#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/01/2012 17:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα μπορεί!Επειδή ο πρωτοχρονιάτικος Τύπος πλημμύρισε καταστροφολογικά σενάρια. Επειδή ακόμα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρήκε να στηρίξει σήμερα τον κινδυνολογούντα Παπαδήμο. Επειδή οι κρατικοδίαιτοι και επί ξύλου κρεμάμενοι εκδότες παρακαλούν γονυπετείς την Τρόικα να σκλαβώσει όσο πολύ πιο μπορεί την Ελλάδα και να πάρει όσο περισσότερη  "γη και ύδωρ" μπορεί, για να τους την ...χαρίσει μετά. Επειδή ο τρόμος μπροστά στην επερχόμενη διατύπωση της λαϊκής βούλησης στην  κάλπη για όλα τα πεπραγμένα τους βγάζει πλέον μάτι. Επειδή τα εξαπτέρυγα όλων των προηγουμένων στη ΝΔ ετοιμάζονται για νέο γύρο ενδοτισμού στις επιταγές των δανειστών για να παρεμποδίσουν την αυτοδυναμία Σαμαρά... Κρίνουμε σκόπιμο να αναδημοσιεύσουμε, σήμερα ειδικά, στην αυγή ενός έτους που μπορεί να είναι και θα είναι και η αυγή μιας νέας εποχής,  ένα άρθρο του Κώστα Ροδινού της περασμένης χρονιάς που δείχνει ότι κάθε άλλο παρά "τελειώσαν όλα". Και ότι η Ελλάδα μπορεί αν θέλει να απαλλαγεί και από το Μνημόνιο και από την Τρόϊκα και από τους τροχονόμους τους. Με μια και μόνο κίνηση: την ψήφο.

 Μπορούμε να διώξουμε την Τρόϊκα

(17/11/2011)

 του Κώστα Ροδινού

 Ζούμε τις τελευταίες ημέρες του ΠΑΣΟΚ – όπως τουλάχιστον το γνωρίσαμε μέχρι σήμερα – και σίγουρα του “Παπανδρεϊσμου”. Η Ελλάδα  βρίσκεται σε  κινούμενη άμμο. Ό,τι  και  να σκαρφιστεί  ο κ. Βενιζέλος, αδίκως  εξουθενώνει τον κόσμο. Κανέναν στόχο δεν θα πιάσει.  Έχουν αλλάζει δραματικά τα δεδομένα επί των οποίων κάνει τους σχεδιασμούς του!

Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ καταρρέει ο Αντώνης Σαμαράς σταθερά και μεθοδικά (και “αμείλικτα” αν μου επιτρέπεται η φράση όπως συνάγεται από πρόσφατες κινήσεις του) ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Πρώτο δείγμα του τι θα κάνει η πρόσφατη πρόταση για μια φορολογία με ανάπτυξη

Τι θα ακολουθήσει;

Κάθισα και μελέτησα όλες τις πρόσφατες ομιλίες και παρεμβάσεις του. Έκανα και μια προσωπική ανασκόπηση – αναπόληση όσων άλλων έχει πει κατά καιρούς και κυρίως προσπάθησα να διαβάσω “πίσω από τις γραμμές”.

Σε δυο, τρείς το πολύ μήνες, έχουμε εκλογές και εκλέγεται μια νέα  αυτοδύναμη κυβέρνηση. Τι θα μπορούσε να κάνει;

- Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει ένα ευέλικτο σχήμα   15-20 υπουργών, που είναι  έτοιμοι για όλα! Με την ορκωμοσία  αναρτώνται  στο διαδίκτυο τα  στοιχεία των φορολογικών τους δηλώσεων. Όσο καιρό ασκούν εξουσία, την περιουσία τους θα  διαχειρίζεται  επιτροπή ειδικών από την ΤτΕ.

- Μετά το πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει,  ότι διακόπτει τις  συζητήσεις με την Τρόϊκα, για να επαναπροσδιορίσει τη  στρατηγική της χώρας.

-Το πρώτο νομοθέτημα που φέρνει στην Βουλή είναι για το “πόθεν έσχες” όλων των πολιτικών από το 1974 και μετά. Ο έλεγχος προχωράει ταχύτατα και αν αποδειχθεί ότι κάποιοι έβαλαν το χέρι στο μέλι θα πάνε φυλακή – και πρώτα εκείνοι της από εδώ πλευράς.

-Το δεύτερο νομοθέτημα (με διαφορά μιας εβδομάδας) το πολύ θα αφορά την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας

-Ο Πρωθυπουργός, με όσους αρχηγούς κομμάτων θέλουν να τον ακολουθήσουν,  επισκέπτεται Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία για  τη σύναψη διμερών δανειακών συμβάσεων, κατά το πρότυπο της σύμβασης Ρωσίας – Κύπρου. Στόχος να καλυφθούν οι δανειακές μας ανάγκες για το 2012.

-Επιστρέφοντας, καταγγέλλει Μνημόνια και παρεπόμενα και δηλώνει  ότι η χώρα θα προετοιμαστεί για να επιστρέψει στις αγορές το 2013.

Μετά επιδίδεται σε ένα Μαραθώνιο…

- Προχωρεί σε συγχωνεύσεις  τραπεζών με στόχο την δημιουργία  υγιούς τραπεζικού συστήματος.

