#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/09/2010 22:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Ηγέτης ενάντια στην εθνική κατάθλιψη

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα πρώτιστο χρέος, να δώσει πάλι στον κόσμο αυτό που είναι το πλέον απαραίτητο για τον αγώνα: ηθικόΤου Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη.

Όταν δίνεις αγώνα, οποιονδήποτε αγώνα, στρατιωτικό, οικονομικό, ακόμη κι αν απλώς παίζεις με τους κολλητούς σου πέντε επί πέντε με την απάνω γειτονιά, πάνω απ’ όλα χρειάζεσαι ένα πράγμα: ηθικό.

Πολύ περισσότερο το χρειάζεται ένας λαός, που δίνει αγώνα επιβίωσης με τα αρπακτικά και τους τοκογλύφους τριγύρω, έτοιμους να του κόψουν κομμάτια. Ο Βοναπάρτης έλεγε πως ο παράγων ηθικό είναι ένα προς τρία με τα όπλα. Το φρόνημα λοιπόν αξίζει τρεις φορές περισσότερο από τις υλικές προϋποθέσεις.

Και το ηθικό, το φρόνημα, αδέρφια, στο δίνουν η επίγνωση της θέσης σου στην Ιστορία, η παράδοση που πήρες από την οικογένεια, την Παιδεία αλλά και η Ανάγκη, γιατί έχεις πίσω σου παιδιά, γονείς, γυναίκα και το μέλλον μπροστά. Πάνω απ’ όλα όμως το φρόνημα στο δίνει η Ηγεσία.

Αυτός που βγαίνει μπροστά από το ανθρώπινο κοπάδι, ο Πρόμαχος, ο Αρχηγός, είναι αυτός που με τον λόγο και τις πράξεις του μπορεί να εμπνεύσει και συσπειρώσει τους πολλούς, να διαλύσει την ηττοπάθεια και τις αμφιβολίες, να τους οδηγήσει στη Νίκη, ή να τους κάνει το ηθικό κουρέλια, να αποπνέει την αποφορά της σύγχυσης, της δειλίας και να τους οδηγήσει στην Ήττα. Όταν αφήνεις να κρατούν το τιμόνι ιδεοληπτικοί ψοφοδεείς «τουρίστες», τότε έχεις ραντεβού με την ξέρα και θα σε φάνε τα ψάρια.

Ο Ηγέτης λοιπόν, εκτός από σώφρων πρέπει να είναι γενναίος και τολμηρός. Γιατί ένας Ηγέτης μπορεί, ίσως, να έχει διάφορα ελαττώματα ή αδυναμίες, ως άνθρωπος, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να είναι χέστης, δουλόφρων υπήκοος ιδεών ξένων προς τον Λαό του, την Ιστορία του, τα Εθνικά Συμφέροντα της Πατρίδας του.

Πάνω απ’ όλα όμως, μακράν όλων των άλλων, ο Ηγέτης δεν πρέπει να είναι προβλέψιμος. Οι εχθροί πρέπει πάντα ν’ ανησυχούν για το τι θα κάνει, να μην τον θεωρούν δεδομένο.

Η Ελλάδα, οι Έλληνες, έχουμε απέναντι μας σε πολλές περιπτώσεις αντίθετα εθνικά και υπερεθνικά συμφέροντα. Κατ’ οικονομίαν τους λέμε Εχθρούς. Στον ανύπαρκτο κόσμο της φαντασιακής Παγκόσμιας Διακυβέρνησης κι Αδερφοσύνης, εκεί που βόσκουν αναχαράζοντας ξεθωριασμένο αμερικάνικο αριστερισμό ο Γιώργος κι οι ραγκούσηδες του, εχθροί δεν υπάρχουν.

Στο κόσμο που ζούμε εγώ κι εσείς, αδέρφια, στον κόσμο που ‘χει σάρκα και οστά, κράτη, τράπεζες, συμφέροντα, εκεί που γεννιόμαστε, ζούμε και πεθαίνουμε οι κανονικοί άνθρωποι, τα αντίθετα εθνικά κι υπερεθνικά συμφέροντα έχουν κάστρα με κυκλώπεια τείχη, κανονικούς στρατούς αλλά και στρατευμένα ΜΜΕ, ρουφιάνους και πολιτικές «πουτάνες». Έχουν σχέδια και στρατηγικές που τα εφαρμόζουν, με στόχο να μας πάρουν, αν μπορούν, τα πάντα και να μην μας δώσουν τίποτα. Όχι γιατί μας μισούν, απλά για να ωφεληθούν οι ίδιοι το μέγιστο.

Η χειρότερη ηγεσία είναι αυτή που σε καιρούς αγώνα για επιβίωση, παγιδευμένη σε ιδεοληψίες, όχι μόνον αποκόπτεται από την πραγματικότητα αλλά αντί να ενώσει τον Λαό και να του εμπνέει υψηλό φρόνημα, του σπάει το ηθικό.

Το ψηλό παιδί από τη Μινεσότα πήρε την εξουσία με μια μεγαλειώδη πολιτική απάτη. Ενώ ο Κώστας Καραμανλής, με όλα τα σφάλματα και τις όποιες λάθος επιλογές του, είπε την αλήθεια για την οικονομία και πρότεινε νωρίς επώδυνα αλλά σαφώς ηπιότερα μέτρα από τα τωρινά, ο νυν Πρωθυπουργός, γνωρίζοντας την ανάγκη των απλών ανθρώπων για ελπίδα, τους πούλησε ενσυνείδητα το ελεεινό παραμύθι ότι « λεφτά υπάρχουν». Παράλληλα δεν παρέλειπε ως αντιπολίτευση να κατεβαίνει στις κινητοποιήσεις και να υψώνει την γροθιά, μαζί με αυτούς που τώρα ως κυβέρνηση ξεσκίζει.

Αν φας κατ’ επάγγελμα καμιά 15.000 Ευρώ από κανένα ανίδεο παριστάνοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθή, εν γνώσει σου της αναληθείας, έχεις 6-7 χρονάκια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Άμα πουλήσεις μουσαντό, παραμυθιάσεις 10.000.000 Έλληνες και αρπάξεις κοτζάμ κράτος, την ίδια την εξουσία, τι πρέπει να σου κάνουν;

Μετά την πολιτική απάτη όμως ήρθαν τα καλύτερα. Να ο Τιτανικός, να ο γκρεμός, να το χείλος της αβύσσου σε κάθε ατάκα κι ομιλία, μια καταστροφολογία, που γονάτιζε το ηθικό των απλών ανθρώπων, πάγωσε την αγορά και προκάλεσε μαζική φυγή κεφαλαίων. Τα ευρώπουλα φεύγουνε για την Κύπρο και την Ελβετία, όπως οι Ρωμιοί από τη Σμύρνη το 1922.

Την ίδια στιγμή ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός του με το σακκιδιάκι, τα στυλό, τις ξύστρες και τις γομολάστιχες, περιφέρονταν στην Εσπερία κι όχι μόνο καταστροφολογούσαν αλλά και συκοφαντούσαν την ίδια τους την χώρα.

Όταν έπιασα από τα μούτρα φίλο, βαθύ μαύρο κι άραχνο ΠΑΣΟΚ, μου είπε το αμίμητο: «ξέρεις, ο Γιώργος πρέπει να πει την αλήθεια στους ξένους, για να μπορέσει να πείσει για την αξιοπιστία του κι ότι αλλάξανε τα πράγματα στην Ελλάδα». Ανεύρυσμα αορτής. Παραλίγο. Σε αυτόν τον αγγελικό κόσμο με τις ειλικρινές κυβερνήσεις, τις άδολες τράπεζες και πολυεθνικές, όπου οι διεθνείς σχέσεις και συναλλαγές χαρακτηρίζονται από ανιδιοτέλεια, αδερφοσύνη και φιλαλήθεια, ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να διασύρει διαπλανητικώς την χώρα του για να…τι;

Το σπάσιμο του ηθικού του Λαού, η βαθιά κατάψυξη της αγοράς, η απονέκρωση κάθε επένδυσης και η μαζική φυγή κεφαλαίων, συνοδεύτηκαν με πολύμηνη απόλυτη αδράνεια. Δυο τινά: ή το έκαναν επίτηδες για να φτάσουμε στο χείλος του γκρεμού, να δεχθούμε την υποτέλεια του Μνημονίου και να περάσουν πιο εύκολα προαποφασισμένες ανθρωποφαγικές κοινωνικά και εθνικά αποδομητικές πολιτικές....Ή είναι απλώς πολιτικά ανίκανοι, δεν ξέρανε τις τους γινότανε, δεν ξέρουν ακόμη τι τους γίνεται, και βρίσκονταν πλέον υπό το σοκ της πραγματικότητας. Πήρανε την εξουσία αλλά τους στενεύει στις μασχάλες και στον καβάλο, οπότε περπατάνε πολιτικά σαν τον «ανάπηρο» του γνωστού ανεκδότου.

Πάμε λοιπόν στη μάχη με το χειρότερο φρόνημα και την χειρότερη ηγεσία. Τώρα με τον ανασχηματισμό της νυχτοφυλακής, προσέθεσαν και μερικές κοσμικές κυρίες, που υπουργοποιήθηκαν ελέω ξαδέρφου και τραγουδιάρη συζύγου. Όπως μου ‘στειλε μήνυμα φίλος, παλιό μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, «Με την Ντόρα, τον Τατούλη και το ΔΝΤ, καληνύχτα ήλιε, καληνύχτα…».

Θα σας δώσω λοιπόν το παράδειγμα μιας πραγματικής Ηγεσίας απέναντι στα προβλήματα. Άλλης κοπής. Άλλο μοντέλο.

Κάπου στις αρχές του 1990 Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή ήταν ένας τύπος ονόματι Κεμάλ Γκιουρ. Αυτός, πέραν της γνωστής υπονομευτικής δράσης κατά της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας, στην οποία επιδίδεται διαχρονικά το Προξενείο, διανοήθηκε να στείλει μια επιστολή στην Νομαρχία Ροδόπης, όπου παραβίαζε την Συνθήκη της Λωζάνης αποκαλώντας τους Έλληνες μουσουλμάνους ομογενείς του και πολίτες τουρκικού γένους και άλλα πολλά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, ήταν τότε ο Αντώνης Σαμαράς, αμέσως κι αυστηρώς ζήτησε διευκρινίσεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ για τα καμώματα του, το οποίο κάλυψε τον τούρκο Πρόξενο.

Κατόπιν αυτού, ο Αντώνης, έβγαλε στη σέντρα τον αυθάδη μεμέτη Πρόξενο, μ’ όλα τα μπαγκάζια του, και με μια γερή καλαματιανή κλωτσιά - έπιασε και κουτουπιέ - τον έστειλε να περάσει κουτρουβαλώντας το ποτάμι και να βροντήξει με το κεφάλι στην πόρτα του τουρκικού ΥΠΕΞ στην Άγκυρα.

Για καιρό μετά την απέλαση έσφιξαν οι κεμαλικοί κώλοι στην Θράκη κι ήταν άμεση η θετική επίδραση στο φρόνημα των πάντων, στη Θράκη και σε όλη την Ελλάδα.

