#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/09/2010 05:13
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ μπροστά στην εκλογική μάχη

Η ΝΔ, το Μνημόνιο, ο Σαμαράς και ο Καραμανλής



Κατόπιν αρκετού προβληματισμού, επιτρέψτε μου, αγαπητοί φίλοι, να συμβάλω κι εγώ με τη σειρά μου, με μερικές σκέψεις, στη συζήτηση που ξεκίνησε το antinews σχετικά με το Γιατί η ΝΔ δεν πείθει ακόμα;

Το ερώτημα είναι κρίσιμο, όχι μόνο γιατί είναι παράδοξο, μια κυβέρνηση να έχει ασκήσει την καταστροφική πολιτική που έχει ασκήσει η κυβέρνηση ΓΑΠ και να μην έχει καταρρεύσει ακόμη, αλλά κυρίως διότι από τη σωστή απάντησή του εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η δυνατότητα της ΝΔ να ξαναγίνει κυβέρνηση – απαραίτητη προϋπόθεση, προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από τα δεινά του Μνημονίου και της κυβέρνησης ΓΑΠ συνολικά (μεταναστευτικό κλπ.).

Προσωπικά νομίζω ότι ο βασικός λόγος που η ΝΔ δεν ανακάμπτει είναι ο Καραμανλής. Ο οποίος αποδείχθηκε, στους 11 αυτούς μήνες, πραγματικά το μεγαλύτερο «βαρίδιο» της νέας ΝΔ του Σαμαρά, αν και όχι με την έννοια που του αποδίδεται από τους περισσότερους επικριτές του. Ο Καραμανλής είναι δηλαδή βαρίδιο, όχι επειδή υπάρχει, αλλά, αντιθέτως, επειδή δεν υπάρχει, επειδή απουσιάζει πολιτικά. Επειδή διά της σιωπής του έχει επιτρέψει να εμπεδωθεί πλειοψηφικά η πεποίθηση ότι για το Μνημόνιο και τα λοιπά δεινά της χώρας φταίει η δική του διακυβέρνηση.

Καταρχάς πρέπει βέβαια να απαντηθεί το ερώτημα: είναι πράγματι έτσι, ή η πλειοψηφική αυτή πεποίθηση είναι αποτέλεσμα παραπλάνησης;

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Η κυβέρνηση Καραμανλή είναι γεγονός ότι απέτυχε. Απέτυχε πρώτα από όλα στην βασική της προεκλογική υπόσχεση, να επανιδρύσει το κράτος. Απέτυχε να πατάξει τη διαπλοκή (αν και της επέφερε – πλην Μπόμπολα – σημαντικά οικονομικά πλήγματα). Απέτυχε να εμπεδώσει ήθος στα δημόσια πράγματα της χώρας (αν και έγιναν κάποια βήματα, σε σχέση με την τρομακτική ηθική κατάρρευση της περιόδου Σημίτη). Απέτυχε να υπερασπιστεί αποτελεσματικά τα συμφέροντα της χώρας στο ζήτημα της πολιτικής των αγωγών, στα Δεκεμβριανά, στο ανύπαρκτο «σκάνδαλο» του Βατοπαιδίου. Το τελευταίο είναι χαρακτηριστικό, καθώς ακόμη και ο ίδιος ο Καραμανλής παραδέχθηκε, αυτοκτονικά, την ύπαρξη σκανδάλου, ενώ τα νεότερα στοιχεία ήδη δείχνουν ότι δεν υπήρξε η παραμικρή σκιά σκανδάλου – πέραν βέβαια του ότι όλοι παραδέχονται ότι δεν υπήρξε χρηματισμός πολιτικών ή άλλων προσώπων. Και φτάνουμε στο σημείο, ενώ το Βατοπαίδι αποδεικνύεται τελικά σήμερα «μη σκάνδαλο», ο τότε πρωθυπουργός να το είχε αποδεχθεί αβασάνιστα ως τέτοιο, τη στιγμή που η κατασκευασμένη αυτή ιστορία του στοίχισε τον πολιτικό καταποντισμό του!

Δεν χρειαζόμαστε άλλα στοιχεία για να εκδοθεί η ετυμηγορία: ο Καραμανλής απέτυχε!

Όλα αυτά θα είχαν όμως μικρή τελικά σημασία, αν ο Καραμανλής είχε δείξει ως το τέλος πυγμή ηγέτη: Αν είχε δώσει τη μάχη μέχρι το τέλος και δεν είχε παραδώσει την εξουσία στους εχθρούς της χώρας, με την παραίτηση, κατ’ ουσία, της κυβέρνησής του το Σεπτέμβριο του 2009, πηγαίνοντας σε περίπου προδιαγεγραμμένη ήττα. Αναρωτιούνται πλήθος αναλυτών γιατί δεν πήγαν οι Νεοδημοκράτες να ψηφίσουν πέρυσι τον Οκτώβριο, χωρίς να εντοπίζουν την πραγματική αιτία: Ότι ένας συνολικά παραιτημένος πρωθυπουργός, που φαίνεται ότι ανυπομονεί να παραδώσει την εξουσία, δεν μπορεί να σε ελκύσει, να σε εμπνεύσει να τον ψηφίσεις. Ψηφίσαμε Καραμανλή, μόνον όσοι είχαμε κάποια συναίσθηση του τι επερχόταν για τη χώρα με τη διακυβέρνηση ΓΑΠ – αν και βέβαια η πραγματικότητα ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Ναι, λοιπόν. Ο Καραμανλής πολεμήθηκε από τους Αμερικανούς, πολεμήθηκε λυσσαλέα από την εγχώρια διαπλοκή και το διεθνές παρακράτος, πολεμήθηκε από τους πανίσχυρους (τότε) μητσοτακικούς μηχανισμούς, αλλά όλα αυτά δεν επιτρεπόταν να τον οδηγήσουν στην παραίτηση. Έπρεπε αντιθέτως να χαλυβδώσουν τη θέλησή του να ηγηθεί της χώρας και να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους, όχι να εγκαταλείψει το πεδίο της μάχης.

Η ιδιότυπη παραίτηση Καραμανλή, ολική και ισοπεδωτική, συνεχίστηκε και μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου. Με έκπληξη είδαμε μια κυβέρνηση που ξεκίνησε με το «καλημέρα» να εξαπατεί τον κόσμο σε σχέση με τη δήθεν καταστροφή της χώρας από την προηγούμενη κυβέρνηση, να «χαϊδεύεται» αντιπολιτευτικά από τον Καραμανλή σε μια αυτοκαταστροφική «συναίνεση», την ώρα που οι επίγονοί του ήταν υπερβολικά απορροφημένοι από τη μάχη της αρχηγίας. Είδαμε αυτή την άνευ προηγουμένου διάθεση «συναίνεσης» στην ομιλία Καραμανλή στις προγραμματικές δηλώσεις της παρούσας κυβέρνησης, που ακολουθήθηκε μάλιστα πρόθυμα και από τους Ντ. Μπακογιάννη και Δ. Αβραμόπουλο (μόνον ο Σαμαράς, μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών, είχε κάνει πραγματικά αντιπολιτευτική ομιλία).



Η «συναίνεση» αυτή κληροδοτήθηκε στο Σαμαρά και μετά την ανάδειξή του στην αρχηγία (βοηθούντων και όλων των λοιπών, «μνημονιακών», σήμερα, μηχανισμών, που πίεζαν το Σαμαρά στην κατεύθυνση της «συναίνεσης»), υπονομεύοντας τη δυνατότητά ουσιαστικής αντιπολίτευσης και εμπεδώνοντας ακόμη περισσότερο την παραπλανητική πεποίθηση ότι «για όλα φταίει η ΝΔ».

Η πεποίθηση αυτή εδραιώθηκε σχεδόν ανεπανόρθωτα με την επακόλουθη «σιωπή Καραμανλή», η οποία έδωσε στον Παπανδρέου την άνεση να φωνάζει στο Σαμαρά «πού τον κρύβετε τον κύριο Καραμανλή» και ο Σαμαράς να μην έχει τι να απαντήσει!

Προσέξτε τώρα το κεντρικό σημείο του προβλήματος: Το ζήτημα δεν είναι αν η ΝΔ του Καραμανλή απέτυχε στη διακυβέρνηση της χώρας, το ζήτημα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ πάει να της φορτώσει πράγματα για τα οποία ευθύνεται αποκλειστικά και μόνον το ίδιο: Τη δημιουργία του υπέρογκου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ (την περίοδο 1981-1989) και την μεθοδευμένη όσο και ταχύτατη καταστροφή της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας εφτά μόλις μήνες μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον ΓΑΠ.

Πώς τα κατάφερε τόσο καλά το ΠΑΣΟΚ στην κορυφαία του αυτή πολιτική απάτη; Οι λόγοι είναι πολλοί, αλλά ο βασικός λόγος που κατάφερε να πείσει, πέρα από τους δικούς του, αφοσιωμένους και τυφλωμένους οπαδούς, ακόμη και πολλούς Νεοδημοκράτες, είναι η συνολική «παραίτηση» Καραμανλή (περιλαμβανομένης της εκλογικής «παραίτησης», της αντιπολιτευτικής «συναίνεσης» και της συνεχιζόμενης σιωπής), σε συνδυασμό με την πανθομολογούμενη επικοινωνιακή ανεπάρκεια της σημερινής ΝΔ.

Φτάσαμε σε σημείο, δηλαδή, η σημερινή κρίση, για την οποία ελάχιστα έως καθόλου δεν ευθύνεται η ΝΔ, να είναι φορτωμένη, στη συνείδηση της πλειοψηφίας της κοινής γνώμης, στο κόμμα αυτό, που μπορεί να έκανε άλλα εγκλήματα, αλλά όχι αυτό για το οποίο κατηγορείται από τα ΜΜΕ του Μνημονίου!

Τι πρέπει να κάνει ο Σαμαράς



Είναι γεγονός ότι τώρα πια είναι πολύ αργά για να «μιλήσει ο Καραμανλής» και να έχει μια τέτοια κίνηση θετικά αποτελέσματα για τη ΝΔ. Το κακό που ήταν να γίνει από τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, ήδη έγινε και δεν ξε-γίνεται με το να μιλήσει, σήμερα πια, ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την άλλη, δεν είναι σωστό, ούτε σκόπιμο, η ΝΔ να αποκηρύξει τον Καραμανλή. Ορθή και έντιμη είναι επ’ αυτού η στάση του Σαμαρά.

Ούτε όμως μπορεί να συνεχίσει να φορτώνεται η ΝΔ ένα έγκλημα που δεν έκανε (αλλά έκανε αντιθέτως το ΠΑΣΟΚ) και να ανέχεται τον ΓΑΠ να ξεφωνίζει «πού τον κρύβετε τον Καραμανλή».

Το καλύτερο θα είναι, κατά τη γνώμη μου, ο Σαμαράς να πει την πλήρη αλήθεια στο λαό. Να εκφράσει ανοιχτά το παράπονό του έναντι του Καραμανλή, ακριβώς διότι με τη συμπεριφορά του οδήγησε στο να εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη η εσφαλμένη πεποίθηση ότι δήθεν η διακυβέρνηση της ΝΔ φταίει για την κρίση και, έμμεσα, για το Μνημόνιο.

Δεν θα είναι βέβαια εύκολο τώρα πια να πείσει τον κόσμο ότι δεν φταίει – και μάλιστα δεν φταίει καθόλου – η ΝΔ για το Μνημόνιο. Δεν είναι όμως δυνατόν η ΝΔ να κάνει δώρο ένα τέτοιο χονδροειδές και εξόφθαλμο ψέμα στον πολιτικό της αντίπαλο. Ακόμη και εάν καταφέρουν τα ΜΜΕ να πείσουν τους πάντες ότι δήθεν φταίει η ΝΔ, η ίδια η ΝΔ δεν πρέπει ποτέ να αποδεχθεί μια τέτοια έωλη, κατά βάση, κατηγορία. Κάποτε θα μπορέσει να την ανατρέψει. Μην ξεχνούμε άλλωστε ότι το ψέμα έχει «κοντά ποδάρια», όπως λέει κι ο λαός. Ούτε επιτρέπεται η χώρα να μην γνωρίζει ποιοι είναι πραγματικά οι δήμιοί της.

Όμως από την άλλη δεν μπορεί ο Σαμαράς να εξακολουθήσει να χρεώνεται τη σιωπή, τη φυγή Καραμανλή.

Η διακριτική καταγγελία της αυτοκαταστροφικής σιωπής του Καραμανλή θα δώσει στο Σαμαρά την απαραίτητη, πολιτικά και επικοινωνιακά, ρήξη με το καραμανλικό παρελθόν, ενώ η ταυτόχρονη υπεράσπιση των οικονομικών πεπραγμένων της κυβέρνησης Καραμανλή (χωρίς να ισχυρίζεται βέβαια κανείς ότι έγιναν όλα καλά εκείνη την περίοδο, αλλά, απλώς, ότι το έγκλημα του Μνημονίου έγινε, τώρα και στο παρελθόν, από το ΠΑΣΟΚ) θα εμπεδώσει την αναγκαία ηθική υπεροχή του Σαμαρά έναντι του Καραμανλή εντός μάλιστα του διαρκώς συρρικνούμενου πυρήνα των πιστών καραμανλικών («μπορεί να μου σκάβεις εσύ το λάκκο, αλλά εγώ δεν είμαι αχάριστος»).

Κατά τη γνώμη μου, είναι επιβεβλημένο ο Σαμαράς να ξεφύγει από τις δήθεν «ευθύνες» της κυβέρνησης Καραμανλή, για να πείσει, ως Πρόεδρος της ΝΔ, ότι η ΝΔ θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα από το ΠΑΣΟΚ και ακόμη ότι αν είχαμε κυβέρνηση ΝΔ σήμερα, ποτέ δεν θα ήμασταν στο δήθεν «αναπόφευκτο» Μνημόνιο.

Η άλλη περίπτωση να τα καταφέρει είναι μόνον με τη θεωρία του «ώριμου φρούτου». Από αυτήν όμως δεν θα πάρουμε, ευχαριστούμε!

Επώνυμος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. AYTAPKEIA avatar
  AYTAPKEIA 09/09/2010 05:59:19

  Οι γαλαξιακές ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑΤΙ έρχεται ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟΣ χειμώνας (όπως ο 5ετής από το ηφαίστειο Ταμπόρα τού 1815-20, που ΕΠΙΤΑΧΥΝΕ την Επανάσταση του 1821!):
  http://www.youtube.com/watch?v=u8e2dsV9eZ0

 2. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 09/09/2010 06:05:06

  Πώς να ζητήσει ευθύνες από Καραμανλή όταν οι περισσότεροι από όσους έχει επιλέξει για κορυφαίους συνεργάτες του είναι οι πλέον ευνοημένοι από τον Καραμανλή?
  Τυχαίο?
  Δε νομίζω.

  Για την ανάλυση ΣΥΜΦΩΝΩ.

 3. trellakias avatar
  trellakias 09/09/2010 06:12:43

  Οι μεγάλοι ηγέτες δεν πρέπει να έχουν προσωπικά πείσματα και θυμούς! Όμως μήπως είναι άκαιρη η ανωτέρω ......κουβέντα, και μετατοπίζουμε το ζήτημα αλλού;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ trellakias 09/09/2010 07:44:12

   Προσωπικά νομίζω ότι αυτό ήταν και είναι το πρόβλημα της ΝΔ. Υπάρχει μια γενική απαξίωση, "όλοι το ίδιο είναι", που σε μεγάλο βαθμό ισχύει (αν και προσωπικά εξαιρώ τον Αντώνη από αυτό), αλλά ΔΕΝ ισχύει σε καμία περιπτωση στο ζήτημα του Μνημονίου!

   Όχι, στο Μνημόνιο ΔΕΝ είναι ίδιοι, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! Το ένα μας το έφερε, ή άλλη ΔΕΝ μας το έφερε, παρά το ότι έσκουζαν από τότε κάποιοι εκπρόσωποι των δημίων της χώρας, Σημίτης και λοιποί. Και όχι μόνον δεν μας το έφερε, αλλά ούτε και θα μας το έφερνε, αν παρέμενε κυβέρνηση, ενώ και τώρα θα μας βγάλει από αυτό.

   Αν θέλουμε λοιπόν να ξεφύγουμε από τη λογική του "έλα μωρέ, όλοι ίδιοι είναι", θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η σχέση της ΝΔ με τον Καραμανλή: Να αθωωθεί στη συνείδηση και της ΝΔ (που σε μεγάλο βαθμό το πιστεύει κι αυτή ότι και με τον Καραμανλή θα ήταν "αναπόφευκτο" το Μνημόνιο!) και της κοινωνίας ο Καραμανλής για το Μνημόνιο, ενώ να καταδειχθεί αυτός ως ο πρωταρχικός υπεύθυνος του επικοινωνιακού ναυαγίου της ΝΔ, που όλοι νομίζουν ότι φταίει η ΝΔ, ή ΚΑΙ ή ΝΔ για το Μνημόνιο (που εκ του αποτελέσματος είναι το ίδιο).

