#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/03/2011 21:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ και η κυτταρική απόπτωσηΟ αέναος κύκλος της ζωής βασίζεται εν πολλοίς σε μια πολύ σοφή διαδικασία ελέγχου: τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο. Όταν τα δομικά σωματίδια της ζωής, τα κύτταρα, δυσλειτουργούν τόσο που αρχίζουν να προκαλούν προβλήματα στο γενικότερο σύνολο, αυτόματα μπαίνει σε λειτουργία ένας εγγενής μηχανισμός σωτηρίας, αυτός του ελεγχόμενου κυτταρικού θανάτου, της ονομαζόμενης κυτταρικής απόπτωσης. Πραγματικά οξύμωρο σχήμα: ευόδωση  της ζωής μέσω ελεγχόμενου θανάτου!

Ένας τέτοιος μηχανισμός φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ενεργοποιείται και στο εσωτερικό του κόμματος της ΝΔ. Κόμμα εξουσίας με έντονα τα χαρακτηριστικά της αυτοσυντήρησης έχει περάσει ήδη σε διαδικασίες ελεγχόμενης απόπτωσης στελεχών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο προκαλούν έντονες δυσλειτουργίες.

Μετά την καταλυτική παρέμβαση της βάσης στη διαδικασία εκλογής του Αντώνη Σαμαρά και την πλήρη ισχυροποίηση του, η βάση ανέμενε ένα ‘ανελέητο’ ξεσκαρτάρισμα προσώπων που απαξίωσαν η συνέχιζαν να απαξιώνουν κάθε έννοια πολιτικής.

Κρατικοδίαιτα στελέχη, γόνοι, επίγονοι, άνθρωποι του κομματικού σωλήνα απαρτίζουν στην πλειονότητα τους τα κόμματα εξουσίας μεταπολιτευτικά. Του κανόνα αυτού δεν έχει ξεφύγει και η ΝΔ, τουναντίον μάλιστα. Αν ανατρέξει κάποιος στη σταδιοδρομία πολλών στελεχών της –τα βιογραφικά είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος- θα παρατηρήσει κυρίως διαδρομές επιθέτων, κομματαρχών, συμβούλων και παρατρεχάμενων υπουργικών γραφείων!

Εκτός φωτεινών εξαιρέσεων, καμία σύνδεση με την πραγματική κοινωνία και την παραγωγή. Έτσι μετά την ταπεινωτική ήττα του  -11% και τις αποτυχημένες διαχειριστικές πρακτικές της προηγούμενης εξουσίας, τα στελέχη αυτά έχουν απαξιωθεί πλήρως στη συνείδηση του κόσμου. Οι πρόσφατες μνήμες της χλιδής, των επτάστερων ξενοδοχείων, των μπουζουκιών, της τρυφηλής ζωής, των φουσκωμένων τραπεζικών καταθέσεων, των πολυτελών κατοικιών και όχι μόνο, συνετέλεσαν στην αυτοδίκαιη απαίτηση του κόσμου για κάθαρση. Όμως, τι είδους κάθαρση μπορεί να συντελεστεί όταν αποτελούν την πλειονότητα στο κόμμα, η σωστότερα στη διαχείριση του κόμματος; Πόσοι να αποχωρήσουν και ποιος τελικά να μείνει;

Πολύ ευφυώς, ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε την τακτική του κατ’ επίφαση μορατόριουμ, ενεργοποιώντας στον οργανισμό του κόμματος τον προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, την απόπτωση. Σε αγαστή συνεργασία με τη βάση, παρέδωσε την κάθαρση στις δικές της αποπτωτικές διαδικασίες. Το προέβλεψε άλλωστε και ο Ελύτης: θέλει νεκρούς χιλιάδες...

Υπάρχει κανείς τελικά που να πιστεύει ότι ονόματα που προκαλούν στον κόσμο το λιγότερο λεκτική βία, θα μπορούσαν να επιβιώσουν μετεκλογικά;  Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι ίδιοι και προσπαθούν να διασωθούν “εκβιάζοντας” με υπόγειες διαδρομές και διαρροές τον αρχηγό. Η παραπολιτική αποτελούσε άλλωστε πάντα το κύριο προστατευτικό τους όπλο! Άλλος με μεσοχωρίτικες ιδεοληψίες, άλλος με παράπονα παραγκωνισμού, άλλος με υπερφίαλα σχέδια ευκαιριακού δελφίνου! Προς μέγιστη απογοήτευση τους, -απ’ αρχής ολίγιστοι, το απέδειξε περίτρανα η πρόσφατη αρχή τους- έχουν ίδιαν επίγνωση της καταφανούς ανεπάρκειας τους απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά! Παρά τις νεολαιίστικες συμμαχίες, παρά τα υποκρυπτόμενα συμφέροντα, ευτυχώς υπάρχει και ο κυρίαρχος λαός, η υγιής βάση! Η συνεχής απαίτηση της για κάθαρση το αποδεικνύει τρανά. Δεν έχει, άλλωστε, παρατηρηθεί ποτέ στο ΠΑΣΟΚ!!

Η πολυπληθής και υγιής βάση απεφάνθη: παρέδωσε το κόμμα στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά, στην πιο δύσκολη μεταπολιτευτικά περίοδο για τη χώρα, με εντολή να πάρει το καράβι της χώρας στα χέρια του.

