#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/10/2011 10:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα χρειάζεται «ένα άλμα πιο γρήγορα από τη φθορά…»

 

Όποιος ζεί και κινείται σ΄ αυτή τη  χώρα,  βλέπει  ότι εδώ που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να γίνει και μάλιστα επειγόντως. Αν μερικοί έχουν ακόμα αμφιβολίες ή προσπαθούν εναγωνίως να κερδίσουν λίγο χρόνο για να περισώσουν το σαρκίο τους, ας  καλέσουν μια μέρα, τυχαία, 300 πολίτες στα έδρανα της Βουλής. Και να τους δώσουν τον λόγο... Θα μάθουν από πρώτο χέρι ότι:

-Η πραγματική οικονομία έχει καταρρεύσει

-Το τραπεζικό μας σύστημα έχει …εξαϋλωθεί.

-Η κοινωνία αποσυντίθεται

-Το κράτος έχει παραλύσει

-Τα νοικοκυριά δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και έρχεται μαύρος χειμώνας

Παραπολιτική και ανευθυνότητα

Η χώρα, με μαθηματική πλέον, οδηγείται στην  καταστροφή με απρόβλεπτες συνέπειες, τις οποίες θα κληθούν να πληρώνουν, άγνωστο για πόσο και πόσο, οι επόμενες γενιές. Δεν το έχουμε αυτό το δικαίωμα! Δεν νομιμοποιούμεθα να κλέψουμε το μέλλον τους.

Μέσα σ’ αυτό το ζοφερό κλίμα,  η κυβέρνηση αναλώνεται στη μικρο-πολιτική. Την απασχολεί περισσότερο..

Αν η κα Λούκα Κατσέλη ψηφίσει το άρθρο  37;

Αν η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα συγκεντρώσει αρκετές υπογραφές για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής;

Αν ο κ. Βενιζέλος είναι σε διαμάχη με τον κ. Λοβέρδο

Αν ο κ. Ραγκούσης μπορεί να συνεννοηθεί με τον κ. Ρέππα;

Αν ο κ. Καστανίδης  βρεί χώρο για να δώσει συνέντευξη;

Αν ο κ. Ρομπόπουλος  παραιτηθεί σήμερα, αύριο ή τη Δευτέρα.

Ποιόν, στ’ αλήθεια ενδιαφέρουν τα θέματα αυτά; Απασχολεί κανέναν άλλον, πλην της οικογένειάς του και κάποιων στενών φίλων, το πολιτικό μέλλον του κ. Παπανδρέου; Γιατί όλη η συζήτηση εκεί περιστρέφεται!

Από την άλλη πλευρά, στην ΕΕ διεξάγεται, δημοσίως, μια συζήτηση σε επίπεδο…..δημοπρασίας! Και εντελώς επιπόλαια μάλιστα! 21% κούρεμα λέει ο ένας, 35% προτείνει ο άλλος, 50% σκέφτεται ο τρίτος  και γιατί όχι πάνω από 50%,  αναρωτιέται  κάποιος τέταρτος, γιατί όχι  70%, λέει η UBS! Γιατί 100%  λέω εγώ;

Η όλη συζήτηση μου θυμίζει τις διαμάχες στο Πανεπιστήμιο μεταξύ ΠΣΚ και ΠΠΣΠ, αναφορικά με ποιους θα ξεκινούσαν  την …επανάσταση για την ανατροπή του αστικού  καθεστώτος! Με τους εργάτες έλεγε η ΠΣΚ, με τους αγρότες  η ΠΠΣΠ! Τέλειωνε η Συνέλευση, ερχόταν στο κυλικείο και ως  ….εκπρόσωπος  του κεφαλαίου  (καθότι εγώ ήμουν ΔΑΠ) κέρναγα τους καφέδες επειδή μ’ άφηναν ακλόνητο!

