#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/07/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Επαναδιαπραγμάτευση πρέπει να γίνει τώρα!

Από τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές και έχουμε αναλύσει επανειλημμένως προκύπτει ότι η κυβέρνηση προκρίνει πρώτα να δείξει δείγμα των προθέσεών της σε ότι αφορά την εφαρμογή του προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων και μετά να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση. Η θέση αυτή είναι γενικά σωστή επειδή με την κακή εικόνα που δημιούργησαν για την Ελλάδα οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπάρχει ο κίνδυνος ένας "διαπραγματευτικός τσαμπουκάς" να ξαναπάει τον "Τιτανικό" στον βυθό.

Εντούτοις ο συνεργάτης μας However πιστεύει ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη επιτάσσουν ανάλογους χειρισμούς από την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει άλλο στο περιθώριο των εξελίξεων. Δεν πρέπει να συνεχίσει να αντιμετωπίζεται ως "ειδική περίπτωση".Μην αφήνετε την Ελλάδα στον προθάλαμο

Το πιο επικίνδυνο σημείο όλης της πρόσφατης περιόδου αλλά και της τρέχουσας είναι ο χαρακτηρισμός της Ελλάδας ως "ειδικής περίπτωσης". Ένας τέτοιος χαρακτηρισμός πρακτικά θέτει τη χώρα σε κάποιον "προθάλαμο". Και τη θέτει μόνη, χωρίς "συμμάχους" ή "ομοιοπαθούντες".

Και όσο βρισκόμαστε σε ένα τέτοιο προθάλαμο, η πιθανότητα να "αφεθούμε" αυξάνει ή να το θέσω διαφορετικά, οι πιθανότητες να μη μετέχουμε των λύσεων - ή όλων των λύσεων - που σταδιακά θα σχεδιάζονται στην Ευρώπη, αυξάνουν.

Αυτόν τον χαρακτηρισμό προσπάθησαν επανειλημμένα να μας τον προσδώσουν συγκεκριμένοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι την τελευταία διετία. Και κατά τη διαμόρφωση των πρώτων μηχανισμών στήριξης και κατά τη διαδικασία της ανταλλαγής των ομολόγων και σε πολλές άλλες στιγμές. Κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των στιγμών ήταν ότι – εκείνη τη δεδομένη στιγμή – οι συγκεκριμένοι ευρωπαίοι ήθελαν να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους από κάποιο κίνδυνο που κατ’ αυτούς "έσερνε" η Ελλάδα. Και αυτή η τακτική, γιατί για προσχεδιασμένη τακτική πρόκειται, έθετε την Ελλάδα πιο μακριά από έναν κεντρικότερο σχεδιασμό. Άφηνε την Ελλάδα στον δικό της δρόμο.

Σε αυτή την πορεία δυστυχώς για τη χώρα, οι προηγούμενες κυβερνήσεις παρέδωσαν όλα τα εθνικά επιχειρήματα στους εταίρους μας.

Χωρίς να έχουν διαπραγματευτεί μία ξεκάθαρη διαδικασία σχεδιασμού πολιτικών που θα έδινε το δικαίωμα στην Ελλάδα να στηρίξει νομικά ότι «η συνταγή απέτυχε», χωρίς να έχουν αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ της ευθύνης συγγραφής ενός προγράμματος και εκείνης της εφαρμογής των μέτρων που περιλαμβάνει το πρόγραμμα, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι για κάθε περίπτωση ευθύνης υπάρχει αναγκαστικά και αντίστοιχη επίπτωση υπέρ ή κατά του προσώπου που τη φέρει, χωρίς να γνωρίζουν ότι σε κάθε παρόμοια δανειακή σύμβαση υπάρχουν μηχανισμοί προστασίας από εξωγενείς παράγοντες, απρόβλεπτες καταστάσεις και γεγονότα ανωτέρας βίας…. χωρίς, χωρίς, χωρίς…

Και το σημαντικότερο χωρίς να καταλαβαίνουν τον ασφυκτικό βρόγχο της μικρής περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής με την ταυτόχρονη υποχρέωση της Ελλάδας να καλύπτει – μόνη της – όλα και όσα χρηματοδοτικά κενά θα εμφανίζονταν από την αρχή ενός υπο-χρηματοδοτημένου προγράμματος, έως το - αδύνατο να προσδιοριστεί - τέλος του, οι προηγούμενοι έθεσαν τη χώρα και όλους εμάς σε μία φάκα. Από την οποία δεν βγαίνει κανείς εύκολα, καθώς κάθε μέτρο που μπορεί να σε απελευθερώσει αναζητά ένα αντίστροφο ισοδύναμο (για να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που δημιουργεί το πρώτο) που σε κλείνει πάλι μέσα. Όλα αυτά αποτελούν πεδία μίας φρέσκιας συζήτησης και επανατοποθέτησης του ελληνικού προγράμματος. Αυτού που ονομάζουμε επαναδιαπραγμάτευση.

Όμως κατά την τελευταία σύνοδο Κορυφής έγινε κάτι επικίνδυνο. Ο χαρακτηρισμός της «ειδικής περίπτωσης» πήρε σάρκα και οστά. Δημιουργήθηκε η νέα άμεση όδευση ανακεφαλαιοποίησης των ευρωπαϊκών τραπεζών που δεν φορτώνει στο Κράτος – του οποίου οι τράπεζες έχουν το πρόβλημα – ως δημόσιο χρέος το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης και η Ελλάδα έμεινε εκτός σχεδιασμού. Θα πει κάποιος, μα δεν έμεινε μόνο η Ελλάδα, έμεινε - μάλλον - και η Πορτογαλία και εν πάσει περιπτώσει όποια χώρα βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου ή περίπου μνημονίου. Τυπικά έτσι είναι.

Ουσιαστικά, όμως, έμεινε μόνο η Ελλάδα. Για τρεις λόγους:

Πρώτον, γιατί μόνο η Ελλάδα έχει τόσο σοβαρό δημοσιονομικό πρόβλημα και αυτή χρειαζόταν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα να μη φορτωθεί 50δις νέο χρέος.

Δεύτερον, γιατί μόνο η Ελλάδα έχει υποστεί αυτή την χυδαία απώλεια ΑΕΠ την τελευταία περίοδο και οι Έλληνες πολίτες άξιζαν να μη φορτωθούν την αποπληρωμή και άλλων 50δις στην πλάτη τους και

Τρίτον, γιατί η ευρωπαϊκή αντίληψη για την πορεία και της Πορτογαλίας και έν γένει κάθε άλλης ευρωπαϊκής χώρας δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη που έχουν για την Ελλάδα. Η Ελλάδα έμεινε εκτός και έπρεπε να βρεθεί μία διατύπωση…..

