#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/04/2011 21:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αναδιάρθρωση και η τσέπη μας


Αμέσως μετά το φιάσκο της ευρωπαϊκής συνόδου της 25ης Μαρτίου, όπου η εγχώρια ελίτ είχε εναποθέσει της ελπίδες της διάσωσής της, είχαμε εγκαίρως επισημάνει με εμβόλιμο άρθρο, αναλύοντας τα αποτελέσματά της, ότι η αναδιάρθρωση του χρέους είναι ante portas.

Τι σημαίνει όμως η αναδιάρθρωση για τις τσέπες των καθημερινών ανθρώπων και τι επιπτώσεις θα έχει στην πραγματική οικονομία;

Όσοι πιστεύουν αφελώς ότι μια ελάφρυνση του χρέους θα ήταν προς όφελος της οικονομίας και της καθημερινότητας οφείλουν να αναθεωρήσουν.  Γιατί ένα ‘’κούρεμα’’ της τάξης του 30 – 35% που σχεδιάζουν οι δανειστές μας, με τη συμμετοχή μάλιστα όλων των ιδιωτών, θα προκαλέσει το απόλυτο χάος, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό, στην ήδη δοκιμαζόμενη χώρα μας.

Οικονομικό Χάος – Κατάρρευση χρηματοπιστωτικού συστήματος

Οι εγχώριες τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία, ως κάτοχοι μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους, θα υποστούν ανεπανόρθωτη ζημία.  Τα μεν ταμεία θα είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις οφειλές τους και θα εξαρτώνται άμεσα από τον προϋπολογισμό του κράτους οι δε τράπεζες θα περάσουν σε προστάδιο εκκαθάρισης, απόλυτα εξαρτημένες από τις κρατικές εγγυήσεις.   Το τελευταίο πακέτο των 30δις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ουσιαστικά ‘’ανακοινώνει’’ την αναδιάρθρωση του χρέους.  Με το πακέτο αυτό αποφεύγεται η άμεση κατάρρευση των τραπεζών και μετατίθεται στο (κοντινό) μέλλον.  Οι ελληνικές τράπεζες οφείλουν να αντλήσουν 53δις ρευστό μέσα στο 2011 προκειμένου να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, χωρίς να υπολογιστούν απώλειες λόγω αναδιάρθρωσης.  Αντιλαμβάνεστε.

Συνέπειες για την τσέπη μας:  Άμεσος κίνδυνος απώλειας των καταθέσεων, υποχρηματοδότηση οικονομίας –δεν θα παίρνουμε ούτε πιστωτική κάρτα- και ορατός έως σίγουρος κίνδυνος μετατροπής του τραπεζικού χρέους σε εθνικό (μέσω των εγγυήσεων), που σημαίνει νέα επώδυνα μέτρα.

Κοινωνικό Χάος

Οι οικονομικές συνέπειες που συνοδεύουν την επικείμενη αναδιάρθρωση θα προκαλέσουν τεράστια κοινωνική αναταραχή.  Η χώρα μας, επισήμως αποκλεισμένη από τις αγορές, θα είναι απόλυτα εξαρτημένη από την Τρόϊκα, η οποία με αφορμή την αναδιάρθρωση, θα γίνει περισσότερο πιεστική και θα απαιτεί σκληρά μέτρα, όπως απολύσεις στο δημόσιο, νέες μειώσεις μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εκποίηση δημόσιας περιουσίας και άμεση εκχώρηση ενέργειας, μεταφορών και οδικού δικτύου.   Η ανεργία θα ανέβει σε νέα ιστορικά υψηλά (18% η επίσημη και περίπου 30% η πραγματική) και πάνω από το 1/3 του πληθυσμού θα αδυνατεί να διαβιώσει αξιοπρεπώς.  Αν συνυπολογιστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα, η κατάσταση στην Αθήνα θα κάνει το Κάιρο να θυμίζει παιδική παράσταση.

Συνέπειες για την τσέπη μας:  Σίγουρη μείωση εισοδήματος τόσο από μείωση του μισθού μας όσο και λόγω αύξησης της φορολογίας βασικών αγαθών (ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο, τρόφιμα).  Η εξεύρεση εργασίας θα γίνει αδύνατη και η προσδοκία μας να μη χάσουμε τη δουλειά μας θα αγγίξει τα όρια της μεταφυσικής αναζήτησης.

Πολιτικό Χάος

Όλα τα παραπάνω τα οποία θα πυροδοτήσει εντός μηνός η αναδιάρθρωση, θα πιέσουν ακόμα περισσότερο εκ των έσω την κυβερνητική πλειοψηφία.  Καθώς οι βουλευτές θα γίνονται persona non grata στις εκλογικές τους περιφέρειες, θα μεταφέρουν στους υπουργούς τη δυσαρέσκεια του κόσμου.  Η εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ θα περιοριστεί στον σκληρό πυρήνα των στελεχών του και όσων επωφελούνται οικονομικά από το κόμμα (συνδικαλιστές, εργολάβοι, λαμόγια), δηλαδή ένα ποσοστό 15 – 20%.   Η δημοκρατική απονομιμοποίηση της κυβέρνησης θα είναι περισσότερο εμφανής από ότι σήμερα και μοιραία ο τόπος θα οδηγηθεί σε ακυβερνησία, καθώς οι υπουργοί θα σκέφτονται δύο φορές πριν νομοθετήσουν τα τροικανά διατάγματα.

Συνέπειες για την τσέπη μας:  Η παρατεταμένη ακυβερνησία, για όσο καιρό τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ αρνείται να αντιληφθεί το προφανές, θα συρρικνώνει την ήδη νεκρή αγορά και θα παρατείνει την ύφεση στο διηνεκές.  Η ψυχολογία θα βρίσκεται στο ναδίρ και η οικονομική μας κατάσταση θα αγγίξει πάτο.

 

Η κυβέρνηση ήξερε πάρα πολύ καλά τις παραπάνω συνέπειες και παρά τις πιέσεις των Γερμανών προσπάθησε να αποτρέψει την αναδιάρθρωση με κάθε μέσο, θεμιτό ή αθέμιτο, που διέθετε.  Το μόνο που κέρδισε τελικά ήταν να πάρει μια –επώδυνη- παράταση.  Σήμερα απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση.

Έπειτα από 2,5 χρόνια σκληρής ύφεσης, έχοντας γίνει όλοι σοφότεροι, βλέπουμε με καθαρή κρίση ότι η πολιτική που επέλεξε ο βασικός υπεύθυνος της καταστροφής, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ήταν απόλυτα λανθασμένη και τρομακτικά επιζήμια για τη χώρα μας.  Βλέπουμε τώρα με τη σοφία του χρόνου, ότι είχαν δίκιο όσοι (γραφικούς τους λέγαμε τότε) ζητούσαν την άρνηση πληρωμής του χρέους.

Μέσα στο απόλυτο χάος υπάρχει ακόμα μια ελπίδα και ένα ισχυρό όπλο στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης:

Το χρέος μπορεί ακόμα να κηρυχθεί απεχθές και μη πληρωτέο, ακολουθώντας το παράδειγμα της Αργεντινής που προχώρησε σε ‘’κούρεμα’’ 75%

Το νέο χρέος (110 δις) που ‘’κατάφερε’’ να μας φορτώσει ο αδαής υπουργός, βασίζεται σε μια σύμβαση ιδιαζόντως ειδεχθή, πρωτόγνωρη στα παγκόσμια χρονικά, η οποία δεν έχει καν κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.  Η εφαρμογή της βασίζεται σε μια αντισυνταγματική τροπολογία, η οποία δίνει το –μοναρχικό- δικαίωμα στον υπουργό οικονομικών να υπογράφει οποιεσδήποτε δανειακές συμβάσεις, που δεσμεύουν τη χώρα και τους πολίτες της για δεκαετίες.  Είναι προφανές, ότι η συγκεκριμένη σύμβαση και μάλιστα με τον τρόπο που επεβλήθη στη χώρα μας, αποτελεί κουρελόχαρτο ενώπιον οποιουδήποτε εγχώριου ή διεθνούς δικαστηρίου.

Κακοφωνίξ

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 08/04/2011 21:35:56

  Βάρδε μπερδεύτηκα! Ποιά είναι η διαφορά του αποτελέσματος μεταξύ αναδιάρθρωσης και κήρυξης του χρέους ως απεχθές;!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ σιδεράκιας 08/04/2011 21:50:27

   Εκτός του τεχνικού μέρους, αναδιάρθρωση ισοδυναμεί με ένα κούρεμα της τάξεως 30% ενώ η κήρυξη του χρέους ως επαχθές (και όχι απεχθές, ειναι απεχθές διότι είναι επαχθές) ισοδυναμεί με κούρεμα της τάξεως έως και 75% - 80% τουλάχιστον και αφού προηγηθεί λογιστικός έλεγχος για το επαχθές μέρος αυτού,
   η βασική ειδοποιός διαφορά είναι ότι την αναδιάρθρωση τη συζητούν οι δανειστές, ενώ η κήρυξη ενός κρατικού χρέους ως επαχθές είναι απαγορευμένη λέξη, διότι συνεπάγεται και ποινικές κυρώσεις των ίδιων των δανειστών (οίκων απωλείας και λοιπών παρακλαδιών της Διεθνούς Τραπεζοκρατίας που έγινε αυτή που έγινε επενδύοντας σε νόμιμες δραστηριότητες τα χρήματα από τις παράνομες, όπως αναλύει και ο Μαξ Κάιζερ στο νέο του βίντεο).

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ αλλενάκι 08/04/2011 21:57:38

    Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι και να κηρυχθεί το χρέος επαχθές, κατόπιν λογιστικού ελέγχου, θα τιμωρηθεί κανείς;
    Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο για μας.
    Και για να επαναλάβω μιά ρήση των φίλων μας των Γερμανών.... Καλύτερα ένα φρικιαστικό τέλος, πάρα μιά φρίκη χωρίς τέλος...

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ σιδεράκιας 08/04/2011 22:04:47

     Στην Αμερική τιμωρούνται με πρόστιμα εκατοντάδων εκατομμυρίων, ο Μάντοφ πήγε φυλακή, ο γιός του αυτοκτόνησε, η Ενρον δικάζεται, η Foreclosure Fraud - η απάτη με τις κατασχέσεις του 1' λεπτού επίσης διερευνάται.
     Η λερναία αυτή ύδρα θα σηκώσει ξανά κεφάλι και θα δαγκώσει άλλη χώρα, αλλά το θέμα τώρα είναι να την αποτινάξουμε εμείς από πάνω μας.

     Τους καίει πολύ περισσότερο το θέμα της "φήμης και πελατείας" δεν θέλουν να ακούγεται το παραμικρό.

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ αλλενάκι 08/04/2011 22:05:50

      Αν κηρυσσόταν το ελληνικό "χρέος" επαχθές θα ήταν η επανάσταση για τη χώρα μας.

     • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
      ΝΙΚΟΛΑΣ @ αλλενάκι 08/04/2011 22:33:24

      Αυτό ξαναπέστο. Δυστυχώς πολλοί εδώ έχουν αλλεργία ακόμη και στη λέξη.

     • fantomas avatar
      fantomas @ ΝΙΚΟΛΑΣ 09/04/2011 08:50:52

      ή τα πληρωνουμε ολα (εως τελευταιο σεντς) ή τους βαραμε πραγματικο κανονι (ξυρισμα στο 90%) !!!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ σιδεράκιας 09/04/2011 09:16:56

   Ποιο ονομάζεται “απεχθές χρέος”;
   Οι τρεις όροι για να ονομαστεί έτσι:
   1-τα δάνεια να συμφωνήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών
   2-τα δάνεια να σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος
   3-ο πιστωτής να ήταν ενήμερος γι’αυτή την κατάσταση και να σφύριζε αδιάφορα

   Απ οπου και να τα πιασεις τα δικα μας Χρεη σ ενα ποσοστο 60% ειναι ΑΠΕΧΘΗ...!
   Οποιος μπορεσει να μου αποδειξει το αντιθετο ΠΑΛΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΠΑΣΟΚΟΣ !

   ΠΠ

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ σιδεράκιας 11/04/2011 20:06:27

   Προσοχή, να μην μπερδεύουμε την επιβαλλόμενη αναδιάρθρωση με την οικειοθελή.

   Για να πάρει μπρος (με προϋποθέσεις) η οικονομία, η αναδιάρθρωση πρέπει να είναι τουλάχιστον 70%. Με 30% πρόκειται για απλή παράταση, με δύσκολες συνέπειες.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/04/2011 21:43:17

  Όσο η ληστοσυμμορία του ΓΑΠ παραμένει στα πράγματα, ο νέος ρόλος που της έχει πια ανατεθεί δεν είναι η "εξυγίανση" -όπως κι αν την εννοούν οι τροϊκανοί κατακτητές- της χώρας, αλλά η παροχή χρόνου στις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες να ξεφορτωθούν τα ελληνικά τοξικά ομόλογα. Μόλις το έργο αυτό έλθει εις πέρας, ο ΓΑΠ θα είναι ελεύθερος να "αποδράσει" σε κάποιο διεθνές πόστο, και (δυστυχώς) ο Σαμαράς ως ο επόμενος πρωθυπουργός θα μείνει με σχεδόν μηδενική διαπραγματευτική δύναμη έναντι των "πιστωτών". Αυτή είναι η επιδίωξή τους, αυτό είναι το σχέδιό τους.

 3. skopelosnews avatar
  skopelosnews 08/04/2011 21:47:35

  αυτή που έχουν τα λεφτά τα πήγαν έξω σιγά μην περίμεναν την καταστροφή που ΕΡΧΕΤΑΙ!

 4. σούλα η κομμώτρια avatar
  σούλα η κομμώτρια 08/04/2011 21:48:51

  ΣΙΓΑ παιδια μας φοβίσατε.και ενα παιδι του δημοτικου ξέρει οτι αν πληρώσεις λιγότερα απο αυτα που χρωστάς είναι καλύτερα...1-2 χρονια θα είναι δυσκολα ,αλλα η οικονομία θα παρει μπρος...

  • Orestios avatar
   Orestios @ σούλα η κομμώτρια 08/04/2011 22:18:32

   Τα κεντρικά στην Ιπποκράτους τί λένε?

   • loretta avatar
    loretta @ Orestios 09/04/2011 19:06:41

    Ολη η Ιπποκρατους τωρα ειναι σε καθεστως Μιζενπλι και περιμενουν το λουσιμο!!

    • Orestios avatar
     Orestios @ loretta 09/04/2011 19:52:16

     Έτσι δικαιολογείται το nickname

   • μετρό-στάση γουδί avatar
    μετρό-στάση γουδί @ Orestios 11/04/2011 08:15:11

    λενε αυτα που τους λενε στη ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ , που πηγαινουν και οι δικοι σου

 5. zagor avatar
  zagor 08/04/2011 21:49:00

  Μπορείς να μας εξηγήσεις Κακοφωνίξ πως κινδυνεύουν οι καταθέσεις?

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ zagor 11/04/2011 20:14:44

   Η ΕΚΤ έχει υποχρεώσει τις κυβερνήσεις να εγγυηθούν μέρος των εθνικών τραπεζικών καταθέσεων. Η κυβέρνηση Καραμανλή είχε νομοθετήσει 100.000 ευρώ ανά καταθέτη.

   Αν όμως η κατάρρευση των τραπεζών είναι μαζική (όπως υπαινίχθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός όταν ρωτήθηκε για τις συνέπειες μιας αναδιάρθρωσης), είναι αυτονόητο ότι το κράτος απλά δεν έχει, ούτε μπορεί να βρει τα απαιτούμενα χρήματα. Οπότε, ανάλογα με τη μορφή που θα πάρουν οι εξελίξεις, οι καταθέτες μπορεί:

   1. Να χάσουν οριστικά τα χρήματά τους (με νέα νομοθετική ρύθμιση)
   2. Να αποζημιωθούν μερικώς
   3. Να αποζημιωθούν με ομόλογα
   4. Να αποζημιωθούν σε εθνικό νόμισμα

   Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι δυστυχώς οι καταθέσεις έχουν ήδη χαθεί. Σήμερα τα ταμειακά διαθέσιμα στις τράπεζες δεν είναι παραπάνω από 15 - 20 δις, ενώ οι καταθέσεις είναι 200. Αν αύριο ζητηθούν οι καταθέσεις, δεν υπάρχει ανταπόκριση.

   Αν ένας εξωγενής παράγοντας μας φέρει μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (αναδιάρθρωση, πόλεμος, δραχμή), είναι αυτονόητο ότι οι καταθέσεις επαφίενται εις την φιλοτιμίαν του ελληνικού κράτους.

 6. aris. A avatar
  aris. A 08/04/2011 21:51:40

  Η πτώση των πωλήσεων του ιδιωτικού τομέα σε σχέση με το 2008 αγγίζει το 50% σε ορισμένους κλάδους π.χ οικοδομή με τα χιλιάδες επαγγέλματα.

  Κάθε μήνας που περνάει το ποσοστό αυτό μεγαλώνει.

  Ηδη όσες εταιρείες ακόμα στέκονται στα πόδια τους σκέφτονται να προχωρήσουν στην αναστολή εργοδοτικών εισφορών και ΦΠΑ ώστε να μπαίνουν συνέχεια σε ρυθμίσεις που απαιτούν καταβολή δόσεων και έτσι να αυξάνουν την ρευστοτητά τους.

  Μεγάλες τεχνικές εταιρείες ποιό μεγάλες δεν γίνεται δεν εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους όταν ωριμάζουν αλλά δίνουν ένα μέρος του ποσού που οφείλουν.

  Οι τράπεζες δεν προεξοφλούν επιταγές ακόμα και πανίσχυρων πελατών προφανώς επειδή δεν έχουν ρευστότητα.

  Οι τράπεζες καλούν μικρούς και μεγάλους επιχειρηματίες και προσπαθούν να πάρουν για τα λεφτά που έχουν δανείσει υποθήκες προσωπικών και εταιρικών περιουσιακών στοιχείων.

  Οπως προχωράμε ο ιδιωτικός τομέας μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχει κηρύξει άτυπη στάση πληρωμών. Κανείς δεν θα πληρώνει κανένα.

  Μεγάλη εταιρεία ιδιωτικών ερευνών προβλέπει ότι θα κλείσει το 60% των σήμερα εν λειτουργία εταιρειών. Οσες μείνουν θα συρικνωθούν.

  Αισθάνομαι ότι απελπισμένοι θα ενδώσουμε στο ξεπούλημα των τελευταίων εθνικών περιουσιακών στοιχείων που η εκμετάλλευση τους θα μπορούσε να μας βγάλει σιγά σιγά από την κρίση πιστεύοντας ότι έτσι θα πάρει η οικονομία μπροστά.

  Με κούρεμα η χωρίς κούρεμα αν τα πράγματα μείνουν ως έχουν έχουμε τουλάχιστον μια ισοπεδωτική πενταετία μπροστά μας.

  Υπάρχει κανείς που μπορεί να αντέξει ή πιστεύει ότι μπορεί να την καβατζάρει αυτός και να την πληρώσουν οι άλλοι για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Βλέπω μπροστά μου σκηνές που περιέγραφε η γιαγιά μου με συσίτια και φαγητό κάθε τρεις ημέρες.

  Εχετε προσέξει ότι μετά τις 9 το βράδυ επικρατεί ησυχία χωριού στην Αθήνα γιατί δεν κινείται κανείς στους δρόμους.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ aris. A 08/04/2011 22:27:30

   Σε ενημερωτική ιστοσελίδα της δυτικής Ελλάδας (ο επαρχιακός τύπος δεν συμμετέχει στην απεργία) διάβασα χθες ότι -σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή της εκεί Πολεοδομίας- στην Πάτρα έχει να εκδοθεί άδεια οικοδομής πολυκατοικίας από... πέρυσι.

   • aris. A avatar
    aris. A @ Αυριανιστής 08/04/2011 22:36:01

    Οποιος δεν ζει τον παλμό δεν φαντάζεται τι γίνεται.

    Αυριανιστή

    Πριν μερικά χρόνια η μεγάλη σε ηλικία θεία μου μπήκε στην εντατική με πρόβλημα στην καρδιά.

    Οπως μας είπε ο γιατρός το μοιραίο είναι αναπόφευκτο κάθε ώρα που περνούσε μειώνονταν η "δύναμη¨της καρδιάς να στέλνει αίμα στο σώμα παρά την υποστήριξη που δέχονταν από τα μηχανήματα.

    Ετσι νοιώθω ότι συμβαίνει με την οικονομία.

    Κάθε μέρα που περνάει έχουμε λιγότερη δουλειά από την προηγούμενη και συνέχεια αυξάνονται οι επιταγές που σφραγίζονται.

    Πρέπει να γίνει κάτι δραστικό άμεσα και κυρίως από ανθρώπους που κατέχουν το άθλημα όχι από βουλευτές που γίνονται υπουργοί.

    Η χώρα έχει ανάγκη από ψυχωμένους καταρτισμένους και τσαμπουκαλεμένους.

