#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
27/02/2010 13:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Αλεπού, το Λιοντάρι και ο Αντώνης

 

Έγραψε ο Μακιαβέλι, «Ένας πρίγκιπας πρέπει να μιμείται την αλεπού και το λιοντάρι, διότι το λιοντάρι δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του από τις παγίδες και η αλεπού δεν μπορεί να προστατευθεί από τους λύκους. Επομένως, κάποιος  πρέπει να είναι αλεπού για να αναγνωρίζει τις παγίδες και λιοντάρι για να τρομάζει τους λύκους. Αυτοί που επιθυμούν να είναι μόνο λιοντάρια δεν μπορούν να το καταλάβουν. Ως εκ τούτου, ένας συνετός ηγέτης δεν θα πρέπει να είναι πιστός, σε κάτι που θα ήταν εις βάρος των συμφερόντων του και ειδικότερα όταν οι λόγοι που τον έκαναν να δεσμευτεί σ’ αυτό δεν υπάρχουν πια. Εάν οι άνθρωποι ήταν όλοι  καλοί, αυτό το δίδαγμα δεν θα ήταν σωστό. Όμως, επειδή είναι κακοί και δεν πρόκειται να τηρήσουν την πίστη τους σε εσένα, έτσι δεν είσαι και εσύ υποχρεωμένος να είσαι πιστός σε αυτούς.»

 Τα παραπάνω εφαρμόζονται εδώ και αιώνες από διάφορους ηγέτες, τόσο για τα εσωτερικά όσο και για τα εξωτερικά θέματα των κρατών τους.

 Θα μπορούσαμε όμως κάλλιστα να το χρησιμοποιήσουμε, για να εξηγήσουμε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Νέα Δημοκρατία.

 Είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα της 29ης Νοεμβρίου, ήταν αναπάντεχο. Ούτε ο πιο αισιόδοξος αναλυτής δεν θα μπορούσε να το προβλέψει. Όμως, μάλλον δεν ερμηνεύτηκε σωστά από τον νέο πρόεδρο και τους συμβούλους του.

 Η μαζική προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες, για την ανάδειξη νέου αρχηγού της Ν.Δ. είχε δύο στόχους. Πρώτον, την καταδίκη φαινόμενων διαφθοράς, αλαζονείας και μηχανισμών  και δεύτερων, την εξαφάνιση του Μητσοτακισμού από την πολιτική ζωή του τόπου. Όπως έδειξε το αποτέλεσμα, πέτυχαν και στα δύο.

 Όμως ζήτησαν και κάτι άλλο…

 Ζήτησαν από τον σημερινό αρχηγό να επανιδρύσει τη Ν.Δ. πετώντας από τα παράθυρα αυτούς που πλήγωσαν και έφθειραν αυτήν την παράταξη.

 Αντιθέτως, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., επέλεξε είτε να διατηρήσει, είτε να ανεχθεί πολλούς από τους παραπάνω, πιστεύοντας ότι έτσι θα μπορέσει, σταδιακά να ελέγξει ευκολότερα το κόμμα.

Προτίμησε δηλαδή να ενεργήσει ως «αλεπού».

 Όμως γιατί ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, επέλεξε να είναι πιστός σε άτομα που στο παρελθόν  ήταν άπιστοι είτε στους τότε ηγέτες της παράταξης, ή στην βάση;

 Εμείς πάντως, κρατάμε ένα σημείο από το απόφθεγμα  του Μακιαβέλι: « ένας συνετός ηγέτης δεν θα πρέπει να είναι πιστός, σε κάτι που θα ήταν εις βάρος των συμφερόντων του και ειδικότερα όταν οι λόγοι που τον έκαναν να δεσμευτεί σ’ αυτό δεν υπάρχουν πια.»

Π. Ζ.