Τα προβλήματα λοιπόν και οι απειλές δεν θέλουν μετέωρο βήμα, δειλία, πολιτικές απάτες. Ο αντίπαλος, ο εχθρός του λαού σου, είτε είναι επεκτατιστές ισλαμοφασίστες, ξαδερφάκια του Αδόλφου, είτε κερδοσκόποι και η ίδια η χρεωκοπία, θέλουν θάρρος, τόλμη, σχέδιο. Όχι να κωλοβαράς επί εξάμηνο, με μόνη πρεμούρα την ελληνοποίηση μουσουλμάνων κατσαπλιάδων. Όχι να συκοφαντείς περιφερόμενος τη χώρα σου και μετά από μήνες αφασίας να την υποδουλώνεις σ’ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης και διόγκωσης του χρέους.

Τι κατάφεραν οι νεοφιλελεύθεροι «αντεξουσιαστές» πασόκοι και τα εξαπτέρυγα τους; Ύφεση, ανεργία, πληθωρισμός και κυρίως εθνική κατάθλιψη. Τσάκισαν την αγορά, συρρίκκνωσαν κάθε παραγωγική δραστηριότητα.

Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα έρθει να επενδύσει σε αυτό το περιβάλλον, σε αυτή την ψυχολογία Τιτανικού που καλλιέργησαν επίμονα οι «τουρίστες» της κυβέρνησης;

Ο Γιώργος Παπανδρέου, η ομάδα του κι οι ποικιλώνυμοι κολαούζοι του, είναι ανίκανοι να διαχειριστούν ακόμη και περίπτερο. Ο «άνθρωπος τους στην Αθήνα», δεν είναι ο άνθρωπος της Ελλάδας και των Ελλήνων. Αν δεν ξέρει, ας πάει να μάθει σε αλλουνού κασίδι το κεφάλι. Ας πάει στον ΟΗΕ, που έχει και παράδοση ταιριαστή με την αδράνεια, την ανικανότητα και τον βερμπαλισμό του κωπηλάτη φίλου του Τατούλη και της Ντόρας. Ας πάει κυβερνήτης στην Αλαμπάμα βρε παιδιά, που ‘χει και ξηρό κλίμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ένα πρώτιστο χρέος, να δώσει πάλι στον κόσμο αυτό που είναι το πλέον απαραίτητο για τον αγώνα: ηθικό. Να εμπνεύσει θάρρος στους Έλληνες, να τους δείξει τον σκοπό, να βγάλει την Πατρίδα από την δίνη που την έριξε η αδράνεια, η ανικανότητα και η ιδεοληψία των νεοφιλελεύθερων «σοσιαλιστών» και των μοναχικών συνεργών τους. Έχει σχέδιο, το περιέγραψε με λεπτομέρειες στο Ζάππειο.

Τώρα πρέπει να συνεγείρει την δύναμη του Έθνους και της Κοινωνίας, τους απλούς ανθρώπους. Ποτέ δεν είχαμε ατσάλι, πετρέλαιο, ποτέ η δύναμη μας δεν ήταν οι πρώτες ύλες, ήσαν οι άνθρωποι, κι οι άνθρωποι θέλουν φρόνημα κι Ηγεσία για τον αγώνα, τον οποίο δεν μπορούν να δώσουν «τυφεκιοφόροι του εχθρού».

Και μ’ ένα γερό σουτ, όπως τότε με τον Τούρκο Πρόξενο, ν’ «απελάσει» την ψοφοδεή ηττοπάθεια, τον Φόβο, που έσπειραν στο Λαό μας οι κήρυκες της καταστροφής, της εκχώρησης Εθνικής Κυριαρχίας και της αποδόμησης της κοινωνίας.

Μετά όλα είναι δυνατά.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Dikocho avatar
  Dikocho 10/09/2010 23:20:29

  Xairete k.Kranidiwth. Eseis apo ton tropo pou skeptetai, omilei kai dra politika o k.Samaras tha legate oti empneei ton aplo polith pou xeimazetai? Otan enas hgeths xreiazetai kapoion sas esas na tou ypenthymizei oti to prwto- opws ortha analyete- melhma tou thaprepe nanai h pollaplasiastikh tou drash sto fronhma twn politwn tote aytos o hgeths exei apotyxei sto prwtisto.

  Eimai palios (oxi neos) NDkraths kai den sympathw ton k.Samara oute empisteuomai thn euthikrisia tou (mporw na analysw ektenws alla den einai tou parontos post). Thymamai omws epi Politikhs Anoixhs enan diaforetiko Samara: dynamiko, me katharo kai koftero politiko logo, me gorgh skepsh kai gorges antidraseis. Asxetws tou oti diafwnousa (kai diafwnw) den mporw para na paradexthw oti se epipedo proswpikothtas kai ekforas politikou logou -kata thn gnwmh mou omws oxi kai politikhs ousias oute tote oute twra- htan axios prosoxhs pou dikaiologhmena metatrepotan se messianiko thaumasmo apo tous polanites. O shmerinos k.Samaras se sxesh me ekeinon ton palio k.Samara moiazei na einai enas "varys" 60arhs toulaxiston se oti afora ton tropo. H diafora einai terastia kai emfanhs. Pws tha empneusei? Den fainetai na exei buzz pou thalege to "painti" pou mas kyverna. Eseis pws to ermhneuete?

  • michal avatar
   michal @ Dikocho 11/09/2010 04:58:18

   O kurios Samaras exei dunamiko san an8rwpos kai san politikos. Parola auta prepei na diwksei enan surfeto laiko deksiwn pou einai kollhmenoi sthn dekaetia tou 80, anaparagoun ta klise ths kai einai perissotero anti-pasok anti na koitane sto mellon. H agora kai h koinwnia einai gemath eklekto kosmo as psaksei na ton brei ekei.

   • Ηλίας avatar
    Ηλίας @ michal 11/09/2010 07:57:13

    Απλά μια σημείωση. Στη δεκαετία του 80 δεν υπήρχε στην Ελλάδα Λαϊκή Δεξιά. Υπήρχε το [νεο] φιλελεύθερο κόμμα ΝΔ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Dikocho 11/09/2010 12:03:51

   Αγαπητό Δίκωχο,
   Πιστεύω πως όποιος σκέφτετραι και παρατηρεί με ελεύθερη συνείδηση τον Αντώνη Σαμαρά μπορεί να διακρίνει τις πράξεις και την σκέψη που με αδρές γραμμές σκιαγραφούν τον ηγέτη που, ναι, μπορεί να εμπνεύσει κι εμπνέει όλο και περισσότερους.
   Είναι αναφαίρετο δικαίωμα σου, "γούστο σου και καπέλο σου", ως Δίκωχο που είσαι να συμπαθείς όποιον θέλεις, ακόμη και να γίνεσαι λίγο "κακός".
   Το αν είσαι παλιός ή νέος νεοδημοκράτης δεν έχει καμμιά σημασία. Τα παλούκια που ήρθαν (κι έρχονται κι άλλα) δεν κάνουν διακρίσεις. Παλιοί΄, νέοι, μικροί, μεγάλοι, όποιας προέλευσης, έχουμε το ίδιο καθήκον.
   Δεν χρειάζεται εμένα ο Αντώνης για να του υπενθυμίσω το αυτονόητο: Το καθήκον του να δώσει κουράγιο στον Λαό. Απλώς σκέφτομαι, όπως πάντα, φωναχτά και αντιδιαστέλλω αυτό που κάνει και θα κάνει με την ανύπαρκτη, ψοφοδεή και καταστροφική "ηγεσία" του ΓΑΠ.
   Ο Σαμαράς επεξεργάστηκε την πλέον ολοκληρωμένη πρόταση, τεχνοκρατική και λεπτομερή, για έξοδο από το Μνημόνιο, με ένα άλλο μίγμα πολιτικής, που οδηγεί στην ανάπτυξη, δημιουργεί πλούτο και δεν σφάζει την κοινωνία. Η μεταπολιτευτική παράγκα των ΜΜΕ και του διαλυμένου πολιτικού συστήματος την αποσιώπησε, την λοιδόρησε, έκανε διάφορα αλλά πάντως δεν έκανε κανείς σοβαρή κριτική κι αντίκρουση.
   Ο Σαμαράς λοιπόν έχει πρόταση. Την πιστεύει. Θα την εφαρμόσει.
   Είναι ο μόνος που υπερασπίζεται το Εθνικό Κράτος.
   Είναι ο μόνος από την πολιτική ηγεσία που προσφέρει μια αστικοδημοκρατική εναλλακτική στον Λαό, γιατί ο Λαός δεν είναι δυνατόν να έχει να επιλέξει ανάμεσα στην νεοφιλελεύθερη "ανθρωποφαγία" του ΓΑΠ και των ντοροτατούληδων κι απ' την άλλη να έχει μόνο τον τυχοδιωκτισμό της Αριστεράς, τον σινιέ αριστερισμό του Αλαβάνου και του Τσίπρα, και την επένδυση στην εξαθλίωση, που κάνει το ΚΚΕ: να καταστραφεί η μεσαία τάξη, ώστε να γίνουν όλοι προλετάριοι και να μπουν στην "επανάσταση" (όπως νομίζουν οι καημένοι).
   Ο Σαμαράς έχει μια προϊστορία, της οποία δίνω ένα μικρό παράδειγμα στο άρθρο μου. Στα μέρη μου λέμε "έχει άντερα" ή κάτι άλλο, που αν το πω θα παρεξηγηθεί πάλι καμμιά ευαίσθητη ψυχή.
   Έχει πει μερικά δύσκολα ΟΧΙ στην ζωή του. Δεν είναι πουτάνα κανενός. ΚΙ ο Λαός αυτό έχει ανάγκη πρωτίστως αυτή τη στιγμή: Σημαιοφόρο με άκαμπτη μέση.
   Ας τον κρίνεις λοιπόν σε ένα μικρό βάθος χρόνου κι ας μην τον συμπαθείς. Φαντάζομαι ότι ως καλός Έλληνας θα χαρείς πολύ όταν διαψευσθείς.
   Φιλικά

   • Dikocho avatar
    Dikocho @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/09/2010 12:21:16

    Makari na diapseusthw 100 kai 1000 fores kai as paei o topos mprosta. Makari kai to ennow. Sas exei perasei omws apo to nou ti mellei genesthai ean diapseustheite eseis? Poly filika

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/09/2010 13:06:00

    Δεν το πιστεύω, γι' αυτό δεν το 'χω σκεφτεί. Αν γίνει, να είσαι βέβαιος ότι θα το γράψω εδώ με κεφαλαία.

 2. apis22 avatar
  apis22 10/09/2010 23:33:02

  Πολύ σωστές οι επισημάνσεις σας. Εύγε.

