#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/03/2013 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της»Το άγχος έχει κυριεύσει τον Αντώνη Σαμαρά. Όποιος συναντά τα τελευταία εικοσιτετράωρα τον Πρωθυπουργό κατανοεί πλήρως το μέγεθος του προβλήματος της χώρας.

Η συζήτηση μαζί του, δίνει μια άλλη διάσταση στο υπαρκτό θέμα εάν θα σωθεί η όχι η χώρα. Ξεδιαλύνει απορίες, προβληματισμούς και δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα.

Μπορεί να σωθεί πραγματικά η χώρα ή όχι; Εάν μιλήσει κανείς επί ώρα με τον Πρωθυπουργό θα καταλάβει ότι όλα παίζονται και όλα είναι στο χέρι μας.

«Η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της» λέει στους συνομιλητές του και το πιστεύει. Θεωρεί ότι υπάρχουν αστείρευτες δυνάμεις που μπορεί να κερδίσουν τη μάχη και να αλλάξει μια και καλή η κατάσταση.

Δεν συμφωνεί με τη μιζέρια και την απαισιοδοξία πολλών, ακόμα και στην κυβέρνησή του. Εκπλήσσεται με όσα του μεταφέρουν, ότι υπάρχουν υπουργοί που λένε πως το πρόγραμμα δεν βγαίνει και πως η κυβέρνηση έχει πάρει την κατιούσα.

«Λιγόψυχοι» είναι μια φράση που ακούγεται από τα χείλη κεντρικών στελεχών της κυβέρνησης για συναδέλφους τους. Ο Αντ. Σαμαράς δεν επιθυμεί αναστάτωση στο εσωτερικό της κυβέρνησης και θέλει ενότητα, πίστη, ελπίδα και αγώνα. Μόνο έτσι, λέει θα βοηθήσουμε τη χώρα.

Το αρνητικό είναι ότι δεν υπάρχει σύμπνοια και κοινή γραμμή. Ο καθένας παίζει το προσωπικό του παιχνίδι και είναι αρκετοί εντός της κυβέρνησης, που κοιτάζουν κυριολεκτικά την πάρτη τους.

Ο Πρωθυπουργός, αν και τα γνωρίζει και θα δώσει τις απαντήσεις του με τον ανασχηματισμό, κλείνει τα αυτιά του και επιμένει ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα.

Ο ίδιος πιστεύει ότι η μάχη που έδωσε και δίνει έχει θετικά αποτελέσματα, όπως φαίνεται από το μπαράζ δηλώσεων, δημοσιευμάτων σε διεθνή έντυπα, αλλά και κινήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα, που αναγνωρίζουν ή και εγκωμιάζουν τις ελληνικές προσπάθειες.

Πρόκειται όμως για μια εύθραυστη νίκη, καθώς τώρα θα πρέπει να κερδηθεί ο πόλεμος της ανάταξης της οικονομίας. Το στοίχημα είναι δύσκολο επειδή οι συνομιλητές της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα ένα πράγμα κατέστησαν σαφές – «με αρκετή ωμότητα» σημειώνουν όσοι γνωρίζουν: «Υποσχετικές» δεν γίνονται δεκτές, στο εξής μετράνε μόνο τα αποτελέσματα.

Τα έργα που μπορεί να παρουσιάσει άμεσα η κυβέρνηση είναι συγκεκριμένα. Το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη είναι: “πράξεις, όχι λόγια”.

Εξάλλου, οι εταίροι περιμένουν να δουν κάποιες πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης. «Όλοι γνωρίζουν ότι πολλά πράγματα δεν έχουν προχωρήσει και πρέπει να επιταχυνθούν οι ρυθμοί» είναι το μήνυμα των πιστωτών που εκτιμούν ότι το πλεονέκτημα της ευρείας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας αντισταθμίζεται από την αμφίβολη συνοχή της.

Το θετικό είναι ότι προς το παρόν η κυβέρνηση παίρνει τις ανάσες που ζητούσε και την ανοχή που ήθελε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με τις επαφές που έκανε.

Από εδώ και πέρα θα αναλάβει και ο ίδιος προσωπικά να αλλάξουν κάποιοι όροι του προγράμματος. Η αρχή θα γίνει με την έλευση της τρόικας, την αντιπροσωπεία της οποίας θα συναντήσει και ο ίδιος και θα της θέσει το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ, ειδικά στην εστίαση ενόψει και της τουριστικής σεζόν, όπου η κυβέρνηση ποντάρει πολλά.

Ο ίδιος έχει θετικά μηνύματα ότι θα υπάρξουν ελαφρύνσεις και χαλάρωση και αυτό που του έχουν επισημάνει οι ισχυροί παίκτες της σκακιέρας, είναι ότι εφόσον η Ελλάδα ανταποκρίνεται στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της, κερδίζει πολύτιμο χρόνο και θα πάρει και άλλες ανάσες μελλοντικά.

Το θέμα είναι πως θα αξιοποιήσει επί της ουσίας το χρόνο που της δίνουν η κυβέρνηση και πως επί της ουσίας θα αναθερμανθεί η οικονομία, ενώ μπροστά της έχει τη μάχη για να ανατρέψει και τις πιέσεις για απολύσεις στο δημόσιο και περαιτέρω μείωση στον κατώτατο μισθό.

Αυτή την περίοδο δεν υφίσταται κανένα θέμα, λένε όσοι γνωρίζουν, απλά, διευκρινίζουν, ότι παίζεται το γνωστό παιχνίδι, λίγο πριν την άφιξη της τρόικας. Μπαίνουν θέματα προς συζήτηση, ανεξάρτητα εάν είναι ή όχι στην ατζέντα της τρόικας στην παρούσα φάση.

Με δεδομένο ότι έχει δοθεί παράταση και ανοχή στην κυβέρνηση, δεν υφίσταται θέμα αυτή τη στιγμή. Για το μέλλον, κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί.

Μάρκος Αυρήλιος

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αρτ avatar
  Αρτ 03/03/2013 09:29:46

  ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ´´ΚΑΠΙΟΙ ´´ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ( ΒΛ. ΕΠΙΚΑΙΡΑ)... ΑΝΤΩΝΗ ´ΚΑΘΑΡΙΣΕ ´ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ...

 2. ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
  ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ 03/03/2013 10:39:01

  Η δική μας εκτίμηση Marcus Aurelius είναι πως τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε να εκτυλιχτούν, εξ αιτίας όλων αυτών, τα οποία πολύ τεκμηριωμένα παραθέσατε στο σχόλιό σας.
  Εκτιμούμε λοιπόν πως δεν υπάρχει μεγάλος ορίζοντας γι αυτή την κυβέρνηση.
  Το ΠαΣοΚ σηκώνει κεφάλι, ενώ πράγματα απλής διαχείρισης του κυβερνητικού έργου, φρενάρουν ακόμα και απαραίτητες κινήσεις του πρωθυπουργού.
  Τις φρενάρουν, επειδή κατά την άποψή μας, οι δύο εταίροι του κυβερνητικού συνασπισμού δε θέλουν θεαματικές μεταβολές στη δύναμη των κομμάτων και όσο ο πρωθυπουργός έχει δεμένα τα χέρια, στο να ανταποκριθεί σε βασικά στοιχεία του προεκλογικού του προγράμματος, θα έρχεται αντιμέτωπος με τη διάθεση και δυστυχώς την κριτική των ανθρώπων, που έως τώρα έπιναν νερό στο όνομά του.
  Ο κ. Σαμαράς συνεπώς πρέπει να βλέπει καθαρά την αναγκαιότητα μιας εκλογικής αναμέτρησης, η οποία θα επιβληθεί εκ των πραγμάτων.
  Υποθέτουμε, μετά βεβαιότητας, πως ο ίδιος θα επιλέξει το χρόνο της εθνικής πολιτικής αναμέτρησης και θα προσφύγει στο εκλογικό σώμα, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου και το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, κάτι που δε θα αργήσει να φανεί ξεκάθαρα.
  Κατά τα άλλα μπορούμε να πούμε σχεδόν μετά βεβαιότητας, πως στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου για τις εθνικές εκλογές, ο κ. Σαμαράς θα αποτινάξει από πάνω του αλλά και από τον κορμό του κόμματός του όλη τη λέρα και τη … χολέρα, που προέκυψε στην κυβερνητική πορεία στη Νέα Δημοκρατία μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και η οποία δε μπορούσε να καταπολεμηθεί με άλλο τρόπο, καθώς και ότι προέκυψε μέχρι σήμερα.
  Άλλωστε ο πρωθυπουργός γνωρίζει καλά το λόγο για τον οποίο τυγχάνει της ευρύτερης και από τα όρια του κόμματός του κατανόησης .
  Η επιλογή του πρωθυπουργού ελπίζουμε πως θα είναι στη σωστή κατεύθυνση και θα δώσει στο λαό να επιλέξει ανθρώπους που δε θα κουβαλάνε βαρίδια από το παρελθόν.
  Ακόμα δε και διαφορετική να είναι σε κάποια σημεία η εκτίμηση του πρωθυπουργού από τους ψηφοφόρους του, το τεκμήριο της αρμοδιότητας συνταγματικά ενυπάρχει στο εκλογικό σώμα, που οφείλει να το διαχειρίζεται καλά, πόσο δε μάλλον τώρα, που έχει γνώση και άποψη…
  Το να υπερέχει ένας πρωθυπουργός με δέκα πέντε μονάδες και πλέον από το κόμμα του στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, δείχνει τη σοφία του λαού…
  Δε μένει λοιπόν παρά να πράξει ανάλογα ο πρωθυπουργός και η αίσθησή μας είναι πως θα το κάνει απολύτως.
  Όμως … «χρόνου φείδου» για τον κ. Σαμαρά, του οποίου ασφαλώς η υπομονή και η καλή διάθεση, έχουν εξαντληθεί προ πολλού…
  Ουκέτι καιρός λοιπόν για χαϊδέματα…
  Ως εδώ…
  Να το πει και ο λαός, σε κάθε περίπτωση, θα τον δικαιώσει…

  ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

 3. cp avatar
  cp 03/03/2013 10:49:42

  Ο Πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει ότι για να λυθούν τα μεγάλα θέματα απαιτείται μεταρρύθμιση της σχέσεως μας με την ΕΕ και το γερμανικό κέντρο αποφάσεων .Με 2% ισχύ δεν έχει φωνή .Αρα τίποτε σχεδόν δεν εξαρτάται από τον ίδιο .Εξαρτάται από μεγάλους παίκτες (πχ Ιταλία) .Μόνο μερεμέτια εξαρτώνται από το εγχώριο πολιτικό σύστημα και μάλιστα μικρής έκτασης !.
  Και προς θεού μην κάνει καμιά κίνηση για Ευρωπαικού τύπου κόμμα ,όπως του λένε κάποιοι σύμβουλοι . Νομίζω ότι είναι σοβαρός.........

 4. Queen In Black avatar
  Queen In Black 03/03/2013 10:52:30

  -- Είμαστε όλοι ηφαίστεια που περιμένουν την ώρα της έκρηξής τους• κανένας δεν ξέρει όμως πότε, σε λίγο ή σε πολύ, θα γίνει η έκρηξη αυτή – ούτε καν ο θεός.
  --Τι λέει η συνείδησή σου; «Πρέπει να γίνεις αυτός που είσαι.»

  -- Στον κόσμο, τα καλύτερα πράγματα δεν αξίζουν τίποτε, αν δεν υπάρχει ένας που να τα βγάλει στη σκηνή: μεγάλους άνδρες ονομάζει ο λαός αυτούς τους σκηνοθέτες.
  Friedrich Wilhelm Nietzsche

 5. aris. aold avatar
  aris. aold 03/03/2013 11:02:21

  Η κατάσταση της οικονομίας είναι τραγική.

  Δεν υπάρχει δουλειά πουθενά.

  Η χώρα καταδυναστεύεται από τις ίδιες οικονομικές δυνάμεις που την ξεζούμισαν μέχρι τώρα και την έφεραν ως εδώ.

  Η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα στο χτύπημα της κρατικής διαφθοράς και της διπαλοκής που συνεχίζει να απορροφά τους ελάχιστους πόρους που μπορεί να διαθέσει το κράτος για ανάπτυξη.

  Δεστε τι έγινε με την ΔΕΗ.

  Ανέβασαν τόσο πολύ το ρεύμα για να εξυπηρετήσουν εταιρείες ΑΠΕ και άλλα και σήμερα η βιομηχανία δίκαια διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική εξαιτίας των απίστευτων αυξήσεων και ο Ζερβός στηριζόμενος από ποιους άραγε είναι στην θέση του.

  Το ίδιο συμβαίνει με την επένδυση χρυσού στην Χαλκιδική όπου χαρίστηκε σε γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία από την προηγούμενη κυβέρνηση χωρίς το κράτος να βγάζει τα κέρδη που πρέπει.

  Μια προσφορά υπάρχει μεγάλη των Ρώσων για την Δεπα και η κυβέρνηση δεν ξέρει τι να κάνει και είναι πελαγωμένη.

  Με ανεργία στο 35% και οι πολλές απολύσεις από τις επιχειρήσεις να είναι μπροστά δεν πας πουθενά.

  Το οικονομικό πρόγραμμα σίγουρα δεν βγαίνει.

  Το θέμα είναι ότι ως κυβέρνηση δεν έχεις κάνει τίποτα σε επίπεδο ριζικών θεσμικών αλλαγών γιατί δεν έχεις το κουράγιο να πάρεις τις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται.

  Οποιος πιστεύει τα αντίθετα ας κάνει τον επενδυτή και ας ξεκινήσει την γύρα στο δημόσιο για να καταλάβει τι συμβαίνει.

  Εαν έχεις υπουργούς όπως τους περιγράφεις σε τόσο κρίσιμη εποχή και δεν τους έχεις ήδη αποκεφαλίσει τότε κάνεις φοβερό λάθος.

  Ο Σαμαράς θυμίζει Καραμανλή που συνεχώς προσπαθούσε να αγοράσει επικοινωνιακά χρόνο και να μεταθέσει τις κρίσιμες αποφάσεις για αργότερα.

  Στο τέλος κατέρρευσε υπό το βάρος της πραγματικότητας.

  Εαν δε η διαπλοκή βρει κανάλια επικοινωνίας με τον Σϋριζα ο Σαμαράς θα είναι όμηρος χωρίς να έχει πάρει σοβαρές πρωτοβουλίες και χωρίς πολιτικό χρόνο.

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ aris. aold 03/03/2013 19:49:07

   Σωστός.
   Συμπληρώνω: Η ανεργία θα αυξηθεί και δεν θα μειωθεί. Θα φτάσει το 40% (γνώμη μου είναι και την λέω ευθαρσώς). Ακόμη και όσοι εργάζονται και πληρώνονται δεν θα μπορούν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους (γι' αυτό θα αυξηθεί η ανεργία, λόγω συνεχούς κατάρρευσης της κατανάλωσης). Η ανεργία θα γκρεμίσει την κυβέρνηση αλλά και όποιον επιχειρήσει να την αντικαταστήσει (μέσα από εκλογές βέβαια) εφαρμόζοντας την ίδια ή παρόμοια πολιτική.
   Στην Χαλκιδική δεν είναι μόνο ο χρυσός. Αποκαλύφθηκε στην εκπομπή του Λαζόπουλου ότι υπάρχει μεγάλο κοίτασμα χαλκού το οποίο είναι επιφανειακό. Ξέρετε τι γίνεται με τον χαλκό και τις κλοπές χάλκινων εξαρτημάτων. Ο χαλκός αυτός βρίσκεται στην έκταση που αγοράστηκε από την εταιρεία.
   Η πραγματικότητα είναι σκληρή, ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση απλά παρατείνει την διαδικασία της ασφυξίας. Χρειάζεται μία εντελώς διαφορετική πολιτική με πλήρη ανάπτυξη της παραγωγής. Αυτό βέβαια σημαίνει μια εντελώς διαφορετική Ελλάδα, ακόμα και σε επίπεδο πληθυσμιακής κατανομής.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 04/03/2013 10:11:19

    Πού αποκαλύφθηκε; Στην εκπομπή του Λαζόπουλου; Έτσι εξηγούνται όλα!

    • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
     ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Δεξιόχειρας 04/03/2013 19:44:17

     Αγαπητέ και λατρευτέ γκουρού της πολιτικής Δεξιόχειρα.
     Επρόκειτο για αποσπάσματα από ξένο ντοκιμαντέρ (γαλλικό ή καναδέζικο) στο οποίο μιλούσε στον δημοσιογράφο στέλεχος της εταιρείας και του έδειχνε πέτρες με πράσινες γραμμές τις οποίες το ίδιο το στέλεχος έλεγε ότι επρόκειτο για μετάλλευμα χαλκού.
     Και όπως λέγαμε στα νιάτα μου "γκέγκε ή νούκου γκέγκε;"