-Ιδρύει έναν μεγάλο Κρατικό Τραπεζικό Πυλώνα στον οποίον και μεταφέρονται  δάνεια των ιδιωτών (στεγαστικά, προσωπικά-καταναλωτικά μέχρι 300 χιλιάδες). Όπου έχει ήδη αποπληρωθεί το κεφάλαιο, σύν ένα εύλογο περιθώριο κέρδους, διαγράφεται! Στα υπόλοιπα, επαναπροσδιορίζονται επιτόκια και διάρκεια αποπληρωμής, επί τα  βελτίω.  Έτσι, αφ’ ενός φεύγει η θηλιά από τα νοικοκυριά, άρα μεγαλώνει το διαθέσιμο εισόδημα, αφ’ ετέρου εξυπηρετούνται καλύτερα τα δάνεια, άρα μειώνεται το ρίσκο της τράπεζας.

-Θεσπίζονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων. Το  δημόσιο εγγυάται την ασφάλεια τους, ακόμα και με εμπράγματες εγγυήσεις.

-Ιδρύεται  εταιρεία, η οποία αγοράζει από τη δευτερογενή αγορά ελληνικά ομόλογα,  σε τιμές κάτω  της ονομαστικής τους αξίας. Ετσι, μειώνουμε το χρέος μας.

-Το  Υπουργείο Επενδύσεων, παρά τω Πρωθυπουργώ, διεκπεραιώνει κάθε επένδυση που πληροί τις προϋποθέσεις. Ο επενδυτής υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά και αν ο φάκελος είναι πλήρης, η επένδυση εγκρίνεται εντός 30 ημερών, χωρίς άλλες διατυπώσεις!

-Ψηφίζεται  νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο μειώνονται δραστικά  οι φορολογικοί συντελεστές.  Όσες επενδύσεις επιλεγούν με τη διαδικασία που προείπαμε, θα τελούν υπό το αυτό φορολογικό καθεστώς για μια δεκαετία. Η διάταξη  θα ενσωματωθεί στο νέο Σύνταγμα.

-Θεσπίζονται δρακόντειες ποινές για τη φοροδιαφυγή. Οι σχετικές υποθέσεις εκδικάζονται εντός τριμήνου και τελεσιδικούν εντός έτους.

-Ολοκληρώνεται ο έλεγχος των φοροφυγάδων και επιτέλους πάνε φυλακή on line οι πέντε μεγαλύτεροι εξ αυτών.

-Καταργούνται όλες οι ανεξάρτητες αρχές. Οι αρμοδιότητές τους περιέρχονται είτε στα Ανώτατα Δικαστήρια, είτε στη Βουλή. Επανεξετάζονται  όλες οι ΜΚΟ.

-Καθιερώνεται υποχρεωτική 18μηνη στρατιωτική θητεία. Το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεων τοποθετείται για το ήμισυ της θητείας στη Β. Ελλάδα (από Εβρο μέχρι Ηπειρο) και για το υπόλοιπο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Για ευνόητους λόγους.

Αν μπορεί μια εταιρεία συμβούλων, μπορεί και η Ελλάδα!

-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει ένα ευρύτατο πρόγραμμα ανακατασκευής λιμανιών και μαρινών στα νησιά του Αιγαίου. Μέσω ΣΔΙΤ προσκαλεί ιδιώτες επενδυτές, τιτλοποιεί τα έσοδα και τους παραχωρεί την  εκμετάλλευση για μια 20ετία.

-Η Ελλάδα  προχωρά στην ανακήρυξη της ΑΟΖ,και  κατά τα πρότυπα της Κύπρου παραχωρεί ταχύτατα άδειες για την  εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου. Με τον εντοπισμό κοιτασμάτων, τιτλοποιεί μέρος των εσόδων.

-Δρομολογείται το πρόγραμμα  αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου. Όταν η γερμανική εταιρεία εκτιμά μέρος αυτής της περιουσίας, στην παρούσα συγκυρία,  σε 125 δις ευρώ, ποια είναι η πραγματική της αξία;

-Οι Οργανισμοί  Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να έχουν ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Διαφορετικά τίθενται σε καθεστώς εκκαθάρισης.

Όλα από την αρχή

-Καταρτίζεται  προϋπολογισμός, μηδενικής βάσεως, και επαναξιολογούνται, όλες οι δαπάνες.  Δημιουργείται Γραφείο Προϋπολογισμού και ο επικεφαλής του  διορίζεται από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία.

-Στενός δημόσιος τομέας και ΔΕΚΟ αναδιοργανώνονται εξ υπαρχής με βάση τις σύγχρονες αρχές management. Ό,τι δεν έχει αντικείμενο κλείνει η συγχωνεύεται.

-Η Κυβέρνηση ανακοινώνει σχέδιο που αναδεικνύει την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Κέντρο Εκπαίδευσης. Χωροθετεί εκτάσεις για  σύγχρονα campuses κοντά σε Κέντρα Παγκόσμιου Πολιτισμού (Ολυμπία, Δελφοί, Δίον, Κνωσός,  Δωδώνη, Ιθάκη κ.λ.π) και προσκαλεί  τα κορυφαία Πανεπιστήμια του Κόσμου να έρθουν στην Ελλάδα.