 3. Εκηβόλος avatar
  Εκηβόλος 11/09/2010 00:02:36

  Τα κείμενα σου πάντα έχουν έναν αέρα ανατροπής και δυναμισμού μακριά από τα φραστικά στερεότυπα των επαγγελματιών της πολιτικής.Προσπαθείς φιλότιμα να στηρίξεις τον αρχηγό σου ,αλλά οι πράξεις του δείχνουν ότι πάσχει τόσο από δυναμισμό όσο και από ανατρεπτική διάθεση.Αλήθεια,επέπληξε τον Κακλαμάνη που έδωσε άδεια στους μουσουλμάνους για προσευχή στην πλατεία Κοτζιά ;
  Αλήθεια, βγήκε να μιλήσει για το διορισμό των Διευθυντών Εκπαίδευσης με ρουσφέτι από την κατοχική κυβέρνηση;
  Αλήθεια,ανέτρεψε,ενώ μπορούσε ,τον Παπανδρέου ,όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για την απόδοση ελληνικής υπηκόοτητας;
  Αλήθεια,μιλάει ακόμη για την μη αποδοχή του ονόματος της Μακεδονίας μας στο νατοκεμαλικό κρατίδιο;
  Αυτή την ιστορική περίοδο που η Ελλάδα ή θα επιβιώσει ή θα χαθεί οριστικά οι λύσεις μόνο μέσα από την οδό της απόλυτης ρήξης με το φαυλεπίφαυλο κατεστημένο θα δοθούν.Μόνο φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους .ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΟΧΙ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ.
  ΗΓΕΤΗ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ(ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ) ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΛΕΙΠΕΙ ΤΡΑΓΙΚΑ.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Εκηβόλος 11/09/2010 12:30:36

   Εκηβόλε (πόσα παιδιά άραγε ξέρουν τι σημαίνει το ψευδώνυμο σου),
   καλημέρα.
   Ποιος σου είπε ότι ο ο Παπανδρέου μπορούσε συνταγματικά να ανατραπεί όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τους (λαθρο)μετανάστες; Που το βρήκες αυτό;
   Ο Σαμαράς έκανε ευθέως το μέγιστο: καταψήφισε το νομοσχέδιο και ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ξεκάθαρα ότι θα το καταργήσει μόλις έρθει στην εξουσία.
   Ναι, ακόμη μιλάει κι αν θυμάσαι, αν δεν ήταν ο Σαμαράς η μεταπολιτευτική διακομματική παράγκα θα το 'χε κλείσει το Μακεδονικό με άθλιο συμβιβασμό εδώ και 17 χρόνια.
   Φίλε Εκηβόλε, στον χαρακτήρα μου ταιριάζει η απόλυτη ρήξη, το χέρι μου πάει ενστικτωδώς στο τσεκούρι ή τον βούρδουλα κι η φωτιά οπωσδήποτε εξαγνίζει και καταστρέφει όλα τα παράσιτα.
   Κάθε πράγμα στον καιρό του...

   • Εκηβόλος avatar
    Εκηβόλος @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 12/09/2010 15:16:57

    Η απάντηση του Δικόχου με καλύπτει πλήρως.

 4. Vax avatar
  Vax 11/09/2010 00:32:53

  Κύριε Κρανιδιώτη, καταρχήν αντιπαρέρχομαι της θέλησης σας να μετατραπεί ο Α. Σαμαράς σε ηγέτης. Όμως θέλω να επισημάνω κάτι άλλο, που είναι εμφανές και σωστά διατυπωμένο μέσα σε αυτό το κείμενο...Την ανάγκη της Ν.Δ να στρέψει τα αντιπολιτευτικά της πυρά σε αυτόν τον ολίγιστο πρωθυπουργό που κυβερνά την κατοχικά δομημένη πια(σε οικονομικό επίπεδο) χώρα μας! Αυτή πρέπει να είναι η στρατηγική επαναφοράς της N.Δ στην πρώτη γραμμή, η ολομέτωπη επίθεση στον εκπρόσωπο των ξένων συμφερόντων στην Ελλάδα!

 5. deldio avatar
  deldio 11/09/2010 00:41:15

  Κε Κρανιδιώτη, θα διαφωνήσω μαζί σας. Στην παρούσα φάση θεωρώ ότι πλέον αναγκαίο είναι ο λαός να βρεί, όχι κάποιον ηγέτη για να πάρει θάρρος, ηθικό ή έμπνευση, αλλά να βρει πρωταρχικά το νόημα και την αυτοπεποίθηση να πιστέψει στη δύναμη του αγώνα του, δηλ. να κατανοήσει ότι δεν υπάρχουν μεσσίες και θεόσταλτοι αρχηγοί, διότι αυτοί μας έφτασαν εδώ που είμαστε σήμερα ακριβώς επειδή οι περισσότεροι από εμάς "τσίμπησαν" στη μόδα του "φτυσίματος" της πολιτικής, του "όλοι τα ίδια είναι", του "δεν αλλάζει τίποτε", του "θα κάνω αποχή και θα τους τιμωρήσω (κοιμήσου αγγελούδι μου!)" και δεν συμμετείχαμε πουθενά, αφήσαμε άλλους να παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στη ζωή και στο μέλλον μας. Δεν μιλάω φυσικά ούτε και μ' ενδιαφέρουν εκείνοι που δολίως "αποσύρθηκαν" παίρνοντας ανταλλάγματα, αυτοί πάντοτε υπήρχαν και θα υπάρχουν αλλά είναι λίγοι σε σχέση μ' εμάς. Όταν λοιπόν όλοι αυτοί (ή έστω μία πρωτοπορία στην αρχή) που υφίστανται καθημερινά "στο πετσί τους" τις συνέπειες αυτής της πολιτικής αφήσουν κατ' αρχάς τους καναπέδες και την ασφάλεια της κριτικής και της αμπελοφιλοσοφίας από το σπίτι και από τα blogs, η οποία χρειάζεται διότι συντελεί στη συνειδητοποίηση αλλά δεν αποτελεί δράση, και κατέβει στους δρόμους με τους συναδέλφους, τη γειτονιά, πάρει μέρος σε επιτροπές αγώνα ή σε άλλες δράσεις κλπ, τότε η συλλογικότητα που θα αναπτυχθεί θα βρει μόνη της το δρόμο είτε χρειαστεί κάποιον για οδηγό είτε όχι.
  Φιλικά
  Ένας συνάδελφος

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ deldio 11/09/2010 12:35:04

   Αγαπητέ συνάδελφε,
   Δεν αναφέρομαι σε μεσσίες, ούτε κι ο Αντώνης είναι τέτοιος.
   Ο Λαός όμως χρειάζεται κι ηγεσία.
   Και φυσικά είναι απολύτως απαραίτητη η συμμετοχή, η ζωντασνή δράση.
   Το ένα δεν αποκλείει το άλλο. Θα έλεγα το ένα δυναμώνει το άλλο. Μόνο όταν η Ηγεσία κινητοποιεί το Λαό, όταν οι απλοί άνθρωποι συμμετέχουν ενεργά, τότε γίνονται αληθινές ρήξεις.
   Ως έχων ικανή πείρα ακτιβισμού στην πραγματική κοινωνία, στο πεζοδρόμιο αλλά και παρουσία στα ιστολόγια, σου λέω ότι όλα είναι αναγκαία.
   Φιλικά

 6. Greco avatar
  Greco 11/09/2010 00:42:18

  ωραιο αρθρο
  να κανω ενα σχολιο για τη νεα κυβερνηση
  ειναι απογοητευτικοτερη ακομα και απο την προηγουμενη
  εβαλε ολα τα βαρυδια του σημιτη αλλα και μερικους του βαθεος πασοκ(ελεος εβαλε ο ανθρωπος και τη γυναικα του νταραλα!) ,με σκοπο να βουλωσει λιγο μερικα στοματα για τις αντιδρασεις που ερχονται ,με αποτελεσμα ενα υπερμεγεθυμενο σχημα

  δυστυχως ευχομαι για το καλο της πατριδας και της οικονομιας να διαψευστω,αλλα δεν προκειται να τραβηξει,περιεχει τοσες αντιφασεις...χωρια την καθυστερηση που θα υπαρξει

  υ.γ. (μιας και ανεφερε ρωμιους ο φαηλος),εβλεπα μια φορα στο καναλι της βουλης,συνεδριαζε μια επιτροπη για τους ελληνες της Πολης.Προεδρος ηταν μια κυρια με αντιπαθεστατη φατσα --μου θυμησε κατι καθηγητριες που χα στο λυκειο-- η οποια οση ωρα μιλουσαν οι κωνσταντινουπολιτες για τα προβληματα τους,μασαγε και τσιχλα σα κατσικα,χωρια που δεν αφηνε τους ανθρωπους να ολοκληρωσουν

  Επισης οταν ο εκπροσωπος ανεφερε οτι οι τουρκοι δεν τους αφηνουν να λενε οτι ειναι ελληνες,αλλα ρωμιοι, εδειξε εκπληκτη και ζητησε να μαθει πληροφοριες για το ποια ειναι η διαφορα ρωμιου και ελληνα!!!(προεδρος επιτροπης αποδημου ελληνισμου!...)μασοντας τσιχλα παντα ε?

  καλα ρε διαολο αναρωτηθηκα απτις αφισοκολλησεις για το κινημα κατευθειαν στο κοινοβουλιο? η γιαγια μου πιο χρησιμη θα μας ηταν
  εμεινα με την απορια ποιο φρουτο ειναι αυτο που βρισκεται στη Βουλη

  η απορια μου λυθηκε με τον ανασχηματισμο...Καποια Τσουρη ειναι και αναλαμβανει στη Ναυτιλια...τρεμετε εφοπλιστες!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Greco 11/09/2010 12:46:16

   Το ρωμιός το χρησιμοποιούμε ενίοτε κι εμείς και μάλιστα με θετική έννοια. Δεν ανήκει στους Τούρκους ως όρος. Οι Τούρκοι μας λένε Ρουμ (ήτοι Ρωμαίους) ή Γιουνάν, που βγαίνει από το Ίωνες. "Ρωμέϊκο φιλότιμο" ή δες τον Μακρυγιάννη.
   Για την κυρία με την τσίχλα το 'πες μόνος σου.

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 11/09/2010 01:58:02

  Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ 11 ΜΗΝΕΣ.
  Η ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΞΑΝΑΦΕΡΕ ΣΤΑ ΘΟΛΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ.
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΩΝ.
  ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΕΝΑΥΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.
  Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1945/55 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ.
  ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΟΥΤΙΣΕ.
  ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΘΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ.

  • Olympia avatar
   Olympia @ ΝΤΙΝΟΣ 11/09/2010 06:04:39

   όταν ανακυκλώνεις τα ίδια πρόσωπα στις ίδιες θέσεις σημαίνει:
   1. Ότι τα πρόσωπα στις προγενέστερες θέσεις απέτυχαν οπότε είσαι κόπανος που τους επιτρέπεις να διευρύνουν την αποτυχία τους ή
   2. Ότι τα πρόσωπα στις προγενέστερες θέσεις πέτυχαν οπότε είσαι κόπανος που αναχαιτίζεις την επιτυχία τους.

   Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, είσαι κόπανος.

 8. Παρτο αλλιως... avatar
  Παρτο αλλιως... 11/09/2010 02:17:37

  Φίλτατε κε Κρανιδιώτη,

  δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες "Δικοχο" και "Εκηβόλο"...

  Πραγματικά πιστεύω οτι εσείς είστε μία πολύτιμη φωνή μέσα στην παράταξη αλλά πολύ φοβάμαι οτι "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"...

  Ο πρόεδρος του Κόμματος και η "παρέα" που τον περιστοιχίζει φαντάζουν πολύ μακριά...

  Ειδικά στα εθνικά θέματα βρίσκω τον πρόεδρο πολύ χλιαρό...

  Πού είναι το νεύρο που υπήρχε κάποτε...;;;

  Εγώ μετά από τόσους μήνες δεν έχω καταλάβει τελικά εάν ο πρόεδρος είναι, αναφορικά με το ζήτημα της Μακεδονίας μας, υπέρ του να μην υπάρχει ο όρος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ή παραγωγά του) στην ονομασία των Σκοπίων (όπως ήταν κάποτε) ή όχι.

  Περιμένω μια ξεκάθαρη δήλωση (για να ξέρω τι θα ψηφίσω κιόλας)...

  Και για τη μάζωξη των λαθρομεταναστων στην πλατεία Κοτζιά (οργανωμένη με ομάδες περιφρούρησης που κρατούσαν μαχαίρια κτλ.), περιμένω να ακούσω μια δήλωση...

  Και για τα τελευταία καμώματα της ανεκδιήγητης Θάλειας Δραγώνα με τους Τούρκους δασκάλους περιμένω να ακούσω μια ξεκάθαρη δήλωση...

