#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/04/2013 17:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος του ΒενιζέλουΕιλικρινά απορώ που ορισμένοι ….απορούν με τον Βενιζέλο! Δηλαδή, τι περίμεναν; Δεν ήξεραν τον βίο και την πολιτεία του ανδρός; Τόσα χρόνια πολιτεύεται, έχει δώσει δείγματα γραφής;

Ο Βενιζέλος αυτός είναι.  Ένας καριερίστας που  τον ενδιαφέρει η νομή της εξουσίας και μέσα απ’ αυτή  η προσωπική του ανέλιξη.

Όλα τ’  άλλα, αποτελούν μέσα ή σκαλοπάτια για να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του.

Για αυτό και απ’ όπου  περνάει αφήνει συντρίμμια. Γιατί  οι προσωπικοί του στόχοι σπανίως ταυτίζονται με τους στόχους των άλλων.

Αυτή η κυβέρνηση εδώ και καιρό έχει γίνει όμηρος της άμετρης φιλοδοξίας του.

Και έγινε όμηρος γιατί ο Πρωθυπουργός απορροφημένος με τη σωτηρία της χώρας στην οποία αναλώνει τον εαυτό του, δεν είχε καιρό για μικροπολιτικά παιχνίδια.

Μπορεί και να σκέφτηκε να «βοηθήσει» τον Βενιζέλο στη μάχη επιβίωσης που έδινε.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο ίδιος ο Βενιζέλος, ασκούν πολύ μεγαλύτερη επιρροή στην κυβέρνηση σε σχέση με την πολιτική τους δύναμη.

Κατέχουν και περισσότερες θέσεις από όσες έπρεπε να κατέχουν.

Και επειδή ο Βενιζέλος είναι αυτός που είναι ό,τι και να του προσφέρεις, θα ζητάει περισσότερα, θέλει και άλλα!

Περισσότερα υπουργεία.

Και άλλους οργανισμούς.

Ο Βενιζέλος δεν θέλει απλώς να συγκυβερνάει.

Θέλει να κυβερνάει.

Το γαϊτανάκι αυτό πρέπει να τελειώσει. Έπρεπε ήδη να είχε τελειώσει γιατί κάθε μέρα που περνάει η κυβέρνηση γίνεται όλο και περισσότερο δέσμια των φιλοδοξιών του Βενιζέλου, αλλά και των προσωπικών του αδιεξόδων.

Αυτό δεν θα παραλύσει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τη χώρα.

Και ας γνωρίζουν οι….απορούντες, πώς όσο βελτιώνεται η κατάσταση, τόσο περισσότερα θα διεκδικεί ο Βενιζέλος. Τα χρειάζεται για να βελτιώσει το προφίλ του και να διασώσει τα απομεινάρια του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ.

Δεν έχει άλλη λύση, ο δρόμος του είναι……μονόδρομος.

Ο Βενιζέλος έχει κρεμαστεί με νύχια και με δόντια απ’ αυτήν την κυβέρνηση για να σωθεί.

Όμως, αυτός ο θανατηφόρος εναγκαλισμός μπορεί να την παρασύρει σε πτώση.

Γι αυτό και τα πράγματα πρέπει να ξεκαθαρίσουν άμεσα.

Ο Βενιζέλος ξέρει ότι στην παρούσα πολιτική συγκυρία, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο Φώτης Κουβέλης θέλουν εκλογές.

Ούτε ο ίδιος θέλει εκλογές επειδή θα καταποντιστεί.

Και εκβιάζει για περισσότερα, εκ του ασφαλούς, μετατρέποντας την αδυναμία του σε δύναμη.

Θα συνεχίσουν να του το επιτρέπουν ή θα του απαντήσουν, λέγοντας:  «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα;….»