   Πολύ απλά, αυτό που δεν κατάλαβε ο Καραμανλής που "χαίρεται" τη σιωπή του, ίσως γιατί ευνοεί την ανάπτυξη θεωριών συνωμοσίας (όχι ότι δεν ίσχυαν σε μεγάλο βαθμό, αλλά ευνοεί τη μεγαλοποίησή τους), ίσως γιατί τον βοηθάει να δείχνει διαφορετικός και "υπεράνω" από τους υπόλοιπους της πολιτικής, αυτό λοιπόν που δεν κατάλαβε είναι ότι η σιωπή του έδωσε τη δυνατότητα στους πολιτικούς απατεώνες του ΠΑΣΟΚ να την εμφανίσουν ως δήθεν στάση ΕΝΟΧΟΥ για το θέμα του Μνημονίου, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η σιωπή αυτή έχει τελείως διαφορετικά κίνητρα (τα παραπάνω, ίσως και άλλα). Ε, λοιπόν, όχι! Η ΝΔ δεν ανακάμπτει και δεν θα ανακάμψει, όσο οι Νεοδημοκράτες μέσα στην ψυχή τους βλέπουν τη στάση του Καραμανλή ως στάση "ενόχου" και όσο νομίζουν ότι το έγκλημα του Μνημονίου είναι κοινό ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είτε λόγω της στάσης Καραμανλή, είτε επειδή τα παπαγαλάκια του ΔΝΤ προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμφανίσουν το Σαμαρά συνυπεύθυνο και συπράττοντα - έστω και "κατά βάθος" - μαζί τους.

   Γι' αυτό νομίζω ότι είναι και παραείναι επίκαιρη η συζήτηση, έστω και σε επίπεδο ενδο-νεοδημοκρατικό. Για την ακρίβεια, γίνεται και πολύ αργά μάλιστα. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.

 4. takis roula avatar
  takis roula 09/09/2010 06:21:26

  Συμφωνώ με την ανάλυση, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει ο Καραμανλής να βγεί να μιλήσει. Να πει τί. Δεν μίλησε από την αρχή που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας αφ' ενός γιατί είχαμε ολυμπιακούς αγώνες και σίγουρα δεν θα τον άφηναν. Αφ΄ετέρου στην συνέχεια αν μιλούσε πώς θα δανειζόταν για να αποπληρώνει τα χρέη του Σημίτη και του Ανδρέα. ΄Οταν άρχισε ο ΓΑΠ να κατηγορεί τον λαό για φοροδιαφυγή και για όλα τα δεινά της Ελλάδας άρχισαν να ανεβαίνουν τα επιτόκια. Και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να απολογηθεί για την πολιτική του, ξεχάσαμε το Βουκουρέστι, ξεχάσαμε τον αγωγό Μπουργκάς Αλεξανδρούπολη,ξεχάσαμε το σχέδιο Ανάν, τα ξεχάσαμε όλα επειδή κάποιοι ηλίθιοι από τούς υπουργούς του υπήρξαν κατώτεροι των περιστάσεων? Οι τωρινοί είναι καλύτεροι?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ takis roula 09/09/2010 07:48:31

   Αυτά όλα που λες τα βλέπουμε εμείς, αλλά έλειψαν υπερβολικά από το δημόσιο λόγο και ο κόσμος ζαλίστηκε από τις κραυγές των εκπροσώπων του ΔΝΤ. Γι' αυτό έπρεπε να είχε μιλήσει. Τώρα πια, νομίζω το λέω και στην ανάρτηση, όντως δεν είναι πια η ώρα να μιλήσει.

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ takis roula 09/09/2010 18:55:20

   Και να πει τι; Ότι έπρεπε να απελευθερώσει την αγορά και δεν το έκανε; Ότι έπρεπε να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα και δεν το έκανε; Ότι έπρεπε να βάλει τάξη στον Δημόσιο Τομέα και δεν το έκανε; Ότι έπρεπε πατάξει την φοροδιαφυγή και δεν το έκανε; Ότι έπρεπε να αξιοποιήσει την κληρονομιά των ΟΑ και δεν το έκανε; Ότι δείλιασε μπροστά στους εργατοπατέρες;
   Το ότι στο τέλος είπε ότι χρειάζονται σκληρά μέτρα δεν λέει τίποτε. Όσο είχε την ανάπτυξη με το μέρος του δεν έκανε τίποτε και έφτασε μετά από 5 χρόνια να πει ότι χρειάζονται μέτρα; Αίσχος!

 5. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 09/09/2010 06:39:14

  κατά τη γνώμη μου κρίσιμης σημασίας παράγοντες είναι:
  1.
  Η ΝΔ για να αρχίσει να πείθει πρέπει να ζητήσει άμεσα εκλογές, είναι σημαντικό γιατί θα αποκαλύψει νέους δρόμους, ο πολίτης θα δει φως στον ορίζοντα.

  2.
  στη ΝΔ έχουν μπερδέψει τον όρο ανανέωση.
  Τι δεν είναι ανανέωση.
  -να βάζεις στην πολιτική τα παιδιά των πολιτικών που αποχωρούν.
  - να βάζεις στην πολιτική κάποιους νέους που έρχονται από το πουθενά και να λες ότι κάνεις ανανέωση.
  -να χρησιμοποιούν το κόμμα λίγοι για να σπρώξουν το στοκ τους! .
  - να αγνοείς ή να βάζεις στη γωνιά στελέχη του κόμματος με αγώνες χρόνων μόνο και μόνο για την άποψη τους.
  πέραν αυτού, στην περιοχή μου οι νέοι που είναι χρόνια στην ΝΔ λένε να έρθει να κανει τον προεκλογικό αγώνα ο Μιχαλολιάκος που «μοίρασε» στήριξη χωρίς να λάβει υπόψη τη γνώμη της τοπικής κοινωνίας .

  3.
  σε μια εποχή που χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και την εργασία τους να χάνονται το τελευταίο που περιμένουν να ακούσουν είναι ατάκες του τύπου η κυβέρνηση της πάρου, η κυβέρνηση του μεσονυχτιού κ.α. Όσο καλά και αν ακούγονται η ΝΔ δεν έχει τα περιθώρια να περάσει από την πολιτική ουσίας στην πολιτική της ατάκας.
  κ.α.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ o βουνίσιος 09/09/2010 07:52:45

   Πολύ σωστά όλα αυτά που λες, βουνίσιε.

  • παράθυρο avatar
   παράθυρο @ o βουνίσιος 09/09/2010 14:10:56

   Να ζητήσει εκλογές; Για να τις χάσει; Ή για να της τις χάσουν οι
   "φίλοι" και οι εχθροί;
   Τον Οκτώβριο που πέρασε ο Ζαγορίτης έκλεινε τα ψηφοδέλτια με το ζόρι.
   Το ίδιο συμβαίνει ακόμα.
   Είναι δυνατόν η ΝΔ, κόμμα εξουσίας, να μην βρίσκει υποψήφιο στον Πειραιά, ή να χρίζει με παιδαριώδη τρόπο τον Κικίλια;

   • ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ avatar
    ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ @ παράθυρο 10/09/2010 16:10:00

    Kανονικά η ΝΔ έπρεπε να βάλει παντού υποψηφίους σαν τον Κικίλια. Εδώ η επιλογή των ψηφοφόρων θα πρέπει να είναι ΟΧΙ στους ψηφίσαντες το Μνημόνιο -απ΄όπου κι αν προέρχονται- κι ο κόσμος στην πιάτσα λέει μπουχτίσαμε από ονόματα.... Αυτό θα συνιστούσε διαφορά πολιτικής από το εκφυλισμένο σοσιαλιστικά Πασοκ και η ΝΔ θα μπορούσε να κλείσει ,μετεκλογικά (αυτοδιοικητικές εκλογές εννοώ) όλων τα στόματα που λένε δεν ψηφίζουμε όλο τους ίδιους και τους ίδιους και ότι ολοι το ίδιο είναι.
    Ο γενικός ξεσηκωμός και η αντίθεση στους ψηφίσαντες το Μνημόνιο, με επιχειρηματολογία, θα είναι μια πολιτική πράξη της ΝΔ με περιεχόμενο που αποσκοπεί στη σωτηρία της πατρίδας......
    Στο νησί μου, οι περισσότεροι πασόκοι αποδομούν αποτελεσματικότερα το κόμμα τους, από μας που ανήκουμε στην αποδώ πλευρά......
    Πολύ σωστά ο Σαμαράς δίνει πολιτικό χρώμα στις επερχόμενες εκλογές. Η ιστορία και οι Ελληνες θα τον δικαιώσουν.....

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ o βουνίσιος 09/09/2010 18:58:58

   Σωστός βουνίσιε!

  • eiraman avatar
   eiraman @ o βουνίσιος 09/09/2010 20:43:48

   Και εάν κερδίσει να πει:
   "-ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ!Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΤΡΙΔΑ Κ.Λ.Π ΔΕΝ ΤΟΥΛΜΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ...)!
   -ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ"

   Μετάφραση:
   -"ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΛΕΜΕ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ"!
   -"ΚΑΘΕΙΣΤΕ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΚΑΚΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ"

   ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΩΝ - ΔΟΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ - ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΩΝ - ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ - ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑΣ Κ.Λ.Π ΤΟΥΜΠΕΚΑ........................

   ΟΜΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ:

   ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ (ΑΠΟ 1.35€/lt) ΚΑΤΑ ΔΥΟ!!! (2!!!)ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΕΝΑ!!!(1!!!) ΟΛΟΚΛΗΡΟ! ΛΕΠΤΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ...
   ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΤΟΜΕΝΙΕΣ...

   ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 09/09/2010 07:00:11

  Πιστεύω ακραδάντως ότι ο Σαμαράς είναι ο πιο ικανός από τους επτά αρχηγούς που είχε η Ν.Δ. όσο κι αν αυτό ξενίσει ή ενοχλήσει. Φρονώ ότι μια δημόσια τοποθέτηση δυσαρέσκιας του Σαμαρά έναντι του Καραμανλή θα ήταν ό,τι χειρότερο θα έχει γίνει εντός της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο δεκάμηνο. Όχι ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, κι αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ με την επικοινωνιακή υπεροχή που διαθέτει θα κατάφέρει να διαστρεβλώσει μέσω των μεγάλων Μ.Μ.Ε. ακόμη περισότερο την πραγματικότητα που θα ζούμε και θα μιλούμε για τον Καρμανλή και κόντρα για τον Καραμανλή και μπλα μπλα μπλα κι όλο θα θριαμβεύει η εσωστρέφεια. Εν το μεταξύ θα γίνονται τα αίσχη από το gov του παιδιού από τη Μινεσότα αλλά εμείς θα τσακωνόμαστε για τις ευθύνες μας...
  Η λύση είναι ο Αντώνης να κάνει αυτά που έχει πολύ σοφά προκρίνει με μεγάλη ΕΝΤΑΣΗ. Να κατέβει στο λαό ο ίδιος , κάθε μερά να είναι στα πεζοδρόμια και να κοινωνεί στον κόσμο τις απόψεις του. Να ορίσει μια ομάδα τα μέλη της οποίας θα οργώνουν την Ελλάδα και θα κάνουν το ίδιο, με λίγα λόγια να αποκτήσει διάρκεια. και δυναμική η εναλλακτική πρόταση. Και κάτι ακόμα αν ο Αντώνης καταφέρει μια σαφή μεταστροφή στα εθνικά θέματα σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ. επί το Εθνικότερο (ένταξη Τουρκίας στην Ε.Ε., Σκόπια,εκπαιδευτικά ζητήματα, πολιτισμός) τότε θα αγγίξει ποσοστά πάνω του 45% θυμηθείτε το...

 7. kiki avatar
  kiki 09/09/2010 07:04:34

  Ο Μειμαρακης ειναι ενα φωτεινο παραδειγμα.Δεν προλαβε να τοποθετηθη και αρχισε τα μου και τα σου.Σαμαρα ας προσεχες.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ kiki 09/09/2010 07:09:17

   άκουσα ότι καταφέρθηκε κατά της επιλογής Κικίλια? αληθεύει αυτό?

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ δρόμος 09/09/2010 07:52:22

    Όχι ανοιχτά, αλλά έτσι το εμφάνιζαν χθες στο Μέγκα. Δεν έχει σημασία αν δεν το έκανε ανοιχτά, και μόνον που είπε αυτά που είπε και τα παπαγαλάκια του ΔΝΤ το πήραν παραμάζωμα, το κακό έγινε. Τεράστιο λάθος η πολιτική του αξιοποίηση, πρόκειται για άνθρωπο που δεν έχει μπέσα.

 8. δρόμος avatar
  δρόμος 09/09/2010 07:06:29

  αγαπητέ Επώνυμε καλημέρα. Βιάζομαι πάρα πολύ σήμερα, αλλά θέλω στα γρήγορα να σ'ευχαριστήσω για όσα γράφεις, τα οποία συμμερίζομαι απολύτως ως προς τις διαπιστώσεις και ως προς τη λέξη "διακριτική" καταγγελία που προσεκτικά χαρακτηρίζει την πρότασή σου. Θέλω να πω ότι ίσως προσωπικά δεν θα αποτολμούσα τόσο προχωρημένη πρόταση στον Α.Σ., όχι λόγω δειλίας, αλλά γιατί πιστεύω ότι σαν χαρακτήρας είναι ισχυρός, άρα μάλλον η στάση του δεν είναι στάση αμηχανίας, ίσως κάτι προσπαθεί να πεί, που δεν γνωρίζω.

  Από την άλλη, μόλις σε διάβασα έβαλα τα γέλια, γιατί προηγουμένως και για δευτερόλεπτα είχα παρακολουθήσει τον Παυλόπουλο να αποστομώνει (πόσα χρόνια είχε να του συμβεί αυτό?) τους ΜΕΓΚΑτζήδες στο συγκεκριμένο ερώτημα, των ευθυνών για το μνημόνιο, με αποτέλεσμα να αναγκάσει τον Καμπουράκη να ζητήσει άγαρμπα διάλειμμα! Δεν είδα περισσότερα, αλλά διαβάζοντας την πρότασή σου σκέφθηκα ότι, αν σε διάβασε κι ο Προκόπης προηγουμένως, έπιασε τόπο η ... απειλητική δυναμική του κειμένου σου!

  Άντε λοιπόν, καλημέρα, θα επανέλθω αρκετά αργότερα.

 9. spiros avatar
  spiros 09/09/2010 07:35:26

  Επώνυμε Καλημέρα. Πολύ καλή ανάλυση. Έχω μια αρχή στρατηγικής. Το σλόγκαν του ΓΑΠ για τον Καραμανλή έχει ατονίσει Η επαναφορά με όποιο τρόπο σημαίνει εσωστρέφεια. Εξ άλλο οι πράξεις όλες συντήνουν στο να βγάλουν λάδι τον Καραμανλή. Το επιχείρημα ότι Η ΝΔ πώλησε την Ολυμπιακή με πολύ μεγάλο όφελος για το κράτος. Η αναφορά αποδοχής ή μη δίνει το περιθώριο να το εκμεταλλευτεί το "παρακράτος" και να έχουμε νέο κύκλο εσωστρέφειας.
  Πρέπει να καταλα΄βει ό Καραμανλής αν αγαπά την παράταξη να "απαγορεύσει" τους κολητούς να βγαίνουν στις τηλεωράσεις τύπου ΜΕΓΑ -ΑΛΤΕΡ με συνομιλίες άσχετες και κυρίως τι ΕΚΑΝΑΝ .Αυτό τελείωσε Αυτή νομίζω θα ήταν η καλύτερη προσφορά στον Τόπο και στο κόμμα.
  Και κά΄τι σημαντικό . Δεν μπορεί να βγαίνουν στελέχη αδιάβαστα στην ΤΩ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ spiros 09/09/2010 07:51:12

   Έχει ατονήσει, γιατί; Διότι πλέον το ψευτο-επιχείρημα "η εγκληματική πολιτική της ΝΔ μας φόρτωσε το Μνημόνιο" έχει εμπεδωθεί για τα καλά στον κόσμο! Είναι η τελευταία ευκαιρία της ΝΔ να το ανατρέψει, τώρα που η μνήμη είναι ακόμη πρόσφατη. ΔΕΝ θα είναι εσωστρέφεια ή, και να είναι, είναι αναγκαία εσωστρέφεια, γιατί η ΝΔ, ο πυρήνας του 40% των ψηφοφόρων που μένει πάνω κάτω σταθερός από το 1985 και μετά (πλην 10/2009) ΔΕΝ πείθεται αυτή τη στιγμή από τη ΝΔ.

   Και, όπως έλεγε και ο Αντώνης στις εσωκομματικές, αν δεν κερδίσεις πρώτα τους δικούς σου, πώς θα βγεις μετά να κερδίσεις τους άλλους;

  • Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
   Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ @ spiros 09/09/2010 07:55:28

   Σωστός!

 10. rs avatar
  rs 09/09/2010 08:05:34

  Αγαπητοί σχολιαστές,
  κανέτε ένα βασικό λάθος.
  Δεν είναι η ΝΔ που δεν πείθει, αλλά η ..Δεξιά.
  Αυτό μάλλον τόχετε ξεχάσει. Δεν έχει ανάγκη η χώρα, μιά άλλη διαχείρηση, αλλά άλλη πολιτική. Και "οι πολιτικές" έχουν άλλο όνομα. Όχι πολιτική ΝΔ, αλλά δεξιά πολιτική.
  Και εκεί υπάρχει πρόβλημα. Εκτός του άσχημου παρελθόντος, ποιά ακριβώς είναι η πολιτική; Πριν απο αρκετό καιρό κάποιος απο τους σχολιαστές είχε "ανεβάσει" ολόκληρη ανάρτηση με τίτλο "τί δεν είναι Αριστερά" . Μήπως μπορεί κάποιος να μας πεί τελικά τί είναι δεξιά και τί προτείνει συγκεκριμένα που να διαφοροποιείται απο το ΠΑΣΟΚ;
  Και κάτι ακόμα. Απόψεις όπως "ανύπαρκτο σκάνδαλο" μόνο θυμηδία προκαλούν πλέον.

