#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2011 09:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Ελλάδα δεν είναι αποθήκη απελπισμένων, ούτε χωματερή ανθρωπισμούAπο την χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ:

Στο θέμα, τώρα, των λαθρομεταναστών, που αποκτά σήμερα διπλή επικαιρότητα: Και λόγω των πρόσφατων γεγονότων στη Νομική και λόγω του αναβρασμού σε χώρες της περιοχής μας, αναβρασμού που εγκυμονεί κινδύνους για νέο κύμα λαθρομεταναστών προς την Ελλάδα…

-- Επιβεβαιώθηκε πλήρως η στάση μας και η πολιτική μας πριν ένα χρόνο: όταν απορρίψαμε το νέο Νόμο για την Ιθαγένεια που ψήφισε τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προτείναμε δική μας εναλλακτική λύση, επισημάναμε ότι ήταν εκτός των άλλων και αντισυνταγματικός, και προειδοποιήσαμε την κυβέρνηση να μη παίζει με τέτοια θέματα.

Τι συμβαίνει σήμερα; Αποδείχθηκε ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως ο Νόμος για την Ιθαγένεια καθιστά την Ελλάδα «μαγνήτη προσέλκυσης» λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα κάνουν παιδιά επί του ελληνικού εδάφους, θα προσδοκούν να πάρουν τα παιδιά τους ιθαγένεια κι ύστερα να την πάρουν και οι ίδιοι ως «γονείς ελληνοπαίδων».

-- Με τη ρύθμιση που προτείναμε εμείς, ιθαγένεια θα χορηγείται όχι αυτόματα, αλλά με την ενηλικίωση των παιδιών που γεννιούνται εδώ και μόνον εφ’ όσον έχουν συμπληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση που είναι υποχρεωτική για όλα τα ελληνόπουλα. Κι έτσι η ιθαγένεια των παιδιών μετά από δεκαοκτώ χρόνια δεν θα συμπαρασύρει και τους γονείς τους από σήμερα.

-- Επειδή διογκώθηκε το ρεύμα λαθρομεταναστών, η κυβέρνηση ξαφνικά αποφάσισε να φτιάξει ένα «φράχτη» στα σύνορα. Εμείς – το τονίζω - δεν έχουμε αντίρρηση να φυλάσσονται τα σύνορα ακόμα κι έτσι. Αλλά είναι η υπέρτατη υποκρισία και ασυναρτησία από τη μια να ψηφίζουν Νόμο που προσελκύει λαθρομετανάστες, κι από την άλλη να φτιάχνουν «φράχτες» για να τους κρατήσουν απ’ έξω!

Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης δεν βρίσκεται πια μόνο εκτός συνόρων. Βρίσκεται και μέσα στην ελληνική επικράτεια. Η Ελλάδα έχει υποστεί αληθινή εισβολή από καραβάνια δυστυχισμένων, που ούτε η ίδια τους αντέχει, ούτε άσυλο σε όλους μπορεί να δώσει, ούτε οι περισσότεροι θα ήθελαν να μείνουν εδώ, ούτε πίσω μπορούν να γυρίσουν, ούτε οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες τους δέχονται…

Η Ελλάδα γίνεται έτσι μια τεράστια «αποθήκη» απελπισμένων ανθρώπων απ’ όλες τις ταραγμένες περιοχές της Ασίας και της Αφρικής. Και «χωματερή ανθρωπιάς» της ίδιας της Ευρώπης, η οποία τους αφήνει να παγιδευτούν στην Ελλάδα, δεν τους επιτρέπει να πάνε στις υπόλοιπες χώρες, ενώ βρίσκει ευκαιρία να μας κάνει και… κριτική από πάνω!

Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού έχει απόλυτη προτεραιότητα. Γιατί προσλαμβάνει ήδη εξαιρετικά επικίνδυνες διαστάσεις: Χρειάζεται συνολική μεταναστευτική πολιτική: Αλλαγή του Νόμου του ΠΑΣΟΚ περί Ιθαγένειας. Αφομοίωση σταδιακά όσων μπορεί να αντέξει η Ελληνική κοινωνία μέσα από την «ημετέρα Παιδεία», επιλογή που κάνουν πλέον, η μία μετά την άλλη, κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αλλαγή της Συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ που υπέγραψαν κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το 2003 και σήμερα εξακολουθεί να ισχύει, παγιδεύοντας στην Ελλάδα όσους θέλουν να μετακινηθούν στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ανάδειξη της συμπεριφοράς της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό πρόβλημα. Γιατί, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι λαθρομετανάστες μας έρχονται μέσω Τουρκίας, με την ανοχή της Τουρκίας και με τη διευκόλυνση της Τουρκίας! Κι αυτό εμείς πρέπει να το αναδείξουμε σε βασικό ζήτημα μεταξύ Ευρώπης και Τουρκίας. Και η ίδια η Ευρώπη, υπό τη δική μας πίεση, οφείλει να παρέμβει αποφασιστικά. Οφείλουμε, με άλλα λόγια, να καταστήσουμε το θέμα αυτό «μείζον ευρωπαϊκό» ζήτημα.