 7. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/04/2011 21:56:08

  ποια καταστροφή μωρέ, ανοίγουν ένα λογαριασμό σε μια ξένη τράπεζα που έχει υποκαταστήματα εδώ και διατηρούν τις καταθέσεις τους σε ευρώ

  σύμφωνα με το σενάριο του Κακοφωνίξ όμως, αν μας κηρύξουν αυτοί -οι δανειστές- σε αναδιάρθρωση, εμείς την επόμενη μέρα πρέπει να πάμε σε δραχμή για να πληρώνονται εγγυημένα οι μισθοί και οι συντάξεις και δεν θα έχουμε κάθε μήνα την κατατρομοκράτηση των ανθρώπων από τα παπαγαλάκια "δεν είχαμε λεφτά για συντάξεις και μισθούς Δ.Υ."

  τότε η χώρα θα σταματήσει να είναι ελκυστική στους λαθρομετανάστες και στους μετανάστες και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών θα ξεκουμπιστούν επιτέλους από δω

  Αργεντινή, Ισημερινός, Τουρκία, είχαν δικά τους νομίσματα

 8. drider avatar
  drider 08/04/2011 22:11:15

  Δύο επισημάνσεις μόνο
  1) Για να συσταθεί επιτροπή λογιστικού ελέγχου, θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης. Αλλιώτικα δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση στις δανειακές και άλλες συμβάσεις.
  2) Η διαδικασία ελέγχου είναι προφανώς χρονοβόρα. Στο Ισημερινό τους πήρε 14 μήνες.

  Συμπέρασμα:
  Αν θέλουμε να έχει αξία η πρόταση για ΕΛΕ θα πρέπει ως πολίτες να το απαιτήσουμε μαζικά τώρα, που έχει ακόμα νόημα!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ drider 08/04/2011 22:18:20

   γι αυτό γράφω "θα ήταν η πραγματική επανάσταση για τη χώρα μας", η μόνη κάθαρση και λύση του δράματος

   το απαιτούμε συνεχώς για λογιστικό έλεγχο και επαχθές=πακέτο

   θα παίρναμε τη χώρα μας πίσω

   • drider avatar
    drider @ αλλενάκι 09/04/2011 07:33:04

    Τα δύο κόμματα εξουσίας όμως "αγνοούν" τη πρόταση για ΕΛΕ. Για προφανείς λόγους. Τί να περιμένουμε, να γίνει ο σύριζα κυβέρνηση;

    Ποιός μπορεί να γίνει ο Κορέα της Ελλάδας (πρόεδρος Ισημερινού);

 9. man8os avatar
  man8os 08/04/2011 22:18:46

  Μπορει χρεος προς κρατη- οχ ιδιοτες- να κυρηχθει μη πληρωτεο μονομερως?
  Εγω δεν ειμαι και τοσο σιγουρος... Αυτο θα μπορουσε να γινει το Μαιο του 2010, οχι τωρα. Ισως μπορουμε να αρνηθουμε να πληρωσουμε τα δανεια του Σορος αλλα τοτε θα ειναι αδυνατο να αποπληρωσουμε τα 110 δις.
  Πλεον ημαστε παγιδευμενοι. Η λυση μπορει να ειναι μονο πολιτικη και μονο με τη συμφωνια της Γερμανιας και της Γαλλιας.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ man8os 11/04/2011 20:17:14

   Η σύμβαση ΔΕΝ έχει επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

   Τεχνικά γίνεται (περίπτωση Ισλανδίας με Βρετανία και Ολλανδία).

   Προσωπικά, κρίνω πως είναι τραβηγμένο (για τα 110).

 10. SAS avatar
  SAS 08/04/2011 22:23:26

  Παραφιλολογία , τρομολαγνεία και μονόδρομοι .
  Γιατί δηλαδή είναι κακό να χάσουν οι τράπεζες χρήματα που δημιουργούν κατά το δοκούν στους υπολογιστές τους και δεν έχουν καμία πραγματική βάση στον αληθινό κόσμο και δεν είναι κακό να καταστρέφονται πραγματικές ζωές για να διασωθούν και να συνεχίζουν να πλουτίζουν οι τραπεζίτες .
  Εάν η Ελλάδα σταματούσε να πληρώνει αυτούς τους γύπες θα μπορούσε όχι μόνο να αναπτυχθεί αλλά και να προσφέρει υψηλό επίπεδο ζωής σε όλους τους πολίτες της .
  Είμαστε εγκλωβισμένοι , ενοχικοί και έχουμε .Αποδεχθεί πιά ότι ναί '' όλοι μαζί τα φάγαμε '' . Εάν δεν σταματήσουμε να τρομοκρατούμαστε με τους '' μονόδρομους '' που μας σερβίρουν κάθε μέρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα , θα ήμαστε υποζύγια και εμείς και τα παιδιά μας .

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 08/04/2011 22:30:25

  Η Γαλλία το 1780 είχε ένα τεράστιο χρέος και κήρυξε πτώχευση.
  Ακολούθησε η Γαλλική Αστική Επανάσταση το 1789.

  • man8os avatar
   man8os @ αλλενάκι 08/04/2011 22:32:28

   Και για αυτο ειχε 25 χρονια πολεμο με ολη την Ευρωπη μεχρι να την εξωντωσουν.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ man8os 08/04/2011 22:38:26

    δεν εξοντώθηκε, απλά ο Μέγας Ναπολέων ηττήθηκε από τον Ουέλλιγκτον, μια στρατιωτική ιδιοφυία
    η Γαλλία βρήκε μετά το δρόμο της και έγινε μια θαυμάσια αστική δημοκρατία

    • Κεφαλονίτης avatar
     Κεφαλονίτης @ αλλενάκι 08/04/2011 23:47:31

     Άσχετο βέβαια αλλά όχι και ιδιοφυία ο Ουέλικτον! Ένας μακάκας και μισός ήτανε, η βροχή να ήτανε καλά, μετά το Βατερλό ξανακούστηκε πουθενά; (Έτσι για την ιστορία).

 12. Φυγόκεντρος avatar
  Φυγόκεντρος 08/04/2011 22:34:53

  Από την ίδια τσέπη του δημοσίου δεν θα βγουν τα λεφτά για τα ταμεία είτε είναι για την πληρωμή ομόλογων είτε για τη στήριξη τους λόγω αναδιάρθρωσης?
  Το ίδιο δεν ισχύει για τις τράπεζες αν κρατικοποιηθούν?
  Άρα γιατί η αναδιάρθρωση είναι καταστροφή?

 13. ierofantis avatar
  ierofantis 08/04/2011 22:36:29

  Κούρεμα χρέους 30 - 35% θα φέρει την Ελλάδα με χρέος της τάξης των 250 δις, δηλαδή περίπου όσο το ΑΕΠ.

  Εφόσον δεν έχει στο μεταξύ μεταβληθεί το αναπτυξιακό και οικονομικό μοντέλο της χώρας, απλώς σε πέντε - δέκα χρόνια θα έχουμε τα ίδια με σήμερα.

  Αν είναι να γίνει κούρεμα, πρέπει να είναι γενναίο. Δηλαδή της τάξης άνω του 50 - 60%.

  Και εκεί μπαίνουν οι παράμετροι.

  Με πρωτοβουλία ποιου θα γίνει; Των δανειστών ή της χώρας;

  Σε ποιο χρέος θα αναφέρεται; Στο Μνημονιακό ή όχι; Ή και στα δύο και σε τι ποσοστό;

  Πότε θα γίνει; Τώρα ή πιο μετά;

  Με τι νόμισμα θα χρηματοδοτηθεί η εγχώρια οικονομία μετά το κούρεμα; Με Ευρώ ή με... Δραχμή;

  Πώς θα υλοποιηθεί; Ως συντεταγμένη πολιτική λύση από στιβαρή ηγεσία ή ως λύση πανικού από φοβισμένα ανθρωπάρια;

  Ποιος ο στόχος της; Η εξυγίανση της οικονομίας, με άμεσα εφαρμοζόμενο σχέδιο μετά το κούρεμα, για ανάπτυξη της οικονομίας ή με σπασμωδικές κινήσεις που θα οδηγήσουν το κοιωνικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας σε απόγνωση και διάλυση, με άμεση συνέπεια να κατρακυλήσουμε πάλι στους δανειστές που, μην έχετε καμία αμφιβολία, θα μας ξαναδανείσουν, αλλά θα δώσουν ψίχουλα για να μας αγοράσουν κυριολεκτικά;

  Και τώρα θα πω την παπάτζα μου...

  Στο μνημονιακό χρέος δεν θα πρότεινα κούρεμα. Θα πρότεινα στους δανειστές περίοδο χάριτος πέντε ετών από την ημερομηνία της τελευταίας εκταμίευσης, επιτόκια 0,5 - 1,0 % πάνω από τα ισχύοντα τρέχοντα επιτόκια της ΕΚΤ, επιμήκυνση των δόσεων αποπληρωμής των διακρατικών δανείων σε βάθος δεκαπενταετίας και ισχυρό πρόγραμμα ανάπτυξης της οικονομίας με κάθετη και όχι οριζόντια, περικοπή δαπανών στο δημόσιο τομέα, μείωση φορολογίας για φυσικά και νομικά πρόσωπα και στροφή στην ανάπτυξη με κίνητρα του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας. Αν δεν το δέχονταν δεν θα τους πλήρωνα τίποτα.

  Στο μη Μνημονιακό χρέος θα πρότεινα γενναίο κούρεμα. Κούρεμα της ταξεως του 55 - 60%, με απευθείας διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές μας. Κλονιζόμενες Τράπεζες ή ταμεία θα τα κρατικοποιούσα έναντι πινακίου φακής και θα εγγυόμουν καταθέσεις επιβάλοντας όμως περιορισμούς στην εξαγωγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Αντιευρωπαϊκό μέτρο που έρχεται σε αντίθεση με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες αλλά αλλιώς δεν γίνεται. Παράλληλα θα καλούσα ελληνικό κεφάλαιο του εξωτερικού να επενδυθεί στη χώρα χωρίς πολλές - πολλές διατυπώσεις και πάντως χωρίς φόρο (αφορολόγητα). Εννοείται ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης που ανέφερα στην περίπτωση του Μνημονιακού χρέους θα ισχύει και εδώ.

  Νόμισμα που θα επέλεγα να είχα. Δραχμή. Για να πληρώνω εσωτερικά χωρίς κανένα Τρισέ στο κεφάλι μου.

  Η ενέργεια θα συνοδεύονταν με δυνατή αύξηση των δαπανών για την άμυνα, αύξηση της θητείας τουλάχιστο στους 18 μήνες, διαγγέλματα και ενημερωτικές εκπομπές στο λαό για να επιδείξει συνοχή και τσαγανό, επιθετική εξωτερική πολιτική και προβολή στρατιωτικής ισχύος στο βορρά της χώρας (Σκόπια, Αλβανία), σκληρή γραμμή και ανυποχώρητη στάση στην Ανατολή (Τουρκία), άμεσο πρόγραμμα απελάσεων λάθρο και άλλα μέτρα τονωτικά της ψυχολογίας του λαού.

  Α, και κάτι ακόμα...

  Δεν θα έκανα τίποτε από όλα αυτά αν δεν είχα λάβει διαβεβαιώσεις στο ανώτατο βαθμό από Ρωσία και Κίνα ότι θα στηρίξουν οικονομικά το εγχείρημα ακόμη και με αγορά εντόκων γραματίων του δημοσίου ή ειδικές εκδόσεις ομολόγων του δημοσίου για τις χώρες αυτές.

  Τέλος, επειδή κατά ή μετά τη διάρκεια όλων αυτών, η ΕΕ θα έχει γίνει μπου...λο, θα προσπαθούσα να γίνω πιο κολλητός από ότι είμαι σήμερα, των Αμερικανών και των Ισραηλινών...

  Μπορεί να κάνω λάθος, αλλά όλα τα άλλα σενάρια που μπορείτε να σκεφθείτε, σε όλους τους πιθανούς και απίθανους συνδιασμούς, μου φαίνονται ημίμετρα και επικίνδυνα όχι για τις καταθέσεις μας, αλλά για τη χώρα μας...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ierofantis 08/04/2011 22:50:55

   Και γιατι να σε βοηθησουν Ρωσια και Κινα;Σου χρωστανε κατι;
   Απο που προκυπτει οτι αυτες οι χωρες ειναι πιο φιλικες προς την Ελλαδα απο τις ευρωπαικες;Επειδη ετσι φανταζονται διαφοροι;

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ ψυχραιμια 08/04/2011 22:56:07

    Δεν μου χρωστάνε.

    Θα θέλανε όμως σφόδρα να τους χρωστάω εγώ.

    Καταλαβαίνεις τί εννοώ...

    'Εχουν και αυτές τους λόγους τους...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 08/04/2011 22:58:21

    Όχι, δεν μου χρωστάνε, αλλά ίσως και να μπορώ να τους κάνω μια πρόταση που δεν θα μπορούν να αρνηθούν: θαλάσσιος κόμβος από και προς την Ευρώπη. Και όχι μόνον αυτό.

  • thpr avatar
   thpr @ ierofantis 08/04/2011 23:34:58

   Θα μας λυποντουσαν και οι κατοικοι της Φουκοσιμα αν γυρνάγαμε στη δραχμή
   Θα μαζευεις δραχμές για πληρώνεις ευρω.Ωραία

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ thpr 08/04/2011 23:39:49

    Διάβασες πρόχειρα, αυτό που έγραψα και μάλλον δεν το εννόησες...

    Και αν έχεις άποψη και όχι όρεξη για τσιτάτα, πές μου τι νομίζεις εσύ.

  • jkr avatar
   jkr @ ierofantis 08/04/2011 23:55:53

   Με καλύπτεις απόλυτα!

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ierofantis 09/04/2011 08:36:58

   Καλημερα Ιεροφαντα.
   Σχετικά με την «αθέτηση πληρωμής» αξίζει να θυμίσουμε τη θέση της «Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου» του ΟΗΕ, που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Ένα κράτος δεν μπορεί να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, να διαλύσει την αστυνομία, να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους δανειστές του, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς». (Yearbook of the International Law Commission, 1980, vo.II)

   μελετω τα σχολια...... επανερχομαι !

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ierofantis 09/04/2011 08:51:51

   Με το “this is Πάρτα”.. ξερεις τι θα συμβει?? την ιδια μερα!!!
   Θα πουλανε τα ομολογα μας στο 30-40% η και κατω !!!!
   Τα αγοραζουμε εμεις… με 300εκ το 1 Δις…!!!
   ασε που θα γλιτωσουμε και τους τοκους!!….!!!!!!!
   μενουν $$ για το Λαο και οταν μας τη δωσει τα ξαναπουλανε στο 50-60% και βγαζουμε τα διπλα!!!

   Αλλα που Πατριωτικο Μυαλο ???


   ΠΠ

  • fantomas avatar
   fantomas @ ierofantis 09/04/2011 08:57:44

   ierofantis

   ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΕΓΩ .......ΟΛΑ ΑΥΤΑ ????
   ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΩ ΑΚΟΣΕΙ????
   ΘΑ ΘΥΜΗΘΩ ........ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ......ΘΑ ΘΥΜΗΘΩ !!!

   • ierofantis avatar
    ierofantis @ fantomas 09/04/2011 14:03:39

    ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ... ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ...

  • popolaros avatar
   popolaros @ ierofantis 09/04/2011 09:09:24

   Σωστός.
   Απλά αυτά για να γίνουν θέλουν ηγέτη με κοχόνας.

  • Thrax avatar
   Thrax @ ierofantis 11/04/2011 09:05:18

   Γιατί συμπεριφέρεστε όλοι λες και πήραμε ήδη τα 110 δις.
   Ούτε τα μισά δεν έχουμε πάρει, οπότε σύμφωνα με τις προτάσεις σας, ακόμα προλαβαίνουμε..

 14. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/04/2011 22:46:17

  Βλέπουμε τώρα με τη σοφία του χρόνου, ότι είχαν δίκιο όσοι (γραφικούς τους λέγαμε τότε) ζητούσαν την άρνηση πληρωμής του χρέους.

  Δηλαδη αν αυτο ειναι σωστο δεν ειχε δικιο ουτε ο Σαμαρας και η ΝΔ που ποτε δεν ζητησαν αρνηση πληρωμης του χρεους.Να τα λεμε ολα.

  • Striker avatar
   Striker @ ψυχραιμια 08/04/2011 22:53:17

   Αυτό δεν γινόταν να το ζητήσουν. Εξάλλου στην αρχή τα πράγματα δεν ήταν τόσο δραματικά για να πάμε σε κάτι τέτοιο. Σήμερα, ακόμα και αν συμφωνούν με τις τελευταίες προτάσεις του Κακοφωνίξ δεν μπορούν να το πουν προκαταβολικά. Αν πάντως δεν γίνουν γεναία βήματα στην οικονομική πολιτική ούτε το 30% κούρεμα μας σώζει. Σε ένα χρόνο θα κλαίμε που δεν ήμαστε σαν πέρυσι, όπως τώρα με το μνημόνιο.

  • Orestios avatar
   Orestios @ ψυχραιμια 08/04/2011 23:04:24

   Άσε μας ρε ψυχραιμία.
   Με παρελθοντικά στοιχεία πας να βγάλεις σκάρτες τις ορθές, για τον χρόνο που έγιναν, προτάσεις Σαμαρά.
   Τώρα κατάλαβες ότι το Ντοράκι σου έβαλε τον λαιμό στην θηλιά?

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Orestios 08/04/2011 23:31:32

    Εγω δεν καταλαβα τιποτα.Δεν ειπα καθολου οτι οι προτασεις Σαμαρα ηταν λαθος.Ειπα οτι αν αυτο το κειμενο ειναι σωστο τοτε οι προτασεις Σαμαρα ειναι λαθος.Διαφερει.
    Διοτι αυτο που γινεται ειναι να ανακατευουμε διαφορες προτασεις που ειναι σε διαμετρικη αντιθεση μεταξυ τους και να τις βαζουμε κατω απο μια ενιαια ταμπελα "αντιμνημονιακη".
    Οι προτασεις Σαμαρα βασιζονταν στην ΠΛΗΡΩΜΗ του χρεους και οχι στην αρνηση πληρωμης.Εστω τοτε.
    Το κειμενο γραφει οτι ειχαν δικιο αυτοι που απο την αρχη ζητουσαν τη μη πληρωμη.Αυτα τα δυο ειναι αντιθετα.

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ ψυχραιμια 08/04/2011 23:44:50

     Ναι, και αν ο Σαμ έχει στου νού του το κούρεμα, θα στο έλεγε εσένα και μένα ρε Ψυχραιμία...

     Ενώ ο ίδιος είναι στην αντιπολίτευση...

     Και τις αποφάσεις τις λαμβάνει άλλος.

     Τί να πω...

    • Orestios avatar
     Orestios @ ψυχραιμια 09/04/2011 00:16:18

     Τότε ψυχραιμία. Τότε.
     Όπως λες κι εσύ: Έστω τότε.
     Τότε όμως η Ντόρα σου μας έσωζε. Θυμάσαι????

 15. Apollonios avatar
  Apollonios 08/04/2011 22:46:35

  Κακοφωνίξ, πολύ κακόφωνο το σημερινό σου άρθρο....
  Μια αναδιάρθρωση σήμερα στην Ευρώπη μπορεί να γίνει (και θα γίνει) με τρόπο που δεν θα προκαλέσει όλα αυτά τα "συντελειακά" που προφητεύεις.
  Εύκολη δεν θα είναι ασφαλώς, τίποτε δεν θα είναι εύκολο αφού καταντήσαμε εδώ.
  Χωρίς αναδιάρθρωση όμως ΔΕΝ υπάρχει μέλλον, θα δουλεύουμε (όσοι δουλεύουμε) για τους δανειστές μας.
  Η αναδιάρθρωση μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να βγούμε από τα σκ@τ@ του Στρος Καν, πολλά όμως ακόμη πρέπει να γίνουν (όσα δεν έγιναν τα τελευαταία 30 χρόνια) για να μη ξαναβρεθούμε εδώ σε λίγα χρόνια...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Apollonios 08/04/2011 22:55:12

   Δημοσιευονται εδω πολλες αποψεις και αυτο ειναι καλο. π.χ. Ο Επωνυμος θεωρει ολη την κριση τεχνητη και πιστευει οτι θα μπορουσαμε να βγουμε στις αγορες παλι κανονικα.Αλλοι θεωρουν οτι θα επρεπε να κηρυξουμε απο την αρχη σταση πληρωμων.
   Το μονο κοινο σημειο αυτων των αποψεων ειναι οτι ειναι αντικυβερνητικες.
   Ο Σορος παντως απ οτι λεγεται μιλησε για επιμηκυνση ολων των δανειων.