Αυτοσχεδιάζοντας χωρίς …σχέδιο

Στα σοβαρά τώρα:

Η Κυβέρνηση  Παπανδρέου αυτοσχεδιάζει και μάλιστα στο γόνατο. Ο επί των Οικονομικών Αντιπρόεδρος, κοιμάται μ’  ένα φόρο το βράδυ και τον αλλάζει το πρωί!  Θα πάθει σύνδρομο στέρησης, αν μια μέρα δεν ανακοινώσει ένα νέο χαράτσι!

Λοιπόν, για να μην αγχώνεται με δύσκολα πράγματα, όπως, φοροαπαλλαγές, αφορολόγητα, συντελεστές, δείκτες απόδοσης και πολλαπλασιαστές, θα του πρότεινα, μ’  όλο το θαυμασμό προς την επινοητικότητά του, για τον επόμενο χρόνο, να  φορολογήσει το 100% του εισοδήματος! Μισθωτοί και συνταξιούχοι (αφού μόνον αυτούς πιάνει) να τα δώσουν όλα!  Έτσι, θα τους υποχρεώσει να καταναλώσουν τις αποταμιεύσεις τους, άρα να δημιουργήσουν τζίρο στην αγορά!

Είναι προφανές ότι αστειεύομαι, αλλά πως αλλιώς να αντιμετωπίσεις μια κυβέρνηση που έχει χάσει τον έλεγχο;

Η πικρή αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου βρίσκεται σε  περιδίνηση. Αναζητεί σωτήρα. Παρακολουθεί αμήχανη, ενώ μας παίζουν στα ζάρια! Φοβάται να διαμαρτυρηθεί μήπως και εξαγριώσει τους υποψήφιους …σωτήρες! Ό,τι και να μας σερβίρουν, θα το εκλάβει ως επιτυχία! Και ως τέτοια θα την παρουσιάσει. Αυτό είναι επικίνδυνο γιατί μπορεί να μας εμφανίσει μια εθνικά καταστροφική λύση, ως θρίαμβο. Και δεν τα πάει καλά στον τομέα αυτό ο κ. Παπανδρέου. Να θυμίσω ότι θεωρούσε λύση το σχέδιο Ανάν, σωτηρία το Μνημόνιο, ένα βήμα μπροστά το Μεσοπρόθεσμο και μεγάλη επιτυχία την απόφαση της 21ης Ιουλίου!  Όπως απεδείχθη όλα ήσαν παγίδες!

Προσπαθώ να καταλάβω, ποια είναι η πρόταση της Κυβέρνησης; Δεν μπορεί να λέει γενικά και αφηρημένα ο κ. Βενιζέλος ότι θέλουμε  κάτι καλύτερο από την 21η Ιουλίου! Έχουν μελετήσει τις επιπτώσεις από ένα κούρεμα, ας πούμε,  της τάξεως του 50%; Ποιες θα είναι αυτές για το μέλλον της Ελλάδος; Πολύ φοβούμαι πως δεν έχουμε ιδέα τι γίνεται! Και το σημαντικότερο,  αν αυτό που μαγειρεύεται στα παρασκήνια αποβλέπει στη σωτηρία της Ελλάδος ή στη σωτηρία των ευρωπαϊκών (κυρίως) τραπεζών.

Όμως, ακόμα και αν τη λύση που θα αποφασίσουν για μας οι άλλοι,  την παρουσιάσει ως επιτυχία, πιστεύει αλήθεια ο κ. Παπανδρέου ότι αυτήν την …«επιτυχία» μπορεί να την αντέξει ο ελληνικός λαός; Αν το πιστεύει, μάλλον είναι πολύ βαθιά νυχτωμένος!

Η πατρίδα μας διέρχεται εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές. Μοιάζει με ακυβέρνητο πλοίο,  στο οποίο κάποιοι τρίτοι ονειρεύονται ρεσάλτο. Έχουμε ανάγκη από τολμηρές πρωτοβουλίες για μια νέα αρχή.