- Επεκτείνονται τα σχέδια πόλεως,  για να μεγαλώσει  η αξία της ακίνητης περιουσίας των πολιτών.

-Κατατίθεται πρόταση  Συντακτικής Συνέλευσης για  την εκπόνηση ενός νέου Καταστατικού Χάρτη  που θα αναδιοργανώνει τη χώρα εκ βάθρων.

 Συμπέρασμα:

Τι λέτε; Αν κάνουμε αυτά (και πολλά άλλα),  θα μας πάρουν στα σοβαρά;

Θα τα καταφέρουμε να απεμπλακούμε από το θανατηφόρο εναγκαλισμό της τρόϊκας;

Η Ελλάδα χρειάζεται έναν  ισχυρό αέρα δημιουργίας που θα μας παρασύρει όλους προς τα εμπρός. Ένα “σοκ επανεκκίνησης”

Εννοείται ότι μπορώ  να βρώ χίλιες-δυο δικαιολογίες ότι αυτά δεν γίνονται!

Ε, τότε;  «Εσείς βλέπετε κάτι και λέτε: «Γιατί;» ΄

Ομως εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ, και  λέω: «Γιατί όχι;» 

(Μπερνάρντ Σώ)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. k avatar
  k 01/01/2012 18:24:03

  ... ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΟΥ ΡΩΣΟΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

 2. natasa avatar
  natasa 01/01/2012 18:28:56

  http://www.youtube.com/watch?v=OAAXOzmDBV8

 3. Πεπόνης avatar
  Πεπόνης 01/01/2012 18:42:00

  Συμφωνώ με όλα αυτά που προτείνονται. Δεν παύω όμως να έχω την βεβαιότητα, ότι το πρώτο που πρέπει να συμβεί είναι μια γενναία επανάσταση των Ελλήνων, αυτή όμως την φορά προς τα μέσα. Δηλαδή ενάντια σε αυτό το κομμάτι του εαυτού μας που μας είχε κάνει, μέχρι πριν λίγο καιρό να μην λέμε ούτε "Καλημέρα" σε κάποιον που φορούσε το λάθος σακάκι. Για μένα, η μεγαλύτερη ήττα του νεοέλληνα συνίσταται στο ότι άφησε να τον καταντήσουν σαν τα μούτρα τους. Λίγο θέλαμε ακόμη και θα φτάναμε στο σημείο να έχουμε συμπεριφορά L.A., και να συστηνόμαστε με τον ακόλουθο τρόπο:

  "Γειά σας, με λένε Τζον, κερδίζω 45.000$ τον χρόνο"

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 01/01/2012 18:47:04

  Προϋποθέτει ΆΜΕΣΗ προσφυγή στις κάλπες. Θα το πεί επιτέλους το ναι ο Σαμαράς για Εκλογές αυστηρά στις 19/02;;;; Ή θα τα ψηφίσει όλα και μετά θα πάει σε κάλπες;;;; Η δανειακή συνδεδεμένη με το PSI είναι το C4 που θα ανοίξει τον κρατήρα και θα θαφτούμε όλοι μέσα.... Έχουμε μπει στην πιο επικίνδυνη πράξη του δράματος... Πού είσαι Α.Σ ;;;

 5. ΕΛΛΑΣ avatar
  ΕΛΛΑΣ 01/01/2012 19:14:22

  ΤΟ ΚΡΑΤΑΩ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ..........ΘΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΕΙΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ?

 6. Delta Lamda avatar
  Delta Lamda 01/01/2012 19:43:20

  Προσωπικα συμφωνω σε όλα οσα λεει το αρθρο και θα προσέθετα την δημιουργία "φορολογικων παραδείσων" σε 2-3 επιλεγμένα ελληνικά νησιά, στα πρότυπα της Κύπρου, Ιρλανδίας, Γιβραλταρ, Isle of Man, Μαδέιρα και γιατι οχι οπως το Λουξεμβούργο του Γιουνκερ, το Μονακο, Λιχτενσταιν, κλπ. Να δεις για πότε συρρευουν δισεκ. κεφαλαια, εκτοξευονται οι τραπεζικές δραστηριοτητες και ο τουρισμός. Τι να πάει να κάνει ο κάθε offshoristas στα παραπάνω μέρη οταν μπορει να περάσει απο το όποιο νησί μας και να συνδιασει business και αναψυχη, με ήλιο, θαλασσα (και την παρέα του)?
  Και βεβαίως συμφωνω με την προυπόθεση που θέτει ο "ΜΠ".

 7. odysseus avatar
  odysseus 01/01/2012 19:50:02

  Κύριε Ροδινέ θαυμάσια η πρότασή σου και νομίζω ότι είναι σύμφωνη σε μεγάλο βαθμό με το προεκλογικό πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα και των Αριστερων Ευρωπαιστών συνοδοιπόρων του (Μίκης Θεοδωράκης, Μανώλης Γλέζος, Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος, Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς κ.ά.) οι οποίοι όπως φαίνεται θα συμπτύξουν Εθνικό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, πλην ΚΚΕ. Ηδη στις δημοσκοπήσεις παίρνουν πάνω από 40%. Επομένως μια ειλικρινής συμμαχία μαζί τους μας εξασφαλίζει ένα Εθνικό Μέτωπο με πάνω από 70% αποδοχή από τον Ελληνικό λαό που σημαίνει αχτύπητο από κάθε εξωτερική πίεση και με ακλόνητες διεκδικήσεις που σίγουρα μας βγάζουν ως χώρα από το αδιέξοδο. Ητοι:
  1. ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
  2. ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ή ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ τους ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΧΡΕΟΣ.
  3. ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΚΑΘΕ ΣΚΕΨΗΣ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ.
  Με Αυτοδυναμία ο Σαμαράς, αφ’ ενός θα έχει όλους τους άλλους απέναντι, και στο εσωτερικό του τους πλιατσικολόγους που θα διαγκωνίζονται να αρπάξουν γρήγορα ό,τι προλάβουν όσο κρατάει η αυτοδυναμία…

