .....καρυδια και ειναι ΗΓΕΤΗΣ (αν και θεωρω την τουρκια ολιγον φουσκα), ενω τα δικα μας πολιτικα παιδακια ειναι κονομημενα και αδιαφορα για το λαο. Εδω δυστυχως κυβερνανε οι συνδικαλιστες τυπου φωτοπουλου κ.λ.π. για αυτο το λογο και μας φτυνουν οι Ευρωπαιοι,και η αποδειξη ειναι η ντουντουκα.............του αρχηγου του ΓΕΣ.

 29. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 05/10/2012 14:49:11

  Ανέκαθεν πίστευα ότι εδώ στην Ελλάδα ζούμε το θέατρο του παραλόγου, σε καθημερινές παραστάσεις.
  Έχοντας περάσει αρκετά χρόνια της ζωής μου στο εξωτερικό, η σύγκριση της δικής μας καθημερινότητας με αυτήν των κατοίκων δυτικών χωρών είναι τραγικά … εις βάρος μας.
  Κάθε πρωί που ξυπνάμε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε απειλές και κινδύνους, που σε χώρες όπως π.χ. η Σουηδία, η ο Καναδάς, κλπ φαντάζουν απίστευτες.
  Την μια μας απειλεί η Τουρκία με πόλεμο, την άλλη οι σεισμοί με καταστροφή, την παράλλη κάποιο «πραξικόπημα», ή χρεοκοπία, και πάει λέγοντας.
  Κι αυτά είναι τα σοβαρά. Υπάρχουν και τα άλλα, τα μικρότερα, που για εμάς είναι ο πλέον καθημερινά, οπότε και δεν τα δίνουμε σημασία. Για τους «πολιτισμένους» όμως λαούς, απλά συντελούν στο να μας κατατάσσουν στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, όσον αφορά νοοτροπίες.
  Μιλάω για τις συχνές απεργίες, τις καταλήψεις, τις στάσεις εργασίας, τις διαδηλώσεις, τις οδομαχίες, τις μολότοφ, και όλα αυτά απέναντι στα οποία ως γηγενείς έχουμε πάθει πλέον ανοσία. Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, που περισσότερο θυμίζουν τσίρκο, παρά ευνομούμενο κράτος, έχουμε και τα περίφημα ΜΜΕ μας, που σέρνουν τον χορό (του Ζαλόγγου).
  Ο κιτρινισμός πάει σύννεφο.
  Αν τολμήσει δάσκαλος να επιπλήξει μαθητή, αμέσως θα βγουν στα παράθυρα ωρυόμενοι δημοσιογράφοι και γονείς να ζητήσουν την κεφαλή του επί πίνακι.
  Αν τολμήσει αστυνομικός να ακουμπήσει κάποιον παραβάτη (κουκουλοφόρο, διαρρήκτη, κλπ) αμέσως θα βρεθούν δημοσιογράφοι να τσιρίξουν για φασισμό και αστυνομοκρατία.
  Μπουκάρουν αγανακτισμένοι συνδικαλιστές στο πεντάγωνο, και αμέσως βρίσκονται λεβέντες να κατακεραυνώσουν τον στρατό που δεν αντέδρασε δυναμικά!
  Αν τυχόν όμως πυροβολούσε (έστω στον αέρα) κανένας αλφαμίτης, οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι θα τον κρέμαγαν ανάποδα, ως στρατοκράτη και φασίστα.
  Μάλιστα, βουλευτές του εθνικού μας κοινοβουλίου (Λαφαζάνης και σια), ξελαρυγγιάστηκαν χθες να μιλούν για αστυνομοκρατία, επειδή μια διμοιρία ΜΑΤ προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, εντός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  Σε άλλη χώρα, αν γίνονταν κάτι παρόμοιο, σήμερα θα μετρούσαμε πτώματα.
  Πρόσφατα, είδαμε όλοι ζωντανά, κάποιον τρελαμένο κάτοικο στο χωριό Παρανέστι, να αρπάζει το δίκαννο και να πυροβολεί εναντίον των ΜΑΤ, επειδή δεν θέλει, λέει, στρατόπεδο λαθρομεταναστών στο χωριό του. Απ ότι κατάλαβα, ούτε καν συνελήφθη.
  Μάλιστα, το ίδιο βράδυ βγήκε η κόρη του στα παράθυρα, δικαιολογώντας την οργή του, και λέγοντας το εξής αμίμητο νεοελληνικό: «Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά τους λαθρομετανάστες δεν τους θέλουμε εδώ. Ας τους πάνε να τους αφήσουν στα βουνά»!!!!!!!
  Δεν χρειάζεται να ζήσει κανείς στην Αμερική ή στην Γερμανία για να μάθει τι γίνεται εκεί σε ανάλογες περιπτώσεις. Το διαδίκτυο προσφέρει πλέον την δυνατότητα σε όλους να μπουν στο youtube και να δουν τι παθαίνει κάποιος αν τολμήσει να επιτεθεί (έστω και με μαχαίρι) σε αστυνομικό. Τον μαζεύουν με κουταλάκι από την άσφαλτο.
  Στην Ελλάδα όμως, μπορείς να κάνεις ότι θέλεις, και να μην πάθεις τίποτα. Στο όνομα της δήθεν δημοκρατίας, που στην ουσία απλά προστατεύει τον εκάστοτε παραβάτη.
  Βέβαια, αν αποφασίσεις να γράψεις για παστίτσια και μουσακάδες στο ίντερνετ, τότε ξυπνάει το κράτος, και συλλαμβάνεσαι πάραυτα!
  Δεν λέω, είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…..