 6. Αρτ avatar
  Αρτ 03/03/2013 11:05:19

  Αντωνη καθαρισε μας απο τα βαριδια του παρελθοντος

 7. Α avatar
  Α 03/03/2013 11:36:19

  Ο Σαμαράς κάνει υπεράνθρωπες προσπάθεις με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πάντα όμως μέσα στο αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο που μας έχει επιβληθεί μέσω του προγράμματος του μνημονίου.
  Ο Σαμαράς λάθη δεν κάνει εύκολα, έχει επιμονή έχει υπομονή, είναι προσηλωμένος στον στόχο του, είναι άνθρωπος της δράσης και του αποτελέσματος, δουλεύει ακατάπαυστα και με αυταπάρνηση, αλλά η επιτυχία ή όχι της ανόρθωσης της οικονομίας, έχει να κάνει εκτός των άλλων (δικών μας προσπαθειών) και με το πλαίσιο, το οποίο κατά τη γνώμη μου πρέπει να χαλαρώσει για να έχουμε κοινωνική ειρήνη.
  Η κυβέρνηση αυτή, κατάφερε σπουδαία πράγματα, με κορυφαίο την διατήρηση της χώρας μας εντός της Ευρωζώνης, με την μεγάλη δανειοδοτική στήριξη και μάλιστα με χαμηλά επιτόκια, μέσα από τον μηχανισμό στήριξης, με την παράταση της αποπληρωμής των νέων δανείων και με την βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών.
  Δεν φτάνουν όμως αυτά, για την καλυτέρευση των συνθηκών ζωής των κοινωνικών στρωμάτων.
  Η Ελλάδα χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων με δημιουργία πολλών θέσεων εργασίας,
  η Ελλάδα θέλει καταπολέμηση της ανεργίας,
  κινητοποίση των δυναμικών της οικονομικών δυνάμεων με ρευστότητα και κίνητρα ,
  εκμηδένιση της γραφειοκρατίας, ώστε να αναπτύξουμε επιτέλους το ¨επιχειρείν¨,
  εμπέδωση της κουλτούρας , ότι δεν πρέπει να φοβούνται οι μορφωμένοι και αξιόλογοι νέοι μας να ασχοληθούν με την επιχείρηση και να ξενητεύονται σ΄όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

 8. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 03/03/2013 12:31:28

  Ο Σαμαράς (καί η κυβέρνηση στό σύνολό της -άν γίνεται-) πρέπει νά σκεφθούν πολύ σοβαρά ποιές είναι οι πιθανές ρεαλιστικές προοπτικές ανάπτυξης πού έχει η χώρα καί μετά νά απευθυνθεί μέ ένα καθαρό, απλό καί επεξηγηματικό λόγο στόν κόσμο, ώστε νά γίνει πειστικά αντιληπτός. Δέν νομίζω ότι έχουν καεί οι φλάντζες τής πλειοψηφίας. Τό όχημα ρετάρει από τό πολύ νοθευμένο καύσιμο, γκαζάρουμε στό νεκρό καί κανείς πολιτικός δέν τολμά νά βάλει τήν πρώτη ταχύτητα καί νά τολμήσει νά βγάλει τό όχημα στόν δρόμο. Ο φόβος ότι τό όχημα θά μείνει καί μετά ποιός τρέχει νά το μαζεύει είναι ο κυρίαρχος πολιτικός φόβος. Τό γκαζάρισμα όμως εν στάσει είναι καί ο μόνος σίγουρος τρόπος νά ακυρώσουμε τήν όποια ελπίδα ότι τελικά θά ξεκινήσουμε καί τό όνειρο τού ταξιδιού θά πνιγεί στήν μίζερη πραγματικότητα τής ακινησίας.
  Τό ξέρω ότι δέν είναι κάτι εύκολο.
  Λεφτά γιά βενζίνη δέν υπάρχουν.
  Τά λάστιχα φθαρμένα.
  Τά φρένα πιάνουν δέν πιάνουν.
  Η μηχανή αντέχει δέν αντέχει.
  Άλλοι θέλουν βουνό καί άλλοι θάλασσα.
  Αυτοί πού μπορούν νά σπρώξουν αρνούνται.
  Αλλά πρέπει νά ξεκινήσουμε.
  Η χαρά τού ταξιδιού αλλάζει, τουλάχιστον στήν αρχή, τήν διάθεση.
  Μπορεί καί νά φτάσουμε
  Άλλοι μείνανε καί μέ καινούργιο αμάξι.
  Τουλάχιστον τό δικό μας σαραβαλάκι τό ξέρουμε.
  Τόλμη θέλει.
  Καί τσαμπουκά.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Ιαπετός 03/03/2013 13:41:41

   Ιαπετέ συμφωνώ μαζί σου , όπως και με τον Α. Εγώ θα επιμείνω σ΄αυτό που γράφεις στην αρχή του σχολίου σου , στο ότι ο Α. Σ. πρέπει να βγει και να μιλήσει στον κόσμο , λέγοντας απλά και καθαρά, όπως ξέρει , τι έχει γίνει , τι σκοπεύει να κάνει και πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε . Είναι ο καταλληλότερος γι΄αυτό , γιατί είναι αυτός που παλεύει και έχει όραμα , έχει ρισκάρει χωρίς να κρύβεται και ο κόσμος αυτό το καταλαβαίνει. Γι΄αυτό και ότι λέει , έχει άλλη σημασία , βαρύνουσα και γι΄αυτό και ο λόγος του είναι πειστικός . Αυτό κατά τη γνώμη μου , είναι το πρώτο που πρέπει να κάνει και στη συνέχεια , να προχωρήσει σ΄έναν γενναίο ( ως προς την αξία και την ικανότητα των προσώπων ), ανασχηματισμό . Ο τολμών νικά και για να το κάνεις , πρέπει να έχεις κότσια και αλήθεια μέσα σου . Και ο Αντώνης τα έχει.

 9. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 03/03/2013 13:06:58

  Οταν κρύβεις τήν αρνητική θέση τών τραπεζών (περί τά 80 δίς) καί τήν διαφαινόμενη άρνηση(Ρέγκλινγκ) τού ΕΤΣ νά τίς εξυγιάνει, στό πόρτ μπαγκάζ, πώς περιμένεις νά ξεκινήσει τό όχημα τού Καραμήτρου;

 10. Φελίζα avatar
  Φελίζα 03/03/2013 13:21:29

  Τόλμη και τσαμπουκά , φώναζαν κάποιοι πριν οκτώ μήνες.
  Πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής από τους μετέχοντες στον κρατικό μηχανισμό εν τη γενέσει τους. Έχουμε που έχουμε ετών αμαρτίες .... δημιουργήσαμε και νέες.
  Πάταξη της γραφειοκρατίας και συνεργασία φορέων , υπουργείων για να βρεθούμε στο δρόμο της ανάπτυξης ( τι έννοια και αυτή!) . Πέραν της γραφειοκρατίας που καλά κρατεί ... δεν δουλεύει κανείς για την πάταξή της.
  Όραμα και ελπίδα στο λαό ... για φως στο τούνελ . Το τούνελ όλο και βαθαίνει και ο λαός δεν έχει άλλη δύναμη να σκάβει ... άσε που κοιτάζει το φως που απομακρύνεται πίσω του......

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ Φελίζα 04/03/2013 13:38:57

   Όραμα κι ελπίδα; Άγνωστες λέξεις στην Ελλάδα πλέον!

   • Φελίζα avatar
    Φελίζα @ tasos1 04/03/2013 13:57:06

    Ναι; 'Όπως η "αλήθεια" και η "λογική" ;

    • tasos1 avatar
     tasos1 @ Φελίζα 04/03/2013 20:10:44

     Σκάψε - σκάψε Φελίζα μου, κοντεύουμε να βγούμε ... Αυστραλία!
     Μόνο οι Έλληνες θα μπορούσαν να το πετύχουν κι αυτό!

 11. ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ avatar
  ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ 03/03/2013 13:54:33

  Προς Αρτ:
  Το ρεπορταζ στα Επίκαιρα έχειι τίτλο "Ο "Βασιλιάς" και οι δελφίνοι άνευ λογου και αιτίας" και μέσα αναφέρεται ακριβώς ότι κάποιοι κάνουν προσωπικά σχέδια χωρίς αντίκρυσμα διότι ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οικονομία και την κοινωνία - που είναι κάκιστη και τραγική λόγω του Μνημονίου - ουδείς στη ΝΔ έχει το εκτόπισμα να θέσει θέμα Σαμαρά και το ειδικό βάρος ώστε να φιλοδοξεί να τον αντικαταστήσει. Αυτό είναι το περιεχόμενο του ρεπορτάζ και όχι αυτό που γράφετε στο σχόλιό σας. Αν κάποιοι "στήνουν" θέμα Σαμαρά θα πρέπει να τους αναζητήσετε στη ΝΔ και όχι στα Επίκαιρα. Θέμα αδιεξόδου της ακολουθούμενης πολιτικής βεβαίως και υπάρχει, αυτή είναι κοινή διαπίστωση, αλλά αυτό είναι άλλο ζήτημα από τους προσωπικούς σχεδιασμούς διαφόρων τους οποίους σχεδιασμούς επισημαίνουμε.

  Λάμπρος Καλαρρύτης,
  Επίκαιρα

  • ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ avatar
   ΤΑΣΟΣ ΚΩΤΣΗΣ @ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΛΑΡΡΥΤΗΣ 04/03/2013 11:29:23

   Λάμπρο μου, έχει "φρούτα" ο παράδεισος!