  • o aneksartitos avatar
   o aneksartitos @ rs 09/09/2010 08:10:55

   α) Ενώ ο ΓΑΠ σου έχει σαγηνεύσει τα πλήθη με τις σοσιαλιστικές αναλύσεις του..
   β) Ανύπαρκτο σκάνδαλο= λασπολογία των πρασινων νταβατζοΜΜΕ
   Αν θες αληθινό σκάνδαλο, για κοίτα λίγο τις σχέσεις πασοκ με τους ιδιοκτήτες των νταβατζοΜΜΕ που αγιοποιούν τον ΓΑΠ καθε βράδυ

   • rs avatar
    rs @ o aneksartitos 09/09/2010 08:37:13

    Δεν ήθελα να το γράψω γιατί το θεωρώ γελοίο. Δεν έχω καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ ούτε είμαι και απολογητής του.
    Όσο λοιπόν θα ετεροπροσδιορίζεστε θα ... ψάχνεστε και θα σας ψάχνουν!
    Σε ότι δε αφορά τα ΜΜΕ, η καραμέλα δεν περνάει πλέον.
    Ακόμη όμως και άν το δεχθούμε εσάς δεν σας προβληματίζει πως ένα κόμα "εξουσίας" τόσα χρόνια αναφέρεται σε ΜΜΕ που είναι επιθετικά εναντίον του.
    Είναι και αυτό ένα σημάδι αναποτελεσματικότητας.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ rs 09/09/2010 08:12:11

   Θυμηδία προκαλεί η συνεχιζόμενη προσπάθεια να εμφανίζεται ως σκάνδαλο αυτή η στημένη ιστορία. Ήδη οι κατηγορίες περιορίζονται όχι στη ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τη σχέση ανταλλαγής (που από ότι φαίνεται τελικά ούτε και αυτό υπήρξε!), αλλά στο ότι λίμνη δήθεν δεν ανήκε στη Μονή (έωλο, γιατί μέχρι το 2008, το κράτος το αναγνώριζε και πρώτα πρώτα αναγνωρίστηκε με το νομοθετικό διάταγμα του Αλ. Παπαναστασίου του 1924). Αν λοιπόν οι κατηγορίες σήμερα (στα κατηγορητήρια κατά Αγγέλου κλπ.) είναι "δεν υπερασπίστηκες τα συμφέροντα του κράτους γιατί δεν διεκδίκησες τη λίμνη, ε, κράτα το γέλιο σου και τη θυμηδία σου για όταν καταλάβεις κι εσύ τι πραγματικά έγινε. Θα νιώσεις τεράστιο κορόιδο.

   Κατά τα άλλα, αναρωτήσου γιατί με τέτοια επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα η αριστερά παραμένει στα "παραδοσιακά" ποσοστά της. Εσείς είστε, αντιθέτως, που ποτέ δεν πείσατε το λαό. Ποτέ. Ακόμη και την περίοδο του 1941-44 κρύβατε ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ είναι κομμουνιστικό και όταν το κατάλαβε ο κόσμος σας εγκατέλειψε. Αν φτάνεις στο σημείο να λες "πείτε μας τι είστε", για το λόγο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει κι αυτό ένα δεξιότατο κόμμα, ε, τότε, τι να πούμε εμείς ρε παιδιά. Τι φταίει η δεξιά αν το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε κι αυτό να γίνει δεξιό;;; Η δεξιά πρέπει να απολογηθεί γι' αυτό ή το ΠΑΣΟΚ;;;

   • rs avatar
    rs @ Επώνυμος 09/09/2010 09:08:19

    Επώνυμε, μάλλον έχεις τρικυμία σκέψης.
    όσο θα προσπαθείς να ψάχνεις απαντήσεις στους ...άλλους τόσο θα ψάχνεις την "χαμένη τιμή" του κόματος.Η αναφορά σου στο ΕΑΜ φανερώνει το πολιτικό μέγεθος της σκέψης σας. Δεν θάξιζε φυσικά να αναφέρω οτι ούτε και αυτών απολογητής είμαι.
    Και δεν νομίζω οτι πρέπει ο καθένας να απαντά στο φοβερό ερώτημα " και σύ σε τί Θεό πιστεύεις " για να λάβει μέρος σε μιά συζήτηση.Η συζήτηση και ο διάλογος χρειάζονται απαντήσεις επί συγκεκριμένου και "άλλα λόγια ..."
    Όσο για τα σκάνδαλα..........
    "Όλιγον έγκυος" δεν υπάρχει!
    Κανένας δεν πρέπει να πάρει "συγχωροχάρτι" επειδή ή "άλλοι" έκαναν περισσότερα!
    Η μεγαλύτερη σημασία, της όποιας καταδίκης, είναι ηθική.
    Το πρόβλημα δεν είναι οι μηχανισμοί αλλά το "αυγό του φιδιού". Δηλαδή τα κόμματα.
    Η "ιδεολογία" τους ήταν που εξέθρεψε αυτές τις συμπεριφορές. Το θεωρούσαν "τιμή" και "εκδούλευση" προς εξαργύρωση, όταν έβρισκαν πόρους για τον κομματικό μηχανισμό.
    Έτσι ανέρχονταν γενικώς. Και, τηρουμένων των αναλογιών "ψάρευαν" και ψηφοφόρους. "Έλα και θα τα 'κονομήσεις 'η θα 'βρείς δουλειά ή...."

    Δυστυχώς η "λαμογιά" - δεν ξέρω άν το αγνοεί ο Άδωνις- αλλά έχει "μπεί" πλέον στο DNA του Έλληνα!

    Υ.Γ.Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιός "δάνεισε" στον Ανδρέα για το "κολόσπιτο"
    Κανείς τους δεν είναι αμέτοχος και ούτε δικαιούται να είναι κήνσορας. Όλοι τους θεράποντες ήταν. Και είναι.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 09:14:57

    Ο όρος "δεξιά" είναι ετεροπροσδιοριστικός και επινοήθηκε όταν κάποια στιγμή αυτοκαθορίστηκε ως τέτοια η "αριστερά". Εσύ ήρθες και καταλόγισες κάτι στη "δεξιά πολιτική", και όχι εγώ. Με δεδομένο ότι ο προσδιορισμός του τι είναι "δεξιό" είναι ετεροπροσδιοριστικής φύσης, συνεπώς, το να λες "φταίει η δεξιά πολιτική" αυτομάτως σε κατατάσσει στην αυτοπροσδιοριζόμενη ως τέτοια "αριστερά". Ε, λοιπόν, δεν μπορείς να λες "φταίει η δεξιά πολιτική" και μετά να εξακολουθείς να κρύβεσαι ως δήθεν μη αριστερός και ότι δεν σε αφορά όσα θα πει ο συνομιλητής σου κατά της αριστεράς.

    Θα έλεγα λοιπόν να απαντήσεις σε αυτά που σου λέω και να αφήσουμε το πρόβλημα της φαυλοκρατίας που θέτεις με το τελευταίο σου σχόλιο, που είναι ένα διαφορετικό ζήτημα.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Επώνυμος 09/09/2010 09:27:12

    Οι όροι “δεξιά” και “αριστερά” είναι τοπολογικοί και καθορίστηκαν ταυτόχρονα κατά τη Γαλλική Επανάσταση, ανάλογα με τα έδρανα που καθόταν οι σύνεδροι στη Συντακτική Συνέλευση. Οι των "αριστερών" εδράνων χωρίστηκαν σε "πεδινούς" Γιρονδίνους και "ορεινούς" Ιακωβίνους, μετά οι "ορεινοί" αλληλοκαρατομήθηκαν (Ροβεσπιέρος εναντίον Δαντών) και ούτω καθεξής. Τέλος ήλθε το Διευθυντήριο, τέλος-τέλος Ο Κορσικανός. Ο κύκλος εκλεισε στο Βατερλό και την Αγία Ελένη και ξανάρθε άλλος Βουρβώνος Λουδοβίκος.
    Σας θυμίζουν τίποτε εδώ γύρω αυτά; Είναι τυχαία; Δεν νομίζω!
    Κύκλους κάνει η ιστορία, όπως κυκλικό είναι το πολιτικό φάσμα: Μόνο στα ξύλινα έδρανα δεν συναντώνται “δεξιά” και “αριστερά” .

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 09:32:48

    Αυτό που περιγράφεις, Θείε, είναι η ιστορική προέλευση, που δεν έχει καμία σχέση ή έχει ελάχιστη και μόνον έμμεση σχέση με το σημερινό περιεχόμενο των εννοιών. Η σημερινή δεξιά, ως έννοια, είναι ετεροπροσδιορισμένη. Πρώτα δημιουργήθηκε η (μαρξιστική) αριστερά και μετά τους "υπόλοιπους", αυτούς που "ξέμειναν στα παλιά" του ορίσαμε ως δεξιά. Το κέντρο έχει διπλό ετεροπροσδιορισμό, και ως προς τον έναν και ως προς τον άλλον.

    Βασικά σήμερα δεν πολύϊσχύουν αυτά πλέον, αλλά αν κάποιος λέει "δεξιά πολιτική", τότε ισχύουν και παραϊσχύουν, διότι το τοποθετεί σε αυτό το επίπεδο.

   • rs avatar
    rs @ Επώνυμος 09/09/2010 09:37:03

    @Θείε συμφωνώ απόλυτα. Ως προς το ιστορικό σκέλος.
    @Επώνυμε
    Όχι δεν είναι διαφορετικό ζήτημα το ζήτμα της φαυλοκρατίας. Είναι ακριβώς στο επίκεντρο της.... επιλογής και αξιολόγησης των κομάτων.
    Γι αυτό όσο δεν απαντάς στο τί είναι ... πράγματι δεξιά - σήμερα- δεν πρόκειται να .... βρείτε τους ψηφοφόρους που χάσατε.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Επώνυμος 09/09/2010 09:38:30

    Επώνυμε, συμφωνώ με τα τελευταία, αυτό το νόημα έχει και η παρατήρηση για το κυκλικό του (πραγματικού) πολιτικού φάσματος.
    Αλλά η ιστορικότητα κάθε έννοιας δεν χάνεται, είναι ζωντανή:
    The past is never dead
    It is n't even past.
    (William Faulkner)

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 09:49:00

    Είναι διαφορετικό γιατί εσύ καταλογίζεις μόνον στη δεξιά τη φαυλοκρατία, ενώ η φαυλοκρατία είναι και αριστερότατη. Η σημερινή γιγάντωση της φαυλοκρατίας είναι μάλιστα καθαρό επίτευγμα της αριστεράς (στο βαθμό που ήταν αριστερά το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του 1980 και υποστηριζόταν μέχρι κάποιο σημείο με νύχια και με δόντα από τα κόμματα της αριστεράς).

    Το "Η νεοελληνική φαυλοκρατία" του Κοροβίνη έχει όλες τις απαντήσεις στο ζήτημα, αλλά εσείς επιμένετε να τα φορτώνετε όλα στην κακή δεξιά. Εμ, γι' αυτό δεν πείθετε. Πού να δείτε τα δικά σας σφάλματα.

    Είναι λοιπόν άσχετο, επειδή η φαυλοκρατία ΔΕΝ είναι μόνον δεξιά, αλλά γενικότερο θέμα.

   • rs avatar
    rs @ Επώνυμος 09/09/2010 11:04:36

    Επώνυμε συνεχίζεις να ετεροπροσδιορίζεσαι και αυτό δεν βοηθάει στην συζήτηση, εάν δεν θεωρείται υπεκφυγή.
    Ας κάνουμε λοιπόν μια προσπάθεια ... φυγής προς τα εμπρός.
    Με τί "προσόντα" - θέσεις αλλά και πρόσωπα - θα πείσετε οτι είστε η εναλλακτική λύση;
    Και κάτι ακόμα το οποίο ξεχνάτε ηθελημένα.
    Ο Σαμαράς έχει παρελθόν - πολιτικό εννοώ - και δεν βοηθάει η ... αγιοποίησή του. Ο μεσσιανισμός δεν οδήγησε - ιστορικά - ποτέ σε λύση.
    Τα άλλα για την "αριστερή" συμετοχή δεν τα σχολιάζω γιατί είναι άλλο θέμα, πάντα σχετικά με αυτό που ανέβασες στο blog. Σε πληροφορώ πάντως οτι δεν έχω κανένα πρόβλημα να συμφωνήσω αν και μου θυμίζει το ανέκδοτο που τελειώνει με το αφοπλιστικό ερώτημα ..."και σείς γιατί βασανίζετε τους μαύρους;"
    Ανεξαρτήτως όμως αυτού αν πάντα ψάχνεις τα "διαπιστευτήρια" κάποιου για να απαντάς επί του συγκεκριμένου - το οποίο αποφεύγεις - θα νομίζεις οτι πάντα είσαι στη ..σωστή πλευρά.Αυτό λεγεται Αυταπάτη .

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 11:51:33

    Ωραία, πες μου εσύ τότε τι θεωρείς δεξιά, γιατί εσύ πρώτος μίλησες για "δεξιά πολιτική". Πες μου πώς το ορίζεις αυτό. Για σένα δεξιά πολιτική μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από ότι για μένα.

   • rs avatar
    rs @ Επώνυμος 09/09/2010 12:25:30

    Φίλε Επώνυμε, ωραία η συζήτηση αλλά έχουμε και δουλειές....
    Παρόλα αυτά δεν θα ¨τσιμπίσω".
    Εγώ είμαι ένας "άσχετος" ψηφοφόρος και θα επιλέξω με βάση αυτά που προτείνουν υτα κόματα.
    Ποιές είναι λοιπόν οι θέσεις της δεξιάς που διαφοροποιούνται απο αυτές του ΠΑΣΟΚ ή που προτείνουν κάτι το τελείως καινοφανές που εγώ ο καλοπροέραιτος -προσθέτω-
    θα πώ "να η προοπτική, να τους ψηφήσω".
    Οι παρουσιάσεις με τα Power Point εντυπωσιάζουν .... αυττούς που θέλουν να εντυπωσιασθούν!
    Το περιεχόμενο των κεφαλαίων λείπει.
    Εδώ είναι το πρόβλημα. Όσο αυτό δεν γίνεται κατανοητό θα την ... πέφτουν όλοι στον ... Κικίλια και στην Νταλάρα (κοίτα να δείς φίλε μου πρόβλημα !!!) και θα νομίζουν οτι κάνουν ... πολιτική

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 14:31:27

    Μην πετάς τη μπάλα στην εξέδρα μόλις τα βρίσκεις δύσκολα, πονηρούλη!

    Πες μας πρώτα εσύ τι ορίζεις ως δεξιά πολιτική και άσε τις ερωτήσεις χωρίς να δίνεις εσύ απαντήσεις σε αυτά που θέτεις. Εγώ θα σου πω τι είναι δεξιά; "Έχουμε και δουλειές"! Καλό!

  • o aneksartitos avatar
   o aneksartitos @ rs 09/09/2010 09:07:50

   "Σε ότι δε αφορά τα ΜΜΕ, η καραμέλα δεν περνάει πλέον."

   Ανευ σχολίου...

 11. george avatar
  george 09/09/2010 08:39:18

  Επώνυμε με μπερδεύεις. Τελικά ο Καραμανλής απέτυχε πλήρως, αλλά η σημερινή καταστάση δεν οφείλεται σε αυτόν, αλλά στο ΠΑΣΟΚ. Κάτι δεν πάει καλά.

  Επίσης, κάπου μας διαφεύγει το δάσος. Το πρόβλημα δεν είναι αν ο Σαμαράς έχει υπεροχή έναντι του Καραμανλή ή όχι, ποιός ήταν καλύτερος κλπ. Το πρόβλημα είναι πως θα μπορέσει να βάλει τη δική του σφραγίδα στην κεντροδεξιά. Και για να γίνει αυτό δεν χρειάζεται μόνο να καταδικάσει, να μην καταδικάσει, να κρατήσει αποστάσεις κλπ από τη διακυβέρνηση Καραμανλή. Το βασικό και κύριο είναι να αναπτύξει σαφές αντιπολιτευτικό λόγο και κυρίως πλήρης, ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση διακυβέρνησης.
  Η πολιτική του αντιμνημονίου είναι μεν προς την σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζεται αφενός μεν μεγαλύτερη αποσαφήνιση (κυρίως σε θέματα εισοδηματικής και δημοσιονομικής πολιτικής) και αφετέρου εμπλουτισμό με ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο σε άλλους τομείς. Σήμερα προσωπικά πέρα από το μνημόνιο δεν έχω ακούσει συγκεκριμένες προτάσεις για την υγεία, την παιδεία, την διοικητική διάρθρωση της χώρας κλπ.

  Και να δεις μόλις δώσει την δική του πρόταση, αμέσως θα φανούν οι διαφορές με την αντίστοιχη πρακτική του Καραμανλή και θα είναι πιο εύκολη και η κριτική και η διαφοροποίηση με το παρελθόν.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ george 09/09/2010 08:49:54

   Ο Καραμανλής απέτυχε να διορθώσει τα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ. Εκεί απέτυχε. Η σημερινή κατάσταση οφείλεται στα παλαιότερα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ, που δεν διόρθωσε ο Καραμανλής. Δεν οφείλεται σε δήθεν εγκλήματα της ΝΔ. Αυτό είναι όλο.

