#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2011 19:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ ως συμβατικό, ηττοπαθές «συντηρητικό» κόμμα πέθανεΦοβερό κομμάτι στο Βήμα. Δεν τους αρέσει η αντιπολιτευτική στάση της ΝΔ και ιδού πως την παρουσιάζουν:«ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ... κόμματος διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας εγκαλείται ότι οδηγεί τη ΝΔ ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς που έφθασε στο σημείο προχθές στη Βουλή να επισημάνει δημόσια ότι η κυβέρνηση διευκολύνει και επισπεύδει την κοινωνική έκρηξη. Η αξιωματική αντιπολίτευση φαίνεται να συμβάλλει στην κοινωνική αναστάτωση (!!!) με τη στάση της απέναντι σε επίμαχα θέματα της επικαιρότητας, όπως οι απεργίες των ιατρών και των φαρμακοποιών, στις οποίες πρωταγωνίστησαν γαλάζιοι συνδικαλιστές ,η άρνηση πληρωμής διοδίων και εισιτηρίων ή ακόμη και η θέση της στο ζήτημα των μέτρων αποτροπής του κλεισίματος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων. 
Αγνοώντας τις εσωτερικές φωνές, ηγετικά στελέχη της ΝΔ δεν διστάζουν να πουν ότι οι πολίτες οφείλουν να αγκαλιάσουν τη γαλάζια πολιτική που είναι καθαρή και οδηγεί στην έξοδο από το μνημόνιο. Δεν είναι όμως λίγοι και όσοι βουλευτές κυρίως καραμανλικής προέλευσης, αλλά και της φιλελεύθερης τάσης- θεωρούν ότι η πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την ιστορία και τον ρόλο που έχει διαδραματίσει το κόμμα στο πολιτικό σκηνικό μεταπολιτευτικά. 
…Παράλληλα δεν είναι λίγοι όσοι διαφωνούν και ανοίγουν τη συζήτηση για τη φυσιογνωμία του κόμματος, ενώ αναφέρουν πικρόχολα ότι το κόμμα κινείται στα πολιτικά βήματα του... Περισσού! » http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=384169

Τι κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλουν στον ΔΟΛ;

Χωρίς κοινωνικές αναφορές, χωρίς ταυτότητα ιδεολογική, να εκφράζει ένα νοητικό κατασκεύασμα, «τον μέσο συντηρητικό πολίτη», να μην βγαίνει στους δρόμους ούτε για τσιγάρα, να τρώει τις σάρκες του, με ένα μόνιμα απολογητικό ύφος για τα δεινά που υπέστη η χώρα επί ημερών ΝΔ, διχασμένη βαθιά, πρακτικά ανύπαρκτη;

Προφανώς επιθυμούν μια αξιωματική αντιπολίτευση, που με την κοινωνία στα κάγκελα, θα πετά χαρταετό.

Πρόκειται για ακραίες απόψεις, ενός συγκροτήματος που στηρίζει την Κυβέρνηση του Μνημονίου και θα το κάνει μέχρι τελευταίας ρανίδος.Απαγορεύεται να συμφωνούν η ΝΔ με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στο τι μέρα πέφτει η Καθαρή Δευτέρα. Αυτά είναι πασοκικά προνόμια.

Όπως και όταν βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση μπορεί να στηρίζει όποιο κοινωνικό, συντεχνιακό, παρανοϊκό αίτημα θέλει. Όταν είναι στην Κυβέρνηση τους εγκαλεί όλους για αντικοινωνικές συμπεριφορές.

Το ΠΑΣΟΚ με τον Καρατζαφέρη και τη Ντόρα μπορούν να έχουν όσους κοινούς τόπους θέλουν, σημεία συνάντησης βάσει της «λογικής». Η ΝΔ οφείλει να είναι ένα παράλογο, αναχρονιστικό κόμμα, το οποίο θα κάνει τα ρεπό του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

Αν δεν ήταν τόσο δύσκολες οι στιγμές για τη χώρα , παρόμοια επιχειρήματα θα ήταν μόνο για καλαμπούρια. Αλλά στη δεδομένη συγκυρία, φλερτάρουν επικίνδυνα  με τις ιδεοληψίες του 1980, με έναν «ολοκληρωτισμό» σκέψης, που προσπαθούν να περάσουν στην κοινωνία.

Και πρόσωπα στοχοποιούνται. Όσοι δεν ανταποκρίνονται στα «ηττοπαθή» πρότυπα που έχουν κατά νου στη Χρήστου Λαδά για την αντιπολίτευση. Γιατί κυρίως αυτά τους φοβίζουν. Ο ανανεωμένος λόγος, τα στέρεα επιχειρήματα, η υψηλή ποιότητα σκέψης.

Σε τελική ανάλυση τέτοια δημοσιεύματα αποτελούν τον «οδικό χάρτη», ότι η ΝΔ βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση στο όλο θέμα. Όσοι εγκαλούσαν τον Σαμαρά για  ήπια αντιπολίτευση, για αναποφασιστικότητα, για «διγλωσσία», για συμπόρευση με την Κυβέρνηση, για "κρυφή ατζέντα" για «συστημική σκέψη και δράση» τι επιχειρήματα έχουν πλέον;

Η ΝΔ κλιμακώνει την αντιπολιτευτική της τακτική, είναι η κατεξοχήν πατριωτική δύναμη, συμφωνεί με την Αριστερά για τα δεινά του Μνημονίου, αν και ξεκινά από εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και προφανώς καταλήγει σε διαφορετικό επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν, οι πατριωτικές δυνάμεις του τόπου θα γίνουν πλειοψηφικό ρεύμα.

Είναι πλέον σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο επόμενος πρωθυπουργός., με ιστορικό χρέος προς την πατρίδα.Μικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ηλίας avatar
  Ηλίας 13/02/2011 20:24:19

  Εγώ θα το πήγαινα τόσο μακριά όσο να προτείνω ακόμα και εκλογική συνεργασία με αριστερές πατριωτικές δυνάμεις που αποζητουν την απελευθέρωση απο το ζυγό του ΔΝΤ και την οριστική αποκαθήλωση του πασοκ απο την 30ετή του εξουσία στην χώρα.

  • chrisss avatar
   chrisss @ Ηλίας 13/02/2011 21:18:11

   ποιές είναι όμως αυτές? και πόσο θα προσφέρουν στην εκλογική δύναμη της ΝΔ?
   είναι ιδιαίτερο κόμμα η ΝΔ, με σαφείς αναφορές στην δεξιά, όσον αφορά την βάση της

   • anonymos avatar
    anonymos @ chrisss 14/02/2011 05:31:39

    Είναι οι ιδιες αριστερές πατριωτικές δυνάμεις που μαζι με τη ΝΔ δημιουργησαν το <>
    Φίλοι λιγη πατριωτική στνείδηση δεν βλάπτει!!!

