#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/05/2012 07:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει επειγόντως προεκλογική στρατηγικήΠροφανώς τα νέα δημοσκοπικά ευρήματα έχουν προκαλέσει κάποια αισιοδοξία στη ΝΔ, στελέχη της οποίας φαίνεται να πιστεύουν πως με την τακτική της πόλωσης, την καταγγελία του πολιτικού λόγου του Τσίπρα και την διεύρυνση προς τη ...Ντόρα και το ΛΑΟΣ θα υπάρξει δημοσκοπική ανάκαμψη και πορεία προς τη νίκη.

Φοβάμαι ότι θα γίνω δυσάρεστος. Κυρίως επειδή τόσο οι δυσμενείς αντιδράσεις στην βάση από την "διεύρυνση" όσο και κάποια δημοσκοπικά ευρήματα δημιουργούν την εντύπωση ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά τα οποία δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται στην Συγγρού.

Για παράδειγμα δείτε τον πίνακα 24 της τελευταίας δημοσκόπησης της Metron Analysis. Τι παρατηρούμε; Στις ηλικίες που υπάρχουν περισσότεροι αναποφάσιστοι για τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρότερος. Δείτε τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες 18-24, 25-34, και 35-44 και μετά πηγαίνετε στην τελευταία στήλη με τους "αναποφάσιστους" και θα καταλάβετε τι λέω.

Με λίγα λόγια: ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρότερος εκεί που η ΝΔ είναι πιο αδύναμη.

Το έχουν καταλάβει αυτό στην Συγγρού; Τι προτίθενται να κάνουν;

Λυπούμαι, αλλά οι πληροφορίες που λαμβάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα επαναληφθεί μια προεκλογική εκστρατεία όπου το "κομματικό θέλω" θα μετατραπεί ετσιθελικά σε "αίτημα της κοινωνίας" , με τα γνωστά αποτελέσματα. Το "ΝΔ - αυτοδύναμη κυβέρνηση", για παράδειγμα, ήταν πολιτική επιθυμία και όχι αίτημα της κοινωνίας, η οποία έδειξε πως ανταποκρίνεται σ΄ αυτό στις κάλπες. Το ποσοστό που πήρε η ΝΔ δεν ήταν ούτε το μισό του στόχου της αυτοδυναμίας.

Αντιλαμβάνομαι ότι μόνο ένας μάγος θα μπορούσε να δώσει ικανοποιητικά επικοινωνιακά αποτελέσματα σε μια τόσο σύντομη προεκλογική μάχη.  Μήπως όμως η έννοια του "Μετώπου" "Αριστεράς - Δεξιάς", "Ευρώ - Δραχμής" οδηγήσει σε παρόμοια αποτελέσματα;  Επειδή όταν δεν έχεις συσπειρώσει τον δικό σου πόλο, κινδυνεύεις να συσπειρώσεις τον απέναντι χώρο, να τον κάνεις πόλο και να χάσεις. Σε μια στιγμή μάλιστα που το μήνυμα της κάλπης είναι "συνεργασίες".

Από την άλλη μεριά η πρόταξη της έννοιας της "Ευρώπης" και του "φιλοευρωπαϊκού" στην εκστρατεία της ΝΔ μπορεί να λειτουργήσει απωθητικά για το εκλογικό σώμα, από την στιγμή που οι δυνάμεις της Ευρώπης αντιμετωπίζονται εχθρικά από τους Έλληνες λόγω μνημονίου.

Προτάσεις

Κατά την γνώμη μας το πρώτο που πρέπει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να μιλήσει ξανά ως εθνικός ηγέτης και όχι ως κομματικός αρχηγός. Να αρχίσει να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες χωρίς διχαστικά διλήμματα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές.

Να ενώνει και όχι να διαιρεί.

Να συνθέτει και όχι να συγκρούεται.

Να εκπέμπει σταθερότητα, σιγουριά και ασφάλεια  και όχι θυμό, οργή και αγανάκτηση.

Το δεύτερο φυσικά είναι να ανακτήσει η ΝΔ τον αντιμνημονιακό της χαρακτήρα που δώρισε σε άλλους. Με συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής και επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου που να αφορούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Τρίτον, η ΝΔ πρέπει να πάψει να εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα. Δεν μπορεί, για παράδειγμα να λέει ότι "θα τα αλλάξει όλα" και ταυτόχρονα να εμφανίζεται σαν "δύναμη σταθερότητας".

Τέταρτον, αν βασιστεί η προεκλογική καμπάνια σε φοβικά σύνδρομα όπως "Ευρώπη ή δραχμή", το αποτέλεσμα θα είναι να ταυτιστεί περισσότερο η ΝΔ με το Μνημόνιο, αφού πρώτον η Ευρώπη είναι ταυτισμένη με το Μνημόνιο και δεύτερον όσοι ψήφισαν "αντιμνημονιακά κόμματα" το έκαναν ως προειδοποίηση προς την Ευρώπη να αλλάξει πολιτική.

Αντί των διλημμάτων θα ήταν καλύτερα λοιπόν η ΝΔ να προτάξει το όραμα Σαμαρά για την Ελλάδα ("πως θέλουμε την Ελλάδα", "η Ελλάδα που θέλουμε") και να το αντιπαρατάξει στην Ελλάδα που μας οδηγούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί αντιμνημονιακοί.

Αυτά για την ώρα...

"Κλαούζεβιτς"

ΥΓ. Φυσικά τα προηγούμενα δεν αποτελούν παρά σκέψεις και προβληματισμούς. Και μια ευκαιρία για να διατυπώσουν οι ...γόνιμοι σε προβληματισμό σχολιαστές του Antinews τις δικές τους προτάσεις με την ελπίδα ότι αυτή την φορά θα εισακουστούν. Αλλιώς....

ΣΧΟΛΙΑ

 1. katdelbar avatar
  katdelbar 20/05/2012 07:39:05

  O Baladeur anamoirazei tin trapoula?

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ katdelbar 20/05/2012 18:21:13

   ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΣΕ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ……………….ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ.
   ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΙΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
   ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ………………………………….

 2. Γιώργος avatar
  Γιώργος 20/05/2012 07:48:06

  Μια μπούρδα είναι η πολιτική της ΝΔ. Απορώ φιατί ο Φαήλος επέμενε στο πλευρό του Αντώνη μετά απο τόσες αλλαγές στάσης. Απο κει και πέρα μας κουβάλήσε και την Ντόρα να μας κάτσει στο σβέρκο. Αλλά τι να ψηφίσω τον Τσίπρα που έκαψε την Αθήνα; Γιαυτό θα ψηφίσω ΝΔ, αλλά μη νομίσει καμία κυρία ότι παίρνει λευκή επιταγή και αρχίσει μετά τις εκλογές τα κουνήματα γιατί θα πάθει ότι έπαθε ό ποδηλάτης...

  • Factorx avatar
   Factorx @ Γιώργος 20/05/2012 12:34:42

   ρε Φίλε γιατι τέτοιο ενδιαφέρον πρωί πρωί με τον Φαήλο; Γιατί δεν ρωτάς για το Strange, ή τον Δαναό, η την Ιουελιέττα; Ένας από τους πολούς συνεργάτες του antinews είναι ο Φαήλος

  • katdelbar avatar
   katdelbar @ Γιώργος 21/05/2012 01:02:40

   Na psifiseis to komma tis MARIKAS!

 3. firiki2010 avatar
  firiki2010 20/05/2012 07:55:35

  "Αντί των διλημμάτων θα ήταν καλύτερα λοιπόν η ΝΔ να προτάξει το όραμα Σαμαρά για την Ελλάδα (“πως θέλουμε την Ελλάδα”, “η Ελλάδα που θέλουμε”) και να το αντιπαρατάξει στην Ελλάδα που μας οδηγούν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί αντιμνημονιακοί." Παρα πολύ σωστό!
  Νομίζω όμως πως έρχεται σε αντίθεση με το "να ανακτήσει η ΝΔ τον αντιμνημονιακό της χαρακτήρα". Οσο θα παίζουμε στον άξονα "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" θα χάνουμε.
  Οσο για το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" υφίσταται εκ των πραγμάτων και δεν μπορεί να καταργηθεί.

  • Jim Bim avatar
   Jim Bim @ firiki2010 20/05/2012 22:22:20

   Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις.

 4. naruto avatar
  naruto 20/05/2012 08:26:23

  Χαίρομαι ιδιαίτερα αγαπητό antinews, για τον προβληματισμό που βαζεις.
  Πέρα λοιπόν απο κομματικές κοντοφθαλμίες και οπαδικές συμπεριφορές, νομίζω πως όσο και να το επιθυμούμε μερικές φορές κάποια πράγματα δεν σώζονται!
  Η ΝΔ παρά τις διαφαινόμενες μετακινήσεις των ψηφοφόρων, το μάξιμουμ της δύναμης της, και με όλη την πολυπόθητη συσπείρωση, έχει ταβάνι το υπεραισιόδοξο 30%!
  'Αρα, -σκέφτεται ο κόσμος-, θα συρθεί σε μία συγκυβέρνηση με το τελειωμένο Πασοκ του επίσης υπεραισιόδοξου 15%!
  Θα αρχίσει πάλι η φιλολογία της συγκυβέρνησης των δυνάμεων του Μνημονίου, και όλοι μπορούμε να φανταστούμε πως θα καταλήξει! Ιδιαίτερα όταν ως απάντηση στο αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών η Συγγρού, αντί της πρόταξης πολιτικής, προέταξε τη συλλογή ψήφων από αμφιβόλου εμβέλειας πρόσωπα και κομματίδια!
  (το απέδειξε περίτρανα η πρόσφατη αποτυχία τους εισόδου στη Βουλή και οι χθεσινές σφυγμομετρήσεις όπου τα κομματίδια αυτά έχουν σχεδόν εξαφανιστεί!!)
  Συμφωνώ απόλυτα με το άστοχο του ευρώ η δραχμή, επειδή:
  1. Ο Συριζα πολύ σύντομα και συντεταγμένα θα εμφανιστεί ως πρόμαχος του ευρώ
  2. ο λόγος των Ευρωπαίων δεν είναι καθαρός όσον αφορά τους κινδύνους εξόδου
  3. περιέχει και ένα στοιχείο ραγιαδισμού και υποτέλειας, που φερνει αντίθετα αποτελέσματα
  4. λόγω του αδιεξόδου μοιάζει με το διάλεξε πως θέλεις να πεθάνεις.
  5. δεν δίνει πρακτικές λύσεις: ναι στο ευρώ, αλλά πως και με ποιους;

  Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ οτι οι παρατηρήσεις αγαπητέ κε. Κλαουσεβιτς, είναι εξαιρετικές, αλλά επιτρέψτε μου να τονίσω και πάλι οτι δυστυχώς για τη ΝΔ, το πράγμα δεν σώζεται.
  Επιφυλάσσομαι να τα πούμε και πάλι στις 15/6!
  Τότε θα ξέρουμε...

 5. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 20/05/2012 08:45:56

  καλημερα. Ειπα εδω, σε προηγουμενη αναρτηση οτι πρέπει να μην περιορισει η ΝΔ την προεκλογικη αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικα γιατι ελλοχευει ο κινδυνος Βενιζέλος, που σκόπιμα ταυτιζεται με τη ΝΔ σε δηθεν ενιαιο μετωπο ευρωπαικου προσνατολισμού. Αυτη η τακτικη, για τον εξαθλιωμένο ψηφοφοροο που παραμένει θυμωμένος, σημαίνει κολυμβυθρα του Σιλωάμ για τα εγκλήματα της διετιας του ΠΑΣΟΚ δηλαδή ατιμωρησία! Και δοθέντος οτι το διακυβευμα της αυτοδυναμίας είναι πλέον ουτοπία, η εικαζομενη συγκυβέρνηση, δημιουργεί συνειρμούς που δεν αθροίζουν ψηφους στη ΝΔ. Συμφωνω απόλυτα με το άρθρο σας!

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ ελιζα βοζεμπεργκ 20/05/2012 10:33:56

   Κυρία Βοζεμπεργκ τα συγχαρητήρια μου για την στάση σας.

   Δεν περίμενα να δείξετε τέτοια σταθερότητα στις απόψεις σας.

   • juliet avatar
    juliet @ Aris. A 20/05/2012 10:59:19

    Kυρία Βοζεμπεργκ,
    καλημέρα ,δεν μπορώ να μη συμφωνήσω με τον φίλο τον Αρη .
    Το να μη μπείται σε ψηφοδέλτιο και να μείνετε σταθερή όχι απλά σας τιμά αλλά .....κα Βοζεμπεργκ είσαι ΠΑΛΗΚΑΡΙ!
    Κάποτε ήμουν επιφυλακτική απέναντί σου,τώρα πιστεύω ότι μπορείς ν'αγωνιστείς μαζί μας .
    Καλή δύναμη!

  • airman avatar
   airman @ ελιζα βοζεμπεργκ 20/05/2012 11:50:03

   Καλημέρα κ. Βόζεμπεργκ.
   Στις 18/6 θα έχουμε Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ (και ίσως ΔΗΜΑΡ).
   Υ.Γ. Στοιχήματα δε βάζω γιατί τα λεφτά θα μου τα πάρει ο Στρατούλης, οπότε δώρον-άδωρον!

   • anonynous avatar
    anonynous @ airman 20/05/2012 14:35:28

    Μάλλον κυβερνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θα έχουμε ....

    (και θα καεί η χωρα απο τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ)

  • Γιώργος Γκ. avatar
   Γιώργος Γκ. @ ελιζα βοζεμπεργκ 20/05/2012 18:21:11

   Αντί ο Σαμαράς να επιδιώκει να φέρει πολλές ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ και να σχηματίσει αυτή την πανστρατιά που ονειρεύεται,φέρνει άκουσον-άκουσον τον προ ολίγων μηνών υβριστή του Γεωργιάδη και ετοιμάζεται τώρα να ολοκληρώσει την κωλοτούμπα (λέγε με Ντόρα). Και μετά περιμένει τι; Η Ντόρα θα γκρεμίσει ότι έχει απομείνει όρθιο μέσα στην παράταξη. Καληνύχτα.....

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ Γιώργος Γκ. 20/05/2012 19:14:22

    Πάντως ο Αδωνις αυτή τη στιγμή αρθρώνει τον πιο....σαμαρικό λόγο στα ΜΜΕ. Ταυτίζεται απόλυτα με τον πρόεδρο της ΝΔ και την πολιτική της και έχει έναν ζωντανό και γεμάτο παλμό διάλογο με τους συνομιλητές του.
    Οσον αφορά την Ντόρα είπαμε: Ο Σαμαράς είναι αρχηγός του κόμματος, και η Μητσοτάκαινα η αποτυχούσα των εκλογών του 2009 και μάλιστα όταν η βάση τον επέλεξε αυθορμήτως και μαζικώς.
    Αυτή τη στιγμή όμως βλέπουμε ότι η προεκλογική εκστρατεία που επέλεξε ο Σαμαράς δικαιώνεται (ακόμη βέβαια όχι ως προς το αποτέλεσμά της), καθώς οι ενδιάμεσοι αρχηγοί και αρχηγίσκοι έχουν συνθλιβεί και σήμερα μιλάμε για αγώνα Σαμαρά εναντίον Τσίπρα και τανάπαλιν. Ισως το ποσοστό της Μητσοτάκη να είναι εξαιρετικά χαμηλό, όμως η συστράτευση δημιουργεί μια δυναμική όσον αφορά την αντιπαράθεση της ΝΔ ως συνόλου -όπως ήταν πριν την διαγραφεί- και των λοιπών "προοδευτικών" δυνάμεων. Αυτό ισχύει και για τους μεμονωμένους βουλευτές του ΛΑΟΣ που θα προσχωρήσουν στη ΝΔ, ή από 'άλλους συγγενείς χώρους.

    • Theo avatar
     Theo @ ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ 20/05/2012 19:26:40

     τον Χατζηγάκη μην ξεχάσετε!!!

     • juliet avatar
      juliet @ Theo 20/05/2012 20:01:27

      Καλώς τη φωνή της συνείδησης μας...

 6. Γεώργιος avatar
  Γεώργιος 20/05/2012 08:46:26

  Προσυπογράφω το άρθρο, πολύ καλό και διεισδυτικό. Πράγματι το ευρωπαικό τείνει να ταυτιστεί σε μνημονιακό, λόγω της έντονης εμμονής των εταίρων μας σε πολιτικές λιτότητας μόνο απέναντι στους συνήθεις υπόπτους: τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Και επειδή για την ...πεθερά(δηλ. το κεφάλαιο) δεν αναφέρει τίποτε το μνημόνιο κάτι ψιλιάστηκαν περί ταξικών διαχωρισμών οι Έλληνες και έγιναν ή θα γίνουν η πρωτοπορία της Ευρώπης. Και επειδή για το καρφί μπορεί να χάσουν το πέταλο, σε λίγο καιρό θα γελάει ο κάθε ...πικραμένος. Και τώρα στα σοβαρά: αν η ΝΔ είχε επιμείνει από την αρχή ως το τέλος χωρίς παλινωδίες σε μια καθαρή αντιμνημονιακή πολιτική , όπως είχα προτείνει προ διετίας στον κ. Σταικούρα και έδειχνε κατ' αρχήν να με ακούει, τώρα θα είχε 34% και θα ήταν κυβέρνηση. Αν είχε επιμείνει σε καθαρές αντιμνημονιακές θέσεις και έδινε προοπτική θα την ψήφιζα κι εγώ που είμαι ανένταχτος αριστερός. Αλλά, επιτρέψτε μου, πότε οι ηγέτες των κομμάτων άκουσαν με σεμνότητα και σοβαρότητα τη θέληση της βάσης;

 7. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 20/05/2012 08:49:27

  Αναγνωρίζοντας ότι οι προβλέψεις έχουν βαθμό αβεβαιότητας, θα διαφωνήσω (εν μέρει) με κάποιες προτάσεις.
  1. Ο Σαμαράς ΔΕΝ περνάει στην κοινωνία ως εθνικός ηγέτης, λόγω της αμφισβήτησης της εκλογικής βάσης απέναντι στα παλιά κόμματα που μας χρεωκόπησαν, ΑΡΑ τώρα δεν μπορούν να λένε ότι θα μας σώσουν.
  Στη φάση αυτή, ο θυμός του ψηφοφόρου δε σβύνει με "ενωτικά μηνύματα".
  Σβύνει ΜΟΝΟ με ένα ακόμα πιο έντονο αίσθημα: το αίσθημα του ΤΡΟΜΟΥ απέναντι στην επερχόμενη καταστροφή της δραχμής. Από ΕΚΕΙ ξεκινάμε. Εκεί στοχεύει το δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" (συμφωνώ: το "φιλο-ευρωπαϊστές" ΔΕΝ δουλεύει). Δραχμή σημαίνει: "χάνω τις καταθέσεις μου, οι Τράπεζες καταρρέουν, τρέχουμε στα supermarket για προμήθειες, οι Τούρκοι κάνουν θερμό επεσόδιο κλπ. Αυτός είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΡΟΜΟΣ. Όλα τα άλλα δεν εμφανίζονται στο θυμωμένο ραντάρ του ψηφοφόρου.
  2. Αν γυρίσει το παιχνίδι στο "μνημόνιο-αντιμνημόνιο" της 6ης Μαίου, τότε δίνει βούτυρο στο ψωμί του Τσίπρα που φαίνεται ως ο αυθεντικός αντιμνημονιακός. Στο δίλημμα αυτό, ο Τσίπρας έχει ηγεμονία. Στο δίλημμα "ευρώ ή δραχμή" ο Τσίπρας πάσχει. Ήδη, ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για "διαστρέβλωση των απόψεών του σχετικά με την επαναφορά της δραχμής", ΑΡΑ τον πόνεσε. Ο κόσμος φοβάται τον δραχμο-Αρμαγεδώνα.
  3. Ο Σαμαράς πρέπει να αποδομήσει ΗΘΙΚΑ τον Τσίπρα: εκεί είναι η αδυναμία του. Ο Τσίπρας: "λέει ψέματα, είναι επικίνδυνος, είναι ανακόλουθος, δεν έχει εμπειρία, δεν έχει ομάδα, είναι καιροσκόπος, ΔΕΝ κάνει για πρωθυπουργός, δεν μπορούμε να τον εμπιστευτούμε σε θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους".
  4. Έχοντας κάνει τα παραπάνω, παράλληλα να φτιάξει το ΔΙΚΟ του προφίλ ως "Πρωθυπουργός εν αναμονή". Να παρακολουθήσει "άσκηση των ενόπλων δυνάμεων στο ΓΕΕΘΑ, λόγω της κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο από τους Τούρκους". Να πάει στην κυπριακή πλατφόρμα της Noble. Να στείλει συγκεκριμένη επιστολή "επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου" στο Μπαρόζο, δείχνοντας ότι βάζει τους δικούς του όρους. Να περπατήσει, μαζί με την ΕΛΑΣ, στα γκέτο των λαθρομεταναστών, για να δει από κοντά το πρόβλημα, και να μιλήσει με απλούς ανθρώπους και μαγαζάτορες. Να κάνει επίσκεψη σε ακριτικό στρατόπεδο στα σύνορα, και σε Λήμνο/Καστελόριζο επάνω σε σκάφος του Λιμενικού. Να κάνει συναντήσεις εργασίας με επιχειρηματίες/νέους/αγρότες/καθηγητές/άνεργους, που το Μνημόνιο τους τσάκισε.
  5. Τέλος, να αναγκάσει τον Τσίπρα (ή κάποιο στέλεχός του) να υποπέσει σε χοντρή γκάφα (ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επιρρεπής σε γκάφες, λόγω απειρίας/πολυφωνίας). Π.χ. να ομολογήσει ο Τσίπρας ότι "σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία λόγω ΑΟΖ, ΔΕΝ θα απαντήσει, αλλά θα κοιτάξει να συννενοηθεί με τους Τούρκους": αυτό σημαίνει φόβο, ενδοτισμό, ίσως και μειοδοσία (ο ΣΥΡΙΖΑ λέει να βγούμε από το ΝΑΤΟ)

  ΔΕΝ παίζεται, πλέον, παιχνίδι επιχειρημάτων, αλλά συναισθημάτων.
  Ο ΤΡΟΜΟΣ (επειδή είναι βάσιμος) είναι το απόλυτο αντίδοτο στην οργή: ΜΕΤΑ, έρχεται ο Σαμαράς ως "τα στιβαρά χέρια" που θα οδηγήσουν το καράβι στο λιμάνι.

  • Factorx avatar
   Factorx @ Κόνδωρας 20/05/2012 12:37:18

   Κόνδωρα, δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στην κοινωνία. Όπως και η ΝΔ μετατρέπεις τις επιθυμίες σου σε κοινωνική πραγματικότητα. Όποιος εκβιάζεται θυμώνει...

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ Factorx 20/05/2012 14:33:31

    "δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει στην κοινωνία": φαίνεται ότι είμαι απομονωμένος σε ερημικό νησί και δεν έχω πάρει χαμπάρι τίποτα...
    Δεν μίλησα για εκβιασμό, για δίλημμα μίλησα, και μάλιστα πραγματικό.
    Σε κάθε περίπτωση, δεν διεκδικώ το αλάθητο, όπως (πιστεύω) κανείς μας άλλωστε.

    • Factorx avatar
     Factorx @ Κόνδωρας 20/05/2012 14:38:57

     Εννοώ ότι ερμηνεύεις ενδεχομένως λάθος τα μηνύματα - όλοι το έχουμε πάθει. Το θέμα είναι τι διλήμματα να βάλεις σε μια κοινωνία που εν γνώσεις της ψήφισε καταστροφή; Δεν ψήφισε Τσίπρα και Καμμένο επειδή συμφωνεί με το ανύπαρκτο πρόγραμμά τους αλλά για να στείλει μήνυμα στην Ευρώπη: "δεν μας νοιάζει αν θα καταστραφούμε περισσότερο, αφου εχουμε ήδη καταστραφεί". Τι διλήμματα να βάλεις σε αυτούς; Γι αυτό μπορεί η διλημματική καμπάνια να αποβεί κατστροφική για τη ΝΔ

     • Κόνδωρας avatar
      Κόνδωρας @ Factorx 20/05/2012 14:55:00

      Φάκτορα, αποδέχομαι το σκεπτικό σου. Όμως, ό,τι δίλημμα/σημαία και να κρατήσει κανείς , ενέχει ρίσκο.
      Πράγματι, αυτό το μήνυμα στέλνουν: "καταστραφήκαμε".
      Το νόημα του τρομο-διλήμματος είναι: "αν νομίζετε ότι καταστραφήκατε, περιμένετε να δείτε το ΣΥΡΙΖΟ-Αρμαγεδώνα". Άλλο το κάψιμο, άλλο το ολοκαύτωμα!
      Κάποιοι δεν θα ανταποκριθούν. Οι πιο πολλοί όμως (πιστεύω) θα ταρακουνηθούν. Σε κάθε περίπτωση , ότι κι αν γίνει, ειναι ΡΙΣΚΟ. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις αντιδράσεις του ψηφοφόρου, πλέον.

   • dim avatar
    dim @ Factorx 20/05/2012 15:38:40

    Πολύ καλά το έθεσες φάκτορα: «Όποιος εκβιάζεται θυμώνει». Μόνο που αυτός που νίωθει ότι εκβιάζεται και θα θυμώσει είναι η Ε.Ε. Αυτός που απροκάλυπτα εκβιάζει είναι ο Τσίπρας την Ευρώπη, λέγοντας της ότι ή καταργούμε το μνημόνιο, και από μηδενική βάση θέλουμε να κάνετε αυτά που σας λέμε εμείς, ή θα το παίξουμε καμικάζι, θα αυτοκτονήσουμε κι εμεις αλλά θα πάρουμε και εσάς στο λαιμό μας.

    Δεν καταλαβαίνει όμως ο Τσίπρας και πολλοί από εσάς ότι η Ευρώπη έχει πια Plan b. (πρίν 2 χρόνια δεν είχε και αυτό ήταν το έγκλημα τότε του ΓΑΠ). Η Ε.Ε. είναι αποφασισμένη πλέον να μην υποκύψει στον εκβιασμό του Τσίπρα, και να προτιμήσει να αφήσει την Ελλάδα στη τύχη της. Έχει πολύ πιο πολλά να κερδίσει η Ε.Ε. δείχνοντας ότι δεν υποκύπτει σε πολιτικούς εκβιασμούς. Αν υποκύψει, μετά θα ζητάνε ξεχείλωμα της δημοσιονομικής σταθερότητας και οι άλλοι του νότου, και το μη μάζεμα των ελλειμμάτων των κρατών θα σημάνει και το οριστικό τέλος της Ευρώπης. Αν όμως δεν υποκύψει, και με τις εικόνες τρόμου και πείνας από την Ελλάδα να μετατρέπεται σε Αφρική των συμμοριών και των λεηλασιών, να κάνουν το γύρο του κόσμου μετά τη κατάρρευση της χώρας, θα συμμορφώσει και τις άλλες χώρες στο να εφαρμόσουν οριστικά, αμετακλητά και με «σχετική χάρα» (αφου θα ξέρουν ότι η εναλλακτική οδηγεί σε εξαθλίωση) το πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας.

    • Ιωαννης Τ avatar
     Ιωαννης Τ @ dim 20/05/2012 16:45:47

     αλιμονο. μην στεναχωρισουμε την μερκελ. εμεις να εκβιασουμε την μανταμ?(πολυ το χαρηκα οτι την αποκαλεσε ετσι) μονο αυτη να εκβιαζει. τα PIIGS να εκβιασουν την frau?ξερεις αν θυμωσει η μερκλε να πει ξυδι και να ειναι ελληνικο...
     κατα τα αλλα να σου πω οτι η ΕΕ και ευροζωνη δεν ειχε plan a εχει plan b?
     τελος
     1/ ξεχνας να αναφερεις οτι σε περιπτωση επιστροφης σε εθνικο νομισμα(ειδες δεν λεω δραχμη) θα πεσει ο ουρανος να μας πλακωσει οποτε δεν υπαρχει τρομος, πεινα ,εξαθλιωση.
     2/ καλλιεργεις την ηττοπαθεια στον λαο. του λες δεν μπορεις χωρις δανεικα. αν θυμωσεις την frau θα σου κοψει τα δανεικα. καλα ειναι τα 300 ευρω μισθος και τα 200 συνταξη. καλη ειναι η δουλια. και μαλιστα προτρεπεις και τους αλλους λαους της ευρωπης να κανουν το ιδιο. but i got news for you. ακομα και αν δεν αντιδρασει ο ελληνικος λαος με μαθηματικη ακριβεια θα αντιδρασει καποιος αλλος ευρωπαικος λαος. δεν μπορει καποιος λαος θα πιστευει σε αξιες. καποιος λαος θα εχει αξιοπρεπεια.

     • dim avatar
      dim @ Ιωαννης Τ 21/05/2012 02:34:58

      Καλά ταϊσου εσυ με αξιοπρέπεια...

      Που την είδες την αξιοπρέπεια όταν συμμορίες από πεινασμένους λαθρομετανάστες θα κάνουν ντου στα σπίτια και τα καταστήματα σου? Τι σόι αξιοπρέπεια έχει ένας λαός που θα έχει 3.500.000 έλληνες ανέργους?

      Ο μισθός θα φθάσει 200 όταν θα γυρίσεις στη δραχμή, δεν είναι τώρα 200 ο μισθός. Με την επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής δεν θα χρειαστούν άλλα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων. Ναι, όλοι θέλουμε μισθούς 800 και 1000 ευρώ, αλλά με πρωτογενή ελλείμματα δε γίνεται αυτό. Μόλις πέσουν τα κονδύλια ανάπτυξης της Ε.Ε. στην χώρα, θα ανέβουν τα έσοδα, θα μηδενιστούν τα ελλείμματα και θα μπορούν μετά να άνεβουν και πάλι οι μισθοί. Αλλά για να πέσουν τα χρήματα στην αγορά πρέπει να είμαστε στην Ε.Ε.

      Όπως βλέπεις δε καλλιεργώ καμία ηττοπάθεια. Το λογικό και το εφικτό επιδιώκω: Να χαλαρώσει το χρονοδιάγραμμα και να πέσουν λεφτά για ανάπτυξη. Ο τσαμπουκάς, η μαγκιά και τα νταηλίκια να ξέρεις ποτέ δε βγάζουν σε καλό. Η κατάθεση επιχειρημάτων και η κοινή λογική πάντα οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

      Ο Σαμαράς είναι η μόνη φωνή λογικής και ελπίδας που έχει ο τόπος. Αυτά για την ανάπτυξη και για το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από τη κρίση τα λέει καιρό τώρα. Οι μαγκιές του Τσίπρα και του Καμμένου μας οδηγούν μαθηματικά στη καταστροφή...