   Για τα άλλα που λες, λίγο πολύ συμφωνώ κι εγώ. Αυτό με την "υπεροχή" απευθύνεται σε υπερσαμαρικούς που θέλουν την κεφαλή του Καραμανλή επί πίνακι.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ george 09/09/2010 09:00:51

   Ο Σαμαράς, φοβάμαι, "κολλάει". Όταν περάσει ένα χοντρό πακέτο bits κολλάει στη RAM και καταλαμβάνει πολύ χώρο. Φοβάμαι ότι όπως είχε κολλήσει κάποτε με το Σκοπιανό, αρχίζει να κολλάει τώρα με το μνημόνιο.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Ο Θείος 09/09/2010 09:16:26

    Πολύ καλά κάνει και «κολλάει» με το Σκοπιανό και το μνημόνιο. Βλέπει πέρα από το δικό μας βιολογικό κύκλο.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 09/09/2010 10:22:35

    After error-reporting the last crash, Microsoft Online Crash Analysis declared the error an "problem in RAM".
    First, the exact report:
    "Error caused by problem in random access memory: run Windows tool

    Thank you for submitting an error report.

 12. Αυγερινός Κ.Χ. avatar
  Αυγερινός Κ.Χ. 09/09/2010 08:57:08

  Νομίζω ότι η κουβέντα που ανοίγεις είναι το λιγότερο άστοχη.

  1. Δεν νομίζω ότι η λέξη "απέτυχε" Καραμανλής. Η πιο σωστή λέξη είναι "εχασε". Εχασε τελικά στο Πόλεμο που το έκανε ολόκληρο το σύστημα ΠΑΣΟΚ-Καθεστώς. Το ΠΑΣΟΚ από το 1981 και μετά έχει κατασκευάσει-διαβρώσει όλοκληρη την Ελληνική κοινωνία. Εχει κάνει μετάσταση σαν καρκίνος σε όλα τα συστατικά μια ευνομούμενης κοινωνίας. Οταν είναι στην κυβέρνηση ελέγχει πλήρως την "αντιπολίτευση" ΜΜΕ, συνδικαλιστες, πανεπιστήμια, δημόστιο τομέα, έτσι ώστε να μπορεί να κυβερνά με απόλυτο έλεγχο. Ενώ όταν είναι αντιπολίτευση εξασφαλίζει, το ότι ακόμη κι ο Χριστός να είναι πρωθυπουργός δεν πρόκειται να κυβερνήσει. Αυτο το είχε παραδεχτεί κυνικά κι ο ίδιος ο Λοβέρδος όταν το 2004 δύο μήνες ! ! ! μετά τις εκλογές είχε μιλήσει για Δεξιά Παρένθεση (Δυο μήνες μετά τις Εκλογές! ! !)

  2. Κέρδισε ΜΟΝΟΣ του! δύο εκλογικές αναμετρήσεις και ιδίεταιρα την δεύτερη μέσα στις φωτιές ήταν κυριολέκτικα μόνος του ! Δεν έβγαινε κανένας άλλος από την ΝΔ! Με όλα τα ΜΜΕ και τις δημοσκοπίσεις εναντίον του ! (θυμάστε για το "ντέρμπυ" που προεβλεπαν οι δημοσκοπίσεις το 2004; Που ήταν τα στελέχη που έπρεπε να υπερασπιστούν το έργο (πλην ίσως του Καμμένου ή του ΥΠΕΘΑ Σπηλιωτόπουλου; Μόλις πήραν τις καρέκλες προσπάθησαν να γίνουν όλοι ΠΑΣΟΚοι. Ειχε και την Μπακογιάννη στην πλάτη του. Που ήταν όλοι όταν η ΝΔ έπρεπε να είναι τσιμέντο; Μπετόν-Αρμέ; Ο κόσμος ήταν μαζί του στο αρθρο 16, στην εξεταστική για τον Ακη, στην απογραφή; Για να μην πω για τον βασικό μέτοχο; ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΥΜΑΣΕ; ΠΟΥ ΕΤΡΕΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟΝ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΤΟ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ; ; ; θα σου πω εγώ που ήταν. Εκεί που κρύβονται και τώρα όλα "τα μεγάλα στελέχη" της ΝΔ. Που είναι τώρα που καιγόμαστε; Που είναι ο Μειμαράκης, ο Γιακουμάτος, ο Στυλιανίδης κτλ κτλ κτλ να βοηθήσουν τον Σαμαρά να διώξουμε το μνημόνιο; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

  3. Ο Καραμανλής έκανε ένα λάθος, δεν διάλεξε εντιμους συνεργάτες. Από τον Λούλη στον Ρουσόπουλο, κι από τον Βουλγαράκη στην Ντόρα. Βλέπω οτι ο Σαμαράς δεν κάνει αυτό το λαθός, αργα και σταθερά αλλάζει την ΝΔ με πρόσωπα που έχουν όρεξη για δουλεία, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζεται κι ανθρώπους που να βγούνε στον δρόμο και να πιάσουν τον παλμό της κοινωνίας, να εξηγήσουν το Πρόγραμμα κατά του μνημονίου. Ο Σαμαράς από μόνος του, δεν έχει το "χάρισμα" της επικοινωνίας που είχε ο Καραμανλής, γι αυτό πρέπει να βρεί πρόσωπα που θα τον βοηθήσουν. Εκεί εντοπίζω εγώ το λειμμα της στασιμότητας την ΝΔ.

  Πολέμο θα κάνουν στον Σαμαρά ούτως η άλλως τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Τωρα μάλιστα στην ΔΕΘ ακούγεται ότι θα δώσει 8δις στις κατασκεαστικές=MΜΕ (ΜΕΤΡΟ θεσ/κης, Ελληνικό), θα σταματήσουν κι οι λίγες, έστω, κριτικές στο ΠΑΣΟΚ.

  Πρεπει να βρει τρόπο να σπάσει το Μπλοκ των ΜΜΕ, αυτοί κάνουν την δουλειά τους και χρησιμοποιούν όλα τα αθεμιτα μέσα για να κρατήσουν τον Σαμαρά στάσιμο (βατοπεδι, Ζιμενς, Καραμανλή) ο Σαμαράς πρεπει να βγεί από τα χαρακώματα, να κάνει επίθεση στην Κοινωνία. Κι άν τα ΜΜΕ είναι κλειστά, υπάρχει και το διαδίκτυο, υπάρχουν κι οι Αφίσες (πχ μια αφίσα που να γράφει μείωση του ΦΠΑ).

  Αλλά πρωτα, επαναλαμβάνω, πρέπει να βγάλει στελέχη στον δρόμο. Για παράδειγμα καλός ο Κικίλιας αλλά για παράδειγμα έχει να ενημερωσει το facebook του από τις 2/9. Αφού εκεί παιζεται το παιχνίδι της Νεολαίας τι περιμένει;

  • o aneksartitos avatar
   o aneksartitos @ Αυγερινός Κ.Χ. 09/09/2010 09:05:20

   Αψογος

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυγερινός Κ.Χ. 09/09/2010 09:06:10

   Σωστά όλα αυτά, τα περισσότερα τουλάχιστον, όμως υπάρχει ένα βασικό "αλλά". Το "αλλά" αυτό είναι ότι κρίνουμε πολλές φορές εξ ιδίων τα αλλότρια και νομίζουμε ότι και οι άλλοι σκέφτονται όπως εμείς. Δεν ισχύει, δυστυχώς, ειδικά σε αυτή την περίπτωση. Δεν μας είναι εύκολο να μπούμε στην ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης του άλλου, όταν εμείς έχουμε κάνει μερικά βήματα σε μεγαλύτερο βάθος για την κατανόηση της κατάστασης, είτε επειδή είμαστε αναγνώστες-σχολιαστές του antinews, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

   Αφού λοιπόν βασανίστηκα αρκετό καιρό να προσπαθώ να καταλάβω γιατί στο καλό δεν βλέπουν οι άλλοι αυτά που βλέπω εγώ και μου φαίνονται και αυτονόητα, κατέληξα σε αυτές τις σκέψεις.

   Καταλαβαίνω την ένσταση για το "άστοχο" της συζήτησης και με προβλημάτισε και εμένα η σκέψη αυτή, αλλά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι πρέπει να γίνει η συζήτηση, πρέπει να ειπωθούν αυτά και ότι αν δεν ειπωθούν τώρα δεν θα ειπωθούν ποτέ, αντιθέτως, θα παγιωθεί η εντύπωση στην κοινή γνώμη (ΟΧΙ σε εμάς που καταλάβαμε τι έγινε) ότι για όλα φταίει δήθεν ο Καραμανλής.

   Φταίει για την αυτοκαταστροφική σιωπή του και για την παραίτηση από τον πόλεμο που δεν τον είχε χάσει, μέχρι που παραιτήθηκε από τη διεξαγωγή του. Αυτό πρέπει να του καταλογιστεί. Για τα υπόλοιπα πρέπει να τον υπερασπιστεί η ΝΔ και να τον υπερασπιστεί σθεναρά.

  • karamanlikos avatar
   karamanlikos @ Αυγερινός Κ.Χ. 09/09/2010 10:22:16

   Σε μερικούς μήνες αγαπητοί, όταν ΟΛΟΙ οι οικονομικοί δείκτες θα αποτυπώνουν την τραγικότητα της πολιτικής της "σωτηρίας" του Μνημονίου, τότε ΟΛΟΙ θα θυμηθούν σε ποιά κατάσταση παρέδωσε τη χώρα ο Καραμανλής! Αρκεί ΟΛΟΙ να παρουσιάζουν τη σύγκριση των οικονομικών δεικτών πχ.
   Πληθωρισμός: από 0.5->5.5
   Ανάπτυξη: +0,3->-3.7
   κλπ
   Πρέπει να φροντίζουν όλοι να υπενθυμίζουν ποιος μας έφερε το ΔΝΤ και ποιος έλεγε ότι το Μνημόνιο υπογράφτηκε για να σωθούμε...ο Γιωργάκης και η παρέα του!!!
   Αν προσέξουν λίγο οι ΝΔτες και πουν τα πράγματα με το όνομά τους χωρίς να φοβούνται τίποτα τότε θα αναγνωρίσουν ότι οταν θα μιλήσει ο Καραμανλής θα σηματοδοτήσει την πτώση του ΠΑΣΟΚ και την νίκη Σαμαρά... και η ώρα αυτή δεν θ' αργήσει!!!

   • Κάγκουρας avatar
    Κάγκουρας @ karamanlikos 09/09/2010 10:34:56

    Άσε, αυτός πρωτομίλησε 16 χρονών παιδί. Τώρα χαλαρώνει

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Αυγερινός Κ.Χ. 12/09/2010 00:41:07

   ΣΥΜΦΩΝΩ απολύτως

 13. dimiris avatar
  dimiris 09/09/2010 09:06:34

  Με 7,5% προηγείται το ΠΑΣΟΚ
  Προβάδισμα 7.5% του ΠΑΣΟΚ έναντι της Ν.Δ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse RC που διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας το «Ποντίκι».

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=201141

 14. nick avatar
  nick 09/09/2010 09:13:07

  Επώνυμε για άλλη μια φορά συμφωνώ με τα περισσότερα που αναφέρεις στην ανάρτησή σου. Όμως, διαφωνώ ως προς το ότι έπρεπε να μιλήσει ο Καραμανλής. Γνωρίζεις πολύ καλά πώς ό,τι και να έλεγε, όσο δίκιο και να είχε, όσα σωστά επιχειρήματα και να παρέθετε, η αντιμετώπισή του από τα συμφέροντα θα ήταν ίδια: ειρωνείες, γελάκια, ύβρεις, σχόλια για το μαύρισμά του, αντιμετώπιση του τύπου "τι να μας πει κι αυτός τώρα, αυτός που τα διέλυσε όλα". Και αυτά θα προσπαθούσαν να τα περάσουν και στην κοινή γνώμη, αποπροσανατολίζοντας τον κόσμο από τα πραγματικά προβλήματα που τη δημιουργεί η κυβέρνηση του μνημονίου. Ο Καραμανλής ήταν ο μόνος πρωθυπουργός που πολεμήθηκε τόσο από τα συμφέροντα και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Δε δημιουργεί πρόβλημα στο Σαμαρά με τη σιωπή του. Και σίγουρα δεν είναι αυτό το αίτιο που δεν ανακάμπτει η ΝΔ. Τα αίτια της «μη ανάκαμψης» είναι δύο:
  1) η πολύ μεγάλη σε ποσοστιαία διαφορά πρόσφατη εκλογική ήττα και
  2) η απίστευτη στήριξη των καναλιών στην κυβέρνηση και τα εξαπτέρυγά της.
  Ο Καραμανλής λειτουργώντας πάντα ενάντια στα συμφέροντα τους φύλαγε το καλύτερο για το τέλος. Στήριξε με όλες τις δυνάμεις του (να το ξέρετε αυτό, γιατί είναι η αλήθεια) τον Α. Σαμαρά. Και τον στήριξε γιατί είναι καθαρός (όχι άτομο των συμφερόντων των νταβάδων όπως η αντίπαλος του Σαμαρά) και γιατί είναι πατριώτης που ξέρει να λέει ΟΧΙ (όπως αυτό στο μνημόνιο). Έτσι ήταν και ο Καραμανλής. Καμία συναλλαγή με τα συμφέροντα και πολλά ΟΧΙ (Ανάν, Βουκουρέστι κλπ.).
  Ο Καραμανλής ξέρει πότε θα μιλήσει.
  Ισως, θα μπορούσε να μιλήσει έναν χρόνο μετά τις εκλογές (4/10/10) και να συγκρίνει το επίπεδο ζωής του Έλληνα ένα χρόνο πριν σε σχέση με τώρα.
  Ίσως, θα μπορούσε να μιλήσει για αυτά που αυτός είπε στην προεκλογική περίοδο και γι’ αυτά που του έλεγαν άλλοι.
  Αλλά σίγουρα θα μιλήσει όταν θέλει αυτός και όχι μετά από υποδείξεις των νταβάδων.
  Και που ξέρετε; Μπορεί να πει πολλά περισσότερα από αυτά που περιμένουμε να πει.
  Και τότε να δούμε αν θα τον αναζητά στη Βουλή ο Παπανδρέου ρωτώντας προκλητικά «πού τον κρύβετε τον Καραμανλή;»

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nick 09/09/2010 09:19:28

   Σωστό κι αυτό, αλλά μόνον από ένα σημείο και μετά. Ο Καραμανλής έπρεπε να μιλήσει από την πρώτη στιγμή που ο Παπανδρέου είπε "η οικονομία είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας", ως αρχηγός ακόμη της ΝΔ. Γιατί δεν του έτριψε στη μούρη το "λεφτά υπάρχουν";;; Να του θυμίσει το πασοκικό έγκλημα 1981-1989. Να υπερασπιστεί τα στατιστικά στοιχεία που έδινε. Δύσκολο θα ήταν; Αν είχε γίνει αυτό εγκαίρως, δεν θα ψαχνόταν σήμερα η ΝΔ.

   Αν ξαναδιαβάσεις τη συνέντευξη Κοντοπυράκη, που είναι καταπέλτης για τις πασοκικές ευθύνες, ένα βασικό που λέει ο άνθρωπος είναι που εκφράζει την πικρία του που η ΝΔ δεν βγήκε ακόμη να τον υπερασπιστεί. "Ακόμη" και ήταν Ιανουάριο, αν θυμάμαι καλά, η συνέντευξη ή Δεκέμβριο. Εδώ είναι οι ευθύνες Καραμανλή. Άφησε τον Παπακωνσταντίνου να χασκογελάει με τα Greek Statistics, που μόνοι τους το έλεγαν και γελούσανε, αντί να του τρίψει στη μούρη την ΑΛΗΘΕΙΑ.

   Γι' αυτό λέω: Ήταν καλό για το προφίλ του μεταξύ των αφοσιωμένων υποστηρικτών του, αλλά όχι για τους πολλούς, αυτή η εξ αρχής σιωπή. Δεν μιλάω για μετά που όλοι έλεγαν "να μιλήσει".

   • nick avatar
    nick @ Επώνυμος 09/09/2010 09:37:04

    Για την συνέντευξη Κοντοπυράκη και το περιέχομενό της συμφωνώ μαζί σου.
    Για τα υπόλοιπα, όπως το πασοκικό έγκλημα της περιόδου '81-'89, για το χρηματιστήριο και πολλά άλλα μίλησε προεκλογικά. Στη συγκεκριμένη προεκλογική περίοδο ο Καραμανλής είπε πάρα πολλές αλήθειες. Αλλά ο κυρίαρχος και καναλο-καθοδηγούμενος ελληνικός λαός έκανε το θαύμα του: 44% (και 10,45% διαφορά) σε αυτούς τους ανθρώπους για τους οποίους ο Καραμανλής τα είχε πει όλα προεκλογικά. Τι να πει μετά ο Καραμανλής; Αφού ο ίδιος ο λαός ακύρωσε την επιχειρηματολογία Καραμανλή.
    Αφού ο λαός λοιπόν έχει μνήμη χρυσόψαρου και πιστεύει ότι οι νταβάδες νοιάζονται για το καλό του, ας τα λουστεί τώρα...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 11:04:00

    Ο λαός σε κάποιο βαθμό κατευθύνεται. Αν δεν υπήρχε τέτοια (νεοδημοκρατικη) αποχή, δεν θα είχαμε και τέτοια διαφορά, ούτε τέτοιο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπεισε ο Παπανδρέου παρά 7.000 περισσότερους σε σχέση με το 2004! Άρα, δεν ήταν ζήτημα ουσίας, αλλά ζήτημα χειρισμού.