   • Striker avatar
    Striker @ ψυχραιμια 08/04/2011 23:02:06

    Ο Σόρος παριστάνει το καλό πρόσωπο των αγορών που κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν φράγκο. Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι το μόνο πρόβλημα για να τους αφήσουμε στα κρύα του λουτρού είναι οι δικές μας τράπεζες και τα δικά μας ταμεία.
    "Λεφτά υπάρχουν" μετά. Στην Κίνα, στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, παντού, ακόμα και με υψηλά επιτόκια.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Apollonios 11/04/2011 20:21:09

   Άλλο επιβαλλόμενη αναδιάρθρωση 30% και άλλο μονομερής 70%. Με τη δεύτερη κάτι γίνεται. Με την πρώτη...

   Δεν υποστήριξα ότι είναι καταστροφή η αναδιάρθρωση. Καταστροφή είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία στην οποία μας οδηγεί το οικονομικό επιτελείο. Και εξηγώ γιατί.

 16. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 08/04/2011 22:55:35

  Η "παπάτζα" σου, με βρίσκει σύμφωνο σε πολλά σημεία της. Ωστόσο, στο ρητορικό ερώτημα για "ύπαρξη ή μη άμεσα εφαρμοσίμου σχεδίου μετά το κούρεμα", εγώ θα απαντούσα αρνητικά σε κάθε περίπτωση. Ένα τέτοιο σχέδιο δεν μπορεί παρά να αποτελεί κτήμα ενός πολύ-πολύ μικρού πυρήνα, τριών ανθρώπων το πολύ, διαφορετικά είναι σχεδόν βέβαιη η άκαιρη διαρροή του. Πιστεύεις ότι θα μπορούσε να συγκροτηθεί ένας τόσο ολιγομελής πυρήνας επαρκών προς το αντικείμενο ανθρώπων, στον οποίο πυρήνα να έχουν τον πρώτο λόγο οι πολιτικοί;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Αυριανιστής 08/04/2011 22:58:45

   (στον Ιεροφάντη αναφέρεται το σχόλιο)

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ Αυριανιστής 08/04/2011 23:00:56

   Νομίζω πως ναι. Η σύλληψη και η επικοινωνία του σχεδίου είναι το μόνο πολιτικό κομμάτι της όλης υπόθεσης.

   Μετά αναλαμβάνουν οι τεχνοκράτες που διαθέτουν όμως την απαραίτητη πολιτική κάλυψη και την αναγκαία κοινωνική (επίτηδες δεν λέω πολιτική) συναίνεση να μετουσιώσουν τη σύλληψη σε πράξη.

   Θα σου πω ένα παράδειγμα.

   Αν πας σε μια διαπραγμάτευση με την καλύτερη διαπραγματευτική ομάδα τεχνοκρατών και ο επικεφαλής πολιτικός κιοτέψει, όσο καλοί και αν είναι η ομάδα, θα της πάρουν τα σώβρακα.

   Σκέψου τώρα τα παραπάνω αλλά τον πολιτικό να μη κιοτεύει....

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ierofantis 08/04/2011 23:05:35

    Δεν βλέπω να λαμβάνεις υπ' όψη τον ποσοτικό περιορισμό. Μια "ομάδα τεχνοκρατών" είναι πολυπληθής για τη μυστικότητα που απαιτεί η εκ των προτέρων συγκρότηση ενός σχεδίου "της επόμενης μέρας".

    • ierofantis avatar
     ierofantis @ Αυριανιστής 08/04/2011 23:11:15

     Ίσως γιατί αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την έννοια της μυστικότητας.

     Την έννοια της μυστικότητας, δεν την λογίζω με την ποσοτική διάστασή της.

     Τη λογίζω με την ποιοτική.

     Και η επίτευξη των στόχων της μυστικότητας έγειται όχι τόσο στον αριθμό των μυουμένων, αλλά στην ποιότητά τους να κρατήσουν μυστικό.

     Αντίθετα ίσως με σένα φίλε Αυριανιστή, θεωρώ ότι πολλοί Έλληνες και μάλιστα ικανοί και πατριώτες πολιτικοί και τεχνοκράτες διαθέτουν την ποιότητα.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ierofantis 08/04/2011 23:22:30

      Στην υποτίμηση του 1999 -που δεν ήταν και τόσο "ειδικού βάρους" απόφαση σε σχέση με αυτή που συζητάμε-, θρυλείται ότι γνώριζαν μόνον τέσσερεις άνθρωποι: ο Σημίτης, ο Γιάννος, ο Παπαδήμος και ο Στουρνάρας. Ούτε καν ο (έμπιστος του Σημίτη) Θεόδωρος Καρατζάς.

      Τι θέλω να πω; Ότι, όση "ποιότητα" και να έχουν τα μέλη ενός τέτοιου σχήματος, δεν παύουν να είναι άνθρωποι με αδυναμίες. Και πρώτα-πρώτα, θα θελήσουν να προστατεύσουν τα δικά τους χρήματα, φυγαδεύοντάς τα πριν από την ανακοίνωση της απόφασης. Όσο περισσότεροι είναι λοιπόν, και όσο πιο "επώνυμοι" αναφορικά με τη δουλειά τους, τόσο αυξάνει ο κίνδυνος διαρροής της μεταφοράς κεφαλαίων που θα κάνει ο καθένας τους.

     • ierofantis avatar
      ierofantis @ Αυριανιστής 08/04/2011 23:37:12

      Για την υποτίμηση του 1999, καλά το είπες.

      Θρυλείται...

      Για το άλλο, ε, αν το μάθαινε πχ ο σημερινός Πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ (ex Goldman Sachs) κάτι θα "σφύριζε", δε λέω...

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ierofantis 09/04/2011 08:46:52

      Ειδικά σε ό,τι αφορά τη σχέση δραχμής - ECU, από 312 που ήταν πριν την υποτίμηση, διαμορφώθηκε στις 357 δραχμές την ημέρα της υποτίμησης, ενώ λίγες βδομάδες αργότερα η δραχμή ανατιμήθηκε στις 330 μονάδες ανά ECU. Εκ των υστέρων είχαν το θράσος να υποστηρίζουν ότι "οι αγορές θεωρούσαν μία υποτίμηση της τάξης του 14% υπερβολική...". Το πουλί όμως είχε πετάξει, το χρήμα είχε αλλάξει χέρια.

      .Ξένοι "επενδυτές" δανείζονται χρήματα από τις ελληνικές τράπεζες, αγοράζουν σε χαμηλή τιμή κρατικά ομόλογα, μετά από λίγα εικοσιτετράωρα τα πωλούν σε μία υψηλότερη τιμή, εισπράττουν τη διαφορά και φεύγουν.

      ΠΠ

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ierofantis 09/04/2011 09:37:16

      Οπως επίσης γράφτηκε στον Τύπο, την Παρασκευή 13 του Μάρτη, μία ημέρα πριν από την υποτίμηση, ξένες, αλλά και ελληνικές τράπεζες γνώριζαν την απόφαση της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να "ξεφορτωθούν" δραχμές και να αγοράσουν ομόλογα, οι τιμές των οποίων είχαν κατρακυλήσει. Οταν ο Γ. Παπαντωνίου ρωτήθηκε για τις σχετικές διαρροές, αποποιήθηκε κυβερνητικές και προσωπικές ευθύνες, ισχυριζόμενος ότι το σχετικό αίτημα κατατέθηκε στο ΕΚΟΦΙΝ την Τετάρτη και μέχρι το Σάββατο που συζητήθηκε το γνώρισαν περισσότερα από 50 άτομα...
      Το θέμα πάντως είναι ότι μέσα σε μία νύχτα άλλαξαν χέρια περισσότερα από 1,7 τρισ. δραχμές. Τόσο εκτιμάται το ποσό που κέρδισαν όσοι πούλησαν δραχμές στην ισοτιμία των 312 δραχμών ανά ECU και στις 16 Μάρτη τις ξανααγόρασαν στην τιμή των 357 δραχμών ανά ECU.

      ΠΠ

      Θυμιζω για να αναψουν λιγο τα αιματα !!!
      ΟΧΙ να μιλαει και ο ΔρακοΓιαννος !!!

 17. andronikos avatar
  andronikos 08/04/2011 22:59:11

  ...αναδιαρθρωση...ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!! ΧΑΜΟΣ ...ΠΑΝΙΚΟΣ...ΧΑΟΣ
  ...ΕΛΕΟΣ
  1.θα καταρευσουν οι τραπεζες...Ε ΚΑΙ? ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ Κ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ
  αλλο καταρευση τραπεζων και αλλο ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
  οι καταθεσεις θα χαθουν μονο αν καταρευσει το τραπεζικο συστημα ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ γιατι απλα δε θα το αφησει η Ε.Κ.Τ απλα οι τραπεζες θα περασουν σε αλλα χερι!!!
  2.ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ...ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
  ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΥ ΚΑΙΡΟ...
  ΚΑΛΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΑΛΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΑΛΙΟ!!!!
  3.ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ....ΧΑΧΑΧΑΧΑ λες και τωρα εχουμε!!!80-90 δις εφυγαν απο την χωρα απο την εκλογη του γαπ...(για καταθεσεις μιλαμε)
  ------------------
  ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΡΕΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ...ΚΤΛ..
  τροποι υπαρχουν πολλοι αλλα πεσ απο ποιους θα γινει???
  ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ...δε θα φυγει αν δεν πουλησει τα παντα...
  ΜΕΤΑ...ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑ ΣΤΟ ΧΡΕΟΣ 10-20 ΧΡΟΝΙΑ....Κ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ...
  ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΒΓΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Ο.Ζ 90% ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ Κ ΕΝΑ 10...(ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ) Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΜΗ ΧΩΡΑ..
  ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ...

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ andronikos 11/04/2011 20:24:01

   Σωστές οι σκέψεις. Μόνο που δεν υπάρχουν χέρια τα οποία δέχονται να αναλάβουν τις τελειωμένες μας τράπεζες. Άρα μην αποκλείεις κατάρρευση των τραπεζών. Δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά.

 18. Έκτωρ avatar
  Έκτωρ 09/04/2011 00:26:07

  Η κρίση είναι τεχνητή όπως και όλες οι ανάλογες κρίσεις. Το ζητούμενο είναι ο εξουσιασμός των μαζών που ανήκουν στους πλουτοπαραγωγικούς πόρους. Οι πλουτοπαραγωγικοί πόροι είναι ίδιοι πριν και μετά την κρίση. Οι χούντες πέφτουν πάντα με επανάσταση και δημιουργούνται συνήθως προβλήματα μετεπαναστατικής διαχείρισης. Ο Θεός να μας φυλάει από Ροβεσπιέρους και Μαρά.

 19. man8os avatar
  man8os 09/04/2011 00:45:41

  Ολοι πιασατε τις κουρευτικες και δεν μας λετε πως θα επαναδιαπραγματευτειτε διακρατικο χρεος.

 20. man8os avatar
  man8os 09/04/2011 01:18:03

  Δεν θα μπορεσεις να ξεπληρωσεις το μνημονιακο χρεος με κλειστες τις αγορες. Συνεπως δεν μπορεις να κανεις κουρεμα. Τωρα ειναι αργα.
  Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να δωσεις πρωτεραιοτητα στην αποπληρωμη του μνημονιακου χρεους και να προχωρησεις σε επιμηκηνση ολων των δανειων σου. Κατι αλλο δεν βλεπω να μπορει να γινει.

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ man8os 09/04/2011 14:10:54

   Ποιές αγορές φίλε Μάνθο...

   Είπα ότι προϋπόθεση θέτω την πολιτική - οικονομική στήριξη Ρωσίας - Κίνας...

   Ε, λοιπόν δεν με χαλάει να μου κόψει την καλημέρα η Μοργκαν Στανλεϊ και οι άλλες καλές φίλες...

   Με τα ομόλογά μου τότε σε κατρακύλα και με 50 δις κινέζικα (δηλαδή με το 2,5 των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κίνας) αγοράζω το υπόλοιπο 50% του κουρεμένου μη Μνημονιακού χρέους μου, και μου μένουν και από πάνω να κάνω και ανάπτυξη από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων...

   Και για να μη παρεξηγούμαι...

   Δεν είπα ποτέ ότι είναι κάτι εύκολο ή αρεστό ή απλό.

   Αυτό που είπα, και το είπα φωναχτά, ήταν ότι θα πω την "παπάτζα" μου...

   Χωρίς φόβο και πάθος.

 21. Χαμενος avatar
  Χαμενος 09/04/2011 01:40:09

  Σ' αυτή τη φάση οι δανειστές μας δεν θα μασήσουν από μπλόφες και κουτοπονηριές γιατί όταν εμείς πηγαίναμε αυτοί γύρναγαν (από Αφρική, Λατινική Αμερική, Ασία...). Ο μόνος τρόπος είναι μπαμ και κάτω: χωρίς προειδοποίηση κάνεις δημοψήφισμα και στο καπάκι στάση πληρωμών. Πρέπει μέσα σε λίγες μέρες να έχει λήξει. Τότε είναι που καταλαβαίνουν ότι you mean business, οπότε αρχίζει η διαπραγμάτευση που κρατάει αρκετό καιρό γιατί σ' αφήνουν να σαπίσεις χωρίς δεκάρα δανική να δουν αν θ' αντέξεις. Ιδανικά θ' άπρεπε κάπως να προετοιμαστεί η χώρα ώστε να έχουν καβατζωθεί κάποια τρόφιμα και φάρμακα για μερικούς μήνες πριν γίνει στάση πληρωμών. Οι Ισλανδοί την βγάλαν για κάποιους μήνες τρώγοντας μόνο ψάρια (είναι το μόνο που φυτρώνει εκεί πάνω). Άντεξαν, και χαίρουν άκρας υγείας.

  • man8os avatar
   man8os @ Χαμενος 09/04/2011 10:20:15

   Η διαφορα ειναι οτι δεν ειχαν υπογραψει μνημονιο, δηλαδη δεν ειχαν δημιουργησει διακρατικο χρεος.

   • zbigniew breszinski avatar
    zbigniew breszinski @ man8os 09/04/2011 11:31:47

    Αυτό το λές και το ξαναλές σύντεκνε...
    Αλλά, δεν υπεισέρχεται πουθενά στην "εξίσωση" το ΠΑΡΑΝΟΜΟ της σύναψης της δανειακής σύμβασης ("μνημόνιο") των 110 δις, που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ αλλά μόνο με τη τζίφρα ενός εξωφρενικού λαμόγιου-αχυράνθρωπου, που -δεν ξέρω γιατί- όλοι "τσάρο" τον ανεβάζετε και "τσάρο" τον κατεβάζετε; από που κι ως που "τσάρος" αυτό το ..."πράμα" (για να μην καταφύγω σε άλλους, περιγραφικότερους μεν, μη "πολιτικά ορρθούς" χαρακτηρισμούς);

    Οι δανειστές των 110 δις (κράτη ξε-κράτη, αδιάφορο), δεν τα δίνουν για να κουρσέψουν τη χώρα δια κατασχέσεων (με το αγγλικό δίκαιο), γνωρίζοντας εκ ττων προτέρων οτι είναι αδύνατο να αποπληρωθούν;
    κι αυτά, προκειμένου να μη χάσουν τα κέρατά τους οι ιδιωτικές τράπεζες της γερμανίας, γαλλίας κλπ από τζογαδόρικα ομόλογα που πούλησαν στα -διαχρονικώς- λαμόγια που "κυβέρνησαν" το "προτεκτοράτο η Ελλάς";

    • man8os avatar
     man8os @ zbigniew breszinski 09/04/2011 13:46:48

     Τι σε νοιαζει το νομιμο η το παρανομο? Δεν ειναι ηθικο το προβλημα!
     Το προβλημα ειναι οτι ενω πριν χρωστουσαμε στη γιαγια μας, τωρα χρωσταμε στον κακο τον λυκο!

     • zbigniew breszinski avatar
      zbigniew breszinski @ man8os 09/04/2011 14:10:17

      "αδιάφορο¨ το νόμιμο ή παράνομο, και "να κάτσουμε σούζα μή μας φάει ο κακός ο λύκος";;;;


      επί πλέον;
      ούτε στη "γιαγιά μας" χρωστάγαμε πρίν, ούτε στον "κακό τον λύκο" τώρα.

      Στους ίδιους "τύπους" (μαφιόζοι των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ που θα έπρεπε να διακοσμούν κρεμάλες στις κεντρικές πλατείες - είμαι "εχθροπαθής", πώς να το κάνουμε!) χρωσταγαμε και πρίν, και στους ίδιους και τώρα. Με τη διαφορά πως με την ΠΑΡΑΝΟΜΗ(ναι, ΠΑΡΑΝΟΜΗ, και ...πάμε πάλι:ΠΑΡΑΝΟΜΗ!) υπογραφή της δανειακής σύμβασης, μετατράπηκαν τα ομόλογα (τα οποία είναι στην ουσία ένα είδος στοιχήματος από πλευράς "επενδυτή", ο οποίος, λειτουργώντας ως τζογαδόρος περιμένει τοκογλυφικά υπερ-κέρδη, αλλά, -στον "κανονικό" καπιταλισμό- ρισκάρει και να χάσει τα λεφτά του ή τουλάχιστον να μην πάρει τα τοκογλυφικά υπερ-κέρδη!) σε ΔΑΝΕΙΑ με εγγύηση εμπράγματες αξίες (= την ΧΩΡΑ ολόκληρη, κατ' ουσίαν). Και όλα αυτά, για να πληρωθούν οι ΤΟΚΟΙ προηγούμενων τοκογλυφικών δανείων.

     • man8os avatar
      man8os @ zbigniew breszinski 09/04/2011 14:32:12

      Οι τοκογλυφοι δεν μπορουν να σου κανουν πολλα πραγματα. Τα ξενα κρατη μπορουν. Θα ειναι τεραστια διεθνης κριση η αρνηση πληρομων οφειλων σε ξενα κρατη.

   • kakofonix avatar
    kakofonix @ man8os 11/04/2011 20:26:10

    Υπέγραψαν διακρατικό χρέος με τη Βρετανία και την Ολλανδία (4 δις) για τη στήριξη των τραπεζών τους. Μετά αρνήθηκαν να το πληρώσουν με δημοψήφισμα. Η συνέχεια στα δικαστήρια έπειτα από αγωγή των δανειστών. Ενδιαφέρον.

 22. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 09/04/2011 04:21:24

  Φτάνει πια με τη μιζέρια!
  Να μην ξεχνάμε και τον από μηχανής θεό αφού πρόκειται για τραγωδία.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ daughter of mercy 09/04/2011 09:09:29

   This Corrosion.......!

   ΠΠ

 23. Skinious avatar
  Skinious 09/04/2011 07:04:56

  Παρακολουθώ καιρο τωρα τις αναρτήσεις του ΑΝΤΊ. Αξιόλογες, αλλα κάποια πράγματα είναι ενοχλητικά. Αφού ο Ελληνας έχει αποδείξει ότι είναι και σεισμολόγος, γιατρός, γνωστης των πάντων, τωρα φαίνεται ότι αναδεικνύεται η νέα γενιά των οικονομολόγων..
  Τα νεύρα μου έχουν σμπαραλιασει, και απο το άγχος για του τι μέλλει γενέσθαι, αλλα και από τα απίθανα που πλημμυρίζουν το διαδίκτυο.
  Συγνώμη κύριε Κακοφωνιξ, είστε οκονομολόγος; Αν ναι ΠΑΡΑΚΑΛΩ εξηγήστε μας γιατί και πως κινδυνεύουν οι καταθέσεις μας. Πετάτε ένα πυροτέχνημα, δίκην κρητικού ¨τραπεζικού¨ υπαλλήλου, και δημιουργείτε εντυπώσεις.
  Είμαι από αυτούς που βάλλουν κατα της Κυβέρνησης και του ξεπουλήματος. Όμως προσπαθώ να είμαι νηφάλιος και αντικειμενικός. Σε ΣΟΒΑΡΌ άρθρο επιστήμονος που ειχα διαβάσει, δυστυχώς δεν θυμάμαι που, είδα ότι ακόμα και σε περίπτωση ΠΛΗΡΟΥΣ ΧΡΕΟΚΩΠΙΑΣ και επιστροφής στη δραχμή με ταυτόχρονη υποτίμηση της, οι καταθέσεις μειώνονται 20-50%. Δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστούν. Πρέπει λοιπόν πριν γράφετε κάτι, 1) να είστε ΓΝΩΣΤΗΣ και ειλικρινής, 2) Να είστε συγκεκριμένος: άλλο ¨κινδυνεύουν οι καταθέσεις¨ και άλλο ¨οι καταθέσεις θα μειωθούν κατα τόσο¨

  Και επιτέλους: (προς όλους): όσοι καθόσαστε μπροστά στο PC σας και κλαίτε τη μοίρα σας (όχι άδικα συνήθως), μήπως αυτο είναι κακό; Η ψυχολογία και το ηθικό είναι το άπαν σε μια μάχη. Ο Ελληνας δεν έχει ηθικό αυτη τη περίοδο. Με το να γράφετε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια το μόνο που καταφερνετε είναι να ρίχνετε το ηθικό. ΜΑΧΕΣ ΧΩΡΊΣ ΗΘΙΚΟ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ. Πάρτε το χαμπάρι.
  Αν ήμασταν πραγματικοί απόγονοι των Αρχαίων ΕΛΛΗΝΩΝ, άλλη θα έπρεπε να είναι η συμπεριφορά μας και η αντιμετώπιση του προβλήματος. Με λεβεντιά κι αντρειοσύνη και όχι με βρισιές, γιαουρτώματα ή ¨δεν πληρωνω¨ Άκου δεν πληρώνω! Στο σημείο αυτο είναι η μοναδική φορά που συμφωνώ με τον ΓΑΠ: γιατί κίνημα ¨δεν πληρώνω¨ και όχι κίνημα εναντίον των κλεφτων και των φοροφυγάδων; ΓΙΑΤΊ; Εδω στην ΤΡΙΠΟΛΗ έχουν πιάσει μερικους γιατρούς του Νοσοκομείου με εκατομμύρια σε λογαριασμούς τους... Γιατί να μη γίνει ένα κίνημα για αυτόν που μόνο οι καταθέσεις του ισοδυναμούν με χιλιάδες συντάξεις γερόντων?