Και ο Αντώνης Σαμαράς πορεύεται λίαν επιτυχώς σε αυτή του την πορεία. Εντελώς μόνος αρνείται απέναντι σε ολόκληρη την Ευρώπη να υπογράψει μια δανειακή σύμβαση που σηματοδοτεί το τέλος κάθε αναπτυξιακού μέλλοντος για τη χώρα. Λοιδορήθηκε γι’ αυτό από όλα τα κατευθυνόμενα εγχώρια μέσα. Ένα χρόνο μετά, δικαιώνεται πανηγυρικά και αρχηγοί κρατών που βρέθηκαν ακριβώς στην ίδια θέση ζητούν την εμπειρία του και τις απόψεις του. Χτίζει συμμαχίες παντού για μια συνολική ρύθμιση, αποδεικνύοντας ότι το δικό του “όχι στο μνημόνιο” δεν ήταν απλά ένα εσωτερικό αντιπολιτευτικό όπλο: ήταν ο δικός του προφητικός λόγος της διάθεσης των ευρωπαίων λαών για ανάπτυξη και ευημερία.

Όσο για τα μικρά, τα ανούσια και τα τετριμμένα εγχώρια παραπολιτικά των απανταχού απαξιωμένων;  Μην τους δίνετε σημασία στο παραμικρό!! Έχει από καιρό μπει μπρος η φυσιολογική διαδικασία της απόπτωσης… του δίνει άλλωστε τόσο χώρο για ενασχόληση με τα πραγματικά, τα ουσιαστικά  και τα απολύτως μεγάλα!!

Ε.Κ.Μ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. zackii avatar
  zackii 28/03/2011 21:51:24

  Ξεχάσατε και ένα άλλο φαινόμενο που παρουσιάστηκε μετά τη νίκη της ΝΔ το 2004. Πολλά στελέχη και με την ανοχή του αρχηγού της , πήραν συμβούλους, διόρισαν προέδρους Οργανισμών, και γενικά προώθησαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θεωρώντας ίσως ότι μετά από 20 χρόνια διακυβέρνησης είχαν την -σε εισαγωγικά η χωρίς- τεχνογνωσία να τους προάγουν κι αυτούς σε ίδιο χρόνο διακυβέρνησης. Άλλοι ξέροντας την δύναμη του συστήματος ΠΑΣΟΚ και των διαπλεκόμενων με αυτό μέσων ενημέρωσης και γνωρίζοντας επίσης εκ των έσω την αδυναμία του τότε Προέδρου να τα ελέγξει παρά τις πομφόλυγες που εξαπέλυε προεκλογικά, έπεσαν στη μάσα καθότι υπέθεταν - και ορθά- ότι ο χρόνος τους στην εξουσία ήταν περιορισμένος. Εδώ υπεισέρχεται θέλουμε η όχι ο ανθρώπινος παράγοντας η πίκρα η όπως αλλιώς θέλετε πείτε το του ανθρώπου που εκ των έσω και όχι όπως οι υπόλοιποι από πληροφορίες βλέπουν τι γίνεται, συναδέλφους τους εν μιά νυκτί , και με δύο υπογραφές να λύνουν το οικονομικό πρόβλημα και των τρισεγγόνων τους. Όσο και να σας φανεί περίεργο-μιας κι εγώ δεν έχω πάρει δραχμή αλλά έχω πληρώσει κι από την τσέπη μου γιά το δημόσιο- δεν θα τους κατηγορήσω γιατί ξέρω τι σημαίνει να ασχολείσαι με την πολιτική. Τι καρπαζιές έχεις φάει από ανθρώπους κατώτερους πνευματικά από σένα, από ανθρώπους που κάποτε στο Λύκειο τους χλεύαζα κι εγώ γιατί ούτε γυναίκα δεν μπορούσαν να βρουν κολημμένοι σ'αυτόν τον κομματικό σωλήνα, ανθρώπους που έτρεχαν, αφισσοκολούσαν και έγλειφαν, περισσότερο γιά να δώσουν νόημα στην έτσι κι αλλιώς άδεια ζωή τους. Αυτοί που χλεύαζα τότε έχουν γίνει Δήμαρχοι με εκατομμύρια κύριος ξέρει που από μίζες, δημοτικοί σύμβουλοι με γκαρνταρόμπες φουλ στα Armani και υπουργοί... με τα γνωστά. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση κύριοι, μας αρέσει δεν μας αρέσει....

 2. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 28/03/2011 21:55:12

  Αγαπητέ Πρόεδρε της ΝΔ, κ.ΣΑΜΑΡΑ : Προχωρείστε πιο ΓΡΗΓΟΡΑ, ΠΙΟ ΨΗΛΑ, ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Δώστε ΣΑΦΕΣ και ΕΝΤΟΝΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΣΤΙΓΜΑ ΣΤΗ (ΚΕΝΤΡΟ)ΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ και στο κόμμα της ΝΔ. Σαφής ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ (Κέϋνς, Γκαλμπραϊθ) αλλά και Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ. Έμφαση στην ΑΝΑΠΤΥΞΗ αλλά και στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΣΑΦΗΣ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ Α Ο Ζ στο Κατελοριζο ΤΩΡΑ! Η Τουρκια...οργιάζει!! ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ; ΠΟΙΟ ΕΝΤΟΝΑ. Ο ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ ΙΔΕΕΣ. ΘΕΛΕΙ Ο Ρ Α Μ Α ! ΑΝΑΖΗΤΑΕΙ : Η Γ Ε Τ Η ! Ο λαός μήπως είναι πιο μπροστά ; ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ! ΝΑ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ. Να δείχνουν το δρόμο. Να δίνουν την ΕΛΠΙΔΑ. Για το ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Της ευμερίας της ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της ΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ. ΠΡΟΕΔΡΕ: ΒΓΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ!!! Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ! ΑΔΗΜΟΝΕΙ! ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ! ΣΤΙΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΟΥ ΣΤΟ ΟΡΑΜΑ ΣΟΥ!!