    Ούτε τώρα τον έχουν απαρνηθεί οι ΝΔτες τον Καραμανλή και αν δεν στηρίζουν δημοσκοπικά τη ΝΔ είναι επειδή σε μεγάλο βαθμό νιώθουν προδομένοι από τον ίδιο. Πολιτικά προδομένοι, αλλά και ως Έλληνες.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ nick 09/09/2010 09:34:47

   Και έναν χρόνο μετά τις εκλογές πρέπει να κάνουμε εκδήλωση να κάψουμε το Μνημόνιο στο Σύνταγμα! Αλλενάκι, δική σου δεν ήταν η ιδέα ή κάνω λάθος;

   • nick avatar
    nick @ Επώνυμος 09/09/2010 09:39:41

    Aπαπα! Και να μας κατηγορούνε οι δημοσιο-κάφροι γαι κάψιμο βιβλίων, για επίθεση στη γνώση και επιστροφή στο μεσαίωνα;

 15. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 09/09/2010 09:23:05

  Τα φαινόμενα απατούν. Γιατί κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως ο Καραμανλής έστησε καλά το παιχνίδι για να βγει ο Σαμαράς; Δεν μπορεί τώρα να γίνει αυτόχειρας και να χρεωθεί πράγματα για τα οποία δεν φταίει. Άλλο η αναγνώριση λαθών και άλλο το χαρακίρι.

 16. qwert avatar
  qwert 09/09/2010 09:42:20

  Τα είπε όλα προεκλογικά..μα όλα..ακόμα και στα διαφημιστικά μηνύματα..για το χρέος, τα εθνικά θέματα κ.λπ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ qwert 09/09/2010 11:13:55

   Ναι, αλλά με άλλους όρους. Με όρους "λεφτά υπάρχουν". Έπρεπε να ειπωθούν και με όρους "Τιτανικού". Η πολιτική είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα εντυπώσεων και τάιμινγκ. Αφού δεν ειπώθηκαν στη σωστή στιγμή, η ΝΔ υπέστη μια σχεδόν ανεπανόρθωτη πολιτικη - επικοινωνιακή ήττα. Τώρα πρέπει να πάει πίσω και να διορθώσει εκείνο το λάθος, επειδή, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοιο δώρο στο ΠΑΣΟΚ.

 17. Εnzo avatar
  Εnzo 09/09/2010 10:02:39

  Αν θελει η ΝΔ να ξαναγυρισει στην εξουσια πρεπει πολυ απλα να κανει οτι κανει το Πασοκ!
  Λαικισμο, δημαγωγια, ξεσηκωμο Λαου,πολωση, προπαγανδα, βρισιδια και χριστοπαναγιες!
  Ενα φου!να κανει ο Σαμαρας και να ξεσηκωσει τον κοσμο, επεσαν την αλλη μερα οι Δον Φουφουτοι που λεει και ο χοντροςΠαγκαλος.
  Η ΝΔ δηλαδη τι θελει να περασει? Ευρωπαικο πολιτικο πολιτισμο? μα αυτα δεν περνανε στην Ελλαδα..εδω ειναι ολοι για τον γαιδαρο καβαλα και χωρις μνημη. εμειναν οι μετριοι....δυστυχως!

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ Εnzo 09/09/2010 11:28:26

   Εnzo
   Kαι τότε σε τι ακριβώς θα διαφέρει η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ? Κακέκτυπο του θα γίνει (να μην σου ω ότι ήδη υπάρχουν "επιρροές"). Και θα είναι κακέκτυπο γιατί λαικισμός, σημαγωγία κλπ είναι στο πολιτικό τους DNA.
   Nομίζω ότι υποτιμάς την παιδευτική λειτουργία της πολιτικής. Πολιτική δεν είναι απλώς να κυβερνάς, είναι και να διαμορφώνεις πολίτες, νοοτροπίες. Και όταν έχεις Πολίτες (Π κεφαλαίο) οι λαικισμοί και οι δημαγωγίες θα είναι γραφικότητες του 5%.
   Καρταλαβαίνω ότι αυτά τα βρίσκεις αφελή, ρομαντικά και ξενέρωτα (δεν είσαι ο μόνος), προσωπικά επιμένω ότι είναι τα μόνα ρεαλιστικά και με προοπτική.
   Και προσοχή! Μην μπερδεύουμε την δημαγωγία, τον λαικισμό και το βρισίδι με την μαχητικότητα. Η μαχητικότητα δεν αποκλείει τον ορθολογισμό, την υπευθυνότητα και την ψυχραιμία. Ηέλλειψη τους την κάνουν λιγότερο αποτελεσματική.

 18. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 09/09/2010 10:04:13

  Δεν υπάρχει λόγος να ανακαλύψουμε ακόμα ενα πεδίο εσωστρέφειας και ο Σαμαράς "να καταγγείλει διακριτικά την αυτοκαταστροφική σιωπή Καραμανλή". Δεν χρειάζεται να γίνει αυτό προκειμένου η παράταξη να υποστηρίξει την άποψη της για το γιατί, πως και από ποιόν φτάσαμε στο μνημόνιο. Δεν χρειάζεται αναγγελία ρήξεων με το παρελθόν,οι ρήξεις όπου χρειάζεται απλώς ας γίνουν χωρίς πολύ μπλα, μπλά.
  Η ανατροπή της πλειοψηφικής άποψης ότι η ΝΔ φταίει για το μνημόνιο θέλει χρόνο. Το να πείσεις τον κόσμο ότι απαιτείται άλλο μείγμα μέτρων -ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ μεν ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΩΝ δε- θέλει χρόνο. Το να πείσεις ότι είσαι η εναλλακτική λύση θέλει χρόνο. Σημαίνει αυτό ότι πάμε στην θεωρία του "ώριμου φρούτου".Οχι! Σημαίνει ότι κάνουμε πράγματα με συνέπεια και με μακροπρόθεσμη προοπτική. Σημαίνει ότι δεν καλλιεργούμε ελπίδες για θριάμβους στις Αυτοδιοικητικές και για Παπανδρέου που πέφτει σε 6 μήνες. Σημαίνει ότι δουλεύουμε όχι απλώς για να ρίξουμε το ΠΑΣΟΚ αλλά για να γίνουμε αύριο μια καλή κυβέρνηση, καλύτερη από την (όχι κακή-τηρουμένων των αναλογιών- κατά την άποψη μου) κυβέρνηση Καραμανλή. Και κυρίως μια κυβέρνηση που θα μπορεί ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΙΤΕΥΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ.
  Γιατί υπάρχει και μία άλλη πλειοψηφική άποψη βαθύτατα εμπεδωμένη και δυστυχώς δικαιολογημένα.Και κάνει μεγάλη ζημιά. ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ ΜΕΤΡΑ (αποτελεσματικά ή όχι είναι άλλο θέμα) ΜΠΟΡΕΙ (για κάποιους δικαιούται κιόλας) ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ- ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ "ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΜΜΟΣ"- ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. Ολοι συνειδητοποιούμε ότι αν η ΝΔ είχε πάρει 1/10 των μέτρων που παίρνονται σήμερα η Αθήνα θα ήταν ισοπεδωμένη και θα "κάπνιζε".Αυτή η άποψη πρέπει να αλλάξει. Είναι σημαντικό όταν θα κυβερνήσει αύριο αυτή η παράταξη να μπορεί να κυβερνήσει χωρίς κάποιοι να αντιδρούν σε "ασπιρίνες" όπως σήμερα δεν αντιδρούν σε επώδυνες και κυρίως αναποτελεσματικές (για να μην πω και άνευ λογου επιβληθείσες) "χημειοθεραπείες". Δυστυχώς ΚΑΙ αυτό θέλει χρόνο. Και κόπο. Και τρόπο.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ firiki2010.wordpress.com 09/09/2010 11:10:03

   Ο μόνος λόγος για τον οποίο το προτείνω, είναι για να αποδομηθεί η στάση "ενόχου" που έχει φορτωθεί σχεδόν ανεπανόρθωτα ο Καραμανλής από το ότι δεν μίλησε ούτε όταν έπρεπε ούτε όταν δεν έπρεπε. Δηλαδή, ότι και να πει η ΝΔ, στο πίσω μέρος του μυαλού του Έλληνα που δεν πιστεύει ότι "τον έριξαν οι Αμερικανοί" πάντα θα υπάρχει το ερώτημα: "αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν τα είπε ο Καραμανλής και σιωπά;".

   Πρέπει λοιπόν, σκέφτομαι εγώ, να πάει ο Σαμαράς και να πει "αυτή κι αυτή είναι η αλήθεια και αν έχει εμπεδωθεί σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ το αντίθετο, η αιτία είναι το ότι δεν μίλησε ο κ. Καραμανλής όταν έπρεπε και καθόμαστε τώρα εμείς να συμμαζεύουμε την πολιτική ήττα που υποστήκαμε εκείνη την περίοδο". Να μην τα πει δηλαδή τόσο χοντρά, να τα πει πιο διακριτικά, αλλά αυτό είναι το γενικό νόημα.

   Αυτό είναι το δικό μου συμπέρασμα, με απώτερο στόχο το να πεισθούν οι μη πεπεισμένοι ΝΔτες ότι ΔΕΝ φταίει η ΝΔ και φταίει μόνον επειδή δεν τα επεσήμανε εγκαίρως μετεκλογικά.

   Επαναλαμβάνω ότι πρέπει να σκεφτούμε με τους όρους του ΝΔτη που αυτή τη στιγμή ανήκει στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Ευχαρίστως να ακούσουμε κι άλλες προτάσεις, αλλά όλες πρέπει να είναι με όρους σκέψης αυτής της κατηγορίας πολιτών και όχι με όρους σκέψεις πεπεισμένων ΝΔτων.

 19. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 09/09/2010 11:03:39

  ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΣΧΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΘΡΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ, ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΣΕ COPY-PASTE ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΑ ΠΡΙΝ ΕΝΑΜΙΣΟ ΜΗΝΑ.

  DeltaLamda says:
  21/07/2010 at 09:40

  Τι να πει μωρε ο ανθρωπος. Αυτός αμα δεν ρωτούσε την Ντόρα, τον Σουφλιά, τον Πάκη, τον Αγγέλου και τον Λουλη δεν έπαιρνε καμια πρωτοβουλία. Τωρα θα το κάνει που ολοι αυτοί σκορπίσανε?

  Αν είχε την στοιχειώδη διορατικότητα και guts θα έπρεπε ήδη να σηκωθεί και να δώσει τίς δικές του εξηγήσεις για τα πάντα ωστε να μετριάσει κάπως το βάρος που με την αβουλία και αναποφασιστικότητά του εχει φορτώσει στον Σαμαρά.

  Δεν καταλαβαίνει ακόμα οτι οσο κάθεται στα μουλωχτα στα πίσω καθίσματα, σαν τον αδιάβαστο μαθητή για να κρυφτεί απο πιθανή εξέταση ή στην κοσμάρα του και με δήθεν διαροές μας "ενημερώνει" οτι θα μιλήσει οταν εκείνος εκτιμήσει οτι πρεπει, τόσο εκφυλίζει την εικόνα του Σαμαρά που προσπαθει να ανασυγκροτήσει το διαλυμένο μαγαζι της Ν.Δ. που του παρέδωσε και ο οποίος σχινοβατεί παρέχοντάς του κάλυψη με επακόλουθο στα μάτια του λαού να τον ταυτίζουν με όλους τους άλλους.

  Δυστυχώς ακόμα και σήμερα ο Καραμανλής είναι τροχοπέδη στην Ν.Δ., όχι απο πρόθεση, αλλά απο ανεπάρκεια ηγετικών ικανοτήτων!

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ DeltaLamda 12/09/2010 00:51:52

   DeltaLamda

   Κάνεις λάθος. Διάβασε παραπάνω την πολύ σωστή ανάλυση περί αποτυχίας του Καραμανλή να αλλάξει τα κακώς κείμενα που το Πασοκ δημιούργησε. Στα υπόλοιπα και κυρίως στα εξωτερικά θέματα τα πήγε καλά. Δεν ήταν υποτελής, θυμίζω σχέδιο Ανάν, αγωγοί, Βουκουρέστι. Η ανάλυσή σου είναι υπεραπλουσταυτική και δείχνει απλώς ότι είσαι θυμωμένος.

 20. o aneksartitos avatar
  o aneksartitos 09/09/2010 11:05:06

  Νομίζω antinews πρέπει να ξαναφέρετε το θέμα με τον Ψωμιάδη.
  Δείτε και εδώ:
  http://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_3309.html

  Διατάξη φωτογραφική του νόμου, που ουσιαστικά καταλαμβάνει μόνο τον Ψωμιάδη!!!Υποθέτω μετά τον Νοέμβριο θα τροποποιηθεί ο νόμος, όπως εκείνος ο νόμος που απαγόρευσε τις μετατάξεις εκπαιδευτικών!

 21. kostas avatar
  kostas 09/09/2010 11:12:58

  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σπιτια τους , τερμα η σαπιλα

  • o aneksartitos avatar
   o aneksartitos @ kostas 09/09/2010 11:16:56

   Ναι, ε;; Καλύτερα να απέχουμε , ε;;
   Ειδικά, καλύτερα να απέχουν οι νεοδημοκράτες όπως το 2009, και να βγει άνετα ο ΓΑΠ...
   Το παιχνίδι με την αποχή το μάθαμε, δεν θα πάρουμε αυτήν τη φορά.
   Τα κουβαδάκια σου και σε άλλη παραλία.

 22. Χρήστος avatar
  Χρήστος 09/09/2010 11:19:10

  η ΝΔ δεν πείθει γιατί πάντα μια νέα κυβέρνηση μπορεί για λίγο καιρό να τα φορτώνει όλα στην προηγούμενη. αυτό κάνει το πασόκ τώρα. ο καιρός αυτός τελειώνει. πολιτικός κύκλος λέγεται το φαινόμενο. όλοι κάποτε πέφτουν, άλλα όλοι έχουν και μια πιστωση χρόνου στην αρχή όσο αχρηστοι κι αν είναι. ένα κόμμα είναι πετυχημένο αν έκλεγει δύο φορές στη σειρά και ο αντίπαλος μόνο μία, όπως θα συμβεί, εκτός απροόπτου με το πασόκ.

  ο Σαμαράς επέλεξε όταν ανέλαβε να παραδεχτεί τα λάθη της ΝΔ του Καραμανλή. Με αυτή του τη κίνηση ο Σαμαράς πήρε την απόφαση να δώσει χρόνο στο πασοκ. Σωστά κατά τη γνώμη μου γιατί το πασοκ θα τον είχε τον χρόνο ούτως ή άλλως. τι να κανει ο Καραμανλής; να υπερασπιστεί το έργο του πηγαίνοντας κόντρα στο Σαμαρά; ή να πει ότι έκανε λαθη, επαναλαμβανοντας στην ουσία αυτό που είπε ο Σαμαρας; ποιο το νόημα;

  αν ο καραμανλής έπαιρνε τα μέτρα τον οκτώβρη και πηγαινε σε εκλογές το Μαρτιο τότε θα έχανε (κανεις δε κέρδισε 3 φορές στη σειρά) ίσως και με μεγαλύτερη διαφορά. επίσης σε αυτήν τη περίπτωση ο γαπ δε θα χρειαζόταν να πάρει μέτρα και θα είχε 2 τετραετίες στο τσεπάκι.

  Τέλος η ΝΔ δεν ανακάμπτει όσο γρήγορα θέλουμε γιατί εμείς ασχολούμαστε με τον καραμανλή τροφοδοτώντας την εσωστρέφεια.

 23. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 09/09/2010 11:23:19

  Καλά έκανε ο Καραμανλής και δεν μίλησε..Τα πράσινα παπαγαλάκια ΜΈΓΚΑ-ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ θα έβρισκαν τη χαρά τους για τα επόμενα 3 χρόνια..Αυτή η κουβέντα τώρα είναι άκαιρη..ΤΩΡΑ ΠΡΟΕΧΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ..

 24. ΕΛΛΗΝ avatar
  ΕΛΛΗΝ 09/09/2010 11:24:34

  Επώνυμε συμφωνώ απόλυτα με το πρώτο μισό του άρθρου που αναφαίρεται μέχρι τις εκλογές.
  Με το δεύτερο μισό συμφωνώ εν μέρει (αν και έχει πολλά στοιχεία τεκμειρίωσης).
  Η διαφωνία μου έγκειται στο ότι δεν είναι αργά για να μιλήσει ο Κ.Κ
  Κατά την γνώμη μου η καταληλότερη στιγμή για να μιλήσει απο εδώ και πέρα (αφου κακώς δεν το έκανε μέχρι τώρα) θα είναι όταν θα αρχίσει αμέσως μετά τις Αυτοδιοικητικές εκλογές να δημιουργείται το τσουνάμι της εκδίωξης του ΔΝΤ να μιλήσει μέσα στην Βουλή και να πεί ΟΛΗ την ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ όπως έκανε με το Βουκουρέστι- Σχέδιο Ανάν-Αγωγούς......δέν έχει να φοβηθεί ΤΙΠΟΤΑΑΑΑΑ και ας τον απειλούν εμμέσως με Φυλάκιση εκτελώντας εντολές έξωθεν.
  Γιατί για μένα είναι πατριώτης άσχετα με αυτά που του προσάπτουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ
  Αυτό θα είναι το Τελικό Σύνθημα για την εκδίωξη των Κατοχικών δυνάμεων με τα εξαπτέρυγά τους.

 25. ΗΛΙΑΣ 30 avatar
  ΗΛΙΑΣ 30 09/09/2010 12:02:42

  ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ? ΑΝ ΝΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΥΓΓΡΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.