     • Ιωαννης Τ avatar
      Ιωαννης Τ @ dim 21/05/2012 16:07:57

      μαλλον αγνοεις παντελως τις σελιδες του μνημονιου 2 και τα μετρα ιουνιου που βουιζει ο τοπος. μαλλον αγνοεις και τις δηλωσεις ολων στην ευρωπη περι δεσμευσεων στα μετρα της δανειακης. μαλλον αγνοεις την δηλωση του τραα οτι ο μοναδικος τροπος να παραμεινει η ελλαδα στο ευρω ειναι η εσωτερικη υποτιμηση δηλ και αλλες μειωσεις μισθων.αγνοεις το3000000 πολιτες κατω απο το οριο της φτωχιας μετα απο 2,5+ χρονια μνημονιων. αγνοεις οτι δεν εχει σημασια ποσα λεφτα περνεις σαν μισθο αλλα η αγοραστικη αξξια του μισθου. επεισης αγνοεις οτι αν η 6η μαιου εβγαζε κυβερνηση ΝΔ/πασοκ σημερα θα ειχες την τροικα εδω να περνας τα μετρα.
      και φανταζεσαι μονο μια υποθετκη αναπτυξη μεσω μιας επιμηκυνσης του χρονου προσαρμογης που ξεκιναει απο το πετσοκομα των μισθων και οχι απο την εξαφανιση της γραφειοκρατιας.
      εσυ μπορει να φανταζεσαι και να αγνοεις οτι θελεις. μπορεις να μιλας για μαγκιες του τσιπρα.και να τα βαφτιζεις η φωνη της λογικης. εγω σου λεω αυτα που βλεπω. και δεν τα βαφτισα τιποτε.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Factorx 20/05/2012 16:49:08

    Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ελέγξετε και να περιορίσετε το ρίσκο.
    Τη στιγμή αυτή, το κομματικό σας ρίσκο και το ρίσκο της χώρας συμπίπτουν.
    Ένας τρόπος υπάρχει για περιορισμό του ρίσκου (ιδίως του μεγαλύτερου, δηλαδή παρατεταμένης ακυβερνησίας) - αφού η αυτοδυναμία είναι αδύνατη, για όλους: Να υπάρχουν πολλαπλές επιλογές για σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές.
    Και κάτι άλλο: Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ βρεθεί σε κάποιας μορφής συγκυβέρνηση (μου φαίνεται πιθανό), είτε μείνει αντιπολίτευση, συμφέρει να είναι κατα το δυνατόν ξεκαθαρισμένο και εξορθολογισμένο το προγραμματικό του πλαίσιο. Σε κανέναν δεν συμφέρει "μεθυσμένη" κυβέρνηση, ούτε "τρελή" αντιπολίτευση.
    Να "βοηθηθεί" λοιπόν, να ξεκαθαρίσει. Πώς; Με τον τρόπο που αρμόζει σε κάθε κόμμα. Αλλοιώς μπορεί να τον "βοηθήσει" η ΝΔ, αλλοιώς το ΠΑΣΟΚ, αλλοιώς η ΔΗΜΑΡ. Αλλά ο στόχος να "βοηθηθεί", ισχύει για όλους.

  • Ιωαννης Τ avatar
   Ιωαννης Τ @ Κόνδωρας 20/05/2012 16:27:18

   sorry σπερνωντας τον τρομο(οχι τον φοβο δηλ εσυ το τραβας στα ακρα) θα κερδισεις τις εκλογες? "ο τρομος της δραχμης"!!! θα γραψω τραγουδι με αυτον τον τιτλο. ομορφος τιτλος ειναι και το θερμο επεισοδιο με την τουρκια δεν λεω, απλα το τρομος της δραχμης ειναι καλυτερος.
   εχω την εντυπωση οτι περνας τον ελληνα για βλακα παντως. το οτι μια μερα πριν τις εκλογες με εντολη παπαδημου περασαν στο ταμειο αποκρατικοποιησεων ολα τα φιλετα της ελλαδας μαλλον δεν σε απασχολει. αυτος να δεις τι τρομος ειναι. ειναι ο "τρομος του ευρω". γιατι μεσα εκει μπορει να ειναι σε λιγο και το σπιτι σου. ειδες σου βαζω και εγω ενα τρομοδιλημμα με εξισου δυνατο τιτλο για τραγουδι.

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ Ιωαννης Τ 21/05/2012 15:38:23

    Σε επιχειρηματολογία του στυλ "θα γραψω τραγουδι με αυτον τον τιτλο", αδυνατώ να απαντήσω.... Με το καλό να γράψεις όσα τραγούδια τραβάει η καρδιά σου.

 8. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 20/05/2012 09:02:40

  συγκεκριμενες προτασεις που αφορουν την επαναδιαπραγματευση και τη δημιουργια ελπιδας σ'αυτους που ειναι απελπισμενοι οχι χοντραδες τυπου ευρω δραχμη η' μεσα εξω απο την ευρωπη.

  • Κόνδωρας avatar
   Κόνδωρας @ ΝΙΚΟΣ Π 20/05/2012 12:07:20

   Ολοκληρωμένες προτάσεις έγιναν: ΖΑΠΕΙΟ ΙΙ & ΙΙΙ: έφεραν 19%.
   Ο κόσμος είναι θυμωμένος/τσαλαπατημένος, και αγκιστρώνεται στον Τσίπρα για ελπίδα. Μόνο ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΤΡΟΜΟΣ του "ευρώ ή δραχμο-Αρμαγεδών" μπορεί να τους ταρακουνήσει.

   • Γιώργος avatar
    Γιώργος @ Κόνδωρας 20/05/2012 15:33:36

    Ναι, κι απ' ό,τι φαίνεται τους ταρακούνησε τόσο καλά που τους σμπρώχνει στον Τσίπρα. Όσοι υποστηρίζουν τέτοιου είδους ψυχολογικά πειράματα έχουν παντελή άγνοια της ιδιότυπης mentalité του ρωμέικου.

    • petros avatar
     petros @ Γιώργος 20/05/2012 16:35:59

     Συμφωνώ κι εγώ. Ο Σαμαράς και η ΝΔ δεν πρέπει να υφαρπάξουν με "τρομοκρατικά" διλήμματα την ψήφο, γιατί θα έχουν απέναντί τους τη κοινωνία, την επόμενη μέρα, με έναν ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ.

     Ας καθίσει το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ να μελετήσει άμεσες λύσεις για τα προβλήματα με το ΕΕΤΗΔΕ στη ΔΕΗ ( που δεν μπορούν να πληρώσουν εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά ), με τις νέες φορολογικές δηλώσεις που θα στείλουν πολλούς ψηφοφόρους στο ΣΥΡΙΖΑ και στους Ανεξάρτητους Έλληνες ( άρα θα πρέπει να δει τις περιπτώσεις τροποποίησης ορισμένων παραμέτρων τους ) και γενικά την εισοδηματική πολιτική των οριζόντιων μειώσεων και των περικοπών. Πολύ φοβάμαι, όμως, ότι δεν ακούνε στη Συγγρού.

   • ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
    ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ @ Κόνδωρας 20/05/2012 20:35:01

    Αγαπητέ φίλε, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.
    Οι προτάσεις είναι ολοκληρωμένες και μάλιστα τεκμηριωμένες.
    Συνεπώς κάτι φταίει κι αυτό πρέπει να το βρει η ομάδα τεκμηρίωσης της ΝΔ και να το αναλύσει εκτενώς, προτείνοντας στην άλλη ομάδα, την επικοινωνιακή, λύσεις.
    Φυσικά και δεν υπάρχουν ομάδες τέτοιες και αν υπάρχουν είναι υποκατάστατα.
    Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόβλημα με την αποπληροφόρηση.
    [Αν ξέρει κάποιος από τις υποτιθέμενες ομάδες που ανέφερα να μου πει σε πέντε λεπτά από την ανάρτηση τι είναι αποπληροφόρηση, εγώ θα πέσω στη λίμνη]. Η αποπληροφόρηση, την οποία "εργολαβικά" έχουν αναλάβει όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, διαστρέφει την πραγματικότητα με αληθινές εκτός θέματος ειδήσεις και απόψεις και με αληθοφανείς ομοίως, που αλλοιώνουν την πραγματικότητα, χτίζοντας ουσιαστικά μια εικονική πραγματικότητα με στόχο τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της.
    Τι προβάλλεται ακόμα από τα Μέσα Ενημέρωσης στο πλαίσιο της δήθεν ισότητας, της ισομοιρίας και του αντιλόγου; Ότι σαθρό, σαπρό και ρυπαρό αντιληφθούν, που μπορεί να προκαλέσει κόστος στη Νέα Δημοκρατία.
    Θα μπορούσαμε να πούμε κι άλλα...
    Αλλά δεν είναι του παρόντος

 9. Aλμωπιευς avatar
  Aλμωπιευς 20/05/2012 09:11:36

  Οι ανω των 65 ετων ειναι πολυ περισσοτεροι των κατω των 35 . Το ζητουμενο ειναι να πεισουν τα παιδια τους και τα εγγονια τους και να προσελθουν βεβαια στις καλπες.ΟΣΟ για την Συγγρου "τοιουτοι πρεπει υμιν αρχιερεις".

 10. S.P. avatar
  S.P. 20/05/2012 09:13:21

  Δηλαδή κοιτάμε που υπάρχουν κενά και προσπαθούμε να τα συμπληρώσουμε. Όπως ένα καράβι που βουλιάζει και το πλήρωμα κοιτάζει να βουλώσει τις τρύπες. Το καράβι όμως βουλιάζει. Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται εδώ και 38 έτη.
  Εγώ επιθυμώ επί παραδείγματι την συντριβή των συντεχνιών και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Θα μου πείτε "κάθησε να τους βάλουμε στο μαντρί και μετά τους συγυρίζουμε". Είναι και αυτό μία άποψις.
  Εγώ νόμιζα, ότι εδώ που φτάσαμε η θαρραλέα πολιτική του τύπου "με ποιούς είμαστε και με ποιούς δεν είμαστε" είναι προτιμότερη και μάλλον αποτελεσματικότερη. Μπορεί να κάνω και λάθος. Άλλοι γνωρίζουν καλύτερα από μένα την ψυχολογία και την πολιτική αντίδραση του ελληνικού λαού. Στην περίπτωση όμως αυτή ακολουθείται η πεπατημένη παλαιοκομματική οδός, γνωρίζω δε, ότι δεν είναι καλύτερη και εδώ που φτάσαμε δεν γνωρίζω αν είναι η αποτελεσματικότερη.
  Όπως θα καταλάβατε διατυπώνω περισσότερο ερωτηματικά, παρά απόψεις.

  • juliet avatar
   juliet @ S.P. 20/05/2012 09:40:17

   S.P
   Kαλημέρα ,χαρά μας που είσαι μαζί μας.
   Θα τα λέμε και ας μη τους αρέσει ,το καράβι έχει Έλληνες και αν βυθιστεί.... η σάρκα η δική μας θα διαμελιστεί .

   • S.P. avatar
    S.P. @ juliet 20/05/2012 09:43:45

    Juliet,
    Καλημέρα, Καλή Κυριακή.
    Παρομοίως είναι και δική μου χαρά που επικοινωνώ με τόσο προβληματισμένους και καλοπροαίρετους ανθρώπους, που αγαπάνε τον τόπο τους και επιθυμούν το καλύτερο για αυτόν!

 11. kostis avatar
  kostis 20/05/2012 09:17:37

  καλα ειναι οσα λετε αυτη την ωρα ακουγονται σαν γενικοτητες. Σημερα το παιχνιδι για την Ν.Δ παιζεται ως εξης.. 1)Ενωτικη και διαλλακτικη προς ομορους ιδεολογικους και πολιτικους χωρους..2) πολωτικο και φοβικο προς το συνολο του εκλογικου σωματος.. Ο φοβος λειτουργει σαν το τσομπανοσκυλο που μαζευει το κοπαδι.. Η Ν.Δ. καλα το παει.. Μην αποκλειεται η ταση ενισχυσης της να γινει ρευμα.. Και αυτο το λεει ενας ανθρωπος της αγορας που ερχεται σ επαφη με πολυ κοσμο καθημερινα και διακρινει της αλλαγες συμπεριφορας τους..

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ kostis 20/05/2012 09:26:37

   Σωστοτατος !!!''' Ο φοβος λειτουργει σαν το τσομπανοσκυλο που μαζευει το κοπαδι.. Η Ν.Δ. καλα το παει.. ''

   • Joao avatar
    Joao @ Ραβινος 20/05/2012 10:38:21

    Πολυ σωστα... Με τον φοβο θα παμε μπροστα.. εξαλου 3 χρονια στο φοβο πονταρανε και περναμε φανταστικα..
    Δωστε φοβο στο λαο και διλληματα..

  • Ιωάννης33 avatar
   Ιωάννης33 @ kostis 20/05/2012 10:34:01

   Υπέροχη επιλογή αρχών και αξιών απο ένα κόμμα.Να τους τρομάξουμε τόσο πολύ ώστε να αναγκαστούν να μας ψηφίσουν.
   Και λες χρήσιμη και σύγχρονη μια τέτοια άποψη;
   Αυτό ειναι το όραμα της Δεξιάς;

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ Ιωάννης33 20/05/2012 15:12:47

    Ιωάννη, κανείς δεν τρομάζει κανέναν.
    Τα πράγματα ΕΙΝΑΙ τρομακτικά από μόνα τους. Αρκεί ο κόσμος να το αντιληφθεί έγκαιρα. Αλλοιώς: ουρές στα ΑΤΜ, άδειο ρεζερβουάρ, και ελικόπτερο για τον Τσίπρα σε 2 μήνες. Έχουν ξαναγίνει κι αλλού αυτά...

 12. Το Ισλάμ είναι κοντά avatar
  Το Ισλάμ είναι κοντά 20/05/2012 09:20:18

  Τα τελευταία χρόνια έχει σταματήσει η αρνητική διαφήμιση από τα σποτ των κομμάτων. Εμάς δεν μας εμποδίζει κανείς, να δημοσιεύουμε περιληπτικά ή αναλυτικά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τα υπόλοιπα θέματα, εκτός του μνημονίου.

  Κατάργηση παρελάσεων

  Να ονομαστούν τα Σκοπια Μακεδονία

  Κατάργηση θρησκευτικών απο τα σχολεία

  Κατάργηση όρκου απο στρατό, δικαστήρια κλπ

  Ανέγερση τζαμιών

  Χορηγηση ασύλου και μονιμοποίηση ολων των λαθρομεταναστών

  Αναγνώριση τούρκικης ένωσης Ξάνθης

  Υπερ σλαβομακεδονικού κόμματος μειονότητος Μακεδονίας

  Αναγνωριση του τουρκικού κομματος deb στη Θράκη.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Το Ισλάμ είναι κοντά 20/05/2012 11:54:44

   Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι δεν πιάνουν πια αυτά. Ο σημερινός Έλληνας έχει ταυτίσει το πατριωτισμός-αντιπατριωτισμός με το Μνημόνιο-Αντιμνημόνιο. Όσο εθελοτυφλεί η δεξιά σε αυτή την πολύ απλή πραγματικότητα, τόσο θα κατατάσσεται στις αντιπατρωτικές δυνάμεις.

  • Γιώργος msn avatar
   Γιώργος msn @ Το Ισλάμ είναι κοντά 20/05/2012 12:48:19

   Αυτή είναι η μόνη ένσταση μεγάλης μερίδας των πολιτών για τον συριζα, όπως επίσης και αρκετά ψήγματα ανορθολογισμού στην πολιτική του.
   Ειδάλλως θα κέρδιζε με βεβαιότητα αυτοδύναμος τις εκλογές και μάλιστα υπό το πρίσμα της υπαρκτής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη δημοκρατία και τον φονταμενταλισμό των αγορών.

 13. pg avatar
  pg 20/05/2012 09:34:07

  ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ 6 ΚΑΙ 6,5 ΕΚΑΤ. ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ, ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΥΤΩΝ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΚΑΤ. ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 700.000 ΔΗΜ. ΥΠΑΛ. ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΩΝ 150.000 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ, 1 ΕΚΑΤ. ΣΥΝ/ΧΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΣΟΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ, 1 ΕΚΑΤ. ΙΔΙΩΤ.ΥΠΑΛ. ΠΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ 500 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ. ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ή ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΝΤΟΡΑ ή ΛΑ.Ο.Σ.; ΓΕΛΑΝΕ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΣΚΛΗΡΑ. ΜΕ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΤΩΝ 28 ΕΤΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ, ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ, Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΑΙΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ. ΤΟ ΒΛΕΠΩ, ΤΟ ΑΚΟΥΩ.

  • dirty harry avatar
   dirty harry @ pg 20/05/2012 10:54:36

   Και στην ΝΔ ποιος περιμενεις να τα καταλαβει αυτα ?
   Ο Παυλοπουλος, ο Κακλαμανης ή ο Σπηλιωτοπουλος ?
   Τα νεα στελεχη με τα μυαλα του 70?
   ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ φιλτατε pg !!!!

  • Ανδρέας avatar
   Ανδρέας @ pg 20/05/2012 12:11:12

   Ξέχασες ...εμένα! Χα, χα!
   Μικρομεσαίος επιχειρηματίας, μικρή κάθετη (παραγωγική και εμπορική) επιχείρηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης επί 13 χρόνια, που αναγκάστηκα να την εγκαταλλείψω πριν 2 χρόνια, μετά απο παρατεταμένη ύφεση τριετίας που την καταλάβαινα στο πετσί μου.
   Χιλιάδες υγειείς επιχειρήσεις "αρρώστησαν" κάτω απο το βάρος ακάλυπτων επιταγών πελατών τους και αφόρητης πίεσης από την τράπεζα, που μόλις έπιασε βροχή έσπευσε να μου πάρει πίσω την ομπρέλα.
   -Δεν προσπετράμαι στους άνεργους, δεν παίρνω επίδομα ανεργίας, δεν έχω ιατρική ασφάλιση πια , και στην ηλικία που είμαι με τις ...νέες ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού δεν ελπίζω σε σύνταξη. Ετσι, αν βρίσκω καμια πρόχειρη δουλίτσα ("μεροκάμματο" , με το κομμάτι που λένε) για να ζήσω την οικογένειά μου, δεν πρόκειται να πληρώσω ποτέ πια συνδρομή στο ασφαλιστικό σύστημα απο το οποίο δεν ελπίζω τίποτε. Ούτε φόρο εισοδήματος. Μαύρος, με την αγωνία του αύριο για τα παιδιά μου.
   Οταν είπα εδώ πριν μήνες οτι μαζί με άλλους ΧΙΛΙΑΔΕΣ οδηγούμαι σε ακραίες σκέψεις και προκειμένου να ψηφίσω ακραία προτιμώ να μην ψηφίσω, πέσανε όλοι πάνω μου να με φάνε. Με είπατε "βλάχο" και "ανόητο".
   Σήμερα, θα σας πώ κάτι παραπάνω: Στις δεύτερες εκλογές, θα ψηφίσω.
   Ανδρέας

   • barde avatar
    barde @ Ανδρέας 20/05/2012 19:02:23

    Φάκτορα,

    Το μεστό αυτό σχόλιο, βάλτο σαλόνι και στείλτο στη Συγγρού, να το μάθουν παπαγαλία.

    Όταν δοθούν οι απαντήσεις (και οι λύσεις) στα προβλήματα του Ανδρέα, τότε θα έρθει, όχι η νίκη, αλλά η αυτοδυναμία.

    Αν όχι, ετοιμάστε τα διαβατήριά σας.

   • romeo avatar
    romeo @ Ανδρέας 20/05/2012 19:33:03

    Συγκλονιστικό!

    • Α avatar
     Α @ romeo 20/05/2012 21:10:31

     πρώτη φορά το ακούτε;
     αυτό είναι σύνηθες φαινόμενο.
     Τι νομίζετε , όλοι έχουν έναν μισθό ή μια σύνταξη να μπαίνει στο σπίτι; Ή ότι όλη η συζήτηση πρέπει να περιστρέφεται γύρω από τις περικοπές των μισθωτών του δημοσίου;
     Κι΄όταν σ΄αυτή την κατάσταση πρέπει να ζήσει η οικογένεια με παιδιά , με σπουδές κλπ, δεν συζητώ να σου τύχει και καμμιά αρώστεια ... άστα !

     Εδώ υπάρχουν άνθρωποι, ενός κατώτερου θεού.

  • με συνείδηση avatar
   με συνείδηση @ pg 20/05/2012 17:29:46

   Σωστα... αυτοι ειναι ουσιαστικα οι ψηφοφοροι (να προσθέσω στους ανέργους και τους εμπόρους που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους), αλλα από ό,τι φαινεται κανεις δεν το εχει αντιληφθει!!!!
   Δεν ειναι δυνατον να προτεινονται ριζοσπαστικες αλλαγες "γλειφωντας εκει που μεχρι χτες έφτυναν"!!!
   Και κατι ακομα.. μεχρι τις 6-5 ΚΑΝΕΙΣ δε διαπραγμετευοταν το μνημονιο.. έθεταν απλως κάποιες δηθεν αναπτυξιακες πολιτικες, αλλα που στους νεόπτωχους και στους νέους μετανάστες???
   Τώρα ξαφνικα προέκυψε το θέμα "να το συζητησουμε - να το διαπραγματευτουμε" ... με ποιους ομως??? και σε ποιων τις πλατες???

 14. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 20/05/2012 09:40:11

  την πυριτιδαποθήκη του "Καταγγέλω το μνημόνιο" αν ακουστεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ από τα χείλη του Σαμαρά την έχει αναλύσει κάποιος ???

  την περίπτωση ΑΝ λέω ΑΝ έστω και τώρα βρει τον τρόπο (δεν είναι και πολύ δύσκολο) να ΦΩΝΑΞΕΙ επίσημα η ΝΔ την παραπάνω φράση την έχουν αναλύσει οι διάφοροι αναλυτές της Συγγρού ???

  γιατί αφήνουν την ελπίδα να την διαχειρίζεται ένα και μόνο κόμμα ??? ποιός αποφάσισε και γιατί ο Σαμαράς το απεδέχθει να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ τον ,επί της ουσίας, ελπιδοφόρο λόγο σε άλλους ???

  χρόνος (ελάχιστος) υπάρχει ... επιτέλους αφού ΟΛΟΙ συμφωνούμε ότι το μνημόνιο ΔΕΝ μπορεί να εφαρμοστεί γιατί επιμένει ο Σαμαράς να το υποστηρίζει έστω και δια της πλαγίας οδού ???

  εμμονή στη ΔΗΘΕΝ "συνετή" οδό σημαίνει σύντομα κυβέρνση Συν (δεν έχω πρόβλημα το ψήφισα ήδη) ... ποιός όμως δε θα προτιμούσε την ίδια πολιτική να την εφαρμόσει (όσο -και αν- ακόμα ο λαός το αποδέχετε ακόμα) η "αστικότερη" και "πιο έτοιμη" ΝΔ ???

  γιατί και από ποιούς παραχωρείται -εκχωρείται- η επιλογή αυτή ???

 15. Mara avatar
  Mara 20/05/2012 09:57:40

  Καλημέρα σε όλους!

  Αγαπητοί μου, με το εκλογικό αποτέλεσμα τις 6ης Μαϊου, το μήνυμα... το πήραν όλοι.
  Το μνημόνιο επιβάλλεται να αλλάξει γιατί απλά ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ τελεία κ παύλα.
  Θα πρέπει να τονίζεται εντόνως, ότι πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί από μηδενική βάση.
  Τα οικονομικά προβλήματα όλων μας, είναι πάρα πολύ σοβαρά.
  Ωστόσο... μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο των εθνικών μας θεμάτων, είναι δευτερευούσης σημασίας.
  Ο Σαμαράς και όλα τα στελέχη της Ν.Δ. θα πρέπει να μετατοπίσουν την προσοχή του κόσμου κυρίως σε αυτόν τον κίνδυνο...., με ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ... και όχι ο καθένας να λέει... ότι θέλει....
  Θα πρέπει η βασική γραμμή της στρατηγικής της Ν.Δ., να έχει ώς κύριο στόχο, τα εθνικά μας θέματα και τον κίνδυνο που θα υπάρξει για αυτά, εάν κερδίσει ο Σύριζα.
  Πολύ σωστά αναφέρεται ότι, ο Σαμαράς θα πρέπει να εμφανιστεί σε αυτή την προεκλογική περίοδο ώς εθνικός ηγέτης και όχι ώς κομματικός.
  Πάσει θυσία και με κάποιο τρόπο έντονο, θα πρέπει να ερεθιστεί η εθνική συνείδηση των Ελλήνων, για να καταλάβουν π.χ. ότι το Καστελόριζο.... είναι πάνω από όλα και από όλους.

  (...και φυσικά να μην βάλουνε στην άκρη... τα εγκλήματα Παπανδρέου, γιατί το τελευταίο διάστημα κάτι τέτοιο παίζει....)

  • leleki avatar
   leleki @ Mara 20/05/2012 10:12:40

   «να ερεθιστεί η εθνική συνείδηση των Ελλήνων» με τη Ντόρα;
   Έχει πεί, γράψει και κάνει τόσα ανθελληνικά η συγκεκριμένη που σε κάθε ενδεχόμενη επισήμανση για υποχωρητικές θέσεις του Τσίπρα στο α ή β ζήτημα, θα προβάλλονται ως αποστομωτική απάντηση οι θέσεις, πράξεις και παραλείψεις του νο 2 πλέον, του «φιλοευρωπαϊκού μετώπου».

   • Mara avatar
    Mara @ leleki 20/05/2012 10:56:03

    Κύριε leleki,

    επειδή σε βλέπω να κόπτεσαι... πάρα πολύ για την πορεία της Ν.Δ. να σου υπενθυμίσω... ότι, αρχηγός της Ν.Δ., είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
    Όπως να σου υπενθυμίσω... ότι, όταν ο Κώστας Καραμανλής, στήριξε τον Παπαδόπουλο στο ΟΧΙ του σχεδίου Ανάν, η κυρία Μπακογιάννη ήταν επίσης στην Ν.Δ.
    Όπως ακόμα να σου υπενθυμίσω... ότι, η κυρία Μπακογιάννη ήταν υπουργός εξωτερικών παρακαλώ..., όταν ο τότε πρωθυπουργός έβαλε το βέτο στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του '08.
    Οπότε αγαπητέ μου, άστο.... δεν πιάνει....

    • naruto avatar
     naruto @ Mara 20/05/2012 11:51:33

     αγαπητή Μάρα,
     επειδή προβληματίζομαι πάρα πολύ με την έλευση της Ντόρας όσον αφορά την μελλοντική διακυβέρνηση θα ήθελα να μου πεις σε παρακαλώ αν το Ζαππειο ΙΙ θα ισχύσει.
     Δεδομένου ότι η κα. Μπακογιάννη και αυτοί φέρνει μαζί της, καθώς και ο γίγαντας Κιλτίδης που επανακαμπτει με φανούς και λαμπάδες, διαφωνούν ΠΛΗΡΩΣ με τις προτάσεις του!

    • leleki avatar
     leleki @ Mara 20/05/2012 13:11:37

     Όταν ο Καραμανλής έλεγε το «όχι» στα Σκόπια και στο σχέδιο Ανάν , ήταν ισχυρός και μπορούσε να επιβάλει την βούληση και την πολιτική του επιλογή στην Ντόρα.
     Τώρα , ο Σαμαράς είναι με την πλάτη στον τοίχο και ωθείται σε επιλογές απελπισίας.
     Δυστυχώς αντί να κοιταχθείτε στον καθρέφτη και να προσπαθείτε να αντιληφθείτε πώς και γιατί η προσδοκία για την αυτοδυναμία κατέληξε στο ιστορικό χαμηλό 18%, για άλλη μια φορά επιλέγετε να λύσετε το πρόβλημα με ανακύκλωση φθαρμένων υλικών , για να μη πω λυμάτων.

     • Mara avatar
      Mara @ leleki 20/05/2012 13:27:35

      leleki,

      όσο και να προσπαθείς να περάσεις ως μείζον και νούμερο ένα "θέμα" - "προβλήμα", την επιστροφή Μπακογιάννη στην Ν.Δ., δεν περνάει..., μην επιμένεις....
      Βρές τίποτα άλλο..., γιατί από ότι βλέπω, έχεις μεγααααάλο καημό... για την Ν.Δ. και την πορεία της.

     • leleki avatar
      leleki @ Mara 20/05/2012 13:39:23

      Έναν και μόνο καημό έχω, πώς θα διαολοστείλουμε αύριο το πρωί τους οικονομικούς δολοφόνους Τόμσεν, Τράα, Μος.
      Με τη ΝΔ ασχολούμαι στο βαθμό που λειτουργεί υπέρ ή εναντίον αυτής της συμμορίας δολοφόνων.

     • Mara avatar
      Mara @ leleki 20/05/2012 17:04:31

      Δεν ασχολείσαι λοιπόν και με τα άλλα κόμματα, να δείς κατά πόσο λειτουργούν υπέρ ή κατά, όχι μόνο αυτής της συμμορίας δολοφόνων, αλλά και όλων των άλλων...συμμοριών που έχουν βάλει στόχο την πατρίδα μας???

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ Mara 21/05/2012 01:41:11

   "Τα οικονομικά προβλήματα όλων μας, είναι πάρα πολύ σοβαρά. Ωστόσο… μπροστά στον μεγάλο κίνδυνο των εθνικών μας θεμάτων, είναι δευτερευούσης σημασίας." Μάλλον έχουμε διαφορετικά οικονομικά προβλήματα εμείς οι δύο. Για να αγαπάω την πατρίδα, πρέπει πρώτα από όλα να είμαι ζωντανός. Συγνώμη κιόλας. Δεν είμαι η Στάη να διώξω τον σοφέρ και να καθαρίσω... Ειλικρινά δεν θέλω να σε προσβάλω. Κάποιοι (πολλοί) αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης πλέον! Οι περισσότεροι ξέχασαν την λέξη ελπίδα. Θα το καταλάβει κάποτε η ΝΔ αυτό; Μας έφεραν την Ντόρα, να κάνει τι; Βρισκόμαστε σε πόλεμο, μας κλέβουν την ζωή με ρυθμούς ραγδαίους και ακόμη μιλούν για επαναδιαπραγμάτευση και συζητήσεις και αρλούμπες.

 16. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 20/05/2012 10:01:43

  αφου σας διαβαζουν στη Συγγρου γιατι δε σας ακουνε?

  • JKAL avatar
   JKAL @ βουλα ελευθεριαδου 20/05/2012 12:36:03

   Γιατί απλούστατα, μικρή σχέση υπάρχει ανάμεσα στα εδώ διαλαμβανόμενα και σ' αυτά που η πλειοψηφία της νεοδημοκρατικής κοινωνίας πιστεύει.
   Μετεκλογικά, πάει να γίνει μια σωστή στροφή.
   Θα δούμε αν προλαβαίνουμε ή όχι.

 17. leleki avatar
  leleki 20/05/2012 10:03:12

  O πίνακας δείχνει γιατί ακόμη κι αν κατάφερνε η , και με την βούλα της Ντόρας πλέον, μνημονιακή ΝΔ να είναι πρώτο κόμμα δεν θα μπορούσε να σταθεί ούτε μερικές εβδομάδες στην κυβέρνηση , έχοντας απέναντι της το 90% των Ελλήνων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία.
  Πώς τα κατάφερε έτσι ο Σαμαράς και βρέθηκε σε λίγους μόλις μήνες ακόμη και σε επίπεδα χειρότερα από τον ολετήρα Βενιζέλο (3,9% ΝΔ -10,1% ΠΑΣΟΚ στις ηλικίες 25-34);

 18. balomatou avatar
  balomatou 20/05/2012 10:15:01

  Τι καραμελα ειναι αυτη με το 1 εκτ ανεργους και το οτι δεν εχουν να χασουν τιποτα? Σοβαρα το λεμε αυτο η ειναι ενα ακομα επιχειρημα αλα Γκρεκα? Και βεβαια εχουν να χασουν και μαλιστα οσα εχουν να χασουν και οι υπολοιποι Ελληνες. Η Ν.Δ και ο Αντωνης Σαμαρας δεν εχουν αλλη επιλογη απο το να θετουν ολοενα και πιο εντονα και επιτακτικα το διλημμα Ευρω-Δραχμη γιατι ειναι και το μοναδικο στο ποιο θα στρεψει την προσοχη του ο πολιτης μιας και αφορα αμεσα την τσεπη του και τους κοπους μιας ζωης. Το διλημα μνημονιο -αντιμνημονιο εχει ξεθωριασει γιατι ο πολιτης εχει αντιληφθει οτι χωρις μημονιο δεν υπαρχει περιπτωση να συνεχισθει η παροχη κεφαλαιων. Αφηστε δε που υπαρχει ενα πολυ μεγαλο κομματι πλυθησμου που σιωπηρα υποστηριζει τις δομικες αλλαγες που επιβαλλει το μνημονιο προσδοκα στην συνολικοτερη αλλαγη του οικονομικου περιβαλλοντος στην Ελλαδα.

