#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/05/2011 18:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ιστορία δεν ρωτάει κανέναν αν είναι έτοιμος«Ο Απρίλης είναι ο μήνας ο πιο σκληρός…» έχει προειδοποιήσει  ο Τ.Σ. Έλιοτ.

Ο αποδοκιμαζόμενος από χωρίου εις χωρίον Γιώργος Παπανδρέου το αγνόησε.
Το κρεσέντο ακυβερνησίας κατά τον Απρίλιο που μόλις παρήλθε, αποκρυστάλλωσε το διάχυτο αίτημα της κοινωνίας να απομακρυνθεί ο, μετά από δεκάδες φυγαδεύσεις, και «πισωπόρτας» αποκαλούμενος πρωθυπουργός.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου, γνώστης του κινδύνου να φύγει ταπεινωμένος θέτοντας έτσι σε κίνδυνο και την ιστορική συνέχεια της παρουσίας της Οικογένειας Παπανδρέου στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, συνέφαγε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης με τους κ.κ. Χατζηνικολάου και Κωστόπουλο.

Ήθελε να εξομολογηθεί στον κ. Χατζηνικολάου ότι νοιώθει κουρασμένος;

Γύρεψε απασχόληση για την μετα-πρωθυπουργική περίοδο από τον κ. Κωστόπουλο, όπως είχε κάνει και ο κ. Λαλιώτης στο παρελθόν;

Άγνωστο, ακόμα. Πιθανότατα ετοιμάζει νέο "πανωλεθρίαμβο", αφού ήδη μέσα σε 1,5 χρόνο επέτυχε το ακατόρθωτο. 

Στην Ελλάδα, συνήθως, όσους δεν αγαπά ο λαός τούς αγαπά ο λεγόμενος «διεθνής παράγων. Ο κ. Γ. Παπανδρέου επέτυχε να μην τον συμπαθούν, ομού, Έλληνες και ξένοι.

Δείγμα της δυσφορίας των τελευταίων μπορεί να θεωρείται η «διαρροή» του εξευτελιστικού βίντεο της συνέντευξης Στρος-Καν. 

Η καθίζηση τής πολιτικής του επιρροής αποτυπώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και σε δημοσκοπήσεις. 

Για πρώτη φορά, μετά τις εθνικά μοιραίες εκλογές του 2009, ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ προηγούνται.

Καθώς λένε, «η νίκη έχει πολλούς πατεράδες». Η δημοσκοπική υπεροχή βέβαια πόρρω απέχει από εκλογική επικράτηση.

Αλλά επειδή ενδέχεται ορισμένοι στην ΝΔ, και μιλώ για ένα μικρό υποσύνολο των κοινοβουλευτικών και κομματικών στελεχών, εν ονόματι του πρώτου θετικού δείγματος να επιδιώξουν να πιστωθούν την αλλαγή κλίματος, σπεύδω να προλάβω μια αμετροέπεια που θα έχει και αρνητικότατη απήχηση στο εκλογικό σώμα.

Ο κόσμος σίγουρα δεν ανυπομονεί να ξαναδεί εκείνους που άφησαν τον Καραμανλή στη γέφυρα να πάει μόνος στο βυθό.

Μπορεί ο τέως πρωθυπουργός αναλαμβάνοντας την συνολική πολιτική ευθύνη να ήρε τις αμαρτίες όλων, αλλά δεν σημαίνει ότι όσοι προκάλεσαν με τη στάση τους έλαβαν συγχωροχάρτι.

 

Μήπως νομίζουν ότι οι αλαλιασμένοι πολίτες που, λόγω της κρίσης, φεύγουν τρέχοντας από την Αθήνα για την επαρχία ενδιαφέρονται για μπουρνουζοσκαφάτους;

Μήπως μερικοί βουλευτές νομίζουν ότι ασκούν «σκληρή» αντιπολίτευση με άσφαιρες δηλώσεις;

Ή μήπως αυτοί που πέρυσι αλληθώριζαν προς το Μνημόνιο και σήμερα νεύουν με νόημα στο ΔΝΤ «καλοί είμαστε κι εμείς…», θέλουν να ποζάρουν για σωτήρες μας;

Δεν αναμένουμε «εύνοιες» από μια κυβέρνηση της ΝΔ ώστε να επιδαψιλεύουμε κολακείες, αλλά δεν χωρεί αμφιβολία ότι η –όποια- ανάκαμψη της πολιτικής επιρροής τής αντιπολίτευσης οφείλεται πρωτίστως 
- στον αρχηγό 
- στα στελέχη που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή 
- και στην καταψήφιση τού Μνημονίου.

Κανένας βέβαια δεν περισσεύει στον αγώνα για απαλλαγή από τον ΓΑΠ και την μοιραία παρέα του.

Ένα κόμμα εξουσίας δεν έχει την πολυτέλεια της ανόθευτης ιδεολογικοπολιτικής καθαρότητας. Είναι πεδίο όπου συγκρούονται με σφοδρότητα αντίρροπα κοινωνικά συμφέροντα για να προκύψει κυβερνητική σύνθεση.

Αυτό είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορούν να αποδεχθούν άνθρωποι με πολιτική καταγωγή την Αριστερά, όπου οι ιδεολογικές διαφωνίες οδηγούν σε αλλεπάλληλες διασπάσεις που παράγουν αδύναμα σχήματα με μόνη δυνατότητα τη διαμαρτυρία.

Πρόκειται όμως για ιδεαλισμό που τείνει σε πολιτική ανωριμότητα.

Στην αμαξοστοιχία θα επιβαίνουν και κάποιοι αμφιλεγόμενοι, αρκεί να μην καταλάβουν την Α΄θέση. 
Και κυρίως η αμαξοστοιχία να πηγαίνει στον σωστό για τη χώρα προορισμό.

Παρότι κόμμα εξουσίας η ΝΔ έκανε μεγάλο βήμα ιδεολογικής «κάθαρσης», σε εθνικολαϊκό προσανατολισμό.
Απαλλάχτηκε από τους ακραιφνώς νεοφιλελεύθερους (Μπακογιάννη, Μάνος, Ανδριανόπουλος κ.α.) που όδευσαν στην πολιτική ανυπαρξία, σε αντίθεση με το τυχοδιωκτικό ιδεολογικά συνονθύλευμα του ΠΑΣΟΚ, όπου συστεγάζονται το «πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» με τον …Δρούτσα και τροτσκιστογενείς με υπαλλήλους της Goldman Sachs.

Ωστόσο, τελικός κριτής θα είναι ο ψηφοφόρος.

Γι’ αυτό αν θέλουμε να αναγνώσουμε σε βάθος  την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα οφείλουμε να λάβουμε υπόψη και δύο ποιοτικά στοιχεία, που υπερβαίνουν εθνικούς χώρους.

Πρώτον, αυτό που λέει ο Ετιέν Μπαλιμπάρ (αναδημοσίευση στην "Ελευθεροτυπία" της 04/05/2011): «Ο παγκοσμιοποιημένος καπιταλισμός ωθεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα της εργατικής και της μεσαίας τάξης στην ανασφάλεια, την ανεργία ή γενικότερα σε μια κοινωνική κατάσταση που απαξιώνει τον άνθρωπο απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, δημιουργώντας του αισθήματα οργής. Την ίδια στιγμή, η αλαζονεία των πλουσίων, για τους οποίους η κρίση εμφανίζεται σαν ευκαιρία, αγγίζει απαράδεκτες διαστάσεις. Και καμιά δημοκρατική δύναμη δεν φαίνεται να μπορεί ή να θέλει να την περιορίσει. Γιατί εκπλησσόμαστε, λοιπόν, όταν οι τάξεις που ψήφιζαν Αριστερά πριν από είκοσι ή σαράντα χρόνια σήμερα μπορεί να ψηφίζουν την ακροδεξιά;»

Αν μερικοί δυσφορούν σε αναλύσεις που εμπεριέχουν «ταξικούς» προσδιορισμούς να το ξανασκεφτούν.
Στην Ελλάδα με την καταστροφή του παραγωγικού ιστού η μεν εργατική τάξη έχει συρρικνωθεί, αλλά τα εκτεταμένα μεσαία στρώματα νοιώθουν ακριβώς έτσι: Ανίσχυροι. Και εξ αυτού σφόδρα οργισμένοι. Γνωρίζω δυο ώριμους ηλικιακά ανθρώπους, συντηρητικούς ψηφοφόρους, οι οποίοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν ΚΚΕ!
Και πολλούς αριστερούς που νοσταλγούν έντονα τον Παπαδόπουλο.

Δεύτερον, οι εκλογείς, με την κουλτούρα του καταναλωτισμού που έχει επικρατήσει, αντιμετωπίζουν σε ένα βαθμό και τα κόμματα με νοοτροπία «προϊόντος».

Το επιλέγω, το χρησιμοποιώ, δεν μού κάνει, το πετάω, καινούριο.

Από κει προκύπτει και το υψηλό δημοσκοπικό ποσοστό του «Κανένα», σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ.

Ανικανοποίητοι καταναλωτές.

Ιδίως για τους νεώτερους δεν ισχύει η ιδεολογική αφοσίωση, η πίστη σε αρχές που θεωρούνται σταθερές, η διά βίου δέσμευση σε έναν κομματικό σχηματισμό. 
Έχουν γίνει περισσότερο πολιτικοί πελάτες παρά πολιτικοί συμμαχητές, ιδεολογικοί ακόλουθοι.

Η νοοτροπία επηρέασε τις προηγούμενες εκλογές, με εκδρομές και αποχή, προκαλώντας καταποντισμό της ΝΔ και θρίαμβο του «ολίγιστου».
Πιθανόν με την κρίση η κοινωνία θα επανα-«πολιτικοποιηθεί», αλλά η τάση ενυπάρχει.

Στα δυτικοευρωπαϊκά κράτη, που δεν αντιμετωπίζουν απειλές από γείτονες, η τάση δεν προκαλεί εθνικούς κινδύνους, γιατί οι κυβερνήσεις συνεργασίας λειτουργούν – το δε Βέλγιο έχει ένα χρόνο χωρίς κυβέρνηση.

Στην Ελλάδα όμως η κατάσταση είναι όπως ακριβώς στην περίφημη σκηνή από το «Match Point» του Woody Allen.

Σαν το μπαλάκι του τένις η χώρα έχει χτυπήσει στο δίχτυ-κρίση και ισορροπεί στον αέρα πριν πέσει στο ένα τερραίν-εθνική μοίρα.

Και μπορεί να πέσει στο τερραίν που λέγεται «μόνιμα σε κρίση failed state» τύπου Μεξικό, χάνοντας την δημόσια περιουσία της, τους πολίτες της, που θα ψάχνουν να μεταναστεύσουν, και εν τέλει την εθνική της υπόσταση.

Αν λοιπόν ο ελληνικός λαός έδωσε στον Γιώργο Παπανδρέου «λευκή επιταγή», επιτρέψτε μου, στον Αντώνη Σαμαρά πρέπει να δώσει τα κλειδιά του μαγαζιού.

Όχι ως μεσσία ή πατερούλη. Άλλωστε, μετά την «μαύρη τρύπα» που έχει προκαλέσει στην ιστορία του Ελληνισμού η 30ετία του καθεστώτος ΠΑΣΟΚ, με δεδομένες τις διεθνείς δεσμεύσεις που προκάλεσε το χρέος του, η ευχέρεια κινήσεων δεν είναι απεριόριστη.

Μια πορεία με τρεις άξονες περιμένουν οι Έλληνες.

Α. Επαναδιαπραγμάτευση με την Τρόικα. Νέο κοινωνικό συμβόλαιο, με αξιοκρατία, οικονομικό προγραμματισμό και ανάσχεση όσο είναι εφικτό των δυσμενών συνεπειών από τα «ανοιχτά σύνορα» στην οικονομία.

Β. Άλλη προσέγγιση στην υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων.

Γ. Άλλη παρουσία στη διεθνή σκηνή, άλλη στάση απέναντι σε εταίρους και πιστωτές, δόμηση νέας διεθνούς εικόνας της χώρας, δόμηση νέων συμμαχιών.