Υ.Γ. Και για όσους δεν κατάλαβαν, οι συμφωνίες που έγιναν προεκλογικά με ορισμένους ακυρώθηκαν πανηγυρικά την 29η Νοεμβρίου από τις 800.000 χιλιάδες που στήθηκαν από τα χαράματα για να ψηφίσουν. Αυτοί μπορούν άνετα να πουν σήμερα «εμείς βγάλαμε τον Αντώνη» και να απαιτήσουν από αυτόν να τηρήσει τα υπεσχημένα. Αντιθέτως κανείς βουλευτής και κανείς Ριγηλάριος δεν μπορεί να επικαλεσθεί το «pacta sunt servanda». Γιατί αν οι βουλευτές είχαν κρίνει το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης, η Ντόρα θα είχε βγει πανηγυρικά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GAETANO avatar
  GAETANO 27/02/2010 13:51:14

  ΑΝΤΩΝΗ
  ΑΚΟΥΣ ?
  ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ 800.000 ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ . ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ . ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ "ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ" . ΑΝ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ .

  ΝΕΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΕΑ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ . ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΗΣ ΡΗΓΙΛΛΗΣ .

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ GAETANO 27/02/2010 16:35:59

   400 κάτι τον ψήφισαν μην ξεχνιόμαστε η Ντόρα δεν συναινεί σε πολλά

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 27/02/2010 13:58:53

  Αντώνη, αυτοί που σε ψήφισαν το έκαναν συνειδητά, και όχι "αρνητικά". Όύτε οι μεμονωμένοι ψηφοφόροι, ούτε οι ανώνυμοι σχολιαστές θα επιβάλουν κάτι που δεν θες εσύ πολιτικά, αλλά ελπίζω να ξέρεις τι κάνεις και να μην αυτοαναιρεθείς. Και δεν έχω ίδεα τι "πρέπει" να κάνεις, αλλά τα μήντια φτιάχνουν υπερήρωα ΓΑΠ, και θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι οσονούπω. Και δεν νομίζω ότι νοιάζει τον ΓΑΠ η σωτηρία της πατρίδας (ή αν τον νοιάζει είναι μυστικό). Να διαιωνίσει το Πασόκ μέχρι να φτάσει στην ηλικία του μπαμπά του τον νοιάζει΄.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ archaeopteryx 27/02/2010 14:16:37

   Ο Ψυχραιμίας υπενθυμίζει συνεχώς και τον καταποντισμό στις δημοσκοπήσεις του πασοκ μετά την ανάληψη της εξουσίας από το 2004, και τον πόσο χρόνο χρειάσθηκε ο Παπανδρέου για να το ενδυμώσει. Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα να ευνοούν τον Σαμαρά, αλλά δεν τον ευνοεί το υπάρχον στελεχειακό δυναμικό. Ο Πέτρος Χασάπης κάτωθεν δεικνύει την μέθοδο που θα αναδείξει τα νέα στελέχη, εγώ θα προχωρούσα κι ακόμα παραπέρα, θα ήθελα μετά το Συνέδριό τους και ανοίγματα, συνεργασίες, έως και απορροφήσεις υπαρχόντων κομματικών σχηματισμών στους οποίους έχουν καταφύγει κάποιοι ικανοί και μάχιμοι, πχ ο Τσούκας στην Δράση ή ο Μελετόπουλος στους Δημοκρατικούς.

 3. παλιός αναγνώστης avatar
  παλιός αναγνώστης 27/02/2010 14:00:15

  Δυστυχώς ο Παναγιωτόπουλος απογοήτευσε. Βγάζει ένα λόγο παλαοκομματικό, προηγουμενων δεκαετιών. Δεν μπορρεί να σταθεί στο σημερινό επικοινωνιακό περιβάλλο, όπως δεν έκανε τίποτα και όταν ήταν υπουργός

  • vardarskian avatar
   vardarskian @ παλιός αναγνώστης 27/02/2010 15:38:02

   έκανε πολλά όταν ήταν υπουργος. Απλά έχει ελαφρά αντιπαθητικό στυλάκι, ταυτίζεται με κακές εποχές της ΝΔ, εκπέμπει παλαιοκομματισμό στην εκφορά του λόγου του, και εκλυει αντινεοδημοκρατικά αντανακλαστικά. Ας το καταλάβει κι ο ίδιος κι ας περιοριστεί στα μετόπισθεν. θα βοηθησει περισσότερο έτσι. Αν δεν το καταλαβαίνει πρόβλημά του...