Αδέξιος Δεξιός  

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Tonia G. avatar
  Tonia G. 24/04/2013 17:20:26

  Επιτέλους! Μπράβο σου για το άρθρο. Ο Βενιζέλος είναι το βαρίδι που θα πάρει και το Σαμαρά στο πάτο. Ας το πάρουμε λοιπόν σοβαρά και ας λάβει ο Σαμαράς την απόφαση να πάει σε εκλογές τον Ιούνη. Οσο το καθυστερεί τόσο θα βουλιάζει κι ο ίδιος. Και ας μην λέν κάποιοι ότι τωρα η Χ.Α έχει υψηλό ποσοστό γιατί σε ένα χρόνο αν παραμείνει ο Βανιζέλος να συγκυβερνά με τη ΝΔ, η Χ.Α. θα έχει πολύ υψηλότερο ποσοστό.
  Και στο κάτω-κάτω της γραφής οι Δεξιοί επιθυμούν σφόδρα μια συγκυβέρνηση χωρίς ΠΑΣΟΚ. Γιατί μετά τις εκλογές αν γίνονταν Ιούνη το ΠΑΣΟΚ θα ήταν κάτω από το 4% και ενδεχομένως και λιγότερο... Οπότε η Κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τον Ιούνη θα ήταν Δεξιόστροφη, αφού ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ & ΔΗΜΑΡ χωριό δεν μπορούν να κάνουν, ενώ ο Σύριζα ούτε με ΑΝΕΛ φτάνουν να κανουν μόνοι τους Κυβέρνηση.
  Ας τα σκεφτεί λοιπόν ο Πρωθυπουργός σοβαρά επιτέλους διότι ο καιρός σώθηκε...

  • B.Q avatar
   B.Q @ Tonia G. 24/04/2013 22:21:39

   Eκλογές πριν τον Σεπτέμβρη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.Δεν επιτρέπει η ανέραστη μέγαιρα. Tζάμπα μιλάμε. Χωρίς το ΒενιζελοΠασοκιστάν κυβέρνηση δυστυχώς δεν υφίσταται, κι αυτός το ξέρει κι οι άλλοι δυό το ξέρουνε κι εμείς....
   Συνεπώς, θα χορεύει ανενόχλητος , πανικόβλητος και θα τον υποστούμε ως τις επόμενες εκλογές, οπότε και θα καταποντιστεί και θα ησυχάσουμε. Ως τότε δεν υπάρχει ελπίς!! Οι ΒαγγελοΦωταίοι ενάντια σε κάθε λογική, θ΄αποφασίζουνε για τη ζωή μας, με το γνωστό υπεύθυνο, αξιοπρεπή και σοβαρό τους τρόπο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Tonia G. 24/04/2013 23:24:55

   Ιούνης, Ιούλης, Αυγούστης...
   Ή μήπως Αυγουστής;

   • Νίκος Δραγασιώτης avatar
    Νίκος Δραγασιώτης @ ΒΙΣ 25/04/2013 02:38:49

    Αὐτά, φίλτατε, εἶναι τὰ πασοκικὰ Ἑλληνικά. Θυμᾶμαι ἕναν πρὸ τριακονταετίας πασόκο συνδικαλιστή, ὁπαδὸ τῆς "πλέριας δημοτικιᾶς" καὶ τῆς ἐχπαιδεφτικιᾶς μεταρρύθμισης", ὁ ὁποῖος μετ' ἐπιτάσεως ἔκλινε "ὁ Γεναριός, τοῦ Γεναριοῦ".

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 24/04/2013 17:23:33

  «ΣΟΛΩΝ: O μέγας πολιτικός μεταρρυθμιστής της Ελλάδος εν έτει 584π.Χ.
  Τα κατάφερε επειδή ήταν λυρικός ποιητής!»
  της Δήμητρας Ν. Ρετσινά|© Noizy® Tέχνη και Μουσική Κοινωνικής Δικτύωσης

  Χρέη, δημεύσεις περιουσιών, αποδημίες, αυτοκτονίες και άλλα δεινά συνέβαιναν εδώ, στον ίδιο χώρο, όπου και σήμερα τα ίδια τραβάμε, πριν 2600 χρόνια. Το πολιτιστικό DNA είναι το ίδιο, αφού οι άνθρωποι μοιράζονται την ίδια φύση και έχουν τις ίδιες αδυναμίες εδώ και αιώνες. Τα αίτια της αρχαίας εκείνης κρίσης είναι τα ίδια με τα σημερινά: πλεονεξία, υπεροψία, επιβολή ισχύος και εξουσίας στους άλλους.