  Και για την εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών περιμένω μια ξεκάθαρη δήλωση (όχι μισόλογα περί ένταξης στην κοινωνία όλων των ασιατικών ορδών κτλ.)...

  Και για την σχεδιαζόμενη ανέγερση Τζαμιού περιμένω να ακούσω μια ξεκάθαρη δήλωση...

  Και για τα τερτίπια της Σάλεχ και όλων των "Σάλεχ" περιμένω να ακούσω μια ξεκάθαρη δήλωση...

  Και για τους "αντιεξουσιαστές", "επαναστάτες", "αντάρτες" κ.λ. που σκορπούν τον τρόμο στο κέντρο της πόλης και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα περιμένω να ακούσω μια ξεκάθαρη δήλωση...

  Κάνω έκκληση σε όποιον ακούει στη Ρηγίλλης γιατί με έπιασε τρέμουλο όταν είδα χθες στη Δημοσκόπηση "ΛΑΟΣ 5,5%" και μάλιστα με τάσεις προς τα επάνω...

  Υποτίθεται οτι τον ΛΑΟΣ θα τον "ενσωματώναμε" στο Κόμμα εάν θα βγάζαμε τον Σαμαρά αρχηγό...

  ΞΥΠΝΑΤΕ εκεί στο Κόμμα, ξεκαβαλήστε και πάψτε να αναλώνεστε στο "δικοί μας και δικοί της"¨...

  ΈΛΕΟΣ

  • Efrosyni avatar
   Efrosyni @ Παρτο αλλιως... 11/09/2010 09:26:38

   Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ μαζί σας.

  • mitsosms avatar
   mitsosms @ Παρτο αλλιως... 11/09/2010 19:11:52

   Εδώ η απάντηση γιατί η ΝΔ δεν ενσωματώνει το ΛΑΟΣ:

   h**p://jimmy278.blogspot.com/2010/09/blog-post_11.html

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Παρτο αλλιως... 11/09/2010 19:18:57

   Αν θελεις να "ενσωματωσεις" το ΛΑΟΣ δεν μπορεις να κανεις τα γλυκα ματια στην αριστερα.Ενα απο τα δυο θα διαλεξεις.
   Η αληθεια ειναι οτι στην αρχη εγινε μια δηλωση απο το Σαμαρα για την καταργηση του πανεπιστημιακου ασυλου αλλα μετα ατονισε η θρυλουμενη δεξια στροφη.

 9. Jimmy Daras avatar
  Jimmy Daras 11/09/2010 03:49:14

  Poli kanome "babysitting" ton kyrio Samara.
  Ean pragmati theli na kyvernisi thn Patrida mas, tha prepei na analavh monos tis efthines h na pataiththi kai na afisi allon na analavi. ENOUGH IS ENOUGH AND PLENTY.-

 10. kiki avatar
  kiki 11/09/2010 07:07:46

  @ Φαηλο,μπορει να ειμαστε λιγοι σε συγκριση με τον πληθυσμο,αλλα και κουραγιο εχουμε και ηθικο,και δεχομαστε να συμμετασχουμε σε εναν αγωνα εναντιον αυτωνων των δοσιλογων,και ορεξη να αντιστρεψουμε το κλιμα της ηττοπαθειας,αλλα ας βγητε και προτρεψτε τον λαο σε γενικη εξεγερση,οχι περι διαγραμματων,εδω και τωρα ,βγαλτε τους στους δρομους,πειτε οτι τωρα προεχει η εκδιωξη των πουλημενων και η εξοδος απο το Μνημονιο,ΤΩΡΑ,πριν ειναι αργα,και οτι ολοι μαζι δεξιοι και αριστεροι,εναν σκοπο,εναν στοχο.
  Και θα παραβλεψουμε οτι εχετε κρατησει και λυμματα στο κομμα σας,που ελπιζω καποτε να εξαφανιστουν απο προσωπου γης,εξισου πουλημενα κορμια,με αυτους εδω που κοιταξαν μονο την παρτη τους οταν ηταν στην εξουσια,και την βολη,και βολεψη τους.Νοοτροπια ΠΑΣΟΚ με μπλε χρωμα.
  Εξηγειστε στους σκληροπυρηνικους Νεοδημοκρατες,οτι ολοι μαζι και το εννοω αριστεροι και δεξιοι,ενωμενοι θα τους ριξουμε,και θα τους δικασουμε,και οχι μονο εμεις οι δεξιοι αγαπαμε την πατριδα μας,και αλλα εξωφρενικα που γραφονται,γιατι η αγαπη για την πατριδα δεν εκδηλωθηκε οταν ηταν υπουργος η Ντορα,που ξεπουλαγε με τις ευλογιες της κυβερνησης την χωρα,για προσωπικο της οφελος βεβαιως βεβαιως,τον Μειμαρακη,τον αποκαταστησατε,και ξαναρχισε,τι εκανε σαν υπουργος Εθνικης Αμυνας,ΤΙΠΟΤΑ,μονο αυτος αυξησε τους ψηφοφορους του,και τους μονιμοποιημενους φιλους του στο δημοσιο.Και ο αλλος με την ανασυγκροτηση του κρατους,ο υπερ υπουργος μπουρδα,και διαπλεκομενος Παυλοπουλος.
  Και παρ ολα αυτα λεμε οτι προς το παρον τα ξεπερναμε ολα αυτα,δεν τα ξεχναμε ομως,βγητε και προτρεψτε τον κοσμο για εξεγερση,και γρηγορα,τι περιμενετε,αυτο περιμενουμε,πριν πεθανουμε απο πεινα και κρυο.

 11. ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ avatar
  ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ 11/09/2010 07:39:03

  Ωραιες οι αναλυσεις αλλα εαν ακουγατε τι ειπε πριν λιγο ο κ.Παναγοπουλος και ο κ Βουγιας στην ΝΕΤ σημερα το πρωι ολοι οσοι βρισκεστε στην θεσσαλονικη θα κανατε μια μεγαλη αυθορμητη διαδηλωση. Δεν χρειαζονται πλεον κομματικες σημαιες..παρτε απο μια ελληνικη για να καταλαβουν ολοι οτι δεν αντιδρουν τα κομματα αλλα ολοκληρος ο Ελληνικος Λαος. Ο αγωνας μας δεν ειναι κομματικος αλλα εθνικος.
  Ειναι αναγκη ομως τα κομματα που αντιμαχοναται το μνημονιο να εχουν ετοιμο προγραμμα για την επομενη μερα σοβαρο και αξιοπιστο. Μην τρομοκρατειτε τον λαο με τον κινδυνο ενδεχομενης χρεωκοπιας και καλλιεργειτε τον φοβο και την αβεβαιοτητα
  ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ..ΜΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

 12. klausevitz avatar
  klausevitz 11/09/2010 08:16:23

  Τί θα λέγατε για μιά επικαιροποιημένη ελληνική εκδοχή
  του "πουριτανού" κτηματία Oliver CROMWELL που,μετά
  την σωτήρια θητεία του,επιστρέφει στην καλλιέργεια των
  αγρών του;
  Η Πολιτική χρειάζεται μιά επική συνείδηση!
  Και για τους πιό ριζοσπάστες: την καθ'ημάς εκδοχή του
  "αδιάφθορου", απο το Αρράς!
  Μεταξύ μας: χρειάζεται πρώτα να κουνήσουμε τα δικά μας
  μυαλά και χέρια. Τον Ηγέτη θα τον βρούμε καθ'οδόν!

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ klausevitz 11/09/2010 12:48:53

   "Η πολιτική χρειάζεται μια επική συνείδηση".
   Ωραίο και περιεκτικό. Μ' έφτιαξες!

 13. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 11/09/2010 08:16:37

  Αν φας κατ’ επάγγελμα καμιά 15.000 Ευρώ από κανένα ανίδεο παριστάνοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθή, εν γνώσει σου της αναληθείας, έχεις 6-7 χρονάκια κάθειρξη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
  Άμα πουλήσεις μουσαντό, παραμυθιάσεις 10.000.000 Έλληνες και αρπάξεις κοτζάμ κράτος, την ίδια την εξουσία, τι πρέπει να σου κάνουν;

  Mεγάλη αλήθεια! Φαήλε για άλλη μια φορά έξοχος.
  Ο Σαμαράς είναι σπουδαίος, κι ο χρόνος θα το αποδείξει, είναι πολύ ευχάριστο που υπάρχουν σκεπτικιστές γιατί συνήθως η μεγάλη αισιοδοξία είναι καταστροφική.
  Εδώ θα είμαστε (Πρώτα ο Θεός) να δούμε τι θα λένε όσοι δεν έχουν πειστεί για την ικανότητα του Σαμαρά.
  Ένα θα πω 2 μήνες πριν τις εκλογές ο Σαμαράς έχει καταφέρει να ακυρώσει κάθε υπονόμευση από όλο τον κεντροδεξιό μπλοκ της μασαδορίας, κάτι πρέπει να λέει αυτό... Το να φωνάζεις είναι εύκολο, το να πράττεις το σωστό είναι δύσκολο. Το μεγαλύτερο κακό που θα αφήσει ο Κομήτης του κόμματος των Λαϊκουρίων είναι ότι δημιούργησαν εθισμό στις κραυγές οι οποίες τις περισότερες φορές είναι και ανεύθυνες, ο Σαμαράς είναι υπέυθυνος ευτυχώς για τον Ελληνικό λαό.

 14. Petros Papageorgiou avatar
  Petros Papageorgiou 11/09/2010 08:18:30

  Εξαιρετικό άρθρο. Όμως τα προβλήματα της Ελλάδας μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και θα γίνουν άλυτα, αν περάσει πολύ καιρός ακόμη μέχρι την αλλαγή. Φαίνονται από το http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-09-10-21-28-23-2010091027308/ . Πιστεύω να μην ενοχλεί το link , αφού δείχνει όχι μόνο τα δικά μας προβλήματα, αλλά και όλης της Ευρώπης. Εύχομαι να είναι σε θέση ο Σαμαράς να τα λύσει. Καλημέρα και ευχαριστώ,

 15. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 11/09/2010 09:20:09

  Τελικά σε αυτήν τη ζωή, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι, που θα αναζητάνε έναν ηγέτη για να βγει μπροστά και να στοιχηθούν πίσω του.
  Η πιθανόητητα ο λαός ο ίδιος να γίνει ηγέτης του εαυτού του απομακρύνεται έτσι.
  Πάντα στο πολιτικό μας σκηνικό, θα υπάρχει ο καλός και ο κακός.
  Και πάντα θα μας ζητάνε να αφορίσουμε τον έναν, για να μας σώσει ο άλλος.
  Πλήρης απονεύρωση του κοινωνικού συνόλου.
  Πάντα το κοινωνικό σύνολο θα κάνει λάθος επιλογές, και πάντα θα ψάχνει κάποιο τρόπο να τις διορθώσει, με την ελπίδα να μην κάνει το ίδιο λάθος.
  Μία ζωή οι πολιτικοί μας πουλάνε τις ελπίδες που εμείς αποχωριστήκαμε και υποθηκεύσαμε.
  Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι η ποιότητα του λόγου τους.
  Λόγος που επικεντρώνεται στην αποχαύνωση της πολιτικής σκέψης του κοινωνικού συνόλου.
  Αιώνια χωρισμένοι, σε παρατάξεις σε κόμματα και σε συμφέροντα.
  Αιώνια απέναντι, ο ένας στον άλλο.