Όσο παραμένει η χώρα εκτός αυτού του σχεδιασμού υπάρχει αληθινός κίνδυνος. Η στόχευση της Κυβέρνησης πρέπει να είναι κατά προτεραιότητα σε αυτό το σημείο. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να δείξουμε ότι κάτι προχωράμε, ότι προσπαθούμε, ότι είμαστε σοβαροί στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, ότι, ότι, ότι…. Όλα αυτά είναι και χρήσιμα και το κυριότερο αναγκαία. Όμως δεν πρέπει να χαθεί από τα ραντάρ ο κεντρικός στόχος, που είναι να μην αφεθεί η Ελλάδα για  πολύ χρόνο σε προθάλαμο ειδικής περίπτωσης.

However

ΣΧΟΛΙΑ

 1. man8os avatar
  man8os 04/07/2012 13:13:01

  Ετσι ειναι, η Ελλαδα πρεπει να δειξει οτι βαζει σε ταξη τα εσωτερικα της για να διεκδικησει μετα και ευνοικη μεταχειριση

 2. drider avatar
  drider 04/07/2012 14:05:58

  Οι αγαπημένοι μας τραπεζίτες που μέχρι σήμερα ενεργούσαν εκτός νόμου (χαρακτηριστικό παράδειγμα σειρά αποφάσεων δικαστηρίων περί των καταχρηστικών όρων των δανείων, οι οποίες απλώς αγνοήθηκαν) θα πρέπει να αρχίζουν να συνηθίζουν στην ιδέα ότι μπόνους κομμένα, θαλασσοδάνεια κομμένα - η ντουλάπα δεν χωράει άλλους σκελετούς.

  Είναι σίγουρο ότι η σημαντική τους προϋπηρεσία στην διαπλοκή και σε κάθε λογής μεθοδεύσεις (μέσω των ΜΜΕ που πάνε και αυτά για φούντο) θα αναγνωρισθεί όταν κληθούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως υπάλληλοι μεγάλων ξένων τραπεζών....

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ drider 06/07/2012 15:04:45

   εκτός απο τα ΜΜΕ ξέχασες να αναφέρεις και τα δυο μεγαλά κομματα εξουσίας.

 3. abc avatar
  abc 04/07/2012 14:44:09

  Aγαπητέ However,
  Πάντα έκανες τις σωστότερες αναλύσεις.
  Αυτή τη φορά όμως αγγίζεις την πιο κρίσιμη πλευρά του Ελληνικού προβλήματος.
  Εμείς που είμαστε οι πιο κατεστραμμένοι απο την τραπεζική κρίση, θα ήταν μοιραίο και ανεπανόρθωτο να αφεθούμε για το τέλος και εάν...
  Επομένως πολύ σωστά η αντιπολίτευση έθεσε το θέμα και η κυβέρνηση θα πρέπει να υπενθυμίσει στους εταίρους μας οτι η αντιπολίτευση αθροιστικά εκφράζει την πλειψηφία του Ελληνικού λαού...
  Βεβαίως θα μπορούσε σε μια ακόμα ένδειξη 'συμμόρφωσης' να προχωρήσει σε συνενόηση με τους Δημοσίους υπαλλήλους σε μια ΘΕΑΜΑΤΙΚH κίνηση μεταρρύθμισης του Δημοσίου απολύοντας άμμεσα 150.000 δημ. υπαλλήλους αλλά κατα το Σκανδιναυικό πρότυπο. Δηλαδή οι απολυθέντες θα εγγράφονται σε ειδική λίστα ανέργων του ΟΑΕΔ και θα πληρώνονται με το 70% του μισθού τους ως επίδομα ανεργίας ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ή μέχρι ο ΟΑΕΔ τους βρεί δουλειά την οποία να δικαιούνται να αρνηθούν μόνο 2 φορές. Αν την αρνηθούν 3η φορά, θα χάνουν το επίδομα ανεργίας.

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ abc 06/07/2012 15:07:50

   Οι πιο κατεστραμένοι απο την τραπεζική κρίση είναι η Ιρλανδία και η Ισπανία, εμείς είμαστε κατεστραμενοι απο τις καταστρεπτικές επιλογές των κυβερνήσεων της τελευταίας τεσσαρακονταετίας. Καμία δικιά μας τράπεζα δεν πήγε 'φούντο' σε αντίθεση με ένα σωρό τράπεζες της κεντρικής και βόρειας ευρώπης, που είτε αφέθηκαν στη μοίρα τους είτε 'σωθηκαν' απο το κράτος.

 4. johnny avatar
  johnny 04/07/2012 14:44:50

  Το πουλοβερ της κυβερνησης εχει αρχισει να ξηλωνεται.Τα 18 αμεσα διαπραγματευσημα μετρα πανε τωρα σε βαθος "τετραετιας",η μετενεργεια για μετα τον Σεμπτεμβριο,η επαναδιαπραγματευση γινεται τροποποιηση επιλεγμενων θεματων κι αυτα δευτερευουσας σημασιας,ενω η εξαγγελια της μιας και μοναδικης εξεταστικης για την οικονομια παει στο χρονοντουλαπο.Ασε μην γινει το ονειρο της εξουσιας εφιαλτης.

 5. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 04/07/2012 15:01:06

  Αγαπητέ However, τρομακτική η ρεαλιστική σου ανάλυση.... Τρομακτική, σκληρή και αμετάκλητη, όπως η ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!!

 6. Tasos avatar
  Tasos 04/07/2012 15:05:22

  Δυστυχώς προκρίνεται - από ότι φαίνεται - η άποψη να εφαρμόσουμε λίγο μνημόνιο το καλοκαίρι και μετά να γίνει διαπραγμάτευση. Έλα όμως που η διαπραγμάτευση δεν είναι παστίτσιο να ξέρεις πότε θα το ξεφουρνίσεις. Ούτε και έχεις και βεβαιότητα ότι το σχέδιο του "καλού παιδιού" θα πιάσει.
  Αν μετά από 3 μήνες νέας κυβέρνησης - με ή χωρίς καλές προθέσεις - έχει προκύψει στη πράξη περίπου μια από τα ίδια με πρίν τις εκλογές, το τρένο θα έχει χαθεί. Αλλαγές όχι τώρα.. ΧΘΕΣ!

