#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/03/2010 15:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ !!!Την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα κριτική του παρελθόντος της ΝΔ έκανε κατά την γνώμη μας ο Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην προσυνεδριακή διάσκεψη της Χαλκίδας.

Η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε, είπε και συνέχισε: «Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν διαχρονικά ένα μοντέλο το οποίο στηρίχθηκε σε παροχές από δανεικά και σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων των κομμάτων στο κράτος και του κράτους στην κοινωνία..Η Νέα Δημοκρατία όταν ήλθε στη διακυβέρνηση το 2004, αντί να το αλλάξει το διαχειρίστηκε! Αυτή ήταν η ουσία της «ήπιας προσαρμογής». Κι είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί με την υπόσχεση να το αλλάξουν».

Στη συνέχεια τόνισε ότι αυτό το «σύστημα ΠΑΣΟΚ», που δεν τα άλλαξε η ΝΔ όταν είχε την ευκαιρία, διαλύεται σήμερα και αυτή «η τόσο δραματική διάλυσή του έγινε εξ αιτίας της ανευθυνότητας της σημερινής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ».

Όπως αναλύεται σε άρθρο του Χρύσανθου Λαζαρίδη  στο http://www.antinews.gr/?p=36463 το σύστημα ΠΑΣΟΚ διαλύεται επειδή καταρρέουν και οι πέντε πυλώνες του: οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, η δημοσιουπαλληλία, τα Πανεπιστήμια και τα ΜΜΕ

Από αυτές τις σελίδες και εμείς και οι αναγνώστες μας δεν έχουμε πάψει να επισημαίνουμε θέσεις σαν κι αυτή: «Το ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στην εξουσία το 1981 υποσχόμενο ότι θα καταργήσει το «κράτος της δεξιάς». Και το έκανε. Διέλυσε το προηγούμενο ρεβανσιστικό και πελατειακό κράτος της δεξιάς και στη θέση του οικοδόμησε ένα βαθιά διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, τα κύρια χαρακτηριστικά του οποίου ήταν η εξάρτηση από τα επιχειρηματικά συμφέροντα και η ιδεολογική και πολιτική νομιμοποίηση του αμοραλισμού και του αριβισμού. Αυτός ο μετασχηματισμός αποκαλείται έκτοτε «σύστημα ΠΑΣΟΚ». Αυτό το πολιτικό και κοινωνικό σύστημα ήταν ο μεγάλος εχθρός του Κ. Καραμανλή και όχι ο ανήμπορος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Αυτό έπρεπε να πολεμήσει και στη θέση του να ξεκινήσει την οικοδόμηση ενός κράτους έντιμου και αδιάφθορου….»

(Υπενεθυμίζουμε κι αυτό: Ο Σαμαράς, η Νέα Μεταπολίτευση και ο «αποΠΑΣΟΚισμός» της κοινωνίας και της ΝΔ)

Η ξεκάθαρη σημερινή τοποθέτηση του Σαμαρά απέναντι σε ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα πολιτικής της ΝΔ υποδεικνύει ότι είναι αποφασισμένος να οριοθετήσει πλήρως τη νέα Νέα Δημοκρατία από το παρελθόν της. Τόνισε άλλωστε για μια ακόμα φορά:

Η Νέα Δημοκρατία δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική της. Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας. Σήμερα δεν «χρωστάμε» σε κανένα, δεν φοβόμαστε τίποτε, όλα στο φως! Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Δεν καλύπτουμε κανένα. Κι όταν λέμε κανένα, εννοούμε κανένα… Δεν φοβόμαστε την αλήθεια. Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως. Αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει την αλήθεια. Θέλει απλώς να αποσείσει τις δικές του ευθύνες.

Έχει επίσης κάποια ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι αναφερόμενος σαφώς στις επιθέσεις που δέχεται και ο ίδιος και η ΝΔ αλλά και στις δυσκολίες του εγχειρήματος ανασυγκρότησης της παράταξης περιέλαβε στις ομιλία του τους στίχους του Κίπλινγκ:

Αν μπορείς να κρατιέσαι νηφάλιος,

 όταν όλοι τριγύρω τα 'χουν χαμένα

 και φταίχτη σε κράζουν για τούτο...

Κι αν, θα σε μπλέξουνε ψεύτες,

εσύ σε ψευτιές δεν ξεπέσεις...

Αν μπορείς να ονειρεύεσαι,

 δίχως ωστόσο να γίνεις

των ονείρων σου σκλάβος ποτέ…

Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ: http://www.antinews.gr/?p=37296

ΣΧΟΛΙΑ

 1. χελιδόνι avatar
  χελιδόνι 13/03/2010 15:05:22

  Ο Σαμαράς έχει ευθύνη γιατί δεν τσάκισε το σύστημα Μητσοτάκη!

  • παλιός αναγνώστης avatar
   παλιός αναγνώστης @ χελιδόνι 13/03/2010 15:09:43

   Δηλαδή τι έγινε κατά την γνώμη σου στις 29/11/2009. Νίκησε το σύστημα Μητσοτάκη. Ρρε Φάκτορα, ειπαμε δημοκρεατία αλλά βάλε λιγο το μοντερεεσιον. Σε λιγο θα γραφουν και ο Γιακουμάτος με το Παυλόπουλο εδω μέσα

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ χελιδόνι 13/03/2010 15:28:21

   Δεν είναι εύκολο και εμένα μου κάνουν ανακατοσούρα αλλά δεν είναι έτσι απλό να την διαγράψει.

  • Άφατος avatar
   Άφατος @ χελιδόνι 13/03/2010 16:08:35

   Παλιέ αναγνώστη μήπως είσαι και παλιός χουντικός; Ωραίος δημοκράτης κι εσύ

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ χελιδόνι 13/03/2010 17:55:46

   Κανονικά για να πάρει μπροστά η ΝΔ θα έπρεπε να τσακίσει το σύστημα Καραμανλή!
   Έλα όμως που δέν μπορεί λόγω των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει επειδή τον έκανε αρχηγό του κόμματος, εδώ φρακάρει το πράγμα.

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ χελιδόνι 13/03/2010 20:29:52

   Ηρέμησε λίγο. Αυτά δεν γίνονται από τη μέρα στην άλλη. Εξάλλου, νομίζω ότι πολλοί από αυτούς προτιμούν το σφουγγάρι.

  • χελιδόνι avatar
   χελιδόνι @ χελιδόνι 14/03/2010 01:48:30

   Αντώνη,
   ...ακόμη και σήμερα το Μητσοτακέικο ανδρωνει το μηχανισμό του. Αραγε, ποιόν θέλουνε να ρίξουν;
   Σε όλες τις προσλήψεις, με δίλημμα Πασόκος ή Μητσοτακικός, την θέση παίρνει ο Μητσοτακικός.
   Που μας αφήνεις;

 2. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 13/03/2010 15:28:44

  Απλά τα προσυπογράφω.

  Για άλλη μια φορά θα πω:
  α) Αντώνη ξεμπάζωσε το κόμμα από τα λαμόγια και τους αρπάχτρες
  β) Βρες τίμιους και ικανούς συνεργάτες που να είναι εθνοκεντρικοί.
  γ) Μηδενική ανοχή στην διαφθορά.
  δ) Κόψε τους ομφάλιους λώρους του κόμματος με επιχειρηματίες και συμφέροντα δεν έχεις ανάγκη κανένα κερατά και κανένα κ.ριολη.

  • DrNo avatar
   DrNo @ «Κασσάνδρα» 13/03/2010 15:42:05

   Μέχρι να τα κάνει αυτά θα έχουμε το αυθεντικό "σύστημα ΠΑΣΟΚ":
   1η 4ετια ΠΑΣΟΚ: Σκληρή λιτότητα
   2η 4ετια ΠΑΣΟΚ: Κλέψιμο έως και τα παγκάρια εκκλησιών, μέχρι να φύγουν

  • ΡΟΥΜΑΝΟΣ avatar
   ΡΟΥΜΑΝΟΣ @ «Κασσάνδρα» 14/03/2010 00:58:42

   Κασσάνδρα, αν κάνει το α, β και δ θα μείνει μόνος του... με ποιούς θα συνεχίσει? Το γ δύσκολο μου φαίνεται, ποιός να πλησιάσει από την κοινωνία όταν υπάρχουν όλα τα λαμόγια και τα αρπαχτικά του καταλληλότερου? Ο Στυλιανίδης ήταν σήμερα στο ακροατήριο?

  • MΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   MΑΝΩΛΗΣ Μ @ «Κασσάνδρα» 14/03/2010 19:11:00

   http://www.nd.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=59490&Itemid=486

   Η ομιλία του Σαμαρά στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στις 14/3/2010.

 3. vardarskian avatar
  vardarskian 13/03/2010 15:35:56

  "between the conception and the creation falls the shadow"

  ΑΝΤΩΝΗ, ΦΩΤΙΣΕ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ!