 30. Φανη avatar
  Φανη 05/10/2012 15:10:41

  Ο Κωνσταντινος Καραμανλης ειχε πει οτι στους Ελληνες η πολλη δημοκρατια δεν κανει καλο.......

 31. franc avatar
  franc 05/10/2012 15:10:47

  "Το διαδίκτυο προσφέρει πλέον την δυνατότητα σε όλους να μπουν στο youtube και να δουν τι παθαίνει κάποιος αν τολμήσει να επιτεθεί (έστω και με μαχαίρι) σε αστυνομικό. Τον μαζεύουν με κουταλάκι από την άσφαλτο."

  Εδώ άθελά σου αγαπητέ Strange θίγεις την ουσία της διαφορά μας απο τους βαρβάρους. Πας μη Ελλην βάρβαρος και Ελληνες=εσαεί ο πλέον Ανθρώπινος λαός του κόσμου, απο την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα. (Zaquelline de Romilly).
  Eνας φίλος μου τό 'πε πιό απλά: " Βρίσκουνε και μας τα κάνουνε..."

 32. Ewiak Ryszard avatar
  Ewiak Ryszard 05/10/2012 18:24:02

  Πού πάμε; Η Αγία Γραφή λέει: «Και [ο βασιλιάς του βορρά] θα γυρίσει στη γη του με μεγάλη ποσότητα αγαθών [1945], και η καρδιά του θα είναι εναντίον της άγιας διαθήκης [αθεϊστικό κράτος ]. Και θα ενεργήσει [υψηλή δραστηριότητα στη διεθνή σκηνή] και θα γυρίσει στη γη του [1991-1993. Η κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και της Σύμφωνο της Βαρσοβίας. Τα ρωσικά στρατεύματα επέστρεψαν στη γη τους]. Τον προσδιορισμένο καιρό θα επιστρέψει [η μεγάλη ύφεση στην Ευρώπη, η διάλυση όχι μόνο της ευρωζώνης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Πολλές χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ θα επιστρέψει στη ρωσική σφαίρα επιρροής]. Και θα μπει στα νότια [Γεωργία]· αλλά δεν θα είναι όπως την πρώτη φορά [1921] και όπως την τελευταία φορά [2008]». (Δανιήλ 11:28, 29) Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα επιτεθεί η Ρωσία. (Δανιήλ 11:30α)

  Ο Μωυσής έγραψε: «Και πλοια από πλευρά της Κιττίμ [το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ], και θα ταλαιπωρήσουν τον Ασσουρ [Ρωσία], και θα ταλαιπωρήσουν τον Εβερ [άλλους εχθρούς, όπως το Ιραν και η Κίνα]». (Αριθμοί 24:24α)

  Θα είναι ένα πυρηνικό πόλεμο. (Αποκάλυψη 6:4) «Μαχαιρα μεγαλη» = πυρηνικό όπλο. Αυτό είναι «η αρχή της γέννησης τύψεις». (Ματθαίος 24:7, 8).

  • Φανη avatar
   Φανη @ Ewiak Ryszard 06/10/2012 12:27:19

   Οι προφητειες ειναι καλη πηγη γνωσης οταν ερμηνευονται απο φωτισμενους ανθρωπους που εχουν αφιερωσει τη βιοτη τους στο Θεο και τη θυσια.Πχ οι απολυτα επαληθευμενες προφητειες του Αγ. Κοσμα του Αιτωλου για την Ελλαδα , για τους Τουρκους και τον Γ παγκοσμιο πολεμο [γενικο τον αναφερει], εχουν ερμηνευτει απο τους γεροντα Παισιο και γεροντα Ιωσηφ τον Βατοπαιδινο, επισης ο μακαριστος μητροπολιτης Σισανιου και Σιατιστης [αγιος ανθρωπος], αποκαλυψε οτι οταν το κακο αρχισει απο τη Συρια, ν αρχιστε να προσευχεστε κι ολα αυτα σε ανυποπτο χρονο.Τελος ο μονος [γνωστος] εν ζωη προορατικος γεροντας Εφραιμ ο Φιλοθειτης της Αριζονα, εστειλε μηνυμα για την Ελλαδα οτι καθεται πανω στις αμαρτιες της οπως τα ζωα πανω στη κοπρια.......και να περιμενει ασχημα γεγονοτα.
   Για δε την Αποκαλυψη καλο θα ειναι να ειμαστε ΠΟΛΥ προσεκτικοι γιατι ακομα ερμηνευεται και πολλοι λιγοι ειναι αξιοι να καταπιαστουν.
   Αυτα για οσους ακομα πιστευουν οτι μπορουν να πουν - ο Θεος να βαλει το χερι Του- και να το εννοουν.