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ παλιός αναγνώστης 27/02/2010 16:37:54

   και ποιος είναι ο λόγος ο νεοκομματικός για να έχουμε ένα μέτρο του Άρη;

  • fitsulas avatar
   fitsulas @ παλιός αναγνώστης 27/02/2010 22:39:29

   Κάποτε, Παναγιωτόπουλος και Καμμένος πήγαν σε συγκέντρωση του Παχατουρίδη στο Περιστέρι για να δηλώσουν συμπαράσταση. Ο Παχατουρίδης τους έδιωξε από την πίσω πόρτα. Σε λίγες μέρες, το Περιστέρι θα αποκτούσε δεξιό δήμαρχο μετά από δεκαετίες...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ παλιός αναγνώστης 27/02/2010 22:51:28

   κάθε πολιτικός εκτίθεται και φθείρεται, και στο τέλος της διαδρομής κάνει λογαριασμό. Ο Δήμαρχος Περιστερίου απευθυνόμενος σε μεροκαματιάρηδες ορθώς έπραξε και δεν στηρίχθηκε σε πολιτικά πρόσωπα που έχουν την όποια σημειολογία τους (κι εν προκειμένω μη διασταυρούμενη με την εργατική μέχρι πρότινος συνοικία) έτσι όπως αυτή χτίσθηκε ερήμην τους ή κατ΄ επιθυμία τους στα μήντια.

 4. ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ avatar
  ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 27/02/2010 14:01:22

  Αν η ΝΔ πάει στο συνέδριο με συνέδρους εκλεγμένους μέσα από τους ίδιους «κατινίστικους» μηχανισμούς και το παραγοντιλίκι της κακιάς ώρας, πάμε γι’ άλλα. Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί.
  Θα πρέπει πάση θυσία να αναδειχθούν νέα και άξια στελέχη, αλλά πως;;; με ποιο τρόπο;;;; Κανένας σοβαρός άνθρωπος που σέβεται το εαυτό του δεν θα πάει να πάρει την κατάσταση των μελών και να αρχίσει τα τηλέφωνα. Αυτό είναι κατινίστικη μέθοδος και φυσικά δεν είναι δημοκρατία.

  Εδώ υπάρχει μια πρόταση:
  Το καταστατικό λέει ότι η εκλογή των νέων ΔΣ των ΤΟ και των ΝΟ, θα γίνει από τις αντίστοιχες συνελεύσεις. Ναι, αλλά δεν λέει τίποτα για τον τρόπο σύγκλισης αυτών των συνελεύσεων. Έτσι αποφασίζεται και μία μέρα, από το πρωϊ μέχρι το βράδυ, προσέρχονται τα μέλη των αντίστοιχων οργανώσεων και ψηφίζουν. Τώρα το ποιους ψηφίζουν, αυτό είναι γνωστό και κανονίζεται μέσω των γελοίων μηχανισμών.

  Εδώ ακριβώς ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να κάνει μια επαναστατική και καταστατικά απόλυτα νόμιμη παρέμβαση. Μπορεί, εφόσον επιθυμεί να αναδείξει καινούργια στελέχη να σπάσει την πιο πάνω παλιά μέθοδο εκλογής με έναν απλό τρόπο.
  Η πρότασή μου είναι να γίνουν πραγματικές συνελεύσεις, τοπικές και νομαρχιακές και όχι απλά τυπικές συνελεύσεις μόνο στα χαρτιά. Δηλαδή προτείνω να γίνουν πραγματικές συνελεύσεις σε συγκεκριμένους χώρους, όπου θα έχουν το δικαίωμα να μιλήσουν όσοι θέλουν να είναι υποψήφιοι και αμέσως εκεί επιτόπου να ακολουθήσει ψηφοφορία με πολυσταυρία για την εκλογή τόσο των τοπικών συμβουλίων όσο και των συνέδρων. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να γίνει η εκλογή επιτόπου (έτσι εξάλλου λειτουργούσε η Δημοκρατία στην αρχαία Ελλάδα), όπου θα είναι νωπή και ζώσα η παράσταση του στελέχους που μίλησε και ταυτόχρονα δεν θα δώσει το χρόνο για παραγοντισμό. Έχει μεγάλη σημασία να γίνει με πολυσταυρία ώστε να απελευθερώσει εκείνα τα μέλη της συνέλευσης που θα έχουν επηρεαστεί από πριν, από διάφορους κομματικούς παράγοντες, για να έχουν και άλλες επιλογές.