  Στην αρχαϊκή Αττική η εξουσία ήταν στα χέρια των ολίγων και ισχυρών, οι οποίοι εκμεταλλεύονταν τους πολλούς, το πλήθος. Οι ολιγαρχικοί ήταν γνωστοί με το όνομα γνώριμοι, ενώ οι πολλοί με το όνομα δήμος. Οι κάτοικοι της Αττικής υπέφεραν από τους άδικους νόμους και την αλαζονεία των πλουσίων. Η γη ανήκε στους ολίγους. Οι πένητες (φτωχοί) αν και δεν μπορούσαν να πληρώσουν τα ποσά των εκμισθώσεων (το νοίκι για το χωράφι που δούλευαν) περιέρχονταν σε κατάσταση δουλείας οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Επίσης οι δανεισμοί γίνονταν με υποθήκη την ίδια την προσωπική ελευθερία του ατόμου (επί τοις σώμασιν δανείζεσθαι). Ας μη ξεχνούμε ότι σύμφωνα με την αρχαϊκή νομοθεσία όλα τα πολιτικά αξιώματα δίδονταν αριστίνδην και πλουτίνδην, δηλαδή σύμφωνα με την καταγωγή και τον πλούτο.

  Στα τέλη του 7ου αιώνα εμφανίστηκε στα πολιτικά πράγματα ο Σόλων, ο πρώτος του δήμου προστάτης. Ο Σόλων παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφύλια διαμάχη που είχε ξεσπάσει στην πόλη του, ως διαλλακτής (συμφιλιωτής) μεταξύ των δύο πλευρών και εκλέγεται άρχοντας στα 594π.Χ. Ο Σόλων ήταν μεταξύ των πρώτων, ως προς τη φύση και τη δόξα –τον χαρακτήρα δηλαδή και τη φήμη. Ως προς τη περιουσία και την κοινωνική θέση ανήκε στη μεσαία τάξη. Είχε επιδοθεί στο εμπόριο που τον ωφέλησε ποικιλοτρόπως. Πριν αναμειχθεί στα κοινά της πόλης του ως πολιτικός, ο Σόλων έπαιξε σημαντικό ρόλο ως ποιητής-εμψυχωτής στην εκδίωξη των Μεγαρέων από τη Σαλαμίνα το 596π.Χ.

  Το ποιητικό έργο του Σόλωνα είναι συνδεδεμένο με την πολιτική του δραστηριότητα. Στις ελεγείες του είναι ιδιαίτερα καυστικός με τους αχόρταγους, φιλοχρήματους ευγενείς και με τους ανόητους και άδικους αρχηγούς του λαού.
  Η ύβρις και η πλεονεξία είναι οι αιτίες των δεινών που έχουν ενσκήψει «στη μακάρια πόλη». Οι ισχυροί δεν σέβονται τα σεμνά της Δίκης θέμεθλα, τους ιερούς θεσμούς της Δικαιοσύνης. Η Δυσνομίη, δηλαδή η παρέκκλιση από το Νόμο και την Τάξη, έχει επιφέρει την ανοίκεια δουλοσύνη και την αποδημία και περιπλάνηση των πάμπτωχων πολιτών σε αλλότρια γη για ένα κομμάτι ψωμί.

  Ο Σόλων προσπαθεί να αφυπνίσει τις συνειδήσεις όλων των πολιτών, ώστε να μη μένουν αμέτοχοι στα κοινά. Θεωρεί όλους συνυπεύθυνους για τη κατάσταση και δεν συγχωρεί όσους από ραθυμία περιμένουν αυτόματα να διορθωθεί η κατάσταση. Για το λόγο αυτό, εισήγαγε νόμο σύμφωνα με τον οποίο θα τιμωρούνταν με «ατιμία» όποιος έμενε παθητικός θεατής στα γεγονότα και δεν σηκωνόταν από το ανάκλιντρό του!

  Ο Σόλων ως γνήσιος πολιτικός άνδρας έκανε αυτό που ήταν αναγκαίο. Διέγραψε τα επονείδιστα χρέη (αποκοπή χρεών) τόσο στα ιδιωτικά όσο και στα δημόσια. Αυτό έμεινε στην ιστορία ως Σεισάχθεια –σείω, πετώ από πάνω μου το βάρος. Αποκατέστησε στην πόλη την Ευνομία, δηλαδή το ευνομούμενο πολίτευμα.
  «Η Ευνομίη όλα τα εύκοσμα και άρτια αποφαίνει και τον χόλον της έριδος παύει». Μάρτυρας των έργων του, όπως περιγράφει ο ίδιος στην τρίτη ελεγεία του, είναι η «μέλαινα γη.. πρόσθεν δουλεύουσα, νυν ελευθέρα».

  Κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του λίγο πριν αποχωρήσει από την Αρχή, ο Σόλων αντί να χρησιμοποιήσει ξύλινη γλώσσα, εικονοποιεί σε στίχο ιαμβικό τρίμετρο: «Των ούνεκα αλκήν πάντοθεν ποιεόμενος ως εν κυσίν πολλήισιν εστράφην λύκος», δηλαδή, αντλώντας δύναμη από παντού, στράφηκα σε πολλές μεριές σαν λύκος απέναντι σε σκυλιά! Αυτός ο ωραίος τύπος ήταν δικός μας πρόγονος και διδάσκαλος. Σε τι του μοιάζουν άραγε οι σημερινοί πολιτικοί, οι οποίοι όχι μόνο ποιητές δεν είναι αλλά πως το ‘φεραν η μοίρα και τα χρόνια να μην ακούσουν έναν ποιητή!

  • yianna avatar
   yianna @ η Dimi 24/04/2013 17:39:58

   Εξαιρετικό!!!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ yianna 24/04/2013 19:59:54

    Ευχαριστίες!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ η Dimi 24/04/2013 20:46:55

     επαναλαμβάνω το εξαιρετικό! Δις!

     • η Dimi avatar
      η Dimi @ Κώστας Ροδινός 24/04/2013 22:47:29

      Kώστα, καλησπέρα. Ευχαριστίες πολλές και από καρδιάς Ευχές για Καλό Πάσχα με Δύναμη, Υγεία και Αγάπη.

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ η Dimi 24/04/2013 19:47:55

   Ένας ποιητής αληθινός είναι που βλέπει τι συμβαίνει στην κοινωνία. Οι πολιτικοί μετράνε κουκιά και κολλάνε καρέκλες στον πισινό τους.

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ η Dimi 24/04/2013 21:30:00

   Μαλαματένια λόγια μας έγραψες σήμερα, αγαπητή Dimi !
   Αναζητείται πανόπτης, με ευήκοα τα ώτα...

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ roadrunner 24/04/2013 22:56:45

    Ευχαριστώ πολύ, αγαπητή μου φίλη. Ο Σόλων επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ η Dimi 25/04/2013 01:30:15

   Dimi, αγαπημένη μας, ευχαριστούμε

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Προφήτης 25/04/2013 08:55:29

    Προφήτη, Θερμά Ευχαριστώ! Tα Ελληνικά Διαμάντια είναι παντοτινά.

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ η Dimi 25/04/2013 09:48:24

   Ως συνηθως μια ακρως κατατοπιστικη αναρτηση απο τη Dimi. Την ευχαριστω. Η νεα Σεισαχθεια δεν θα επιβληθει απ το Σολωνα αλλα απο πολεμικες επιχειρησεις οπου το αιμα ειναι αυτο που διαγραφει τα παντα οχι μονο χρεη.....

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Ρηνα 25/04/2013 13:26:10

    Ρήνα, «ο Σόλων έπαιξε σημαντικό ρόλο ως ποιητής-εμψυχωτής στην εκδίωξη των Μεγαρέων από τη Σαλαμίνα το 596π.Χ.» Φύσει αισιόδοξη κι επειδή εμπιστεύομαι τον Ελληνα Πρωθυπουργό ο οποίος έχει γνωρίσει κι ακούσει Τον Ποιητή, θεωρώ ότι κάτι ανάλογο, τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως, θα μπορούσε να συμβεί και σήμερα. Όταν συζητούμε και σκεπτόμαστε αρνητικά, προσκαλούμε τη κακοτυχία, ουσιαστικά. Της θετικής σκέψης η τιτάνια δύναμη, λυγίζει σίδερα. Ψηλά τις καρδιές μας!

  • πολιτης avatar
   πολιτης @ η Dimi 25/04/2013 09:49:37

   ευγε !

  • Νίκος Αργεάδης avatar
   Νίκος Αργεάδης @ η Dimi 25/04/2013 12:56:47

   Δήμη, καλημέρα. Πως μου ξέφυγε το υπεροχο κομμάτι σου; Σ' ευχαριστώ.