 3. Arianos avatar
  Arianos 28/03/2011 22:11:59

  Συμφωνώ απολύτως ότι η παραπολιτική είναι πλέον ξεπερασμένη. Ο κόσμος έχει στη συνείδησή του απαξιώσει πλήρως αυτά τα πρόσωπα. Απομένει να το εκφράσει και στην κάλπη. Θα πρέπει επιτέλους να αφήσουμε τον Σαμαρά να παράξει αυτό που ξέρει καλύτερα... ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

 4. CHRISTOF. avatar
  CHRISTOF. 28/03/2011 22:39:15

  Συγχαρητηρια για την τοποθετηση ολων.Να βγει ο Αρχηγος μπροστα τωρα.Η μεσω του Λαου εκλογη, του δινει το δικαιωμα και την εξουσια να καθαρισει το κομμα απο τα βαριδια, τους ντιντιδες, και οσους προσβαλαν τη παραταξη.

 5. zame avatar
  zame 28/03/2011 22:50:30

  κυτταρικη αποπτωση.. απο ολα αυτα τα στελέχη που αποδειχτήκανε ανίκανοι να αντιδράσουνε ..παρά μονον να ΜΙΜΟΥΝΤΑΙ την νέα εποχή του ψεύτικου ευδαιμονισμού που έφερε ο Ανδρέας Παπανδρέου ..πόσο μάλλον να Υψώσουν Πολιτικό Λογο και Όραμα.. απεναντι στα "καμώματα" του πασοκισμου που προσωπικά είναι ηθικός αυτουργός της .. εξιδανίκευσης της ΛΑΜΟΓΙΑΣ ..& σημερινής στρεβλής πορείας

 6. Υιος του Πατρός avatar
  Υιος του Πατρός 28/03/2011 23:02:07

  Θα πρέπει οι απλοί ψηφοφόροι να γίνουν οι μεταγωγείς του σήματος για να ξεκινήσει η διαδικασία της απόπτωσης στην πολιτική ζωή της χώρας.
  Και να ζητήσουμε εμείς τα δίκαιά μας.

 7. αντιλαικος avatar
  αντιλαικος 28/03/2011 23:32:19

  εξαιρετικο σχολιο! γνωστης και της βιολογιας και της πολιτικης!!

 8. Νίκος avatar
  Νίκος 28/03/2011 23:33:47

  ΕΚΜ, Καταπληκτική αναλογία.
  Συγχαρητήρια.

  Αν μου επιτρέπεις, μία άλλη διαδικασία, βλαβερή για τον οργανισμό είναι ο ανεξέλεγκτος πολλαπλασιασμός μεταμορφωμένων κυττάρων, μερικά απο τα οποία γίνονται καρκινικά. Και είναι ακριβως αυτά που δεν πεθαίνουν αποπτωτικά και πολιτικά. Νομίζω υπαρχουν αρκετά ακόμα στο σώμα. Βέβαια, με την ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού των επαφών και της προσέγγισης των ξένων κυτταρων απο την Ευρώπη, η θεραπεία, την οποία είχε αρθρωσει πριν από ένα! χρόνο, παρακαλώ, ίσως εφαρμοστεί όταν αποβληθούν τα νεκρά κύτταρα και διαλυθεί το "DNA" τους.
  Εύγε ΕΚΜ.

  • Heaven avatar
   Heaven @ Νίκος 29/03/2011 12:39:15

   μαλλον εισαι του χωρου. διακρινω εφεση και γνωση βιολογικοιατρικη!!

 9. o βουνίσιος avatar
  o βουνίσιος 28/03/2011 23:43:35

  Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο να μετεξελιχθεί σε χώρα
  των λίγων πλουσίων και των πολλών φτωχών. Η εξέλιξη δεν ήρθε ξαφνικά, δεν ήταν τυχαίο αποτέλεσμα, κάποιοι έσπειραν και σήμερα θερίζουμε. Όσο θα σπέρνουν οι ίδιοι, τα ίδια θα θερίζουμε και αυτό επειδή πολλοί έβλεπαν και συνεχίζουν να κοιτάζουν πως θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους και μόνο. Πάνω σε αυτή τη λογική οικοδόμησαν το μέλλον μας, ένα μέλλον που θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο εξαιτίας της εσωτερικής αδυναμίας να δημιουργήσουμε πολιτικοοικονομικοκοινωνική πρόοδο με τις δικές μας δυνάμεις και από την άλλη πλευρά την επέκταση του ενιαίου οικονομικού χώρου.
  Συνεπώς, δεν φτάνει μόνο η ανανέωση προσώπων για να μπορέσει να ορθοποδήσει η ΝΔ και κατ επέκταση η χώρα. Τα πρόσωπα που θα κληθούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση του μέλλοντος χρειάζεται να μπορούν να αναπτύξουν στη βάση βασικών θεμελιωδών αξιών του έθνους και της πατρίδας και την πολιτική σκέψη.
  Αν η Νέα Δημοκρατία δεν μπορέσει να ανανεωθεί τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε πολιτική σκέψη θα σημαίνει ότι σε επίπεδο στελεχιακού δυναμικού συνεχίζει να βρίσκεται σε άλλη εποχή.
  Η αντικατάσταση επομένως πρέπει να καταπολεμά τις πραγματικές αιτίες, σε διαφορετική περίπτωση θα προκύψουν λάθος λύσεις.

 10. Λυδία avatar
  Λυδία 28/03/2011 23:52:24

  "Μην τους δίνετε σημασία στο παραμικρό!! Έχει από καιρό μπει μπρος η φυσιολογική διαδικασία της απόπτωσης… του δίνει άλλωστε τόσο χώρο για ενασχόληση με τα πραγματικά, τα ουσιαστικά και τα απολύτως μεγάλα!!"