Το Μνημόνιο απέτυχε. Η επιμονή στην εφαρμογή του ακρωτηριάζει τη πατρίδα μας, καταρρακώνει την αξιοπρέπεια  μας και υποθηκεύει το μέλλον μας. Πρέπει να σπάσουμε αυτό τον φαύλο κύκλο.

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο εθνικό σχέδιο. «Ένα άλμα πιο γρήγορα από τη φθορά…»

Κ.Ρ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σιωπηλός avatar
  Σιωπηλός 14/10/2011 10:20:48

  Λίγο ακόμη Λυμπερόπουλο, τον πρόεδρο του σωματείου των ταξιτζήδων, να δείξουν τα κανάλια και ο Σαμαράς θα χάσει ολη τη δυναμική που έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα.

  Είναι πολύ άσχημο για τη Νέα Δημοκρατία να χρεώνεται τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος εξαγριώνει ακόμη περισότερο την κοινή γνώμη εναντίον των ταξιτζήδων.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Σιωπηλός 14/10/2011 12:15:12

   Όπως είπε και στην ΔΕΘ ο Σαμαράς άλλο οι συνδικαλιστές του ευρύτερου δημόσιου τομέα και άλλο οι ταξιτζήδες που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 14/10/2011 10:25:52

  Κώστα Ροδινέ, έχεις απόλυτα, 100%, και απόλυτα δίκιο. Μόνο σκέψου, σε παρακαλώ, όσο και εάν αυτό είναι ταμπού ή όχι πολιτικά ορθό, πόσο από το πρόβλημά μας είναι ο "Ευρωπαϊκός προσανατολισμός". Δεν μιλάω για την ιδεατή "Ευρώπη", μιλάω για την πραγματική Ευρώπη, ή την όποια φαντασίωση ότι θα την κάνουμε εμείς και οι "λαοί", "Ευρώπη των λαών", την "Ευρώπη".

  Και συγγνώμη εάν λέω πράγματα που λέει η Αλέκα... Δεν είμαι η Αλέκα.

 3. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 14/10/2011 10:30:50

  Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι άμεση αφαίρεση του καρκινικού όγκου!
  Μετά, ας μιλήσουμε για θεραπεία, αλλά προς Θεού, ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"...

 4. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 14/10/2011 10:48:02

  Κύριε Ροδινέ,
  Ένιωσα μια πάρα πολύ μικρή απογοήτευση μαθαίνοντας ότι ήσασταν ΔΑΠ. Συνήλθα πάντως πολύ γρήγορα αναλογιζόμενος το «ουδείς αναμάρτητος».

  • Κώστας Ροδινός avatar
   Κώστας Ροδινός @ StarPowerNone 14/10/2011 10:52:41

   !!!!!!!!!!!

   • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
    τηλέμαχος αναγνώστου @ Κώστας Ροδινός 14/10/2011 11:17:31

    Επίσης ούτε η ΠΣΚ έλεγε για επανάσταση με εργάτες (αντιμονοπωλιακό μέτωπο που περιελάμβανε μέχρι και το μεσαίο κεφάλαιο έλεγε) και κάτι παρόμοιο έλεγε και η ΠΠΣΠ (δεν έλεγε για αγρότες, δεν μετέφερε δηλαδή μηχανιστικά το παράδειγμα της ημιφεουδαρχικής Κίνας, παρότι φιλοκινεζική μέχρι το 1976) παρά τις διαφορές τους περί "συνεπούς αριστεράς" . Εκτός αν προσπαθείτε να ξεκαρφωθείτε ότι δεν είστε ο ΧΛ που πρέπει να τα θυμάται αυτ΄.

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ τηλέμαχος αναγνώστου 14/10/2011 12:10:47

     Kύριε Αναγνώστου, σε συζητήσεις σε αμφιθέατρα αναφέρομαι!
     Οχι σε Συνέδριο της Κομμουνιστικής Διεθνούς!
     Οι μεν έλεγαν ο,τι ήθελαν επικεφαλής τους εργάτες, οι δε του αγρότες!
     Τι να κάνω τώρα;
     Μπορεί να ήσαν και ....εκτός γραμμής!