  Αντώνη Σαμαρά,
  Ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να συμμετάσχει και να μιλήσει. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσεις πλήρως. Οι ορισθείσες προσυνεδριακές συνδιασκέψεις, όπου θα μιλήσουν κυρίως οι «πρωτοκλασάτοι» δεν επαρκούν και πάντως δεν μπορούν να αναδείξουν νέα κομματικά στελέχη, ούτε να τους μάθουν οι τοπικές κοινωνίες.
  Αντώνη,
  Ακολούθησε την πιο πάνω πανάρχαια μέθοδο της Άμεσης Δημοκρατίας, εκεί που δεν έχουν θέση τα ΜΜΕ, οι παράγοντες και οι μηχανισμοί. Δώσε την ευκαιρία σε νέα και άξια στελέχη που δεν είχαν μέχρι σήμερα τη δυνατότητα να γίνουν γνωστά στην κομματική βάση, να ακουστούν από τα ίδια τα ενδιαφερόμενα μέλη και ταυτόχρονα να κριθούν από αυτά.
  Κάνε τη μεγάλη δημοκρατική ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ μέσα από τα άρθρα του ήδη υπάρχοντος καταστατικού.
  Χρησιμοποίησε την ουσία των λέξεων και όχι τις ίδιες τις λέξεις.
  Φύγε μπροστά.

  http://hassapis-peter.blogspot.com/2010/02/blog-post_9309.html

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 27/02/2010 15:09:50

   απορία: στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές γραφήκανε για να ψηφίσουν πολλά νέα μέλη, χωρίς αυτά να είναι οργανωμένα σε ΤΟ,ΝΟ ή άλλες οργανώσεις βάσης. Το καταστατικό της ΝΔ προβλέπει ότι μετά τρεις μήνες έχουν δικαίωμα εκλέγειν - πού? πώς? με τι πληροφόρηση?

  • oxoxo avatar
   oxoxo @ ΠΕΤΡΟΣ ΧΑΣΑΠΗΣ 28/02/2010 12:11:05

   Άριστη πρόταση!

 5. provocateur avatar
  provocateur 27/02/2010 14:02:35

  Καλά δημοσκοήσεις δεν κάνουν στην Ρηγίλλης; Ποια είναι η αποδοχή του Παναγιωτόπουλου; Κάθε φορά που βγάινει πάντως στην τηλεόραση όλοι οι φίλοι μου λένε "που τον βρήκε αυτόν ο Σαμαρας"

 6. a-dexios avatar
  a-dexios 27/02/2010 14:03:44

  Η εικόνα απο τις ανταποκρισεις απο την Κυπρο τα λεει όλα: Αβραμόπουλος - Παναγιωτόπουλος και στο βαθος Αντωνης. Θα τρελλαθούμε;

 7. psifoforos avatar
  psifoforos 27/02/2010 14:06:02

  Διαβασα κάπου οτι διατηρούν ακόμα στην Ρηγίλλης τον κειμενογραφο του Καραμανλή. Εκείνον που ειδι8κευόταν στον ξυλινο λόγο. Γιατί; Για να ενημερωνει τον Σιούφα που προσπαθει να μπει απεγνωσμένα στο κάδρο;

 8. provocateur avatar
  provocateur 27/02/2010 14:10:35

  Αν διαβάστε τα μπλογκς και τα έντυπα που έβριαζαν τον Σαμαρά θα τα δείτε τώρα να δημοσιεουν αποκλειστικά υμνολόγια απο την Ρηγίλλης. Ο Παπναγιωτόπουλος τι κάνει; Δεν γνωρίζει τίποτα; Τότε δεν ελέγχει το μαγαζί. Γνωρίζει; Ακόμα χειρότερα. Ελεος

 9. mpaxalo avatar
  mpaxalo 27/02/2010 14:11:37

  Γιατί όσοι στηρίζουν τον "Πανάρα" (τρομάρα του) στηρίζουν και τον Παπαμιμίκο και τη Ντόρα; Θα τρελλαθούμε;