 8. Mara avatar
  Mara 01/01/2012 19:59:08

  Ούτε δανειακές θα υπογραφούνε ούτε τίποτα.
  Θα γίνουν αυτά που γράφει ο Κώστας και τελειώσε το θέμα....
  (άντε... γιατί πολύ το κουράσαμε με όλους τους δοσίλογους)

  Aγαπητέ Κώστα Καλή Χρονιά!!! Να είσαι πάντα γερός και δυνατός, για να γράφεις πάντα τέτοια...!!!

  (Εσύ γράφε... γράφε... γράφε συνέχεια και να δείς που στο τέλος θα σε βαρεθούνε και θα τα εφαρμόσουνε!!!! χα χα!)

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/01/2012 20:03:53

  Απαντάμε:
  Θέλει αρετήν και τόλμη τιο τσάμικο!
  http://www.youtube.com/watch?v=EogqDloBmWg&feature=related
  Στη Ρούμελη και στο Μωριά όλοι χορεύουν την Ιτιά.

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ Μανιάτης 01/01/2012 21:20:35

   Γεια σου Υπουργε!
   Πως παει το Mazda?
   Καλη η Ρουμελη,καλη και η Ρωμυλια μας.
   Αφιερωμενο και Χρονια Πολλα!
   http://www.youtube.com/watch?v=odsZTTt1Yns

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Δικερως 01/01/2012 22:11:10

    Χρόνια Πολλά και καλά μυαλά σε όλους μας.
    Φέτος φέρνω πετρέλαιο, αέριο και...μελτεμι.
    Το πούλησα! Προτιμώ γερμανικό.VW.
    http://www.youtube.com/watch?v=Bp2dN5iupTg&feature=related

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Δικερως 01/01/2012 22:18:22

    Χρόνια Πολλά.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Δικερως 01/01/2012 22:22:47

    Φέρνω πετρέλαιο, αέριο και....μελτέμι.
    Το άλλαξα. Με τί; Μα με VW.

    Κι όμως η Ελλάδα είναι ερωτική ακόμη και για έναν αγροίκο Μανιάτη:
    http://www.youtube.com/watch?v=Bp2dN5iupTg&feature=related

 10. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/01/2012 20:09:52

  Στο Ροδινό που αγωνιά. Τι κι αν διαφωνώ.
  http://www.youtube.com/watch?v=XxJ3IGDhbdQ&feature=related

 11. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 01/01/2012 20:25:25

  Μαζί με όλα αυτά, ΟΡΑΜΑ, ΣΤΟΧΟ και ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

 12. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ avatar
  ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΟΝΙΚΑ 01/01/2012 20:37:07

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο και θέλω να πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη όλα όσα ανέφερες.

 13. kaiser de avatar
  kaiser de 01/01/2012 20:58:22

  xronia polla
  to link 'φορολογία με ανάπτυξη' bgazei se agona tou olympiakou.
  kyrie rodine, h pio pano sillogi kai parathesi stoixeion einai ekpliktiki!

  Na me sigxoreite gia ta grammata alla to cafe ton 'gkrizon likon' den prosferei ellinika..
  Aurio pernw ton ipologisti apo to mastora.

 14. Δώρα Γκανούλη avatar
  Δώρα Γκανούλη 01/01/2012 21:03:55

  Αγαπητέ κ. Ροδινέ,
  Επλίζω πραγματικά να διαβάσατε σωστά πίσω από τις γραμμές!!!
  Χωρίς να αμφισβητώ την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα του Αντώνη Σαμαρά, ανησυχώ για τις ώρες της σύγκρουσης του, όχι μόνον με τη ¨διαπλοκή" αλλά και με το απαξιωμένο πολιτικό κατεστημένο της Ν.Δ. Προβληματίζομαι για την ενδεχόμενη(?) εσωτερική υπονόμευση που δεν θα την υποστεί για πρώτη φορά ο Αντώνης Σαμαράς και εύχομαι να μή χαθεί η τελευταία ευκαιρία που έχει αυτή χώρα!!
  Καλή Χρονιά με ελπίδα και αισιοδοξία!!!

 15. Δικερως avatar
  Δικερως 01/01/2012 21:22:52

  Η Ελλαδα μπορει,μπορουσε και θα μπορει για παντα!
  Για τους Ελλαδιτες δεν ξερω,εδω που τα λεμε.

 16. netos avatar
  netos 01/01/2012 21:24:53

  Μετά το "τι μπορούμε να κάνουμε", ακολουθεί το "ποιοί μπορούν να το κάνουν". Τόμπολα.