 19. mitikas avatar
  mitikas 20/05/2012 10:18:41

  Είναι προφανές ότι το μήνυμα ΝΔ δεν περνά στις γενιές που πλήτονται από την κρίση.Ποιοτικά και ποσοτικά στην αγορά όλοι ψάχνουν το 25-45 και εκεί η ΝΔ είναι ανύπαρκτη.ΑΜΕΣΑ χρειάζεται να βρεθεί ο δίαυλος επικοινωνίας με ιδέες αλλά και με πρόσωπα...

 20. Ioustinianos avatar
  Ioustinianos 20/05/2012 10:18:47

  Σ' αυτές τις εκλογές τα στρατόπεδα είναι δύο, και δεν είναι μόνον έλληνες αυτοί που θα κερδίσουν ή θα χάσουν.
  Εννοώ ότι αν γίνει το αδιανόητο (πριν από ένα μήνα ποιος πίστευε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε 16,5%; κανείς) και εκλεγεί μια κυβέρνηση Τσίπρα, δεν θα έχει χάσει η Μέρκελ και τα τσιράκια της που έχουν λυσσάξει με το θέμα της εξόδου από το Ευρώ?
  Λοιπόν παιδιά ψηλά το κεφάλι. Δεν θα μου λέει η Μέρκελ και ο Σόιμπλε τι θα κάνω. Αυτά να τα λένε στους Γερμανούς και τους άλλους σκλάβους τους (Σλοβάκους, Τσέχους και Πολωνούς).
  Η Ευρώπη των αγορών και όχι των ανθρώπων δεν με εκφράζει.
  Αν κανείς δεν θέλει να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον να μην υποδουλώσει τη χώρα..... Και σας θυμίζω ότι αυτή τη σκέψη είχαν στο μυαλό τους οι βουλευτές της ΝΔ που δεν υπερψήφισαν τη δανειακή σύμβαση.......
  Αρκετά πια..... Οι μάσκες έπεσαν......Αυτά δεν έλεγε ο Σαμαράς το Νοέμβριο;
  Αν η Ευρώπη θέλει να βοηθήσει την Ελλάδα, ας το δείξει έμπρακτα και όχι με δάνεια 130 δισεκατομμυρίων που όλα αφορούν την αναχρηματοδότηση των χρεών της Ελλάδας και των τραπεζών. Για να μην χάσουν τα λεφτά τους η UBS και η συνταξιούχος από την Ολλανδία....Και δεχόμαστε να χάσουμε τις ζωές μας εμείς και τα παιδιά μας.... Ντροπή.

 21. αυτόχειρ avatar
  αυτόχειρ 20/05/2012 10:29:57

  Παλαιά ακούαμε την έκφραση "θέμα υψίστης ασφαλείας"..σήμερα αυτό επιβαρύνεται, έτι περαιτέρω, και καθίσταται "θέμα Ελλήνων υστάτης ασφαλείας".
  Στην παρούσα ηγεσία της ΝΔ "έλαχε" η ιστορική συγκυρία να υπερβή εαυτόν, να καταστήσει κοινωνό τον λαό στους ανεπίστρεπτους εθνικούς κινδύνους (ΟΧΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ!) που θα επέφερε η εξουσία , για την Ελλάδα, Συριζα-Δημαρ και να στελεχώσει τις λίστες με τέτοιο τρόπο ώστε η επιχειρηματολογία να είναι στο ψηφοδέλτιο απολύτως πειστική.
  Το αυτό οφείλουν και τα... εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόντα, μεγαλοστελέχη.

 22. kostas avatar
  kostas 20/05/2012 10:34:22

  τρομερο αρθρο συγχαρητηρια εχεισ πιασει ακριβωσ το νοημα.Η κοινωνια βραζει και το μονο που δεν την ενδιαφερει ειναι οι συμφωνιεσ με την ντορα η με γραφικουσ του ΛΑΟΣ.Η νεα δημοκρατια πρεπει να βγει μπροστα λεγοντασ το προγμαμα τησ και οχι να σχολιαζει συνεχεια τον συριζα και να βαζει διληματα τυπου δεξιασ-αριστερασ. Θυμαστε τι επαθε ο γαπ το 2004 οτι το εκανε και αυτοσ?συντριβει και κατι τελευταιο εκει στη συγγρου δεν καταλαβαινουν οτι καθε φορα που βγαινει στην τηλεοραση ο αδωνισ χανουμε και ενα ποσοστο?Ελπιζω να διαβασαν το αρθρο σου στην νδ να αλλαξουν τακτικη και τοτε η νικη ειναι σιγουρη.με εκβιαστικα διληματα δεν κερδιζει κανεισ εκλογεσ

 23. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/05/2012 10:48:01

  Η δυναμική συσπείρωσης γύρω από έναν και μόνο ηγέτη σε μια χώρα που διασκορπίστηκε η ψήφος σε τέσσερα και πέντε τμήματα ένα μήνα πριν τις εκλογές είναι δύσκολο να δημιουργηθεί.

  Για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο φόβος για το χειρότερο μαζί η ελπίδα ενός εθνικού ηγέτη πέρα από τα στενά κομματικά πλαίσια. Χρειάζεται το μείγμα.

  Βεβαίως ο Σαμαράς πρέπει να δείξει από την μια πλευρά ότι είναι ο ρεαλιστικά αντιμνημομονιακός ηγέτης που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα, αυτός που είπε ΟΧΙ στη Μέρκελ όταν όλοι τον λοιδορούσαν και να εξηγήσει ότι το ναι στην δεύτερη δανειακή σύμβαση το είπε όχι γιατί ήταν καλό το μνημόνιο, το αντίθετο, παρέμεινε αντίθετος στη λάθος συνταγή την οποία ζήτησε με την επιστολή του να αλλάξει με τροποποιήσεις στους όρους, αλλά γιατί

  1) απέφυγε την άμεση κατάρρευση και την έξοδο από το ευρώ που "εγγυόταν" το δημοψήφισμα Παπανδρέου,

  2) υπήρχε η ευκαιρία του κουρέματος,

  3) κερδίζαμε χρόνο αποπληρωμής και ευνοϊκά επιτόκια, τα χαμηλότερα της Ευρώπης.

  Από την άλλη πλευρά πρέπει να τονίσει την Ελλάδα θα παρακμάσει πλήρως αν επικρατήσει ο αριστερίστικος λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ παρέα με τον δεξιόστροφο τυχοδιωκτισμό των Ανεξ.Ελ. Με παραδείγματα και επιχειρήματα.

  Προς το παρόν η ΝΔ κάνει το δεύτερο και έχει αφήσει σε δευτερεύουσα μοίρα το πρώτο.

  Ο Σαμαράς πρέπει να σηκώσει το πρώτο για να ισορροπήσει το μήνυμα που εκπέμπεται προς τους Έλληνες πολίτες. Το δεύτερο θα γίνει ούτως ή άλλως από τα υπόλοιπα στελέχη και τους βουλευτές που βγαίνουν στα ΜΜΕ.

  • Ιωαννης Τ avatar
   Ιωαννης Τ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/05/2012 17:01:36

   τα σημεια 1,2,3 που αναφερεις πολυ last year ρε παιδακι μου. δε παρατηρω πολυ φετιχ για τον φοβο/τρομο του πολιτη παιζει.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ιωαννης Τ 20/05/2012 23:01:53

    Καλά τώρα... "Last year" επειδή δεν βολεύει τον Τσίπρα και τον Καμμένο; Άστο

    • Ιωαννης Τ avatar
     Ιωαννης Τ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/05/2012 03:18:34

     δεν βολευει την ΝΔ φιλε μου.

 24. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/05/2012 10:48:38

  φόβος για το χειρότερο μαζί με την ελπίδα

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/05/2012 17:19:35

   Με δυό κουβέντες, αυτή είναι η ουσία.

 25. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/05/2012 10:49:40

  Για να γίνει αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο φόβος για το χειρότερο μαζί με την ελπίδα για το καλύτερο υπό έναν εθνικό ηγέτη πέρα από τα στενά κομματικά πλαίσια. Χρειάζεται το μείγμα.

  • naruto avatar
   naruto @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/05/2012 11:56:13

   δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου!
   δεν νομίζεις όμως οτι η τακτική αυτή που προτείνεις θολώνει και ακυρώνεται από τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπει η έλευση της κας. Μπακογιάννη;

 26. elli avatar
  elli 20/05/2012 11:02:50

  Από τα αποτελέσματα των εκλογών αλλά και από την παραπάνω δημοσκόπηση είναι φανερό ότι σε λίγα χρόνια (5-10 ) που θα μας τελειώσουν οι άνω των 60, γιατί δεν θα μπορούν να πάρουν τα πόδια τους ή δεν θα έχουν το κουράγιο πια να αντιταχθούν στα παιδιά και τα εγγόνια τους ή θα τους έχει εξαφανίσει η λιτότητα, θα εξαφανιστεί και η ΝΔ.
  Γι΄αυτό αλλάξτε πολιτική όσο είναι καιρός! Μη σκέφτεστε κοντόφθαλμα μόνο για το τώρα! Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα τι θα γίνει αν συνεχίσετε την ίδια πολιτική! Οι νέες γενιές δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι τις καταδικάσατε στην ανεργία, την εξαθλίωση ή την αναγκαστική μετανάστευση για να ζήσουν!
  Και εκτός αυτού δεν έχω καμμία όρεξη να μετατραπούμε από Ελληνικό Ορθόδοξο κράτος, σε ισλαμική δημοκρατία της νότιας Ευρώπης! Γι΄αυτό κάντε κάτι!

 27. Μιχαλης avatar
  Μιχαλης 20/05/2012 11:05:13

  Καταλαβαινω πως ο καθενας συμπεριλαμβανομενου κ του αρθρογραφου προτεινει μια στρατηγικη που πρεπει να ακολουθησει η Ν.Δ. Νομιζω ομως πως το ζουμι της υποθεσης ειναι ακριβως εκει. Κ εξηγουμε, η Ν.Δ. δεν μπορει να εχει μια στρατηγικη κ μονο,διοτι απευθηνεται σε ανθρωπους με διαφορετικα προβληματα κ με διαφορετικες προταιρεοτητες. Αρα πρεπει να χει μια πολυπλευρη στρατηγικη ετσι ωστε να καταφερει να τραβηξει την προσοχη ολων. Ο ΣΥΡΙΖΑ εστιαζει στο μνημονιο διοτι αυτο περναει πιο ευκολα στα αυτια των ψηφοφορων, η ΝΔ πρεπει λοιπον να αλλαξει την ατζεντα. Κ η αλλαγη προς το θεμα ευρω η' δραχμη δεν ειναι κακη ιδεα διοτι οι Ελληνες οσο κ αν διαφωνουν με το μνημονιο κ τη Μερκελ δεν θελουν να φυγουν απο το ευρω. Θελουν ευρωπη κ ευρω με αλλαγη του μνημονιου. Το διλλημα αριστερα-δεξια χρειαζεται κ αυτο να χρησιμοποιηθει διοτι περαν του οτι ειναι μια πραγματικοτητα....ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι ενα κομμουνιστικο κομμα κ εχει ολες τις απαρχεωμενες ιδεες των παλαιοκομμουνιστων τυπου Γλεζου που τωρα κρυβονται πισω απο το δηθεν ευρωπαικο προφιλ του Τσιπρα....συσπειρωνει κ ενα μεγαλο κομματι των δεξιων ψηφοφορων που πηγαν στο ΛΑΟΣ κ στη Χρυση Αυγη. Ταυτοχρονα χρειαζεται να υπενθυμιζεται παντα το βρωμικο ΠΑΣΟΚ. Καθως επισης να παρουμε κ ολους τους ψηφους των φιλελευθερων (βλεπε Ντορα) διοτι οσο κ αν δεν αρεσει σε καποιους που γραφουν εδω μεσα υπαρχουν κ αυτοι οι ψηφοφοροι στην Ελληνικη κοινωνια,που εχουν αυτες τις ιδεες κ η ΝΔ τους χωραει κ αυτους. Ιδιαιτερα σε εκλογικες αναμετρησεις σαν κ αυτην. Η ΝΔ χωρις τις διευρυνσεις κ χωρις την πολυπλευρη στρατιγικη κατεβηκε στις εκλογες του Μαιου κ πηρε 18%. Αρα χρειαζονται αλλαγες! Ο κεντροδεξιος χωρος ειναι μια μεγαλη δεξαμενη ψηφοφορων αρκει να περασουμε τα σωστα μηνυματα. Ενα κομμα που εχει τη στοφα της συνθεσης,της σταθεροτητας κ της αναπτυξης. Η ανασφαλεια οδηγει τον Ελληνα στο ΣΥΡΙΖΑ κ οχι το μνημονιο! Τις περικοπες τις αντεξε ο Ελληνικος λαος την ελλειψη προοπτικης δεν αντεχει. Το να μην υπαρχει φως στο τουνελ. Αυτο χρειαζεται να δωσει η ΝΔ...ΕΛΠΙΔΑ! Να δειξει το δρομο μετα το μνημονιο. Το μνημονιο εχει ερθει κ μετα? Τι υπαρχει? Αυτο ειναι το ερωτημα του μεσου Ελληνα που δεν θελει καμια αριστερη κυβερνηση,κανενα Γλεζο,καμια κρατικοποιηση,καμια δεσμευση των καταθεσεων,κανενα φορο στο τζιρο του,κανενα κοινοβιο καταυλισμο,καμια αλλη "μακεδονια" στα συνορα του,καμια τουρκια στο Αιγαιο,κανενα συνοστισμο στη Σμυρνη κ κανενα κομμουνιστη πανω απο το κεφαλι του. Αυτο ειναι το συνθημα,απλο κ περιεκτικο κ ολοι μαζι μπορουμε με τον Σαμαρα μπροσταρη! Μην ασχολειστε με τα περιττα. Κανεις δεν μπορει να ανησυχει για την Ντορα οταν βλεπει να ερχονται Στρατουληδες,Παπαδημουληδες,Λαφαζανιδες,Δριτσες,Δραγασακιδες κ λοιποι συμμοριτες! Χαλαρωστε,ψηφιστε απλα ΝΔ κ ολα θα παρουν το δρομο τους!

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Μιχαλης 20/05/2012 11:16:39

   φίλε μου με το "...Χαλαρωστε,ψηφιστε απλα ΝΔ κ ολα θα παρουν το δρομο τους!"

   μάλλον απευθύνεσαι σε ΑΛΛΗ κοινωνία ... που έχει την άνεση για πλάκα και υψηλά νοήματα ... ο κόσμος ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ είτε το παίρνει χαμπάρι ο αστικός πολιτικός κόσμος είτε τη θέση του θα πάρει ο πολύ σύντομα αστικοποιημένος Σύν ...

   κάθε άλλη θέση -κατ εμέ- είναι για ανάλυση στο κολωνάκι (στο doors) με υπόκρουση τον Λουκιανό και τους χαρούμενους δεξιούς να αναρωτιούνται "μα γιατί δεν παραγγέλνουν μπύρα αν δεν έχουν λεφτά ???"

   προσωπικά δεν έχω πρόβλημα ... ότι από τα 2 και να συμβεί

   • Μιχαλης avatar
    Μιχαλης @ EVANGELOS 20/05/2012 16:45:23

    Φιλε μου "EVANGELOS" το χαλαρωστε κ ψηφιστε απλα ΝΔ αναφεροταν σ ε καποια ατομα που λενε πως δεν θα ψηφησουν Σαμαρα γιατι γυριζει ο Καρατζαφερης,η Ντορα,Ψωμιαδης κλπ. Οσο γι αυτα που λες δεν διαφωνουμε κ τοσο μου φαινεται,αυτο ειπα κ εγω οτι η σταρτηγικη της ΝΔ πρεπει να απευθυνθει στο μεσο Ελληνα που σημερα δεν εχει να ζησει κ να του δειξει το δρομο μπροστα! Πως θα βγει απο δω που ειναι σημερα! Τωρα αν εσυ δεν θελεις να ψηφισεις ΝΔ δικαιωμα σου,αλλα μην ψαχνεις "απλες κ χαλαρες δικαιολογιες".

    • EVANGELOS avatar
     EVANGELOS @ Μιχαλης 20/05/2012 23:03:32

     το τελευταίο πρόβλημα μου με τη ΝΔ είναι η επιστροφή της Ντόρας ... το θεωρώ βλακώδες (πολιτικά - εκλογικά) αλλά δεν είναι εκεί η κεντρική διαφωνία μου ... το μνημόνιο είναι η διαφωνία μου και αν θες κανε search λίγο παραπάνω να δεις την αποψή μου σε λίγες γραμμές ...

     κατά τα άλλα ναι συμφωνούμε ...

 28. Υψηλάντης avatar
  Υψηλάντης 20/05/2012 11:15:14

  Κάθε χρόνο η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κερδίζει τις φοιτητικές εκλογές.Πρόεδροι σχολών και τμημάτων της ΔΑΠ υπήρξαν σε όλη την Ελλάδα.Γιατί δεν αξιοποιήθηκαν αυτά τα παιδιά που έδιναν μάχες ιδεολογικές στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ; Ας τους καλέσει ο Πρόεδρος να τους τιμήσει και ας τους βάλει και στις λίστες.Στις μη εκλόγιμες θέσεις γιατί να παρουσιάσει πάλι η ΝΔ αποτυχημένους πολιτευτές και να μη βάλει νέους ανθρώπους με πολιτικό λόγο και όχι γλάστρες.Ποιοι θα αντιπαρατεθούν με τον Τσίπρα; Οι νέοι άνθρωποι.Οι συμμαθητές του Τσίπρα και όχι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες αυτών που μας οδήγησαν εδώ σήμερα.

  • S.P. avatar
   S.P. @ Υψηλάντης 20/05/2012 11:39:31

   "Ποιοί θα αντιπαρατεθούν με τον Τσίπρα". Μα ο κ. Τραγάκης!
   Εκτός αυτού και οι αποφοιτήσαντες από τα ΑΕΙ νομίζετε, ότι είναι καλοί;
   Εδώ η ΔΑΠ όπως και όλες οι άλλες παρατάξεις, μοιράζουνε Σημειώσεις Μαθημάτων (διάβαζε SOS θέματα) στους πρωτοετείς για να τους προσεταιρισθούν και διοργανώνουν εκδρομές στην Μύκονο...
   Η διανομή Σημειώσεων από τις παρατάξεις, είναι παράνομη... Θα μου πείτε να ήταν μόνο αυτό; Συμφωνώ, αλλά να μου πείτε συμφωνήσαμε με την παρανομία και έτσι θα πορευθούμε".
   Να μου το πείτε όμως!

 29. GreekInLux avatar
  GreekInLux 20/05/2012 11:28:37

  Ειλικρινά βαρέθηκα ν' ακούω και να διαβάζω τις τελευταίες μέρες τα ίδια και τα ίδια. Αλλαγές στη στρατηγική, πρέπει να κάνει εκείνο, να κάνει το άλλο, να προσέξει αυτούς, να μην εκβιάσει, να μη διχάσει...ο ένας λέει το παιχνίδι χάθηκε, ο άλλος ότι κάτι αλλάζει, άλλος βρίζει και το κόμμα και τον πρόεδρο, άλλος βρίζει μόνο το κόμμα αλλά όχι τον πρόεδρο, άλλος τα στελέχη...άλλοι επικροτούν τις μετακινήσεις και άλλο κάνουν δηκτικά σχόλια. Ανακατωσούρα, γκρίνια, "μίρλα" και βαβούρα...ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ! Η ΝΔ και η παράταξη δείχνουν για ακόμα μια φορά το αδιαμφισβήτητο χαρακτηριστικό τους γνώρισμα. Την φαγωμάρα. Και σ' αυτή τη φάση πρώτο βιολί στην ορχήστρα της μουρμούρας είναι ο απλός κόσμος και δη οι οπαδοί όπως μπορεί κανείς να καταλάβει από τα σχόλια. Οι τουλάχιστον αυτοί που δηλώνουν οπαδοί, μιας και στο διαδίκτυο, πιο πολύ κι απ' την αληθινή ζωή, ότι δηλώσεις είσαι αφού κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να σε "τσεκάρει". Τι κι αν λέμε ότι διακυβεύονται πολλά που δεν άπτονται μόνο της οικονομικής κατάστασης, ότι μπορεί ν' αλλάξουν οι δομές του κράτους όπως τις ξέρουμε, να τεθούν εθνικά ζητήματα σε αμφιβολία μιας και ο ψευτοπροοδευτισμός του ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει τα όρια το ανθελληνικού (ΑΟΖ, μειονότητες, Μακεδονικό, Κύπρος, εκπαίδευση, θρησκεία). Πάντα θα μπαίνει μπροστά το "ναι αλλά αν το Νοέμβρη του 2011 δεν...", "η ΝΔ είναι μνημονιακό κόμμα", το μνημόνιο τούτο κι εκείνο, οι Γερμανοί το άλλο, η ΝΔ είναι παλαιοκομματική και ξεπερασμένη και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, τα ξέρετε, σχόλια διαβάζετε δεν θα σας τα πω εγώ. Ξοδευόμαστε με τις ώρες στα ίδια και οι άλλοι εντωμεταξύ είναι συντεταγμένοι και μεθυσμένοι από τον αέρα της νίκης, χτίζουν διεθνή προφίλ, τάζουν λαγούς με πετραχήλια και στήνουν βάθρα για να τοποθετήσουν το επόμενο ιερό τοτέμ που θ' ακούει στο όνομα Αλέξης. Είναι ωραίος, νέος και όσο πρέπει επαναστάτης και καταγγελτικός για να μαγεύει ως άλλος Ανδρέας τα πλήθη που τόσο ανάγκη έχουν να συγκινούνται από αυτό που φαίνεται κι ας είναι το άλλο που δεν φαίνεται σαθρό. Γιατί να το κουράζουμε λοιπόν; Χαμένοι για χαμένοι...ας εισηγηθούμε στον Σαμαρά όσο είναι ακόμα αρχηγός να αποσύρει το κόμμα από τις εκλογές κι ας αφήσουμε το νέο λαϊκό ήρωα ν' αναλάβει τα ηνία για να μας σώσει ένα μήνα αρχύτερα από το αδηφάγο ευρωπαϊκό τέρας. Έτσι θα έχουμε την ώρα και την άνεση να γλεντήσουμε το στόμα μας βρίζοντας την ανάξια ηγεσία μας, να λιβανίσουμε το κατάντημα μας και να κατασπαράξουμε τον αρχηγό μας...εμπρός!

  • Greco21 avatar
   Greco21 @ GreekInLux 20/05/2012 14:45:10

   Πες τα ρε αδερφέ. Όταν η μάχη είναι στο απώγειο δεν κάνουνε αυτοκριτική. Πολεμάνε με όλη τους την ψυχή.

   Η ώρα της αυτοκριτικής είναι πριν και μετά από την μάχη. Είναι λάθος timing να θέτουμε τέτοια διλλήματα.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ GreekInLux 20/05/2012 17:35:38

   Μπράβο ρε φίλε! Τώρα που είναι η σκληρή μάχη και πρέπει να παλέψουμε για τη πατρίδα , το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, το αβέβαιο και σκοτεινό αύριο που έρχεται μεταμφιεσμένο με όψη γλυκιά για να ξεγελάει, τώρα έχουμε γκρίνια, μιζέρια , εγωϊσμό. Αμάν πιά , τόση αυτοκαταστροφή........

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Diamond Angel 20/05/2012 18:22:29

    Επιπλέον φίλη διαμαντένιε άγγελε, όλη αυτή η "επιχειρηματολογία" που ξεφεύγει από τον υγιή προβληματισμό και την εποικοδομητική κριτική μοιάζει τόσο πολύ ίδια με το ελληναράδικο "ε ρε και να 'μουν μια εβδομάδα πρωθυπουργός"...πάντα ξέρουμε καλύτερα από τους άλλους και δη από αυτόν στου οποίου το όνομα πίναμε νερό πριν λίγο καιρό. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, γινόμαστε οι αυστηρότεροι κριτές του, σχεδόν δήμιοι και δεν τον αφήνουμε ούτε λέξη να ψελλίσει...εξ ορισμού στα μάτια μας τα κάνει μετά όλα, μα όλα, λάθος. Κι ας λέει ο καινούριος αρεστός τα ίδια, έστω και όψιμα, με διαφορετικά λόγια. Προσέξατε πως ο Αλεξάκης μετασχηματίζει τους λόγους του από μέρα σε μέρα; τι έλεγε πριν 2 εβδομάδες με το τι λέει σήμερα, σχεδόν η μέρα με τη νύχτα. Χαζός είμαι σου λέει να πάθω τα ίδια με το Σαμαρά; Κάτσε να πω 20 διαφορετικά πράγματα και να πιάσω όλες τις πιθανότητες...για να έχω να επικαλεστώ αν αύριο μεθαύριο μου προσάψουν μετεκλογική διγλωσσία. Όλοι όμως οι σκληροί κριτές του "τώρα είναι αργά...αν το Νοέμβρη..." που εμφανίζονται έως και συντετριμμένοι, δίνοντας μαθήματα επικοινωνίας και προεκλογικής συμπεριφοράς δεν μας είπαν...τι ψήφισαν στις εκλογές της 6ης Μάη;. Όλοι αυτοί που λένε πως πρέπει να πορευτεί το κόμμα προς τις κάλπες, τι κάνουν για να πείσουν το δικό τους περίγυρο; και μην μας πουν ότι ο κόσμος έχει πάρει τις αποφάσεις του. Και πριν τις είχε πάρει και έδωσε στο ΣΥΡΙΖΑ 16.7...οπότε αν κόπτονται πραγματικά για το καλό του τόπου το οποίο παρά την αγανάκτηση τους αναγνωρίζουν ότι περνάει μέσα από τις πολιτικές Σαμαρά...ας το "βγάλουν στο σβέρκο" που έλεγε και η γιαγιάκα μου και ας κοιτάξουν να μαζέψουν κάνα ψήφο.

 30. aris avatar
  aris 20/05/2012 11:45:40

  Αγαπητέ Κλαούζεβιτς,
  Είσαι απόλυτα σωστός. Στις 15 Ιουνίου όμως θαναι πολύ αργά.
  Προλαβαίνει απο σήμερα έως τότε να αποφασίσει να τυπώσει η ΕΚΤ 1τρις Ευρώ και να τα δώσει σε Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία κλπ? Δεν το πιστεύω. Δεν πιστεύω καν οτι είναι ικανοί οι Ευρωπαίοι να πάρουν την απόφαση. Χώρια που μπορεί η Morgan Stanley να σκάσει πρίν απ' την Ελλάδα, μέσα στις επόμενες 20 ημέρες...

 31. Βυρωνας avatar
  Βυρωνας 20/05/2012 12:02:21

  Καποιοι εδω μεσα νομιζουν οτι απευθυνονται σε λωτοφαγους και
  αφελεις.
  Εμεις δεν σταθηκαμε στην σειρα το 2009 για να μας φερει ο Σαμαρας
  την Ντορα και την παρεα της απο το παραθυρο.
  Σε τι εχει αλλαξει η Ντορα;
  Οτι θελει φουλ το Μνημονιο;
  Και μ'αυτην θα επαναδιαπραγματευτει ο Σαμαρας;
  Ποσους θα διωξει απ'το κομμα το εχετε αντιληφθει;
  Η γυναικα και ολο το σοι εχουν μεσα τους τον ανθρωποδιωχτη!!!
  Επισης δεν ξεχναμε τι εχει κανει μεχρι τωρα το ΠΑΣΟΚ και τα στελεχη του
  μετα οποια σχεδιαζουμε να συνεργαστουμε.
  Ξεχναμε οτι ζητουσαμε την παραπομπη του Παπανδρεου ,Παπακωσταντινου
  κ.λ.π. εκλεκτων του ΠΑΣΟΚ .
  Που ειναι τωρα ολα αυτα;
  Δεν ακουμε τιποτα. Ακρα του ταφου σιωπη.
  Μηπως προβαλλουμε τεχνηεντως το σκιαχτρο του Τσιπρα για να δωσουμε αφεση αμαρτιων σε ολη την διαπλεκομενη κομπανια του μεταπολιτευτικου συστηματος;
  Μηπως οι Αρουληδες, Κυριακος,Χατζηδακης,Αβραμοπουλος ,Βαρβιτσιωτηςκ.λ.π. συγγενεις προβαλλουν τον φοβο της ελευσης του Τσιπρα για να συγκυβερνησουν με το διεφθαρμενο ΠΑΣΟΚ και να τα κουκουλωσουν;
  Μια χαρα τα πανε στα πανελ της TV με τους μετανοημενους(;) ΠΑΣΟΚΟΥΣ
  την Φωφη , τον Σκανδαλιδη, τον Αλευρα κ.λ.π.
  Λοιπον κυριοι της Συγγρου ο κοσμος δεν χαφτει φουμαρα και σας το εδειξε
  στις προηγουμενες εκλογες.
  Συνεχιστε ετσι με αυτην την βλακωδη διχαστικη προπαγανδα λες και ειμαστε
  στο 1950 και προβαλλετε τον φοβο Ευρω 'η δραχμη και θα κανετε τον Τσιπρα
  πρωθυπουργο.
  Ξερετε ολοι οι ανεργοι ,οι φτωχοι, οι νεοπτωχοι και ολοι αυτοι που ζουν κατω
  απο το οριο της φτωχειας-πλησιαζει το 40% του πληθυσμου;- τρεμουν μ'αυτο
  το διλλημα μην τυχον χασουν τις καταθεσεις τους!!!
  Ξερετε οι Δημ. Υπαλληλοι και οι υπαλληλοι των ΔΕΚΟ που απειλουνται
  με απολυσεις και εφεδρειες ο νους τους ειναι στο Ευρω.
  Προβαλλετε τον φοβο και θα εισπραξετε απο την πλειοψηφια του Ελληνικου
  Λαου την απαντηση του ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ προς τα τσιρακια των Τουρκων κατακτητων:
  Θα μου κλα...τε τον μπ....ον.
  Αν ο ΣΑΜΑΡΑΣ δεν γυρισει εκει που ηταν πριν τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ του 2011
  ξεχαστε νικες και αυτοδυναμιες.
  Το θεμα ειναι οτι δεν μπορει γιατι εχει υπογραψει τις δεσμευσεις και το γνωριζουμε ολοι οτι επαναδιαπραγματευση απ'αυτον και απο τον Βενιζελο ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.
  Και ξερετε τωρα εσεις λογοκρισια μην τυχον και στεναχωρηθει ο Αφεντης.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ Βυρωνας 20/05/2012 16:48:29

   πάνω απ΄ όλα εγώ προσωπικά έχω πειστεί και με το παραπάνω, ότι ειδικά εσύ έκατσες στην ουρά για να βγάλεις το Σαμαρά αρχηγό.

  • stefano avatar
   stefano @ Βυρωνας 20/05/2012 17:11:44

   Kαι εγώ στάθηκα στην ουρά και τι έγινε????Και οι ντορικοί στάθηκαν στην ουρά,και οι του ψωμιάδη επίσης.Αφήστε την καραμέλα,ας γίνει η συνένωση τώρα!!!!Δέν μπορώ να διανοηθώ να χαλάσει η δουλειά....και ο αρούλης,ο χατζηδάκης,ο βαρβιτσιώτης,ο αβραμόπουλος.....να φύγουν νύχτα για άλλο σχηματισμό!Εχετε υπόψη σας πώς οι Μπακογιανικοί μέσα στη νδ είναι πολλοί!Ευκολα η κυρία,μαζεύει τους δικούς της,μετά θα είναι παιχνιδάκι,Μάνος,Τζίμερος,και πολλοί κεντρώοι ακόμα...!Θα καταλήξουμε περίπτερο γωνία με 7%....!Σταματήστε τις φιλοσοφίες,πασόκ δέν υπάρχει....μόνο Σύριζα και το στηρίζει η νεολαία....!