  Ο ηγέτης, που θα διεθετε επίσης λεβεντιά και θάρρος, δυστυχώς λείπει.. Όσο κι αν μερικοί λανσάρουν τον Σαμαρά σαν τέτοιο, μέσα τους βαθιά ΞΈΡΟΥΝ ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει κάποια εχέγγυα για το μέλλον..

  Σηκώστε λοιπόν ψηλά το κεφάλι, σταματήστε λίγο την κλάψα και ψύχραιμα σαν Έλληνες ας σκεφτούμε μια διαφορετική προσέγγιση.. Τούτη εδω δεν αποδίδει.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Skinious 09/04/2011 08:43:24

   Καλημερα Skinious,
   0. Γνωριζεις τι σημαινει ο ορος - Χρεος??
   1. Γνωριζεις τι σημαινει ο ορος Απεχθες Χρεος?
   2. Γνωριζεις πως δημιουργειται ενα Χρεος?
   3. Γνωριζεις πως περνουν λογιστικα στα βιβλια τους οι Τραπεζες το Χρεος?
   4. Γνωριζεις εαν προβλεπεται Προεξοφληση Ομολογων ?

   Εαν θελεις μου απαντας στα πιο πανω για να σχολιασω το σχολιο σου, διοτι θα σε "αντιμετωπισω" διαφορετικα εαν γνωριζεις και διαφορετικα εαν ΔΕΝ.
   φιλικα,

   ΠΠ

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 09:12:53

    @ΠΠ:

    Ιστολόγιο Eλεύθεροι Άνθρωποι Τώρα: πλήθος αναρτήσεων και συγκλονιστικών δημοσιευμάτων από το διεθνή και τον εγχώριο τύπο και πλήρης νομική επιχειρηματολογία κατά της ιατρικής και νομικής ανθρωποπαγίδας της “εικαζόμενης συναίνεσης” και του νομοπαρασκευάσματος της υποχρεωτικής “δωρεάς” οργάνων.

    Έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και το κείμενο-επιστολή διαμαρτυρίας και συγκέντρωσης υπογραφών κατά του νομοσχεδίου υποχρεωτικής “δωρεάς” οργάνων σώματος, με αποδέκτη τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, στην παρακάτω διεύθυνση:

    Η διαδικτυακή διεύθυνση για το κείμενο και τις υπογραφές, όποιων συμφωνούν με το κείμενο-επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό είναι:
    www(.)gopetition.com/petition/44428.html

    Ψάξτε και την ανάρτηση: Έρευνα για εκατοντάδες χιλιάδες λάθη σε λίστες δωρητών οργάνων σώματος ξεκινά η Βρετανία

    Και την ανάρτηση: Αντίθετη η Ομοσπονδία των Συλλόγων Εθελοντών Δωρητών Οργάνων στο νομοσχέδιο: Όχι στο νομοσχέδιο για την υποχρεωτική “δωρεά” οργάνων λέει η Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Δωρητών Οργάνων Σώματος – Τα αναλυτικά επιχειρήματα

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 09/04/2011 09:20:54

     χαχχαααα συγγνωμη για το γελιο αλλα σκεφτομαι τους Δανειστες μας, να Τιτλοποιουν τα οργανα μας με την GS underwriter !!!
     Μετα να παιζουν CDS στο προσδοκιμο ηλικιας.
     Συγχρονως να ασφαλιζουν τα CDS στην AIG..!

     ΠΠ

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 09:25:39

      Μην το γελάς καθόλου.

      Το πρώτο πράγμα που έκανε το ΔΝΤ όταν κατέλαβε την Αργεντινή είναι να ψηφιστεί νόμος "εικαζόμενης συναίνεσης" για τις υποχρεωτικές "δωρεές".

      Ο,τι νόμους φέρνουν είναι αντιγραφές από μνημόνια του ΔΝΤ σε άλλες χώρες.

      Η EULEX δήλωσε ότι "αδυνατεί να ανακαλύψει τα κυκλώματα εμπορίας οργάνων στο Κόσοβο"

      Είμαστε ανυπεράσπιστοι μπροστά σε εγκληματίες που δεν ορρωδούν προ ουδενός και το έχουν αποδείξει σε μια σειρά χώρες.

     • ares avatar
      ares @ αλλενάκι 10/04/2011 21:15:35

      {Το πρώτο πράγμα που έκανε το ΔΝΤ όταν κατέλαβε την Αργεντινή είναι να ψηφιστεί νόμος “εικαζόμενης συναίνεσης” για τις υποχρεωτικές “δωρεές”.}
      είναι αδιανόητο αυτό που μεταφέρεις !
      Υπάρχουν έγκυρες πληροφορίες περί αυτού ?
      (συγγνώμη για το καθυστερημένο της ερώτησης)

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 09:27:38

      για υπολογισε 11 εκ πολιτιες (επι) 10.000 ( αξια οργανων στην ξεφτυλα )... μας δινουν μαγια "Υποχρεωσης"..
      110 Δις Ευρω !!!!!!!!!!

      Μηπως να το κανουμε μονοι μας?????

      ΠΠ

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 09:29:11

      " Καράμπελας & Χάιδω " Instrument.

      ΠΠ

     • Orestios avatar
      Orestios @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 10:43:04

      lol

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 17:12:06

      γελα γελα ΠΠ ..
      λεγονται longevity swaps
      και εχουν τουλαχιστον 5-6χρονια που εμφανιστικαν για να hedgαρονται οσοι θα χασουν αν ζησεις περισσοτερο απ'οσο σε υπολογιζαν.

   • Skinious avatar
    Skinious @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 20:53:04

    Γεια σου φίλε ΠΠ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΗΜΩΝ, αντε να γνωρίζω τα τρία πρώτα. Και το κυριότερο ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΕΙΔΗΜΩΝ. Μίλησα από τη σκοπιά ενός ανθρώπου που βλέπει την κατάθλιψη να απλώνεται, όλοι να είναι ειδικοί ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ να μην κανει στη πράξη μια σωστή κίνηση. Είμαι υπέρ της κήρυξης του χρέους ως επαχθούς (Odius Debt). Το απεχθές δεν ξέρω αν ισχύει που λένε οι ειδήμονες. Και ήθελα να τονίσω ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΛΟΙ, ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΚΕΡΔΗΘΗΚΕ ΜΕ ΗΘΙΚΟ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΜΕΝΟ. Αυτό ήταν το μήνυμα που ήθελα να στείλω και όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν...
    ΟΜΩΣ επειδή κατάλαβα ότι εσύ ξέρεις σίγουρα καλύτερα οικονομικά απο μένα, μπορείς να μας εξηγήσεις τι θελει να μας πεί ο ποιητής Κακοφωνίξ με την γενικότητα "οι καταθέσεις θα κινδυνεύσουν;"

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Skinious 09/04/2011 21:07:23

     Ολα ειναι ζητημα ορισμων. Ολα ειναι σχετικα με το ακροατηριο αλλα και τον εκφωνουντα.
     Οποιος γνωριζει την ταμπακιερα δεν κολλα σε ορισμους αλλα ψαχνει την ουσια.
     Αν γινει το ευρω 2:1 και εχεις στην Τραπεζα 1000 ευρω θα γινουν δραχμες. Πες το οπως θελεις.... ΑΛΛΑ το ΚΑΚΟ που βλεπεις ειναι σιγουρα σχετικο με το ποσο "κακο" εχουν παθει οι διπλανοι σου ΑΛΛΑ και πως αυτο το "κακο" θα φερει ισορροπιες.

     Αν σου πουλανε με δρχ το μπουκαλακι το νερο 170δρχ.. τους αρχιζεις στις φαπες!! και το "κακο" ισορροπει.

     ΠΠ

  • Kennan avatar
   Kennan @ Skinious 09/04/2011 09:43:32

   Ευλογητός ο Θεός και ο Καρατζαφέρης Skinious. Πες και καμιά προσευχή να μας ανέβει το ηθικό.

   (Και πού ΄σαι, μην διαβάζεις πολύ Antinews γιατί κάνει κακό στην υγεία των πνευματικά επαρκών όπως εσύ)

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Kennan 09/04/2011 09:57:17

    χαχαχαααααααααααααααα

    ΠΠ

   • Skinious avatar
    Skinious @ Kennan 09/04/2011 20:43:50

    Δεν διαβάζω τίποτα ΠΟΛΥ.

   • Skinious avatar
    Skinious @ Kennan 09/04/2011 20:56:10

    Kennan, αν κατάλαβα, κατηγορείς εναν αριστερό για Καρατζαφερικό; Καλύτερα να μαθεις στη ζωή σου να μη βγαζεις έτσι εύκολα συμπεράσματα, διότι θα την πατήσεις (αν δεν την έχεις ήδη πατήσει)
    Οσο για την προσευχή, ναι, καλό είναι να θυμόμαστε και τον Θεό και όχι μόνο στα δύσκολα. Προσωπικά με έχει βοηθήσει στη ζωή μου. Φαντάζομαι να μην έχεις πρόβλημα με αυτό.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Skinious 09/04/2011 10:44:27

   Σκίνιους
   -1000

   • Skinious avatar
    Skinious @ Orestios 09/04/2011 20:56:31

    Κι εσένα Ορέστη τι σε χάλασε;

  • Ιαπετός avatar
   Ιαπετός @ Skinious 09/04/2011 18:47:27

   Τί σχέση έχει η σημερινή Ελλάδα με την Αργεντινή της χρεοκοπίας;
   Είναι βίοι παράληλοι; Eχουν κάτι κοινό;
   Η αβίαστη και γνωστή σε όλους απάντηση είναι Ναί. Το μεγάλο χρέος.
   Και οι δύο χώρες χρωστ(-ούσαν)-άνε μεγάλα ποσά στούς διεθνείς τραπεζίτες.
   Οχι μόνο, θα έλεγα εγώ.
   Εχουν και άλλα,πάρα πολλά, κοινά.
   Ας τα δούμε.

   Η Αργεντινή, όταν απαλλάχθηκε από την δικτατορία, πέρασε στην διακυβέρνηση μιάς πολιτικής ελίτ, η οποία αντιμετώπισε τα ήδη κλονισμένα δημόσια οικονομικά, ως πηγή δικού της πλουτισμού. Ακολουθήθηκε μιά «φιλολαική» πολιτική με δανεικά, ώστε να ελεγχούν οι αντιδράσεις της μάζας και συγχρόνως αποσαρθρώθηκε κάθε έννοια πολιτικής και διαχειριστικής νομιμότητας. Η κλοπή πλούτου των διαπλεκόμενων εξουσιαστκών ομάδων, έγινε η πεμπτουσία της αργεντίνικης πολιτικής διαχείρισης. Αυτή η επίπλαστη ευμάρεια, είχε ως συνέπεια μιά μακριά περίοδο έντονου πληθωρισμού (αναγκαίο αποτέλεσμα μιάς κλεπτοκρατικής διαχείρισης) και οδήγησε μεσοπρόθεσμα στην διάλυση της παραγωγικής ικανότητας της χώρας (και εδώ μιλάμε για μια πολύ πλούσια χώρα και στον πρωτογενή και στον δευτερογενή τομέα παραγωγής της).
   Η συνεχή πληθωριστκή κατρακύλα, ώθησε την πολιτική ελίτ της Αργεντινήε, να κλειδώσει την ισοτιμία τού νομίσματός της με το δολάριο, ακολουθώντας τις διακυμάνσεις του. Δηλ. μετέτρεψε τρόπο τινά το Πέσο σε σκληρό νόμισμα. Αυτό ξαναέδωσε μιά προσωρινή ώθηση στην οικονομία της. Αντί να εκμεταλευτεί η πολιτική ελίτ την συγκυρία και να μπορέσει να θέσει υπό έλεγχο την κρατική σπατάλη, επαναφέροντας την οικονομία σε ένα νέο ενάρετο κύκλο, δεν τα κατάφερε. Η καταναλωτική ευδαιμονία των αργεντινών και η κεκτημένη αδράνεια των διαχειριστών, εθισμένων πιά στην ασύδοτη κλεπτοκρατία, οδήγησε την αργεντίνικη οικονομία στήν άβυσο. Ηταν θέμα χρόνου. Κλήθηκε το ΔΝΤ, υπογράφθηκε μνημόνιο καί άρχισε σκληρή λιτότητα. Ξεπουλήθηκε η κρατική περιουσία (ότι είχε κάποια αξία) και είχαμε ραγδαία πτώση τού βιοτικού επιπέδου, πού οδήγησε σε εξαθλίωση μεγάλων πληθυσμιακών ομάδων.

   Η εξαθλίωση είχε ως συνέπεια, την βίαιη αντίδραση τού πληθυσμού, πού έφερε την πτώση της κυβέρνησης και την χρεοκοπία.
   Η Αργεντινή είχε ένα χρέος σε δολάρια (93 δις. δολάρια, άν θυμάμαι καλά) και ένα χρέος σε εγχώριο νόμισμα. Το πρόβλημα ήταν, ότι δεν μπορούσε να βρεί επαρκή ποσότητα δολαρίων, ώστε να συνεχίσει να αναχρηματοδοτεί το δολαριακό της χρέος και γι αυτό αναγκάστηκε να κυρήξει στάση πληρωμών. Το εγχώριο χρέος , αφού κατήργησε εν μιά νυκτί, την πρόσδεσή του στο δολάριο, το ξεπλήρωσε με αύξηση τής ρευστότητάς του ( γνωστής και ως τύπωμα νομίσματος). Οι συναλλαγματικές καταθέσεις δεσμεύτηκαν και μετατράπηκαν σε Πέσο. Οι αργεντινοί καταθέτες, έχασαν σε μια νύχτα τα χρήματά, αφού πληρώθηκαν σε ένα νόμισμα, πού είχε την αξία μιάς χαρτοπετσέτας.

   Αντικαταστήστε την λέξη Αργεντινή με την λέξη Ελλάδα και ξαναγράψτε το κείμενο. Στο σημείο, σύνδεση με το δολάριο, γράψτε εισαγωγή νομίσματος ευρώ και στο σημείο, εξωτερικό και εσωτερικό χρέος, γράψτε μία λέψη. Χρέος. Στό σημείο, προσφυγή στο ΔΝΤ, γράψτε την λέξη τρόικα. Τήν τελευταία παράγραφο, στάση πληρωμών, ελπίζω να την γράψουμε διαφορετικά.

   Η Ελλάδα χρωστάει το σύνολο τού χρέους της (περίπου 470 δις.δολάρια) σε σκληρό νόμισμα, πού είναι συγχρόνως και το εθνικό της νόμισμα.
   Δεν μπορεί να επαναχρηματοδοτήσει το χρέος της από τίς αγορές και γι αυτό δανείσθηκε από την Τρόικα. Υπέγραψε μνημόνιο, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις, το οποίο δεν μπορεί να εφαρμοσθεί απο την κυβέρνηση.

   Το ερώτημα πού αιωρείται, είναι το τί μέλλει γενέσθαι.

   Δαπίστωση πρώτη. Για να συνεχίσει το ελλαδικό κράτος, να συντηρεί το βιωτικό επίπεδο των κατοίκων του, με την σημερινή κλεπτοκρατική, ξεχειλισμένη και υπερτροφικά μιζαδόρικη δομή του, πρέπει μονίμως να δανείζεται. Εις το διηνεκές.

   Διαπίστωση δεύτερη. Δεν έχουμε βρεί τον τρόπο, πώς θα εξασφαλίσουμε μονίμως να μας δανείζουν, όλο και περισσότερα, χωρίς να επιστρέφουμε τίποτα πίσω.

   Διαπίστωση Τρίτη. Για να συνεχίσουν να μάς δανείζουν, αναχρηματοδοτόντας έτσι το παλιό μας χρέος (Ο στόχος δεν είναι η αποπληρωμή τού χρέους, αλλά η συγράτησή του σε ορισμένα επίπεδα), ώστε να είναι διαχειρίσιμο, δεν πρέπει νά έχουμε συνεχή ελείμματα. Πρέπει στο επόμενο διάστημα, οι κρατικοί προυπολογισμοί, να γίνουν πλεονασματικοί. Σε απλά ελληνικά, το κράτος πρέπει να ξοδεύει τόσα, όσα μπορεί να μαζέψει και όχι παραπάνω.

   Διαπίστωση τέταρτη. Το ελληνικό δημόσιο είναι απολύτως ξεχειλωμένο. Εχει πάρα πολλούς δημόσιους υπάλληλους, οι οποίοι δεν παράγουν τίποτα. Οσο περισσότερους δημόσιους υπάλληλους έχει, τόσο χειρότερες υπηρεσίες προσφέρει. Εχει αναπτυχθεί μιά άκρως επικίνδυνη αντίληψη, ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι τό άλας της γής. Κανείς δεν αισθάνεται υποχρεωμένος να προσφέρει σωστή υπηρεσία. Εχουν μόνο δικαιώματα και ελάχιστες υποχρεώσεις. Ολοι επιτελούν λειτούργημα και γι αυτό είναι ανέγκιχτοι. Εχουν επιβάλλει τόσες κανονιστικές διατάξεις, ώστε να είναι μονίμως αναρμόδιοι και ανεύθυνοι για τίς μή πράξεις τους. Θεωρούν τον εαυτό τους ιδιοκτήτη τού κράτους, ώστε να πωλούν και τις υπηρεσίες, για τίς οποίες υποτίθεται ότι πληρώνονται (κοινώς φακελάκι, γρηγορόσημο, λάδωμα ,κ.λ.π.). Αν δέ είναι σε κάποια ΔΕΚΟ, την αντιμετωπίζουν ως απόλυτα προσωπική ιδιοκτησία τους, με κληρονομικό δικαίωμα. Ολες οι επενδύσεις είναι με κρατικά χρήματα. Τα έσοδα δικά τους. Και άν δεν επαρκούν, πρέπει να πληρώνει το έλειμμα το κράτος.

   Διαπίστωση Πέμπτη. Το ελληνικό δημόσιο τρέφει και το μεγαλύτερο κομμάτι της μεσαίας και μεγάλης αστικής τάξης. Οι διαγκωνισμοί είναι, για το ποιός θα καρπωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι. Προμήθειες δημοσίου ( σε όλους τούς τομείς), δημόσια έργα, επιδοτήσεις ΕΕ και κρατικές επιδοτήσεις, αναπτυξιακοί νόμοι, φορολογικές απαλλαγές, κλειστά επαγγέλματα, επεκτάσεις ρυθμιστικών σχεδίων, κ.λ.π, όλα καταλήγουν στίς τσέπες των κρατικοδίαιτων μικρο-μεγαολοαστών, οι οποίοι ανερυθρίαστα κλέβουν και το τελευταίο λεπτό, πού θα βρεθεί στον δρόμο τους. Η κάλυψή τους από το πολιτικό σύστημα είναι ξεδιάντροπη.

   Διαπίστωση έκτη. Το πολιτικό σύστημα, αρνείται με χέρια και πόδια, οποιαδήποτε αλλαγή αυτού του κατεστημένου. Είναι τόσο πορωμένο, ώστε προσπαθεί με κάποια ημίμετρα, να το περισώσει, χωρίς καμμιά ουσιαστική αλλαγή. Είναι τόσο βαθιά ριζωμένη η κρατική αθλιότητα, σε όλο το φάσμα των ελλήνων, ώστε θα προτιμήσουν να διαλύσουν την ζωή τους, παρά να δούν πέντε πικρές αλήθειες και να αλλάξουν δρόμο. Πιστεύουν ακόμα στην απέλπιδα, καταδικασμένη πορεία, παρά σε αλλαγή αντίληψης. Οταν έρθει το μοιραίο, θα είναι αργά για όλους.