 12. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 03/03/2013 13:54:45

  Η κατάσταση είναι τραγική όχι λόγω της άσχημης οικονομικής μας κατάστασης όσο της πολιτικής μας ανωριμότητας. Φαίνεται ότι δεν βάζουμε μυαλό με τίποτα:
  1) Ο Γιωργάκης αποθεώνεται.
  2) Ο θάνατος των φοιτητών αποδίδεται στην τιμή του
  πετρελαίου.
  3) Η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου περνάει στα ψιλά. Κάποιοι
  θέλουν τα κλεμμένα να τους τα στείλουμε σπίτι τους κ.α
  Το βασικό μας πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πραγματικά συνειδητοποιήσει το θέμα αλλά ακόμη και σήμερα κατευθυνόμαστε από δημοσιογραφίσκους, λαζόπουλους και πετρελαιάδες.

  θέλουν εδώ και τώρα τα κλεμένα

  • akenaton avatar
   akenaton @ Δεξιόχειρας 03/03/2013 15:15:09

   Η κοινωνία μας αποπειράται να αυτοκονήσει εξακολουθητικώς και ακαταπαύστως, όπως έκανε πάντα μετά το 1981. Σα να μην άλλαξε τίποτε. Κάποτε θα το καταφέρει, που θα πάει. Έχετε δίκιο, πολύ δίκιο.

   • Ιαπετός avatar
    Ιαπετός @ akenaton 03/03/2013 17:58:39

    Η κοινωνία μας αποπειράται να αυτοκαργήσει εξακολουθητικώς και ακαταπαύστως, αυτό πού εγώ, εσύ καί άλλοι θεωρούμε καί θέλουμε νά διατηρήσει. Τίς αρχές καί τόν τρόπο, ώστε αξιωματικά νά θέλουμε καί νά μπορούμε συνειδητά νά συνυπάρχουμε ώς έλλογα μέλη της καί όχι ώς αχταρμάς ανούσιων καί μεμονομένων ατομικοτήτων. Ατομικά δυστυχισμένων ή ατομικά ευτυχισμένων.

   • ERT avatar
    ERT @ akenaton 03/03/2013 21:08:20

    ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟ '81 ΔΗΛΑΔΗ;

    • akenaton avatar
     akenaton @ ERT 03/03/2013 23:49:28

     Ψήφισε και ξαναψήφισε τον λαοπλάνο Ανδρέα. Δεν φτάνει αυτό;

  • zeus avatar
   zeus @ Δεξιόχειρας 03/03/2013 15:19:21

   Ενω εσύ τα θεωρείς δικά σας και αρνείσαι να τα επιστρέψετε...

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ zeus 03/03/2013 17:23:16

    Όποιος έπεσε θύμα κλοπής να αποτανθεί στο νόμο. Τα αποφασίζουμε και διατάσσουμε στα λαϊκά δικαστήρια όχι στο ελληνικό κράτος δικαίου.

  • Αμφιδέξια avatar
   Αμφιδέξια @ Δεξιόχειρας 03/03/2013 15:56:03

   1) Ο Γιωργάκης αποθεώνεται.
   Αυτό δε λέει κάτι. Πάντα θα υπάρχουν οι συγγενείς, οι βολεμένοι, οι ωφελημένοι, οι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Πασοκοευνοημένοι.
   2) Ο θάνατος των φοιτητών αποδίδεται στην τιμή του
   πετρελαίου.
   Η τιμή του πετρελαίου θα έπρεπε να είναι προσιτή στους πολίτες, ώστε τα ατυχήματα να οφείλονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ατυχία. Όταν η αγορά πετρελαίου είναι απαγορευτικές για την πλειοψηφία, τότε μιλάμε για εξαθλίωση και ας μη σας ενοχλεί μονάχα η ερμηνεία του γεγονότος.
   3) Η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου περνάει στα ψιλά.
   Η καταδίκη του Παπαγεωργόπουλου ήταν υπερβολική και δεν πάσχουμε από έλλειψη θεάματος (χειροπέδες, εξευτελισμός,συνθήκες αρένας). Όσο και να σας ενοχλεί, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΖΗΤΑΜΕ. ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ. Όχι στο σπίτι μας.

   Μη βαυκαλίζεστε. Η ουσία έχει σημασία και όχι οι εντυπώσεις.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Αμφιδέξια 03/03/2013 17:45:17

    1) Θες να τον δεις να κατεβαίνει στι εκλογές για να καταλάβεις ότι δεν τον αποθέωσαν 100 γραφικοί.
    2) Τα μμε δεν λυσσάνε χωρίς ώφελος.
    3) Όποιος δεν θέλει να δεί την αλήθεια μπορεί εύκολα να βρίσκει ψεγάδια.

    • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
     ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Δεξιόχειρας 03/03/2013 21:58:36

     Δεξιόχειρα, μήπως είσαι η δεξιά αντιγραφή των Πασόκων που αποθέωσαν τον Παπανδρέου; Για κοίταξέ το λίγο αυτό.

     • Δεξιόχειρας avatar
      Δεξιόχειρας @ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ 04/03/2013 10:18:56

      Είμαι οπαδός πιστός της Ν.Δ - όχι μέλος. Στηρίζω πάντα την ηγετική της ομάδα όμως δεν την προσκυνώ. Δεν φωτογραφίζομαι, δεν κουνάω σημαία, δεν συνθηματολογώ. Δεν έχω καμία σχέση με τον σοσιαλισμό και τις βρωμιές του. Έχω ένα μικρό σπίτι, υποστηρίζω τους ισχυρούς της δεξιάς αλλά δεν πρόκειται να γίνω υποχείριό τους γιατί είμαι πιό δεξιός από αυτούς.

    • Αμφιδέξια avatar
     Αμφιδέξια @ Δεξιόχειρας 04/03/2013 08:51:16

     1) Aς τον καταδίκαζε η Βουλή τον ΠΡΟΔΟΤΗ. Αλλά τον αθώωσαν....
     2) Τα φερέφωνα στα ΜΜΕ είναι δουλάκια στην υπηρεσία των εκάστοτε συμφερόντων των αφεντικών τους.
     3) ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ, ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. Τ Ω Ρ Α !!!

     • Δεξιόχειρας avatar
      Δεξιόχειρας @ Αμφιδέξια 04/03/2013 10:25:57

      1. Δεν παραπέμφθηκε με την κατηγορία της προδοσίας.
      2. Συμφωνώ. Αυτό από μόνο του θα έπρεπε να σε οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ν.Δ παλεύει για το συμφέρον του ελληνικού λαού.
      3. Ναί. Να επιστραφούν. Άλλά να μην έχουμε την αυταπάτη ότι ακόμα και αν γινόταν αυτό θα λυνόταν το οικονομικό μας πρόβλημα.

     • Κώστας Π. avatar
      Κώστας Π. @ Δεξιόχειρας 04/03/2013 20:29:08

      Επομένως να επιστραφούν και μετά τα υπόλοιπα...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ Δεξιόχειρας 03/03/2013 18:27:32

   @Δεξιόχειρα : Η κατάσταση είναι τραγική λόγω της άσχημης οικονομικής κατάστασης των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και πολιτική ανωριμότητα,
   αλλά όχι τόση, όση υπήρχε, πριν το 2009..

   Για τα συγκεκριμένα που έγραψες :
   1) "Ο Γιωργάκης αποθεώνεται από τους συνέδρους." Η ένδειξη σήψης είναι ότι βρέθηκαν σύνεδροι, που εξέθεσαν εαυτούς, βάζοντας υποψηφιότητα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον, υπήρξαν τέτοια πρόσωπα, η αποθέωση του ΓΑΠ ήταν οφειλόμενο χρέος γι΄ αυτούς.

   2)" Η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου περνάει στα ψιλά. "
   Όσοι σκέφτονται και κρίνουν δίκαια, μετράνε ως θετικό στοιχείο, για την εξυγίανση του δημόσιου βίου, την καταδίκη αυτή. Ειδικά επειδή ο καταδικασθείς, προέρχεται από το χώρο της ΝΔ που κυβερνά αυτή τη στιγμή. Μάλιστα, το πιο σημαντικό είναι ότι οι περισσότεροι ρωτάνε: "μα, καλά, μόνο δεξιοί καταδικάζονται σε αυτή τη χώρα; με τα πασοκολαμόγια και τις χοντρές μπάζες, τι θα γίνει ;"
   Η Νέμεσις πρέπει να συνεχίσει ακάθεκτη, και ναι, τα κλεμμένα πρέπει να επιστραφούν στο κράτος. Ας βρεθεί τρόπος.

 13. τις avatar
  τις 03/03/2013 15:03:23

  Γένοι' οίος εσσί μαθών (Μάθε ποιος είσαι και γίνου τέτοιος) Πινδάρου.

 14. aris. aold avatar
  aris. aold 03/03/2013 15:19:31

  Το καταπληκτικό με τις τράπεζες είναι το εξής.