  • George avatar
   George @ ΗΛΙΑΣ 30 09/09/2010 18:14:51

   Πολύ σωστός._ Και εδώ είναι τι ακριβώς έκανε ο Βίκτορ Ορμπαν της Ουγγαρίας από ένα άρθρο του Δελαστίκ
   http://www.eleftheria.gr/viewarticle.asp?aid=21050&pid=19&CategoryID=19

 26. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 09/09/2010 12:29:25

  Ο Καραανλής θα υπάρξει ξανά μόνον ως Σωτήρ. Γνωρίζει κι αυτός ότι τα πράματα θα πάνε πολύ-πολύ άσχημα και κάποτε ακόμη κι αυτοί που τον κυνήγησαν για να φέρουν το γιωργάκη πιθανόν να τον παρακαλάνε. Αυτο εμένα δε με ενδιαφέρει, εσάς ?

 27. δημητρης avatar
  δημητρης 09/09/2010 12:44:30

  Ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ: ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;. ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΩΜΕ ΔΥΝΑΤΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΥΙΚΗ ΨΗΦΟ!!
  ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ Ν - ΔΟΥΛΑΣ;

  ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΟΧΙ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ.

  • Αλήθεια avatar
   Αλήθεια @ δημητρης 09/09/2010 13:57:37

   Έχει απαντήσει ο Κικἰλιας για το μνημόνιο.
   http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2010/09/blog-post_1329.html

 28. sempreviva avatar
  sempreviva 09/09/2010 13:19:45

  να μας ξεκα8αρισει γιατι να τον ψηφισουμε γιατι δεν ειναι ξεκαθαρο,
  να παψει τυπους (που εχουν κεραστει πιτσες απο τον κυριο λεβεντη) σε νευραλγικες θεσεις που το μονο που προκαλουν ειναι το στομαχι σου χωρις
  να το θελεις εδω και χροοοονιααα...(και δεν εχει βρε8ει ενας χριστιανος να τον ενημερωση οτι δεν βρεχει) χαρηκτηριστικη πανομιοτυπη περιπτωση ψωμιαδη
  να αφησει την αντιπολιτευση μονο και μονο για την αντιπολιτευση, οπως γινεται τοσα χρονια (το χουμε δει το εργο πολλες φορες)

  ΑΜΑ Σ'ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΛΕΜΕ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
  ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ... ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ

  Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΑΙΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ (δεν θα θυσιασει τιποτα απεναντιας...)

  ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΩΡΑ!! ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ

  ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΧΕΙ ΡΙΓΕΣ Η ΟΧΙ ΤΟ ΚΩΛΠΕΪΠΕΡ ΠΟΣΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΒΟΥΛΗ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟΥ...ΓΙΝΕΤΑΙ?... ουτε κλαν

 29. κοινή λογική avatar
  κοινή λογική 09/09/2010 13:56:26

  ...δηλαδή για να καταλάβω, αν η ΝΔ των ομολόγων (ΟΚ, το Βατοπαίδι είναι μη-σκάνδαλο αλλά άχι ΔΕΝ είναι σκάνδαλο....), του μαύρου Δεκέμβρη και της παμμέγιστης πολιτικής απόφασης να κάνει το Γιωργάκη πρωθυπουργό, είχε κερδίσει τις εκλογές, πού θα είχε βρει τα λεφτά για να μην μπούμε υπό τροϊκανική κατοχή? αυτό είναι το ερώτημα, και απαιτεί συγκεκριμένη απάντηση ? πού και με ποιους όρους ΚΑΙ η ΝΔ θα αποδεχόταν το Μνημόνιο. γιατί λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν, είτε το φώναζε ο Καραμανλής, είτε το έκρυβε ο ΓΑΠ προεκλογικά. και έπρεπε να βρεθούν. Κι επειδή τα ευρώ δεν φυτρώνουν σαν τα μαρούλια, από κάπου, κάποιους και με επαχθείς όρους θα δανειζόμασταν. Αυτή είναι η αλήθεια και τα υπόλοιπα, είτε τα λένε μνημόνιο, είτε μνημόσυνο, δεν έχουν νόημα.

  Κλείνοντας, το μεγαλύτερο βαρίδι δεν είναι ο Καραμανλής, αλλά η πολιτική απόφαση του Σαμαρά να τον ανέχεται και αυτόν και τα εξαπτέρυγά του εντός Ρηγίλλης, Μαξίμου και περιχώρων, όπως επίσης η εξίσου πολιτική απόφαση να ακολουθεί τους ρυθμούς και τον τρόπο του στην άσκηση αντιπολίτευσης, Ήτοι, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογή του ακούγεται οριακά μέσα στη Βουλή, σιωπά αντί να φωνάζει για τα αίσχη του μνημονίου και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, απέχει από τους κοινωνικούς αγώνες και επιλέγει λάθος υποψηφίους για τις εκλογές που απλά θα περιορίσουν το "μπλέδισμα" του εκλογικού χάρτη το βράδυ των περιφερειακών εκλογών. α, συγνώμη, αφήνει και τους φίλους που έκανε όταν ήταν στο 5% να διαφεντεύουν το Κόμμα, να ζητάνε τη Ρηγίλλης για πάρτυ και να κάνουν καλαματιανό χαβαλέ σαν 14χρονα....κι για αυτά δεν φταίνει το MEGA...

  ...Όταν ο Σαμαράς συνειδητοποιήσει ότι το Κόμμα που τον επέλεξε και τον εξέλεξε είναι Κόμμα εξουσίας και όχι παρέμβασης, τότε και μόνο τότε θα κάνει Αντιπολίτευση και θα αποτελέσει σίγουρη Κυβερνητική λύση για τους πολίτες. τελεία και παύλα.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ κοινή λογική 09/09/2010 14:28:09

   Γιάτί, μέσα στο 2009, με την κορύφωση της διεθνούς κρίσης, πού βρήκε η ΝΔ του Καραμανλή και δανείστηκε 65 δις ευρώ με χαμηλό σπρεντ και είχε και 10 δις "μαξιλάρι" επιπλέον δάνεια για έκτακτη ανάγκη;

   Σιγά το δύσκολο, να μπορεί να δανειστεί μια χώρα του ευρώ.

   Αμάν πια με τους υποστήρικτες του "αναπόφευκτου" Μνημόνιου!

   • michal avatar
    michal @ Επώνυμος 09/09/2010 14:33:30

    Xalkeuontas ta stoixeia, toso apla. Hdh h pistolhptikh ikanothta ths xwras eixe pesei meta tis taraxes tou 2008 pou eixe afhsei o Karamanlhs anekselegktes.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 14:38:56

    Δε ντρέπεστε ρε λίγο με τα ψέματά σας; Ως πότε;

    Μας εγκαλεί από χθες ο επικεφαλής της Γιούροστατ επειδή από το Φεβρουάριο η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει τα στοιχεία για τα δήθεν "ψευδή στοιχεία". Συκοφαντήσατε τη χώρα στην υφήλιο για μικροπολιτικούς λόγους, δεν μπορέσατε να παραουσιάστε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ψευδές στοιχείο επί ΝΔ και το μόνο θέμα που παίζει στο διεθνή τύπο είναι τα swaps του Σημίτη με τη Goldman και εξακολουθείτε και εγκαλείτε τη ΝΔ για "ψευδή στοιχεία";;;

    Αυτό που κάνατε κατά της χώρας είναι ένα τεράστιο έγκλημα, για το οποίο δεν ξέρω ποιος από όλους σας θα πληρώσει.

    Όταν λέω όμως ότι ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ είναι ακριβώς επειδή με την αντιπολιτευτική απουσία του, πρώτα τον Οκτώβριο Νοέμβριο και έπειτα με όλη αυτή την εξωφρενική σιωπή τύπου "Εθνάρχη" έχει αφήσει να δημιουργηθούν όλες αυτές οι εντυπώσεις σε βάρος της χώρας και της παράταξής του!

    Αίσχος!

   • michal avatar
    michal @ Επώνυμος 09/09/2010 14:53:48

    Sou einai duskolo mantroskulo ths Rhgillhs na ksexaseis pws to elleimma apo 6 phge sto 3 me thn eisodo twn mpourdelwn sto AEP gia na paei sto 13.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 15:42:53

    Το να λαμβάονται υπόψη τα μπουρδέλα ήταν επιταγή των κοινοτικών κανόνων και δεν ήταν καμία νόθευση. Όλες εκείνες οι αμφισβητούμενες, αρχικά, πράξεις στην αναθεώρηση του ΑΕΠ μετριούνταν σε μηδέν κόμμα κάτι του ΑΕΠ και έγιναν πλήρως αποδεκτές από την Ε.Ε., χωρίς να υπάρξει απολύτως κανένα "ψευδές στοιχείο".

    Βλέπω πάντως την πλήρη αδυναμία σου να βρεις έστω και ένα "ψευδές στοιχείο" και μας το γυρίζεις στα μπουρδέλα. Ωραίος είσαι εσύ ρε!

    Επίσης: Πότε πήγε το έλλειμμα από το 6 στο 3 για να ξαναπάει στο 13; Πότε έγινε αυτό, για πες μου, αρχιψεύταρε, όπως όλοι οι ομοϊδεάτες σου.

    Και δεν είμαι "μαντρόσκυλο της Ρηγίλλης". Σκέψου λίγο: Αν ήμουν "μαντρόσκυλο της Ρηγίλλης" είναι δυνατόν να είχα τέτοια ένταση στην υπεράσπιση αυτού που θεωρώ σωστό; Αυτά εκεί τα ανθρωπάρια κοιμούνται και το μόνο που τους νοιάζει (πλην λίγων εξαιρέσεων) είναι πότε θα ξαναγίνουν κυβέρνηση για να ξαναπιάσουν την κουτάλα.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Επώνυμος 09/09/2010 15:49:06

    Ποιος ειχε αφησει ανεξελεκτες τις Ταραχες το 2008;
    Μηπως τα διδυμα με τη Νατασα φορουσαν κουκουλες και εκαιγαν;
    Αναρωτηθηκατε σοβαρα μονοι σας χωρις υποδειξεις απο αλλους τι εγινε τοτε και γιατι ο ΣΥΝ εχει τα σημερινα χαλια;
    Εαν η τοτε κυβερνηση επαιρνε τα σημερινα μετρα που, οπως φημολογειται, πιεζοταν να παρει τι θα γινοταν;
    Στο τελευταιο ερωτημα θα ηθελα μια τιμια και ειλικρινη απαντηση

   • michal avatar
    michal @ Επώνυμος 09/09/2010 16:37:26

    A bravo epwnume afou htan koinotikh epitagh na balei ta mpourdela entos, giati ekane apografh o Alogomourhs kai ksekinhse thn istoria me ta Greek statistics? 8a mporouse apla na perasei to ana8ewrhmeno AEP tote, alla 8a dikaiwne ton Shmitako kai den 8a ebgainan ta eklogika koukia. Oust apatewnes!

    Kai oso gia to 13 kapoioi fwsthres sthn Rhgillhs lene oti kanonika 8a htan 8 kai 8a eixame krish elleimmatos (opws se olh thn Eurwph tromara tous!) kai oxi krish daneismou. E 8>3 akoma kai me ta mpourdela entos. Kai mia xwra pou eisagei akoma kremmudia kai sundethres, h krish xreous einai KAI krish daneismou. Epeidh den apeu8uneste ston meso sapsalo ths NODE, ekti8este.

    Kai oso gia ta mantorskula. To pio eukolo einai na breis zhlwtes kai mpolsevikous se ka8e komma.

   • michal avatar
    michal @ Επώνυμος 09/09/2010 16:38:49

    A esu Rhga Feraie eisai apoluta ikanopoihmenos pou o Paulopoulos milage gia diadhlwseis pou epiballetai na ginoun meta to foniko, opws epishs kai gia to gegonos oti kaigotan h A8hna apo akrh se akrh. To oti yphrksan politofulakes les kai eimaste Kolombia epishs se ikanopoiei.

   • κοινή λογική avatar
    κοινή λογική @ Επώνυμος 09/09/2010 19:11:52

    τους υποστηρικτές του Μνημονίου, να τους αναζητήσεις εκεί που πραγματικά βρίσκονται, γιατί το να φοράς ταμπέλες σε όσους διαφωνούν μαζί σου είναι το εύκολο και το βολικό για σένα, αλλά δεν συνιστά τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία, ομοίως και τους ΠΑΣΟΚους. Μάθε ότι όταν χαρίζεις το δικαίωμα της διαφωνίας σε όσους βρίσκονται αριστερότερά σου (για να μην αρχίσεις πάλι τα της δεξιάς), αναπαράγει το μύθο της δημοκρατικής αριστεράς και της πεφωτισμένης - άρα ημιθανούς, κεντρώας δεξιάς....αυτό θες? εγώ όχι.

    για την ταμπακιέρα, της τελευταίας παραγράφου, κουβέντα, έτσι ?

  • Drifty avatar
   Drifty @ κοινή λογική 09/09/2010 18:14:00

   Michal, γιατί γράφεις αγγλικά. Του Harvard και εσύ ???

   • michal avatar
    michal @ Drifty 09/09/2010 18:27:45

    Oxi den exw apofoithsei apo Amerikaniko Panepisthmio.

 30. παράθυρο avatar
  παράθυρο 09/09/2010 14:05:00

  Η διακυβέρνηση Καραμανλή ήταν τραγική.
  Δεν του άρεσε του ιδίου κατ' αρχήν να κυβερνά. Ξενάμε όλοι ότι κουμάντο έκανε ο Ρουσόπουλος;
  Δεν έκανε τίποτε όταν είχε 160 έδρες. Τι να έκανε μετά, όταν ο Παυλίδης κράταγε τη ΝΔ στην εξουσία;
  Τα ξεχνάμε όλα;
  Θυμάται πια κανείς που κάθε Πέμτη στο κέντρο της Αθήνας οι φοιτητοπατέρες τα έσπαγαν και η Κυβέρνηση ενώ είχε την κοινωνία με το μέρος της, έκανε ...διάλογο με ...τον εαυτό της;
  Ούτε οι ξένοι του έφταιγαν, ούτε κανείς. Πόσοι ΝΔάτες δεν τον ψήφισαν με σκημένο κεφάλι το 2007; Αυτοί δεν πήγαν τον Οκτώβριο... Αυτοί δεν θα ξαναπάνε ούτε τώρα.

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ παράθυρο 09/09/2010 14:44:08

   Αν δεν πάνε να ψηφίσουν και τώρα, και κερδίσει ο Γιώργος με το νεοΠΑΣΟΚ την πλειοψηφία των περιφερειών, τότε του δίνουν λευκή επιταγή/πράσινο φως (βάλτε ό,τι δημοσιογραφικό κλισέ) γιά σκληρότερα ακόμα μέτρα. Θα πρόκειται γιά επιβεβαίωση της πολιτικής του νεοΠΑΣΟΚ.
   Κακό του κεφαλιού τους (και των παιδιών τους δυστυχώς)

   • παράθυρο avatar
    παράθυρο @ Αρράκις الراقص 09/09/2010 15:24:34

    Η μια πλευρλα είναι αυτή, η στενά κομματική.
    Η άλλη λέει ότι η απογοήτευση δεν επουλώνεται με μπαμπούλες, ειδικά όταν το μήνυμα δεν το διάβασε κανείς κανονικά.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Αρράκις الراقص 09/09/2010 15:50:39

    Ψηφιστε παλι ΠΑΣΟΚ και θα φατε με χρυσα κουταλια, εαν δεν φαγατε ηδη

 31. Vax avatar
  Vax 09/09/2010 14:32:01

  Επώνυμε, πιστεύεις ότι αν ο Σαμαράς αποκυρήξει τον Καραμανλή η Ν.Δ θα επανέλθει γρηγορότερα στην εξουσία? Τι έπρεπε να κάνει δηλαδή ο Καραμανλής στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου πριν ένα χρόνο? Να ξεκινήσει δια στόματός του μια περίοδο αντιπολιτευτικής μιζέριας που θα κατέστρεφε τη χώρα με τον τρόπο που την κατέστρεψε αργότερα ο Παπανδρέου καταδικάζοντάς τη σε οικονομική κατοχή? Ή μήπως πιστεύεις στ' αλήθεια πως η Ν.Δ θα βγει κερδισμένη από μια τέτοια κίνηση Καραμανλικού αφορισμού?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Vax 09/09/2010 14:35:46

   Ποιος μίλησε για αποκήρυξη του Καραμανλή; Καλά, ότι θέλεις διαβάζεις;

   Και ποιος μίλησε για μίζερη αντιπολίτευση;;; Δηλαδή το να του πει και να του τεκμηριώσει ότι "δεν χρεωκοπήσαμε εμείς τη χώρα κ. Παπανδρέου, μια προσωρινή άνοδο του ελλείμματος έχουμε λόγω της διεθνούς κρίσης, από κει και πέρα, για το χρέος ψάξτε τους υπεύθυνους στο κόμμα σας και τη δεκαετία του '80" θα ήταν "μίζερη αντιπολίτευση;;;

   Σοβαρά μιλάμε ρε παιδιά, μη λέμε και ότι θέλουμε;

 32. Vax avatar
  Vax 09/09/2010 14:58:36

  Υπερέβαλλα με τον όρο αποκύρηξη, με συγχωρείς...Αλλά στέκομαι κυρίως εδω("Προσωπικά νομίζω ότι ο βασικός λόγος που η ΝΔ δεν ανακάμπτει είναι ο Καραμανλής. Ο οποίος αποδείχθηκε, στους 11 αυτούς μήνες, πραγματικά το μεγαλύτερο «βαρίδιο» της νέας ΝΔ του Σαμαρά, αν και όχι με την έννοια που του αποδίδεται από τους περισσότερους επικριτές του."). Βαρίδια είναι ορισμένες άστοχες επιλογές του Καραμανλή επί πρωθυπουργίας του που ακόμα παραμένουν ανενόχλητοι στην πρώτη γραμμή! Ο Καραμανλής είναι μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο και πρέπει να επιστρέψει. Όταν λέω μίζερη αντιπολίτευση εννοώ πως με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑ.ΣΟ.Κ αυτό που χρειαζόταν στη χώρα ήταν συναίνεση για τα δύσκολα που έρχονταν, όχι καταλογισμό ευθυνών! Όταν λίγους μήνες αργότερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ ξεκίνησε αυτήν την τακτική η Ν.Δ έπρεπε να αντεπιτεθεί.