   • anonymos avatar
    anonymos @ chrisss 14/02/2011 05:37:06

    Η ΝΔ και οι αριστερες δυνάμεις δημιούργησαν το <<Βρωμικο καλοκαίρι του 1989!!

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ anonymos 14/02/2011 11:29:17

     Δεν υπήρχε δλδ σκάνδαλο Κοσκωτά. Ήταν συνομωσία έτσι; Τι έλεγαν τότε οι εφημερίδες που στήριζαν και στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ;
     Μήπως και το ΠΑΣΟΚ παρέπεμψε τον ισχυρό αντιπρόεδρο Κουτσόγιωργα; Λεπτομέρειες. Βρώμικο '89 και καθαρίσαμε

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Ηλίας 13/02/2011 21:19:12

   Γιατί όχι;
   Οι καταστάσεις είναι πολύ σοβαρές και θα μπορούσε να υπάρξει μια συμφωνία κυρίων.
   Αρκεί να αποσαφηνίσει επιτέλους η ΝΔ τι σκοπεύει να κάνει με την άθλια, αντεθνική σύμβαση.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Ηλίας 13/02/2011 21:48:26

   μακάρι τόσο η Δεξιά όσο και Η Αριστερά είναι πατριώτες. Οσο το πόσο θα προσφέρουν εκλογικά. Τεράστιο ποσοστό για θα πάρει το χαρακτήρα δημοψηφίσματος και έτσι θα ληξει οριστικά η εχθρότητα των δύο χώρων που επιδέξια εκμεταλεύεται το ΠΑΣΟΚ για να κλέβει τον Ελληνικό λαό

   • anonymos avatar
    anonymos @ anonymous 14/02/2011 05:34:36

    Μα φίλε μου αυτό εγινε και το <> το ξέχασες;

 2. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 13/02/2011 20:26:57

  Οποιο κόμμα δεν αποφασίσει να υιοθετήσει τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας, ανεξαρτήτως πολιτικής κατεύθυνσης, δεν αξίζει την ψήφο μας. Στην περίπτωση δε που δεν θελήσει να το κάνει κανένα από τα υφιστάμενα, είναι καλύτερα να διατηρήσουμε «λευκή» τη θέση μας - έως ότου ιδρυθεί κάποιο νέο κόμμα, το οποίο θα προσπαθήσει να υπηρετήσει πραγματικά τη χώρα του και τους Πολίτες της, με τη δική τους ενεργή συμμετοχή.

  Άλλη λύση δεν υπάρχει, ενώ είναι σίγουρα ανόητο να συνεχίσουμε να περιμένουμε το «σωτήρα» - ή να θεωρούμε «σωτήρες» κάποιους πολιτικούς, μετά από τόσες δεκαετίες συνεχών αποτυχιών, οι οποίες οδήγησαν την Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ. (πηγή: http://www.casss.gr/PressCenter/Articles/2280.aspx )

  Όλα τα υπόλοιπα και το τι λέει ή γιατί το λέει ο ένας και ο άλλος είναι αδιάφορα. Εμείς πρέπει να ενδιαφερομαστε για το καλό της πατρίδας μας και του λαού της. Αν το κόμμα που θα βάλει στο πρόγραμμα του τη συμετοχή των πολιτών στη διακυβέρνηση της Ελλάδος θα είναι η ΝΔ, τόσο το καλύτερο για όλους μας.

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 13/02/2011 20:30:55

  Προς αγαπητό Βήμα,
  καλύτερα διαμαρτυρίας παρά υπό κηδεμονία.
  Με κανένα δάνειο και καμιά δουλίτσα θα γράφετε καλύτερα.
  Ελπίζω να κλείσετε, δεν θα λείψετε σε κανένα πέρα από τα αφεντικά σας.

  Με αγάπη ένας διαμαρτυρόμενος μισθωτός προς κάποιους που κλαίνε που δεν μπορούν όχι να είναι Ιρλανδοί αλλά απλά δημοσιογράφοι.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Ο Ιθαγενής 13/02/2011 22:00:51

   Ιρλανδοί δημοσιογράφοι; Τι είναι αυτό; Γιατί τους σοκάρεις ιθαγενή μου;

 4. Shadow avatar
  Shadow 13/02/2011 20:32:56

  Τώρα σοβαρά παίρνετε στα σοβαρά μια φυλλάδα που φαντασιώνεται επισκέψεις πρωθυπουργών στην Αθηνα και το Κάιρο;

  • ΠΙΠΙΝΑ avatar
   ΠΙΠΙΝΑ @ Shadow 13/02/2011 20:56:17

   ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΚΩΛΟΦΥΛΛΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ ΕΠΙ 10ΕΤΙΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ. ΕΑΝ ΤΟ ΒΗΜΑ ΑΝΗΣΥΧΗΣΕ, Ε ΄ ΤΟΤΕ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Shadow 13/02/2011 21:49:19

   Καλό!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Η ονείρωξη των ανέραστων

 5. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤ. 13/02/2011 20:34:45

  ΕΝΩ Η Ν Δ ΕΧΕΙ ΤΟΣΑ ΑΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ,ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΕΙΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ!!!.ΓΙΑΤΙ??? ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΤΙ Η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ???.ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΘΑ ΗΤΑΝ,Η ΝΔ ΤΙ ΚΑΝΕΙ???.ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΓΗ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ,Η ΜΠΡΟΣΤΑΡΙΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ Η ΚΟΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

 6. evan avatar
  evan 13/02/2011 20:36:56

  Χμ, εκείνο που φαίνεται είναι ότι ο κόσμος ζητάει πιο δυναμική αντιπολίτευση και κυρίως από τον Σαμαρά. Έχουν γίνει τόοοσα και τόοοσα από τους εγκληματίες της κυβέρνησης και συνεχίζουν να εγκληματούν, προγραμματίζουν να εγκληματήσουν ακόμη πιο πολύ και τι κάνει η ΝΔ; Που και που δείχνει κάπως ότι κάνει σκληρή αντιπολίτευση!
  Σε τέτοιους πολύ επικίνδυνους καιρούς νομίζω και εγώ ότι χρειάζεται να ξεπεραστούν αυτές οι δήθεν λογικές και πολιτισμένες κριτικές στην εγκληματικη αυτή κυβέρνηση. Πρέπει να βγουν πολύ πιο επίμονα και δυναμικά αν θέλουν να βγουν όπως λένε για να κερδίσουμε την Ελλάδα πίσω και τι ζωές μας.