  Βρήκαν άμεσα χρήματα για το Μέγκα και προχθές η Εθνική Ακινήτων έτρεξε να αγοράσει το κτήριο της Cosmote που μαντέψε ποιος το έχτισε και σε ποια εταιρεία ανήκε.

  Την ίδια στιγμή στις εξαγωγικές επιχειρήσεις δεν επιστρέφετε το ΦΠΑ και οι τράπεζες δεν δίνουν φράγκο.

  Δεν βλέπετε ότι τα τελευταία χρήματα πάνε στους γνωστούς επιχειρηματίες.

  Με ποιους θα καθαρίσει ο Σαμαράς την χώρα.

  Με το σύστημα Πασόκ που ζει και βασιλεύει.

  Είναι οφθαλμοφανές ότι ο Πρωθυπουργός είτε το θέλουμε είτε όχι και με δικιά του ευθύνη είναι εγκλωβισμένος.

  Μόλις η διπαλοκή τα βρει με τον Σύριζα θα αρχίσει η επίθεση στην κυβερνηση.

  Μια λύση έχει ο Σαμαράς.

  η προσπαθεί να καθαρίσει το πεδίο και ας τον φάνε ή θα τον φάει η σκληρή πραγματικότητα και το ζοφερό μέλλον.

  Λαου Λαου όπως το πάει δεν έχει καμία τύχη.

 15. Αρτ avatar
  Αρτ 03/03/2013 15:33:45

  Τωρα συμφωνουμε ΛΚ οτι ο ΣΑΜΑΡΑΣ ειναι ακλονητος και ουδεμια αμφισβητηση υπαρχει. Ολα τα αλλα ειναι ονειρα καποιων η οποιοι ουτε ξερουν την κατασταση της χωρας αλλα και σιγουρα υπερβαλλουν για τις δικες τους ικανοτητες. Τωρα εβαλες τα πραγματα στη σωστη τους διασταση και συμφωνω μαζι σου. Αλλα αν εχουν τα κοτσια αυτοι μεσα στη ΝΔ ας τολμησουν...

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Αρτ 04/03/2013 02:21:47

   Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο...
   Οι υπουργοί που αυτήν την κρισιμη στιγμή κοιτάνε την πάρτη τους και τις θέσεις τους ή οι πολίτες που αυτήν την κρίσιμη στιγμή και μετά απο όσα πέρασε ο λαός ,ακόμα γράφουν κόμματα και πολιτικούς με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα..;

 16. ΠΕΤΡΟΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ 03/03/2013 17:16:02

  Αυτό που με προβληματίζει από το παρόν άρθρο, αν είναι αλήθεια, είναι οτι ο Αντώνης πιστεύει οτι το πρόγραμμα βγαίνει και θεωρεί "λιπόψυχους" αυτούς που πιστεύουν οτι δεν βγαίνει. Δηλαδή χωρίς να έχει αλλάξει η ουσία του μνημονίου και με χειρότερα μέτρα από το Μνημόνιο 2, τότε που ο Αντώνης έλεγε όσο πιο δυνατά μπορούσε τόσο μέσα αλλά και έξω ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ, τώρα μας λέει οτι είναι ΓΕΝΝΑΙΟΣ όποιος πιστεύει σε αυτό το πρόγραμμα. Δυστηχώς για άλλη μια φορά αποδεικνύεται οτι η εξουσία τυφλώνει της ηγεσίες και χάνουν την επαφή με την πραγματικότητα. Αλήθεια γιατι δεν κάνει καμιά περιοδία στην επαρχία να δει την γίνεται, αλλά και στην Αθήνα μην βγαίνει γύρω από την Κηφισιά. Αυτό που μου την σπάει με τους Έλληνες πρωυθπουργούς επίσης είναι οτι κρύβονται. (ΆΣΧΕΤΟ: Βλέπω τον Αμερικάνο να κάνει τακτικά briefing και να δέχεται ερωτήσεις, η Μέρκελ κάθε Κυριακή δίνει συνέντευξη στην Τηλεόραση, ο Κάμερον απαντά κάθε εβδομάδα στην Βουλή, οι δικοί μας κρύβονται.)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΠΕΤΡΟΣ 03/03/2013 17:32:08

   Aπο τοτε εχουν διαγραφει 100 δις απο το PSI,εχουν εγκριθει και αλλα δανεια και εχουν ελαφρυνει κα αλλο οι τοκοι προσφατα.
   Αλλά τι ακριβως εννοουμε οταν λεμε "βγαινει";Εαν εννοουμε οτι θα πληρωσουμε ολο το χρεος δεν βγαινει και ολοι ξερουν οτι θα γινει νεο τριτο κουρεμα για να βγει στο 120% το 2020.Εαν εννοουμε το πρωτογενες πλεονασμα αυτο εχει ηδη βγει.Δεν υπαρχει βγαινει και δε βγαινει.Βγηκε και απλως πρεπει να περασει καποιος χρονος για να αρχισει η ανακαμψη.

   • Κώστας avatar
    Κώστας @ ψυχραιμια 04/03/2013 09:24:07

    Αυτόν τον μήνα πέτυχα και εγώ πρωτογενές πλεόνασμα στο σπίτι μου. Δεν πλήρωσα κανέναν λογαριασμό και αγόρασα όλα τα αγαθά που χρειαζόμουνα φορτώνοντας την πιστωτική μου...

   • Tasos avatar
    Tasos @ ψυχραιμια 04/03/2013 18:06:10

    το πρωτογενές πλεόνασμα βγαίνει με λογιστικές πατέντες του στύλ "δε πληρώνω τις υποχρεώσεις του δημοσίου άμεσα αλλά ζητάω άμεσα τα έσοδα (που δε θα έρθουν όπως τα υπολογίζουν)" απλά για να καταγραφεί ένα καλύτερο νούμερο. Όσο για τα 100δις του PSI όλοι ξέρουν πια ότι το λογιστικό κέρδος είναι 10-15 δις και μόνο. Πρέπει να είναι το πρώτο σχόλιο που διαβάζω που λέει ότι το μνημόνιο "βγήκε" επομένως και η συνταγή (που η ίδια η ΝΔ λέει ότι δεν είναι σωστή) είναι πετυχημένη.

 17. άγρυπνη avatar
  άγρυπνη 03/03/2013 17:31:12

  Κάτι ύπουλο κινείται στο χώρο της πολιτικής σκηνής.Κ.Σαμαρά,έχετε μεγαλύτερη επικοινωνία με τον κόσμο,η υλική και η παράλληλη ηθική κατάπτωση των πολιτών,τους καθιστά τον καινούργιο μοχλό εκμετάλλευσης του αναδυομένου θησαυρού της χώρας.Επωάζονται νέοι''σωτήρες'',για τη συνέχεια του project.

 18. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 03/03/2013 17:45:30

  Diamond Angel.
  Χάρηκα πού συναντηθήκαμε στήν οδό Σχολίων.
  Ο έλληνας, ώς άναρχη φύση, είναι λάτρης τής ελευθερίας. Γιά νά ακριβολογούμε μάλιστα, ρέπει πρός τήν ελευθερία.
  Η ελευθερία βέβαια είναι μιά ιδεατή αξία, η δέ επιλογή της προϊόν τής ανθρώπινης βούλησης. Προϋποθέτει (η επιλογή της), παρ' όλα αυτά, τήν τήρηση τής αιτιώδους αρχής ύπαρξής της, ήτοι τήν ελεύθερη επιλογή. Είναι δέ ελεύθερη η επιλογή τότε καί μόνον τότε, όταν η ανθρώπινη επίγνωση (προϊόν τής γνώσης) συλλάβει όχι μόνον τήν ατομική, αλλά καί τήν κοινωνική νοηματοδότηση τού ελευθέρως διάγειν.
  Μηχανηστικές καί σκόπιμες επιλογές δέν νοούνται ώς ελεύθερες καί οδηγούν στήν ελευθεριότητα, ήτοι τήν κατασρατήγηση καί δούλωση αυτής καθ' αυτής τής έννοιας τής ελευθερίας, στήν εννοιολογική διαστρέβλωσή της καί στήν κατάργησή της στήν πορεία. Η ελευθεριότητα οδηγεί δυστυχώς στήν τυραννία τού νού, τής ύπαρξης καί τής εξουσιαστικής κοινωνικής δόμησης.
  Αυτό πού θέλω νά πώ είναι ότι η λαθεμένη προσδοκία, η απαίτηση τού πολιτικά οξύμωρου νά γίνει η καθημερινότητα τής πολιτικής καί η αλογία τού ατομικού επιθυμητού (πάσης μορφής) νά συνδέεται ομοουσίως καί αδιαιρέτως, έν πλήρει συγχύσει, μέ τό κοινωνικό ποθούμενο.
  Αυτή η αυτοαναίρεση καταργεί τήν κοινή λογική καί δίνει τήν θέση της στήν κοινή αλογία.
  Η ελευθερία εκτρέπεται καί γίνεται ελευθεριότητα.
  Ο σίγουρος προπομπός τής τυραννίας.