  Εξαιρετικό κείμενο.

 11. ΓΙΑΝΝΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΑ 29/03/2011 00:02:07

  Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Ν.Δ.
  το ότι σε ψήφισα το Νοέμβρη του 2009 είναι λεπτομέρεια. Το ουσιαστικό είναι ότι σε πίστεψα και σε πιστεύω.Είσαι η μόνη πολιτική και πνευματική προσωπικότητα που θα μας βγάλει απ' αυτό το τραγικό αδιέξοδο.
  Να είσαι σίγουρος όμως ότι όσο αδαείς περί τα παραπολιτικά και τα παρασκηνιακά κι αν είμαστε οι περισσότεροι από μας, έχουμε καταλάβει απολύτως τι γίνεται από αρκετά στελέχη της Ν.Δ.
  Ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε.
  Όμως όλοι αυτοί να είναι σίγουροι ότι αφού δε θέλουν να συμπορευτούν μαζί σου για το καλό της Ελλάδας είναι πλέον για μας πολιτικό παρελθόν.
  Νιώθω θυμό, οργή, αγανάκτηση και ένα έντονο αίσθημα αδικίας για ο,τι συμβαίνει στη χώρα μας.
  Κι αυτά τα συναισθήματα θέλω να τα νιώθουν και οι πολιτικές προσωπικότητες του ιδεολογικού χώρου που ανήκω.
  Αντ' αυτού, οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν αφομοιωθεί εντελώς απ' αυτό το σύστημα που μας οδήγησε σ' αυτήν την κατρακύλα. Και η μοναδική τους αγωνία είναι πώς θα παραμείνουν αρεστοί σ' αυτό το ελεεινό σύστημα.
  Όλα αυτά λοιπόν κ. Πρόεδρε, τα αντιλαμβανόμαστε.
  Γι' αυτό και γω σαν μητέρα που έχω αγωνία για το μέλλον των παιδιών μου, σα δασκάλα που έχω αγωνία για το μέλλον των μαθητών μου, σαν ΕΛΛΗΝΙΔΑ που έχω αγωνία για το μέλλον της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μου, σου λέω μόνο τούτο
  ΣΥΝΕΧΙΣΕ!!!
  Ακόμα κι αν χρειαστεί να πετάξεις πολλούς στον πολιτικό ΚΑΙΑΔΑ να είσαι σίγουρος ότι δε θα μείνεις μόνος σου σ' αυτόν τον αγώνα. Όλη η βάση του κόμματος-και όχι μόνο- θα είναι δίπλα σου.

 12. android.K. avatar
  android.K. 29/03/2011 01:09:50

  Ενας σπουδαιος ιστορικος εγραψε για μας: "... Ο αγώνας των ελλήνων για την ανεξαρτησία τους (αναφέρεται στην επανάσταση του 1821) δεν έχει την μορφή ενός ποταμού που κύλησε ορμητικά σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα του. Μοιάζει περισσότερο με το μικρό ρυάκι που σιγά-σιγά και με κόπο απαλλάχτηκε απ' τα θολά κι ακάθαρτα νερά των βούρκων."

  Καπως ετσι καθαριζει και η ΝΔ απ' τα θολα κι ακαθαρτα νερα των βουρκων της! Σιγα-σιγα και σταθερα!!

 13. Apollonios avatar
  Apollonios 29/03/2011 01:51:19

  Εγώ βλέπω "απόπτωση" στον απόπατο στις επόμενες εκλογές.
  Δε νομίζω να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο αλλού:
  Μία κυβέρνηση απερίγραπτη και άκρως αντιλαϊκή να κατρακυλά, και μαζί της να κατρακυλά και η ΝΔ και να είναι ακόμη πιό κάτω από την Κυβέρνηση, μετά απ'ότι έχει γίνει σ'αυτή τη χώρα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.
  Η "απόπτωση" των φθαρμένων μεγαλοστελεχών αγαπητέ Ε.Κ.Μ θα παρασύρει κι ολόκληρο το κόμμα και θα το τραυματίσει άγρια...
  Αν η ΝΔ ήταν στράτευμα σε πόλεμο, έτσι όπως είναι διαρθρωμένη κι όπως λειτουργεί σήμερα θα έχανε ακόμη και από παιδάκια με σφενδόνες.
  Και μετά κι από την επόμενη ήττα, θα βρούμε πάλι κάποια δικαιολογία για τον επόμενο "πεφωτισμένο" ηγέτη μας, που θα έχει παραχωρήσει και πάλι το κόμμα στους ίδιους φθαρμένους, για να ...αποπτωθούν ακόμη περισσότερο, αλλά θα έχει μέχρι τότε απαυτωθεί και η Χώρα από το ΠΑΣΟΚ.

 14. SPYROS T. avatar
  SPYROS T. 29/03/2011 02:14:17

  Αυτο το ποστ εδω, ειναι το ιδιο με τις προσπαθειες που κανει ο ερμος ο Κωστας ο Ροδινος ή ο Φακτορας να κρατησουν κι αυτο το 20% που απομεινε να μην λακισει κι αυτο οταν βλεπει τον Αρουλη και τον Παυλοπουλο...

  Παρτε χαμπαροι κυριοι στη Συγγρου περιξ τω Προέδρω (με την καλή εννοια) οτι ΔΕΝ προκειται ο κοσμος να σας δωσει την ευκαιρεια να γινεται Κυβερνηση και "επειτα" να ξεκαθαρισετε το Κόμμα!