 10. nasos avatar
  nasos 27/02/2010 14:32:56

  Αν δε σπάσει το μονοπώλιο των Πασοκοκρατούμενων ΜΜΕ,η ΝΔ δεν πρόκειται να δει άσπρη μέρα.
  Όσο η Ρηγίλης τρέμει το μονόστηλο των Νέων ή της Ελευθεροτυπίας θα βρίσκεται μονίμως σε κατάσταση αδυναμίας.
  Επείγει η δημιουργία ισχυρού επικοινωνιακού μηχανισμού με παράλληλο μποϋκοτάζ των Πασοκικών ΜΜΕ(του ΔΟΛ,Ελευθεροτυπίας,του Μπόμπολα κλπ) από τους Δεξιούς αναγνώστες.
  Θα πρέπει να γίνει συνείδηση του κάθε Δεξιού πως κάθε φορά που αγοράζει αυτές της εφημερίδες αιματοδοτεί ένα σύστημα εξουσίας που μισεί όλα όσα αυτός πιστεύει.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ nasos 27/02/2010 16:40:06

   Σωστός προσυπογράφω

 11. NktrS avatar
  NktrS 27/02/2010 14:38:39

  Παναγιωτόπουλος: Μπριγιαντίνη, χωρίστρα, πούδρα, θυμίζει αρχοντοχωριάτη πολιτικάντη της 10τίας του 70..έλεος!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ NktrS 27/02/2010 14:52:19

   είναι προτιμότερος ο Παναγιωτόπουλος που είναι χορτάτος από φλας και δεν ορέγεται συνεντεύξεις με κυρίες καθηγήτριες δημοσιογράφους από αυτούς που με ένα σακίδιο στον ώμο υποκύπτουν αίφνης στην χρυσόσκονη ωσάν κοτοπουλάκια.
   εδώ βγαίνετε και επιχαίρετε την αθωότητα ενός στελέχους σας στο παραδικαστικό, όπου καταδικάζεται ο δικαστής που τα πήρε, ο πελάτης που τα έδωσε και οι δικηγόροι του βγαίνουν λάδι.
   Από στελέχη είστε γενικώς άστα βράστα....
   και από ψυχολογία ομοίως.
   ακόμη δεν φθάσατε στο τελευταίο πίσω βήμα για να αρχίσετε να ορμάτε προς τα μπρος και όποιον πάρει ο χάρος... ακόμα πισωπατάτε.

  • «Κασσάνδρα» avatar
   «Κασσάνδρα» @ NktrS 27/02/2010 16:41:58

   Μπριγιαντίνη, χωρίστρα, πούδρα, θυμίζει αρχοντοχωριάτη πολιτικάντη της 10τίας του 70..έλεος!

   Σοβαρά θέματα της πολιτικής σκηνής, τι φτάσαμε να ακούμε, δεν είναι τυχαίο εδώ που έχουμε φτάσει.

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 27/02/2010 14:48:40

  Καμπανάκι να εκλιπαρούν τα φόρα τον αρχηγό.
  Επαληθεύεται ότι η κοινωνία έχει φύγει πολύ μπροστά από πολιτικούς και κομματικά σχήματα.

  Όσο η ΝΔ είναι βυθισμένη στα συνεδριακά -που κανονικά θα έπρεπε να "τρέχουν" αθόρυβα και ομαλά στο παρασκήνιο, διότι άλλη είναι η δουλειά της αντιπολίτευσης- οι άλλοι ετοιμάζονται να επισκεφθούν Βερολίνο-Ουάσιγκτον, να περάσουν θηλειά με "βίαιες" αλλαγές [έτσι τις αποκάλεσε ο πρωθυπουργός ποιος ξέρει τι ηθελε να πει ο ποιητής... ] και αντιπολίτευση έμεινε το ΚΚΕ για την ανταλλακτική καινούργια εξω-ελληνική εργατική τάξη και ο Καρατζαφέρης χέρι-χέρι με το Πασόκ. Ωραία!