Το MEGA κάνει λόγο για «ανατροπή του πολιτικού σκηνικού» (αν και ίσως θα έπρεπε να συμπληρώσει και για ανατροπή του τηλεοπτικού σκηνικού).

Όμως τις προάλλες ένας φίλος σχολιαστής  ειρωνεύτηκε τη διατύπωση «επερχόμενη πρωθυπουργία Σαμαρά».

Σε λίγο καιρό οι εξελίξεις μάλλον θα τον ωθήσουν να αλλάξει γνώμη. Όχι απαραίτητα γιατί το πιστεύει και ο κ. Ψυχάρης.

Την ύστατη στιγμή, λένε, οι κοινωνίες ενεργοποιώντας το ένστικτο αυτοσυντήρησης «σπρώχνουν μπροστά» τους καλύτερους.

Ο Σαμαράς δεν θα έχει περίοδο χάριτος.

Και ίσως δεν είναι όσο έτοιμος θα ήθελε.

Αλλά η Ιστορία δεν ρωτάει κανέναν αν είναι έτοιμος.

Προφήτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 09/05/2011 19:14:47

  Λογια , λογια , λογια , λογια , τα περισσοτερα σωστα .. αλλα λογια...

  Τουτη ειναι η ωρα για ΠΡΑΞΕΙΣ ! και πραξεις ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ο κοσμος χρειαζεται ενα ΗΓΕΤΗ μια ατμομηχανη γερη και αποφασιστικη να συρει τα βαγονια.... ΕΝΑ ΤΑΝΚ να διαλυσει τις αθλιες παραγκες της προδοτικης 'μεταπολιτευσεως' και να καθαρισει το τοπιο..... 37 χρονια συνεχους προδοσιας , η χωρα διελυθει κυριολεκτικως και καπου εδω 'η συνηθης πολιτικη πρακτικη και διαδικασια' ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ...

  Αγαπητε Αντωνη , αν πας να γινεις ενας πρωθυπουργος (επειδη ετσι ειναι η σειρα σου) ναι θα γινεις αλλα το τελος σου θα ειναι ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ πιστεψε με... αν ομως πας ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΕΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ τοτε θα γραψεις ΙΣΤΟΡΙΑ και η ΙΣΤΟΡΙΑ οπως ακριβεστατα λεγει και ο υπερκειμενος αρθρογραφος ΔΕΝ ΡΩΤΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ..

  • Orestios avatar
   Orestios @ Νικηφορος Φωκας 09/05/2011 19:18:11

   Καθέ ένας μας είναι μια σταγόνα.
   Όλοι μαζί είμαστε ορμητικός χείμμαρος.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Νικηφορος Φωκας 09/05/2011 20:05:37

   "ΕΝΑ ΤΑΝΚ να διαλυσει τις αθλιες παραγκες της προδοτικης ‘μεταπολιτευσεως’ και να καθαρισει το τοπιο"

   @Νικ. Φωκας
   Το 1967, κάποιοι, πήραν πολλά τανκς και σάρωσαν το σκηνικό.
   Σύμφωνα με το μυαλό τους έπρατταν σωστά.
   Το αστείο είναι ότι προκάλεσαν αυτό που πήγαιναν να αποφύγουν.
   Με την Μεταπολίτευση, έφεραν θριαμβευτή τον αρχιφαύλο Ανδρέα Παπανδρέου.
   Αυτόν που είχε προκαλέσει την αναστάτωση 1965-67.
   Μόνο που μετά τη Δικτατορία έγινε ήρωας και κυβέρνησε 11 χρόνια ο ίδιος και άλλα 19 το κόμμα-καθεστώς που δημιούργησε. Και μάς έφτασαν εδώ.

   Οι επαναστάσεις είναι για εθνικοαπελευθερωτικές περιστάσεις.
   Σε ειρηνικές περιόδους η "επανάσταση" ηχεί θελκτική στο θυμικό, αλλά έχει αποδειχθεί από την Ιστορία ότι οι ελεγχόμενες μεταβάσεις σε νέες καταστάσεις επιφέρουν ουσιωδέστερες αλλαγές.

   • Εύμηλος avatar
    Εύμηλος @ Προφήτης 09/05/2011 21:25:02

    Συγχαρητήρια "Προφήτη"! Και για το άρθρο και για τις μετέπειτα τοποθετήσεις. Σκέψη με ορίζοντα...

   • ΒΑΡΒΑΣ avatar
    ΒΑΡΒΑΣ @ Προφήτης 09/05/2011 21:57:02

    Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ εξαιρετικός, εύγε.

 2. Orestios avatar
  Orestios 09/05/2011 19:17:13

  Εξαιρετικό άρθρο Προφήτη.
  Συμφωνώ μαζί σου

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 09/05/2011 19:22:16

  Προφήτη, όπως πάντα, εξαιρετικός.

 4. effie B. avatar
  effie B. 09/05/2011 19:22:42

  Νεα κυβερνηση με τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ στο τιμονι της χωρας.
  Η ανατροπη εχει ηδη ξεκινησει!!!

  Την Παρασκευη ολοι μας θα μεταλαμπαδευσουμε το λογο του Ζαππειου ΙΙ.
  Χιλιαδες μικρες φωτιτσες θ' αναψουνε απ' ακρη σε ακρη της Πατριδας μας, πυρπολωντας τις ψυχες των Ελληνων...

  • ΔΕΞΙΟΣ avatar
   ΔΕΞΙΟΣ @ effie B. 09/05/2011 20:26:06

   ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΝΚΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΗΡΘΕ....ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

   • effie B. avatar
    effie B. @ ΔΕΞΙΟΣ 09/05/2011 22:22:51

    ευγε, Προφητη!!!

 5. Orestios avatar
  Orestios 09/05/2011 19:28:26

  Αρμός που μας ενώνει ο Σαμαράς.
  Όραμα η Ελλάδα.

 6. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 09/05/2011 19:31:46

  ΤΙ ΝΑ ΠΩ ? κ. ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΛΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΕΙ
  ΚΑΝΕΙΣ , ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ....ΠΡΟΦΗΤΗ.

 7. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 09/05/2011 19:48:46

  Between the idea
  And the reality
  Between the motion
  And the act
  Falls the Shadow
  T.S. Eliot , " The Hollow Men "
  Προφήτη,
  μια σκιά πλανιέται τα τελευταία χρόνια πάνω από τα κεφάλια μας και το νιώσαμε και στις πυρκαγιές και στον εμπρησμό της Αθήνας από τη συντεχνία
  εργολάβων - μμε - αναρχικών και με το/τα μνημόνιο/α και με τους νόμους που εξασφαλίζουν την ασφαλή εισβολή των λάθρο στην Ελλάδα και τη μόνιμη παραμονή και πολλαπαλασιασμό τους και...και...και...
  Την Ελλάδα, χώρα του φωτός, τη κυβερνάνε σκοτεινές δυνάμεις που τη μισούν γιαυτό που είναι στη ψυχή των απλών ανθρώπων, της σιωπηλής πλειοψηφίας που μπορεί να μην μιλάει αλλά παραμονεύει και ενεργεί ό,ποτε τη κινεί η ίδια η ψυχή και όχι το συμφέρον.
  Ο Αντώνης Σαμαράς καλείται να βγει μπροστά από το μπερντέ του θεάτρου σκιών όπου άλλοι κινούν τα νήματα και να μη δεχθεί το ρόλο που κάποιοι ισχυροί ( ... ) του ετοιμάζουν, ως άλλη μαριονέττα τους.

 8. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 09/05/2011 20:12:08

  Εύγε Προφήτη. Εξαιρετική ανάρτηση. Πιάνει όλη την πολιτική ουσία του πράγματος.

  Για λόγους αρχής, μόνον, θα διαφωνήσω με την επανδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Κατά τη γνώμη μου, είναι απλώς αδύνατη. Οι περίεργοι αυτοί τύποι που μας κυβερνάνε υπό το γενικό τίτλο "τρόικα" έχουν "όνειρα" για τη χώρα που δεν συμβαδίζει με το συμφέρον της. Ο Αντώνης θα διαπιστώσει πολύ γρήγορα ότι θα χάσει χρόνο, πολύτιμο χρόνο, αν επιχειρήσει να "διαπραγματευτεί" μαζί τους. Αντιθέτως, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το κάθε λεπτό για να βγάλει τη χώρα ΑΥΡΙΟ στις αγορές και να δανειστεί από αυτές ΟΣΟ-ΟΣΟ. Το επιτόκιο θα πέσει υπερβολικά γρήγορα, οι τράπεζες θα δημιουργήσουν υπεραξίες, η αισιοδοξία θα επανέλθει "για πλάκα", όλα θα πάνε ξαφνικά πάρα πολύ καλά.

  Φυσικά, το σενάριο αυτό θα προσπαθήσουν να το υπονομεύσουν, όμως προσωπικά πιστεύω ότι είναι το μόνο που ΜΠΟΡΕΙ να λειτουργήσει. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Πρέπει, συνεπώς, να επενδύσει σε αυτό.

  Τώρα αυτά τα λέει ένας ψευδώνυμος του διαδικτύου, αλλά πείτε μου εσείς τι άλλες διεξόδους έχουμε...

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Επώνυμος 09/05/2011 21:43:54

   Risky business αυτό που υποστηρίζεις Επώνυμε... Πολύ risky...

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ierofantis 10/05/2011 13:54:36

    Γιατί risky; Τι έχεις να χάσεις αν το κάνεις;

    Ξεκίνησε ή όχι ως μπλόφα αυτή η ιστορία με την αδυναμία δανεισμού; Ε, όπως ξεκίνησε, έτσι και θα τελειώσει. Προσωπικά, δεν νομίζω να υπάρχει άλλος δρόμος. Ουδέποτε υπήρχε θέμα πραγματικής αδυναμίας δανεισμού της Ελλάδας. Το όλο θέμα προκλήθηκε τεχνητά και όταν λήξει ο τεχνητός αποκλεισμός, τελειώνει και η σχιζοφρενική ιστορία που ζούμε.

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Επώνυμος 11/05/2011 00:11:45

     Σε ευθετότερο χρόνο και με κάποια άλλη ευκαιρία θα προσπαθήσω να εξηγήσω πιο αναλυτικά το σκεπτικό μου.

     Επί της παρούσης, θα αρκεστώ να πω ότι αυτό που προτείνεις είναι κατεξοχήν ποκαδόρικη κίνηση, συνήθως γίνεται πριν μπεις σε μνημονιακές λογικές, όπου όλο το χρέος σου είναι ομολογιακό - ενοχικό (και άρα μη εμπράγματο) και προϋποθέτει τόσο την ύπαρξη εναλλακτικών αγορών, που θα αναλάβουν να σε δανείσουν αν οι μέχρι τώρα δανειστές σου, δεν μασήσουν, όσο και δικό σου νόμισμα, για να διαθέτεις την νομισματική ευελιξία που απαιτεί τέτοιο εγχείρημα.

  • popolaros avatar
   popolaros @ Επώνυμος 09/05/2011 22:47:37

   +1000
   Ο ολίγιστος των ολιγίστων μας έβγαλε, ο Αντώνης να μας βάλει πίσω.
   Αυτός δεν είναι ο στόχος?

 9. Δεξιός Ψάλτης avatar
  Δεξιός Ψάλτης 09/05/2011 20:16:29

  Αυτό το αναπόφευκτο ραντεβού του Αντώνη με την Ιστορία του Έθνους, κατάλαβαν όλοι ότι ήλθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα και αρχίζουν να το ψελλίζουν δειλά -δειλά.Την Πέμπτη θα πρέπει να μας δώσει την κατεύθυνση για να φτιάξουμε την Ελλάδα της Ελπίδας... και θα είναι άνοιξη....Πάμε όλοι μαζί λοιπόν συντασσόμενοι πίσω από την Ελπίδα της Ελλάδας.
  Υ.Γ. Το κατάλαβε και ο Δήμας σήμερα μάλλον.Εμφανίστηκε επιτέλους και ο κύριος Αντιπρόεδρος .