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 24/04/2013 17:43:08

  ΠΑΣΟκ δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει η βάση του.
  Η πρώην βάση του ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ το ψηφίζει ούτε κατά διάνοια πια, και σε καμιά εκδοχή του, κι αυτό το λέω βάσει της πολύ συγκεκριμένης και μετρημένης πραγματικότητας, στην περιοχή που ζω (όχι λόγω δημοσκοπήσεων)
  Εάν γίνονταν αύριο εκλογές δύσκολα θα έπιανε το 5%.
  Τα προκλητικά αιτήματα Βενιζέλου αφορούν τον ίδιο και μια μικρή κλίκα καρεκλοκένταυρων, που είναι ικανοί να εκβιάζουν αιωνίως,
  για να μην αποχωριστούν το όνειρό τους, για ένα οφίτσιο,
  το οποίο με τη σειρά του, θα ανατροφοδοτεί συνεχώς, το κόλλημα στην "καρέκλα" μέσω φαντασιακών εκβιασμών.
  Εννοείται Αδέξιε ότι έχετε χίλια δίκαια.

 4. yianna avatar
  yianna 24/04/2013 17:44:28

  Από τη μια ο Λοβέρδος με τη Συμφωνία του και από την άλλη ο Τσοχατζόπουλος, τι να κάνει? Έχει επιλογές?

 5. geo avatar
  geo 24/04/2013 18:56:16

  ενα θερμο χειροκροτημα ακομα απο την Κ.Ο. της ΝΔ στη βουλη για τον δημιουργο του νομου περι ευθυνης υπουργων (εκτος ολων των αλλων) και θα "μαλακωσει" Αδεξιε Δεξιε...συνεχιστε ετσι!!!

  Οργισμενος Δεξιος

 6. δημης avatar
  δημης 24/04/2013 19:02:32

  "ΣΩΓΑΜΠΡΟΣ".... ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ.....

 7. dimos1969 avatar
  dimos1969 24/04/2013 19:16:44

  τo 5% του ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη ο Σαμαράς...τι να κάνουμε τα δικα του κουκια δεν βγαίνουν με τιποτα...και ουτε πρόκειται.

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ dimos1969 24/04/2013 19:54:05

   Έχεις απόλυτο δίκιο. Ο συναισθηματισμός κάνει τους σχολιαστές να το ξεχνούν αυτό για λίγο. Το ερώτημα για τη ΝΔ είναι και αν θα τους φτάσουν τα ποσοστά των τριών για να πάρουν και το μπόνους των 50 εδρών.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ dimos1969 24/04/2013 20:49:17

   Και για αυτό φταίνε κάποιοι που ψήφισαν Καμμένο και ΧΑ ως πατριώτες και υπεύθυνους ή λόγω οργής. Ας πρόσεχαν. Αυτά έχουν οι συγκυβερνήσεις. Μη ζητούν τα ρέστα από Σαμαρά όσοι δε τον ψήφισαν όμως...

   • Σπορέας avatar
    Σπορέας @ Γεώργιος Τ. 24/04/2013 22:28:29

    Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ dimos1969 25/04/2013 07:15:19

   Να τα βλέπουν αυτά οι "αγανακτισμένοι" δεξιοί και αυτοί που ήθελαν "να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα" και όσοι ήθελαν να δώσουν "ένα γερό μάθημα στο πολιτικό σύστημα" που ψήφισαν Καμμένο και ΧΑ και άκυρο και στέρησαν εκλογική δύναμη στο Σαμαρά και τη ΝΔ. Φάτε τώρα πασόκους κατά πλειοψηφία σε όλη τη δημόσια διοίκηση.

   • Δημήτρης_old avatar
    Δημήτρης_old @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 25/04/2013 10:52:37

    Αγαπητέ τους Πασόκους τους τρώτε στην μάπα εσείς που συναινέσατε στο λάθος και που δεσμευόσασαστε ό,τι δεν θα συγκυβερνούσατε ποτέ με το ΠΑΣΟΚ, όχι εμείς.

 8. Χρήστος Χ. avatar
  Χρήστος Χ. 24/04/2013 19:38:21

  Άμα ο Κυβέρνηση δεν θέλει τον Βενιζέλο ας προκαλέσει εκλογές. Μόνο που στις εκλογές παίζει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να μην έχουν πλειοψηφία αφού το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ ξεφουσκώνουν διαρκώς.