   Διαπίστωση έβδομη. Η κυβέρνηση κινείται σε μια κατεύθυνση, πού οδηγεί όντως σε αδιέξοδο. Προσπαθεί μέσω της αύξησης των άμεσων και έμμεσων φόρων να κλείσει την τρύπα τού ελείμματος, όταν είναι γνωστό σε όλους, ότι οι έχοντες φοροδοτική ικανότητα, φοροδιαφεύγουν και οι μη έχοντες ξεζουμίζονται. Δημιούργησε συνθήκες πανικού, ώστε να μας οδηγήσει στο μνημόνιο και έκανε τραγικά λάθη στη συνέχεια. Δυστυχώς αποδεικνύεται, ότι δεν μπορεί να διαχειρισθεί τίποτα. Κατάφερε και έστειλε τα χρήματα των καταθετών στο εξωτερικό. Μιλάει γιά ανάπτυξη και παίρνει συνεχώς μέτρα αντιαναπτυξιακά.Θέλει ξένες επενδύσεις, διώχνοντας και τούς τελαυταίους υπάρχοντες επενδυτές. Εκτακτες εισφορές, αύξηση φόρων, μη επιστροφή ΦΠΑ, πλήρης ανακολουθία σε όλα τα θέματα. Πουλώ κρατική περιουσία-δεν πουλώ. Νόμος απαγόρευσης πώλησης κρατικής περιουσίας-κανένας νόμος. Η Ελλάδα σώθηκε-η Ελλάδα κινδυνεύει. Ανοίξαμε τα κλειστά επαγγέκλματα-τα κρατάμε κλειστά. Περιορίζουμε το κράτος-αλλά συγχρόνως το αυξάνουμε. Ρίχνουμε το τρέχον έλειμμα-αυξάνουμε το τρέχον έλλεμμα. Διαβούλευση και αξιοκρατία-ψηφίστε το νομοσχέδιο χωρίς αντιρήσεις και βόλεμα πράσινων παιδιών.

   Διαπίστωση όγδοη. Είτε δεν γίνει αναδιάρθρωση τού χρέους, είτε γίνει με επιμήκυνση ή κούρεμα ή και τα δύο μαζί, λίγη έχει σημασία. Το πρόβλημα δημιουργίας και αύξησης του χρέους, δεν έχει λυθεί. Χρειάζεται ένα άλλο μίγμα οικονομικής πολιτικής, πού θα δείνει όντως ελπίδα ανάταξης. Πρέπει να δεχθούμε, ότι είναι πρόβλημα κρατικής παρασιτικής δομής και να το αλλάξουμε πάραυτα. Χρόνο για χάσιμο δεν έχουμε. Οτι πρέπει να γίνει, πρέπει να γίνει τώρα. Η ασκούμενη πολιτική διαχειρίζεται, δυστυχώς, τον χρόνο μέχρι την πλήρη κατάρευση. Μιά διακυβέρνηση Σαμαρά, πού δεν θα καταφέρει να κάνει επαναστατικές τομές στην κρατική δομή και στην φιλοσοφία της αρπαχτής, μίζας, αραχτής και ωχαδερφισμού, δεν θα έχει πιθανότητες επιτυχίας. Δεν έχουν συμφέρον τα άλλα κράτη της ευρωζώνης, να μας αφήσουν να καταρεύσουμε. Θα προσπαθήσουν να μας σώσουν απο την μαύρη τρύπα. Δεν πρέπει όμως να είμαστε σίγουροι, ότι στο τέλος δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια, λόγω δικής μας άρνησης

   Διαπίστωση ένατη. Ελπίδα έχουμε. Θέληση, δεν ξέρω. Σε κάθε περίπτωση, ένα είδους μόνιμου μηχανισμού, δικού μας ή ξένου, επιτήρησης τού ελείμματος, θα έχουμε. Αν θα βγούμε με κόπο και θυσίες από την τωρινή κρίση, αυτονόητα με το ευρώ, ή άν μας αφήσουν να πέσουμε, μετά απο ένα απελπισμένο ξεσηκωμό των εξαθλιομένων, πού θα διαλύσει το υπάρχον πολιτικό σύστημα, με την νέα δραχμή μας, πού τόσοι πολλοί την πεθύμησαν, θα το δούμε. Στην τελευταία περίπτωση αντιγράψτε απλώς και το τελευταίο κεφάλαιο για την χρεοκοπία της Αργεντινής.

   ΥΓ Δεν θάθελα με τίποτα, να δώ τούς συμπολίτες μου, να ψάχνουν απεγνωσμένα κάποιο σκληρό νόμισμα στην μαύρη αγορά, ανταλάσσοντας τίς υποτιμημένες και συνεχώς βάινων υποτιμούμενες, νέες δραχμές τους. Να μην φθάσω να δώ να μαζεύει ο κόσμος, εκτός ευρώ, δολάρια, στερλίνες, φράγκα χουάν, γιέν και Ρούβλια, νομίσματα όπως, Λει Λέβα Λέκ και νέα μακεδονικά δηνάρια

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ Skinious 11/04/2011 20:40:27

   @skinious
   Η επαγγελματική μου ιδιότητα είναι πολύ εγγύτερα στις τράπεζες από αυτή των δύστυχων οικονομολόγων, οπότε ομιλώ με κάποια σιγουριά. Παρακαλώ να ανατρέξεις σε απάντησή μου πιο πάνω σχετικά με τις καταθέσεις.

   Μια σκέψη μόνο: Το αν θα χαθούν ή όχι οι καταθέσεις είναι πρωτίστως πολιτικό θέμα. Γιατί πρακτικά έχουν χαθεί ήδη. Δεν υπάρχει ρευστό. Άρα, αν μια τράπεζα κλείσει, και αφού το ήδη χρεοκοπημένο κράτος δεν θα μπορεί να τη στηρίξει άλλο, θα πρέπει να αναζητηθούν:

   1. Στοιχεία του ενεργητικού
   2. Εισπράξεις από δάνεια

   Εδώ ερχόμαστε σε δύσβατα μονοπάτια. Προσπαθώ όσο μπορώ να μη χρησιμοποιώ ορολογία, για να γίνομαι κατανοητός. Στο ενεργητικό εντάσσονται όλα εκείνα τα στοιχεία που ρευστοποιώντας τα θα έχουμε μια καθαρή θέση της επιχείρησης που εκκαθαρίζουμε. Στην περίπτωση των ελληνικών τραπεζών έχουμε να αντιμετωπίσουμε ενεργητικά ''φούσκες''. Και κυρίως υπερεκτιμημένα ακίνητα, που αν εκποιηθούν δεν θα προλάβει να πληρωθεί, ούτε το δημόσιο.

   Στην περίπτωση των δανείων που θα προσπαθήσουμε να εισπράξουμε, θα οδηγηθούμε σε έναν νομικό τοίχο, αφού κανένας δεν θα είναι πρόθυμος να πληρώσει. Οι περισσότεροι θα προσφύγουν σε έναν διακανονισμό, προσφέροντας π.χ. το 20% της οφειλής τους με κέρδος την άρση της προσημείωσης.

   Άρα, πόθεν;

   Σκοπός μας δεν είναι να τρομοκρατήσουμε, αλλά να ενημερώσουμε εναλλακτικά τους υποψιασμένους αναγνώστες, για τους ενδεχόμενους κινδύνους. Επίσης είναι χρήσιμο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς διαπραγματεύεται το οικονομικό επιτελείο (σε σχέση με την τσέπη μας).

   Σχετικά με τις μεθόδους - απάτες που χρησιμοποίησαν οι τράπεζες για να αντλήσουν φθηνές χρηματοδοτήσεις, να παρουσιάσουν ψευδή κέρδη, να μοιράσουν πακέτα σε στελέχη και μετόχους και τελικά να φεσώσουν εσένα και εμένα, μπορούμε να γράψουμε τουλάχιστον διακόσιες Α4.

  • Skinious avatar
   Skinious @ Skinious 12/04/2011 22:31:42

   Επανέρχομαι τωρα μετα από 4 μέρες απεργίας των ΜΜΕ και σας προτρεπω να διαβάσετε αυτο: http://greece-salonika.blogspot.com/2011/04/blog-post_6396.html
   Έτσι θα καταλάβετε καλυτερα πόσο δίκιο ειχα όταν σας έλεγα ότι ΚΑΜΜΙΑ μάχη δεν κερδήθηκε με στρατο που το ηθικο του είναι υπο το μηδέν....

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/04/2011 09:16:43

  Οι διοικήσεις των Ιστορικών Πανεπιστημιακών Κλινικών μας ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ και ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ έλαβαν απόφαση για προσωρινή διακοπή της λειτουργίας νοσηλείας ασθενών, εξ αιτίας έλλειψης ιατρικών υλικών, φαρμάκων και κονδυλίων.

 25. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 09:22:22

  Στις ερωτησεις 1-3 προκαλω τον ΠΑΠΑΚ να μου απαντησει !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Εαν δεν γνωριζει αυτος ποιος θα γνωριζει?? οεο

  ΠΠ

 26. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/04/2011 09:23:16

  Το σχόλιο του ΠΠ πρέπει να το διαδώσουμε παντού:

  Σχετικά με την «αθέτηση πληρωμής» αξίζει να θυμίσουμε τη θέση της «Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου» του ΟΗΕ, που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:
  ________________________________________________________
  «Ένα κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να κλείσει τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και τα δικαστήρια, να διαλύσει την αστυνομία, να παραμελήσει τις δημόσιες υπηρεσίες και να εκθέσει το λαό του σε συνθήκες χάους και αναρχίας, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, αλλοδαπούς ή ημεδαπούς». (Yearbook of the International Law Commission, 1980, vo.II)
  ________________________________________________________

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΟΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ;

  Έκλεισαν νοσοκομεία, έκλεισαν σχολεία, έκλεισε το ΤΕΙ Πειραιά, αποψιλώνεται η ΔΙΑΣ, ο λαός εκτίθεται σε πείνα, στερήσεις, ασθένειες, απουσία περίθαλψης και φαρμάκων, εγκληματικότητα.

  • kiki avatar
   kiki @ αλλενάκι 09/04/2011 10:29:04

   Αλλενακι,
   να σου συμπληρωσω οτι στο βιντεο της Χρεωκρατιας, οι γιατροι χωρις συνορα, οι δικοι μας δηλωνουν οτι ειμαστε μπροστα σε ανθρωπιστικη κριση.
   οπως λεει ενας γιατρος γιατι τι αλλο ειναι αυτο που βιωνουμε , να καταφευγουν στα κεντρα των γιατρων εκτος απο τους μεχρι τωρα λαθρομεταναστες , αλλα και συνταξιουχοι που δεν μπορουν να παρουν φαρμακα, και ανεργοι.
   Φτασαμε στην Ελλαδα του 2011 με Ανθρωπιστικη Κριση.
   Μπραβο Μεγαλε Ηγετη.

  • Orestios avatar
   Orestios @ αλλενάκι 09/04/2011 10:45:22

   Αλλενάκι συμφωνώ

 27. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 09:56:20

  Στις 07-05-2010
  η κυβέρνηση με ένα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα – και κατά παράβαση του Συντάγματος – πέτυχε την τροποποίηση του νόμου που ψηφίσαν τη προηγούμενη οι 172 βουλευτές και έτσι με το άρθρο 9 του νόμου 3847/07-05-2010, οι διεθνείς συμβάσεις που εξουσιοδοτήθηκε να υπογράφει ο υπουργός οικονομικών στο πλαίσιο του Μνημονίου, δεν θα ήρχοντο πλέον στην Βουλή προς επικύρωση, όπως προέβλεπε ο νόμος (νόμος 3845/06-05-2010), αλλά «για συζήτηση και ενημέρωση».

  Την 08-05-2010 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  υπεγράφη μεταξύ της Κυβέρνησης και της Τρόικας μια διεθνής Δανειακή Σύμβαση τριετούς διάρκειας, ύψους 110 δις., εκ των οποίων τα 80 από το Κράτη Μέλη της Ευρωπαικής Ένωσης (εκτός της Γερμανίας για την οποία δάνεισε η κρατική Γερμανική Τράπεζα KfW) και 30 δις. από το ΔΝΤ.


  Ο νόμος αυτός (3847/2010) τέθηκε σε ισχύ από την 11-05-2010 (ΦΕΚ Α` 67/11-05-2010) .....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  συνεπώς δεν είναι η επικύρωση της (πλήρους) Δανειακής Σύμβασης (που υπεγράφη την 08-05-2010), η οποία ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί στην Βουλή προς κύρωση με κυρωτικό νόμο με τις διατάξεις του άρθρου 28 παρ.2 Συντ.

  Αφιερωμενο σε ολους τους ΣΥΝΤΟΦΟΥΣ του ΠΑΣΟΚ οι οποιοι ξιφουλκουν
  απο Δεξια κ Αριστερα...!!! εκει στη ΝΔ το γνωριζουν???

  Εαν δεν δει καποιος τα ΑΠΛΑ πως θα μου λυσει τα πολυπλοκα?????

  ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!! κ ΕΛΕΓΧΩ!!!

  ΠΠ

 28. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 10:04:08

  ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ κυριες και κυριοι...
  Η επαναδιαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους δεν είναι ούτε χρήσιμη αλλά ούτε και απαραίτητη τόνισε μεταξύ άλλων ο πρώην υποδιοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Λουκάς Παπαδήμος, μιλώντας σε σεμινάριο στην Ουάσινγκτον.

  Ο κ. Λουκάς Παπαδήμος αναφέρθηκε
  και στις ψηλές αποδόσεις !!!!!!!!!!!!.............................????????????????
  του ελληνικού χρέους λέγοντας πως δεν περιορίζουν μόνο τις δυνατότητες της κυβέρνησης, των τραπεζών αλλά και των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. “Δεν λέω πως δεν υπάρχει αιτία πίσω από τις πιέσεις, αλλά αποτελούν λόγο αποσταθεροποίησης,” τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

  ΠΠ

 29. TakisCH avatar
  TakisCH 09/04/2011 10:15:42

  Όταν μια ιδιωτική επιχείρηση χρωστάει σε δανειστές, αναγκάζεται να τους πληρώνει τόκους-δόσεις. Αν δεν το κάνει, οι δανειστές θα κάνουν κατάσχεση.

  Σε μια χώρα δεν μπορεί να γίνει κατάσχεση. Αν δεν τους πληρώσουμε θα πάψουν να μας δίνουν λεφτά και φαινομενικά θα φτάσουμε σε παύση πληρωμών.

  ΓΙΑΤΙ ;
  Διότι δεν θα έχουμε χρήμα για να εξυπηρετήσουμε τις εσωτερικές ανάγκες.

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑ ;
  Διότι ο προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός.

  ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΣ ;
  Διότι πολλά χρήματα πάνε στην αποπληρωμή των δανείων – δόσεις και τόκοι.

  Αν δηλαδή σταματήσουμε να πληρώνουμε δόσεις και τόκους, τότε ξαφνικά ο προϋπολογισμός θα γίνει πλεονασματικός και θα αποφύγουμε τη στάση πληρωμών.
  Το πρόβλημα θα είναι ότι οι δανειστές δεν θα μας ξαναδανείσουν.
  Αλλά δεν θα χρειαζόμαστε δανεικά.
  Από το περίσσευμα του πλεονασματικού προϋπολογισμού θα πληρώνουμε όσους τόκους μπορούμε και όχι όσους ζητάνε.

  Αν κάνω λάθος, που είναι το λάθος ;

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ TakisCH 09/04/2011 10:24:16

   Δεν κανεις πουθενα λαθος φιλε ΤακηCH.. !!!
   Παλια προ κρισης ενας Τραπεζιτης-Βελγος με ειχε ρωτησει...
   Τι προτιμας?? Τοκο ή Πληθωρισμο?? διαλεξε ενα απο τα 2 !!
   Μπερδευτηκα αφανταστα !! δεν εβλεπα τοτε καμαι σχεση μεταξυ τους... και ομως...

   Η απαντηση ειναι ΠΑΝΤΑ... Πληθωρισμο !!!! απο τον τοκο δεν γλιτωνεις ΠΟΤΕ. Κανενα Δανειο δεν εξυπηρετειται στην ουσια....

   ο Τοκος δημιουργει το κυκλοφορουν Χρημα...

   ΠΠ

   • man8os avatar
    man8os @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 10:29:07

    Τη χρηματοοικονομικη θεωρεια ποτε μου δεν την καταλαβα.
    Παντα τη θεωρουσα μια μεγαλη μπουρδα.
    Δεν καταλαβαινω γιατι οι τραπεζες δημιουργουν χρημα και οχι οι βιομηχανιες η τα ορυχεια πολιτυμων μεταλων...

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ man8os 09/04/2011 11:04:41

     Εχεις βαλει στην Τραπεζα 1000 Ευρω. Καταθεση.(Α)
     Μπαινει ενας για Δανειο 10000. (Β)
     Υπαρχουν τα 10000? ΟΧΙ. Απλα σε λογαριασμο Υποιχρεωσης.
     ο (Β) αγοραζει αυτικινητο δινει επιταγη 10000! στον (Γ)
     Η επιταγη του (Γ) παει στην Τραπεζα και κατατιθεται!!!
     Τωρα η Τραπεζα εχει αλλα 10.000 σε καταθεση και μπορει να τα δανεισει !!! με εναν κανονα 9:1.

     Ετσι σε λιγοτερο απο αρκετα "βηματα" η Τραπεζα εχει δημιουργησει 90.οοο Ευρω... απο τα δικα σου 1.000. Το συστημα λειτουργει Διατραπεζικα !!! Δεν εχουν ολοι την ιδια τραπεζα... Το Δανειο του (Β) εγινε Καταθεση του (Γ) και ουτω καθεξης !!

     Παμε στους ΤΟΚΟΥΣ. Εσυ (Α) θα παρεις επιτοκιο -χ
     ο (Β) θα πληρωσει τοκο 4χ, η διαφορα μενει στην Τραπεζα!!
     Αυτο το "κερδος" χ4 εχει δημιουργηθει σε "ΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ"
     μεταξυ (Α)/(Β)
     Οταν η Τραπεζα παρει την καταθεση του (Γ) θα του δωσει το χ- επιτοκιο και θα δανεισει οσα "μπορει" να παρει ενας (Δ).

     Οι Τραπεζες μπορουν να Δημιουργησουν ΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΟΥΜΕ ! Χωρις Χρεος δεν υπαρχουν Χρηματα!! ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ.

     Παμε παρακατω?? ΤΟΚΟΙ.-
     καταλαβαμε οτι οι Τραπεζες Δημιουργουν το ΚΕΦΑΛΑΙΟ !!!(Α)/(Β)/(Γ) κοκ... Δεν δημιουργουν τα $$ για τον ΤΟΚΟ. Που τα βρισκουν οι (Β)/(Γ) τα χρηματα να πληρωσουν τον ΤΟΚΟ?
     Τα βρισκουν μονο στην "αγορα" που δημιουργει τα $$.. ειναι ενας κυκλος!! Ολοι ΠΡΕΠΕΙ να πληρωσουν ΚΕΦΑΛΑΙΟ και ΤΟΚΟ σε μια Αγορα η οποια φταχνει ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!

     Ετσι, με αυτο το "κενο" κλεινουν μαγαζια, απολυεται ο κοσμος κλπ κλπ Το Χρεος γινεται Αιωνιο !

     Η εξισωση ειναι απλη. ΠΑΝΤΑ οσα χρωσταμε θα ειναι Περισσοτερα οσων εχουμε ως Κεφαλαιο(που εχει Δημιουργηθει απ τις Τραπεζες !!).--- (Κ/Κ+Τ )

     ΠΠ

     • man8os avatar
      man8os @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 13:39:48

      Δηλαδη σημαινει οτι με ενα τετοιο τροπο δεν μπορουμε να επιτυχουμε σημαντικους ρυθμους αναπτυξης αν δεν ημαστε θετικοι στο ισοζυγιο ποσα χρωσταμε -ποσα μας χρωστανε. Εμεις αφου πληρωνουμε περισσοτερα για τοκους απο οσα μας πληρωνουν οι αλλοι για τοκους εχουμε ενα συστημικο ελλειμμα.
      Μπορει το σημαντικο θεμα της παραγωγης χρηματος να το αναλαβει καποιος αλλος απο τις τραπεζες? Εχουν πολλακις αποδειξει την αναξιοπιστια τους στο οτι δημιουργουν πολλα δανεια χωρις να υπαρχει η αναλογη ρευστοτητα. Για εμενα αυτο ειναι μια απο τις πιο σημαντικες αιτιες των τωρινων προβληματων μας.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ man8os 09/04/2011 16:48:42

      Mπορει να το αναλαβει ΜΟΝΟ το ιδιο το Κρατος και να παραγει μονο οσα χρηματα χρειαζεται εσωτερικα !
      Ειναι μεγαλη κουβεντα, αλλα δεν υπαρχει κανενας λογος να Δανειζεται ΜΕ ΤΟΚΟ ενα Κρατος!! απο Εξωτερικο..!