  Σήμερα διοργανώνονται δύο σπουδαίες, ειρηνικές και πρωτότυπες εκδηλώσεις-διαδηλώσεις.
  Και δεν έχουν την σφραγίδα κανενός ηγέτη.
  Έχουν καλέσει όλους μας, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας, και κομματικής προτίμησης.
  Με μία μόνο σημαία, την Ελληνική.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ο νοών...νοείτω 11/09/2010 12:52:16

   Χωρίς τους ωαφους Υψηλάντη, τον Γιο της Καλογριάς και τον Γέρο του Μωριά, ο επαναστατημένος Λαός, μπορεί να μην ήταν καν απανατημένος ή να έμενε για λίγο σε μια κατάσταση άναρχης βίας πριν ηττηθεί.
   Η ηγεσία είναι απολύτως αναγκαία, το αποδεικνύει διαχρονικά η ανθρώπινη Ιστορία.
   Η αυτόνομη δράση μας, η ατομική κινητοποίηση δεν είναι αντίθετο της Ηγεσίας. Μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και το ένα να γεννήσει το άλλο.

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/09/2010 13:11:57

    Άλλες εποχές τότε κ. Κρανιδιώτη.
    Δυσβάστακτα 400 χρόνια πέρασαν για να μπορέσει η ανάγκη να εμφανίσει τους ηγέτες που ήταν απαραίτητοι.
    Η Ανθρώπινη Ιστορία, γενναιόδωρα μας κληρονόμησε με τα καθέκαστά της, ακριβώς για να μην σκλαβονώμαστε συνεχώς, αλλά και να μην χρειαζόμαστε πάντοτε ηγέτες για να κάνουν την αρχή.
    Εάν δεν μάθαμε, δεν διαβάσαμε, δεν μελετήσαμε και κυρίως εάν δεν θυμόμαστε, τότε κανένας ηγέτης δεν πρόκειται σήμερα να μας ξεσηκώσει.
    Γιατί αυτό σημαίνει ότι παραμένουμε φοβικοί, αμόρφωτοι και υπόδουλοι.
    Και σε μία τέτοια κοινωνία, το πιθανότερο είναι ο επίδοξος Ηγέτης να καταλήξει να κάνει παρέα στην Ιστορία, δίπλα στον Κολοκοτρώνη.
    Τιμή του μεν, αλλά κάποτε απλά θα τον αναφέρουν (;) τα εγγόνια μας, όπως κάνουμε και εμείς σήμερα για τους προγενέστερους.

   • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
    Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/09/2010 13:20:22

    ηλαδή σήμερα η πλειοψηφία ξέρει Ιστορία, έχει επίγνωση και γι' αυτό δεν χρειάζεται Ηγέτη; Μακάρι να ήταν έτσι, αδερφέ.
    Δυστυχώς σήμερα η αφελληνισμένη παιδεία δίνει τα πρώτα "προϊόντα" της.
    Χρειαζόμαστε ηγεσία περισσότερο από ποτέ.

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/09/2010 13:30:17

    Σαφέστατα και δεν λέω αυτό.
    Και σαφέστατα δεν είμαι κατά του Ηγέτη αφοριστικά.
    Είναι σαφές όμως αυτό που είπατε.
    Αφελληνισμένη παιδεία και τα παράγωγά της.
    Έτσι, ο επίδοξος Ηγέτης, την σήμερον, χρειάζεται πρωτοφανείς ρήξεις για να αφυπνίσει και να εδραιωθεί στην αντίληψη του κοιμισμένου πολίτη.
    Τότε, το ερώτημα ήταν ένα.
    Ελευθερία ή Θάνατος.
    Σήμερα είναι πολλά....ποιο κόμμα να επιλέξω, LCD ή Plasma, iphone 3G ή iphone4, κ.λ.π.
    Τον "θάνατο" σήμερα, από ότι φαίνεται δεν τον έχει αντιληφθεί.
    Μερικές ενοχλήσεις έχει, και αφήνει ο καιρός να τις γιάνει.
    Πρωτοφανείς ρήξεις, αγαπητέ, διότι ο χρόνος δεν μας ρωτάει.
    Και κάποιοι τον χειρίζονται καλύτερα.

 16. nick avatar
  nick 11/09/2010 09:38:38

  "Ο Γιώργος Παπανδρέου, η ομάδα του κι οι ποικιλώνυμοι κολαούζοι του, είναι ανίκανοι να διαχειριστούν ακόμη και περίπτερο. Ο «άνθρωπος τους στην Αθήνα», δεν είναι ο άνθρωπος της Ελλάδας και των Ελλήνων."

  Τα είπες όλα Φαήλο. Εύγε...

 17. kiki avatar
  kiki 11/09/2010 09:44:36

  @ νοων ... νοειτω
  Δεν ψαχνουμε για ηγετες,δεν πιστευω σε ηγετες,πιστευω στον καθενα απο εμας,αλλα η ελληνικη κοινωνια ειναι απονευρωμενη,αδιαφορη,και παγωμενη,πως να ξεσηκωσεις τον κοσμο ,εδω στην επαρχεια,ειναι δυσκολο,πρεπει καποιος στον οποιο θα πιστεψουν να τους ξεσηκωσει.
  Στα αστικα κεντρα ειναι αλλοιως,τα συζητατε μεταξυ σας,οι παρεες ,οι φιλοι,εδω στην επαρχεια που θα το συζητησουν ουτε καφενειο δεν εχουμε και δεν πανε πια οι ανθρωποι,διαδυκτιο δεν γνωριζουν και δεν εχουν,πως θα γνωριζουν τι τρεχει στην υπολοιπη Ελλαδα.Μενουν με τις ειδησεις της τηλεορασεις και αποβλακωνονται.Οι βουλευτες ερμοι και απροσωποι,εδω θελει πορτα πορτα η κουβεντα,διοτι οι απροσωποι μετα τις εκλογες χαθηκαν,ολων των κομματων.
  Ναι μονο μια σημαια,αλλα για να μαζευτει κοσμος θελει και καποιον να του το πει.

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ kiki 11/09/2010 10:09:05

   @kiki,
   Έχεις απόλυτο δίκαιο για την αποχαύνωση που έχει επέλθει στην επαρχία.
   Άλλη μία προσφορά της πολιτικής σκηνής στην χώρα μας.
   Κέντρο, και άγιος ο θεός.
   Θεωρώ ότι ο εάν ο κόσμος δεν ξεσηκωθεί επειδή ο ίδιος νοιώθει την ανάγκη, και όχι επειδή του το ψιθύρισε ένας πολιτικός, είναι χαμένη ιστορία.
   Χαμένη ιστορία είναι οι ακόλουθοι των πολιτικών.
   Αυτοί που δεν ξέρουν γιατί πρέπει να αντιδράσουν, και περιμένουν από τον κάθε νεοφώτιστο να τους υποδείξει τα διακαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

   Υποχρέωσις είναι λοιπόν, αυτών που λαμβάνουν τα μηνύματα, να τα διαδώσουν.
   Γιατί μόνο αυτοί γνωρίζουν τους κώδικες επικοινωνίας με τους συν-πολίτες τους και τους συν-χωριανούς τους.
   Εσένα σε γνωρίζει ο γείτονας από την καθημερινότητα, τον πολιτικό από την τηλεόραση, και τον βολευτή, προεκλογικά.
   Αυτό λέγεται ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη.
   Σε μία κοινωνία πολιτών, που το ατομικό συμφέρον θυσιάζεται στο συλλογικό καλό και στην συλλογική ωφέλεια.
   Θέλει κόπο και χρόνο.
   Πάνω από όλα όμως, απαιτείται βούληση και απόφαση.

 18. Greg avatar
  Greg 11/09/2010 09:52:02

  Από την Άνοιξη του 2009, το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ για τα μελλούμενα. Τότε, ο Καραμανλής, στη σύσκεψη των Αρχηγών, τους ενημέρωσε για την κατάσταση της οικονομίας και ζήτησε συναίνεση για μέτρα. Δεν την είχε. Λένε διάφοροι: "τί θα γινόταν αν τα έκανε αυτά η ΝΔ; Θα καιγόταν η Αθήνα". Πολύ σωστά. Υπενθυμίζω, όμως, ότι τα ίδια έκαναν οι πασόκοι και επί ασφαλιστικού του Γιαννίτση. Ποια λύση υπήρχε, λοιπόν, για μια χώρα που χρωστούσε τα άντερά της, είχε ανύπαρκτη οικονομία (οι μισοί βάζουν σφραγίδες στους άλλους μισούς, και οι άλλοι μισοί πουλάνε τσιγάρα και τσίχλες ανά 100 μέτρα ή φτιάχνουν καφέδες ή έχουν μαγαζί της πλάκας και πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες-εισαγώμενες με 500% κέρδος), και η πραγματική κυβέρνηση βρισκόταν στα χέρια των συνδικαλιστών ΔΥ; Αυτή ακριβώς: ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥΣ ώστε να αποδεχτούν τα μέτρα. Δυστυχώς, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, ένας λαός και μια χώρα ολόκληρη.

 19. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/09/2010 09:58:07

  Βίντεο με την ομιλία του γιατρού Δ. Αντωνίου ο οποίος υπέβαλλε τη μήνυση εσχάτης προδοσίας κατά των βουλευτών που ψήφισαν ΝΑΙ στο Μνημόνιο.
  Η μήνυση βρίσκεται στο ιστολόγιό του zoidosia blοgspοt

  Ήταν προσκεκλημένος να μιλήσει στην εκδήλωση του GGB και θα μιλήσει και σήμερα στο Σύνταγμα, το απόγευμα στις 4.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 11/09/2010 10:02:49

   ουπς,h**p://www.youtube.com/watch?v=hK2oaoKh02k

   1ο μέρος, όλη η ομιλία έχει ανέβει σε 4 βίντεο στο γιου.

  • michal avatar
   michal @ αλλενάκι 11/09/2010 13:29:37

   Dhladh auto einai mia sovarh ekseliksh?

 20. nick avatar
  nick 11/09/2010 10:15:23

  h**p://taxalia.blogspot.com/2010/09/blog-post_9184.html

  Διαμαρτυρία με εκτόξευση… παπουτσιού κατά του Γ.Παπανδρέου

  Τη διαμαρτυρία της εκτόξευσης παπουτσιού κατά πολιτικών υιοθέτησε ένα άτομο λίγο νωρίτερα στην Πύλη της ΔΕΘ στη ΧΑΝΘ, εκτοξεύοντας ένα παπούτσι κατά του Γ.Παπανδρέου. Το άτομο συνελήφθη.h**p://www.newsblog.gr

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ nick 11/09/2010 12:53:21

   Εγώ φοράω 45 νούμερο.

 21. στ. τακης avatar
  στ. τακης 11/09/2010 10:17:11

  ΘΑ ΕΠΙΒΙΏΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

 22. η Dimi avatar
  η Dimi 11/09/2010 10:30:50

  «ΕΘΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ – Η Ελλάς στο μάτι του κυκλώνα της Νέας Τάξης» (Eκδόσεις Πελασγός)

  ~Κωνσταντίνου Π. Ρωμανού: Kαθηγητή Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

  (Αποσπάσματα)

  .. «Είμαστε Έλληνες και το όνομα Έλλην είναι μέσα σ’ όλες τις μοναδικότητες μοναδικό. Σε μία εποχή όπου διεθνώς οι φιλέλληνες κατηγορούνται για μεροληψία εις βάρος των άλλων πολιτισμών και οι ελληνικές σπουδές υφίστανται την κριτική του σχετικισμού ως δήθεν ιμπεριαλιστικής ιδεολογίας του δυτικού πολιτισμού, μόνη η μαρτυρία των υπαρκτών Ελλήνων υπέρ μίας ελληνικής παραδόσεως, που συμβαίνει να ορίζει την δική τους ταυτότητα, μπορεί να γίνεται αποδεκτή στα πλαίσια της κρατούσης – νεοταξικής – «πολιτικής ορθότητας».