 4. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 13/03/2010 15:39:39

  Πρίν από κανένα χρόνο περίπου,η εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ, είχε ένα θαυμάσιο άρθρο-ανάλυση γιά το πώς είναι δομημένο το Κράτος-Πασόκ (Imperium) και γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να το διαλύσει.Την εποχή εκείνη που δημοσιεύθηκε,κυβερνούσε η ΝΔ.Αραγε κανείς τους δεν μπήκε στον κόπο, να το αναλύσει περαιτέρω; Να το διαβάσει έστω; Λυπηρό.Γιατί αυτό το δημοσίευμα,ήταν τόσο αληθινό,που έχω την αίσθηση ότι όποιος το διάβασε,θα είδε μπροστά του το ΤΟΠΙΟ ξεκάθαρα.Θα είδε πράγματα που τ'άχει βιώσει.Ενα συνεχές, Deja vu.Ετσι όπως το σκεφτόταν ή το υποψιαζόταν τόσα χρόνια.Εγώ κατάλαβα,πως πρόκειται γιά ένα κομματικό κράτος-δαίδαλο,έναν ιστό αράχνης.Με σιδερόφρακτους να φυλάνε κάθε κομβικό του σημείο και να επιτρέπουν ή ν'απαγορεύουν το 'πέρασμα' εντολών που έρχονται από πιό πάνω,ανάλογα του τι συμφέρει το κόμμα.Ετσι ώστε,μόνον ένας 'δικός μας' να μπορεί να κυβερνά κι αυτό υπό αίρεσιν φυσικά.
  ΦΑΚΤΟΡΑ,στην περίπτωση που δεν τ'όχεις διαβάσει,αξίζει να το ζητήσεις από τον Μάκη Κουρή και γιατί όχι και να το αναρτήσεις .Είμαι σίγουρος,ότι τα σχόλια θα υπερβούν τα πεντακόσια κι ότι πολλοί 'μυστήριοι' ΕΔΩ ΜΕΣΑ που όλα τα βλέπουν γαλάζια ή πράσινα, ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ. Μιλάμε γιά κανονικό ΟΡΓΟΥΕΛ !!!
  YΓ.Ισως τελικά,η ελπίδα να προέρχεται μόνον από τον Γεώργιο τον Β΄ τον Μικρό.Είναι ο μόνος που μπορεί να διαλύσει κάτι τέτοιο.Θ'άναι καλό και γιά την Δημοκρατία μας.

 5. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 13/03/2010 15:41:26

  Χαίρομαι που μίλησε με θάρρος και αλήθεια. Τώρα όμως αυτό το σάπιο νεοδημοκρατικό σύστημα πρέπει να αλλάξει. Και να αλλάξει όχι πάλι στα χνάρια του ΠΑΣΟΚ.

 6. anonymous avatar
  anonymous 13/03/2010 15:41:28

  Επιτέλους κάτι άρχισε να κινείται. Πρέπει να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ για την οικονομία και τη διάλυση της χώρας.

 7. ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 13/03/2010 16:21:05

  Faktor,έστειλα πρίν λίγο ένα σχόλιο,αλλά δεν αναρτήθηκε.Προσπαθώ εκ νέου.
  Πρό έτους περίπου,( Κυβερνούσε τότε η ΝΔ),η Κυριακάτικη εφημερίδα το ΠΑΡΟΝ, είχε δημοσιεύσει ένα συγκλονιστικό άρθρο-ανάλυση,σχετικά με την παγιωμένη δομή ενός κομματικού-Κράτους (IMPERIUM),ενός Κράτους που δεν μπορεί με καμία δύναμη να κυβερνηθεί,παρά μόνο από 'συγκεκριμένο ' κόμμα.Είχα τότε διερωτηθεί,άν κάποιος μέσα απ'τη Ρηγίλλης,μπήκε στον κόπο να το αναλύσει.Να το διαβάσει έστω.Τι παραγματευόταν το άρθρο; Οτι από αναλήψεως της διακυβέρνησης από την ...μεγάλη δημοκρατική παράταξη, το ΟΛΟΝ της διοίκησης δομήθηκε και στελεχώθηκε με τέτοιον τρόπο,ούτως ώστε κανένα άλλο κόμμα να μην μπορεί να κυβερνήσει.Σιδηρόφρακτοι 'Ιππότες',είναι τοποθετημένοι σε κομβικά σημεία,εις τρόπον ώστε,καμία μή αρεστή οδηγία να μην μπορεί να 'περάσει' ούτε κάθετα ούτε οριζόντια,άν αυτή δεν'βολεύει' το 'κόμμα'.Οταν το διάβασα,πάγωσα .Πρός στιγμήν νόμισα ,ότι διάβαζα Οργουελ !Εικόνες και σκέψεις που είχα στο μυαλό μου από μακρού χρόνου,απέκτησαν σχήμα κι ολοκάθαρη μορφή.Μιά κατάσταση δηλαδή,deja vu,deja vecu,άλλο άν ακόμα δεν είχε πλήρως συνειδητοποιηθεί από μένα.Αξίζει ΦΑΚΤΟΡΑ,αν δεν τ'όχεις διαβάσει ως τώρα,να το ζητήσεις από τον Μάκη Κουρή και ίσως (άν κρίνεις σκόπιμο) να το αναρτήσεις κιόλας.Είμαι βέβαιος,ότι τα σχόλια που θ'ακολουθήσουν,θα υπερβούν τα πεντακόσια.Βέβαια,το άρθρο αυτό,θ'άναι γροθιά στο στομάχι των επισκεπτών σου.Ωστόσο,πιστεύω ότι θα έχει πολλαπλή χρησιμότητα,διότι πολλοί από τους φίλους μας εδώ μέσα,θα πάψουν να βλέπουν με γαλάζια ή πράσινα γυαλιά.
  ΥΓ:Ο μόνος ίσως που μπορεί να διαλύσει αυτόν τον μηχανισμό,είναι ο Γεώργιος ο Β' ο μικρός κι αυτό,όχι λόγω ικανότητος,αλλά λόγω απέχθειας πρός το ΒΑΘΥ Πασόκ.

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 13/03/2010 17:57:05

   Φίλε σπάρτακε,
   αυτό που λες το ξέρουμε. Δε χρειάζεται το άρθρο του Κουρή για να μας το πει. Έτσι είναι.
   Το θέμα είναι τι κάνει η ΝΔ. Παλιά είχα την άποψη ότι πρέπει να γίνουν ιδιωτικοποιήσεις. Δηλ. αφού το κράτος είναι τόσο διεφθαρμένο, να το μειώσουμε τόσο πολύ ώστε να μειωθεί και η διαφθορά. Διαψεύστηκα. Το σύστημα είναι έτσι δομημένο ώστε να μην επιβιώνει καμιά επιχείρηση του ιδιωτικού τομέα χωρίς να συνεργαστεί με το κράτος, χωρίς να είναι κρατικοδίαιτη.

   Το θέμα είναι τι πρέπει να κάνει η ΝΔ. Η απάντηση είναι μια. Ομάδες εργασίας από ειδικούς επιστήμονες, ανάλυση του φαινομένου ανά υπηρεσία, καταγραφή των προβλημάτων και σχεδιασμό νέου θεσμικού συστήματος. Αυτοί επειδή δεν έχουν μάθει να δουλεύουν με κανόνες και θεσμούς θα καταρρεύσουν από μόνοι τους. Όταν τους κόψεις τον ομφάλιο λώρο που τους δίνει οξυγόνο θα ψοφήσουν.

   Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει με συνταγματική κατοχύρωση είναι να μετατρέψει τον ΑΣΕΠ σε οργανισμό προσωπικού δημοσίου και να κάνει εξετάσεις ανά ειδικότητα. Μετά θα καταρτίζεται επετηρίδα και οι προσλήψεις όλες από επετηρίδα, ακόμη και των ωρομίσθιων. Δεν έχει νόημα να διώξει τους πράσινους συμβασιούχους και να φέρει μπλε συμβασιούχους. Το κόλπο είναι να εμποδίσει τους πράσινους από το να μονοπωλούν το κράτος.