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ αλλενάκι 27/02/2010 15:07:45

   Αλλενάκι σε καμμιά περίπτωση δεν θα ήθελα τώρα κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας με τα στελέχη που έχει, κι ας έχει τον Σαμαρά αρχηγό. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να "πληρώσει" ψυχολογικά, να καθαρθεί. Δεν είναι δυνατόν να ακούμε για λογαριασμούς σε ροζ τηλεφωνα στο υπουργείο ανάπτυξης. Αν τα έκαναν και οι πασόκοι να τα βγάζανε το 2004, αλλά δεν βγάλαν τίποτα γιατί ο στόχος τους ήταν να αρπάξουν την κουτάλα. Δέκα καλά έκανε ο Καραμανλής και τά ΄κανε μονάχος του.
   Και πες ο Σαμαράς αρχίζει και σκούζει τί θα γίνει; με είκοσι χιλιάδες κόσμο στις πορείες; θα τον κόβουν από τα κανάλια, η Νέα Δημοκρατία από κόμμα εξουσίας θα καταντήσει κόμμα διαμαρτυρίας. Έκανε την πρόταση για εξεταστική, όπου γράφει πράγματα φοβερά και τρομερά. είδες τον κόσμο να ασχοληθεί; αφού είναι απελπισμένος και λοβοτομημένος από την τηλεόραση.
   Μέσα στον πρώτο χρόνο το πασοκ θα περάσει όλα όσα ήρθε να περάσει. όλα.
   το ξαναλέω και μ΄ αυτά τα στελέχη να μείνει η νέαδημοκρατία θα τις πάρει τις επόμενες εκλογές δαγκωτές, λόγω του μεταναστευτικού, το θέμα είναι να μην ξανακυβερνήσει με αυτά τα στελέχη, γιατί ένας Σαμαράς δεν θα φέρει την άνοιξη.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αλλενάκι 27/02/2010 15:25:02

   αλλενάκι σωστή η διάκρισή σου (συνεδριακές διαδικασίες-αντιπολιτευτικό έργο), αλλά για πολιτικούς οργανισμούς με οργανωμένη βάση που συμμετέχει στις διαδικασίες. Και, ως γνωστόν, η ΝΔ πάσχει σ'αυτό ακριβώς (γιαυτό και δεν μπορεί να εξασφαλίσει μαζικές διαμαρτυρίες, όπως λέει η Β.Κ.Σ)
   Η συμμετοχή των 800.000 στην εκλογική διαδικασία ήταν μία ακόμη επαλήθευση της πρωτοποριακής στάσης της κοινωνίας σε σχέση με τα κόμματα, πρέπει όμως να κεφαλαιοποιηθεί για να αποδώσει - ως τότε παραμένουμε στα ειωθότα, δυστυχώς.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 27/02/2010 15:33:13

   ο καιρός σώνεται...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ αλλενάκι 27/02/2010 15:36:51

   γιαυτό πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους να συσπειρωθεί γύρω από τα αιτήματα ο κόσμος, αναγκάζοντας τη ΝΔ να τα στηρίξει τελικά

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ αλλενάκι 27/02/2010 15:41:04

   δεν σώνεται, μην απελπίζεσαι, μην απελπιζόμαστε, βάζω και τον εαυτό μου μέσα, αν χρειασθεί θα ξαναπάρουμε τα βουνά (ξαναβάζω τον εαυτό μου μέσα) ουαί και αλλίμονο τοις ηττημένοις.
   τί περισσότερο μπορεί να μας βρει; η μακεδονία είναι δοσμένη, το αιγαίο επίσης, η κύπρος; την ξεχάσαν οι ίδιοι οι κύπριοι που πάνε και τα σκάνε τα ευρώπουλά τους στα τουρκοκυπριακά καζίνα, το ρημαδιό με τους μετανάστες θα φρακάρει όπου νά΄ναι, πόσοι ακόμα; θα μας πετάξουν και κάνα εικοσαρικάκι δις ξεροκόμματο οι γερμανοί για να μην πεινάσουν οι μετανάστες και παν κατά τα μέρη τους.
   Είμαστε στο βαθύ σκοτάδι, όμως δεν χάσαμε το φως μας.
   Σε φιλώ συνοδοιπόρισσα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 27/02/2010 15:48:54

   Τίποτα δεν είναι δοσμένο ακόμα, ούτε Μακεδονία ούτε Αιγαίο. Όσο έχουμε Ακριτες και Πιλότους δε φοβάμαι. Για την Κύπρο είναι αλήθεια δε ξέρω. Ο κόσμος έχει μεγάλη ΑΓΩΝΙΑ. Και γω σε ευχαριστώ και σε φιλώ.