 7. Γιώργος msn avatar
  Γιώργος msn 04/07/2012 15:09:18

  Καρκατσούλης στον ΣΚΑΪ για την κατάργηση αμειβόμενων επιτροπών και ειδικών γραμματειών: "Για πρώτη φορά αισθάνομαι έτσι είμαι αισιόδοξος, έχω την αίσθηση ότι μετά από πολλές δεκαετίες γίνεται μια αλλαγή που δεν ανακοινώνεται εδώ και 20 χρόνια. Οι ειδικές γραμματείες αποτελούν προμετωπίδα του παλαιού πασόκ που διέλυσε μια σοβαρή δημόσια διοίκηση".

  Ρε λες...

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ Γιώργος msn 06/07/2012 15:24:45

   ακόμη και όταν κυβερνούσε ο Κωσταντίνος Καραμανλής ο νεώτερος το Πασόκ κατάφερε να διογκώσει το δημόσιο, σύμφωνα με τα παρακάτω στοιχεία...

   ...μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006, δηλαδή σε κάτι περισσότερο απο 2 χρόνια, προέκυψε ήδη η ίδρυση 309 νέων Δημόσιων Υπηρεσιών, η συγκρότηση 430 νέων αμειβόμενων Επιτροπών και Ομάδων Εργασίας και η σύσταση 5.812 νέων θέσεων προσωπικού, με συνολική ετήσια επιβάρυνση των προϋπολογισμών κατά 123.698.791€ και εφάπαξ δαπάνη 27.562.300€ για την έναρξη λειτουργίας.

   Το θεό τους δεν έχουν...
   μοναδική μας ευκαιρία ο Σαμαράς πλέον.

 8. χανια avatar
  χανια 04/07/2012 15:10:17

  ''Καλο παιδι'' ηταν και ο Παπανδρεου και να τα αποτελεσματα....Αν δεν διεκδικησεις,απλα δεν θα παρεις....

 9. nikosx avatar
  nikosx 04/07/2012 15:11:16

  Αναμένουμε την κατάργηση του νομου ραγκουση, την εξεταστικη, τις ρυθμισεις στις τραπεζες ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ !!! η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

 10. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 04/07/2012 15:27:15

  Εμπιστοσύνη δεν μας έχουν,ούτε συμπάθεια.Και φταίμε εμείς σε αυτό!
  Φυσικά πρέπει να δείξουμε πρώτα κάποια θετικά βήματα στο να γίνουμε κρατος.

 11. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 04/07/2012 15:53:14

  Επαναδιαπραγμάτευση Χωρίς απολύσεις -μειώσεις -και αποκρατικοποιήσεις ?
  ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ σημαίνει ότι οι νέοι όροι πρέπει να εγκριθούν απο τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών κρατών , το πιστεύει κανείς;
  ΖΗΤΑΣ , απο το τίποτα που έχεις κάνει!

 12. theo1611 avatar
  theo1611 04/07/2012 16:51:31

  However, είμαστε όμως και μία ειδική περίπτωση, η τελευταία σοβιετία στην Ευρώπη!!!
  Οι δανειστές μας κατάλαβαν έγκαιρα ότι οι διαπραγματευτές μας συμπεριφέρονται ως κάστα απόλυτης εξουσίας, που γ....ν και δέρνουν όλη την κοινωνία κατά το δοκούν και το προσωπικό τους συμφέρον!!!

  Δεν νομίζω να έχουν σχηματίσει αυτή την εντύπωση για καμμιά άλλη χώρα!!!

  Κατά τη γνώμη μου η μόνη διαπραγματευτική δύναμη της χώρας είναι αφενός να μαζέψει τα του οίκου της με κοινωνικά δίκαιο τρόπο, αφετέρου να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις κατά τέτοιο τρόπο, που να επικρέμαται η απειλή ότι τελικά θα πάρουν τα αρ..δια μας οι δανειστές, αν οι προσφορές δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον!!!

  Ζητάμε διαπραγματευτές και εξεκιουτίβους που δεν θα πάρουν καν τις νόμιμες προμήθειες!!!

  Μέλλον δόξης λαμπρόν!!!

 13. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 04/07/2012 17:01:39

  Χωρίς να το χαμπαριάσουμε, συζητώντας για αποκρατικοποιήσεις, συγχωνεύσεις και επαναδιαπραγμάτευση, ο Σαμαράς σε νεκρό χρόνο, κατήργησε ΟΛΕΣ τις ειδικές γραμματείες και επιτροπές. Θυμίζω ότι με το καλημέρα περιέκοψε τις υπουργικές αμοιβές. Το καλό είναι ότι γίνεται αντιληπτό πως πλέον τους βολεμένους δεν θα τους συμπαρασταθεί κανένας. Θα παραδοθούν αμαχητί. Φαντάσου τί εκπλήξεις μας περιμένουν αφού κάνει ρεκόρ ψήφων εμπιστοσύνης.

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ Δεξιόχειρας 06/07/2012 15:27:27

   έκοψε και 10% απο τις βουλευτικές αποζημιώσεις και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Λες και απο αυτές κανανε 50 σπίτια έκαστος.

 14. nikos avatar
  nikos 04/07/2012 17:23:56

  Πολυ σωστη τοποθετηση και ακριβως αυτος ο κινδυνος, το οτι δηλαδη εχουμε ηδη περασει στους "απ'εξω", ειναι υπαρκτος.
  Το πιο τραγικο δε ειναι, οτι η νοοτροπια και η ανικανοτητα που μας οδηγησε εδω παραμενει ακεραιη, καθως δηστυχως ιδιας λογικης ατομα βρισκονται στα ποστα.
  Δηλαδη αφου το αναλυσαμε, αφου το νιωσαμε στο πετσι μας, αφου καναμε 2 φορες εκλογες, αφου γραφτηκαν και λεχθηκαν τονοι επιχειρηματων, παλι εκει: δεν υπαρχει σχεδιο ελληνικο. Τιποτα. Οτι μας πουνε. Ειναι φιλοι μας, ειναι συνεργατες μας, θελουν το καλο μας.
  Και εμεις περιμενουμε την αναπτυξη στους "φοβερα καινοτομους" τομεις: οικοδομη, τουρισμος , σαλιγκαρια. (Οπου βεβαιως το Υπουργειο Βορειου Ελλαδους παιζει προτευοντα ρολο στην περιφερια)

 15. Γιώργος Μητροσύλης avatar
  Γιώργος Μητροσύλης 04/07/2012 17:56:43

  Η Ελλάδα πρέπει να ζητήσει ραγδαίες αλλαγές τώρα, γιατί αυτό επιβάλλει η εθνική υπερηφάνεια, οι εθνικές αντοχές και το εθνικό συμφέρον. Οι γερμανοί μας πάνε φουλ για έξοδο από την ευρωζώνη. Όποιος δεν το βλέπει είναι τυφλός ή απλά δεν θέλει να το δει.

