#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/05/2010 21:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αντιπόλιτευση της Ισπανίας καταψηφίζει τα μέτρα Θαπατέρο



Πολλά είχαν ακουστεί όταν η Νέα Δημοκρατία είχε καταψηφίσει το μνημόνιο ντροπής της Ελλάδας με την τρόικα το οποίο προβλέπει περικοπές – σοκ αλλά και που έχει πολλά κρυφά παράθυρα. Είχε ειπωθεί τότε ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο Σαμαράς δεν βάζουν πλάτη για τη χώρα (ή για την κυβέρνηση) και δεν συμπαρατάσσονται στον αγώνα για να σωθεί η χώρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ όποιος διαφωνούσε με τα σκληρά μέτρα λιτότητας του κ. Παπανδρέου χαρακτηριζόταν ως… εθνικός μειοδότης.

Όμως, άλλο το να είσαι αντίθετος με άποψη κι άλλο το «σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω».

Μια ανάλογη κατάσταση ζει τις τελευταίες ημέρες η Ισπανία η οποία υπό το βάρος της σφοδρής οικονομικής ύφεσης καλείται να λάβει μέτρα, δια χειρός μάλιστα ΔΝΤ το οποίο της έκανε και συστάσεις. Ο σοσιαλιστής Θαπατέρο ανακοίνωσε πρόγραμμα λιτότητας ύψους 15 δις ευρώ για φέτος και το 2011 το οποίο περιλαμβάνει περικοπές 5% στους μισθούς, πάγωμα πολλών συντάξεων και γενικότερα μια ζοφερή εικόνα για τον ισπανικό λαό. Στόχος και δικαιολογία για τον Θαπατέρο είναι να μειωθεί κάτω από 3% το έλλειμμα που σήμερα είναι πάνω από 11%. Σας θυμίζουν όλα αυτά κανέναν;

Το νομοσχέδιο έρχεται στη Βουλή προς ψήφιση σήμερα Πέμπτη, αλλά ήδη έχει σημειωθεί σφοδρή σύγκρουση με ηγέτης της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης Ραχόι να αντιδρά έντονα στα μέτρα του Θαπατέρο τα οποία όμως είναι πολύ πιο ήπια από του Παπανδρέου.

Ο Ραχόι και το κόμμα του θα καταψηφίσουν το αίσχος του Θαπατέρο ενώ τον έχουν καλέσει να παραιτηθεί αφού και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήττα των Σοσιαλιστών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Θαπατέρο, υπό το βάρος των σφοδρών επικρίσεων υποσχέθηκε την Τετάρτη ότι θα επιβάλλει ένα φόρο για τους πλούσιους σε μια προσπάθεια να ρίξει στάχτη στα μάτια στον κόσμο που καλείται να πληρώσει το μάρμαρο. Και μάλιστα σε μια χώρα που έχει ανεργία 20%. Ο Θαπατέρο μίλησε για κοινωνική αλληλεγγύη που ζητείται από τους πλούσιους και καλεί όλους να συνδράμουν σε μια συλλογική προσπάθεια για εξοικονόμηση και μείωση των κρατικών δαπανών, όπως λέει.

Από την άλλη ο Βασιλιάς Χουάν Κάρλος ζητά άτυπη ανακωχή κυβέρνησης και αντιπολίτευσης κάτι που η τελευταία απορρίπτει. Η καταψήφιση των μέτρων από τον Ραχόϊ φαίνεται μονόδρομος.

Σας θυμίζουν τίποτε όλα αυτά; Δεν είναι η ισπανική βερσιόν την ελληνικής τραγωδίας με πρωταγωνιστές Σοσιαλιστές, Δεξιούς στην αντιπολίτευση, οικονομικά μέτρα, καταψήφιση αυτών. Το μόνο που μένει είναι να βρεθεί και στην ισπανική αντιπολίτευση μια… Ντόρα για να ζήσουμε στο ίδιο έργο θεατές.

Στην Ιταλία

Να πούμε και ότι στην Ιταλία αξιωματική αντιπολίτευση είναι το Δημοκρατικό κόμμα και όταν ο Μπερλουσκόνι τους παρουσίασε ένα σχέδιο λιτότητας 24 δις ευρώ μέχρι το 2012, μόνο που δεν έπαθαν την πλάκα τους. Φυσικά το καταψήφισαν διότι εκεί πάνω από όλα είναι το συμφέρον του κόσμου κι όχι τα δήθεν «μαζέματα» της οικονομίας από το Καβαλιέρε. Το πάγωμα των μισθών για τρία χρόνια αλλά και οι απανωτοί φόροι βάζουν σε δύσκολη θέση τον ιταλικό λαό ο οποίος ετοιμάζεται για δυναμικές αντιδράσεις στο «ελληνικού τύπου» πακέτο μέτρων. Η αντιπολίτευση δεν είπε να βάλει πλάτη για να ξεπεραστεί η κρίση. Καταψήφισε τα μέτρα τα οποία όπως είπε κάνουν περικοπές επί δικαίων και αδίκων. Ο μόνος που χάρηκε για τη λιτότητα που μπαίνει ο λαός είναι το… ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nick avatar
  nick 26/05/2010 21:50:26

  δημοσιεύτηκε χθες από Η μνήμη ενάντια στη λήθη
  Τον Μάρτιο του 2008 φυσικά...