      ΠΠ

  • man8os avatar
   man8os @ TakisCH 09/04/2011 10:26:53

   O προυπολογισμος πρεπει να ειναι πρωτογενως πλεονασματικος για να κανεις σταση. Δηλαδη οταν αφαιρεσεις τους τοκους να εχεις κερδος. Ομως αυτη τη στιγμη ο Ελληνικος προυπολογισμος αν αφαιρεσεις τους τοκους εχει ελλειμμα περιπου 4%. Αυτο το 4 πρεπει να το εξαφανισεις σε μια μερα αν αν κανεις σταση πληρομων. Η σταση πληρομων σε συμφερει οταν δεν εχεις καθολου ελλειμμα.
   Επισης οσο χρωστας σε κρατη, που εχουν και κανονιοφορους καλο ειναι να το ξανασκαφτεις πριν τα εξαπατησεις και να βρεις μια ενδιαμεση λυση. Μια τετοια λυση θα μπορουσε να ειναι μια επιμηκηνση του χρεους και καποιο λογικο κουρεμα της ταξης του 30-40%

   • TakisCH avatar
    TakisCH @ man8os 09/04/2011 10:54:06

    Είπες ότι αν αφαιρέσεις τους τόκους έχεις έλλειμμα 4%.
    Αν αφαιρέσεις και τις δόσεις;

 30. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 09/04/2011 11:13:39

  Ιεροφάντη, εσύ θα με πληρώνεις με δραχμές - εγώ με τί θα αγοράζω, φίλε μου ;

  Ή αλλοιώς : στο Μεξικό, με τί νόμισμα αγοράζεις ; Με το ίδιο που αγόραζες στη Βουλγαρία το 1980. Όσοι ταξίδευαν τότε, θα θυμούνται την στάνταρ ερώτηση : "Πράσινο, έχετε ;"

  Βρε μήπως θά'ταν καλύτερα να πληρώναμε κάποτε αυτά που χρωστάμε ; Αυτά που δανειστήκαμε για να παίρνουν σύνταξη οι 50 ρηδες, οι τυφλοί εν ενεργεία ταξιτζήδες, το 34% αναπηρίας του νομού Ρεθύμνου, το "εφάπαξ ενηλικίωσης τέκνου προσωπικού ΟΤΕ", τα επιδόματα αγαμίας, εγκαίρου παρουσίας κι όλο αυτό το τριτοκοσμικό οικοδόμημα που έκανε την Ελλάδα να μοιάζει με ψωραλέα κοκκαλιάρα σκύλα που κρέμονται απ'τα μαστάρια της δώδεκα χοντρόκωλα τεμπέλικα κουτάβια !

  • ierofantis avatar
   ierofantis @ τσώφλι πασατέμπου 09/04/2011 14:02:35

   Τσώφλι, καλέ μου φίλε, τα τριτοκοσμικά που αναφέρεις δεν είπα ποτέ ότι τα ενστερνίζομαι ή τα επικροτώ. Και βεβαίως πρέπει να σοβαρευτούμε και να τα βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά.

   Οσο για τα άλλα, που χρωστάμε, μπορείς να ελπίζεις ότι θα τα ξεπληρώσουμε. Σε ζεστό χρήμα.... Έστω αν αυτά που χρωστάμε ως επί το πλείστον είναι κρύοι τόκοι του αέρα...

   Προσωπικά εκτιμώ ότι δεν πρόκειται ποτέ με την πεπατημένη οδό (μειώσεις ελλειμμάτων, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές κλπ) να αποπληρωθεί ή έστω περιοριστεί σημαντικά (τουλάχιστον στο 60 % ΑΕΠ που ορίζουν οι Ευρωπαϊκές Αποφάσεις) το χρέος μας.

   Μπορεί και να κάνω λάθος. Εδώ θα είμαστε, πρώτα ο Θεός...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ τσώφλι πασατέμπου 09/04/2011 17:02:06

   Μήπως εσείς τα παπαγαλάκια του νεοφιλελευθερισμού, θα ήταν καλύτερο να ρωτούσατε και να μαθαίνατε πριν αρχίσετε τη συνήθη σπέκουλα κατά των εργαζομένων; Γιατί εγώ ρώτησα φίλο μου που δουλεύει στον ΟΤΕ, και έμαθα ότι αυτό το περίφημο "εφάπαξ ενηλικίωσης τέκνου" δεν είναι παρά το προϊόν μιας συμμετοχής σε κεφαλαιοποιητικό λογαριασμό, στον οποίο προαιρετικά ο εργαζόμενος συμμετέχει και του παρακρατείται ποσό από τη μισθοδοσία του. (Αν δεν συμμετάσχει, είναι ευνόητο ότι δεν παίρνει κανένα εφάπαξ.) Όπως δηλαδή έχουν αντίστοιχα schemes και άλλες, ιδιωτικότατες, επιχειρήσεις.

   Γι' αυτό λοιπόν, πες τους να σας τα λένε πιο καλά εκεί στη "Δράση" του Μάνου. Ή έστω, να το ψάχνουν καλύτερα οι Μπάμπηδες, οι Άρηδες και τα άλλα νεοφιλελεύθερα κτήνη, πριν βγουν και λένε ό,τι ξερατό ανεβάσει η σαπιοκοιλιά τους.

 31. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 11:29:11

  Tι εχει τυπωμενο πανω το δολλαριο?
  "Annuit Cœptis is one of two mottos (the other being Novus Ordo Seclorum) "He approves the things which have been begun." (wikipedia)

  Από λατινικο-αγγλικό λεξικό βρήκα ότι σημαίνει και : "God favors our undertakings"/"God has favored us"

  Η φράση «Novus Ordo Seclorum» (λατινικά) υπάρχει στη Μεγάλη Σφραγίδα των ΗΠΑ, στίχοι του Βιργίλιου, που γράφτηκαν τον 1ο αιώνα π.Χ. Η επίμαχη φράση του Βιργίλιου υπάρχει στο δεύτερο στίχο: «magnus ab integro saeclorum nascitur ordo: ξαναγεννιέται απ’ την αρχή ο μέγας των αιώνων κύκλος».

  Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισήμως, μεταφράζει τη φράση «Novus Ordo Seclorum» ως «A new order of the ages» ενώ γνωστό αγγλικό λεξικό την αποδίδει ως «a new cycle of the ages», δηλαδή, ως «έναν νέο κύκλο αιώνων», μετάφραση που είναι πιο κοντά στο νόημα του κειμένου του Βιργίλιου[2]. Έτσι, στα ελληνικά μπορούμε να αποδώσουμε τη φράση «Novus Ordo Seclorum» και ως «Νέα Τάξη εις τους Αιώνες» και ως «Νέο Κύκλο Αιώνων», δηλαδή ως «Νέα Εποχή» (New Age).

  Τελος το Δολλαριο εχει επιγραφη...!
  THIS NOTE IS LEGAL TENDER, FOR ALL DEBTS!!!! PUBLIC AND PRIVATE !
  Με λιγα λογια... Πληρωνεις και Απαιτεις ΧΡΕΟΣ !!! και οχι καποια ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗ ΑΞΙΑ !! οκ???

  ΠΠ

  • drider avatar
   drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 13:00:58

   Από τη μια δημιουργούν ρευστότητα από το πουθενά.
   Από την άλλη τη μαζεύουν για να διορθώσουν (λέμε τώρα) τις "φούσκες" ενδιάμεσα.
   Αλλά ξέρουν ότι πάντα θα τρέξεις να τους σώσεις, γιατί "έτσι είναι το σύστημα".

   Η ΗΠΑ τυπώνουν αβέρτα-κουβέρτα χρήμα. Μήπως έρχεται και άλλος κύκλος κρίσεως, πριν καλά καλά συνέλθουμε από τον προηγούμενο;

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 09/04/2011 13:03:07

    Η καταργηση του ρευστου ειναι ο στοχος με αποτερο οραμα τον πληρη ελεγχο ολων των πολιτων παγκοσμια !!!!

    http://www.youtube.com/watch?v=FQ__E5Wz2Uk&feature=related

    κατάργηση του ρευστου χρηματος- Α. Διαμαντοπουλου!!!!!!/Russo..

    ποιος ειναι ο τρελλος εγω???? τα γραφω πιο πανω...

    ΠΠ

    • drider avatar
     drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 13:26:01

     Καταρχήν να πω ότι δεν είμαι φαν των θεωριών συνωμοσίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τις παρακολουθώ - κάτι σαν το χρηματιστήριο είναι. Ως και για τη δημιουργία παγκόσμιου χρήματος έχω διαβάσει!

     Για το θέμα μας - υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που παραθέτουν σοβαρά ντοκιμαντέρ όπως το "the Money Masters" (στο youtube το βρίσκει κανείς πολύ εύκολα και με ελληνικούς υπότιτλους).

     Πάντως το βίντεο που παραθέτεις ήταν διασκεδαστικό λόγω παρουσίασης. Όταν είδα τη λεζάντα, αμέσως σκέφτηκα: το χρήμα είναι του θεού και η κατάργηση του είναι δουλειά του διαβόλου!

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 09/04/2011 13:28:35

      χαχχαχαα γελαω με το κλεισιμο του σχολιου σου !! χαχαααα

      να δεις το Money as Debt..!

      ΠΠ

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ drider 09/04/2011 13:30:59

      σκεψου το απλο. χωρις ρευστο χρημα εισαι στα χερια ΑΥΤΟΥ που Ηλεκτρονικα Ελεγχει τους λογαριασμους σου !!!!!!
      Ο Δουρρειος Ιππος και καλα το ξεπλυμα κλπ... ειναι τ.κ.

      Φαντασου να σε χρεωνουν επειδη ετσι το θελουν οτι ποσον θελουν χωρις να μπορεις να αντιδρασεις !!... και αν σου πουν..πτωχευσαμε.. τι κανεις?? θα φας τα τσιπακια?

      ΠΠ

     • drider avatar
      drider @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 13:50:58

      Πολύ φιλόδοξο project, θα πρέπει να χρεοκοπήσουν όλο τον πλανήτη (για τον αγοράσουν μετά). Μόνο έτσι μπορούν να επιβάλλουν κάτι τέτοιο.

      Αλλά για κάτσε μια στιγμή...
      Έχουν ήδη αρχίσει να οδηγούν στη χρεωκοπία αναπτυγμένες δυτικές χώρες.
      Ο ΟΗΕ θέσπισε την έννοια της (προληπτικής) επέμβασης στα εσωτερικά μιας χώρας για την προστασία του πληθυσμού.
      Η παγκοσμιοποίηση στηρίζεται (στο φυσικά λανθασμένο δόγμα) ότι όσο και να παράγω θα βρίσκω αγορές για τα προϊόντα μου.

      Αν μου πεις τώρα ότι μπορεί να χρεοκοπήσει και το ΔΝΤ (ταμείο είναι άλλωστε και αυτό), τότε το γλυκό δένει... Όλα για τη "σταθερότητα" του συστήματος. Αποσταθεροποιώντας το σε παγκόσμια κλίμακα!

      Αλλά χωρίς να υπολογίζει κανείς τον ξενοδόχο, δηλαδή τους λαούς! Άντε να βάλω στη μέση και τις ενδοκαπιταλιστικές αντιθέσεις που λέει και η φίλη μου η Παπαρήγα.

 32. TRise avatar
  TRise 09/04/2011 11:32:39

  1. Στάση πληρωμών. Σταματάμε να πληρώνουμε τους δανειστές, σταματάνε και αυτοί να μας δανείζουν για τα επόμενα χρόνια. Αφού τόσο σας αρέσει το παράδειγμα της Αργεντινής δείτε λίγο τι έγινε εκεί μετά την στάση πληρωμών. Ο αγροτικός τομέας είναι το 4% του ΑΕΠ. Δεν παράγουμε τίποτα. Δεν θα έχουμε να φάμε. Οι μπριζόλες ολλανδίας στο Βασιλόπουλο έχουν 4 ευρώ και οι ελληνικές 6. Το να πεις στους δανειστές αντε τον πούλ@, αντε γεια απλά θα σε απομονώσει απο τον κόσμο και θα γίνουμε μια Αλβανία (Χότζα) και μια Ρουμανία (Τσασέσκου). Όσοι πιστεύουν ότι θα έρθουν οι ρώσοι και οι κινέζοι να μας δανείσουν τι να πω, ίσως ξέρουν κατι παραπάνω. Προς το παρών όμως ούτε μας δάνεισαν ούτε αγόρσαν ελληνικά ομόλογα που πουλούνται μισοτιμής.
  2. Καταθέσεις. Αν μονομερώς κάνουμε στάση πληρωμών η ΕΚΤ θα σταματήσει να χρηματοδοτεί τις ελληνικές τράπεζες (μέχρι τώρα έχει δόσει 100 δισ.) και τότε θα δούμε ωραίες ουρές να σχηματίζονται έξω απο τις τράπεζες και το σκατό (απο το φόβο) να φτάνει Φάληρο.
  3. Επιστροφή στη δραχμή, Ωραία. Απο αύριο 1 ευρώ θα ισούτε να 2 νέες δραχμές. Πόσες ώρες θα διατηρηθεί η νέα ισοτιμία; 1, 2? Γιατί αν πιστεύει κανείς ότι η δραχμή δεν θα καταρρεύσει είναι στον κόσμο του. Για να έχεις ισχυρό νόμισμα πρέπει να εξάγεις ώστε να αγοράζουν οι άλλοι δραχμές να αγοράζουν τα προϊόντα σου. Οι εξαγωγές προϊόντων αντιστοιχούν στο 8% του ΑΕΠ όταν ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 20%. Μας χωρίζει το χάος. Θα δούμε τη δραχμούλα να κατρακυλάει στα 4, 10 στα 20 και ο θεός βοηθός για το που φτάσει. Έτσι θα χαθούν και οι καταθέσεις. Αν έχεις καταθέσεις 10.000 ευρώ και μετατραπούμε σε δραχμές (με ισοτιμία ας πούμε 1ευρώ=2 δραχμές) θα μετατραπούν σε 20.000 δραχμές. Αλλά σε κανένα εξάμηνο αν η ισοτιμία έχει πάει στα 10 δραχμές= 1 ευρώ οι καταθέσεις θα αντιστοιχουν σε 200 ευρώ. Εκτός βέβαια αν όπως είπα ξαφνικά η χώρα αρχίζει να παράγει και να πουλάμε ελληνικά αγαθά σε όλη την Ευρώπη και η ισοτιμία διατηρηθεί στα αρχικά επίπεδα ή ακόμα και βελτιωθεί. Έτσι θα χαθούν οι καταθέσεις. Και μετά θα έρθουν όλοι οι μάγκες που έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό και θα αγοράσουν τα πάντα όχι στις σημερινές αξίες (που οι περισσότεροι εδώ θεωρούν πολύ χαμηλές) αλλά στο 1/10 ή 1/20 ή ο θεος βοηθός.

  Υ.Γ. Επειδή πολύ λόγος γίνεται για το ξεπούλημα τις κρατικής περιουσίας. Μια σκέψη. Αν μια κυβέρνηση δώσει ΔΩΡΕΑΝ για 50 χρονια την έκταση του Ελληνικού σε ένα μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο του εξωτερικού με αντάλλαγμα να κάνει μια μεγάλη μονάδα είναι ξεπούλημα; Διότι εγω βλέπω μια έκταση σε εγκατάληψη εδω και χρόνια χωρίς να αποδίδει 1 ευρώ στο κράτος. Η παραχώρηση θα δημιουργούσε: α) φορολογικά έσοδα (άδειες, αγορές υλικών, πληρωμές εργατών κλπ), ώθηση στην οικοδομή, θέσεις εργασίας για την κατασκευή, θέσεις εργασίας για την λειτουργία. Και πολλά πολλά άλλα. Συγνώμη για την φλυαρία δεν ήθελα να κάνω κατάχρηση της φιλοξενίας.

  • Enzo avatar
   Enzo @ TRise 09/04/2011 12:10:39

   ρε ασε τις οικονομικες αναλυσεις. πολιτικο ειναι το προβλημα , παντα ηταν.
   και τις καλυτερες διαθεσεις να εχεις σαν χωρα και οι πολιτες του το ιδιο, με τον γαπ και τον παπ δουλεια δεν προκειται να γινει.
   και εκτασεις να δωσεις οπως λες για επενδυσεις και ενα σωρο αλλα , αλλα δεν γινεται εδω! θα μπλεξουν οι ανθρωποι με το δημοσιο με Στε με εργατοπατερες κ.τ.λ..που θα πανε ξεβρακωτοι στα αγγουρια?αλλαγη συνταγματος θα πρεπει να κανουμε, καταργηση ολων αυτων.θα μπορουμε να μιλαμε για μερες.
   συμπερασμα? πρεπει να φυγουν χτες αυτοι, οχι αυριο αλλα χτες.
   εχει δυναμικη η Ελλαδα αλλα χρειαζεται και σοβαρη πολιτικη ηγεσια να δωσει την ελπιδα στον κοσμο και θα μπορεσουμε να κανουμε τα παντα.
   ο Σαμαρας ειναι η Λυση.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Enzo 09/04/2011 12:42:44

    http://www.youtube.com/watch?v=QmKSchs-ggs&feature=related

    ΠΠ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Enzo 09/04/2011 12:46:56

    http://www.youtube.com/watch?v=osf9HfIuDjQ&feature=related

    Ο Ρομπάϊ τα λεει οχι εγω !!!

    ΠΠ

  • drider avatar
   drider @ TRise 09/04/2011 12:48:21

   Καταστροφολογία... Να φοβόμαστε λοιπόν διαρκώς και μην τολμούμε να ορίσουμε τη μοίρα μας. Αναρωτιέμαι, τα προηγούμενα ποστ τα διάβασες καθόλου;

   Όσο για το τελευταίο, ωραία λογική... ας χαρίσουμε τότε όλη τη χώρα στους δανειστές μας και να γίνουμε με μιας δουλοπάροικοι (οι οποίοι δεν τρώγανε μπριζόλες Ολλανδίας!).

   Και εις ανώτερα!

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ drider 09/04/2011 17:12:10

    Όλοι οι αυτού του τύπου καταστροφολόγοι, είναι εκ φύσεως ραγιάδες και εθελόδουλοι. Οι τέλειοι middle managers, που από φοβισμένα ανθρωπάκια προς τα πάνω, γίνονται στυγνοί δυνάστες προς τα κάτω. Γι' αυτό έχω σε ανύποπτο χρόνο πει ότι η νέα γενιά κοινωνικών αγωνιστών πρέπει να ξεκινήσει ακριβώς από αυτούς: από middle managers που καταστρέφουν ζωές ανθρώπων, και που παράλληλα κυκλοφορούν χωρίς αστυνομική προστασία...

 33. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 09/04/2011 13:27:32

  Τα περισσοτερα απ' αυτά που γράφονται, συμπεριλαμβανομένου και του σχολιου του Skinius, ειναι διαπιστωσεις, ερωτηματα, προβληματισμοί με ακετή δόση τρομολαγνείας και σκόρπιες προτάσεις για το πως αντιλαμβάνεται ο καθένας μας την αντιμετώπιση της κρίσης.

  Αν και δεν διαφωνώ στα περισσότερα επι της ουσίας, ομως όπως εχω ξαναγράψει εδω αρκετές φορές πριν απο πολύ καιρό, αν δεν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που γεννούν το χρέος στον πυρήνα τους, τότε όποια λύση και να βρεθεί μεταξύ αυτών που αναφέρονται καθημερινά εδω και αλλού, δυστυχώς μετά απο 4-5 χρόνια πάλι τα ίδια θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και να συζητάμε οταν "μπαίνουμε" μέσα 20-25 δισεκ. τον χρόνο !

  Οταν το δημόσιο και ο ευρυτερος δημόσιος τομέας έχει ετήσιες ανάγκες 25 δισεκ. ευρω μόνο για μισθοδοσία, δηλ. το 50% των συνολικών ετήσιων εσόδων του Κράτους και προσθέσουμε σε αυτά τίς ετήσιες ανάγκες σε τόκους δανείων που ειναι προς το παρόν 15-16 δισεκ., δηλ. το 81% των συνολικών ετησιων εσόδων του Κράτους, τότε και ενα μυαλό κουκούτσι καταλαβαίνει οτι αν δύο λογαριασμοί δαπανών σε μια οικογενεια, οργανισμό πόσο μάλλον σε ενα κράτος, ξεπερνούν το 80% των εσόδων του, τα οποία μάλιστα βαίνουν μειούμενα, τότε εισαι τελειωμένος! Αν λοιπόν ο οποιοσδήποτε πολιτικός, οικονομολόγος, αναλυτης ή οποιοσδηποτε άλλος προφεσορας προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο τότε δεν ειναι τέτοιος αλλά μαμάκας με περικεφαλαία και εμείς ακόμα μεγαλύτεροι μαμακες με μεγαλυτερη περικεφαλαία που καθόμαστε να ακούμε και να επιχειρηματολογούμε επι των μαμακιών του...

  Κατα την γνωμη μου τα παρακατω μετρα ειναι αυτα που θα φέρουν ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα ωστε να μην παράγονται νέα ελλείματα, θα κόψουν την τάση του οποιουδήποτε Ελληνα για φοροδιαφυγή και διαφθορά, θα δώσουν το φιλί της ζωής στην χώρα και θα αναπτερώσουν το ηθικό της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας μας που θα συσπειρωθεί σε μία κυβέρνηση που θα έχει το guts να τα υλοποιήσει.