 17. Αρτα-Ξερξης avatar
  Αρτα-Ξερξης 01/01/2012 21:40:10

  Εγω ξερω οτι η Ελλαδα την εποχη που μπορουσε και ειχε τις προυποθεσεις να μπορει να κανει ( 31 χρονια μελος της ΕΕ ) οχι μονον δεν εκανε τιποτα αλλα αυτοκτονησε και μαζι αυτοκτονησαμε ολοι μας. Ολα τα αλλα ειναι ....απλως ονειρα χειμερινης νυκτος και wishful thoughts , κοινος τριχες κατσαρες!!! Τι μελλον μπορει να εχει αυτη η χωρα , οταν αυτοι που θα αναλαβουν την κυβερνηση αυτης της χωρας στις επερχομενες εκλογες θα ειναι το "ανανεωμενο" κομμα της ΝΔ με τον Δημα, Χατζηδακη, Αβραμοπουλο και Σπηλιοτοπουλο??????? Α ναι συγνωμη ,ξεχασα και τον υιο του αφεντικου του ΔΟΛ Ψυχαρη...Καθως και το αλλο καταπληκτικο κομμα του ΛΑΟΣ με τρομερες προσωπικοτητες βλεπε Αδωνη, Βοριδη , Καρατζαφερη κλπ.
  Οχι αγαπητοι μου φιλοι , δυστυχως η Ελλαδα ΔΕΝ μπορει. Θα μπορεσει μονον οταν ολα αυτοι οι κυριοι και οι παρεες τους εξαφανιστουν η τους εξαφανισει ο λαος ( που δεν το βλεπω). Μεχρι τοτε...... ομως καλη χρονια σε ολους μας , καλο κουραγιο.....και ο θεος να μας λυπηθει!

 18. καβουρας avatar
  καβουρας 01/01/2012 21:48:31

  Πρώτα θα φύγουν οι Ελληνες από την ελλάδα και μετά η Τρόικα και οι δανειστές. Ετσι λειτουργεί το σύστημα. Η ελληνικη πολιτική τάξη υποθήκευσε την Ελλάδα και τους πολίτες της. Τα άλλα είναι προεκλογικές υποσχέσεις που γίνονται αέρας. Είναι αργά για δάκρυα...

  • Δικερως avatar
   Δικερως @ καβουρας 01/01/2012 21:53:47

   Οι Ελληνες παντα μενουν,οι Ελλαδιτες παντα φευγουν my dear.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Δικερως 01/01/2012 22:06:13

    Χρόνια Πολλά και καλά μυαλά σε όλουσ μας!
    Υπόσχομαι πετρελαιο, αέριο κι...μελτέμια.

    http://www.youtube.com/watch?v=Bp2dN5iupTg&feature=related

  • hdgr avatar
   hdgr @ καβουρας 01/01/2012 22:18:41

   Η τελευταία σου φράση τα εξηγεί..
   Για την ...Στέλλα μιλάς και όχι για του Έλληνες.

   • Δικερως avatar
    Δικερως @ hdgr 01/01/2012 22:23:03

    Μπα,για τον καβουρα μιλαω.

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Δικερως 01/01/2012 22:26:09

     Σου στέλνω σχόλιο μα δεν περνά.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Μανιάτης 01/01/2012 22:33:05

      Ποιος ξερει τι μου σουρνεις.
      Εκτος εαν εχεις συνδεσμο.
      Τοτε αργουν να το ανεβασουν.

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Δικερως 01/01/2012 22:46:39

      Για το Mazda και τα πετρέλαια που φέρνω.
      Το άλλαξα με τι; Μα με VW!
      Με το πετρέλαιο, αέριο κι...μελτέμι.
      Σου στειλα με τα χρόνια πολλά κι ευχές για καλά μυαλά σε όλους μας.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ Μανιάτης 01/01/2012 22:50:25

      Χαχα,ευχαριστω και ανταποδιδω εις διπλουν!

    • hdgr avatar
     hdgr @ Δικερως 01/01/2012 22:29:21

     Δίκερως μπερδεύτηκες
     για τον ίδιο μιλά και η αφεντιά μου.

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ hdgr 01/01/2012 22:34:35

      Οου κει δεν,μαι φρεντ.
      Νοου προμπλεμ,ναουμ.

 19. καβουρας avatar
  καβουρας 01/01/2012 21:53:20

  καλά ο Οδυσσέας παραπάνω έχει χάσει το μετρημα... Ο Θωδοράκης , ο Τσίπρας , ο Δημαράς και το κακό συναπάντημα (κάτι σακοράφες κτλ...) με το ΚΚΕ απέξω παίρνει 40% και η ΝΔ ούλα 30%.... Το απεχθές χρέος και το αγγλικό δίκαιο μας μάρανε.

 20. PAPADOPOYLOS AVESALOM avatar
  PAPADOPOYLOS AVESALOM 01/01/2012 22:06:17

  ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

 21. Περίεργος avatar
  Περίεργος 01/01/2012 23:01:51

  ΝΑΙ ΝΑΙ

  αλλά..... Δεν μας λές
  --πρίν ή μετά την υπογραφή της δανειακής
  --Με ή χωρίς την δόση του Μαρτίου ??

