Η Πολεμική Αεροπορία στα κάγκελα
05/03/2014 21:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Πολεμική Αεροπορία στα κάγκελα

Δεν αφήνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα την Πολεμική Αεροπορία να προχωρήσουν σε αξιοκρατικές κρίσεις

Σε μία περίοδο που οι επιλεγμένες Ηγεσίες πρέπει να εκτελέσουν ανεμπόδιστα και ανεπηρέαστα το έργο τους φαίνεται ότι οι κληρονομιές και οι επιρροές του παρελθόντος διατηρούν ισχυρές ρίζες. Το Antinews έχει επανειλημμένα αναφερθεί σε αυτές τις σχέσεις που οι άκρες τους φθάνουν στη θολή και διαπλεκόμενη εποχή της υπουργίας του Άκη (βλ. άρθρα του antinews : «Πως θα τραβήξει στο κατακόρυφο η Πολεμική Αεροπορία;», «Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θα φέρουν κρίση στην Πολεμική Αεροπορία;», «Ο Πρωθυπουργός θα επιλέξει την καλύτερη ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις», «Τα λάθη Βενιζέλου στο ΝΑΤΟ καλείται να διαχειριστεί ο Αβραμόπουλος» ).

Οι σκιές του παρελθόντος δεν λένε όμως να εκλείψουν.

Συγκεκριμένα στο άρθρο του Antinews «Πως θα τραβήξει στο κατακόρυφο η Πολεμική Αεροπορία;» επισημαίναμε ότι «τα ανώτατα στελέχη της ΠΑ πρέπει να αποτελέσουν την άριστη ηγετική ομάδα που δεν θα σέρνεται με εσωστρέφειες – δεσμεύσεις και βαρίδια του παρελθόντος, αλλά φρέσκια και δυναμική θα απογειώσει την Πολεμική Αεροπορία». Είχαμε επίσης προβλέψει ότι ... «απαιτείται ανανέωση σε βάθος και η αποφυγή εσωστρέφειας. Αυτό θα επιτευχθεί με την προώθηση και αξιοποίηση σε καίρια πόστα νέων στελεχών που θα τα έχουμε για χρόνια μπροστά αντί για χρησιμοποίηση φθαρμένων υλικών».

Σήμερα, δημιουργήθηκε εμπλοκή με τις κρίσεις. Και όπως βοούν οι διάδρομοι του Πενταγώνου δημιουργήθηκε θέμα με την αποστρατεία του Αρχηγού ΑΤΑ Χρήστου Βαίτση, για την οποία φέρεται να επιμένει ο αρχηγός ΓΕΑ κ. Τουρνάς, αλλά να διαφωνεί η πολιτική ηγεσία

Πολλοί στην Πολεμική Αεροπορία απορούν με την εμμονή της πολιτικής ηγεσίας για τη διάσωση του ΑΤΑ.

Αυτό που πρυτανεύει όμως είναι η διαφύλαξη του κύρους, του αξιόμαχου και του αξιόπιστου της Πολεμικής Αεροπορίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. roadrunner avatar
  roadrunner 05/03/2014 22:29:19

  Σε απλούς πολίτες που δεν έχουν επαφή με τα στρατιωτικά, όπως η ταπεινότις μου, ηχούν περίεργα, τέτοιες περιγραφές για παρασκήνια στο στρατό. Είχα την εντύπωση, ότι όσο υψηλά ιστάμενος κι αν είναι κάποιος στην ιεραρχία, παραμένει πάντα στρατιώτης, που οφείλει να βάζει σε πρώτη μοίρα το συνολικό καλό. Αν καταλαβαίνω σωστά, την συνολική εικόνα και την ευθύνη των επιλογών είναι λογικό να τα έχει η πολιτική ηγεσία, ενώπιον της οποίας θα πρέπει να κάμπτεται κάθε άλλη εξωτερική παρέμβαση, σκοπιμότητα ή προσωπική φιλοδοξία. Ασυζητητί, τα φθαρμένα και κουρασμένα στελέχη, καλό είναι να αντικαθίστανται από ανθεκτικότερα και νεότερα.

  • ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ avatar
   ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ @ roadrunner 06/03/2014 00:52:17

   ROADRUNNER ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΔΕΥΣΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΑΘΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΡΙΤΙΚΗ . ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ ΕΠΕΛΕΓΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ. ΌΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο νυν ΑΓΕΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΓΕΑ νυν ΑΤΑ ΕΞΑΠΟΛΥΕΙ ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΩΘΗΣΕΙ (ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ, ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΣ Ο ΑΓΕΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΗΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΦΟΡΟΥΜ, ΟΤΑΝ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟΥ ΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ) ΕΠΕΙΔΗ ΕΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΥΝΝΟΕΙ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ (Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΙΣΗΓΗΘΕΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΙΤΣΗ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΕΣΩΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΥΣΕΑ!!!). Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ πρωην ΑΓΕΑ (1996-1999) κ. ΑΝΤΩΝΕΤΣΗ , Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΕ ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΩΝ ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΚΥΡΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗ? ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΚΕΠ (ΤΟΥ κ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ). Ο κ. ΑΝΤΩΝΕΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ νυν ΑΤΑ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΦΑΝΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ "ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ". Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛ. ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ. Ο κ. ΓΙΑΓΚΟΣ , ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ (ο ΑΤΑ) ΕΠΙ ΣΕΙΡΑ ΕΤΩΝ ΔΝΤΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ (ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ). ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΟΜΑΔΑ (ΚΟΙΝΗ) ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ "ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΣΜΟΙ". ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΟΜΑΔΑ" ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΛΕΝΕ "ΠΑΡΑΓΚΑ" ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ νυν ΑΓΕΑ (ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕΜΠΤΟΝ) . ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Ο ΑΤΑ) ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ κ. ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΟΥ ΑΓΕΑ ΣΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ? ΓΙΑ ΠΟΙ ΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥΜΕ. ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΙΑ. ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ.

   • ΣΙΝΙΑΛΟ avatar
    ΣΙΝΙΑΛΟ @ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ 06/03/2014 21:04:20

    ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ , ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΚΗ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΧΗΓΩΝ (ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΕΠΟΧΕΣ) ΕΕΙΧΑΝ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ Η.Π.Α ΠΛΕΥΡΑ ΑΝΑΒΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΑΚΗ.

 2. FALCON avatar
  FALCON 06/03/2014 10:05:52

  Ερασιτέχνες που ενέδωσαν στα οργανωμένα συμφέροντα βάζοντας ταφόπλακα στη ροή άξιων αξιωματικών. Εδώ χάθηκε και το όραμα της Π.Α. Αντί για άνοδο τελικά το αεροσκάφος έπεσε σε stall. H Π.Α επέστρεψε 14 χρόνια πίσω στα χρόνια των αναντικατάστατων.

 3. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 06/03/2014 10:47:36

  Ισως παίζει και τον δικό του ρόλο αυτός ο μόνιμος φόβος μήπως επιστρέψει το παρελθόν.Για κάποιους ,εντελώς λανθασμένα,καλυτερα να υπάρχουν εριδες μεταξύ των στρατιωτικών παρά συνοχή .Ετσι δεν θα σκέφτονται την ανάληψη πρωτοβουλιών για τα πολιτικά δρώμενα.

 4. airman avatar
  airman 06/03/2014 21:23:57

  Όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα ήρθε πιο "κοντά" η μετάβαση στο διπλανό γραφείο από την "εσωτερική" πόρτα. Οπότε στις επόμενες κρίσεις όλα γίνονται!

 5. Apatsi avatar
  Apatsi 07/03/2014 09:23:41

  ""Μεγάλες Στιγμές"", μάλλον το ρολόϊ σου έχει σταματήσει. Πάρτο λίγο αλλοιώς, και συνειδητοποίησε τί παίζεται για την Ελλάδα. Οι δύο κύριοι βραχύονες συντονισμού και δράσης της ΠΑ, να μην μπορούν να καθήσουν πλέον στο ίδιο τραπέζι.

 6. Jim avatar
  Jim 07/03/2014 21:55:08

  Ακούγετε ότι από την Δευτέρα θα απογειώνονται τα ψεκαστικά αεροσκάφη να ψεκάζουν στο Αιγαίο τους Τούρκους αντί να τους αναχαιτίζουν . Αναμένουμε το νέο επιχειρησιακό δόγμα της Π.Α να γίνει γνωστό με την ανακοίνωση των προαγωγών των νέων υποπτεράρχων.

  • airman avatar
   airman @ Jim 08/03/2014 00:14:47

   Αλήθεια πόσοι από τους νυν πτέραρχους έχουν (πραγματικές) ώρες σε μαχητικά τρίτης γενιάς ή έστω έχουν διοικήσει μονάδα με μαχητικά τρίτης γενιάς; Αθροιστικά είναι πάνω από τρεις; Και από τους επίδοξους πόσοι είναι αντίστοιχα; Σε κάθε περίπτωση άλλοι είναι αυτοί που απογειώνουν (όσο ακόμα μπορούν) τα μαχητικά και αναχαιτίζουν στο Αιγαίο.