  Το σλογκαν "τρώτε τους Χατζηδάκηδες, Αρούληδες, Γιακουμάτους, Παυλόπουλους, Νάκους, Στυλιανίδηδες κ.λ. στη μάπα και βγάλτε μας κυβέρνηση με αυτούς για να τους διώξουμε μετά" είναι παρηγορια στον αρρωστο μεχρι να βγει η ψυχη του...

  Δεν το καταλαβαινεται???

  Γραφει το ποστ:

  "Υπάρχει κανείς τελικά που να πιστεύει ότι ονόματα που προκαλούν στον κόσμο το λιγότερο λεκτική βία, θα μπορούσαν να επιβιώσουν μετεκλογικά..."

  Βρε εδώ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ τώρα, δεν θα βασιλεύουν όταν θα έχουν παρει και απο καμια 35αριά χιλιάδες σταυρούς μονοκούκια ο καθένας??????

  Βολεμένους ξεβολεμένους, ο καθένας από δαυτους την έχει την "πελατεία" του...

  Ο Γιακουμάτος όταν ορίστηκε υποτομεάρχης φώναζε στο γραφείο του "ποιός Σαμαράς και @αρχι..@ εμένα δεν με κουναει κανενας"...!!!

  Θα τον κουνήσει μετά ο Σαμαρας που θα εχει παρει καμια 45αρια χιλιαδες μονοκουκια στη Β' Αθηνών????????????

  στο Βολο, τι Ζετα Μακρη, τι αλλοι υποψηφιοι, πρωτος με διαφορα ο Νακος...
  Οριστηκε και δερβεναγας απο το Σαμαρα και παλι πρωτος με διαφορα θα ειναι...
  Ποιος θα τον κουνησει μετα????
  Μετα ειναι που δεν θα κουνιεται με τιποτε!!!

  Σταϊκουρες, Σπηλιωτοπουλοι και λοιποι τομεαρχς στον κοσμο τους...

  Ο Στυλιανιδης λενε κομμα μεσα στο κομμα...

  Οι αντιπροεδροι, ασε να μην αρχισω για αυτους...

  Επαναλαμβανω:

  Εδω δεν τους κουναει τωρα κανεις που ειναι διορισμενοι τομεαρχες (αληθεια κατ' απαιτηση ποιων???) θα τους κουνησει μετεκλογικα που θα λενε κιολας οτι "εμενα δεν με διορισε ο Σαμαρας αλλα με εξελεξε ο λαος με τοσες χιλιαδες ψηφους"????????

  Και πες και βγηκαμε Κυβερνηση (που δεν υπαρχει περιπτωση) με 154 Βουλευτες εκ των οποιων οι 17 ειναι: Γιακουματος, Χατζηδακης, Νακος, Παυλοπουλος, Στυλιανιδης, Σπηλιωτοπουλος, Μητσοτακης, Κεφαλογιαννης, Κεφαλογιαννη, Αβραμοπουλος, Αντωναρος, Δενδιας, Σταϊκουρας, Λυκουρεντζος, Τασουλας, Καλογιαννης, Τραγακης.

  ΠΟΙΟΣ να τους κουνησει αυτους μετα???? ΠΟΙΟΣ????????????
  Μετα ειναι που δεν τους κουναει κανενας!!!!!!!!!!!!!!!!

  Κλεινω λοιπον:

  Η οποια "ξεκαθαριση" πρεπει να γινει ΤΩΡΑ ή εν πασει περιπτωση ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!

  Σε αντιθετη περιπτωση ΔΕΝ υπαρχει καμια στο εκατομμυριο να σηκωθει ο κοσμος που απαιτειται να σηκωθει απο τον καναπε για να βγει ο Αρουλης υπουργος και ο Σαμαρας πρωθυπουργος!!!

  Εδω το σκεφτομαι εγω (αν θα ερθω στην Ελλαδα να ψηφισω), παλιος Κενταυρος με θητεια στο εκτελεστικο της ΟΝΝΕΔ και το '93 απο τους πρωτους στη Νεολαια του κομματος του Σαμαρα...

  Κι αν νομιζετε οτι μονο εγω σκεφτομαι ετσι κανετε μεγα λαθος...!

  Με την υπαρχουσα σκιωδες κυβερνηση, στη σκια θα μεινουμε για καμια 25αρια χρονια...
  Κι ετσι και κανει και καμια κινηση ο ΓΑΠ με τα υποβρυχια και δουμε καναν Γιαννο ή Ακη με χειροπεδες (που δεν ειδαμε ποτέ επι ΝΔ και κλεισαμε και τη Βουλη για να παραγραφει το Βατοπαιδι) ε τοτε ειναι που θα κυβερναει για 40 χρονια το ΠΑΣΟΚ και να μην μας κακοφανει καθολου...

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ SPYROS T. 29/03/2011 06:06:11

   Σωστος!!!!!!!!!!!
   Απ την αλλη βεβαια, πως διωχνεις ολους αυτους τους "ογκολιθους".?

  • spiros avatar
   spiros @ SPYROS T. 29/03/2011 07:35:21

   Συνονόματε πολύ καλά κάνεις και τα λές .Η αγανάκτησή σου αγανάκτησή μου. Έχω βαρεθεί τα στρογγυλεμένα λόγια .Ξεκάθαρα δεν μπορούν να μιλήσουν. Τρόπο έχει για να μπορείς να είσαι και στο προσκήνιο σαν κόμμα;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ SPYROS T. 29/03/2011 08:05:47

   Αυτά που γράφεις έχουν περάσει από το μυαλό όλων μας, τουλάχιστον από το δικό μου.

   Νομίζω όμως ότι ο Σαμαράς προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σκοινί, εν μέσω συνθηκών που δεν ευνοούν την πραγμάτωση των επιθυμιών μας - που πιθανότατα είναι και δικές του.