  • Μιχαλης avatar
   Μιχαλης @ Βυρωνας 20/05/2012 17:12:14

   Φιλε μου τι ειναι αυτα που λες αραγε? Τα σκεφτεσαι πρωτα η' μηπως οχι? Το θεμα ειναι δδηλ οτι ο κοσμος δεν εχει καταθεσεις, αφου δεν εχει πια λεφτα,αρα τι τον νοιαζει κ αν χαθουν? Μα το προβλημα ειναι οι καταθεσεις? Μακαρι να ηταν αυτο τοτε ασ τις χαναμε ολοι κ να επανελθουμε εκει που ειμασταν το 2009. Αμ δεν ειναι ετσι! Δεν ειναι οι καταθεσεις που δεν θα εχουμε πια,ειναι ....τα φαρμακα που δεν θα εχουμε πια...ειναι τα τροφιμα που δεν θα εχουμε πια...τα νοσοκομεια που δεν θα υπαρχουν...το πετρελαιο που δεν θα υπαρχει πια...οι Τουρκοι που θα υπαρχουν μετα...η απομονωση που θα ερθει μετα....η πεινα που θα μας κανει συντροφια....οι Σκοπιανοι φιλοι μας που θα μας επισκεφτουν μετα με καινουργια ονοματα. Κανεις ενα τεραστιο λαθος στο συλλογισμο σου...Η ΔΡΑΧΜΗ ...που θυμασαι..δεν υπαρχει πια...πεθανε οταν την εκανες Ευρο!! Δεν θα ξαναρθει ποτε! Η ΔΡΑΧΜΗ που θες να επαναφερεις θα εχει την αξια των νομισματων Αφρικης κ εκει θα σε οδηγησει. Μην τρελλενεσαι λοιπον κ οραματιζεσαι Ελλαδες του 2000. Αυτες τελειωσαν τις εφαγε το Πασοκ κ οι αριστεροι που τωρα θελουν να μας σωσουν,οπως σε εσωσε κ ο Α. Παπανδρεου το 81 οταν φωναζε ΕΟΚ κ ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο κ οταν σου ελεγε εξω απο την ΕΟΚ κ οταν σου φωναζε πως θα διωξει τις βασεις...που ειχε ηδη υπογραψει! Κ ποσα απ αυτα που σου ελεγε εκανε? Κανενα απλως σε δουλεψε για να σου παρει την ψηφο. Κ τοτε τα ελεγε η ΝΔ αλλα ποιος την ακουγε?? Αλλα να σου πω κ ενα ακομα μυστικο?... ο Α.Παπανδρεου πεθανε,δεν υπαρχει πια! Κ αυτη τη φορα ειναι υποχρεωση του καθε ψηφοφορου της ΝΔ κ του καθε Ελληνα πολιτη να μην αφησει να τον κοιροδεψει ξανα κανεις με ψευτικα τσιτατα κ σλογκαν. Ας στειλουμε επιτελους εμεις,τωρα,στο χρονοντουλαπο της ιστοριας μια κ καλη για παντα κ τον Α.Παπανδρεου κ τα χαζοαντιγραφα του...Τσιπρακια. ΤΩΡΑ ομως οχι μετα,οχι αλλη φορα,οχι σε αλλες εκλογες....ΤΩΡΑ!

 32. Factorx avatar
  Factorx 20/05/2012 12:38:17

  Τι έγινε Ραβίνε; Σου αρέσει το antinews τώρα; Δεν το βρίζεις;

 33. Factorx avatar
  Factorx 20/05/2012 12:38:58

  Ελα ντε!

  • juliet avatar
   juliet @ Factorx 20/05/2012 12:58:30

   Λες να νομίζουν ότι γράφουμε εκθέσεις και απλώς βαθμολογούν ...γιατί όλα είναι πιθανά.

   • tak avatar
    tak @ juliet 20/05/2012 19:37:36

    juliet, όλα θα αλλάξουν μετά τις εκλογές! Η κ. Μπακογιάννη απλά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα. Κάποιοι άλλοι έκλεισαν τα αυτιά και τα μάτια... Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα μας και -ας το πούμε για τελευταία φορά- ας του έχουμε εμπιστοσύνη... Καλωσόρισες...

    • juliet avatar
     juliet @ tak 20/05/2012 19:44:32

     Καλώς σας βρήκα ...5 μέρες μέσα στη βροχή ...
     Φιλάκια

  • Padron avatar
   Padron @ Factorx 20/05/2012 13:53:27

   Από τον Νοέμβριο η κομματική στρατηγική έχει εκχωρηθεί σε αλλότριους του Σαμαρικού κύκλου, και το αποτέλεσμα δεν άπηχει δυστυχώς μόνο στο κόμμα, αλλά σε όλη την κοινωνία.

 34. Ανδρομέδα avatar
  Ανδρομέδα 20/05/2012 12:39:32

  Δεν είναι αντιφατικό μήνυμα "το αλλαγές με σταθερότητα". Το αντίθετο της αλλαγής είναι η στασιμότητα, όχι η σταθερότητα. Η σταθερότητα είναι καλό πράγμα δεν είναι κακό. Προσωπικά απεχθάνομαι την αμφίβολη και επικίνδυνη ιδέα της δημιουργικής καταστροφής.
  Τα διλλήματα υπάρχουν έτσι και αλλιώς για τη χώρα. Δε χρειάζεται να τρομοκρατηθεί κανείς, όχι όμως και να πάει να ψηφίσει χωρίς να ξέρει τι διακυβέβεται. Θα γίνουν κάποιες επιλογές από τους πολίτες στις εκλογές. Δε θα πάμε να μετρήσουμε ποσοστά κομμάτων απλά και μόνο.
  Για να προτάξει ο Σαμαρά το όραμά του έναντι του Τσίπρα και να κυριαρχίσει αυτό ως προεκλογική συζήτηση πρέπει το μνημόνιο-αντιμνημόνιο να ξεφουσκώσει και να συζητάμε για το από εδώ και πέρα. Ακόμα και σεις επιμένετε στο να γίνει ο Σαμαράς και πάλι "αντιμνημονιακός". Δηλαδή επιμένετε στο δίπολο μνημόνιο-αντιμνημόνιο που πλέον εμποδίζει την πραγματική συζήτηση για το μέλλον της χώρας.
  Φυσικά και ο Σαμαράς εναντιώθηκε στο μνημόνιο πρώτος από όλους και για τους σωστούς λόγους και είχε σε όλα δίκιο και μακάρι να τον ακούγαμε και μεις και οι εξω περισσότερο. Πλέον ξέρει και η κουτσή Μαρία οτι απέτυχε η συνταγή του μνημονίου. Δεν αποτελεί καμιά καινοτομία σήμερα η κριτική στο μνημόνιο. Θα υπάρξουν αλλαγές, η Ευρώπη το συζητάει.Τι αλλαγές θέλουμε; Εγώ θα ψηφίσω αυτόν που θα ζητήσει μείωση των φόρων, δε θα ψηφίσω αυτόν που θα ζητάει διορισμούς στο δημόσιο. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να μεγαλώσει το κράτος της, η Ελλάδα έχει ανάγκη να γίνει παραγωγική και ανταγωνιστική.

 35. aks avatar
  aks 20/05/2012 12:40:57

  Aγαπητέ Κλαούζεβιτς,
  Πολύ σωστές οι διαπιστώσεις σου. Ομως , όπως και σύ το νοιώθεις, ο κύβος ερρίφθη.
  Ο firiki σου δίνει την απάντηση: Για να ξαναγίνει αντιμνημονιακή η ΝΔ δεν αρκει να το δηλώσει. Θα πρέπει και να το πιστέψει (Friedman) πιό βαθειά απ΄ ότι το πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας το πρόβλεψε και αυτό . Πρέπει πρώτ' απ' όλα να πάρει πίσω την υπογραφή του απ' το μνημόνιο και έχει αιτιολόγηση, αφού ο λαός την ακύρωσε ψηφίζοντας 80% αντιμνημονιακά. Στη συνέχει πρέπει και αυτός να ζητήσει διεθνή επιτροπή ελέγχου του χρέους αφού όλοι ξέρουμε πλέον ότι μεγάλο μέρος του δημιουργήθηκε από συνέργεια δανειστών-Τσοχατζόπουλων και μεγα-εργολάβων.
  Η Κυρία Βόζενμπεργκ πολύ σωστά συμπληρώνει την πρότασή σου. Εκτός απο την απόσυρση της υπογραφής πρέπει να κοπούν οριστικά οι γέφυρες με τους δοσίλογους-Τσολάκογλου (το έγραψε με το αιμα του ο κ. Δημήτρης Χ.) του Βενιζέλου και του Πασοκ .
  Τέλος η επιστροφή της Ντόρας ήταν ανεπανόρθωτη καταστροφή, διότι ακυρώνει τον ιδιο τον Σαμαρά.

  • katdelbar avatar
   katdelbar @ aks 20/05/2012 18:56:57

   Symfwnw apolyta!

 36. man8os avatar
  man8os 20/05/2012 12:45:37

  Πολυ σωστος, εξαιρετικη αναλυση.

 37. Mara avatar
  Mara 20/05/2012 12:48:28

  Αγαπητέ μου, μέχρι την διακυβέρνηση της χώρας απο την Ν.Δ., μεσολαβούν και κάποιες εκλογές.....που πρέπει πρώτα να κερδίσει....
  Μην βιάζεσαι λοιπόν να προβληματίζεσαι γιά το μετά...
  Το μετά... είναι μετά...
  Τώρα τί κάνουμε....
  Τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα όσο νομίζουν κάποιοι....

  • naruto avatar
   naruto @ Mara 20/05/2012 14:02:05

   εσύ όμως με προτρέπεις να ψηφίζω ΝΔ διευρυμένη!
   για να με πείσεις πρέπει να ξέρω το προγραμμά σου, δεν νομίζεις;

   • Mara avatar
    Mara @ naruto 20/05/2012 16:21:26

    naruto,

    η Μπακογιάννη ήρθε στην Ν.Δ.
    Δεν πήγε ο Σαμαράς στην Δημοκρατική Συμμαχία.
    Πρός τί... λοιπόν ο προβληματισμός σου για το πρόγραμμα, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

 38. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 20/05/2012 13:17:34

  Πρωτη μεριμνα -κατ'εμε - ειναι η αντικατασταση του προεδρου της ΕΡΤ καθως και η αντικατασταση αριθμου 'δημοσιογραφων' οι οποιοι πολλες φορες ειναι πιο ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ απο τους εκπροσωπους της Συριζας... να απαιτηθει ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ των κομματων συνθεση των δημοσιογραφων και οχι μονομπαντα ολοι να ειναι -οπως τωρα- της αριστερας και ακρας αριστερας... Επισης εξασκηση πιεσεως στους ιδιωτικους τηλεοπτικους διαυλους (αλλο λερωμενο μαντηλι...) να υπαρξει ισονομια στην παρουσιαση του προεκλογικου αγωνα αλλοιως..

  Ανωτερω ηταν για το εδαφος της μαχης, για την στρατηγικη της μαχης τωρα θα ελεγα οτι πρεπει ο ΣΑΜΑΡΑΣ να δειξει οτι 'ακουσε' την φωνη του Ελληνικου λαου (ποια φωνη δηλαδη - κραυγη απελπισιας θα ελεγα..) και να προβει αφ ενος σε συγκεκριμμενες ΓΕΝΝΑΙΕΣ προτασεις που θα ανακουφισουν τους Ελληνες, πχ αυξηση χαμηλων συνταξεων, κουρεμα ιδιωτικου χρεους, καταργηση χαρατσιου κλπ και αφ ετερου ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ και να συναντησει τα ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ και να εξασφαλισει απο τωρα (ΑΠΟ ΤΩΡΑ !) συγκεκριμμενες υποχωρησεις επι του μνημονιου που θα ανακουφισουν τον Ελληνα.. Επισης να καταθεσει ΕΠΙΜΟΝΩΣ προγραμμα εξετασεως του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ολων των πολιτικων προσωπων και διοικητων δημοσιων υπηρεσιων (καθως και των συγγενικων προσωπων τους πρωτου βαθμου) απο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ αρχιζοντας απο το 1974 ..

  Επισης θα πρεπει να ξεκαθαρισει οτι τα συνορα μας θα σφραγιστουν, οι λαθρομεταναστες θα μπουν σε προγραμμα ταχειας επαναπατρισμου τους (ΟΛΩΝ) , να υπογραμιζεται σε καθε συζητηση η ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ ΘΕΣΗ της Συριζας σχετικως ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ , ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ, ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ, η αντιθεση στα σχεδια τους διαλυσεως της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, η πρεμουρα τους για ανεγερση ΤΖΑΜΙΩΝ καθως και η ΥΠΟΠΤΗ και παρανομη (ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ..) αναγνωριση 'τουρκικης΄ μειονοτητος αντι του σωστου (που απορρεει απο τις συνθηκες) μουσουλμανικης μειονοτητος.

  Τελος θα πρεπει να αποφευχθει η γενικοτητα στα οικονομικα ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΡΘΕΙ Η ΣΥΡΙΖΑ να απαντησει εξειδικευμενα στο πως θα εφαρμοσει την πολιτικη της καθως και να συρθει να δωσει απαντησεις σε σειρα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ και ΚΑΥΤΩΝ οικονομικων ζητηματων οπου ΥΣΤΕΡΕΙ και η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εχει το στρατηγικο πλεονεκτημα.. να δωσει στον απλο λαο να καταλαβει οτι δεν εκλεγει Αγιο Βασιλη αλλα πρωθυπουργο και ο Τσιπρας περαν καταγγελιων και ευχων ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ.. εκει να στοχευσει αλλα σε καταληπτη γλωσσα και σε θεματα που αγγιζουν ΑΜΕΣΑ τον Ελληνα..

  Κλεινω λεγοντας οτι θα πρεπει να υπαρξει ενδυναμωση του κομματος ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ αφθαρτα, κατα κυριο λογο επιτυχημενα στην κοινωνια που να αφουγραζονται αυτην ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ -τουλαχιστον απο τα ΜΜΕ- αντιπαθητικες στον λαο φιγουρες πρων ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ που θυμιζουν το χειροτερο προσωπο της παραταξεως..

  • tak avatar
   tak @ Νικηφορος Φωκας 20/05/2012 19:41:43

   Τον λάτρεψα ιστορικά αυτόν τον αυτοκράτορα! Τον οποίο έφαγε η ... ισχυρή της εποχής και η καμαρίλα... Μπουνταλάς όμως, σαν ο δικός μας! Τουλάχιστον Νικηφόρε, έχοντας υπόψη εκείνον, ας βοηθήσουμε τούτον... Εκείνον διαδέχθηκε και ένδοξος διάδοχος, για τούτον, δεν έχω λύση... Ας του δώσουμε χέρι βοήθειας στη μάχη αυτή...

 39. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 20/05/2012 13:35:16

  Στήν Ν.Δ. προφανώς δεν έχουν καταλάβει ότι στρατηγικά ταυτίστηκαν με το μνημόνιο και η ρετσινιά δεν φεύγει εύκολα ,το μνημόνιο που αν εφαρμοσθεί επακριβώς το 2021 το εξωτερικό μας χρέος θα είναι 8 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το χρέος του 2009 ,άρα τι καταλαβαίνει ο μέσος Έλληνας ,ότι με τεράστιες θυσίες 11 ετών θα χρωστά παραπάνω χρήματα.
  Επίσης δεν κατανοούν το ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν τουλάχιστον 2 εκατομύρια Έλληνες ,που τα μνημόνια τους έχουν καταστρέψει ,δεν έχουν δουλειά ,δεν έχουν καταθέσεις ,θα τους πάρουν τα σπίτια τους ,οπότε στα Παπ...α τους αν πάμε σε δραχμή .
  Δεν έχουν καταλάβει ότι σε πάνω από 500.000 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της απολύσεως ,οπότε στα παπ...α τους αν πληρώνονται με δραχμές ,δουλειά εξασφαλισμένη θέλουν και ας τρώνε κάθε μέρα φασόλια .
  Όλες μα όλες τις παραπάνω ανησυχίες μαζί με τον φόβο ισοπέδοσης μισθών και συντάξεων ,τις καλύπτει η δημαγωγική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ .
  Και τι κάνει για αυτό η Ν.Δ. αναλίσκεται στο να διευθετήσει από τώρα την νομή της εξουσίας,

  με Ντόρες ,Μάνους και Καρατζαφέρηδες που αυτοσκοπός τους είναι να γίνουν Χαλίφηδες στην θέση του Χαλίφη .Και το βασικότερο εραστές του άκρατου νεοφιλευθερισμού να προσπαθούν να επιβάλουν τους απεχθείς όρους τους στον Σαμαρά αν και νικήθηκαν κατά τις εκλογές της 6 Μαίου .
  Για τους παραπάνω λόγους επόμενος προθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας με την ευγενική χορηγία της Ν.Δ. της οικογενειοκρατίας ,με τους Βαρώνους της και την άνευ προηγουμένου για τις εποχές που διανύουμε υπονόμευση εσωτερική και εξωτερική του Σαμαρά .
  Καληνύχτα Ελλάδα .

  • Αλεξία avatar
   Αλεξία @ Αντάμ Παπαντάμ 20/05/2012 14:55:47

   Αν επαληθευθεί η πρόβλεψη "επόμενος προθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας", τότε ο Σαμαράς πιθανόν να πάψει σύντομα να είναι και αρχηγός του κόμματος.

   Τότε θα έχουν συντελεσθεί τα ακόλουθα:

   - ήθελε να αλλάξει τη χώρα, αλλά επειδή η ευκαιρία σου χτυπάει την πόρτα μόνο μία φορά συνήθως, δεν κατόρθωσε καν να το δοκιμάσει

   - ήθελε να απαλλάξει τη χώρα από το μικρόβιο ΠΑΣΟΚ και κατάφερε να αρπάξει αυτή τον ιό του ΣΥΡΙΖΑ

   - αγνοώντας το μήνυμα του κόσμου για ανανέωση επανέφερε με βάια και δάφνες όλο το παλαιοκομματικό κατεστημένο

   Μιλάμε για στρατηγική και ιδεολογική ήττα της πολιτικής του κατά κράτος. Η ιστορία θα είναι απηνής μαζί του...


   Αν πάλι η πρόβλεψη δεν επαληθευθεί, θα είναι ένας αρχηγός πλειοψηφούντος κόμματος σε κυβέρνηση συνεργασίας με λίγες πλέον πιθανότητες να καταφέρει να περάσει τις ριζοσπαστικές αλλαγές που ενδεχομένως οραματίζεται.

   Σε κάθε περίπτωση η πιθανότητα να εφαρμόσει (άμεσα) τα όποια μεγαλεπήβολα σχέδιά του είναι πλέον αμελητέα.

   • naruto avatar
    naruto @ Αλεξία 20/05/2012 15:12:10

    είναι δραματικό να μην ακούς τη φωνή της ιστορίας!
    και τον Σαμαρά, δεν θα πρέπει να έχει παράπονο, η Ιστορία τον κάλεσε τουλάχιστον τρεις φορές:
    μια το '93, μια το '09 και μια τελευταία τον Νοέμβρη του '11.
    Κουφός μάλλον είναι, έτσι είπε, και τον προσπέρασε...

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ naruto 20/05/2012 23:16:25

     Και οι δυο βιάζεστε. Είστε μ.Χ. προφήτες; Πείτε μας και το αποτέλεσμα των εκλογών.

 40. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 20/05/2012 13:41:36

  Έτσι και αλλιώς ο δημοκρατικός διάλογος και η δημοκρατία είναι βαριά υπόθεση για να σηκωθεί στους ώμους όσων λειτουργούν με λογικές φράξιας και πρωτοφανούς ιδιοτέλειας.
  Καλύτερα για μένα βέβαια ώστε να μην χάνω τον πολύτιμο χρόνο μου.
  Το πάθημα είναι και μάθημα, για να ξεχωρίζει κανείς τα σημαντικά από τα ασήμαντα, από αυτή την άποψη σας ευγνωμωνώ!

 41. pneumo72 avatar
  pneumo72 20/05/2012 14:08:13

  Θα μπορούσα να τιτλοφορήσω το άρθρο και ''πες τα χρυσόστομε''! Αν δεν αποφασίσει η ηγεσία της κεντροδεξιάς να πει ποια συγκεκριμένα τμήματα του μνημονίου θα πρέπει να φύγουν άκλαφτα την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών (όπως είναι πχ όσα οδήγησαν στον εργασιακό μεσαίωνα Βουλγαρίας που βιώνουμε καθημερινά) ας μην κατέβει καλύτερα να ζητήσει ψήφο, ειδικά από την νεολαία! Ουγκάντα δε γινόμαστε με τα θολοκουλτουριάρικα του ΣΥΝ αλλά και με την εμμονή σε αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές!Η ώρα της ευθύνης έφθασε!

 42. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 20/05/2012 14:44:23

  Η προεκλογική στρατηγική έχει να κάνει με την μελέτη του εκλογικού αποτελέσματος και γιατί δεν ¨έπιασε¨ η προηγούμενη προεκλογική στρατηγική;

  Έφταιγε ο λόγος;
  Έφταιγε ο στόχος (αυτοδυναμία);
  Έφταιγε η διάσπαση της παράταξης;
  Έφταιγε η λάθος κατεύθυνση - εναντίον ΠΑΣΟΚ;
  Υποτιμήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;
  Δεν υπήρχε καθαρό το δίλλημα;

  Για τον λόγο της ΝΔ: αυτός απευθυνόταν σε μια κοινωνία αρνητική σε αλλαγές. Η Ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι παραμένει στατική , ότι δεν θέλει ν΄αλλάξει, ότι αρέσκεται στον λαϊκισμό.

  Για τον στόχο: εκ των υστέρων αποδείχθηκε πολύ φιλόδοξος, ίσως και λάθος από την άποψη ότι στα βαριά προβλήματα χρειάζονται συναινέσεις και συγκυβερνήσεις.

  Για την διάσπαση: Εδώ αποδίδονται όλες οι ευθύνες στον υπόγειο κομματικό μηχανισμό που δεν μπόρεσε να ελέγξει ο Σαμαράς.

  Για το ΠΑΣΟΚ: Υπερτιμήθηκε το ΠΑΣΟΚ, ενώ κατέρρεε και επίσης η προσπάθεια διαχωρισμού της ΝΔ, ότι δεν είναι ίδιο κόμμα - μνημονιακό δεν ευδοκίμησε.

  Για τον ΣΥΡΙΖΑ: Η έκπληξη που μας άφησε άναυδους. Δεν περίμενε κανείς ότι ο λαϊκισμός καλά κρατεί. Εδώ ξεσκέπασμα της ανέξοδης δημαγωγίας.

  Για το δίλλημα: Στις προηγούμενες εκλογές δεν μπήκε καθαρό δίλλημα. Τώρα πρέπει να μπει , αλλά να είναι σωστό, να μην είναι ακραίο, να είναι άμεσα κατανοητό, να μην εμπνέει φόβο, να δίνει ελπίδα.
  Πάντως το μέσα ή έξω από το ευρώ, δεν είναι δίλλημα, άπαντες συμφωνούν , άλλωστε το έβαλε και η Μέρκελ και το έκαψε. Θα λειτουργούσε ανάποδα αν έμπαινε.
  Το αριστερά ή δεξιά , πάλι δεν είναι σωστό , γιατί θα φέρει διχασμό, την ώρα που δεχόμαστε όλοι την ανάγκη συναινέσεων.

  Ποιό θα είναι; προς διερεύνηση !

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Απλή σκέψη 20/05/2012 15:19:26

   συμφωνώ σε όλα εκτός από το
   "Για τον λόγο της ΝΔ: αυτός απευθυνόταν σε μια κοινωνία αρνητική σε αλλαγές. Η Ελληνική κοινωνία απέδειξε ότι παραμένει στατική , ότι δεν θέλει ν΄αλλάξει, ότι αρέσκεται στον λαϊκισμό."
   το παράδειγμα του στις αλλαγές ήταν εντελώς αντιφατικό.
   παρά τη δύναμη που του έδινε η κινηματική εκλογή του ως αρχηγού, εκείνος (φοβήθηκε, δεν ήθελε, ...άγνωστο) δεν άλλαξε απολύτως τίποτε!
   τώρα τελευταία δε ως απάντηση στα ταπεινωτικά ποσοστά, αντι να πάρει την χώρα πάνω του, εκείνος κλείστηκε σε γραφεία και σπίτια επιχειρηματιών (το ρεπορτάζ αντιγράφω από φίλα προσκείμενα προς τη ΝΔ παραπολιτικά) και έκανε παζάρια επιστροφής με αυτούς που απέριψε ο ελληνικός λαός, το πενιχρό 1.5%!! (τόσα θέλω, αλλιώς...)
   Πόσο ταπεινωτικό!!!!

   • Απλή σκέψη avatar
    Απλή σκέψη @ Κατερινα 20/05/2012 15:50:10

    Δεν κατάλαβες για ποιό πράγμα μιλάω. Εγώ αναφέρομαι στην κοινωνία, όχι στο κόμμα.
    Όταν λέω η κοινωνία είναι στατική , δεν είναι δεκτική σε αλλαγές, εννοώ ότι δεν κατάλαβε τον λόγο του Σαμαρά ο οποίος έλεγε ότι δεν πάει άλλο να είμαστε οι πάντες δημόσιοι υπάλληλοι και να περιμένουμε από το κράτος να μας θρέψει, ότι πρέπει να δημιουργηθούν επενδύσεις, δηλαδή ισχυρός ιδιωτικός τομέας, που θα φέρει θέσεις απασχόλησης, που θα πληρώνει φόρους για να κάνεις κοινωνική πολιτική.
    Είπε το πολύ απλό, πρέπει να δουλέψουμε και να παράγουμε αν θέλουμε να έχουμε ευημερία.
    Η Ελληνική κοινωνία όμως μαθημένη στη βόλεψη , του να μη δουλεύουμε αλλά να επιβιώνουμε (με δανεικά), αυτό δεν το δέχτηκε, γιατί από το μαγαζί του ΣΥΡΙΖΑ άκουγε λόγια που χάϊδευαν τ΄αυτιά της. Ότι δηλαδή θα εξακολουθεί να ζει όπως ζούσε αρκεί να ... ¨καταγγείλει¨το μνημόνιο. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο ψέμμα , μια ουτοπία και ωφείλουμε να το αναδείξουμε, αν θέλουμε να είμαστε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος, εκτός κι΄αν θέλουμε να γίνουμε Αφρική ή Ασία.

    Για το άνοιγμα προς όλο το φιλελεύθερο - Ευρωπαϊκό μέτωπο, σωστά το επιχειρεί, αφού είδαμε ότι άλλοι σε κλειστά γραφεία , αποφάσισαν και διέσπασαν λίγο πριν τις εκλογές την ΝΔ, με το κόμμα του Καμμένου.
    Κάθε τι και μια ψήφος να προστεθεί στη δύναμη της ΝΔ, είναι καλό, γιατί αυξάνει την εκλογική δύναμη της ΝΔ, ανεξάρτητα με τις διαφωνίες για κάποια πρόσωπα. Πουθενά και σε κανέναν πολιτικό χώρο δεν υπάρχουν μόνο άγγελοι. Τώρα όμως όλοι χρειάζονται και καλά κάνουν και προσέρχονται.

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ Απλή σκέψη 20/05/2012 17:29:20

     η κοινωνία δεν δέχτηκε τα μηνύματα του γιατί, παρά τις συνεχείς εκλύσεις του "εμπιστευτείτε με", το 81% του ελληνικού λαού δεν τον εμπιστεύτηκε!
     οι πολιτικοί, αγαπητή απλή σκέψη, έχουν και παιδευτικό ρόλο!
     με το παράδειγμα τους προτρέπουν την κοινωνία, η οποία τους εμπιστεύεται και έτσι προχωρούν και εκπονούν το πρόγραμμα τους!
     αλλά τι παράδειγμα να σου δώσει ο ...Κιλτίδης;

     • Απλή σκέψη avatar
      Απλή σκέψη @ Κατερινα 20/05/2012 18:53:27

      Έχεις εμπάθεια και δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση με επιχειρήματα που στέκουν.
      Γιατί λοιπόν το 81% δεν έλαβε το μήνυμα, αφού δεν είχαμε Κιλτίδη;
      Εσύ επιμένεις στα κομματικά και εγώ μιλώ κοινωνικά.
      Και κάτι που πρέπει να παραδετούμε: Είναι πολύ δύσκολο ν΄αλλάξουν νοοτροπίες ζωής, που εδώ και χρόνια έθρεψε το μεταπολιτευτικό σύστημα.
      Ο Σαμαράς μιλάει άλλη γλώσσα, χωρίς λαϊκισμούς, λέει αλήθειες , που ξεβολεύουν αρκρτούς, γι΄αυτό δεν αρέσει εντός και εκτός τειχών , γι΄αυτό τον υπονομεύουν συνεχώς και αδιαλείπτως.

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ Απλή σκέψη 20/05/2012 19:19:29

      για να μιλήσω και γω με "κοινωνικούς όρους".
      Αν ένα μήνυμα δεν το αποδέχεται το 81% του λαού δύο τινά συμβαίνουν:
      1. έχει πρόβλημα το μήνυμα
      2. έχει πρόβλημα αυτός που εκφέρει το μήνυμα!
      διαλέγεις και παίρνεις!
      σε καμιά περίπτωση δεν σου φταίει ο λαός, γιατί έτσι, με λάθος λαό παλεύεις έναν ...λάθος πόλεμο!
      (δεν είμαι καθόλου εμπαθής. Βλέπω καθαρά αυτό που έρχεται. διάβασε σε παρακαλώ το σχόλιο h--p://www.antinews.gr/2012/05/19/162125/#comment-981617
      και θα καταλάβεις τι έρχεται)

 43. κυριακη avatar
  κυριακη 20/05/2012 14:49:46

  πολυ φοβαμαι πως η ελευση των απομακρυθεντων ειναι κολοτουμπα ολκης.Και σταθερα στελεχη που εδωσαν τη μαχη μες τη φωτια θα μεινουν εκτος λογο της εμμονης να ερθει η ντορα με ολο τασκερι.Ας τρεξουν αυτοι να μαζεψουν τωρα ψηφαλακια στη περιφερεια για τους δοτους.Εγω προσωπικα σκεφτομαι να απεχω οπως πολλοι νεοι που μετρουν αλλιως τα δεδομενα και οχι με τη ψυχρη λογικη της εμμονης...Ελπιζω να μην βγω αληθηνη αλλα καποιος θα χαιρεται στις17 ιουνη..

 44. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 20/05/2012 14:57:29

  Χριστοδουλάκης στη "γραμμή Σημίτη" (βλ Ιανουάριος 2012, συνέδριο Heinrich Boel).
  "To Μνημόνιο αυτό είναι αποτυχημενο και αδιέξοδο, πρέπει ν' απαλλαγούμε σε 1 χρόνο το πολύ".
  Με ποιους συγκλίνει;
  h**p://www.nooz.gr/economy/xristodoulakis-moni-dieksodos-i-apallagi-apo-to-mnimonio
  Ο Πρόντι λέει τα γνωστά για όλη την Ευρώπη, άν έχουμε έξοδο. Θα έλθει ντόμινο.
  Ο Κρούγκμαν απαισιόδοξος, λέει περίπου ότι η έξοδος και μετά η καταστροφή του Ευρώ είναι σχεδόν αναπότρεπτη πιά. Εκτός εάν...

  • Heaven avatar
   Heaven @ Ο Θείος 20/05/2012 15:31:25

   επίτρεψε μου μία πρόβλεψη: η ευρωζώνη δεν θα διαλυθεί!
   Οι επιπτώσεις θα είναι τεράστιες παγκόσμια και οι καταστάσεις ανεξέλεγκτες!
   Είναι βλέπεις και το πείραμα προτογνωρο και τα νερά αχαρτογράφητα!
   πολύ γρήγορα η Γερμανία θα αρχίσει να το γυρίζει, (ομιλία Σόιμπλε στο βραβείο Καρλομάγνου) χρειάζονται χρόνο. Πιθανόν ως τον Σεπτέμβρη!