  Γιατί συμφωνώ σε όλα .... αλλά με άλλο νόμισμα και μετά από hard default!
  Γιατί απλά ... είμαι ρεαλιστής ....
  κατα τα άλλα τις καλύτερές ευχές μου για το 2012

 22. thanasis avatar
  thanasis 01/01/2012 23:31:28

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
  Παιδιά, αυτό το΄άρθρο με τις κινήσεις Σαμαρά είναι απίστευτα ωραίο για να είναι αληθινό.
  Πάντως, δεν με χαλάει να ονειρεύομαι!
  Κυρίως, γιατί προσωπικά ξέρω ότι υπάρχει και άλλη λύση από αυτή που θέλουν για μένα και την πατρίδα μου οι ΣΩΤΗΡΕΣ μας.

 23. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 01/01/2012 23:35:57

  Μια χαρά ξεκινάει το '12 κ. Ροδινέ...με εξαιρετικές προτάσεις...εύχομαι, έστω κάποιες από αυτές, να καρποφορήσουν...

 24. drider avatar
  drider 02/01/2012 11:41:07

  Καλημέρα κ. Ροδινέ και καλή χρονιά. Διαφωνώ σε πολλές επιμέρους προτάσεις σας (ή έστω ερμηνείες των προθέσεων Σαμαρά):

  1. Επαναπατρισμό του κεφαλαίου με ευνοϊκές ρυθμίσεις μόνο εφόσον αυτό πρόκειται να επενδυθεί παραγωγικά. Αλλιώτικα ας μείνει εκεί που είναι, στους γνωστούς τραπεζικούς-φορολογικούς παραδείσους. Δεν το χρειαζόμαστε...
  2. Εν γένει είμαι "αλλεργικός" στην μείωση των φορολογικών συντελεστών για τους έχοντες και κατέχοντες. Ειδικότερα στους καιρούς που διανύουμε τώρα.
  3. Οι επενδύσεις θα πρέπει να γίνονται με σωστό και προγραμματισμένο τρόπο. Καλή η στοχοθεσία των 30 ημερών αλλά πρέπει να διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον.
  4. Παρεμπιπτόντως χρειαζόμαστε και τις ανεξάρτητες αρχές εφόσον το πολιτικό σύστημα έχει αποδείξει σε πολλές περιπτώσεις ότι δεν προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον ή ακόμα και τα ατομικά δικαιώματα. Όσο για τη δικαστική εξουσία φαίνεται ολοένα και περισσότερο ο σφικτός της εναγκαλισμός από την πολική εξουσία, άρα δεν μπορεί κατά τη γνώμη μου να ασκήσει αποτελεσματικό έλεγχο (ας φέρω ως παράδειγμα την πρόσφατη ιστορία με τους οικονομικούς εισαγγελείς).
  5. Και άλλα ΣΔΙΤ (αναφέρομαι στις μαρίνες); Με ανησυχεί αυτό γιατί έχουμε αφενός το παράδειγμα της Αττικής Οδού που θα μπορούσε η εκμετάλλευση της να είχε περάσει ήδη στο δημόσιο (καλό το κόλπο με τη θυγατρική) και αφετέρου φοβάμαι ότι υποκρύπτει τη πρόθεση τιτλοποίησης μελλοντικών εσόδων (υπέρ ποίων; - των δανειστών μας;).
  6. Δεν είμαι σίγουρος σε τι θα εξυπηρετήσει να έρθουν τα "κορυφαία" πανεπιστήμια του κόσμου στην Ελλάδα. Αλήθεια ποίο θα είναι το νομικό καθεστώς που θα διέπει τη λειτουργία τους;
  7. Επέκταση των σχεδίων πόλεως; Καλό ακούγεται αλλά θα πρέπει να γίνει επιτέλους οργανωμένα. Επίσης κατά τη γνώμη μου η αύξηση της αξίας των ακινήτων δεν θα αποτελέσει παρά μια προσπάθεια συντήρησης της σχετικής φούσκας που δεν οδήγησε πουθενά (αναφέρομαι στο τραπεζικό-κατασκευαστικό σύμπλεγμα)

 25. Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης avatar
  Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης 02/01/2012 16:30:26

  Πολύ ωραίοι όλοι αυτοί οι στόχοι. Η ουσία είναι: θα δανειστούμε, γιά όχι;

  Ιδίως η ανάδειξη της πολιτισμικής ταυτότητας είναι κάτι πραγματικά ζωτικό για την χώρα, αλλά ούτε εύκολη είναι η χωροθέτηση - και προπάντων η απαλλοτρίωση - των εκτάσεων, ούτε πόροι μπορούν να συγκεντρωθούν τόσο εύκολα, όσο θα θέλαμε να πιστεύουμε.

  Η Ρωσία και η Κίνα δεν έχουν τόσο αγνά κίνητρα.

 26. flou avatar
  flou 02/01/2012 19:26:17

  Ιατρόπουλος: Έκκληση στους συνέλληνες


  Σας παρακαλώ, τραβήξτε την κουρτίνα. Ανοίξτε τα παραθυρόφυλλα της Ιστορίας μας, να περάσει μέσα ο ήλιος. Σπάστε τις αμπάρες, κόψτε τα σκοινιά, διαρρήξτε τις μπουκαπόρτες, τινάξτε τα παλιά σκεπάσματα, φωνάξτε επιτέλους την αλήθεια, έρχονται χρόνια βαριά, έρχονται χρόνια κατακόκκινα, όχι από σημαίες και τοματοχυμούς, αλλά από αίμα.