  • donaE avatar
   donaE @ αλλενάκι 27/02/2010 16:35:46

   αλλενακι
   με παλια υλικα δεν φτιαχνεις καινουργιο σπιτι.
   Ενταξει νικηθηκε σε μεγαλο βαθμο ο μητσοτακισμος.
   Αλλα καποτε ρωτησα την Loretta 'απο ποτε μετρα ο χρονος'και ειχα λογο.
   Εχω πολυ λιγες ελπιδες.

 13. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 27/02/2010 15:22:20

  ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ....ΧΙΟΥΜΟΡ

  Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2010
  Στο Α' Νεκροταφείο θα συνεδριάσει η Εξεταστική Επιτροπή της Ν.Δ

  Με επίσημο Δελτίο Τύπου, η (νέα) Νέα Δημοκρατία μας ενημερώνει για την κατάθεση πρότασης της Ν.Δ. στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών και της ποιότητας των δημοσιονομικών στοιχείων.Η Νέα Δημοκρατία ζητάει να ερευνηθεί το χρονικό διάστημα από το 1981 μέχρι σήμερα, ένα αίτημα απόλυτα ρεαλιστικό κι αναγκαίο.Η Αξιωματική Αντιπολίτευση μάλιστα πρότεινε να καταθέσουν στην αρμόδια Επιτροπή οι κ.κ Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Γιώργος Γεννηματάς, Χαρίλαος Φλωράκης, Ευάγγελος Αβέρωφη, Γεώργιος Ράλλης, Γρηγόρης Φαράκος, Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.Η Εξεταστική Επιτροπή θα συνεδριάζει κάθε Ψυχοσάββατο στο Α' Νεκροταφείο και το πόρισμα θα ανακοινωθεί την Μεγάλη Παρασκευή.Πρόεδρος της Επιτροπής θα τεθεί ο Μιχάλης Μπεκίρης ο οποίος το 1981 ήταν 10 ετών αλλά από τότε είχε δείξει ότι θα εξελιχθεί σε παιδί-θαύμα της Πολιτικής.

  ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ EPIRUSGATE ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΣΑΙΤ

  • aegeanworld avatar
   aegeanworld @ EUROTSOPANHS 27/02/2010 15:52:40

   Ε, τότε ας κριθούν στις εξεταστικές οι πιο σύγχρονες μορφές πολιτικής του ελληνικού σοσιαλισμού, γιατί αυτοί που τις εφάρμοσαν είναι ζώντες...
   http://12dake.blogspot.com/2010/02/blog-post_9166.html

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ EUROTSOPANHS 27/02/2010 15:52:59

   Εάν ο Παπανδρέου που ήρθε ως λυτρωτής το 81 για τον ελληνικό λαό έκανε μια εξεταστική τότε για την επιχορηγούμενους αυθέντες μας μετά τον β΄ παγκόσμιο πόλεμο -με αγγλοαμερικανογερμανογαλλορωσικά φράγκα- θα έπρεπε να εμπλέξει και τον πατέρα του μέσα και τον μητσοτάκη και την αριστερά και τον εθνάρχη βεβαίως βεβαίως. Δεν την έκανε γιατί ήταν κι αυτός επιχορηγούμενος. Άρχισε όμως -ο πρώτος και ακολουθήσαν όλοι τα χνάρια του μετά- να διαλύει την δημόσια διοίκηση και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε σήμερα. Ε, τουλάχιστον τα τεκμήρια ας πάρουν την θέση τους στην ιστορία επιτέλους.

 14. xbab avatar
  xbab 27/02/2010 15:48:58

  Νέα πρόσωπα τώρα, τώρα.
  Νέες προσωπικότητες απ' όλους τους χώρους.
  Αν δεν μπορεί ο κ.Σαμαράς να τους βρει ή και κάποιος άλλος που θα ήταν στη θέση του, δυστυχώς το μέλλον το δικό του αλλά και της παράταξης είναι καταδικασμένο.
  Ήδη έπρεπε να τα έχει ανακαλύψει(τα νέα πρόσωπα).
  Και κάτι άλλο, αλλαγή εκ βάθρων του κόμματος. Είναι αυτό που λέμε "ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ".