 16. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 04/07/2012 18:11:03

  Aγαπητέ κ. Αντώνη Σαμαρά, δείξτε μας και το άλλο σας πρόσωπο, εκείνο του ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ....... Πού ξέρετε;;; Μπορεί να είναι πιό ....γοητευτικό και τελικά, ν΄ αποδειχθεί και αποτελεσματικότερο.... :-))

 17. panos avatar
  panos 04/07/2012 18:16:52

  Η διαπραγματευση θα γινει στην ωρα της εφοσον κανουμε καποα πραγματακια που ειναι απολυτως σωστα και τα λεει και το μνημονιο(αν το εχουν διαβασει καποιοι θα δουνε οτι πολλα πραγματα επρεπε να γινουν απο δεκαετιες,αλλα ας οψετε το Πασοκ με τα πελατακια του που βυθιστηκαμε). Εδω στα νοσοκομεια στις ΔΕΚΟ στους ΟΤΑ γινετε το μεγαλο παρτυ της ρεμουλας του ελληνικου Λαου,λες και δεν τα ξερουν οι απεξω και εμεις ζηταμε αμμεσα απο τον Αντωνη αμμεση διαπραγματευση. Δυστηχως εχουμε γινει διεθνως περιγελος με τα χαλια μας επειδη καταντησαμε μια κοινωνια μπ....λο και ζηταμε και τα ρεστα. αν αφησουν τον Αντωνη ολα θα γινουν ομαλα και με τη σειρα τους,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΝ.

  • abc avatar
   abc @ panos 04/07/2012 19:36:40

   Εσύ φίλε Panos αν ήσουν στη θέση τους θα τον άφηνες?
   Μήπως δεν πρέπει να περιμένει να τον αφήσουν, όπως έκανε ο Καραμανλής και είδες τί πάθαμε...

   • panos avatar
    panos @ abc 04/07/2012 20:48:56

    Οταν λεω φιλε μου να αφησουν τον Αντωνη να παραξει εργο για τη χωρα και να τη μεταρυθμισει σε συγχρονη ευρωπαικη,πρεπει ολη η κυβερνηση να απαρνηθει τους κατα τοπο μακρυχεριδες κουμπαρους τα κοματοσκυλα της τσεπης,τους κρατικοδιαιτους δηθεν επιχειρηματιες τους νταβαντζηδες των ΜΜΕ που κυβερνανε τοσα χρονια απροκαλυπτα και ειναι μεσα σε ολα τα εργα του δημοσιου. Εκει απετυχε ο κωστας Καραμανλης και πλεον ειναι η ταλευταια ευκαιρια της Εθνους και του Αντωνη Σαμαρα.

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ panos 06/07/2012 15:33:05

   ο Αντωνης που καποτε ελεγε οτι δεν ξαναγυρνα στη ΝΔ ούτε αμα τον καλέσουν για την ηγεσία της, αλλα επειτα ξαναγύρισε, που έδιωξε την Ντορα επειδή υπερψήφισε το μνημόνιο Ι, και αυτός το καταψήφισε, έπειτα έδιωξε ένα σωρό βουλευτές επειδή καταψήφισαν! το μνημόνιο ΙΙ και αυτός το υπερψήφισε! αλλα επειτα τους ξαναπήρε στις αγκάλες του, επειτα ξαναπήρε τη Ντορα, επειτα τον αγαπητό Ψοφιαδη, που περίτεχνα απεφευγε ως καμένο χαρτί που ήταν, και μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση ομως επειτα ειπε οτι δεν ειναι της ωρας, αλλά μαγειρευτό.

 18. je te connais par la folie terrible du peuple avatar
  je te connais par la folie terrible du peuple 04/07/2012 18:33:35

  για όλα φταίει ένας αλλόκοτος τύπος που από πείσμα οδήγησε αφρικανική χώρα σε ευρωπαϊκη οικονομική κοινότητα, συγχέοντας ενδεχομένως τον βορειοαφρικάνικο και δυτικοασιατικό με τους αντίστοιχους ευρωπαϊκούς προσανατολισμούς.

  • abc avatar
   abc @ je te connais par la folie terrible du peuple 04/07/2012 19:06:05

   Nαι γιατί αυτοί που μας δέχτηκαν και μετά δέχτηκαν και την Τουρκία,Βουλγαρία,Ρουμανία και παλεύουν με κάθε μέσο να βάλουν Σκόπια, Σερβία, Αλβανία κλπ. ήταν ηλίθιοι, 10 φορές πιο άχρηστοι απο τα δικά μας τζιμάνια της πολιτικής και έιχαν πάντα αγαθά κίνητρα να μας βοηθήσουν να γίνουμε και εμείς πλούσιοι επειδή έχουμε λαμπρή ιστορία. Και βεβαίως ουδέποτε διανοήθηκαν οι τίμιοι αυτοί τζέντελμεν να λαδωθούν απο αχρείους Βαλκάνιους . Ε, ντάξει, δεν είμαστε και η μαντάμ L' OREAL...Oύτε η Barklays Bank. Kαθαρά πράγματα εκεί στο Βορρά. Φρου φρού κι αρώματα. Μόνο όταν σκάει τους παίρνει όλους η μπόχα...

   • je te connais par la folie terrible du peuple avatar
    je te connais par la folie terrible du peuple @ abc 04/07/2012 20:25:22

    δηλαδή εσύ υποστηρίζεις ότι οι έλληνες είναι άνθρωποι; (ώ ρε μάνα πέφτουνε να με φάνε, τους βλέπω.)

 19. theo1611 avatar
  theo1611 04/07/2012 19:15:40

  Για να πάνε τα πράγματα μπροστά, ο ηγέτης πρέπει να λάβει αποφάσεις και να συνεγείρει όλους τους σημαντικούς κρίκους της αλυσίδας στην εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού.

  Αν ο ηγέτης δεν έχει καμμία εξάρτηση από ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε, τα πράγματα είναι απλά, αλλά αυτό είναι μία ουτοπία!!!

  Δεν υπάρχει ηγέτης που να μην είναι εξαρτημένος, από την ψήφο, από τους υποστηρικτές, από τα κατεστημένα συμφέροντα, από τα προσδοκώμενα συμφέροντα, από τους χρηματοδότες, από αυτούς που δεν τον πήγαν αλλά περιμένουν να δουν, από αυτούς που δεν τον πήγαν, δεν τον πάνε και θα τον πολεμήσουν μέχρις εσχάτων.