   Σου φέρνω δυο παραδείγματα.
   1) Στέλεχος του Ανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ που ήταν στο ψυγείο επί ΝΔ δήλωσε ευτυχώς που βγήκε το ΠΑΣΟΚ να ξοφλήσω τις πιστωτικές μου. Ήταν καταχρεωμένη μέχρι το λαιμό γιατί είχε κοπεί η μάσα.
   2) Μεγαλοεκδότης με ωραία σύζυγο δήλωσε στο κολωνάκι στην κουμπάρα του ότι περιμένει να βγει το ΠΑΣΟΚ για να ορθοποδήσει οικονομικά.
   3) Δημιουργία νέων επιχειρηματιών. Πολλά έξυπνα παιδιά δεν έχουν κεφάλαια.Join venture με κρατικά κεφάλαια.
   4) Αποκατάσταση του ανταγωνισμού. Αυτό είναι η κορωνίδα της λειτουργίας του αστικού κράτους. Προς το παρόν έχουμε ένα κράτος με νομενκλατούρα.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 13/03/2010 18:02:27

   εεε... τι να κάνουμε;

   Πιστεύουμε τα ψέμματα και απορίπτουμε την αλήθεια
   Οι δεξιοί ντρέπονται για το παρελθόν
   Οι πασόκοι πιστεύουν ότι περπατούν στο νερό
   Οι χαχόλοι βασιλεύουν
   Οι σκεπτόμενοι είναι λαπάδες
   Οι σοσιαλιστές είναι ακραίοι νεοσυντηρητικοί
   Οι φιλελεύθεροι προέκυψαν λαμόγια
   Αν δεν είσαι αδερφή δεν έχεις στον ήλιο μοίρα
   Ανάπτυξη είναι να κλέβουν οι λίγοι τους πολλούς
   Σοσιαλιστική ανάπτυξη είναι να κλέβουν περισσότεροι με δανεικά
   Γιατί να πληρώνεις 40 όταν μπορείς να πληρώνεις 200;
   Υπάρχει αεικίνητο
   Κάλλιο ξενομανία παρά σωβιονισμός
   Γιατί να κάνεις οικειοθελώς αυτό που θα σου επιβάλουν οι ξένοι;

   φτάνει;

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 13/03/2010 18:12:11

   H εφημερίδα Παρόν έχει ιστοσελίδα όπου με λέξεις κλειδιά μπορείς να κάνεις αναζήτηση και να το βρεις και να το φέρεις. Προσπάθησα με τα :κομματικό κράτος, imperium και δεν βρήκα κάτι σαν κι αυτό που περιγράφεις.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 13/03/2010 18:37:48

   Δεν θέλουμε κρατικά κεφάλαια για τις ιδέες των νέω παιδιών. Το σύστημα αυτό απέτυχε οικτρά. Αν κοπεί η λαμογιά, τότε όσοι έχουν λεφτά θα ψάχνουν τα νέα παιδιά για να κάνουν μαζί τους joint ventures. Και για να κοπεί η λαμογιά πρέπει πρώτα να κοπεί το κρατικό χρήμα στις επιχειρήσεις, δηλαδή οι κάθε είδους επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 13/03/2010 19:43:06

   "για να κοπεί η λαμογιά πρέπει πρώτα να κοπεί το κρατικό χρήμα στις επιχειρήσεις, δηλαδή οι κάθε είδους επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις"

   και αυτό είναι και θεωρητικά σωστό και ειδικά στην Ελλάδα...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 13/03/2010 20:13:45

   Μα αρχαιοπτέρυγα δεν χρειάζεται να γίνεται τίποτα άλλο. ούτε περικοπές επιδομάτων και μισθών, ούτε τίποτα:
   - Τον έλεγχο στους μισθούς των διευθυντάδων και των στελεχάρων που θα κάνει ο Σχοινωτάκης (αν τον ...αφήσουν)
   -και κόψιμο κάθε επιδότησης και επιχορήγησης. μαχαίρι.
   ακόμα και το ελληνικό κέντρο κινηματογράφου να κάνει προβολές για να βγάζει τα έξοδά του -και ο Σημίτης και ο Μητσοτάκης και οι Παπανδρέου να τα συντηρούν με τις συντάξεις του (σημείο προς διερεύνηση: δεν είδα πουθενά το Ίδρυμα Καραμανλή να επιχορηγείται...)

 8. trochalos avatar
  trochalos 13/03/2010 16:28:05

  ¨Ημουν στην Χαλκίδα,άκουσα τον Αντώνη,περπάτησα στην παραλία,κάτι αρχίζει να αλλάζει.Σύντομα βλέπω μεγάλη ανατροπή,οι μέρες του ΓΑΠ,τελείωσαν,μπροστά στον Αντώνη,ο πρωθυπουργός είναι.....μην το πω..........

 9. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 13/03/2010 17:05:33

  Κι ο κωστάκης τις ίδιες υποσχέσεις έδινε. Τελικά αποδείχτηκε γυμνός στ' αγγούρια και ματώσαμε άσχημα ως κοινωνία και έθνος. Τώρα είναι ακόμη πιό δύσκολο το έργο, καθώς η ΝΔ βρίσκεται μέσα στο ίδιο σύστημα. Ποιό έργο ? Μα ο καθαρισμός της κόπρου του Αυγείου, ή ΚΑΘΑΡΣΗ αν προτιμάτε, χωρίς την οποία τελειώσαμε !!!

 10. Aris. A avatar
  Aris. A 13/03/2010 17:49:16

  Αν και ψηφοφόρος της ΝΔ ο τίτλος που θα της έδινα είναι "το αχρείαστο κόμμα" ή "το κόμμα των άχρηστων πολιτικών". Μετά το 81 και τις δύο φορές που ήρθε στην εξουσία ήταν απόλυτα φοβικό κόμμα με στελέχη ανίκανα να παράξουν στοιχειώδη πολιτική. Αποκορύφωμα της ανικανότητας είναι το κάψιμο της Αθήνας από τους αναρχικούς με τον Καραμανλή πολιορκημένο στο Μαξίμου και τον Παυλόπουλο να κάνει τις περίφημες δηλώσεις περί αμυντικής πολιτικής της αστυνομίας.
  Η χθεσινή εικόνα του Βουλγαράκη στην Αράχωβα να κοπιάζει κάνοντας σκι γλετώντας τους κόπους της υπουργικής του θητείας απογυμνώνει την παράταξη από το τελευταίο της οχυρό που ήταν η ηθική στην διαχείριση της εξουσίας.
  Η θέση του Σαμαρά είναι πολύ δύσκολη πως με τόσους άχρηστους και loosers να παράξεις πολιτική.
  Παρακολουθούσα το πρωί το κανάλι της βουλής και μιλούσε ο Πολύδωρας. Αντεξα μισή ώρα και δεν κατάλαβα τι ήθελε να πει. Θεέ μου τι ατυχία να ψηφίζεις αυτόν τον θίασο επί είκοσι χρόνια.

 11. ppan avatar
  ppan 13/03/2010 17:51:08

  Για να επιβιώσει ο Αντώνης και να επανέλθει μετά απο 3 χρόνια στην καλύτερη περίπτωση η ΝΔ στην κυβέρνηση. Το πρώτο και βασικό που πρέπει να κάνει είναι να γκρεμίσει ολόκληρη την πολυκατοικία που λέγεται ΝΔ (με ατομική βόμβα..με βόμβα υδρογόνου...) όπως αυτός νομίζει οτι είναι καλύτερα και σίγουρα οτι δέν θα μείνει τίποτα απο το παλιό κατεδαφιστέο. Το δεύτερο που πρέπει να κάνει είναι ναβάλει εντελώς νέα πρόσωπα ( ο ΓΑΠ με τον Ραγκούση και τον Παπ. πήρε τις εκλογές). Και τρίτον να σβύσει απο τον πολιτικό χάρτη την Αγία οικογένεια γιατί ο κόσμος της ΝΔ αυτό του ζήτησε.

  Εάν δεν κάνει κάτι το τρομερά εντυπωσιακό - ανατρεπτικο αλλά και ουσιας που να έχει την ένταση μιάς ατομικής βόμβας να είναι σίγουρος οτι σ' αυτήν τη φάση δεν θα γυρίσει κανείς Ελληνας να τον προσέξει. Μόνον έτσι υπάρχει ελπίδα...Γιάννη Μανώλη μόνο σ'εσένα και τον Κοκινούλη ελπίζω οτι θα σπρώξεις σ' αυτήν την κατεύθυνση

  • Κεραυνός avatar
   Κεραυνός @ ppan 13/03/2010 18:32:19

   Kαι κάτι άλλο για να κερδίσει ο ΓΑΠ τις εκλογές έβαλε στην άκρη ολόκληρο Σημίτη που ήταν 8 χρόνια πρωθυπουργός και του έδωσε το δακτυλίδι της διαδοχής απευθείας χωρίς μεσάζοντες. Εσείς εξακολουθείτε να έχετε τον Καραμανλή σάν το ισχυρό χαρτί του κόμματος το μεγάλο εθνικό κεφάλαιο ή φταίει ακόμα η Αγία οικογένεια για το 1990 - 93?

 12. δημητρης avatar
  δημητρης 13/03/2010 18:24:32

  Επι τελους το καταλαβαν τα σαινια της Ν.Δ % χρονια τους υπονομευε το Πασοκ στο Δημοσιο. "Δεν δουλευουμε για αυτους ελεγαν στο Υπ.Εθν. Οικονομιας. Καταλαβατε;

 13. Αφροδίτη avatar
  Αφροδίτη 13/03/2010 18:39:16

  Επιτέλους ο Αντώνης της συνείδησής μας και της ελπίδας μας, έκανε την πολυαναμενόμενη ρήξη του με τη σκοτεινή πλευρά της διακυβέρνησης της Ν.Δ.