 7. red Baron avatar
  red Baron 08/03/2014 13:21:38

  Από το 1931 ίδρυσης της Π.Α στον αυτό βαθμό του υποπτεράρχου είναι η πρώτη φορά που διατηρείται υποπτέραρχος 4 χρόνια όπως ο νέος Διοικητής ΔΑΥ κ. Χριστοδούλου . Αυτό να καταγραφεί στην ιστορία της Π.Α ως ιστορικό γεγονός καθώς επίσης και ο παραμένων αντιπτέραρχος κ. Πέτκος για δεύτερο έτος στο ΓΕΕΘΑ που δεν γνωρίζει τι μαχητικά έχει σήμερα η Π.Α αφού έχει να δει μαχητικό 20 χρόνια ενώ παίρνει πτητικά επιδόματα . Ζήτω οι αναντικατάστατοι. ΖΗ-ΤΩ

 8. F-16 avatar
  F-16 08/03/2014 17:48:54

  Δηλαδή ρε φίλε σε πείραξε αυτός που έμεινε με τις 2000 ώρες στα F-16 και
  πετούσε μέχρι τα 50 του με μονοθέσια όπως όλοι οι αεροπόροι στις μοίρες, για να μην πούμε για τις 1400 ώρες στα F-5 πριν (δες το βιογραφικό του στο HAF.gr). Μιλάς γι αυτόν που έχει υπηρετήσει σε όλα τα επιχειρησιακά
  πόστα, γιατί σ΄ ενόχλησε που έμεινε ένας από F-16 και δεν σε χαλάει που οι πτέραρχοι σήμερα είναι από Τ-41, RF-4, MirageF-1 και F-5
  (αλήθεια αυτά πετάνε ακόμη)!!!! Για τον ΑΤΑ που έχει 3 χρόνια αντιπτέραρχος και που θέλει να γίνει ΑΓΕΑ δηλαδή 5 χρόνια συνολικά στον βαθμό αυτόν, δεν σε πειράζει!!! Αλήθεια ΤΙ χρώμα γυαλιά φοράς!!!!

 9. Νικος avatar
  Νικος 08/03/2014 19:12:49

  Γι αυτό έβαψε μαλλιά και μουστάκι κόκκινα παραλλαγής για να μην τον αναγνωρίζουν τον νυν ΔΑΥ στις φοτο. Εις πολλά έτη στον αυτό βαθμό πτέραρχε βαψομαλιά εις πολλά έτη που λέει και η εκκλησία για τους Δεσποτάδες.

 10. Souda Owl avatar
  Souda Owl 09/03/2014 09:01:51

  Οι τακτικές κρίσεις ανωτάτων και η απόφαση ΚΥΣΕΑ για την "ηγεσία" της Πολεμικής Αεροπρίας εγείρουν επιφυλάξεις περί αντίληψης της πραγματικότητος της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Μελετήστε τα βιογραφικά των μελών του ΑΑΣ και συγκρίνετε με τα προσόντα των ηγεσιών σύγχρονων ΕΔ κι εκτιμώ ότι θα διαπιστώσετε το μεγάλο έλλειμμα εκπαίδευσης, κατάρτισης και εμπειριών των αξιωματικών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Εξάλλου, αυτή η κοινή διαπίστωση ήταν η αιτία που τυποποιήθηκαν τα βιογραφικά σημειώματα των μελών του ΑΑΣ, ώστε να περιέχονται αυτά τα πεδία (π.χ. τα μετάλλια και οι διαμνημονεύσεις), τα οποία έχουν ελάχιστη πραγματική αξία ως κριτήρια αξιολόγησης κι επιλογής σε σύγχρονες ΕΔ (π.χ. ΗΠΑ, Ισραήλ κ.ά.)....

  • airman avatar
   airman @ Souda Owl 09/03/2014 11:55:30

   "... ως προς το προσόν της αντίληψης της πραγματικότητας" και "χαιρετίσματα" σε 1-2 Σαββατοκύριακα! Αν βέβαια κάποιος σήμερα συμπληρώσει "και της απαιτούμενης προσαρμογής σε αυτή", τότε κάποιοι πάνε για "ισόβια"! Όσο για τις ηθικές αμοιβές στα βιογραφικά, όταν γίνεται χαμός με τα διάφορα διακριτικά σήματα, τα μετάλλια στις στολές κλπ, λογικό είναι να δίνεται η αντίστοιχη "βαρύτητα".

 11. ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ avatar
  ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ 09/03/2014 11:45:07

  Εκει που θα μεγαλουργήσει η Πολεμική Αεροπορία είναι στο ΑΤΑ. Ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός (Βαίτσης και Τσαλίκης) Φωτογράφοι και οι δύο στα RF-4 (και αυτά σαν ανάμνηση) και Λαρισαίοι. Από μικροί στο χωριό μας και στην ευκολία μας. Μπορεί η Αεροπορία να μην τραβήξει στο Κατακόρυφο αλλά στα Καλλιτεχνικά και στις αγροτικές Στοές (γειτονιές) της Λάρισας θα σκίζει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.