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ evan 14/02/2011 02:43:05

   Αν δεν ξεπεράσει η ΝΔ τις "πολιτισμένες" κριτικές, θα ξεπερασθεί η ΝΔ από τις εξελίξεις...
   Το θέμα όμως EVAN είναι: θέλει η ΝΔ να πάρει την εξουσία σήμερα? Η μήπως δουλευόμαστε όλοι κανονικά...?

 7. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/02/2011 20:48:50

  Μικρέ Οδυσσέα, προσυπογράφω ασμένως!

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 13/02/2011 21:46:01

   Καλή δύναμη Φαήλο. Ο καιρός γαρ εγγύς...

   • Wolf avatar
    Wolf @ Μικρός Οδυσσέας 13/02/2011 22:11:30

    Μικρέ, ζωγράφισες!!!
    Συγχαρητήρια. Προσυπογράφω επίσης.

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ Wolf 13/02/2011 22:35:35

     Ευχαριστώ λύκε, χαιρετισμούς

 8. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 13/02/2011 20:56:26

  Άψογος ο Οδυσσεύς.
  (Τελικά είσαι όντως ο Μύρτσος, όπως λένε κάποιοι κύκλοι;)

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Strange Attractor 13/02/2011 21:51:00

   Ευχαριστώ παράξενε ελκυστή.
   Οσονούπω ξεκινάω καριέρα στο ραδιόφωνο, οπότε θα είμαι άμεσος ανταγωνιστής του Μύρτσου...

 9. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 13/02/2011 20:59:55

  Το άρθρο γράφτηκε απευθείας μέσα από τη Μονή...Λαζαριστὠν!
  Μικρέ Οδυσσεὐ τα σἐβη μου!

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Γιάννης Φαίλτωρ 13/02/2011 21:47:17

   Καλησπέρα Ιωάννη. Μονή Λαζαριστάν; Τον έχουμε τρελάνει τον άνθρωπο...

  • anonymos avatar
   anonymos @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/02/2011 05:42:46

   μήπως το αρθρο γράφηκε μεσα απο το μονη βατοπεδιου;

   • Μικρός Οδυσσέας avatar
    Μικρός Οδυσσέας @ anonymos 14/02/2011 11:01:58

    Από τον Μον Παρνές. Με τέτοιο χιούμορ θα μείνεις ανώνυμος

 10. kakofonix avatar
  kakofonix 13/02/2011 21:25:02

  Πλειοψηφικό πατριωτικό ρεύμα.
  Τρόποι πίεσης υπάρχουν πολλοί, τώρα που έπεσαν οι μάσκες.
  Στους δρόμους όλοι οι Έλληνες, ακόμα και μαζική παραίτηση από τις βουλευτικές έδρες.
  Να κυβερνάει ο ΓΑΠ με τους σμπίρους και όλοι να είμαστε στο σύνταγμα βάρδιες.
  Μέχρι να φύγουν οι προδότες και να αποκατασταθεί το σύνταγμα.

  • anonymos avatar
   anonymos @ kakofonix 14/02/2011 05:44:48

   Τι κρίμα αυτά ελεγε και ο Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ πριν το 67

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ anonymos 14/02/2011 09:41:41

    Αυτός όμως είχε τανκς ενώ εμείς πληκτρολόγια. Όπως και να το κάνεις, έχει μια μικρή διαφορά. Αλλά εσύ πάλι, μπορείς άνετα να συμφωνήσεις σε μια fast track εκποίηση της περιουσίας σου. Δημοκρατία έχουμε.

 11. Γκρινιάρης avatar
  Γκρινιάρης 13/02/2011 21:39:52

  Τα μεταφέρω με επιφύλαξη, ακριβώς όπως μου τα περιέγραψε φίλος μου που έτυχε να πίνει τον καφέ του, στον ημιώροφο του Plaza Hotel στο Σύνταγμα. Σε κοντινό τραπέζι κάθεται μια παρέα που συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Ψυχάρης, ο Νέζης(ξέρετε της ΔΕΗ) και ο Ξανθόπουλος (ο υπουργός του Καραμανλή, πρώην πρύτανης στο ΕΜΠ, άνθρωπος της διαπλοκής...). Συζήτηση τι άλλο, η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα. Εκτιμήσεις .... Ο ΓΑΠ φεύγει την άνοιξη για μεγάλη θέση στον ΟΗΕ και το κυριότερο την άνοιξη θα εκκολαφτούν (...) καινούργια κόμματα. Όσο για τον Σαμαρά, δεν τραβάει και θα έπρεπε τώρα η ΝΔ να έχει πάρει κεφάλι, προβλέπουν ότι μάλλον θα ξεσηκωθούν εναντίον του οι δικοί του.

  Συμπέρασμα δικό μου…. Όνειρα θερινής νυχτός της διαπλοκής. Ας τα έχει υπόψη ο Σαμαράς και ας κάνει τα κουμάντα του. Τον πολεμούν με νύχια και δόντια, δεν έχει κανένα ανάγκη όμως γιατί έχει μαζί του τον απλό Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο

  • Εύμηλος avatar
   Εύμηλος @ Γκρινιάρης 14/02/2011 01:05:53

   Προς "Γκρινιάρης": ευσεβείς πόθοι ηλικιωμένων κυρίων.

   Μικρέ Οδυσσέα, τά' πες περιεκτικά και σταράτα. Ο διαπλεκόμενος ορυμαγδός δε θέλει τον Αντώνη Σαμαρά. Τον θέλει όμως ο λαός.
   Ο Πρόεδρος, γνωρίζει που είναι η δύναμή του. Οι πολίτες θα τον κάνουν πρωθυπουργό γιατί ελπίζουν στον Σαμαρά. Η πορεία του, η συνέπεια κι η σταθερότητα σε αρχές κι αξίες, η μαχητικότητά του δεν αφήνει αδιάφορους τους πολίτες. Πολύ δε περισσότερο τώρα στις κρίσιμες αυτές στιγμές.

   • anonymos avatar
    anonymos @ Εύμηλος 14/02/2011 05:46:39

    Δεν τον θέλουν οι οπαδοι της Πολιτική ΑΝΟΙΞΗΣ!!