  Ο παγκόσμιος ιδανιστικός ελληνισμός των πολιτισμένων ανθρώπων χρειάζεται την μαρτυρία των Ελλήνων της σήμερον, διότι μόνο σε αυτούς δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το δικαίωμα κάθε λαού να προβάλει την ιδιαιτερότητά του επί του προκειμένου την βαλλόμενη ελληνικότητα.

  Ο ειδικός ρόλος του υπαρκτού Eλληνισμού είναι ίσως η απάντηση στο ερώτημα γιατί η νέα τάξη πραγμάτων επικεντρώνει σήμερα τα πυρά της στο ελληνικό έθνος προκειμένου να το εξαφανίσει από προσώπου γης.

  .. στην χώρα μας συντελείται τα τελευταία χρόνια ένα πιλοτικό πείραμα της παγκοσμιοποίησης το οποίο περιλαμβάνει διείσδυση των ιδεολογημάτων και των πρακτικών της παγκοσμιοποίησης στο κράτος τοο οποίον φαίνεται να έχει σε μεγάλο βαθμό στραφεί εναντίον του έθνους, του ιδίου έθνους το οποίον εν τούτοις εντέλλεται να προστατεύσει.

  Αν και το κράτος δεν δημιουργεί έθνος, ίσως όμως δύναται, αν μεταστραφεί προδοτικά, να καταστρέψει το έθνος. Διότι η καταστροφή ενός πολιτισμού είναι απείρως ευκολότερη από την δημιουργία του.

  .. Η προβολή της «διαφορετικότητας» ως εκπαιδευτικού και πολιτικού στόχου με την παράλληλη αποσιώπηση της κατηγορίας της ομοιότητας που χαρακτηρίζει τις εθνικές συνομαδώσεις, στόχο έχει την αποξένωση των εθνικών υποκειμένων από τον εθνικό κορμό, δηλαδή την διάλυση του έθνους.

  Το έθνος, η πολιτική συνομάδωση ανθρώπων με κοινή καταγωγή χρειάζεται ένα ιδανικό στόχο, που εξυψώνει τους πάντες πάνω από το κοινό μέτρο δίνοντάς τους συναίσθηση μίας μεγάλης αποστολής. Η πολυπολιτισμική εκπαίδευση δηλαδή πλήττει «την τελεολογία του έθνους, την Παιδεία, τον Πολιτισμό».

  .. ο σημαντικότερος κίνδυνος που διατρέχει το έθνος μας είναι «η απώλεια του λαού». Μπορεί η Παιδεία, η οικονομία και η εξωτερική πολιτική να επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την μελλοντική εξέλιξη ενός έθνους, αλλά αυτά μπορούν να διορθωθούν αν υπάρχει πολιτική βούληση.

  Αν χαθεί ο λαός, λόγω της υπογεννητικότητας και της – μέσω της παράνομης μετανάστευσης – συντελούμενης δημογραφικής αλλοίωσης, τότε δεν υπάρχει ελπίδα ανάκαμψης καθώς θα έχει απωλεσθεί ουσιαστικά η εθνική κυριαρχία επί του ελληνικού εδάφους. Τα σχέδια σε βάρος της χώρας μας έχουν προωθηθεί «σε βαθμό δύσκολα αντιστρέψιμο».

  .. Ο πραξικοπηματικά επιβληθείς εποικισμός χρησιμοποιείται ως όπλο αφόρητης πίεσης κατά του έθνους, σε συνδυασμό πάντα με την συστηματική μετάλλαξη της Παιδείας και τις ταπεινώσεις μίας εξαρτημένης από ξένα συμφέροντα, παράλογα ενδοτικής εξωτερικής πολιτικής. Η οικονομική χρεωκοπία έρχεται να αυξήσει την εξάρτηση. Ακόμα και η Ορθόδοξη εκκλησία φαίνεται, μετά τον θάνατο του Χριστόδουλου, να εγκαταλείπει το ελληνικό έθνος.

  .. Αν συνεχισθεί απρόσκοπτα η επέλαση της Νέας Τάξης, το μέλλον της ανθρωπότητας προμηνύεται ζοφερό. Ενας μιγαδικός κόσμος διαφαίνεται με πολλούς θεούς και κανέναν θεό, με πολλές βαρβαρικές λαλιές και καμία γλώσσα, με πολλούς πολιτισμούς και κανένα πολιτισμό, με πολλές καταγωγές και καμία πατρίδα, με πολλούς ανθρώπους και καμία κοινότητα»..

  Η Ελλάδα δεν ακολουθεί την πορεία των κρατών της Ευρώπης, δεν τιμά την Εθνική Αρχή. Αν ξεχάσει τον εαυτό της, θα την ξεχάσει και ο κόσμος.»

  **

 23. ΒΡΑΧΟΣ avatar
  ΒΡΑΧΟΣ 11/09/2010 10:32:36

  Φαήλο, καλημέρες.
  Το πρώτο πράγμα που πεθαίνει σε ένα πόλεμο είναι η αλήθεια.
  Όταν πεθάνει η αλήθεια , ζει το ψέμμα, σωστά;
  Όταν σου γεμίζουν το μυαλό με ψέμματα, για ποιο ηθικό μιλάμε;
  Για ποιο σθένος;
  Πως αντιδράς στα ψέμματα;
  Με την πολτική της ατάκας; Είναι εικόνα αξιωματικής αντιπολίτευσης, να βρίσκεται μέσα σε ένα δελτίο ειδήσεων ,μόνο ως "ατάκες" του Παναγιωτόπουλου;
  Λοιπόν, ωμά.
  Όσο ο Σαμαράς δεν καταγγέλει με όλη την δύναμη των πνευμόνων του, το σύστημα πληροφορίας και πλύσης εγκεφάλου, δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει την κατάσταση. Καμμία. Να τραβήξει μιά ωραιότατη κόκκινη γραμμή, να καταγγείλει ανοικτά το σύστημα πληροφορίας και να αλλάξει τρόπο επικοινωνίας.Τελεία. Που είναι η σύγκρουση με το ανάλγητο ΘΑΣΟΚ; Καλά, εγώ είμαι της σκληρής γραμμής, γνωστό. Ο Σαμαράς ποιας γραμμής είναι; Αντιμνημονιακής; Και πως διεκδικεί το δίκιο του; Συνομιλώντας; Λυπάμαι, αδερφέ, αλλά πρέπει πια να αρχίσετε να φωνάζετε. Πρέπει να αρχίσετε να ουρλιάζετε. Με τις ευγένειες δεν ξεκουνιέται κανείς. Με διάλογο καθυστερούμε, δεν αλλάζουμε. Και εγώ Δημοκράτης είμαι και μου αρέσει και ο διάλογος και η συζήτηση. Αλλά με εχθρούς, καλέ μου άνθρωπε, δεν συζητάς. Τι να κάνουμε; Τραβάς μιά γραμμή και λες , μέχρι εδώ, τέλος. Σας βάζουν στο παιχνίδι της "ευγενικής αντιπαράθεσης" και , καθυστερώντας τις ρήξεις, παίζουν το παιχνίδι τους. Παίζουν άμυνα, και εσείς δεν επιτίθεστε.!
  War of attrition, λέγεται...όποιος έχει τις περισσότερες εφεδρείες κερδίζει. Αξίωμα.
  Εφεδρείες, δεν έχετε. Εκείνοι έχουν. Απεριόριστες. Το ΣΎΣΤΗΜΑ.
  Αν δεν γίνει διάρρηξη του μετώπου, για να μην προλάβουν να εμπλέξουν τις εφεδρειες, λυπάμαι, χάσαμε.
  Επίθεση, χωρίς φιοριτούρες και χωρίς έλεος. Τώρα, όχι αύριο.
  Στο έχω ξαναγράψει, αγαπητέ φίλε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά πεθαίνει...
  Καλή δύναμη.

  ΥΓ:Περιμένω, ακόμα, μιά σου παρέμβαση, για τον θεμέλιο λίθο της Δημοκρατίας, την Δικαιοσύνη.

  Καλή σου ημέρα.

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ ΒΡΑΧΟΣ 11/09/2010 12:54:31

   ΔΕν το 'χω ξεχάσει. Στο χρωστάω. Τις επόμενες μέρες.

   • ΒΡΑΧΟΣ avatar
    ΒΡΑΧΟΣ @ Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης 11/09/2010 13:05:55

    Να είσαι γερός.

 24. tiramola avatar
  tiramola 11/09/2010 10:33:22

  “Ο Γιώργος Παπανδρέου, η ομάδα του κι οι ποικιλώνυμοι κολαούζοι του, είναι ανίκανοι να διαχειριστούν ακόμη και περίπτερο. Ο «άνθρωπος τους στην Αθήνα», δεν είναι ο άνθρωπος της Ελλάδας και των Ελλήνων.”

  Κύριε Κρανιδιώτη ο κύριος Μυταράκης σήμερα το πρωί στο μεγκα κρατούσε ανά χείρας την έκθεση του WEF (World Economic Forum) για να "αντιπολιτευτεί" την κυβέρνηση για την κατάταξή μας στην ανταγωνιστικότητα.
  Οι πληροφορίες του WEF προκειμένου να μας "μετρήσει" ήταν αποκλειστικά από τον ΣΕΒ.Για τον ρόλο του εν λόγω φόρουμ αρκεί να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του.
  Και μερικές από τις υπηρεσίες και τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει:
  Κέντρο για τις Εταιρείες Παγκόσμιας Ανάπτυξης (Global Growth Companies), δηλ. τις μεγάλες πολυεθνικές και το πώς θα κατευθύνουν τα πράγματα.

  Κοινότητα παγκόσμιων θρησκευτικών ηγετών !!!.

  Φόρουμ παγκόσμιων ηγετών Πανεπιστημίων !!!.

  Φόρουμ παγκόσμιων ηγετών και εταιρειών για την υγεία !!!.

  Διεθνές Συμβούλιο Επιχειρηματιών (με τους μάνατζερς των 100 μεγαλύτερων επιχειρήσεων)

  Διεθνές Συμβούλιο ΜΜΕ (με τους ηγέτες της «πληροφόρησης»)

  Ηγέτες Εργατών !!!

  Μη κυβερνητικές οργανώσεις (και αυτές ως γνωστόν είναι στο κόλπο).

  Κοινωνική επιχειρηματικότητα (και εδώ φτιάχνονται οι παγκόσμιοι «ηγέτες»).

  Πρωτοπόροι της τεχνολογίας (άλλοι «παγκόσμιοι»).

  Ηγέτες της σκέψης (παγκοσμίως)

  Γυναίκες ηγέτες και ισότητα των φύλων

  Νέοι Παγκόσμιοι Ηγέτες !!! .

  Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Παπαιωάννου από όπου έκανα και το copy-paste για τα "προγράμματα εκπαίδευσης".
  Θα διαβάσετε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.