  Σας παρακαλώ, ξυπνήστε, δεν πάει άλλο, φτάνει πια, ο δρόμος τελειώνει, η πατρίδα τελειώνει, το όνειρο τελειώνει, όλα πάνε προς το τέλος, το χιόνι βρωμίστηκε από τα πατήματά τους, ο αέρας μολύνθηκε απ' την ανάσα τους, τα λόγια γίνονται σφικτήρες και πνίγουν το μυαλό, οι σκέψεις ταξιδεύουν σαν τραυματισμένες καρακάξες σ ένα άδειο τοπίο...

  Σας παρακαλώ, κρατήστε όρθιες τις ιδέες, μην παραδίδεστε στις εικόνες, σταθείτε απέναντι από το ύποπτο ρεύμα, μην αφήνετε να περπατήσει στο σώμα σας το τρεμούλιασμα του πανικού, μην αποχωρείτε, μην φεύγετε, μην αραιώνετε τις γραμμές, πρέπει να είμαστε όλοι εδώ, πρέπει να γίνουμε όλοι μαζί Κάτι Μεγάλο, πρέπει και πρέπει και πρέπει...

  Σας παρακαλώ, μην ξεγελάτε το θυμό σας με υποψίες συμβιβασμού, μην ανατρέπετε την αγανάκτηση σας, μην προδίδετε το πρώτο βήμα της άνοιξης, μην διστάζετε, κρατηθείτε όρθιοι, το κύμα θα περάσει, η μπόρα θα καταντήσει ψιλοβρόχι αν εμείς περάσουμε από μέσα της μ’ ένα λοστό στο βλέμμα κι ένα σκληρό χαμόγελο στο ξεραμένο στόμα μας…

  Σας παρακαλώ, δεν έχετε το δικαίωμα να σταματήσετε να σκέφτεστε! Μας κοιτάζουν από το συμπαντικό θεωρείο τους οι Αγέννητοι ΄Ελληνες! Ζητάνε μια καθαρή χώρα να γεννηθούν κι ένα ζωντανό τοπίο να μεγαλώσουν. Ζητάνε μια σπίθα αγάπης να φωτίσει τον καινούργιο δρόμο τους. Αλλιώς, αν δεν τους πείσουμε, δεν θα κατεβούν, θα ορφανέψει ο τόπος μας, θα αρχίσει να σβήνεται από το χάρτη του κόσμου, μην το επιτρέψετε αυτό…

  Σας παρακαλώ, δεν έχω άλλη δύναμη να φωνάξω, τόσα χρόνια, σέρνω κι εγώ την ταπεινή μου φωνή σ όλους τους τόνους, δεν έχω άλλες κοφτερές λέξεις να τινάξω στον άνεμο, να σας βρουν κατακούτελα, είμαι κι εγώ ένας από σας, φταίω για πάρα πολλά, όμως το παιδί που διανυκτερεύει μέσα μου, δεν θα γιορτάσει πια, κανείς δεν του κάνει ένα δώρο, το ίδιο κι εσείς νιώθετε το ξέρω, το βλέπετε, αρνούμαι ακόμα και να παίξω με τις λέξεις μου.
  Δεν μου φτάνουν πλέον τα ποιήματα, τα λόγια μας βαρύνανε σαν τις ψυχές μας, όχι, μην αφήσουμε να κλείσει η πόρτα…

  Σας παρακαλώ, μην αφήσουμε να μπει ο δικός μας θάνατος ανάμεσά μας, δικάστε τους μέσα σας πρώτα, εις θάνατον, εις θάνατον, εις θάνατον, όλοι τους, όλοι όσοι μας πούλησαν, μας πρόδωσαν, μας ξευτέλισαν, μας γονάτισαν, μας απέσυραν στις γωνιές της αγωνίας, εις θάνατον σας παρακαλώ, όλοι τους λοιπόν…

  Σας παρακαλώ, δεν έχω πρόσκληση, δεν έχω πρόκληση, δεν χτυπάω κανένα κουδούνι, κανένα καμπανάκι, οι καμπάνες σιγούν σ’ όλη τη χώρα, οι ποιητές μου βουρκώνουν από τα βάθη της ιστορίας μας, οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας, μας τραβάνε το αυτί αυστηρά, δεν μπορεί να μην το βλέπετε, δεν μπορεί να πέσατε όλες κι όλοι, Αδελφές κι Αδελφοί μου, σε μαύρη νάρκη, σε ύπουλο ύπνο, σε βαριά αφασία, δεν μπορεί, δεν είναι δυνατόν να πηγαίνετε αμίλητοι με σκυφτό το κεφάλι προς το τέλος του δρόμου...

  Σας παρακαλώ, μέσα σας τουλάχιστον, κρεμάστε τους, τουφεκίστε τους, κόψτε τους τις γλώσσες, πετάξτε τα κεφάλια τους στο βάραθρο, διαλύστε τα ίχνη τους στον καραβοριά…

  Σας παρακαλώ, δεν έχουμε τίποτε να σώσουμε πια, παρά μόνο Εμάς. Κι αυτό είναι πάρα πολύ…

  Σας παρακαλώ, ακούστε με, σας μιλά ο τελευταίος των τελευταίων ανάμεσά σας, με λόγια απλά, δίχως στολίδια, όμως η βαριά ευθύνη μας, ας βγει στον ελεύθερο αγέρα. Ο αγέρας αυτός είναι δικός μας, ακόμη… Ανεβείτε μέσα του και πετάξτε ψηλά, πιο ψηλά κι απ’ το φόβο, πιο ψηλά κι από το θάνατο...