    • Μικρός Οδυσσέας avatar
     Μικρός Οδυσσέας @ anonymos 14/02/2011 11:03:52

     Μόνος σου το σκέφτηκες;

  • Apollonios avatar
   Apollonios @ Γκρινιάρης 14/02/2011 02:50:31

   Που τον "έχει μαζί του" ρε Γκρινιάρη ο Σαμαράς και η ΝΔ αυτόν τον δόλιο τον Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο?? Στις εκλογές του Νοεμβρίου μήπως τον είχε, στις δημοσκοπήσεις τον έχει???
   Ο Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος, έχει βαρεθεί να είναι ψηφοφόρος και απέχει.
   Γιατί παρότι τη ΝΔ την πονάει, έχει σιχαθεί τους πολιτικούς της.
   Και θα βαρεθεί να είναι και Νεοδημοκράτης, αν συνεχίσουμε έτσι ...απτόητοι τον ανεπαρκέστατο "αγώνα" μας για τη "σωτηρία" του τόπου.

 12. Orestios avatar
  Orestios 13/02/2011 21:42:54

  Εξαιρετικό το άρθρο σου Μικρέ Οδυσσέα.
  Το Βήμα και οι υπόλοιπες ρυπαροφυλλάδες του συστήματος ΠΑΣΟΚ να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν. Το ξήλωμα του συστήματος της βρωμιάς άρχισε.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Orestios 13/02/2011 21:55:27

   ευχαριστώ Ορέστιε, φαίνεται ότι ξεμένουν και από καλές ιδέες...

   • Orestios avatar
    Orestios @ Μικρός Οδυσσέας 13/02/2011 23:49:50

    Τιποτένιοι.
    Η ώρα του ξεκαθαρίσματος είναι κοντά.

 13. Μουσιτσα . avatar
  Μουσιτσα . 13/02/2011 21:48:42

  χα χα χα!!!! Αν ανησυχησε το ΒΗΜΑ το πραμα βαδιζει σε καλο δρομο.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Μουσιτσα . 13/02/2011 21:53:53

   Ανησυχούν καιρό τώρα. Αν γίνει σίριαλ "η ταυτοποίηση του Κώστα Ροδινού", θα έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση και από τη Σπιναλόγκα

 14. lampros avatar
  lampros 13/02/2011 21:55:34

  ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ… κόμματος διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας εγκαλείται ότι οδηγεί τη ΝΔ ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς που έφθασε στο σημείο προχθές στη Βουλή να επισημάνει δημόσια ότι η κυβέρνηση διευκολύνει και επισπεύδει την κοινωνική έκρηξη.

  Τι λένε βρε τα ζώα. Δηλαδή οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ που κάνουν δέκα φορές πιο βαριές διαμαρτυρίες για την πολιτική του Ομπάμα δεν είναι κόμμα εξουσίας;

 15. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/02/2011 22:00:02

  Απορώ τι θα λεγανε αν η ΝΔ έκανε αντιπολίτευση στα πρότυπα του Καρχιμάκη και του ΓΑΠ που δεν άφησαν διαδήλωση και πορεία πριν το 2009 ,με όλους αυτούς που τώρα τους διέλυσαν το ασφαλιστικό ,τους αφαίρεσαν κάθε εργασιακό δικαίωμα,και κάνουν ότι μπορούν για να τους καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός.

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 13/02/2011 23:40:34

   Φαντάσου αυτοί που είχαν τον ΓΑΠ δίπλα τους στις διαδηλώσεις και καμάρωναν σαν τα γύφτικα σκεπάρνια πόσο ηλίθιοι θα αισθάνονται σήμερα.

 16. Aris. A avatar
  Aris. A 13/02/2011 22:01:07

  Μ.Ο

  Τους έχει βγάλει το λάδι ο Γιώργος για να τους δώσει το δάνειο και δίνουν εξετάσεις.

  Οχι σαν την ΝΔ που έδωσε δάνειο στον μπαρμπα Σταύρο 20 κολαριστά για να γίνει μεγαλομέτοχος στον ΔΟΛ χωρίς να πάρει τίποτα.

  Κατά τα λοιπά μακάρι να είναι έτσι.


  Αλλά όπως λέει και ο λαός πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.

  Αυτό φοβάμαι.

 17. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 13/02/2011 22:05:04

  Πάντως δεν είναι μόνο ο ΔΟΛ, αλλά και το παραθαλάσσιο συγκρότημα το οποίο σήμερα γράφει τα εξής:

  "Ωστόσο, η προσπάθεια του κ. Σαμαρά να ενδυναμώσει το αντιμνημονιακό μήνυμα της Ν.Δ. και να κεφαλαιοποιήσει τις διογκούμενες κοινωνικές αντιδράσεις, προς το παρόν δεν έχει πλήρη αποδοχή εντός του κόμματος, αφού κατά ορισμένους υιοθετούνται θέσεις που είναι αμφίβολο αν απηχούν τη συντηρητική βάση των ψηφοφόρων του κόμματος (όπως αυτή εναντίον της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών). Με ανάλογη επιφύλαξη αντιμετωπίζονται από ορισμένους και οι υψηλοί τόνοι που αξιοποιούνται από τα στελέχη της φιλελεύθερης πτέρυγας για την επαναφορά της κριτικής τους στο προσκήνιο".

  Δηλαδή οι "λαϊκοί δεξιοί" θέλουν να απαγορεύεται η κυκλοφορία και οι συγκεντρώσεις ενώ οι "φιλελέυθεροι" θέλουν...κομψότητες! Αμ γι' αυτό δίνουν 7,5% διαφορά στο Γιώργο.

 18. kakofonix avatar
  kakofonix 13/02/2011 22:14:18

  Φάκτορα, άσχετο,
  γράψτε κάτι για το έγκλημα της απόσυρσης.
  Ακόμα δεν ανακοινώθηκε και όλες οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είχανε ολοσέλιδες καταχωρήσεις και μάλιστα με νέες μειωμένες τιμές!
  Προφανώς οι Γερμανοί τους υποχρέωσαν να πάρουν το ''μετρο'', γιατί έχασαν πωλήσεις.
  Με 700 χιλιάδες ανέργους και το 30% του πληθυσμού να φλερτάρει με τη φτώχεια, είναι τουλάχιστον αναιδές να στέλνεις χιλιάρικα στους Γερμανούς.
  Θα μπορούσαν με τα ίδια λεφτά να επιδοτήσουν αεροπορικά εισητήρια σε Ευρωπαίους για να κάνουν Πάσχα στην Ελλάδα.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ kakofonix 13/02/2011 22:35:09

   Έλα την Τρίτη να δώσεις εσύ την αποζημίωση στους υπαλλήλους μου. Φαντάζομαι θα φιλοξενήσεις εσύ την οικογένειά μου και θα μας ταίζεις?