  Τότε ο Γιωργάκης μας διαδήλωσε μαζί με τους εργαζόμενους για να μην περάσει ένα ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μοιάζει με παιδική χαρά μπροστά στο σημερινό.
  Για να μην ξεχνάμε λοιπόν πόσο αδιανόητα και προκλητικά απατεώνες είναι, απολαύστε 2 φωτογραφίες από τις 38 που έχει στο site του Παπανδρέου από αυτή την πορεία.
  Και επειδή θα πληρώνουμε πια και τον αέρα ο Γιωργάκης μας παρέχει τις φωτογραφίες όπως γράφει στο site του ΔΩΡΕΑΝ! Για να περνάμε προφανώς την ώρα μας ως άνεργοι χαζεύοντας.

  • CRAZY DOCTOR avatar
   CRAZY DOCTOR @ nick 27/05/2010 07:34:30

   τωρα φιλε ειμαστε στο δντ και αν δεν κανουμε οτι μας λενε ...φτωχευση και 150 ευρω σύνταξη...ας μην ειχαμε 14% ελλειμα και χρέος μαμουθ

 2. nick avatar
  nick 26/05/2010 22:23:29

  Ανοίκεια πράγματα φαίνεται να συμβαίνουν τόσο στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου όσο και στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, Δ. Δρούτσα. Ενώ η κυβέρνηση κόπτεται υπέρ της περικοπής δαπανών και της πάταξης της σπατάλης στον δημόσιο τομέα, στο ίδιο το Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού υπηρετεί ως ιδιαιτέρα η κ. Ξ.Μ., υπάλληλος η οποία, αν και έχει έρθει με «διαταγή μετακίνησης» από το εξωτερικό, αν και πληρώνεται πλέον εδώ κανονικά τον μισθό της, εξακολουθεί να λαμβάνει και το επίδομα αλλοδαπής.
  Το οποίο επίδομα αναλογεί σε 9.600 ευρώ ανά δίμηνο, ποσόν διόλου ευκαταφρόνητο, μάλιστα σε εποχές όπου οι δυσφημούμενοι και συκοφαντημένοι -συλλήβδην- δημόσιοι υπάλληλοι δυσπραγούν.
  Με δυο λόγια, η εν λόγω υπάλληλος, η οποία υπηρετούσε στα Σκόπια, ενώ ανεκλήθη στην Αθήνα εδώ και μήνες και υπηρετεί πλέον στο Διπλωματικό Γραφείο του πρωθυπουργού, εξακολουθεί να λαμβάνει α) τον μισθό της περί τα 4.800 ευρώ μηνιαίως, β) το επίδομα αλλοδαπής, ήτοι 9.600 ευρώ ανά δίμηνο και επιπλέον γ) μια ημερήσια αποζημίωση 90 έως 110 ευρώ (επί 30 ημέρες ίσον 2.700 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον).
  Αυτό το τελευταίο ποσόν η υπάλληλος το λαμβάνει διότι δεν ανακλήθηκε για να επιστρέψει μονίμως, αλλά έχει επιστρέψει με «διαταγή μετακίνησης». Εξυπνο! Και κυρίως πολύ βολικό.
  Ενώ λοιπόν ο πρωθυπουργός όχι μόνον ευαγγελίζεται περικοπές, αλλά έχει ήδη βάλει μάχαιρα σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, στο ίδιο του το Γραφείο και με τις ευλογίες αυτού του ιδίου, μια φιλότιμη υπάλληλος ενθυλακώνει μηνιαίως το ποσόν των 4.800 + 4.800 + 2.700 = 12.300 (στρογγυλεμένα) ευρώ τον μήνα!

 3. Orestios avatar
  Orestios 26/05/2010 22:57:24

  Στην Ελλάδα υπάρχει η δικτατορία της πολιτικής ορθότητας.