  Ο λόγος του δικού μου ποστ δεν είναι για να κατηγορήσω τον Μυταράκη ή τις επιλογές του Σαμαρά.
  Είναι επειδή θεωρώ λίγο υπερβολικά τα τσιτάτα "..δεν είναι ο άνθρωπος της Ελλάδας και των Ελλήνων."

  http://papaioannou.wordpress.com/2010/09/10/%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%83%CE%B1/

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ tiramola 11/09/2010 12:55:42

   Είναι ο Παπαϊωάννου, ο εκδότης του παλιού "Ποντικιού";

 25. PIG avatar
  PIG 11/09/2010 10:48:26

  Ηγεσία χαρισματική ναι, ασφαλώς. Την χρειάζεται κάθε θεωρία Ιεραρχίας από τα εφαρμόσιμα κοινωνικά συστήματα. Εντούτοις : Με Μιχαλολιάκο σε ρόλο νταλαβερτζή εκλογών μάλλον για την ΟΝΝΕΔ γεννημένη επί Φρειδερίκης θα πρέπει να συζητούν με τον ηγέτη. Με Παναγιωτόπουλο ex-γαμπρό του Τσαλδάρη, ύφος και φρασεολογία παραπέμπουν σε μουχλιασμένα εμφυλιοπολεμικά σεντούκια, ο Κόσμος άλλαξε, μπριγιαντίνη τέλος. Αντοχές ελάχιστες πια. Κύριε Κρανιδιώτη ώρες ώρες φοβάμαι πως μέσα στην αγαθή (ωραία και γενναία) παραταξιακή σας προαίρεση απλώς αυτοντοπάρεστε, σχεδόν σαν ευφάνταστος ευπατρίδης (Hidalgo Don Quijote).

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ PIG 11/09/2010 12:58:25

   Λες; Πάντως έχω κι άλογο και ξέρω καλή ιππασία. Οι ανεμόμυλοι μου ποιοί είναι;
   Παρ' ότι πιστεύω ότι αδικείς ισοπεδωτικά τα πρόσωπα που αναφέρεσαι,
   εγώ πάντως αναφέρομαι στον Αντώνη Σαμαρά.

 26. Νίκος avatar
  Νίκος 11/09/2010 11:30:04

  Τιραμόλα, καλά θα έκανες να ξανάμπαινες πισω στην (κομματικη σου) και ιδεολογική τρώγλη. Ο ΓΚΑπ και η παρέα του έκαναν εθνική προδοσία και θα πληρώσουν. Ανίκανα γιουσουφάκια είναι.

 27. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 11/09/2010 11:45:40

  ΦΑΗΛΟ γειά σου ,συνεχίζεις να προβάλεις το προφίλ του ΣΑΜΑΡΑ ,καλά κάνεις το χρειαζόμαστε ,γιατί από ότι βλέπω δεν υπάρχει κάτι καλύτερο ,ελπίζω μόνο να έχεις δίκιο .
  Πάντως δεν είναι κακό μια και βρίσκεσαι κοντά του να του συστήσεις την ρήξη με την κυβέρνηση του μνημονίου ,είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί συμφωνούν μαζί μου ,εξάλλου ΦΑΗΛΟ έχουμε πόλεμο ,σίγουρα θα υπάρξουν και απώλειες αν αυτό φοβάτε ο ΣΑΜΑΡΑΣ.

 28. κοινή λογική avatar
  κοινή λογική 11/09/2010 11:55:05

  Φαήλο, πότε ? Πότε περιμένει να εμπνεύσει, να μιλήσει, να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ? πότε ?

 29. Poclen avatar
  Poclen 11/09/2010 12:28:28

  Γράφεις όμορφα. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν άδικα περιμένεις τα ανεδαφικά που αναφέρεις; από ποιόν τα προσμένεις; από ποιά πρόσωπα της ΝΔ από ποιό σημαδεμένο και ληστρικό εκλογικό και πολιτικό σύστημα; έχεις αναρωτηθεί αν οι διαφορές ΝΔ και Πασοκ είναι μικρότερες από Ρεπουμπλικάνους και Δημοκρατικούς;

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ Poclen 11/09/2010 13:02:53

   Από τον Αντώνη, από τους λίγους ανιδιοτελείς "τρελλούς" και από την πλατιά βάση που τον έκανε Πρόεδρο της Ν.Δ. και θα κάνει και Πρωθυπουργό.
   Για να τα πω λιανά, επειδή μερικοί μπορεί να νομίζουν ότι υπεκφεύγω: όπως δεν τον έκανε ο κομματικός μηχανισμός Πρόεδρο, δεν θα τον κάνει και Πρωθυπουργό. Πρωθυπουργό θα τον κάνει ο Λαός, ο αντισυστημικός χαρακτήρας του, η Ιστορία του, ο πατριωτικός του λόγος. Θα κάνει μικροσυμβιβασμούς χάριν της ενότητας, θα κάνει και λάθη αλλά υπάρχει ένας αλώβητος σκληρός πυρήνας μέσα του, τον οποίο πιστεύω ότι δεν θα τον προδώσει ποτέ. Δεν είναι όλοι ίδιοι, αδερφέ.
   Φιλικά.

 30. Βικη avatar
  Βικη 11/09/2010 13:30:14

  Ευχαριστώ εγκάρδια! Ειλικρινά, απόλαυσα το άρθρο.
  Μίγμα γνήσιου οράματος και χιούμορ.
  Αναπτέρωση Ελπίδας!
  Αυτό, δηλαδή, που μας χρειάζεται.

  Αλλά, που με θλίψη διαπιστώνω ότι δεν αρκεί.
  Αυτό που μας χρειάζεται
  επειγόντως είναι και η στοιχειώδης λογική.
  Και εξηγούμαι:
  Πως να μην στηρίζω τον Αντώνη Σαμαρά,
  όταν είναι ο μ ό ν ο ς Έλληνας πολιτικός
  που έχει παραιτηθεί για λόγους ηθικής τάξεως;
  Στην τελική, τα πράγματα είναι πολύ απλά.
  Εδώ κλητήρας είναι κάποιος σε υπουργείο
  και την έχει δει εξουσία.
  Και από την άλλη, ο Σαμαράς νεότατος παραιτήθηκε από
  την ηγεσία του ΥΠΕΞ!
  Ποιός από όλους μας θα το έκανε;;;

  Τελικά, το στοίχημα δεν είναι το τί θα κάνει ο Σαμαράς.
  Το στοίχημα είναι ο μέσος "επαγγελματίας κομματικός οπαδός"
  Έλληνας. Θα μπορέσει να απαγκιστρωθεί από το οθωμανικό
  μοντέλο "δοβλέτι, μπαξίσι, ρουσφέτι" και να
  ανέβει στο επίπεδο του Σαμαρά;

 31. kostas.dragasakis avatar
  kostas.dragasakis 11/09/2010 13:38:58

  Αγαπητέ Φαηλο,
  Μια ημέρα παρευρέθηκα σε ένα δικαστήριο ,στο οποίο ένας συμπαθέστατος δυστυχισμένος ο οποίος είχε κτίσει με χίλιους κόπους επιτέλους , ένα σπιτάκι στον Ωρωπό.
  Αλλά δυστυχώς εμπλεξε με τον γειτονα του ,του οποιου ο βοθρος υπερχειλιζε κάθε τοσο και μεταφερονταν συνεχως τα λυματα μεσα στο δικο του οικοπεδο με τα γνωστα αποτελεσματα ( δυσοσμιες κτλ.).
  Επι τρια χρονια παλευε με πολεοδομιες, δημους, δικαστηρια κτλ και ακρη δεν ευρισκε, εσυ σαν δικηγορος ξερεις καλυτερα τι συμβαινει όταν μπλεξεις με τετοιες καταστασεις.
  Γιατι σου περιγραφω αυτό το περιστατικο;
  Γιατι αγαπητε Φαηλο, αυτό ακριβως το περιστατικο παρομοιαζει την κατασταση των ελληνων με ακριβεια και ενώ είναι πασιφανης αρνουνται να την αναγνωρισουν.
  Δεν στηνεται κανενα οικοδομημα ουτε το οικοδομημα μιας ζωης πανω σε ένα αυθαιρετο ,καταπατημενο εστω νομιμοποιημενο. Πρωτα σκιαζεσαι για τις υποδομες και τα γερα θεμελια και μετα χτιζεις.
  Προτεινης να εμπιστευθουμε προσωπα αλλα το σωστο είναι να εμπιστευθουμε θεσμους και αξιες.
  Τα προσωπα οσο ικανα ,εντιμα να είναι και με καλη διαθεση ,αλλαζουν, συμβιβαζονται εχουν τις ανθρωπινες αδυναμιες τους αλλα οι θεσμοι και οι αξιες όταν είναι σωστα συγκροτημενοι δεν υποκεινται σε συμβιβασμους και ανθρωπινες αδυναμιες και εάν τους αλλοιωσεις θα ξεχυθει η δυσοσμια και θα πνιξει την ζωη σου και εσενα τον ιδιο.
  Αυτό που επαθε και ο συμπαθεστατος κατά τα αλλα δυστυχης του Ωροπου.
  Από ειλικρινη εκτιμηση προς το προσωπο σου θα σου εδινα μια συμβουλη.
  Μην κοιτας τον Σαμαρα, δεν εχει σημασια εάν είναι εντιμος, ειλικρινης, ικανος , όλα αυτά δεν εχουν ουσιαστικη σημασια , ριξε το βλεμμα σου, στους 4500 εκλεκτορες της ΝΔ και μην κοιτας τις 800.000? που τον ψηφισανε ,γιατι κοιτοντας τους προσεχτικα θα εβλεπες ότι αποτελουν στην πλοιονοτητα τους μια θλιβερη γερουσια που επιζητα εναγωνιως να συντηρηθει το παλιο στατους της ζωης τους ,το οποιο όμως είναι αδυνατον να επανελθει.
  Πηρες ηδη μια μικρη γευση από ότι ειδα στο συνεδριο, μονο 125 ψηφους ,ελπιζω να καταλαβεις που εμπλεξες.
  Εγω προσωπικα μονον μια χαρη χρωστω στον Σαμαρα γιατι επιτελους με το ξεκαθαρισμα των αρχειων σας ,θα διεγραφει το ονομα μου από τις λιστες σας ,που με ζαλιζαν κάθε τοσο επι 35 χρονια με τα χαρτακια των υποψηφιων σας (ειχα κανει το νεανικο σφαλμα πριν 35 χρονια να εγγραφω στην ΝΔ, αλλα εγω τουλαχιστον το καταλαβα αμεσως που ειχα μπλεξει).
  Δεν ξερω εάν ειδες σημερα το πρωι τον Μυταρακη στο Μεγκα, ποσο θλιβερη και στραπατσαρισμενη εικονα εβγαζε ,τοσο γρηγορα αναγκασθεικε να μεταλαχθει , ενας κατά τα αλλα εξαιρετος νεος.
  Αγαπητε Φαηλο από τα πιο δυσκολα πραγματα στον ανθρωπο είναι να διαπιστωσει το προφανες.
  Ολοκληρο το πολιτικο συστημα και όλα τα κομματα εχουν καταρευσει και πνεουν τα λοισθια, και απορω με καποιους εδώ μεσα που ενώ στον λογο τους τους διακρινεις παιδεια και μορφωση ασχολουνται ακομη με το πασοκ η την νδ και τα κομματα τον γιωργακη η τον κωστακη ΚΑΙ ΑΘΕΛΑ τους μπαινουν στο τρυπακι τους.
  Οι σημερινοι πολιτικοι δεν είναι πολιτικοι αλλα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΖΟΥΛΙΕΣ.
  Δεν τους ενδιαφερει τι θα πεις η εάν θα τους βρισεις χυδαια ,αρκει να ασχολησαι και να απασχολησαι μαζι τους .
  Ετσι είναι το παιχνιδι στημενο, να απσχολησαι μαζι τους και ετσι να δινεις αξια και ζωντανια στους πεθαμενους, περιοριζοντας το οπτικο σου πεδιο και να μην βγαζεις το κεφαλι μεσα από τον βοθρο που αποτελουν για να βγεις στον καθαρο αερα και να αναγνωρισεις το ΝΕΟ που ερχεται.
  Τοσο βοθροι και βοθρολυματα αποτελουν το πολιτικο προσωπικο της χωρας ,ώστε παρ`ολο τις επιμερους διαφωνιες που και προσωπικα εχω με την Τροικα το τραγικο είναι ότι αποτελουν την καλυτερη κυβερνηση που ειχε η Ελλαδα μετα την Μεταπολιτευση.
  Είναι η μονη που ξεριζωνει ουσιαστικα αυτό το σαπιο και διεφθαρμενο συστημα ,είναι η μονη που μπορει να επιβαλλει ουσιαστικα να καθισουν στο σκαμνι οι κλεφτες και οι λωποδυτες.
  Από αυτή την οπτικη είναι η καλυτερη και η ουσιαστικοτερη συνεισφορα στην χωρα και στους Ελληνες γιατι στην ουσια εκει είναι το προβλημα της Ελληνικης κοινωνιας που παρα τις προσκαιρες ευημεριες που της προσφερονται παντα καταληγει στον ιδιο παρανομαστη και λογαριασμο.
  Το διλλημα ΜΝΗΜΟΝΙΟ η ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ, που θετουν οι παροχημενοι πολτικοι σχηματισμοι είναι ψευδοδιλλημα ,ΟΤΑΝ ότι και να διαλεξεις η ελληνικη οικονομια χρειαζεται για να λειτουργησει πανω από 50 ΔΙΣ ετησιως που παρουσιαζει ελλειμα.
  Και εκει εκτος των αλλων είναι και το προβλημα της αριστερας σημερα. Με δανεικα και χωρις παραγωγικη επαρκεια δεν γινεται κοινωνικο κρατος.
  Αγαπητε Φαηλο ,παρ` ολο που εισαι αριστος χειριστης της ελληνικης ,ακροβατωντας και με δεξιοτεχνεια πραγματι αξιοθαυμαστη εκφραζεις λογο ενθουσιωδη και διεγερτικο αλλα αγαπητε η πραγματικοτητα που καμμια γλωσσικη εφραδεια δεν μπορει να αντιμετωπισει είναι σκληρη.
  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
  ΚΑΙ Η ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΗΣ ,ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΕΛΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΟΡΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΦΛΟΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ.
  Εάν θελεις να εισαι πραγματι χρησιμος και όχι απλα αρεστος .ακομη και ο αρχηγος σου δεκτος είναι ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ,ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΖΟΥΛΙΕΣ ΝΑ ΝΑΡΚΙΣΕΥΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ .
  Αυτος αγαπητε Φαηλο είναι ο καλυτερος πολιτικος λογος σημερα , ολοι σας στην ελλαδα ,αρθωνεται λογο ακομη και περιτεχνους αλλα σας διαφευγει ότι ο καλος δασκαλος εκτος από την διδαχη συμπληρώνει την διδασκαλια με το παραδειγμα για να εμπεδωθει. Αλλιως μια καλη διδασκαλια υποβιβαζεται σε φλυαρια .