   Στις 29 Νοεμβρίου κερδήθηκε μόνον η πρώτη μάχη, πρέπει να κερδηθούν κι άλλες.

   Όμως και οι άλλες θα κερδηθούν μόνον με τον τρόπο που κερδήθηκε και η μάχη της 29ης Νοεμβρίου.

   Αν κερδήθηκε η 29η Νοεμβρίου, ήταν διότι ο Σαμαράς έπεισε ότι είχε τη δυναμική με το μέρος του. Και την είχε λόγω συγκεκριμένων θέσεών του, που οδήγησαν πολλούς από εμάς, που δεν είχαμε σκεφτεί να τον υποστηρίξουμε στο παρελθόν, να πάμε να τον ψηφίσουμε στις εσωκομματικές της ΝΔ και να δώσουμε μάχη, εν γένει, για να εκλεγεί.

   Το ίδιο πρέπει να γίνει και τώρα. Να αναπτυχθεί μια δυναμική νίκης, μια πίστη σε αυτό που εκπροσωπεί ο Σαμαράς. Τότε θα έρθουν μαζί του και οι διαπλεκόμενοι, και οι μη διαπλεκόμενοι, διότι όλοι τελικά στο ίδιο καράβι αρμενίζουμε.

   Δεν πρόκειται όμως αυτό να γίνει (η δυναμική νίκης) όσο η πολιτική του είναι συνεχώς απολογητική απέναντι στον εχθρό.

   Είμαστε κατά του Μνημονίου, αλλά θα τιμήσουμε την υπογραφή μας.

   Δεν θέλουμε το Μνημόνιο, αλλά θα το αλλάξουμε (άρα, θα το κρατήσουμε;).

   Ο Παπανδρέου μας οδήγησε στο Μνημόνιο, αλλά η χρηματοδότησή του κατέστη τώρα αναγκαία.

   Το σκάνδαλο Τ+10, που αποδεικνύει ότι ήταν σκόπιμη η υπονόμευση της ελληνικής πιστοληπτικής ικανότητας, να το αναδεικνύει η Βάσω Παπανδρέου και όχι ο Σαμαράς.

   Για μένα είναι φανερό. Ο Σαμαράς κινείται εν μέσω δεσμεύσεων.

   Απομένει μόνον η πίστη μας ότι η βαθύτερη διάθεσή του είναι να κάνει το δικό μας.

   Δεν έχουμε κάτι άλλο από τη συμβατική πολιτική, οπότε αναγκαστικά πρέπει να δώσουμε πίστη σε αυτή την ελπίδα μας στο πρόσωπο του Σαμαρά.

   Ωστόσο, θα ήταν λάθος να μην κινούμαστε για τη σωτηρία της χώρας και ανεξάρτητα από τη συμβατική πολιτική. Η συμβατική πολιτική είναι μία παράμετρος μόνον, αναμφίβολα η σημαντικότερη, αλλά μία. Υπάρχουν και πολλές άλλες.

  • Αιας Τ. avatar
   Αιας Τ. @ SPYROS T. 29/03/2011 08:46:48

   κατανοω πληρως την αγανακτηση σου, πολλες φορες ετσι αισθανομαι και γω αλλα να ξερεις αυτες οι εκλογες θα ειναι τελειως διαφορετικες.
   Απο τους Γιακουματος, Χατζηδακης, Νακος, Παυλοπουλος, Στυλιανιδης, Σπηλιωτοπουλος, Μητσοτακης, Κεφαλογιαννης, Κεφαλογιαννη, Αβραμοπουλος, Αντωναρος, Δενδιας, Σταϊκουρας, Λυκουρεντζος, Τασουλας, Καλογιαννης, Τραγακης, που περιγραφεις ελαχιστοι θα διασωθουν. Οι αλλοι ολοι θα πανε αποπατοι.
   Οσο για το κομμα μεσα στο κομμα μην ανησυχεις, αρχισε ηδη το ξεκαθαρισμα!!