  Η φράση του "και είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί με την υπόσχεση να το αλλάξουν" τα λέει όλα! Επαναστάτης και ανατρεπτικός όπως τον έχουμε στην καρδιά μας.

  Αντώνη, σήμερα 13 του Μάρτη, επισφράγισες την ελπίδα του πληγωμένου ψηφοφόρου της απαξιωτικής ήττας της 4ης οκτωβρίου, που άφησε την πίκρα του στο κονάκι του και στήθηκε καρτερικά στις ατέλειωτες ουρές της 29ης Νοεμβρίου. Και αυτό το πέτυχες λέγοντας μιαν αλήθεια που πονάει μεν, αλλά είναι μοναδική αλήθεια! Κάτι αλλάζει λοιπόν, γιατί κάτι χαράζει!

  Πάμε τώρα δυνατά και ασυμβίβαστα στο συνέδριο, που θα μας δώσει ξανά όραμα και προοπτική!

 14. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 13/03/2010 18:56:23

  Ο Αντώνης διαβάζει ίσως antinews! Μπράβο παιδιά, μπράβο Φάκτορα, γίνεται παραγωγή πολιτικής σκέψης εδώ!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επώνυμος 13/03/2010 19:18:30

   Aκριβώς, είναι η συζήτηση που διεξάγεται εδώ και κανένα δίμηνο εδώ μέσα για το αν θα πρέπει η Νέα Δημοκρατία να μιλήσει για τα λάθη της διακυβέρνησης. Είχα γράψει αρκετές φορές πως το κοινό αίσθημα απαιτεί συγνώμη εδώ και πολύ καιρό. Είναι αυτό το λαϊκό αίσθημα που δεν έβγαλε το ΠΑΣΟΚ το 2007 κι ας είχε καεί η μισή Ελλάδα.Διότι δεν είχαν ζητήσει συγνώμη. Φυσικά ζώντας ακολούθως την κατρακύλα που ΗΔη είχε πάρει εξαρχής η ΝΔ αλλά μετά το 2007 ήταν πλέον αχαρακτήριστη κατάλαβε πως και ετούτοι ήταν ίδιοι και ένα εκατομμύριο αποφάσισε και τους έστειλε σπίτι τους. Το ΠΑΣΟΚ λόγω του ό,τι δεν ζήτησε ποτέ συγνώμη και δεν πρόκειται να το κάνει διότι είναι επηρμένο και αμετροεπές στο 90% δεν κατάφερε να αυξήσει τους ψηφοφόρους αλλά να ανέλθει στην εξουσία επειδή το ξαναγράφω ένα εκατομμύριο ΔΕΝ ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία και τον διαγκωνισμό φαυλότητας που επέδειξε ιδιαιτέρως τα τελευταία δύο χρόνια.
   ΟΜΩΣ.
   Θα πρέπει τα στελέχη που έχουν την ικανότητα να το κάνουν, πχ Καμμένος, Κεφαλογιάννης -εννοώ σε επίπεδο ευφράδειας λόγου και αντίληψης των πραγμάτων- διότι ο πολίτης είναι αμείλικτος με τις αμπελοφιλοσοφίες τύπου Παυλόπουλου όπου στέκονται και όπου βρίσκονται να ΥΠΕΡΑΜΥΝΟΝΤΑΙ και να υπενθυμίζουν ΣΥΝΕΧΩΣ τα καλά της διακυβέρνησης Καραμανλή, διότι καλά υπήρχαν και μάλιστα πολλά, δεν είναι δουλειά μου να τα σουμάρω, όποιος νεοδημοκράτης έχει την διάθεση ας το κάνει και ας γίνει και μια σχετική ανάρτηση να θυμηθούμε κι εμείς οι υπόλοιποι.

   Ανακεφαλαιώνω: ο Σαμαράς θα ικανοποιεί συνεχώς την απαίτηση του κοινού αισθήματος περί αναγνώρισης σφαλμάτων και θα δίνει απτή ελπίδα για το Αύριο -ο ίδιος και μόνον ως παρουσία και ως ήθος πληροί την Ελπίδα και αφού συμμαζέψει τα του κόμματος θα πρέπει να αρχίσει να βγαίνει και περισσότερο στο γυαλί- και τα στελέχη που εμπνέουν σεβασμό και έχουν ευφράδεια εκλαϊκευμένου λόγου να βγαίνουν συνεχώς στην πρώτη γραμμή και να σφυροκοπούν με τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του κόμματός τους (αν το κάνουν και σε αντιδιαστολή με τα σημιτικά έργα και ημέρες: που ΔΕΝ έχουν ξεχασθεί από τον κόσμο, θα ήταν το ιδανικό!)

 15. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 13/03/2010 19:57:28

  Ο Αντωνης δεν εχει σχεδον καμια ελπιδα να κυβερνησει μετα απο την εκτελεση του σχεδιου του ΓΑΠ και των ΗΠΑ για την αλλοιωση του πληθυσμου και την δημιουργια 1,5 νεων ψηφοφορων του πασοκ.

  Γνωστος μου που τυγχανει να ειναι στελεχος του πασοκ μου ειπε προσφατως πως το σχεδιο ειναι να αποκτησουν τουλαχιστον 1 εκ. νεους ψηφοφορους στο τελος της τετραετιας μεσω των ελληνοποιησεων.Πραγμα που δεν ειναι δυσκολο γιατι σε λιγους μηνες θα εχουν παρει ελληνικη υπηκοοτητα 500 χιλιαδες αλλοδαποι.

  Αληθεια πως θα μπορεσει ο αντωνης σε περιπτωση που ερθει στην εξουσια να αρθρωσει εθνικο-πατριωτικο λογο οταν η Ελλας θα αποτελει πολυεθνικο κρατος με διαφορες μειονοτητες και πολυ πιθανον με ενα κομμα μεταναστων μεσα στην βουλη?

  Ας μην κοροιδευομαστε φιλοι και φιλες.Ακομα και να ερθει ο αντωνης στην εξουσια θα πρεπει να μεταλλαχθει καταλληλα ωστε να μπορεσει να επιβιωσει ως πρωθυπουργος μιας πολυεθνικης χωρας.Αυτα που λεει σημερα δεν θα μπορει να τα πει τοτε γιατι θα βρισκεται σε αλλη χωρα απο την σημερινη!

  Οποιος νομιζει πως εχει απαντηση στα λεγομενα μου ας μου απαντησει!Τα δεδομενα ειναι:

  ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΤΟΣ 2013

  Α) 1.000.000 ελληνοποιηθεντες μεταναστες + 1.500.000 μεταναστες που θα βρισκονται προ των πυλων για την αποκτηση ελληνικης ιθαγενειας + καθημερινη ελληνοποιηση οσων γεννιουνται στο ελληνικο εδαφος.

  Β) 1.000.000 νεοι πασοκοι (αλλοδαποι).

  Γ) Αποχαρακτηρισμος της Ελλαδος απο εθνικο κρατος και μετατροπης της σε πολυεθνικο λογω μικτου πληθυσμου και ασκησης ''προοδευτικης πολιτικης'' απο τα φιλαρακια του ΓΑΠ τυπου δραγωνα.

  Δ) Ισχυρη στηριξη του σχεδιου απεθνικοποιησης της Ελλαδος απο τον ΣΥΡΙΖΑ τους οικολογους πρασινους και το ΚΚΕ.

  Πρεπει παντως να καταλαβουν καποιοι πως οταν το συστημα πασοκ πολεμα δεν δισταζει να χρησιμοποιει και τα πιο βρωμικα οπλα.

  Στην συγκεκριμενη φαση χρησιμοποιει το βιολογικο οπλο που λεγεται αλλοιωση πληθυσμου και εκλογικου σωματος.

  Ας ξυπνησουμε επιτελους!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Επαγρυπνών 13/03/2010 21:40:43

   υπάρχει η απάντηση. θα φροντίσουν όλοι οι ομογενείς να είναι εδώ την ημέρα των εκλογών. στις τελευταίες εκλογές θείος μου που ζει πενήντα χρόνια στην Αυστραλία ήταν στο χωριό. φυσικά πήγε και ψήφισε αφού είναι εγγεγραμένος στον εκλογικό κατάλογο!

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επαγρυπνών 13/03/2010 22:54:59

   Γνωστος μου που τυγχανει να ειναι στελεχος του πασοκ μου ειπε προσφατως πως το σχεδιο ειναι να αποκτησουν τουλαχιστον 1 εκ. νεους ψηφοφορους στο τελος της τετραετιας μεσω των ελληνοποιησεων.Πραγμα που δεν ειναι δυσκολο γιατι σε λιγους μηνες θα εχουν παρει ελληνικη υπηκοοτητα 500 χιλιαδες αλλοδαποι.
   Κάποιες σκέψεις.
   1) Εφόσον το σχέδιο είναι αυτό και το ομολογούν πρέπει να παραπεμφθούν ποινικά με το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και να έχουν την τύχη των χουντικών.