  Ζυγίζεις, προχωράς και κρίνεσαι από τα αποτελέσματα και τον χρόνο μέσα στον οποίο τα επιτυγχάνεις.

  Όταν πρέπει να το κάνεις στο αμήν και μη παρέκει, ένας τρόπος υπάρχει: 'Ο γέγονεν γέγονεν και γ...σταυρίδια, μέχρι να πετύχεις το στόχο σου.

  Εσείς ξέρετε κανέναν άλλο τρόπο, π.χ. επικοινωνιακό, διαπλεκόμενο, καθωσπρεπικό, μημουαπτικό, κλπ?

  Δεν υπάρχει!!!

  Η διαπίστωση του θετικού αποτελέσματος για τον ηγέτη είναι πάρα πολλή απλή και μη μετρήσιμη, και τώρα μπορείτε να πα να γ...θ..τε!!!

 20. Kommenos avatar
  Kommenos 04/07/2012 20:40:01

  Μείνετε ήσυχοι. Θα γίνει ........... επαναδιαπραγμάτευση, με τους υπαλλήλους της Τρόικας που συντάσσουν "έκθεση προόδου της εφαρμογής των Μνημονίων"!

 21. athamas avatar
  athamas 04/07/2012 21:31:26

  Aφήστε, προέχει η διαπραγμάτευση με τους υπαλλήλους της κατοχικής βουλής!

 22. ΚΕΝΤΡΟ avatar
  ΚΕΝΤΡΟ 04/07/2012 21:45:52

  Να και παλι η εσωστρεφεια η υποεκτιμηση, η αμφισβητηση των δυνατοτητων
  της Χωρας και του Λαου μας.
  Για ολα φταιμε εμεις και εμεις ειμαστε η μοναδικη αιτια για το χαλι μας.
  Και οι υπολοιπες χωρες της Ευρωζωνης που μπηκαν στο Μνημονιο
  ειναι ειδικες περιπτωσεις και η Ελλαδα η εξαιρεση;
  Και οι υπολοιπες που οσονουπω θα ακολουθησοουν;
  Και αυτες ειδικες περιπτωσεις;
  Μηπως μαζευονται πολλες ειδικες περιπτωσεις;
  Ας το παρουμε επιτελους χαμπαρι η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ.
  Και δυστυχως η ΕΥΡΩΠΗ χρησιμοποιησε την Ελλαδα σαν μπαμπουλα
  σαν σκιαχτρο για να κρυψει την κριση της .
  Αλλα δυστυχως τα ψεμματα και η προπαγανδα εχουν κοντα ποδαρια και τωρα
  φανηκε ποσο μικρο ηταν το προβλημα της Ελλαδας σε σχεση με τις αλλες χωρες.
  Αλλα ας οψεται ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και η παρεα του που οδηγησε την Χωρα
  στο ΔΝΤ για 25 δις Εu. που δηθεν δεν μπορουσε να δανειστει.
  Tωρα τα πραγματα εχουν παρει αλλη τροπη και την χωρα δεν θα την σωσουν ουτε οι αποκρατικοποιησεις ουτε οι απολυσεις Δημοσιων Υπαλληλων.
  Απλα ολα αυτα θα επειδεινωσουν το κλιμα υφεσης και θα αυξησουν την ανεργια .
  Την συνταγη την ζησαμε εδω και δυομιση χρονια.
  Και αυτην τη συνταγη κατεκρινε και ο Σαμαρας.
  Τα τρια κομματα που συγκυβερνουν πηραν μια σαφεστατη εντολη απο τον Λαο στις εκλογες που εγιναν 17 Ιουνιου.
  Να ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΥΝ το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και οχι να το εφαρμοσουν.
  Μονο μια σοβαρη επαναδιαπραγματευση που θα απαλυνει τους σκληροτατους ορους δανεισμου μπορει να δωσει ελπιδες για αναπτυξη και κατ' επεκταση μειωση της ανεργιας.
  Αυτην την σαφεστατη εντολη πηραν απο το Λαο.
  Αν δεν μπορουν να την φερουν σε περας ας την καταθεσουν πισω στο Λαο
  και οχι να τον κοροιδευουν με πολιτικα τερτιπια.
  Ειπαμε τα ψεμματα εχουν κοντα ποδαρια.

  • Φλου avatar
   Φλου @ ΚΕΝΤΡΟ 05/07/2012 02:29:56

   Εύγε!!!

 23. firiki2010 avatar
  firiki2010 04/07/2012 22:04:40

  Θα πρέπει να συνειδητοποιηθούν 2-3 πραγματάκια:
  1 Θεωρούμαστε ειδική περίπτωση , γιατί είμαστε ειδική περίπτωση! Και είμαστε μια κατηγορία μόνοι μας, αφ΄ ενός λόγω του μεγέθους του προβλήματος μας (λιγότερο) και - περισσότερο - γιατί λόγω ηλιθιότητος αρχικά (προ μνημονίου) και λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων και ανικανότητας στη συνέχεια το διογκώσαμε αρνούμενοι επί της ουσίας να υλοποιήσουμε τα σωστά τμήματα ενός στο πόδι γραμμένου μνημονίου.
  2 Για να μπορέσει η Ελλάδα να βρεθεί εντός του γενικού ευρωπικού σχεδιασμού και να μην είναι- όπως σωστά επισημαίνει η ανάρτηση- σε ένα επικίνδυνο προθάλαμο και
  για να μπορεί να κάνει συμμαχίες (σήμερα κανείς δεν θέλει να συμπαραταχθεί στο ίδιο μέτωπο με το "μαυρο πρόβατο")
  πρέπει να κάνει 5 πραγματάκια για να τακτοποιήσει τα του οίκου της και να δώσει το σήμα που ματαίως περιμένουν οι Ευρωπαίοι για να αισθανθούν ότρι πέρα από παζάρια είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε και κάτι πιο ουσιαστικό και να βρουν την αφορμή να αλλάξουν όρους του μνμονίου
  3 Μεταρρυθμίσεις , αποκρατικοποιήσεις κλπ είναι απολύτως βλακώδες να τα αντιμετωπίζουμε σαν ένα είδος παραχώρησης προς την τρόϊκα. Είναι πράγματα που έπρεπε να τα είχαμε κάνει εδώ και καιρό και θα πρέπει να τα κάνουμε ακόμα κι αν αυριο ως δια μαγείας το μνημόνιο και το χρέος εξαφανιστούν. Οι νοοτροπίες που και σήμερα αντιστέκονται σε αυτές τις αλλαγές - νοοτροπίες διάχυτες σε όλο το πολιτικό φάσμα - είναι αυτές που μας έφεραν ως εδώ.