 4. neotera avatar
  neotera 27/05/2010 03:23:41

  Χρειαζόμαστε ευθεία πολιτική θέσπισης - σε συνταγματικό επίπεδο - περιορισμού του τραπεζικού τομέα παντού. Μία αντιπαγκοσμιοποίηση των εθνών με αυτοδιοικητικές εξουσίες ως πρόνοιες, υπό την εγγύηση ενός νέους ΟΗΕ θεματοφύλακα του διαχωρισμού των δημοσιων πόρων από το χρηματιστηριακό κεφάλαιο.

 5. Misha avatar
  Misha 27/05/2010 08:38:56

  Tι λέτε!
  Οι «σοσιαληστές» της Ισπανίας και της Ελλάδας παίρνουν τα ίδια ακριβώς μέτρα με τους δεξιούς της Ιταλίας και της Αγγλίας!
  Και απορείτε;
  Μήπως δεν είναι ο εβραίος Στρός Καν του ΔΝΤ κορυφαίος γάλλος σοσιαληστής;
  Η συνταγή είναι μία για όλους.
  Όποιος πέφτει στο λάκκο της νεοφιλελεύθερης ΕΕ δεν έχει άλλο δρόμο, είτε ΓΑΠ λέγεται , είτε Κωστάκης, είτε Σαμαράς.

  Μήπως δεν ίσχυε ανέκαθεν το «δεξιοί κι αριστεροί, όλοι ίδιοι στο φαΐ;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Misha 27/05/2010 09:07:08

   δεν σε πιστέυω

 6. Γιάννης avatar
  Γιάννης 27/05/2010 08:46:25

  Αυτό είναι το άλλοθι των καλών σοσιαλιστών.
  Τα σκληρά μέτρα είναι δεξιά πολιτική και οι παροχές σοσιαλισμός.

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 27/05/2010 08:52:22

  Nα προσθεσω οτι ο Θαπατερο ηλθε στην εξουσια με τις βομβες της Αλ - Καιντα που σκοτωσαν 120 ανθρωπους.Οι βομβιστικες επιθεσεις εγιναν μια εβδομαδα πριν τις εκλογες και ενω προηγειτο το Λαικο Κομμα του Αθναρ και αποδοθηκαν απο ολα τα προοδευτικα media στην αντιισλαμικη πολιτικη του Αθναρ και υπο τον φοβο νεων επιθεσεων οι Ισπανοι ψηφισαν το Θαπατερο που τον παρουσιαζε εδω ο ΓΑΠ για μεγαλο πολιτικο αλλα εβγαλε ελλειμμα για το 2009 11% πολυ κοντα στο ελλειμμα Καραμανλη που το φουσκωσε ο Παπακ.

 8. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 27/05/2010 09:17:54

  Νύν υπέρ partys αγών. Μεγάλα προβλήματα, μικροί πολιτικοί. Κάποιοι όμως στα ζόρια θα μεγαλώσουν, δεν τη γλυτώνουν. Ίδωμεν.Θα ξεσκαρτάρουν, υπομονή.
  Η δουλειά κάνει τους άντρες - και γυναίκες, όχι το αντίστροφο.
  Το κακό είναι ότι στη γενια των baby boomers (σημερινοί 50άρηδες) λείπει το σθένος και η δύναμη χαρακτήρα και περισσεύουν οι εγωιστικές και ηδονιστικές αντι-αρετές.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 27/05/2010 10:47:32

   Δεν τον κατάλαβαμε τον Μιχάλη, αγαπητέ φίλε. Δεν θελήσαμε να τον καταλάβουμε, όσοι έπρεπε να το κάνουμε. Δεν "βόλευε". Τώρα (όπως και τότε), εμείς έχουμε το πρόβλημα: Ο Μιχάλης, από άλλο καλύτερο κόσμο μας μηνύει, "είπα και ελάλησα και αμαρτίαν ουκ έχω".

 9. antiathlitikos avatar
  antiathlitikos 27/05/2010 10:40:48

  Ήταν μέχρι πριν ένα χρόνο ο Μιχάλης. Κενό!

  Να μιλήσεις για μια απουσία δεν είναι ποτέ δύσκολο. Φλυαρείς ανέξοδα και χωρίς «κριτή».

  Να θυμηθείς την παρουσία σχεδόν αδύνατο. Η μορφή θολή και επίμονα ερμητική δε στο επιτρέπει.

  Σα παρένθεση μοιάζει σήμερα ο Μιχάλης. Κι ας του ετοιμάζουν μνημόσυνα και θυμιατά που του προκαλούσαν αλλεργία.

  Μα οι παρενθέσεις διατηρούν από μόνες τους μια γοητεία εκτυφλωτική που δεν έχει ανάγκη ούτε την αναφορά στην αφετηρία ούτε τη συνέχεια μετά το «τέλος».

  Ήταν μέχρι πριν ένα χρόνο ο Μιχάλης. Μια παρένθεση. Μια εξαίρεση. Αυτό φτάνει!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.