  • juliet avatar
   juliet @ SPYROS T. 29/03/2011 11:35:41

   @SPIRO T.
   φίλε ,τους κομήτες που περιφέρονται εκεί στα γραφεία παρατρεχάμενοι γιατί δε τους περιλαμβάνεις μέσα στη σαβούρα.Ξέρω τέτοιον που κατά τις δημοτικές εκλογές και ενώ γραμμή του Σαμαρά ήτανε όσο γίνεται περισσότερες έδρες της ΝΔ,είχε στήσει αγώνα υπερ δημάρχου ΚΚΕ-ανεξάρτητου γιατί είχε υποχρέωση,αυτά στα μέρη της Κύμης ,που εκεί είναι όλοι Πασοκ,και οι ψήφοι είναι ακόμη και ο ένας πολύτιμοι.Του βλάκα δε του είπανε οτι κατα τις εθνικές εκλογές ο ΚΚΕ,θα ψηφίσει ΚΚΕ,και καλά θα κάνει ιδεολογικό του πιστεύω είναι.Τον έχουνε και συντονιστή ,αστα.....
   Κατά τις εκλογές της 29η Νοέμβη,κάνοντας τηλέφωνα για να μαζέψουμε ανθρώπους,είπα να κρατήσω σημείωσεις για να παράπονα που λέγανε άνθρωποι και να εντοπιστούν οι πληγές.Εσύ τι νομίζεις;μου είπανε να κάνω τηλέφωνα και τα άλλα να αφήσω.Εγώ ένεκα δουλειάς,πωλήσεις και marketing,σε πολυεθνικές,κάτι παραπάνω ξέρω απο ψυχολογία ανθρώπων,δε τους ενδιέφεραν ,φίλε αυτά.Ξέρω να λέω τα πράγματα με τ΄ονομά τους,γιατί έτσι μόνο μπορείς να δεις που πονάει και που χωλαίνει το πράγμα.
   Οταν τελείωσε η γιορτή κρατήσανε πάλι αυτούς που θέλανε για να αυταρέσκονται και η ζωή συνεχίζεται.
   Ακούω πολλούς να λένε θα δω αν θα πάω να ψηφίσω,και εγώ το ίδιο λέω,αλλά είναι λάθος.Θα πρέπει να αγωνιστούμε ,θα πρέπει πλέον να μη καλύπτουμε,
   έχουμε ένα όπλο το διαδύκτιο,η πληροφόρηση είναι άμμεση.
   Αν τ΄αφήσουμε στο έλεος όλων αυτών ,χάσαμε το παιγνίδι.Υπάρχουν στελέχη που αν ο Σαμαράς τα καλέσει θα πάνε όχι για τις καρέκλες,αλλά για την παράταξη,είναι άνθρωποι της αγοράς,ξέρεις αυτούς τους δύσκολους καιρούς ,οι μόνοι που είναι θαμώνες στη Συγγρού και αναλύουν είναι αυτοί που έχουνε εξασφαλίσει απο το δημόσιο το μηνιάτικο.Οι παραγωγική μάζα είναι έξω στους δρόμους αγωνίζεται για την επιβίωση, αυτή είναι που θα στήσει πάλι πλάτη.
   Οσο για τους Μάκη,Λάκη, και όλα τα εις -ακη ,μη είσαι σίγουρος οτι θα τους ξαναψηφίσει κάποιος, τώρα αν πάρουν τα χιλιάδες ψηφάκια που λες, είναι εκείνο που λένε ......η θεραπεία του ασθενή είναι στα χέρια του Θεού.(η θεραπεία του βλάκα είναι θέμα ;
   Θα πολεμήσουμε με τον τρόπο μας για τη ΠΑΤΡΙΔΑ.
   καλή σου μέρα.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ SPYROS T. 29/03/2011 12:10:42

   Ευαγγελιο το σχολιο σου !! η Αποκαλυψη στο τελος...

   ΠΠ

 15. spiros avatar
  spiros 29/03/2011 07:45:08

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο.Η αυτοοργάνωση που προτείνεις πιστεύω ότι είναι ο πλέον ενδεδειγμένος δρόμος . Μόνο ο Λαός πρέπει να ενημερωθεί και να καταλάβει ότι όλα όσα τους τάζουν είναι λαγοί με πετραχείλια. Πρέπει να καταλάβει ότι η αξιοπρέπειά του δεν είναι η υποτέλεια στο πολιτικό σύστημα. Μεγάλοι γίνονται όσοι πιστεύουν σε ιδέες και γνωρίζουν από αγώνα επιβίωσης.

 16. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 29/03/2011 08:35:04

  Η κυτταρική απόπτωση βρίσκεται σε εξέλιξη. Όμως, θα μπορούσε ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας να την επιταχύνει; Όλοι οι κάτω του μετρίου βεληνεκούς πρέπει να παραμερισθούν άμεσα. Πολλοί βουλευτές και "στελέχη"περιλαμβάνονται σ'αυτούς.

 17. Ευμένης avatar
  Ευμένης 29/03/2011 08:57:21

  Συμφωνώ με Apollonios/Spyros T. Η διαδικασία της κυτταρικής απόπτωσης ισχύει για τους υγιείς οργανισμούς. Όταν ένα μέλος του σώματος έχει γάγγραινα (και στη περίπτωση της ΝΔ είναι πολλά) ξέρουμε ποιά είναι η μόνη θεραπεία .
  Το 20% - της ΝΔ και το 20% + του ΠΑΣΟΚ είναι ο σκληρός πυρήνας των κομμάτων που θα τα ψηφίσουν ότι και να γίνει. Δεν φτάνει αυτό. Οι υπόλοιποι ψηφοφόροι ασφυκτιούν και αναζητούν έναν άλλο χώρο. Και όχι στα τυφλά (ίδε αστεία ποσοστά Ντόρας). Αν η ΝΔ θέλει να γίνει κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει άρδην κατεύθυνση/πολιτική και ανθρώπους.
  Έχουν αλλάξει οι εποχές για όσους δεν το κατάλαβαν. Ακόμα και οι πιο απολιτικοί Έλληνες ασχολούνται πια με τα κοινά γιατί κατάλαβαν ότι η προηγούμενη αδιαφορία τους έφερε τη χώρα (και εαυτούς) σε αυτά τα χάλια. Το μόνο προβλημά τους είναι ότι ακόμη έχουν να επιλέξουν μεταξύ σκ.. ζεστών και κρύων. Το να μην κάνει η ΝΔ την αυτοκριτική της για τις δικές της ευθύνες και να μην αποπέμπει όλους αυτούς που συμμετείχαν στην καταστροφή της χώρας (γιατί περί καταστροφής πρόκειται όπως και αν το βαπτίζουμε) δείχνει ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει και τίποτα. Το ότι έχει μικρότερη ευθύνη από το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια αρκετό. Ακόμα και ο πιό κουτός Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι δυνατό οι ίδιο άνθρωποι που μας οδήγησαν σε αυτή τη κρίση, να μας βγάλουν από αυτή.

  ΥΓ
  Αν οι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ είναι ανίκανα να κυβερνήσουν να μην κυβερνήσουν. Το μη χείρον βέλτιστο μας κατέστρεψε. Το ζητούμενο και η πρώτη προτεραιότητα για τους περισσότερους Έλληνες είναι η Ελλάδα η ίδια. Σε αντίθεση με τους κομματάρχες και τα κομματόσκυλα που οι προτεραιότητες τους ήταν και είναι εαυτός>σόι>κόμμα>ποδοσφαιρική ομάδα>.....>Ελλάδα.