 24. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ 04/07/2012 22:47:46

  Εχω να γραψω καιρο ...ισως οι παλοι να με θυμουνται ...πως ομως αραγε ...Εφεδρος Υπολογαγος Αιτουμενος Αλλαγη χορου Καθηκοντος οπως μου οριζει η συνειδηση μου...φτανω στην δευτερη πατριδα μου ITALIA εχοντας σκοπο να κρατησω οσο μπορω μεσα μου τα πιστευω ...Φευγει η γυναικα μου αφηνει μια θεση ΕΛΕΥΘΕΡΗ στο ΔΗΜΟΣΙΟ μια ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΑ στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ με πτυχιο ΑΡΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ για θεση σε μια ιδιωτικη κλινικη στην χωρα της ...Εγω που ομως εχω ορκο δωσει απεναντι στους προγονους μου γυρνω, ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ και στο αεροδρομιο την ΡΩΜΗΣ νιωθω οπως ενας πακιστανος,, παρισακτος ...παριας ...ενα μηδενικο ( το υπολοιπο μιας υποδιαιρεσης) που δεν οριζει το αποτελεσμα....και ΕΓΩ δημοσιος υλαλληλοσ υπαλλξη

 25. Δεν σώζεται αυτός ο τόπος με τίποτα ρε μάγκα μου! avatar
  Δεν σώζεται αυτός ο τόπος με τίποτα ρε μάγκα μου! 04/07/2012 22:56:44

  Πρόκληση μεγατόνων από τον κ. Βύρωνα Πολύδωρα ο οποίος στον ένα μήνα θητείας του στο Προεδρείο της Βουλής ενέκρινε εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου!

  Ενέργεια που ξεπερνά κάθε όριο λογικής καθώς οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έλαβαν επίδομα για τους δύο μήνες κατά τους οποίους η Βουλή ήταν κλειστή!

 26. ΕΤΣΙ έφαγαν και τον Καραμανλή - ΤΑ μόνιμα βαριά στελέχη ΤΗΣ ν.δ avatar
  ΕΤΣΙ έφαγαν και τον Καραμανλή - ΤΑ μόνιμα βαριά στελέχη ΤΗΣ ν.δ 04/07/2012 22:59:34

  Με παρέμβαση του πρωθυπουργού δεν θα δοθεί τελικά εκλογικό επίδομα ύψους 1.000 ευρώ σε κάθε έναν από τους 1.200 υπαλλήλους της Βουλής που εγκρίθηκε επί προεδρίας Πολύδωρα, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε όταν έγινε γνωστή η έγκριση κονδυλίου 2 εκ. ευρώ για το σκοπό αυτό.

 27. ΚΕΝΤΡΟ avatar
  ΚΕΝΤΡΟ 04/07/2012 23:03:14

  firiki
  Η χωρα διανυει τον πεμπτο χρονο σε βαθεια υφεση-ρεκορ απο το τελος τουΒ'
  Παγκοσμιου Πολεμου- εχει φτασει η επισιμη ανεργια στο 22% και ο πληθυσμος που ζει κοντα στο οριο της Φτωχειας εχει ξεπερασει το 50%.
  Τι αλλο πρεπει να δωσει;
  Περισσοτερη ανεργια;
  Μειωση ακομα μισθων και συνταξεων;
  Αυξηση περεταιρω της φορολογιας;
  Κλεισιμο νοσοκομειων 'η σχολειων;
  Καταργηση ολων των κοινωνικων επιδοματων(οσων εχουν απομεινει);
  Μειωση της Αμυντικης δυνατοτητας της Χωρας με ταυτοχρονη μειωση των αντιστοιχων κονδυλιων;
  Να πουλησει ΔΕΗ ,ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και να παρει ολα μαζι γυρω στα 5 δις
  και ποτε;
  Και αν τα κανουμε ολα αυτα εισαι σιγουρος οτι η Χωρα θα σωθει;
  Μα για αυτα δεν φωναζε ο ΣΑΜΑΡΑΣ οτι ειναι η λαθος συνταγη;
  Ο ιδιος δεν ελεγε οτι αυτη η πολιτικη ειναι αδιεξοδη;
  Και τωρα τι ζηταμε να τηρησουμε πρωτα το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και μετα να παμε να το Επαναδιαπραγματευτουμε;
  Δηλαδη θα (ξε) πουλησουμε ΔΕΗ,ΟΠΑΠ,ΑΤΕ,ΤΡΑΙΝΟΣΕ και μετα θα πουμε στην ΤΡΟΙΚΑ ειδατε τι καλα παιδια που ειμαστε δωστε μας μια επιμηκυνση.
  Και μεχρι να αποφανθει η ΤΡΟΙΚΑ και οι ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ -αν αποφανθουν-
  εμεις θα παραμεινουμε στον γυψο του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ με αυξηση της υφεσης της ανεργιας και της φτωχειας.
  Αυτη την εντολη εδωσε ο Λαος;
  Μην τον απογοητευσουμε γιατι τοτε δυστυχως θα τον οδηγησουμε στα ακρα:
  ΣΥΡΙΖΑ και ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ΚΕΝΤΡΟ 05/07/2012 00:37:30

   Το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, συγχωνεύσεων και καταργήσεων άχρηστων οργανισμών, της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και των μεταρρυθμίσεων επαναλαμβάνω δεν είναι κατι που "δίνουμε στην τρόϊκα", δεν θα το κάνουμε για χάρη της , δεν είναι για να αποδείξουμε απλώς ότι είμαστυε καλά παιδιά. Πρέπει να τα κάνουμε για μας. Και αυτά είναι πράγματα που και ο Σαμαράς εξ αρχής είπε ότι πρέπει να γίνουν για να μην συμβούν όλα αυτά τα οποία ανέφερες (ύφεση,ανεργία , υπερφορολόγηση, μειώσεις μισθών συντάξεων κλπ) Και τέλος πάντων το θέμα των αποκρατικοποιήσεων ήταν σταθερά στην ατζέντα της ΝΔ και προ του μνημονίου.
   Και κάτι τελευταίο: Ας υποθέσουμε ότι μας απαλλάσσουν από το χρέος. Θεωρείς ότι έχουν γίνει στην κοινωνία και στην οικονομία μας εκείνες οι αλλαγές που θα μας επιτρέψουν να μην το ξαναδημιουργήσουμε;;;;

 28. However avatar
  However 04/07/2012 23:36:47

  Αγαπητοί φίλοι,

  Θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια σημεία σε σχέση με την ανάρτησή μου και ιδίως σε σχέση με τα σχόλια που αναπτύσσονται στη συζήτηση που διεξάγεται -

  Πρώτον, δεν υπονοώ κάποια "γραμμή" διαπραγματευτικής διαδικασίας. Αυτό που θεωρώ κρίσιμο, όμως, είναι οτι όποια διαπραγματευτική πορεία και εάν επιλεγεί, να "θυμάται" οτι δεν πρέπει να "αφήνει" την Ελλάδα για πολύ χρόνο σε προθάλαμο "ειδικής περίπτωσης".