 19. kosvag avatar
  kosvag 03/03/2013 17:51:32

  Νομίζω οτι πολύ σύντομα θα ρισκάρει με ΑΟΖ. Βολεύει από όλες τις απόψεις και ούτως ή άλλως θα φτάναμε εκεί.

  • Κώστας Π. avatar
   Κώστας Π. @ kosvag 04/03/2013 20:32:37

   Δεν ανοίγει το Σκοπιανό καλύτερα, που έχει μεγαλύτερη πείρα και είναι και λιγώτερο επικίνδυνο?

 20. WY avatar
  WY 03/03/2013 18:07:38

  «Η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της»
  ........................................................................................

  Μά πώς είναι δυνατόν???
  ΟΛΟΙ πλέον γνωρίζουμε ότι από πολλά χρόνια, είναι ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ!!!!.

 21. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 03/03/2013 18:31:15

  ας βγουν τότε οι υγιείς δυνάμεις μπροστά και όσοι έχουν τα κότσια να δουλέψουν γι αυτόν τον τόπο και όχι όσοι είναι τα αποτελέσματα των ισορροπιών δε γενικεύω, γι αυτούς που ισχύουν τα ανωτέρω

 22. Κογξ Ομ Παξ avatar
  Κογξ Ομ Παξ 03/03/2013 18:31:43

  Μπορεί να σωθεί πραγματικά η χώρα ή όχι;
  Ούτε για πλάκα πρέπει κάνετε τέτοιες ερωτήσεις.
  Είπαμε η χώρα ναι, οι πολίτες ούτε με σφαίρες, αφήστε τα
  πληκτρολόγια και βγείτε στους δρόμους να το διαπιστώσετε
  και μόνοι σας.
  Και προσοχή όταν λέμε δρόμους δεν εννοούμε της Εκάλης
  των βορείων συνοικιών και του Πανοράματος θεσνίκης,
  βεβαίως βεβαίως.

 23. Φοιτητης avatar
  Φοιτητης 03/03/2013 18:45:19

  «Η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της» -> Ουυυυ, οσο για αυτο...!

  Εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους άνεργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής». Οπως αναφέρει η εφημερίδα, ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες είπε μεταξύ άλλων στον Κωστή Χατζηδάκη : «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου». Οι εκπρόσωποι των 11 πολυεθνικών εταιρειών επισήμαναν ότι εκτός από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις παραγωγικές δραστηριότητες οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν θέμα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα.

 24. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 03/03/2013 19:01:33

  Η σημερινή χρονική στιγμή τής πρωθυπουργίας Σαμαρά είναι ξανά πάλι καθοριστική.
  Ο Σαμαράς έθεσε δύο στόχους.
  Ο πρώτος ήταν η αποτροπή τής άτακτης χρεωκοπίας τής χώρας μέ τήν παραμονή τής χώρας στό ευρώ καί τόν πέτυχε.
  Ο δεύτερος στόχος είναι η τωρινή διαχείριση τής εσωτερικής χρεωκοπίας (πολύ μεγάλη ανεργία, απελπισία πολλών στρωμάτων τής κοινωνίας, συνέχεια τής επιδείνωσης μισθών καί κοινωνικών παροχών, κ.λ.π.) μέ παράλληλη αντιστροφή τών συνεπειών της καί χάραξη μιάς πορείας διεξόδου -μακράς πνοής μέν, αντιληπτής πορείας δέ- μέ οδηγό τήν θρυλούμενη ανάκαμψη.
  Εδώ κρίνεται πιά καί από τά αποτελέσματα αυτής τής πορείας θά κριθεί.
  Προσωπικά έχω τήν άποψη ότι μόνο η ενεργοποίηση τών ανακλαστικών εντόπιων μικρών, μεσαίων καί μεγάλων επενδυτών -ανθρώπων πού εναγωνίως ψάχνουν κάτι νά κάνουν γιά νά ξεφύγουν από τόν φόβο τής φτώχειας καί τής απαξίωσης-μπορεί νά εγγυηθεί τήν ανάκαμψη.
  Η παρουσία τών ξένων πολυεθνικών στά ελληνικά δρώμενα -άν αναλογισθώ τόν τρόπο πώς αντιλαμβάνονται τίς επενδύσεις καί ποιό είναι τό επιδιωκόμενο κέρδος τους- τό μόνο πού εξασφαλίζει είναι ένα είδος οικονομικού προσανάμματος μόνον καί άν η οικονομική πολιτική στοχεύει μόνον σέ τέτοιου είδους δρασηριότητες, φοβάμαι ότι τό προσάναμμα θά σβήσει πρίν μπορέσει νά μεταδώσει τήν οικονομική φλόγα παραπέρα.
  Είναι γεγονός ότι ο φόβος κοινωνικών ταραχών καί οι πολιτικές σκοπιμότητες αναγκάζουν τόν Σαμαρά νά κινηθεί σισύφια. Εδώ όμως βρίσκεται ο μεγάλος κίνδυνος. Δέν μπορεί νά συντηρείς τήν κοινωνική ειρήνη προστατεύοντας, όσο γίνεται τίς κοινωνικές τάξεις καί τίς πρακτικές των, πού άν δέν είναι συνυπεύθυνες είναι στήν καλύτερη περίπτωση τό κρίσιμο βάρος πού θά σέ σύρει στόν βυθό.
  Δέν μπορεί νά προσπαθείς μέ εισπρακτικά μόνον φορολογικά μέτρα νά εξαφανίζεις τό δυναμικό εκείνο τό οποίο εμπεριέχει τήν αναπτυξιακή δυναμική γιά νά ισορροπήσεις τό επικίνδυνο κατεστημένο τής απόλυτης αδράνειας πού φοβάσαι ότι επειδή ελέγχει τόν κρατικό μηχανισμό θά σέ ανατρέψει. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι τό δυναμικό τής αδράνειας έχει κάνει τήν επιλογή του καί αυτή λέγεται Τσίπρας. Λίγο χρόνο χρειάζεται ακόμα ώστε νά εξασφαλίσει μέσω τών κομματικών διεργασιών πού λαμβάνουν χώρα τήν απόλυτη συμμόρφωση τού Τσίπρα στίς ανάγκες του. Καί τότε θά φροντίσει νά ξεσηκώσει τόν απελπισμένο καί νά προωθήσει τήν δική του λύση. Γιά νά σώσει τά όποια προνόμια πού δικαιωματικά νομίζει ότι τού ανήκουν, ακόμα καί άν στήν πορεία -μέ μέτρο τήν καταναλωτική ευμάρεια- φτωχοποιηθεί στήν πορεία καί τό ίδιο. Δυστυχώς η οξύνοια καί τό μακροπρόθεσμο όφελος τών πολλών -καί έν τέλει καί τών παρασιτικά τρεφόμενων- ούτε ήταν ούτε θά γίνει στοιχείο τής αντίληψής των περί πολιτικής. Αυτό πού μετράει γιά τό δυναμικό τής αδράνειας είναι τό κοντινό σήμερα καί όχι τό μακρινό αύριο.
  Ειλικρινά νομίζω ότι ο Σαμαράς θέλει καί μπορεί.
  Από τό θέλω μέχρι τό μπορώ λείπει βέβαια ο τρόπος. Αυτό όμως βρίσκεται στά χέρια τού Σαμαρά. Αυτός ηγείται καί όχι κάποιος άλλος καί αυτός πρέπει νά βρεί τόν τρόπο νά λύσει τόν γόρδιο δεσμό.
  Ο Αλέξανδρος πάντως τόν έκοψε.

 25. Δεξιόχειρας avatar
  Δεξιόχειρας 03/03/2013 19:11:00

  Άνοιξε την TV, όλη μέρα για αυτό λένε και καταδικάζουν τον Στουρνάρα που έχει ακριβό το πετρέλαιο. Δεν το άκουσες;
  "Δεν είναι τραγωδία, είναι δολοφονία". Δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Στην πυρρά ο Σαμαράς...
  Δεν συμφωνείς;

  • Easy κι εύκολα avatar
   Easy κι εύκολα @ Δεξιόχειρας 03/03/2013 19:29:55

   @καταδικάζουν τον Στουρνάρα που έχει ακριβό το πετρέλαιο

   Άσε τι λέν οι αριστεράντζες. Εσύ, δεν τον καταδικάζεις, δηλαδή;

   Σιγά σιγά θα μας πεις ότι δεν καταδικάζεις και τον Σημίτη, που τον ανέδειξε!

   Συγκετνρώσουουου!!!

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Easy κι εύκολα 04/03/2013 10:29:54

    Ο Στουρνάρας έχει την εμπιστοσύνη του Σαμαρά. Τον Σαμαρά τον εμπιστεύομαι. Ο Στουρνάρας έχει την εμπιστοσύνη του Δεξιόχειρα.