 10. player45gr avatar
  player45gr 09/05/2011 20:19:04

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΦΗΤΗ
  ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ
  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
  ΖΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΜΑΣ
  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΨΗΦΟ...........
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ....ΑΛΛΑ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
  ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ
  ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΞΑΜΕ..........
  ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ......
  ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/05/2011 20:22:33

  η ιστορια ειναι μεγαλη κουφαλα.. μην την κανετε παρεα!!

  ΠΠ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/05/2011 21:54:34

   Ο "αγαπητός" σου τσουκράτος από την Ιστορία πήρε τη βαλίτσα.
   Τού τη γνώρισε ο Σημίτης, στον οποίο την είχε γνωρίσει ο Ανδρέας που είχε ραντεβού μαζί της.

 12. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/05/2011 20:24:33

  και επειδη μου τη λες και με φταχνεις για τον φιλο μου τον Τσουκρατο....
  εχω να σου θυμισω το φιλο σου τον Αντρεα τον ντερμπεντερη !! χαχαχαχα

  η Ιστορια "σου" λεει " πηγαινε στη γωνια να δεις αν ερχομαι!!"

  ΠΠ

 13. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/05/2011 20:39:32

  To ΚΑΝΕΝΑ προκύπτει γιατί μας σερβίρουν ψεύτικες επιλογές.

  Φίλε Προφήτη, πολύ φοβάμαι ότι οι επιλογές μας είναι δύο. Ή το κεφάλι κάτω και καρπαζιές και ταπείνωση, ή ακόμα πιο δύσκολα.

  Να μην πω ότι αν δεν είχε πει τόοοοσα ψέματα θα τον λυπόμουν για το άδειασμα που του κάνουν. Αλλά αυτός πληρώνει με άδειασμα, η Ελλάδα θα πληρώσει με μια χαμένη γενιά.

  Ελπίζω η ΝΔ ή η όποια ΝΔ να ξέρει τι έχει μπροστά της. Προσωπικά, αμφιβάλλω. Όχι λόγω ΝΔ, αλλά λόγω του νεοέλληνα που έχει προκύψει τα τελευταία 30 χρόνια.

  This is the End, my only friend, the End -- καταλαβαίνουμε τι σημαίνει;

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 09/05/2011 20:45:15

   Το τέλος είναι εδώ.
   Το τέλος της Μεταπολίτευσης έρχεται με την πτώση της Κυβέρνησης Παπανδρέου.
   Αυτό το βλέπαμε.
   Τώρα που έφτασε είμαστε έτοιμοι να φτιάξουμε την Ελλάδα πάλι άξια και ικανή?
   Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε?
   Αυτό είναι το ερώτημα.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ archaeopteryx 09/05/2011 21:35:22

   Αρχαίε, γιατί να μην παραμένουμε πάντα άδολοι έφηβοι, με ρομαντικές ιδέες για τη φύση των ανθρώπων και τη ζωή...:
   Politics is not a choice between good and evil. Sometimes is the choice between evil and more evil. Δυσάρεστο, αλλά αληθινό.

   Το τέλος έρχεται μόνο όταν το δεχτούμε.
   Δεν το λέω "τσιτάτο". Έχω πέσει (όχι μια). Ξανασηκώθηκα.
   Με κόστος, πάντα.

 14. Aris. A avatar
  Aris. A 09/05/2011 20:48:03

  Για μένα ο Σαμαράς στο Ζάππειο πρέπει πρώτα από όλα να σημάνει προσκλητήριο ικανών και αποφασισμένων που θέλουν να βοηθήσουν την χώρα σε αυτή την δύσκλολη ώρα.

  Να βάλει ένα κουτί έξω από την Συγγρού και να ζητήσει να ρίξουν το βιογραφικό τους καθώς και την θέση του κρατικού μηχανισμού για την οποία ενδιαφέρονται όσοι πληρούν τα κάτωθι προσόντα:

  α) Δέχονται να εργασθούν με το συμβολικό πόσο των 3.000 ευρώ μηνιαίων μικτών αποδοχών. Ολα τα άλλα χρήματα που αμείβεται η θέση που θα καταλάβουν πάνε υπέρ του κράτους.
  Οσοι έχουν αποδεδειγμένα εισοδήματα που τους επιτρέπεται να ζήσουν θα έχουν μηδενική αμοιβή.

  β) Καταθέτουν λίστα με τα περιουσιακά τους στοιχεία κινητά και ακίνητα πριν λάβουν δημόσια αξιώματα και μετά κάθε χρόνο η δικαιοσύνη ελέγχει την περιουσιακή τους κατάσταση.

  γ) Πρέπει να έχουν την ανάλογη ακαδημαική και εργασιακή εμπειρεία για να στελεχώσουν την αντίστοιχη θέση.

  δ) Η νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει την ευθύνη να εκδόσει ένα βιβλίο όπου μέσα θα περιλαμβάνονται όλοι όσοι βοήθησαν στην ανοικοδόμηση της χώρας και εφόσον είναι πετυχημένοι αναλαμβάνει να τους τιμήσει με τα ανάλογα βραβεία και αριστεία.
  Επιτέλους τα πάντα δεν μετριούνται με χρήμα υπάρχουν και άνθρωποι που τους έλκει η υστεροφημία και η δόξα.

  δ) Η πρόσκληση απευθύνεται και σε Ελληνες τους εξωτερικού που θέλουν να επιστρέψουν και να βοηθήσουν την χώρα.

  ε) Οσοι συμφωνούν με τα στοιχειώδη του προγράμματος της ΝΔ σε οικονομία εξωτερική πολιτική και μεταναστευτικό καλούνται να συμμετέχουν στην κυβερνητική προσπάθεια της ΝΔ.

  Επίσης δεσμεύεται δημόσια ότι στην κυβέρνηση θα συμμετέχουν προσωπικότητες κύρους που μπορούν να συμμετέχουν στην κυβέρνηση και να βοηθήσουν και τους βάζει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

  Εαν δεν χωράνε όλοι τους βάζει σε αντίστοιχες εκλογικές περιφέρειες που επιθυμούν.

  • ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
   ΑΓΡΟΤΗΣ @ Aris. A 09/05/2011 21:14:31

   ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ?

  • nik avatar
   nik @ Aris. A 09/05/2011 22:32:42

   " Με το συμβολικο ποσο των 3000Ε"
   που ζεις φιλε μου?

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ nik 09/05/2011 22:58:20

    Πόσο θέλεις να παίρνει για να ζει αξιοπρεπώς κάποιος που δεν έχει άλλους πόρους και για να στρατευθεί πιθανόν να πρέπει να αφήσει τα πολλαπλάσια του ιδιωτικού τομέα.

    Αυτοί οι άνθρωποι θα διαχειρίζονται δις ευρώ ας είναι τίμιοι και τα 3000 είναι ψίχουλα.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Aris. A 09/05/2011 23:44:24

   Καθόλου κακή ιδέα.

 15. rizospastikos avatar
  rizospastikos 09/05/2011 20:51:06

  Δεν θα σχολιασω παρα μονο το αποψινο γκαλλοπ του Πρετεντερη, στο οποιο θα δειχνει τη ΝΔ να προηγειται οπως λενε οι πληροφοριες .
  Το ενδεχομενο να ειναι πετσινο το εχετε σκεφτει??
  Σεναριο προπαγανδιστικης διαστροφης:
  Τα πραγματα στη Κυβερνηση δε πανε καλα με τους υπουργους να τρωγονται σαν αδεσποτα σκυλια, οι βουλευτες αρχιζουν και κλωτσανε σε ενδεχομενη ψηφιση Μνημονιου2, ο κομματικος μηχανισμος του ΠΑΣΟΚ ειναι χαρβαλο, ακομα και οι κυβερνητικοι συνδικαλιστες διαβλεποντας (περα απο τα δικα τους προσωπικα συμφεροντα) το ξεπουλημα της Δημοσιας Περιουσιας εχουν βγει στα καγκελα .

  Τι θα μπορουσε να ενωσει το σκορποχωρι που ονομαζεται ΠΑΣΟΚ??
  Μα φυσικα τι αλλο απο το "Μπαμπουλα της Κακιας Δεξιας"??

  Ετσι "δινουμε εντολη" σε εναν κατ'εξοχην εκπροσωπο της διαπλοκης στο χωρο της δημοσιογραφιας και των media γενικοτερα, να παρουσιασει μια δημοσκοπηση-συγκολλητικη ουσια δυο συστατικων. Το αλλο ειναι οι προωρες εκλογες.

  • Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
   Δημήτριος Κοκκαλάκης @ rizospastikos 09/05/2011 21:39:11

   Αν η Νέα Δημοκρατία αρχίσει να προηγείται, τα φαινόμενα αναταραχής στο Πασοκ θα επιδεινωθούν. Ο λόγος που το Πασοκ χάνει την πρώτη θέση είναι πρωτοφανής - η οικονομική ισοπέδωση και χρεωκοπία της Ελλάδας - και δεν μοιάζει με τίποτα από αυτά που ξέραμε ως λόγους πολιτικής ανατροπής. Γι΄ αυτό και η κατάσταση γιά το Πασοκ και την οικογένεια Παπανδρέου δεν σώζεται.

 16. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 09/05/2011 20:56:59

  ΠΡΟΦΗΤΗ ,
  ΤΕΛΕΙΟ ΑΡΘΡΟ , ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΕΣ , ΚΑΛΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ......... Ο ΨΗΦΟΡΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ? ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ? ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΕΙ Η ΝΔ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ?
  ΑΣΤΟΧΟ ...ΠΙΣΤΕΥΩ.ΠΑΡ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ Η ΝΔ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΧΩΡΟ..... ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ .......

 17. Κώστας avatar
  Κώστας 09/05/2011 21:03:11

  ...Kαι μέσα σε όλα πετάγονται και οι θιασώτες της συνευθύνης και της λευκής επιταγής, από την εδώ πλευρά. Πλην της Μπακογιάννη, δηλώσεις για συναίνεση-τώρα τις έβλεπα στο MEGA- έκαναν ο κ. Κ. Χατζηδάκης και η κ. Κεφαλογιάννη.
  Να μας απαντήσουν πρώτα στα εξής και μετά να μιλούν:
  -Απέτυχε ή όχι το Μνημόνιο Ι;
  -Εχει παραδεχθεί και ζητήσει συγνώμη η κυβέρνηση του Μνημονίου για την ολέθρια συνταγή της; Δείχνει σημάδια αλλαγής πολιτικής(μίνιμουμ προαπαιτούμενο για οιαδήποτε συνεννόηση ή συνεχίζει πιο αλαζονική στο Δρόμο της Αποτυχίας;)
  - Ποιά εχέγγυα επιτυχίας και αξιπιστίας τους παρεχει η κυβερνητική πολιτική; Γιατί υποθέτω πως θα παραδέχονται ο κ. Χατζηδάκης και η κ. Κεφαλογιάννη πως με αποτυχημένους και αναξιόπιστους δεν συζητάς και δεν τους δίνεις λευκή επιταγή.
  Να θυμούνται όλοι: ΔΕΝ ξεχνάμε. Και όταν έρθουν οι εκλογές θα ρωτηθούν:
  " Εσύ δεν ήσουν που προπαγάνδιζες ύπουλα την συναίνεση στην κυβέρνηση των ψευτών και των αποτυχημένων;". Και θα τα θυμίζουμε σε όσους δεν τα ξέρουν.
  Θα 'ναι τροπικό το μαύρισμα...

  • nik avatar
   nik @ Κώστας 09/05/2011 23:02:47

   Δεν ειναι μονο η κεφαλλογιανη και ο χαντζηδακης. σε πολλα στελεχη της ΝΔ διακρινω αμηχανια και αποστασεις απο την "ρητορικη" Σαμαρα. Διακρινω μια διαφορικη ρητορικη που, κατα τη γνωμη μου , σημαινει συγκαλυμενη διαφωνια . Ο Δημας (αντιπροεδρος) ειναι εξαφανισμενος.Ο Αβραμοπουλος ειναι γενικως " αλλου ". Οι Μαρκοπουλος,Δενδιας τον τελευταιο καιρο απεχουν απο το δημοσιο διαλογο. Δεν μιλω για τους παλιους και εν μερει φθαρμενους. αυτοι εινει ετσι και αλλιως εξαφανισμενοι. Οι "ντορικοι" ειναι με το ενα ποδι μεσα και μετο αλλο εξω.( πχ Κεδικογλου).Δεν σε προβληματιζουν ολα αυτ?. Με ποιους θα δημιουργησει ο ΑΣ πλειο ψηφικο ρευμα.με ΤΟ δικτου 21?Νεα προσωπα ( πλην Μυταπακη) δεν βλεπω.

   • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
    ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ nik 11/05/2011 23:08:43

    ΟΧΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ. ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
    ΦΙΛΕ ΝΙΚ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΞΕΡΕΙ. ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ
    ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.

 18. Προφήτης avatar
  Προφήτης 09/05/2011 21:07:58

  Επώνυμε, ευχαριστώ. Διαπραγμάτευση με Τρόικα εννοείται:
  1. Απογραφή/διακρίβωση του τι έχει υπογράψει ο ολίγιστος.
  2. Στάθμιση σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα, και ποια είναι η πολιτική και οικονομική συγκυρία (παγκόσμια, ΕΕ, Μεσόγειος, Αραβικός κόσμος). Εδώ οδεύει η Βρεταννία προς διάσωση.
  3.Αποφυγή με κάθε τρόπο της υποθήκευσης εθνικού εδάφους και της πώλησης ΔΕΚΟ μπιρ-παρά
  4. Διερεύνηση αν μπορεί να διαμορφωθεί πανευρωπαϊκό "σχήμα" ρύθμισης (οι "συμμαχίες" που λέμε)
  5. Διαμόρφωση πρότασης που περιέχει Ανάπτυξη, αυτό σημαίνει ΑΡΣΗ κάποιων συμφωνιών και κανόνων της ΕΕ. Δυσκολότατο, αλλά πριν την κρίση υποτίθεται απαγορευόταν η αγορά εθνικών ομολόγων από την ΕΚΤ. Τελικά έγινε.
  6. Αντιπρόταση, οικονομική αλλά με πολιτικές παραμέτρους. Η Οικονομία είναι Πολιτική.

  Με αυστηρά οικονομική, "τεχνοκρατική", προσέγγιση και αντιμετώπιση, όπως ακριβώς γίνεται τώρα, τα νούμερα απλά δεν βγαίνουν.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ Προφήτης 09/05/2011 23:45:19

   Όχι Προφήτης, Χρυσόστομος (πες τα!).

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Προφήτης 10/05/2011 08:49:02

   Τα νούμερα είναι μαγειρεμένα για να φαίνονται χειρότερα. Τα υπόλοιπα που λες προϋποθέτουν ότι έχεις απέναντί σου έντιμους συνομιλητές, που θέλουν π.χ. το καλό τους και, αν τους παίρνει, να σκεφτούν στο πλαίσιο αυτό (το δικό τους καλό) και το δικό σου καλό. Εδώ έχουμε να κάνουμε πολύ απλά με συνωμοσία κατά της χώρας. Αυτή είναι μια κρίσιμη παράμετρος που πρέπει να ληφθεί υπόψη σε οποιοδήποτε σχεδιασμό. Όχι κατ' ανάγκη πολιτικά να ληφθεί υπόψη (με την έννοια του να προσπαθήσει να συγκινήσει ψηφοφόρους με αυτό το επιχείρημα, αυτό ίσως και να γυρίσει μπούμεραγκ), αλλά "επιχειρησιακά", σε επίπεδο δηλαδή σχεδιασμού της δράσης για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

 19. parsifal avatar
  parsifal 09/05/2011 21:19:31

  Ερωτήσεις αφελούς : Ο κ. Σαμαράς δεν είναι μέρος της μεταπολιτεύσεως ? Δεν ανήκει στο "πολιτικό σκηνικό" ? Γιατί θα προσεγγίσει διαφορετικά τα εθνικά θέματα ? Επειδή το λέγει ?
  Il n'est pas de sauveur supreme, ni Dieu, ni Cesar ni Tribun... Ετσι εμαθα εγώ κάποτε.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ parsifal 09/05/2011 22:45:17

   parsifal, αν στα εθνικά θέματα επιστρέψουμε έστω στην προσέγγιση Ανδρέα Παπανδρέου εγώ θα είμαι ευχαριστημένος.

   Θα συμφωνείς ότι η ανήκεστος βλάβη συνέβη επί των επιγόνων του, με "διπλωματίες σεισμών", άλωση του ΥΠΕΞ από Ρόντο και ΜΚΟ, Μαδρίτες, γκρίζες ζώνες, "Τουρκία-εξημερωμένο θηρίο" κλπ κλπ
   Δεν υπογράφω ως τριτεγγυητής Σαμαρά. Καταθέτω πολιτική εκτίμηση, προσπαθώντας όσο μπορώ να βλέπω όλο το πλαίσιο, όπως κάνεις κι εσύ.
   Και φρόντισα να διευκρινίσω για μεσσίες (Θεούς) και πατερούληδες (Καίσαρες).

   • parsifal avatar
    parsifal @ Προφήτης 10/05/2011 00:05:55

    Μακάρι να επιστρέψωμε σε στάση Ανδρέα. Πολύ φοβούμαι ομως οτι η πολιτική των επιγόνων είναι επιθυμία της "ελίτ" της χώρας (εχω ξαναγράψει αυτού του συρφετού τέλος πάντων που υπέχει θέση "ελίτ") και αρα ο οποιος πρωθυπουργός (για να εχει γίνει πρωθυπουργός) θα εχει τα χέρια δεμένα. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του Σαμαρά σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύω οτι είναι ΑΠΟΦΑΣΗ της ελληνικής κοινωνίας η μή - σύγκρουση με το "θηρίο". Η υπερψήφιση Σαμαρά με την μανιχαιστική λογική "ο αλλος μας κρέμασε, ας δοκιμάσωμε αυτόν", λογική με την οποία ψηφίζει ο νεο-ελληνας επ'ουδενί σημαίνει υιοθέτηση ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΩΝ, συγκρουσιακών θέσεων που μπορεί να εχει ο Σαμαράς στα εθνικά. Εξ'αλλου αυτά δεν απασχολούν τον "σύγχρονο" ελληνα ψηφοφόρο, προέχει η dolce vita και η πάση θυσία προστασία και "αειφόρος" παρουσία της. Πόλεμο θα κάνωμε τώρα ?

    • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
     ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ parsifal 11/05/2011 23:12:16

     ΠΟΥ ? ΣΤΟ MEA CULPA ? ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ η ΣΤΟ
     ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ ?

 20. giorgos avatar
  giorgos 09/05/2011 21:28:03

  πρεπει ο σαμαρα να αποβαλει τη φοβικοτητα που διακρεινει παντα την ελληνικη κεντροδεξια, και μετα το ζαππειο2 να βγει στο λαο και να ζητησει αμεση ανατροπη πριν η αθλια κυβερνηση παπανδρεου ανατρεψει μια και καλη τη χωρα τις ζωες και τις ελπιδες μας.

 21. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/05/2011 21:36:48

  Προφητη φιλε μου ....
  Οποιος δεν εχει καταλαβει απο περσυ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ δεν πρεπει να μιλαει... ουτε αν εχει αποψη για τιποτε !!
  Εει τελειωσει το θεμα ! παπαλα. Τα δανεια και το μπαλαμοθτι των Μνημονιων ειναι για τους αλλους.. τους Δανειστες να κερδισουν χρονο... ΕΜΕΙΣ μα σε 1 μα σε 5 χρονια θα μας το πουν και επισημα!!! Οποτε γουσταρουν. Μετρα και διαρθωτικες αλλαγες και διαξιφισμοι ΠΑΣΟΚΩΝ ειναι τ.κ τα 9 μερα....
  Προοπτικη ειναι ΜΙΑ.. ΕΧΟΥΜΕ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΜΕ !!!

  Ειναι πολα απλα τα γ@μ@μαθηματικα... οταν πανω στα 340 σε ΒΑΖΟΥΝ να ΖΗΤΗΣΕΙΣ αλλα 60 και να δωσεις και αλλα 30 σε Τραπεζες... τι θελουν να σε σωσουν?? χαχαχαα να πληρωθουν?? μη κοροιδευομαστε μονοι μας...

  Γι αυτο λεω σιεστα και τρελλα με κορδελα !
  - Τhis is Parta
  - οτι εχω πει για τα οικονομικα
  - και αν δε με θετε σε Ευρω μια εγω δε σας θελω 3 και το γυρναω σε Γουαν ή Ρουβλι... ετσι θελω !!! Δεθελω δραχμη... θελω κινεζικο αεροπλανοφορο να κανει βολτες στην ΑΟΖ... Πτωχευμενος ειμαι και εχω τρελλαθει... τι θετε??
  Μνημονια??

  Αντε μην πω και τα αλλα πριν τα σηκωσει ο Φακτωρας και γινει χοροεσπεριδα...

  ΠΠ

 22. ierofantis avatar
  ierofantis 09/05/2011 21:37:35

  Καίτοι ο λόγος ενός ... Προφήτη, είναι διφορούμενος, σήμερα ομίλησες και πάλι με λόγο καθαρό και μεστό.

  Οι καιροί ου μενετοί

 23. ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΕΙΑ 09/05/2011 21:43:17

  Είναι πράγματι δύσκολο να πείσει ο Α.Σ πρώτα τους "Νεοδημοκράτες". Αυτοί δεν ανήκουν σε κομματικούς στρατούς, είναι σκεπτόμενοι κι επειδή "τα έχουν δει όλα" είναι δύσπιστοι, θυμωμένοι και πολλές φορές επιθετικοί . Δεν πλησιάζονται.

 24. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 09/05/2011 21:44:58

  Προφήτη
  Θα επισημάνω δυο στοιχεία που βυθίζουν την πορεία της Ν.Δ.
  1) άνθρωποι που δεν ξέρουν το τι, το γιατί, το πως δεν μπορούν να πείσουν τους άλλους,
  2) εάν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν αποβάλλουν από την συνειδησή τους ότι ο νέος ψηφοφόρος είναι "πελάτης" και δεν δείξουν σεβασμό στα όνειρα των νέων
  λυπάμαι που το λέω αλλά, χαιρέτα μου τον πλάτανο!

 25. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/05/2011 21:53:25

  και προς ενημερωση σας.. διοτι ΚΑΝΕΙΣ δεν το εχει αναφερει !!!
  30δις Ευρω ειναι η εκθεση των Κυπριακων Τραπεζων στο Ελληνικο Χρεος ( Δημοσιο-Ιδιωτικο ) ξερετε τι σημαινει αυτο?? 168% του Κυπριακου ΑΕΠ !....

  Οποιος το πιασε το πιασε.... ψαξτε, διαβαστε, ενημερωθειτε για ΟΣΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΤΕ !

  ΠΠ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/05/2011 22:28:17

   Ποιοι κατέχουν το ελληνικό χρέος (Μάιος 2011)
   δισ. ευρώ
   Ελληνοκυπριακές τράπεζες 72
   ΕΚΤ 65
   Άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες 11
   ΔΝΤ/ΕΕ 36
   Γαλλικές τράπεζες 11
   Μη τραπεζικά ελληνικά ιδρύματα 8
   Γερμανικές τράπεζες 8
   Βελγικές Τράπεζες 5
   Βρετανικές τράπεζες 4
   Άλλοι 110

   Σύνολο 330

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 09/05/2011 22:32:46

    Τραπεζικη Κριση !! ;)
    Δεν διαβασες το προστ με την αναλυση 4 βηματων του reuters??
    Απο τα 4 βηματα τα 3 ειχαν να κανουν με ΑΜΕΣΗ βοηθεια σε Τραπεζες !! το δε πρωτο ( κουρεμα κλπ ) το εχουμε ειδη πληρωσει σε εγγυησεις και θα δωσουμε κ αλλα 50-60 υπολογιζω μεχρι τελος 2012.
    Πακετα στηριξης Τραπεζων μεσω Ελλαδος ( η Λαμια της ΕΕ ! )

    ΠΠ ο ξεφωνημενος

   • nik avatar
    nik @ Προφήτης 09/05/2011 22:38:46

    δεν νομιζω οτι τα στοιχεια ειναι σωστα. οι γερμανικες τραπεζες κατεχουν πανω απο 35 δις. οι γαλλικες τα ιδια περιπου. επισης μου φενεται μεγαλο τοποσο που λες οτι καταχει η ΕΚΤ.