 9. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 24/04/2013 20:01:32

  ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΣΟΚ, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΜΑ........ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΜΗΤΙΚΩΝ(ΦΛΩΡΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ) ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ.......ΣΥΝΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ........ΑΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΞΙΖΕΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΑΣ ΧΑΡΕΙ.........ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ.

 10. Zugzwang avatar
  Zugzwang 24/04/2013 20:08:24

  Πριν προλαβει να καρφωσει το ΠΑΣΟΚ το μαχαιρι στην πλατη της ΝΔ, θα επρεπε η ΝΔ ν'αγνοησει τους "καναλαρχες" κλπ και ν'απευθυνει τελεσιγραφο προς το ΠΑΣΟΚ: Η αλλαζετε αρχηγο αμεσως (και βαζετε καποιο σοβαρο και ευπρεπες προσωπο - αν εχετε) η παμε τωρα σε εκλογες! Τι νομιζετε οτι θα εκανε το κομματιδιο του 3 0/0; Δεν θα αλλαζε αρχηγο αμεσως;

  • B.Q avatar
   B.Q @ Zugzwang 24/04/2013 22:27:14

   Κι εσείς γιατί πιστεύετε οτι συμφέρει αυτό που περιγράφετε στη ΝΔ?
   Μήπως γιατί θα συγκεντρώσει αυτοδυναμία;

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ B.Q 24/04/2013 23:18:43

    Η γνωμη μου ειναι οτι το ΠΑΣΟΚ δεν τολμα να ριξει την κυβερνηση. Αν γινοταν εκλογες, ελαχιστοι απο τους βουλευτες του θα ξαναβλεπαν την Βουλη. Και αυτο υπο την προυποθεση οτι το κομμα τους δεν θα ειχε διαλυθει εν τω μεταξυ. Το ιδιο ισχυει και για την ρημαδ.

    • B.Q avatar
     B.Q @ Zugzwang 25/04/2013 09:08:05

     Δε διαφωνούμε, μόνο που κανείς δεν είναι σε θέση να ....εκβιάσει κανέναν επί της ουσίας.. Ούτε οι 3 αλλά ούτε και οι υπόλοιποι θέλουνε τώρα εκλογές, συνεπώς όλα γίνονται και λέγονται για το ..θεαθήναι. Απλά καταμεσίς του χάους και της απελπισίας, το φιλοθεάμον κοινό, δεν έχει το κουράγιο πια, ούτε και να γελάσει με τα καραγκιοζιλίκια τους. Αηδία πια.

     • Ρηνα avatar
      Ρηνα @ B.Q 25/04/2013 09:55:01

      Ακομη κανενα χαος αγαπητη βασιλισσα, οταν ερθει το πραγματικο θα το καταλαβετε αλλα δεν ξερω αν θα μπορειτε να το ξεφωνισετε.....με κανα χωνι του λαδιου ισως γιατι p.c γιοκ....

     • Zugzwang avatar
      Zugzwang @ Ρηνα 25/04/2013 13:21:18

      Φοβουμε οτι εχετε δικιο!

     • B.Q avatar
      B.Q @ Ρηνα 25/04/2013 15:58:19

      @ Ρηνα : Πάντα υπάρχει περιθώριο να βαθύνει το χάος αγαπητή Ρήνα. Εγώ το αισθάνομαι ήδη παντού κι όλο χειροτερεύει!! Όταν δε θα υπάρχει πια η δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μέσω υπολογιστών, να υποθέσω πως θα συναντηθούμε στους δρόμους; :-) Το υποθέτω.....

     • akenaton avatar
      akenaton @ B.Q 25/04/2013 16:02:52

      Εκπαιδεύστε και κανα ταχυδρομικό περιστέρι για ωρα ανάγκης :)

 11. Διογένης avatar
  Διογένης 24/04/2013 20:17:51

  Υποθέτω (υποθέτω) ότι με τον Βενιζέλο θα απορούν και οι Πασόκοι. Το 5-6% που απέμεινε να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις είναι ο "σκληρός μνημονιακός πυρήνας", που έχει για δεδομένο ότι πρέπει να λέμε "ναι σε όλα" όσα μας λέει η τρόικα. Η πάλαι ποτέ λαϊκή του βάση το έχει εγκαταλείψει. Είναι σήμερα είτε στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε στην Χ.Α., είτε είναι άστεγη πολιτικά. Άρα, δεν είναι ευχερώς κατανοητό σε ποιο ακριβώς κοινό απευθύνεται.