  • Vax avatar
   Vax @ Vax 09/09/2010 14:59:49

   @ Επώνυμος για παραπάνω!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Vax 09/09/2010 15:37:12

   Την ξεκίνησε από την αρχή αυτή την τακτική του "καταλογισμού ευθυνών" και αν τα μετρήσεις είναι πάρα πολλά, δεν μετριούνται είναι αμέτρητα! Από πού να ξεκινήσει κανείς, από τα Greek Statistics, από τα "πρόθυρα της χρεωκοπίας", από τα "πού τον κρύβετε τον κ. Καραμανλή"; Αυτά τα ακούγαμε από τον Οκτώβριο, δεν ήταν λίγους μήνες μετά.

   • Vax avatar
    Vax @ Επώνυμος 09/09/2010 15:47:18

    Έστω, δεν διαφωνούμε σε αυτό το σημείο. Ο Καραμανλής απέτυχε να διορθώσει το σύστημα ΠΑ.ΣΟ.Κ, όχι γενικότερα. Πρέπει να επιστρέψει γιατί πολύς κόσμος τον πιστεύει ακόμα, ή μάλλον είναι διατεθειμένος να τον πιστέψει από τη στιγμή που βγει και μιλήσει για ότι του αναλογεί.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 15:50:56

    Εντάξει τότε, στα υπόλοιπα λίγο-πολύ συμφωνούμε. Ο Νεοδημοκράτης έχει ακόμη μεγάλη πίστη μέσα του για τον Καραμανλή.

   • michal avatar
    michal @ Επώνυμος 09/09/2010 18:52:38

    Poios Neodhmokraths bre epwnume, autos pou apeixe mazika apo tis ekloges tou 2009 kai ekane prw8upourgo ton GAP me tis idies pshfous pou phre to PASOK to 2004. Mono oi porwmenoi sto sunedrio, pou epeidh hmoun ekei, eida na xeirokrotoun.

 33. michal avatar
  michal 09/09/2010 15:02:59

  Νεοδημοκράτες επειδή κάποια όψιμα μαντρόσκυλα μαζεύτηκαν στο κόμμα μας. θυμηθείτε πως αν πολιτευτούμε με την λογική ότι ο Καραμανλής ήταν άμεμπτος και δεν έφταιγε, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στις δημοτικές εκλογές. Υπάρχει σάπιο παρελθόν στο κόμμα. Μπορούμε να το παίξουμε ΠΑΣΟΚ η να το καθαρίσουμε για να κυβερνήσουμε χωρίς βαρίδια. Όσοι ακούτε την φρασεολογία Επωνυμου καταλάβετε πως θυμίζει Κουτσόγιωργα, Σημίτη (όσοι έχουν στοιχεια να πάνε στον εισαγγελέα) και Παπουτσή (δεν φτενό για το Σάμινα). Σοβαρευτείτε και απαιτείστε το κόμμα να καθαρθεί. Φταίμε ως κόμμα για την κατάντια της χώρας μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Εμείς ξεκινήσαμε τις απογραφές βρήκαμε το έλλειμμα 6 το κάναμε 3 βάζοντας τα μπουρδέλα στο ΑΕΠ για να γίνει 13, εμείς ανεχτήκαμε να καίγεται η Αθηνα επί δεκαήμερο. Μην ακούτε τις κραυγές πρώην "παναγιωτακοπουλικων", "πατριωπασοκων", "καραμπελιαδων" που βρήκαν ευκαιρία να "εισχωρησων" στη Νέα Δημοκρατία.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ michal 09/09/2010 15:44:23

   Τελικά είσαι Νεοδημοκράτης παλίκαρε; Κάτσε, γιατί scripta manent. Πριν έλεγες άλλα.

   Έχετε πολύ πλάκα, στο άγχος σας να πλήξετε το Σαμαρά έχετε ξεφύγει τελείως.

   Τελειώνουν όμως γρήγορα οι μέρες σας, λίγη υπομονή.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Επώνυμος 09/09/2010 15:57:26

    @Επωνμε, εδω γραφουν και καποιοι με διαφορα ψευδωνυμα..ριξε μια προσεκτικη ματια θα το δεις....δεν θα σου πω δημοσιως πως θα το καταλαβεις αλλα προσπαθησε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 09/09/2010 16:04:31

    Εδώ όμως πρέπει να είναι ο ίδιος, γιατί αυτό με το 6 το 3 και το 13 το είπε και παραπάνω.

    Η διαφορά greeklish και ελληνικών δεν είναι το μόνο.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ Επώνυμος 09/09/2010 16:15:38

    ειναι και αλλα!!!!

  • michal avatar
   michal @ michal 09/09/2010 16:32:35

   Palikare Neodhmokraths otan kapoioi ka8ontan spitakia tous kai egw kollaga afissa. Esu pou exeis fraseologia patriwtikou PASOK hsoun aneka8en Neodhmokraths? To 89, to 93, to 00, to 04 ti erikses?

 34. athamas avatar
  athamas 09/09/2010 15:09:29

  @michal
  Άλλο πράγμα το να μην δεχτούμε ότι υπήρξαν σφάλματα επί κυβερνήσεων Καραμανλή και εντελώς άλλο πράγμα το να αποδεχτούμε ότι για την κατάσταση της χώρας σήμερα ευθύνεται η κυβέρνηση Καραμανλή!
  Άλλο πράγμα δλδ το να αναλάβει την ευθύνη η ΝΔ για τα δικά της σφάλματα και εντελώς άλλο πράγμα το να δεχτεί τις ανόητες, ανθελληνικές, αντιπατριωτικές, εθνομειοδοτικές ενέργειες του πασοκ και του ΓΑΠ ως δικά της σφάλματα.

  Μην τρελλαθούμε εντελώς!
  Την χώρα εδώ που βρίσκεται την οδήγησε ο ΓΑΠ και η παρέα του ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των διεθνών εργοδοτών του!

  Αυτό να γίνεται ξεκάθαρο κατ' αρχήν.
  Και βεβαίως - αλλά δευτερευόντως - να αναλάβει η ΝΔ την ευθύνη για τα δικά της σφάλματα και να μην παριστάνει τον κινέζο.

  • michal avatar
   michal @ athamas 09/09/2010 15:12:50

   As upo8esoume oti o GAP einai praktoras twn Siwnistwn h opoias allhs ksenhs dunamhs. Prwton an eisai upeu8uno komma den paradideis se praktora amaxhti thn eksousia, ton kataggeleis kai den afhneis thn xwra mpaxalo. Twra epeidh h koinwnia brazei 8ewrei ton mpoulh upeu8uno kai auto bebaia apotupwnetai stis dhmoksophseis. Eseis mporeite na sfurizete adiafora gia antimnhmoniaka metwpa kai ton E8narxh Karamanlh ton Mikro. Stis dhmotikes 8a fanoun ola. Kai exw thn entupwsh pws 8a gelasei kai to pardalo katsiki.

   • athamas avatar
    athamas @ michal 09/09/2010 15:33:47

    Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι αλλά με το πασοκ όχι με την ΝΔ.
    Άποψή μου βέβαια (μην πω και βεβαιότητα και φτάσω στην υπερβολή)

    Δεν έγραψα ότι είναι πράκτορας, έγραψα ότι ξεπουλάει την χώρα στους εντολοδόχους του!
    Και αυτό είναι ολοφάνερο ακόμα και για τον πιο καλοπροαίρετο και αντικειμενικό παρατηρητή των πεπραγμένων του ΓΑΠ και της παρέας του άσχετα με την γενική του πολιτική χωροθέτηση.

    Υγ. ta greeklish einai o kalyteros tropos gia na odhghseis tous synomilhtes sou ston ofthalmiatro. I mipws eisai ofthalmiatros kai apoblepeis na aykshseis thn pelateia sou? :lol:

   • athamas avatar
    athamas @ michal 09/09/2010 15:53:33

    Asxeta bebaia me to oti gnwrizw eks arxhs pws eksepithdes egrapses greeklish gia na katalabw apo pio synafi krataei h skoufia sou, eniote paristanw kai ton xazo gia na aisthanesai kai ligo eksypnos. Safes mikrouli?

 35. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 15:43:19

  Ενω οι του ΠΑΣΟΚ οσο πλησιαζουν οι εκλογες κανουν πως δε ξερουν τον Κ.Κ και δε ζητουν να μιλησει, καποιοο στην Ν.Δ. αρχισαν παλι αυτο το κομπολοι παλι.
  Ποια κυβερνηση απο συστασεως κοσμου δεν εκανε λαθη;
  Μερικοι ξεχνουν (σκοπιμα;) οτι η Ελλαδα δεν δανειστηκε πρωτη φορα το 2004, ουτε ιδρυκε το 2004.
  Τι γινεται με το περιφημα δανεια του Σημιτη;Τα ξεχασαμε; Ποτε ληγουν;
  Διαβαστε h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_2_09/09/2010_414250
  Και κατι τελευταιο: Ποιος ειπε οτι απο το 2000 εως το 2004 καταστρεψαμε τν Ελλαδα;
  Ποιος το 2009 τετοιες μερες εξορκιζε το ΔΝΤ και μιλουσε σκορποντας δεξια και αριστερα αυξησεις, δις, τρις, λεφτα υπαρχουν, ποιος μιλουσε για διαφανεια, για τον φτωχο, τον απορο και δεν ξερω εγω τι αλλο;
  ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ....!!!
  ΔΕν ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ
  ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
  Διαλεγετε και παιρνετε.

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 15:52:45

   διαβαστε και αυτο
   h**p://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economyagor_2_09/09/2010_414225

  • michal avatar
   michal @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 16:40:42

   Esu anti na koitas to komma sou, koitas na prosdioristeis me bash ta psemmata tou PASOK. E gia auto h ND 8a einai aiwniws komma antipoliteushs.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ michal 09/09/2010 16:45:39

    Μαλλον πρεπει να πασ σε ψυχιατρο..διαβασε τι γραφω και μετα απαντας

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ michal 09/09/2010 17:01:36

    τελευταιοα φορα που σου απαντω γραψε ελληνικα και με τα τα λεμε ανελληνιστε

   • michal avatar
    michal @ michal 09/09/2010 18:29:05

    Makrua apo mena h suggrish, alla etsi apokalousan ton Xarilao Trikouph oi Goulimhdes san kai tou logou sou. H Ellada ths diasporas einai polu pio patriwtikh apo tous Elladites.

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ michal 10/09/2010 12:09:20

    @ michal
    Γραψε ελληνικα παρτιδοκαπηλε

   • Jim Panousis avatar
    Jim Panousis @ michal 10/09/2010 12:16:51

    Κάθομαι και διαβάζω για απεργίες , για απεργίες, θα κλείσουμε το ένα θα κλείσουμε το άλλο, θα κατεβάσουμε τον διακόπτη, θα θα θα θα θα..... τελικώς αρχίζω να πιστεύω ότι ένας απο τους λόγους που δεν πάει μπροστά η χώρα αυτή είναι ότι ο συνδικαλισμός απλά είναι φτιαγμένος και αυτός απο τον ίδιο κορμό με τον οποίον φτιάχνονται οι εκάστοτε κυβερνήσεις και που μέχρι πρότεινως δούλευε το σύστημα (θα δούμε αν θα παραμείνει το ίδιο ) . Νομίζω ότι ένας τομέας που πρέπει να αλλάξει επίσης στην ελλάδα είναι και ο συνδικαλισμός, γιατί κακά τα ψέμματα ,έτσι όπω λειτουργεί στην ελλάδα, μόνο προβλήματα προκαλεί. Πάντα ήθελαν δικαιώματα αυξήσεις στο παρελθόν να μπούνε όλοι , ανεξαρτήτως κριττηρίων και να αρπάξουν θέσεις, σαν να δούλευαν για τις κυβερνήσεις και τα κόμματα (αλλωστε για αυτούς δουλεύουν, τα κόμματα βρίσκονται απο πίσω ) να να να να.... τι προέκυψε και τι αποδείχτηκε .. ότι όσο οι ευρωπαίοι μας έδινε ευρωπαικά κοινοτικά κονδύλια, τα τρία πακέτα, έτρωγαν καλα εξού και οι κοιλάρες (πείτε μου έναν που δεν έχει)) , και τώρα που κόπηκαν και έπρεπε πλέον το παιδάκι να στηριχτεί στα πόδια , δεν στάθηκε, αλλά έδειξε οτι δυσκολεύεται και να σηκωθεί . Αποψη μου να σταματήσετε να φωνάζετε για πράγματα στα οποία φταίμε όλοι μας και εσείς , για καταστάσεις που εσείς θέλατε, γιατί παλιά υπήρχε η λογική ο έλλην να κάθεται να την αράζει στον ηίλιο να πίνει την φραπεδιά του ... δουλειά και πάλι δουλειά Τώρα για το ΚΚΕ κ.τ.λ. , όπως λένε και μερικοί εδώ μέσα σωστά, ρε παιδιά όπου εφαρμόστηκε κατάρευσε και οι άνθρωποι δεν ζούσαν καλά. Τι παραπάνω θέλετε ? και επιπλέον? όσους κομμουνιστές έχω γνωρίσει ιδίως μέσα απο τα φοιτητικά μου χρόνια , ήταν οι πιο μεγάλοι παρτάκιδες... άποψη μου, ο έλλην να σκεφτεί σωστά , δημιουργικά, να οργανωθεί, να παλεύει , να μην βαριέται και να σκέφτεται την φραπεδιά του , να μπούν κριτήρια στο δημόσιο ώστε να υπάρχουν κριτήρια αποδοτικότητας των υπαλλήλων (και όποιος δεν αποδίδει να φεύγει απλά) , να μην σκέφτεται συμφεροντολογικά ώστε να κλέψει τον διπλανό του, και σιγά σιγά θα έρθει απο μόνο του ..... με φραπεδιά και με στόχο την αντίδραση αυτό που εκπληρώνεις είναι απλά στο τέλος να μην έχεις να φας αστακο ρε ....

 36. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 09/09/2010 16:29:37

  EKTAKTO APO BOB CHAPMAN...ANATROPI TIS KIVERNISIS MESA STON SEPTEMBRIO..DEITE TO OPOSDIPOTE..

  http://www.youtube.com/watch?v=jRWSzuzW0Qk&feature=player_embedded

 37. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 09/09/2010 16:56:17

  Θα μπορούσα να γράψω πολλά κάνοντας ανάλυση και διερεύνηση των σκοπιμοτήτων που θα μπορούσε να εξυπηρετεί η ανάρτηση αυτού του άρθρου αλλά δεν θέλω να τροφοδοτήσω ετι πλέον την εσωστρέφεια. Κατά την γνώμη μου αυτή η συζήτηση είναι ακαιρη και αντιπαραγωγική. Θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο αν το άρθρο εστίαζε στις επιτυχίες της διακυβέρνησης Καραμανλη και όχι να διαφημίζει ότι «ο Καραμανλης απέτυχε». Ο Καραμανλης δεν απέτυχε, η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΤΥΧΕ, και γιαυτο δεν δικαιούται να πανηγυρίζει κανένας, ιδιαίτερα αυτοί που δούλεψαν με μανία, να ‘αποτύχει ο Καραμανλης’. Προς το παρόν I give the author the benefit of the doubt but I would not write him our as a προβοκάτορα. Για μια ακόμη φορά, συνιστώ, τα πικρόχολα σχόλια σας και τα πυρά σας φυλάτε τα για τα πασοκια όχι για αυτούς που μέχρι χθες αποθεώναμε και ψηφίζαμε. Διαφορετικά, πολύ δίκαια, θα μας πουν ότι δεν γνωρίζει η δεξιά μας τι ποιεί η δεξιά μας (μια και δεν διαθέτουμε αριστερά).

 38. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 09/09/2010 16:59:43

  Διορθωση: ...I would not write him off...

 39. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 09/09/2010 17:52:44

  H εποχη που επρεπε να μιλησει ο Καραμανλης περασε.Οσα εγιναν δεν ειναι καθολου πρωτοτυπα.Εχω ξαναγραψει οτι στη ΝΔ δεν υπαρχει ουτε παραταξιακη συνειδηση ουτε αντιληψη της σημασιας της ιστοριας για το μελλον.
  Δεν υπαρχει ουτε και σοβαρος τυπος για να παραγει ιδεολογια και να στηριζει το κομμα σε μακροχρονια βαση.Ολα αυτα ηταν ηδη γνωστα.
  Παντως δεν εχει νοημα να λεμε τι πρεπει να πει και τι να μην πει ο Σαμαρας καθως ερωτησεις θα γινουν στη συνεντευξη της ΔΕΘ οπωσδηποτε.
  Για τις ευθυνες περι του μνημονιου προφανως θα πει οσα γραφονται στην ανακοινωση της 7ης Ιουλιου.
  Ως προς τον Καραμανλη την ιδια τακτικη ακολουθουσε παντα.Θα ξαναπω οτι ο Καραμανλης δεν εχει πει ακομη ΠΟΙΟΙ κατα τη γνωμη του εκαψαν την πρωτευουσα του κρατους που ηταν πρωθυπουργος.Στη γαλλικη Βουλη εγινε συζητηση για τα επεισοδια της Αθηνας αλλα στην ελληνικη οχι.Σε ερωτησεις ξενων ηγετων ο Καραμανλη ειχε πει "συστηματικες ομαδες καταστροφεων" αποφευγοντας παντα να πει απο ποιο πολιτικο χωρο προερχονταν.