   2) Οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα να μην αναγνωριστεί και να πάμε σε ανένδοτο. Αν καίγεται τη Αθήνα συνέχει να δούμε πως θα κυβερνήσει το ΠΑΣΟΚ των Πακιστανών.

   3) Στην Ευρώπη τα κόμματα που υποστήριξαν τους αλλοδαπούς είχαν οικτρή μοίρα. Έμειναν με τους αλλοδαπούς και είχαν διαρροές από ντόπιους. Το ποσοστό των αλλοδαπών που ψηφίζουν τα κόμματα της σοσιαλδημοκρατίας είναι 70% και 30% ψηφίζουν συντηρητικά κόμματα. Ειδικά για τους ενσωματωμένους αλλοδαπούς αυτοί ψηφίζουν συντηρητικά κόμματα γιατί δε γουστάρουν να είναι σα μαϊμούδες σε ζωολογικό κήπο και να τους κοιτάζουν οι άλλοι.

   4)Ένα άλλο θέμα είναι το εξής: Ένας που έχει συντηρητική ιδεολογία από τη χώρα του θα ψηφίσει σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ελλάδα; Εγώ στη χώρα που βρίσκομαι στις ευρωεκλογές ψηφίζω συντηρητικούς.

  • anonymous avatar
   anonymous @ Επαγρυπνών 13/03/2010 22:59:26

   B.K.Σ.
   Εμάς τους ομογενείς μας πονάει το ξερίζωμα από τον τόπο μας. Όμως εσείς οι γηγενείς να μην ψηφίζατε ΠΑΣΟΚ.
   Και κάτι ακόμη: Οι ομογενείς εκδιώχτηκαν από την Ελλάδα. Δεν καίγονται και πολύ για το τι θα κάνετε εσείς στην Ελλάδα. Να μην τους διώχνατε ή να μην τους αναγκάζατε να φύγουν.

 16. gav avatar
  gav 13/03/2010 20:26:00

  Πρόεδρε κάνε κάτι να άλλάξεις το κόμμα και το κλίμα γιατί έτσι δεν κάνουμε τίποτα!!!! δεν σημαίνει οτι επειδή γεμίσαμε ένα πανελ σήμερα με πρωτοκλασσάτα στελέχη αλλάζει το κλίμα!! ο ίδιος ο κόσμος που παρακολουθούσε σήμερα σχολίαζε τα καμώματα του αβραμό την εβδομάδα πριν τις εκλογές και τα εμβόλια,τον πρώην γραμματέα που είχε διαλύσει κάθε έννοια κ΄ύπαρξη των Τ.Ο, παραδίπλα τον Μαρκόπουλο που μοίραζε αβέρτα-κουβέρτα χρήμα σε συλλόγους για νάρχεται ο Μαργαρίτης να τραγουδά..... να μην πω άλλα!!! Πρέπει να καταλάβουν όλοι οτι δεν έχουν να κάνουν με ηλίθιους αλλά με ανθρώπους που πονάνε και αγωνίζονται για το κόμμα!
  Πρόεδρε κάνε κάτι σύντομα, δώσε μας πάλι την ελπίδα !!!

 17. perifanos deksios avatar
  perifanos deksios 13/03/2010 20:26:25

  Για να έχουμε ανατροπή του πολιτικού σκηνικού πρέπει ο Αντώνης να βγει στην κοινωνία.Να γυρίσει κάθε γωνιά της πατρίδας.Να μιλήσει με τον απλό κόσμο..Αυτός ο απλός κόσμος ξέρει πάντα την αλήθεια.Είναι αυτός ο κόσμος που του γύρισαν την πλάτη για 5,5 χρόνια..Αντώνη πάτα γκάζι..Μην κάνεις διαχείριση του χθες..Προσπέρασε το με νέες ιδέες,νέες προτάσεις,νέα πρόσωπα..

 18. Factorx avatar
  Factorx 13/03/2010 20:57:48

  Περί Ντόρας: Αυτό που κάνουν τα κανάλια είναι να χρησιμοποιούν την Ντόρα και τους υπόλοιπους της διακυβέρνησης Καραμανλή για να διαμορφώνουν την εντύπωση οτι δεν άλλαξε τίποτα στη ΝΔ. Η Ντόρα και οι άλλοι εμφανίζονται ως στελέχη της ΝΔ και συνπεως ο κοσμάκης λέι "πάλι οι ίδιοι";

  Αν ομως διαγραψει τη Ντόρα ως τι θα την αξιοποιούν τα κανάλια;

  θα παρει κι αλλους μαζί της; Ποσοι διαφώνησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα; Πέντε λευκάμ και δυο ακυρα

  • Αφροδίτη avatar
   Αφροδίτη @ Factorx 14/03/2010 01:09:28

   Θα συνεχίσουν να την αξιοποιούν ως το "μεγάλο στέλεχος" που υπηρέτησε με πίστη την "ενότητα",ενώ τον Αντώνη θα τον παρουσιάζουν σαν υπαίτιο διάσπασης. Έχεις καμιά αμφιβολία γι αυτό; Ή δεν ξέρουμε ότι τα ΜΜΕ μπορούν να κάνουν την νύχτα - μέρα;
   Και μόνο που υποψιάζομαι ότι κάτι τέτοιο θα ήταν βούτυρο στο ψωμί της, εκτιμώ πως την πόρτα εξόδου πρέπει να την βρει μόνη της, αλλιώς να σεβαστεί τη βούληση της πλειοψηφίας και να καθήσει ήσυχη!

  • Καππαδόκης avatar
   Καππαδόκης @ Factorx 14/03/2010 08:14:24

   Δεν υπάρχει κανείς που θα θεωρήσει τον Σαμαρά σαν διασπαστή αν διαγράψει τη Ντόρα. Ολοι γνωρίζουν τι ρόλο έπαιζε μέσα στη ΝΔ εδώ και χρόνια, τι ρόλο παίζει σήμερα και τι ρόλο σκοπεύει να παίξει και στο μέλλον αν την αφήσουν. Οσο για τα κανάλια, αν είχαν την επιρροή μου νομίζετε μέσα στον κόσμο της ΝΔ σήμερα η Ντόρα θα ήταν αρχηγός. Είναι;

  • Καππαδόκης avatar
   Καππαδόκης @ Factorx 14/03/2010 08:30:50

   Αλλά Factorx μου, όταν χθες στη Χαλκίδα έχεις δίπλα σου τον Ζαγορίτη με το "τσουλούφι" και η εικόνα αυτή περνά μέσα από την τηλεόραση σε όλη την Ελλάδα, τότε δημιουργούνται στο λαό οι ίδιοι συνειρμοί που αναφέρεις χωρίς αυτή τη φορά να ευθύνονται τα ΜΜΕ γι αυτό.

  • ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ avatar
   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ @ Factorx 14/03/2010 09:03:25

   Δεν αρκεί μόνο να 'αχρηστευθεί' η Ντόρα.Τα βοθροκάναλα,έχουν πάντα εναλλακτικές λύσεις.Θ'ανακαλύψουν υποκατάστατα.Αρκεί να μην τους κόψει η μαγιονέζα.Κι ο μόνος τρόπος γιά να τους κόψει η μαγιονέζα,είναι το διαρκές κι ανελέητο σφυροκόπημά τους,από τους νοήμονες πολίτες.Με όποια δύναμη διαθέτει ο καθένας κι απ'όποιο μετερίζι μπορεί.Η δύναμη των blogs,αρχίζει και γίνεται αισθητή και θ'αυγατίζει με την πάροδο του χρόνου.Χαζοί πολίτες,δεν υπάρχουν.Παραπληροφορημένοι και βολεμένοι,πολλοί.Δεν θα κουρασθώ να το επαναλαμβάνω:Οπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε,να λοιδωρούμε,να σαρκάζουμε,να ξεμπροστιάζουμε και να διακωμωδούμε τις μαριονέτες των 8μμ.Να τους καταστήσουμε αναξιόπιστους και γραφικούς.Ρεντίκολα.Προσωπικά,όταν ακούσω γνωστό μου,συνάδελφο,φίλο, να μου μεταφέρει μιά είδηση,ένα καινούργιο χαμπέρι, τον ρωτάω πάντα από που τ'όμαθε.Στην ενδεχόμενη απάντησή του,'το είπε το τάδε κανάλι ή ο Χατζηλαλάκης κλπ ' αρχίζω και γελάω ειρωνικά, πρίν προσθέσω:Ε,αφού τ'όπε το τάδε κανάλι ή ο δείνα εγκυρότατος,τότε σίγουρα έτσι θ'άναι !!! Σαρκάστε τους κατά καιρούς 'ευπατρίδες' τύπου Ο ΠΩΛΩΝ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ,που είναι το απαραίτητο άρτυμα κάθε συνταγής.Ο μαιντανός. Το κερασάκι στην τούρτα. Με λίγα λόγια,έχετε αντιληφθεί τον πανικό όλων όσων μας ενημερώνουν ...ΕΓΚΥΡΑ ;;; Αρχισαν να τρελλαίνονται, εκτιθέμενοι πλέον ανεπανόρθωτα.Προχθές ακόμα,τέως σοβαρή εφημερίδα,δημοσίευσε δημοσκόπηση της PUBLIC ISSUE,όπου το ΛΑΟΣ, προτιμάται από το 6 % (αν δεν γελιέμαι )των ερωτηθέντων,το δε ΠΑΣΟΚ,από το 47 % (Miracolo,miracolo)!!!!.Προφανώς οι ερωτηθέντες,ενθουσιάσθηκαν με τις περικοπές των μισθών τους και τη φθηνή βενζίνη (Τσιαμτσίκα που χάθηκες,καλό μου;;;).Προφανώς επικροτούν την 'βακτηρία 'του Γιωργάκη και την ανταμοίβουν με την προτίμησή τους.Είπαμε :Ακόμα δεν τ'άχουμε δεί όλα.