  Πρέπει να καταλάβει ο κύριος Βενιζέλος ότι χρειάζεται ένα πολιτικό μήνυμα. Ποιο είναι το πολιτικό του μήνυμα; Μια ουδόλως πειστική φιλολαϊκότητα που δεν έχει καμία σχέση με την τροϊκανή διοίκηση της χώρας; Στην πραγματικότητα ο Βενιζέλος είναι σε lose-lose situation. Αν "βάζει πλάτη" στον Σαμαρά, τότε χάνει πολιτικά και γίνεται παρακολούθημα του Σαμαρά. Αν υπονομεύει τον Σαμαρά, τότε χάνει ακόμη και από το εναπομείναν κοινό του, που λογικά, εφόσον πιστεύει στην "μνημονιακή σωτηρία" της χώρας και δεν θέλει με τίποτα ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλήξει να ψηφίζει ΝΔ. Με την πρώτη εκδοχή τουλάχιστον έχει κάποιο ρόλο, ενώ βοηθάει και την χώρα. Με την δεύτερη εκδοχή σύντομα δεν θα βρίσκει ούτε την ψήφο του. Ας το σκεφτεί καλά τι κάνει.

  Στην πραγματικότητα ο Σαμαράς είναι σε πολύ ισχυρή θέση και δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση είναι ή μπορεί να είναι όμηρος του Βενιζέλου και κανενός Βενιζέλου.

 12. Π.Μ.Μ. avatar
  Π.Μ.Μ. 24/04/2013 20:57:56

  Η άποψη μου είναι ότι για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από 40 χρόνια η παράταξη δεξιά του κέντρου στην Ελλάδα έχει ευνοϊκές κοινωνικοοικονομικές συνθήκες για να επικρατήσει μακροχρόνια. Αν αυτό ακούγεται λίγο παράδοξο είναι περισσότερο επειδή τα ΜΜΕ είναι γεμάτα από ανθρώπους (όχι όλοι, αλλά η πλειοψηφία σίγουρα) με αριστερό ιδεολογικοπολιτικό υπόβαθρο, οπότε και η ανάλυση -προπαγάνδα- που κάνουν είναι αριστερόστροφη. Για παράδειγμα, τί λύση δίνουν οι σοσιαλιστικές πολιτικές στην παραγωγή πλούτου; Καμία-επικεντρώνουν στην αναδιανομή του. Μόνο που σήμερα το ζητούμενο δεν είναι να αναδιανεμηθεί, ο πλούτος, αλλά να παραχθεί (γιατί, λεφτά... δεν υπάρχουν). Και γιαυτό το λόγο, ακόμα και αν ανέβει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποια "αριστερή" κυβέρνηση, δε θα έχει άλλη επιλογή από τις μεταρρυθμίσεις υπέρ της παραγωγής. Αντίστοιχο ιστορικό προηγούμενο υπάρχει στα 5ετή προγράμματα του Λένιν και του Μάο, που μπροστά στην οικονομική καταστροφή κατέφυγαν σε πολιτικές οικονομικής ανόρθωσης (πόσο μάλλον ο Τσίπρας). Κατά συνέπεια, οι δεξιές αντιλήψεις από τα εθνικά θέματα μέχρι και την οικονομική πολιτική θα δικαιωθούν, αν δεν έχουν ήδη δικαιωθεί, με αποτέλεσμα την αντιστροφή της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς, για μία γενιά.
  Ο κίνδυνος ποιος είναι? Να μη δικαιωθούν όσοι τόσα χρόνια είχαν αντισταθεί στη λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ. Δηλ. να παρασυρθεί το κόμμα της κεντροδεξιάς από την (δίκαια) παρακμή του καθ' ημάς Μπααθ (αραβικός σοσιαλιστικός σχηματισμός, με ηγέτες όπως ο Σανταμ, ο Ασαντ κ.ά.). Σε αυτή την περίπτωση, δυστυχώς, θα βαφτίσουμε το κρέας ψάρι και θα ανεχτούμε ΣΥΡΙΖΑ (κλπ σχηματισμούς) με κεντροδεξιές πολιτικές. Και, πάλι με χρόνια με καιρούς, θα χρεοκοπήσουμε γιατί δε οι κυβερνώντες δε θα πιστεύουν στις πολιτικές τους και με την πρώτη ευκαιρία θα κάνουν τις λοβιτούρες τους.
  Κατά συνέπεια, νομίζω ότι τώρα που υπάρχουν οι ευνοϊκές συνθήκες (ευνοϊκότερες από πέρσι τέτοιο καιρό) πρέπει να ληφθούν οι μεγάλες αποφάσεις. Alea jacta est (πρέπει).