  1. Μείωση του κόστους του δημοσίου και ευρυτερου δημοσιου τομέα στο μισό μέσα σε 2 χρόνια (με αρχή απο τις ζημιογόνες επιχειρήσεις) με πραγματική μείωση του αριθμού των απασχολουμένων και των δαπανων λειτουργίας)
  2. Ουσιαστικός ελεγχος σε βάθος του πόθεν εσχες όλων των πολιτικών και πολιτικού προσωπικού που διετέλεσαν υπουργοί, υφυπουργοί, γενικοί γραμματείς, διοικητές οργανισμών, κλπ. και συγγενων τους μέχρι 2ο βαθμό, απο το 1981 μέχρι σήμερα και άμεση δήμευση του 50% οποιασδήποτε κινητής και ακινητης περιουσίας δεν δικαιολογείται απο τα νόμιμα έσοδά τους.
  3. Παραδειγματική πάταξη της φοροδιαφυγής και παραίτηση του Κράτους απο ποινικές και άλλες αστικές αποζημιώσεις έναντι δήμευσης του 50% της κινητής και ακίνητης περιουσίας όσων λήστεψαν τον λαό -οι λίστες με τα ονοματα και τίς καταθέσεις στο εξωτερικό ειναι γνωστές και ξεπερνούν το ελληνικό χρέος-
  4. Να αφεθούν να καταρρεύσουν οι κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επιχειρήσεις και ομιλοι που με τα ΜΜΕ που διαθέτουν εκμυάλισαν τον λαό, συνεχίζουν να προπαγανδίζουν, εκβίαζοντας συνειδήσεις, πολιτικούς, δικαστικούς, κλπ. για ίδιο όφελος. Να τους καταργηθεί το 6,5% ΦΠΑ που απολαμβάνουν για τίς φυλλάδες και τα φτηνοπεριοδικά τους και να αποδίδουν 13 ή και 23% όπως ολες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις. Να επιβιώσουν αποκλειστικά με ιδιωτικοοικονομικά κριτηρια όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις στην αγορά.
  5. Να δημευτεί και αξιοποιηθεί απο το Κράτους το 50% της εκκλησιαστικής περιουσίας, του μόνου οργανισμού που παράγει έσοδα και ακίνητα, προσφέροντας ψυχία στους φτωχούς μόνο!
  6. Να περιωριστεί κάτω απο το 5% του πληθυσμού ο αριθμός των μεταναστών.

  Αν δεν γίνουν τα παραπάνω καμία επιμήκυνση, μείωση τόκων ή ακόμα και 30-35% "κουρεμα", δεν θα σώσει την Ελλάδα απο το να κατεβάσει ρολλά σε 1-2 χρόνια το πολύ! Το μεγάλο ομως ερώτημα ειναι: Με ποιά κυβέρνηση, ποιό ηγέτη και πολιτικό προσωπικό μπορούν να γίνουν τα παραπάνω?

 34. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 13:33:45

  Φιλε μου, οπως τα εχουν καταφερει σημερα,, ολα και οσα ακομη μετρα που περιγραφεις και να παρθουν .... οτι και να εξοικονομησουμε ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ !! ουτε καν ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Δανειων!!.

  Στη "βαση" δε θα φτασει τπτ και ποτε !! Λιτοτητα Στεπας.

  ΠΠ

 35. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 09/04/2011 13:43:20

  Με τέτοιο ηθικό πως να πας στον πόλεμο?
  Το μόνο που μας σώζει είναι μια συνειδησιακή επανάσταση, με άλλα λόγια, πρώτα έρχεται η σκέψη μετά τα λόγια στο τέλος οι πράξεις και το αποτέλεσμα άρα θα γίνει σίγουρα αυτό που σκεφτόμαστε και λέμε (και γράφουμε).
  Ας αναλάβουμε όλοι μας τις ευθύνες μας για το μέλλον και το τώρα που ονειρευόμαστε η απευχόμαστε. Ανοίξτε τα παράθυρα να μπει ο ήλιος μέσα γιατί ποτέ δεν ήτανε σκοτάδι απλά έλειπε το φώς.

 36. dimos avatar
  dimos 09/04/2011 14:59:35

  η επιστροφή στη δραχμή είναι σενάριο καταστροφικής φαντασίας- κανένας πολιτικός όσο προδότης και αν είναι δεν μπορεί να συναινέσει στη΄επιστροφή της ελλάδας στα 70-80'ς (από πλευρά βιοτικού επιπέδου). Οσο γιατις τράπεζες, δεν υπάρχει περίπτωση το να χαθούν καταθέσεις -τις εγγυάται η ΕΚΤ. Αυτό που θα χαθεί είναι η περιουσία των μετόχων τους γιατί θα κρατικοποιηθούν (δες Ιρλανδία). Επίσης επειδή ο Ισημερινός έχει γίνει της μόδας (λόγω του debtocracy) , απλά να θυμίσω ότι το ΑΕΠ/κάτοικο του Ισημερινού είναι 1/10 της Ελλάδας. Η φτώχεια αφορά το 95% του πληθυσμού- απλά δεν έχουν ψωμάκι να φάνε. Οποιος λοιπόν θαυμάζει το μοντέλο τους, στο καλό και να μας γράφει. Τέλος νομίζω ότι αν το μνημόνιο αλλάξει και εμπλουτιστεί με μαζικές ιδιωτικοποιήσεις, μείωση φόρων αλλά με σιδερένια πειθαρχία στη σπατάλη του δημοσίου και Σαμαρά με ικανή ομάδα στο τιμόνι της χώρας , σε 4-5 χρόνια η ελλάδα θα πάει πολυ καλύτερα.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ dimos 09/04/2011 17:55:16

   Μια χαρά περνούσαμε στα '70s από πλευράς βιοτικού επιπέδου. Ξέρεις εσύ να αυτοκτονούσε κανείς τότε από οικονομική απόγνωση, όπως συμβαίνει τώρα σε καθημερινή βάση; Μακάρι να επιστρέφαμε στα '70s, αλλά δυστυχώς, η κυβέρνηση Τσολάκογλου και οι ξένοι πάτρωνές τς θέλουν να μας ρίξουν στα '50s και νωρίτερα...

 37. dimos avatar
  dimos 09/04/2011 15:04:56

  Επισης συμφωνώ απόλυτα με την ψύχραιμη παρέμβαση του Delta Lamda. Πρέπει να βάλουμε και ένα τέλος στη καταστροφολογία - είναι ένας φαύλος κύκλος που διαλύει το ηθικό μας και δεν οδηγεί πουθενά. Ελπίζω ο Σαμαράς να βάλει τέλος σε αυτό με το Ζαππειο 2.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ dimos 09/04/2011 17:11:38

   Eχει να ακουσει ο Σαμαρας μολις δεν πει για σταση πληρωμων ή για απεχθες χρεος ή για Ισημερινους ή υπερ της ΕΕ ή για ιδιωτικοποιησεις πολλα.
   Καποιοι θελουν με το ζορι να κανουν τη ΝΔ αριστερο κομμα τη στιγμη που γεματη ειναι η Ελλαδα απο πολλα απο αυτα.
   Νομιζω οτι το φαινομενο αναγεται στη σφαιρα της ψυχολογιας.

 38. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 09/04/2011 15:59:05

  @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
  Αδελφε αφου ξέρεις καλά οτι αν υπάρξει ηγέτης και κυβέρνηση με @χιδια ωστε να υλοποιήσουν τα τρία πρώτα μέτρα, τότε ξοφλήσαμε, δεν παράγουμε έλλειμα και τυχόν τοκοι του όποιου χρέους απομείνει θα ειναι ασημαντοι.
  Για το 4ο μέτρο δεν χρειάζονται και πολλά να γίνουν αφού ειναι ετοιμοι να καταρρευσουν απο μονοι τους. Τοτε θα δεις πως εξυγιαίνετε και το καθεστωτικό τοπίο των ΜΜΕ. Αρκει μόνο η παρούσα κυβέρνηση να μην τρέξει πριν προκηρύξει εκλογές να μηχανευτεί τρόπους χρηματοδότησής τους π.χ. με εγγυηση ομόλογα του δημοσίου κατα τα πρότυπα των τραπεζων!

 39. rally monkey avatar
  rally monkey 09/04/2011 17:13:51

  Σε προηγουμενη δημοσιευση του Κακοφωνιξ σχολιασα ο'τι η λυση στο προβλημα της Ελλαδας ειναι πλεον θεμα κατ'εξοχην πολιτικο - και διαφωνησε - με το δημοσιευμα αυτο φαινεται πως αλλαξε γνωμη.
  Συμπεραινεις ..ότι η συγκεκριμένη σύμβαση και μάλιστα με τον τρόπο που επεβλήθη στη χώρα μας, αποτελεί κουρελόχαρτο ενώπιον οποιουδήποτε εγχώριου ή διεθνούς δικαστηρίου.
  Δεν ισχυει αυτο που λες - ειναι συμβαση με κρατη, εταιρους μας στην Ευροζωνη και με διεθνεις οργανισμους - που υπογραφηκε απο νεο-εκλεγεισα κυβερνηση την οποια 18+ μηνες μετα δεν την αμφισβητησε κανεις στην χωρα.
  Δε μπορεις να τα σπασεις με τους διεθνεις εταιρους σου (τουλαχιστον οχι με ολους και ταυτοχρονως) ειναι οι lenders of last resort ειτε μας αρεσει ειτε οχι - αν Γαλλο-Γερμανοι δεν σε δανεισουν ως κρατη περιμενεις να σε δανειζουν τα ασφαλιστικα τους ταμεια?

  Για το 'απεχθες' του χρεους
  Σε αντιθεση με τα ομολογα ΕΔ τα δανεια της ΤΡοικας μπορουν πραγματι να χαρακτηριστουν 'odious' υπο την προυποθεση ο'τι ο ρολος της κυβ/νσης των ΓΑΠ ΠΑΠΑΚ & Co θα αποκαλυφθει και θα μιλησει η δικαιοσυνη στο εσωτερικο και η Ελλαδα θα αποκτησει νεα αξιοποιστη φωνη στο εξωτερικο που θα εχει νομιμοποιηθει απο ισχυρη λαικη εντολη.
  Αυτη τη στιγμη δεν εχουμε καν πολιτικη δυναμη στην Ελλαδα που να εχει καταγγειλει τον υπονομευτικο ρολο της κυβ/νσης ΓΑΠ - ουτε καν αποδοκιμασια δεν ειδαμε (και μη μου πεις για το γιαουρτακι) - ενω η αντιπολιτευση ζηταει απο την κυβ/νση που καταφανως υπονομευσε και υποθηκευσε την χωρα να κυβερνησει.
  Η θεση μας (οχι η οικονομικη) θα ηταν κωμικη αν δεν ηταν τραγικη.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ rally monkey 09/04/2011 17:43:08

   Ποιος ακριβως ειναι ο υπονομευτικος ρολος της κυβερνησης ΓΑΠ και ποιον υπονομευσε;
   Η αληθεια ειναι οτι η κυβερνηση ΓΑΠ υπονομευσε εκτος απο την Ελλαδα την Ευρωπη και εκβιασε τους εταιρους με τη πιθανη χρεωκοπια χωρας του ευρω για να παρει το πακετο που μερικοι ονομαζουν απεχθες.
   Απεχθες ηταν γιατι κανονικα δεν επρεπε να δοθει καμμια βοηθεια στην Ελλαδα με βαση τις ευρωπαικες συνθηκες και η μονη σωστη σταση ηταν της Σλοβακιας που αρνηθηκε να δωσει εστω και ενα ευρω γιατι δεν ειχε καμμια υποχρεωση.
   Δεν μπορεις να βγεις απο πανω επειδη εκβιασες με απειλη χρεωκοπιας τους εταιρους σου να σου δωσουν λεφτα .

   • Striker avatar
    Striker @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:03:48

    Ναι; εκβίασε με απειλή χρεωκοπίας; γιατί δεν ξαναεκβιάζει και σήμερα; στο κάτω κάτω τα πράγματα ζόρισαν τώρα για τα καλά. Ψυχραιμία είσαι απίθανος. Δεν καταλαβαίνεις ότι τα λεφτά τα παίρνεις άμα παίξεις το παιχνίδι τους; αν υποσχεθείς δηλαδή ότι δεν θα χρεωκοπήσεις;

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Striker 09/04/2011 18:08:41

     Γιατι σημερα ο μινιμουμ στοχος του που ηταν να φτιαξει το μηχανισμο για να υποχρεωσει τους ξενους να τον δανειζουν εχει γινει.Πιο περα δεν μπορει επι του παροντος να παει.

     • Striker avatar
      Striker @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:15:45

      Ψυχραιμία καταρρέουμε, το έχεις πάρει χαμπάρι; Ποιός είναι ο μίνιμουμ στόχος του σήμερα; ούτε για αναδιάρθρωση δεν θέλει να ακούει, έτσι του λένε από το ΔΝΤ.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Striker 09/04/2011 18:28:47

      Ναι αλλα δεν φταινε γιαυτο οι ξενοι.Αυτη τη στιγμη εχει παγιδευθει καθως κατα της αναδιαρθρωσης ειναι οι ελληνικες τραπεζες αλλα και η ΕΚΤ που εχει ομολογα του Δημοσιου και δεν μπορει να γινει χωρις την εγκριση της τροικας.
      Εγω δεν αθωωνω τον ΓΑΠ.Λεω απλως οτι δεν ειναι οι αλλοι Ευρωπαιοι που φταινε και δεν μπορεις να στοιχειοθετησεις καποια κατηγορια εναντιον τους.

     • Striker avatar
      Striker @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:32:55

      Σύμφωνοι. Ποίος κατά τη γνώμη σου φταίει;

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:35:41

      Oι ελληνικες κυβερνησεις διαχρονικα.Μπορουμε και να επιμερισουμε τις ευθυνες ανα κυβερνηση αλλα δεν εχει νοημα.
      Ειναι δικο μας εσωτερικο θεμα αυτο και δεν μπορουμε να εχουμε απαιτησεις απο τους ξενους.
      Το μονο που μπορουμε να πουμε και στο τελος θα πουμε ειναι οτι δεν εχουμε να σας δωσουμε τοσα οχι οτι φταιτε εσεις.

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:27:10

    @ψυχραιμια
    Τα κινητρα πισω απο τις κινησεις ΓΑΠ οντως εχουν ενδιαφερον αλλα τον κρινουμε αποκλειστικα εκ του αποτελεσματοε και τις συνεπειες που θα ειχε (και θα εχει) για τη χωρα.
    Τινος το σχεδιο εκτελουσε δεν εχω δει αποδεικτικα στοιχεια, παντως δεν ηταν σχεδιο σωτηριας της χωρας - εχει περισσοτερες πιθανοτητες να ηταν σχεδιο για επιστροφη μαςς στην 'βαλκανικη πραγματικοτητα' την οποια πολλοι επιθυμουν για την χωρα και στην συγκεκριμενη περιπτωση τα κινητρα ειναι 100% ξεκαθαρο ο'τι δεν εχουν σχεση με την εξυπηρετηση του Εθνικου συμφεροντος.

    Οι κινησεις του δημιουργησαν μια κατασταση (τραγικη για μας) εκρηκτικη για την ευροζωνη, αλλα σε βαθμο που το κοστος πιθανης χρεωκοπιας της Ελλαδας (τη δεδομενη στιγμη) να ειναι υπερβαινει το κοστος του bailout (μεσα και το πολιτικο κοστος στη Γερμανια και οι κινδυνοι απο το ντομινο).
    Γενικα οικονομικα οι οροι ειναι ευνοικοι για τους δανειστες.
    Αν υπονοεις ο'τι μας εγινε χαρη σ'αυτα τα παιχνιδια δε σου κανει ποτε κανεις τη χαρη (Οσο για τη Σλοβακια ανεξοδος ο ρολος του κομπαρσου για επικοινωνιακη καταναλωση με της ευλογιες της γερμανιας αλλα και με συμβολικο περιεχομενο για το μελλον της ευροζωνης και της κοινοτικης αλληλεγγυης).

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ rally monkey 09/04/2011 18:32:54

     Ο ΓΑΠ πραγματι εξυπηρετησε περιεργα διεθνη συμφεροντα αλλα εκεινο που λεω ειναι οτι δεν μπορεις να βγεις απο πανω απεναντι στη Γερμανια γιατι σου εδωσε με αυστηρους ορους κατι που κανονικα δεν ειχε υποχρεωση να σου δωσει.
     Δεν μπορες να βγαλεις απεχθες το χρεος προς την ΕΕ.
     Δηλαδη αν αποδειχθει οτι η εκλεγμενη κυβερνηση της Ελλαδος επαιξε αντιευρωπαικο παιγνιδι μπορει να εχει απαιτησεις η Ελλαδα απο την Ευρωπη;

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:36:21

      Άξιος, ψυχραιμία! Άξιος! Ούτε η "Δράση" δεν λειτουργεί τόσο απροκάλυπτα ως φερέφωνο των ευρωπαϊκών συμφερόντων.

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Αυριανιστής 09/04/2011 18:40:17

      Εαν ημουν φερεφωνο των ευρωπαικων συμφεροντων θα προτεινα την αποβολη της Ελλαδος απο την ΕΕ γιατι της εχει δημιουργησει μεγαλα προβληματα.

     • Striker avatar
      Striker @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:49:44

      Δεν το κάνεις όμως γιατί ελπίζεις Γερμανία και Γαλλία να ξαναδούν τα ώραία τους λεφτουδάκια! χαχα!

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:50:39

      χμ..νομιζω θα ηταν ..too much
      λες απλα ο'τι η βαλκανικη πραγματικοτητα μας ταιριαζει καλυτερα.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ψυχραιμια 09/04/2011 19:41:05

      Και ποιός είπε ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι Βαλκάνιοι δεν μπαίνουν ή θα μπούν σύντομα στην ΕΕ και δεν γουστάρουν Ευρώ;
      Οι εγχώριοι ευρωσκεπτικιστές δεν γουστάρουν Βαλκάνια (γιατί τα Βαλκάνια είναι ΕΕ και θα είναι Ευρωζώνη), αλλά Μέση Ανατολή. Άντε, να δεχτώ "ειδική σχέση" τύπου Μ. Βρετανίας για τους πιό "νησιώτες", φανατικά δυτικόφιλους και τόρυδες.
      Δυστυχώς γι αυτούς όλους, το απαγορεύει η γεωγραφια και η γεωπολιτική: Ανάμεσα είναι η θάλασσα και η ...Τουρκία. Όσο για τη Μάγχη, δεν την περνάς εύκολα άν δεν το επιτρέψουν οι Φράγκοι στην αποδώ ακτή.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/04/2011 21:01:37

      Θείο, οι ίδιοι οι Βούλγαροι το λένε. Πριν από ούτε δεκαπέντε μέρες διάβασα ότι, πλέον, ΔΕΝ θέλουν να μπουν στην ευρωζώνη, ακόμα κι αν μπορέσουν σύντομα.

      Και οι Πολωνοί επίσης, δήλωσαν πέρυσι χωρίς περιστροφές ότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται πλέον για το ευρώ, αλλά ακόμα και αν τους... ζητηθεί να μπουν, θα αρνηθούν. (Μπορεί να ήταν κάποτε... πειναλοπολωνοί, αλλά τουλάχιστον ηλίθιοι δεν ήταν ποτέ.)

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:48:56

      ναι ψυχραιμια μπορει να εχει απαιτησεις Αλλα υπο ορους
      να εχουμε τελειωσουμε πρωτα με τις δικες μας 'δικες της Νυρεμβεργης'.
      τοτε θα καταλαβουν οι εταιροι και θα συμφωνησει και η Γερμανια μαζι μας.
      το αποτελεσμα της κυβ/νσης ΓΑΠ ηταν οικονομικη εθνοκαθαρση.

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ψυχραιμια 09/04/2011 21:33:55

      Δες τα δανεικα που πηραμε-μας φορτωσαν για Ολυμπιαδα/Εξοπλισμους/ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΙΖΕΝΣ..
      Στη Μιζενς ΟΛΕΣ οι συμβασεις ειναι καταχρηστικες, υπερτιμολογημενες και ΛΑΓΩΜΕΝΕΣ.. αυτοι τα λενε οχι εγω !!!
      αρα το συγκεκριμενο χρεος ειναι ΑΠΕΧΘΕΣ..!! διαφορετικα γιατι κανουμε εξεταστικες και τρωγομαστε??
      Με αρχη τη Μιζενς θα υπαρξει δεδικασμενο και ΕΛΕΓΧΟΣ στα υπολοιπα!!!
      Οποιος δε θελει να το καταλαβει βρισκει δικαιολογιες ν αγιασει τις τριχες του !

      ΠΠ

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ψυχραιμια 09/04/2011 21:52:03

    Ποιο ονομάζεται “απεχθές χρέος”;
    Οι τρεις όροι για να ονομαστεί έτσι:
    1-τα δάνεια να συμφωνήθηκαν χωρίς τη συγκατάθεση των πολιτών
    2-τα δάνεια να σπαταλήθηκαν σε δραστηριότητες που δεν ωφέλησαν το έθνος
    3-ο πιστωτής να ήταν ενήμερος γι’αυτή την κατάσταση και να σφύριζε αδιάφορα

    προς υπενθυμιση σου...