  • Χωρις Μασκα avatar
   Χωρις Μασκα @ Δεξιόχειρας 04/03/2013 00:49:13

   Τι να κάνουμε Κε Δεξιόχειρα.Δεν ήμασταν οπαδοί του Τζίμερου και
   του ανθρωποφάγου Μάνου{με κύριο μενού τους δημοσίους υπαλλή-
   λους}προεκλογικά ,για να ασπαζόμαστε την άποψη του πρώτου για έλλειψη παιδείας και γνώσεων χημείας,που οδήγησε τα παιδιά στο τραγικό γεγονός της Λάρισας.Ήμασταν οπαδοί αυτών που έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς στις προεκλογικές συγκεντρώσεις.Γι'αυτό και "λα-ϊκίζουμε"σήμερα και λέμε πως φταίει η φτώχεια στην οποία έχουν πε-ριέλθει οι περισσότερες οικογένειες για πολλά τραγικά γεγονότα.Εσείς δηλαδή τι νομίζετε;Πόσες οικογένειες εκτός από αυτές των βορείων
   προαστίων μπορούν να σπουδάσουν ακόμα τα παιδιά τους έξω από
   την πόλη που ζούν.Εγώ δεν ξέρω.Ας λείπουν λοιπόν οι ειρωνείες για
   το ότι δεν βάζουμε μυαλό.Εκτός κι αν εννοείς τους Πασόκους που χει-
   ροκρότησαν τον Γιωργάκη.Αλλά μήπως η συνέχιση της οικονομικής
   πολιτικής {η συνέχιση των μέτρων},με την ίδια σκληρότητα ή και με-
   γαλύτερη,με τα ίδια πάντα υποζύγια και παρά τις αντίθετες προε-κλογικές διαβεβαιώσεις,δεν είναι το πιό καλό συγχωροχάρτι στον Γιώργο;Οσονούπω και θα βγεί από πάνω.Μακάρι να βγω ψεύτρα.

   • Δεξιόχειρας avatar
    Δεξιόχειρας @ Χωρις Μασκα 04/03/2013 10:36:15

    Η αληθινή πίστη κρίνεται στα δύσκολα. Στα δύσκολα θα μείνουμε πιστοί στις ιδέες μας και στους ηγέτες της παράταξής μας. Ας μην ακολουθήσουμε τα πολλά εκείνα κακά παραδείγματα της ιστορίας μας όταν Έλληνες και Ελληνίδες μπροστά στην κακουχία έδειξαν λιποψυχία. Ξέρω ότι η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται όμως πρέπει να δείξουμε καρτερικότητα.

 26. Ιαπετός avatar
  Ιαπετός 03/03/2013 19:25:27

  Τό τραγικό συμβάν κινητοποίησε πάνω από 2.000 νεολαίους στήν πλατεία Ταχυδρομίου τής Λάρισας.
  Χόρεψαν HARLEM SHAKE, πού είναι ο πιό ευαισθητοποιημένος χορός τής νέας τάξης.
  Αυτοί ξέρουν καί κάνουν ότι μπορούν. Εσύ συμμετείχες;
  Τί ακριβώς εξυπηρετεί τό «ευαισθητοποιημένο» σχόλιό σου;
  Νά καταδείξει τόν υψηλό βαθμό ευαισθησίας σου σέ αντιδιαστολή μέ τούς αναίσθητους φιλοσαμαρικούς τού Antinews πού σκοτώνουν παιδιά μέ τά μαγκάλια;
  Δέν νομίζεις ότι η σκήλευση νεκρών (έστω τής μνήμης των) δέν τιμά τόν σκηλευτή καί προκαλεί αίσθημα αηδίας στούς υπόλοιπους;

 27. Απλός πολίτης avatar
  Απλός πολίτης 03/03/2013 20:12:06

  Με τα 250-300 ευρώ μισθούς που προτείνουν οι πολυεθνικές για να επενδυσουν στην Ελλάδα θα ανακάμψει η χώρα, θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και θα βγούμε από την κρίση?! Αν αυτό εννοεί ο "γεναίος" πρωθυπουργός μας τι να πώ!! Τόσο πατριώτης πια! Η απόλυτη εξαθλίωση του λαού είναι προ των πυλών....

  • Μεγάλες στιγμές avatar
   Μεγάλες στιγμές @ Απλός πολίτης 04/03/2013 02:26:50

   ΟΚ...μαζί σου.Με 300 ευρώ δεν υπάρχει αναπτυξη.Ελπίζω πάντως να μην τρως και το κουτόχορτο της ''άλλης πλευρας'' που λέει αυξήσεις στην πρώτη βδομάδα διακυβερνησης

   • Κώστας Π. avatar
    Κώστας Π. @ Μεγάλες στιγμές 04/03/2013 22:05:13

    Και να μή μας τα δώση η "άλλη πλευρά" δε μας τα χρωστάει όπως η απο 'δώ...Οπότε δεν θα μπορούμε να τα διεκδικήσουμε ως δεδουλευμένα...

 28. λαλακης avatar
  λαλακης 03/03/2013 21:53:28

  Η πορεια της εδω κυβερνησης και γενικα της χωρας θα εξαρτηθει σε μεγαλο
  βαθμο απο τις εξελιξεις σε Ιταλια ,Ισπανια ,Πορτογαλια.
  Αν υπαρξουν εντονες τασεις για εξοδο απο την Ευρωζωνη θα επαναληφθει
  το φαινομενο της ΕΣΣΔ την περιοδο 1989-1991 με τις δημοκρατιες να
  ανεξαρτητοποιουνται και ο Γκορμπατσοφ να προσπαθει να τις κρατησει
  στο σοβιετικο αρμα .
  Ισως η Μερκελ να αποδειχθει ο Γκορμπατσοφ της Ευρωπης ,οπως ο
  Μιχαηλ σταθηκε ανικανος να διαχειριστει την τοτε κατασταση ετσι
  και η Μερκελ εχει ως τωρα σταθει εντελως ανικανη να διαχειρηστει
  τα πραγματα ως επικεφαλης της Ευρωπης.
  Οποτε περα απο τις ευθυνες της εδω πολιτικης ελιτ η Ελλαδα μαλλον
  παρασυρεται απο τις καταστασεις που διαμορφωνονται στην Ευρωπη.
  Ο Σαμαρας ισως το εχει αντιληφθει και ροκανιζει χρονο ως τις Γερμανικες
  εκλογες περιμενωντας. Αλλα και ο Συριζα αυτο κανει και ας παριστανει
  οτι θελει εκλογες. Δεν εχει τα κοτσια να βγαλει τη χωρα απο την Ευρωζωνη
  και περιμενει.
  Οι εξελιξεις μετα τις Γερμανικες εκλογες θα τρεξουν στην Ελλαδα με μεγαλη
  ταχυτητα και θα χουμε προβλεπω προωρες.

  • Κώστας Π. avatar
   Κώστας Π. @ λαλακης 04/03/2013 22:06:07

   ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΦΙΛΕ ΛΑΛΑΚΗ!!!

 29. Νεοδημοκράτης συνδρομητής avatar
  Νεοδημοκράτης συνδρομητής 03/03/2013 23:14:52

  αυτό το επίπιδο πληθυσμιακής κατανομής για καν΄το "λιανότερα". Φαίνεται ότι κάτι ξέρεις, κάτι εχεις ακούσει...

  • ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ avatar
   ΓΕΩΜΕΤΡΗΣ @ Νεοδημοκράτης συνδρομητής 04/03/2013 19:51:49

   Φίλε,
   Είναι απλή λογική. Είναι δυνατόν στη χώρα μας με 11.000.000 κατοίκους η Αθήνα, ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη να έχουν ίσως πάνω από 6.000.000;
   Είναι δυνατόν να μιλάμε για αύξηση της παραγωγής σε όλους τους τομείς και να έχουμε τέτοια συγκέντρωση πληθυσμού στα μεγάλα αστικά κέντρα; Ποια παραγωγή και ποιες δουλειές θα ικανοποιήσουν τέτοια πλήθη εργαζομένων, συσσωρευμένων στα κέντρα;
   Απλά νομίζω ότι ανοίγει με το καλό ή με το ζόρι ο δρόμος της επιστροφής στην περιφέρεια.