   Και φυσικά όλες οι ελληνικές αντιπροσωπείες έχουνε τρελλαθεί στη διαφήμιση με το που ψηφίστηκε η απόσυρση. Αλλά παντού βλέπουμε γερμανικά φαντάσματα.

   • ΠΗΛΕΑΣ avatar
    ΠΗΛΕΑΣ @ TopGunZ 13/02/2011 23:54:04

    Δεν θα σου διαφεύγει, φαντάζομαι, ότι εκτός από τις Τράπεζες, μόνο οι εισαγωγείς αυτοκινήτων στηρίχτηκαν, και μάλιστα δύο φορές: Με την μείωση των τελών ταξινομήσεως και, τώρα, με την απόσυρση.
    Δηλαδή, την ίδια ώρα, που λένε όλοι, και σε κάθε τόνο, ότι πρέπει να πετύχουμε θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, παίρνουν μέτρα ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετα (γιατί όλα τα αυτοκίνητα εισάγονται). Στερώντας μας και από κεφάλαια, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την Ελληνική παραγωγή, τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, πχ, που θα ήταν και πραγματικό "πράσινο" μέτρο, αλλά κανένας δεν τους σκέφτεται, γιατί δεν υπάρχει κύκλωμα για "λάδι" από πίσω. Ενώ οι 20 εισαγωγείς αυτοκινήτων φαίνεται ότι διαθέτουν "πειθώ" και εισακούγονται.
    Λυπάμαι γιατί ο κλάδος σου μαστίζεται. Θα ήταν προτιμότερο, όμως, να σου δώσουμε βοήθημα, παρά να εξάγουμε συνάλλαγμα για να κερδίσεις από το ποσοστό σου. Και δεν είναι ο μόνος, που δοκιμάζεται.
    ΥΓ. Ακούω ότι και τα πούρα Αβάνας έχουν κεσάτια. Τι λες, να άρουμε τους δασμούς για να μπαίνουν φτηνά;

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ ΠΗΛΕΑΣ 14/02/2011 09:26:52

     Ξαφνικά θυμηθήκαμε το ισοζύγιο. Και φυσικά, αντί να κοιτάξουμε να έχουμε ανάπτυξη, ας ρημάξουμε έναν κλάδο που προσφέρει περί το 4-5% του ΑΕΠ. ΄Εναν κλάδο που στο καινούριο προιόν έχει το λιγότερο 30% φορολογία, έως και 45% σε μεγαλύτερα μοντέλα, και κέρδος κατά μέσο όρο στο 5% επί της καθαρής αξίας. Έναν κλάδο που "άνοιξε" πρώτος εδώ και χρόνια (η περίφημη λήξη του block exemption) και οδήγησε στο να είναι ένας από τους κλάδους με τη μεγαλύτερη επαναεπένδυση κερδών. Για τη δε επιρροή των εισαγωγέων στην κυβέρνηση, επέτρεψέ μου να ξέρω από πρώτο χέρι ότι ακόμα και τους "δικούς τους" τους έχουν γραμμένους πλέον.

     Αλλά να σου πω εν τέλει δεν έχει νόημα να επιχειρηματολογώ. Μακάρι να κάτσουν 20 χρόνια οι τροικανοί, να τις πάνε τις συντάξεις και τους μισθούς στα τάρταρα και να ανοίξουν όλα τα επαγγέλματα να τα κατακλύσουν πολυεθνικές. Αφού από ότι καταλαβαίνω αυτό είναι το άχτι ολονών, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.

     • kakofonix avatar
      kakofonix @ TopGunZ 14/02/2011 09:52:41

      Το είπες και μόνος σου. Είναι το εμπορικό ισοζύγιο και όχι η κατσίκα του γείτονα. Προσωπικά εύχομαι να βγάζεις ένα σκασμό λεφτά και να έρθω να πιάσω δουλειά στο μαγαζί σου (είμαι φοβερός πωλητής). Αλλά το θέμα δεν είναι ποια κατσίκα θα ψοφήσει πρώτη. Αποδείχθηκε ότι σε κλειστό νομισματικό κύκλο, το αρνητικό ισοζύγιο παράγει ελλείμματα, παρά τις φαινομενικές ενέσεις ρευστότητας που προσφέρει ένας δυνατός εισαγωγικός κλάδος στα δημόσια έσοδα. Το ίδιο ακριβώς πάθαμε και με τα πολυκαταστήματα. Τα ευρώ δεν τυπώνονται με το τσουβάλι, είναι απολύτως συγκεκριμένα. Όσα σου φεύγουν στη Γαλλία (είδες, το ξεπέρασα αυτό με τους Γερμανούς), τα χάνεις οριστικά και αναγκάζεσαι να τα πάρεις πίσω δανεικά με τόκο. Άρα, αν θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ ο μόνος τρόπος είναι το εμπορικό πλεόνασμα. Και εμπορικό πλεόνασμα με επιδοτήσεις αυτοκινήτων και πούρων (πολύ εύστοχο), δε βγαίνει.

    • pikis@hotmail.com avatar
     pikis@hotmail.com @ ΠΗΛΕΑΣ 14/02/2011 12:47:26

     Σωστά τα λες.
     Γεμίσαμε μάντρες με σαπάκια και high lux αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Με την απόσυρση δεν θα κινηθεί το αυτοκίνητο διότι οι τράπεζες δεν δίνουν εύκολα δάνεια και η βενζίνη έχει γίνει πολυτέλεια. Δεν κλαίω τους αυτοκινητάδες που όταν πάω για service το αυτοκίνητο μου στοιχίζει όσο ένα by pass από καθηγητή της ιατρικής!

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ TopGunZ 14/02/2011 00:13:12

    Όλοι στην ίδα βάρκα είμαστε. Έναν από πάνω για ομοψυχία, και όλοι μαζί.

    • Makedonas Thessalonikios avatar
     Makedonas Thessalonikios @ archaeopteryx 14/02/2011 03:04:16

     Ase tis warkes,esy eisai eidikos sta patinia.Olo ta idia tha leme;
     Enan apo pano sou an theleis,kai opoion theleis.
     Tin omopsyxia asti de sou tairiazei.

 19. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/02/2011 22:19:38

  Ελπίζω να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, και ελπίζω να σε διαβάσει και να προσέξει όχι τον μέσο συντηρητικό πολίτη, αλλά τον μέσο πολίτη, στον κοινό νου, στην ανάταση του πολίτη και όχι στην καθαγίαση του χαχόλου.