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Κώστας Ροδινός 14/10/2011 13:14:18

      Δεν είμαι τόσο δυσκοίλιος για να σας ψέξω στα σοβαρά γι αυτό το θέμα που δεν είχε και σχέση με την ανάρτηση. Αστειευόμουν αν και επιμένω στην ορθότητα αυτών που έγραψα. Αυτό που έχει μια σημασία και είναι ειρωνεία της ιστορίας είναι ότι η επίσημη θέση του ΚΚΕ για τον Στάλιν, το Ζαχαριάδη, τη σινοσοβιετική διένεξη, κλπ είναι η τότε θέση της ΠΠΣΠ και του πολιτικού φορέα της. Τζάμπα τόσες αντιπαραθέσεις και λογομαχίες!

     • Κώστας Ροδινός avatar
      Κώστας Ροδινός @ τηλέμαχος αναγνώστου 14/10/2011 13:23:49

      Oτι και να λέμε τώρα, είχαν μια γοητεία εκείνες οι συζητήσεις.
      Πιστεύαμε ακόμα, ο,τι μπορούσαμε να αλλάξουμε τον κόσμο!

  • danaos. avatar
   danaos. @ StarPowerNone 14/10/2011 11:02:44

   Καλημέρα σ' όλους. Γιατί βρε SPN ένιωσες απογοήτευση που ο Ροδινός ήταν στη ΔΑΠ; Και γιατί να είναι αμαρτία; Κι εγώ στη ΔΑΠ ήμουνα γιατί δεν άντεχα τους επαναστάτες χωρίς αιτία! Και κάτι ακόμα.Και στο Πολυτεχνείο ήμουνα και έχω πολλά να πω. Μα πάρα πολλά!!!

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ danaos. 14/10/2011 12:33:03

    Δαναέ και στην Κομσομόλ να ήσουν δε μας ενδιαφέρει!
    Από τα Αντινέα να μη φύγεις,για να μας λες σιγά σιγά αυτά που ξέρεις,να μαθαίνουμε εμείς οι νεώτεροι.
    Οι καιροί είναι δύσκολοι,χρειαζόμαστε εφόδια!

    • Κώστας Ροδινός avatar
     Κώστας Ροδινός @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 14/10/2011 12:35:39

     Ηταν και στη Κομσομόλ ο Δαναός;

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Κώστας Ροδινός 15/10/2011 03:07:25

      Ακόμα είναι.
      Τώρα περνάει στη δεύτερη εφηβεία....
      μην κάνεις πως δεν ξέρεις!

   • Αληκτώ avatar
    Αληκτώ @ danaos. 14/10/2011 13:50:54

    Ποιό είναι το πρόβλημα τους. Και εγώ ΔΑΠ ήμουν και μάλιστα σε χρόνια που ήμασταν 3 και ο κούκος!

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ StarPowerNone 14/10/2011 13:51:50

   Καλύτερα ΔΑΠ παρά ΓΑΠ

 5. Lampros avatar
  Lampros 14/10/2011 11:00:03

  Για να λύσεις ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η κατασταση που μας εχουν φέρει, πρεπει να σκεφτείςυπερσυμβατικά. Η λύση για την μη είσπραξη των φόρων δεν μπορεί να ειναι ... οι περισσότεροι φόροι. επειδή "ετσι μας λένε και δεν δεχονται κάτι άλλο"

  Ο Μεγας Αλέξανδρος όταν του είπαν να λύσει τον γόρδιο δεσμο δεν έκατσε να λυνει. Μεχρι σήμερα εκεί θα ήταν. Πήρε υπερσυμβατική απόφαση και έφτασε την Ινδία. Αυτό κάνουν οι Ηγέτες.