  • billi smart avatar
   billi smart @ Π.Μ.Μ. 25/04/2013 00:58:49

   χωρις φιλελευθερη αξιοπιστη και χορτατη αστικη πτερυγα σε κεντροδεξια παραταξη....η κατα τα αλλα ρεαλιστικη αναλυση σου παει περιπατο....

  • Απόδημος avatar
   Απόδημος @ Π.Μ.Μ. 25/04/2013 06:27:13

   Σωστός.

 13. loyal subject avatar
  loyal subject 24/04/2013 22:23:07

  Συγνώμη που θα το πω στον συγγραφέα του άρθρου, αλλά και η ΝΔ εχει επιρροή στην κυβέρνηση πολύ μεγαλύτερη απ'την εκλογική της δύναμη. Ας καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι αυτή η κυβέρνηση είναι συλλογική, όλοι απείχαν μακράν της αυτοδυναμίας, και ο καθένας μόνος του δεν θα έφτανε ουτε για κυβέρνηση ενός μήνα..

 14. firiki2010 avatar
  firiki2010 25/04/2013 01:09:20

  Η κυβέρνηση είναι τρικομματική. Δεν έχει κανένα λόγο ο Σαμαράς να θέσει τελεσίγραφο στο Βενιζέλο Ο Βενιζέλος εκτίθεται ακόμα και στους δικους του όταν προσπαθεί να το παίξει υπερασπιστής των λαϊκών συμφερόντων ζητώντας "βελτιώσεις" που ξέρει ότι δεν "παίζουν".
  Για το ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική και εξαρτάται η ύπαρξη της και από το ΠΑΣΟΚ και από την ΔΗΜΑΡ ας το σκεφτούν οι συμπολίτες που θεώρησαν ότι με την ψήφο τους στη ΧΑ, στους ΑΝΕΛ ή με την αποχή τους εξυπηρέτησαν καλύτερα τα πιστεύω τους και τον τόπο. Γιατί προσωπικά αυτό το 14% δεν μπορώ να το πιστώσω ούτε στον φασισμό, ούτε στην γελοιότητα.

 15. kosvag avatar
  kosvag 25/04/2013 04:35:28

  Ο Βενιζέλος είναι χρησιμότατο αλεξικέραυνο (& ο Κουβέλης).

 16. πολιτης avatar
  πολιτης 25/04/2013 09:57:35

  αφου περασουν οι βασικες διαρθρωτικες αλλαγες που επι δεκαετιες προσεκρουαν στις πεισμωδεις αντιρρησεις-αντιδρασεις των πασοκο-αριστεριτων φαυλων και κρατικοδιαιτων, μονη λυση ειναι η επανενωση της κεντροδεξιας βαζοντας ολοι νερο στο κρασι τους, και εκλογες για να καθαρισει ο κοπρος του αυγειου......
  αν δε συντελεστει αυτο μεσα στο 2013 πολυ λυπαμαι αλλα τα βαριδια θα παρασσυρουν και τη νδ στον πατο με ποσοστα πασοκ και οτι θα σημαινε κατι τετοιο για τη χωρα και τον ελληνισμο............

 17. η Dimi avatar
  η Dimi 25/04/2013 13:04:39

  Εγώ ευχαριστώ για τον δικό σας χρόνο.

 18. ALFAS avatar
  ALFAS 25/04/2013 13:19:45

  Sygkroysiako artro. Den lynontai etsi ta problhmata. Eytyxos pou den se akouei o SAMARAS KAI ETSI SIGA-SIGA H SYNAINESH EMPEDONETAI STHN ELLHNIKH KOINONIA.
  EXOUME AGONA EOS OTOY EMPEDOSOUME THN DHMOKRATIA

 19. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 26/04/2013 12:31:31

  Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος του Βενιζέλου

  Nα το πεις στον σαμαρά αυτό

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.