  • michal avatar
   michal @ ψυχραιμια 09/09/2010 18:37:53

   Yparxei kai enas logikos edw mesa.

 40. lpap avatar
  lpap 09/09/2010 18:09:14

  Μια διαφωνία έχω με την αν'αλυση..έντονη μάλιστα: το Βατοπέδι υπήρξε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους απλά άλλου επιπέδου...μπορεί χρηματισμός να μην υπήρξε διάφορων προσώπων αλλά και τα δύο κόμματα εξουσίας έχουν ευθύνη για όλα όσα συνέβησαν. Επομένως ο Καραμανλής καλώς αποδέχτηκε την έννοια του σκανδάλου απλά δεν φάνηκε στο ευρύ κοινό τι ακριβώς συνέβαινε. Εξάλλου στην Ελλάδα μετά το ΠΑΣΟΚ η λέξη σκάνδαλο έχει ταυτιστεί απόλυτα με χρηματισμό ενώ δεν είναι πάντα έτσι. Κάποιοι που γνωρίζουν για το Βατοπέδι θα κατανοήσουν τι εννοώ. Δεν θα πω τίποτα παραπάνω.
  Ο Καραμανλής από την άλλη έκανε ατελείωτα λάθη τα οποία πληρώνει ο λαός για μια ακόμη φορά. Τώρα ό,τι και να πει δεν έχει κανένα νόημα. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να αποσυρθεί στις επόμενες εκλογές και να μην κατέβει ξανά υποψήφιος.Πολύ θα θελα να ξέρω όλο αυτό το διάστημα της βουλευτικής του θητείας με τι ασχολείται ακριβώς. Πάντως όχι για να βγάλει τον άρτο τον επιούσιο. Αρκετά και με αυτόν, κουραστήκαμε. Κι αν υποθέσουμε πως μιλάει πόσο κομμάτι της αλήθειας θα καταθέσει; το 1% το 2 ή το 3;; Γιατί παραπάνω αποκλείεται..Οι Έλληνες πολιτικοί έχουν χρόνια τώρα πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.
  Η ΝΔ δεν ανακάμπτει καθώς ανακυκλώνει τα ίδια πρόσωπα. Σήμερα πψ έβλεπα στο Μεγα τον Παυλόπουλο.. Στα 5 λεπτά έκλεισα την τιβι. Μα δεν καταλαβαίνουν πως πρέπει να αποσυρθούν; Τόσο πια είναι βέβαιη για την ΄προσφορά τους στον ελληνικό λαό;;
  Κι η έκθεση κοντεύει..για να δούμε τι θα δείξουν τελικά τα ΜΜΕ!!! Από όσα θα γίνουν εννοώ..

  • lpap avatar
   lpap @ lpap 09/09/2010 18:10:53

   βέβαιοι..συγγνώμη για το λάθος...

 41. CLYKOS avatar
  CLYKOS 09/09/2010 19:58:33

  Κανένας Πρωθυπουργός στην νεότερη ιστορία της Ελλάδος δεν άφησε παρόμοια καταστροφική πολιτική κληρονομιά, όπως ο κ. Καραμανλής. Είχε κάνει σημαία του «τον αγώνα κατά της παραοικονομίας και της διαφθοράς», για να βυθισθεί εν συνεχεία στον βούρκο των σκανδάλων. Ο κ. Καραμανλής υποσχέθηκε επανίδρυση του κράτους και άφησε πίσω του μια χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Μόνο μέσα σε πεντέμισι χρόνια διακυβερνήσεως το δημόσιο χρέος αυξήθηκε από τα 183 δισεκατομμύρια ευρώ στα 280 δισεκατομμύρια ευρώ.Ο κ. Καραμανλής αναπαύεται. Κάνει ηλιοθεραπεία στην βίλα του στο αθηναϊκό προάστιο της Ραφήνας και βουτιές στην θάλασσα. Κανείς Έλληνας αρχηγός κυβερνήσεως δεν έχει απομακρυνθεί τόσο λάθρα. Πλην όμως πολλοί εκλογείς του κ. Καραμανλή θέλουν να γνωρίζουν πώς μπόρεσε η δημόσια οικονομία να φθάσει σε αυτόν τον χωρίς προηγούμενο εκτροχιασμό. Ο πρώην Πρωθυπουργός σιωπά. Ενδεχομένως δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να εξηγήσει την καταστροφή που προκάλεσε.
  Ούτε μια φορά από την εκλογική του ήττα και την παραίτησή του από την προεδρία του κόμματος δεν έχει μιλήσει δημοσίως, ούτε στην Βουλή ούτε στα ΜΜΕ, ούτε ακόμη στο πρόσφατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. …
  O Kωστα(κης) Καραμανλης υπήρξε ο καταλυτης που οδηγησε την χωρα στην ηθικη απαξιωση,στην καταχρεωση και στηην ανυποληψία.

 42. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 20:04:31

  h**p://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=41589&catid=9

  Χρυσή θα πληρώσουμε την “μετακόμιση” της κυβέρνησης στη ΔΕΘ – Χιλιάδες ευρώ τα έξοδα
  Μόνο... 25.000 ευρώ κοστίζει η διανυκτέρευση μόνο του υπουργικού συμβουλίου
  - Περίπτερα στη ΔΕΘ χωρίς καμία εμπορική αξία αλλά με χιλιάδες ευρώ έξοδα και απασχόληση πολλών ατόμων
  - Έντονες αντιδράσεις ακόμα και από το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης

  Προς τι η μουρμουρα; ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!
  οχι για τους εργαζομενους...αλλα για τους υπουργους.
  ΥΓΕΙΕΝΕΤΕ!!! και ασχοληθητε αν θα μιλισει η οχι ο πρωην πρωθυπουργος.
  Φιλοι μου τωρα μιλαει ο νυν και σας λεει οτι ποναει μαζι σας και σεις χαιρεστε...να δουμε ομως για ποσο ακομη.
  Θελετε να μιληση ο ΚΚ; Νοιωθετε ενοχοι για κατι; Πιστευετε οτι ειχε τη καλυτερη αντιμετωπιση ως πρωθυπουργος απο τα στελεχη και τους ψηφοφορπους της παραταξης; Σκεθηκαμε ποτε κατα μονας αν τον βοηθησαμε οσο επρεπε και οταν επρεπε;

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 20:10:33

   Εαν η τοτε κυβερνηση της ΝΔ επαιρνε τα σημερινα μετρα που, οπως φημολογειται, πιεζοταν να παρει τι θα γινοταν;
   Στο ερωτημα αυτο θα ηθελα μια τιμια και ειλικρινη απαντηση...εχω ρωτησει 4-5 φορες αλλα τιποτα ακομα.
   Φυσικα καθε απαντηση ειναι δεκτη αρκει να ειναι τεκμηριωμενη

   • Agrofylakas avatar
    Agrofylakas @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 20:48:24

    Δεν παίρνεις απάντηση γιατί κανένας δεν θέλει καν να το σκεφθεί το τι θα γινόταν, πόσο μάλλον να το πει. Τι να πει ότι 'θα έκαιγαν την μισή Ελλάδα'; αφού την έκαψαν και με την πολιτική της ήπιας προσαρμογής που ακολούθησε.

   • l
    l' ami du peuple @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 21:00:40

    χαμος θα γινοταν γι αυτο και ανελαβε η σοσιαλδημοκρατια τη βρωμικη δουλεια.
    αυτος ειναι κι ο λογος που η νδ παρεδωσε τη διακυβερνηση στον παπαντρεου "επειγοντως" τοτε κι οχι μετα απο ενα χρονο. τι σου φαινεται αξιοπεριεργο; ολα ως συνηθως εγιναν και γινονται.

   • Misha avatar
    Misha @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 21:00:51

    Ρήγα

    Ο Γιωργάκης θα κατέβαινε με υψωμένη γροθια στους δρόμους, όπως έκανε την άνοιξη του 2009 και θα παρίστανε τον αγωνιστή οπως έκανε στο λιμάνι του Πειραια , μαζί με το νομάρχη Μίχα.

    Τα μέτρα του ΔΝΤ είθισται να τα παίρνουν «αριστερές» κυβερνήσεις γιατί ως γνωστόν οι δοσίλογοι είναι πάντα πιο «ζηλωτές» από τις καθεαυτού κατοχικές δυνάμεις.

    Και μετά κάποιοι φαντασιωνονται «συστημικές» λύσεις, δλδ λύσεις με την έγκριση του ΔΝΤ!!!
    Είναι ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα μαζί με το ο «Έλληνας» πρωθυπουργός Τζέφρυ Μινέικο και το «ελληνοτουρκική φιλία»

  • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
   ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 21:15:50

   Ευχαριστω γαι τις απαντησεις..συμφωνω μαζι σας..αξιοπεριεργη ειναι μονο η υπομονη μας φιλε του λαου..αλλα με καθεστως αβεβαιοτητας και φοβου το πετυχαινεις και αυτο

   • l
    l' ami du peuple @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 21:20:38

    α, δρομε...νομιζω ο pascal το ελεγε: "η μονη αξια λογου απορια αφορα την υπομονη των φτωχων".και τοτε δεν ειχαν καθεστως αβεβαιοτητας και φοβου..
    εδω τωρα ναι, ισχυει..οι ανθρωποι φοβουνται συνεχως το ολοενα και χειροτερο που θα τους ερθει...φτωχεια, αρρωστια, πολεμο...τρομος που καλλιεργειται συνειδητα απο τους "απο πανω"
    κι εχουν και πιο πολλα απο τις αλυσιδες τους να χασουν, οποτε;

   • l
    l' ami du peuple @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 21:21:06

    συγνωμην, ρηγα

   • ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
    ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ @ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 09/09/2010 21:33:46

    συμφωνω μαζι σου απολυτα l' ami du peuple. το θεμα ειναι ποσο θα αντεξουμε;
    Η χωρα περασε δυσκολες περιοδους,πολεμος κατοχη εμφυλιος αλλα αντεξε. τωρα φοβαμαι οτι εχουμε μπλεξει σε ενα χειροτερο πολεμο ,τον οικονομικο. οιφημες χορευουν γυρω μας σαν τους Ινδιανους που κτυπουσαν τα καραβανια στις ταινιες και εμεις τρεμουμε για το αυριο ο εχθρος δεν ειναι ορατος δεν αντιμετωπιζεται στο πεδιο της μαχης. Δεν σου δινει κανεις ελπιδα...ειναι σαν να κυνηγας φαντασματα νυχτα σε νεκροταφειο..!!

 43. Αυγερινός Κ.Χ. avatar
  Αυγερινός Κ.Χ. 10/09/2010 12:24:37

  Συμφωνώ με το απόλυτα με το σχόλιο σου που μου έκανες πιο πάνω, ότι η κουβέντα πρέπει να γίνει για τον Καραμανλή. Ειτέ ανοίξει το θέμα΄, είτε μεινει στάσιμο, με την αποχή του Καραμανλή από τα πράγματα. Ποτέ ενας διάλογος δεν έβλαψε, πόσο μάλλον σε καιρούς Μνημονίου.

  Επειδή με έβαλες στην πρίζα, ψάχνωντας στο δίκτυο βρήκα αυτό το άρθρο που ισως σε ενδιαφέρει. (τον συγγραφέα του άρθρο δεν τον γνωρίζω, αν μπορεις να μας διαφωτίσεις)

  http://tinyurl.com/3yep9ga

  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ.



  Αυγούστου 5, 2010 στο 8:26 πμ ·

  Παρατηρείται, τελευταίως, τόσον εκ μέρους της Κυβερνήσεως και του “Συστήματος” Πασοκ, όσον, όμως, – όλως, περιέργως – και εκ μέρους ορισμένων … “νεοδημοκρατών”, μια έντονη προσπάθεια, κατά του Κ. Καραμανλή, περί ενοχοποιήσεώς του, χλευασμού του, επιρρίψεως, σ’ αυτόν, όλων των ευθυνών, για την σημερινή τραγική κατάσταση της χώρας μας και, γενικώς, περί αποδομήσεως της προσωπικότητάς του, προκειμένου να απαξιωθεί στα μάτια του Ελληνικού λαού.

  Και το Πασοκ και οι εξωτερικοί “πάτρωνες” είναι φυσικό να συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, διότι … τρέμουν τον Κ. Καραμανλή. Αφού, λοιπόν, δεν διαθέτουν πραγματικούς λόγους, που θα τους επέτρεπαν να στραφούν εναντίον του, “παίζουν” το παιχνίδι τους, χρησιμοποιώντας ψέματα, λάσπη και, γενικά, ανήθικες και απαράδεκτες τακτικές, τουλάχιστον, για κόμματα, που θέλουν να λένε, πως υιοθετούν τις δημοκρατικές αξίες….

  Η συμπεριφορά, όμως, των …. “νεοδημοκρατών”, που καταφέρονται, με τόση μανία, κατά του Κ. Καραμανλή, δεν μπορεί, επ’ ουδενί, να χαρακτηρισθεί “φυσιολογική” ή “δικαιολογημένη”, ιδιαίτερα, μάλιστα, αν ληφθεί υπ’ όψη, ότι ο Κ. Καραμανλής, προεκλογικά, και τα λάθη των κυβερνήσεών του εντόπισε και τα παραδέχθηκε και τα αξιολόγησε και έκανε τον απολογισμό του στον Ελλ. λαό και, τέλος, αξιοπρεπέστατα, ανέλαβε και την πολιτική, επ’ αυτών, ευθύνη, χωρίς, καν, να εξετάσει αν, πράγματι, την είχε ή όχι…, με αποτέλεσμα η συμπεριφορά των συγκεκριμένων νεοδημοκρατών να είναι, όντως, αξιοπερίεργη, ενώ ουδέν θετικό να προσφέρει, στο κόμμα της Ν.Δ. και στον νυν πρόεδρο.

  Είναι, όμως, άδικο να δέχεται ο Κ. Καραμανλής αυτόν τον καταιγισμό κατηγοριών, από εχθρούς και… “φίλους”, οι οποίοι, πάντως, επιμελώς, θέλουν να αγνοούν το τεράστιο κυβερνητικό έργο, που επετεύχθη, επί των ημερών του.

  Προς άρση, λοιπόν, αυτής της απαράδεκτης καταστάσεως, γράφτηκε το κείμενο, που ακολουθεί.


  Για να μην γεμίσω την σελίδα με "χαλί" διαβάστε την συνέχεια...

  http://tinyurl.com/3yep9ga

 44. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 10/09/2010 17:16:49

  Χρειάζεται επιτάχυνση της διαδικασίας ανάδειξης νέων στελεχών στη ΝΔ και κυρίως στελεχών που να αναλάβουν κυβερνητικές θέσεις μελλοντικά. Η ΝΔ υστερεί σε γυναίκες υπερβολικά. Μαριέττα και Παπακώστα, άντε και Βόζεμπεργκ τί να μας κάνουν..

 45. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/09/2010 01:03:08

  http://tinyurl.com/3yep9ga

  Αν, τώρα, ορισμένοι επιθυμούν να ακούσουν, από το στόμα του ΚΚ, ότι η όλη «επίθεση» εναντίον του και τα εξ αυτής αποτελέσματα, είχαν, ως πραγματική αιτία, το γεγονός ότι, παρά τις πιέσεις, δεν υπεραμύνθηκε του σχεδίου Ανάν, ότι, παρά την αντίθετη βούληση των ΗΠΑ, προχώρησε στις συμφωνίες, με την Ρωσία, για τους αγωγούς Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη και South Stream, ότι, παρά την αντίθετη βούληση, αλλά και τις πιέσεις των ΗΠΑ, άσκησε veto, για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ (ας μην ξεχνάμε, πως οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει, στα Σκόπια, την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή – και όχι μόνον – βάση τους και επιθυμούν, διακαώς, την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, καθώς και στην Ε.Ε.), αυτά, όσο και αν συζητούνται, μεταξύ μας και όσο και αν αποτελούν «κοινό μυστικό», δεν είναι δυνατόν να ειπωθούν από τον ίδιον. Ούτε, βεβαίως, μπορεί να αποκαλυφθεί, από τον ίδιον, ο λόγος, για τον οποίο στοχοποιήθηκαν, επί των ημερών του, από τους όποιους εμπρηστές, ολόκληρη η Ελλάδα, αλλά και η Αθήνα, που κατακάηκαν και όχι, μόνον, μια φορά.
  Γι’ αυτό και ορισμένοι φίλοι του Κ. Καραμανλή δεν θα πρέπει να αισθάνονται απογοήτευση ή/και αγανάκτηση, για την «σιωπή» του Κ. Καραμανλή. Αντιθέτως, η σιωπή του θα πρέπει να τους προβληματίσει και, μάλιστα, ιδιαίτερα σοβαρά, διότι, όπως και να το κάνουμε, είναι εξόχως… εκκωφαντική και, ομολογουμένως, τα λέει όλα. ΄Οποιος, λοιπόν, δεν καταλαβαίνει την σημερινή σιωπή του Κ. Καραμανλή, φαίνεται, πως δεν έχει καταλάβει ούτε τα λόγια του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.