 15. ΙΔ avatar
  ΙΔ 27/02/2010 16:13:18

  O Mακιαβέλι σσύστησε και κάτι άλλο που μαs αφορά άμεσα.Την μετακίνηση των μαζών και την εγκατάστασή τουs στο χώρο που οι γηγενείs του δημιουργούν προβλήματα του ηγεμόνοs.Έτσι πιστόs στον παλαιό ο σύνχρονοs Nικολό εγκαθιστά αλλόθρησκουs με διαφορετικό πολιτισμό και διώκει και χαρτογραφεί κάθε πατριωτική κίνηση. Απόδειξη του γεγονότοs οι τρείs πολιτικοί κρατούμενοι του Κοενζτόγλου.

 16. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 27/02/2010 16:46:20

  Ξεκολλάτε από τις επικοινωνιακές παπαριές αποβάλλετε το Lifestyle του Κολωνακίου της ΝΔΦΚ.

 17. Alkimos avatar
  Alkimos 27/02/2010 16:57:40

  Ίσως εκτός θέματος, αλλά επίκαιρο...ένα αφιέρωμα σε όλους τους γερμανοτσολιάδες:
  http://eu.greekreporter.gr/?p=765
  ...βοήθειά τους!

  • Alkimos avatar
   Alkimos @ Alkimos 27/02/2010 17:19:18

   Τι έχεις να πεις τώρα κύριε Πετσάλνικε; Μήπως θα καλέσεις εκ νέου τον γερμανό πρέσβη να τον …μαλώσεις;
   Οι μάσκες πέφτουν! Το καμουφλάρισμα των γερμανών ξέφτισε. Καιρός να ξυπνήσουμε επιτέλους και να καταλάβουμε πως «όποιος έχει τέτοιους φίλους τι τους θέλει τους εχθρούς». Για να καταλάβουμε ποιοι κάνουν στη πραγματικότητα πλάτες σε Τούρκους και Σκοπιανούς...

 18. man8os avatar
  man8os 28/02/2010 01:09:16

  Να εξαφανισουν τον Πακη απο την τηλεωραση. Ειμαι σιγουρος οτι το μετρο θα αποδωσει δημοσκοπικα.

 19. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης avatar
  Αλέξανδρος Αρβανιτάκης 28/02/2010 08:27:53

  Λόγω της πρόβλεψης του καταστατικού οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων θα γίνει μετά τα τέλη Μαϊου, ακριβώς για να μπορούν τα νέα μέλη να έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στο συνέδριο.
  Όσον αφορά στη διαδικασία με τις Τοπικές και τις Νομαερχιακές, είχα ρωτήσει ένα φίλο και μου είχε πει ότι θα αποσταλλεί επιστολή από το κόμμα που θα καλεί όλους εμάς να επιλέξουμε αν θέλουμε να εγγραφούμε στην τοπική ή νομαρχιακή όπου ψηφίσαμε στις 29/11 ή εκεί που έχουμε δικαίωμα ψήφου, ή κάπου αλλού. Μετά από μια τέτοιου είδους διαδικασία θα γίνουν οι κατάλογοι μελών ανά τοπική και νομαρχιακή γιανα γίνουν οι εσωκομματικές....

 20. trochalos avatar
  trochalos 28/02/2010 12:15:33

  Αντώνη κάνε αυτό που σου είπαμε οι 800000 ψηφοφόροι της ΝΔ,στις εκλογές
  της 29ης Νοεμβρίου.Είμαστε όλοι μαζί σου.Δεν χρωστας σε κανένα παρά μόνο σε μας τον λαό της ΝΔ και σε συτόν πρέπει να λογοδωτείς και σε ΚΑΝΕΝΑΝ άλλον.Ακους Αντώνη μόνο σε μας.Αρχισε να κόβεις ......ξέρεις, για να φτίαξεις μία νέα ΝΔ των αξιών και των αρχών που διέπουν τον Ελληνισμό μας.
  Δεν υπάρχει άλλος Αντώνη γιά να αναλάβει τις τύχες του τόπου,παρά μόνο εσύ και το ξέρεις,ΠΡΟΧΩΡΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.