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ nik 09/05/2011 22:48:47

     nik η ουσια δεν ειναι στα νουμερα !!!.... ειναι στην "χοντρικη"..
     δλδ... εχεις αν δινεις οσα σου λενε !!
     εφοσον ο Ελεγχος του Χρεους αποτελει Ταμπου....

     Ταμπου και ψυχραιμοι απο περσυ !

     ΠΠ

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ nik 09/05/2011 23:01:43

     νικ, κι εμένα λίγα μου φαίνονταν, αλλά ξεφόρτωσαν οι γαλλογερμανοί στην ΕΚΤ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 09/05/2011 22:46:59

    το 168% του Κυπριακου ΑΕΠ ειναι το θεμα μου !!!...

    μπαμ μπουμ κατω το κοκκοροπουλο.... ιντα πες μωρε!!!

    ΠΠ

   • Professor Moriarty avatar
    Professor Moriarty @ Προφήτης 09/05/2011 23:19:52

    Από πού είναι αυτά τα στοιχεία; Πριν 1 ακριβώς χρόνο, η citigroup έδινε τα ακόλουθα ποσοστά για τους κατόχους του ελληνικού χρέους: Γαλλικές τράπεζες άνω του 25%, Ελβετικές άνω 20%, Γερμανικές 15%, Αμερικανικές 5%, Βρετανικές 3%. Με το 80% του χρέους στην Ευρώπη. Δηλαδή η Γαλλία και Γερμανία πούλησαν το μεγαλύτερο ποσοστό των ομολόγων στην ΕΚΤ και σε τρίτους;

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ Professor Moriarty 09/05/2011 23:36:47

     @Professor, τα στοιχεία από bankingnews. Αν δεν δουλέψει το λινκ ψαξτο με τίτλο

     UBS: Η Ελλάδα έως αδύνατο να τα καταφέρει – Δύο τα εναλλακτικά σενάρια για τη διάσωση της χώρας
     06/05/11 - 11:07

     Σαφείς αμφιβολίες για το αν η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει τις πιέσεις για αναδιάρθρωση του χρέους της πριν από το 2013, η UBS, σύμφωνα με την τελευταία 9σέλιδη έκθεση της με τίτλο «How likely is a second aid package for Greece?» (πως θα φαινόταν ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας). Πλέον έντονα έχει αναδυθεί το δίλημμα εάν οι μεσοπρόθεσμες δανειακές ανάγκες της Ελλάδας ικανοποιηθούν μέσω της αποδέσμευσης κεφαλαίων που θα προκαλέσει μία αναδιάρθρωση του χρέους της ή από ένα δεύτερο πακέτο στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

     h**p://www.bankingnews.gr/texnikianalisiektheseis/item/15615-ubs-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%AD%CF%89%CF%82-%CE%B1%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9-%E2%80%93-%CE%B4%CF%8D%CE%BF-%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%AC%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82

     • Professor Moriarty avatar
      Professor Moriarty @ Προφήτης 10/05/2011 03:38:11

      Κοίταξα την εκτίμηση της citi που βγήκε στις 20-4-2011για τις επιπτώσεις haircut στις ελληνικές τράπεζες. Παραθέτει στοιχεία από την Ε. Επιτροπή. Ενδεικτικά για το τέλος του 2010 δίνει αρκετά χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΚΤ, 12%, έναντι 19.5% που δίνει η UBS. Να υποθέσω ότι αγόρασε με τέτοιο ρυθμό ομόλογα η ΕΚΤ στις αρχές του έτους; Αυτό όμως που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ότι δίνει τα νούμερα για το χρέος του 2020 και την κατανομή των κατόχων. Σύνολο 424 δις και μόνο το 4% θα είναι σε τράπεζες του εξωτερικού και 7% σε άλλους κατόχους στο εξωτερικό λόγω πώλησης ομολόγων ή αποπληρωμής. Και 29% στις ελληνικές τράπεζες και άλλα 32% μέσα στην Ελλάδα σε ασφαλιστικά ταμεία κλπ.

 26. Professor Moriarty avatar
  Professor Moriarty 09/05/2011 21:57:43

  Βαριά η αναφορά σου στον T.S. Eliot, από την Waste Land (έρημη χώρα) και από το ποίημα με τίτλο The Burial of the Dead (η ταφή του νεκρού):

  April is the cruelest month, breeding
  Lilacs out of the dead land, mixing
  Memory and desire, stirring
  Dull roots with spring rain...

 27. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/05/2011 22:01:56

  χαχαχαα παραλιγο να γραψεις "αγαπητικος" και θα γινομαστανε...
  ταλιμπανοπουλοι !!χαχαχαχαα

  ΠΠ

 28. factorx avatar
  factorx 09/05/2011 22:02:21

  Έλα βρε Parsifal, αυτά είναι στοιχειώδη. Ο Σαμαράς διαχωρίστηκε απο το μεταπολιτευτικό σύστημα, από πολιτική άνοιξη και εντεύθεν

  • Orestios avatar
   Orestios @ factorx 09/05/2011 22:37:23

   Τυπικά τότε.
   Ουσιαστικά διαχωρίστηκε από τότε που αντιλήφθηκε την ανθελληνική στάση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

  • parsifal avatar
   parsifal @ factorx 09/05/2011 22:41:05

   Πολύ στοιχειώδες... Μου διέφυγε τέτοια ιστορικής σημασίας λεπτομέρεια !

 29. Aris. A avatar
  Aris. A 09/05/2011 22:17:12

  Μια ζωή σιγουράντζα ο Σταύρος.

 30. Νικηφορος Φωκας avatar
  Νικηφορος Φωκας 09/05/2011 22:17:54

  Δεν διαφωνω αγαπητε, η λεξις 'ΤΑΝΚ' ηταν μεφαορικη , οπως το 'μπουλντοζα' , αλλωστε οι καιροι που ζουμε δεν ειναι για κινηματα εκτος αν εχουμε (φευ) εθνικη καταστροφη..

  Αυτο που εννοουσα ειναι οτι δεν μπορει κανεις με την διαμορφωθεισα κατασταση να ακολουθησει την πεπατημενη (οπως αυτη διαμορφωθηκε απο το 1974 και εντευθεν) ιδιαιτερως εν μεσω χρεωκοπιας , κομματικου κρατους , ΑΠΟΛΥΤΑ εχθρικως διακειμενων ΜΜΕ και ενα λαο να ακουει πολιτικο και να φτυνει κατω (στην καλυτερη περιπτωση..) αυτο που χρειαζεται ειναι ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΙΚΕΣ ΡΗΞΕΙΣ (σε κοινοβουλευτικο πλαισιο) που θα δωσουν στον κοσμο ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ , ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ... θα χρειαστει να σπασουν ομως πολλα αυγα... και μεσα και ΕΞΩ απο το σπιτι μας, θα χρειαστει μια ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ για τα Ελληνικα δεδομενα ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ πολιτικη (ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΥΝΟΟΥΝ..) καθως και μια ΡΗΞΙΚΕΛΕΛΕΥΘΗ εσωτερικη πολιτικη που θα οδηγησει σε ΑΜΕΣΗ επιθετικη αναπτυξιακη πολιτικη..

  Αυτα εννοουσα , και για να γινουν αυτα θελουν ενα ΗΓΕΤΗ με μια σφιχτη ομαδα διπλα του αποφασισμενους να κινηθουν ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΑ και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΟΛΜΗΡΑ με το 'καλημερα'..... δεν ειναι καιροι για διαχειρηση καταστασεων......

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Νικηφορος Φωκας 09/05/2011 23:12:11

   @Νικ. Φωκας
   Αντιληπτό ότι μιλούσες μεταφορικά. Συμφωνούμε.
   Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι ότι όλοι μας, και μιλάω πρώτα για μένα, πολλές φορές λόγω οργής φτάνουμε σε υιοθέτηση προοπτικών που είναι θεαματικές , πλην αναποτελεσματικές.
   Ενώ οι καλύτερες λύσεις, συνήθως, επιτυγχάνονται ήπια.
   Αυτό δεν είναι κήρυγμα ηττοπάθειας.
   Σε περιπτώσεις, ό,τι δεν λύεται κόβεται.
   Και τα ζητήματα θεμελιωδών αρχών είναι αδιαπραγμάτευτα.

 31. jkr avatar
  jkr 09/05/2011 22:19:41

  Προφήτη, είμαι αναφανδόν σύμφωνος με τα γραφόμενά σου!

 32. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 09/05/2011 22:20:45

  "ΩΝΤΑΣ ΦΥΣΕΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝ,
  ΔΕΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΝ ΜΟΝΟΝ ΑΠΛΩΣ
  ΝΑ ΘΡΗΝΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΟΥ,
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΝ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΩ ΕΠΑΣΧΙΣΑ
  ΟΣΟΣ ΤΟ ΕΠ ΕΜΟΙ.
  ΟΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΜΕΝΟΝ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ
  ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΗ
  ΤΟ ΠΕΤΠΩΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΓΕΝΟΣ"
  ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ

 33. Προφήτης avatar
  Προφήτης 09/05/2011 22:21:56

  Τι λέω παραπάνω στον Επώνυμο; Σχόλιο 9:Ο7:
  "Η Οικονομία είναι Πολιτική. Με αυστηρά οικονομική προσέγγιση και αντιμετώπιση, όπως γίνεται τώρα, τα νούμερα απλά δεν βγαίνουν".

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 09/05/2011 22:26:27

   Εμεις συμφωνουμε !!! δεν πιστευω να το πηρες προσωπικα !!!!!!
   γενικα μιλαω....
   παντως θα σου πω μια τεχνικη... τα 4-ΓΙΑΤΙ.

   Σε καθε παπαρια κανεις μαξ 4 ερωτησεις με "ΓΙΑΤΙ".... κανεις δεν θα φτασει στο 4 ο ΓΙΑΤΙ !!....χαχαχα θα εχει γινει ρομπα... οπως οι γονεις στα παιδια τους...

   4 ΓΙΑΤΙ = tilt

   ΠΠ

   • victoria (true) avatar
    victoria (true) @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/05/2011 23:47:14

    Μεγάλη κουβέντα είπες. Γιατί!

 34. ierofantis avatar
  ierofantis 09/05/2011 22:48:06

  Θα ήθελα με την ευκαιρία, αγαπητέ μου Προφήτη, να κάνω μια επισήμανση...

  Πριν ο Αντώνης πάρει τα κλειδιά, θα δοκιμαστεί.

  Και η δοκιμασία δεν θα αργήσει να φανεί μπροστά του.

  Βλέπεις, θα του ζητηθεί από εγχώριους και ξένους να συναινέσει, να συμπαραταχθεί, να προσκυνήσει, να νομιμοποιήσει την καταδίκη της χώρας σε μια πολιτική και ένα πρόγραμμα που δεν έχει ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος και οδηγεί, όπως ορθά έχει παρατηρηθεί από πλείστους όσους σχολιαστές στα φιλόξενα Αντινέα, στον αργό, οικονομικό μας και εν τέλει, πολιτικό και, ίσως, εθνικό μας θάνατο.

  Θα περάσει δια πυρός και σιδήρου από τις πιέσεις τους ή θα ενδώσει; Θα δείξει το σκληρό ατσάλι, που είναι το μέταλλό του, ή θα λυγίσει σαν μαλακό φύλλο χαλκού;

  Οι επόμενες ημέρες (για να μη πω ώρες) είναι οι πιο κρίσιμες στην πολιτική του καριέρα.