   Και τέλος κανείς "θνητός" δεν μπορεί να πάρει την υστεροφημία διάλυσης του ευρωπαϊκού "ονείρου" ειδικά μια χώρα που ευθύνεται για δυο πολέμους που σχεδόν διέλυσαν την Ευρώπη.
   το πρόβλημα των Γερμανών έχει να κάνει με το εκλογικό ακροατήριο των συντηρητικών. επένδυσαν λάθος σε διχαστικά μηνύματα ενάντια στο σπάταλο Νότο και τώρα δεν μπορούν να το μαζέψουν. έρχεται όμως η Χανελόρε!!!
   το ΕΛΚ και οι... εθνικές συνιστώσες του πάνε για βαριά ήττα!

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Heaven 20/05/2012 15:55:56

    Συμφωνώ.
    Θα το διτύπωνα μόνον, κάπως διαφορετικά:
    "Επίτρεψε μου μία πρόβλεψη: Κανείς σοβαρός Ευρωπαίος πολιτικός, δεξιός, κεντρώος, αριστερός ή άλλος, Έλληνας ή Γερμανός ή άλλος, δεν θέλει η ευρωζώνη να διαλυθεί"!
    Αυτο που φοβάμαι είναι πέραν προθέσεων: Να διαλυθεί όχι από πρόθεση, αλλά από την διαλυτική δυναμική που ήδη αναπτύχθηκε, άν επιβαρυνθεί και άλλο από λάθος ανθρώπινους χειρισμούς.
    Ισχύουν ότι οι Γερμανοί κυβερνώντες θα αρχίσουν να το γυρίζουν (αλλοιώς θα συντριβούν πολιτικά).
    Ισχύει και το ξέρουν, ότι η αρνητική υστεροφημία σε περίπτωση διάλυσης θα είναι τρομακτική.
    Ισχύει ότι έχουν πιά επίγνωση τι μπούμεραγκ και τι παιχνιδάκι είναι η ψηθοθηρία στο παραδοσιακό συντηρητικό κοινό - δες τι πάθανε στο τέως προπύργιο Βάδη Βυρτεμβέργη, είναι η πρώτη Ομόσπονδη χώρα με Πράσινο πρωθυπουργό.
    Μάλλον το ΕΛΚ και οι… εθνικές συνιστώσες του πάνε για βαριά ήττα.
    Ωστόσο, θα προλάβει ν' αναστραφεί το σπιράλ θανάτου της Pro-κυκλικής πολιτικής τους; Θα αποφευχθούν τα λάθη που επιταχύνουν την έκρηξη;
    Τα νερά είναι αχαρτογράφητα, οι καπετάνιοι ατζαμήδες και η επίγνωση του κινδύνου πολύ χαμηλή. Το λάθος φοβάμαι, απο βλακεία, όχι τις προθεσεις.

    • dim avatar
     dim @ Ο Θείος 20/05/2012 16:09:08

     Η Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη, ναι, δε θέλει να διαλυθεί η Ευρωζώνη

     Η Ριζοσπαστική Αριστερά, με το κυρίαρχο πόλο του Αριστερού Ρεύματος (Λαφαζάνης, Αλαβάνος πιο πρίν, κλπ) να δηλώνει ότι το ευρώ είναι το προβλημα της Ελλαδας, με συνιστώσες άκρως κομμουνιστικές, με τον Ανταρσία να φαίνεται τώρα στις δημοσκοπήσεις κατα 50% να πηγαίνει στο Σύριζα, επέτρεψε μου να σου πω ότι ή κάνεις λάθος, ή σκόπιμα λαϊκίζεις για να κάνεις τον Σύριζα πιο 'αθώο' στα μάτια του 80% των Ελλήνων που θέλουν να παραμείνουν στο Ευρώ.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ dim 20/05/2012 16:34:39

      Στο σχόλιο αναφερόμουν στους εκτος Ελλάδος Ευρωπαίους πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις .
      Για τους εντός, η εκτίμηση για την ΔΗΜΑΡ ισχύει απολύτως και συνοδεύεται από το γεγονός ότι το πρόγραμμά της είναι συνεκτικό και αρκετά σαφές.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να διαχειρισθεί και ξεκαθαρίσει την προγραμματική "παιδική χαρά του". Μέχρι τότε είναι παράγοντας αστάθειας και αύξησης του ρίσκου να γίνει Ελληνικό και Ευρωπαικό ατυχημα "κατά λάθος".
      Ένα θετικό έχει: Μακροοικονομική επίγνωση (μαζί με την ΔΗΜΑΡ και μεμονωμένες δυνάμεις - βλ. Σημίτης από καιρό), ότι η Pro-κυκλική πολιτική που επέβαλε το ΕΛΚ είναι απολύτως αποτυχημένη.
      Ίσως και γνώση (τουλάχιστον εκ μέρους του κ. Τσίπρα και στενών συνεργατων του), ότι το πρόβλημα παλεύεται μόνον πανευρωπαικά, όχι με μεμονωμένες Ελληνικές "καταγγελίες". Αλλά δεν ξέρω άν σ' αυτό συμφωνούν άλλοι εκεί μέσα.
      Για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα έχω γράψει πολλές φορές.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Heaven 20/05/2012 16:24:02

    Χθεσινή δημοσκόπηση στη Γερμανια, καταλληλότητα για την καγκελλαρία των 2 γυναικών:
    Ανγκελα Μέρκελ 35 %
    Χανελόρε Κράφτ 44 %

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 20/05/2012 17:02:39

     Η "αριστερή" τάση μέσα στους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες, ήδη προωθεί την Πρωθυπουργο της Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας Χανελόρε Κράφτ, ως υποψήφια Καγκελλάριο σε κυβέρνηση SPD - Πρασίνων.
     h**p://www.spiegel.de/politik/deutschland/spd-linke-wollen-hannelore-kraft-zur-kanzlerkandidaten-kueren-a-834044.html

    • Heaven avatar
     Heaven @ Ο Θείος 20/05/2012 17:03:49

     αυτήν ακριβώς είχα υπ' όψιν!

     η πρόβλεψη μου βασίζεται στην ...αισιόδοξη φύση μου και στον ...τρόμο που προκαλεί!
     οψόμεθα!
     (στο Καμπ Ντειβιντ οι ...ocean 8 θα πρέπει να τα συμφώνησαν!)

 45. petros avatar
  petros 20/05/2012 14:58:08

  Ποια είναι τα προβλήματα που απασχολούν ΣΗΜΕΡΑ τους Έλληνες ;
  1) 1,5 εκατομμύριο δεν μπορούν να πληρώσουν το χαράτσι του Βενιζέλου για το 2011 !
  2) 1,5 εκατομμύριο είναι άνεργοι!
  3) Όλοι έχουν υποστεί οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς- συντάξεις, χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη τα προστατευόμενα μέλη της κάθε οικογένειας. Όσο πιο πολλά παιδιά έχει κάποιος, τόσο μεγαλύτερες έκτακτες εισφορές, παρακρατήσεις και χαράτσια πλήρωσε, εξαιτίας της "ιδιοφυούς" ευρηματικότητας του κ. Βενιζέλου !
  4) Οι νέες φορολογικές δηλώσεις. Το επιτελείο Βενιζέλου, όρισε μικρότερο αφορολόγητο, κατάργηση της επιστροφής λόγων αποδείξεων και τριπλάσια τεκμήρια. Κι ενώ τα 9/10 των πολιτών έχασαν εισοδήματα - 30 έως 50% ή έμειναν άνεργα, θα πληρώσουν τριπλάσιους φόρους τις επόμενες μέρες, ενώ έρχεται το χαράτσι στη ΔΕΗ του 2012, οι φόροι στα ακίνητα 2009 και μέχρι το 2011 ! Πόσοι Έλληνες πολίτες μπορεί να ανταποκριθούν ( με μισθούς ή συντάξεις μειωμένες κατά μέσο όρο 40% ή όντας άνεργοι ) σε αυτή τη φορολογική λαίλαπα του κ. Βενιζέλου ;
  5) Το Δημόσιο έχει κηρύξει στάση πληρωμών προς τους πολίτες. Ακόμα δεν έχουν δοθεί οι ιατρικές δαπάνες του 2010, ενώ από 23/05 σταματούν οι πιστώσεις στα φάρμακα, ενώ υπάρχει πρόβλημα με τις ιατρικές εξετάσεις των ασφαλισμένων.

  Και το ερώτημα είναι : ΠΟΙΑ θέση λαμβάνει η ΝΔ, ΣΗΜΕΡΑ, για όλα αυτά τα προβλήματα ; Μπορεί να δώσει βελτιωτικές προτάσεις που θα ανακουφίσουν τα 9/10 των Ελλήνων ΣΗΜΕΡΑ ή έστω τον Ιούνιο, αν γίνει κυβέρνηση ;

  Αν δεν μπορέσει να δώσει αυτές τις απαντήσεις, οι νέοι ( μέχρι 30 ετών ) που ζουν μαζί με τις οικογένειές τους και ζουν το καθημερινό δράμα της οικονομικής ανέχειας και της φορομπηχτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ δεν θα ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, αλλά θα πάνε σε αντιμνημονιακά κόμματα τύπου Σύριζα και Καμμένου.

  Επιπλέον, η ΝΔ δεν έχει επιτελείο να ακούει τα προβλήματα των ανθρώπων ή των νέων στο facebook. Ο βρεγμένος τη βροχή δεν την φοβάται. Αντί για ομιχλώδεις δηλώσεις, η ΝΔ πρέπεινα δώσει άμεση απάντηση στα πιο πάνω ερωτήματα, και όχι με αοριστίες, όπως στο σημερινό Ελεύθερο Τύπο.

  Αν ο μέσος Έλληνας, υποχρεωθεί να καταβάλλει τόσους φόρους λόγω προγράμματος Βενιζέλου, τότε δεν έχει κανένα κίνητρο να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία. Και το λέω, έχοντας επίγνωση των πραγμάτων από δεκάδες ανθρώπους με τους οποίους συνομιλώ.

  Είναι άτιμο να μειώνει τους μισθούς και τις συντάξεις ή να σε αφήνουν άνεργο και να έρχεται το ίδιο το Κράτος και να αυξάνει τα τεκμήρια, να αυξάνει τους φόρους, να αυξάνει τους λογαριασμούς και να σου λέει : Γιατί δεν μπορείς να καλύψεις τα τεκμήρια ; Μα, βρε , εσείς κ. Βενιζέλο, μου μειώσατε μισθούς και συντάξεις και δεν μπορώ να καλύψω τα τεκμήρια που εσείς αυξήσατε !!!

  Η Νέα Δημοκρατία , λοιπόν, θα κριθεί από τη δυνατότητά της να επιλύσει αυτά τα συγκεκριμένα προβλήματα που ανέφερα. Αν δώσει απαντήσεις και ξεκάθαρες λύσεις, με ΑΜΕΣΗ αναθεώρηση της φορομπηχτικής πολιτικής και ΑΜΕΣΗ βοήθεια προς τους Έλληνες, θα πάρει 40%. Αλλιώς θα παιχτεί στο τέλος η πρωτιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, οριακά. Αυτή είναι αλήθεια, κι αυτή θα πρέπει να μεταφερθεί στα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ.

  Τι προτιμούν ; Να μη μειώσουν το χαράτσι και να έχουν 2 εκ. λογαριασμούς απλήρωτους ; Να μη μειώσουν τους φόρους και να μην έχει ρευστό η αγορά και οι τράπεζες ; Το καλοκαίρι, πόσα δισ. ευρώ θα πρέπει να σηκώσουν οι Έλληνες από τις αποταμιεύσεις τους για να πληρώσουν όλα αυτά τα χαράτσια του κ. Βενιζέλου ;

  • petros avatar
   petros @ petros 20/05/2012 16:29:33

   Από το φόρουμ της Ναυτεμπορικής :

   ψωμιαδης, οχι ο μακης

   εκανα σήμερα τη φορολογικη μου δηλωση μεσω taxisnet ...
   εχετε δει τα φετινα σας εκκαθαριστικα της εφοριας?
   ο φορος εισοδηματος με το αφορολογητο των 5000ευρω, τα νέα τεκμηρια και με την εισφορά αλληλεγύης... θα κλείσει σπίτια.
   μου βγηκε η εκκαθαριση 1000ευρώ χρεωστικο φετος, ενω παντα ειχα επιστροφή 1000ευρώ λογω 3παιδιών..
   Ενημερώστε του πολίτες, ΠΡΟ ΕΚΛΟΓΩΝ, τί ραβασάκι τους περιμένει φετος απο την εφορία.

   ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΚΟΥΕΙ ;
   ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ή ΘΑ ΚΑΘΙΣΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥΣ ;

   ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΜΕ ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΟΡΟΥ 500 ΕΥΡΩ,
   ΦΕΤΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1500 ΕΥΡΩ ΦΟΡΟ ! ΑΥΤΑ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.
   ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.
   ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΑΣ ΚΑΘΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ, ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

   • Γιάννης avatar
    Γιάννης @ petros 20/05/2012 17:31:59

    Ακριβώς έτσι είναι και ο μέσος έλληνας φορολογούμενος δεν έχει πια την αντοχή να περιμένει την ευρώπη να αλλάξει όταν πρέπει με τις τελευταίες οικονομίες του να πληρώσει το νέο χαράτσι και φόρο εισοδήματος για εισοδήματα που ποτέ δεν είχε, μόνο και μόνο γιατί έχει ένα σπίτι. Τα τεκμήρια είχαν χαρακτηρισθεί από το ΣτΕ παλιότερα ως αντισυνταγματικά και έτσι είχαν καταργηθεί αλλά τώρα η ΝΔ τα αποδέχεται. Ακόμα και τα ποσά που βγαίνουν σαν τεκμαρτή δαπάνη για τα σπίτια είναι εξωφρενικά. Άν ήθελαν ας ζητούσαν τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, πετρέλαιο ή αέριο και ας τα υπολόγιαζαν επί των πραγματικών εξόδων. Κανείς δε βάφει το σπίτι του κάθε χρόνο ούτε καλεί υδραυλικό και ηλεκτολόγο όλη την ώρα (άλλωστε οι περισσότεροι αυτά τα κάνουν μόνοι τους). Αλλά πού να τα ξέρουν αυτά τα σαϊνια της ΝΔ. Αυτοί προφανώς ξοδεύουν μέχρι και για να τους κάνουν τά ψώνια και νομίζουν ότι όλοι ζούμε έτσι!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ petros 21/05/2012 01:27:27

    Προς το παρόν, η μόνη "μερική τροποποίηση" είναι αυτή που ακούσαμε σήμερα για μείωση της φορολογίας... στις επιχειρήσεις! Κουβέντα για τη δημευτική υπερφορολόγηση των ακινήτων, κουβέντα για τα εξωπραγματικά λεγόμενα "τεκμήρια" που πράγματι "θα κλείσουν σπίτια". Το έχω ξαναπεί: τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα τα σώσει μόνο μία "τυχαία" κατάρρευση διαρκείας του Taxis, ώστε να μην υποβληθούν (και εκκαθαριστούν) άλλες φορολογικές δηλώσεις πριν από τις εκλογές!

  • Απελπισία avatar
   Απελπισία @ petros 20/05/2012 17:29:28

   Είμαι τρίτεκνος , πέρσι(2011) είχα οικογενειακό εισόδημα 35000 και λόγω αφορολογήτου είχα παρακράτηση φόρου 1100 ευρώ όπως κάθε χρόνο.Φέτος εγώ έχασα τη δουλειά μου και της συζύγου μου μειώθηκε ο μισθός.Απο 1/1/2012 εώς σήμερα στο σπίτι μας μπήκαν 4500 ευρώ.
   Λόγω της μείωσης -ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ- του αφορολογήτου , θα πρεπει να πληρώσω 2500 φόρο επιπλέον.
   Τί λέτε δε θα πρέπει να ψηφίσω ΝΔ η ΠΑΣΟΚ?Γιατί φοβάμαι μήπως καταστραφούμε και δεν υπάρχει εφορία για να πληρώσω τα λεφτά που δεν έχω.Γιατί φοβάμαι οτι θα πεινάσουν τα παιδιά μου ,αν δεν πάρει o Σορος τα τοκογλυφικά δανεικά του.
   Αλήθεια τί φάγατε σήμερα εσείς? Εμείς χυλοπίτες που έφερε η πεθερά μου απο το χωριό με ψωμί 5 ημερών απο το χωριό.
   Ξέρω θα βγείτε κάποιοι και θα πείτε , αν βγούμε απο το ευρώ ούτε αυτά θα τρως.
   Δεν πειράζει και στο Μεσολόγγι το '21 αυτό το δίλημα είχαν.Τί λέτε έπρεπε να ΄έμεναν μέσα?

   • petros avatar
    petros @ Απελπισία 20/05/2012 23:19:34

    ΑΚΟΥΕΙ Η Ν.Δ ; ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΟΣΗΡΗΣ "ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ" ΤΟΥ Κ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ. ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ;
    Ο ΒΡΕΓΜΕΝΟΣ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΦΟΒΑΤΑΙ. ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ 3.000.000, ΤΟ ΜΙΣΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ !

  • Tsol avatar
   Tsol @ petros 20/05/2012 18:58:30

   Ν' αγιάσει το στόμα σου.

   • petros avatar
    petros @ Tsol 20/05/2012 23:38:33

    Η απόφαση ελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο υπό την πίεση της τρόικα για άμεση διόρθωση της απόκλισης στο στόχο του ελλείμματος του προϋπολογισμού. Επιβλήθηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) ή αλλιώς χαράτσι Βενιζέλου στα... ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
    Τα προβλήματα από την επιβολή του τέλους που δημιουργήθηκαν στις εφορίες ουσιαστικά διέλυσαν το φορολογικό μηχανισμό καθώς εκατοντάδες υπάλληλοι ασχολούνται ακόμη και σήμερα με γραφειοκρατικές διαδικασίες σχετικές με το χαράτσι, αντί να ασχολούνται με το φορολογικό έλεγχο και τη βεβαίωση φόρων από τη φοροδιαφυγή.

    Χαρακτηριστικό της παραπάνω διάλυσης είναι το εξής.
    Στην εφορία Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών Αθηνών (ΦΑΕΕ Αθηνών), τη μεγαλύτερη εφορία από πλευράς εισπράξεων στην Ελλάδα, ασχολούνται καθημερινά και αποκλειστικά με το χαράτσι έξι ελεγκτές.
    Συγκεκριμένα, εξετάζουν μια στοίβα εγγράφων και δικαιολογητικών που τους έχουν υποβάλει επιχειρήσεις οι οποίες αιτούνται την απαλλαγή τους από το χαράτσι για διάφορους τυπικούς λόγους που προβλέπει η σχετική απόφαση.
    Πρόκειται για ελεγκτές οι οποίοι θα μπορούσαν να ασχολούνται με το βασικό αντικείμενό τους, δηλαδή την διενέργεια τακτικών φορολογικών ελέγχων σε επιχειρήσεις και τη βεβαίωση πρόσθετων φόρων από τον εντοπισμό φοροδιαφυγής.

    Υπάρχουν όμως και άλλα βάρη που έφερε στο φορολογικό μηχανισμό το χαράτσι και τα οποία τον παρέλυσαν σε μια περίοδο που κάθε ευρώ μετρά για το δημόσιο ταμείο.
    Να θυμίσουμε ότι θεσπίστηκε ειδική διαδικασία για την απαλλαγή όσων «διαβιούν υπό μειονεκτικές οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες» μέσω της υποβολής σχετικών αιτήσεων στις εφορίες.
    Χιλιάδες φορολογούμενοι υπέβαλαν τις σχετικές αιτήσεις σε μια γραφειοκρατική διαδικασία που δέσμευσε πολύ μεγάλο αριθμό υπαλλήλων των εφοριών.

    Σε αυτά έρχονται να προστεθούν οι χιλιάδες επισκέψεις πολιτών στις εφορίες για να διορθώσουν τα στοιχεία βάσει των οποίων έγινε η βεβαίωση του χαρατσιού, η απευθείας πληρωμή του χαρατσιού στις εφορίες από όσους διόρθωσαν τα στοιχεία κλπ.

    «Το χαράτσι μπορεί να έφερε έσοδα στο δημόσιο ταμείο, ωστόσο διέλυσε τις φορολογικές υπηρεσίες», λέει έμπειρο υπηρεσιακό στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
    «Το πραγματικό κόστος από τη διαχείριση του συγκεκριμένου φόρου είναι τεράστιο και επιδρά αρνητικά στην αποτελεσματικότητα των φοροεισπρακτικών υπηρεσιών»...
    Πηγή capital

    Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/05/blog-post_8419.html#ixzz1vRc9RnlZ

 46. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 20/05/2012 14:59:30

  ...2,5 χρόνια τώρα πριν από κάθε μνημόνιο και αντιλαϊκά μέτρα πάντα ερχόταν το δίλημμα εντός-εκτός Ευρώπης και ευρώ -δραχμή.
  Εδώ που έφτασαν τα πράγματα ο λαός απέδειξε στις 6 μαίου πως οι εκβιασμοί δεν περνάνε πλέον...
  Η προεκλογική στρατηγική διλημμάτων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε συντριβή....
  Ο Σύριζα ανέβηκε και θα συνεχίσει να ανεβαίνει γιατί εκτός αυτών που λέει, παρουσιάζεται μετά από 30 χρόνια για πρώτη φορά και ως εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.Επιπλέον η κατάσταση στα ΜΜΕ με δημοσιογράφους και λοιπά κόμματα να του την πέφτουν καθημερινά θα σπρώξει περισσότερο κόσμο ,κυρίως νέους , στην αγκαλιά του.
  Και μια σημείωση:Ήδη άρχισαν από το διαδύκτιο να μεταφέρονται στόμα με στόμα ανέκδοτα του τύπου "και για τη σταύρωση του χριστού φταίει ο Σύριζα", "για την εξαφάνιση το Τζακ Νόρις φταίει ο Σύριζα" και άλλα παρόμοια.Αυτό σημαίνει πως πλέον έχει αντιληφθεί ο νέος κόσμος τι γίνεται στα "καθεστωτικά¨ ΜΜΕ. Επίσης φαίνεται πως όλο και περισσότερο απομυθοποιούνται τα παλαιά μέσα ενημέρωσης (λέγε τηλεόραση -ραδιόφωνο) και πλέον το διαδύκτιο κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην ενημέρωση.
  Με τα το πυρ ομαδόν εναντίον του Σύριζα στις 17 Ιουνίου θα τρίβουν τα μάτια τους για 2η φορά μετά την 6η Μαίου τα λαμόγια που καταλήστευσαν τη χώρα 30 χρόνια...

  Σταθόπουλος Κωνσταντίνος

 47. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 20/05/2012 15:17:31

  Εύστοχες οι ποαρατηρήσεις σου "Κλαούζεβιτς".
  Έχω την άσθηση ότι η ΝΔ, ακόμη και δίχως να διαβάσω τα στοιχεία κάποιας δημοσκόπησης, από την επαφή με τον κόσμο δεν αντιλαμβάνεται ότι αυτή η φοβική ρητορική της εκφρασμένη στο δίπολο "Δεξιά-Αριστερά" την παγιδεύει σε διλήμματα που δεν τίθενται με τέτοια ένταση η καν στην κοινωνία. Αυτή η ρητορική απευθύνεται σε τμήμα του ακροατηρίου που πήγε ακόμη πιο δεξιά. Αλλά λειτουργεί απωθητικά, στην απλούστερη περίπτωση κι ως αντιαισθητική αν το θέλετε έτσι, σε πολύ μεγάλο μέρος της πατριωτικής και φιλελεύθερης Δεξιάς. Διότι απέχει των κοινωνικών προτεραιοτήτων με πρώτο την επιβίωση. Κι ό,τι αυτό συναισθηματικά υπαγορεύει. Ας μην απατώμαστε τα συναισθήματα και σε αυτή την αναμέτρηση θα παίξουν το ρόλο τους. Ας μη χαρίσει η ΝΔ τη δίκαιη αγανάκτηση του κόσμου στη Συριζαίϊκη εκδοχή της "Αριστεράς".
  Πολύ σωστά, όπως επισημάνθηκε και από τους Φάκτορα/Μ.Ο. πριν λίγες μέρες, η ΝΔ πρέπει να προβάλλει προγραμματικό της λόγο, το όραμα του Αντώνη Σαμαρά χωρίς λογοτεχνικές φιοριτούρες. Αυτό να αντιπαραθέσει στο λόγο του Τσίπρα.
  Ο Σαμαράς, άδικα δυστυχώς, έχει τοποθετηθεί για μεγάλο μέρος της κοινωνίας στο κάδρο των μνημονιακών και του ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. Αυτό γίνεται έντεχνα με τη συνδρομή παραγόντων πολλαπλής προέλευσης και στοχεύσεων. Πρέπει να αντιληφθεί η ΝΔ ότι στο ΣΥΡΙΖΑ εκτός των σταλινικών και άλλων συνιστωσών έχει μετακομίσει και το βαθύ, κρατικιστικό ΠΑΣΟΚ, οι βολεμένοι και εσαεί βόλεψη αναζητούντες, όπως κι ένα πολύ μεγάλο μέρος κόσμου ετερόκλητης πολιτικής προέλευσης που δεν αντέχει άλλο πλέον από τις περικοπές των μισθών, το κόστος ζωής, σιχάθηκε τον παλαιοκομματισμό, την εκπεμπόμενη ευρωπαϊκή αδιαλλαξία και αυτοπροσφέρεται τώρα ως πολιτική βορά με το αυτοκαθησυχαστικό "ο Αλέξης δεν θα είναι χειρότερος απ΄τους άλλους. Ας δοκιμάσουμε". Κάπως έτσι απέκτησαν αξιοζήλευτη διεισδυτικότητα και στη νεολαία. Δε μπορεί στους νέους να απευθύνεσαι όπως στους εξηντάχρονους. Στα κοινωνικά δίκτυα άνθρωποι που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ μόνιμα όλα αυτά τα χρόνια και τώρα το παίζουν οργισμένοι επαναστάτες κάνουν συνεχώς αναρτήσεις φωτοσόπ με αυτό το μήνυμα. Δεν τις είδαν οι Νεοδημοκράτες; Δεν καταλαβαίνουν τι παίζει; Τα πράγματα είναι πιο σύνθετα απ΄ότι φαίνονται.
  Η επισήμανση όλων αυτών γίνεται με μοναδικό σκοπό να συμβάλει στην κατανόηση του πολιτικού τοπίου και φυσικά στην ενίσχυση του λόγου της ΝΔ και συνεπώς στην αύξηση της εκλογικής της δυναμικής κι επιτυχίας.

  • Κωνσταντινος avatar
   Κωνσταντινος @ Εύμηλος 20/05/2012 15:41:05

   Αγαπητέ κ. Εύμηλε ο Α. Σαμαράς αυτοτοποθετήθηκε στο κάδρο των μνημονιακών και του "όλοι ίδιοι είναι" με την αλησμόνητη κωλοτούμπα υπογραφής του μνημονίου 2.
   Επιπλέον με τις προεκλογικές του δηλώσεις αλλά κυρίως με το άνοιγμα προς την κ. Μπακογιάννη (πιο μνημονιακή δεν γίνεται) δεν μπορεί να πείσει ότι είναι ικανός για αναδιαπραγμάτευση.
   Όπως έχω ξαναναφέρει , μη υπογραφή του μνημονίου 2 και εκλογές τότε θα έδινε στη ΝΔ άνετη αυτοδυναμία με ποσοστά δυσθεώρητα ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80.Ο κ. Σαμαράς όμως πιέστηκε και έσκυψε το κεφάλι τότε...
   Τώρα μάλλον το τρένο πέρασε...

   Σταθόπουλος Κωνσταντίνος

  • Κωνσταντινος avatar
   Κωνσταντινος @ Εύμηλος 20/05/2012 16:26:56

   "Ο Σαμαράς, άδικα δυστυχώς, έχει τοποθετηθεί για μεγάλο μέρος της κοινωνίας στο κάδρο των μνημονιακών και του ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ"

   Αγαπητέ κ. Εύμηλε ο Α. Σαμαράς αυτοτοποθετήθηκε στο κάδρο των μνημονιακών και
   του "όλοι ίδιοι είναι" με την αλησμόνητη κωλοτούμπα υπογραφής του μνημονίου 2.
   Επιπλέον με τις προεκλογικές του δηλώσεις αλλά κυρίως με το άνοιγμα μετεκλογικά προς την
   κ. Μπακογιάννη (πιο μνημονιακή δεν γίνεται) δεν μπορεί να πείσει ότι είναι ικανός
   για αναδιαπραγμάτευση.
   Όπως έχω ξαναγράψει , μη υπογραφή του μνημονίου 2 και εκλογές τότε θα έδινε στη
   ΝΔ άνετη αυτοδυναμία με ποσοστά δυσθεώρητα ακόμα και για το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80.
   Ο κ. Σαμαράς όμως πιέστηκε και έσκυψε το κεφάλι τότε...
   Τώρα μάλλον το τρένο πέρασε...

   Σταθόπουλος Κωνσταντίνος

 48. The southern sword avatar
  The southern sword 20/05/2012 15:25:18

  Η εστίαση του αρθρογράφου στις προτιμήσεις των νεότερων ψηφοφόρων είναι ορθή. Νομίζω οτι ήταν ο κυριος λόγος που οι επικοινωνιολόγοι έπεσαν έξω στις εκτιμήσεις τους για τις εκλογές της 6ης Μαίου. Οτι και να γίνει όμως ο Τσίπρας έχει συγκριτικό πελονέκτημα έναντι του Σαμαρά και των άλλων. Ειναι νέο πρόσωπο, συμπαθητικό και ξέρει να μιλά με ατάκες που κατανοεί ο μέσος ψηφοφόρος. Ο Σαμαράς κι όλοι οι άλλοι αρχηγοί είναι στη πολιτική επι δεκαετίες και στη συνείδηση του μέσου έλληνα είναι παλαιοκομματικοί. Αυτο δεν αλλάζει. Πως θα μπορούσε λοιπόν ο νεοκομμουνιστής Τσίπρας να αποδομηθεί στα μάτια του μέσου έλληνα; Πρωτον, να βγούν στην φόρα όλοι οι σκελετοί που πιθανόν κρύβει. Δεύτερον, να δημιουργηθούν αμφιβολίες για τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του. Δεν μπορει ένας άνθρωπος του κομματικού σωλήνα ενός αριστερίστικου κόμματος χωρίς σπουδές (αν δεν κάνω λάθος), εργασιακή εμπειρία να φιλοδοξεί να ηγηθεί μιας χώρας οταν δεν έχει διοικήσει ένα περίπτερο. Γι' αυτό τον σκοπό θα έπρεπε να επιστρατευθούν νέα στελέχη της ΝΔ της ίδιας περίπου ηλικίας με τον Τσίπρα και διαφημιστικά σπότ.
  Η αποδόμηση του Τσίπρα ως πολιτικού θα πρέπει να είναι απο τους βασικους στόχους μιας πετυχημένης προεκλογικής εκστρατείας. Η αποδόμηση του Δουκάκη απο την εκστρατεία του Μπους το 1988 προσφέρεται για μάθημα.
  Αντίθετα, οι συναλλαγές κορυφής με αντάλλαγμα οφίκια είτε πρόκειται για την Ντόρα, είτε για άλλους προεδρικούς και μη προκαλούν θυμηδία στους τρίτους.

  • android.K. avatar
   android.K. @ The southern sword 20/05/2012 17:37:21

   "εργασιακή εμπειρία να φιλοδοξεί να ηγηθεί μιας χώρας οταν δεν έχει διοικήσει ένα περίπτερο"
   αλήθεια, ποιός την έχει;
   ο Σαμαράς, η Ντόρα, ο Καραμανλής, ο Κυριάκος, ο Βαρβιτσιώτης, ο Στυλιανίδης, ο Αρούλης, ο Χατζηδάκης, κλπ., κλπ.... (μεταξύ μας αυτά, μην μας ακούσουν...)

   (το παραπάνω σβήστο, δεν παίζει! τα άλλα συζητιούνται...)