  Τι είναι το Βήμα; Εφημερίδα;

  • Makedonas Thessalonikios avatar
   Makedonas Thessalonikios @ archaeopteryx 14/02/2011 02:56:14

   Oxi patini !

  • pikis@hotmail.com avatar
   pikis@hotmail.com @ archaeopteryx 14/02/2011 12:51:44

   Είναι η εφημερίδα που πριν από 7 χρόνια μας έλεγε ότι ο "καταλληλότερος" ήταν ο Καραμανλής. Πριν από 2 χρόνια μας έλεγε ότι "καταλληλότερος" ήταν ο ΓΑΠ. Τώρα μας λέει ότι "καταλληλότερη" είναι η Τρόικα και μπορεί να έχει και δίκιο...

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/02/2011 22:21:42

  To MONO που κάνει αυτή η Κυβέρνηση (και ο Σημίτητς στα τελυταία του είναι να στέλνει χιλιάρικα στην Γερμανία.

  Ελπίζω ΚΑΙ αυτό να το δει ο Σαμαράς. Να την βρασω την ευρωκετνρική προσέγγιση. Καθαρίστριες (και χειρότερα) των Γερμανών είμαστε. ΦΤΑΝΕΙ!

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 13/02/2011 23:54:34

   +1000
   Η ΕΕ είναι δυστοπία

 21. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 13/02/2011 22:29:16

  Οι καταπιεζομενοι του χθες(αν πραγματικα ηταν τετοιοι) γιναν οι καταπιεστες του σημερα.
  Ο γερο Παπανδρεου οταν καταλαβε μετα τις εκλογες του 61 οτι δεν μπορει να ανηκει στο συστημα ΕΡΕ-ΕΚ-Παλατι γιατι παντα το συστημα θα τον ριχνει,χαλασε τον κοσμο με τον ανενδοτο.
  Στις μερες το συστημα ειναι Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ-Μιντιαρχες.
  Μπορει η Ν.Δ να κανει ανενδοτο διεκδικωντας ιση μεταχειρηση απο το συστημα;
  Αρε γερο-Καραμανλη που να ηξερες οτι αδειαζοντας το θεσμο της βασιλειας το 75 , θα αφηνες την παραταξη σου τελειως απροστατευτη στο ελεος των δυναμεων του λαικισμου.

  • paschalidis konstantinos avatar
   paschalidis konstantinos @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 13/02/2011 22:57:11

   ekina ta xronia taize i ellas enan basilia tora ginan triakosi ke bale me ta giro giro tous ellas to megalio sou

 22. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 13/02/2011 22:48:25

  Μικρέ οδυσσέα. Είσαι, πραγματικά, πολύ οξυδερκής και το κάτωθι σχόλιό μου θέλει να συμβάλλει, άν μπορεί, στο κατιτί της σκέψης σου. Δεν είναι πόνημα. Γράφεται γρήγορα και στό πόδι και θέλει απλώς να συνδράμει στούς παραγωγούς πολτικής σκέψης, σκιαγραφόντας θολά τίς αντιλήψεις μου.
  Η φρίκη του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου, ο ευτελισμός τής ανθρώπινης ύπαρξης και η ανάγκη επαναπροσδιορισμού της ανθρώπινης αξίας, βρήκε δυνητικά μια απάντηση στη μεταπολεμική τάξη πραγμάτων. Οσο και να ακούγεται περίεργο, ανεδύθη μια μεταπολεμική ηθικότητα και στα δύο πολιτικά κυρίαρχα μπλόκ και εκφράστηκε απο την μεταπολεμική τάξη πραγμάτων. Θα έλεγα μια ηθικολογική ηθικότητα, εκφραζόμενη με διαφορετικές λέξεις-όρους, πού είχαν την θέση τους στίς συντεταγμένες κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις τής σοβιετικής και αμερικάνικης κυριαρχίας. Λέξεις όπως πατριωτισμός, πρόοδος, ελευθερία, ανθρώπινη αξιοπρέπεια κ.λ.π., απέκτησαν μιά συγκεκριμένη καθεστωτική λειτουργικότητα. Κάθε μπλόκ τίς έδινε διαφορετική εννοιολογική προσέγγιση, αλλά στήν ουσία λειτουργούσαν στό πλαίσιο τής ηθικολογικής ηθικότητας αυτών τών δύο κυρίαρχων πολιτικών ιδεολογιών και έτσι νομιμοποιούσαν και τήν πολιτική πρακτική τους

  Η κοινωνική δυναμική τής ιστορίας, επιβάλλει την αμφισβήτηση τού πολιτικού δρώμενου. Αυτή ήρθε γρηγορότερα στην καπιταλιστική δύση και αμφισβητήθηκε και από την αντιπολεμική στάση της νεολαίας, τα οικολογικά-πράσινα κινήματα, άρνηση ευδαιμονικής κατανάλωσης κ.λ.π. και επέτρεψε στα σοσιαλιστικά κόμματα να προχωρήσουν και να προσφέρουν μια εναλλακτική πολιτική πρόταση, στα πλαίσια τού συστήματος. Ηταν η πρόταση του γενικού καταναλωτικού ευδαιμονισμού. Η πολιτική αυτή πρόταση βρήκε ανταπόκριση και αποτέλεσε από την δεκαετία τού ογδόντα και μετά την νέα πολιτική εξουσία. Σαν πρόταση, στήν ηθικολογία της, ήταν ο αντίποδας τής προηγούμενης. Δηλαδή η ανάγκη τής μεταπολεμικής τάξης, αντικαταστάθηκε από την νεωτερική αμφισβήτηση. Η αταξία πού συνόδευσε αυτή την πολιτική πρόταση, δημιούργησε κατ ανάγκη και την ηθικολογική ανηθικότητα. Είναι η πολιτική κατάσταση πού βιώνουρε σήμερα.
  εγκαλείται ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ότι οδηγεί τη ΝΔ σάν κόμμα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας. Εχουν δίκιο στο Βήμα. Την ΝΔ την θέλουν Χωρίς κοινωνικές αναφορές, χωρίς ταυτότητα ιδεολογική, να εκφράζει ένα νοητικό κατασκεύασμα, «τον μέσο συντηρητικό πολίτη». Εδώ είναι η ουσία. Εδώ και τριάντα χρόνια το νέο καθεστωτικό δεδομένο το εκφράζει το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ οφείλει να είναι ένα παράλογο, αναχρονιστικό κόμμα, το οποίο θα κάνει τα ρεπό του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. Οπως ήταν παλιά η επιλογή των κεντρώων κομμάτων, πού τελικά εξαφανίσθηκαν. Απαγορεύεται να συμφωνούν η ΝΔ με το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στο τι μέρα πέφτει η Καθαρή Δευτέρα. Αυτά είναι πασοκικά προνόμια. Αυτονόητα και απογορεύεται. Γιατί αυτό δείχνει ότι υπαρχει δυναμική πολιτικής πρότασης και αυτό ενοχλεί το κατεστημένο. Το όποιο κατεστημένο. Θέλουν κόμμα εξουσίας με διαχειριστική λογική. Δεν θέλουν παραγωγή πολιτικής. Η παραγωγή πολιτικής σημαίνει και ανατροπή. Προτίστως ανατροπή. Ανατροπή, σημαίνει άρση προνομίων.
  Νομίζω ότι ο Σαμαράς ψηφίστηκε από τον κόσμο για να κάνει πολιτική και όχι διαχείρηση. Μπορεί ο κόσμος να μην μπορεί να το εκφράσει με σαφήνεια, αλλά αυτό θέλει. Πολιτική πρόταση περιμένει ο κόσμος. Διαφορετική. Ανατρεπτική. Πολιτική πρόταση πού να εκφράζεται με ένα πολιτικό σύνθημα. Να καταλάβει ότι είναι αυτό πού τον εκφράζει. Ο Α.Παπανδρέου στήν εποχή του, είχε πιάσει τα μηνύματα των καιρών. Αλλαγή. Εξυπνος, πολιτικός καιροσκόπος αντικατέστησε την ηθικότητα με την ανηθικότητα. Δημιούργησε νοοτροπίες και πρακτικές, πού όλοι, θέλοντας και μή, τίς ακολουθούν ακόμα. Είναι καιρός για μιά άλλη πρόταση.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Ιαπετός 14/02/2011 00:19:07