  Και αυτό γιατί ο κίνδυνος της "απομόνωσης" μας από τους κεντρικούς σχεδιασμούς είναι -

  α) υπαρκτός, καθώς υπάρχουν ενεργά σενάρια που θεωρούν οτι το κόστος εξόδου μας είναι συγκρίσιμο - πλέον - με το κόστος διάσωσης μας,

  β) απρόβλεπτος, καθώς η σημερινή ευρωπαϊκή οικονομία είναι de facto απρόβλεπτη διαδικασία πολλών παραμέτρων και περισσότερων παγίδων,

  γ) ύπουλος, καθώς οι δυναμικές σε μία ευρωζώνη που ισορροπεί - ακόμα - οριακά μεταξύ της γερμανικής προσέγγισης και της γαλλοιταλικής υπέρβασης θα εναλάσσονται επιταχυνόμενα και,

  δ) στοχευμένος επάνω μας, καθώς οι γερμανοί μάλλον θα προτιμήσουν να αντιμετωπίζουν - έως ότου διασφαλίσουν την ενοποίηση όπως την αντιλαμβάνονται - ad hoc τα προβλήματα είτε των ισπανικών τραπεζών ή των ιταλικών ομολόγων, κλπ, παρά να πρέπει να αντιμετωπίσουν μία συνολική λύση που "επιβάλλει" ένα μπλόκ του Νότου. Και για να γίνει αυτό - μεταξύ άλλων - είναι λογικό να προτιμούν να αντιμετωπίζεται (από όλους ή έστω τους περισσότερους) η Ελλάδα ως ειδική περίπτωση, στο πλαίσιο της ευρωζώνης και των υφιστάμενων μηχανισμών της.

  Αυτός ο κίνδυνος θα ισχύει εώς τη στιγμή που η χώρα θα έχει μπεί σταθερά στο κανάλι της βιωσιμότητας της οικονομίας της. Για αυτό το στόχο, η αναγκαία συνθήκη είναι να βρίσκεται η Ελλάδα στο momentum του κεντρικού σχεδιασμού που θα υιοθετηθεί, αργά ή γρήγορα. Η ικανή συνθήκη όμως είναι να κάνει η Ελλάδα αυτά που βρίσκονται εντός του δικού της ελέγχου. Και αυτά περιλαμβάνουν και τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αναγκαίες μεταρυθμίσεις και τις θεσμικές υπερβάσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, κλπ.... Απλά να σχεδιαστούν έξυπνα και να υλοποιηθούν αποτελεσματικά γιατί το κάθε ένα από αυτά μπορεί να στηρίξει τα άλλα. Και εάν γίνει αυτό μειώνεται το συνολικό βάρος για την κοινωνία και την οικονομία. Έως σήμερα έχει γίνει το αντίθετο σε όλα τα μέτωπα, με αποτέλεσμα αυτό που ζούμε όλοι ή σχεδόν όλοι....

  Τέλος, εκτιμώ ότι οι εταίροι μας δεν θα προσαρμόσουν τη στάση τους με βάση την ένταση της φωνής, το bravado ή θεαματικές πιρουέτες. Η επαναδιαπραγμάτευση ή επανατοποθέτηση ή επαναρύθμιση του ελληνικού προγράμματος δεν είναι - και δεν πρέπει να είναι - διαδικασία μπρα ντε φερ. Είναι διαπραγμάτευση κοινού συμφέροντος: της Ελλάδας και των δανειστών της. Όσο η Ελλάδα ανακάμπτει τόσο πιο διασφαλισμένη είναι η αποπληρωμή των δανείων της. Αυτή η απλή πρόταση αρκεί για να ξεκινήσει η κουβέντα στο κανάλι της ανάπτυξης. Για αυτό είναι πιο σημαντική η πλήρης κατανόηση και η προσεκτική ανάλυση του ισχύοντος προγράμματος, η τεκμηριωμένη αποδόμηση συγκεκριμένων παραμέτρων του και η - επίσης τεκμηριωμένη - αντικατάστασή τους με άλλες που θα βγάλουν τη χώρα οριστικά από τον βρόγχο. Καλή η επιμήκυνση για να απαλύνει τον πόνο. Όχι αρκετή για να θεραπεύει την ασθένεια που είναι η σπατάλη του ελληνικού ΑΕΠ......

 29. However avatar
  However 04/07/2012 23:46:25

  (να συμπληρώσω μόνο κάτι που ξέχασα στο σχόλιο μου)

  Όπως εκτιμώ ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι διαδικασία μπρα ντε φερ, το ίδιο εκτιμώ ότι δεν είναι και διαδικασία yes men. Η διαπραγμάτευση είναι - και οφείλει να είναι - μία συζήτηση ισορροπίας και όχι ιεραρχίας. Και η ισορροπία βρίσκεται εκεί που τέμνεται η αξιοπιστία με το συμφέρον. Πρέπει να είσαι αξιόπιστος συνομιλητής, να καταστήσεις αξιόπιστο τον συνομιλητή σου και να οριοθετήσεις με αυτόν το κοινό σας συμφέρον. Και από εκεί να ξεκινήσετε.

 30. Δεν σώζεται αυτός ο τόπος avatar
  Δεν σώζεται αυτός ο τόπος 04/07/2012 23:54:36

  το επίδομα εχει ήδη εισπραχθεί απο 18 Ιούνη

 31. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 05/07/2012 00:03:24

  κατανοητή η λογική του προέδρου, αλλά να μη χαθει΄το taiming και η δυστηχία του κόσμου φτάσει σε σημεία χωρίς επιστροφή
  όλοι ξέρουμε πόσο προσπαθήσαμε να ανατρέψουμε το κλίμα μετά τη κυβέρνηση
  Παπαδήμου, αν απολεστεί το σημερινό πλεονέκτημα, η πίστωση που έδωσε ο κόσμος, μετα δε γυρνάει πίσω

  • Giorgos avatar
   Giorgos @ Βούλα Ελευθεριάδου 06/07/2012 15:37:39

   εντελως κατανοητή κατα τη γνώμη μου, "ας γίνω πρωθυπουργός και όσο αντέξω..."