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ The southern sword 20/05/2012 18:14:30

   Αυτή η τακτική της αποδόμησης είναι πολύ σωστή και αποτελεσματική. Σκελετοί υπάρχουν πολλοί στο ντουλάπι, όσο για το χαρακτήρα του και τις ικανότητές του , πολλά τα μειονεκτήματα και οι ελλείψεις.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Diamond Angel 20/05/2012 23:28:21

    Δεν ξέρω άν έχει ολοκληρωμένες σπουδές, πάντως δεν έχει παντρευτεί τη γυναίκα του παιδιού του.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/05/2012 23:29:10

     Αυτό μετράει σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας που είναι κοντά στην εκκλησία

     • Mara avatar
      Mara @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 21/05/2012 00:18:11

      Μανώλη, το παρακάτω... θέλω να πιστεύω ότι μετράει στους Ελλήνες κάθε ηλικίας.

      Ανακοίνωση Επιτροπής Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την οριστική απόρριψη από τον Αρειο Πάγο αίτησης για νόμιμη αναγνώριση σωματείου της Ξάνθης κατά παράβαση ρητής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

      Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει με ανησυχία το γεγονός ότι ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης για την αναγνώριση της ως νόμιμου σωματείου παρά την δικαίωσή της από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται άδικα και παράλογα η παραβίαση του στοιχειώδους συλλογικού δικαιώματος ελεύθερης ίδρυσης συλλόγων που προστατεύεται ρητά τόσο από το Σύνταγμα της Ελλάδας όσο και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

      Μάλιστα, είναι λυπηρό από τη σκοπιά της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι η αίτηση απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου δεν είναι δεσμευτικές!! Όμως αυτή καθαυτή η άρνηση εφαρμογής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου συνιστά από μόνη της νέα παραβίαση της ΕΣΔΑ , δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 46 της Σύμβασης, τα συμβαλλόμενα κράτη αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συμμορφώνονται προς τις οριστικές αποφάσεις του Δικαστηρίου επί των διαφορών στις οποίες είναι διάδικοι.

      Κατά συνέπεια, η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καλεί την ελληνική Πολιτεία να πράξει τα δέοντα ώστε οι συμπολίτες μας της μειονότητας της Θράκης να μπορούν να απολαμβάνουν ισότιμα τα δικαιώματα που τους κατοχυρώνει το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση


      To Γραφείο Τύπου

      http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=26351
      Τι μας λένε λοιπόν εδώ οι “πατριώτες”; ότι έπρεπε ο Άρειος Πάγος να πει ναι στην αναγνώριση του σωματείου με τον όρο “Τουρκική”; αυτό αυτόματα θα σήμαινε ότι η Τουρκία θα έθετε θέμα μειονότητας άρα και αυτονόμησης ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ!!!

      (αντιγραφή από το blog politikhkerkida)

 49. Paul Janes avatar
  Paul Janes 20/05/2012 15:40:19

  Μια χαρα ειναι η πολιτικη της ΝΔ. 21,7% στις ηλικιες 55-64 και 40% στις ηλικιες 65+. Με το μεσο ορο ζωης να ξεπερνα τα 80 και την γεννητικοτητα γυρω στο 1.0 η παραταξις εχει ευοιωνο μελλον. Μην βγουνε οι συριζαιοι γιατι θα μας παρουν τα σπιτια μας. Διοτις αν μας στα παρουν οι τροικανοι νωρίτερα εχει άλλη γκλαμουργιά

 50. Ioannis avatar
  Ioannis 20/05/2012 15:40:42

  δυστηχως το επιπεδο των ελληνων μας εφτασε εως εδω...ποτε κανεις δεν εστηψε το κεφαλι να ψηφισει αναλογα με υγιη μετρα αναπτυξης παρα μονο συμφωνα με το προσωπικο του οφελος...ολοι καθονται στα καφενεια και ακουνε επιφανειακα (μιασ και ακουγονται ωραια) οσα λεει ο κ. τσιπρας,ενα κομμα που αν μπεις μεσα και πεις καλημερα θα σου απαντησουνε σε 15 διαφορετικες γλωσσες (οσες και οι θεσεις τους)...η νεα δημοκρατια κοιμαται και τα στελεχη τους σε καθε εκπομπη της τηλεορασης αντιπαρατιθονται με τα στελεχη του συρι3α,πανω σε δικες τους σκεψεις πολιτικης χωρις να αναλυουνε καν τη δικη τους...ερχεται καλοκαιρι και η ελλαδα πρεπει να βουλιαξει απο ξενους τουριστες,προτεινεται κατι για να ρθουνε?διαφημισαμε τη χωρα μας σε ξενα εντυπα μεσα,τηλεοραση?ριξαμε καθολου τις τιμες των ξενοδοχειων-δωματιων των νησιων μας?(ας βουλιαξουνε τα νησια μας 4 μηνες να δειτε πως θα παρουμε τα πανω μας...),ας δημιουργησει η κυβερνηση ενα τηλεφωνικο κεντρο οπου θα περνει ο νησιωτης και θα δινει την αγγελεια για ατομα που θελει να προσλαβει ως εποχιακο προσωπικο(περνουνε τους αλβανους και τα αγγλακια)και στη συνεχεια σε μορφη εντυπης εκδοσης να δημοσιευεται δωρεαν καθε εβδομαδα...ξυπνηστε ελληνες αλλαξτε τροπο σκεψης.ξυπνα νεα δημοκρατια η ελλαδα σωθει αν δουλεψουνε ολοι οι ελληνες,σε οποιαδηποτε δουλεια περισσοτερες ωρες για λιγοτερα λεφτα κανοντας υπομονη το πολυ 2 χρονια...πιστευεω το αξιζει η ελλαδα μας και ολοι αυτοι που πολεμησανε,ολοι αυτοι που γραψανε ιστορια στα χωματα της...

 51. Θέμις avatar
  Θέμις 20/05/2012 15:54:43

  Από τη στιγμή που εξελέγη ο Σαμαράς στην ηγεσία της ΝΔ και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που επεβλήθη το μνημόνιο 1, όλη η ρητορική της ΝΔ περιστρεφόταν γύρω από την αποδόμησή του και κατεδείκνυε τα λάθη στη συνταγή του. Και τα έλεγε αυτά μετ’ επιφάσεως όχι ένα μικρό περιθωριακό κόμμα του 3-4% που έκανε ανέξοδη αντιπολίτευση, χωρίς να έχει την προοπτική ανάληψης κυβερνητικών ευθυνών, αλλά το ένα εκ των 2 μεγάλων μόνιμων διεκδικητών της εξουσίας επί 1,5 χρόνο. Η αντιμνημονιακή στάση της ΝΔ ως το Νοέμβριο του 2011 δημιούργησε προσδοκίες σε όλους μας και λειτούργησε ως ανάχωμα στην κοινωνική έκρηξη. Στη συνέχεια, με τη συγκυβέρνηση και την ψήφιση του μνημονίου 2, δώρισε τις προσδοκίες και την ελπίδα του ελληνικού λαού σε άλλες πολιτικές δυνάμεις, υιοθετώντας με λόγια και πράξεις μία κατεύθυνση στήριξης του μνημονίου, τη στιγμή που μετά από 2 χρόνια εφαρμογής του είναι προφανές ότι ακόμη και με τις αιματηρές θυσίες που περιλαμβάνει, ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Είναι φαύλος κύκλος.
  Και την αλλαγή αυτή στη στάση της υπερασπίστηκαν δημοσίως με όλες τους τις δυνάμεις και με επιχειρήματα ίδια με αυτά που χρησιμοποιούσε ο Παπακωνσταντίνου όταν ήταν υπουργός οικονομικών στελέχη, όπως ο Άρης, ο Κυριάκος, ο Αντώναρος κ.α., οι οποίοι προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις σε μεγάλο τμήμα του εκλογικού σώματος και παράλληλα διεγράφησαν όσοι εξέφρασαν διαφορετική άποψη. Κάπως έτσι έφτασε η ΝΔ, που ως τον 11ο του 2011 αντιπροσώπευε την ελπίδα να έχει ενταχθεί στο κάδρο των μνημονιακών δυνάμεων.
  Προσωπικά, ανήκω σε αυτούς που προτιμούν να τους κοπεί το χέρι παρά να ψηφίσουν αριστερό κόμμα. Έτσι, κατέληξα –για 1η φορά στη ζωή μου- να ψηφίσω κάτι δεξιότερο, όχι γιατί θεωρώ ότι διαθέτει ρεαλιστικό πρόγραμμα, αλλά για να πάρει η ΝΔ το μήνυμα.
  Όμως, η ΝΔ δεν δείχνει να το έχει πάρει. Αναλώνεται στη «διεύρυνσή» της με φθαρμένα υλικά, δείχνοντας να μην ακούει το κυρίαρχο μήνυμα του μεγαλύτερου μέρους των ψηφισάντων – αριστερών και δεξιών- για αλλαγή κατεύθυνσης οικονομικής πολιτικής. Και αντ’ αυτού, θέτει μετεκλογικά 2 διλήμματα: το πρώτο «Ευρώπη ή δραχμή» αναπαράγει τον εκβιασμό των «εταίρων» και την ταυτίζει ακόμη περισσότερο με το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ. Κάνει λόγο βέβαια για μια Ευρώπη που αλλάζει, αλλά στην πράξη πόσοι από εμάς και τους συμπολίτες μας έχουμε την οικονομική δυνατότητα να αντέξουμε αναμένοντας την αρτηριοσκληρωτική Ευρώπη να μετατοπιστεί;
  Το 2ο δίλημμα που θέτει η ΝΔ προσπαθώντας να συγκροτήσει το «Μέτωπο» είναι «Αριστερά vs. Δεξιά». Παλιό το δίλημμα, αλλά διαχρονικό. Όμως, διχάζοντας αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό, χωρίς να του δίνει ελπίδα, μήπως ενισχύει τα άκρα; Άλλωστε, και αν ακόμη είναι αυτό το διακύβευμα των εκλογών, η ΝΔ εδώ και χρόνια συμπεριφέρεται ως γιαλαντζί δεξιά με μεσαιοχωρήτικες αντιλήψεις και δεν κάνει καμία προσπάθεια να καταδείξει τι σημαίνει αριστερή κυβέρνηση ως προς τα εθνικά θέματα και το μεταναστευτικό. Η τάση του εκλογικού σώματος είναι η μετατόπιση προς τα άκρα και η ΝΔ αφήνει τα άκρα της ακάλυπτα, αυτοπροσδιοριζόμενη ως «κεντροδεξιά», με φοβικά σύνδρομα, υποταγμένη στην κυριαρχούσα εδώ και δεκαετίες αριστερή ιδεολογική τρομοκρατία.
  Ζητώ συγγνώμη για την φλυαρία μου, αλλά το συμπέρασμά μου είναι ότι η ΝΔ απομακρύνεται συνεχώς από τις προσδοκίες των παραδοσιακών δεξιών ψηφοφόρων και με την πολιτική της αυτή θα φέρει τεράστια ευθύνη για ό,τι δεινό επέλθει.

 52. airman avatar
  airman 20/05/2012 16:00:40

  Μπορεί οι αριθμοί να μη λένε πάντα την αλήθεια, αλλά από τα στοιχεία του πίνακα προκύπτει ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες 25-34 παίρνει ποσοστό 26,3% και στις ηλικίες 35-44 το ποσοστό είναι 29%.
  Αντίστοιχα από στις ηλικίες 55-64 σήμερα (25-34 το 1981) το ΠΑΣΟΚ ''κρατάει'' 19,9% ενώ στις ηλικίες 65+ σήμερα (35-44 το 1981) το ποσοστό είναι 18,5%.
  Συμπέρασμα 1ο: οι βολεμένοι στηρίζουν δια βίου.
  Συμπέρασμα 2ο: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τη δυναμική του ΠΑΣΟΚ το 1981.
  Υ.Γ. Ας μη συζητάμε καλύτερα για τα αντίστοιχα ποσοστά της ΝΔ!

  • Ανδρομέδα avatar
   Ανδρομέδα @ airman 20/05/2012 16:26:22

   Όσο δεν αντιστέκεστε στην αντιφιλελεύθερη και αντεθνική κουλτούρα που καλλιεργείται συστηματικά σε όλους τους Έλληνες από τη στιγμή που πηγαίνουν σχολείο, θα βγάζετε το ένα ΠΑΣΟΚ πίσω από το άλλο.
   Η Ελλάδα θα αναγκαστεί κάποτε να κυβερνηθεί από πραγματικά φιλελεύθερες δυνάμεις, για να σταθεί στα πόδια της και να βγει από τα αδιέξοδά της. Θα ήταν καλύτερο να γίνει τώρα αυτό, να ξεκινήσει κατευθείαν μια πορεία αναγέννησης χωρίς να περάσουμε ακόμη χειρότερα. Εγώ βλέπω οτι δεν υπάρχει το κοινωνικό υπόβαθρο, δυστυχώς. Θέλουν περισσότερα χρόνια αυτές οι αλλαγές. Ακούσαμε πρώτη φορά το 2012 οτι ο επιχειρηματίας δεν είναι εχθρός του λαού. Έχουμε πορεία να κάνουμε.

 53. yiannis avatar
  yiannis 20/05/2012 16:20:55

  Yπάρχουν δύο λόγοι που εξηγούν επίσης την ήττα της 6ης Μαίου. Ο πρώτος είναι ότι για ένα μεγάλο μέρος του κόσμου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι συνυπεύθυνοι του αναποτελασματικού κράτους και που είμαστε σήμερα γιατί κυβέρνησαν 40 χρόνια. Όταν η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ που είναι κεντροδεξιάς κατεύθυνσης έχει δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα που με στοιχεία και αριθμούς αποδεικνύει την ανικανότητα και την καταστροφική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή πως να πείσεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις καλύτερα? Δεύτερον η μόνη ρεαλιστική λύση πια για τις 17 Ιουνίου είναι η συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ ή η ανοχή από αυτούς. Σκληρό αλλά το μόνο ρεαλιστικό. Αν όμως η ΝΔ είχε λάβει 60 μόνο χιλιάδες ψήφους παραπάνω το Μάιο αυτό θα ήταν ήδη γεγονός και το πολιτικό πρόβλημα της χώρας θα είχε λυθεί. Η με άλλα λόγια αν είχε λάβει το 1/3 των ψήφων της ΔΗΣΥ ή το 1/4 περίπου των ψήφων του ΛΑΟΣ. Τώρα είναι ώρα για συνένωση δυνάμεων και όχι για μιζέρια ή εσωστρέφεια. Διαπιστώνω από φίλους και συγγενείς που ψήφισαν ΔΗΣΥ, ΔΡΑΣΗ ή ΛΑΟΣ ή δεν ψήφισαν καθόλου επιστροφή στη ΝΔ (έστω και με βαριά καρδιά) για να αποτραπεί η νίκη ΣΥΡΙΖΑ. Προς τι λοιπόν αυτή η εσωστρέφεια σε αυτό εδώ το site? Είναι ή όχι αυτοκαταστροφικό. Βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Η ΝΔ έχει δυναμική μετά τις εκλογές και απαιτείται διεύρυνση προς όλες τις πλευρές. Όπως είπα και πιο πριν αν ο ευρύτερος κεντροδεξιός χώρος ήταν μαζί στις εκλογές σήμερα το πολιτικό πρόβλημα θα είχε λυθεί και ο Σαμαράς θα ήταν πρωθυπουργός.
  Και κάτι τελευταίο η Ντόρα δεν μπορεί να ανατρέψει το Σαμαρά ακόμη και αν το θέλει. Αν όμως η ΝΔ δεν είναι πρώτο κόμμα τον Ιούνιο το Σαμαρά θα τον τελειώσουν αυτοί που συνέβαλαν καθοριστικά στην εκλογή του δηλαδή οι καραμανλικοί. Ας έχουν γνώση οι φύλακες.

 54. φριξος avatar
  φριξος 20/05/2012 16:53:26

  Είσαι ο μόνος που σχολίασε ουσιαστικά τα προβλήματα των εκατομμυρίων Ελλήνων... όπως βλέπεις κανείς δεν μπήκε στο κόπο να σου απαντήσει... γιατί προφανώς οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν βιώνουν την κατάσταση που περιγράφεις. Αυτή είναι όμως η πραγματικότητα φίλοι μου... ανοίξτε τα αυτιά σας, τα μάτια σας και δείτε την αλήθεια κατάματα... μόνο τότε θα βρεθεί ο δρόμος προς την επιτυχία... Τελειώνοντας, είναι πραγματικά γελοίο να διαβάζουμε σχόλια ότι ο τρόμος πρέπει να ενταθεί...ποιος τρόμος ρε πατριώτη? Σε τι νομίζεις ότι απευθύνεσαι? Όσο μπαίνουν εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα τόσο η αντίδραση θα γιγαντώνεται... αυτός είναι πλέων ο παλμός της κοινωνίας και κυρίως των νέων!

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ φριξος 20/05/2012 17:39:27

   μακάρι να σε διαβάσουν!!!

   • φριξος avatar
    φριξος @ Κατερινα 20/05/2012 18:02:49

    Μακάρι Κατερίνα. Φωνές αγωνίας και προβληματισμού ακούγονται σε αυτό το σάιτ, από τους συντελεστές αλλά και από πολλούς σχολιαστές... παράπονο είναι και θα το πω, πολλές φόρες όμως υπήρχε λογοκρισία. Πάντως ομολογώ ότι οι συντελεστές πιάνουν το νόημα και δεν διστάζουν να το αναδείξουν, να το φωνάξουν.

    Στη Συγγρού μάλλον όμως έχουν πολύ καλή μόνωση! Κρίμα!

  • φριξος avatar
   φριξος @ φριξος 20/05/2012 17:41:31

   Το σχόλιο μου πήγαινε για τον petro!!!

 55. Δομός avatar
  Δομός 20/05/2012 17:10:43

  Η ανάλυσή σου είναι ενδιαφέρουσα.
  Απλά ο Σαμαράς τα έκανε μούσκεμα και με τη νέα κίνηση με Ντόρα και 'ορφανά' του ΛΑΟΣ τα έκανε ακόμη πιο μούσκεμα.
  Γιατί απλά ΔΕΝ έχει ουδεμία ταυτότητα και άρα ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ η πολιτική της ΝΔ με όσα έκανε. Από αντιμνημονιακός έγινε φιλομνημονιακός και πλέον και επισήμως (όταν η τάση είναι αντιμνημονιακή) φέρνει εντός της ΝΔ το μόνο (εξ΄αρχής) φιλομνημονιακό της τμήμα με το οποίο ήταν 2,5 χρόνια σε σφοδρή αντιπαράθεση.
  Το 'τραγικό' με το Σαμαρά και τη ΝΔ είναι ότι όταν τώρα ΟΛΟΙ (σε Ελλάδα και Ευρώπη) συμφωνούν με την (αρχική) θέση του περί λανθασμένου δρόμου, περί ανάγκης ανάπτυξης, ανάγκης άλλςη συνταγής κ.λπ. αυτός απλά έχει μετατοπιστεί από αυτή. Κι ενώ (λεκτικά) προσπαθεί να επανέρθει, φέρνει εντός ΝΔ αυτός που είναι σε άλλη θέση και ο ελληνικός λαός τους έθεσε εκτός Βουλής. Και το κάνει αυτό με ένα σκεπτικό εκλογικής λογιστικής λες και (όπως έγραψες σε άλο άρθρο σου) οι ψηφοφόροι είναι πρόβατα.
  Αυτή τη στιγμή ο Σαμαράς κάνει ασκήσεις αριθμητικής και όχι ασκήσεις πολιτικής.
  Το χειρότερο όλων είναι όμως αυτό που δεν γράφεις:
  Ενώ το ζητούμενο θα ήταν να συσπειρώσει τις (πλειοψηφούσες) αντιμνημονιακές κεντροδεξιές δυνάμεις (δηλαδή Καμμένο κυρίως) αυτός στρέφεται στις (διαλυμένες) φιλομνημονιακές δυνάμεις. Ο λόγος απλός;
  Δεν μπορεί αυτός που διαίρεσε περαιτέρω τη ΝΔ (με έξοδο Ντόρας και Καμμένου) να είναι ο ίδιος που θα την επανεώσει. Δεν γίνεται. Και έτσι λογικά μετά τις εκλογές (εφόσον δεν έρθει πρώτο κόμμα και δεν σχηματιστεί Κυβέρνηση) ο Σαμαράς θα πάρει την άγουσα στα αποδυτήρια...
  Αυτό είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ...

  • android.K. avatar
   android.K. @ Δομός 20/05/2012 17:46:57

   see the bright side of it:
   την άγουσα για τα αποδυτήρια σε περίπτωση αποτυχίας θα πάρουν και ο Σαμαρας, και η Ντόρα αλλά και ο Κ. Καραμανλής, ο οποόος στην πιο δύσκολη στιγμή της παράταξης συνέχισε να το παίζει αμίλητος Βούδας!
   να φύγουν οι δεινόσαυροι, να αναπνεύσει το κόμμα, επιτέλους!!!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Δομός 20/05/2012 23:42:43

   Προς τον Δομό.

   Το μνημονιακός - αντιμνημονιακός είναι επί της ουσίας μια μπαρούφα. Σε μια χρεοκοπημένη χώρα έχεις ανάγκη από δανεικά από κάποιον οργανισμό. Αν δεν ήμασταν στην ΕΕ, αυτός ο οργανισμός θα ήταν το Δ.Ν.Τ. μόνο του! Τώρα που είμαστε στην ΕΕ είναι αυτή μαζί με την Ε.Κ.Τ. και το Δ.Ν.Τ. Και στις δύο περιπτώσεις για να σε δανείσουν χρειάζεται κάποιου είδους μνημόνιο. Μια συμφωνία. Ένα μεμοράντουμ. Κάποιοι όροι για να σε δανείσουν ώστε να είναι εξασφαλισμένοι ότι θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους.

   Στην περίπτωση της τρόϊκα επειδή εμπλέκεται η ΕΕ και η ΕΚΤ, τους ενδιαφέρει και η σταθερότητα του ευρώ γι' αυτό θέτουν συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους ως προς το έλλειμμα και το χρέος που προβλέπονται από το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας και γι΄ αυτό προτείνονται πολιτικές μεταρρυθμίσεων.

   Στην Ελλάδα του βαθέως λαϊκισμού έχει θεωρηθεί το μνημόνιο κάτι σαν το ΕΪΤΖ ή τον καρκίνο. Μνημόνιο να μην έχουμε και όλα τα άλλα είναι περιττά. Όμως αυτό είναι πλάνη. Κάποιου είδους Μνημόνιο χρειαζόμαστε. Απλώς το Μνημόνιο αυτό πρέπει να εγγυάται και την ανάπτυξη μαζί με το συμμάζεμα της σπατάλης και τις μεταρρυθμίσεις.

   Επομένως ο αληθινά "αντιμνημονιακός" είναι αυτός που θέλει ένα Μνημόνιο με όρους ανάπτυξης. Ο ψευτο-αντιμνημονιακός τύπου Σύριζα και Καμμένου δεν θέλουν μνημόνιο με ΕΕ, ΕΚΤ και Δ.Ν.Τ. αλλά δεν μας λένε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα αναγκαστούν για να καλύψουν το έλλειμμα των εισαγωγών (κυρίως) να δανειστούν απ' ευθείας από το ΔΝΤ με όρους τρεις φορές επαχθέστερους από το μνημόνιο της τρόϊκας.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/05/2012 23:46:05

    Παρεμπιπτόντως, να μια πρόταση προς την Συγγρού και θέμα για άρθρο στο antinews:

    Η καταγγελία του τροϊκανού (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) Μνημονίου όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος κ.λπ. οδηγεί σε νέο μνημόνιο απ' ευθείας από το ΔΝΤ.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 20/05/2012 23:47:05

     Ο Νότης Μηταράκης είχε πει κάτι ανάλογο χθες στην τηλεόραση. Θα μπορούσε να γίνει μια κρούση προς αυτόν για το συγκεκριμένο θέμα

 56. Νεοδημοκρατης avatar
  Νεοδημοκρατης 20/05/2012 17:25:22

  Εχοντας συγκρουστει με ανθρωπους που ψηφιζουν ΤΩΡΑ με φανατισμο Συριζα καταλαβαινω ποσο δυσκολος θα ειναι ο αγωνας .ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.Πρεπει ο Σαμαρας να μπει στη φωτια .ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ που σημερα δειχνουν αποφασισμενοι για την ολεθρια στροφη.Το αποτελεσμα αυτου του....ριαλιτι θα κρινει τις εκλογες.ΑΚΟΜΗ ολα παιζονται .

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Νεοδημοκρατης 20/05/2012 17:44:52

   Είναι φανατισμένοι σαν μουτζαχεντίν που δεν πια έχουν τίποτα να χάσουν, και θέλουν να τα ανατινάξουν, όλα για να εκδικηθούν (ποιον άραγε;) ...

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ Strange Attractor 20/05/2012 18:33:40

    Τον ίδιο τους τον εαυτό όπως θα αποδειχθεί στο τέλος και θα καταλάβουν και αυτοί αργότερα...μετά θα το καταλάβει κι ο Αλέξης, όταν οι μουτζαχεντίν θ' ανακαλύψουν ότι τελικά είχαν ακόμα αρκετά να χάσουν που είναι και σπουδαία και μεγάλα.

  • PayneK avatar
   PayneK @ Νεοδημοκρατης 20/05/2012 20:54:49

   Για όσους ψηφίζουν ίσως χαλαρά εώς έστω ανορθολογικά και εβρισκόμενοι σε σύγχυση τον συριζα αλλα και υπερασπιζόμενοι σε κάποιο βαθμό την επιλογή τους, εκτός του οτι μπορείς να συζητήσεις μπορείς επίσης να διακρίνεις την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει και την διέξοδο που αναζητούν.
   Σε άλλους περισσότερο φανατισμένους όμως, γίνεται αντιληπτή μια υστερική διάθεση για πρωτοκαθεδρία με οποιοδήποτε μέσο και είναι έκδηλη μια φασίζουσα αντίληψη στον τρόπο που προσπαθούν να θέσουν τα εκβιαστικά τους διλλήματα και να χειραγωγήσουν τον κόσμο περιφέροντας τον λόγο τους σαν την αδιαμφισβήτητη εξουσία.
   Και υπάρχουν και "οι άλλοι" που απλά λαικίζοντας αφήνουν έντεχνα να διαφανεί οτι όλα έχουν μια.. συνέχεια προσπαθόντας έτσι να μετατοπίσουν ψηφοφόρους απ'το πρώην κραταιό χώρο του πασοκ προς όφελός τους.
   Οπότε θέλω να καταστήσω σαφές οτι η περίπτωση του να ψηφίζει κανείς τον χώρο αυτό είναι περισσότερο σύνθετη παρά απλή, όπως ίσως θα περίμενε κανείς,άρα και η απάντηση οφείλει να είναι πολυδιάστατη σε διαφορετικούς τόνους όπου απαιτείται και στοχευμένη.

 57. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 20/05/2012 17:29:59

  Ολα θυμίζουν πια την βυζαντινη αυτοκρατορία,πριν την πτώση της.Ετσι και τότε,οι εγκαταλελειμένοι υπήκοοι της εσχατιάς του κράτους,χωρίς δισταγμό άλλαξαν πίστη και στρατόπεδο.Αναρωτιέμαι βλέποντας αγριεμένους ανέργους,πένητες και τους άλλους φοβισμένους, αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.Προσπαθούμε πάντως με όση πειθώ μας έχει μείνει και ελπίζουμε.

  • άγρυπνη avatar
   άγρυπνη @ άγρυπνη 20/05/2012 18:18:56

   ''..εγκαταλελειμμένοι..''

   • tak avatar
    tak @ άγρυπνη 20/05/2012 19:44:19

    Εγκατέλειψαν τότε και σήμερα πορεύονται ως κρυπτοχριστιανοί! Τολμούν όμως να βγάλουν άχνα;

    • άγρυπνη avatar
     άγρυπνη @ tak 20/05/2012 19:59:21

     Είθε να μην επαναληφθεί αυτή η ιστορία.

     • tak avatar
      tak @ άγρυπνη 20/05/2012 20:06:58

      Εσύ είσαι άγρυπνη στο μετερίζι, περιμένοντας το νυμφίο! Οι "μωρές παρθένες".

 58. Μιχαλης avatar
  Μιχαλης 20/05/2012 17:31:23

  Αντε να το πουμε κ αλλιως...εχετε κολλησει με το μνημονιο εδω μεσα. Αυτο κριθηκε στις προυγουμενες εκλογες! Το μνημονιο πρεπει κ θα αλλαξει! Το ειπε δυνατα ο Ελληνικος λαος τωρα το λενε σιγα σιγα αλλα σταθερα κ στην Ευρωπη. Σ' αυτες τις εκλογες αλλο ειναι το ερωτημα πια...Ποιος 8α αλλαξει το μνημονιο!! Για την αλλαγη του ψηφισαμε στις 6/5, τωρα ψηφιζουμε ποιον εμπιστευομαστε να το αλλαξει στις 17/6. Ο λαος τη εχει πιασει αυτη τη διαφορα εσεις? Αρα εξηγουμε στο λαο γιατι ειναι ειναι σημαντικο να το αλλαξει ο Σαμαρας κ οχι ο Τσιπρας! Τελος!

  • leleki avatar
   leleki @ Μιχαλης 20/05/2012 18:30:47

   Θα το αλλάξει ο Σαμαράς ο οποίος δέχθηκε στο κόμμα του τους δυο τελευταίους μήνες, τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Μνημονίου Άδωνι Γεωργιάδη και Ντόρα Μητσοτάκη ;

   Αν ο λαός έκρινε στις 6/5 πως το μνημόνιο είναι λάθος, ποιος νοήμων πιστεύει πως στις 17/6 θα επιβραβεύσει αυτούς που ισχυρίζονται, ακόμη και τώρα, πως το «μνημόνιο είναι ευλογία» ;

   • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
    ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ leleki 20/05/2012 18:39:14

    Πρώτον η ΝΔ έχει τις θέσεις της και όσοι προσχώρησαν αποδέχτηκαν και τις θέσεις. Ποτέ δεν είπε η ΝΔ το μνημόνιο ευλογία. Το παρατραβάτε.
    Δεύτερον, πώς το φαντάζεστε ακριβώς; Θα πει ο Σαμαράς οτι οι φόροι πρέπει να μειωθούν γιατί δεν αποδίδουν και θα ανταπαντήσουν οι τροικανοι όχι να μη μειωθούν γιατί ήρθε στη ΝΔ ο Άδωνις;

    • leleki avatar
     leleki @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 20/05/2012 19:36:06

     Άλλαξε θέσεις ο Άδωνις ή θα αλλάξει θέσεις η Ντόρα σχετικά με το μνημόνιο;
     Και οι δύο συνεχίζουν να ισχυρίζονται πως το μνημόνιο δεν εφαρμόστηκε σωστά γι αυτό και απέτυχε.
     Είναι και οι δυο τους λαλίστατοι και οι τοποθετήσεις τους διαθέσιμες σε όλους.

     • Mara avatar
      Mara @ leleki 20/05/2012 20:07:57

      O Γεωργιάδης κατ΄επανάληψη έχει δηλώσει το τελευταίο διάστημα ότι, ο Σαμαράς δικαιώθηκε όταν για το πρώτο μνημόνιο έλεγε ότι δεν πρόκειται να βγεί, οπότε... καλώς δεν το ψήφισε.

      Για άφησε όμως λίγο Γεωργιάδηδες, Ντόρες και λοιπους συγγενείς... και πές μας, στις 1.500.000 εκατομμύριο νομιμοποιήσεις λαθρομεταναστών που θα κάνει ο Τσίπρας άν κερδίσει, θα πάρουμε δώρο... άλλους τόσους...???
      Όχι τίποτα άλλο... να ξέρουμε και το ύψος του bonus....

     • ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
      ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ @ Mara 20/05/2012 20:17:49

      Μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι μισοί θέλουν το ευρώ και οι μισοί τη δραχμή. Οι μισοί θέλουν ακύρωση του μνημονίου και οι μισοί επαναξέταση. Ότι δήλωσαν αυτές τις μέρες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το πήραν πίσω μετά. - τους άδειασε η ηγεσία τους (Στρατούλης, Μηλιός, Γλέζος).