 33. ΟΛΥΜΠΟΣ avatar
  ΟΛΥΜΠΟΣ 06/10/2012 00:30:26

  Διαβασα πολλα σχολια για την αιμοδυψη τουρκια κλπ.
  πιστευει κανεις οτι στη δεδομενη κατασταση της ελλαδας αν η τουρκια μπορουσε να κερδισει κατι δεν θα επιτιθετο.Απλα δεν μπορει πρωτον γιατι ειναι γιγαντας με γυαλινα ποδια[συγκρουση ισλαμ δυσης φτωχεια περα απο τη βιτρινα της κων/πολης ελλειψη πατριωτισμου πολλες φυλες κουρδοι αρμενιοι κρυπτοχριστιανοι ποντιοι εξισλαμισμενοι κλπ ονειρο ευρωπαικης ενωσης και αλλα πολλα]δευτερον γιατι ο ρολος που της επιβαλλεται απο την αρχουσα ταξη οποια και αν ειναι αυτη ειναι ο χωροφυλακας του ισλαμ και οχι ο μπαλαντερ της δυσης [ το γεγονος οτι εισβαλλει στη συρια με ενα κουρδικο που βραζει και με ενα ιραν διπλα οχι μονο δεν δειχνει δυναμη αλλα αντιθετα δειχνει οτι ειναι πιονι αλλων.ΚΑΙ τριτο και σημαντικοτερο που το ειπε ηδη καποιος φιλος αν επιτεθει τωρα στην ελλαδα θα ανοιξει μετωπο που δεν το θελουν τα αφεντικα της και θα βρει μπροστατης εκτος απο εναν απελπισμενο ελληνικο λαο με οτι αυτο συνεπαγεται και μια ευρωπαικη ενωση[εννοω γερμανια- γαλλια βλεπε Λιβυη] που οσον και αν δεν πιστευουν πολλοι δεν ειναι πλεον αδιαφορη αλλα μπροστα στη επερχομενη ενεργειακη κριση βλεπε ηλιος -αεριο θα διεκδικησει τα συμφεροντα της που σιγουρα δεν ειναι αυτα των αφεντικων της τουρκιας. γιαυτο λοιπον οι τουρκολαγνες ας κρατουν μικρο καλαθι.

  • Φανη avatar
   Φανη @ ΟΛΥΜΠΟΣ 06/10/2012 12:13:26

   Γι αυτο ερχεται η φραου τη Τριτη, μονο για τα συμφεροντα της, οπως πηγε και στη Κυπρο.Σου λεει οτι κι αν συμβει στο μελλον με την Ελλαδα, εγω φαινομαι οτι εχω εγγραψει υποθηκη στο οικοπεδο....

 34. Αριστέα avatar
  Αριστέα 06/10/2012 14:37:42

  Ο Τούρκος όμως των τουρκοκάναλων μέσα στα σπίτια μπήκε.....

 35. anorfogafos avatar
  anorfogafos 06/10/2012 17:05:55

  ΑΡΧΗΖΕΙΣ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ Ο,ΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΩΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙΣ..ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΞΕΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΩΝ ΚΑΝΕΙ

 36. Φανη avatar
  Φανη 06/10/2012 17:25:25

  Ποτε δεν εισαι σιγουρος για το αποτελεσμα ενος πολεμου.Υπαρχουν πολλοι ασταθμητοι παραγοντες και η Τουρκια το ξερει, καθως και η Αμερικη.Τα ...boys μεσα στη Σια κανουν ασκησεις επι χαρτου διαρκως για ολα τα ενδεχομενα και τα υποβαλλουν στα αφεντικα και εκει προκρινεται το πληρεστερο που πιανει τις πιο πολλες εκδοχες.Για την Ελλαδα εχουν εναν επι πλεον ασταθμητο παραγοντα που ομως τον υπολογιζουν πολυ:το οτι ειμαστε απροβλεπτοι.Αυτο τους φοβιζει και αυτη ειναι η αιτια που θελουν την εξαθλιωση μας.Να σπασουν αυτο το απροβλεπτο, το ελευθερο.Να νοιαζομαστε μονο για τον "αρτον τον επιουσιον" και να παψουμε να σκεφτομαστε, να γινουμε ενας αλεσμενος πολτος που δεν θα παραγει πολιτισμο [εστω και παρηκμασμενο] γιατι η μαγια ποτε δε χανεται.Οσο κι αν φαινεται οξυμωρο στα χρονια που ζουμε, ζηλευουνε, ζηλευουνε, ζηλευουνε....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.