Είναι φανερό, μάλιστα, ότι το ταξίδι των 230 λαθρομεταναστών από την Κρήτη στην Αθήνα, έγινε με τη γνώση και την ανοχή των αρχών. Δεν ξέρω γιατί τους άφησαν. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσαν διάφοροι υπουργοί που άφηναν υπονοούμενα ο ένας για τον άλλο. Δεν υπάρχει αμφιβολία, όμως, πώς όλοι αυτοί που προετοίμασαν, οργάνωσαν και βοήθησαν τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας περιλαμβάνουν, ανθρώπους και οργανώσεις, που είναι σε στενή επαφή με το ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση. Τα στοιχεία τους τα γνωρίζουμε όλοι. Και η κατά τα άλλα λαλίστατη κυβέρνηση επιλέγει την ένοχη σιωπή...

Είναι αυτό ακριβώς που τους προειδοποίησα πέρσι να μην κάνουν: Να μην παίζουν με τη φωτιά! Γιατί καμιά φορά τέτοιοι μηχανισμοί αυτονομούνται και στρέφονται εναντίον όποιου τους χρησιμοποιεί.

Τέλος, ήδη το Συμβούλιο Επικρατείας φαίνεται πως οδηγείται να κηρύξει το Νόμο για την Ιθαγένεια αντισυνταγματικό. Τους είχαμε προειδοποιήσει από πέρσι. Τους είχε προειδοποιήσει και ο αείμνηστος Δημήτρης Τσάτσος, συνταγματολόγος, ο παλαιότερα επί κεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και σύμβουλος του κ. Παπανδρέου.

Και σε αυτό δικαιωνόμαστε…

Προτρέπω, λοιπόν, την κυβέρνηση να σταματήσει να παρεμβαίνει απροσχημάτιστα – και μάλιστα με μειωτικούς χαρακτηρισμούς – στο έργο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δικαστών. Η Δικαιοσύνη δεν είναι «θεραπαινίδα» καμιάς Κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/02/2011 09:14:54

  Οι Λαθρομεταμαστες πληρωνουν διοδια???
  να ξαναπω το συμπερασμα μου....
  Καθε συζητηση με το ΓΑΠ…Θυμίζει τη φράση Γάλλου πεζογράφου «όταν σου αποκρίνεται ένας φιλόσοφος, δεν καταλαβαίνεις πια καθόλου τι τον έχεις ρωτήσει».-

  ΠΠ

  • kiki avatar
   kiki @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/02/2011 09:18:50

   @ πορτα-ποτρα,
   του ΓΑΠ του εκανε μαθηματα ο Βελτσος, τον θυμασαι, ο κολλητος του Σημιτη.

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/02/2011 09:23:20

  ολα τα θυμαμαι !!!

  ΠΠ

 3. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/02/2011 09:27:34

  «ΣΤΕΓΝΑ: χωρίς ποτό, χωρίς πάρτι, τέχνη στα γρήγορα»
  Ο Γιώργος Βέλτσος σε μια ομιλία για τους διανοούμενους, την σεξουαλικότητα και ένα “ gay γίγνεσθαι”, στην Ελλάδα.
  Ένα γίγνεσθαι gay – χωρίς αυτό να σημαίνει gay υποχρεωτικά- με ότι αυτό συνεπάγεται, είναι αυτό που λείπει από τους διανοουμένους στην Ελλάδα. Ε, λοιπόν ναι, «πρέπει να δημιουργήσουμε έναν gay τρόπο ζωής»............

  αχαχαχαχαααααααααααααααααα ολα θολα... Ο Σκοταδοψυχος.

  ΠΠ

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/02/2011 09:34:29

   Φαρμάκι έχω στην Ψυχή,
   φέρνει μαυρίλα θολερή
   Στα στήθια μου!

   Νύχτα αξημέρωτη ξανά,
   με το πιοτό της με κερνά.
   Εβίβα μου!

   Σκοτάδι πίνω για πιοτό...Πω πω πω πω πω πω πω πω,
   Ντέφι της λύσσας μου κρατώ...Πω πω πω πω, πω πω πω πω.
   Και το μυαλό μου είναι θολό...Πω πω πω πω, πω πω πω πω!...

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/02/2011 09:42:50

    εεεεεεεεεεεεετσσσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

    ΠΠ

   • Υπερίων avatar
    Υπερίων @ Γιάννης Φαίλτωρ 04/02/2011 10:05:51

    Κορυφαίος ο ποιητής Φανφάρας ε; Χαχα

 4. μούτρο avatar
  μούτρο 04/02/2011 10:00:33

  http://www.youtube.com/watch?v=VuSGEdhYtos

 5. Tassos avatar
  Tassos 04/02/2011 10:22:18

  Φάκτορα πες στο επικοινωνιακό επιτελείο του Σαμαρά ότι το "η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν εταιρεία σε ειδική εκκαθάριση" άρεσε στον κόσμο. Το επαναλάμβαναν συνταξιούχοι μπροστά σε περίπτερα διαβάζοντας εφημερίδες. Να επιμείνουν σε τέτοια φρασεολογία επιμένοντας, οι βουλευτές στην ΤΒ.

  • Tassos avatar
   Tassos @ Tassos 04/02/2011 10:22:49

   το επιμένοντας είναι περιττό (δις)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.