   Πολύ εύστοχο το σχόλιο σας. Πολλές έννοιες λόγω της χρήσης τους έχουν χάσει το πρωταρχικό νόημα τους. Ήλθε η ώρα ορισμένες από αυτές να ξαναπάρουν το ειδικό τους βάρος

  • kalimera avatar
   kalimera @ Ιαπετός 14/02/2011 07:52:09

   "Πολιτική πρόταση περιμένει ο κόσμος. Διαφορετική. Ανατρεπτική. Πολιτική πρόταση πού να εκφράζεται με ένα πολιτικό σύνθημα."
   Κάτι δηλαδή σαν "τον τρίτο δρόμο προς τον σοσιαλισμό", αερολογίες.
   Αλλά, σήμερα, όπως λέει και ο ποιητής: "Πόσο λιγόστεψαν οι αφελείς!"

 23. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 13/02/2011 22:50:15

  Οδυσσέα πολύ καλό άρθρο.
  Ας κλιμακώσει και άλλο η ΝΔ έχει πολλά περιθώρια. Ή θα γίνει λαϊκή δεξιά ή δεν θα "γίνει" καθόλου.

  Θα προσυπογράψω τη φράση "Είναι πλέον σαφές ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, με ιστορικό χρέος προς την πατρίδα."

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 13/02/2011 23:53:09

   +1000

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ αλλενάκι 14/02/2011 00:19:50

   αλλενάκι ευχαριστώ

   • Kostas D avatar
    Kostas D @ Μικρός Οδυσσέας 14/02/2011 02:20:32

    Μικρε Οδυσσεα,
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ το αρθρο σου!!
    ΕΤΣΙ χρειαζεται απο πλευρας του κομματος μας, ΑΙΧΜΗΡΟΤΗΤΑ ΛΟΓΟΥ και ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ....μηνες εδω αν με θυμασαι τα φωναζα..
    ΕΠΙΣΗΣ θεωρω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ επιλογη τον Γιαννη Μιχελακη!!
    Χτυπαει καθημερινα την κυβερνηση!!
    ΠΥΡ και τους πεταμε εξω απο τη χωρα τους προδοτες που εφεραν την τροικα!!!!
    ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ ΑΕΡΑ.... συντομα θα ακουστει απο το στομα ολο και περισσοτερων Ελληνων..!!!!
    και θα πρεπει να το κανει ΣΥΝΘΗΜΑ ακομα και η παραταξη μας!!!!!

 24. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 13/02/2011 23:04:14

  Για να το ξεκαθαρισω ΔΕΝ ειμαι φιλοβασιλικος.Ομως γκρεμιζοντας η Ν.Δ εναν πυλωνα του συστηματος δεν καταλαβε οτι στη θεση του θα εμπαινε καποιος αλλος.Και ο αλλος ηρθε απο τους Μιντιαρχες.

 25. kakofonix avatar
  kakofonix 13/02/2011 23:13:19

  Πιστεύεις στα αλήθεια ότι ξαφνικά θα απογειωθούν οι πωλήσεις σου; Όποιος έχει να δώσει 19 χιλιάρικα έχει να δώσει και 20. Και μην ξεχνάς ότι όταν εγώ έδωσα αποζημίωση στους δικούς μου, δεν ήσουν εκεί, ούτε με φιλοξένησες. Είχα βλέπεις την ατυχία να ασχολούμαι με την οικοδομή και βρέθηκα νωρίς - νωρίς στο ταμείο ανεργίας (χωρίς επίδομα). Μην πέφτεις στην παγίδα τους. Δεν πρόκειται για κανένα γερμανικό φάντασμα. Είναι ωμός ρεαλισμός. Όταν έχεις πρόβλημα, στηρίζεις τους δικούς σου, όχι τους ξένους, είτε είναι Γερμανοί, είτε Πακιστανοί.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ kakofonix 14/02/2011 09:10:23

   Περί της προδιεγραμένης αποτυχίας του μέτρου δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης, όχι μόνο λόγω ουσίας, αλλά και timing.

   Το θέμα είναι άλλο. Από τη στιγμή που κι εσύ χτυπήθηκες, είναι με τα λεγόμενά σου σα να λες "Αφού καταστράφηκα εγώ, να πάτε όλοι στο διάολο." Πέρα από τα εργοστάσια των Γερμανών, Γάλλων και Ιαπώνων (αυτή τη μανία συγκεκριμένα με τους Γερμανούς πλέον ως ανέκδοτο την εκλαμαβάνω). Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες που δουλεύουν σε αυτόν τον τομέα, και δε μιλάω μόνο για την πώληση καινούριων αυτοκινήτων. Συνεργεία, ασφάλειες, οδικές βοήθειες κλπ. Φαντάσου να βγω εγώ τώρα και να πω "Έλα μωρέ, σιγά μη ρίχνουμε τα λεφτά μας σε ντουβάρια για να στέλνουν εμβάσματα οι αλβανοί και οι Πακιστανοί στο εξωτερικό και να παίρνουνε Καγιέν οι εργολάβοι". Γιατί δηλαδή να σνεχίσω εγώ να φωνάζω για ΔΥ, φορτηγατζήδες, φαρμακοποιούς κλπ κλπ όταν βλέπω ότι τη δικιά μου τη δουλειά, τον δικό μου μόχθο όλοι την καταδικάζουν.