  Εάν είσαι διαθεσιμος καθως και οι εκλεκτοί φιλοι εδώ μεσα (με ολο τον σεβασμο μου ειλικρινα), αντι για φλυαρουντες να εξελιχθειτε σε χρησιμους ,ειμαι στην διαθεση σας να σας αναλυσω τι εχω κατά νου.

 32. TEAS avatar
  TEAS 11/09/2010 18:20:30

  Παρά τη χρεοκοπία (της οικονομίας αλλά και του τρόπου σκέψης μας που μας οδήγησε εκεί), τίποτε δεν έχπυμε μάθει. Ίδιες ιδεοληψίες, ίδιες "βαθυστόχαστες" οικονομικές και πολιτικές αναλύσεις, ίδιες αρχηγικές προσωπολατρίες, ίδια λιβανωτά στον "αρχηγό", μόνο τα ονόματα αλλάζουν. Φύγετε εσείς να 'ρθούμε εμείς... Σοβαρά προβάλετε το Σαμαρά και την σημερινή ΝΔ σαν την εναλλακτική λύση; Είναι πολύ λίγοι αγαπητοί μου και έχουν τις ίδιες μικροκομματικές και στενόκαρδες αντιλήψεις με όλο το λοιπό πολιτικό φάσμα. Κάποια στιγμή θέλει να σηκώσουμε τα μανικια, να δούμε την πραγματικότητα και να δουλέψουμε. Είναι πιο εύκολο να βγάζεις φιλιππικούς και να δαχτυλοδειτείς τους "εχθρούς" βέβαια από το να ματώσεις στη δουλειά, από το να βάζεις την πατρίδα πάνω από το κόμμα, από το να αναγνωρίσεις τα λάθη σου που οδήγησαν τη χώρα στην χρεωκοπία, από το να αλλάξεις ...

  • Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης avatar
   Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης @ TEAS 11/09/2010 23:09:05

   Φυσικά και βάζω την Πατρίδα πάνω από το κόμμα.
   Η προσωπολατρεία δεν με αφορά,ούτε βλέπω τον Αντώνη ως "Μεσσία". Άνθρωπος είναι.
   Για να αναγεννηθεί η Πατρίδα λοιπόν τι χρειάζεται;
   Ξέρεις άλλον που να μιλάει για Εθνικό Κράτος και να το υπερασπίζεται απέναντι στην φαντασιακή "παγκόσμια διακυβέρνηση" του ΓΑΠ;
   Ξέρεις άλλον που να απ-έλασε κλωτσηδόν τον Τούρκο Πρόεξενο; Σήμερα αλωνίζουν στη Θράκη.
   Ξέρεις άλλον που να παραιτήθηκε για μείζον εθνικό θέμα, να βρόντηξε την σίγουρη κατά διαδοχήν Προεδρία του στη Νέα Δημοκρατία και να βγήκε στη μάχη; Ονόμασε μου έναν που να είχε την ευθιξία να παραιτηθεί για οτιδήποτε. Και θυμήσου, παραιτήθηκε τότε όχι μόνο από Υπουργός αλλά και από Βουλευτής.
   Είναι εύκολο να ισοπεδώνεις και να λες "όλοι ίδιοι είναι". Δεν είναι.
   Διάβασε τι πρότεινε για την οικονομία και τους θεσμούς εδώ και 16-17 χρόνια: μείωση των βουλευτών σε 200. Κατάργηση ασυλίας. Σταθερό φορολογικό σύστημα κλπ. Αν κάποιος δεν έχει "μικροκομματιθκή και στενόκαρδη αντίληψη" είναι ο Αντώνης, αγαπητέ.
   Κι αν θες, να σου πω κι αυτό: το γράδο με το οποίο μετρώ τους πολιτικούς είναι η Κύπρος. Όταν όλη η καμαρίλα, τα πρακτόρια, οι ρουφιάνοι κι οι πληρωμένες πουτάνες των Πρεσβειών βυσσοδομούσαν εναντίον του Κυπριακού Ελληνισμού, του Τάσσου κι ΕΚΒΙΑΖΑΝ, ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ όλους όσους ήταν υπέρ του ΟΧΙ, ο Αντώνης Σαμαράς βγήκε καθαρά και με στεντόρεια φωνή είπε κι αυτός ΟΧΙ, στήριξε τον Ελληνισμό της Κύπρου, τον Ηγέτη του και τις αποφάσεις του.
   Ακόμη και στην ομιλία του στο Συνέδριο, ΄'οπου αποφασίστηκε η εκλογή από την βάση, κάλεσε τους νεοδημοκράτες μεταξύ άλλων να ψηφίσουν Πρόεδρο που θα πει πάλι ΟΧΙ σε ένα ενδεχόμενο νέο Σχέδιο Ανάν. Όλοι οι άλλοι μόκο, χρόνια τώρα.
   Άρα, αγαπητέ, δεν πρόκειται για "βαθυστόχαστες" αναλύσεις και μικροκομματικές στενόκαρδες αντιλήψεις αλλά για υψηλή και ξεκάθαρη εθνική πολιτική. Αυτά τον ξεχωρίζουν απόπ τους άλλου: τα ΟΧΙ του και η πορεία κόντρα στο τεύμα, όποτε χρειάστηκε κι εναντίον όλων.
   Και ναι, εχθροί υπάρχουν: η κυβέρνηση του Μνημονίου και τα εξαπτέρυγα της, ο τουρκικός επεκτατισμός, η διαφθορά, θες να σου πω και ο "αυτισμός" της νεοδημοκρατικής γραφειοκρατίας; Ναι κι αυτός. Αυτό όμως που τον έφερε στην Προεδρία ήταν κάτι πολύ ευρύτερο, ένα κίνημα, ένα λαϊκό ρεύμα.
   Κι όσον αφοιρά την χρεωκοπία, ο μόνος στον οποίο δεν μπορείς να την χρεώσεις, είναι ο Αντώνης. Δεν μετείχε στο "πάρτυ" κι οπ Λαός το ξέρει, γι' αυτό κι η πρεμούρα της μεταπολιτευτικής παράγκας να του κολλήσει έστω μια τόση δα συκοφαντική ρετσινιά "συνενοχής".
   Ο Αντώνης Σαμαράς μετά από μακρά "εξορία" από την παρακμή και τον παλαιοκομματισμό, έγινε Πρόεδρος στις 29-11-2009. Από τότε και μετά να ζητάς ευθύνες. Για πρτιν, απευθύνσου αλλού.

 33. athamas avatar
  athamas 11/09/2010 19:22:30

  «...ο Ηγέτης δεν πρέπει να είναι προβλέψιμος.»

  Σε καμμία περίπτωση και ποτέ και για κανέναν!
  Όλοι να φαντάζονται, να νομίζουν, «να είναι σίγουροι»
  και πάντα απ αλλού και αλλοιώς να τους έρχεται.


  Φαήλο Κρανιδιώτη μιλάς στην καρδιά κάθε Έλληνα πατριώτη!
  Όχι στο μυαλό, στην καρδιά!
  Και προσωπικά σε ευχαριστώ που μου δίνεις την χαρά να διαβάζω τέτοιες από καρδιάς πατριωτικής και Ελληνικής τοποθετήσεις.

  Όσο υπάρχουν τέτοιες καρδιές, γεμάτες από αγάπη για την πατρίδα Ελλάδα είμαι σίγουρος ότι αυτός ο τόπος, αυτή η πατρίδα, αυτή η ιστορία, αυτή η πίστη, αυτή η γλώσσα, αυτός ο λαός δεν θα χαθούν αλλά θα συνεχίζουν εσαεί να υπάρχουν σε πείσμα όλων όσων θέλουν την εξαφάνισή τους και την μεταλλαξή τους σε ένα «τίποτε» μέσα σε ένα παγκόσμιο «απόλυτο μηδέν».

 34. Epicouros avatar
  Epicouros 12/09/2010 22:11:00

  ΦΙΛΕ ΚΕ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΥΨΩΘΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ , Ν ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΘΕΙ Η ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΩΝ ΘΕΡΑΠΑΙΝΙΔΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ. Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ , ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ . ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ ΤΟΥ ΜΩΡΗΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΕΝΑΟ ΚΑΝΑΡΗ , ΜΙΑΣ ΛΕΛΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.