 19. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 13/03/2010 21:28:57

  .........Το μεγάλο πολιτικό σφάλμα του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ήταν (μέχρι τώρα τουλάχιστον) ότι είχε θέσει ως βασικό της στρατηγικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας και μόνο. Όμως κάθε φορά που καταλάμβανε την εξουσία, στην πραγματικότητα δεν ήξερε τι να την κάνει. Και τις δυο φορές που ανέβηκε στην εξουσία, μετά το 1981, ουσιαστικά προσπάθησε να κάνει μια πολιτική διαχείρισης του υπάρχοντος κατεστημένου συστήματος, χωρίς να τολμήσει κάποιες θεσμικές και κοινωνικές τομές. Βασική αιτία ήταν η έλλειψη στρατηγικού στόχου και σχεδίου. Θα έπρεπε λοιπόν η κατάληψη της εξουσίας να αποτελεί τακτικό στόχο για την επίτευξη του στρατηγικού της στόχου (που φυσικά δεν είχε) και όχι αυτοσκοπό.
  Ποιος λοιπόν θα μπορούσε να ήταν από εδώ και πέρα ο βασικός στρατηγικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας, που επί της ουσίας θα σήμαινε το τέλος της μεταπολιτευτικής περιόδου και την αλλαγή του συσχετισμού 60-40;;
  Απάντηση: «Ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ της κοινωνίας». Δηλαδή επί της ουσίας ο μετασχηματισμός της κοινωνίας από μία υπανάπτυκτη ισοπεδωμένη κοινωνία επιδοτούμενου ψευτοσοσιαλισμού σε μία παραγωγική ελεύθερη δημοκρατική κοινωνία. Σε μια μελλοντική κοινωνία όπου οι πολίτες θα συμμετέχουν οι ίδιοι αφενός στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας, αφετέρου στην παραγωγή και δίκαιη διανομή του πλούτου.
  Ηχεί άραγε υπερβολικός ή εξωπραγματικός στόχος;; Πέστε μου τότε: Τι την θέλει την εξουσία ένα Κεντροδεξιό κόμμα σε μια κοινωνία Κεντροαριστερής απόχρωσης;;; Πως θα εδραιώσει την εξουσία του ένα φιλελεύθερο κόμμα σε μια κοινωνία που σκέφτεται και ζει σοσιαλιστικά;; Γιατί άραγε υπάρχει η Νέα Δημοκρατία, για να κάνει δηλαδή ένα διάλειμμα διαχείρισης μέχρι οι πολίτες να ξαναεπιλέξουν το ΠΑΣΟΚ;;;; Ε, τότε λοιπόν αυτό το Κεντροδεξιό κόμμα δεν έχει λόγο ύπαρξης.
  Επομένως,αυτός θα μπορούσε να είναι ο μόνιμος, ο βασικός στρατηγικός στόχος, πάνω στον οποίο θα οικοδομούνταν το πρόγραμμα και ο ενιαίος πολιτικός λόγος της Νέας Δημοκρατίας..........

  Περισσότερα

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/03/blog-post_1556.html

 20. klausewitz avatar
  klausewitz 13/03/2010 21:55:53

  Το αλλάζει,τώρα, ο ΓΑΠ!
  Επαναφέρει το σικέ σύστημα των "βορείων προαστείων",
  stiff upper lip,xωρίς λόγο, τα νούμερα...!
  Το παλιό ΠΑΣΟΚ,έτσι κι'αλλοιώς, έχει πεθάνει προ πολλού...
  αντιμάχονται σκιές όσοι το ξορκίζουν.
  'Οπως και νά'χει, προσωπικότητες όπως του Ανδρέα Παπανδρέου,
  του Τόνυ Μπέν,του Ζαν Πιέρ Σεβενεμάν ή του 'Οσκαρ Λαφονταίν
  δεν ξεχνιούνται..αυτό το ανεπανάληπτο μείγμα άρχοντα και...
  αριστεριστή!

 21. AΜ avatar
  13/03/2010 22:06:07

  Η Ντόρα είναι ανπιχτή από παντού. Δεν είδατε το δημοσιεύμα για την οικογένεια του γιου της στο Θέμα?

 22. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 13/03/2010 22:41:04

  "Κανένα κράτος δεν μπορεί,χωρίς να αυτοδιαλυθεί,να αναγνωρίσει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαιρέτως ορισμένα δικαιώματα που θεωρούνται πολιτικά ή αστικά π.χ το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι ή το δικαίωμα της ελεύθερης εγκατάστασης".

  Απόσπασμα από άρθρο του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΝΔΥΛΗ

  στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

  Κυριακή 3-5-1998


  Υ.Γ Δεν είναι σχετικό αλλά είναι επίκαιρο για τους ανιστόρητους καταστροφείς του Εθνους.

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ ΣΟΝ ΠΕΝ 13/03/2010 23:17:36

   Δεν είναι ανιστόρητοι αλλά προσποιούνται, τουλάχιστον οι ενορχηστρωτές τους. Μόνο οι νεότεροι από αυτούς που τους ακολουθούν ίσως πάσχουν από άγνοια. Άνθρωποι 18-20 χρονών έχουν μια δικαιολογία ότι δεν ξέρουν ακόμη πού πατάνε αλλά τριαντάρηδες και πάνω που υποστηρίζουν την εισβολή στη χώρα έχουν συγκεκριμένες ανομολόγητες προθέσεις, όχι άγνοια. Ξέρουν πού έχει στηριχθεί ο ελληνικός λαός εδώ και αιώνες και χτυπάνε στα σημεία που πρέπει για να τον αλλοτριώσουν και να τον εξουδετερώσουν οριστικά. Βάλλουν μαζικά εναντίον συγκεκριμένων στόχων που έχουν αποτελέσει θεμέλιο των Ελλήνων από πάρα πολύ παλιά κι αυτό δεν μπορεί να είναι σύμπτωση. Ώστε να μην μπορέσει ποτέ πια ξανά αυτός ο τόπος να αποτελέσει κοιτίδα ελληνικού πολιτισμού, οι αρχές, οι ιδέες και η ιστορική πορεία του οποίου όχι μόνο δεν είναι συμβατές με την παγκοσμιοποίηση αλλά προσφέρουν και ισχυρότατο αντίλογο σε αυτήν καθώς και έναν εναλλακτικό και πολύ πιο ανθρώπινο τρόπο ζωής και ανάπτυξης. Αλλά αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν όσοι πιστεύουν στο δόγμα ότι όλα είναι εποικοδόμημα της οικονομίας.

 23. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 13/03/2010 22:59:39

  Επαγρυπνών,
  ναί κινδυνεύει ὁ Ἀντώνης νά μήν βγῆ,ἐξ αἰτίας τῶν νέων ψηφοφόρων.Τό ἐρώτημα ὅμως πού θέτω (καί στόν ἐαυτό μου)εἶναι,τί θά κάνη ὅ κόσμος ὅταν συνειδητοποιήση τί ἔγινε στήν Βουλή,στίς 11 Μαρτίου; Δέν ἔχουν ἀκόμα καταλάβη τί ἔχει γίνει,καί αὐτό σέ συνδυασμό μέ τά οἰκονομικά μέτρα.
  Βεβαίως πολλές ἐλπίδες δέν ἔχω,διότι καί ἀφελληνισμένοι εἶναι καί χαζοχαρούμενοι οἵ συμπολίτες μας.