  Και είναι κρίσιμες διότι τελικώς, όπως κάθε άνθρωπος στο ρουν της Ιστορίας, που καλείται να αναδειχθεί ως Ηγέτης, θα πρέπει να σηκώσει αυτός, μόνος τελικά, όλο το βάρος των ιστορικών του αποφάσεων και να χαράξει με το λόγο του και τον τρόπο που θα τον εκφέρει, μια οριστική γραμμή με το χθές και τα πράγματα που κάναμε λάθος.

  Ο Αντώνης όμως είναι ένας.

  Το ζήτημα επίσης είναι αν εμείς, οι πολλοί έχουμε αντοχές να ακολουθήσουμε. Έχουμε; Έχουμε;

  Για να τις βρούμε τις αντοχές πρέπει να μας κινήσει την ψυχή.

  Ξέρεις τί σημαίνει να κινήσεις την ψυχή κάποιου; Ξέρεις τι δυνάμεις απαιτούνται για να το κάνει κανείς αυτό, ιδιαίτερα σήμερα, που τα μυαλά είναι θολά, το βλέμμα απλανές και ο φόβος για το αύριο, ριζωμένος σε πολλούς από εμάς;

  Η ψυχή των Ελλήνων κινείται όταν κανείς επιδέξια ταλαντώνει τις χορδές αρχέγονων οργάνων που όλοι έχουμε μέσα μας. Όταν τα όργανα αυτά παίξουν ξανά τη γλυκιά μουσική της συλλογικής μας μνήμης και των αρχαίων μηνυμάτων σθένους, αντοχής, υπομονής, καρτερίας, πίστης, αγώνα, προσπάθειας, τιμής, θάρρους, φιλοτίμου, συντροφικότητας, αλληλεγγύης ανθρωπιάς, μαχητικότητας, που κάθε ένας από εμάς κρύβει στον κόρφο του σαν πολύτιμο κόσμημα.

  Πιστεύω βαθιά μέσα μου, όχι από κάποιο διεστραμμένο φυλετικό φανατισμό, αλλά από την παρατήρηση και την ερασιτεχνική μελέτη της Ιστορίας αυτού του Έθνους, ότι διαθέτουμε αστείρευτες δυνάμεις. Κάθε ένας μας διαθέτει χαρακτηριστικά μοναδικά που, όποτε από την ανάγκη, τα κάναμε να λειτουργήσουν συντονισμένα, αντέξαμε καταστάσεις που τα σημερινά που βιώνουμε, φαντάζουν παιδική χαρά.

  Σε αυτά πρέπει να μας κάνει να πιστέψουμε ξανά. Σε αυτά πρέπει να δώσει έμφαση. Σε αυτά θα πρέπει να θέσει τη Λυδιά Λίθο πάνω στην οποία θα κτίσει το οικοδόμημα της Ελλάδος.

  Ένα οικοδόμημα που δεν θα μοιάζει με ένα ετοιμόρροπο, κακοκτισμένο βλαχομπαρόκ ανάκτορο, κακέκτυπο των φραγκικών, αλλά έναν στιβαρό, αυστηρό, με καθαρές γραμμές και γερούς κίονες, Δωρικό Ναό, για να στεγάσουμε πάλι τα οράματα και τις ελπίδες της συλλογικότητάς μας.

  Ελπίζω να μη ζητώ πολλά...

  • effie B. avatar
   effie B. @ ierofantis 09/05/2011 23:12:50

   την Πεμπτη ο Σαμαρας θα σηματοδοτησει την αναγεννηση της `ελληνικης κοινωνιας. ζουμε ιστορια!

   Ιεροφαντη, χαρηκα ιδιαιτερα τον ενοραματικο σου λογο!!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ierofantis 10/05/2011 11:19:30

   Ιεροφάντη, σε ευχαριστώ για την πολύ αναλυτική και εκτεταμένη απάντηση.
   Και πας κατευθείαν στο κέντρο του προβλήματος :
   "βαλτωμένες" ψυχές, που έχουν παραλύσει από αηδία, ανασφάλεια, στασιμότητα, αγωνία, όλα τα αρνητικά συναισθήματα.

 35. ανέστης avatar
  ανέστης 09/05/2011 23:07:59

  Ωραία λόγια , εξαιρετικές αναλύσεις , περισπούδαστοι σχολιασμοί αλλά αποτέλεσμα ;
  Έχω την εντύπωση πως αρκετοί γράφουν για να διαβάζουν τα πραγματικά καλογραμμένα κειμενά τους , άλλοι πάλι το βλέπουν σαν παιχνίδι( video game), και άλλοι απλά για να περάσουν την ώρα τους .
  Διαβάστε λοιπόν την άποψη ενός απλού ανθρώπου . Είμαι ενας νέος άνθρωπος , ( 38 ετών ) ελευθερος επαγγελματίας με ένα παιδακι 2 ετών περιμένοντας το δευτερο , και ζω σε μιά ακριτική περιοχη της χώρας . Η συνηθισμένη μέρα μου ξεκινάει στις 06:00 το πρωί και τελειώνει στις 22:30 ( non stop ) Tό άγχος για την επιβίωση του μαγαζιού και κατ΄ επέκταση της οικογένειας κρέμεται σαν δαμόκλειο σπάθη πάνω απο το κεφάλι μου και καταστρέφει ακόμη και τις λίγες ώρες που προσπαθώ να ξεκουραστώ ( μαύρος ύπνος δηλαδή ) Το ερώτημα σε τι χώρα , κοινωνια θα ζήσουν τα παιδιά μου με ταλαιπωρεί 24 ώρες την ημέρα . Το αίσθημα αδικίας γιατι να πληρώσω και εγώ την ζημιά ( όπως στα μπουζούκια ) που κάναν άλλοι με κυριεύει και μου σμπαραλιάζει το νευρικό συστημα ακόμη περισσότερο . Το ενδεχόμενο στην αναμπουμπούλα να χαρεί ο λύκος ( Τουρκία ) με τρομάζει . Η αμφισβήτηση της ηθικής και της τιμιότητας μου αλλά και ολόκληρου του έθνους μας με διαλύει ψυχικά .
  Με αυτές λοιπόν τις συνθήκες πρέπει να πορευτώ να επιβιώσω αλλά και να ζήσω ( να χαρώ , να ερωτευτώ , να αγαπήσω , να απολαύσω , να διασκεδάσω )
  Οι αναλύσεις λοιπόν ( τις οποίες σέβομαι όπως και τους συγγραφείς τους ) δεν μου δίνουν λύσεις παρα μου γεμίζουν το ήδη γεμάτο μου κεφάλι με περρίσιο άγχος . ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ; αυτό με ενδιαφέρει . Ανθρωποι για τις υλοποιήσουν ; Εαν ΝΑΙ Ας

 36. dimos avatar
  dimos 09/05/2011 23:59:41

  Copy Paste από www.reporter.gr (Γ. Νικολόπουλος)

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Η τρόικα θα απαιτήσει απο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά να υπογράψει το Μνημόνιο. Αυτό αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες του Reporter.gr σύμφωνα με τις οποίες ο πρώτος και άμεσος όρος που θέτει η Ευρωπαική Ένωση προκειμένου να μας «διευκολύνει» εκταμιεύοντας αυτή την την δόση του δανείου μας, είναι να υπογράψει ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το Μνημόνιο (το μεταλλαγμένο παληό Μνημόνιο το οποίο θα τροποποιηθεί επι το ρεαλιστικότερον, θα ενισχυθεί με νέα κεφάλαια και θα επιμηκυνθεί η διάρκεια αποπληρωμής του).
  Εκτός αυτού του όρου ο οποίος είναι και απαράβατος για τους ευρωπαίους, οι πιστωτές πιέζουν επίσης για τα εξής:

  Πρώτον να ενταχθεί η προς αποκρατικοποίηση περιουσία του Δημοσίου σε ένα σύστημα εγγυήσεων δηλαδή σε μια εταιρία η οποία θα φροντίσει να ξεκαθαρίσει το νομικό καθεστώς και να πουλήσει την περιουσία. Η εταιρία θα διευθύνεται μεν απο έναν Έλληνα, αλλά θα ελέγχεται απο ένα σχήμα διεθνών τραπεζών ή διεθνών οργανισμών.

  Δεύτερον, να ψηφισθεί ένας νόμος αντίστοιχος με αυτόν που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Σημίτη στους Ολυμπιακούς ώστε να προχωρήσει χωρίς εμπλοκές η πώληση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου. Ο νόμος αυτός θα παρακάμπτει όλους τους άλλους και θα στηρίζεται στο οτι βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Έτσι πιστεύει η τρόικα ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τα πάσης φύσεως εμπόδια που υπάρχουν σήμερα στις αποκρατικοποιήσεις με πρώτο και κύριο την ατολμία των Ελλήνων βουλευτών.

  Τρίτον η τρόικα πιέζει για την τοποθέτηση Επιτρόπων στα ελληνικά υπουργεία ή εν πάσει περιπτώσει ενός Κεντρικού Επιτρόπου στην κυβέρνηση ο οποίος θα παίζει το ρόλο του τοποτηρητή των κυβερνητικών αποφάσεων ώστε να υλοποιηθούν τα συμφωνημένα τα οποία μέχρις στιγμής δεν έχουν υλοποιηθεί.

  Απο ελληνικής πλευράς – πράγμα που δεν έχει και πολύ σημασία υπο αυτές τις συνθήκες – αναμένεται οτι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε ανασχηματισμό στον οποίο το βέβαιον είναι οτι θα παραμείνουν στην κυβέρνηση μόνο ο ίδιος και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Παρόλο που ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν πέτυχε μέχρι στιγμής τίποτα πέραν του να βυθίσει την ελληνική οικονομία σε ύφεση, οι εταίροι «συνεννοούνται» μαζί του και τον θέλουν ώς ενδιάμεσο στην διαχείριση της χώρας.

  Τι θα κάνει ο Σαμαράς;

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες απο το πολιτικό ρεπορτάζ ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο πρόκειται να «θέσει όρους» στην τρόικα, τους οποίους η τρόικα «θα αποδεχθεί» προκειμένου ο Σαμαράς να υπογράψει το Μνημόνιο. Παρόλο που ο κ. Σαμαράς αναμένεται να «κάνει τον δύσκολο», δεν μπορεί να αποφασίσει να μην υπογράψει όταν η υπογραφή του συνδέεται με την εκταμίευση αυτής της δόσης του δανείου και με την πτώχευση της χώρας.

  Σημειώνεται οτι το Μνημόνιο δεν το έχει υπογράψει ούτε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αλλά μόνο «τοποτηρητής» υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος ο οποίος ούτως ή άλλως υπάγεται στη «θυγατρική» της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας, Τράπεζα της Ελλάδος.

  Αντίθετα, το μνημόνιο της Πορτογαλίας, το υπέγραψε εκτός απο τον Υπουργό Οικονομικών της και τον Πρέοδρο τηςΚεντρικής της Τράπεζας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο σκιώδης Υπουργός Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  Με λίγα λόγια, οι ευρωπαίοι αποφάσισαν να επιβάλλουν τη συναίνεση στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, αφού οι πολιτικοί μας δεν είχαν την ωριμότητα να την πετύχουν μόνοι τους.

  Όσον αφορά στο νέο μνημόνιο αυτό που τελικά επικρατεί, είναι οτι θα γίνει ένας συνδυασμός νέας χρηματοδότησης και επιμήκυνσης κάποιων ομολόγων μας, ώστε να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε τις δόσεις που χρωστάμε, αλλά δεν θα γίνει – τώρα τουλάχιστον το «κούρεμα» των ομολόγων μας.

  Η τρόικα έχει διαπιστώσει οτι «η φοροδοτική ικανότητα» των Ελλήνων έχει εξαντληθεί και ήρθε η ώρα περιορισμού του κόστους του δημοσίου τομέα. Αυτό όμως είναι ένα έργο το οποίο αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν μπορεί να εκτελέσει λόγω του φόβου του πολιτικού κόστους, της διπαλοκής των συμφερόντων του κόμματος και της δημόσιας διοίκησης και λόγω των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης. Προκειμένου να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες, οι ευρωπαίοι απαιτοιύν την πολιτική συναίνεση στο Μνημόνιο, την ψήφιση του νόμου «έκτακτων συνθηκών» και τις παραχωρήσεις διοικητικών καθηκόντων σε δικούς τους εκπροσώπους.