    ΠΠ

 40. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/04/2011 17:42:30

  γελαω για να μην κλαιω !!
  ολες οι ασφαλιστικες στο ΗΠΑ παιζουν !!..

  ΠΠ

 41. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 09/04/2011 17:52:17

  Ψυχραιμία, τώρα μιλάς σωστά. Ή, καλύτερα, τώρα μιλάς αντιπροσωπευτικά για το άτομό σου...

  (Συμφωνώ κι εγώ πάντως. Το "δις ιζ πάρτα" έπρεπε να είχε γίνει πέρυσι. Και, με τη λογική του Σαμψών, να τους πάρουμε όλους μαζί μας και να διαλυθεί η ευρωκαρικατούρα που μας πλασάρουν ως "ένωση".)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αυριανιστής 09/04/2011 18:07:12

   Δεν θα διαλυοταν τιποτα.Εκεινο που θα συνεβαινε ηταν οτι ενας που παριστανει το αναπηρο θα αναγκαζοταν να περπατησει οπως οπως.
   Αν δεν εβρισκε η Ελλαδα απο την αγορα τοτε το βιοτικο επιπεδο θα επεφτε σε διπλασιο με τριπλασιο ποσοστο.Και αυτο γιατι ακομη και αν παυαμε να πληρωνουμε τοκους εχουμε πρωτογενες ελλειμμα που θα μηδενιζοταν αποτομα καθως δεν θα μας δανειζε κανεις.
   Οι αλλοι θα καλυπταν οπως οπως τις ζημιες των τραπεζων τους και θα μας πεταγαν εξω απο την ΕΕ για να βρουμε το πραγματικο μας επιπεδο.
   Τελικα ολη αυτη η ιστορια απο ανθρωπους που δεν πιστευουν και δεν καταλαβαινουν κατι θα εληγε με την επιστροφη στη βαλκανικη πραγματικοτητα απο την οποια μαλλον δεν επρεπε να ειχαμε φυγει ποτε.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:32:02

    Για βρες μου έναν τρόπο να "μας πέταγαν έξω από την ΕΕ", όταν κάτι τέτοιο δεν έχει προβλεφθεί ούτε για περίπτωση στρατιωτικού πραξικοπήματος...

    Και, στο κάτω-κάτω, από τι να μας πέταγαν έξω; Από αυτό που θα είχε ολότελα διαλυθεί, αν είχαμε τολμήσει πέρυσι να διαλύσουμε το συνεκτικό του ιστό που λέγεται ευρώ;

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Αυριανιστής 09/04/2011 18:12:47

   Και κατι αλλο : τι εννοεις ευρωκαρικατουρα.Η συνθηκη του Μααστριχτ γραφει ρητα οτι καμμια χωρα δεν ειναι υποχρεωμενη να σωζει μια αλλη.Αυτο το υπεγραψες και τα κομματα σου ΠΑΣΟΚ ΝΔ και ΣΥΝ το ψηφισαν.
   Και ερχεσαι μετα και αθετεις αυτο που υπεγραψες και λες οτι φταινε οι αλλοι.Με ποια λογικη;
   Aυτοι ειναι οι κανονες και η δικη σου χωρα τους παραβιασε και γιαυτο εχεις την κατακραυγη της Ευρωπης.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:33:35

    Ευωκαρικατούρα θα πει ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα κρατών χωρίς κοινές πολιτισμικές αναφορές, με παντελή έλλειψη αλληλεγγύης. Αυτό θα πει.

    • ψυχραιμια avatar
     ψυχραιμια @ Αυριανιστής 09/04/2011 18:38:07

     Αλληλεγγυη υπαρχει οση και οπως προβλεπεται απο τις συνθηκες.Αλληλεγγυη που να προβλεπει αναληψη των βαρων ενος με χρονιο ελλειμμα απο τους αλλους δεν μπορει να υπαρξει.

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:41:20

      Αρχίζω και σκέφτομαι, μήπως τελικά είσαι εκείνος ο νεαρός ισπανός σπόουκσμαν του Όλι Ρεν...

     • rally monkey avatar
      rally monkey @ ψυχραιμια 09/04/2011 18:57:47

      οπως δεν μπορει να υπαρξει και νομισματικη ενωση χωρις δημοσιονομικη ομογενοποιηση και χωρις αλληλεγγυη προς τα ασθενεστερα οικονομικα μελη της περιφεριεας και υλοποιηση σε καποιο βαθμο αυτο που λεγεται 'transfer union'
      ορος - αναθεμα στο Γερμανικο μπλοκ.
      Αλλη λυση ομως δεν υπαρχει για επιβιωση του € με τη σημερινη του συνθεση.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ ψυχραιμια 09/04/2011 19:33:49

      rally monkey says:
      "...Δεν μπορει να υπαρξει και νομισματικη ενωση χωρις δημοσιονομικη ομογενοποιηση και χωρις αλληλεγγυη προς τα ασθενεστερα οικονομικα μελη της περιφέρειας και υλοποιηση σε καποιο βαθμο αυτο που λεγεται ‘transfer union’"
      +100000
      Αλλά για τo Γερμανικο μπλοκ, όπως το ξέραμε, "νεοφιλελεύθερης κοπής" (Ordoliberal το λένε εκεί), ίσως αποδειχθεί σύντομα ότι "τα ψωμιά του τέλειωσαν" όπως φαίνεται από διάφορες εξελίξεις και πιό πολύ από τη θεαματική πολιτική συντριβή του στη Βάδη-Βυρτεμβέργη: Τυχαίο είναι άραγε, ότι γεωγραφικά, "η χώρα του Σίλλερ, του Χαίλντερλιν και του Μπρέχτ", βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Ευρώπης;
      Όπως μόλις έγραψε και ο μεγαλύτερος ζών φιλόσοφος, ο "μικρός Αριστοτέλης" της εποχής μας Γιούργκεν Χάμπερμας, αυτή ακριβώς τη στιγμή, "για το ένα ή το άλλο πολιτικό κόμμα, μπορεί ν' αποδειχθεί πολύ επωφελές, άν σηκώσει τα μανίκια και βγεί επιθετικά στην αγορά (σ.τ.μ., με την αρχαιοελληνική έννοια), παλεύοντας για την Ευρωπαική ενοποίηση".

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ ψυχραιμια 10/04/2011 11:27:50

      Λάθος.
      Ε.Ε. ήταν αλληλεγγύη των λαών. Και προβλέπεται ΑΚΡΙΒΩΣ στις Συνθήκες η χρηματοδότηση από τους ισχυρούς προς τους ασθενέστερους οικονομικά, ώστε οι οικονομίες των Κρατών-Μελών να ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ. Λέγεται πολιτική ΣΥΝΟΧΗΣ. Άλλο αν τώρα αλλού πήγαν τα πράγματα.

      Τώρα δεν υπάρχει ηγεσία και στην ΕΕ, οπότε έχουμε δύο πολιτικά προβλήματα, το εγχώριο και το ευρωπαϊκό έλλειμμα ηγεσίας. Τα έχουμε ξαναπεί ότι το θέμα της χώρας μας θέλει πολιτική λύση. Η αντίστοιχη οικονομική συνταγή θα εφευρεθεί ώστε να ταιριάξει στη λύση, και οι κανόνες θα εφευρεθούν εξαρχής. Προφανές είναι ότι, αναλόγως του ποιος διαπραγματεύεται, μπορεί να σωθούμε ή να χαθούμε.

     • victoria (true) avatar
      victoria (true) @ ψυχραιμια 10/04/2011 11:28:43

      Στον ψυχραιμία απευθυνόμουν.

 42. akis avatar
  akis 09/04/2011 17:59:22

  Για όσους προτείνουν κυβέρνηση Σαμαρά,
  ποια στελέχη προτείνουν για τα υπουργία;
  γιατί σκέφτομαι μήπως ένας κούκος δεν φέρνει την (πολιτική) άνοιξη...

  • Orestios avatar
   Orestios @ akis 09/04/2011 19:19:36

   ΠΠ για Οικονομίας
   Αρχαιοπτέρυγας στο κλιματικής αλλαγής.

   • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
    ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Orestios 09/04/2011 21:12:11

    θελω και το δικαισυνης !!! να εχω τας θυρας ανοικτας και να σπρωξω τα λαμογια μεσα..... τα κλειδια εσυ !
    Κλειδοκρατωρ του Κρατους-Ορεστιος

    ΠΠ

 43. antanistimi avatar
  antanistimi 09/04/2011 18:39:53

  Το χρεος ειναι το σπαθι
  το χρεος το κονταρι
  το χρεος ειναι το κλειδι της Ρωμανιας ολης
  σωπα σε κυρα Δεσποινα και μη πολυδακρυζεις
  παλι με χρονια με καιρους
  παλι δικα μας θα`ναι.

 44. δημης avatar
  δημης 09/04/2011 19:02:09

  "Το νέο χρέος (110 δις) που ‘’κατάφερε’’ να μας φορτώσει ο αδαής υπουργός"
  ΔΙΑΦΩΝΩ....
  Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΔΑΕΙΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ....

 45. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 09/04/2011 19:13:05

  Ο Μίκης είχε βγάλει κάποτε βιβλίο με τίτλο "Το Χρέος".
  Ο Νιόνιος του είχε κάνει και άλλη χοντρή πλάκα, αμέσως με το "Θ. - Χ. μ' εσείς τρώτι και πίνιτι κι μένα με τρώει η αρκούδα": Ψάλλοντας σε ήλο πλάγιο β' "Το Χρέοοοος"!
  Άν θυμάμαι καλά ήταν στους "Αχαρνής".
  Η πλάκα μάλλον συνεχίζεται με το "Τσάμικο" ...των Μπαταχτσήδων.
  Θυμίζω το αυθεντικό :
  "η Ελλάδα που αντιστέκεται η Ελλάδα που επιμένει
  κι όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει
  ...........
  κι απ' την έρημη την απόσταση παίρνει υπόσταση κάθε γιορτή μου
  απ' τους δυο μας ποταμούς θα γευτεί μια νύχτα η έρημος καρπούς".

 46. corfiot avatar
  corfiot 09/04/2011 19:48:48

  ι είπε ο Χαρυ Κλυνν το 1983
  «Εδώ και δύο χρόνια έχει αρχίσει το μεγάλο κακό που θα μετατρέψει σιγά-σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων, δημοσίων υπαλλήλων, καταναλωτών, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.Σε είκοσι-τριάντα χρόνια από σήμερα Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει.Θα υπάρχει όμως μια Ελλάδα πτωχευμένη κι ένας λαός στα όρια της οικονομικής και της ηθικής εξαθλίωσης.»

  Απομαγνητοφωνημένο από το 1983 και την παράσταση "ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ", στη Μπουάτ "ΔΙΑΓΩΝΙΟΣ" στην Πλάκα.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ corfiot 09/04/2011 20:13:04

   Τα ίδια περίπου έλεγε και ο ...Μητσοτάκης. Μονίμως έκανε την Κασσάνδρα.
   Και είχε (σ' αυτό το θέμα) δίκιο. Οφείλουμε να παραδεχόμαστε την αλήθεια, έλεγε πολλές μακακίες, αλλά σ' αυτό ήταν προφήτης, τα του Καίσαρος το Καίσαρι.Το θέμα είναι ότι και αυτός, μόνον έλεγε. Σκεφτόταν και έλεγε, έλεγε, έλεγε...
   "Φτωχοί στις πράξεις και γεμάτοι σκέψεις" (Φρειδερίκος Χαίλντερλιν).
   Κι άν εκτός από τη γλώσσα κουνιόταν ελάχιστα το χέρι, σ' έτρωγε η μαρμάγκα στο πίτς φυτίλι: Θυμάται κανείς τον Γιαννίτση και πώς τον έφαγαν μισό-μισό οι δικοί του πράσινοι και οι "αντίπαλοι" μπλέ;

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 09/04/2011 21:04:21

    Και ο Παπακωνσταντίνου ίσως φαγωθεί οσονούπω μισός-μισός κι αυτός. Πιστεύεις ότι υπάρχει ποτέ πιθανότητα στο μέλλον να... λείψει σε κανέναν, εκτός από κάτι νεοφιλελεύθερους ομογάλακτούς του;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 09/04/2011 21:23:11

     Χα χα, θα μας ξαναφέρουν την "μαρξίστρια" Βασούλα!
     Μήπως θα "αποκαταστήσουν" μαζί της, κι εκείνον τον προπονητή με τα αναβολικά;

     • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
      ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Θείος 09/04/2011 21:30:46

      αυτη βλεπει ??? ειναι πολλα τα νουμερα Αρη...!

      ΠΠ

     • Brankaleon avatar
      Brankaleon @ Ο Θείος 10/04/2011 13:21:04

      Με συγχωρείς, αλλά κανείς, ποτέ τους δεν ήταν τέτοιοι.
      Ψεύτες και τίποτα άλλο

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Brankaleon 10/04/2011 14:44:31

      Εξ ού και τα "*"

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ corfiot 09/04/2011 21:29:04

   Ένα θετικό στοιχείο στην κρίση αυτή είναι ότι οι Έλληνες, στη συντριπτική τους πλειονότητα, αναγνωρίζουν πλέον ότι η δεκαετία του '80 και η πολιτική Ανδρέα Παπανδρέου υπήρξε καταστρεπτική.
   Μέχρι και ο Κασιμάτης, ο εξ απορρήτων του, είπε τις προάλλες στο ραδιόφωνο ότι τον είχε συμβουλεύσει να μην δανείζεται για να πληρώνει μισθούς και συντάξεις. Και αυτός τί του είπε; "Έλα μωρέ, όλες οι χώρες χρεωμένες είναι, και η Αμερική χρεωμένη είναι"...
   Οταν ο Ανδρέας Παπανδρέου θα έχει καταδικαστεί ολοκληρωτικά στη συλλογική ελληνική συνείδηση, τότε θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα ωριμότητας ως λαός.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 09/04/2011 21:36:26

    Η λεγόμενη "λαική δεξιά" συμφωνεί; Ή μήπως, μιά μερίδα της τουλάχιστον, διεκδικεί και αυτή την παρατημένη κληρονομιά;
    Το χειρότερο είναι, πέρα από ρητορείες και έπεα πτερόεντα, ότι μιμήθηκε έμπρακτα, στη διακυβέρνηση, τον "αντίπαλο": ¨Όπως κάποιες φυλές που τρώνε την καρδιά του αντιπάλου αρχιπολεμιστή για να κληρονομήσουν τις δυνάμεις του. Αλλά δεν σκέφτηκαν με τί μικρόβιο ήταν μολυσμένη...

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ Ο Θείος 09/04/2011 21:57:42

     Θείο, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί σε τρομάζει η "λεγόμενη λαϊκή δεξιά", όπως λες. (Όπως δεν καταλαβαίνω γιατί τρομάζει άλλους ο ΣΥΝ, μπροστά στη δυναμική της προοπτικής ενός κοινού αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.) Εντάξει, κατανοώ ότι οι σαλονάτοι του Κουβέλη βγάζουν φλύκταινες σε ο,τιδήποτε πηγαία λαϊκό και γι' αυτό προτιμούν να κρατάνε τα μπόσικα μαζί με τη Ντόρα στο νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ, αλλά τόσος φόβος πια; Λίγο ακόμα και θα επινοηθεί και ο σύγχρονος "μπαμπούλας του δεξιότροπου λαϊκισμού"...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ ΒΙΣ 09/04/2011 21:47:14

    Μην είσαι σίγουρος ότι θα γίνει αυτό που λες στο τέλος.

    Σου υπενθυμίζω, ότι κάποιο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων -δηλαδή όχι το τωρινό, κάποιο άλλο, πριν από πολλά χρόνια- έχει πάρει απόφαση για μετονομασία της Βασ. Αμαλίας σε Κων. Καραμανλή, και της Βασ. Σοφίας σε Α. Παπανδρέου (προφανώς στη λογική του συμψηφισμού). Ξέρεις γιατί οι μετονομασίες δεν προχώρησαν; Επειδή κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι αντιδρούσαν να μετονομαστεί δρόμος στη μνήμη του Α. Παπανδρέου, και επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις δεν προχώρησαν ούτε τη μετονομασία για τον Καραμανλή!

    Τα μεταπολιτευτικά "βαριά ονόματα" πάνε πακέτο, και μαζί θα θαφτούν στο ίδιο τσουβάλι της συλλογικής αμνησίας. Καλώς ή κακώς.

    • akis avatar
     akis @ Αυριανιστής 09/04/2011 22:45:42

     Ε, καλό είναι αυτό
     να απαγκιστρωθούμε ,χωρίς να λησμονούμε όμως, από το παρελθόν μας,
     αυτό δεν θα έπρεπε να είναι το επόμενο στάδιο;

   • rally monkey avatar
    rally monkey @ ΒΙΣ 10/04/2011 00:29:38

    Ο λαος κανει βηματα μπροστα και πισω - Ωσανα και Σταυρωσον ολα μεσα σε μια εβδομαδα - οποτε αποφευγω να τον χρησιμοποιω οποτε με εξυπηρετει ως αλλωθι.
    Στο συγκεκριμενο που λες για τον Ανδρεα παντως το βημα ωριμοτητας ο λαος το εκανε ουσιαστικα το '93 οταν τον επανεξελεξε -ουσιαστικα δειχνωντας ο'τι καταλαβε τι παιχτηκε στο run up για το '89.
    Τωρα αυτα για το χρεος ειναι παιδαριωδη - το χρεος πανευκολα σημερα δαιμονοποιεται ενω μπορει να ειναι απο εργαλειο αναπτυξης εως μεσω καταστροφης και υποδουλωσης αναλογα με το πως χρησιμοποιειται. Το προβλημα μας δεν ειναι το χρεος - ειναι η κατστροφη της πιστοληπτικης μας αξιοπιστιας (οχι εξαιτιας του επιπεδου του χρεους).
    Αλλη ευκολη γενικευση των πολιτικαντηδων..το ο'τι οι μισθοι και συνταξεις ηταν το μονο προβλημα που δημιουργουσε/ει τρυπες στους προυπολογισμους..και ολα τα υπολοιπα πηγαιναν ρολοι.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ ΒΙΣ 10/04/2011 10:55:54

    Φίλε Αυριανιστή και λοιποί,
    δεν με τρομάζει κανένας και τίποτε, παρεκτός από τη βλακεία. Είναι απολύτως ανίκητη. Όταν τη συναντήσεις, δεν την πολεμάς, αλλά φεύγεις τρέχοντας με 1000.
    Εξηγούμαι: Η εθνικολαïκουριά, παλαιοδεξιού, παλαιοπασοκικού και κνίτικου τύπου (αλλά και ξώφαλτσα μαοïκού), διέφθειρε επί δεκαετίες το έθνος με φήμες, ψευτιές και ιδεολογική κόκα και "παραμύθα", δηλητηρίασε σε όλη τη μετεμφυλιακή περίοδο αυτό το λαό με ζαχαρωμένο φαρμάκι.

    "τα νέα που μας έφερνε ήταν όλα μια ψευτιά
    μα ακούγονταν ευχάριστα στ αφτί μας
    γιατί έμοιαζε μ' αλήθεια η κάθε του ψευτιά
    κι ακούγοντάς τον ησύχαζε η ψυχή μας"

    Και τώρα, που θά 'πρεπε κανονικά να έχουμε χωνέψει ότι αυτές οι ψευτιές μας κατέστρεψαν, μερικοί ακόμα σφυρίζουμε κλέφτικα, "τι ωραία που ήταν όταν μας λέγανε τα παραμύθια"!

    "τα πόδια μου καήκανε σ αυτήν την ερημιά
    η νύχτα εναλλάσεται με νύχτα
    τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τ αφτιά
    μ΄απέχουνε πολύ απ την αλήθεια
    αμέσως καταλάβαμε τι πήγαινε να πει
    και του παμε να φύγει μουδιασμένα
    αφού δεν είχε νέα ευχάριστα να πει
    καλύτερα να μη μας πει κανένα".
    (από τον κατά Διονύσιον Άγγελον Εξάγγελον)

 47. attilas avatar
  attilas 10/04/2011 21:25:43

  Μην αναφέρεστε σε "υποτιθέμενες" καταστάσεις/επιπτώσεις που δεν γνωρίζετε. Λυπάμαι αλλά ο Κακοφωνίξ αυτή την φορά μάλλον έχει πέσει έξω. Τα συγκεκριμένα νερά της οικονομίας που κολυμπούμε σήμερα είναι άγνωστα για όλους τους οικονομολόγους. Ας είμαστε λοιπόν λίγο πιό προσεκτικοί στις εκτιμήσεις μας.

  • kakofonix avatar
   kakofonix @ attilas 11/04/2011 21:10:10

   Δεν πρόκειται για αστόχαστες εκτιμήσεις, αλλά για το οδυνηρό τέλος μιας ολέθριας πολιτικής, που μόνο στόχο είχε να προστατέψει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.