  Σας παρακαλώ, ακούστε με..

 27. Ελληνική Φιλοσοφία avatar
  Ελληνική Φιλοσοφία 03/01/2012 00:27:04

  Φυσικα και η Ελλαδα μπορει, μην απογοητευεστε, ειμαστε η ανωτερη χωρα. Εμεις ειμαστε οι δικαιωματικοι κυριαρχοι αυτου του πλανητη κανονικα, και οχι οι σιωνιστες, εμεις ειμαστε ευλογημενοι απτον θεο κανονικα και οταν θα ξεφυγουμε απο τους σιωνιστες κατασκοπους που δεσμευουν την Ελλαδα τοτε θα βρουμε την αληθινη ταυτοτητα μας. Μην απογοητευεστε, παντα ετσι γινοταν. Αυτη η χωρα παρεδωσε Γη και Υδωρ στον Δαρειο I και τους περσες στην αρχαιοτητα, οσοι αντισταθηκαν το πληρωσαν. Οι περσες εφτασαν να καψουν μεχρι και την Αθηνα, ομως τελικα η Ελλαδα επικρατησε και εσωσε τον κοσμο ολοκληρο. μια "Ελλαδα" που δεν υπηρχε, αλλα ενωμενοι πολεμησαν στις πλαταιες τις στρατιες του Μαρδονιου. Λιγα χρονια αργοτερα με τον αρχηγο Αλεξανδρο οι ελληνες κατεκτησαν τους Περσες. Αρα ποτε δεν πρεπει να τα παραταμε, στο τελος θα αποδειξουμε οτι ειμαστε ελληνες και θα νικησουμε. Εχουμε ιστορικα και πολιτισμικα αποθεματα. Εκφραζουμε την δυσαρεσκεια μας για οσους προδοτικα τιμουν γιορτες οπως το εβραικο Χανουκα , μιας και ειναι επικαιρο.Μην ξεχναμε την ιστορια μας, στο τελος θα τα καταφερουμε.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Ελληνική Φιλοσοφία 03/01/2012 00:33:38

   Όχι δεν θα τα καφέρουμε, αν κάνουμε την ιστορίας μας, όπως προτείνεις, φετίχ αυνανισμού.
   Θα πετύχουμε αν μάθουμε να δημιουργούμε, να παραγουμε κι όχι με να το παίζουμε κληρονόμοι πραγμάτων που δεν μας ανήκουν.

   • Ελληνική Φιλοσοφία avatar
    Ελληνική Φιλοσοφία @ Μανιάτης 03/01/2012 00:49:38

    Τι δεν μας ανηκει; Το γεγος οτι οι Περσες ειχαν φτασει να καψουν μεχρι και την Αθηνα δεν αποτελει μερος της ιστοριας του τοπου μας; και ποιον αφορα; τους Μογγολους; Ειναι ενα παραδειγμα που δειχνει οτι οσο δυνατος και αν ειναι ο εχθρος, στο τελος μπορεις να νικας και μαλιστα να σωζεις και ολο τον κοσμο. Οπως η Ελλαδα εσωσε την Ευρωπη τοτε απο την Περσικη εισβολη, ετσι και τωρα η Ελλαδα καθοριζει και την ευρωπαικη και την παγκοσμια οικονομια.

    • Ανδρομέδα avatar
     Ανδρομέδα @ Ελληνική Φιλοσοφία 03/01/2012 01:46:59

     h++p://www.youtube.com/watch?v=68a1nAfGAjE
     Ελληνα φιλοσοφε :P σε πρόλαβε ο Τσιτσάνης.

 28. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 03/01/2012 01:02:19

  Ο σύνδεσμος "φορολογία με ανάπτυξη" με βγάζει σε... ποδόσφαιρο. Σημαδιακό; Ελέγξτε το!

 29. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 03/01/2012 11:28:44

  Ολοι θα συμφωνησουν με το άρθρο,σωστά είναι τα οσα υποστηρίζει.Αλλά δεν νομίζω οτι έχει νόημα αυτήν την χρονική στιγμή να αναφέρουμε τι μπορεί και τι πρέπει να κάνει ο Σαμαράς με άρθρα τύπου υπουργικού διαγγέλματος.Ας εκλεγεί η κυβέρνηση και θα δούμε τι θα πράξει.Και εγώ είμαι αισιόδοξος οτι θα ξημερώσει μια άλλη,μια καλύτερη μέρα.Το τι θα κάνει όμως για την παιδεία,την τρόικα,τα σύνορα,την οικονομία,την φορολογία το ξέρει καλύτερα αυτός και οι συνεργάτες του.Εμεις απλώς γνώμη και ελπίδα εκφράζουμε χωρίς υπουργικά χαρτοφυλάκια

 30. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 03/01/2012 12:16:28

  Αυτά ακούνε οι άλλοι και γελάνε μαζί μας.
  Πού ζεις;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.