 32. Φλου avatar
  Φλου 05/07/2012 03:55:34

  Μου φαίνεται, έχουμε ξεχάσει ΠΟΙΟΙ είμαστε και ΠΟΎ κατοικούμε.

  Φυσικά και είμαστε "ιδιαίτερη περίπτωση". Περιπτωσάρα, θα 'λεγα...

  Όταν το 1827 οι Ευρωπαίοι μας έκαναν κράτος, δεν μας έκαναν για... τα όμορφά μας μάτια. Αλλά, γιατί, α) Είμαστε πολεμιστές, και β) κατοικούμε την χερσόνησο και το Αρχιπέλαγος που οδηγεί σε τρεις ηπείρους. Χωρίς την Ελλάδα δεν γίνεται να κάνεις παγκόσμια αυτοκρατορία: Αρχαία Ελλάδα, (γι' αυτό κι οι Πέρσες προσπάθησαν να καταλάβουν την χώρα μας), Ρώμη, "Βυζάντιο" + Βενετία κλπ, Αγγλία, ΗΠΑ.

  Ούτε στην ΕΕ μας έβαλαν για τα ωραία μας οικονομικά μεγέθη και προοπτικές. Μας έβαλαν χαριστικά, για τον ίδιο με το 1827 λόγο: Γεωπολιτικό διαμάντι η Ελλάς.

  Αυτοί οι λόγοι ισχύουν και σήμερα, βέβαια. Και σε μεγαλύτερο βαθμό, λόγω γεωπολιτικών συγκυριών: 1) Συμμαχία με Ισραήλ, => Αγγλοσάξωνες + Γαλλία + Ιταλία ("Λαοί της Θάλασσας"), και 2) τα επιβεβαιωμένα ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ υδρογονανθράκων, συν τον αγωγό μεταφοράς της μεσανατολικής Ενέργειας: Ισραήλ- Κύπρος- Ελλάδα-> Ευρώπη/Δύση.

  Τα οικονομικά τερτίπια, μπροστά στα προηγούμενα, είναι της πλάκας- μοχλός πίεσης. Πρώτα απ' όλα, η Κρίση είναι ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ, του καπιταλισμού. "Έσκασε" στην Αμερική, αυτοί πρόλαβαν και την πέρασαν στην Ευρώπη και αυτή, τώρα, ψάχνεται, λόγω του ότι είναι τόσο μεγάλη οικονομία, που δεν μπορεί να την φορτώσει/περάσει πουθενά. Αν είναι δυνατόν άνθρωπος σκεπτόμενος και ολίγον διαβασμένος, σήμερα, να πιστεύει ότι την Κρίση στην Ευρώπη την δημιούργησε η Ελλάδα. Αυτά τα "κατάπινε" ο κόσμος στην αρχή. Τώρα, με Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία στην ίδια μοίρα, ποιος να τα πιστέψει;

  Παρατηρούμε, δε, ότι η Γερμανία είναι αυτή που φέρεται πιο άκαμπτα ή αυστηρά, ("austerity' λέγεται η λιτότητα, ε;), απέναντί μας. Γιατί;

  α) Να μας τιμωρήσει χαρακτηριστικά, λόγω προτεσταντικής Ηθικής, αφενός, και παραδείγματος προς αποφυγήν, αφετέρου, για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, και
  β) Δεν ανήκει στους "λαούς της θάλασσας" και την συμμαχία τους, αλλά, κατά το μάλλον ή ήττον, τους αντιστρατεύεται. Έτσι, μια Ελλάδα κατεστραμμένη την συμφέρει. Ή την Τουρκία στην θέση της Ελλάδας, πολύ θα την ήθελε.

  Ποια τρόικα, λοιπόν, μνημόνια και καταπράσινα άλογα; ΗΓΕΤΗ χρειαζόμαστε. ΤΣΑΓΑΝΟ απαιτείται. ΕΙΛΗΜΜΈΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ζητείται. Τα "ναι μεν αλλά", τα "λάου λάου", τα "και με τον χωροφύλαξ- λαό και με τον αστυφύλαξ- μνημόνιο", τα "βλέποντας και κάνοντας", αυτή την στιγμή, δεν "λένε". Όπως είπε, νομίζω, κάποιος φίλος παραπάνω, και ο ΓΑΠ "καλό παιδί" ήταν. Εδώ χρειαζόμαστε κάποιον "κακό". Κάποιον σοβαρό και στιβαρό που να μην χασκογελάει. Κάποιον που να μην φοβάται, γιατί ξέρει ότι έχει δίκιο, τον έχουν ανάγκη οι "μεγάλοι" και έχει πίσω του έναν ιστορικότατο λαό που βγαίνει, πάντα, νικητής στα δύσκολα.

  ΙΔΩΜΕΝ...

 33. Alexandros avatar
  Alexandros 05/07/2012 13:05:42

  Ο συντάκτης έχει απόλυτο δίκιο, δεν είναι δυνατόν να αποτελούμε άλλο ειδική περίπτωση, είμαστε ισότιμο μέλος της ΕΕ και πρέπει να απαιτήσουμε και τέτοια αντιμετώπιση, η ανθρωπιστική κρίση έχει έρθει ήδη δεν είναι στον προθάλαμο, αν η κυβέρνηση θέλει να κάνει κάτι ουσιαστικό καλο είναι να αποκτήσει κότσια και να ανοίξει το στόμα της. Επίσης, πολύ σημαντικό, όχι στο ξεπούλημα των υποδομών, καλή είναι η μείωση του ελλείμματος αλλα το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το χρέος τελικά και χωρίς υποδομές δεν μπορείς να μειώσεις κανένα χρέος και εν τελει δεν μπορείς να έχεις κράτος. Καλο είναι η κυβέρνηση να ξυπνήσει σιγά σιγά και να αναλάβει δράση!

 34. akisenv avatar
  akisenv 06/07/2012 02:20:47

  Αναδιαπραγματευση σε οριζοντα τετραετιας....
  αυτα....

 35. Giorgos avatar
  Giorgos 06/07/2012 15:42:03

  Η Μέρκελ χάρηκε με το αποτέλεσμα των εκλογών, αν και εσύ χάρηκες που η Μέρκελ βρήκε θετική την έκβαση των εκλογών και νοιώθεις λιγάκι δυσάρεστο-ικανοποίηση τότε διάβασε το παρακάτω άρθρο που θα σε κάνει να το ξεπεράσεις.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Stockholm_syndrome

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.