   • GreekInLux avatar
    GreekInLux @ leleki 20/05/2012 18:47:28

    Επειδή αρκετά κράτησε το καλαμπούρι με το να επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια μάθε λοιπόν μια και καλή ότι ο Σαμαράς αφού το ΓΑΠ μας φόρεσε κολάρο το μνημόνιο έσκουζε σε βαθμό υστερίας για αλλαγή των πολιτικών και στροφή στην ανάπτυξη. Πράγματα που όλοι οι άλλη τα λένε τώρα αυτός τα έλεγε πριν 2.5 χρόνια...μόνο που τότε τον αποκαλούσατε Harry Potter. Και όταν έβαλε την υπογραφή του, για την οποία, sorry φάκτορα για το απρεπές, μας τα έχεις ζαλίσει πια, μίλησε για επανασχεδιασμό πολιτικών στην ίδια επιστολή. Μας λιβανίζεις τη Ντόρα και τον Άδωνι συνέχεια...τι έχεις να πεις για τη Λούκα, την αρχιτέκτονα της κατάπτυστης πολιτικής Παπανδρέου την εποχή του "Λεφτά Υπάρχουν" που φλερτάρει ασύστολα με τον αρχηγό σου; γαργάρα αυτό έ; μόνο τα δικά μας είναι καρύδια και βροντάνε. Αν εντασσόταν η Λούκα στη ΝΔ θ' άφριζες τώρα αλλά ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός. Τίποτα δεν έχετε να προσάψετε προσωπικά στο Σαμαρά εκτός από επικοινωνιακά λάθη...ΤΙΠΟΤΑ! με το να τον βρίζετε συνέχεια και να τον καταγγέλλετε ως προδότη, αν μη τι άλλο του αναγνωρίζετε ότι αυτός είναι ο πλέον ενδεδειγμένος να διαχειριστεί το κατάντημα της χώρας από τις πολιτικές ΠΑΣΟΚ με την ανοχή επί δεκαετίες της "όχι σε όλα" Αριστεράς. Άντε γιατί αρκετά με τη λάσπη...

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ GreekInLux 20/05/2012 19:04:54

     "άλλοι"

    • leleki avatar
     leleki @ GreekInLux 20/05/2012 19:39:09

     Προφανώς το 18% είναι αποτέλεσμα «επικοινωνιακών λαθών» και όχι της συγκυβέρνησης με τον ΓΑΠ και τον Βενιζέλο.

     • GreekInLux avatar
      GreekInLux @ leleki 20/05/2012 21:34:35

      Δεν περίμενα καμία ουσιαστικότερη απάντηση. Το χαβά σου συνεχίζεις. Να σου θυμίσω ότι τον ΓΑΠ τον τελείωσε ο Σαμαράς...αλλά έτσι κι αλλιώς δεν ωφελεί. Όσο όμως αμολάς τέτοιες εξυπνάδες, θα παίρνεις και τις ανάλογες απαντήσεις.

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ GreekInLux 20/05/2012 23:50:35

     Μπράβο

  • Analytis avatar
   Analytis @ Μιχαλης 20/05/2012 20:54:24

   Αγαπητε Μιχαλη,
   το ζητημα ειναι ακριβως οπως το εθεσες. Γι αυτο λοιπον θα πρεπει να βγει μπροστα ο ιδιος ο Σαμαρας και να εξηγησει σε ολους αυτους που εχουν πληγει απο τα μνημονια του ΠΑΣΟΚ τι ακριβως πρεπει να αλλαξει στο "μνημονιο 2" και πως θα το αλλαξει, ωστε να δωσει ελπιδα στους ανεργους , τους συνταξιουχους και γενικα σε οσους εχουν δει την ζωη τους να καταστρεφεται τα δυο τελευταια χρονια. Θα πρεπει μεχρι τις εκλογες να εχει δωσει τουλαχιστον απο μια συνεντευξη σε καθε καναλι, καθως και σε ΜΜΕ του εξωτερικου εξηγοντας τις θεσεις της ΝΔ για την επαναδιαπραγματευση του μνημονιου. Ταυτοχρονα θα πρεπει να επικοινωνησει αμεσα με τον λαο μεσα απο προσωπικη παρουσια σε γειτονιες, σε καφενια, σε αγορες και χωρους εργασιας. Δεν γινεται να "περασεις" τις θεσεις σου κλεισμενος στη Συγγρου.
   Θα πρεπει επισης να προσπαθησει να πεισει τους Ευρωπαιους για τις θεσεις του. Εδω θα μπορουσε να χρσημοποιησει την απειλη "Ευρω ή Δραχμη" και οχι στο εσωτερικο της Ελλαδας. Αντι να προσπαθει να τρομαξει τους Ελληνες για να ψηφισουν ΝΔ, θα ηταν προτιμωτερο να τρομαξει τους Ευρωπαιους για να αναγκαστουν να δεχτουν τροποποιησεις στο μνημονιο και κατοπιν να παρουσιασει αυτες τις τροποποιησεις στους Ελληνες για να ψηφισουν ΝΔ.
   Οσο για τους ψηφοφορους του ΣΥΡΙΖΑ, πιστευω και εγω οτι κατα ενα μεγαλο μερος προερχονται απο το Παπανδρεϊκο ΠΑΣΟΚ (βλ. Φωτοπουλο και αλλα τετοια μπουμπουκια). Αυτους δεν μπορεις -με τιποτε-να τους κανεις να ψηφισουν ΝΔ. Μπορεις ομως να παρεις τους νεους ψηφοφορους του ΣΥΡΙΖΑ εξηγοντας οτι εισαι ενα κομμα που μπορει να τους βγαλει απο το αδιεξοδο που τους οδηγησε το ΠΑΣΟΚ και τα μνημονια του. Βεβαια η μεγαλυτερη δεξαμενη ψηφοφορων ειναι οι Ανεξαρτητοι Ελληνες. Αυτο το κομμα ειναι αποδεκτης αγανκτησμενων
   ψηφοφορων της ΝΔ και συνεπως πιο πιθανο να επιστρεψουν πισω απο αυτους του ΣΥΡΙΖΑ.
   Τελος, επειδη διακυβερνηση της χωρας δεν ειναι μονο τα ζητηματα οικονομιας, θα πρεπει να συρθει με επιμονη ο ΣΥΡΙΖΑ σε συζητηση για την εξωτερικη πολιτικη, τη δημοσια ασφαλεια, την παιδεια, την υγεια, την λαθρομεταναστευση και γενικα για ολα οσα θα διαχειριστει αν κυβερνησει. Ετσι γαι να τον γνωρισει απο την καλη ο καθε "πικραμενος".

 59. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 20/05/2012 17:52:21

  Το κλίμα στο νοσοκομείο ήταν βαρύ. Ο πατέρας , καιρό τώρα στην εντατική, ήταν διασωληνωμένος και μόνο με μηχανικά μέσα υποστηριζόταν η ζωή του. Δεν υπήρχε καμία ελπίδα. Οι γιατροί είχαν κάνει τα πάντα. Όμως η αρρώστια που τον έτρωγε τόσα χρόνια, είχε κάνει τώρα την τελευταία της επίθεση.
  Οι συγγενείς, μέσα στην απελπισία τους, δεν μπορούσαν να αποδεχτούν το επερχόμενο μοιραίο.
  -Δεν είναι δυνατόν να παραμείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Κάτι πρέπει να κάνουμε!
  -Να διώξουμε αυτούς τους γιατρούς και να φέρουμε άλλους. Τόσα χρόνια με αυτούς δεν είδε προκοπή. Αυτοί τον φάγανε!
  -Ναι! Να φέρουμε άλλους. Από την Ευρώπη! Από την Αμερική! Μπορεί να σωθεί o άνθρωπος. Έχω δει ένα ντοκυμαντέρ εγώ με κάποιον που ήταν σε κώμα δυο χρόνια και συνήλθε!
  -Και να σταματήσουμε να τσακωνόμαστε μεταξύ μας βρε παιδιά. Ξέρετε πόσο τον είχε στεναχωρήσει που μας έβλεπε να τρωγόμαστε; Έχουμε κι εμείς ευθύνη.
  -Ναι συμφωνώ! Και να φωνάξουμε και την αδερφή του που έχουν χρόνια να μιλήσουν. Είναι κρίσιμη η κατάσταση. Δεν μπορεί να αρνηθεί τώρα να τον δει.
  -Και τον αδερφό του που είχαν τσακωθεί για κείνο το κτήμα στο Χαλκούτσι. Δεν είναι λόγος τώρα αυτός μετά από τόσα χρόνια. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν οικογένεια. Υπάρχει ακόμα ελπίδα.

  Και, πράγματι, τα έκαναν όλα αυτά. Και περίμεναν. Και ήλπιζαν για το θαύμα. Όλοι τους.

  Ο πατέρας πέθανε μετά από λίγες μέρες μεταξύ συγγενών και φίλων. Οι οποίοι αμέσως μετά άρχισαν να τσακώνονται για την κληρονομιά.

  Την ώρα που ο νοσοκόμος μετέφερε τη σωρό του εκλιπόντος στο δεύτερο υπόγειο του νοσοκομείου για τα περαιτέρω και καθώς το ασανσέρ περνούσε από το πρώτο υπόγειο, εκεί που βρισκόταν το μαιευτήριο, το στρίγκλισμα μιας μάνας διαπέρασε τα αυτιά του. Μια καινούργια ζωή ανέβαινε στον κόσμο την ώρα που ο πατέρας είχε διαβεί τον Αχέροντα.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Γιάννης Φαίλτωρ 20/05/2012 17:53:59

   πόσο σε πάω βρε Γιάννη!!

  • tak avatar
   tak @ Γιάννης Φαίλτωρ 20/05/2012 19:46:41

   Γιάννη σήμερα ήμουν στις όχθες του και έτσι μου έρχονταν να πέσω μέσα!

   • juliet avatar
    juliet @ tak 20/05/2012 19:57:25

    Aπό το Παρόν της Κυριακής σελ.3
    ΠΑΛΑΙΟΣ βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας επισκεύφθηκε στις αρχές της εβδομάδας τον Αντ.Σαμαρά και είχε μαζί του μια εκτενή συζήτηση για όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις .Οπως πληροφορούμαι ,στη διάρκεια της συζήτησης ο βουλευτής εξέφρασε εκτός από τη διάθεση και την επιθυμία του να αναλάβει μεσολαβιτικό ρόλο για την περίφημη επανένωση της Κεντροδεξιάς.
    Πλήν όμως ο κ.Σαμαράς δεν του άφησε κανένα περιθώριο :''Αυτό το θέμα θα το χειριστώ προσωπικά,δεν θέλω να εμπλακεί κανένας αλλος'' ,επισήμανε.Του άφησε ,μάλιστα,να καταλάβει ότι από τη πλευρά του θα κάνει ό,τι πρέπει για νακλείσουν όλες οι εκκρεμότητες.

 60. DI.KO avatar
  DI.KO 20/05/2012 17:59:21

  „Η ΝΔ πρέπει να αλλάξει επειγόντως προεκλογική στρατηγική“
  „Κατά την γνώμη μας το πρώτο που πρέπει να κάνει ο κ. Σαμαράς είναι να μιλήσει ξανά ως εθνικός ηγέτης και όχι ως κομματικός αρχηγός. Να αρχίσει να απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες χωρίς διχαστικά διλήμματα, χωρίς διαχωριστικές γραμμές.
  Να ενώνει και όχι να διαιρεί.
  Να συνθέτει και όχι να συγκρούεται.
  Να εκπέμπει σταθερότητα, σιγουριά και ασφάλεια και όχι θυμό, οργή και αγανάκτηση“.
  Σ' αυτά πρέπει να εστιάσει ο Α. Σαμαράς. Μόνο έτσι θα αναγνωριστεί σαν ηγέτης. Ολα τ' άλλα είναι λεπτομέρειες.
  Πολύ καλό άρθρο!!

 61. GreekInLux avatar
  GreekInLux 20/05/2012 18:04:02

  ακριβώς όπως το λες φίλε Νεοδημοκράτη...που ψηφίζουν ΤΩΡΑ Σύριζα. Δεν ξέρω τελικά κι εγώ τι θέλω περισσότερο...κάποιες φορές μπαίνω στον πειρασμό να σκέφτομαι ότι θέλω να βγουν πρώτο κόμμα οι Τσιπραίοι. Να φάει ο έλληνας το διάσημο καλοκαιρινό πράσινο λαχανικό και να ζοριστεί χωρίς να δροσιστεί για να καταλάβει μια και καλή τι σημαίνει ροζ κομμουνισμός και νεο-παπανδρεική σοσιαλδημοκρατία αλά γκρέκα. Να χρειάζεται να πληρώσει 100.000 δραχμές για μια καρτέλα αβγά, να του συστήνεται ο Αμπντούλ ως έλληνας μουσουλμάνος κάτοικος Παγκρατίου, να ακούσει το τραγούδι του μουεζίνη το ξημέρωμα στον ελαιώνα, να δει το πίρι ρέις να κόβει βόλτες και επίσημα πια χωρίς τη συνοδεία ελληνικών λιμενικών στ' ανοιχτά της πατρίδας μου της Σάμου, να χάνει το παιδί του τα λόγια του λέγοντας το Πάτερ Ημών γιατί πια δεν θα λένε προσευχή στο σχολείο (προσβάλλουμε τους αλλόθρησκους έλληνες μαθητές και είναι και ντεμοντέ), να μην γίνεται γιορτή για την εθνική επέτειο στο σχολειό και να καταλάβει γιατί ο Αλεξάκης δεν γούσταρε να σχηματιστεί κυβέρνηση στις 7 του Μάη και καλούσε λίγες ημέρες μετά το λαό να "ολοκληρώσει τη νίκη του". Από την άλλη όμως για όλους τους παραπάνω λόγους άλλες φορές θέλω, εύχομαι κι ελπίζω να μην είναι τουλάχιστο πρώτος ο Σύριζα στις 17 το βράδυ κι ας είναι η διαφορά και πάλι 2.5 - 3 μονάδες.

 62. Taral21 avatar
  Taral21 20/05/2012 18:06:08

  Δεν ακούνε εκεί στη Συγγρού τον κόσμο. Δεν κατεβαίνουν στους δρόμους να εξηγήσουν τι θέλει η ΝΔ να εφαρμόσει στον τόπο. Πανάθεμα με αν διάβασε ή έστω άκουσε κάποιος το κοινωνικό πρόγραμμα της ΝΔ, το οποίο θεωρώ πως είναι το πιο δυνατό μας όπλο αυτή τη στιγμή. Δεν έχουν καταλάβει πως η τηλεόραση δεν παίζει πλέον τόσο μεγάλο ρόλο αφού, ειδικά οι ηλικίες που μας έχουν γραμμένους, επιλέγουν άλλους τρόπους ενημέρωσης, λέγε με internet, όπου εκεί η "πλάτες" που γίνονται στο συριζα είναι απίστευτες.
  Κοιμηθείτε λίγο ακόμα και με τις επιστροφές που τάζετε θα πάρετε περισσότερους 60άρηδες και θα συνεχίσετε να χάνετε μικρότερες ηλικίες.....

 63. anonymous avatar
  anonymous 20/05/2012 18:50:34

  Για όσους ηλιθίως μιλάνε για μεγιστοποίηση του τρόμου προκειμένου να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο Τσίπρας Καμμένος ας έχουν υπόψιν τους ότι ο τρόμος έχει και άλλη όψη εξ 'ίσου τρομακτική.

  – Πλέον ευέλικτες σχέσεις εργασίας , κατάργηση συμβάσεων και δικαιωμάτων

  – Κατάργηση 13-14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα

  – Νέα μείωση του βασικού μισθού σε επίπεδα Βουλγαρίας στα 200? καθαρά!

  – Σταδιακή κατάργηση της αποζημίωσης στον ιδιωτικό τομέα είτε απο απόλυση είτε απο σύνταξη.

  – Νέα μείωση βασικών και επικουρικών συντάξεων

  – Μείωση κατά 10 ημέρες της ετήσιας αδείας

  – Μείωση των προσαυξήσεων (από 75% σε 50% ή και 25%) με τις οποίες αμείβεται η απασχόληση σε Κυριακές και αργίες.

  – Άμεση απόλυση 50 χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων το 2012. 200.000 απολύσεις σε βάθος τριετίας

  – Σταδιακή κατάργηση του ΕΦΑΠΑΞ στο δημόσιο τομέα – Άμεση περικοπή 30% αναδρομικά

  – Πλήρης κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των ειδικών καθεστώτων φορολόγησης. Προβλέπεται κατάργηση των εκπτώσεων φόρου όπως για τόκους στεγαστικών δανείων α΄κατοικίας, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα, ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις, νοσήλια ή και ασφαλιστικές εισφορές.

  – Αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ από 6,5% σε 13%

  – Κατάργηση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στα νησιά

  – Υπαγωγή των αγροτών σε ΦΠΑ

  – Νέος ειδικός φόρος κατανάλωσης σε ποτά/τσιγάρα

  – Νέα αύξηση τέλους ταξινόμησης σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

  – Νέα αύξηση τελών κυκλοφορίας

  – Επιπλέον μείωση ή κατάργηση του αφορολόγητου ορίου

  – Αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων κάθε χρόνο

  – Εξίσωση πετρελαίου θέρμανσης με αυτό της κίνησης

  – Άρση της απαγόρευσης της κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας λόγω χρεών

  – Μονιμοποίηση του έκτακτου φόρου ακινήτων μέσω της ΔΕΗ και ενοποίηση όλων των φόρων επί της ακίνητης περιουσίας, σε μόλις δύο: σε ένα φόρο θα ενωθούν οι 33 φόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε άλλον έναν όλο οι φόροι του κράτους.

  – Φόρος ιδιοκατοίκησης (Ουσιαστικά θα είναι ενα είδος ενοικίου για όσους μένουν σε δικά τους σπίτια)

  – Χαράτσια εφορίας ακριβώς μετά τις εκλογές:
  α) Φόρος εισοδήματος,
  β) Έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης,
  γ) Τέλος επιτηδεύματος,
  δ) ΕΤΑΚ 2009,
  ε)Έκτακτη εισφορά ακινήτων,
  στ) ΦΑΠ 2010,
  ζ) ΦΑΠ 2011,
  η) Ειδικό τέλος ακινήτων (χαράτσι) για το 2012

  – Ιδιώτες φοροεισπράκτορες

  – Πλήρες ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας ακόμη και στην… Τουρκία!

  Εξ'άλλου τι χρείαν έχομεν τρομολαγνικών διλημμάτων όταν ημπορούμεν να αποκρούσωμεν τον κομμουνιστικόν κίνδυνον απλώς και μόνον αναφωνώντες στεντορεία τη φωνή έν και μόνον όνομα το οποίον θα κρημνίσει ως άλλαινέες σάλπιγγες τα τείχη της Συριζαϊκής Ιεριχούς;;

  Το όνομα κλειδί λοιπόν, το απόλυτο μυστικό μας όπλο είναι ένα :
  ΚΙΛΤΙΔΗΣ!!!!
  ...και τέζα ο Τσίπρας!!!!

 64. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/05/2012 19:15:01

  Η ΝΔ χρειάζεται επικοινωνία πρώτα απ'όλα. Και για να σας το πω με βίντεο:

  Χρειαζόμαστε περισσότερο από αυτό:
  http://www.youtube.com/watch?v=9EWfBwMVqr0

  και λιγότερο (ΚΑΘΟΛΟΥ) από αυτό:
  http://www.youtube.com/watch?v=1qMw3XHbGgw

 65. πανος avatar
  πανος 20/05/2012 19:59:31

  Αντωνη πιστευω οτι η αντιπαταθεση με το τσιπρα μονο κακο μας κανει,γιατι τα πρωην πελατακια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ εχουν αγκιστρωθει εκει. Μακαρι να κανουμε κυβερνηση και να διαλυσεις τις πελατιακες σχεσεις και ολα τα λαμογια του δημοσιου.

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ πανος 20/05/2012 20:08:23

   Συμφωνώ απολύτως με τον Πάνο.

 66. Mara avatar
  Mara 20/05/2012 20:23:21

  Κυπρογένεια,

  δεν χρειάζεται να μιλήσει ο Σύριζα.
  Μιλάνε τα εθνικά....συνθήματα της νεολαίας του
  "ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΚΑΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ...."

 67. Διηνεκης avatar
  Διηνεκης 20/05/2012 20:35:54

  Οποια τακτικη και να ακολουθησει η ΝΔ εχει ρισκο μετα απο 30 χρονια σοσια ληστων και καλοπερασεις ο ελληνας ειναι ετοιμος να ψηφισει και τον ιδιο τον διαολο αν του υποσχεθει οτι η κολαση ειναι παραδεισος και οτι μετα τις εκλογες ολα θα γινουν οπως πριν,ισως αν τονισουμε τι θεση του καραμανλη το 2008 που ειπε την αληθεια για την οικονομια σε αντιθεση με τα λεφτα υπαρχουν του γιωργακη αλλα και την σταση του Συριζα τοτε που ζητουσε αυξησεις και 100000 νεες προσληψεις αυτο δεν τονιστηκε καθολου απο την ΝΔ την ευθυνη δηλαδη του Συριζα που οδηγηθηκαμε σαν χωρα στον γκρεμο και στο μνημονιο δεν εχει μονο το ΠΑΣΟΚ αλλα και η αριστερα και συγκεκριμενα οΣΥΡΙΖΑ με το καψιμο των πολεων με τις απεργιες και και και.....αφου λενε ολοι ιδιοι ειναι ε τοτε ας τους τραβηξουμε στον βουρκο

  • juliet avatar
   juliet @ Διηνεκης 20/05/2012 22:23:45

   Διηνέκη
   Καλησπέρα ,δεν ήμουνα Ελβετία ...στην Βουλγαρία ήμουνα ,και βέβαια 5 μέρες μούλιασα στο νερό ,βροχή μέχρι και χαλάζι.
   Είσαι εντάξει τώρα;

 68. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 20/05/2012 20:51:23

  Καλησπέρα σε όλους.Συμφωνώ σε πάρα πολλά απ'όσα γράφει η κεντρική ανάρτηση.Εξάλλου,πολλά από τα παραπάνω τα έχω αναφέρει σε σχόλια προηγούμενων ημερών.Για να μην κουράζω,θα εστιάσω τη προσοχή μου στο δίλημμα ''ευρώ ή δραχμή''.
  Είχα γράψει σ'εκτενές σχόλιό μου,αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές (δυο-τρεις ημέρες μετά αν με απατάει η μνήμη μου),πως όποιος εκ των Σαμαρά-Τσίπρα περάσει το δικό του ''δίλημμα'' στη κοινωνία θα τερματίσει πρώτος σ'αυτή τη μακριά εκλογική κούρσα.Θα σχολιάσω το δίλημμα που προβάλλει η ΝΔ:
  Η δική μου ματιά κρίνει πως υπάρχει άμεσος κίνδυνος να μην έχει επιτυχία και πιθανόν θα δημιουργήσει αδιέξοδα στρατηγικής.Στη προχθεσινή ανάρτηση ''Καιρός να πούμε σκληρές αλήθειες'' είχα αναφέρει πέντε λόγους κατά τους οποίους ελλοχεύει άμεσος κίνδυνος να μην περπατήσει αυτό το δίλημμα.Να μην τους επαναλάβω.
  Όμως,υπάρχουν και άλλοι δυο,εξίσου πολύ σημαντικοί:Ο πρώτος είναι πως στην Ευρώπη θα εμπεδωθεί πλέον η πεποίθηση πως στην Ελλάδα κυριαρχούν δυνάμεις αντιευρωπαϊκές .Έτσι θα δοθεί το πάτημα σε ανθελληνικούς κύκλους να κινδυνολογούν αναίσχυντα εναντίον της χώρας με πολύ χειρότερο τρόπο,δημιουργώντας άκρως λανθάνον κλίμα πανευρωπαϊκώς (ήδη βλέπουμε πόσο πιέζονται οι χώρες του Νότου-ήδη υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ''ατυχήματος''-αυτό το επισημαίνουν πολύ ορθά και μερικοί σχολιαστές).Ο δεύτερος είναι πως εάν το δίλημμα ''ευρώ ή δραχμή'' είχε τρομακτική επέλαση,τότε η ΝΔ δεν θα ήταν καθηλωμένη σε ποσοστά μεταξύ πρώτης ή δεύτερης θέσης (ασθμαίνοντας προχωρά η ΝΔ),αλλά θα είχε ισχυροποιηθεί πολλαπλώς,εκτοξεύοντας την επιρροή της πολύ ψηλότερα (και το κυριότερο θα μείωνε την εκλογική επιρροή των αντιπάλων-αυτά θα φαίνονταν αμέσως).Θα ισχυριστεί κάποιος πως ''είναι νωρίς''.Αποτελεί λάθος σκέψη και είναι εξαιρετικά λανθασμένη αυτή η εκτίμηση διότι πολύ απλά οι ψηφοφόροι πλέον κινούνται με πολύ μεγάλη ταχύτητα(καμία σχέση με το παρελθόν) και υπάρχει απείρως μεγαλύτερη ρευστότητα.Άρα,και το επαναλαμβάνω,αν το δίλημμα ''ευρώ ή δραχμή'' σάρωνε,τότε τ'αποτελέσματα θα τα βλέπαμε άμεσα.Και να μην ξεχνούμε πως από τις εκλογές της 6ης του μηνός πέρασαν δυο ολόκληρες εβδομάδες (από αύριο εισερχόμαστε στη τρίτη),προκηρύχθηκαν νέες εκλογές,είμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο (ουσιαστικά είμαστε εδώ και κάμποσο καιρό) και συνέβησαν τόσα γεγονότα.
  Η κεντρική ανάρτηση κινείται στη σωστή κατεύθυνση,κατά τη προσωπική μου γνώμη.Από κει και πέρα,η Συγγρού οφείλει ν'αρθεί στο ύψος των περιστάσεων,ν'αφουγκραστεί τη κοινωνία,που υποφέρει,και το κυριότερο να πάψει το μικροκομματικό αλισβερίσι με άλλα κόμματα που αποδοκιμάστηκαν φρικτά από τη κοινή γνώμη.Πρέπει,επιτέλους,να ριχτεί στα προβλήματα της κοινωνίας και να δώσει πειστικές και ουσιαστικές λύσεις.Οι πολίτες έχουν γονατίσει,η κοινωνία πυρπολείται από τη φρικαλεότητα του μνημονίου και επιτέλους η ΝΔ ας αφήσει την αριθμητική λίγων προσώπων (αμφίβολης επιτυχίας) και να κοιτάξει τον απλό Έλληνα πολίτη που μαστιγώνεται ανηλεώς από τη βαναυσότητα των μέτρων.Οψόμεθα.

  • juliet avatar
   juliet @ Komis Montechristo 20/05/2012 21:55:50

   Kόμη μου,
   καλησπέρα ,
   κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτό που θέλουν να περάσουν οι Γερμανοί ,ό,τι οι εκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα δεν μου αρέσει.
   Κρύβει κινδύνους .Ο Τσίπρας βγαίνει αντίθετος στο μνημόνιο ,άλλο αν την επομένη θα πουλήσει και τη ψυχή του στο διάβολο για να μείνει στην εξουσία.Αρα αν πάνε να ψηφίσουν με το σκεπτικό ότι ψηφίζουν αντιμνημονιακά;
   Οντως όλοι μαστιγώνονται από τη βαναυσότητα των μέτρων αδίκως και δικαίως .
   Εγραψα σ' αλλη ανάρτηση ποσώς ενδιαφέρει τα νέα παιδιά αν η Ντόρα ,ο Πάκης ,ο Λάκης κλπ πάνε -έρχονται τους ενδιαφέρει τι προοπτικές υπάρχουν .Ποτέ ένα παιδί δεν θα ξεχάσει την πρώχευση και την λεηλασία του άδικου κράτους .Τόσα χρόνια δεν έκαναν ένα νόμο για κλέισιμο βιβλίων σε περίπτωση έκτακτων καταστάσεων ,ν'απεκλωβίσουν ανθρώπους από ασφαλιστικές εισφορές .Ενα παράδειγμα φέρνω.Χωρίς έσοδα να πληρώνεις!Και βέβαια αν ο Τσίπρας υποσχεθεί ....
   Κόμη μου, είναι αδιάβαστοι ; είναι αδιάφοροι; η το κυνήγι της έδρας ;
   Ασχολούνται πάλι με τα ίδια και ίδια ,το ζητούμενο είναι να μελετήσουν και να υπερπηδήσουν τον σκόπελο που λέγεται Τσίπρας .
   Βέβαια, εγώ, θα πρέπει να ποδοπατήσω την ηθική μου και την περηφάνειά μου και να καταπιώ τις επιλογές του κάθε ανεγκέφαλου . Αυτοί δεν χρωστάνε σε μένα μια συγγνώμη.Αστο και αυτό ,αλλα τουλάχιστο να παρουσιάσουν ένα σοβαρό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε την νέα καταιγίδα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ .Δεν πας ξυπόλητος στ'αγκάθια και ούτε υποτιμας τον εχθρό αφου δεν γνωρίζεις τις νέες τακτικές του .Αλλά μάλλον παλεύουν με πόρτες που ανοιγοκλέινουν και κάνουν και θόρυβο παναθεμά τες .
   Κόμη μου ,γράφε ίσως κάτι δουν ,μια οι βροχές θαμπώνουν τα τζάμια ,μια η λιακάδα κάνει αντανάκλαση ...ε κάποια στιγμή θ'ανοίξει το ρημάδι το παράθυρο.
   Χάρηκα .

   • Komis Montechristo avatar
    Komis Montechristo @ juliet 20/05/2012 22:45:32

    Ιουλιέτα,καλησπέρα.Πάντα οι παρατηρήσεις σου είναι δυνατές και τις παρακολουθώ.Τιμώ και σέβομαι τις απόψεις σου,όπως και όλων φυσικά.Ο καθένας από τη πλευρά του,προσπαθεί να βάλει ένα λιθαράκι.
    Όσο για τα υπόλοιπα,λες και δεν βλέπω τι γίνεται;Στη Συγγρού τα λάθη είναι συνεχόμενα (εδώ και καιρό).Το κυριότερο,όμως,ξέρεις ποιο είναι;Η ΝΔ αναλώνεται σε μεταγραφές προσώπων,το κομματικό αλισβερίσι οργιάζει,προβάλλονται επιπόλαια,βιαστικά και αγχωμένα διλήμματα που ίσως δεν πιάσουν(η ΝΔ επιτέλους να γίνει συνθετική,το κεντρικό σύνθημα να ενώνει-άραγε πόσες φορές ακόμη πρέπει να τα γράψουμε;),ενώ η κοινωνία ΚΑΙΓΕΤΑΙ για επίλυση των θεμάτων.Άλλα αντί άλλων,ενώ ο κόσμος,έξω,ΠΑΡΑΜΙΛΑ από τα μέτρα του μνημονίου και όσα βιώνει...Προσωπικώς,δεν θα καταπιώ την ανοησία κανενός ανεγκέφαλου.Τα άσχημα θα τα χτυπώ αλύπητα.Το κόμμα και πως λειτουργεί το γνωρίζω απ'έξω και ανακατωτά (όπως και πολλοί άλλοι φυσικά).Εξάλλου,δεν είμαστε πιτσιρικάδες.Η κοινωνία διαλύεται και η ΝΔ ξοδεύει το πολύτιμο χρόνο σε ανοησίες...Δεν θέλω να γράψω χειρότερα.Μπορώ,αλλά δεν το θέλω.Θέλω να δω αφενός αν παραδειγματίστηκαν από τα λάθη που έγιναν(και είναι πολλά και αλλεπάλληλα) αφετέρου αν παρουσιάσουν μια λαϊκή-κοινωνική πλατφόρμα (πειστική όμως),προς όφελος του καταταλαιπωρημένου Έλληνα που καταστρέφεται.Χάρηκα που τα είπαμε.