 6. tsapari avatar
  tsapari 14/10/2011 11:14:30

  Καλά είναι τα άρθρα του επικηδείου της κυβέρνησης αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που χρειαζόμαστε είναι ιδαίες για την επανεκκίνηση. Η χώρα χρειάζεται ένα στρατηγικό σχεδιασμό που θα πρέπει να αλλάξει όλο το κοινονικοοικονομικό περιβάλλον που μας προσδιορίζει. Η προσπάθεια αυτή θα είναι πολύ δύσκολη και επώδυνη και θα πρέπει να είναι τέτοια για όλους μας, μάλιστα πιο δύσκολη και πιο επώδυνη θα πρέπει να είναι για αυτούς που θα ηγηθούν της ανασυγκρότησης. Για το λόγο αυτό πιστεύετε ότι υπάρχουν αρκετοί που θα μπουν μπροστά για να διασφαλίσουν αυτή τη μετάλλαξη η οποία θα πρέπει να είναι επιτυχής αλλά και ραγδαία?

 7. Γιάννης Καλαματιανός avatar
  Γιάννης Καλαματιανός 14/10/2011 11:26:06

  Η χώρα χρειάζεται ηγέτες.
  Υπάρχουν;
  Και αν υπάρχουν, γιατί κρύβονται;
  Αύριο θα είναι πολύ αργά.
  Κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει στα συντρίμια.

 8. prohja avatar
  prohja 14/10/2011 12:02:33

  όχι αλλα εθνικά σχέδια ,όχι άλλους ηγέτες σας παρακαλώ χορτάσαμε από αυτούς...
  γιατί τόσο ντροπή να παραδεχόμαστε την αλήθεια....???
  δεν απέτυχε το μνημόνιο...
  απέτυχε το ευρώ απέτυχε η e.e απέτυχε το μοντέλο την νέας σοσιαλιστικής διεθνούς του gap...
  η χωρα χρειάζεται απεμπλοκή από την e.e και το ευρώ άμεσα..
  αν δεν θέλετε να γίνει το ρεσάλτο που αναφέρεστε...
  δεν υπάρχει μεγαλύτερη ουτοπία και κοροϊδία ότι θα τα καταφέρουμε μέσα σε αυτές τις συνιστώσες...
  βεβαια αν τώρα γουστάρουμε να μαστέ μια ζωή υποχείρια και δούλοι ok ας μείνουμε μέσα σε κάτι που ποτε δεν μας προσέφερε κάτι ουσιαστικό...
  όχι μην με πυροβολήσετε δεν είμαι κκε...
  ένας απλά σκεπτόμενος άνεργος...

  • ΝΙΚΗ avatar
   ΝΙΚΗ @ prohja 14/10/2011 20:37:20

   Σκεπτόμενε άνεργε πιστεύεις ότι φεύγοντας από το ευρώ και την Ε.Ε. θα γίνουμε ξαφνικά ανεξάρτητοι;όταν δεν παράγουμε πια σχεδόν τίποτα;;; αλλά εκεί μας έφτασε αυτή η κυβέρνηση να πούμε ότι η λύση είναι να φύγει η ελλάδα από την ευρώπη κι όχι αυτοί από την ελλάδα!

 9. GEORGE_SPOROS avatar
  GEORGE_SPOROS 14/10/2011 15:29:53

  Στις 4 Οκτ 09 παρέλαβαν μια χώρα ανεξάρτητη και την μετατρέψαν μέχρι το 2011 σε μια χώρα που κατά τον Βενιζέλο έχει χάσει τη δημοσιονομική και οικονομική της κυριαρχία. Να παραιτηθούν αμέσως! Παρέλαβαν μια ελέυθερη χώρα.

 10. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 14/10/2011 19:45:34

  <>
  Σαν τους ελεύθερους πολιορκημένους νοιώθουμε κι εμείς.
  Ανάρτηση με ουσία κε Κ.Ρ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.