 26. neotera avatar
  neotera 13/02/2011 23:15:20

  Σωστά, πλην μαξιμαλιστικά ! Εγώ θα έβλεπα ακομμάτιστες αντιμνημονιακές επιτροπές όπου θα μπορούσε να τεθεί το ζήτημα του μεταπολιτευτικού καθεστώτος, της συμμετοχής των πολιτών στις διαδικασίες, αλλά και της Αμεσης Δημοκρατίας σε κοινωνία νοικοκυραίων. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται πανίσχυρο, δίκαιο ελληνικό κράτος, με πολύ καλή διοίκηση, για να φυτρώσουν και να προστατευτούν πραγματικοί δημοκρατικοί θεσμοί.

 27. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 13/02/2011 23:43:16

  Καλα ειναι αυτα.φθανει να μην μιμηθει το ΠΑΣΟΚ οπου αλλα λεει στην κυβερνηση και αλλα στην αντιπολιτευση.
  Η προταση για την αξιοποιηση δημοσιας περιουσιας ηταν αρχικα νεοδημοκρατικη και δεν μπορει να φωναζει εναντιον της χωρις να περιπεσει σε πασοκικου τυπου ανακολουθια.
  Επισης η συγκλιση με την αριστερα ειναι επιφανειακη εφ οσον η ΝΔ επιμενει σε ιδιωτικοποιησεις και αυστηροτερα πλαισια για τη μεταναστευση.
  Οπωσδηποτε ο ΔΟΛ ειναι σε δυσκολη θεση.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 13/02/2011 23:53:56

   Ψυχραιμία, το σύστημα ΠΑΣΟΚ θα ξηλωθεί.
   Μαζί και το υποσήστημα της Αγίας Οικογένειας.

 28. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 13/02/2011 23:56:25

  Αφού ανησυχεί σφόδρα η ναυαρχίδα του συγκροτήματος, που είχε μάθει να ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις, Αντώνη πας πολύ καλά! Άφησέ τους να λυσσομανάνε, είναι η επιθανάτια κραυγή του τελειωμένου, που βλέπει σε λιγότερο από δυο χρόνια να ηττάται κατά κράτος από εκείνον, που έκαναν τα πάντα για να τον εξαφανίσουν.
  Έχασαν πέρυσι την ατυχήσασα- το αδιαμφισβήτητο φαβορί τους - να χάσουν φέτος και τον ΓΑΠ τους, πάει πολύ! Τι θα πουν τα αφεντικά τους, που το ήθελαν έτσι το δίδυμο;
  Μικρέ Οδυσσέα, εννοείται πως ζωγράφισες πάλι!

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Αφροδίτη 14/02/2011 01:04:23

   Το αρεστό δίδυμο ήταν Ντόρα-Βενιζέλος. Μετά συμβιβάστηκαν.
   ευχαριστώ Αφροδίτη

 29. κα(η)μενος Ελλην avatar
  κα(η)μενος Ελλην 14/02/2011 01:10:32

  παντως οσο και να θελουμε την ανακαμψη, η αληθεια ειναι οτι δειχνουμε λιγο ξεκουρδιστοι.....
  περιμενω πολλά από τον αρχηγο και κυριως συμμετοχη και διαφάνεια εντος του κομματος. Καθαρο λογο κυριοι και προτάσεις, αμεσα και δυνατά!

 30. blue nile avatar
  blue nile 14/02/2011 02:23:18

  Μικρέ Οδυσσέα βρίσκεις στόχο πολύ εύκολα.
  Πάντως οι επερχόμενες εκλογές είναι εξαιρετικά δύσκολες.
  Μακάρι να δικαιωθείς και να τις κερδίσει ο Αντώνης.
  Φοβάμαι όμως τις ταχυδακτυλουργίες του ΠΑΣΟΚ...
  Στη Θεσσαλονίκη τα πράσινα κομματικά στελέχη παραείναι σίγουρα για ευνοικό γι'αυτούς ελογικό αποτέλεσμα.
  Ανησυχώ με τη σιγουριά τους

  • Kostas D avatar
   Kostas D @ blue nile 14/02/2011 02:27:19

   Παντοτε πριν απο τις εκλογες για ψυχολογικους λογους σχεδον ολα τα κομματικα στελεχη ολων των παραταξεων εμφανιζονται αισιοδοξοι κι ευελπιστουν για το καλυτερο αποτελεσμα, οπως ακομα και σε εναν αγωνα τεννις.... Λογικο φαινεται..
   Κι εγω ειμαι Θεσσαλονικιος, αλλα βλεπω τον κοσμο τους τελευταιους μηνες
   πολυ αγριεμενους....!!!! η θλιψη τελειωσε..τωρα μια σπιθα χρειαζεται και θα γινει το ΜΠΑΜ..!!

 31. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 14/02/2011 08:07:59

  Λόγος, επιχειρήματα, ποιότητα σκέψης. Αυτά προσφέρει η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά. Η αποδοχή από πολύ μεγάλη μερίδα των Ελλήνων δημιουργεί μεγάλη ανησυχία σε όλους τους Μνημονιακούς και τα φερέφωνά των. Η Νέα Δημοκρατία προχωρά πάνω σε νέα και γερά θεμέλια και αυτό χαλάει τα σχέδιά τους.

 32. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/02/2011 09:15:06

  Πολυμήχανε Οδυσσεύε,
  Εύγε!
  Right to the point!

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Κώστας Ροδινός 14/02/2011 11:11:24

   Ευχαριστώ Κώστα για τα καλά λόγια

 33. victoria avatar
  victoria 14/02/2011 18:50:13

  Μπράβο Μικρέ, έτσι να ξέρουν όλοι πια ποιος είναι επάρατος και ποιος δεν είναι γιατί βαρεθήκαμε! Όχι άλλο κάρβουνο.

 34. thanasis avatar
  thanasis 14/02/2011 20:26:31

  μηπως εισαι φιλος της συντροφιας των προθυμων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.