 24. panagiotis avatar
  panagiotis 13/03/2010 23:09:39

  H εμπιστοσύνη μου στον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ είναι δεδομένη και μέρα με την μέρα με δικαιώνει. Σήμερα έκατσε εκεί ακούνητος στην θέση του και τους ΑΚΟΥΣΕ όλους. Μεγάλο πλεονέκτημα ενός πολιτικού να ΑΚΟΥΕΙ. Είμαι βέβαιος ότι ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Όσο για το ΠΑΣΟΚ και τους μετανάστες αυτό που πιστεύω είναι ότι λόγω ότι όλα εδώ πληρώνοντε και θα πέσει το ίδιο στον λάκκο που σκάβει για τους άλλους το μόνο πού θα καταφέρει είναι να δούμε αλβανούς - πακιστανούς - νιγηριανούς - βουλευτές, παπούτσια να πετάγοντε και τα σχετικά...

 25. Βρασίδας avatar
  Βρασίδας 13/03/2010 23:25:07

  είναι αξιοθαύμαστες οι αναλύσεις περί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αφ΄υψηλού αλλά το παραμύθι δεν έχει δράκο! Με συνεπαίρνουν και οι τοποθετήσεις περί παραταξιακής συνείδησης και συναφείς μπαρούφες.
  όλαυτά δείχνουν ότι ακόμη η ΝΔ είναι πολύ μακριά από τον κόσμο και φοβάμαι ότι εκεί θα μείνει αφού κάτι άκουσε περί συστήματος ΠΑΣΟΚ αλλά ακόμη δεν έχει καταλάβει τί είναι αυτό.
  ο κόσμος που ψηφίζει όλα αυτά τα χρόνια ΠΑΣΟΚ είναι διεφθαρμένοι επιχειρηματίες αμοραλιστές και αριβιστές ή ηλίθιοι που τους εξαπατούν τα ΜΜΕ, οι... ιδεολόγοι και οι πρασινοφρουροί των Δημοσίων Υπηρεσιών;
  Τίποτα απ αυτά φίλοι μου.
  το σύστημα ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εξής:
  Έχω πέντε θέσεις. Έρχομαι σε συννενόηση με τους υποψηφίους και εξυπηρετώ 5 δικούς μου. Μπορεί να μην είναι πρώτη σου επιλογή η Δράμα αλλά σε ταχτοποιώ εκεί γιατί ο άλλος Πασόκος που έχει περισσότερα μόρια θα διαλέξει πρώτος. Είσαι ταχτοποιημένος και ευγνώμων όμως.
  Δημοπραττώ 5 μεγάλα έργα, όχι ένα και τα μοιράζω σε 5 κολλητούς. μπορεί να ευχόταν ο καθείς να είχε πάρει τη δουλειά του άλλου αλλά στο τέλος όλοι είναι ευγνώμωνες και γεννίτσαροι.
  Η ΝΔ τί έκανε; Έχω μία θέση ή μία δουλειά και στους 10 υποψηφίους οι 5 είναι ΝΔ. Ποιός έχει κολλητό ή κουμπάρο τον αρμόδιο υπουργό; Αυτός την παίρνει ασχ΄ρτως βιογραφικού ή ικανοτήτων και οι υπόλοιποι 4 ΝΔημοκράτες σιχτιρίζουν όχι μόνο τον τυχερό που την πήρε αλλά και όλο το κόμμα. Και φυσικά απέχουν από τις κάλπες. 30 χρόνια τώρα αυτό γίνεται. Είναι το ελεεινό σύστημα ΝΔ που εξασφαλίζει ήττες και ξεφτίλες.
  Ο Έλληνας πίσω από κάθετί κοιτάει τιν πάρτη του.

 26. Ν.Μ avatar
  Ν.Μ 13/03/2010 23:36:51

  Συγνώμη για την παρέμβαση. Εγώ απλά θέλω να αναφέρω πως ανήκω σ΄αυτούς τους οποίους ΔΕΝ ψήφισαν ΝΔ ( ΠΑΣΟΚ ούτε κατά διάνοια-τόσο «προοδευτικός» δεν θα γίνω ποτέ ) λόγω Καραμανλή-Ρουσόπουλου. Σίγα-σιγά επανέρχομαι. Θέλω λίγο σκούντημα ακόμη, απ΄τον Σαμαρά. Θέλω να τον πιστέψω και θα το κάνω αν αρχίσει και τις εκκαθαρίσεις.

  Άντε να επανέλθουμε λέμε!

 27. Ν.Μ avatar
  Ν.Μ 13/03/2010 23:41:46

  Βασικά, εννοούσα λόγω της θανατηφόρας τετράδας Καραμανλής-Ρουσόπουλος-Αλογοσκούφης-Παυλόπουλος.

 28. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 13/03/2010 23:48:48

  Καποιοι δεν εχουν καταλαβει τι εχει ξεκινησει το πασοκ εδω και μερικες ημερες!

  Το 2013 που θα εχουμε εκλογες η Ελλας δεν θα ειναι αυτο που ξεραμε ως τωρα!

  Το 10-15% των ελληνων πολιτων θα ειναι αλλοδαποι εξαιτιας αθροοων ελληνοποιησεων που θα φτασουν το ενα εκατομμυριο+ και οποιος γεννιεται στην Ελλαδα απο αλλοδαπους γονεις θα παιρνει την ελληνικη ιθαγενεια.Οι υπολοιποι αλλοδαποι θα ειναι ακομα 1 εκ. και θα περιμενουν στην ουρα για χορηγηση της ελληνικης ιθαγενειας!Ο ιδιος ο ραγκουσης ειπε πως δεν μπορουμε να διωξουμε κανεναν λαθρομεταναστη και η νομιμοποιηση τους ειναι μονοδρομος.

  Ξυπνηστε και κοιταξτε την αληθεια στα ματια!Απο που κι ως που θα ειναι η Ελλας το 2013 εθνικο κρατος?Πως θα βγει καποιος να αρθρωσει εθνικο και πατριωτικο λογο οταν θα εχουμε γινει μαι μικρη αμερικη με ενα σωρο μεινοτητες.Οι ιδιοι οι πασοκοι λενε οτι το προγραμμα απεθνικοποιησης γινεται για αυτους τους λογους!Οι ανθρωποι κοιτουν μακρια!

  Αν και οταν ανεβει ο σαμαρας στην εξουσια δεν θα εχει να κυβερνησει την Ελλαδα αλλα μια πολυεθνικη χωρα και επειδη καποιοι δεν γνωριζουν βασικα πραγματα η ιθαγενεια δεν παιρνεται πισω!Επισης ας κανει οτι καταργει το νομοσχεδιο και την αλλη μερα θα εχουμε νεα δεκεμβριανα εναντια στην ''ρατσιστικη κυβερνηση σαμαρα''.Τα κεκτημενα θα ειναι ισχυρα και τα νομοσχεδια που θα εχει ψηφισει το πασοκ για την ελληνοποιηση αλλοδαπων δεν θα μπορει να τα καταργησει.Ασε που θα υπαρχει και κομμα αλλοδαπων στο επομενο κοινοβουλιο οποτε...

  Μετα οταν μας λενε οι πασοκοι κοντοφθαλμους και βλακες παρεξηγιομαστε!

  • Fotini avatar
   Fotini @ Επαγρυπνών 14/03/2010 03:17:10

   @ Επαγρυπνών

   Mυριζω προπαγανδα, η κανω λαθος. . .Ηταν αναγκη να επαναλαβης το σχολιο σου; Εγω παντως δεν θεωρω τον εαυτο μου βλακα για να μην παραξηγιομαστε!

 29. Φερώνυμος avatar
  Φερώνυμος 14/03/2010 07:42:24

  Για Δημοψηφίσματα γιατί δέν μιλάει κανείς;
  Γιατί δέν τίθεται θέμα αναθεώρησης του άρθρου 44 πργ 2 που αναφέρεται στα
  Δημοψηφίσματα; Τί είδους Δημοκρατία είναι αυτή που οι πολίτες δέν μπορούν να
  εισηγηθούν νόμο ή να ακυρώσουν νόμο που ψηφίστηκε απο τη Βουλή;