 37. Aris. A avatar
  Aris. A 10/05/2011 01:03:16

  Αυτός ο Μιχελάκης καροτσάκι τον πήγε τον Πεταλωτή απόψε.

  Το ηθικό Πασόκ στο ναδίρ.

 38. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/05/2011 01:34:31

  Ανέστη, θα προσπαθήσω να απαντήσω με κείμενο στο σχόλιο-ερώτημα-κραυγή αγωνίας.
  Δεν γράφουμε ναρκισσιστικά.

 39. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 10/05/2011 01:37:57

  Τα μίσθαρνα όργανα του νεοφιλελευθερισμού εντείνουν τα εμέσματά τους. Σύντομα όμως θα φάνε -τόσο αυτοί, όσο και οι πάτρωνές τους- το χαστούκι του Σαμαρά, και θα σέρνονται παρακαλώντας για ένα μεροκάματο "αγιογραφίας" επιχειρηματιών, αφού οι φυλλάδες τους οδηγούνται κι αυτές, η μια μετά την άλλη, στο κλείσιμο.

 40. Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
  Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 10/05/2011 02:06:32

  Φίλε Προφήτη, εξαιρετικός και θανάσιμα εύστοχος.

 41. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/05/2011 02:06:52

  Την ψήφο της εργατικής τάξης θα την αξιοποιούσε καλύτερα ένα κόμμα της εργατικής τάξης σε ένα κράτος της εργατικής τάξης, όπου όμως θα ήταν μόνη της, δεν θα υπήρχαν άλλες τάξεις.

  Δεν νομίζεις όμως ότι οι κοινωνίες, λόγω της διαφορετικότητας των ανθρωπίνων όντων, είναι πιο περίπλοκες από μια ιδεατή μορφή επίπεδης αταξικότητας;

  Ο Λένιν, όχι άλλος, δέχτηκε ότι η ηγεσία της εργατικής τάξης "προσλαμβάνεται" από άλλες τάξεις.

  ***
  Ευχαριστώ.

 42. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 10/05/2011 02:41:54

  Ανέστη με το ωραίο όνομα,
  Χριστός Ανέστη αδελφέ και όλα τα άλλα έρχονται δευτεροτρίτα.
  Μια ζωή τη σταυρώνουν τη πατρίδα μας, δικοί μας και ξένοι που τη μισούν για αυτό που είναι : το ευλογημένο καταφύγιο των ταπεινών ορθοδόξων. Αυτό που δεν μπορούν να αντέξουν είναι η Ανάσταση. Σκέψου τι έχουμε περάσει, πόσους πολέμους, πόσες καταστροφές και εμφύλιους, πόσοι Εφιάλτες και δοσίλογοι κι όμως είμαστε ακόμα ζωντανοί. Δεν είναι δα η πρώτη φορά που χρεωκοπούμε, ούτε και η τελευταία. Αλλά δεν φοβόμαστε όσο έχουμε Χριστό μέσα μας και ας αναλογιστούμε τι βαριά κληρονομιά κουβαλάει ο καθένας μας. Οι δοκιμασίες δίνονται από τον Θεό για να γινόμαστε καλύτεροι.
  Έζησα για πολλά χρόνια σε αναπτυγμένες χώρες της Δύσης που έχουν τη καλύτερη οργάνωση, αλλά καθόλου Θεό. Προτιμάω την Ελλάδα γιατί εδώ ακόμα μπορώ να νιώθω άνθρωπος. Εκεί νιώθεις σαν μηχανή που σε προγραμματίζουν ακόμα και για το πώς πρέπει να μιλάς ή να αισθάνεσαι. Κι αν τους μιλήσεις για Θεό σε βλέπουν κάτι σαν ταλιμπάν και υποανάπτυκτο.
  Κάποιοι πίθηκοι εδώ θέλουν να μας απογυμνώσουν από κάθε τι ελληνικό και να γίνουμε χειραγωγίσιμοι ευρωπαίοι καταναλωτές. Οι λύσεις που ζητάς και οι άνθρωποι για να τις πραγματοποιήσουν είμαστε όλοι εμείς, εσύ, ο άλλος, με τις επιλογές καθημερινά που πρέπει να παίρνουμε. Αντέχουμε το φως και την αλήθεια ή προτιμάμε το σκοτάδι και το παραμύθιασμα ;

 43. ελιζα βοζεμπεργκ avatar
  ελιζα βοζεμπεργκ 10/05/2011 06:10:23

  Προφήτη καλημέρα. Εξαιρετική προσέγγιση με στοιχεία ιστορικής αναγκαιότητας. Ομως σημερα οι πολίτες δεν πεθαίνουν πιά για τις ιδέες τους, έχουν αναγάγει τη μπάλα σε ιδεολογία και η νοοτροπία του παθιασμένου οπαδού διοχετεύεται στα μκικρά και ασήμαντα. Η πολιτική όντας αποκρουστική για τους πολλούς, όχι άδικα, απομακρύνει πολλούς "υγιείς" απο τις κάλπες. Αγχωμένοι, ανενημέρωτοι και ημιμαθείς παρασύρονται απο κατευθυνόμενη πληροφόρηση και στηρίζουν ασπόνδυλες πολιτικές των "ευέλικτων". Ο Αντώνης θα προτείνει σοβαρές λύσεις και όσοι τον ΄πιστεύουμε θα τις παρουσιάσουμε απο τα καφενεία μέχρι τα φόρα σοβαρού διαλόγου. Φτάνει όμως αυτό? Μήπως να πρωταγωνιστήσουμε σε επανάσταση της έγκυρης ενημέρωσης? Να βγούμε στους δρόμους - το εννοώ- ειρηνικά, οργανωμένα, με πείσμα και συστηματικά να φέρουμε τους νέους και τους δύσπιστους στις κάλπες! Να ξυνήσουμε τη συμμετοχική κουλτούρα του έλληνα στις εκλογικές αναμετρήσεις. Να επενδλυσουμε έντιμα στο φιλότιμο. Πόρτα πόρτα, πανελλαδικά. Μπορούμε να το κάνουμε, αρκεί να συνειδητοποιήσουμε οτι η προσπάθεια θέλει μαζικότητα και αντίληψη ενιαίου πολιτικού λόγου. Ο πολιτικός εγωισμός των ιδιοτελών ας υποχωρήσει επιτέλους! Δεν υπάρχει χρόνος!

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ελιζα βοζεμπεργκ 10/05/2011 12:24:16

   Καλημέρα Ελίζα.

   Ο προβληματισμός σου αναδεικνύει το ερώτημα :
   «πως παρεμβαίνουμε στη διαδικασία με την οποία η άνθρωποι διαμορφώνουν απόψεις και την επηρεάζουμε».

   Οι άνθρωποι διαμορφώνουν απόψεις και αποφάσεις από τον τρόπο που ζουν.

   Στις αγροτικές κοινότητες οι άνθρωποι μαζεύονταν, είτε κάνοντας ταυτόχρονα δουλειές είτε σε γιορτές, και συζητούσαν για ό,τι τους απασχολούσε.

   Στα άστεα παλαιού τύπου, οι άνθρωποι έβγαιναν στην αγορά.
   Αγορά του Δήμου, στην Αρχαία Αθήνα, Forum στη Ρώμη.

   Στις μεσαιωνικές κοινωνίες πήγαιναν στην εκκλησία.

   Στις αναπτυσσόμενες πόλεις, τα καφενεία έγινα τα κέντρα ανταλλαγής απόψεων.

   Σήμερα, μια οικονομία συγκεκριμένης μορφής, που απαιτεί ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και τους δεσμεύει χρονικά, δεν επιτρέπει στους ανθρώπους ούτε να συνευρίσκονται τακτικά με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών ούτε να έχουν σφαιρική αντίληψη.

   Η τηλεόραση έχει αναλάβει να διαμορφώνει την αντίληψη που έχει ο άνθρωπος για τον κόσμο και τα κοινωνικά πρότυπα.
   Γι’ αυτό είναι πανίσχυρη – και θανατηφόρα.

   Τελευταία, το Διαδίκτυο ανέλαβε μέρος της διαδικασίας, και έφερε σημαντικό ποσοστό των ανθρώπων κοντά.

   Τι κάνουμε; Από πλευράς ενθουσιασμού είμαι μαζί σου. Και ατομικά το κάνω, σε επαφές.

   Βλέπω δυσκολίες στο πρακτικό ζήτημα.
   Αν χτυπήσω στο γραφείο σου και σού ζητήσω να διακόψεις σύσκεψη για να με ακούσεις, θα σού είναι εύκολο;
   Και δεν θυμάμαι η ΝΔ να έκανε ποτέ εκστρατεία πόρτα-πόρτα. Το ΚΚΕ περνάει.
   Ας το δεχθούμε Ελίζα, ο ΝΔκράτης είναι τύπος ανθρώπου.

   Σαν ρεαλιστικές θεωρώ
   - παρεμβάσεις στην τηλεόραση (το θέμα είναι η μαχητικότητα της παρουσίας)
   - Διαδίκτυο (1.εξέλεξε τον Ομπάμα, 2. τα social media έγιναν επιστήμη)
   - αρθρογραφία στις έντυπες εφημερίδες
   - θεματικές εκδηλώσεις, π.χ. για τις γυναίκες, όπως έκαναν στη Θεσσαλονίκη
   - επαγγελματικές και χωρικές συγκεντρώσεις, που δίνουν το κίνητρο σε ανθρώπους με όμοια συμφέροντα ή προβλήματα να έρθουν κοντά.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Προφήτης 10/05/2011 14:06:09

    "πως παρεμβαίνουμε στη διαδικασία με την οποία η άνθρωποι διαμορφώνουν απόψεις και την επηρεάζουμε".

    Μεγάλο ερώτημα. Καταλήγω στο ότι δεν είναι μονοσήμαντη διαδικασία και δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη.

    Καταρχάς, θέλει να έχεις "αέρα" ότα λες κάτι. Έπειτα, πρέπει να βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πέρα από την γενική κατανόηση των πραγμάτων. Λίγοι μπορούν να πάνε πέρα από το ένα σκαλοπάτι και ακόμη λιγότερο πιο πέρα. Δεν σημαίνει αυτό ότι πρέπει να αλλάξεις άποψη (π.χ.: δεν σημαίνει ότι η ΝΔ πρέπει να αποκηρύξει τον Καραμανλή για την υποδειγματική, σε σχέση με τους σημερινούς, οικονομική διαχείριση), αλλά σημαίνει ότι την άποψή σου πρέπει να την εμπεδώνεις με δόσεις στην κοινωνία και προβάλλοντας κάθε φορά μια (όχι περισσότερες) προφανή αλήθεια, που επιβεβαιώνει τη θέση σου. Έτσι σιγά σιγά θα μαζευτούν οι προφανείς αλήθειες που στηρίζουν την άποψή σου και θα καταλήξει ο κόσμος στην άποψή σου.

    Όταν π.χ. η κυρία Βόζεμπεργκ επιμένει να λέει ότι καλά έκανε και πήγε στον Αγ. Παντελεήμονα και ότι ήταν επιθυμία του Προέδρου κλπ., τότε δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πως, ό,τι και να κάνει για να αποδείξει ότι είναι "εθνοκεντρική δεξιά" δεν καταφέρνει τίποτα. Όσες πόρτες και να χτυπήσει. Η "προφανής αλήθεια" τού να κάθεται στην Εκκλησία σταυροπόδι για να παρακολουθεί αυτή τη συναυλία-ύβρι για την αντίσταση των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα στην ισοπέδωση της γειτονιάς τους από το λαθρομεταναστευτικό κύμα, δεν ανατρέπεται. Κι ας πάρει όλη την Αθήνα και όλη την Ελλάδα πόρτα-πόρτα.