    • juliet avatar
     juliet @ Komis Montechristo 20/05/2012 22:56:44

     Kαληνύχτα!και καλή βδομάδα .
     :)

     • Διηνεκης avatar
      Διηνεκης @ juliet 21/05/2012 00:11:02

      καληνυχτα

 69. Κωνσταντινος avatar
  Κωνσταντινος 20/05/2012 21:03:42

  Mιας και μιλάμε για αλλαγή πλεύσης μόλις είδα στο twitter την εξής είδηση:
  Ψωμιάδης: Μετεκλογική συνεργασία μακράς πνοής Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ
  Τάδε έφη στον βήμα FM ο τρισμέγιστος πρώην νομάρχης και κάλεσε σε πανστρατιά των κεντροδεξιών κομμάτων.
  Δεν το άκουσα με τα αυτιά μου αλλά αν είναι αληθές ένα έχω να πω...
  καλά κρασιά...

  Σταθόπουλος Κωνσταντίνος

 70. kas avatar
  kas 20/05/2012 21:17:34

  Συμφωνώ και εγώ στην λογική του άρθρου.
  Οι κάλπες εξέπεμψαν μηνύματα μιάς ατζέντας. Αυτή πρέπει να καλυφθεί.

  Οσο επικίνδυνη και πολυπολική σε απόψεις και μουρλαμάρες είναι η αριστερά, άλλα τόσο δεν θα πρέπει να διολισθήσει η ιστορία σε επίπεδο ταλιμπάν.

  Εδώ έχουν πάψει τα έσοδα από τις δου, οι μισθοί - συντάξεις Ιουνίου βγαίνουν δεν βγαίνουν, οι καταθέσεις φεύγουν, σχεδιάζεται ανθρωπιστική βοήθεια ώστε να μην υπάρχει έλλειψη φαρμάκων...και εμείς ασχολούμαστε με τις συνιστώσες.

  Τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο, μην εκπέσουμε σε ανθρωποφαγία.

 71. axilleas avatar
  axilleas 20/05/2012 21:18:14

  ΕΙΜΑΙ 45 ΧΡΟΝΩΝ-ΔΥ(ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ) ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ-ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ ΜΟΥ ΜΕ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ ΝΔ ΑΚΟΜΑ ΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΛΗΓΩΘΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.
  ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ -ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ 26 ΣΥΝΑΠΤΑ ΕΤΗ;

 72. roadrunner avatar
  roadrunner 20/05/2012 21:51:02

  Προσωπικά, δεν πιστεύω καμία δημοσκόπηση, θεωρώ ριψοκίνδυνο να παίζουν τα όργανα οι δημοσκόποι και να χορεύουν αναλόγως οι ηγεσίες των κομμάτων. Η χάραξη προεκλογικής στρατηγικής να είναι ανεξάρτητη από τα κέφια των δημοσκόπων.
  Για παράδειγμα, αναφέρεται στο άρθρο : «…τις ηλικίες που υπάρχουν περισσότεροι αναποφάσιστοι για τη ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρότερος. Δείτε τα ποσοστά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στις ηλικίες 18-24, 25-34, και 35-44». Στις ηλικίες 18-24 η δημοσκόπηση δίνει σε ΝΔ 7,3% και στο ΣΥΡΙΖΑ 26%. Όμως, στις ηλικίες 18-24 θα έπρεπε να περιλαμβάνονται και ΟΛΟΙ οι φοιτητές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, που αποτελούν ένα ευρύτατο ποσοστό της ηλικιακής ομάδας 18-24. Οι πολύ νωπές φοιτητικές εκλογές όμως έδειξαν εντελώς αντίθετα αποτελέσματα (ΝΔ(ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) γύρω στο 40%, ΣΥΡΙΖΑ(ΑΡΕΝ) γύρω στο 5%). Αυτά τα αποτελέσματα λοιπόν, που είναι τα μόνα πραγματικά, δεν αντικατοπτρίζονται με κανέναν τρόπο στα στημένα αποτελέσματα που προβλέπουν οι δημοσκόποι. Πως λοιπόν να γίνουν πιστευτοί οι δημοσκόποι ; Και με ποια λογική να χαράξει κανείς ολόκληρη προεκλογική καμπάνια, βασιζόμενος στις προγνώσεις τους ;
  Ωστόσο, συμφωνώ με τις προτάσεις που διατυπώνονται στο άρθρο.

  Σε ότι αφορά το "δίλημμα ευρώ-δραχμή" ως διακύβευμα των εκλογών,
  ήταν καλό για το πρώτο δεκαήμερο μετεκλογικά και θεωρώ ότι «άναψε φωτιές» σε πολλούς που ψήφισαν χαλαρά άλλα κόμματα, έτσι απλά για εκτόνωση.
  ΟΜΩΣ, αυτή η τακτική μάλλον «κάηκε» από τη στιγμή που τη στήριξαν οι Ευρωπαίοι. Βλέπε την απαράδεκτη παρέμβαση Μέρκελ περί δημοψηφίσματος.

  Η ΝΔ να εκπέμπει ΕΝΟΤΗΤΑ (όχι διχασμό), ΣΥΝΘΕΣΗ (όχι σύγκρουση), ασφάλεια-ωριμότητα-υπευθυνότητα— σοβαρότητα.

  Όσο για τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα της ΝΔ που «χαρίστηκε» στους υπόλοιπους, θέλει συντονισμένη προσπάθεια και σχεδιασμό για κινήσεις προς το εσωτερικό αλλά και προς την Ευρώπη.

  Επίσης, χρειάζεται μέτρο στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καθώς έχουν πέσει όλα τα κόμματα πάνω του, τον θυματοποιούν και του προσδίδουν κάποιους πόντους που δεν του αξίζει.
  Τέλος, τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ την περασμένη διετία θα πρέπει να υπενθυμίζονται διαρκώς, για να φρεσκάρεται και η μνήμη του κόσμου, ως προς τις αντιμνημονιακές θέσεις της ΝΔ εξαρχής.

  • kas avatar
   kas @ roadrunner 21/05/2012 14:16:34

   ++++++

 73. ΑΝΤΟΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ avatar
  ΑΝΤΟΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ 21/05/2012 00:32:16

  φακτορα και φαηλο ....Κοι η νικη δυστηχως του τσιριζα ειναι αναποφευχτη γιατι απλουστατα οι ανεργοι και πεινασμενοι , οι ετοιμοι για ενοπλη επανασταση - θα ψηφισουν αυτο το κομμα γιατι τους ταιζει με την ελπιδα - παραβλεποντας τις αντεθνικες του θεσεις..... Τι μπορει να κανει η πατριωτικη δεξια πλεων ??φαινομικα σχεδον τιποτα ....και ομως υπαρχει τροπος...εστω και αργα η πατριδα σωζεται αν .....1) αμεσως απευθηνθει και επιβαλει σε ολους τους εργοδοτες πασης φυσεως , απο τον περιπτερα μεχρι τον εφοπλιστη , να απολυσουν τους αλλοδαπους και να προσλαβουν ελληνες εστω και ανασφαληστους -χιλιαδες θεσεις εργασιας θα δημιουργηθουν ακαριαια για τους ελληνες , με οτι συνεπεγεται αυτό για την οικονομια και τις οικογενειες …2.) αμεσως απευθηνθει και επιβαλει σε ολους τους συνταξιουχους που εργαζονται χωρις εξαιρεσεις –τριτογενη τομεα και όχι μονο- την αποσυρση τους από την αγορα εργασιας - χιλιαδες θεσεις εργασιας θα δημιουργηθουν και παλι ακαριαια για τους ελληνες ,με οτι θετικο συνεπεγεται αυτό για την οικονομια και τις οικογενειες … 3.) απευθηνθει και επιβαλει , μεσω των εργοδοτων κατά κυριο λογο ,σε ολους τους κατεχοντες 2 δουλιες να σταματησουν αμεσα την δευτερη … χιλιαδες θεσεις εργασιας θα δημιουργηθουν και παλι ακαριαια για τους ελληνες ,με οτι θετικο συνεπεγεται αυτό για την οικονομια και τις οικογενειες … Υπαρχει χρονος μεχρι την ημερα των εκλογων ….Μετεκλογικα νομ.διαταγμα μετα από αναλογιστικη μελετη κ.λ.π περι υποχρεωτικης συνταξιωδοτησεως απαντων στην ηλικια των 55 ετων… εργασιας θα δημιουργηθουν και παλι ακαριαια για τους ελληνες – ειδικα στο δημοσιο με προσληψεις 1 προς 5 π.χ - με οτι θετικο συνεπεγεται αυτό για την οικονομια και τις οικογενειες …Ετσι μονο θα παραμεινουν οι ελληνες και ειδικα η νεολαια στην πατριδα ….αλλως κλαφτα τρελαντωνη μου – αληθεια γιατι δεν εφαρμοζωνται εστω και μερικα από τα εξαγελθεντα από την ΠΟΛΑΝ ως αριθμος βουλευτων , ανανεωση κ,λ,π ??? – και λοιποι δεξιοι πατριωτες ….Προσωπικα τυγχανω αρχηγος 4μελους οικογενειας ,ειμαι ανεργος 15 μηνες – χωρις ένα ευρω επιδοτηση-διαβιω με δανεικα , εκποιοντας τιμαλφη και ότι περουσιακο στοιχειο διαθετω αλλα απατριδες και εθνοπροδοτες - ως οι του τσιριζα και λοιπων συνοδειπορων - δεν ψηφιζουμε οικογενεικως …Πρωτα και πανω από όλα η πατριδα .Καντε επιτελους κατι και εσεις να μας πεισετε – ιδεες ως οι προαναφερομενες υπαρχουν – αλλως ψηφιζουμε την αντιμνημονιακη πατριωτικη δεξια …. Και ότι ηθελε προκυψει…. ...

  • airman avatar
   airman @ ΑΝΤΟΝΗΣ ΧΑΤΖΗΣ 21/05/2012 01:27:32

   Με όλο το θάρρος πιστεύω ότι τρόπος που σταθμίζεις τα δεδομένα είναι πολύ σωστός, πόσο μάλλον με τις αντιξοότητες που διαχειρίζεσαι.
   Τα μέτρα που παραθέτεις απαιτούν αποφασιστικές τομές και ρήξεις τις οποίες, εκ των διακδικητών της ψήφου, ο Σαμαράς είναι ο πλέον ''αξιόπιστος'' να δρομολογήσει.
   Η 1η με την άμεση λήψη μέτρων για την απομάκρυνση όλων όσων εισήλθαν και παραμένουν παράνομα στην επικράτεια της χώρας.
   Η 2η τόσο με την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας όσο και με θέσπιση επιπλέον αντικινήτρων για την εργασία μετά τη συνταξιοδότηση (δεν μπορεί βέβαια να απαγορευθεί σε κάποιον που δεν του φτάνει η σύνταξη να επιλέξει να εργάζεται με περικοπή της σύνταξης).
   Η 3η δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί νομοθετικά. Πως μπορείς σε κάποιον άξιο και ικανό στον ιδιωτικό τομέα να απαγορεύσεις το δικαίωμά του να εργάζεται όσες ώρες θέλει και όπου θέλει;
   Για τη δημιουργία ''πρωτογενών'' θέσεων εργασίας όμως το κλειδί είναι η ανάπτυξη. Παράλληλα μπορούν να ληφθούν και άλλα μέτρα τόσο για τη στήριξη των θέσεων εργασίας που έχουν απομείνει (π.χ. μείωση εργοδοτικών εισφορών) όσο και για τη δημιουργία έστω εποχιακών θέσεων εργασίας (π.χ. στον τουριστικό κλάδο με μείωση του ΦΠΑ).

 74. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 21/05/2012 01:36:40

  Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά. Πρέπει να δοθούν ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ λαϊκίστικου τύπου, αλλιώς οι ψηφοφόροι θα φέρουν πρώτο τον Τσιπραντρέα... Να βγει και ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, αν μπορεί φυσικά. Και να ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ, να "δεσμευθεί", ότι κανένα κεκτημένο μισθωτών του ιδιωτικού τομέα δε θα πειραχθεί... ΞΕΚΑΘΑΡΑ. Και ότι δεν θα απολύσει ΔΥ. ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ. Και πρέπει να αρχίσει ο Σαμαρας ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μιλάει για ΔΕΞΙΑ. Και να κάνει και ιστορικές αναδρομές. Να πει σον κόσμο και να υπενθυμίσει τι σημαίνει ανθελληνική αριστερά. Και αν γίνεται, να αρχίσει να αφήνει υπονοούμενα για το ποιοι είναι πίσω από την υποστήριξη Τσίπρα. Να μιλάει για "εξωευρωπαϊκά κέντρα", για "υπόγεια συμφέροντα" κλπ. ΑΛΛΙΩΣ, ΚΛΑΦ'ΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ!!!

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ Βατάτζης 21/05/2012 01:46:26

   "...Να βγει και ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ..."

   τα μέτρα του Ιουνίου ήδη εφαρμόζονται ...

   τα εκκαθαριστικά είναι στα Ελτα , οι περικοπές θα εμφανιστούν στις μισθοδοσίες-συντάξεις του Ιουνίου ... κάτι άλλο ?

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ Βατάτζης 21/05/2012 02:46:12

   ΟΧΙ. Αυτό είναι μεγάλη παγίδα. Η ΝΔ απευθύνεται σε διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Ποτέ δεν απευθυνόμασταν στους δυ, εκτός από ένα δυσάρεστο διάλειμμα στο οποίο κάποιοι θεώρησαν σκόπιμα να "πασοκίσουν" τη ΝΔ. Ακόμα και με τη λογική των αριθμών να το δεις η ΔΑΚΕ είναι μια ψείρα μπροστά σε ΠΑΣΚΕ και συνδικαλιστές της αριστεράς.

   Και για να στο πω πιο απλά: ή θα είσαι με αυτούς που παράγουν τον πλούτο και σε ψηφίζουν για να μην τους τον αφαιρείς με φόρους ή με αυτούς που καταναλώνουν τον πλούτο και ζητάνε φορολογία και παροχές. Σε μια φιλελεύθερη λογική επιβιώνει αυτός που παράγει. Σε μια σοσιαλιστική, αυτός που έχει μεγαλύτερη ανάγκη.

   Κυβερνηθήκαμε 20 χρόνια από σοσιαλιστές και έχουμε προβλήματα παραγωγικότητας. Περίεργο? Δε νομίζω.

   Αυτοι που πρέπει να προστατέψουμε είναι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και όχι τα εξαγορασμένα κομματόσκυλα του δημοσίου.

 75. Αλεξία avatar
  Αλεξία 21/05/2012 03:56:48

  Τα προτεινόμενα μέτρα 2 και 3 δεν λύνουν κανένα πρόβλημα (σε επίπεδο συνόλου). Δεν παράγουν πλούτο (ανάπτυξη), αλλά μοιράζουν το εισόδημα (από εργασία) σε περισσότερα άτομα. (Και θα πολεμούνται στα δικαστήρια για δεκαετίες ολόκληρες)

  Το δε μέτρο 1 ("να απολυσουν τους αλλοδαπους και να προσλαβουν ελληνες εστω και ανασφαλιστους") σκοντάφτει σε νόμους της ΕΕ: α) η ανασφάλιστη εργασία: ποτέ δεν πρόκειται να καταστεί νόμιμη, β) τίποτε δεν εμποδίζει τους εργοδότες να αντικαταστήσουν Πακιστανούς ή Αλβανούς εργαζομένους με Ρουμάνους (που θα εργάζονται για το ίδιο μεροκάματο)...

  Συμπερασματικά, οι προτάσεις σας είναι ανεδαφικές και δεν βλέπω να έχουν πιθανότητες εφαρμογής (ασχέτως αν ακούγονται κοινωνικά δίκαιες).

 76. Αλεξία avatar
  Αλεξία 21/05/2012 04:07:50

  Δεν μπορώ να απαντήσω για τον/την naruto, αλλά εγώ δεν διεκδίκησα τον τίτλο του προφήτη.

  Απλά παρέθεσα σκέψεις για την πιθανότητα (μη) εφαρμογής του προγράμματος Σαμαρά υπό τις παρούσες συνθήκες.

  Θα βοηθούσε περισσότερο τη συζήτηση αν, αντί για χαρακτηρισμούς, παρείχατε τη δική σας (αιτιολογημένη) αντίθετη άποψη.

  Εσείς πιθανόν να έχετε υπεραρκετό χρόνο για να κερδίσετε τη ζωή σας (ή να την αναπολήσετε, αν είσθε κάποιας ηλικίας) και γι' αυτό δεν βιάζεσθε, για άλλους όμως απλά δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρίες και γι' αυτό ίσως βιάζονται. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η υλοποίηση των μεγαλεπήβολων σχέδιων Σαμαρά έχει μετατεθεί πλέον για κάποιο μακρινό και αόριστο μέλλον. Θα χαρώ να ακούσω τον αντίλογό σας πάνω σ' αυτό.

 77. dim avatar
  dim 21/05/2012 04:32:20

  Να πώς τη Τετάρτη αργά το βράδυ θα έχουν ξεκαθαρίσει οριστικά τα πράγματα σχετικά με τη παραμονή της χώρας μας στο Ευρώ ή την επιστροφή στη δραχμή...


  Τρίτη 22 Μαϊου

  Διάγγελμα Αντώνη Σαμαρά οπου λέει χοντρικά τα εξής:
  «Σας το λέω εδω και μήνες, δεν έγινα ξαφνικά μνημονιακός. Το βράδυ της ψήφισης του δεύτερου μνημονίου ζήτησα από τους βουλευτές να με εμπιστευτούν. Είπα ότι τώρα είναι η ώρα να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ζωντανή και μέσα στο Ευρώ, ώστε όταν σύντομα η Ευρώπη αλλάξει και δεί ότι αυτά που της έλεγα εδώ και δυο χρόνια για ανάπτυξη ήταν τα σωστά, εμεις να είμαστε ακόμα πάνω στο τρένο της Ευρώπης για να καρπωθούμε τα πακέτα ανάπτυξης που θα δοθούν...

  Και τώρα είναι η ώρα για να δούμε αν θα δικαιωθούν όσοι με εμπιστεύτηκαν ή αν η στρατηγική του να κρατήσουμε την χώρα όρθια και εντός Ευρώπης μετην ελπίδα ότι η Ευρώπη σύντομα θα αλλάξει πολιτική ήταν λάθος αφού η Ευρώπη δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει.

  Αύριο πάω στη σύνοδο του ΕΛΚ, απαιτώντας τα εξής: 1,2,3,4,5 κλπ (πρόγραμμα ΝΔ για ανάπτυξη και έξοδο από τη κρίση), και ταυτόχρονα επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής ώστε να μη χρειαστεί κανένα ακόμα επώδυνο μέτρο έως ότου αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα ανάπτυξης....

  Αν το ΕΛΚ υιοθετήσει τις απαιτήσεις μου, έχουμε πετύχει αυτό ακριβώς που έλεγα εκείνο το δύσκολο βράδυ: μείναμε όρθιοι και τώρα θα καρπωθούμε και εμείς από τη στροφή της Ευρώπης στην ανάπτυξη

  Αν το ΕΛΚ τις απορρίψει, τότε δεν υπάρχει κανένας δρόμος πια για την χώρα μας εντός Ευρώπης, αποσύρομαι από αρχηγός της ΝΔ, και ας αρχίσει κάποιος άλλος να ετοιμάζει τη χώρα για την επιστροφή στη δραχμή...»

  Έτσι πρέπει να εμφανιστεί ο Σαμαράς τη Τρίτη στο διάγγελμα. Ξεκάθαρος και αποφασισμένος να τελειώσει το θέατρο του παραλόγου (μπλοφάρουν, δε μπλοφάρουν, θα μας στραγγαλίσουν οριστικά ή θα περάσουν στη φάση της ανάπτυξης κλπ.).


  Τετάρτη 23 Μαϊου – απόγευμα

  Μετά τη λήξη της συνόδου του ΕΛΚ, ο Σαμαρά βγαίνει και κάνει δήλωση:
  «Μέσα τους είπα αυτά που σας είπα και χθες στο διάγγελμα και τους είπα επίσης: «Κύριοι, μετά τη σύνοδο του ΕΛΚ έχετε τη σύνοδο κορυφής με θέμα την ανάπτυξη....Καθήστε όλο το βράδυ και πάρτε μια απόφαση

  Όλος ο Ελληνικός λαός περιμένει την απόφαση σας για να καθορίσει τη στάση του.

  Θα υιοθετήσετε τη λογική της προτασής μου, αυτό που φωνάζω εδώ και 2 χρόνια? Θα έχουμε χαλάρωση και μέτρα ανάπτυξης? Τότε να ξέρετε ότι οι Έλληνες θα κάνουμε αυτό που πρέπει, θα κάνουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, θα συμμαζέψουμε τις σπατάλες του κράτους, και σε συνεργασία μαζί σας και με την νέα αναπτυξιακή πολιτική θα βγούμε από την κρίση

  Δεν θα υιοθετήσετε τη πρόταση μου? Θα βγεις κυρία Μέρκελ και πάλι από τη σύνοδο και θα λες ότι το πρόγραμμα θα τηρηθεί κατά γράμμα, και καμια τροποποίηση δε πρόκειται να γίνει?

  Σε αυτή τη περίπτωση οι Έλληνες το έχουμε αποφασίσει. Παραμονή στο ευρώ μέσα σε τέτοια ασφυκτικά πλαίσια δεν εχει πια κανένα νόημα...Εγώ αποχωρώ, και ας επιλέξει ο ελληνικός λαός ποιος θέλει να τον οδηγήσει στο σωστό πλεόν, οπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μετά και την απόφαση σας, δρόμο της δραχμής.»


  Τετάρτη 23 Μαϊου – αργά το βράδυ

  Σενάριο Α: Οι ηγέτες της Ε.Ε. βγαίνουν από τη σύνοδο και λένε ότι υιοθετούν τα μέτρα ανάπτυξης και την χαλάρωση των χρονικών περιορισμών για την Ελλάδα, αλλά πέραν τούτου τίποτα άλλο. Λένε επίσης ότι αν η νέα κυβέρνηση επιδιωξει πλήρη κατάργηση του μνημονίου, ή ξεχείλωμα των ελλειμμάτων με αυξήσεις, προσλήψεις, κρατικοποιήσεις κλπ, τότε η βοήθεια προς την Ελλάδα παύει οριστικά και ας τα βγάλει πέρα πια μόνη της

  Σενάριο Β: Οι ηγέτες της Ε.Ε. βγαίνουν από τη σύνοδο και λένε ότι το μνημόνιο θα πρέπει να εφαρμοστεί αυστηρά, ότι τον Ιούνιο περιμένουν η Ελλάδα να λάβει και νέα μέτρα και όποια θέματα ίσως υπάρξουν σχετικά με ανάπτυξη θα ξανασυζητηθούν στο τέλος Ιουνίου.


  Κυριακή 17 Ιουνίου

  Αν έχει ισχύσει το Σενάριο Α: Σαμαράς 45%

  Αν έχει ισχύσει το Σενάριο Β: Ντέρμπι Τσίπρα – Καμμένου για την πρώτη θέση, για το ποιος θα αναλάβει τη μετάβαση της Ελλάδας προς τη δραχμή...

 78. roadrunner avatar
  roadrunner 21/05/2012 07:47:23

  Υπάρχει ωστόσο, η προκλητική περίπτωση των αρκετών εκπαιδευτικών κληρικών που εργάζονται και στη δημόσια εκπαίδευση ως θεολόγοι, και που εισπράττουν δυο μισθούς και για τις δυο εργασίες από το δημόσιο.
  Αλλά, θέλει πολύ αποφασιστικότητα για να αποκαταστήσει κανείς την αδικία αυτή, ενώ μένουν άνεργοι εκατοντάδες πτυχιούχοι θεολόγοι....
  Και βέβαια αποκαθιστώντας τέτοιες αδικίες δε δημιουργείται ακριβώς ανάπτυξη, αλλά μειώνεται η κοινωνική αδικία.
  Επιπλέον, αν και είναι δυσάρεστο αυτό που θα πω, είναι προτιμότερο για φοροεισπρακτικούς λόγους να έχεις διπλάσιους εργαζόμενους με το μισό εισόδημα, από ότι μισούς άνεργους με το διπλάσιο εισόδημα (στις μέρες μας το αποταμίευμα όπου υπάρχει κρύβεται οπουδήποτε αλλού, εκτός από την αγορά )

 79. κωλοτουμπες γυριστες avatar
  κωλοτουμπες γυριστες 21/05/2012 07:56:37

  τι μεγάλη φιλοσοφία κε. Μανώλη!
  Στη Συγγρου σαν τα λένε αυτά;
  Στις 17/06 το βράδυ θα πάτε όλοι για βρούβες....

 80. romeo avatar
  romeo 21/05/2012 08:48:25

  Στο κείμενο αναφερόμουν. Μη μας κάνετε και μαθήματα.

 81. Θόδωρος avatar
  Θόδωρος 21/05/2012 08:53:38

  Το πιο ωραίο είναι ότι όλοι θέλουν συνέπεια και σταθερές απόψεις και θέσεις από τους πολιτικούς και τα κόμματα και όχι κωλοτούμπες..
  Δηλαδή όταν αλλάζουν οι συνθήκες σε μια κατάσταση (στην προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική μας ζωή) και εμείς όλοι ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΜΑΣΤΕ (μέχρι ενός ορίου, δεν λέω)σ' αυτήν την νέα κατάσταση, κάνουμε κωλοτούμπες, είμαστε ΟΛΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ στη ζωή μας!.. Οι άλλοι όμως να μην είναι!

  Ο Πρόεδρος πρέπει προοδευτικά να ανεβάσει ΠΟΛΥ τους τόνους και ίδιως λίγο πριν τις εκλογές! Να εξηγήσει γιατί έκανε ότι έκανε και όχι να κάθεται να τον συκοφαντούν και να του χρεώνουν μεγάλα λάθη που του κόβουν δύναμη. Βγες και ξεμπρόστιασε τους, Πρόεδρε! Δεν έχεις στόμα? ΜΙΛΑ! Τι περιμένεις??

  Πες για τα 2 χρόνια που κορόιδευε το ΠΑΣΟΚ (άντε μέχρι τον Βενιζέλο γιατί μπορεί να τον χρειαστείς τον χοντρό!..).
  Οι μεγάλες περικοπές άρχισαν από τον Νοέμβριο του 2011 με τον Παπαδήμο.
  Αν λαμβάνονταν σταδιακά τα μέτρα δεν θα μαζεύονταν όλα για τώρα. Πέστα αυτά.

  ΔΩΣΕ ΟΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, πρόεδρε, πες τι θα κάνεις μετά για να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με το γ...μωμνημόνιο. Εξήγησε ότι κάνενας Έλληνας δεν είναι μνημονιακός, εκτός κι αν είναι μαζόχας!

  Εγώ σε πιστεύω, Πρόεδρε γιατί να το κάνεις αυτό τον Νοέμβριο του 11 ενώ μπορούσες να πας σε εκλογές και να βγεις άνετα.
  Δεν είναι λογικό αλλιώς, την πονάς την χώρα.

  Εμπρός λοιπόν, επάνω στους ελεεινούς και υποκριτές τους κοκκινοπράσινους! Δεν έχουν συνοχή, το ξέρεις, βγάλε κόσμο στα κανάλια κάθε μέρα, να μην τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί μέχρι τις εκλογές! Τώρα είναι η ώρα!

 82. aris avatar
  aris 21/05/2012 11:24:35

  Aγαπητέ Κόμη,
  Οπως πάντα, οι παρατηρήσεις σου είναι απόλυτα σωστές. Μόνο που όταν ενα κόμμα μπαίνει στον κατήφορο της παρακμής και της διάλυσης αντί να παραδεχτεί και να διορθώσει τα σφάλματά του κάνει διαρκώς περισσότερα. Tί να κάνουμε? Η ομάδα μας δεν θα κερδίζει πάντα, όσο κι αν εμείς αυτό επιθυμούμε διακαώς. Τουλάχιστο θα μάθουμε κάποτε να χάνουμε αξιοπρεπώς?
  Το δίλλημα "Ευρώ ή δραχμή" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ καμμιά ελπίδα επιτυχίας γιατί στην δική μου συνήδειση όπως και σε όλων των γνωστών και φίλων μου έχει ταυτιστεί πρωτίστως με το απεχθές πρόσωπο του Σόιμπλε και της Μέρκελ και μάλιστα δεν φοβίζει κανέναν πλέον γιατί όλοι πείσθκαν οτι είναι σαν το ψεύτη βοσκό που συνέχεια φωνάζει λύκος χωρίς να υπάρχει...Το έχουν κάψει μόνοι τους οι Γερμανοί και εδώ που τα λέμε δεν υφίσταται γιατί ποιός πιστεύει οτι θα γίνουν οι Γερμανοί πιό αυθάδεις από τον Τσίπρα ωστε να ρισκάρουν κόστος 500-1000 δίς για να γλιτώσουν τα 200 δίς απ' το χρέος της Ελλάδος?
  Ο κίνδυνος για ατύχημα υπάρχει. Οπως είναι σχεδόν βέβαιο οτι τηρώντας το μνημόνιο κατα γράμμα (που δεν μπορούμε) το 2013 θα έχουμε ύφεση πάνω απο 10% και θα βγούμε αναγκαστικά απο το Ευρώ χωρίς να μεσολαβήσει ατύχημα, όπως κατηγορηματικά διαβαβαιώνει ο έγκυρος διεθνής οικονομικός τύπος.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ aris 21/05/2012 13:08:23

   Συμφωνώ αγαπητέ Άρη, ιδιαίτερα εκαί που επισημαίνεις τον κίνδυνο ατυχήματος.
   Μια μικρή παρατήρηση μόνον: Ορθότερο είναι να πάψουμε να μιλάμε για "Γερμανούς" εν γένει. Να μιλάμε για την παντελώς αποτυχημένη και μα@@κισμένη διαχείριση της κρίσης από τους κυβερνώντες Γερμανούς του CDU/FDP (μη ξεχνάμε και τον απελθόντα πολιτικό νάνο του ετέρου "ημιαξονίου").
   Γιατί τα καυτά κάστανα, όπως φαίνεται πιθανότατα θα κληθούν να τα βγάλουν πάλι απο τη φωτιά κάποιοι άλλοι Γερμανοί, με άλλη κυβέρνηση και άλλες πολιτικές ταμπέλες, συγκεριμένα SPD/Grünen.
   Ίσως, ακόμη και η κρίση θέλει "τον Γερμανό της". Όλο και περισσότερο διαφαίνεται, ότι ίσως το τερατώδες πρόβλημα και η ατυχία μας είναι ότι η κρίση είχε τον λάθος Γερμανό.

   • aris avatar
    aris @ Ο Θείος 21/05/2012 15:21:29

    Εγώ υποψιάζομαι οτι ήταν μάλλο πουλημένος Γερμανός γι αυτό και επιμένει να αποχωρεί όσο πιο αργά γίνεται ώστε αυτός και τα Μεγάλα αφεντικά να συνεχίζουν όσο περισσότερο γίνεται την απομύζηση κερδών...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ aris 21/05/2012 18:22:33

     Δεν αποκλείεται...
     Με αυτά που "σκάνε" κάθε μέρα και εκεί...

 83. petros avatar
  petros 21/05/2012 18:15:28

  Προς φάκτορα.
  Το μείζον θέμα είναι ότι ο κόσμος, εξαντλημένος από τις περικοπές ή την ανεργία, ενώ δεν μπόρεσε να πληρώσει ακόμα το χαράτσι του 2011, βρίσκεται μπροστά σε μια τραγωδία που ετοίμασε ο Βενιζέλος, τις νέες φορολογικές δηλώσεις που πλήττουν κυρίως τις οικογένειες με παιδιά !
  Πως θα μπορέσουν να πληρώσουν τέτοιους φόρους ; Πως θα μπορέσουν ταυτόχρονα να πληρώσουν και το χαράτσι στη ΔΕΗ και άλλους 4 φόρους στα ακίνητά τους, τη στιγμή που έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στους μισθούς και στις συντάξεις ; ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΡΟΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ.ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΩΘΕΙ Η ΝΔ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.