  Δείτε
  http://feronymos.blogspot.com/

 30. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 14/03/2010 12:49:44

  Επαγρυπνών,
  ποιός σοῦ εἶπε ὅτι ἡ ἰθαγένεια δέν παίρνεται πίσω; Ξεχνᾶς ὅτι εἴχανε πάρει πίσω τήν ἰθαγένεια τῆς Μερκούρη; γιά νά μήν ἀναλύσουμε πάλι τί σημαίνει ῖθαγένεια καί γίνουμε βαρετοί.Πάντως νά ξέρης,ἰθαγενεῖς δέν μποροῦν νά γίνουν ΠΟΤΕ,ὅ,τι καί νά λέη ὅ νόμος(ἄσε πού ὀφείλεις ἀνυπακοή σέ παράλογο ἤ ἀδικο νόμο).
  Ἐκτός αὐτοῦ,πολύ εὔκολα γίνεται κάτι τέτοιο,ὅταν:1ον,μπῆκαν παράνομα στήν χώρα,καί 2ον,τό ν/σ εἶναι ἀντισυνταγματικό.
  Τό γεγονός ὅτι νομημοποιήθησαν δέν τούς καλύπτει,διότι ἀπό πότε οἵ παρανομίες νομιμοποιοῦνται καί πάπαλα; καί ἀπό πότε,παρακαλῶ,γιά νά μήν ἔχουμε νέα Δεκεβριανά,θά ανεχθοῦμε τούς εἰσβολεῖς; διότι περί εἰσβολέων πρόκειται,ἤ αμφιβάλλεις; καί σπουδαιότερο ἀπό ὅλα,δέν μέ ἐρώτησαν διά δημοψηφίσματος ἄν θέλω νά ἀλλάξουν τόν κόσμο μου κατ' αὐτόν τόν τρόπο.Ἀν εἶχε γίνη δημοψήφισμα καί τούς εἴχαμε δεχθῆ,τά πράγματα θά ἦταν διαφορετικά.
  ΟΧΙ φίλε μου ,ὅλα ἀλλάζουν ἄν ὑπάρχη θέλησις. Ὅσον ἁφορᾶ τά κεκτημένα τους,μή τρελλαθοῦμε,οἵ λαθραῖοι(πάντα λαθραῖοι θά εἶναι ἐφ' ὅσον δέν ἔχουν τήν συγκατάθεσί μας) κεκτημένα!καί τά δικά μου,τόσων χιλιετιῶν,κεκτημένα; γιά φαντάσου τόν Κολοκοτρώνη νά σεβόταν τά κεκτημένα τῶν Τούρκων!Νά μήν τρελλαθοῦμε καί τελείως,βρέ ἀδελφέ!

 31. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 14/03/2010 17:14:21

  Επειδη καποιοι με κατηγορουν για προπαγανδα προφανως γιατι δεν εχουν επιχειρηματα τους ενημερωνω πως οταν δουν μπροστα τους ολα αυτα που γραφω θα με θυμηθουν.

  @Κοριννα

  Οταν καποιος κατεχει μονο μια ιθαγενεια δεν μπορεις να του την αφαιρεσεις!Επισης δεν υπαρχει περιπτωση να γινει αρση ιθαγενειας σε 1 εκ. ατομα.Ειναι κατι που δεν γινεται για ευνοητους λογους!

  Τα δεκεμβριανα που λεμε θα γινουν απο ελληνες πολιτες και οχι λαθρομεταναστες οι οποιοι δεν προκειται να αποδεχθουν το οτι θα τους παρουν πισω την ιδιοτητα του ελληνα πολιτη!Επισης πασοκ συριζα και κκε θα ειναι στο πλευρο τους συν ο στρατος του σορος που εδρευει στα εξαρχεια.

  Απο εκει και περα το σχεδιο ειναι αμερικανικης κατασκευης και οι αμερικανοι δεν θα αφησουν κανεναν να τους το χαλασει.Ολοι μας ειδαμε την τυχη του καραμανλη που τους πηγε κοντρα οποτε ας μην γελιομαστε!

 32. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 14/03/2010 17:59:34

  @Επαγρυπνών,
  καί ἡ Μερκούρη μία ῖθαγένεια εἶχε.
  Δλδ,μέ αὐτά πού γράφεις,ὑπονοεῖς ὅτι ὁ Σαμαρᾶς ψεύδεται ὅταν τονίζη ὅτι θά ἀποσύρη τό νομοσχέδιο.Ἑναν τέτοιο πολιτικό δέν θά τόν ψήφιζα ποτέ.
  Ἀνιθαγενεῖς δέν θά μείνουν διότι τό νομοσχέδιο ἀπὸ ὅτι γνωρίζω δέν τούς ὑποχρεώνει νά ἀποβάλλουν αὐτήν πού ἔχουν.Ἀλλά ὁπως γράφω ἀνωτέρω καί ἡ Μελίνα μία εἶχε.Ἀν τήν πάθουν ἔτσι,δικό τους τό πρόβλημα,εμᾶς δέν πρέπει νά μᾶς απασχολῆ.
  Ἀλλά ἀν ὑποθέσουμε ὁτι εἶναι ὅπως τά λές,τί πρέπει νά γίνη; νά μείνουμε μέ σταυρωμένα χέρια καί νά δεχθοῦμε τούς εἰσβολεῖς; Νά ἀρχίζουμε νά μεταναστεύουμε; νά ζήσουμε ἐδῶ σάν μειονοψηφία καί στό τέλος νά χαθοῦμε;
  Ἀν πρόκειται νά χάσουμε κάτι,ἀς τό χάσουμε πολεμώντας,ὄχι ἐτσι φοβούμενοι τόν στρατό τού Σόρος.Τί ἀπόλυτη ξεφτίλα θά εἶναι αὐτή,τήν στιγμή πού στοιχηματίζω,ὅτι ὅλοι αὐτοί,οί ἀναρχοάπλυτοι καί ὁ στρατός(τρομάρα τους) τοῦ Σόρος,εἶναι ψοφοδεεῖς.
  Ὄχι φίλε μου,τήν χώρα μου ἔτσι στό πιάτο δέν τήν δίνω,οὔτε στό Ἰσλάμ οὔτε στά Ἀμερικανάκια.Ὅποιος θέλει νά τήν πάρη θά φτύση τῆς μάνας του τό γάλα γιά νά τό κατορθώση,καί ἈΝ.Ἐκτός ἄν εἶμαι μόνη μου μέ τέτοια μυαλά σ' αὐτήν τήν χώρα καί οί ὑπόλοιποι Ἑλληνες ἔχουν γίνει πλέον μαλακοπίτουρες,όπότε τόν πόλεμο τόν ἔχασα πρίν ἀκόμα πάω.

 33. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 14/03/2010 18:15:43

  Επαγρυπνών,
  ξαναδιαβάζοντας αὐτό πού γράφεις...δέν θά δεχθοῦν νά τούς πάρουν πίσω τήν ἰδιότητα τοῦ Ἑλληνα πολίτη.Τί λές; μπῆκε ὅ τριτοκοσμικός μέ τούς ἰούς του καί τήν λίγδα του,λαθραῖος,καί θά τόν ανταμείψω ἀνεβάζοντάς τον στό δικό μου ὕψος,δινοντάς του ὑπηκοότητα,δικαίωμα νά μου ἐκλέγη κυβέρνησι καί ἄν τόν πλακώσω θά φέρη καί αντίστασι καί βιαίως μάλιστα.ἐ! τότε θά δή τά ραπανάκια ἀνάποδα.
  Ἀκουσε,ἄν ὁ Ἑλληνας ἀρχίση νά παίρνει στροφές ἀνάποδες(τό ἔχει ἀποδείξει στό παρελθόν)τότε καλλίτερα θά εἶναι νά πετάξουν τά διαβατήρια στήν θάλασσα καί νά φύγουν τρέχοντας πρίν νά λάβη χώραν τό ἔλα νά δῆς.

 34. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 14/03/2010 18:19:38

  Συγνώμη γιά τό λάθος τοῦ τονισμοῦ...τότε θά δῆ.

 35. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 14/03/2010 18:27:00

  Ο σαμαρας φυσικα δεν ψευδεται και θελει να αποσυρει το νομοσχεδιο αλλα τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα!

  Ο ραγκουσης π.χ. κοροιδευει τον σαμαρα μεσα απο εφημεριδα και λεει οτι και να θελει δεν θα μπορεσει να καταργησει το νομοσχεδιο.

  Ιδου και το σχετικο δημοσιευμα!

  http://olympia.gr/2010/03/14/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B5%CE%AF-%CE%BF-%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BB/

 36. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 14/03/2010 18:42:08

  Ο σαμαρας φυσικα και δεν ψευδεται και πραγματι θελει να αποσυρει το νομοσχεδιο αλλα τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα!

  Ο ραγκουσης π.χ. κοροιδευει τον σαμαρα μεσα απο εφημεριδα και λεει οτι και να θελει δεν θα μπορεσει να καταργησει το νομοσχεδιο οταν γινει πρωθυπουργος.

  Το σχετικο δημοσιευμα υπαρχει στο olympia.gr

 37. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 14/03/2010 19:52:02

  Ἡ Ὁλυμπία δίνει τήν πρέπουσα ἀπάντησι.
  Ἄς παρακολουθήσουμε λοιπόν τίς ἐξελίξεις.
  Θέλω νά πιστεύω πώς ὁ Σαμαρᾶς δέν θά μᾶς ἀπογοητεύση.Τόν παρακολουθῶ πολύ συγκρατημένα καί μέ πολύ ἐνδιαφέρον.

 38. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 14/03/2010 19:53:38

  Ἀλήθεια ἔχουμε πολύ καιρό νά ἔχουμε νέα ἀπό τόν Μοῦργο,δέν νομίζετε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.