 30. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 04/03/2013 06:59:28

  Βασισμένο σε αρθρο του Κου Λοβέρδου στο aixmi.gr
  Τo ελλειμματικό Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών σε συνδυασμό με την Οικονομική Υφεση προκαλούν τα διαλυτικά φαινόμενα στην Ελληνική κοινωνία και Οικονομία .Αυτό αποτελούσε χρόνιο διαρθωτικό πρόβλημα της Ελλάδας κια φυσικά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι θα επιλυθεί σε βραχύ χρονικό διάστημα.Ομως είναι δυνατόν να σπάσει ο φαύλος κύκλος που αυτό παράγει και πρός αυτη την κατευθυνση έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα και σημαντικές διαρθωτικές παρεμβάσεις.Η Ελληνική κοινωνία ζούσε μια επίπλαστη άνθιση , όντως η προσγείωση στην πραγματικότητα είναι πολύ οδυνηρή και έχει προκαλέσει ισχυρούς κοινωνικούς τριγμούς. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η φοροδοτική ικανότητα της Ελληνικής Κοινωνίας είναι σε οριακό σημείο και πως η φοροδιαφυγή αποτελεί μια σημαντική δεξαμενή άντλησης εσόδων.Ομως η φοροδιαφυγή ήταν αποτέλεσμα και οικονομικής δραστηριότητας σε συγκεκριμένους κλάδους οι οποίοι στην πλειοψηφεία τους βρισκόταν στις παρυφές του κλάδου των κατασκευών ο οποίος και πλέον έχει καταρρεύσει.Χρειάζεται παραγωγή πλούτου τον οποίο κια ο πρωτογενής κια δευτερογενής τομέας της οικονομίας μπορεί να επιτύχει με κατάλληλες διαρθωτικές παρεμβάσεις

  Σε ότι αφορά την λειτουργεία της Κυβέρνησης όντως θα χρειαστεί κάποια στελέχη να καταλάβουν ότι πλέον με τον λόγο τους μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή κοινωνική αναταραχή τέτοιας μορφής που ο Δεκέμβρης του 2008 να φαντάζει παιδικό παρτι.Το ίδιο και κάποιοι οι οποίοι προβάλλουν την σχέση τους με την Ν.Δ. του ισχυρότερου Κυβερνητικού εταίρου.Δεν υπολείπονται στελέχη των δυο αλλων κυβερνητικών εταίρων.Θεωρώ πώς οσοι αναπτυσσουν τετοιες πρακτικές στοχεύουν στην παραγωγή μικροκομματικού οφέλους το οποίο και δεν έχει καμιά σχέση με το όφελος της Κοινωνίας . Μη μιλάς για ό,τι δεν ξέρεις Και όταν μάθεις σιώπα , ή Πρέπει να σιωπάς ή να λες λόγια ανώτερα απ' τη σιωπή

  Σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική είναι σημαντικό να καταγραφεί μια σημαντική λεπτομέρεια.Για να ασκήσει μια χώρα σημαντική και αξιόπιστη εξωτερική πολιτική-αδιανόητο η πολιτική της χώρας να μην είναι και πολιτική της Κυβέρνησης μιλούμε για Εθνική πολιτική λοιπόν- πρέπει να έχει επιτύχει σημαντικό βαθμό κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής συναίνεσης. Μπορεί να φαντάζουν μικρές οι δυνατότητες παρέμβασης της Κυβέρνησης όμως δεν είναι αμελητέες, καθως το τρίγωνο Ισραήλ-Κύπρος -Ελλάδα αποτελεί για τις ευρωπαικές και όχι μόνο ανάγκες παράγοντα σταθεροποίησης στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

 31. πολιτης avatar
  πολιτης 04/03/2013 10:11:52

  οποιος θεωρει οτι η στην κυβερνηση αυτη συμετεχει το πασοκ για εθνικους λογους ειναι αφελης. το κανει για λογους πολιτικης επιβιωσης του. θελει να ειναι το προσκηνιο κα συναμα θεωρει οτι θα καρπωθει κατι απο την ενδεχομενη φθορα της νδ ως προμετωπιδας της κυβερνησης. προσωπικα δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι μολις θεωρει οτι διεφυγε το σκοπελο της εξαφανισης θα κανει ηρωικη εξοδο προσπαθωντας να μεγιστοποιησει τα οποια εκλογικα οφελη.
  συγχρονως εχει καταφερει να συνεχισει ελεγχει τη δημοσια διοικηση αφου διατηρειται η στελεχωση που ειχε πραξικοπηματικα γινει απο την κυβερνηση γαπ-βενιζελου. το συστημα πασοκ ειναι παρων με τασεις ισχυροποιησης. αυτοι που ειχαν επι σειρα ετων αγαστες σχεσεις με τη διαπλοκη ασκουν την διαχειρηση των κρατικων οργανισμων διοχετευοντας το κρατικο χρημα σους γνωστους νταβατζηδες.
  ο σαμαρας βαδιζει σε τεντωμενο σχοινι. το μονο θετικο που θα μπορουσε να αποκομισει η χωρα απο αυτη τη συγκυβερνηση ειναι η απαραιτητη απο πολλα ετη υλοποιηση των αναγκαιων διαρθρωτικων αλλαγων και μεταρυθμισεων ωστε να γινουμε ενα κρατος συγχρονο με θεσμους που λειτουργουν και δημοσια διοικηση που θα ενεργει με διαφανεια και προς οφελος του πολιτη. να απελευθερωθουν τα κλειστα επαγγελματα και να σπασει το αποστημα των συντεχνειων που μας κρατουν σε ομηρια.
  μολις γινουν αυτα με τη συναινεση των αλλων δυο εταιρων, οι οποιοι παραδοσιακα ηταν αντιθετοι υποδαυλιζοντας την ασταθεια και τις κοινωνικες εκρηξεις, τοτε η διαλυση της ανιερης και ανηθικης αυτης συμετοχης του πασοκ πρεπει να σταματησει, να καταγγελθει το γλισχρο αυτο πολιτικο μορφωμα της εξαπατησης και καταστροφης της χωρας και να οδηγηθουμε σε εκλογες.
  επιβαλλεται να σταματησει η στουθοκαμηλικη σταση της νδ και να αποτανθει στον ελληνικο λαο ζητωντας απολυτη πλειοψηφια, αναδεικνυοντας παραλληλα τα αισχη που επραξε ο γαπ και η προγουμενη κυβερνηση του , συστηνοντας ειδικο δικαστηριο με την κατηγορια της αισχατης προδοσιας. να ξηλωσει και στειλει στον εισαγγελεα ολους τους διατελεσαντες σε δημοσια αξιωματα απο την μεταπολιτευση και μετα οι οποιοι εχουν καταχραστει και κατασπαταλησει δημοσιο χρημα εν ειδει παπαγεωργοπουλου.
  να ειναι βεβαιος ο σαμαρας οτι ο ελληνικος λαος δεν εχει μνημη χρυσοψαρου αλλα χειραγωγουνταν σχετικα ευκολα επειδη ηταν περισσοτερο ιδοτελης κι ευκολοπιστος απο οσο επρεπε. μετα ομως απο τα στραπατσα που εχει υποστει, αυτο που επιτακτικα θελει πλεον ειναι η παυση της ατιμωρησιας και καθαρση του δημοσιου βιου. ηγεσια με οραμα και ηθικο αναστημα, αποφασισμενη να κανει τα απαραιτητα γαι την οριστικη αναστηλωση και αναπροσδιορισμο της πορειας. χρειαζομαστε κυβερνητες που θα βαλουν στερεες βασεις ωστε η χωρα και ο λαος μας να δημιουργησουν και πορευτουν βαση των δυνατοτητων τους απαλλαγμενοι απο δεσμα ραγιαδισμου και μεριοτητας.

 32. yellow avatar
  yellow 04/03/2013 12:14:46

  Πραγματικά 641 λέξεις σε ένα κείμενο που ακόμα δεν κατάλαβα αν πρόκειται για:
  - ευχολόγιο;
  - αγιογραφία;
  - ωραιοποίηση της πραγματικότητας;
  - έκθεση ιδεών;
  - ψυχογράφημα Σαμαρά;
  Υπάρχει κάποια είδηση στο κείμενο; Υπάρχει κάτι νέο εκτός από επιφανειακές διαπιστώσεις;

 33. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 04/03/2013 21:15:03

  "Η Ελλάδα κρατάει την τύχη στα χέρια της", αλλά δεν μπορεί ούτε τον ΦΠΑ στην εστίαση να μειώσει δίχως έγκριση ...

 34. λαλακης avatar
  λαλακης 05/03/2013 01:02:37

  Κωστα Π
  Εκανα τον παραλληλισμο με την ΕΣΣΔ γιατι βλεπω
  ιστορικες ομοιοτητες.
  Και τοτε καποιες δημοκρατιες ειχαν εντονες αποσχιστηκες τασεις πχ οι Βαλτικες και καποιες
  οχι πχ Ουκρανια.
  Εκτιμω πως η διαλυση τελικα θα ερθει και ειναι θεμα
  χρονου. Η Ελλαδα σ αυτο θα ειναι κομπαρσος και οι
  εδω πολιτικοι αναλωσιμοι διαχειρηστες .
  Ενδεχωμενη διαλυση ευρωζωνης θα εξαφανισει το παλιο
  πολιτικο προσωπικο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.