 18. Shaman G. avatar
  Shaman G. 29/03/2011 09:19:11

  Συμφωνω οτι θα πρεπει να γινει ενα αμεσο ξεκαθαρισμα απο τα πιο βρωμικα στελεχη.
  αλλα ελεος βρε παιδια δεν μπορουμε ολη μερα να ασχολουμαστε με τον Αρουλη, τον Ευρη, τον Μητσοτακη και το Χατζηδακη!! Αυτοι δεν τολμουν πλεον να βγουν στο δρομο απο φοβο μην παθουν οτι επαθε ο ανοητουλης!!
  (Αναφερω τους νεωτερους γιατι οι παλιοι ειναι ετσι και αλλιως κατακαμενοι. Ειναι ηδη εκτος...)

 19. george avatar
  george 29/03/2011 09:32:07

  Αν ο Σαμαράς ¨πορεύεται λίαν επιτυχώς" τότε να του εξηγήσει κάποιος την ΑΠΟΠΤΩΣΗ (πραγματικά ευφυές κείμενο) την κομματική γιατί στο τελευταίο μοίρασμα της "κομματικής πίτας" βόλεψε πολλούς από όσους περίμενα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ την ΑΠΟΠΟΜΠΗ τους.

 20. K. Kapadoks avatar
  K. Kapadoks 29/03/2011 11:41:32

  Δεν ασχολούμαι με τα εσωτερικά των κομμάτων γιατί ,
  στα χρόνια που πέρασα κοντά σε κάποιο απ' αυτά ,
  η πείρα που έχω αποκομίσειείναι πικρή και φαρμακερή .
  Το άρθρο είναι ευρηματικό και πειστικό , αναδύεται δε αυθόρμητα
  η ευχή , να γίνει ορθή πράξη και να εισπράξετε καλούς καρπούς ,
  αρκεί να είναι για το κοινό καλο . ΟΜΩΣ ....
  Μού κάνει εντύπωση ότι μεσα στα τόσα ονόματα που
  (και κατ΄εμέ ορθά αναφέρονται , μολονότι για τον Δένδια
  δεν είχα υποψίες- κάτι θα ξέρετε περισσότερο)
  απουσιάζει ένα όνομα που αρχίζει με αντεστραμμένο αλφαβήτα .....
  Τόσο πολύ θωρακισμένους τούς έκανε τούς γιούς του ο μπαμπάς
  "μέγας" Γιάννης τής Β' Αθήνας ; Ή τόσο κρυφά ταλέντα ;
  Αλλά αυτός ο κομματικός επαγγελματισμός ....
  "- Μαυρογιαλούρος: Δεν μου λες ρε Γκρούεζα, για να έχουμε καλό ρώτημα,
  εσύ τι δουλειά κάνεις; Με τι ασχολείσαι;
  - Γκρούεζας: Ε, μα δεν σας είπα κύριε υπουργέ; Είμαι του κόμματος.
  Από τόσο δα μικράκι στο κόμμα. Αγωνίζομαι για το κόμμα.
  Ιδρώνω για το κόμμα" .

 21. an.vorinos avatar
  an.vorinos 29/03/2011 11:50:55

  Με την αποπτωση χωρις ανανεωση θα πεσουμε στο 15 τοις εκατο αλλα γνησιοι και καθαροι ολη η σαβουρα αλλου.

  • Heaven avatar
   Heaven @ an.vorinos 29/03/2011 12:22:40

   με την αποπτωση της βασης και λιγη βοηθεια και απο τον αρχηγο, το κομμα θα παει στο 40%!!
   Ειναι τοση η αγανακτηση με τα κατακαθια που μαζευτηκαν....

 22. zame avatar
  zame 29/03/2011 13:41:39

  τωρα αυτο το να φυγουν ΟΛΟΙ δεν ειναι & οτι καλυτερο..
  (κραταμε τα ΚΑΛΑ απο οπου και αν προερχονται)
  ..ασχετα αν δεν ηταν ΧΡΗΣΙΜΟΙ για τον Τοπο..& ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ αλλα περιορισθηκανε στην Μεγαλη" προικα" που τους αφησε ο Εθναρχης..και να πλατσουριζουνε στα ρηχα "λασπονερα" που δημιουργησε ο αντιπαλος τους.
  και συμφωνω με τον παραπανω οτι ειναι ΜΕΓΑΛΗ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ..με τα κατακαθια... με περισσοτερη προσπαθεια σοβαροτητα φιλοτιμο και σθενος..ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ.. γιατι οχι και το 40%

 23. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 29/03/2011 20:15:18

  θα πω κάτι που μπορεί ν ακουστεί κοινότυπο. Ο κυρίαρχος λαός εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις των καιρών. Η απόπτωση θέλει χρόνο, αλλά και δεν μπορεί να περιμένει ... Αυτοί που έστειλαν με υπομονή και'ωριμη σκέψη τον Σαμαρά στην ηγεσία, αυτοί θα επιφέρουν την εξυγείανση στον κοινοβουλευτικό χάρτη. Δε μας τρομάζει το καινούργιο, μας προκαλεί! Το παλιό, το φθαρμένο και το απαξιωμένο και τρομάζει και απειλεί... Τη συνοχή και τη σύμπνοια. "Εχουσι γνώσιν οι φύλακες." Η Ν.Δ. είναι κόμμα εξουσίας που επανέρχεται. Και θα την ασκήσει με όρους απόλυτης καθαρότητας. Το ποτάμι δεν θα γυρίσει ποτέ πιά πίσω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.