    • ελιζα βοζεμπεργκ avatar
     ελιζα βοζεμπεργκ @ Επώνυμος 10/05/2011 16:08:38

     Αγαπητέ Επώνυμε δεν ξέρω αν είμαι "εθνοκεντρική δεξια" γιατί απεχθάνομαι τις ταμπέλες και υποστηρίζω πολιτικές, Αυτοδημιούργητη είμαι, καλή φίλη για όσους με ξέρουν, ντόμπρα και ανιδιοτελής. Αν δε σου κάνει, δεν έχω εναλλακτική εικόνα. Ούτε επώνυμη, ούτε ανώνυμη! Οσο για τις θέσεις μου στο μεταναστευτικό πρόβλημα, αν θέλεις ρώτησε κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα. Είναι ενήμεροι

     • Επώνυμος avatar
      Επώνυμος @ ελιζα βοζεμπεργκ 10/05/2011 22:57:20

      Απαντάτε με ξύλινη γλώσσα σε κάτι πολύ συγκεκριμένο που σας είπα. Είχαμε την κουβέντα, πώς μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο. Εμένα, που είμαι από την "απο δω" πλευρά και θέλω να πειστώ περισσότερο από όσο οι απέξω, δεν με πείθετε και σας έδωσα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα. Εσείς επιμένετε να εθελοτυφλείτε. Έρχεστε και γράφετε εδώ, πιθανότατα για να πιάσετε τον παλμό του κόσμου και να συμμετάσχετε στην πολιτική ζύμωση που συντελείται εδώ μέσα. Αν δεν καταλάβετε όμως τι σημαίνει εκείνη η εικόνα σταυροπόδι πρώτη σειρά στη συναυλία της ντροπής, δεν θα καταλάβετε ποτέ τίποτα. Αναπαραγωγή ξύλινου λόγου και απαντήσεων για τις απαντήσεις, που κάνουν το παν για να αποφεύγουν τα δύσκολα.

   • ελιζα βοζεμπεργκ avatar
    ελιζα βοζεμπεργκ @ Προφήτης 10/05/2011 16:03:02

    Γιατί μένουμε σε στερεότυπα οταν η κοινωνία εξελίσσεται? Το πόρτα πόρτα δεν έβλαψε παρα μόνο όσους δεν αντέχουν τηνάρνηση και τη σκληρή κριτικη. Εγώ αντέχω!! και τον Αγιο Παντελεήμονα και όλα, διότι ο βίος μου είναι γνωστός απο χρόνια. Οι τακτικές του ΚΚΕ ευδοκίμησαν σε καιρούς ανύποπτούς και με πολίτες εφησυχασμένους και αραχτούς. Σήμερα δεν υπάρχουν αυτά. Η Κυβέρνηση επενδύει συνειδητά στον φόβο και εμείς 'εχουμε χρέος να αλλάξουμε το κλίμα με επιχειρήματα, δυναμικές παρεμβάσεις και πολιτική πρόταση!

    • Προφήτης avatar
     Προφήτης @ ελιζα βοζεμπεργκ 10/05/2011 17:56:55

     Ελίζα,
     1. Μιλάμε για προσωπική ή για κομματική εκστρατεία;
     Προσωπικά, μπορεί να το κάνει όποιος θέλει.

     Οργανωμένα, σε κομματικό επίπεδο, η ΝΔ «δεν έχει κουράγια».
     Αν τα είχε, θα είχε κατεβάσει τον κόσμο να ανατρέψει το ΠΑΣΟΚ.

     Ούτε ανθρώπους πρόθυμους, ούτε ικανούς γι’ αυτή τη δουλειά έχει.
     Τέτοια είναι η φύση τους, δεν φταίνε.

     Νεαροί του ΚΚΕ έχουν περάσει 2 φορές από το σπίτι, τους έχω βρει 3 φορές σε δημόσιες υπηρεσίες να κάνουν διαφώτιση, και στο δρόμο άπειρες.

     Οι οννεδίτες οργανώνουν εκδρομές στο Bansko και πάρτυ με σκυλοπόπ τραγουδιστές.

     Και όσοι άνθρωποι της ΝΔ γνωρίζω δεν έχουν την παραμικρή διάθεση να πάρουν σβάρνα τις ρούγες να χτυπάνε πόρτες.
     Εκτός του ότι λόγω της εγκληματικότητας οι άνθρωποι δεν ανοίγουν πλέον.

     Αυτή είναι η πραγματικότητα.

     Εάν θεωρείς «εξέλιξη» αυτό που κάνουν τα αριστερά κόμματα 1 αιώνα, πάσο.

     2. Με το μαχαίρι κόβεις ψωμί, με το μαχαίρι σκοτώνεις.
     Υπάρχουν οδηγοί-Φετελ, υπάρχουν ατζαμήδες.

     Η αποτελεσματικότητα των πάσης φύσεως εργαλείων και μεθόδων κρίνεται από τον τρόπο χρήσης και δικαιώνεται από τους χρήστες.

     Ψοφοδεής ή ανενημέρωτος στην τηλεόραση ακυρώνει τη μέθοδο «τηλεοπτική παρουσία».
     Ο Τζαβάρας π.χ. όταν περίλαβε τους πρετεντέρηδες, ή ο Χρύσανθος στους καμπουράκηδες, και δεν τους κάνω διαφήμιση, τη δικαίωσαν.

     3. Το ΑΝΕΧΟΜΑΙ την πολυπολιτισμική φιέστα στον Άγιο Παντελεήμονα δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση με το «αντέχω» την πόρτα-πόρτα καμπάνια. Μην επιμένεις, ήταν λάθος.

     ***

     Θεωρώντας ευτελές να λέω ανώνυμα τι έχω αντέξει στη ζωή μου δεν σηκώνω καν το γάντι «εγώ αντέχω!».
     Αν προκύψει, εσύ κι εγώ, πάμε σ’ όποια πόρτα αγαπάς.

 44. ANNITA avatar
  ANNITA 10/05/2011 09:05:15

  Θα συμφωνήσω με τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο Προφήτης καλύπτουν όλους τους βασικούς τομείς της χώρας μας,για υτό λοιπόν ο κ.Σαμαράς ακόμα κ αν δεν είναι η δεν νοιώθει έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας, ας προετοιμαστεί από τώρα διότι ο καιρός γαρ εγγύς.Κ ας δει τα θέματα:Εθνικής Ασφαλείας με περισσότερο ενδιαφέρον κ να ασκήσει βέτο γι αυτά. Να δώσει με θάρρος κ θράσος στην Διεθνή Σκηνή διαφορετική εικόνα για την Ελλάδα γιατί το αξίζουμε. Διαφορετική στάση αντιμετώπισης στους εταίρους. Σίγουρα πρέπει να δώσει την προσοχή του και στον τομέα της Οικονομίας-Ανάπτυξης με νέο συμβόλαιο προγραμματισμού. Και... θα πω με απόλυτη σιγουριά οτι το κόμμα της Ν.Δ. δεν το ανέβασαν οι παρατρεχάμενοι οπου βρίσκονται γύρω του, αλλά ο ΙΔΙΟΣ κ όσοι ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ μαζίτου στην πρώτη γραμμή και τον ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ επάξια.

 45. ANNITA avatar
  ANNITA 10/05/2011 10:49:41

  Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη η άποψη της κας Βοζεμπεργκ για την "επανάσταση της έγκυρης ενημέρωσης"στον κόσμο ο οποίος παραπληροφορείται πολύ πιθανόν να είναι ένα ακόμη αποτελεσματικό μέτρο για την άνοδο του κόμματος της Ν.Δ..αλλά κ της νίκης.Είναι ένας τρόπος να βρεθούν ακόμα πιο κοντά στους ανθρώπους που έχουν άγνοια λόγω παραπληροφόρησης και λόγω της απελπισίας που διακατέχονται από όλο αυτό το χάος που έφερε αυτή η κυβέρνηση.

 46. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 10/05/2011 12:34:44

  Νννναί...

  Ωραιότατοι οι τρεις άξονες, αλλά αναφέρονται μόνο στα εξωτερικά.

  Για τα "εντός Ελλάδας" δεν έχουμε να πούμε κάτι, αγαπητέ Προφήτα;

  Για το ανάδελφον των Ελλήνων, για το Κράτος που φταίει για τα πάντα, για το ωχαδερφισμό μας δεν χρειάζεται να επισημανθεί κάτι;

  Τελικά, ποιός θα μπορεσει να μας ξυπνήσει ως λαό, ποιός θα ξυπνήσει το φιλότιμό μας;

  Αν είναι πλέον δυνατό κάτι τέτοιο...

 47. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/05/2011 12:43:21

  Θα σε ψαχνω αυριο Ζαππειο... θα κρατω μμμμμ κατι !!

  ΠΠ

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/05/2011 12:52:27

   Κάνα ...πόμολο;

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Προφήτης 10/05/2011 15:54:49

    Ταμπλω.... "Εχω σχολιαστικη Ασυλια"..!

    ΠΠ

 48. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/05/2011 12:43:51

  Όλα καταλήγουν στο ερώτημα "ποιος πρέπει να διοικεί τις κοινωνίες;"
  Από τις εμπειρίες, και όχι τις θεωρίες, (οφείλει) καθένας (να) δίνει την απάντησή του.

 49. Προφήτης avatar
  Προφήτης 10/05/2011 12:45:19

  Το (Α) είναι πρώτο και αποκλειστικά για τα εσωτερικά.

 50. Καλά τώρα... avatar
  Καλά τώρα... 10/05/2011 22:28:39

  Σαν παλιοσειρά Νεοδημοκράτης λυπάμαι αλλά δεν έχω την αίσθηση ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να κυβερνήσει. Όχι γιατί δε θέλει, αλλά γιατί δε μπορεί και γιατί όταν θα αρχίσουν να της βάζουν τρικλοποδιές δεν έχει τρόπο να αντιδράσει, τόσο επικοινωνιακά όσο και λειτουργικά.

 51. lampros avatar
  lampros 11/05/2011 04:05:02

  Άσχετο, αλλά έλεος ρε παίδες με τις αγγλικούρες...

 52. Γεώργιος Καραϊσκάκης avatar
  Γεώργιος Καραϊσκάκης 11/05/2011 20:55:34

  Η ιστορία δε σε ρωτάει αν είσαι έτοιμος, αλλά σε εποχές σαν τη σημερινή, αν δεν είσαι, σε αποβάλλει, σε στέλνει κατευθείαν στο χρονοντούλαπο. Απ' τον καιρό της μετριότητας πιάσαμε πάτο και τώρα δεν έχουμε άλλο περιθώριο ούτε άλλο χρόνο, πρέπει να σηκωθούμε. Δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα να περιμένουμε να ετοιμαστεί ο επόμενος Πρωθυπουργός, αλλά αν δεν είναι έτοιμος θα φύγει νωρίς. Ο πολιτικός χρόνος δεν μετριέται όπως παλιά. Τον χάσαμε και τώρα μας προλαβαίνει. Σκούρα τα πράγματα για όποιον έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Μήπως να το ξανασκεφτεί; Όχι για να μην πληγωθεί το Εγώ του αλλά για να μην υποστεί ευθανασία ο διασωληνομένος κοινωνικός μας ιστός.

 53. popi avatar
  popi 12/05/2011 04:32:18

  ποιος πιστευει οτι μεχρι χθες ειχαμε κρατος και τωρα ξαφνικα γκρεμισε?αυτο που διακρινει τον ελληνα δυστυχως ειναι οτι ξεχναει γρηγορα,εναν πρωθυπουργο σε πληρη αδρανεια,να κλεινουν τη βουλη για να γλυτωσουν καταδικες,καψανε 70 ανθρωπους και μιση ελλαδα,ομως φαινετε πως αυτο που μας αρεσε πιο πολυ και θελουμε να το φερουμε πισω,ειναι πως σ ενα ξεχαρβαλωμενο κρατος μπορουσαν ευκολα να τα οικονομισουν οι επιτηδειοι και τα λαμογια σε βαρος ολου του υπολοιπου λαου,αυτο ειναι που θελουμε,ασυδοσια,ανευθυνοτητα,τελικα εχουμε οτι μας αξιζει,κι αν σας βολευε η πρωτη κατασταση να την φερετε παλι πισω,πορτα πορτα.ΑΞΙΟΙ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.